Četvrtak, 24.07.2014.

23:06

NATO hoće bazu blizu ruske granice?

Britanski Tajms piše da je glavnokomandujući NATO-a u Evropi predložio formiranje baze na istoku, bliže ruskoj granici, kako bi brže odgovorili pretnjama Rusije

Izvor: Tanjug

NATO hoæe bazu blizu ruske granice? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

pitanje je..

pre 9 godina

Ovi bas provociraju Rusiju!Sta to znaci,postavice bazu tik uz granicu sa Rusijom!Sto bi se priblizavali Rusiji,kad nikoga nije napala a koliko vidimo i nema nameru!Bolje bi bilo da se NATO podseti,da on nije zamisljen kao agresivni element..A on sve vise podize tenzije i sebe deklarise kao iskljucivo vojnu alijansu a to je onda direktna pretnja za Rusiju,koju tako teraju da reaguje na isti nacin,stiteci svoje interese..Sto nije dobro ni za Evropu a ni za ostatak sveta!Koliko je malo potrebno da se zarati a koliko mnogo da se prebroje mrtvi i da se devastirana zemlja obnovi!Da li neko razmislja koliko bi bilo zrtava,kada bi danas doslo do svetskog rata..Pokretanje i priblizavanje NATO alijanse,granici sa Rusijom,nije nista drugo nego hod po ivici..Ako bi doslo do nekog rata,to bi bio svetski rat,s obzirom da NATO sacinjavaju mnoge evropske zemlje i Amerika koja je ipak ..daleko!Da li su o tome ozbiljno razmisljali celnici NATO alijanse,koji bi da se priblize ruskoj interesnoj vojnoj zoni!Da li za to imaju saglasnost svih drzava koje ga sacinjavaju..za moguce besomucno razaranje i za bezbroj nevinih zrtava!Da li su im sebicni interesi pojeli pamet!Vreme je da ovim svetom zavlada pamet a ne pohlepa!Inace sa ovakvom pamecu,odosmo svi u tandariju!Nikako ne sme da se zaboravi nuklearno oruzje!Mnogo ga je u svetu i to na sve strane!Ovamo se brinemo da sacuvamo prirodu od nas samih a preti nam opasnost,da sami sebe unistimo!Pa me interesuje ko tu gubi a ko dobija!

Vesna

pre 9 godina

Kompletno interesovanje Zapada i Amerike za Ukrajinu kao i rusenje ovog aviona punog nesrecnih civila je upravo iz razloga da se napravi ta baza na ukrajinsko-ruskoj granici. Zveckanje oruzjem u ovoj kombinaciji je jako opasno za svet i za mir, jer Rusi nisu ni Srbi ni Iracani, i imaju nuklearno oruzje i moc patriotske mase koju Amerika nema. A Nemacka je bolje da se ratnohuskacki ne eksponira, jer joj planeta nije ni zaboravila ni oprostila prosli rat ubijanja i razaranja.

Anoniman

pre 9 godina

Amerika je imperija na zalasku.Kao svaka druga i ona ima svoj vek trajanja i kraj je neminovan.Ovoliko navaljivanje prema Rusiji je po mom misljenju izraz slabosti a ne snage.Pogledajte Kinu kako se ponasa,to je primer imprerije koja se blizi vrhuncu...

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

i sta sada rus treba da sedi mirno i to samo posmatra dok nato pravi bazu na 500 km od moskve, pa zamislite da rusi hoce da naprave bazu u slovackoj, ceskoj...pa jos veci bi haos nastao nego ovaj sada, svima je jasno ko je ovde provokator i ko hoce da destabilizuje region ali su ovaj put odabrali preveliki zalogaj, pa nije rusija kao libija, srbija, irak, avganistan...teroru nato pakta i amerike jednom mora doci kraj...

Dejan

pre 9 godina

Najprepotentnija ,najpokvarenija ,najpodmuklija, najlicemernija ,najpljačkaškija i td. hibridnacija su ovi preko bare.
Na sreću bliži im se kraj !

