Utorak, 15.04.2014.

22:58

Selaković: Vlada nacionalnog spasa

Potpredsednik SNS Nikola Selaković kaže da je situacija u Srbiji takva da naprednjaci, i pored velike izborne pobede, moraju da prave "vladu nacionalnog spasa".

Izvor: RTS

Selakoviæ: Vlada nacionalnog spasa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Antonija

pre 10 godina

Gospodin Vucic je bez sumnje najjaca politicka figura u politickom zivotu Srbije, gradjani su to prepoznali i poklonili mu svo svoje poverenje, bukvalno stavljajuci svoje sudbine u njegove ruke. Na njemu je da to poverenje na najbolji moguci nacin opravda i Srbiju izvede na put spasenja.

Gojko

pre 10 godina

Ocekivanja od nove vlade su velika, treba sprovesti reforme i nastaviti borbu protiv kriminala i korupcije, pokrenuti privredu i krenuti sa resavanjem mnogobrojnih drugih problema, gospodin Vucic i njegov tim pred sobom imaju tezak zadatak, ali verujem da ce se uspesno suociti sa svim izazovima.

Ronald

pre 10 godina

Nova vlada bice prilika da se Srbija pokrene u pravom smeru i da se konacno sprovedu neophodne reforme, bice potrebno puno ozbiljnog i pozrtvovanog rada od strane svih clanova vlade, pred nama je tezak put, ali moguce je ostvarite dobre rezultate uz posvecenost i zalaganje.

Zavisa

pre 10 godina

Slazem se sa gospodinom Selakovicem da je Srbija u straobalno losoj situaciji i da nas samo Vlada nacionalnog spasa moze izvuci iz bede i beznadja, ali ne vidim potrebu za ovolikim spekulacijama i misterijama oko imena buducih ministara.

Bogoljub

pre 10 godina

Pobeda SNS na celu sa gospodinom Vucicem orgomnom broju gradjana je probudila nadu u bolju buducnost. U tome su videli spas, ali prisustvo gospodina Dacica u Vladi ostavlja gorak ukus u ustima ovog napacenog naroda.

tatjana

pre 10 godina

Gospodin Vucic ima dobru viziju za napredak Srbije, sada je samo treba sprovesti u delo i sto pre krenuti sa radom i ostvarivanjem bitnih ciljeva, verujem da ce uskoro biti poznate sve informacije o formiranju vlade i njenom sastavu.

mars

pre 10 godina

Srbija je dugo cekala na jednu ovakvu vladu koja ce biti sposobna da zemlju izvuce na pravi put, gospodin Vucic i njegov tim su ulozili veliki napor u planiranje programa koji ce biti funkcionalan i sproveden na najbolji moguci nacin, treba se nadati uspehu nove Vlade Srbije.

neptun

pre 10 godina

Gospodin Vucic ce biti premijer kakvog Srbija zasluzuje, verujem da ce svojim pozrtvovanim radom i zalaganjem doprineti napretku zemlje, kao i da ce nova vlada na uspesan nacin sprovesti reforme i razresiti mnoga pitanja koja muce gradjane Srbije.

princeza

pre 10 godina

Gradjani Srbije sve nade polazu u novu Vladu, jer je mnogo puta pre izbora izjavljeno i obecavano da ce se Srbija pokrenuti na bolje i sprovesti sveopste reforme kada SNS sa gospodinom Vucicem na celu dobije apsolutnu podrsku od strane gradjana na izborima. Tacno je da je nakon izbora doslo do promena u strukturi formacija koje ce biti sa SNS na vlasti, ali sa velikom dozom gorcine cemo motriti na rad buduce Vlade jer SNS nije htela eventualno sa jednom strankom manjina da bude na vlasti.

UTABANIM - STAZAMA

pre 10 godina

Mislim da je u ovom trenutku po drzavu najbolje da imamo vladu nacionalnog spasa. Buducii da su finalizovani gotovo svi detalji sa SVM, koja ce imati drzavne sekretare, da se ceka da SPS na svojim stranackim organima donese odluku o ulasku u vladu, a da je suverena odluka NDS da sebi zatvore vrata, je dobra stvar i jedan problem manje.

prstic

pre 10 godina

Srbiji se pruza poslednja sansa da se pokrene iz stagnacije u kojoj se trenutno nalazi. Od 1. maja se ocekuje ozbiljan rad nove Vlade ka sprovodjenju reformi, smanjenju nezaposlenosti, privlacenju stranih investicija... Sve pomenuto gradjani Srbije traze od predstavnika Vlade, na celu sa gospodinom Vucicem, kao buducim premijerom, da se sprovede.

Petar

pre 10 godina

Vladu nacionalnog spasa su obećavali mnogi, čini se da je Vučić na pragu i da je napravi. Ranije su samo pričali, a onda stranačkim funkcioneraima delili ministarske fotelje.

Joksimovic

pre 10 godina

Bas kao sto je gospodin Selakovic rekao, tako i treba shvatiti i u bukvalnom znacenju da je Srbiji stvarno nova Vlada Vlada nacionalnog spasa, jer nam je ovo jedina sansa da se Srbija zaista pokrene i razvije u svim oblastima drustva, kao sto je i obecano, a uz SNS i gospodina Vucica na celu Vlade mozemo da se nadamo boljoj buducnosti.

Ratko

pre 10 godina

Nova Vlada ce nam biti takoreci poslednja slamka spasa, treba vredno raditi na pitanju izlaska iz krize u kojoj se nalazimo, a jedan od akcenata treba staviti na pitanje smanjenja nezaposlenosti, takodje se treba izboriti sa ogromnim nivoom kriminala i korupcije. Gospodin Vucic i njegov tim strucnih ljudi ima vecinsku podrsku od strane gradjana Srbije da pomenuta pitanja sprovede u delo.

Jaksa

pre 10 godina

Teska sveopsta situacija u kojoj se Srbija nalazi, zahteva ozbiljnost i prisebnost u radu nove Vlade. SNS na celu sa gospodinom Vucicem ima istorijsku sansu da popravi stanje, zato nadajmo se da znaju sta i kako rade, jer odgovornost je samo njihova.

herkules s

pre 10 godina

Srbija se nalazi u teskoj ekonomskoj situaciji, velikim delom jer su godinama unazad nagomilavani problemi , privreda unistavana, a drzava vestacki odrzavana. Ova vlada shvata da je ogromna odgovornost na njoj i stavlja akcenat na strukturne ,odnosno prvenstveno ekonomske reforme.

srecica

pre 10 godina

Termin Vlada nacionalnog spasa fino zvuci, nadajmo se da ce takva i biti, jer je Srbiji i vise neophodno da se izvuce i spasi od stanja u koje je dovedena zbog politickih gresaka u proslosti. Uz premijera kakav ce biti gospodin Vucic treba se nadati izlasku iz krize.

ko nam je kriv kad smo glupi

pre 10 godina

(mile pile, 16. april 2014 10:00)

Prijatelju sve si u pravu od A do S, samo jednu stvar gresis, kamo lepe srece da je 10 eura, nego pisemo komentare za dzabe. To ti je najtacnija informacija.

pelin

pre 10 godina

Ne sumnjam da će Krstić i Udovički, uz političku podršku Vučića, preuzeti sve mere, ma koliko one bile nepopularne, sa ciljem ekonomskog oporavka Srbije.

Vlada

pre 10 godina

Mi smo u velikim problemima i zaista nam je potrebna jaka i kvalitetna vlada i mislim da nema mesta svadji. U svakom slucaju neprednjaci preuzimaju svu odgovornost jer imaju ubedljivu vecinu u parlamentu.

POPKE

pre 10 godina

O kakvom spasu ovaj lik priča.Proćerdali su 30 miliona da bi SVM dobio ambasadorska mesta i da bi čudovišne/u najmanju ruku/ "eksperte" postavili za ministre.Da se smejem ili da plačem, pitanje je sad.

Milica

pre 10 godina

Zato da više ne bude uslovljavanja i ucenjivanja , zato što su pojedini ministri bili umislili da su bogom dati i da mogu da rade šta požele, zato što ćemo dobiti novu vladu satavljenu od stručnih i odgovornih ministara , zato što će ta vlada raditi isključivu za interes građana,zato.... Mislim da vam je jasno zašto je bilo izbora.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

U suštini, platili smo preko 50 miliona evra (ko li zna tačnu sumu), i još toliko su dali tajkuni, da bi Vučić legalizovao svoju sujetu da više ne bude PPV već PPV: da ne bude Prvi Potpredsednik Vlade već Prvi Predsednik Vlade!
Da li je SVE vredelo pokliča o "novoj vladi koja će sprovesti reforme" - a da ne znamo da li je IKO ometao u prethodne dve godine?
Da li su to SUDBINSKE PROMENE što će ponovo, na veliku tugu, biti aboliran SPO i Drašković; što će Krkobabiće zameniti Pastori, što će Ljajić biti jedini predstavnik muslimana iz Raške oblasti, a Ugljanin izvisiti? Ili što će Bačević biti uskraćen da investira 100 hiljada milijardi, pa mu dinarska apanaže bude zamenjena deviznom?
Zar nije Dačić nudio ovakvu vladu - da se zamene funkcije, a ostalo bi desetine miliona evra za bolesnu decu, makar i za zvezdine klubove?
Zar je uteha što su ONI u mraku prodavali cementare, a OVI u mraku prodali JAT, Kopaonik, njive?
Da li će gladni, goli i bosi, biti mirniji što neće smeti na puteve i pruge, jer će na njih tenkovi? I što će "do mile volje vikati ispred vlade", NjV ON ne da pare? Što će umanjiti moju penziju od 18.130 dinara (magistar) za koju, što je mala, kriva je država, nek je sa srećom, samo da ne dira umetnike sa "Grand parade"! Da slučajno se ne nametne porez na dvorce, avione, helikoptere, brodove - SLUGE na dvorcima?
Domanović, Glišić (Glava šećera) - verovatno nam se keze na onom svetu: ostali smo isti - poodanici demagogije i neznanja, stalno u potrazi za vođom!

darko88

pre 10 godina

Mogao je Vucic da napravi vladu samo od kadrova sns-a i da namiri svoje partijske drugove ali je ipak odabrao da pozove u vladu nestranacke licnosti,koje su strucne u svojoim sferama delovanja.Pokazao je da je zaista spreman na reforme o kojima prica,da to nisu samo prazna predizborna obecanja.

