Petak, 01.08.2014.

22:25

Obama: Putin prkosi logici

Barak Obama izjavio da su SAD ograničene u onome što mogu da urade da odvrate ruske akcije u Ukrajini jer Vladimir Putin ne vodi računa o dugoročnim interesima.

Izvor: Tanjug

Obama: Putin prkosi logici IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

sava

pre 9 godina

Šta su SAD uradile da odvrate sebe od agresije na Srbiju,Irak .Da li su i onda prkosile logici ili je to bahatost kakvu svet nije video?Naravno Eu se boji da im protivreči jer će onda Amerikanci da bombarduju i EU.

Zeleni Zub

pre 9 godina

@ glupani komentarisu a pametni istrazuju

prijatelju, nemoj ici tim putem... americka ekonomija pociva na magli, valuta i rezerve su najvecim delom "virtualne". Istrazi malo to, dokumentaraca i tes i zasto ratuju po bliskom istoku. Pored svih dobrih stvari koje su ameri doprineli civilizaciji, oni su najveca pretnja miru u svetu... pohlepa.

glupani komentarisu a pametni istrazuju

pre 9 godina

@ acaNEznalac

Dakle, nacionalni dug Ruske Federacije u ovom trenutku iznosi 228 milijardi i 384 milijuna dolara. Godišnje kamate tog duga su oko 15 milijardi dolara, što znači da je svaki od 143,3 milijuna Rusa dužan 1 594 dolara. Ruski BDP iznosi skoro 2 117 milijardi dolara godišnje, a unutarnja javna potrošnja u odnosu na BDP je 10,79%. Ove godine će ruski BDP uz gospodarski rast od 1% biti 2 308 milijardi dolara, a postoji i razlog zašto Središnja Banka Rusije ubrzano kupuje zlato na svjetskim tržištima....

Što se Amerike tiče, službeni podaci State Departmenta i američkog Ministarstva financija govore da je američki dug u ovom trenutku nešto manje od 17 625 milijardi dolara. Udio unutarnje javne potrošnje u odnosu na BDP se kreće od 72 do 78%, ovisno o izvorima, ali budući da američki BDP prema podacima Svjetske banke iznosi 16 800 milijardi dolara, nacionalni dug u odnosu na američki BDP realno iznosi 113,8 posto. Prema procjeni u Sjedinjenim Državama živi 318,7 milijuna ljudi, tako da je udio svakog građanina u nacionalnom dugu 55 298 USD. Nacionalni dug je i dalje u porastu i to u prosjeku 2,33 milijarde dolara dnevno od 30. rujna 2012. Ove je podatke teško prikriti i objavljuju ih najuglednije zapadne agencije....

Darko

pre 9 godina

Bitno je da dobitnik Nobelove nagrade za mir odobrio slanje municije u vrijednosti mlrd dolara Izraelu da popuni rezerve nakon bombardovanja Gaze,a i za neka druga buduca bombardovanja.Ah da, Putin je krivac i negativac.....

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Svi koji komentarisete Amere i Ruse ste kao pametni, kakva pamet a u svom dvoristu nema sta da se jede, sve je strokavo, kilavo, prljavo, masno i us*ano, pokradeno i besperspektivno, zahvaljujuci kome..pa onima koji su sada na vlasti i to vam ne smeta, brinete za Ruse i Amere. Samo vi citajte kurir i informer i zivecete u lazima i bedi, pametni narode.

p

pre 9 godina

koliko god ga ne voleo zbog njegove politike "hajde da sirimo mir ratovima" u pravu je. putin ide ka tome da postane jedan od najgorih diktatora u poslednjih par decenija, ali rusofilima se to ne moze objasniti jer su emocionalno ukljuceni u to (putin je za njih mali bog)

da ne

pre 9 godina

Ameri bi najvise voljeli da Rusi napadnu Ukrajinu. Ameri zele da od Putina naprave Milosevica, Sadama ili Gadafija. Kao sto SAD nije lud da napada Rusiju, tako ni Rusi nisu ludi da napadaju Ukrajinu. U svemu ovome na****ce Evropa i naravno Ukrajina, ali njihove funkcionere koji su pro americki orijentisani nije briga za to.

Darko

pre 9 godina

Stavite na papir trenutno najveca krizna zarista na svijetu:Izrael,Libija,Ukrajina,Egipat,Irak,Afganistan,Sirija.....zajednicki imenilac odnosno jedina drzava koja se pojavljuje u svakoj ovoj krizi i zaristu su SAD i Obama,a ne Rusija i Putin....moj nobelovce...ah da zaboravio sam Argentinu i njen bankrot....opet se pojavljuju americki fondovi.

Krle

pre 9 godina

Pazi kakvo pametovanje, pa uzrok svih kriza koje se pojavljuju u svetu 99% su izazvali Ameri i Englezi, tim zemljama se mora jasno reci da prestanu otvarati zarista, nadam se da ce to ucinuti Nemci izazivaci dva svetska rata.Evropa je postala poltron Americki.

Aca Znalac

pre 9 godina

USA je najnaprednija država na svetu. Prvo formirale su svojih 51 državicu za tili čas, drpišući indijancima, meksikancima, francuzima, nemcima i ostalima, pa su čak i ruskog cara za***ali za Aljasku.
Znači znaju znanje i to je nešto što mora da se poštuje. Imaju 700.000 vojnika na svim kontinentima i u neprestanom su ratu od 1914 godine do danas, tuku se i makljaju stalno i sve intenzivnije i sve strašnije.
S***ali su dosta zemalje. Uništili Varšavski pakt(što je meni onako drago), ali su isto tako stvorili i ojačali Al Kaidu i dosta fašističkih pokreta širom planete.
U ovom trenutku prave novi-stari scenario za Putina i doćiće mu glave kad-tad. Nameračili su se na ruska prostranstva i bogatstva, a znamo i sami da se Rusija prostire na 11 vremnskih zona. Ko vele ameri, neće to moći, a njihovi paraziti iz EU i ostale podguzne muhe ih zdušno podržavaju, znači englezi, francuzi, nemci i ova jadna slovenska braća iz bivšeg VP.
Znači USA ima nameru da rasturi sve i demolira sve sa sve njihovim ekonomsko političkim interesima.
Ali najgore u svemu tome je što će i oni da naj***u, jer nikome nije do zore sijala, pa se nadam i verujem da neće i njima.
Da li su indijanci i crnci zaboravili?
Da li su japanci zaboravili Hirošimu i Nagasaki?
Da li je njihov narod zaboravio kada su imali sve, a sada imaju gradove uništene ekonomskim krizama?
Da li su rusi zaboravili Aljasku?
Da li su arapi zaboravili?
NIKO NIJE i NEĆE NIKADA.

pcdoktor

pre 9 godina

pa covek mora da se nasmeje na ove gluposti koje obama prica kao uostalom i gomila predsednika pre njega sustina je da se uzme gasovid od ukraine i da se naplacuje evropi prolaz gasa bas njega briga za ukrainu i ukraince a i oni diveli bandu na vlast koja ce samo jos vise da ih opljacka ma bre

Boza

pre 9 godina

Nije pitanje logike vec drzave. US i Engleska imaju drzavu a Rusi je nemaju.
Da se danas zameni Americki predsednik drugim, vodice se ista politika prema Rusima, jer je Americki drzavni cilj da su naj veci i da se svuda mesaju. To se ne dovodi u pitanje

Da se zameni sutra Putin, na njegovo mesto bi se izabrao neki slabic, jer je Putin eliminisao bilo koju konkurenciju. I na tu kartu igraju Ameri, znaju da ako se zameni Putin na njegovo mesto docic ce neki slabic a onda su Rusi pobedjeni.

Putin je zlo za Rusiju jer je eliminisao svoje naslednike koji bi mogli da odbrane Rusku drzavu.

Zakljucak je sledeci, Rusi gube zbog Putina.

Zoran

pre 9 godina

Slobodan Milošević se isto ponašao, dok šteta po biznis ne prevaziđe količinu patriotizma i bede koji je prati, mema promena, nažalost.
Druga alternativa je totalna izolacija Rusije kao Severna Koreja. što mi deluje verovatnije s obzirom na Putinov ugled u narodu.
Srbija mora izabrati, ili će nestati !!!
kao i mnogo puta u istoriji do sada...

Ricky

pre 9 godina

Gospodin Obama je zaboravio da ima jos sredstava na raspolaganju. Moze da angazuje vojsku kao u Iraku, Srbiji, Libiji...

A mozda se namerio na jaceg pa o tome i ne razmislja. Licemerna politika.

molele

pre 9 godina

Da li ce Amerika(ne mogu da kazem nacija jer je to zemlja od interesa i sakupljala je svakojake narodnosti),kod njih nisu predstavljale norme lepog,etickogi ljudskog manira.Samo kada ima interesa od pojedinca,vecine pa i drzave da se drznu i da zaborave da srede stanje ljuskih prava u svojoj zemlji pa da kroje u tudjoj.

karamba

pre 9 godina

A Obama se u SAD-u pita taman koliko i ja!

Zna se ko su pravi vladari SAD-a i uopste svetski vladari,koji vode politiku,ratove i koji postavljaju ovakve cirkuzante na mesta predsednika.

To su clanovi Bilderberg Group,a ko nije upoznat,neka malo progugla i sve ce mu biti jasno.Imena poput Rokfelera i Rotsilda govore sama za sebe!

Goran

pre 9 godina

(ajemsasa, 2. avgust 2014 01:12)
a ti ne govori u moje ime, ameri na 15000 km od mene, ako može da odu i na mars, da se ova planeta smiri

Dragan

pre 9 godina

Ovaj Nobelovac je Predsednik drzave koja decenijama unistava narode i drzave po celom svetu .
Svi znaju da su upravo oni zakuvali i bacili Ukrajinu u gradjanski rat.
Znamo kako je to CIA radila i ranije , zar ne.Zapravo oni non-stop rade samo na izazivanju krvoprolica radi svojih ekonomskih interesa.

Mile

pre 9 godina

Putin je u pravu kada je rekao da ameri od celog sveta prave kasarnu.Pa to i slepac vidi da americki sljam zivi od rata.Ajde napadnite Rusiju ili Severnu Koreju,lako je bacati bombe na Srbiju.

neutralan

pre 9 godina

"Barak Obama izjavio da su SAD ograničene u onome što mogu da urade da odvrate ruske akcije u Ukrajini jer Vladimir Putin ne vodi računa o dugoročnim interesima."

Dakle dalje ne smes, Rusija nova stara super sila.

Винстон Смитх

pre 9 godina

Богме,ви пркосите гравитацији.Када схватите да не можете тако високо да летите,срушићете се и разбити у ситне комаде.Само се надам да ћу доживети тај дан.

