Ponedeljak, 05.05.2014.

00:18

File: Tri prioriteta na vašem putu

Štefan File kaže da Srbija ima tri prioriteta na putu ka EU - ekonomski oporavak i reforme, uvođenje vladavine prava i normalizaciju odnosa sa Prištinom.

Izvor: Beta

File: Tri prioriteta na vašem putu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

novica952

pre 9 godina

Posle Eštonove evo i Filea po ubrzanoj proceduri u Beogradu da bi video verovatno buduće planove Srbije vezano za EU integracije i dali se i šta promenilo izborom nove vlade kada je u pitanju EU integracije.Predsednik Nikolić je zatražio iste uslove koje su važile za sve a Srbiaj će odraditi sve ono što je do nje na putu EU integracija.Svako novo definisanje puta i promena uslova štetno bi se odrazilo na naš stav po pitanju EU kao što je kontraproduktivno u ovom trenutku vezivati nekakve uslove i sankcije koje bi Srbija trebala da postavlja Rusiji.Nije Srbija još u članstvu EU, nije ni izbliza došla do nekog cilja koji bi bio motiv da se dobri odnosi Srbije i Rusije ruše zbog nekakvi obećanja iz EU ma od koga ona dolazila.

Miljacka

pre 9 godina

Srbija ima jasan cilj , a to je što pre da prevaziće ekonomsku krizu i da njeni građani počno da žive kao sav normalan svet. Naravno ovde se podrazumeva i nastavak pregovora sa EU kao bi Srbija što pre postala članica Evrope.Gospodin File podržava Srbiju na njenom putu ka evrointegracijama i to treba pozdraviti.

Bejbigrl

pre 9 godina

Srbiji treba da se pridaje poseban značaj. Uvek je bila i biće faktor stabilnosti u regionu i ptosto pozicija kuće na promaji je čini bitnom za EU. Da nije, davno bi nam se srušili snovi o ulasku u Uniju. Mislim da smo konačno na pravom putu.

Profesorka

pre 9 godina

Štefan File je za vreme svog mandata jasno izražavao posvećenost i podršku tome da Srbija postane članica EU. Naša zemlja je ostvarila impresivan napredak na putu ka EU, a ohrabrujuće je videti da su građani na izborima podržali stranke koje su nedvosmisleno opredeljene za EU.

Milos Jerinic

pre 9 godina

Bolji zivot i put ka EU zahteva temeljne reforme, vladavinu prava, izlazak iz ekonomske krize, suzbijanje kriminala i korupcije a to su sve problemi sa kojima se ova vlada uhvatila u kostac a snagom i velikim zalaganjem premijera rezultati su vidljivi. Kad smo cekali toliko i pregrmeli sve prethodne vlade, vredi se strpeti jos malo.

mag

pre 9 godina

Glasali ste...evo vam ga!!! To je ona demagoška floskula"narod je odlučio kome da ukaže poverenje" i "svim silama u promene". E meni je sada žao samo mene..ali ,ko me pita!!
EU=DIREKTIVA=ROBOVLASNIŠTVO
Sada samo sedim i gledam..serija počinje!
Kako ste glasali..tako vam je,šta se sada bunite!

Razuman

pre 9 godina

Dosta mi je izjava političara - Nikad nećemo priznati Kosovo!
Zar ne bi treblo da pričaju - Mirna integracija Kosova u državni sistem Srbije... kao što su nekad pričali naše komšije hrvati, i dobili što su hteli (ne baš na miran način).
Ko tu koga farba? Kažimo jednom ono što jeste, bez laganja i ulagivanja.

Ana

pre 9 godina

Niko vas nece pitati na referendumu hocete li u EU ili Rusiju, pitace vas samo da li ste za clanstvo u EU ili ne, ja stvarno ne znam sta je tu toliko tesko ljudima da shvate. Rusija vam nije cak ni opcija, oni koju su se zalagali za neutralnost ili Rusiju, kao i protiv EU su propali na izborima, ukapirajte to vec jednom.

SNS-SPS prevaranti

pre 9 godina

Kako nas lože ovi prevaranti iz EU, a cilj im je da otmu Kosovo, da nas finansijski i ekonomski porobe, da propadne domaća privreda, da domaći privrednici budu pohapšeni, jer smetaju Rotšildovima...da nas prezaduže...to je matrica porodice Rotšild, vladara iz senke. Samo slepci ne vide šta se radi, a mediji su okupirani...Da nam nije CEFTA-e ne bi imali kome da prodamo ono malo što proizvodimo.

