Četvrtak, 28.08.2014.

09:20

Pitela: Srbija da se prikloni EU

Predsednik Partije evropskih socijalista Đani Pitela ocenio da Srbija treba da se prikloni odlukama EU.

Izvor: Tanjug

Pitela: Srbija da se prikloni EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

KING

pre 9 godina

Iskreno mislim da retko koji Premijer kao nas moze ovako da vlada situacijom.Dobro zna koliko nam je Rusija vazna , kao i ulazak u EU. Shodno tome tako se i ponasa.

niccoleta

pre 9 godina

Berlinska konferencija je jasan signal .
Napravljeni su značajni koraci u pravom smeru, ka integracijama u EU !
Sigurna sam da će naša Vlada pronaći adekvatan odgovor i na ovaj zahtev , na najbolji način,u interesu građana Srbije.

NikolaS

pre 9 godina

Vučić je odlično odgovorio EU što se tiče Rusije, država neće da dalje podstiče izvoz u Rusiju ali ipak nismo uveli sankcije tako da će izvoza i dalje biti.

haha

pre 9 godina

Lose ste manipulisani... ni u EU ne tece med i mleko...Zbog Rumina i Bugara ove godine imaju 20% pa cak i do 30% vise nezaposljenih od prosle godine,Engleska se vec na veliko buni..badava vama zelja da pobegnete iz Srbije.

@pegica@

pre 9 godina

Srbija je nacinila prvi korak ka EU tako da nece odustati od nje i znace kada dodje momenat koju odluku da donese. A sigurno ta odluka nece biti stetna.

Nikola G.

pre 9 godina

Србија да се приклони онима који је никада нису бомбардовали, који не раде на њеном распарчавању, који јој не прете или уцењују, који су јој увек били савезници и помагачи, који... Или је ово само мени логично?

Natasa PN

pre 9 godina

Za sada Vucic uspeva da odrzi balans izmedju EU i Rusije. Nadam se da ce izdrzati do kraja jer nam je potrabna EU ali isto tako i Rusija.

paddy15

pre 9 godina

Hoćete u EU? Pratite politiku EU. Nećete u EU? Ne morate. Srpska politika - hoćemo kad nam odgovara, nećemo kad nam odgovara. Koncept dostojan najznamenitijih palanačkih mislilaca.

srboljub

pre 9 godina

Koliko romantizma izbija iz komentara! Alo, Kosovo više nije u sastavu Republike Srbije i što pre ta činjenica postane nediskutabilna, to će lakše sa integracijama ići. To nije "rezultat" ni ove, ni prethodne vlade, već posledica loše politike pa našu stranu u bar 100, 150 godina i ako vam je, romantičari, lakše, pripišite to komunistima, izdajnicima, stranom faktoru, kometama i Klingncima... kako god, mi smo istorijski ispucali svoje adute - refreni koje je forsirao Koštunica su samo poetski-mitsko fundirani i toliko o Kosovu. Što se ostatka vesti tiče, a pre svega naslova, sam izbor pojma "prikloniti se" sugeriše nešto svakom normalnom i ponosnom čoveku nedopustivo: čemu taj epski prizvuk? Priklanja se iz nužde, ne svojom voljom i izborom, a to bi integracija u EU trebalo da bude. E sad, lupajte minuse, i pomislite kako, ako ne ratom, Kosovo može biti u sastavu R. Srbije.

LidijaSM

pre 9 godina

Gospodin Vuvic na odgovor pismu evropske unije je jasno rekao da nece davati olaksice izvozu robe u Rusiju , tako je stavio Srbiju u sjajan polozaj , gde ona ide ka evropskim integracijama , a sa druge stra odrzava i vekovno prijateljstvo sa Rusijom.

Mitar

pre 9 godina

Srbija se treba prikloniti odlukama EU gledano globalno, ali pojedine odluke EU koje direktno nanose veliku stetu Srbiji, moraju od strane EU izuzeti Srbiju.

On im smeta

pre 9 godina

,,EU da, njihgova politika ne. Vučuć vodi srpsku politiku.
(Goran Bursać, 28. avgust 2014 09:53),,

- Bilo bi super Gorane, kad bismo mogli jos dugo da vodimo ovakvu politiku, ali bojim se da je Vucic u opsanosti od njih ( Zapada) zbog takvog, njegovog stava.

Vidi ti njiha

pre 9 godina

Pitela govori kao vojnik EU -ono sto mu je dozvoljeno da kaze, to je da Srbija Mora da se prikloni odlukama EU,a ZA DALJE NE ZNA STA CE BITI.

au

pre 9 godina

fondovi za pokrivanje gubitaka usled sankcija nisu dostupni Srbiji. Toliko o ovim glupostima u predpristupnom ugovoru postoje rokovi za sve. drzite se ugovora gospodo iz eu ili ugovore postujete samo kad vam idu na ruku

v stepanovic

pre 9 godina

Nije rekao kojoj sekciji EU kluba. Elitnoj, predvodjenom Nemackom, Velikom Britanijom, Holandijom... ili prosjackoj,predvodjenom Bugarskom, Rumunijom, Grckom i (u skoroj buducnosti) Kosovom. Srpska politika ima svetsku reputaciju:U svim sudbonosnim trenutcima je pznata po pogresnim odlukama.Na Balkanu nista novo!

