Ponedeljak, 01.09.2014.

10:03

"Evropa ignoriše pucanje na civile"

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas Evropu da ignoriše to što ukrajinska armija puca direktno na civile na istoku Ukrajine.

Izvor: Tanjug

"Evropa ignoriše pucanje na civile" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

do juce..

pre 9 godina

David@ Secas se koliko je samo u startu ukrajinskih vojnika,preslo na stranu ruskih civila,sa sve oruzjem..Nisu hteli da napadaju civile!Ovo danas sto se bori je skupljeno uz veliku muku,sto bi mi rekli sa koca i konopca!Vise ih ima prebeglih na rusku stranu,nego u borbi sa ruskim civilima!Ostali su ekstremni nacionalisti i placenici!Moras shvatiti da su do juce bili kao jedan!Ovu netrpeljivost izaziva manjina ukrajinskih ultraekstremista!Uostalom znas kako je sve pocelo i sa kakvim se civilnim zrtvama svet susreo jos od Kijeva!Danas u Ukrajini vlada haos i preti mogucnost,da sami uniste sopstvenu zemlju i civile u tom delu Ukrajine!Ali neki se prave da ne vide..Zalosno!

PIRKO

pre 9 godina

Da suviše ne filosofiramo, "DEMOKRATSKI ZAPAD" je samo reč bez značenja i pokrića u delu. Njima ako odgovara, možeš pobiti milion nenaoružanih civila bez da te i ružno pogledaju i to će biti "DEMOKRATSKI". A ako im ne odgovara, ružno pogledaj najvećeg teroristu i već si najveći zločinac na svetu. E TO SE ZOVE LICEMERIJE! Na kraju to smo sve osetili na svojoj koži sa njihovim "milosrdnim anđelom".

Jura

pre 9 godina

Sjetimo se 1938 i Hitlerovog Anschlussa Austrije te okupacije Sudeta pod krinkom samoodređenja i obrane golorukog njemačkog naroda, pa ’90tih i Miloševića i njeve obrane “goloruke srpske nejači” i zbog svega toga zavrnimo šiju ovom tirančiću prije nego što se ozbiljnije ramaše. Mi to možemo! I moramo!!!

Marsovci

pre 9 godina

@Razmisljajte malo svojom glavom: nisu na Kimu ni babe ni zabe, vec Tatari, Ukrajinci koji govore ili ne govore ruski. Mislite li da su pali sa Marsa? Ne, svi su rod, potomci onih plemena koja su se tu naselila, pa su neka pozvala vikinge (Varjage) da ih pomire i vladaju nad njima i postala Rusi, a druga su se visse priklonila Nemcima i Poljacima i postala Ukrajinci. Uzgred, Krim je bio samostalan kad ga je carica Katarina (Nemica) okupirala i prognala sve koji nisu hteli da klece pred njom.

Žaki

pre 9 godina

Ovaj život je binarna stvar. Ili Istina ili laž. Nema srednje vrednosti. Sve ostalo su samo složene varijacije ova dva životna principa vešto maskirane ličnim slabostima, pohlepom i interesima. Koliko do sada uspevam da shvatim ova osoba, samo kao neki glasnogovornik ali u suštini EU i Amerika, ignorišu Ruse kao biološku pojavu na planeti. To više ne može da se naziva ni "drski previd" ni "licemerje" već napad na Rusiju. Ako se preziru činjenice oko Majdana i krvave revolucije koja je tu počela; ogroman broj ničime izazvanih žrtava; ako se žmuri na izjave ukrajinske vlade koja bi da baci nuklearnu bombu na Moskvu a pri tom se Putin optužuje za sve - onda to više nije razgovor sa razumnim svetom kakav poznajemo i priželjkujemo. Sve što Putin bude uradio biće logično i opravdano i ja tu nemam više nikakve rezerve. Laž se dugo oblačila u šarene odežde predstavljajući se kao nešto kvalitetno ali kako vreme odmiče svaki potez zapada razotkriva gnusobu osnovne ideje: proširiti svoj otrov "jednostrane i selektivne demokratije" koja za nekog važi a za nekog ne. E pa neće moći! Daće Bog već nekako da se u to i sami uvere.

Au svasta

pre 9 godina

@Igore, pa ako pratis samo meinstream medije onda imas pravo, ali ako pratis pravi medij, nezavisne internet portale onda si 100% u krivu, jer vecina zapadnog sveta podrzava Putina. Cak i na meinstream medijima su komentari 80 posto uz Rusiju i Istocnu Ukrajinu, uostalom kao i ovde. Ja govorim engleski, francuski, nemacki, i citam i ruski, pa se tako informisem na mnogim stranama i znam o cemu pricam. Ti izgleda ne umes da pronadjes dalje od onih koje obavestava Tanjug, a mislis da smo zbog istorijske i kulturne povezanosti jedini koji ih u vecini podrzavaju, ali varas se. Dalje, meni se rat ne dopada, u njemu uvek profitiraju veliki, na ustrb malih, ali Zapad mora priznati svoj udeo i svoju krivicu za stanje u Ukrajini i zajedno sa Rusijom primorati obe strane da sednu za sto. To oni medjutim ne zele, jer nisu rat poveli da bi ga zavrsili u rusku korist. Oni ce kao maloumno dete poricati svoju i kijevsku krivicu i kriviti samo drugu stranu, a to pomirenju ne moze da vodi, vec samo eskalaciji, do poslednjeg Ukrajinca, naravno, ali ce i oni i svi mi imati stete od njihove tvrdoglavosti. Svega ovog ne bi bilo da nisu nasilno skinuli demoratski izabranog predsednika, koji cak i nije odbio pridruzivanje EU, nego odgodio dok mu ne ponude bolje uslove, ali su i tada svetu slagali kako je on odbio, sto nije istina. Dalje znamo, zabrana ruskog jezika, pretnje smrcu Rusima i Jevrejima, Odesa, posle toga referendum, njegovo neprihvatanje i konacno rat. Tim redom i zbog tih uzroka.

raznorazni..

pre 9 godina

Momire @ To su oni sto istupaju sa tudjim misljenjem..Zato nemoj previse da se upustas u njihovu problematiku!To su oni sto optuze,pa tek onda traze dokaze!Kao rekao im neko!Da nije tuzno,bilo bi smesno..Ko zna odakle su i sta ih tera na to!Ima nas raznih!

VIDI SAMO ONO STO MU ODGOVARA

pre 9 godina

@(c i t i z e n, 1. septembar 2014 11:47)

Pa svakako da su za ruse ceceni bili teroristi ali ciljevi njihove borbe su isti kao i ciljevi ruskih pobunjenika. Ceceni su teroristi a ovi su narodna milicija koja ratuje tenkovima, obara avione, puca artiljerijom, potapa brodove i to sve u jednoj suverenoj drzavi koju njena maticna zemlja rusija priznaje u postojecim granicanma. Secam se ja i Avganistana i ruske intervencije tamo i hiljade mrtvih. Da li su i Avganistanci bili teroristi.
Citizen. Dobra marka samo promeni baterije.

Bata

pre 9 godina

Svi se nadamo da će na Zapadu preovladati zdrav razum i da će konačno poslati Ukrajnicima dovoljnu vojnu podršku da zaustave rusku agresiju, kao i da će uvesti takve sankcije da će ruski narod početi da preispituje svoju ljubav prema Putleru.

VIDI SAMO ONO STO MU ODGOVARA

pre 9 godina

lesa. 1. septembar. 2014.
Ceceni shvatili da su Rusi i sada ih obozavaju pa cak i ratuju na njihovoj strani. Odavno se nisam sladje nasmejao. Ali ipak kakve veze ima tvoje pisanije sa mojim komentarom. Iz tvog pisanja ne vidim da se ne slazes sa mojim komentarom. Grozni je ipak razoren. Zar ne?
Budi mi pozdravljen.

razmišljajte malo svojom glavom

pre 9 godina

Ne mogu se mešati babe i žabe. Ukrajinci tokom istorije nisu imali nikakve veze sa Krimom, ali baš nikakve. Bio je Helenski, Hazarski, Ruski, Tatarski, Turski, pa opet Ruski, ali nikad tamo Ukrajinci nisu živeli. Sve do Hruščova i njegovog poklona Ukrajini, a posle toga su tamo, posle 60 god. prisutni na nivou statističke greške. Čak i ove sadašnje teritorije gde se ratuje, nisu kroz istoriju imali nikakvu vezu sa Ukrajincima.
A upoređivanje sa ratom u Čečeniji, pa i na Kosovu, isto ne drži vodu. Tamo su se pobunili tek kad je na vlast u Ukrajini došla ultradesničarska, izrazito antiruska opcija, kada su im bila ugrožena osnovna ljudska prava, kad su čak počeli i žive da ih spaljuju (antirusi uporno izbegavaju da spomenu takvu "sitnicu"). I nije bilo nikakvih terorističkih napada, likvidacija i proterivanja, tako da je apsurdno i smešno nazivati ih teroristima. Mogu ih nazivati pobunjenicima, separatistima ili sl., ali terorisrima... To samo pokazuje da vlast u Ukrajjini ne želi nikakve pregovore, dogovore ili ustupke. Jedino bi ih zadovoljila likvidacija ili barem proterivanje svih koji su uzeli oružje u ruke, a po mogućnosti i što veći broj civila koji ih podržavaju.

