Utorak, 09.09.2014.

13:21

Jeremić: Izazovi nezavisnosti Škotske

Izvor: Vuk Jeremiæ, predsednik CIRSD

Jeremiæ: Izazovi nezavisnosti Škotske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

adam

pre 9 godina

Ovaj je kao reklamni slogan za uloške! Stalno je u nekim "izazovima". U međunarodnim diplomatskim krugovima je ostao zapamćen po " diplomatiji na stereoidfima" jer se uporno vrteo u krug i na sve strane sveta putovao više od svih ostalih diplomata a pri tom je ostvario samo negativne posledice tih putovanja. U vicevima je opisan kao " Ministar koji je pobegao od kuće". Kad pročitam nešto pretenciozno na njegov račun, setim se konfliktnih sutuacija koje je napravio i nije bio u stanju da ih smiri organizujući obične koncerte. Šteta, stvarno šteta što se nije bavio nekim adevkatnim zanimanjem npr.najavljivao cirkuse, bio promoterka Exita ili nečim gde je skandalozna pojava prednost! Veliki promašaj Srpske diplomatije koji je u svoje promašaje ugradio više energije nego diplomate koje su ostvarile uspehe.

miha bukovac

pre 9 godina

Lepa observacija g. Vuka Jeremića pisana za naručioca (B92 samo prenosi tekst) ipak samostalnost Škotske je njihov problem (ako je problem), treba razlikovati neke društvene zajednice naroda kada su u pitanju neki "viši interesi" od (recimo) podjarmljenosti, kolonijalnog odnosa i porobljenosti a Škoti to (verovatno) nisu u tom njihovom "Ujedinjenom kraljevstvu", ipak apsolutna "nacionalna" suverenost je (razumljivo) ograničena (Srbija je imala najmanji suverenitet u SFRJ pa ipak je optuživana da "podjarmljuje" druge republike) u ostalom ni jedan čovek (čak ni "Suveren") nije potpuno suveren ako je (koliko-toliko) normalno pametan čovek.

master

pre 9 godina

Jel to onaj sto mu je trebalo par miliona vise da presedava u UN,ti si bas neki faktor u politici.Ko te opet finansira,o cijem trosku opet uzivas?Skoti imaju ravo da se izjasne i odluce sta hoce,pa i ako im bude gore to je njihov problem,sami su to odabrali.Bio si dugo godina dobro placeni politicar,na narodnoj grbaci,kakvim uspesima mozes da se pohvalis?Srbija se davi u bedi i nepravdi,zasto nisi radio na tome da se nesto promene,nego si se i ti uhvatio u kolo sa prevarantima i pijavicama drustva.

zausnjak

pre 9 godina

Sve bi ovo bilo tacno, sto Jeremic u svom tekstu pise, kad bi Engleska i Skotska bile Srbija i Kosovo, ali to one nisu. Bilo kako da se zavrsi ovaj Referendum stvari ce se ubrzo tamo sloziti. Skotska je uvek imala sve, i tako ce biti i u buducnosti, jer je ona daleko od Balkana.

Seljadin

pre 9 godina

E pa cim su angazovali Jeremica u Tajmsu,lepo ce da spasu Veliku Britaniju kao sto je i on spasao i Jugoslaviju i Milosevica i Tadica....

Miki-Gvelf

pre 9 godina

I treba da se otcepi i bude nezavisna.
Britanija je bila medju prvima da prizna sve bivse ex-YU drzave.
Srbija bi trebala medju prvima da prizna Skotsku, pa posle i Bavariju i pocepane drzave Belgije.
Samo Spaniji treba pomoci, a i zan se zasto.

kolos

pre 9 godina

Ne znam sta je bio cilj ovog pamfleta gospodina Jeremica, da li da nas Srbe ubedi u pogubnost skotskog osamostaljenja ili da se preporuci britanskim diplomatama u nekim buducim pozicioniranjima na medjunarodnim politicko diplomatskim pozicijama.Skoti se vekovima nakanjuju da vrate suverenitet nad svojom zemljom i svojim sudbinama. Dete se drzi za roditeljsku ruku, pa se jednom otrgne i ode svojim putem. Neka deca zauvek ostanu pod istim krovom sa roditeljima, sto ima svojih prednosti, tata placa struju i kupuje svinjsku polutku, ali tata moze da kaze; na more idete u privatni smestaj, kuvate sami i najvise 9 dana. Svaka sloboda ima cenu. Mi Srbi je placamo od kada znamo za sebe, ali na lanac tesko pristajemo.

e

pre 9 godina

U stvari članstvo Velike Britanije u EU je kancer unije. Britanija stalno potkopava ideje unije o svom političkom i ekonomskom suverenitetu i uvek teži da Američka hegemonija bude nad celom evropom. Zato smatram g. Jeremiću da niste u pravu. Naprotiv ovo bi bilo odlično za uniju!

Mladen Mladenović

pre 9 godina

A da mi njega kandidujemo za Predsednika Amerike
ili,jos bolje, Kine ili Rusije?!
(Sasa, 9. septembar 2014 23:08)
---------
Pa, ako Srbima nije dobar jedan Srbin za "predsednika sveta", kako neko ovde sarkastično reče, kako bi bio dobar Amerikancima ili Rusima? Na primeru Vuka Jeremića i njegove eventualne kandidature za GS UN vidi se sva naša beda, sva naša infantilnost, kako pojedinaca tako i kolektivna jer, od silne mržnje, inata i zavisti, mi zaista ne možemo da "pogodimo" nijedan normalan put bilo gde taj put vodi. Davimo se u tom odvratnom konglomeratu najnižih osećanja, koje nas guta kao živo blato. Šta je razlog ovoj opštoj paranoji? Nepoverenje i nepoštovanje sopstvenih ličnosti i sopstvenog naroda. Svako polazi od sebe i znajući o kakvom se "kvalitetu" radi smatraju da je gospodin Jeremić još gori. Setimo se samo one preporuke "kupujmo domaće" koja je izazvala opšti odijum kod stanovništva Srbije. A zašto ako znamo da od tih domaćih proizvoda živimo svi mi koji radimo, kao i naše porodice? Odgovor je jednostavan mada ga niko neće javno artiukulisati. Pa, zato što svi znaju da su proizvodili škart, da su u taj proizvod ugradjivali prevaru, lopovluk i nerad. Tako je i sa gospodinom Jeremićem. Ne moram sa njim da se složim po bilo čemu ali, smatram da bi za Srbiju bilo od velike koristi da "predsednik sveta" bude Srbin. Možda strani faktor i ne zna kolika smo mi ..... pa gospodin Jeremić ipak prodje?

stefanija zlatar

pre 9 godina

Neverovatno koliko ljubomore i zavisti. NIje vazno sta je napisano vec je vaznije odmah poslati zlonamerne komentare. Kada se budemo oslobodili toga, mozda onda negde i krenemo. Nazalost ovde nije samo rec o citaocima, i B92 spada u tu grupu. Razumecete me, sigurna sam. Pitam se, zasto vam nedostaje kritike u nekim drugim slucajevima? Zar ste i vi, do skoro mozda jedini kriticari vlasti, sada zatajili. Zasto? Zao mi je zbog toga i tuzna sam sto je prava uloga novinara u Srbiji postala proslost.

