Utorak, 02.09.2014.

14:51

Brat Milićeva odbio da svedoči

Miloš Marković odbio je da svedoči u istrazi protiv rođenog brata Marka Milićeva, osumnjičenog za izazivanje nesreće u kojoj je stradao Luka Jovanović.

Izvor: Tanjug

Brat Miliæeva odbio da svedoèi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Pravnik

pre 9 godina

nema automobila, dakle onoga čime je delo izvršeno. Ni jednog materijalnog dokaza vezanog za to ko je bio u vozilu, kada- nema. Sve se bazira na svedočenjima, odnosno na reč jednog protiv drugog. Na to dodati i to kako se sve odvija od početka, zaključak se sam nameće...
(Jim Jefferies, 02. septembar 2014 20:51)

-4 kljucna svedoka
-delovi kantrimena
-sigurnosne kamere
-ostecenja na ladi
-bazne stanice i listing poziva

Dovoljno za optuzbu.Pronalazak oatataka vozila bi bio idealan da upotpuni pricu do kraja, ali i ovo je sasvim dovoljno.

previse gledate filmove.

kondure

pre 9 godina

dr ministre previse ste ovome coveku dali prostora u medijima, radite svoj posao i vise ga ne provlacite kroz medije jer ce ovaj za sada osumnjiceni posle vaseg vodje biti druga osoba o kojoj se najvise pise.

Milos

pre 9 godina

@nenad
Pa ja sam razumeo da je promenio vozilo da bi sakrio kantrimena a I dalje imao prevozno sredstvo za sebe i saucesnike tj. taxi.

Jelena

pre 9 godina

Zasto sada svi spominjete da materikalnih dokaza nema, kad ima! Delovi vozila koji su otpali prilikom udara i fotografije i video snimak devojaka iz vozila na kojima se vide SVI u autu (i nisu svi privedeni). Materijalni dokazi su i pracenje telefonskih razgovora svih iz auta kao i onih sa kojima su razgovarali. Posebno bih proverio i brata osumnjicenog kad vec nece da saradjuje.

plavi andjelak

pre 9 godina

Zasto mu je bio potreban taksi za prijatelje? Stavise,tim zaustavljanjem je reskirao da bude brzo uhvacen. Moze li mi neko objasniti sve ovo?
(nenad, 02. septembar 2014 23:52)

Odlicno zapazanje. Verovatno jer se odmah dao u sakrivanje vozila a ti prijatelji bi bili svedoci. Nije hteo da sakriva vozilo sa nekim splavarusama vec samo sa covekom od poverenja.

darko

pre 9 godina

ovde vise nista nije jasno, osim tako ocigledne cinjenice da neko pokusava da zataska...hm...zakljucite sami koga. rekao bih, uslovno, pravog pocinioca. a mozda je ovo stvarni pocinilac, izgleda sa debelim obrazom, i jos debljom zaledjinom. postenom coveku nije svejedno ni kuce kada zgazi. ovo je vec postalo degutantno, cifranje kao na pijaci. alo, bagro, jedan mladi zivot je unistem.

nenad

pre 9 godina

Ima jedna stvar u ovome sto mi nikako ne ide u glavu,a niko je jos nije spomenuo ovde. Zasto je Milicev nakon pocinjenog zlodela se kasnije zaustavio i prijatelje iz svog vozila prebacio u taksi. ZASTO? Koji je razlog tome? Nije li nam svima dobro poznato kad neko udari nekog na ulici autom i odluci se na beg,da se u takvoj situaciji ni po kakvu cenu nece zaustaviti. U tom trenutku mu je najvaznije da pobegne sto pre i sto dalje od mesta nesrece. Ali to u ovoj prici nije slucaj. Milicev je navodno imao tu smelost da se kasnije zaustavi i iz samo njemu znanih razloga zaustavi taksi i prijatelje prebaci tamo,a onda naredi taksisti da ga prati. U cemu je poenta svega toga? Zasto mu je bio potreban taksi za prijatelje? Stavise,tim zaustavljanjem je reskirao da bude brzo uhvacen. Moze li mi neko objasniti sve ovo?

D61

pre 9 godina

... Milićev je taksisti naredio da ga prati, pa je i on osumnjičen u ovom slučaju za pomaganje. U pravu je čovek koji je komentarisao ovo. Radio sam tri-četiri godine kao taksista, ovo je moglo da se desi svakome od nas, nisam siguran ni kako bih ja reagovao u sličnom slučaju, verovatno probao da anonimno ukazem na dogadjaj... Po savesti.

Potpis je jasan kao dan

pre 9 godina

Kakva je ovo zavrzlama, ko mu je izdao pasos sa drugim prezimenom i zasto??????
(Alisa u zemlji cuda, 2. septembar 2014 15:25)

Kako ko, pa UDBA iliti DB a po najnovijem BIA. Ja ipak najviše volim ime UDBA jer ono najbolje odslikava kakvi mozgovi vode tu državnu službu. Ovaj fini gospodin radi za njih 100%, zato i celo ovo mešetarenje. Kome to nije jasno ne treba ni da piše komentare niti da se iščuđava šta se to dešava.

Jim Jefferies

pre 9 godina

nema automobila, dakle onoga čime je delo izvršeno. Ni jednog materijalnog dokaza vezanog za to ko je bio u vozilu, kada- nema. Sve se bazira na svedočenjima, odnosno na reč jednog protiv drugog. Na to dodati i to kako se sve odvija od početka, zaključak se sam nameće...

Jakov

pre 9 godina

@Mila:
Zakonski rok za promenu imena iznosi 40 dana, odnosno posle 40 dana najkasnije se dobija resenje da li je ili nije odobrena promena imena i prilozeno obrazlozenje. Sigurno ima nesto po sredi ako je kod tebe u pitanju toliko dug period, ali da ne ulazimo u problematiku, verovatno ti znas i sama...
Drugo, sto je neko napisao da on ima dobije pa je uspeo da promeni ime... da, moguce je sasvim i u zakonskim okvirima je. Iscitajte zakon, dostupan je svima na internetu pa onda napisite komentar ali ne ovde, vec tamo gde treba, ako vec smatrate da to nije pravedno. Zalepili ste se za to ime, ko pijan plota. Veci vam je problem sto je on promenio ime nego sto je usmrtio decka na sred mosta. Kao da bi nastadali decko sada bio ziv da je imao ono prvo ime, a ne ovo drugo, ili mozda da je dobio i trece ime, tada bi... Bizarno!