Nebojsa

pre 9 godina

Predsednice Vladimire Putine, dobrodosli u Srbiju 19. oktobra. Veliko hvala za pomoc koju pruzate nasem narodu, postovanje i podrska za miroljubivu politiku koju vodite...Srbi i Rusi su dva bratska naroda. Zivela Srbija! Zivela Rusija!

modesty

pre 9 godina

Da ste to zaustavili kad su divljali nad srpskim civilima, vise puta, sad nebi imali ovaj problem u Ukrajini. Na zalost, nije uradjeno na vreme i sad imamo to sto imamo. I Rusi i Ukrajinci i mi. Doduse, mozda to Rusima i odgovara?

mihajlo

pre 9 godina

To me nesto podseca na snajperistu koji se krije u crkveno zvono i nadgledava i dejstvuje a onda kad opale minobacaci i sruse to zvono, se bune da su srusili crkvu, djamiju ili sta god, u ovom slucaju zgrade. Znaci sta treba, da cekaju da ovi gerilci izadju na cistinu ko u 17 veku pa ds direktno odmere snagu.

Bole

pre 9 godina

Rusija ignorise da Krim nije Ruski nego Ukrajnski. Rusija ignorise da istok Ukrajne nije Ruski i da ne smeju da daju vojsku i opremu separatistima. Rusija ignorise da bivsi SSSR nije Rusija... i tako dalje

Mile

pre 9 godina

"..... Interesantno je da ne znamo stav crkve.Zasto se crkva ne umesa i pokusa da pomiri zaracene i pozove ih na pomirenje i bratsku ljubav? Da nije i crkva samo deo krvavog cirkusa? Mozda i ona ima neki interes?
(Braca, 01. septembar 2014 11:51)"

Crkva im je nebitna ako ne sluzi raspirivanju sukoba, posto inicijatori svih velikih sukoba veruju u profit a ne u Boga i svaka religija im je dobra ako sluzi njihovoj "religiji"...

Бојан Илић

pre 9 godina

Како за кога!
Када смо се обрачунавали са терористима на КиМ, за њих су причали да су "цивили"!
Чудан је овај свет, пун лажи и обмана, јел' да Буцко?!:-)

Braca

pre 9 godina

Uvek isti scenario i uvek isti tok dogadjaja,istorija se ponavlja.Onaj ko im komanduje ima provereni recept za klanicu.Ali,ono sto je za nekoga klanica,za drugoga je nacin da se stekne ogroman profit i prosiri polje uticaja,pogadjate,radi sticanja jos veceg profita u buducnosti.Zato se atomski rat nece dogoditi,jer posle njega nema price i nema nastavka,on je kraj.A,ovako,moze se i narednih vekova.Uvek ce,nazalost,biti topovskog mesa.Koga je to briga? Interesantno je da ne znamo stav crkve.Zasto se crkva ne umesa i pokusa da pomiri zaracene i pozove ih na pomirenje i bratsku ljubav? Da nije i crkva samo deo krvavog cirkusa? Mozda i ona ima neki interes?

Demos

pre 9 godina

Bacaš maglu, Putinko!
Izgubio si realnost kao i svi diktatori kad se malo dovate para i moći, a ne odgovarju nikome ! Završetak je poznat !

Žalosna Sova

pre 9 godina

Nisu svi civili jednaki, kao i ne sve žrtve. Putin bi to trebao da zna. Ovaj svet je odlepio i to ne od juce. Mi na Balkanu smo to odavno shvatili. Na nama su se učili.

potkivač

pre 9 godina

Ovom coveku fali pola mozga!
On medju tim civilima ne primecuje civile koji voze tenkove, obaraju avione, nose puske i vojne uniforme i ubijaju gradjane svoje drzave.
O ruskim placenicima koji ubijaju Ukrajince necu da govorim!

c i t i z e n

pre 9 godina

@SECA SE ONOG STO MU ODGOVARA
Zaista se secas samo onog sto ti odgovara - kako je prosao Grozni, ali zaboravljas da su u pitanju bili teroristi. 'Ajde malo "olabavite" sa pristrasnostima i molite boga da ni Rusija ni Zapad ne polude jos vise. Inace, neka se koskaju izmedju sebe da bi pustili druge na miru. Ravnoteza u Svetu mora da postoji, pa makar se zvala Hladni rat. Jedna strana se previse osilila, vreme je da se zauzda.

lesa

pre 9 godina

Re: (SECA SE ONOG STO MU ODGOVARA, 1. septembar 2014 10:41)
Danas je Čečenija najveći saveznik Rusije. Možda je u prošlosti bilo nekih razmirica, ali su Čečeni ipak shvatili da su i oni Rusi. Čečenija je takođe umešana u rat na istoku Ukrajine i to na strani pobunjenika, a ne na strani Ukrajine. Možda bi bilo dobro da Rusi i nas podsete ko smo i šta smo, a ne da bauljamo izgubljeni u magli EU lažnih obećanja i trčanja za sparušenom šargarepom na kraju debelog štapa.

Mare,NS

pre 9 godina

Da li se jos neko seca ultimatuma vojsci Republike Srpske,da povuce tesko naoruzanje oko Sarajeva i prekine dejstva od kojih stradaju civili ,ili...
Nema ili,svi znamo sta se desilo!
Sa nestrpljenjem ocekujem odgovor "doslednih" licemera sa zapada!!!

Dejan

pre 9 godina

Nekako je naivno kada se staje na stranu Rusa u Istocnoj Ukrajini, a isto se dogodilo kada su iz ruski podrzane Abhazije, proterano 250.000 pravoslavnih Gruzina. Tada se nismo mnogo nervirali da ne bismo ljutili Ruse. Velike sile koriste iste metode na razlicitim tackama svog teritorijalno-politicko-ekonomskog interesa.Kada mali narodi (i njihovi pripadnici) "staju na stranu" je nekako tuzno i smesno. odakle nam kompleks vise vrednosti?

Mile

pre 9 godina

"Rusija ignorise da Krim nije Ruski nego Ukrajnski. Rusija ignorise da istok Ukrajne nije Ruski i da ne smeju da daju vojsku i opremu separatistima. Rusija ignorise da bivsi SSSR nije Rusija... i tako dalje
(Bole, 01. septembar 2014 11:11)"

Rusija je mocna nuklearna sila koju pokusavaju da ignorisu, a Krim je vise ruski nego ukrajinski...

Darko

pre 9 godina

To su vrijednosti EU.Tolerise se ubijanje civila po Ukrajini,tolerise se aparthejd na Kosovu gdje je ljudima ograniceno kretanje unutar sela pod prismotrom policije.Sve se to desava u SRCU evropskog kontinenta.Gdje su sad evropske,demokratske,zapadne,napredne vrijednosti.Koga oni vise lazu??

Igor

pre 9 godina

Putin odlepio skroz. Srecom, vise mu niko u svetu ne veruje (a ni on sam sebi vise ne moze da veruje).

Jedino mu se jos divi ruska agencija Tanjug, a ni oni nece dugo.

Milan

pre 9 godina

U Ukrajini je bio državni udar. Rusija nije vraćala Janukoviča na vlast, ali je naplatila drugim merama. Šta sada, Zapad treba da zbaci Janukoviča i Rusija da ćuti, i to zemaljska pravda? Ma nemoj. Zapad se opasno prevario sa Janukovičem, ipak u igri nije bio jedan čovek.

Smrt fašizmu!

pre 9 godina

Tako to rade oni koji se kod nas patetično nazivaju 'sav normalan svet'. Žmurenje i okretanje glave na očigledno! Pored Ukrajine, kalsičan primer je ovo što se dešava s islamistima u Siriji i Iraku. Svi znaju ko ih je naoružao; na 'you-tubu' možete naći klipove u kojima Obama,tokom svojih redovnih obraćanja novinarima) javno govori kao naoružavaju 'sirijsku opoziviju' i kako će to i nadalje činiti, ali 'sav normalan svet' se pravi lud (izuzetno su ovladali ovom veštinom) i čudom se ne mogu načuditi odakle ISIL!?
Isto tako s pobijenim civilima. Oni geldaju kroz njihova tela i ne žele d aih vide! Pa, njih ne zanima ko je pobio one ljude u malezijskom avionu, njihove građane, jer 'sav normalan svet' jako dobro zan da je 'istina' bila poznata pre no je avion i oboren. A možete misliti koliko je briga za naših 2500 pobijenih sugrađana 1999?
Prosto, problem 'svog normalnog sveta' i njihovih domaćih satelita je taj što su zapravo - nenormalni.

