Utorak, 03.06.2014.

21:32

Porošenko: Vratićemo Krim

Novi predsednik Ukrajine Petro Porošenko kaže da vidi da ceo svet stoji uz Ukrajinu i njenu borbu za slobodu i demokratiju i da će Krim ponovo biti ukrajinski.

Izvor: Beta

Porošenko: Vratiæemo Krim IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@boris

Dao je i Brka deo Rusije. Bogme poklanjao. Podelio je rusku autonomnu oblast Osetiju na dva dela Severnu ostavio Rusiji, a Juznu poklonio rodnoj Gruziji. Isto uradio i sa Abhazijom. A komunjare stvorile Ukrajinu koja nikada nije ni postojala do Lenjina i Staljina. Odesa bila centar ruske kulture svojevremeno. Odeski Jevreji izmislili dzez. Zato je problem i sa Pridnjestrovjem u zaledjini Odese u Moldaviji.

Ribolovac Hr

pre 9 godina

Znaci bud..u su izabrali za predsjednika.
Totalno sam protiv rasturanja Ukrajine, ali prva stvar koju bih napravio da sam postao predsjednik Ukrajine bi bila da se nadjem s Putinom, jer on i samo on drži ključ razrješenja ove situacije. Samo on moze zaustaviti separatiste.
Pružio bih mu ruku i rekao hajde da riješimo ovu situaciju idemo zajedno u Donetsk/Lugansk da se dogovorimo s ljudima. Dal bi se sta dogovorili je drugo pitanje, ali to bi bio prvi pokušaj.
Za silu uvijek ima vremena.

Bojan

pre 9 godina

"Svakog dana civili kao i ukrajinski vojnici ginu od ruke agresora"
Vlast koja sopstvene drzavljane nazove "agresorom" nema legitimitet.

Krim je srce Srbije ovaj Rusije ah ne Ukrajine

pre 9 godina

Od sada pa nadalje Ukrajinski ce politicari koristiti Krim isto kao srpski Kosovo a narod ce poverovati iako nema od toga nista.

Flash

pre 9 godina

Ovaj prica o vracanju Krima a trenutno mu je 7-10% teritorije ostatka Ukrajine pod kontrolom separatista, a na tim teritorijama mu zivi 15% stanovnistva i trecina BDP-a :D Covek izgubljen potpuno.

Monty Python

pre 9 godina

Varšava -- Novi predsednik Ukrajine Petro Porošenko kaže da vidi da ceo svet stoji uz Ukrajinu i njenu borbu za slobodu i demokratiju!

always look on the bright side of life!

nazalost gradjanin Male Rusije

pre 9 godina

Srbi su se opet pogresno svrstali.Sada u 21 veku su zajedno sa Asadom,Palestincima,Hamazom,Venecuelom,Kazahstanom,Kirgistanom,Lukasenkom,verovatno i sa onim teroristima iz Nigerije.Definitivno je doslo vrema za izolaciju.Onda lepo ne trebaju koridori,strana ulaganja,turizam,Dovoljan je jedan Megatrend i to je to.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Od Milosevica do sad Srbija je na pogresnoj strani.Ovde vole Putina,Kim Dzong Una,Caveza,i sve moguce diktatore koji postoje?Nemojte posle da se cudite zasto nas svet ne voli!

neutralni felsh

pre 9 godina

krim je srce ukrajine... zvuci poznato zar ne? ala su nas (opet) zeznuli rusi, a mi im jos i aplaudiramo. to samo srbi mogu, bezuslovna mazohistik ljubav.

svi i sve..

pre 9 godina

A kako ce to da postigne,nije rekao...Da nece opet da granatira decju bolnicu,skolu..Govori o Krimu kao da mu je od tate ostao!A ne shvata da je ovo sto rade ravno ekstremizmu koji prerasta u terorizam i to najgorih razmera!Terorisanje svojih gradjana,koji jednostavno nece da prihvate ultranacionalisticku vlast,koja ne postuje njihova ljudska prava..Ne prihvataju takav nedemokratski rezim,koji je prerastao u otvorenog neprijatelja ruskom narodu..koji zivi u Ukrajini!Ruski narod ne zeli da u 21.veku,prihvati militantnu grupu pucista na vlasti,koja ga maltretira i uzurpira u normalnom i dostojanstvenom zivotu!Nikakva vojna agresija,ne moze uspeti da smiri situaciju!To moze samo rasplamsati konflikte i sa sobom povuci samo jos veci ultranacionalizam u Evropi i jacanje takvih destruktivnih rezima!I to do one granice,kada vise nema povratka!I zato svako ko ne savetuje mir,vec rat..moze da bude svedok uvlacenja ostatka sveta u rat!Sto naravno danas niko ne zeli,bar to javno ne priznaje!Izjave NATO zvanicnika ne zvuce mitrotvorno..vec vise kao pretnja..a to tera svet na vojnu polarizaciju!Jer ako se sa jedne strane nalazi Vojna alijansa sastavljena od 28 zemalja,a sa druge strane Rusija..prirodno je da ce i ona traziti saveznike!Cemu ponovna ratovanja,gubljenja zivota,imovine i slobode..Doci cemo do posledica,koje ne mozemo ni da zamislimo..Ako ipak krene tako nesto,tesko ce se zaustaviti..A onda se postavlja i ono napragmaticnije pitanje,ko tu i sta dobija!Kad svi,gube sve..