dnK

pre 9 godina

predlazem da se raspise referendum o ulasku Srbije u EU. Ne moze vise ovako, do pre par dana su nam govorili da neće od Srbije traziti priznanje Kosova, a vidi sad. Tu je naravno jos znatan broj ucena, uslova koji su na nasu stetu. Neka narod Srbije zvanicno i za sva vremena kaze zeli li zaista da mu se "osakati" drzava i njen narod zarad integracija. Ovih dana nam je veoma jasno da bez EU mozemo ziveti bolje nego mnoge njene clanice. Imamo mogucnost za ogroman izvoz i to bez subvencija, a tek sa njima. To je najpotrebnije nasem narodu. Samim tim ce se otvarati firme za preradu, pakovanja itd. MI cemo ovako zarad 3-4 nemacke firme i hiljadu radnih mesta, zrtvovati milion onih koji se base poljoprivredom, voćarstvom... Mudra je EU, i njima su njihovi interesi bitni. Da li nas vole, govore ovi konstantni uslovi, ucene, nameti... Vreme je da se opametimo. Verujemo onima koji nas kroz dobar deo istorije tlače, a tako je i u sadasnjosti. Mi cemo njima na kraju dati svoju kucu zarad njihovoh kokosinjca(sa EU standardima).

Osvestite se

pre 9 godina

@(ISKRENO, 28. avgust 2014 09:55)- Ma kakvu vi iskrenost od E.U. ocekujete prema nama?! Kad cete prestati da budete naivni ko deca? Vratite se u blisku i dalju proslost, pobrojte sva njihova dela i nedela prema nama, i saslusajte nekad poneki alternativni mediji u nasoj zemlji Cirilicu i Olju ,,Pitanja i Odgovori,,– i shvatie da oni nas ne podnose, da smo mi za njih samo resurs kao Afrkika npr.

Sloba

pre 9 godina

Izbalansirana politika koju trenutno vodi Vlada je jedino rešenje. Ako bismo se priklonili bilo kojoj strani izgubili bismo onu drugo, što ni ekonomski ni politički ne bi bilo dobro.

seljadin

pre 9 godina

secam se sta je Jelko Kacin izjavio pre dogadjaja u Ukrajini : Videcete sta ce se desiti sa drzavama koje nas ne slusaju ", posle par dana izbio je rat u Ukrajini.
Bojim se da su nasi vladari takodje ucenjeni, a preko naroda, tako da iako ne podrzavam SNS, nekad nesto rade da ne bi bilo jos gore sa nama, i za to ih ne treba osudjivati, mi smo tu gde jesmo, mali i siromasni, ako se mnogo protivimo odmah nas podsete na 90te, te ranjen policajac, te Vojvodina, Sandzak spominju i tako redom.

deus

pre 9 godina

Kako su providni ovi iz EU pa to je strasno. Sada im je najbitnije da Srbija ne olaksa izvoznicima plasman u Rusiju a Srbiji su namerno uveli sankcije da bi evropske zemlje umesto Srbije uletele na Rusko trziste. Rusija je pokazala zube i svaka im cast na tome. To sto mi hocemo da udjejmo u EU ne znaci da cemo biti vasa krpa sa kojom cete mlatiti kako vam se prohte.

seljadin

pre 9 godina

to smo vec culi, Srbija ne sme da izvozi u Rusiju, a Mercedes moze, Srbija ne sme da ima direktan gasovod iz Rusije i gas po povlascenim cenama, a Nemacka moze.
Vracamo se izgleda u vreme posle prvog svetskog rata kad smo bili francuska kolonija, a sada cemo biti americko-nemacka kolonija sa 80% sirovina i resursa vec u rukama Madlen Olbrajt na Kosovu.

risimovic

pre 9 godina

Ej, moji evropski "socijalisti", vi ste američki izum i izrodi, licemeri i neradnici. Hoćete nas da budemo topovsko meso za vaš rat sa Rusijom. Hrvati će rado u taj rat, nama obraz to ne da. Imate dovoljno takvih kao oni, ostavite nas na miru.

Nele

pre 9 godina

Ma manite se ovih provokatora i licemera. Da smo pametni da zauzmemo svoje pozicije na Ruskom trzistu a oni neka broje. Ako nas zbog toga ne prime u EU da i ne zalimo mnogo, jer nas i ovako zavlace vec godinama.

gfgf

pre 9 godina

"Šta će Srbija dalje da radi ne znam, ali je poželjno da se prikloni odlukama Unije"

U fazonu umrite bas nas briga a mi cemo da vam uzmemo sve i da vam zabranjujemo da zivite.

analitičar

pre 9 godina

A Ukrajina da prizna Krim jel se i to mora ?
(Marko, 28. avgust 2014 09:38)
Besni građanski rat na tlu Evrope, država-kandidat se raspada a vi požar gasite benzinom..? Za niste svesni da se Ukrajina pocepala upravo zbog vaše plitke politike?

Winston

pre 9 godina

@Dejan. Srbija da se prikloni EU uz uslov da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu, odrekne se ruskog trzista i njenih energenata!? Od cega mislite da zivimo onda?
Od posla i plate, kao ostali po svetu. Ali halo, ako hoce Srbija u EU, nemoze da vodi svoju politiku. Niko je netera u tu Uniju, nego je sama trazila clanstvo, kako ja znam. A sta kazes, nema posla? Dobro bice, Vucic je obecao.