Nikola Zlatibor

pre 9 godina

Sefe, znas kako stvari idu... Nema tu morala! Pa jednu Srbiju je napalo 19 najmocnijih zemalja sveta, to su ljudi bez obraza i casti!

Miroslav

pre 9 godina

Da na delu je etnicko ciscenje istoka Ukrajine od ruskog naroda koji tamo zivi vekovima. Ista slika sa Kosovom. Pola miliona Rusa je napustilo istok Ukrajine pred naletom fasista iz Kijeva. Ko ce za ovo etnicko ciscenje da odgovara?

aleksandars

pre 9 godina

@marsovac
Izgleda da si stvarno pao sa Marsa. Čečenija je de fakto bila nezavisna država od 1995. E, zatim su počeli da kidnapuju ljude za otkup, upadaju u susedne republike i iznuđuju reket. Zatim je došlo do novog rata...
U suštini Čečeni i sada uzimaju reket Ruskoj federaciji tako da se proporcionalno mnogo više daje njihovoj republici nego ostalima ali za uzvrat sada ratuju za Rusiju.

vlajko

pre 9 godina

i kad tome dodamo da je Amerika proglasila za americki nacionalni interes recimo Irak, Libiju, Avganistan itd. Onda istok Ukrajine, Rusi mogu mirne duse proglasiti za svoje unatrasnje bezbedonosno pitanje i nacionalni interes.

Nemanja

pre 9 godina

@marsovac zato sto su im upali u skolu u Beslanu i ubili 334 osobe od cekga je bilo 186 dece. A ne secam se da su Novorusi ubili ijedno dete u svojim Ukrajinskim skolama?

SECA SE ONOG STO MU ODGOVARA

pre 9 godina

Gospodine Putine na sta je licio Grozni posle vase intervencije u Ceceniji. Izgledao je gore nego Drezden u grugom svetskom ratu. Sto tada nisi osudio Rusku vojsku za unistenje grada. Koliko je tada civila stradalo. To si zaboravio a secas se Lenjingrada. Sramota.

Predrag

pre 9 godina

Ma jeste, nemaju pametnija posla nego pucaju na civile. Ovo me mnogo podseća na drugi dnevnik RTS i "goloruki srpski narod u Hrvatskoj, nejač, vekovna ognjišta" i sl.

Vipera

pre 9 godina

Naravno da ne pravdam ubijanje civila, ali gospoda iz Kremlja zaboravljaju da je uzimanje civila za zzive sstitove (sto rade njihove marionete na istoku Ukrajine i njihovi prerusseni vojnici u toj zemlji) u celom svetu tezzak ratni zloccin. Uostalom, ni proruska "milicija" se ne libi da ubija iste te civile, a onda podmece zzrtve drugoj strani.

Bojan

pre 9 godina

Konačno pravda posle višemesečne nepravde i bombardovanja teritorije naseljene Rusima. Malo se Petro zaigrao rata pa mu se vojska našla u obruču. Sad mu svi krivi.
Inače, od zapada će Ukrajinci da dobiju kolac za natakanje kao i svi drugi zapadni saveznici (setimo se samo Sadama). Kakvi god da su Rusi nisu monstrumi kao zapadnjaci.

Bošnjo

pre 9 godina

Što nije ovako zborio kad je Čečenija bila u pitanju,tad je bilo normalna politika sravljene zemlje kad su njegove trupe zauzimale gradove i sela od separatista. Koji dvoličan lik,zadnji koji ima šta da kome da pametuje i govori Ukrajincima šta će da rade na vlastitoj zemlji!

The Nique

pre 9 godina

Zato što je to odvajkada osnovna vrednost zapadne civilizacije. Prosperiranje na patnji dugih. Srećom, sve je manje 'aktivista' koji na ovo veselo bleje. Sad nekako više sikću i sami kapirajući da su prešli na tamnu stranu.

Nijanse su u pitanju

pre 9 godina

@Predrag
Naravno da te podseća na devedesete jer je scenario isti kao kod razbijanja SFRJ.
Jedina razlika je što je Rusija u ovom slučaju mnogo veći zalogaj.

Milan

pre 9 godina

ignorisu oni ne samo u Ukrajini,nego i u Izraelu i drugim drzavama sirom sveta.
jasno je da njima ljudski zivoti nisu bitni,vec samo interesi,pa makar bilo i milionskih zrtava ako se njihovi interesi ostvaraju onda je to OK.

dodol

pre 9 godina

EU ignorise Putina i to ce joj se debelo naplatiti, kad shvate u sta s izrodio vec ce biti kasno. Ovo Rusima nije prvi put, brzo smo zaboravili i Ceceniju i Gruziju i Osetiju i Abhaziju

Stefan

pre 9 godina

Ako pogledate kako se i gde smanjuju ili povecavaju inteziteti akcija videcete koliko je Ukrajina uplasena. Krug se polako zatvara a 15.000 vojnika od potencijalnih 890.000 uspelo je da se priblizi cilju. Kontrolisanje teritorije od granice rusije pa do krima. Kada Pro Ruske trupe dotaknu krim to je trenutak kada ovaj rat moze samo da se zavrsi a time ce Nova Rusija dobiti sve sto pozeli sto je visoka autonomija :)

janez

pre 9 godina

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko optužio je danas Rusiju da je pokrenula "direktnu i otvorenu agresiju", koja je izmenila balans u sukobima ukrajinskih snaga sa proruskim aktivistima.

Pa nego šta treba, da Putin pusti da proterate ili pobijete 8 mil.Rusa koji žive u Ukrajini?????8 mil.ejjjj.To je isto kad bi sad neko hteo da protera sve Srbe iz Srbije.Da li je ovaj Porošenko normalan bre?

Miroslav

pre 9 godina

Da na delu je etnicko ciscenje istoka Ukrajine od ruskog naroda koji tamo zivi vekovima. Ista slika sa Kosovom. Pola miliona Rusa je napustilo istok Ukrajine pred naletom fasista iz Kijeva. Ko ce za ovo etnicko ciscenje da odgovara?

Milan

pre 9 godina

ignorisu oni ne samo u Ukrajini,nego i u Izraelu i drugim drzavama sirom sveta.
jasno je da njima ljudski zivoti nisu bitni,vec samo interesi,pa makar bilo i milionskih zrtava ako se njihovi interesi ostvaraju onda je to OK.

vlajko

pre 9 godina

i kad tome dodamo da je Amerika proglasila za americki nacionalni interes recimo Irak, Libiju, Avganistan itd. Onda istok Ukrajine, Rusi mogu mirne duse proglasiti za svoje unatrasnje bezbedonosno pitanje i nacionalni interes.

Milan

pre 9 godina

U Ukrajini je bio državni udar. Rusija nije vraćala Janukoviča na vlast, ali je naplatila drugim merama. Šta sada, Zapad treba da zbaci Janukoviča i Rusija da ćuti, i to zemaljska pravda? Ma nemoj. Zapad se opasno prevario sa Janukovičem, ipak u igri nije bio jedan čovek.

Smrt fašizmu!

pre 9 godina

Tako to rade oni koji se kod nas patetično nazivaju 'sav normalan svet'. Žmurenje i okretanje glave na očigledno! Pored Ukrajine, kalsičan primer je ovo što se dešava s islamistima u Siriji i Iraku. Svi znaju ko ih je naoružao; na 'you-tubu' možete naći klipove u kojima Obama,tokom svojih redovnih obraćanja novinarima) javno govori kao naoružavaju 'sirijsku opoziviju' i kako će to i nadalje činiti, ali 'sav normalan svet' se pravi lud (izuzetno su ovladali ovom veštinom) i čudom se ne mogu načuditi odakle ISIL!?
Isto tako s pobijenim civilima. Oni geldaju kroz njihova tela i ne žele d aih vide! Pa, njih ne zanima ko je pobio one ljude u malezijskom avionu, njihove građane, jer 'sav normalan svet' jako dobro zan da je 'istina' bila poznata pre no je avion i oboren. A možete misliti koliko je briga za naših 2500 pobijenih sugrađana 1999?
Prosto, problem 'svog normalnog sveta' i njihovih domaćih satelita je taj što su zapravo - nenormalni.

aleksandars

pre 9 godina

@marsovac
Izgleda da si stvarno pao sa Marsa. Čečenija je de fakto bila nezavisna država od 1995. E, zatim su počeli da kidnapuju ljude za otkup, upadaju u susedne republike i iznuđuju reket. Zatim je došlo do novog rata...
U suštini Čečeni i sada uzimaju reket Ruskoj federaciji tako da se proporcionalno mnogo više daje njihovoj republici nego ostalima ali za uzvrat sada ratuju za Rusiju.

