Nedelja, 09.03.2014.

23:58

Šreder: U Srbiji smo kršili pravo

Gerhard Šreder kaže da je stanje na Krimu kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. bio, takođe, kršenje međunarodnog prava.

Izvor: Tanjug

Šreder: U Srbiji smo kršili pravo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

238 Komentari

Sortiraj po:

modesty

pre 10 godina

Strašno je šta ste mi napravili od zemlje. Strašno. Jedini način da ova j****a planeta opstane (ili ljudi na njoj) je da se svi vi saberete oodhitno, i Kina i Rusija i US i EU i Kanada i SVI i da potrošite narednih sto godina lečeći, pomažući i moleći za oprost sve nevine zemlje i narode koje ste viktimizirali. Cela ex-Yu, Irak, Afganistan, Egipat, Vijetnam, Koreja (i ona druga), lista ratova i razaranja suverenih drzava posle Drugom svetskog rata je dobro poznata. I ne mesajte pokusaje drzava da obuzdaju lokalne teroruste i paravojne jedinice na svojoj teritoriji (Jugoslavija, Kosovo) sa agresijama na tudju zemlju. Jedino katarza i oprost može oporaviti ovu našu obolelu vrstu.

Dana

pre 10 godina

Dana
Da se nisu desile ove stvari na Krimu , ni sada ne bi priznali da ste 1999, godine napadom na Srbiju , kršili mađunarodno pravu.Znali ste vi da za bombardovanje Srbije nije postojala odluka Saveta bezbednosti UN ali ste opet poslali svoje avione da sa NATO snagama da razorite Srbiju i ubijate nedužne ljude

Hendrix Jimi

pre 10 godina

Hej @V .... Nijedan rat nije dobar....
Poslusaj Panteru i njihovu pesmu WALK i mozda nesto shvatis, mada sumnjam da ces razumeti....
@V ti si tipican primer sistemski ispranog mozga.... u stvari Ti vise nisi ti .... TI si rob NWO- novog svetskog poretka, ne postojis, nazalost.
Wake Up my friend.

Stanija

pre 10 godina

A, je'l tako ?!
Pa onda da prvo resimo pitanje protivpravnog razaranja Srbije,
pa onda da se pozabavimo Krimom, Skotskom i drugima....

Ujedinjene nacije bi sada trebalo da stupe na posao i
da pocne sudjenje svim pociniocima nedela, na celu s ovim gospodinom i
njegovim "zelenim" ministrom .

Na sud, onda ! Ali, pravi ...

nabavi ogledalo

pre 10 godina

@ogledalce, e-krem

Ocigledno nisi ukapirao komentar. Elem, time sto se kritikuju dezurni albanski nacionalisti koji izigravaju moralne gromade ne postaje se automatski velikosrpski naciJonalista. To samo znaci da te nerviraju i jedni i drugi. Isto tako, izigravajuci strucnjaka za srpski nacionalizam a sta praktikuju odredjeni albanski komentatori nisi automatski dobio amnestiju za sopstveni, albanski nacionalizam. Vreme kada je bilo dovoljno spomenuti "M" od Milosevica i automatski ispasti predobar, prelep, uberdemokrata, cvet covecanstva i sta sve ne, su davno ali davno prosla.

smesan neki lik

pre 10 godina

@V

Neverovatno da ovakvi recidivi nato/uck propagande jos uvek postoje i da koriste iste fraze kao i desetak godina ranije... Komedija.

isprani mozgovi

pre 10 godina

@V

Sudeci po tvojim komentarima nisi ni ti imun ni na propagandu ni na ispiranje mozga. Sve sto ti kuckas je vec davno ispricao onaj Dzejmi Sej i ni onda nije bilo zanimljivo a jos manje je sada.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Ko ne shvata da su na Jugoslaviji odnosno,tačnije i preciznije,na Srbiji,po prvi put posle Drugog svetskog rata,najdrastuičnije pogaženi medjunarodno pravo,sve konvencije,kao i Povelja UN o nepovredivosti granica,predstavlja najobičnijeg naivka,koji nije svestan posledica.Zar zaista neko može da poveruje u infantilnost,kojom se jedna zemlja godinama mrcvari,satanizuje,zatvara a potom i zverski bombarduje a na njenoj suverenoj teritoriji formira nekakva kvazi država,da se sve to,na kraju, proglasilo "presedanom"?!Gospodin Šreder je samo rekao ono što je apsolutno tačno i što ne mogu nikakve presude Haškog tribunala da "pokriju",što ne može da opravda nikakvo horsko ponavljanje učesnika u tom zločinačkom projektu tipa,"ali, to nije isto"?!Mi možemo da budemo mali,siromašni,neobrazovani,i svakakvi ali, PRAVO JE BILO NA NAŠOJ STRANI i to ne može nikakva sila da promeni?!Pokazaće se u godinama koje slede,da su Srbi bili u pravu kada su prozivali medjunarodnu zajednicu i ukazivali na kršenje Povelje UN i medjunarodnog prava,od strane SAD i EU,što su mnogi tada,idući iz silnike,smatrali samo plačom još jednog nevažnog gubitnika,koji će "popiti šamare" i biti poslat u ugao?!Duh je pušten iz boce gospodo i dok se ne vrati tamo odakle je krenuo u pohode, nanoseći sve veće i veće zlo,svetu se ne piše dobro.Zašto i Krim ne bi bio presedan?Ili sutradan,neki presedan koji će napraviti Kina?Raposlaže istim onim "argumentima" kojima su raspolagale SAD i EU. Poseduju silu i bombe?!

V

pre 10 godina

@Digitalni mis

"@V
Opravdavaš bombardovanje Srbije da bi se zaustavila Miloševićeva politika prema Albancima!? Reci mi da se zezaš! Reći ću ti samo jedno - osiromašeni URANIJUM, znaš ono radijacija i te "gluposti" pa malo rak od njih u decenijama koje dolaze, sterilitet.... Ti si za mene izdajnik kao i bilo ko drugi ko toliko nema mozga da opravdava napad na svoju rođenu zemlju, i to uranijumom! Mogao bi usput da objasnis porodicama nastradalih isto to što si rekao nama, baš me zanima da li bi te razumeli ili bi ti....."
(Digitalni mis, 10. mart 2014 08:57)

Ne postoje naucni dokazi da je upotreba osiromasenog uranijuma prouzrokovala porast u broju obolelih od raka u Srbiji. To sto izgovaras ti i milioni drugih u Srbiji je posledica domace propagande kojoj ste izlozeni jos od kasnih osamdesetih godina proslog veka.

Drugo, to sto ja opravdavam upotrebu sile protiv zlocinackog rezima, ne znaci i da opravdavam sve sto se dogadjalo tokom upotrebe te iste sile - gresaka je bilo, to niko ne osporava. Napadnut je zlocinacki rezim a to sto se ti i mnogi u Srbiji poistovecujete sa istim, to je vas problem.

Za kraj, na cije "porodice nastradalih" mislis - jel na porodice onih cije leseve jos uvek iskopavate iz masovnih grobnica sirom Srbije?

Gordana

pre 10 godina

Jovo,
sto se tice uranijuma - jeste da su ga bacali na nas, ali ga jos vise ima na Kosovu, kao i u Jadranskom moru, gde su piloti izbacivali u more bombe koje nisu mogli baciti na Srbiju ... jer u bazu u Italiji, nisu smeli da se vracaju "puni".
Eto, to nije uteha, ali da znas da su nam ga svima " zaprzili" ...

ogledalce

pre 10 godina

@nabavi ogledalo,
ti bi trebalo da stanes pred ogledalo i to ono nemitolosko.
Svako ko kaze istinu pa makar ta isina bila i osuda vlastitog naroda ti i tebi slicni proglasavaju za licemere, izdajnike, placenike... Tebi je neshvatljivo da neko moze biti Srbin i bez ona tri prsta. Da postuje coveka pa makar oni bio i iz protivnickog tabora. Zbog takvih guslara sa namernom amnezijom nam se vecito vracaju aveti proslosti, nasi vlastiti jahaci apokalipse.

box

pre 10 godina

To da ste u Srbiji KRSILI PRAVO savrseno je jasno od samog pocetka i vama koji ste bacali bombe i nama po kojima ste ih bacali. Jedino nikad nece biti jasno raznim "nevladinim organizacijama" i autosovinistima u Srbiji koji ce ruku u vatru da stave ako treba bez obzira na argumente da smo bombardovanje zasluzili i da ste trebali jos malo da nas "civilizujete"

Zulj

pre 10 godina

Kako je tesko suociti se sa istinom.
Ukrajinska vlast nije niti progonila niti ratovala protiv svojih gradjana etnickih Rusa. Ni na Krimu niti bilo gde Ukrajini. A za Kosovo bi trebalo vec i malo dete da zna sta je radjeno u nase ime, a bogme dosta i uz nasu pomoc. Toliko samo, a moglo bi se pisati stranice sa cinjenicama. Ko je objektivan on zna, a oni koje nece da znaju ti ce i dalje guslati svoju mitologiju.

zoki

pre 10 godina

nemanja@
"obektivno" ha ha ha. Ja ti kazem moras jos da vezbas. Idi na "jutarnji" i "slobodnu". Ovi sa B92 ozbiljno moraju poceti da vam naplacuju komentare. Pa ne mozete ovde besplatno da lecite komplekse. Medicina je skupa stvar.

swe

pre 10 godina

@Nemanja
Super je sto imas tako visoko misljenje o sebi i onome sta si napisao i sto tako hvalis sebe, ali citajuci tvoj komentar vidi se da si mnogo slicniji onima koje krikujes nego sto mozes da zamislis. Ista vrsta jednostranosti, selektivnosti, crno-belo, isprani mozak, ponavljanje propagandnih recenica. Neko ko zaista koristi mozak je u ipak stanju da smisli kvalitetnije objasnjenje geneze sukoba na Kosovu.

ze.

pre 10 godina

@Nemanja

Samo jos objasni gde ti to vidis "koriscenje mozga" u tim tvojim frazama ? Nije potreban neki veliki mentalni napor da se izrecituje ono sto si ti izrecitovao. Naprotiv, po plitkosti, jednostranosti i povrsnosti si taman tamo gde i kolege patriJote sa njihovom milosevicevskom propagandom. Upravo u tome je vas problem sto mnogi mislite da ste jako pametni i napredni, cool i urbani jer ste naucili tih par fraza, jer su vam Srbi krivi za sve a drugi svi nevini da neviniji ne mogu biti.
Da nisu Amerikanci radili ono sto su radili, danas ovde ne bi bilo ni dvojica onih koji se slazu i navijaju za Ruse u vezi Ukrajine.

nije ni tebi lako

pre 10 godina

@Nemanja
Ti si se bas nagledao CNN-a 90-tih proslog veka? Ne znam da li znas, ali sada je vec 2014. godina, i te fraze vise nisu aktuelne - mnogo toga se u medjuvremenu saznalo, procitalo itd.

nabavi ogledalo

pre 10 godina

@e-krem

Razumem i ja tvoj licni i nacionalni interes zbog kojeg ovde dezuras ali stavio si nacionalisticki interes Albanaca iznad svega i neiskren si prema sebi. Cemu sve to e-kreme? Zbog par kvadrata zemlje? Zbog 19. vekovnog neizivljenog albanskog nacionalizma i sovinizima, samozaljubljenih velikoalbanskih mitova? Zbog Tacija i Haradinaja i slicnih likova?

Priče bivših političara

pre 10 godina

@Serdar + ostali
Shvati čoveče, da su to uglavnom vesti za unutrašnju potrebu u Srbiji.
Kao neko ko 30+ godina živi u inostranstvu mogu ti reći da ovakve izjave političara (Šreder, Akuši, Karington, Del Ponte itd.)koji više ne vrše svoje funkcije su za današnje političare važni kao tebi lanjski sneg.
Uz to NIKO ozbiljan U SVETU nije tvrdio da je Srbija bila u pravu kada je tokom ofanzive u jesen 1998 do maja 1999 palila šiptarka sela i ubijala stotine civila na terenu već se vodi godinama diskusija o legitimnosti napada na bilo koju suverenu zemlju ako ta zemlja napada deo svojih državljana a procedura UN o rezoluciji vetom jedne od stalnih članica SB blokira akciju za spašavanje tih ljudi.
Mi u Srbiji moramo već jednom shvatiti da je naša država (zahvaljujući prećutnoj toleranciji para-vojnih jedninca) počinila zločine prema civilnom stanovništvu i to prema nacionalnoj osnovi. Boj protiv UČK je bio legitimni čin države ali ne i paljenje sela, iseljavanje, silovanja, kradje i ubijanje...
Budimo ljudi i konačno priznajmo da je tu režim S.Miloševića bio (ne jedini) krivac

TT

pre 10 godina

@Nemanja, V,

Zasto se ne igras napolju kao i sva deca, lepo vreme, sunce, nego se gadjas tu nekim frazama koje ni ne razumes sta znace. Cuj ti njega "genocid". Znas li ti sta uopste znaci genocid? Kako nazivas proterivanje vise od 60% kosovskih Srba i to sto u Pristini danas zivi manje Srba nego sto je komentatora naovu vest? Zbog cega taj ubersavrseni i uberhumani NATO nije intervenisao da spreci proterivanje i zlocine nad Srbima? Zasto su se povukli 2004. na Kosovu i dozvolili paljenja crkvi, ubijanje i proterivanje Srba? Zasto nisu bombardovali Tiranu i uck kampove kada su Albanci krenuli na Makedoniju sa ciljem da i tamo instaliraju svoju paradrzavu "iliridu"? Ono sto se desavalo u Jugoslaviji je ipak komplikovanije od ovih par recenica koje ste nabiflali na nekom predavanju i pokupili na internetu.

Wolfi

pre 10 godina

Ово накнадно признање делује као подсмевање жртвама.
Чуди ме да ово нисмо "сазнали" из неке његове аутобиографије...
Као да пушта крокодилске сузе, прво поједе плен па га онда жали.

Miljan

pre 10 godina

Sada lepo opet tužiti NATO i tražiti lepe pare za sve strahote što su nam naneli i za veliko zagadjenje zemljišta pogotovo gde sdu gadjali hemijske fabrike kao u Pančevu

janko

pre 10 godina

Sada ih treba tuziti za ratne zlocine vojne reparacije I nezakonsko priznanje Kosova.Treba da zahvalimo Rusima jel su sa Krimom ponovo aktuelizirali Kosovo.Rusi ne traze priznanje Krima oni ce ga samo absorbovati

Beograđanin onaj stari

pre 10 godina

Sreder je rekao istinu. To je najtacnije. Ali u toj istini kritikuje Rusiju ali i sebe i NATO. Da li je za to dobio ruske pare ili ne, nije nam ni vazno. Jer neki ovde kritikuju svoju zemlju a brane Rusiju ili Ameriku a pritom nisi videli ni corav dolar. Ti fanatici treba da nas brinu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nikolajn, 10. mart 2014 10:22)

BRAVO majstore, meni mnogi na ovim komentarima liče na one iz filma "3 karte za Holivud". I danas 2014. se prepucavaju naši "Ameri i Rusi". Doprinesite nešto Srbiji, radite više i bolje, obrazujte se, imajte više naslednika, razmšljajte o interesu Srbije šta nas briga s kim se trenutno poklapa!

Nemanja

pre 10 godina

@Zoki

E moj Zoki, upravo u ovome i jeste naš problem, ko misli drugačije i koristi ponekad mozak i obektivno kritičko razmišljanje odmah je Franjo, Alija, Hašim, izdajnik ili štagod samo ne dobronameran Srbin, zato nam i jeste ovako u državi. Naša istorija u zadnjih 25 godina je fabrikovna i upakovana u mašnu obzirom kakva je u stvarnosti bila, ko prihvata Slobinu propagandu živi u teškoj obmani i čini loše za decu koja dolaze, a da toga nisu niti svesni.

Rusija "anšlusom" Krima radi istu tešku istorijsku grešku gde fabrikuju i izmišljaju smešne izgovore za širenje teritorije pod cenu života, ko to ne razume je budala. To što i Amerika radi slične stvari ne znači da su Rusi ovde dobri dečaci...

runner

pre 10 godina

Šta je sa onom našom tužbom protiv članica NATO-a za bombardovanje u 1999 god.? Treba je ponovo pokrenuti pred međunarodnim sudovima jer bi ovo današnje priznanje Šredera dobro došlo. Zločini nikada ne zastarevaju, tar ne?

Srbin dijaspora

pre 10 godina

Na osnovu ove izjave G-dina Sodera, Srbija bi trebala da polaze tuzbu medjunarodnom sudu za genocid i odstetu nad srpskim narodom, jer ovde nije potrebno nikakav dokaz, gore navedeni je sam priznao da su prekrsili povelju UN nad jednu suverenu Drzavu ...

marija

pre 10 godina

@EU Citizen i ostali...,

Ma bravo,
Milosevicu se sudilo zbog svega,
a posto te brinu samo Albanci na KiM, hajde malo ukljuci mozak, taj tvoj fanaticni, pa shvati da Albance NATO i dalje ubija. 10 tona osiromasenog uranijuma???, bas brines o njima.
Na sud sa tim zlocincima, ubijaju i dalje, ubijace generacije, i Srbe i Albance po Srbiji. Sta ti nije jasno?
Ko ce njima da sudi?????????

WTF

pre 10 godina

Otkud pa to, sad kad je presedan za Krim pominje se Kosovo pa na sta vi sa Zapada licite? E sad ce da se ponove mnoga Kosova u to budite sigurni.

Spiridon

pre 10 godina

Gerhard Schröder je u toku svog mandata intenzivno forsirao projekat severnog toka da bi se vrlo brzo nakon završetka mandata našao na platnom spisku gazproma. Interesantno je da se Schröder sada kada su interesi te firme u Ukrajini ugroženi, pojavljuje u javnosti ponovo davajući političke izjave, diskreditujući politiku zemlje na čijem čelu je on tada lično bio.

mali perica

pre 10 godina

@Pravo na zivot

Ma samo ako vas Albance svi vole, a narocito oni koji vas poznaju. Kada se jednoga dana spustite na zemlju, probudite iz tog vaseg velikoalbanskog fantaziranja, odrastete i kada najzad ukapirate i ko ste i sta ste i sta ste sve radili, bice i tebi smesno ovo sta si napisao.

marija

pre 10 godina

@EU Citizen i ostali...,

Ma bravo,
Milosevicu se sudilo zbog svega, a posto te brinu samo Albanci na KiM, hajde malo ukljuci mozak, taj tvoj fanaticni, pa shvati da Albance NATO i dalje ubija. 10 tona osiromasenog uranijuma???, bas brines o njima.
Na sud sa tim zlocincima, ubijaju i dalje, ubijace generacije, i Srbe i Albance po Srbiji. Sta ti nije jasno?
Ko ce njima da sudi?????????

ALEXANDRO

pre 10 godina

u zadje vreme imamo podosta priznanja,priznanje da su zasuli osirmaseni uranijum u sred evrope,pa evo genser o drskoj i nelegalnoj agresiji nad suverenom zemljom... resenje je da svima koji su tada ziveli i preziveli plate obestecenje od po 15 000eur!!!! jedino bi tako srbija videla koristi....mala privreda,poljoprivreda uopste ljudi bi imali nesto da zapocnu svoje male poslove!!!recimo ja i moja supruga sa 30 000 bi mogli da krenemo nesto!!!generalno smanjila bi se nezaposlenost do 15 odsto!!!!

nikolajn

pre 10 godina

Sreder je rekao istinu. To je najtacnije. Ali u toj istini kritikuje Rusiju ali i sebe i NATO. Da li je za to dobio ruske pare ili ne, nije nam ni vazno. Jer neki ovde kritikuju svoju zemlju a brane Rusiju ili Ameriku a pritom nisi videli ni corav dolar. Ti fanatici treba da nas brinu.

Megatronman

pre 10 godina

Dobro jutro! Ili ... Otkrivena je Amerika. Pa naravno da ste krsili sva prava I to radite zadnjih pedeset godina. Varate, kradete I ubijate. A kada dobijete po nosu onda su drugi krivi.

treba biti posten

pre 10 godina

E pa dragi zemljaci dokle god budemo velicali pogresne ljude,da ih ne nazovem pravim imenom , prvo Milosevica, sad Vucica koji ide njegovim stopama, bice nam ovako kako jeste.Srbija ce biti jos manja, zivi bili pa videli.
E i opet ce nam biti krivi razni Srederi, Putini i verovatno pojavice se jos neke "sile mraka".
Ovaj je vec poceo da prividja unutrasnje neprijatelje, sad su na redu oni sa strane.To ce mu biti zadnje sredstvo da odbrani svoju vlast, za koju je totalno nesposoban.

Kraljevčanin

pre 10 godina

Za mene je ovo istorijsko priznanje. Posebno jer dolazi od jednog Nemca, koje inace smatram pobornicima i zagovaracima Kosovskog otcepljenja! Iako sam svestan da od toga na kraju nece biti nista, drago mi je sto sam ovo procitao i iskreno se nadam da ovo citaju i evropljani koji su slepo verovali Nato propagandi. Mi smo pre svega izgubili medijski rat, potom i onaj pravi, a onda i teritoriju i suverenitet na kraju.

miomir

pre 10 godina

Još jedan dokaz o mentalitetu anglo-saksonskog vaspitanja.Počinim zlodela, izvučem profit iz toga a zatim se posipam pepelom. Jer kad se pokajem i dobijem oprost od svevišnjeg onda sam čist pred ljudima i pred Bogom. I onda delim moralne poduke ...

ravnica

pre 10 godina

Ja kad pisem o ovome vi mi ne objavljujete komentare da se slucajno ovi proeuropejci i srbomrsci ne bi uvredili

polako,vreme ce pokazati...
odavno su raznorazni vonici pricali o situaciji na KiM i to da umesto da su branili Srbe,oni su branili albance, bili su na pogresnoj strani.

al dobro,mediji su cudo, oni mogu od mrava da naprave slona i da svi veruju u to.
(proteran na silu, 10. mart 2014 00:43)


Niti je svako proevropejac niti srbomrzac. Ja recimo samo ne volim soviniste i ultradesnicare koji, vidim, koriste ove prilike za dalje prepucavanje i raspravu i svadju. Upravo to (samo)obelezavanje je razlog zasto mrzim takve ljude. Nema to veze sa tim da je Sreder rekao istinu. Siguran sam da ni njemu sigurno nije zao zbog gore navedenih furija, vec zbog normalnih ljudi. Razumite, biti ekstrem jednostavno nije normalno. I nema vise "polako, vreme ce pokazati". To nama nista nece znaciti, sto ce pojedinci vremenom reci nesto sto svi znamo, nepravda se nece ispraviti, tako da je pusta zelja za nekom osvetom. Nisam ja arnaut i ne zelim da praktikujem besu kada ih vec spominjes. Isto tako mogu da naprave od slona mrava, da niko nikada sve sto je i Sreder rekao uzme kao neki "dokaz" o nasoj nepravdi, uvek se sve svodi na licno misljenje, tako da dzaba nam trosenje energije na to. Okrenite se orudju, a ne oruzju i svima ce biti bolje.

kraja

pre 10 godina

(Ruzni, 10. mart 2014 08:42)

...ako si mislio na ovo - http://articles.latimes.com/2009/mar/01/world/fg-serbia-spy-cia1 - stanisic je zreo za sudjenje za veleizdaju zemlje...
...generala vladu trifunovica su sudske vlasti ove zemlje maltretirale godinama zato sto je spasao onoliku decu skoro sigurne smrti...
...nije jasno zasto stanisic ima drugaciji tretman...

opax

pre 10 godina

@Angelina
Питам се да ли је твој ''црно и бело'' доживљај света последица свесне одлуке или незнања? Лоше. Много лоше.

nnidza

pre 10 godina

Ovde se brkaju loncici. Za Kosovo je NATO ratovao sa nama (ratovao iz politickih i vojnih interesa) pod izgovorom zastite civila. Na Krimu Rusija iz istog razloga (politickih i vojnih) štiti svoj narod. Opravdanje akcija je na istom nivou, dakle upitno. A opet Rusi štite svoje a NATO? Nekako sve mislim da bi manje uvredljivo bilo novo razgraničenje između nas i Albanije, posebni status za crkve i manastire. Spustile bi se tenzije. No kako je ovo priča o Krimu epilog je nezavisnost Krima (pripajanje Rusiji) i široka autonomija sa posmatračima (Rusi i EU ) na istoku... Neće Rusi nikada povući vojsku sa Krima...

jadan ti

pre 10 godina

@ pravo na zivot
Gde si ti bio devedesetih? Sta si to nakaradno sanjao? Kojom hemijom su ti tako isprali mozak? ...a to te pitaju ona deca vojnici (svih nacionalnosti) pobijena u Sloveniji....ali, uzalud pricati takvima ko sto si ti, jer i dalje ces pogresno halucinirati...

valjdanormalan

pre 10 godina

Gospodine Šreder,
setite se Vašeg velikog prethodnika Branta i šapnite G-đi Merkel
da može doći u Srbiju i pokloniti se nedužno stradalim Srbima
tokom NATO agresije. To bi bio ljudski čin, VELIKI čin danas velike Nemačke.

Pravo na zivot

pre 10 godina

Srbija je pocela prva,zna se:Oduzimanje autonomije Kosovu, napala Sloveniju,Hrvatsku,Bosnu i na kraju Kosovo.Uz ogromni broj zrtava u svim prostorima bivse Juge(osim Slovenije gde se Srbija debelo zeznula i Makedonije gde su se ukrstavali interesi okolnih zemalja sa kojima Srbija nije imala hrabrosti da upadne u takav problem)Srbija je zelela samo jedno:Sva rudna bogastva i dobara prisvoji za sebe koristeci se glupostima tipa kao cuva Jugu od raspadanja...Srbija je kriva za sve zato je niko koji je dobro zna i normalan ne voli.Srbija se nikada nece napuniti pameti zato sto misli da su neki nebeski narod a ostali losi.Mrznja prema svima koji nisu Srbi ju je dovela gde jeste.