Lector

pre 9 godina

@haha Ajde botovi, udrite po "žutom"!I da, neko obavljuje autorski rad u "Tajm"-u a neko u "Informeru" dok vaši doktori nauka - nigde.
(haha, 09. septembar 2014 14:31) Evo ja nisam bot i grozim se sns-ovih "stručnjaka" i njihovih medija, ali to ne znači da automatski moram da podržim ovog diplomatskog amatera, koji je u suštini strahovito licemeran. I pamtim malo duže od kišne gliste, pa na njegovu retoriku zaista ne mogu da nasedam.

Lazar1237

pre 9 godina

Valjda je svima jasno da ovakve izjave daje da mu Britanija ne bi dala veto kad se kandiduje za genseka UN.

Poznajući njegove političke stavove koji nikako nisu prozapadni verujem da bi u slučaju secesije slavio tri dana i tri noći, ali pozicija je pozicija.

XYZ

pre 9 godina

Uopšte se ne slažem sa stavovima Jeremića.
Eventualno "da" za nezavisnost Škotske otvara mogućnost referenduma i u Republici Srpskoj. To bi svakako ojačalo poziciju Republike Srpske.

A to što Jeremić izvodi neke dubokoumne zaključe samo zbog toga kako bi bio na liniji stava Kosovo je Srbija, to je druga stvar. Manimo se Kosova, ono više nije srpsko. Bolje je da Srbi u Republici Srpskoj dobiju pravu državu.

headhunter

pre 9 godina

Ovakvim intervjuima u Tajmsu G Jeremic javno nudi usluge lobiranja za nepriznavanje Skotske Velikoj Britaniji kao jedinstveni strucnjak u tom poslu.
Rado bi da ide u prijateljske i radne posete po belom svetu o trosku Njenog Velicanstva Kraljice.
Posao kao i svaki drugi.

Zoran

pre 9 godina

"Što se tiče NATO i EU, na osnovu saopštenja njihovih lidera, prijem u te dve organizacije biće "daleko" od automatskog, istakao je Jeremić."

U EU nece lako, ali NATO ce sutra da ih primi iz 100 razloga. Jedan je da to ne bude neutralna zone gde bi i Rusi mogli da umesaju prste.

katica

pre 9 godina

Čekaj to VUK druge savetuje?
Pa koji je to naš problem on rešio dok je bio ministar?
Nijedan!
Ne da nijedan problem nije rešio nego smo iz godine u godinu bili sve bedniji i propaliji. Dovedeni do
Dna, dno-dna.
Ps. U svetu da bi te neko smatrao stručnjakom prvo mora da pokažeš
Koje si to probleme uspešno rešio.

Mirko

pre 9 godina

Negde u jeku kampanje za predsedničke izbore 2008. godine,Vuk Jeremić je na Pravnom fakultetu govorio odlučno,jasno i nedvosmisleno o politici suvereniteta Srbije i pravu na Kosovo i Metohiju.Kada je završio razgovor prišao je službeniku ambasade SAD i objanio da je reč o predizbornoj retorici.Tako piše Wikileaks,depeše iz Beograda svedoče o mnogim slučajevima gde su naši političari manipulisali emocijama,patriotizmom i na taj način dobijali podršku građana.Da li je bilo koji političar,bivši ili sadašnji pozvan da govori o referendumu u Škotskoj?Nije izuzev ako nije Škot,Britanac ili ne živi tamo.Na svojoj koži smo najbolje osetili mešanje eksperata iz belog sveta po svim pitanjima,koliki je njihov interes da pomognu bilo kom kriznom regionu,najbolje vidimo po tome u kakvom je stanju svet danas.Puno babica kilavo dete.

genije

pre 9 godina

@(V, 9. septembar 2014 13:59)
Pošto si odlutao od teme, da li bi nam objasnio u čemu se ogledalo to "blamiranje"?
Ako je tebe "blam" svoje istorije, kulture, jezika i običaja - to je tvoj problem. Toga se ne stidi niko nigde, sem eto ponekog autošoviniste u Srbiji...

Komentator

pre 9 godina

Zanimljiv tekst, iako bi slabljenje Skotske dovelo do slabljenja VB, a time i EU, sto nikako nije dobro po nas, posebno sada, ne mogu da se otmem utisku o kosmickoj pravdi obijanja glavu sopstvene secesionisticke politike onima koji su je zdusno podrzavali prethodnih decenija.

Đorđe

pre 9 godina

Hoće li Škoti 16. septembra, najzad, vratiti svoju državnu samostalnost kao jedan od najstarijuh naroda u Evropi?
Ostali su neosvojeni i neosvojivi od Rima.
Sačuvali su svoj keltski identitet, ali su 1707 izgubili državu (osim u fudbalu).
Hoće li 16. septembra Škoti pokazati i dokazati da se Vilijam Volas nije borio i umro uzalud? Iako su njihovom zemljom zagospodarili i još uvek gospodare došljaci.
U Jalti (uz Ruzveltovu i Staljinovu pomoć, 160 godina posle Američke revolucije) je definitivno počelo urušavanje imperije koja se i danas naziva Velikom koja i danas gaji imperijalizam feudalno-kapitalističkog stila.
Svaka čast UK na dostignućima u politici, nauci, kulturi i industrijalizaciji koje je podarila svetu pa i Škotima ali došlo je vreme (bar ja tako mislim i priželjkujem) da se Škoti vrate sebi. Katalonci, Baski, Korzikanci i drugi takođe!!!

Ma

pre 9 godina

Kad vidim ove komentare ....alo Zutaci prestanite da ogovarate mozda jedinog covjeka koji je nesto vrijedio u toj stranci!!! I da ....pokusajte vi da objavite text u Timesu .....strasno sta se radi zbog vlasti ...