Nikola Zlatibor

pre 9 godina

Sefe, znas kako stvari idu... Nema tu morala! Pa jednu Srbiju je napalo 19 najmocnijih zemalja sveta, to su ljudi bez obraza i casti!

Bojan

pre 9 godina

Konačno pravda posle višemesečne nepravde i bombardovanja teritorije naseljene Rusima. Malo se Petro zaigrao rata pa mu se vojska našla u obruču. Sad mu svi krivi.
Inače, od zapada će Ukrajinci da dobiju kolac za natakanje kao i svi drugi zapadni saveznici (setimo se samo Sadama). Kakvi god da su Rusi nisu monstrumi kao zapadnjaci.

Mare,NS

pre 9 godina

Da li se jos neko seca ultimatuma vojsci Republike Srpske,da povuce tesko naoruzanje oko Sarajeva i prekine dejstva od kojih stradaju civili ,ili...
Nema ili,svi znamo sta se desilo!
Sa nestrpljenjem ocekujem odgovor "doslednih" licemera sa zapada!!!

The Nique

pre 9 godina

Zato što je to odvajkada osnovna vrednost zapadne civilizacije. Prosperiranje na patnji dugih. Srećom, sve je manje 'aktivista' koji na ovo veselo bleje. Sad nekako više sikću i sami kapirajući da su prešli na tamnu stranu.

Darko

pre 9 godina

To su vrijednosti EU.Tolerise se ubijanje civila po Ukrajini,tolerise se aparthejd na Kosovu gdje je ljudima ograniceno kretanje unutar sela pod prismotrom policije.Sve se to desava u SRCU evropskog kontinenta.Gdje su sad evropske,demokratske,zapadne,napredne vrijednosti.Koga oni vise lazu??

janez

pre 9 godina

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko optužio je danas Rusiju da je pokrenula "direktnu i otvorenu agresiju", koja je izmenila balans u sukobima ukrajinskih snaga sa proruskim aktivistima.

Pa nego šta treba, da Putin pusti da proterate ili pobijete 8 mil.Rusa koji žive u Ukrajini?????8 mil.ejjjj.To je isto kad bi sad neko hteo da protera sve Srbe iz Srbije.Da li je ovaj Porošenko normalan bre?

Бојан Илић

pre 9 godina

Како за кога!
Када смо се обрачунавали са терористима на КиМ, за њих су причали да су "цивили"!
Чудан је овај свет, пун лажи и обмана, јел' да Буцко?!:-)

Mile

pre 9 godina

"Rusija ignorise da Krim nije Ruski nego Ukrajnski. Rusija ignorise da istok Ukrajne nije Ruski i da ne smeju da daju vojsku i opremu separatistima. Rusija ignorise da bivsi SSSR nije Rusija... i tako dalje
(Bole, 01. septembar 2014 11:11)"

Rusija je mocna nuklearna sila koju pokusavaju da ignorisu, a Krim je vise ruski nego ukrajinski...

lesa

pre 9 godina

Re: (SECA SE ONOG STO MU ODGOVARA, 1. septembar 2014 10:41)
Danas je Čečenija najveći saveznik Rusije. Možda je u prošlosti bilo nekih razmirica, ali su Čečeni ipak shvatili da su i oni Rusi. Čečenija je takođe umešana u rat na istoku Ukrajine i to na strani pobunjenika, a ne na strani Ukrajine. Možda bi bilo dobro da Rusi i nas podsete ko smo i šta smo, a ne da bauljamo izgubljeni u magli EU lažnih obećanja i trčanja za sparušenom šargarepom na kraju debelog štapa.

Nemanja

pre 9 godina

@marsovac zato sto su im upali u skolu u Beslanu i ubili 334 osobe od cekga je bilo 186 dece. A ne secam se da su Novorusi ubili ijedno dete u svojim Ukrajinskim skolama?

Nijanse su u pitanju

pre 9 godina

@Predrag
Naravno da te podseća na devedesete jer je scenario isti kao kod razbijanja SFRJ.
Jedina razlika je što je Rusija u ovom slučaju mnogo veći zalogaj.

Nebojsa

pre 9 godina

Predsednice Vladimire Putine, dobrodosli u Srbiju 19. oktobra. Veliko hvala za pomoc koju pruzate nasem narodu, postovanje i podrska za miroljubivu politiku koju vodite...Srbi i Rusi su dva bratska naroda. Zivela Srbija! Zivela Rusija!

Žalosna Sova

pre 9 godina

Nisu svi civili jednaki, kao i ne sve žrtve. Putin bi to trebao da zna. Ovaj svet je odlepio i to ne od juce. Mi na Balkanu smo to odavno shvatili. Na nama su se učili.

Predrag

pre 9 godina

Ma jeste, nemaju pametnija posla nego pucaju na civile. Ovo me mnogo podseća na drugi dnevnik RTS i "goloruki srpski narod u Hrvatskoj, nejač, vekovna ognjišta" i sl.

c i t i z e n

pre 9 godina

@SECA SE ONOG STO MU ODGOVARA
Zaista se secas samo onog sto ti odgovara - kako je prosao Grozni, ali zaboravljas da su u pitanju bili teroristi. 'Ajde malo "olabavite" sa pristrasnostima i molite boga da ni Rusija ni Zapad ne polude jos vise. Inace, neka se koskaju izmedju sebe da bi pustili druge na miru. Ravnoteza u Svetu mora da postoji, pa makar se zvala Hladni rat. Jedna strana se previse osilila, vreme je da se zauzda.

SECA SE ONOG STO MU ODGOVARA

pre 9 godina

Gospodine Putine na sta je licio Grozni posle vase intervencije u Ceceniji. Izgledao je gore nego Drezden u grugom svetskom ratu. Sto tada nisi osudio Rusku vojsku za unistenje grada. Koliko je tada civila stradalo. To si zaboravio a secas se Lenjingrada. Sramota.

Stefan

pre 9 godina

Ako pogledate kako se i gde smanjuju ili povecavaju inteziteti akcija videcete koliko je Ukrajina uplasena. Krug se polako zatvara a 15.000 vojnika od potencijalnih 890.000 uspelo je da se priblizi cilju. Kontrolisanje teritorije od granice rusije pa do krima. Kada Pro Ruske trupe dotaknu krim to je trenutak kada ovaj rat moze samo da se zavrsi a time ce Nova Rusija dobiti sve sto pozeli sto je visoka autonomija :)

razmišljajte malo svojom glavom

pre 9 godina

Ne mogu se mešati babe i žabe. Ukrajinci tokom istorije nisu imali nikakve veze sa Krimom, ali baš nikakve. Bio je Helenski, Hazarski, Ruski, Tatarski, Turski, pa opet Ruski, ali nikad tamo Ukrajinci nisu živeli. Sve do Hruščova i njegovog poklona Ukrajini, a posle toga su tamo, posle 60 god. prisutni na nivou statističke greške. Čak i ove sadašnje teritorije gde se ratuje, nisu kroz istoriju imali nikakvu vezu sa Ukrajincima.
A upoređivanje sa ratom u Čečeniji, pa i na Kosovu, isto ne drži vodu. Tamo su se pobunili tek kad je na vlast u Ukrajini došla ultradesničarska, izrazito antiruska opcija, kada su im bila ugrožena osnovna ljudska prava, kad su čak počeli i žive da ih spaljuju (antirusi uporno izbegavaju da spomenu takvu "sitnicu"). I nije bilo nikakvih terorističkih napada, likvidacija i proterivanja, tako da je apsurdno i smešno nazivati ih teroristima. Mogu ih nazivati pobunjenicima, separatistima ili sl., ali terorisrima... To samo pokazuje da vlast u Ukrajjini ne želi nikakve pregovore, dogovore ili ustupke. Jedino bi ih zadovoljila likvidacija ili barem proterivanje svih koji su uzeli oružje u ruke, a po mogućnosti i što veći broj civila koji ih podržavaju.

Mile

pre 9 godina

"..... Interesantno je da ne znamo stav crkve.Zasto se crkva ne umesa i pokusa da pomiri zaracene i pozove ih na pomirenje i bratsku ljubav? Da nije i crkva samo deo krvavog cirkusa? Mozda i ona ima neki interes?
(Braca, 01. septembar 2014 11:51)"

Crkva im je nebitna ako ne sluzi raspirivanju sukoba, posto inicijatori svih velikih sukoba veruju u profit a ne u Boga i svaka religija im je dobra ako sluzi njihovoj "religiji"...

