Petak, 22.08.2014.

10:45

RUS i UKR se usaglasili oko konvoja

Šefovi kabineta predsedništava Rusije i Ukrajine saglasili su se da postoji potreba za brzim kompletiranjem isporuke ruske pomoći.

Izvor: Tanjug

RUS i UKR se usaglasili oko konvoja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 9 godina

Pa kada Crveni krst ne moze odmah da reaguje jer im treba vreme za "logistiku". Preplasili se a i ne zele da pomazu Slovenima.

Jadno zaista jadno od crvenog krsta !

B N

pre 9 godina

Pored ovih maloumnih komentara covek ne zna sta vise da napise,jedni stalno daju isti komentar u stilu copy-paste ,na svaku temu tako da mislim da to rade ponekakvom zadatku (uglavnom rusofili i putinovci)a oni imaju najgore komentare (katastrofa) spinuju izvrću . Svima je zajednicko samo jedno da od zrtve prave krivca !
Da li gresim ?

Nikola PO-3

pre 9 godina

žao me što se ovo dešava, dva narod ce biti posvađana za uvek, ja bih voleo da mi možemo ispraviti naše greške, klali smo se sa našim komšijama za čega?
za zemlju i otadžbinu?
(dany, 22. avgust 2014 11:00)

Ej Dany, od takvih kao sto si ti muci mi se zivot. Idi covece u Sloveniju i Hrvatsku pa pitaj njih sta misle na temu klanja, na temu zajednicke drzave Jugoslavije. Da li se kaju? Hahaha! Pa oni su zapoceli klanje u Jugoslaviji a ne Srbi. Oni su ti koji su propagandom, uz pomoc desnicarskih krugova iz EU (Nemacka, Austrija) "uspeli" od sebe, pocinioca zlocina, da naprave zrtvu. U Ukrajini je identicna situacija. Organizatori Majdana i Odese pokusavaju rusku manjinu na istoku Ukrajine, i Rusiju samu, da optuze za dogadjanja u Ukrajini. Licemerstvo na kvadrat, ali Rusi nisu Srbi. A ti zacepi, ako Boga znas, i ne pisi ovde vise nista.

opcija

pre 9 godina

(besan ker, 22. avgust 2014 13:53)
pogledo sam taj link i video, interesantno je da su ljudi izgleda pobijeni pri zelji da napuste grad a i vidi se da su izresetani pjesackim nauruzanjem, najbolje se vidi na sajbi od kombija....

Бојан Илић

pre 9 godina

Ruska prevara,ali najzalosniji su komentatori.Neki lice na Tatjanu Lenard!Ne znam da li se secate kad je davala u dnevniku uputstvo NATO-u ova sirina ona duzina bopmbardujtr mi cekamo!Sada gospodja zivi u Nemackoj?
(mujcinovic salih, 22. avgust 2014 14:18)

Очекивао сам ,искрено,нешто "оргиналније"?!
Шта се десило?!
Безидејно, веруј ми, али у сваком случају инспиративно!;-)

Rodoljub

pre 9 godina

Vasingtonci iz Kijeva, po direktivi psihopata - vladara SAD i NATO, izgladnjuju i masakriraju stanovnistvo istoka Ukrajine i traze da Rusija to mirno posmatra. Prevrsilo je svaku meru, Rusi su previse dugo cekali. Trebali su da ih izbombarduju, po njihovom poznatom receptu (Irak, Libija Srbija itd.) i onda da udju sa vojskom da ih rasture. To su zasluzili. Ovi nasi gmizavci NATOfili i amerofili ionako su apriori odlucili da su Rusi losi momci, a Ameri i NATO placenici dobri momci, tako da se nista nece promeniti. Usijane glave iz SAD su zakuvale ratove i zlocine po celom svetu. Mora im se to lupiti o glavu.

iKrem

pre 9 godina

(Бојан Илић, 22. avgust 2014 15:14)

Ti da nekoga zoves bezidejnim... Svi tvoji komentari su klise do klisea, floskula do floskule, izlizana fraza do detinjastog imena, cesto procitam i mislim neko je ironican i karikira polu-pismene Rusofile ali onda vidim potpis i znam da si mrtav ozbiljan, samo ono sto se na engleskom kaze, clueless.

banka

pre 9 godina

Ako Rusija izvrsi direktnu invaziju, onda ce se situacija u Zapadnim i Ukrajinskim medijima promeniti. Svi ce pisati kako je Rusija izvrsila invaziju i agresiju :D

Bear Brown

pre 9 godina

U ovom tekstu nedostaje samo informacija o tome koliko već dugo kamioni stoje na granici i čekaju da ih neko pregleda. Ali naravno, nebulozna izjava portparola ukrajinske vojske tek onda ne bi imala nikakvog smisla.

Миле

pre 9 godina

Прво је авион МХ370 "нестао" са планете Земље, па је после нестао и из медија. После тога је МХ17 оборен "путиновом ракетом" , па је и он нестао из медија. Ово је још један специјалитет из исте "кухиње".

Dragan

pre 9 godina

Neće ovo na dobro!
Amerikanci i Englezi hoće svoj interes oko gasa, nafte i ruda...ali ne daju da kod njih iko radi. Ne može tako.
Sa druge strane su vojna sila, politički uticaj u međunarodnim organizacijama odlučujući, dolar vlada svetskom ekonomijom, bahati su i bezdušni.
Teža je ovo borba od one koja se vidi prvi pogled.

Бојан Илић

pre 9 godina

И било је време!Само напред и покажите овим фашистима где им је место!Кварно и подмукло од стране запада и полтрона из Кијева!.
(Бојан Илић, 22. avgust 2014 10:51)

zvucis kao tatjana lenard u tv dnevniku rts-a najcrnjih devedestih sa tim kvalifikacijama tipa "fasisti", "poltroni", bla bla truc. podrska rusima za ulazak humanitarne pomoci, ali nijedna strana u ovom groznom ratu nije cvecka. ne gledajte tako stvari crno belo, to zamagljuje objektivnu istinu
(paranoid asteroid, 22. avgust 2014 11:49)

Да не гледаш ствари "црно и бело" можда би и размислили о истинитости "квалификација" а не би одмах представљао себе као највећег борца против режима Милошевића!
Не мислиш ваљда да си "узвишен" због тога?!
А и колико се вас хвали тиме , изгледa да је за Слобу није гласало ни 5%...:-)

Бојан Илић

pre 9 godina

Ja se izvinjavam, al ispod ove bele cerade, i bele folije se jasno vidi da su vojni kamioni u pitanju...
(dejan, 22. avgust 2014 13:07)

А јел' су требали да крену са "тамићима" у ратну зону, мајке ти?!:-)

lisenko ondrij from kijiv

pre 9 godina

Ja se izvinjavam, al ispod ove bele cerade, i bele folije se jasno vidi da su vojni kamioni u pitanju...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dejan, 22. avgust 2014 13:07)

Kamo srece, ali nista od toga. Samo brasno, lekovi, secer, voda i sl., a od vojnih stvari, mozda, vojnicki pasulj u konzervama.
A kuda je posao ovaj konvoj ako je Lugansk zauzela kijevsko-galicijanska vojska ili ga je, u najmanju ruku, potpuno opkolila, bar, prema kijevskom portparolu i prozapadnim medijima.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Jel Merkelova bese sutra, prekosutra dolazi u Kijev? Zato ruski kamioni ulaze, da bi domacini Ukrajinci imali cime da posluze goscu. Mislim da ce gosca shvatiti o cemu se ovde radi: rusko strpljenje ima granica, a posle toga ulaze bez pitanja.

Neka nam je svima Bog u pomoc!

gorca

pre 9 godina

"Svi izgovori da se odloži slanje pomoći su iscrpljeni. Ruska strana je odlučila da deluje", istaknuto je u saopštenju ruskog MIP"

Tako i treba kad je ocigledno da ovi iz Kijeva cine sve samo da ne puste humanitarnu pomoc. Deset dana im treba da daju dozvolu i jos nedelju dana da pregledaju kamione. A sad se jos setili kako da izbace Medjunarodni crveni krst iz igre, pa ne daju garancije za bezbednost, tj. ne garantuju da ukrajinske snage nece mozda i napasti konvoj. Normalno da u takvoj situaciji stranci nece da rizikuju. Sto oni da stavljaju glavu u torbu kad samu drzavu nije nimalo briga za svoje gradjane.

sima

pre 9 godina

Trebalo je prvo da ih izbombarduju sa deplor uraniujumom Americko EU stil pa da im onda daju pozajmice Sve sto EU I Amerika rade zadnje 2 decenije.Ovako dovodeci samo humanitarnu pomoc pravi Amerikance I EU groznim Kako je moguce da neko nekom nesto daje bez da ih zaduzuje I povrh svega bombarduje.E nemoze to tako

maloicitao

pre 9 godina

Ja se izvinjavam, al ispod ove bele cerade, i bele folije se jasno vidi da su vojni kamioni u pitanju...
(dejan, 22. avgust 2014 13:07)

Pa sta i da jesu? Ukoliko nosi hranu ne vidim gde je problem... sigurno ne misle da gadjaju pastetama vojsku

konacno

pre 9 godina

svaka cast za putina i valjda ce uskoro da zapocne obimnu vojnu intervenciju na istoku ukrajine da pomogne proruskim jedinicama. dovoljna je samo avijacija da malo proredi artiljerijske jedinice i oklopna vozila koju je hunta kijeva dobila od amera. a ubrzo zatim da se konacno stavi tacka na sukob i da se novorusija uclani u rusiju. mada bi najidealnije bilo (manje bi bolelo zapad) da putin prizna uclanjenje u rusiju i novorusije, pridnjestrovlja, abhazije i juzne osetije. inace, takva taktika svrsenog cina je nesto najbolje sto se putinove vlasti tice a i ima i sredstva, snagu i ogromnu moc pa ako se nekome ne svidja neka proba da bombarduje ruse pa da vidite kako bi taj prosao. to uopste nije slicno kao sto je sloba radio jer rusija je izuzetno velika zemlja, ekonomski jaka i sve brze se razvija i sto je najvaznije vojska je jedna od najjacih svetskih sila sto kad je u pitanju srbija nije bilo ni priblizno...

a evo linka gde mozete videti da proruske jedinice se stabilizuju i opet se spremaju borbe za slavjansk http://www.novorosinform.org/news/id/6729

Srdjina skola

pre 9 godina

Ma opusteno , rezim je objavio a mediji papagajski ponavljali da je pola Luganska pod njihovom kontrolom , da je Donjeck odsecen i opkoljen i da je Novorusija razbijena :) .

