Subota, 23.08.2014.

18:57

DSS: Tačke DS-a su opasne po Srbiju

Politika Demokratske stranke i njenih 10 tačaka programa za Vojvodinu opasna je i pogubna po interese Srbije, kažu u pokrajinskom DSS-u.

Izvor: Tanjug

DSS: Taèke DS-a su opasne po Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

nisam iz vojvodine

pre 9 godina

pajtic je uccinio prvi korak u pripremi za izbore ,ponudio je program svoje stranke,ssto je pametno,jer sada i ostale stranke treba da se izjasne.vrlo je intresantno da nema botovskih komentara,ssto samo pokazuje da glavni gazda joss nije doneo stav i da je ovaj potez demokrata dosta kompleksan. u svakom sluccaju podrsska zzutima kao,nazzalost,jedinoj opziciji,i poruka vojvodjanima ,ne dozvolite da i vas unisste ove sstetoccine.

DIPL.PRAVNIK

pre 9 godina

***
Žalosno je što većina srpskih političara nikako da shvati zašto A.Merkel predlaže DECENTRALIZACIJU, a ne federalizaciju Ukrajine ?
Da im objasnim: Federalizacija omogućava da pokrajine i republike koje su autonomne (NEZAVISNE) traže odcepljenje (kao bivše republike i pokrajina Kosovo), a to bi bio raspad većina država članica EU..

Zato bi sve stranke koje su za Srbiju i EU, trebalo da poslušaju A.Merkel i što pre da Srbiju "decentralizuju" na više ravnopravnih pokrajina (po 1,8 miliona stanovnika), ali BEZ DRŽAVNIH nadležnosti, koje sada ima AUTONOMNA pokrajina Vojvodina !?

miha bukovac

pre 9 godina

Problem tih naših "državotvoraca" je što su potpuno neobrazovani u modernom evrpskom duhu, svakako je tome dosta doprinela tvrda ordodoksnost SPC koja po svojoj "ortodoksnosti" bliža muslimanstvu nego (recimo) protestantska koja je dogmatski dosta liberalnija za svoje vernike i zato su Srbi civilizaciski hendikepirani i istorijski unesrećeni.

Cvet

pre 9 godina

Dss i ostali eksploatatori zatucanosti i gluposti njenog stanovništva, rece jedan i slazem se totalno. Tu pod ostali budimo posteni pa dodajmo Tomu, Vucka, Ivicu, Velju, Vulin, prikljuci se tu od skora i Boris, i Slina na primer. DSS ima dobar osecaj da neko hoce nesto lose srpstvu da ucini da sebe ojaca, samo su od straha zalutali na sever. Znaci, sta, DSS-u treba zaokret za 180 stepeni. Mi odahnuli, kad ono Kostunica, pa Tadic...i na kraju Vucic. Dobro, nije smak sveta. Valjda. Dajte malo onog Razlicka, tip deluje pametan, kulturan i fin...I sacekate da DS ne bude vise ovo sto je danas pa se udruzite i eto glasaca...

Bane

pre 9 godina

Sta je poenta postojanja Vojvodine? Onda u ostatku Srbije treba da se uvedu ostale pokrajine. Kakva je to glupost da imas drzavu od 7 miliona ljudi i unutar te drzave jednu jedinu pokrajinu od 2 miliona. Gde jos takvo uredjenje postoji u svetu. Normalne drzave su ravnomerno uredjene. Ili ukinuti Vojvodinu i u citavoj drzavi uvesti funkcionalne oblasti. Ili ako ce Vojvodina opstati onda stvoriti ostale pokrajine. Kao sto se to radi u normalnim drzavama. Hrvati su imali i himnu i grb pre nego sto su bili nezavisni. I nakon sticanja nezavisnosti odmah uveli zupanije. Koliko je nama trebalo da se zovemo Srbija i da usvojimo trobojku, Boze pravde i dvoglavog orla.

MunzeLjux

pre 9 godina

Spanija na primer ima cak 17 autonomnih oblasti i one imaju razlicita ovlascenja. Katalonija i Baskija imaju svoju policiju koja ima veoma visoka ovlascenja, dok Andaluzijska policija ima nesto niza ovlascenja. Ostale pokrajine nemaju sopstvenu policiju, ali bi referendumom mogli da dostignu ista prava kao i oni koji su ta prava vec ostvarili. U pocetku je zamisljeno da samo Katalonci, Baski i stanovnici Galicije imaju autonomiju, ali je posle pobune u Andaluziji promenjen ustav i data je mogucnost da sve posebne oblasti dobiju autonomiju. Ono sto predstavlja opasnost u nasem slucaju je sto medjunarodna zajednica uvek stane na stranu ocuvanja celovitosti svojih clanica i na stranu razbijanja Srbije i stvaranje novih drzavica od njene teritorije i naroda. Jasno se vidi gde ide inicijativa demokrata, pa se zahvaljujem DSS na upozorenju.