Bošnjo

pre 9 godina

Što nije ovako zborio kad je Čečenija bila u pitanju,tad je bilo normalna politika sravljene zemlje kad su njegove trupe zauzimale gradove i sela od separatista. Koji dvoličan lik,zadnji koji ima šta da kome da pametuje i govori Ukrajincima šta će da rade na vlastitoj zemlji!

Demos

pre 9 godina

Bacaš maglu, Putinko!
Izgubio si realnost kao i svi diktatori kad se malo dovate para i moći, a ne odgovarju nikome ! Završetak je poznat !

Igor

pre 9 godina

Putin odlepio skroz. Srecom, vise mu niko u svetu ne veruje (a ni on sam sebi vise ne moze da veruje).

Jedino mu se jos divi ruska agencija Tanjug, a ni oni nece dugo.

Bole

pre 9 godina

Rusija ignorise da Krim nije Ruski nego Ukrajnski. Rusija ignorise da istok Ukrajne nije Ruski i da ne smeju da daju vojsku i opremu separatistima. Rusija ignorise da bivsi SSSR nije Rusija... i tako dalje

Vipera

pre 9 godina

Naravno da ne pravdam ubijanje civila, ali gospoda iz Kremlja zaboravljaju da je uzimanje civila za zzive sstitove (sto rade njihove marionete na istoku Ukrajine i njihovi prerusseni vojnici u toj zemlji) u celom svetu tezzak ratni zloccin. Uostalom, ni proruska "milicija" se ne libi da ubija iste te civile, a onda podmece zzrtve drugoj strani.

Au svasta

pre 9 godina

@Igore, pa ako pratis samo meinstream medije onda imas pravo, ali ako pratis pravi medij, nezavisne internet portale onda si 100% u krivu, jer vecina zapadnog sveta podrzava Putina. Cak i na meinstream medijima su komentari 80 posto uz Rusiju i Istocnu Ukrajinu, uostalom kao i ovde. Ja govorim engleski, francuski, nemacki, i citam i ruski, pa se tako informisem na mnogim stranama i znam o cemu pricam. Ti izgleda ne umes da pronadjes dalje od onih koje obavestava Tanjug, a mislis da smo zbog istorijske i kulturne povezanosti jedini koji ih u vecini podrzavaju, ali varas se. Dalje, meni se rat ne dopada, u njemu uvek profitiraju veliki, na ustrb malih, ali Zapad mora priznati svoj udeo i svoju krivicu za stanje u Ukrajini i zajedno sa Rusijom primorati obe strane da sednu za sto. To oni medjutim ne zele, jer nisu rat poveli da bi ga zavrsili u rusku korist. Oni ce kao maloumno dete poricati svoju i kijevsku krivicu i kriviti samo drugu stranu, a to pomirenju ne moze da vodi, vec samo eskalaciji, do poslednjeg Ukrajinca, naravno, ali ce i oni i svi mi imati stete od njihove tvrdoglavosti. Svega ovog ne bi bilo da nisu nasilno skinuli demoratski izabranog predsednika, koji cak i nije odbio pridruzivanje EU, nego odgodio dok mu ne ponude bolje uslove, ali su i tada svetu slagali kako je on odbio, sto nije istina. Dalje znamo, zabrana ruskog jezika, pretnje smrcu Rusima i Jevrejima, Odesa, posle toga referendum, njegovo neprihvatanje i konacno rat. Tim redom i zbog tih uzroka.

potkivač

pre 9 godina

Ovom coveku fali pola mozga!
On medju tim civilima ne primecuje civile koji voze tenkove, obaraju avione, nose puske i vojne uniforme i ubijaju gradjane svoje drzave.
O ruskim placenicima koji ubijaju Ukrajince necu da govorim!

dodol

pre 9 godina

EU ignorise Putina i to ce joj se debelo naplatiti, kad shvate u sta s izrodio vec ce biti kasno. Ovo Rusima nije prvi put, brzo smo zaboravili i Ceceniju i Gruziju i Osetiju i Abhaziju

Dejan

pre 9 godina

Nekako je naivno kada se staje na stranu Rusa u Istocnoj Ukrajini, a isto se dogodilo kada su iz ruski podrzane Abhazije, proterano 250.000 pravoslavnih Gruzina. Tada se nismo mnogo nervirali da ne bismo ljutili Ruse. Velike sile koriste iste metode na razlicitim tackama svog teritorijalno-politicko-ekonomskog interesa.Kada mali narodi (i njihovi pripadnici) "staju na stranu" je nekako tuzno i smesno. odakle nam kompleks vise vrednosti?

Žaki

pre 9 godina

Ovaj život je binarna stvar. Ili Istina ili laž. Nema srednje vrednosti. Sve ostalo su samo složene varijacije ova dva životna principa vešto maskirane ličnim slabostima, pohlepom i interesima. Koliko do sada uspevam da shvatim ova osoba, samo kao neki glasnogovornik ali u suštini EU i Amerika, ignorišu Ruse kao biološku pojavu na planeti. To više ne može da se naziva ni "drski previd" ni "licemerje" već napad na Rusiju. Ako se preziru činjenice oko Majdana i krvave revolucije koja je tu počela; ogroman broj ničime izazvanih žrtava; ako se žmuri na izjave ukrajinske vlade koja bi da baci nuklearnu bombu na Moskvu a pri tom se Putin optužuje za sve - onda to više nije razgovor sa razumnim svetom kakav poznajemo i priželjkujemo. Sve što Putin bude uradio biće logično i opravdano i ja tu nemam više nikakve rezerve. Laž se dugo oblačila u šarene odežde predstavljajući se kao nešto kvalitetno ali kako vreme odmiče svaki potez zapada razotkriva gnusobu osnovne ideje: proširiti svoj otrov "jednostrane i selektivne demokratije" koja za nekog važi a za nekog ne. E pa neće moći! Daće Bog već nekako da se u to i sami uvere.

Braca

pre 9 godina

Uvek isti scenario i uvek isti tok dogadjaja,istorija se ponavlja.Onaj ko im komanduje ima provereni recept za klanicu.Ali,ono sto je za nekoga klanica,za drugoga je nacin da se stekne ogroman profit i prosiri polje uticaja,pogadjate,radi sticanja jos veceg profita u buducnosti.Zato se atomski rat nece dogoditi,jer posle njega nema price i nema nastavka,on je kraj.A,ovako,moze se i narednih vekova.Uvek ce,nazalost,biti topovskog mesa.Koga je to briga? Interesantno je da ne znamo stav crkve.Zasto se crkva ne umesa i pokusa da pomiri zaracene i pozove ih na pomirenje i bratsku ljubav? Da nije i crkva samo deo krvavog cirkusa? Mozda i ona ima neki interes?

VIDI SAMO ONO STO MU ODGOVARA

pre 9 godina

@(c i t i z e n, 1. septembar 2014 11:47)

Pa svakako da su za ruse ceceni bili teroristi ali ciljevi njihove borbe su isti kao i ciljevi ruskih pobunjenika. Ceceni su teroristi a ovi su narodna milicija koja ratuje tenkovima, obara avione, puca artiljerijom, potapa brodove i to sve u jednoj suverenoj drzavi koju njena maticna zemlja rusija priznaje u postojecim granicanma. Secam se ja i Avganistana i ruske intervencije tamo i hiljade mrtvih. Da li su i Avganistanci bili teroristi.
Citizen. Dobra marka samo promeni baterije.

VIDI SAMO ONO STO MU ODGOVARA

pre 9 godina

lesa. 1. septembar. 2014.
Ceceni shvatili da su Rusi i sada ih obozavaju pa cak i ratuju na njihovoj strani. Odavno se nisam sladje nasmejao. Ali ipak kakve veze ima tvoje pisanije sa mojim komentarom. Iz tvog pisanja ne vidim da se ne slazes sa mojim komentarom. Grozni je ipak razoren. Zar ne?
Budi mi pozdravljen.

modesty

pre 9 godina

Da ste to zaustavili kad su divljali nad srpskim civilima, vise puta, sad nebi imali ovaj problem u Ukrajini. Na zalost, nije uradjeno na vreme i sad imamo to sto imamo. I Rusi i Ukrajinci i mi. Doduse, mozda to Rusima i odgovara?

Bata

pre 9 godina

Svi se nadamo da će na Zapadu preovladati zdrav razum i da će konačno poslati Ukrajnicima dovoljnu vojnu podršku da zaustave rusku agresiju, kao i da će uvesti takve sankcije da će ruski narod početi da preispituje svoju ljubav prema Putleru.

mihajlo

pre 9 godina

To me nesto podseca na snajperistu koji se krije u crkveno zvono i nadgledava i dejstvuje a onda kad opale minobacaci i sruse to zvono, se bune da su srusili crkvu, djamiju ili sta god, u ovom slucaju zgrade. Znaci sta treba, da cekaju da ovi gerilci izadju na cistinu ko u 17 veku pa ds direktno odmere snagu.

raznorazni..

pre 9 godina

Momire @ To su oni sto istupaju sa tudjim misljenjem..Zato nemoj previse da se upustas u njihovu problematiku!To su oni sto optuze,pa tek onda traze dokaze!Kao rekao im neko!Da nije tuzno,bilo bi smesno..Ko zna odakle su i sta ih tera na to!Ima nas raznih!