Nakon citanja tih propagandistickih tekstova koje nasa stampa prepisuje i nakon sudara sa realnosti dolazi do trenutnog otreznjenja jer Donjeck nije opkoljen , ima nekoliko puteva i koridora koji ga povezuju sa Rusijom ( od pre neki dan jos jedan vise jer je oslobodjen prelaz Marinovka ) , Lugansk rezimski vojnici mogu da vide samo na TV-u a poraz u juznom kotlu gubitak 150 km granice , gubitak 250-300 jedinica borbene tehnike , zarobljavanje oko 1000 rezimskih vojnika ( Kijev kaze tacno 1007 ) i 3500 vojnika koji se vode kao nestali , je najveci poraz bilo koje konvencijalne armije na planeti od Sadama u Kuvajtu i Potrosenko sada vec javno najavljuje promenu taktike , povlacenje u utvrdjivanje linije te pripremu za novo prolece a najbolje od svega je sto je Kijev potrosio 250 mil grivni da organizuje vojnu paradu u Kijevu u nedelju i narodu pokaze jaku i ponosnu armiju a Novorusija je potrosila 20 dnevnica za gradsku cistocu jer u Nedelju i oni organizuju paradu u Donjecku ali ce paradirati zarobljenici , za njima ce ici gradska cistoca sa smrkovima ( u akciji "da se spere fasisticki smrad") marsirace uz gomilu spaljene tehnike koja se dovlaci u Donjeck sa svih strana. Na kraju dana ce svi ljudi u UKR u glavi imati tu sliku i dzaba su trosili 250 mil kada se za 20 dnevnica obavi bolji posao

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ruska prevara,ali najzalosniji su komentatori.Neki lice na Tatjanu Lenard!Ne znam da li se secate kad je davala u dnevniku uputstvo NATO-u ova sirina ona duzina bopmbardujtr mi cekamo!Sada gospodja zivi u Nemackoj?

Dex Dejvid, dexdavid2 @ mail.com

pre 9 godina

Nakon smrti nedužnih građana najgora stvar u svemu tome je to što živimo u gorem svijetu nego što je onaj Orvelov.Nikada se u istoriji nisu toliko zloupotrtebljavali riječi humanost i ljudska prava, sve se radi u ime humanosti i ljudskih prava.Rusija je vrlo mudro odabrala trenuta kada će uputiti konvoj.Situacija u Gazi nikako ne ide na ruku Amerikancima, naon toga Irak, Libija, pa i same tenzije u Americi i veliki broj građana koji žive na tačkicama ostavljaju malo prostora za djelovanje SAD, što Kremlj vješto koristi.

Cthulhu Killa

pre 9 godina

@Ukrajina je posle Nemacke i Vatikana bila treca drzava koja je priznala Hrvatsku i time podrzala raspad Jugoslavije... a vi je sad branite...i brinite za njenu celovitost!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Li Osvald, 22. avgust 2014 12:34)

Ah, "Li Osvalde", a da Ukrajina nije priznala Hrvatsku, nama bi sad bilo super do yaya, sloba bi bio preCednik SFRJ i pticice bi cvrkutale iznad duge, zar ne?

Kakvih sve pacenika ima po ovim forumima pa to je neverovatno! Hrvatska se i jeste otcepila zato sto je soba hteo da se nametne kao staljinisticki diktator celoj SFRJ a da se prikloni rusiji potom. A to niko drugi (osim, naravno takvih kao ti) nije zeleo, i zato su se svi otcepili od srbije glavom bez obzira, pocev od Slovenije i Hrvatske. A to sto ih je Ukrajina priznala - priznao ih je celi Bozji svet (ukljucujuci i Srbiju pa i tvoju voljenu rusiju) tako da ne menja apsolutno nista.

Drugo, ne podrzavaju ljudi Ukrajinu ovde nego se protive Rusiji - koja je mracna staljinisticka despotija koja donosi propast i bedu svuda gde zavlada. Od nje su pobegli svi njoj susedni narodi, trazeci zastitu na strani EU i NATO. Sve Evropske zemlje bivseg VU i SSSR su tako ucinile jer znaju ko su Rusi, kakva je njihova "bratska ljubav" i koliko "koristi" ekonomija jedne zemlje ima od njih. I to je svakom u Evropi jasno, osim srbima. Dakle, niko ovde ne podrzava Ukrajinu toliko koliko se protivi osvajackim pohodima diktatora putina.

Oladite glave

pre 9 godina

Putina je napustila zena, jer je resio da ozeni drugu i ozenio je. Znaci, mogao je da bira, kao sto je i sada odabrao da pomoc udje u Ukrajinu, jer zaista vise nema izgovora. Razumem ja da Ukrajina racuna na izgladnjivanje stanovnistva (onog koje prezivi rakete i bombe) kako bi kapitulirali, ali je li to humano? Jel treba da ceka da pomru od gladi i raketiranja, pa da im uputi pomoc na dace? Izvrsila Rusija invaziju mlekom u prahu, vodom i cebadima. Avioni vojni, verovatno transformeri koji menjuju oblik i funkciju kad izadju van ruske teritorije? Stvarno ne znam kako ce se Ukrajinci sa tom agresijom izboriti.

AlekS

pre 9 godina

Ovi Rusi sto su okupirali Krim, hoce bas na silu da uguraju Ukrajini humanitarnu pomoc!?
Koja drskost!
(srbijanac, 22. avgust 2014 11:11)

NE, Krim se REFERENDUMOM otcepio od Ukrajine i zatrazio prijem u Rusku Federaciju. Donjecki i Luganski okruzi su takodje odrzali REFERENDUM i proglasili nezavisnost od Ukrajine. Slicno kao Slovenija, Hrvatska i Makedonija od Jugoslavije. I Bosna je izasla iz Jugoslavije uprkos protivljenju Srba. To nije bio "bezobrazluk" od strane "medjunarodne zajednice", ali kamioni sa hranom gladnom stanovnistu za tebe jesu ?

besan ker

pre 9 godina

Ukrajina vrši pogrom sopstvenog stanovništva. Ovo su zapisi današnjeg bombardovanja Luganska, snimci su uznemirujući: https://www.youtube.com/watch?v=4DFvfoONIGE [!!! 18+ !!!]

Nadam se da će B92 objaviti komentar, da se vidi pravo lice ukrajinske vojske i njihove "antiterorističke" operacije.

Mare,NS

pre 9 godina

Evo, kako stoje stvari trenutno. Ruski konvoj se nalazi 55 km,od Luganska. Narednih 15-16 km je pod kontrolom proruskih snaga!
Izvor: LIFENEWS.ru

Бојан Илић

pre 9 godina

"Oni su ušli u Ukrajinu bez dozvole i bez učešća Međunarodnog komiteta Crvenog krsta ili ukrajinskih graničara", rekao je novinarima portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko, preneo je Rojters.

Не него ће пустити мишеве да их цимају месец дана за лекове!
Доста је било, реално!

Lalegator

pre 9 godina

to zamagljuje objektivnu istinu
(paranoid asteroid, 22. avgust 2014 11:49)

Jedina istina,i istina koja se ponavlja,da se zapadno finansiranje smena vlasti u relativno uredjenim drzavama uglavnom obije o glavu neduznom narodu.

Ne mozes uperiti prstom ni u koga osim u zapadne finansijere i zapadne placenike.Zbog euro majdana danas ginu ljudi i salju se konvoji humanitarne pomoci i obaraju se civilni avioni kako se ispostavilo ukrajinskim vojnim avionom.Nema vise vesti o tome.To je bar crno i belo.

Bojan

pre 9 godina

Putine, kako te nije sramota ! Treba da se ugledas na ove zapadne demokrate, oni su so zemlje i njena nadpamet. Juce Francuski predsedsednik rece: Da, mi smo slali oruzzje sirijskoj opoziciji, ali umerenim snagama ! Oni, a u prvom redu SAD, su nekoliko godina unazad naoruzavali te ludake, a sada ih bombarduju s obzirom da su se oteli kontroli i kolju neduzzne ljude i civile. Gde god da su svoje prste umesali, SAD iz aktivnu ili precutnu podrsku EU, napravili su haaos: Irak, Sirija, Iran, Libija, Blisko istok, Egipat, Ukrajina... A neki nasi ssmislovi pominju Putina ! Gde li ti ljudi zive i u kojoj li se pameti izuvaju ?!

Zole

pre 9 godina

U svakom ratu svi gube. U ovom ratu Ukrajina najvise gubi. Svetske sile se bore preko njenih ledja. Tako smo se i mi ubijali medjusobno za tudje interese u nasu stetu. Jos uvek se busamo u junacka prsa da bi zaboravili da nam je stomak prazan.

Bata

pre 9 godina

Crveni krst nije pregledao ove kamione niti im dozvolio ulaz, kako je bilo dogovoreno da će biti procedura, tako da je ovo nastavak monstruoznog Putinovog plana da provocira svetski rat. Sreća da gradjani Rusije to uvidjaju i da su krenuli sa protestima, od slikanja ukrajinske zastave na više mesta u Moskvi do protesta za veću autonomiju Sibira.

oprem dobro

pre 9 godina

Ovo sve do sada se čini kao polu-lažni sukob Rusije i Ukrajine nakon koga će istočna Ukrajina proći kao Krajina u Hrvatskoj a Rusiji će pripasti uticaj na Krimu (slično kao Republika srpska u Bosni). E sad, da li će ruski "biznismeni" izdržati izazov sankcija i sačuvati Rusiju od raspada?
(Branimir, 22. avgust 2014 11:45)

Teško da će u budućnosti, kada ode Putin, Rusiju voditi neki političar poput Jeljcina.To je bio verovatno jedan od najgorih perioda u ruskoj istoriji, gori i od komunističke diktature.To se ne može ponoviti,jer se radi o moćnoj državi, koja ima dugoročnu strategiju. Slično kao što u SAD-u ili Kini (i kada se bude uveo višepartijski sistem) na vlast ne mogu doći političari koji će raditi protiv sistema koji postoji. Ruski tajkuni znaju da im Rusija obezbeđuje ogromno bogaćenje. Do sada nisu imali veće štete od sankcija. Rusija ima ogromna prirodna bogatsva na koje je zapad bacio šape, što sigurno nije u interesu Ruskih tajkuna. Tako sa se ovde radi i o ratu kapitalista, onih iz Rusije i onih sa zapada.

ISKANDER

pre 9 godina

(dejan, 22. avgust 2014 13:07)

Dejane, kamion moze biti 100 puta vojni ako vec nema na sebi ugradjena neka vojna orudja, tako da su ovi kamini na slikama nista drugo nego obicna teretna motorna vozila obojena u belo.
Na kraju krajeva u tim kamionima se ne prevoze Ruski padobranci (VDV Воздушно-десантные войска), pripadnici 'Specnaz-a' ( Войска специального назначения ili Vojska posebne namene), niti se u njima prevozi oruzje i municija, vec se u istim kamionima prevoze prehrambeni proizvodi i tome slicno.
Rezime; ovo su obicni kamioni.

AlekS

pre 9 godina

U tudju teritoriju ti na silu ubacujes vozila, Putina nije napustila samo zena nego i razum!
(Mabus, 22. avgust 2014 11:49)

Nije to nikakava "tudja teritorija". Sve do Dnjestra je do 1922 bila Rusija i uskoro ce ponovo biti pod imenom NOVORUSIJA. Ako smo se odrekli komunizma onda je red da se odreknemo i njihovih radjevina. Kao recimo Ukrajine, koja je nastala voljom Lenjina i Staljina.

OKnO

pre 9 godina

Pobogu pričamo o humanitarnoj pomoći, o hrani i lekovima?
Da li ste svesni da u tom sukobu stradaju nenaoružani civili, žene i deca, i šta je sporno oko dopremanja hrane?
Da li su sporni izbori u Ukrajini koji nisu održani u regijama koje su proglasile nezavisnost, zar se sama Ukrajina tim postupkom nije odrekla svojih teritorija?
Svesni ste da je Ukrajina pokrenula vojsku protiv svog stanovništva, što je presedan u svetu, setite se splajivanja nenaoružanih ljudi u Odesi?!
Razmislite dva puta pre nego što podržite bilo koju stranu, niko tu nije "nevin" ali ako se priča o konvoju sa humanitarnom pomoći, razum mora pobediti.
Crveni krst je odavno trebao nešto preduzeti, ali izgleda da je i ta organizacija ispolitizovana i deli žrtve, što je sramota.