Vladan R

pre 9 godina

Ne verujem da se slucaj bazira samo na svedocenju kako neki zele da to ovde objasne. Ako je policija zaista uspela da rekonstruise kretranje vozila pre i posle udesa, onda je mogla doci do saznanja ko je sve bio u zajednickom drustvu tokom provoda. Odvojenim ispitivanjem pomenutih osoba,lako se moze uociti neslaganje u njihovim svedocenjima. To naravno nije dokaz da su bili u vozilu, ali se onda daljim ispitivanjem najslabije karike uz neka obecanja, pa daljim suocavanjem njihovih svedocenja, moze doci do rekonstrukcije dogadjaja. Naravno da postoji i mogucnost da je sve produkt pritiska policije. Stoga je bitan nacin kako je policija dosla do saznanja da li su pomenute osobe bile u zajednickom drustvu i da lu su u druzenje isli,tj vtacali se sa istog u pomenutom vozilu. Nisam policijski strucnjak, ali mi nekako logiocno deluje da bi moralo da ima i drugih delova u rekonstrukciji malo sireg opsega pomenutog dogadjaja, koji se slazu sa konacnim izjavama svedoka. Ako se sve bazira iskljucivo na svedocenju, naravno da je slucaj vise nego klimav.

BoKi

pre 9 godina

A meni je najsumnjivije to što je TOLIKO botova angažovano da lupaju minuse! Kao i činjenica da su Lukini drugovi, pravi očevici, TEK SADA pozvani na svedočenje. Pre toga su se nadležni onoliko isćaskali sa svim vlasnicima tzv. kantrimena.

kole

pre 9 godina

(Che, 02. septembar 2014 16:42)
ti pises gluposti,njen komentar je sasvim realan,slucaj ne postoji i mogu vrlo lako da kazu da su pod prisilom dali iskaze...moze ona da prica sta hoce ali ne postoji dokaz da je bila u automobilu....ne znam dal razumes ne pricamo o zelji nego o realnosti,ne postoji dokaz da je kriv

Pametnjaković

pre 9 godina

@(bezimena, 2. septembar 2014 15:29)

Već je bilo rečeno i pisano da je naša policija angažovala eksperte iz FBI koji su radili na snimku. Imaju oni tamo i tehnologiju i softver i stručnjake koji to odrade za čas. U svakom slučaju pohvala i zahvalnost za sve koji su odradili poslove. Ne možemo da grešimo dušu, ipak su svi dobro radili.

lokator

pre 9 godina

Nenormalna drzava gde sljam moze sve a posteni gradjani bivaju jebani na dvakom koraku.Nije ni cudo sto smo nacisto propali,banda na vlasti daje podstrek olosima da rade sta hoce.

Ana

pre 9 godina

O cemu pricamo, ovaj covek je sigurno imao veze u policiji, ili ih ima i dalje, ili ih je potplacivao. Citava ova ujdurma se smo tako moze objasniti. Da ne pricam da se bez veze sa policijom takva vrsta kriminala ne moze obavljati dugo a da ne budes otkriven.

mila

pre 9 godina

On je uspeo da promeni ime i pored kriminalnog dosijea, a ja vec dve godine cekam da mi se prizna razvod posto sam se razvela u inostranstvu a nase sudstvo je katastrofalno sporo cak i kada su najjednostavniji procesi u pitanju. Znaci, dve godine cekam kako bi se priznala ta odluka pa tek onda mogu da podnesem zahtev za promenu prezimena, tj. vracanje na staro prezime! A nikom nista skrivila nisam! I onda kazu sudije nisu korumpirane! SRAM VAS BILO!

Andrej77

pre 9 godina

@Kakva je ovo zavrzlama, ko mu je izdao pasos sa drugim prezimenom i zasto??????
(Alisa u zemlji cuda, 2. septembar 2014 15:25)

To ti je srpska administracija.. diletanti. Na slican nacin sam ja izbegavao vojsku celih 10 godina, dok je nisu ukinuli i nije mi zao ;). Propisi su puni rupa.

milence

pre 9 godina

za sve 'neobavestene':
1) ocigledno postoje jos neki dokazi, osim izjava svedoka. policija je i sama objavljivala da je imala serijske brojeve famoznog kantrimena jer su neki delovi otpali u trenutku sudara, pa su tako dosli do toga da je na primer ukraden u austriji. policija nije znala registraciju jer iz neobjasnjivih razloga nikom godinama nije palo na pamet da postavi odgovarajuce kamere na mostu. takodje, i sud je procenio ponudjene dokaze i svima odredio pritvor.
2) covek je po zakonu mogao da promeni prezime kada se ozenio. zakon je ocigledno debilan, ali je takav. nije mi jasno kako nijedna vlast to nije promenila, a posebno ds, jer je tu mogucnost iskoristio i tzv. legija.

ocigledno je da se ovde pojavljuju likovi koji bi zeleli da se ovaj kriminalac nikada nije otkrio jer bi to onda bio vrhunski dokaz protiv aktuelnog ministra. iako mislim da taj momak veze nema sa zivotom, ds-androidi bi trebali da imaju na umu da su oni dozvolili da se akredituje taj univerzitet za estradu i politicare. sad mi svi izigravate postenje, a clanovi ds-a su isto radili, a da ne pominjem onog sto je specijalizirao tokom svog ministarskog mandata.
nekad sam glasao za ds, ali kad vidim da ste sa mozgom prosecnog radikala.... NIKAD VISE.

Che

pre 9 godina

Dovoljno je da na sudu kažu da su iskaze,u policiji, kojim terete MM dali pod prisilom i svi padaju u vodu.
(bezimena, 02. septembar 2014 15:29)

Ljudi su svedocili protiv jednog kralja droge El Chapoa, a menjace iskaze pod prisilom za nekog idi*ta koji je pobegao sa mesta nesrece i to bezi u Kinu...