matori

pre 9 godina

Bila jednom jedna SFRJ, koje se dobro sećaju mnogi, jer su živeli u njoj...
U toj DRŽAVI, Vojvodina je bila srpska pokrajina, kao što je i danas.
Ali, zanimljivo (!), tada je Vojvodina bila na drugom mestu (iza Slovenije) po svim elementima koji se beleže u statistici, a bitni su za državu!
Još je zanimljivije, da je tada Vojvodina imala SVOJU policiju, školstvo, zdravstvo, penziono, poresko... i da ne nabrajam.
Vojvodina je imala i SVOJ "Naftagas", koji je kasnije postao (srpski) "NIS", da bi ubrzo potom, bez saglasnosti Vojvodine, sve to bilo bukvalno poklonjeno Rusima...
Otkako su (Milošević, Koštunica, i drugi sledbenici), koristeći vlast i moć svojih stranaka, počeli na sva usta da "štite" interese Srbije, i da preuzimaju (otimaju) od Vojvodine SVE što je moglo da se uzme, polako smo stigli do današnjih dana, kada je pokrajina postala vrlo tužno i vrlo siromašno mesto...
U istom periodu, Srbija je procvetala, uznapredovala u svakom smislu, i sada je pravi raj na Zemlji, gde bi svi hteli da dođu i još malo uvećaju to bogatstvo, ali ETO - opet se ta Vojvodina pojavljuje kao neki kamen spoticanja i kočničar Srbije.
Zaista bi bio red, da neko najzad pokrene reviziju tog (odvratnog) diktata iz Trianona, kojim je taj "kamen" (Vojvodina) okačena na vrat Srbije, i neprestano je guši i vuče u ponor!
Ovima iz DSS, kao i njihovim istomišljenicima, predlažem da se uhvate nekih knjiga, nauče nešto malo iz istorije, i umesto lajanja na mesečinu, urade nešto korisno.

Nikola

pre 9 godina

Separatiste treba seci u korenu! Vojvodina je Srbija.! Ni jedan stepen vece autonomije ne treba dati Vojvodini. Ali drzava mora da ulaze u Vojvodinu najvise, zbog njenog poljoprivrednog potencijala.

Blago vama

pre 9 godina

DSS je proslost kao I ovi sto ponavljaju kao papagaji da je Vojvodina samo srpska. Malo prelistajte neku istoriju da naucite da Vojvodina nikada nije bila srpska do pred kraj I svetskog rata kao I da srbi nikada nisu bili vecinski narod u Vojvodini do dolaska komunista koji su uspesno etnicki ocistili nemce I madjare a naselili "prvoborce". Kao sto Kosovo nikada nije bilo albansko do dolaska komunista tako ni Vojvodina srpska.

oklahoma kid

pre 9 godina

"DSS je u pravu. A zamislite tek koliko bi "gradjani" Vojvodine bolje ziveli kad ne bi bilo te autonomije, te silne administracije, na hiljade partijskih parazita koji samo troze novce. Treba dati vecu autonomiju gradovima i opstinama, a potpuno je visak da pored JP "Novi Sad vode" i JP "Srbija vode" imamo i JP "Vojvodina vode". Ili da pored gradskog sekretarijata za nesto i republickog ministarstva imamo i pokrajinski sekratarijat i da ne nabrajam.
Dakle, nema potrebe za autonomijom i glomaznom administracijom a ako prava manjinskih zajednica nisu resena dobro Ustavom, doneti nove zakone i to poboljsati. Ali prava nekog Madjara ili Bugara ili bilo koje manjine nisu pitanje autonomije vec drzave Srbije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neko, 23. avgust 2014 20:57)"

Ti što građane stavljaš pod znakom navoda da gledaš svoja posla. Vojvodina neće biti ono u šta ste je pokušali pretvoriti i od čega nne odustajete.

Pali bre.

Neko

pre 9 godina

DSS je u pravu. A zamislite tek koliko bi "gradjani" Vojvodine bolje ziveli kad ne bi bilo te autonomije, te silne administracije, na hiljade partijskih parazita koji samo troze novce. Treba dati vecu autonomiju gradovima i opstinama, a potpuno je visak da pored JP "Novi Sad vode" i JP "Srbija vode" imamo i JP "Vojvodina vode". Ili da pored gradskog sekretarijata za nesto i republickog ministarstva imamo i pokrajinski sekratarijat i da ne nabrajam.
Dakle, nema potrebe za autonomijom i glomaznom administracijom a ako prava manjinskih zajednica nisu resena dobro Ustavom, doneti nove zakone i to poboljsati. Ali prava nekog Madjara ili Bugara ili bilo koje manjine nisu pitanje autonomije vec drzave Srbije.

