Četvrtak, 28.08.2014.

16:57

Čurkin: Vašington da se ne meša

Održan je hitni sastanak Saveta bezbednosti UN o krizi u Ukrajini <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=08&dd=28&nav_category=78&nav_id=893179" class="text-link" target= "_blank">posle informacija da su ruske trupe ušle na istok te zemlje.</a>

Izvor: Beta

Èurkin: Vašington da se ne meša IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Gubitnici i Ukrajina i Rusija

pre 9 godina

Rusija će topovima i tenkovima razoriti Ukrajinu, USA će sankcijama Rusiju uništiti još i više. Rezime: dvije najveće Slavenske države biti će teško razorene. I Ukrajina i Rusija s nikakvim natalitetom biti će u budućnosti lake mete Kini koja će prva krenuti na Sibir i to još za naših života, dao bog da tako ne bude ali teško.

zeka peka

pre 9 godina

@Gubitnici i Ukrajina i Rusija
Pa dobro ko onda izvleci profit iz svog tog konflikta i ko finansira dalji razvoj i produzenje tog konflikta?
Sta mislis? Ko stoji iza svega toga od pocetka.

pavle

pre 9 godina

@Prvo sto si rekao mozda je i tacno, jer ta nasa istorija je prilicno zamagljena, zna se zbog cega. A sto se Krima tice, prvi put u istoriji je postao ruski u 18. veku.
(nagradjanin, 29. avgust 2014 12:12)

Tacno "sto se Krima tice", ali Krim nije postao ruski (preuzet) od Ukrajinaca vec od Tatara. Ukrainci tada nisu ni postojali kao narod.
Kad vec citiras istoriju citiraj je do kraja ne samo deo koji ti odgovara.

nagradjanin

pre 9 godina

Kosovo je od pamtiveka srpsko, a Krim je pridodat Ukrajini za vreme Sovjetskog saveza. Sovjetskog Saveza vise nema.
(gradjanin, 29. avgust 2014 08:09)

Prvo sto si rekao mozda je i tacno, jer ta nasa istorija je prilicno zamagljena, zna se zbog cega. A sto se Krima tice, prvi put u istoriji je postao ruski u 18. veku.

Aleksandar

pre 9 godina

(Jos uranijuma za ove budale!, 28. avgust 2014 23:49)

Ja bih ti predlozio da uzmes da sisas taj uranijum da bi ti mozag toliko postao da mozes da shvatis koliko si jadno ljudsko bice.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Cinizam,sve ovo je vec vidjeno pred drugi svetski rat!Posle drugog svetskog rata u SFRJ u ratu u kome Srbija nije ucestvovala?

purgerman

pre 9 godina

Svi ti VELIKO RUSI tvrde da nema ruske vojske u Istocnoj Ukrajini.Ima u Hrvatskoj jedan muzicki hit koji pocinje refrenom ." Lazi,lazi,lazi me jer
ti lazes najbolje" ! To je upravo ono sto Putin i njegova kamarila pokusava
se opravdati za "invaziju" na drzavu Ukrajinu.UN i vjece sigurnosti sada zasjedaju i spremaju odgovor ,koji sigurno nece ici u korist Putina.Kina kao clanica vjeca sigurnosti vec je odavno najavila da se nece mjesati u spor i eventualne ratove koji bi mogli poceti protiv Putinove Rusije.Dali ce Putin ostati na celu RF je pitanje jer i 110 ruskih oligarha -multimiljardera su pogodjeni sankcijama protiv Rusije,njihova imovina je
zacementirana i maknuta sa svjetske gospodarske scene,a to je katastrofa za Rusiju i rusko gospodarstvo,jer Rusija nema sanse da sa danasnom privredom
nahrani svoj narod i ovisni su od medjunarodne trgovine i uvoza. Samo EU sa svujih 520 miliona ljudi mogu zatvoriti ruske granice i zaustaviti sve dotoke hrane za ruski narod . Za vrijeme Hruscova u eri hladnoga rata u Berlinu na punktu "Chek pont Charli" stajali su aleirti nasuprot ruskih tenkova a Hruscov je popustio i povukao ruske tenkove u kasarne. Bilo je to u vrijeme kad je Putin imao kao KGB-ovac i stolovao u DDR-u gradu Dresdenu.
USA i Obama nece nista vojno poduzimatzi protiv Putina dok i americki kongres ne dade svoj pristanak.Kako god izgleda situacija u Ukrajini je napetost,ali puno veca opasnost za svjetski mir je radikalni ISLAM,nehuman i brutalan.

ISKANDER

pre 9 godina

Sudeci po komentarima vecina je pro ruska.Nije vam bilo dosta 55 godina komunizma a da ne govorim o posledicama koje traju i do danas.
1967 rekoh zbogom tzv socijalizmu i nikad se ne osvrnuh i osetih tugu sto sam napustio "rodni kraj"

citizen of the USA
(Miodrag Kukrika, 29. avgust 2014 01:38)

Sto nam onda pametujete,vec ako ne zelite nikada da posetite kraj iz kojeg ste i visak Vam je zemlja iz koje vodite poreklo ?
Nek' vam je sa srecom i goodbye...

mlekadzija

pre 9 godina

Uprkos tuznim vestima o stradanju civila u Ukrajini ne mogu a da se ne nasmejem zbog komentara (prilicno brojnih) obozavatelja mirotvorne politike koju diljem sveta sprovode SAD i NATO...A g. ambasador nikako da shvati da je Ukrajina (ili bilo koja zemlja negde u svetu) americko dvoriste pa stoga SAD imaju puno Bogom dano pravo da brinu o njemu.

Bear Brown

pre 9 godina

"zvaničnik UN koji je rekao da širenje nasilja na jugoistoku Ukrajine predstavlja opasnu eskalaciju, ali da UN ne mogu potvrditi navode da Rusija šalje vojnike i tenkove.

Agencija Asošiejtid pres navodi da izjave iz NATO, ukrajinskog predsednika, separatista i SAD ne ostavljaju mesta sumnji da su pripadnici ruskih snaga prešli granicu u Ukrajini."

Ako ovako nastave zvaničnici UN, ne bi me čudilo da Ameri uskoro požele da sedište UN premeste u Asošiejtid pres. Oni su im se u vezi Ukrajine pokazali kao mnogo pouzdaniji servis.

Lenjinski prospekt

pre 9 godina

Telefonirali su mi iz Peterburga da se tamo i po više puta dnevno čuju sirene alarma pred bombardovanje. To je deo propagande, da se narod potpuno zaludi i prestraši, i podrži eskalaciju rata ("jer fašistički NATO nas već sada ugrožava, pa je bolje da mi prvi udarimo").
(goranko, 28. avgust 2014 17:19)

Kad pišeš ovakve izmišljotine, trebalo bi da imaš u vidu da ima dosta nas Srba koji živimo u tom gradu!

NekoIzMase

pre 9 godina

@ (defender, 29. avgust 2014 01:49)

Koliko gluposti na jednom mestu....
SB moćno telo? Moćno telo čije rezolucije članovi istog ne poštuju (bombardovanje SRJ, Rezolucija 1244, uništavanje Libije i sl.)
Telo u kojem glas imaju države koje nisu započinjale sukobe? Francuska, V. Britanija kolonizovali i izrabljivali šta su stigli, SAD ratuje po celom svetu, Kina masakrira svoj narod ...
Da, Rusija nikome nije pomagala a da nema interesa. A SAD i EU pomažu bez interesa? U kom svetu ti živiš?

Ajde ti u EU i NATO, ali lepo da iz svog džepa platiš sve troškove koje to nosi sa sobom.

tosa

pre 9 godina

Prvo, takozvana Medjunarodna zajednica je pojam koji se jako zloupotrebljava od strane zapada i USA. Ona moze podrazumevati stvarno i ceo svet a moze i samo USA, sve po potrebi. Dalje, NATO jeste fasisticka organizacija i treba je preventivno napasti jer ce u suprotnom oni napasti nas i to su nebrojeno puta dokazali do sada. Dalje, onaj komentar o jos uranijuma za ove budale je toliko ogavan da ga necu ni komentarisati dalje. Samo cu reci da onaj koji je to napisao ima neke ozbiljne probleme. I na kraju, komentar koji kaze da u UN sede drzave koje nikada nikoga nisu napale zaista zaprepascuje koliko odise nepoznavanjem cinjenica. Pa prvo USA je toliko zemalja protivpravno napala da je to prosto strasno. Eto toliko od mene. Dovidjenja.

rambovski

pre 9 godina

@ @Kaya_Divine Pa upravo zato sto je to Nato radio Srbiji i daje za pravo Rusiji da se mesa u Ukrajini. Srbija nista ne moze da uradi po pitanju kosova, ali nek bar Nato vidi da Kosovo nije "jedinstven slucaj" i da nemamo svi IQ manji od broja cipela.

