Četvrtak, 06.03.2014.

07:24

Putin menja stav prema Kosovu?

Da li je <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&amp;mm=03&amp;dd=04&amp;nav_id=819423" class="text-link" target= "_blank">Putinovo poređenje KiM i Ukrajine </a>zaokret Moskve ili ukazivanje na duple aršine. Jedinstveni standardi stavljaju tačku na granice na Balkanu.

Izvor: Veèernje novosti

Putin menja stav prema Kosovu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

156 Komentari

Sortiraj po:

master

pre 10 godina

(Poznavalac Prilika, 6. mart 2014 12:48)

Dobar komentar,ali to oni nece ukapirati nikada,neki su placeni da manipulisu,nekima je to izvor zarade,a vecina nije u stanju da misli svojom glavom i razume desavanja u svetu.Nadmecu se ko je jaci i hteli bi rat,a ne znaju kakve su strahote rata i da bi i sami imali problema zbog toga.Samo budala bi bila spremna da udje u rat koji je unapred izgubljen za sve,jer bi svi manje vise stradali u nekom obliku i necemu.Samo postovanje dogovora i ljudskih prava moze biti resenje,nikako sila.Na primeru ko stiti one koji iskoristavaju i pljackaju narod se lako moze prepoznati ko je kakav i sta vredi.Koliko znam vecinu onih koji su opljackali narod Srbije je udomio Putin,i nece da ih izruci da odgovaraju zbog toga,vec ih stiti.Samo dalje od njega,to je covek koji nikada nece biti dobar ni za svoj narod a ne tudj.

rusofob

pre 10 godina

Dragi rusofili, vidim da pominjete škotsku kao primer sa zapada gde se nekome ne dopušta da se otcepi iako ima prava.

Pa dragi moji rusofili, obzirom da vas komunike informbiroa nije o tome obavestio uzeću na sebe tu dužnost da vas upoznam :

OVE JESENI ŠKOTI IZLAZE NA REFERUNDUM O SVOJOJ NEZAVISNOSTI.

čisto da se ne brukate i pominjete ovaj primer u svakom drugom članku.

Petar.

pre 10 godina

Rusija je davila Ameriku zbog Sirije, Amerika Rusiju zbog Ukrajine...
Sve u svemu poenta je ta da ove dve sile mogu da se iživljavaju nad slabijim državama.
Možete biti za Ameriku, ili za Rusiju, ali ni jedni ni drugi neće vam značajno pomoći i pobošljati vam život.
Oni gledaju na sebe pre svega, zato mi treba da se okrenemo sebi samima.
OK, spoljna politika je bitna, ali ne toliko kada i sami imate milion problema i ne znate šta ćete pre.
Prvo sredite svoje dvorište pa onda se bavite tuđim. Šta Putin ili Obama misli o Kosovu, posle svega što se desilo, nije mi bitno. Zašto? Pa njihovi stavovi o Kosovu neće mi platiti struju, podići platu sa 250 evra na 2000, niti će istrebiti korupciju iz svih slojeva, niti će urediti zakon i td...
Pa ajde onda da energiju usmerimo na nas, pa kad rešimo osnovne potrebe ne za dobar, nego za NORMALAN život, onda ćemo da se zanimamo za sve drugo.
Ima mnogoooooo njih u Srbiji koji ne znaju šta je Kompijuter, i Internet, niti bi moglu da priušte to sebi, pitajte takve ljude koji žive sa 20, 30 hiljada dinara mesečno - da li im je toliko baš bitan stav Putina o Kosovu?
Ukrajina ili nešto peto, ili im je bitnije kako da dožive sledeću bednu platu?
To je crna realnost!

AlekS

pre 10 godina

Ceo intervju se moze preslusati na :
http://vineyardsaker.blogspot.com/2014/03/putins-interview-about-ukraine-and.html

A ceo transkript na: http://eng.kremlin.ru/news/6763

Oba priloga su na zalost na engleskom. Pregled intervjua bi mnogima pomogao da shvate da je ono sto nam mediji serviraju u velikoj meri posledica toga da novinari ne slusaju pazljivo onoga ko govori. To se moze videti i u ovom primeru jer je Putin u vise navrata skrenu paznju nekim novinarima da ga "ne slusaju sta govori".

andreas kisser

pre 10 godina

Kosovo-istorijski gledano uvek srpsko. Posle II svetskog rata naseljavanje Albanaca iz Albanije, zabrana povratka Srbima koji su otišli sa KiM zbog zločina u ratu,sprovođenje planova o velikoj Albaniji (demografska politika-porast stanovništva,zločini nad srpskim stanovništvom (silovanja, otimačine,seča šuma)
Krim-istorijski uvek ruski. Stanovništvo pretežno rusko. Administrativnom merom 1954.pripojeno Ukrajini.
I da hoćete ne možete da poredite Kosovo sa Krimom.
(Istorija, 6. mart 2014 13:11)

zanimljivo kako se na istoriju poziva kome kako od kog trenutka odgovara. a mozda samo nisi dobar sa istorijom. zaboravio si da pomenes da su tatari bili ubedljiva vecina na krimu pocetkom 20. veka, da bi nakon 1945. bili grupno deportovani u centralnoazijske republike. dakle niti je krim oduvek bio ruski (tek od kraja 18. veka i ratova sa turskom), niti je etnicka struktura na strani rusa, sem u periodu nakon WWII. ne poznavajuci dovoljno istoriju na koju se pozivas potkopao si sam svoj argument i u stvaru pokazao da je ruski status prema krimu slicniji albanskom prema kosovu. i nemojte molim vas pominjati kako su krimski tatari saradjivali sa nacistima, te su stoga 's pravom' deportovani! proverite koliko je njih bilo u partizanskim jedinicama. a cak i da jesu, kazna kakva je nasilna kolektivna deportacija moze biti mera samo jednog ludackom diktatorskog rezima. takve generalizacije su opasne; nisu svi tatari i ukrajinci bili nacisti, svi rusi komunisti, ni svi srbi cetnici!

bilderi

pre 10 godina

косово, крим, република српска......домино ефекат
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ИБАРСКИ ВУК (краљево), 6. mart 2014 11:53)
Vojvodina(Banat, Bačka, Srem,...)Sandžak, Preševska dolina,....., mesna zajednica, domaćinstvo i na kraju član domaćinstva. Pitanje je i da li se tu završava domino efekat. Suština je da jači uvek diktiraju slabijim. Vraćamo se životinjskom carstvu i goloj demonstraciji snage

rasBS

pre 10 godina

Koliko gluposti na jednom mestu.
Putin nece sad odjednom priznati Kosovo, ali bi naravno imao puno pravo to da uradi ukoliko bi bilo u interesima RF. Nasa zemlja politicki nikad nije podrzala ni jednu odluku Rusije, niti cak bila suzdrzana , mi politicki delujemo potpuno u saglasnosti sa EU i SAD , bez ikakvog obzira na Ruski stav. Znaci mi uz to sto smo mala i nebitna zemlja, danas cak i kad posmatramo Balkan, smo zemlja koja politicki nije saveznik Rusije. Ali smo opak ocekivali njihovu podrsku za Srpski stav o Kosovu. Ekonomski zapadni kapital je znacajno bio favorizovan skoro u svakoj vladi, a pogotovo na pocetku dok je jos i bilo da se razgrabi. Za standarde i zakone ikljucivo smo opet okrenuti Zapadu. Nasa vojska saradjuje sa NATOm na najvisem mogucem nivou, jer jos na referendumu pitanje ulaska ne bi proslo(organizovali smo im i lep samit ovde). Opet standardizovali smo vojsku, smanjili je i unistavali naoruzanje uz pomoc zapadnih "konslutanata". Kad bismo imali pare naoruzavali bismo se iskljucivo sa Zapada.

Prosto ne znam ko je ovde lud?
Cak i da je situacija potpuno drugacija, ja bih ocekivao da mi kao drzava ocekujemo od Rusije, i svake druge zemlje, pomoc i podrsku tamo gde joj je to u interesu ili ako imamo drugih zajednickih interesa koje nece da ugroze.
Ako bi od nekog trebali da ocekujemo pomoc, trebali bi od Zapada. Dobiti je naravno necemo, jer smo mi kolonija, a ne saveznik.

precanin

pre 10 godina

@ Hugo
Hugo, zasto ne smemo da kazemo istinu ? Otkad se Srbi boje istine, pa srpski je govoriti istinu ! Zato sto smo u skolama (sada pojedini mediji govore)ucili kako mi nikada nismo druge napadali ,samo smo se branili ! Albance sa Kosova ,pre proterivanja su srpske patriJote: Skorpioni, Vukovi,Ocnjaci Beli,Kobre, ko ce sve da ih zna, postrojavali , oduzimali pare , nakit i sve sto vredi , zapalili katastarske knjige , da se nema dokaza da su tu nekada bili !? Kuce, stoka opljackano od komsija ne albanskog , od kojih, Svedjana ? Nasa javnost zna koliko su Albanci crkava, manastira zapalili , a da li mi u Srbiji znamo koliko su nasi zapalili i porusili djamija na Kosovu , ne znamo ,zasto !? Muslimani ubijali svoje , Albanci ubujali svoje , Hrvati ubijali svoje i svi su se svetu zalili kako su Srbi to uradili ? A da li smo mi ubijali svoje i pljackali svoje , pa pricali kako su to Muslimani uradili ??? Nismo, a pricaju da jesmo !? Sve dok se javno od strane Vlade ne kaze ko je to u ime Srbije i srpske nacije pravio zlocine nad drugim narodima, sakrivacemo nase zlocine i zlocince ! A kako to ocekivati kada predsednik Srbije javno kaze : Ni jedan Srbin ne priznaje masakr u Srebrenici , pa necu ni ja "!? Da li nama i nasoj deci nas predsednik misli dobro kada tako nesto izjavljuje da ga cuje ceo svet ? Klicemo predsedniku, a znamo istinu ???

Napred UDBA napred KGB!

pre 10 godina

Ne vidim kako moze da pravi analogiju Krima sa Kosovom, kada oni nisu ni priznali Kosovo, niti su mu uvazili pravo na ocepljenje. Znaci, kao argument koristis nesto, sto nisi hteo da uvazis?
Drugo, ovo pominjanje Krima i Kosova ovih dana, meni cini na spin ovih nasih medija. Ja nisam video ni jedan snimak, gde Putin izgovara "Krim jednako Kosovo".
Imam osecaj da ova udbaska propaganda pokusava da iskoristi celu pricu sa Krimom, ne bi li ocepili Rep. Srpsku od BIH. To je cena te politike "demokratskih" snaga koje nisu razmontirale ostatke Milosevicevog aparata.
Imam osecaj da ce nas ovi nasi ponovo uvuci u neki rat, i da su svi ovi propagandni spinovi usmereni na tu stranu.
(pamet u glavu, 6. mart 2014 13:20)
Sta je tu lose ako uzmemo Republiku Srpsku bez ispaljenog metka.Slazem se da ako Amerika izgubi Ukrajinu NATO se gasi.Krak Juznog tok se ne gradi kroz federaciju vec RS.Sve karte su davno podeljene nase je samo da uzmemo nase.Neka Rusi rade sta hoce sa Ukrajinom,Poljskom,Litvanijom,Letonijom,Estonijom neka Breziznski cupa kosu sto gubi Poljsku neka se Nemci i Rusi raduju sto su ponovo glavne sile mi treba da gledamo nas interes jer nam se ova prilika nece ponoviti.

Zablude vase

pre 10 godina

Po ovome sto ja tumcim Putin je priznao Kosovo a Zapad samo moze da Slavi na uspesnoj misiji...

E moji Putin i Obama su u istom Britanskom dzepu samo se igraju sa svima nama...

milutin dobrosavljević

pre 10 godina

Vi ste stvarno čudni izaslepljeni, Srbija niti iko ne mora da priznaje Krim, Krim se pripaja Rusiji a Rsija je međunarodno priznata(za one koji to ne žele da shvate) i nema potrebe da iko išta priznaje samo Rusija Krim "usisava" u svoj ustavni vojni i političko društveni poredak. I jedna velika tačka za sve vas što balavite i mlatite da li je Rusija promenila stav o Kosovu, nije i neće dok to Srbija ne traži od nje...

Alias Pera crnolistas

pre 10 godina

Putin i Rusija to nece uraditi, pogotovo ne sada, u to sam prilicno siguran. Cak i kad bi hteo, cena koju ce ispostaviti Zapadu bice za njih previsoka.
Ali, cak i kad bi to uradio, licno ne bih previse zamerio, jer sta mi radimo da se to i ne desi? Dacic, Nikolic, Vucic su ``istrgovali`` Kosovom i za to smo dobili pregovore sa EU, a bice i neka para preko Arapa i slicno.
Ne znam kakav je ``dil`` napravljen, verovatno ne bih to uradio na njihovom mestu, ali naslucujem zasto su to uradili. Na kraju, oni zive od politike i to je vazan element kada odlucujes.

Ja

pre 10 godina

Mislim da ce Rusija na kraju priznati Kosovo, ali da ce to dobro naplatiti. Ovde su mnogi besni, ali ja se uopste ne ljutim. Srbiju Kosovo vec godinama mnogo kosta, a nikakve koristi od njega nema. Da je narod imao pameti, eventualno se moglo postici resenje da se Sever Kosova pripoji Srbiji, ali pameti nije bilo, a sada je kasno. (I da, kazem da NAROD, a ne politicari, nije imao pameti. Naime, pokojni Zoran Djindjic, politicar, se zalagao bas za ovakvo resenje, pa je zato bio proglasavan za izdajnika. Ovaj narod je odbio deo kolaca onda kada je eventualno mogao da ga dobije, pa je na kraju izgubio ceo kolac. I kraj.)

Sve u svemu, na Putina se uopste ne ljutim. On covek vodi racuna o ruskim interesima, sto mu i jeste posao. Nasim interesima se bavi samo onda kada je Rusiji to u interesu, sto je uostalom potpuno logicno.

Zekan Zvekan

pre 10 godina

Pa kad nasa drzava kaze NE, mi ne priznajemo LAZNU DRZAVU KRIM ahah, jer KOSOVO JE LAZNA DRZAVA pa prema tome i Krim je lazna drzava.
(Poznavalac Prilika, 6. mart 2014 12:48)


Nisi shvatio. Krim nije drzava, vec se nalazi u sastavu Rusije.
Nema nista ni da se prizna.

Leteci Holandjanin

pre 10 godina

Molim sve pametnjakovice koji koriste "volodja" uglavnom pezorativno u svojim komentarima a da i ne znaju sta to znaci barem to napisu ispravno. Naime Volodja je izvedenica od Vladimir, kao sto je kod nas bilo Vlada ili Vlado

Vladimir

pre 10 godina

Volođa... Mi nismo grlili zapad 99 a ni tada nam Rusi nisu pomogli. Niti ikada kasnije. Samo prividno, jakim recima i skupom naftom i skupim gasom. Tacka.

Istorija

pre 10 godina

Kosovo-istorijski gledano uvek srpsko. Posle II svetskog rata naseljavanje Albanaca iz Albanije, zabrana povratka Srbima koji su otišli sa KiM zbog zločina u ratu,sprovođenje planova o velikoj Albaniji (demografska politika-porast stanovništva,zločini nad srpskim stanovništvom (silovanja, otimačine,seča šuma...)).
Krim-istorijski uvek ruski. Stanovništvo pretežno rusko. Administrativnom merom 1954.pripojeno Ukrajini.
I da hoćete ne možete da poredite Kosovo i Metohiju sa Krimom.

Djole

pre 10 godina

Ludilu nema kraja.
(Poznavalac Prilika, 6. mart 2014 12:48)


Sad ces da vidis kad ti pohapse "vladu" u Kijevu. CNN je vec pustio pricu o snajperima... http://edition.cnn.com/2014/03/05/world/europe/ukraine-leaked-audio-recording/index.html?hpt=hp_t2

Interes

pre 10 godina

Države koje nisu priznale Kosovo, uradile su to zarad sopstvenih interesa, a ne zato što vole Srbiju. Putin isto tako. Ništa to nije čudno, gleda Putin interes Rusije.

Pitaj onog ko je to izjavio

pre 10 godina

Što vi pitate neke naše stručnjake šta bi to moglo značiti? Lepo vi novinari pitajte Putina, šta je time mislio i kakav je odnos Rusije prema Kosovu. Sve ostalo je trla baba lan da joj prodje dan.

pamet u glavu

pre 10 godina

Ne vidim kako moze da pravi analogiju Krima sa Kosovom, kada oni nisu ni priznali Kosovo, niti su mu uvazili pravo na ocepljenje. Znaci, kao argument koristis nesto, sto nisi hteo da uvazis?
Drugo, ovo pominjanje Krima i Kosova ovih dana, meni cini na spin ovih nasih medija. Ja nisam video ni jedan snimak, gde Putin izgovara "Krim jednako Kosovo".
Imam osecaj da ova udbaska propaganda pokusava da iskoristi celu pricu sa Krimom, ne bi li ocepili Rep. Srpsku od BIH. To je cena te politike "demokratskih" snaga koje nisu razmontirale ostatke Milosevicevog aparata.
Imam osecaj da ce nas ovi nasi ponovo uvuci u neki rat, i da su svi ovi propagandni spinovi usmereni na tu stranu.

marija

pre 10 godina

Putin ih zavitlava samo tako.
Po principu, hteli ste, gledajte.
Ne bih se ja vise kacila sa velikim medvedom, ako prizeljkujete stvarnu invaziju, kad se zaleti Rusija nece se zaustaviti do Brisela.
Njegov cilj nece biti Krim, nego da unisti NATO.
Sumnjam da ce oprostiti sve ove uvrede.

italy

pre 10 godina

Moram reci da je poredjenje Kosova sa Krimom besmisleno. Na Kosovu se vodio rat na koje smo mi Srbi poslali vojsku da ubija Albance jer su htjeli da se izdvoje iz Srbije. Rat je izgubljen i Albanci su dobili secesiju, danas su medjunarodno priznata drzava. Moram takodje reci da je drzava Srbija imala nehuman odnos prema teritoriji Kosova jos od Balkanskih Ratova, ko hoce malo bolje da se informise neka ode da procita knjige, ne mogu ovdje o tome pisati. I da zavrsim, danas kada Kosova vise nema u sastavu Srbije i nikada vise ga nece biti, da bi se zalijecila rana, ako je IKOME do njega stalo - srbijanskim politicarima uopste nije, to moram da podvucem - jeste imati ga u sjecanju i osjecanju, i pomiriti se i izviniti Albancima, jer je to jedini nacin da se sacuva sjecanje.

PO MOM MISLJENJU

pre 10 godina

Putin ne menja stav o Kosovu! On zeli da kaze, kad moze "Amerika, Engleska, Nemacka itd." jednom recju -zapad, da radi sta hoce sa juznom Srbijom koju nazivaju "Kosovo" evo sta mogu ja sa Ukrajinom. Ako osude mene za Ukrajinu onda moraju osuditi sebe za juznu Srbiju ili staru Srbiju koju nazivaju "Kosovo".

Po mom misljenju on brani "STARU SRBIJU" kojoj je "tito" napravio "izmisljene" granice deleci Kosovo od SRBIJE.