Svedocenje je takodje jak dokaz i to pogotovo putnika u vozilu.A tu je i sama saobracajna nesreca, nepruzanje pomoci, bekstvo nakon poternice, tako da ce biti sigurno osudjen, samo je pitanje koliko.

Veljko

pre 9 godina

Pa zbog toga sto se od samog pocetka krenulo sa zataskavanjem i spinovanjem informacija! Od boje minija, do "cuvenih kamera", koje verujte mogu da zumiraju da prebrojite dlake u nozdrvi! :))
Setite se samo pre par godina policijskih kamera koje su snimale sex mladog para kod Arene i sve ce vam biti jasno! Molim Boga samo da ne tonemo polako u vec poznati medijski mrak, ali sve mi se cini i da to polako stupa na scenu!

Veliki pozdrav za najbolju B92!

Li Osvald

pre 9 godina

@Alisa u zemlji cuda: Pa ko bi drugi nego policija. Kada su saradnici u pitanju (dileri droge, sverceri automobila...) onda ti ne treba krstenica, izvod vencanih, potvrda o prebivalistu, otisak prsta ... jednostavno , samo daš sliku i dobijes pasoš na ruke...

msc.Milos

pre 9 godina

kako neko sa kriminalnom prosloscu i dosijeom, uz to poznat policiji tj ista prati njegove aktivnosti, moze da promeni ime ili prezime?? Jel moze to neko da mi objasni? Siguran sam da recimo po zakonu nije dozvoljeno...

Ukoliko drzavljanin usa ima krivicni dosije vencanjem sa istim ne mozes dobiti drzavljanstvo usa. Ukoliko hoces recimo da postanes drzavljanin malte ne mozes ukoliko si krivicno osudjen na vise od 60dana plus moras minimum dve preporuke da imas od gradjana malte, jednu od policajca, sudije ili sl. drugu od uzornog gradjanina. To je jedan od uslova. Dok kod nas ukoliko nisi kriminalac ne mozes ni pasos da izvadis...

М.Н. Лазар

pre 9 godina

... Milićev je taksisti naredio da ga prati, pa je i on osumnjičen u ovom slučaju za pomaganje.
Људи, таксисти нипочем' нисам ваш,
Не дозволите да вам колега буде оптужен/осуђен.
Он није био саучесник, него ПРИМОРАНИ учесник!
Вјешти сте у протестима (много пута нисам вам одобрав'о).
Сад сте на моралном испиту, јер се ова квази држава пали само на протесте-пошто нема никакву снагу институције, а њени преставици/владари никакав ауторитет.

bezimena

pre 9 godina

Prvih 15 dana od nesreće policija nas je zdušno ubedjivala u mutan snimak, nemogućnost prepoznavanja vozila itd., da bi se nakon tihog protesta na Brankovom mostu, oca stradalog Luke, i pritiska javnosti koji je potom usledio, snimak odjednom razbistrio!

Može li MUP sada da objasni gradjanima kako se to čudo dogodilo?

Može li takodje MUP i tužilaštvo da pojasne gde su materijalni dokazi, jer "Kantrimena" nema, na osnovu kojih se sumnjiči MM? Iskazi svedoka ili "svedoka" NISU materijalni dokazi. Dovoljno je da na sudu kažu da su iskaze,u policiji, kojim terete MM dali pod prisilom i svi padaju u vodu.

Владимир Цветковић

pre 9 godina

Једини начин да осуђивани промени презиме је да се ожени и узме женино презиме. То се и десило у овом случају. М.М. је једноставно искористио ту опцију (рупу) у закону.

Alisa u zemlji cuda

pre 9 godina

Milićev, koji je u petak uhapšen u Kini, prošle godine je prijavio nestanak pasoša koji je glasio na ime Marko Marković, a potom promenio prezime u Milićev i izvadio novu putnu ispravu na ime Marko Milićev.

???

Kakva je ovo zavrzlama, ko mu je izdao pasos sa drugim prezimenom i zasto??????

Neko

pre 9 godina

Sta je tu vest? Pa ni ja ne bih svedocio protiv svog deteta/zene/sestre/brata/roditelja.
Ako su krivi, nek odgovaraju pred zakonom na osnovu dokaza koje imaju protiv njih, ali ne bih da nekom svom ja dolivam ulje na vatru.

bezimena

pre 9 godina

Prvih 15 dana od nesreće policija nas je zdušno ubedjivala u mutan snimak, nemogućnost prepoznavanja vozila itd., da bi se nakon tihog protesta na Brankovom mostu, oca stradalog Luke, i pritiska javnosti koji je potom usledio, snimak odjednom razbistrio!

Može li MUP sada da objasni gradjanima kako se to čudo dogodilo?

Može li takodje MUP i tužilaštvo da pojasne gde su materijalni dokazi, jer "Kantrimena" nema, na osnovu kojih se sumnjiči MM? Iskazi svedoka ili "svedoka" NISU materijalni dokazi. Dovoljno je da na sudu kažu da su iskaze,u policiji, kojim terete MM dali pod prisilom i svi padaju u vodu.

msc.Milos

pre 9 godina

kako neko sa kriminalnom prosloscu i dosijeom, uz to poznat policiji tj ista prati njegove aktivnosti, moze da promeni ime ili prezime?? Jel moze to neko da mi objasni? Siguran sam da recimo po zakonu nije dozvoljeno...

Ukoliko drzavljanin usa ima krivicni dosije vencanjem sa istim ne mozes dobiti drzavljanstvo usa. Ukoliko hoces recimo da postanes drzavljanin malte ne mozes ukoliko si krivicno osudjen na vise od 60dana plus moras minimum dve preporuke da imas od gradjana malte, jednu od policajca, sudije ili sl. drugu od uzornog gradjanina. To je jedan od uslova. Dok kod nas ukoliko nisi kriminalac ne mozes ni pasos da izvadis...