Gospodin Jakovljević

pre 10 godina

Ne vrti se cela Vlada Srbije oko Mikija Rakića. Nije on nezamenljiv. Niko nije Tadiću kriv za njegovu političku sujetu.

kaličanin

pre 10 godina

Očigledno je da je premijer Vučić, zajedno sa Krstićem i Kori Udovički, rešen da preduzmu mere koje trebale da se preduzmu još na početku svetske ekonomske krize. Međutim, DS je u stalnom strahu za rejting, izbegavao da preduzima nepopularne mere, već se izlaz tražio u prodaji preduzeća, i novim zaduživanjima, što je Srbiju dovelo pred bankrot. Sa takvim populističkim pristupom se nije moglo dugo plivati, jer sve te kredite neko mora da vrati, i sada je Srbija naravno u teškoj finansijskoj situaciji.

crni domino

pre 10 godina

Vlada nacionalnog spasa, a svi mi se zakopcavamo na ledja!
Realno: Maska za vasu i Vucicevu nesposobnost!
Znate sta vas muci, samo ne znate kako da to prevazidjete.
Sitnica!

Verica

pre 10 godina

Vlada nacionalnog spasa nam je potrebna. Samo ja ne znam kako ce da zemlju spasavaju oni koji su je vec unistavali. A u vladi izgleda da ce biti i takvih "strucnih " kadrova.

mile pile

pre 10 godina

Alo bre, Dipl. Pravniče!!!

Koja Vlada kakav Nacionalni spas, kakvi bakrači. Alo!!! Znaš li ti šta pričaš???

Osvojili ste APSOLUTNU VLAST, prijatelju. Fali vam valjda 5 Poslanika da možete BEZ IKOGA i Ustav da menjate ako hoćete. Koji konsenzus, koji nacionalni spas? Izvolite gospodo! Tražili ste maksimalno poverenje i dobili ste i više nego što ste očekivali. Dobili ste mogućnost da nas spasavate SAMI pa to i uradite i ne talambasajte više po medijima ni vi ni ovi vaši nesrećnici(10 budžetskih Eura komentatori) ovde jer su Izbori prošlost. Sada dolazi vreme VLASTI, majstori...

Чика Шапке

pre 10 godina

Сви смо криви за овакво стање. Време је да се сви удружимо и заједно изађемо из ове економске недођије. Сасвим је коректан предлог од стране Вучића да се направи Влада народног јединства али Србија је Србија. Увек има неко ко је антипротиван.

ljubica

pre 10 godina

acomuruja, 16.april 2014 09.05

Pogresio si i to jako mnogo. Sve sto su generacije sticale, a sto NATO bombe nisu unistile razorio je DOS i svi proistekli od njih. Nema nijog drugog ko moze da spasi ono sto se jos spasiti moze sem SNS.

Mirko88

pre 10 godina

Srbija se nalazi na pragu I ekonomskog I moralnog posrtnuca I krajnje je vreme da se svi ujedinimo oko jednog cilja a to je bolja buducnost za sve nas. Cak I ako to znaci tezak period od jedno dve ili tri godine, pod uslovom da se stvarno izvrse strukturne reforme pre svega javnog sektora, i da se dovedu strani investitori. Ukoliko se neradnici ne kazne i koliko se ne prestane sa politikanstvom nema nama nikakvog spasa.

Ivan Polje

pre 10 godina

Ako vlada bude jedinstvena , odlučna , efikasna i odgovorna onda možemo računati da će biti vlada spasa. Ako u vladi bude raznih uslovljavanja i ucenjivanja , kao što je to bilo do sada onda od rezultata nema ništa.

Mali Pera

pre 10 godina

Nevezano kojoj je ko opciji naklonjen, mislim da se gotovo svi slažu da je Vučić definitivno neobično jaka politička figura kakva se odavno nije pojavila na našoj političkoj sceni

goca

pre 10 godina

Ova vlada se zasniva na jednom timu stručnjaka. Možda po prvi put imamo priliku da partijska knjižica nije uslov za ulazak u vladu. Zato iod ove vlade i možemo očekivati neke konkretnije rezultate i rešenja.

acomurija

pre 10 godina

Narodna mudrost kaže: ne može vatru da gasi onaj ko ju je potpalio!
Oni koji su nas urnisali (devedesetih, makar 1999) - SPS-Dačić, SRS-Nikolić i Vučić, SPO-Drašković.., bili potpredsednici vlade, ministri spoljnih poslova i informisanja, BILI VLAST - kao sad će nas spasiti?
Menja se, ako se išta menja, što familiju Krkobabić menja familija Pastor.
Rusijo, širi ruke, za godinu-dve, čim se obrade krediti, eto vam pojačanje Miri Marković!

Glasinac

pre 10 godina

@jelena:Imali smo mi 12 godina kvalitetan kadar,dok je DS bila na vlasti. Sve stručnjak do stručnjaka. Boža , Šule , Dragin , Zoran Živković , sve stručnjak do stručnjaka . I šta smo od tih stručnjaka dobili. Doveli su državu do bankrota , a nas da živimo kao poslednji bednici.

JEDNA OD TIH...

pre 10 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (abt, 15. april 2014 23:25)
Ti ga naređa ovde ...u 22 tačke verovatno aludirajući na naprednjake a ja bih mogla da nabrojim 122 primera šta su sve radile i uradile demokrate za "dobrobit" svojih građana ali žalim, neću da traćim svoje dragoceno vreme. Dovoljno što smo proživljavali 12 godina njihovu politiku pljačkaške privatizacije koja je stotine hiljada ljudi ostavila bez posla, isterala na ulice, a sada su to u najvecem broju pacijenti neuropsijatara, čiji duševan bol i stres gubitka posla nikakav lek ne može da izleči.

LFC

pre 10 godina

Bedno je i neukusno porediti Djindjica i Vucica. A vecina naroda zna kako su prolazile francuske vlade nacinalnog spasa,tako da se ne bih bas tim terminom hvalio...

Isidor

pre 10 godina

Nikome nije svejedno što se najavljuju vrlo oštre reforme i mere štednje vlade Srbije. Biće vrlo teško, ali ni ovako nismo mogli još dugo. Zemlja pred bankrotom bi svakim danom bila sve dublje u blatu. Nada da će ova oštra reformska politika državu udaljiti od urušavanja, i da će kad se završe reforme i privreda malo živne doći bolje vreme, čini da ima više snage da se još jednom sve ono loše i teško preživi!

IRENA

pre 10 godina

U vladi će po svemu sudeći biti više profesionalaca i nestranačkih ličnosti! Kako će ova vlada sprovoditi najavljene reforme videćemo, ali ono što već znamo je da nas je Đilas još jednom nasamario, svojim tvrdnjama da su se Vučić i Tadić još pre izbora dogovorili da zajedno prave vladu. Nasamari nas čovek, a ni "izvini" ne reče!

jelena

pre 10 godina

Ne bi vi pravili takvu vladu da imate kvalitetan kadar. Kako ne mozete da skupite 20 fakultetski obrazovanih u svojoj stranci, morate da se krijete iza ovakvih prica!!!

Aca

pre 10 godina

Ovo i jeste Vlada nacionalnog spasa. Država nam je u najtežoj situaciji. Ne vidim šta je tu sporno što SNS želi u koaliciju sa ostalim strankama iako imaju većinu. SNS želi da zajedničkim snagama i složno popravimo sve što je loše bilo za proteklih 2 decenije. NDS nema šta da priča. Dobili su poziv, a oni su odbili, jer postavljaju svoje uslove, a SNS ne zavisi od njih.

Nik Sloter

pre 10 godina

Naivni smo kao i uvek. Ovakva vlada je idralna za SNS jer imaju potpunu kontrolu a opet imaju ministre iz drugih stranaka koje ce da okrive za probleme.

Cista demagogija. Zivi bili pa videli.

balkan express

pre 10 godina

Moze se postaviti pitanje zasto su bili izbori kada se formira Vlada nacionalnog jedinstva. Izbori su bili zato da se vidi ko ima vecinsku podrsku gradjana i da ti koji su podrzani od gradjana mogu da urade upravo ovo - formiranju Vladu nacionalnog jednstva i sprovedu reforme.

mile pile

pre 10 godina

Obavestite asistenta Selakovića da je ON bio Ministar u Vladi koja je pre tri meseca samu sebe srušila i da je ta Vlada još uvek Vlada. U ostavci, doduše, ali je Vlada a on je još uvek Ministar i svakako da je sada 1. Aprila stao u red isped blagajne i uredno potpisao platni spisak kada je ispalaćen.
Oni kao da su pali sa Jupitera, braćo draga...

Nighthawk

pre 10 godina

Na nasu zalost, msm da ce njeni rezultati biti isti, kao i pre skoro 20 godina. Chisto da se podsetimo kako nam je bilo, poshto smo ochigledno zaboravili...

Bybyby

pre 10 godina

Ovo se vracamo in time lady sa ruzom u kosi koja je govorila "mogu nas pobediti ali ne i ubediti".
Na zalost da vodeca gospoda nije ni svesna u kakvom smo problemu svi skupa i kakva Nam je finalizacija toga.