Alexander

pre 9 godina

Ma da,kao mnogo ste upetljani u rat u Ukrajini,a mi smo ti dobri momci koji ce Ukrajinu izvesti na pravi put pa ce mo za nekoliko godina napraviti tu nekoliko svojih vojnih baza i raketni stit zbog prijetnje od Marsovaca i Ukrajinu dovesti u ocajno ekonomsko stanje kako bi smo je sto vise uslovljavali sa kasicicama naseg novca i kreditima koje nikad nece moci vratiti - moderno razaranje drzava i nacija od strane modenih bankarsko-birokratskih nomada koje prolazi,jer narodski receno,kod njih je kljuc od sefa!Samo kada na dnevni red dodje Krim,tada ce doci i do mnogo vecih problema,jer Rusija ce morati direktno i otvoreno reagovati a to upravo ,,DONOSIOCI DEMOKRATIJE" jedva cekaju!!

kuburilos

pre 9 godina

To je zato što nemate prave informacije i zato što agenti SAD-a gledaju puno holivudskih filmova, pa se više trude da izgledaju kul i opasno nego da rade svoj posao. Dok sa druge strane... paaa, zakljucite sami..

Željko

pre 9 godina

Idete po svjetu i pravite haos ne bi li ste ostali jedina utjeha civilizacije. Rušite sve koji su protiv nacionalizma i vjerskog fanaizma. Napiapao je vas vas Sadam Husein još onomad, ali nije imao hrabrosti da napadne Saudijsku Arabiju. Okrenuće vam svjet leđa zauvjek i to je jedina logika koja iza vaših akcija stoji i vi ste ti koji joj prkose.

tanja

pre 9 godina

Obama=Amerika.Nazalost nista ne rade sto ima logike i uništavaju sve oko sebe.Strasno je sto im niko ne moze nista,sto imaju silu da unište svaku pravdu.Amerika zivi,radi,prosperitet na nesreći drugih. Volela bih da ih progutaju njihova dva okeana .Tanja

aktion

pre 9 godina

Licemer. Ne samo da steti Rusiji, steti svojim akcijama EU, a kao su mu prijatelji, tj.partneri. Naravno i njih spijunira i prodao bi ih za 1 cent. Ovde ga kao briga za rusku ekonomiju... Laz do lazi, bas kao i uvek. Pa evo priznaje da su tukli "sumnjive" posle 11.09.,bile su to kao greske, pa ce i ovo biti neke greske, a? Koliko ih na dusi nosis/nosite, a?

Neverovatno

pre 9 godina

Stvarno nemam nameru da sporim da je Putin autokrata i da je Rusija definitivno nije moderna drzava. Sa druge strane nema teorije da prihvatim da je kriv za situaciju u Ukrajini. Janukovic je imao manje od godinu dana do izbora, gde je mogao da bude smenjen bez nasilja. Sporazum od 22. februara je brutalno pogazen od onih koji su ga garantovali sa zapada. Takodje se secam one ucutkane zene iz OEBS-a koja je prva reagovala na ukidanje zakona o jezicima(prvi zakon koji je ukinut?!) koja je rekla da ce to dovesti do sukoba. Skoro svaku stvar koji su Zapad i Ukrajinci uradili vodila je ka sukobu. Ljudi stalno zaboravljaju da je manje-vise nesporna zelja ljudi na Krimu da se odcepe. To pravo su iz istog razloga(ekonomski zapustena regija jer je stanovistvno neprijateljski nastrojeno) dobili Albanci, ne vidim sta je problem da to dobiji Rusi sa Krima. Ili ponistiti ili dozvoliti oba odcepljenja. Ja licno sam da se poniste oba, medjunarodne zakone nisu pisali neuki, ali ih neuki konstantno krse. Rusi u svetlu svih dogadjaja, da ne spominjem da je ovo sto evropljani rade direktno krsenje ranijih dogovora sa Rusijom o raspadu SSSR, pa ni Rusi nemaju neku potrebu da postuju bilo koje druge.

SPQR

pre 9 godina

Aha...to su pricali i Nemci za Ruse i Austrougari za nas pa kako su fino proshli.Jedina logika je da ti nisi na svom kontinentu,bezuspeshno glumish Rimsko Carstvo,ne pogodivshi sushtinu stozera i zashtitnika raznih kultura i tradicija,već njihovog istrebljivača i ucenjivača.Fuj...

guja

pre 9 godina

Kakav dečko. Koliko ničega u njegovim rečima. Kakav triling šarlatana Klinton/Buš/Obama. Pa pokojni Ruzvelt i Kenedi sad da ustanu iz groba ne mogu da ispeglaju što su ova trojica zgužvali. Sedi, piši obveznice bez pokrića i teraj dokle može. Pusti bre Putina više, aman zaman.

stoka kojoj casovnik izmice

pre 9 godina

Licno, ocekivao sam cuda od Obame. Nisu se desila, kao ni sve drugo cudesno sto sam prizeljkivao da ce se desiti, ukljucujuci i Putina. Godinama sam mastario kako ce Putin napraviti Rusiju mega zemlju. Recimo, da ce Lada biti bolja od BMW i Subarua, da ce aktivirati sve skrivene potencijale. Itd... Sto nije, da budemo iskreni. Sukob u Ukrajini je posebnmo besmislen kada se ima u vidu da su i Rusi i Ukrajinci i vecina evropskih naroda u izumiranju. Matematika kaze, svijet ce u 50 godina izgldati jako drugacije. Sto se SAD tice, jos su na vrhu. Ali sve upucuje na skori krah nekakve civilizacije na koju smo ipak naucili. To su jednostavno brojevi ljudi koji naseljavaju zemlje, njihove kulture, obicaji. Koliko vec hipoteticno "sutra" doci ce neki skroz strani ljudi u smislu muzike, viceva, sala, kulture, opsteg razumijevanja...a prezivjeli ce nijemo cutati u strahu i kontati kako su preci nekada bili glupi i razmazeni.

NESA

pre 9 godina

Ma Obamu odmah na Medjunarodni sud za obaranje malezijskog aviona za ubistvo ukrajinskih vojnika iz zasede i za komlentnu ukrajinsku štetu plus da odgovara za ratni zločin nad civilnim stsnovništvom .. i ako Rusi odustanu od toga stvarno su ...

Djuro

pre 9 godina

Putin ne vodi racuna o dugorocnim interesima ... zaboravio je dodati - Amerike. Polako ce postati jasno i rusofilima i euforicarima i amerofilima da su svi oni jedno isto. Bez neke sile iznad niko od njih nece prezati od tlacenja slabijih i uvijanja u oblande demokratije, ljudskih prava, zastite manjina ili vecina, ili proizvodnje kupusa, svejedno. Ovaj hladni rat je generalno dobar na ovo globalno zagrevanje zato sto daje malo vece sanse i nadu da ce svaki od ovih kabadahija sluziti kao protivteza drugima i da nece toliko proizvoditi taj kupus kao sto bi i kao sto su da su i dok su bili glavni u sokaku. Jes' malo nestabilnije ali je ok dok god mali nemaju Principa.

Vladimir

pre 9 godina

Izgleda da imate različitu logiku. Izgleda da Putin neće da igra onako kako vi svirate.
Siguran sam da se NATO preračunao. Današnja Rusija nije ona Rusija kojom su upravljali Gorbačov i Jelcin.

Mr. S'chn T'gai Spock Cha' Sarek

pre 9 godina

Slazem se sa Obamom u potpunosti, samo bih dodao jos svoje gadjenje prema ovakvim neverevotno ne promisljenim potezima.Mislim da sam donosio bolje odluke sa svojih 7 godina , nego ova vlast u Rusiji.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Captain James T. Kirk, 1. avgust 2014 23:15)

Captain James Tiberius Kirk, pustite komentare. Ovo je prejako za vas.
Idite bolje obidjite Dr. Leonarda McCoy-a, pita za vas.

Александар Џунић

pre 9 godina

Путин не води рачуна о дугорочним интересима... САД. Доћи ће руска зима и ЕУ - кондом америчке политичке песнице ће, надајмо се, пући.

Dušan

pre 9 godina

Kad uđete na komentare, kliknite na "preporučeni" savim je jasno da je ovo licemerje!
https://www.facebook.com/b.malagurski/photos/a.181234985293194.45593.146173642132662/704028726347148/?type=1&theater

Hell-boy

pre 9 godina

Naš problem je što mislimo da neko nas "voli". Obamu zabole uvo za Srbiju, zasto bi ga i zanimalo, a Rusija gleda, kao i svako drugi, svoj interes. Shvatite niko nam ne može pomoći osim samih nas! Mi živimo u ovoj zemlji, Mi radimo u njoj, MI je činimo ovakvom kakva je!!! Niko nam nikad neće promeniti, niti biti kriv za stanje kakvo je ovde osim nas samih.

goran

pre 9 godina

ja sam da mi udjemo u nato i eu,ko i svi oko nas,mada mi je srce uz ruse protiv amerike,upravo je rusija poslednja autohtona evropska drzava,sve zapadno od nje je americki rezervat,evropa je davno izgubila dostojanstvo,ja tako mislim,nekada mocne evropske civilizacije,danas su americka provincija,sto opet ne znaci da mi treba da isterujemo pravdu,zato sto izumiremo kao narod,moramo se boriti da bioloski opstanemo na bilo koji nacin,takve su prilike trenutno

Express

pre 9 godina

Mnogi pisu sto gladnija Rusija... Bio sam u Turskoj ovog leta i Rusi posle Budve masovno kupuju nekretnine tamo. Sve je podredjeno njima. To su ti slabi Rusi koji kupiise pola evropskih letovalista.

Hmm

pre 9 godina

Amerika zivi od ratova, ceo budzet je rezervisan za vojnu industriju.
Meci se moraju trositi kako bi oni preziveli!
Razmislite... Ekonomija Amerike se drasticno oporavila posle Prvog a i Drugog svetskog rata...

tabla cirilicna

pre 9 godina

Putin je isti kalup kao Sloba. On je cilj ispunio, ratom si je povećao popularnost do maksimuma, a to što će ekonomija lagano krahirat je nebitno - narod će popušit propagandu da je zapad kriv za to i dalje će glasati za Putina.

Zna Putin točno zašto izolira Rusiju.
(država, 1. avgust 2014 22:58)

A Hrvati miroljubivi ko Amerikanci, zasluzili ste, takodje, Nobelovu nagradu za mir, kao drzava.

trudbenik

pre 9 godina

Šta bi sa Mh-17? Više se pominje, od kada su otkrivene rupe od topa 30mm da Su-25... Ćute svi, pao je neki dogovor ispod žita. Izgleda ds će mali opet nazeb(s)ati. Nećemo valjda opet mi. Kad su nas Rusi i Jenkiji branili, ili nas je pola odlazilo u nebesku Srbiju ili smo crveneli od nemačkog marksa.

ajemsasa

pre 9 godina

Putin je rekao da su Rusi i Srbi braca. Nama dovoljno
(Jeee, 1. avgust 2014 23:46)
Govori u svoje ime!
Što se mene i mojih tiče, sa Rusima nismo nikakav rod. A za Putina samo jedna poruka:
"Dalje šape od Srbije!"

bonaparta3

pre 9 godina

Moram da priznam da je samo ovaj falio posle Buša mlađeg,Klintona i ne mogu da setim četvrtog original braća Dalton. U ovoj priči Putin im dođe pa naravno pigodili ste Talični Tom. Svi ovi Daltoni ili će završiti u najboljem slučaju u Sing-Singu ili u Sibiru. Dođe mu na isto. Talični dalje jaše sam.

