Nedelja, 31.08.2014.

21:46

Poziv Obami: Naoružati Ukrajince

Šef Komiteta za spoljne poslove američkog Senata Robert Menendez pozvao na isporuku oružja Ukrajini, zbog, kako je rekao, direktne invazije Rusije na tu zemlju.

Izvor: Tanjug

Poziv Obami: Naoružati Ukrajince IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ukrajini treba pomoc.EU-ja se pravi luda jer ne shvata da popustanje rusiji nece doprineti poboljsanju situacije u Ukrajini.Tako je Evropa popustala i Hitleru i znamo kako se to zavrsilo.Zato SAD mora pomoci da se ruska neman zaustavi.nazalost rusi postuju samo silu?

sta reci..

pre 9 godina

Vidi se da u Americi nikada nije bilo kopnene invazije..Nije bilo tenkovskih borbi,reketiranja skola,obdanista,bolnica,ranjenika..nije bilo,kao u Odesi..da im neko pali zgradu sa zivim civilima u njoj!Nije bilo svega onoga sto devastira drzave do neprepoznatljivosti!Da je bilo..sigurno ne bi danas ovako razmisljali i ovakvu nonsalantnu spoljnu politiku vodili..Tudja muka ne boli,kao svoja..znamo mi to!Ali treba bar biti uvidjavan,pa postovati civilne tudje zrtve..a ne naoruzavati one sto ih ubijaju!Previse je ubijanja bilo u Evropi u dva svetska rata,treci bi nam bio bas luksuz ili najveca glupost..Do skora smo vidali rane..tako da bi to ciniti ponovo..bilo ravno ludilu!I zato mir nema alternativu kao i miroljubiva politika,bilo gde i bilo kad..Bar onoliko pijeteta prema zrtvama kao sto smo mi iskazali prema zrtvama od 11.Septembra u Americi!Malo postovanja za civilne zrtve a manje za njihove pocinioce!Treba naterati sve ratno huskace da pevaju onu cuvenu...Peace,brother,peace!Ili jos bolje onu..All you need is love,sister!I zato sve ratne jastrebove,treba poslati na smetliste istorije..sta cete nam!Buducnost bez vas ce nam biti svetlija i nekako humanija!E da hoce..al nedaju oni svoje uticajne fotelje i spremne zaklone u koje ce da smeste svoje zadnjice,kad dodje gusto!Kao vazni su!!!

ocvali..

pre 9 godina

Relja@ To je onaj isti sto je,dok je Senat Amerike raspravljao i donosio odluku o mogucem bombardovanju Sirije,igrao poker na svom mobilnom telefonu!Sta reci..vec da sam taj cin govori o kakvoj je licnosti rec!

Drina

pre 9 godina

@Predragpeca:Takve su demokrate u SAD, Umesto da poziva Obamu da preduzme sve mere i pozov sve na pregovore da se to ludilo završi , on poziva da se jedna strana naoružava.

plan o...

pre 9 godina

Vec poznato razmisljanje..naoruzaj ih,pa ih pusti da se ubijaju!Zbog ovakvog razmisljanja smo i dosli u ovu katastrofalnu medjunarodnu situaciju!Lako je sa tako komforne udaljenosti,pomagati strane u sukobu i to oruzjem!Kao da vec tamo nema dovoljno stradalih civila..i ogromne humanitarne katastrofe!Pa umesto pomoci ugrozenima,salje se vojna pomoc!Ma ludilo covece..Sta se desilo sa demokratijom,diplomatijom..i da li ona samo ovde vise ne vazi ili ne vazi vise uopste!Zbog losih odluka,danas imamo horde ubica po svetu..Bez trunke morala i ljudskosti,obesne i totalno destruktivne..Ubijaju sve pred sobom!Onako sa maskom na licu!Krijuci se od istine i sopstvenog poraza!Misleci da tako pokoravaju a u stvari ne shvataju da su sami pokoreni!Coveku kad oduzmes ljudskost,on vise nema lice..Umisljenost,jednoumlje,brutalnost i egoizam su njegovo drugo lice!Sa jedne strane pricamo o miru a onda sutra..im oduzmemo sve!Dosta je bilo takvih AD HOK odluka a na stetu celog covecanstva!Jedino resenje je da se zajedno i to uz medjusobno uvazavanje,dodje do dogovora..kako spreciti ovaj totalitarni haos u svetu!Rusija jednostavno nije zemlja sa kojom se moze igrati sah ali bez kljucnih figura!Mora se dobro promisliti o ishodu takve partije!A onda mozda ipak promisliti o planu..Kako vratiti mir u svetu i osmehe na lica nesrecne dece!Oruzje pobacajte i krenite bez njega..samo sa dobrom voljom,humanoscu,razumevanjem,saosecanjem i pomirenjem!Ma ostavite sujetu..lakomislenima,mrziteljima,egoistima...

Stranac

pre 9 godina

@Biobot

Samo da ukazem na nepravilnost. Koliko je meni poznato, u Cernobilu ima izmedju 5 i 8 KILOGRAMA plutonijuma, ali i to je vise nego dovoljno za katastrofu.

Relja

pre 9 godina

A podržao ga je senator Mekejn. To je onaj čije slike kruže netom kako se dogovara sa vodjom ISIL-a o njihovom naoružavanju. Lobisti proizvođača oružja rade svoj prljavi posao.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Kako neko rece u komentarima nedavno , sada smo odnosno vec izvesno vreme u fazi koja je verovatno pred terminalna , a koja se moze opisati ukratko : lazete , znate da svi znaju da lazete , i to saznanje vas upste ne tangira ni najmanje.

Mirek 200

pre 9 godina

Rusija zeli novi svetski rat(nece joj to uspeti bice ekonomski unistena malo teze jer imaju prirodna bogatsva ali druge nema),a teritorijalne aspiracije joj nemaju granica, covek je potpuno u pravu,pomognuti Ukrajini u svemu pa i u naoruzanju da moze da se odbrani od trenutno najveceg svetskog agresora koji nista nije naucio od Napoleona do 2WW.I Srbija bi trebalo bar deklarativno da uvede sankcije Rusiji jer i ovako 60% ekonomske saradnje je sa zemljama EU ,pa da se braca Rusi zamisle i njihovi ljubitelji u Srbiji,ovo drugo malo teze jer nekom ce pre uci u ...., nego u glavu.

d

pre 9 godina

"rani sina pak salji na vojsku", hocu reci, ako ti je toliko stalo i ako stvarno mislis da je vredno zrtvi, salji svoju rodjenu decu, a nemoj da poturas tudju... gade mi se politicari. kako oni uopste zive sa svojom savescu?

Opala, neko nam se uzjogunio

pre 9 godina

Samo ih naoruzavajte, sad kad vidite da i pored citave vojske i teske artiljerije koju su slali na narod, porazeni su jer 1. brojcano su nadjacani od pobunjenog naroda, 2. oni se bore za pare a ovi za slobodu i goli zivot. Tako da, nakon ovog poraza, umesto da ga priznaju i otpocnu mirovni dijalog, ovi bi da ih naoruzavaju i nastavljaju ubijanja. Posle kazu kako Rusi potpiru sukobe. Njima ocigleno nije dobro. Rusi potpiru, a ovi bi da naoruzavaju gubitnicku stranu, kako bi sukobi bili nastavljeni? hahhahaa

Da, da, samo nije ni Putin siso vesla kad je bio mali, kao sto neki misle. Bilo kakvo mesanje sa strane, bilo vojno direktno, ili naoruzavanje, samo daje Rusima put legitimitet da otvoreno udju vojskom jer kad mozete vi da pomazete, naoruzavate i borite se za ove, pa nece valjda Rusi nemusto sa strane to da posmatraju? Odma imaju i javni, moralni, i svaki legitimitet da istog casa udju vojskom. Rusi verovatno samo to i cekaju, a ovaj zapadni bleban im je samo legao na rudu. Samo dajte mrvu povoda, i granica ce biti prekoracena od ruske vojne cizme. To je valjda svakom ocigledno. Samo zapadnom mozgu moze pasti na pamet u ovom casu da poziva na naoruzavanje jedne od strana. Urade li to, gotovo je, kraj bilo kakvog ruskog drzanja po strani. To direktno ne mesanje vojno od strane zapada, bukvalno je jedino sto Ruse i dalje drzi kolik-toliko, makar zvanicno, po strani. Ako to urade, necu moci verovati da su toliko plitkoumni.

Heh

pre 9 godina

Predlog ove gospode je TEHNICKI NEIZVODLJIV, bez obzira na (ne)opravdanost.
(svi (ni)su isti, 31. avgust 2014 23:56)

Sacu ti objasnim, nije poenta da Ukrajinci urade nesto sa tim oruzjem, poenta je da se zaduze da ga kupe i posle zauvek da vracaju dugove ...

Зоран Петровић

pre 9 godina

Боље два месеца ( деценије ) преговори, него један одузет живот,
говорила је моја Мајка Јованка, која је одрастала у сиротишту у Травнику.
Свако добро свим добрим људима!

Nucky Thompson

pre 9 godina

Uvijek me zaboli glava kad citam komentare! Da budemo nacisto, Amerika je za Rusiju supersila u svakom slucaju, kako god okrenete. Kao drugo, covjek koji to predlaze je Bob Menendez, obicni *%%adzija koji ima veliki glasacki lobi i potencijal brojne, dobro organizovane i finansijski jake Ukrajinake dijaspore ovde u New Jersey. Sve je to sviranje qrzu.

Саша

pre 9 godina

Ne, nego pošaljite američku pešadiju da im pomognu. Možda neko od njih i preživi.
Ameri naoružaju Ukrajince, Rusi Kubance, Irance, Severno-Korejance, hamas... I šta onda? Šta je sa tim nobelocem za mir?! Možda "Rat i mir"...?