Vedrana

pre 10 godina

Ma mogu i Borislav Stefanović član Predsedništva Demokratske stranke i Đilas da govore šta hoće - ovaj narod više nije ni blesav ni lud.Oni su svoju šansu iskoristili, sada je vreme za neke nove ljude, da vidimo može li ko da popravi ovo što su oni muški pokvarili! Njemu i Đilasu narod više ništa ne veruje, do juče su u kampanji lagali taj isti narod da NDS sigurno ulazi u vladu, i da su se Tadić i Vučić već sve dogovorili...Što sad lepo ne izađu i ne izvinu se tom istom narodu....Znam da vlast bez opozicije može biti opasna, ali ako nemamo bolju, bolje da nemamo nikakvu opoziciju! Neka ne brinu za tuđu stručnost već za svoju! Njihovu "kompetentnost "smo videli, a bogami na koži i osetili, i nije nam se svidela! Mi ne brinemo mnogo zbog nestručnosti SNS i vanstranačkih ličnosti jer sve i da hoće ne mogu biti gori od njihovih "stručnjaka". Pa polovina tih njihovih stručnjaka i članova je pohapšena zbog raznih pronevera i mahinacija....

zaluđeni

pre 10 godina

Vedrana, 15. april 2014 23:14

Vedrana, Vi svakako ni sami ne verujete u to što napisaste. Razumem Vas u potpunosti. Vaši su sve nas za ove dve godine doveli dotle da Vi, pošto imate tu priliku, morate da pišete protiv svog ubeđenja i mimo istine, zarad crkavice da preživite i sa nadom da ćete nekada da uskočite negde na nešto opipljivje u smislu tople kancelarije, stalne službe i plate "od prvog do prvog"... Potpuno Vas razumem, Vedrana. I Vas lično i još nekoliko Vaših partijskih kolega.

Ostajte mi u dobrom zdravlju i samo napred!

Seljakovic

pre 10 godina

U kakvom stanju ostavljate ili ponovo preuzimate pravosudje uvazeni ministre (ne)pravde? Imam prava to da pitam jer sem partijskih poslusnika, neznalica, korumpiranih i nedostojnih nista novog nema. Kao gradjanin duboko sam razocaran nikakvom reformom koje su dovele do jos vece samovolje pojedinaca i tumacenja zakona kome kako odgovara. Niko nije kaznjen, smenjen ili osudjen da trune u zatvoru kao i svaki drugi gradjanin, nazalost umesto da idu u zatvor obicno bivaju nagradjeni razmestanjem na neku visu funkciju, obicno u Visi ili Apelacioni odeljak. Sram da vas bude.

vodoinstalater

pre 10 godina

SNS je dobila vecinu apsolutno je nebitno ko ce sa njima u vladu,ja smatram da su sposobni da kroz dve godine podignu stndard gradjana Srbije.
(superridza, 15. april 2014 23:13)

Znači, OPET KROZ DVE GODINE?

svasta

pre 10 godina

A od cega je to spasavanje kada je u poslednjih dve godine sve milion hiljada puta najbolje nego ikad pre? Ili je mozda pravo pitanje koga sve to treba spasti.

superridza

pre 10 godina

SNS je dobila vecinu apsolutno je nebitno ko ce sa njima u vladu,ja smatram da su sposobni da kroz dve godine podignu stndard gradjana Srbije.

zoran

pre 10 godina

Čekaj bre! Ovi pričaju kao da smo mi svi bili dve godine Trnove Ružice, šta li? Kao da se ništa, ama baš ništa nije dešavalo 24 meseca? Kao da su ovo PRVI Izbori na kojima su oni (prekostimirani radikali) pobedili?

nesa

pre 10 godina

Kakvog spasa? Narod da poverenje stranci koja nema kadrova pa otvara sirom kapije svima.Definitivno za sva desavanja u Srbiji su krivi glasaci.
Sto nije govorio u izbornoj kampanji o vladi nacionalnog spasa. Za dve godine vladavine je uhapsio i nezakonito drzao Miskovica u zatvoru i zaduzio zemlju za jos par milijardi.Sve ostalo magla. Sa srecom
Pozdrav iz Beca

abt

pre 10 godina

1. Ko je ukrao glasacke listice?
2. Ko se vidjao sa Lukom Bojovicem?
3. Ko nas je trovao aflatoksinom?
4. Ko je uveo medijski mrak u Srbiji?
5. Ko je zaposlio partijske poslušnike u javnom sektoru?
6. Ko je uveo solidarni porez?
7. Ko je napravio cirkus glumeci Supermena iz Feketica?
8. Ko se zadužio najmanje 4 milijarde eura, bez ikakvih planova šta sa parama?
9. Ko je predao Kosovo, potpuno uklonivši sve nadležnosti Srbije?
10. Ko finansira Crvenu Zvezdu?
11. Ko je uveo verbalni delikt i najgoru cenzuru?
12. Ko je hapsio bez ikakvih dokaza i nezakonito produžavao pritvor Miroslavu Miškovicu?
13. Ko je iz budžeta platio 2,5 miliona eura, pa prodao svom drugaru Šeiku za 1,5 milion eura hotel Jugobanke na Kopaoniku?
14. Ko je napravio nezabeleženi skandal sa prijemnim ispitima?
15. Ko je dao diplome Tomislavu Nikolicu, i Nenadu Stefanovicu?
16. Ko je obecao, a nije ispunio ukidanje TV pretplate, pojeftinjenje struje, i uvodenje jeftinije tarife tokom dana?
17. Ko bez osnova i dokaza optužuje clanove samo jedne opozicione stranke?
18. Ko preko Kurira najavljuje sva hapšenja i akcije?
19. Ko prisvaja uspehe i završene projekte prethodne vlade, i predstavlja ih svojim uspesima?
20. Cije privremeno vece Beograda neustavno i bez ovlašcenja ugovara i odlucuje o kapitalnim investicijama u Beogradu?
21. Ko obmanjuje naivne glasace Mubadalom, cipovima, Mercedesom?
22. Ko krije i zbog cega ugovor sa Etihadom?

.!

pre 10 godina

Na izborima sam sve liste prezvrljao. Razlog: Fuj partijske horde, unistili ste drzavu!
Da li treba podrzati novu vladu? Naravno, iz sve snage i svako ko ima strucna znanja treba da proba da predlozi i pomogne. Mi trenutno nemamo bolju vladu i to ne radimo zbog ordenja i titula nego zbog nase dece.
Ako i Vuciceva vlada nastavi sa starim cirkusom, uvek je lako dici ruke.

A ovi djilasovi "kompetentni demokrate" neka nastave da prodaju nauku

zoran

pre 10 godina

Čekaj bre! Ovi pričaju kao da smo mi svi bili dve godine Trnove Ružice, šta li? Kao da se ništa, ama baš ništa nije dešavalo 24 meseca? Kao da su ovo PRVI Izbori na kojima su oni (prekostimirani radikali) pobedili?

superridza

pre 10 godina

SNS je dobila vecinu apsolutno je nebitno ko ce sa njima u vladu,ja smatram da su sposobni da kroz dve godine podignu stndard gradjana Srbije.

Vedrana

pre 10 godina

Ma mogu i Borislav Stefanović član Predsedništva Demokratske stranke i Đilas da govore šta hoće - ovaj narod više nije ni blesav ni lud.Oni su svoju šansu iskoristili, sada je vreme za neke nove ljude, da vidimo može li ko da popravi ovo što su oni muški pokvarili! Njemu i Đilasu narod više ništa ne veruje, do juče su u kampanji lagali taj isti narod da NDS sigurno ulazi u vladu, i da su se Tadić i Vučić već sve dogovorili...Što sad lepo ne izađu i ne izvinu se tom istom narodu....Znam da vlast bez opozicije može biti opasna, ali ako nemamo bolju, bolje da nemamo nikakvu opoziciju! Neka ne brinu za tuđu stručnost već za svoju! Njihovu "kompetentnost "smo videli, a bogami na koži i osetili, i nije nam se svidela! Mi ne brinemo mnogo zbog nestručnosti SNS i vanstranačkih ličnosti jer sve i da hoće ne mogu biti gori od njihovih "stručnjaka". Pa polovina tih njihovih stručnjaka i članova je pohapšena zbog raznih pronevera i mahinacija....

abt

pre 10 godina

1. Ko je ukrao glasacke listice?
2. Ko se vidjao sa Lukom Bojovicem?
3. Ko nas je trovao aflatoksinom?
4. Ko je uveo medijski mrak u Srbiji?
5. Ko je zaposlio partijske poslušnike u javnom sektoru?
6. Ko je uveo solidarni porez?
7. Ko je napravio cirkus glumeci Supermena iz Feketica?
8. Ko se zadužio najmanje 4 milijarde eura, bez ikakvih planova šta sa parama?
9. Ko je predao Kosovo, potpuno uklonivši sve nadležnosti Srbije?
10. Ko finansira Crvenu Zvezdu?
11. Ko je uveo verbalni delikt i najgoru cenzuru?
12. Ko je hapsio bez ikakvih dokaza i nezakonito produžavao pritvor Miroslavu Miškovicu?
13. Ko je iz budžeta platio 2,5 miliona eura, pa prodao svom drugaru Šeiku za 1,5 milion eura hotel Jugobanke na Kopaoniku?
14. Ko je napravio nezabeleženi skandal sa prijemnim ispitima?
15. Ko je dao diplome Tomislavu Nikolicu, i Nenadu Stefanovicu?
16. Ko je obecao, a nije ispunio ukidanje TV pretplate, pojeftinjenje struje, i uvodenje jeftinije tarife tokom dana?
17. Ko bez osnova i dokaza optužuje clanove samo jedne opozicione stranke?
18. Ko preko Kurira najavljuje sva hapšenja i akcije?
19. Ko prisvaja uspehe i završene projekte prethodne vlade, i predstavlja ih svojim uspesima?
20. Cije privremeno vece Beograda neustavno i bez ovlašcenja ugovara i odlucuje o kapitalnim investicijama u Beogradu?
21. Ko obmanjuje naivne glasace Mubadalom, cipovima, Mercedesom?
22. Ko krije i zbog cega ugovor sa Etihadom?

princeza

pre 10 godina

Gradjani Srbije sve nade polazu u novu Vladu, jer je mnogo puta pre izbora izjavljeno i obecavano da ce se Srbija pokrenuti na bolje i sprovesti sveopste reforme kada SNS sa gospodinom Vucicem na celu dobije apsolutnu podrsku od strane gradjana na izborima. Tacno je da je nakon izbora doslo do promena u strukturi formacija koje ce biti sa SNS na vlasti, ali sa velikom dozom gorcine cemo motriti na rad buduce Vlade jer SNS nije htela eventualno sa jednom strankom manjina da bude na vlasti.