Zamisljeni Citalac

pre 9 godina

Ovog Curkina vec po odavno ne fermaju ni kao lanjski sneg. I vrapci na grani znaju da je sve oko Krima i posle njega Rusija spremala odavno, i sprovodi u delo...jer nije u stanju da proguta tu knedlu ( odlaska Ukrajine iz njenih 100 godisnjih kandzi). Zato ste je vojno jaca od Ukr, a i pripretila je ostatki sveta raketama i nukl. bombom, Rusija to i moze da cini....ali ne i u nedogled. Sva je sreca sto je US daleko, pa direktno i nece biti ukljucen u vec definitivno dolazeci lokalni rat na Ukr terenima, a da je US blize...doslo bi do velikog konflikta. SSSR je kapitulirao iz ekonomskih razloga, posle detaljno i maestralno izvedenih sankcija koje su trajale oko 20-25 godina. Rusiji se sprema jos gore, jer su sada zavisniji od EU/US tehnologije, 6000+ Nemackih firmi tamo doprinosi veoma mnogo, i ako stanu...Rusi ce ispastati. Rusija je vec odavno opkoljena, i oruzani sukobi na njenoj granici ce ih jos vise zaplasiti i naostriti protiv zapada. Ali...oni, sa svojom tankom ekonomijom nece biti u stanju mnogo do postignu pod izolacijom koja im sledi. U sustini, Putin i nije imao drugu opciju pre 8 meseci nego da cini bas to sto cini. Da je sedeo skrstenih ruku doveo bi svoju flotu u delikatnu situaciju, Ukr bi ekonomski prilegla EU, a onda bi bilo jako tesko pregovarati i stititi ( ekonomske ) Ruske interese u Istocnoj Ukr.
Posle tog lokalnog sukoba, koji ce trajati, doci ce do kompromisa i Ukr ce zavrsiti kao neka vrsta slepog creva EU.

Gen. Žukov

pre 9 godina

Rusija se ponasa kao Nemacka pred drugi svetski rat; Aneksira teritorije, vrsi invazije a interesantno kako u se u Sbiji svi prave da to ne vide ili vide al' se prave ludi. Nisu nas izbombardovali koliko treba ocigledno, jos uvek mi ne razmisljamo glavom.
(Jos uranijuma za ove budale!, 28. avgust 2014 23:49)

Apsolutno si u pravu... Jedino što se ove dve situacije razlikuju u tome što su tada Nemce nalupali upravo ovi Rusi, koji su tada bili na drugoj strani, zar ne?

Krle

pre 9 godina

Ameri i NATO bi najradije oluju u Ukrajini ali Rusija im je krupan zalogaj oni su naucili da samaraju male Srbiju, Libiju, Vijetnam itd. Strasno koje su to kukavice i pokvarenjaci u celom svetu prave ratove i izigravaju policajca oni su zlo.

ko hoce - primetice

pre 9 godina

izadjes u grad sa mladjim bratom..u istom kafucu su i loklani dripci..pocnu da samaraju i vredjaju malog brata, ti se usprotivis oni te svi napadnu da si ti kriv za tucu i ubede celu kafanu kako je ustvari mali brat jako bezobrazan a veliki je nasilian..e ovu pricu kao iz filmova ja vidim i u ukrajni a vala isto je bilo i u hrvatskoj i bosni i na kosovu..sistem u stavrnosti se zove - izazovi reakciju..

dragan

pre 9 godina

@Jos uranijuma za ove budale!
Ti si ovde najveca budala, ako mislis da uranijum resava probleme, nije resio ni problem Kosova i ako smo mi mala zemlja a ne kada je u pitanju Rusija.

pera

pre 9 godina

@jos uranijum za ove budale" nisu nas izbombardovali koliko treba".

Budalo glupa. Tebe je neko izbombao direktno u mozak kad pricas takve gluposti.

Miko Please

pre 9 godina

(Jos uranijuma za ove budale!, 28. avgust 2014 23:49)

Covece niko se ne pravi lud, nas se jednostavno to ne tice! Mislis li da su Ukrajinci gubili zivce i dozivljavali traume dok su neke sile razbijale SFRJ ili bombardovale Srbiju. (Ja na pr znam da su donirali Hrvatima helikoptere). Svira mi se i za Rusiju i Ukrajnu, a najvise mi se svira za likove koji su prikriveni sadisti i prizeljkuju nam nova bombardovanja. Caos deckonja

jovan

pre 9 godina

Ovo je uspeh cokoladnih boksera a pad jednoga naroda..Pitam se ako je jedna drzava napravila gresku boreci se protiv velike sile u korist druge i rezultat je ispao gubitkom teritorije..Zar ukrajinci nisu dovoljno inteligentni da procjene sta ce se desiti ako se boris protiv nadmocnijeg komsije..Kad narod vodi bokseri,konobari i tajkuni u svoju korist koja ce biti natopljena necijem krvlju..Daleko je Amerika i Evropa, Rusija im je tu na pragu. Ode mladost u zemlju ni za sta.

Milan

pre 9 godina

Moram da vas ispravim, ko je pratio sednicu UN mogao je tacno da cuje sta je curkin reko.

Čurkin je rekao da želi da pošalje poruku Vašingtonu: "Prestanite da se mešate u unutrašnje stvari suverenih država".

Zapravo Curkin je pozvao Ameriku/zapad da prestane sa rusenjem vlada koje njima ne odgovaraju,kad to prestanu da rade tada ce celom svetu biti bolje.
ceo svet ce tad da odahne (rekao je Curkin)

pozdrav svima slobodnim ljudima,srecan dan i rad.
naravno ocekujem da komentar bude odobren.

marko_sthlm

pre 9 godina

..."dok je ruski ambasador Vitalij Čurkin poručio Vašingtonu da se ne meša u unutrašnje stvari suvernih država."

A šta to pa Rusija radi u Ukrajini ako ne mešanje u unutrašnje stvari suverenih država? !?!

Srdjanspb

pre 9 godina

Telefonirali su mi iz Peterburga da se tamo i po više puta dnevno čuju sirene alarma pred bombardovanje. To je deo propagande, da se narod potpuno zaludi i prestraši, i podrži eskalaciju rata ("jer fašistički NATO nas već sada ugrožava, pa je bolje da mi prvi udarimo").
(goranko, 28. avgust 2014 17:19)

pozdrav iz Sankt Peterburga.
Juce je bila proba sirena ovde, od 11.30 - 11.45. Tu vest su objavljivali na svim sredstvima informisanja nekoliko puta u toku dana do same probe.
Inace, to je ovde redovna procedura, dvaput godisnje proveravaju sredstva uzbune. Zivim ovde vec 10 godina pa znam.
Reci ces da je zastrasivanje naroda. Ne tako radi ozbiljna drzava.
Telefonirali ti iz Pitera, kazes :) dosli su turisticki? uplasili se? nisu primetili da niko ne obraca paznju na sirene?
Pozdrav iz SPb

Milan

pre 9 godina

(@Kaya_Divine, 28. avgust 2014 23:32)
Burke,tvoje tumacenje je malo nelogicno.

samo cu da dodam da Rusi ne pale ukrajinske crvke,ne ubijaju,ne proteruju Ukrajince itd.

Da li je sa krima proteran jedan Ukrajinac? Tatar? Jevrejin?...? Da jeste sigurno bi procitali na BBC/CNN, ali takvih slucajeva tamo nema.

Sto se tice Kosova, tamo je sitaucija skroz drugacija od Krima.

Setimo se pocetka

pre 9 godina

Da Amerika nije htela rat u Ukrajini, ne bi ga ni bilo. Setimo se kako je sve pocelo u Ukrajini i da je Amerika od prvog dana inspirator rata.

Nemo

pre 9 godina

Sta god da Rusi rade ne mogu se pribliziti kaubojima ni na puskomet po pitanju trpanja nosa u stvari koje ih se ne ticu. Ameri ce biti lideri u tome dok Zemlja postoji.

v stepanovic

pre 9 godina

Kriterijumi koje su SAD i NATO upotrebljavali da bi opravdali svoje vojne akcije u Iraku (dva puta) Jugoslaviji, Afganistanu, Libiji itd su vec odavno dostgnuti i prevaziceni u Ukrajini za Rusku punu vojnu intervenciju. Najveca greska Rusije je sto to nije odavno uradila.

Marko

pre 9 godina

Rusija radi isto što i Kina u korejskom ratu. Naoružava svoje pulene a kada počnu da gube, ubacuje svoje ljude bez oznaka da im pomognu. Pošto ide i zima eto nama remija uskoro.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"širenje nasilja na jugoistoku Ukrajine predstavlja opasnu eskalaciju"

Nasilje u Ukrajini su pokrenule SAD, EU i NATO i stalno ga povecavaju. Najpre je njihov novoinstalirani nelegalni rezim u Kijevu Rusima ukinuo osnovna prava na jezik i slicno, teroristao ljude po Ukrajini i izazvao strah i nezadovoljstvo koje je rezultiralo protestima i oruzanom pobunom. Umesto da Kijev prihvati primedbe i pocne razgovor on je poslao vojsku da ugusi pobunu i time sirio nasilje i izazivao eskalaciju.

Na osnovu cega se sada SAD nesto bune? Prirodno je, da Rusi pomazu svojima. Sa druge strane, Amerika nije imala nikakva prava da rusi legalni rezim u Ukrajini i sada bi trebalo da cuti a ne da napada Ruse!

Ovde je jedini problem u cinjenici da su Rusi jaci od svih dosadasnjih americkih protivnika i ne prihvataju da im se neko mesa u zivot. Sto pre Amerika to shvati, to bolje za nju. Ovoga puta nema pobede, nema profita, priblizava vam se kraj.

Miodrag Kukrika

pre 9 godina

Sudeci po komentarima vecina je pro ruska.Nije vam bilo dosta 55 godina komunizma a da ne govorim o posledicama koje traju i do danas.
1967 rekoh zbogom tzv socijalizmu i nikad se ne osvrnuh i osetih tugu sto sam napustio "rodni kraj"

citizen of the USA

Бојан Илић

pre 9 godina

"Svako od nas je poslao otvorenu, jedinstvnu poruku: 'Rusijo, zaustavi sukob'. Rusija ne sluša"

Патетика! :-)

Којих то "нас"?!
Нисте више битни, има "алтернативе"...! ;-)
Само трљај носине...

defender

pre 9 godina

..kao prvo, UN nije "americka izmisljotina" ili podvala XX veka vec vrlo mocan Savet u kom glavnu rec, naravno, imaju one drzave koje nisu zapocinjale sukobe, nisu ratovale sa "svojim" narodima, nisu drcne i ne inate se sa celim svetom..(kao npr. Srbija) a slucajno su i najmocnije drzave na planeti..
Sto se tice Rusije, zaista bi trebalo uvesti totalne sankcije i blokadu svega sto imaju a pogotovu onoga sto nemaju..Najveci licemeri danasnjice, Rusija, drzava koja nikada nikome nije pomagala bez razloga i koristi za sebe, zemlja propalih biznismena i kriminalaca, gde mafija vodi glavnu rec..Jadno..
Rusija ce vrlo brzo shvatiti da se od prirodnog gasa ne zivi, da se medjunarodna prava i granice suverenih drzava moraju postovati i da iznad Putina ima neko..
Srbija pod hitno u EU i NATO i ograditi se od sulude politike Rusije.