Radoslav

pre 10 godina

Štosevi vatikana kao kršili smo pravo, a zasuli nas uranijumom. Dugo su katolici prevarama, pljačkom i ratovima imali visok standard na tačun drugih država. Nevidljivi ne postojeći elektronski novac katolika nema poktrića. Nema više zaduživana sa kamatam od ne postojećeg novca, (Čitaj: Perpetum mobile). Dileri Vatikana: MMF i Svetska banka u praksi nas jednim enterom ili klikom kursora zadužuju sa kamatom (Čitaj: Zarada iz ničega Out of nothing i otimaju nam znoj.

Ateista

pre 10 godina

Krsili su i pravo i krivo. Po diktatu americkog demokratskog gazde. Onog istog koji i sada pokusava da zamuti vodu u Ukrajini, i kod koga trce nasi politicari na molitveni dorucak. Jedino se pri toj molitvi ne moli za pokoj dusa nevino-poginulih civila, vec samo za dalje uspehe NATO-a.

Nemanja

pre 10 godina

Bombardovanje Srbije nije bilo po medjunarodnom pravu ali je bilo nužno da se spreči genocid na Kosovu. Za bombardovanje Srbije je najodgovorniji Slobodan Milošević, a ne NATO. Da su to napravili nekoliko godina pre, spasili bi i Srbiju od propasti i sve zapadne komšije i Srbe u tim zemljama od stotina hiljada mrtvih i unesrećenih.

Ovo šta Rusija sada radi je čisto smejanje u lice Ukrajincima i zapadu i za njihov upad u drugu zemlju nema nikakvog opravdanja jer niti jednom Rusu nije pala ni vlas glave. Izgubili su svoju marionetsku vlast u toj zemlji i jedino zato intervenišu, baš kao i Ameri, no razlika je šta Ukrajina nije neki Bantustan Bogu iza nogu nego njihov najbliži komšija, zbog ove intervencije će stvoriti lošu krv za decenije koje dolaze, Ukrajinci neće više hteti ni da čuju za Rusiju. Jako loš potez, mogli su mnogo elegantnije da zaštite svoje interese, ovo je neverovatan rizik i poigravanje sa životima miliona ljudi.

EU Citizen

pre 10 godina

Šta rade ruske pare, izazivaju čak i moralne krize kad je gazdi zgodno :)) Ova Gazpromova kupljena spodoba je, naravno, zbog korupcije i sukoba interesa trebalo odavno da omasti buvaru, ali kako je "viši interes", čitaj strah od reakcije njegovih kremaljskih gazda, naterao frau Merkelovu i deformisano nemačko pravosuđe da to zgodno ignorišu, sada neka slušaju ove sramne budalaštine, koje stavljaju sumanuti znak jednakosti između sprečavanja terora jednog zločinačkog režima nad civilnim stanovništvom i drske ruske aneksije uz pomoć sličnog paravojnog šljama koji je koristio Milošević, i neka se uvijaju, oni koji sede na dve stolice, a to Nemačka već jako dugo radi, ništa bolje i ne zaslužuju.

Bojan

pre 10 godina

Naknadna pamet "cekica" (nato) koji nas je udarao ni na koji nacin ne moze da opere "nakovanj" (Milosevica, njegovu gospo'ju i rezim) i njegova ne dela, izborne kradje, politicka ubistva, koriscenje sankcija da bi se kreirao sloj bogatasa bliskih rezimu a vidimo jos uvek ti drmaju srbijom... Osecam kao gradjanin Srbije neku satisfakciju ali mi je mnogo bitnije sta ce drzava uraditi po tom pitanju.

Srdjan

pre 10 godina

I sta sad? Nikom nista. Pojeo vuk magarca... Gde je sad Haski tribunal, sto niko ne odgovara od njih za krsenje medjunarodnog prava....

Jova

pre 10 godina

Hajde što ste nam odluzeli deo teritorije, to još ispada manje zlo naspram tona i tona bačenog uranijuma i ostalog hemijskog otrova kojim ste nas počastili, vajni "mirotvorci"!
Gde god ste vi donosili mir i sreću tu su bile paljevine i uplakana deca i majke! Na Krimu nije opaljen nijedan metak, majstori!

mattko

pre 10 godina

Sada kada je to rekao visoki nemacki duznosnik, treba raditi na tome da Nemacka posebno podrzi Srbiju , ovaj put u ekonomskom naglom razvoju, te da se na taj nacin , koliko je to moguce "opere" za sve grehove kpoje je prema toj zemlji ucinila u 20 veku. Za uzvrat Srbija i njeni gradjani znace to da cene oprostice, ali nece zaboraviti.

dudap

pre 10 godina

Ne volim ni SAD, ni EU niti Rusiju. Ove podele na pro Ruse ili pro Amere su veoma stetne za ljude, jer u krajnjoj liniji sve velike sile nazalost gledaju samo sopstvene interese.
No, Kosovo i Krim nisu ista stvar. Reci Sredera nisu objavljene da bi se nama Srbima izvinili za Kosovo i da bi se obelodanilo da je pocinjen prekrsaj medjunarodnog prava, vec se vrsi paralela koja ne postoji izmedju sadasnje situacije na Krimu sa situacijom na Kosovu.
Rusi nisu izvrsili invaziju Krima, zato sto su oni vec bili tamo i to po ugovoru za koriscenje vojnih baza. Rusija prema ugovoru iz 1997. godine, placa Ukrajini 98 miliona evra godisnje za baze i ima pravo da drzi na Krimu 25.000 vojnika. Ugovor je produzen do 2047. godine. Ne razumem koji deo ljudima nije jasan i dokle cemo da padamo na bilo ciju propagandu.
Politika i biznis su prljava stvar. Ne postoji posten politicar i uvek je pitanje samo manjeg zla u odredjenom trenutku. Niti je Putin dobar, niti je Obama dobar, niti je Merkel dobra, sve je u lovi i strateskim pozicijama, a glupi narod se svadja i velica jedne ili druge umesto da uvidi da su u pitanju geostrateske igre u kojima obicni ljudi nikada nisu pobednici.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Da. Svi od reda, ali tek kad odu u političku penziju, priznaju greške iz 1999.koje je bila samo kulminacija (kreščendo) grešaka oko Srba, Srbije i Jugoslavije od 1991. dalje. Kolko je poznato zločini ne zastarevaju, imena su poznata, treba podneti tužbe, za to (za bivšu YU) već postoji sud u Hagu, i početi sa sadjenjem.

мајка

pre 10 godina

Касно..касно..и непоправљиво...НИКАДА вам нећемо заборавити, а на души су вам деца, труднице, недужни старци...на души су вам данас сви који умиру од рака и сви који ће тек за годину, две...на души вам је цела затрована Србија. Шта мислите како ће вам се то вратити?

Njegon

pre 10 godina

Jedini problem ove vijesti je da se ona pojavila samo u nasim novinama , i mozda dobila jedno malo mesto u nekom nevzanom djelu nekih nemackih novina.
I dalje zapad ne zeli da otkrije pravu istinu i dalje im trebaju Srbi kao "losi momci" . Nazalost !

Relja

pre 10 godina

Kada se povukao iz politike, Sreder se zaposlio u ruskoj kompaniji koja je postaljala gasovod kroz Balticko more, da zaobidje problematicnu Poljsku. Tako da ova njegova izjava ne iznenadjuje.

neki drmr

pre 10 godina

interesantna cinjenica za ove ljubitelje nasih velikih prijatelja nemaca-prvi metak koji su vojnici vermahta ispalili posle kapitulacije u drugom svetskom ratu je ispaljen na kosovske srbe(dvoje ljudi ubijeno dan-dva posle bombardovanja,u prizrenu ako se ne varam),a prve bombe luftvafea,zamislite,opet po srbima.juris u evrointegracije!

Brane212

pre 10 godina

Usput rečeno, vrlo verovatno su zato sad počeli da nam cure krediti i investicije iz prijateljskih emirata.

Pritisli ameri - da eto nekako zakrpe stvar pre nego što pukne katastrofalno za njihove interese.

SuperS

pre 10 godina

... A onda je gospodin Sreder, nakon intervjua, otisao u svoju kancelariju, gde je zaposlen na mestu izvrsnog direktora "Severnog toka", na koje ga je imenovao njegov veliki prijatelj, Vladimir Putin... Para vrti gde burgija nece!

Brane212

pre 10 godina

@Serdar:

Ne kaju se oni sada zato što im je eto došlo iz "d.... u glavu".
Ništa oni ne rade slučajno.
"Kaju" se zato što su bili prisiljeni da počnu s Ukrajinom a Yu/Srbiju nisu odradili kako su zamislili.
Pa sad, ako su prisiljeni da biraju između Srbije i Ukrajine, oni su izabrali da žrtvuju interese u manjoj Srbiji - u nekoj meri.
Zato se "kaju" - na za njih najprofitabilniji način.
Nema tu ničeg ličnog.

antifasista

pre 10 godina

e moj srederu razumem te, stari se, jos malo pa ces bogu na istinu pa bi hteo da se operes.
ajde neka ti je prosto al sad je malo kasno..

Ruzni

pre 10 godina

(Angelina, 10. mart 2014 04:40)

Ako znas engleski, evo ti objasnjenje:

"Part of the charge, that Stanišić was part of a "joint criminal enterprise" including former Serbian president Slobodan Milošević and other Serbian politicians, was concluded the trial of Milan Martić.[4] The court accused him of "attempting to create a Greater Serbia using the areas containing the Bosnian Muslims and Bosnian Croats." The United States Central Intelligence Agency submitted a sealed document to the court attesting to his role as an undercover operative helping to bring peace to the region."

Dino

pre 10 godina

Kako novac menja ljude. Dok nije postao jedan od glavnih ljudi ruskog Gazproma za Evropu bacao je drvlje i kamenje po Srbiji, a vidi ga sad.....

Koča

pre 10 godina

Pa ništa, neka onda i Rusi obave sa Ukrajinom šta su naumili a za 15 godina neka tada već đeduška Putin kaže da su možda i prekršili međunarodno pravo, kada sve bude skoro zaboravljeno.

Avni

pre 10 godina

Gerhard Šreder, je li to onaj što danas radi za Ruse u Gazpromu?

Former German Chancellor Gerhard Schroeder to join board of directors of Russian oil giant http://english.pravda.ru/news/business/04-03-2014/127013-gerhard_schroeder_rosneft-0/

Digitalni mis

pre 10 godina

@V
Opravdavaš bombardovanje Srbije da bi se zaustavila Miloševićeva politika prema Albancima!? Reci mi da se zezaš! Reći ću ti samo jedno - osiromašeni URANIJUM, znaš ono radijacija i te "gluposti" pa malo rak od njih u decenijama koje dolaze, sterilitet.... Ti si za mene izdajnik kao i bilo ko drugi ko toliko nema mozga da opravdava napad na svoju rođenu zemlju, i to uranijumom! Mogao bi usput da objasnis porodicama nastradalih isto to što si rekao nama, baš me zanima da li bi te razumeli ili bi ti.....

mikin

pre 10 godina

"Gerhard Šreder kaže da je stanje na Krimu kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. bio, takođe, kršenje međunarodnog prava."
--------------------
I? Pojeo vuk magarca. I otcepljenje Kosova je isto tako bilo krsenje medjunarodnog prava, gospodine sa kasnim paljenjem. Ali u oba slucaja ste imali cistu surovu silu i mogli ste. Sada je stvar malo drugacija .... em vam "intervencija" ne odgovara ekonomski em nemate m..a da je sprovedete .... iz "objektivnih razloga". Zato mozete jedino da trabunjate, apelujete i racunate koliko bi vam eventualne "sankcije" isterale novca iz ionako nacetog budzeta EU. A kada je Srbija-SRJ bila u pitanju nije vam padalo na pamet da ce to vrlo brzo da vam se obije o glavu. Slepo ste isli za Amerikancima koji jedini iz svega izvlace korist ... sto vise problema u EU-Rusiji njima bolje. Evropa se nikada nije mogla podiciti svojom razboritoscu a kako stoje stvari, daleko je vreme kada bi mogla.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

A ona vlast sto nam nije valjala!!! Podnela tuzbu protiv Nato !! Dosli ovi oslobodioci i povukli tuzbu!!! A ovaj zlocinac sad sve priznaje!!!!)))

Bojan

pre 10 godina

Sada su svi pametni i posteni, a kada je trebalo da se gadja svi su navijali. Tako je to oduvek bilo, jaci namece volju slabijem. Samo sto prave pozoriste i izigravaju da im je stalo do ljudi i njihovih prava.

kriminalci

pre 10 godina

Pošto je kršeno međunarodno pravo, hoće li EU i NATO platiti ratnu odštetu Srbiji za bombardovanje i otimanje teritorije!???

mlekadzija

pre 10 godina

Ma nije valjda her Sreder? Krsili ste medjunarodno pravo... Joska Fiser sigurno ne deli isti stav, kao i svi ostali tadasnji politicari Zapada koji su sproveli to zlodelo...dvolicnost, sinizam u svom najboljem zapadnom izdanju izdanju...

Caki

pre 10 godina

Sa sastanka NATO iz 2000 godine 6. tacka.

6. Ne umanjujući važnost naknadne legalističke interpretacije Evropljana da je, naime, kod širenja zadataka NATO-a preko granica zakonski dogovorenog područja u ratu protiv Jugoslavije, bila reč samo o izuzetku, ipak je jasno da je u pitanju presedan, na koji se u svako doba svako može pozvati, i tako će mnogi ubuduće i da postupaju.

vitez koja

pre 10 godina

Ne razumem što mi ne podignemo optužnice protiv Nato-a i USA, ako je bilo krsenje medjunarodnog prava. Zbog cega više da praštamo. Kome?

lil mar

pre 10 godina

Ma nije valjda da ste onda te1999 krsili medjunarodno pravo???? A zasto to kazes sada, koji inters tom recenicom sada stitis, zlo svetsko ste svi vi!!!

Mirko

pre 10 godina

Gospodine Srederu da li ste Vi svesni kakav ste samar lupili mnogim u Srbiji koji su se zalagali za to bombardovanje?A jos veci samar ce te im lupiti kada jednoga dana kazete pravu kvalifikaciju toga:ZLOCIN.

Helios

pre 10 godina

Ne samo da su svi koji su činili zločin nad Srbima taj zločin činili - oni su i znali da ga čine i činili su ga kao stvar izbora a ne bilo kakve prinude. Oni su činili zločin nad nama jer im se isplati(o) i jer su procenili da za taj zločin ne mogu biti kažnjeni. Svi, od prvog do poslednjeg.
Izjava Šredera, kao i mnoštvo sličnih, je tipična kasna i neupotrebljiva ispovest. Ono, kada ih stigne strepnja od duboke starosti, suda Istorije ili Više Sile.
Posebno je to iskustvo za mali broj nas smislenih koji smo godinama obarali S. Miloševića. Čudno, rečima teško opisivo: pored nas su iracionalni ljudi, koji preziru Miloševića tek delom zbog toga što je loš a većinom jer su iracionalno besni. Sumanuto ga krive za SVE (?!) i onda ponavljaju nebuloze kako je on "izgubio Kosovo" i sl. Da je 90ih na tom mestu bio Drašković, Šešelj, Đinđić ili Č. Jovanović - sve bi bilo isto ili bi bilo još gore. Postoji 5% šanse da bi Koštunica isposlovao Z4 za Krajinu i slično za KiM.
Svi što godinama lupetaju: "da se Srbija suoči sa svojom prošlošću" - svi su BOLESNI U GLAVU. Parole o zlom Miloševiću ili srpskom nacionalizmu su podmetačine: istinito ili ne je nebitno - bitna je manipulacija i "krivica". NATO treba da se suoči sa svojom i prošlošću i sadašnjošću - ali neće. Zašto i bi dok im nasilje uspeva? Uostalom sa malo para uvek se napravi dovoljno NGO bukača koje će da podmeću u mozak drugima da se oni "suoče..." - a u razvaljenoj koloniji naći će dovoljno razvaljenih mozgića za eho...

Toma

pre 10 godina

To je privilegija jakih, mogu u lice da vam kažu:"Jeste, bez ikakvog prava smo vas bombardovali, pa šta?!" Ko veruje u neku Božiju pravdu, pa....neka se zamisli.

Aron

pre 10 godina

Svaka čast za izjavu,čovek bar nije licemer.Realno međunarodno pravo i ne postoji,postoji samo sila i međunarodni odnosi,to jest ona je najjače "međunarodno pravo" koja se primenjuje u 100% slučajeva.Na primer Zapad je napao nas 1999 ali zato nije Siriju 2013.Razlog? Jednostavan.Rusija ima veliki interes od Asada i nije htela da to dozvoli.

Dunster

pre 10 godina

Baš mi je nekako drago da je Nemački Kancelar ovo izjavio i to ne zbog neke pravde ili oštete koju će Srbija dobiti - neće - nego zbog svih onih domaćih demokrata koji su ovaj čin odobravali i na razne načine pokušavali da opravdaju. Gde je sad Fond za humanitarno pravo, Helsinški odbor i drugi da pokrenu pravne instrumente jer je izvršen nelegalan i nelegitiman akt nasilja na državu a samim tim i na narod u toj državi. Nema ih a bili su tako glasni svih ovih godina.

nebojsa

pre 10 godina

Ne znam samo kako ovaj "gospodin" moze mirno da spava nocu znajuci koliko je patnje i zla naneo postenom narodu. Kao bombardovali smo ih ali dobro sta sad, bilo pa proslo. Strasno u kakvom svetu mi zivimo!

xxl

pre 10 godina

Ne sjecam se, funjaro ljudska da si 1999.-te tako govorio.
"Spasavali" ste albanske narkodilere od terora "strasnog" SM! To je bilo osnovno objasnjenje citavog cirkusa.
Sad kad ste odskrinuli vrata pakla, stizu priznanja da se ipak radilo o medjunarodnoj otimacini i teroru nad jednom suverenom drzavom.
Bravo!

Sergio

pre 10 godina

"Šreder kaže da je stanje na Krimu kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. bio, takođe, kršenje međunarodnog prava."

Istina.

bob rock

pre 10 godina

Koju kintu je sad dobio da okrene plocu. Sada ispade da je veseli Sloba bio u pravu sto je organizovao sudjenje njemu i ostaloj.....(na tackice stavite najgore pojmove koji vam padnu na pamet,moram ovako da bi mi objavili komentar).

pomorac

pre 10 godina

Maa eeeee?! Zar jeste bilo krsenje svega zivoga bombardovanje 99-te?? Ne zezaj...a toliko je bila pravdana ta "akcija" i puna usta hvale o postignutom i sve je bilo pod konac a sada ova izjava...ajte molim vas her Sreder

h1ghwaymen

pre 10 godina

Za ovo prvo moras da odgovaras pred medjunarodnim Sudovima, a posto budes osudjen mozes dalje da pricas na ovu temu, kada se cuje bar neko pokajanje.
Da nasa vlast nije "njihova", za ovo bi odavno bila trazena odsteta, a mnogima makar bile napisane tuzbe.

Alex

pre 10 godina

g Srederu da li to znaci da je i pismo Vili Vimera vama sa samita NATOa iz 2000g tacno. Jedan od zakljucaka sastanka je da se Srbija okruzi "prijateljskim" zemljama sa istoka i da joj se trajno onemoguci dalji razvoj. Tek toliko o namerama EU integracija.

buki

pre 10 godina

I sta sad Ja odnosno svi mi imamo od tog priznanja ,da ne govorim o onim mucenicima koje su ti zlotvori pobili i njihovih mucenickih porodica, BLJAK za sve takve smradove!

Бојан Илић

pre 10 godina

Hamburg -- Gerhard Šreder kaže da je stanje na Krimu kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. bio, takođe, kršenje međunarodnog prava.

Ово је за ове билмезе аутошовинистичке!

miha bukovac

pre 10 godina

Najzad da jedan nemački (bivši) zvaničnik (kancelar) otvoreno kaže da su NATO i tadašnji predsednik USA Bil(mez) Klinton i onaj drugi, (britanski, isto bilmez) Toni Bler (dakle dva bilmeza) obični ratni zločinci, zlikovci i kao takvi su "ušli u istoriju" i ostali upamćeni, zahvaljajući ovoj izjavi g. Šredera.

zevs

pre 10 godina

Ako ste krsili prava bombardovanjem Srbije 99-te,sto se tad niste usprotivili ubijanju civila i neduzne dece gospodine Srederu,nego se sad na neki nacin izvinjavate i govorite o krsenju i medjunarodnih prava? Da budem iskren od vas i svih zapadnjaka izvinjenje nikad necu primiti, jer mi i nasa deca umiremo od vaseg osiromasenog uranijuma koji ste bacali na nas, a taj vas osiromaseni uranijum ce mo osetiti godinama koje dolaze. I po tom pitanju ste krsili sve zakone covecnosti.

hamza

pre 10 godina

molim sve predstavike stampanih i elektronskih medija da prestaanu da pisu strane reci na srpski naci tj neka ih pisu u oriinalu,npr cajt (zeit),dip parl (deep purple), njuz of d vik (news of the week)itd.hvala na objavi

Noe

pre 10 godina

Priznacete, kad-tad, da su svi vasi koraci u odnosu na SFRJ bili pogresni, a onda ao djaci, ode EU rasulo! To vam i iskreno zelim! Svako svoj na svome!

Miroslav

pre 10 godina

Neka vam je na dusi...istina i bozja pravda ce pobediti uprkos krvnickim staranjem za unistenje Srbije,vazno je da nam je Bog saveznik. Potrebno je samo vratiti se pravom putu i verovati u ideju nasih davnih predaka..

koferce-najbolji srpski investicioni fond

pre 10 godina

u srbiji ste ubijali ljude, unistavali imovinu i napravili ekolosku katastrofu! to ste radili, .bes pravo!

Dr Petrović

pre 10 godina

Čiji je posao da tuži kompletnu kliku nasilnika, NATO i traži sanaciju i odštetu ? Moj?
Jel imamo mi ministra inostranih poslova, ministra pravosuđa, predsednika....
Jel njihov posao samo dalje rasturanje zemlje i uništavanje svega što valja, dalje zaduživanje i rasprodaja države, uvođenje GMO i sl. ?

Ljutisha

pre 10 godina

Ha ha, svaka cast za objavljivanje ovakvih utesnih vesti. Kome one trebaju. Ovaj hitlercic sad soli pamet...tako ce i hitlerusha za koju godinu...ista meta isto odstojanje.

Urbanijak

pre 10 godina

Cinjenica da je Sreder konacno iskreno progovorio o tome koje su nam zlo naneli i kako su brutalno prekrsili sve pravne i moralne norme ne moze uciniti da njega i sve te zlikovce prezirem manje nego ranije.

Proka

pre 10 godina

Pa šta ako ste bombardovanjem prekršili međunarodno pravo i uništili suverenu Srbiju? Politikanti sa ovih prostora su radi vlasti, lične koristi i ulaska u EU sve oprostili. Povukli su tužbe protiv vas. Ali narod nije oprostio. Prvo ćemo jednog dana suditi našim politikantima zbog ovakve politike prema NATO i EU, što je i izdaja i zločin prema svom narodu. U tom postupku će biti dovoljno dokaza da se i vi (EU i NATO) optužite i najzad platite svo zlo naneto našem narodu. A Ukrajina? Ne mogu proći kao mi, jer tu je Rusija.

Hallo 011

pre 10 godina

Da li to znaci da svaki mocnik i silnik moze opusteno da krsi medjunarodno pravo?Ako to znaci da,a sva je prilika da je tako,onda ako ne zelite da u svetu vlada hajducija,menjajte mehanizme zastite pod hitno.Posle ovoga lako moze da se desi da se pokrene lavina slicnih otimacina u mnogim delovima sveta od strane najjacih.

Angelina

pre 10 godina

Da li je postojala odluka Savjeta Bezbjednosti UN-a za trogodisnje srpsko orgijanje po BiH??
Pri tom mislim na gradjane Srbije,ne gradjane BiH srpske nacionalnosti,znaci Skorpioni,Arkanovci,Seseljevci...

Sone

pre 10 godina

Krim i Kosovo nisu isti slucaj! Ovo je perfidno provlacenje antiruske kampanje na racun neceg sto je zavrsena prica. Moze Sreder sad da Srbima "nudi utjehu" koliko hoce. Pa nece valjda sad Ameri da nauste Bondstil samo zato sto su ilegalno i krvavim putem dosli? NATO krvnici su napali na suverenu drzavu, POBILI hiljade nevinih ljudi, unistili insfrastrukuru jedne nevine zemlje, koja ih nicim nije izazvala, zatrovali zemlju za vijeki vjekov i OTELI SILOM ono sto nije njihovo.
Krim je potpuno druga prica. Ruska vojska je legalno prisutna tamo jos od '97, po ugovoru ima pravo da sparta izmedju baza u kojim legalno borave, nije ispalila niti jedan metak, nema sukoba, nema zrtava. Kako to da Ukrajini nisu do sada smetali? Ako je tamo nesto neleagalno, ona je to zahtjev nelegalne ukrajinske "vlade" koja trazi da Rusi napuste Krim i time prakticno sruse potpisani ugovor star 17 godina. Povrh toga, licemjerno traze da im Rusi, ej Rusi (!), daju kredit od 2 milijarde evra da bi platili za gas koji su potrosili!?!?!? Gdje je kraj oholosti Zapada?! Pa nema ga. Zato Vladimire Vladimirovicu - ne daj!

