Petak, 10.01.2014.

16:31

Odluka o izborima još "na čekanju"

Odluke SNS o vanrednim izborima još nema, iako je najavljeni rok bio 10. januar. Lider naprednjaka Aleksandar Vučić kaže da će se na odluku "sačekati još malo".

Izvor: B92

Odluka o izborima još "na èekanju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

Mladenovic

pre 10 godina

SNS ne zeli da se opnasa neodgovorno prema gradjanima samo zbog mogucnosti da samostalno peuzme vlast vec odgovorno vaga sta ce doneti boljitak Srbiji!

vladeta

pre 10 godina

Izbori ce biti dobar nacin za ciscenje vlade od malih stranaka koje svojim ne ostvarenim zeljama i stranackim interesima samo koce neophodne i neodlozive reforme.

dalido

pre 10 godina

Realno je ocekivati na narednim izborima,kad god oni da se odrza,SNS ce odneti ubedljivu pobedu i to cak da ce moci sami da formiraju vladu.

Mau, mau

pre 10 godina

Brojni su objektivni razlozi za i protiv izbora na svim nivoima. S' druge strane svaka stranka kalkuliše da li njoj i u kom trenutku najviše odgovaraju izbori. SNS, sudeći po rezultatima nedavno održanih lokalnih izbora, ima najveću podršku i verovatno bi odnela ubedljivu pobedu, DS je značajno opala popularnost i oni su toga vrlo dobro svesni, posebno ih tišti gubitak podrške u Beogradu i Vojvodini, LDP i URS trenutno nemaju šta da izgube održavanjem izbora. Verovatno najveći gubitnici bi bile stranke okupljene oko SPS-a, zato su oni i najglasniji protivnici izbora, pokušavajući da se kako tako što duže održe na vlasti.

dado90

pre 10 godina

Sa obzirom koliku podrsku gradjana ima SNS,sto smo mogli da vidimo i na poslednjih nekoloiko izbora u raznim opstinama u Srbiji,postavlja se pitanje dali premijer Dacic ima legitimitet za tu funkciju?

dadula

pre 10 godina

Vucic je pokazao da mu je drzava i narodvazniji od izbora i moguceg mesta premijera,ali mislim da bi ovaj put trebalo da poslusa stranacke kolege i ipak se odluci za izbore.

Tara

pre 10 godina

Mislim da sps-u vise nije mesto na nasoj poltickoj sceni, a kamoli da imaju mesto premijera i nadam se da ce posle ovih izbora konacno postati proslost.

Radenko

pre 10 godina

Vučić i sad obavlja mnoge poslove kao da je premijer pa njemu to i nije toliko bitno, mada ne verujem da će uspeti da stiša pritisak clanstva, koje ipak njega vidi na toj poziciji.

Dejan

pre 10 godina

Niko nije imun na malo više vlasti, pa što bi to bili naprednjaci? Jasno je da bi svi raspisali nove izbore, da su na njihovom mestu. Takvu podršku građana skoro niko nije imao i oni hoće da je pretoče u poslanička mesta, nove ministre i naravno - da imaju svog premijera. Realno, to im i pripada.

Tadija KG

pre 10 godina

Treba ići na izbore, jer nije dobro kada raspodela odnosa u vladi ne odražava makar približno raspoloženje medju građanima, pa tako premijersko mesto drži stranka koja ima 4 puta manji rejting od SNS-a.

Soterija

pre 10 godina

Aleksandar Vučić bi trebao da izađe na izbore.Niko nije tu da sačuva svoje pozicije, već da omogući da građani i radnici žive bolje. SNS i treba malo da očisti redove u stranci kako bi omogućio članovima koji ne gledaju samo svoj interes dospeli do mesta koji mogu da promene i poboljšaju stanje u društvu.Bratislav Gašić i može da učini to da ljudi koji nisu imali funkcije u stranci koji žele da rade za dobrobit države i društva koji su vredni i pošteni mogu da napreduju u samoj stranci.

darkteamp

pre 10 godina

Vucic nije zeljan funkcije ste se vidi po tome sto jos nije za izbore uprkos pritiscima i nagovaranjima,jer mislim da bi glatko dobili ove izbore

CIKA - TASA - IZ - VRBASA

pre 10 godina

Potpuno je razumljivo je sto Aleksandar Vucic ne moze da odluci u ovom veoma teskom vremenu za drzavu za izbora. Treba obnoviti sve ono sto je prethodna vlas na celu sa DS -om srusila i upropastila. Dok se prethodna vlast bavi izborima i optuzivanjem sadasnje vlade bez validnih dokaza, mogu samo da konstatujem ,da ako budu izbori, ono sto sto posto znam je za koga cu da glasam kojoj stranci cu dati svoje glas i poverenje to svakako nece biti DS.

Komša

pre 10 godina

Do nekle i razumem Vučićevu uzdržanost od izbora, pored svih problema koji more Srbiju i konkretno najvišim naporima sa njegove strane da se kriza u zemlji prevaziđe što je pre moguće. Opet sa druge strane, određene stranke koje koče te napore i reforme, jednostavno treba kazniti izborima, time će reforma ići bržim tokom.

lela

pre 10 godina

Bolje da se raspisu izbore i da se stvori jaka,homogena vlada koja je kadra probati da zemlju izvuce iz ovog katastrofalnog stanja a primetno je da i gradjani zele stabilniju vlast koja ce voditi jedinstvenu politiku bez imalo opstrukcije!U ovoj vladi najvise radi Vucic i ministri iz SNS dok ekipa iz SPS samo statira!l

KoKaN

pre 10 godina

Republički izbori najbolje da se održe u maju.Zašto u maju?Pa do tada će sve biti jasnije,SPS će imati još manju podršku,DS posle Đilasovog poraza u martu,a možda i pre će se raspasti,Čeda i njegov LDP imaće malo većih problema sa cenzusom,DSS Koštuničić će se vrtiti oko cenzusa,sve u svemu to vam je neka slika postizborna Srbije,ah gde da zaboravim i URS Mlađin, e ja njega nikako ne mogu da vidim da ripi preko cenzus,mislim da će ostati ispod crte.

cutura

pre 10 godina

Podrzavam odrzavanje vanrednih izbora jer vreme je da SNS preuzme celokupnu odgovornost nad dzavom.Narod ih zeli to je ocigledno,i tu priliku itekako zasluzuju.

gaga francuz

pre 10 godina

Pun pogodak bi bio ako bi vanredni parlamentarni izbori doneli odlazak SPS u opoziciju, to bi znacilo novi pocetak za Srbiju.

dalido

pre 10 godina

Vucic je pokazao da mu je drzava i narodvazniji od izbora i moguceg mesta premijera,ali mislim da bi ovaj put trebalo da poslusa stranacke kolege i ipak se odluci za izbore.

drinkic

pre 10 godina

Ako uzmemo u obzir to da je SPS bila na jedvite jade naterana da izvrsi zamenu ministara koji su lose radili, i da je i nakon te rekonstrukcije evidentan nerad ministara iz redova socijalista, izbori bi bili okrepljujuci jer bi se konacno SPS nasla u opoziciji.

mimi

pre 10 godina

Svi mi koji imamo probleme spas vidimo u tebi i tvojim idejama i vizija nam je da nam pomoc dolazi sa tvoje strane i zato smo uz tebe!!!Za bolje sutra i buducnost nase dece Aleksandar Vucic.

Peđa Bgd

pre 10 godina

(xisco, 10. januar 2014 17:02)
Ako SNS za par dana odluči da se ne ide na izbore, onda će DS-ovi trolovi Vučića da kritikuju zašto neće da ide na izbore, i na taj način DS-ovi Trolovi pokazuju da im je nebitno kakvu odluku donese Vučić u vezi izbora, jer je njima samo bitno da kritikuju Vučića.

Srbin 100%

pre 10 godina

Moraju se svi razlozi za i protiv dobro izvagati i na kraju se mora doneti odluka koja je prvenstveno u interesu gradjana i drzave

flojd

pre 10 godina

Svi mi koji imamo probleme spas vidimo u tebi i tvojim idejama i vizija nam je da nam pomoc dolazi sa tvoje strane i zato smo uz tebe!!!Za bolje sutra i buducnost nase dece Aleksandar Vucic.

drena

pre 10 godina

Vanredni parlamentarni izbori su potrebni. Posle izbora SNS ce sama moci da formira vladu i onda neka pokaze sta ume i moze. Mada je jako tesko gotovo nemoguce biti gori posle ovih predhodnih.

danijeldanijel

pre 10 godina

izbori ili ne, SNS je stranka koja radi na boljitku Srbije i koja je svojim radom i zalaganjem dokazala zasto je vladajuca stranka....
stranka koja je zasluzno sigurna u svoj uspeh na izborima....
dok ce neke stranke postati proslost, jer su svojim radom i zalaganjima dokazali da se na njih ne moze računati....

Pikaso

pre 10 godina

Mozda su izbori najbolje resenje ukoliko se stranke na vlasti ne mogu dogovoriti oko delovanja zajednicke vlade, ukupno gledano bice to manji trosak za sve.

Tepic

pre 10 godina

Ne znam sta cemo sada sa novim izborima. Nalazimo se u jako teskoj situaciji, a opet sa druge strane ...gledati Dacica i njegove u vladi postalo je previse mucno. Stoga je ova odluka i teska.

domacin

pre 10 godina

Izboru su nuznost, o njima se odavno govori u interesu je da sva pojedinacna ministarstva budu maksimalno u duhu promena i potpunog posvecenog i predanog rada. SNS je stranka koja sve svoje kadrove koje predlaze takodje i poziva na odgovornost. Ovo nija navika ostalih stranaka, gde kad neko dobije priliku ne koristi je niko u stranci za to ne mari, jer pozicije nisu radni zadaci , vec pre svega privilegije.

Čiča Previslav

pre 10 godina

Veoma brzo čemo saznati novu tj staru vest da ćemo ići na birališta. Iskreno, vreme je da stranka sa najvećom popularnošću preuzme odgovornost za vođenje države. Posle izbora mnogo manje stranaka će participitrati u novoj Vladi Srbije.