IRENA

pre 10 godina

U vladi će po svemu sudeći biti više profesionalaca i nestranačkih ličnosti! Kako će ova vlada sprovoditi najavljene reforme videćemo, ali ono što već znamo je da nas je Đilas još jednom nasamario, svojim tvrdnjama da su se Vučić i Tadić još pre izbora dogovorili da zajedno prave vladu. Nasamari nas čovek, a ni "izvini" ne reče!

Ratko

pre 10 godina

Nova Vlada ce nam biti takoreci poslednja slamka spasa, treba vredno raditi na pitanju izlaska iz krize u kojoj se nalazimo, a jedan od akcenata treba staviti na pitanje smanjenja nezaposlenosti, takodje se treba izboriti sa ogromnim nivoom kriminala i korupcije. Gospodin Vucic i njegov tim strucnih ljudi ima vecinsku podrsku od strane gradjana Srbije da pomenuta pitanja sprovede u delo.

vodoinstalater

pre 10 godina

SNS je dobila vecinu apsolutno je nebitno ko ce sa njima u vladu,ja smatram da su sposobni da kroz dve godine podignu stndard gradjana Srbije.
(superridza, 15. april 2014 23:13)

Znači, OPET KROZ DVE GODINE?

JEDNA OD TIH...

pre 10 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (abt, 15. april 2014 23:25)
Ti ga naređa ovde ...u 22 tačke verovatno aludirajući na naprednjake a ja bih mogla da nabrojim 122 primera šta su sve radile i uradile demokrate za "dobrobit" svojih građana ali žalim, neću da traćim svoje dragoceno vreme. Dovoljno što smo proživljavali 12 godina njihovu politiku pljačkaške privatizacije koja je stotine hiljada ljudi ostavila bez posla, isterala na ulice, a sada su to u najvecem broju pacijenti neuropsijatara, čiji duševan bol i stres gubitka posla nikakav lek ne može da izleči.

.!

pre 10 godina

Na izborima sam sve liste prezvrljao. Razlog: Fuj partijske horde, unistili ste drzavu!
Da li treba podrzati novu vladu? Naravno, iz sve snage i svako ko ima strucna znanja treba da proba da predlozi i pomogne. Mi trenutno nemamo bolju vladu i to ne radimo zbog ordenja i titula nego zbog nase dece.
Ako i Vuciceva vlada nastavi sa starim cirkusom, uvek je lako dici ruke.

A ovi djilasovi "kompetentni demokrate" neka nastave da prodaju nauku

Чика Шапке

pre 10 godina

Сви смо криви за овакво стање. Време је да се сви удружимо и заједно изађемо из ове економске недођије. Сасвим је коректан предлог од стране Вучића да се направи Влада народног јединства али Србија је Србија. Увек има неко ко је антипротиван.

kaličanin

pre 10 godina

Očigledno je da je premijer Vučić, zajedno sa Krstićem i Kori Udovički, rešen da preduzmu mere koje trebale da se preduzmu još na početku svetske ekonomske krize. Međutim, DS je u stalnom strahu za rejting, izbegavao da preduzima nepopularne mere, već se izlaz tražio u prodaji preduzeća, i novim zaduživanjima, što je Srbiju dovelo pred bankrot. Sa takvim populističkim pristupom se nije moglo dugo plivati, jer sve te kredite neko mora da vrati, i sada je Srbija naravno u teškoj finansijskoj situaciji.

darko88

pre 10 godina

Mogao je Vucic da napravi vladu samo od kadrova sns-a i da namiri svoje partijske drugove ali je ipak odabrao da pozove u vladu nestranacke licnosti,koje su strucne u svojoim sferama delovanja.Pokazao je da je zaista spreman na reforme o kojima prica,da to nisu samo prazna predizborna obecanja.

nesa

pre 10 godina

Kakvog spasa? Narod da poverenje stranci koja nema kadrova pa otvara sirom kapije svima.Definitivno za sva desavanja u Srbiji su krivi glasaci.
Sto nije govorio u izbornoj kampanji o vladi nacionalnog spasa. Za dve godine vladavine je uhapsio i nezakonito drzao Miskovica u zatvoru i zaduzio zemlju za jos par milijardi.Sve ostalo magla. Sa srecom
Pozdrav iz Beca

goca

pre 10 godina

Ova vlada se zasniva na jednom timu stručnjaka. Možda po prvi put imamo priliku da partijska knjižica nije uslov za ulazak u vladu. Zato iod ove vlade i možemo očekivati neke konkretnije rezultate i rešenja.

UTABANIM - STAZAMA

pre 10 godina

Mislim da je u ovom trenutku po drzavu najbolje da imamo vladu nacionalnog spasa. Buducii da su finalizovani gotovo svi detalji sa SVM, koja ce imati drzavne sekretare, da se ceka da SPS na svojim stranackim organima donese odluku o ulasku u vladu, a da je suverena odluka NDS da sebi zatvore vrata, je dobra stvar i jedan problem manje.

Mali Pera

pre 10 godina

Nevezano kojoj je ko opciji naklonjen, mislim da se gotovo svi slažu da je Vučić definitivno neobično jaka politička figura kakva se odavno nije pojavila na našoj političkoj sceni

Gospodin Jakovljević

pre 10 godina

Ne vrti se cela Vlada Srbije oko Mikija Rakića. Nije on nezamenljiv. Niko nije Tadiću kriv za njegovu političku sujetu.

zaluđeni

pre 10 godina

Vedrana, 15. april 2014 23:14

Vedrana, Vi svakako ni sami ne verujete u to što napisaste. Razumem Vas u potpunosti. Vaši su sve nas za ove dve godine doveli dotle da Vi, pošto imate tu priliku, morate da pišete protiv svog ubeđenja i mimo istine, zarad crkavice da preživite i sa nadom da ćete nekada da uskočite negde na nešto opipljivje u smislu tople kancelarije, stalne službe i plate "od prvog do prvog"... Potpuno Vas razumem, Vedrana. I Vas lično i još nekoliko Vaših partijskih kolega.

Ostajte mi u dobrom zdravlju i samo napred!

Seljakovic

pre 10 godina

U kakvom stanju ostavljate ili ponovo preuzimate pravosudje uvazeni ministre (ne)pravde? Imam prava to da pitam jer sem partijskih poslusnika, neznalica, korumpiranih i nedostojnih nista novog nema. Kao gradjanin duboko sam razocaran nikakvom reformom koje su dovele do jos vece samovolje pojedinaca i tumacenja zakona kome kako odgovara. Niko nije kaznjen, smenjen ili osudjen da trune u zatvoru kao i svaki drugi gradjanin, nazalost umesto da idu u zatvor obicno bivaju nagradjeni razmestanjem na neku visu funkciju, obicno u Visi ili Apelacioni odeljak. Sram da vas bude.

balkan express

pre 10 godina

Moze se postaviti pitanje zasto su bili izbori kada se formira Vlada nacionalnog jedinstva. Izbori su bili zato da se vidi ko ima vecinsku podrsku gradjana i da ti koji su podrzani od gradjana mogu da urade upravo ovo - formiranju Vladu nacionalnog jednstva i sprovedu reforme.

ljubica

pre 10 godina

acomuruja, 16.april 2014 09.05

Pogresio si i to jako mnogo. Sve sto su generacije sticale, a sto NATO bombe nisu unistile razorio je DOS i svi proistekli od njih. Nema nijog drugog ko moze da spasi ono sto se jos spasiti moze sem SNS.

svasta

pre 10 godina

A od cega je to spasavanje kada je u poslednjih dve godine sve milion hiljada puta najbolje nego ikad pre? Ili je mozda pravo pitanje koga sve to treba spasti.

Mirko88

pre 10 godina

Srbija se nalazi na pragu I ekonomskog I moralnog posrtnuca I krajnje je vreme da se svi ujedinimo oko jednog cilja a to je bolja buducnost za sve nas. Cak I ako to znaci tezak period od jedno dve ili tri godine, pod uslovom da se stvarno izvrse strukturne reforme pre svega javnog sektora, i da se dovedu strani investitori. Ukoliko se neradnici ne kazne i koliko se ne prestane sa politikanstvom nema nama nikakvog spasa.

Glasinac

pre 10 godina

@jelena:Imali smo mi 12 godina kvalitetan kadar,dok je DS bila na vlasti. Sve stručnjak do stručnjaka. Boža , Šule , Dragin , Zoran Živković , sve stručnjak do stručnjaka . I šta smo od tih stručnjaka dobili. Doveli su državu do bankrota , a nas da živimo kao poslednji bednici.