Бојан Илић

pre 9 godina

Човек је на врхунцу каријере која је за оне који га пљују само влажни сан и мисаона именица!:-)
Његов глас се чује и његово лице знају и "велики"!

Milorad

pre 9 godina

"Predsednik Centra za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić." - sta bi predsednice sveta? Od pete avenije do petog bloka :)

italeksandar

pre 9 godina

Škoti samo napred u nezavisnost!!! Ako se Škoti odluče da se odvoje od UK, onda i Republika Srpska treba da iskoristi svoje pravo i održi referendum o nezavisnosti. Ovo bi za Srbe u RS mogla biti win win situacija...

jolly

pre 9 godina

Tako svet vide diplomate. U realnosti, zivot ce se nastaviti u Skotskoj, ljudi ce se radjati, ptice pevati, hleb ce se peci i ulicni umetnici u Edinburgu ce i dalje nastupati. Zato, dosta mi je tih diplomatskih vrana koje samo grakcu o problemima u nadi da ce im neko napuniti kljun. Jeremicu, get a life!

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Bez obzira na tačnost i osnovanost argumenata Vuka Jeremića, smatram da će Škotska napraviti neverovatnu grešku ako sada ne iskoristi priliku i podje svojim putem. Naravno, postoje brojni problemi ali, samo teško retardirani narodi mogu da poveruju u to, da će te probleme, u ime Škota, i bolje od Škota, da rešavaju Englezi?! Meni je ovde najsmešnija situacija u kojoj Englezi svim silama nastoje da zadrže Škote, nagoveštavajući njihove teškoće, njihove ekonomske i svake druge probleme na tom nezazisnom putu. Meni je jako sumnjiva ta intencija Engleza, koja je u suštini jako humana, da i dalje rade u čast Škotskog standarda? Jer ako Škotska neće moći svojim stanovnicima da obezbedi današnji standard, znači da se deo engleskog bogatstva do sada odlivao na stanovnike Škotske?! Zašto je u interesu Engleza da im Škoti i dalje "jedu" deo nacionalnog bogatstva? A onda, onako, usput, tipično engleski, "pretpostavljaju" da će pojedine države možda praviti smetnje nazavisnoj Škotskoj u svetkim i medjunarodnim organizacijama?!

Siki

pre 9 godina

Ne cudi me sto Gdin.Jeremic objavljuje svoja misljenja u unionistickom magazinu.Jer od koga bi izdrzavao njegov institut.Taj magazin i UK su velikodusno podrzavali odvajanje bivsih republika njegove zemlje bez bojaznosti i posledica,na koje on ukazuje.Kamosrece da se Kvebek odvoji te I Kanada prizemnii svoju arogantnost.Prezive Banglades Gdin.Jeremicicu pa ce I Skotska,ako se odvoji.

Aleksandar KG

pre 9 godina

Odličan text i u skladu sa pozicijom koju mi kao država zastupamo o secesionističkim pokretima.
Vuk je objektivno jedan od retkih naših političara svetskog kalibra, sposoban da artikuliše cilj i strategiju da se cilj ostvari. Želim mu da igra što bitniju ulogu u svrtskoj/srpskoj politici u narednim decenijama, a verujem da bi to bilo vrlo korisno i za celo naše društvo i državu.

kibo

pre 9 godina

E , bas su ,,Skoti,, cekali da cuju tvoje misljenje, da li je za njih dobro ili je lose sto ce na referendumu reci ,,Da ,, za Nezavisnost. Trebalo je da pokazes vece interesovanje za situaciju u ,,svojoj drzavi,,

V

pre 9 godina

"Škoti moraju da shvate..."

Gde su mladi, tu je i sala. Nego, kada ce javnosti biti otkriveno sa koliko je budzetskog novca finansiran "predsednik sveta" dok se blamirao u UN-u? Koliko je potroseno, nasta tacno, i koliko je vraceno u budzet. Ova osoba je trazila oko 8 miliona dolara za funkciju za koju je predvidjen budzet od oko par stotina hiljada dolara. Kada se vratio, otvorio je "institut" koji koliko vidimo izmedju ostalog sluzi da objasni Skotima ono sto oni "moraju da shvate". Odakle novac za institut - za zaposlene, rentu, itd.? Klasicna pljacka novca gradjana u ime "patriotizma". Neko ovde mora da pocne makar da postavlja pitanja - novinari, gde ste?

jolly

pre 9 godina

Tako svet vide diplomate. U realnosti, zivot ce se nastaviti u Skotskoj, ljudi ce se radjati, ptice pevati, hleb ce se peci i ulicni umetnici u Edinburgu ce i dalje nastupati. Zato, dosta mi je tih diplomatskih vrana koje samo grakcu o problemima u nadi da ce im neko napuniti kljun. Jeremicu, get a life!

kibo

pre 9 godina

E , bas su ,,Skoti,, cekali da cuju tvoje misljenje, da li je za njih dobro ili je lose sto ce na referendumu reci ,,Da ,, za Nezavisnost. Trebalo je da pokazes vece interesovanje za situaciju u ,,svojoj drzavi,,

V

pre 9 godina

"Škoti moraju da shvate..."

Gde su mladi, tu je i sala. Nego, kada ce javnosti biti otkriveno sa koliko je budzetskog novca finansiran "predsednik sveta" dok se blamirao u UN-u? Koliko je potroseno, nasta tacno, i koliko je vraceno u budzet. Ova osoba je trazila oko 8 miliona dolara za funkciju za koju je predvidjen budzet od oko par stotina hiljada dolara. Kada se vratio, otvorio je "institut" koji koliko vidimo izmedju ostalog sluzi da objasni Skotima ono sto oni "moraju da shvate". Odakle novac za institut - za zaposlene, rentu, itd.? Klasicna pljacka novca gradjana u ime "patriotizma". Neko ovde mora da pocne makar da postavlja pitanja - novinari, gde ste?

italeksandar

pre 9 godina

Škoti samo napred u nezavisnost!!! Ako se Škoti odluče da se odvoje od UK, onda i Republika Srpska treba da iskoristi svoje pravo i održi referendum o nezavisnosti. Ovo bi za Srbe u RS mogla biti win win situacija...