Jovan-HN

pre 10 godina

Povraca mi se od ovih, uvek bivsih drzavnika, koji odjednom shvate da su se ogresili o nas. Bio si covece na vlasti, ucestvovao u zlocinu, i za mene si ti zlocinac. Tacka.

Posmatrac situacije

pre 10 godina

Jeste li vi to prvo rekli Putinu : recicu ovo, al nemoj ti da mi zameris jer svakako ces profitirati od moje izjave?

Shrederu.....Gerharte....znamo mi ciju platu dobijas! http://en.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream_AG

zamolio bih redakciju da mi objave komentare. Hvala unapred

Nema zaborava

pre 10 godina

Bombardovanje Srbije nije bilo samo krsenje medjunarodnog prava nego i zlocin za koji nikada niko nije odgovarao i zbog toga kada se bilo kada u bilo kom kontekstu pomene medjunarodno pravo sa strane Zapada to je cisto licemerstvo .
Ne uporedjujte svoj zlocin sa onim sto se desava na Krimu jer tamo ni jedan metak nije ispaljen ,a sta ste vi uradili to dobro znate.
Nema zaborava.

V

pre 10 godina

NATO intervencija 1999. na SRJ jeste prekrsila medjunarodne zakone ali je bila eticki ispravna odluka jer nije bilo drugog nacina da se zaustavi zlocinacka vlada Slobodana Milosevica od ponavljanja zlocina nad kosovskim Alabancima poput onih koji su izvrseni nad Muslimanima u Bosni i Hercegovini. Kao gradjanin Srbije, ja potpuno podrzavam cin bombardovanja moje zemlje u cilju sprecavanja zlocina koji je Miloseviceva vlada vrsila nad sopstvenim gradjanima, potpuno svestan posledica tog bombardovanja.

Sa druge strane, Ruse na Krimu ukrajinska vlada nije ugrozavala, proterivala, mucila, zatvarala, uskracivala politicka i gradjanska prava, ubijala, itd. Putin je diktator koji iz svoje poremecene slike realnosti nastoji da stvori od Rusije nekakvu supersilu - nikakve ovo veze nema sa Rusima na Krimu ili Ukrajini kao sto nije imalo veze ni sa Rusima u Gruziji 2008.

Poenta je u sledecem, i bombardovanje SRJ i invazija Rusa na Krim krse medjunarodni zakon. To je jasno ko dan. Medjutim, bombardovanje SRJ je za razliku od invazije Rusa na Krim legitiman cin medjunarodne zajednice u cilju sprecavanja ponavljanja zlocina. Invazija Rusa na Krim nema taj moralni aspekt. Kao covek i gradjanin Srbije ja potpuno podrzavam upotrebu sile onako kako ju je medjunarodna zajednica upotrebila protiv zlocinacke vlade Slobodana Milosevica ali osudjujem primenu sile od strane Putina koja za cilj ima iskljucivo jacanje njegove imperije koja se zasniva na torturi i proganjanju neistomisljenika.

"само"

pre 10 godina

Али будући да је бивши канцелар ништа од тога нема тежину а западна медијска машинерија ће се потрудити да јавност не сазна за неслагање са натоистичком политиком којом је кршила и наставља да крши међународна и људска права. Битно је да се и даље не одустаје од Космета јер се ствари очигледно мењају у корист Србије, само треба да престане да попушта окупаторима и смени лопове и издајнике који су зајахали још за време Милошевића

kraja

pre 10 godina

"zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN.."

...cesi pa nemci...
...idemo dalje...
...ove izjave se mnogima nece dopasti...

e-krem

pre 10 godina

"Tamo smo mi poslali naše avione...na Srbiju i zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN...", rekao je Šreder

Falilo je Srbiji tri dana da zavrsi posao i to drzavnim aparatom koji je umesto da zastiti svoje gradjane sto im je bilo i Ustavna obaveza iste ubijao,silovao,zario i palio.Od toga se u Ukrajini nista nije dogodilo.
Gde je tu srpski ustav na Kosovu bio,nigde.Zlocinci su gazili silom i svoj Ustav i sve medjunarodne kenvencije a to je krsenje medjunarodnih prava i prema civilima,jedinkama kao i prema celoj zajednici.Razumem ja njegov licni interes ali sin siromasne cistacice je stavio svoj interes iznad svega i bio neiskren prema sebi.Cemu to sve Gerharde.

Aleksa

pre 10 godina

Postavljaju se dva pitanja:
- ko je i zašto povukao optužnice protiv USA i NATO?
- ko će da plati odštetu?
Takođe, da je pravde, sud u Hagu bi videli i Bil Klinton, Medlin Olbrajt, Vesli Klark, Havijer Solana, Gerhard Šreder i ostali koji su vukli konce ovom protivpravnom aktu i još jednoj u nizu mrlja zapadno orjentisane politike.

M

pre 10 godina

Sta mu bi da nakon toliko godina prizna agresiju na nasu zemlju? Sve se polako vraca zapadu kao bumerang. Mada ce Rusiji biti tesko da izadje na kraj sa ovim nacistima sa zapada jer je sama protiv svih :/

i.j.kv

pre 10 godina

G.Sreder je danas penzioner a nekada je bio kancelar Nemacke,ali ovo danas sto prica dobro je znao i te 1999.pa je poslao avione po ko zna koji put u proslom veku....Drzave koje su tada stale u odbranu SRJ tj Srbije uradile su to bas znajuci da ce se desiti ono sto se danas desili eto u Ukrajini,sutra u Spaniji i ko zna sve gde a svet je pun takvih problema.Samo je steta sto smo mi mala drzava okruzena brojnim zemljama koje su imale pretenzije prema nasoj teritoriji i iskoristile su momenat kada smo mi ostali bukvalno sami sa sobom i mislim da smo u sustini dobro prosli da opet nismo kolektivno krenuli u neke seobe...tek ce mnoge boleti glava zbog PRESEDANA bas te reci koja je milion puta pomenuta da se prvi puta desilo da je jedan deo suverene teritorije jedne zemlje na silu otet i dat na upravljanje manjini koja je u toj zemlji zivela.Ali kako upravljanje uz pomoc tudje vojske i vojnicke cizme,dragi Albanci daleko vam je sloboda znajte.

Raleeebreee

pre 10 godina

U sustini svi ljudi su normalni, ok i zdravo razmisljaju tek kad batale politiku ili kad napuste vlast. Na stranu Srbije stali su mnogi nakon sto su je u svoje vreme zestoko "pljuvali". Primer je ovaj covek, primer je Karla Del Ponte itd.
Zapad i Amerika imaju uzasnu politiku, stetnu za sve male i nebitne zemlje, ali zivot u zapadnim zemljama i Americi treba da nam bude kao primer. Dosta sam proputovao i kad sam upoznao ljude, kulturu, shvatio sam koliko moramo da ucimo od njih.

Горан

pre 10 godina

убицо, даће Бог горећеш у паклу... у комплету са све садашњим вашим слугама у Србији...

Prota Mateja

pre 10 godina

I sta ce sad EU i SAD da urade povodom ove izjave koja, ni manje ni vise, potice od coveka koji je bio kancelar SR Nemacke u doba kad je izvresena agresija na suverenu i nezavisnu drzavu SRJ? Pa nista naravno, nastavljace i dalje da Srbiji i njenom narodu postavljaju ponizavajuce zahteve, inisistirace na promeni njenog Ustava i zahtevati da ona sama naknadno legalizuje njihovu protivzakonitu intervenciju, trazice od medija u Srbiji da napadaju svakoga koji insistira na njihovoj krivici u raspadu Jugoslavije, sprecavace na svaki nacin da Kostunica ucestvuje u vlasti, jedno recuju pogazice sve evropske principe I vrednosti za koje se navodno zalazu i upiruci u Rusiju u glas uzvikivati "Drzite lopova". Otreznjenje Evrope bice bolno jer ko drugome jamu kopa sam u nju upada.

izio vuk magarca!

pre 10 godina

i sta? ponijeli ste nam teritoriju, pobili ljude, srusili nam mostove, unazadili decenijama, pokupovali firme koje su valjale, ostavili radioaktivni materijal za neplodne brakove.... da nam niste sto kompenzovali?! jeste mozda nekim "povoljnim" kreditom. evo cemo na sva usta u evropsku uniju za 15 godina...izio vuk magarca. kadija te tuzi, kadija te sudi.

ziv bio ti moj narode i pamet u glavu.

zoran1

pre 10 godina

Olbratova je rekla 10x do sada da je akcija bila ilegalna ali potrebna. Milosevic je najurio sa Kosova skoro milion albanaca u Albaniju i Makedoniju sa idejom da ga ocisti. sta smo mi ocekivali?? da tako ostane?? jel legalno da drzava najuri 2 miliona gradjana?? bombardovali su nas da vrate albanaca nazad.
da smo bar zadrzali sever i brezovicu nego ode SVE.

ZORICA - CANADA

pre 10 godina

....ne mogu da verujem sta procitah !!! Procitah neki dan jedan dobar komentar na ovom cenjenom portalu, pa cu ga upotrebiti u ovom slucaju - gospodine Srederu , smatrajte se opsovanim.....

Logic

pre 10 godina

Priznanje po shvatanju "Ko priznaje pola mu se prašta, a ko prizna dva puta prašta mu se sve". Šta kažu oni koji su bili predmet "grešenja"? Mislim na preživele, svakako.

zvecanac

pre 10 godina

Redakcijo, molim vas da ovakve vesti stavite na verziju sajta na engleskom jeziku. Nije u redu ovako, jer ne mogu da nadjem originalni izvestaj da ga citiram. Hvala

Prazanin

pre 10 godina

Naravno da ce pomoc i novac otici u pogresne ruke. Isto kao sto su otisle i vlastima u Srbiji od 2000. a koji su sve zivo pokrali . Ako ste pametni, ne dajte jos novac jer cete imati Srbiju u Ukrajini.

Kalimero32

pre 10 godina

Ispravno ??!!??

Davno izgubljena karakteristika medjunarodne politike i monetarizma. Jasno je da masinerija profita i povoljne energije ne staje, nikada. Dok i zadnji zupcanik bude mogao da se podmaze, nece stati.....a kad stanu, HARD RESTART .....

djuro

pre 10 godina

Znaci Rusi smeju da krse zakon zato sto smo i mi krsili zakon? A da li je u redu i sto je Milosevic krsio zakon? Postoji li neka lista za koga je ok a za koga ne? Da li je razlika u broju nuklearnih bojevih glava? Ili u obimu biznisa koji SAD i EU imaju sa njim? Polako sva hipokrizija zapada izlazi na videlo i za one malo naivnije.

stevan

pre 10 godina

Prijatelju, krsili ste vi pravo 1914, 1941 pa 1999...bice I dalje pojeo vuk magarca jer svet I dalje smatra Srbe za glavne krivce (posle toliko manipulacija)

Serdar

pre 10 godina

Polako se povecava niz ljudi koji se kaju zbog nepravde nad Srbima:

-Asusi Akasi, izaslanik UN-a priznao da su Markale bile namestene.
-Dik Marti, pokrenuo pitanje trgovine organima na Kosovu.
-Gerhard Sreder, priznao da je bombardovanjem Srbije prekrseno medjunarodno pravo.
-Karla del Ponte, priznala da su unistavani dokazi o zlocinima Albanaca na KiM.
-Rudolf Sarping, priznao da je Racak bio namesten,sto je bio uvod u bombardovanje Srbije.
-Fredrik Harhof, priznao da Haski sud selektivno sudi Srbima i trazio svoje izuzece.
-Henri Kisindzer,izjavio u Londonu da je sporazum u Rambujeu, ponudjen Srbima samo da bi ih isprovocirali.
-Roland Dima, izjavio da je Miteran bio isuvise bezobziran prema Srbima i da ih je sve duboko potresla slika kako Srbi crnim plastom prekrivaju spominike koji simbolizuju Srpsko-francuska prijateljstva.
-Pjer Mari Galoa, izjavio, Nemci se osvetili Srbima raspadom SFRJ.
-Dejvid Harland, bivsi politicki savetnik UNPROFOR o stvarnoj pozadini dogadjaja u Srebrenici.
-Kornelis Nikolaj, bivsi vojnik UNPROFOR o pozadini dogadjaja u Srebrenici.

P.S Ja ne znam za vas, ali ja zlatnim slovima pisem ove ispovesti, dolazi vreme da se konacno sa srpskog vrata skinu lanci krivice i odgovornosi!!

onaj koji hoda uspravno

pre 10 godina

pa da sad ce tzv.zapad da prizna i da je greska bila otimanje kosova i cepanje jugoslavije sto se i znalo po medjunarodnom pravu samo da se rusi vrate nazad ali nema vracanja

zivcan_neki_lik

pre 10 godina

Razlika glavna u slucaju Srbije i intervencije Rusije u Ukrajini su broj civilnih zrtava.. Kada ce NATO da odgovara za zlocine pitam se

U lazi su kratke noge

pre 10 godina

O! Intervju preneo TANJUG.
Po obicaju Tanjug poluistine i lazi.
Ko razume neka procita sam http://www.zeit.de/politik/ausland/2014-03/ukraine-russland-putin-schroeder

Inace G. Sreder je u Nemackoj poznat kao Gerhart Gasprom Sreder.

Millennium

pre 10 godina

Kako to njima odjednom proradi savest kada više nisu na pozicijama? Prvo Karla Del Ponte, pa sada ovaj. A o tome niste mislili kada ste nam ubijali decu na noši i trovali osiromašenim uranijumom. Još i da se Bili i pola-baba pola-deda Olbrajt pokaju, i šou na vrhuncu.

Mihailo

pre 10 godina

Jeste, ali to možda i nije tako loše jer će vam se svima žestoko obiti o glavu. Pored toga, bombardovanje je u velikoj meri promenilo klimu u Rusiji kada se radi o odnosu prema Zapadu, što potvrđuje i Solženjicin u jednom intervjuu od pre par godina: "Kad sam se vratio u Rusiju 1994, ovde sam zatekao skoro obožavanje zapadnog sveta i državnog uređenja raznih zapadnih zemalja. Treba priznati da u tome nije bilo toliko stvarnog znanja i svesnog izbora, koliko prirodnog okretanja leđa boljševičkom režimu i njegovoj antizapadnoj propagandi. Situaciju su najpre izmenila surova NATO bombardovanja Srbije. To je obeležilo crnom, nepopravljivom crtom odnos prema Zapadu – i istine radi, treba reći u svim slojevima ruskog društva." Koga interesuje može ovde http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=10400 da pročita ceo intervju sa ruskim velikanom, u kome se akcenat stavlja na promene u Rusiji nakon perestrojke.

aNOnymous

pre 10 godina

Dakle sve je jasno, i Putin sada moze da uradi sta god zeli, s obzirom da su SAD, EU i NATO toliko puta prekrsile medjunarodno pravo da bi Rusija mogla u narednih 100 godina da radi sta zeli i opet ih ne bi sustigla.

Тутанкамон

pre 10 godina

Па принципу: ''Убио сам човека, али знам да нисам имао право то да урадим''.

proteran na silu

pre 10 godina

Ja kad pisem o ovome vi mi ne objavljujete komentare da se slucajno ovi proeuropejci i srbomrsci ne bi uvredili

polako,vreme ce pokazati...
odavno su raznorazni vonici pricali o situaciji na KiM i to da umesto da su branili Srbe,oni su branili albance, bili su na pogresnoj strani.

al dobro,mediji su cudo, oni mogu od mrava da naprave slona i da svi veruju u to.

Milos

pre 10 godina

Sta ste radili u Srbiji? Ajde jos jedanput ponovi. E sad da imamo drzavu ko sto nemamo pa da iskoristimo ovo i pravno pobijemo sve odluke koje su donosene a nisu u skladu sa medjunarodnim pravom. Ali sve ce to ostati mrtvo slovo na papiru jer ovi su dovedeni na vlast da odrade posao oko Kosova i da legaliziju sa nase strane otimanje nase teritorije. Ali ni to nece proci sve ce se jednog dana vratiti kao i sto treba da bude.

cnn

pre 10 godina

brate...oni se sad svi posipaju pepelom a mi nikakve koristi od toga.
+ etničko čišćenje srba u hrvatskoj + nameštene markale ... itd itd
ostavite nas na miru

...

pre 10 godina

Ajdee?! A da ti odgovaraš malo za to? Kad već sam tvrdiš da si kršio pravo. Znam, hteo bi ti, nego sudije kažu da nisi. Kao naši političari kad podnose ostavke.

RAdule

pre 10 godina

Sad to priznaje posle 15 godina i posle otcepljenja Kosova...e pa ne moze tako Krim, ce biti Rusija hteli vi to ili ne, a bogami vice i vise teritorije Rusija.

Podrška Rusiji!

pre 10 godina

A šta ćemo g. Šreder sa izgubljenim životima, patnjom najbližih, proteranim ljudima, unišenom ekonomijom, uništenim generacijama jednog starog, ponosnog i miroljubivog naroda? Šta ćemo sa medijskom satanizacijom i totalnom iskrivljavanju istine, pravde i realnosti? Poslovno sarađujem sa ljudima iz mnogih EU zemalja i često mi se predstavljaju kao "great Serbian lover", pri čemu imaju u vidu nepravdu koja nam je počinjena...nemam ništa protiv bilo kog čoveka ili naroda, međutim međunarodna politika je no comment. duše Slovenske ćute, sve dok...

Serdar

pre 10 godina

Polako se povecava niz ljudi koji se kaju zbog nepravde nad Srbima:

-Asusi Akasi, izaslanik UN-a priznao da su Markale bile namestene.
-Dik Marti, pokrenuo pitanje trgovine organima na Kosovu.
-Gerhard Sreder, priznao da je bombardovanjem Srbije prekrseno medjunarodno pravo.
-Karla del Ponte, priznala da su unistavani dokazi o zlocinima Albanaca na KiM.
-Rudolf Sarping, priznao da je Racak bio namesten,sto je bio uvod u bombardovanje Srbije.
-Fredrik Harhof, priznao da Haski sud selektivno sudi Srbima i trazio svoje izuzece.
-Henri Kisindzer,izjavio u Londonu da je sporazum u Rambujeu, ponudjen Srbima samo da bi ih isprovocirali.
-Roland Dima, izjavio da je Miteran bio isuvise bezobziran prema Srbima i da ih je sve duboko potresla slika kako Srbi crnim plastom prekrivaju spominike koji simbolizuju Srpsko-francuska prijateljstva.
-Pjer Mari Galoa, izjavio, Nemci se osvetili Srbima raspadom SFRJ.
-Dejvid Harland, bivsi politicki savetnik UNPROFOR o stvarnoj pozadini dogadjaja u Srebrenici.
-Kornelis Nikolaj, bivsi vojnik UNPROFOR o pozadini dogadjaja u Srebrenici.

P.S Ja ne znam za vas, ali ja zlatnim slovima pisem ove ispovesti, dolazi vreme da se konacno sa srpskog vrata skinu lanci krivice i odgovornosi!!

cnn

pre 10 godina

brate...oni se sad svi posipaju pepelom a mi nikakve koristi od toga.
+ etničko čišćenje srba u hrvatskoj + nameštene markale ... itd itd
ostavite nas na miru

Millennium

pre 10 godina

Kako to njima odjednom proradi savest kada više nisu na pozicijama? Prvo Karla Del Ponte, pa sada ovaj. A o tome niste mislili kada ste nam ubijali decu na noši i trovali osiromašenim uranijumom. Još i da se Bili i pola-baba pola-deda Olbrajt pokaju, i šou na vrhuncu.

Podrška Rusiji!

pre 10 godina

A šta ćemo g. Šreder sa izgubljenim životima, patnjom najbližih, proteranim ljudima, unišenom ekonomijom, uništenim generacijama jednog starog, ponosnog i miroljubivog naroda? Šta ćemo sa medijskom satanizacijom i totalnom iskrivljavanju istine, pravde i realnosti? Poslovno sarađujem sa ljudima iz mnogih EU zemalja i često mi se predstavljaju kao "great Serbian lover", pri čemu imaju u vidu nepravdu koja nam je počinjena...nemam ništa protiv bilo kog čoveka ili naroda, međutim međunarodna politika je no comment. duše Slovenske ćute, sve dok...

RAdule

pre 10 godina

Sad to priznaje posle 15 godina i posle otcepljenja Kosova...e pa ne moze tako Krim, ce biti Rusija hteli vi to ili ne, a bogami vice i vise teritorije Rusija.

...

pre 10 godina

Ajdee?! A da ti odgovaraš malo za to? Kad već sam tvrdiš da si kršio pravo. Znam, hteo bi ti, nego sudije kažu da nisi. Kao naši političari kad podnose ostavke.

proteran na silu

pre 10 godina

Ja kad pisem o ovome vi mi ne objavljujete komentare da se slucajno ovi proeuropejci i srbomrsci ne bi uvredili

polako,vreme ce pokazati...
odavno su raznorazni vonici pricali o situaciji na KiM i to da umesto da su branili Srbe,oni su branili albance, bili su na pogresnoj strani.

al dobro,mediji su cudo, oni mogu od mrava da naprave slona i da svi veruju u to.

Mihailo

pre 10 godina

Jeste, ali to možda i nije tako loše jer će vam se svima žestoko obiti o glavu. Pored toga, bombardovanje je u velikoj meri promenilo klimu u Rusiji kada se radi o odnosu prema Zapadu, što potvrđuje i Solženjicin u jednom intervjuu od pre par godina: "Kad sam se vratio u Rusiju 1994, ovde sam zatekao skoro obožavanje zapadnog sveta i državnog uređenja raznih zapadnih zemalja. Treba priznati da u tome nije bilo toliko stvarnog znanja i svesnog izbora, koliko prirodnog okretanja leđa boljševičkom režimu i njegovoj antizapadnoj propagandi. Situaciju su najpre izmenila surova NATO bombardovanja Srbije. To je obeležilo crnom, nepopravljivom crtom odnos prema Zapadu – i istine radi, treba reći u svim slojevima ruskog društva." Koga interesuje može ovde http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=10400 da pročita ceo intervju sa ruskim velikanom, u kome se akcenat stavlja na promene u Rusiji nakon perestrojke.

miomir

pre 10 godina

Još jedan dokaz o mentalitetu anglo-saksonskog vaspitanja.Počinim zlodela, izvučem profit iz toga a zatim se posipam pepelom. Jer kad se pokajem i dobijem oprost od svevišnjeg onda sam čist pred ljudima i pred Bogom. I onda delim moralne poduke ...

Тутанкамон

pre 10 godina

Па принципу: ''Убио сам човека, али знам да нисам имао право то да урадим''.

dudap

pre 10 godina

Ne volim ni SAD, ni EU niti Rusiju. Ove podele na pro Ruse ili pro Amere su veoma stetne za ljude, jer u krajnjoj liniji sve velike sile nazalost gledaju samo sopstvene interese.
No, Kosovo i Krim nisu ista stvar. Reci Sredera nisu objavljene da bi se nama Srbima izvinili za Kosovo i da bi se obelodanilo da je pocinjen prekrsaj medjunarodnog prava, vec se vrsi paralela koja ne postoji izmedju sadasnje situacije na Krimu sa situacijom na Kosovu.
Rusi nisu izvrsili invaziju Krima, zato sto su oni vec bili tamo i to po ugovoru za koriscenje vojnih baza. Rusija prema ugovoru iz 1997. godine, placa Ukrajini 98 miliona evra godisnje za baze i ima pravo da drzi na Krimu 25.000 vojnika. Ugovor je produzen do 2047. godine. Ne razumem koji deo ljudima nije jasan i dokle cemo da padamo na bilo ciju propagandu.
Politika i biznis su prljava stvar. Ne postoji posten politicar i uvek je pitanje samo manjeg zla u odredjenom trenutku. Niti je Putin dobar, niti je Obama dobar, niti je Merkel dobra, sve je u lovi i strateskim pozicijama, a glupi narod se svadja i velica jedne ili druge umesto da uvidi da su u pitanju geostrateske igre u kojima obicni ljudi nikada nisu pobednici.

aNOnymous

pre 10 godina

Dakle sve je jasno, i Putin sada moze da uradi sta god zeli, s obzirom da su SAD, EU i NATO toliko puta prekrsile medjunarodno pravo da bi Rusija mogla u narednih 100 godina da radi sta zeli i opet ih ne bi sustigla.

zivcan_neki_lik

pre 10 godina

Razlika glavna u slucaju Srbije i intervencije Rusije u Ukrajini su broj civilnih zrtava.. Kada ce NATO da odgovara za zlocine pitam se

Digitalni mis

pre 10 godina

@V
Opravdavaš bombardovanje Srbije da bi se zaustavila Miloševićeva politika prema Albancima!? Reci mi da se zezaš! Reći ću ti samo jedno - osiromašeni URANIJUM, znaš ono radijacija i te "gluposti" pa malo rak od njih u decenijama koje dolaze, sterilitet.... Ti si za mene izdajnik kao i bilo ko drugi ko toliko nema mozga da opravdava napad na svoju rođenu zemlju, i to uranijumom! Mogao bi usput da objasnis porodicama nastradalih isto to što si rekao nama, baš me zanima da li bi te razumeli ili bi ti.....

мајка

pre 10 godina

Касно..касно..и непоправљиво...НИКАДА вам нећемо заборавити, а на души су вам деца, труднице, недужни старци...на души су вам данас сви који умиру од рака и сви који ће тек за годину, две...на души вам је цела затрована Србија. Шта мислите како ће вам се то вратити?