ASTER-X

pre 9 godina

@trolovoz, kako to misliš da ameri olade sa oružjem? pa oni isključivo od toga žive, cela industrija im je vojna namenska, američke automobile i traktore, kamione i ostalo ne kupuje niko osim njih samih, a i sve to zajedno ne ulazi sa 5% u ukupnoj proizvodnji, amerikancima trebaju ratovi da ne bi poumirali od gladi, ja stvarno više ne razumem kako još uvek postoji neko kome to nije jasno!!!???

puz golac

pre 9 godina

Ukrajina-Srbija, Istok Ukrajine sa Ruskim stanovnistvom- Kosovo i Albanci, stanje kao kod nas 1998. Razlika je sto US podrzava Ukrajinu i zeli bazu sto blize Rusiji. Za mene su Ameri osvedoceni neprijatelji pa mi nisu nimalo simpaticni.

Budimir Trajković

pre 9 godina

САД су навикле да рат воде што даље од куће... Путин је исправио једну грешку Никите Х. и вратио Крим у састав Русије где је био вековима док није безуставно отет за време Н.Х. Надам се да ће базе на Куби и по Јужној Америци постати стварност, па у случају трећег рата да САД први осете благодети своје најуносније индустрије.

Srbin

pre 9 godina

@realan

Zar ti stvarno mislis i verujes u tvoje misli da ce nato ikad ali ikad krocii na tlo rusije??? Koliko moras biti van svake realnosti da se potpises sa realan i onda napises takvu glupost??

nesa

pre 9 godina

Recept za svetski mir: Sve zemlje sveta udju u NATO, ugase svoje vojne industrije, predaju sve svoje resurse i kupuju naoruzanje samo od Amerikanaca... ako se negde zakuva neki sukob, idu da ratuju svi drugi narodi kako bi Amerikanci i Britanci imali najjeftinije gorivo, hranu i stopu nataliteta.

menjam Kaliforniju za pola Sibira

pre 9 godina

SAD koriste to sto su Letonija,Estonija,Litvanija i Poljska u proslosti imale losa iskustva sa Rusijom,sada ih plase istima i tako ih drze u saci,navodeci ih da se ponasaju i rade kako njima odgovara,cilj je destabilizovana Evropa,koju bi SAD totalno kontrolisale i koristile za svoje ciljeve,eksploatacija tudjih teritorija i resursa u svetu,sve pod plastom vec dobro poznate Americke demokratije

z

pre 9 godina

Pretnje od Rusije a vi joj se priblizavate sa svih strana? NATO je potpuno nepotrebna organizacija koja izmislja nacine kako da sakrije svoju beskorisnost i parazitski polozaj.

Freak je freak

pre 9 godina

Samo neka Putin vlada Rusijom jos koju godinu i imacemo NATO bazu u Moskvi.
(realan, 24. jul 2014 23:47)

Pa da, ko je vidio a narod, Bože askloni, izborima odlučuje. Kod vas IMA KO MILSI!

akajea

pre 9 godina

docice glave taj nato a i + rusija celom svetu, civili treba da se dignu i da kazu stop vojnoj diktaturi, nije ovo njihova planeta da oni rade sta hoce!

dragoslav kosmajac

pre 9 godina

pazi ove optimiste rusofilske , ameri hoce da podele evropu......niko vam nije saopstio da su sovjeti/rusi dobili sut kartu iz istocne evrope 90ih. sada im jedan po jedan sut kartu daju bivsa 'braca' koja su na sopstvenu nesrecu zivela u tom sssr za kojim putim place. jedini ko im je ostao ste vi, ali i to se menja. cak su i perjanice 90ih super vucko, vojvoda toma i mali dacic uvideli odakle muzika dolazi. sa kgb oligarhijom treba samo jezikom koji razumeju. nece putin dugo ako sankcije potraju, sutnuce ga njegovi voljeni podredjeni.

Jura

pre 9 godina

Pa šta tu ima sporno nek se Rusi odmaknu od granice Ukrajine koliko bi htjeli da se odmakne i NATO, zašto nebi Poljaci tražili da NATO zaštiti njihovu granicu pošto se Rusi gomilaju na granicama njihovog susjeda, NATO je trebo dovest na granicu recipročno onoliko vojske koliko su Rusi dopremili na ukrajinsku.

kisa

pre 9 godina

A zasto bas u Poljskoj? Zasto ne u Slovackoj na primer. Pored ostalog i zato sto Poljska ima prilicno uravnotezen razvoj a i brojno 38.5 miliona napaljenih koji ce da placaju porez za novo-staro oruzje dok ce americka vojna industrija da radi. E moja boranijo Poljska prave vas Bliskim Istokom a vi se osecate izabranima. Jad.