Jakov

pre 9 godina

@Mila:
Zakonski rok za promenu imena iznosi 40 dana, odnosno posle 40 dana najkasnije se dobija resenje da li je ili nije odobrena promena imena i prilozeno obrazlozenje. Sigurno ima nesto po sredi ako je kod tebe u pitanju toliko dug period, ali da ne ulazimo u problematiku, verovatno ti znas i sama...
Drugo, sto je neko napisao da on ima dobije pa je uspeo da promeni ime... da, moguce je sasvim i u zakonskim okvirima je. Iscitajte zakon, dostupan je svima na internetu pa onda napisite komentar ali ne ovde, vec tamo gde treba, ako vec smatrate da to nije pravedno. Zalepili ste se za to ime, ko pijan plota. Veci vam je problem sto je on promenio ime nego sto je usmrtio decka na sred mosta. Kao da bi nastadali decko sada bio ziv da je imao ono prvo ime, a ne ovo drugo, ili mozda da je dobio i trece ime, tada bi... Bizarno!

Alisa u zemlji cuda

pre 9 godina

Milićev, koji je u petak uhapšen u Kini, prošle godine je prijavio nestanak pasoša koji je glasio na ime Marko Marković, a potom promenio prezime u Milićev i izvadio novu putnu ispravu na ime Marko Milićev.

???

Kakva je ovo zavrzlama, ko mu je izdao pasos sa drugim prezimenom i zasto??????

Potpis je jasan kao dan

pre 9 godina

Kakva je ovo zavrzlama, ko mu je izdao pasos sa drugim prezimenom i zasto??????
(Alisa u zemlji cuda, 2. septembar 2014 15:25)

Kako ko, pa UDBA iliti DB a po najnovijem BIA. Ja ipak najviše volim ime UDBA jer ono najbolje odslikava kakvi mozgovi vode tu državnu službu. Ovaj fini gospodin radi za njih 100%, zato i celo ovo mešetarenje. Kome to nije jasno ne treba ni da piše komentare niti da se iščuđava šta se to dešava.

Pametnjaković

pre 9 godina

@(bezimena, 2. septembar 2014 15:29)

Već je bilo rečeno i pisano da je naša policija angažovala eksperte iz FBI koji su radili na snimku. Imaju oni tamo i tehnologiju i softver i stručnjake koji to odrade za čas. U svakom slučaju pohvala i zahvalnost za sve koji su odradili poslove. Ne možemo da grešimo dušu, ipak su svi dobro radili.

milence

pre 9 godina

za sve 'neobavestene':
1) ocigledno postoje jos neki dokazi, osim izjava svedoka. policija je i sama objavljivala da je imala serijske brojeve famoznog kantrimena jer su neki delovi otpali u trenutku sudara, pa su tako dosli do toga da je na primer ukraden u austriji. policija nije znala registraciju jer iz neobjasnjivih razloga nikom godinama nije palo na pamet da postavi odgovarajuce kamere na mostu. takodje, i sud je procenio ponudjene dokaze i svima odredio pritvor.
2) covek je po zakonu mogao da promeni prezime kada se ozenio. zakon je ocigledno debilan, ali je takav. nije mi jasno kako nijedna vlast to nije promenila, a posebno ds, jer je tu mogucnost iskoristio i tzv. legija.

ocigledno je da se ovde pojavljuju likovi koji bi zeleli da se ovaj kriminalac nikada nije otkrio jer bi to onda bio vrhunski dokaz protiv aktuelnog ministra. iako mislim da taj momak veze nema sa zivotom, ds-androidi bi trebali da imaju na umu da su oni dozvolili da se akredituje taj univerzitet za estradu i politicare. sad mi svi izigravate postenje, a clanovi ds-a su isto radili, a da ne pominjem onog sto je specijalizirao tokom svog ministarskog mandata.
nekad sam glasao za ds, ali kad vidim da ste sa mozgom prosecnog radikala.... NIKAD VISE.

Che

pre 9 godina

Dovoljno je da na sudu kažu da su iskaze,u policiji, kojim terete MM dali pod prisilom i svi padaju u vodu.
(bezimena, 02. septembar 2014 15:29)

Ljudi su svedocili protiv jednog kralja droge El Chapoa, a menjace iskaze pod prisilom za nekog idi*ta koji je pobegao sa mesta nesrece i to bezi u Kinu...

Svedocenje je takodje jak dokaz i to pogotovo putnika u vozilu.A tu je i sama saobracajna nesreca, nepruzanje pomoci, bekstvo nakon poternice, tako da ce biti sigurno osudjen, samo je pitanje koliko.

mila

pre 9 godina

On je uspeo da promeni ime i pored kriminalnog dosijea, a ja vec dve godine cekam da mi se prizna razvod posto sam se razvela u inostranstvu a nase sudstvo je katastrofalno sporo cak i kada su najjednostavniji procesi u pitanju. Znaci, dve godine cekam kako bi se priznala ta odluka pa tek onda mogu da podnesem zahtev za promenu prezimena, tj. vracanje na staro prezime! A nikom nista skrivila nisam! I onda kazu sudije nisu korumpirane! SRAM VAS BILO!

Andrej77

pre 9 godina

@Kakva je ovo zavrzlama, ko mu je izdao pasos sa drugim prezimenom i zasto??????
(Alisa u zemlji cuda, 2. septembar 2014 15:25)

To ti je srpska administracija.. diletanti. Na slican nacin sam ja izbegavao vojsku celih 10 godina, dok je nisu ukinuli i nije mi zao ;). Propisi su puni rupa.

lokator

pre 9 godina

Nenormalna drzava gde sljam moze sve a posteni gradjani bivaju jebani na dvakom koraku.Nije ni cudo sto smo nacisto propali,banda na vlasti daje podstrek olosima da rade sta hoce.

BoKi

pre 9 godina

A meni je najsumnjivije to što je TOLIKO botova angažovano da lupaju minuse! Kao i činjenica da su Lukini drugovi, pravi očevici, TEK SADA pozvani na svedočenje. Pre toga su se nadležni onoliko isćaskali sa svim vlasnicima tzv. kantrimena.

Ana

pre 9 godina

O cemu pricamo, ovaj covek je sigurno imao veze u policiji, ili ih ima i dalje, ili ih je potplacivao. Citava ova ujdurma se smo tako moze objasniti. Da ne pricam da se bez veze sa policijom takva vrsta kriminala ne moze obavljati dugo a da ne budes otkriven.