Portland

pre 10 godina

Ako se predsednistvo SNS-a pita izbora ce sigurno biti, to i Vucic vidi i bez obzira sto se mozda njemu i ne svidja ideja izbora, verovatno ce se i on prikloniti vecini u stranci. Na pregovore sa EU ne uticu toliko, jedino sto ce nas kostati, ali i to je manja cena nego nerad i neodgovornost drugih clanova vlade koji svojim kocenjem kostaju i nas i drzavu mnogo vise.

Saša

pre 10 godina

Sa kojim kadrovima će SNS držati svu vlast?Svi sadašnji ministri su im u najmanju ruku smešni,čast Rodiću jedino.Ne mogu ni predsedništvo da sastave ko svet a ne kompletnu vladu,dovode Stros kana,Fratinija ili tek svršene studente,blogere i sl. na najodgovornija mesta u ovoj podmornici koja je na dnu bez goriva i sa sasvim malo vazduha.Njihova apsolutna pobeda bi ih uništila za kratko vreme što možda nije loše,istorija će pokazati...problem je što bi i država (podmornica) konačno ispustila i ono malo vazduha i ćao Srbi i Srbijo.
Neka nas bog sačuva ikada više bilo čije apsolutne vlasti i moći a naročito ovog providnog demagoga.

odgovornost

pre 10 godina

Odluku o izborima bi morali da dobijemo brzo jer nemamo vremena za gubljenje. Ova vlada je pored evidentno dobrih rezultata izgubila reformski potencijal i to moze da se promeni jedino izborima. Nama treba vlada koja moze da sprovede reforme i preuzme odgovornost a to svakako nije vlada u kojoj su socijalisti.

Milovan

pre 10 godina

Podrška koju SNS uživa najpre treba da na kratko razgali, a onda i da zabrine rukovodstvo SNS. Zabrinutost rukovodstva je neizbežna iz razloga nesklada narodne preke potrebe, pa i opravdanog očekivanja, i sa druge strane objektivnih državnih mogućnosti. Mobilizaciju narodne volje je moguće zadržati na duži rok jedino predanim i poštenim radom i čuvanjem svega narodnog i državnog, što od Vučića i očekujem.

taklberi

pre 10 godina

Naravno da je najbolje, u svakom slucaju, da za svaku nedoumicu pitati narod za misljenje. Izbori mozda nisu ekonomicno resenje ali su uvek najbolje resenje. I ovoga puta ce se pokazati da su izbori najbolje moguce resenje za Srbiju.

rafaelo

pre 10 godina

Koliko god da je teska, odluka da li ce biti izbora ili ne mora da bude doneta sto pre. Moje je misljenje da su nam izbori neophodni jer za reforme nam treba vlada koja ima pun mandat i spremnost da prihvati odgovornost za bolne reforme. Ova vlada niti ima pun mandat niti dovoljno energije za te promene i svako odlaganje izbora jeste gubitak za sve nas.

Carpe diem

pre 10 godina

Ne mislim da bi povod za raspisivanje vanrednih izbora bilo to sto Vucica samo fotelja zanima. Da je tako, ne bi na neke kljucne pozicije postavio nestranacke licnosti (npr. ministarstvo spoljnih poslova, Ivan Mrkic je karijerni diplomata), vec bi "uglavio" stranacke kolege, ne bi ponudio Milici Delevic mesto sefa kancelarije za saradnju sa EU... Odlaze raspisivanje vanrednih izbora kako bi Srbija nastavila istim tempom, a mozda su oni neminovni jer neki ne zele da sprovode reforme...

papoj

pre 10 godina

to je nesto sto svakako moze sacekati a za sns svakako bi znacilo samo ucvrscivanje i ojacavanje njihove pozicije tako da je bitnije sada raditi na reformisanju i boljitku zemlje

Lenka

pre 10 godina

Vagajući razloge za ili protiv vanrednih parlamentarnih izbora, Vučić, na kome je i najveća odgovornost za ovu odluku, ima na umu činjenicu da je predstojeća godina, godina bremenita najvitalnijim državnim pitanjima, pitanjima opstanka srpskog naroda. Opreza nikad naodmet. Mudrost koju Vučić pokazuje posebno mi uliva poverenje i spokoj.

Cindirela

pre 10 godina

Al ce biti prolecnog ciscenja i to u mnogim strankama,sto je i dobro.Da se konacno na vlasti bez ucenjivaca nadju oni koje narod bira a da opozicija konacno postane stvaran pojam...

BeHappy

pre 10 godina

Svaka filozofija relativno brzo se uruši i propadne kada njome ovladaju široke narodne mase. Najpre se uruše na poltičkoj sceni one partije koje nastanu na poplavnim talasima narodnog nezadovoljstva. Za razliku od mnogih u SNS, Vučić to zna i ima na umu. Izgladneli narod nije moguće i nije lako preko noći “nahraniti i biti milostiv” prema svima podjednako. Najvećoj vladajućoj SNS ipak predlažem vanredne izbore samo ako u momentu raspisivanja ima dokazane kadrove i validan program izlaska iz svih naših kriza.

Ljubica

pre 10 godina

Kod političara, a i kod naroda, u prošlim godinama svih naših nedaća i stradanja, akumulirani su pomešani osećaji. Na žalost svih, preko 90% su to osećaji tužnog i siromašnog nevoljnika, otpadnika, bespomoćnog i poniženog intelektualca na birou rada i melanholičnog studenta i đaka, a na prvom mestu obezvređenog radnika i seljaka. Ovakav narod neće trpeti „rat“ političara u narednom periodu. Narod očekuje odgovornost za reči i dela, i to prepoznaje jedino u Vučiću.

Ivan

pre 10 godina

Dacic sve vreme prica kako Vucic nije za izbore i kako on samo njemu veruje, a zapravo Dacic nije za izbore, jer rezultat koji je SPS ostvario na prethodnim izborima nikada nece moci da ponovi.

Kapadokija

pre 10 godina

Vucic nije umislio da je neki gospodar od koga sve zavisi. Tome ide u prilog i sto ce odluku o eventualnim vanrednim izborima doneti Predsednistvo stranke, a ne pojedinac odn. lider partije. Nije autokrata iako ga mnogi predstavljaju takvim. Vucicev mandat je obelezio rad i konacno neka promena u Srbiji, zato i ima toliku podrsku naroda.

feel good

pre 10 godina

Nadam se da ce konacno male stranke izaci iz skupstine i da nece vise moci da ucenjuju. A jos se vise nadam da ce socijalisti biti medju njima.

AnaMarija

pre 10 godina

Najveći gubitnici u predstojećoj kampanji će biti svemogući, mnogogovorljivi i napadno marketinški samopreporučljivi političari, begunci od grehova počinjenih u zadnjih 13 godina. Dobitnici će jedino biti odgovorni, a ćutljivi. U narodu su prepoznati i jedni i drugi.

državne jasle

pre 10 godina

Možda vlada treba da sprovede reforme na uštrb nekih njenih članova iz SPS-a. Zato nam treba čišćenje i da SNS sama formira vladu.

Petar

pre 10 godina

Mislim da je Vucic zaista lider kome je stalo do Srbije,razumljivo je to sto Vucic ne moze da odluci za izbora, treba obnoviti sve ono sto je prethodna vlast srusila i upropastila.A sada ta ista bivsa vlast optuzuje kako sns,ako dodje do varednih izbora ds ce otici u istoriju...

Boo

pre 10 godina

(sasa jokic, 10. januar 2014 18:33)

Ako izbora bude, to će biti zato što su prednosti za narod i zemlju veće, a ne zato što je nekome ćef da se održavaju. Sigurno je da neće doneti ishitrenu odluku o tako bitnoj stvari.

Zvezdana

pre 10 godina

Pa ko je najglasniji kada je rec o tome da izbora ne treba da bude. SPS kome su bitni samo licni interesi, DS- koji je u raspadu,nema narodu vise sta da ponudi,osim njihovih unutarstranackih sukoba.

pahuljče

pre 10 godina

Treba da se raspišu i što pre održe vanredni parlamentarni izbori jer bi tako narod dobio šansu da odabere. Izbori su, u ovom trenutku, jedino pravo, objektivno o realno rešenje.

BojanaP

pre 10 godina

Mnogo toga se promenilo od izbora i rekonstrukcije Vlade do danas. Sada, nikakva nova rekonstrukcija ne bi mogla da bude odraz približnog stanja u biračkom telu, niti se to može “peglati” u ovim okolnostima. Jednostavno izbori su na pragu. Najjačoj stranci - Vlada, premijer… Dakle, SNS-u najviše vlasti, a srazmerno tome i najviše odgovornosti. Tako je to normalno, takva su i pravila.

Gandalf

pre 10 godina

Izbori su potrebni da bi vlast bila u rukama onih kojima je stalo da sprovedu promene. Vučić nije spreman je se trenutno bavi pametnijim i bitnijim stvarima-kada bude sve spremno za izbore,biće ih.

sasa jokic

pre 10 godina

Jos malo, uskoro, za neki dan, sledece nedelje......SNS recnik! Tako je PPV govorio za Al Dahru, Mubadalu, tri milijarde, hapsenje tajkuna i ostalih velikih kriminalaca, tako da je sada sigurno, nece biti izbora!

seka

pre 10 godina

Bolje bi bilo da se odrze izbori i da se SPS izbaci sa vlasti jer uvek neka afera vodi do njih a nemaju i nikakve rezultate vec samo pokusavaju da prave zastoj potrebnih reformi i zbog njihove opstrukcije trpe gradjani.Neka se odrze izbori i da pocne da se radi kako treba!

Spasoje

pre 10 godina

Jedino kome trenutno odgovaraju prevremeni izbori, su naprednjaci. Oni ce jedini izaci kao pobednici i moci sa vecim procentom da ucestvuju u vlasti.

Vanja

pre 10 godina

Pravo je vreme da se odrze parlamentarni izbori,da se vlada rascisti od nekih stranaka koje su otezavala reformi kako bi naredne 4 godine mogla da se izvrsi potpuna promena sistema i poboljsaju uslovi za bolji zivot.Ne moze se u reforme ici zajedno sa Dacicem,Mrkonjicem,Bajatovicem kad oni i ne zele nista da menjaju!

