Subota, 02.08.2014.

09:45

"Da pokažemo da nas Rusi ne plaše"

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da NATO mora da se preispita kako bi bio sposoban da bolje brani svoje članice od potencijalne vojne pretnje Rusije.

Izvor: B92

"Da pokažemo da nas Rusi ne plaše" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

Glasinac

pre 9 godina

@Stevan:Rusija štiti svoje interese i nerma nameru da bilo koga napada. naravno ukoliko bude napadnuta od bilo koga , braniće se sa svim raspoloživim sredstvima.

Melenci

pre 9 godina

jos u martu utrostrucio snage na Baltiku,i sada ce rusi da cute i mirno posmatraju opsadu.Ceo NATO protiv Rusije!A sto ne jedan na jedan?Sramota da takve izjave daje drzavnik jedne ozbiljne zemlje.

skrozlos

pre 9 godina

jos malo o britancima: kada su u Drugom svetskom ratu sa nemacke podmornice skinuli "enigmu" i pomocu nje desifrovali poruke nemackog vazduhoplovstva kako ce koventri biti bombardovan, nisu prstom mrdnuli da spasu svoje stanovnike i koventri je bombardovan, naravno, uz mnogo zrtava. razlog zbog kog nisu upozorili grad je sledeci: hteli su da vide da li "enigma" radi i nisu hteli da probude sumnju nemaca kako mogu da im razbiju sifru.
ako su to bili u stanju da urade sa vlastitim stanovnicima, ne vidim sta su im problem ukrajinci ili neki drugi narod na 1000 i kusur km od britanije"
i da, bas bih voleo da vidim kako nato za 15 dana stize do vladivostoka. pa na kosovo nisu mogli da udju u planiranom vremenu, iako se vj povukla a oni imali svu mogucu i nemogucu pomoc...

Provaljeni ste, aktivisti

pre 9 godina

Nisam ni za jedne, ali da se ne lažemo. Rusi imaju dotrajalu vojnu opremu, dokaz za to je i skorašnji pad njihovog aviona. Jedino što im daje snagu su nuklearne bombe zaostale od Sovjetskog Saveza.
(patriota, 2. avgust 2014 10:22)

Krunski dokaz, nema šta. The Clown Is Down!!!! Špijunske službe svih zemalja sveta uzalud protraćiše tolike decenije 'rada', umesto da sačekaju ove tri rečenice, plod tek otkrivenog 'blistavog uma' jugoistočne Evrope!
E moj aktivisto...sad vas očoigledno stružu sa samog dna kace :):):)

Taske

pre 9 godina

@Stevan: u nekom eventualnom ratu NATO i Rusije izgubio bi ceo svet, a pobednika ne bii bilo. Od kraja II svetskog rata Amerika je ratovala samo kada je dobro procenila da nece imati prevelike stete. Kada ih je Vietkong isprasio i istamburao propisno i kada se broj nestalih u akcijama povecao Ameri su se povukli. Jesu unistili Vijetnam, ali su na svojoj strani pretrpeli enormne ljudske gubitke. Slicno su prosli u Somaliji, gde su americke zarobljenike vukli vezane za auto po drumu i sve to snimali, pa su ovi bezali glavom bez obzira. Srbiju su razbili jer su gadjali sa bezbedne visine. Sem toga VJ nije mogla da se nosi sa celom NATO armadom, pogotovo sto godinama pre toga u vojsku ni dinar nije ulagan, Milosevic je sve pare bio trosio na policiju i DB, da ima ko da mu cuva d**e u fotelji, jer mu je vlast bila draza od drzave i naroda. I dobro je jos da je VJ sve to prezivela s malim gubicima, karambol je mogao da bude. A pred kraj bombardovanja dezertera je bilo na sve strane, pa javna je tajna da si preko Horgosa i Kelebije mogao da izadjes za 50-500 maraka, po proceni carinika i za jos nesto manje para da te Madjar pusti. Rado ide Srbin u vojnike, hahaha ... Lako je onda bilo NATOu, za par azilantskih viza su nas kupili. Ali Rusi nisu Srbi, a ni Iracani da prkose praznom prackom, Rusi bi mozda izginuli, ali stradalo bi i mnogo vise Amera nego sto to americka nacija moze da svari. Ali stetu od tog sukoba bi ekonomski osetio ceo svet, svuda bi bio rat za vodu i leba!

MILan Direktor

pre 9 godina

@(Ash, 2. avgust 2014 12:43)

Tako je zemljace, NATO ti je cudo! Polu-bogovi, polu-ljudi.

I ne brini, Naruto se emituje jos bar godinu dana, i moj sin od 4 godine to redovno gleda.
Nego bolje se ti mani politike i drzi se crtanih filmova, mirnije ces da spavas.

djuc

pre 9 godina

Reče onomad Ivo Andrić: "Nisu oni hrabri zato što su jaki, već zato što se ničega ne stide". Gospodo iz NATO-a, svi u svetu znaju kakav je vaš obraz i kakvi su vaši aršini.

nena

pre 9 godina

Da li ovaj čovek razmišlja ako ima sa čime?
NATO je najveća pretnja svetu i taj zapadni protekcionizam je stvarno postao teško izdrživ, svuda se oni nameću kao nekakvi donosioci demo/n/kratije. Koreja, Vijetnam, Alžir, Libija, Sirija,Srbija, Ukrajina,....

Realno

pre 9 godina

Kada je Klintom imao sex skandal sa Monikom, paznju javnosti je preusmerio na Kosovo.

Sada Britanija ima problem sa najavljenim referendumom u Skotskoj, paznju mora da usmeri na zajednickog spoljnog neprijatelja. Ne bih se ni malo iznenadio da ovakva retorika postane sve glasnija u avgustu i septembru, kako se bude priblizavao referendum.
Sa druge strane, do juce, London je zeleo da izadje iz EU, a sada odjednom, njihov premijer postaje najzabrinutiji za EU.

A posebno licemerstvo prestavlja izjava "ruskih ilegalnih poteza u komšiluku Alijanse", sto govori da oni daju sebi za pravo da stite svoje interese u zemljama koje nisu njihove clanice, ali Rusija nema pravo da to isto cini!

Branko

pre 9 godina

Kakvo licemerje, pa NATO se stalno približava Rusiji a ne obrnuto. Malo vam je što ste srušili Berlinski zid, što ste rasturili SSSR, što ste rasturili SFRJ, što ste razdvojili Češku i Slovačku i sada ste naumili da otmete i Ukrajinu. Pa previše je brate Kameron. Treba se samo prisetiti da su na Rusiji polomili zube malo veće face od Vas poput Napoleona i Hitlera. Rusija svakako nije kao Foklandska ostrva i ima nešto više oružja od Argentine. Sa Amerikancima ste sredili situaciju u Iraku, Libiji, Siriji, Egiptu,...i mislim da ste za sobom ostavili blagostanje, mir i napredak u svakom smislu a sada to isto radite sa Ukrajinom.

Medikamenti i nadzor, to su srca dva!

pre 9 godina

Ovo je jedini hrabar covek u EU koji ima petlju da kaze ono sto vecina normalnih ljudi misli.
(elstma, 2. avgust 2014 11:54)

Žso mi je što ti kvarim sliku, ali o sebi imaš sasvim pogrešnu percepciju :8 No, ima pomoći, 21-i je vek, nauka je uznapredovala!

Kozmo

pre 9 godina

ovo je dioda kraljevine i carevine(jedna familija zakrvljena do guse)
B92 bi mogao da prikaze bazu nesporazuma,krvi,uzivanja i frustracije elizabete,ali i loze...
Napravili su II sv.rat,pokusavaju i treci frustracijama.Taj dokumentarac "ko su oni" u slobodnom prevodu pokazuje zavist i debilizam.
Umisljeni i jedni i drugi.
Britanija u frustraciji velike rusije.
Rusija nije dovlacila emigrante da bi bila veca,vec je prihvatila narode.
Rusija ima problem sa organizovanim kriminalom,ali to ne treba da resava VB vec narod rusije,odnosno rusi

sta reci

pre 9 godina

Britanci su najvece zlo savremenog covecanstva, kolonijonalisti vekovni, grzavu izgradili tudjim znojem, krvlju i resursima, svetski parazit, o genetskom potencijalu da ne pricam, narod koji je stvorio SAD...

propaganda i ispiranje mozga

pre 9 godina

Ako 1000 puta ponovite da "Rusija preti NATO-u" mozda vam ljudi-veverice i poveruju. Takvi su pre 80 godina verovali i nacistima da su ugrozeni od strane Jevreja.

Dejan

pre 9 godina

Kakve budalastine. NATO-u da bi opstao i imao svoju svrsishodnost potreban je neprijatelj. Izabrali su Rusiju koja je samostalna, slobodna i gleda iskljucivo svoje intetese. Nadam se da ce i gradjani na Zapadu shvatiti da je bolje novac poreskih obveznika ulagati u infrastrukturu nego u naoruzanje.

Evropljanin

pre 9 godina

Citam komentare i pitam se sta sam ja zgresio da budem rodjen u ovoj psihijatriji od drzave?! Nadao sam se da nema pacijenata na B92, medjutim, niko nije postedjen, ludilo je sveprisutno!

Никола

pre 9 godina

Понављам, где је год било Уједињено Краљевство, с е ј а л а с е к р в. Имате прилику да оперете своје крваве руке.

Pata Negra

pre 9 godina

Putin, umesto da iskoristi potpuni šok nastao besprekornom akcijom bez ikakvih žrtava na Krimu i završi strateška posla u Ukrajini,on se kao nekakav referent knjigovodstva bavi mesecima sabiranjem ukrajinskih gasnih dugova i cenom gasa. Zapad i Nato je za to vreme u tišini jačao ofanzivne kapacitete ukrajinske vojske i plaćenika i sada polako lome prorusku pobunu. Ovo kažem ne kao neki budalasti rusofil već svestan da svetske stabilnosti i mira neće biti sa Natom na Ruskoj medji. Kad se rat ubrzo završi najvažnije gasne pipe i ventili,ključevi snabdevanja energentom za sledeći vek, kao i masivna ukrajinska teritorija biće pod Nato kontrolom i trupama sve do same ruske granice. Bez ikakvih dilema i obzira baterije i rakete će Rusima biti instalirane na prag. Jasno je već da neće biti ruske vojne akcije, a sama Rusija zadugo će ostati pod nametnutim raznim sankcijama. Ovaj pajac zapravo ovim i poručuje svetu da Nato nema nameru da se zaustavi..Osetili su rusko oklevanje,neodlučnost i slabost i sada neće odustati da im rade u mekom trbuhu..

hadzija

pre 9 godina

мене не плаше у србији ови што се јавно фале да их плаћа москва, нити вучићеви ботови,него 'ови што би то радили из 'убеђења'(србенде комуњаре). а има их подоста

stelar

pre 9 godina

djaba ti sve kamerone. ako ruski se odvazi na novi veliki rat podmuklo uvucen u nje, ti i tvoj nesretan ostrov bicete prve mete i ceka vas dno oceana.. djaba ce silne ziliarde mladih da izgine zarad nikakvih politicara...

Dejan

pre 9 godina

Gotovo svim najkrvavijim sukobima u novoj eri su u najvećoj meri šurovali Britanci. Imaju najjaču obaveštajnu službu koja burgija na svim mestima, a dovoljno su bezobzirni da ne prezaju ni od čega da bi izazvali haos. Koliki su proračunati govori i činjenica da se dugo na Zapadu tokom WWII u javnosti nije imalo pojma o logorima smrti, nemojte mi reći da obaveštajci za to nisu znali, već je istina da su to skrivali da ne bi pritisak javnosti bio prevelik da se uđe u konkretniji obračun sa nacistima za njih suviše rano, nego su čekali da se stravičan sukob na istoku Evrope toliko zahukta i da toliko miliona nedužnih strada (ne samo u logorima smrti, preporučujem svakome da istraži malo o zverstvima nacista na tlu današnje Ukrajine) da bi se oni mogli ušetati u Normandiju sa relativno malo poteškoća.Oni su poslednji koji imaju pravo bilo kome da drže pridike...

Ash

pre 9 godina

Koliko obmanutih rusofila... Pa rusi ne mogu da savladaju jednu propalu Ukrajinu. Kada bi NATO krenuo sa istoka, stigao bi do Vladivostoka za 15 dana, ne racunajuci da bi Indija i Kina sigurno stale uz NATO iz ekonomskih razloga. Pa i Srbija bi, na kraju krajeva, uprkos ovolikoj količini dijagnostifikovanih rusofila mazohista.

danijela

pre 9 godina

Samo SATANA SS18 Rusiju i ovaj mali ostatak poštenog sveta spašava. Greh jeste,ali šta ćete, kauboji baciše dve na Japan,ovi im sad klize niz dlaku.