AA

pre 9 godina

Ovi sa zapada se ponašaju kao u španskoj seriji. Svima je jasno da nisu sposobni da riješe bilo kakav problem i nikad neću razumeti političare koji rat koriste kao sredstvo za ispunjavanje svojih interesa. Bez obzira što Putin otvoreno govori o tome da želi da se situacija smiri, SAD i EU se ponašaju kao tinejdžerke u pubertetu. Strašno.

niki

pre 9 godina

o kom ratu oni pricaju, izgleda da vise zele rat amerikanci nego rusi.. ovo je postalo smesno, iskreno, amerika je pocela ozbiljno da se namece u svakoj ozbiljnoj prici o sukobima, kome uopste treba njihova pomoc, pa vi i dalje kupujte iphonove i ostala americka sr..ja, jacajte im ekonomiju..

Miša, Bgd

pre 9 godina

(Futurama, 31. avgust 2014 23:52)
Upravo tako. Dodao bih još jednu bitnu stvar... ko će to da plati? Ukrajina se već prezadužuje samo da bi pokrenula i ovo vojske što ima. Prosto, nema tu ekonomskog interesa, samo politički. Kada je tako, ratovaće se rečima.

Dragan

pre 9 godina

Naravno ne moze bez John McCain-a.Covek koji se predao na pocetku vijetnamskog rata, proveo ceo rat u zarobljenistvu i sada pokusava da leci frustracije i komplekse izazivajuci ratove gde god stigne.

nekointeligentan

pre 9 godina

Zašto jednostavno ne počnu da govore istinu i kažu da žele da pokore ceo svet, kao da bi im neko tada sudio! Kadija te tuži, kadija ti sudi! Ovako osim nepravde koju pričinjavaju izazivaju i gnev ono malo inteligentnih ljudi na planeti stavom da žele da pomognu Ukrajincima. Ko još pametan može da veruje u to? A on čovek (čitaj ZVER) sluša naredjenja od Velikog brata, nebitno je koliko strada ljudi, sve je to kolateralna šteta u cilju da se zarade prljavi, krvavi dolari. Ali doći će Sudnji dan pa svakom po zasluzi!

ma

pre 9 godina

a narod ce da gine a politicari sede u gledaju. evo i putin sad kaze da niej za to oda se deo ukrajine otcepi a na pocetku je rekao da hoce kao sto je i kosovo. to sto je zavadio narod boli ga uvo. kao i ovi nasi politicari i njihova deca su zivi i zdravi a nasa deca su ratovala i ginula za njihove ideale. ebo slobin sin uziva u rusiji sa nasim parama sto se nije boeio u rati koj ije nejgov otac zapoceo, gde su deca onih sto su pozivali na rat i klanje ljudi zardjalim kasikama, neki su i sad na celu drzave, gde su njihova deva bila , krila se naravno a ovamo su svi patriote

EU Citizen

pre 9 godina

@Tijana
Ja sam u tom slučaju jako ponosan što ne razmišljam kao "pravi Evropljanin", jer je to razmišljanje kukavica i robova. Na prvom mestu, i ruski razbojnici imaju decu i unučiće, i hteli bi da u miru potroše pokradene milijarde, pa je verovatnoća da će upotrebiti nuklearno oružje ista kao i da ga upotrebi NATO, odnosno, to bi se desilo možda kada bi američke trupe već bile u Moskvi, gde i ne sanjaju da idu, bar za sada, a na drugom, ne znam na kakvim podacima zasnivate uverenje o navodnoj vojnoj slabosti Amerike i snazi Rusije (verovatno pratite srpske medije, koji odavno više ne izveštavaju o trećoj planeti od sunca, već o nekom fiktivnom svetu iz boljševičko-nacionalističkih fantazija gde je Rusija "supersila", a Amerika samo što se ne raspadne, ali nekako nikako da se to desi, :) i bulažnjenja kvazieksperata i plaćenika tipa Miroslava Lazanskog :)) ) , ali stvarnost je potpuno drukčija, i američka vojska bi bila u stanju da vodi paralelno konvencionalni rat sa otprilike tri Rusije, i da ih sve tri unakazi za par meseci :)) Takođe, čak i kada bi sve bilo tako kao što kažete, ja lično više volim da umrem kao čovek, nego da živim kao kukavica i rob, a da su u vreme Čerčila ili Regana ljudi tako razmišljali, danas bismo bili robovi nemačkih nacista ili ruskih komunista. Srećom, normalni ljudi i u Evropi, a naročito u Americi, razmišljaju potpuno drukčije, i zato se, ništa se ne bojte, i zapamtite to što vam kažem, Vladimiru Putinu i njegovoj diktaturi uskoro crno piše.

Biobot

pre 9 godina

A da li znate da se na ukrajinskoj teritoriji u Cernobilu nalazi zakopana tona plutonijuma? Dovoljno je da par projektila zvekne onaj truli sarkofag pa da celokupno stanovnistvo naseg kontinenta crkne u najgorim mukama u roku od 7 dana a da sama Evropa bude nenastanjiva sledecih 200.000 godina... Vidite, svet je toliko retardiran da su dozvolili da jedna Ukrajina cuva i brine o necemu sto moze vrlo brzo da ubije milijardu i vise ljudi i da napravi nepopravljivu stetu. Dobro je ako ste se najezili. Iz ove perspektive najbolje je da Rusi preuzmu kompletnu kontrolu na Ukrajinom i obezbede plutonijum sto je pre moguce. Zasto ne NATO? Zato sto bi onda Cernobil bio ruska meta tj. njegovim unistenjem bi brutalno bio okoncan 3. Svetski rat (u slucaju da krene). Sa druge strane NATO se nikada ne bi usudio da uradi slicnu stvar zato sto bi pucao sebi u glavu. I na kraju se pojavi ovaj gospodin koji voleo da gleda kako Ukrajina i svi mi letimo u vazduh gore nebo. Toliko.

dnK

pre 9 godina

ne svidjaju vam se vise holivudski filmovi pa bi uzivo, iz svojih toplih i udobnih fotelja da pogledate neki ratni. Dosadno vam je, da...

idemo dalje

pre 9 godina

Naravno da nikakvog naoružanja Ukrajine,od strane zapada,neće biti.Ovo su samo izjave neozbiljnih i neupućenih političara u cilju dobijanja podrške od strane nacionalista i konzervativaca.Istina da su Ukrajinci dobili neki vid pomoći od CAI-e,ali to je sitno naoružanje,neki vid vojne obuke i informacije o protivnicma.Svako javno naoružavanje Ukrajine u ovom trenutku bi značilo da Rusija može isto tako naoružati pobunjenike,što su do sada radili u malim količinama.A onda bi se to pretvorilo u sukob Nato pakta i Rusije,na teritoriji Ukrajine.U tom slučaju niko ne može garantovati bezbednost ostalih istočnoevropskih članica Nato pakta.Ovaj Meklejn je neozbiljan i američki verzija Žirinovskog.Takvi ljudi su opasnost za planetu,jer SAD i Rusija mogu uništiti svet u roku od nekoliko minuta.Jasno je da jastrebovi u američkoj politici,a Meklejn je predvodnik,žele da vladaju planetom,jer su apsolutno ubeđeni da su jedino oni ispravni,međutim protivnik je suviše jak i zato ove izjave nemaju veze sa realnom politikom.

Ivona

pre 9 godina

Mora da se zna: Da je u pogranicnim pojasevima to jedan isti narod. Da su im porodice i sa jedne i sa druge strane granice. Isto kao svojevremeno Istocna i Zapadna Nemacka. Prirodno je da ce se medjusobno pomagati. Putin i Rusija su tu nemocni. Narod odlucuje sa kime ce da zivi u buducnosti.

Prpa

pre 9 godina

Oni koji su potpisali i garantovali nezavisnost i teritorijalni Integritet Ukrajine treba da se drze potpisanog bez obzira na posledice, a ne da se to sada precutkuje da bi se sacuvao obraz.

Futurama

pre 9 godina

Ovo je lakše reći nego učiniti.
Da bi se u Ukrajinskoj vojsci uvelo zapadno naoružanje potrebna je dobrana priprema i obuka. Neki sistemi bi mogli da se uvedu brže. Lako naoružanje i protivoklopne rakete npr. (pobunjenici tvrde da su rakete javelin već isporučene i da su ih diverzantske snage zaplenile ali još nema slika koje ovo potvrdjuju).
Avioni, tenkovi i artiljerija traže obuku vojnika, službe za održavanje i uskladjivanje sa sadašnjom opremom koja je sovjetskog porekla što baš i nije kompatibilno.
Brza varijanta bi bila isporuka bivše opreme bivših članica Varšavskog ugovora npr. tenkova T-72 iz Poljske (oko 300 kom) aviona Su-25 iz Češke, Slovačke i Bugarske možda čak i Uzbekistana (40-50 kom) zatim artiljerijskih sistema itd.
Medjutim, mislim da je količina oružija manji problem. Mnogo veći je nedostatak ljudstva. Neverovatno je da posle nekoliko meseci rata ukrajinska vojska broji oko 50000 do maksimalno 80000 pripadnika u aktivnim dejstvima što je katastrofalno malo.

nnnnnnnnnn

pre 9 godina

veceras u vestima, americki avioni izvrili gadjanje ciljeva u iraku. pa dobro oni to mogu. ako oni kazu da nisi dobar I da ne treba da zivis to je u redu. da se vratimo na temu, nikakvo naourazavanje ne bi pomoglo cak I da presele kompletno svoje naourazanje u ukrajnu. samo sto hitniji prekid vatre I dogovor uz postovanje naroda koji zivi na tom podrucju

Vojo Ubiparip

pre 9 godina

@posaljite vase amerikance da ratuju kad vam toliko smeta situacija u ukrajini
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nicoola, 31. avgust 2014 22:04)

Ne brini prijatelju poslali su oni američke plaćenike one Blekvoterse, nego su ih Baćuške vratili u vakumiranom pakovanju...