Milos

pre 10 godina

Sta ste radili u Srbiji? Ajde jos jedanput ponovi. E sad da imamo drzavu ko sto nemamo pa da iskoristimo ovo i pravno pobijemo sve odluke koje su donosene a nisu u skladu sa medjunarodnim pravom. Ali sve ce to ostati mrtvo slovo na papiru jer ovi su dovedeni na vlast da odrade posao oko Kosova i da legaliziju sa nase strane otimanje nase teritorije. Ali ni to nece proci sve ce se jednog dana vratiti kao i sto treba da bude.

xxl

pre 10 godina

Ne sjecam se, funjaro ljudska da si 1999.-te tako govorio.
"Spasavali" ste albanske narkodilere od terora "strasnog" SM! To je bilo osnovno objasnjenje citavog cirkusa.
Sad kad ste odskrinuli vrata pakla, stizu priznanja da se ipak radilo o medjunarodnoj otimacini i teroru nad jednom suverenom drzavom.
Bravo!

izio vuk magarca!

pre 10 godina

i sta? ponijeli ste nam teritoriju, pobili ljude, srusili nam mostove, unazadili decenijama, pokupovali firme koje su valjale, ostavili radioaktivni materijal za neplodne brakove.... da nam niste sto kompenzovali?! jeste mozda nekim "povoljnim" kreditom. evo cemo na sva usta u evropsku uniju za 15 godina...izio vuk magarca. kadija te tuzi, kadija te sudi.

ziv bio ti moj narode i pamet u glavu.

stevan

pre 10 godina

Prijatelju, krsili ste vi pravo 1914, 1941 pa 1999...bice I dalje pojeo vuk magarca jer svet I dalje smatra Srbe za glavne krivce (posle toliko manipulacija)

ZORICA - CANADA

pre 10 godina

....ne mogu da verujem sta procitah !!! Procitah neki dan jedan dobar komentar na ovom cenjenom portalu, pa cu ga upotrebiti u ovom slucaju - gospodine Srederu , smatrajte se opsovanim.....

Dino

pre 10 godina

Kako novac menja ljude. Dok nije postao jedan od glavnih ljudi ruskog Gazproma za Evropu bacao je drvlje i kamenje po Srbiji, a vidi ga sad.....

Srdjan

pre 10 godina

I sta sad? Nikom nista. Pojeo vuk magarca... Gde je sad Haski tribunal, sto niko ne odgovara od njih za krsenje medjunarodnog prava....

Mirko

pre 10 godina

Gospodine Srederu da li ste Vi svesni kakav ste samar lupili mnogim u Srbiji koji su se zalagali za to bombardovanje?A jos veci samar ce te im lupiti kada jednoga dana kazete pravu kvalifikaciju toga:ZLOCIN.

Ateista

pre 10 godina

Krsili su i pravo i krivo. Po diktatu americkog demokratskog gazde. Onog istog koji i sada pokusava da zamuti vodu u Ukrajini, i kod koga trce nasi politicari na molitveni dorucak. Jedino se pri toj molitvi ne moli za pokoj dusa nevino-poginulih civila, vec samo za dalje uspehe NATO-a.

Jova

pre 10 godina

Hajde što ste nam odluzeli deo teritorije, to još ispada manje zlo naspram tona i tona bačenog uranijuma i ostalog hemijskog otrova kojim ste nas počastili, vajni "mirotvorci"!
Gde god ste vi donosili mir i sreću tu su bile paljevine i uplakana deca i majke! Na Krimu nije opaljen nijedan metak, majstori!

neki drmr

pre 10 godina

interesantna cinjenica za ove ljubitelje nasih velikih prijatelja nemaca-prvi metak koji su vojnici vermahta ispalili posle kapitulacije u drugom svetskom ratu je ispaljen na kosovske srbe(dvoje ljudi ubijeno dan-dva posle bombardovanja,u prizrenu ako se ne varam),a prve bombe luftvafea,zamislite,opet po srbima.juris u evrointegracije!

Sone

pre 10 godina

Krim i Kosovo nisu isti slucaj! Ovo je perfidno provlacenje antiruske kampanje na racun neceg sto je zavrsena prica. Moze Sreder sad da Srbima "nudi utjehu" koliko hoce. Pa nece valjda sad Ameri da nauste Bondstil samo zato sto su ilegalno i krvavim putem dosli? NATO krvnici su napali na suverenu drzavu, POBILI hiljade nevinih ljudi, unistili insfrastrukuru jedne nevine zemlje, koja ih nicim nije izazvala, zatrovali zemlju za vijeki vjekov i OTELI SILOM ono sto nije njihovo.
Krim je potpuno druga prica. Ruska vojska je legalno prisutna tamo jos od '97, po ugovoru ima pravo da sparta izmedju baza u kojim legalno borave, nije ispalila niti jedan metak, nema sukoba, nema zrtava. Kako to da Ukrajini nisu do sada smetali? Ako je tamo nesto neleagalno, ona je to zahtjev nelegalne ukrajinske "vlade" koja trazi da Rusi napuste Krim i time prakticno sruse potpisani ugovor star 17 godina. Povrh toga, licemjerno traze da im Rusi, ej Rusi (!), daju kredit od 2 milijarde evra da bi platili za gas koji su potrosili!?!?!? Gdje je kraj oholosti Zapada?! Pa nema ga. Zato Vladimire Vladimirovicu - ne daj!

Kraljevčanin

pre 10 godina

Za mene je ovo istorijsko priznanje. Posebno jer dolazi od jednog Nemca, koje inace smatram pobornicima i zagovaracima Kosovskog otcepljenja! Iako sam svestan da od toga na kraju nece biti nista, drago mi je sto sam ovo procitao i iskreno se nadam da ovo citaju i evropljani koji su slepo verovali Nato propagandi. Mi smo pre svega izgubili medijski rat, potom i onaj pravi, a onda i teritoriju i suverenitet na kraju.

Nema zaborava

pre 10 godina

Bombardovanje Srbije nije bilo samo krsenje medjunarodnog prava nego i zlocin za koji nikada niko nije odgovarao i zbog toga kada se bilo kada u bilo kom kontekstu pomene medjunarodno pravo sa strane Zapada to je cisto licemerstvo .
Ne uporedjujte svoj zlocin sa onim sto se desava na Krimu jer tamo ni jedan metak nije ispaljen ,a sta ste vi uradili to dobro znate.
Nema zaborava.

jadan ti

pre 10 godina

@ pravo na zivot
Gde si ti bio devedesetih? Sta si to nakaradno sanjao? Kojom hemijom su ti tako isprali mozak? ...a to te pitaju ona deca vojnici (svih nacionalnosti) pobijena u Sloveniji....ali, uzalud pricati takvima ko sto si ti, jer i dalje ces pogresno halucinirati...

onaj koji hoda uspravno

pre 10 godina

pa da sad ce tzv.zapad da prizna i da je greska bila otimanje kosova i cepanje jugoslavije sto se i znalo po medjunarodnom pravu samo da se rusi vrate nazad ali nema vracanja

Jovan-HN

pre 10 godina

Povraca mi se od ovih, uvek bivsih drzavnika, koji odjednom shvate da su se ogresili o nas. Bio si covece na vlasti, ucestvovao u zlocinu, i za mene si ti zlocinac. Tacka.

Koča

pre 10 godina

Pa ništa, neka onda i Rusi obave sa Ukrajinom šta su naumili a za 15 godina neka tada već đeduška Putin kaže da su možda i prekršili međunarodno pravo, kada sve bude skoro zaboravljeno.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Da. Svi od reda, ali tek kad odu u političku penziju, priznaju greške iz 1999.koje je bila samo kulminacija (kreščendo) grešaka oko Srba, Srbije i Jugoslavije od 1991. dalje. Kolko je poznato zločini ne zastarevaju, imena su poznata, treba podneti tužbe, za to (za bivšu YU) već postoji sud u Hagu, i početi sa sadjenjem.

valjdanormalan

pre 10 godina

Gospodine Šreder,
setite se Vašeg velikog prethodnika Branta i šapnite G-đi Merkel
da može doći u Srbiju i pokloniti se nedužno stradalim Srbima
tokom NATO agresije. To bi bio ljudski čin, VELIKI čin danas velike Nemačke.

vitez koja

pre 10 godina

Ne razumem što mi ne podignemo optužnice protiv Nato-a i USA, ako je bilo krsenje medjunarodnog prava. Zbog cega više da praštamo. Kome?

nikolajn

pre 10 godina

Sreder je rekao istinu. To je najtacnije. Ali u toj istini kritikuje Rusiju ali i sebe i NATO. Da li je za to dobio ruske pare ili ne, nije nam ni vazno. Jer neki ovde kritikuju svoju zemlju a brane Rusiju ili Ameriku a pritom nisi videli ni corav dolar. Ti fanatici treba da nas brinu.

Горан

pre 10 godina

убицо, даће Бог горећеш у паклу... у комплету са све садашњим вашим слугама у Србији...

Dunster

pre 10 godina

Baš mi je nekako drago da je Nemački Kancelar ovo izjavio i to ne zbog neke pravde ili oštete koju će Srbija dobiti - neće - nego zbog svih onih domaćih demokrata koji su ovaj čin odobravali i na razne načine pokušavali da opravdaju. Gde je sad Fond za humanitarno pravo, Helsinški odbor i drugi da pokrenu pravne instrumente jer je izvršen nelegalan i nelegitiman akt nasilja na državu a samim tim i na narod u toj državi. Nema ih a bili su tako glasni svih ovih godina.

Бојан Илић

pre 10 godina

Hamburg -- Gerhard Šreder kaže da je stanje na Krimu kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. bio, takođe, kršenje međunarodnog prava.

Ово је за ове билмезе аутошовинистичке!

miha bukovac

pre 10 godina

Najzad da jedan nemački (bivši) zvaničnik (kancelar) otvoreno kaže da su NATO i tadašnji predsednik USA Bil(mez) Klinton i onaj drugi, (britanski, isto bilmez) Toni Bler (dakle dva bilmeza) obični ratni zločinci, zlikovci i kao takvi su "ušli u istoriju" i ostali upamćeni, zahvaljajući ovoj izjavi g. Šredera.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Ko ne shvata da su na Jugoslaviji odnosno,tačnije i preciznije,na Srbiji,po prvi put posle Drugog svetskog rata,najdrastuičnije pogaženi medjunarodno pravo,sve konvencije,kao i Povelja UN o nepovredivosti granica,predstavlja najobičnijeg naivka,koji nije svestan posledica.Zar zaista neko može da poveruje u infantilnost,kojom se jedna zemlja godinama mrcvari,satanizuje,zatvara a potom i zverski bombarduje a na njenoj suverenoj teritoriji formira nekakva kvazi država,da se sve to,na kraju, proglasilo "presedanom"?!Gospodin Šreder je samo rekao ono što je apsolutno tačno i što ne mogu nikakve presude Haškog tribunala da "pokriju",što ne može da opravda nikakvo horsko ponavljanje učesnika u tom zločinačkom projektu tipa,"ali, to nije isto"?!Mi možemo da budemo mali,siromašni,neobrazovani,i svakakvi ali, PRAVO JE BILO NA NAŠOJ STRANI i to ne može nikakva sila da promeni?!Pokazaće se u godinama koje slede,da su Srbi bili u pravu kada su prozivali medjunarodnu zajednicu i ukazivali na kršenje Povelje UN i medjunarodnog prava,od strane SAD i EU,što su mnogi tada,idući iz silnike,smatrali samo plačom još jednog nevažnog gubitnika,koji će "popiti šamare" i biti poslat u ugao?!Duh je pušten iz boce gospodo i dok se ne vrati tamo odakle je krenuo u pohode, nanoseći sve veće i veće zlo,svetu se ne piše dobro.Zašto i Krim ne bi bio presedan?Ili sutradan,neki presedan koji će napraviti Kina?Raposlaže istim onim "argumentima" kojima su raspolagale SAD i EU. Poseduju silu i bombe?!

marija

pre 10 godina

@EU Citizen i ostali...,

Ma bravo,
Milosevicu se sudilo zbog svega,
a posto te brinu samo Albanci na KiM, hajde malo ukljuci mozak, taj tvoj fanaticni, pa shvati da Albance NATO i dalje ubija. 10 tona osiromasenog uranijuma???, bas brines o njima.
Na sud sa tim zlocincima, ubijaju i dalje, ubijace generacije, i Srbe i Albance po Srbiji. Sta ti nije jasno?
Ko ce njima da sudi?????????

Prota Mateja

pre 10 godina

I sta ce sad EU i SAD da urade povodom ove izjave koja, ni manje ni vise, potice od coveka koji je bio kancelar SR Nemacke u doba kad je izvresena agresija na suverenu i nezavisnu drzavu SRJ? Pa nista naravno, nastavljace i dalje da Srbiji i njenom narodu postavljaju ponizavajuce zahteve, inisistirace na promeni njenog Ustava i zahtevati da ona sama naknadno legalizuje njihovu protivzakonitu intervenciju, trazice od medija u Srbiji da napadaju svakoga koji insistira na njihovoj krivici u raspadu Jugoslavije, sprecavace na svaki nacin da Kostunica ucestvuje u vlasti, jedno recuju pogazice sve evropske principe I vrednosti za koje se navodno zalazu i upiruci u Rusiju u glas uzvikivati "Drzite lopova". Otreznjenje Evrope bice bolno jer ko drugome jamu kopa sam u nju upada.

zvecanac

pre 10 godina

Redakcijo, molim vas da ovakve vesti stavite na verziju sajta na engleskom jeziku. Nije u redu ovako, jer ne mogu da nadjem originalni izvestaj da ga citiram. Hvala

Aleksa

pre 10 godina

Postavljaju se dva pitanja:
- ko je i zašto povukao optužnice protiv USA i NATO?
- ko će da plati odštetu?
Takođe, da je pravde, sud u Hagu bi videli i Bil Klinton, Medlin Olbrajt, Vesli Klark, Havijer Solana, Gerhard Šreder i ostali koji su vukli konce ovom protivpravnom aktu i još jednoj u nizu mrlja zapadno orjentisane politike.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

A ona vlast sto nam nije valjala!!! Podnela tuzbu protiv Nato !! Dosli ovi oslobodioci i povukli tuzbu!!! A ovaj zlocinac sad sve priznaje!!!!)))

Njegon

pre 10 godina

Jedini problem ove vijesti je da se ona pojavila samo u nasim novinama , i mozda dobila jedno malo mesto u nekom nevzanom djelu nekih nemackih novina.
I dalje zapad ne zeli da otkrije pravu istinu i dalje im trebaju Srbi kao "losi momci" . Nazalost !

Megatronman

pre 10 godina

Dobro jutro! Ili ... Otkrivena je Amerika. Pa naravno da ste krsili sva prava I to radite zadnjih pedeset godina. Varate, kradete I ubijate. A kada dobijete po nosu onda su drugi krivi.

Kalimero32

pre 10 godina

Ispravno ??!!??

Davno izgubljena karakteristika medjunarodne politike i monetarizma. Jasno je da masinerija profita i povoljne energije ne staje, nikada. Dok i zadnji zupcanik bude mogao da se podmaze, nece stati.....a kad stanu, HARD RESTART .....

Helios

pre 10 godina

Ne samo da su svi koji su činili zločin nad Srbima taj zločin činili - oni su i znali da ga čine i činili su ga kao stvar izbora a ne bilo kakve prinude. Oni su činili zločin nad nama jer im se isplati(o) i jer su procenili da za taj zločin ne mogu biti kažnjeni. Svi, od prvog do poslednjeg.
Izjava Šredera, kao i mnoštvo sličnih, je tipična kasna i neupotrebljiva ispovest. Ono, kada ih stigne strepnja od duboke starosti, suda Istorije ili Više Sile.
Posebno je to iskustvo za mali broj nas smislenih koji smo godinama obarali S. Miloševića. Čudno, rečima teško opisivo: pored nas su iracionalni ljudi, koji preziru Miloševića tek delom zbog toga što je loš a većinom jer su iracionalno besni. Sumanuto ga krive za SVE (?!) i onda ponavljaju nebuloze kako je on "izgubio Kosovo" i sl. Da je 90ih na tom mestu bio Drašković, Šešelj, Đinđić ili Č. Jovanović - sve bi bilo isto ili bi bilo još gore. Postoji 5% šanse da bi Koštunica isposlovao Z4 za Krajinu i slično za KiM.
Svi što godinama lupetaju: "da se Srbija suoči sa svojom prošlošću" - svi su BOLESNI U GLAVU. Parole o zlom Miloševiću ili srpskom nacionalizmu su podmetačine: istinito ili ne je nebitno - bitna je manipulacija i "krivica". NATO treba da se suoči sa svojom i prošlošću i sadašnjošću - ali neće. Zašto i bi dok im nasilje uspeva? Uostalom sa malo para uvek se napravi dovoljno NGO bukača koje će da podmeću u mozak drugima da se oni "suoče..." - a u razvaljenoj koloniji naći će dovoljno razvaljenih mozgića za eho...

nebojsa

pre 10 godina

Ne znam samo kako ovaj "gospodin" moze mirno da spava nocu znajuci koliko je patnje i zla naneo postenom narodu. Kao bombardovali smo ih ali dobro sta sad, bilo pa proslo. Strasno u kakvom svetu mi zivimo!

i.j.kv

pre 10 godina

G.Sreder je danas penzioner a nekada je bio kancelar Nemacke,ali ovo danas sto prica dobro je znao i te 1999.pa je poslao avione po ko zna koji put u proslom veku....Drzave koje su tada stale u odbranu SRJ tj Srbije uradile su to bas znajuci da ce se desiti ono sto se danas desili eto u Ukrajini,sutra u Spaniji i ko zna sve gde a svet je pun takvih problema.Samo je steta sto smo mi mala drzava okruzena brojnim zemljama koje su imale pretenzije prema nasoj teritoriji i iskoristile su momenat kada smo mi ostali bukvalno sami sa sobom i mislim da smo u sustini dobro prosli da opet nismo kolektivno krenuli u neke seobe...tek ce mnoge boleti glava zbog PRESEDANA bas te reci koja je milion puta pomenuta da se prvi puta desilo da je jedan deo suverene teritorije jedne zemlje na silu otet i dat na upravljanje manjini koja je u toj zemlji zivela.Ali kako upravljanje uz pomoc tudje vojske i vojnicke cizme,dragi Albanci daleko vam je sloboda znajte.

Urbanijak

pre 10 godina

Cinjenica da je Sreder konacno iskreno progovorio o tome koje su nam zlo naneli i kako su brutalno prekrsili sve pravne i moralne norme ne moze uciniti da njega i sve te zlikovce prezirem manje nego ranije.

mattko

pre 10 godina

Sada kada je to rekao visoki nemacki duznosnik, treba raditi na tome da Nemacka posebno podrzi Srbiju , ovaj put u ekonomskom naglom razvoju, te da se na taj nacin , koliko je to moguce "opere" za sve grehove kpoje je prema toj zemlji ucinila u 20 veku. Za uzvrat Srbija i njeni gradjani znace to da cene oprostice, ali nece zaboraviti.

mali perica

pre 10 godina

@Pravo na zivot

Ma samo ako vas Albance svi vole, a narocito oni koji vas poznaju. Kada se jednoga dana spustite na zemlju, probudite iz tog vaseg velikoalbanskog fantaziranja, odrastete i kada najzad ukapirate i ko ste i sta ste i sta ste sve radili, bice i tebi smesno ovo sta si napisao.

Beograđanin onaj stari

pre 10 godina

Sreder je rekao istinu. To je najtacnije. Ali u toj istini kritikuje Rusiju ali i sebe i NATO. Da li je za to dobio ruske pare ili ne, nije nam ni vazno. Jer neki ovde kritikuju svoju zemlju a brane Rusiju ili Ameriku a pritom nisi videli ni corav dolar. Ti fanatici treba da nas brinu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nikolajn, 10. mart 2014 10:22)

BRAVO majstore, meni mnogi na ovim komentarima liče na one iz filma "3 karte za Holivud". I danas 2014. se prepucavaju naši "Ameri i Rusi". Doprinesite nešto Srbiji, radite više i bolje, obrazujte se, imajte više naslednika, razmšljajte o interesu Srbije šta nas briga s kim se trenutno poklapa!

Avni

pre 10 godina

Gerhard Šreder, je li to onaj što danas radi za Ruse u Gazpromu?

Former German Chancellor Gerhard Schroeder to join board of directors of Russian oil giant http://english.pravda.ru/news/business/04-03-2014/127013-gerhard_schroeder_rosneft-0/

runner

pre 10 godina

Šta je sa onom našom tužbom protiv članica NATO-a za bombardovanje u 1999 god.? Treba je ponovo pokrenuti pred međunarodnim sudovima jer bi ovo današnje priznanje Šredera dobro došlo. Zločini nikada ne zastarevaju, tar ne?

mikin

pre 10 godina

"Gerhard Šreder kaže da je stanje na Krimu kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. bio, takođe, kršenje međunarodnog prava."
--------------------
I? Pojeo vuk magarca. I otcepljenje Kosova je isto tako bilo krsenje medjunarodnog prava, gospodine sa kasnim paljenjem. Ali u oba slucaja ste imali cistu surovu silu i mogli ste. Sada je stvar malo drugacija .... em vam "intervencija" ne odgovara ekonomski em nemate m..a da je sprovedete .... iz "objektivnih razloga". Zato mozete jedino da trabunjate, apelujete i racunate koliko bi vam eventualne "sankcije" isterale novca iz ionako nacetog budzeta EU. A kada je Srbija-SRJ bila u pitanju nije vam padalo na pamet da ce to vrlo brzo da vam se obije o glavu. Slepo ste isli za Amerikancima koji jedini iz svega izvlace korist ... sto vise problema u EU-Rusiji njima bolje. Evropa se nikada nije mogla podiciti svojom razboritoscu a kako stoje stvari, daleko je vreme kada bi mogla.

Miljan

pre 10 godina

Sada lepo opet tužiti NATO i tražiti lepe pare za sve strahote što su nam naneli i za veliko zagadjenje zemljišta pogotovo gde sdu gadjali hemijske fabrike kao u Pančevu

kraja

pre 10 godina

"zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN.."

...cesi pa nemci...
...idemo dalje...
...ove izjave se mnogima nece dopasti...

Toma

pre 10 godina

To je privilegija jakih, mogu u lice da vam kažu:"Jeste, bez ikakvog prava smo vas bombardovali, pa šta?!" Ko veruje u neku Božiju pravdu, pa....neka se zamisli.

antifasista

pre 10 godina

e moj srederu razumem te, stari se, jos malo pa ces bogu na istinu pa bi hteo da se operes.
ajde neka ti je prosto al sad je malo kasno..

nnidza

pre 10 godina

Ovde se brkaju loncici. Za Kosovo je NATO ratovao sa nama (ratovao iz politickih i vojnih interesa) pod izgovorom zastite civila. Na Krimu Rusija iz istog razloga (politickih i vojnih) štiti svoj narod. Opravdanje akcija je na istom nivou, dakle upitno. A opet Rusi štite svoje a NATO? Nekako sve mislim da bi manje uvredljivo bilo novo razgraničenje između nas i Albanije, posebni status za crkve i manastire. Spustile bi se tenzije. No kako je ovo priča o Krimu epilog je nezavisnost Krima (pripajanje Rusiji) i široka autonomija sa posmatračima (Rusi i EU ) na istoku... Neće Rusi nikada povući vojsku sa Krima...

Proka

pre 10 godina

Pa šta ako ste bombardovanjem prekršili međunarodno pravo i uništili suverenu Srbiju? Politikanti sa ovih prostora su radi vlasti, lične koristi i ulaska u EU sve oprostili. Povukli su tužbe protiv vas. Ali narod nije oprostio. Prvo ćemo jednog dana suditi našim politikantima zbog ovakve politike prema NATO i EU, što je i izdaja i zločin prema svom narodu. U tom postupku će biti dovoljno dokaza da se i vi (EU i NATO) optužite i najzad platite svo zlo naneto našem narodu. A Ukrajina? Ne mogu proći kao mi, jer tu je Rusija.

Hallo 011

pre 10 godina

Da li to znaci da svaki mocnik i silnik moze opusteno da krsi medjunarodno pravo?Ako to znaci da,a sva je prilika da je tako,onda ako ne zelite da u svetu vlada hajducija,menjajte mehanizme zastite pod hitno.Posle ovoga lako moze da se desi da se pokrene lavina slicnih otimacina u mnogim delovima sveta od strane najjacih.

kriminalci

pre 10 godina

Pošto je kršeno međunarodno pravo, hoće li EU i NATO platiti ratnu odštetu Srbiji za bombardovanje i otimanje teritorije!???

Dana

pre 10 godina

Dana
Da se nisu desile ove stvari na Krimu , ni sada ne bi priznali da ste 1999, godine napadom na Srbiju , kršili mađunarodno pravu.Znali ste vi da za bombardovanje Srbije nije postojala odluka Saveta bezbednosti UN ali ste opet poslali svoje avione da sa NATO snagama da razorite Srbiju i ubijate nedužne ljude

Alex

pre 10 godina

g Srederu da li to znaci da je i pismo Vili Vimera vama sa samita NATOa iz 2000g tacno. Jedan od zakljucaka sastanka je da se Srbija okruzi "prijateljskim" zemljama sa istoka i da joj se trajno onemoguci dalji razvoj. Tek toliko o namerama EU integracija.

buki

pre 10 godina

I sta sad Ja odnosno svi mi imamo od tog priznanja ,da ne govorim o onim mucenicima koje su ti zlotvori pobili i njihovih mucenickih porodica, BLJAK za sve takve smradove!

Bojan

pre 10 godina

Naknadna pamet "cekica" (nato) koji nas je udarao ni na koji nacin ne moze da opere "nakovanj" (Milosevica, njegovu gospo'ju i rezim) i njegova ne dela, izborne kradje, politicka ubistva, koriscenje sankcija da bi se kreirao sloj bogatasa bliskih rezimu a vidimo jos uvek ti drmaju srbijom... Osecam kao gradjanin Srbije neku satisfakciju ali mi je mnogo bitnije sta ce drzava uraditi po tom pitanju.

