Ponedeljak, 10.03.2014.

22:55

"Ukrajina praktično u stanju rata"

Šef ukrajinske diplomatije Andrij Deščicja rekao je danas da je njegova zemlja praktično u ratnom stanju sa Rusijom.

Izvor: Beta

"Ukrajina praktièno u stanju rata" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Deus

pre 10 godina

Ruska stampa pise da u Srbiji ima oko 70% rusofila koji dele vase stavove.Ako to bude politika ,Srbija ostaje ostrvo u moru NATO pakta-polozaj Albanije iz proslog hladno rata sa slatkim malim bunkercicima.
(Mau Vau, 11. mart 2014 11:13)
-
Kakav hladni rat? Retorika Zapada se nije promenila ni za jotu od hladnog rata do sada. Retorika nije ni bitna jer "kere laju, karavani prolaze". Bitna je saradnja Rusije i Nemacke. Nemacka ima ogromna sredstva ulozena na teritoriji Rusije - nije to jednosmerna ulica, mi vama gas i naftu vi nama pare. Postoje vec brojne fabrike u Rusiji koje rade za rusko trziste, gde rade Rusi. Ako dodje do konfiskacije te imovine to je katastrofalna steta za Nemacku, uz to gube i najvece trziste svoje robe u Evropi. EU je "lipsali magarac" koji je iscedjen do te mere da vise ne moze da kupuje. U Rusiji ima novca, to je sustina. Ako mislite da ce se Zapad odreci ogromnih trzista i profita zarad Ukrajine koja je u sustini bezvredna bez juga i istoka zemlje grdno se varate. Janukovic bi se mogao vratiti u Kijev. Doduse, uz pomoc ruskih tenkova ali uz pomoc snajperista su ovi sto su sad u Kijevu "vlada". U Srbiji ima i mnogo vise Rusofila od 70 odsto jer nam je poslednjih 20 godina ucinjeno toliko nepravde da ona vapije do neba. To ne znaci da mi treba da budemo "Albanija u bunkeru". Ipak, dolaskom Rusa na Dnjestar i Prut, nas polozaj na Balkanu ce se dramaticno poboljsati - e zato sam rusofil i zato ovde raznorazne srpske komsije ostavljaju komentare.

Mau Vau

pre 10 godina

Deus

Hladni rat je u zamahu/novi berlinski zid na teritoriji Ukrajine.Ruska stampa pise da u Srbiji ima oko 70% rusofila koji dele vase stavove.Ako to bude politika ,Srbija ostaje ostrvo u moru NATO pakta-polozaj Albanije iz proslog hladno rata sa slatkim malim bunkercicima.

Бојан Илић

pre 10 godina

Neko(rusofili) slavi "pobjedu" a prava "igra" u stvari jos nije ni pocela!
(Mujo11, 11. mart 2014 08:55)


Знаш Мујо, да те разочарам, Рамбо је само филм!
Холивудска пропагандна машинерија!

Реалност је суровија, нема "резова"!:-)

dragance....

pre 10 godina

Praktican interes zapada.... Sada ni referendum nije po medjunarodnom pravu. A 2008 i Kosovo??? To je bilo sve po medjunarodnom pravu??? Bombardovanje Srbije i ubijanje srpskih civila koji nemaju veze sa ratom na Kosovu, i to je medjunarodno pravo??? Uff....

heh

pre 10 godina

Poceo rat! A rat se u ekonomiji gleda kao presek stanja,otpis dugova i resenje nagomilanih problema-a plus ide bonus a to je otpis sirotinje raje koja ce da izgine i samim tim se ''resava'' socijalno pitanje!

Deus

pre 10 godina

Za sada je posledice krsenja dokumenta koji je drzava Rusija potpisala obnovljeni hladni rat.Evropa mora da se zastiti tako da ce svi zajednicki projekti biti otkazani.Ko ce da sklapa ugovore sa drzavom koja krsi sopstvene garancije(suverenitet Ukrajine).Sto se Srbije tice/Juznog toka nece biti,za dalje zavisice od kursa koji zauzme.Moguce je da ostane na evropskom putu ili da ima polozaj Albanije u proslom hladnom ratu.
(Mau Vau, 11. mart 2014 09:15)
-
Ukrajina uskoro nece ni postojati u ovim granicama, to svi znaju. Krim je tek pocetak onoga sto su im Rusi spremili. Oni su sa neutralnom Ukrajinom potpisali sporazum o teritorijalnom integritetu a ne sa Ukrajinom gde se prava ruskojezicnog stanovnistva besramno krse. Oni nisu Srbija da gledaju bespomocno kako im sunarodnike van Srbije maltretiraju. Ukrajina nikada nije postojala, a u ovakvim granicama je bila od 1917 do 1920 za vreme revolucije kada se ruska imperija raspadala, vec nedugo potom su Rusi i Ukrajinci poterali Poljake iz Ukrajine i ona je pristupila SSSR. Jug i istok sadasnje Ukrajine je ruska zemlja, koju je ruska vojska oslobodila od Turaka i Tatara i sa tim Ukrajinci nemaju nista. Nije Rusije gradila i industrijalizovala Harkov, Donjeck, Lugjansk, Sevastopolj, Odesu, Dnjepropetrovsk, Zaporozje za neke unijate sa zapada Ukrajine vec za sebe i to ce sada sve uzeti nazad i niko je nece spreciti. Cak ni sankcija nece biti jer EU one ne odgovaraju. Nije to samo gas vec i ogroman biznis koji Nemacka ima u Rusiji.