Crvendać

pre 9 godina

Srbija je mnogo toga uradila ne bi li postala deo EU, ali neke stvari, čini mi se zadiru u unutrašnju politiku Srbije i mislim da u te vode ne bi trebalo da ulaze političari koji predstavljaju Evropsku uniju. Naše je da odlučimo hoćemo li levo ili desno, kao i to da li ćemo da priznamo Kosovo, što je, čini se najbolnija tačka koju Srbija ima kao postavljeni zadatak od strane EU. Možda bi trebalo da preispitamo svoje želje i htenja, mada mnogo malo vremena imamo za to, jer narodu treba hleba...

Maša

pre 9 godina

Pa nek sled događaja je EU,mada nisam nešto optimista što se tiče ulaska,iz razloga što nam je i susedna zemlja Hrvatska ušla u EU pa kako im je sad.Sitacija je nam slična.

dejance55

pre 9 godina

Ja verujem da cemo mi i mnogo pre tih navedenih deset godina postati clanice EU,jer smo sve sto su oni trazili ispunili,jos samo ostaje to pitanje vezano za Kosovo...

Jasa

pre 9 godina

Srbija je pokazala da je krenula putem ka EU. Za nas je sve prihvatljivo, osim licemernog trazenja priznavanja Kosova. Ono je deo nase teritorije i tako treba da ostane.

Zoe

pre 9 godina

U tom slučaju a po obećanju, biće održan referendum o ulasku u EU pa neka narod odluči šta dalje želi. A do tada oni koji su za EU treba da ukrste koplja sa onima koji su zagovornici odustajanja od evropske unije.

Milan

pre 9 godina

Ako se SArbija ne "prikloni" EU treba opet očekivati "humanitarnu akciju" zvanu "Milosrdni anđeo". Pa za 10 godina neće postojati EU i nema nikakve potrebe za dodvoravanjima.

Џони Хазард

pre 9 godina

У нормалној држави, са нормалним друштвом и нормалним руководством, оваква изјава би се доживела као најгора увреда и агресија на државу. Нажалост, у данашњој Србији, са Вучићем, Николићем и Дачићем на челу (и Тадићем и осталима који само чекају прилику да се придруже) ова изјава се тумачи као охрабрење.

Mrgud

pre 9 godina

Opet pametovanje po džepu Srbije! Pa što Nemačka ne zabrani Mercedesu da posluje sa Rusijom? I malom Perici je jasno da EU svim silama štiti svoje tržište jer će situacija sa Ukrajinom kad tad proći. Ako neko uđe na tržište Rusije, za EU će ostati manje. I kakvo je to solidarisanje koje Srbija plaća iz svog džepa?

desimirB

pre 9 godina

Srbija je već dokazala da zaslužuje članstvo u EU, da njena politika jeste takva da je cilj postatii članica EU i da poštuje i usklađuje svoje zakone sa svim što primenjuju i u EU,al Srbija ima i svoje stavove koje neće menjati i da je jezik ultimatuma nerazumljiv i nepodržan od strane ove vlade sa Vučićem kao premijerom.Stav po pitanju sankcija Rusiji i priznavanja Kosova je jasno izrečen mnogo puta i on ostaje takav,šta god EU tražila ili čime god uslovljavala.

messi#10

pre 9 godina

Pa to je nekako i sasvim najnormalnije razmisljanje,ukoliko zelimo u EU,jednostavno moramo da se priklonimo njima onda,ali to svakako da ne znaci to da moramo uvesti sankciji Rusiji,sto mi sigurno necemo uciniti.

Dejan

pre 9 godina

Srbija da se prikloni EU uz uslov da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu, odrekne se ruskog trzista i njenih energenata!?
Od cega mislite da zivimo onda?

Jasa

pre 9 godina

Srbija je pokazala da je krenula putem ka EU. Za nas je sve prihvatljivo, osim licemernog trazenja priznavanja Kosova. Ono je deo nase teritorije i tako treba da ostane.

messi#10

pre 9 godina

Pa to je nekako i sasvim najnormalnije razmisljanje,ukoliko zelimo u EU,jednostavno moramo da se priklonimo njima onda,ali to svakako da ne znaci to da moramo uvesti sankciji Rusiji,sto mi sigurno necemo uciniti.

Sloba

pre 9 godina

Izbalansirana politika koju trenutno vodi Vlada je jedino rešenje. Ako bismo se priklonili bilo kojoj strani izgubili bismo onu drugo, što ni ekonomski ni politički ne bi bilo dobro.

dejance55

pre 9 godina

Ja verujem da cemo mi i mnogo pre tih navedenih deset godina postati clanice EU,jer smo sve sto su oni trazili ispunili,jos samo ostaje to pitanje vezano za Kosovo...

Dejan

pre 9 godina

Srbija da se prikloni EU uz uslov da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu, odrekne se ruskog trzista i njenih energenata!?
Od cega mislite da zivimo onda?

desimirB

pre 9 godina

Srbija je već dokazala da zaslužuje članstvo u EU, da njena politika jeste takva da je cilj postatii članica EU i da poštuje i usklađuje svoje zakone sa svim što primenjuju i u EU,al Srbija ima i svoje stavove koje neće menjati i da je jezik ultimatuma nerazumljiv i nepodržan od strane ove vlade sa Vučićem kao premijerom.Stav po pitanju sankcija Rusiji i priznavanja Kosova je jasno izrečen mnogo puta i on ostaje takav,šta god EU tražila ili čime god uslovljavala.

niccoleta

pre 9 godina

Berlinska konferencija je jasan signal .
Napravljeni su značajni koraci u pravom smeru, ka integracijama u EU !
Sigurna sam da će naša Vlada pronaći adekvatan odgovor i na ovaj zahtev , na najbolji način,u interesu građana Srbije.