Li Osvald

pre 9 godina

Ukrajina je posle Nemacke i Vatikana bila treca drzava koja je priznala Hrvatsku i time podrzala raspad Jugoslavije... a vi je sad branite...i brinite za njenu celovitost!

mda

pre 9 godina

@paranoid asteroid: To je tako tipicno pristup kada zeli da se skine odgovornost i sve relativizuje "niko nije cvecka". Naravno da niko "nije cvecka", ali ipak mora da se zna ko je napravio problem i bacio relativno mirnu zemlju u haos i rat. Potpuno je nebitno da li zbog gluposti ili namerno - jedino je bitno da je svojim akcijama doveo do rata i ubijanja.
Po istom principu su postupali i u Libiji i u Siriji, ali i tamo smo uvek imali spremne aktiviste kako niko "nije cvecka" samo da bi se relativizovala odgovornost onih koji koji sire haos i ratove gde god se umesaju.

LAKI69

pre 9 godina

e, moj milorade, ja sam ovo prosao od 90-94 godine i scenario je u dlaku isti, bas u dlaku videces sta ce se desavati u bliskoj buducnosti , ove i sladece 2-3 godine... voleo bih da nisam u pravu ali jesam.

Milorad

pre 9 godina

@kakvi su to carinici koji 10 dana ne mogu proveriti 50 kamiona? ja da sam vozac davno bih probio rampu i produzio voznju, drze vozace sa hranom kao taoce, da ljudi polude i hrana se pokvari.
(LAKI69, 22. avgust 2014 10:56)

E moj Laki, lako se probijaju rampe iza tastature, sta ti mislis to video igrica il kao sto Majkl Dudikof Americki nindza probia rampe nastavlja dalj a od iljadu metaka ni jedan mu ne moze nista. Otidi na bugarsku, makedonsku granicu i uradi to sto planiras pa tek onda pisi ovakve junacko-akcione pucacko-igracke komentare

Лима

pre 9 godina

Фашисти гурају прст у око Русима.. могли би ускоро да гледамо шпринт до Кијева.

promašeni Sarajlija

pre 9 godina

Nešto se sjetih humanitarnih konvoja u opsjednutom Sarajevu.Primao sam pakete preko Dobrotvora (Bg) Adre (BG,ZG,)Crveni krst (inostranstvo).Kasnije sam provjerom utvrdio da sam otprilike samo pola paketa primio (ostali su na Palama,Kiseljaku,Ilidži,Sokolović koloniji i bog zna gdje sve).Kamioni su čekali na pomenutim destinacijama nedeljama pa smo često u paketima dobivali trulo voće i povrće.Toliko o humanizmu i tzv. humanitarnim konvojima u ratu.Osim šaćice kriminalaca (u to ubrajam i većinu političara)ogromna većina ljudi je samo na gubitku i na kraju ako imaju imalo pameti shvate da su krvnički prevareni.

dany

pre 9 godina

žao me što se ovo dešava, dva narod ce biti posvađana za uvek, ja bih voleo da mi možemo ispraviti naše greške, klali smo se sa našim komšijama za čega?
za zemlju i otadžbinu?
Od te zemlje se danas ne živi, narod gladan i pati za stare dane, Evropa nam se smeje, uništili su yugoslaviju jer mi smo bili jedinstvo, imamo srca i mogli smo da prečešljamo evropu kad god smo hteli. Danas eto svako ima svoju državu ali mnogo šta fali.

njihov bog je novac

pre 9 godina

jesam rusofil ali nemaju ruje hrabrosti za nista..sve je to farsa za raju...dok se politicari polivaju vodom po glavi pred kamerama...

eldorado

pre 9 godina

Ovo će biti duga i hladna zima...
(Radoznalko, 22. avgust 2014 11:01)

da, smrzavace se deca i starci, podjednako ukrajinci i rusi, obicni, mirni ljudi, sirotinja, bolesni i gladni. za razliku od militarista, ratnih profitera i vlastodrzaca u moskvi i kijevu. radujte se.

anti-bot

pre 9 godina

Samo da vas podsetim da je Ukrajina bila drzava koja je Hrvatskoj, pored gomile oruzja prodala i helikoptere mi-24, koje su oni uspesno koristili u oluji, tako da nemojte da pricamo o nekim glupostima kako smo mi bratski narod sa njima jer su im sve prodavali bas u vreme rata, a znako se protiv koga ce to biti korisceno. Ko kaze da je to bio samo posao, samo interes... onda mogu da mu kazem da je nama isto tako vazno da Rusija pobedi ovde i da postane sto jaca, jer je to nas interes, ovo vam pricam kao bivsi Ds, G17 i LDP glasac, koju se u medjuvremenu edukovao o globalizmu i neoliberalizmu. Sa jakom Rusijom mi dobijamo kakvog takvog savaznika, a bili smo u vekovnim tradicionalno prijateljskim odnosima, ne brata, jer je to zabluda, ali svakako nekog ko ce da nam cuva ledja u nekom konfliktu, sto ce nama dati mnooogo bolju poziciju za cenjkanje i pregovore. U svakom slucaju uvek pre biram škrtu rusiju, nego gramzivi kolonizatorski zapad

Branimir

pre 9 godina

Teško je kroz sve te "nepristrasne" opise proniknuti u kojoj meri je stanovništvo istočne Ukrajine za odvajanje, na šta su oni spremni da bi se odvojili? Ovo sve do sada se čini kao polu-lažni sukob Rusije i Ukrajine nakon koga će istočna Ukrajina proći kao Krajina u Hrvatskoj a Rusiji će pripasti uticaj na Krimu (slično kao Republika srpska u Bosni). E sad, da li će ruski "biznismeni" izdržati izazov sankcija i sačuvati Rusiju od raspada? Teško je to proceniti na duži rok, primamljiva je demokratija za sve "mangupe u našim redovima"... Homo sapiens više veruje u Loto (iako je verovatnost izvlačenja 1,2,3,4,5,6,7 jednaka kao i za svaku drugu kombinaciju) nego u kasu uzajamne pomoći. Nema nade...

Strateg

pre 9 godina

Reklo bi se da su pro-ruske snage imale fijasko. Možda im nije zaginulo 100 ljudi, ali ako je i samo pola, to je već razlog za paniku. Rusi, naravno, moraju da "pomere topa na E8". Šahovska partija se nastavlja.

paranoid asteroid

pre 9 godina

И било је време!
Само напред и покажите овим фашистима где им је место!
Кварно и подмукло од стране запада и полтрона из Кијева!
.
(Бојан Илић, 22. avgust 2014 10:51)

zvucis kao tatjana lenard u tv dnevniku rts-a najcrnjih devedestih sa tim kvalifikacijama tipa "fasisti", "poltroni", bla bla truc. podrska rusima za ulazak humanitarne pomoci, ali nijedna strana u ovom groznom ratu nije cvecka. ne gledajte tako stvari crno belo, to zamagljuje objektivnu istinu

Бојан Илић

pre 9 godina

"Svi izgovori da se odloži slanje pomoći... su iscrpljeni. Ruska strana je odlučila da deluje", istaknuto je u saopštenju ruskog MIP, preneo je Rojters.

И било је време!
Само напред и покажите овим фашистима где им је место!
Кварно и подмукло од стране запада и полтрона из Кијева!
.

LAKI69

pre 9 godina

kakvi su to carinici koji 10 dana ne mogu proveriti 50 kamiona? ja da sam vozac davno bih probio rampu i produzio voznju, drze vozace sa hranom kao taoce, da ljudi polude i hrana se pokvari.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Svi izgovori da se odloži slanje pomoći... su iscrpljeni. Ruska strana je odlučila da deluje", istaknuto je u saopštenju ruskog MIP, preneo je Rojters.

И било је време!
Само напред и покажите овим фашистима где им је место!
Кварно и подмукло од стране запада и полтрона из Кијева!
.

anti-bot

pre 9 godina

Samo da vas podsetim da je Ukrajina bila drzava koja je Hrvatskoj, pored gomile oruzja prodala i helikoptere mi-24, koje su oni uspesno koristili u oluji, tako da nemojte da pricamo o nekim glupostima kako smo mi bratski narod sa njima jer su im sve prodavali bas u vreme rata, a znako se protiv koga ce to biti korisceno. Ko kaze da je to bio samo posao, samo interes... onda mogu da mu kazem da je nama isto tako vazno da Rusija pobedi ovde i da postane sto jaca, jer je to nas interes, ovo vam pricam kao bivsi Ds, G17 i LDP glasac, koju se u medjuvremenu edukovao o globalizmu i neoliberalizmu. Sa jakom Rusijom mi dobijamo kakvog takvog savaznika, a bili smo u vekovnim tradicionalno prijateljskim odnosima, ne brata, jer je to zabluda, ali svakako nekog ko ce da nam cuva ledja u nekom konfliktu, sto ce nama dati mnooogo bolju poziciju za cenjkanje i pregovore. U svakom slucaju uvek pre biram škrtu rusiju, nego gramzivi kolonizatorski zapad

Li Osvald

pre 9 godina

Ukrajina je posle Nemacke i Vatikana bila treca drzava koja je priznala Hrvatsku i time podrzala raspad Jugoslavije... a vi je sad branite...i brinite za njenu celovitost!

dany

pre 9 godina

žao me što se ovo dešava, dva narod ce biti posvađana za uvek, ja bih voleo da mi možemo ispraviti naše greške, klali smo se sa našim komšijama za čega?
za zemlju i otadžbinu?
Od te zemlje se danas ne živi, narod gladan i pati za stare dane, Evropa nam se smeje, uništili su yugoslaviju jer mi smo bili jedinstvo, imamo srca i mogli smo da prečešljamo evropu kad god smo hteli. Danas eto svako ima svoju državu ali mnogo šta fali.

LAKI69

pre 9 godina

kakvi su to carinici koji 10 dana ne mogu proveriti 50 kamiona? ja da sam vozac davno bih probio rampu i produzio voznju, drze vozace sa hranom kao taoce, da ljudi polude i hrana se pokvari.

AlekS

pre 9 godina

U tudju teritoriju ti na silu ubacujes vozila, Putina nije napustila samo zena nego i razum!
(Mabus, 22. avgust 2014 11:49)

Nije to nikakava "tudja teritorija". Sve do Dnjestra je do 1922 bila Rusija i uskoro ce ponovo biti pod imenom NOVORUSIJA. Ako smo se odrekli komunizma onda je red da se odreknemo i njihovih radjevina. Kao recimo Ukrajine, koja je nastala voljom Lenjina i Staljina.

Лима

pre 9 godina

Фашисти гурају прст у око Русима.. могли би ускоро да гледамо шпринт до Кијева.