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Bez obzira na tačnost i osnovanost argumenata Vuka Jeremića, smatram da će Škotska napraviti neverovatnu grešku ako sada ne iskoristi priliku i podje svojim putem. Naravno, postoje brojni problemi ali, samo teško retardirani narodi mogu da poveruju u to, da će te probleme, u ime Škota, i bolje od Škota, da rešavaju Englezi?! Meni je ovde najsmešnija situacija u kojoj Englezi svim silama nastoje da zadrže Škote, nagoveštavajući njihove teškoće, njihove ekonomske i svake druge probleme na tom nezazisnom putu. Meni je jako sumnjiva ta intencija Engleza, koja je u suštini jako humana, da i dalje rade u čast Škotskog standarda? Jer ako Škotska neće moći svojim stanovnicima da obezbedi današnji standard, znači da se deo engleskog bogatstva do sada odlivao na stanovnike Škotske?! Zašto je u interesu Engleza da im Škoti i dalje "jedu" deo nacionalnog bogatstva? A onda, onako, usput, tipično engleski, "pretpostavljaju" da će pojedine države možda praviti smetnje nazavisnoj Škotskoj u svetkim i medjunarodnim organizacijama?!

Mirko

pre 9 godina

Negde u jeku kampanje za predsedničke izbore 2008. godine,Vuk Jeremić je na Pravnom fakultetu govorio odlučno,jasno i nedvosmisleno o politici suvereniteta Srbije i pravu na Kosovo i Metohiju.Kada je završio razgovor prišao je službeniku ambasade SAD i objanio da je reč o predizbornoj retorici.Tako piše Wikileaks,depeše iz Beograda svedoče o mnogim slučajevima gde su naši političari manipulisali emocijama,patriotizmom i na taj način dobijali podršku građana.Da li je bilo koji političar,bivši ili sadašnji pozvan da govori o referendumu u Škotskoj?Nije izuzev ako nije Škot,Britanac ili ne živi tamo.Na svojoj koži smo najbolje osetili mešanje eksperata iz belog sveta po svim pitanjima,koliki je njihov interes da pomognu bilo kom kriznom regionu,najbolje vidimo po tome u kakvom je stanju svet danas.Puno babica kilavo dete.

Aleksandar KG

pre 9 godina

Odličan text i u skladu sa pozicijom koju mi kao država zastupamo o secesionističkim pokretima.
Vuk je objektivno jedan od retkih naših političara svetskog kalibra, sposoban da artikuliše cilj i strategiju da se cilj ostvari. Želim mu da igra što bitniju ulogu u svrtskoj/srpskoj politici u narednim decenijama, a verujem da bi to bilo vrlo korisno i za celo naše društvo i državu.

Đorđe

pre 9 godina

Hoće li Škoti 16. septembra, najzad, vratiti svoju državnu samostalnost kao jedan od najstarijuh naroda u Evropi?
Ostali su neosvojeni i neosvojivi od Rima.
Sačuvali su svoj keltski identitet, ali su 1707 izgubili državu (osim u fudbalu).
Hoće li 16. septembra Škoti pokazati i dokazati da se Vilijam Volas nije borio i umro uzalud? Iako su njihovom zemljom zagospodarili i još uvek gospodare došljaci.
U Jalti (uz Ruzveltovu i Staljinovu pomoć, 160 godina posle Američke revolucije) je definitivno počelo urušavanje imperije koja se i danas naziva Velikom koja i danas gaji imperijalizam feudalno-kapitalističkog stila.
Svaka čast UK na dostignućima u politici, nauci, kulturi i industrijalizaciji koje je podarila svetu pa i Škotima ali došlo je vreme (bar ja tako mislim i priželjkujem) da se Škoti vrate sebi. Katalonci, Baski, Korzikanci i drugi takođe!!!

Milorad

pre 9 godina

"Predsednik Centra za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić." - sta bi predsednice sveta? Od pete avenije do petog bloka :)

Lazar1237

pre 9 godina

Valjda je svima jasno da ovakve izjave daje da mu Britanija ne bi dala veto kad se kandiduje za genseka UN.

Poznajući njegove političke stavove koji nikako nisu prozapadni verujem da bi u slučaju secesije slavio tri dana i tri noći, ali pozicija je pozicija.

Siki

pre 9 godina

Ne cudi me sto Gdin.Jeremic objavljuje svoja misljenja u unionistickom magazinu.Jer od koga bi izdrzavao njegov institut.Taj magazin i UK su velikodusno podrzavali odvajanje bivsih republika njegove zemlje bez bojaznosti i posledica,na koje on ukazuje.Kamosrece da se Kvebek odvoji te I Kanada prizemnii svoju arogantnost.Prezive Banglades Gdin.Jeremicicu pa ce I Skotska,ako se odvoji.

Komentator

pre 9 godina

Zanimljiv tekst, iako bi slabljenje Skotske dovelo do slabljenja VB, a time i EU, sto nikako nije dobro po nas, posebno sada, ne mogu da se otmem utisku o kosmickoj pravdi obijanja glavu sopstvene secesionisticke politike onima koji su je zdusno podrzavali prethodnih decenija.

katica

pre 9 godina

Čekaj to VUK druge savetuje?
Pa koji je to naš problem on rešio dok je bio ministar?
Nijedan!
Ne da nijedan problem nije rešio nego smo iz godine u godinu bili sve bedniji i propaliji. Dovedeni do
Dna, dno-dna.
Ps. U svetu da bi te neko smatrao stručnjakom prvo mora da pokažeš
Koje si to probleme uspešno rešio.

Бојан Илић

pre 9 godina

Човек је на врхунцу каријере која је за оне који га пљују само влажни сан и мисаона именица!:-)
Његов глас се чује и његово лице знају и "велики"!

XYZ

pre 9 godina

Uopšte se ne slažem sa stavovima Jeremića.
Eventualno "da" za nezavisnost Škotske otvara mogućnost referenduma i u Republici Srpskoj. To bi svakako ojačalo poziciju Republike Srpske.

A to što Jeremić izvodi neke dubokoumne zaključe samo zbog toga kako bi bio na liniji stava Kosovo je Srbija, to je druga stvar. Manimo se Kosova, ono više nije srpsko. Bolje je da Srbi u Republici Srpskoj dobiju pravu državu.

genije

pre 9 godina

@(V, 9. septembar 2014 13:59)
Pošto si odlutao od teme, da li bi nam objasnio u čemu se ogledalo to "blamiranje"?
Ako je tebe "blam" svoje istorije, kulture, jezika i običaja - to je tvoj problem. Toga se ne stidi niko nigde, sem eto ponekog autošoviniste u Srbiji...