Mitar

pre 9 godina

Srbija se treba prikloniti odlukama EU gledano globalno, ali pojedine odluke EU koje direktno nanose veliku stetu Srbiji, moraju od strane EU izuzeti Srbiju.

LidijaSM

pre 9 godina

Gospodin Vuvic na odgovor pismu evropske unije je jasno rekao da nece davati olaksice izvozu robe u Rusiju , tako je stavio Srbiju u sjajan polozaj , gde ona ide ka evropskim integracijama , a sa druge stra odrzava i vekovno prijateljstvo sa Rusijom.

Natasa PN

pre 9 godina

Za sada Vucic uspeva da odrzi balans izmedju EU i Rusije. Nadam se da ce izdrzati do kraja jer nam je potrabna EU ali isto tako i Rusija.

analitičar

pre 9 godina

A Ukrajina da prizna Krim jel se i to mora ?
(Marko, 28. avgust 2014 09:38)
Besni građanski rat na tlu Evrope, država-kandidat se raspada a vi požar gasite benzinom..? Za niste svesni da se Ukrajina pocepala upravo zbog vaše plitke politike?

paddy15

pre 9 godina

Hoćete u EU? Pratite politiku EU. Nećete u EU? Ne morate. Srpska politika - hoćemo kad nam odgovara, nećemo kad nam odgovara. Koncept dostojan najznamenitijih palanačkih mislilaca.

Mrgud

pre 9 godina

Opet pametovanje po džepu Srbije! Pa što Nemačka ne zabrani Mercedesu da posluje sa Rusijom? I malom Perici je jasno da EU svim silama štiti svoje tržište jer će situacija sa Ukrajinom kad tad proći. Ako neko uđe na tržište Rusije, za EU će ostati manje. I kakvo je to solidarisanje koje Srbija plaća iz svog džepa?

au

pre 9 godina

fondovi za pokrivanje gubitaka usled sankcija nisu dostupni Srbiji. Toliko o ovim glupostima u predpristupnom ugovoru postoje rokovi za sve. drzite se ugovora gospodo iz eu ili ugovore postujete samo kad vam idu na ruku

@pegica@

pre 9 godina

Srbija je nacinila prvi korak ka EU tako da nece odustati od nje i znace kada dodje momenat koju odluku da donese. A sigurno ta odluka nece biti stetna.

NikolaS

pre 9 godina

Vučić je odlično odgovorio EU što se tiče Rusije, država neće da dalje podstiče izvoz u Rusiju ali ipak nismo uveli sankcije tako da će izvoza i dalje biti.

risimovic

pre 9 godina

Ej, moji evropski "socijalisti", vi ste američki izum i izrodi, licemeri i neradnici. Hoćete nas da budemo topovsko meso za vaš rat sa Rusijom. Hrvati će rado u taj rat, nama obraz to ne da. Imate dovoljno takvih kao oni, ostavite nas na miru.

seljadin

pre 9 godina

to smo vec culi, Srbija ne sme da izvozi u Rusiju, a Mercedes moze, Srbija ne sme da ima direktan gasovod iz Rusije i gas po povlascenim cenama, a Nemacka moze.
Vracamo se izgleda u vreme posle prvog svetskog rata kad smo bili francuska kolonija, a sada cemo biti americko-nemacka kolonija sa 80% sirovina i resursa vec u rukama Madlen Olbrajt na Kosovu.

deus

pre 9 godina

Kako su providni ovi iz EU pa to je strasno. Sada im je najbitnije da Srbija ne olaksa izvoznicima plasman u Rusiju a Srbiji su namerno uveli sankcije da bi evropske zemlje umesto Srbije uletele na Rusko trziste. Rusija je pokazala zube i svaka im cast na tome. To sto mi hocemo da udjejmo u EU ne znaci da cemo biti vasa krpa sa kojom cete mlatiti kako vam se prohte.

Milan

pre 9 godina

Ako se SArbija ne "prikloni" EU treba opet očekivati "humanitarnu akciju" zvanu "Milosrdni anđeo". Pa za 10 godina neće postojati EU i nema nikakve potrebe za dodvoravanjima.

Џони Хазард

pre 9 godina

У нормалној држави, са нормалним друштвом и нормалним руководством, оваква изјава би се доживела као најгора увреда и агресија на државу. Нажалост, у данашњој Србији, са Вучићем, Николићем и Дачићем на челу (и Тадићем и осталима који само чекају прилику да се придруже) ова изјава се тумачи као охрабрење.

Zoe

pre 9 godina

U tom slučaju a po obećanju, biće održan referendum o ulasku u EU pa neka narod odluči šta dalje želi. A do tada oni koji su za EU treba da ukrste koplja sa onima koji su zagovornici odustajanja od evropske unije.