Mau Vau

pre 10 godina

Deus


Za sada je posledice krsenja dokumenta koji je drzava Rusija potpisala obnovljeni hladni rat.Evropa mora da se zastiti tako da ce svi zajednicki projekti biti otkazani.Ko ce da sklapa ugovore sa drzavom koja krsi sopstvene garancije(suverenitet Ukrajine).Sto se Srbije tice/Juznog toka nece biti,za dalje zavisice od kursa koji zauzme.Moguce je da ostane na evropskom putu ili da ima polozaj Albanije u proslom hladnom ratu.

ekspert

pre 10 godina

koliko ja znam rusija nikome nije objavila rat nego samo stiti svoje interese zasto amerika recimo ne da panami da se brine o panamskom kanalu ili arapskom polu ostrvu o nafti tako isto ni rusija nece da ugrozi svoju teritoriju a ukrajna ocekuje pomoc nato-a i eu u ratu protiv rusije ali ne moze niti je clanica eu niti nato-a a ulaskom u rat nato-a ili eu sukobice se sa velikim problemima u svojim drzavama kako da objasne zasto idu u rat tako da je ukrajna u jos gorim uslovima nego mi 99-e i morace da se odrekne velikog dela svoje teritorije u odnosu na nas tj celog istocnog dela koji je skoro pola sadasnje ukrajne ali nije bilo dosta bolje vrabac u ruci nego golub na grani e sada ce ostati i bez vrabca a bogami i bez goluba mada je on golub bio nedostizan i pre ovoga

Znam

pre 10 godina

Znaci ovo je neverovatno! Platite nekoj americkoj agenciji da Vam se desi jedna "mala" revolucija u gl. gradu i da se to izvede brzo, bez uplitanja bilo koga i za to trazite garanciju, kao da ste kupili TV, a onda se pojavi neko drugi, sa jacim interesom nego sto je novac i sve pokvari! E onda ta americka agencija da deo novca stejt departmentu a ovi krenu u spasavanje revolucije, pretnjama sankcijama, Hagom... Mislim da Putin treba da pokaze da garancija ne vazi i samo tako ce i buduce placene "revolucije" doziveti kolaps a ovakav vid americkog biznisa potpuno nestati!

Deus

pre 10 godina

Putin je objavio rat Evropi.Ugrozne su zemlje bivseg istocnog bloka a to je vise od 100 ooo ooo ljudi od Poljske do Bugarske.
(Mau Vau, 10. mart 2014 23:26)
-
Rusija nije objavila rat nikome. Nisu ugrozene Poljska i Rumunija niti ce biti. Ukrajina jeste, ali u Ukrajini se vec drugi put za poslednjih 10 godina desava "revolucija" - prvo "demokratska" pa sad "nacionalna". Zapad se trudi da promeni karakter Ukrajine i odvoji taj narod od Rusa a to je moguce samo preko neonacizma koji tamo podrzavaju. Rusi to nece dozvoliti pa ce sad malo da ih izgaze, tek da vide da im se neonacizam ne isplati. Nemci su platili mnogo visu cenu.

LALAns

pre 10 godina

Ovim Rusofilima vise sive celije ne rade. Ne moze te uporedjivati Jugoslaviju sa Krimom, posto su to dve rezlicite stvati. Kod nas se desio gradjanski rat na navionalnoj osnovi. Na Krimu nikada nije bilo problema i nikada se Rusi sa Krima nisu zeleli otcepiti do sada i peipojiti nekoj drugoj drzavi. Da zeli samostalnu drzavu, niko im nebi mogao reci jednu rec, a posto zeli da se pripoji drugoj drzavi, zarad zelje te drzave, e to nije bas sasvim cisto.

Владимир

pre 10 godina

Не разумем вас који подржавате Русију у свему овоме. Они ће отети Крим на основу лажних информација о угњетавању Руса у Украјини и намештеног референдума, баш као што су нама ови други узели Косово. Стварно не разумем двоструке аршине. То ваљда може пошто је Русија у питању.

xD

pre 10 godina

Je** mi se vise i za Ukrajinu i za SAD i Rusiju nek ginu ako hocu, ja sigurno necu ici ni zakoga da ubijam neke meni nepoznate ljude, pa cak ni za svoju drzavu ne bih isao da ratujem jer ja licno necu dobiti nista vredno ratovanja i ubijanja, sumljam da bi bilo ko sem svojih roditelja dao zivot za mene...
xD

IGRE BEZ GRANICA

pre 10 godina

(mrki)
Ma sta ce ti diploma!Danas medjunarodno pravo je jednostavno:Ako je nesto sto odgovara interesima Zapada(USA,deo EU)onda je legalno,dozvoljeno,u skladu sa demokratijom i slobodnom voljom naroda.Ako je SUPROTNO - onda je krsenje prava,agresija,nepriznato,opasno po svetski mir!!!