Brane212

pre 10 godina

@Serdar:

Ne kaju se oni sada zato što im je eto došlo iz "d.... u glavu".
Ništa oni ne rade slučajno.
"Kaju" se zato što su bili prisiljeni da počnu s Ukrajinom a Yu/Srbiju nisu odradili kako su zamislili.
Pa sad, ako su prisiljeni da biraju između Srbije i Ukrajine, oni su izabrali da žrtvuju interese u manjoj Srbiji - u nekoj meri.
Zato se "kaju" - na za njih najprofitabilniji način.
Nema tu ničeg ličnog.

WTF

pre 10 godina

Otkud pa to, sad kad je presedan za Krim pominje se Kosovo pa na sta vi sa Zapada licite? E sad ce da se ponove mnoga Kosova u to budite sigurni.

TT

pre 10 godina

@Nemanja, V,

Zasto se ne igras napolju kao i sva deca, lepo vreme, sunce, nego se gadjas tu nekim frazama koje ni ne razumes sta znace. Cuj ti njega "genocid". Znas li ti sta uopste znaci genocid? Kako nazivas proterivanje vise od 60% kosovskih Srba i to sto u Pristini danas zivi manje Srba nego sto je komentatora naovu vest? Zbog cega taj ubersavrseni i uberhumani NATO nije intervenisao da spreci proterivanje i zlocine nad Srbima? Zasto su se povukli 2004. na Kosovu i dozvolili paljenja crkvi, ubijanje i proterivanje Srba? Zasto nisu bombardovali Tiranu i uck kampove kada su Albanci krenuli na Makedoniju sa ciljem da i tamo instaliraju svoju paradrzavu "iliridu"? Ono sto se desavalo u Jugoslaviji je ipak komplikovanije od ovih par recenica koje ste nabiflali na nekom predavanju i pokupili na internetu.

Dr Petrović

pre 10 godina

Čiji je posao da tuži kompletnu kliku nasilnika, NATO i traži sanaciju i odštetu ? Moj?
Jel imamo mi ministra inostranih poslova, ministra pravosuđa, predsednika....
Jel njihov posao samo dalje rasturanje zemlje i uništavanje svega što valja, dalje zaduživanje i rasprodaja države, uvođenje GMO i sl. ?

Aron

pre 10 godina

Svaka čast za izjavu,čovek bar nije licemer.Realno međunarodno pravo i ne postoji,postoji samo sila i međunarodni odnosi,to jest ona je najjače "međunarodno pravo" koja se primenjuje u 100% slučajeva.Na primer Zapad je napao nas 1999 ali zato nije Siriju 2013.Razlog? Jednostavan.Rusija ima veliki interes od Asada i nije htela da to dozvoli.

Caki

pre 10 godina

Sa sastanka NATO iz 2000 godine 6. tacka.

6. Ne umanjujući važnost naknadne legalističke interpretacije Evropljana da je, naime, kod širenja zadataka NATO-a preko granica zakonski dogovorenog područja u ratu protiv Jugoslavije, bila reč samo o izuzetku, ipak je jasno da je u pitanju presedan, na koji se u svako doba svako može pozvati, i tako će mnogi ubuduće i da postupaju.

U lazi su kratke noge

pre 10 godina

O! Intervju preneo TANJUG.
Po obicaju Tanjug poluistine i lazi.
Ko razume neka procita sam http://www.zeit.de/politik/ausland/2014-03/ukraine-russland-putin-schroeder

Inace G. Sreder je u Nemackoj poznat kao Gerhart Gasprom Sreder.

djuro

pre 10 godina

Znaci Rusi smeju da krse zakon zato sto smo i mi krsili zakon? A da li je u redu i sto je Milosevic krsio zakon? Postoji li neka lista za koga je ok a za koga ne? Da li je razlika u broju nuklearnih bojevih glava? Ili u obimu biznisa koji SAD i EU imaju sa njim? Polako sva hipokrizija zapada izlazi na videlo i za one malo naivnije.

Relja

pre 10 godina

Kada se povukao iz politike, Sreder se zaposlio u ruskoj kompaniji koja je postaljala gasovod kroz Balticko more, da zaobidje problematicnu Poljsku. Tako da ova njegova izjava ne iznenadjuje.

treba biti posten

pre 10 godina

E pa dragi zemljaci dokle god budemo velicali pogresne ljude,da ih ne nazovem pravim imenom , prvo Milosevica, sad Vucica koji ide njegovim stopama, bice nam ovako kako jeste.Srbija ce biti jos manja, zivi bili pa videli.
E i opet ce nam biti krivi razni Srederi, Putini i verovatno pojavice se jos neke "sile mraka".
Ovaj je vec poceo da prividja unutrasnje neprijatelje, sad su na redu oni sa strane.To ce mu biti zadnje sredstvo da odbrani svoju vlast, za koju je totalno nesposoban.

nabavi ogledalo

pre 10 godina

@e-krem

Razumem i ja tvoj licni i nacionalni interes zbog kojeg ovde dezuras ali stavio si nacionalisticki interes Albanaca iznad svega i neiskren si prema sebi. Cemu sve to e-kreme? Zbog par kvadrata zemlje? Zbog 19. vekovnog neizivljenog albanskog nacionalizma i sovinizima, samozaljubljenih velikoalbanskih mitova? Zbog Tacija i Haradinaja i slicnih likova?

pomorac

pre 10 godina

Maa eeeee?! Zar jeste bilo krsenje svega zivoga bombardovanje 99-te?? Ne zezaj...a toliko je bila pravdana ta "akcija" i puna usta hvale o postignutom i sve je bilo pod konac a sada ova izjava...ajte molim vas her Sreder

Radoslav

pre 10 godina

Štosevi vatikana kao kršili smo pravo, a zasuli nas uranijumom. Dugo su katolici prevarama, pljačkom i ratovima imali visok standard na tačun drugih država. Nevidljivi ne postojeći elektronski novac katolika nema poktrića. Nema više zaduživana sa kamatam od ne postojećeg novca, (Čitaj: Perpetum mobile). Dileri Vatikana: MMF i Svetska banka u praksi nas jednim enterom ili klikom kursora zadužuju sa kamatom (Čitaj: Zarada iz ničega Out of nothing i otimaju nam znoj.

marija

pre 10 godina

@EU Citizen i ostali...,

Ma bravo,
Milosevicu se sudilo zbog svega, a posto te brinu samo Albanci na KiM, hajde malo ukljuci mozak, taj tvoj fanaticni, pa shvati da Albance NATO i dalje ubija. 10 tona osiromasenog uranijuma???, bas brines o njima.
Na sud sa tim zlocincima, ubijaju i dalje, ubijace generacije, i Srbe i Albance po Srbiji. Sta ti nije jasno?
Ko ce njima da sudi?????????

Raleeebreee

pre 10 godina

U sustini svi ljudi su normalni, ok i zdravo razmisljaju tek kad batale politiku ili kad napuste vlast. Na stranu Srbije stali su mnogi nakon sto su je u svoje vreme zestoko "pljuvali". Primer je ovaj covek, primer je Karla Del Ponte itd.
Zapad i Amerika imaju uzasnu politiku, stetnu za sve male i nebitne zemlje, ali zivot u zapadnim zemljama i Americi treba da nam bude kao primer. Dosta sam proputovao i kad sam upoznao ljude, kulturu, shvatio sam koliko moramo da ucimo od njih.

zevs

pre 10 godina

Ako ste krsili prava bombardovanjem Srbije 99-te,sto se tad niste usprotivili ubijanju civila i neduzne dece gospodine Srederu,nego se sad na neki nacin izvinjavate i govorite o krsenju i medjunarodnih prava? Da budem iskren od vas i svih zapadnjaka izvinjenje nikad necu primiti, jer mi i nasa deca umiremo od vaseg osiromasenog uranijuma koji ste bacali na nas, a taj vas osiromaseni uranijum ce mo osetiti godinama koje dolaze. I po tom pitanju ste krsili sve zakone covecnosti.

Nemanja

pre 10 godina

Bombardovanje Srbije nije bilo po medjunarodnom pravu ali je bilo nužno da se spreči genocid na Kosovu. Za bombardovanje Srbije je najodgovorniji Slobodan Milošević, a ne NATO. Da su to napravili nekoliko godina pre, spasili bi i Srbiju od propasti i sve zapadne komšije i Srbe u tim zemljama od stotina hiljada mrtvih i unesrećenih.

Ovo šta Rusija sada radi je čisto smejanje u lice Ukrajincima i zapadu i za njihov upad u drugu zemlju nema nikakvog opravdanja jer niti jednom Rusu nije pala ni vlas glave. Izgubili su svoju marionetsku vlast u toj zemlji i jedino zato intervenišu, baš kao i Ameri, no razlika je šta Ukrajina nije neki Bantustan Bogu iza nogu nego njihov najbliži komšija, zbog ove intervencije će stvoriti lošu krv za decenije koje dolaze, Ukrajinci neće više hteti ni da čuju za Rusiju. Jako loš potez, mogli su mnogo elegantnije da zaštite svoje interese, ovo je neverovatan rizik i poigravanje sa životima miliona ljudi.

kraja

pre 10 godina

(Ruzni, 10. mart 2014 08:42)

...ako si mislio na ovo - http://articles.latimes.com/2009/mar/01/world/fg-serbia-spy-cia1 - stanisic je zreo za sudjenje za veleizdaju zemlje...
...generala vladu trifunovica su sudske vlasti ove zemlje maltretirale godinama zato sto je spasao onoliku decu skoro sigurne smrti...
...nije jasno zasto stanisic ima drugaciji tretman...

koferce-najbolji srpski investicioni fond

pre 10 godina

u srbiji ste ubijali ljude, unistavali imovinu i napravili ekolosku katastrofu! to ste radili, .bes pravo!

h1ghwaymen

pre 10 godina

Za ovo prvo moras da odgovaras pred medjunarodnim Sudovima, a posto budes osudjen mozes dalje da pricas na ovu temu, kada se cuje bar neko pokajanje.
Da nasa vlast nije "njihova", za ovo bi odavno bila trazena odsteta, a mnogima makar bile napisane tuzbe.

modesty

pre 10 godina

Strašno je šta ste mi napravili od zemlje. Strašno. Jedini način da ova j****a planeta opstane (ili ljudi na njoj) je da se svi vi saberete oodhitno, i Kina i Rusija i US i EU i Kanada i SVI i da potrošite narednih sto godina lečeći, pomažući i moleći za oprost sve nevine zemlje i narode koje ste viktimizirali. Cela ex-Yu, Irak, Afganistan, Egipat, Vijetnam, Koreja (i ona druga), lista ratova i razaranja suverenih drzava posle Drugom svetskog rata je dobro poznata. I ne mesajte pokusaje drzava da obuzdaju lokalne teroruste i paravojne jedinice na svojoj teritoriji (Jugoslavija, Kosovo) sa agresijama na tudju zemlju. Jedino katarza i oprost može oporaviti ovu našu obolelu vrstu.

V

pre 10 godina

NATO intervencija 1999. na SRJ jeste prekrsila medjunarodne zakone ali je bila eticki ispravna odluka jer nije bilo drugog nacina da se zaustavi zlocinacka vlada Slobodana Milosevica od ponavljanja zlocina nad kosovskim Alabancima poput onih koji su izvrseni nad Muslimanima u Bosni i Hercegovini. Kao gradjanin Srbije, ja potpuno podrzavam cin bombardovanja moje zemlje u cilju sprecavanja zlocina koji je Miloseviceva vlada vrsila nad sopstvenim gradjanima, potpuno svestan posledica tog bombardovanja.

Sa druge strane, Ruse na Krimu ukrajinska vlada nije ugrozavala, proterivala, mucila, zatvarala, uskracivala politicka i gradjanska prava, ubijala, itd. Putin je diktator koji iz svoje poremecene slike realnosti nastoji da stvori od Rusije nekakvu supersilu - nikakve ovo veze nema sa Rusima na Krimu ili Ukrajini kao sto nije imalo veze ni sa Rusima u Gruziji 2008.

Poenta je u sledecem, i bombardovanje SRJ i invazija Rusa na Krim krse medjunarodni zakon. To je jasno ko dan. Medjutim, bombardovanje SRJ je za razliku od invazije Rusa na Krim legitiman cin medjunarodne zajednice u cilju sprecavanja ponavljanja zlocina. Invazija Rusa na Krim nema taj moralni aspekt. Kao covek i gradjanin Srbije ja potpuno podrzavam upotrebu sile onako kako ju je medjunarodna zajednica upotrebila protiv zlocinacke vlade Slobodana Milosevica ali osudjujem primenu sile od strane Putina koja za cilj ima iskljucivo jacanje njegove imperije koja se zasniva na torturi i proganjanju neistomisljenika.

M

pre 10 godina

Sta mu bi da nakon toliko godina prizna agresiju na nasu zemlju? Sve se polako vraca zapadu kao bumerang. Mada ce Rusiji biti tesko da izadje na kraj sa ovim nacistima sa zapada jer je sama protiv svih :/

"само"

pre 10 godina

Али будући да је бивши канцелар ништа од тога нема тежину а западна медијска машинерија ће се потрудити да јавност не сазна за неслагање са натоистичком политиком којом је кршила и наставља да крши међународна и људска права. Битно је да се и даље не одустаје од Космета јер се ствари очигледно мењају у корист Србије, само треба да престане да попушта окупаторима и смени лопове и издајнике који су зајахали још за време Милошевића

Pravo na zivot

pre 10 godina

Srbija je pocela prva,zna se:Oduzimanje autonomije Kosovu, napala Sloveniju,Hrvatsku,Bosnu i na kraju Kosovo.Uz ogromni broj zrtava u svim prostorima bivse Juge(osim Slovenije gde se Srbija debelo zeznula i Makedonije gde su se ukrstavali interesi okolnih zemalja sa kojima Srbija nije imala hrabrosti da upadne u takav problem)Srbija je zelela samo jedno:Sva rudna bogastva i dobara prisvoji za sebe koristeci se glupostima tipa kao cuva Jugu od raspadanja...Srbija je kriva za sve zato je niko koji je dobro zna i normalan ne voli.Srbija se nikada nece napuniti pameti zato sto misli da su neki nebeski narod a ostali losi.Mrznja prema svima koji nisu Srbi ju je dovela gde jeste.

isprani mozgovi

pre 10 godina

@V

Sudeci po tvojim komentarima nisi ni ti imun ni na propagandu ni na ispiranje mozga. Sve sto ti kuckas je vec davno ispricao onaj Dzejmi Sej i ni onda nije bilo zanimljivo a jos manje je sada.

zoran1

pre 10 godina

Olbratova je rekla 10x do sada da je akcija bila ilegalna ali potrebna. Milosevic je najurio sa Kosova skoro milion albanaca u Albaniju i Makedoniju sa idejom da ga ocisti. sta smo mi ocekivali?? da tako ostane?? jel legalno da drzava najuri 2 miliona gradjana?? bombardovali su nas da vrate albanaca nazad.
da smo bar zadrzali sever i brezovicu nego ode SVE.

Bojan

pre 10 godina

Sada su svi pametni i posteni, a kada je trebalo da se gadja svi su navijali. Tako je to oduvek bilo, jaci namece volju slabijem. Samo sto prave pozoriste i izigravaju da im je stalo do ljudi i njihovih prava.

Spiridon

pre 10 godina

Gerhard Schröder je u toku svog mandata intenzivno forsirao projekat severnog toka da bi se vrlo brzo nakon završetka mandata našao na platnom spisku gazproma. Interesantno je da se Schröder sada kada su interesi te firme u Ukrajini ugroženi, pojavljuje u javnosti ponovo davajući političke izjave, diskreditujući politiku zemlje na čijem čelu je on tada lično bio.

smesan neki lik

pre 10 godina

@V

Neverovatno da ovakvi recidivi nato/uck propagande jos uvek postoje i da koriste iste fraze kao i desetak godina ranije... Komedija.

lil mar

pre 10 godina

Ma nije valjda da ste onda te1999 krsili medjunarodno pravo???? A zasto to kazes sada, koji inters tom recenicom sada stitis, zlo svetsko ste svi vi!!!

Sergio

pre 10 godina

"Šreder kaže da je stanje na Krimu kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. bio, takođe, kršenje međunarodnog prava."

Istina.

box

pre 10 godina

To da ste u Srbiji KRSILI PRAVO savrseno je jasno od samog pocetka i vama koji ste bacali bombe i nama po kojima ste ih bacali. Jedino nikad nece biti jasno raznim "nevladinim organizacijama" i autosovinistima u Srbiji koji ce ruku u vatru da stave ako treba bez obzira na argumente da smo bombardovanje zasluzili i da ste trebali jos malo da nas "civilizujete"

Ljutisha

pre 10 godina

Ha ha, svaka cast za objavljivanje ovakvih utesnih vesti. Kome one trebaju. Ovaj hitlercic sad soli pamet...tako ce i hitlerusha za koju godinu...ista meta isto odstojanje.

Noe

pre 10 godina

Priznacete, kad-tad, da su svi vasi koraci u odnosu na SFRJ bili pogresni, a onda ao djaci, ode EU rasulo! To vam i iskreno zelim! Svako svoj na svome!

EU Citizen

pre 10 godina

Šta rade ruske pare, izazivaju čak i moralne krize kad je gazdi zgodno :)) Ova Gazpromova kupljena spodoba je, naravno, zbog korupcije i sukoba interesa trebalo odavno da omasti buvaru, ali kako je "viši interes", čitaj strah od reakcije njegovih kremaljskih gazda, naterao frau Merkelovu i deformisano nemačko pravosuđe da to zgodno ignorišu, sada neka slušaju ove sramne budalaštine, koje stavljaju sumanuti znak jednakosti između sprečavanja terora jednog zločinačkog režima nad civilnim stanovništvom i drske ruske aneksije uz pomoć sličnog paravojnog šljama koji je koristio Milošević, i neka se uvijaju, oni koji sede na dve stolice, a to Nemačka već jako dugo radi, ništa bolje i ne zaslužuju.

Stanija

pre 10 godina

A, je'l tako ?!
Pa onda da prvo resimo pitanje protivpravnog razaranja Srbije,
pa onda da se pozabavimo Krimom, Skotskom i drugima....

Ujedinjene nacije bi sada trebalo da stupe na posao i
da pocne sudjenje svim pociniocima nedela, na celu s ovim gospodinom i
njegovim "zelenim" ministrom .

Na sud, onda ! Ali, pravi ...

SuperS

pre 10 godina

... A onda je gospodin Sreder, nakon intervjua, otisao u svoju kancelariju, gde je zaposlen na mestu izvrsnog direktora "Severnog toka", na koje ga je imenovao njegov veliki prijatelj, Vladimir Putin... Para vrti gde burgija nece!

Gordana

pre 10 godina

Jovo,
sto se tice uranijuma - jeste da su ga bacali na nas, ali ga jos vise ima na Kosovu, kao i u Jadranskom moru, gde su piloti izbacivali u more bombe koje nisu mogli baciti na Srbiju ... jer u bazu u Italiji, nisu smeli da se vracaju "puni".
Eto, to nije uteha, ali da znas da su nam ga svima " zaprzili" ...

Logic

pre 10 godina

Priznanje po shvatanju "Ko priznaje pola mu se prašta, a ko prizna dva puta prašta mu se sve". Šta kažu oni koji su bili predmet "grešenja"? Mislim na preživele, svakako.

Angelina

pre 10 godina

Da li je postojala odluka Savjeta Bezbjednosti UN-a za trogodisnje srpsko orgijanje po BiH??
Pri tom mislim na gradjane Srbije,ne gradjane BiH srpske nacionalnosti,znaci Skorpioni,Arkanovci,Seseljevci...

Brane212

pre 10 godina

Usput rečeno, vrlo verovatno su zato sad počeli da nam cure krediti i investicije iz prijateljskih emirata.

Pritisli ameri - da eto nekako zakrpe stvar pre nego što pukne katastrofalno za njihove interese.

opax

pre 10 godina

@Angelina
Питам се да ли је твој ''црно и бело'' доживљај света последица свесне одлуке или незнања? Лоше. Много лоше.

Srbin dijaspora

pre 10 godina

Na osnovu ove izjave G-dina Sodera, Srbija bi trebala da polaze tuzbu medjunarodnom sudu za genocid i odstetu nad srpskim narodom, jer ovde nije potrebno nikakav dokaz, gore navedeni je sam priznao da su prekrsili povelju UN nad jednu suverenu Drzavu ...

janko

pre 10 godina

Sada ih treba tuziti za ratne zlocine vojne reparacije I nezakonsko priznanje Kosova.Treba da zahvalimo Rusima jel su sa Krimom ponovo aktuelizirali Kosovo.Rusi ne traze priznanje Krima oni ce ga samo absorbovati

Ruzni

pre 10 godina

(Angelina, 10. mart 2014 04:40)

Ako znas engleski, evo ti objasnjenje:

"Part of the charge, that Stanišić was part of a "joint criminal enterprise" including former Serbian president Slobodan Milošević and other Serbian politicians, was concluded the trial of Milan Martić.[4] The court accused him of "attempting to create a Greater Serbia using the areas containing the Bosnian Muslims and Bosnian Croats." The United States Central Intelligence Agency submitted a sealed document to the court attesting to his role as an undercover operative helping to bring peace to the region."

ravnica

pre 10 godina

Ja kad pisem o ovome vi mi ne objavljujete komentare da se slucajno ovi proeuropejci i srbomrsci ne bi uvredili

polako,vreme ce pokazati...
odavno su raznorazni vonici pricali o situaciji na KiM i to da umesto da su branili Srbe,oni su branili albance, bili su na pogresnoj strani.

al dobro,mediji su cudo, oni mogu od mrava da naprave slona i da svi veruju u to.
(proteran na silu, 10. mart 2014 00:43)


Niti je svako proevropejac niti srbomrzac. Ja recimo samo ne volim soviniste i ultradesnicare koji, vidim, koriste ove prilike za dalje prepucavanje i raspravu i svadju. Upravo to (samo)obelezavanje je razlog zasto mrzim takve ljude. Nema to veze sa tim da je Sreder rekao istinu. Siguran sam da ni njemu sigurno nije zao zbog gore navedenih furija, vec zbog normalnih ljudi. Razumite, biti ekstrem jednostavno nije normalno. I nema vise "polako, vreme ce pokazati". To nama nista nece znaciti, sto ce pojedinci vremenom reci nesto sto svi znamo, nepravda se nece ispraviti, tako da je pusta zelja za nekom osvetom. Nisam ja arnaut i ne zelim da praktikujem besu kada ih vec spominjes. Isto tako mogu da naprave od slona mrava, da niko nikada sve sto je i Sreder rekao uzme kao neki "dokaz" o nasoj nepravdi, uvek se sve svodi na licno misljenje, tako da dzaba nam trosenje energije na to. Okrenite se orudju, a ne oruzju i svima ce biti bolje.

Prazanin

pre 10 godina

Naravno da ce pomoc i novac otici u pogresne ruke. Isto kao sto su otisle i vlastima u Srbiji od 2000. a koji su sve zivo pokrali . Ako ste pametni, ne dajte jos novac jer cete imati Srbiju u Ukrajini.

bob rock

pre 10 godina

Koju kintu je sad dobio da okrene plocu. Sada ispade da je veseli Sloba bio u pravu sto je organizovao sudjenje njemu i ostaloj.....(na tackice stavite najgore pojmove koji vam padnu na pamet,moram ovako da bi mi objavili komentar).

Miroslav

pre 10 godina

Neka vam je na dusi...istina i bozja pravda ce pobediti uprkos krvnickim staranjem za unistenje Srbije,vazno je da nam je Bog saveznik. Potrebno je samo vratiti se pravom putu i verovati u ideju nasih davnih predaka..

mlekadzija

pre 10 godina

Ma nije valjda her Sreder? Krsili ste medjunarodno pravo... Joska Fiser sigurno ne deli isti stav, kao i svi ostali tadasnji politicari Zapada koji su sproveli to zlodelo...dvolicnost, sinizam u svom najboljem zapadnom izdanju izdanju...

ze.

pre 10 godina

@Nemanja

Samo jos objasni gde ti to vidis "koriscenje mozga" u tim tvojim frazama ? Nije potreban neki veliki mentalni napor da se izrecituje ono sto si ti izrecitovao. Naprotiv, po plitkosti, jednostranosti i povrsnosti si taman tamo gde i kolege patriJote sa njihovom milosevicevskom propagandom. Upravo u tome je vas problem sto mnogi mislite da ste jako pametni i napredni, cool i urbani jer ste naucili tih par fraza, jer su vam Srbi krivi za sve a drugi svi nevini da neviniji ne mogu biti.
Da nisu Amerikanci radili ono sto su radili, danas ovde ne bi bilo ni dvojica onih koji se slazu i navijaju za Ruse u vezi Ukrajine.

