Četvrtak, 30.01.2014.

20:12

"Srbija da razmisli o ponašanju"

Bakir Izetbegović izjavio da BiH neće svoje ljude isporučivati Srbiji, kao i da "Srbija treba da razmisli o načinu ponašanja prema građanima BiH".

Izvor: Tanjug

"Srbija da razmisli o ponašanju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

Kozarcanka

pre 10 godina

@Das ist Walter
Najlepse vas molim objavite mi komentar, jer bih pitala ovog "antickog" borca ABiH, posto tvrdi da su na Bratunackom groblju sahranjeni "samo" borci Vojske RS, KO je onda na kucnom pragu umorio CELU PORODICU (oca majku sestru i starijeg brata), JEDINOG prezivelog decaka Cvetka Ristica, i ostale Srpske civile u selima oko Bratunca i Srebrenice??? Ko bi drugi do dzihad-ratnici Nasera Orica, "Gospodara Srebrenice". U KRVAVOM PIRU Oricevi snajperisti ubijaju 4-GODISNJEG Aleksandra, i starijeg mu brata Rasu Dimitrijevica. Branko Mitrovic nije imao ni 7 godina, a odveden u zarobljenistvo u logor...eto, TO je vase "junastvo", dobili su Srbi po nosu od VAS, ali CIVILI Srpska deca zene i starci. Da imas obraz i dusu trebao bi da se STIDIS, jer nemas cime da se junacis, ponosis i dicis!

dejan-minhen

pre 10 godina

Svi su hteli svoj jezik i svoju drzavu. Sto podrzavam. Sa druge strane ne podrzavam sto im je svima bila kriva Srbija za sve, mogu bez Srbije posto je izdrzavaju, namece im se cirlica, srpski jezik itd. OK sada su drzava za sebe. „Resili“ su se cirilice i srpskog jezika. Kad upalis srpske kanale Bosanski, Hrvatski, Crnogorski, Makedonski na sve strane. Svi gledaju da dodu u Srbiju. Ko koga tu izdrzava?
Problem je u SRB. Rasprodati koncerti za likove koji su slavili 1999. bombardovanje! Razumem ljude da su na “strani svoje nacije” ali da slavis bombardovanje nekoga i za par godina ides tamo da zaradujes je zaista cudno. A jos mi je cudnije sto ima likova da slusaju te ljude! Takode i rec „domaca muzika“ mi je cudna. Za mene je domaca muzika samo iz Srbije (tu ubrajam Romsku, Madjarsku, Albansku, Bosnjacku itd.) i iz RS, posto se ne postuje rezultat referenduma. I Nemci su „svojim“ smatrali istok i zapad i borili se da se ujedine.
Bivse bratske zemlje po mom misljenju zasluzuju tretman kao Belgija, Australija, Zimbabve, Meksiko itd. Ne treba ih napadati. Ali to je strana muzika, hoces na TV nauci srpski i nema problema. Necu da slusam: “Srbijanci su ispekli tisucu tradicionalnih srbijanskih kruhova!”
Jos da nadodam da Srbija mora “na zalost” da brine o Srbima u RS, jer njihov b glavni grad Sarajevo samo brine kako da ih se “resi”. Jedno pitanje za mnoge Sarajlije, hocete li da podignete optuznicu protiv NATO saveza za bombardovanje BiH? U kojem je ucestvovala npr. i Turska.

Бојан Илић

pre 10 godina

Walter!
Што је баби мило...:-)))!
Па што не "ослободисте" за почетак Сребреницу, Козарац, Вишеград.... док не "дођосте" до Београда?!

seljadin

pre 10 godina

@Das ist Walter, pisati šta bi bilo kad bi bilo... Ja ne vidim neko junaštvo imati NATO da pomera vojsku RS kao u video igri, proglasava zabranjene zone gde god izgubite bitke kako bi vas sačuvao, i pušta vas da činite zločine koji su vas posle skupo koštali, i na kraju NATO bombarduje RS, i još dovodi u pomoć celu Hrvatsku vojsku, plus sve muslimane iz BiH, to znači 1 Srbin na 6 drugih u razmeri...

Nego pusti ti vaše junaštvo, ko pobi hiljade civila, ti kažeš da nisi kriv, kao ni Orić, izgleda niko nije kriv? A ko je kriv? Ako su stradali civili, neko mora biti kriv, pa makar svi sudovi proglasili Orića za nevinog, možda je on nevin, ali ponavljam ko masakrira toliki narod ?

Das ist Walter !

pre 10 godina

Drage moje Srbende,Orica ste imali u Hagu,niste podnijeli valjane dokaze,sud ga oslobodio i sta sada hocete.Sjetite se kako ste prosli sa Ganicem,Divjakom i Cekuom, sudovi su vas glatko odbili, jer imate politicko sudstvo.Ovo je samo mali SNS-ov predizborni trik a na sudstvo BiH se ljtim sto nisu odmah kontrirali zahtjevom za podizanjem optuznica protiv Vucica i Nikolica.Njihova djela u BiH tokom rata nisu bila na cas Srbiji.Ja vas potpuno razumijem,poraz nije lako prihvatiti,jer svugdje gdje ste dobili po nosu,sada se jogunite.Na putu za Srebrenicu sam svratio i na bratunacko groblje i gledajuci po godinama rodjenja i natpisima na spomenicima,moze se zakljuciti da su to uglavnom vojnici.Ako su tocne brojke od 3000 poginulih kako vi tvrdite,sa onom opremom,logistikom i naoruzanjem koje ste dobili od tzv.JNA onda mogu sa pravom tvrditi da niste nikakvi borci.Da smo mi to imali Beograd bi se za pola godine zvao Bijeligrad. Pozdrav od veterana 91-95.Das ist Walter!

Бојан Илић

pre 10 godina

Еmko!
Баш ми је драго да си тако лепо објаснио о "српској пропаганди"!
Сад ми је лакше да онај свакогодишњи циркус прихватим као муалиманску "пропаганду"!

nabavite ogledalo

pre 10 godina

Za ovaj region i za citavu Evropu bi bilo sjajno da su Hrvati, Albanci i Bosnjaci i u realnosti makar jedno 5% onakvi kako sebe zaisljaju i u komentarima opisuju. Samo nisu.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

@pa iz Srbije su dolazili koljaci, Sjetite su table Kragujevca, tj. ulaznog znaka, bio je oblepljen cituljama. Osim toga postoji medjunarodna nadleznost za Velikog komdanta i branitelja Orica.
(Sandzaklija, 31. januar 2014 07:50)
------------------------------------
Potpuno ste u pravu. Neki koji su iz Raške oblasti ili, ako vam je draže Sandžaka, odlazili u bivšu Bosnu, ne smeju da se vrate u Srbiju. Zbog klanja, silovanja i paljenja?! Mislim, gospodine, zar Vas nije sramota?! Šta ste očekivali da će Srbi u Bosni pristati da žive u "krnjoj Bosni"? Otkud Vam ta ideja ako muslimani, prethodno, nisu hteli da žive u "krnjoj Jugoslaviji"? Pa ceo svet je ratovao na strani muslimana. Koliko je hiljada onih koji urliču i leleču kada nekoga zakolju, a dolazili su iz Sudana, Irana, Pakistana i drugih zemalja, bilo u redovima takozvane armije, takozvane BiH? Zar ste očekivali da se njima pridruže i Srbi iz Srbije? Insistiranje na neodgovornosti, svrstava vas u red neodgovornih i nedoraslih naroda. Zar vam se ne čini bolesnim insistiranje na nevinosti Nasera Orića?! Pa on je zločinac par ekselans gospodine?! Može da ga oslobodi bilo koji sud, to je stvar pravosudja tih država ali, Srbija ne sme da mu zaboravi počinjene zločine. On mora biti gonjen do sudjeg dana. Pored zločinaca iz bivše BiH, moraju se aktivirati i optužnice protiv hrvatskih i albanskih zločinaca. Zločini ne zastarevaju. Slušao sam sinoć lelekanje i histeriju na bošnjačkim TV stanicama. Toj bolesti nema leka.

stub betonski

pre 10 godina

Zanimljivo, kako se komentari dezurnih komsija i domacih autosovinista ovde razlikuju, u zavisnosti od toga o cijim zrtvama, odnosno zlocincima se radi. Kad su u pitanju srpski zlocinci i hrvatske/bosnjacke/albanske zrtve, prica se svodi otprilike na isto: "da odgovarate za svoja zlodjela, najveca ste zla pocinili od hitlera naovamo, genocid, genocid, genocid, agresija, zrtve, istjerati pravdu, balkanski kasapin...", a kad je uloga zlocinca i zrtve zamijenjena, e onda je sve dozvoljeno, onda se moze i relativizovati, i licitirati brojkama, dozvoljeno je praviti razliku izmedju zrtava po vrsti i "stepenu gnusnosti" zlocina, a svako malo se provlace "poruke pomirenja", u fazonu: "okrenimo se buducnosti, svaki zlocinac je zlocinac, bez obzira na naciju", a usput se ne propusti prilika za "opravdanjem" zlocina "nuznom odbranom", i naravno, podvuce se crta ispod koje pise da je za sve zrtve od drugog svjetskog rata, do Sirije, kriv Slobodan Milosevic, i da nas ne bi nase bivse komsije ni etnicki cistile, ni protjerivale, ni ubijale, da Milosevic nije onomad "srusio Jugoslaviju", svojom neodmjerenom izjavom da ne smije niko da nas bije. Dakle, kad su Srbi zrtve, moze se i relativizovati, pa i naci opravdanje za svaku ponaosob, a kad su drugi zrtve, onda bi bilo bolje da se "suocimo sa prosloscu", kao sto to rece neki, u srcu evrope, jedna simpaticna pro-fasisticka gospodicna iz Zagreba.

IGOR

pre 10 godina

Kako smo samo jadni, kad kažem "smo" mislim na narode bivše nam države. Već 24 godine vam političari ispiru slabo razvijene mozgove a vi svi se odma upalite i počnete pozivati na mržnju i bijes. Šta reći osim BRAVO balkanci ODLIČNO živite pa možete sebi dat oduška komentirajući ovakve članke. Dok nam EU,USA i UK otimaju sva prirodna bogatstva kroz strane investicije, i uzimaju i ono malo kvalitetnih firmi kroz privatizacije držeći na vlasti sve ove političare tako što kroz mito i korupciju ih drže na vlasti sve ove godine. I svi ti političari i ratni komadanti žive bolje od vas. A vi i dalje sjedite na svojim oronulim stolicama pored kompjutera i komentirajte članke. Pitam se samo kakve je to razlika između Orića i Arkana, Izetbegovića i Tuđmana i Miloševića, itd...

P.S. Budite te se LJUDI ako ovako nastavimo naša djeca ce biti još veći robovi nego mi danas.

seljadin

pre 10 godina

@Marijan, ne misliš valjda da Srbi koji su prepolovljeni u drugom svetskom ratu nisu imali pravo da se brane od ustaškog noža?
Da Srbi u RS nisu imali pravo da brane svoje ognjište od hiljada mudzahedina iz cele Azije? Da se nisu branili bojim se da bi bilo daleko više žrtava na svim stranama jer bi Srbija morala i pored NATO napada 1995te ući u rat bez obzira na sve.

panzer general

pre 10 godina

I Njemačka je u 2. sv. ratu imala najviše žrtava (osim Rusije), pa to ne znaći da nije bila agresor. Pošto vlasti u Srbiji ne žele priznati agresiju na Hrvatsku i BIH, niti nakon svih presuda iz Haga, Hrvatska nema drugog izbora nego nastaviti sa svojom tužbom za genoscid. Nadamo se da će jednom i Srbija dobiti svog Adenauera i da će se desiti katarza.

Alo

pre 10 godina

Sta je ovo posle 15 godina traze Orica a gde su bili do sada? Kao sada imaju dokaze. Sigurno da ih imaju ali imali su ih i pre 15 godin ali zbog cega te dokaze nisu poslali u Hagu? Oric i njegova banda pobise neduzne Srbe a Vucic ce sada pred izbore setio da hapsi Orica. Ovo sto trenutno radi Vucic je zlocin jer on ovim aktom ubija ponovo zrtve i time pokusava da dobije poene od ljudi koji su preziveli strahote rata u Bosni i Hercegovini. Kako ga nije sramota.... gde je bio pre da stane u odbrai. Gadi mi se ovo.....!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Bakir i oni koje zastupa nikako da shvate da Bosna nije samo od Bošnjaka, mada je to ime, koje još nije punoletno, baš sa tom tezom izabrano i da Srbi u Bosni nisu Srbija.

emko

pre 10 godina

"Nema problema g-dine Izetbegoviću, Naser Orić je "nevin" al' ko je kriv za zločine u selu Kravice kod Bratunca na Božić 1993 godine?"

Zašto se ova priča stalno ponavlja, Orić je bio u haagu i dokazo, da je u kravicama bila srpska bratunačka brigada, da su srbi na tom području koristili tenkove i topove, da su koristili čak i aviaciju, to da je Naser došao u selo sa civilima i da je popalio,pobijo,rušio je obična laž. Sve to je dokazano na sudu.največji dokaz u obrani Nasera Orića su bili izvještaju Bratunačke brigade, gdje jasno piše koliko vojnika je bilo tamo i ko sve je poginuo. Spisak 3500 mrtvih civila je bila obična propaganda i odbrani nije bilo nikakav problem dokazati, da je taj broj prenapuhan.Sada je podugnuta obtužnica za napad na neko selo 92, gdje je ubijeno 9 civila, jer je priča o Kravicama završena.

Srbija je 2011 godine 19 godina nakon rata počela slučaj Naser Orić, zašto se taj čovjek več toliko godina obtužuje, kad nisu bile pokrenute nkakve istrage 19 godina nakon rata?

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Pitam se otkud ovolika glupost,otkud ovolika infantilnost medju našom bivšom "braćom"?! Kako su došli na ideju da će u ratu ginuti samo Srbi a ne i oni? Čini mi se da su se već osećali kao da su stekli pravo ili naviku da Srbi idu mirno na ritualna klanja, tipična za prethodne sukobe na Balkanu? "Braća" muslimani, Hrvati i Albanci bi najviše voleli da smo nastavili sa starom praksom. A još bi više voleli da su se mudžahedinima i "borcima za slobodu" koji su navalili sa svih strana, pridružili i Srbi iz Srbije. Trebali smo da po "dobrom srpskom običaju", regrutujemo ešalone koji bi se borili na strani Alije Izetbegovića. Onda bismo svi bili heroji?! Svi bismo bili Jovo Divljak?! Onda bi Srbija i Srbi bili najveći "europejci i mondijalisti". Ne bi bilo zločina jer oni svoje zločine i ne računaju.Gospodo neko je vršio zločine nad Srbima, i toga ste veoma svesni, a da za to niko nije odgovarao?!Ako su Momčilo Krajišnik i Biljana Plavšić osudjeni za zločine, a nisam čuo nijedan glas protivljenja i sumnji u takve presude sa muslimanske strane, onda je i Naser Orić, sasvim sigurno zločinac uprkos tome što ga muslimani smatraju herojem. Nikako da shvate da ćemo sukobe na Balkanu posmatrati iz naše srpske perspektive a ne iz njihove muslimanske ili bošnjačke?!

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@Bas onako logicno. Prezivas se Izetbegovic pa si odmah unuk ili unuka. Maja Izetbegovic nema nikakve veze sa Alijom i Bakirom.
(Damjan Jugovic, 31. januar 2014 09:30)

Mozda i nema, ali da je ironicno, jeste.

Tuzlak

pre 10 godina

Zaista me zalosti kada vidim kakva je jos uvijek percepcija Srba o proteklom ratu!!Zalosti mi cinjenica sto jos uvijek kod sprskog naroda nije doslo do katarze za naneseno zlo BiH i Bosnjacima!Ne spominjete hiljade stradalih Bosnjaka do tog momenta..Ne spominjete hiljade cinjenica koje su se desile do tog ubistva!!Spominjete tuzlansku kolonu i Dobrovoljacku ulicu - evo izjava Kukanjca o Dobrovoljackoj ( [link] )!!Ako neko sumnja u ovo sto ja govorim, neka nadje podatak koliko je dzamija ostalo citavih na prostoru kojeg je kontrolisala vojska RS-a ( ne znam da li je ijedna, a poruseno i zapaljeno ih je preko 10 hiljada - medju njima i Ferhadija i Aladza), i sa druge strane, neka nabroji koliko je crkvi Armija BiH zapalila i porusila na teritoriju kojeg je kontrolisala - ova cinjenica pametnom je dosta, i ona oslikava najbolje karakter proteklog rata!
(suad, 31. januar 2014 00:43)
U pravu si zaista je žalosno vidjeti ovakve komentare na ovom portalu jer ovo je jedan od "normalnijih" portala u Srbiji....mada mislim da i ovi komentari ne dolaze iz Beograda i od Srbijanaca, ovdje izgleda vecinom komentarisu ovi iz entiteta!
Moram i da se nadovežem za pricu o džamijama i crkvama, za ove srbijance sto ne znaju neka se raspitaju o slučaju u Tuzli kad je granata sa srpskih položaja oštetila krst i crkvu u Tuzli, ko je izvrsio njeno obnavljanje?
A svi znamo sta je bilo sa svim svetim objektima koji su se nalazili na području koje su kontrolisali Srbi!

srb in

pre 10 godina

Ti ćeš govoriti kako da se Srbija ponaša.
A podržavaš Iran i Saudijsku Arabiju.
Biće procesuirani i Orić i ostali, a ti ćeš za njima .
Ko gubi neka se ljuti.

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@pa iz Srbije su dolazili koljaci, Sjetite su table Kragujevca, tj. ulaznog znaka, bio je oblepljen cituljama. Osim toga postoji medjunarodna nadleznost za Velikog komdanta i branitelja Orica.
(Sandzaklija, 31. januar 2014 07:50)

S obzirom na cinjenicu da je Raska Oblast, kako je neki zovu jos i Sandzak, dio Srbije, u pravu si, iz Srbije su svakako dolazili koljaci. Na svu srecu, imasmo i mi velikog komandanta i branitelja, ali ne smijem da mu pomenem ime ovde, nece mi objaviti komentar. Iz nekog razloga neciji "branitelji" su podlozni cenzuri ovde, a neciji nisu.

pateticni samohvalisavci

pre 10 godina

Citajuci komentare iz komsiluka moze se zakljuciti da su Srbi najsrecniji narod na planeti, jer niko, ali bas niko, ni jedan narod, ni jedna drzava nemaju takve visokomoralne narode za komsije kao Srbi. Ne znas prosto ko je moralniji, uzviseniji, savrseniji, neduzniji, kulturniji, narodnajstariji, pametniji i sta sve ne, od ovih Bosnjaka, Albanaca i naravno Hrvata. Cudo jedno. Sve biser do bisera civilizacije i covecanstva. Jedino je nejasno zasto se svi ti njihovi kvaliteti ne odrazavaju na stanje u njihovim drustvima. Ali mora da su i za to krivi Srbi.

nesa

pre 10 godina

Tuzilastvo samo ,,obmanjuje,,Vucica,ne samo u slucaju Orica,vec i Miskovica i drugih. Daleko od toga da Oric nije zlocinac,ali nase nesposobno tuzilastvo nije ,zrelo,,da istrazi ni jedan ozbiljan slucaj.

Dorcol

pre 10 godina

"Srbija da pripazi na ponasanje"
ja ovo ne dozivljavam kao provokaciju.Covek lepo rekao BIH je drzava Srbija drzava.Ima sporazum dve drzave i dva suda o sudjenju svojih gradjana i ne izrucivanju.Imas nove dokaze lepo posaljes i to je to.Nema nikakve potrebe za sirenje mrznje.Nego ima li novi radnih mesta u BIH?Kod nas?

Damjan Jugovic

pre 10 godina

Zato u Beogradu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi "Elijahova stolica" koja je trenutno na repertoaru, unuka Alije Izetbegovića (!)koja glumi u dotičnoj predstavi u sred Beograda, uzvikuje u jednom trenutku -" Jebem li vam majku Srpsku!!"....pa zar toliko sami sebi možemo da se po...emo na glavu?!
(E Srbi, Srbi, 31. januar 2014 01:08)
Bas onako logicno. Prezivas se Izetbegovic pa si odmah unuk ili unuka. Maja Izetbegovic nema nikakve veze sa Alijom i Bakirom.

Ucha

pre 10 godina

Bravo Bakire ili koji si vec. Tako se reaguje u normalnim drzavama. Zao mi je sto i mi nemamo ovakve. Svaka drzava mora da brani svoji ljude koji su se za nju borili. A mi to na tacni sa leptir masnom, izvolite, zelite li jos nekog ?

seljadin

pre 10 godina

u celoj priči manje više je nebitno šta će neko reći, činjenica je da je hiljade civila stradalo oko Srebrenice a da niko nije odgovarao.
Može se i drugačije formulisati zahtev, pronadjite odgovorne za masakre civila. To su civili gradjani Bih, i vi bi prvi trebali da pronadjete zlocince. Ako ne postupate na pravilan nacin, onda rusite Bih, i onda RS ima sva prava da polako izabere svoj put - postajuci nezavisan od Federacije koja ne misli dobro svojim gradjanima.

Sedi, jedan!

pre 10 godina

A, jesi li se konsultovao sa Radmanovićem oko ove izjave? Ako nisi, onda džaba pričaš. Doduše, verovatno tvoje mišljenje podržava onaj mali ..... što je šatro hrvatski član Predsedništva.

jedan srbin

pre 10 godina

koliko smo mi naivni da nas svaki put za izbore nasankaju....prvo je doticni bio kod Dodika i naravno sada ce kupiti poene....imali smo slucaj sa Ganicem, Divjakom ....samo se pravimo smesni....

w

pre 10 godina

Nejasno je zasto potomci onih koji su primili veru osmanskog okupatora Bosne misle da su vlasnici te iste Bosne i da jedini imaju pravo na Bosnu. Naprotiv.

halid

pre 10 godina

a sam da svi koi su ucinili zlo covecanstvu da im se sudi,ali hoce mi neko reci : JER OVAJ NASER ORIC RATOVAO U SRBIJI ILI U BOSNI I HERCEGOVINI,samo to nek mi neko kaze,ili kako ja vidim SRBIJA tretira bosnu i hercegovinu kao svoju teritoriju,ili ja sanjam

Damjan Jugovic

pre 10 godina

Pricate o sudjenju za agresiju, a nemate pojma da se za agresiju ne moze tuziti i suditi. Ne postoji konvencija o agresiji vec samo rezolucija. Tuzba je moguca samo za genocid.BiH je tuzila Srbiju za genocid. Srbija je proglasena krivom za nesprecavanje genocida koji su u Srebrenici pocinile snage Republike Srpske, ali je oslobođena od optužbe da je i sama učestvovala u genocidu. To su fakti iz presude, a na Balkanu ionako svako ima svoja tumacenja o svemu .

Prizrenka

pre 10 godina

@haxhsa
Ne govoris istinu. Kontradiktoran si.. da zelis da "svi" zlocinci odgovaraju, ne bi krivio Srbe, vec bi osudio svakog zlocinca iz bilo kog naroda, za pocinjene zlocine, nad onim drugim. Znas, pre '81.g. Srbina Djordja Martinovica su na svojoj njivi (koju nije hteo da proda komsijama Albancima), Albanci su silovali flasom. Niko NIKADA za taj zlocin, kao i mnogi pocinjeni pre pomenutog zlocina nad nesrecnim Srbinom Dj.Martinovicem, nije odgovarao. To se dogodilo mnogo PRE nego su pronete "Mosti Cara Lazara" Kosovom. Niste vi nevinasca kakvima SADA zelite da se predstavite. Suvise su Vama okolo ruke okrvavljene, da Srbima drzite predavanja o "moralu i krivici", kao sto TO cinis TI, i mladji Izetbegovic...

.ba

pre 10 godina

Neko spomenu kako bi Srbija trebala da digne optuznice protiv "svih" koji su navodno pocinili nesto u ratu na prostoru citave Jugoslavije. Nadam se da mislim na samo Srbijanske drzavljane, jer niko u regionu ne bi mirno posmatrao kad bi to uradili, Srbija ima najmanje pravo da to uradi jer niti ste nepristrani a zna se u citavom svijetu koliko je Srbija to jest njena vlada i vecina njenog naroda uradila tokom 90tih, uspjeli ste cak isprovocirati stranu vojnu intervenciju. Da ne govorimo sto je opce poznato da su vam sudovi Vjerski/drustveno/politicki motivisani slucaj Jurisic kojeg ste osudili za potpuno legitimnu vojnu akciju koja je spasila Tuzlu od iste sudbine kao sto je Sarajevo imalo.

Izdajnik

pre 10 godina

Bakir? Pa zar njegov otac nije vodja udruzenog zlocinackog ppduhvata,kao sto neko rece "ne treba Hag da nam kaze ko je nevin"
Uostalom zna se da su Oriceve paravojne jedinice ubile oko 3000 nemuslimana u Srebrenici i okolini( Bratunac...)...