Iz drugog ugla gledano, moj dragi Bacuska Rusiju ste trebali da branite u Jugoslaviji, Krajini, Bosni i Kosovu. Ovaj scenario je vec vidjen i okusan sve po redu. Nas ne iznenadjuje.

nema gore od kompleksasa i licemera

pre 9 godina

Razlika izmedju ovog hladnog rata I proslog je sto je tad amerika bila daleko najjaca zemlja na svetu.
Sada to vise nije slucaj. Ovo sto rade je potez ocajnika I ako ne prodje ...ccc
(dex, 24. jul 2014 23:13)
Pa i Rusija je 10-15x slabija od SSSR-a

Mile

pre 9 godina

Rusija nudi gas kao energiju koja znaci zivot, SAD nudi oruzje kao spas od "agresije", Rusija trazi partnere za mir, SAD za planirani rat, Rusija kakav god drustveni sistem imala nikad nece biti po ukusu SAD. Jedno je sigurno, krcag ide na vodu dok se ne razbije.

trolovoz

pre 9 godina

A da vi malo oladite oruzjem i pocnete jezik da koristite? Zar niko to od svih njih ne vidi da sila nigde ne vodi osim u propast, a da zaboravio sam vi se vodite interesima samo. Onda nastavite, upravu ste...

Бојан Илић

pre 9 godina

Па што нисте одмах рекли шта вам је на души , него овако "около"?!
Рекао вам је Путин , да не буде после "нисмо знали"....:-)

kraja

pre 9 godina

...da, secamo se...
...nije raketni stit uperen protiv rusije...
...pa, ko je poverovao u to, eto demantija...
...iz nato-a...
...sad kad rusija "nacilja" pola istocne evrope, bice cika i vriska...

Reaktor

pre 9 godina

Svi sve vreme pričaju o odbrani a misle na napad. Ne sviđa mi se sve ovo naoružavanje. U poslednjih 50 godina A bomba je odvraćala i jedne i druge od direktnog sukoba. Nešto se promenilo. Ameri hoće pošto po to da podele Evropu. Divide et impera!

dex

pre 9 godina

I sta sad?
svi poludeli.
rusi ce napraviti bazu na kubi u roku od godinu dana...videcete.
Razlika izmedju ovog hladnog rata I proslog je sto je tad amerika bila daleko najjaca zemlja na svetu.
Sada to vise nije slucaj. Ovo sto rade je potez ocajnika I ako ne prodje ...ccc

Madagaskar

pre 9 godina

Nece biti te baze to su samo predvidjanja, samo provociraju.....da su hteli i mogli napravili bi je odavno a ne najavljivali po medijima kojesta....

Bokaso

pre 9 godina

...a tu najvecu bazu ce verovatno finansirati zaduzivanjem kod proizvodjaca vojne opreme...zive svi u Holivudu, do poslednjeg Poljaka, koji opet ima neku svoju istinu sa velikim invazorima.

Mile

pre 9 godina

Rusija nudi gas kao energiju koja znaci zivot, SAD nudi oruzje kao spas od "agresije", Rusija trazi partnere za mir, SAD za planirani rat, Rusija kakav god drustveni sistem imala nikad nece biti po ukusu SAD. Jedno je sigurno, krcag ide na vodu dok se ne razbije.

dex

pre 9 godina

I sta sad?
svi poludeli.
rusi ce napraviti bazu na kubi u roku od godinu dana...videcete.
Razlika izmedju ovog hladnog rata I proslog je sto je tad amerika bila daleko najjaca zemlja na svetu.
Sada to vise nije slucaj. Ovo sto rade je potez ocajnika I ako ne prodje ...ccc

kraja

pre 9 godina

...da, secamo se...
...nije raketni stit uperen protiv rusije...
...pa, ko je poverovao u to, eto demantija...
...iz nato-a...
...sad kad rusija "nacilja" pola istocne evrope, bice cika i vriska...

Reaktor

pre 9 godina

Svi sve vreme pričaju o odbrani a misle na napad. Ne sviđa mi se sve ovo naoružavanje. U poslednjih 50 godina A bomba je odvraćala i jedne i druge od direktnog sukoba. Nešto se promenilo. Ameri hoće pošto po to da podele Evropu. Divide et impera!