Atreides

pre 9 godina

Vece su sanse Srbija KiM da povrati nego Ukrajina Krim. Krim je uzela Rusija...direktno...Kosovo siptari uz pomoc USA a ne USA direktno...a posto politika velikih se menja a posebno politika USA...danas si im saveznuk sutra te sravnaju sa zemljom...tako da ko zna za koju godinu kakav ce stav USA imati po pitanju Kosmeta.

Ozlojeđeni!

pre 9 godina

Tako je Sloba hteo da povrati "vekovne srpske zemlje" diljem bivše Jugoslavije a na kraju je ostao i bez Kosova, koje je bilo u Srbiji. Pamet u glavu Ukrajinci. Ne budite naivni ko Srbi. Ne vredi izgubiti Odesu, Luganjsk i Donjeck zbog Krima, koji svejedno nikada nije bio ukrajinski. Prihvatite "realnost" i gledajte da sredite ono što vam ostane od Ukrajine. Koncept prihvatanja "realnosti" su inače razvili vaši mentori, tako da možete da pitate Obamu, kako se to radi. Mada vam i mi u tome možemo pomoći.

Pera pisar iz administrativnog odeljenja

pre 9 godina

Lepo je sanjati, osim kad imaš košmare. Ovaj ima osmog putnika u snovima. Tragikomičan lik nekog budućeg ruskog filma, čija je produkcija iz godine u godinu sve bolja, uporedo sa širenjem države. Mislim da će jedna od glavnih figura u snovima koje ima biti Ramzan kadirov

basar asad

pre 9 godina

ovaj novi shef ukrajne je br1 po suntavilu ! pa u kojoj normalnoj drzavi oligarh i biznismen (citaj lopina i bitanga) postaje predsednik ??? to je isto kao kada bi miskovic ili kole pobedili na izborima ! a krim ces vratiti kad i mi kosovo...znaci nikad a mozda ni tad ! idi kod nobelovca huseina obame pa se lepo slikajte niste ni zasta drugo

Marija

pre 9 godina

KGB banda ce sama vratiti Krim Ukrajini i plus platiti stetu.
Uskoro ce istocna Ukrajina biti oslobodjena od boljsevickih terorista i Cecena, novi paket najzescih sancija ka KGB-u je spreman i do proleca sledece godine Krim ce biti vracen Ukrajini a ruski narod oslobodjen od boljsevicke KGB okupacije Rusije koja traje vec punih sto godina u ruskom prolecu sledece godine u ovo vreme kada ruski narod bude imao zvanican sastanak sa KGB bandom na ulicama Rusije.

statisticar

pre 9 godina

Velika je razlika izmedju Kosova i Krima. Na Kosovu se demografija stanovnistva promenila skrozo u potpunosti, tako da je 40% stanovnistva pobeglo, pa je zatim proglasena nezavisnost. Na nesrecu zapada, sve se brzo odigralo na Krimu, tako da je 90% stanovnistva izglasalo pripajanje Rusiji, bez bitne promene strukture stanovnistva. Za neo evropejce, samo kratko pitanje, da li je Krim Ukrajina, a Kosovo Srbija ili je Krim Rusija a Kosovo zasebna drzava? hvala

Ukrajina je Kosovo je Krim je Srbija je...e, jbg :(

pre 9 godina

Izabereš novog predsednika, sve se nešto nadaš, a on bu*ala kao i ostali. E, nesretna Ukrajino.

Aleksej

pre 9 godina

Putin trenutno razmislja da li da ih pojede sa kecapom ili sa majonezom!
Mozda ih pusti malo da se prze pa onako res da ih kida,batak po batak,pa krilce !

boris

pre 9 godina

(Sasa, 3. jun 2014 22:16), nije Staljin nista dao od Rusije. Hruscov da, ali cika brka ne, cisto da znate.
ovaj umesto da smiri situaciju, samo doliva ulje na vatru. bice ovde jos mukeza napaceni narod, dok ce njegova deca na skolovanje u usa.
eeee, tugo

niki

pre 9 godina

Sta hoce ovaj jevrej sa svojom fasistickom huntom u Kijevu da unistava pravoslace i da sa fasistima vlada zemljom u kojoj su 80% pravoslavci.Sram ga bilo ovo je skola Rusima koji su 20 miliona zivota dali da bi fasizam unistili i izmedju ostalog i Jevreje spasili.Samo im jos Hitler ovdje fali da druzina bila potpuna,a mislim da i on nebi sa njima sjedio jer svi su sljam do sljama.A to sto on izigrava predsjednika neka objavi on i ovi demokrate iz Evrope koliko je ljudi izaslo na glasanje,20% je izaslo na glasanje,a za njega je glasalo 53% znaci 10% Ukrajinaca smatra njega predsjednikom tj.4 miliona,a slucajno u Ukrajini zivi 4 miliona katolika.