Nezavisna Republika Srpska - KAD-TAD!

pre 10 godina

Jeste mi ide na živce ova potenciranje pojmova "branioci BiH", "agresija na BiH" itd. Ja sam Srbin iz Bosne i Hercegovine, ratovao sam, i nisam napao BiH, jer je to moja teritorija, oduvijek bila i biće, već sam učestvovao u jednom građanskom vjerskom ratu. Sa druge strane nišana često sam imao mudžahedine iz arapskih zemalja koji su, prema verziji istine ovih iz Sarajeva, takođe branili BiH od nas koji ovdje živimo vijekovima. A onda je moje selo osvojeno i spaljeno od strane regularne vojske susjedne Hrvatske uz pomoć NATO snaga, a ispada da i oni nisu napali BiH. Smiješno i žalosno koliko se u Sarajevu upinju da oni sami i svi drugi povjeruju u to da su jedini napadači i agresori na BiH bili njeni stanovnici srpske nacionalnosti. To je samo argument više da ovdje zajedničkog života nema, da Srbi snažno trebaju voditi politiku raspada vještačke dejtonske BiH i odvajanja od radikalnih fundamentalista iz Sarajeva, što Izetbegović zasigurno jeste.

Srbin SRBIJANAC

pre 10 godina

Nema logike da Srbija traži izručenje Orića, niti bilo kog drugog Bosanca. Šta mi SRBIJANCI imamo sa međuetničkim sukobima u BIH? Bolje bi bilo da BIH traži izručenje Vučića i Nikolića, jer su se obojica nalazila u BIH u vreme međuetničkih sukoba, podstrekavali su takve sukobe, govorom mržnje i radikalskim vokabularom podstrekavali na ratne zločine,a treba istražiti i njihovo aktivno učešće u istim. Vučić je bio Karadžićev novinar na Palama, a Nikolić je na Romaniji od Šešelja primio zvanje četničkog vojvode (što, uzgred budi rečeno, nema nikakve veze sa nekadašnjim pravim SRBIJANSKIM četnicima). Ja kao Srbijanac nemam nikakav problem sa Bosnom, Hrvatskom ni bilo kime drugim. Tražite ovaj ološ da vam izručimo! Možda to sad izgleda nemoguće, ali verujte da će uskoro bežati sami kod vas kad ih mi SRBIJANCI poteramo. Vašu Tuzlanku Zoranu Mihajlović daćemo vam gratis dok traje akcija "preuzmite svako svoju đubrad"!

seljadin

pre 10 godina

Bakir kaze da Srbija povede racuna kako se ponasa prma BiH, a zasto ta BiH ne povede racuna kako se ponasa prema svojim gradjanima i zrtvama terora Nasera Orica?
Bakir da ima i malo mudrosti tretirao bi Srbe sa jednakim postovanjem, a ne bi stitio svoje ratne zlocince. Na taj nacin on ruši Bosnu i Hercegovinu iako su mu puna usta Bosne, on je uništava i tera Srbe a posebno RS da ne veruje Federaciji.
Bakir i Dodik su kao nokat i prst, ne bi bilo jednoga bez drugoga, i dok god Bakir bude vladao u Federaciji, Dodik ce vladati sa RS, u to budite sigurni.

Момчило

pre 10 godina

Ајде да видим Вучићу хоће ли ти исти тужилац завршити и овај предмет, као и Ганића, Дивјака, Јуришића... Можда Медлин опет позове?

Marijan

pre 10 godina

Danica Drašković, žena Vuka Draškovića:

Ratovali smo dosta. Išli smo u Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, pa najzad na Kosovo.
I šta smo uradili? Poraženi svuda, isterani smo iz Slovenije, Hrvatske, iz Bosne i naravno i sa Kosova. Ostavili smo krvave zločinačke tragove za sobom koji se sada otkrivaju po Haškom tribunalu, na suđenjima našim političkim i vojnim komandantima.

I šta sad? Već dvanaest godina razvlačimo poraze, ne priznajemo da smo krivi, da smo zločinci, agresori, da smo u tuđe zemlje slali vojsku i kriminalce, ubijali, pljačkali, palili, rušili, silovali.

Hoćemo da to prodamo svetu kao patriotizam, odbranu naroda i teritorija, ali ne ide.
Surova istina groblja na tom putu od Knina, Vukovara, Srebrenice, Sarajeva do Kosova, to su tragovi naše sramote koji govore na svim jezicima sveta i jasno opisuju udruženi zločinački poduhvat, baš kako su rekli haški tužioci.. .

milan

pre 10 godina

Izetbegoviću a ko će ako Srbija neće da procesira one koje vi štite kao branioce Bošnjaka. Niko nevin nije smeo da strada, niko ne sme biti osuđen koje nevin ali neki nisu nevini sa naše tačke gledišta a zato što su činili zločine nad srpskim narodom, nad srpskim civilima gospodine Izetbegoviću. U ostalom ako za tu optužnicu ne postoje validni dokazi čega se onda bojite a ako postoje onda ste vi sa takvim stavom saučesnik pa se mora naše rukovodstvo pitati ko ste vi šta hoćete. Tražite sa pravom da se oni srbi koji su počinili zločine izvedu pred lice pravde pa dozvolite onda to i nama ili mislite da su srbi u Bosni bili slobodni za odstrel zbog pripadnosti agresorskom narodu. Izetbegoviću pustite neka pravda svoj posao radi na jednoj i na drugoj strani.

mikin

pre 10 godina

"Izetbegović je rekao da, ukoliko Srbija želi da unapredi odnose sa BiH i da stupi u Evropsku uniju, treba da "razmisli o načinu ponašanja prema građanima BiH", prenela je agencija Fena."
------------------------------------------
E, jes' vala .... od tebe to sigurno zavisi. Ako je neko u 1992. onda si to ti, jer ne skreces sa puta kojim je tvoj otac jos onda glavinjao. Koliko je to tacno, vidi se po jadu i bedi ljudi u drzavi koju ti zastupas.

Jovo s Romanije

pre 10 godina

Srbija je otvorena zemlja za sve druge države i želi da uspostavi najbolje odnose sa svima pa i sa BiH.Srbija ne traži da se isporučuju građani BiH u Srbiju . Ona traži da se izruče ratni zločinci , kao što bi to i ona uradila sa onim zločincima koji se nalaze na njenoj teritoriji. Ukoliko se raspiše poternica za Orićem, neće se mnogo pitati Izetbegović oko izručenja.

Sandzaklija

pre 10 godina

pa iz Srbije su dolazili koljaci, Sjetite su table Kragujevca, tj. ulaznog znaka, bio je oblepljen cituljama. Osim toga postoji medjunarodna nadleznost za Velikog komdanta i branitelja Orica.

Likuper

pre 10 godina

Predizborna kampanja u Srbiji i ništa više. Orić je obično smeće, ali sada su ga izvukli jer to odgovara SNSu.
A vi kao ostali naivni i uhvatili se priče o ovome svemu taman ko da nije prošlo 19 godina od rata i ko da lik već nije bio u Hagu.

srpski ratnik

pre 10 godina

bio sam ne svojom voljom zahvacen u ratnom vihoru , Bogu hvala niko od mojih nije stradao. Ipak moram reci da mi je zao svake zrtve na bilo kojoj strani, samo zamislite situaciju kada Vam u sred noci ulecu naoruzani dzelati , siluju, pale, ubijaju, kolju bez obzira na pol i godine starosti?! jeza, jeza, jeza. Budimo pametni i podrzimo svaki napor da se procesuiraju svi koji su takve strahote cinili, odobravali ili nisu sprecavali a morali su imati saznanja o tome! Da se nikada vise ne ponovi tako nesto na ovim prostorima! Narode uzmite se u pamet kada glasate za bilo koju partiju ili stranku, prvo to neka vam je vodilja! Kada zasednu ovi sa ,,desnih bokova ,,- kasno je za kuknjavu !

Bilal

pre 10 godina

Nema problema g-dine Izetbegoviću, Naser Orić je "nevin" al' ko je kriv za zločine u selu Kravice kod Bratunca na Božić 1993 godine? Je su li vlasti biH istražile taj zločin I procesuirali izvršitelje I nalogodavce ili će te se I Vi hvatati za floskulu da je to bio "odbrambeni rat" u kome je sve dozvoljeno.

nn

pre 10 godina

Bakir je posledica našeg silnog izvinjavanja pocev od Tadića pa na dalje. Oni svoje ljude štite iako je više nego jasno da imaju za šta biti osudjeni...
Stav "sarajevske čaršije" je isti sad kao i kad mu je otac bio na vlasti, i to Srbi ne smeju nikad zaboraviti. Sutra bi oni opet pravili Skelane, Kravice, idr. samo da nije Srpske...

Bosniak

pre 10 godina

Ne samo da ga BiH nece isporuciti nego ce mu se i Srbija izviniti za ovo i dobit ce cak i penziju za radni staz u srbiji prije rata, pa nijedna zemlja vas ne uzima za ozbiljno sa vasim potjernicama,engleska vam je opalila samar sa Ejupom Ganicem,a austrija isto sa Jovanom Divjakom,vase gluposti dopiru samo do drine

boks

pre 10 godina

gospodine izetbegovicu ako kazete da je oric oslobodjen optuzbi u hagu kako mozete da kazete da je srbija izvrsila agresiju kada je srbija isto na sudu oslobodjena???

raja babeja

pre 10 godina

...a Srbija nikada nije bila agresor, niti je mogla biti kada njena vojska nije izasla iz Srbije.
(Posmatrac, 30. januar 2014 23:36)

Čemu laži, vajni posmatraču; a tek o zločinima da i ne govorim. Duša me boli jer sam sam pripadnik naroda koji je u jednom trenutku dozvolio sebi da učini ono što je učinio i da pritom izgubi dušu.
Vekovi će nam trebati da sa sebe speremo ljagu koju smo sami, svojim činjenjem i nečinjenjem , sebi naneli. Sve ono posle naneto od drugih je posledica toga što smo, em izgubili rat, em tim drugima dali povoda (i materijala ) da nas još više ocrne i oblate. Nažalost nam.
A ovo što se danas plasira iz tužilaštva, pa naravno da je u svrhu dnevne politike ( čitaj: za voljenog PPV-a i njegove SNS-ovce ).

drgag

pre 10 godina

Sviđaju mi se ovi sadašnji "političari" izrasli iz ratnog ludila, a sad se prave fini, sa rukavicama, da se ne vidi šta je na rukama.

kiki

pre 10 godina

naser nece docekat nikakav sudski postupak kontra njega,bilo da je u srbiji ili be-ha,,,zna puno,a mrtva usta ne govore,,zavrsice ko celo 1,celo 2,caco,juka,,i ostali tzv bosnjacki ratni heroji,,,

haxhsa

pre 10 godina

Iskrenao zelim da se procesuiraju svi ratni zlocinici. To treba poceti od tzv. "Pravoslavne crkve" koja je i pocela rat jos na Kosovo 1981. sa bejajvun "mostima kneza lazara". Zivi smo mi koji smo posmatrali ceo taj, da nije zlocinacki naum bio bi cirkus. Dakle za sve zrtve na svim prostorima ex Jugoslavije kriva je drzava Srbija i srpski narod. Kazem za sve zrtve, dakle i za srpske zrtve. Kada bude se urazumeli ve Srbi onda mozete da trazite i od onih koji su se branili da rasciste sa zlocincima.
haxhsa

Dragi

pre 10 godina

E moj Bakir-aga
Volio ti to ili ne, ankesija Bosne i Hercegovine je neminovna.
A kad se to desi ti i svi oni koji zagovarate rat i mrznju zavrsicete na robiji.
Zivi bili pa videli.
Ti ces za svog zivota, iako si bio u podrumima sa svojim rahmetli babom za vreme rata, videti o cemu ti ja pricam.
Up the Iroans !!!

dr

pre 10 godina

Ovo me podseća na scenu kad Nele u Nadrealistima glumi predstavnika Vlade koji pregovara sa rudarima. Mi smo kao država postali kokošarnik, gde se mnogo kokodače, a malo radi. Došli smo na nivo da nam neka bledunjava karikatura deli lekcije. Da je ovo prava država davno se ne bi pričalo o Oriću...

ii

pre 10 godina

nema ovaj bakir a od alije.kad se sjetim 93 sarajevo gori,i digli se nekakvi da pale crkve i alija to cuo, naredio da se nijedna crkva ne smije dotaci.rekao je srusene crkve su nasa sramota a srusene dzamije njihova.i tako i bi,nijedna crkva nije unistena u sarajevu,osim granatama ovih brdzana.1200 dzamija je sruseno u entitetu rs .takodze je izjavio da bosnom nikad niko nije vladao ,nego mu se to samo tako cinilo...pozz

Izbori

pre 10 godina

Ista prica svaki put pred izbore. Pa dokle vise. Koliko ja znam Oric se sam predao i otisao u Hag. Proglasen je krivim, odrapio kaznu i pusten na slobodu. Kad pogledate koji su zlocinci pusteni na slobodu ili dobili minimalne kazne Oric je cak lose i prosao. Nemam namjeru da branim Orica. Oric je bio kriminalac, sad je i uvijek ce biti. Ucio je od najboljih. Bio je licni tjelohranitelj Slobodana Milosevica. Nije svako mogao biti tjelohranitelj Slobodanu Milosevicu. Oric je bio i ostao usko vezan sa KOS-om. Pobjegao je par dana prije napada na Srebrenicu. Garant je "usnio" napad. Kao sto rekoh:"Blize se izbori". Treba ovce sabrati ... bilo to u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj, Americi, Rusiji, ... sve ista poenta a druga prica.

dadodudo

pre 10 godina

Mislim da je Dačić zaboravio dodati "100 muslimana za svakog srbina". Ili to vise ne vrijedi? On je uistinu moralna gromada koja je zasluzila da istjera pravdu u Bosni.

info

pre 10 godina

Izetbegovicu informacije iz Sirije koje potvrdjuju svetski mediji, da u Siriji dobrovoljno ratuje oko petsto Bosnjaka ubijajuci sve do cega stignu ukljucujuci i decu. Da li i za njih smatras da su nevini?

Zar je bitno ko je poceo rat!

pre 10 godina

Kako je lahko zavadit i podijelit narod sa starom forom!Boli ba Bakira i Dodika za narod, a i ostale guzonje u foteljama samo znaju palamudit i prebacivat krivicu i propisat neki lazni patriotizam, a drzava nam u banani samo tako...A Naser ko Naser, kriminalac i ratni profiter ko Arkan, Legija i ostali

perungromovnik

pre 10 godina

@mina
Da, da, Oric nije ubijao i to je sud jasno dokazao. Ne znam da li sama vjerujes u to sto si rekla. Osudio ga sud ili ne, neko je ubio te ljude i poricuci to porices i muslimane iz Srebrenice.

Beli Listic

pre 10 godina

I sad ja treba da glasam za Vucica, kad njemu gospodin sa slike kaze da obrati paznju na ponasanje. Sta li mu tek kazu lady Kety i drug Vladimir Vladimirovic?

One Man Show

pre 10 godina

Ma nemogu da vjerujem šta ova vaša današnja balavurdija piše...Čuj Srbija nije učestvovala u ratu u HR i BiH...Učestvovali ste i vi to vrlo dobro znate...Lično sam svojim očima gledao kako kolone naoružanih kamiona iz Srbije prolazi kroz grad u kojem sam se rodio i živio dvadesetak godina,u pohodu na HR s dignuta tri prsta,pjevajući novoizmišljene ratničke pjesme uperene prema nesrpskom stanovništvu obe od spomenutih zemalja...Samo slanje paravojnih jedinica,odobreno iz Beograda,naoružano oružjem JNA,za koju su i moji roditelji i pra roditelji odvajali,da bi naknadno po nama bilo pucano iz istog a trebalo je da nas štiti od agresora...Što ti je paradoks i tuga...
Pustite tu priču i recite više svojoj djeci istinu,biće vam lakše...

iskreni

pre 10 godina

koliko detaljno je srbijansko tuzilastvo vodilo istragu najbolje objasnjava cinjenica da je osumnjicen i srebrenicanin koji je prije 15 godina iskopan iz masovne grobnice u sremskoj mitrovici. al su istrazili ko vucic korupciju.
uostalom, bolje im je da istraze, ukoliko srbija vec nije agrosor na bih, otkud masovna grobnica sa tijelima strijeljanih srebrenicana u sremskoj mitrovici?!
samo vi nasjedajte na mazanje ociju i jos dugo cemo svi stanovati u tamnom vilajetu...

Mikas

pre 10 godina

Samo bih zamolio sledece:
ako VEC u tekstu pominjete "gradjane BIH", ANALOGNO TOME, koristite termin "gradjani Srbije" ili "drzavljani Srbije" ako je potrebno. Inace koristite termin "SRBI" (moze i malim slovima, nebitno)
SRBIJANCI postoje isto kao i SLOVENIJANCI, HRVATIJANCI, BOSNIJANCI I HERCEGOVIJANCI, CRNOGORIJANCI, MAKEDONIJANCI

Mancini

pre 10 godina

Ne cenim Balaševića kao čoveka, ali je lepo rekao : ,,Svi koji su u ovom ratu palili, pljačkali i ubijali civile su bili na jednoj strani, bez obzira u kojoj vojsci bili";
A neka Alijin mali smiri doživljaj i nek svoje otrovne pipke skloni od Srbije..

DinoNYC

pre 10 godina

Svaki zlocinac treba da odgovara, ma koje nacije bio. Mislim da je to put prema pravdi i pomirenju na Balkanu.

Problem je u tome sto svi stite "svoje" zlocince, i sto politicari lako zapale mase nekim trazenjem ili nedavanjem pravih ili navodnih zlocinaca.

Da je srece, pa da svako svoje zlocince prvi procesuira i to bez trazenja onih drugih.

Medjutim, u Bosni, gdje je nedavno otkrivena masovna grobnica Bosnjaka kod Prijedora (a o cemu su lokalni Srbi cutali deceniju evo i vise), i gdje Izetbegovic Junior kao "stiti" nacionalne interese preko Nasera Orica (a u stvari manipulise situacijom da bi se "svom toru" prikazao kao "zastitnik), tesko da ce biti pravde.

Ne postoje Srbi, Hrvati ili Bosnjaci. Postoje dobri i losi ljudi koji su igrom slucaja Srbi, Hrvati ili Bosnjaci.

"Paliti" se na "svoje" samo zato sto su iste nacije/vjere i stititi ih od pravde je najnizi oblik nacionalizma i latentnog fasizma - ma ko bio u pitanju (Hrvati/Bosnjaci/Srbi).

Ja ne znam da li je Oric kriv. Mozda jeste - mozda nije. Ako Srbija ima dokaza da jeste, onda neka mu se sudi ali od strane nepristrasnog suda, a sumnjam da je takav u BiH ili u Srbiji. Zato bi mozda bilo najbolje da se dokazi predoce medjunarodnom sudu i stranim ambasadama.

No moguce je da je u pitanju predizborni "trik" koji ide na ruku nekima u Srbiji, a vala i Izetbegovicu u Bosni (koji je eto sad "ko njegov babo" "glavni u Bosnjaka").

Iskreno sve mi se to gadi.

edo

pre 10 godina

gledam ovdje neki pisu naser kriminalac, kakve to ima veze sa ratnim zlocinima? Drugo kakvo srbija ima pravo da trazi da joj se isporuce drzavljani druge zemlje da im sudi a toboze nije ni ucestvovala u ratu dalje ovaj Nurija na optuznici je mrtav vec 20 godina a kosti su mu pronadjene u srbiji trece srbi iz rs-a dobro vi znate ko su bili zlocinci a ko se branio u istocnoj bosni ubijeni srpski civili se mogu lahko prebrojati zato sto mogu stati na prst od jedne ruke. Zato smirite malo dozivljaje nisu ni bosnjaci vise glupi ni nepismeni da cekaju da ih kolju ko jagnjadi

Komšiluk

pre 10 godina

@ Lukas: Inaöe ne morate da trpite "iskakanje kojekakvih likova", niko vas ne tjera, ali kad znate da kopate po tuđem dvorištu i zabadate nos gdje vam nije mjesto, valjda je logično da vam kojekakvi likovi iz tog dvorišta i iskoče s vremena na vrijeme zar ne? Kad se naučite da gledate svoja posla i fokusirate se na svoju državu (za promjenu), takvih likova neće ni biti, tj. iskakat će isključivo nama i mi ćemo se njima pozabaviti onda.

Pozdrav od zapadnog komšije.

Sto se grbo rodi, vreme ne ispravi

pre 10 godina

Nije mu tata pisao islamsku deklaraciju i dovodio i naselio mudzahedinotalibane da bi sin danas bio normalan, nego da bi nastavio gde stariji poturceni brljca nije stigao.

E Srbi, Srbi

pre 10 godina

Zato u Beogradu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi "Elijahova stolica" koja je trenutno na repertoaru, unuka Alije Izetbegovića (!)koja glumi u dotičnoj predstavi u sred Beograda, uzvikuje u jednom trenutku -" Jebem li vam majku Srpsku!!"....pa zar toliko sami sebi možemo da se po...emo na glavu?!

Branko

pre 10 godina

Ne verujem sta tatin sin ima obraza da kaze,pa aj ovako da postavim stvari da komsije razmisle malo, Naser vam je nevin koliko i nama Jovica ili Haradinaj zemljacima sa Juga ili Gotovina susjedima i EU. Sve su to clanovi ekipe za razbijanje jedne od najlepsih zemalja 20-tog veka a posto njihovi nalogodavci nagradjuju svoje pse rata, svi su slobodni ko ptice na grani. Jednog dana nasi unuci ce nadam se imati priliku da se upoznaju sa arhivskom gradjom bad kao sto i mi polako saznajemo neke istine iz prvog i drugog sv. rata iz arhiva Londona, Pariza, Moskve, Vasingtona. Sitna smo mi moneta za potkusurivanje, to vam je valjda jasno do sad.

David Pantovic

pre 10 godina

Nasi politicari slave mafijase I kriminalce, vi slavite mafijase I kriminalce. Ista ste vi bagra ko I nasi politicari nema razlike. Rasturili ste onaku drzavu, kako vas bre nije sramota da bilo sta kazete a kamoli da se pojavljujete na tv. Tuga I sramota!!!

Bosanac

pre 10 godina

Narode, ne budi naivan. Zar ne vidite da je ovaj mis brasnjo u sprezi sa podravkinim manekenom iz Laktasa? Pa izbori se priblizavaju a ruka ruku mije.
Sve je ovo planski razradjeno do tancina.

remic

pre 10 godina

ma nemoj, a kakvo je ponasanje gradjana bih ( zna se kojih) prema srbiji. jedini ste koji zelite bosnu u tom obliku. to nije vise dugo odrzivo.

suad

pre 10 godina

Zaista me zalosti kada vidim kakva je jos uvijek percepcija Srba o proteklom ratu!!Zalosti mi cinjenica sto jos uvijek kod sprskog naroda nije doslo do katarze za naneseno zlo BiH i Bosnjacima!Pa ljudi dragi, jel vi zaista ne znate sta se sve desavalo u BiH od 92-95, ili se pravite ludi??Govorite o ubistvu srpskog svata kao uzroku rata, a ne spominjete Bijeljinu, Prijedor, Focu, Visegrad, Banjaluku.... etnicki ciste do tog momenta?Ne spominjete ukopanu artiljeriju na svim sarajevskim planinama do tog momenta!!Ne spominjete hiljade stradalih Bosnjaka do tog momenta..Ne spominjete hiljade cinjenica koje su se desile do tog ubistva!!Spominjete tuzlansku kolonu i Dobrovoljacku ulicu - evo izjava Kukanjca o Dobrovoljackoj ( https://www.youtube.com/watch?v=3BR_NzRKodo )!!Ako neko sumnja u ovo sto ja govorim, neka nadje podatak koliko je dzamija ostalo citavih na prostoru kojeg je kontrolisala vojska RS-a ( ne znam da li je ijedna, a poruseno i zapaljeno ih je preko 10 hiljada - medju njima i Ferhadija i Aladza), i sa druge strane, neka nabroji koliko je crkvi Armija BiH zapalila i porusila na teritoriju kojeg je kontrolisala - ova cinjenica pametnom je dosta, i ona oslikava najbolje karakter proteklog rata!!A sto se tice Orica, jel zaista mislite da bi krscanska Evropa pustila jednog muslimanskog generala da je kriv??Razmislite malo ljudi, raspitajte se o desavanjima, jer samo tako ce nasa djeca imati sansu za normalan zivot !!

Bosanac

pre 10 godina

Srbija poslije cirkusa sa sudjenjem Iliji Jurisicu nece dobiti niti jednog gradjanina BiH. A i Jurisica je dobila tako sto je sam otisao. Naivni Bosanac... Uhvacen kako kaze "Na vatru uzvratiti vatrom" i bum, 12 godina. Haos.
Ako Srbija ima kakvih dokaza, neka ih proslijedi BiH, koja ce onda odluciti sta da radi.
Ne radi se ovdje o Oricu, on je kriminalac, ali Srbija nema sudski kapacitet, a o moralnom pravu da sudi Bosancima ne treba ni trositi rijeci. U sustini, Srbija je jedina drzava na svijetu koja ne moze suditi Bosancima... I sramota je da se uopste usudila pitati.