Legia Semlin

pre 9 godina

"Vise je zvanicnika posetilo Srbiju u poslednjih mesec dana.. primecuje se drugaciji stav.. veruju da gradimo bolju buducnost ove zemlje! (Smiljko, 5. maj)"

Ja bih se grdno zabrinuo da me dojučerašnji neprijatelj koji se nije promenio ni za jotu, odjednom hvali. Biće da sam se onda promenio ja, i to ne na bolje, u svoju korist. Ne zanima njih NAŠA budućnost, nego njihova. Šta smo, dakle, uradili? Izdali Kosmet, odustali od RS, uvlačimo se Hrvatima da nas baš mnogo ne sapliću "na putu u EU", ne smemo ni da protestujemo kad lome ćirilične table (i usput ljude), pregovaramo kako da Rusima uvedemo sankcije, a da se mnogo ne naljute, svi mediji su pod kontrolom jedne partije, opozicija ne postoji, ekonomija je tako "dobra" da zavisimo od tuđe nege i pomoći, na redu je smanjenje plata ljudima koji nas leče i uče nam decu, te penzija od kojih mnogi plaćaju račune... Dakle, nezadovoljni su i demokrate, i nacionalisti, i gejevi, i penzioneri, i radnici, i strani ulagači, i Srbi, i Albanci, i Mađari - da ne ređam, svi su nezadovoljni, samo nas Štefan File hvali?! Jel još nekome ovo malo nelogično? Kad bi mogla da se napravi malecka proba, da javno kažemo "e nećemo protiv Rusa, i živela Republika Srpska, i prestanite da terate tu šaku Srba iz Hrvatske", da vidiš kako bi se Štefan File namrgodio, te počeo sa prebacivanjima... Videli smo to toliko puta. Prema tome, ako veruješ u dobre namere okupatora, ili si blesav ili si plaćen da tako misliš. Hajde priznaj lepo čika inspektoru...

mario

pre 9 godina

(Jole, 05. maj 2014 11:25) A vi bi pare samo od EU, e pa ne može to tako nije EU bankomat, pa da uzimate kako vam se prohtje kao nekada u ExYu...

dedi

pre 9 godina

Vlada pregovara o pridruživanju i ulasku u EU a bez da je pitala ovaj narod da li želi da sa njima bude u zajednici, gospodin Nikolić može oprostiti ali ja ne mogu niti želim ai nisam nikog ovlastio da u moje ime hoštaplerima belosvetskim oprašta uništava zemlju i ubija civile a pogotovu Milicu i drugu nedužnu decu.

Zozon

pre 9 godina

Sad vec mozemo da vidimo kako Hrvatska prolazi a tek cemo videti koliko ce sa im "svane" od Evrope...Duznicko ropstvo. Evropa se polako raspada a samo im mi jos trebamo.

Jole

pre 9 godina

Veliki posao je Srbija vec uradila i ne treba nas stalno mamiti sargarepom vec konacno da EU utrci sa parama i pomogne nasoj privredi. Izbori su pokazali opredeljenje gradjana da zive u modernom drustvu, pa Evropo izvoli.

Misha

pre 9 godina

Bez namere da budem vulgaran, slikovito bih Vam objasnio ovaj treci, a zapravo uslov svih uslova - Normalizacija odnosa sa Pristinom. Dodjem ja jednog dana u Vasu kucu sa pet zestokih momaka. Uselim se u Vas bracni krevet i Vi sve to gledate i ne mozete mi nista. Uz put pustim pricu po komsiluku kako redovno tucete zenu i zato ona ne izlazi iz kuce. Pocnu svi da Vas izbegavaju. A onda Vam ja milosrdno ponudim da imam tim koji ce uspesno demantovati carsijske price i da ce te biti omiljeni komsija ponovo ako pocnete da gradite prijateljske odnose sa mnom koji i dalje ne nameravam da izadjem iz Vaseg bracnog kreveta jer mi je bas lepo sa Vasom zenom. Ako bi ste Vi ovako nesto prihvatili da Vam se dogodi u licnom zivotu, onda je normalno sto podrzavate napredak u EU koji prevashodno podrazumeva odustajanje od Kosova. Ako niste, a podrzavate ovakav oblik napredka, onda mislim da ste licemerni kao naravno i cela EU.

;)

pre 9 godina

@Smiljko, to što mnogi dolaze nema nikakvog značaja. Možda su namirisali nisku cenu za komunalna preduzeća, eksploataciju rude... To nikako ne znači da ćemo krenuti krupnim koracima napred.

sarajevo.ba

pre 9 godina

Mislim da ce zahvaljujuci godpodinu Vucicu I njegovim naporima...ne, salim se

Nego, zivim u Svicarskoj u Fr.dijelu I cesto idem u Francusku, prolazim kroz Italiju, Slov, Hrv na putu za Bosnu I mogu reci da je ta Eu ne bas tako mocna
Cak I Njemci mple boga da nadju posao ovdje
A da je I Ch usla u Eu ko zna kako bi ovdje bilo, da li bi nas ucjenjivali da pomazemo Portugalu, Rumuniji I slicno
Po meni za nas ex Yu zemlje Eu je samo dobra za one koji imaju nekoga malo zapadnije pa da im tu nadje neki posao I onda mogu dobit radnu dozvolu
Ali ipak, zemlje bivse nam drzave nemaju pravo izbora i kako god ipak bi im bilo bolje u Eu jer gore od ovog stanja trenutno ne moze biti