Ma

pre 9 godina

Kad vidim ove komentare ....alo Zutaci prestanite da ogovarate mozda jedinog covjeka koji je nesto vrijedio u toj stranci!!! I da ....pokusajte vi da objavite text u Timesu .....strasno sta se radi zbog vlasti ...

headhunter

pre 9 godina

Ovakvim intervjuima u Tajmsu G Jeremic javno nudi usluge lobiranja za nepriznavanje Skotske Velikoj Britaniji kao jedinstveni strucnjak u tom poslu.
Rado bi da ide u prijateljske i radne posete po belom svetu o trosku Njenog Velicanstva Kraljice.
Posao kao i svaki drugi.

Seljadin

pre 9 godina

E pa cim su angazovali Jeremica u Tajmsu,lepo ce da spasu Veliku Britaniju kao sto je i on spasao i Jugoslaviju i Milosevica i Tadica....

Zoran

pre 9 godina

"Što se tiče NATO i EU, na osnovu saopštenja njihovih lidera, prijem u te dve organizacije biće "daleko" od automatskog, istakao je Jeremić."

U EU nece lako, ali NATO ce sutra da ih primi iz 100 razloga. Jedan je da to ne bude neutralna zone gde bi i Rusi mogli da umesaju prste.

e

pre 9 godina

U stvari članstvo Velike Britanije u EU je kancer unije. Britanija stalno potkopava ideje unije o svom političkom i ekonomskom suverenitetu i uvek teži da Američka hegemonija bude nad celom evropom. Zato smatram g. Jeremiću da niste u pravu. Naprotiv ovo bi bilo odlično za uniju!

master

pre 9 godina

Jel to onaj sto mu je trebalo par miliona vise da presedava u UN,ti si bas neki faktor u politici.Ko te opet finansira,o cijem trosku opet uzivas?Skoti imaju ravo da se izjasne i odluce sta hoce,pa i ako im bude gore to je njihov problem,sami su to odabrali.Bio si dugo godina dobro placeni politicar,na narodnoj grbaci,kakvim uspesima mozes da se pohvalis?Srbija se davi u bedi i nepravdi,zasto nisi radio na tome da se nesto promene,nego si se i ti uhvatio u kolo sa prevarantima i pijavicama drustva.

kolos

pre 9 godina

Ne znam sta je bio cilj ovog pamfleta gospodina Jeremica, da li da nas Srbe ubedi u pogubnost skotskog osamostaljenja ili da se preporuci britanskim diplomatama u nekim buducim pozicioniranjima na medjunarodnim politicko diplomatskim pozicijama.Skoti se vekovima nakanjuju da vrate suverenitet nad svojom zemljom i svojim sudbinama. Dete se drzi za roditeljsku ruku, pa se jednom otrgne i ode svojim putem. Neka deca zauvek ostanu pod istim krovom sa roditeljima, sto ima svojih prednosti, tata placa struju i kupuje svinjsku polutku, ali tata moze da kaze; na more idete u privatni smestaj, kuvate sami i najvise 9 dana. Svaka sloboda ima cenu. Mi Srbi je placamo od kada znamo za sebe, ali na lanac tesko pristajemo.

zausnjak

pre 9 godina

Sve bi ovo bilo tacno, sto Jeremic u svom tekstu pise, kad bi Engleska i Skotska bile Srbija i Kosovo, ali to one nisu. Bilo kako da se zavrsi ovaj Referendum stvari ce se ubrzo tamo sloziti. Skotska je uvek imala sve, i tako ce biti i u buducnosti, jer je ona daleko od Balkana.

Miki-Gvelf

pre 9 godina

I treba da se otcepi i bude nezavisna.
Britanija je bila medju prvima da prizna sve bivse ex-YU drzave.
Srbija bi trebala medju prvima da prizna Skotsku, pa posle i Bavariju i pocepane drzave Belgije.
Samo Spaniji treba pomoci, a i zan se zasto.

Lector

pre 9 godina

@haha Ajde botovi, udrite po "žutom"!I da, neko obavljuje autorski rad u "Tajm"-u a neko u "Informeru" dok vaši doktori nauka - nigde.
(haha, 09. septembar 2014 14:31) Evo ja nisam bot i grozim se sns-ovih "stručnjaka" i njihovih medija, ali to ne znači da automatski moram da podržim ovog diplomatskog amatera, koji je u suštini strahovito licemeran. I pamtim malo duže od kišne gliste, pa na njegovu retoriku zaista ne mogu da nasedam.

Mladen Mladenović

pre 9 godina

A da mi njega kandidujemo za Predsednika Amerike
ili,jos bolje, Kine ili Rusije?!
(Sasa, 9. septembar 2014 23:08)
---------
Pa, ako Srbima nije dobar jedan Srbin za "predsednika sveta", kako neko ovde sarkastično reče, kako bi bio dobar Amerikancima ili Rusima? Na primeru Vuka Jeremića i njegove eventualne kandidature za GS UN vidi se sva naša beda, sva naša infantilnost, kako pojedinaca tako i kolektivna jer, od silne mržnje, inata i zavisti, mi zaista ne možemo da "pogodimo" nijedan normalan put bilo gde taj put vodi. Davimo se u tom odvratnom konglomeratu najnižih osećanja, koje nas guta kao živo blato. Šta je razlog ovoj opštoj paranoji? Nepoverenje i nepoštovanje sopstvenih ličnosti i sopstvenog naroda. Svako polazi od sebe i znajući o kakvom se "kvalitetu" radi smatraju da je gospodin Jeremić još gori. Setimo se samo one preporuke "kupujmo domaće" koja je izazvala opšti odijum kod stanovništva Srbije. A zašto ako znamo da od tih domaćih proizvoda živimo svi mi koji radimo, kao i naše porodice? Odgovor je jednostavan mada ga niko neće javno artiukulisati. Pa, zato što svi znaju da su proizvodili škart, da su u taj proizvod ugradjivali prevaru, lopovluk i nerad. Tako je i sa gospodinom Jeremićem. Ne moram sa njim da se složim po bilo čemu ali, smatram da bi za Srbiju bilo od velike koristi da "predsednik sveta" bude Srbin. Možda strani faktor i ne zna kolika smo mi ..... pa gospodin Jeremić ipak prodje?