Nemiran ki čigra

pre 10 godina

Da li bi smeo da se kladiš u sve što imaš da Rusija neće priznati Kosovo u zamenu za priznanje takve odluke Krima od strane Zapada?
(Lik, 6. mart 2014 12:07)


Ne treba im priznanje zapada.
Vec su tamo. To je njihova teritorija.

analiticari

pre 10 godina

Sta je patriote? a nije Putin potpisao Briselski sporazum nego ga je potpisso Vucic. A Milosevic - Kumanovski.
Putin je predsednik Rusije, a ne Srbije i nemojmo stalno da optuzujemo druge za postupke nasih politicara koji sve to rade uz veliki blagoslov naseg naroda, a ne stranaca.

Лима

pre 10 godina

Спин преваратори, сублимирана порука да Путин жели да нас "прода", не би ли Србе завадили са браћом.. мешетарење глобалистанских д...лизаца.

upravljanje..

pre 10 godina

Rusi su divan i hrabar narod!Njihov predsednik je izabran ogromnom vecinom za najboljeg svetskog lidera u 2013.g.I kome on to danas smeta!Niti je hegemonista,niti je covek mrznje..Sve ostalo je propaganda zarad necijih interesa!U Ukrajini je danas na vlast dosla manjinska frakcija totalitaraca sa antiruskim stavom i sa pretecim porukama pojedinaca,koji nedvosmisleno u sebi sadrze govor mrznje!Nema razlike izmedju njihovog govora mrznje i onog vec vidjenog u mracnoj proslosti!A da li oni zasluzuju podrsku!Pa naravno da ne!Ulepsavanje ovako opasnog stava,ne moze proci i pored svih spin majstorija u svetu!Jer istina se vec saznala!I zato nije vazno ko nas ne podrzava,vaznije je ko nam otima i ko je protiv nasih interesa!Zamena teza je oprobani spin,vec poznatih metoda hladnog rata u svetu!Mi smo tu samo siri plan..Da smo mozda okrenuti od Rusije,verovatno bi bolje prosli u podeli simpatija pojedinih medjunardnih mocnika!Mozda bi nam se smilovali i drugacije se odnosili prema nasim interesima..Ali ostaje mozda!?!Slabom drzavom,bez sopstvene integracije i stava,svako moze da vlada i da upravlja,a i da je komada!Postaje lak plen!A kad gladni vuci osete lak plen,onda se svi ustreme na njega!Sami ga samo namame,a napadaju u grupi!Opkole ga sa svih strana i onda ga rastrgnu!Bas i nije hrabro ali je izuzetno surovo..To je osobima i mnogih politika danas u svetu!Zato za nas neki kazu danas,da smo kao Nokija,kad god nas vide,mi sve manji i manji!Ali ti koji to kazu,imaju podrsku..

DRAGAN

pre 10 godina

115 komentara sta Rus misli o Kosovu.
Jadna i tuzna stvarnost.
Koga je to vise briga?
To se rjesava sa EU.
Okrenimo se vise Evropi i buducnosti!

Július Lõrincz, Slovačka

pre 10 godina

Iznenadila me posledna rečenica vesti u kojoj se piše o separatizmu i u južnoj Slovačkoj. To je zabluda. Ispitivanja javnog mišlenja medju Madjarima u Slovačkoj govore da nepunih 10 posto misli na autonomiju kao rešenje statusa ove manjine. Niko negovori o separatizmu.

Lik

pre 10 godina

@Mihailo
"Imenjače, nisi ni pročitao članak, uostalom kao i većina vas ovde. Rusija neće priznati Kosovo i pomirite se svi vi eurofanatici sa tom činjenicim."

Pazi sad ovako, danas je Krim preko svoje skupštine izglasao da se uključi u Rusku federaciju, dakle izlazi iz sastava Ukrajine.

Da li bi smeo da se kladiš u sve što imaš da Rusija neće priznati Kosovo u zamenu za priznanje takve odluke Krima od strane Zapada?

tomica

pre 10 godina

Nova realnos sa Ukrajinom je da bivse vele sile ce imati rikverce u njihovim politikama zadnjih 20 godina.Sada se na balkanu otvara prostor za dogovore izmedju Albanaca na Kosovu I Srba kao 2 najbitnije grupacije kako da razrese pitanja Makedonije Kosova I Crne Gore I Bosne gde zive I Srbi I Albanci.Tako da menjanje granica I pripajanja da bi narodi ziveli u jednoj drzavi su ponovna opcija.Sve je sada moguce zbog zapada koji je to pokrenuo I Putina koji ce podrzati I promovise tu politiku.

Poznavalac Prilika

pre 10 godina

Ne verujem koliko su smesni ovi Kosovari, rusofobi, itd.
Podsecaju me na onog viteza iz filma Monti Pajtona, koji se bori i misli da ima sanse da pobedi cak i bez ruku i nogu.
Ne, Putin nece priznati Kosovo, ali ce uzeti Krim.
Da li vam je to jasno? Hocete crtez?
(Bivsi dizajner tobogana, 6. mart 2014 12:09)

A naivni Rusofilu sta ce se desiti kada KGB uputu zahtev drzavi Srbiji da priznaju Krim ahahah?
Pa kad nasa drzava kaze NE, mi ne priznajemo LAZNU DRZAVU KRIM ahah, jer KOSOVO JE LAZNA DRZAVA pa prema tome i Krim je lazna drzava.
E onda se volodja iz KGB naljuti pa prizna Kosovo hah, jer ce sa Krimom sada ucenjivati Srbiju na razne nacine.
Srecom ruska peta kolona inflirtirana u stranke ce se boriti za cenzus u Srbiji.

E moji rusofili ne vidite dva koraka ispred desavanja a mudrujete na forumu boljsevicke ideje, pomislio bi covek Srbija puna rusofila a ono vas 30-ak ovde po direktivi spinuje mesecima budalastine KGB-ovske kao da se gradjani Srbije zakopcavaju na ledjima.
Pogotovo mi smesno sto to radite ovde na cenjenom B92 gde dolaze uglavnom obrazovani i informisani ljudi koji razmisljaju svojim mozgom.
Razumeo bih vas da to radite u onim imbcilnim patriJotski glasovima koje cita krezuba populacija koja nista ne kapira ali da ovde trolujete prosto mi fascinantno :).
Sto je najgore poceli ste i da verujete u boljsevicke ideje i kako ce Volodja Vladimir umarsirati u Berlin hah.
Ludilu nema kraja.

волођа

pre 10 godina

Пре свега, човек жели да укаже на дупле аршине, на лицемерје САД, да део неке земље може да затражи и добије независност, да улазак својим трупама у Србију, Ирак, Либију представе као чин демократије и милосрђа, а исти такав, али у Криму преставе као опкупацију. Осим тога, Руси су милион пута рекли да ће нас увек подржавати, али да не могу и не желе да буду већи Срби од нас, па према томе ако садашња гарнитура све поклања, предаје и продаје и хрли у загрљај Западу, због чега би онда они бранили наше Косово које смо ми продали и предали?!

g

pre 10 godina

Ruski ambasador je rekao da ne moze biti veci Srbin od Srba. Stalno su ponavljali da ce slediti nase odluke. Posto smo mi sami promenili politiku prema Kosovu ne vidim zasto i Putin ne bi

Bivsi dizajner tobogana

pre 10 godina

Ne verujem koliko su smesni ovi Kosovari, rusofobi, itd.
Podsecaju me na onog viteza iz filma Monti Pajtona, koji se bori i misli da ima sanse da pobedi cak i bez ruku i nogu.
Ne, Putin nece priznati Kosovo, ali ce uzeti Krim.
Da li vam je to jasno? Hocete crtez?

Laknut

pre 10 godina

"Poruka ruskog predsednika - da i stanovništvo Krima ima pravo na samoopredeljenje, ako je ono već dozvoljeno kosovskim Albancima, provocirala je nagađanja u pravcu moguće promene orijentacije Moskve prema statusu Kosmeta, ali po mišljenju stručnjaka, to tumačenje ne ide na štetu Srbije, niti znači redefinisanje pozicije prema južnoj srpskoj pokrajini, pišu Novosti."

E, ako su Novosti rekle da ovo ne znači zaokret Starog Lisca, meni je odmah SLUŽBENO LAKŠE oko srca. Aman ljudi, oduvek smo "braći Rusima" služili za potkusurivanje sa drugim velikim silama. Jedino što mi tako volimo da potkusurujemo druge.

Crveni fenjeri, ne crvene linije

pre 10 godina

1. Ne spinujte, Putin ukazuje na licemerje Zapada, nikad nemaju odgovor na takve stvari;

2. Narod je brljiv po prirodi i pali se kao hepo kockica, komentari su dokaz, povrsnost vergla i vlada;

3. Setimo se Rusije samo kad nam je tesko;

4. Stalno politicki idemo ka EU i NATO-u protiv interesa Rusije a hocemo da nas Rusija zastiti?!?! Realno, Rusi su trebali da nas sutnu odavno u SB UN-a i da nas puste niz vodu s obzirom kako se licemerno ponasamo, ali znaju da narod ipak nije isto sto i politicari;

Nezahvalni smo, licemerni i ne znamo sta hocemo, i voleli bismo da budemo i tamo i ovamo, i da neko drugi tj. Rusi rese nase probleme dok mi surujem os njihovim neprijateljima.

To je spoljna politika na nivou maloletnog kupleraja.

Branko

pre 10 godina

"To nije isto uporedjenje. Ukrajinska vojska nije proterala Rusko stanovnisto-svoje gradjane sa Krima, Srbija jeste svoje gradjane sa Kosova proterala u okolne susedne zemlje. Prema tome uporedjenje nije isto
(precanin, 6. mart 2014 11:00)"

Da ali prema scenariju i režiji CIA i USA, što je filmski i medijski obradio CNN. Stite se samo one devojke iz priloga CNN-a i ustajanja sa nosila, a kamere još nisu bile isključene ("izbeglice" u Blacu u Makedoniji).

ЛанеБг

pre 10 godina

А зашто не помињете Р. Српску никад? Једино је Србима у Босни изгледа забрањено да излазе из нежељене државе? Цео свет почива на лицемерју и превари, цео!

lesa

pre 10 godina

Moje je mišljenje da je Kosovo skoro u položaju kao Krim. Krim je Hruščov bespravno poklonio i pripoio SSSR-u, a da bude u sklopu Republike Ukrajine. Za razliku od toga, nama je Kosovo bespravno OTETO! Kosovo je bespravno pokušalo da proglasi i nezavisnost, a mnoge zemlje to nisu priznale. Srbija onda zadržava sva legimitna prava, kao i danas Rusija, da Kosovo vrati u svoje granice.

precanin

pre 10 godina

To nije isto uporedjenje. Ukrajinska vojska nije proterala Rusko stanovnisto-svoje gradjane sa Krima, Srbija jeste svoje gradjane sa Kosova proterala u okolne susedne zemlje. Prema tome uporedjenje nije isto

dovla

pre 10 godina

Sada kude Putina glasaci DS, SNS i SPS, stranaka koje rade na nezavisnosti Kosova! Smesno! 90% Srba Kosovo vise ne interesuje, zasto bi onda Ruse?

panzer general

pre 10 godina

Pa rusofile vjerojatno ni ovo neće pokolebati. Međutim, Kosovo i Krim, pa onda još Baskija, Katalonija, Škotska nemaju baš puno zajedničkog, svaki slučaj je slučaj za sebe. Teško je sad to objasniti u par rečenica, pa ću reči samo glavni razlog: ko je jači, taj kači. Ili drugim riječima, pravo i pravda imaju ogranićeni doseg, sila oružja ima presudnu riječ.

Gagi

pre 10 godina

@Gorane do tada ce albanaca biti 70-80 miliona... I imace toliki uticaj na SAD da ce moci nesmetano da dodju u Beograd da ubijaju i da nikome ne odgovaraju. Naravno mi cemo se tada zaliti nekoj Estonovoj da krse medjunarodno pravo, necemo se braniti.

toni

pre 10 godina

svaki gleda svoj interes, evo odmah poskupeo gas ukrajincima 30% , a kamo tih 15 mld dolara pomoc , isto i nama rusi uzeto sveeee za dzabee , ce kukamo ali bice kasnoo

hugo

pre 10 godina

To nije isto uporedjenje. Ukrajinska vojska nije proterala Rusko stanovnisto-svoje gradjane sa Krima, Srbija jeste svoje gradjane sa Kosova proterala u okolne susedne zemlje. Prema tome uporedjenje nije isto
(precanin, 06. mart 2014 11:00)

Nisu Albanci proterani,već su većina po direktivi njihovih vođa morali da napuste.A ipak većina Albanaca nije ni napuštala Kosovo.Sa druge strane 250000Srba je od dolaska KFORA napustilo Kosovo,a od blizu 100000 koji su ostali,većina živi u enklavama(modernim getoima).Zar onda to nije razlog za intervenciju,ili za Srbe ne važi isto pravilo?Danas Srbi na Kosovu mogu samo da maštaju o slobodi i pravima koja su Albanci imali 90-tih.Naravno svaki slučaj je za sebe,negde je bitno istorijsko pravo,negde etnička struktura,ali na kraju velike sile odlučuju o svemu.

Mihailo

pre 10 godina

Super, taman imamo razlog da udjemo u NATO.
(Mihailo, 6. mart 2014 08:38)


Imenjače, nisi ni pročitao članak, uostalom kao i većina vas ovde. Rusija neće priznati Kosovo i pomirite se svi vi eurofanatici sa tom činjenicim.

бт

pre 10 godina

Једино матична држава може да одлучи ко има право на самоопредељење. То Американци поштују код себе не дозвољавајући да се Аљаска рецимо издвоји и припоји Канади, иако би становницима Аљаске то свакако више одговарало. Проблем је што Американци то не поштују у случају других земаља па тако и Путин може и треба да има двоструке стандарде, једне за своју земљу а друге за остале.

Rusofil

pre 10 godina

E, kamo sreće da smo i mi njima važni kao Ukrajina, pa da nam nude 15, 20 milijardi dolara... Pobogu, da li neko od nas ima predstavu šta to znači da jedna zemlja može nekome da pozajmi 20 milijardi dolara...

dzouni

pre 10 godina

Ma dajte molim vas. Putin ovime samo ukazuje na to da Amerika i EU imaju te duple arsine sto se tice Kosova i Krima, onako kako im odgovara. Ionako je stvar oko Kosova vec koliko-toliko zavrsena stvar, Rusija nam je 100 puta porucila da ne mogu da budu veci Srbi od nas.

Zamislite da sad Putin kaze: "U redu, nista sa Krimom ne treba raditi, nemaju oni pravo da se odvajaju od Ukrajine kao sto nema ni Kosovo od Srbije"...e pa, Kosovo je vec odvojeno, ako moze Kosovo moze i Krim, evo sad sam i ja rekao isto sto i on, kakva promena stava.

Ali sa druge strane, sad Amerika moze da kaze "E pa ako moze Krim, moze i Kosovo" i da nastave sa Kosovom da rade sta rade i u Ukrajini da 'ispod ruke' kontrolisu...na kraju krajeva sta je bitno sta ko kaze, zna se sve vec, a 'medjunarodno pravo' koje svi toliko spominju tu ne igra nikakvu ulogu sto svi veliki igraci vec dobro znaju, ovo su samo prepucavanja za neuke...

koki

pre 10 godina

ako nastavi dalje sa ovom pricom, priznavanje kosova od strane rusije je logican sledeci korak... jer po njemu, vecinsko rusko stanovnistvo u delu ukraine ima pravo na ocepljenje bas kao i vecinsko albansko na kosovu... znaci logicna je podrska i jednom i drugom

xoxo

pre 10 godina

Najbolje bi bilo kad bi nas Rusi malo zaobisli u njihovim stavovima kako se ne bi prelamali stavovi velikih sila na nama. Dobro je da imamo snazne poslovne veze sa Rusijom , ali Ruska politika ne treba biti vezana na bilo koji nacin sa Srbijom, narocito posle desavanja u Ukrajni. Komentarisati i na bilo koji nacin potezati pitanje Kosovoa od strane nasih politicara bi sad bila velike greska. Treba se zblizavati sa politikom EU a zadrzati dobre poslovne odnose sa Rusima.

Nemanja

pre 10 godina

Meni je jedino smesno, sto ovde svi govore na fazon evo kakvi su Rusi itd...
Realno svi su takvi i mi bi bili da mozemo. Svako gleda svoje interese i stiti svoje i to je to. Sto pre to shvatimo bice nam bolje.

Alien

pre 10 godina

Mislim da ova kriza predstavlja pocetak kraja Putinove vladavine. Ovakav sistem kakav je u Rusiji odrziv je samo uz apsolutnu disciplinu, sto nama Slovenima nije svojstveno. Demokratija kuca na Putinova vrata i on je toga svestan.

Владимир

pre 10 godina

Ух, ух... какав гротескан наслов.
Да, Путин како устане прво му на памети КиМ, бар 9џ на дан размишља о том проблему и напокон је преломио!
КиМ је, да се уозбиљимо, његова полиса осигурања и изговор. Као што је КиМ изговор за све будуће грађанске ратове.

crv

pre 10 godina

Rusija nije neozbiljna drzava, i njen stav da ce pratiti kurs Srbije prema Kosovu, nije se ni za pedalj pomerio.
Drugi je problem sto mi ne znamo sta cemo po tom pitanju, pa su i Rusi zbunjeni. Mada, cini mi se ovi aktuelni itekako znaju sta ce sa Kosovom, tako da ce i Rusi, a i ostali, svoj stav menjati, tj prilagoditi nasem, na zalost.

Sir Giles

pre 10 godina

Velika istočna kriza 1875-1878 je udžbenički primer kako Ruska imeprija postupa sa svojim saveznicima kada su joj interesi realno drugačiji. Sanstefanski mir je ono što čak i autori udžbenika preskaču da lepo objasne samo da prašina ne padne na Majčicu. Pa ja moram deci da crtam po tabli ne bi li im barem malo izbio iluzija iz glave.

Ma Ja

pre 10 godina

Poznato je da su nam Rusi kroz istoriju uvek okretali ledja kad je to bilo u njihovom interesu, jer su i bili uz nas samo kada im je to odgovaralo.

kuc-kuc

pre 10 godina

Ova vest je spin NATO-a.
Putin je rekao ustvari: ako mozete vi Kosovo, ja mogu Krim.
Nema nikakvih indicija da ce Putin priznati nezavisnost Kosova, kao sto nema indicija da ce NATO zamlje priznati nezavisnost Krima.

mikaT

pre 10 godina

Vi sve vreme zaboravljate šta je sve prethodilo odcepljenju Kosova, sve vreme prećutkujemo pred nama samima zločine na koje često budemo i ponosni... Krim nije Kosovo.

Etsko

pre 10 godina

Dilema? Nikad je nije ni bilo. Svaki iole pametniji Srbin razume da gosn. Putinu nije ni bilo stalo do Kosova, čak mislim da je na ovaj način slučajno rekao poznatu stvar...a vi ostali i dalje verujte da je on naš veliki otac i zaštitnik a Rusi naša braća.

Nadimak pod cenzurom

pre 10 godina

Granice se ne diraju nikad, OSIM u slučaju da iza toga stoji vojna-politička supersila (USA, Rusija, uskoro i Kina).
To da vam skratim analizu.

bulldozer

pre 10 godina

I tako Putin izvuče Kviska iz rukava. Iskusno. Svaka čast. Samo langsam, što bi rekli: ničija nije do jutra gorela pa neće ni licemerna "zapadna demokratija" baš svugde da prolazi.

