Utorak, 30.09.2014.

15:36

"Srbija da razmotri sankcije RUS"

Komesar EU za regionalnu politiku Johanes Han izjavio da ukoliko želi da postane članica EU, Srbija mora da razmotri odluku da ne podrži sankcije protiv Rusije.

Izvor: B92

"Srbija da razmotri sankcije RUS" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

W.Wallace

pre 9 godina

Ha, ha , sjajno ! Još bolja ideja je da zovemo i Hana na proslavu oslobođenja Beograda , pa ako ima nešto da poruči Putinu - može i lično da mu saopšti .

Postar

pre 9 godina

I han mora da opravda svoju platu i radno mesto komesara za prosirenje ali bez prosirenja. To nije mogao da smisli ni montipajton. Jugoslavija je bila mnogo ozbiljnija drzava od ovakve EU. Nazalost geografski smo tu gde jesmo tako da mislim da je nas izbor EU ili islam.

Dinarska divizija

pre 9 godina

Hvala bogovima gvožodja, pa ne moramo da strepimo još 5-6 godina!A dace dobri bogovi, pa
nikad necemo nii biti deo "četvrtog rajha"!

Sasa

pre 9 godina

Naisli su na mekano, pa sad hoce da vide koliko duboko mogu da idu. Bio sam za, ali zbog ovakvih stvari i zato sto volim svoju Srbiju, ne vise.

lajok

pre 9 godina

Necemo mi u vase evropsko ropstvo, gde nebismo smeli da sami odlucujemo.
Cudna je to unija, ko god udje u nju nema pravo da samostalno donosi odluke za svoju drzavu. A kao oni se prave da su demokratija, I da imaju slobodu u svemu. Otkriva se to polako ko su oni I kako su podmukli. Sramota gledam sve ove zemlje koje su usle u uniju cak I nemogu vise ni da koriste svoju glavu I da odlucuju same sta hoce, kao da su roboii a ne suverene drzave. Bolje je nama bez takvih prijatelja.

legionarjso

pre 9 godina

A vec sjutra,kad ovo bude jucerasnji naslov,nagrnuce more chedista i evrotalibana da burgijaju po glavama EU pa EU..DOKLE..ako vec ovog Hana ne mozemo da dohvatimo,mozemo ove nase evropske miseve bez alternative da skinemo da ne kazem sa cega,kako bi mi objavili komentar.

mikica

pre 9 godina

Pa je li ti.Odrzite paradu,prekinite saradnju sa Rusijom.Mi se kopcamo natraske.Ne,nije trebalo dozvoliti paradu,a primili nas ne primili sa Rusijom hocemo.Ako ni zbog cega,a ono imaju najlepsu himn na svetu.Ajd sad sikter misu jedan.

mile

pre 9 godina

Neka hvala, mi smo uz RUS a ako budete previse zahtevali mozda im damo da naprave I vojnu bazu na Dunavu pa da mi vama onda dajemo ultimatume.....moze I tako, zar ne?

Emilija

pre 9 godina

Srbijanci iz Srbije ne žele u EU, dok pojedini mešanci i poludodjoši, tzv. Srbi, imaju te izdajničke porive. A takvi nam uglavnom i vladaju. Trenutno.

mare

pre 9 godina

Dajte vise taj referendum pa da se posteno izjasnimo da li smo za ove indijance ciji su kraljevi jeli prstima jer nisu znali za pribor i sto su nas bombardovali i ojadili ili smo za savez sa nekim drugima koji su sada jaci nego sto je bilo ko mogao da zamisli i koji nas nikad nisu napadali... Samo malo zdrave pameti nam treba i da se vise odlepimo od ucenjivaca...Gospodo ako se priklonimo njima sleduje nam sargarepa na dugackom stapu...opet

fixator

pre 9 godina

Ovoga gospodina treba lepo i pristojno primiti , reci mu da ne dolazi u obzir i pozdraviti sve u Briselu!
Koji bezobrazluk i pritisak!? Postavlja se pitanje zasto Srbija uopste ima posla sa ovakvima?! Pa, oni joj ne misle dobro uopste,jer da misle shvatili bi i tezinu i znacaj ekonomskih i kulturnih veza Srbije i Rusije. To bi bilo isto da iz bilo kog razloga Srbi dodju u Brisel i traze od Holandije ili Belgije ili bilo kog od ovih "pacinacista" da prekinu odnose ,trgovinske i kulturne sa USA ili recimo britanijom!!!
Treba ultimativno odbaciti ovakve sugestije!!!!

pero

pre 9 godina

Vikiliks je davno objavio da je Tadic od Nemacke dobio "preporuku" da ne podnosi zahtev za clanstvo u njihovoj Uniji.
Iskreno se nadam da ova matrica koju govore nasi politicari, sluzi samo da nam ne ukinu ove fondove kojima smo i do sada imali pristup.
Inace ocito je da ce se Bosna vrlo brzo vratiti u svetske medije,a verovatno ce joj se pridruziti i Makedonija.

Rade

pre 9 godina

Nemojte se plasiti. Necemo okretati ledja ni jednima ni drugima. Ova Vlada konacno ima... ma salim se, duzni smo i jednima i drugima ko Grcka i zavisni od jednih i od drugih podjednako. Okretanje ledja je nemoguce. Problem je sto EU vise nece dozvoliti na dve stolice, a Rusi nam nece pomoci da ih se oslobodimo. Mnogo smo mali i neuticajni. Ko misli da je Srbija nekome bitna, neka pogleda kartu sveta. Za CG ce i karta Evrope biti dovoljna.

Bata

pre 9 godina

Nije ovo nikakva ucena. Ili hoćeš u zajednicu ili nećeš. Ako hoćeš, onda treba da poštuješ njena pravila. Ako nećeš, u redu, ali onda više nema ni koristi od nje. Pa kad nam EU ukine sve povlastice koje smo mukom osvajali poslednjih 14 godina onda ćemo kao devedesetih "jesti korenje".

my way

pre 9 godina

Да овај пут занемарим шта нам је ко радио, морал, правду и сл, то је свима познато, него да дам у овом коментару један мало другачији угао гледања. Ако ћемо кроз историју, на правој страни је био и боље пролазио онај ко је ратном или другом победом дуже опстао и тиме победио. У 20. веку Србија и савезници над Аустроугарском и Отоманском империјом, савезници над Хитлеровим рајхом, капиталистички Запад над комунистичким Совјетским Савезом... Наградно питање, шта мислите шта ће дуже да траје, Русија или ЕУ? Ја бих се кладио на ово прво.