Ni Rusi, ni Amerikanci...već civilizacija

pre 9 godina

Ovi ljudi žele rat, to više ne kriju, niti se trude da pribave "dokaze". Savet bezbendosti UN je farsa, NATO je pod potpunom kontrolom amerikanaca, i jednostavno njihova ratna mašinerija želi da nekom (BILO KOME) proda oružje. Da li će rata biti u Ukrajini, Bosni, Kosovu, Iraku, Avganistanu, na Marsu - svejedno. Njih to ne interesuje - bitno je samo da se stvara žarište, obrće novac, a kasnije da njihove patriotske firme pomažu obnovu. Stotinu puta viđen scenario.
Ne može svet izdržati dugo ovakvo ponašanje SAD, mora doći do promena, međutim, mislim da će čovečanstvo pretprpeti veliku nesreću pokušavajući da SAD smeni sa pozicije svetskog policajca. Previše je krupnog kapitala u SAD koji će to tako lako dozvoliti.

Milan Direktor

pre 9 godina

"@EU Citizen
Procitao sam nekoliko tvojih "komentara" i jedino sto mogu da pitam je: na cemu si ti momak?
(dobro si?, 31. avgust 2014 23:31)"

Sta god da je
jako je dobro!
Neki koktel...
Dragi nas sugradjanine iz EU (sigurno je Holandija!) daj i nama malo!

Tijana

pre 9 godina

@EU Citizen u pravu si potpuno, medjutim to je u danasnje vreme ne izvodljivo. Rusi su toliko jaki da zaista mogu prstom da nisane sta im treba a sta ne. Ti ako zivis u iluzijama da je amerika jaka, presao si se. Amerika je jaka prema malim zemljama, narodima. Zemlje poput Kine,Rusije,Pakistana,Indije itd su sigurne zemlje jer imaju nuklearno oruzje. Poznato je da takvim zemljama nikada nece pretiti nikakva opasnost zbog mogucnosti unistenja planete. Jel zelis da nam kazes da Amerikanci treba da reaguju i da se ozraci cela planeta zarad branjenja zapadnih vrednosti??? Ja mislim da tako ni jedan pravi evropljanin ne razmislja.

Evropa Evropljanima

pre 9 godina

Obama zaista ima ogromne probleme da se izbori savljudima koje samo rat interesuje. Malo im je cirkusa u Libiji, Iraku, Avganistanu ... sad im treba haos u Evropi!

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Ukrajinci imaju previse oruzja, svaki dan ga ostavljaju pobunjenicima u velikim kolicinama i beze.

Jedino da Amerika posalje svoje vojnike da se bore protiv ... koga? Nema invazije, nema linije fronta, nema direktnih sukoba velikih razmera, nema nacina da se Ukrajina odbrani od rata u kome ONA STALNO NAPADA, granatira naseljena mesta nasumicno, rusi kuce, ubija civile.

Protivnik (pobunjenici) su skoro nevidljivi i brzo menjaju lokacije. Mozda gospoda misle da posalju avione lovce ili dronove da jure pobunjenike po sumama Ukrajine? A kako ce to izvesti ako su, kako oni to tvrde, Rusi vec tamo?

Predlog ove gospode je TEHNICKI NEIZVODLJIV, bez obzira na (ne)opravdanost.

Mare,NS

pre 9 godina

Upeavo gledam slike kako Islamisti u Tripoliju(Libija),prave dar-mar u zgradi americke ambasade,koju su zauzeli!
Prema medjunarodnom pravu,to je teritorija koja pripada SAD!

Zasto se mesaju u sukob u Ukrajini,kad je okupiran deo SAD?
Gledajte malo svoja posla,jer ste dosadili i Bogu i narodu!

Демократија по америчком рецепту

pre 9 godina

"To više nije pitanje nekakvih separatista, to je direktna invazija . Moramo je prihvatiti kao takvu", dodao je Menendez.

Fin neki covek.

Samo mi zao sto nije ovako govorio kada je Kosovo i Metohija bila pod invazijom njegove SAD i NATO.

NINO

pre 9 godina

I uvjek isti "jastrebovi" rata iz ovog Senata.Naravno koji zive debelo od Lobija Industrije oruzja.
Uvjek ovaj Mekejn. Sto Ckalja govorio ocu "Sto te neubi Tuta-Bugarin" ja kazem sto ga pustise ziva Vijetnamci.

EU Citizen

pre 9 godina

Obama se ponaša kao klasična neokomunistička peta kolona, a ne kao vođa zemlje koja je već skoro stoleće lider slobodnog sveta, i koja je taj slobodni svet uspešno odbranila i od nacista, i od komunista, čija je sadašnja mafijaško-špijunska klika koja upravlja Rusijom direktni personalni i idejni nastavljač. Hvala bogu da i među demokratima, izvan levičarske klike oko Obame, postoje još uvek prave patriote i slobodoljubivi ljudi kao što je Menendes, koji shvataju da se u Ukrajini momentalno brane principi na kojima počiva zapadna civilizacija, i da se agresivnoj i arogantnoj ruskoj diktaturi moraju odlučnom akcijom sabiti rogovi danas, da sutra ne bismo imali istu situaciju do koje je dovela popustljiva i kukavička minhenska politika prema Hitleru.

Bora

pre 9 godina

Sasvim očekivano, umesto da se Amerikanci upliću (pošto već "liju suze niz bijelo lice"), oni će da daju praćke Ukrajincima, pa nek se ovi tuku s Rusima.

Bah

pre 9 godina

I cije ime se ovaj poziva dok predsedava tim Komitetom? Pa koliko nesrece su doneli sirom planete? Pomozite tim ljudima i ostavite ih na miru. Tako ce biti najbolje.

Saca

pre 9 godina

Štokaže naš narog, ko si bre ti, pa tvoja zemlja je izvršila agresiju na pola planete, što se ne oglasiš, da joj treba uvesti sankcije i preventivno bombardovati.

mrki

pre 9 godina

Moze, al kad Rusi pocnu da naoruzavaju Iran i slicne oruzjem koje se odlicno pokazalo, narocito protivavionsko .... Poneku balisticku raket i sl ... sta onda?

Li Osvald

pre 9 godina

Ovaj ocigledno navija za Ruse! Kad tako naoruzani Ukrajinci izgube rat sta ce biti? Ukrajina postaje ruska teritorija! E budalo, pa rako su Amerikanci uzeli Teksas, Kaliforniju i Novi Meksiko Meksikancima...

Samo kazem...

pre 9 godina

Neverovatna manipulacija istinom... Koliko god uspesna propaganda "Istoka" bila, "zapadna" je neprevazidjena. Odmah se setih NATO intervencije...

Samo kazem...

pre 9 godina

Neverovatna manipulacija istinom... Koliko god uspesna propaganda "Istoka" bila, "zapadna" je neprevazidjena. Odmah se setih NATO intervencije...

NINO

pre 9 godina

I uvjek isti "jastrebovi" rata iz ovog Senata.Naravno koji zive debelo od Lobija Industrije oruzja.
Uvjek ovaj Mekejn. Sto Ckalja govorio ocu "Sto te neubi Tuta-Bugarin" ja kazem sto ga pustise ziva Vijetnamci.

mrki

pre 9 godina

Moze, al kad Rusi pocnu da naoruzavaju Iran i slicne oruzjem koje se odlicno pokazalo, narocito protivavionsko .... Poneku balisticku raket i sl ... sta onda?

Демократија по америчком рецепту

pre 9 godina

"To više nije pitanje nekakvih separatista, to je direktna invazija . Moramo je prihvatiti kao takvu", dodao je Menendez.

Fin neki covek.

Samo mi zao sto nije ovako govorio kada je Kosovo i Metohija bila pod invazijom njegove SAD i NATO.

Saca

pre 9 godina

Štokaže naš narog, ko si bre ti, pa tvoja zemlja je izvršila agresiju na pola planete, što se ne oglasiš, da joj treba uvesti sankcije i preventivno bombardovati.

Bah

pre 9 godina

I cije ime se ovaj poziva dok predsedava tim Komitetom? Pa koliko nesrece su doneli sirom planete? Pomozite tim ljudima i ostavite ih na miru. Tako ce biti najbolje.

Ni Rusi, ni Amerikanci...već civilizacija

pre 9 godina

Ovi ljudi žele rat, to više ne kriju, niti se trude da pribave "dokaze". Savet bezbendosti UN je farsa, NATO je pod potpunom kontrolom amerikanaca, i jednostavno njihova ratna mašinerija želi da nekom (BILO KOME) proda oružje. Da li će rata biti u Ukrajini, Bosni, Kosovu, Iraku, Avganistanu, na Marsu - svejedno. Njih to ne interesuje - bitno je samo da se stvara žarište, obrće novac, a kasnije da njihove patriotske firme pomažu obnovu. Stotinu puta viđen scenario.
Ne može svet izdržati dugo ovakvo ponašanje SAD, mora doći do promena, međutim, mislim da će čovečanstvo pretprpeti veliku nesreću pokušavajući da SAD smeni sa pozicije svetskog policajca. Previše je krupnog kapitala u SAD koji će to tako lako dozvoliti.

Li Osvald

pre 9 godina

Ovaj ocigledno navija za Ruse! Kad tako naoruzani Ukrajinci izgube rat sta ce biti? Ukrajina postaje ruska teritorija! E budalo, pa rako su Amerikanci uzeli Teksas, Kaliforniju i Novi Meksiko Meksikancima...

Bora

pre 9 godina

Sasvim očekivano, umesto da se Amerikanci upliću (pošto već "liju suze niz bijelo lice"), oni će da daju praćke Ukrajincima, pa nek se ovi tuku s Rusima.