zenon

pre 9 godina

ovaj je odlepio, mora da mu je čokolada udarila u glavu. ako je poverovao u to što su mu za Krim rekli USA, DE i ostali NATO prilepci, onda je poprilično naivan. oni ni prstom neće mrdnuti, Rusi su velik i gadan zalogaj, pa i za NATO, a Ukraina isuviše bez značajna da bi se zbog nje kidali sa Putinom. kao i Srbija i Ukraina može da tuži, kuka i moli, Krim mogu slobodno da precrtaju sa svoje karte (Krim je deo Ukraine i .... nešto slično je već upisano u Ustav Srbije i ta mantra nije pomogla). bilo koji sud u EU će se proglasiti nenadležnim kao i u slučaju Srbija vs Klinton. bolje da se držao sovjih čokolada i na miru grickao svoje bogatstvo nego što lupeta koješta. ne mogu da spavam, koliko me interesuje kako će Krim vratiti pod državnost Ukraine. nije Kličko Čak Noris. može da podeli koju pljusku ruskim graničarima, ali to je sve sve u svemu, o tome je trebalo razmishljati kada su ukidali ruski jezik kao zvanični i kada su pustili ultradesničare da se kočopere i razaraju ustavi poredak rođene zemlje i na kraju krajeva poverovali licemernom zapadu. slab je glas običnih građana, kao što nije ni vredelo to što su sarajlije aprila 1992 izašli na ulice da demonstriraju protiv rata i kada su snajperisti sa obližnjih zgrada tukli po njima. ako kerovi rata odluče da se ratuje, tu nema spasa, kao što nema spasa na žalost ni Ukraini.

Odium

pre 9 godina

Komentarisati nebuloze takozvanog predsednika je bespredmetno. Ukrajina ne može da opstane kao država, sve to lupanje o mladoj demokratiji već smo čuli na našim prostorima. Ukrajina će skupo koštati EU.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Potrošenko očekuje da se Rusija još i izvini. Ja sam ubeđen da će se neko iz Ukrajine izvinjavati Rusiji i Putinu ovako-Izvinite što smo vam stali pod nogu gospodine V.V.Putin.

Bojan

pre 9 godina

Jos covek nije ni stupio na duznost, a vec odlepio ! Vi dragi moj gospodine sto ste vracali do sada, vracali ste... Na zalost od sada samo ce se od vas odvajati... Zar zaista mislite da je moguce da posle svega ljudi u istocnom delu zemlje priznaju vasu vlast ? To je isto tako mislio i Milosevic za Albance sa Kosova ... Ne moze se silom uvoditi demokratija, gospodine Porosenko... To jedino uspeva SAD po banana drzavama !!!

Goxy

pre 9 godina

Ukrajinci mozda da, ali Rusi (50% stanovnista) NE !!!

Ukrajinci su pokatoliceni Rusi - Unijati.
To vam je isto kao sto muslimani na Balkanu misle da su narod i nazivaju se Bosnjacima, a zapravo su srbi koji su silom primili islam!!!

Ukrajni nije pitanje Evrope vec kako da se resi njihovih kriminalni klanova koji kao pravi tajkuni oligarsi drze 70% drzave.Medju njih uleteo i nasa budala Kole.

Evropi ne treba Ukrajna sem da jeftino proizvodi hranu. I plate nece im porasti vise od 20% ali troskovi bar 40%.

Zato im je bolje da se razdvoje i da svaka ptica svome jatu leti. Krim je uvek bio ruski. UVEK.

OCEKUJEM DA SE UKRAJINA PODELI NA ISTOK I ZAPAD.

Lala iz Banata

pre 9 godina

Gosn Porošenko, možda ćete vratiti Krim... ali ćete, ako se nekim čudom to dogodi, bogami dobrano pričekati. Bar nekoliko decenija...

Goxy

pre 9 godina

Ukrajinci mozda da, ali Rusi (50% stanovnista) NE !!!

Ukrajinci su pokatoliceni Rusi - Unijati.
To vam je isto kao sto muslimani na Balkanu misle da su narod i nazivaju se Bosnjacima, a zapravo su srbi koji su silom primili islam!!!

Ukrajni nije pitanje Evrope vec kako da se resi njihovih kriminalni klanova koji kao pravi tajkuni oligarsi drze 70% drzave.Medju njih uleteo i nasa budala Kole.

Evropi ne treba Ukrajna sem da jeftino proizvodi hranu. I plate nece im porasti vise od 20% ali troskovi bar 40%.

Zato im je bolje da se razdvoje i da svaka ptica svome jatu leti. Krim je uvek bio ruski. UVEK.

OCEKUJEM DA SE UKRAJINA PODELI NA ISTOK I ZAPAD.

Odium

pre 9 godina

Komentarisati nebuloze takozvanog predsednika je bespredmetno. Ukrajina ne može da opstane kao država, sve to lupanje o mladoj demokratiji već smo čuli na našim prostorima. Ukrajina će skupo koštati EU.

Flash

pre 9 godina

Ovaj prica o vracanju Krima a trenutno mu je 7-10% teritorije ostatka Ukrajine pod kontrolom separatista, a na tim teritorijama mu zivi 15% stanovnistva i trecina BDP-a :D Covek izgubljen potpuno.