Milan

pre 9 godina

DS ce pokusati da u Vojvodini napravi svoj feud posto su izgubili na drzavnom nivou. Nasa "elita" jednostavno (cast izuzecima) nema nikakvu drzavotvornu svest, vec samo uski strankokratorski vlastitodu..rski interes i zato ce ovaj narod da propadne prije ili kasnije, a bojim se da ce prije.

naprednjak

pre 9 godina

dss-u bi bolje bilo da razmislja sa kim da udje u koaliciju da sigurno predje cenzus nego sto izdaje saopstenja!Autisticna politika stranke ih je dovela do 3%

aleksandar

pre 9 godina

Velikani očuvanja, plus palitelji džamija, kosovski profiteri i podrzavaoci ubica premijera ponovo imaju sta dusebrižno da izjave. A ja mislio Koštunica penzionisan, biće nekih promena.

žoao mi je

pre 9 godina

Za Srbiju je najopasniji njen politički sistem,pa zatim navike,mentalitet i vrednosni sistem njenog stanovništva i naravno političke stranke proistekle iz takvog miljea,baš kao što je Dss i ostali eksploatatori zatucanosti i gluposti njenog stanovništva.

bonaparta3

pre 9 godina

Pokušaj Pajtića da obezbedi još koji dan vlasti preko LSV i osevdočenih propagatora samostalnosti Vojvodine. Naravno da je to još jedan samoubilački potez Pajtića i ekipe oko njega. U svojoj partiji on za to nemože da dobije podršku, pa kroz priču da treba mlađi kadrovi da dođu želi da ode elegantno, jer u protivnom leti ko kofer.

ko jel ja

pre 9 godina

ma ko pita dss. oni vise ne postoje na politickoj sceni srbije. narod je sahranio na izborima tu stranku. a i ds je na dobrom putu da tako prodje sa onim prevarantom na čelu. gubitak kvalitetne opozicije velika je nesreca za srbiju, a rezultat je sprovođenja uskih licnih interesa umesto drzavnih.

ZoranNS

pre 9 godina

Koja smejurija, naučna teza, "istinske srpske Srbije", izraz iza koga se krije istinsko nerazumevanje mnogonacionalnosti države Srbije.

Slican prepoznaje slicnog jer ce i DSS istom nizbrdicom!

pre 9 godina

Kako moze biti opasan program stranke koja je jedva prebacila republicki cenzus, a u Vojvodini ce ih zadesiti ista sudbina na sledecim pokrajinskim izborima.

Vipera

pre 9 godina

Bass bih volela da mi DSS objasni kakva je to fantazmagorija "srpska Srbija". Srbija je po Ustavu drzzava svih njenih gradjana, a ne samo Srba. Ona je i albanska, i romska, i pravoslavna, i ateisticcka, i muslimanska, i ... nikako nije samo "srpska".

Hannibal

pre 9 godina

Волео бих да ми дотични објасни шта је то "српски карактер Војводине", како се то дефинише, и да га обавестим да у Војводини има преко 30 манјина.
И једна препорука, нек сиђе мало у Нови Пазар да просипа српство, да видим како ће да прође.

mattko

pre 9 godina

Srbi iz Vojvodine dok su se borili za ujedinjenje sa tadasnjom Srbijom nisu ocekivali da ce im juzna braca toliko zavlaciti ruku u dzep. Sada su u slicnoj situaciji Srbi iz R. Srpske kojima bi se to isto desilo samo kada bi zapad dozvolio nekakvo ujedinjenje. dakle neka DSS cuti o drzavnosti jer to nikome u Vojvodini nije na umu ali jeste na umu konstanto zaostajanje Vojvodine od 1990 do danas u ekonomskom pogledu. Samo od donosenja Ustava drzava Srbija duguje svakom Vojvodjaninu i svakoj Vojvodjanki po oko 5000 EUR na osnovo ne isplacenih 7% i to bas po Kostunicinom Ustavu iz 2006!

Hannibal

pre 9 godina

Волео бих да ми дотични објасни шта је то "српски карактер Војводине", како се то дефинише, и да га обавестим да у Војводини има преко 30 манјина.
И једна препорука, нек сиђе мало у Нови Пазар да просипа српство, да видим како ће да прође.

mattko

pre 9 godina

Srbi iz Vojvodine dok su se borili za ujedinjenje sa tadasnjom Srbijom nisu ocekivali da ce im juzna braca toliko zavlaciti ruku u dzep. Sada su u slicnoj situaciji Srbi iz R. Srpske kojima bi se to isto desilo samo kada bi zapad dozvolio nekakvo ujedinjenje. dakle neka DSS cuti o drzavnosti jer to nikome u Vojvodini nije na umu ali jeste na umu konstanto zaostajanje Vojvodine od 1990 do danas u ekonomskom pogledu. Samo od donosenja Ustava drzava Srbija duguje svakom Vojvodjaninu i svakoj Vojvodjanki po oko 5000 EUR na osnovo ne isplacenih 7% i to bas po Kostunicinom Ustavu iz 2006!

aleksandar

pre 9 godina

Velikani očuvanja, plus palitelji džamija, kosovski profiteri i podrzavaoci ubica premijera ponovo imaju sta dusebrižno da izjave. A ja mislio Koštunica penzionisan, biće nekih promena.