Stevan

pre 9 godina

Evropa se u****a bez razloga. Kao da je Putin glup da napadne NATO savez. Pobedio bi Putin sigurno, ali po ceni koju ne želi da plati. Jednostavno nema svrhe napadati NATO pakt i Putin to zna i Putin to i ne želi. Putin ima otvorenih računa sa Ukrajinom i to je to. Zar da započne treći svetski rat sa najjačim spoljnotrgoviskim partnerom? Evropa je celu stvar sa Ukrajinom i zakuvala. Setite se kako je sve počelo!!!

bax

pre 9 godina

Cela ova igra kao i sve ostale se smislja u istom centru, a rezultat ce se videti na kraju. Vidi se vec sada da NATO ima alibi da pojaca svoje prisustvo na Ruskim granicama, a sta ce biti sledece, videcemo. I za koga onda radi Putin kao i svi komunisticki lideri Rusije nakon oktobarske revolucije?

zlo i naopako

pre 9 godina

NATO nikada nije ispoštovao dogovor sa Rusijom, nego je jednostavno nastavio da se širi na istok posle raspada Varšavskog pakta. Kamerun je običan krelac i ratni huškač, a ovakve izjave služe da se narod zamajava kako ne bi mnogo razmišljao o ekonomskoj krizi sve većih razmera. Evropa u Rusiji može da ima samo fantastičnog partnera ali je očigledno da Americi i Engleskoj to ne odgovara.

vlajko

pre 9 godina

NATO je vojno udruzenje. Svakom takvom udruzenju shodno njegovoj nameni rat kao pretnja podize znacaj. Znaci NATO treba protivnika i vojnu pretnju da bi uopste postojao. A ko postoji pretnja plate onih u administraciji a i samoj vojsci mogu da budu sigurne a mogu i da porastu. A jos je i ekonomska kriza a poznato je kako zapd najlakse izlazi iz krize tako sto negde i sa nekim zarati. Prema tome novinski oglas moze da glasi: vojnoj alijansi zapadnih zemalja ocajnicki treba ozbiljan protivnik. Hitno da se javi zainteresovan...
PS. ako se niko ne javi mi cemo nekog proglasiti protivnikom!

Pouka

pre 9 godina

Pokažite hrabrost. Ostanite dostojni imena Britanskog Carstva.
Samo nemojte da izazovete ovo: https://www.youtube.com/watch?v=5AUYCnzmDJY
P.S. Nije valjda da ovo sve radite zato što nemate biračima šta da ponudite za sledeće majske izbore?

Ministry of Peace

pre 9 godina

kako se bliži vreme referenduma u Škotskoj, tako se diže retorika protiv Rusije.
Kao u najboljoj tradiciji g. Orvela, britanski Veliki brat (a.k.a. premijer Kameron) skreće pažnju sa činjenice da će cena gasa otići u nebesa i zbog odlaska Škotske i zbog rata (za sada samo rečima) sa Rusijom.

Adam Kertis

pre 9 godina

Doktrina šoka. Zaplaši svoj narod. A onda će se zaboraviti šta banke rade u tvojoj državi. Prekjuče Srbija, juče Libija, danas Rusija.

LondonCalling

pre 9 godina

@цинизам или безобразлук

Bravo za komentar!
Ovde je ljudima vec muka od britanskih "avantura" po svetu, dosta im je vise "humanitarnih" (ekonomskih) ratova i pogibija njihovih ljudi po belosvetskim ratistima.
U svakom slucaju, nemaju ni najmanju zelju da se dodje do nekog sukoba sa Rusijom (ne daj Boze novog Velikog rata). Kameron definitivno nema nikakvu podrsku u narodu u vezi konfrontiranja Rusiji.
Englezi ni onako nisu sigurni sta je istina o konfliktu u Ukrajini. Nisu sigurni ni ko je u svari zaista oborio malezijski avion..
U svakom slucaju, ne zele nikakav rat.

Jelena

pre 9 godina

"Moj dragi Kameron znamo da se ti ne plasis Rusa zato sto ako bi ikad doslo do rata ti bi se sakrio ispod stola i slao bi jadni mladi vojnici da ginu za nista" - za razliku od Putina, koji je u prvim redovima!
Rusija nikoga ne ugrozava..osim svojih suseda, Cecenije, Gruzije, Ukrajine, osim Rusa koji se ne slazu sa zvanicnim misljenjem, osim homoseksualaca..ma, "oni ne bi ni mrava zgazili", kao sto rece S. Drakulic. Ne znam samo zasto ih toliko mrze i zaziru od njih svi koji su bili pod njihovom cizmom.

Gile

pre 9 godina

Kriza na Foklandu (Malvini),
kriza na Gibraltaru,
kriza sa Kosovom i Metohijom,
kriza u Tunisu,
kriza u Libiji,
kriza u Siriji,
kriza sa Iranom,
kriza sa Irakom,
kriza sa Avganistanom.........
Pa majke ti Engleskinje, ko isprovocira sve te krize?
Da nisu Rusi?
Ali kad Rusi vrate svoje, vi ne trpite njihovu inicijativu.
New players in the city. Get used to it!

jo jo

pre 9 godina

Da dodam i ja nesto. Ko se jednom opece, pa, nauci lekciju. Rusi se opekli g. Kameron i to 2x. Recimo od Napoleona i Hitlera. Hocete NATO u Ukrajinu, na granicu sa Rusijom. Pa nece moci. Ako bas insistirate spremite kozne gace, a i mi sa vama. Imacete III svetski a i mi sa vama, gosn Kameroncicu. Mali ste vi u natou za mocnog putincica.

Hromi

pre 9 godina

"NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika."

Mogao je da doda nesto tipa:
... i zato se mi (NATO) kao partneri vojno priblizavamo prema njihovim granicama u zadnjih 20 godina (iako smo rekli da necemo) i instaliramo defanzivne raketne sisteme, koji lako mogu da postanu ofanzivni. Ali partnerski ofanzivni sistemi. Sistemi koji im ne zele zlo. ;)

КгКонан

pre 9 godina

Ко се размешта на истоку? Ипак је лажљиви лицемерни батлер убица у сваком филму. Лицемерје не помаже.

Mare,NS

pre 9 godina

Pogledajte,sta pise zagrebacki Jutarnji list:"...Adidasove dionice pale su 16 posto, Volkswagenove osam. Kompanije traže od vlade da ne zaoštrava buduće odnose s Rusijom.

Sankcije zbog uplitanja u ukrajinsku situaciju Rusiju bi mogle koštati 20 milijardi eura, ali će na drugoj strani imati posljedice i u privredi zemalja koje sudjeluju u njihovu nametanju, procjenjuje se čak do 40 milijardi eura. Njemačka je tu jedna od većih žrtava sankcija koje i sama čvrsto podupire iako to ugrožava čak 300 tisuća njezinih radnih mjesta, opskrbu plinom i naftom, a velikim njemačkim kompanijama uzrokuje ogromne gubitke."

Jasan je plan Velikog Brata i njihovih pudlica! Naneti sto vecu stetu Rusiji, ali i Nemackoj! Mnogo su ojacali, pa se ovi zabrinuli! Sad je jasno i zasto prisluskuju nemacke prijatelje, ukljucujuci i kancelarku!

Smederevac

pre 9 godina

".MANGUP NA BATERIJE"!!!.
Ovakvi likovi su opasnost i nepodobni za okolinu!!!.
Dovoljan razlog da ga stave u prvi avion pa nek napadne prvi.
Barem bi imao ćast da mu se ugasi bujna mašta.

А

pre 9 godina

НАТО је пукао, задње што је освојио је Либија, а Сирија СТОП за разједињени НАТО и то баш због Енглеске и УСА чије су компаније извлачиле највише добити из НАТО "кампања". Пуко је НАТО чим у своје редове прима као савезнике кусо и репато (фашисте, плаћенике ...) Још док су бомбардовали Србију, показало се да им је и та акција била прескупа и неефикасна. Само један мост на Космету срушен првог дана рата гађали су сваке ноћи, јер су српски инжињерци сваки дан га пресвачили најлоном! Који буџет може да плаћа такве скупе глупости. НАТО војник је прескуп па зато ангажују приватне војске, али и то им је без резултата. Сирија је стаљинградска прекретна битка у смени вековне доминације запада над истоком. Што се овог Енглеза тиче, треба да схвати да им је време сплеткарења по свету прошло и да брине само једну ствар: да Енглеска не постане пучина равна, јер много људи мисли да би то било праведно.

manipulatorima ne treba davati vlast

pre 9 godina

Te NATO da se preispita, te EU da se preispita, te Rusija da se preispita... ko o čemu Kameron o preispitivanju drugih. Biće da je jedini koji bi u ovoj situaciji trebao da se preispita zapravo kamerun jer je očigledno da je potpuno nekompetentan za poziciju na kojoj se nalazi. ALi oseća on to i sam dok sad poikušava da gurne NATO u rešavanje onog što je sam svojom suludom politikom zakuvao u Ukrajini.
Naravo, da stvar bude gora, ovde nikakvi Milosrdni Anđeli ne mogu da prođu jer su rusi nezgodni kad se naljute te bi se moglo desiti da cela Britanija uključujući i London postane jedna ogromna peščana plaža, malo radioaktivna, ali svakako sa ogromnim turističkim potencijalom. Neka Britanci malo razmisle o toj temi, posebno kad sledeći put budu glasali. Možda smognu mudrosti da biraju najbolje među njima a ne najgore od njih. Rusi nisu nikom neprijatelji jer za tako nešto nemaju potrebe. Imaju zalihe nafte i gasa, imaju dovoljno vode, mora, zemlje i sunca i prostora za deset puta više ljudi nego što ih ima sada i jedini vojni planovi su im odbrambeni za slučaj da neki Kamerun ili Obama umisle da imaju pravo na parče tog kolača.
Stoga je veoma nekorektno gurati NATO u sukob sa Rusijom. Ako meni ne veruju neka pitaju Nemce kako je bilo ispred Staljingrada.

Ortodox

pre 9 godina

Upravo je Engleska, tj. VB bila najveca kolonijalna sila i sejala smrt po svetu i zivela kao parazit na ledjima drugih naroda. Rusija samo brani svoje granice od vas vekovnih siledzija.

Ger-mann

pre 9 godina

Pre bih rekao da ovako stoje stvari: Moramo da pokazemo da slusamo Ameriku i njihove bankare, pa makar nas to kostalo suocavanja sa nasim strahovima da se konfrontiramo Rusiji

milanče

pre 9 godina

Ti čoveče daješ kontradiktorne izjave svaki drugi dan... Bolje kaži "nećemo više, preigrali smo se", i da taj narod više ne strada.

Cudi me

pre 9 godina

Moj dragi Kameron znamo da se ti ne plasis Rusa zato sto ako bi ikad doslo do rata ti bi se sakrio ispod stola i slao bi jadni mladi vojnici da ginu za nista, kao sto si uradio u Afganistan. Ako nemas nista pametnije da pricas onda bolje suti !!

Лима

pre 9 godina

Спале маске. Само Британија и Америка иницирају све конфликте и ове мање гурају у ратове за њихове интересе..

Bombardovan

pre 9 godina

Vreme je da se uzmu pare od članica NATO, da nam se NATO ne ugasi! Sad će "dragi" nam Hrvati i Slovenci da caluju a možda i da ratuju :-) ! Neka ih, he he...

patriota

pre 9 godina

Nisam ni za jedne, ali da se ne lažemo. Rusi imaju dotrajalu vojnu opremu, dokaz za to je i skorašnji pad njihovog aviona. Jedino što im daje snagu su nuklearne bombe zaostale od Sovjetskog Saveza.

jadranin

pre 9 godina

Hrabri Dejvid Kameron. Ovo je grotesno. Pa kada bi drugi ginuli za njegove gluposti bilo bi dobro, a tada bi se zavukao u mišiju rupu. Ovaj čovek je običan ratni huškač i ko se primi primoio se. Vekovima unazad su ti englezipravulu smutne radnje, te su tako 27. marta 1941. godine platili organizovanje demonstracija u Srbiji sa čuvenim parolama 'bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob', pakt koji su sa Hitlerom potpisali Cvetković i Maček.

ludi splićo

pre 9 godina

NATO preti celom svetu. Rusija ne preti nikome. I sad ovaj pajac govori o odbrani svojih članica od potencijalne vojne pretnje Rusije.
(Petar, 2. avgust 2014 10:00)

Gruzija, Ukrajina, ... Da nema Rusije ne bi ni mira na istoku bilo...
Putine, ne čačkaj mečku!

komsija

pre 9 godina

On je istakao da je potrebno sastaviti "akcioni plan koji bi dozvolio da NATO odgovori na bilo koju pretnju, čak i kada nema mnogo ranijih upozorenja".
________
Po ovoj izjavi možemo očekivati da će NATO vojno delovati prema drugim državama čak i onda ako Kameron bude sanjao da je ta neka druga država pretnja po NATO i njene članice.
Ovo će znatno pojednostaviti stvari jer neće morati izmišljati ugrožene nacionalne manjine ili izmišljati diktature ili pretnje hemijskim ili nuklearnim naoružanjem.
Sledeći put na samitu Kamerun jednostavno kaže noćas sam sanjao da će Monako u budućnosti da bude velika pretnja za NATO i bolje da ga danas sravnimo sa zemljom nego da čekamo da se to obistini.

socijalista,antikomunista

pre 9 godina

...Englezi danasnjice su dno dna ( neki bi rekli da nikad nisu ni bili bolji)... sluge su Washingtona, a satro su u Evropi, bore se najzesce protiv Rusije, a rado primaju pare Ruskih Oligarha u svoje novcane tokove i mastaju da sa Amerima cerupaju Ruska bogatsva, devojacka tela i njima neshvatljivu pravoslavnu dusu. A opet, sir Michael Cane i Jeremy Brett su Englezi....