Daca

pre 9 godina

Zasto se uzbudjivati, treba mu reci kulturno i sa smeskom da ce Srbija svakako razmotriti sankcije prema Rusiji za narednih 5-10 godina, cim postane formalni deo EU. A do tada, ko zna gde cemo biti mi a gde ovaj birokrata.

empire will fall

pre 9 godina

Gej parada
priznanje Kosova
Sankcije Rusiji
Jel ima još nešto na spisku? Npr kome eps i lutrija? Taj normalni svet...koliko je samo licemerja i dekadencije.

Neka Sila bude sa Briselom...i D.Mraza za Nobela!

pre 9 godina

Brisel?!?

Je li to ona prestonica sto nas je sve u Evropi oslobodila i AU carstva,i Turskog pre toga,i Napoleona i Hitlera...je li to taj Brisel ili sam sanjao lose?


A,sto se tice vase birge za nas,to je neprocenjivo.Za mene se ni majka ni otac nisu toliko brinuli,ni Hrist se nije brinuo za covecanstvo koliko ovi politicari iz SAD i EU,i opet kazem hvala do neba sto znate nas put i sto zelite da nas na njega izvedete.Ja se od danas vise ne molim Bogu i necu decu uciti da treze poklone od Zeke i Deda Mraza,od sad svi u kuci ima da mi se mole EU,a deca od iste da traze poklone!I ja cu se za Bozic i Uskrs oblaciti u EU i darivati ih...a,uz to iako sam jednako iluzoran kao i Zeka i D.Mraz ja za razliku od njih imacu Nobelovu nagradu ;)!

Ali ne bi ja bio covek kada se ne bih brinuo za one koji se brinu za mene,pa me zanima da mi ovaj Dzedaj Johanes Han Solo kaze:a kojoj buducnosti vi to stremite? Je li to ovaj Dzedaj zna sta nosi noc,a sta nosi dan...i to toliko daleko??!!

miki

pre 9 godina

Uvest sankcije nego sta, trbala je to Srbija odmah uraditi, medju prvima, cim je Rusija okupirala Krim, a ne cekati da joj se stavno sugerise iz Brisela sta treba da radi!

Цоррецт

pre 9 godina

Ударање санкција земљи (вечитој савезници) чији ће нам председник бити на прослави стогодишњице ослобођења и победе над фашизмом?
А зарад чега и зарад кога?

Petar

pre 9 godina

Bezobrazno.
Prvo se da izjava da niko nece biti primljen u EU u narednih pet godina, a sada se trazi uvodjenje sankcija.
U medjuvremenu EU ce x puta da sklopi razne ugovore sa Rusijom i da ukine sankcije.

Srbija bi morala principijelno da se zalozi protiv sankcija. Bili smo pod sankcijama, a tada je vlast uzivala, dok su se gradjani mucili. Nikad sankcije Rusiji.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Eh sto ti je evro birokrata, nema mnogo u mozgu al' zna da te zamlacuje glupostima. Prvo kaze da nema nista od prosirenja EU u narednih 5 godina a onda tvrdi da Srbija treba da razmotri uvodjenje sankcija Rusiji ako misli da udje u tu organizaciju. Da ne misle sutra da nas prime ako to uradimo ili da ce sankcije Rusiji trajati godinams? Evo CG sve zivo uradila kako oni kazu i opet nista. Sta ako se ta zajednica uvali u tesku krizu za par narednih godina ko ce onda CG da pogleda?

Zoran

pre 9 godina

malo je istina u životu tako jasnih i očiglednih kao što je istina da srbija ( za njeno dobro ) nikad neće ući u eu . :-) Srbi , čestitam Vam na tome .

gile

pre 9 godina

pravoslavna vera dva nasa naroda je jaca od svih pritisaka EU i ostace da zivi u vecnosti za razliku od saveza drzava koje nastaju i nestaju....

СЕНОВИЋ

pre 9 godina

Не верујем да су вас досељеници у Београду разумели. Немате ви коме да причате. Глув ћоравом намигује.

Bojan

pre 9 godina

Hajde da poremenite odnos sa Rusijom iako bar sledecih 5 godina nema nista od EU. Jedino ako smo kolektivni ludaci mozemo da to uradimo. Pre ce se raspasti unija nego nama da bude otvoren pristup.

POPovanje

pre 9 godina

Srbija (možda) u Evropskoj Uniji 3099. Godine.
(Popac, 30. septembar 2014 16:08)

Sa ovima koji su trenutno na vlasti, ali i sa bivšima, a možda i budućima, i to je preoptimistično.

Dakota

pre 9 godina

Ma postali ste pokvarena ploca, dosta, zaista je nepristojno to vase oprostite lupetanje jednog te istog.Pa jel` slusate ove iz nemacke auto industrije i ne obracaju paznju na ta trabunjanja vec itekako saradjuju sa Rusijom.Manite se politicarenja, gledajte zivot!

ksenija

pre 9 godina

Mnogo fraza slusamo od predstavnika EU. Mene bi zanimala konkretna pitanja.

1. Sta ce EU uciniti da spreci raslojavanje drustva u svojim clanicama, na jako bogate i jako siromasne.
2. Da li je istina ono sto je nedavno rekla antropologinja Svetlana Slavsak, da se u EU polako degradira humanisticki studij. I to sa ciljem da bi gradjani bili slabije obrazovani, i da bi se njima moglo lakse upravljati.
3. Na Majdanu su poceli protesti radi EU, u Odesi su ljudi spaljeni u ime borbe za EU. Da li ce EU traziti istragu tog zlocina?

Od fraza nema koristi.

Razmatraci

pre 9 godina

Ево, размотрили смо и дошли до закључка да ако ви сарађујете са Русијом по питањима која су вам од важности, онда ћемо и ми (као правдамо се, али нас боле уво шта ви хоћете). Јесте ли ви престали да купујете гас од Руса? Наравно да нисте. А ми само тај гас и имамо. Па нисмо малоумни да сами себи заврнемо гас. Ајд да је немачки, али руски...

pera

pre 9 godina

ima nas koji živimo u u ovoj našoj državi Srbiji a ne želimo u EU,pa zar nije demokratski i pošteno da idemo na referenduim pa da vidimo da li ćemo prekinuti da se više ponižavamo da nas ucenjuju sve više.put u EU je put u propast.ovaj komentar nije protiv pravila b92 ali sigurno neće biti objavljen,ali to ništa ne menja narod vidi dokle smo stigli da idemo u katastrofu .jedino okretanje prema našoj braći Rusima je spas za nas i našu zemlju .

Bane

pre 9 godina

Ne "Srbija nece uspeti da udje u EU".
Ne "Srbija mozda i ne treba da udje u EU".