OKnO

pre 9 godina

Pobogu pričamo o humanitarnoj pomoći, o hrani i lekovima?
Da li ste svesni da u tom sukobu stradaju nenaoružani civili, žene i deca, i šta je sporno oko dopremanja hrane?
Da li su sporni izbori u Ukrajini koji nisu održani u regijama koje su proglasile nezavisnost, zar se sama Ukrajina tim postupkom nije odrekla svojih teritorija?
Svesni ste da je Ukrajina pokrenula vojsku protiv svog stanovništva, što je presedan u svetu, setite se splajivanja nenaoružanih ljudi u Odesi?!
Razmislite dva puta pre nego što podržite bilo koju stranu, niko tu nije "nevin" ali ako se priča o konvoju sa humanitarnom pomoći, razum mora pobediti.
Crveni krst je odavno trebao nešto preduzeti, ali izgleda da je i ta organizacija ispolitizovana i deli žrtve, što je sramota.

promašeni Sarajlija

pre 9 godina

Nešto se sjetih humanitarnih konvoja u opsjednutom Sarajevu.Primao sam pakete preko Dobrotvora (Bg) Adre (BG,ZG,)Crveni krst (inostranstvo).Kasnije sam provjerom utvrdio da sam otprilike samo pola paketa primio (ostali su na Palama,Kiseljaku,Ilidži,Sokolović koloniji i bog zna gdje sve).Kamioni su čekali na pomenutim destinacijama nedeljama pa smo često u paketima dobivali trulo voće i povrće.Toliko o humanizmu i tzv. humanitarnim konvojima u ratu.Osim šaćice kriminalaca (u to ubrajam i većinu političara)ogromna većina ljudi je samo na gubitku i na kraju ako imaju imalo pameti shvate da su krvnički prevareni.

eldorado

pre 9 godina

Ovo će biti duga i hladna zima...
(Radoznalko, 22. avgust 2014 11:01)

da, smrzavace se deca i starci, podjednako ukrajinci i rusi, obicni, mirni ljudi, sirotinja, bolesni i gladni. za razliku od militarista, ratnih profitera i vlastodrzaca u moskvi i kijevu. radujte se.

Milorad

pre 9 godina

@kakvi su to carinici koji 10 dana ne mogu proveriti 50 kamiona? ja da sam vozac davno bih probio rampu i produzio voznju, drze vozace sa hranom kao taoce, da ljudi polude i hrana se pokvari.
(LAKI69, 22. avgust 2014 10:56)

E moj Laki, lako se probijaju rampe iza tastature, sta ti mislis to video igrica il kao sto Majkl Dudikof Americki nindza probia rampe nastavlja dalj a od iljadu metaka ni jedan mu ne moze nista. Otidi na bugarsku, makedonsku granicu i uradi to sto planiras pa tek onda pisi ovakve junacko-akcione pucacko-igracke komentare

Zole

pre 9 godina

U svakom ratu svi gube. U ovom ratu Ukrajina najvise gubi. Svetske sile se bore preko njenih ledja. Tako smo se i mi ubijali medjusobno za tudje interese u nasu stetu. Jos uvek se busamo u junacka prsa da bi zaboravili da nam je stomak prazan.

mda

pre 9 godina

@paranoid asteroid: To je tako tipicno pristup kada zeli da se skine odgovornost i sve relativizuje "niko nije cvecka". Naravno da niko "nije cvecka", ali ipak mora da se zna ko je napravio problem i bacio relativno mirnu zemlju u haos i rat. Potpuno je nebitno da li zbog gluposti ili namerno - jedino je bitno da je svojim akcijama doveo do rata i ubijanja.
Po istom principu su postupali i u Libiji i u Siriji, ali i tamo smo uvek imali spremne aktiviste kako niko "nije cvecka" samo da bi se relativizovala odgovornost onih koji koji sire haos i ratove gde god se umesaju.

Миле

pre 9 godina

Прво је авион МХ370 "нестао" са планете Земље, па је после нестао и из медија. После тога је МХ17 оборен "путиновом ракетом" , па је и он нестао из медија. Ово је још један специјалитет из исте "кухиње".

paranoid asteroid

pre 9 godina

И било је време!
Само напред и покажите овим фашистима где им је место!
Кварно и подмукло од стране запада и полтрона из Кијева!
.
(Бојан Илић, 22. avgust 2014 10:51)

zvucis kao tatjana lenard u tv dnevniku rts-a najcrnjih devedestih sa tim kvalifikacijama tipa "fasisti", "poltroni", bla bla truc. podrska rusima za ulazak humanitarne pomoci, ali nijedna strana u ovom groznom ratu nije cvecka. ne gledajte tako stvari crno belo, to zamagljuje objektivnu istinu

Rodoljub

pre 9 godina

Vasingtonci iz Kijeva, po direktivi psihopata - vladara SAD i NATO, izgladnjuju i masakriraju stanovnistvo istoka Ukrajine i traze da Rusija to mirno posmatra. Prevrsilo je svaku meru, Rusi su previse dugo cekali. Trebali su da ih izbombarduju, po njihovom poznatom receptu (Irak, Libija Srbija itd.) i onda da udju sa vojskom da ih rasture. To su zasluzili. Ovi nasi gmizavci NATOfili i amerofili ionako su apriori odlucili da su Rusi losi momci, a Ameri i NATO placenici dobri momci, tako da se nista nece promeniti. Usijane glave iz SAD su zakuvale ratove i zlocine po celom svetu. Mora im se to lupiti o glavu.

AlekS

pre 9 godina

Ovi Rusi sto su okupirali Krim, hoce bas na silu da uguraju Ukrajini humanitarnu pomoc!?
Koja drskost!
(srbijanac, 22. avgust 2014 11:11)

NE, Krim se REFERENDUMOM otcepio od Ukrajine i zatrazio prijem u Rusku Federaciju. Donjecki i Luganski okruzi su takodje odrzali REFERENDUM i proglasili nezavisnost od Ukrajine. Slicno kao Slovenija, Hrvatska i Makedonija od Jugoslavije. I Bosna je izasla iz Jugoslavije uprkos protivljenju Srba. To nije bio "bezobrazluk" od strane "medjunarodne zajednice", ali kamioni sa hranom gladnom stanovnistu za tebe jesu ?

LAKI69

pre 9 godina

e, moj milorade, ja sam ovo prosao od 90-94 godine i scenario je u dlaku isti, bas u dlaku videces sta ce se desavati u bliskoj buducnosti , ove i sladece 2-3 godine... voleo bih da nisam u pravu ali jesam.

Bear Brown

pre 9 godina

U ovom tekstu nedostaje samo informacija o tome koliko već dugo kamioni stoje na granici i čekaju da ih neko pregleda. Ali naravno, nebulozna izjava portparola ukrajinske vojske tek onda ne bi imala nikakvog smisla.

Nikola PO-3

pre 9 godina

žao me što se ovo dešava, dva narod ce biti posvađana za uvek, ja bih voleo da mi možemo ispraviti naše greške, klali smo se sa našim komšijama za čega?
za zemlju i otadžbinu?
(dany, 22. avgust 2014 11:00)

Ej Dany, od takvih kao sto si ti muci mi se zivot. Idi covece u Sloveniju i Hrvatsku pa pitaj njih sta misle na temu klanja, na temu zajednicke drzave Jugoslavije. Da li se kaju? Hahaha! Pa oni su zapoceli klanje u Jugoslaviji a ne Srbi. Oni su ti koji su propagandom, uz pomoc desnicarskih krugova iz EU (Nemacka, Austrija) "uspeli" od sebe, pocinioca zlocina, da naprave zrtvu. U Ukrajini je identicna situacija. Organizatori Majdana i Odese pokusavaju rusku manjinu na istoku Ukrajine, i Rusiju samu, da optuze za dogadjanja u Ukrajini. Licemerstvo na kvadrat, ali Rusi nisu Srbi. A ti zacepi, ako Boga znas, i ne pisi ovde vise nista.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ruska prevara,ali najzalosniji su komentatori.Neki lice na Tatjanu Lenard!Ne znam da li se secate kad je davala u dnevniku uputstvo NATO-u ova sirina ona duzina bopmbardujtr mi cekamo!Sada gospodja zivi u Nemackoj?
(mujcinovic salih, 22. avgust 2014 14:18)

Очекивао сам ,искрено,нешто "оргиналније"?!
Шта се десило?!
Безидејно, веруј ми, али у сваком случају инспиративно!;-)

Бојан Илић

pre 9 godina

"Oni su ušli u Ukrajinu bez dozvole i bez učešća Međunarodnog komiteta Crvenog krsta ili ukrajinskih graničara", rekao je novinarima portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko, preneo je Rojters.

Не него ће пустити мишеве да их цимају месец дана за лекове!
Доста је било, реално!

Srdjina skola

pre 9 godina

Ma opusteno , rezim je objavio a mediji papagajski ponavljali da je pola Luganska pod njihovom kontrolom , da je Donjeck odsecen i opkoljen i da je Novorusija razbijena :) .

Nakon citanja tih propagandistickih tekstova koje nasa stampa prepisuje i nakon sudara sa realnosti dolazi do trenutnog otreznjenja jer Donjeck nije opkoljen , ima nekoliko puteva i koridora koji ga povezuju sa Rusijom ( od pre neki dan jos jedan vise jer je oslobodjen prelaz Marinovka ) , Lugansk rezimski vojnici mogu da vide samo na TV-u a poraz u juznom kotlu gubitak 150 km granice , gubitak 250-300 jedinica borbene tehnike , zarobljavanje oko 1000 rezimskih vojnika ( Kijev kaze tacno 1007 ) i 3500 vojnika koji se vode kao nestali , je najveci poraz bilo koje konvencijalne armije na planeti od Sadama u Kuvajtu i Potrosenko sada vec javno najavljuje promenu taktike , povlacenje u utvrdjivanje linije te pripremu za novo prolece a najbolje od svega je sto je Kijev potrosio 250 mil grivni da organizuje vojnu paradu u Kijevu u nedelju i narodu pokaze jaku i ponosnu armiju a Novorusija je potrosila 20 dnevnica za gradsku cistocu jer u Nedelju i oni organizuju paradu u Donjecku ali ce paradirati zarobljenici , za njima ce ici gradska cistoca sa smrkovima ( u akciji "da se spere fasisticki smrad") marsirace uz gomilu spaljene tehnike koja se dovlaci u Donjeck sa svih strana. Na kraju dana ce svi ljudi u UKR u glavi imati tu sliku i dzaba su trosili 250 mil kada se za 20 dnevnica obavi bolji posao

Bojan

pre 9 godina

Putine, kako te nije sramota ! Treba da se ugledas na ove zapadne demokrate, oni su so zemlje i njena nadpamet. Juce Francuski predsedsednik rece: Da, mi smo slali oruzzje sirijskoj opoziciji, ali umerenim snagama ! Oni, a u prvom redu SAD, su nekoliko godina unazad naoruzavali te ludake, a sada ih bombarduju s obzirom da su se oteli kontroli i kolju neduzzne ljude i civile. Gde god da su svoje prste umesali, SAD iz aktivnu ili precutnu podrsku EU, napravili su haaos: Irak, Sirija, Iran, Libija, Blisko istok, Egipat, Ukrajina... A neki nasi ssmislovi pominju Putina ! Gde li ti ljudi zive i u kojoj li se pameti izuvaju ?!

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Jel Merkelova bese sutra, prekosutra dolazi u Kijev? Zato ruski kamioni ulaze, da bi domacini Ukrajinci imali cime da posluze goscu. Mislim da ce gosca shvatiti o cemu se ovde radi: rusko strpljenje ima granica, a posle toga ulaze bez pitanja.