Silver Surfer

pre 10 godina

Ne shvatam da li ovi analiticari stvrno ne vide ili se samo pretvaraju nemajuci hrabrosti da iznesu svoje misljenje, ali jedna stvar je kristalno jasna. Velike sile ostvaruju svoje interese, narocito strateske, na ovaj ili onaj nacin. Ostali im u toj nameri sluze kao adut kojim ojacavaju svoju poziciju ali i kao nesto sto imaju za cenjkanje. Neka se niko ne zavarava da ce Rusija odustati od svojih interesa da bi odbranila interese Srbije. Mi smo samo jedan od stihova u rukama Rusije. U jednom momentu cemo zavrsiti na talonu.

Misa Pavlovic

pre 10 godina

Toliko o brastvu sa Rusijim. Mozda ce i pariJote da shvate da nam Rusi nisu saveznik vec da smo mi pijun u njihovim rukama kojeg ce zrtvovati kada njima to bude odgovaralo.

nego sta

pre 10 godina

Putin NE menja stav prema kosovskom pitanju. Da je nekim medijima stalo da propagandno ne utiču na očigledno proruski nastrojenu vecinu u Srbiji, naglasak bi bio na tome da Rusija Kosovo priznati nece, sto je u okviru pomenutog izjavio Putin.

Jovan

pre 10 godina

Vrlo je jednostavno zakljuciti sustinu njegovog poredjenja sa Kosovom. Pa ako je zapad mogao da isforsira otcepljenje Kosova od matice onda I Krim ima pravo na samoopredeljenje i neka im je rekao videcemo sta ce "braca" sa zapada odgovoriti.

Toliko

pre 10 godina

"Svi misle daleko je Kosovo od nas a ne znaju da koliko sutra Kosovo ce stici i do njih" - Knez Lazar 1389
Znate sta ako ima pravo Kosovo ili Krim onda bogami imaju pravo i Cecenija i Luizijana, Teksas ili Novi Meksiko. Ili to samo vazi za zemlje koje nemaju atomsku bombu? Srbija i Ukrajna podrzavaju i priznaju jedna drugoj suverenitet u potpunosti i nas stav vlade (koja sramotno cuti) treba da bude da pozovemo sve one koji traze postovanje suvereniteta Ukrajne da prvo postuju suverenitet R.Srbije a ne da priznaju protivno medjunarodnom pravu Kosovo na teritoriji druge drzave kao drugu velikoalbansku drzavu.

Interesi na prvom mestu.

pre 10 godina

Rusija se vec opredelila. Referendum koji ce se odrzati krajem ovog meseca ce ZAPECATITI sudbinu Krima. Rusija ce uvaziti i podrzati rezultate Referenduma za Nezavisnost i time staviti tacku na problem Krima. Krim ce biti na Papiru nezavisan, a ustvari ce biti privezak Ruske Federacije. Nakon ovog svrsenog cina, VELIKI ce sesti i dogovoriti i o dva K.K. Tu se vise nece pitati ni Ukrajina ni Srbija.

Babin_zub

pre 10 godina

Kada smo se mi odrekli Kosova i na putu smo da ga i zvanicno priznamo, ne vidim zasto to i Moskva ili bilo ko drugi ne bi ucinio? Zasto bi iko branio ono sto mi nismo u stanju, niti zelimo?

dragan

pre 10 godina

Nadajte se. Putin nije rekao da Rusija ima nameru da prizna Kosovo. Rusija i Kina su rekle da neće priznati Kosovo čak i da Srbija prizna. Nego da ako su mnoge zemlje priznale Kosovo, da nema razloga da ne priznjau i Krim.

dudajev

pre 10 godina

Dali Putin ima iste arsine i za Ceceniju ,koja je bila proglasila nezavisnost i Jeljcin to prihvatio,posle dolaskom Putina,Cecenija je bila sravnjena sa zemljom i nezavisnost posla u ruske fijoke

zoja

pre 10 godina

Ma Putina Kosovo interesuje tek toliko da zafrkava zapad, a od Srbije izvuče što se izvući može u zamenu za takozvanu podršku.
Kako može da menja stav neko ko nikakvog stava i nema, ko se ponaša od danas do sutra i svaku reč krši ili pak poštuje, kako njemu lično zatreba? Pogledajte samo kako se njegova argumentacija poklapa sa Slobinom, do detalja. Čak je uspeo da izjavi da Rusija nije poslala svoju vojsku na Krim (jer im nisu stavili oznake).
To je etika "pahana", "kriminalnog autoriteta", a ne ono što obični ljudi pod etikom podrazumevaju.
(Da se razumemo, Amerikanci nisu mnogo bolji, ali baš toliko ipak ne lažu.)

zlocko

pre 10 godina

Lepo je rekao profesor Marselo Koen. A i iz Putinove izjave se vidi "ako su vec mogli na Kosovu, zasto ne bi mogli i na Krimu?" Tako da Putin ovime samo "cacka" zapad tj. podseca ih da oni isto rade gde i kad god mogu.

q

pre 10 godina

Za sve su se uvek pitale samo velike sile. Kako oni odluce, tako ce biti. Da li je nesto pravedno, simetricno, asimetricno to njima nije bitno.

Branko

pre 10 godina

А шта се стварно догодило на Косову и Метохији?
Слободан Милошевић се борио за свој народ најбоље што је могао. Питање је да ли би неко други могао урадити више, у времену када је постојао само један хегемон (САД) који је све редом учио шта су људска права, али из позиције својих интереса. Пожелевши да размести своје снаге са запада Европе на исток, Америка је одабрала српску АП Косово и Метохију као одговарајућу са геополитичке тачке гледишта. У ту сврху, они су одлучили да искористе Ослободилачку војску Косова која се налазила на њиховом списку терористичких организација. Антитерористичка операција српских снага против наоружаних припадника ОВК у селу Рачак из јануара 1999. године била је искоришћена за бимбардовање Југославије и увођење НАТО снага на Косово. Западни медији су тај догађај представили као да се ради о масакру цивила и да, ето, Америка мора да реагује и заштити недужни народ. Међутим, десет година касније, Хелена Ранта, фински стоматолог форензичар и члан међународне истражне комисије која се бавила о овим догађају, у аутобиографској књизи навела је да је извештај о том догађају писала под притиском тадашњег шефа мисије ОЕБС-а на Косову Вилијама Вокера и Министарства спољних послова Финске и да су лешеви заиста припадали албанским терористима, а не цивилима.

duh sa sekirom

pre 10 godina

...ovu vest ce svako tumaci kako njemu odgovara, ali ko malo bolje zna celu ovu pricu jasno mu je kao dan da Putin ovim poredjenjem samo ukazje na licemerje zapada.
...1+1=2 ali kad zapad napravi da su 3 on samo koristi njihovu racunicu, kome ovo nije jasno nek gleda crtane filmove i serije na TV´u.

ap0calypto

pre 10 godina

zaista glupo pitanje. ali sa moje tacke gledista, ako je Kosovo nezavisno, onda i Krim ima pravo na to. ali onda i Čečenija ima pravo na to. mislim da je poredio dvostruke standarde, i da iz nekog nama nepoznatog razloga Kosovo jedinstven slucaj u istoriji. to je malo sebicno od strane USA, EU. dajte i drugima nezavisnost. recimo Škotima ako zele, Baskija, Kipar(deo njegov). sto da ne, ocete to u svetu? ima takvih slucajeva koliko hoces.

Branko

pre 10 godina

Крим и Косово имају доста тога заједничког: аутономне покрајине су, на својим територијама имају базе других држава, већинско становништво жели независност. Међутим имају нешто и у чему се разликују – имају различите покровитеље.

rale

pre 10 godina

Budite iskreni u analizama. Nema ukazivanja na duple arsine. Kako god da okrenete, ako je Putin sam uporedio Krim i Kosovo, onda ako zeli odredjenu sudbinu za Krim, to znaci i da prihvata sudbinu koju sad ima Kosovo. Ergo, odustaje od nase podrske 'odbrani' Kosova. Prosto i jednostavno. On ima puno pravo na to, naravno. Ali smesni su mi ovi nasi sto su se udidili pa ne smeju nista da kazu.

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 10 godina

косово, крим, република српска, на реду је .........домино ефекат

VoxPopuli

pre 10 godina

Opa, doslo iz dupeta u glavu... Samo malo prekasno. U ocima Rusije Srbija nikad nije bila nista do sredstvo za potkusurivanje sa zapadom... Jeftino topovsko meso kome je milije da lize ruski djon nego da vodi samostalnu politiku.

Vojvođanin1009

pre 10 godina

Pa kako nece menjati razmisljanje o Kosovu ,kada smo mi,tj. nasi politicari,aktuelne vlasti,potpisali Sporazum o "normalizaciji" odnosa sa Pristinom. Pitam : Sta znaci normalizacija i da li negde mozemo da vidimo javno Briselski sporazum??

Шумадинац

pre 10 godina

Русија води принципијелну политику ако икада промене став то је због понашања наших политичара.

Antiprotivan

pre 10 godina

Kakav vrhunski licemer.Prava postkomunistička slika i prilika vladara u bivšem SSSR-u.
Pravi šamar našim rusofilskim idealistima i ulizicama.

Copernicus

pre 10 godina

Čim su ojačali, pokazali su ovom pokaznom vežbom da se ne plaše nikoga ali i da su isti kao i SAD. Ako nešto žele, pa čak i kada se kosi sa međunarodnim pravom, učiniće sve kako bi to i dobili. Veliki su veliki, a mali su mali i trpe želje velikih preko svoje grbače. A što se Kosova tiče, njihova podrška je od starta bila licemerna, jer oduvek imaju pretenzije na brojne teritorije u susednim suverenim državama (Moldavija, Gruzija,Ukrajina...) gde su Rusi većina.

millos

pre 10 godina

Nista Rusija i Putin nece uraditi vise nego sto nasi politicari ne ucine,tako da netreba ocekivati da Rusija bude veci srbin od srba a sve sto smo popustili zapadu nismo pitali Rusiju a da ne pominjem uvodjenje euleksa na mala vrata pa sankcije Belorusiji za koju bi Rusija odmah usla u rat sa bilo kime toliko o tome. Nek je Majka Rusija ojacala lepo je videti taman nama nista ne pomogli ali nece nas bombardovati za nase dobro kao prihjatelji i partneri sa zapada.

4c

pre 10 godina

Daj ne lozite ljude, covek je to rekao zbog zapada na foru kad mozete vi mozemo i mi. Nema to veze sa nama. Kosovo je nezavisno sto se tice USA a Krim sto se tice Rusije.

kole

pre 10 godina

dacic i vucic su prodali kosovo, valjda zbog toga su i dve najpopularnije stranke u srbiji.ne vidim ni jedan razlog sto bi nas ikada visr bilo ko podrzavao u necemu,kosovo treba svi da priznaju jer smo ga mi prvi prodali.

Gligorije

pre 10 godina

Vrlo je jednostavno jer vec postoji univerzalni princip koji se primenjuje: veliki i mocni ce uraditi ono sto hoce i kako hoce. Sve ostale price i ocekivanja su za naivne.

Goran

pre 10 godina

Nikad Rusija nece priznati Kosovo,to znaju i ovi sto to prizivaju,poput neke Biserko,Kandic... Naprotiv,vraticemo Kosovo, ali moramo da se vratimo sebi prvo,moralu, tradiciji, postenju u drustvu,tada cemo imeti jaku drzavu,postovanje prijatelja, i tad se moze sve..

zrtve loseg humora

pre 10 godina

"Ili će se svi vratiti principu poštovanja granica ili će se pitanje granica otvoriti na čitavom Balkanu, prvenstveno u Makedoniji i BiH".
Naravno da ce se vratiti.Kosovo se "omaklo".Koja sprdnja...

Huan Pablo Don Fernando

pre 10 godina

putin je samo izjavio da rusija nista ne radi sto vec amerika i zapad nisu uradili i covek je tu upravu,zasto kosovo moze,a krim,republika srpska ne mogu?! niti putin menja stav prema kosovu,niti rusija priznaje kosovo!!!

Zevs

pre 10 godina

Svima je sve jasno! Ali sad rusofili moraju pravdati bratske nam Ruse koji nikom dobro doneli nisu. Ne treba biti mnogo pametan i jasno shvatiti sta je rekao (a i sta su nam to ikad pomogli? Bombardovanje? Otcepljenje Kosova?). Bratski placamo najskuplji gas i gorivo.

zika

pre 10 godina

nadaleko je poznata ljubav medju slovenskim narodima,Poljaci i Rusi,mi i Bugari,nasa ljubav prema Rusima je jednostrana i zaslepljujuca,ali nema veze,glavno je da je ljubav,pa nek kosta sta kosta

ing..

pre 10 godina

Zasto bi pucao sebi u nogu menjajuci stav oko Kosova, kad i sama Rusija ima probleme na kavkazu?
Jos jedna stvar. Krim nece nezavisnost od Ukrajine. Putin hoce federalizaciju te zemlje tako da moze da ima veci uticaj na celu Ukrajinu.

VoxPopuli

pre 10 godina

Opa, doslo iz dupeta u glavu... Samo malo prekasno. U ocima Rusije Srbija nikad nije bila nista do sredstvo za potkusurivanje sa zapadom... Jeftino topovsko meso kome je milije da lize ruski djon nego da vodi samostalnu politiku.

zika

pre 10 godina

nadaleko je poznata ljubav medju slovenskim narodima,Poljaci i Rusi,mi i Bugari,nasa ljubav prema Rusima je jednostrana i zaslepljujuca,ali nema veze,glavno je da je ljubav,pa nek kosta sta kosta

4c

pre 10 godina

Daj ne lozite ljude, covek je to rekao zbog zapada na foru kad mozete vi mozemo i mi. Nema to veze sa nama. Kosovo je nezavisno sto se tice USA a Krim sto se tice Rusije.

Huan Pablo Don Fernando

pre 10 godina

putin je samo izjavio da rusija nista ne radi sto vec amerika i zapad nisu uradili i covek je tu upravu,zasto kosovo moze,a krim,republika srpska ne mogu?! niti putin menja stav prema kosovu,niti rusija priznaje kosovo!!!

ing..

pre 10 godina

Zasto bi pucao sebi u nogu menjajuci stav oko Kosova, kad i sama Rusija ima probleme na kavkazu?
Jos jedna stvar. Krim nece nezavisnost od Ukrajine. Putin hoce federalizaciju te zemlje tako da moze da ima veci uticaj na celu Ukrajinu.

kole

pre 10 godina

dacic i vucic su prodali kosovo, valjda zbog toga su i dve najpopularnije stranke u srbiji.ne vidim ni jedan razlog sto bi nas ikada visr bilo ko podrzavao u necemu,kosovo treba svi da priznaju jer smo ga mi prvi prodali.

Gligorije

pre 10 godina

Vrlo je jednostavno jer vec postoji univerzalni princip koji se primenjuje: veliki i mocni ce uraditi ono sto hoce i kako hoce. Sve ostale price i ocekivanja su za naivne.

Goran

pre 10 godina

Nikad Rusija nece priznati Kosovo,to znaju i ovi sto to prizivaju,poput neke Biserko,Kandic... Naprotiv,vraticemo Kosovo, ali moramo da se vratimo sebi prvo,moralu, tradiciji, postenju u drustvu,tada cemo imeti jaku drzavu,postovanje prijatelja, i tad se moze sve..

Zevs

pre 10 godina

Svima je sve jasno! Ali sad rusofili moraju pravdati bratske nam Ruse koji nikom dobro doneli nisu. Ne treba biti mnogo pametan i jasno shvatiti sta je rekao (a i sta su nam to ikad pomogli? Bombardovanje? Otcepljenje Kosova?). Bratski placamo najskuplji gas i gorivo.

Antiprotivan

pre 10 godina

Kakav vrhunski licemer.Prava postkomunistička slika i prilika vladara u bivšem SSSR-u.
Pravi šamar našim rusofilskim idealistima i ulizicama.

Шумадинац

pre 10 godina

Русија води принципијелну политику ако икада промене став то је због понашања наших политичара.

g

pre 10 godina

Ruski ambasador je rekao da ne moze biti veci Srbin od Srba. Stalno su ponavljali da ce slediti nase odluke. Posto smo mi sami promenili politiku prema Kosovu ne vidim zasto i Putin ne bi

Crveni fenjeri, ne crvene linije

pre 10 godina

1. Ne spinujte, Putin ukazuje na licemerje Zapada, nikad nemaju odgovor na takve stvari;

2. Narod je brljiv po prirodi i pali se kao hepo kockica, komentari su dokaz, povrsnost vergla i vlada;

3. Setimo se Rusije samo kad nam je tesko;

4. Stalno politicki idemo ka EU i NATO-u protiv interesa Rusije a hocemo da nas Rusija zastiti?!?! Realno, Rusi su trebali da nas sutnu odavno u SB UN-a i da nas puste niz vodu s obzirom kako se licemerno ponasamo, ali znaju da narod ipak nije isto sto i politicari;

Nezahvalni smo, licemerni i ne znamo sta hocemo, i voleli bismo da budemo i tamo i ovamo, i da neko drugi tj. Rusi rese nase probleme dok mi surujem os njihovim neprijateljima.

To je spoljna politika na nivou maloletnog kupleraja.

zrtve loseg humora

pre 10 godina

"Ili će se svi vratiti principu poštovanja granica ili će se pitanje granica otvoriti na čitavom Balkanu, prvenstveno u Makedoniji i BiH".
Naravno da ce se vratiti.Kosovo se "omaklo".Koja sprdnja...

precanin

pre 10 godina

To nije isto uporedjenje. Ukrajinska vojska nije proterala Rusko stanovnisto-svoje gradjane sa Krima, Srbija jeste svoje gradjane sa Kosova proterala u okolne susedne zemlje. Prema tome uporedjenje nije isto

ЛанеБг

pre 10 godina

А зашто не помињете Р. Српску никад? Једино је Србима у Босни изгледа забрањено да излазе из нежељене државе? Цео свет почива на лицемерју и превари, цео!

Bivsi dizajner tobogana

pre 10 godina

Ne verujem koliko su smesni ovi Kosovari, rusofobi, itd.
Podsecaju me na onog viteza iz filma Monti Pajtona, koji se bori i misli da ima sanse da pobedi cak i bez ruku i nogu.
Ne, Putin nece priznati Kosovo, ali ce uzeti Krim.
Da li vam je to jasno? Hocete crtez?