Vipera

pre 9 godina

Bass bih volela da mi DSS objasni kakva je to fantazmagorija "srpska Srbija". Srbija je po Ustavu drzzava svih njenih gradjana, a ne samo Srba. Ona je i albanska, i romska, i pravoslavna, i ateisticcka, i muslimanska, i ... nikako nije samo "srpska".

žoao mi je

pre 9 godina

Za Srbiju je najopasniji njen politički sistem,pa zatim navike,mentalitet i vrednosni sistem njenog stanovništva i naravno političke stranke proistekle iz takvog miljea,baš kao što je Dss i ostali eksploatatori zatucanosti i gluposti njenog stanovništva.

naprednjak

pre 9 godina

dss-u bi bolje bilo da razmislja sa kim da udje u koaliciju da sigurno predje cenzus nego sto izdaje saopstenja!Autisticna politika stranke ih je dovela do 3%

Blago vama

pre 9 godina

DSS je proslost kao I ovi sto ponavljaju kao papagaji da je Vojvodina samo srpska. Malo prelistajte neku istoriju da naucite da Vojvodina nikada nije bila srpska do pred kraj I svetskog rata kao I da srbi nikada nisu bili vecinski narod u Vojvodini do dolaska komunista koji su uspesno etnicki ocistili nemce I madjare a naselili "prvoborce". Kao sto Kosovo nikada nije bilo albansko do dolaska komunista tako ni Vojvodina srpska.

ZoranNS

pre 9 godina

Koja smejurija, naučna teza, "istinske srpske Srbije", izraz iza koga se krije istinsko nerazumevanje mnogonacionalnosti države Srbije.

oklahoma kid

pre 9 godina

"DSS je u pravu. A zamislite tek koliko bi "gradjani" Vojvodine bolje ziveli kad ne bi bilo te autonomije, te silne administracije, na hiljade partijskih parazita koji samo troze novce. Treba dati vecu autonomiju gradovima i opstinama, a potpuno je visak da pored JP "Novi Sad vode" i JP "Srbija vode" imamo i JP "Vojvodina vode". Ili da pored gradskog sekretarijata za nesto i republickog ministarstva imamo i pokrajinski sekratarijat i da ne nabrajam.
Dakle, nema potrebe za autonomijom i glomaznom administracijom a ako prava manjinskih zajednica nisu resena dobro Ustavom, doneti nove zakone i to poboljsati. Ali prava nekog Madjara ili Bugara ili bilo koje manjine nisu pitanje autonomije vec drzave Srbije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neko, 23. avgust 2014 20:57)"

Ti što građane stavljaš pod znakom navoda da gledaš svoja posla. Vojvodina neće biti ono u šta ste je pokušali pretvoriti i od čega nne odustajete.

Pali bre.

bonaparta3

pre 9 godina

Pokušaj Pajtića da obezbedi još koji dan vlasti preko LSV i osevdočenih propagatora samostalnosti Vojvodine. Naravno da je to još jedan samoubilački potez Pajtića i ekipe oko njega. U svojoj partiji on za to nemože da dobije podršku, pa kroz priču da treba mlađi kadrovi da dođu želi da ode elegantno, jer u protivnom leti ko kofer.

matori

pre 9 godina

Bila jednom jedna SFRJ, koje se dobro sećaju mnogi, jer su živeli u njoj...
U toj DRŽAVI, Vojvodina je bila srpska pokrajina, kao što je i danas.
Ali, zanimljivo (!), tada je Vojvodina bila na drugom mestu (iza Slovenije) po svim elementima koji se beleže u statistici, a bitni su za državu!
Još je zanimljivije, da je tada Vojvodina imala SVOJU policiju, školstvo, zdravstvo, penziono, poresko... i da ne nabrajam.
Vojvodina je imala i SVOJ "Naftagas", koji je kasnije postao (srpski) "NIS", da bi ubrzo potom, bez saglasnosti Vojvodine, sve to bilo bukvalno poklonjeno Rusima...
Otkako su (Milošević, Koštunica, i drugi sledbenici), koristeći vlast i moć svojih stranaka, počeli na sva usta da "štite" interese Srbije, i da preuzimaju (otimaju) od Vojvodine SVE što je moglo da se uzme, polako smo stigli do današnjih dana, kada je pokrajina postala vrlo tužno i vrlo siromašno mesto...
U istom periodu, Srbija je procvetala, uznapredovala u svakom smislu, i sada je pravi raj na Zemlji, gde bi svi hteli da dođu i još malo uvećaju to bogatstvo, ali ETO - opet se ta Vojvodina pojavljuje kao neki kamen spoticanja i kočničar Srbije.
Zaista bi bio red, da neko najzad pokrene reviziju tog (odvratnog) diktata iz Trianona, kojim je taj "kamen" (Vojvodina) okačena na vrat Srbije, i neprestano je guši i vuče u ponor!
Ovima iz DSS, kao i njihovim istomišljenicima, predlažem da se uhvate nekih knjiga, nauče nešto malo iz istorije, i umesto lajanja na mesečinu, urade nešto korisno.