Neka nam je svima Bog u pomoc!

lisenko ondrij from kijiv

pre 9 godina

Ja se izvinjavam, al ispod ove bele cerade, i bele folije se jasno vidi da su vojni kamioni u pitanju...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dejan, 22. avgust 2014 13:07)

Kamo srece, ali nista od toga. Samo brasno, lekovi, secer, voda i sl., a od vojnih stvari, mozda, vojnicki pasulj u konzervama.
A kuda je posao ovaj konvoj ako je Lugansk zauzela kijevsko-galicijanska vojska ili ga je, u najmanju ruku, potpuno opkolila, bar, prema kijevskom portparolu i prozapadnim medijima.

besan ker

pre 9 godina

Ukrajina vrši pogrom sopstvenog stanovništva. Ovo su zapisi današnjeg bombardovanja Luganska, snimci su uznemirujući: https://www.youtube.com/watch?v=4DFvfoONIGE [!!! 18+ !!!]

Nadam se da će B92 objaviti komentar, da se vidi pravo lice ukrajinske vojske i njihove "antiterorističke" operacije.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ja se izvinjavam, al ispod ove bele cerade, i bele folije se jasno vidi da su vojni kamioni u pitanju...
(dejan, 22. avgust 2014 13:07)

А јел' су требали да крену са "тамићима" у ратну зону, мајке ти?!:-)

maloicitao

pre 9 godina

Ja se izvinjavam, al ispod ove bele cerade, i bele folije se jasno vidi da su vojni kamioni u pitanju...
(dejan, 22. avgust 2014 13:07)

Pa sta i da jesu? Ukoliko nosi hranu ne vidim gde je problem... sigurno ne misle da gadjaju pastetama vojsku

Oladite glave

pre 9 godina

Putina je napustila zena, jer je resio da ozeni drugu i ozenio je. Znaci, mogao je da bira, kao sto je i sada odabrao da pomoc udje u Ukrajinu, jer zaista vise nema izgovora. Razumem ja da Ukrajina racuna na izgladnjivanje stanovnistva (onog koje prezivi rakete i bombe) kako bi kapitulirali, ali je li to humano? Jel treba da ceka da pomru od gladi i raketiranja, pa da im uputi pomoc na dace? Izvrsila Rusija invaziju mlekom u prahu, vodom i cebadima. Avioni vojni, verovatno transformeri koji menjuju oblik i funkciju kad izadju van ruske teritorije? Stvarno ne znam kako ce se Ukrajinci sa tom agresijom izboriti.

konacno

pre 9 godina

svaka cast za putina i valjda ce uskoro da zapocne obimnu vojnu intervenciju na istoku ukrajine da pomogne proruskim jedinicama. dovoljna je samo avijacija da malo proredi artiljerijske jedinice i oklopna vozila koju je hunta kijeva dobila od amera. a ubrzo zatim da se konacno stavi tacka na sukob i da se novorusija uclani u rusiju. mada bi najidealnije bilo (manje bi bolelo zapad) da putin prizna uclanjenje u rusiju i novorusije, pridnjestrovlja, abhazije i juzne osetije. inace, takva taktika svrsenog cina je nesto najbolje sto se putinove vlasti tice a i ima i sredstva, snagu i ogromnu moc pa ako se nekome ne svidja neka proba da bombarduje ruse pa da vidite kako bi taj prosao. to uopste nije slicno kao sto je sloba radio jer rusija je izuzetno velika zemlja, ekonomski jaka i sve brze se razvija i sto je najvaznije vojska je jedna od najjacih svetskih sila sto kad je u pitanju srbija nije bilo ni priblizno...

a evo linka gde mozete videti da proruske jedinice se stabilizuju i opet se spremaju borbe za slavjansk http://www.novorosinform.org/news/id/6729

ISKANDER

pre 9 godina

(dejan, 22. avgust 2014 13:07)

Dejane, kamion moze biti 100 puta vojni ako vec nema na sebi ugradjena neka vojna orudja, tako da su ovi kamini na slikama nista drugo nego obicna teretna motorna vozila obojena u belo.
Na kraju krajeva u tim kamionima se ne prevoze Ruski padobranci (VDV Воздушно-десантные войска), pripadnici 'Specnaz-a' ( Войска специального назначения ili Vojska posebne namene), niti se u njima prevozi oruzje i municija, vec se u istim kamionima prevoze prehrambeni proizvodi i tome slicno.
Rezime; ovo su obicni kamioni.

njihov bog je novac

pre 9 godina

jesam rusofil ali nemaju ruje hrabrosti za nista..sve je to farsa za raju...dok se politicari polivaju vodom po glavi pred kamerama...

Strateg

pre 9 godina

Reklo bi se da su pro-ruske snage imale fijasko. Možda im nije zaginulo 100 ljudi, ali ako je i samo pola, to je već razlog za paniku. Rusi, naravno, moraju da "pomere topa na E8". Šahovska partija se nastavlja.

Lalegator

pre 9 godina

to zamagljuje objektivnu istinu
(paranoid asteroid, 22. avgust 2014 11:49)

Jedina istina,i istina koja se ponavlja,da se zapadno finansiranje smena vlasti u relativno uredjenim drzavama uglavnom obije o glavu neduznom narodu.

Ne mozes uperiti prstom ni u koga osim u zapadne finansijere i zapadne placenike.Zbog euro majdana danas ginu ljudi i salju se konvoji humanitarne pomoci i obaraju se civilni avioni kako se ispostavilo ukrajinskim vojnim avionom.Nema vise vesti o tome.To je bar crno i belo.

sima

pre 9 godina

Trebalo je prvo da ih izbombarduju sa deplor uraniujumom Americko EU stil pa da im onda daju pozajmice Sve sto EU I Amerika rade zadnje 2 decenije.Ovako dovodeci samo humanitarnu pomoc pravi Amerikance I EU groznim Kako je moguce da neko nekom nesto daje bez da ih zaduzuje I povrh svega bombarduje.E nemoze to tako

gorca

pre 9 godina

"Svi izgovori da se odloži slanje pomoći su iscrpljeni. Ruska strana je odlučila da deluje", istaknuto je u saopštenju ruskog MIP"

Tako i treba kad je ocigledno da ovi iz Kijeva cine sve samo da ne puste humanitarnu pomoc. Deset dana im treba da daju dozvolu i jos nedelju dana da pregledaju kamione. A sad se jos setili kako da izbace Medjunarodni crveni krst iz igre, pa ne daju garancije za bezbednost, tj. ne garantuju da ukrajinske snage nece mozda i napasti konvoj. Normalno da u takvoj situaciji stranci nece da rizikuju. Sto oni da stavljaju glavu u torbu kad samu drzavu nije nimalo briga za svoje gradjane.

banka

pre 9 godina

Ako Rusija izvrsi direktnu invaziju, onda ce se situacija u Zapadnim i Ukrajinskim medijima promeniti. Svi ce pisati kako je Rusija izvrsila invaziju i agresiju :D

Dex Dejvid, dexdavid2 @ mail.com

pre 9 godina

Nakon smrti nedužnih građana najgora stvar u svemu tome je to što živimo u gorem svijetu nego što je onaj Orvelov.Nikada se u istoriji nisu toliko zloupotrtebljavali riječi humanost i ljudska prava, sve se radi u ime humanosti i ljudskih prava.Rusija je vrlo mudro odabrala trenuta kada će uputiti konvoj.Situacija u Gazi nikako ne ide na ruku Amerikancima, naon toga Irak, Libija, pa i same tenzije u Americi i veliki broj građana koji žive na tačkicama ostavljaju malo prostora za djelovanje SAD, što Kremlj vješto koristi.

Бојан Илић

pre 9 godina

И било је време!Само напред и покажите овим фашистима где им је место!Кварно и подмукло од стране запада и полтрона из Кијева!.
(Бојан Илић, 22. avgust 2014 10:51)

zvucis kao tatjana lenard u tv dnevniku rts-a najcrnjih devedestih sa tim kvalifikacijama tipa "fasisti", "poltroni", bla bla truc. podrska rusima za ulazak humanitarne pomoci, ali nijedna strana u ovom groznom ratu nije cvecka. ne gledajte tako stvari crno belo, to zamagljuje objektivnu istinu
(paranoid asteroid, 22. avgust 2014 11:49)

Да не гледаш ствари "црно и бело" можда би и размислили о истинитости "квалификација" а не би одмах представљао себе као највећег борца против режима Милошевића!
Не мислиш ваљда да си "узвишен" због тога?!
А и колико се вас хвали тиме , изгледa да је за Слобу није гласало ни 5%...:-)

oprem dobro

pre 9 godina

Ovo sve do sada se čini kao polu-lažni sukob Rusije i Ukrajine nakon koga će istočna Ukrajina proći kao Krajina u Hrvatskoj a Rusiji će pripasti uticaj na Krimu (slično kao Republika srpska u Bosni). E sad, da li će ruski "biznismeni" izdržati izazov sankcija i sačuvati Rusiju od raspada?
(Branimir, 22. avgust 2014 11:45)

Teško da će u budućnosti, kada ode Putin, Rusiju voditi neki političar poput Jeljcina.To je bio verovatno jedan od najgorih perioda u ruskoj istoriji, gori i od komunističke diktature.To se ne može ponoviti,jer se radi o moćnoj državi, koja ima dugoročnu strategiju. Slično kao što u SAD-u ili Kini (i kada se bude uveo višepartijski sistem) na vlast ne mogu doći političari koji će raditi protiv sistema koji postoji. Ruski tajkuni znaju da im Rusija obezbeđuje ogromno bogaćenje. Do sada nisu imali veće štete od sankcija. Rusija ima ogromna prirodna bogatsva na koje je zapad bacio šape, što sigurno nije u interesu Ruskih tajkuna. Tako sa se ovde radi i o ratu kapitalista, onih iz Rusije i onih sa zapada.

Mare,NS

pre 9 godina

Evo, kako stoje stvari trenutno. Ruski konvoj se nalazi 55 km,od Luganska. Narednih 15-16 km je pod kontrolom proruskih snaga!
Izvor: LIFENEWS.ru

Branimir

pre 9 godina

Teško je kroz sve te "nepristrasne" opise proniknuti u kojoj meri je stanovništvo istočne Ukrajine za odvajanje, na šta su oni spremni da bi se odvojili? Ovo sve do sada se čini kao polu-lažni sukob Rusije i Ukrajine nakon koga će istočna Ukrajina proći kao Krajina u Hrvatskoj a Rusiji će pripasti uticaj na Krimu (slično kao Republika srpska u Bosni). E sad, da li će ruski "biznismeni" izdržati izazov sankcija i sačuvati Rusiju od raspada? Teško je to proceniti na duži rok, primamljiva je demokratija za sve "mangupe u našim redovima"... Homo sapiens više veruje u Loto (iako je verovatnost izvlačenja 1,2,3,4,5,6,7 jednaka kao i za svaku drugu kombinaciju) nego u kasu uzajamne pomoći. Nema nade...

Dragan

pre 9 godina

Neće ovo na dobro!
Amerikanci i Englezi hoće svoj interes oko gasa, nafte i ruda...ali ne daju da kod njih iko radi. Ne može tako.
Sa druge strane su vojna sila, politički uticaj u međunarodnim organizacijama odlučujući, dolar vlada svetskom ekonomijom, bahati su i bezdušni.
Teža je ovo borba od one koja se vidi prvi pogled.