Zoran

pre 9 godina

Meni nisu jasni ni ovi sto podrzavaju otcepljenje dela Ukrajine ni ovi sto ne podrzavaju. Ovi prvi mi nisu jasni jer podrzavaju deo Ukrajine a ne podrzavaju Kosovo.

A ovi drugi mi nisu jasni jer podrzavaju otcepljenje Kosova, ali ne i dela Ukrajine. Dozvolicete da jedan deo naroda ne zeli da zivi sa onim drugim i zeli da se odvoji ili pripoji drugom naordu.

Глобтротер

pre 9 godina

Ја не могу да схватим да сваки коментар који каже нешто рационално, а да је против Руса, попије хиљаде минуса. Питам се какав је склоп српских мозгова?!

Да одмах демантујем да не мислим ништа лепо о Америци, првом светском силеџији, нити о Европи која још нема снаге да се одрекне проамеричке политике.

Али људи да ли сте свесни да смо ми Русима омиљени одмах ту иза Белоруса, Бугара, Казахстана, Немачке и још неких тридесетак земаља. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=06&dd=30&nav_id=727788

Памет у главу и треба да гледамо само свој интерес једном у животу.

mali radojica

pre 9 godina

Na pregovorima 1989.-1990. između NATO iSSSR-a o raspuštanju Varšavskog pakta je dogovoreno da se NATO neće širiti na istok ,kao i da bivše članice Varšavskog pakta ne ulaze u NATO.Raspao se SSSR i NATO je pored tada slabe Rusije bezobzirno krenuo na istok .NATO je stvoren kao odbrambeni savez koji garantuje solidarnu odbranu svakoj državi članici od vojne agresije . U koliko su ratova na teritoriji neke države članice NATO-a učestovali? U koliko ratova je NATO ili neke od država članica bio umešan ? NATO najpoznatije terorističko-kriminalno udruženje .Dabogda im valuta bio juan , rublja i rupija .

jole

pre 9 godina

Gledao sednicu saveta UN Naj primitivnijim ulicnim jezikom Oni koji su bombardovali u humanitarne svrhe I bez dokaza.Na njihovoj strain je bila Australija ciji je predstavnik sa Litvanijom I Luksemburgom koristio najprljaviji recnik opet bez dokaza.A Argentina Kina Cile Ruanda Kina svi su ignorisali lazi I rekli da mora da se Ukrainci sami dogovore.Dok ih je Curkin razbucao argumentum I logikom Ali ponizavajuce za Nato drzave.Oni ssu potpuno izgubili lep ukus I logiku.Jednostavno izazivaju smeh.Posto su njihovi finansirani Kijevski Ukrainci pretrpeli katastrofalne poraze I izgubili bitnu luku pokusavaju da ublaze ponizenje sa bezveznim optuzbama bez dokaza

gorca

pre 9 godina

nadam se da ce se Ukraina pozvati na povelju UN-a, da u slucaju agresije druge drzave ima pravo da dobije pomoc drugi drzava..
(uja, 28. avgust 2014 17:16)

A ja se nadam da cete im ti i tvoja zemlja prvi priteci u pomoc.

Страшно,страшно

pre 9 godina

Опет су Амери успели да заваде браћу зарад својих националних интереса. Страшно, страшно. И на једној и на другој страни гину браћа.

@Kaya_Divine

pre 9 godina

Rusija radi Ukrajini ono što je NATO radio Jugoslaviji s Kosovom.
Ako podržavate Rusiju, to je kao da pravdate gubitak Kosova.

Šta je Rusija učinila za Srbiju kada su nas bombardovali?
Ništa.

Treba da se strasti smire, i da se izbigne veliki rat.

Zoran

pre 9 godina

Jedan americki brigadni general, Niko Tak, je rekao da Kijev ne moze da dobije ovaj rat. Mislim Amerika ne moze da ga dobije. Jos jedan Obamina pogresna procena, verovatno.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Tu je opasno sto Rusija ,Kina ,Indija i Iran sad imaju velike vojne vezbe,ti ce parkirat tenkove u Briselu i Vasingtonu sve se plasim,to je gotovo,ko to moze zaustavit, uf uf izgleda da su nesto opasno izvukli,strava velika kod Obame, ja sam vika primirde se ,hahahahhaha.

Jos uranijuma za ove budale!

pre 9 godina

Rusija se ponasa kao Nemacka pred drugi svetski rat; Aneksira teritorije, vrsi invazije a interesantno kako u se u Sbiji svi prave da to ne vide ili vide al' se prave ludi. Nisu nas izbombardovali koliko treba ocigledno, jos uvek mi ne razmisljamo glavom.

kisa

pre 9 godina

Hitan sastanak sada kada Ukri gube naterenu i osipaju se. A gde je bio hitan sastanak kada su Ukri granatirali gradove svakodnevno ubijajuci civile , kada su hiljade i hiljade bezale iz opkoljenih gradova, kada su ziteljima gradova bili ukinuti osnovno; voda i struja?
Jedan od naj vecih americkih podvala XX veka je orgnizovanje institucije UN njeno ustolicavanje u Njujorku.

Mare,NS

pre 9 godina

UN,odavno vise ne postoje.Daleko mocnija organizacija je tkzv."Medjunarodna zajednica",koja jedina ima pravo da donosi odluke i "izrazava zabrinutost",kad joj nesto ne odgovara!
Jedino sto jos uvek ne znamo,ko ju je i kad osnovao,sa kojim ciljem i ko je cini???

goranko

pre 9 godina

"Ruski ambasador pri OEBS-u u Beču izjavio je danas da u Ukrajini "nema ruskih vojnika"."
U laži su kratke noge,ali zato osionost i cinizam nemaju granica.
Telefonirali su mi iz Peterburga da se tamo i po više puta dnevno čuju sirene alarma pred bombardovanje. To je deo propagande, da se narod potpuno zaludi i prestraši, i podrži eskalaciju rata ("jer fašistički NATO nas već sada ugrožava, pa je bolje da mi prvi udarimo").

kisa

pre 9 godina

Hitan sastanak sada kada Ukri gube naterenu i osipaju se. A gde je bio hitan sastanak kada su Ukri granatirali gradove svakodnevno ubijajuci civile , kada su hiljade i hiljade bezale iz opkoljenih gradova, kada su ziteljima gradova bili ukinuti osnovno; voda i struja?
Jedan od naj vecih americkih podvala XX veka je orgnizovanje institucije UN njeno ustolicavanje u Njujorku.

Mare,NS

pre 9 godina

UN,odavno vise ne postoje.Daleko mocnija organizacija je tkzv."Medjunarodna zajednica",koja jedina ima pravo da donosi odluke i "izrazava zabrinutost",kad joj nesto ne odgovara!
Jedino sto jos uvek ne znamo,ko ju je i kad osnovao,sa kojim ciljem i ko je cini???

Zoran

pre 9 godina

Jedan americki brigadni general, Niko Tak, je rekao da Kijev ne moze da dobije ovaj rat. Mislim Amerika ne moze da ga dobije. Jos jedan Obamina pogresna procena, verovatno.

Jos uranijuma za ove budale!

pre 9 godina

Rusija se ponasa kao Nemacka pred drugi svetski rat; Aneksira teritorije, vrsi invazije a interesantno kako u se u Sbiji svi prave da to ne vide ili vide al' se prave ludi. Nisu nas izbombardovali koliko treba ocigledno, jos uvek mi ne razmisljamo glavom.

@Kaya_Divine

pre 9 godina

Rusija radi Ukrajini ono što je NATO radio Jugoslaviji s Kosovom.
Ako podržavate Rusiju, to je kao da pravdate gubitak Kosova.

Šta je Rusija učinila za Srbiju kada su nas bombardovali?
Ništa.

Treba da se strasti smire, i da se izbigne veliki rat.

goranko

pre 9 godina

"Ruski ambasador pri OEBS-u u Beču izjavio je danas da u Ukrajini "nema ruskih vojnika"."
U laži su kratke noge,ali zato osionost i cinizam nemaju granica.
Telefonirali su mi iz Peterburga da se tamo i po više puta dnevno čuju sirene alarma pred bombardovanje. To je deo propagande, da se narod potpuno zaludi i prestraši, i podrži eskalaciju rata ("jer fašistički NATO nas već sada ugrožava, pa je bolje da mi prvi udarimo").