Ukrajina je Kosovo je Krim je Srbija je...e, jbg :(

pre 9 godina

Izabereš novog predsednika, sve se nešto nadaš, a on bu*ala kao i ostali. E, nesretna Ukrajino.

Bojan

pre 9 godina

Jos covek nije ni stupio na duznost, a vec odlepio ! Vi dragi moj gospodine sto ste vracali do sada, vracali ste... Na zalost od sada samo ce se od vas odvajati... Zar zaista mislite da je moguce da posle svega ljudi u istocnom delu zemlje priznaju vasu vlast ? To je isto tako mislio i Milosevic za Albance sa Kosova ... Ne moze se silom uvoditi demokratija, gospodine Porosenko... To jedino uspeva SAD po banana drzavama !!!

Monty Python

pre 9 godina

Varšava -- Novi predsednik Ukrajine Petro Porošenko kaže da vidi da ceo svet stoji uz Ukrajinu i njenu borbu za slobodu i demokratiju!

always look on the bright side of life!

Atreides

pre 9 godina

Vece su sanse Srbija KiM da povrati nego Ukrajina Krim. Krim je uzela Rusija...direktno...Kosovo siptari uz pomoc USA a ne USA direktno...a posto politika velikih se menja a posebno politika USA...danas si im saveznuk sutra te sravnaju sa zemljom...tako da ko zna za koju godinu kakav ce stav USA imati po pitanju Kosmeta.

basar asad

pre 9 godina

ovaj novi shef ukrajne je br1 po suntavilu ! pa u kojoj normalnoj drzavi oligarh i biznismen (citaj lopina i bitanga) postaje predsednik ??? to je isto kao kada bi miskovic ili kole pobedili na izborima ! a krim ces vratiti kad i mi kosovo...znaci nikad a mozda ni tad ! idi kod nobelovca huseina obame pa se lepo slikajte niste ni zasta drugo

Lala iz Banata

pre 9 godina

Gosn Porošenko, možda ćete vratiti Krim... ali ćete, ako se nekim čudom to dogodi, bogami dobrano pričekati. Bar nekoliko decenija...

svi i sve..

pre 9 godina

A kako ce to da postigne,nije rekao...Da nece opet da granatira decju bolnicu,skolu..Govori o Krimu kao da mu je od tate ostao!A ne shvata da je ovo sto rade ravno ekstremizmu koji prerasta u terorizam i to najgorih razmera!Terorisanje svojih gradjana,koji jednostavno nece da prihvate ultranacionalisticku vlast,koja ne postuje njihova ljudska prava..Ne prihvataju takav nedemokratski rezim,koji je prerastao u otvorenog neprijatelja ruskom narodu..koji zivi u Ukrajini!Ruski narod ne zeli da u 21.veku,prihvati militantnu grupu pucista na vlasti,koja ga maltretira i uzurpira u normalnom i dostojanstvenom zivotu!Nikakva vojna agresija,ne moze uspeti da smiri situaciju!To moze samo rasplamsati konflikte i sa sobom povuci samo jos veci ultranacionalizam u Evropi i jacanje takvih destruktivnih rezima!I to do one granice,kada vise nema povratka!I zato svako ko ne savetuje mir,vec rat..moze da bude svedok uvlacenja ostatka sveta u rat!Sto naravno danas niko ne zeli,bar to javno ne priznaje!Izjave NATO zvanicnika ne zvuce mitrotvorno..vec vise kao pretnja..a to tera svet na vojnu polarizaciju!Jer ako se sa jedne strane nalazi Vojna alijansa sastavljena od 28 zemalja,a sa druge strane Rusija..prirodno je da ce i ona traziti saveznike!Cemu ponovna ratovanja,gubljenja zivota,imovine i slobode..Doci cemo do posledica,koje ne mozemo ni da zamislimo..Ako ipak krene tako nesto,tesko ce se zaustaviti..A onda se postavlja i ono napragmaticnije pitanje,ko tu i sta dobija!Kad svi,gube sve..

boris

pre 9 godina

(Sasa, 3. jun 2014 22:16), nije Staljin nista dao od Rusije. Hruscov da, ali cika brka ne, cisto da znate.
ovaj umesto da smiri situaciju, samo doliva ulje na vatru. bice ovde jos mukeza napaceni narod, dok ce njegova deca na skolovanje u usa.
eeee, tugo

niki

pre 9 godina

Sta hoce ovaj jevrej sa svojom fasistickom huntom u Kijevu da unistava pravoslace i da sa fasistima vlada zemljom u kojoj su 80% pravoslavci.Sram ga bilo ovo je skola Rusima koji su 20 miliona zivota dali da bi fasizam unistili i izmedju ostalog i Jevreje spasili.Samo im jos Hitler ovdje fali da druzina bila potpuna,a mislim da i on nebi sa njima sjedio jer svi su sljam do sljama.A to sto on izigrava predsjednika neka objavi on i ovi demokrate iz Evrope koliko je ljudi izaslo na glasanje,20% je izaslo na glasanje,a za njega je glasalo 53% znaci 10% Ukrajinaca smatra njega predsjednikom tj.4 miliona,a slucajno u Ukrajini zivi 4 miliona katolika.