Copernicus

pre 10 godina

Čim su ojačali, pokazali su ovom pokaznom vežbom da se ne plaše nikoga ali i da su isti kao i SAD. Ako nešto žele, pa čak i kada se kosi sa međunarodnim pravom, učiniće sve kako bi to i dobili. Veliki su veliki, a mali su mali i trpe želje velikih preko svoje grbače. A što se Kosova tiče, njihova podrška je od starta bila licemerna, jer oduvek imaju pretenzije na brojne teritorije u susednim suverenim državama (Moldavija, Gruzija,Ukrajina...) gde su Rusi većina.

analiticari

pre 10 godina

Sta je patriote? a nije Putin potpisao Briselski sporazum nego ga je potpisso Vucic. A Milosevic - Kumanovski.
Putin je predsednik Rusije, a ne Srbije i nemojmo stalno da optuzujemo druge za postupke nasih politicara koji sve to rade uz veliki blagoslov naseg naroda, a ne stranaca.

panzer general

pre 10 godina

Pa rusofile vjerojatno ni ovo neće pokolebati. Međutim, Kosovo i Krim, pa onda još Baskija, Katalonija, Škotska nemaju baš puno zajedničkog, svaki slučaj je slučaj za sebe. Teško je sad to objasniti u par rečenica, pa ću reči samo glavni razlog: ko je jači, taj kači. Ili drugim riječima, pravo i pravda imaju ogranićeni doseg, sila oružja ima presudnu riječ.

Sir Giles

pre 10 godina

Velika istočna kriza 1875-1878 je udžbenički primer kako Ruska imeprija postupa sa svojim saveznicima kada su joj interesi realno drugačiji. Sanstefanski mir je ono što čak i autori udžbenika preskaču da lepo objasne samo da prašina ne padne na Majčicu. Pa ja moram deci da crtam po tabli ne bi li im barem malo izbio iluzija iz glave.

Alien

pre 10 godina

Mislim da ova kriza predstavlja pocetak kraja Putinove vladavine. Ovakav sistem kakav je u Rusiji odrziv je samo uz apsolutnu disciplinu, sto nama Slovenima nije svojstveno. Demokratija kuca na Putinova vrata i on je toga svestan.

lesa

pre 10 godina

Moje je mišljenje da je Kosovo skoro u položaju kao Krim. Krim je Hruščov bespravno poklonio i pripoio SSSR-u, a da bude u sklopu Republike Ukrajine. Za razliku od toga, nama je Kosovo bespravno OTETO! Kosovo je bespravno pokušalo da proglasi i nezavisnost, a mnoge zemlje to nisu priznale. Srbija onda zadržava sva legimitna prava, kao i danas Rusija, da Kosovo vrati u svoje granice.

Vojvođanin1009

pre 10 godina

Pa kako nece menjati razmisljanje o Kosovu ,kada smo mi,tj. nasi politicari,aktuelne vlasti,potpisali Sporazum o "normalizaciji" odnosa sa Pristinom. Pitam : Sta znaci normalizacija i da li negde mozemo da vidimo javno Briselski sporazum??

Nemanja

pre 10 godina

Meni je jedino smesno, sto ovde svi govore na fazon evo kakvi su Rusi itd...
Realno svi su takvi i mi bi bili da mozemo. Svako gleda svoje interese i stiti svoje i to je to. Sto pre to shvatimo bice nam bolje.

бт

pre 10 godina

Једино матична држава може да одлучи ко има право на самоопредељење. То Американци поштују код себе не дозвољавајући да се Аљаска рецимо издвоји и припоји Канади, иако би становницима Аљаске то свакако више одговарало. Проблем је што Американци то не поштују у случају других земаља па тако и Путин може и треба да има двоструке стандарде, једне за своју земљу а друге за остале.

Ma Ja

pre 10 godina

Poznato je da su nam Rusi kroz istoriju uvek okretali ledja kad je to bilo u njihovom interesu, jer su i bili uz nas samo kada im je to odgovaralo.

koki

pre 10 godina

ako nastavi dalje sa ovom pricom, priznavanje kosova od strane rusije je logican sledeci korak... jer po njemu, vecinsko rusko stanovnistvo u delu ukraine ima pravo na ocepljenje bas kao i vecinsko albansko na kosovu... znaci logicna je podrska i jednom i drugom

Rusofil

pre 10 godina

E, kamo sreće da smo i mi njima važni kao Ukrajina, pa da nam nude 15, 20 milijardi dolara... Pobogu, da li neko od nas ima predstavu šta to znači da jedna zemlja može nekome da pozajmi 20 milijardi dolara...

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 10 godina

косово, крим, република српска, на реду је .........домино ефекат

dovla

pre 10 godina

Sada kude Putina glasaci DS, SNS i SPS, stranaka koje rade na nezavisnosti Kosova! Smesno! 90% Srba Kosovo vise ne interesuje, zasto bi onda Ruse?

hugo

pre 10 godina

To nije isto uporedjenje. Ukrajinska vojska nije proterala Rusko stanovnisto-svoje gradjane sa Krima, Srbija jeste svoje gradjane sa Kosova proterala u okolne susedne zemlje. Prema tome uporedjenje nije isto
(precanin, 06. mart 2014 11:00)

Nisu Albanci proterani,već su većina po direktivi njihovih vođa morali da napuste.A ipak većina Albanaca nije ni napuštala Kosovo.Sa druge strane 250000Srba je od dolaska KFORA napustilo Kosovo,a od blizu 100000 koji su ostali,većina živi u enklavama(modernim getoima).Zar onda to nije razlog za intervenciju,ili za Srbe ne važi isto pravilo?Danas Srbi na Kosovu mogu samo da maštaju o slobodi i pravima koja su Albanci imali 90-tih.Naravno svaki slučaj je za sebe,negde je bitno istorijsko pravo,negde etnička struktura,ali na kraju velike sile odlučuju o svemu.

millos

pre 10 godina

Nista Rusija i Putin nece uraditi vise nego sto nasi politicari ne ucine,tako da netreba ocekivati da Rusija bude veci srbin od srba a sve sto smo popustili zapadu nismo pitali Rusiju a da ne pominjem uvodjenje euleksa na mala vrata pa sankcije Belorusiji za koju bi Rusija odmah usla u rat sa bilo kime toliko o tome. Nek je Majka Rusija ojacala lepo je videti taman nama nista ne pomogli ali nece nas bombardovati za nase dobro kao prihjatelji i partneri sa zapada.

Mihailo

pre 10 godina

Super, taman imamo razlog da udjemo u NATO.
(Mihailo, 6. mart 2014 08:38)


Imenjače, nisi ni pročitao članak, uostalom kao i većina vas ovde. Rusija neće priznati Kosovo i pomirite se svi vi eurofanatici sa tom činjenicim.

Július Lõrincz, Slovačka

pre 10 godina

Iznenadila me posledna rečenica vesti u kojoj se piše o separatizmu i u južnoj Slovačkoj. To je zabluda. Ispitivanja javnog mišlenja medju Madjarima u Slovačkoj govore da nepunih 10 posto misli na autonomiju kao rešenje statusa ove manjine. Niko negovori o separatizmu.

Владимир

pre 10 godina

Ух, ух... какав гротескан наслов.
Да, Путин како устане прво му на памети КиМ, бар 9џ на дан размишља о том проблему и напокон је преломио!
КиМ је, да се уозбиљимо, његова полиса осигурања и изговор. Као што је КиМ изговор за све будуће грађанске ратове.

Branko

pre 10 godina

"To nije isto uporedjenje. Ukrajinska vojska nije proterala Rusko stanovnisto-svoje gradjane sa Krima, Srbija jeste svoje gradjane sa Kosova proterala u okolne susedne zemlje. Prema tome uporedjenje nije isto
(precanin, 6. mart 2014 11:00)"

Da ali prema scenariju i režiji CIA i USA, što je filmski i medijski obradio CNN. Stite se samo one devojke iz priloga CNN-a i ustajanja sa nosila, a kamere još nisu bile isključene ("izbeglice" u Blacu u Makedoniji).

toni

pre 10 godina

svaki gleda svoj interes, evo odmah poskupeo gas ukrajincima 30% , a kamo tih 15 mld dolara pomoc , isto i nama rusi uzeto sveeee za dzabee , ce kukamo ali bice kasnoo

Nadimak pod cenzurom

pre 10 godina

Granice se ne diraju nikad, OSIM u slučaju da iza toga stoji vojna-politička supersila (USA, Rusija, uskoro i Kina).
To da vam skratim analizu.

crv

pre 10 godina

Rusija nije neozbiljna drzava, i njen stav da ce pratiti kurs Srbije prema Kosovu, nije se ni za pedalj pomerio.
Drugi je problem sto mi ne znamo sta cemo po tom pitanju, pa su i Rusi zbunjeni. Mada, cini mi se ovi aktuelni itekako znaju sta ce sa Kosovom, tako da ce i Rusi, a i ostali, svoj stav menjati, tj prilagoditi nasem, na zalost.

волођа

pre 10 godina

Пре свега, човек жели да укаже на дупле аршине, на лицемерје САД, да део неке земље може да затражи и добије независност, да улазак својим трупама у Србију, Ирак, Либију представе као чин демократије и милосрђа, а исти такав, али у Криму преставе као опкупацију. Осим тога, Руси су милион пута рекли да ће нас увек подржавати, али да не могу и не желе да буду већи Срби од нас, па према томе ако садашња гарнитура све поклања, предаје и продаје и хрли у загрљај Западу, због чега би онда они бранили наше Косово које смо ми продали и предали?!

Etsko

pre 10 godina

Dilema? Nikad je nije ni bilo. Svaki iole pametniji Srbin razume da gosn. Putinu nije ni bilo stalo do Kosova, čak mislim da je na ovaj način slučajno rekao poznatu stvar...a vi ostali i dalje verujte da je on naš veliki otac i zaštitnik a Rusi naša braća.

Interes

pre 10 godina

Države koje nisu priznale Kosovo, uradile su to zarad sopstvenih interesa, a ne zato što vole Srbiju. Putin isto tako. Ništa to nije čudno, gleda Putin interes Rusije.

Babin_zub

pre 10 godina

Kada smo se mi odrekli Kosova i na putu smo da ga i zvanicno priznamo, ne vidim zasto to i Moskva ili bilo ko drugi ne bi ucinio? Zasto bi iko branio ono sto mi nismo u stanju, niti zelimo?

Branko

pre 10 godina

Крим и Косово имају доста тога заједничког: аутономне покрајине су, на својим територијама имају базе других држава, већинско становништво жели независност. Међутим имају нешто и у чему се разликују – имају различите покровитеље.

mikaT

pre 10 godina

Vi sve vreme zaboravljate šta je sve prethodilo odcepljenju Kosova, sve vreme prećutkujemo pred nama samima zločine na koje često budemo i ponosni... Krim nije Kosovo.

Gagi

pre 10 godina

@Gorane do tada ce albanaca biti 70-80 miliona... I imace toliki uticaj na SAD da ce moci nesmetano da dodju u Beograd da ubijaju i da nikome ne odgovaraju. Naravno mi cemo se tada zaliti nekoj Estonovoj da krse medjunarodno pravo, necemo se braniti.

Poznavalac Prilika

pre 10 godina

Ne verujem koliko su smesni ovi Kosovari, rusofobi, itd.
Podsecaju me na onog viteza iz filma Monti Pajtona, koji se bori i misli da ima sanse da pobedi cak i bez ruku i nogu.
Ne, Putin nece priznati Kosovo, ali ce uzeti Krim.
Da li vam je to jasno? Hocete crtez?
(Bivsi dizajner tobogana, 6. mart 2014 12:09)

A naivni Rusofilu sta ce se desiti kada KGB uputu zahtev drzavi Srbiji da priznaju Krim ahahah?
Pa kad nasa drzava kaze NE, mi ne priznajemo LAZNU DRZAVU KRIM ahah, jer KOSOVO JE LAZNA DRZAVA pa prema tome i Krim je lazna drzava.
E onda se volodja iz KGB naljuti pa prizna Kosovo hah, jer ce sa Krimom sada ucenjivati Srbiju na razne nacine.
Srecom ruska peta kolona inflirtirana u stranke ce se boriti za cenzus u Srbiji.

E moji rusofili ne vidite dva koraka ispred desavanja a mudrujete na forumu boljsevicke ideje, pomislio bi covek Srbija puna rusofila a ono vas 30-ak ovde po direktivi spinuje mesecima budalastine KGB-ovske kao da se gradjani Srbije zakopcavaju na ledjima.
Pogotovo mi smesno sto to radite ovde na cenjenom B92 gde dolaze uglavnom obrazovani i informisani ljudi koji razmisljaju svojim mozgom.
Razumeo bih vas da to radite u onim imbcilnim patriJotski glasovima koje cita krezuba populacija koja nista ne kapira ali da ovde trolujete prosto mi fascinantno :).
Sto je najgore poceli ste i da verujete u boljsevicke ideje i kako ce Volodja Vladimir umarsirati u Berlin hah.
Ludilu nema kraja.

DRAGAN

pre 10 godina

115 komentara sta Rus misli o Kosovu.
Jadna i tuzna stvarnost.
Koga je to vise briga?
To se rjesava sa EU.
Okrenimo se vise Evropi i buducnosti!

Laknut

pre 10 godina

"Poruka ruskog predsednika - da i stanovništvo Krima ima pravo na samoopredeljenje, ako je ono već dozvoljeno kosovskim Albancima, provocirala je nagađanja u pravcu moguće promene orijentacije Moskve prema statusu Kosmeta, ali po mišljenju stručnjaka, to tumačenje ne ide na štetu Srbije, niti znači redefinisanje pozicije prema južnoj srpskoj pokrajini, pišu Novosti."

E, ako su Novosti rekle da ovo ne znači zaokret Starog Lisca, meni je odmah SLUŽBENO LAKŠE oko srca. Aman ljudi, oduvek smo "braći Rusima" služili za potkusurivanje sa drugim velikim silama. Jedino što mi tako volimo da potkusurujemo druge.

zlocko

pre 10 godina

Lepo je rekao profesor Marselo Koen. A i iz Putinove izjave se vidi "ako su vec mogli na Kosovu, zasto ne bi mogli i na Krimu?" Tako da Putin ovime samo "cacka" zapad tj. podseca ih da oni isto rade gde i kad god mogu.

bulldozer

pre 10 godina

I tako Putin izvuče Kviska iz rukava. Iskusno. Svaka čast. Samo langsam, što bi rekli: ničija nije do jutra gorela pa neće ni licemerna "zapadna demokratija" baš svugde da prolazi.

dzouni

pre 10 godina

Ma dajte molim vas. Putin ovime samo ukazuje na to da Amerika i EU imaju te duple arsine sto se tice Kosova i Krima, onako kako im odgovara. Ionako je stvar oko Kosova vec koliko-toliko zavrsena stvar, Rusija nam je 100 puta porucila da ne mogu da budu veci Srbi od nas.

Zamislite da sad Putin kaze: "U redu, nista sa Krimom ne treba raditi, nemaju oni pravo da se odvajaju od Ukrajine kao sto nema ni Kosovo od Srbije"...e pa, Kosovo je vec odvojeno, ako moze Kosovo moze i Krim, evo sad sam i ja rekao isto sto i on, kakva promena stava.

Ali sa druge strane, sad Amerika moze da kaze "E pa ako moze Krim, moze i Kosovo" i da nastave sa Kosovom da rade sta rade i u Ukrajini da 'ispod ruke' kontrolisu...na kraju krajeva sta je bitno sta ko kaze, zna se sve vec, a 'medjunarodno pravo' koje svi toliko spominju tu ne igra nikakvu ulogu sto svi veliki igraci vec dobro znaju, ovo su samo prepucavanja za neuke...

xoxo

pre 10 godina

Najbolje bi bilo kad bi nas Rusi malo zaobisli u njihovim stavovima kako se ne bi prelamali stavovi velikih sila na nama. Dobro je da imamo snazne poslovne veze sa Rusijom , ali Ruska politika ne treba biti vezana na bilo koji nacin sa Srbijom, narocito posle desavanja u Ukrajni. Komentarisati i na bilo koji nacin potezati pitanje Kosovoa od strane nasih politicara bi sad bila velike greska. Treba se zblizavati sa politikom EU a zadrzati dobre poslovne odnose sa Rusima.

Misa Pavlovic

pre 10 godina

Toliko o brastvu sa Rusijim. Mozda ce i pariJote da shvate da nam Rusi nisu saveznik vec da smo mi pijun u njihovim rukama kojeg ce zrtvovati kada njima to bude odgovaralo.

italy

pre 10 godina

Moram reci da je poredjenje Kosova sa Krimom besmisleno. Na Kosovu se vodio rat na koje smo mi Srbi poslali vojsku da ubija Albance jer su htjeli da se izdvoje iz Srbije. Rat je izgubljen i Albanci su dobili secesiju, danas su medjunarodno priznata drzava. Moram takodje reci da je drzava Srbija imala nehuman odnos prema teritoriji Kosova jos od Balkanskih Ratova, ko hoce malo bolje da se informise neka ode da procita knjige, ne mogu ovdje o tome pisati. I da zavrsim, danas kada Kosova vise nema u sastavu Srbije i nikada vise ga nece biti, da bi se zalijecila rana, ako je IKOME do njega stalo - srbijanskim politicarima uopste nije, to moram da podvucem - jeste imati ga u sjecanju i osjecanju, i pomiriti se i izviniti Albancima, jer je to jedini nacin da se sacuva sjecanje.

Branko

pre 10 godina

А шта се стварно догодило на Косову и Метохији?
Слободан Милошевић се борио за свој народ најбоље што је могао. Питање је да ли би неко други могао урадити више, у времену када је постојао само један хегемон (САД) који је све редом учио шта су људска права, али из позиције својих интереса. Пожелевши да размести своје снаге са запада Европе на исток, Америка је одабрала српску АП Косово и Метохију као одговарајућу са геополитичке тачке гледишта. У ту сврху, они су одлучили да искористе Ослободилачку војску Косова која се налазила на њиховом списку терористичких организација. Антитерористичка операција српских снага против наоружаних припадника ОВК у селу Рачак из јануара 1999. године била је искоришћена за бимбардовање Југославије и увођење НАТО снага на Косово. Западни медији су тај догађај представили као да се ради о масакру цивила и да, ето, Америка мора да реагује и заштити недужни народ. Међутим, десет година касније, Хелена Ранта, фински стоматолог форензичар и члан међународне истражне комисије која се бавила о овим догађају, у аутобиографској књизи навела је да је извештај о том догађају писала под притиском тадашњег шефа мисије ОЕБС-а на Косову Вилијама Вокера и Министарства спољних послова Финске и да су лешеви заиста припадали албанским терористима, а не цивилима.

Silver Surfer

pre 10 godina

Ne shvatam da li ovi analiticari stvrno ne vide ili se samo pretvaraju nemajuci hrabrosti da iznesu svoje misljenje, ali jedna stvar je kristalno jasna. Velike sile ostvaruju svoje interese, narocito strateske, na ovaj ili onaj nacin. Ostali im u toj nameri sluze kao adut kojim ojacavaju svoju poziciju ali i kao nesto sto imaju za cenjkanje. Neka se niko ne zavarava da ce Rusija odustati od svojih interesa da bi odbranila interese Srbije. Mi smo samo jedan od stihova u rukama Rusije. U jednom momentu cemo zavrsiti na talonu.