Mare,NS

pre 9 godina

Upeavo gledam slike kako Islamisti u Tripoliju(Libija),prave dar-mar u zgradi americke ambasade,koju su zauzeli!
Prema medjunarodnom pravu,to je teritorija koja pripada SAD!

Zasto se mesaju u sukob u Ukrajini,kad je okupiran deo SAD?
Gledajte malo svoja posla,jer ste dosadili i Bogu i narodu!

Milan Direktor

pre 9 godina

"@EU Citizen
Procitao sam nekoliko tvojih "komentara" i jedino sto mogu da pitam je: na cemu si ti momak?
(dobro si?, 31. avgust 2014 23:31)"

Sta god da je
jako je dobro!
Neki koktel...
Dragi nas sugradjanine iz EU (sigurno je Holandija!) daj i nama malo!

Vojo Ubiparip

pre 9 godina

@posaljite vase amerikance da ratuju kad vam toliko smeta situacija u ukrajini
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nicoola, 31. avgust 2014 22:04)

Ne brini prijatelju poslali su oni američke plaćenike one Blekvoterse, nego su ih Baćuške vratili u vakumiranom pakovanju...

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Ukrajinci imaju previse oruzja, svaki dan ga ostavljaju pobunjenicima u velikim kolicinama i beze.

Jedino da Amerika posalje svoje vojnike da se bore protiv ... koga? Nema invazije, nema linije fronta, nema direktnih sukoba velikih razmera, nema nacina da se Ukrajina odbrani od rata u kome ONA STALNO NAPADA, granatira naseljena mesta nasumicno, rusi kuce, ubija civile.

Protivnik (pobunjenici) su skoro nevidljivi i brzo menjaju lokacije. Mozda gospoda misle da posalju avione lovce ili dronove da jure pobunjenike po sumama Ukrajine? A kako ce to izvesti ako su, kako oni to tvrde, Rusi vec tamo?

Predlog ove gospode je TEHNICKI NEIZVODLJIV, bez obzira na (ne)opravdanost.

Tijana

pre 9 godina

@EU Citizen u pravu si potpuno, medjutim to je u danasnje vreme ne izvodljivo. Rusi su toliko jaki da zaista mogu prstom da nisane sta im treba a sta ne. Ti ako zivis u iluzijama da je amerika jaka, presao si se. Amerika je jaka prema malim zemljama, narodima. Zemlje poput Kine,Rusije,Pakistana,Indije itd su sigurne zemlje jer imaju nuklearno oruzje. Poznato je da takvim zemljama nikada nece pretiti nikakva opasnost zbog mogucnosti unistenja planete. Jel zelis da nam kazes da Amerikanci treba da reaguju i da se ozraci cela planeta zarad branjenja zapadnih vrednosti??? Ja mislim da tako ni jedan pravi evropljanin ne razmislja.

nnnnnnnnnn

pre 9 godina

veceras u vestima, americki avioni izvrili gadjanje ciljeva u iraku. pa dobro oni to mogu. ako oni kazu da nisi dobar I da ne treba da zivis to je u redu. da se vratimo na temu, nikakvo naourazavanje ne bi pomoglo cak I da presele kompletno svoje naourazanje u ukrajnu. samo sto hitniji prekid vatre I dogovor uz postovanje naroda koji zivi na tom podrucju

Evropa Evropljanima

pre 9 godina

Obama zaista ima ogromne probleme da se izbori savljudima koje samo rat interesuje. Malo im je cirkusa u Libiji, Iraku, Avganistanu ... sad im treba haos u Evropi!

Ivona

pre 9 godina

Mora da se zna: Da je u pogranicnim pojasevima to jedan isti narod. Da su im porodice i sa jedne i sa druge strane granice. Isto kao svojevremeno Istocna i Zapadna Nemacka. Prirodno je da ce se medjusobno pomagati. Putin i Rusija su tu nemocni. Narod odlucuje sa kime ce da zivi u buducnosti.

Futurama

pre 9 godina

Ovo je lakše reći nego učiniti.
Da bi se u Ukrajinskoj vojsci uvelo zapadno naoružanje potrebna je dobrana priprema i obuka. Neki sistemi bi mogli da se uvedu brže. Lako naoružanje i protivoklopne rakete npr. (pobunjenici tvrde da su rakete javelin već isporučene i da su ih diverzantske snage zaplenile ali još nema slika koje ovo potvrdjuju).
Avioni, tenkovi i artiljerija traže obuku vojnika, službe za održavanje i uskladjivanje sa sadašnjom opremom koja je sovjetskog porekla što baš i nije kompatibilno.
Brza varijanta bi bila isporuka bivše opreme bivših članica Varšavskog ugovora npr. tenkova T-72 iz Poljske (oko 300 kom) aviona Su-25 iz Češke, Slovačke i Bugarske možda čak i Uzbekistana (40-50 kom) zatim artiljerijskih sistema itd.
Medjutim, mislim da je količina oružija manji problem. Mnogo veći je nedostatak ljudstva. Neverovatno je da posle nekoliko meseci rata ukrajinska vojska broji oko 50000 do maksimalno 80000 pripadnika u aktivnim dejstvima što je katastrofalno malo.

EU Citizen

pre 9 godina

Obama se ponaša kao klasična neokomunistička peta kolona, a ne kao vođa zemlje koja je već skoro stoleće lider slobodnog sveta, i koja je taj slobodni svet uspešno odbranila i od nacista, i od komunista, čija je sadašnja mafijaško-špijunska klika koja upravlja Rusijom direktni personalni i idejni nastavljač. Hvala bogu da i među demokratima, izvan levičarske klike oko Obame, postoje još uvek prave patriote i slobodoljubivi ljudi kao što je Menendes, koji shvataju da se u Ukrajini momentalno brane principi na kojima počiva zapadna civilizacija, i da se agresivnoj i arogantnoj ruskoj diktaturi moraju odlučnom akcijom sabiti rogovi danas, da sutra ne bismo imali istu situaciju do koje je dovela popustljiva i kukavička minhenska politika prema Hitleru.

Prpa

pre 9 godina

Oni koji su potpisali i garantovali nezavisnost i teritorijalni Integritet Ukrajine treba da se drze potpisanog bez obzira na posledice, a ne da se to sada precutkuje da bi se sacuvao obraz.

Зоран Петровић

pre 9 godina

Боље два месеца ( деценије ) преговори, него један одузет живот,
говорила је моја Мајка Јованка, која је одрастала у сиротишту у Травнику.
Свако добро свим добрим људима!

Heh

pre 9 godina

Predlog ove gospode je TEHNICKI NEIZVODLJIV, bez obzira na (ne)opravdanost.
(svi (ni)su isti, 31. avgust 2014 23:56)

Sacu ti objasnim, nije poenta da Ukrajinci urade nesto sa tim oruzjem, poenta je da se zaduze da ga kupe i posle zauvek da vracaju dugove ...

Relja

pre 9 godina

A podržao ga je senator Mekejn. To je onaj čije slike kruže netom kako se dogovara sa vodjom ISIL-a o njihovom naoružavanju. Lobisti proizvođača oružja rade svoj prljavi posao.

niki

pre 9 godina

o kom ratu oni pricaju, izgleda da vise zele rat amerikanci nego rusi.. ovo je postalo smesno, iskreno, amerika je pocela ozbiljno da se namece u svakoj ozbiljnoj prici o sukobima, kome uopste treba njihova pomoc, pa vi i dalje kupujte iphonove i ostala americka sr..ja, jacajte im ekonomiju..

Zlopamtilo

pre 9 godina

Kako neko rece u komentarima nedavno , sada smo odnosno vec izvesno vreme u fazi koja je verovatno pred terminalna , a koja se moze opisati ukratko : lazete , znate da svi znaju da lazete , i to saznanje vas upste ne tangira ni najmanje.

Dragan

pre 9 godina

Naravno ne moze bez John McCain-a.Covek koji se predao na pocetku vijetnamskog rata, proveo ceo rat u zarobljenistvu i sada pokusava da leci frustracije i komplekse izazivajuci ratove gde god stigne.

dnK

pre 9 godina

ne svidjaju vam se vise holivudski filmovi pa bi uzivo, iz svojih toplih i udobnih fotelja da pogledate neki ratni. Dosadno vam je, da...

nekointeligentan

pre 9 godina

Zašto jednostavno ne počnu da govore istinu i kažu da žele da pokore ceo svet, kao da bi im neko tada sudio! Kadija te tuži, kadija ti sudi! Ovako osim nepravde koju pričinjavaju izazivaju i gnev ono malo inteligentnih ljudi na planeti stavom da žele da pomognu Ukrajincima. Ko još pametan može da veruje u to? A on čovek (čitaj ZVER) sluša naredjenja od Velikog brata, nebitno je koliko strada ljudi, sve je to kolateralna šteta u cilju da se zarade prljavi, krvavi dolari. Ali doći će Sudnji dan pa svakom po zasluzi!

idemo dalje

pre 9 godina

Naravno da nikakvog naoružanja Ukrajine,od strane zapada,neće biti.Ovo su samo izjave neozbiljnih i neupućenih političara u cilju dobijanja podrške od strane nacionalista i konzervativaca.Istina da su Ukrajinci dobili neki vid pomoći od CAI-e,ali to je sitno naoružanje,neki vid vojne obuke i informacije o protivnicma.Svako javno naoružavanje Ukrajine u ovom trenutku bi značilo da Rusija može isto tako naoružati pobunjenike,što su do sada radili u malim količinama.A onda bi se to pretvorilo u sukob Nato pakta i Rusije,na teritoriji Ukrajine.U tom slučaju niko ne može garantovati bezbednost ostalih istočnoevropskih članica Nato pakta.Ovaj Meklejn je neozbiljan i američki verzija Žirinovskog.Takvi ljudi su opasnost za planetu,jer SAD i Rusija mogu uništiti svet u roku od nekoliko minuta.Jasno je da jastrebovi u američkoj politici,a Meklejn je predvodnik,žele da vladaju planetom,jer su apsolutno ubeđeni da su jedino oni ispravni,međutim protivnik je suviše jak i zato ove izjave nemaju veze sa realnom politikom.