Nego... Srbija NE SME da udje u EU. Zbog zdrave pameti i buducnosti nase dece. Na tu prevaru znavu EU ne smemo da nasedamo vise!

pera

pre 9 godina

evo razmotrili smo. u EU ulazimo zanajmanje 10-tak godina, a do tada nam se ne isplati uvoditi sankcije bilo kome. Niko nam nece dati pare na lepe oci nego moiramo samo da zaradimo. Kad Amerikanci zatvore GM fabriku chervoleta u Rusiji mi cemo razmisliti dali se nama isplati. Ovo je suplje politicenje a od toga nema leba.

sale

pre 9 godina

Reciprocitet? Ništa, onda i Srbija zamrzava svoje aktivnosti sa EU na 5 godine, pa ćemo nastaviti kada i oni. Tako rade ozbiljne države, a ne da jednostrano dajemo i pravimo ustupke na našu štetu kao da smo u EU, a oni da nas zamrzavaju.

Neddy

pre 9 godina

Problem EU rusija ce da traje najvise jos 1 god.
Gospodin tvrdi da ce srbija biti clanica za minimum 5 god.
Zasto uvesti sankcije I permanentno kvariti odnose sa rusijom zbog spora koji ce biti resen pre ulaska srbije u EU ?

bivsisrbin

pre 9 godina

Ajde naprednjaci,odrzaste paradu srama,udarite i sankcije Rusiji,pokazite da ste vi veci izdajnici od svih koji su vladali Srbijom,na vlasti ste jos malo i nemoj da propustite tu istorijsku priliku da zamenite Vuka Brankovica.

mlekadzija

pre 9 godina

A verujem da bi i proterivanje ruskog ambasadora naislo na nepodeljene simpatije u Briselu i Vasingtonu,.,.,ko vas ne zna skupo vas placa.

Pro patria

pre 9 godina

Sada kad je jasno i nedvosmisleno rečeno da Srbija neće ući u EU ni u narednih 10 godina, treba se maksimalno posvetiti sređivanju države i proces "evrointegracije" otpočeti "iznutra" a ne "izvana". Pozabaviti se korupcijom, krimainalom, investicijama (pre svega poticanjem domaćih poduzetnika posredstvom programirane inflacije), prelaskom na socijalno, pravednu državu, uređenjem gradova i naselja, sređivanjem obrazovanja (napustiti ili reformisati tzv. "bolonju") i zdravstva, vojnih i policijskih snaga...te maksimalno proširiti suradnju sa svim stranim državama-partnerima od kojih Srbija može imati koristi. Naravno, vojno i blokovski biti potpuno neutralan!
Izuzetno je pri tom važno da imamo sposobne i profesionalne diplomate, obučene da kvalitetno štite interese zemlje. Sa susjednim zemljama širiti svekoliku suradnju, ali na bazi reciproiteta i polazeći prvenstveno od strateških interesa Srbije. Pri tom voluntarizam i neprofesionalizam svake vrste treba u korijenu sasjeći!

kragujevčanin

pre 9 godina

Kako gospodin Han " pregovori mogu brzo odmaći" ( reč je o uvodjenju sankcija Rusiji) kada i sami kažete da prijema u narednih pet godina, za vreme Vašeg mandata neće biti,a šef Evropske komisije je pomenu i dekadu bez prijema. Pa šta hoćete, da Srbija uskladi svoju spoljnu politiku sa Briselom,a da čeka deset,petnaest godina. Gluposti...I oko Dejtonskjog sporazuma koga pominjete , rečima da će sada biti važan Briselski sporazum...Ne čćaćkajte mečku, Dejton postoji, i on će ostati ..

Gazda Cvetko

pre 9 godina

Super, ovo je samo dokaz da je uslov za ulazak stvar politicke volje Vasingtona,Berlina,Pariza i Rima. Podeseticu na ulazak Bugarske, Rumunije i narocito Hrvacke(proterani, problemi sa granicama, restitucija,privatizacija, nepostovanje prava manjina...). I sada bi voleo da neko objasni da nije tako.

milan

pre 9 godina

To Hane kralju, pa mi i ne želimo u raspalu Evropsku uniju. Evo raspišite referendum pa da vidite raspoloženje naroda u Srbiji. A za narednih pet godina svašta će se izdešavati na političkoj mapi Evrope i sveta. Za nas je najbolja opcija evro azijske unije sa Velikom Rusijom na čelu. A oni nas žele bez ikakvih uslovljavanja i maltretiranja, ovakve kakvi jesmo, bez ucenjivanja. Tu su resursi tu su šanse za Srbiju. A ne da trčimo za EU kao poslednji putnik koji želi da se ukrca na Titanik.

nije vazno

pre 9 godina

Pa naravno da nece, to je bilo jasno odmah posle izbora (za Evropski parlament, u maju ove godine). Ali to nasim aktuelnim vlastodrscima ne odgovara, naravno. A taman ih je bilo lepo krenulo s poplavama...

milan

pre 9 godina

To Hane kralju, pa mi i ne želimo u raspalu Evropsku uniju. Evo raspišite referendum pa da vidite raspoloženje naroda u Srbiji. A za narednih pet godina svašta će se izdešavati na političkoj mapi Evrope i sveta. Za nas je najbolja opcija evro azijske unije sa Velikom Rusijom na čelu. A oni nas žele bez ikakvih uslovljavanja i maltretiranja, ovakve kakvi jesmo, bez ucenjivanja. Tu su resursi tu su šanse za Srbiju. A ne da trčimo za EU kao poslednji putnik koji želi da se ukrca na Titanik.

Gazda Cvetko

pre 9 godina

Super, ovo je samo dokaz da je uslov za ulazak stvar politicke volje Vasingtona,Berlina,Pariza i Rima. Podeseticu na ulazak Bugarske, Rumunije i narocito Hrvacke(proterani, problemi sa granicama, restitucija,privatizacija, nepostovanje prava manjina...). I sada bi voleo da neko objasni da nije tako.

nije vazno

pre 9 godina

Pa naravno da nece, to je bilo jasno odmah posle izbora (za Evropski parlament, u maju ove godine). Ali to nasim aktuelnim vlastodrscima ne odgovara, naravno. A taman ih je bilo lepo krenulo s poplavama...

Bane

pre 9 godina

Ne "Srbija nece uspeti da udje u EU".
Ne "Srbija mozda i ne treba da udje u EU".

Nego... Srbija NE SME da udje u EU. Zbog zdrave pameti i buducnosti nase dece. Na tu prevaru znavu EU ne smemo da nasedamo vise!

pera

pre 9 godina

evo razmotrili smo. u EU ulazimo zanajmanje 10-tak godina, a do tada nam se ne isplati uvoditi sankcije bilo kome. Niko nam nece dati pare na lepe oci nego moiramo samo da zaradimo. Kad Amerikanci zatvore GM fabriku chervoleta u Rusiji mi cemo razmisliti dali se nama isplati. Ovo je suplje politicenje a od toga nema leba.