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Tu je opasno sto Rusija ,Kina ,Indija i Iran sad imaju velike vojne vezbe,ti ce parkirat tenkove u Briselu i Vasingtonu sve se plasim,to je gotovo,ko to moze zaustavit, uf uf izgleda da su nesto opasno izvukli,strava velika kod Obame, ja sam vika primirde se ,hahahahhaha.

gorca

pre 9 godina

nadam se da ce se Ukraina pozvati na povelju UN-a, da u slucaju agresije druge drzave ima pravo da dobije pomoc drugi drzava..
(uja, 28. avgust 2014 17:16)

A ja se nadam da cete im ti i tvoja zemlja prvi priteci u pomoc.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"širenje nasilja na jugoistoku Ukrajine predstavlja opasnu eskalaciju"

Nasilje u Ukrajini su pokrenule SAD, EU i NATO i stalno ga povecavaju. Najpre je njihov novoinstalirani nelegalni rezim u Kijevu Rusima ukinuo osnovna prava na jezik i slicno, teroristao ljude po Ukrajini i izazvao strah i nezadovoljstvo koje je rezultiralo protestima i oruzanom pobunom. Umesto da Kijev prihvati primedbe i pocne razgovor on je poslao vojsku da ugusi pobunu i time sirio nasilje i izazivao eskalaciju.

Na osnovu cega se sada SAD nesto bune? Prirodno je, da Rusi pomazu svojima. Sa druge strane, Amerika nije imala nikakva prava da rusi legalni rezim u Ukrajini i sada bi trebalo da cuti a ne da napada Ruse!

Ovde je jedini problem u cinjenici da su Rusi jaci od svih dosadasnjih americkih protivnika i ne prihvataju da im se neko mesa u zivot. Sto pre Amerika to shvati, to bolje za nju. Ovoga puta nema pobede, nema profita, priblizava vam se kraj.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Svako od nas je poslao otvorenu, jedinstvnu poruku: 'Rusijo, zaustavi sukob'. Rusija ne sluša"

Патетика! :-)

Којих то "нас"?!
Нисте више битни, има "алтернативе"...! ;-)
Само трљај носине...

ISKANDER

pre 9 godina

Sudeci po komentarima vecina je pro ruska.Nije vam bilo dosta 55 godina komunizma a da ne govorim o posledicama koje traju i do danas.
1967 rekoh zbogom tzv socijalizmu i nikad se ne osvrnuh i osetih tugu sto sam napustio "rodni kraj"

citizen of the USA
(Miodrag Kukrika, 29. avgust 2014 01:38)

Sto nam onda pametujete,vec ako ne zelite nikada da posetite kraj iz kojeg ste i visak Vam je zemlja iz koje vodite poreklo ?
Nek' vam je sa srecom i goodbye...

Lenjinski prospekt

pre 9 godina

Telefonirali su mi iz Peterburga da se tamo i po više puta dnevno čuju sirene alarma pred bombardovanje. To je deo propagande, da se narod potpuno zaludi i prestraši, i podrži eskalaciju rata ("jer fašistički NATO nas već sada ugrožava, pa je bolje da mi prvi udarimo").
(goranko, 28. avgust 2014 17:19)

Kad pišeš ovakve izmišljotine, trebalo bi da imaš u vidu da ima dosta nas Srba koji živimo u tom gradu!

mali radojica

pre 9 godina

Na pregovorima 1989.-1990. između NATO iSSSR-a o raspuštanju Varšavskog pakta je dogovoreno da se NATO neće širiti na istok ,kao i da bivše članice Varšavskog pakta ne ulaze u NATO.Raspao se SSSR i NATO je pored tada slabe Rusije bezobzirno krenuo na istok .NATO je stvoren kao odbrambeni savez koji garantuje solidarnu odbranu svakoj državi članici od vojne agresije . U koliko su ratova na teritoriji neke države članice NATO-a učestovali? U koliko ratova je NATO ili neke od država članica bio umešan ? NATO najpoznatije terorističko-kriminalno udruženje .Dabogda im valuta bio juan , rublja i rupija .

v stepanovic

pre 9 godina

Kriterijumi koje su SAD i NATO upotrebljavali da bi opravdali svoje vojne akcije u Iraku (dva puta) Jugoslaviji, Afganistanu, Libiji itd su vec odavno dostgnuti i prevaziceni u Ukrajini za Rusku punu vojnu intervenciju. Najveca greska Rusije je sto to nije odavno uradila.

pera

pre 9 godina

@jos uranijum za ove budale" nisu nas izbombardovali koliko treba".

Budalo glupa. Tebe je neko izbombao direktno u mozak kad pricas takve gluposti.

jole

pre 9 godina

Gledao sednicu saveta UN Naj primitivnijim ulicnim jezikom Oni koji su bombardovali u humanitarne svrhe I bez dokaza.Na njihovoj strain je bila Australija ciji je predstavnik sa Litvanijom I Luksemburgom koristio najprljaviji recnik opet bez dokaza.A Argentina Kina Cile Ruanda Kina svi su ignorisali lazi I rekli da mora da se Ukrainci sami dogovore.Dok ih je Curkin razbucao argumentum I logikom Ali ponizavajuce za Nato drzave.Oni ssu potpuno izgubili lep ukus I logiku.Jednostavno izazivaju smeh.Posto su njihovi finansirani Kijevski Ukrainci pretrpeli katastrofalne poraze I izgubili bitnu luku pokusavaju da ublaze ponizenje sa bezveznim optuzbama bez dokaza

Aleksandar

pre 9 godina

(Jos uranijuma za ove budale!, 28. avgust 2014 23:49)

Ja bih ti predlozio da uzmes da sisas taj uranijum da bi ti mozag toliko postao da mozes da shvatis koliko si jadno ljudsko bice.

Nemo

pre 9 godina

Sta god da Rusi rade ne mogu se pribliziti kaubojima ni na puskomet po pitanju trpanja nosa u stvari koje ih se ne ticu. Ameri ce biti lideri u tome dok Zemlja postoji.

Milan

pre 9 godina

Moram da vas ispravim, ko je pratio sednicu UN mogao je tacno da cuje sta je curkin reko.

Čurkin je rekao da želi da pošalje poruku Vašingtonu: "Prestanite da se mešate u unutrašnje stvari suverenih država".

Zapravo Curkin je pozvao Ameriku/zapad da prestane sa rusenjem vlada koje njima ne odgovaraju,kad to prestanu da rade tada ce celom svetu biti bolje.
ceo svet ce tad da odahne (rekao je Curkin)

pozdrav svima slobodnim ljudima,srecan dan i rad.
naravno ocekujem da komentar bude odobren.

NekoIzMase

pre 9 godina

@ (defender, 29. avgust 2014 01:49)

Koliko gluposti na jednom mestu....
SB moćno telo? Moćno telo čije rezolucije članovi istog ne poštuju (bombardovanje SRJ, Rezolucija 1244, uništavanje Libije i sl.)
Telo u kojem glas imaju države koje nisu započinjale sukobe? Francuska, V. Britanija kolonizovali i izrabljivali šta su stigli, SAD ratuje po celom svetu, Kina masakrira svoj narod ...
Da, Rusija nikome nije pomagala a da nema interesa. A SAD i EU pomažu bez interesa? U kom svetu ti živiš?

Ajde ti u EU i NATO, ali lepo da iz svog džepa platiš sve troškove koje to nosi sa sobom.

Krle

pre 9 godina

Ameri i NATO bi najradije oluju u Ukrajini ali Rusija im je krupan zalogaj oni su naucili da samaraju male Srbiju, Libiju, Vijetnam itd. Strasno koje su to kukavice i pokvarenjaci u celom svetu prave ratove i izigravaju policajca oni su zlo.

tosa

pre 9 godina

Prvo, takozvana Medjunarodna zajednica je pojam koji se jako zloupotrebljava od strane zapada i USA. Ona moze podrazumevati stvarno i ceo svet a moze i samo USA, sve po potrebi. Dalje, NATO jeste fasisticka organizacija i treba je preventivno napasti jer ce u suprotnom oni napasti nas i to su nebrojeno puta dokazali do sada. Dalje, onaj komentar o jos uranijuma za ove budale je toliko ogavan da ga necu ni komentarisati dalje. Samo cu reci da onaj koji je to napisao ima neke ozbiljne probleme. I na kraju, komentar koji kaze da u UN sede drzave koje nikada nikoga nisu napale zaista zaprepascuje koliko odise nepoznavanjem cinjenica. Pa prvo USA je toliko zemalja protivpravno napala da je to prosto strasno. Eto toliko od mene. Dovidjenja.

Milan

pre 9 godina

(@Kaya_Divine, 28. avgust 2014 23:32)
Burke,tvoje tumacenje je malo nelogicno.

samo cu da dodam da Rusi ne pale ukrajinske crvke,ne ubijaju,ne proteruju Ukrajince itd.

Da li je sa krima proteran jedan Ukrajinac? Tatar? Jevrejin?...? Da jeste sigurno bi procitali na BBC/CNN, ali takvih slucajeva tamo nema.

Sto se tice Kosova, tamo je sitaucija skroz drugacija od Krima.

mlekadzija

pre 9 godina

Uprkos tuznim vestima o stradanju civila u Ukrajini ne mogu a da se ne nasmejem zbog komentara (prilicno brojnih) obozavatelja mirotvorne politike koju diljem sveta sprovode SAD i NATO...A g. ambasador nikako da shvati da je Ukrajina (ili bilo koja zemlja negde u svetu) americko dvoriste pa stoga SAD imaju puno Bogom dano pravo da brinu o njemu.

dragan

pre 9 godina

@Jos uranijuma za ove budale!
Ti si ovde najveca budala, ako mislis da uranijum resava probleme, nije resio ni problem Kosova i ako smo mi mala zemlja a ne kada je u pitanju Rusija.

Bear Brown

pre 9 godina

"zvaničnik UN koji je rekao da širenje nasilja na jugoistoku Ukrajine predstavlja opasnu eskalaciju, ali da UN ne mogu potvrditi navode da Rusija šalje vojnike i tenkove.

Agencija Asošiejtid pres navodi da izjave iz NATO, ukrajinskog predsednika, separatista i SAD ne ostavljaju mesta sumnji da su pripadnici ruskih snaga prešli granicu u Ukrajini."