Vrscanin83

pre 9 godina

Meni se cini da se on vec izvinjava sto je Rusiji dao sankcije, koje bas ko jesu samo kontraproduktivne... Rusija nema ama bas nikakve koristi od Amerike sem sto im prodaje Vodku :))

Molim?

pre 9 godina

(Swedenonline, 1. avgust 2014 22:29)
Da nisi ti pobrkao malo loncice (barem sto se tice situacije u Srbiji)? Od 5-og Oktobra 2000-te, na vlasti u Srbiji se nalaze ljudi koji idu "niz dlaku" sa USA/EU (sve poslusnici)....a mi svakim danom od tog 5-og Oktobra sve siromasniji i siromasniji. Po tvojoj logici, trebalo bi da smo sve bogatiji i bogatiji, zar ne?

Werty

pre 9 godina

Obama je jedan kul momak koji zivi u svom svetu , u americkom svetu gde su svi vrlo prakticni. Ne razumeju oni sve te gluposti i razracune izmedju bratskih naroda u istocnoj Evropi. Ovde je jako bitan deo kulture mrzeti sve svoje komsije, sve okolne narode. Ne kapiraju oni to, pa daju ovako naivne izjave.

CarloNS

pre 9 godina

@(realan pogled, 1. avgust 2014 23:26)

Ajde da gledamo ovako. Dok nafta i gas nisu bili poznati i/ili upotrebljivi ruska država je živela od rada i tada su nikli najpoznatiji ruski pisci i naučnici. Od kako su energenti postali značajan strateški faktor sve je zapostavljeno i država sve više živi parazitskim životom samo prodajući energente, a da pri tom ne stvara nikakvu novu vrednost. Ako se kojim slučajem nađe alternativa za njihove energente biće u teškoj buli jer su vremenom postali totalno nesposobni za bilo šta osim prodaje nafte i gasa (sad već i oružje kupuju na zapadu).

parkinson

pre 9 godina

Jel bre Obama , da li ti zaista mislis da se Putin zabrinuo za sankcije ? Ma boli ga uvo , njega sankcije ne pogadjaju da zivi jos 230 god. Sankcije oseti narod u Rusiji a ako mislim da se Putin brine za svoj narod , prevario si se druskane, gde zivis ti ?

doktor

pre 9 godina

ne vredi Obama ,Rus je to .. ne voli da bude porazen i ici ce do kraja! E,Barak,cini mi se da gori Irak i Libija kojima ste doneli "mir"!

Staljinove orgulje

pre 9 godina

Suštinu je teško shvatiti. Možda iz istorijskog iskustva!? Ili će Putin morati da "postane novi Staljin", ili će ga "slomiti"!? Veselnik Sloba je svojevremeno umislio da postoji "treći put". Nema "trećeg puta", ima samo "diktature" ili "lopovluka". Inače, situacija u Ukrajini je u potpunosti "po planu". Ko razume, shvatiće. Pozdrav!

Joker

pre 9 godina

Ma ovo su priče za zapadne medije. Kako Zapad na bilo koji način može ekonomskim sankcijama da spreči Rusiju u bilo čemu? Nije Rusija neka mala država kao što smo bili mi pa da zavisi od njih. Rusija je članica BRIKS-a, i dok god BRIKS postoji, Rusiji zapad ne može ništa. Iskreno se nadam daljem jačanju ovog saveza jer u ovom globalnom društvu mora postojati protivteg američkoj hegemoniji...

Deki

pre 9 godina

To kaže predsednik države koja ima baze po celom svetu,koja bombarduje koga hoće bez UN,koja je nekad bila robovlasnička država? Ne znam da li ovo treba nazvati cinizmom, bezobrazlukom ili kako već?

anticenzura

pre 9 godina

Da se i Obama i Putin skinu svim narodima sveta s grbace bilo bi najbolje! A komentatori koji se stavljaju na stranu nekog od likova,su smesni kao i likovi iz filma '3 karte za Holivud'.

Dejan

pre 9 godina

Kao i svaki predsednik Amerike od Kenedija pa na ovamo, najobičniji cirkuzant i pajac. Putin je za njega Leonardo da Vinči lično. Primera radi, Putin zna nemački jezik na sedam različitih dijalekata (stara obaveštajna kuka), a o ostalom obrazovanju, elokventnosti, državničkom ponašanju i da ne govorimo. Obama je na nivou Tome Diplome, ako ne i gori, a svakako da je neinteligentniji komedijaš i nemalo puta se obrukao elementarnim neznanjem.

Captain James T. Kirk

pre 9 godina

Slazem se sa Obamom u potpunosti, samo bih dodao jos svoje gadjenje prema ovakvim neverevotno ne promisljenim potezima.Mislim da sam donosio bolje odluke sa svojih 7 godina , nego ova vlast u Rusiji.

Џони Неро

pre 9 godina

Добитник Нобелове награде за мир је довео свет на ивицу светског рата и апокалипсе. Каква иронија и какав промашај у надањима која је овај човек донео када је први пут изабран за председника.

dejo

pre 9 godina

Čim su predsjednik Amerike i njen državni sekretar založili autorite moćne Amerike da se oslobodi zarobljeni izraelski vojnik očito je Izraelu veoma teško palo zarobljavanje poručnika Goldina. Osim toga, zaista je licemjerno od predsjednika Baracka Obame da  se toliko zalaže za jednog vojnika, a tako je ravnodušan na maskar nad palestinskom djecom.

realan pogled

pre 9 godina

Ajmo sad malo realno da sagledamo situaciju bez predrasuda: Amerika i zapadne zemlje igraju svoju igru, Rusija svoju. Rusija je ogromna i ima ogromna prirodna bogatstva.Kako teku godine tako Rusija dolazi u sve povoljniji polozaj jer Ameri i zapadne zemlje ostaju bez svojih prirodnih bogatstava a Rusija ima toga na pretek i samim tim polako i sigurno dolazi u dominantan polozaj na svetskom trzistu. Zapad to ne moze da trpi iz raznih aspekata privredno ekonomskih itd i zato zapad i ameri nastoje svojim zakulisanim igrama da obore giganta na kolena. Olbrajtova je jednom izjavila da nije u redu da jedan narod raspolaze tolikim kapacitetima. Da prevedem- u mojoj ulici ja u ekspanziji a ostalima se polako gasi slavina pa se udruzuju i krecu da mi otmu moj izvor jer su navikli da oni budi ti koji su naj naj a biti naj naj znaci imat izvor ( kolonije ) i tako se bogatiti..tako ja vidi stvari..

Пркосни неки људи

pre 9 godina

Неко можда и пркоси логици, али, Бога ми, неко пркоси здравом разуму !!!

Swedenonline

pre 9 godina

Obama, Putin zna, sto gladnija Rusija to veci patriotizam, igra na komunisticku kartu bas kao sto su ovi nasi osiromasili nas te nam se izrodili rusofili. Da bi to shvatili, morali ste ziveti u takvom cumuzu sto ni neprijatelju pozeleo nebi!

država

pre 9 godina

Putin je isti kalup kao Sloba. On je cilj ispunio, ratom si je povećao popularnost do maksimuma, a to što će ekonomija lagano krahirat je nebitno - narod će popušit propagandu da je zapad kriv za to i dalje će glasati za Putina.

Zna Putin točno zašto izolira Rusiju.

Stanovnik planete Zemlja.

pre 9 godina

Da deluje racionalno i da osnaži ekonomiju a da mu vi za to vreme postavite NATO sistem u ukrajinu i onda goodbay Ruusia!Neka hvala!

Danijela

pre 9 godina

Obama bi definitivno trebalo da se baci na proucavanje ruske í srpske istorije da bi mu neke stvari bile jasnije. Sto nam teze ,mi inatniji. Eee,Obama,nemas pojma s kim se hvatas.

Stanovnik planete Zemlja.

pre 9 godina

Da deluje racionalno i da osnaži ekonomiju a da mu vi za to vreme postavite NATO sistem u ukrajinu i onda goodbay Ruusia!Neka hvala!

Deki

pre 9 godina

To kaže predsednik države koja ima baze po celom svetu,koja bombarduje koga hoće bez UN,koja je nekad bila robovlasnička država? Ne znam da li ovo treba nazvati cinizmom, bezobrazlukom ili kako već?

realan pogled

pre 9 godina

Ajmo sad malo realno da sagledamo situaciju bez predrasuda: Amerika i zapadne zemlje igraju svoju igru, Rusija svoju. Rusija je ogromna i ima ogromna prirodna bogatstva.Kako teku godine tako Rusija dolazi u sve povoljniji polozaj jer Ameri i zapadne zemlje ostaju bez svojih prirodnih bogatstava a Rusija ima toga na pretek i samim tim polako i sigurno dolazi u dominantan polozaj na svetskom trzistu. Zapad to ne moze da trpi iz raznih aspekata privredno ekonomskih itd i zato zapad i ameri nastoje svojim zakulisanim igrama da obore giganta na kolena. Olbrajtova je jednom izjavila da nije u redu da jedan narod raspolaze tolikim kapacitetima. Da prevedem- u mojoj ulici ja u ekspanziji a ostalima se polako gasi slavina pa se udruzuju i krecu da mi otmu moj izvor jer su navikli da oni budi ti koji su naj naj a biti naj naj znaci imat izvor ( kolonije ) i tako se bogatiti..tako ja vidi stvari..

Dejan

pre 9 godina

Kao i svaki predsednik Amerike od Kenedija pa na ovamo, najobičniji cirkuzant i pajac. Putin je za njega Leonardo da Vinči lično. Primera radi, Putin zna nemački jezik na sedam različitih dijalekata (stara obaveštajna kuka), a o ostalom obrazovanju, elokventnosti, državničkom ponašanju i da ne govorimo. Obama je na nivou Tome Diplome, ako ne i gori, a svakako da je neinteligentniji komedijaš i nemalo puta se obrukao elementarnim neznanjem.

dejo

pre 9 godina

Čim su predsjednik Amerike i njen državni sekretar založili autorite moćne Amerike da se oslobodi zarobljeni izraelski vojnik očito je Izraelu veoma teško palo zarobljavanje poručnika Goldina. Osim toga, zaista je licemjerno od predsjednika Baracka Obame da  se toliko zalaže za jednog vojnika, a tako je ravnodušan na maskar nad palestinskom djecom.

Danijela

pre 9 godina

Obama bi definitivno trebalo da se baci na proucavanje ruske í srpske istorije da bi mu neke stvari bile jasnije. Sto nam teze ,mi inatniji. Eee,Obama,nemas pojma s kim se hvatas.

Џони Неро

pre 9 godina

Добитник Нобелове награде за мир је довео свет на ивицу светског рата и апокалипсе. Каква иронија и какав промашај у надањима која је овај човек донео када је први пут изабран за председника.

Пркосни неки људи

pre 9 godina

Неко можда и пркоси логици, али, Бога ми, неко пркоси здравом разуму !!!

anticenzura

pre 9 godina

Da se i Obama i Putin skinu svim narodima sveta s grbace bilo bi najbolje! A komentatori koji se stavljaju na stranu nekog od likova,su smesni kao i likovi iz filma '3 karte za Holivud'.