Adam

pre 10 godina

Rusija je na sigurnom putu da se potpuno okruzi neprijateljima koje je sama proizvela. Poslednji slucajevi: Gruzija i Ukrajina. Sta god vecina pricala o Ukrajini, ona je skoro demilitarizovana zemlja. Ruski nasilnik napada nekog kome su ruke vezane, a vezane su zato sto je prethodnih godina to Rusija trazila, nagovarala ih da ne stupe u Nato integracije, jer ce ih Rusija braniti.... Stara izreka kaze: tesko onom koga Rus brani i Kinez hrani...

Dedukcija

pre 10 godina

Krim je ruska baza od Petra Velikog, kada su je Rusi osvojili od Osmanlija. To im je jedina velika luka u toplom moru u Evropi. Da li neko stvarno misli da bi dozvolili da ih neko istera odatle? Kao kad bi Amerima uzeli Havaje i Perl. Čekaj., jednom Japanci pokušaše...

Caki

pre 10 godina

Ma lako cete vi sa tim "ratom", nego kako cete da platite gas. Rus nudio finansijsku pomoc, samo da ne talasate, vi odbili. Bolje da ste uzeli pare od rusa i cutali.

Matija Soskic

pre 10 godina

Zemlje ucesnice novog hladnog rata nesumnjivo imaju dvostruke arsine po pitanju medjunarodnog prava, teritorijalnog integriteta, prava na otcepljenje i samoopredelenje. One zauzimaju prvo mesto u trci za "objektivno" informisanje javnosti. Drugo mesto pripada srpskim medijima, dok srpski politicari mirno sede u klupama i bez komentara posmatraju sta se desava po svetu.

srbin

pre 10 godina

Ne volim Zapad, demokratiju, kapitalizam, globalizam, homoseksualizam, nacizam, plate od 3000 evra, a hleb 5evra, i tacka.
Coveku je potrebno da ima posao i jeftinu hranu i to je to, ostalo je samo navika, porok, luksuz ili razmazenost i to treba debeli da se placa.

mrki

pre 10 godina

Zanimljiv ovaj pravnik zvani Obama. Kaze krsenje ustava Ukraine, a u jednom nama bliskim slucaju naterao Srbe da promene ustav da bi mogli uraditi nesto slicno Krimu. Ko mu dade diplomu?

masak

pre 10 godina

Zapad je podrzao da se rasparca Jugoslavija,podrzao je odvajanje Crne Gore,podrzao je nezavisno Kosovo....zasto onda nece da podrze referendum na Krimu? Nadam se da posle ovoga niko normalan ne moze da kaze da svetom vlada neka pravda,demokratija i lepe vrednosti. Svetom vlada interes,sila i novac. Tako je uvek bilo i tako ce i biti...nemojte da se zavaravate.

Pao s' Marsa

pre 10 godina

U ovom ratu izmedju Rusije i Ukrajne nema poginulih, za razliku od protesta pristalica zapada u prestonici Ukrajne. Malo licemerno onda zvuci ova izjava. U svakom slucaju, zao mi je ljudi koji ispastaju u nadmudrivanju velikih sila.

masak

pre 10 godina

Zapad je podrzao da se rasparca Jugoslavija,podrzao je odvajanje Crne Gore,podrzao je nezavisno Kosovo....zasto onda nece da podrze referendum na Krimu? Nadam se da posle ovoga niko normalan ne moze da kaze da svetom vlada neka pravda,demokratija i lepe vrednosti. Svetom vlada interes,sila i novac. Tako je uvek bilo i tako ce i biti...nemojte da se zavaravate.

mrki

pre 10 godina

Zanimljiv ovaj pravnik zvani Obama. Kaze krsenje ustava Ukraine, a u jednom nama bliskim slucaju naterao Srbe da promene ustav da bi mogli uraditi nesto slicno Krimu. Ko mu dade diplomu?

Pao s' Marsa

pre 10 godina

U ovom ratu izmedju Rusije i Ukrajne nema poginulih, za razliku od protesta pristalica zapada u prestonici Ukrajne. Malo licemerno onda zvuci ova izjava. U svakom slucaju, zao mi je ljudi koji ispastaju u nadmudrivanju velikih sila.

Caki

pre 10 godina

Ma lako cete vi sa tim "ratom", nego kako cete da platite gas. Rus nudio finansijsku pomoc, samo da ne talasate, vi odbili. Bolje da ste uzeli pare od rusa i cutali.