Wolfi

pre 10 godina

Ово накнадно признање делује као подсмевање жртвама.
Чуди ме да ово нисмо "сазнали" из неке његове аутобиографије...
Као да пушта крокодилске сузе, прво поједе плен па га онда жали.

nabavi ogledalo

pre 10 godina

@ogledalce, e-krem

Ocigledno nisi ukapirao komentar. Elem, time sto se kritikuju dezurni albanski nacionalisti koji izigravaju moralne gromade ne postaje se automatski velikosrpski naciJonalista. To samo znaci da te nerviraju i jedni i drugi. Isto tako, izigravajuci strucnjaka za srpski nacionalizam a sta praktikuju odredjeni albanski komentatori nisi automatski dobio amnestiju za sopstveni, albanski nacionalizam. Vreme kada je bilo dovoljno spomenuti "M" od Milosevica i automatski ispasti predobar, prelep, uberdemokrata, cvet covecanstva i sta sve ne, su davno ali davno prosla.

nije ni tebi lako

pre 10 godina

@Nemanja
Ti si se bas nagledao CNN-a 90-tih proslog veka? Ne znam da li znas, ali sada je vec 2014. godina, i te fraze vise nisu aktuelne - mnogo toga se u medjuvremenu saznalo, procitalo itd.

swe

pre 10 godina

@Nemanja
Super je sto imas tako visoko misljenje o sebi i onome sta si napisao i sto tako hvalis sebe, ali citajuci tvoj komentar vidi se da si mnogo slicniji onima koje krikujes nego sto mozes da zamislis. Ista vrsta jednostranosti, selektivnosti, crno-belo, isprani mozak, ponavljanje propagandnih recenica. Neko ko zaista koristi mozak je u ipak stanju da smisli kvalitetnije objasnjenje geneze sukoba na Kosovu.

hamza

pre 10 godina

molim sve predstavike stampanih i elektronskih medija da prestaanu da pisu strane reci na srpski naci tj neka ih pisu u oriinalu,npr cajt (zeit),dip parl (deep purple), njuz of d vik (news of the week)itd.hvala na objavi

zoki

pre 10 godina

nemanja@
"obektivno" ha ha ha. Ja ti kazem moras jos da vezbas. Idi na "jutarnji" i "slobodnu". Ovi sa B92 ozbiljno moraju poceti da vam naplacuju komentare. Pa ne mozete ovde besplatno da lecite komplekse. Medicina je skupa stvar.

Hendrix Jimi

pre 10 godina

Hej @V .... Nijedan rat nije dobar....
Poslusaj Panteru i njihovu pesmu WALK i mozda nesto shvatis, mada sumnjam da ces razumeti....
@V ti si tipican primer sistemski ispranog mozga.... u stvari Ti vise nisi ti .... TI si rob NWO- novog svetskog poretka, ne postojis, nazalost.
Wake Up my friend.

ALEXANDRO

pre 10 godina

u zadje vreme imamo podosta priznanja,priznanje da su zasuli osirmaseni uranijum u sred evrope,pa evo genser o drskoj i nelegalnoj agresiji nad suverenom zemljom... resenje je da svima koji su tada ziveli i preziveli plate obestecenje od po 15 000eur!!!! jedino bi tako srbija videla koristi....mala privreda,poljoprivreda uopste ljudi bi imali nesto da zapocnu svoje male poslove!!!recimo ja i moja supruga sa 30 000 bi mogli da krenemo nesto!!!generalno smanjila bi se nezaposlenost do 15 odsto!!!!

e-krem

pre 10 godina

"Tamo smo mi poslali naše avione...na Srbiju i zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN...", rekao je Šreder

Falilo je Srbiji tri dana da zavrsi posao i to drzavnim aparatom koji je umesto da zastiti svoje gradjane sto im je bilo i Ustavna obaveza iste ubijao,silovao,zario i palio.Od toga se u Ukrajini nista nije dogodilo.
Gde je tu srpski ustav na Kosovu bio,nigde.Zlocinci su gazili silom i svoj Ustav i sve medjunarodne kenvencije a to je krsenje medjunarodnih prava i prema civilima,jedinkama kao i prema celoj zajednici.Razumem ja njegov licni interes ali sin siromasne cistacice je stavio svoj interes iznad svega i bio neiskren prema sebi.Cemu to sve Gerharde.

Posmatrac situacije

pre 10 godina

Jeste li vi to prvo rekli Putinu : recicu ovo, al nemoj ti da mi zameris jer svakako ces profitirati od moje izjave?

Shrederu.....Gerharte....znamo mi ciju platu dobijas! http://en.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream_AG

zamolio bih redakciju da mi objave komentare. Hvala unapred

Nemanja

pre 10 godina

@Zoki

E moj Zoki, upravo u ovome i jeste naš problem, ko misli drugačije i koristi ponekad mozak i obektivno kritičko razmišljanje odmah je Franjo, Alija, Hašim, izdajnik ili štagod samo ne dobronameran Srbin, zato nam i jeste ovako u državi. Naša istorija u zadnjih 25 godina je fabrikovna i upakovana u mašnu obzirom kakva je u stvarnosti bila, ko prihvata Slobinu propagandu živi u teškoj obmani i čini loše za decu koja dolaze, a da toga nisu niti svesni.

Rusija "anšlusom" Krima radi istu tešku istorijsku grešku gde fabrikuju i izmišljaju smešne izgovore za širenje teritorije pod cenu života, ko to ne razume je budala. To što i Amerika radi slične stvari ne znači da su Rusi ovde dobri dečaci...

Priče bivših političara

pre 10 godina

@Serdar + ostali
Shvati čoveče, da su to uglavnom vesti za unutrašnju potrebu u Srbiji.
Kao neko ko 30+ godina živi u inostranstvu mogu ti reći da ovakve izjave političara (Šreder, Akuši, Karington, Del Ponte itd.)koji više ne vrše svoje funkcije su za današnje političare važni kao tebi lanjski sneg.
Uz to NIKO ozbiljan U SVETU nije tvrdio da je Srbija bila u pravu kada je tokom ofanzive u jesen 1998 do maja 1999 palila šiptarka sela i ubijala stotine civila na terenu već se vodi godinama diskusija o legitimnosti napada na bilo koju suverenu zemlju ako ta zemlja napada deo svojih državljana a procedura UN o rezoluciji vetom jedne od stalnih članica SB blokira akciju za spašavanje tih ljudi.
Mi u Srbiji moramo već jednom shvatiti da je naša država (zahvaljujući prećutnoj toleranciji para-vojnih jedninca) počinila zločine prema civilnom stanovništvu i to prema nacionalnoj osnovi. Boj protiv UČK je bio legitimni čin države ali ne i paljenje sela, iseljavanje, silovanja, kradje i ubijanje...
Budimo ljudi i konačno priznajmo da je tu režim S.Miloševića bio (ne jedini) krivac

ogledalce

pre 10 godina

@nabavi ogledalo,
ti bi trebalo da stanes pred ogledalo i to ono nemitolosko.
Svako ko kaze istinu pa makar ta isina bila i osuda vlastitog naroda ti i tebi slicni proglasavaju za licemere, izdajnike, placenike... Tebi je neshvatljivo da neko moze biti Srbin i bez ona tri prsta. Da postuje coveka pa makar oni bio i iz protivnickog tabora. Zbog takvih guslara sa namernom amnezijom nam se vecito vracaju aveti proslosti, nasi vlastiti jahaci apokalipse.

V

pre 10 godina

@Digitalni mis

"@V
Opravdavaš bombardovanje Srbije da bi se zaustavila Miloševićeva politika prema Albancima!? Reci mi da se zezaš! Reći ću ti samo jedno - osiromašeni URANIJUM, znaš ono radijacija i te "gluposti" pa malo rak od njih u decenijama koje dolaze, sterilitet.... Ti si za mene izdajnik kao i bilo ko drugi ko toliko nema mozga da opravdava napad na svoju rođenu zemlju, i to uranijumom! Mogao bi usput da objasnis porodicama nastradalih isto to što si rekao nama, baš me zanima da li bi te razumeli ili bi ti....."
(Digitalni mis, 10. mart 2014 08:57)

Ne postoje naucni dokazi da je upotreba osiromasenog uranijuma prouzrokovala porast u broju obolelih od raka u Srbiji. To sto izgovaras ti i milioni drugih u Srbiji je posledica domace propagande kojoj ste izlozeni jos od kasnih osamdesetih godina proslog veka.

Drugo, to sto ja opravdavam upotrebu sile protiv zlocinackog rezima, ne znaci i da opravdavam sve sto se dogadjalo tokom upotrebe te iste sile - gresaka je bilo, to niko ne osporava. Napadnut je zlocinacki rezim a to sto se ti i mnogi u Srbiji poistovecujete sa istim, to je vas problem.

Za kraj, na cije "porodice nastradalih" mislis - jel na porodice onih cije leseve jos uvek iskopavate iz masovnih grobnica sirom Srbije?

Zulj

pre 10 godina

Kako je tesko suociti se sa istinom.
Ukrajinska vlast nije niti progonila niti ratovala protiv svojih gradjana etnickih Rusa. Ni na Krimu niti bilo gde Ukrajini. A za Kosovo bi trebalo vec i malo dete da zna sta je radjeno u nase ime, a bogme dosta i uz nasu pomoc. Toliko samo, a moglo bi se pisati stranice sa cinjenicama. Ko je objektivan on zna, a oni koje nece da znaju ti ce i dalje guslati svoju mitologiju.

V

pre 10 godina

NATO intervencija 1999. na SRJ jeste prekrsila medjunarodne zakone ali je bila eticki ispravna odluka jer nije bilo drugog nacina da se zaustavi zlocinacka vlada Slobodana Milosevica od ponavljanja zlocina nad kosovskim Alabancima poput onih koji su izvrseni nad Muslimanima u Bosni i Hercegovini. Kao gradjanin Srbije, ja potpuno podrzavam cin bombardovanja moje zemlje u cilju sprecavanja zlocina koji je Miloseviceva vlada vrsila nad sopstvenim gradjanima, potpuno svestan posledica tog bombardovanja.

Sa druge strane, Ruse na Krimu ukrajinska vlada nije ugrozavala, proterivala, mucila, zatvarala, uskracivala politicka i gradjanska prava, ubijala, itd. Putin je diktator koji iz svoje poremecene slike realnosti nastoji da stvori od Rusije nekakvu supersilu - nikakve ovo veze nema sa Rusima na Krimu ili Ukrajini kao sto nije imalo veze ni sa Rusima u Gruziji 2008.

Poenta je u sledecem, i bombardovanje SRJ i invazija Rusa na Krim krse medjunarodni zakon. To je jasno ko dan. Medjutim, bombardovanje SRJ je za razliku od invazije Rusa na Krim legitiman cin medjunarodne zajednice u cilju sprecavanja ponavljanja zlocina. Invazija Rusa na Krim nema taj moralni aspekt. Kao covek i gradjanin Srbije ja potpuno podrzavam upotrebu sile onako kako ju je medjunarodna zajednica upotrebila protiv zlocinacke vlade Slobodana Milosevica ali osudjujem primenu sile od strane Putina koja za cilj ima iskljucivo jacanje njegove imperije koja se zasniva na torturi i proganjanju neistomisljenika.

Pravo na zivot

pre 10 godina

Srbija je pocela prva,zna se:Oduzimanje autonomije Kosovu, napala Sloveniju,Hrvatsku,Bosnu i na kraju Kosovo.Uz ogromni broj zrtava u svim prostorima bivse Juge(osim Slovenije gde se Srbija debelo zeznula i Makedonije gde su se ukrstavali interesi okolnih zemalja sa kojima Srbija nije imala hrabrosti da upadne u takav problem)Srbija je zelela samo jedno:Sva rudna bogastva i dobara prisvoji za sebe koristeci se glupostima tipa kao cuva Jugu od raspadanja...Srbija je kriva za sve zato je niko koji je dobro zna i normalan ne voli.Srbija se nikada nece napuniti pameti zato sto misli da su neki nebeski narod a ostali losi.Mrznja prema svima koji nisu Srbi ju je dovela gde jeste.

Nemanja

pre 10 godina

Bombardovanje Srbije nije bilo po medjunarodnom pravu ali je bilo nužno da se spreči genocid na Kosovu. Za bombardovanje Srbije je najodgovorniji Slobodan Milošević, a ne NATO. Da su to napravili nekoliko godina pre, spasili bi i Srbiju od propasti i sve zapadne komšije i Srbe u tim zemljama od stotina hiljada mrtvih i unesrećenih.

Ovo šta Rusija sada radi je čisto smejanje u lice Ukrajincima i zapadu i za njihov upad u drugu zemlju nema nikakvog opravdanja jer niti jednom Rusu nije pala ni vlas glave. Izgubili su svoju marionetsku vlast u toj zemlji i jedino zato intervenišu, baš kao i Ameri, no razlika je šta Ukrajina nije neki Bantustan Bogu iza nogu nego njihov najbliži komšija, zbog ove intervencije će stvoriti lošu krv za decenije koje dolaze, Ukrajinci neće više hteti ni da čuju za Rusiju. Jako loš potez, mogli su mnogo elegantnije da zaštite svoje interese, ovo je neverovatan rizik i poigravanje sa životima miliona ljudi.

zoran1

pre 10 godina

Olbratova je rekla 10x do sada da je akcija bila ilegalna ali potrebna. Milosevic je najurio sa Kosova skoro milion albanaca u Albaniju i Makedoniju sa idejom da ga ocisti. sta smo mi ocekivali?? da tako ostane?? jel legalno da drzava najuri 2 miliona gradjana?? bombardovali su nas da vrate albanaca nazad.
da smo bar zadrzali sever i brezovicu nego ode SVE.

EU Citizen

pre 10 godina

Šta rade ruske pare, izazivaju čak i moralne krize kad je gazdi zgodno :)) Ova Gazpromova kupljena spodoba je, naravno, zbog korupcije i sukoba interesa trebalo odavno da omasti buvaru, ali kako je "viši interes", čitaj strah od reakcije njegovih kremaljskih gazda, naterao frau Merkelovu i deformisano nemačko pravosuđe da to zgodno ignorišu, sada neka slušaju ove sramne budalaštine, koje stavljaju sumanuti znak jednakosti između sprečavanja terora jednog zločinačkog režima nad civilnim stanovništvom i drske ruske aneksije uz pomoć sličnog paravojnog šljama koji je koristio Milošević, i neka se uvijaju, oni koji sede na dve stolice, a to Nemačka već jako dugo radi, ništa bolje i ne zaslužuju.

Angelina

pre 10 godina

Da li je postojala odluka Savjeta Bezbjednosti UN-a za trogodisnje srpsko orgijanje po BiH??
Pri tom mislim na gradjane Srbije,ne gradjane BiH srpske nacionalnosti,znaci Skorpioni,Arkanovci,Seseljevci...

U lazi su kratke noge

pre 10 godina

O! Intervju preneo TANJUG.
Po obicaju Tanjug poluistine i lazi.
Ko razume neka procita sam http://www.zeit.de/politik/ausland/2014-03/ukraine-russland-putin-schroeder

Inace G. Sreder je u Nemackoj poznat kao Gerhart Gasprom Sreder.

e-krem

pre 10 godina

"Tamo smo mi poslali naše avione...na Srbiju i zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN...", rekao je Šreder

Falilo je Srbiji tri dana da zavrsi posao i to drzavnim aparatom koji je umesto da zastiti svoje gradjane sto im je bilo i Ustavna obaveza iste ubijao,silovao,zario i palio.Od toga se u Ukrajini nista nije dogodilo.
Gde je tu srpski ustav na Kosovu bio,nigde.Zlocinci su gazili silom i svoj Ustav i sve medjunarodne kenvencije a to je krsenje medjunarodnih prava i prema civilima,jedinkama kao i prema celoj zajednici.Razumem ja njegov licni interes ali sin siromasne cistacice je stavio svoj interes iznad svega i bio neiskren prema sebi.Cemu to sve Gerharde.

V

pre 10 godina

@Digitalni mis

"@V
Opravdavaš bombardovanje Srbije da bi se zaustavila Miloševićeva politika prema Albancima!? Reci mi da se zezaš! Reći ću ti samo jedno - osiromašeni URANIJUM, znaš ono radijacija i te "gluposti" pa malo rak od njih u decenijama koje dolaze, sterilitet.... Ti si za mene izdajnik kao i bilo ko drugi ko toliko nema mozga da opravdava napad na svoju rođenu zemlju, i to uranijumom! Mogao bi usput da objasnis porodicama nastradalih isto to što si rekao nama, baš me zanima da li bi te razumeli ili bi ti....."
(Digitalni mis, 10. mart 2014 08:57)

Ne postoje naucni dokazi da je upotreba osiromasenog uranijuma prouzrokovala porast u broju obolelih od raka u Srbiji. To sto izgovaras ti i milioni drugih u Srbiji je posledica domace propagande kojoj ste izlozeni jos od kasnih osamdesetih godina proslog veka.

Drugo, to sto ja opravdavam upotrebu sile protiv zlocinackog rezima, ne znaci i da opravdavam sve sto se dogadjalo tokom upotrebe te iste sile - gresaka je bilo, to niko ne osporava. Napadnut je zlocinacki rezim a to sto se ti i mnogi u Srbiji poistovecujete sa istim, to je vas problem.

Za kraj, na cije "porodice nastradalih" mislis - jel na porodice onih cije leseve jos uvek iskopavate iz masovnih grobnica sirom Srbije?

Zulj

pre 10 godina

Kako je tesko suociti se sa istinom.
Ukrajinska vlast nije niti progonila niti ratovala protiv svojih gradjana etnickih Rusa. Ni na Krimu niti bilo gde Ukrajini. A za Kosovo bi trebalo vec i malo dete da zna sta je radjeno u nase ime, a bogme dosta i uz nasu pomoc. Toliko samo, a moglo bi se pisati stranice sa cinjenicama. Ko je objektivan on zna, a oni koje nece da znaju ti ce i dalje guslati svoju mitologiju.

Serdar

pre 10 godina

Polako se povecava niz ljudi koji se kaju zbog nepravde nad Srbima:

-Asusi Akasi, izaslanik UN-a priznao da su Markale bile namestene.
-Dik Marti, pokrenuo pitanje trgovine organima na Kosovu.
-Gerhard Sreder, priznao da je bombardovanjem Srbije prekrseno medjunarodno pravo.
-Karla del Ponte, priznala da su unistavani dokazi o zlocinima Albanaca na KiM.
-Rudolf Sarping, priznao da je Racak bio namesten,sto je bio uvod u bombardovanje Srbije.
-Fredrik Harhof, priznao da Haski sud selektivno sudi Srbima i trazio svoje izuzece.
-Henri Kisindzer,izjavio u Londonu da je sporazum u Rambujeu, ponudjen Srbima samo da bi ih isprovocirali.
-Roland Dima, izjavio da je Miteran bio isuvise bezobziran prema Srbima i da ih je sve duboko potresla slika kako Srbi crnim plastom prekrivaju spominike koji simbolizuju Srpsko-francuska prijateljstva.
-Pjer Mari Galoa, izjavio, Nemci se osvetili Srbima raspadom SFRJ.
-Dejvid Harland, bivsi politicki savetnik UNPROFOR o stvarnoj pozadini dogadjaja u Srebrenici.
-Kornelis Nikolaj, bivsi vojnik UNPROFOR o pozadini dogadjaja u Srebrenici.

P.S Ja ne znam za vas, ali ja zlatnim slovima pisem ove ispovesti, dolazi vreme da se konacno sa srpskog vrata skinu lanci krivice i odgovornosi!!

Posmatrac situacije

pre 10 godina

Jeste li vi to prvo rekli Putinu : recicu ovo, al nemoj ti da mi zameris jer svakako ces profitirati od moje izjave?

Shrederu.....Gerharte....znamo mi ciju platu dobijas! http://en.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream_AG

zamolio bih redakciju da mi objave komentare. Hvala unapred

Nemanja

pre 10 godina

@Zoki

E moj Zoki, upravo u ovome i jeste naš problem, ko misli drugačije i koristi ponekad mozak i obektivno kritičko razmišljanje odmah je Franjo, Alija, Hašim, izdajnik ili štagod samo ne dobronameran Srbin, zato nam i jeste ovako u državi. Naša istorija u zadnjih 25 godina je fabrikovna i upakovana u mašnu obzirom kakva je u stvarnosti bila, ko prihvata Slobinu propagandu živi u teškoj obmani i čini loše za decu koja dolaze, a da toga nisu niti svesni.

Rusija "anšlusom" Krima radi istu tešku istorijsku grešku gde fabrikuju i izmišljaju smešne izgovore za širenje teritorije pod cenu života, ko to ne razume je budala. To što i Amerika radi slične stvari ne znači da su Rusi ovde dobri dečaci...

ravnica

pre 10 godina

Ja kad pisem o ovome vi mi ne objavljujete komentare da se slucajno ovi proeuropejci i srbomrsci ne bi uvredili

polako,vreme ce pokazati...
odavno su raznorazni vonici pricali o situaciji na KiM i to da umesto da su branili Srbe,oni su branili albance, bili su na pogresnoj strani.

al dobro,mediji su cudo, oni mogu od mrava da naprave slona i da svi veruju u to.
(proteran na silu, 10. mart 2014 00:43)


Niti je svako proevropejac niti srbomrzac. Ja recimo samo ne volim soviniste i ultradesnicare koji, vidim, koriste ove prilike za dalje prepucavanje i raspravu i svadju. Upravo to (samo)obelezavanje je razlog zasto mrzim takve ljude. Nema to veze sa tim da je Sreder rekao istinu. Siguran sam da ni njemu sigurno nije zao zbog gore navedenih furija, vec zbog normalnih ljudi. Razumite, biti ekstrem jednostavno nije normalno. I nema vise "polako, vreme ce pokazati". To nama nista nece znaciti, sto ce pojedinci vremenom reci nesto sto svi znamo, nepravda se nece ispraviti, tako da je pusta zelja za nekom osvetom. Nisam ja arnaut i ne zelim da praktikujem besu kada ih vec spominjes. Isto tako mogu da naprave od slona mrava, da niko nikada sve sto je i Sreder rekao uzme kao neki "dokaz" o nasoj nepravdi, uvek se sve svodi na licno misljenje, tako da dzaba nam trosenje energije na to. Okrenite se orudju, a ne oruzju i svima ce biti bolje.

Priče bivših političara

pre 10 godina

@Serdar + ostali
Shvati čoveče, da su to uglavnom vesti za unutrašnju potrebu u Srbiji.
Kao neko ko 30+ godina živi u inostranstvu mogu ti reći da ovakve izjave političara (Šreder, Akuši, Karington, Del Ponte itd.)koji više ne vrše svoje funkcije su za današnje političare važni kao tebi lanjski sneg.
Uz to NIKO ozbiljan U SVETU nije tvrdio da je Srbija bila u pravu kada je tokom ofanzive u jesen 1998 do maja 1999 palila šiptarka sela i ubijala stotine civila na terenu već se vodi godinama diskusija o legitimnosti napada na bilo koju suverenu zemlju ako ta zemlja napada deo svojih državljana a procedura UN o rezoluciji vetom jedne od stalnih članica SB blokira akciju za spašavanje tih ljudi.
Mi u Srbiji moramo već jednom shvatiti da je naša država (zahvaljujući prećutnoj toleranciji para-vojnih jedninca) počinila zločine prema civilnom stanovništvu i to prema nacionalnoj osnovi. Boj protiv UČK je bio legitimni čin države ali ne i paljenje sela, iseljavanje, silovanja, kradje i ubijanje...
Budimo ljudi i konačno priznajmo da je tu režim S.Miloševića bio (ne jedini) krivac

treba biti posten

pre 10 godina

E pa dragi zemljaci dokle god budemo velicali pogresne ljude,da ih ne nazovem pravim imenom , prvo Milosevica, sad Vucica koji ide njegovim stopama, bice nam ovako kako jeste.Srbija ce biti jos manja, zivi bili pa videli.
E i opet ce nam biti krivi razni Srederi, Putini i verovatno pojavice se jos neke "sile mraka".
Ovaj je vec poceo da prividja unutrasnje neprijatelje, sad su na redu oni sa strane.To ce mu biti zadnje sredstvo da odbrani svoju vlast, za koju je totalno nesposoban.

cnn

pre 10 godina

brate...oni se sad svi posipaju pepelom a mi nikakve koristi od toga.
+ etničko čišćenje srba u hrvatskoj + nameštene markale ... itd itd
ostavite nas na miru

djuro

pre 10 godina

Znaci Rusi smeju da krse zakon zato sto smo i mi krsili zakon? A da li je u redu i sto je Milosevic krsio zakon? Postoji li neka lista za koga je ok a za koga ne? Da li je razlika u broju nuklearnih bojevih glava? Ili u obimu biznisa koji SAD i EU imaju sa njim? Polako sva hipokrizija zapada izlazi na videlo i za one malo naivnije.

ogledalce

pre 10 godina

@nabavi ogledalo,
ti bi trebalo da stanes pred ogledalo i to ono nemitolosko.
Svako ko kaze istinu pa makar ta isina bila i osuda vlastitog naroda ti i tebi slicni proglasavaju za licemere, izdajnike, placenike... Tebi je neshvatljivo da neko moze biti Srbin i bez ona tri prsta. Da postuje coveka pa makar oni bio i iz protivnickog tabora. Zbog takvih guslara sa namernom amnezijom nam se vecito vracaju aveti proslosti, nasi vlastiti jahaci apokalipse.

Avni

pre 10 godina

Gerhard Šreder, je li to onaj što danas radi za Ruse u Gazpromu?

Former German Chancellor Gerhard Schroeder to join board of directors of Russian oil giant http://english.pravda.ru/news/business/04-03-2014/127013-gerhard_schroeder_rosneft-0/

RAdule

pre 10 godina

Sad to priznaje posle 15 godina i posle otcepljenja Kosova...e pa ne moze tako Krim, ce biti Rusija hteli vi to ili ne, a bogami vice i vise teritorije Rusija.

mattko

pre 10 godina

Sada kada je to rekao visoki nemacki duznosnik, treba raditi na tome da Nemacka posebno podrzi Srbiju , ovaj put u ekonomskom naglom razvoju, te da se na taj nacin , koliko je to moguce "opere" za sve grehove kpoje je prema toj zemlji ucinila u 20 veku. Za uzvrat Srbija i njeni gradjani znace to da cene oprostice, ali nece zaboraviti.

proteran na silu

pre 10 godina

Ja kad pisem o ovome vi mi ne objavljujete komentare da se slucajno ovi proeuropejci i srbomrsci ne bi uvredili

polako,vreme ce pokazati...
odavno su raznorazni vonici pricali o situaciji na KiM i to da umesto da su branili Srbe,oni su branili albance, bili su na pogresnoj strani.

al dobro,mediji su cudo, oni mogu od mrava da naprave slona i da svi veruju u to.