змај од ноћаја

pre 10 godina

Bolje bi bilo da se održe izbori i da se SPS izbaci sa vlasti jer uvek neka afera vodi do njih a nemaju i nikakve rezultate već samo pokušavaju da prave zastoj potrebnih reformi i zbog njihove opstrukcije trpe građani.

sasa jokic

pre 10 godina

Jos malo, uskoro, za neki dan, sledece nedelje......SNS recnik! Tako je PPV govorio za Al Dahru, Mubadalu, tri milijarde, hapsenje tajkuna i ostalih velikih kriminalaca, tako da je sada sigurno, nece biti izbora!

rebeka

pre 10 godina

Vanredni parlamentarni izbori treba da se odrze, jer mnoga bitna pitanja ne mogu da se rese sa ovakvom raspodelom vlasti koja je je u neskladu sa stvarnim raspolozenjem medju gradjanstvom.

ZGROZENA

pre 10 godina

Vucic ce pokazati da mu nije stalo samo do fotelje, ali po svim najavama bicemo u neizvesnosti jos neko vreme.
(Medena, 10. januar 2014 17:40)

Blago tebi sto si medena! Vidis, ja cu se potpisati kao ZGROZENA, jer znam da ce tvoj preposteni PPV, bas zarad fotelje, drviti jos nekoliko meseci o izborima, kako bi skrenuo paznju glupavog naroda sa pravih problema i svojih ispraznih neispunjeniuh bajki!!!

svetlanast.

pre 10 godina

Ma koliko se trudili veoma je tesko pronaci prave razloge za odrzavanje vanrednih parlamentarnih izbora.
Ima razloga "za" ali i "protiv", tako da su u pravu i pristalice i protivnici.

Jedini nacin da biraci "uzvrate udarac" onima koji ih "gnjave" pricom o vanrednim parlamentarnim izborima jos od formiranja ove Vlade, je da IZADJU NA IZBORE I GLASAJU.

Ako znaju koja je to politicka stranka koja ce makar deo onoga sto obeca i uraditi - lepo ce je zaokruziti na listicu.

Ako su besni i ljuti na sve /jer sve su vec bile na vlasti/, mogu sve i da ih zaokruze, ili nijednu, ili napisu poruku ili nesto nacrtaju i tako postanu - BELI LISTICI.

Neizlaskom biraci ce omoguciti velikim strankama da se hvale VELIKIM PROCENTOM koji su "osvojile" /kao na Vozdovcu/ a malim i svakakvim koalicijama da "preskoce" cenzus /malim brojem glasova preci ce 5%/.

Zato treba glasati /izaci na izbore/ jer i oni koji su ostali kod kuce - ZAPRAVO GLASAJU.

Sasa jokic

pre 10 godina

Cinik @ to je deo price, drugi deo je sledeci;
1. Ako kojim slucajem osvoje apsolutnu vlast, to bi bio pocetak kraja, jer ne bi bilo opravdanja za losu ekonomsku situaciju, morali bi da prihvate da su sami krivi.
2. Scenario o kom' se prica, da ce uci u koaliciju sa Cedom i Tadicem nikako mu ne odgovara jer se ne zna ko je veci narcis od njih trojice.

molekul

pre 10 godina

Sasvim je prirodno da neko ko ima toliku podrsku naroda zeli i da je kapitalizuje, osim Aleksandra Vucica kome nije bitna ni premijerska pozicija koju bi sigurno dobio nakon izbora.
DS-u, DSS-u, LDP-u i ostalima izbori ne odgovaraju a skoro svakodnevno ih traze iako su svesni ubedljivog poraza.

HOlaandski biser

pre 10 godina

Dobro de. Odluka če biti doneta veoma brzo. Tačku na tu temu staviće naprednjaci i njihov predsednik Vučić.Ne razumem šta je sporno zbog 10.tog janura.

Trač kao vesti proverene

pre 10 godina

PA dobro, ako se mora na izbore onda dajte izbore... Samo da stranke izvuku pare iz svojhih džepova a ne da se narodu iz usta uzima!!!!

Paja

pre 10 godina

Izbori ne bi bili na odmet jer oni koji su učestvovali u uništavanju ove države zajedno sa DS-om, mislim na SPS, treba da se postave na svoje mesto, anaprednjacima će nakon izbora i manjine biti dovoljne za formiranje Vlade.

DEXX

pre 10 godina

Cinjenica je da su prevremeni izbori veliki trosak za svaku drzavu, ali ukoliko postoje neslaganja u vladajucoj koaliciji oko bitnih pitanja, i ukoliko su male stranke kao sto su SPS pocele da ucenjuju velike onda izbore treba raspisati kako bi stranka koja ima najvece poverenje u narodu sama formirala vladu.

Trač kao vesti proverene

pre 10 godina

PA dobro, ako se mora na izbore onda dajte izbore... Samo da stranke izvuku pare iz svojhih džepova a ne da se narodu iz usta uzima!!!!

Avaks

pre 10 godina

SNS do sada nije insistirao na izborima jer su u ovom trenutku kada je ekonomija na najnizem nivou oni preskupi i nepotrebni, iako bi SNS-u kao stranci izbori sigurno odgovarali, jer po svim istrazivanjima imaju oko 40% podrske u narodu i njima bi tu svoju popularnost pretocili u parlament, ali ukoliko ne bude politicke vilje za reformama onda se oni svakao moraju raspisati kako bi SNS mogao mozda i samostalno da nastavi sa reformama drzave i drustva!

misfit

pre 10 godina

@potkivač

Cega bi se plasio covek koji i vise nego korektno obavlja svoj posao i koji uziva puno poverenje gradjana. Nije ovo bilo kakavo pitanje da bi se o njemu odlucivalo tako brzo.

MISKA

pre 10 godina

Izbori koštaju svaku drzavu, ali s obzirom da SNS uživa najveću podršku u narodu oni su prilika sa se SNS oslobodi malih stranaka kojim je najbitnije samo da se uglave u upravne i nadzorne odbore dok im je interes države marginalan.

Stanislava

pre 10 godina

Neka donesu odluku i vise stanu sa svim tim tenzijama, ili neka budu sa gradskim ili neka rade do isteka mandata i zavrsena prica. Vucic zasluzuje da bude premijer, to je jedino za njega prihvatljivo ako se izadje na izbore i ako dobije podrsku. Dakle, neka bude izbora i da radimo dalje.

Whiplash

pre 10 godina

Ne sme Vucic na izbore jer zna da protiv sebe ima 700 000 zaposlenih u javnom sektoru plus njihove clanove porodica. Osim toga ina protiv sebe i preko 5000 ljudi koje privremeno vece Beograda otpusta iz beogradskih javnih preduzeca plus njihove clanove porodica. Sve to plasi Vucica jer zna da ce zbog toga veoma lose proci na izborima

Seljo tajp

pre 10 godina

Biće održani kad se usvoji robovlasnički zakon o radu, jer jedino tada će nemačka (Evropa) da dozvoli Vučiću vandredne izbore!

malena

pre 10 godina

ja na te izbore necu izaci,nismo mi igracke pa da se igrate sa nama,sad kad vam je rejting velik,ajmo sad da ugrabimo fotelje dok je vreme,.

Goran, Požega

pre 10 godina

Smarate sa ovim natezanjem. Nije neophodno da svaki dan budete u medijima po svaku cenu. Ako nikoga ne uhapsite ili ne dođe šeik vi o izborima. Smarate.

Rad je stvorio čoveka a izbori ga vuku za nos

pre 10 godina

Kako bi dobro bilo da se ti malo smiriš i da radiš ono što ti je zakonom zapisano, ni manje ali ni više od zakona, a da nas više ne "terorišeš" pričom o izborima. Iskreno govorim i nisam besan, pokušavam da se uzdržim od oštrih reči. Jedva smo preživeli prirodnu nepogodu - rekonstrukciju vlade, sad nam pretiš još nepogodnijom nepogodom. Stani malo, ta žurba je znak nesigurnosti i političke nezrelosti. Više od 50 odsto ne možeš dobiti, ne sanjaj o apsolutnoj i apsolutističkoj vlasti. Ne ide, Srbija je umorna od vođa, a biće nam dobro ako ih ne bude i ako svakog političara "glas javnosti" može da kontroliše.

Giorgije

pre 10 godina

Da li će ova Srbija videti da jedna stranka doživi pun mandat? Zadnji put se to desilo u Titovo vreme a tad smo svi živeli malo normalnije

xisco

pre 10 godina

vucicu ako odlucis da ides na izbore samo ces pokazati da ti je stalo do fotelje,u tvom slucaju premijerske. na proslim izborima sam glasao za sns, na ovim necu izaci jer su svi isti i gledaju svoj interes.

Cinik

pre 10 godina

Vidite, izašao bi Vučić na izbore ali ne sme. Zašto? Pa, 2012.godine na izbore je jedva izašlo nešto preko 50% građana Srbije. To znači da se 50 % građana ne slaže sa politikom koju vode naše Vlade. Od tih 50% što je izašlo jedva da je nešto preko 50% glasalo za SNS a preostalih 50% je glasalo za ostale stranke. To ustvari znači da je za SNS glasalo jedva 25% građana a da čak 75% i nije za njih. Ista je situacija i sa svim ostalim partijama i one ne znaju za koga će glasati ovih 75% građana. E to Vučić dobro zna i zato ne sme na izbore. To mu upravo sugerišu i strane ambasade i bukvalno naređuju da ne izlazi na izbore jer mnoge stvari oko totalnog uništavanja Srbije nisu okončane. Vidimo se na izborima 2016.godine.

pomorandzica

pre 10 godina

Dacicu, ja sam radila 1. januara. To sto ti nisi navikao da radis, to je tvoj problem. Veceg neradnika od tebe nemamo. I ne znam sta se vise ceka sa tim izborima. Ja sam za to da se sto pre odrze. Znam za koga cu da glasam.

pomorandzica

pre 10 godina

Dacicu, ja sam radila 1. januara. To sto ti nisi navikao da radis, to je tvoj problem. Veceg neradnika od tebe nemamo. I ne znam sta se vise ceka sa tim izborima. Ja sam za to da se sto pre odrze. Znam za koga cu da glasam.