Ozlojeđeni!

pre 9 godina

Tako je Sloba hteo da povrati "vekovne srpske zemlje" diljem bivše Jugoslavije a na kraju je ostao i bez Kosova, koje je bilo u Srbiji. Pamet u glavu Ukrajinci. Ne budite naivni ko Srbi. Ne vredi izgubiti Odesu, Luganjsk i Donjeck zbog Krima, koji svejedno nikada nije bio ukrajinski. Prihvatite "realnost" i gledajte da sredite ono što vam ostane od Ukrajine. Koncept prihvatanja "realnosti" su inače razvili vaši mentori, tako da možete da pitate Obamu, kako se to radi. Mada vam i mi u tome možemo pomoći.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Potrošenko očekuje da se Rusija još i izvini. Ja sam ubeđen da će se neko iz Ukrajine izvinjavati Rusiji i Putinu ovako-Izvinite što smo vam stali pod nogu gospodine V.V.Putin.

Aleksej

pre 9 godina

Putin trenutno razmislja da li da ih pojede sa kecapom ili sa majonezom!
Mozda ih pusti malo da se prze pa onako res da ih kida,batak po batak,pa krilce !

zenon

pre 9 godina

ovaj je odlepio, mora da mu je čokolada udarila u glavu. ako je poverovao u to što su mu za Krim rekli USA, DE i ostali NATO prilepci, onda je poprilično naivan. oni ni prstom neće mrdnuti, Rusi su velik i gadan zalogaj, pa i za NATO, a Ukraina isuviše bez značajna da bi se zbog nje kidali sa Putinom. kao i Srbija i Ukraina može da tuži, kuka i moli, Krim mogu slobodno da precrtaju sa svoje karte (Krim je deo Ukraine i .... nešto slično je već upisano u Ustav Srbije i ta mantra nije pomogla). bilo koji sud u EU će se proglasiti nenadležnim kao i u slučaju Srbija vs Klinton. bolje da se držao sovjih čokolada i na miru grickao svoje bogatstvo nego što lupeta koješta. ne mogu da spavam, koliko me interesuje kako će Krim vratiti pod državnost Ukraine. nije Kličko Čak Noris. može da podeli koju pljusku ruskim graničarima, ali to je sve sve u svemu, o tome je trebalo razmishljati kada su ukidali ruski jezik kao zvanični i kada su pustili ultradesničare da se kočopere i razaraju ustavi poredak rođene zemlje i na kraju krajeva poverovali licemernom zapadu. slab je glas običnih građana, kao što nije ni vredelo to što su sarajlije aprila 1992 izašli na ulice da demonstriraju protiv rata i kada su snajperisti sa obližnjih zgrada tukli po njima. ako kerovi rata odluče da se ratuje, tu nema spasa, kao što nema spasa na žalost ni Ukraini.

statisticar

pre 9 godina

Velika je razlika izmedju Kosova i Krima. Na Kosovu se demografija stanovnistva promenila skrozo u potpunosti, tako da je 40% stanovnistva pobeglo, pa je zatim proglasena nezavisnost. Na nesrecu zapada, sve se brzo odigralo na Krimu, tako da je 90% stanovnistva izglasalo pripajanje Rusiji, bez bitne promene strukture stanovnistva. Za neo evropejce, samo kratko pitanje, da li je Krim Ukrajina, a Kosovo Srbija ili je Krim Rusija a Kosovo zasebna drzava? hvala

Pera pisar iz administrativnog odeljenja

pre 9 godina

Lepo je sanjati, osim kad imaš košmare. Ovaj ima osmog putnika u snovima. Tragikomičan lik nekog budućeg ruskog filma, čija je produkcija iz godine u godinu sve bolja, uporedo sa širenjem države. Mislim da će jedna od glavnih figura u snovima koje ima biti Ramzan kadirov

nazalost gradjanin Male Rusije

pre 9 godina

Srbi su se opet pogresno svrstali.Sada u 21 veku su zajedno sa Asadom,Palestincima,Hamazom,Venecuelom,Kazahstanom,Kirgistanom,Lukasenkom,verovatno i sa onim teroristima iz Nigerije.Definitivno je doslo vrema za izolaciju.Onda lepo ne trebaju koridori,strana ulaganja,turizam,Dovoljan je jedan Megatrend i to je to.

Bojan

pre 9 godina

"Svakog dana civili kao i ukrajinski vojnici ginu od ruke agresora"
Vlast koja sopstvene drzavljane nazove "agresorom" nema legitimitet.

neutralni felsh

pre 9 godina

krim je srce ukrajine... zvuci poznato zar ne? ala su nas (opet) zeznuli rusi, a mi im jos i aplaudiramo. to samo srbi mogu, bezuslovna mazohistik ljubav.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Od Milosevica do sad Srbija je na pogresnoj strani.Ovde vole Putina,Kim Dzong Una,Caveza,i sve moguce diktatore koji postoje?Nemojte posle da se cudite zasto nas svet ne voli!