Neko

pre 9 godina

DSS je u pravu. A zamislite tek koliko bi "gradjani" Vojvodine bolje ziveli kad ne bi bilo te autonomije, te silne administracije, na hiljade partijskih parazita koji samo troze novce. Treba dati vecu autonomiju gradovima i opstinama, a potpuno je visak da pored JP "Novi Sad vode" i JP "Srbija vode" imamo i JP "Vojvodina vode". Ili da pored gradskog sekretarijata za nesto i republickog ministarstva imamo i pokrajinski sekratarijat i da ne nabrajam.
Dakle, nema potrebe za autonomijom i glomaznom administracijom a ako prava manjinskih zajednica nisu resena dobro Ustavom, doneti nove zakone i to poboljsati. Ali prava nekog Madjara ili Bugara ili bilo koje manjine nisu pitanje autonomije vec drzave Srbije.

ko jel ja

pre 9 godina

ma ko pita dss. oni vise ne postoje na politickoj sceni srbije. narod je sahranio na izborima tu stranku. a i ds je na dobrom putu da tako prodje sa onim prevarantom na čelu. gubitak kvalitetne opozicije velika je nesreca za srbiju, a rezultat je sprovođenja uskih licnih interesa umesto drzavnih.

Slican prepoznaje slicnog jer ce i DSS istom nizbrdicom!

pre 9 godina

Kako moze biti opasan program stranke koja je jedva prebacila republicki cenzus, a u Vojvodini ce ih zadesiti ista sudbina na sledecim pokrajinskim izborima.

Milan

pre 9 godina

DS ce pokusati da u Vojvodini napravi svoj feud posto su izgubili na drzavnom nivou. Nasa "elita" jednostavno (cast izuzecima) nema nikakvu drzavotvornu svest, vec samo uski strankokratorski vlastitodu..rski interes i zato ce ovaj narod da propadne prije ili kasnije, a bojim se da ce prije.

Nikola

pre 9 godina

Separatiste treba seci u korenu! Vojvodina je Srbija.! Ni jedan stepen vece autonomije ne treba dati Vojvodini. Ali drzava mora da ulaze u Vojvodinu najvise, zbog njenog poljoprivrednog potencijala.

Bane

pre 9 godina

Sta je poenta postojanja Vojvodine? Onda u ostatku Srbije treba da se uvedu ostale pokrajine. Kakva je to glupost da imas drzavu od 7 miliona ljudi i unutar te drzave jednu jedinu pokrajinu od 2 miliona. Gde jos takvo uredjenje postoji u svetu. Normalne drzave su ravnomerno uredjene. Ili ukinuti Vojvodinu i u citavoj drzavi uvesti funkcionalne oblasti. Ili ako ce Vojvodina opstati onda stvoriti ostale pokrajine. Kao sto se to radi u normalnim drzavama. Hrvati su imali i himnu i grb pre nego sto su bili nezavisni. I nakon sticanja nezavisnosti odmah uveli zupanije. Koliko je nama trebalo da se zovemo Srbija i da usvojimo trobojku, Boze pravde i dvoglavog orla.

MunzeLjux

pre 9 godina

Spanija na primer ima cak 17 autonomnih oblasti i one imaju razlicita ovlascenja. Katalonija i Baskija imaju svoju policiju koja ima veoma visoka ovlascenja, dok Andaluzijska policija ima nesto niza ovlascenja. Ostale pokrajine nemaju sopstvenu policiju, ali bi referendumom mogli da dostignu ista prava kao i oni koji su ta prava vec ostvarili. U pocetku je zamisljeno da samo Katalonci, Baski i stanovnici Galicije imaju autonomiju, ali je posle pobune u Andaluziji promenjen ustav i data je mogucnost da sve posebne oblasti dobiju autonomiju. Ono sto predstavlja opasnost u nasem slucaju je sto medjunarodna zajednica uvek stane na stranu ocuvanja celovitosti svojih clanica i na stranu razbijanja Srbije i stvaranje novih drzavica od njene teritorije i naroda. Jasno se vidi gde ide inicijativa demokrata, pa se zahvaljujem DSS na upozorenju.

miha bukovac

pre 9 godina

Problem tih naših "državotvoraca" je što su potpuno neobrazovani u modernom evrpskom duhu, svakako je tome dosta doprinela tvrda ordodoksnost SPC koja po svojoj "ortodoksnosti" bliža muslimanstvu nego (recimo) protestantska koja je dogmatski dosta liberalnija za svoje vernike i zato su Srbi civilizaciski hendikepirani i istorijski unesrećeni.

nisam iz vojvodine

pre 9 godina

pajtic je uccinio prvi korak u pripremi za izbore ,ponudio je program svoje stranke,ssto je pametno,jer sada i ostale stranke treba da se izjasne.vrlo je intresantno da nema botovskih komentara,ssto samo pokazuje da glavni gazda joss nije doneo stav i da je ovaj potez demokrata dosta kompleksan. u svakom sluccaju podrsska zzutima kao,nazzalost,jedinoj opziciji,i poruka vojvodjanima ,ne dozvolite da i vas unisste ove sstetoccine.