Nucky Thompson

pre 9 godina

Uvijek me zaboli glava kad citam komentare! Da budemo nacisto, Amerika je za Rusiju supersila u svakom slucaju, kako god okrenete. Kao drugo, covjek koji to predlaze je Bob Menendez, obicni *%%adzija koji ima veliki glasacki lobi i potencijal brojne, dobro organizovane i finansijski jake Ukrajinake dijaspore ovde u New Jersey. Sve je to sviranje qrzu.

Opala, neko nam se uzjogunio

pre 9 godina

Samo ih naoruzavajte, sad kad vidite da i pored citave vojske i teske artiljerije koju su slali na narod, porazeni su jer 1. brojcano su nadjacani od pobunjenog naroda, 2. oni se bore za pare a ovi za slobodu i goli zivot. Tako da, nakon ovog poraza, umesto da ga priznaju i otpocnu mirovni dijalog, ovi bi da ih naoruzavaju i nastavljaju ubijanja. Posle kazu kako Rusi potpiru sukobe. Njima ocigleno nije dobro. Rusi potpiru, a ovi bi da naoruzavaju gubitnicku stranu, kako bi sukobi bili nastavljeni? hahhahaa

Da, da, samo nije ni Putin siso vesla kad je bio mali, kao sto neki misle. Bilo kakvo mesanje sa strane, bilo vojno direktno, ili naoruzavanje, samo daje Rusima put legitimitet da otvoreno udju vojskom jer kad mozete vi da pomazete, naoruzavate i borite se za ove, pa nece valjda Rusi nemusto sa strane to da posmatraju? Odma imaju i javni, moralni, i svaki legitimitet da istog casa udju vojskom. Rusi verovatno samo to i cekaju, a ovaj zapadni bleban im je samo legao na rudu. Samo dajte mrvu povoda, i granica ce biti prekoracena od ruske vojne cizme. To je valjda svakom ocigledno. Samo zapadnom mozgu moze pasti na pamet u ovom casu da poziva na naoruzavanje jedne od strana. Urade li to, gotovo je, kraj bilo kakvog ruskog drzanja po strani. To direktno ne mesanje vojno od strane zapada, bukvalno je jedino sto Ruse i dalje drzi kolik-toliko, makar zvanicno, po strani. Ako to urade, necu moci verovati da su toliko plitkoumni.

Biobot

pre 9 godina

A da li znate da se na ukrajinskoj teritoriji u Cernobilu nalazi zakopana tona plutonijuma? Dovoljno je da par projektila zvekne onaj truli sarkofag pa da celokupno stanovnistvo naseg kontinenta crkne u najgorim mukama u roku od 7 dana a da sama Evropa bude nenastanjiva sledecih 200.000 godina... Vidite, svet je toliko retardiran da su dozvolili da jedna Ukrajina cuva i brine o necemu sto moze vrlo brzo da ubije milijardu i vise ljudi i da napravi nepopravljivu stetu. Dobro je ako ste se najezili. Iz ove perspektive najbolje je da Rusi preuzmu kompletnu kontrolu na Ukrajinom i obezbede plutonijum sto je pre moguce. Zasto ne NATO? Zato sto bi onda Cernobil bio ruska meta tj. njegovim unistenjem bi brutalno bio okoncan 3. Svetski rat (u slucaju da krene). Sa druge strane NATO se nikada ne bi usudio da uradi slicnu stvar zato sto bi pucao sebi u glavu. I na kraju se pojavi ovaj gospodin koji voleo da gleda kako Ukrajina i svi mi letimo u vazduh gore nebo. Toliko.

plan o...

pre 9 godina

Vec poznato razmisljanje..naoruzaj ih,pa ih pusti da se ubijaju!Zbog ovakvog razmisljanja smo i dosli u ovu katastrofalnu medjunarodnu situaciju!Lako je sa tako komforne udaljenosti,pomagati strane u sukobu i to oruzjem!Kao da vec tamo nema dovoljno stradalih civila..i ogromne humanitarne katastrofe!Pa umesto pomoci ugrozenima,salje se vojna pomoc!Ma ludilo covece..Sta se desilo sa demokratijom,diplomatijom..i da li ona samo ovde vise ne vazi ili ne vazi vise uopste!Zbog losih odluka,danas imamo horde ubica po svetu..Bez trunke morala i ljudskosti,obesne i totalno destruktivne..Ubijaju sve pred sobom!Onako sa maskom na licu!Krijuci se od istine i sopstvenog poraza!Misleci da tako pokoravaju a u stvari ne shvataju da su sami pokoreni!Coveku kad oduzmes ljudskost,on vise nema lice..Umisljenost,jednoumlje,brutalnost i egoizam su njegovo drugo lice!Sa jedne strane pricamo o miru a onda sutra..im oduzmemo sve!Dosta je bilo takvih AD HOK odluka a na stetu celog covecanstva!Jedino resenje je da se zajedno i to uz medjusobno uvazavanje,dodje do dogovora..kako spreciti ovaj totalitarni haos u svetu!Rusija jednostavno nije zemlja sa kojom se moze igrati sah ali bez kljucnih figura!Mora se dobro promisliti o ishodu takve partije!A onda mozda ipak promisliti o planu..Kako vratiti mir u svetu i osmehe na lica nesrecne dece!Oruzje pobacajte i krenite bez njega..samo sa dobrom voljom,humanoscu,razumevanjem,saosecanjem i pomirenjem!Ma ostavite sujetu..lakomislenima,mrziteljima,egoistima...

ocvali..

pre 9 godina

Relja@ To je onaj isti sto je,dok je Senat Amerike raspravljao i donosio odluku o mogucem bombardovanju Sirije,igrao poker na svom mobilnom telefonu!Sta reci..vec da sam taj cin govori o kakvoj je licnosti rec!

AA

pre 9 godina

Ovi sa zapada se ponašaju kao u španskoj seriji. Svima je jasno da nisu sposobni da riješe bilo kakav problem i nikad neću razumeti političare koji rat koriste kao sredstvo za ispunjavanje svojih interesa. Bez obzira što Putin otvoreno govori o tome da želi da se situacija smiri, SAD i EU se ponašaju kao tinejdžerke u pubertetu. Strašno.

Drina

pre 9 godina

@Predragpeca:Takve su demokrate u SAD, Umesto da poziva Obamu da preduzme sve mere i pozov sve na pregovore da se to ludilo završi , on poziva da se jedna strana naoružava.

EU Citizen

pre 9 godina

@Tijana
Ja sam u tom slučaju jako ponosan što ne razmišljam kao "pravi Evropljanin", jer je to razmišljanje kukavica i robova. Na prvom mestu, i ruski razbojnici imaju decu i unučiće, i hteli bi da u miru potroše pokradene milijarde, pa je verovatnoća da će upotrebiti nuklearno oružje ista kao i da ga upotrebi NATO, odnosno, to bi se desilo možda kada bi američke trupe već bile u Moskvi, gde i ne sanjaju da idu, bar za sada, a na drugom, ne znam na kakvim podacima zasnivate uverenje o navodnoj vojnoj slabosti Amerike i snazi Rusije (verovatno pratite srpske medije, koji odavno više ne izveštavaju o trećoj planeti od sunca, već o nekom fiktivnom svetu iz boljševičko-nacionalističkih fantazija gde je Rusija "supersila", a Amerika samo što se ne raspadne, ali nekako nikako da se to desi, :) i bulažnjenja kvazieksperata i plaćenika tipa Miroslava Lazanskog :)) ) , ali stvarnost je potpuno drukčija, i američka vojska bi bila u stanju da vodi paralelno konvencionalni rat sa otprilike tri Rusije, i da ih sve tri unakazi za par meseci :)) Takođe, čak i kada bi sve bilo tako kao što kažete, ja lično više volim da umrem kao čovek, nego da živim kao kukavica i rob, a da su u vreme Čerčila ili Regana ljudi tako razmišljali, danas bismo bili robovi nemačkih nacista ili ruskih komunista. Srećom, normalni ljudi i u Evropi, a naročito u Americi, razmišljaju potpuno drukčije, i zato se, ništa se ne bojte, i zapamtite to što vam kažem, Vladimiru Putinu i njegovoj diktaturi uskoro crno piše.

Саша

pre 9 godina

Ne, nego pošaljite američku pešadiju da im pomognu. Možda neko od njih i preživi.
Ameri naoružaju Ukrajince, Rusi Kubance, Irance, Severno-Korejance, hamas... I šta onda? Šta je sa tim nobelocem za mir?! Možda "Rat i mir"...?

d

pre 9 godina

"rani sina pak salji na vojsku", hocu reci, ako ti je toliko stalo i ako stvarno mislis da je vredno zrtvi, salji svoju rodjenu decu, a nemoj da poturas tudju... gade mi se politicari. kako oni uopste zive sa svojom savescu?

sta reci..

pre 9 godina

Vidi se da u Americi nikada nije bilo kopnene invazije..Nije bilo tenkovskih borbi,reketiranja skola,obdanista,bolnica,ranjenika..nije bilo,kao u Odesi..da im neko pali zgradu sa zivim civilima u njoj!Nije bilo svega onoga sto devastira drzave do neprepoznatljivosti!Da je bilo..sigurno ne bi danas ovako razmisljali i ovakvu nonsalantnu spoljnu politiku vodili..Tudja muka ne boli,kao svoja..znamo mi to!Ali treba bar biti uvidjavan,pa postovati civilne tudje zrtve..a ne naoruzavati one sto ih ubijaju!Previse je ubijanja bilo u Evropi u dva svetska rata,treci bi nam bio bas luksuz ili najveca glupost..Do skora smo vidali rane..tako da bi to ciniti ponovo..bilo ravno ludilu!I zato mir nema alternativu kao i miroljubiva politika,bilo gde i bilo kad..Bar onoliko pijeteta prema zrtvama kao sto smo mi iskazali prema zrtvama od 11.Septembra u Americi!Malo postovanja za civilne zrtve a manje za njihove pocinioce!Treba naterati sve ratno huskace da pevaju onu cuvenu...Peace,brother,peace!Ili jos bolje onu..All you need is love,sister!I zato sve ratne jastrebove,treba poslati na smetliste istorije..sta cete nam!Buducnost bez vas ce nam biti svetlija i nekako humanija!E da hoce..al nedaju oni svoje uticajne fotelje i spremne zaklone u koje ce da smeste svoje zadnjice,kad dodje gusto!Kao vazni su!!!