Marija

pre 9 godina

KGB banda ce sama vratiti Krim Ukrajini i plus platiti stetu.
Uskoro ce istocna Ukrajina biti oslobodjena od boljsevickih terorista i Cecena, novi paket najzescih sancija ka KGB-u je spreman i do proleca sledece godine Krim ce biti vracen Ukrajini a ruski narod oslobodjen od boljsevicke KGB okupacije Rusije koja traje vec punih sto godina u ruskom prolecu sledece godine u ovo vreme kada ruski narod bude imao zvanican sastanak sa KGB bandom na ulicama Rusije.

Krim je srce Srbije ovaj Rusije ah ne Ukrajine

pre 9 godina

Od sada pa nadalje Ukrajinski ce politicari koristiti Krim isto kao srpski Kosovo a narod ce poverovati iako nema od toga nista.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@boris

Dao je i Brka deo Rusije. Bogme poklanjao. Podelio je rusku autonomnu oblast Osetiju na dva dela Severnu ostavio Rusiji, a Juznu poklonio rodnoj Gruziji. Isto uradio i sa Abhazijom. A komunjare stvorile Ukrajinu koja nikada nije ni postojala do Lenjina i Staljina. Odesa bila centar ruske kulture svojevremeno. Odeski Jevreji izmislili dzez. Zato je problem i sa Pridnjestrovjem u zaledjini Odese u Moldaviji.

Ribolovac Hr

pre 9 godina

Znaci bud..u su izabrali za predsjednika.
Totalno sam protiv rasturanja Ukrajine, ali prva stvar koju bih napravio da sam postao predsjednik Ukrajine bi bila da se nadjem s Putinom, jer on i samo on drži ključ razrješenja ove situacije. Samo on moze zaustaviti separatiste.
Pružio bih mu ruku i rekao hajde da riješimo ovu situaciju idemo zajedno u Donetsk/Lugansk da se dogovorimo s ljudima. Dal bi se sta dogovorili je drugo pitanje, ali to bi bio prvi pokušaj.
Za silu uvijek ima vremena.

nazalost gradjanin Male Rusije

pre 9 godina

Srbi su se opet pogresno svrstali.Sada u 21 veku su zajedno sa Asadom,Palestincima,Hamazom,Venecuelom,Kazahstanom,Kirgistanom,Lukasenkom,verovatno i sa onim teroristima iz Nigerije.Definitivno je doslo vrema za izolaciju.Onda lepo ne trebaju koridori,strana ulaganja,turizam,Dovoljan je jedan Megatrend i to je to.

Marija

pre 9 godina

KGB banda ce sama vratiti Krim Ukrajini i plus platiti stetu.
Uskoro ce istocna Ukrajina biti oslobodjena od boljsevickih terorista i Cecena, novi paket najzescih sancija ka KGB-u je spreman i do proleca sledece godine Krim ce biti vracen Ukrajini a ruski narod oslobodjen od boljsevicke KGB okupacije Rusije koja traje vec punih sto godina u ruskom prolecu sledece godine u ovo vreme kada ruski narod bude imao zvanican sastanak sa KGB bandom na ulicama Rusije.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Od Milosevica do sad Srbija je na pogresnoj strani.Ovde vole Putina,Kim Dzong Una,Caveza,i sve moguce diktatore koji postoje?Nemojte posle da se cudite zasto nas svet ne voli!

neutralni felsh

pre 9 godina

krim je srce ukrajine... zvuci poznato zar ne? ala su nas (opet) zeznuli rusi, a mi im jos i aplaudiramo. to samo srbi mogu, bezuslovna mazohistik ljubav.

Goxy

pre 9 godina

Ukrajinci mozda da, ali Rusi (50% stanovnista) NE !!!

Ukrajinci su pokatoliceni Rusi - Unijati.
To vam je isto kao sto muslimani na Balkanu misle da su narod i nazivaju se Bosnjacima, a zapravo su srbi koji su silom primili islam!!!

Ukrajni nije pitanje Evrope vec kako da se resi njihovih kriminalni klanova koji kao pravi tajkuni oligarsi drze 70% drzave.Medju njih uleteo i nasa budala Kole.

Evropi ne treba Ukrajna sem da jeftino proizvodi hranu. I plate nece im porasti vise od 20% ali troskovi bar 40%.

Zato im je bolje da se razdvoje i da svaka ptica svome jatu leti. Krim je uvek bio ruski. UVEK.

OCEKUJEM DA SE UKRAJINA PODELI NA ISTOK I ZAPAD.

Ozlojeđeni!

pre 9 godina

Tako je Sloba hteo da povrati "vekovne srpske zemlje" diljem bivše Jugoslavije a na kraju je ostao i bez Kosova, koje je bilo u Srbiji. Pamet u glavu Ukrajinci. Ne budite naivni ko Srbi. Ne vredi izgubiti Odesu, Luganjsk i Donjeck zbog Krima, koji svejedno nikada nije bio ukrajinski. Prihvatite "realnost" i gledajte da sredite ono što vam ostane od Ukrajine. Koncept prihvatanja "realnosti" su inače razvili vaši mentori, tako da možete da pitate Obamu, kako se to radi. Mada vam i mi u tome možemo pomoći.