Бојан Илић

pre 9 godina

Па што нисте одмах рекли шта вам је на души , него овако "около"?!
Рекао вам је Путин , да не буде после "нисмо знали"....:-)

trolovoz

pre 9 godina

A da vi malo oladite oruzjem i pocnete jezik da koristite? Zar niko to od svih njih ne vidi da sila nigde ne vodi osim u propast, a da zaboravio sam vi se vodite interesima samo. Onda nastavite, upravu ste...

Bokaso

pre 9 godina

...a tu najvecu bazu ce verovatno finansirati zaduzivanjem kod proizvodjaca vojne opreme...zive svi u Holivudu, do poslednjeg Poljaka, koji opet ima neku svoju istinu sa velikim invazorima.

Madagaskar

pre 9 godina

Nece biti te baze to su samo predvidjanja, samo provociraju.....da su hteli i mogli napravili bi je odavno a ne najavljivali po medijima kojesta....

nesa

pre 9 godina

Recept za svetski mir: Sve zemlje sveta udju u NATO, ugase svoje vojne industrije, predaju sve svoje resurse i kupuju naoruzanje samo od Amerikanaca... ako se negde zakuva neki sukob, idu da ratuju svi drugi narodi kako bi Amerikanci i Britanci imali najjeftinije gorivo, hranu i stopu nataliteta.

menjam Kaliforniju za pola Sibira

pre 9 godina

SAD koriste to sto su Letonija,Estonija,Litvanija i Poljska u proslosti imale losa iskustva sa Rusijom,sada ih plase istima i tako ih drze u saci,navodeci ih da se ponasaju i rade kako njima odgovara,cilj je destabilizovana Evropa,koju bi SAD totalno kontrolisale i koristile za svoje ciljeve,eksploatacija tudjih teritorija i resursa u svetu,sve pod plastom vec dobro poznate Americke demokratije

z

pre 9 godina

Pretnje od Rusije a vi joj se priblizavate sa svih strana? NATO je potpuno nepotrebna organizacija koja izmislja nacine kako da sakrije svoju beskorisnost i parazitski polozaj.

kisa

pre 9 godina

A zasto bas u Poljskoj? Zasto ne u Slovackoj na primer. Pored ostalog i zato sto Poljska ima prilicno uravnotezen razvoj a i brojno 38.5 miliona napaljenih koji ce da placaju porez za novo-staro oruzje dok ce americka vojna industrija da radi. E moja boranijo Poljska prave vas Bliskim Istokom a vi se osecate izabranima. Jad.

Iz drugog ugla gledano, moj dragi Bacuska Rusiju ste trebali da branite u Jugoslaviji, Krajini, Bosni i Kosovu. Ovaj scenario je vec vidjen i okusan sve po redu. Nas ne iznenadjuje.

Dejan

pre 9 godina

Najprepotentnija ,najpokvarenija ,najpodmuklija, najlicemernija ,najpljačkaškija i td. hibridnacija su ovi preko bare.
Na sreću bliži im se kraj !

puz golac

pre 9 godina

Ukrajina-Srbija, Istok Ukrajine sa Ruskim stanovnistvom- Kosovo i Albanci, stanje kao kod nas 1998. Razlika je sto US podrzava Ukrajinu i zeli bazu sto blize Rusiji. Za mene su Ameri osvedoceni neprijatelji pa mi nisu nimalo simpaticni.

Anoniman

pre 9 godina

Amerika je imperija na zalasku.Kao svaka druga i ona ima svoj vek trajanja i kraj je neminovan.Ovoliko navaljivanje prema Rusiji je po mom misljenju izraz slabosti a ne snage.Pogledajte Kinu kako se ponasa,to je primer imprerije koja se blizi vrhuncu...

Budimir Trajković

pre 9 godina

САД су навикле да рат воде што даље од куће... Путин је исправио једну грешку Никите Х. и вратио Крим у састав Русије где је био вековима док није безуставно отет за време Н.Х. Надам се да ће базе на Куби и по Јужној Америци постати стварност, па у случају трећег рата да САД први осете благодети своје најуносније индустрије.