Crvendać

pre 9 godina

Srbija je mnogo toga uradila ne bi li postala deo EU, ali neke stvari, čini mi se zadiru u unutrašnju politiku Srbije i mislim da u te vode ne bi trebalo da ulaze političari koji predstavljaju Evropsku uniju. Naše je da odlučimo hoćemo li levo ili desno, kao i to da li ćemo da priznamo Kosovo, što je, čini se najbolnija tačka koju Srbija ima kao postavljeni zadatak od strane EU. Možda bi trebalo da preispitamo svoje želje i htenja, mada mnogo malo vremena imamo za to, jer narodu treba hleba...

gfgf

pre 9 godina

"Šta će Srbija dalje da radi ne znam, ali je poželjno da se prikloni odlukama Unije"

U fazonu umrite bas nas briga a mi cemo da vam uzmemo sve i da vam zabranjujemo da zivite.

Osvestite se

pre 9 godina

@(ISKRENO, 28. avgust 2014 09:55)- Ma kakvu vi iskrenost od E.U. ocekujete prema nama?! Kad cete prestati da budete naivni ko deca? Vratite se u blisku i dalju proslost, pobrojte sva njihova dela i nedela prema nama, i saslusajte nekad poneki alternativni mediji u nasoj zemlji Cirilicu i Olju ,,Pitanja i Odgovori,,– i shvatie da oni nas ne podnose, da smo mi za njih samo resurs kao Afrkika npr.

dnK

pre 9 godina

predlazem da se raspise referendum o ulasku Srbije u EU. Ne moze vise ovako, do pre par dana su nam govorili da neće od Srbije traziti priznanje Kosova, a vidi sad. Tu je naravno jos znatan broj ucena, uslova koji su na nasu stetu. Neka narod Srbije zvanicno i za sva vremena kaze zeli li zaista da mu se "osakati" drzava i njen narod zarad integracija. Ovih dana nam je veoma jasno da bez EU mozemo ziveti bolje nego mnoge njene clanice. Imamo mogucnost za ogroman izvoz i to bez subvencija, a tek sa njima. To je najpotrebnije nasem narodu. Samim tim ce se otvarati firme za preradu, pakovanja itd. MI cemo ovako zarad 3-4 nemacke firme i hiljadu radnih mesta, zrtvovati milion onih koji se base poljoprivredom, voćarstvom... Mudra je EU, i njima su njihovi interesi bitni. Da li nas vole, govore ovi konstantni uslovi, ucene, nameti... Vreme je da se opametimo. Verujemo onima koji nas kroz dobar deo istorije tlače, a tako je i u sadasnjosti. Mi cemo njima na kraju dati svoju kucu zarad njihovoh kokosinjca(sa EU standardima).

srboljub

pre 9 godina

Koliko romantizma izbija iz komentara! Alo, Kosovo više nije u sastavu Republike Srbije i što pre ta činjenica postane nediskutabilna, to će lakše sa integracijama ići. To nije "rezultat" ni ove, ni prethodne vlade, već posledica loše politike pa našu stranu u bar 100, 150 godina i ako vam je, romantičari, lakše, pripišite to komunistima, izdajnicima, stranom faktoru, kometama i Klingncima... kako god, mi smo istorijski ispucali svoje adute - refreni koje je forsirao Koštunica su samo poetski-mitsko fundirani i toliko o Kosovu. Što se ostatka vesti tiče, a pre svega naslova, sam izbor pojma "prikloniti se" sugeriše nešto svakom normalnom i ponosnom čoveku nedopustivo: čemu taj epski prizvuk? Priklanja se iz nužde, ne svojom voljom i izborom, a to bi integracija u EU trebalo da bude. E sad, lupajte minuse, i pomislite kako, ako ne ratom, Kosovo može biti u sastavu R. Srbije.

Nele

pre 9 godina

Ma manite se ovih provokatora i licemera. Da smo pametni da zauzmemo svoje pozicije na Ruskom trzistu a oni neka broje. Ako nas zbog toga ne prime u EU da i ne zalimo mnogo, jer nas i ovako zavlace vec godinama.

v stepanovic

pre 9 godina

Nije rekao kojoj sekciji EU kluba. Elitnoj, predvodjenom Nemackom, Velikom Britanijom, Holandijom... ili prosjackoj,predvodjenom Bugarskom, Rumunijom, Grckom i (u skoroj buducnosti) Kosovom. Srpska politika ima svetsku reputaciju:U svim sudbonosnim trenutcima je pznata po pogresnim odlukama.Na Balkanu nista novo!

Nikola G.

pre 9 godina

Србија да се приклони онима који је никада нису бомбардовали, који не раде на њеном распарчавању, који јој не прете или уцењују, који су јој увек били савезници и помагачи, који... Или је ово само мени логично?

Vidi ti njiha

pre 9 godina

Pitela govori kao vojnik EU -ono sto mu je dozvoljeno da kaze, to je da Srbija Mora da se prikloni odlukama EU,a ZA DALJE NE ZNA STA CE BITI.