Odium

pre 9 godina

Komentarisati nebuloze takozvanog predsednika je bespredmetno. Ukrajina ne može da opstane kao država, sve to lupanje o mladoj demokratiji već smo čuli na našim prostorima. Ukrajina će skupo koštati EU.

svi i sve..

pre 9 godina

A kako ce to da postigne,nije rekao...Da nece opet da granatira decju bolnicu,skolu..Govori o Krimu kao da mu je od tate ostao!A ne shvata da je ovo sto rade ravno ekstremizmu koji prerasta u terorizam i to najgorih razmera!Terorisanje svojih gradjana,koji jednostavno nece da prihvate ultranacionalisticku vlast,koja ne postuje njihova ljudska prava..Ne prihvataju takav nedemokratski rezim,koji je prerastao u otvorenog neprijatelja ruskom narodu..koji zivi u Ukrajini!Ruski narod ne zeli da u 21.veku,prihvati militantnu grupu pucista na vlasti,koja ga maltretira i uzurpira u normalnom i dostojanstvenom zivotu!Nikakva vojna agresija,ne moze uspeti da smiri situaciju!To moze samo rasplamsati konflikte i sa sobom povuci samo jos veci ultranacionalizam u Evropi i jacanje takvih destruktivnih rezima!I to do one granice,kada vise nema povratka!I zato svako ko ne savetuje mir,vec rat..moze da bude svedok uvlacenja ostatka sveta u rat!Sto naravno danas niko ne zeli,bar to javno ne priznaje!Izjave NATO zvanicnika ne zvuce mitrotvorno..vec vise kao pretnja..a to tera svet na vojnu polarizaciju!Jer ako se sa jedne strane nalazi Vojna alijansa sastavljena od 28 zemalja,a sa druge strane Rusija..prirodno je da ce i ona traziti saveznike!Cemu ponovna ratovanja,gubljenja zivota,imovine i slobode..Doci cemo do posledica,koje ne mozemo ni da zamislimo..Ako ipak krene tako nesto,tesko ce se zaustaviti..A onda se postavlja i ono napragmaticnije pitanje,ko tu i sta dobija!Kad svi,gube sve..

niki

pre 9 godina

Sta hoce ovaj jevrej sa svojom fasistickom huntom u Kijevu da unistava pravoslace i da sa fasistima vlada zemljom u kojoj su 80% pravoslavci.Sram ga bilo ovo je skola Rusima koji su 20 miliona zivota dali da bi fasizam unistili i izmedju ostalog i Jevreje spasili.Samo im jos Hitler ovdje fali da druzina bila potpuna,a mislim da i on nebi sa njima sjedio jer svi su sljam do sljama.A to sto on izigrava predsjednika neka objavi on i ovi demokrate iz Evrope koliko je ljudi izaslo na glasanje,20% je izaslo na glasanje,a za njega je glasalo 53% znaci 10% Ukrajinaca smatra njega predsjednikom tj.4 miliona,a slucajno u Ukrajini zivi 4 miliona katolika.

Lala iz Banata

pre 9 godina

Gosn Porošenko, možda ćete vratiti Krim... ali ćete, ako se nekim čudom to dogodi, bogami dobrano pričekati. Bar nekoliko decenija...

Aleksej

pre 9 godina

Putin trenutno razmislja da li da ih pojede sa kecapom ili sa majonezom!
Mozda ih pusti malo da se prze pa onako res da ih kida,batak po batak,pa krilce !

basar asad

pre 9 godina

ovaj novi shef ukrajne je br1 po suntavilu ! pa u kojoj normalnoj drzavi oligarh i biznismen (citaj lopina i bitanga) postaje predsednik ??? to je isto kao kada bi miskovic ili kole pobedili na izborima ! a krim ces vratiti kad i mi kosovo...znaci nikad a mozda ni tad ! idi kod nobelovca huseina obame pa se lepo slikajte niste ni zasta drugo

Bojan

pre 9 godina

Jos covek nije ni stupio na duznost, a vec odlepio ! Vi dragi moj gospodine sto ste vracali do sada, vracali ste... Na zalost od sada samo ce se od vas odvajati... Zar zaista mislite da je moguce da posle svega ljudi u istocnom delu zemlje priznaju vasu vlast ? To je isto tako mislio i Milosevic za Albance sa Kosova ... Ne moze se silom uvoditi demokratija, gospodine Porosenko... To jedino uspeva SAD po banana drzavama !!!

Ukrajina je Kosovo je Krim je Srbija je...e, jbg :(

pre 9 godina

Izabereš novog predsednika, sve se nešto nadaš, a on bu*ala kao i ostali. E, nesretna Ukrajino.

Pera pisar iz administrativnog odeljenja

pre 9 godina

Lepo je sanjati, osim kad imaš košmare. Ovaj ima osmog putnika u snovima. Tragikomičan lik nekog budućeg ruskog filma, čija je produkcija iz godine u godinu sve bolja, uporedo sa širenjem države. Mislim da će jedna od glavnih figura u snovima koje ima biti Ramzan kadirov

statisticar

pre 9 godina

Velika je razlika izmedju Kosova i Krima. Na Kosovu se demografija stanovnistva promenila skrozo u potpunosti, tako da je 40% stanovnistva pobeglo, pa je zatim proglasena nezavisnost. Na nesrecu zapada, sve se brzo odigralo na Krimu, tako da je 90% stanovnistva izglasalo pripajanje Rusiji, bez bitne promene strukture stanovnistva. Za neo evropejce, samo kratko pitanje, da li je Krim Ukrajina, a Kosovo Srbija ili je Krim Rusija a Kosovo zasebna drzava? hvala

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Potrošenko očekuje da se Rusija još i izvini. Ja sam ubeđen da će se neko iz Ukrajine izvinjavati Rusiji i Putinu ovako-Izvinite što smo vam stali pod nogu gospodine V.V.Putin.