Nikola

pre 9 godina

Pa kada Crveni krst ne moze odmah da reaguje jer im treba vreme za "logistiku". Preplasili se a i ne zele da pomazu Slovenima.

Jadno zaista jadno od crvenog krsta !

opcija

pre 9 godina

(besan ker, 22. avgust 2014 13:53)
pogledo sam taj link i video, interesantno je da su ljudi izgleda pobijeni pri zelji da napuste grad a i vidi se da su izresetani pjesackim nauruzanjem, najbolje se vidi na sajbi od kombija....

Cthulhu Killa

pre 9 godina

@Ukrajina je posle Nemacke i Vatikana bila treca drzava koja je priznala Hrvatsku i time podrzala raspad Jugoslavije... a vi je sad branite...i brinite za njenu celovitost!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Li Osvald, 22. avgust 2014 12:34)

Ah, "Li Osvalde", a da Ukrajina nije priznala Hrvatsku, nama bi sad bilo super do yaya, sloba bi bio preCednik SFRJ i pticice bi cvrkutale iznad duge, zar ne?

Kakvih sve pacenika ima po ovim forumima pa to je neverovatno! Hrvatska se i jeste otcepila zato sto je soba hteo da se nametne kao staljinisticki diktator celoj SFRJ a da se prikloni rusiji potom. A to niko drugi (osim, naravno takvih kao ti) nije zeleo, i zato su se svi otcepili od srbije glavom bez obzira, pocev od Slovenije i Hrvatske. A to sto ih je Ukrajina priznala - priznao ih je celi Bozji svet (ukljucujuci i Srbiju pa i tvoju voljenu rusiju) tako da ne menja apsolutno nista.

Drugo, ne podrzavaju ljudi Ukrajinu ovde nego se protive Rusiji - koja je mracna staljinisticka despotija koja donosi propast i bedu svuda gde zavlada. Od nje su pobegli svi njoj susedni narodi, trazeci zastitu na strani EU i NATO. Sve Evropske zemlje bivseg VU i SSSR su tako ucinile jer znaju ko su Rusi, kakva je njihova "bratska ljubav" i koliko "koristi" ekonomija jedne zemlje ima od njih. I to je svakom u Evropi jasno, osim srbima. Dakle, niko ovde ne podrzava Ukrajinu toliko koliko se protivi osvajackim pohodima diktatora putina.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ruska prevara,ali najzalosniji su komentatori.Neki lice na Tatjanu Lenard!Ne znam da li se secate kad je davala u dnevniku uputstvo NATO-u ova sirina ona duzina bopmbardujtr mi cekamo!Sada gospodja zivi u Nemackoj?

iKrem

pre 9 godina

(Бојан Илић, 22. avgust 2014 15:14)

Ti da nekoga zoves bezidejnim... Svi tvoji komentari su klise do klisea, floskula do floskule, izlizana fraza do detinjastog imena, cesto procitam i mislim neko je ironican i karikira polu-pismene Rusofile ali onda vidim potpis i znam da si mrtav ozbiljan, samo ono sto se na engleskom kaze, clueless.

Bata

pre 9 godina

Crveni krst nije pregledao ove kamione niti im dozvolio ulaz, kako je bilo dogovoreno da će biti procedura, tako da je ovo nastavak monstruoznog Putinovog plana da provocira svetski rat. Sreća da gradjani Rusije to uvidjaju i da su krenuli sa protestima, od slikanja ukrajinske zastave na više mesta u Moskvi do protesta za veću autonomiju Sibira.

B N

pre 9 godina

Pored ovih maloumnih komentara covek ne zna sta vise da napise,jedni stalno daju isti komentar u stilu copy-paste ,na svaku temu tako da mislim da to rade ponekakvom zadatku (uglavnom rusofili i putinovci)a oni imaju najgore komentare (katastrofa) spinuju izvrću . Svima je zajednicko samo jedno da od zrtve prave krivca !
Da li gresim ?

Strateg

pre 9 godina

Reklo bi se da su pro-ruske snage imale fijasko. Možda im nije zaginulo 100 ljudi, ali ako je i samo pola, to je već razlog za paniku. Rusi, naravno, moraju da "pomere topa na E8". Šahovska partija se nastavlja.

paranoid asteroid

pre 9 godina

И било је време!
Само напред и покажите овим фашистима где им је место!
Кварно и подмукло од стране запада и полтрона из Кијева!
.
(Бојан Илић, 22. avgust 2014 10:51)

zvucis kao tatjana lenard u tv dnevniku rts-a najcrnjih devedestih sa tim kvalifikacijama tipa "fasisti", "poltroni", bla bla truc. podrska rusima za ulazak humanitarne pomoci, ali nijedna strana u ovom groznom ratu nije cvecka. ne gledajte tako stvari crno belo, to zamagljuje objektivnu istinu

njihov bog je novac

pre 9 godina

jesam rusofil ali nemaju ruje hrabrosti za nista..sve je to farsa za raju...dok se politicari polivaju vodom po glavi pred kamerama...

Branimir

pre 9 godina

Teško je kroz sve te "nepristrasne" opise proniknuti u kojoj meri je stanovništvo istočne Ukrajine za odvajanje, na šta su oni spremni da bi se odvojili? Ovo sve do sada se čini kao polu-lažni sukob Rusije i Ukrajine nakon koga će istočna Ukrajina proći kao Krajina u Hrvatskoj a Rusiji će pripasti uticaj na Krimu (slično kao Republika srpska u Bosni). E sad, da li će ruski "biznismeni" izdržati izazov sankcija i sačuvati Rusiju od raspada? Teško je to proceniti na duži rok, primamljiva je demokratija za sve "mangupe u našim redovima"... Homo sapiens više veruje u Loto (iako je verovatnost izvlačenja 1,2,3,4,5,6,7 jednaka kao i za svaku drugu kombinaciju) nego u kasu uzajamne pomoći. Nema nade...

Cthulhu Killa

pre 9 godina

@Ukrajina je posle Nemacke i Vatikana bila treca drzava koja je priznala Hrvatsku i time podrzala raspad Jugoslavije... a vi je sad branite...i brinite za njenu celovitost!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Li Osvald, 22. avgust 2014 12:34)

Ah, "Li Osvalde", a da Ukrajina nije priznala Hrvatsku, nama bi sad bilo super do yaya, sloba bi bio preCednik SFRJ i pticice bi cvrkutale iznad duge, zar ne?

Kakvih sve pacenika ima po ovim forumima pa to je neverovatno! Hrvatska se i jeste otcepila zato sto je soba hteo da se nametne kao staljinisticki diktator celoj SFRJ a da se prikloni rusiji potom. A to niko drugi (osim, naravno takvih kao ti) nije zeleo, i zato su se svi otcepili od srbije glavom bez obzira, pocev od Slovenije i Hrvatske. A to sto ih je Ukrajina priznala - priznao ih je celi Bozji svet (ukljucujuci i Srbiju pa i tvoju voljenu rusiju) tako da ne menja apsolutno nista.

Drugo, ne podrzavaju ljudi Ukrajinu ovde nego se protive Rusiji - koja je mracna staljinisticka despotija koja donosi propast i bedu svuda gde zavlada. Od nje su pobegli svi njoj susedni narodi, trazeci zastitu na strani EU i NATO. Sve Evropske zemlje bivseg VU i SSSR su tako ucinile jer znaju ko su Rusi, kakva je njihova "bratska ljubav" i koliko "koristi" ekonomija jedne zemlje ima od njih. I to je svakom u Evropi jasno, osim srbima. Dakle, niko ovde ne podrzava Ukrajinu toliko koliko se protivi osvajackim pohodima diktatora putina.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Svi izgovori da se odloži slanje pomoći... su iscrpljeni. Ruska strana je odlučila da deluje", istaknuto je u saopštenju ruskog MIP, preneo je Rojters.

И било је време!
Само напред и покажите овим фашистима где им је место!
Кварно и подмукло од стране запада и полтрона из Кијева!
.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ruska prevara,ali najzalosniji su komentatori.Neki lice na Tatjanu Lenard!Ne znam da li se secate kad je davala u dnevniku uputstvo NATO-u ova sirina ona duzina bopmbardujtr mi cekamo!Sada gospodja zivi u Nemackoj?

Bata

pre 9 godina

Crveni krst nije pregledao ove kamione niti im dozvolio ulaz, kako je bilo dogovoreno da će biti procedura, tako da je ovo nastavak monstruoznog Putinovog plana da provocira svetski rat. Sreća da gradjani Rusije to uvidjaju i da su krenuli sa protestima, od slikanja ukrajinske zastave na više mesta u Moskvi do protesta za veću autonomiju Sibira.

B N

pre 9 godina

Pored ovih maloumnih komentara covek ne zna sta vise da napise,jedni stalno daju isti komentar u stilu copy-paste ,na svaku temu tako da mislim da to rade ponekakvom zadatku (uglavnom rusofili i putinovci)a oni imaju najgore komentare (katastrofa) spinuju izvrću . Svima je zajednicko samo jedno da od zrtve prave krivca !
Da li gresim ?

LAKI69

pre 9 godina

kakvi su to carinici koji 10 dana ne mogu proveriti 50 kamiona? ja da sam vozac davno bih probio rampu i produzio voznju, drze vozace sa hranom kao taoce, da ljudi polude i hrana se pokvari.

eldorado

pre 9 godina

Ovo će biti duga i hladna zima...
(Radoznalko, 22. avgust 2014 11:01)

da, smrzavace se deca i starci, podjednako ukrajinci i rusi, obicni, mirni ljudi, sirotinja, bolesni i gladni. za razliku od militarista, ratnih profitera i vlastodrzaca u moskvi i kijevu. radujte se.

iKrem

pre 9 godina

(Бојан Илић, 22. avgust 2014 15:14)

Ti da nekoga zoves bezidejnim... Svi tvoji komentari su klise do klisea, floskula do floskule, izlizana fraza do detinjastog imena, cesto procitam i mislim neko je ironican i karikira polu-pismene Rusofile ali onda vidim potpis i znam da si mrtav ozbiljan, samo ono sto se na engleskom kaze, clueless.

dany

pre 9 godina

žao me što se ovo dešava, dva narod ce biti posvađana za uvek, ja bih voleo da mi možemo ispraviti naše greške, klali smo se sa našim komšijama za čega?
za zemlju i otadžbinu?
Od te zemlje se danas ne živi, narod gladan i pati za stare dane, Evropa nam se smeje, uništili su yugoslaviju jer mi smo bili jedinstvo, imamo srca i mogli smo da prečešljamo evropu kad god smo hteli. Danas eto svako ima svoju državu ali mnogo šta fali.