Matija Soskic

pre 10 godina

Zemlje ucesnice novog hladnog rata nesumnjivo imaju dvostruke arsine po pitanju medjunarodnog prava, teritorijalnog integriteta, prava na otcepljenje i samoopredelenje. One zauzimaju prvo mesto u trci za "objektivno" informisanje javnosti. Drugo mesto pripada srpskim medijima, dok srpski politicari mirno sede u klupama i bez komentara posmatraju sta se desava po svetu.

srbin

pre 10 godina

Ne volim Zapad, demokratiju, kapitalizam, globalizam, homoseksualizam, nacizam, plate od 3000 evra, a hleb 5evra, i tacka.
Coveku je potrebno da ima posao i jeftinu hranu i to je to, ostalo je samo navika, porok, luksuz ili razmazenost i to treba debeli da se placa.

IGRE BEZ GRANICA

pre 10 godina

(mrki)
Ma sta ce ti diploma!Danas medjunarodno pravo je jednostavno:Ako je nesto sto odgovara interesima Zapada(USA,deo EU)onda je legalno,dozvoljeno,u skladu sa demokratijom i slobodnom voljom naroda.Ako je SUPROTNO - onda je krsenje prava,agresija,nepriznato,opasno po svetski mir!!!

Dedukcija

pre 10 godina

Krim je ruska baza od Petra Velikog, kada su je Rusi osvojili od Osmanlija. To im je jedina velika luka u toplom moru u Evropi. Da li neko stvarno misli da bi dozvolili da ih neko istera odatle? Kao kad bi Amerima uzeli Havaje i Perl. Čekaj., jednom Japanci pokušaše...

Deus

pre 10 godina

Putin je objavio rat Evropi.Ugrozne su zemlje bivseg istocnog bloka a to je vise od 100 ooo ooo ljudi od Poljske do Bugarske.
(Mau Vau, 10. mart 2014 23:26)
-
Rusija nije objavila rat nikome. Nisu ugrozene Poljska i Rumunija niti ce biti. Ukrajina jeste, ali u Ukrajini se vec drugi put za poslednjih 10 godina desava "revolucija" - prvo "demokratska" pa sad "nacionalna". Zapad se trudi da promeni karakter Ukrajine i odvoji taj narod od Rusa a to je moguce samo preko neonacizma koji tamo podrzavaju. Rusi to nece dozvoliti pa ce sad malo da ih izgaze, tek da vide da im se neonacizam ne isplati. Nemci su platili mnogo visu cenu.

xD

pre 10 godina

Je** mi se vise i za Ukrajinu i za SAD i Rusiju nek ginu ako hocu, ja sigurno necu ici ni zakoga da ubijam neke meni nepoznate ljude, pa cak ni za svoju drzavu ne bih isao da ratujem jer ja licno necu dobiti nista vredno ratovanja i ubijanja, sumljam da bi bilo ko sem svojih roditelja dao zivot za mene...
xD

Znam

pre 10 godina

Znaci ovo je neverovatno! Platite nekoj americkoj agenciji da Vam se desi jedna "mala" revolucija u gl. gradu i da se to izvede brzo, bez uplitanja bilo koga i za to trazite garanciju, kao da ste kupili TV, a onda se pojavi neko drugi, sa jacim interesom nego sto je novac i sve pokvari! E onda ta americka agencija da deo novca stejt departmentu a ovi krenu u spasavanje revolucije, pretnjama sankcijama, Hagom... Mislim da Putin treba da pokaze da garancija ne vazi i samo tako ce i buduce placene "revolucije" doziveti kolaps a ovakav vid americkog biznisa potpuno nestati!

dragance....

pre 10 godina

Praktican interes zapada.... Sada ni referendum nije po medjunarodnom pravu. A 2008 i Kosovo??? To je bilo sve po medjunarodnom pravu??? Bombardovanje Srbije i ubijanje srpskih civila koji nemaju veze sa ratom na Kosovu, i to je medjunarodno pravo??? Uff....

Владимир

pre 10 godina

Не разумем вас који подржавате Русију у свему овоме. Они ће отети Крим на основу лажних информација о угњетавању Руса у Украјини и намештеног референдума, баш као што су нама ови други узели Косово. Стварно не разумем двоструке аршине. То ваљда може пошто је Русија у питању.