T&T

pre 10 godina

"Izetbegović je rekao da, ukoliko Srbija želi da unapredi odnose sa BiH i da stupi u Evropsku uniju, treba da "razmisli o načinu ponašanja prema građanima BiH"


Ma ti ces bas da nam govoris sta treba da uradimo da bi usli u EU!
Ti iz drzave koja je decenijama daleko od bilo kakve veze sa EU nama da solis pamet o EU i o ponasanju!!!
Pogledajte se bre u ogledalo pre nego sto pocnete drugima da solite pamet!
Svako daje sebi za pravo da govori u ime EU!

Posmatrac

pre 10 godina

Kriminalac je kriminalac, a isto vazi i za zlocince. Srbija bi trebala, posto jedina ima organizovano sudsvo za ratne zlocine, da podigne optuznicu protiv svih koji su ucestvovali u raspadu bivse Jugoslavije i da procesuira svakoga ko je ubio neduznog civila ili zapalio ono malo imovine sto su ljudi stvarali decenijama. Sram vas bilo gospodine Izedbegovicu, nista naucili ama bas nista, a Srbija nikada nije bila agresor, niti je mogla biti kada njena vojska nije izasla iz Srbije.

Sorab

pre 10 godina

Ja sam se toliko isprepadao da ne mogu da zaspim.Bas sam sinoc gledao neku emisiju o kriminalu u Tuzlanskom kantonu,upravo taj Naser Oric se povezuje bukvalno sa svim kriminalnim radnjama i sve on to kontrolise!Kapiram da ga uhapsimo da bismo mnoge Bosnjake spasili bede od tog ratnog komandanta Srebrenice i ubice nejaci na Bozic!

mina

pre 10 godina

Eh, kako ste se razmahali komentarima, raznim ciframa i nagadjanjima, a tako sa vama lako manipulisu kao da ste ljudi na baterije. Kako se ne upitate iskreno, zasto se ova vijest pojavila bas poslije raspisanih izbora. Da li znate da je rat zavrsen prije 17-18 godina i da je Oric vec odavno na slobodi. Ali, to je ocito Dodikova taktika, kad nemaju nikakvih ekonomskih programa kao politicka stranka br. 1 u drzavi, naravno da ce igrati na "kartu srpstva i patriotizma". Posto veliki broj srba iz BiH imaju drzavljanstvo Srbije i samim time pravo glasa, ova vijest je i cilj ubiranja glasova za SNS. Volio ili mrzio neko sud u Hagu, ipak je to medjunarodna institucija koja ima zadnju rijec. Srpsko tuzilastvo tad nije imalo dovoljno dokaza za tu optuzbu, a kao sad odjedanput imaju. Sve sto je Izetbegovic rekao je istina, a ako Srbija ima neke dokaze, onda treba da ih uruci tuzilastvu BiH. Ostavite vise na miru BiH i Srebrenicu. Zasto Dodik nije pronasao dokaze i podnio tuzbu, za sve ove godine samo se hvatate svata u Sarajevu i tuzlanske kolone. Osudjujem svaki zlocin, ali napravite vise spiskove civilnih zrtava i javno objavite dokaze, a ne ovako godinama na svaku vijest 100 razlicitih verzija dogadjaja i broja zrtava.

pametnjaković mlađi

pre 10 godina

Bakire pozdravio te je Mimo Šahinpašić, voditelj emisije "vox populi" sa OBN TV...Mimo je, u svom prepoznatljivom stilu, pre neki dan objasnio koliko ste tvoja supruga i ti korumpirani i nemoralni! A svoju "pamet" prodaj nekom drugom, a ne nama!

ex sns

pre 10 godina

Kad smo to mi izvrsili agresiju na BiH,kako kaze taj Naser?
Ni u Hagu to nije receno !
U pogledu Srebrenice Srbija je odgovorna jer nije sprecila napade! To je velika razlika.Srbija nije nikad izvrsila agresiju na Bih !
Da li je neko odavde mogao da spreci sve to,druga je stvar, ali da neko za koga se sumnja da je klao i ubijao kaze da smo mi izvrsili agresiju,a bio je u Hagu i zna da nema nijedna takva presuda a niti je to istina,jer mi nismo ratovali u BiH,onda sam siguran da je kriv !
Ali,mislim i da mi mozemo da dostavimo dokaze pa neka Bakir pogleda to! U gradjanskom ratu nema nevinih,to bi trebalo da zna, a ne da nama prica da se ponasamo ovako ili onako !
Ni u jednom ratu ne mozes da ratujes sam,mora da postoji najmanje jos jedna strana,i to nije jednostavna stvar u BiH jer su tamo ratovali komsije protiv komsija, a pocetak rata je oznacilo ubistvo srpskih svatova koliko se secam,ali je to Bakir zaboravio?
Prema tome,pogledajte presude iz Haga,nema nijedne gde se konstatuje da je Srbija u BiH vodila rat,da je bila agresor! Bilo je dobrovoljaca,to da,ali najvise oko 4500 dobrovoljaca,po Haskim presudama i to je sve! Odakle Bakiru i Naseru ideja da je Srbija izvrsila agresiju na BiH ?
Ako se secaju,u BuH zive neki srbi,ima ih preko 1.7 miliona,oni su ratovali sa vama jer nisu hteli pod vlast muslimana !
I kakve sad mi veze imamo sa tim?
Ali kao garanti Dejtona imamo pravo da trazimo odgovornost za zlocince!
Ako nije kriv ok,ali sumnjam.

Sasa jokic

pre 10 godina

Oric, branioc? Koga ste vi branili? Samo ste pljackali dok je stanovnistvo gladovalo i ginulo. Odakle Tebi banka i trzni centar u sred Sarajeva?! Jel si tako branio zemlju, pronevrrivsi stotine miliona eura!!

Mare

pre 10 godina

A da ti malo prestanes da lazes i da izmisljas izgovore za rat koji ste zapoceli i zlocine koje ste napravili sa sve mudzahedinima kojima je Alija dao dozvolu da likvidiraju svakog muslimana koji nije hteo da vrsi zlocin nad Srbima...LAzovcino matora

BeeGee

pre 10 godina

Ako vam gospodo Bosanci ne odgovara Srbija na bilo koji način, palinger!! Zatvarajte markete i menjačnice i ćao zra'o... Umesto da oni gledaju kako se ponasaju ovde...

Milutin

pre 10 godina

Ja koji sam kroz Beograd nosio sa sto hiljada ljudi ogroman crni flor za zrtve tog bezumlja u Bosni, moram da pitam ovde nesto. Da li su momci izginuli u "Tuzlanskoj koloni" ili u "Dobrovoljackoj" bili agresori ili nevine zrtve? Ja mislim nevine zrtve a vi razmislite o tome kako su likvidirani i da li je Oric bio jedan od likova koji su se bavili takvim stvarima tamo ili na nekom drugom mestu. Izgleda da jeste ali nije dokazano? Kao Haradinaj sto je fin, gospodin covek, pa i pored toga sto su svedoci volsebno ginuli i nestajali vi cete i u to poverovati? Ja ne mogu. Drugo, na svetskom u fudbalu ja cu navijati iskljucivo za Bosance i nemam nikakav problem sa tim, hocu da kazem da nista ne treba generalizovati a u onom paklu je svako imao i svoje zrtve i zlocince.

Teški Srbin

pre 10 godina

Bakir Izetbegović je čovjek koji vodi izrazito nacionalističku politiku, a tome nije intelektualno dorastao i što je najgore, predsjednik je zemlje u kojoj živim. Šta ćeš, nek se živo i zdravo.

realno

pre 10 godina

pa prema nekima se ponasamo onako kao treba jer oni su mi a mi oni a prema drugima onako kako su zasluzili.vrlo jednostavno zar ne?! i jos ima obraz da kaze braniocima?! po njegovoj prici ispada da ste se branili od srpskih svatova na bascarsiji?!?????
(djolefrankfurt)

A po tebi nisu imali od koga da se brane???? I da Srbija nema nista sa tim?

Sveti Petar

pre 10 godina

Izetbegovicu,prvo si ubio srpskog svata,onda si u srebrenici pocinio zlocine,,onda je nastala republika srpska.Pod opsadom ste snajperima drzali gradjane,onda se ponovo dogodila srebrenica.
Problem Izetbegovica je taj sto mu se narodi i narodnosti u BIH poceli osvescivati.Svi od njega traze rezultate(ekonomske),no kriminalci,ubice i rezultati ne idu zajedno.
Price o nekakvom pomirenju nece ici jer su koljaci heroji.Ako su mogli i Hrvati i Srbi svoje da procesuiraju,onda to moze i bosna,nije da moze,nego mora.

Miroslav

pre 10 godina

"Reč je o jednom novom pritisku srbijanskih vlasti na branioce BiH, koji je protivan sadržaju i suštini protokola koji su potpisala dva Tužilaštva ove dve zemlje", rekao je Izetbegović.

Nisu gospodine izetbegovicu nase vlasti srbijanske,nego srpske,nisu srbi u srbiji srbijanci,nego srbi kao i svi srbi u svetu,kao i srbi u republici srpskoj
Nece vam proci ta prica o srbijancima u srbiji i pravoslavnim bosancima u federaciji i republici srpskoj,srbi jesu na neki nacin razjedinjeni,ali nas ovako samo sve vise ujedinjujete,hvala vam

zm

pre 10 godina

Ustupite pravosudnim organima Bosne i Hercegovine dokaze protiv Orića i Mandžukića. Uporedo sa time upoznati strane ambasade i organizacije za zaštitu ljudskih prava, pa na sud sa njima. Ako su dokazi jaki, nije nikakav problem pokazati krivicu i lupati u bubanj. Ako dokaze nemamo, onda je bolje da ćutimo.

Sasa Bijeljina

pre 10 godina

Srbi u Kravicama se sami poubijase, tj. Spalise, zaklase, odsjekose sami sebi ruke i genitalije jel???? Nema zemaljske pravde ali bice Bozija pravda, niko joj nije pobjegao pa nece ni Naser...

sns bot

pre 10 godina

I šta ako neće da ga isporuče. Za zločine koje je počinio, ako ima novih dokaza može biti procesuiran ili u BiH ili Republici Srpskoj ili pred međunarodnim Sudom. Srbija je samo susedna zemlja BiH, a u ptanju je njen državljanin i zločin koji se desio na njenoj teritoriji. Sve ostalo je predizborna ujdurma ili priznanje direktnog angažovanja Srbije(ne Jugoslavije) u rat u BiH Na kraju ćemo ispasti smešni i bedni kao i slučaju Ganića, Divjaka i sl.

Lima

pre 10 godina

Na stranu sto je Naser Oric defakto ratni zlocinac koji je harao kroz Srbska sela podrinja.. mada to nije fino da se kaze jelte covek je oslobodjen po pravu i pravdi Haga. Sta htedog reci.. da, definitivno je to samo predizborna kampanja u pitanju i Naser moze komotno da ceka izvinjenje zvanicnog Beograda posle izbora.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

izatbegovic i oric pokusavaju opet pokrenuti staru pricu tipa" oni agresori,oni imaju plan..propagandu,oni drzavljane bosne ne vole "sad ruku na srce: kako je moguce da "covek" naser oric sedi u kaficu u sarajevu a pored njega za istim stolom sede tipovi koji jednom decku prodaju zuto (herojin),decko ima 19 godina,znam ga poprilicno dobro zivi ko ja u becu.
pito sam ga dal je siguran da je naser a on izvadi telefon i pokaze mi sliku,on..diler ..i oric sede i poziraju.mislim stvarno..ako mu ljudi iz federacije ne zele suditi za teske zlocine koje je napravio onda bi mu trebalo suditi za prodaju droge.naser zna da manipulise,simpatican,zgodan ,visok itd sve to utice na odredjenje ljude koji umesto da budu kruti prema njemu oni zatvore jedno oko i cute.pre ili kasnije naser i svi ti zlocinci iz federaicje ce morat pred pravdu.srbija nije vise srbija iz 90tih godina ili pre 7-8 godina,srpski drzavni vrh danas u 2014 godini ima kolko tolko autoritet u evropskim politickim krugovima,srbi angaziraju celo vreme strane savetnike a ti saveznici koji ulaze u vladu srbije su nekad bili glavni ljudi svojih drzava,mislim da je to jako pametan potez srba.tiho..polako..pravi se lobi,politicari iz federacije i hrvatske sve teze i teze spotizu uspehe kad se radi o "davanju politickih udaraca srbiji"svako pametan koji se malo bavi sa politikom ce videti da ova vlada radi odlican posao.

pozz

Bojan

pre 10 godina

Naslov mi je privukao pažnju u momentu, ali kad sam video ko talasa, izgubio sam interesovanje pa nisam ni čitao.
Već sam mislio da je neki ozbiljan igrač počeo da nam deli packe, al dobro je - ovo je samo sitan miš :)

Mikel

pre 10 godina

Izetbegovicu krajnje je vreme da shvatis da je rat davno prosao kao i da je doslo vreme da se svedu racuni i da se osobe od kojih su tvoj tata i njemu slicni lideri iz regiona napravili heroje konacno postave na svoje mesto i da im se da pravo ime-ZLOCINCI! Oni koji su svoj status kvazi heroja stekli ubijanjem i proterivanjem zena dece i civila ne zasluzuju nista drugo..
Svetskoj intelektualnoj javnosti odavno je jasno da je Haski tribunal politicka institucija koja nema veze sa pravom i pravdom tako da ne vredi trositi reci uopste na tu tvoju konstataciju
A da svojim izjavama i postupcima pokazujes samo ono cega su svi odaaavno svesni i ovde i u svetu-da BIH nikada nije niti ce biti drzava...

veterinarBG

pre 10 godina

Mi,gospodine Izetbegovicu, samo zelimo znati ko je kriv za masakre nad srbima u istocnoj BiH,u regionu u kome je Oric bio komandant,ako on nije? Ili Vi negirate da je zlocina uopste bilo? Pronadjite i osudite krivce,pa ovakvih "nesporazuma" nece biti!

Bojkot!

pre 10 godina

Muka mi je više od ovih udbaških populizama za prost i go narod. Što ih ne pokupi neki Cunami da mi se duša od njih odmori.

Bojkot mafije i njenim izborima!

Boro

pre 10 godina

Svaka čast novinarima ali neke tekstove od tipova poput ovoga neću ni da čitam a na kraju krajeva taj tip ne govori u ime Srba iz RS a siguran sam ni u ime večine hrvata . Inače tip kao i onaj drugi stalno nešto lupeta .

Zdravko

pre 10 godina

Vreme Bakira Izetbegovica je odavno proslo, izgleda da jos uvek ne zna da je BiH republika po svom ustavu i uredjenju, medjunarodno priznata drzava i clanica UN a ne njegov privatni feud u kome ce on donositi pravdu i odluke kako je to njemu cef. Mislim da nema napretka a ni boljitka svim drzavama nastalim od bivse SFRJ dok je ljudi kojima su bitniji cetnici, ustase, partizani, handzar divizija ili ne znam ko sve, dok se ne vrati nacionalizovana imovina na svim prostorima.
Izetbegovic ne shvata da sve zemlje ide ka EU i da nije on taj koji ce odlucivati o bilo cemu jer nema ne zamenljivih na ovom svetu i da nicija stolica nije numerisana. Zalosno je da je tema br1 u BiH susret Oric - Izetbegovic a ne nestasica lekova, strucnih lekara, skenera, puteva itd itd...

Igor

pre 10 godina

Koji licemjer. Za početak, gospodine Izetbegoviću, korigujte vi retoriku i naučite da nije riječ o srbijanskom rukovodstvu, već srpskom. Toliki stepen mržnje, da niste u stanju izgovoriti srpski, sve govori o vama i vašim sljedbenicima.
Da ga nema, Dodika bi trebalo izmisliti jer je on vama trn u oku i jedini sposoban da se sa takvim kao Izetbegović i njegovim sljedbenicima izbori u zaštiti Srpske i srpskog naroda u BiH.

Lukas

pre 10 godina

Ko je sada pa ovaj? Otkud isakcu da mi je samo znati. No ono sto ih sve povezuje jeste da nisu bas pri sebi kada daju ovakve izjave. Dokle vise moramo da trpimo postojanje ovakvih pojava?

djolefrankfurt

pre 10 godina

pa prema nekima se ponasamo onako kao treba jer oni su mi a mi oni a prema drugima onako kako su zasluzili.vrlo jednostavno zar ne?! i jos ima obraz da kaze braniocima?! po njegovoj prici ispada da ste se branili od srpskih svatova na bascarsiji?!?????

Бојан Илић

pre 10 godina

Тако ти је и тата чувао Орића, ударну песницу!
А и за Шеве би требао да одговараш...
Орића гањати док дише...

veterinarBG

pre 10 godina

Mi,gospodine Izetbegovicu, samo zelimo znati ko je kriv za masakre nad srbima u istocnoj BiH,u regionu u kome je Oric bio komandant,ako on nije? Ili Vi negirate da je zlocina uopste bilo? Pronadjite i osudite krivce,pa ovakvih "nesporazuma" nece biti!

Igor

pre 10 godina

Koji licemjer. Za početak, gospodine Izetbegoviću, korigujte vi retoriku i naučite da nije riječ o srbijanskom rukovodstvu, već srpskom. Toliki stepen mržnje, da niste u stanju izgovoriti srpski, sve govori o vama i vašim sljedbenicima.
Da ga nema, Dodika bi trebalo izmisliti jer je on vama trn u oku i jedini sposoban da se sa takvim kao Izetbegović i njegovim sljedbenicima izbori u zaštiti Srpske i srpskog naroda u BiH.

Bojan

pre 10 godina

Naslov mi je privukao pažnju u momentu, ali kad sam video ko talasa, izgubio sam interesovanje pa nisam ni čitao.
Već sam mislio da je neki ozbiljan igrač počeo da nam deli packe, al dobro je - ovo je samo sitan miš :)

djolefrankfurt

pre 10 godina

pa prema nekima se ponasamo onako kao treba jer oni su mi a mi oni a prema drugima onako kako su zasluzili.vrlo jednostavno zar ne?! i jos ima obraz da kaze braniocima?! po njegovoj prici ispada da ste se branili od srpskih svatova na bascarsiji?!?????

Sveti Petar

pre 10 godina

Izetbegovicu,prvo si ubio srpskog svata,onda si u srebrenici pocinio zlocine,,onda je nastala republika srpska.Pod opsadom ste snajperima drzali gradjane,onda se ponovo dogodila srebrenica.
Problem Izetbegovica je taj sto mu se narodi i narodnosti u BIH poceli osvescivati.Svi od njega traze rezultate(ekonomske),no kriminalci,ubice i rezultati ne idu zajedno.
Price o nekakvom pomirenju nece ici jer su koljaci heroji.Ako su mogli i Hrvati i Srbi svoje da procesuiraju,onda to moze i bosna,nije da moze,nego mora.

Sasa jokic

pre 10 godina

Oric, branioc? Koga ste vi branili? Samo ste pljackali dok je stanovnistvo gladovalo i ginulo. Odakle Tebi banka i trzni centar u sred Sarajeva?! Jel si tako branio zemlju, pronevrrivsi stotine miliona eura!!

Lukas

pre 10 godina

Ko je sada pa ovaj? Otkud isakcu da mi je samo znati. No ono sto ih sve povezuje jeste da nisu bas pri sebi kada daju ovakve izjave. Dokle vise moramo da trpimo postojanje ovakvih pojava?

Milutin

pre 10 godina

Ja koji sam kroz Beograd nosio sa sto hiljada ljudi ogroman crni flor za zrtve tog bezumlja u Bosni, moram da pitam ovde nesto. Da li su momci izginuli u "Tuzlanskoj koloni" ili u "Dobrovoljackoj" bili agresori ili nevine zrtve? Ja mislim nevine zrtve a vi razmislite o tome kako su likvidirani i da li je Oric bio jedan od likova koji su se bavili takvim stvarima tamo ili na nekom drugom mestu. Izgleda da jeste ali nije dokazano? Kao Haradinaj sto je fin, gospodin covek, pa i pored toga sto su svedoci volsebno ginuli i nestajali vi cete i u to poverovati? Ja ne mogu. Drugo, na svetskom u fudbalu ja cu navijati iskljucivo za Bosance i nemam nikakav problem sa tim, hocu da kazem da nista ne treba generalizovati a u onom paklu je svako imao i svoje zrtve i zlocince.

Mare

pre 10 godina

A da ti malo prestanes da lazes i da izmisljas izgovore za rat koji ste zapoceli i zlocine koje ste napravili sa sve mudzahedinima kojima je Alija dao dozvolu da likvidiraju svakog muslimana koji nije hteo da vrsi zlocin nad Srbima...LAzovcino matora

Bojkot!

pre 10 godina

Muka mi je više od ovih udbaških populizama za prost i go narod. Što ih ne pokupi neki Cunami da mi se duša od njih odmori.

Bojkot mafije i njenim izborima!

Sorab

pre 10 godina

Ja sam se toliko isprepadao da ne mogu da zaspim.Bas sam sinoc gledao neku emisiju o kriminalu u Tuzlanskom kantonu,upravo taj Naser Oric se povezuje bukvalno sa svim kriminalnim radnjama i sve on to kontrolise!Kapiram da ga uhapsimo da bismo mnoge Bosnjake spasili bede od tog ratnog komandanta Srebrenice i ubice nejaci na Bozic!

pametnjaković mlađi

pre 10 godina

Bakire pozdravio te je Mimo Šahinpašić, voditelj emisije "vox populi" sa OBN TV...Mimo je, u svom prepoznatljivom stilu, pre neki dan objasnio koliko ste tvoja supruga i ti korumpirani i nemoralni! A svoju "pamet" prodaj nekom drugom, a ne nama!

Teški Srbin

pre 10 godina

Bakir Izetbegović je čovjek koji vodi izrazito nacionalističku politiku, a tome nije intelektualno dorastao i što je najgore, predsjednik je zemlje u kojoj živim. Šta ćeš, nek se živo i zdravo.

Sasa Bijeljina

pre 10 godina

Srbi u Kravicama se sami poubijase, tj. Spalise, zaklase, odsjekose sami sebi ruke i genitalije jel???? Nema zemaljske pravde ali bice Bozija pravda, niko joj nije pobjegao pa nece ni Naser...

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

izatbegovic i oric pokusavaju opet pokrenuti staru pricu tipa" oni agresori,oni imaju plan..propagandu,oni drzavljane bosne ne vole "sad ruku na srce: kako je moguce da "covek" naser oric sedi u kaficu u sarajevu a pored njega za istim stolom sede tipovi koji jednom decku prodaju zuto (herojin),decko ima 19 godina,znam ga poprilicno dobro zivi ko ja u becu.
pito sam ga dal je siguran da je naser a on izvadi telefon i pokaze mi sliku,on..diler ..i oric sede i poziraju.mislim stvarno..ako mu ljudi iz federacije ne zele suditi za teske zlocine koje je napravio onda bi mu trebalo suditi za prodaju droge.naser zna da manipulise,simpatican,zgodan ,visok itd sve to utice na odredjenje ljude koji umesto da budu kruti prema njemu oni zatvore jedno oko i cute.pre ili kasnije naser i svi ti zlocinci iz federaicje ce morat pred pravdu.srbija nije vise srbija iz 90tih godina ili pre 7-8 godina,srpski drzavni vrh danas u 2014 godini ima kolko tolko autoritet u evropskim politickim krugovima,srbi angaziraju celo vreme strane savetnike a ti saveznici koji ulaze u vladu srbije su nekad bili glavni ljudi svojih drzava,mislim da je to jako pametan potez srba.tiho..polako..pravi se lobi,politicari iz federacije i hrvatske sve teze i teze spotizu uspehe kad se radi o "davanju politickih udaraca srbiji"svako pametan koji se malo bavi sa politikom ce videti da ova vlada radi odlican posao.

pozz

Miroslav

pre 10 godina

"Reč je o jednom novom pritisku srbijanskih vlasti na branioce BiH, koji je protivan sadržaju i suštini protokola koji su potpisala dva Tužilaštva ove dve zemlje", rekao je Izetbegović.