Milovan

pre 10 godina

Podrška koju SNS uživa najpre treba da na kratko razgali, a onda i da zabrine rukovodstvo SNS. Zabrinutost rukovodstva je neizbežna iz razloga nesklada narodne preke potrebe, pa i opravdanog očekivanja, i sa druge strane objektivnih državnih mogućnosti. Mobilizaciju narodne volje je moguće zadržati na duži rok jedino predanim i poštenim radom i čuvanjem svega narodnog i državnog, što od Vučića i očekujem.

Avaks

pre 10 godina

SNS do sada nije insistirao na izborima jer su u ovom trenutku kada je ekonomija na najnizem nivou oni preskupi i nepotrebni, iako bi SNS-u kao stranci izbori sigurno odgovarali, jer po svim istrazivanjima imaju oko 40% podrske u narodu i njima bi tu svoju popularnost pretocili u parlament, ali ukoliko ne bude politicke vilje za reformama onda se oni svakao moraju raspisati kako bi SNS mogao mozda i samostalno da nastavi sa reformama drzave i drustva!

misfit

pre 10 godina

@potkivač

Cega bi se plasio covek koji i vise nego korektno obavlja svoj posao i koji uziva puno poverenje gradjana. Nije ovo bilo kakavo pitanje da bi se o njemu odlucivalo tako brzo.

Cinik

pre 10 godina

Vidite, izašao bi Vučić na izbore ali ne sme. Zašto? Pa, 2012.godine na izbore je jedva izašlo nešto preko 50% građana Srbije. To znači da se 50 % građana ne slaže sa politikom koju vode naše Vlade. Od tih 50% što je izašlo jedva da je nešto preko 50% glasalo za SNS a preostalih 50% je glasalo za ostale stranke. To ustvari znači da je za SNS glasalo jedva 25% građana a da čak 75% i nije za njih. Ista je situacija i sa svim ostalim partijama i one ne znaju za koga će glasati ovih 75% građana. E to Vučić dobro zna i zato ne sme na izbore. To mu upravo sugerišu i strane ambasade i bukvalno naređuju da ne izlazi na izbore jer mnoge stvari oko totalnog uništavanja Srbije nisu okončane. Vidimo se na izborima 2016.godine.

Saša

pre 10 godina

Sa kojim kadrovima će SNS držati svu vlast?Svi sadašnji ministri su im u najmanju ruku smešni,čast Rodiću jedino.Ne mogu ni predsedništvo da sastave ko svet a ne kompletnu vladu,dovode Stros kana,Fratinija ili tek svršene studente,blogere i sl. na najodgovornija mesta u ovoj podmornici koja je na dnu bez goriva i sa sasvim malo vazduha.Njihova apsolutna pobeda bi ih uništila za kratko vreme što možda nije loše,istorija će pokazati...problem je što bi i država (podmornica) konačno ispustila i ono malo vazduha i ćao Srbi i Srbijo.
Neka nas bog sačuva ikada više bilo čije apsolutne vlasti i moći a naročito ovog providnog demagoga.

molekul

pre 10 godina

Sasvim je prirodno da neko ko ima toliku podrsku naroda zeli i da je kapitalizuje, osim Aleksandra Vucica kome nije bitna ni premijerska pozicija koju bi sigurno dobio nakon izbora.
DS-u, DSS-u, LDP-u i ostalima izbori ne odgovaraju a skoro svakodnevno ih traze iako su svesni ubedljivog poraza.

xisco

pre 10 godina

vucicu ako odlucis da ides na izbore samo ces pokazati da ti je stalo do fotelje,u tvom slucaju premijerske. na proslim izborima sam glasao za sns, na ovim necu izaci jer su svi isti i gledaju svoj interes.

Boo

pre 10 godina

(sasa jokic, 10. januar 2014 18:33)

Ako izbora bude, to će biti zato što su prednosti za narod i zemlju veće, a ne zato što je nekome ćef da se održavaju. Sigurno je da neće doneti ishitrenu odluku o tako bitnoj stvari.

DEXX

pre 10 godina

Cinjenica je da su prevremeni izbori veliki trosak za svaku drzavu, ali ukoliko postoje neslaganja u vladajucoj koaliciji oko bitnih pitanja, i ukoliko su male stranke kao sto su SPS pocele da ucenjuju velike onda izbore treba raspisati kako bi stranka koja ima najvece poverenje u narodu sama formirala vladu.

svetlanast.

pre 10 godina

Ma koliko se trudili veoma je tesko pronaci prave razloge za odrzavanje vanrednih parlamentarnih izbora.
Ima razloga "za" ali i "protiv", tako da su u pravu i pristalice i protivnici.

Jedini nacin da biraci "uzvrate udarac" onima koji ih "gnjave" pricom o vanrednim parlamentarnim izborima jos od formiranja ove Vlade, je da IZADJU NA IZBORE I GLASAJU.

Ako znaju koja je to politicka stranka koja ce makar deo onoga sto obeca i uraditi - lepo ce je zaokruziti na listicu.

Ako su besni i ljuti na sve /jer sve su vec bile na vlasti/, mogu sve i da ih zaokruze, ili nijednu, ili napisu poruku ili nesto nacrtaju i tako postanu - BELI LISTICI.

Neizlaskom biraci ce omoguciti velikim strankama da se hvale VELIKIM PROCENTOM koji su "osvojile" /kao na Vozdovcu/ a malim i svakakvim koalicijama da "preskoce" cenzus /malim brojem glasova preci ce 5%/.

Zato treba glasati /izaci na izbore/ jer i oni koji su ostali kod kuce - ZAPRAVO GLASAJU.

državne jasle

pre 10 godina

Možda vlada treba da sprovede reforme na uštrb nekih njenih članova iz SPS-a. Zato nam treba čišćenje i da SNS sama formira vladu.

Giorgije

pre 10 godina

Da li će ova Srbija videti da jedna stranka doživi pun mandat? Zadnji put se to desilo u Titovo vreme a tad smo svi živeli malo normalnije

Carpe diem

pre 10 godina

Ne mislim da bi povod za raspisivanje vanrednih izbora bilo to sto Vucica samo fotelja zanima. Da je tako, ne bi na neke kljucne pozicije postavio nestranacke licnosti (npr. ministarstvo spoljnih poslova, Ivan Mrkic je karijerni diplomata), vec bi "uglavio" stranacke kolege, ne bi ponudio Milici Delevic mesto sefa kancelarije za saradnju sa EU... Odlaze raspisivanje vanrednih izbora kako bi Srbija nastavila istim tempom, a mozda su oni neminovni jer neki ne zele da sprovode reforme...

Ljubica

pre 10 godina

Kod političara, a i kod naroda, u prošlim godinama svih naših nedaća i stradanja, akumulirani su pomešani osećaji. Na žalost svih, preko 90% su to osećaji tužnog i siromašnog nevoljnika, otpadnika, bespomoćnog i poniženog intelektualca na birou rada i melanholičnog studenta i đaka, a na prvom mestu obezvređenog radnika i seljaka. Ovakav narod neće trpeti „rat“ političara u narednom periodu. Narod očekuje odgovornost za reči i dela, i to prepoznaje jedino u Vučiću.

Paja

pre 10 godina

Izbori ne bi bili na odmet jer oni koji su učestvovali u uništavanju ove države zajedno sa DS-om, mislim na SPS, treba da se postave na svoje mesto, anaprednjacima će nakon izbora i manjine biti dovoljne za formiranje Vlade.

pahuljče

pre 10 godina

Treba da se raspišu i što pre održe vanredni parlamentarni izbori jer bi tako narod dobio šansu da odabere. Izbori su, u ovom trenutku, jedino pravo, objektivno o realno rešenje.

gaga francuz

pre 10 godina

Pun pogodak bi bio ako bi vanredni parlamentarni izbori doneli odlazak SPS u opoziciju, to bi znacilo novi pocetak za Srbiju.

AnaMarija

pre 10 godina

Najveći gubitnici u predstojećoj kampanji će biti svemogući, mnogogovorljivi i napadno marketinški samopreporučljivi političari, begunci od grehova počinjenih u zadnjih 13 godina. Dobitnici će jedino biti odgovorni, a ćutljivi. U narodu su prepoznati i jedni i drugi.

Petar

pre 10 godina

Mislim da je Vucic zaista lider kome je stalo do Srbije,razumljivo je to sto Vucic ne moze da odluci za izbora, treba obnoviti sve ono sto je prethodna vlast srusila i upropastila.A sada ta ista bivsa vlast optuzuje kako sns,ako dodje do varednih izbora ds ce otici u istoriju...

drinkic

pre 10 godina

Ako uzmemo u obzir to da je SPS bila na jedvite jade naterana da izvrsi zamenu ministara koji su lose radili, i da je i nakon te rekonstrukcije evidentan nerad ministara iz redova socijalista, izbori bi bili okrepljujuci jer bi se konacno SPS nasla u opoziciji.

Vanja

pre 10 godina

Pravo je vreme da se odrze parlamentarni izbori,da se vlada rascisti od nekih stranaka koje su otezavala reformi kako bi naredne 4 godine mogla da se izvrsi potpuna promena sistema i poboljsaju uslovi za bolji zivot.Ne moze se u reforme ici zajedno sa Dacicem,Mrkonjicem,Bajatovicem kad oni i ne zele nista da menjaju!

papoj

pre 10 godina

to je nesto sto svakako moze sacekati a za sns svakako bi znacilo samo ucvrscivanje i ojacavanje njihove pozicije tako da je bitnije sada raditi na reformisanju i boljitku zemlje

taklberi

pre 10 godina

Naravno da je najbolje, u svakom slucaju, da za svaku nedoumicu pitati narod za misljenje. Izbori mozda nisu ekonomicno resenje ali su uvek najbolje resenje. I ovoga puta ce se pokazati da su izbori najbolje moguce resenje za Srbiju.