Deus

pre 10 godina

Za sada je posledice krsenja dokumenta koji je drzava Rusija potpisala obnovljeni hladni rat.Evropa mora da se zastiti tako da ce svi zajednicki projekti biti otkazani.Ko ce da sklapa ugovore sa drzavom koja krsi sopstvene garancije(suverenitet Ukrajine).Sto se Srbije tice/Juznog toka nece biti,za dalje zavisice od kursa koji zauzme.Moguce je da ostane na evropskom putu ili da ima polozaj Albanije u proslom hladnom ratu.
(Mau Vau, 11. mart 2014 09:15)
-
Ukrajina uskoro nece ni postojati u ovim granicama, to svi znaju. Krim je tek pocetak onoga sto su im Rusi spremili. Oni su sa neutralnom Ukrajinom potpisali sporazum o teritorijalnom integritetu a ne sa Ukrajinom gde se prava ruskojezicnog stanovnistva besramno krse. Oni nisu Srbija da gledaju bespomocno kako im sunarodnike van Srbije maltretiraju. Ukrajina nikada nije postojala, a u ovakvim granicama je bila od 1917 do 1920 za vreme revolucije kada se ruska imperija raspadala, vec nedugo potom su Rusi i Ukrajinci poterali Poljake iz Ukrajine i ona je pristupila SSSR. Jug i istok sadasnje Ukrajine je ruska zemlja, koju je ruska vojska oslobodila od Turaka i Tatara i sa tim Ukrajinci nemaju nista. Nije Rusije gradila i industrijalizovala Harkov, Donjeck, Lugjansk, Sevastopolj, Odesu, Dnjepropetrovsk, Zaporozje za neke unijate sa zapada Ukrajine vec za sebe i to ce sada sve uzeti nazad i niko je nece spreciti. Cak ni sankcija nece biti jer EU one ne odgovaraju. Nije to samo gas vec i ogroman biznis koji Nemacka ima u Rusiji.

ekspert

pre 10 godina

koliko ja znam rusija nikome nije objavila rat nego samo stiti svoje interese zasto amerika recimo ne da panami da se brine o panamskom kanalu ili arapskom polu ostrvu o nafti tako isto ni rusija nece da ugrozi svoju teritoriju a ukrajna ocekuje pomoc nato-a i eu u ratu protiv rusije ali ne moze niti je clanica eu niti nato-a a ulaskom u rat nato-a ili eu sukobice se sa velikim problemima u svojim drzavama kako da objasne zasto idu u rat tako da je ukrajna u jos gorim uslovima nego mi 99-e i morace da se odrekne velikog dela svoje teritorije u odnosu na nas tj celog istocnog dela koji je skoro pola sadasnje ukrajne ali nije bilo dosta bolje vrabac u ruci nego golub na grani e sada ce ostati i bez vrabca a bogami i bez goluba mada je on golub bio nedostizan i pre ovoga

Adam

pre 10 godina

Rusija je na sigurnom putu da se potpuno okruzi neprijateljima koje je sama proizvela. Poslednji slucajevi: Gruzija i Ukrajina. Sta god vecina pricala o Ukrajini, ona je skoro demilitarizovana zemlja. Ruski nasilnik napada nekog kome su ruke vezane, a vezane su zato sto je prethodnih godina to Rusija trazila, nagovarala ih da ne stupe u Nato integracije, jer ce ih Rusija braniti.... Stara izreka kaze: tesko onom koga Rus brani i Kinez hrani...

LALAns

pre 10 godina

Ovim Rusofilima vise sive celije ne rade. Ne moze te uporedjivati Jugoslaviju sa Krimom, posto su to dve rezlicite stvati. Kod nas se desio gradjanski rat na navionalnoj osnovi. Na Krimu nikada nije bilo problema i nikada se Rusi sa Krima nisu zeleli otcepiti do sada i peipojiti nekoj drugoj drzavi. Da zeli samostalnu drzavu, niko im nebi mogao reci jednu rec, a posto zeli da se pripoji drugoj drzavi, zarad zelje te drzave, e to nije bas sasvim cisto.

heh

pre 10 godina

Poceo rat! A rat se u ekonomiji gleda kao presek stanja,otpis dugova i resenje nagomilanih problema-a plus ide bonus a to je otpis sirotinje raje koja ce da izgine i samim tim se ''resava'' socijalno pitanje!

Бојан Илић

pre 10 godina

Neko(rusofili) slavi "pobjedu" a prava "igra" u stvari jos nije ni pocela!
(Mujo11, 11. mart 2014 08:55)


Знаш Мујо, да те разочарам, Рамбо је само филм!
Холивудска пропагандна машинерија!

Реалност је суровија, нема "резова"!:-)

Deus

pre 10 godina

Ruska stampa pise da u Srbiji ima oko 70% rusofila koji dele vase stavove.Ako to bude politika ,Srbija ostaje ostrvo u moru NATO pakta-polozaj Albanije iz proslog hladno rata sa slatkim malim bunkercicima.
(Mau Vau, 11. mart 2014 11:13)
-
Kakav hladni rat? Retorika Zapada se nije promenila ni za jotu od hladnog rata do sada. Retorika nije ni bitna jer "kere laju, karavani prolaze". Bitna je saradnja Rusije i Nemacke. Nemacka ima ogromna sredstva ulozena na teritoriji Rusije - nije to jednosmerna ulica, mi vama gas i naftu vi nama pare. Postoje vec brojne fabrike u Rusiji koje rade za rusko trziste, gde rade Rusi. Ako dodje do konfiskacije te imovine to je katastrofalna steta za Nemacku, uz to gube i najvece trziste svoje robe u Evropi. EU je "lipsali magarac" koji je iscedjen do te mere da vise ne moze da kupuje. U Rusiji ima novca, to je sustina. Ako mislite da ce se Zapad odreci ogromnih trzista i profita zarad Ukrajine koja je u sustini bezvredna bez juga i istoka zemlje grdno se varate. Janukovic bi se mogao vratiti u Kijev. Doduse, uz pomoc ruskih tenkova ali uz pomoc snajperista su ovi sto su sad u Kijevu "vlada". U Srbiji ima i mnogo vise Rusofila od 70 odsto jer nam je poslednjih 20 godina ucinjeno toliko nepravde da ona vapije do neba. To ne znaci da mi treba da budemo "Albanija u bunkeru". Ipak, dolaskom Rusa na Dnjestar i Prut, nas polozaj na Balkanu ce se dramaticno poboljsati - e zato sam rusofil i zato ovde raznorazne srpske komsije ostavljaju komentare.