Ako ovako nastave zvaničnici UN, ne bi me čudilo da Ameri uskoro požele da sedište UN premeste u Asošiejtid pres. Oni su im se u vezi Ukrajine pokazali kao mnogo pouzdaniji servis.

Srdjanspb

pre 9 godina

Telefonirali su mi iz Peterburga da se tamo i po više puta dnevno čuju sirene alarma pred bombardovanje. To je deo propagande, da se narod potpuno zaludi i prestraši, i podrži eskalaciju rata ("jer fašistički NATO nas već sada ugrožava, pa je bolje da mi prvi udarimo").
(goranko, 28. avgust 2014 17:19)

pozdrav iz Sankt Peterburga.
Juce je bila proba sirena ovde, od 11.30 - 11.45. Tu vest su objavljivali na svim sredstvima informisanja nekoliko puta u toku dana do same probe.
Inace, to je ovde redovna procedura, dvaput godisnje proveravaju sredstva uzbune. Zivim ovde vec 10 godina pa znam.
Reci ces da je zastrasivanje naroda. Ne tako radi ozbiljna drzava.
Telefonirali ti iz Pitera, kazes :) dosli su turisticki? uplasili se? nisu primetili da niko ne obraca paznju na sirene?
Pozdrav iz SPb

Gen. Žukov

pre 9 godina

Rusija se ponasa kao Nemacka pred drugi svetski rat; Aneksira teritorije, vrsi invazije a interesantno kako u se u Sbiji svi prave da to ne vide ili vide al' se prave ludi. Nisu nas izbombardovali koliko treba ocigledno, jos uvek mi ne razmisljamo glavom.
(Jos uranijuma za ove budale!, 28. avgust 2014 23:49)

Apsolutno si u pravu... Jedino što se ove dve situacije razlikuju u tome što su tada Nemce nalupali upravo ovi Rusi, koji su tada bili na drugoj strani, zar ne?

rambovski

pre 9 godina

@ @Kaya_Divine Pa upravo zato sto je to Nato radio Srbiji i daje za pravo Rusiji da se mesa u Ukrajini. Srbija nista ne moze da uradi po pitanju kosova, ali nek bar Nato vidi da Kosovo nije "jedinstven slucaj" i da nemamo svi IQ manji od broja cipela.

Setimo se pocetka

pre 9 godina

Da Amerika nije htela rat u Ukrajini, ne bi ga ni bilo. Setimo se kako je sve pocelo u Ukrajini i da je Amerika od prvog dana inspirator rata.

defender

pre 9 godina

..kao prvo, UN nije "americka izmisljotina" ili podvala XX veka vec vrlo mocan Savet u kom glavnu rec, naravno, imaju one drzave koje nisu zapocinjale sukobe, nisu ratovale sa "svojim" narodima, nisu drcne i ne inate se sa celim svetom..(kao npr. Srbija) a slucajno su i najmocnije drzave na planeti..
Sto se tice Rusije, zaista bi trebalo uvesti totalne sankcije i blokadu svega sto imaju a pogotovu onoga sto nemaju..Najveci licemeri danasnjice, Rusija, drzava koja nikada nikome nije pomagala bez razloga i koristi za sebe, zemlja propalih biznismena i kriminalaca, gde mafija vodi glavnu rec..Jadno..
Rusija ce vrlo brzo shvatiti da se od prirodnog gasa ne zivi, da se medjunarodna prava i granice suverenih drzava moraju postovati i da iznad Putina ima neko..
Srbija pod hitno u EU i NATO i ograditi se od sulude politike Rusije.

ko hoce - primetice

pre 9 godina

izadjes u grad sa mladjim bratom..u istom kafucu su i loklani dripci..pocnu da samaraju i vredjaju malog brata, ti se usprotivis oni te svi napadnu da si ti kriv za tucu i ubede celu kafanu kako je ustvari mali brat jako bezobrazan a veliki je nasilian..e ovu pricu kao iz filmova ja vidim i u ukrajni a vala isto je bilo i u hrvatskoj i bosni i na kosovu..sistem u stavrnosti se zove - izazovi reakciju..

Страшно,страшно

pre 9 godina

Опет су Амери успели да заваде браћу зарад својих националних интереса. Страшно, страшно. И на једној и на другој страни гину браћа.

Глобтротер

pre 9 godina

Ја не могу да схватим да сваки коментар који каже нешто рационално, а да је против Руса, попије хиљаде минуса. Питам се какав је склоп српских мозгова?!

Да одмах демантујем да не мислим ништа лепо о Америци, првом светском силеџији, нити о Европи која још нема снаге да се одрекне проамеричке политике.

Али људи да ли сте свесни да смо ми Русима омиљени одмах ту иза Белоруса, Бугара, Казахстана, Немачке и још неких тридесетак земаља. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=06&dd=30&nav_id=727788

Памет у главу и треба да гледамо само свој интерес једном у животу.

jovan

pre 9 godina

Ovo je uspeh cokoladnih boksera a pad jednoga naroda..Pitam se ako je jedna drzava napravila gresku boreci se protiv velike sile u korist druge i rezultat je ispao gubitkom teritorije..Zar ukrajinci nisu dovoljno inteligentni da procjene sta ce se desiti ako se boris protiv nadmocnijeg komsije..Kad narod vodi bokseri,konobari i tajkuni u svoju korist koja ce biti natopljena necijem krvlju..Daleko je Amerika i Evropa, Rusija im je tu na pragu. Ode mladost u zemlju ni za sta.

Zoran

pre 9 godina

Meni nisu jasni ni ovi sto podrzavaju otcepljenje dela Ukrajine ni ovi sto ne podrzavaju. Ovi prvi mi nisu jasni jer podrzavaju deo Ukrajine a ne podrzavaju Kosovo.

A ovi drugi mi nisu jasni jer podrzavaju otcepljenje Kosova, ali ne i dela Ukrajine. Dozvolicete da jedan deo naroda ne zeli da zivi sa onim drugim i zeli da se odvoji ili pripoji drugom naordu.

Miko Please

pre 9 godina

(Jos uranijuma za ove budale!, 28. avgust 2014 23:49)

Covece niko se ne pravi lud, nas se jednostavno to ne tice! Mislis li da su Ukrajinci gubili zivce i dozivljavali traume dok su neke sile razbijale SFRJ ili bombardovale Srbiju. (Ja na pr znam da su donirali Hrvatima helikoptere). Svira mi se i za Rusiju i Ukrajnu, a najvise mi se svira za likove koji su prikriveni sadisti i prizeljkuju nam nova bombardovanja. Caos deckonja

pavle

pre 9 godina

@Prvo sto si rekao mozda je i tacno, jer ta nasa istorija je prilicno zamagljena, zna se zbog cega. A sto se Krima tice, prvi put u istoriji je postao ruski u 18. veku.
(nagradjanin, 29. avgust 2014 12:12)

Tacno "sto se Krima tice", ali Krim nije postao ruski (preuzet) od Ukrajinaca vec od Tatara. Ukrainci tada nisu ni postojali kao narod.
Kad vec citiras istoriju citiraj je do kraja ne samo deo koji ti odgovara.

purgerman

pre 9 godina

Svi ti VELIKO RUSI tvrde da nema ruske vojske u Istocnoj Ukrajini.Ima u Hrvatskoj jedan muzicki hit koji pocinje refrenom ." Lazi,lazi,lazi me jer
ti lazes najbolje" ! To je upravo ono sto Putin i njegova kamarila pokusava
se opravdati za "invaziju" na drzavu Ukrajinu.UN i vjece sigurnosti sada zasjedaju i spremaju odgovor ,koji sigurno nece ici u korist Putina.Kina kao clanica vjeca sigurnosti vec je odavno najavila da se nece mjesati u spor i eventualne ratove koji bi mogli poceti protiv Putinove Rusije.Dali ce Putin ostati na celu RF je pitanje jer i 110 ruskih oligarha -multimiljardera su pogodjeni sankcijama protiv Rusije,njihova imovina je
zacementirana i maknuta sa svjetske gospodarske scene,a to je katastrofa za Rusiju i rusko gospodarstvo,jer Rusija nema sanse da sa danasnom privredom
nahrani svoj narod i ovisni su od medjunarodne trgovine i uvoza. Samo EU sa svujih 520 miliona ljudi mogu zatvoriti ruske granice i zaustaviti sve dotoke hrane za ruski narod . Za vrijeme Hruscova u eri hladnoga rata u Berlinu na punktu "Chek pont Charli" stajali su aleirti nasuprot ruskih tenkova a Hruscov je popustio i povukao ruske tenkove u kasarne. Bilo je to u vrijeme kad je Putin imao kao KGB-ovac i stolovao u DDR-u gradu Dresdenu.
USA i Obama nece nista vojno poduzimatzi protiv Putina dok i americki kongres ne dade svoj pristanak.Kako god izgleda situacija u Ukrajini je napetost,ali puno veca opasnost za svjetski mir je radikalni ISLAM,nehuman i brutalan.

Miodrag Kukrika

pre 9 godina

Sudeci po komentarima vecina je pro ruska.Nije vam bilo dosta 55 godina komunizma a da ne govorim o posledicama koje traju i do danas.
1967 rekoh zbogom tzv socijalizmu i nikad se ne osvrnuh i osetih tugu sto sam napustio "rodni kraj"

citizen of the USA

marko_sthlm

pre 9 godina

..."dok je ruski ambasador Vitalij Čurkin poručio Vašingtonu da se ne meša u unutrašnje stvari suvernih država."

A šta to pa Rusija radi u Ukrajini ako ne mešanje u unutrašnje stvari suverenih država? !?!