Neddy

pre 9 godina

Problem EU rusija ce da traje najvise jos 1 god.
Gospodin tvrdi da ce srbija biti clanica za minimum 5 god.
Zasto uvesti sankcije I permanentno kvariti odnose sa rusijom zbog spora koji ce biti resen pre ulaska srbije u EU ?

Razmatraci

pre 9 godina

Ево, размотрили смо и дошли до закључка да ако ви сарађујете са Русијом по питањима која су вам од важности, онда ћемо и ми (као правдамо се, али нас боле уво шта ви хоћете). Јесте ли ви престали да купујете гас од Руса? Наравно да нисте. А ми само тај гас и имамо. Па нисмо малоумни да сами себи заврнемо гас. Ајд да је немачки, али руски...

Kralj Ibi

pre 9 godina

Eh sto ti je evro birokrata, nema mnogo u mozgu al' zna da te zamlacuje glupostima. Prvo kaze da nema nista od prosirenja EU u narednih 5 godina a onda tvrdi da Srbija treba da razmotri uvodjenje sankcija Rusiji ako misli da udje u tu organizaciju. Da ne misle sutra da nas prime ako to uradimo ili da ce sankcije Rusiji trajati godinams? Evo CG sve zivo uradila kako oni kazu i opet nista. Sta ako se ta zajednica uvali u tesku krizu za par narednih godina ko ce onda CG da pogleda?

Pro patria

pre 9 godina

Sada kad je jasno i nedvosmisleno rečeno da Srbija neće ući u EU ni u narednih 10 godina, treba se maksimalno posvetiti sređivanju države i proces "evrointegracije" otpočeti "iznutra" a ne "izvana". Pozabaviti se korupcijom, krimainalom, investicijama (pre svega poticanjem domaćih poduzetnika posredstvom programirane inflacije), prelaskom na socijalno, pravednu državu, uređenjem gradova i naselja, sređivanjem obrazovanja (napustiti ili reformisati tzv. "bolonju") i zdravstva, vojnih i policijskih snaga...te maksimalno proširiti suradnju sa svim stranim državama-partnerima od kojih Srbija može imati koristi. Naravno, vojno i blokovski biti potpuno neutralan!
Izuzetno je pri tom važno da imamo sposobne i profesionalne diplomate, obučene da kvalitetno štite interese zemlje. Sa susjednim zemljama širiti svekoliku suradnju, ali na bazi reciproiteta i polazeći prvenstveno od strateških interesa Srbije. Pri tom voluntarizam i neprofesionalizam svake vrste treba u korijenu sasjeći!

ksenija

pre 9 godina

Mnogo fraza slusamo od predstavnika EU. Mene bi zanimala konkretna pitanja.

1. Sta ce EU uciniti da spreci raslojavanje drustva u svojim clanicama, na jako bogate i jako siromasne.
2. Da li je istina ono sto je nedavno rekla antropologinja Svetlana Slavsak, da se u EU polako degradira humanisticki studij. I to sa ciljem da bi gradjani bili slabije obrazovani, i da bi se njima moglo lakse upravljati.
3. Na Majdanu su poceli protesti radi EU, u Odesi su ljudi spaljeni u ime borbe za EU. Da li ce EU traziti istragu tog zlocina?

Od fraza nema koristi.

gile

pre 9 godina

pravoslavna vera dva nasa naroda je jaca od svih pritisaka EU i ostace da zivi u vecnosti za razliku od saveza drzava koje nastaju i nestaju....

bivsisrbin

pre 9 godina

Ajde naprednjaci,odrzaste paradu srama,udarite i sankcije Rusiji,pokazite da ste vi veci izdajnici od svih koji su vladali Srbijom,na vlasti ste jos malo i nemoj da propustite tu istorijsku priliku da zamenite Vuka Brankovica.

pera

pre 9 godina

ima nas koji živimo u u ovoj našoj državi Srbiji a ne želimo u EU,pa zar nije demokratski i pošteno da idemo na referenduim pa da vidimo da li ćemo prekinuti da se više ponižavamo da nas ucenjuju sve više.put u EU je put u propast.ovaj komentar nije protiv pravila b92 ali sigurno neće biti objavljen,ali to ništa ne menja narod vidi dokle smo stigli da idemo u katastrofu .jedino okretanje prema našoj braći Rusima je spas za nas i našu zemlju .

mlekadzija

pre 9 godina

A verujem da bi i proterivanje ruskog ambasadora naislo na nepodeljene simpatije u Briselu i Vasingtonu,.,.,ko vas ne zna skupo vas placa.

kragujevčanin

pre 9 godina

Kako gospodin Han " pregovori mogu brzo odmaći" ( reč je o uvodjenju sankcija Rusiji) kada i sami kažete da prijema u narednih pet godina, za vreme Vašeg mandata neće biti,a šef Evropske komisije je pomenu i dekadu bez prijema. Pa šta hoćete, da Srbija uskladi svoju spoljnu politiku sa Briselom,a da čeka deset,petnaest godina. Gluposti...I oko Dejtonskjog sporazuma koga pominjete , rečima da će sada biti važan Briselski sporazum...Ne čćaćkajte mečku, Dejton postoji, i on će ostati ..

sale

pre 9 godina

Reciprocitet? Ništa, onda i Srbija zamrzava svoje aktivnosti sa EU na 5 godine, pa ćemo nastaviti kada i oni. Tako rade ozbiljne države, a ne da jednostrano dajemo i pravimo ustupke na našu štetu kao da smo u EU, a oni da nas zamrzavaju.

Bojan

pre 9 godina

Hajde da poremenite odnos sa Rusijom iako bar sledecih 5 godina nema nista od EU. Jedino ako smo kolektivni ludaci mozemo da to uradimo. Pre ce se raspasti unija nego nama da bude otvoren pristup.

Dakota

pre 9 godina

Ma postali ste pokvarena ploca, dosta, zaista je nepristojno to vase oprostite lupetanje jednog te istog.Pa jel` slusate ove iz nemacke auto industrije i ne obracaju paznju na ta trabunjanja vec itekako saradjuju sa Rusijom.Manite se politicarenja, gledajte zivot!

POPovanje

pre 9 godina

Srbija (možda) u Evropskoj Uniji 3099. Godine.
(Popac, 30. septembar 2014 16:08)

Sa ovima koji su trenutno na vlasti, ali i sa bivšima, a možda i budućima, i to je preoptimistično.

empire will fall

pre 9 godina

Gej parada
priznanje Kosova
Sankcije Rusiji
Jel ima još nešto na spisku? Npr kome eps i lutrija? Taj normalni svet...koliko je samo licemerja i dekadencije.

Neka Sila bude sa Briselom...i D.Mraza za Nobela!

pre 9 godina

Brisel?!?