AlekS

pre 9 godina

U tudju teritoriju ti na silu ubacujes vozila, Putina nije napustila samo zena nego i razum!
(Mabus, 22. avgust 2014 11:49)

Nije to nikakava "tudja teritorija". Sve do Dnjestra je do 1922 bila Rusija i uskoro ce ponovo biti pod imenom NOVORUSIJA. Ako smo se odrekli komunizma onda je red da se odreknemo i njihovih radjevina. Kao recimo Ukrajine, koja je nastala voljom Lenjina i Staljina.

anti-bot

pre 9 godina

Samo da vas podsetim da je Ukrajina bila drzava koja je Hrvatskoj, pored gomile oruzja prodala i helikoptere mi-24, koje su oni uspesno koristili u oluji, tako da nemojte da pricamo o nekim glupostima kako smo mi bratski narod sa njima jer su im sve prodavali bas u vreme rata, a znako se protiv koga ce to biti korisceno. Ko kaze da je to bio samo posao, samo interes... onda mogu da mu kazem da je nama isto tako vazno da Rusija pobedi ovde i da postane sto jaca, jer je to nas interes, ovo vam pricam kao bivsi Ds, G17 i LDP glasac, koju se u medjuvremenu edukovao o globalizmu i neoliberalizmu. Sa jakom Rusijom mi dobijamo kakvog takvog savaznika, a bili smo u vekovnim tradicionalno prijateljskim odnosima, ne brata, jer je to zabluda, ali svakako nekog ko ce da nam cuva ledja u nekom konfliktu, sto ce nama dati mnooogo bolju poziciju za cenjkanje i pregovore. U svakom slucaju uvek pre biram škrtu rusiju, nego gramzivi kolonizatorski zapad

Li Osvald

pre 9 godina

Ukrajina je posle Nemacke i Vatikana bila treca drzava koja je priznala Hrvatsku i time podrzala raspad Jugoslavije... a vi je sad branite...i brinite za njenu celovitost!

Лима

pre 9 godina

Фашисти гурају прст у око Русима.. могли би ускоро да гледамо шпринт до Кијева.

Milorad

pre 9 godina

@kakvi su to carinici koji 10 dana ne mogu proveriti 50 kamiona? ja da sam vozac davno bih probio rampu i produzio voznju, drze vozace sa hranom kao taoce, da ljudi polude i hrana se pokvari.
(LAKI69, 22. avgust 2014 10:56)

E moj Laki, lako se probijaju rampe iza tastature, sta ti mislis to video igrica il kao sto Majkl Dudikof Americki nindza probia rampe nastavlja dalj a od iljadu metaka ni jedan mu ne moze nista. Otidi na bugarsku, makedonsku granicu i uradi to sto planiras pa tek onda pisi ovakve junacko-akcione pucacko-igracke komentare

promašeni Sarajlija

pre 9 godina

Nešto se sjetih humanitarnih konvoja u opsjednutom Sarajevu.Primao sam pakete preko Dobrotvora (Bg) Adre (BG,ZG,)Crveni krst (inostranstvo).Kasnije sam provjerom utvrdio da sam otprilike samo pola paketa primio (ostali su na Palama,Kiseljaku,Ilidži,Sokolović koloniji i bog zna gdje sve).Kamioni su čekali na pomenutim destinacijama nedeljama pa smo često u paketima dobivali trulo voće i povrće.Toliko o humanizmu i tzv. humanitarnim konvojima u ratu.Osim šaćice kriminalaca (u to ubrajam i većinu političara)ogromna većina ljudi je samo na gubitku i na kraju ako imaju imalo pameti shvate da su krvnički prevareni.

OKnO

pre 9 godina

Pobogu pričamo o humanitarnoj pomoći, o hrani i lekovima?
Da li ste svesni da u tom sukobu stradaju nenaoružani civili, žene i deca, i šta je sporno oko dopremanja hrane?
Da li su sporni izbori u Ukrajini koji nisu održani u regijama koje su proglasile nezavisnost, zar se sama Ukrajina tim postupkom nije odrekla svojih teritorija?
Svesni ste da je Ukrajina pokrenula vojsku protiv svog stanovništva, što je presedan u svetu, setite se splajivanja nenaoružanih ljudi u Odesi?!
Razmislite dva puta pre nego što podržite bilo koju stranu, niko tu nije "nevin" ali ako se priča o konvoju sa humanitarnom pomoći, razum mora pobediti.
Crveni krst je odavno trebao nešto preduzeti, ali izgleda da je i ta organizacija ispolitizovana i deli žrtve, što je sramota.

mda

pre 9 godina

@paranoid asteroid: To je tako tipicno pristup kada zeli da se skine odgovornost i sve relativizuje "niko nije cvecka". Naravno da niko "nije cvecka", ali ipak mora da se zna ko je napravio problem i bacio relativno mirnu zemlju u haos i rat. Potpuno je nebitno da li zbog gluposti ili namerno - jedino je bitno da je svojim akcijama doveo do rata i ubijanja.
Po istom principu su postupali i u Libiji i u Siriji, ali i tamo smo uvek imali spremne aktiviste kako niko "nije cvecka" samo da bi se relativizovala odgovornost onih koji koji sire haos i ratove gde god se umesaju.

LAKI69

pre 9 godina

e, moj milorade, ja sam ovo prosao od 90-94 godine i scenario je u dlaku isti, bas u dlaku videces sta ce se desavati u bliskoj buducnosti , ove i sladece 2-3 godine... voleo bih da nisam u pravu ali jesam.

Zole

pre 9 godina

U svakom ratu svi gube. U ovom ratu Ukrajina najvise gubi. Svetske sile se bore preko njenih ledja. Tako smo se i mi ubijali medjusobno za tudje interese u nasu stetu. Jos uvek se busamo u junacka prsa da bi zaboravili da nam je stomak prazan.

konacno

pre 9 godina

svaka cast za putina i valjda ce uskoro da zapocne obimnu vojnu intervenciju na istoku ukrajine da pomogne proruskim jedinicama. dovoljna je samo avijacija da malo proredi artiljerijske jedinice i oklopna vozila koju je hunta kijeva dobila od amera. a ubrzo zatim da se konacno stavi tacka na sukob i da se novorusija uclani u rusiju. mada bi najidealnije bilo (manje bi bolelo zapad) da putin prizna uclanjenje u rusiju i novorusije, pridnjestrovlja, abhazije i juzne osetije. inace, takva taktika svrsenog cina je nesto najbolje sto se putinove vlasti tice a i ima i sredstva, snagu i ogromnu moc pa ako se nekome ne svidja neka proba da bombarduje ruse pa da vidite kako bi taj prosao. to uopste nije slicno kao sto je sloba radio jer rusija je izuzetno velika zemlja, ekonomski jaka i sve brze se razvija i sto je najvaznije vojska je jedna od najjacih svetskih sila sto kad je u pitanju srbija nije bilo ni priblizno...

a evo linka gde mozete videti da proruske jedinice se stabilizuju i opet se spremaju borbe za slavjansk http://www.novorosinform.org/news/id/6729

Rodoljub

pre 9 godina

Vasingtonci iz Kijeva, po direktivi psihopata - vladara SAD i NATO, izgladnjuju i masakriraju stanovnistvo istoka Ukrajine i traze da Rusija to mirno posmatra. Prevrsilo je svaku meru, Rusi su previse dugo cekali. Trebali su da ih izbombarduju, po njihovom poznatom receptu (Irak, Libija Srbija itd.) i onda da udju sa vojskom da ih rasture. To su zasluzili. Ovi nasi gmizavci NATOfili i amerofili ionako su apriori odlucili da su Rusi losi momci, a Ameri i NATO placenici dobri momci, tako da se nista nece promeniti. Usijane glave iz SAD su zakuvale ratove i zlocine po celom svetu. Mora im se to lupiti o glavu.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ruska prevara,ali najzalosniji su komentatori.Neki lice na Tatjanu Lenard!Ne znam da li se secate kad je davala u dnevniku uputstvo NATO-u ova sirina ona duzina bopmbardujtr mi cekamo!Sada gospodja zivi u Nemackoj?
(mujcinovic salih, 22. avgust 2014 14:18)

Очекивао сам ,искрено,нешто "оргиналније"?!
Шта се десило?!
Безидејно, веруј ми, али у сваком случају инспиративно!;-)

Nikola PO-3

pre 9 godina

žao me što se ovo dešava, dva narod ce biti posvađana za uvek, ja bih voleo da mi možemo ispraviti naše greške, klali smo se sa našim komšijama za čega?
za zemlju i otadžbinu?
(dany, 22. avgust 2014 11:00)

Ej Dany, od takvih kao sto si ti muci mi se zivot. Idi covece u Sloveniju i Hrvatsku pa pitaj njih sta misle na temu klanja, na temu zajednicke drzave Jugoslavije. Da li se kaju? Hahaha! Pa oni su zapoceli klanje u Jugoslaviji a ne Srbi. Oni su ti koji su propagandom, uz pomoc desnicarskih krugova iz EU (Nemacka, Austrija) "uspeli" od sebe, pocinioca zlocina, da naprave zrtvu. U Ukrajini je identicna situacija. Organizatori Majdana i Odese pokusavaju rusku manjinu na istoku Ukrajine, i Rusiju samu, da optuze za dogadjanja u Ukrajini. Licemerstvo na kvadrat, ali Rusi nisu Srbi. A ti zacepi, ako Boga znas, i ne pisi ovde vise nista.

Миле

pre 9 godina

Прво је авион МХ370 "нестао" са планете Земље, па је после нестао и из медија. После тога је МХ17 оборен "путиновом ракетом" , па је и он нестао из медија. Ово је још један специјалитет из исте "кухиње".

Bear Brown

pre 9 godina

U ovom tekstu nedostaje samo informacija o tome koliko već dugo kamioni stoje na granici i čekaju da ih neko pregleda. Ali naravno, nebulozna izjava portparola ukrajinske vojske tek onda ne bi imala nikakvog smisla.

Srdjina skola

pre 9 godina

Ma opusteno , rezim je objavio a mediji papagajski ponavljali da je pola Luganska pod njihovom kontrolom , da je Donjeck odsecen i opkoljen i da je Novorusija razbijena :) .

Nakon citanja tih propagandistickih tekstova koje nasa stampa prepisuje i nakon sudara sa realnosti dolazi do trenutnog otreznjenja jer Donjeck nije opkoljen , ima nekoliko puteva i koridora koji ga povezuju sa Rusijom ( od pre neki dan jos jedan vise jer je oslobodjen prelaz Marinovka ) , Lugansk rezimski vojnici mogu da vide samo na TV-u a poraz u juznom kotlu gubitak 150 km granice , gubitak 250-300 jedinica borbene tehnike , zarobljavanje oko 1000 rezimskih vojnika ( Kijev kaze tacno 1007 ) i 3500 vojnika koji se vode kao nestali , je najveci poraz bilo koje konvencijalne armije na planeti od Sadama u Kuvajtu i Potrosenko sada vec javno najavljuje promenu taktike , povlacenje u utvrdjivanje linije te pripremu za novo prolece a najbolje od svega je sto je Kijev potrosio 250 mil grivni da organizuje vojnu paradu u Kijevu u nedelju i narodu pokaze jaku i ponosnu armiju a Novorusija je potrosila 20 dnevnica za gradsku cistocu jer u Nedelju i oni organizuju paradu u Donjecku ali ce paradirati zarobljenici , za njima ce ici gradska cistoca sa smrkovima ( u akciji "da se spere fasisticki smrad") marsirace uz gomilu spaljene tehnike koja se dovlaci u Donjeck sa svih strana. Na kraju dana ce svi ljudi u UKR u glavi imati tu sliku i dzaba su trosili 250 mil kada se za 20 dnevnica obavi bolji posao

banka

pre 9 godina

Ako Rusija izvrsi direktnu invaziju, onda ce se situacija u Zapadnim i Ukrajinskim medijima promeniti. Svi ce pisati kako je Rusija izvrsila invaziju i agresiju :D