Marko

pre 9 godina

Rusija radi isto što i Kina u korejskom ratu. Naoružava svoje pulene a kada počnu da gube, ubacuje svoje ljude bez oznaka da im pomognu. Pošto ide i zima eto nama remija uskoro.

Zamisljeni Citalac

pre 9 godina

Ovog Curkina vec po odavno ne fermaju ni kao lanjski sneg. I vrapci na grani znaju da je sve oko Krima i posle njega Rusija spremala odavno, i sprovodi u delo...jer nije u stanju da proguta tu knedlu ( odlaska Ukrajine iz njenih 100 godisnjih kandzi). Zato ste je vojno jaca od Ukr, a i pripretila je ostatki sveta raketama i nukl. bombom, Rusija to i moze da cini....ali ne i u nedogled. Sva je sreca sto je US daleko, pa direktno i nece biti ukljucen u vec definitivno dolazeci lokalni rat na Ukr terenima, a da je US blize...doslo bi do velikog konflikta. SSSR je kapitulirao iz ekonomskih razloga, posle detaljno i maestralno izvedenih sankcija koje su trajale oko 20-25 godina. Rusiji se sprema jos gore, jer su sada zavisniji od EU/US tehnologije, 6000+ Nemackih firmi tamo doprinosi veoma mnogo, i ako stanu...Rusi ce ispastati. Rusija je vec odavno opkoljena, i oruzani sukobi na njenoj granici ce ih jos vise zaplasiti i naostriti protiv zapada. Ali...oni, sa svojom tankom ekonomijom nece biti u stanju mnogo do postignu pod izolacijom koja im sledi. U sustini, Putin i nije imao drugu opciju pre 8 meseci nego da cini bas to sto cini. Da je sedeo skrstenih ruku doveo bi svoju flotu u delikatnu situaciju, Ukr bi ekonomski prilegla EU, a onda bi bilo jako tesko pregovarati i stititi ( ekonomske ) Ruske interese u Istocnoj Ukr.
Posle tog lokalnog sukoba, koji ce trajati, doci ce do kompromisa i Ukr ce zavrsiti kao neka vrsta slepog creva EU.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Cinizam,sve ovo je vec vidjeno pred drugi svetski rat!Posle drugog svetskog rata u SFRJ u ratu u kome Srbija nije ucestvovala?

nagradjanin

pre 9 godina

Kosovo je od pamtiveka srpsko, a Krim je pridodat Ukrajini za vreme Sovjetskog saveza. Sovjetskog Saveza vise nema.
(gradjanin, 29. avgust 2014 08:09)

Prvo sto si rekao mozda je i tacno, jer ta nasa istorija je prilicno zamagljena, zna se zbog cega. A sto se Krima tice, prvi put u istoriji je postao ruski u 18. veku.

zeka peka

pre 9 godina

@Gubitnici i Ukrajina i Rusija
Pa dobro ko onda izvleci profit iz svog tog konflikta i ko finansira dalji razvoj i produzenje tog konflikta?
Sta mislis? Ko stoji iza svega toga od pocetka.

Gubitnici i Ukrajina i Rusija

pre 9 godina

Rusija će topovima i tenkovima razoriti Ukrajinu, USA će sankcijama Rusiju uništiti još i više. Rezime: dvije najveće Slavenske države biti će teško razorene. I Ukrajina i Rusija s nikakvim natalitetom biti će u budućnosti lake mete Kini koja će prva krenuti na Sibir i to još za naših života, dao bog da tako ne bude ali teško.

Jos uranijuma za ove budale!

pre 9 godina

Rusija se ponasa kao Nemacka pred drugi svetski rat; Aneksira teritorije, vrsi invazije a interesantno kako u se u Sbiji svi prave da to ne vide ili vide al' se prave ludi. Nisu nas izbombardovali koliko treba ocigledno, jos uvek mi ne razmisljamo glavom.

goranko

pre 9 godina

"Ruski ambasador pri OEBS-u u Beču izjavio je danas da u Ukrajini "nema ruskih vojnika"."
U laži su kratke noge,ali zato osionost i cinizam nemaju granica.
Telefonirali su mi iz Peterburga da se tamo i po više puta dnevno čuju sirene alarma pred bombardovanje. To je deo propagande, da se narod potpuno zaludi i prestraši, i podrži eskalaciju rata ("jer fašistički NATO nas već sada ugrožava, pa je bolje da mi prvi udarimo").

@Kaya_Divine

pre 9 godina

Rusija radi Ukrajini ono što je NATO radio Jugoslaviji s Kosovom.
Ako podržavate Rusiju, to je kao da pravdate gubitak Kosova.

Šta je Rusija učinila za Srbiju kada su nas bombardovali?
Ništa.

Treba da se strasti smire, i da se izbigne veliki rat.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Tu je opasno sto Rusija ,Kina ,Indija i Iran sad imaju velike vojne vezbe,ti ce parkirat tenkove u Briselu i Vasingtonu sve se plasim,to je gotovo,ko to moze zaustavit, uf uf izgleda da su nesto opasno izvukli,strava velika kod Obame, ja sam vika primirde se ,hahahahhaha.

defender

pre 9 godina

..kao prvo, UN nije "americka izmisljotina" ili podvala XX veka vec vrlo mocan Savet u kom glavnu rec, naravno, imaju one drzave koje nisu zapocinjale sukobe, nisu ratovale sa "svojim" narodima, nisu drcne i ne inate se sa celim svetom..(kao npr. Srbija) a slucajno su i najmocnije drzave na planeti..
Sto se tice Rusije, zaista bi trebalo uvesti totalne sankcije i blokadu svega sto imaju a pogotovu onoga sto nemaju..Najveci licemeri danasnjice, Rusija, drzava koja nikada nikome nije pomagala bez razloga i koristi za sebe, zemlja propalih biznismena i kriminalaca, gde mafija vodi glavnu rec..Jadno..
Rusija ce vrlo brzo shvatiti da se od prirodnog gasa ne zivi, da se medjunarodna prava i granice suverenih drzava moraju postovati i da iznad Putina ima neko..
Srbija pod hitno u EU i NATO i ograditi se od sulude politike Rusije.

kisa

pre 9 godina

Hitan sastanak sada kada Ukri gube naterenu i osipaju se. A gde je bio hitan sastanak kada su Ukri granatirali gradove svakodnevno ubijajuci civile , kada su hiljade i hiljade bezale iz opkoljenih gradova, kada su ziteljima gradova bili ukinuti osnovno; voda i struja?
Jedan od naj vecih americkih podvala XX veka je orgnizovanje institucije UN njeno ustolicavanje u Njujorku.

Zoran

pre 9 godina

Jedan americki brigadni general, Niko Tak, je rekao da Kijev ne moze da dobije ovaj rat. Mislim Amerika ne moze da ga dobije. Jos jedan Obamina pogresna procena, verovatno.

Глобтротер

pre 9 godina

Ја не могу да схватим да сваки коментар који каже нешто рационално, а да је против Руса, попије хиљаде минуса. Питам се какав је склоп српских мозгова?!

Да одмах демантујем да не мислим ништа лепо о Америци, првом светском силеџији, нити о Европи која још нема снаге да се одрекне проамеричке политике.

Али људи да ли сте свесни да смо ми Русима омиљени одмах ту иза Белоруса, Бугара, Казахстана, Немачке и још неких тридесетак земаља. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=06&dd=30&nav_id=727788

Памет у главу и треба да гледамо само свој интерес једном у животу.

Mare,NS

pre 9 godina

UN,odavno vise ne postoje.Daleko mocnija organizacija je tkzv."Medjunarodna zajednica",koja jedina ima pravo da donosi odluke i "izrazava zabrinutost",kad joj nesto ne odgovara!
Jedino sto jos uvek ne znamo,ko ju je i kad osnovao,sa kojim ciljem i ko je cini???

purgerman

pre 9 godina

Svi ti VELIKO RUSI tvrde da nema ruske vojske u Istocnoj Ukrajini.Ima u Hrvatskoj jedan muzicki hit koji pocinje refrenom ." Lazi,lazi,lazi me jer
ti lazes najbolje" ! To je upravo ono sto Putin i njegova kamarila pokusava
se opravdati za "invaziju" na drzavu Ukrajinu.UN i vjece sigurnosti sada zasjedaju i spremaju odgovor ,koji sigurno nece ici u korist Putina.Kina kao clanica vjeca sigurnosti vec je odavno najavila da se nece mjesati u spor i eventualne ratove koji bi mogli poceti protiv Putinove Rusije.Dali ce Putin ostati na celu RF je pitanje jer i 110 ruskih oligarha -multimiljardera su pogodjeni sankcijama protiv Rusije,njihova imovina je
zacementirana i maknuta sa svjetske gospodarske scene,a to je katastrofa za Rusiju i rusko gospodarstvo,jer Rusija nema sanse da sa danasnom privredom
nahrani svoj narod i ovisni su od medjunarodne trgovine i uvoza. Samo EU sa svujih 520 miliona ljudi mogu zatvoriti ruske granice i zaustaviti sve dotoke hrane za ruski narod . Za vrijeme Hruscova u eri hladnoga rata u Berlinu na punktu "Chek pont Charli" stajali su aleirti nasuprot ruskih tenkova a Hruscov je popustio i povukao ruske tenkove u kasarne. Bilo je to u vrijeme kad je Putin imao kao KGB-ovac i stolovao u DDR-u gradu Dresdenu.
USA i Obama nece nista vojno poduzimatzi protiv Putina dok i americki kongres ne dade svoj pristanak.Kako god izgleda situacija u Ukrajini je napetost,ali puno veca opasnost za svjetski mir je radikalni ISLAM,nehuman i brutalan.