Marsovci

pre 9 godina

@Razmisljajte malo svojom glavom: nisu na Kimu ni babe ni zabe, vec Tatari, Ukrajinci koji govore ili ne govore ruski. Mislite li da su pali sa Marsa? Ne, svi su rod, potomci onih plemena koja su se tu naselila, pa su neka pozvala vikinge (Varjage) da ih pomire i vladaju nad njima i postala Rusi, a druga su se visse priklonila Nemcima i Poljacima i postala Ukrajinci. Uzgred, Krim je bio samostalan kad ga je carica Katarina (Nemica) okupirala i prognala sve koji nisu hteli da klece pred njom.

PIRKO

pre 9 godina

Da suviše ne filosofiramo, "DEMOKRATSKI ZAPAD" je samo reč bez značenja i pokrića u delu. Njima ako odgovara, možeš pobiti milion nenaoružanih civila bez da te i ružno pogledaju i to će biti "DEMOKRATSKI". A ako im ne odgovara, ružno pogledaj najvećeg teroristu i već si najveći zločinac na svetu. E TO SE ZOVE LICEMERIJE! Na kraju to smo sve osetili na svojoj koži sa njihovim "milosrdnim anđelom".

Jura

pre 9 godina

Sjetimo se 1938 i Hitlerovog Anschlussa Austrije te okupacije Sudeta pod krinkom samoodređenja i obrane golorukog njemačkog naroda, pa ’90tih i Miloševića i njeve obrane “goloruke srpske nejači” i zbog svega toga zavrnimo šiju ovom tirančiću prije nego što se ozbiljnije ramaše. Mi to možemo! I moramo!!!

do juce..

pre 9 godina

David@ Secas se koliko je samo u startu ukrajinskih vojnika,preslo na stranu ruskih civila,sa sve oruzjem..Nisu hteli da napadaju civile!Ovo danas sto se bori je skupljeno uz veliku muku,sto bi mi rekli sa koca i konopca!Vise ih ima prebeglih na rusku stranu,nego u borbi sa ruskim civilima!Ostali su ekstremni nacionalisti i placenici!Moras shvatiti da su do juce bili kao jedan!Ovu netrpeljivost izaziva manjina ukrajinskih ultraekstremista!Uostalom znas kako je sve pocelo i sa kakvim se civilnim zrtvama svet susreo jos od Kijeva!Danas u Ukrajini vlada haos i preti mogucnost,da sami uniste sopstvenu zemlju i civile u tom delu Ukrajine!Ali neki se prave da ne vide..Zalosno!

Predrag

pre 9 godina

Ma jeste, nemaju pametnija posla nego pucaju na civile. Ovo me mnogo podseća na drugi dnevnik RTS i "goloruki srpski narod u Hrvatskoj, nejač, vekovna ognjišta" i sl.

SECA SE ONOG STO MU ODGOVARA

pre 9 godina

Gospodine Putine na sta je licio Grozni posle vase intervencije u Ceceniji. Izgledao je gore nego Drezden u grugom svetskom ratu. Sto tada nisi osudio Rusku vojsku za unistenje grada. Koliko je tada civila stradalo. To si zaboravio a secas se Lenjingrada. Sramota.

Demos

pre 9 godina

Bacaš maglu, Putinko!
Izgubio si realnost kao i svi diktatori kad se malo dovate para i moći, a ne odgovarju nikome ! Završetak je poznat !

Igor

pre 9 godina

Putin odlepio skroz. Srecom, vise mu niko u svetu ne veruje (a ni on sam sebi vise ne moze da veruje).

Jedino mu se jos divi ruska agencija Tanjug, a ni oni nece dugo.

Vipera

pre 9 godina

Naravno da ne pravdam ubijanje civila, ali gospoda iz Kremlja zaboravljaju da je uzimanje civila za zzive sstitove (sto rade njihove marionete na istoku Ukrajine i njihovi prerusseni vojnici u toj zemlji) u celom svetu tezzak ratni zloccin. Uostalom, ni proruska "milicija" se ne libi da ubija iste te civile, a onda podmece zzrtve drugoj strani.

Bošnjo

pre 9 godina

Što nije ovako zborio kad je Čečenija bila u pitanju,tad je bilo normalna politika sravljene zemlje kad su njegove trupe zauzimale gradove i sela od separatista. Koji dvoličan lik,zadnji koji ima šta da kome da pametuje i govori Ukrajincima šta će da rade na vlastitoj zemlji!

Bole

pre 9 godina

Rusija ignorise da Krim nije Ruski nego Ukrajnski. Rusija ignorise da istok Ukrajne nije Ruski i da ne smeju da daju vojsku i opremu separatistima. Rusija ignorise da bivsi SSSR nije Rusija... i tako dalje

potkivač

pre 9 godina

Ovom coveku fali pola mozga!
On medju tim civilima ne primecuje civile koji voze tenkove, obaraju avione, nose puske i vojne uniforme i ubijaju gradjane svoje drzave.
O ruskim placenicima koji ubijaju Ukrajince necu da govorim!

dodol

pre 9 godina

EU ignorise Putina i to ce joj se debelo naplatiti, kad shvate u sta s izrodio vec ce biti kasno. Ovo Rusima nije prvi put, brzo smo zaboravili i Ceceniju i Gruziju i Osetiju i Abhaziju

Dejan

pre 9 godina

Nekako je naivno kada se staje na stranu Rusa u Istocnoj Ukrajini, a isto se dogodilo kada su iz ruski podrzane Abhazije, proterano 250.000 pravoslavnih Gruzina. Tada se nismo mnogo nervirali da ne bismo ljutili Ruse. Velike sile koriste iste metode na razlicitim tackama svog teritorijalno-politicko-ekonomskog interesa.Kada mali narodi (i njihovi pripadnici) "staju na stranu" je nekako tuzno i smesno. odakle nam kompleks vise vrednosti?

Bata

pre 9 godina

Svi se nadamo da će na Zapadu preovladati zdrav razum i da će konačno poslati Ukrajnicima dovoljnu vojnu podršku da zaustave rusku agresiju, kao i da će uvesti takve sankcije da će ruski narod početi da preispituje svoju ljubav prema Putleru.

VIDI SAMO ONO STO MU ODGOVARA

pre 9 godina

lesa. 1. septembar. 2014.
Ceceni shvatili da su Rusi i sada ih obozavaju pa cak i ratuju na njihovoj strani. Odavno se nisam sladje nasmejao. Ali ipak kakve veze ima tvoje pisanije sa mojim komentarom. Iz tvog pisanja ne vidim da se ne slazes sa mojim komentarom. Grozni je ipak razoren. Zar ne?
Budi mi pozdravljen.

Miroslav

pre 9 godina

Da na delu je etnicko ciscenje istoka Ukrajine od ruskog naroda koji tamo zivi vekovima. Ista slika sa Kosovom. Pola miliona Rusa je napustilo istok Ukrajine pred naletom fasista iz Kijeva. Ko ce za ovo etnicko ciscenje da odgovara?

VIDI SAMO ONO STO MU ODGOVARA

pre 9 godina

@(c i t i z e n, 1. septembar 2014 11:47)

Pa svakako da su za ruse ceceni bili teroristi ali ciljevi njihove borbe su isti kao i ciljevi ruskih pobunjenika. Ceceni su teroristi a ovi su narodna milicija koja ratuje tenkovima, obara avione, puca artiljerijom, potapa brodove i to sve u jednoj suverenoj drzavi koju njena maticna zemlja rusija priznaje u postojecim granicanma. Secam se ja i Avganistana i ruske intervencije tamo i hiljade mrtvih. Da li su i Avganistanci bili teroristi.
Citizen. Dobra marka samo promeni baterije.

mihajlo

pre 9 godina

To me nesto podseca na snajperistu koji se krije u crkveno zvono i nadgledava i dejstvuje a onda kad opale minobacaci i sruse to zvono, se bune da su srusili crkvu, djamiju ili sta god, u ovom slucaju zgrade. Znaci sta treba, da cekaju da ovi gerilci izadju na cistinu ko u 17 veku pa ds direktno odmere snagu.

Milan

pre 9 godina

ignorisu oni ne samo u Ukrajini,nego i u Izraelu i drugim drzavama sirom sveta.
jasno je da njima ljudski zivoti nisu bitni,vec samo interesi,pa makar bilo i milionskih zrtava ako se njihovi interesi ostvaraju onda je to OK.