Nemiran ki čigra

pre 10 godina

Da li bi smeo da se kladiš u sve što imaš da Rusija neće priznati Kosovo u zamenu za priznanje takve odluke Krima od strane Zapada?
(Lik, 6. mart 2014 12:07)


Ne treba im priznanje zapada.
Vec su tamo. To je njihova teritorija.

zoja

pre 10 godina

Ma Putina Kosovo interesuje tek toliko da zafrkava zapad, a od Srbije izvuče što se izvući može u zamenu za takozvanu podršku.
Kako može da menja stav neko ko nikakvog stava i nema, ko se ponaša od danas do sutra i svaku reč krši ili pak poštuje, kako njemu lično zatreba? Pogledajte samo kako se njegova argumentacija poklapa sa Slobinom, do detalja. Čak je uspeo da izjavi da Rusija nije poslala svoju vojsku na Krim (jer im nisu stavili oznake).
To je etika "pahana", "kriminalnog autoriteta", a ne ono što obični ljudi pod etikom podrazumevaju.
(Da se razumemo, Amerikanci nisu mnogo bolji, ali baš toliko ipak ne lažu.)

tomica

pre 10 godina

Nova realnos sa Ukrajinom je da bivse vele sile ce imati rikverce u njihovim politikama zadnjih 20 godina.Sada se na balkanu otvara prostor za dogovore izmedju Albanaca na Kosovu I Srba kao 2 najbitnije grupacije kako da razrese pitanja Makedonije Kosova I Crne Gore I Bosne gde zive I Srbi I Albanci.Tako da menjanje granica I pripajanja da bi narodi ziveli u jednoj drzavi su ponovna opcija.Sve je sada moguce zbog zapada koji je to pokrenuo I Putina koji ce podrzati I promovise tu politiku.

duh sa sekirom

pre 10 godina

...ovu vest ce svako tumaci kako njemu odgovara, ali ko malo bolje zna celu ovu pricu jasno mu je kao dan da Putin ovim poredjenjem samo ukazje na licemerje zapada.
...1+1=2 ali kad zapad napravi da su 3 on samo koristi njihovu racunicu, kome ovo nije jasno nek gleda crtane filmove i serije na TV´u.

dudajev

pre 10 godina

Dali Putin ima iste arsine i za Ceceniju ,koja je bila proglasila nezavisnost i Jeljcin to prihvatio,posle dolaskom Putina,Cecenija je bila sravnjena sa zemljom i nezavisnost posla u ruske fijoke

Lik

pre 10 godina

@Mihailo
"Imenjače, nisi ni pročitao članak, uostalom kao i većina vas ovde. Rusija neće priznati Kosovo i pomirite se svi vi eurofanatici sa tom činjenicim."

Pazi sad ovako, danas je Krim preko svoje skupštine izglasao da se uključi u Rusku federaciju, dakle izlazi iz sastava Ukrajine.

Da li bi smeo da se kladiš u sve što imaš da Rusija neće priznati Kosovo u zamenu za priznanje takve odluke Krima od strane Zapada?

Лима

pre 10 godina

Спин преваратори, сублимирана порука да Путин жели да нас "прода", не би ли Србе завадили са браћом.. мешетарење глобалистанских д...лизаца.

ap0calypto

pre 10 godina

zaista glupo pitanje. ali sa moje tacke gledista, ako je Kosovo nezavisno, onda i Krim ima pravo na to. ali onda i Čečenija ima pravo na to. mislim da je poredio dvostruke standarde, i da iz nekog nama nepoznatog razloga Kosovo jedinstven slucaj u istoriji. to je malo sebicno od strane USA, EU. dajte i drugima nezavisnost. recimo Škotima ako zele, Baskija, Kipar(deo njegov). sto da ne, ocete to u svetu? ima takvih slucajeva koliko hoces.

dragan

pre 10 godina

Nadajte se. Putin nije rekao da Rusija ima nameru da prizna Kosovo. Rusija i Kina su rekle da neće priznati Kosovo čak i da Srbija prizna. Nego da ako su mnoge zemlje priznale Kosovo, da nema razloga da ne priznjau i Krim.

kuc-kuc

pre 10 godina

Ova vest je spin NATO-a.
Putin je rekao ustvari: ako mozete vi Kosovo, ja mogu Krim.
Nema nikakvih indicija da ce Putin priznati nezavisnost Kosova, kao sto nema indicija da ce NATO zamlje priznati nezavisnost Krima.

Jovan

pre 10 godina

Vrlo je jednostavno zakljuciti sustinu njegovog poredjenja sa Kosovom. Pa ako je zapad mogao da isforsira otcepljenje Kosova od matice onda I Krim ima pravo na samoopredeljenje i neka im je rekao videcemo sta ce "braca" sa zapada odgovoriti.

rale

pre 10 godina

Budite iskreni u analizama. Nema ukazivanja na duple arsine. Kako god da okrenete, ako je Putin sam uporedio Krim i Kosovo, onda ako zeli odredjenu sudbinu za Krim, to znaci i da prihvata sudbinu koju sad ima Kosovo. Ergo, odustaje od nase podrske 'odbrani' Kosova. Prosto i jednostavno. On ima puno pravo na to, naravno. Ali smesni su mi ovi nasi sto su se udidili pa ne smeju nista da kazu.

q

pre 10 godina

Za sve su se uvek pitale samo velike sile. Kako oni odluce, tako ce biti. Da li je nesto pravedno, simetricno, asimetricno to njima nije bitno.

nego sta

pre 10 godina

Putin NE menja stav prema kosovskom pitanju. Da je nekim medijima stalo da propagandno ne utiču na očigledno proruski nastrojenu vecinu u Srbiji, naglasak bi bio na tome da Rusija Kosovo priznati nece, sto je u okviru pomenutog izjavio Putin.

Toliko

pre 10 godina

"Svi misle daleko je Kosovo od nas a ne znaju da koliko sutra Kosovo ce stici i do njih" - Knez Lazar 1389
Znate sta ako ima pravo Kosovo ili Krim onda bogami imaju pravo i Cecenija i Luizijana, Teksas ili Novi Meksiko. Ili to samo vazi za zemlje koje nemaju atomsku bombu? Srbija i Ukrajna podrzavaju i priznaju jedna drugoj suverenitet u potpunosti i nas stav vlade (koja sramotno cuti) treba da bude da pozovemo sve one koji traze postovanje suvereniteta Ukrajne da prvo postuju suverenitet R.Srbije a ne da priznaju protivno medjunarodnom pravu Kosovo na teritoriji druge drzave kao drugu velikoalbansku drzavu.

Vladimir

pre 10 godina

Volođa... Mi nismo grlili zapad 99 a ni tada nam Rusi nisu pomogli. Niti ikada kasnije. Samo prividno, jakim recima i skupom naftom i skupim gasom. Tacka.

Interesi na prvom mestu.

pre 10 godina

Rusija se vec opredelila. Referendum koji ce se odrzati krajem ovog meseca ce ZAPECATITI sudbinu Krima. Rusija ce uvaziti i podrzati rezultate Referenduma za Nezavisnost i time staviti tacku na problem Krima. Krim ce biti na Papiru nezavisan, a ustvari ce biti privezak Ruske Federacije. Nakon ovog svrsenog cina, VELIKI ce sesti i dogovoriti i o dva K.K. Tu se vise nece pitati ni Ukrajina ni Srbija.

rusofob

pre 10 godina

Dragi rusofili, vidim da pominjete škotsku kao primer sa zapada gde se nekome ne dopušta da se otcepi iako ima prava.

Pa dragi moji rusofili, obzirom da vas komunike informbiroa nije o tome obavestio uzeću na sebe tu dužnost da vas upoznam :

OVE JESENI ŠKOTI IZLAZE NA REFERUNDUM O SVOJOJ NEZAVISNOSTI.

čisto da se ne brukate i pominjete ovaj primer u svakom drugom članku.

upravljanje..

pre 10 godina

Rusi su divan i hrabar narod!Njihov predsednik je izabran ogromnom vecinom za najboljeg svetskog lidera u 2013.g.I kome on to danas smeta!Niti je hegemonista,niti je covek mrznje..Sve ostalo je propaganda zarad necijih interesa!U Ukrajini je danas na vlast dosla manjinska frakcija totalitaraca sa antiruskim stavom i sa pretecim porukama pojedinaca,koji nedvosmisleno u sebi sadrze govor mrznje!Nema razlike izmedju njihovog govora mrznje i onog vec vidjenog u mracnoj proslosti!A da li oni zasluzuju podrsku!Pa naravno da ne!Ulepsavanje ovako opasnog stava,ne moze proci i pored svih spin majstorija u svetu!Jer istina se vec saznala!I zato nije vazno ko nas ne podrzava,vaznije je ko nam otima i ko je protiv nasih interesa!Zamena teza je oprobani spin,vec poznatih metoda hladnog rata u svetu!Mi smo tu samo siri plan..Da smo mozda okrenuti od Rusije,verovatno bi bolje prosli u podeli simpatija pojedinih medjunardnih mocnika!Mozda bi nam se smilovali i drugacije se odnosili prema nasim interesima..Ali ostaje mozda!?!Slabom drzavom,bez sopstvene integracije i stava,svako moze da vlada i da upravlja,a i da je komada!Postaje lak plen!A kad gladni vuci osete lak plen,onda se svi ustreme na njega!Sami ga samo namame,a napadaju u grupi!Opkole ga sa svih strana i onda ga rastrgnu!Bas i nije hrabro ali je izuzetno surovo..To je osobima i mnogih politika danas u svetu!Zato za nas neki kazu danas,da smo kao Nokija,kad god nas vide,mi sve manji i manji!Ali ti koji to kazu,imaju podrsku..

marija

pre 10 godina

Putin ih zavitlava samo tako.
Po principu, hteli ste, gledajte.
Ne bih se ja vise kacila sa velikim medvedom, ako prizeljkujete stvarnu invaziju, kad se zaleti Rusija nece se zaustaviti do Brisela.
Njegov cilj nece biti Krim, nego da unisti NATO.
Sumnjam da ce oprostiti sve ove uvrede.

Ja

pre 10 godina

Mislim da ce Rusija na kraju priznati Kosovo, ali da ce to dobro naplatiti. Ovde su mnogi besni, ali ja se uopste ne ljutim. Srbiju Kosovo vec godinama mnogo kosta, a nikakve koristi od njega nema. Da je narod imao pameti, eventualno se moglo postici resenje da se Sever Kosova pripoji Srbiji, ali pameti nije bilo, a sada je kasno. (I da, kazem da NAROD, a ne politicari, nije imao pameti. Naime, pokojni Zoran Djindjic, politicar, se zalagao bas za ovakvo resenje, pa je zato bio proglasavan za izdajnika. Ovaj narod je odbio deo kolaca onda kada je eventualno mogao da ga dobije, pa je na kraju izgubio ceo kolac. I kraj.)

Sve u svemu, na Putina se uopste ne ljutim. On covek vodi racuna o ruskim interesima, sto mu i jeste posao. Nasim interesima se bavi samo onda kada je Rusiji to u interesu, sto je uostalom potpuno logicno.

precanin

pre 10 godina

@ Hugo
Hugo, zasto ne smemo da kazemo istinu ? Otkad se Srbi boje istine, pa srpski je govoriti istinu ! Zato sto smo u skolama (sada pojedini mediji govore)ucili kako mi nikada nismo druge napadali ,samo smo se branili ! Albance sa Kosova ,pre proterivanja su srpske patriJote: Skorpioni, Vukovi,Ocnjaci Beli,Kobre, ko ce sve da ih zna, postrojavali , oduzimali pare , nakit i sve sto vredi , zapalili katastarske knjige , da se nema dokaza da su tu nekada bili !? Kuce, stoka opljackano od komsija ne albanskog , od kojih, Svedjana ? Nasa javnost zna koliko su Albanci crkava, manastira zapalili , a da li mi u Srbiji znamo koliko su nasi zapalili i porusili djamija na Kosovu , ne znamo ,zasto !? Muslimani ubijali svoje , Albanci ubujali svoje , Hrvati ubijali svoje i svi su se svetu zalili kako su Srbi to uradili ? A da li smo mi ubijali svoje i pljackali svoje , pa pricali kako su to Muslimani uradili ??? Nismo, a pricaju da jesmo !? Sve dok se javno od strane Vlade ne kaze ko je to u ime Srbije i srpske nacije pravio zlocine nad drugim narodima, sakrivacemo nase zlocine i zlocince ! A kako to ocekivati kada predsednik Srbije javno kaze : Ni jedan Srbin ne priznaje masakr u Srebrenici , pa necu ni ja "!? Da li nama i nasoj deci nas predsednik misli dobro kada tako nesto izjavljuje da ga cuje ceo svet ? Klicemo predsedniku, a znamo istinu ???

Istorija

pre 10 godina

Kosovo-istorijski gledano uvek srpsko. Posle II svetskog rata naseljavanje Albanaca iz Albanije, zabrana povratka Srbima koji su otišli sa KiM zbog zločina u ratu,sprovođenje planova o velikoj Albaniji (demografska politika-porast stanovništva,zločini nad srpskim stanovništvom (silovanja, otimačine,seča šuma...)).
Krim-istorijski uvek ruski. Stanovništvo pretežno rusko. Administrativnom merom 1954.pripojeno Ukrajini.
I da hoćete ne možete da poredite Kosovo i Metohiju sa Krimom.

pamet u glavu

pre 10 godina

Ne vidim kako moze da pravi analogiju Krima sa Kosovom, kada oni nisu ni priznali Kosovo, niti su mu uvazili pravo na ocepljenje. Znaci, kao argument koristis nesto, sto nisi hteo da uvazis?
Drugo, ovo pominjanje Krima i Kosova ovih dana, meni cini na spin ovih nasih medija. Ja nisam video ni jedan snimak, gde Putin izgovara "Krim jednako Kosovo".
Imam osecaj da ova udbaska propaganda pokusava da iskoristi celu pricu sa Krimom, ne bi li ocepili Rep. Srpsku od BIH. To je cena te politike "demokratskih" snaga koje nisu razmontirale ostatke Milosevicevog aparata.
Imam osecaj da ce nas ovi nasi ponovo uvuci u neki rat, i da su svi ovi propagandni spinovi usmereni na tu stranu.

andreas kisser

pre 10 godina

Kosovo-istorijski gledano uvek srpsko. Posle II svetskog rata naseljavanje Albanaca iz Albanije, zabrana povratka Srbima koji su otišli sa KiM zbog zločina u ratu,sprovođenje planova o velikoj Albaniji (demografska politika-porast stanovništva,zločini nad srpskim stanovništvom (silovanja, otimačine,seča šuma)
Krim-istorijski uvek ruski. Stanovništvo pretežno rusko. Administrativnom merom 1954.pripojeno Ukrajini.
I da hoćete ne možete da poredite Kosovo sa Krimom.
(Istorija, 6. mart 2014 13:11)

zanimljivo kako se na istoriju poziva kome kako od kog trenutka odgovara. a mozda samo nisi dobar sa istorijom. zaboravio si da pomenes da su tatari bili ubedljiva vecina na krimu pocetkom 20. veka, da bi nakon 1945. bili grupno deportovani u centralnoazijske republike. dakle niti je krim oduvek bio ruski (tek od kraja 18. veka i ratova sa turskom), niti je etnicka struktura na strani rusa, sem u periodu nakon WWII. ne poznavajuci dovoljno istoriju na koju se pozivas potkopao si sam svoj argument i u stvaru pokazao da je ruski status prema krimu slicniji albanskom prema kosovu. i nemojte molim vas pominjati kako su krimski tatari saradjivali sa nacistima, te su stoga 's pravom' deportovani! proverite koliko je njih bilo u partizanskim jedinicama. a cak i da jesu, kazna kakva je nasilna kolektivna deportacija moze biti mera samo jednog ludackom diktatorskog rezima. takve generalizacije su opasne; nisu svi tatari i ukrajinci bili nacisti, svi rusi komunisti, ni svi srbi cetnici!

bilderi

pre 10 godina

косово, крим, република српска......домино ефекат
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ИБАРСКИ ВУК (краљево), 6. mart 2014 11:53)
Vojvodina(Banat, Bačka, Srem,...)Sandžak, Preševska dolina,....., mesna zajednica, domaćinstvo i na kraju član domaćinstva. Pitanje je i da li se tu završava domino efekat. Suština je da jači uvek diktiraju slabijim. Vraćamo se životinjskom carstvu i goloj demonstraciji snage

rasBS

pre 10 godina

Koliko gluposti na jednom mestu.
Putin nece sad odjednom priznati Kosovo, ali bi naravno imao puno pravo to da uradi ukoliko bi bilo u interesima RF. Nasa zemlja politicki nikad nije podrzala ni jednu odluku Rusije, niti cak bila suzdrzana , mi politicki delujemo potpuno u saglasnosti sa EU i SAD , bez ikakvog obzira na Ruski stav. Znaci mi uz to sto smo mala i nebitna zemlja, danas cak i kad posmatramo Balkan, smo zemlja koja politicki nije saveznik Rusije. Ali smo opak ocekivali njihovu podrsku za Srpski stav o Kosovu. Ekonomski zapadni kapital je znacajno bio favorizovan skoro u svakoj vladi, a pogotovo na pocetku dok je jos i bilo da se razgrabi. Za standarde i zakone ikljucivo smo opet okrenuti Zapadu. Nasa vojska saradjuje sa NATOm na najvisem mogucem nivou, jer jos na referendumu pitanje ulaska ne bi proslo(organizovali smo im i lep samit ovde). Opet standardizovali smo vojsku, smanjili je i unistavali naoruzanje uz pomoc zapadnih "konslutanata". Kad bismo imali pare naoruzavali bismo se iskljucivo sa Zapada.

Prosto ne znam ko je ovde lud?
Cak i da je situacija potpuno drugacija, ja bih ocekivao da mi kao drzava ocekujemo od Rusije, i svake druge zemlje, pomoc i podrsku tamo gde joj je to u interesu ili ako imamo drugih zajednickih interesa koje nece da ugroze.
Ako bi od nekog trebali da ocekujemo pomoc, trebali bi od Zapada. Dobiti je naravno necemo, jer smo mi kolonija, a ne saveznik.

Pitaj onog ko je to izjavio

pre 10 godina

Što vi pitate neke naše stručnjake šta bi to moglo značiti? Lepo vi novinari pitajte Putina, šta je time mislio i kakav je odnos Rusije prema Kosovu. Sve ostalo je trla baba lan da joj prodje dan.

PO MOM MISLJENJU

pre 10 godina

Putin ne menja stav o Kosovu! On zeli da kaze, kad moze "Amerika, Engleska, Nemacka itd." jednom recju -zapad, da radi sta hoce sa juznom Srbijom koju nazivaju "Kosovo" evo sta mogu ja sa Ukrajinom. Ako osude mene za Ukrajinu onda moraju osuditi sebe za juznu Srbiju ili staru Srbiju koju nazivaju "Kosovo".

Po mom misljenju on brani "STARU SRBIJU" kojoj je "tito" napravio "izmisljene" granice deleci Kosovo od SRBIJE.

Zablude vase

pre 10 godina

Po ovome sto ja tumcim Putin je priznao Kosovo a Zapad samo moze da Slavi na uspesnoj misiji...

E moji Putin i Obama su u istom Britanskom dzepu samo se igraju sa svima nama...

AlekS

pre 10 godina

Ceo intervju se moze preslusati na :
http://vineyardsaker.blogspot.com/2014/03/putins-interview-about-ukraine-and.html

A ceo transkript na: http://eng.kremlin.ru/news/6763

Oba priloga su na zalost na engleskom. Pregled intervjua bi mnogima pomogao da shvate da je ono sto nam mediji serviraju u velikoj meri posledica toga da novinari ne slusaju pazljivo onoga ko govori. To se moze videti i u ovom primeru jer je Putin u vise navrata skrenu paznju nekim novinarima da ga "ne slusaju sta govori".