stefanija zlatar

pre 9 godina

Neverovatno koliko ljubomore i zavisti. NIje vazno sta je napisano vec je vaznije odmah poslati zlonamerne komentare. Kada se budemo oslobodili toga, mozda onda negde i krenemo. Nazalost ovde nije samo rec o citaocima, i B92 spada u tu grupu. Razumecete me, sigurna sam. Pitam se, zasto vam nedostaje kritike u nekim drugim slucajevima? Zar ste i vi, do skoro mozda jedini kriticari vlasti, sada zatajili. Zasto? Zao mi je zbog toga i tuzna sam sto je prava uloga novinara u Srbiji postala proslost.

adam

pre 9 godina

Ovaj je kao reklamni slogan za uloške! Stalno je u nekim "izazovima". U međunarodnim diplomatskim krugovima je ostao zapamćen po " diplomatiji na stereoidfima" jer se uporno vrteo u krug i na sve strane sveta putovao više od svih ostalih diplomata a pri tom je ostvario samo negativne posledice tih putovanja. U vicevima je opisan kao " Ministar koji je pobegao od kuće". Kad pročitam nešto pretenciozno na njegov račun, setim se konfliktnih sutuacija koje je napravio i nije bio u stanju da ih smiri organizujući obične koncerte. Šteta, stvarno šteta što se nije bavio nekim adevkatnim zanimanjem npr.najavljivao cirkuse, bio promoterka Exita ili nečim gde je skandalozna pojava prednost! Veliki promašaj Srpske diplomatije koji je u svoje promašaje ugradio više energije nego diplomate koje su ostvarile uspehe.

miha bukovac

pre 9 godina

Lepa observacija g. Vuka Jeremića pisana za naručioca (B92 samo prenosi tekst) ipak samostalnost Škotske je njihov problem (ako je problem), treba razlikovati neke društvene zajednice naroda kada su u pitanju neki "viši interesi" od (recimo) podjarmljenosti, kolonijalnog odnosa i porobljenosti a Škoti to (verovatno) nisu u tom njihovom "Ujedinjenom kraljevstvu", ipak apsolutna "nacionalna" suverenost je (razumljivo) ograničena (Srbija je imala najmanji suverenitet u SFRJ pa ipak je optuživana da "podjarmljuje" druge republike) u ostalom ni jedan čovek (čak ni "Suveren") nije potpuno suveren ako je (koliko-toliko) normalno pametan čovek.

Aleksandar KG

pre 9 godina

Odličan text i u skladu sa pozicijom koju mi kao država zastupamo o secesionističkim pokretima.
Vuk je objektivno jedan od retkih naših političara svetskog kalibra, sposoban da artikuliše cilj i strategiju da se cilj ostvari. Želim mu da igra što bitniju ulogu u svrtskoj/srpskoj politici u narednim decenijama, a verujem da bi to bilo vrlo korisno i za celo naše društvo i državu.

Бојан Илић

pre 9 godina

Човек је на врхунцу каријере која је за оне који га пљују само влажни сан и мисаона именица!:-)
Његов глас се чује и његово лице знају и "велики"!

V

pre 9 godina

"Škoti moraju da shvate..."

Gde su mladi, tu je i sala. Nego, kada ce javnosti biti otkriveno sa koliko je budzetskog novca finansiran "predsednik sveta" dok se blamirao u UN-u? Koliko je potroseno, nasta tacno, i koliko je vraceno u budzet. Ova osoba je trazila oko 8 miliona dolara za funkciju za koju je predvidjen budzet od oko par stotina hiljada dolara. Kada se vratio, otvorio je "institut" koji koliko vidimo izmedju ostalog sluzi da objasni Skotima ono sto oni "moraju da shvate". Odakle novac za institut - za zaposlene, rentu, itd.? Klasicna pljacka novca gradjana u ime "patriotizma". Neko ovde mora da pocne makar da postavlja pitanja - novinari, gde ste?

Ma

pre 9 godina

Kad vidim ove komentare ....alo Zutaci prestanite da ogovarate mozda jedinog covjeka koji je nesto vrijedio u toj stranci!!! I da ....pokusajte vi da objavite text u Timesu .....strasno sta se radi zbog vlasti ...

XYZ

pre 9 godina

Uopšte se ne slažem sa stavovima Jeremića.
Eventualno "da" za nezavisnost Škotske otvara mogućnost referenduma i u Republici Srpskoj. To bi svakako ojačalo poziciju Republike Srpske.

A to što Jeremić izvodi neke dubokoumne zaključe samo zbog toga kako bi bio na liniji stava Kosovo je Srbija, to je druga stvar. Manimo se Kosova, ono više nije srpsko. Bolje je da Srbi u Republici Srpskoj dobiju pravu državu.

Mladen Mladenović

pre 9 godina

A da mi njega kandidujemo za Predsednika Amerike
ili,jos bolje, Kine ili Rusije?!
(Sasa, 9. septembar 2014 23:08)
---------
Pa, ako Srbima nije dobar jedan Srbin za "predsednika sveta", kako neko ovde sarkastično reče, kako bi bio dobar Amerikancima ili Rusima? Na primeru Vuka Jeremića i njegove eventualne kandidature za GS UN vidi se sva naša beda, sva naša infantilnost, kako pojedinaca tako i kolektivna jer, od silne mržnje, inata i zavisti, mi zaista ne možemo da "pogodimo" nijedan normalan put bilo gde taj put vodi. Davimo se u tom odvratnom konglomeratu najnižih osećanja, koje nas guta kao živo blato. Šta je razlog ovoj opštoj paranoji? Nepoverenje i nepoštovanje sopstvenih ličnosti i sopstvenog naroda. Svako polazi od sebe i znajući o kakvom se "kvalitetu" radi smatraju da je gospodin Jeremić još gori. Setimo se samo one preporuke "kupujmo domaće" koja je izazvala opšti odijum kod stanovništva Srbije. A zašto ako znamo da od tih domaćih proizvoda živimo svi mi koji radimo, kao i naše porodice? Odgovor je jednostavan mada ga niko neće javno artiukulisati. Pa, zato što svi znaju da su proizvodili škart, da su u taj proizvod ugradjivali prevaru, lopovluk i nerad. Tako je i sa gospodinom Jeremićem. Ne moram sa njim da se složim po bilo čemu ali, smatram da bi za Srbiju bilo od velike koristi da "predsednik sveta" bude Srbin. Možda strani faktor i ne zna kolika smo mi ..... pa gospodin Jeremić ipak prodje?

kibo

pre 9 godina

E , bas su ,,Skoti,, cekali da cuju tvoje misljenje, da li je za njih dobro ili je lose sto ce na referendumu reci ,,Da ,, za Nezavisnost. Trebalo je da pokazes vece interesovanje za situaciju u ,,svojoj drzavi,,

italeksandar

pre 9 godina

Škoti samo napred u nezavisnost!!! Ako se Škoti odluče da se odvoje od UK, onda i Republika Srpska treba da iskoristi svoje pravo i održi referendum o nezavisnosti. Ovo bi za Srbe u RS mogla biti win win situacija...

jolly

pre 9 godina

Tako svet vide diplomate. U realnosti, zivot ce se nastaviti u Skotskoj, ljudi ce se radjati, ptice pevati, hleb ce se peci i ulicni umetnici u Edinburgu ce i dalje nastupati. Zato, dosta mi je tih diplomatskih vrana koje samo grakcu o problemima u nadi da ce im neko napuniti kljun. Jeremicu, get a life!