Smiljko

pre 9 godina

Vise je zvanicnika posetilo Srbiju u poslednjih mesec dana nego za vreme mandata svih prethodnih vlada, a i primecuje se drugaciji stav gostiju, pruzaju podrsku, uzimaju Srbiju kao uzor u regionu, a nekada su dolazili sa pricom kako mnogo trosimo, kako nam je sistem kriminalizovan, i kako perspektive nece biti sjajne, a danas veruju da gradimo bolju buducnost ove zemlje!

dosledni uporni

pre 9 godina

Da bi se visoki ciljevi koji su pred nama dostiglii sproveli u delo potrebno je veliko odricanje i ogroman rad , a uz to sve idu i velika raznorazna ogranicenja

Radojko

pre 9 godina

Pravi razlog posete g. Filea je uticanje na Srbiju da se distancira od Rusije a-pro-po pitanja Ukrajine.
Formalne razloge je sam File izneo. Najvažniji od ta tri razloga je da se nastavi sa podrškom Vlade Srbije daljem utemljenju Kosova kao države (to se zove normalizacija odnosa sa Prištinom). Biće tu stranih investicija u Srbiju, biće tu donacija, biće tu ohrabrenja i podrške Vladi Srbije na putu ka EU, ali je važno setiti se da je EU prevazišla ekonomsko povezivanje država (to se podrazumeva i to u dobrom delu mora funkcionisati) i da joj je cilj da mudrom politikom uz SAD (dok joj treba i dok od njih zavisi) da utvrdi Evropsku Uniju kao političku celinu).

Go

pre 9 godina

E kakva je to ropska drzava kojoj drugi određuju prioritete i ciljeve?
Zamisli imas firmu ili kucu, a komsija te uslovljava i odredjuje sta da radis.
Al sta da se radi, ropstvo je neminovno, s obzirom da je narod zatupljen a postoji resenje DIREKTNA DEMOKRATIJA kroz koju se za razliku od odluka DEMOKRATSKE MANJINE donose samo ispravne odluke.

Alo bre ljudi, googlajte malo kako je Portugalu, Grčkoj, Rumuniji... u toj Evropskoj Uniji, pa nece Srbija biti Švedska. Googlajte kako je Island izbacio Bankstere (Bankarske mafijaše).

deda milojko

pre 9 godina

Ironicno i krajnje ocajno je kada ti neko ko te bombardovao, stavljao embargo i vodio u propast, kaze da si na pravom putu. Jedini pravi put koji EU priznaje je da drzava padne na kolena i moli za njihovu pomoc. To EU zeli, prvo razori zemlju, onda kao dobri komsija pruza pomoc u vidu kredita, zaduzuje te sve vise i vise i na kraju ti uzima sta zeli. Ova vlada nije Srpska vec stranaca. Koliko samo stranih "konsultanata" ima u Vladi? Ministar finansija, najodgovornija funkcija u zemlji je stranac, americki covek. Totalni haos, jos samo fali da ova vlada podrzi sankcije rusiji i mi smo se totalno zakopali.

dany00

pre 9 godina

Svakako se slažem da je država na dobrom putu da državu povede ka EU, te se nadam da je strategija razvijena na pravi način i sa visokim koeficijentom uspešnosti!

super mario

pre 9 godina

Svaki put kada visoki predstavnici EU dodju u Bg na neku rundu raygovora ili konsultacija sa nasim predstavnicima pregovarackog tima utisci su sve bolji i bolji - obostrano .. smernica da smo na dobrom putu

AAF

pre 9 godina

EU put Srbije je zavrsen.Rusija sigurno nece dozvoliti dalje priblizavanje EU i pitanje je kako ce se EU postaviti u novonastaloj situaciji.Nece proci puno vremena i to ce biti jasno.

deda milojko

pre 9 godina

Ironicno i krajnje ocajno je kada ti neko ko te bombardovao, stavljao embargo i vodio u propast, kaze da si na pravom putu. Jedini pravi put koji EU priznaje je da drzava padne na kolena i moli za njihovu pomoc. To EU zeli, prvo razori zemlju, onda kao dobri komsija pruza pomoc u vidu kredita, zaduzuje te sve vise i vise i na kraju ti uzima sta zeli. Ova vlada nije Srpska vec stranaca. Koliko samo stranih "konsultanata" ima u Vladi? Ministar finansija, najodgovornija funkcija u zemlji je stranac, americki covek. Totalni haos, jos samo fali da ova vlada podrzi sankcije rusiji i mi smo se totalno zakopali.

Misha

pre 9 godina

Bez namere da budem vulgaran, slikovito bih Vam objasnio ovaj treci, a zapravo uslov svih uslova - Normalizacija odnosa sa Pristinom. Dodjem ja jednog dana u Vasu kucu sa pet zestokih momaka. Uselim se u Vas bracni krevet i Vi sve to gledate i ne mozete mi nista. Uz put pustim pricu po komsiluku kako redovno tucete zenu i zato ona ne izlazi iz kuce. Pocnu svi da Vas izbegavaju. A onda Vam ja milosrdno ponudim da imam tim koji ce uspesno demantovati carsijske price i da ce te biti omiljeni komsija ponovo ako pocnete da gradite prijateljske odnose sa mnom koji i dalje ne nameravam da izadjem iz Vaseg bracnog kreveta jer mi je bas lepo sa Vasom zenom. Ako bi ste Vi ovako nesto prihvatili da Vam se dogodi u licnom zivotu, onda je normalno sto podrzavate napredak u EU koji prevashodno podrazumeva odustajanje od Kosova. Ako niste, a podrzavate ovakav oblik napredka, onda mislim da ste licemerni kao naravno i cela EU.