Veljko

pre 9 godina

Pa zbog toga sto se od samog pocetka krenulo sa zataskavanjem i spinovanjem informacija! Od boje minija, do "cuvenih kamera", koje verujte mogu da zumiraju da prebrojite dlake u nozdrvi! :))
Setite se samo pre par godina policijskih kamera koje su snimale sex mladog para kod Arene i sve ce vam biti jasno! Molim Boga samo da ne tonemo polako u vec poznati medijski mrak, ali sve mi se cini i da to polako stupa na scenu!

Veliki pozdrav za najbolju B92!

Li Osvald

pre 9 godina

@Alisa u zemlji cuda: Pa ko bi drugi nego policija. Kada su saradnici u pitanju (dileri droge, sverceri automobila...) onda ti ne treba krstenica, izvod vencanih, potvrda o prebivalistu, otisak prsta ... jednostavno , samo daš sliku i dobijes pasoš na ruke...

Neko

pre 9 godina

Sta je tu vest? Pa ni ja ne bih svedocio protiv svog deteta/zene/sestre/brata/roditelja.
Ako su krivi, nek odgovaraju pred zakonom na osnovu dokaza koje imaju protiv njih, ali ne bih da nekom svom ja dolivam ulje na vatru.

М.Н. Лазар

pre 9 godina

... Milićev je taksisti naredio da ga prati, pa je i on osumnjičen u ovom slučaju za pomaganje.
Људи, таксисти нипочем' нисам ваш,
Не дозволите да вам колега буде оптужен/осуђен.
Он није био саучесник, него ПРИМОРАНИ учесник!
Вјешти сте у протестима (много пута нисам вам одобрав'о).
Сад сте на моралном испиту, јер се ова квази држава пали само на протесте-пошто нема никакву снагу институције, а њени преставици/владари никакав ауторитет.

Владимир Цветковић

pre 9 godina

Једини начин да осуђивани промени презиме је да се ожени и узме женино презиме. То се и десило у овом случају. М.М. је једноставно искористио ту опцију (рупу) у закону.

kole

pre 9 godina

(Che, 02. septembar 2014 16:42)
ti pises gluposti,njen komentar je sasvim realan,slucaj ne postoji i mogu vrlo lako da kazu da su pod prisilom dali iskaze...moze ona da prica sta hoce ali ne postoji dokaz da je bila u automobilu....ne znam dal razumes ne pricamo o zelji nego o realnosti,ne postoji dokaz da je kriv

Jim Jefferies

pre 9 godina

nema automobila, dakle onoga čime je delo izvršeno. Ni jednog materijalnog dokaza vezanog za to ko je bio u vozilu, kada- nema. Sve se bazira na svedočenjima, odnosno na reč jednog protiv drugog. Na to dodati i to kako se sve odvija od početka, zaključak se sam nameće...

nenad

pre 9 godina

Ima jedna stvar u ovome sto mi nikako ne ide u glavu,a niko je jos nije spomenuo ovde. Zasto je Milicev nakon pocinjenog zlodela se kasnije zaustavio i prijatelje iz svog vozila prebacio u taksi. ZASTO? Koji je razlog tome? Nije li nam svima dobro poznato kad neko udari nekog na ulici autom i odluci se na beg,da se u takvoj situaciji ni po kakvu cenu nece zaustaviti. U tom trenutku mu je najvaznije da pobegne sto pre i sto dalje od mesta nesrece. Ali to u ovoj prici nije slucaj. Milicev je navodno imao tu smelost da se kasnije zaustavi i iz samo njemu znanih razloga zaustavi taksi i prijatelje prebaci tamo,a onda naredi taksisti da ga prati. U cemu je poenta svega toga? Zasto mu je bio potreban taksi za prijatelje? Stavise,tim zaustavljanjem je reskirao da bude brzo uhvacen. Moze li mi neko objasniti sve ovo?

Vladan R

pre 9 godina

Ne verujem da se slucaj bazira samo na svedocenju kako neki zele da to ovde objasne. Ako je policija zaista uspela da rekonstruise kretranje vozila pre i posle udesa, onda je mogla doci do saznanja ko je sve bio u zajednickom drustvu tokom provoda. Odvojenim ispitivanjem pomenutih osoba,lako se moze uociti neslaganje u njihovim svedocenjima. To naravno nije dokaz da su bili u vozilu, ali se onda daljim ispitivanjem najslabije karike uz neka obecanja, pa daljim suocavanjem njihovih svedocenja, moze doci do rekonstrukcije dogadjaja. Naravno da postoji i mogucnost da je sve produkt pritiska policije. Stoga je bitan nacin kako je policija dosla do saznanja da li su pomenute osobe bile u zajednickom drustvu i da lu su u druzenje isli,tj vtacali se sa istog u pomenutom vozilu. Nisam policijski strucnjak, ali mi nekako logiocno deluje da bi moralo da ima i drugih delova u rekonstrukciji malo sireg opsega pomenutog dogadjaja, koji se slazu sa konacnim izjavama svedoka. Ako se sve bazira iskljucivo na svedocenju, naravno da je slucaj vise nego klimav.

darko

pre 9 godina

ovde vise nista nije jasno, osim tako ocigledne cinjenice da neko pokusava da zataska...hm...zakljucite sami koga. rekao bih, uslovno, pravog pocinioca. a mozda je ovo stvarni pocinilac, izgleda sa debelim obrazom, i jos debljom zaledjinom. postenom coveku nije svejedno ni kuce kada zgazi. ovo je vec postalo degutantno, cifranje kao na pijaci. alo, bagro, jedan mladi zivot je unistem.