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Koje clanice?Zajednickog zlocinackog udruzenja? Gospodine NATO je trebao da ode na "bunjiste istorije" i to one najsramnije istorije odmah po dezintegraciji i unistenju "Varsavskog pakta" Takve su bile price i obecanja koja su dolazile iz SAD i Velike Britanije sto se pokazalo kao najobicnija prevara i licemerje zapada,cijoj slatkorecivosti i prevrtljivosti nije mogao da odoli,nego je podlegao,Mihail Gorbacov? Njegovi aktuelni nastupi i izjave govore o cemu se radilo.Dobro je sto gospodin Gorbacov,ne boluje od "srpskog sindroma" i ne tvrdi da je postupio ispravno vec,taj korak kvalifikuje kao veliku americku prevaru i svoju naivnost.Pokazalo se da su sve karte bile ulozene na najobicniju prevaru,kojom je trebalo,svima ostalima,oduzeti mogucnost da pariraju ratnoj i intervencionistickoj politici SAD,koju,nazalost,slepo i bez ikakve kritike,sledi EU.Interesantno je,kako taj momenat vise niko ne pominje?Kao da je najnormalnije da postoji ova organizacija kojoj jejedina svrha rat,smrt i razaranje.A sta gospodine Kameron,ako ta vasa clanica neopravdano napadne nekoga drugog?Na kraju krajeva,Ukrajina nije clanica NATO-a a,koliko se secamo,Rusija nikada nije pokazivala ni najmanje namere da napadne bilo koga a posebno neku drzavu clanicu NATO-a.Od 1945 godine SAD vode neprekidne ratove.Kasnije je ta drzava dobila i svoju "batinu",zvanu NATO,a danas, danas vidimo da se toj vezi pridruzuje i "civilizovana" Evropa.Cista zamena teza? "Petarde" gospodina Kamerona.

martin

pre 9 godina

Pozivam ovu moralno-politicku i ljudsku kreaturu koja predstavlja imperiju zla i koja je ubila vise ljudi od Hitlera da uvede sankcije Izraelu koji bjesomucno kasapi Palestince na njihovoj djedovini. Gospodine Putin, uzdigli ste ponizeno pravoslavlje i odbranili interese velike Rusije. Nemojte zaboraviti bracu Srbe! Duhovi ubijenih zrtava kolonijalizma pohode nemirnu britansku savjest.Racuni se moraju platiti!

runner

pre 9 godina

"NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika. ...", naveo je Kameron.
Толико је желео да буде партнер да је догурао на саму руску границу и стиснуо их да просто не могу дисати. Кога, бре, они лажу?, Па да су Руси још мало попустили сада би били у самртном загрљају. Не дајте се, баћушке, ку**иним синовима!

pokazi

pre 9 godina

Ajd pokazite, ali ostaje da se plasite Rusa.
Plasite se i Srba, koje gledate da satrete kroz celu istoriju jer su isuvise inteligentni da bi bili vasi poslusnici.
A kamo li Rusa...

naivan

pre 9 godina

"NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika." Kako ste iskreni i pametni. A Rusi ne vide da vi niste njihov protivnik, da ih niste okruzili svojim satelitima, da nemate cilj da sa svojim trupama dodjete na granicu Rusije, da su oni stitovi i radarski sistemi sto ih postavljate u cilju odbrane a ne napada...Kako to Rusi ne vide vase partnerske dobre namere? Smesan si Kamerone kao pre neki dan kad si pricao da ste usli u Prvi svetski rat da branite Belgiju od Austrije i Nemacke. A putin rece da je Rusija usla u rat da brani Srbiju, slovensku bracu. Pa kako i mi Srbi ne vidimo da ste nasi prijatelji a toliko toga dobrog ste ucinili za nas u proteklih bar 100 godina? Pocev od Mlade Bosne i vaseg Apisa, preko obaranja Trojnog pakta i uvlacenja Jugoslavije u rat da bi se i ovde otvorio front, da vama bude lakse...istina, sve ste vi to placali a Srbi uzimali pare za ta dela. Kamerone,opet ne govoris istinu.

Dardej

pre 9 godina

Srbiju je NATO napao pa se donekle branila primitivnim naoruzanjem pa im nije bilo svejedno. Krenite na Rusiju pa ce da vidite ogromne samare sa kopna,mora i vazduha,mozda cak i iz orbite neki Ruski satelit ispali neku petardu po vama. Igrajte se. Good Luck!

Petar

pre 9 godina

NATO preti celom svetu. Rusija ne preti nikome. I sad ovaj pajac govori o odbrani svojih članica od potencijalne vojne pretnje Rusije.

Pitam se samo šta bi rekao kada bi miroljubivi svet počeo da stvara svoj savez za odbranu protiv NATO? NATO je najveća pretnja miru u svetu. Gde god su se oni pojavili nastao je haos. Logično bi bilo da se razmišlja kako se zaštititi od tog svetskog siledžije.

suludo

pre 9 godina

Kako Englezi kazu. Zavadi pa vladaj. Ne bi me zacudilo da ovi pro ruski se ustvari kontrolisu od Engleza i Amera. Najgore stvari u Jugi su cinili muljatori koji su bili velike patrijote, a godinama se sastajali sa bog te pito kakvim ljudima sa zapada

Aleksa

pre 9 godina

Mnogo veći državnik od njega, Vinston Čerčil, je rekao za Rusiju da je zagonetka uvijena misterijom, smeštena u enigmu. Oto Von Bizmark je govorio da tajna dobre politike leži u sklapanju dobrih sporazuma sa Rusijom. Istorija je učiteljica života, a čini mi se da mnogi zaboravljaju gde vodi paranoja, nezdrava ambicija i žeđ za moći i resursima.

roki cetri

pre 9 godina

Sve ovo je engleskoamericka smicalica usmjerena protiv Njemacke jer bi izgradnjom juznog toka Njemacka postala nedodirljiva.Englezi i Amerikanci to vrlo dobro znaju.

Visa sila

pre 9 godina

huskaci, do juce su hteli da izadju, sad bi da prodaju oruzje...ba*ra uvek bili...nemaju mira...samo spletkare I rovare po Evropi

Bxl

pre 9 godina

Mislim da Englezi samo nastavljaju staru igru i mislim da su sada srećniji nego ikada- naime, kada su potpuno pukli u nastojanjima da iznutra uruse razvoj EU (najbitnije tržište na svetu i to samo euro zona, dakle 18 zemalja clanica), opet su 'the American best friend' jer sada putem NATO-a žele isto. Iskreno se nadam da ce barem ovih 18 zemalja naći način da odgovori u svom, čitaj i evropskom i ruskom interesu. Iako ce i to biti tesko znajuci da su gotovo sve istočno-evropske zemlje produzene ruke američke politike. Jedina srecna okolnost je da ih nema puno u euro zoni.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Ovi maloumni jastrebovi bi trebalo, ako su toliki demokrate, da sprovedu referendum kod svog naroda: da li ste za TREĆI SVETSKI RAT?
Koga misle da prevare, kako se bezbednost Amerike i Engleske "čuva od Iranskih raketa" postavljanjem "antiraketnog štita" - u bivšim sovjetskim republikama na Baltiku!
I treba Rusi da dozvole i TREĆI PUT (na svakih oko sto godina) da ih neko spaljuje do pred Moskvu: Napoleon, Hitler..? Neki Barak ili Kameron?
Rusi nisu osvajali Evropu, nikad, a u naletu proterivanja fašista i oslobađanja i onih naroda koji su punili SS divizije, poput Bugara, Rumuna, Mađara, Ukrajinaca-katolika, Finaca i td, postavili su svoju interesno-odbrambenu zonu, koja, začudo, formalno i dalje postoji, svidelo se kome ili ne!
U slučaju globalnog rata, Rusi bi imali pravo ponovnog zaposedanja svih teritorija koje su bile u Varšavskom paktu! I to u skladu sa međunarodnim i ratnim pravom: Varšavski pakt NIJE PRAVNO VALJANO RASPUŠTEN.
Uz sumanutu istinu da je NATO, i osnovan protiv Slovenskog bloka (Rusije i ostalih), i dalje aktivan i u pokušaju da opkoli i uništi Slovensku Rusiju - tačnije - Pravoslane Slovene!

duško

pre 9 godina

naravno da se ne bojiš jer kroz noviju istoriju ste u svaki rat išli tako da vam amerikanci čuvaju ledja, a onda ste formirali nato da neki drugi budu vaš štit. ajde malo istupite sami.

Zole

pre 9 godina

Pogledaj gde su bile granice NATO a gde su sad. Ko vodi eskpazionicku politiku i ko se treba bojati cijeg napada? Poljsku ste uvukli u dužničko ropstvo pa sad izgleda da vam je Poljska najveci saveznik.

цинизам или безобразлук

pre 9 godina

"NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika. Moramo da prihvatimo činjenicu da je kooperacija iz poslednjih godina trenutno nemoguća zbog ruskih ilegalnih poteza u komšiluku Alijanse i moramo da preispitamo principe kojima se rukovodimo prilikom odnosa sa Rusijom", naveo je Kameron.
А може и овако:
"Русија је увек желела да буде партнер са НАТО-ом, не претња, али је јасно да НАТО види у Русији само противника. Морамо да прихватимо чињеницу да је кооперација из последњих година тренутно немогућа због НАТО-ових илегалних потеза у комшилуку Русије и морамо да преиспитамо принципе којима се руководимо приликом односа са НАТО-ом", навео је Медведев.

Cudi me

pre 9 godina

Moj dragi Kameron znamo da se ti ne plasis Rusa zato sto ako bi ikad doslo do rata ti bi se sakrio ispod stola i slao bi jadni mladi vojnici da ginu za nista, kao sto si uradio u Afganistan. Ako nemas nista pametnije da pricas onda bolje suti !!

Petar

pre 9 godina

NATO preti celom svetu. Rusija ne preti nikome. I sad ovaj pajac govori o odbrani svojih članica od potencijalne vojne pretnje Rusije.

Pitam se samo šta bi rekao kada bi miroljubivi svet počeo da stvara svoj savez za odbranu protiv NATO? NATO je najveća pretnja miru u svetu. Gde god su se oni pojavili nastao je haos. Logično bi bilo da se razmišlja kako se zaštititi od tog svetskog siledžije.

цинизам или безобразлук

pre 9 godina

"NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika. Moramo da prihvatimo činjenicu da je kooperacija iz poslednjih godina trenutno nemoguća zbog ruskih ilegalnih poteza u komšiluku Alijanse i moramo da preispitamo principe kojima se rukovodimo prilikom odnosa sa Rusijom", naveo je Kameron.
А може и овако:
"Русија је увек желела да буде партнер са НАТО-ом, не претња, али је јасно да НАТО види у Русији само противника. Морамо да прихватимо чињеницу да је кооперација из последњих година тренутно немогућа због НАТО-ових илегалних потеза у комшилуку Русије и морамо да преиспитамо принципе којима се руководимо приликом односа са НАТО-ом", навео је Медведев.

suludo

pre 9 godina

Kako Englezi kazu. Zavadi pa vladaj. Ne bi me zacudilo da ovi pro ruski se ustvari kontrolisu od Engleza i Amera. Najgore stvari u Jugi su cinili muljatori koji su bili velike patrijote, a godinama se sastajali sa bog te pito kakvim ljudima sa zapada

Gile

pre 9 godina

Kriza na Foklandu (Malvini),
kriza na Gibraltaru,
kriza sa Kosovom i Metohijom,
kriza u Tunisu,
kriza u Libiji,
kriza u Siriji,
kriza sa Iranom,
kriza sa Irakom,
kriza sa Avganistanom.........
Pa majke ti Engleskinje, ko isprovocira sve te krize?
Da nisu Rusi?
Ali kad Rusi vrate svoje, vi ne trpite njihovu inicijativu.
New players in the city. Get used to it!

Mare,NS

pre 9 godina

Pogledajte,sta pise zagrebacki Jutarnji list:"...Adidasove dionice pale su 16 posto, Volkswagenove osam. Kompanije traže od vlade da ne zaoštrava buduće odnose s Rusijom.

Sankcije zbog uplitanja u ukrajinsku situaciju Rusiju bi mogle koštati 20 milijardi eura, ali će na drugoj strani imati posljedice i u privredi zemalja koje sudjeluju u njihovu nametanju, procjenjuje se čak do 40 milijardi eura. Njemačka je tu jedna od većih žrtava sankcija koje i sama čvrsto podupire iako to ugrožava čak 300 tisuća njezinih radnih mjesta, opskrbu plinom i naftom, a velikim njemačkim kompanijama uzrokuje ogromne gubitke."

Jasan je plan Velikog Brata i njihovih pudlica! Naneti sto vecu stetu Rusiji, ali i Nemackoj! Mnogo su ojacali, pa se ovi zabrinuli! Sad je jasno i zasto prisluskuju nemacke prijatelje, ukljucujuci i kancelarku!

Ortodox

pre 9 godina

Upravo je Engleska, tj. VB bila najveca kolonijalna sila i sejala smrt po svetu i zivela kao parazit na ledjima drugih naroda. Rusija samo brani svoje granice od vas vekovnih siledzija.

LondonCalling

pre 9 godina

@цинизам или безобразлук

Bravo za komentar!
Ovde je ljudima vec muka od britanskih "avantura" po svetu, dosta im je vise "humanitarnih" (ekonomskih) ratova i pogibija njihovih ljudi po belosvetskim ratistima.
U svakom slucaju, nemaju ni najmanju zelju da se dodje do nekog sukoba sa Rusijom (ne daj Boze novog Velikog rata). Kameron definitivno nema nikakvu podrsku u narodu u vezi konfrontiranja Rusiji.
Englezi ni onako nisu sigurni sta je istina o konfliktu u Ukrajini. Nisu sigurni ni ko je u svari zaista oborio malezijski avion..
U svakom slucaju, ne zele nikakav rat.