Je li to ona prestonica sto nas je sve u Evropi oslobodila i AU carstva,i Turskog pre toga,i Napoleona i Hitlera...je li to taj Brisel ili sam sanjao lose?


A,sto se tice vase birge za nas,to je neprocenjivo.Za mene se ni majka ni otac nisu toliko brinuli,ni Hrist se nije brinuo za covecanstvo koliko ovi politicari iz SAD i EU,i opet kazem hvala do neba sto znate nas put i sto zelite da nas na njega izvedete.Ja se od danas vise ne molim Bogu i necu decu uciti da treze poklone od Zeke i Deda Mraza,od sad svi u kuci ima da mi se mole EU,a deca od iste da traze poklone!I ja cu se za Bozic i Uskrs oblaciti u EU i darivati ih...a,uz to iako sam jednako iluzoran kao i Zeka i D.Mraz ja za razliku od njih imacu Nobelovu nagradu ;)!

Ali ne bi ja bio covek kada se ne bih brinuo za one koji se brinu za mene,pa me zanima da mi ovaj Dzedaj Johanes Han Solo kaze:a kojoj buducnosti vi to stremite? Je li to ovaj Dzedaj zna sta nosi noc,a sta nosi dan...i to toliko daleko??!!

Цоррецт

pre 9 godina

Ударање санкција земљи (вечитој савезници) чији ће нам председник бити на прослави стогодишњице ослобођења и победе над фашизмом?
А зарад чега и зарад кога?

Zoran

pre 9 godina

malo je istina u životu tako jasnih i očiglednih kao što je istina da srbija ( za njeno dobro ) nikad neće ući u eu . :-) Srbi , čestitam Vam na tome .

Petar

pre 9 godina

Bezobrazno.
Prvo se da izjava da niko nece biti primljen u EU u narednih pet godina, a sada se trazi uvodjenje sankcija.
U medjuvremenu EU ce x puta da sklopi razne ugovore sa Rusijom i da ukine sankcije.

Srbija bi morala principijelno da se zalozi protiv sankcija. Bili smo pod sankcijama, a tada je vlast uzivala, dok su se gradjani mucili. Nikad sankcije Rusiji.

СЕНОВИЋ

pre 9 godina

Не верујем да су вас досељеници у Београду разумели. Немате ви коме да причате. Глув ћоравом намигује.

miki

pre 9 godina

Uvest sankcije nego sta, trbala je to Srbija odmah uraditi, medju prvima, cim je Rusija okupirala Krim, a ne cekati da joj se stavno sugerise iz Brisela sta treba da radi!

fixator

pre 9 godina

Ovoga gospodina treba lepo i pristojno primiti , reci mu da ne dolazi u obzir i pozdraviti sve u Briselu!
Koji bezobrazluk i pritisak!? Postavlja se pitanje zasto Srbija uopste ima posla sa ovakvima?! Pa, oni joj ne misle dobro uopste,jer da misle shvatili bi i tezinu i znacaj ekonomskih i kulturnih veza Srbije i Rusije. To bi bilo isto da iz bilo kog razloga Srbi dodju u Brisel i traze od Holandije ili Belgije ili bilo kog od ovih "pacinacista" da prekinu odnose ,trgovinske i kulturne sa USA ili recimo britanijom!!!
Treba ultimativno odbaciti ovakve sugestije!!!!

Sasa

pre 9 godina

Naisli su na mekano, pa sad hoce da vide koliko duboko mogu da idu. Bio sam za, ali zbog ovakvih stvari i zato sto volim svoju Srbiju, ne vise.

lajok

pre 9 godina

Necemo mi u vase evropsko ropstvo, gde nebismo smeli da sami odlucujemo.
Cudna je to unija, ko god udje u nju nema pravo da samostalno donosi odluke za svoju drzavu. A kao oni se prave da su demokratija, I da imaju slobodu u svemu. Otkriva se to polako ko su oni I kako su podmukli. Sramota gledam sve ove zemlje koje su usle u uniju cak I nemogu vise ni da koriste svoju glavu I da odlucuju same sta hoce, kao da su roboii a ne suverene drzave. Bolje je nama bez takvih prijatelja.

legionarjso

pre 9 godina

A vec sjutra,kad ovo bude jucerasnji naslov,nagrnuce more chedista i evrotalibana da burgijaju po glavama EU pa EU..DOKLE..ako vec ovog Hana ne mozemo da dohvatimo,mozemo ove nase evropske miseve bez alternative da skinemo da ne kazem sa cega,kako bi mi objavili komentar.

Dinarska divizija

pre 9 godina

Hvala bogovima gvožodja, pa ne moramo da strepimo još 5-6 godina!A dace dobri bogovi, pa
nikad necemo nii biti deo "četvrtog rajha"!

Postar

pre 9 godina

I han mora da opravda svoju platu i radno mesto komesara za prosirenje ali bez prosirenja. To nije mogao da smisli ni montipajton. Jugoslavija je bila mnogo ozbiljnija drzava od ovakve EU. Nazalost geografski smo tu gde jesmo tako da mislim da je nas izbor EU ili islam.

W.Wallace

pre 9 godina

Ha, ha , sjajno ! Još bolja ideja je da zovemo i Hana na proslavu oslobođenja Beograda , pa ako ima nešto da poruči Putinu - može i lično da mu saopšti .

Emilija

pre 9 godina

Srbijanci iz Srbije ne žele u EU, dok pojedini mešanci i poludodjoši, tzv. Srbi, imaju te izdajničke porive. A takvi nam uglavnom i vladaju. Trenutno.

my way

pre 9 godina

Да овај пут занемарим шта нам је ко радио, морал, правду и сл, то је свима познато, него да дам у овом коментару један мало другачији угао гледања. Ако ћемо кроз историју, на правој страни је био и боље пролазио онај ко је ратном или другом победом дуже опстао и тиме победио. У 20. веку Србија и савезници над Аустроугарском и Отоманском империјом, савезници над Хитлеровим рајхом, капиталистички Запад над комунистичким Совјетским Савезом... Наградно питање, шта мислите шта ће дуже да траје, Русија или ЕУ? Ја бих се кладио на ово прво.

mile

pre 9 godina

Neka hvala, mi smo uz RUS a ako budete previse zahtevali mozda im damo da naprave I vojnu bazu na Dunavu pa da mi vama onda dajemo ultimatume.....moze I tako, zar ne?

mikica

pre 9 godina

Pa je li ti.Odrzite paradu,prekinite saradnju sa Rusijom.Mi se kopcamo natraske.Ne,nije trebalo dozvoliti paradu,a primili nas ne primili sa Rusijom hocemo.Ako ni zbog cega,a ono imaju najlepsu himn na svetu.Ajd sad sikter misu jedan.