Radoslav

pre 10 godina

Štosevi vatikana kao kršili smo pravo, a zasuli nas uranijumom. Dugo su katolici prevarama, pljačkom i ratovima imali visok standard na tačun drugih država. Nevidljivi ne postojeći elektronski novac katolika nema poktrića. Nema više zaduživana sa kamatam od ne postojećeg novca, (Čitaj: Perpetum mobile). Dileri Vatikana: MMF i Svetska banka u praksi nas jednim enterom ili klikom kursora zadužuju sa kamatom (Čitaj: Zarada iz ničega Out of nothing i otimaju nam znoj.

Spiridon

pre 10 godina

Gerhard Schröder je u toku svog mandata intenzivno forsirao projekat severnog toka da bi se vrlo brzo nakon završetka mandata našao na platnom spisku gazproma. Interesantno je da se Schröder sada kada su interesi te firme u Ukrajini ugroženi, pojavljuje u javnosti ponovo davajući političke izjave, diskreditujući politiku zemlje na čijem čelu je on tada lično bio.

Millennium

pre 10 godina

Kako to njima odjednom proradi savest kada više nisu na pozicijama? Prvo Karla Del Ponte, pa sada ovaj. A o tome niste mislili kada ste nam ubijali decu na noši i trovali osiromašenim uranijumom. Još i da se Bili i pola-baba pola-deda Olbrajt pokaju, i šou na vrhuncu.

Ruzni

pre 10 godina

(Angelina, 10. mart 2014 04:40)

Ako znas engleski, evo ti objasnjenje:

"Part of the charge, that Stanišić was part of a "joint criminal enterprise" including former Serbian president Slobodan Milošević and other Serbian politicians, was concluded the trial of Milan Martić.[4] The court accused him of "attempting to create a Greater Serbia using the areas containing the Bosnian Muslims and Bosnian Croats." The United States Central Intelligence Agency submitted a sealed document to the court attesting to his role as an undercover operative helping to bring peace to the region."

Bojan

pre 10 godina

Naknadna pamet "cekica" (nato) koji nas je udarao ni na koji nacin ne moze da opere "nakovanj" (Milosevica, njegovu gospo'ju i rezim) i njegova ne dela, izborne kradje, politicka ubistva, koriscenje sankcija da bi se kreirao sloj bogatasa bliskih rezimu a vidimo jos uvek ti drmaju srbijom... Osecam kao gradjanin Srbije neku satisfakciju ali mi je mnogo bitnije sta ce drzava uraditi po tom pitanju.

Podrška Rusiji!

pre 10 godina

A šta ćemo g. Šreder sa izgubljenim životima, patnjom najbližih, proteranim ljudima, unišenom ekonomijom, uništenim generacijama jednog starog, ponosnog i miroljubivog naroda? Šta ćemo sa medijskom satanizacijom i totalnom iskrivljavanju istine, pravde i realnosti? Poslovno sarađujem sa ljudima iz mnogih EU zemalja i često mi se predstavljaju kao "great Serbian lover", pri čemu imaju u vidu nepravdu koja nam je počinjena...nemam ništa protiv bilo kog čoveka ili naroda, međutim međunarodna politika je no comment. duše Slovenske ćute, sve dok...

hamza

pre 10 godina

molim sve predstavike stampanih i elektronskih medija da prestaanu da pisu strane reci na srpski naci tj neka ih pisu u oriinalu,npr cajt (zeit),dip parl (deep purple), njuz of d vik (news of the week)itd.hvala na objavi

Digitalni mis

pre 10 godina

@V
Opravdavaš bombardovanje Srbije da bi se zaustavila Miloševićeva politika prema Albancima!? Reci mi da se zezaš! Reći ću ti samo jedno - osiromašeni URANIJUM, znaš ono radijacija i te "gluposti" pa malo rak od njih u decenijama koje dolaze, sterilitet.... Ti si za mene izdajnik kao i bilo ko drugi ko toliko nema mozga da opravdava napad na svoju rođenu zemlju, i to uranijumom! Mogao bi usput da objasnis porodicama nastradalih isto to što si rekao nama, baš me zanima da li bi te razumeli ili bi ti.....

Ateista

pre 10 godina

Krsili su i pravo i krivo. Po diktatu americkog demokratskog gazde. Onog istog koji i sada pokusava da zamuti vodu u Ukrajini, i kod koga trce nasi politicari na molitveni dorucak. Jedino se pri toj molitvi ne moli za pokoj dusa nevino-poginulih civila, vec samo za dalje uspehe NATO-a.

мајка

pre 10 godina

Касно..касно..и непоправљиво...НИКАДА вам нећемо заборавити, а на души су вам деца, труднице, недужни старци...на души су вам данас сви који умиру од рака и сви који ће тек за годину, две...на души вам је цела затрована Србија. Шта мислите како ће вам се то вратити?

jadan ti

pre 10 godina

@ pravo na zivot
Gde si ti bio devedesetih? Sta si to nakaradno sanjao? Kojom hemijom su ti tako isprali mozak? ...a to te pitaju ona deca vojnici (svih nacionalnosti) pobijena u Sloveniji....ali, uzalud pricati takvima ko sto si ti, jer i dalje ces pogresno halucinirati...

Megatronman

pre 10 godina

Dobro jutro! Ili ... Otkrivena je Amerika. Pa naravno da ste krsili sva prava I to radite zadnjih pedeset godina. Varate, kradete I ubijate. A kada dobijete po nosu onda su drugi krivi.

nikolajn

pre 10 godina

Sreder je rekao istinu. To je najtacnije. Ali u toj istini kritikuje Rusiju ali i sebe i NATO. Da li je za to dobio ruske pare ili ne, nije nam ni vazno. Jer neki ovde kritikuju svoju zemlju a brane Rusiju ili Ameriku a pritom nisi videli ni corav dolar. Ti fanatici treba da nas brinu.

aNOnymous

pre 10 godina

Dakle sve je jasno, i Putin sada moze da uradi sta god zeli, s obzirom da su SAD, EU i NATO toliko puta prekrsile medjunarodno pravo da bi Rusija mogla u narednih 100 godina da radi sta zeli i opet ih ne bi sustigla.

xxl

pre 10 godina

Ne sjecam se, funjaro ljudska da si 1999.-te tako govorio.
"Spasavali" ste albanske narkodilere od terora "strasnog" SM! To je bilo osnovno objasnjenje citavog cirkusa.
Sad kad ste odskrinuli vrata pakla, stizu priznanja da se ipak radilo o medjunarodnoj otimacini i teroru nad jednom suverenom drzavom.
Bravo!

SuperS

pre 10 godina

... A onda je gospodin Sreder, nakon intervjua, otisao u svoju kancelariju, gde je zaposlen na mestu izvrsnog direktora "Severnog toka", na koje ga je imenovao njegov veliki prijatelj, Vladimir Putin... Para vrti gde burgija nece!

Relja

pre 10 godina

Kada se povukao iz politike, Sreder se zaposlio u ruskoj kompaniji koja je postaljala gasovod kroz Balticko more, da zaobidje problematicnu Poljsku. Tako da ova njegova izjava ne iznenadjuje.

ALEXANDRO

pre 10 godina

u zadje vreme imamo podosta priznanja,priznanje da su zasuli osirmaseni uranijum u sred evrope,pa evo genser o drskoj i nelegalnoj agresiji nad suverenom zemljom... resenje je da svima koji su tada ziveli i preziveli plate obestecenje od po 15 000eur!!!! jedino bi tako srbija videla koristi....mala privreda,poljoprivreda uopste ljudi bi imali nesto da zapocnu svoje male poslove!!!recimo ja i moja supruga sa 30 000 bi mogli da krenemo nesto!!!generalno smanjila bi se nezaposlenost do 15 odsto!!!!

Горан

pre 10 godina

убицо, даће Бог горећеш у паклу... у комплету са све садашњим вашим слугама у Србији...

nebojsa

pre 10 godina

Ne znam samo kako ovaj "gospodin" moze mirno da spava nocu znajuci koliko je patnje i zla naneo postenom narodu. Kao bombardovali smo ih ali dobro sta sad, bilo pa proslo. Strasno u kakvom svetu mi zivimo!

miomir

pre 10 godina

Još jedan dokaz o mentalitetu anglo-saksonskog vaspitanja.Počinim zlodela, izvučem profit iz toga a zatim se posipam pepelom. Jer kad se pokajem i dobijem oprost od svevišnjeg onda sam čist pred ljudima i pred Bogom. I onda delim moralne poduke ...

valjdanormalan

pre 10 godina

Gospodine Šreder,
setite se Vašeg velikog prethodnika Branta i šapnite G-đi Merkel
da može doći u Srbiju i pokloniti se nedužno stradalim Srbima
tokom NATO agresije. To bi bio ljudski čin, VELIKI čin danas velike Nemačke.

zivcan_neki_lik

pre 10 godina

Razlika glavna u slucaju Srbije i intervencije Rusije u Ukrajini su broj civilnih zrtava.. Kada ce NATO da odgovara za zlocine pitam se

stevan

pre 10 godina

Prijatelju, krsili ste vi pravo 1914, 1941 pa 1999...bice I dalje pojeo vuk magarca jer svet I dalje smatra Srbe za glavne krivce (posle toliko manipulacija)

Prazanin

pre 10 godina

Naravno da ce pomoc i novac otici u pogresne ruke. Isto kao sto su otisle i vlastima u Srbiji od 2000. a koji su sve zivo pokrali . Ako ste pametni, ne dajte jos novac jer cete imati Srbiju u Ukrajini.

Urbanijak

pre 10 godina

Cinjenica da je Sreder konacno iskreno progovorio o tome koje su nam zlo naneli i kako su brutalno prekrsili sve pravne i moralne norme ne moze uciniti da njega i sve te zlikovce prezirem manje nego ranije.

koferce-najbolji srpski investicioni fond

pre 10 godina

u srbiji ste ubijali ljude, unistavali imovinu i napravili ekolosku katastrofu! to ste radili, .bes pravo!

Aron

pre 10 godina

Svaka čast za izjavu,čovek bar nije licemer.Realno međunarodno pravo i ne postoji,postoji samo sila i međunarodni odnosi,to jest ona je najjače "međunarodno pravo" koja se primenjuje u 100% slučajeva.Na primer Zapad je napao nas 1999 ali zato nije Siriju 2013.Razlog? Jednostavan.Rusija ima veliki interes od Asada i nije htela da to dozvoli.

Dino

pre 10 godina

Kako novac menja ljude. Dok nije postao jedan od glavnih ljudi ruskog Gazproma za Evropu bacao je drvlje i kamenje po Srbiji, a vidi ga sad.....

Jova

pre 10 godina

Hajde što ste nam odluzeli deo teritorije, to još ispada manje zlo naspram tona i tona bačenog uranijuma i ostalog hemijskog otrova kojim ste nas počastili, vajni "mirotvorci"!
Gde god ste vi donosili mir i sreću tu su bile paljevine i uplakana deca i majke! Na Krimu nije opaljen nijedan metak, majstori!

mali perica

pre 10 godina

@Pravo na zivot

Ma samo ako vas Albance svi vole, a narocito oni koji vas poznaju. Kada se jednoga dana spustite na zemlju, probudite iz tog vaseg velikoalbanskog fantaziranja, odrastete i kada najzad ukapirate i ko ste i sta ste i sta ste sve radili, bice i tebi smesno ovo sta si napisao.

Тутанкамон

pre 10 godina

Па принципу: ''Убио сам човека, али знам да нисам имао право то да урадим''.

Raleeebreee

pre 10 godina

U sustini svi ljudi su normalni, ok i zdravo razmisljaju tek kad batale politiku ili kad napuste vlast. Na stranu Srbije stali su mnogi nakon sto su je u svoje vreme zestoko "pljuvali". Primer je ovaj covek, primer je Karla Del Ponte itd.
Zapad i Amerika imaju uzasnu politiku, stetnu za sve male i nebitne zemlje, ali zivot u zapadnim zemljama i Americi treba da nam bude kao primer. Dosta sam proputovao i kad sam upoznao ljude, kulturu, shvatio sam koliko moramo da ucimo od njih.

Sone

pre 10 godina

Krim i Kosovo nisu isti slucaj! Ovo je perfidno provlacenje antiruske kampanje na racun neceg sto je zavrsena prica. Moze Sreder sad da Srbima "nudi utjehu" koliko hoce. Pa nece valjda sad Ameri da nauste Bondstil samo zato sto su ilegalno i krvavim putem dosli? NATO krvnici su napali na suverenu drzavu, POBILI hiljade nevinih ljudi, unistili insfrastrukuru jedne nevine zemlje, koja ih nicim nije izazvala, zatrovali zemlju za vijeki vjekov i OTELI SILOM ono sto nije njihovo.
Krim je potpuno druga prica. Ruska vojska je legalno prisutna tamo jos od '97, po ugovoru ima pravo da sparta izmedju baza u kojim legalno borave, nije ispalila niti jedan metak, nema sukoba, nema zrtava. Kako to da Ukrajini nisu do sada smetali? Ako je tamo nesto neleagalno, ona je to zahtjev nelegalne ukrajinske "vlade" koja trazi da Rusi napuste Krim i time prakticno sruse potpisani ugovor star 17 godina. Povrh toga, licemjerno traze da im Rusi, ej Rusi (!), daju kredit od 2 milijarde evra da bi platili za gas koji su potrosili!?!?!? Gdje je kraj oholosti Zapada?! Pa nema ga. Zato Vladimire Vladimirovicu - ne daj!

Nema zaborava

pre 10 godina

Bombardovanje Srbije nije bilo samo krsenje medjunarodnog prava nego i zlocin za koji nikada niko nije odgovarao i zbog toga kada se bilo kada u bilo kom kontekstu pomene medjunarodno pravo sa strane Zapada to je cisto licemerstvo .
Ne uporedjujte svoj zlocin sa onim sto se desava na Krimu jer tamo ni jedan metak nije ispaljen ,a sta ste vi uradili to dobro znate.
Nema zaborava.

Ljutisha

pre 10 godina

Ha ha, svaka cast za objavljivanje ovakvih utesnih vesti. Kome one trebaju. Ovaj hitlercic sad soli pamet...tako ce i hitlerusha za koju godinu...ista meta isto odstojanje.

h1ghwaymen

pre 10 godina

Za ovo prvo moras da odgovaras pred medjunarodnim Sudovima, a posto budes osudjen mozes dalje da pricas na ovu temu, kada se cuje bar neko pokajanje.
Da nasa vlast nije "njihova", za ovo bi odavno bila trazena odsteta, a mnogima makar bile napisane tuzbe.

Бојан Илић

pre 10 godina

Hamburg -- Gerhard Šreder kaže da je stanje na Krimu kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. bio, takođe, kršenje međunarodnog prava.

Ово је за ове билмезе аутошовинистичке!

neki drmr

pre 10 godina

interesantna cinjenica za ove ljubitelje nasih velikih prijatelja nemaca-prvi metak koji su vojnici vermahta ispalili posle kapitulacije u drugom svetskom ratu je ispaljen na kosovske srbe(dvoje ljudi ubijeno dan-dva posle bombardovanja,u prizrenu ako se ne varam),a prve bombe luftvafea,zamislite,opet po srbima.juris u evrointegracije!

opax

pre 10 godina

@Angelina
Питам се да ли је твој ''црно и бело'' доживљај света последица свесне одлуке или незнања? Лоше. Много лоше.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Da. Svi od reda, ali tek kad odu u političku penziju, priznaju greške iz 1999.koje je bila samo kulminacija (kreščendo) grešaka oko Srba, Srbije i Jugoslavije od 1991. dalje. Kolko je poznato zločini ne zastarevaju, imena su poznata, treba podneti tužbe, za to (za bivšu YU) već postoji sud u Hagu, i početi sa sadjenjem.

marija

pre 10 godina

@EU Citizen i ostali...,

Ma bravo,
Milosevicu se sudilo zbog svega, a posto te brinu samo Albanci na KiM, hajde malo ukljuci mozak, taj tvoj fanaticni, pa shvati da Albance NATO i dalje ubija. 10 tona osiromasenog uranijuma???, bas brines o njima.
Na sud sa tim zlocincima, ubijaju i dalje, ubijace generacije, i Srbe i Albance po Srbiji. Sta ti nije jasno?
Ko ce njima da sudi?????????

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Ko ne shvata da su na Jugoslaviji odnosno,tačnije i preciznije,na Srbiji,po prvi put posle Drugog svetskog rata,najdrastuičnije pogaženi medjunarodno pravo,sve konvencije,kao i Povelja UN o nepovredivosti granica,predstavlja najobičnijeg naivka,koji nije svestan posledica.Zar zaista neko može da poveruje u infantilnost,kojom se jedna zemlja godinama mrcvari,satanizuje,zatvara a potom i zverski bombarduje a na njenoj suverenoj teritoriji formira nekakva kvazi država,da se sve to,na kraju, proglasilo "presedanom"?!Gospodin Šreder je samo rekao ono što je apsolutno tačno i što ne mogu nikakve presude Haškog tribunala da "pokriju",što ne može da opravda nikakvo horsko ponavljanje učesnika u tom zločinačkom projektu tipa,"ali, to nije isto"?!Mi možemo da budemo mali,siromašni,neobrazovani,i svakakvi ali, PRAVO JE BILO NA NAŠOJ STRANI i to ne može nikakva sila da promeni?!Pokazaće se u godinama koje slede,da su Srbi bili u pravu kada su prozivali medjunarodnu zajednicu i ukazivali na kršenje Povelje UN i medjunarodnog prava,od strane SAD i EU,što su mnogi tada,idući iz silnike,smatrali samo plačom još jednog nevažnog gubitnika,koji će "popiti šamare" i biti poslat u ugao?!Duh je pušten iz boce gospodo i dok se ne vrati tamo odakle je krenuo u pohode, nanoseći sve veće i veće zlo,svetu se ne piše dobro.Zašto i Krim ne bi bio presedan?Ili sutradan,neki presedan koji će napraviti Kina?Raposlaže istim onim "argumentima" kojima su raspolagale SAD i EU. Poseduju silu i bombe?!

smesan neki lik

pre 10 godina

@V

Neverovatno da ovakvi recidivi nato/uck propagande jos uvek postoje i da koriste iste fraze kao i desetak godina ranije... Komedija.

Mihailo

pre 10 godina

Jeste, ali to možda i nije tako loše jer će vam se svima žestoko obiti o glavu. Pored toga, bombardovanje je u velikoj meri promenilo klimu u Rusiji kada se radi o odnosu prema Zapadu, što potvrđuje i Solženjicin u jednom intervjuu od pre par godina: "Kad sam se vratio u Rusiju 1994, ovde sam zatekao skoro obožavanje zapadnog sveta i državnog uređenja raznih zapadnih zemalja. Treba priznati da u tome nije bilo toliko stvarnog znanja i svesnog izbora, koliko prirodnog okretanja leđa boljševičkom režimu i njegovoj antizapadnoj propagandi. Situaciju su najpre izmenila surova NATO bombardovanja Srbije. To je obeležilo crnom, nepopravljivom crtom odnos prema Zapadu – i istine radi, treba reći u svim slojevima ruskog društva." Koga interesuje može ovde http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=10400 da pročita ceo intervju sa ruskim velikanom, u kome se akcenat stavlja na promene u Rusiji nakon perestrojke.

Milos

pre 10 godina

Sta ste radili u Srbiji? Ajde jos jedanput ponovi. E sad da imamo drzavu ko sto nemamo pa da iskoristimo ovo i pravno pobijemo sve odluke koje su donosene a nisu u skladu sa medjunarodnim pravom. Ali sve ce to ostati mrtvo slovo na papiru jer ovi su dovedeni na vlast da odrade posao oko Kosova i da legaliziju sa nase strane otimanje nase teritorije. Ali ni to nece proci sve ce se jednog dana vratiti kao i sto treba da bude.

Prota Mateja

pre 10 godina

I sta ce sad EU i SAD da urade povodom ove izjave koja, ni manje ni vise, potice od coveka koji je bio kancelar SR Nemacke u doba kad je izvresena agresija na suverenu i nezavisnu drzavu SRJ? Pa nista naravno, nastavljace i dalje da Srbiji i njenom narodu postavljaju ponizavajuce zahteve, inisistirace na promeni njenog Ustava i zahtevati da ona sama naknadno legalizuje njihovu protivzakonitu intervenciju, trazice od medija u Srbiji da napadaju svakoga koji insistira na njihovoj krivici u raspadu Jugoslavije, sprecavace na svaki nacin da Kostunica ucestvuje u vlasti, jedno recuju pogazice sve evropske principe I vrednosti za koje se navodno zalazu i upiruci u Rusiju u glas uzvikivati "Drzite lopova". Otreznjenje Evrope bice bolno jer ko drugome jamu kopa sam u nju upada.

i.j.kv

pre 10 godina

G.Sreder je danas penzioner a nekada je bio kancelar Nemacke,ali ovo danas sto prica dobro je znao i te 1999.pa je poslao avione po ko zna koji put u proslom veku....Drzave koje su tada stale u odbranu SRJ tj Srbije uradile su to bas znajuci da ce se desiti ono sto se danas desili eto u Ukrajini,sutra u Spaniji i ko zna sve gde a svet je pun takvih problema.Samo je steta sto smo mi mala drzava okruzena brojnim zemljama koje su imale pretenzije prema nasoj teritoriji i iskoristile su momenat kada smo mi ostali bukvalno sami sa sobom i mislim da smo u sustini dobro prosli da opet nismo kolektivno krenuli u neke seobe...tek ce mnoge boleti glava zbog PRESEDANA bas te reci koja je milion puta pomenuta da se prvi puta desilo da je jedan deo suverene teritorije jedne zemlje na silu otet i dat na upravljanje manjini koja je u toj zemlji zivela.Ali kako upravljanje uz pomoc tudje vojske i vojnicke cizme,dragi Albanci daleko vam je sloboda znajte.

M

pre 10 godina

Sta mu bi da nakon toliko godina prizna agresiju na nasu zemlju? Sve se polako vraca zapadu kao bumerang. Mada ce Rusiji biti tesko da izadje na kraj sa ovim nacistima sa zapada jer je sama protiv svih :/

Noe

pre 10 godina

Priznacete, kad-tad, da su svi vasi koraci u odnosu na SFRJ bili pogresni, a onda ao djaci, ode EU rasulo! To vam i iskreno zelim! Svako svoj na svome!

Dr Petrović

pre 10 godina

Čiji je posao da tuži kompletnu kliku nasilnika, NATO i traži sanaciju i odštetu ? Moj?
Jel imamo mi ministra inostranih poslova, ministra pravosuđa, predsednika....
Jel njihov posao samo dalje rasturanje zemlje i uništavanje svega što valja, dalje zaduživanje i rasprodaja države, uvođenje GMO i sl. ?

zevs

pre 10 godina

Ako ste krsili prava bombardovanjem Srbije 99-te,sto se tad niste usprotivili ubijanju civila i neduzne dece gospodine Srederu,nego se sad na neki nacin izvinjavate i govorite o krsenju i medjunarodnih prava? Da budem iskren od vas i svih zapadnjaka izvinjenje nikad necu primiti, jer mi i nasa deca umiremo od vaseg osiromasenog uranijuma koji ste bacali na nas, a taj vas osiromaseni uranijum ce mo osetiti godinama koje dolaze. I po tom pitanju ste krsili sve zakone covecnosti.

Bojan

pre 10 godina

Sada su svi pametni i posteni, a kada je trebalo da se gadja svi su navijali. Tako je to oduvek bilo, jaci namece volju slabijem. Samo sto prave pozoriste i izigravaju da im je stalo do ljudi i njihovih prava.

Helios

pre 10 godina

Ne samo da su svi koji su činili zločin nad Srbima taj zločin činili - oni su i znali da ga čine i činili su ga kao stvar izbora a ne bilo kakve prinude. Oni su činili zločin nad nama jer im se isplati(o) i jer su procenili da za taj zločin ne mogu biti kažnjeni. Svi, od prvog do poslednjeg.
Izjava Šredera, kao i mnoštvo sličnih, je tipična kasna i neupotrebljiva ispovest. Ono, kada ih stigne strepnja od duboke starosti, suda Istorije ili Više Sile.
Posebno je to iskustvo za mali broj nas smislenih koji smo godinama obarali S. Miloševića. Čudno, rečima teško opisivo: pored nas su iracionalni ljudi, koji preziru Miloševića tek delom zbog toga što je loš a većinom jer su iracionalno besni. Sumanuto ga krive za SVE (?!) i onda ponavljaju nebuloze kako je on "izgubio Kosovo" i sl. Da je 90ih na tom mestu bio Drašković, Šešelj, Đinđić ili Č. Jovanović - sve bi bilo isto ili bi bilo još gore. Postoji 5% šanse da bi Koštunica isposlovao Z4 za Krajinu i slično za KiM.
Svi što godinama lupetaju: "da se Srbija suoči sa svojom prošlošću" - svi su BOLESNI U GLAVU. Parole o zlom Miloševiću ili srpskom nacionalizmu su podmetačine: istinito ili ne je nebitno - bitna je manipulacija i "krivica". NATO treba da se suoči sa svojom i prošlošću i sadašnjošću - ali neće. Zašto i bi dok im nasilje uspeva? Uostalom sa malo para uvek se napravi dovoljno NGO bukača koje će da podmeću u mozak drugima da se oni "suoče..." - a u razvaljenoj koloniji naći će dovoljno razvaljenih mozgića za eho...

vitez koja

pre 10 godina

Ne razumem što mi ne podignemo optužnice protiv Nato-a i USA, ako je bilo krsenje medjunarodnog prava. Zbog cega više da praštamo. Kome?