Mau Vau

pre 10 godina

Deus


Za sada je posledice krsenja dokumenta koji je drzava Rusija potpisala obnovljeni hladni rat.Evropa mora da se zastiti tako da ce svi zajednicki projekti biti otkazani.Ko ce da sklapa ugovore sa drzavom koja krsi sopstvene garancije(suverenitet Ukrajine).Sto se Srbije tice/Juznog toka nece biti,za dalje zavisice od kursa koji zauzme.Moguce je da ostane na evropskom putu ili da ima polozaj Albanije u proslom hladnom ratu.

Mau Vau

pre 10 godina

Deus

Hladni rat je u zamahu/novi berlinski zid na teritoriji Ukrajine.Ruska stampa pise da u Srbiji ima oko 70% rusofila koji dele vase stavove.Ako to bude politika ,Srbija ostaje ostrvo u moru NATO pakta-polozaj Albanije iz proslog hladno rata sa slatkim malim bunkercicima.

srbin

pre 10 godina

Ne volim Zapad, demokratiju, kapitalizam, globalizam, homoseksualizam, nacizam, plate od 3000 evra, a hleb 5evra, i tacka.
Coveku je potrebno da ima posao i jeftinu hranu i to je to, ostalo je samo navika, porok, luksuz ili razmazenost i to treba debeli da se placa.

Владимир

pre 10 godina

Не разумем вас који подржавате Русију у свему овоме. Они ће отети Крим на основу лажних информација о угњетавању Руса у Украјини и намештеног референдума, баш као што су нама ови други узели Косово. Стварно не разумем двоструке аршине. То ваљда може пошто је Русија у питању.

Adam

pre 10 godina

Rusija je na sigurnom putu da se potpuno okruzi neprijateljima koje je sama proizvela. Poslednji slucajevi: Gruzija i Ukrajina. Sta god vecina pricala o Ukrajini, ona je skoro demilitarizovana zemlja. Ruski nasilnik napada nekog kome su ruke vezane, a vezane su zato sto je prethodnih godina to Rusija trazila, nagovarala ih da ne stupe u Nato integracije, jer ce ih Rusija braniti.... Stara izreka kaze: tesko onom koga Rus brani i Kinez hrani...

LALAns

pre 10 godina

Ovim Rusofilima vise sive celije ne rade. Ne moze te uporedjivati Jugoslaviju sa Krimom, posto su to dve rezlicite stvati. Kod nas se desio gradjanski rat na navionalnoj osnovi. Na Krimu nikada nije bilo problema i nikada se Rusi sa Krima nisu zeleli otcepiti do sada i peipojiti nekoj drugoj drzavi. Da zeli samostalnu drzavu, niko im nebi mogao reci jednu rec, a posto zeli da se pripoji drugoj drzavi, zarad zelje te drzave, e to nije bas sasvim cisto.

Caki

pre 10 godina

Ma lako cete vi sa tim "ratom", nego kako cete da platite gas. Rus nudio finansijsku pomoc, samo da ne talasate, vi odbili. Bolje da ste uzeli pare od rusa i cutali.

masak

pre 10 godina

Zapad je podrzao da se rasparca Jugoslavija,podrzao je odvajanje Crne Gore,podrzao je nezavisno Kosovo....zasto onda nece da podrze referendum na Krimu? Nadam se da posle ovoga niko normalan ne moze da kaze da svetom vlada neka pravda,demokratija i lepe vrednosti. Svetom vlada interes,sila i novac. Tako je uvek bilo i tako ce i biti...nemojte da se zavaravate.

Mau Vau

pre 10 godina

Deus


Za sada je posledice krsenja dokumenta koji je drzava Rusija potpisala obnovljeni hladni rat.Evropa mora da se zastiti tako da ce svi zajednicki projekti biti otkazani.Ko ce da sklapa ugovore sa drzavom koja krsi sopstvene garancije(suverenitet Ukrajine).Sto se Srbije tice/Juznog toka nece biti,za dalje zavisice od kursa koji zauzme.Moguce je da ostane na evropskom putu ili da ima polozaj Albanije u proslom hladnom ratu.