Miodrag Kukrika

pre 9 godina

Sudeci po komentarima vecina je pro ruska.Nije vam bilo dosta 55 godina komunizma a da ne govorim o posledicama koje traju i do danas.
1967 rekoh zbogom tzv socijalizmu i nikad se ne osvrnuh i osetih tugu sto sam napustio "rodni kraj"

citizen of the USA

Zamisljeni Citalac

pre 9 godina

Ovog Curkina vec po odavno ne fermaju ni kao lanjski sneg. I vrapci na grani znaju da je sve oko Krima i posle njega Rusija spremala odavno, i sprovodi u delo...jer nije u stanju da proguta tu knedlu ( odlaska Ukrajine iz njenih 100 godisnjih kandzi). Zato ste je vojno jaca od Ukr, a i pripretila je ostatki sveta raketama i nukl. bombom, Rusija to i moze da cini....ali ne i u nedogled. Sva je sreca sto je US daleko, pa direktno i nece biti ukljucen u vec definitivno dolazeci lokalni rat na Ukr terenima, a da je US blize...doslo bi do velikog konflikta. SSSR je kapitulirao iz ekonomskih razloga, posle detaljno i maestralno izvedenih sankcija koje su trajale oko 20-25 godina. Rusiji se sprema jos gore, jer su sada zavisniji od EU/US tehnologije, 6000+ Nemackih firmi tamo doprinosi veoma mnogo, i ako stanu...Rusi ce ispastati. Rusija je vec odavno opkoljena, i oruzani sukobi na njenoj granici ce ih jos vise zaplasiti i naostriti protiv zapada. Ali...oni, sa svojom tankom ekonomijom nece biti u stanju mnogo do postignu pod izolacijom koja im sledi. U sustini, Putin i nije imao drugu opciju pre 8 meseci nego da cini bas to sto cini. Da je sedeo skrstenih ruku doveo bi svoju flotu u delikatnu situaciju, Ukr bi ekonomski prilegla EU, a onda bi bilo jako tesko pregovarati i stititi ( ekonomske ) Ruske interese u Istocnoj Ukr.
Posle tog lokalnog sukoba, koji ce trajati, doci ce do kompromisa i Ukr ce zavrsiti kao neka vrsta slepog creva EU.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Cinizam,sve ovo je vec vidjeno pred drugi svetski rat!Posle drugog svetskog rata u SFRJ u ratu u kome Srbija nije ucestvovala?

marko_sthlm

pre 9 godina

..."dok je ruski ambasador Vitalij Čurkin poručio Vašingtonu da se ne meša u unutrašnje stvari suvernih država."

A šta to pa Rusija radi u Ukrajini ako ne mešanje u unutrašnje stvari suverenih država? !?!

Marko

pre 9 godina

Rusija radi isto što i Kina u korejskom ratu. Naoružava svoje pulene a kada počnu da gube, ubacuje svoje ljude bez oznaka da im pomognu. Pošto ide i zima eto nama remija uskoro.

ISKANDER

pre 9 godina

Sudeci po komentarima vecina je pro ruska.Nije vam bilo dosta 55 godina komunizma a da ne govorim o posledicama koje traju i do danas.
1967 rekoh zbogom tzv socijalizmu i nikad se ne osvrnuh i osetih tugu sto sam napustio "rodni kraj"

citizen of the USA
(Miodrag Kukrika, 29. avgust 2014 01:38)

Sto nam onda pametujete,vec ako ne zelite nikada da posetite kraj iz kojeg ste i visak Vam je zemlja iz koje vodite poreklo ?
Nek' vam je sa srecom i goodbye...

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"širenje nasilja na jugoistoku Ukrajine predstavlja opasnu eskalaciju"

Nasilje u Ukrajini su pokrenule SAD, EU i NATO i stalno ga povecavaju. Najpre je njihov novoinstalirani nelegalni rezim u Kijevu Rusima ukinuo osnovna prava na jezik i slicno, teroristao ljude po Ukrajini i izazvao strah i nezadovoljstvo koje je rezultiralo protestima i oruzanom pobunom. Umesto da Kijev prihvati primedbe i pocne razgovor on je poslao vojsku da ugusi pobunu i time sirio nasilje i izazivao eskalaciju.

Na osnovu cega se sada SAD nesto bune? Prirodno je, da Rusi pomazu svojima. Sa druge strane, Amerika nije imala nikakva prava da rusi legalni rezim u Ukrajini i sada bi trebalo da cuti a ne da napada Ruse!

Ovde je jedini problem u cinjenici da su Rusi jaci od svih dosadasnjih americkih protivnika i ne prihvataju da im se neko mesa u zivot. Sto pre Amerika to shvati, to bolje za nju. Ovoga puta nema pobede, nema profita, priblizava vam se kraj.

mali radojica

pre 9 godina

Na pregovorima 1989.-1990. između NATO iSSSR-a o raspuštanju Varšavskog pakta je dogovoreno da se NATO neće širiti na istok ,kao i da bivše članice Varšavskog pakta ne ulaze u NATO.Raspao se SSSR i NATO je pored tada slabe Rusije bezobzirno krenuo na istok .NATO je stvoren kao odbrambeni savez koji garantuje solidarnu odbranu svakoj državi članici od vojne agresije . U koliko su ratova na teritoriji neke države članice NATO-a učestovali? U koliko ratova je NATO ili neke od država članica bio umešan ? NATO najpoznatije terorističko-kriminalno udruženje .Dabogda im valuta bio juan , rublja i rupija .

jole

pre 9 godina

Gledao sednicu saveta UN Naj primitivnijim ulicnim jezikom Oni koji su bombardovali u humanitarne svrhe I bez dokaza.Na njihovoj strain je bila Australija ciji je predstavnik sa Litvanijom I Luksemburgom koristio najprljaviji recnik opet bez dokaza.A Argentina Kina Cile Ruanda Kina svi su ignorisali lazi I rekli da mora da se Ukrainci sami dogovore.Dok ih je Curkin razbucao argumentum I logikom Ali ponizavajuce za Nato drzave.Oni ssu potpuno izgubili lep ukus I logiku.Jednostavno izazivaju smeh.Posto su njihovi finansirani Kijevski Ukrainci pretrpeli katastrofalne poraze I izgubili bitnu luku pokusavaju da ublaze ponizenje sa bezveznim optuzbama bez dokaza

Nemo

pre 9 godina

Sta god da Rusi rade ne mogu se pribliziti kaubojima ni na puskomet po pitanju trpanja nosa u stvari koje ih se ne ticu. Ameri ce biti lideri u tome dok Zemlja postoji.

tosa

pre 9 godina

Prvo, takozvana Medjunarodna zajednica je pojam koji se jako zloupotrebljava od strane zapada i USA. Ona moze podrazumevati stvarno i ceo svet a moze i samo USA, sve po potrebi. Dalje, NATO jeste fasisticka organizacija i treba je preventivno napasti jer ce u suprotnom oni napasti nas i to su nebrojeno puta dokazali do sada. Dalje, onaj komentar o jos uranijuma za ove budale je toliko ogavan da ga necu ni komentarisati dalje. Samo cu reci da onaj koji je to napisao ima neke ozbiljne probleme. I na kraju, komentar koji kaze da u UN sede drzave koje nikada nikoga nisu napale zaista zaprepascuje koliko odise nepoznavanjem cinjenica. Pa prvo USA je toliko zemalja protivpravno napala da je to prosto strasno. Eto toliko od mene. Dovidjenja.

Страшно,страшно

pre 9 godina

Опет су Амери успели да заваде браћу зарад својих националних интереса. Страшно, страшно. И на једној и на другој страни гину браћа.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Svako od nas je poslao otvorenu, jedinstvnu poruku: 'Rusijo, zaustavi sukob'. Rusija ne sluša"

Патетика! :-)

Којих то "нас"?!
Нисте више битни, има "алтернативе"...! ;-)
Само трљај носине...

Zoran

pre 9 godina

Meni nisu jasni ni ovi sto podrzavaju otcepljenje dela Ukrajine ni ovi sto ne podrzavaju. Ovi prvi mi nisu jasni jer podrzavaju deo Ukrajine a ne podrzavaju Kosovo.

A ovi drugi mi nisu jasni jer podrzavaju otcepljenje Kosova, ali ne i dela Ukrajine. Dozvolicete da jedan deo naroda ne zeli da zivi sa onim drugim i zeli da se odvoji ili pripoji drugom naordu.

v stepanovic

pre 9 godina

Kriterijumi koje su SAD i NATO upotrebljavali da bi opravdali svoje vojne akcije u Iraku (dva puta) Jugoslaviji, Afganistanu, Libiji itd su vec odavno dostgnuti i prevaziceni u Ukrajini za Rusku punu vojnu intervenciju. Najveca greska Rusije je sto to nije odavno uradila.

pera

pre 9 godina

@jos uranijum za ove budale" nisu nas izbombardovali koliko treba".

Budalo glupa. Tebe je neko izbombao direktno u mozak kad pricas takve gluposti.

nagradjanin

pre 9 godina

Kosovo je od pamtiveka srpsko, a Krim je pridodat Ukrajini za vreme Sovjetskog saveza. Sovjetskog Saveza vise nema.
(gradjanin, 29. avgust 2014 08:09)

Prvo sto si rekao mozda je i tacno, jer ta nasa istorija je prilicno zamagljena, zna se zbog cega. A sto se Krima tice, prvi put u istoriji je postao ruski u 18. veku.

gorca

pre 9 godina

nadam se da ce se Ukraina pozvati na povelju UN-a, da u slucaju agresije druge drzave ima pravo da dobije pomoc drugi drzava..
(uja, 28. avgust 2014 17:16)

A ja se nadam da cete im ti i tvoja zemlja prvi priteci u pomoc.