Goran, Požega

pre 10 godina

Smarate sa ovim natezanjem. Nije neophodno da svaki dan budete u medijima po svaku cenu. Ako nikoga ne uhapsite ili ne dođe šeik vi o izborima. Smarate.

feel good

pre 10 godina

Nadam se da ce konacno male stranke izaci iz skupstine i da nece vise moci da ucenjuju. A jos se vise nadam da ce socijalisti biti medju njima.

odgovornost

pre 10 godina

Odluku o izborima bi morali da dobijemo brzo jer nemamo vremena za gubljenje. Ova vlada je pored evidentno dobrih rezultata izgubila reformski potencijal i to moze da se promeni jedino izborima. Nama treba vlada koja moze da sprovede reforme i preuzme odgovornost a to svakako nije vlada u kojoj su socijalisti.

Ivan

pre 10 godina

Dacic sve vreme prica kako Vucic nije za izbore i kako on samo njemu veruje, a zapravo Dacic nije za izbore, jer rezultat koji je SPS ostvario na prethodnim izborima nikada nece moci da ponovi.

Cindirela

pre 10 godina

Al ce biti prolecnog ciscenja i to u mnogim strankama,sto je i dobro.Da se konacno na vlasti bez ucenjivaca nadju oni koje narod bira a da opozicija konacno postane stvaran pojam...

BojanaP

pre 10 godina

Mnogo toga se promenilo od izbora i rekonstrukcije Vlade do danas. Sada, nikakva nova rekonstrukcija ne bi mogla da bude odraz približnog stanja u biračkom telu, niti se to može “peglati” u ovim okolnostima. Jednostavno izbori su na pragu. Najjačoj stranci - Vlada, premijer… Dakle, SNS-u najviše vlasti, a srazmerno tome i najviše odgovornosti. Tako je to normalno, takva su i pravila.

MISKA

pre 10 godina

Izbori koštaju svaku drzavu, ali s obzirom da SNS uživa najveću podršku u narodu oni su prilika sa se SNS oslobodi malih stranaka kojim je najbitnije samo da se uglave u upravne i nadzorne odbore dok im je interes države marginalan.

змај од ноћаја

pre 10 godina

Bolje bi bilo da se održe izbori i da se SPS izbaci sa vlasti jer uvek neka afera vodi do njih a nemaju i nikakve rezultate već samo pokušavaju da prave zastoj potrebnih reformi i zbog njihove opstrukcije trpe građani.

Zvezdana

pre 10 godina

Pa ko je najglasniji kada je rec o tome da izbora ne treba da bude. SPS kome su bitni samo licni interesi, DS- koji je u raspadu,nema narodu vise sta da ponudi,osim njihovih unutarstranackih sukoba.

Portland

pre 10 godina

Ako se predsednistvo SNS-a pita izbora ce sigurno biti, to i Vucic vidi i bez obzira sto se mozda njemu i ne svidja ideja izbora, verovatno ce se i on prikloniti vecini u stranci. Na pregovore sa EU ne uticu toliko, jedino sto ce nas kostati, ali i to je manja cena nego nerad i neodgovornost drugih clanova vlade koji svojim kocenjem kostaju i nas i drzavu mnogo vise.

domacin

pre 10 godina

Izboru su nuznost, o njima se odavno govori u interesu je da sva pojedinacna ministarstva budu maksimalno u duhu promena i potpunog posvecenog i predanog rada. SNS je stranka koja sve svoje kadrove koje predlaze takodje i poziva na odgovornost. Ovo nija navika ostalih stranaka, gde kad neko dobije priliku ne koristi je niko u stranci za to ne mari, jer pozicije nisu radni zadaci , vec pre svega privilegije.

drena

pre 10 godina

Vanredni parlamentarni izbori su potrebni. Posle izbora SNS ce sama moci da formira vladu i onda neka pokaze sta ume i moze. Mada je jako tesko gotovo nemoguce biti gori posle ovih predhodnih.

mimi

pre 10 godina

Svi mi koji imamo probleme spas vidimo u tebi i tvojim idejama i vizija nam je da nam pomoc dolazi sa tvoje strane i zato smo uz tebe!!!Za bolje sutra i buducnost nase dece Aleksandar Vucic.

Peđa Bgd

pre 10 godina

(xisco, 10. januar 2014 17:02)
Ako SNS za par dana odluči da se ne ide na izbore, onda će DS-ovi trolovi Vučića da kritikuju zašto neće da ide na izbore, i na taj način DS-ovi Trolovi pokazuju da im je nebitno kakvu odluku donese Vučić u vezi izbora, jer je njima samo bitno da kritikuju Vučića.

BeHappy

pre 10 godina

Svaka filozofija relativno brzo se uruši i propadne kada njome ovladaju široke narodne mase. Najpre se uruše na poltičkoj sceni one partije koje nastanu na poplavnim talasima narodnog nezadovoljstva. Za razliku od mnogih u SNS, Vučić to zna i ima na umu. Izgladneli narod nije moguće i nije lako preko noći “nahraniti i biti milostiv” prema svima podjednako. Najvećoj vladajućoj SNS ipak predlažem vanredne izbore samo ako u momentu raspisivanja ima dokazane kadrove i validan program izlaska iz svih naših kriza.

Čiča Previslav

pre 10 godina

Veoma brzo čemo saznati novu tj staru vest da ćemo ići na birališta. Iskreno, vreme je da stranka sa najvećom popularnošću preuzme odgovornost za vođenje države. Posle izbora mnogo manje stranaka će participitrati u novoj Vladi Srbije.

Kapadokija

pre 10 godina

Vucic nije umislio da je neki gospodar od koga sve zavisi. Tome ide u prilog i sto ce odluku o eventualnim vanrednim izborima doneti Predsednistvo stranke, a ne pojedinac odn. lider partije. Nije autokrata iako ga mnogi predstavljaju takvim. Vucicev mandat je obelezio rad i konacno neka promena u Srbiji, zato i ima toliku podrsku naroda.

danijeldanijel

pre 10 godina

izbori ili ne, SNS je stranka koja radi na boljitku Srbije i koja je svojim radom i zalaganjem dokazala zasto je vladajuca stranka....
stranka koja je zasluzno sigurna u svoj uspeh na izborima....
dok ce neke stranke postati proslost, jer su svojim radom i zalaganjima dokazali da se na njih ne moze računati....

Spasoje

pre 10 godina

Jedino kome trenutno odgovaraju prevremeni izbori, su naprednjaci. Oni ce jedini izaci kao pobednici i moci sa vecim procentom da ucestvuju u vlasti.

Rad je stvorio čoveka a izbori ga vuku za nos

pre 10 godina

Kako bi dobro bilo da se ti malo smiriš i da radiš ono što ti je zakonom zapisano, ni manje ali ni više od zakona, a da nas više ne "terorišeš" pričom o izborima. Iskreno govorim i nisam besan, pokušavam da se uzdržim od oštrih reči. Jedva smo preživeli prirodnu nepogodu - rekonstrukciju vlade, sad nam pretiš još nepogodnijom nepogodom. Stani malo, ta žurba je znak nesigurnosti i političke nezrelosti. Više od 50 odsto ne možeš dobiti, ne sanjaj o apsolutnoj i apsolutističkoj vlasti. Ne ide, Srbija je umorna od vođa, a biće nam dobro ako ih ne bude i ako svakog političara "glas javnosti" može da kontroliše.

Sasa jokic

pre 10 godina

Cinik @ to je deo price, drugi deo je sledeci;
1. Ako kojim slucajem osvoje apsolutnu vlast, to bi bio pocetak kraja, jer ne bi bilo opravdanja za losu ekonomsku situaciju, morali bi da prihvate da su sami krivi.
2. Scenario o kom' se prica, da ce uci u koaliciju sa Cedom i Tadicem nikako mu ne odgovara jer se ne zna ko je veci narcis od njih trojice.

Lenka

pre 10 godina

Vagajući razloge za ili protiv vanrednih parlamentarnih izbora, Vučić, na kome je i najveća odgovornost za ovu odluku, ima na umu činjenicu da je predstojeća godina, godina bremenita najvitalnijim državnim pitanjima, pitanjima opstanka srpskog naroda. Opreza nikad naodmet. Mudrost koju Vučić pokazuje posebno mi uliva poverenje i spokoj.

Whiplash

pre 10 godina

Ne sme Vucic na izbore jer zna da protiv sebe ima 700 000 zaposlenih u javnom sektoru plus njihove clanove porodica. Osim toga ina protiv sebe i preko 5000 ljudi koje privremeno vece Beograda otpusta iz beogradskih javnih preduzeca plus njihove clanove porodica. Sve to plasi Vucica jer zna da ce zbog toga veoma lose proci na izborima

Gandalf

pre 10 godina

Izbori su potrebni da bi vlast bila u rukama onih kojima je stalo da sprovedu promene. Vučić nije spreman je se trenutno bavi pametnijim i bitnijim stvarima-kada bude sve spremno za izbore,biće ih.

rebeka

pre 10 godina

Vanredni parlamentarni izbori treba da se odrze, jer mnoga bitna pitanja ne mogu da se rese sa ovakvom raspodelom vlasti koja je je u neskladu sa stvarnim raspolozenjem medju gradjanstvom.

Tepic

pre 10 godina

Ne znam sta cemo sada sa novim izborima. Nalazimo se u jako teskoj situaciji, a opet sa druge strane ...gledati Dacica i njegove u vladi postalo je previse mucno. Stoga je ova odluka i teska.

seka

pre 10 godina

Bolje bi bilo da se odrze izbori i da se SPS izbaci sa vlasti jer uvek neka afera vodi do njih a nemaju i nikakve rezultate vec samo pokusavaju da prave zastoj potrebnih reformi i zbog njihove opstrukcije trpe gradjani.Neka se odrze izbori i da pocne da se radi kako treba!

Pikaso

pre 10 godina

Mozda su izbori najbolje resenje ukoliko se stranke na vlasti ne mogu dogovoriti oko delovanja zajednicke vlade, ukupno gledano bice to manji trosak za sve.