Oladite glave

pre 9 godina

Putina je napustila zena, jer je resio da ozeni drugu i ozenio je. Znaci, mogao je da bira, kao sto je i sada odabrao da pomoc udje u Ukrajinu, jer zaista vise nema izgovora. Razumem ja da Ukrajina racuna na izgladnjivanje stanovnistva (onog koje prezivi rakete i bombe) kako bi kapitulirali, ali je li to humano? Jel treba da ceka da pomru od gladi i raketiranja, pa da im uputi pomoc na dace? Izvrsila Rusija invaziju mlekom u prahu, vodom i cebadima. Avioni vojni, verovatno transformeri koji menjuju oblik i funkciju kad izadju van ruske teritorije? Stvarno ne znam kako ce se Ukrajinci sa tom agresijom izboriti.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ja se izvinjavam, al ispod ove bele cerade, i bele folije se jasno vidi da su vojni kamioni u pitanju...
(dejan, 22. avgust 2014 13:07)

А јел' су требали да крену са "тамићима" у ратну зону, мајке ти?!:-)

sima

pre 9 godina

Trebalo je prvo da ih izbombarduju sa deplor uraniujumom Americko EU stil pa da im onda daju pozajmice Sve sto EU I Amerika rade zadnje 2 decenije.Ovako dovodeci samo humanitarnu pomoc pravi Amerikance I EU groznim Kako je moguce da neko nekom nesto daje bez da ih zaduzuje I povrh svega bombarduje.E nemoze to tako

Dex Dejvid, dexdavid2 @ mail.com

pre 9 godina

Nakon smrti nedužnih građana najgora stvar u svemu tome je to što živimo u gorem svijetu nego što je onaj Orvelov.Nikada se u istoriji nisu toliko zloupotrtebljavali riječi humanost i ljudska prava, sve se radi u ime humanosti i ljudskih prava.Rusija je vrlo mudro odabrala trenuta kada će uputiti konvoj.Situacija u Gazi nikako ne ide na ruku Amerikancima, naon toga Irak, Libija, pa i same tenzije u Americi i veliki broj građana koji žive na tačkicama ostavljaju malo prostora za djelovanje SAD, što Kremlj vješto koristi.

Бојан Илић

pre 9 godina

И било је време!Само напред и покажите овим фашистима где им је место!Кварно и подмукло од стране запада и полтрона из Кијева!.
(Бојан Илић, 22. avgust 2014 10:51)

zvucis kao tatjana lenard u tv dnevniku rts-a najcrnjih devedestih sa tim kvalifikacijama tipa "fasisti", "poltroni", bla bla truc. podrska rusima za ulazak humanitarne pomoci, ali nijedna strana u ovom groznom ratu nije cvecka. ne gledajte tako stvari crno belo, to zamagljuje objektivnu istinu
(paranoid asteroid, 22. avgust 2014 11:49)

Да не гледаш ствари "црно и бело" можда би и размислили о истинитости "квалификација" а не би одмах представљао себе као највећег борца против режима Милошевића!
Не мислиш ваљда да си "узвишен" због тога?!
А и колико се вас хвали тиме , изгледa да је за Слобу није гласало ни 5%...:-)

AlekS

pre 9 godina

Ovi Rusi sto su okupirali Krim, hoce bas na silu da uguraju Ukrajini humanitarnu pomoc!?
Koja drskost!
(srbijanac, 22. avgust 2014 11:11)

NE, Krim se REFERENDUMOM otcepio od Ukrajine i zatrazio prijem u Rusku Federaciju. Donjecki i Luganski okruzi su takodje odrzali REFERENDUM i proglasili nezavisnost od Ukrajine. Slicno kao Slovenija, Hrvatska i Makedonija od Jugoslavije. I Bosna je izasla iz Jugoslavije uprkos protivljenju Srba. To nije bio "bezobrazluk" od strane "medjunarodne zajednice", ali kamioni sa hranom gladnom stanovnistu za tebe jesu ?

ISKANDER

pre 9 godina

(dejan, 22. avgust 2014 13:07)

Dejane, kamion moze biti 100 puta vojni ako vec nema na sebi ugradjena neka vojna orudja, tako da su ovi kamini na slikama nista drugo nego obicna teretna motorna vozila obojena u belo.
Na kraju krajeva u tim kamionima se ne prevoze Ruski padobranci (VDV Воздушно-десантные войска), pripadnici 'Specnaz-a' ( Войска специального назначения ili Vojska posebne namene), niti se u njima prevozi oruzje i municija, vec se u istim kamionima prevoze prehrambeni proizvodi i tome slicno.
Rezime; ovo su obicni kamioni.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Oni su ušli u Ukrajinu bez dozvole i bez učešća Međunarodnog komiteta Crvenog krsta ili ukrajinskih graničara", rekao je novinarima portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko, preneo je Rojters.

Не него ће пустити мишеве да их цимају месец дана за лекове!
Доста је било, реално!

lisenko ondrij from kijiv

pre 9 godina

Ja se izvinjavam, al ispod ove bele cerade, i bele folije se jasno vidi da su vojni kamioni u pitanju...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dejan, 22. avgust 2014 13:07)

Kamo srece, ali nista od toga. Samo brasno, lekovi, secer, voda i sl., a od vojnih stvari, mozda, vojnicki pasulj u konzervama.
A kuda je posao ovaj konvoj ako je Lugansk zauzela kijevsko-galicijanska vojska ili ga je, u najmanju ruku, potpuno opkolila, bar, prema kijevskom portparolu i prozapadnim medijima.

gorca

pre 9 godina

"Svi izgovori da se odloži slanje pomoći su iscrpljeni. Ruska strana je odlučila da deluje", istaknuto je u saopštenju ruskog MIP"

Tako i treba kad je ocigledno da ovi iz Kijeva cine sve samo da ne puste humanitarnu pomoc. Deset dana im treba da daju dozvolu i jos nedelju dana da pregledaju kamione. A sad se jos setili kako da izbace Medjunarodni crveni krst iz igre, pa ne daju garancije za bezbednost, tj. ne garantuju da ukrajinske snage nece mozda i napasti konvoj. Normalno da u takvoj situaciji stranci nece da rizikuju. Sto oni da stavljaju glavu u torbu kad samu drzavu nije nimalo briga za svoje gradjane.

opcija

pre 9 godina

(besan ker, 22. avgust 2014 13:53)
pogledo sam taj link i video, interesantno je da su ljudi izgleda pobijeni pri zelji da napuste grad a i vidi se da su izresetani pjesackim nauruzanjem, najbolje se vidi na sajbi od kombija....

Lalegator

pre 9 godina

to zamagljuje objektivnu istinu
(paranoid asteroid, 22. avgust 2014 11:49)

Jedina istina,i istina koja se ponavlja,da se zapadno finansiranje smena vlasti u relativno uredjenim drzavama uglavnom obije o glavu neduznom narodu.

Ne mozes uperiti prstom ni u koga osim u zapadne finansijere i zapadne placenike.Zbog euro majdana danas ginu ljudi i salju se konvoji humanitarne pomoci i obaraju se civilni avioni kako se ispostavilo ukrajinskim vojnim avionom.Nema vise vesti o tome.To je bar crno i belo.

besan ker

pre 9 godina

Ukrajina vrši pogrom sopstvenog stanovništva. Ovo su zapisi današnjeg bombardovanja Luganska, snimci su uznemirujući: https://www.youtube.com/watch?v=4DFvfoONIGE [!!! 18+ !!!]

Nadam se da će B92 objaviti komentar, da se vidi pravo lice ukrajinske vojske i njihove "antiterorističke" operacije.

Bojan

pre 9 godina

Putine, kako te nije sramota ! Treba da se ugledas na ove zapadne demokrate, oni su so zemlje i njena nadpamet. Juce Francuski predsedsednik rece: Da, mi smo slali oruzzje sirijskoj opoziciji, ali umerenim snagama ! Oni, a u prvom redu SAD, su nekoliko godina unazad naoruzavali te ludake, a sada ih bombarduju s obzirom da su se oteli kontroli i kolju neduzzne ljude i civile. Gde god da su svoje prste umesali, SAD iz aktivnu ili precutnu podrsku EU, napravili su haaos: Irak, Sirija, Iran, Libija, Blisko istok, Egipat, Ukrajina... A neki nasi ssmislovi pominju Putina ! Gde li ti ljudi zive i u kojoj li se pameti izuvaju ?!

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Jel Merkelova bese sutra, prekosutra dolazi u Kijev? Zato ruski kamioni ulaze, da bi domacini Ukrajinci imali cime da posluze goscu. Mislim da ce gosca shvatiti o cemu se ovde radi: rusko strpljenje ima granica, a posle toga ulaze bez pitanja.

Neka nam je svima Bog u pomoc!

Dragan

pre 9 godina

Neće ovo na dobro!
Amerikanci i Englezi hoće svoj interes oko gasa, nafte i ruda...ali ne daju da kod njih iko radi. Ne može tako.
Sa druge strane su vojna sila, politički uticaj u međunarodnim organizacijama odlučujući, dolar vlada svetskom ekonomijom, bahati su i bezdušni.
Teža je ovo borba od one koja se vidi prvi pogled.

maloicitao

pre 9 godina

Ja se izvinjavam, al ispod ove bele cerade, i bele folije se jasno vidi da su vojni kamioni u pitanju...
(dejan, 22. avgust 2014 13:07)

Pa sta i da jesu? Ukoliko nosi hranu ne vidim gde je problem... sigurno ne misle da gadjaju pastetama vojsku

Mare,NS

pre 9 godina

Evo, kako stoje stvari trenutno. Ruski konvoj se nalazi 55 km,od Luganska. Narednih 15-16 km je pod kontrolom proruskih snaga!
Izvor: LIFENEWS.ru

oprem dobro

pre 9 godina

Ovo sve do sada se čini kao polu-lažni sukob Rusije i Ukrajine nakon koga će istočna Ukrajina proći kao Krajina u Hrvatskoj a Rusiji će pripasti uticaj na Krimu (slično kao Republika srpska u Bosni). E sad, da li će ruski "biznismeni" izdržati izazov sankcija i sačuvati Rusiju od raspada?
(Branimir, 22. avgust 2014 11:45)

Teško da će u budućnosti, kada ode Putin, Rusiju voditi neki političar poput Jeljcina.To je bio verovatno jedan od najgorih perioda u ruskoj istoriji, gori i od komunističke diktature.To se ne može ponoviti,jer se radi o moćnoj državi, koja ima dugoročnu strategiju. Slično kao što u SAD-u ili Kini (i kada se bude uveo višepartijski sistem) na vlast ne mogu doći političari koji će raditi protiv sistema koji postoji. Ruski tajkuni znaju da im Rusija obezbeđuje ogromno bogaćenje. Do sada nisu imali veće štete od sankcija. Rusija ima ogromna prirodna bogatsva na koje je zapad bacio šape, što sigurno nije u interesu Ruskih tajkuna. Tako sa se ovde radi i o ratu kapitalista, onih iz Rusije i onih sa zapada.

Nikola

pre 9 godina

Pa kada Crveni krst ne moze odmah da reaguje jer im treba vreme za "logistiku". Preplasili se a i ne zele da pomazu Slovenima.

Jadno zaista jadno od crvenog krsta !