Milan

pre 9 godina

Moram da vas ispravim, ko je pratio sednicu UN mogao je tacno da cuje sta je curkin reko.

Čurkin je rekao da želi da pošalje poruku Vašingtonu: "Prestanite da se mešate u unutrašnje stvari suverenih država".

Zapravo Curkin je pozvao Ameriku/zapad da prestane sa rusenjem vlada koje njima ne odgovaraju,kad to prestanu da rade tada ce celom svetu biti bolje.
ceo svet ce tad da odahne (rekao je Curkin)

pozdrav svima slobodnim ljudima,srecan dan i rad.
naravno ocekujem da komentar bude odobren.

Milan

pre 9 godina

(@Kaya_Divine, 28. avgust 2014 23:32)
Burke,tvoje tumacenje je malo nelogicno.

samo cu da dodam da Rusi ne pale ukrajinske crvke,ne ubijaju,ne proteruju Ukrajince itd.

Da li je sa krima proteran jedan Ukrajinac? Tatar? Jevrejin?...? Da jeste sigurno bi procitali na BBC/CNN, ali takvih slucajeva tamo nema.

Sto se tice Kosova, tamo je sitaucija skroz drugacija od Krima.

NekoIzMase

pre 9 godina

@ (defender, 29. avgust 2014 01:49)

Koliko gluposti na jednom mestu....
SB moćno telo? Moćno telo čije rezolucije članovi istog ne poštuju (bombardovanje SRJ, Rezolucija 1244, uništavanje Libije i sl.)
Telo u kojem glas imaju države koje nisu započinjale sukobe? Francuska, V. Britanija kolonizovali i izrabljivali šta su stigli, SAD ratuje po celom svetu, Kina masakrira svoj narod ...
Da, Rusija nikome nije pomagala a da nema interesa. A SAD i EU pomažu bez interesa? U kom svetu ti živiš?

Ajde ti u EU i NATO, ali lepo da iz svog džepa platiš sve troškove koje to nosi sa sobom.

mlekadzija

pre 9 godina

Uprkos tuznim vestima o stradanju civila u Ukrajini ne mogu a da se ne nasmejem zbog komentara (prilicno brojnih) obozavatelja mirotvorne politike koju diljem sveta sprovode SAD i NATO...A g. ambasador nikako da shvati da je Ukrajina (ili bilo koja zemlja negde u svetu) americko dvoriste pa stoga SAD imaju puno Bogom dano pravo da brinu o njemu.

jovan

pre 9 godina

Ovo je uspeh cokoladnih boksera a pad jednoga naroda..Pitam se ako je jedna drzava napravila gresku boreci se protiv velike sile u korist druge i rezultat je ispao gubitkom teritorije..Zar ukrajinci nisu dovoljno inteligentni da procjene sta ce se desiti ako se boris protiv nadmocnijeg komsije..Kad narod vodi bokseri,konobari i tajkuni u svoju korist koja ce biti natopljena necijem krvlju..Daleko je Amerika i Evropa, Rusija im je tu na pragu. Ode mladost u zemlju ni za sta.

Krle

pre 9 godina

Ameri i NATO bi najradije oluju u Ukrajini ali Rusija im je krupan zalogaj oni su naucili da samaraju male Srbiju, Libiju, Vijetnam itd. Strasno koje su to kukavice i pokvarenjaci u celom svetu prave ratove i izigravaju policajca oni su zlo.

Setimo se pocetka

pre 9 godina

Da Amerika nije htela rat u Ukrajini, ne bi ga ni bilo. Setimo se kako je sve pocelo u Ukrajini i da je Amerika od prvog dana inspirator rata.

ko hoce - primetice

pre 9 godina

izadjes u grad sa mladjim bratom..u istom kafucu su i loklani dripci..pocnu da samaraju i vredjaju malog brata, ti se usprotivis oni te svi napadnu da si ti kriv za tucu i ubede celu kafanu kako je ustvari mali brat jako bezobrazan a veliki je nasilian..e ovu pricu kao iz filmova ja vidim i u ukrajni a vala isto je bilo i u hrvatskoj i bosni i na kosovu..sistem u stavrnosti se zove - izazovi reakciju..

Aleksandar

pre 9 godina

(Jos uranijuma za ove budale!, 28. avgust 2014 23:49)

Ja bih ti predlozio da uzmes da sisas taj uranijum da bi ti mozag toliko postao da mozes da shvatis koliko si jadno ljudsko bice.

rambovski

pre 9 godina

@ @Kaya_Divine Pa upravo zato sto je to Nato radio Srbiji i daje za pravo Rusiji da se mesa u Ukrajini. Srbija nista ne moze da uradi po pitanju kosova, ali nek bar Nato vidi da Kosovo nije "jedinstven slucaj" i da nemamo svi IQ manji od broja cipela.

Bear Brown

pre 9 godina

"zvaničnik UN koji je rekao da širenje nasilja na jugoistoku Ukrajine predstavlja opasnu eskalaciju, ali da UN ne mogu potvrditi navode da Rusija šalje vojnike i tenkove.

Agencija Asošiejtid pres navodi da izjave iz NATO, ukrajinskog predsednika, separatista i SAD ne ostavljaju mesta sumnji da su pripadnici ruskih snaga prešli granicu u Ukrajini."

Ako ovako nastave zvaničnici UN, ne bi me čudilo da Ameri uskoro požele da sedište UN premeste u Asošiejtid pres. Oni su im se u vezi Ukrajine pokazali kao mnogo pouzdaniji servis.

Srdjanspb

pre 9 godina

Telefonirali su mi iz Peterburga da se tamo i po više puta dnevno čuju sirene alarma pred bombardovanje. To je deo propagande, da se narod potpuno zaludi i prestraši, i podrži eskalaciju rata ("jer fašistički NATO nas već sada ugrožava, pa je bolje da mi prvi udarimo").
(goranko, 28. avgust 2014 17:19)

pozdrav iz Sankt Peterburga.
Juce je bila proba sirena ovde, od 11.30 - 11.45. Tu vest su objavljivali na svim sredstvima informisanja nekoliko puta u toku dana do same probe.
Inace, to je ovde redovna procedura, dvaput godisnje proveravaju sredstva uzbune. Zivim ovde vec 10 godina pa znam.
Reci ces da je zastrasivanje naroda. Ne tako radi ozbiljna drzava.
Telefonirali ti iz Pitera, kazes :) dosli su turisticki? uplasili se? nisu primetili da niko ne obraca paznju na sirene?
Pozdrav iz SPb

dragan

pre 9 godina

@Jos uranijuma za ove budale!
Ti si ovde najveca budala, ako mislis da uranijum resava probleme, nije resio ni problem Kosova i ako smo mi mala zemlja a ne kada je u pitanju Rusija.

Lenjinski prospekt

pre 9 godina

Telefonirali su mi iz Peterburga da se tamo i po više puta dnevno čuju sirene alarma pred bombardovanje. To je deo propagande, da se narod potpuno zaludi i prestraši, i podrži eskalaciju rata ("jer fašistički NATO nas već sada ugrožava, pa je bolje da mi prvi udarimo").
(goranko, 28. avgust 2014 17:19)

Kad pišeš ovakve izmišljotine, trebalo bi da imaš u vidu da ima dosta nas Srba koji živimo u tom gradu!

Gubitnici i Ukrajina i Rusija

pre 9 godina

Rusija će topovima i tenkovima razoriti Ukrajinu, USA će sankcijama Rusiju uništiti još i više. Rezime: dvije najveće Slavenske države biti će teško razorene. I Ukrajina i Rusija s nikakvim natalitetom biti će u budućnosti lake mete Kini koja će prva krenuti na Sibir i to još za naših života, dao bog da tako ne bude ali teško.

Gen. Žukov

pre 9 godina

Rusija se ponasa kao Nemacka pred drugi svetski rat; Aneksira teritorije, vrsi invazije a interesantno kako u se u Sbiji svi prave da to ne vide ili vide al' se prave ludi. Nisu nas izbombardovali koliko treba ocigledno, jos uvek mi ne razmisljamo glavom.
(Jos uranijuma za ove budale!, 28. avgust 2014 23:49)

Apsolutno si u pravu... Jedino što se ove dve situacije razlikuju u tome što su tada Nemce nalupali upravo ovi Rusi, koji su tada bili na drugoj strani, zar ne?

Miko Please

pre 9 godina

(Jos uranijuma za ove budale!, 28. avgust 2014 23:49)

Covece niko se ne pravi lud, nas se jednostavno to ne tice! Mislis li da su Ukrajinci gubili zivce i dozivljavali traume dok su neke sile razbijale SFRJ ili bombardovale Srbiju. (Ja na pr znam da su donirali Hrvatima helikoptere). Svira mi se i za Rusiju i Ukrajnu, a najvise mi se svira za likove koji su prikriveni sadisti i prizeljkuju nam nova bombardovanja. Caos deckonja

pavle

pre 9 godina

@Prvo sto si rekao mozda je i tacno, jer ta nasa istorija je prilicno zamagljena, zna se zbog cega. A sto se Krima tice, prvi put u istoriji je postao ruski u 18. veku.
(nagradjanin, 29. avgust 2014 12:12)

Tacno "sto se Krima tice", ali Krim nije postao ruski (preuzet) od Ukrajinaca vec od Tatara. Ukrainci tada nisu ni postojali kao narod.
Kad vec citiras istoriju citiraj je do kraja ne samo deo koji ti odgovara.

zeka peka

pre 9 godina

@Gubitnici i Ukrajina i Rusija
Pa dobro ko onda izvleci profit iz svog tog konflikta i ko finansira dalji razvoj i produzenje tog konflikta?
Sta mislis? Ko stoji iza svega toga od pocetka.