Radojko

pre 9 godina

Pravi razlog posete g. Filea je uticanje na Srbiju da se distancira od Rusije a-pro-po pitanja Ukrajine.
Formalne razloge je sam File izneo. Najvažniji od ta tri razloga je da se nastavi sa podrškom Vlade Srbije daljem utemljenju Kosova kao države (to se zove normalizacija odnosa sa Prištinom). Biće tu stranih investicija u Srbiju, biće tu donacija, biće tu ohrabrenja i podrške Vladi Srbije na putu ka EU, ali je važno setiti se da je EU prevazišla ekonomsko povezivanje država (to se podrazumeva i to u dobrom delu mora funkcionisati) i da joj je cilj da mudrom politikom uz SAD (dok joj treba i dok od njih zavisi) da utvrdi Evropsku Uniju kao političku celinu).

Go

pre 9 godina

E kakva je to ropska drzava kojoj drugi određuju prioritete i ciljeve?
Zamisli imas firmu ili kucu, a komsija te uslovljava i odredjuje sta da radis.
Al sta da se radi, ropstvo je neminovno, s obzirom da je narod zatupljen a postoji resenje DIREKTNA DEMOKRATIJA kroz koju se za razliku od odluka DEMOKRATSKE MANJINE donose samo ispravne odluke.

Alo bre ljudi, googlajte malo kako je Portugalu, Grčkoj, Rumuniji... u toj Evropskoj Uniji, pa nece Srbija biti Švedska. Googlajte kako je Island izbacio Bankstere (Bankarske mafijaše).

Legia Semlin

pre 9 godina

"Vise je zvanicnika posetilo Srbiju u poslednjih mesec dana.. primecuje se drugaciji stav.. veruju da gradimo bolju buducnost ove zemlje! (Smiljko, 5. maj)"

Ja bih se grdno zabrinuo da me dojučerašnji neprijatelj koji se nije promenio ni za jotu, odjednom hvali. Biće da sam se onda promenio ja, i to ne na bolje, u svoju korist. Ne zanima njih NAŠA budućnost, nego njihova. Šta smo, dakle, uradili? Izdali Kosmet, odustali od RS, uvlačimo se Hrvatima da nas baš mnogo ne sapliću "na putu u EU", ne smemo ni da protestujemo kad lome ćirilične table (i usput ljude), pregovaramo kako da Rusima uvedemo sankcije, a da se mnogo ne naljute, svi mediji su pod kontrolom jedne partije, opozicija ne postoji, ekonomija je tako "dobra" da zavisimo od tuđe nege i pomoći, na redu je smanjenje plata ljudima koji nas leče i uče nam decu, te penzija od kojih mnogi plaćaju račune... Dakle, nezadovoljni su i demokrate, i nacionalisti, i gejevi, i penzioneri, i radnici, i strani ulagači, i Srbi, i Albanci, i Mađari - da ne ređam, svi su nezadovoljni, samo nas Štefan File hvali?! Jel još nekome ovo malo nelogično? Kad bi mogla da se napravi malecka proba, da javno kažemo "e nećemo protiv Rusa, i živela Republika Srpska, i prestanite da terate tu šaku Srba iz Hrvatske", da vidiš kako bi se Štefan File namrgodio, te počeo sa prebacivanjima... Videli smo to toliko puta. Prema tome, ako veruješ u dobre namere okupatora, ili si blesav ili si plaćen da tako misliš. Hajde priznaj lepo čika inspektoru...

;)

pre 9 godina

@Smiljko, to što mnogi dolaze nema nikakvog značaja. Možda su namirisali nisku cenu za komunalna preduzeća, eksploataciju rude... To nikako ne znači da ćemo krenuti krupnim koracima napred.

AAF

pre 9 godina

EU put Srbije je zavrsen.Rusija sigurno nece dozvoliti dalje priblizavanje EU i pitanje je kako ce se EU postaviti u novonastaloj situaciji.Nece proci puno vremena i to ce biti jasno.

Zozon

pre 9 godina

Sad vec mozemo da vidimo kako Hrvatska prolazi a tek cemo videti koliko ce sa im "svane" od Evrope...Duznicko ropstvo. Evropa se polako raspada a samo im mi jos trebamo.