Aleksa

pre 9 godina

Mnogo veći državnik od njega, Vinston Čerčil, je rekao za Rusiju da je zagonetka uvijena misterijom, smeštena u enigmu. Oto Von Bizmark je govorio da tajna dobre politike leži u sklapanju dobrih sporazuma sa Rusijom. Istorija je učiteljica života, a čini mi se da mnogi zaboravljaju gde vodi paranoja, nezdrava ambicija i žeđ za moći i resursima.

jo jo

pre 9 godina

Da dodam i ja nesto. Ko se jednom opece, pa, nauci lekciju. Rusi se opekli g. Kameron i to 2x. Recimo od Napoleona i Hitlera. Hocete NATO u Ukrajinu, na granicu sa Rusijom. Pa nece moci. Ako bas insistirate spremite kozne gace, a i mi sa vama. Imacete III svetski a i mi sa vama, gosn Kameroncicu. Mali ste vi u natou za mocnog putincica.

Ministry of Peace

pre 9 godina

kako se bliži vreme referenduma u Škotskoj, tako se diže retorika protiv Rusije.
Kao u najboljoj tradiciji g. Orvela, britanski Veliki brat (a.k.a. premijer Kameron) skreće pažnju sa činjenice da će cena gasa otići u nebesa i zbog odlaska Škotske i zbog rata (za sada samo rečima) sa Rusijom.

Adam Kertis

pre 9 godina

Doktrina šoka. Zaplaši svoj narod. A onda će se zaboraviti šta banke rade u tvojoj državi. Prekjuče Srbija, juče Libija, danas Rusija.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Ovi maloumni jastrebovi bi trebalo, ako su toliki demokrate, da sprovedu referendum kod svog naroda: da li ste za TREĆI SVETSKI RAT?
Koga misle da prevare, kako se bezbednost Amerike i Engleske "čuva od Iranskih raketa" postavljanjem "antiraketnog štita" - u bivšim sovjetskim republikama na Baltiku!
I treba Rusi da dozvole i TREĆI PUT (na svakih oko sto godina) da ih neko spaljuje do pred Moskvu: Napoleon, Hitler..? Neki Barak ili Kameron?
Rusi nisu osvajali Evropu, nikad, a u naletu proterivanja fašista i oslobađanja i onih naroda koji su punili SS divizije, poput Bugara, Rumuna, Mađara, Ukrajinaca-katolika, Finaca i td, postavili su svoju interesno-odbrambenu zonu, koja, začudo, formalno i dalje postoji, svidelo se kome ili ne!
U slučaju globalnog rata, Rusi bi imali pravo ponovnog zaposedanja svih teritorija koje su bile u Varšavskom paktu! I to u skladu sa međunarodnim i ratnim pravom: Varšavski pakt NIJE PRAVNO VALJANO RASPUŠTEN.
Uz sumanutu istinu da je NATO, i osnovan protiv Slovenskog bloka (Rusije i ostalih), i dalje aktivan i u pokušaju da opkoli i uništi Slovensku Rusiju - tačnije - Pravoslane Slovene!

pokazi

pre 9 godina

Ajd pokazite, ali ostaje da se plasite Rusa.
Plasite se i Srba, koje gledate da satrete kroz celu istoriju jer su isuvise inteligentni da bi bili vasi poslusnici.
A kamo li Rusa...

Лима

pre 9 godina

Спале маске. Само Британија и Америка иницирају све конфликте и ове мање гурају у ратове за њихове интересе..

Visa sila

pre 9 godina

huskaci, do juce su hteli da izadju, sad bi da prodaju oruzje...ba*ra uvek bili...nemaju mira...samo spletkare I rovare po Evropi

runner

pre 9 godina

"NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika. ...", naveo je Kameron.
Толико је желео да буде партнер да је догурао на саму руску границу и стиснуо их да просто не могу дисати. Кога, бре, они лажу?, Па да су Руси још мало попустили сада би били у самртном загрљају. Не дајте се, баћушке, ку**иним синовима!

manipulatorima ne treba davati vlast

pre 9 godina

Te NATO da se preispita, te EU da se preispita, te Rusija da se preispita... ko o čemu Kameron o preispitivanju drugih. Biće da je jedini koji bi u ovoj situaciji trebao da se preispita zapravo kamerun jer je očigledno da je potpuno nekompetentan za poziciju na kojoj se nalazi. ALi oseća on to i sam dok sad poikušava da gurne NATO u rešavanje onog što je sam svojom suludom politikom zakuvao u Ukrajini.
Naravo, da stvar bude gora, ovde nikakvi Milosrdni Anđeli ne mogu da prođu jer su rusi nezgodni kad se naljute te bi se moglo desiti da cela Britanija uključujući i London postane jedna ogromna peščana plaža, malo radioaktivna, ali svakako sa ogromnim turističkim potencijalom. Neka Britanci malo razmisle o toj temi, posebno kad sledeći put budu glasali. Možda smognu mudrosti da biraju najbolje među njima a ne najgore od njih. Rusi nisu nikom neprijatelji jer za tako nešto nemaju potrebe. Imaju zalihe nafte i gasa, imaju dovoljno vode, mora, zemlje i sunca i prostora za deset puta više ljudi nego što ih ima sada i jedini vojni planovi su im odbrambeni za slučaj da neki Kamerun ili Obama umisle da imaju pravo na parče tog kolača.
Stoga je veoma nekorektno gurati NATO u sukob sa Rusijom. Ako meni ne veruju neka pitaju Nemce kako je bilo ispred Staljingrada.

djuc

pre 9 godina

Reče onomad Ivo Andrić: "Nisu oni hrabri zato što su jaki, već zato što se ničega ne stide". Gospodo iz NATO-a, svi u svetu znaju kakav je vaš obraz i kakvi su vaši aršini.

Dejan

pre 9 godina

Kakve budalastine. NATO-u da bi opstao i imao svoju svrsishodnost potreban je neprijatelj. Izabrali su Rusiju koja je samostalna, slobodna i gleda iskljucivo svoje intetese. Nadam se da ce i gradjani na Zapadu shvatiti da je bolje novac poreskih obveznika ulagati u infrastrukturu nego u naoruzanje.

А

pre 9 godina

НАТО је пукао, задње што је освојио је Либија, а Сирија СТОП за разједињени НАТО и то баш због Енглеске и УСА чије су компаније извлачиле највише добити из НАТО "кампања". Пуко је НАТО чим у своје редове прима као савезнике кусо и репато (фашисте, плаћенике ...) Још док су бомбардовали Србију, показало се да им је и та акција била прескупа и неефикасна. Само један мост на Космету срушен првог дана рата гађали су сваке ноћи, јер су српски инжињерци сваки дан га пресвачили најлоном! Који буџет може да плаћа такве скупе глупости. НАТО војник је прескуп па зато ангажују приватне војске, али и то им је без резултата. Сирија је стаљинградска прекретна битка у смени вековне доминације запада над истоком. Што се овог Енглеза тиче, треба да схвати да им је време сплеткарења по свету прошло и да брине само једну ствар: да Енглеска не постане пучина равна, јер много људи мисли да би то било праведно.

roki cetri

pre 9 godina

Sve ovo je engleskoamericka smicalica usmjerena protiv Njemacke jer bi izgradnjom juznog toka Njemacka postala nedodirljiva.Englezi i Amerikanci to vrlo dobro znaju.

martin

pre 9 godina

Pozivam ovu moralno-politicku i ljudsku kreaturu koja predstavlja imperiju zla i koja je ubila vise ljudi od Hitlera da uvede sankcije Izraelu koji bjesomucno kasapi Palestince na njihovoj djedovini. Gospodine Putin, uzdigli ste ponizeno pravoslavlje i odbranili interese velike Rusije. Nemojte zaboraviti bracu Srbe! Duhovi ubijenih zrtava kolonijalizma pohode nemirnu britansku savjest.Racuni se moraju platiti!

Dardej

pre 9 godina

Srbiju je NATO napao pa se donekle branila primitivnim naoruzanjem pa im nije bilo svejedno. Krenite na Rusiju pa ce da vidite ogromne samare sa kopna,mora i vazduha,mozda cak i iz orbite neki Ruski satelit ispali neku petardu po vama. Igrajte se. Good Luck!

zlo i naopako

pre 9 godina

NATO nikada nije ispoštovao dogovor sa Rusijom, nego je jednostavno nastavio da se širi na istok posle raspada Varšavskog pakta. Kamerun je običan krelac i ratni huškač, a ovakve izjave služe da se narod zamajava kako ne bi mnogo razmišljao o ekonomskoj krizi sve većih razmera. Evropa u Rusiji može da ima samo fantastičnog partnera ali je očigledno da Americi i Engleskoj to ne odgovara.

vlajko

pre 9 godina

NATO je vojno udruzenje. Svakom takvom udruzenju shodno njegovoj nameni rat kao pretnja podize znacaj. Znaci NATO treba protivnika i vojnu pretnju da bi uopste postojao. A ko postoji pretnja plate onih u administraciji a i samoj vojsci mogu da budu sigurne a mogu i da porastu. A jos je i ekonomska kriza a poznato je kako zapd najlakse izlazi iz krize tako sto negde i sa nekim zarati. Prema tome novinski oglas moze da glasi: vojnoj alijansi zapadnih zemalja ocajnicki treba ozbiljan protivnik. Hitno da se javi zainteresovan...
PS. ako se niko ne javi mi cemo nekog proglasiti protivnikom!

sta reci

pre 9 godina

Britanci su najvece zlo savremenog covecanstva, kolonijonalisti vekovni, grzavu izgradili tudjim znojem, krvlju i resursima, svetski parazit, o genetskom potencijalu da ne pricam, narod koji je stvorio SAD...

komsija

pre 9 godina

On je istakao da je potrebno sastaviti "akcioni plan koji bi dozvolio da NATO odgovori na bilo koju pretnju, čak i kada nema mnogo ranijih upozorenja".
________
Po ovoj izjavi možemo očekivati da će NATO vojno delovati prema drugim državama čak i onda ako Kameron bude sanjao da je ta neka druga država pretnja po NATO i njene članice.
Ovo će znatno pojednostaviti stvari jer neće morati izmišljati ugrožene nacionalne manjine ili izmišljati diktature ili pretnje hemijskim ili nuklearnim naoružanjem.
Sledeći put na samitu Kamerun jednostavno kaže noćas sam sanjao da će Monako u budućnosti da bude velika pretnja za NATO i bolje da ga danas sravnimo sa zemljom nego da čekamo da se to obistini.

Zole

pre 9 godina

Pogledaj gde su bile granice NATO a gde su sad. Ko vodi eskpazionicku politiku i ko se treba bojati cijeg napada? Poljsku ste uvukli u dužničko ropstvo pa sad izgleda da vam je Poljska najveci saveznik.

Realno

pre 9 godina

Kada je Klintom imao sex skandal sa Monikom, paznju javnosti je preusmerio na Kosovo.

Sada Britanija ima problem sa najavljenim referendumom u Skotskoj, paznju mora da usmeri na zajednickog spoljnog neprijatelja. Ne bih se ni malo iznenadio da ovakva retorika postane sve glasnija u avgustu i septembru, kako se bude priblizavao referendum.
Sa druge strane, do juce, London je zeleo da izadje iz EU, a sada odjednom, njihov premijer postaje najzabrinutiji za EU.

A posebno licemerstvo prestavlja izjava "ruskih ilegalnih poteza u komšiluku Alijanse", sto govori da oni daju sebi za pravo da stite svoje interese u zemljama koje nisu njihove clanice, ali Rusija nema pravo da to isto cini!

socijalista,antikomunista

pre 9 godina

...Englezi danasnjice su dno dna ( neki bi rekli da nikad nisu ni bili bolji)... sluge su Washingtona, a satro su u Evropi, bore se najzesce protiv Rusije, a rado primaju pare Ruskih Oligarha u svoje novcane tokove i mastaju da sa Amerima cerupaju Ruska bogatsva, devojacka tela i njima neshvatljivu pravoslavnu dusu. A opet, sir Michael Cane i Jeremy Brett su Englezi....

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Koje clanice?Zajednickog zlocinackog udruzenja? Gospodine NATO je trebao da ode na "bunjiste istorije" i to one najsramnije istorije odmah po dezintegraciji i unistenju "Varsavskog pakta" Takve su bile price i obecanja koja su dolazile iz SAD i Velike Britanije sto se pokazalo kao najobicnija prevara i licemerje zapada,cijoj slatkorecivosti i prevrtljivosti nije mogao da odoli,nego je podlegao,Mihail Gorbacov? Njegovi aktuelni nastupi i izjave govore o cemu se radilo.Dobro je sto gospodin Gorbacov,ne boluje od "srpskog sindroma" i ne tvrdi da je postupio ispravno vec,taj korak kvalifikuje kao veliku americku prevaru i svoju naivnost.Pokazalo se da su sve karte bile ulozene na najobicniju prevaru,kojom je trebalo,svima ostalima,oduzeti mogucnost da pariraju ratnoj i intervencionistickoj politici SAD,koju,nazalost,slepo i bez ikakve kritike,sledi EU.Interesantno je,kako taj momenat vise niko ne pominje?Kao da je najnormalnije da postoji ova organizacija kojoj jejedina svrha rat,smrt i razaranje.A sta gospodine Kameron,ako ta vasa clanica neopravdano napadne nekoga drugog?Na kraju krajeva,Ukrajina nije clanica NATO-a a,koliko se secamo,Rusija nikada nije pokazivala ni najmanje namere da napadne bilo koga a posebno neku drzavu clanicu NATO-a.Od 1945 godine SAD vode neprekidne ratove.Kasnije je ta drzava dobila i svoju "batinu",zvanu NATO,a danas, danas vidimo da se toj vezi pridruzuje i "civilizovana" Evropa.Cista zamena teza? "Petarde" gospodina Kamerona.