DIPL.PRAVNIK

pre 9 godina

***
Žalosno je što većina srpskih političara nikako da shvati zašto A.Merkel predlaže DECENTRALIZACIJU, a ne federalizaciju Ukrajine ?
Da im objasnim: Federalizacija omogućava da pokrajine i republike koje su autonomne (NEZAVISNE) traže odcepljenje (kao bivše republike i pokrajina Kosovo), a to bi bio raspad većina država članica EU..

Zato bi sve stranke koje su za Srbiju i EU, trebalo da poslušaju A.Merkel i što pre da Srbiju "decentralizuju" na više ravnopravnih pokrajina (po 1,8 miliona stanovnika), ali BEZ DRŽAVNIH nadležnosti, koje sada ima AUTONOMNA pokrajina Vojvodina !?

Cvet

pre 9 godina

Dss i ostali eksploatatori zatucanosti i gluposti njenog stanovništva, rece jedan i slazem se totalno. Tu pod ostali budimo posteni pa dodajmo Tomu, Vucka, Ivicu, Velju, Vulin, prikljuci se tu od skora i Boris, i Slina na primer. DSS ima dobar osecaj da neko hoce nesto lose srpstvu da ucini da sebe ojaca, samo su od straha zalutali na sever. Znaci, sta, DSS-u treba zaokret za 180 stepeni. Mi odahnuli, kad ono Kostunica, pa Tadic...i na kraju Vucic. Dobro, nije smak sveta. Valjda. Dajte malo onog Razlicka, tip deluje pametan, kulturan i fin...I sacekate da DS ne bude vise ovo sto je danas pa se udruzite i eto glasaca...

Slican prepoznaje slicnog jer ce i DSS istom nizbrdicom!

pre 9 godina

Kako moze biti opasan program stranke koja je jedva prebacila republicki cenzus, a u Vojvodini ce ih zadesiti ista sudbina na sledecim pokrajinskim izborima.

Hannibal

pre 9 godina

Волео бих да ми дотични објасни шта је то "српски карактер Војводине", како се то дефинише, и да га обавестим да у Војводини има преко 30 манјина.
И једна препорука, нек сиђе мало у Нови Пазар да просипа српство, да видим како ће да прође.

mattko

pre 9 godina

Srbi iz Vojvodine dok su se borili za ujedinjenje sa tadasnjom Srbijom nisu ocekivali da ce im juzna braca toliko zavlaciti ruku u dzep. Sada su u slicnoj situaciji Srbi iz R. Srpske kojima bi se to isto desilo samo kada bi zapad dozvolio nekakvo ujedinjenje. dakle neka DSS cuti o drzavnosti jer to nikome u Vojvodini nije na umu ali jeste na umu konstanto zaostajanje Vojvodine od 1990 do danas u ekonomskom pogledu. Samo od donosenja Ustava drzava Srbija duguje svakom Vojvodjaninu i svakoj Vojvodjanki po oko 5000 EUR na osnovo ne isplacenih 7% i to bas po Kostunicinom Ustavu iz 2006!

Vipera

pre 9 godina

Bass bih volela da mi DSS objasni kakva je to fantazmagorija "srpska Srbija". Srbija je po Ustavu drzzava svih njenih gradjana, a ne samo Srba. Ona je i albanska, i romska, i pravoslavna, i ateisticcka, i muslimanska, i ... nikako nije samo "srpska".

bonaparta3

pre 9 godina

Pokušaj Pajtića da obezbedi još koji dan vlasti preko LSV i osevdočenih propagatora samostalnosti Vojvodine. Naravno da je to još jedan samoubilački potez Pajtića i ekipe oko njega. U svojoj partiji on za to nemože da dobije podršku, pa kroz priču da treba mlađi kadrovi da dođu želi da ode elegantno, jer u protivnom leti ko kofer.

Nikola

pre 9 godina

Separatiste treba seci u korenu! Vojvodina je Srbija.! Ni jedan stepen vece autonomije ne treba dati Vojvodini. Ali drzava mora da ulaze u Vojvodinu najvise, zbog njenog poljoprivrednog potencijala.

ko jel ja

pre 9 godina

ma ko pita dss. oni vise ne postoje na politickoj sceni srbije. narod je sahranio na izborima tu stranku. a i ds je na dobrom putu da tako prodje sa onim prevarantom na čelu. gubitak kvalitetne opozicije velika je nesreca za srbiju, a rezultat je sprovođenja uskih licnih interesa umesto drzavnih.