Deus

pre 10 godina

Putin je objavio rat Evropi.Ugrozne su zemlje bivseg istocnog bloka a to je vise od 100 ooo ooo ljudi od Poljske do Bugarske.
(Mau Vau, 10. mart 2014 23:26)
-
Rusija nije objavila rat nikome. Nisu ugrozene Poljska i Rumunija niti ce biti. Ukrajina jeste, ali u Ukrajini se vec drugi put za poslednjih 10 godina desava "revolucija" - prvo "demokratska" pa sad "nacionalna". Zapad se trudi da promeni karakter Ukrajine i odvoji taj narod od Rusa a to je moguce samo preko neonacizma koji tamo podrzavaju. Rusi to nece dozvoliti pa ce sad malo da ih izgaze, tek da vide da im se neonacizam ne isplati. Nemci su platili mnogo visu cenu.

mrki

pre 10 godina

Zanimljiv ovaj pravnik zvani Obama. Kaze krsenje ustava Ukraine, a u jednom nama bliskim slucaju naterao Srbe da promene ustav da bi mogli uraditi nesto slicno Krimu. Ko mu dade diplomu?

Pao s' Marsa

pre 10 godina

U ovom ratu izmedju Rusije i Ukrajne nema poginulih, za razliku od protesta pristalica zapada u prestonici Ukrajne. Malo licemerno onda zvuci ova izjava. U svakom slucaju, zao mi je ljudi koji ispastaju u nadmudrivanju velikih sila.

Matija Soskic

pre 10 godina

Zemlje ucesnice novog hladnog rata nesumnjivo imaju dvostruke arsine po pitanju medjunarodnog prava, teritorijalnog integriteta, prava na otcepljenje i samoopredelenje. One zauzimaju prvo mesto u trci za "objektivno" informisanje javnosti. Drugo mesto pripada srpskim medijima, dok srpski politicari mirno sede u klupama i bez komentara posmatraju sta se desava po svetu.

xD

pre 10 godina

Je** mi se vise i za Ukrajinu i za SAD i Rusiju nek ginu ako hocu, ja sigurno necu ici ni zakoga da ubijam neke meni nepoznate ljude, pa cak ni za svoju drzavu ne bih isao da ratujem jer ja licno necu dobiti nista vredno ratovanja i ubijanja, sumljam da bi bilo ko sem svojih roditelja dao zivot za mene...
xD

Mau Vau

pre 10 godina

Deus

Hladni rat je u zamahu/novi berlinski zid na teritoriji Ukrajine.Ruska stampa pise da u Srbiji ima oko 70% rusofila koji dele vase stavove.Ako to bude politika ,Srbija ostaje ostrvo u moru NATO pakta-polozaj Albanije iz proslog hladno rata sa slatkim malim bunkercicima.

IGRE BEZ GRANICA

pre 10 godina

(mrki)
Ma sta ce ti diploma!Danas medjunarodno pravo je jednostavno:Ako je nesto sto odgovara interesima Zapada(USA,deo EU)onda je legalno,dozvoljeno,u skladu sa demokratijom i slobodnom voljom naroda.Ako je SUPROTNO - onda je krsenje prava,agresija,nepriznato,opasno po svetski mir!!!

Dedukcija

pre 10 godina

Krim je ruska baza od Petra Velikog, kada su je Rusi osvojili od Osmanlija. To im je jedina velika luka u toplom moru u Evropi. Da li neko stvarno misli da bi dozvolili da ih neko istera odatle? Kao kad bi Amerima uzeli Havaje i Perl. Čekaj., jednom Japanci pokušaše...

Znam

pre 10 godina

Znaci ovo je neverovatno! Platite nekoj americkoj agenciji da Vam se desi jedna "mala" revolucija u gl. gradu i da se to izvede brzo, bez uplitanja bilo koga i za to trazite garanciju, kao da ste kupili TV, a onda se pojavi neko drugi, sa jacim interesom nego sto je novac i sve pokvari! E onda ta americka agencija da deo novca stejt departmentu a ovi krenu u spasavanje revolucije, pretnjama sankcijama, Hagom... Mislim da Putin treba da pokaze da garancija ne vazi i samo tako ce i buduce placene "revolucije" doziveti kolaps a ovakav vid americkog biznisa potpuno nestati!

ekspert

pre 10 godina

koliko ja znam rusija nikome nije objavila rat nego samo stiti svoje interese zasto amerika recimo ne da panami da se brine o panamskom kanalu ili arapskom polu ostrvu o nafti tako isto ni rusija nece da ugrozi svoju teritoriju a ukrajna ocekuje pomoc nato-a i eu u ratu protiv rusije ali ne moze niti je clanica eu niti nato-a a ulaskom u rat nato-a ili eu sukobice se sa velikim problemima u svojim drzavama kako da objasne zasto idu u rat tako da je ukrajna u jos gorim uslovima nego mi 99-e i morace da se odrekne velikog dela svoje teritorije u odnosu na nas tj celog istocnog dela koji je skoro pola sadasnje ukrajne ali nije bilo dosta bolje vrabac u ruci nego golub na grani e sada ce ostati i bez vrabca a bogami i bez goluba mada je on golub bio nedostizan i pre ovoga

dragance....