Isidor

pre 10 godina

Nikome nije svejedno što se najavljuju vrlo oštre reforme i mere štednje vlade Srbije. Biće vrlo teško, ali ni ovako nismo mogli još dugo. Zemlja pred bankrotom bi svakim danom bila sve dublje u blatu. Nada da će ova oštra reformska politika državu udaljiti od urušavanja, i da će kad se završe reforme i privreda malo živne doći bolje vreme, čini da ima više snage da se još jednom sve ono loše i teško preživi!

Ivan Polje

pre 10 godina

Ako vlada bude jedinstvena , odlučna , efikasna i odgovorna onda možemo računati da će biti vlada spasa. Ako u vladi bude raznih uslovljavanja i ucenjivanja , kao što je to bilo do sada onda od rezultata nema ništa.

Aca

pre 10 godina

Ovo i jeste Vlada nacionalnog spasa. Država nam je u najtežoj situaciji. Ne vidim šta je tu sporno što SNS želi u koaliciju sa ostalim strankama iako imaju većinu. SNS želi da zajedničkim snagama i složno popravimo sve što je loše bilo za proteklih 2 decenije. NDS nema šta da priča. Dobili su poziv, a oni su odbili, jer postavljaju svoje uslove, a SNS ne zavisi od njih.

Nighthawk

pre 10 godina

Na nasu zalost, msm da ce njeni rezultati biti isti, kao i pre skoro 20 godina. Chisto da se podsetimo kako nam je bilo, poshto smo ochigledno zaboravili...

Jaksa

pre 10 godina

Teska sveopsta situacija u kojoj se Srbija nalazi, zahteva ozbiljnost i prisebnost u radu nove Vlade. SNS na celu sa gospodinom Vucicem ima istorijsku sansu da popravi stanje, zato nadajmo se da znaju sta i kako rade, jer odgovornost je samo njihova.

prstic

pre 10 godina

Srbiji se pruza poslednja sansa da se pokrene iz stagnacije u kojoj se trenutno nalazi. Od 1. maja se ocekuje ozbiljan rad nove Vlade ka sprovodjenju reformi, smanjenju nezaposlenosti, privlacenju stranih investicija... Sve pomenuto gradjani Srbije traze od predstavnika Vlade, na celu sa gospodinom Vucicem, kao buducim premijerom, da se sprovede.

Milica

pre 10 godina

Zato da više ne bude uslovljavanja i ucenjivanja , zato što su pojedini ministri bili umislili da su bogom dati i da mogu da rade šta požele, zato što ćemo dobiti novu vladu satavljenu od stručnih i odgovornih ministara , zato što će ta vlada raditi isključivu za interes građana,zato.... Mislim da vam je jasno zašto je bilo izbora.

Vlada

pre 10 godina

Mi smo u velikim problemima i zaista nam je potrebna jaka i kvalitetna vlada i mislim da nema mesta svadji. U svakom slucaju neprednjaci preuzimaju svu odgovornost jer imaju ubedljivu vecinu u parlamentu.

Bybyby

pre 10 godina

Ovo se vracamo in time lady sa ruzom u kosi koja je govorila "mogu nas pobediti ali ne i ubediti".
Na zalost da vodeca gospoda nije ni svesna u kakvom smo problemu svi skupa i kakva Nam je finalizacija toga.

Joksimovic

pre 10 godina

Bas kao sto je gospodin Selakovic rekao, tako i treba shvatiti i u bukvalnom znacenju da je Srbiji stvarno nova Vlada Vlada nacionalnog spasa, jer nam je ovo jedina sansa da se Srbija zaista pokrene i razvije u svim oblastima drustva, kao sto je i obecano, a uz SNS i gospodina Vucica na celu Vlade mozemo da se nadamo boljoj buducnosti.

herkules s

pre 10 godina

Srbija se nalazi u teskoj ekonomskoj situaciji, velikim delom jer su godinama unazad nagomilavani problemi , privreda unistavana, a drzava vestacki odrzavana. Ova vlada shvata da je ogromna odgovornost na njoj i stavlja akcenat na strukturne ,odnosno prvenstveno ekonomske reforme.

pelin

pre 10 godina

Ne sumnjam da će Krstić i Udovički, uz političku podršku Vučića, preuzeti sve mere, ma koliko one bile nepopularne, sa ciljem ekonomskog oporavka Srbije.

srecica

pre 10 godina

Termin Vlada nacionalnog spasa fino zvuci, nadajmo se da ce takva i biti, jer je Srbiji i vise neophodno da se izvuce i spasi od stanja u koje je dovedena zbog politickih gresaka u proslosti. Uz premijera kakav ce biti gospodin Vucic treba se nadati izlasku iz krize.

Petar

pre 10 godina

Vladu nacionalnog spasa su obećavali mnogi, čini se da je Vučić na pragu i da je napravi. Ranije su samo pričali, a onda stranačkim funkcioneraima delili ministarske fotelje.

Nik Sloter

pre 10 godina

Naivni smo kao i uvek. Ovakva vlada je idralna za SNS jer imaju potpunu kontrolu a opet imaju ministre iz drugih stranaka koje ce da okrive za probleme.

Cista demagogija. Zivi bili pa videli.

jelena

pre 10 godina

Ne bi vi pravili takvu vladu da imate kvalitetan kadar. Kako ne mozete da skupite 20 fakultetski obrazovanih u svojoj stranci, morate da se krijete iza ovakvih prica!!!

mile pile

pre 10 godina

Alo bre, Dipl. Pravniče!!!

Koja Vlada kakav Nacionalni spas, kakvi bakrači. Alo!!! Znaš li ti šta pričaš???

Osvojili ste APSOLUTNU VLAST, prijatelju. Fali vam valjda 5 Poslanika da možete BEZ IKOGA i Ustav da menjate ako hoćete. Koji konsenzus, koji nacionalni spas? Izvolite gospodo! Tražili ste maksimalno poverenje i dobili ste i više nego što ste očekivali. Dobili ste mogućnost da nas spasavate SAMI pa to i uradite i ne talambasajte više po medijima ni vi ni ovi vaši nesrećnici(10 budžetskih Eura komentatori) ovde jer su Izbori prošlost. Sada dolazi vreme VLASTI, majstori...

acomurija

pre 10 godina

Narodna mudrost kaže: ne može vatru da gasi onaj ko ju je potpalio!
Oni koji su nas urnisali (devedesetih, makar 1999) - SPS-Dačić, SRS-Nikolić i Vučić, SPO-Drašković.., bili potpredsednici vlade, ministri spoljnih poslova i informisanja, BILI VLAST - kao sad će nas spasiti?
Menja se, ako se išta menja, što familiju Krkobabić menja familija Pastor.
Rusijo, širi ruke, za godinu-dve, čim se obrade krediti, eto vam pojačanje Miri Marković!

mile pile

pre 10 godina

Obavestite asistenta Selakovića da je ON bio Ministar u Vladi koja je pre tri meseca samu sebe srušila i da je ta Vlada još uvek Vlada. U ostavci, doduše, ali je Vlada a on je još uvek Ministar i svakako da je sada 1. Aprila stao u red isped blagajne i uredno potpisao platni spisak kada je ispalaćen.
Oni kao da su pali sa Jupitera, braćo draga...

LFC

pre 10 godina

Bedno je i neukusno porediti Djindjica i Vucica. A vecina naroda zna kako su prolazile francuske vlade nacinalnog spasa,tako da se ne bih bas tim terminom hvalio...

crni domino

pre 10 godina

Vlada nacionalnog spasa, a svi mi se zakopcavamo na ledja!
Realno: Maska za vasu i Vucicevu nesposobnost!
Znate sta vas muci, samo ne znate kako da to prevazidjete.
Sitnica!

Verica

pre 10 godina

Vlada nacionalnog spasa nam je potrebna. Samo ja ne znam kako ce da zemlju spasavaju oni koji su je vec unistavali. A u vladi izgleda da ce biti i takvih "strucnih " kadrova.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

U suštini, platili smo preko 50 miliona evra (ko li zna tačnu sumu), i još toliko su dali tajkuni, da bi Vučić legalizovao svoju sujetu da više ne bude PPV već PPV: da ne bude Prvi Potpredsednik Vlade već Prvi Predsednik Vlade!
Da li je SVE vredelo pokliča o "novoj vladi koja će sprovesti reforme" - a da ne znamo da li je IKO ometao u prethodne dve godine?
Da li su to SUDBINSKE PROMENE što će ponovo, na veliku tugu, biti aboliran SPO i Drašković; što će Krkobabiće zameniti Pastori, što će Ljajić biti jedini predstavnik muslimana iz Raške oblasti, a Ugljanin izvisiti? Ili što će Bačević biti uskraćen da investira 100 hiljada milijardi, pa mu dinarska apanaže bude zamenjena deviznom?
Zar nije Dačić nudio ovakvu vladu - da se zamene funkcije, a ostalo bi desetine miliona evra za bolesnu decu, makar i za zvezdine klubove?
Zar je uteha što su ONI u mraku prodavali cementare, a OVI u mraku prodali JAT, Kopaonik, njive?
Da li će gladni, goli i bosi, biti mirniji što neće smeti na puteve i pruge, jer će na njih tenkovi? I što će "do mile volje vikati ispred vlade", NjV ON ne da pare? Što će umanjiti moju penziju od 18.130 dinara (magistar) za koju, što je mala, kriva je država, nek je sa srećom, samo da ne dira umetnike sa "Grand parade"! Da slučajno se ne nametne porez na dvorce, avione, helikoptere, brodove - SLUGE na dvorcima?
Domanović, Glišić (Glava šećera) - verovatno nam se keze na onom svetu: ostali smo isti - poodanici demagogije i neznanja, stalno u potrazi za vođom!