SNS-SPS prevaranti

pre 9 godina

Kako nas lože ovi prevaranti iz EU, a cilj im je da otmu Kosovo, da nas finansijski i ekonomski porobe, da propadne domaća privreda, da domaći privrednici budu pohapšeni, jer smetaju Rotšildovima...da nas prezaduže...to je matrica porodice Rotšild, vladara iz senke. Samo slepci ne vide šta se radi, a mediji su okupirani...Da nam nije CEFTA-e ne bi imali kome da prodamo ono malo što proizvodimo.

dedi

pre 9 godina

Vlada pregovara o pridruživanju i ulasku u EU a bez da je pitala ovaj narod da li želi da sa njima bude u zajednici, gospodin Nikolić može oprostiti ali ja ne mogu niti želim ai nisam nikog ovlastio da u moje ime hoštaplerima belosvetskim oprašta uništava zemlju i ubija civile a pogotovu Milicu i drugu nedužnu decu.

mario

pre 9 godina

(Jole, 05. maj 2014 11:25) A vi bi pare samo od EU, e pa ne može to tako nije EU bankomat, pa da uzimate kako vam se prohtje kao nekada u ExYu...

sarajevo.ba

pre 9 godina

Mislim da ce zahvaljujuci godpodinu Vucicu I njegovim naporima...ne, salim se

Nego, zivim u Svicarskoj u Fr.dijelu I cesto idem u Francusku, prolazim kroz Italiju, Slov, Hrv na putu za Bosnu I mogu reci da je ta Eu ne bas tako mocna
Cak I Njemci mple boga da nadju posao ovdje
A da je I Ch usla u Eu ko zna kako bi ovdje bilo, da li bi nas ucjenjivali da pomazemo Portugalu, Rumuniji I slicno
Po meni za nas ex Yu zemlje Eu je samo dobra za one koji imaju nekoga malo zapadnije pa da im tu nadje neki posao I onda mogu dobit radnu dozvolu
Ali ipak, zemlje bivse nam drzave nemaju pravo izbora i kako god ipak bi im bilo bolje u Eu jer gore od ovog stanja trenutno ne moze biti

Ana

pre 9 godina

Niko vas nece pitati na referendumu hocete li u EU ili Rusiju, pitace vas samo da li ste za clanstvo u EU ili ne, ja stvarno ne znam sta je tu toliko tesko ljudima da shvate. Rusija vam nije cak ni opcija, oni koju su se zalagali za neutralnost ili Rusiju, kao i protiv EU su propali na izborima, ukapirajte to vec jednom.

mag

pre 9 godina

Glasali ste...evo vam ga!!! To je ona demagoška floskula"narod je odlučio kome da ukaže poverenje" i "svim silama u promene". E meni je sada žao samo mene..ali ,ko me pita!!
EU=DIREKTIVA=ROBOVLASNIŠTVO
Sada samo sedim i gledam..serija počinje!
Kako ste glasali..tako vam je,šta se sada bunite!

Razuman

pre 9 godina

Dosta mi je izjava političara - Nikad nećemo priznati Kosovo!
Zar ne bi treblo da pričaju - Mirna integracija Kosova u državni sistem Srbije... kao što su nekad pričali naše komšije hrvati, i dobili što su hteli (ne baš na miran način).
Ko tu koga farba? Kažimo jednom ono što jeste, bez laganja i ulagivanja.

Smiljko

pre 9 godina

Vise je zvanicnika posetilo Srbiju u poslednjih mesec dana nego za vreme mandata svih prethodnih vlada, a i primecuje se drugaciji stav gostiju, pruzaju podrsku, uzimaju Srbiju kao uzor u regionu, a nekada su dolazili sa pricom kako mnogo trosimo, kako nam je sistem kriminalizovan, i kako perspektive nece biti sjajne, a danas veruju da gradimo bolju buducnost ove zemlje!

dosledni uporni

pre 9 godina

Da bi se visoki ciljevi koji su pred nama dostiglii sproveli u delo potrebno je veliko odricanje i ogroman rad , a uz to sve idu i velika raznorazna ogranicenja

Jole

pre 9 godina

Veliki posao je Srbija vec uradila i ne treba nas stalno mamiti sargarepom vec konacno da EU utrci sa parama i pomogne nasoj privredi. Izbori su pokazali opredeljenje gradjana da zive u modernom drustvu, pa Evropo izvoli.

dany00

pre 9 godina

Svakako se slažem da je država na dobrom putu da državu povede ka EU, te se nadam da je strategija razvijena na pravi način i sa visokim koeficijentom uspešnosti!

super mario

pre 9 godina

Svaki put kada visoki predstavnici EU dodju u Bg na neku rundu raygovora ili konsultacija sa nasim predstavnicima pregovarackog tima utisci su sve bolji i bolji - obostrano .. smernica da smo na dobrom putu

Milos Jerinic

pre 9 godina

Bolji zivot i put ka EU zahteva temeljne reforme, vladavinu prava, izlazak iz ekonomske krize, suzbijanje kriminala i korupcije a to su sve problemi sa kojima se ova vlada uhvatila u kostac a snagom i velikim zalaganjem premijera rezultati su vidljivi. Kad smo cekali toliko i pregrmeli sve prethodne vlade, vredi se strpeti jos malo.