Srbin

pre 9 godina

@realan

Zar ti stvarno mislis i verujes u tvoje misli da ce nato ikad ali ikad krocii na tlo rusije??? Koliko moras biti van svake realnosti da se potpises sa realan i onda napises takvu glupost??

akajea

pre 9 godina

docice glave taj nato a i + rusija celom svetu, civili treba da se dignu i da kazu stop vojnoj diktaturi, nije ovo njihova planeta da oni rade sta hoce!

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

i sta sada rus treba da sedi mirno i to samo posmatra dok nato pravi bazu na 500 km od moskve, pa zamislite da rusi hoce da naprave bazu u slovackoj, ceskoj...pa jos veci bi haos nastao nego ovaj sada, svima je jasno ko je ovde provokator i ko hoce da destabilizuje region ali su ovaj put odabrali preveliki zalogaj, pa nije rusija kao libija, srbija, irak, avganistan...teroru nato pakta i amerike jednom mora doci kraj...

ASTER-X

pre 9 godina

@trolovoz, kako to misliš da ameri olade sa oružjem? pa oni isključivo od toga žive, cela industrija im je vojna namenska, američke automobile i traktore, kamione i ostalo ne kupuje niko osim njih samih, a i sve to zajedno ne ulazi sa 5% u ukupnoj proizvodnji, amerikancima trebaju ratovi da ne bi poumirali od gladi, ja stvarno više ne razumem kako još uvek postoji neko kome to nije jasno!!!???

Freak je freak

pre 9 godina

Samo neka Putin vlada Rusijom jos koju godinu i imacemo NATO bazu u Moskvi.
(realan, 24. jul 2014 23:47)

Pa da, ko je vidio a narod, Bože askloni, izborima odlučuje. Kod vas IMA KO MILSI!

dragoslav kosmajac

pre 9 godina

pazi ove optimiste rusofilske , ameri hoce da podele evropu......niko vam nije saopstio da su sovjeti/rusi dobili sut kartu iz istocne evrope 90ih. sada im jedan po jedan sut kartu daju bivsa 'braca' koja su na sopstvenu nesrecu zivela u tom sssr za kojim putim place. jedini ko im je ostao ste vi, ali i to se menja. cak su i perjanice 90ih super vucko, vojvoda toma i mali dacic uvideli odakle muzika dolazi. sa kgb oligarhijom treba samo jezikom koji razumeju. nece putin dugo ako sankcije potraju, sutnuce ga njegovi voljeni podredjeni.

nema gore od kompleksasa i licemera

pre 9 godina

Razlika izmedju ovog hladnog rata I proslog je sto je tad amerika bila daleko najjaca zemlja na svetu.
Sada to vise nije slucaj. Ovo sto rade je potez ocajnika I ako ne prodje ...ccc
(dex, 24. jul 2014 23:13)
Pa i Rusija je 10-15x slabija od SSSR-a

Vesna

pre 9 godina

Kompletno interesovanje Zapada i Amerike za Ukrajinu kao i rusenje ovog aviona punog nesrecnih civila je upravo iz razloga da se napravi ta baza na ukrajinsko-ruskoj granici. Zveckanje oruzjem u ovoj kombinaciji je jako opasno za svet i za mir, jer Rusi nisu ni Srbi ni Iracani, i imaju nuklearno oruzje i moc patriotske mase koju Amerika nema. A Nemacka je bolje da se ratnohuskacki ne eksponira, jer joj planeta nije ni zaboravila ni oprostila prosli rat ubijanja i razaranja.

pitanje je..