Stranac

pre 9 godina

@Biobot

Samo da ukazem na nepravilnost. Koliko je meni poznato, u Cernobilu ima izmedju 5 i 8 KILOGRAMA plutonijuma, ali i to je vise nego dovoljno za katastrofu.

Miša, Bgd

pre 9 godina

(Futurama, 31. avgust 2014 23:52)
Upravo tako. Dodao bih još jednu bitnu stvar... ko će to da plati? Ukrajina se već prezadužuje samo da bi pokrenula i ovo vojske što ima. Prosto, nema tu ekonomskog interesa, samo politički. Kada je tako, ratovaće se rečima.

ma

pre 9 godina

a narod ce da gine a politicari sede u gledaju. evo i putin sad kaze da niej za to oda se deo ukrajine otcepi a na pocetku je rekao da hoce kao sto je i kosovo. to sto je zavadio narod boli ga uvo. kao i ovi nasi politicari i njihova deca su zivi i zdravi a nasa deca su ratovala i ginula za njihove ideale. ebo slobin sin uziva u rusiji sa nasim parama sto se nije boeio u rati koj ije nejgov otac zapoceo, gde su deca onih sto su pozivali na rat i klanje ljudi zardjalim kasikama, neki su i sad na celu drzave, gde su njihova deva bila , krila se naravno a ovamo su svi patriote

Mirek 200

pre 9 godina

Rusija zeli novi svetski rat(nece joj to uspeti bice ekonomski unistena malo teze jer imaju prirodna bogatsva ali druge nema),a teritorijalne aspiracije joj nemaju granica, covek je potpuno u pravu,pomognuti Ukrajini u svemu pa i u naoruzanju da moze da se odbrani od trenutno najveceg svetskog agresora koji nista nije naucio od Napoleona do 2WW.I Srbija bi trebalo bar deklarativno da uvede sankcije Rusiji jer i ovako 60% ekonomske saradnje je sa zemljama EU ,pa da se braca Rusi zamisle i njihovi ljubitelji u Srbiji,ovo drugo malo teze jer nekom ce pre uci u ...., nego u glavu.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ukrajini treba pomoc.EU-ja se pravi luda jer ne shvata da popustanje rusiji nece doprineti poboljsanju situacije u Ukrajini.Tako je Evropa popustala i Hitleru i znamo kako se to zavrsilo.Zato SAD mora pomoci da se ruska neman zaustavi.nazalost rusi postuju samo silu?

EU Citizen

pre 9 godina

Obama se ponaša kao klasična neokomunistička peta kolona, a ne kao vođa zemlje koja je već skoro stoleće lider slobodnog sveta, i koja je taj slobodni svet uspešno odbranila i od nacista, i od komunista, čija je sadašnja mafijaško-špijunska klika koja upravlja Rusijom direktni personalni i idejni nastavljač. Hvala bogu da i među demokratima, izvan levičarske klike oko Obame, postoje još uvek prave patriote i slobodoljubivi ljudi kao što je Menendes, koji shvataju da se u Ukrajini momentalno brane principi na kojima počiva zapadna civilizacija, i da se agresivnoj i arogantnoj ruskoj diktaturi moraju odlučnom akcijom sabiti rogovi danas, da sutra ne bismo imali istu situaciju do koje je dovela popustljiva i kukavička minhenska politika prema Hitleru.

Prpa

pre 9 godina

Oni koji su potpisali i garantovali nezavisnost i teritorijalni Integritet Ukrajine treba da se drze potpisanog bez obzira na posledice, a ne da se to sada precutkuje da bi se sacuvao obraz.

Milan Direktor

pre 9 godina

"@EU Citizen
Procitao sam nekoliko tvojih "komentara" i jedino sto mogu da pitam je: na cemu si ti momak?
(dobro si?, 31. avgust 2014 23:31)"

Sta god da je
jako je dobro!
Neki koktel...
Dragi nas sugradjanine iz EU (sigurno je Holandija!) daj i nama malo!

Samo kazem...

pre 9 godina

Neverovatna manipulacija istinom... Koliko god uspesna propaganda "Istoka" bila, "zapadna" je neprevazidjena. Odmah se setih NATO intervencije...

Vojo Ubiparip

pre 9 godina

@posaljite vase amerikance da ratuju kad vam toliko smeta situacija u ukrajini
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nicoola, 31. avgust 2014 22:04)

Ne brini prijatelju poslali su oni američke plaćenike one Blekvoterse, nego su ih Baćuške vratili u vakumiranom pakovanju...

Tijana

pre 9 godina

@EU Citizen u pravu si potpuno, medjutim to je u danasnje vreme ne izvodljivo. Rusi su toliko jaki da zaista mogu prstom da nisane sta im treba a sta ne. Ti ako zivis u iluzijama da je amerika jaka, presao si se. Amerika je jaka prema malim zemljama, narodima. Zemlje poput Kine,Rusije,Pakistana,Indije itd su sigurne zemlje jer imaju nuklearno oruzje. Poznato je da takvim zemljama nikada nece pretiti nikakva opasnost zbog mogucnosti unistenja planete. Jel zelis da nam kazes da Amerikanci treba da reaguju i da se ozraci cela planeta zarad branjenja zapadnih vrednosti??? Ja mislim da tako ni jedan pravi evropljanin ne razmislja.

Демократија по америчком рецепту

pre 9 godina

"To više nije pitanje nekakvih separatista, to je direktna invazija . Moramo je prihvatiti kao takvu", dodao je Menendez.

Fin neki covek.

Samo mi zao sto nije ovako govorio kada je Kosovo i Metohija bila pod invazijom njegove SAD i NATO.

Ivona

pre 9 godina

Mora da se zna: Da je u pogranicnim pojasevima to jedan isti narod. Da su im porodice i sa jedne i sa druge strane granice. Isto kao svojevremeno Istocna i Zapadna Nemacka. Prirodno je da ce se medjusobno pomagati. Putin i Rusija su tu nemocni. Narod odlucuje sa kime ce da zivi u buducnosti.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Ukrajinci imaju previse oruzja, svaki dan ga ostavljaju pobunjenicima u velikim kolicinama i beze.

Jedino da Amerika posalje svoje vojnike da se bore protiv ... koga? Nema invazije, nema linije fronta, nema direktnih sukoba velikih razmera, nema nacina da se Ukrajina odbrani od rata u kome ONA STALNO NAPADA, granatira naseljena mesta nasumicno, rusi kuce, ubija civile.

Protivnik (pobunjenici) su skoro nevidljivi i brzo menjaju lokacije. Mozda gospoda misle da posalju avione lovce ili dronove da jure pobunjenike po sumama Ukrajine? A kako ce to izvesti ako su, kako oni to tvrde, Rusi vec tamo?

Predlog ove gospode je TEHNICKI NEIZVODLJIV, bez obzira na (ne)opravdanost.

Saca

pre 9 godina

Štokaže naš narog, ko si bre ti, pa tvoja zemlja je izvršila agresiju na pola planete, što se ne oglasiš, da joj treba uvesti sankcije i preventivno bombardovati.

mrki

pre 9 godina

Moze, al kad Rusi pocnu da naoruzavaju Iran i slicne oruzjem koje se odlicno pokazalo, narocito protivavionsko .... Poneku balisticku raket i sl ... sta onda?

Mare,NS

pre 9 godina

Upeavo gledam slike kako Islamisti u Tripoliju(Libija),prave dar-mar u zgradi americke ambasade,koju su zauzeli!
Prema medjunarodnom pravu,to je teritorija koja pripada SAD!

Zasto se mesaju u sukob u Ukrajini,kad je okupiran deo SAD?
Gledajte malo svoja posla,jer ste dosadili i Bogu i narodu!

Bora

pre 9 godina

Sasvim očekivano, umesto da se Amerikanci upliću (pošto već "liju suze niz bijelo lice"), oni će da daju praćke Ukrajincima, pa nek se ovi tuku s Rusima.

NINO

pre 9 godina

I uvjek isti "jastrebovi" rata iz ovog Senata.Naravno koji zive debelo od Lobija Industrije oruzja.
Uvjek ovaj Mekejn. Sto Ckalja govorio ocu "Sto te neubi Tuta-Bugarin" ja kazem sto ga pustise ziva Vijetnamci.

Li Osvald

pre 9 godina

Ovaj ocigledno navija za Ruse! Kad tako naoruzani Ukrajinci izgube rat sta ce biti? Ukrajina postaje ruska teritorija! E budalo, pa rako su Amerikanci uzeli Teksas, Kaliforniju i Novi Meksiko Meksikancima...