mare

pre 9 godina

Dajte vise taj referendum pa da se posteno izjasnimo da li smo za ove indijance ciji su kraljevi jeli prstima jer nisu znali za pribor i sto su nas bombardovali i ojadili ili smo za savez sa nekim drugima koji su sada jaci nego sto je bilo ko mogao da zamisli i koji nas nikad nisu napadali... Samo malo zdrave pameti nam treba i da se vise odlepimo od ucenjivaca...Gospodo ako se priklonimo njima sleduje nam sargarepa na dugackom stapu...opet

Daca

pre 9 godina

Zasto se uzbudjivati, treba mu reci kulturno i sa smeskom da ce Srbija svakako razmotriti sankcije prema Rusiji za narednih 5-10 godina, cim postane formalni deo EU. A do tada, ko zna gde cemo biti mi a gde ovaj birokrata.

pero

pre 9 godina

Vikiliks je davno objavio da je Tadic od Nemacke dobio "preporuku" da ne podnosi zahtev za clanstvo u njihovoj Uniji.
Iskreno se nadam da ova matrica koju govore nasi politicari, sluzi samo da nam ne ukinu ove fondove kojima smo i do sada imali pristup.
Inace ocito je da ce se Bosna vrlo brzo vratiti u svetske medije,a verovatno ce joj se pridruziti i Makedonija.

Rade

pre 9 godina

Nemojte se plasiti. Necemo okretati ledja ni jednima ni drugima. Ova Vlada konacno ima... ma salim se, duzni smo i jednima i drugima ko Grcka i zavisni od jednih i od drugih podjednako. Okretanje ledja je nemoguce. Problem je sto EU vise nece dozvoliti na dve stolice, a Rusi nam nece pomoci da ih se oslobodimo. Mnogo smo mali i neuticajni. Ko misli da je Srbija nekome bitna, neka pogleda kartu sveta. Za CG ce i karta Evrope biti dovoljna.

Bata

pre 9 godina

Nije ovo nikakva ucena. Ili hoćeš u zajednicu ili nećeš. Ako hoćeš, onda treba da poštuješ njena pravila. Ako nećeš, u redu, ali onda više nema ni koristi od nje. Pa kad nam EU ukine sve povlastice koje smo mukom osvajali poslednjih 14 godina onda ćemo kao devedesetih "jesti korenje".

milan

pre 9 godina

To Hane kralju, pa mi i ne želimo u raspalu Evropsku uniju. Evo raspišite referendum pa da vidite raspoloženje naroda u Srbiji. A za narednih pet godina svašta će se izdešavati na političkoj mapi Evrope i sveta. Za nas je najbolja opcija evro azijske unije sa Velikom Rusijom na čelu. A oni nas žele bez ikakvih uslovljavanja i maltretiranja, ovakve kakvi jesmo, bez ucenjivanja. Tu su resursi tu su šanse za Srbiju. A ne da trčimo za EU kao poslednji putnik koji želi da se ukrca na Titanik.

СЕНОВИЋ

pre 9 godina

Не верујем да су вас досељеници у Београду разумели. Немате ви коме да причате. Глув ћоравом намигује.

miki

pre 9 godina

Uvest sankcije nego sta, trbala je to Srbija odmah uraditi, medju prvima, cim je Rusija okupirala Krim, a ne cekati da joj se stavno sugerise iz Brisela sta treba da radi!

Gazda Cvetko

pre 9 godina

Super, ovo je samo dokaz da je uslov za ulazak stvar politicke volje Vasingtona,Berlina,Pariza i Rima. Podeseticu na ulazak Bugarske, Rumunije i narocito Hrvacke(proterani, problemi sa granicama, restitucija,privatizacija, nepostovanje prava manjina...). I sada bi voleo da neko objasni da nije tako.

gile

pre 9 godina

pravoslavna vera dva nasa naroda je jaca od svih pritisaka EU i ostace da zivi u vecnosti za razliku od saveza drzava koje nastaju i nestaju....

Bane

pre 9 godina

Ne "Srbija nece uspeti da udje u EU".
Ne "Srbija mozda i ne treba da udje u EU".

Nego... Srbija NE SME da udje u EU. Zbog zdrave pameti i buducnosti nase dece. Na tu prevaru znavu EU ne smemo da nasedamo vise!

bivsisrbin

pre 9 godina

Ajde naprednjaci,odrzaste paradu srama,udarite i sankcije Rusiji,pokazite da ste vi veci izdajnici od svih koji su vladali Srbijom,na vlasti ste jos malo i nemoj da propustite tu istorijsku priliku da zamenite Vuka Brankovica.

pera

pre 9 godina

ima nas koji živimo u u ovoj našoj državi Srbiji a ne želimo u EU,pa zar nije demokratski i pošteno da idemo na referenduim pa da vidimo da li ćemo prekinuti da se više ponižavamo da nas ucenjuju sve više.put u EU je put u propast.ovaj komentar nije protiv pravila b92 ali sigurno neće biti objavljen,ali to ništa ne menja narod vidi dokle smo stigli da idemo u katastrofu .jedino okretanje prema našoj braći Rusima je spas za nas i našu zemlju .

Kralj Ibi

pre 9 godina

Eh sto ti je evro birokrata, nema mnogo u mozgu al' zna da te zamlacuje glupostima. Prvo kaze da nema nista od prosirenja EU u narednih 5 godina a onda tvrdi da Srbija treba da razmotri uvodjenje sankcija Rusiji ako misli da udje u tu organizaciju. Da ne misle sutra da nas prime ako to uradimo ili da ce sankcije Rusiji trajati godinams? Evo CG sve zivo uradila kako oni kazu i opet nista. Sta ako se ta zajednica uvali u tesku krizu za par narednih godina ko ce onda CG da pogleda?

nije vazno

pre 9 godina

Pa naravno da nece, to je bilo jasno odmah posle izbora (za Evropski parlament, u maju ove godine). Ali to nasim aktuelnim vlastodrscima ne odgovara, naravno. A taman ih je bilo lepo krenulo s poplavama...

Razmatraci

pre 9 godina

Ево, размотрили смо и дошли до закључка да ако ви сарађујете са Русијом по питањима која су вам од важности, онда ћемо и ми (као правдамо се, али нас боле уво шта ви хоћете). Јесте ли ви престали да купујете гас од Руса? Наравно да нисте. А ми само тај гас и имамо. Па нисмо малоумни да сами себи заврнемо гас. Ајд да је немачки, али руски...

ksenija

pre 9 godina

Mnogo fraza slusamo od predstavnika EU. Mene bi zanimala konkretna pitanja.