Toma

pre 10 godina

To je privilegija jakih, mogu u lice da vam kažu:"Jeste, bez ikakvog prava smo vas bombardovali, pa šta?!" Ko veruje u neku Božiju pravdu, pa....neka se zamisli.

nnidza

pre 10 godina

Ovde se brkaju loncici. Za Kosovo je NATO ratovao sa nama (ratovao iz politickih i vojnih interesa) pod izgovorom zastite civila. Na Krimu Rusija iz istog razloga (politickih i vojnih) štiti svoj narod. Opravdanje akcija je na istom nivou, dakle upitno. A opet Rusi štite svoje a NATO? Nekako sve mislim da bi manje uvredljivo bilo novo razgraničenje između nas i Albanije, posebni status za crkve i manastire. Spustile bi se tenzije. No kako je ovo priča o Krimu epilog je nezavisnost Krima (pripajanje Rusiji) i široka autonomija sa posmatračima (Rusi i EU ) na istoku... Neće Rusi nikada povući vojsku sa Krima...

Kraljevčanin

pre 10 godina

Za mene je ovo istorijsko priznanje. Posebno jer dolazi od jednog Nemca, koje inace smatram pobornicima i zagovaracima Kosovskog otcepljenja! Iako sam svestan da od toga na kraju nece biti nista, drago mi je sto sam ovo procitao i iskreno se nadam da ovo citaju i evropljani koji su slepo verovali Nato propagandi. Mi smo pre svega izgubili medijski rat, potom i onaj pravi, a onda i teritoriju i suverenitet na kraju.

Srdjan

pre 10 godina

I sta sad? Nikom nista. Pojeo vuk magarca... Gde je sad Haski tribunal, sto niko ne odgovara od njih za krsenje medjunarodnog prava....

marija

pre 10 godina

@EU Citizen i ostali...,

Ma bravo,
Milosevicu se sudilo zbog svega,
a posto te brinu samo Albanci na KiM, hajde malo ukljuci mozak, taj tvoj fanaticni, pa shvati da Albance NATO i dalje ubija. 10 tona osiromasenog uranijuma???, bas brines o njima.
Na sud sa tim zlocincima, ubijaju i dalje, ubijace generacije, i Srbe i Albance po Srbiji. Sta ti nije jasno?
Ko ce njima da sudi?????????

nabavi ogledalo

pre 10 godina

@e-krem

Razumem i ja tvoj licni i nacionalni interes zbog kojeg ovde dezuras ali stavio si nacionalisticki interes Albanaca iznad svega i neiskren si prema sebi. Cemu sve to e-kreme? Zbog par kvadrata zemlje? Zbog 19. vekovnog neizivljenog albanskog nacionalizma i sovinizima, samozaljubljenih velikoalbanskih mitova? Zbog Tacija i Haradinaja i slicnih likova?

nije ni tebi lako

pre 10 godina

@Nemanja
Ti si se bas nagledao CNN-a 90-tih proslog veka? Ne znam da li znas, ali sada je vec 2014. godina, i te fraze vise nisu aktuelne - mnogo toga se u medjuvremenu saznalo, procitalo itd.

zoki

pre 10 godina

nemanja@
"obektivno" ha ha ha. Ja ti kazem moras jos da vezbas. Idi na "jutarnji" i "slobodnu". Ovi sa B92 ozbiljno moraju poceti da vam naplacuju komentare. Pa ne mozete ovde besplatno da lecite komplekse. Medicina je skupa stvar.

box

pre 10 godina

To da ste u Srbiji KRSILI PRAVO savrseno je jasno od samog pocetka i vama koji ste bacali bombe i nama po kojima ste ih bacali. Jedino nikad nece biti jasno raznim "nevladinim organizacijama" i autosovinistima u Srbiji koji ce ruku u vatru da stave ako treba bez obzira na argumente da smo bombardovanje zasluzili i da ste trebali jos malo da nas "civilizujete"

Gordana

pre 10 godina

Jovo,
sto se tice uranijuma - jeste da su ga bacali na nas, ali ga jos vise ima na Kosovu, kao i u Jadranskom moru, gde su piloti izbacivali u more bombe koje nisu mogli baciti na Srbiju ... jer u bazu u Italiji, nisu smeli da se vracaju "puni".
Eto, to nije uteha, ali da znas da su nam ga svima " zaprzili" ...

isprani mozgovi

pre 10 godina

@V

Sudeci po tvojim komentarima nisi ni ti imun ni na propagandu ni na ispiranje mozga. Sve sto ti kuckas je vec davno ispricao onaj Dzejmi Sej i ni onda nije bilo zanimljivo a jos manje je sada.

nabavi ogledalo

pre 10 godina

@ogledalce, e-krem

Ocigledno nisi ukapirao komentar. Elem, time sto se kritikuju dezurni albanski nacionalisti koji izigravaju moralne gromade ne postaje se automatski velikosrpski naciJonalista. To samo znaci da te nerviraju i jedni i drugi. Isto tako, izigravajuci strucnjaka za srpski nacionalizam a sta praktikuju odredjeni albanski komentatori nisi automatski dobio amnestiju za sopstveni, albanski nacionalizam. Vreme kada je bilo dovoljno spomenuti "M" od Milosevica i automatski ispasti predobar, prelep, uberdemokrata, cvet covecanstva i sta sve ne, su davno ali davno prosla.

...

pre 10 godina

Ajdee?! A da ti odgovaraš malo za to? Kad već sam tvrdiš da si kršio pravo. Znam, hteo bi ti, nego sudije kažu da nisi. Kao naši političari kad podnose ostavke.

Kalimero32

pre 10 godina

Ispravno ??!!??

Davno izgubljena karakteristika medjunarodne politike i monetarizma. Jasno je da masinerija profita i povoljne energije ne staje, nikada. Dok i zadnji zupcanik bude mogao da se podmaze, nece stati.....a kad stanu, HARD RESTART .....

ZORICA - CANADA

pre 10 godina

....ne mogu da verujem sta procitah !!! Procitah neki dan jedan dobar komentar na ovom cenjenom portalu, pa cu ga upotrebiti u ovom slucaju - gospodine Srederu , smatrajte se opsovanim.....

izio vuk magarca!

pre 10 godina

i sta? ponijeli ste nam teritoriju, pobili ljude, srusili nam mostove, unazadili decenijama, pokupovali firme koje su valjale, ostavili radioaktivni materijal za neplodne brakove.... da nam niste sto kompenzovali?! jeste mozda nekim "povoljnim" kreditom. evo cemo na sva usta u evropsku uniju za 15 godina...izio vuk magarca. kadija te tuzi, kadija te sudi.

ziv bio ti moj narode i pamet u glavu.

zvecanac

pre 10 godina

Redakcijo, molim vas da ovakve vesti stavite na verziju sajta na engleskom jeziku. Nije u redu ovako, jer ne mogu da nadjem originalni izvestaj da ga citiram. Hvala

kraja

pre 10 godina

"zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN.."

...cesi pa nemci...
...idemo dalje...
...ove izjave se mnogima nece dopasti...

Jovan-HN

pre 10 godina

Povraca mi se od ovih, uvek bivsih drzavnika, koji odjednom shvate da su se ogresili o nas. Bio si covece na vlasti, ucestvovao u zlocinu, i za mene si ti zlocinac. Tacka.

miha bukovac

pre 10 godina

Najzad da jedan nemački (bivši) zvaničnik (kancelar) otvoreno kaže da su NATO i tadašnji predsednik USA Bil(mez) Klinton i onaj drugi, (britanski, isto bilmez) Toni Bler (dakle dva bilmeza) obični ratni zločinci, zlikovci i kao takvi su "ušli u istoriju" i ostali upamćeni, zahvaljajući ovoj izjavi g. Šredera.

Miroslav

pre 10 godina

Neka vam je na dusi...istina i bozja pravda ce pobediti uprkos krvnickim staranjem za unistenje Srbije,vazno je da nam je Bog saveznik. Potrebno je samo vratiti se pravom putu i verovati u ideju nasih davnih predaka..

Alex

pre 10 godina

g Srederu da li to znaci da je i pismo Vili Vimera vama sa samita NATOa iz 2000g tacno. Jedan od zakljucaka sastanka je da se Srbija okruzi "prijateljskim" zemljama sa istoka i da joj se trajno onemoguci dalji razvoj. Tek toliko o namerama EU integracija.

mlekadzija

pre 10 godina

Ma nije valjda her Sreder? Krsili ste medjunarodno pravo... Joska Fiser sigurno ne deli isti stav, kao i svi ostali tadasnji politicari Zapada koji su sproveli to zlodelo...dvolicnost, sinizam u svom najboljem zapadnom izdanju izdanju...

kriminalci

pre 10 godina

Pošto je kršeno međunarodno pravo, hoće li EU i NATO platiti ratnu odštetu Srbiji za bombardovanje i otimanje teritorije!???

buki

pre 10 godina

I sta sad Ja odnosno svi mi imamo od tog priznanja ,da ne govorim o onim mucenicima koje su ti zlotvori pobili i njihovih mucenickih porodica, BLJAK za sve takve smradove!

Njegon

pre 10 godina

Jedini problem ove vijesti je da se ona pojavila samo u nasim novinama , i mozda dobila jedno malo mesto u nekom nevzanom djelu nekih nemackih novina.
I dalje zapad ne zeli da otkrije pravu istinu i dalje im trebaju Srbi kao "losi momci" . Nazalost !

Brane212

pre 10 godina

@Serdar:

Ne kaju se oni sada zato što im je eto došlo iz "d.... u glavu".
Ništa oni ne rade slučajno.
"Kaju" se zato što su bili prisiljeni da počnu s Ukrajinom a Yu/Srbiju nisu odradili kako su zamislili.
Pa sad, ako su prisiljeni da biraju između Srbije i Ukrajine, oni su izabrali da žrtvuju interese u manjoj Srbiji - u nekoj meri.
Zato se "kaju" - na za njih najprofitabilniji način.
Nema tu ničeg ličnog.

Brane212

pre 10 godina

Usput rečeno, vrlo verovatno su zato sad počeli da nam cure krediti i investicije iz prijateljskih emirata.

Pritisli ameri - da eto nekako zakrpe stvar pre nego što pukne katastrofalno za njihove interese.

antifasista

pre 10 godina

e moj srederu razumem te, stari se, jos malo pa ces bogu na istinu pa bi hteo da se operes.
ajde neka ti je prosto al sad je malo kasno..

dudap

pre 10 godina

Ne volim ni SAD, ni EU niti Rusiju. Ove podele na pro Ruse ili pro Amere su veoma stetne za ljude, jer u krajnjoj liniji sve velike sile nazalost gledaju samo sopstvene interese.
No, Kosovo i Krim nisu ista stvar. Reci Sredera nisu objavljene da bi se nama Srbima izvinili za Kosovo i da bi se obelodanilo da je pocinjen prekrsaj medjunarodnog prava, vec se vrsi paralela koja ne postoji izmedju sadasnje situacije na Krimu sa situacijom na Kosovu.
Rusi nisu izvrsili invaziju Krima, zato sto su oni vec bili tamo i to po ugovoru za koriscenje vojnih baza. Rusija prema ugovoru iz 1997. godine, placa Ukrajini 98 miliona evra godisnje za baze i ima pravo da drzi na Krimu 25.000 vojnika. Ugovor je produzen do 2047. godine. Ne razumem koji deo ljudima nije jasan i dokle cemo da padamo na bilo ciju propagandu.
Politika i biznis su prljava stvar. Ne postoji posten politicar i uvek je pitanje samo manjeg zla u odredjenom trenutku. Niti je Putin dobar, niti je Obama dobar, niti je Merkel dobra, sve je u lovi i strateskim pozicijama, a glupi narod se svadja i velica jedne ili druge umesto da uvidi da su u pitanju geostrateske igre u kojima obicni ljudi nikada nisu pobednici.

kraja

pre 10 godina

(Ruzni, 10. mart 2014 08:42)

...ako si mislio na ovo - http://articles.latimes.com/2009/mar/01/world/fg-serbia-spy-cia1 - stanisic je zreo za sudjenje za veleizdaju zemlje...
...generala vladu trifunovica su sudske vlasti ove zemlje maltretirale godinama zato sto je spasao onoliku decu skoro sigurne smrti...
...nije jasno zasto stanisic ima drugaciji tretman...

WTF

pre 10 godina

Otkud pa to, sad kad je presedan za Krim pominje se Kosovo pa na sta vi sa Zapada licite? E sad ce da se ponove mnoga Kosova u to budite sigurni.

Srbin dijaspora

pre 10 godina

Na osnovu ove izjave G-dina Sodera, Srbija bi trebala da polaze tuzbu medjunarodnom sudu za genocid i odstetu nad srpskim narodom, jer ovde nije potrebno nikakav dokaz, gore navedeni je sam priznao da su prekrsili povelju UN nad jednu suverenu Drzavu ...

TT

pre 10 godina

@Nemanja, V,

Zasto se ne igras napolju kao i sva deca, lepo vreme, sunce, nego se gadjas tu nekim frazama koje ni ne razumes sta znace. Cuj ti njega "genocid". Znas li ti sta uopste znaci genocid? Kako nazivas proterivanje vise od 60% kosovskih Srba i to sto u Pristini danas zivi manje Srba nego sto je komentatora naovu vest? Zbog cega taj ubersavrseni i uberhumani NATO nije intervenisao da spreci proterivanje i zlocine nad Srbima? Zasto su se povukli 2004. na Kosovu i dozvolili paljenja crkvi, ubijanje i proterivanje Srba? Zasto nisu bombardovali Tiranu i uck kampove kada su Albanci krenuli na Makedoniju sa ciljem da i tamo instaliraju svoju paradrzavu "iliridu"? Ono sto se desavalo u Jugoslaviji je ipak komplikovanije od ovih par recenica koje ste nabiflali na nekom predavanju i pokupili na internetu.

ze.

pre 10 godina

@Nemanja

Samo jos objasni gde ti to vidis "koriscenje mozga" u tim tvojim frazama ? Nije potreban neki veliki mentalni napor da se izrecituje ono sto si ti izrecitovao. Naprotiv, po plitkosti, jednostranosti i povrsnosti si taman tamo gde i kolege patriJote sa njihovom milosevicevskom propagandom. Upravo u tome je vas problem sto mnogi mislite da ste jako pametni i napredni, cool i urbani jer ste naucili tih par fraza, jer su vam Srbi krivi za sve a drugi svi nevini da neviniji ne mogu biti.
Da nisu Amerikanci radili ono sto su radili, danas ovde ne bi bilo ni dvojica onih koji se slazu i navijaju za Ruse u vezi Ukrajine.

Logic

pre 10 godina

Priznanje po shvatanju "Ko priznaje pola mu se prašta, a ko prizna dva puta prašta mu se sve". Šta kažu oni koji su bili predmet "grešenja"? Mislim na preživele, svakako.

"само"

pre 10 godina

Али будући да је бивши канцелар ништа од тога нема тежину а западна медијска машинерија ће се потрудити да јавност не сазна за неслагање са натоистичком политиком којом је кршила и наставља да крши међународна и људска права. Битно је да се и даље не одустаје од Космета јер се ствари очигледно мењају у корист Србије, само треба да престане да попушта окупаторима и смени лопове и издајнике који су зајахали још за време Милошевића

Aleksa

pre 10 godina

Postavljaju se dva pitanja:
- ko je i zašto povukao optužnice protiv USA i NATO?
- ko će da plati odštetu?
Takođe, da je pravde, sud u Hagu bi videli i Bil Klinton, Medlin Olbrajt, Vesli Klark, Havijer Solana, Gerhard Šreder i ostali koji su vukli konce ovom protivpravnom aktu i još jednoj u nizu mrlja zapadno orjentisane politike.

Hallo 011

pre 10 godina

Da li to znaci da svaki mocnik i silnik moze opusteno da krsi medjunarodno pravo?Ako to znaci da,a sva je prilika da je tako,onda ako ne zelite da u svetu vlada hajducija,menjajte mehanizme zastite pod hitno.Posle ovoga lako moze da se desi da se pokrene lavina slicnih otimacina u mnogim delovima sveta od strane najjacih.

Proka

pre 10 godina

Pa šta ako ste bombardovanjem prekršili međunarodno pravo i uništili suverenu Srbiju? Politikanti sa ovih prostora su radi vlasti, lične koristi i ulaska u EU sve oprostili. Povukli su tužbe protiv vas. Ali narod nije oprostio. Prvo ćemo jednog dana suditi našim politikantima zbog ovakve politike prema NATO i EU, što je i izdaja i zločin prema svom narodu. U tom postupku će biti dovoljno dokaza da se i vi (EU i NATO) optužite i najzad platite svo zlo naneto našem narodu. A Ukrajina? Ne mogu proći kao mi, jer tu je Rusija.

Caki

pre 10 godina

Sa sastanka NATO iz 2000 godine 6. tacka.

6. Ne umanjujući važnost naknadne legalističke interpretacije Evropljana da je, naime, kod širenja zadataka NATO-a preko granica zakonski dogovorenog područja u ratu protiv Jugoslavije, bila reč samo o izuzetku, ipak je jasno da je u pitanju presedan, na koji se u svako doba svako može pozvati, i tako će mnogi ubuduće i da postupaju.

bob rock

pre 10 godina

Koju kintu je sad dobio da okrene plocu. Sada ispade da je veseli Sloba bio u pravu sto je organizovao sudjenje njemu i ostaloj.....(na tackice stavite najgore pojmove koji vam padnu na pamet,moram ovako da bi mi objavili komentar).

lil mar

pre 10 godina

Ma nije valjda da ste onda te1999 krsili medjunarodno pravo???? A zasto to kazes sada, koji inters tom recenicom sada stitis, zlo svetsko ste svi vi!!!

pomorac

pre 10 godina

Maa eeeee?! Zar jeste bilo krsenje svega zivoga bombardovanje 99-te?? Ne zezaj...a toliko je bila pravdana ta "akcija" i puna usta hvale o postignutom i sve je bilo pod konac a sada ova izjava...ajte molim vas her Sreder

Dunster

pre 10 godina

Baš mi je nekako drago da je Nemački Kancelar ovo izjavio i to ne zbog neke pravde ili oštete koju će Srbija dobiti - neće - nego zbog svih onih domaćih demokrata koji su ovaj čin odobravali i na razne načine pokušavali da opravdaju. Gde je sad Fond za humanitarno pravo, Helsinški odbor i drugi da pokrenu pravne instrumente jer je izvršen nelegalan i nelegitiman akt nasilja na državu a samim tim i na narod u toj državi. Nema ih a bili su tako glasni svih ovih godina.

Mirko

pre 10 godina

Gospodine Srederu da li ste Vi svesni kakav ste samar lupili mnogim u Srbiji koji su se zalagali za to bombardovanje?A jos veci samar ce te im lupiti kada jednoga dana kazete pravu kvalifikaciju toga:ZLOCIN.

Sergio

pre 10 godina

"Šreder kaže da je stanje na Krimu kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. bio, takođe, kršenje međunarodnog prava."

Istina.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

A ona vlast sto nam nije valjala!!! Podnela tuzbu protiv Nato !! Dosli ovi oslobodioci i povukli tuzbu!!! A ovaj zlocinac sad sve priznaje!!!!)))

Koča

pre 10 godina

Pa ništa, neka onda i Rusi obave sa Ukrajinom šta su naumili a za 15 godina neka tada već đeduška Putin kaže da su možda i prekršili međunarodno pravo, kada sve bude skoro zaboravljeno.

Beograđanin onaj stari

pre 10 godina

Sreder je rekao istinu. To je najtacnije. Ali u toj istini kritikuje Rusiju ali i sebe i NATO. Da li je za to dobio ruske pare ili ne, nije nam ni vazno. Jer neki ovde kritikuju svoju zemlju a brane Rusiju ili Ameriku a pritom nisi videli ni corav dolar. Ti fanatici treba da nas brinu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nikolajn, 10. mart 2014 10:22)

BRAVO majstore, meni mnogi na ovim komentarima liče na one iz filma "3 karte za Holivud". I danas 2014. se prepucavaju naši "Ameri i Rusi". Doprinesite nešto Srbiji, radite više i bolje, obrazujte se, imajte više naslednika, razmšljajte o interesu Srbije šta nas briga s kim se trenutno poklapa!

runner

pre 10 godina

Šta je sa onom našom tužbom protiv članica NATO-a za bombardovanje u 1999 god.? Treba je ponovo pokrenuti pred međunarodnim sudovima jer bi ovo današnje priznanje Šredera dobro došlo. Zločini nikada ne zastarevaju, tar ne?

janko

pre 10 godina

Sada ih treba tuziti za ratne zlocine vojne reparacije I nezakonsko priznanje Kosova.Treba da zahvalimo Rusima jel su sa Krimom ponovo aktuelizirali Kosovo.Rusi ne traze priznanje Krima oni ce ga samo absorbovati

Wolfi

pre 10 godina

Ово накнадно признање делује као подсмевање жртвама.
Чуди ме да ово нисмо "сазнали" из неке његове аутобиографије...
Као да пушта крокодилске сузе, прво поједе плен па га онда жали.

swe

pre 10 godina

@Nemanja
Super je sto imas tako visoko misljenje o sebi i onome sta si napisao i sto tako hvalis sebe, ali citajuci tvoj komentar vidi se da si mnogo slicniji onima koje krikujes nego sto mozes da zamislis. Ista vrsta jednostranosti, selektivnosti, crno-belo, isprani mozak, ponavljanje propagandnih recenica. Neko ko zaista koristi mozak je u ipak stanju da smisli kvalitetnije objasnjenje geneze sukoba na Kosovu.

Stanija

pre 10 godina

A, je'l tako ?!
Pa onda da prvo resimo pitanje protivpravnog razaranja Srbije,
pa onda da se pozabavimo Krimom, Skotskom i drugima....

Ujedinjene nacije bi sada trebalo da stupe na posao i
da pocne sudjenje svim pociniocima nedela, na celu s ovim gospodinom i
njegovim "zelenim" ministrom .

Na sud, onda ! Ali, pravi ...

Hendrix Jimi

pre 10 godina

Hej @V .... Nijedan rat nije dobar....
Poslusaj Panteru i njihovu pesmu WALK i mozda nesto shvatis, mada sumnjam da ces razumeti....
@V ti si tipican primer sistemski ispranog mozga.... u stvari Ti vise nisi ti .... TI si rob NWO- novog svetskog poretka, ne postojis, nazalost.
Wake Up my friend.

Dana

pre 10 godina

Dana
Da se nisu desile ove stvari na Krimu , ni sada ne bi priznali da ste 1999, godine napadom na Srbiju , kršili mađunarodno pravu.Znali ste vi da za bombardovanje Srbije nije postojala odluka Saveta bezbednosti UN ali ste opet poslali svoje avione da sa NATO snagama da razorite Srbiju i ubijate nedužne ljude

onaj koji hoda uspravno

pre 10 godina

pa da sad ce tzv.zapad da prizna i da je greska bila otimanje kosova i cepanje jugoslavije sto se i znalo po medjunarodnom pravu samo da se rusi vrate nazad ali nema vracanja

mikin

pre 10 godina

"Gerhard Šreder kaže da je stanje na Krimu kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. bio, takođe, kršenje međunarodnog prava."
--------------------
I? Pojeo vuk magarca. I otcepljenje Kosova je isto tako bilo krsenje medjunarodnog prava, gospodine sa kasnim paljenjem. Ali u oba slucaja ste imali cistu surovu silu i mogli ste. Sada je stvar malo drugacija .... em vam "intervencija" ne odgovara ekonomski em nemate m..a da je sprovedete .... iz "objektivnih razloga". Zato mozete jedino da trabunjate, apelujete i racunate koliko bi vam eventualne "sankcije" isterale novca iz ionako nacetog budzeta EU. A kada je Srbija-SRJ bila u pitanju nije vam padalo na pamet da ce to vrlo brzo da vam se obije o glavu. Slepo ste isli za Amerikancima koji jedini iz svega izvlace korist ... sto vise problema u EU-Rusiji njima bolje. Evropa se nikada nije mogla podiciti svojom razboritoscu a kako stoje stvari, daleko je vreme kada bi mogla.

Miljan

pre 10 godina

Sada lepo opet tužiti NATO i tražiti lepe pare za sve strahote što su nam naneli i za veliko zagadjenje zemljišta pogotovo gde sdu gadjali hemijske fabrike kao u Pančevu

modesty

pre 10 godina

Strašno je šta ste mi napravili od zemlje. Strašno. Jedini način da ova j****a planeta opstane (ili ljudi na njoj) je da se svi vi saberete oodhitno, i Kina i Rusija i US i EU i Kanada i SVI i da potrošite narednih sto godina lečeći, pomažući i moleći za oprost sve nevine zemlje i narode koje ste viktimizirali. Cela ex-Yu, Irak, Afganistan, Egipat, Vijetnam, Koreja (i ona druga), lista ratova i razaranja suverenih drzava posle Drugom svetskog rata je dobro poznata. I ne mesajte pokusaje drzava da obuzdaju lokalne teroruste i paravojne jedinice na svojoj teritoriji (Jugoslavija, Kosovo) sa agresijama na tudju zemlju. Jedino katarza i oprost može oporaviti ovu našu obolelu vrstu.