Smederevac

pre 9 godina

".MANGUP NA BATERIJE"!!!.
Ovakvi likovi su opasnost i nepodobni za okolinu!!!.
Dovoljan razlog da ga stave u prvi avion pa nek napadne prvi.
Barem bi imao ćast da mu se ugasi bujna mašta.

КгКонан

pre 9 godina

Ко се размешта на истоку? Ипак је лажљиви лицемерни батлер убица у сваком филму. Лицемерје не помаже.

naivan

pre 9 godina

"NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika." Kako ste iskreni i pametni. A Rusi ne vide da vi niste njihov protivnik, da ih niste okruzili svojim satelitima, da nemate cilj da sa svojim trupama dodjete na granicu Rusije, da su oni stitovi i radarski sistemi sto ih postavljate u cilju odbrane a ne napada...Kako to Rusi ne vide vase partnerske dobre namere? Smesan si Kamerone kao pre neki dan kad si pricao da ste usli u Prvi svetski rat da branite Belgiju od Austrije i Nemacke. A putin rece da je Rusija usla u rat da brani Srbiju, slovensku bracu. Pa kako i mi Srbi ne vidimo da ste nasi prijatelji a toliko toga dobrog ste ucinili za nas u proteklih bar 100 godina? Pocev od Mlade Bosne i vaseg Apisa, preko obaranja Trojnog pakta i uvlacenja Jugoslavije u rat da bi se i ovde otvorio front, da vama bude lakse...istina, sve ste vi to placali a Srbi uzimali pare za ta dela. Kamerone,opet ne govoris istinu.

Bxl

pre 9 godina

Mislim da Englezi samo nastavljaju staru igru i mislim da su sada srećniji nego ikada- naime, kada su potpuno pukli u nastojanjima da iznutra uruse razvoj EU (najbitnije tržište na svetu i to samo euro zona, dakle 18 zemalja clanica), opet su 'the American best friend' jer sada putem NATO-a žele isto. Iskreno se nadam da ce barem ovih 18 zemalja naći način da odgovori u svom, čitaj i evropskom i ruskom interesu. Iako ce i to biti tesko znajuci da su gotovo sve istočno-evropske zemlje produzene ruke američke politike. Jedina srecna okolnost je da ih nema puno u euro zoni.

Hromi

pre 9 godina

"NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika."

Mogao je da doda nesto tipa:
... i zato se mi (NATO) kao partneri vojno priblizavamo prema njihovim granicama u zadnjih 20 godina (iako smo rekli da necemo) i instaliramo defanzivne raketne sisteme, koji lako mogu da postanu ofanzivni. Ali partnerski ofanzivni sistemi. Sistemi koji im ne zele zlo. ;)

propaganda i ispiranje mozga

pre 9 godina

Ako 1000 puta ponovite da "Rusija preti NATO-u" mozda vam ljudi-veverice i poveruju. Takvi su pre 80 godina verovali i nacistima da su ugrozeni od strane Jevreja.

Branko

pre 9 godina

Kakvo licemerje, pa NATO se stalno približava Rusiji a ne obrnuto. Malo vam je što ste srušili Berlinski zid, što ste rasturili SSSR, što ste rasturili SFRJ, što ste razdvojili Češku i Slovačku i sada ste naumili da otmete i Ukrajinu. Pa previše je brate Kameron. Treba se samo prisetiti da su na Rusiji polomili zube malo veće face od Vas poput Napoleona i Hitlera. Rusija svakako nije kao Foklandska ostrva i ima nešto više oružja od Argentine. Sa Amerikancima ste sredili situaciju u Iraku, Libiji, Siriji, Egiptu,...i mislim da ste za sobom ostavili blagostanje, mir i napredak u svakom smislu a sada to isto radite sa Ukrajinom.

Bombardovan

pre 9 godina

Vreme je da se uzmu pare od članica NATO, da nam se NATO ne ugasi! Sad će "dragi" nam Hrvati i Slovenci da caluju a možda i da ratuju :-) ! Neka ih, he he...

Taske

pre 9 godina

@Stevan: u nekom eventualnom ratu NATO i Rusije izgubio bi ceo svet, a pobednika ne bii bilo. Od kraja II svetskog rata Amerika je ratovala samo kada je dobro procenila da nece imati prevelike stete. Kada ih je Vietkong isprasio i istamburao propisno i kada se broj nestalih u akcijama povecao Ameri su se povukli. Jesu unistili Vijetnam, ali su na svojoj strani pretrpeli enormne ljudske gubitke. Slicno su prosli u Somaliji, gde su americke zarobljenike vukli vezane za auto po drumu i sve to snimali, pa su ovi bezali glavom bez obzira. Srbiju su razbili jer su gadjali sa bezbedne visine. Sem toga VJ nije mogla da se nosi sa celom NATO armadom, pogotovo sto godinama pre toga u vojsku ni dinar nije ulagan, Milosevic je sve pare bio trosio na policiju i DB, da ima ko da mu cuva d**e u fotelji, jer mu je vlast bila draza od drzave i naroda. I dobro je jos da je VJ sve to prezivela s malim gubicima, karambol je mogao da bude. A pred kraj bombardovanja dezertera je bilo na sve strane, pa javna je tajna da si preko Horgosa i Kelebije mogao da izadjes za 50-500 maraka, po proceni carinika i za jos nesto manje para da te Madjar pusti. Rado ide Srbin u vojnike, hahaha ... Lako je onda bilo NATOu, za par azilantskih viza su nas kupili. Ali Rusi nisu Srbi, a ni Iracani da prkose praznom prackom, Rusi bi mozda izginuli, ali stradalo bi i mnogo vise Amera nego sto to americka nacija moze da svari. Ali stetu od tog sukoba bi ekonomski osetio ceo svet, svuda bi bio rat za vodu i leba!

stelar

pre 9 godina

djaba ti sve kamerone. ako ruski se odvazi na novi veliki rat podmuklo uvucen u nje, ti i tvoj nesretan ostrov bicete prve mete i ceka vas dno oceana.. djaba ce silne ziliarde mladih da izgine zarad nikakvih politicara...

jadranin

pre 9 godina

Hrabri Dejvid Kameron. Ovo je grotesno. Pa kada bi drugi ginuli za njegove gluposti bilo bi dobro, a tada bi se zavukao u mišiju rupu. Ovaj čovek je običan ratni huškač i ko se primi primoio se. Vekovima unazad su ti englezipravulu smutne radnje, te su tako 27. marta 1941. godine platili organizovanje demonstracija u Srbiji sa čuvenim parolama 'bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob', pakt koji su sa Hitlerom potpisali Cvetković i Maček.

duško

pre 9 godina

naravno da se ne bojiš jer kroz noviju istoriju ste u svaki rat išli tako da vam amerikanci čuvaju ledja, a onda ste formirali nato da neki drugi budu vaš štit. ajde malo istupite sami.

Ger-mann

pre 9 godina

Pre bih rekao da ovako stoje stvari: Moramo da pokazemo da slusamo Ameriku i njihove bankare, pa makar nas to kostalo suocavanja sa nasim strahovima da se konfrontiramo Rusiji

Provaljeni ste, aktivisti

pre 9 godina

Nisam ni za jedne, ali da se ne lažemo. Rusi imaju dotrajalu vojnu opremu, dokaz za to je i skorašnji pad njihovog aviona. Jedino što im daje snagu su nuklearne bombe zaostale od Sovjetskog Saveza.
(patriota, 2. avgust 2014 10:22)

Krunski dokaz, nema šta. The Clown Is Down!!!! Špijunske službe svih zemalja sveta uzalud protraćiše tolike decenije 'rada', umesto da sačekaju ove tri rečenice, plod tek otkrivenog 'blistavog uma' jugoistočne Evrope!
E moj aktivisto...sad vas očoigledno stružu sa samog dna kace :):):)

Никола

pre 9 godina

Понављам, где је год било Уједињено Краљевство, с е ј а л а с е к р в. Имате прилику да оперете своје крваве руке.

milanče

pre 9 godina

Ti čoveče daješ kontradiktorne izjave svaki drugi dan... Bolje kaži "nećemo više, preigrali smo se", i da taj narod više ne strada.

Pata Negra

pre 9 godina

Putin, umesto da iskoristi potpuni šok nastao besprekornom akcijom bez ikakvih žrtava na Krimu i završi strateška posla u Ukrajini,on se kao nekakav referent knjigovodstva bavi mesecima sabiranjem ukrajinskih gasnih dugova i cenom gasa. Zapad i Nato je za to vreme u tišini jačao ofanzivne kapacitete ukrajinske vojske i plaćenika i sada polako lome prorusku pobunu. Ovo kažem ne kao neki budalasti rusofil već svestan da svetske stabilnosti i mira neće biti sa Natom na Ruskoj medji. Kad se rat ubrzo završi najvažnije gasne pipe i ventili,ključevi snabdevanja energentom za sledeći vek, kao i masivna ukrajinska teritorija biće pod Nato kontrolom i trupama sve do same ruske granice. Bez ikakvih dilema i obzira baterije i rakete će Rusima biti instalirane na prag. Jasno je već da neće biti ruske vojne akcije, a sama Rusija zadugo će ostati pod nametnutim raznim sankcijama. Ovaj pajac zapravo ovim i poručuje svetu da Nato nema nameru da se zaustavi..Osetili su rusko oklevanje,neodlučnost i slabost i sada neće odustati da im rade u mekom trbuhu..

Medikamenti i nadzor, to su srca dva!

pre 9 godina

Ovo je jedini hrabar covek u EU koji ima petlju da kaze ono sto vecina normalnih ljudi misli.
(elstma, 2. avgust 2014 11:54)

Žso mi je što ti kvarim sliku, ali o sebi imaš sasvim pogrešnu percepciju :8 No, ima pomoći, 21-i je vek, nauka je uznapredovala!

danijela

pre 9 godina

Samo SATANA SS18 Rusiju i ovaj mali ostatak poštenog sveta spašava. Greh jeste,ali šta ćete, kauboji baciše dve na Japan,ovi im sad klize niz dlaku.

Pouka

pre 9 godina

Pokažite hrabrost. Ostanite dostojni imena Britanskog Carstva.
Samo nemojte da izazovete ovo: https://www.youtube.com/watch?v=5AUYCnzmDJY
P.S. Nije valjda da ovo sve radite zato što nemate biračima šta da ponudite za sledeće majske izbore?

Dejan

pre 9 godina

Gotovo svim najkrvavijim sukobima u novoj eri su u najvećoj meri šurovali Britanci. Imaju najjaču obaveštajnu službu koja burgija na svim mestima, a dovoljno su bezobzirni da ne prezaju ni od čega da bi izazvali haos. Koliki su proračunati govori i činjenica da se dugo na Zapadu tokom WWII u javnosti nije imalo pojma o logorima smrti, nemojte mi reći da obaveštajci za to nisu znali, već je istina da su to skrivali da ne bi pritisak javnosti bio prevelik da se uđe u konkretniji obračun sa nacistima za njih suviše rano, nego su čekali da se stravičan sukob na istoku Evrope toliko zahukta i da toliko miliona nedužnih strada (ne samo u logorima smrti, preporučujem svakome da istraži malo o zverstvima nacista na tlu današnje Ukrajine) da bi se oni mogli ušetati u Normandiju sa relativno malo poteškoća.Oni su poslednji koji imaju pravo bilo kome da drže pridike...

nena

pre 9 godina

Da li ovaj čovek razmišlja ako ima sa čime?
NATO je najveća pretnja svetu i taj zapadni protekcionizam je stvarno postao teško izdrživ, svuda se oni nameću kao nekakvi donosioci demo/n/kratije. Koreja, Vijetnam, Alžir, Libija, Sirija,Srbija, Ukrajina,....

skrozlos

pre 9 godina

jos malo o britancima: kada su u Drugom svetskom ratu sa nemacke podmornice skinuli "enigmu" i pomocu nje desifrovali poruke nemackog vazduhoplovstva kako ce koventri biti bombardovan, nisu prstom mrdnuli da spasu svoje stanovnike i koventri je bombardovan, naravno, uz mnogo zrtava. razlog zbog kog nisu upozorili grad je sledeci: hteli su da vide da li "enigma" radi i nisu hteli da probude sumnju nemaca kako mogu da im razbiju sifru.
ako su to bili u stanju da urade sa vlastitim stanovnicima, ne vidim sta su im problem ukrajinci ili neki drugi narod na 1000 i kusur km od britanije"
i da, bas bih voleo da vidim kako nato za 15 dana stize do vladivostoka. pa na kosovo nisu mogli da udju u planiranom vremenu, iako se vj povukla a oni imali svu mogucu i nemogucu pomoc...

MILan Direktor

pre 9 godina

@(Ash, 2. avgust 2014 12:43)

Tako je zemljace, NATO ti je cudo! Polu-bogovi, polu-ljudi.