pre 9 godina

Ovi bas provociraju Rusiju!Sta to znaci,postavice bazu tik uz granicu sa Rusijom!Sto bi se priblizavali Rusiji,kad nikoga nije napala a koliko vidimo i nema nameru!Bolje bi bilo da se NATO podseti,da on nije zamisljen kao agresivni element..A on sve vise podize tenzije i sebe deklarise kao iskljucivo vojnu alijansu a to je onda direktna pretnja za Rusiju,koju tako teraju da reaguje na isti nacin,stiteci svoje interese..Sto nije dobro ni za Evropu a ni za ostatak sveta!Koliko je malo potrebno da se zarati a koliko mnogo da se prebroje mrtvi i da se devastirana zemlja obnovi!Da li neko razmislja koliko bi bilo zrtava,kada bi danas doslo do svetskog rata..Pokretanje i priblizavanje NATO alijanse,granici sa Rusijom,nije nista drugo nego hod po ivici..Ako bi doslo do nekog rata,to bi bio svetski rat,s obzirom da NATO sacinjavaju mnoge evropske zemlje i Amerika koja je ipak ..daleko!Da li su o tome ozbiljno razmisljali celnici NATO alijanse,koji bi da se priblize ruskoj interesnoj vojnoj zoni!Da li za to imaju saglasnost svih drzava koje ga sacinjavaju..za moguce besomucno razaranje i za bezbroj nevinih zrtava!Da li su im sebicni interesi pojeli pamet!Vreme je da ovim svetom zavlada pamet a ne pohlepa!Inace sa ovakvom pamecu,odosmo svi u tandariju!Nikako ne sme da se zaboravi nuklearno oruzje!Mnogo ga je u svetu i to na sve strane!Ovamo se brinemo da sacuvamo prirodu od nas samih a preti nam opasnost,da sami sebe unistimo!Pa me interesuje ko tu gubi a ko dobija!

Jura

pre 9 godina

Pa šta tu ima sporno nek se Rusi odmaknu od granice Ukrajine koliko bi htjeli da se odmakne i NATO, zašto nebi Poljaci tražili da NATO zaštiti njihovu granicu pošto se Rusi gomilaju na granicama njihovog susjeda, NATO je trebo dovest na granicu recipročno onoliko vojske koliko su Rusi dopremili na ukrajinsku.

dragoslav kosmajac

pre 9 godina

pazi ove optimiste rusofilske , ameri hoce da podele evropu......niko vam nije saopstio da su sovjeti/rusi dobili sut kartu iz istocne evrope 90ih. sada im jedan po jedan sut kartu daju bivsa 'braca' koja su na sopstvenu nesrecu zivela u tom sssr za kojim putim place. jedini ko im je ostao ste vi, ali i to se menja. cak su i perjanice 90ih super vucko, vojvoda toma i mali dacic uvideli odakle muzika dolazi. sa kgb oligarhijom treba samo jezikom koji razumeju. nece putin dugo ako sankcije potraju, sutnuce ga njegovi voljeni podredjeni.

dex

pre 9 godina

I sta sad?
svi poludeli.
rusi ce napraviti bazu na kubi u roku od godinu dana...videcete.
Razlika izmedju ovog hladnog rata I proslog je sto je tad amerika bila daleko najjaca zemlja na svetu.
Sada to vise nije slucaj. Ovo sto rade je potez ocajnika I ako ne prodje ...ccc

Mile

pre 9 godina

Rusija nudi gas kao energiju koja znaci zivot, SAD nudi oruzje kao spas od "agresije", Rusija trazi partnere za mir, SAD za planirani rat, Rusija kakav god drustveni sistem imala nikad nece biti po ukusu SAD. Jedno je sigurno, krcag ide na vodu dok se ne razbije.

Jura

pre 9 godina

Pa šta tu ima sporno nek se Rusi odmaknu od granice Ukrajine koliko bi htjeli da se odmakne i NATO, zašto nebi Poljaci tražili da NATO zaštiti njihovu granicu pošto se Rusi gomilaju na granicama njihovog susjeda, NATO je trebo dovest na granicu recipročno onoliko vojske koliko su Rusi dopremili na ukrajinsku.

Madagaskar

pre 9 godina

Nece biti te baze to su samo predvidjanja, samo provociraju.....da su hteli i mogli napravili bi je odavno a ne najavljivali po medijima kojesta....

kraja

pre 9 godina

...da, secamo se...
...nije raketni stit uperen protiv rusije...
...pa, ko je poverovao u to, eto demantija...
...iz nato-a...
...sad kad rusija "nacilja" pola istocne evrope, bice cika i vriska...

Bokaso

pre 9 godina

...a tu najvecu bazu ce verovatno finansirati zaduzivanjem kod proizvodjaca vojne opreme...zive svi u Holivudu, do poslednjeg Poljaka, koji opet ima neku svoju istinu sa velikim invazorima.