Swedenonline

pre 9 godina

Obama, Putin zna, sto gladnija Rusija to veci patriotizam, igra na komunisticku kartu bas kao sto su ovi nasi osiromasili nas te nam se izrodili rusofili. Da bi to shvatili, morali ste ziveti u takvom cumuzu sto ni neprijatelju pozeleo nebi!

država

pre 9 godina

Putin je isti kalup kao Sloba. On je cilj ispunio, ratom si je povećao popularnost do maksimuma, a to što će ekonomija lagano krahirat je nebitno - narod će popušit propagandu da je zapad kriv za to i dalje će glasati za Putina.

Zna Putin točno zašto izolira Rusiju.

Винстон Смитх

pre 9 godina

Богме,ви пркосите гравитацији.Када схватите да не можете тако високо да летите,срушићете се и разбити у ситне комаде.Само се надам да ћу доживети тај дан.

Aca Znalac

pre 9 godina

USA je najnaprednija država na svetu. Prvo formirale su svojih 51 državicu za tili čas, drpišući indijancima, meksikancima, francuzima, nemcima i ostalima, pa su čak i ruskog cara za***ali za Aljasku.
Znači znaju znanje i to je nešto što mora da se poštuje. Imaju 700.000 vojnika na svim kontinentima i u neprestanom su ratu od 1914 godine do danas, tuku se i makljaju stalno i sve intenzivnije i sve strašnije.
S***ali su dosta zemalje. Uništili Varšavski pakt(što je meni onako drago), ali su isto tako stvorili i ojačali Al Kaidu i dosta fašističkih pokreta širom planete.
U ovom trenutku prave novi-stari scenario za Putina i doćiće mu glave kad-tad. Nameračili su se na ruska prostranstva i bogatstva, a znamo i sami da se Rusija prostire na 11 vremnskih zona. Ko vele ameri, neće to moći, a njihovi paraziti iz EU i ostale podguzne muhe ih zdušno podržavaju, znači englezi, francuzi, nemci i ova jadna slovenska braća iz bivšeg VP.
Znači USA ima nameru da rasturi sve i demolira sve sa sve njihovim ekonomsko političkim interesima.
Ali najgore u svemu tome je što će i oni da naj***u, jer nikome nije do zore sijala, pa se nadam i verujem da neće i njima.
Da li su indijanci i crnci zaboravili?
Da li su japanci zaboravili Hirošimu i Nagasaki?
Da li je njihov narod zaboravio kada su imali sve, a sada imaju gradove uništene ekonomskim krizama?
Da li su rusi zaboravili Aljasku?
Da li su arapi zaboravili?
NIKO NIJE i NEĆE NIKADA.

Goran

pre 9 godina

(ajemsasa, 2. avgust 2014 01:12)
a ti ne govori u moje ime, ameri na 15000 km od mene, ako može da odu i na mars, da se ova planeta smiri

Mile

pre 9 godina

Putin je u pravu kada je rekao da ameri od celog sveta prave kasarnu.Pa to i slepac vidi da americki sljam zivi od rata.Ajde napadnite Rusiju ili Severnu Koreju,lako je bacati bombe na Srbiju.

Dragan

pre 9 godina

Ovaj Nobelovac je Predsednik drzave koja decenijama unistava narode i drzave po celom svetu .
Svi znaju da su upravo oni zakuvali i bacili Ukrajinu u gradjanski rat.
Znamo kako je to CIA radila i ranije , zar ne.Zapravo oni non-stop rade samo na izazivanju krvoprolica radi svojih ekonomskih interesa.

karamba

pre 9 godina

A Obama se u SAD-u pita taman koliko i ja!

Zna se ko su pravi vladari SAD-a i uopste svetski vladari,koji vode politiku,ratove i koji postavljaju ovakve cirkuzante na mesta predsednika.

To su clanovi Bilderberg Group,a ko nije upoznat,neka malo progugla i sve ce mu biti jasno.Imena poput Rokfelera i Rotsilda govore sama za sebe!

Neverovatno

pre 9 godina

Stvarno nemam nameru da sporim da je Putin autokrata i da je Rusija definitivno nije moderna drzava. Sa druge strane nema teorije da prihvatim da je kriv za situaciju u Ukrajini. Janukovic je imao manje od godinu dana do izbora, gde je mogao da bude smenjen bez nasilja. Sporazum od 22. februara je brutalno pogazen od onih koji su ga garantovali sa zapada. Takodje se secam one ucutkane zene iz OEBS-a koja je prva reagovala na ukidanje zakona o jezicima(prvi zakon koji je ukinut?!) koja je rekla da ce to dovesti do sukoba. Skoro svaku stvar koji su Zapad i Ukrajinci uradili vodila je ka sukobu. Ljudi stalno zaboravljaju da je manje-vise nesporna zelja ljudi na Krimu da se odcepe. To pravo su iz istog razloga(ekonomski zapustena regija jer je stanovistvno neprijateljski nastrojeno) dobili Albanci, ne vidim sta je problem da to dobiji Rusi sa Krima. Ili ponistiti ili dozvoliti oba odcepljenja. Ja licno sam da se poniste oba, medjunarodne zakone nisu pisali neuki, ali ih neuki konstantno krse. Rusi u svetlu svih dogadjaja, da ne spominjem da je ovo sto evropljani rade direktno krsenje ranijih dogovora sa Rusijom o raspadu SSSR, pa ni Rusi nemaju neku potrebu da postuju bilo koje druge.

Captain James T. Kirk

pre 9 godina

Slazem se sa Obamom u potpunosti, samo bih dodao jos svoje gadjenje prema ovakvim neverevotno ne promisljenim potezima.Mislim da sam donosio bolje odluke sa svojih 7 godina , nego ova vlast u Rusiji.

Molim?

pre 9 godina

(Swedenonline, 1. avgust 2014 22:29)
Da nisi ti pobrkao malo loncice (barem sto se tice situacije u Srbiji)? Od 5-og Oktobra 2000-te, na vlasti u Srbiji se nalaze ljudi koji idu "niz dlaku" sa USA/EU (sve poslusnici)....a mi svakim danom od tog 5-og Oktobra sve siromasniji i siromasniji. Po tvojoj logici, trebalo bi da smo sve bogatiji i bogatiji, zar ne?

neutralan

pre 9 godina

"Barak Obama izjavio da su SAD ograničene u onome što mogu da urade da odvrate ruske akcije u Ukrajini jer Vladimir Putin ne vodi računa o dugoročnim interesima."

Dakle dalje ne smes, Rusija nova stara super sila.

guja

pre 9 godina

Kakav dečko. Koliko ničega u njegovim rečima. Kakav triling šarlatana Klinton/Buš/Obama. Pa pokojni Ruzvelt i Kenedi sad da ustanu iz groba ne mogu da ispeglaju što su ova trojica zgužvali. Sedi, piši obveznice bez pokrića i teraj dokle može. Pusti bre Putina više, aman zaman.

molele

pre 9 godina

Da li ce Amerika(ne mogu da kazem nacija jer je to zemlja od interesa i sakupljala je svakojake narodnosti),kod njih nisu predstavljale norme lepog,etickogi ljudskog manira.Samo kada ima interesa od pojedinca,vecine pa i drzave da se drznu i da zaborave da srede stanje ljuskih prava u svojoj zemlji pa da kroje u tudjoj.

Express

pre 9 godina

Mnogi pisu sto gladnija Rusija... Bio sam u Turskoj ovog leta i Rusi posle Budve masovno kupuju nekretnine tamo. Sve je podredjeno njima. To su ti slabi Rusi koji kupiise pola evropskih letovalista.

doktor

pre 9 godina

ne vredi Obama ,Rus je to .. ne voli da bude porazen i ici ce do kraja! E,Barak,cini mi se da gori Irak i Libija kojima ste doneli "mir"!

tabla cirilicna

pre 9 godina

Putin je isti kalup kao Sloba. On je cilj ispunio, ratom si je povećao popularnost do maksimuma, a to što će ekonomija lagano krahirat je nebitno - narod će popušit propagandu da je zapad kriv za to i dalje će glasati za Putina.

Zna Putin točno zašto izolira Rusiju.
(država, 1. avgust 2014 22:58)

A Hrvati miroljubivi ko Amerikanci, zasluzili ste, takodje, Nobelovu nagradu za mir, kao drzava.

Hmm

pre 9 godina

Amerika zivi od ratova, ceo budzet je rezervisan za vojnu industriju.
Meci se moraju trositi kako bi oni preziveli!
Razmislite... Ekonomija Amerike se drasticno oporavila posle Prvog a i Drugog svetskog rata...

pcdoktor

pre 9 godina

pa covek mora da se nasmeje na ove gluposti koje obama prica kao uostalom i gomila predsednika pre njega sustina je da se uzme gasovid od ukraine i da se naplacuje evropi prolaz gasa bas njega briga za ukrainu i ukraince a i oni diveli bandu na vlast koja ce samo jos vise da ih opljacka ma bre

tanja

pre 9 godina

Obama=Amerika.Nazalost nista ne rade sto ima logike i uništavaju sve oko sebe.Strasno je sto im niko ne moze nista,sto imaju silu da unište svaku pravdu.Amerika zivi,radi,prosperitet na nesreći drugih. Volela bih da ih progutaju njihova dva okeana .Tanja

Željko

pre 9 godina

Idete po svjetu i pravite haos ne bi li ste ostali jedina utjeha civilizacije. Rušite sve koji su protiv nacionalizma i vjerskog fanaizma. Napiapao je vas vas Sadam Husein još onomad, ali nije imao hrabrosti da napadne Saudijsku Arabiju. Okrenuće vam svjet leđa zauvjek i to je jedina logika koja iza vaših akcija stoji i vi ste ti koji joj prkose.

Darko

pre 9 godina

Stavite na papir trenutno najveca krizna zarista na svijetu:Izrael,Libija,Ukrajina,Egipat,Irak,Afganistan,Sirija.....zajednicki imenilac odnosno jedina drzava koja se pojavljuje u svakoj ovoj krizi i zaristu su SAD i Obama,a ne Rusija i Putin....moj nobelovce...ah da zaboravio sam Argentinu i njen bankrot....opet se pojavljuju americki fondovi.

Joker

pre 9 godina

Ma ovo su priče za zapadne medije. Kako Zapad na bilo koji način može ekonomskim sankcijama da spreči Rusiju u bilo čemu? Nije Rusija neka mala država kao što smo bili mi pa da zavisi od njih. Rusija je članica BRIKS-a, i dok god BRIKS postoji, Rusiji zapad ne može ništa. Iskreno se nadam daljem jačanju ovog saveza jer u ovom globalnom društvu mora postojati protivteg američkoj hegemoniji...