Alias Pera crnolistas

pre 10 godina

Putin i Rusija to nece uraditi, pogotovo ne sada, u to sam prilicno siguran. Cak i kad bi hteo, cena koju ce ispostaviti Zapadu bice za njih previsoka.
Ali, cak i kad bi to uradio, licno ne bih previse zamerio, jer sta mi radimo da se to i ne desi? Dacic, Nikolic, Vucic su ``istrgovali`` Kosovom i za to smo dobili pregovore sa EU, a bice i neka para preko Arapa i slicno.
Ne znam kakav je ``dil`` napravljen, verovatno ne bih to uradio na njihovom mestu, ali naslucujem zasto su to uradili. Na kraju, oni zive od politike i to je vazan element kada odlucujes.

Djole

pre 10 godina

Ludilu nema kraja.
(Poznavalac Prilika, 6. mart 2014 12:48)


Sad ces da vidis kad ti pohapse "vladu" u Kijevu. CNN je vec pustio pricu o snajperima... http://edition.cnn.com/2014/03/05/world/europe/ukraine-leaked-audio-recording/index.html?hpt=hp_t2

Zekan Zvekan

pre 10 godina

Pa kad nasa drzava kaze NE, mi ne priznajemo LAZNU DRZAVU KRIM ahah, jer KOSOVO JE LAZNA DRZAVA pa prema tome i Krim je lazna drzava.
(Poznavalac Prilika, 6. mart 2014 12:48)


Nisi shvatio. Krim nije drzava, vec se nalazi u sastavu Rusije.
Nema nista ni da se prizna.

milutin dobrosavljević

pre 10 godina

Vi ste stvarno čudni izaslepljeni, Srbija niti iko ne mora da priznaje Krim, Krim se pripaja Rusiji a Rsija je međunarodno priznata(za one koji to ne žele da shvate) i nema potrebe da iko išta priznaje samo Rusija Krim "usisava" u svoj ustavni vojni i političko društveni poredak. I jedna velika tačka za sve vas što balavite i mlatite da li je Rusija promenila stav o Kosovu, nije i neće dok to Srbija ne traži od nje...

master

pre 10 godina

(Poznavalac Prilika, 6. mart 2014 12:48)

Dobar komentar,ali to oni nece ukapirati nikada,neki su placeni da manipulisu,nekima je to izvor zarade,a vecina nije u stanju da misli svojom glavom i razume desavanja u svetu.Nadmecu se ko je jaci i hteli bi rat,a ne znaju kakve su strahote rata i da bi i sami imali problema zbog toga.Samo budala bi bila spremna da udje u rat koji je unapred izgubljen za sve,jer bi svi manje vise stradali u nekom obliku i necemu.Samo postovanje dogovora i ljudskih prava moze biti resenje,nikako sila.Na primeru ko stiti one koji iskoristavaju i pljackaju narod se lako moze prepoznati ko je kakav i sta vredi.Koliko znam vecinu onih koji su opljackali narod Srbije je udomio Putin,i nece da ih izruci da odgovaraju zbog toga,vec ih stiti.Samo dalje od njega,to je covek koji nikada nece biti dobar ni za svoj narod a ne tudj.

Leteci Holandjanin

pre 10 godina

Molim sve pametnjakovice koji koriste "volodja" uglavnom pezorativno u svojim komentarima a da i ne znaju sta to znaci barem to napisu ispravno. Naime Volodja je izvedenica od Vladimir, kao sto je kod nas bilo Vlada ili Vlado

Petar.

pre 10 godina

Rusija je davila Ameriku zbog Sirije, Amerika Rusiju zbog Ukrajine...
Sve u svemu poenta je ta da ove dve sile mogu da se iživljavaju nad slabijim državama.
Možete biti za Ameriku, ili za Rusiju, ali ni jedni ni drugi neće vam značajno pomoći i pobošljati vam život.
Oni gledaju na sebe pre svega, zato mi treba da se okrenemo sebi samima.
OK, spoljna politika je bitna, ali ne toliko kada i sami imate milion problema i ne znate šta ćete pre.
Prvo sredite svoje dvorište pa onda se bavite tuđim. Šta Putin ili Obama misli o Kosovu, posle svega što se desilo, nije mi bitno. Zašto? Pa njihovi stavovi o Kosovu neće mi platiti struju, podići platu sa 250 evra na 2000, niti će istrebiti korupciju iz svih slojeva, niti će urediti zakon i td...
Pa ajde onda da energiju usmerimo na nas, pa kad rešimo osnovne potrebe ne za dobar, nego za NORMALAN život, onda ćemo da se zanimamo za sve drugo.
Ima mnogoooooo njih u Srbiji koji ne znaju šta je Kompijuter, i Internet, niti bi moglu da priušte to sebi, pitajte takve ljude koji žive sa 20, 30 hiljada dinara mesečno - da li im je toliko baš bitan stav Putina o Kosovu?
Ukrajina ili nešto peto, ili im je bitnije kako da dožive sledeću bednu platu?
To je crna realnost!

Napred UDBA napred KGB!

pre 10 godina

Ne vidim kako moze da pravi analogiju Krima sa Kosovom, kada oni nisu ni priznali Kosovo, niti su mu uvazili pravo na ocepljenje. Znaci, kao argument koristis nesto, sto nisi hteo da uvazis?
Drugo, ovo pominjanje Krima i Kosova ovih dana, meni cini na spin ovih nasih medija. Ja nisam video ni jedan snimak, gde Putin izgovara "Krim jednako Kosovo".
Imam osecaj da ova udbaska propaganda pokusava da iskoristi celu pricu sa Krimom, ne bi li ocepili Rep. Srpsku od BIH. To je cena te politike "demokratskih" snaga koje nisu razmontirale ostatke Milosevicevog aparata.
Imam osecaj da ce nas ovi nasi ponovo uvuci u neki rat, i da su svi ovi propagandni spinovi usmereni na tu stranu.
(pamet u glavu, 6. mart 2014 13:20)
Sta je tu lose ako uzmemo Republiku Srpsku bez ispaljenog metka.Slazem se da ako Amerika izgubi Ukrajinu NATO se gasi.Krak Juznog tok se ne gradi kroz federaciju vec RS.Sve karte su davno podeljene nase je samo da uzmemo nase.Neka Rusi rade sta hoce sa Ukrajinom,Poljskom,Litvanijom,Letonijom,Estonijom neka Breziznski cupa kosu sto gubi Poljsku neka se Nemci i Rusi raduju sto su ponovo glavne sile mi treba da gledamo nas interes jer nam se ova prilika nece ponoviti.

Goran

pre 10 godina

Nikad Rusija nece priznati Kosovo,to znaju i ovi sto to prizivaju,poput neke Biserko,Kandic... Naprotiv,vraticemo Kosovo, ali moramo da se vratimo sebi prvo,moralu, tradiciji, postenju u drustvu,tada cemo imeti jaku drzavu,postovanje prijatelja, i tad se moze sve..

VoxPopuli

pre 10 godina

Opa, doslo iz dupeta u glavu... Samo malo prekasno. U ocima Rusije Srbija nikad nije bila nista do sredstvo za potkusurivanje sa zapadom... Jeftino topovsko meso kome je milije da lize ruski djon nego da vodi samostalnu politiku.

zika

pre 10 godina

nadaleko je poznata ljubav medju slovenskim narodima,Poljaci i Rusi,mi i Bugari,nasa ljubav prema Rusima je jednostrana i zaslepljujuca,ali nema veze,glavno je da je ljubav,pa nek kosta sta kosta

Huan Pablo Don Fernando

pre 10 godina

putin je samo izjavio da rusija nista ne radi sto vec amerika i zapad nisu uradili i covek je tu upravu,zasto kosovo moze,a krim,republika srpska ne mogu?! niti putin menja stav prema kosovu,niti rusija priznaje kosovo!!!

Шумадинац

pre 10 godina

Русија води принципијелну политику ако икада промене став то је због понашања наших политичара.

Zevs

pre 10 godina

Svima je sve jasno! Ali sad rusofili moraju pravdati bratske nam Ruse koji nikom dobro doneli nisu. Ne treba biti mnogo pametan i jasno shvatiti sta je rekao (a i sta su nam to ikad pomogli? Bombardovanje? Otcepljenje Kosova?). Bratski placamo najskuplji gas i gorivo.

4c

pre 10 godina

Daj ne lozite ljude, covek je to rekao zbog zapada na foru kad mozete vi mozemo i mi. Nema to veze sa nama. Kosovo je nezavisno sto se tice USA a Krim sto se tice Rusije.

Alien

pre 10 godina

Mislim da ova kriza predstavlja pocetak kraja Putinove vladavine. Ovakav sistem kakav je u Rusiji odrziv je samo uz apsolutnu disciplinu, sto nama Slovenima nije svojstveno. Demokratija kuca na Putinova vrata i on je toga svestan.

ing..

pre 10 godina

Zasto bi pucao sebi u nogu menjajuci stav oko Kosova, kad i sama Rusija ima probleme na kavkazu?
Jos jedna stvar. Krim nece nezavisnost od Ukrajine. Putin hoce federalizaciju te zemlje tako da moze da ima veci uticaj na celu Ukrajinu.

Antiprotivan

pre 10 godina

Kakav vrhunski licemer.Prava postkomunistička slika i prilika vladara u bivšem SSSR-u.
Pravi šamar našim rusofilskim idealistima i ulizicama.

precanin

pre 10 godina

To nije isto uporedjenje. Ukrajinska vojska nije proterala Rusko stanovnisto-svoje gradjane sa Krima, Srbija jeste svoje gradjane sa Kosova proterala u okolne susedne zemlje. Prema tome uporedjenje nije isto

lesa

pre 10 godina

Moje je mišljenje da je Kosovo skoro u položaju kao Krim. Krim je Hruščov bespravno poklonio i pripoio SSSR-u, a da bude u sklopu Republike Ukrajine. Za razliku od toga, nama je Kosovo bespravno OTETO! Kosovo je bespravno pokušalo da proglasi i nezavisnost, a mnoge zemlje to nisu priznale. Srbija onda zadržava sva legimitna prava, kao i danas Rusija, da Kosovo vrati u svoje granice.

hugo

pre 10 godina

To nije isto uporedjenje. Ukrajinska vojska nije proterala Rusko stanovnisto-svoje gradjane sa Krima, Srbija jeste svoje gradjane sa Kosova proterala u okolne susedne zemlje. Prema tome uporedjenje nije isto
(precanin, 06. mart 2014 11:00)

Nisu Albanci proterani,već su većina po direktivi njihovih vođa morali da napuste.A ipak većina Albanaca nije ni napuštala Kosovo.Sa druge strane 250000Srba je od dolaska KFORA napustilo Kosovo,a od blizu 100000 koji su ostali,većina živi u enklavama(modernim getoima).Zar onda to nije razlog za intervenciju,ili za Srbe ne važi isto pravilo?Danas Srbi na Kosovu mogu samo da maštaju o slobodi i pravima koja su Albanci imali 90-tih.Naravno svaki slučaj je za sebe,negde je bitno istorijsko pravo,negde etnička struktura,ali na kraju velike sile odlučuju o svemu.

kole

pre 10 godina

dacic i vucic su prodali kosovo, valjda zbog toga su i dve najpopularnije stranke u srbiji.ne vidim ni jedan razlog sto bi nas ikada visr bilo ko podrzavao u necemu,kosovo treba svi da priznaju jer smo ga mi prvi prodali.

Mihailo

pre 10 godina

Super, taman imamo razlog da udjemo u NATO.
(Mihailo, 6. mart 2014 08:38)


Imenjače, nisi ni pročitao članak, uostalom kao i većina vas ovde. Rusija neće priznati Kosovo i pomirite se svi vi eurofanatici sa tom činjenicim.

Bivsi dizajner tobogana

pre 10 godina

Ne verujem koliko su smesni ovi Kosovari, rusofobi, itd.
Podsecaju me na onog viteza iz filma Monti Pajtona, koji se bori i misli da ima sanse da pobedi cak i bez ruku i nogu.
Ne, Putin nece priznati Kosovo, ali ce uzeti Krim.
Da li vam je to jasno? Hocete crtez?

millos

pre 10 godina

Nista Rusija i Putin nece uraditi vise nego sto nasi politicari ne ucine,tako da netreba ocekivati da Rusija bude veci srbin od srba a sve sto smo popustili zapadu nismo pitali Rusiju a da ne pominjem uvodjenje euleksa na mala vrata pa sankcije Belorusiji za koju bi Rusija odmah usla u rat sa bilo kime toliko o tome. Nek je Majka Rusija ojacala lepo je videti taman nama nista ne pomogli ali nece nas bombardovati za nase dobro kao prihjatelji i partneri sa zapada.

Lik

pre 10 godina

@Mihailo
"Imenjače, nisi ni pročitao članak, uostalom kao i većina vas ovde. Rusija neće priznati Kosovo i pomirite se svi vi eurofanatici sa tom činjenicim."

Pazi sad ovako, danas je Krim preko svoje skupštine izglasao da se uključi u Rusku federaciju, dakle izlazi iz sastava Ukrajine.

Da li bi smeo da se kladiš u sve što imaš da Rusija neće priznati Kosovo u zamenu za priznanje takve odluke Krima od strane Zapada?

бт

pre 10 godina

Једино матична држава може да одлучи ко има право на самоопредељење. То Американци поштују код себе не дозвољавајући да се Аљаска рецимо издвоји и припоји Канади, иако би становницима Аљаске то свакако више одговарало. Проблем је што Американци то не поштују у случају других земаља па тако и Путин може и треба да има двоструке стандарде, једне за своју земљу а друге за остале.

Crveni fenjeri, ne crvene linije

pre 10 godina

1. Ne spinujte, Putin ukazuje na licemerje Zapada, nikad nemaju odgovor na takve stvari;

2. Narod je brljiv po prirodi i pali se kao hepo kockica, komentari su dokaz, povrsnost vergla i vlada;

3. Setimo se Rusije samo kad nam je tesko;

4. Stalno politicki idemo ka EU i NATO-u protiv interesa Rusije a hocemo da nas Rusija zastiti?!?! Realno, Rusi su trebali da nas sutnu odavno u SB UN-a i da nas puste niz vodu s obzirom kako se licemerno ponasamo, ali znaju da narod ipak nije isto sto i politicari;

Nezahvalni smo, licemerni i ne znamo sta hocemo, i voleli bismo da budemo i tamo i ovamo, i da neko drugi tj. Rusi rese nase probleme dok mi surujem os njihovim neprijateljima.

To je spoljna politika na nivou maloletnog kupleraja.

Poznavalac Prilika

pre 10 godina

Ne verujem koliko su smesni ovi Kosovari, rusofobi, itd.
Podsecaju me na onog viteza iz filma Monti Pajtona, koji se bori i misli da ima sanse da pobedi cak i bez ruku i nogu.
Ne, Putin nece priznati Kosovo, ali ce uzeti Krim.
Da li vam je to jasno? Hocete crtez?
(Bivsi dizajner tobogana, 6. mart 2014 12:09)

A naivni Rusofilu sta ce se desiti kada KGB uputu zahtev drzavi Srbiji da priznaju Krim ahahah?
Pa kad nasa drzava kaze NE, mi ne priznajemo LAZNU DRZAVU KRIM ahah, jer KOSOVO JE LAZNA DRZAVA pa prema tome i Krim je lazna drzava.
E onda se volodja iz KGB naljuti pa prizna Kosovo hah, jer ce sa Krimom sada ucenjivati Srbiju na razne nacine.
Srecom ruska peta kolona inflirtirana u stranke ce se boriti za cenzus u Srbiji.

E moji rusofili ne vidite dva koraka ispred desavanja a mudrujete na forumu boljsevicke ideje, pomislio bi covek Srbija puna rusofila a ono vas 30-ak ovde po direktivi spinuje mesecima budalastine KGB-ovske kao da se gradjani Srbije zakopcavaju na ledjima.
Pogotovo mi smesno sto to radite ovde na cenjenom B92 gde dolaze uglavnom obrazovani i informisani ljudi koji razmisljaju svojim mozgom.
Razumeo bih vas da to radite u onim imbcilnim patriJotski glasovima koje cita krezuba populacija koja nista ne kapira ali da ovde trolujete prosto mi fascinantno :).
Sto je najgore poceli ste i da verujete u boljsevicke ideje i kako ce Volodja Vladimir umarsirati u Berlin hah.
Ludilu nema kraja.

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 10 godina

косово, крим, република српска, на реду је .........домино ефекат

DRAGAN

pre 10 godina

115 komentara sta Rus misli o Kosovu.
Jadna i tuzna stvarnost.
Koga je to vise briga?
To se rjesava sa EU.
Okrenimo se vise Evropi i buducnosti!

ЛанеБг

pre 10 godina

А зашто не помињете Р. Српску никад? Једино је Србима у Босни изгледа забрањено да излазе из нежељене државе? Цео свет почива на лицемерју и превари, цео!

panzer general

pre 10 godina

Pa rusofile vjerojatno ni ovo neće pokolebati. Međutim, Kosovo i Krim, pa onda još Baskija, Katalonija, Škotska nemaju baš puno zajedničkog, svaki slučaj je slučaj za sebe. Teško je sad to objasniti u par rečenica, pa ću reči samo glavni razlog: ko je jači, taj kači. Ili drugim riječima, pravo i pravda imaju ogranićeni doseg, sila oružja ima presudnu riječ.

Copernicus

pre 10 godina

Čim su ojačali, pokazali su ovom pokaznom vežbom da se ne plaše nikoga ali i da su isti kao i SAD. Ako nešto žele, pa čak i kada se kosi sa međunarodnim pravom, učiniće sve kako bi to i dobili. Veliki su veliki, a mali su mali i trpe želje velikih preko svoje grbače. A što se Kosova tiče, njihova podrška je od starta bila licemerna, jer oduvek imaju pretenzije na brojne teritorije u susednim suverenim državama (Moldavija, Gruzija,Ukrajina...) gde su Rusi većina.

Branko

pre 10 godina

А шта се стварно догодило на Косову и Метохији?
Слободан Милошевић се борио за свој народ најбоље што је могао. Питање је да ли би неко други могао урадити више, у времену када је постојао само један хегемон (САД) који је све редом учио шта су људска права, али из позиције својих интереса. Пожелевши да размести своје снаге са запада Европе на исток, Америка је одабрала српску АП Косово и Метохију као одговарајућу са геополитичке тачке гледишта. У ту сврху, они су одлучили да искористе Ослободилачку војску Косова која се налазила на њиховом списку терористичких организација. Антитерористичка операција српских снага против наоружаних припадника ОВК у селу Рачак из јануара 1999. године била је искоришћена за бимбардовање Југославије и увођење НАТО снага на Косово. Западни медији су тај догађај представили као да се ради о масакру цивила и да, ето, Америка мора да реагује и заштити недужни народ. Међутим, десет година касније, Хелена Ранта, фински стоматолог форензичар и члан међународне истражне комисије која се бавила о овим догађају, у аутобиографској књизи навела је да је извештај о том догађају писала под притиском тадашњег шефа мисије ОЕБС-а на Косову Вилијама Вокера и Министарства спољних послова Финске и да су лешеви заиста припадали албанским терористима, а не цивилима.