Neko

pre 9 godina

DSS je u pravu. A zamislite tek koliko bi "gradjani" Vojvodine bolje ziveli kad ne bi bilo te autonomije, te silne administracije, na hiljade partijskih parazita koji samo troze novce. Treba dati vecu autonomiju gradovima i opstinama, a potpuno je visak da pored JP "Novi Sad vode" i JP "Srbija vode" imamo i JP "Vojvodina vode". Ili da pored gradskog sekretarijata za nesto i republickog ministarstva imamo i pokrajinski sekratarijat i da ne nabrajam.
Dakle, nema potrebe za autonomijom i glomaznom administracijom a ako prava manjinskih zajednica nisu resena dobro Ustavom, doneti nove zakone i to poboljsati. Ali prava nekog Madjara ili Bugara ili bilo koje manjine nisu pitanje autonomije vec drzave Srbije.

Milan

pre 9 godina

DS ce pokusati da u Vojvodini napravi svoj feud posto su izgubili na drzavnom nivou. Nasa "elita" jednostavno (cast izuzecima) nema nikakvu drzavotvornu svest, vec samo uski strankokratorski vlastitodu..rski interes i zato ce ovaj narod da propadne prije ili kasnije, a bojim se da ce prije.

aleksandar

pre 9 godina

Velikani očuvanja, plus palitelji džamija, kosovski profiteri i podrzavaoci ubica premijera ponovo imaju sta dusebrižno da izjave. A ja mislio Koštunica penzionisan, biće nekih promena.

naprednjak

pre 9 godina

dss-u bi bolje bilo da razmislja sa kim da udje u koaliciju da sigurno predje cenzus nego sto izdaje saopstenja!Autisticna politika stranke ih je dovela do 3%

Blago vama

pre 9 godina

DSS je proslost kao I ovi sto ponavljaju kao papagaji da je Vojvodina samo srpska. Malo prelistajte neku istoriju da naucite da Vojvodina nikada nije bila srpska do pred kraj I svetskog rata kao I da srbi nikada nisu bili vecinski narod u Vojvodini do dolaska komunista koji su uspesno etnicki ocistili nemce I madjare a naselili "prvoborce". Kao sto Kosovo nikada nije bilo albansko do dolaska komunista tako ni Vojvodina srpska.

žoao mi je

pre 9 godina

Za Srbiju je najopasniji njen politički sistem,pa zatim navike,mentalitet i vrednosni sistem njenog stanovništva i naravno političke stranke proistekle iz takvog miljea,baš kao što je Dss i ostali eksploatatori zatucanosti i gluposti njenog stanovništva.

oklahoma kid

pre 9 godina

"DSS je u pravu. A zamislite tek koliko bi "gradjani" Vojvodine bolje ziveli kad ne bi bilo te autonomije, te silne administracije, na hiljade partijskih parazita koji samo troze novce. Treba dati vecu autonomiju gradovima i opstinama, a potpuno je visak da pored JP "Novi Sad vode" i JP "Srbija vode" imamo i JP "Vojvodina vode". Ili da pored gradskog sekretarijata za nesto i republickog ministarstva imamo i pokrajinski sekratarijat i da ne nabrajam.
Dakle, nema potrebe za autonomijom i glomaznom administracijom a ako prava manjinskih zajednica nisu resena dobro Ustavom, doneti nove zakone i to poboljsati. Ali prava nekog Madjara ili Bugara ili bilo koje manjine nisu pitanje autonomije vec drzave Srbije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Neko, 23. avgust 2014 20:57)"

Ti što građane stavljaš pod znakom navoda da gledaš svoja posla. Vojvodina neće biti ono u šta ste je pokušali pretvoriti i od čega nne odustajete.

Pali bre.

Bane

pre 9 godina

Sta je poenta postojanja Vojvodine? Onda u ostatku Srbije treba da se uvedu ostale pokrajine. Kakva je to glupost da imas drzavu od 7 miliona ljudi i unutar te drzave jednu jedinu pokrajinu od 2 miliona. Gde jos takvo uredjenje postoji u svetu. Normalne drzave su ravnomerno uredjene. Ili ukinuti Vojvodinu i u citavoj drzavi uvesti funkcionalne oblasti. Ili ako ce Vojvodina opstati onda stvoriti ostale pokrajine. Kao sto se to radi u normalnim drzavama. Hrvati su imali i himnu i grb pre nego sto su bili nezavisni. I nakon sticanja nezavisnosti odmah uveli zupanije. Koliko je nama trebalo da se zovemo Srbija i da usvojimo trobojku, Boze pravde i dvoglavog orla.

ZoranNS

pre 9 godina

Koja smejurija, naučna teza, "istinske srpske Srbije", izraz iza koga se krije istinsko nerazumevanje mnogonacionalnosti države Srbije.