ZGROZENA

pre 10 godina

Vucic ce pokazati da mu nije stalo samo do fotelje, ali po svim najavama bicemo u neizvesnosti jos neko vreme.
(Medena, 10. januar 2014 17:40)

Blago tebi sto si medena! Vidis, ja cu se potpisati kao ZGROZENA, jer znam da ce tvoj preposteni PPV, bas zarad fotelje, drviti jos nekoliko meseci o izborima, kako bi skrenuo paznju glupavog naroda sa pravih problema i svojih ispraznih neispunjeniuh bajki!!!

Seljo tajp

pre 10 godina

Biće održani kad se usvoji robovlasnički zakon o radu, jer jedino tada će nemačka (Evropa) da dozvoli Vučiću vandredne izbore!

malena

pre 10 godina

ja na te izbore necu izaci,nismo mi igracke pa da se igrate sa nama,sad kad vam je rejting velik,ajmo sad da ugrabimo fotelje dok je vreme,.

sasa jokic

pre 10 godina

Jos malo, uskoro, za neki dan, sledece nedelje......SNS recnik! Tako je PPV govorio za Al Dahru, Mubadalu, tri milijarde, hapsenje tajkuna i ostalih velikih kriminalaca, tako da je sada sigurno, nece biti izbora!

sasa jokic

pre 10 godina

Jos malo, uskoro, za neki dan, sledece nedelje......SNS recnik! Tako je PPV govorio za Al Dahru, Mubadalu, tri milijarde, hapsenje tajkuna i ostalih velikih kriminalaca, tako da je sada sigurno, nece biti izbora!

Trač kao vesti proverene

pre 10 godina

PA dobro, ako se mora na izbore onda dajte izbore... Samo da stranke izvuku pare iz svojhih džepova a ne da se narodu iz usta uzima!!!!

flojd

pre 10 godina

Svi mi koji imamo probleme spas vidimo u tebi i tvojim idejama i vizija nam je da nam pomoc dolazi sa tvoje strane i zato smo uz tebe!!!Za bolje sutra i buducnost nase dece Aleksandar Vucic.

Trač kao vesti proverene

pre 10 godina

PA dobro, ako se mora na izbore onda dajte izbore... Samo da stranke izvuku pare iz svojhih džepova a ne da se narodu iz usta uzima!!!!

Stanislava

pre 10 godina

Neka donesu odluku i vise stanu sa svim tim tenzijama, ili neka budu sa gradskim ili neka rade do isteka mandata i zavrsena prica. Vucic zasluzuje da bude premijer, to je jedino za njega prihvatljivo ako se izadje na izbore i ako dobije podrsku. Dakle, neka bude izbora i da radimo dalje.

HOlaandski biser

pre 10 godina

Dobro de. Odluka če biti doneta veoma brzo. Tačku na tu temu staviće naprednjaci i njihov predsednik Vučić.Ne razumem šta je sporno zbog 10.tog janura.

Srbin 100%

pre 10 godina

Moraju se svi razlozi za i protiv dobro izvagati i na kraju se mora doneti odluka koja je prvenstveno u interesu gradjana i drzave

rafaelo

pre 10 godina

Koliko god da je teska, odluka da li ce biti izbora ili ne mora da bude doneta sto pre. Moje je misljenje da su nam izbori neophodni jer za reforme nam treba vlada koja ima pun mandat i spremnost da prihvati odgovornost za bolne reforme. Ova vlada niti ima pun mandat niti dovoljno energije za te promene i svako odlaganje izbora jeste gubitak za sve nas.

Komša

pre 10 godina

Do nekle i razumem Vučićevu uzdržanost od izbora, pored svih problema koji more Srbiju i konkretno najvišim naporima sa njegove strane da se kriza u zemlji prevaziđe što je pre moguće. Opet sa druge strane, određene stranke koje koče te napore i reforme, jednostavno treba kazniti izborima, time će reforma ići bržim tokom.

dalido

pre 10 godina

Vucic je pokazao da mu je drzava i narodvazniji od izbora i moguceg mesta premijera,ali mislim da bi ovaj put trebalo da poslusa stranacke kolege i ipak se odluci za izbore.

KoKaN

pre 10 godina

Republički izbori najbolje da se održe u maju.Zašto u maju?Pa do tada će sve biti jasnije,SPS će imati još manju podršku,DS posle Đilasovog poraza u martu,a možda i pre će se raspasti,Čeda i njegov LDP imaće malo većih problema sa cenzusom,DSS Koštuničić će se vrtiti oko cenzusa,sve u svemu to vam je neka slika postizborna Srbije,ah gde da zaboravim i URS Mlađin, e ja njega nikako ne mogu da vidim da ripi preko cenzus,mislim da će ostati ispod crte.

CIKA - TASA - IZ - VRBASA

pre 10 godina

Potpuno je razumljivo je sto Aleksandar Vucic ne moze da odluci u ovom veoma teskom vremenu za drzavu za izbora. Treba obnoviti sve ono sto je prethodna vlas na celu sa DS -om srusila i upropastila. Dok se prethodna vlast bavi izborima i optuzivanjem sadasnje vlade bez validnih dokaza, mogu samo da konstatujem ,da ako budu izbori, ono sto sto posto znam je za koga cu da glasam kojoj stranci cu dati svoje glas i poverenje to svakako nece biti DS.

Tadija KG

pre 10 godina

Treba ići na izbore, jer nije dobro kada raspodela odnosa u vladi ne odražava makar približno raspoloženje medju građanima, pa tako premijersko mesto drži stranka koja ima 4 puta manji rejting od SNS-a.

Dejan

pre 10 godina

Niko nije imun na malo više vlasti, pa što bi to bili naprednjaci? Jasno je da bi svi raspisali nove izbore, da su na njihovom mestu. Takvu podršku građana skoro niko nije imao i oni hoće da je pretoče u poslanička mesta, nove ministre i naravno - da imaju svog premijera. Realno, to im i pripada.

Mladenovic

pre 10 godina

SNS ne zeli da se opnasa neodgovorno prema gradjanima samo zbog mogucnosti da samostalno peuzme vlast vec odgovorno vaga sta ce doneti boljitak Srbiji!

cutura

pre 10 godina

Podrzavam odrzavanje vanrednih izbora jer vreme je da SNS preuzme celokupnu odgovornost nad dzavom.Narod ih zeli to je ocigledno,i tu priliku itekako zasluzuju.

lela

pre 10 godina

Bolje da se raspisu izbore i da se stvori jaka,homogena vlada koja je kadra probati da zemlju izvuce iz ovog katastrofalnog stanja a primetno je da i gradjani zele stabilniju vlast koja ce voditi jedinstvenu politiku bez imalo opstrukcije!U ovoj vladi najvise radi Vucic i ministri iz SNS dok ekipa iz SPS samo statira!l

darkteamp

pre 10 godina

Vucic nije zeljan funkcije ste se vidi po tome sto jos nije za izbore uprkos pritiscima i nagovaranjima,jer mislim da bi glatko dobili ove izbore

Soterija

pre 10 godina

Aleksandar Vučić bi trebao da izađe na izbore.Niko nije tu da sačuva svoje pozicije, već da omogući da građani i radnici žive bolje. SNS i treba malo da očisti redove u stranci kako bi omogućio članovima koji ne gledaju samo svoj interes dospeli do mesta koji mogu da promene i poboljšaju stanje u društvu.Bratislav Gašić i može da učini to da ljudi koji nisu imali funkcije u stranci koji žele da rade za dobrobit države i društva koji su vredni i pošteni mogu da napreduju u samoj stranci.

Radenko

pre 10 godina

Vučić i sad obavlja mnoge poslove kao da je premijer pa njemu to i nije toliko bitno, mada ne verujem da će uspeti da stiša pritisak clanstva, koje ipak njega vidi na toj poziciji.

Tara

pre 10 godina

Mislim da sps-u vise nije mesto na nasoj poltickoj sceni, a kamoli da imaju mesto premijera i nadam se da ce posle ovih izbora konacno postati proslost.

Mau, mau

pre 10 godina

Brojni su objektivni razlozi za i protiv izbora na svim nivoima. S' druge strane svaka stranka kalkuliše da li njoj i u kom trenutku najviše odgovaraju izbori. SNS, sudeći po rezultatima nedavno održanih lokalnih izbora, ima najveću podršku i verovatno bi odnela ubedljivu pobedu, DS je značajno opala popularnost i oni su toga vrlo dobro svesni, posebno ih tišti gubitak podrške u Beogradu i Vojvodini, LDP i URS trenutno nemaju šta da izgube održavanjem izbora. Verovatno najveći gubitnici bi bile stranke okupljene oko SPS-a, zato su oni i najglasniji protivnici izbora, pokušavajući da se kako tako što duže održe na vlasti.

dadula

pre 10 godina

Vucic je pokazao da mu je drzava i narodvazniji od izbora i moguceg mesta premijera,ali mislim da bi ovaj put trebalo da poslusa stranacke kolege i ipak se odluci za izbore.

dalido

pre 10 godina

Realno je ocekivati na narednim izborima,kad god oni da se odrza,SNS ce odneti ubedljivu pobedu i to cak da ce moci sami da formiraju vladu.

dado90

pre 10 godina

Sa obzirom koliku podrsku gradjana ima SNS,sto smo mogli da vidimo i na poslednjih nekoloiko izbora u raznim opstinama u Srbiji,postavlja se pitanje dali premijer Dacic ima legitimitet za tu funkciju?

vladeta

pre 10 godina

Izbori ce biti dobar nacin za ciscenje vlade od malih stranaka koje svojim ne ostvarenim zeljama i stranackim interesima samo koce neophodne i neodlozive reforme.

xisco

pre 10 godina

vucicu ako odlucis da ides na izbore samo ces pokazati da ti je stalo do fotelje,u tvom slucaju premijerske. na proslim izborima sam glasao za sns, na ovim necu izaci jer su svi isti i gledaju svoj interes.

Cinik

pre 10 godina

Vidite, izašao bi Vučić na izbore ali ne sme. Zašto? Pa, 2012.godine na izbore je jedva izašlo nešto preko 50% građana Srbije. To znači da se 50 % građana ne slaže sa politikom koju vode naše Vlade. Od tih 50% što je izašlo jedva da je nešto preko 50% glasalo za SNS a preostalih 50% je glasalo za ostale stranke. To ustvari znači da je za SNS glasalo jedva 25% građana a da čak 75% i nije za njih. Ista je situacija i sa svim ostalim partijama i one ne znaju za koga će glasati ovih 75% građana. E to Vučić dobro zna i zato ne sme na izbore. To mu upravo sugerišu i strane ambasade i bukvalno naređuju da ne izlazi na izbore jer mnoge stvari oko totalnog uništavanja Srbije nisu okončane. Vidimo se na izborima 2016.godine.