Atreides

pre 9 godina

Vece su sanse Srbija KiM da povrati nego Ukrajina Krim. Krim je uzela Rusija...direktno...Kosovo siptari uz pomoc USA a ne USA direktno...a posto politika velikih se menja a posebno politika USA...danas si im saveznuk sutra te sravnaju sa zemljom...tako da ko zna za koju godinu kakav ce stav USA imati po pitanju Kosmeta.

Monty Python

pre 9 godina

Varšava -- Novi predsednik Ukrajine Petro Porošenko kaže da vidi da ceo svet stoji uz Ukrajinu i njenu borbu za slobodu i demokratiju!

always look on the bright side of life!

Flash

pre 9 godina

Ovaj prica o vracanju Krima a trenutno mu je 7-10% teritorije ostatka Ukrajine pod kontrolom separatista, a na tim teritorijama mu zivi 15% stanovnistva i trecina BDP-a :D Covek izgubljen potpuno.

boris

pre 9 godina

(Sasa, 3. jun 2014 22:16), nije Staljin nista dao od Rusije. Hruscov da, ali cika brka ne, cisto da znate.
ovaj umesto da smiri situaciju, samo doliva ulje na vatru. bice ovde jos mukeza napaceni narod, dok ce njegova deca na skolovanje u usa.
eeee, tugo

zenon

pre 9 godina

ovaj je odlepio, mora da mu je čokolada udarila u glavu. ako je poverovao u to što su mu za Krim rekli USA, DE i ostali NATO prilepci, onda je poprilično naivan. oni ni prstom neće mrdnuti, Rusi su velik i gadan zalogaj, pa i za NATO, a Ukraina isuviše bez značajna da bi se zbog nje kidali sa Putinom. kao i Srbija i Ukraina može da tuži, kuka i moli, Krim mogu slobodno da precrtaju sa svoje karte (Krim je deo Ukraine i .... nešto slično je već upisano u Ustav Srbije i ta mantra nije pomogla). bilo koji sud u EU će se proglasiti nenadležnim kao i u slučaju Srbija vs Klinton. bolje da se držao sovjih čokolada i na miru grickao svoje bogatstvo nego što lupeta koješta. ne mogu da spavam, koliko me interesuje kako će Krim vratiti pod državnost Ukraine. nije Kličko Čak Noris. može da podeli koju pljusku ruskim graničarima, ali to je sve sve u svemu, o tome je trebalo razmishljati kada su ukidali ruski jezik kao zvanični i kada su pustili ultradesničare da se kočopere i razaraju ustavi poredak rođene zemlje i na kraju krajeva poverovali licemernom zapadu. slab je glas običnih građana, kao što nije ni vredelo to što su sarajlije aprila 1992 izašli na ulice da demonstriraju protiv rata i kada su snajperisti sa obližnjih zgrada tukli po njima. ako kerovi rata odluče da se ratuje, tu nema spasa, kao što nema spasa na žalost ni Ukraini.

Bojan

pre 9 godina

"Svakog dana civili kao i ukrajinski vojnici ginu od ruke agresora"
Vlast koja sopstvene drzavljane nazove "agresorom" nema legitimitet.

Krim je srce Srbije ovaj Rusije ah ne Ukrajine

pre 9 godina

Od sada pa nadalje Ukrajinski ce politicari koristiti Krim isto kao srpski Kosovo a narod ce poverovati iako nema od toga nista.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@boris

Dao je i Brka deo Rusije. Bogme poklanjao. Podelio je rusku autonomnu oblast Osetiju na dva dela Severnu ostavio Rusiji, a Juznu poklonio rodnoj Gruziji. Isto uradio i sa Abhazijom. A komunjare stvorile Ukrajinu koja nikada nije ni postojala do Lenjina i Staljina. Odesa bila centar ruske kulture svojevremeno. Odeski Jevreji izmislili dzez. Zato je problem i sa Pridnjestrovjem u zaledjini Odese u Moldaviji.

Ribolovac Hr

pre 9 godina

Znaci bud..u su izabrali za predsjednika.
Totalno sam protiv rasturanja Ukrajine, ali prva stvar koju bih napravio da sam postao predsjednik Ukrajine bi bila da se nadjem s Putinom, jer on i samo on drži ključ razrješenja ove situacije. Samo on moze zaustaviti separatiste.
Pružio bih mu ruku i rekao hajde da riješimo ovu situaciju idemo zajedno u Donetsk/Lugansk da se dogovorimo s ljudima. Dal bi se sta dogovorili je drugo pitanje, ali to bi bio prvi pokušaj.
Za silu uvijek ima vremena.