POPKE

pre 10 godina

O kakvom spasu ovaj lik priča.Proćerdali su 30 miliona da bi SVM dobio ambasadorska mesta i da bi čudovišne/u najmanju ruku/ "eksperte" postavili za ministre.Da se smejem ili da plačem, pitanje je sad.

ko nam je kriv kad smo glupi

pre 10 godina

(mile pile, 16. april 2014 10:00)

Prijatelju sve si u pravu od A do S, samo jednu stvar gresis, kamo lepe srece da je 10 eura, nego pisemo komentare za dzabe. To ti je najtacnija informacija.

tatjana

pre 10 godina

Gospodin Vucic ima dobru viziju za napredak Srbije, sada je samo treba sprovesti u delo i sto pre krenuti sa radom i ostvarivanjem bitnih ciljeva, verujem da ce uskoro biti poznate sve informacije o formiranju vlade i njenom sastavu.

mars

pre 10 godina

Srbija je dugo cekala na jednu ovakvu vladu koja ce biti sposobna da zemlju izvuce na pravi put, gospodin Vucic i njegov tim su ulozili veliki napor u planiranje programa koji ce biti funkcionalan i sproveden na najbolji moguci nacin, treba se nadati uspehu nove Vlade Srbije.

neptun

pre 10 godina

Gospodin Vucic ce biti premijer kakvog Srbija zasluzuje, verujem da ce svojim pozrtvovanim radom i zalaganjem doprineti napretku zemlje, kao i da ce nova vlada na uspesan nacin sprovesti reforme i razresiti mnoga pitanja koja muce gradjane Srbije.

Bogoljub

pre 10 godina

Pobeda SNS na celu sa gospodinom Vucicem orgomnom broju gradjana je probudila nadu u bolju buducnost. U tome su videli spas, ali prisustvo gospodina Dacica u Vladi ostavlja gorak ukus u ustima ovog napacenog naroda.

Zavisa

pre 10 godina

Slazem se sa gospodinom Selakovicem da je Srbija u straobalno losoj situaciji i da nas samo Vlada nacionalnog spasa moze izvuci iz bede i beznadja, ali ne vidim potrebu za ovolikim spekulacijama i misterijama oko imena buducih ministara.

Ronald

pre 10 godina

Nova vlada bice prilika da se Srbija pokrene u pravom smeru i da se konacno sprovedu neophodne reforme, bice potrebno puno ozbiljnog i pozrtvovanog rada od strane svih clanova vlade, pred nama je tezak put, ali moguce je ostvarite dobre rezultate uz posvecenost i zalaganje.

Antonija

pre 10 godina

Gospodin Vucic je bez sumnje najjaca politicka figura u politickom zivotu Srbije, gradjani su to prepoznali i poklonili mu svo svoje poverenje, bukvalno stavljajuci svoje sudbine u njegove ruke. Na njemu je da to poverenje na najbolji moguci nacin opravda i Srbiju izvede na put spasenja.

Gojko

pre 10 godina

Ocekivanja od nove vlade su velika, treba sprovesti reforme i nastaviti borbu protiv kriminala i korupcije, pokrenuti privredu i krenuti sa resavanjem mnogobrojnih drugih problema, gospodin Vucic i njegov tim pred sobom imaju tezak zadatak, ali verujem da ce se uspesno suociti sa svim izazovima.

vodoinstalater

pre 10 godina

SNS je dobila vecinu apsolutno je nebitno ko ce sa njima u vladu,ja smatram da su sposobni da kroz dve godine podignu stndard gradjana Srbije.
(superridza, 15. april 2014 23:13)

Znači, OPET KROZ DVE GODINE?

zoran

pre 10 godina

Čekaj bre! Ovi pričaju kao da smo mi svi bili dve godine Trnove Ružice, šta li? Kao da se ništa, ama baš ništa nije dešavalo 24 meseca? Kao da su ovo PRVI Izbori na kojima su oni (prekostimirani radikali) pobedili?

abt

pre 10 godina

1. Ko je ukrao glasacke listice?
2. Ko se vidjao sa Lukom Bojovicem?
3. Ko nas je trovao aflatoksinom?
4. Ko je uveo medijski mrak u Srbiji?
5. Ko je zaposlio partijske poslušnike u javnom sektoru?
6. Ko je uveo solidarni porez?
7. Ko je napravio cirkus glumeci Supermena iz Feketica?
8. Ko se zadužio najmanje 4 milijarde eura, bez ikakvih planova šta sa parama?
9. Ko je predao Kosovo, potpuno uklonivši sve nadležnosti Srbije?
10. Ko finansira Crvenu Zvezdu?
11. Ko je uveo verbalni delikt i najgoru cenzuru?
12. Ko je hapsio bez ikakvih dokaza i nezakonito produžavao pritvor Miroslavu Miškovicu?
13. Ko je iz budžeta platio 2,5 miliona eura, pa prodao svom drugaru Šeiku za 1,5 milion eura hotel Jugobanke na Kopaoniku?
14. Ko je napravio nezabeleženi skandal sa prijemnim ispitima?
15. Ko je dao diplome Tomislavu Nikolicu, i Nenadu Stefanovicu?
16. Ko je obecao, a nije ispunio ukidanje TV pretplate, pojeftinjenje struje, i uvodenje jeftinije tarife tokom dana?
17. Ko bez osnova i dokaza optužuje clanove samo jedne opozicione stranke?
18. Ko preko Kurira najavljuje sva hapšenja i akcije?
19. Ko prisvaja uspehe i završene projekte prethodne vlade, i predstavlja ih svojim uspesima?
20. Cije privremeno vece Beograda neustavno i bez ovlašcenja ugovara i odlucuje o kapitalnim investicijama u Beogradu?
21. Ko obmanjuje naivne glasace Mubadalom, cipovima, Mercedesom?
22. Ko krije i zbog cega ugovor sa Etihadom?

superridza

pre 10 godina

SNS je dobila vecinu apsolutno je nebitno ko ce sa njima u vladu,ja smatram da su sposobni da kroz dve godine podignu stndard gradjana Srbije.

Vedrana

pre 10 godina

Ma mogu i Borislav Stefanović član Predsedništva Demokratske stranke i Đilas da govore šta hoće - ovaj narod više nije ni blesav ni lud.Oni su svoju šansu iskoristili, sada je vreme za neke nove ljude, da vidimo može li ko da popravi ovo što su oni muški pokvarili! Njemu i Đilasu narod više ništa ne veruje, do juče su u kampanji lagali taj isti narod da NDS sigurno ulazi u vladu, i da su se Tadić i Vučić već sve dogovorili...Što sad lepo ne izađu i ne izvinu se tom istom narodu....Znam da vlast bez opozicije može biti opasna, ali ako nemamo bolju, bolje da nemamo nikakvu opoziciju! Neka ne brinu za tuđu stručnost već za svoju! Njihovu "kompetentnost "smo videli, a bogami na koži i osetili, i nije nam se svidela! Mi ne brinemo mnogo zbog nestručnosti SNS i vanstranačkih ličnosti jer sve i da hoće ne mogu biti gori od njihovih "stručnjaka". Pa polovina tih njihovih stručnjaka i članova je pohapšena zbog raznih pronevera i mahinacija....

Nighthawk

pre 10 godina

Na nasu zalost, msm da ce njeni rezultati biti isti, kao i pre skoro 20 godina. Chisto da se podsetimo kako nam je bilo, poshto smo ochigledno zaboravili...

zaluđeni

pre 10 godina

Vedrana, 15. april 2014 23:14

Vedrana, Vi svakako ni sami ne verujete u to što napisaste. Razumem Vas u potpunosti. Vaši su sve nas za ove dve godine doveli dotle da Vi, pošto imate tu priliku, morate da pišete protiv svog ubeđenja i mimo istine, zarad crkavice da preživite i sa nadom da ćete nekada da uskočite negde na nešto opipljivje u smislu tople kancelarije, stalne službe i plate "od prvog do prvog"... Potpuno Vas razumem, Vedrana. I Vas lično i još nekoliko Vaših partijskih kolega.

Ostajte mi u dobrom zdravlju i samo napred!

Seljakovic

pre 10 godina

U kakvom stanju ostavljate ili ponovo preuzimate pravosudje uvazeni ministre (ne)pravde? Imam prava to da pitam jer sem partijskih poslusnika, neznalica, korumpiranih i nedostojnih nista novog nema. Kao gradjanin duboko sam razocaran nikakvom reformom koje su dovele do jos vece samovolje pojedinaca i tumacenja zakona kome kako odgovara. Niko nije kaznjen, smenjen ili osudjen da trune u zatvoru kao i svaki drugi gradjanin, nazalost umesto da idu u zatvor obicno bivaju nagradjeni razmestanjem na neku visu funkciju, obicno u Visi ili Apelacioni odeljak. Sram da vas bude.

nesa

pre 10 godina

Kakvog spasa? Narod da poverenje stranci koja nema kadrova pa otvara sirom kapije svima.Definitivno za sva desavanja u Srbiji su krivi glasaci.
Sto nije govorio u izbornoj kampanji o vladi nacionalnog spasa. Za dve godine vladavine je uhapsio i nezakonito drzao Miskovica u zatvoru i zaduzio zemlju za jos par milijardi.Sve ostalo magla. Sa srecom
Pozdrav iz Beca

svasta

pre 10 godina

A od cega je to spasavanje kada je u poslednjih dve godine sve milion hiljada puta najbolje nego ikad pre? Ili je mozda pravo pitanje koga sve to treba spasti.

jelena

pre 10 godina

Ne bi vi pravili takvu vladu da imate kvalitetan kadar. Kako ne mozete da skupite 20 fakultetski obrazovanih u svojoj stranci, morate da se krijete iza ovakvih prica!!!