Profesorka

pre 9 godina

Štefan File je za vreme svog mandata jasno izražavao posvećenost i podršku tome da Srbija postane članica EU. Naša zemlja je ostvarila impresivan napredak na putu ka EU, a ohrabrujuće je videti da su građani na izborima podržali stranke koje su nedvosmisleno opredeljene za EU.

Bejbigrl

pre 9 godina

Srbiji treba da se pridaje poseban značaj. Uvek je bila i biće faktor stabilnosti u regionu i ptosto pozicija kuće na promaji je čini bitnom za EU. Da nije, davno bi nam se srušili snovi o ulasku u Uniju. Mislim da smo konačno na pravom putu.

Miljacka

pre 9 godina

Srbija ima jasan cilj , a to je što pre da prevaziće ekonomsku krizu i da njeni građani počno da žive kao sav normalan svet. Naravno ovde se podrazumeva i nastavak pregovora sa EU kao bi Srbija što pre postala članica Evrope.Gospodin File podržava Srbiju na njenom putu ka evrointegracijama i to treba pozdraviti.

novica952

pre 9 godina

Posle Eštonove evo i Filea po ubrzanoj proceduri u Beogradu da bi video verovatno buduće planove Srbije vezano za EU integracije i dali se i šta promenilo izborom nove vlade kada je u pitanju EU integracije.Predsednik Nikolić je zatražio iste uslove koje su važile za sve a Srbiaj će odraditi sve ono što je do nje na putu EU integracija.Svako novo definisanje puta i promena uslova štetno bi se odrazilo na naš stav po pitanju EU kao što je kontraproduktivno u ovom trenutku vezivati nekakve uslove i sankcije koje bi Srbija trebala da postavlja Rusiji.Nije Srbija još u članstvu EU, nije ni izbliza došla do nekog cilja koji bi bio motiv da se dobri odnosi Srbije i Rusije ruše zbog nekakvi obećanja iz EU ma od koga ona dolazila.

AAF

pre 9 godina

EU put Srbije je zavrsen.Rusija sigurno nece dozvoliti dalje priblizavanje EU i pitanje je kako ce se EU postaviti u novonastaloj situaciji.Nece proci puno vremena i to ce biti jasno.

Smiljko

pre 9 godina

Vise je zvanicnika posetilo Srbiju u poslednjih mesec dana nego za vreme mandata svih prethodnih vlada, a i primecuje se drugaciji stav gostiju, pruzaju podrsku, uzimaju Srbiju kao uzor u regionu, a nekada su dolazili sa pricom kako mnogo trosimo, kako nam je sistem kriminalizovan, i kako perspektive nece biti sjajne, a danas veruju da gradimo bolju buducnost ove zemlje!

super mario

pre 9 godina

Svaki put kada visoki predstavnici EU dodju u Bg na neku rundu raygovora ili konsultacija sa nasim predstavnicima pregovarackog tima utisci su sve bolji i bolji - obostrano .. smernica da smo na dobrom putu

dany00

pre 9 godina

Svakako se slažem da je država na dobrom putu da državu povede ka EU, te se nadam da je strategija razvijena na pravi način i sa visokim koeficijentom uspešnosti!

Jole

pre 9 godina

Veliki posao je Srbija vec uradila i ne treba nas stalno mamiti sargarepom vec konacno da EU utrci sa parama i pomogne nasoj privredi. Izbori su pokazali opredeljenje gradjana da zive u modernom drustvu, pa Evropo izvoli.

dosledni uporni

pre 9 godina

Da bi se visoki ciljevi koji su pred nama dostiglii sproveli u delo potrebno je veliko odricanje i ogroman rad , a uz to sve idu i velika raznorazna ogranicenja

deda milojko

pre 9 godina

Ironicno i krajnje ocajno je kada ti neko ko te bombardovao, stavljao embargo i vodio u propast, kaze da si na pravom putu. Jedini pravi put koji EU priznaje je da drzava padne na kolena i moli za njihovu pomoc. To EU zeli, prvo razori zemlju, onda kao dobri komsija pruza pomoc u vidu kredita, zaduzuje te sve vise i vise i na kraju ti uzima sta zeli. Ova vlada nije Srpska vec stranaca. Koliko samo stranih "konsultanata" ima u Vladi? Ministar finansija, najodgovornija funkcija u zemlji je stranac, americki covek. Totalni haos, jos samo fali da ova vlada podrzi sankcije rusiji i mi smo se totalno zakopali.