Ni Rusi, ni Amerikanci...već civilizacija

pre 9 godina

Ovi ljudi žele rat, to više ne kriju, niti se trude da pribave "dokaze". Savet bezbendosti UN je farsa, NATO je pod potpunom kontrolom amerikanaca, i jednostavno njihova ratna mašinerija želi da nekom (BILO KOME) proda oružje. Da li će rata biti u Ukrajini, Bosni, Kosovu, Iraku, Avganistanu, na Marsu - svejedno. Njih to ne interesuje - bitno je samo da se stvara žarište, obrće novac, a kasnije da njihove patriotske firme pomažu obnovu. Stotinu puta viđen scenario.
Ne može svet izdržati dugo ovakvo ponašanje SAD, mora doći do promena, međutim, mislim da će čovečanstvo pretprpeti veliku nesreću pokušavajući da SAD smeni sa pozicije svetskog policajca. Previše je krupnog kapitala u SAD koji će to tako lako dozvoliti.

EU Citizen

pre 9 godina

@Tijana
Ja sam u tom slučaju jako ponosan što ne razmišljam kao "pravi Evropljanin", jer je to razmišljanje kukavica i robova. Na prvom mestu, i ruski razbojnici imaju decu i unučiće, i hteli bi da u miru potroše pokradene milijarde, pa je verovatnoća da će upotrebiti nuklearno oružje ista kao i da ga upotrebi NATO, odnosno, to bi se desilo možda kada bi američke trupe već bile u Moskvi, gde i ne sanjaju da idu, bar za sada, a na drugom, ne znam na kakvim podacima zasnivate uverenje o navodnoj vojnoj slabosti Amerike i snazi Rusije (verovatno pratite srpske medije, koji odavno više ne izveštavaju o trećoj planeti od sunca, već o nekom fiktivnom svetu iz boljševičko-nacionalističkih fantazija gde je Rusija "supersila", a Amerika samo što se ne raspadne, ali nekako nikako da se to desi, :) i bulažnjenja kvazieksperata i plaćenika tipa Miroslava Lazanskog :)) ) , ali stvarnost je potpuno drukčija, i američka vojska bi bila u stanju da vodi paralelno konvencionalni rat sa otprilike tri Rusije, i da ih sve tri unakazi za par meseci :)) Takođe, čak i kada bi sve bilo tako kao što kažete, ja lično više volim da umrem kao čovek, nego da živim kao kukavica i rob, a da su u vreme Čerčila ili Regana ljudi tako razmišljali, danas bismo bili robovi nemačkih nacista ili ruskih komunista. Srećom, normalni ljudi i u Evropi, a naročito u Americi, razmišljaju potpuno drukčije, i zato se, ništa se ne bojte, i zapamtite to što vam kažem, Vladimiru Putinu i njegovoj diktaturi uskoro crno piše.

Bah

pre 9 godina

I cije ime se ovaj poziva dok predsedava tim Komitetom? Pa koliko nesrece su doneli sirom planete? Pomozite tim ljudima i ostavite ih na miru. Tako ce biti najbolje.

Mirek 200

pre 9 godina

Rusija zeli novi svetski rat(nece joj to uspeti bice ekonomski unistena malo teze jer imaju prirodna bogatsva ali druge nema),a teritorijalne aspiracije joj nemaju granica, covek je potpuno u pravu,pomognuti Ukrajini u svemu pa i u naoruzanju da moze da se odbrani od trenutno najveceg svetskog agresora koji nista nije naucio od Napoleona do 2WW.I Srbija bi trebalo bar deklarativno da uvede sankcije Rusiji jer i ovako 60% ekonomske saradnje je sa zemljama EU ,pa da se braca Rusi zamisle i njihovi ljubitelji u Srbiji,ovo drugo malo teze jer nekom ce pre uci u ...., nego u glavu.

Futurama

pre 9 godina

Ovo je lakše reći nego učiniti.
Da bi se u Ukrajinskoj vojsci uvelo zapadno naoružanje potrebna je dobrana priprema i obuka. Neki sistemi bi mogli da se uvedu brže. Lako naoružanje i protivoklopne rakete npr. (pobunjenici tvrde da su rakete javelin već isporučene i da su ih diverzantske snage zaplenile ali još nema slika koje ovo potvrdjuju).
Avioni, tenkovi i artiljerija traže obuku vojnika, službe za održavanje i uskladjivanje sa sadašnjom opremom koja je sovjetskog porekla što baš i nije kompatibilno.
Brza varijanta bi bila isporuka bivše opreme bivših članica Varšavskog ugovora npr. tenkova T-72 iz Poljske (oko 300 kom) aviona Su-25 iz Češke, Slovačke i Bugarske možda čak i Uzbekistana (40-50 kom) zatim artiljerijskih sistema itd.
Medjutim, mislim da je količina oružija manji problem. Mnogo veći je nedostatak ljudstva. Neverovatno je da posle nekoliko meseci rata ukrajinska vojska broji oko 50000 do maksimalno 80000 pripadnika u aktivnim dejstvima što je katastrofalno malo.

nnnnnnnnnn

pre 9 godina

veceras u vestima, americki avioni izvrili gadjanje ciljeva u iraku. pa dobro oni to mogu. ako oni kazu da nisi dobar I da ne treba da zivis to je u redu. da se vratimo na temu, nikakvo naourazavanje ne bi pomoglo cak I da presele kompletno svoje naourazanje u ukrajnu. samo sto hitniji prekid vatre I dogovor uz postovanje naroda koji zivi na tom podrucju

Evropa Evropljanima

pre 9 godina

Obama zaista ima ogromne probleme da se izbori savljudima koje samo rat interesuje. Malo im je cirkusa u Libiji, Iraku, Avganistanu ... sad im treba haos u Evropi!

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ukrajini treba pomoc.EU-ja se pravi luda jer ne shvata da popustanje rusiji nece doprineti poboljsanju situacije u Ukrajini.Tako je Evropa popustala i Hitleru i znamo kako se to zavrsilo.Zato SAD mora pomoci da se ruska neman zaustavi.nazalost rusi postuju samo silu?

Nucky Thompson

pre 9 godina

Uvijek me zaboli glava kad citam komentare! Da budemo nacisto, Amerika je za Rusiju supersila u svakom slucaju, kako god okrenete. Kao drugo, covjek koji to predlaze je Bob Menendez, obicni *%%adzija koji ima veliki glasacki lobi i potencijal brojne, dobro organizovane i finansijski jake Ukrajinake dijaspore ovde u New Jersey. Sve je to sviranje qrzu.

ma

pre 9 godina

a narod ce da gine a politicari sede u gledaju. evo i putin sad kaze da niej za to oda se deo ukrajine otcepi a na pocetku je rekao da hoce kao sto je i kosovo. to sto je zavadio narod boli ga uvo. kao i ovi nasi politicari i njihova deca su zivi i zdravi a nasa deca su ratovala i ginula za njihove ideale. ebo slobin sin uziva u rusiji sa nasim parama sto se nije boeio u rati koj ije nejgov otac zapoceo, gde su deca onih sto su pozivali na rat i klanje ljudi zardjalim kasikama, neki su i sad na celu drzave, gde su njihova deva bila , krila se naravno a ovamo su svi patriote

Biobot

pre 9 godina

A da li znate da se na ukrajinskoj teritoriji u Cernobilu nalazi zakopana tona plutonijuma? Dovoljno je da par projektila zvekne onaj truli sarkofag pa da celokupno stanovnistvo naseg kontinenta crkne u najgorim mukama u roku od 7 dana a da sama Evropa bude nenastanjiva sledecih 200.000 godina... Vidite, svet je toliko retardiran da su dozvolili da jedna Ukrajina cuva i brine o necemu sto moze vrlo brzo da ubije milijardu i vise ljudi i da napravi nepopravljivu stetu. Dobro je ako ste se najezili. Iz ove perspektive najbolje je da Rusi preuzmu kompletnu kontrolu na Ukrajinom i obezbede plutonijum sto je pre moguce. Zasto ne NATO? Zato sto bi onda Cernobil bio ruska meta tj. njegovim unistenjem bi brutalno bio okoncan 3. Svetski rat (u slucaju da krene). Sa druge strane NATO se nikada ne bi usudio da uradi slicnu stvar zato sto bi pucao sebi u glavu. I na kraju se pojavi ovaj gospodin koji voleo da gleda kako Ukrajina i svi mi letimo u vazduh gore nebo. Toliko.

Heh

pre 9 godina

Predlog ove gospode je TEHNICKI NEIZVODLJIV, bez obzira na (ne)opravdanost.
(svi (ni)su isti, 31. avgust 2014 23:56)

Sacu ti objasnim, nije poenta da Ukrajinci urade nesto sa tim oruzjem, poenta je da se zaduze da ga kupe i posle zauvek da vracaju dugove ...

nekointeligentan

pre 9 godina

Zašto jednostavno ne počnu da govore istinu i kažu da žele da pokore ceo svet, kao da bi im neko tada sudio! Kadija te tuži, kadija ti sudi! Ovako osim nepravde koju pričinjavaju izazivaju i gnev ono malo inteligentnih ljudi na planeti stavom da žele da pomognu Ukrajincima. Ko još pametan može da veruje u to? A on čovek (čitaj ZVER) sluša naredjenja od Velikog brata, nebitno je koliko strada ljudi, sve je to kolateralna šteta u cilju da se zarade prljavi, krvavi dolari. Ali doći će Sudnji dan pa svakom po zasluzi!

niki

pre 9 godina

o kom ratu oni pricaju, izgleda da vise zele rat amerikanci nego rusi.. ovo je postalo smesno, iskreno, amerika je pocela ozbiljno da se namece u svakoj ozbiljnoj prici o sukobima, kome uopste treba njihova pomoc, pa vi i dalje kupujte iphonove i ostala americka sr..ja, jacajte im ekonomiju..

Зоран Петровић

pre 9 godina

Боље два месеца ( деценије ) преговори, него један одузет живот,
говорила је моја Мајка Јованка, која је одрастала у сиротишту у Травнику.
Свако добро свим добрим људима!