Alexander

pre 9 godina

Ma da,kao mnogo ste upetljani u rat u Ukrajini,a mi smo ti dobri momci koji ce Ukrajinu izvesti na pravi put pa ce mo za nekoliko godina napraviti tu nekoliko svojih vojnih baza i raketni stit zbog prijetnje od Marsovaca i Ukrajinu dovesti u ocajno ekonomsko stanje kako bi smo je sto vise uslovljavali sa kasicicama naseg novca i kreditima koje nikad nece moci vratiti - moderno razaranje drzava i nacija od strane modenih bankarsko-birokratskih nomada koje prolazi,jer narodski receno,kod njih je kljuc od sefa!Samo kada na dnevni red dodje Krim,tada ce doci i do mnogo vecih problema,jer Rusija ce morati direktno i otvoreno reagovati a to upravo ,,DONOSIOCI DEMOKRATIJE" jedva cekaju!!

da ne

pre 9 godina

Ameri bi najvise voljeli da Rusi napadnu Ukrajinu. Ameri zele da od Putina naprave Milosevica, Sadama ili Gadafija. Kao sto SAD nije lud da napada Rusiju, tako ni Rusi nisu ludi da napadaju Ukrajinu. U svemu ovome na****ce Evropa i naravno Ukrajina, ali njihove funkcionere koji su pro americki orijentisani nije briga za to.

SPQR

pre 9 godina

Aha...to su pricali i Nemci za Ruse i Austrougari za nas pa kako su fino proshli.Jedina logika je da ti nisi na svom kontinentu,bezuspeshno glumish Rimsko Carstvo,ne pogodivshi sushtinu stozera i zashtitnika raznih kultura i tradicija,već njihovog istrebljivača i ucenjivača.Fuj...

bonaparta3

pre 9 godina

Moram da priznam da je samo ovaj falio posle Buša mlađeg,Klintona i ne mogu da setim četvrtog original braća Dalton. U ovoj priči Putin im dođe pa naravno pigodili ste Talični Tom. Svi ovi Daltoni ili će završiti u najboljem slučaju u Sing-Singu ili u Sibiru. Dođe mu na isto. Talični dalje jaše sam.

Mr. S'chn T'gai Spock Cha' Sarek

pre 9 godina

Slazem se sa Obamom u potpunosti, samo bih dodao jos svoje gadjenje prema ovakvim neverevotno ne promisljenim potezima.Mislim da sam donosio bolje odluke sa svojih 7 godina , nego ova vlast u Rusiji.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Captain James T. Kirk, 1. avgust 2014 23:15)

Captain James Tiberius Kirk, pustite komentare. Ovo je prejako za vas.
Idite bolje obidjite Dr. Leonarda McCoy-a, pita za vas.

aktion

pre 9 godina

Licemer. Ne samo da steti Rusiji, steti svojim akcijama EU, a kao su mu prijatelji, tj.partneri. Naravno i njih spijunira i prodao bi ih za 1 cent. Ovde ga kao briga za rusku ekonomiju... Laz do lazi, bas kao i uvek. Pa evo priznaje da su tukli "sumnjive" posle 11.09.,bile su to kao greske, pa ce i ovo biti neke greske, a? Koliko ih na dusi nosis/nosite, a?

Zeleni Zub

pre 9 godina

@ glupani komentarisu a pametni istrazuju

prijatelju, nemoj ici tim putem... americka ekonomija pociva na magli, valuta i rezerve su najvecim delom "virtualne". Istrazi malo to, dokumentaraca i tes i zasto ratuju po bliskom istoku. Pored svih dobrih stvari koje su ameri doprineli civilizaciji, oni su najveca pretnja miru u svetu... pohlepa.

Vrscanin83

pre 9 godina

Meni se cini da se on vec izvinjava sto je Rusiji dao sankcije, koje bas ko jesu samo kontraproduktivne... Rusija nema ama bas nikakve koristi od Amerike sem sto im prodaje Vodku :))

Vladimir

pre 9 godina

Izgleda da imate različitu logiku. Izgleda da Putin neće da igra onako kako vi svirate.
Siguran sam da se NATO preračunao. Današnja Rusija nije ona Rusija kojom su upravljali Gorbačov i Jelcin.

Ricky

pre 9 godina

Gospodin Obama je zaboravio da ima jos sredstava na raspolaganju. Moze da angazuje vojsku kao u Iraku, Srbiji, Libiji...

A mozda se namerio na jaceg pa o tome i ne razmislja. Licemerna politika.

Krle

pre 9 godina

Pazi kakvo pametovanje, pa uzrok svih kriza koje se pojavljuju u svetu 99% su izazvali Ameri i Englezi, tim zemljama se mora jasno reci da prestanu otvarati zarista, nadam se da ce to ucinuti Nemci izazivaci dva svetska rata.Evropa je postala poltron Americki.

sava

pre 9 godina

Šta su SAD uradile da odvrate sebe od agresije na Srbiju,Irak .Da li su i onda prkosile logici ili je to bahatost kakvu svet nije video?Naravno Eu se boji da im protivreči jer će onda Amerikanci da bombarduju i EU.

Darko

pre 9 godina

Bitno je da dobitnik Nobelove nagrade za mir odobrio slanje municije u vrijednosti mlrd dolara Izraelu da popuni rezerve nakon bombardovanja Gaze,a i za neka druga buduca bombardovanja.Ah da, Putin je krivac i negativac.....

NESA

pre 9 godina

Ma Obamu odmah na Medjunarodni sud za obaranje malezijskog aviona za ubistvo ukrajinskih vojnika iz zasede i za komlentnu ukrajinsku štetu plus da odgovara za ratni zločin nad civilnim stsnovništvom .. i ako Rusi odustanu od toga stvarno su ...

Александар Џунић

pre 9 godina

Путин не води рачуна о дугорочним интересима... САД. Доћи ће руска зима и ЕУ - кондом америчке политичке песнице ће, надајмо се, пући.

Boza

pre 9 godina

Nije pitanje logike vec drzave. US i Engleska imaju drzavu a Rusi je nemaju.
Da se danas zameni Americki predsednik drugim, vodice se ista politika prema Rusima, jer je Americki drzavni cilj da su naj veci i da se svuda mesaju. To se ne dovodi u pitanje

Da se zameni sutra Putin, na njegovo mesto bi se izabrao neki slabic, jer je Putin eliminisao bilo koju konkurenciju. I na tu kartu igraju Ameri, znaju da ako se zameni Putin na njegovo mesto docic ce neki slabic a onda su Rusi pobedjeni.

Putin je zlo za Rusiju jer je eliminisao svoje naslednike koji bi mogli da odbrane Rusku drzavu.

Zakljucak je sledeci, Rusi gube zbog Putina.

trudbenik

pre 9 godina

Šta bi sa Mh-17? Više se pominje, od kada su otkrivene rupe od topa 30mm da Su-25... Ćute svi, pao je neki dogovor ispod žita. Izgleda ds će mali opet nazeb(s)ati. Nećemo valjda opet mi. Kad su nas Rusi i Jenkiji branili, ili nas je pola odlazilo u nebesku Srbiju ili smo crveneli od nemačkog marksa.

Hell-boy

pre 9 godina

Naš problem je što mislimo da neko nas "voli". Obamu zabole uvo za Srbiju, zasto bi ga i zanimalo, a Rusija gleda, kao i svako drugi, svoj interes. Shvatite niko nam ne može pomoći osim samih nas! Mi živimo u ovoj zemlji, Mi radimo u njoj, MI je činimo ovakvom kakva je!!! Niko nam nikad neće promeniti, niti biti kriv za stanje kakvo je ovde osim nas samih.

Djuro

pre 9 godina

Putin ne vodi racuna o dugorocnim interesima ... zaboravio je dodati - Amerike. Polako ce postati jasno i rusofilima i euforicarima i amerofilima da su svi oni jedno isto. Bez neke sile iznad niko od njih nece prezati od tlacenja slabijih i uvijanja u oblande demokratije, ljudskih prava, zastite manjina ili vecina, ili proizvodnje kupusa, svejedno. Ovaj hladni rat je generalno dobar na ovo globalno zagrevanje zato sto daje malo vece sanse i nadu da ce svaki od ovih kabadahija sluziti kao protivteza drugima i da nece toliko proizvoditi taj kupus kao sto bi i kao sto su da su i dok su bili glavni u sokaku. Jes' malo nestabilnije ali je ok dok god mali nemaju Principa.

kuburilos

pre 9 godina

To je zato što nemate prave informacije i zato što agenti SAD-a gledaju puno holivudskih filmova, pa se više trude da izgledaju kul i opasno nego da rade svoj posao. Dok sa druge strane... paaa, zakljucite sami..

stoka kojoj casovnik izmice

pre 9 godina

Licno, ocekivao sam cuda od Obame. Nisu se desila, kao ni sve drugo cudesno sto sam prizeljkivao da ce se desiti, ukljucujuci i Putina. Godinama sam mastario kako ce Putin napraviti Rusiju mega zemlju. Recimo, da ce Lada biti bolja od BMW i Subarua, da ce aktivirati sve skrivene potencijale. Itd... Sto nije, da budemo iskreni. Sukob u Ukrajini je posebnmo besmislen kada se ima u vidu da su i Rusi i Ukrajinci i vecina evropskih naroda u izumiranju. Matematika kaze, svijet ce u 50 godina izgldati jako drugacije. Sto se SAD tice, jos su na vrhu. Ali sve upucuje na skori krah nekakve civilizacije na koju smo ipak naucili. To su jednostavno brojevi ljudi koji naseljavaju zemlje, njihove kulture, obicaji. Koliko vec hipoteticno "sutra" doci ce neki skroz strani ljudi u smislu muzike, viceva, sala, kulture, opsteg razumijevanja...a prezivjeli ce nijemo cutati u strahu i kontati kako su preci nekada bili glupi i razmazeni.

Staljinove orgulje

pre 9 godina

Suštinu je teško shvatiti. Možda iz istorijskog iskustva!? Ili će Putin morati da "postane novi Staljin", ili će ga "slomiti"!? Veselnik Sloba je svojevremeno umislio da postoji "treći put". Nema "trećeg puta", ima samo "diktature" ili "lopovluka". Inače, situacija u Ukrajini je u potpunosti "po planu". Ko razume, shvatiće. Pozdrav!

Zoran

pre 9 godina

Slobodan Milošević se isto ponašao, dok šteta po biznis ne prevaziđe količinu patriotizma i bede koji je prati, mema promena, nažalost.
Druga alternativa je totalna izolacija Rusije kao Severna Koreja. što mi deluje verovatnije s obzirom na Putinov ugled u narodu.
Srbija mora izabrati, ili će nestati !!!
kao i mnogo puta u istoriji do sada...

glupani komentarisu a pametni istrazuju

pre 9 godina

@ acaNEznalac

Dakle, nacionalni dug Ruske Federacije u ovom trenutku iznosi 228 milijardi i 384 milijuna dolara. Godišnje kamate tog duga su oko 15 milijardi dolara, što znači da je svaki od 143,3 milijuna Rusa dužan 1 594 dolara. Ruski BDP iznosi skoro 2 117 milijardi dolara godišnje, a unutarnja javna potrošnja u odnosu na BDP je 10,79%. Ove godine će ruski BDP uz gospodarski rast od 1% biti 2 308 milijardi dolara, a postoji i razlog zašto Središnja Banka Rusije ubrzano kupuje zlato na svjetskim tržištima....