Bybyby

pre 10 godina

Ovo se vracamo in time lady sa ruzom u kosi koja je govorila "mogu nas pobediti ali ne i ubediti".
Na zalost da vodeca gospoda nije ni svesna u kakvom smo problemu svi skupa i kakva Nam je finalizacija toga.

Nik Sloter

pre 10 godina

Naivni smo kao i uvek. Ovakva vlada je idralna za SNS jer imaju potpunu kontrolu a opet imaju ministre iz drugih stranaka koje ce da okrive za probleme.

Cista demagogija. Zivi bili pa videli.

LFC

pre 10 godina

Bedno je i neukusno porediti Djindjica i Vucica. A vecina naroda zna kako su prolazile francuske vlade nacinalnog spasa,tako da se ne bih bas tim terminom hvalio...

Ratko

pre 10 godina

Nova Vlada ce nam biti takoreci poslednja slamka spasa, treba vredno raditi na pitanju izlaska iz krize u kojoj se nalazimo, a jedan od akcenata treba staviti na pitanje smanjenja nezaposlenosti, takodje se treba izboriti sa ogromnim nivoom kriminala i korupcije. Gospodin Vucic i njegov tim strucnih ljudi ima vecinsku podrsku od strane gradjana Srbije da pomenuta pitanja sprovede u delo.

Verica

pre 10 godina

Vlada nacionalnog spasa nam je potrebna. Samo ja ne znam kako ce da zemlju spasavaju oni koji su je vec unistavali. A u vladi izgleda da ce biti i takvih "strucnih " kadrova.

crni domino

pre 10 godina

Vlada nacionalnog spasa, a svi mi se zakopcavamo na ledja!
Realno: Maska za vasu i Vucicevu nesposobnost!
Znate sta vas muci, samo ne znate kako da to prevazidjete.
Sitnica!

mile pile

pre 10 godina

Alo bre, Dipl. Pravniče!!!

Koja Vlada kakav Nacionalni spas, kakvi bakrači. Alo!!! Znaš li ti šta pričaš???

Osvojili ste APSOLUTNU VLAST, prijatelju. Fali vam valjda 5 Poslanika da možete BEZ IKOGA i Ustav da menjate ako hoćete. Koji konsenzus, koji nacionalni spas? Izvolite gospodo! Tražili ste maksimalno poverenje i dobili ste i više nego što ste očekivali. Dobili ste mogućnost da nas spasavate SAMI pa to i uradite i ne talambasajte više po medijima ni vi ni ovi vaši nesrećnici(10 budžetskih Eura komentatori) ovde jer su Izbori prošlost. Sada dolazi vreme VLASTI, majstori...

acomurija

pre 10 godina

Narodna mudrost kaže: ne može vatru da gasi onaj ko ju je potpalio!
Oni koji su nas urnisali (devedesetih, makar 1999) - SPS-Dačić, SRS-Nikolić i Vučić, SPO-Drašković.., bili potpredsednici vlade, ministri spoljnih poslova i informisanja, BILI VLAST - kao sad će nas spasiti?
Menja se, ako se išta menja, što familiju Krkobabić menja familija Pastor.
Rusijo, širi ruke, za godinu-dve, čim se obrade krediti, eto vam pojačanje Miri Marković!

.!

pre 10 godina

Na izborima sam sve liste prezvrljao. Razlog: Fuj partijske horde, unistili ste drzavu!
Da li treba podrzati novu vladu? Naravno, iz sve snage i svako ko ima strucna znanja treba da proba da predlozi i pomogne. Mi trenutno nemamo bolju vladu i to ne radimo zbog ordenja i titula nego zbog nase dece.
Ako i Vuciceva vlada nastavi sa starim cirkusom, uvek je lako dici ruke.

A ovi djilasovi "kompetentni demokrate" neka nastave da prodaju nauku

mile pile

pre 10 godina

Obavestite asistenta Selakovića da je ON bio Ministar u Vladi koja je pre tri meseca samu sebe srušila i da je ta Vlada još uvek Vlada. U ostavci, doduše, ali je Vlada a on je još uvek Ministar i svakako da je sada 1. Aprila stao u red isped blagajne i uredno potpisao platni spisak kada je ispalaćen.
Oni kao da su pali sa Jupitera, braćo draga...

POPKE

pre 10 godina

O kakvom spasu ovaj lik priča.Proćerdali su 30 miliona da bi SVM dobio ambasadorska mesta i da bi čudovišne/u najmanju ruku/ "eksperte" postavili za ministre.Da se smejem ili da plačem, pitanje je sad.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

U suštini, platili smo preko 50 miliona evra (ko li zna tačnu sumu), i još toliko su dali tajkuni, da bi Vučić legalizovao svoju sujetu da više ne bude PPV već PPV: da ne bude Prvi Potpredsednik Vlade već Prvi Predsednik Vlade!
Da li je SVE vredelo pokliča o "novoj vladi koja će sprovesti reforme" - a da ne znamo da li je IKO ometao u prethodne dve godine?
Da li su to SUDBINSKE PROMENE što će ponovo, na veliku tugu, biti aboliran SPO i Drašković; što će Krkobabiće zameniti Pastori, što će Ljajić biti jedini predstavnik muslimana iz Raške oblasti, a Ugljanin izvisiti? Ili što će Bačević biti uskraćen da investira 100 hiljada milijardi, pa mu dinarska apanaže bude zamenjena deviznom?
Zar nije Dačić nudio ovakvu vladu - da se zamene funkcije, a ostalo bi desetine miliona evra za bolesnu decu, makar i za zvezdine klubove?
Zar je uteha što su ONI u mraku prodavali cementare, a OVI u mraku prodali JAT, Kopaonik, njive?
Da li će gladni, goli i bosi, biti mirniji što neće smeti na puteve i pruge, jer će na njih tenkovi? I što će "do mile volje vikati ispred vlade", NjV ON ne da pare? Što će umanjiti moju penziju od 18.130 dinara (magistar) za koju, što je mala, kriva je država, nek je sa srećom, samo da ne dira umetnike sa "Grand parade"! Da slučajno se ne nametne porez na dvorce, avione, helikoptere, brodove - SLUGE na dvorcima?
Domanović, Glišić (Glava šećera) - verovatno nam se keze na onom svetu: ostali smo isti - poodanici demagogije i neznanja, stalno u potrazi za vođom!

ko nam je kriv kad smo glupi

pre 10 godina

(mile pile, 16. april 2014 10:00)

Prijatelju sve si u pravu od A do S, samo jednu stvar gresis, kamo lepe srece da je 10 eura, nego pisemo komentare za dzabe. To ti je najtacnija informacija.

princeza

pre 10 godina

Gradjani Srbije sve nade polazu u novu Vladu, jer je mnogo puta pre izbora izjavljeno i obecavano da ce se Srbija pokrenuti na bolje i sprovesti sveopste reforme kada SNS sa gospodinom Vucicem na celu dobije apsolutnu podrsku od strane gradjana na izborima. Tacno je da je nakon izbora doslo do promena u strukturi formacija koje ce biti sa SNS na vlasti, ali sa velikom dozom gorcine cemo motriti na rad buduce Vlade jer SNS nije htela eventualno sa jednom strankom manjina da bude na vlasti.

Aca

pre 10 godina

Ovo i jeste Vlada nacionalnog spasa. Država nam je u najtežoj situaciji. Ne vidim šta je tu sporno što SNS želi u koaliciju sa ostalim strankama iako imaju većinu. SNS želi da zajedničkim snagama i složno popravimo sve što je loše bilo za proteklih 2 decenije. NDS nema šta da priča. Dobili su poziv, a oni su odbili, jer postavljaju svoje uslove, a SNS ne zavisi od njih.

JEDNA OD TIH...

pre 10 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (abt, 15. april 2014 23:25)
Ti ga naređa ovde ...u 22 tačke verovatno aludirajući na naprednjake a ja bih mogla da nabrojim 122 primera šta su sve radile i uradile demokrate za "dobrobit" svojih građana ali žalim, neću da traćim svoje dragoceno vreme. Dovoljno što smo proživljavali 12 godina njihovu politiku pljačkaške privatizacije koja je stotine hiljada ljudi ostavila bez posla, isterala na ulice, a sada su to u najvecem broju pacijenti neuropsijatara, čiji duševan bol i stres gubitka posla nikakav lek ne može da izleči.

Ivan Polje

pre 10 godina

Ako vlada bude jedinstvena , odlučna , efikasna i odgovorna onda možemo računati da će biti vlada spasa. Ako u vladi bude raznih uslovljavanja i ucenjivanja , kao što je to bilo do sada onda od rezultata nema ništa.

Mali Pera

pre 10 godina

Nevezano kojoj je ko opciji naklonjen, mislim da se gotovo svi slažu da je Vučić definitivno neobično jaka politička figura kakva se odavno nije pojavila na našoj političkoj sceni

goca

pre 10 godina

Ova vlada se zasniva na jednom timu stručnjaka. Možda po prvi put imamo priliku da partijska knjižica nije uslov za ulazak u vladu. Zato iod ove vlade i možemo očekivati neke konkretnije rezultate i rešenja.

darko88

pre 10 godina

Mogao je Vucic da napravi vladu samo od kadrova sns-a i da namiri svoje partijske drugove ali je ipak odabrao da pozove u vladu nestranacke licnosti,koje su strucne u svojoim sferama delovanja.Pokazao je da je zaista spreman na reforme o kojima prica,da to nisu samo prazna predizborna obecanja.