Misha

pre 9 godina

Bez namere da budem vulgaran, slikovito bih Vam objasnio ovaj treci, a zapravo uslov svih uslova - Normalizacija odnosa sa Pristinom. Dodjem ja jednog dana u Vasu kucu sa pet zestokih momaka. Uselim se u Vas bracni krevet i Vi sve to gledate i ne mozete mi nista. Uz put pustim pricu po komsiluku kako redovno tucete zenu i zato ona ne izlazi iz kuce. Pocnu svi da Vas izbegavaju. A onda Vam ja milosrdno ponudim da imam tim koji ce uspesno demantovati carsijske price i da ce te biti omiljeni komsija ponovo ako pocnete da gradite prijateljske odnose sa mnom koji i dalje ne nameravam da izadjem iz Vaseg bracnog kreveta jer mi je bas lepo sa Vasom zenom. Ako bi ste Vi ovako nesto prihvatili da Vam se dogodi u licnom zivotu, onda je normalno sto podrzavate napredak u EU koji prevashodno podrazumeva odustajanje od Kosova. Ako niste, a podrzavate ovakav oblik napredka, onda mislim da ste licemerni kao naravno i cela EU.

sarajevo.ba

pre 9 godina

Mislim da ce zahvaljujuci godpodinu Vucicu I njegovim naporima...ne, salim se

Nego, zivim u Svicarskoj u Fr.dijelu I cesto idem u Francusku, prolazim kroz Italiju, Slov, Hrv na putu za Bosnu I mogu reci da je ta Eu ne bas tako mocna
Cak I Njemci mple boga da nadju posao ovdje
A da je I Ch usla u Eu ko zna kako bi ovdje bilo, da li bi nas ucjenjivali da pomazemo Portugalu, Rumuniji I slicno
Po meni za nas ex Yu zemlje Eu je samo dobra za one koji imaju nekoga malo zapadnije pa da im tu nadje neki posao I onda mogu dobit radnu dozvolu
Ali ipak, zemlje bivse nam drzave nemaju pravo izbora i kako god ipak bi im bilo bolje u Eu jer gore od ovog stanja trenutno ne moze biti

Ana

pre 9 godina

Niko vas nece pitati na referendumu hocete li u EU ili Rusiju, pitace vas samo da li ste za clanstvo u EU ili ne, ja stvarno ne znam sta je tu toliko tesko ljudima da shvate. Rusija vam nije cak ni opcija, oni koju su se zalagali za neutralnost ili Rusiju, kao i protiv EU su propali na izborima, ukapirajte to vec jednom.

Milos Jerinic

pre 9 godina

Bolji zivot i put ka EU zahteva temeljne reforme, vladavinu prava, izlazak iz ekonomske krize, suzbijanje kriminala i korupcije a to su sve problemi sa kojima se ova vlada uhvatila u kostac a snagom i velikim zalaganjem premijera rezultati su vidljivi. Kad smo cekali toliko i pregrmeli sve prethodne vlade, vredi se strpeti jos malo.

mario

pre 9 godina

(Jole, 05. maj 2014 11:25) A vi bi pare samo od EU, e pa ne može to tako nije EU bankomat, pa da uzimate kako vam se prohtje kao nekada u ExYu...

Profesorka

pre 9 godina

Štefan File je za vreme svog mandata jasno izražavao posvećenost i podršku tome da Srbija postane članica EU. Naša zemlja je ostvarila impresivan napredak na putu ka EU, a ohrabrujuće je videti da su građani na izborima podržali stranke koje su nedvosmisleno opredeljene za EU.

SNS-SPS prevaranti

pre 9 godina

Kako nas lože ovi prevaranti iz EU, a cilj im je da otmu Kosovo, da nas finansijski i ekonomski porobe, da propadne domaća privreda, da domaći privrednici budu pohapšeni, jer smetaju Rotšildovima...da nas prezaduže...to je matrica porodice Rotšild, vladara iz senke. Samo slepci ne vide šta se radi, a mediji su okupirani...Da nam nije CEFTA-e ne bi imali kome da prodamo ono malo što proizvodimo.

Radojko

pre 9 godina

Pravi razlog posete g. Filea je uticanje na Srbiju da se distancira od Rusije a-pro-po pitanja Ukrajine.
Formalne razloge je sam File izneo. Najvažniji od ta tri razloga je da se nastavi sa podrškom Vlade Srbije daljem utemljenju Kosova kao države (to se zove normalizacija odnosa sa Prištinom). Biće tu stranih investicija u Srbiju, biće tu donacija, biće tu ohrabrenja i podrške Vladi Srbije na putu ka EU, ali je važno setiti se da je EU prevazišla ekonomsko povezivanje država (to se podrazumeva i to u dobrom delu mora funkcionisati) i da joj je cilj da mudrom politikom uz SAD (dok joj treba i dok od njih zavisi) da utvrdi Evropsku Uniju kao političku celinu).

Razuman

pre 9 godina

Dosta mi je izjava političara - Nikad nećemo priznati Kosovo!
Zar ne bi treblo da pričaju - Mirna integracija Kosova u državni sistem Srbije... kao što su nekad pričali naše komšije hrvati, i dobili što su hteli (ne baš na miran način).
Ko tu koga farba? Kažimo jednom ono što jeste, bez laganja i ulagivanja.

Go

pre 9 godina

E kakva je to ropska drzava kojoj drugi određuju prioritete i ciljeve?
Zamisli imas firmu ili kucu, a komsija te uslovljava i odredjuje sta da radis.
Al sta da se radi, ropstvo je neminovno, s obzirom da je narod zatupljen a postoji resenje DIREKTNA DEMOKRATIJA kroz koju se za razliku od odluka DEMOKRATSKE MANJINE donose samo ispravne odluke.