Miki-Gvelf

pre 9 godina

I treba da se otcepi i bude nezavisna.
Britanija je bila medju prvima da prizna sve bivse ex-YU drzave.
Srbija bi trebala medju prvima da prizna Skotsku, pa posle i Bavariju i pocepane drzave Belgije.
Samo Spaniji treba pomoci, a i zan se zasto.

katica

pre 9 godina

Čekaj to VUK druge savetuje?
Pa koji je to naš problem on rešio dok je bio ministar?
Nijedan!
Ne da nijedan problem nije rešio nego smo iz godine u godinu bili sve bedniji i propaliji. Dovedeni do
Dna, dno-dna.
Ps. U svetu da bi te neko smatrao stručnjakom prvo mora da pokažeš
Koje si to probleme uspešno rešio.

stefanija zlatar

pre 9 godina

Neverovatno koliko ljubomore i zavisti. NIje vazno sta je napisano vec je vaznije odmah poslati zlonamerne komentare. Kada se budemo oslobodili toga, mozda onda negde i krenemo. Nazalost ovde nije samo rec o citaocima, i B92 spada u tu grupu. Razumecete me, sigurna sam. Pitam se, zasto vam nedostaje kritike u nekim drugim slucajevima? Zar ste i vi, do skoro mozda jedini kriticari vlasti, sada zatajili. Zasto? Zao mi je zbog toga i tuzna sam sto je prava uloga novinara u Srbiji postala proslost.

Milorad

pre 9 godina

"Predsednik Centra za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić." - sta bi predsednice sveta? Od pete avenije do petog bloka :)

genije

pre 9 godina

@(V, 9. septembar 2014 13:59)
Pošto si odlutao od teme, da li bi nam objasnio u čemu se ogledalo to "blamiranje"?
Ako je tebe "blam" svoje istorije, kulture, jezika i običaja - to je tvoj problem. Toga se ne stidi niko nigde, sem eto ponekog autošoviniste u Srbiji...

Komentator

pre 9 godina

Zanimljiv tekst, iako bi slabljenje Skotske dovelo do slabljenja VB, a time i EU, sto nikako nije dobro po nas, posebno sada, ne mogu da se otmem utisku o kosmickoj pravdi obijanja glavu sopstvene secesionisticke politike onima koji su je zdusno podrzavali prethodnih decenija.

Đorđe

pre 9 godina

Hoće li Škoti 16. septembra, najzad, vratiti svoju državnu samostalnost kao jedan od najstarijuh naroda u Evropi?
Ostali su neosvojeni i neosvojivi od Rima.
Sačuvali su svoj keltski identitet, ali su 1707 izgubili državu (osim u fudbalu).
Hoće li 16. septembra Škoti pokazati i dokazati da se Vilijam Volas nije borio i umro uzalud? Iako su njihovom zemljom zagospodarili i još uvek gospodare došljaci.
U Jalti (uz Ruzveltovu i Staljinovu pomoć, 160 godina posle Američke revolucije) je definitivno počelo urušavanje imperije koja se i danas naziva Velikom koja i danas gaji imperijalizam feudalno-kapitalističkog stila.
Svaka čast UK na dostignućima u politici, nauci, kulturi i industrijalizaciji koje je podarila svetu pa i Škotima ali došlo je vreme (bar ja tako mislim i priželjkujem) da se Škoti vrate sebi. Katalonci, Baski, Korzikanci i drugi takođe!!!

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Bez obzira na tačnost i osnovanost argumenata Vuka Jeremića, smatram da će Škotska napraviti neverovatnu grešku ako sada ne iskoristi priliku i podje svojim putem. Naravno, postoje brojni problemi ali, samo teško retardirani narodi mogu da poveruju u to, da će te probleme, u ime Škota, i bolje od Škota, da rešavaju Englezi?! Meni je ovde najsmešnija situacija u kojoj Englezi svim silama nastoje da zadrže Škote, nagoveštavajući njihove teškoće, njihove ekonomske i svake druge probleme na tom nezazisnom putu. Meni je jako sumnjiva ta intencija Engleza, koja je u suštini jako humana, da i dalje rade u čast Škotskog standarda? Jer ako Škotska neće moći svojim stanovnicima da obezbedi današnji standard, znači da se deo engleskog bogatstva do sada odlivao na stanovnike Škotske?! Zašto je u interesu Engleza da im Škoti i dalje "jedu" deo nacionalnog bogatstva? A onda, onako, usput, tipično engleski, "pretpostavljaju" da će pojedine države možda praviti smetnje nazavisnoj Škotskoj u svetkim i medjunarodnim organizacijama?!

Siki

pre 9 godina

Ne cudi me sto Gdin.Jeremic objavljuje svoja misljenja u unionistickom magazinu.Jer od koga bi izdrzavao njegov institut.Taj magazin i UK su velikodusno podrzavali odvajanje bivsih republika njegove zemlje bez bojaznosti i posledica,na koje on ukazuje.Kamosrece da se Kvebek odvoji te I Kanada prizemnii svoju arogantnost.Prezive Banglades Gdin.Jeremicicu pa ce I Skotska,ako se odvoji.

Lazar1237

pre 9 godina

Valjda je svima jasno da ovakve izjave daje da mu Britanija ne bi dala veto kad se kandiduje za genseka UN.