Jura

pre 9 godina

Sjetimo se 1938 i Hitlerovog Anschlussa Austrije te okupacije Sudeta pod krinkom samoodređenja i obrane golorukog njemačkog naroda, pa ’90tih i Miloševića i njeve obrane “goloruke srpske nejači” i zbog svega toga zavrnimo šiju ovom tirančiću prije nego što se ozbiljnije ramaše. Mi to možemo! I moramo!!!

Milan

pre 9 godina

U Ukrajini je bio državni udar. Rusija nije vraćala Janukoviča na vlast, ali je naplatila drugim merama. Šta sada, Zapad treba da zbaci Janukoviča i Rusija da ćuti, i to zemaljska pravda? Ma nemoj. Zapad se opasno prevario sa Janukovičem, ipak u igri nije bio jedan čovek.

lesa

pre 9 godina

Re: (SECA SE ONOG STO MU ODGOVARA, 1. septembar 2014 10:41)
Danas je Čečenija najveći saveznik Rusije. Možda je u prošlosti bilo nekih razmirica, ali su Čečeni ipak shvatili da su i oni Rusi. Čečenija je takođe umešana u rat na istoku Ukrajine i to na strani pobunjenika, a ne na strani Ukrajine. Možda bi bilo dobro da Rusi i nas podsete ko smo i šta smo, a ne da bauljamo izgubljeni u magli EU lažnih obećanja i trčanja za sparušenom šargarepom na kraju debelog štapa.

Bojan

pre 9 godina

Konačno pravda posle višemesečne nepravde i bombardovanja teritorije naseljene Rusima. Malo se Petro zaigrao rata pa mu se vojska našla u obruču. Sad mu svi krivi.
Inače, od zapada će Ukrajinci da dobiju kolac za natakanje kao i svi drugi zapadni saveznici (setimo se samo Sadama). Kakvi god da su Rusi nisu monstrumi kao zapadnjaci.

janez

pre 9 godina

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko optužio je danas Rusiju da je pokrenula "direktnu i otvorenu agresiju", koja je izmenila balans u sukobima ukrajinskih snaga sa proruskim aktivistima.

Pa nego šta treba, da Putin pusti da proterate ili pobijete 8 mil.Rusa koji žive u Ukrajini?????8 mil.ejjjj.To je isto kad bi sad neko hteo da protera sve Srbe iz Srbije.Da li je ovaj Porošenko normalan bre?

Nikola Zlatibor

pre 9 godina

Sefe, znas kako stvari idu... Nema tu morala! Pa jednu Srbiju je napalo 19 najmocnijih zemalja sveta, to su ljudi bez obraza i casti!

Mare,NS

pre 9 godina

Da li se jos neko seca ultimatuma vojsci Republike Srpske,da povuce tesko naoruzanje oko Sarajeva i prekine dejstva od kojih stradaju civili ,ili...
Nema ili,svi znamo sta se desilo!
Sa nestrpljenjem ocekujem odgovor "doslednih" licemera sa zapada!!!

vlajko

pre 9 godina

i kad tome dodamo da je Amerika proglasila za americki nacionalni interes recimo Irak, Libiju, Avganistan itd. Onda istok Ukrajine, Rusi mogu mirne duse proglasiti za svoje unatrasnje bezbedonosno pitanje i nacionalni interes.

Mile

pre 9 godina

"Rusija ignorise da Krim nije Ruski nego Ukrajnski. Rusija ignorise da istok Ukrajne nije Ruski i da ne smeju da daju vojsku i opremu separatistima. Rusija ignorise da bivsi SSSR nije Rusija... i tako dalje
(Bole, 01. septembar 2014 11:11)"

Rusija je mocna nuklearna sila koju pokusavaju da ignorisu, a Krim je vise ruski nego ukrajinski...

Nebojsa

pre 9 godina

Predsednice Vladimire Putine, dobrodosli u Srbiju 19. oktobra. Veliko hvala za pomoc koju pruzate nasem narodu, postovanje i podrska za miroljubivu politiku koju vodite...Srbi i Rusi su dva bratska naroda. Zivela Srbija! Zivela Rusija!

Marsovci

pre 9 godina

@Razmisljajte malo svojom glavom: nisu na Kimu ni babe ni zabe, vec Tatari, Ukrajinci koji govore ili ne govore ruski. Mislite li da su pali sa Marsa? Ne, svi su rod, potomci onih plemena koja su se tu naselila, pa su neka pozvala vikinge (Varjage) da ih pomire i vladaju nad njima i postala Rusi, a druga su se visse priklonila Nemcima i Poljacima i postala Ukrajinci. Uzgred, Krim je bio samostalan kad ga je carica Katarina (Nemica) okupirala i prognala sve koji nisu hteli da klece pred njom.

aleksandars

pre 9 godina

@marsovac
Izgleda da si stvarno pao sa Marsa. Čečenija je de fakto bila nezavisna država od 1995. E, zatim su počeli da kidnapuju ljude za otkup, upadaju u susedne republike i iznuđuju reket. Zatim je došlo do novog rata...
U suštini Čečeni i sada uzimaju reket Ruskoj federaciji tako da se proporcionalno mnogo više daje njihovoj republici nego ostalima ali za uzvrat sada ratuju za Rusiju.

Smrt fašizmu!

pre 9 godina

Tako to rade oni koji se kod nas patetično nazivaju 'sav normalan svet'. Žmurenje i okretanje glave na očigledno! Pored Ukrajine, kalsičan primer je ovo što se dešava s islamistima u Siriji i Iraku. Svi znaju ko ih je naoružao; na 'you-tubu' možete naći klipove u kojima Obama,tokom svojih redovnih obraćanja novinarima) javno govori kao naoružavaju 'sirijsku opoziviju' i kako će to i nadalje činiti, ali 'sav normalan svet' se pravi lud (izuzetno su ovladali ovom veštinom) i čudom se ne mogu načuditi odakle ISIL!?
Isto tako s pobijenim civilima. Oni geldaju kroz njihova tela i ne žele d aih vide! Pa, njih ne zanima ko je pobio one ljude u malezijskom avionu, njihove građane, jer 'sav normalan svet' jako dobro zan da je 'istina' bila poznata pre no je avion i oboren. A možete misliti koliko je briga za naših 2500 pobijenih sugrađana 1999?
Prosto, problem 'svog normalnog sveta' i njihovih domaćih satelita je taj što su zapravo - nenormalni.

Darko

pre 9 godina

To su vrijednosti EU.Tolerise se ubijanje civila po Ukrajini,tolerise se aparthejd na Kosovu gdje je ljudima ograniceno kretanje unutar sela pod prismotrom policije.Sve se to desava u SRCU evropskog kontinenta.Gdje su sad evropske,demokratske,zapadne,napredne vrijednosti.Koga oni vise lazu??

Nemanja

pre 9 godina

@marsovac zato sto su im upali u skolu u Beslanu i ubili 334 osobe od cekga je bilo 186 dece. A ne secam se da su Novorusi ubili ijedno dete u svojim Ukrajinskim skolama?

Nijanse su u pitanju

pre 9 godina

@Predrag
Naravno da te podseća na devedesete jer je scenario isti kao kod razbijanja SFRJ.
Jedina razlika je što je Rusija u ovom slučaju mnogo veći zalogaj.

The Nique

pre 9 godina

Zato što je to odvajkada osnovna vrednost zapadne civilizacije. Prosperiranje na patnji dugih. Srećom, sve je manje 'aktivista' koji na ovo veselo bleje. Sad nekako više sikću i sami kapirajući da su prešli na tamnu stranu.

Stefan

pre 9 godina

Ako pogledate kako se i gde smanjuju ili povecavaju inteziteti akcija videcete koliko je Ukrajina uplasena. Krug se polako zatvara a 15.000 vojnika od potencijalnih 890.000 uspelo je da se priblizi cilju. Kontrolisanje teritorije od granice rusije pa do krima. Kada Pro Ruske trupe dotaknu krim to je trenutak kada ovaj rat moze samo da se zavrsi a time ce Nova Rusija dobiti sve sto pozeli sto je visoka autonomija :)

razmišljajte malo svojom glavom

pre 9 godina

Ne mogu se mešati babe i žabe. Ukrajinci tokom istorije nisu imali nikakve veze sa Krimom, ali baš nikakve. Bio je Helenski, Hazarski, Ruski, Tatarski, Turski, pa opet Ruski, ali nikad tamo Ukrajinci nisu živeli. Sve do Hruščova i njegovog poklona Ukrajini, a posle toga su tamo, posle 60 god. prisutni na nivou statističke greške. Čak i ove sadašnje teritorije gde se ratuje, nisu kroz istoriju imali nikakvu vezu sa Ukrajincima.
A upoređivanje sa ratom u Čečeniji, pa i na Kosovu, isto ne drži vodu. Tamo su se pobunili tek kad je na vlast u Ukrajini došla ultradesničarska, izrazito antiruska opcija, kada su im bila ugrožena osnovna ljudska prava, kad su čak počeli i žive da ih spaljuju (antirusi uporno izbegavaju da spomenu takvu "sitnicu"). I nije bilo nikakvih terorističkih napada, likvidacija i proterivanja, tako da je apsurdno i smešno nazivati ih teroristima. Mogu ih nazivati pobunjenicima, separatistima ili sl., ali terorisrima... To samo pokazuje da vlast u Ukrajjini ne želi nikakve pregovore, dogovore ili ustupke. Jedino bi ih zadovoljila likvidacija ili barem proterivanje svih koji su uzeli oružje u ruke, a po mogućnosti i što veći broj civila koji ih podržavaju.