Što se Amerike tiče, službeni podaci State Departmenta i američkog Ministarstva financija govore da je američki dug u ovom trenutku nešto manje od 17 625 milijardi dolara. Udio unutarnje javne potrošnje u odnosu na BDP se kreće od 72 do 78%, ovisno o izvorima, ali budući da američki BDP prema podacima Svjetske banke iznosi 16 800 milijardi dolara, nacionalni dug u odnosu na američki BDP realno iznosi 113,8 posto. Prema procjeni u Sjedinjenim Državama živi 318,7 milijuna ljudi, tako da je udio svakog građanina u nacionalnom dugu 55 298 USD. Nacionalni dug je i dalje u porastu i to u prosjeku 2,33 milijarde dolara dnevno od 30. rujna 2012. Ove je podatke teško prikriti i objavljuju ih najuglednije zapadne agencije....

Dušan

pre 9 godina

Kad uđete na komentare, kliknite na "preporučeni" savim je jasno da je ovo licemerje!
https://www.facebook.com/b.malagurski/photos/a.181234985293194.45593.146173642132662/704028726347148/?type=1&theater

parkinson

pre 9 godina

Jel bre Obama , da li ti zaista mislis da se Putin zabrinuo za sankcije ? Ma boli ga uvo , njega sankcije ne pogadjaju da zivi jos 230 god. Sankcije oseti narod u Rusiji a ako mislim da se Putin brine za svoj narod , prevario si se druskane, gde zivis ti ?

Werty

pre 9 godina

Obama je jedan kul momak koji zivi u svom svetu , u americkom svetu gde su svi vrlo prakticni. Ne razumeju oni sve te gluposti i razracune izmedju bratskih naroda u istocnoj Evropi. Ovde je jako bitan deo kulture mrzeti sve svoje komsije, sve okolne narode. Ne kapiraju oni to, pa daju ovako naivne izjave.

goran

pre 9 godina

ja sam da mi udjemo u nato i eu,ko i svi oko nas,mada mi je srce uz ruse protiv amerike,upravo je rusija poslednja autohtona evropska drzava,sve zapadno od nje je americki rezervat,evropa je davno izgubila dostojanstvo,ja tako mislim,nekada mocne evropske civilizacije,danas su americka provincija,sto opet ne znaci da mi treba da isterujemo pravdu,zato sto izumiremo kao narod,moramo se boriti da bioloski opstanemo na bilo koji nacin,takve su prilike trenutno

CarloNS

pre 9 godina

@(realan pogled, 1. avgust 2014 23:26)

Ajde da gledamo ovako. Dok nafta i gas nisu bili poznati i/ili upotrebljivi ruska država je živela od rada i tada su nikli najpoznatiji ruski pisci i naučnici. Od kako su energenti postali značajan strateški faktor sve je zapostavljeno i država sve više živi parazitskim životom samo prodajući energente, a da pri tom ne stvara nikakvu novu vrednost. Ako se kojim slučajem nađe alternativa za njihove energente biće u teškoj buli jer su vremenom postali totalno nesposobni za bilo šta osim prodaje nafte i gasa (sad već i oružje kupuju na zapadu).

ajemsasa

pre 9 godina

Putin je rekao da su Rusi i Srbi braca. Nama dovoljno
(Jeee, 1. avgust 2014 23:46)
Govori u svoje ime!
Što se mene i mojih tiče, sa Rusima nismo nikakav rod. A za Putina samo jedna poruka:
"Dalje šape od Srbije!"

p

pre 9 godina

koliko god ga ne voleo zbog njegove politike "hajde da sirimo mir ratovima" u pravu je. putin ide ka tome da postane jedan od najgorih diktatora u poslednjih par decenija, ali rusofilima se to ne moze objasniti jer su emocionalno ukljuceni u to (putin je za njih mali bog)

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Svi koji komentarisete Amere i Ruse ste kao pametni, kakva pamet a u svom dvoristu nema sta da se jede, sve je strokavo, kilavo, prljavo, masno i us*ano, pokradeno i besperspektivno, zahvaljujuci kome..pa onima koji su sada na vlasti i to vam ne smeta, brinete za Ruse i Amere. Samo vi citajte kurir i informer i zivecete u lazima i bedi, pametni narode.

Swedenonline

pre 9 godina

Obama, Putin zna, sto gladnija Rusija to veci patriotizam, igra na komunisticku kartu bas kao sto su ovi nasi osiromasili nas te nam se izrodili rusofili. Da bi to shvatili, morali ste ziveti u takvom cumuzu sto ni neprijatelju pozeleo nebi!

Captain James T. Kirk

pre 9 godina

Slazem se sa Obamom u potpunosti, samo bih dodao jos svoje gadjenje prema ovakvim neverevotno ne promisljenim potezima.Mislim da sam donosio bolje odluke sa svojih 7 godina , nego ova vlast u Rusiji.

država

pre 9 godina

Putin je isti kalup kao Sloba. On je cilj ispunio, ratom si je povećao popularnost do maksimuma, a to što će ekonomija lagano krahirat je nebitno - narod će popušit propagandu da je zapad kriv za to i dalje će glasati za Putina.

Zna Putin točno zašto izolira Rusiju.

Boza

pre 9 godina

Nije pitanje logike vec drzave. US i Engleska imaju drzavu a Rusi je nemaju.
Da se danas zameni Americki predsednik drugim, vodice se ista politika prema Rusima, jer je Americki drzavni cilj da su naj veci i da se svuda mesaju. To se ne dovodi u pitanje

Da se zameni sutra Putin, na njegovo mesto bi se izabrao neki slabic, jer je Putin eliminisao bilo koju konkurenciju. I na tu kartu igraju Ameri, znaju da ako se zameni Putin na njegovo mesto docic ce neki slabic a onda su Rusi pobedjeni.

Putin je zlo za Rusiju jer je eliminisao svoje naslednike koji bi mogli da odbrane Rusku drzavu.

Zakljucak je sledeci, Rusi gube zbog Putina.

anticenzura

pre 9 godina

Da se i Obama i Putin skinu svim narodima sveta s grbace bilo bi najbolje! A komentatori koji se stavljaju na stranu nekog od likova,su smesni kao i likovi iz filma '3 karte za Holivud'.

Stanovnik planete Zemlja.

pre 9 godina

Da deluje racionalno i da osnaži ekonomiju a da mu vi za to vreme postavite NATO sistem u ukrajinu i onda goodbay Ruusia!Neka hvala!

Dejan

pre 9 godina

Kao i svaki predsednik Amerike od Kenedija pa na ovamo, najobičniji cirkuzant i pajac. Putin je za njega Leonardo da Vinči lično. Primera radi, Putin zna nemački jezik na sedam različitih dijalekata (stara obaveštajna kuka), a o ostalom obrazovanju, elokventnosti, državničkom ponašanju i da ne govorimo. Obama je na nivou Tome Diplome, ako ne i gori, a svakako da je neinteligentniji komedijaš i nemalo puta se obrukao elementarnim neznanjem.

Zoran

pre 9 godina

Slobodan Milošević se isto ponašao, dok šteta po biznis ne prevaziđe količinu patriotizma i bede koji je prati, mema promena, nažalost.
Druga alternativa je totalna izolacija Rusije kao Severna Koreja. što mi deluje verovatnije s obzirom na Putinov ugled u narodu.
Srbija mora izabrati, ili će nestati !!!
kao i mnogo puta u istoriji do sada...

realan pogled

pre 9 godina

Ajmo sad malo realno da sagledamo situaciju bez predrasuda: Amerika i zapadne zemlje igraju svoju igru, Rusija svoju. Rusija je ogromna i ima ogromna prirodna bogatstva.Kako teku godine tako Rusija dolazi u sve povoljniji polozaj jer Ameri i zapadne zemlje ostaju bez svojih prirodnih bogatstava a Rusija ima toga na pretek i samim tim polako i sigurno dolazi u dominantan polozaj na svetskom trzistu. Zapad to ne moze da trpi iz raznih aspekata privredno ekonomskih itd i zato zapad i ameri nastoje svojim zakulisanim igrama da obore giganta na kolena. Olbrajtova je jednom izjavila da nije u redu da jedan narod raspolaze tolikim kapacitetima. Da prevedem- u mojoj ulici ja u ekspanziji a ostalima se polako gasi slavina pa se udruzuju i krecu da mi otmu moj izvor jer su navikli da oni budi ti koji su naj naj a biti naj naj znaci imat izvor ( kolonije ) i tako se bogatiti..tako ja vidi stvari..

ajemsasa

pre 9 godina

Putin je rekao da su Rusi i Srbi braca. Nama dovoljno
(Jeee, 1. avgust 2014 23:46)
Govori u svoje ime!
Što se mene i mojih tiče, sa Rusima nismo nikakav rod. A za Putina samo jedna poruka:
"Dalje šape od Srbije!"

p

pre 9 godina

koliko god ga ne voleo zbog njegove politike "hajde da sirimo mir ratovima" u pravu je. putin ide ka tome da postane jedan od najgorih diktatora u poslednjih par decenija, ali rusofilima se to ne moze objasniti jer su emocionalno ukljuceni u to (putin je za njih mali bog)

CarloNS

pre 9 godina

@(realan pogled, 1. avgust 2014 23:26)

Ajde da gledamo ovako. Dok nafta i gas nisu bili poznati i/ili upotrebljivi ruska država je živela od rada i tada su nikli najpoznatiji ruski pisci i naučnici. Od kako su energenti postali značajan strateški faktor sve je zapostavljeno i država sve više živi parazitskim životom samo prodajući energente, a da pri tom ne stvara nikakvu novu vrednost. Ako se kojim slučajem nađe alternativa za njihove energente biće u teškoj buli jer su vremenom postali totalno nesposobni za bilo šta osim prodaje nafte i gasa (sad već i oružje kupuju na zapadu).

Danijela

pre 9 godina

Obama bi definitivno trebalo da se baci na proucavanje ruske í srpske istorije da bi mu neke stvari bile jasnije. Sto nam teze ,mi inatniji. Eee,Obama,nemas pojma s kim se hvatas.

Werty

pre 9 godina

Obama je jedan kul momak koji zivi u svom svetu , u americkom svetu gde su svi vrlo prakticni. Ne razumeju oni sve te gluposti i razracune izmedju bratskih naroda u istocnoj Evropi. Ovde je jako bitan deo kulture mrzeti sve svoje komsije, sve okolne narode. Ne kapiraju oni to, pa daju ovako naivne izjave.

Џони Неро

pre 9 godina

Добитник Нобелове награде за мир је довео свет на ивицу светског рата и апокалипсе. Каква иронија и какав промашај у надањима која је овај човек донео када је први пут изабран за председника.

parkinson

pre 9 godina

Jel bre Obama , da li ti zaista mislis da se Putin zabrinuo za sankcije ? Ma boli ga uvo , njega sankcije ne pogadjaju da zivi jos 230 god. Sankcije oseti narod u Rusiji a ako mislim da se Putin brine za svoj narod , prevario si se druskane, gde zivis ti ?

goran

pre 9 godina

ja sam da mi udjemo u nato i eu,ko i svi oko nas,mada mi je srce uz ruse protiv amerike,upravo je rusija poslednja autohtona evropska drzava,sve zapadno od nje je americki rezervat,evropa je davno izgubila dostojanstvo,ja tako mislim,nekada mocne evropske civilizacije,danas su americka provincija,sto opet ne znaci da mi treba da isterujemo pravdu,zato sto izumiremo kao narod,moramo se boriti da bioloski opstanemo na bilo koji nacin,takve su prilike trenutno

Deki

pre 9 godina

To kaže predsednik države koja ima baze po celom svetu,koja bombarduje koga hoće bez UN,koja je nekad bila robovlasnička država? Ne znam da li ovo treba nazvati cinizmom, bezobrazlukom ili kako već?