Poznajući njegove političke stavove koji nikako nisu prozapadni verujem da bi u slučaju secesije slavio tri dana i tri noći, ali pozicija je pozicija.

kolos

pre 9 godina

Ne znam sta je bio cilj ovog pamfleta gospodina Jeremica, da li da nas Srbe ubedi u pogubnost skotskog osamostaljenja ili da se preporuci britanskim diplomatama u nekim buducim pozicioniranjima na medjunarodnim politicko diplomatskim pozicijama.Skoti se vekovima nakanjuju da vrate suverenitet nad svojom zemljom i svojim sudbinama. Dete se drzi za roditeljsku ruku, pa se jednom otrgne i ode svojim putem. Neka deca zauvek ostanu pod istim krovom sa roditeljima, sto ima svojih prednosti, tata placa struju i kupuje svinjsku polutku, ali tata moze da kaze; na more idete u privatni smestaj, kuvate sami i najvise 9 dana. Svaka sloboda ima cenu. Mi Srbi je placamo od kada znamo za sebe, ali na lanac tesko pristajemo.

Mirko

pre 9 godina

Negde u jeku kampanje za predsedničke izbore 2008. godine,Vuk Jeremić je na Pravnom fakultetu govorio odlučno,jasno i nedvosmisleno o politici suvereniteta Srbije i pravu na Kosovo i Metohiju.Kada je završio razgovor prišao je službeniku ambasade SAD i objanio da je reč o predizbornoj retorici.Tako piše Wikileaks,depeše iz Beograda svedoče o mnogim slučajevima gde su naši političari manipulisali emocijama,patriotizmom i na taj način dobijali podršku građana.Da li je bilo koji političar,bivši ili sadašnji pozvan da govori o referendumu u Škotskoj?Nije izuzev ako nije Škot,Britanac ili ne živi tamo.Na svojoj koži smo najbolje osetili mešanje eksperata iz belog sveta po svim pitanjima,koliki je njihov interes da pomognu bilo kom kriznom regionu,najbolje vidimo po tome u kakvom je stanju svet danas.Puno babica kilavo dete.

headhunter

pre 9 godina

Ovakvim intervjuima u Tajmsu G Jeremic javno nudi usluge lobiranja za nepriznavanje Skotske Velikoj Britaniji kao jedinstveni strucnjak u tom poslu.
Rado bi da ide u prijateljske i radne posete po belom svetu o trosku Njenog Velicanstva Kraljice.
Posao kao i svaki drugi.

Lector

pre 9 godina

@haha Ajde botovi, udrite po "žutom"!I da, neko obavljuje autorski rad u "Tajm"-u a neko u "Informeru" dok vaši doktori nauka - nigde.
(haha, 09. septembar 2014 14:31) Evo ja nisam bot i grozim se sns-ovih "stručnjaka" i njihovih medija, ali to ne znači da automatski moram da podržim ovog diplomatskog amatera, koji je u suštini strahovito licemeran. I pamtim malo duže od kišne gliste, pa na njegovu retoriku zaista ne mogu da nasedam.

master

pre 9 godina

Jel to onaj sto mu je trebalo par miliona vise da presedava u UN,ti si bas neki faktor u politici.Ko te opet finansira,o cijem trosku opet uzivas?Skoti imaju ravo da se izjasne i odluce sta hoce,pa i ako im bude gore to je njihov problem,sami su to odabrali.Bio si dugo godina dobro placeni politicar,na narodnoj grbaci,kakvim uspesima mozes da se pohvalis?Srbija se davi u bedi i nepravdi,zasto nisi radio na tome da se nesto promene,nego si se i ti uhvatio u kolo sa prevarantima i pijavicama drustva.

Seljadin

pre 9 godina

E pa cim su angazovali Jeremica u Tajmsu,lepo ce da spasu Veliku Britaniju kao sto je i on spasao i Jugoslaviju i Milosevica i Tadica....

miha bukovac

pre 9 godina

Lepa observacija g. Vuka Jeremića pisana za naručioca (B92 samo prenosi tekst) ipak samostalnost Škotske je njihov problem (ako je problem), treba razlikovati neke društvene zajednice naroda kada su u pitanju neki "viši interesi" od (recimo) podjarmljenosti, kolonijalnog odnosa i porobljenosti a Škoti to (verovatno) nisu u tom njihovom "Ujedinjenom kraljevstvu", ipak apsolutna "nacionalna" suverenost je (razumljivo) ograničena (Srbija je imala najmanji suverenitet u SFRJ pa ipak je optuživana da "podjarmljuje" druge republike) u ostalom ni jedan čovek (čak ni "Suveren") nije potpuno suveren ako je (koliko-toliko) normalno pametan čovek.

Zoran

pre 9 godina

"Što se tiče NATO i EU, na osnovu saopštenja njihovih lidera, prijem u te dve organizacije biće "daleko" od automatskog, istakao je Jeremić."

U EU nece lako, ali NATO ce sutra da ih primi iz 100 razloga. Jedan je da to ne bude neutralna zone gde bi i Rusi mogli da umesaju prste.

e

pre 9 godina

U stvari članstvo Velike Britanije u EU je kancer unije. Britanija stalno potkopava ideje unije o svom političkom i ekonomskom suverenitetu i uvek teži da Američka hegemonija bude nad celom evropom. Zato smatram g. Jeremiću da niste u pravu. Naprotiv ovo bi bilo odlično za uniju!

zausnjak

pre 9 godina

Sve bi ovo bilo tacno, sto Jeremic u svom tekstu pise, kad bi Engleska i Skotska bile Srbija i Kosovo, ali to one nisu. Bilo kako da se zavrsi ovaj Referendum stvari ce se ubrzo tamo sloziti. Skotska je uvek imala sve, i tako ce biti i u buducnosti, jer je ona daleko od Balkana.

adam

pre 9 godina

Ovaj je kao reklamni slogan za uloške! Stalno je u nekim "izazovima". U međunarodnim diplomatskim krugovima je ostao zapamćen po " diplomatiji na stereoidfima" jer se uporno vrteo u krug i na sve strane sveta putovao više od svih ostalih diplomata a pri tom je ostvario samo negativne posledice tih putovanja. U vicevima je opisan kao " Ministar koji je pobegao od kuće". Kad pročitam nešto pretenciozno na njegov račun, setim se konfliktnih sutuacija koje je napravio i nije bio u stanju da ih smiri organizujući obične koncerte. Šteta, stvarno šteta što se nije bavio nekim adevkatnim zanimanjem npr.najavljivao cirkuse, bio promoterka Exita ili nečim gde je skandalozna pojava prednost! Veliki promašaj Srpske diplomatije koji je u svoje promašaje ugradio više energije nego diplomate koje su ostvarile uspehe.