I ne brini, Naruto se emituje jos bar godinu dana, i moj sin od 4 godine to redovno gleda.
Nego bolje se ti mani politike i drzi se crtanih filmova, mirnije ces da spavas.

Stevan

pre 9 godina

Evropa se u****a bez razloga. Kao da je Putin glup da napadne NATO savez. Pobedio bi Putin sigurno, ali po ceni koju ne želi da plati. Jednostavno nema svrhe napadati NATO pakt i Putin to zna i Putin to i ne želi. Putin ima otvorenih računa sa Ukrajinom i to je to. Zar da započne treći svetski rat sa najjačim spoljnotrgoviskim partnerom? Evropa je celu stvar sa Ukrajinom i zakuvala. Setite se kako je sve počelo!!!

Jelena

pre 9 godina

"Moj dragi Kameron znamo da se ti ne plasis Rusa zato sto ako bi ikad doslo do rata ti bi se sakrio ispod stola i slao bi jadni mladi vojnici da ginu za nista" - za razliku od Putina, koji je u prvim redovima!
Rusija nikoga ne ugrozava..osim svojih suseda, Cecenije, Gruzije, Ukrajine, osim Rusa koji se ne slazu sa zvanicnim misljenjem, osim homoseksualaca..ma, "oni ne bi ni mrava zgazili", kao sto rece S. Drakulic. Ne znam samo zasto ih toliko mrze i zaziru od njih svi koji su bili pod njihovom cizmom.

Kozmo

pre 9 godina

ovo je dioda kraljevine i carevine(jedna familija zakrvljena do guse)
B92 bi mogao da prikaze bazu nesporazuma,krvi,uzivanja i frustracije elizabete,ali i loze...
Napravili su II sv.rat,pokusavaju i treci frustracijama.Taj dokumentarac "ko su oni" u slobodnom prevodu pokazuje zavist i debilizam.
Umisljeni i jedni i drugi.
Britanija u frustraciji velike rusije.
Rusija nije dovlacila emigrante da bi bila veca,vec je prihvatila narode.
Rusija ima problem sa organizovanim kriminalom,ali to ne treba da resava VB vec narod rusije,odnosno rusi

Melenci

pre 9 godina

jos u martu utrostrucio snage na Baltiku,i sada ce rusi da cute i mirno posmatraju opsadu.Ceo NATO protiv Rusije!A sto ne jedan na jedan?Sramota da takve izjave daje drzavnik jedne ozbiljne zemlje.

Ash

pre 9 godina

Koliko obmanutih rusofila... Pa rusi ne mogu da savladaju jednu propalu Ukrajinu. Kada bi NATO krenuo sa istoka, stigao bi do Vladivostoka za 15 dana, ne racunajuci da bi Indija i Kina sigurno stale uz NATO iz ekonomskih razloga. Pa i Srbija bi, na kraju krajeva, uprkos ovolikoj količini dijagnostifikovanih rusofila mazohista.

Evropljanin

pre 9 godina

Citam komentare i pitam se sta sam ja zgresio da budem rodjen u ovoj psihijatriji od drzave?! Nadao sam se da nema pacijenata na B92, medjutim, niko nije postedjen, ludilo je sveprisutno!

patriota

pre 9 godina

Nisam ni za jedne, ali da se ne lažemo. Rusi imaju dotrajalu vojnu opremu, dokaz za to je i skorašnji pad njihovog aviona. Jedino što im daje snagu su nuklearne bombe zaostale od Sovjetskog Saveza.

ludi splićo

pre 9 godina

NATO preti celom svetu. Rusija ne preti nikome. I sad ovaj pajac govori o odbrani svojih članica od potencijalne vojne pretnje Rusije.
(Petar, 2. avgust 2014 10:00)

Gruzija, Ukrajina, ... Da nema Rusije ne bi ni mira na istoku bilo...
Putine, ne čačkaj mečku!

hadzija

pre 9 godina

мене не плаше у србији ови што се јавно фале да их плаћа москва, нити вучићеви ботови,него 'ови што би то радили из 'убеђења'(србенде комуњаре). а има их подоста

bax

pre 9 godina

Cela ova igra kao i sve ostale se smislja u istom centru, a rezultat ce se videti na kraju. Vidi se vec sada da NATO ima alibi da pojaca svoje prisustvo na Ruskim granicama, a sta ce biti sledece, videcemo. I za koga onda radi Putin kao i svi komunisticki lideri Rusije nakon oktobarske revolucije?

Glasinac

pre 9 godina

@Stevan:Rusija štiti svoje interese i nerma nameru da bilo koga napada. naravno ukoliko bude napadnuta od bilo koga , braniće se sa svim raspoloživim sredstvima.

patriota

pre 9 godina

Nisam ni za jedne, ali da se ne lažemo. Rusi imaju dotrajalu vojnu opremu, dokaz za to je i skorašnji pad njihovog aviona. Jedino što im daje snagu su nuklearne bombe zaostale od Sovjetskog Saveza.

Ash

pre 9 godina

Koliko obmanutih rusofila... Pa rusi ne mogu da savladaju jednu propalu Ukrajinu. Kada bi NATO krenuo sa istoka, stigao bi do Vladivostoka za 15 dana, ne racunajuci da bi Indija i Kina sigurno stale uz NATO iz ekonomskih razloga. Pa i Srbija bi, na kraju krajeva, uprkos ovolikoj količini dijagnostifikovanih rusofila mazohista.

ludi splićo

pre 9 godina

NATO preti celom svetu. Rusija ne preti nikome. I sad ovaj pajac govori o odbrani svojih članica od potencijalne vojne pretnje Rusije.
(Petar, 2. avgust 2014 10:00)

Gruzija, Ukrajina, ... Da nema Rusije ne bi ni mira na istoku bilo...
Putine, ne čačkaj mečku!

Evropljanin

pre 9 godina

Citam komentare i pitam se sta sam ja zgresio da budem rodjen u ovoj psihijatriji od drzave?! Nadao sam se da nema pacijenata na B92, medjutim, niko nije postedjen, ludilo je sveprisutno!

hadzija

pre 9 godina

мене не плаше у србији ови што се јавно фале да их плаћа москва, нити вучићеви ботови,него 'ови што би то радили из 'убеђења'(србенде комуњаре). а има их подоста

Cudi me

pre 9 godina

Moj dragi Kameron znamo da se ti ne plasis Rusa zato sto ako bi ikad doslo do rata ti bi se sakrio ispod stola i slao bi jadni mladi vojnici da ginu za nista, kao sto si uradio u Afganistan. Ako nemas nista pametnije da pricas onda bolje suti !!

Jelena

pre 9 godina

"Moj dragi Kameron znamo da se ti ne plasis Rusa zato sto ako bi ikad doslo do rata ti bi se sakrio ispod stola i slao bi jadni mladi vojnici da ginu za nista" - za razliku od Putina, koji je u prvim redovima!
Rusija nikoga ne ugrozava..osim svojih suseda, Cecenije, Gruzije, Ukrajine, osim Rusa koji se ne slazu sa zvanicnim misljenjem, osim homoseksualaca..ma, "oni ne bi ni mrava zgazili", kao sto rece S. Drakulic. Ne znam samo zasto ih toliko mrze i zaziru od njih svi koji su bili pod njihovom cizmom.

Petar

pre 9 godina

NATO preti celom svetu. Rusija ne preti nikome. I sad ovaj pajac govori o odbrani svojih članica od potencijalne vojne pretnje Rusije.

Pitam se samo šta bi rekao kada bi miroljubivi svet počeo da stvara svoj savez za odbranu protiv NATO? NATO je najveća pretnja miru u svetu. Gde god su se oni pojavili nastao je haos. Logično bi bilo da se razmišlja kako se zaštititi od tog svetskog siledžije.

bax

pre 9 godina

Cela ova igra kao i sve ostale se smislja u istom centru, a rezultat ce se videti na kraju. Vidi se vec sada da NATO ima alibi da pojaca svoje prisustvo na Ruskim granicama, a sta ce biti sledece, videcemo. I za koga onda radi Putin kao i svi komunisticki lideri Rusije nakon oktobarske revolucije?

suludo

pre 9 godina

Kako Englezi kazu. Zavadi pa vladaj. Ne bi me zacudilo da ovi pro ruski se ustvari kontrolisu od Engleza i Amera. Najgore stvari u Jugi su cinili muljatori koji su bili velike patrijote, a godinama se sastajali sa bog te pito kakvim ljudima sa zapada

цинизам или безобразлук

pre 9 godina

"NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika. Moramo da prihvatimo činjenicu da je kooperacija iz poslednjih godina trenutno nemoguća zbog ruskih ilegalnih poteza u komšiluku Alijanse i moramo da preispitamo principe kojima se rukovodimo prilikom odnosa sa Rusijom", naveo je Kameron.
А може и овако:
"Русија је увек желела да буде партнер са НАТО-ом, не претња, али је јасно да НАТО види у Русији само противника. Морамо да прихватимо чињеницу да је кооперација из последњих година тренутно немогућа због НАТО-ових илегалних потеза у комшилуку Русије и морамо да преиспитамо принципе којима се руководимо приликом односа са НАТО-ом", навео је Медведев.

stelar

pre 9 godina

djaba ti sve kamerone. ako ruski se odvazi na novi veliki rat podmuklo uvucen u nje, ti i tvoj nesretan ostrov bicete prve mete i ceka vas dno oceana.. djaba ce silne ziliarde mladih da izgine zarad nikakvih politicara...

djuc

pre 9 godina

Reče onomad Ivo Andrić: "Nisu oni hrabri zato što su jaki, već zato što se ničega ne stide". Gospodo iz NATO-a, svi u svetu znaju kakav je vaš obraz i kakvi su vaši aršini.

LondonCalling

pre 9 godina

@цинизам или безобразлук

Bravo za komentar!
Ovde je ljudima vec muka od britanskih "avantura" po svetu, dosta im je vise "humanitarnih" (ekonomskih) ratova i pogibija njihovih ljudi po belosvetskim ratistima.
U svakom slucaju, nemaju ni najmanju zelju da se dodje do nekog sukoba sa Rusijom (ne daj Boze novog Velikog rata). Kameron definitivno nema nikakvu podrsku u narodu u vezi konfrontiranja Rusiji.
Englezi ni onako nisu sigurni sta je istina o konfliktu u Ukrajini. Nisu sigurni ni ko je u svari zaista oborio malezijski avion..
U svakom slucaju, ne zele nikakav rat.

Pata Negra

pre 9 godina

Putin, umesto da iskoristi potpuni šok nastao besprekornom akcijom bez ikakvih žrtava na Krimu i završi strateška posla u Ukrajini,on se kao nekakav referent knjigovodstva bavi mesecima sabiranjem ukrajinskih gasnih dugova i cenom gasa. Zapad i Nato je za to vreme u tišini jačao ofanzivne kapacitete ukrajinske vojske i plaćenika i sada polako lome prorusku pobunu. Ovo kažem ne kao neki budalasti rusofil već svestan da svetske stabilnosti i mira neće biti sa Natom na Ruskoj medji. Kad se rat ubrzo završi najvažnije gasne pipe i ventili,ključevi snabdevanja energentom za sledeći vek, kao i masivna ukrajinska teritorija biće pod Nato kontrolom i trupama sve do same ruske granice. Bez ikakvih dilema i obzira baterije i rakete će Rusima biti instalirane na prag. Jasno je već da neće biti ruske vojne akcije, a sama Rusija zadugo će ostati pod nametnutim raznim sankcijama. Ovaj pajac zapravo ovim i poručuje svetu da Nato nema nameru da se zaustavi..Osetili su rusko oklevanje,neodlučnost i slabost i sada neće odustati da im rade u mekom trbuhu..

Dejan

pre 9 godina

Kakve budalastine. NATO-u da bi opstao i imao svoju svrsishodnost potreban je neprijatelj. Izabrali su Rusiju koja je samostalna, slobodna i gleda iskljucivo svoje intetese. Nadam se da ce i gradjani na Zapadu shvatiti da je bolje novac poreskih obveznika ulagati u infrastrukturu nego u naoruzanje.

Gile

pre 9 godina

Kriza na Foklandu (Malvini),
kriza na Gibraltaru,
kriza sa Kosovom i Metohijom,
kriza u Tunisu,
kriza u Libiji,
kriza u Siriji,
kriza sa Iranom,
kriza sa Irakom,
kriza sa Avganistanom.........
Pa majke ti Engleskinje, ko isprovocira sve te krize?
Da nisu Rusi?
Ali kad Rusi vrate svoje, vi ne trpite njihovu inicijativu.
New players in the city. Get used to it!

pokazi

pre 9 godina

Ajd pokazite, ali ostaje da se plasite Rusa.
Plasite se i Srba, koje gledate da satrete kroz celu istoriju jer su isuvise inteligentni da bi bili vasi poslusnici.
A kamo li Rusa...

Realno

pre 9 godina

Kada je Klintom imao sex skandal sa Monikom, paznju javnosti je preusmerio na Kosovo.

Sada Britanija ima problem sa najavljenim referendumom u Skotskoj, paznju mora da usmeri na zajednickog spoljnog neprijatelja. Ne bih se ni malo iznenadio da ovakva retorika postane sve glasnija u avgustu i septembru, kako se bude priblizavao referendum.
Sa druge strane, do juce, London je zeleo da izadje iz EU, a sada odjednom, njihov premijer postaje najzabrinutiji za EU.