Rad je stvorio čoveka a izbori ga vuku za nos

pre 10 godina

Kako bi dobro bilo da se ti malo smiriš i da radiš ono što ti je zakonom zapisano, ni manje ali ni više od zakona, a da nas više ne "terorišeš" pričom o izborima. Iskreno govorim i nisam besan, pokušavam da se uzdržim od oštrih reči. Jedva smo preživeli prirodnu nepogodu - rekonstrukciju vlade, sad nam pretiš još nepogodnijom nepogodom. Stani malo, ta žurba je znak nesigurnosti i političke nezrelosti. Više od 50 odsto ne možeš dobiti, ne sanjaj o apsolutnoj i apsolutističkoj vlasti. Ne ide, Srbija je umorna od vođa, a biće nam dobro ako ih ne bude i ako svakog političara "glas javnosti" može da kontroliše.

Milovan

pre 10 godina

Podrška koju SNS uživa najpre treba da na kratko razgali, a onda i da zabrine rukovodstvo SNS. Zabrinutost rukovodstva je neizbežna iz razloga nesklada narodne preke potrebe, pa i opravdanog očekivanja, i sa druge strane objektivnih državnih mogućnosti. Mobilizaciju narodne volje je moguće zadržati na duži rok jedino predanim i poštenim radom i čuvanjem svega narodnog i državnog, što od Vučića i očekujem.

HOlaandski biser

pre 10 godina

Dobro de. Odluka če biti doneta veoma brzo. Tačku na tu temu staviće naprednjaci i njihov predsednik Vučić.Ne razumem šta je sporno zbog 10.tog janura.

Seljo tajp

pre 10 godina

Biće održani kad se usvoji robovlasnički zakon o radu, jer jedino tada će nemačka (Evropa) da dozvoli Vučiću vandredne izbore!

Whiplash

pre 10 godina

Ne sme Vucic na izbore jer zna da protiv sebe ima 700 000 zaposlenih u javnom sektoru plus njihove clanove porodica. Osim toga ina protiv sebe i preko 5000 ljudi koje privremeno vece Beograda otpusta iz beogradskih javnih preduzeca plus njihove clanove porodica. Sve to plasi Vucica jer zna da ce zbog toga veoma lose proci na izborima

pomorandzica

pre 10 godina

Dacicu, ja sam radila 1. januara. To sto ti nisi navikao da radis, to je tvoj problem. Veceg neradnika od tebe nemamo. I ne znam sta se vise ceka sa tim izborima. Ja sam za to da se sto pre odrze. Znam za koga cu da glasam.

Goran, Požega

pre 10 godina

Smarate sa ovim natezanjem. Nije neophodno da svaki dan budete u medijima po svaku cenu. Ako nikoga ne uhapsite ili ne dođe šeik vi o izborima. Smarate.

misfit

pre 10 godina

@potkivač

Cega bi se plasio covek koji i vise nego korektno obavlja svoj posao i koji uziva puno poverenje gradjana. Nije ovo bilo kakavo pitanje da bi se o njemu odlucivalo tako brzo.

ZGROZENA

pre 10 godina

Vucic ce pokazati da mu nije stalo samo do fotelje, ali po svim najavama bicemo u neizvesnosti jos neko vreme.
(Medena, 10. januar 2014 17:40)

Blago tebi sto si medena! Vidis, ja cu se potpisati kao ZGROZENA, jer znam da ce tvoj preposteni PPV, bas zarad fotelje, drviti jos nekoliko meseci o izborima, kako bi skrenuo paznju glupavog naroda sa pravih problema i svojih ispraznih neispunjeniuh bajki!!!

malena

pre 10 godina

ja na te izbore necu izaci,nismo mi igracke pa da se igrate sa nama,sad kad vam je rejting velik,ajmo sad da ugrabimo fotelje dok je vreme,.

Sasa jokic

pre 10 godina

Cinik @ to je deo price, drugi deo je sledeci;
1. Ako kojim slucajem osvoje apsolutnu vlast, to bi bio pocetak kraja, jer ne bi bilo opravdanja za losu ekonomsku situaciju, morali bi da prihvate da su sami krivi.
2. Scenario o kom' se prica, da ce uci u koaliciju sa Cedom i Tadicem nikako mu ne odgovara jer se ne zna ko je veci narcis od njih trojice.

sasa jokic

pre 10 godina

Jos malo, uskoro, za neki dan, sledece nedelje......SNS recnik! Tako je PPV govorio za Al Dahru, Mubadalu, tri milijarde, hapsenje tajkuna i ostalih velikih kriminalaca, tako da je sada sigurno, nece biti izbora!

Avaks

pre 10 godina

SNS do sada nije insistirao na izborima jer su u ovom trenutku kada je ekonomija na najnizem nivou oni preskupi i nepotrebni, iako bi SNS-u kao stranci izbori sigurno odgovarali, jer po svim istrazivanjima imaju oko 40% podrske u narodu i njima bi tu svoju popularnost pretocili u parlament, ali ukoliko ne bude politicke vilje za reformama onda se oni svakao moraju raspisati kako bi SNS mogao mozda i samostalno da nastavi sa reformama drzave i drustva!

molekul

pre 10 godina

Sasvim je prirodno da neko ko ima toliku podrsku naroda zeli i da je kapitalizuje, osim Aleksandra Vucica kome nije bitna ni premijerska pozicija koju bi sigurno dobio nakon izbora.
DS-u, DSS-u, LDP-u i ostalima izbori ne odgovaraju a skoro svakodnevno ih traze iako su svesni ubedljivog poraza.

Paja

pre 10 godina

Izbori ne bi bili na odmet jer oni koji su učestvovali u uništavanju ove države zajedno sa DS-om, mislim na SPS, treba da se postave na svoje mesto, anaprednjacima će nakon izbora i manjine biti dovoljne za formiranje Vlade.

DEXX

pre 10 godina

Cinjenica je da su prevremeni izbori veliki trosak za svaku drzavu, ali ukoliko postoje neslaganja u vladajucoj koaliciji oko bitnih pitanja, i ukoliko su male stranke kao sto su SPS pocele da ucenjuju velike onda izbore treba raspisati kako bi stranka koja ima najvece poverenje u narodu sama formirala vladu.

MISKA

pre 10 godina

Izbori koštaju svaku drzavu, ali s obzirom da SNS uživa najveću podršku u narodu oni su prilika sa se SNS oslobodi malih stranaka kojim je najbitnije samo da se uglave u upravne i nadzorne odbore dok im je interes države marginalan.

sasa jokic

pre 10 godina

Jos malo, uskoro, za neki dan, sledece nedelje......SNS recnik! Tako je PPV govorio za Al Dahru, Mubadalu, tri milijarde, hapsenje tajkuna i ostalih velikih kriminalaca, tako da je sada sigurno, nece biti izbora!

Stanislava

pre 10 godina

Neka donesu odluku i vise stanu sa svim tim tenzijama, ili neka budu sa gradskim ili neka rade do isteka mandata i zavrsena prica. Vucic zasluzuje da bude premijer, to je jedino za njega prihvatljivo ako se izadje na izbore i ako dobije podrsku. Dakle, neka bude izbora i da radimo dalje.

Gandalf

pre 10 godina

Izbori su potrebni da bi vlast bila u rukama onih kojima je stalo da sprovedu promene. Vučić nije spreman je se trenutno bavi pametnijim i bitnijim stvarima-kada bude sve spremno za izbore,biće ih.

dalido

pre 10 godina

Vucic je pokazao da mu je drzava i narodvazniji od izbora i moguceg mesta premijera,ali mislim da bi ovaj put trebalo da poslusa stranacke kolege i ipak se odluci za izbore.

Spasoje

pre 10 godina

Jedino kome trenutno odgovaraju prevremeni izbori, su naprednjaci. Oni ce jedini izaci kao pobednici i moci sa vecim procentom da ucestvuju u vlasti.

Boo

pre 10 godina

(sasa jokic, 10. januar 2014 18:33)

Ako izbora bude, to će biti zato što su prednosti za narod i zemlju veće, a ne zato što je nekome ćef da se održavaju. Sigurno je da neće doneti ishitrenu odluku o tako bitnoj stvari.

Zvezdana

pre 10 godina

Pa ko je najglasniji kada je rec o tome da izbora ne treba da bude. SPS kome su bitni samo licni interesi, DS- koji je u raspadu,nema narodu vise sta da ponudi,osim njihovih unutarstranackih sukoba.

Ljubica

pre 10 godina

Kod političara, a i kod naroda, u prošlim godinama svih naših nedaća i stradanja, akumulirani su pomešani osećaji. Na žalost svih, preko 90% su to osećaji tužnog i siromašnog nevoljnika, otpadnika, bespomoćnog i poniženog intelektualca na birou rada i melanholičnog studenta i đaka, a na prvom mestu obezvređenog radnika i seljaka. Ovakav narod neće trpeti „rat“ političara u narednom periodu. Narod očekuje odgovornost za reči i dela, i to prepoznaje jedino u Vučiću.

Lenka

pre 10 godina

Vagajući razloge za ili protiv vanrednih parlamentarnih izbora, Vučić, na kome je i najveća odgovornost za ovu odluku, ima na umu činjenicu da je predstojeća godina, godina bremenita najvitalnijim državnim pitanjima, pitanjima opstanka srpskog naroda. Opreza nikad naodmet. Mudrost koju Vučić pokazuje posebno mi uliva poverenje i spokoj.

odgovornost

pre 10 godina

Odluku o izborima bi morali da dobijemo brzo jer nemamo vremena za gubljenje. Ova vlada je pored evidentno dobrih rezultata izgubila reformski potencijal i to moze da se promeni jedino izborima. Nama treba vlada koja moze da sprovede reforme i preuzme odgovornost a to svakako nije vlada u kojoj su socijalisti.