Isidor

pre 10 godina

Nikome nije svejedno što se najavljuju vrlo oštre reforme i mere štednje vlade Srbije. Biće vrlo teško, ali ni ovako nismo mogli još dugo. Zemlja pred bankrotom bi svakim danom bila sve dublje u blatu. Nada da će ova oštra reformska politika državu udaljiti od urušavanja, i da će kad se završe reforme i privreda malo živne doći bolje vreme, čini da ima više snage da se još jednom sve ono loše i teško preživi!

IRENA

pre 10 godina

U vladi će po svemu sudeći biti više profesionalaca i nestranačkih ličnosti! Kako će ova vlada sprovoditi najavljene reforme videćemo, ali ono što već znamo je da nas je Đilas još jednom nasamario, svojim tvrdnjama da su se Vučić i Tadić još pre izbora dogovorili da zajedno prave vladu. Nasamari nas čovek, a ni "izvini" ne reče!

Mirko88

pre 10 godina

Srbija se nalazi na pragu I ekonomskog I moralnog posrtnuca I krajnje je vreme da se svi ujedinimo oko jednog cilja a to je bolja buducnost za sve nas. Cak I ako to znaci tezak period od jedno dve ili tri godine, pod uslovom da se stvarno izvrse strukturne reforme pre svega javnog sektora, i da se dovedu strani investitori. Ukoliko se neradnici ne kazne i koliko se ne prestane sa politikanstvom nema nama nikakvog spasa.

Чика Шапке

pre 10 godina

Сви смо криви за овакво стање. Време је да се сви удружимо и заједно изађемо из ове економске недођије. Сасвим је коректан предлог од стране Вучића да се направи Влада народног јединства али Србија је Србија. Увек има неко ко је антипротиван.

ljubica

pre 10 godina

acomuruja, 16.april 2014 09.05

Pogresio si i to jako mnogo. Sve sto su generacije sticale, a sto NATO bombe nisu unistile razorio je DOS i svi proistekli od njih. Nema nijog drugog ko moze da spasi ono sto se jos spasiti moze sem SNS.

balkan express

pre 10 godina

Moze se postaviti pitanje zasto su bili izbori kada se formira Vlada nacionalnog jedinstva. Izbori su bili zato da se vidi ko ima vecinsku podrsku gradjana i da ti koji su podrzani od gradjana mogu da urade upravo ovo - formiranju Vladu nacionalnog jednstva i sprovedu reforme.

Glasinac

pre 10 godina

@jelena:Imali smo mi 12 godina kvalitetan kadar,dok je DS bila na vlasti. Sve stručnjak do stručnjaka. Boža , Šule , Dragin , Zoran Živković , sve stručnjak do stručnjaka . I šta smo od tih stručnjaka dobili. Doveli su državu do bankrota , a nas da živimo kao poslednji bednici.

kaličanin

pre 10 godina

Očigledno je da je premijer Vučić, zajedno sa Krstićem i Kori Udovički, rešen da preduzmu mere koje trebale da se preduzmu još na početku svetske ekonomske krize. Međutim, DS je u stalnom strahu za rejting, izbegavao da preduzima nepopularne mere, već se izlaz tražio u prodaji preduzeća, i novim zaduživanjima, što je Srbiju dovelo pred bankrot. Sa takvim populističkim pristupom se nije moglo dugo plivati, jer sve te kredite neko mora da vrati, i sada je Srbija naravno u teškoj finansijskoj situaciji.

Milica

pre 10 godina

Zato da više ne bude uslovljavanja i ucenjivanja , zato što su pojedini ministri bili umislili da su bogom dati i da mogu da rade šta požele, zato što ćemo dobiti novu vladu satavljenu od stručnih i odgovornih ministara , zato što će ta vlada raditi isključivu za interes građana,zato.... Mislim da vam je jasno zašto je bilo izbora.

Gospodin Jakovljević

pre 10 godina

Ne vrti se cela Vlada Srbije oko Mikija Rakića. Nije on nezamenljiv. Niko nije Tadiću kriv za njegovu političku sujetu.

Vlada

pre 10 godina

Mi smo u velikim problemima i zaista nam je potrebna jaka i kvalitetna vlada i mislim da nema mesta svadji. U svakom slucaju neprednjaci preuzimaju svu odgovornost jer imaju ubedljivu vecinu u parlamentu.

herkules s

pre 10 godina

Srbija se nalazi u teskoj ekonomskoj situaciji, velikim delom jer su godinama unazad nagomilavani problemi , privreda unistavana, a drzava vestacki odrzavana. Ova vlada shvata da je ogromna odgovornost na njoj i stavlja akcenat na strukturne ,odnosno prvenstveno ekonomske reforme.

pelin

pre 10 godina

Ne sumnjam da će Krstić i Udovički, uz političku podršku Vučića, preuzeti sve mere, ma koliko one bile nepopularne, sa ciljem ekonomskog oporavka Srbije.

srecica

pre 10 godina

Termin Vlada nacionalnog spasa fino zvuci, nadajmo se da ce takva i biti, jer je Srbiji i vise neophodno da se izvuce i spasi od stanja u koje je dovedena zbog politickih gresaka u proslosti. Uz premijera kakav ce biti gospodin Vucic treba se nadati izlasku iz krize.

Jaksa

pre 10 godina

Teska sveopsta situacija u kojoj se Srbija nalazi, zahteva ozbiljnost i prisebnost u radu nove Vlade. SNS na celu sa gospodinom Vucicem ima istorijsku sansu da popravi stanje, zato nadajmo se da znaju sta i kako rade, jer odgovornost je samo njihova.

UTABANIM - STAZAMA

pre 10 godina

Mislim da je u ovom trenutku po drzavu najbolje da imamo vladu nacionalnog spasa. Buducii da su finalizovani gotovo svi detalji sa SVM, koja ce imati drzavne sekretare, da se ceka da SPS na svojim stranackim organima donese odluku o ulasku u vladu, a da je suverena odluka NDS da sebi zatvore vrata, je dobra stvar i jedan problem manje.

tatjana

pre 10 godina

Gospodin Vucic ima dobru viziju za napredak Srbije, sada je samo treba sprovesti u delo i sto pre krenuti sa radom i ostvarivanjem bitnih ciljeva, verujem da ce uskoro biti poznate sve informacije o formiranju vlade i njenom sastavu.

mars

pre 10 godina

Srbija je dugo cekala na jednu ovakvu vladu koja ce biti sposobna da zemlju izvuce na pravi put, gospodin Vucic i njegov tim su ulozili veliki napor u planiranje programa koji ce biti funkcionalan i sproveden na najbolji moguci nacin, treba se nadati uspehu nove Vlade Srbije.

neptun

pre 10 godina

Gospodin Vucic ce biti premijer kakvog Srbija zasluzuje, verujem da ce svojim pozrtvovanim radom i zalaganjem doprineti napretku zemlje, kao i da ce nova vlada na uspesan nacin sprovesti reforme i razresiti mnoga pitanja koja muce gradjane Srbije.

Joksimovic

pre 10 godina

Bas kao sto je gospodin Selakovic rekao, tako i treba shvatiti i u bukvalnom znacenju da je Srbiji stvarno nova Vlada Vlada nacionalnog spasa, jer nam je ovo jedina sansa da se Srbija zaista pokrene i razvije u svim oblastima drustva, kao sto je i obecano, a uz SNS i gospodina Vucica na celu Vlade mozemo da se nadamo boljoj buducnosti.

prstic

pre 10 godina

Srbiji se pruza poslednja sansa da se pokrene iz stagnacije u kojoj se trenutno nalazi. Od 1. maja se ocekuje ozbiljan rad nove Vlade ka sprovodjenju reformi, smanjenju nezaposlenosti, privlacenju stranih investicija... Sve pomenuto gradjani Srbije traze od predstavnika Vlade, na celu sa gospodinom Vucicem, kao buducim premijerom, da se sprovede.

Petar

pre 10 godina

Vladu nacionalnog spasa su obećavali mnogi, čini se da je Vučić na pragu i da je napravi. Ranije su samo pričali, a onda stranačkim funkcioneraima delili ministarske fotelje.

Bogoljub

pre 10 godina

Pobeda SNS na celu sa gospodinom Vucicem orgomnom broju gradjana je probudila nadu u bolju buducnost. U tome su videli spas, ali prisustvo gospodina Dacica u Vladi ostavlja gorak ukus u ustima ovog napacenog naroda.

Zavisa

pre 10 godina

Slazem se sa gospodinom Selakovicem da je Srbija u straobalno losoj situaciji i da nas samo Vlada nacionalnog spasa moze izvuci iz bede i beznadja, ali ne vidim potrebu za ovolikim spekulacijama i misterijama oko imena buducih ministara.

Ronald

pre 10 godina

Nova vlada bice prilika da se Srbija pokrene u pravom smeru i da se konacno sprovedu neophodne reforme, bice potrebno puno ozbiljnog i pozrtvovanog rada od strane svih clanova vlade, pred nama je tezak put, ali moguce je ostvarite dobre rezultate uz posvecenost i zalaganje.

Antonija

pre 10 godina

Gospodin Vucic je bez sumnje najjaca politicka figura u politickom zivotu Srbije, gradjani su to prepoznali i poklonili mu svo svoje poverenje, bukvalno stavljajuci svoje sudbine u njegove ruke. Na njemu je da to poverenje na najbolji moguci nacin opravda i Srbiju izvede na put spasenja.

Gojko

pre 10 godina

Ocekivanja od nove vlade su velika, treba sprovesti reforme i nastaviti borbu protiv kriminala i korupcije, pokrenuti privredu i krenuti sa resavanjem mnogobrojnih drugih problema, gospodin Vucic i njegov tim pred sobom imaju tezak zadatak, ali verujem da ce se uspesno suociti sa svim izazovima.