Branko

pre 10 godina

"To nije isto uporedjenje. Ukrajinska vojska nije proterala Rusko stanovnisto-svoje gradjane sa Krima, Srbija jeste svoje gradjane sa Kosova proterala u okolne susedne zemlje. Prema tome uporedjenje nije isto
(precanin, 6. mart 2014 11:00)"

Da ali prema scenariju i režiji CIA i USA, što je filmski i medijski obradio CNN. Stite se samo one devojke iz priloga CNN-a i ustajanja sa nosila, a kamere još nisu bile isključene ("izbeglice" u Blacu u Makedoniji).

g

pre 10 godina

Ruski ambasador je rekao da ne moze biti veci Srbin od Srba. Stalno su ponavljali da ce slediti nase odluke. Posto smo mi sami promenili politiku prema Kosovu ne vidim zasto i Putin ne bi

kuc-kuc

pre 10 godina

Ova vest je spin NATO-a.
Putin je rekao ustvari: ako mozete vi Kosovo, ja mogu Krim.
Nema nikakvih indicija da ce Putin priznati nezavisnost Kosova, kao sto nema indicija da ce NATO zamlje priznati nezavisnost Krima.

mikaT

pre 10 godina

Vi sve vreme zaboravljate šta je sve prethodilo odcepljenju Kosova, sve vreme prećutkujemo pred nama samima zločine na koje često budemo i ponosni... Krim nije Kosovo.

xoxo

pre 10 godina

Najbolje bi bilo kad bi nas Rusi malo zaobisli u njihovim stavovima kako se ne bi prelamali stavovi velikih sila na nama. Dobro je da imamo snazne poslovne veze sa Rusijom , ali Ruska politika ne treba biti vezana na bilo koji nacin sa Srbijom, narocito posle desavanja u Ukrajni. Komentarisati i na bilo koji nacin potezati pitanje Kosovoa od strane nasih politicara bi sad bila velike greska. Treba se zblizavati sa politikom EU a zadrzati dobre poslovne odnose sa Rusima.

Rusofil

pre 10 godina

E, kamo sreće da smo i mi njima važni kao Ukrajina, pa da nam nude 15, 20 milijardi dolara... Pobogu, da li neko od nas ima predstavu šta to znači da jedna zemlja može nekome da pozajmi 20 milijardi dolara...

upravljanje..

pre 10 godina

Rusi su divan i hrabar narod!Njihov predsednik je izabran ogromnom vecinom za najboljeg svetskog lidera u 2013.g.I kome on to danas smeta!Niti je hegemonista,niti je covek mrznje..Sve ostalo je propaganda zarad necijih interesa!U Ukrajini je danas na vlast dosla manjinska frakcija totalitaraca sa antiruskim stavom i sa pretecim porukama pojedinaca,koji nedvosmisleno u sebi sadrze govor mrznje!Nema razlike izmedju njihovog govora mrznje i onog vec vidjenog u mracnoj proslosti!A da li oni zasluzuju podrsku!Pa naravno da ne!Ulepsavanje ovako opasnog stava,ne moze proci i pored svih spin majstorija u svetu!Jer istina se vec saznala!I zato nije vazno ko nas ne podrzava,vaznije je ko nam otima i ko je protiv nasih interesa!Zamena teza je oprobani spin,vec poznatih metoda hladnog rata u svetu!Mi smo tu samo siri plan..Da smo mozda okrenuti od Rusije,verovatno bi bolje prosli u podeli simpatija pojedinih medjunardnih mocnika!Mozda bi nam se smilovali i drugacije se odnosili prema nasim interesima..Ali ostaje mozda!?!Slabom drzavom,bez sopstvene integracije i stava,svako moze da vlada i da upravlja,a i da je komada!Postaje lak plen!A kad gladni vuci osete lak plen,onda se svi ustreme na njega!Sami ga samo namame,a napadaju u grupi!Opkole ga sa svih strana i onda ga rastrgnu!Bas i nije hrabro ali je izuzetno surovo..To je osobima i mnogih politika danas u svetu!Zato za nas neki kazu danas,da smo kao Nokija,kad god nas vide,mi sve manji i manji!Ali ti koji to kazu,imaju podrsku..

bulldozer

pre 10 godina

I tako Putin izvuče Kviska iz rukava. Iskusno. Svaka čast. Samo langsam, što bi rekli: ničija nije do jutra gorela pa neće ni licemerna "zapadna demokratija" baš svugde da prolazi.

Etsko

pre 10 godina

Dilema? Nikad je nije ni bilo. Svaki iole pametniji Srbin razume da gosn. Putinu nije ni bilo stalo do Kosova, čak mislim da je na ovaj način slučajno rekao poznatu stvar...a vi ostali i dalje verujte da je on naš veliki otac i zaštitnik a Rusi naša braća.

tomica

pre 10 godina

Nova realnos sa Ukrajinom je da bivse vele sile ce imati rikverce u njihovim politikama zadnjih 20 godina.Sada se na balkanu otvara prostor za dogovore izmedju Albanaca na Kosovu I Srba kao 2 najbitnije grupacije kako da razrese pitanja Makedonije Kosova I Crne Gore I Bosne gde zive I Srbi I Albanci.Tako da menjanje granica I pripajanja da bi narodi ziveli u jednoj drzavi su ponovna opcija.Sve je sada moguce zbog zapada koji je to pokrenuo I Putina koji ce podrzati I promovise tu politiku.

Лима

pre 10 godina

Спин преваратори, сублимирана порука да Путин жели да нас "прода", не би ли Србе завадили са браћом.. мешетарење глобалистанских д...лизаца.

toni

pre 10 godina

svaki gleda svoj interes, evo odmah poskupeo gas ukrajincima 30% , a kamo tih 15 mld dolara pomoc , isto i nama rusi uzeto sveeee za dzabee , ce kukamo ali bice kasnoo

Istorija

pre 10 godina

Kosovo-istorijski gledano uvek srpsko. Posle II svetskog rata naseljavanje Albanaca iz Albanije, zabrana povratka Srbima koji su otišli sa KiM zbog zločina u ratu,sprovođenje planova o velikoj Albaniji (demografska politika-porast stanovništva,zločini nad srpskim stanovništvom (silovanja, otimačine,seča šuma...)).
Krim-istorijski uvek ruski. Stanovništvo pretežno rusko. Administrativnom merom 1954.pripojeno Ukrajini.
I da hoćete ne možete da poredite Kosovo i Metohiju sa Krimom.

rale

pre 10 godina

Budite iskreni u analizama. Nema ukazivanja na duple arsine. Kako god da okrenete, ako je Putin sam uporedio Krim i Kosovo, onda ako zeli odredjenu sudbinu za Krim, to znaci i da prihvata sudbinu koju sad ima Kosovo. Ergo, odustaje od nase podrske 'odbrani' Kosova. Prosto i jednostavno. On ima puno pravo na to, naravno. Ali smesni su mi ovi nasi sto su se udidili pa ne smeju nista da kazu.

koki

pre 10 godina

ako nastavi dalje sa ovom pricom, priznavanje kosova od strane rusije je logican sledeci korak... jer po njemu, vecinsko rusko stanovnistvo u delu ukraine ima pravo na ocepljenje bas kao i vecinsko albansko na kosovu... znaci logicna je podrska i jednom i drugom

crv

pre 10 godina

Rusija nije neozbiljna drzava, i njen stav da ce pratiti kurs Srbije prema Kosovu, nije se ni za pedalj pomerio.
Drugi je problem sto mi ne znamo sta cemo po tom pitanju, pa su i Rusi zbunjeni. Mada, cini mi se ovi aktuelni itekako znaju sta ce sa Kosovom, tako da ce i Rusi, a i ostali, svoj stav menjati, tj prilagoditi nasem, na zalost.

Laknut

pre 10 godina

"Poruka ruskog predsednika - da i stanovništvo Krima ima pravo na samoopredeljenje, ako je ono već dozvoljeno kosovskim Albancima, provocirala je nagađanja u pravcu moguće promene orijentacije Moskve prema statusu Kosmeta, ali po mišljenju stručnjaka, to tumačenje ne ide na štetu Srbije, niti znači redefinisanje pozicije prema južnoj srpskoj pokrajini, pišu Novosti."

E, ako su Novosti rekle da ovo ne znači zaokret Starog Lisca, meni je odmah SLUŽBENO LAKŠE oko srca. Aman ljudi, oduvek smo "braći Rusima" služili za potkusurivanje sa drugim velikim silama. Jedino što mi tako volimo da potkusurujemo druge.

italy

pre 10 godina

Moram reci da je poredjenje Kosova sa Krimom besmisleno. Na Kosovu se vodio rat na koje smo mi Srbi poslali vojsku da ubija Albance jer su htjeli da se izdvoje iz Srbije. Rat je izgubljen i Albanci su dobili secesiju, danas su medjunarodno priznata drzava. Moram takodje reci da je drzava Srbija imala nehuman odnos prema teritoriji Kosova jos od Balkanskih Ratova, ko hoce malo bolje da se informise neka ode da procita knjige, ne mogu ovdje o tome pisati. I da zavrsim, danas kada Kosova vise nema u sastavu Srbije i nikada vise ga nece biti, da bi se zalijecila rana, ako je IKOME do njega stalo - srbijanskim politicarima uopste nije, to moram da podvucem - jeste imati ga u sjecanju i osjecanju, i pomiriti se i izviniti Albancima, jer je to jedini nacin da se sacuva sjecanje.

dragan

pre 10 godina

Nadajte se. Putin nije rekao da Rusija ima nameru da prizna Kosovo. Rusija i Kina su rekle da neće priznati Kosovo čak i da Srbija prizna. Nego da ako su mnoge zemlje priznale Kosovo, da nema razloga da ne priznjau i Krim.

волођа

pre 10 godina

Пре свега, човек жели да укаже на дупле аршине, на лицемерје САД, да део неке земље може да затражи и добије независност, да улазак својим трупама у Србију, Ирак, Либију представе као чин демократије и милосрђа, а исти такав, али у Криму преставе као опкупацију. Осим тога, Руси су милион пута рекли да ће нас увек подржавати, али да не могу и не желе да буду већи Срби од нас, па према томе ако садашња гарнитура све поклања, предаје и продаје и хрли у загрљај Западу, због чега би онда они бранили наше Косово које смо ми продали и предали?!

Ma Ja

pre 10 godina

Poznato je da su nam Rusi kroz istoriju uvek okretali ledja kad je to bilo u njihovom interesu, jer su i bili uz nas samo kada im je to odgovaralo.

Vojvođanin1009

pre 10 godina

Pa kako nece menjati razmisljanje o Kosovu ,kada smo mi,tj. nasi politicari,aktuelne vlasti,potpisali Sporazum o "normalizaciji" odnosa sa Pristinom. Pitam : Sta znaci normalizacija i da li negde mozemo da vidimo javno Briselski sporazum??

nego sta

pre 10 godina

Putin NE menja stav prema kosovskom pitanju. Da je nekim medijima stalo da propagandno ne utiču na očigledno proruski nastrojenu vecinu u Srbiji, naglasak bi bio na tome da Rusija Kosovo priznati nece, sto je u okviru pomenutog izjavio Putin.

Sir Giles

pre 10 godina

Velika istočna kriza 1875-1878 je udžbenički primer kako Ruska imeprija postupa sa svojim saveznicima kada su joj interesi realno drugačiji. Sanstefanski mir je ono što čak i autori udžbenika preskaču da lepo objasne samo da prašina ne padne na Majčicu. Pa ja moram deci da crtam po tabli ne bi li im barem malo izbio iluzija iz glave.

Misa Pavlovic

pre 10 godina

Toliko o brastvu sa Rusijim. Mozda ce i pariJote da shvate da nam Rusi nisu saveznik vec da smo mi pijun u njihovim rukama kojeg ce zrtvovati kada njima to bude odgovaralo.

Gagi

pre 10 godina

@Gorane do tada ce albanaca biti 70-80 miliona... I imace toliki uticaj na SAD da ce moci nesmetano da dodju u Beograd da ubijaju i da nikome ne odgovaraju. Naravno mi cemo se tada zaliti nekoj Estonovoj da krse medjunarodno pravo, necemo se braniti.

marija

pre 10 godina

Putin ih zavitlava samo tako.
Po principu, hteli ste, gledajte.
Ne bih se ja vise kacila sa velikim medvedom, ako prizeljkujete stvarnu invaziju, kad se zaleti Rusija nece se zaustaviti do Brisela.
Njegov cilj nece biti Krim, nego da unisti NATO.
Sumnjam da ce oprostiti sve ove uvrede.

Jovan

pre 10 godina

Vrlo je jednostavno zakljuciti sustinu njegovog poredjenja sa Kosovom. Pa ako je zapad mogao da isforsira otcepljenje Kosova od matice onda I Krim ima pravo na samoopredeljenje i neka im je rekao videcemo sta ce "braca" sa zapada odgovoriti.

Július Lõrincz, Slovačka

pre 10 godina

Iznenadila me posledna rečenica vesti u kojoj se piše o separatizmu i u južnoj Slovačkoj. To je zabluda. Ispitivanja javnog mišlenja medju Madjarima u Slovačkoj govore da nepunih 10 posto misli na autonomiju kao rešenje statusa ove manjine. Niko negovori o separatizmu.

zoja

pre 10 godina

Ma Putina Kosovo interesuje tek toliko da zafrkava zapad, a od Srbije izvuče što se izvući može u zamenu za takozvanu podršku.
Kako može da menja stav neko ko nikakvog stava i nema, ko se ponaša od danas do sutra i svaku reč krši ili pak poštuje, kako njemu lično zatreba? Pogledajte samo kako se njegova argumentacija poklapa sa Slobinom, do detalja. Čak je uspeo da izjavi da Rusija nije poslala svoju vojsku na Krim (jer im nisu stavili oznake).
To je etika "pahana", "kriminalnog autoriteta", a ne ono što obični ljudi pod etikom podrazumevaju.
(Da se razumemo, Amerikanci nisu mnogo bolji, ali baš toliko ipak ne lažu.)

Babin_zub

pre 10 godina

Kada smo se mi odrekli Kosova i na putu smo da ga i zvanicno priznamo, ne vidim zasto to i Moskva ili bilo ko drugi ne bi ucinio? Zasto bi iko branio ono sto mi nismo u stanju, niti zelimo?

Nemiran ki čigra

pre 10 godina

Da li bi smeo da se kladiš u sve što imaš da Rusija neće priznati Kosovo u zamenu za priznanje takve odluke Krima od strane Zapada?
(Lik, 6. mart 2014 12:07)


Ne treba im priznanje zapada.
Vec su tamo. To je njihova teritorija.

zrtve loseg humora

pre 10 godina

"Ili će se svi vratiti principu poštovanja granica ili će se pitanje granica otvoriti na čitavom Balkanu, prvenstveno u Makedoniji i BiH".
Naravno da ce se vratiti.Kosovo se "omaklo".Koja sprdnja...

Toliko

pre 10 godina

"Svi misle daleko je Kosovo od nas a ne znaju da koliko sutra Kosovo ce stici i do njih" - Knez Lazar 1389
Znate sta ako ima pravo Kosovo ili Krim onda bogami imaju pravo i Cecenija i Luizijana, Teksas ili Novi Meksiko. Ili to samo vazi za zemlje koje nemaju atomsku bombu? Srbija i Ukrajna podrzavaju i priznaju jedna drugoj suverenitet u potpunosti i nas stav vlade (koja sramotno cuti) treba da bude da pozovemo sve one koji traze postovanje suvereniteta Ukrajne da prvo postuju suverenitet R.Srbije a ne da priznaju protivno medjunarodnom pravu Kosovo na teritoriji druge drzave kao drugu velikoalbansku drzavu.

dudajev

pre 10 godina

Dali Putin ima iste arsine i za Ceceniju ,koja je bila proglasila nezavisnost i Jeljcin to prihvatio,posle dolaskom Putina,Cecenija je bila sravnjena sa zemljom i nezavisnost posla u ruske fijoke

Vladimir

pre 10 godina

Volođa... Mi nismo grlili zapad 99 a ni tada nam Rusi nisu pomogli. Niti ikada kasnije. Samo prividno, jakim recima i skupom naftom i skupim gasom. Tacka.

zlocko

pre 10 godina

Lepo je rekao profesor Marselo Koen. A i iz Putinove izjave se vidi "ako su vec mogli na Kosovu, zasto ne bi mogli i na Krimu?" Tako da Putin ovime samo "cacka" zapad tj. podseca ih da oni isto rade gde i kad god mogu.

dovla

pre 10 godina

Sada kude Putina glasaci DS, SNS i SPS, stranaka koje rade na nezavisnosti Kosova! Smesno! 90% Srba Kosovo vise ne interesuje, zasto bi onda Ruse?

Gligorije

pre 10 godina

Vrlo je jednostavno jer vec postoji univerzalni princip koji se primenjuje: veliki i mocni ce uraditi ono sto hoce i kako hoce. Sve ostale price i ocekivanja su za naivne.

duh sa sekirom

pre 10 godina

...ovu vest ce svako tumaci kako njemu odgovara, ali ko malo bolje zna celu ovu pricu jasno mu je kao dan da Putin ovim poredjenjem samo ukazje na licemerje zapada.
...1+1=2 ali kad zapad napravi da su 3 on samo koristi njihovu racunicu, kome ovo nije jasno nek gleda crtane filmove i serije na TV´u.

dzouni

pre 10 godina

Ma dajte molim vas. Putin ovime samo ukazuje na to da Amerika i EU imaju te duple arsine sto se tice Kosova i Krima, onako kako im odgovara. Ionako je stvar oko Kosova vec koliko-toliko zavrsena stvar, Rusija nam je 100 puta porucila da ne mogu da budu veci Srbi od nas.

Zamislite da sad Putin kaze: "U redu, nista sa Krimom ne treba raditi, nemaju oni pravo da se odvajaju od Ukrajine kao sto nema ni Kosovo od Srbije"...e pa, Kosovo je vec odvojeno, ako moze Kosovo moze i Krim, evo sad sam i ja rekao isto sto i on, kakva promena stava.

Ali sa druge strane, sad Amerika moze da kaze "E pa ako moze Krim, moze i Kosovo" i da nastave sa Kosovom da rade sta rade i u Ukrajini da 'ispod ruke' kontrolisu...na kraju krajeva sta je bitno sta ko kaze, zna se sve vec, a 'medjunarodno pravo' koje svi toliko spominju tu ne igra nikakvu ulogu sto svi veliki igraci vec dobro znaju, ovo su samo prepucavanja za neuke...

Djole

pre 10 godina

Ludilu nema kraja.
(Poznavalac Prilika, 6. mart 2014 12:48)


Sad ces da vidis kad ti pohapse "vladu" u Kijevu. CNN je vec pustio pricu o snajperima... http://edition.cnn.com/2014/03/05/world/europe/ukraine-leaked-audio-recording/index.html?hpt=hp_t2

Zekan Zvekan

pre 10 godina

Pa kad nasa drzava kaze NE, mi ne priznajemo LAZNU DRZAVU KRIM ahah, jer KOSOVO JE LAZNA DRZAVA pa prema tome i Krim je lazna drzava.
(Poznavalac Prilika, 6. mart 2014 12:48)


Nisi shvatio. Krim nije drzava, vec se nalazi u sastavu Rusije.
Nema nista ni da se prizna.