Winston

pre 9 godina

@Dejan. Srbija da se prikloni EU uz uslov da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu, odrekne se ruskog trzista i njenih energenata!? Od cega mislite da zivimo onda?
Od posla i plate, kao ostali po svetu. Ali halo, ako hoce Srbija u EU, nemoze da vodi svoju politiku. Niko je netera u tu Uniju, nego je sama trazila clanstvo, kako ja znam. A sta kazes, nema posla? Dobro bice, Vucic je obecao.

seljadin

pre 9 godina

secam se sta je Jelko Kacin izjavio pre dogadjaja u Ukrajini : Videcete sta ce se desiti sa drzavama koje nas ne slusaju ", posle par dana izbio je rat u Ukrajini.
Bojim se da su nasi vladari takodje ucenjeni, a preko naroda, tako da iako ne podrzavam SNS, nekad nesto rade da ne bi bilo jos gore sa nama, i za to ih ne treba osudjivati, mi smo tu gde jesmo, mali i siromasni, ako se mnogo protivimo odmah nas podsete na 90te, te ranjen policajac, te Vojvodina, Sandzak spominju i tako redom.

haha

pre 9 godina

Lose ste manipulisani... ni u EU ne tece med i mleko...Zbog Rumina i Bugara ove godine imaju 20% pa cak i do 30% vise nezaposljenih od prosle godine,Engleska se vec na veliko buni..badava vama zelja da pobegnete iz Srbije.

Maša

pre 9 godina

Pa nek sled događaja je EU,mada nisam nešto optimista što se tiče ulaska,iz razloga što nam je i susedna zemlja Hrvatska ušla u EU pa kako im je sad.Sitacija je nam slična.

On im smeta

pre 9 godina

,,EU da, njihgova politika ne. Vučuć vodi srpsku politiku.
(Goran Bursać, 28. avgust 2014 09:53),,

- Bilo bi super Gorane, kad bismo mogli jos dugo da vodimo ovakvu politiku, ali bojim se da je Vucic u opsanosti od njih ( Zapada) zbog takvog, njegovog stava.

KING

pre 9 godina

Iskreno mislim da retko koji Premijer kao nas moze ovako da vlada situacijom.Dobro zna koliko nam je Rusija vazna , kao i ulazak u EU. Shodno tome tako se i ponasa.

seljadin

pre 9 godina

to smo vec culi, Srbija ne sme da izvozi u Rusiju, a Mercedes moze, Srbija ne sme da ima direktan gasovod iz Rusije i gas po povlascenim cenama, a Nemacka moze.
Vracamo se izgleda u vreme posle prvog svetskog rata kad smo bili francuska kolonija, a sada cemo biti americko-nemacka kolonija sa 80% sirovina i resursa vec u rukama Madlen Olbrajt na Kosovu.

Zoe

pre 9 godina

U tom slučaju a po obećanju, biće održan referendum o ulasku u EU pa neka narod odluči šta dalje želi. A do tada oni koji su za EU treba da ukrste koplja sa onima koji su zagovornici odustajanja od evropske unije.

On im smeta

pre 9 godina

,,EU da, njihgova politika ne. Vučuć vodi srpsku politiku.
(Goran Bursać, 28. avgust 2014 09:53),,

- Bilo bi super Gorane, kad bismo mogli jos dugo da vodimo ovakvu politiku, ali bojim se da je Vucic u opsanosti od njih ( Zapada) zbog takvog, njegovog stava.

v stepanovic

pre 9 godina

Nije rekao kojoj sekciji EU kluba. Elitnoj, predvodjenom Nemackom, Velikom Britanijom, Holandijom... ili prosjackoj,predvodjenom Bugarskom, Rumunijom, Grckom i (u skoroj buducnosti) Kosovom. Srpska politika ima svetsku reputaciju:U svim sudbonosnim trenutcima je pznata po pogresnim odlukama.Na Balkanu nista novo!

Џони Хазард

pre 9 godina

У нормалној држави, са нормалним друштвом и нормалним руководством, оваква изјава би се доживела као најгора увреда и агресија на државу. Нажалост, у данашњој Србији, са Вучићем, Николићем и Дачићем на челу (и Тадићем и осталима који само чекају прилику да се придруже) ова изјава се тумачи као охрабрење.

srboljub

pre 9 godina

Koliko romantizma izbija iz komentara! Alo, Kosovo više nije u sastavu Republike Srbije i što pre ta činjenica postane nediskutabilna, to će lakše sa integracijama ići. To nije "rezultat" ni ove, ni prethodne vlade, već posledica loše politike pa našu stranu u bar 100, 150 godina i ako vam je, romantičari, lakše, pripišite to komunistima, izdajnicima, stranom faktoru, kometama i Klingncima... kako god, mi smo istorijski ispucali svoje adute - refreni koje je forsirao Koštunica su samo poetski-mitsko fundirani i toliko o Kosovu. Što se ostatka vesti tiče, a pre svega naslova, sam izbor pojma "prikloniti se" sugeriše nešto svakom normalnom i ponosnom čoveku nedopustivo: čemu taj epski prizvuk? Priklanja se iz nužde, ne svojom voljom i izborom, a to bi integracija u EU trebalo da bude. E sad, lupajte minuse, i pomislite kako, ako ne ratom, Kosovo može biti u sastavu R. Srbije.