pre 10 godina

Praktican interes zapada.... Sada ni referendum nije po medjunarodnom pravu. A 2008 i Kosovo??? To je bilo sve po medjunarodnom pravu??? Bombardovanje Srbije i ubijanje srpskih civila koji nemaju veze sa ratom na Kosovu, i to je medjunarodno pravo??? Uff....

heh

pre 10 godina

Poceo rat! A rat se u ekonomiji gleda kao presek stanja,otpis dugova i resenje nagomilanih problema-a plus ide bonus a to je otpis sirotinje raje koja ce da izgine i samim tim se ''resava'' socijalno pitanje!

Deus

pre 10 godina

Za sada je posledice krsenja dokumenta koji je drzava Rusija potpisala obnovljeni hladni rat.Evropa mora da se zastiti tako da ce svi zajednicki projekti biti otkazani.Ko ce da sklapa ugovore sa drzavom koja krsi sopstvene garancije(suverenitet Ukrajine).Sto se Srbije tice/Juznog toka nece biti,za dalje zavisice od kursa koji zauzme.Moguce je da ostane na evropskom putu ili da ima polozaj Albanije u proslom hladnom ratu.
(Mau Vau, 11. mart 2014 09:15)
-
Ukrajina uskoro nece ni postojati u ovim granicama, to svi znaju. Krim je tek pocetak onoga sto su im Rusi spremili. Oni su sa neutralnom Ukrajinom potpisali sporazum o teritorijalnom integritetu a ne sa Ukrajinom gde se prava ruskojezicnog stanovnistva besramno krse. Oni nisu Srbija da gledaju bespomocno kako im sunarodnike van Srbije maltretiraju. Ukrajina nikada nije postojala, a u ovakvim granicama je bila od 1917 do 1920 za vreme revolucije kada se ruska imperija raspadala, vec nedugo potom su Rusi i Ukrajinci poterali Poljake iz Ukrajine i ona je pristupila SSSR. Jug i istok sadasnje Ukrajine je ruska zemlja, koju je ruska vojska oslobodila od Turaka i Tatara i sa tim Ukrajinci nemaju nista. Nije Rusije gradila i industrijalizovala Harkov, Donjeck, Lugjansk, Sevastopolj, Odesu, Dnjepropetrovsk, Zaporozje za neke unijate sa zapada Ukrajine vec za sebe i to ce sada sve uzeti nazad i niko je nece spreciti. Cak ni sankcija nece biti jer EU one ne odgovaraju. Nije to samo gas vec i ogroman biznis koji Nemacka ima u Rusiji.

Бојан Илић

pre 10 godina

Neko(rusofili) slavi "pobjedu" a prava "igra" u stvari jos nije ni pocela!
(Mujo11, 11. mart 2014 08:55)


Знаш Мујо, да те разочарам, Рамбо је само филм!
Холивудска пропагандна машинерија!

Реалност је суровија, нема "резова"!:-)

Deus

pre 10 godina

Ruska stampa pise da u Srbiji ima oko 70% rusofila koji dele vase stavove.Ako to bude politika ,Srbija ostaje ostrvo u moru NATO pakta-polozaj Albanije iz proslog hladno rata sa slatkim malim bunkercicima.
(Mau Vau, 11. mart 2014 11:13)
-
Kakav hladni rat? Retorika Zapada se nije promenila ni za jotu od hladnog rata do sada. Retorika nije ni bitna jer "kere laju, karavani prolaze". Bitna je saradnja Rusije i Nemacke. Nemacka ima ogromna sredstva ulozena na teritoriji Rusije - nije to jednosmerna ulica, mi vama gas i naftu vi nama pare. Postoje vec brojne fabrike u Rusiji koje rade za rusko trziste, gde rade Rusi. Ako dodje do konfiskacije te imovine to je katastrofalna steta za Nemacku, uz to gube i najvece trziste svoje robe u Evropi. EU je "lipsali magarac" koji je iscedjen do te mere da vise ne moze da kupuje. U Rusiji ima novca, to je sustina. Ako mislite da ce se Zapad odreci ogromnih trzista i profita zarad Ukrajine koja je u sustini bezvredna bez juga i istoka zemlje grdno se varate. Janukovic bi se mogao vratiti u Kijev. Doduse, uz pomoc ruskih tenkova ali uz pomoc snajperista su ovi sto su sad u Kijevu "vlada". U Srbiji ima i mnogo vise Rusofila od 70 odsto jer nam je poslednjih 20 godina ucinjeno toliko nepravde da ona vapije do neba. To ne znaci da mi treba da budemo "Albanija u bunkeru". Ipak, dolaskom Rusa na Dnjestar i Prut, nas polozaj na Balkanu ce se dramaticno poboljsati - e zato sam rusofil i zato ovde raznorazne srpske komsije ostavljaju komentare.