D61

pre 9 godina

... Milićev je taksisti naredio da ga prati, pa je i on osumnjičen u ovom slučaju za pomaganje. U pravu je čovek koji je komentarisao ovo. Radio sam tri-četiri godine kao taksista, ovo je moglo da se desi svakome od nas, nisam siguran ni kako bih ja reagovao u sličnom slučaju, verovatno probao da anonimno ukazem na dogadjaj... Po savesti.

kondure

pre 9 godina

dr ministre previse ste ovome coveku dali prostora u medijima, radite svoj posao i vise ga ne provlacite kroz medije jer ce ovaj za sada osumnjiceni posle vaseg vodje biti druga osoba o kojoj se najvise pise.

plavi andjelak

pre 9 godina

Zasto mu je bio potreban taksi za prijatelje? Stavise,tim zaustavljanjem je reskirao da bude brzo uhvacen. Moze li mi neko objasniti sve ovo?
(nenad, 02. septembar 2014 23:52)

Odlicno zapazanje. Verovatno jer se odmah dao u sakrivanje vozila a ti prijatelji bi bili svedoci. Nije hteo da sakriva vozilo sa nekim splavarusama vec samo sa covekom od poverenja.

Jelena

pre 9 godina

Zasto sada svi spominjete da materikalnih dokaza nema, kad ima! Delovi vozila koji su otpali prilikom udara i fotografije i video snimak devojaka iz vozila na kojima se vide SVI u autu (i nisu svi privedeni). Materijalni dokazi su i pracenje telefonskih razgovora svih iz auta kao i onih sa kojima su razgovarali. Posebno bih proverio i brata osumnjicenog kad vec nece da saradjuje.

Milos

pre 9 godina

@nenad
Pa ja sam razumeo da je promenio vozilo da bi sakrio kantrimena a I dalje imao prevozno sredstvo za sebe i saucesnike tj. taxi.

Pravnik

pre 9 godina

nema automobila, dakle onoga čime je delo izvršeno. Ni jednog materijalnog dokaza vezanog za to ko je bio u vozilu, kada- nema. Sve se bazira na svedočenjima, odnosno na reč jednog protiv drugog. Na to dodati i to kako se sve odvija od početka, zaključak se sam nameće...
(Jim Jefferies, 02. septembar 2014 20:51)

-4 kljucna svedoka
-delovi kantrimena
-sigurnosne kamere
-ostecenja na ladi
-bazne stanice i listing poziva

Dovoljno za optuzbu.Pronalazak oatataka vozila bi bio idealan da upotpuni pricu do kraja, ali i ovo je sasvim dovoljno.

previse gledate filmove.

Veljko

pre 9 godina

Pa zbog toga sto se od samog pocetka krenulo sa zataskavanjem i spinovanjem informacija! Od boje minija, do "cuvenih kamera", koje verujte mogu da zumiraju da prebrojite dlake u nozdrvi! :))
Setite se samo pre par godina policijskih kamera koje su snimale sex mladog para kod Arene i sve ce vam biti jasno! Molim Boga samo da ne tonemo polako u vec poznati medijski mrak, ali sve mi se cini i da to polako stupa na scenu!

Veliki pozdrav za najbolju B92!

Ana

pre 9 godina

O cemu pricamo, ovaj covek je sigurno imao veze u policiji, ili ih ima i dalje, ili ih je potplacivao. Citava ova ujdurma se smo tako moze objasniti. Da ne pricam da se bez veze sa policijom takva vrsta kriminala ne moze obavljati dugo a da ne budes otkriven.

Neko

pre 9 godina

Sta je tu vest? Pa ni ja ne bih svedocio protiv svog deteta/zene/sestre/brata/roditelja.
Ako su krivi, nek odgovaraju pred zakonom na osnovu dokaza koje imaju protiv njih, ali ne bih da nekom svom ja dolivam ulje na vatru.

lokator

pre 9 godina

Nenormalna drzava gde sljam moze sve a posteni gradjani bivaju jebani na dvakom koraku.Nije ni cudo sto smo nacisto propali,banda na vlasti daje podstrek olosima da rade sta hoce.

mila

pre 9 godina

On je uspeo da promeni ime i pored kriminalnog dosijea, a ja vec dve godine cekam da mi se prizna razvod posto sam se razvela u inostranstvu a nase sudstvo je katastrofalno sporo cak i kada su najjednostavniji procesi u pitanju. Znaci, dve godine cekam kako bi se priznala ta odluka pa tek onda mogu da podnesem zahtev za promenu prezimena, tj. vracanje na staro prezime! A nikom nista skrivila nisam! I onda kazu sudije nisu korumpirane! SRAM VAS BILO!

Andrej77

pre 9 godina

@Kakva je ovo zavrzlama, ko mu je izdao pasos sa drugim prezimenom i zasto??????
(Alisa u zemlji cuda, 2. septembar 2014 15:25)

To ti je srpska administracija.. diletanti. Na slican nacin sam ja izbegavao vojsku celih 10 godina, dok je nisu ukinuli i nije mi zao ;). Propisi su puni rupa.

Li Osvald

pre 9 godina

@Alisa u zemlji cuda: Pa ko bi drugi nego policija. Kada su saradnici u pitanju (dileri droge, sverceri automobila...) onda ti ne treba krstenica, izvod vencanih, potvrda o prebivalistu, otisak prsta ... jednostavno , samo daš sliku i dobijes pasoš na ruke...

kole

pre 9 godina

(Che, 02. septembar 2014 16:42)
ti pises gluposti,njen komentar je sasvim realan,slucaj ne postoji i mogu vrlo lako da kazu da su pod prisilom dali iskaze...moze ona da prica sta hoce ali ne postoji dokaz da je bila u automobilu....ne znam dal razumes ne pricamo o zelji nego o realnosti,ne postoji dokaz da je kriv

Владимир Цветковић

pre 9 godina

Једини начин да осуђивани промени презиме је да се ожени и узме женино презиме. То се и десило у овом случају. М.М. је једноставно искористио ту опцију (рупу) у закону.

BoKi

pre 9 godina

A meni je najsumnjivije to što je TOLIKO botova angažovano da lupaju minuse! Kao i činjenica da su Lukini drugovi, pravi očevici, TEK SADA pozvani na svedočenje. Pre toga su se nadležni onoliko isćaskali sa svim vlasnicima tzv. kantrimena.

Jim Jefferies

pre 9 godina

nema automobila, dakle onoga čime je delo izvršeno. Ni jednog materijalnog dokaza vezanog za to ko je bio u vozilu, kada- nema. Sve se bazira na svedočenjima, odnosno na reč jednog protiv drugog. Na to dodati i to kako se sve odvija od početka, zaključak se sam nameće...