Drina

pre 9 godina

@Predragpeca:Takve su demokrate u SAD, Umesto da poziva Obamu da preduzme sve mere i pozov sve na pregovore da se to ludilo završi , on poziva da se jedna strana naoružava.

Dragan

pre 9 godina

Naravno ne moze bez John McCain-a.Covek koji se predao na pocetku vijetnamskog rata, proveo ceo rat u zarobljenistvu i sada pokusava da leci frustracije i komplekse izazivajuci ratove gde god stigne.

idemo dalje

pre 9 godina

Naravno da nikakvog naoružanja Ukrajine,od strane zapada,neće biti.Ovo su samo izjave neozbiljnih i neupućenih političara u cilju dobijanja podrške od strane nacionalista i konzervativaca.Istina da su Ukrajinci dobili neki vid pomoći od CAI-e,ali to je sitno naoružanje,neki vid vojne obuke i informacije o protivnicma.Svako javno naoružavanje Ukrajine u ovom trenutku bi značilo da Rusija može isto tako naoružati pobunjenike,što su do sada radili u malim količinama.A onda bi se to pretvorilo u sukob Nato pakta i Rusije,na teritoriji Ukrajine.U tom slučaju niko ne može garantovati bezbednost ostalih istočnoevropskih članica Nato pakta.Ovaj Meklejn je neozbiljan i američki verzija Žirinovskog.Takvi ljudi su opasnost za planetu,jer SAD i Rusija mogu uništiti svet u roku od nekoliko minuta.Jasno je da jastrebovi u američkoj politici,a Meklejn je predvodnik,žele da vladaju planetom,jer su apsolutno ubeđeni da su jedino oni ispravni,međutim protivnik je suviše jak i zato ove izjave nemaju veze sa realnom politikom.

Саша

pre 9 godina

Ne, nego pošaljite američku pešadiju da im pomognu. Možda neko od njih i preživi.
Ameri naoružaju Ukrajince, Rusi Kubance, Irance, Severno-Korejance, hamas... I šta onda? Šta je sa tim nobelocem za mir?! Možda "Rat i mir"...?

AA

pre 9 godina

Ovi sa zapada se ponašaju kao u španskoj seriji. Svima je jasno da nisu sposobni da riješe bilo kakav problem i nikad neću razumeti političare koji rat koriste kao sredstvo za ispunjavanje svojih interesa. Bez obzira što Putin otvoreno govori o tome da želi da se situacija smiri, SAD i EU se ponašaju kao tinejdžerke u pubertetu. Strašno.

Miša, Bgd

pre 9 godina

(Futurama, 31. avgust 2014 23:52)
Upravo tako. Dodao bih još jednu bitnu stvar... ko će to da plati? Ukrajina se već prezadužuje samo da bi pokrenula i ovo vojske što ima. Prosto, nema tu ekonomskog interesa, samo politički. Kada je tako, ratovaće se rečima.

dnK

pre 9 godina

ne svidjaju vam se vise holivudski filmovi pa bi uzivo, iz svojih toplih i udobnih fotelja da pogledate neki ratni. Dosadno vam je, da...

Stranac

pre 9 godina

@Biobot

Samo da ukazem na nepravilnost. Koliko je meni poznato, u Cernobilu ima izmedju 5 i 8 KILOGRAMA plutonijuma, ali i to je vise nego dovoljno za katastrofu.

plan o...

pre 9 godina

Vec poznato razmisljanje..naoruzaj ih,pa ih pusti da se ubijaju!Zbog ovakvog razmisljanja smo i dosli u ovu katastrofalnu medjunarodnu situaciju!Lako je sa tako komforne udaljenosti,pomagati strane u sukobu i to oruzjem!Kao da vec tamo nema dovoljno stradalih civila..i ogromne humanitarne katastrofe!Pa umesto pomoci ugrozenima,salje se vojna pomoc!Ma ludilo covece..Sta se desilo sa demokratijom,diplomatijom..i da li ona samo ovde vise ne vazi ili ne vazi vise uopste!Zbog losih odluka,danas imamo horde ubica po svetu..Bez trunke morala i ljudskosti,obesne i totalno destruktivne..Ubijaju sve pred sobom!Onako sa maskom na licu!Krijuci se od istine i sopstvenog poraza!Misleci da tako pokoravaju a u stvari ne shvataju da su sami pokoreni!Coveku kad oduzmes ljudskost,on vise nema lice..Umisljenost,jednoumlje,brutalnost i egoizam su njegovo drugo lice!Sa jedne strane pricamo o miru a onda sutra..im oduzmemo sve!Dosta je bilo takvih AD HOK odluka a na stetu celog covecanstva!Jedino resenje je da se zajedno i to uz medjusobno uvazavanje,dodje do dogovora..kako spreciti ovaj totalitarni haos u svetu!Rusija jednostavno nije zemlja sa kojom se moze igrati sah ali bez kljucnih figura!Mora se dobro promisliti o ishodu takve partije!A onda mozda ipak promisliti o planu..Kako vratiti mir u svetu i osmehe na lica nesrecne dece!Oruzje pobacajte i krenite bez njega..samo sa dobrom voljom,humanoscu,razumevanjem,saosecanjem i pomirenjem!Ma ostavite sujetu..lakomislenima,mrziteljima,egoistima...

ocvali..

pre 9 godina

Relja@ To je onaj isti sto je,dok je Senat Amerike raspravljao i donosio odluku o mogucem bombardovanju Sirije,igrao poker na svom mobilnom telefonu!Sta reci..vec da sam taj cin govori o kakvoj je licnosti rec!

sta reci..

pre 9 godina

Vidi se da u Americi nikada nije bilo kopnene invazije..Nije bilo tenkovskih borbi,reketiranja skola,obdanista,bolnica,ranjenika..nije bilo,kao u Odesi..da im neko pali zgradu sa zivim civilima u njoj!Nije bilo svega onoga sto devastira drzave do neprepoznatljivosti!Da je bilo..sigurno ne bi danas ovako razmisljali i ovakvu nonsalantnu spoljnu politiku vodili..Tudja muka ne boli,kao svoja..znamo mi to!Ali treba bar biti uvidjavan,pa postovati civilne tudje zrtve..a ne naoruzavati one sto ih ubijaju!Previse je ubijanja bilo u Evropi u dva svetska rata,treci bi nam bio bas luksuz ili najveca glupost..Do skora smo vidali rane..tako da bi to ciniti ponovo..bilo ravno ludilu!I zato mir nema alternativu kao i miroljubiva politika,bilo gde i bilo kad..Bar onoliko pijeteta prema zrtvama kao sto smo mi iskazali prema zrtvama od 11.Septembra u Americi!Malo postovanja za civilne zrtve a manje za njihove pocinioce!Treba naterati sve ratno huskace da pevaju onu cuvenu...Peace,brother,peace!Ili jos bolje onu..All you need is love,sister!I zato sve ratne jastrebove,treba poslati na smetliste istorije..sta cete nam!Buducnost bez vas ce nam biti svetlija i nekako humanija!E da hoce..al nedaju oni svoje uticajne fotelje i spremne zaklone u koje ce da smeste svoje zadnjice,kad dodje gusto!Kao vazni su!!!

d

pre 9 godina

"rani sina pak salji na vojsku", hocu reci, ako ti je toliko stalo i ako stvarno mislis da je vredno zrtvi, salji svoju rodjenu decu, a nemoj da poturas tudju... gade mi se politicari. kako oni uopste zive sa svojom savescu?

Opala, neko nam se uzjogunio

pre 9 godina

Samo ih naoruzavajte, sad kad vidite da i pored citave vojske i teske artiljerije koju su slali na narod, porazeni su jer 1. brojcano su nadjacani od pobunjenog naroda, 2. oni se bore za pare a ovi za slobodu i goli zivot. Tako da, nakon ovog poraza, umesto da ga priznaju i otpocnu mirovni dijalog, ovi bi da ih naoruzavaju i nastavljaju ubijanja. Posle kazu kako Rusi potpiru sukobe. Njima ocigleno nije dobro. Rusi potpiru, a ovi bi da naoruzavaju gubitnicku stranu, kako bi sukobi bili nastavljeni? hahhahaa

Da, da, samo nije ni Putin siso vesla kad je bio mali, kao sto neki misle. Bilo kakvo mesanje sa strane, bilo vojno direktno, ili naoruzavanje, samo daje Rusima put legitimitet da otvoreno udju vojskom jer kad mozete vi da pomazete, naoruzavate i borite se za ove, pa nece valjda Rusi nemusto sa strane to da posmatraju? Odma imaju i javni, moralni, i svaki legitimitet da istog casa udju vojskom. Rusi verovatno samo to i cekaju, a ovaj zapadni bleban im je samo legao na rudu. Samo dajte mrvu povoda, i granica ce biti prekoracena od ruske vojne cizme. To je valjda svakom ocigledno. Samo zapadnom mozgu moze pasti na pamet u ovom casu da poziva na naoruzavanje jedne od strana. Urade li to, gotovo je, kraj bilo kakvog ruskog drzanja po strani. To direktno ne mesanje vojno od strane zapada, bukvalno je jedino sto Ruse i dalje drzi kolik-toliko, makar zvanicno, po strani. Ako to urade, necu moci verovati da su toliko plitkoumni.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Kako neko rece u komentarima nedavno , sada smo odnosno vec izvesno vreme u fazi koja je verovatno pred terminalna , a koja se moze opisati ukratko : lazete , znate da svi znaju da lazete , i to saznanje vas upste ne tangira ni najmanje.

Relja

pre 9 godina

A podržao ga je senator Mekejn. To je onaj čije slike kruže netom kako se dogovara sa vodjom ISIL-a o njihovom naoružavanju. Lobisti proizvođača oružja rade svoj prljavi posao.