A posebno licemerstvo prestavlja izjava "ruskih ilegalnih poteza u komšiluku Alijanse", sto govori da oni daju sebi za pravo da stite svoje interese u zemljama koje nisu njihove clanice, ali Rusija nema pravo da to isto cini!

jo jo

pre 9 godina

Da dodam i ja nesto. Ko se jednom opece, pa, nauci lekciju. Rusi se opekli g. Kameron i to 2x. Recimo od Napoleona i Hitlera. Hocete NATO u Ukrajinu, na granicu sa Rusijom. Pa nece moci. Ako bas insistirate spremite kozne gace, a i mi sa vama. Imacete III svetski a i mi sa vama, gosn Kameroncicu. Mali ste vi u natou za mocnog putincica.

Smederevac

pre 9 godina

".MANGUP NA BATERIJE"!!!.
Ovakvi likovi su opasnost i nepodobni za okolinu!!!.
Dovoljan razlog da ga stave u prvi avion pa nek napadne prvi.
Barem bi imao ćast da mu se ugasi bujna mašta.

propaganda i ispiranje mozga

pre 9 godina

Ako 1000 puta ponovite da "Rusija preti NATO-u" mozda vam ljudi-veverice i poveruju. Takvi su pre 80 godina verovali i nacistima da su ugrozeni od strane Jevreja.

Stevan

pre 9 godina

Evropa se u****a bez razloga. Kao da je Putin glup da napadne NATO savez. Pobedio bi Putin sigurno, ali po ceni koju ne želi da plati. Jednostavno nema svrhe napadati NATO pakt i Putin to zna i Putin to i ne želi. Putin ima otvorenih računa sa Ukrajinom i to je to. Zar da započne treći svetski rat sa najjačim spoljnotrgoviskim partnerom? Evropa je celu stvar sa Ukrajinom i zakuvala. Setite se kako je sve počelo!!!

Kozmo

pre 9 godina

ovo je dioda kraljevine i carevine(jedna familija zakrvljena do guse)
B92 bi mogao da prikaze bazu nesporazuma,krvi,uzivanja i frustracije elizabete,ali i loze...
Napravili su II sv.rat,pokusavaju i treci frustracijama.Taj dokumentarac "ko su oni" u slobodnom prevodu pokazuje zavist i debilizam.
Umisljeni i jedni i drugi.
Britanija u frustraciji velike rusije.
Rusija nije dovlacila emigrante da bi bila veca,vec je prihvatila narode.
Rusija ima problem sa organizovanim kriminalom,ali to ne treba da resava VB vec narod rusije,odnosno rusi

danijela

pre 9 godina

Samo SATANA SS18 Rusiju i ovaj mali ostatak poštenog sveta spašava. Greh jeste,ali šta ćete, kauboji baciše dve na Japan,ovi im sad klize niz dlaku.

Taske

pre 9 godina

@Stevan: u nekom eventualnom ratu NATO i Rusije izgubio bi ceo svet, a pobednika ne bii bilo. Od kraja II svetskog rata Amerika je ratovala samo kada je dobro procenila da nece imati prevelike stete. Kada ih je Vietkong isprasio i istamburao propisno i kada se broj nestalih u akcijama povecao Ameri su se povukli. Jesu unistili Vijetnam, ali su na svojoj strani pretrpeli enormne ljudske gubitke. Slicno su prosli u Somaliji, gde su americke zarobljenike vukli vezane za auto po drumu i sve to snimali, pa su ovi bezali glavom bez obzira. Srbiju su razbili jer su gadjali sa bezbedne visine. Sem toga VJ nije mogla da se nosi sa celom NATO armadom, pogotovo sto godinama pre toga u vojsku ni dinar nije ulagan, Milosevic je sve pare bio trosio na policiju i DB, da ima ko da mu cuva d**e u fotelji, jer mu je vlast bila draza od drzave i naroda. I dobro je jos da je VJ sve to prezivela s malim gubicima, karambol je mogao da bude. A pred kraj bombardovanja dezertera je bilo na sve strane, pa javna je tajna da si preko Horgosa i Kelebije mogao da izadjes za 50-500 maraka, po proceni carinika i za jos nesto manje para da te Madjar pusti. Rado ide Srbin u vojnike, hahaha ... Lako je onda bilo NATOu, za par azilantskih viza su nas kupili. Ali Rusi nisu Srbi, a ni Iracani da prkose praznom prackom, Rusi bi mozda izginuli, ali stradalo bi i mnogo vise Amera nego sto to americka nacija moze da svari. Ali stetu od tog sukoba bi ekonomski osetio ceo svet, svuda bi bio rat za vodu i leba!

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Ovi maloumni jastrebovi bi trebalo, ako su toliki demokrate, da sprovedu referendum kod svog naroda: da li ste za TREĆI SVETSKI RAT?
Koga misle da prevare, kako se bezbednost Amerike i Engleske "čuva od Iranskih raketa" postavljanjem "antiraketnog štita" - u bivšim sovjetskim republikama na Baltiku!
I treba Rusi da dozvole i TREĆI PUT (na svakih oko sto godina) da ih neko spaljuje do pred Moskvu: Napoleon, Hitler..? Neki Barak ili Kameron?
Rusi nisu osvajali Evropu, nikad, a u naletu proterivanja fašista i oslobađanja i onih naroda koji su punili SS divizije, poput Bugara, Rumuna, Mađara, Ukrajinaca-katolika, Finaca i td, postavili su svoju interesno-odbrambenu zonu, koja, začudo, formalno i dalje postoji, svidelo se kome ili ne!
U slučaju globalnog rata, Rusi bi imali pravo ponovnog zaposedanja svih teritorija koje su bile u Varšavskom paktu! I to u skladu sa međunarodnim i ratnim pravom: Varšavski pakt NIJE PRAVNO VALJANO RASPUŠTEN.
Uz sumanutu istinu da je NATO, i osnovan protiv Slovenskog bloka (Rusije i ostalih), i dalje aktivan i u pokušaju da opkoli i uništi Slovensku Rusiju - tačnije - Pravoslane Slovene!

Branko

pre 9 godina

Kakvo licemerje, pa NATO se stalno približava Rusiji a ne obrnuto. Malo vam je što ste srušili Berlinski zid, što ste rasturili SSSR, što ste rasturili SFRJ, što ste razdvojili Češku i Slovačku i sada ste naumili da otmete i Ukrajinu. Pa previše je brate Kameron. Treba se samo prisetiti da su na Rusiji polomili zube malo veće face od Vas poput Napoleona i Hitlera. Rusija svakako nije kao Foklandska ostrva i ima nešto više oružja od Argentine. Sa Amerikancima ste sredili situaciju u Iraku, Libiji, Siriji, Egiptu,...i mislim da ste za sobom ostavili blagostanje, mir i napredak u svakom smislu a sada to isto radite sa Ukrajinom.

Dejan

pre 9 godina

Gotovo svim najkrvavijim sukobima u novoj eri su u najvećoj meri šurovali Britanci. Imaju najjaču obaveštajnu službu koja burgija na svim mestima, a dovoljno su bezobzirni da ne prezaju ni od čega da bi izazvali haos. Koliki su proračunati govori i činjenica da se dugo na Zapadu tokom WWII u javnosti nije imalo pojma o logorima smrti, nemojte mi reći da obaveštajci za to nisu znali, već je istina da su to skrivali da ne bi pritisak javnosti bio prevelik da se uđe u konkretniji obračun sa nacistima za njih suviše rano, nego su čekali da se stravičan sukob na istoku Evrope toliko zahukta i da toliko miliona nedužnih strada (ne samo u logorima smrti, preporučujem svakome da istraži malo o zverstvima nacista na tlu današnje Ukrajine) da bi se oni mogli ušetati u Normandiju sa relativno malo poteškoća.Oni su poslednji koji imaju pravo bilo kome da drže pridike...

Medikamenti i nadzor, to su srca dva!

pre 9 godina

Ovo je jedini hrabar covek u EU koji ima petlju da kaze ono sto vecina normalnih ljudi misli.
(elstma, 2. avgust 2014 11:54)

Žso mi je što ti kvarim sliku, ali o sebi imaš sasvim pogrešnu percepciju :8 No, ima pomoći, 21-i je vek, nauka je uznapredovala!

sta reci

pre 9 godina

Britanci su najvece zlo savremenog covecanstva, kolonijonalisti vekovni, grzavu izgradili tudjim znojem, krvlju i resursima, svetski parazit, o genetskom potencijalu da ne pricam, narod koji je stvorio SAD...

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Koje clanice?Zajednickog zlocinackog udruzenja? Gospodine NATO je trebao da ode na "bunjiste istorije" i to one najsramnije istorije odmah po dezintegraciji i unistenju "Varsavskog pakta" Takve su bile price i obecanja koja su dolazile iz SAD i Velike Britanije sto se pokazalo kao najobicnija prevara i licemerje zapada,cijoj slatkorecivosti i prevrtljivosti nije mogao da odoli,nego je podlegao,Mihail Gorbacov? Njegovi aktuelni nastupi i izjave govore o cemu se radilo.Dobro je sto gospodin Gorbacov,ne boluje od "srpskog sindroma" i ne tvrdi da je postupio ispravno vec,taj korak kvalifikuje kao veliku americku prevaru i svoju naivnost.Pokazalo se da su sve karte bile ulozene na najobicniju prevaru,kojom je trebalo,svima ostalima,oduzeti mogucnost da pariraju ratnoj i intervencionistickoj politici SAD,koju,nazalost,slepo i bez ikakve kritike,sledi EU.Interesantno je,kako taj momenat vise niko ne pominje?Kao da je najnormalnije da postoji ova organizacija kojoj jejedina svrha rat,smrt i razaranje.A sta gospodine Kameron,ako ta vasa clanica neopravdano napadne nekoga drugog?Na kraju krajeva,Ukrajina nije clanica NATO-a a,koliko se secamo,Rusija nikada nije pokazivala ni najmanje namere da napadne bilo koga a posebno neku drzavu clanicu NATO-a.Od 1945 godine SAD vode neprekidne ratove.Kasnije je ta drzava dobila i svoju "batinu",zvanu NATO,a danas, danas vidimo da se toj vezi pridruzuje i "civilizovana" Evropa.Cista zamena teza? "Petarde" gospodina Kamerona.

Dardej

pre 9 godina

Srbiju je NATO napao pa se donekle branila primitivnim naoruzanjem pa im nije bilo svejedno. Krenite na Rusiju pa ce da vidite ogromne samare sa kopna,mora i vazduha,mozda cak i iz orbite neki Ruski satelit ispali neku petardu po vama. Igrajte se. Good Luck!

Ortodox

pre 9 godina

Upravo je Engleska, tj. VB bila najveca kolonijalna sila i sejala smrt po svetu i zivela kao parazit na ledjima drugih naroda. Rusija samo brani svoje granice od vas vekovnih siledzija.

Никола

pre 9 godina

Понављам, где је год било Уједињено Краљевство, с е ј а л а с е к р в. Имате прилику да оперете своје крваве руке.

А

pre 9 godina

НАТО је пукао, задње што је освојио је Либија, а Сирија СТОП за разједињени НАТО и то баш због Енглеске и УСА чије су компаније извлачиле највише добити из НАТО "кампања". Пуко је НАТО чим у своје редове прима као савезнике кусо и репато (фашисте, плаћенике ...) Још док су бомбардовали Србију, показало се да им је и та акција била прескупа и неефикасна. Само један мост на Космету срушен првог дана рата гађали су сваке ноћи, јер су српски инжињерци сваки дан га пресвачили најлоном! Који буџет може да плаћа такве скупе глупости. НАТО војник је прескуп па зато ангажују приватне војске, али и то им је без резултата. Сирија је стаљинградска прекретна битка у смени вековне доминације запада над истоком. Што се овог Енглеза тиче, треба да схвати да им је време сплеткарења по свету прошло и да брине само једну ствар: да Енглеска не постане пучина равна, јер много људи мисли да би то било праведно.

nena

pre 9 godina

Da li ovaj čovek razmišlja ako ima sa čime?
NATO je najveća pretnja svetu i taj zapadni protekcionizam je stvarno postao teško izdrživ, svuda se oni nameću kao nekakvi donosioci demo/n/kratije. Koreja, Vijetnam, Alžir, Libija, Sirija,Srbija, Ukrajina,....

skrozlos

pre 9 godina

jos malo o britancima: kada su u Drugom svetskom ratu sa nemacke podmornice skinuli "enigmu" i pomocu nje desifrovali poruke nemackog vazduhoplovstva kako ce koventri biti bombardovan, nisu prstom mrdnuli da spasu svoje stanovnike i koventri je bombardovan, naravno, uz mnogo zrtava. razlog zbog kog nisu upozorili grad je sledeci: hteli su da vide da li "enigma" radi i nisu hteli da probude sumnju nemaca kako mogu da im razbiju sifru.
ako su to bili u stanju da urade sa vlastitim stanovnicima, ne vidim sta su im problem ukrajinci ili neki drugi narod na 1000 i kusur km od britanije"
i da, bas bih voleo da vidim kako nato za 15 dana stize do vladivostoka. pa na kosovo nisu mogli da udju u planiranom vremenu, iako se vj povukla a oni imali svu mogucu i nemogucu pomoc...