Alo bre ljudi, googlajte malo kako je Portugalu, Grčkoj, Rumuniji... u toj Evropskoj Uniji, pa nece Srbija biti Švedska. Googlajte kako je Island izbacio Bankstere (Bankarske mafijaše).

dedi

pre 9 godina

Vlada pregovara o pridruživanju i ulasku u EU a bez da je pitala ovaj narod da li želi da sa njima bude u zajednici, gospodin Nikolić može oprostiti ali ja ne mogu niti želim ai nisam nikog ovlastio da u moje ime hoštaplerima belosvetskim oprašta uništava zemlju i ubija civile a pogotovu Milicu i drugu nedužnu decu.

Legia Semlin

pre 9 godina

"Vise je zvanicnika posetilo Srbiju u poslednjih mesec dana.. primecuje se drugaciji stav.. veruju da gradimo bolju buducnost ove zemlje! (Smiljko, 5. maj)"

Ja bih se grdno zabrinuo da me dojučerašnji neprijatelj koji se nije promenio ni za jotu, odjednom hvali. Biće da sam se onda promenio ja, i to ne na bolje, u svoju korist. Ne zanima njih NAŠA budućnost, nego njihova. Šta smo, dakle, uradili? Izdali Kosmet, odustali od RS, uvlačimo se Hrvatima da nas baš mnogo ne sapliću "na putu u EU", ne smemo ni da protestujemo kad lome ćirilične table (i usput ljude), pregovaramo kako da Rusima uvedemo sankcije, a da se mnogo ne naljute, svi mediji su pod kontrolom jedne partije, opozicija ne postoji, ekonomija je tako "dobra" da zavisimo od tuđe nege i pomoći, na redu je smanjenje plata ljudima koji nas leče i uče nam decu, te penzija od kojih mnogi plaćaju račune... Dakle, nezadovoljni su i demokrate, i nacionalisti, i gejevi, i penzioneri, i radnici, i strani ulagači, i Srbi, i Albanci, i Mađari - da ne ređam, svi su nezadovoljni, samo nas Štefan File hvali?! Jel još nekome ovo malo nelogično? Kad bi mogla da se napravi malecka proba, da javno kažemo "e nećemo protiv Rusa, i živela Republika Srpska, i prestanite da terate tu šaku Srba iz Hrvatske", da vidiš kako bi se Štefan File namrgodio, te počeo sa prebacivanjima... Videli smo to toliko puta. Prema tome, ako veruješ u dobre namere okupatora, ili si blesav ili si plaćen da tako misliš. Hajde priznaj lepo čika inspektoru...

mag

pre 9 godina

Glasali ste...evo vam ga!!! To je ona demagoška floskula"narod je odlučio kome da ukaže poverenje" i "svim silama u promene". E meni je sada žao samo mene..ali ,ko me pita!!
EU=DIREKTIVA=ROBOVLASNIŠTVO
Sada samo sedim i gledam..serija počinje!
Kako ste glasali..tako vam je,šta se sada bunite!

Bejbigrl

pre 9 godina

Srbiji treba da se pridaje poseban značaj. Uvek je bila i biće faktor stabilnosti u regionu i ptosto pozicija kuće na promaji je čini bitnom za EU. Da nije, davno bi nam se srušili snovi o ulasku u Uniju. Mislim da smo konačno na pravom putu.

Zozon

pre 9 godina

Sad vec mozemo da vidimo kako Hrvatska prolazi a tek cemo videti koliko ce sa im "svane" od Evrope...Duznicko ropstvo. Evropa se polako raspada a samo im mi jos trebamo.

;)

pre 9 godina

@Smiljko, to što mnogi dolaze nema nikakvog značaja. Možda su namirisali nisku cenu za komunalna preduzeća, eksploataciju rude... To nikako ne znači da ćemo krenuti krupnim koracima napred.

Miljacka

pre 9 godina

Srbija ima jasan cilj , a to je što pre da prevaziće ekonomsku krizu i da njeni građani počno da žive kao sav normalan svet. Naravno ovde se podrazumeva i nastavak pregovora sa EU kao bi Srbija što pre postala članica Evrope.Gospodin File podržava Srbiju na njenom putu ka evrointegracijama i to treba pozdraviti.

novica952

pre 9 godina

Posle Eštonove evo i Filea po ubrzanoj proceduri u Beogradu da bi video verovatno buduće planove Srbije vezano za EU integracije i dali se i šta promenilo izborom nove vlade kada je u pitanju EU integracije.Predsednik Nikolić je zatražio iste uslove koje su važile za sve a Srbiaj će odraditi sve ono što je do nje na putu EU integracija.Svako novo definisanje puta i promena uslova štetno bi se odrazilo na naš stav po pitanju EU kao što je kontraproduktivno u ovom trenutku vezivati nekakve uslove i sankcije koje bi Srbija trebala da postavlja Rusiji.Nije Srbija još u članstvu EU, nije ni izbliza došla do nekog cilja koji bi bio motiv da se dobri odnosi Srbije i Rusije ruše zbog nekakvi obećanja iz EU ma od koga ona dolazila.