Nisu gospodine izetbegovicu nase vlasti srbijanske,nego srpske,nisu srbi u srbiji srbijanci,nego srbi kao i svi srbi u svetu,kao i srbi u republici srpskoj
Nece vam proci ta prica o srbijancima u srbiji i pravoslavnim bosancima u federaciji i republici srpskoj,srbi jesu na neki nacin razjedinjeni,ali nas ovako samo sve vise ujedinjujete,hvala vam

mina

pre 10 godina

Eh, kako ste se razmahali komentarima, raznim ciframa i nagadjanjima, a tako sa vama lako manipulisu kao da ste ljudi na baterije. Kako se ne upitate iskreno, zasto se ova vijest pojavila bas poslije raspisanih izbora. Da li znate da je rat zavrsen prije 17-18 godina i da je Oric vec odavno na slobodi. Ali, to je ocito Dodikova taktika, kad nemaju nikakvih ekonomskih programa kao politicka stranka br. 1 u drzavi, naravno da ce igrati na "kartu srpstva i patriotizma". Posto veliki broj srba iz BiH imaju drzavljanstvo Srbije i samim time pravo glasa, ova vijest je i cilj ubiranja glasova za SNS. Volio ili mrzio neko sud u Hagu, ipak je to medjunarodna institucija koja ima zadnju rijec. Srpsko tuzilastvo tad nije imalo dovoljno dokaza za tu optuzbu, a kao sad odjedanput imaju. Sve sto je Izetbegovic rekao je istina, a ako Srbija ima neke dokaze, onda treba da ih uruci tuzilastvu BiH. Ostavite vise na miru BiH i Srebrenicu. Zasto Dodik nije pronasao dokaze i podnio tuzbu, za sve ove godine samo se hvatate svata u Sarajevu i tuzlanske kolone. Osudjujem svaki zlocin, ali napravite vise spiskove civilnih zrtava i javno objavite dokaze, a ne ovako godinama na svaku vijest 100 razlicitih verzija dogadjaja i broja zrtava.

Бојан Илић

pre 10 godina

Тако ти је и тата чувао Орића, ударну песницу!
А и за Шеве би требао да одговараш...
Орића гањати док дише...

ex sns

pre 10 godina

Kad smo to mi izvrsili agresiju na BiH,kako kaze taj Naser?
Ni u Hagu to nije receno !
U pogledu Srebrenice Srbija je odgovorna jer nije sprecila napade! To je velika razlika.Srbija nije nikad izvrsila agresiju na Bih !
Da li je neko odavde mogao da spreci sve to,druga je stvar, ali da neko za koga se sumnja da je klao i ubijao kaze da smo mi izvrsili agresiju,a bio je u Hagu i zna da nema nijedna takva presuda a niti je to istina,jer mi nismo ratovali u BiH,onda sam siguran da je kriv !
Ali,mislim i da mi mozemo da dostavimo dokaze pa neka Bakir pogleda to! U gradjanskom ratu nema nevinih,to bi trebalo da zna, a ne da nama prica da se ponasamo ovako ili onako !
Ni u jednom ratu ne mozes da ratujes sam,mora da postoji najmanje jos jedna strana,i to nije jednostavna stvar u BiH jer su tamo ratovali komsije protiv komsija, a pocetak rata je oznacilo ubistvo srpskih svatova koliko se secam,ali je to Bakir zaboravio?
Prema tome,pogledajte presude iz Haga,nema nijedne gde se konstatuje da je Srbija u BiH vodila rat,da je bila agresor! Bilo je dobrovoljaca,to da,ali najvise oko 4500 dobrovoljaca,po Haskim presudama i to je sve! Odakle Bakiru i Naseru ideja da je Srbija izvrsila agresiju na BiH ?
Ako se secaju,u BuH zive neki srbi,ima ih preko 1.7 miliona,oni su ratovali sa vama jer nisu hteli pod vlast muslimana !
I kakve sad mi veze imamo sa tim?
Ali kao garanti Dejtona imamo pravo da trazimo odgovornost za zlocince!
Ako nije kriv ok,ali sumnjam.

BeeGee

pre 10 godina

Ako vam gospodo Bosanci ne odgovara Srbija na bilo koji način, palinger!! Zatvarajte markete i menjačnice i ćao zra'o... Umesto da oni gledaju kako se ponasaju ovde...

Posmatrac

pre 10 godina

Kriminalac je kriminalac, a isto vazi i za zlocince. Srbija bi trebala, posto jedina ima organizovano sudsvo za ratne zlocine, da podigne optuznicu protiv svih koji su ucestvovali u raspadu bivse Jugoslavije i da procesuira svakoga ko je ubio neduznog civila ili zapalio ono malo imovine sto su ljudi stvarali decenijama. Sram vas bilo gospodine Izedbegovicu, nista naucili ama bas nista, a Srbija nikada nije bila agresor, niti je mogla biti kada njena vojska nije izasla iz Srbije.

zm

pre 10 godina

Ustupite pravosudnim organima Bosne i Hercegovine dokaze protiv Orića i Mandžukića. Uporedo sa time upoznati strane ambasade i organizacije za zaštitu ljudskih prava, pa na sud sa njima. Ako su dokazi jaki, nije nikakav problem pokazati krivicu i lupati u bubanj. Ako dokaze nemamo, onda je bolje da ćutimo.

sns bot

pre 10 godina

I šta ako neće da ga isporuče. Za zločine koje je počinio, ako ima novih dokaza može biti procesuiran ili u BiH ili Republici Srpskoj ili pred međunarodnim Sudom. Srbija je samo susedna zemlja BiH, a u ptanju je njen državljanin i zločin koji se desio na njenoj teritoriji. Sve ostalo je predizborna ujdurma ili priznanje direktnog angažovanja Srbije(ne Jugoslavije) u rat u BiH Na kraju ćemo ispasti smešni i bedni kao i slučaju Ganića, Divjaka i sl.

Mikel

pre 10 godina

Izetbegovicu krajnje je vreme da shvatis da je rat davno prosao kao i da je doslo vreme da se svedu racuni i da se osobe od kojih su tvoj tata i njemu slicni lideri iz regiona napravili heroje konacno postave na svoje mesto i da im se da pravo ime-ZLOCINCI! Oni koji su svoj status kvazi heroja stekli ubijanjem i proterivanjem zena dece i civila ne zasluzuju nista drugo..
Svetskoj intelektualnoj javnosti odavno je jasno da je Haski tribunal politicka institucija koja nema veze sa pravom i pravdom tako da ne vredi trositi reci uopste na tu tvoju konstataciju
A da svojim izjavama i postupcima pokazujes samo ono cega su svi odaaavno svesni i ovde i u svetu-da BIH nikada nije niti ce biti drzava...

realno

pre 10 godina

pa prema nekima se ponasamo onako kao treba jer oni su mi a mi oni a prema drugima onako kako su zasluzili.vrlo jednostavno zar ne?! i jos ima obraz da kaze braniocima?! po njegovoj prici ispada da ste se branili od srpskih svatova na bascarsiji?!?????
(djolefrankfurt)

A po tebi nisu imali od koga da se brane???? I da Srbija nema nista sa tim?

Zdravko

pre 10 godina

Vreme Bakira Izetbegovica je odavno proslo, izgleda da jos uvek ne zna da je BiH republika po svom ustavu i uredjenju, medjunarodno priznata drzava i clanica UN a ne njegov privatni feud u kome ce on donositi pravdu i odluke kako je to njemu cef. Mislim da nema napretka a ni boljitka svim drzavama nastalim od bivse SFRJ dok je ljudi kojima su bitniji cetnici, ustase, partizani, handzar divizija ili ne znam ko sve, dok se ne vrati nacionalizovana imovina na svim prostorima.
Izetbegovic ne shvata da sve zemlje ide ka EU i da nije on taj koji ce odlucivati o bilo cemu jer nema ne zamenljivih na ovom svetu i da nicija stolica nije numerisana. Zalosno je da je tema br1 u BiH susret Oric - Izetbegovic a ne nestasica lekova, strucnih lekara, skenera, puteva itd itd...

Boro

pre 10 godina

Svaka čast novinarima ali neke tekstove od tipova poput ovoga neću ni da čitam a na kraju krajeva taj tip ne govori u ime Srba iz RS a siguran sam ni u ime večine hrvata . Inače tip kao i onaj drugi stalno nešto lupeta .

Lima

pre 10 godina

Na stranu sto je Naser Oric defakto ratni zlocinac koji je harao kroz Srbska sela podrinja.. mada to nije fino da se kaze jelte covek je oslobodjen po pravu i pravdi Haga. Sta htedog reci.. da, definitivno je to samo predizborna kampanja u pitanju i Naser moze komotno da ceka izvinjenje zvanicnog Beograda posle izbora.

Srbin SRBIJANAC

pre 10 godina

Nema logike da Srbija traži izručenje Orića, niti bilo kog drugog Bosanca. Šta mi SRBIJANCI imamo sa međuetničkim sukobima u BIH? Bolje bi bilo da BIH traži izručenje Vučića i Nikolića, jer su se obojica nalazila u BIH u vreme međuetničkih sukoba, podstrekavali su takve sukobe, govorom mržnje i radikalskim vokabularom podstrekavali na ratne zločine,a treba istražiti i njihovo aktivno učešće u istim. Vučić je bio Karadžićev novinar na Palama, a Nikolić je na Romaniji od Šešelja primio zvanje četničkog vojvode (što, uzgred budi rečeno, nema nikakve veze sa nekadašnjim pravim SRBIJANSKIM četnicima). Ja kao Srbijanac nemam nikakav problem sa Bosnom, Hrvatskom ni bilo kime drugim. Tražite ovaj ološ da vam izručimo! Možda to sad izgleda nemoguće, ali verujte da će uskoro bežati sami kod vas kad ih mi SRBIJANCI poteramo. Vašu Tuzlanku Zoranu Mihajlović daćemo vam gratis dok traje akcija "preuzmite svako svoju đubrad"!

Nezavisna Republika Srpska - KAD-TAD!

pre 10 godina

Jeste mi ide na živce ova potenciranje pojmova "branioci BiH", "agresija na BiH" itd. Ja sam Srbin iz Bosne i Hercegovine, ratovao sam, i nisam napao BiH, jer je to moja teritorija, oduvijek bila i biće, već sam učestvovao u jednom građanskom vjerskom ratu. Sa druge strane nišana često sam imao mudžahedine iz arapskih zemalja koji su, prema verziji istine ovih iz Sarajeva, takođe branili BiH od nas koji ovdje živimo vijekovima. A onda je moje selo osvojeno i spaljeno od strane regularne vojske susjedne Hrvatske uz pomoć NATO snaga, a ispada da i oni nisu napali BiH. Smiješno i žalosno koliko se u Sarajevu upinju da oni sami i svi drugi povjeruju u to da su jedini napadači i agresori na BiH bili njeni stanovnici srpske nacionalnosti. To je samo argument više da ovdje zajedničkog života nema, da Srbi snažno trebaju voditi politiku raspada vještačke dejtonske BiH i odvajanja od radikalnih fundamentalista iz Sarajeva, što Izetbegović zasigurno jeste.

Marijan

pre 10 godina

Danica Drašković, žena Vuka Draškovića:

Ratovali smo dosta. Išli smo u Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, pa najzad na Kosovo.
I šta smo uradili? Poraženi svuda, isterani smo iz Slovenije, Hrvatske, iz Bosne i naravno i sa Kosova. Ostavili smo krvave zločinačke tragove za sobom koji se sada otkrivaju po Haškom tribunalu, na suđenjima našim političkim i vojnim komandantima.

I šta sad? Već dvanaest godina razvlačimo poraze, ne priznajemo da smo krivi, da smo zločinci, agresori, da smo u tuđe zemlje slali vojsku i kriminalce, ubijali, pljačkali, palili, rušili, silovali.

Hoćemo da to prodamo svetu kao patriotizam, odbranu naroda i teritorija, ali ne ide.
Surova istina groblja na tom putu od Knina, Vukovara, Srebrenice, Sarajeva do Kosova, to su tragovi naše sramote koji govore na svim jezicima sveta i jasno opisuju udruženi zločinački poduhvat, baš kako su rekli haški tužioci.. .

Zar je bitno ko je poceo rat!

pre 10 godina

Kako je lahko zavadit i podijelit narod sa starom forom!Boli ba Bakira i Dodika za narod, a i ostale guzonje u foteljama samo znaju palamudit i prebacivat krivicu i propisat neki lazni patriotizam, a drzava nam u banani samo tako...A Naser ko Naser, kriminalac i ratni profiter ko Arkan, Legija i ostali

Izdajnik

pre 10 godina

Bakir? Pa zar njegov otac nije vodja udruzenog zlocinackog ppduhvata,kao sto neko rece "ne treba Hag da nam kaze ko je nevin"
Uostalom zna se da su Oriceve paravojne jedinice ubile oko 3000 nemuslimana u Srebrenici i okolini( Bratunac...)...

nesa

pre 10 godina

Tuzilastvo samo ,,obmanjuje,,Vucica,ne samo u slucaju Orica,vec i Miskovica i drugih. Daleko od toga da Oric nije zlocinac,ali nase nesposobno tuzilastvo nije ,zrelo,,da istrazi ni jedan ozbiljan slucaj.

One Man Show

pre 10 godina

Ma nemogu da vjerujem šta ova vaša današnja balavurdija piše...Čuj Srbija nije učestvovala u ratu u HR i BiH...Učestvovali ste i vi to vrlo dobro znate...Lično sam svojim očima gledao kako kolone naoružanih kamiona iz Srbije prolazi kroz grad u kojem sam se rodio i živio dvadesetak godina,u pohodu na HR s dignuta tri prsta,pjevajući novoizmišljene ratničke pjesme uperene prema nesrpskom stanovništvu obe od spomenutih zemalja...Samo slanje paravojnih jedinica,odobreno iz Beograda,naoružano oružjem JNA,za koju su i moji roditelji i pra roditelji odvajali,da bi naknadno po nama bilo pucano iz istog a trebalo je da nas štiti od agresora...Što ti je paradoks i tuga...
Pustite tu priču i recite više svojoj djeci istinu,biće vam lakše...

seljadin

pre 10 godina

u celoj priči manje više je nebitno šta će neko reći, činjenica je da je hiljade civila stradalo oko Srebrenice a da niko nije odgovarao.
Može se i drugačije formulisati zahtev, pronadjite odgovorne za masakre civila. To su civili gradjani Bih, i vi bi prvi trebali da pronadjete zlocince. Ako ne postupate na pravilan nacin, onda rusite Bih, i onda RS ima sva prava da polako izabere svoj put - postajuci nezavisan od Federacije koja ne misli dobro svojim gradjanima.

E Srbi, Srbi

pre 10 godina

Zato u Beogradu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi "Elijahova stolica" koja je trenutno na repertoaru, unuka Alije Izetbegovića (!)koja glumi u dotičnoj predstavi u sred Beograda, uzvikuje u jednom trenutku -" Jebem li vam majku Srpsku!!"....pa zar toliko sami sebi možemo da se po...emo na glavu?!

Damjan Jugovic

pre 10 godina

Zato u Beogradu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi "Elijahova stolica" koja je trenutno na repertoaru, unuka Alije Izetbegovića (!)koja glumi u dotičnoj predstavi u sred Beograda, uzvikuje u jednom trenutku -" Jebem li vam majku Srpsku!!"....pa zar toliko sami sebi možemo da se po...emo na glavu?!
(E Srbi, Srbi, 31. januar 2014 01:08)
Bas onako logicno. Prezivas se Izetbegovic pa si odmah unuk ili unuka. Maja Izetbegovic nema nikakve veze sa Alijom i Bakirom.

jedan srbin

pre 10 godina

koliko smo mi naivni da nas svaki put za izbore nasankaju....prvo je doticni bio kod Dodika i naravno sada ce kupiti poene....imali smo slucaj sa Ganicem, Divjakom ....samo se pravimo smesni....

Das ist Walter !

pre 10 godina

Drage moje Srbende,Orica ste imali u Hagu,niste podnijeli valjane dokaze,sud ga oslobodio i sta sada hocete.Sjetite se kako ste prosli sa Ganicem,Divjakom i Cekuom, sudovi su vas glatko odbili, jer imate politicko sudstvo.Ovo je samo mali SNS-ov predizborni trik a na sudstvo BiH se ljtim sto nisu odmah kontrirali zahtjevom za podizanjem optuznica protiv Vucica i Nikolica.Njihova djela u BiH tokom rata nisu bila na cas Srbiji.Ja vas potpuno razumijem,poraz nije lako prihvatiti,jer svugdje gdje ste dobili po nosu,sada se jogunite.Na putu za Srebrenicu sam svratio i na bratunacko groblje i gledajuci po godinama rodjenja i natpisima na spomenicima,moze se zakljuciti da su to uglavnom vojnici.Ako su tocne brojke od 3000 poginulih kako vi tvrdite,sa onom opremom,logistikom i naoruzanjem koje ste dobili od tzv.JNA onda mogu sa pravom tvrditi da niste nikakvi borci.Da smo mi to imali Beograd bi se za pola godine zvao Bijeligrad. Pozdrav od veterana 91-95.Das ist Walter!

Sto se grbo rodi, vreme ne ispravi

pre 10 godina

Nije mu tata pisao islamsku deklaraciju i dovodio i naselio mudzahedinotalibane da bi sin danas bio normalan, nego da bi nastavio gde stariji poturceni brljca nije stigao.

DinoNYC

pre 10 godina

Svaki zlocinac treba da odgovara, ma koje nacije bio. Mislim da je to put prema pravdi i pomirenju na Balkanu.

Problem je u tome sto svi stite "svoje" zlocince, i sto politicari lako zapale mase nekim trazenjem ili nedavanjem pravih ili navodnih zlocinaca.

Da je srece, pa da svako svoje zlocince prvi procesuira i to bez trazenja onih drugih.

Medjutim, u Bosni, gdje je nedavno otkrivena masovna grobnica Bosnjaka kod Prijedora (a o cemu su lokalni Srbi cutali deceniju evo i vise), i gdje Izetbegovic Junior kao "stiti" nacionalne interese preko Nasera Orica (a u stvari manipulise situacijom da bi se "svom toru" prikazao kao "zastitnik), tesko da ce biti pravde.

Ne postoje Srbi, Hrvati ili Bosnjaci. Postoje dobri i losi ljudi koji su igrom slucaja Srbi, Hrvati ili Bosnjaci.

"Paliti" se na "svoje" samo zato sto su iste nacije/vjere i stititi ih od pravde je najnizi oblik nacionalizma i latentnog fasizma - ma ko bio u pitanju (Hrvati/Bosnjaci/Srbi).

Ja ne znam da li je Oric kriv. Mozda jeste - mozda nije. Ako Srbija ima dokaza da jeste, onda neka mu se sudi ali od strane nepristrasnog suda, a sumnjam da je takav u BiH ili u Srbiji. Zato bi mozda bilo najbolje da se dokazi predoce medjunarodnom sudu i stranim ambasadama.

No moguce je da je u pitanju predizborni "trik" koji ide na ruku nekima u Srbiji, a vala i Izetbegovicu u Bosni (koji je eto sad "ko njegov babo" "glavni u Bosnjaka").

Iskreno sve mi se to gadi.

Kozarcanka

pre 10 godina

@Das ist Walter
Najlepse vas molim objavite mi komentar, jer bih pitala ovog "antickog" borca ABiH, posto tvrdi da su na Bratunackom groblju sahranjeni "samo" borci Vojske RS, KO je onda na kucnom pragu umorio CELU PORODICU (oca majku sestru i starijeg brata), JEDINOG prezivelog decaka Cvetka Ristica, i ostale Srpske civile u selima oko Bratunca i Srebrenice??? Ko bi drugi do dzihad-ratnici Nasera Orica, "Gospodara Srebrenice". U KRVAVOM PIRU Oricevi snajperisti ubijaju 4-GODISNJEG Aleksandra, i starijeg mu brata Rasu Dimitrijevica. Branko Mitrovic nije imao ni 7 godina, a odveden u zarobljenistvo u logor...eto, TO je vase "junastvo", dobili su Srbi po nosu od VAS, ali CIVILI Srpska deca zene i starci. Da imas obraz i dusu trebao bi da se STIDIS, jer nemas cime da se junacis, ponosis i dicis!

suad

pre 10 godina

Zaista me zalosti kada vidim kakva je jos uvijek percepcija Srba o proteklom ratu!!Zalosti mi cinjenica sto jos uvijek kod sprskog naroda nije doslo do katarze za naneseno zlo BiH i Bosnjacima!Pa ljudi dragi, jel vi zaista ne znate sta se sve desavalo u BiH od 92-95, ili se pravite ludi??Govorite o ubistvu srpskog svata kao uzroku rata, a ne spominjete Bijeljinu, Prijedor, Focu, Visegrad, Banjaluku.... etnicki ciste do tog momenta?Ne spominjete ukopanu artiljeriju na svim sarajevskim planinama do tog momenta!!Ne spominjete hiljade stradalih Bosnjaka do tog momenta..Ne spominjete hiljade cinjenica koje su se desile do tog ubistva!!Spominjete tuzlansku kolonu i Dobrovoljacku ulicu - evo izjava Kukanjca o Dobrovoljackoj ( https://www.youtube.com/watch?v=3BR_NzRKodo )!!Ako neko sumnja u ovo sto ja govorim, neka nadje podatak koliko je dzamija ostalo citavih na prostoru kojeg je kontrolisala vojska RS-a ( ne znam da li je ijedna, a poruseno i zapaljeno ih je preko 10 hiljada - medju njima i Ferhadija i Aladza), i sa druge strane, neka nabroji koliko je crkvi Armija BiH zapalila i porusila na teritoriju kojeg je kontrolisala - ova cinjenica pametnom je dosta, i ona oslikava najbolje karakter proteklog rata!!A sto se tice Orica, jel zaista mislite da bi krscanska Evropa pustila jednog muslimanskog generala da je kriv??Razmislite malo ljudi, raspitajte se o desavanjima, jer samo tako ce nasa djeca imati sansu za normalan zivot !!

Mikas

pre 10 godina

Samo bih zamolio sledece:
ako VEC u tekstu pominjete "gradjane BIH", ANALOGNO TOME, koristite termin "gradjani Srbije" ili "drzavljani Srbije" ako je potrebno. Inace koristite termin "SRBI" (moze i malim slovima, nebitno)
SRBIJANCI postoje isto kao i SLOVENIJANCI, HRVATIJANCI, BOSNIJANCI I HERCEGOVIJANCI, CRNOGORIJANCI, MAKEDONIJANCI

boks

pre 10 godina

gospodine izetbegovicu ako kazete da je oric oslobodjen optuzbi u hagu kako mozete da kazete da je srbija izvrsila agresiju kada je srbija isto na sudu oslobodjena???

raja babeja

pre 10 godina

...a Srbija nikada nije bila agresor, niti je mogla biti kada njena vojska nije izasla iz Srbije.
(Posmatrac, 30. januar 2014 23:36)

Čemu laži, vajni posmatraču; a tek o zločinima da i ne govorim. Duša me boli jer sam sam pripadnik naroda koji je u jednom trenutku dozvolio sebi da učini ono što je učinio i da pritom izgubi dušu.
Vekovi će nam trebati da sa sebe speremo ljagu koju smo sami, svojim činjenjem i nečinjenjem , sebi naneli. Sve ono posle naneto od drugih je posledica toga što smo, em izgubili rat, em tim drugima dali povoda (i materijala ) da nas još više ocrne i oblate. Nažalost nam.
A ovo što se danas plasira iz tužilaštva, pa naravno da je u svrhu dnevne politike ( čitaj: za voljenog PPV-a i njegove SNS-ovce ).

Bosniak

pre 10 godina

Ne samo da ga BiH nece isporuciti nego ce mu se i Srbija izviniti za ovo i dobit ce cak i penziju za radni staz u srbiji prije rata, pa nijedna zemlja vas ne uzima za ozbiljno sa vasim potjernicama,engleska vam je opalila samar sa Ejupom Ganicem,a austrija isto sa Jovanom Divjakom,vase gluposti dopiru samo do drine

seljadin

pre 10 godina

Bakir kaze da Srbija povede racuna kako se ponasa prma BiH, a zasto ta BiH ne povede racuna kako se ponasa prema svojim gradjanima i zrtvama terora Nasera Orica?
Bakir da ima i malo mudrosti tretirao bi Srbe sa jednakim postovanjem, a ne bi stitio svoje ratne zlocince. Na taj nacin on ruši Bosnu i Hercegovinu iako su mu puna usta Bosne, on je uništava i tera Srbe a posebno RS da ne veruje Federaciji.
Bakir i Dodik su kao nokat i prst, ne bi bilo jednoga bez drugoga, i dok god Bakir bude vladao u Federaciji, Dodik ce vladati sa RS, u to budite sigurni.