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Svi koji komentarisete Amere i Ruse ste kao pametni, kakva pamet a u svom dvoristu nema sta da se jede, sve je strokavo, kilavo, prljavo, masno i us*ano, pokradeno i besperspektivno, zahvaljujuci kome..pa onima koji su sada na vlasti i to vam ne smeta, brinete za Ruse i Amere. Samo vi citajte kurir i informer i zivecete u lazima i bedi, pametni narode.

Пркосни неки људи

pre 9 godina

Неко можда и пркоси логици, али, Бога ми, неко пркоси здравом разуму !!!

dejo

pre 9 godina

Čim su predsjednik Amerike i njen državni sekretar založili autorite moćne Amerike da se oslobodi zarobljeni izraelski vojnik očito je Izraelu veoma teško palo zarobljavanje poručnika Goldina. Osim toga, zaista je licemjerno od predsjednika Baracka Obame da  se toliko zalaže za jednog vojnika, a tako je ravnodušan na maskar nad palestinskom djecom.

karamba

pre 9 godina

A Obama se u SAD-u pita taman koliko i ja!

Zna se ko su pravi vladari SAD-a i uopste svetski vladari,koji vode politiku,ratove i koji postavljaju ovakve cirkuzante na mesta predsednika.

To su clanovi Bilderberg Group,a ko nije upoznat,neka malo progugla i sve ce mu biti jasno.Imena poput Rokfelera i Rotsilda govore sama za sebe!

Staljinove orgulje

pre 9 godina

Suštinu je teško shvatiti. Možda iz istorijskog iskustva!? Ili će Putin morati da "postane novi Staljin", ili će ga "slomiti"!? Veselnik Sloba je svojevremeno umislio da postoji "treći put". Nema "trećeg puta", ima samo "diktature" ili "lopovluka". Inače, situacija u Ukrajini je u potpunosti "po planu". Ko razume, shvatiće. Pozdrav!

tabla cirilicna

pre 9 godina

Putin je isti kalup kao Sloba. On je cilj ispunio, ratom si je povećao popularnost do maksimuma, a to što će ekonomija lagano krahirat je nebitno - narod će popušit propagandu da je zapad kriv za to i dalje će glasati za Putina.

Zna Putin točno zašto izolira Rusiju.
(država, 1. avgust 2014 22:58)

A Hrvati miroljubivi ko Amerikanci, zasluzili ste, takodje, Nobelovu nagradu za mir, kao drzava.

Mile

pre 9 godina

Putin je u pravu kada je rekao da ameri od celog sveta prave kasarnu.Pa to i slepac vidi da americki sljam zivi od rata.Ajde napadnite Rusiju ili Severnu Koreju,lako je bacati bombe na Srbiju.

neutralan

pre 9 godina

"Barak Obama izjavio da su SAD ograničene u onome što mogu da urade da odvrate ruske akcije u Ukrajini jer Vladimir Putin ne vodi računa o dugoročnim interesima."

Dakle dalje ne smes, Rusija nova stara super sila.

Aca Znalac

pre 9 godina

USA je najnaprednija država na svetu. Prvo formirale su svojih 51 državicu za tili čas, drpišući indijancima, meksikancima, francuzima, nemcima i ostalima, pa su čak i ruskog cara za***ali za Aljasku.
Znači znaju znanje i to je nešto što mora da se poštuje. Imaju 700.000 vojnika na svim kontinentima i u neprestanom su ratu od 1914 godine do danas, tuku se i makljaju stalno i sve intenzivnije i sve strašnije.
S***ali su dosta zemalje. Uništili Varšavski pakt(što je meni onako drago), ali su isto tako stvorili i ojačali Al Kaidu i dosta fašističkih pokreta širom planete.
U ovom trenutku prave novi-stari scenario za Putina i doćiće mu glave kad-tad. Nameračili su se na ruska prostranstva i bogatstva, a znamo i sami da se Rusija prostire na 11 vremnskih zona. Ko vele ameri, neće to moći, a njihovi paraziti iz EU i ostale podguzne muhe ih zdušno podržavaju, znači englezi, francuzi, nemci i ova jadna slovenska braća iz bivšeg VP.
Znači USA ima nameru da rasturi sve i demolira sve sa sve njihovim ekonomsko političkim interesima.
Ali najgore u svemu tome je što će i oni da naj***u, jer nikome nije do zore sijala, pa se nadam i verujem da neće i njima.
Da li su indijanci i crnci zaboravili?
Da li su japanci zaboravili Hirošimu i Nagasaki?
Da li je njihov narod zaboravio kada su imali sve, a sada imaju gradove uništene ekonomskim krizama?
Da li su rusi zaboravili Aljasku?
Da li su arapi zaboravili?
NIKO NIJE i NEĆE NIKADA.

molele

pre 9 godina

Da li ce Amerika(ne mogu da kazem nacija jer je to zemlja od interesa i sakupljala je svakojake narodnosti),kod njih nisu predstavljale norme lepog,etickogi ljudskog manira.Samo kada ima interesa od pojedinca,vecine pa i drzave da se drznu i da zaborave da srede stanje ljuskih prava u svojoj zemlji pa da kroje u tudjoj.

trudbenik

pre 9 godina

Šta bi sa Mh-17? Više se pominje, od kada su otkrivene rupe od topa 30mm da Su-25... Ćute svi, pao je neki dogovor ispod žita. Izgleda ds će mali opet nazeb(s)ati. Nećemo valjda opet mi. Kad su nas Rusi i Jenkiji branili, ili nas je pola odlazilo u nebesku Srbiju ili smo crveneli od nemačkog marksa.

guja

pre 9 godina

Kakav dečko. Koliko ničega u njegovim rečima. Kakav triling šarlatana Klinton/Buš/Obama. Pa pokojni Ruzvelt i Kenedi sad da ustanu iz groba ne mogu da ispeglaju što su ova trojica zgužvali. Sedi, piši obveznice bez pokrića i teraj dokle može. Pusti bre Putina više, aman zaman.

Dragan

pre 9 godina

Ovaj Nobelovac je Predsednik drzave koja decenijama unistava narode i drzave po celom svetu .
Svi znaju da su upravo oni zakuvali i bacili Ukrajinu u gradjanski rat.
Znamo kako je to CIA radila i ranije , zar ne.Zapravo oni non-stop rade samo na izazivanju krvoprolica radi svojih ekonomskih interesa.

Винстон Смитх

pre 9 godina

Богме,ви пркосите гравитацији.Када схватите да не можете тако високо да летите,срушићете се и разбити у ситне комаде.Само се надам да ћу доживети тај дан.

Goran

pre 9 godina

(ajemsasa, 2. avgust 2014 01:12)
a ti ne govori u moje ime, ameri na 15000 km od mene, ako može da odu i na mars, da se ova planeta smiri

pcdoktor

pre 9 godina

pa covek mora da se nasmeje na ove gluposti koje obama prica kao uostalom i gomila predsednika pre njega sustina je da se uzme gasovid od ukraine i da se naplacuje evropi prolaz gasa bas njega briga za ukrainu i ukraince a i oni diveli bandu na vlast koja ce samo jos vise da ih opljacka ma bre

tanja

pre 9 godina

Obama=Amerika.Nazalost nista ne rade sto ima logike i uništavaju sve oko sebe.Strasno je sto im niko ne moze nista,sto imaju silu da unište svaku pravdu.Amerika zivi,radi,prosperitet na nesreći drugih. Volela bih da ih progutaju njihova dva okeana .Tanja

Darko

pre 9 godina

Stavite na papir trenutno najveca krizna zarista na svijetu:Izrael,Libija,Ukrajina,Egipat,Irak,Afganistan,Sirija.....zajednicki imenilac odnosno jedina drzava koja se pojavljuje u svakoj ovoj krizi i zaristu su SAD i Obama,a ne Rusija i Putin....moj nobelovce...ah da zaboravio sam Argentinu i njen bankrot....opet se pojavljuju americki fondovi.

glupani komentarisu a pametni istrazuju

pre 9 godina

@ acaNEznalac

Dakle, nacionalni dug Ruske Federacije u ovom trenutku iznosi 228 milijardi i 384 milijuna dolara. Godišnje kamate tog duga su oko 15 milijardi dolara, što znači da je svaki od 143,3 milijuna Rusa dužan 1 594 dolara. Ruski BDP iznosi skoro 2 117 milijardi dolara godišnje, a unutarnja javna potrošnja u odnosu na BDP je 10,79%. Ove godine će ruski BDP uz gospodarski rast od 1% biti 2 308 milijardi dolara, a postoji i razlog zašto Središnja Banka Rusije ubrzano kupuje zlato na svjetskim tržištima....

Što se Amerike tiče, službeni podaci State Departmenta i američkog Ministarstva financija govore da je američki dug u ovom trenutku nešto manje od 17 625 milijardi dolara. Udio unutarnje javne potrošnje u odnosu na BDP se kreće od 72 do 78%, ovisno o izvorima, ali budući da američki BDP prema podacima Svjetske banke iznosi 16 800 milijardi dolara, nacionalni dug u odnosu na američki BDP realno iznosi 113,8 posto. Prema procjeni u Sjedinjenim Državama živi 318,7 milijuna ljudi, tako da je udio svakog građanina u nacionalnom dugu 55 298 USD. Nacionalni dug je i dalje u porastu i to u prosjeku 2,33 milijarde dolara dnevno od 30. rujna 2012. Ove je podatke teško prikriti i objavljuju ih najuglednije zapadne agencije....

SPQR

pre 9 godina

Aha...to su pricali i Nemci za Ruse i Austrougari za nas pa kako su fino proshli.Jedina logika je da ti nisi na svom kontinentu,bezuspeshno glumish Rimsko Carstvo,ne pogodivshi sushtinu stozera i zashtitnika raznih kultura i tradicija,već njihovog istrebljivača i ucenjivača.Fuj...

Željko

pre 9 godina

Idete po svjetu i pravite haos ne bi li ste ostali jedina utjeha civilizacije. Rušite sve koji su protiv nacionalizma i vjerskog fanaizma. Napiapao je vas vas Sadam Husein još onomad, ali nije imao hrabrosti da napadne Saudijsku Arabiju. Okrenuće vam svjet leđa zauvjek i to je jedina logika koja iza vaših akcija stoji i vi ste ti koji joj prkose.