Provaljeni ste, aktivisti

pre 9 godina

Nisam ni za jedne, ali da se ne lažemo. Rusi imaju dotrajalu vojnu opremu, dokaz za to je i skorašnji pad njihovog aviona. Jedino što im daje snagu su nuklearne bombe zaostale od Sovjetskog Saveza.
(patriota, 2. avgust 2014 10:22)

Krunski dokaz, nema šta. The Clown Is Down!!!! Špijunske službe svih zemalja sveta uzalud protraćiše tolike decenije 'rada', umesto da sačekaju ove tri rečenice, plod tek otkrivenog 'blistavog uma' jugoistočne Evrope!
E moj aktivisto...sad vas očoigledno stružu sa samog dna kace :):):)

martin

pre 9 godina

Pozivam ovu moralno-politicku i ljudsku kreaturu koja predstavlja imperiju zla i koja je ubila vise ljudi od Hitlera da uvede sankcije Izraelu koji bjesomucno kasapi Palestince na njihovoj djedovini. Gospodine Putin, uzdigli ste ponizeno pravoslavlje i odbranili interese velike Rusije. Nemojte zaboraviti bracu Srbe! Duhovi ubijenih zrtava kolonijalizma pohode nemirnu britansku savjest.Racuni se moraju platiti!

runner

pre 9 godina

"NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika. ...", naveo je Kameron.
Толико је желео да буде партнер да је догурао на саму руску границу и стиснуо их да просто не могу дисати. Кога, бре, они лажу?, Па да су Руси још мало попустили сада би били у самртном загрљају. Не дајте се, баћушке, ку**иним синовима!

manipulatorima ne treba davati vlast

pre 9 godina

Te NATO da se preispita, te EU da se preispita, te Rusija da se preispita... ko o čemu Kameron o preispitivanju drugih. Biće da je jedini koji bi u ovoj situaciji trebao da se preispita zapravo kamerun jer je očigledno da je potpuno nekompetentan za poziciju na kojoj se nalazi. ALi oseća on to i sam dok sad poikušava da gurne NATO u rešavanje onog što je sam svojom suludom politikom zakuvao u Ukrajini.
Naravo, da stvar bude gora, ovde nikakvi Milosrdni Anđeli ne mogu da prođu jer su rusi nezgodni kad se naljute te bi se moglo desiti da cela Britanija uključujući i London postane jedna ogromna peščana plaža, malo radioaktivna, ali svakako sa ogromnim turističkim potencijalom. Neka Britanci malo razmisle o toj temi, posebno kad sledeći put budu glasali. Možda smognu mudrosti da biraju najbolje među njima a ne najgore od njih. Rusi nisu nikom neprijatelji jer za tako nešto nemaju potrebe. Imaju zalihe nafte i gasa, imaju dovoljno vode, mora, zemlje i sunca i prostora za deset puta više ljudi nego što ih ima sada i jedini vojni planovi su im odbrambeni za slučaj da neki Kamerun ili Obama umisle da imaju pravo na parče tog kolača.
Stoga je veoma nekorektno gurati NATO u sukob sa Rusijom. Ako meni ne veruju neka pitaju Nemce kako je bilo ispred Staljingrada.

Mare,NS

pre 9 godina

Pogledajte,sta pise zagrebacki Jutarnji list:"...Adidasove dionice pale su 16 posto, Volkswagenove osam. Kompanije traže od vlade da ne zaoštrava buduće odnose s Rusijom.

Sankcije zbog uplitanja u ukrajinsku situaciju Rusiju bi mogle koštati 20 milijardi eura, ali će na drugoj strani imati posljedice i u privredi zemalja koje sudjeluju u njihovu nametanju, procjenjuje se čak do 40 milijardi eura. Njemačka je tu jedna od većih žrtava sankcija koje i sama čvrsto podupire iako to ugrožava čak 300 tisuća njezinih radnih mjesta, opskrbu plinom i naftom, a velikim njemačkim kompanijama uzrokuje ogromne gubitke."

Jasan je plan Velikog Brata i njihovih pudlica! Naneti sto vecu stetu Rusiji, ali i Nemackoj! Mnogo su ojacali, pa se ovi zabrinuli! Sad je jasno i zasto prisluskuju nemacke prijatelje, ukljucujuci i kancelarku!

jadranin

pre 9 godina

Hrabri Dejvid Kameron. Ovo je grotesno. Pa kada bi drugi ginuli za njegove gluposti bilo bi dobro, a tada bi se zavukao u mišiju rupu. Ovaj čovek je običan ratni huškač i ko se primi primoio se. Vekovima unazad su ti englezipravulu smutne radnje, te su tako 27. marta 1941. godine platili organizovanje demonstracija u Srbiji sa čuvenim parolama 'bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob', pakt koji su sa Hitlerom potpisali Cvetković i Maček.

Лима

pre 9 godina

Спале маске. Само Британија и Америка иницирају све конфликте и ове мање гурају у ратове за њихове интересе..

Visa sila

pre 9 godina

huskaci, do juce su hteli da izadju, sad bi da prodaju oruzje...ba*ra uvek bili...nemaju mira...samo spletkare I rovare po Evropi

socijalista,antikomunista

pre 9 godina

...Englezi danasnjice su dno dna ( neki bi rekli da nikad nisu ni bili bolji)... sluge su Washingtona, a satro su u Evropi, bore se najzesce protiv Rusije, a rado primaju pare Ruskih Oligarha u svoje novcane tokove i mastaju da sa Amerima cerupaju Ruska bogatsva, devojacka tela i njima neshvatljivu pravoslavnu dusu. A opet, sir Michael Cane i Jeremy Brett su Englezi....

Ger-mann

pre 9 godina

Pre bih rekao da ovako stoje stvari: Moramo da pokazemo da slusamo Ameriku i njihove bankare, pa makar nas to kostalo suocavanja sa nasim strahovima da se konfrontiramo Rusiji

КгКонан

pre 9 godina

Ко се размешта на истоку? Ипак је лажљиви лицемерни батлер убица у сваком филму. Лицемерје не помаже.

Pouka

pre 9 godina

Pokažite hrabrost. Ostanite dostojni imena Britanskog Carstva.
Samo nemojte da izazovete ovo: https://www.youtube.com/watch?v=5AUYCnzmDJY
P.S. Nije valjda da ovo sve radite zato što nemate biračima šta da ponudite za sledeće majske izbore?

Ministry of Peace

pre 9 godina

kako se bliži vreme referenduma u Škotskoj, tako se diže retorika protiv Rusije.
Kao u najboljoj tradiciji g. Orvela, britanski Veliki brat (a.k.a. premijer Kameron) skreće pažnju sa činjenice da će cena gasa otići u nebesa i zbog odlaska Škotske i zbog rata (za sada samo rečima) sa Rusijom.

MILan Direktor

pre 9 godina

@(Ash, 2. avgust 2014 12:43)

Tako je zemljace, NATO ti je cudo! Polu-bogovi, polu-ljudi.

I ne brini, Naruto se emituje jos bar godinu dana, i moj sin od 4 godine to redovno gleda.
Nego bolje se ti mani politike i drzi se crtanih filmova, mirnije ces da spavas.

Melenci

pre 9 godina

jos u martu utrostrucio snage na Baltiku,i sada ce rusi da cute i mirno posmatraju opsadu.Ceo NATO protiv Rusije!A sto ne jedan na jedan?Sramota da takve izjave daje drzavnik jedne ozbiljne zemlje.

Bombardovan

pre 9 godina

Vreme je da se uzmu pare od članica NATO, da nam se NATO ne ugasi! Sad će "dragi" nam Hrvati i Slovenci da caluju a možda i da ratuju :-) ! Neka ih, he he...

roki cetri

pre 9 godina

Sve ovo je engleskoamericka smicalica usmjerena protiv Njemacke jer bi izgradnjom juznog toka Njemacka postala nedodirljiva.Englezi i Amerikanci to vrlo dobro znaju.

Bxl

pre 9 godina

Mislim da Englezi samo nastavljaju staru igru i mislim da su sada srećniji nego ikada- naime, kada su potpuno pukli u nastojanjima da iznutra uruse razvoj EU (najbitnije tržište na svetu i to samo euro zona, dakle 18 zemalja clanica), opet su 'the American best friend' jer sada putem NATO-a žele isto. Iskreno se nadam da ce barem ovih 18 zemalja naći način da odgovori u svom, čitaj i evropskom i ruskom interesu. Iako ce i to biti tesko znajuci da su gotovo sve istočno-evropske zemlje produzene ruke američke politike. Jedina srecna okolnost je da ih nema puno u euro zoni.

Adam Kertis

pre 9 godina

Doktrina šoka. Zaplaši svoj narod. A onda će se zaboraviti šta banke rade u tvojoj državi. Prekjuče Srbija, juče Libija, danas Rusija.

naivan

pre 9 godina

"NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika." Kako ste iskreni i pametni. A Rusi ne vide da vi niste njihov protivnik, da ih niste okruzili svojim satelitima, da nemate cilj da sa svojim trupama dodjete na granicu Rusije, da su oni stitovi i radarski sistemi sto ih postavljate u cilju odbrane a ne napada...Kako to Rusi ne vide vase partnerske dobre namere? Smesan si Kamerone kao pre neki dan kad si pricao da ste usli u Prvi svetski rat da branite Belgiju od Austrije i Nemacke. A putin rece da je Rusija usla u rat da brani Srbiju, slovensku bracu. Pa kako i mi Srbi ne vidimo da ste nasi prijatelji a toliko toga dobrog ste ucinili za nas u proteklih bar 100 godina? Pocev od Mlade Bosne i vaseg Apisa, preko obaranja Trojnog pakta i uvlacenja Jugoslavije u rat da bi se i ovde otvorio front, da vama bude lakse...istina, sve ste vi to placali a Srbi uzimali pare za ta dela. Kamerone,opet ne govoris istinu.

Hromi

pre 9 godina

"NATO je uvek želeo da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika."

Mogao je da doda nesto tipa:
... i zato se mi (NATO) kao partneri vojno priblizavamo prema njihovim granicama u zadnjih 20 godina (iako smo rekli da necemo) i instaliramo defanzivne raketne sisteme, koji lako mogu da postanu ofanzivni. Ali partnerski ofanzivni sistemi. Sistemi koji im ne zele zlo. ;)

zlo i naopako

pre 9 godina

NATO nikada nije ispoštovao dogovor sa Rusijom, nego je jednostavno nastavio da se širi na istok posle raspada Varšavskog pakta. Kamerun je običan krelac i ratni huškač, a ovakve izjave služe da se narod zamajava kako ne bi mnogo razmišljao o ekonomskoj krizi sve većih razmera. Evropa u Rusiji može da ima samo fantastičnog partnera ali je očigledno da Americi i Engleskoj to ne odgovara.

milanče

pre 9 godina

Ti čoveče daješ kontradiktorne izjave svaki drugi dan... Bolje kaži "nećemo više, preigrali smo se", i da taj narod više ne strada.

Zole

pre 9 godina

Pogledaj gde su bile granice NATO a gde su sad. Ko vodi eskpazionicku politiku i ko se treba bojati cijeg napada? Poljsku ste uvukli u dužničko ropstvo pa sad izgleda da vam je Poljska najveci saveznik.

Aleksa

pre 9 godina

Mnogo veći državnik od njega, Vinston Čerčil, je rekao za Rusiju da je zagonetka uvijena misterijom, smeštena u enigmu. Oto Von Bizmark je govorio da tajna dobre politike leži u sklapanju dobrih sporazuma sa Rusijom. Istorija je učiteljica života, a čini mi se da mnogi zaboravljaju gde vodi paranoja, nezdrava ambicija i žeđ za moći i resursima.

duško

pre 9 godina

naravno da se ne bojiš jer kroz noviju istoriju ste u svaki rat išli tako da vam amerikanci čuvaju ledja, a onda ste formirali nato da neki drugi budu vaš štit. ajde malo istupite sami.

komsija

pre 9 godina

On je istakao da je potrebno sastaviti "akcioni plan koji bi dozvolio da NATO odgovori na bilo koju pretnju, čak i kada nema mnogo ranijih upozorenja".
________
Po ovoj izjavi možemo očekivati da će NATO vojno delovati prema drugim državama čak i onda ako Kameron bude sanjao da je ta neka druga država pretnja po NATO i njene članice.
Ovo će znatno pojednostaviti stvari jer neće morati izmišljati ugrožene nacionalne manjine ili izmišljati diktature ili pretnje hemijskim ili nuklearnim naoružanjem.
Sledeći put na samitu Kamerun jednostavno kaže noćas sam sanjao da će Monako u budućnosti da bude velika pretnja za NATO i bolje da ga danas sravnimo sa zemljom nego da čekamo da se to obistini.

vlajko

pre 9 godina

NATO je vojno udruzenje. Svakom takvom udruzenju shodno njegovoj nameni rat kao pretnja podize znacaj. Znaci NATO treba protivnika i vojnu pretnju da bi uopste postojao. A ko postoji pretnja plate onih u administraciji a i samoj vojsci mogu da budu sigurne a mogu i da porastu. A jos je i ekonomska kriza a poznato je kako zapd najlakse izlazi iz krize tako sto negde i sa nekim zarati. Prema tome novinski oglas moze da glasi: vojnoj alijansi zapadnih zemalja ocajnicki treba ozbiljan protivnik. Hitno da se javi zainteresovan...
PS. ako se niko ne javi mi cemo nekog proglasiti protivnikom!

Glasinac

pre 9 godina

@Stevan:Rusija štiti svoje interese i nerma nameru da bilo koga napada. naravno ukoliko bude napadnuta od bilo koga , braniće se sa svim raspoloživim sredstvima.