Ucha

pre 10 godina

Bravo Bakire ili koji si vec. Tako se reaguje u normalnim drzavama. Zao mi je sto i mi nemamo ovakve. Svaka drzava mora da brani svoji ljude koji su se za nju borili. A mi to na tacni sa leptir masnom, izvolite, zelite li jos nekog ?

edo

pre 10 godina

gledam ovdje neki pisu naser kriminalac, kakve to ima veze sa ratnim zlocinima? Drugo kakvo srbija ima pravo da trazi da joj se isporuce drzavljani druge zemlje da im sudi a toboze nije ni ucestvovala u ratu dalje ovaj Nurija na optuznici je mrtav vec 20 godina a kosti su mu pronadjene u srbiji trece srbi iz rs-a dobro vi znate ko su bili zlocinci a ko se branio u istocnoj bosni ubijeni srpski civili se mogu lahko prebrojati zato sto mogu stati na prst od jedne ruke. Zato smirite malo dozivljaje nisu ni bosnjaci vise glupi ni nepismeni da cekaju da ih kolju ko jagnjadi

.ba

pre 10 godina

Neko spomenu kako bi Srbija trebala da digne optuznice protiv "svih" koji su navodno pocinili nesto u ratu na prostoru citave Jugoslavije. Nadam se da mislim na samo Srbijanske drzavljane, jer niko u regionu ne bi mirno posmatrao kad bi to uradili, Srbija ima najmanje pravo da to uradi jer niti ste nepristrani a zna se u citavom svijetu koliko je Srbija to jest njena vlada i vecina njenog naroda uradila tokom 90tih, uspjeli ste cak isprovocirati stranu vojnu intervenciju. Da ne govorimo sto je opce poznato da su vam sudovi Vjerski/drustveno/politicki motivisani slucaj Jurisic kojeg ste osudili za potpuno legitimnu vojnu akciju koja je spasila Tuzlu od iste sudbine kao sto je Sarajevo imalo.

panzer general

pre 10 godina

I Njemačka je u 2. sv. ratu imala najviše žrtava (osim Rusije), pa to ne znaći da nije bila agresor. Pošto vlasti u Srbiji ne žele priznati agresiju na Hrvatsku i BIH, niti nakon svih presuda iz Haga, Hrvatska nema drugog izbora nego nastaviti sa svojom tužbom za genoscid. Nadamo se da će jednom i Srbija dobiti svog Adenauera i da će se desiti katarza.

perungromovnik

pre 10 godina

@mina
Da, da, Oric nije ubijao i to je sud jasno dokazao. Ne znam da li sama vjerujes u to sto si rekla. Osudio ga sud ili ne, neko je ubio te ljude i poricuci to porices i muslimane iz Srebrenice.

nn

pre 10 godina

Bakir je posledica našeg silnog izvinjavanja pocev od Tadića pa na dalje. Oni svoje ljude štite iako je više nego jasno da imaju za šta biti osudjeni...
Stav "sarajevske čaršije" je isti sad kao i kad mu je otac bio na vlasti, i to Srbi ne smeju nikad zaboraviti. Sutra bi oni opet pravili Skelane, Kravice, idr. samo da nije Srpske...

Bilal

pre 10 godina

Nema problema g-dine Izetbegoviću, Naser Orić je "nevin" al' ko je kriv za zločine u selu Kravice kod Bratunca na Božić 1993 godine? Je su li vlasti biH istražile taj zločin I procesuirali izvršitelje I nalogodavce ili će te se I Vi hvatati za floskulu da je to bio "odbrambeni rat" u kome je sve dozvoljeno.

srpski ratnik

pre 10 godina

bio sam ne svojom voljom zahvacen u ratnom vihoru , Bogu hvala niko od mojih nije stradao. Ipak moram reci da mi je zao svake zrtve na bilo kojoj strani, samo zamislite situaciju kada Vam u sred noci ulecu naoruzani dzelati , siluju, pale, ubijaju, kolju bez obzira na pol i godine starosti?! jeza, jeza, jeza. Budimo pametni i podrzimo svaki napor da se procesuiraju svi koji su takve strahote cinili, odobravali ili nisu sprecavali a morali su imati saznanja o tome! Da se nikada vise ne ponovi tako nesto na ovim prostorima! Narode uzmite se u pamet kada glasate za bilo koju partiju ili stranku, prvo to neka vam je vodilja! Kada zasednu ovi sa ,,desnih bokova ,,- kasno je za kuknjavu !

mikin

pre 10 godina

"Izetbegović je rekao da, ukoliko Srbija želi da unapredi odnose sa BiH i da stupi u Evropsku uniju, treba da "razmisli o načinu ponašanja prema građanima BiH", prenela je agencija Fena."
------------------------------------------
E, jes' vala .... od tebe to sigurno zavisi. Ako je neko u 1992. onda si to ti, jer ne skreces sa puta kojim je tvoj otac jos onda glavinjao. Koliko je to tacno, vidi se po jadu i bedi ljudi u drzavi koju ti zastupas.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

@pa iz Srbije su dolazili koljaci, Sjetite su table Kragujevca, tj. ulaznog znaka, bio je oblepljen cituljama. Osim toga postoji medjunarodna nadleznost za Velikog komdanta i branitelja Orica.
(Sandzaklija, 31. januar 2014 07:50)
------------------------------------
Potpuno ste u pravu. Neki koji su iz Raške oblasti ili, ako vam je draže Sandžaka, odlazili u bivšu Bosnu, ne smeju da se vrate u Srbiju. Zbog klanja, silovanja i paljenja?! Mislim, gospodine, zar Vas nije sramota?! Šta ste očekivali da će Srbi u Bosni pristati da žive u "krnjoj Bosni"? Otkud Vam ta ideja ako muslimani, prethodno, nisu hteli da žive u "krnjoj Jugoslaviji"? Pa ceo svet je ratovao na strani muslimana. Koliko je hiljada onih koji urliču i leleču kada nekoga zakolju, a dolazili su iz Sudana, Irana, Pakistana i drugih zemalja, bilo u redovima takozvane armije, takozvane BiH? Zar ste očekivali da se njima pridruže i Srbi iz Srbije? Insistiranje na neodgovornosti, svrstava vas u red neodgovornih i nedoraslih naroda. Zar vam se ne čini bolesnim insistiranje na nevinosti Nasera Orića?! Pa on je zločinac par ekselans gospodine?! Može da ga oslobodi bilo koji sud, to je stvar pravosudja tih država ali, Srbija ne sme da mu zaboravi počinjene zločine. On mora biti gonjen do sudjeg dana. Pored zločinaca iz bivše BiH, moraju se aktivirati i optužnice protiv hrvatskih i albanskih zločinaca. Zločini ne zastarevaju. Slušao sam sinoć lelekanje i histeriju na bošnjačkim TV stanicama. Toj bolesti nema leka.

Bosanac

pre 10 godina

Srbija poslije cirkusa sa sudjenjem Iliji Jurisicu nece dobiti niti jednog gradjanina BiH. A i Jurisica je dobila tako sto je sam otisao. Naivni Bosanac... Uhvacen kako kaze "Na vatru uzvratiti vatrom" i bum, 12 godina. Haos.
Ako Srbija ima kakvih dokaza, neka ih proslijedi BiH, koja ce onda odluciti sta da radi.
Ne radi se ovdje o Oricu, on je kriminalac, ali Srbija nema sudski kapacitet, a o moralnom pravu da sudi Bosancima ne treba ni trositi rijeci. U sustini, Srbija je jedina drzava na svijetu koja ne moze suditi Bosancima... I sramota je da se uopste usudila pitati.

iskreni

pre 10 godina

koliko detaljno je srbijansko tuzilastvo vodilo istragu najbolje objasnjava cinjenica da je osumnjicen i srebrenicanin koji je prije 15 godina iskopan iz masovne grobnice u sremskoj mitrovici. al su istrazili ko vucic korupciju.
uostalom, bolje im je da istraze, ukoliko srbija vec nije agrosor na bih, otkud masovna grobnica sa tijelima strijeljanih srebrenicana u sremskoj mitrovici?!
samo vi nasjedajte na mazanje ociju i jos dugo cemo svi stanovati u tamnom vilajetu...

Jovo s Romanije

pre 10 godina

Srbija je otvorena zemlja za sve druge države i želi da uspostavi najbolje odnose sa svima pa i sa BiH.Srbija ne traži da se isporučuju građani BiH u Srbiju . Ona traži da se izruče ratni zločinci , kao što bi to i ona uradila sa onim zločincima koji se nalaze na njenoj teritoriji. Ukoliko se raspiše poternica za Orićem, neće se mnogo pitati Izetbegović oko izručenja.

Момчило

pre 10 godina

Ајде да видим Вучићу хоће ли ти исти тужилац завршити и овај предмет, као и Ганића, Дивјака, Јуришића... Можда Медлин опет позове?

David Pantovic

pre 10 godina

Nasi politicari slave mafijase I kriminalce, vi slavite mafijase I kriminalce. Ista ste vi bagra ko I nasi politicari nema razlike. Rasturili ste onaku drzavu, kako vas bre nije sramota da bilo sta kazete a kamoli da se pojavljujete na tv. Tuga I sramota!!!

Mancini

pre 10 godina

Ne cenim Balaševića kao čoveka, ali je lepo rekao : ,,Svi koji su u ovom ratu palili, pljačkali i ubijali civile su bili na jednoj strani, bez obzira u kojoj vojsci bili";
A neka Alijin mali smiri doživljaj i nek svoje otrovne pipke skloni od Srbije..

Beli Listic

pre 10 godina

I sad ja treba da glasam za Vucica, kad njemu gospodin sa slike kaze da obrati paznju na ponasanje. Sta li mu tek kazu lady Kety i drug Vladimir Vladimirovic?

Sandzaklija

pre 10 godina

pa iz Srbije su dolazili koljaci, Sjetite su table Kragujevca, tj. ulaznog znaka, bio je oblepljen cituljama. Osim toga postoji medjunarodna nadleznost za Velikog komdanta i branitelja Orica.

Tuzlak

pre 10 godina

Zaista me zalosti kada vidim kakva je jos uvijek percepcija Srba o proteklom ratu!!Zalosti mi cinjenica sto jos uvijek kod sprskog naroda nije doslo do katarze za naneseno zlo BiH i Bosnjacima!Ne spominjete hiljade stradalih Bosnjaka do tog momenta..Ne spominjete hiljade cinjenica koje su se desile do tog ubistva!!Spominjete tuzlansku kolonu i Dobrovoljacku ulicu - evo izjava Kukanjca o Dobrovoljackoj ( [link] )!!Ako neko sumnja u ovo sto ja govorim, neka nadje podatak koliko je dzamija ostalo citavih na prostoru kojeg je kontrolisala vojska RS-a ( ne znam da li je ijedna, a poruseno i zapaljeno ih je preko 10 hiljada - medju njima i Ferhadija i Aladza), i sa druge strane, neka nabroji koliko je crkvi Armija BiH zapalila i porusila na teritoriju kojeg je kontrolisala - ova cinjenica pametnom je dosta, i ona oslikava najbolje karakter proteklog rata!
(suad, 31. januar 2014 00:43)
U pravu si zaista je žalosno vidjeti ovakve komentare na ovom portalu jer ovo je jedan od "normalnijih" portala u Srbiji....mada mislim da i ovi komentari ne dolaze iz Beograda i od Srbijanaca, ovdje izgleda vecinom komentarisu ovi iz entiteta!
Moram i da se nadovežem za pricu o džamijama i crkvama, za ove srbijance sto ne znaju neka se raspitaju o slučaju u Tuzli kad je granata sa srpskih položaja oštetila krst i crkvu u Tuzli, ko je izvrsio njeno obnavljanje?
A svi znamo sta je bilo sa svim svetim objektima koji su se nalazili na području koje su kontrolisali Srbi!

T&T

pre 10 godina

"Izetbegović je rekao da, ukoliko Srbija želi da unapredi odnose sa BiH i da stupi u Evropsku uniju, treba da "razmisli o načinu ponašanja prema građanima BiH"


Ma ti ces bas da nam govoris sta treba da uradimo da bi usli u EU!
Ti iz drzave koja je decenijama daleko od bilo kakve veze sa EU nama da solis pamet o EU i o ponasanju!!!
Pogledajte se bre u ogledalo pre nego sto pocnete drugima da solite pamet!
Svako daje sebi za pravo da govori u ime EU!

info

pre 10 godina

Izetbegovicu informacije iz Sirije koje potvrdjuju svetski mediji, da u Siriji dobrovoljno ratuje oko petsto Bosnjaka ubijajuci sve do cega stignu ukljucujuci i decu. Da li i za njih smatras da su nevini?

ii

pre 10 godina

nema ovaj bakir a od alije.kad se sjetim 93 sarajevo gori,i digli se nekakvi da pale crkve i alija to cuo, naredio da se nijedna crkva ne smije dotaci.rekao je srusene crkve su nasa sramota a srusene dzamije njihova.i tako i bi,nijedna crkva nije unistena u sarajevu,osim granatama ovih brdzana.1200 dzamija je sruseno u entitetu rs .takodze je izjavio da bosnom nikad niko nije vladao ,nego mu se to samo tako cinilo...pozz

milan

pre 10 godina

Izetbegoviću a ko će ako Srbija neće da procesira one koje vi štite kao branioce Bošnjaka. Niko nevin nije smeo da strada, niko ne sme biti osuđen koje nevin ali neki nisu nevini sa naše tačke gledišta a zato što su činili zločine nad srpskim narodom, nad srpskim civilima gospodine Izetbegoviću. U ostalom ako za tu optužnicu ne postoje validni dokazi čega se onda bojite a ako postoje onda ste vi sa takvim stavom saučesnik pa se mora naše rukovodstvo pitati ko ste vi šta hoćete. Tražite sa pravom da se oni srbi koji su počinili zločine izvedu pred lice pravde pa dozvolite onda to i nama ili mislite da su srbi u Bosni bili slobodni za odstrel zbog pripadnosti agresorskom narodu. Izetbegoviću pustite neka pravda svoj posao radi na jednoj i na drugoj strani.

stub betonski

pre 10 godina

Zanimljivo, kako se komentari dezurnih komsija i domacih autosovinista ovde razlikuju, u zavisnosti od toga o cijim zrtvama, odnosno zlocincima se radi. Kad su u pitanju srpski zlocinci i hrvatske/bosnjacke/albanske zrtve, prica se svodi otprilike na isto: "da odgovarate za svoja zlodjela, najveca ste zla pocinili od hitlera naovamo, genocid, genocid, genocid, agresija, zrtve, istjerati pravdu, balkanski kasapin...", a kad je uloga zlocinca i zrtve zamijenjena, e onda je sve dozvoljeno, onda se moze i relativizovati, i licitirati brojkama, dozvoljeno je praviti razliku izmedju zrtava po vrsti i "stepenu gnusnosti" zlocina, a svako malo se provlace "poruke pomirenja", u fazonu: "okrenimo se buducnosti, svaki zlocinac je zlocinac, bez obzira na naciju", a usput se ne propusti prilika za "opravdanjem" zlocina "nuznom odbranom", i naravno, podvuce se crta ispod koje pise da je za sve zrtve od drugog svjetskog rata, do Sirije, kriv Slobodan Milosevic, i da nas ne bi nase bivse komsije ni etnicki cistile, ni protjerivale, ni ubijale, da Milosevic nije onomad "srusio Jugoslaviju", svojom neodmjerenom izjavom da ne smije niko da nas bije. Dakle, kad su Srbi zrtve, moze se i relativizovati, pa i naci opravdanje za svaku ponaosob, a kad su drugi zrtve, onda bi bilo bolje da se "suocimo sa prosloscu", kao sto to rece neki, u srcu evrope, jedna simpaticna pro-fasisticka gospodicna iz Zagreba.

nabavite ogledalo

pre 10 godina

Za ovaj region i za citavu Evropu bi bilo sjajno da su Hrvati, Albanci i Bosnjaci i u realnosti makar jedno 5% onakvi kako sebe zaisljaju i u komentarima opisuju. Samo nisu.

seljadin

pre 10 godina

@Das ist Walter, pisati šta bi bilo kad bi bilo... Ja ne vidim neko junaštvo imati NATO da pomera vojsku RS kao u video igri, proglasava zabranjene zone gde god izgubite bitke kako bi vas sačuvao, i pušta vas da činite zločine koji su vas posle skupo koštali, i na kraju NATO bombarduje RS, i još dovodi u pomoć celu Hrvatsku vojsku, plus sve muslimane iz BiH, to znači 1 Srbin na 6 drugih u razmeri...

Nego pusti ti vaše junaštvo, ko pobi hiljade civila, ti kažeš da nisi kriv, kao ni Orić, izgleda niko nije kriv? A ko je kriv? Ako su stradali civili, neko mora biti kriv, pa makar svi sudovi proglasili Orića za nevinog, možda je on nevin, ali ponavljam ko masakrira toliki narod ?

kiki

pre 10 godina

naser nece docekat nikakav sudski postupak kontra njega,bilo da je u srbiji ili be-ha,,,zna puno,a mrtva usta ne govore,,zavrsice ko celo 1,celo 2,caco,juka,,i ostali tzv bosnjacki ratni heroji,,,

halid

pre 10 godina

a sam da svi koi su ucinili zlo covecanstvu da im se sudi,ali hoce mi neko reci : JER OVAJ NASER ORIC RATOVAO U SRBIJI ILI U BOSNI I HERCEGOVINI,samo to nek mi neko kaze,ili kako ja vidim SRBIJA tretira bosnu i hercegovinu kao svoju teritoriju,ili ja sanjam

emko

pre 10 godina

"Nema problema g-dine Izetbegoviću, Naser Orić je "nevin" al' ko je kriv za zločine u selu Kravice kod Bratunca na Božić 1993 godine?"

Zašto se ova priča stalno ponavlja, Orić je bio u haagu i dokazo, da je u kravicama bila srpska bratunačka brigada, da su srbi na tom području koristili tenkove i topove, da su koristili čak i aviaciju, to da je Naser došao u selo sa civilima i da je popalio,pobijo,rušio je obična laž. Sve to je dokazano na sudu.največji dokaz u obrani Nasera Orića su bili izvještaju Bratunačke brigade, gdje jasno piše koliko vojnika je bilo tamo i ko sve je poginuo. Spisak 3500 mrtvih civila je bila obična propaganda i odbrani nije bilo nikakav problem dokazati, da je taj broj prenapuhan.Sada je podugnuta obtužnica za napad na neko selo 92, gdje je ubijeno 9 civila, jer je priča o Kravicama završena.

Srbija je 2011 godine 19 godina nakon rata počela slučaj Naser Orić, zašto se taj čovjek več toliko godina obtužuje, kad nisu bile pokrenute nkakve istrage 19 godina nakon rata?

Izbori

pre 10 godina

Ista prica svaki put pred izbore. Pa dokle vise. Koliko ja znam Oric se sam predao i otisao u Hag. Proglasen je krivim, odrapio kaznu i pusten na slobodu. Kad pogledate koji su zlocinci pusteni na slobodu ili dobili minimalne kazne Oric je cak lose i prosao. Nemam namjeru da branim Orica. Oric je bio kriminalac, sad je i uvijek ce biti. Ucio je od najboljih. Bio je licni tjelohranitelj Slobodana Milosevica. Nije svako mogao biti tjelohranitelj Slobodanu Milosevicu. Oric je bio i ostao usko vezan sa KOS-om. Pobjegao je par dana prije napada na Srebrenicu. Garant je "usnio" napad. Kao sto rekoh:"Blize se izbori". Treba ovce sabrati ... bilo to u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj, Americi, Rusiji, ... sve ista poenta a druga prica.

Dragi

pre 10 godina

E moj Bakir-aga
Volio ti to ili ne, ankesija Bosne i Hercegovine je neminovna.
A kad se to desi ti i svi oni koji zagovarate rat i mrznju zavrsicete na robiji.
Zivi bili pa videli.
Ti ces za svog zivota, iako si bio u podrumima sa svojim rahmetli babom za vreme rata, videti o cemu ti ja pricam.
Up the Iroans !!!

Dorcol

pre 10 godina

"Srbija da pripazi na ponasanje"
ja ovo ne dozivljavam kao provokaciju.Covek lepo rekao BIH je drzava Srbija drzava.Ima sporazum dve drzave i dva suda o sudjenju svojih gradjana i ne izrucivanju.Imas nove dokaze lepo posaljes i to je to.Nema nikakve potrebe za sirenje mrznje.Nego ima li novi radnih mesta u BIH?Kod nas?

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@pa iz Srbije su dolazili koljaci, Sjetite su table Kragujevca, tj. ulaznog znaka, bio je oblepljen cituljama. Osim toga postoji medjunarodna nadleznost za Velikog komdanta i branitelja Orica.
(Sandzaklija, 31. januar 2014 07:50)

S obzirom na cinjenicu da je Raska Oblast, kako je neki zovu jos i Sandzak, dio Srbije, u pravu si, iz Srbije su svakako dolazili koljaci. Na svu srecu, imasmo i mi velikog komandanta i branitelja, ali ne smijem da mu pomenem ime ovde, nece mi objaviti komentar. Iz nekog razloga neciji "branitelji" su podlozni cenzuri ovde, a neciji nisu.

Bosanac

pre 10 godina

Narode, ne budi naivan. Zar ne vidite da je ovaj mis brasnjo u sprezi sa podravkinim manekenom iz Laktasa? Pa izbori se priblizavaju a ruka ruku mije.
Sve je ovo planski razradjeno do tancina.

Branko

pre 10 godina

Ne verujem sta tatin sin ima obraza da kaze,pa aj ovako da postavim stvari da komsije razmisle malo, Naser vam je nevin koliko i nama Jovica ili Haradinaj zemljacima sa Juga ili Gotovina susjedima i EU. Sve su to clanovi ekipe za razbijanje jedne od najlepsih zemalja 20-tog veka a posto njihovi nalogodavci nagradjuju svoje pse rata, svi su slobodni ko ptice na grani. Jednog dana nasi unuci ce nadam se imati priliku da se upoznaju sa arhivskom gradjom bad kao sto i mi polako saznajemo neke istine iz prvog i drugog sv. rata iz arhiva Londona, Pariza, Moskve, Vasingtona. Sitna smo mi moneta za potkusurivanje, to vam je valjda jasno do sad.

dadodudo

pre 10 godina

Mislim da je Dačić zaboravio dodati "100 muslimana za svakog srbina". Ili to vise ne vrijedi? On je uistinu moralna gromada koja je zasluzila da istjera pravdu u Bosni.

dr

pre 10 godina

Ovo me podseća na scenu kad Nele u Nadrealistima glumi predstavnika Vlade koji pregovara sa rudarima. Mi smo kao država postali kokošarnik, gde se mnogo kokodače, a malo radi. Došli smo na nivo da nam neka bledunjava karikatura deli lekcije. Da je ovo prava država davno se ne bi pričalo o Oriću...

haxhsa

pre 10 godina

Iskrenao zelim da se procesuiraju svi ratni zlocinici. To treba poceti od tzv. "Pravoslavne crkve" koja je i pocela rat jos na Kosovo 1981. sa bejajvun "mostima kneza lazara". Zivi smo mi koji smo posmatrali ceo taj, da nije zlocinacki naum bio bi cirkus. Dakle za sve zrtve na svim prostorima ex Jugoslavije kriva je drzava Srbija i srpski narod. Kazem za sve zrtve, dakle i za srpske zrtve. Kada bude se urazumeli ve Srbi onda mozete da trazite i od onih koji su se branili da rasciste sa zlocincima.
haxhsa

drgag

pre 10 godina

Sviđaju mi se ovi sadašnji "političari" izrasli iz ratnog ludila, a sad se prave fini, sa rukavicama, da se ne vidi šta je na rukama.

pateticni samohvalisavci

pre 10 godina

Citajuci komentare iz komsiluka moze se zakljuciti da su Srbi najsrecniji narod na planeti, jer niko, ali bas niko, ni jedan narod, ni jedna drzava nemaju takve visokomoralne narode za komsije kao Srbi. Ne znas prosto ko je moralniji, uzviseniji, savrseniji, neduzniji, kulturniji, narodnajstariji, pametniji i sta sve ne, od ovih Bosnjaka, Albanaca i naravno Hrvata. Cudo jedno. Sve biser do bisera civilizacije i covecanstva. Jedino je nejasno zasto se svi ti njihovi kvaliteti ne odrazavaju na stanje u njihovim drustvima. Ali mora da su i za to krivi Srbi.

Бојан Илић

pre 10 godina

Walter!
Што је баби мило...:-)))!
Па што не "ослободисте" за почетак Сребреницу, Козарац, Вишеград.... док не "дођосте" до Београда?!

dejan-minhen

pre 10 godina

Svi su hteli svoj jezik i svoju drzavu. Sto podrzavam. Sa druge strane ne podrzavam sto im je svima bila kriva Srbija za sve, mogu bez Srbije posto je izdrzavaju, namece im se cirlica, srpski jezik itd. OK sada su drzava za sebe. „Resili“ su se cirilice i srpskog jezika. Kad upalis srpske kanale Bosanski, Hrvatski, Crnogorski, Makedonski na sve strane. Svi gledaju da dodu u Srbiju. Ko koga tu izdrzava?
Problem je u SRB. Rasprodati koncerti za likove koji su slavili 1999. bombardovanje! Razumem ljude da su na “strani svoje nacije” ali da slavis bombardovanje nekoga i za par godina ides tamo da zaradujes je zaista cudno. A jos mi je cudnije sto ima likova da slusaju te ljude! Takode i rec „domaca muzika“ mi je cudna. Za mene je domaca muzika samo iz Srbije (tu ubrajam Romsku, Madjarsku, Albansku, Bosnjacku itd.) i iz RS, posto se ne postuje rezultat referenduma. I Nemci su „svojim“ smatrali istok i zapad i borili se da se ujedine.
Bivse bratske zemlje po mom misljenju zasluzuju tretman kao Belgija, Australija, Zimbabve, Meksiko itd. Ne treba ih napadati. Ali to je strana muzika, hoces na TV nauci srpski i nema problema. Necu da slusam: “Srbijanci su ispekli tisucu tradicionalnih srbijanskih kruhova!”
Jos da nadodam da Srbija mora “na zalost” da brine o Srbima u RS, jer njihov b glavni grad Sarajevo samo brine kako da ih se “resi”. Jedno pitanje za mnoge Sarajlije, hocete li da podignete optuznicu protiv NATO saveza za bombardovanje BiH? U kojem je ucestvovala npr. i Turska.