AlekS

pre 10 godina

Ceo intervju se moze preslusati na :
http://vineyardsaker.blogspot.com/2014/03/putins-interview-about-ukraine-and.html

A ceo transkript na: http://eng.kremlin.ru/news/6763

Oba priloga su na zalost na engleskom. Pregled intervjua bi mnogima pomogao da shvate da je ono sto nam mediji serviraju u velikoj meri posledica toga da novinari ne slusaju pazljivo onoga ko govori. To se moze videti i u ovom primeru jer je Putin u vise navrata skrenu paznju nekim novinarima da ga "ne slusaju sta govori".

Silver Surfer

pre 10 godina

Ne shvatam da li ovi analiticari stvrno ne vide ili se samo pretvaraju nemajuci hrabrosti da iznesu svoje misljenje, ali jedna stvar je kristalno jasna. Velike sile ostvaruju svoje interese, narocito strateske, na ovaj ili onaj nacin. Ostali im u toj nameri sluze kao adut kojim ojacavaju svoju poziciju ali i kao nesto sto imaju za cenjkanje. Neka se niko ne zavarava da ce Rusija odustati od svojih interesa da bi odbranila interese Srbije. Mi smo samo jedan od stihova u rukama Rusije. U jednom momentu cemo zavrsiti na talonu.

Nemanja

pre 10 godina

Meni je jedino smesno, sto ovde svi govore na fazon evo kakvi su Rusi itd...
Realno svi su takvi i mi bi bili da mozemo. Svako gleda svoje interese i stiti svoje i to je to. Sto pre to shvatimo bice nam bolje.

milutin dobrosavljević

pre 10 godina

Vi ste stvarno čudni izaslepljeni, Srbija niti iko ne mora da priznaje Krim, Krim se pripaja Rusiji a Rsija je međunarodno priznata(za one koji to ne žele da shvate) i nema potrebe da iko išta priznaje samo Rusija Krim "usisava" u svoj ustavni vojni i političko društveni poredak. I jedna velika tačka za sve vas što balavite i mlatite da li je Rusija promenila stav o Kosovu, nije i neće dok to Srbija ne traži od nje...

Napred UDBA napred KGB!

pre 10 godina

Ne vidim kako moze da pravi analogiju Krima sa Kosovom, kada oni nisu ni priznali Kosovo, niti su mu uvazili pravo na ocepljenje. Znaci, kao argument koristis nesto, sto nisi hteo da uvazis?
Drugo, ovo pominjanje Krima i Kosova ovih dana, meni cini na spin ovih nasih medija. Ja nisam video ni jedan snimak, gde Putin izgovara "Krim jednako Kosovo".
Imam osecaj da ova udbaska propaganda pokusava da iskoristi celu pricu sa Krimom, ne bi li ocepili Rep. Srpsku od BIH. To je cena te politike "demokratskih" snaga koje nisu razmontirale ostatke Milosevicevog aparata.
Imam osecaj da ce nas ovi nasi ponovo uvuci u neki rat, i da su svi ovi propagandni spinovi usmereni na tu stranu.
(pamet u glavu, 6. mart 2014 13:20)
Sta je tu lose ako uzmemo Republiku Srpsku bez ispaljenog metka.Slazem se da ako Amerika izgubi Ukrajinu NATO se gasi.Krak Juznog tok se ne gradi kroz federaciju vec RS.Sve karte su davno podeljene nase je samo da uzmemo nase.Neka Rusi rade sta hoce sa Ukrajinom,Poljskom,Litvanijom,Letonijom,Estonijom neka Breziznski cupa kosu sto gubi Poljsku neka se Nemci i Rusi raduju sto su ponovo glavne sile mi treba da gledamo nas interes jer nam se ova prilika nece ponoviti.

Nadimak pod cenzurom

pre 10 godina

Granice se ne diraju nikad, OSIM u slučaju da iza toga stoji vojna-politička supersila (USA, Rusija, uskoro i Kina).
To da vam skratim analizu.

analiticari

pre 10 godina

Sta je patriote? a nije Putin potpisao Briselski sporazum nego ga je potpisso Vucic. A Milosevic - Kumanovski.
Putin je predsednik Rusije, a ne Srbije i nemojmo stalno da optuzujemo druge za postupke nasih politicara koji sve to rade uz veliki blagoslov naseg naroda, a ne stranaca.

Ja

pre 10 godina

Mislim da ce Rusija na kraju priznati Kosovo, ali da ce to dobro naplatiti. Ovde su mnogi besni, ali ja se uopste ne ljutim. Srbiju Kosovo vec godinama mnogo kosta, a nikakve koristi od njega nema. Da je narod imao pameti, eventualno se moglo postici resenje da se Sever Kosova pripoji Srbiji, ali pameti nije bilo, a sada je kasno. (I da, kazem da NAROD, a ne politicari, nije imao pameti. Naime, pokojni Zoran Djindjic, politicar, se zalagao bas za ovakvo resenje, pa je zato bio proglasavan za izdajnika. Ovaj narod je odbio deo kolaca onda kada je eventualno mogao da ga dobije, pa je na kraju izgubio ceo kolac. I kraj.)

Sve u svemu, na Putina se uopste ne ljutim. On covek vodi racuna o ruskim interesima, sto mu i jeste posao. Nasim interesima se bavi samo onda kada je Rusiji to u interesu, sto je uostalom potpuno logicno.

precanin

pre 10 godina

@ Hugo
Hugo, zasto ne smemo da kazemo istinu ? Otkad se Srbi boje istine, pa srpski je govoriti istinu ! Zato sto smo u skolama (sada pojedini mediji govore)ucili kako mi nikada nismo druge napadali ,samo smo se branili ! Albance sa Kosova ,pre proterivanja su srpske patriJote: Skorpioni, Vukovi,Ocnjaci Beli,Kobre, ko ce sve da ih zna, postrojavali , oduzimali pare , nakit i sve sto vredi , zapalili katastarske knjige , da se nema dokaza da su tu nekada bili !? Kuce, stoka opljackano od komsija ne albanskog , od kojih, Svedjana ? Nasa javnost zna koliko su Albanci crkava, manastira zapalili , a da li mi u Srbiji znamo koliko su nasi zapalili i porusili djamija na Kosovu , ne znamo ,zasto !? Muslimani ubijali svoje , Albanci ubujali svoje , Hrvati ubijali svoje i svi su se svetu zalili kako su Srbi to uradili ? A da li smo mi ubijali svoje i pljackali svoje , pa pricali kako su to Muslimani uradili ??? Nismo, a pricaju da jesmo !? Sve dok se javno od strane Vlade ne kaze ko je to u ime Srbije i srpske nacije pravio zlocine nad drugim narodima, sakrivacemo nase zlocine i zlocince ! A kako to ocekivati kada predsednik Srbije javno kaze : Ni jedan Srbin ne priznaje masakr u Srebrenici , pa necu ni ja "!? Da li nama i nasoj deci nas predsednik misli dobro kada tako nesto izjavljuje da ga cuje ceo svet ? Klicemo predsedniku, a znamo istinu ???

andreas kisser

pre 10 godina

Kosovo-istorijski gledano uvek srpsko. Posle II svetskog rata naseljavanje Albanaca iz Albanije, zabrana povratka Srbima koji su otišli sa KiM zbog zločina u ratu,sprovođenje planova o velikoj Albaniji (demografska politika-porast stanovništva,zločini nad srpskim stanovništvom (silovanja, otimačine,seča šuma)
Krim-istorijski uvek ruski. Stanovništvo pretežno rusko. Administrativnom merom 1954.pripojeno Ukrajini.
I da hoćete ne možete da poredite Kosovo sa Krimom.
(Istorija, 6. mart 2014 13:11)

zanimljivo kako se na istoriju poziva kome kako od kog trenutka odgovara. a mozda samo nisi dobar sa istorijom. zaboravio si da pomenes da su tatari bili ubedljiva vecina na krimu pocetkom 20. veka, da bi nakon 1945. bili grupno deportovani u centralnoazijske republike. dakle niti je krim oduvek bio ruski (tek od kraja 18. veka i ratova sa turskom), niti je etnicka struktura na strani rusa, sem u periodu nakon WWII. ne poznavajuci dovoljno istoriju na koju se pozivas potkopao si sam svoj argument i u stvaru pokazao da je ruski status prema krimu slicniji albanskom prema kosovu. i nemojte molim vas pominjati kako su krimski tatari saradjivali sa nacistima, te su stoga 's pravom' deportovani! proverite koliko je njih bilo u partizanskim jedinicama. a cak i da jesu, kazna kakva je nasilna kolektivna deportacija moze biti mera samo jednog ludackom diktatorskog rezima. takve generalizacije su opasne; nisu svi tatari i ukrajinci bili nacisti, svi rusi komunisti, ni svi srbi cetnici!

bilderi

pre 10 godina

косово, крим, република српска......домино ефекат
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ИБАРСКИ ВУК (краљево), 6. mart 2014 11:53)
Vojvodina(Banat, Bačka, Srem,...)Sandžak, Preševska dolina,....., mesna zajednica, domaćinstvo i na kraju član domaćinstva. Pitanje je i da li se tu završava domino efekat. Suština je da jači uvek diktiraju slabijim. Vraćamo se životinjskom carstvu i goloj demonstraciji snage

Zablude vase

pre 10 godina

Po ovome sto ja tumcim Putin je priznao Kosovo a Zapad samo moze da Slavi na uspesnoj misiji...

E moji Putin i Obama su u istom Britanskom dzepu samo se igraju sa svima nama...

rasBS

pre 10 godina

Koliko gluposti na jednom mestu.
Putin nece sad odjednom priznati Kosovo, ali bi naravno imao puno pravo to da uradi ukoliko bi bilo u interesima RF. Nasa zemlja politicki nikad nije podrzala ni jednu odluku Rusije, niti cak bila suzdrzana , mi politicki delujemo potpuno u saglasnosti sa EU i SAD , bez ikakvog obzira na Ruski stav. Znaci mi uz to sto smo mala i nebitna zemlja, danas cak i kad posmatramo Balkan, smo zemlja koja politicki nije saveznik Rusije. Ali smo opak ocekivali njihovu podrsku za Srpski stav o Kosovu. Ekonomski zapadni kapital je znacajno bio favorizovan skoro u svakoj vladi, a pogotovo na pocetku dok je jos i bilo da se razgrabi. Za standarde i zakone ikljucivo smo opet okrenuti Zapadu. Nasa vojska saradjuje sa NATOm na najvisem mogucem nivou, jer jos na referendumu pitanje ulaska ne bi proslo(organizovali smo im i lep samit ovde). Opet standardizovali smo vojsku, smanjili je i unistavali naoruzanje uz pomoc zapadnih "konslutanata". Kad bismo imali pare naoruzavali bismo se iskljucivo sa Zapada.

Prosto ne znam ko je ovde lud?
Cak i da je situacija potpuno drugacija, ja bih ocekivao da mi kao drzava ocekujemo od Rusije, i svake druge zemlje, pomoc i podrsku tamo gde joj je to u interesu ili ako imamo drugih zajednickih interesa koje nece da ugroze.
Ako bi od nekog trebali da ocekujemo pomoc, trebali bi od Zapada. Dobiti je naravno necemo, jer smo mi kolonija, a ne saveznik.

Branko

pre 10 godina

Крим и Косово имају доста тога заједничког: аутономне покрајине су, на својим територијама имају базе других држава, већинско становништво жели независност. Међутим имају нешто и у чему се разликују – имају различите покровитеље.

q

pre 10 godina

Za sve su se uvek pitale samo velike sile. Kako oni odluce, tako ce biti. Da li je nesto pravedno, simetricno, asimetricno to njima nije bitno.

ap0calypto

pre 10 godina

zaista glupo pitanje. ali sa moje tacke gledista, ako je Kosovo nezavisno, onda i Krim ima pravo na to. ali onda i Čečenija ima pravo na to. mislim da je poredio dvostruke standarde, i da iz nekog nama nepoznatog razloga Kosovo jedinstven slucaj u istoriji. to je malo sebicno od strane USA, EU. dajte i drugima nezavisnost. recimo Škotima ako zele, Baskija, Kipar(deo njegov). sto da ne, ocete to u svetu? ima takvih slucajeva koliko hoces.

Владимир

pre 10 godina

Ух, ух... какав гротескан наслов.
Да, Путин како устане прво му на памети КиМ, бар 9џ на дан размишља о том проблему и напокон је преломио!
КиМ је, да се уозбиљимо, његова полиса осигурања и изговор. Као што је КиМ изговор за све будуће грађанске ратове.

Interes

pre 10 godina

Države koje nisu priznale Kosovo, uradile su to zarad sopstvenih interesa, a ne zato što vole Srbiju. Putin isto tako. Ništa to nije čudno, gleda Putin interes Rusije.

PO MOM MISLJENJU

pre 10 godina

Putin ne menja stav o Kosovu! On zeli da kaze, kad moze "Amerika, Engleska, Nemacka itd." jednom recju -zapad, da radi sta hoce sa juznom Srbijom koju nazivaju "Kosovo" evo sta mogu ja sa Ukrajinom. Ako osude mene za Ukrajinu onda moraju osuditi sebe za juznu Srbiju ili staru Srbiju koju nazivaju "Kosovo".

Po mom misljenju on brani "STARU SRBIJU" kojoj je "tito" napravio "izmisljene" granice deleci Kosovo od SRBIJE.

rusofob

pre 10 godina

Dragi rusofili, vidim da pominjete škotsku kao primer sa zapada gde se nekome ne dopušta da se otcepi iako ima prava.

Pa dragi moji rusofili, obzirom da vas komunike informbiroa nije o tome obavestio uzeću na sebe tu dužnost da vas upoznam :

OVE JESENI ŠKOTI IZLAZE NA REFERUNDUM O SVOJOJ NEZAVISNOSTI.

čisto da se ne brukate i pominjete ovaj primer u svakom drugom članku.

master

pre 10 godina

(Poznavalac Prilika, 6. mart 2014 12:48)

Dobar komentar,ali to oni nece ukapirati nikada,neki su placeni da manipulisu,nekima je to izvor zarade,a vecina nije u stanju da misli svojom glavom i razume desavanja u svetu.Nadmecu se ko je jaci i hteli bi rat,a ne znaju kakve su strahote rata i da bi i sami imali problema zbog toga.Samo budala bi bila spremna da udje u rat koji je unapred izgubljen za sve,jer bi svi manje vise stradali u nekom obliku i necemu.Samo postovanje dogovora i ljudskih prava moze biti resenje,nikako sila.Na primeru ko stiti one koji iskoristavaju i pljackaju narod se lako moze prepoznati ko je kakav i sta vredi.Koliko znam vecinu onih koji su opljackali narod Srbije je udomio Putin,i nece da ih izruci da odgovaraju zbog toga,vec ih stiti.Samo dalje od njega,to je covek koji nikada nece biti dobar ni za svoj narod a ne tudj.

Interesi na prvom mestu.

pre 10 godina

Rusija se vec opredelila. Referendum koji ce se odrzati krajem ovog meseca ce ZAPECATITI sudbinu Krima. Rusija ce uvaziti i podrzati rezultate Referenduma za Nezavisnost i time staviti tacku na problem Krima. Krim ce biti na Papiru nezavisan, a ustvari ce biti privezak Ruske Federacije. Nakon ovog svrsenog cina, VELIKI ce sesti i dogovoriti i o dva K.K. Tu se vise nece pitati ni Ukrajina ni Srbija.

pamet u glavu

pre 10 godina

Ne vidim kako moze da pravi analogiju Krima sa Kosovom, kada oni nisu ni priznali Kosovo, niti su mu uvazili pravo na ocepljenje. Znaci, kao argument koristis nesto, sto nisi hteo da uvazis?
Drugo, ovo pominjanje Krima i Kosova ovih dana, meni cini na spin ovih nasih medija. Ja nisam video ni jedan snimak, gde Putin izgovara "Krim jednako Kosovo".
Imam osecaj da ova udbaska propaganda pokusava da iskoristi celu pricu sa Krimom, ne bi li ocepili Rep. Srpsku od BIH. To je cena te politike "demokratskih" snaga koje nisu razmontirale ostatke Milosevicevog aparata.
Imam osecaj da ce nas ovi nasi ponovo uvuci u neki rat, i da su svi ovi propagandni spinovi usmereni na tu stranu.

Pitaj onog ko je to izjavio

pre 10 godina

Što vi pitate neke naše stručnjake šta bi to moglo značiti? Lepo vi novinari pitajte Putina, šta je time mislio i kakav je odnos Rusije prema Kosovu. Sve ostalo je trla baba lan da joj prodje dan.

Alias Pera crnolistas

pre 10 godina

Putin i Rusija to nece uraditi, pogotovo ne sada, u to sam prilicno siguran. Cak i kad bi hteo, cena koju ce ispostaviti Zapadu bice za njih previsoka.
Ali, cak i kad bi to uradio, licno ne bih previse zamerio, jer sta mi radimo da se to i ne desi? Dacic, Nikolic, Vucic su ``istrgovali`` Kosovom i za to smo dobili pregovore sa EU, a bice i neka para preko Arapa i slicno.
Ne znam kakav je ``dil`` napravljen, verovatno ne bih to uradio na njihovom mestu, ali naslucujem zasto su to uradili. Na kraju, oni zive od politike i to je vazan element kada odlucujes.

Leteci Holandjanin

pre 10 godina

Molim sve pametnjakovice koji koriste "volodja" uglavnom pezorativno u svojim komentarima a da i ne znaju sta to znaci barem to napisu ispravno. Naime Volodja je izvedenica od Vladimir, kao sto je kod nas bilo Vlada ili Vlado

Petar.

pre 10 godina

Rusija je davila Ameriku zbog Sirije, Amerika Rusiju zbog Ukrajine...
Sve u svemu poenta je ta da ove dve sile mogu da se iživljavaju nad slabijim državama.
Možete biti za Ameriku, ili za Rusiju, ali ni jedni ni drugi neće vam značajno pomoći i pobošljati vam život.
Oni gledaju na sebe pre svega, zato mi treba da se okrenemo sebi samima.
OK, spoljna politika je bitna, ali ne toliko kada i sami imate milion problema i ne znate šta ćete pre.
Prvo sredite svoje dvorište pa onda se bavite tuđim. Šta Putin ili Obama misli o Kosovu, posle svega što se desilo, nije mi bitno. Zašto? Pa njihovi stavovi o Kosovu neće mi platiti struju, podići platu sa 250 evra na 2000, niti će istrebiti korupciju iz svih slojeva, niti će urediti zakon i td...
Pa ajde onda da energiju usmerimo na nas, pa kad rešimo osnovne potrebe ne za dobar, nego za NORMALAN život, onda ćemo da se zanimamo za sve drugo.
Ima mnogoooooo njih u Srbiji koji ne znaju šta je Kompijuter, i Internet, niti bi moglu da priušte to sebi, pitajte takve ljude koji žive sa 20, 30 hiljada dinara mesečno - da li im je toliko baš bitan stav Putina o Kosovu?
Ukrajina ili nešto peto, ili im je bitnije kako da dožive sledeću bednu platu?
To je crna realnost!