Бојан Илић

pre 9 godina

Како за кога!
Када смо се обрачунавали са терористима на КиМ, за њих су причали да су "цивили"!
Чудан је овај свет, пун лажи и обмана, јел' да Буцко?!:-)

c i t i z e n

pre 9 godina

@SECA SE ONOG STO MU ODGOVARA
Zaista se secas samo onog sto ti odgovara - kako je prosao Grozni, ali zaboravljas da su u pitanju bili teroristi. 'Ajde malo "olabavite" sa pristrasnostima i molite boga da ni Rusija ni Zapad ne polude jos vise. Inace, neka se koskaju izmedju sebe da bi pustili druge na miru. Ravnoteza u Svetu mora da postoji, pa makar se zvala Hladni rat. Jedna strana se previse osilila, vreme je da se zauzda.

modesty

pre 9 godina

Da ste to zaustavili kad su divljali nad srpskim civilima, vise puta, sad nebi imali ovaj problem u Ukrajini. Na zalost, nije uradjeno na vreme i sad imamo to sto imamo. I Rusi i Ukrajinci i mi. Doduse, mozda to Rusima i odgovara?

Braca

pre 9 godina

Uvek isti scenario i uvek isti tok dogadjaja,istorija se ponavlja.Onaj ko im komanduje ima provereni recept za klanicu.Ali,ono sto je za nekoga klanica,za drugoga je nacin da se stekne ogroman profit i prosiri polje uticaja,pogadjate,radi sticanja jos veceg profita u buducnosti.Zato se atomski rat nece dogoditi,jer posle njega nema price i nema nastavka,on je kraj.A,ovako,moze se i narednih vekova.Uvek ce,nazalost,biti topovskog mesa.Koga je to briga? Interesantno je da ne znamo stav crkve.Zasto se crkva ne umesa i pokusa da pomiri zaracene i pozove ih na pomirenje i bratsku ljubav? Da nije i crkva samo deo krvavog cirkusa? Mozda i ona ima neki interes?

Au svasta

pre 9 godina

@Igore, pa ako pratis samo meinstream medije onda imas pravo, ali ako pratis pravi medij, nezavisne internet portale onda si 100% u krivu, jer vecina zapadnog sveta podrzava Putina. Cak i na meinstream medijima su komentari 80 posto uz Rusiju i Istocnu Ukrajinu, uostalom kao i ovde. Ja govorim engleski, francuski, nemacki, i citam i ruski, pa se tako informisem na mnogim stranama i znam o cemu pricam. Ti izgleda ne umes da pronadjes dalje od onih koje obavestava Tanjug, a mislis da smo zbog istorijske i kulturne povezanosti jedini koji ih u vecini podrzavaju, ali varas se. Dalje, meni se rat ne dopada, u njemu uvek profitiraju veliki, na ustrb malih, ali Zapad mora priznati svoj udeo i svoju krivicu za stanje u Ukrajini i zajedno sa Rusijom primorati obe strane da sednu za sto. To oni medjutim ne zele, jer nisu rat poveli da bi ga zavrsili u rusku korist. Oni ce kao maloumno dete poricati svoju i kijevsku krivicu i kriviti samo drugu stranu, a to pomirenju ne moze da vodi, vec samo eskalaciji, do poslednjeg Ukrajinca, naravno, ali ce i oni i svi mi imati stete od njihove tvrdoglavosti. Svega ovog ne bi bilo da nisu nasilno skinuli demoratski izabranog predsednika, koji cak i nije odbio pridruzivanje EU, nego odgodio dok mu ne ponude bolje uslove, ali su i tada svetu slagali kako je on odbio, sto nije istina. Dalje znamo, zabrana ruskog jezika, pretnje smrcu Rusima i Jevrejima, Odesa, posle toga referendum, njegovo neprihvatanje i konacno rat. Tim redom i zbog tih uzroka.

Žalosna Sova

pre 9 godina

Nisu svi civili jednaki, kao i ne sve žrtve. Putin bi to trebao da zna. Ovaj svet je odlepio i to ne od juce. Mi na Balkanu smo to odavno shvatili. Na nama su se učili.

Mile

pre 9 godina

"..... Interesantno je da ne znamo stav crkve.Zasto se crkva ne umesa i pokusa da pomiri zaracene i pozove ih na pomirenje i bratsku ljubav? Da nije i crkva samo deo krvavog cirkusa? Mozda i ona ima neki interes?
(Braca, 01. septembar 2014 11:51)"

Crkva im je nebitna ako ne sluzi raspirivanju sukoba, posto inicijatori svih velikih sukoba veruju u profit a ne u Boga i svaka religija im je dobra ako sluzi njihovoj "religiji"...

Žaki

pre 9 godina

Ovaj život je binarna stvar. Ili Istina ili laž. Nema srednje vrednosti. Sve ostalo su samo složene varijacije ova dva životna principa vešto maskirane ličnim slabostima, pohlepom i interesima. Koliko do sada uspevam da shvatim ova osoba, samo kao neki glasnogovornik ali u suštini EU i Amerika, ignorišu Ruse kao biološku pojavu na planeti. To više ne može da se naziva ni "drski previd" ni "licemerje" već napad na Rusiju. Ako se preziru činjenice oko Majdana i krvave revolucije koja je tu počela; ogroman broj ničime izazvanih žrtava; ako se žmuri na izjave ukrajinske vlade koja bi da baci nuklearnu bombu na Moskvu a pri tom se Putin optužuje za sve - onda to više nije razgovor sa razumnim svetom kakav poznajemo i priželjkujemo. Sve što Putin bude uradio biće logično i opravdano i ja tu nemam više nikakve rezerve. Laž se dugo oblačila u šarene odežde predstavljajući se kao nešto kvalitetno ali kako vreme odmiče svaki potez zapada razotkriva gnusobu osnovne ideje: proširiti svoj otrov "jednostrane i selektivne demokratije" koja za nekog važi a za nekog ne. E pa neće moći! Daće Bog već nekako da se u to i sami uvere.

PIRKO

pre 9 godina

Da suviše ne filosofiramo, "DEMOKRATSKI ZAPAD" je samo reč bez značenja i pokrića u delu. Njima ako odgovara, možeš pobiti milion nenaoružanih civila bez da te i ružno pogledaju i to će biti "DEMOKRATSKI". A ako im ne odgovara, ružno pogledaj najvećeg teroristu i već si najveći zločinac na svetu. E TO SE ZOVE LICEMERIJE! Na kraju to smo sve osetili na svojoj koži sa njihovim "milosrdnim anđelom".

raznorazni..

pre 9 godina

Momire @ To su oni sto istupaju sa tudjim misljenjem..Zato nemoj previse da se upustas u njihovu problematiku!To su oni sto optuze,pa tek onda traze dokaze!Kao rekao im neko!Da nije tuzno,bilo bi smesno..Ko zna odakle su i sta ih tera na to!Ima nas raznih!

do juce..

pre 9 godina

David@ Secas se koliko je samo u startu ukrajinskih vojnika,preslo na stranu ruskih civila,sa sve oruzjem..Nisu hteli da napadaju civile!Ovo danas sto se bori je skupljeno uz veliku muku,sto bi mi rekli sa koca i konopca!Vise ih ima prebeglih na rusku stranu,nego u borbi sa ruskim civilima!Ostali su ekstremni nacionalisti i placenici!Moras shvatiti da su do juce bili kao jedan!Ovu netrpeljivost izaziva manjina ukrajinskih ultraekstremista!Uostalom znas kako je sve pocelo i sa kakvim se civilnim zrtvama svet susreo jos od Kijeva!Danas u Ukrajini vlada haos i preti mogucnost,da sami uniste sopstvenu zemlju i civile u tom delu Ukrajine!Ali neki se prave da ne vide..Zalosno!