Alo

pre 10 godina

Sta je ovo posle 15 godina traze Orica a gde su bili do sada? Kao sada imaju dokaze. Sigurno da ih imaju ali imali su ih i pre 15 godin ali zbog cega te dokaze nisu poslali u Hagu? Oric i njegova banda pobise neduzne Srbe a Vucic ce sada pred izbore setio da hapsi Orica. Ovo sto trenutno radi Vucic je zlocin jer on ovim aktom ubija ponovo zrtve i time pokusava da dobije poene od ljudi koji su preziveli strahote rata u Bosni i Hercegovini. Kako ga nije sramota.... gde je bio pre da stane u odbrai. Gadi mi se ovo.....!

seljadin

pre 10 godina

@Marijan, ne misliš valjda da Srbi koji su prepolovljeni u drugom svetskom ratu nisu imali pravo da se brane od ustaškog noža?
Da Srbi u RS nisu imali pravo da brane svoje ognjište od hiljada mudzahedina iz cele Azije? Da se nisu branili bojim se da bi bilo daleko više žrtava na svim stranama jer bi Srbija morala i pored NATO napada 1995te ući u rat bez obzira na sve.

Komšiluk

pre 10 godina

@ Lukas: Inaöe ne morate da trpite "iskakanje kojekakvih likova", niko vas ne tjera, ali kad znate da kopate po tuđem dvorištu i zabadate nos gdje vam nije mjesto, valjda je logično da vam kojekakvi likovi iz tog dvorišta i iskoče s vremena na vrijeme zar ne? Kad se naučite da gledate svoja posla i fokusirate se na svoju državu (za promjenu), takvih likova neće ni biti, tj. iskakat će isključivo nama i mi ćemo se njima pozabaviti onda.

Pozdrav od zapadnog komšije.

Likuper

pre 10 godina

Predizborna kampanja u Srbiji i ništa više. Orić je obično smeće, ali sada su ga izvukli jer to odgovara SNSu.
A vi kao ostali naivni i uhvatili se priče o ovome svemu taman ko da nije prošlo 19 godina od rata i ko da lik već nije bio u Hagu.

w

pre 10 godina

Nejasno je zasto potomci onih koji su primili veru osmanskog okupatora Bosne misle da su vlasnici te iste Bosne i da jedini imaju pravo na Bosnu. Naprotiv.

Бојан Илић

pre 10 godina

Еmko!
Баш ми је драго да си тако лепо објаснио о "српској пропаганди"!
Сад ми је лакше да онај свакогодишњи циркус прихватим као муалиманску "пропаганду"!

Prizrenka

pre 10 godina

@haxhsa
Ne govoris istinu. Kontradiktoran si.. da zelis da "svi" zlocinci odgovaraju, ne bi krivio Srbe, vec bi osudio svakog zlocinca iz bilo kog naroda, za pocinjene zlocine, nad onim drugim. Znas, pre '81.g. Srbina Djordja Martinovica su na svojoj njivi (koju nije hteo da proda komsijama Albancima), Albanci su silovali flasom. Niko NIKADA za taj zlocin, kao i mnogi pocinjeni pre pomenutog zlocina nad nesrecnim Srbinom Dj.Martinovicem, nije odgovarao. To se dogodilo mnogo PRE nego su pronete "Mosti Cara Lazara" Kosovom. Niste vi nevinasca kakvima SADA zelite da se predstavite. Suvise su Vama okolo ruke okrvavljene, da Srbima drzite predavanja o "moralu i krivici", kao sto TO cinis TI, i mladji Izetbegovic...

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Pitam se otkud ovolika glupost,otkud ovolika infantilnost medju našom bivšom "braćom"?! Kako su došli na ideju da će u ratu ginuti samo Srbi a ne i oni? Čini mi se da su se već osećali kao da su stekli pravo ili naviku da Srbi idu mirno na ritualna klanja, tipična za prethodne sukobe na Balkanu? "Braća" muslimani, Hrvati i Albanci bi najviše voleli da smo nastavili sa starom praksom. A još bi više voleli da su se mudžahedinima i "borcima za slobodu" koji su navalili sa svih strana, pridružili i Srbi iz Srbije. Trebali smo da po "dobrom srpskom običaju", regrutujemo ešalone koji bi se borili na strani Alije Izetbegovića. Onda bismo svi bili heroji?! Svi bismo bili Jovo Divljak?! Onda bi Srbija i Srbi bili najveći "europejci i mondijalisti". Ne bi bilo zločina jer oni svoje zločine i ne računaju.Gospodo neko je vršio zločine nad Srbima, i toga ste veoma svesni, a da za to niko nije odgovarao?!Ako su Momčilo Krajišnik i Biljana Plavšić osudjeni za zločine, a nisam čuo nijedan glas protivljenja i sumnji u takve presude sa muslimanske strane, onda je i Naser Orić, sasvim sigurno zločinac uprkos tome što ga muslimani smatraju herojem. Nikako da shvate da ćemo sukobe na Balkanu posmatrati iz naše srpske perspektive a ne iz njihove muslimanske ili bošnjačke?!

remic

pre 10 godina

ma nemoj, a kakvo je ponasanje gradjana bih ( zna se kojih) prema srbiji. jedini ste koji zelite bosnu u tom obliku. to nije vise dugo odrzivo.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Bakir i oni koje zastupa nikako da shvate da Bosna nije samo od Bošnjaka, mada je to ime, koje još nije punoletno, baš sa tom tezom izabrano i da Srbi u Bosni nisu Srbija.

Damjan Jugovic

pre 10 godina

Pricate o sudjenju za agresiju, a nemate pojma da se za agresiju ne moze tuziti i suditi. Ne postoji konvencija o agresiji vec samo rezolucija. Tuzba je moguca samo za genocid.BiH je tuzila Srbiju za genocid. Srbija je proglasena krivom za nesprecavanje genocida koji su u Srebrenici pocinile snage Republike Srpske, ali je oslobođena od optužbe da je i sama učestvovala u genocidu. To su fakti iz presude, a na Balkanu ionako svako ima svoja tumacenja o svemu .

srb in

pre 10 godina

Ti ćeš govoriti kako da se Srbija ponaša.
A podržavaš Iran i Saudijsku Arabiju.
Biće procesuirani i Orić i ostali, a ti ćeš za njima .
Ko gubi neka se ljuti.

IGOR

pre 10 godina

Kako smo samo jadni, kad kažem "smo" mislim na narode bivše nam države. Već 24 godine vam političari ispiru slabo razvijene mozgove a vi svi se odma upalite i počnete pozivati na mržnju i bijes. Šta reći osim BRAVO balkanci ODLIČNO živite pa možete sebi dat oduška komentirajući ovakve članke. Dok nam EU,USA i UK otimaju sva prirodna bogatstva kroz strane investicije, i uzimaju i ono malo kvalitetnih firmi kroz privatizacije držeći na vlasti sve ove političare tako što kroz mito i korupciju ih drže na vlasti sve ove godine. I svi ti političari i ratni komadanti žive bolje od vas. A vi i dalje sjedite na svojim oronulim stolicama pored kompjutera i komentirajte članke. Pitam se samo kakve je to razlika između Orića i Arkana, Izetbegovića i Tuđmana i Miloševića, itd...

P.S. Budite te se LJUDI ako ovako nastavimo naša djeca ce biti još veći robovi nego mi danas.

Sedi, jedan!

pre 10 godina

A, jesi li se konsultovao sa Radmanovićem oko ove izjave? Ako nisi, onda džaba pričaš. Doduše, verovatno tvoje mišljenje podržava onaj mali ..... što je šatro hrvatski član Predsedništva.

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@Bas onako logicno. Prezivas se Izetbegovic pa si odmah unuk ili unuka. Maja Izetbegovic nema nikakve veze sa Alijom i Bakirom.
(Damjan Jugovic, 31. januar 2014 09:30)

Mozda i nema, ali da je ironicno, jeste.

mina

pre 10 godina

Eh, kako ste se razmahali komentarima, raznim ciframa i nagadjanjima, a tako sa vama lako manipulisu kao da ste ljudi na baterije. Kako se ne upitate iskreno, zasto se ova vijest pojavila bas poslije raspisanih izbora. Da li znate da je rat zavrsen prije 17-18 godina i da je Oric vec odavno na slobodi. Ali, to je ocito Dodikova taktika, kad nemaju nikakvih ekonomskih programa kao politicka stranka br. 1 u drzavi, naravno da ce igrati na "kartu srpstva i patriotizma". Posto veliki broj srba iz BiH imaju drzavljanstvo Srbije i samim time pravo glasa, ova vijest je i cilj ubiranja glasova za SNS. Volio ili mrzio neko sud u Hagu, ipak je to medjunarodna institucija koja ima zadnju rijec. Srpsko tuzilastvo tad nije imalo dovoljno dokaza za tu optuzbu, a kao sad odjedanput imaju. Sve sto je Izetbegovic rekao je istina, a ako Srbija ima neke dokaze, onda treba da ih uruci tuzilastvu BiH. Ostavite vise na miru BiH i Srebrenicu. Zasto Dodik nije pronasao dokaze i podnio tuzbu, za sve ove godine samo se hvatate svata u Sarajevu i tuzlanske kolone. Osudjujem svaki zlocin, ali napravite vise spiskove civilnih zrtava i javno objavite dokaze, a ne ovako godinama na svaku vijest 100 razlicitih verzija dogadjaja i broja zrtava.

realno

pre 10 godina

pa prema nekima se ponasamo onako kao treba jer oni su mi a mi oni a prema drugima onako kako su zasluzili.vrlo jednostavno zar ne?! i jos ima obraz da kaze braniocima?! po njegovoj prici ispada da ste se branili od srpskih svatova na bascarsiji?!?????
(djolefrankfurt)

A po tebi nisu imali od koga da se brane???? I da Srbija nema nista sa tim?

Igor

pre 10 godina

Koji licemjer. Za početak, gospodine Izetbegoviću, korigujte vi retoriku i naučite da nije riječ o srbijanskom rukovodstvu, već srpskom. Toliki stepen mržnje, da niste u stanju izgovoriti srpski, sve govori o vama i vašim sljedbenicima.
Da ga nema, Dodika bi trebalo izmisliti jer je on vama trn u oku i jedini sposoban da se sa takvim kao Izetbegović i njegovim sljedbenicima izbori u zaštiti Srpske i srpskog naroda u BiH.

Posmatrac

pre 10 godina

Kriminalac je kriminalac, a isto vazi i za zlocince. Srbija bi trebala, posto jedina ima organizovano sudsvo za ratne zlocine, da podigne optuznicu protiv svih koji su ucestvovali u raspadu bivse Jugoslavije i da procesuira svakoga ko je ubio neduznog civila ili zapalio ono malo imovine sto su ljudi stvarali decenijama. Sram vas bilo gospodine Izedbegovicu, nista naucili ama bas nista, a Srbija nikada nije bila agresor, niti je mogla biti kada njena vojska nije izasla iz Srbije.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

izatbegovic i oric pokusavaju opet pokrenuti staru pricu tipa" oni agresori,oni imaju plan..propagandu,oni drzavljane bosne ne vole "sad ruku na srce: kako je moguce da "covek" naser oric sedi u kaficu u sarajevu a pored njega za istim stolom sede tipovi koji jednom decku prodaju zuto (herojin),decko ima 19 godina,znam ga poprilicno dobro zivi ko ja u becu.
pito sam ga dal je siguran da je naser a on izvadi telefon i pokaze mi sliku,on..diler ..i oric sede i poziraju.mislim stvarno..ako mu ljudi iz federacije ne zele suditi za teske zlocine koje je napravio onda bi mu trebalo suditi za prodaju droge.naser zna da manipulise,simpatican,zgodan ,visok itd sve to utice na odredjenje ljude koji umesto da budu kruti prema njemu oni zatvore jedno oko i cute.pre ili kasnije naser i svi ti zlocinci iz federaicje ce morat pred pravdu.srbija nije vise srbija iz 90tih godina ili pre 7-8 godina,srpski drzavni vrh danas u 2014 godini ima kolko tolko autoritet u evropskim politickim krugovima,srbi angaziraju celo vreme strane savetnike a ti saveznici koji ulaze u vladu srbije su nekad bili glavni ljudi svojih drzava,mislim da je to jako pametan potez srba.tiho..polako..pravi se lobi,politicari iz federacije i hrvatske sve teze i teze spotizu uspehe kad se radi o "davanju politickih udaraca srbiji"svako pametan koji se malo bavi sa politikom ce videti da ova vlada radi odlican posao.

pozz

veterinarBG

pre 10 godina

Mi,gospodine Izetbegovicu, samo zelimo znati ko je kriv za masakre nad srbima u istocnoj BiH,u regionu u kome je Oric bio komandant,ako on nije? Ili Vi negirate da je zlocina uopste bilo? Pronadjite i osudite krivce,pa ovakvih "nesporazuma" nece biti!

djolefrankfurt

pre 10 godina

pa prema nekima se ponasamo onako kao treba jer oni su mi a mi oni a prema drugima onako kako su zasluzili.vrlo jednostavno zar ne?! i jos ima obraz da kaze braniocima?! po njegovoj prici ispada da ste se branili od srpskih svatova na bascarsiji?!?????

Lukas

pre 10 godina

Ko je sada pa ovaj? Otkud isakcu da mi je samo znati. No ono sto ih sve povezuje jeste da nisu bas pri sebi kada daju ovakve izjave. Dokle vise moramo da trpimo postojanje ovakvih pojava?

Bojan

pre 10 godina

Naslov mi je privukao pažnju u momentu, ali kad sam video ko talasa, izgubio sam interesovanje pa nisam ni čitao.
Već sam mislio da je neki ozbiljan igrač počeo da nam deli packe, al dobro je - ovo je samo sitan miš :)

Sveti Petar

pre 10 godina

Izetbegovicu,prvo si ubio srpskog svata,onda si u srebrenici pocinio zlocine,,onda je nastala republika srpska.Pod opsadom ste snajperima drzali gradjane,onda se ponovo dogodila srebrenica.
Problem Izetbegovica je taj sto mu se narodi i narodnosti u BIH poceli osvescivati.Svi od njega traze rezultate(ekonomske),no kriminalci,ubice i rezultati ne idu zajedno.
Price o nekakvom pomirenju nece ici jer su koljaci heroji.Ako su mogli i Hrvati i Srbi svoje da procesuiraju,onda to moze i bosna,nije da moze,nego mora.

BeeGee

pre 10 godina

Ako vam gospodo Bosanci ne odgovara Srbija na bilo koji način, palinger!! Zatvarajte markete i menjačnice i ćao zra'o... Umesto da oni gledaju kako se ponasaju ovde...

Mare

pre 10 godina

A da ti malo prestanes da lazes i da izmisljas izgovore za rat koji ste zapoceli i zlocine koje ste napravili sa sve mudzahedinima kojima je Alija dao dozvolu da likvidiraju svakog muslimana koji nije hteo da vrsi zlocin nad Srbima...LAzovcino matora

ex sns

pre 10 godina

Kad smo to mi izvrsili agresiju na BiH,kako kaze taj Naser?
Ni u Hagu to nije receno !
U pogledu Srebrenice Srbija je odgovorna jer nije sprecila napade! To je velika razlika.Srbija nije nikad izvrsila agresiju na Bih !
Da li je neko odavde mogao da spreci sve to,druga je stvar, ali da neko za koga se sumnja da je klao i ubijao kaze da smo mi izvrsili agresiju,a bio je u Hagu i zna da nema nijedna takva presuda a niti je to istina,jer mi nismo ratovali u BiH,onda sam siguran da je kriv !
Ali,mislim i da mi mozemo da dostavimo dokaze pa neka Bakir pogleda to! U gradjanskom ratu nema nevinih,to bi trebalo da zna, a ne da nama prica da se ponasamo ovako ili onako !
Ni u jednom ratu ne mozes da ratujes sam,mora da postoji najmanje jos jedna strana,i to nije jednostavna stvar u BiH jer su tamo ratovali komsije protiv komsija, a pocetak rata je oznacilo ubistvo srpskih svatova koliko se secam,ali je to Bakir zaboravio?
Prema tome,pogledajte presude iz Haga,nema nijedne gde se konstatuje da je Srbija u BiH vodila rat,da je bila agresor! Bilo je dobrovoljaca,to da,ali najvise oko 4500 dobrovoljaca,po Haskim presudama i to je sve! Odakle Bakiru i Naseru ideja da je Srbija izvrsila agresiju na BiH ?
Ako se secaju,u BuH zive neki srbi,ima ih preko 1.7 miliona,oni su ratovali sa vama jer nisu hteli pod vlast muslimana !
I kakve sad mi veze imamo sa tim?
Ali kao garanti Dejtona imamo pravo da trazimo odgovornost za zlocince!
Ako nije kriv ok,ali sumnjam.

Miroslav

pre 10 godina

"Reč je o jednom novom pritisku srbijanskih vlasti na branioce BiH, koji je protivan sadržaju i suštini protokola koji su potpisala dva Tužilaštva ove dve zemlje", rekao je Izetbegović.

Nisu gospodine izetbegovicu nase vlasti srbijanske,nego srpske,nisu srbi u srbiji srbijanci,nego srbi kao i svi srbi u svetu,kao i srbi u republici srpskoj
Nece vam proci ta prica o srbijancima u srbiji i pravoslavnim bosancima u federaciji i republici srpskoj,srbi jesu na neki nacin razjedinjeni,ali nas ovako samo sve vise ujedinjujete,hvala vam

Teški Srbin

pre 10 godina

Bakir Izetbegović je čovjek koji vodi izrazito nacionalističku politiku, a tome nije intelektualno dorastao i što je najgore, predsjednik je zemlje u kojoj živim. Šta ćeš, nek se živo i zdravo.

Sasa Bijeljina

pre 10 godina

Srbi u Kravicama se sami poubijase, tj. Spalise, zaklase, odsjekose sami sebi ruke i genitalije jel???? Nema zemaljske pravde ali bice Bozija pravda, niko joj nije pobjegao pa nece ni Naser...

Bojkot!

pre 10 godina

Muka mi je više od ovih udbaških populizama za prost i go narod. Što ih ne pokupi neki Cunami da mi se duša od njih odmori.

Bojkot mafije i njenim izborima!

Бојан Илић

pre 10 godina

Тако ти је и тата чувао Орића, ударну песницу!
А и за Шеве би требао да одговараш...
Орића гањати док дише...

Sasa jokic

pre 10 godina

Oric, branioc? Koga ste vi branili? Samo ste pljackali dok je stanovnistvo gladovalo i ginulo. Odakle Tebi banka i trzni centar u sred Sarajeva?! Jel si tako branio zemlju, pronevrrivsi stotine miliona eura!!

Lima

pre 10 godina

Na stranu sto je Naser Oric defakto ratni zlocinac koji je harao kroz Srbska sela podrinja.. mada to nije fino da se kaze jelte covek je oslobodjen po pravu i pravdi Haga. Sta htedog reci.. da, definitivno je to samo predizborna kampanja u pitanju i Naser moze komotno da ceka izvinjenje zvanicnog Beograda posle izbora.

Sorab

pre 10 godina

Ja sam se toliko isprepadao da ne mogu da zaspim.Bas sam sinoc gledao neku emisiju o kriminalu u Tuzlanskom kantonu,upravo taj Naser Oric se povezuje bukvalno sa svim kriminalnim radnjama i sve on to kontrolise!Kapiram da ga uhapsimo da bismo mnoge Bosnjake spasili bede od tog ratnog komandanta Srebrenice i ubice nejaci na Bozic!

Mikel

pre 10 godina

Izetbegovicu krajnje je vreme da shvatis da je rat davno prosao kao i da je doslo vreme da se svedu racuni i da se osobe od kojih su tvoj tata i njemu slicni lideri iz regiona napravili heroje konacno postave na svoje mesto i da im se da pravo ime-ZLOCINCI! Oni koji su svoj status kvazi heroja stekli ubijanjem i proterivanjem zena dece i civila ne zasluzuju nista drugo..
Svetskoj intelektualnoj javnosti odavno je jasno da je Haski tribunal politicka institucija koja nema veze sa pravom i pravdom tako da ne vredi trositi reci uopste na tu tvoju konstataciju
A da svojim izjavama i postupcima pokazujes samo ono cega su svi odaaavno svesni i ovde i u svetu-da BIH nikada nije niti ce biti drzava...

Milutin

pre 10 godina

Ja koji sam kroz Beograd nosio sa sto hiljada ljudi ogroman crni flor za zrtve tog bezumlja u Bosni, moram da pitam ovde nesto. Da li su momci izginuli u "Tuzlanskoj koloni" ili u "Dobrovoljackoj" bili agresori ili nevine zrtve? Ja mislim nevine zrtve a vi razmislite o tome kako su likvidirani i da li je Oric bio jedan od likova koji su se bavili takvim stvarima tamo ili na nekom drugom mestu. Izgleda da jeste ali nije dokazano? Kao Haradinaj sto je fin, gospodin covek, pa i pored toga sto su svedoci volsebno ginuli i nestajali vi cete i u to poverovati? Ja ne mogu. Drugo, na svetskom u fudbalu ja cu navijati iskljucivo za Bosance i nemam nikakav problem sa tim, hocu da kazem da nista ne treba generalizovati a u onom paklu je svako imao i svoje zrtve i zlocince.

sns bot

pre 10 godina

I šta ako neće da ga isporuče. Za zločine koje je počinio, ako ima novih dokaza može biti procesuiran ili u BiH ili Republici Srpskoj ili pred međunarodnim Sudom. Srbija je samo susedna zemlja BiH, a u ptanju je njen državljanin i zločin koji se desio na njenoj teritoriji. Sve ostalo je predizborna ujdurma ili priznanje direktnog angažovanja Srbije(ne Jugoslavije) u rat u BiH Na kraju ćemo ispasti smešni i bedni kao i slučaju Ganića, Divjaka i sl.

Boro

pre 10 godina

Svaka čast novinarima ali neke tekstove od tipova poput ovoga neću ni da čitam a na kraju krajeva taj tip ne govori u ime Srba iz RS a siguran sam ni u ime večine hrvata . Inače tip kao i onaj drugi stalno nešto lupeta .

Srbin SRBIJANAC

pre 10 godina

Nema logike da Srbija traži izručenje Orića, niti bilo kog drugog Bosanca. Šta mi SRBIJANCI imamo sa međuetničkim sukobima u BIH? Bolje bi bilo da BIH traži izručenje Vučića i Nikolića, jer su se obojica nalazila u BIH u vreme međuetničkih sukoba, podstrekavali su takve sukobe, govorom mržnje i radikalskim vokabularom podstrekavali na ratne zločine,a treba istražiti i njihovo aktivno učešće u istim. Vučić je bio Karadžićev novinar na Palama, a Nikolić je na Romaniji od Šešelja primio zvanje četničkog vojvode (što, uzgred budi rečeno, nema nikakve veze sa nekadašnjim pravim SRBIJANSKIM četnicima). Ja kao Srbijanac nemam nikakav problem sa Bosnom, Hrvatskom ni bilo kime drugim. Tražite ovaj ološ da vam izručimo! Možda to sad izgleda nemoguće, ali verujte da će uskoro bežati sami kod vas kad ih mi SRBIJANCI poteramo. Vašu Tuzlanku Zoranu Mihajlović daćemo vam gratis dok traje akcija "preuzmite svako svoju đubrad"!

pametnjaković mlađi

pre 10 godina

Bakire pozdravio te je Mimo Šahinpašić, voditelj emisije "vox populi" sa OBN TV...Mimo je, u svom prepoznatljivom stilu, pre neki dan objasnio koliko ste tvoja supruga i ti korumpirani i nemoralni! A svoju "pamet" prodaj nekom drugom, a ne nama!

Marijan

pre 10 godina

Danica Drašković, žena Vuka Draškovića:

Ratovali smo dosta. Išli smo u Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, pa najzad na Kosovo.
I šta smo uradili? Poraženi svuda, isterani smo iz Slovenije, Hrvatske, iz Bosne i naravno i sa Kosova. Ostavili smo krvave zločinačke tragove za sobom koji se sada otkrivaju po Haškom tribunalu, na suđenjima našim političkim i vojnim komandantima.

I šta sad? Već dvanaest godina razvlačimo poraze, ne priznajemo da smo krivi, da smo zločinci, agresori, da smo u tuđe zemlje slali vojsku i kriminalce, ubijali, pljačkali, palili, rušili, silovali.