Milan

pre 9 godina

Ako se SArbija ne "prikloni" EU treba opet očekivati "humanitarnu akciju" zvanu "Milosrdni anđeo". Pa za 10 godina neće postojati EU i nema nikakve potrebe za dodvoravanjima.

gfgf

pre 9 godina

"Šta će Srbija dalje da radi ne znam, ali je poželjno da se prikloni odlukama Unije"

U fazonu umrite bas nas briga a mi cemo da vam uzmemo sve i da vam zabranjujemo da zivite.

seljadin

pre 9 godina

secam se sta je Jelko Kacin izjavio pre dogadjaja u Ukrajini : Videcete sta ce se desiti sa drzavama koje nas ne slusaju ", posle par dana izbio je rat u Ukrajini.
Bojim se da su nasi vladari takodje ucenjeni, a preko naroda, tako da iako ne podrzavam SNS, nekad nesto rade da ne bi bilo jos gore sa nama, i za to ih ne treba osudjivati, mi smo tu gde jesmo, mali i siromasni, ako se mnogo protivimo odmah nas podsete na 90te, te ranjen policajac, te Vojvodina, Sandzak spominju i tako redom.

Maša

pre 9 godina

Pa nek sled događaja je EU,mada nisam nešto optimista što se tiče ulaska,iz razloga što nam je i susedna zemlja Hrvatska ušla u EU pa kako im je sad.Sitacija je nam slična.

Osvestite se

pre 9 godina

@(ISKRENO, 28. avgust 2014 09:55)- Ma kakvu vi iskrenost od E.U. ocekujete prema nama?! Kad cete prestati da budete naivni ko deca? Vratite se u blisku i dalju proslost, pobrojte sva njihova dela i nedela prema nama, i saslusajte nekad poneki alternativni mediji u nasoj zemlji Cirilicu i Olju ,,Pitanja i Odgovori,,– i shvatie da oni nas ne podnose, da smo mi za njih samo resurs kao Afrkika npr.

Nele

pre 9 godina

Ma manite se ovih provokatora i licemera. Da smo pametni da zauzmemo svoje pozicije na Ruskom trzistu a oni neka broje. Ako nas zbog toga ne prime u EU da i ne zalimo mnogo, jer nas i ovako zavlace vec godinama.

haha

pre 9 godina

Lose ste manipulisani... ni u EU ne tece med i mleko...Zbog Rumina i Bugara ove godine imaju 20% pa cak i do 30% vise nezaposljenih od prosle godine,Engleska se vec na veliko buni..badava vama zelja da pobegnete iz Srbije.

dnK

pre 9 godina

predlazem da se raspise referendum o ulasku Srbije u EU. Ne moze vise ovako, do pre par dana su nam govorili da neće od Srbije traziti priznanje Kosova, a vidi sad. Tu je naravno jos znatan broj ucena, uslova koji su na nasu stetu. Neka narod Srbije zvanicno i za sva vremena kaze zeli li zaista da mu se "osakati" drzava i njen narod zarad integracija. Ovih dana nam je veoma jasno da bez EU mozemo ziveti bolje nego mnoge njene clanice. Imamo mogucnost za ogroman izvoz i to bez subvencija, a tek sa njima. To je najpotrebnije nasem narodu. Samim tim ce se otvarati firme za preradu, pakovanja itd. MI cemo ovako zarad 3-4 nemacke firme i hiljadu radnih mesta, zrtvovati milion onih koji se base poljoprivredom, voćarstvom... Mudra je EU, i njima su njihovi interesi bitni. Da li nas vole, govore ovi konstantni uslovi, ucene, nameti... Vreme je da se opametimo. Verujemo onima koji nas kroz dobar deo istorije tlače, a tako je i u sadasnjosti. Mi cemo njima na kraju dati svoju kucu zarad njihovoh kokosinjca(sa EU standardima).

Vidi ti njiha

pre 9 godina

Pitela govori kao vojnik EU -ono sto mu je dozvoljeno da kaze, to je da Srbija Mora da se prikloni odlukama EU,a ZA DALJE NE ZNA STA CE BITI.

Nikola G.

pre 9 godina

Србија да се приклони онима који је никада нису бомбардовали, који не раде на њеном распарчавању, који јој не прете или уцењују, који су јој увек били савезници и помагачи, који... Или је ово само мени логично?

Winston

pre 9 godina

@Dejan. Srbija da se prikloni EU uz uslov da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu, odrekne se ruskog trzista i njenih energenata!? Od cega mislite da zivimo onda?
Od posla i plate, kao ostali po svetu. Ali halo, ako hoce Srbija u EU, nemoze da vodi svoju politiku. Niko je netera u tu Uniju, nego je sama trazila clanstvo, kako ja znam. A sta kazes, nema posla? Dobro bice, Vucic je obecao.

desimirB

pre 9 godina

Srbija je već dokazala da zaslužuje članstvo u EU, da njena politika jeste takva da je cilj postatii članica EU i da poštuje i usklađuje svoje zakone sa svim što primenjuju i u EU,al Srbija ima i svoje stavove koje neće menjati i da je jezik ultimatuma nerazumljiv i nepodržan od strane ove vlade sa Vučićem kao premijerom.Stav po pitanju sankcija Rusiji i priznavanja Kosova je jasno izrečen mnogo puta i on ostaje takav,šta god EU tražila ili čime god uslovljavala.

Jasa

pre 9 godina

Srbija je pokazala da je krenula putem ka EU. Za nas je sve prihvatljivo, osim licemernog trazenja priznavanja Kosova. Ono je deo nase teritorije i tako treba da ostane.

messi#10

pre 9 godina

Pa to je nekako i sasvim najnormalnije razmisljanje,ukoliko zelimo u EU,jednostavno moramo da se priklonimo njima onda,ali to svakako da ne znaci to da moramo uvesti sankciji Rusiji,sto mi sigurno necemo uciniti.

dejance55

pre 9 godina

Ja verujem da cemo mi i mnogo pre tih navedenih deset godina postati clanice EU,jer smo sve sto su oni trazili ispunili,jos samo ostaje to pitanje vezano za Kosovo...