Vladan R

pre 9 godina

Ne verujem da se slucaj bazira samo na svedocenju kako neki zele da to ovde objasne. Ako je policija zaista uspela da rekonstruise kretranje vozila pre i posle udesa, onda je mogla doci do saznanja ko je sve bio u zajednickom drustvu tokom provoda. Odvojenim ispitivanjem pomenutih osoba,lako se moze uociti neslaganje u njihovim svedocenjima. To naravno nije dokaz da su bili u vozilu, ali se onda daljim ispitivanjem najslabije karike uz neka obecanja, pa daljim suocavanjem njihovih svedocenja, moze doci do rekonstrukcije dogadjaja. Naravno da postoji i mogucnost da je sve produkt pritiska policije. Stoga je bitan nacin kako je policija dosla do saznanja da li su pomenute osobe bile u zajednickom drustvu i da lu su u druzenje isli,tj vtacali se sa istog u pomenutom vozilu. Nisam policijski strucnjak, ali mi nekako logiocno deluje da bi moralo da ima i drugih delova u rekonstrukciji malo sireg opsega pomenutog dogadjaja, koji se slazu sa konacnim izjavama svedoka. Ako se sve bazira iskljucivo na svedocenju, naravno da je slucaj vise nego klimav.

М.Н. Лазар

pre 9 godina

... Milićev je taksisti naredio da ga prati, pa je i on osumnjičen u ovom slučaju za pomaganje.
Људи, таксисти нипочем' нисам ваш,
Не дозволите да вам колега буде оптужен/осуђен.
Он није био саучесник, него ПРИМОРАНИ учесник!
Вјешти сте у протестима (много пута нисам вам одобрав'о).
Сад сте на моралном испиту, јер се ова квази држава пали само на протесте-пошто нема никакву снагу институције, а њени преставици/владари никакав ауторитет.

bezimena

pre 9 godina

Prvih 15 dana od nesreće policija nas je zdušno ubedjivala u mutan snimak, nemogućnost prepoznavanja vozila itd., da bi se nakon tihog protesta na Brankovom mostu, oca stradalog Luke, i pritiska javnosti koji je potom usledio, snimak odjednom razbistrio!

Može li MUP sada da objasni gradjanima kako se to čudo dogodilo?

Može li takodje MUP i tužilaštvo da pojasne gde su materijalni dokazi, jer "Kantrimena" nema, na osnovu kojih se sumnjiči MM? Iskazi svedoka ili "svedoka" NISU materijalni dokazi. Dovoljno je da na sudu kažu da su iskaze,u policiji, kojim terete MM dali pod prisilom i svi padaju u vodu.

Alisa u zemlji cuda

pre 9 godina

Milićev, koji je u petak uhapšen u Kini, prošle godine je prijavio nestanak pasoša koji je glasio na ime Marko Marković, a potom promenio prezime u Milićev i izvadio novu putnu ispravu na ime Marko Milićev.

???

Kakva je ovo zavrzlama, ko mu je izdao pasos sa drugim prezimenom i zasto??????

msc.Milos

pre 9 godina

kako neko sa kriminalnom prosloscu i dosijeom, uz to poznat policiji tj ista prati njegove aktivnosti, moze da promeni ime ili prezime?? Jel moze to neko da mi objasni? Siguran sam da recimo po zakonu nije dozvoljeno...

Ukoliko drzavljanin usa ima krivicni dosije vencanjem sa istim ne mozes dobiti drzavljanstvo usa. Ukoliko hoces recimo da postanes drzavljanin malte ne mozes ukoliko si krivicno osudjen na vise od 60dana plus moras minimum dve preporuke da imas od gradjana malte, jednu od policajca, sudije ili sl. drugu od uzornog gradjanina. To je jedan od uslova. Dok kod nas ukoliko nisi kriminalac ne mozes ni pasos da izvadis...

Pametnjaković

pre 9 godina

@(bezimena, 2. septembar 2014 15:29)

Već je bilo rečeno i pisano da je naša policija angažovala eksperte iz FBI koji su radili na snimku. Imaju oni tamo i tehnologiju i softver i stručnjake koji to odrade za čas. U svakom slučaju pohvala i zahvalnost za sve koji su odradili poslove. Ne možemo da grešimo dušu, ipak su svi dobro radili.

milence

pre 9 godina

za sve 'neobavestene':
1) ocigledno postoje jos neki dokazi, osim izjava svedoka. policija je i sama objavljivala da je imala serijske brojeve famoznog kantrimena jer su neki delovi otpali u trenutku sudara, pa su tako dosli do toga da je na primer ukraden u austriji. policija nije znala registraciju jer iz neobjasnjivih razloga nikom godinama nije palo na pamet da postavi odgovarajuce kamere na mostu. takodje, i sud je procenio ponudjene dokaze i svima odredio pritvor.
2) covek je po zakonu mogao da promeni prezime kada se ozenio. zakon je ocigledno debilan, ali je takav. nije mi jasno kako nijedna vlast to nije promenila, a posebno ds, jer je tu mogucnost iskoristio i tzv. legija.

ocigledno je da se ovde pojavljuju likovi koji bi zeleli da se ovaj kriminalac nikada nije otkrio jer bi to onda bio vrhunski dokaz protiv aktuelnog ministra. iako mislim da taj momak veze nema sa zivotom, ds-androidi bi trebali da imaju na umu da su oni dozvolili da se akredituje taj univerzitet za estradu i politicare. sad mi svi izigravate postenje, a clanovi ds-a su isto radili, a da ne pominjem onog sto je specijalizirao tokom svog ministarskog mandata.
nekad sam glasao za ds, ali kad vidim da ste sa mozgom prosecnog radikala.... NIKAD VISE.

Che

pre 9 godina

Dovoljno je da na sudu kažu da su iskaze,u policiji, kojim terete MM dali pod prisilom i svi padaju u vodu.
(bezimena, 02. septembar 2014 15:29)

Ljudi su svedocili protiv jednog kralja droge El Chapoa, a menjace iskaze pod prisilom za nekog idi*ta koji je pobegao sa mesta nesrece i to bezi u Kinu...