Hoćemo da to prodamo svetu kao patriotizam, odbranu naroda i teritorija, ali ne ide.
Surova istina groblja na tom putu od Knina, Vukovara, Srebrenice, Sarajeva do Kosova, to su tragovi naše sramote koji govore na svim jezicima sveta i jasno opisuju udruženi zločinački poduhvat, baš kako su rekli haški tužioci.. .

Zdravko

pre 10 godina

Vreme Bakira Izetbegovica je odavno proslo, izgleda da jos uvek ne zna da je BiH republika po svom ustavu i uredjenju, medjunarodno priznata drzava i clanica UN a ne njegov privatni feud u kome ce on donositi pravdu i odluke kako je to njemu cef. Mislim da nema napretka a ni boljitka svim drzavama nastalim od bivse SFRJ dok je ljudi kojima su bitniji cetnici, ustase, partizani, handzar divizija ili ne znam ko sve, dok se ne vrati nacionalizovana imovina na svim prostorima.
Izetbegovic ne shvata da sve zemlje ide ka EU i da nije on taj koji ce odlucivati o bilo cemu jer nema ne zamenljivih na ovom svetu i da nicija stolica nije numerisana. Zalosno je da je tema br1 u BiH susret Oric - Izetbegovic a ne nestasica lekova, strucnih lekara, skenera, puteva itd itd...

suad

pre 10 godina

Zaista me zalosti kada vidim kakva je jos uvijek percepcija Srba o proteklom ratu!!Zalosti mi cinjenica sto jos uvijek kod sprskog naroda nije doslo do katarze za naneseno zlo BiH i Bosnjacima!Pa ljudi dragi, jel vi zaista ne znate sta se sve desavalo u BiH od 92-95, ili se pravite ludi??Govorite o ubistvu srpskog svata kao uzroku rata, a ne spominjete Bijeljinu, Prijedor, Focu, Visegrad, Banjaluku.... etnicki ciste do tog momenta?Ne spominjete ukopanu artiljeriju na svim sarajevskim planinama do tog momenta!!Ne spominjete hiljade stradalih Bosnjaka do tog momenta..Ne spominjete hiljade cinjenica koje su se desile do tog ubistva!!Spominjete tuzlansku kolonu i Dobrovoljacku ulicu - evo izjava Kukanjca o Dobrovoljackoj ( https://www.youtube.com/watch?v=3BR_NzRKodo )!!Ako neko sumnja u ovo sto ja govorim, neka nadje podatak koliko je dzamija ostalo citavih na prostoru kojeg je kontrolisala vojska RS-a ( ne znam da li je ijedna, a poruseno i zapaljeno ih je preko 10 hiljada - medju njima i Ferhadija i Aladza), i sa druge strane, neka nabroji koliko je crkvi Armija BiH zapalila i porusila na teritoriju kojeg je kontrolisala - ova cinjenica pametnom je dosta, i ona oslikava najbolje karakter proteklog rata!!A sto se tice Orica, jel zaista mislite da bi krscanska Evropa pustila jednog muslimanskog generala da je kriv??Razmislite malo ljudi, raspitajte se o desavanjima, jer samo tako ce nasa djeca imati sansu za normalan zivot !!

Nezavisna Republika Srpska - KAD-TAD!

pre 10 godina

Jeste mi ide na živce ova potenciranje pojmova "branioci BiH", "agresija na BiH" itd. Ja sam Srbin iz Bosne i Hercegovine, ratovao sam, i nisam napao BiH, jer je to moja teritorija, oduvijek bila i biće, već sam učestvovao u jednom građanskom vjerskom ratu. Sa druge strane nišana često sam imao mudžahedine iz arapskih zemalja koji su, prema verziji istine ovih iz Sarajeva, takođe branili BiH od nas koji ovdje živimo vijekovima. A onda je moje selo osvojeno i spaljeno od strane regularne vojske susjedne Hrvatske uz pomoć NATO snaga, a ispada da i oni nisu napali BiH. Smiješno i žalosno koliko se u Sarajevu upinju da oni sami i svi drugi povjeruju u to da su jedini napadači i agresori na BiH bili njeni stanovnici srpske nacionalnosti. To je samo argument više da ovdje zajedničkog života nema, da Srbi snažno trebaju voditi politiku raspada vještačke dejtonske BiH i odvajanja od radikalnih fundamentalista iz Sarajeva, što Izetbegović zasigurno jeste.

.ba

pre 10 godina

Neko spomenu kako bi Srbija trebala da digne optuznice protiv "svih" koji su navodno pocinili nesto u ratu na prostoru citave Jugoslavije. Nadam se da mislim na samo Srbijanske drzavljane, jer niko u regionu ne bi mirno posmatrao kad bi to uradili, Srbija ima najmanje pravo da to uradi jer niti ste nepristrani a zna se u citavom svijetu koliko je Srbija to jest njena vlada i vecina njenog naroda uradila tokom 90tih, uspjeli ste cak isprovocirati stranu vojnu intervenciju. Da ne govorimo sto je opce poznato da su vam sudovi Vjerski/drustveno/politicki motivisani slucaj Jurisic kojeg ste osudili za potpuno legitimnu vojnu akciju koja je spasila Tuzlu od iste sudbine kao sto je Sarajevo imalo.

Sandzaklija

pre 10 godina

pa iz Srbije su dolazili koljaci, Sjetite su table Kragujevca, tj. ulaznog znaka, bio je oblepljen cituljama. Osim toga postoji medjunarodna nadleznost za Velikog komdanta i branitelja Orica.

edo

pre 10 godina

gledam ovdje neki pisu naser kriminalac, kakve to ima veze sa ratnim zlocinima? Drugo kakvo srbija ima pravo da trazi da joj se isporuce drzavljani druge zemlje da im sudi a toboze nije ni ucestvovala u ratu dalje ovaj Nurija na optuznici je mrtav vec 20 godina a kosti su mu pronadjene u srbiji trece srbi iz rs-a dobro vi znate ko su bili zlocinci a ko se branio u istocnoj bosni ubijeni srpski civili se mogu lahko prebrojati zato sto mogu stati na prst od jedne ruke. Zato smirite malo dozivljaje nisu ni bosnjaci vise glupi ni nepismeni da cekaju da ih kolju ko jagnjadi

One Man Show

pre 10 godina

Ma nemogu da vjerujem šta ova vaša današnja balavurdija piše...Čuj Srbija nije učestvovala u ratu u HR i BiH...Učestvovali ste i vi to vrlo dobro znate...Lično sam svojim očima gledao kako kolone naoružanih kamiona iz Srbije prolazi kroz grad u kojem sam se rodio i živio dvadesetak godina,u pohodu na HR s dignuta tri prsta,pjevajući novoizmišljene ratničke pjesme uperene prema nesrpskom stanovništvu obe od spomenutih zemalja...Samo slanje paravojnih jedinica,odobreno iz Beograda,naoružano oružjem JNA,za koju su i moji roditelji i pra roditelji odvajali,da bi naknadno po nama bilo pucano iz istog a trebalo je da nas štiti od agresora...Što ti je paradoks i tuga...
Pustite tu priču i recite više svojoj djeci istinu,biće vam lakše...

Ucha

pre 10 godina

Bravo Bakire ili koji si vec. Tako se reaguje u normalnim drzavama. Zao mi je sto i mi nemamo ovakve. Svaka drzava mora da brani svoji ljude koji su se za nju borili. A mi to na tacni sa leptir masnom, izvolite, zelite li jos nekog ?

Bosanac

pre 10 godina

Srbija poslije cirkusa sa sudjenjem Iliji Jurisicu nece dobiti niti jednog gradjanina BiH. A i Jurisica je dobila tako sto je sam otisao. Naivni Bosanac... Uhvacen kako kaze "Na vatru uzvratiti vatrom" i bum, 12 godina. Haos.
Ako Srbija ima kakvih dokaza, neka ih proslijedi BiH, koja ce onda odluciti sta da radi.
Ne radi se ovdje o Oricu, on je kriminalac, ali Srbija nema sudski kapacitet, a o moralnom pravu da sudi Bosancima ne treba ni trositi rijeci. U sustini, Srbija je jedina drzava na svijetu koja ne moze suditi Bosancima... I sramota je da se uopste usudila pitati.

zm

pre 10 godina

Ustupite pravosudnim organima Bosne i Hercegovine dokaze protiv Orića i Mandžukića. Uporedo sa time upoznati strane ambasade i organizacije za zaštitu ljudskih prava, pa na sud sa njima. Ako su dokazi jaki, nije nikakav problem pokazati krivicu i lupati u bubanj. Ako dokaze nemamo, onda je bolje da ćutimo.

haxhsa

pre 10 godina

Iskrenao zelim da se procesuiraju svi ratni zlocinici. To treba poceti od tzv. "Pravoslavne crkve" koja je i pocela rat jos na Kosovo 1981. sa bejajvun "mostima kneza lazara". Zivi smo mi koji smo posmatrali ceo taj, da nije zlocinacki naum bio bi cirkus. Dakle za sve zrtve na svim prostorima ex Jugoslavije kriva je drzava Srbija i srpski narod. Kazem za sve zrtve, dakle i za srpske zrtve. Kada bude se urazumeli ve Srbi onda mozete da trazite i od onih koji su se branili da rasciste sa zlocincima.
haxhsa

raja babeja

pre 10 godina

...a Srbija nikada nije bila agresor, niti je mogla biti kada njena vojska nije izasla iz Srbije.
(Posmatrac, 30. januar 2014 23:36)

Čemu laži, vajni posmatraču; a tek o zločinima da i ne govorim. Duša me boli jer sam sam pripadnik naroda koji je u jednom trenutku dozvolio sebi da učini ono što je učinio i da pritom izgubi dušu.
Vekovi će nam trebati da sa sebe speremo ljagu koju smo sami, svojim činjenjem i nečinjenjem , sebi naneli. Sve ono posle naneto od drugih je posledica toga što smo, em izgubili rat, em tim drugima dali povoda (i materijala ) da nas još više ocrne i oblate. Nažalost nam.
A ovo što se danas plasira iz tužilaštva, pa naravno da je u svrhu dnevne politike ( čitaj: za voljenog PPV-a i njegove SNS-ovce ).

Izdajnik

pre 10 godina

Bakir? Pa zar njegov otac nije vodja udruzenog zlocinackog ppduhvata,kao sto neko rece "ne treba Hag da nam kaze ko je nevin"
Uostalom zna se da su Oriceve paravojne jedinice ubile oko 3000 nemuslimana u Srebrenici i okolini( Bratunac...)...

Das ist Walter !

pre 10 godina

Drage moje Srbende,Orica ste imali u Hagu,niste podnijeli valjane dokaze,sud ga oslobodio i sta sada hocete.Sjetite se kako ste prosli sa Ganicem,Divjakom i Cekuom, sudovi su vas glatko odbili, jer imate politicko sudstvo.Ovo je samo mali SNS-ov predizborni trik a na sudstvo BiH se ljtim sto nisu odmah kontrirali zahtjevom za podizanjem optuznica protiv Vucica i Nikolica.Njihova djela u BiH tokom rata nisu bila na cas Srbiji.Ja vas potpuno razumijem,poraz nije lako prihvatiti,jer svugdje gdje ste dobili po nosu,sada se jogunite.Na putu za Srebrenicu sam svratio i na bratunacko groblje i gledajuci po godinama rodjenja i natpisima na spomenicima,moze se zakljuciti da su to uglavnom vojnici.Ako su tocne brojke od 3000 poginulih kako vi tvrdite,sa onom opremom,logistikom i naoruzanjem koje ste dobili od tzv.JNA onda mogu sa pravom tvrditi da niste nikakvi borci.Da smo mi to imali Beograd bi se za pola godine zvao Bijeligrad. Pozdrav od veterana 91-95.Das ist Walter!

dejan-minhen

pre 10 godina

Svi su hteli svoj jezik i svoju drzavu. Sto podrzavam. Sa druge strane ne podrzavam sto im je svima bila kriva Srbija za sve, mogu bez Srbije posto je izdrzavaju, namece im se cirlica, srpski jezik itd. OK sada su drzava za sebe. „Resili“ su se cirilice i srpskog jezika. Kad upalis srpske kanale Bosanski, Hrvatski, Crnogorski, Makedonski na sve strane. Svi gledaju da dodu u Srbiju. Ko koga tu izdrzava?
Problem je u SRB. Rasprodati koncerti za likove koji su slavili 1999. bombardovanje! Razumem ljude da su na “strani svoje nacije” ali da slavis bombardovanje nekoga i za par godina ides tamo da zaradujes je zaista cudno. A jos mi je cudnije sto ima likova da slusaju te ljude! Takode i rec „domaca muzika“ mi je cudna. Za mene je domaca muzika samo iz Srbije (tu ubrajam Romsku, Madjarsku, Albansku, Bosnjacku itd.) i iz RS, posto se ne postuje rezultat referenduma. I Nemci su „svojim“ smatrali istok i zapad i borili se da se ujedine.
Bivse bratske zemlje po mom misljenju zasluzuju tretman kao Belgija, Australija, Zimbabve, Meksiko itd. Ne treba ih napadati. Ali to je strana muzika, hoces na TV nauci srpski i nema problema. Necu da slusam: “Srbijanci su ispekli tisucu tradicionalnih srbijanskih kruhova!”
Jos da nadodam da Srbija mora “na zalost” da brine o Srbima u RS, jer njihov b glavni grad Sarajevo samo brine kako da ih se “resi”. Jedno pitanje za mnoge Sarajlije, hocete li da podignete optuznicu protiv NATO saveza za bombardovanje BiH? U kojem je ucestvovala npr. i Turska.

Bosniak

pre 10 godina

Ne samo da ga BiH nece isporuciti nego ce mu se i Srbija izviniti za ovo i dobit ce cak i penziju za radni staz u srbiji prije rata, pa nijedna zemlja vas ne uzima za ozbiljno sa vasim potjernicama,engleska vam je opalila samar sa Ejupom Ganicem,a austrija isto sa Jovanom Divjakom,vase gluposti dopiru samo do drine

E Srbi, Srbi

pre 10 godina

Zato u Beogradu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi "Elijahova stolica" koja je trenutno na repertoaru, unuka Alije Izetbegovića (!)koja glumi u dotičnoj predstavi u sred Beograda, uzvikuje u jednom trenutku -" Jebem li vam majku Srpsku!!"....pa zar toliko sami sebi možemo da se po...emo na glavu?!

panzer general

pre 10 godina

I Njemačka je u 2. sv. ratu imala najviše žrtava (osim Rusije), pa to ne znaći da nije bila agresor. Pošto vlasti u Srbiji ne žele priznati agresiju na Hrvatsku i BIH, niti nakon svih presuda iz Haga, Hrvatska nema drugog izbora nego nastaviti sa svojom tužbom za genoscid. Nadamo se da će jednom i Srbija dobiti svog Adenauera i da će se desiti katarza.

Kozarcanka

pre 10 godina

@Das ist Walter
Najlepse vas molim objavite mi komentar, jer bih pitala ovog "antickog" borca ABiH, posto tvrdi da su na Bratunackom groblju sahranjeni "samo" borci Vojske RS, KO je onda na kucnom pragu umorio CELU PORODICU (oca majku sestru i starijeg brata), JEDINOG prezivelog decaka Cvetka Ristica, i ostale Srpske civile u selima oko Bratunca i Srebrenice??? Ko bi drugi do dzihad-ratnici Nasera Orica, "Gospodara Srebrenice". U KRVAVOM PIRU Oricevi snajperisti ubijaju 4-GODISNJEG Aleksandra, i starijeg mu brata Rasu Dimitrijevica. Branko Mitrovic nije imao ni 7 godina, a odveden u zarobljenistvo u logor...eto, TO je vase "junastvo", dobili su Srbi po nosu od VAS, ali CIVILI Srpska deca zene i starci. Da imas obraz i dusu trebao bi da se STIDIS, jer nemas cime da se junacis, ponosis i dicis!

seljadin

pre 10 godina

@Marijan, ne misliš valjda da Srbi koji su prepolovljeni u drugom svetskom ratu nisu imali pravo da se brane od ustaškog noža?
Da Srbi u RS nisu imali pravo da brane svoje ognjište od hiljada mudzahedina iz cele Azije? Da se nisu branili bojim se da bi bilo daleko više žrtava na svim stranama jer bi Srbija morala i pored NATO napada 1995te ući u rat bez obzira na sve.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

@pa iz Srbije su dolazili koljaci, Sjetite su table Kragujevca, tj. ulaznog znaka, bio je oblepljen cituljama. Osim toga postoji medjunarodna nadleznost za Velikog komdanta i branitelja Orica.
(Sandzaklija, 31. januar 2014 07:50)
------------------------------------
Potpuno ste u pravu. Neki koji su iz Raške oblasti ili, ako vam je draže Sandžaka, odlazili u bivšu Bosnu, ne smeju da se vrate u Srbiju. Zbog klanja, silovanja i paljenja?! Mislim, gospodine, zar Vas nije sramota?! Šta ste očekivali da će Srbi u Bosni pristati da žive u "krnjoj Bosni"? Otkud Vam ta ideja ako muslimani, prethodno, nisu hteli da žive u "krnjoj Jugoslaviji"? Pa ceo svet je ratovao na strani muslimana. Koliko je hiljada onih koji urliču i leleču kada nekoga zakolju, a dolazili su iz Sudana, Irana, Pakistana i drugih zemalja, bilo u redovima takozvane armije, takozvane BiH? Zar ste očekivali da se njima pridruže i Srbi iz Srbije? Insistiranje na neodgovornosti, svrstava vas u red neodgovornih i nedoraslih naroda. Zar vam se ne čini bolesnim insistiranje na nevinosti Nasera Orića?! Pa on je zločinac par ekselans gospodine?! Može da ga oslobodi bilo koji sud, to je stvar pravosudja tih država ali, Srbija ne sme da mu zaboravi počinjene zločine. On mora biti gonjen do sudjeg dana. Pored zločinaca iz bivše BiH, moraju se aktivirati i optužnice protiv hrvatskih i albanskih zločinaca. Zločini ne zastarevaju. Slušao sam sinoć lelekanje i histeriju na bošnjačkim TV stanicama. Toj bolesti nema leka.

iskreni

pre 10 godina

koliko detaljno je srbijansko tuzilastvo vodilo istragu najbolje objasnjava cinjenica da je osumnjicen i srebrenicanin koji je prije 15 godina iskopan iz masovne grobnice u sremskoj mitrovici. al su istrazili ko vucic korupciju.
uostalom, bolje im je da istraze, ukoliko srbija vec nije agrosor na bih, otkud masovna grobnica sa tijelima strijeljanih srebrenicana u sremskoj mitrovici?!
samo vi nasjedajte na mazanje ociju i jos dugo cemo svi stanovati u tamnom vilajetu...

dadodudo

pre 10 godina

Mislim da je Dačić zaboravio dodati "100 muslimana za svakog srbina". Ili to vise ne vrijedi? On je uistinu moralna gromada koja je zasluzila da istjera pravdu u Bosni.

ii

pre 10 godina

nema ovaj bakir a od alije.kad se sjetim 93 sarajevo gori,i digli se nekakvi da pale crkve i alija to cuo, naredio da se nijedna crkva ne smije dotaci.rekao je srusene crkve su nasa sramota a srusene dzamije njihova.i tako i bi,nijedna crkva nije unistena u sarajevu,osim granatama ovih brdzana.1200 dzamija je sruseno u entitetu rs .takodze je izjavio da bosnom nikad niko nije vladao ,nego mu se to samo tako cinilo...pozz

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Pitam se otkud ovolika glupost,otkud ovolika infantilnost medju našom bivšom "braćom"?! Kako su došli na ideju da će u ratu ginuti samo Srbi a ne i oni? Čini mi se da su se već osećali kao da su stekli pravo ili naviku da Srbi idu mirno na ritualna klanja, tipična za prethodne sukobe na Balkanu? "Braća" muslimani, Hrvati i Albanci bi najviše voleli da smo nastavili sa starom praksom. A još bi više voleli da su se mudžahedinima i "borcima za slobodu" koji su navalili sa svih strana, pridružili i Srbi iz Srbije. Trebali smo da po "dobrom srpskom običaju", regrutujemo ešalone koji bi se borili na strani Alije Izetbegovića. Onda bismo svi bili heroji?! Svi bismo bili Jovo Divljak?! Onda bi Srbija i Srbi bili najveći "europejci i mondijalisti". Ne bi bilo zločina jer oni svoje zločine i ne računaju.Gospodo neko je vršio zločine nad Srbima, i toga ste veoma svesni, a da za to niko nije odgovarao?!Ako su Momčilo Krajišnik i Biljana Plavšić osudjeni za zločine, a nisam čuo nijedan glas protivljenja i sumnji u takve presude sa muslimanske strane, onda je i Naser Orić, sasvim sigurno zločinac uprkos tome što ga muslimani smatraju herojem. Nikako da shvate da ćemo sukobe na Balkanu posmatrati iz naše srpske perspektive a ne iz njihove muslimanske ili bošnjačke?!

emko

pre 10 godina

"Nema problema g-dine Izetbegoviću, Naser Orić je "nevin" al' ko je kriv za zločine u selu Kravice kod Bratunca na Božić 1993 godine?"

Zašto se ova priča stalno ponavlja, Orić je bio u haagu i dokazo, da je u kravicama bila srpska bratunačka brigada, da su srbi na tom području koristili tenkove i topove, da su koristili čak i aviaciju, to da je Naser došao u selo sa civilima i da je popalio,pobijo,rušio je obična laž. Sve to je dokazano na sudu.največji dokaz u obrani Nasera Orića su bili izvještaju Bratunačke brigade, gdje jasno piše koliko vojnika je bilo tamo i ko sve je poginuo. Spisak 3500 mrtvih civila je bila obična propaganda i odbrani nije bilo nikakav problem dokazati, da je taj broj prenapuhan.Sada je podugnuta obtužnica za napad na neko selo 92, gdje je ubijeno 9 civila, jer je priča o Kravicama završena.

Srbija je 2011 godine 19 godina nakon rata počela slučaj Naser Orić, zašto se taj čovjek več toliko godina obtužuje, kad nisu bile pokrenute nkakve istrage 19 godina nakon rata?

Tuzlak

pre 10 godina

Zaista me zalosti kada vidim kakva je jos uvijek percepcija Srba o proteklom ratu!!Zalosti mi cinjenica sto jos uvijek kod sprskog naroda nije doslo do katarze za naneseno zlo BiH i Bosnjacima!Ne spominjete hiljade stradalih Bosnjaka do tog momenta..Ne spominjete hiljade cinjenica koje su se desile do tog ubistva!!Spominjete tuzlansku kolonu i Dobrovoljacku ulicu - evo izjava Kukanjca o Dobrovoljackoj ( [link] )!!Ako neko sumnja u ovo sto ja govorim, neka nadje podatak koliko je dzamija ostalo citavih na prostoru kojeg je kontrolisala vojska RS-a ( ne znam da li je ijedna, a poruseno i zapaljeno ih je preko 10 hiljada - medju njima i Ferhadija i Aladza), i sa druge strane, neka nabroji koliko je crkvi Armija BiH zapalila i porusila na teritoriju kojeg je kontrolisala - ova cinjenica pametnom je dosta, i ona oslikava najbolje karakter proteklog rata!
(suad, 31. januar 2014 00:43)
U pravu si zaista je žalosno vidjeti ovakve komentare na ovom portalu jer ovo je jedan od "normalnijih" portala u Srbiji....mada mislim da i ovi komentari ne dolaze iz Beograda i od Srbijanaca, ovdje izgleda vecinom komentarisu ovi iz entiteta!
Moram i da se nadovežem za pricu o džamijama i crkvama, za ove srbijance sto ne znaju neka se raspitaju o slučaju u Tuzli kad je granata sa srpskih položaja oštetila krst i crkvu u Tuzli, ko je izvrsio njeno obnavljanje?
A svi znamo sta je bilo sa svim svetim objektima koji su se nalazili na području koje su kontrolisali Srbi!

nabavite ogledalo

pre 10 godina

Za ovaj region i za citavu Evropu bi bilo sjajno da su Hrvati, Albanci i Bosnjaci i u realnosti makar jedno 5% onakvi kako sebe zaisljaju i u komentarima opisuju. Samo nisu.

Komšiluk

pre 10 godina

@ Lukas: Inaöe ne morate da trpite "iskakanje kojekakvih likova", niko vas ne tjera, ali kad znate da kopate po tuđem dvorištu i zabadate nos gdje vam nije mjesto, valjda je logično da vam kojekakvi likovi iz tog dvorišta i iskoče s vremena na vrijeme zar ne? Kad se naučite da gledate svoja posla i fokusirate se na svoju državu (za promjenu), takvih likova neće ni biti, tj. iskakat će isključivo nama i mi ćemo se njima pozabaviti onda.