MunzeLjux

pre 9 godina

Spanija na primer ima cak 17 autonomnih oblasti i one imaju razlicita ovlascenja. Katalonija i Baskija imaju svoju policiju koja ima veoma visoka ovlascenja, dok Andaluzijska policija ima nesto niza ovlascenja. Ostale pokrajine nemaju sopstvenu policiju, ali bi referendumom mogli da dostignu ista prava kao i oni koji su ta prava vec ostvarili. U pocetku je zamisljeno da samo Katalonci, Baski i stanovnici Galicije imaju autonomiju, ali je posle pobune u Andaluziji promenjen ustav i data je mogucnost da sve posebne oblasti dobiju autonomiju. Ono sto predstavlja opasnost u nasem slucaju je sto medjunarodna zajednica uvek stane na stranu ocuvanja celovitosti svojih clanica i na stranu razbijanja Srbije i stvaranje novih drzavica od njene teritorije i naroda. Jasno se vidi gde ide inicijativa demokrata, pa se zahvaljujem DSS na upozorenju.

matori

pre 9 godina

Bila jednom jedna SFRJ, koje se dobro sećaju mnogi, jer su živeli u njoj...
U toj DRŽAVI, Vojvodina je bila srpska pokrajina, kao što je i danas.
Ali, zanimljivo (!), tada je Vojvodina bila na drugom mestu (iza Slovenije) po svim elementima koji se beleže u statistici, a bitni su za državu!
Još je zanimljivije, da je tada Vojvodina imala SVOJU policiju, školstvo, zdravstvo, penziono, poresko... i da ne nabrajam.
Vojvodina je imala i SVOJ "Naftagas", koji je kasnije postao (srpski) "NIS", da bi ubrzo potom, bez saglasnosti Vojvodine, sve to bilo bukvalno poklonjeno Rusima...
Otkako su (Milošević, Koštunica, i drugi sledbenici), koristeći vlast i moć svojih stranaka, počeli na sva usta da "štite" interese Srbije, i da preuzimaju (otimaju) od Vojvodine SVE što je moglo da se uzme, polako smo stigli do današnjih dana, kada je pokrajina postala vrlo tužno i vrlo siromašno mesto...
U istom periodu, Srbija je procvetala, uznapredovala u svakom smislu, i sada je pravi raj na Zemlji, gde bi svi hteli da dođu i još malo uvećaju to bogatstvo, ali ETO - opet se ta Vojvodina pojavljuje kao neki kamen spoticanja i kočničar Srbije.
Zaista bi bio red, da neko najzad pokrene reviziju tog (odvratnog) diktata iz Trianona, kojim je taj "kamen" (Vojvodina) okačena na vrat Srbije, i neprestano je guši i vuče u ponor!
Ovima iz DSS, kao i njihovim istomišljenicima, predlažem da se uhvate nekih knjiga, nauče nešto malo iz istorije, i umesto lajanja na mesečinu, urade nešto korisno.

miha bukovac

pre 9 godina

Problem tih naših "državotvoraca" je što su potpuno neobrazovani u modernom evrpskom duhu, svakako je tome dosta doprinela tvrda ordodoksnost SPC koja po svojoj "ortodoksnosti" bliža muslimanstvu nego (recimo) protestantska koja je dogmatski dosta liberalnija za svoje vernike i zato su Srbi civilizaciski hendikepirani i istorijski unesrećeni.

Cvet

pre 9 godina

Dss i ostali eksploatatori zatucanosti i gluposti njenog stanovništva, rece jedan i slazem se totalno. Tu pod ostali budimo posteni pa dodajmo Tomu, Vucka, Ivicu, Velju, Vulin, prikljuci se tu od skora i Boris, i Slina na primer. DSS ima dobar osecaj da neko hoce nesto lose srpstvu da ucini da sebe ojaca, samo su od straha zalutali na sever. Znaci, sta, DSS-u treba zaokret za 180 stepeni. Mi odahnuli, kad ono Kostunica, pa Tadic...i na kraju Vucic. Dobro, nije smak sveta. Valjda. Dajte malo onog Razlicka, tip deluje pametan, kulturan i fin...I sacekate da DS ne bude vise ovo sto je danas pa se udruzite i eto glasaca...

DIPL.PRAVNIK

pre 9 godina

***
Žalosno je što većina srpskih političara nikako da shvati zašto A.Merkel predlaže DECENTRALIZACIJU, a ne federalizaciju Ukrajine ?
Da im objasnim: Federalizacija omogućava da pokrajine i republike koje su autonomne (NEZAVISNE) traže odcepljenje (kao bivše republike i pokrajina Kosovo), a to bi bio raspad većina država članica EU..

Zato bi sve stranke koje su za Srbiju i EU, trebalo da poslušaju A.Merkel i što pre da Srbiju "decentralizuju" na više ravnopravnih pokrajina (po 1,8 miliona stanovnika), ali BEZ DRŽAVNIH nadležnosti, koje sada ima AUTONOMNA pokrajina Vojvodina !?

nisam iz vojvodine

pre 9 godina

pajtic je uccinio prvi korak u pripremi za izbore ,ponudio je program svoje stranke,ssto je pametno,jer sada i ostale stranke treba da se izjasne.vrlo je intresantno da nema botovskih komentara,ssto samo pokazuje da glavni gazda joss nije doneo stav i da je ovaj potez demokrata dosta kompleksan. u svakom sluccaju podrsska zzutima kao,nazzalost,jedinoj opziciji,i poruka vojvodjanima ,ne dozvolite da i vas unisste ove sstetoccine.