Svedocenje je takodje jak dokaz i to pogotovo putnika u vozilu.A tu je i sama saobracajna nesreca, nepruzanje pomoci, bekstvo nakon poternice, tako da ce biti sigurno osudjen, samo je pitanje koliko.

Jakov

pre 9 godina

@Mila:
Zakonski rok za promenu imena iznosi 40 dana, odnosno posle 40 dana najkasnije se dobija resenje da li je ili nije odobrena promena imena i prilozeno obrazlozenje. Sigurno ima nesto po sredi ako je kod tebe u pitanju toliko dug period, ali da ne ulazimo u problematiku, verovatno ti znas i sama...
Drugo, sto je neko napisao da on ima dobije pa je uspeo da promeni ime... da, moguce je sasvim i u zakonskim okvirima je. Iscitajte zakon, dostupan je svima na internetu pa onda napisite komentar ali ne ovde, vec tamo gde treba, ako vec smatrate da to nije pravedno. Zalepili ste se za to ime, ko pijan plota. Veci vam je problem sto je on promenio ime nego sto je usmrtio decka na sred mosta. Kao da bi nastadali decko sada bio ziv da je imao ono prvo ime, a ne ovo drugo, ili mozda da je dobio i trece ime, tada bi... Bizarno!

Potpis je jasan kao dan

pre 9 godina

Kakva je ovo zavrzlama, ko mu je izdao pasos sa drugim prezimenom i zasto??????
(Alisa u zemlji cuda, 2. septembar 2014 15:25)

Kako ko, pa UDBA iliti DB a po najnovijem BIA. Ja ipak najviše volim ime UDBA jer ono najbolje odslikava kakvi mozgovi vode tu državnu službu. Ovaj fini gospodin radi za njih 100%, zato i celo ovo mešetarenje. Kome to nije jasno ne treba ni da piše komentare niti da se iščuđava šta se to dešava.

darko

pre 9 godina

ovde vise nista nije jasno, osim tako ocigledne cinjenice da neko pokusava da zataska...hm...zakljucite sami koga. rekao bih, uslovno, pravog pocinioca. a mozda je ovo stvarni pocinilac, izgleda sa debelim obrazom, i jos debljom zaledjinom. postenom coveku nije svejedno ni kuce kada zgazi. ovo je vec postalo degutantno, cifranje kao na pijaci. alo, bagro, jedan mladi zivot je unistem.

D61

pre 9 godina

... Milićev je taksisti naredio da ga prati, pa je i on osumnjičen u ovom slučaju za pomaganje. U pravu je čovek koji je komentarisao ovo. Radio sam tri-četiri godine kao taksista, ovo je moglo da se desi svakome od nas, nisam siguran ni kako bih ja reagovao u sličnom slučaju, verovatno probao da anonimno ukazem na dogadjaj... Po savesti.

nenad

pre 9 godina

Ima jedna stvar u ovome sto mi nikako ne ide u glavu,a niko je jos nije spomenuo ovde. Zasto je Milicev nakon pocinjenog zlodela se kasnije zaustavio i prijatelje iz svog vozila prebacio u taksi. ZASTO? Koji je razlog tome? Nije li nam svima dobro poznato kad neko udari nekog na ulici autom i odluci se na beg,da se u takvoj situaciji ni po kakvu cenu nece zaustaviti. U tom trenutku mu je najvaznije da pobegne sto pre i sto dalje od mesta nesrece. Ali to u ovoj prici nije slucaj. Milicev je navodno imao tu smelost da se kasnije zaustavi i iz samo njemu znanih razloga zaustavi taksi i prijatelje prebaci tamo,a onda naredi taksisti da ga prati. U cemu je poenta svega toga? Zasto mu je bio potreban taksi za prijatelje? Stavise,tim zaustavljanjem je reskirao da bude brzo uhvacen. Moze li mi neko objasniti sve ovo?

Jelena

pre 9 godina

Zasto sada svi spominjete da materikalnih dokaza nema, kad ima! Delovi vozila koji su otpali prilikom udara i fotografije i video snimak devojaka iz vozila na kojima se vide SVI u autu (i nisu svi privedeni). Materijalni dokazi su i pracenje telefonskih razgovora svih iz auta kao i onih sa kojima su razgovarali. Posebno bih proverio i brata osumnjicenog kad vec nece da saradjuje.

Pravnik

pre 9 godina

nema automobila, dakle onoga čime je delo izvršeno. Ni jednog materijalnog dokaza vezanog za to ko je bio u vozilu, kada- nema. Sve se bazira na svedočenjima, odnosno na reč jednog protiv drugog. Na to dodati i to kako se sve odvija od početka, zaključak se sam nameće...
(Jim Jefferies, 02. septembar 2014 20:51)

-4 kljucna svedoka
-delovi kantrimena
-sigurnosne kamere
-ostecenja na ladi
-bazne stanice i listing poziva

Dovoljno za optuzbu.Pronalazak oatataka vozila bi bio idealan da upotpuni pricu do kraja, ali i ovo je sasvim dovoljno.

previse gledate filmove.

plavi andjelak

pre 9 godina

Zasto mu je bio potreban taksi za prijatelje? Stavise,tim zaustavljanjem je reskirao da bude brzo uhvacen. Moze li mi neko objasniti sve ovo?
(nenad, 02. septembar 2014 23:52)

Odlicno zapazanje. Verovatno jer se odmah dao u sakrivanje vozila a ti prijatelji bi bili svedoci. Nije hteo da sakriva vozilo sa nekim splavarusama vec samo sa covekom od poverenja.

Milos

pre 9 godina

@nenad
Pa ja sam razumeo da je promenio vozilo da bi sakrio kantrimena a I dalje imao prevozno sredstvo za sebe i saucesnike tj. taxi.

kondure

pre 9 godina

dr ministre previse ste ovome coveku dali prostora u medijima, radite svoj posao i vise ga ne provlacite kroz medije jer ce ovaj za sada osumnjiceni posle vaseg vodje biti druga osoba o kojoj se najvise pise.