Pozdrav od zapadnog komšije.

mikin

pre 10 godina

"Izetbegović je rekao da, ukoliko Srbija želi da unapredi odnose sa BiH i da stupi u Evropsku uniju, treba da "razmisli o načinu ponašanja prema građanima BiH", prenela je agencija Fena."
------------------------------------------
E, jes' vala .... od tebe to sigurno zavisi. Ako je neko u 1992. onda si to ti, jer ne skreces sa puta kojim je tvoj otac jos onda glavinjao. Koliko je to tacno, vidi se po jadu i bedi ljudi u drzavi koju ti zastupas.

Damjan Jugovic

pre 10 godina

Zato u Beogradu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi "Elijahova stolica" koja je trenutno na repertoaru, unuka Alije Izetbegovića (!)koja glumi u dotičnoj predstavi u sred Beograda, uzvikuje u jednom trenutku -" Jebem li vam majku Srpsku!!"....pa zar toliko sami sebi možemo da se po...emo na glavu?!
(E Srbi, Srbi, 31. januar 2014 01:08)
Bas onako logicno. Prezivas se Izetbegovic pa si odmah unuk ili unuka. Maja Izetbegovic nema nikakve veze sa Alijom i Bakirom.

srb in

pre 10 godina

Ti ćeš govoriti kako da se Srbija ponaša.
A podržavaš Iran i Saudijsku Arabiju.
Biće procesuirani i Orić i ostali, a ti ćeš za njima .
Ko gubi neka se ljuti.

Sto se grbo rodi, vreme ne ispravi

pre 10 godina

Nije mu tata pisao islamsku deklaraciju i dovodio i naselio mudzahedinotalibane da bi sin danas bio normalan, nego da bi nastavio gde stariji poturceni brljca nije stigao.

boks

pre 10 godina

gospodine izetbegovicu ako kazete da je oric oslobodjen optuzbi u hagu kako mozete da kazete da je srbija izvrsila agresiju kada je srbija isto na sudu oslobodjena???

stub betonski

pre 10 godina

Zanimljivo, kako se komentari dezurnih komsija i domacih autosovinista ovde razlikuju, u zavisnosti od toga o cijim zrtvama, odnosno zlocincima se radi. Kad su u pitanju srpski zlocinci i hrvatske/bosnjacke/albanske zrtve, prica se svodi otprilike na isto: "da odgovarate za svoja zlodjela, najveca ste zla pocinili od hitlera naovamo, genocid, genocid, genocid, agresija, zrtve, istjerati pravdu, balkanski kasapin...", a kad je uloga zlocinca i zrtve zamijenjena, e onda je sve dozvoljeno, onda se moze i relativizovati, i licitirati brojkama, dozvoljeno je praviti razliku izmedju zrtava po vrsti i "stepenu gnusnosti" zlocina, a svako malo se provlace "poruke pomirenja", u fazonu: "okrenimo se buducnosti, svaki zlocinac je zlocinac, bez obzira na naciju", a usput se ne propusti prilika za "opravdanjem" zlocina "nuznom odbranom", i naravno, podvuce se crta ispod koje pise da je za sve zrtve od drugog svjetskog rata, do Sirije, kriv Slobodan Milosevic, i da nas ne bi nase bivse komsije ni etnicki cistile, ni protjerivale, ni ubijale, da Milosevic nije onomad "srusio Jugoslaviju", svojom neodmjerenom izjavom da ne smije niko da nas bije. Dakle, kad su Srbi zrtve, moze se i relativizovati, pa i naci opravdanje za svaku ponaosob, a kad su drugi zrtve, onda bi bilo bolje da se "suocimo sa prosloscu", kao sto to rece neki, u srcu evrope, jedna simpaticna pro-fasisticka gospodicna iz Zagreba.

nn

pre 10 godina

Bakir je posledica našeg silnog izvinjavanja pocev od Tadića pa na dalje. Oni svoje ljude štite iako je više nego jasno da imaju za šta biti osudjeni...
Stav "sarajevske čaršije" je isti sad kao i kad mu je otac bio na vlasti, i to Srbi ne smeju nikad zaboraviti. Sutra bi oni opet pravili Skelane, Kravice, idr. samo da nije Srpske...

Jovo s Romanije

pre 10 godina

Srbija je otvorena zemlja za sve druge države i želi da uspostavi najbolje odnose sa svima pa i sa BiH.Srbija ne traži da se isporučuju građani BiH u Srbiju . Ona traži da se izruče ratni zločinci , kao što bi to i ona uradila sa onim zločincima koji se nalaze na njenoj teritoriji. Ukoliko se raspiše poternica za Orićem, neće se mnogo pitati Izetbegović oko izručenja.

seljadin

pre 10 godina

Bakir kaze da Srbija povede racuna kako se ponasa prma BiH, a zasto ta BiH ne povede racuna kako se ponasa prema svojim gradjanima i zrtvama terora Nasera Orica?
Bakir da ima i malo mudrosti tretirao bi Srbe sa jednakim postovanjem, a ne bi stitio svoje ratne zlocince. Na taj nacin on ruši Bosnu i Hercegovinu iako su mu puna usta Bosne, on je uništava i tera Srbe a posebno RS da ne veruje Federaciji.
Bakir i Dodik su kao nokat i prst, ne bi bilo jednoga bez drugoga, i dok god Bakir bude vladao u Federaciji, Dodik ce vladati sa RS, u to budite sigurni.

nesa

pre 10 godina

Tuzilastvo samo ,,obmanjuje,,Vucica,ne samo u slucaju Orica,vec i Miskovica i drugih. Daleko od toga da Oric nije zlocinac,ali nase nesposobno tuzilastvo nije ,zrelo,,da istrazi ni jedan ozbiljan slucaj.

w

pre 10 godina

Nejasno je zasto potomci onih koji su primili veru osmanskog okupatora Bosne misle da su vlasnici te iste Bosne i da jedini imaju pravo na Bosnu. Naprotiv.

Mancini

pre 10 godina

Ne cenim Balaševića kao čoveka, ali je lepo rekao : ,,Svi koji su u ovom ratu palili, pljačkali i ubijali civile su bili na jednoj strani, bez obzira u kojoj vojsci bili";
A neka Alijin mali smiri doživljaj i nek svoje otrovne pipke skloni od Srbije..

info

pre 10 godina

Izetbegovicu informacije iz Sirije koje potvrdjuju svetski mediji, da u Siriji dobrovoljno ratuje oko petsto Bosnjaka ubijajuci sve do cega stignu ukljucujuci i decu. Da li i za njih smatras da su nevini?

seljadin

pre 10 godina

u celoj priči manje više je nebitno šta će neko reći, činjenica je da je hiljade civila stradalo oko Srebrenice a da niko nije odgovarao.
Može se i drugačije formulisati zahtev, pronadjite odgovorne za masakre civila. To su civili gradjani Bih, i vi bi prvi trebali da pronadjete zlocince. Ako ne postupate na pravilan nacin, onda rusite Bih, i onda RS ima sva prava da polako izabere svoj put - postajuci nezavisan od Federacije koja ne misli dobro svojim gradjanima.

seljadin

pre 10 godina

@Das ist Walter, pisati šta bi bilo kad bi bilo... Ja ne vidim neko junaštvo imati NATO da pomera vojsku RS kao u video igri, proglasava zabranjene zone gde god izgubite bitke kako bi vas sačuvao, i pušta vas da činite zločine koji su vas posle skupo koštali, i na kraju NATO bombarduje RS, i još dovodi u pomoć celu Hrvatsku vojsku, plus sve muslimane iz BiH, to znači 1 Srbin na 6 drugih u razmeri...

Nego pusti ti vaše junaštvo, ko pobi hiljade civila, ti kažeš da nisi kriv, kao ni Orić, izgleda niko nije kriv? A ko je kriv? Ako su stradali civili, neko mora biti kriv, pa makar svi sudovi proglasili Orića za nevinog, možda je on nevin, ali ponavljam ko masakrira toliki narod ?

Бојан Илић

pre 10 godina

Walter!
Што је баби мило...:-)))!
Па што не "ослободисте" за почетак Сребреницу, Козарац, Вишеград.... док не "дођосте" до Београда?!

Mikas

pre 10 godina

Samo bih zamolio sledece:
ako VEC u tekstu pominjete "gradjane BIH", ANALOGNO TOME, koristite termin "gradjani Srbije" ili "drzavljani Srbije" ako je potrebno. Inace koristite termin "SRBI" (moze i malim slovima, nebitno)
SRBIJANCI postoje isto kao i SLOVENIJANCI, HRVATIJANCI, BOSNIJANCI I HERCEGOVIJANCI, CRNOGORIJANCI, MAKEDONIJANCI

perungromovnik

pre 10 godina

@mina
Da, da, Oric nije ubijao i to je sud jasno dokazao. Ne znam da li sama vjerujes u to sto si rekla. Osudio ga sud ili ne, neko je ubio te ljude i poricuci to porices i muslimane iz Srebrenice.

Dragi

pre 10 godina

E moj Bakir-aga
Volio ti to ili ne, ankesija Bosne i Hercegovine je neminovna.
A kad se to desi ti i svi oni koji zagovarate rat i mrznju zavrsicete na robiji.
Zivi bili pa videli.
Ti ces za svog zivota, iako si bio u podrumima sa svojim rahmetli babom za vreme rata, videti o cemu ti ja pricam.
Up the Iroans !!!

Prizrenka

pre 10 godina

@haxhsa
Ne govoris istinu. Kontradiktoran si.. da zelis da "svi" zlocinci odgovaraju, ne bi krivio Srbe, vec bi osudio svakog zlocinca iz bilo kog naroda, za pocinjene zlocine, nad onim drugim. Znas, pre '81.g. Srbina Djordja Martinovica su na svojoj njivi (koju nije hteo da proda komsijama Albancima), Albanci su silovali flasom. Niko NIKADA za taj zlocin, kao i mnogi pocinjeni pre pomenutog zlocina nad nesrecnim Srbinom Dj.Martinovicem, nije odgovarao. To se dogodilo mnogo PRE nego su pronete "Mosti Cara Lazara" Kosovom. Niste vi nevinasca kakvima SADA zelite da se predstavite. Suvise su Vama okolo ruke okrvavljene, da Srbima drzite predavanja o "moralu i krivici", kao sto TO cinis TI, i mladji Izetbegovic...

pateticni samohvalisavci

pre 10 godina

Citajuci komentare iz komsiluka moze se zakljuciti da su Srbi najsrecniji narod na planeti, jer niko, ali bas niko, ni jedan narod, ni jedna drzava nemaju takve visokomoralne narode za komsije kao Srbi. Ne znas prosto ko je moralniji, uzviseniji, savrseniji, neduzniji, kulturniji, narodnajstariji, pametniji i sta sve ne, od ovih Bosnjaka, Albanaca i naravno Hrvata. Cudo jedno. Sve biser do bisera civilizacije i covecanstva. Jedino je nejasno zasto se svi ti njihovi kvaliteti ne odrazavaju na stanje u njihovim drustvima. Ali mora da su i za to krivi Srbi.

Alo

pre 10 godina

Sta je ovo posle 15 godina traze Orica a gde su bili do sada? Kao sada imaju dokaze. Sigurno da ih imaju ali imali su ih i pre 15 godin ali zbog cega te dokaze nisu poslali u Hagu? Oric i njegova banda pobise neduzne Srbe a Vucic ce sada pred izbore setio da hapsi Orica. Ovo sto trenutno radi Vucic je zlocin jer on ovim aktom ubija ponovo zrtve i time pokusava da dobije poene od ljudi koji su preziveli strahote rata u Bosni i Hercegovini. Kako ga nije sramota.... gde je bio pre da stane u odbrai. Gadi mi se ovo.....!

IGOR

pre 10 godina

Kako smo samo jadni, kad kažem "smo" mislim na narode bivše nam države. Već 24 godine vam političari ispiru slabo razvijene mozgove a vi svi se odma upalite i počnete pozivati na mržnju i bijes. Šta reći osim BRAVO balkanci ODLIČNO živite pa možete sebi dat oduška komentirajući ovakve članke. Dok nam EU,USA i UK otimaju sva prirodna bogatstva kroz strane investicije, i uzimaju i ono malo kvalitetnih firmi kroz privatizacije držeći na vlasti sve ove političare tako što kroz mito i korupciju ih drže na vlasti sve ove godine. I svi ti političari i ratni komadanti žive bolje od vas. A vi i dalje sjedite na svojim oronulim stolicama pored kompjutera i komentirajte članke. Pitam se samo kakve je to razlika između Orića i Arkana, Izetbegovića i Tuđmana i Miloševića, itd...

P.S. Budite te se LJUDI ako ovako nastavimo naša djeca ce biti još veći robovi nego mi danas.

remic

pre 10 godina

ma nemoj, a kakvo je ponasanje gradjana bih ( zna se kojih) prema srbiji. jedini ste koji zelite bosnu u tom obliku. to nije vise dugo odrzivo.

T&T

pre 10 godina

"Izetbegović je rekao da, ukoliko Srbija želi da unapredi odnose sa BiH i da stupi u Evropsku uniju, treba da "razmisli o načinu ponašanja prema građanima BiH"


Ma ti ces bas da nam govoris sta treba da uradimo da bi usli u EU!
Ti iz drzave koja je decenijama daleko od bilo kakve veze sa EU nama da solis pamet o EU i o ponasanju!!!
Pogledajte se bre u ogledalo pre nego sto pocnete drugima da solite pamet!
Svako daje sebi za pravo da govori u ime EU!

Zar je bitno ko je poceo rat!

pre 10 godina

Kako je lahko zavadit i podijelit narod sa starom forom!Boli ba Bakira i Dodika za narod, a i ostale guzonje u foteljama samo znaju palamudit i prebacivat krivicu i propisat neki lazni patriotizam, a drzava nam u banani samo tako...A Naser ko Naser, kriminalac i ratni profiter ko Arkan, Legija i ostali

Likuper

pre 10 godina

Predizborna kampanja u Srbiji i ništa više. Orić je obično smeće, ali sada su ga izvukli jer to odgovara SNSu.
A vi kao ostali naivni i uhvatili se priče o ovome svemu taman ko da nije prošlo 19 godina od rata i ko da lik već nije bio u Hagu.

milan

pre 10 godina

Izetbegoviću a ko će ako Srbija neće da procesira one koje vi štite kao branioce Bošnjaka. Niko nevin nije smeo da strada, niko ne sme biti osuđen koje nevin ali neki nisu nevini sa naše tačke gledišta a zato što su činili zločine nad srpskim narodom, nad srpskim civilima gospodine Izetbegoviću. U ostalom ako za tu optužnicu ne postoje validni dokazi čega se onda bojite a ako postoje onda ste vi sa takvim stavom saučesnik pa se mora naše rukovodstvo pitati ko ste vi šta hoćete. Tražite sa pravom da se oni srbi koji su počinili zločine izvedu pred lice pravde pa dozvolite onda to i nama ili mislite da su srbi u Bosni bili slobodni za odstrel zbog pripadnosti agresorskom narodu. Izetbegoviću pustite neka pravda svoj posao radi na jednoj i na drugoj strani.

halid

pre 10 godina

a sam da svi koi su ucinili zlo covecanstvu da im se sudi,ali hoce mi neko reci : JER OVAJ NASER ORIC RATOVAO U SRBIJI ILI U BOSNI I HERCEGOVINI,samo to nek mi neko kaze,ili kako ja vidim SRBIJA tretira bosnu i hercegovinu kao svoju teritoriju,ili ja sanjam

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@pa iz Srbije su dolazili koljaci, Sjetite su table Kragujevca, tj. ulaznog znaka, bio je oblepljen cituljama. Osim toga postoji medjunarodna nadleznost za Velikog komdanta i branitelja Orica.
(Sandzaklija, 31. januar 2014 07:50)

S obzirom na cinjenicu da je Raska Oblast, kako je neki zovu jos i Sandzak, dio Srbije, u pravu si, iz Srbije su svakako dolazili koljaci. Na svu srecu, imasmo i mi velikog komandanta i branitelja, ali ne smijem da mu pomenem ime ovde, nece mi objaviti komentar. Iz nekog razloga neciji "branitelji" su podlozni cenzuri ovde, a neciji nisu.

Бојан Илић

pre 10 godina

Еmko!
Баш ми је драго да си тако лепо објаснио о "српској пропаганди"!
Сад ми је лакше да онај свакогодишњи циркус прихватим као муалиманску "пропаганду"!

DinoNYC

pre 10 godina

Svaki zlocinac treba da odgovara, ma koje nacije bio. Mislim da je to put prema pravdi i pomirenju na Balkanu.

Problem je u tome sto svi stite "svoje" zlocince, i sto politicari lako zapale mase nekim trazenjem ili nedavanjem pravih ili navodnih zlocinaca.

Da je srece, pa da svako svoje zlocince prvi procesuira i to bez trazenja onih drugih.

Medjutim, u Bosni, gdje je nedavno otkrivena masovna grobnica Bosnjaka kod Prijedora (a o cemu su lokalni Srbi cutali deceniju evo i vise), i gdje Izetbegovic Junior kao "stiti" nacionalne interese preko Nasera Orica (a u stvari manipulise situacijom da bi se "svom toru" prikazao kao "zastitnik), tesko da ce biti pravde.

Ne postoje Srbi, Hrvati ili Bosnjaci. Postoje dobri i losi ljudi koji su igrom slucaja Srbi, Hrvati ili Bosnjaci.

"Paliti" se na "svoje" samo zato sto su iste nacije/vjere i stititi ih od pravde je najnizi oblik nacionalizma i latentnog fasizma - ma ko bio u pitanju (Hrvati/Bosnjaci/Srbi).

Ja ne znam da li je Oric kriv. Mozda jeste - mozda nije. Ako Srbija ima dokaza da jeste, onda neka mu se sudi ali od strane nepristrasnog suda, a sumnjam da je takav u BiH ili u Srbiji. Zato bi mozda bilo najbolje da se dokazi predoce medjunarodnom sudu i stranim ambasadama.

No moguce je da je u pitanju predizborni "trik" koji ide na ruku nekima u Srbiji, a vala i Izetbegovicu u Bosni (koji je eto sad "ko njegov babo" "glavni u Bosnjaka").

Iskreno sve mi se to gadi.

Branko

pre 10 godina

Ne verujem sta tatin sin ima obraza da kaze,pa aj ovako da postavim stvari da komsije razmisle malo, Naser vam je nevin koliko i nama Jovica ili Haradinaj zemljacima sa Juga ili Gotovina susjedima i EU. Sve su to clanovi ekipe za razbijanje jedne od najlepsih zemalja 20-tog veka a posto njihovi nalogodavci nagradjuju svoje pse rata, svi su slobodni ko ptice na grani. Jednog dana nasi unuci ce nadam se imati priliku da se upoznaju sa arhivskom gradjom bad kao sto i mi polako saznajemo neke istine iz prvog i drugog sv. rata iz arhiva Londona, Pariza, Moskve, Vasingtona. Sitna smo mi moneta za potkusurivanje, to vam je valjda jasno do sad.

Izbori

pre 10 godina

Ista prica svaki put pred izbore. Pa dokle vise. Koliko ja znam Oric se sam predao i otisao u Hag. Proglasen je krivim, odrapio kaznu i pusten na slobodu. Kad pogledate koji su zlocinci pusteni na slobodu ili dobili minimalne kazne Oric je cak lose i prosao. Nemam namjeru da branim Orica. Oric je bio kriminalac, sad je i uvijek ce biti. Ucio je od najboljih. Bio je licni tjelohranitelj Slobodana Milosevica. Nije svako mogao biti tjelohranitelj Slobodanu Milosevicu. Oric je bio i ostao usko vezan sa KOS-om. Pobjegao je par dana prije napada na Srebrenicu. Garant je "usnio" napad. Kao sto rekoh:"Blize se izbori". Treba ovce sabrati ... bilo to u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj, Americi, Rusiji, ... sve ista poenta a druga prica.

Bilal

pre 10 godina

Nema problema g-dine Izetbegoviću, Naser Orić je "nevin" al' ko je kriv za zločine u selu Kravice kod Bratunca na Božić 1993 godine? Je su li vlasti biH istražile taj zločin I procesuirali izvršitelje I nalogodavce ili će te se I Vi hvatati za floskulu da je to bio "odbrambeni rat" u kome je sve dozvoljeno.

Sedi, jedan!

pre 10 godina

A, jesi li se konsultovao sa Radmanovićem oko ove izjave? Ako nisi, onda džaba pričaš. Doduše, verovatno tvoje mišljenje podržava onaj mali ..... što je šatro hrvatski član Predsedništva.

Beli Listic

pre 10 godina

I sad ja treba da glasam za Vucica, kad njemu gospodin sa slike kaze da obrati paznju na ponasanje. Sta li mu tek kazu lady Kety i drug Vladimir Vladimirovic?

kiki

pre 10 godina

naser nece docekat nikakav sudski postupak kontra njega,bilo da je u srbiji ili be-ha,,,zna puno,a mrtva usta ne govore,,zavrsice ko celo 1,celo 2,caco,juka,,i ostali tzv bosnjacki ratni heroji,,,

drgag

pre 10 godina

Sviđaju mi se ovi sadašnji "političari" izrasli iz ratnog ludila, a sad se prave fini, sa rukavicama, da se ne vidi šta je na rukama.

Damjan Jugovic

pre 10 godina

Pricate o sudjenju za agresiju, a nemate pojma da se za agresiju ne moze tuziti i suditi. Ne postoji konvencija o agresiji vec samo rezolucija. Tuzba je moguca samo za genocid.BiH je tuzila Srbiju za genocid. Srbija je proglasena krivom za nesprecavanje genocida koji su u Srebrenici pocinile snage Republike Srpske, ali je oslobođena od optužbe da je i sama učestvovala u genocidu. To su fakti iz presude, a na Balkanu ionako svako ima svoja tumacenja o svemu .

Bosanac

pre 10 godina

Narode, ne budi naivan. Zar ne vidite da je ovaj mis brasnjo u sprezi sa podravkinim manekenom iz Laktasa? Pa izbori se priblizavaju a ruka ruku mije.
Sve je ovo planski razradjeno do tancina.

srpski ratnik

pre 10 godina

bio sam ne svojom voljom zahvacen u ratnom vihoru , Bogu hvala niko od mojih nije stradao. Ipak moram reci da mi je zao svake zrtve na bilo kojoj strani, samo zamislite situaciju kada Vam u sred noci ulecu naoruzani dzelati , siluju, pale, ubijaju, kolju bez obzira na pol i godine starosti?! jeza, jeza, jeza. Budimo pametni i podrzimo svaki napor da se procesuiraju svi koji su takve strahote cinili, odobravali ili nisu sprecavali a morali su imati saznanja o tome! Da se nikada vise ne ponovi tako nesto na ovim prostorima! Narode uzmite se u pamet kada glasate za bilo koju partiju ili stranku, prvo to neka vam je vodilja! Kada zasednu ovi sa ,,desnih bokova ,,- kasno je za kuknjavu !

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Bakir i oni koje zastupa nikako da shvate da Bosna nije samo od Bošnjaka, mada je to ime, koje još nije punoletno, baš sa tom tezom izabrano i da Srbi u Bosni nisu Srbija.

Момчило

pre 10 godina

Ајде да видим Вучићу хоће ли ти исти тужилац завршити и овај предмет, као и Ганића, Дивјака, Јуришића... Можда Медлин опет позове?

jedan srbin

pre 10 godina

koliko smo mi naivni da nas svaki put za izbore nasankaju....prvo je doticni bio kod Dodika i naravno sada ce kupiti poene....imali smo slucaj sa Ganicem, Divjakom ....samo se pravimo smesni....

David Pantovic

pre 10 godina

Nasi politicari slave mafijase I kriminalce, vi slavite mafijase I kriminalce. Ista ste vi bagra ko I nasi politicari nema razlike. Rasturili ste onaku drzavu, kako vas bre nije sramota da bilo sta kazete a kamoli da se pojavljujete na tv. Tuga I sramota!!!

dr

pre 10 godina

Ovo me podseća na scenu kad Nele u Nadrealistima glumi predstavnika Vlade koji pregovara sa rudarima. Mi smo kao država postali kokošarnik, gde se mnogo kokodače, a malo radi. Došli smo na nivo da nam neka bledunjava karikatura deli lekcije. Da je ovo prava država davno se ne bi pričalo o Oriću...

Dorcol

pre 10 godina

"Srbija da pripazi na ponasanje"
ja ovo ne dozivljavam kao provokaciju.Covek lepo rekao BIH je drzava Srbija drzava.Ima sporazum dve drzave i dva suda o sudjenju svojih gradjana i ne izrucivanju.Imas nove dokaze lepo posaljes i to je to.Nema nikakve potrebe za sirenje mrznje.Nego ima li novi radnih mesta u BIH?Kod nas?

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@Bas onako logicno. Prezivas se Izetbegovic pa si odmah unuk ili unuka. Maja Izetbegovic nema nikakve veze sa Alijom i Bakirom.
(Damjan Jugovic, 31. januar 2014 09:30)

Mozda i nema, ali da je ironicno, jeste.