1. Sta ce EU uciniti da spreci raslojavanje drustva u svojim clanicama, na jako bogate i jako siromasne.
2. Da li je istina ono sto je nedavno rekla antropologinja Svetlana Slavsak, da se u EU polako degradira humanisticki studij. I to sa ciljem da bi gradjani bili slabije obrazovani, i da bi se njima moglo lakse upravljati.
3. Na Majdanu su poceli protesti radi EU, u Odesi su ljudi spaljeni u ime borbe za EU. Da li ce EU traziti istragu tog zlocina?

Od fraza nema koristi.

Bojan

pre 9 godina

Hajde da poremenite odnos sa Rusijom iako bar sledecih 5 godina nema nista od EU. Jedino ako smo kolektivni ludaci mozemo da to uradimo. Pre ce se raspasti unija nego nama da bude otvoren pristup.

Neddy

pre 9 godina

Problem EU rusija ce da traje najvise jos 1 god.
Gospodin tvrdi da ce srbija biti clanica za minimum 5 god.
Zasto uvesti sankcije I permanentno kvariti odnose sa rusijom zbog spora koji ce biti resen pre ulaska srbije u EU ?

sale

pre 9 godina

Reciprocitet? Ništa, onda i Srbija zamrzava svoje aktivnosti sa EU na 5 godine, pa ćemo nastaviti kada i oni. Tako rade ozbiljne države, a ne da jednostrano dajemo i pravimo ustupke na našu štetu kao da smo u EU, a oni da nas zamrzavaju.

Dakota

pre 9 godina

Ma postali ste pokvarena ploca, dosta, zaista je nepristojno to vase oprostite lupetanje jednog te istog.Pa jel` slusate ove iz nemacke auto industrije i ne obracaju paznju na ta trabunjanja vec itekako saradjuju sa Rusijom.Manite se politicarenja, gledajte zivot!

POPovanje

pre 9 godina

Srbija (možda) u Evropskoj Uniji 3099. Godine.
(Popac, 30. septembar 2014 16:08)

Sa ovima koji su trenutno na vlasti, ali i sa bivšima, a možda i budućima, i to je preoptimistično.

pera

pre 9 godina

evo razmotrili smo. u EU ulazimo zanajmanje 10-tak godina, a do tada nam se ne isplati uvoditi sankcije bilo kome. Niko nam nece dati pare na lepe oci nego moiramo samo da zaradimo. Kad Amerikanci zatvore GM fabriku chervoleta u Rusiji mi cemo razmisliti dali se nama isplati. Ovo je suplje politicenje a od toga nema leba.

mlekadzija

pre 9 godina

A verujem da bi i proterivanje ruskog ambasadora naislo na nepodeljene simpatije u Briselu i Vasingtonu,.,.,ko vas ne zna skupo vas placa.

kragujevčanin

pre 9 godina

Kako gospodin Han " pregovori mogu brzo odmaći" ( reč je o uvodjenju sankcija Rusiji) kada i sami kažete da prijema u narednih pet godina, za vreme Vašeg mandata neće biti,a šef Evropske komisije je pomenu i dekadu bez prijema. Pa šta hoćete, da Srbija uskladi svoju spoljnu politiku sa Briselom,a da čeka deset,petnaest godina. Gluposti...I oko Dejtonskjog sporazuma koga pominjete , rečima da će sada biti važan Briselski sporazum...Ne čćaćkajte mečku, Dejton postoji, i on će ostati ..

Pro patria

pre 9 godina

Sada kad je jasno i nedvosmisleno rečeno da Srbija neće ući u EU ni u narednih 10 godina, treba se maksimalno posvetiti sređivanju države i proces "evrointegracije" otpočeti "iznutra" a ne "izvana". Pozabaviti se korupcijom, krimainalom, investicijama (pre svega poticanjem domaćih poduzetnika posredstvom programirane inflacije), prelaskom na socijalno, pravednu državu, uređenjem gradova i naselja, sređivanjem obrazovanja (napustiti ili reformisati tzv. "bolonju") i zdravstva, vojnih i policijskih snaga...te maksimalno proširiti suradnju sa svim stranim državama-partnerima od kojih Srbija može imati koristi. Naravno, vojno i blokovski biti potpuno neutralan!
Izuzetno je pri tom važno da imamo sposobne i profesionalne diplomate, obučene da kvalitetno štite interese zemlje. Sa susjednim zemljama širiti svekoliku suradnju, ali na bazi reciproiteta i polazeći prvenstveno od strateških interesa Srbije. Pri tom voluntarizam i neprofesionalizam svake vrste treba u korijenu sasjeći!

empire will fall

pre 9 godina

Gej parada
priznanje Kosova
Sankcije Rusiji
Jel ima još nešto na spisku? Npr kome eps i lutrija? Taj normalni svet...koliko je samo licemerja i dekadencije.

Neka Sila bude sa Briselom...i D.Mraza za Nobela!

pre 9 godina

Brisel?!?

Je li to ona prestonica sto nas je sve u Evropi oslobodila i AU carstva,i Turskog pre toga,i Napoleona i Hitlera...je li to taj Brisel ili sam sanjao lose?


A,sto se tice vase birge za nas,to je neprocenjivo.Za mene se ni majka ni otac nisu toliko brinuli,ni Hrist se nije brinuo za covecanstvo koliko ovi politicari iz SAD i EU,i opet kazem hvala do neba sto znate nas put i sto zelite da nas na njega izvedete.Ja se od danas vise ne molim Bogu i necu decu uciti da treze poklone od Zeke i Deda Mraza,od sad svi u kuci ima da mi se mole EU,a deca od iste da traze poklone!I ja cu se za Bozic i Uskrs oblaciti u EU i darivati ih...a,uz to iako sam jednako iluzoran kao i Zeka i D.Mraz ja za razliku od njih imacu Nobelovu nagradu ;)!

Ali ne bi ja bio covek kada se ne bih brinuo za one koji se brinu za mene,pa me zanima da mi ovaj Dzedaj Johanes Han Solo kaze:a kojoj buducnosti vi to stremite? Je li to ovaj Dzedaj zna sta nosi noc,a sta nosi dan...i to toliko daleko??!!

Цоррецт

pre 9 godina

Ударање санкција земљи (вечитој савезници) чији ће нам председник бити на прослави стогодишњице ослобођења и победе над фашизмом?
А зарад чега и зарад кога?

Petar

pre 9 godina

Bezobrazno.
Prvo se da izjava da niko nece biti primljen u EU u narednih pet godina, a sada se trazi uvodjenje sankcija.
U medjuvremenu EU ce x puta da sklopi razne ugovore sa Rusijom i da ukine sankcije.

Srbija bi morala principijelno da se zalozi protiv sankcija. Bili smo pod sankcijama, a tada je vlast uzivala, dok su se gradjani mucili. Nikad sankcije Rusiji.