Sloba

pre 9 godina

Izbalansirana politika koju trenutno vodi Vlada je jedino rešenje. Ako bismo se priklonili bilo kojoj strani izgubili bismo onu drugo, što ni ekonomski ni politički ne bi bilo dobro.

Dejan

pre 9 godina

Srbija da se prikloni EU uz uslov da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu, odrekne se ruskog trzista i njenih energenata!?
Od cega mislite da zivimo onda?

paddy15

pre 9 godina

Hoćete u EU? Pratite politiku EU. Nećete u EU? Ne morate. Srpska politika - hoćemo kad nam odgovara, nećemo kad nam odgovara. Koncept dostojan najznamenitijih palanačkih mislilaca.

Mrgud

pre 9 godina

Opet pametovanje po džepu Srbije! Pa što Nemačka ne zabrani Mercedesu da posluje sa Rusijom? I malom Perici je jasno da EU svim silama štiti svoje tržište jer će situacija sa Ukrajinom kad tad proći. Ako neko uđe na tržište Rusije, za EU će ostati manje. I kakvo je to solidarisanje koje Srbija plaća iz svog džepa?

risimovic

pre 9 godina

Ej, moji evropski "socijalisti", vi ste američki izum i izrodi, licemeri i neradnici. Hoćete nas da budemo topovsko meso za vaš rat sa Rusijom. Hrvati će rado u taj rat, nama obraz to ne da. Imate dovoljno takvih kao oni, ostavite nas na miru.

LidijaSM

pre 9 godina

Gospodin Vuvic na odgovor pismu evropske unije je jasno rekao da nece davati olaksice izvozu robe u Rusiju , tako je stavio Srbiju u sjajan polozaj , gde ona ide ka evropskim integracijama , a sa druge stra odrzava i vekovno prijateljstvo sa Rusijom.

@pegica@

pre 9 godina

Srbija je nacinila prvi korak ka EU tako da nece odustati od nje i znace kada dodje momenat koju odluku da donese. A sigurno ta odluka nece biti stetna.

Mitar

pre 9 godina

Srbija se treba prikloniti odlukama EU gledano globalno, ali pojedine odluke EU koje direktno nanose veliku stetu Srbiji, moraju od strane EU izuzeti Srbiju.

Natasa PN

pre 9 godina

Za sada Vucic uspeva da odrzi balans izmedju EU i Rusije. Nadam se da ce izdrzati do kraja jer nam je potrabna EU ali isto tako i Rusija.

deus

pre 9 godina

Kako su providni ovi iz EU pa to je strasno. Sada im je najbitnije da Srbija ne olaksa izvoznicima plasman u Rusiju a Srbiji su namerno uveli sankcije da bi evropske zemlje umesto Srbije uletele na Rusko trziste. Rusija je pokazala zube i svaka im cast na tome. To sto mi hocemo da udjejmo u EU ne znaci da cemo biti vasa krpa sa kojom cete mlatiti kako vam se prohte.

niccoleta

pre 9 godina

Berlinska konferencija je jasan signal .
Napravljeni su značajni koraci u pravom smeru, ka integracijama u EU !
Sigurna sam da će naša Vlada pronaći adekvatan odgovor i na ovaj zahtev , na najbolji način,u interesu građana Srbije.

analitičar

pre 9 godina

A Ukrajina da prizna Krim jel se i to mora ?
(Marko, 28. avgust 2014 09:38)
Besni građanski rat na tlu Evrope, država-kandidat se raspada a vi požar gasite benzinom..? Za niste svesni da se Ukrajina pocepala upravo zbog vaše plitke politike?

Crvendać

pre 9 godina

Srbija je mnogo toga uradila ne bi li postala deo EU, ali neke stvari, čini mi se zadiru u unutrašnju politiku Srbije i mislim da u te vode ne bi trebalo da ulaze političari koji predstavljaju Evropsku uniju. Naše je da odlučimo hoćemo li levo ili desno, kao i to da li ćemo da priznamo Kosovo, što je, čini se najbolnija tačka koju Srbija ima kao postavljeni zadatak od strane EU. Možda bi trebalo da preispitamo svoje želje i htenja, mada mnogo malo vremena imamo za to, jer narodu treba hleba...

NikolaS

pre 9 godina

Vučić je odlično odgovorio EU što se tiče Rusije, država neće da dalje podstiče izvoz u Rusiju ali ipak nismo uveli sankcije tako da će izvoza i dalje biti.

au

pre 9 godina

fondovi za pokrivanje gubitaka usled sankcija nisu dostupni Srbiji. Toliko o ovim glupostima u predpristupnom ugovoru postoje rokovi za sve. drzite se ugovora gospodo iz eu ili ugovore postujete samo kad vam idu na ruku

KING

pre 9 godina

Iskreno mislim da retko koji Premijer kao nas moze ovako da vlada situacijom.Dobro zna koliko nam je Rusija vazna , kao i ulazak u EU. Shodno tome tako se i ponasa.