Бојан Илић

pre 9 godina

Па што нисте одмах рекли шта вам је на души , него овако "около"?!
Рекао вам је Путин , да не буде после "нисмо знали"....:-)

Reaktor

pre 9 godina

Svi sve vreme pričaju o odbrani a misle na napad. Ne sviđa mi se sve ovo naoružavanje. U poslednjih 50 godina A bomba je odvraćala i jedne i druge od direktnog sukoba. Nešto se promenilo. Ameri hoće pošto po to da podele Evropu. Divide et impera!

nema gore od kompleksasa i licemera

pre 9 godina

Razlika izmedju ovog hladnog rata I proslog je sto je tad amerika bila daleko najjaca zemlja na svetu.
Sada to vise nije slucaj. Ovo sto rade je potez ocajnika I ako ne prodje ...ccc
(dex, 24. jul 2014 23:13)
Pa i Rusija je 10-15x slabija od SSSR-a

trolovoz

pre 9 godina

A da vi malo oladite oruzjem i pocnete jezik da koristite? Zar niko to od svih njih ne vidi da sila nigde ne vodi osim u propast, a da zaboravio sam vi se vodite interesima samo. Onda nastavite, upravu ste...

nesa

pre 9 godina

Recept za svetski mir: Sve zemlje sveta udju u NATO, ugase svoje vojne industrije, predaju sve svoje resurse i kupuju naoruzanje samo od Amerikanaca... ako se negde zakuva neki sukob, idu da ratuju svi drugi narodi kako bi Amerikanci i Britanci imali najjeftinije gorivo, hranu i stopu nataliteta.

kisa

pre 9 godina

A zasto bas u Poljskoj? Zasto ne u Slovackoj na primer. Pored ostalog i zato sto Poljska ima prilicno uravnotezen razvoj a i brojno 38.5 miliona napaljenih koji ce da placaju porez za novo-staro oruzje dok ce americka vojna industrija da radi. E moja boranijo Poljska prave vas Bliskim Istokom a vi se osecate izabranima. Jad.

Iz drugog ugla gledano, moj dragi Bacuska Rusiju ste trebali da branite u Jugoslaviji, Krajini, Bosni i Kosovu. Ovaj scenario je vec vidjen i okusan sve po redu. Nas ne iznenadjuje.

Freak je freak

pre 9 godina

Samo neka Putin vlada Rusijom jos koju godinu i imacemo NATO bazu u Moskvi.
(realan, 24. jul 2014 23:47)

Pa da, ko je vidio a narod, Bože askloni, izborima odlučuje. Kod vas IMA KO MILSI!

menjam Kaliforniju za pola Sibira

pre 9 godina

SAD koriste to sto su Letonija,Estonija,Litvanija i Poljska u proslosti imale losa iskustva sa Rusijom,sada ih plase istima i tako ih drze u saci,navodeci ih da se ponasaju i rade kako njima odgovara,cilj je destabilizovana Evropa,koju bi SAD totalno kontrolisale i koristile za svoje ciljeve,eksploatacija tudjih teritorija i resursa u svetu,sve pod plastom vec dobro poznate Americke demokratije

Dejan

pre 9 godina

Najprepotentnija ,najpokvarenija ,najpodmuklija, najlicemernija ,najpljačkaškija i td. hibridnacija su ovi preko bare.
Na sreću bliži im se kraj !

z

pre 9 godina

Pretnje od Rusije a vi joj se priblizavate sa svih strana? NATO je potpuno nepotrebna organizacija koja izmislja nacine kako da sakrije svoju beskorisnost i parazitski polozaj.

Srbin

pre 9 godina

@realan

Zar ti stvarno mislis i verujes u tvoje misli da ce nato ikad ali ikad krocii na tlo rusije??? Koliko moras biti van svake realnosti da se potpises sa realan i onda napises takvu glupost??

puz golac

pre 9 godina

Ukrajina-Srbija, Istok Ukrajine sa Ruskim stanovnistvom- Kosovo i Albanci, stanje kao kod nas 1998. Razlika je sto US podrzava Ukrajinu i zeli bazu sto blize Rusiji. Za mene su Ameri osvedoceni neprijatelji pa mi nisu nimalo simpaticni.

akajea

pre 9 godina

docice glave taj nato a i + rusija celom svetu, civili treba da se dignu i da kazu stop vojnoj diktaturi, nije ovo njihova planeta da oni rade sta hoce!