Neverovatno

pre 9 godina

Stvarno nemam nameru da sporim da je Putin autokrata i da je Rusija definitivno nije moderna drzava. Sa druge strane nema teorije da prihvatim da je kriv za situaciju u Ukrajini. Janukovic je imao manje od godinu dana do izbora, gde je mogao da bude smenjen bez nasilja. Sporazum od 22. februara je brutalno pogazen od onih koji su ga garantovali sa zapada. Takodje se secam one ucutkane zene iz OEBS-a koja je prva reagovala na ukidanje zakona o jezicima(prvi zakon koji je ukinut?!) koja je rekla da ce to dovesti do sukoba. Skoro svaku stvar koji su Zapad i Ukrajinci uradili vodila je ka sukobu. Ljudi stalno zaboravljaju da je manje-vise nesporna zelja ljudi na Krimu da se odcepe. To pravo su iz istog razloga(ekonomski zapustena regija jer je stanovistvno neprijateljski nastrojeno) dobili Albanci, ne vidim sta je problem da to dobiji Rusi sa Krima. Ili ponistiti ili dozvoliti oba odcepljenja. Ja licno sam da se poniste oba, medjunarodne zakone nisu pisali neuki, ali ih neuki konstantno krse. Rusi u svetlu svih dogadjaja, da ne spominjem da je ovo sto evropljani rade direktno krsenje ranijih dogovora sa Rusijom o raspadu SSSR, pa ni Rusi nemaju neku potrebu da postuju bilo koje druge.

Molim?

pre 9 godina

(Swedenonline, 1. avgust 2014 22:29)
Da nisi ti pobrkao malo loncice (barem sto se tice situacije u Srbiji)? Od 5-og Oktobra 2000-te, na vlasti u Srbiji se nalaze ljudi koji idu "niz dlaku" sa USA/EU (sve poslusnici)....a mi svakim danom od tog 5-og Oktobra sve siromasniji i siromasniji. Po tvojoj logici, trebalo bi da smo sve bogatiji i bogatiji, zar ne?

doktor

pre 9 godina

ne vredi Obama ,Rus je to .. ne voli da bude porazen i ici ce do kraja! E,Barak,cini mi se da gori Irak i Libija kojima ste doneli "mir"!

Djuro

pre 9 godina

Putin ne vodi racuna o dugorocnim interesima ... zaboravio je dodati - Amerike. Polako ce postati jasno i rusofilima i euforicarima i amerofilima da su svi oni jedno isto. Bez neke sile iznad niko od njih nece prezati od tlacenja slabijih i uvijanja u oblande demokratije, ljudskih prava, zastite manjina ili vecina, ili proizvodnje kupusa, svejedno. Ovaj hladni rat je generalno dobar na ovo globalno zagrevanje zato sto daje malo vece sanse i nadu da ce svaki od ovih kabadahija sluziti kao protivteza drugima i da nece toliko proizvoditi taj kupus kao sto bi i kao sto su da su i dok su bili glavni u sokaku. Jes' malo nestabilnije ali je ok dok god mali nemaju Principa.

NESA

pre 9 godina

Ma Obamu odmah na Medjunarodni sud za obaranje malezijskog aviona za ubistvo ukrajinskih vojnika iz zasede i za komlentnu ukrajinsku štetu plus da odgovara za ratni zločin nad civilnim stsnovništvom .. i ako Rusi odustanu od toga stvarno su ...

Alexander

pre 9 godina

Ma da,kao mnogo ste upetljani u rat u Ukrajini,a mi smo ti dobri momci koji ce Ukrajinu izvesti na pravi put pa ce mo za nekoliko godina napraviti tu nekoliko svojih vojnih baza i raketni stit zbog prijetnje od Marsovaca i Ukrajinu dovesti u ocajno ekonomsko stanje kako bi smo je sto vise uslovljavali sa kasicicama naseg novca i kreditima koje nikad nece moci vratiti - moderno razaranje drzava i nacija od strane modenih bankarsko-birokratskih nomada koje prolazi,jer narodski receno,kod njih je kljuc od sefa!Samo kada na dnevni red dodje Krim,tada ce doci i do mnogo vecih problema,jer Rusija ce morati direktno i otvoreno reagovati a to upravo ,,DONOSIOCI DEMOKRATIJE" jedva cekaju!!

Ricky

pre 9 godina

Gospodin Obama je zaboravio da ima jos sredstava na raspolaganju. Moze da angazuje vojsku kao u Iraku, Srbiji, Libiji...

A mozda se namerio na jaceg pa o tome i ne razmislja. Licemerna politika.

Krle

pre 9 godina

Pazi kakvo pametovanje, pa uzrok svih kriza koje se pojavljuju u svetu 99% su izazvali Ameri i Englezi, tim zemljama se mora jasno reci da prestanu otvarati zarista, nadam se da ce to ucinuti Nemci izazivaci dva svetska rata.Evropa je postala poltron Americki.

da ne

pre 9 godina

Ameri bi najvise voljeli da Rusi napadnu Ukrajinu. Ameri zele da od Putina naprave Milosevica, Sadama ili Gadafija. Kao sto SAD nije lud da napada Rusiju, tako ni Rusi nisu ludi da napadaju Ukrajinu. U svemu ovome na****ce Evropa i naravno Ukrajina, ali njihove funkcionere koji su pro americki orijentisani nije briga za to.

Joker

pre 9 godina

Ma ovo su priče za zapadne medije. Kako Zapad na bilo koji način može ekonomskim sankcijama da spreči Rusiju u bilo čemu? Nije Rusija neka mala država kao što smo bili mi pa da zavisi od njih. Rusija je članica BRIKS-a, i dok god BRIKS postoji, Rusiji zapad ne može ništa. Iskreno se nadam daljem jačanju ovog saveza jer u ovom globalnom društvu mora postojati protivteg američkoj hegemoniji...

Vrscanin83

pre 9 godina

Meni se cini da se on vec izvinjava sto je Rusiji dao sankcije, koje bas ko jesu samo kontraproduktivne... Rusija nema ama bas nikakve koristi od Amerike sem sto im prodaje Vodku :))

Express

pre 9 godina

Mnogi pisu sto gladnija Rusija... Bio sam u Turskoj ovog leta i Rusi posle Budve masovno kupuju nekretnine tamo. Sve je podredjeno njima. To su ti slabi Rusi koji kupiise pola evropskih letovalista.

Hmm

pre 9 godina

Amerika zivi od ratova, ceo budzet je rezervisan za vojnu industriju.
Meci se moraju trositi kako bi oni preziveli!
Razmislite... Ekonomija Amerike se drasticno oporavila posle Prvog a i Drugog svetskog rata...

Hell-boy

pre 9 godina

Naš problem je što mislimo da neko nas "voli". Obamu zabole uvo za Srbiju, zasto bi ga i zanimalo, a Rusija gleda, kao i svako drugi, svoj interes. Shvatite niko nam ne može pomoći osim samih nas! Mi živimo u ovoj zemlji, Mi radimo u njoj, MI je činimo ovakvom kakva je!!! Niko nam nikad neće promeniti, niti biti kriv za stanje kakvo je ovde osim nas samih.

Александар Џунић

pre 9 godina

Путин не води рачуна о дугорочним интересима... САД. Доћи ће руска зима и ЕУ - кондом америчке политичке песнице ће, надајмо се, пући.

stoka kojoj casovnik izmice

pre 9 godina

Licno, ocekivao sam cuda od Obame. Nisu se desila, kao ni sve drugo cudesno sto sam prizeljkivao da ce se desiti, ukljucujuci i Putina. Godinama sam mastario kako ce Putin napraviti Rusiju mega zemlju. Recimo, da ce Lada biti bolja od BMW i Subarua, da ce aktivirati sve skrivene potencijale. Itd... Sto nije, da budemo iskreni. Sukob u Ukrajini je posebnmo besmislen kada se ima u vidu da su i Rusi i Ukrajinci i vecina evropskih naroda u izumiranju. Matematika kaze, svijet ce u 50 godina izgldati jako drugacije. Sto se SAD tice, jos su na vrhu. Ali sve upucuje na skori krah nekakve civilizacije na koju smo ipak naucili. To su jednostavno brojevi ljudi koji naseljavaju zemlje, njihove kulture, obicaji. Koliko vec hipoteticno "sutra" doci ce neki skroz strani ljudi u smislu muzike, viceva, sala, kulture, opsteg razumijevanja...a prezivjeli ce nijemo cutati u strahu i kontati kako su preci nekada bili glupi i razmazeni.

kuburilos

pre 9 godina

To je zato što nemate prave informacije i zato što agenti SAD-a gledaju puno holivudskih filmova, pa se više trude da izgledaju kul i opasno nego da rade svoj posao. Dok sa druge strane... paaa, zakljucite sami..

bonaparta3

pre 9 godina

Moram da priznam da je samo ovaj falio posle Buša mlađeg,Klintona i ne mogu da setim četvrtog original braća Dalton. U ovoj priči Putin im dođe pa naravno pigodili ste Talični Tom. Svi ovi Daltoni ili će završiti u najboljem slučaju u Sing-Singu ili u Sibiru. Dođe mu na isto. Talični dalje jaše sam.

Dušan

pre 9 godina

Kad uđete na komentare, kliknite na "preporučeni" savim je jasno da je ovo licemerje!
https://www.facebook.com/b.malagurski/photos/a.181234985293194.45593.146173642132662/704028726347148/?type=1&theater

Mr. S'chn T'gai Spock Cha' Sarek

pre 9 godina

Slazem se sa Obamom u potpunosti, samo bih dodao jos svoje gadjenje prema ovakvim neverevotno ne promisljenim potezima.Mislim da sam donosio bolje odluke sa svojih 7 godina , nego ova vlast u Rusiji.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Captain James T. Kirk, 1. avgust 2014 23:15)

Captain James Tiberius Kirk, pustite komentare. Ovo je prejako za vas.
Idite bolje obidjite Dr. Leonarda McCoy-a, pita za vas.

Vladimir

pre 9 godina

Izgleda da imate različitu logiku. Izgleda da Putin neće da igra onako kako vi svirate.
Siguran sam da se NATO preračunao. Današnja Rusija nije ona Rusija kojom su upravljali Gorbačov i Jelcin.

aktion

pre 9 godina

Licemer. Ne samo da steti Rusiji, steti svojim akcijama EU, a kao su mu prijatelji, tj.partneri. Naravno i njih spijunira i prodao bi ih za 1 cent. Ovde ga kao briga za rusku ekonomiju... Laz do lazi, bas kao i uvek. Pa evo priznaje da su tukli "sumnjive" posle 11.09.,bile su to kao greske, pa ce i ovo biti neke greske, a? Koliko ih na dusi nosis/nosite, a?

Darko

pre 9 godina

Bitno je da dobitnik Nobelove nagrade za mir odobrio slanje municije u vrijednosti mlrd dolara Izraelu da popuni rezerve nakon bombardovanja Gaze,a i za neka druga buduca bombardovanja.Ah da, Putin je krivac i negativac.....

Zeleni Zub

pre 9 godina

@ glupani komentarisu a pametni istrazuju

prijatelju, nemoj ici tim putem... americka ekonomija pociva na magli, valuta i rezerve su najvecim delom "virtualne". Istrazi malo to, dokumentaraca i tes i zasto ratuju po bliskom istoku. Pored svih dobrih stvari koje su ameri doprineli civilizaciji, oni su najveca pretnja miru u svetu... pohlepa.

sava

pre 9 godina

Šta su SAD uradile da odvrate sebe od agresije na Srbiju,Irak .Da li su i onda prkosile logici ili je to bahatost kakvu svet nije video?Naravno Eu se boji da im protivreči jer će onda Amerikanci da bombarduju i EU.