Zoran

pre 9 godina

malo je istina u životu tako jasnih i očiglednih kao što je istina da srbija ( za njeno dobro ) nikad neće ući u eu . :-) Srbi , čestitam Vam na tome .

Bata

pre 9 godina

Nije ovo nikakva ucena. Ili hoćeš u zajednicu ili nećeš. Ako hoćeš, onda treba da poštuješ njena pravila. Ako nećeš, u redu, ali onda više nema ni koristi od nje. Pa kad nam EU ukine sve povlastice koje smo mukom osvajali poslednjih 14 godina onda ćemo kao devedesetih "jesti korenje".

Rade

pre 9 godina

Nemojte se plasiti. Necemo okretati ledja ni jednima ni drugima. Ova Vlada konacno ima... ma salim se, duzni smo i jednima i drugima ko Grcka i zavisni od jednih i od drugih podjednako. Okretanje ledja je nemoguce. Problem je sto EU vise nece dozvoliti na dve stolice, a Rusi nam nece pomoci da ih se oslobodimo. Mnogo smo mali i neuticajni. Ko misli da je Srbija nekome bitna, neka pogleda kartu sveta. Za CG ce i karta Evrope biti dovoljna.

Emilija

pre 9 godina

Srbijanci iz Srbije ne žele u EU, dok pojedini mešanci i poludodjoši, tzv. Srbi, imaju te izdajničke porive. A takvi nam uglavnom i vladaju. Trenutno.

lajok

pre 9 godina

Necemo mi u vase evropsko ropstvo, gde nebismo smeli da sami odlucujemo.
Cudna je to unija, ko god udje u nju nema pravo da samostalno donosi odluke za svoju drzavu. A kao oni se prave da su demokratija, I da imaju slobodu u svemu. Otkriva se to polako ko su oni I kako su podmukli. Sramota gledam sve ove zemlje koje su usle u uniju cak I nemogu vise ni da koriste svoju glavu I da odlucuju same sta hoce, kao da su roboii a ne suverene drzave. Bolje je nama bez takvih prijatelja.

Dinarska divizija

pre 9 godina

Hvala bogovima gvožodja, pa ne moramo da strepimo još 5-6 godina!A dace dobri bogovi, pa
nikad necemo nii biti deo "četvrtog rajha"!

Postar

pre 9 godina

I han mora da opravda svoju platu i radno mesto komesara za prosirenje ali bez prosirenja. To nije mogao da smisli ni montipajton. Jugoslavija je bila mnogo ozbiljnija drzava od ovakve EU. Nazalost geografski smo tu gde jesmo tako da mislim da je nas izbor EU ili islam.

W.Wallace

pre 9 godina

Ha, ha , sjajno ! Još bolja ideja je da zovemo i Hana na proslavu oslobođenja Beograda , pa ako ima nešto da poruči Putinu - može i lično da mu saopšti .

Daca

pre 9 godina

Zasto se uzbudjivati, treba mu reci kulturno i sa smeskom da ce Srbija svakako razmotriti sankcije prema Rusiji za narednih 5-10 godina, cim postane formalni deo EU. A do tada, ko zna gde cemo biti mi a gde ovaj birokrata.

mikica

pre 9 godina

Pa je li ti.Odrzite paradu,prekinite saradnju sa Rusijom.Mi se kopcamo natraske.Ne,nije trebalo dozvoliti paradu,a primili nas ne primili sa Rusijom hocemo.Ako ni zbog cega,a ono imaju najlepsu himn na svetu.Ajd sad sikter misu jedan.

my way

pre 9 godina

Да овај пут занемарим шта нам је ко радио, морал, правду и сл, то је свима познато, него да дам у овом коментару један мало другачији угао гледања. Ако ћемо кроз историју, на правој страни је био и боље пролазио онај ко је ратном или другом победом дуже опстао и тиме победио. У 20. веку Србија и савезници над Аустроугарском и Отоманском империјом, савезници над Хитлеровим рајхом, капиталистички Запад над комунистичким Совјетским Савезом... Наградно питање, шта мислите шта ће дуже да траје, Русија или ЕУ? Ја бих се кладио на ово прво.

mile

pre 9 godina

Neka hvala, mi smo uz RUS a ako budete previse zahtevali mozda im damo da naprave I vojnu bazu na Dunavu pa da mi vama onda dajemo ultimatume.....moze I tako, zar ne?

mare

pre 9 godina

Dajte vise taj referendum pa da se posteno izjasnimo da li smo za ove indijance ciji su kraljevi jeli prstima jer nisu znali za pribor i sto su nas bombardovali i ojadili ili smo za savez sa nekim drugima koji su sada jaci nego sto je bilo ko mogao da zamisli i koji nas nikad nisu napadali... Samo malo zdrave pameti nam treba i da se vise odlepimo od ucenjivaca...Gospodo ako se priklonimo njima sleduje nam sargarepa na dugackom stapu...opet

pero

pre 9 godina

Vikiliks je davno objavio da je Tadic od Nemacke dobio "preporuku" da ne podnosi zahtev za clanstvo u njihovoj Uniji.
Iskreno se nadam da ova matrica koju govore nasi politicari, sluzi samo da nam ne ukinu ove fondove kojima smo i do sada imali pristup.
Inace ocito je da ce se Bosna vrlo brzo vratiti u svetske medije,a verovatno ce joj se pridruziti i Makedonija.

fixator

pre 9 godina

Ovoga gospodina treba lepo i pristojno primiti , reci mu da ne dolazi u obzir i pozdraviti sve u Briselu!
Koji bezobrazluk i pritisak!? Postavlja se pitanje zasto Srbija uopste ima posla sa ovakvima?! Pa, oni joj ne misle dobro uopste,jer da misle shvatili bi i tezinu i znacaj ekonomskih i kulturnih veza Srbije i Rusije. To bi bilo isto da iz bilo kog razloga Srbi dodju u Brisel i traze od Holandije ili Belgije ili bilo kog od ovih "pacinacista" da prekinu odnose ,trgovinske i kulturne sa USA ili recimo britanijom!!!
Treba ultimativno odbaciti ovakve sugestije!!!!

legionarjso

pre 9 godina

A vec sjutra,kad ovo bude jucerasnji naslov,nagrnuce more chedista i evrotalibana da burgijaju po glavama EU pa EU..DOKLE..ako vec ovog Hana ne mozemo da dohvatimo,mozemo ove nase evropske miseve bez alternative da skinemo da ne kazem sa cega,kako bi mi objavili komentar.

Sasa

pre 9 godina

Naisli su na mekano, pa sad hoce da vide koliko duboko mogu da idu. Bio sam za, ali zbog ovakvih stvari i zato sto volim svoju Srbiju, ne vise.