Budimir Trajković

pre 9 godina

САД су навикле да рат воде што даље од куће... Путин је исправио једну грешку Никите Х. и вратио Крим у састав Русије где је био вековима док није безуставно отет за време Н.Х. Надам се да ће базе на Куби и по Јужној Америци постати стварност, па у случају трећег рата да САД први осете благодети своје најуносније индустрије.

Anoniman

pre 9 godina

Amerika je imperija na zalasku.Kao svaka druga i ona ima svoj vek trajanja i kraj je neminovan.Ovoliko navaljivanje prema Rusiji je po mom misljenju izraz slabosti a ne snage.Pogledajte Kinu kako se ponasa,to je primer imprerije koja se blizi vrhuncu...

ASTER-X

pre 9 godina

@trolovoz, kako to misliš da ameri olade sa oružjem? pa oni isključivo od toga žive, cela industrija im je vojna namenska, američke automobile i traktore, kamione i ostalo ne kupuje niko osim njih samih, a i sve to zajedno ne ulazi sa 5% u ukupnoj proizvodnji, amerikancima trebaju ratovi da ne bi poumirali od gladi, ja stvarno više ne razumem kako još uvek postoji neko kome to nije jasno!!!???

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

i sta sada rus treba da sedi mirno i to samo posmatra dok nato pravi bazu na 500 km od moskve, pa zamislite da rusi hoce da naprave bazu u slovackoj, ceskoj...pa jos veci bi haos nastao nego ovaj sada, svima je jasno ko je ovde provokator i ko hoce da destabilizuje region ali su ovaj put odabrali preveliki zalogaj, pa nije rusija kao libija, srbija, irak, avganistan...teroru nato pakta i amerike jednom mora doci kraj...

pitanje je..

pre 9 godina

Ovi bas provociraju Rusiju!Sta to znaci,postavice bazu tik uz granicu sa Rusijom!Sto bi se priblizavali Rusiji,kad nikoga nije napala a koliko vidimo i nema nameru!Bolje bi bilo da se NATO podseti,da on nije zamisljen kao agresivni element..A on sve vise podize tenzije i sebe deklarise kao iskljucivo vojnu alijansu a to je onda direktna pretnja za Rusiju,koju tako teraju da reaguje na isti nacin,stiteci svoje interese..Sto nije dobro ni za Evropu a ni za ostatak sveta!Koliko je malo potrebno da se zarati a koliko mnogo da se prebroje mrtvi i da se devastirana zemlja obnovi!Da li neko razmislja koliko bi bilo zrtava,kada bi danas doslo do svetskog rata..Pokretanje i priblizavanje NATO alijanse,granici sa Rusijom,nije nista drugo nego hod po ivici..Ako bi doslo do nekog rata,to bi bio svetski rat,s obzirom da NATO sacinjavaju mnoge evropske zemlje i Amerika koja je ipak ..daleko!Da li su o tome ozbiljno razmisljali celnici NATO alijanse,koji bi da se priblize ruskoj interesnoj vojnoj zoni!Da li za to imaju saglasnost svih drzava koje ga sacinjavaju..za moguce besomucno razaranje i za bezbroj nevinih zrtava!Da li su im sebicni interesi pojeli pamet!Vreme je da ovim svetom zavlada pamet a ne pohlepa!Inace sa ovakvom pamecu,odosmo svi u tandariju!Nikako ne sme da se zaboravi nuklearno oruzje!Mnogo ga je u svetu i to na sve strane!Ovamo se brinemo da sacuvamo prirodu od nas samih a preti nam opasnost,da sami sebe unistimo!Pa me interesuje ko tu gubi a ko dobija!

Vesna

pre 9 godina

Kompletno interesovanje Zapada i Amerike za Ukrajinu kao i rusenje ovog aviona punog nesrecnih civila je upravo iz razloga da se napravi ta baza na ukrajinsko-ruskoj granici. Zveckanje oruzjem u ovoj kombinaciji je jako opasno za svet i za mir, jer Rusi nisu ni Srbi ni Iracani, i imaju nuklearno oruzje i moc patriotske mase koju Amerika nema. A Nemacka je bolje da se ratnohuskacki ne eksponira, jer joj planeta nije ni zaboravila ni oprostila prosli rat ubijanja i razaranja.