Peđa Bgd

pre 10 godina

(xisco, 10. januar 2014 17:02)
Ako SNS za par dana odluči da se ne ide na izbore, onda će DS-ovi trolovi Vučića da kritikuju zašto neće da ide na izbore, i na taj način DS-ovi Trolovi pokazuju da im je nebitno kakvu odluku donese Vučić u vezi izbora, jer je njima samo bitno da kritikuju Vučića.

cutura

pre 10 godina

Podrzavam odrzavanje vanrednih izbora jer vreme je da SNS preuzme celokupnu odgovornost nad dzavom.Narod ih zeli to je ocigledno,i tu priliku itekako zasluzuju.

Giorgije

pre 10 godina

Da li će ova Srbija videti da jedna stranka doživi pun mandat? Zadnji put se to desilo u Titovo vreme a tad smo svi živeli malo normalnije

Kapadokija

pre 10 godina

Vucic nije umislio da je neki gospodar od koga sve zavisi. Tome ide u prilog i sto ce odluku o eventualnim vanrednim izborima doneti Predsednistvo stranke, a ne pojedinac odn. lider partije. Nije autokrata iako ga mnogi predstavljaju takvim. Vucicev mandat je obelezio rad i konacno neka promena u Srbiji, zato i ima toliku podrsku naroda.

Portland

pre 10 godina

Ako se predsednistvo SNS-a pita izbora ce sigurno biti, to i Vucic vidi i bez obzira sto se mozda njemu i ne svidja ideja izbora, verovatno ce se i on prikloniti vecini u stranci. Na pregovore sa EU ne uticu toliko, jedino sto ce nas kostati, ali i to je manja cena nego nerad i neodgovornost drugih clanova vlade koji svojim kocenjem kostaju i nas i drzavu mnogo vise.

državne jasle

pre 10 godina

Možda vlada treba da sprovede reforme na uštrb nekih njenih članova iz SPS-a. Zato nam treba čišćenje i da SNS sama formira vladu.

Carpe diem

pre 10 godina

Ne mislim da bi povod za raspisivanje vanrednih izbora bilo to sto Vucica samo fotelja zanima. Da je tako, ne bi na neke kljucne pozicije postavio nestranacke licnosti (npr. ministarstvo spoljnih poslova, Ivan Mrkic je karijerni diplomata), vec bi "uglavio" stranacke kolege, ne bi ponudio Milici Delevic mesto sefa kancelarije za saradnju sa EU... Odlaze raspisivanje vanrednih izbora kako bi Srbija nastavila istim tempom, a mozda su oni neminovni jer neki ne zele da sprovode reforme...

Petar

pre 10 godina

Mislim da je Vucic zaista lider kome je stalo do Srbije,razumljivo je to sto Vucic ne moze da odluci za izbora, treba obnoviti sve ono sto je prethodna vlast srusila i upropastila.A sada ta ista bivsa vlast optuzuje kako sns,ako dodje do varednih izbora ds ce otici u istoriju...

BojanaP

pre 10 godina

Mnogo toga se promenilo od izbora i rekonstrukcije Vlade do danas. Sada, nikakva nova rekonstrukcija ne bi mogla da bude odraz približnog stanja u biračkom telu, niti se to može “peglati” u ovim okolnostima. Jednostavno izbori su na pragu. Najjačoj stranci - Vlada, premijer… Dakle, SNS-u najviše vlasti, a srazmerno tome i najviše odgovornosti. Tako je to normalno, takva su i pravila.

seka

pre 10 godina

Bolje bi bilo da se odrze izbori i da se SPS izbaci sa vlasti jer uvek neka afera vodi do njih a nemaju i nikakve rezultate vec samo pokusavaju da prave zastoj potrebnih reformi i zbog njihove opstrukcije trpe gradjani.Neka se odrze izbori i da pocne da se radi kako treba!

Vanja

pre 10 godina

Pravo je vreme da se odrze parlamentarni izbori,da se vlada rascisti od nekih stranaka koje su otezavala reformi kako bi naredne 4 godine mogla da se izvrsi potpuna promena sistema i poboljsaju uslovi za bolji zivot.Ne moze se u reforme ici zajedno sa Dacicem,Mrkonjicem,Bajatovicem kad oni i ne zele nista da menjaju!

rebeka

pre 10 godina

Vanredni parlamentarni izbori treba da se odrze, jer mnoga bitna pitanja ne mogu da se rese sa ovakvom raspodelom vlasti koja je je u neskladu sa stvarnim raspolozenjem medju gradjanstvom.

Čiča Previslav

pre 10 godina

Veoma brzo čemo saznati novu tj staru vest da ćemo ići na birališta. Iskreno, vreme je da stranka sa najvećom popularnošću preuzme odgovornost za vođenje države. Posle izbora mnogo manje stranaka će participitrati u novoj Vladi Srbije.

Ivan

pre 10 godina

Dacic sve vreme prica kako Vucic nije za izbore i kako on samo njemu veruje, a zapravo Dacic nije za izbore, jer rezultat koji je SPS ostvario na prethodnim izborima nikada nece moci da ponovi.

pahuljče

pre 10 godina

Treba da se raspišu i što pre održe vanredni parlamentarni izbori jer bi tako narod dobio šansu da odabere. Izbori su, u ovom trenutku, jedino pravo, objektivno o realno rešenje.

taklberi

pre 10 godina

Naravno da je najbolje, u svakom slucaju, da za svaku nedoumicu pitati narod za misljenje. Izbori mozda nisu ekonomicno resenje ali su uvek najbolje resenje. I ovoga puta ce se pokazati da su izbori najbolje moguce resenje za Srbiju.

rafaelo

pre 10 godina

Koliko god da je teska, odluka da li ce biti izbora ili ne mora da bude doneta sto pre. Moje je misljenje da su nam izbori neophodni jer za reforme nam treba vlada koja ima pun mandat i spremnost da prihvati odgovornost za bolne reforme. Ova vlada niti ima pun mandat niti dovoljno energije za te promene i svako odlaganje izbora jeste gubitak za sve nas.

papoj

pre 10 godina

to je nesto sto svakako moze sacekati a za sns svakako bi znacilo samo ucvrscivanje i ojacavanje njihove pozicije tako da je bitnije sada raditi na reformisanju i boljitku zemlje

AnaMarija

pre 10 godina

Najveći gubitnici u predstojećoj kampanji će biti svemogući, mnogogovorljivi i napadno marketinški samopreporučljivi političari, begunci od grehova počinjenih u zadnjih 13 godina. Dobitnici će jedino biti odgovorni, a ćutljivi. U narodu su prepoznati i jedni i drugi.

domacin

pre 10 godina

Izboru su nuznost, o njima se odavno govori u interesu je da sva pojedinacna ministarstva budu maksimalno u duhu promena i potpunog posvecenog i predanog rada. SNS je stranka koja sve svoje kadrove koje predlaze takodje i poziva na odgovornost. Ovo nija navika ostalih stranaka, gde kad neko dobije priliku ne koristi je niko u stranci za to ne mari, jer pozicije nisu radni zadaci , vec pre svega privilegije.

danijeldanijel

pre 10 godina

izbori ili ne, SNS je stranka koja radi na boljitku Srbije i koja je svojim radom i zalaganjem dokazala zasto je vladajuca stranka....
stranka koja je zasluzno sigurna u svoj uspeh na izborima....
dok ce neke stranke postati proslost, jer su svojim radom i zalaganjima dokazali da se na njih ne moze računati....

mimi

pre 10 godina

Svi mi koji imamo probleme spas vidimo u tebi i tvojim idejama i vizija nam je da nam pomoc dolazi sa tvoje strane i zato smo uz tebe!!!Za bolje sutra i buducnost nase dece Aleksandar Vucic.

flojd

pre 10 godina

Svi mi koji imamo probleme spas vidimo u tebi i tvojim idejama i vizija nam je da nam pomoc dolazi sa tvoje strane i zato smo uz tebe!!!Za bolje sutra i buducnost nase dece Aleksandar Vucic.

gaga francuz

pre 10 godina

Pun pogodak bi bio ako bi vanredni parlamentarni izbori doneli odlazak SPS u opoziciju, to bi znacilo novi pocetak za Srbiju.

KoKaN

pre 10 godina

Republički izbori najbolje da se održe u maju.Zašto u maju?Pa do tada će sve biti jasnije,SPS će imati još manju podršku,DS posle Đilasovog poraza u martu,a možda i pre će se raspasti,Čeda i njegov LDP imaće malo većih problema sa cenzusom,DSS Koštuničić će se vrtiti oko cenzusa,sve u svemu to vam je neka slika postizborna Srbije,ah gde da zaboravim i URS Mlađin, e ja njega nikako ne mogu da vidim da ripi preko cenzus,mislim da će ostati ispod crte.

feel good

pre 10 godina

Nadam se da ce konacno male stranke izaci iz skupstine i da nece vise moci da ucenjuju. A jos se vise nadam da ce socijalisti biti medju njima.

BeHappy

pre 10 godina

Svaka filozofija relativno brzo se uruši i propadne kada njome ovladaju široke narodne mase. Najpre se uruše na poltičkoj sceni one partije koje nastanu na poplavnim talasima narodnog nezadovoljstva. Za razliku od mnogih u SNS, Vučić to zna i ima na umu. Izgladneli narod nije moguće i nije lako preko noći “nahraniti i biti milostiv” prema svima podjednako. Najvećoj vladajućoj SNS ipak predlažem vanredne izbore samo ako u momentu raspisivanja ima dokazane kadrove i validan program izlaska iz svih naših kriza.

Cindirela

pre 10 godina

Al ce biti prolecnog ciscenja i to u mnogim strankama,sto je i dobro.Da se konacno na vlasti bez ucenjivaca nadju oni koje narod bira a da opozicija konacno postane stvaran pojam...

lela

pre 10 godina

Bolje da se raspisu izbore i da se stvori jaka,homogena vlada koja je kadra probati da zemlju izvuce iz ovog katastrofalnog stanja a primetno je da i gradjani zele stabilniju vlast koja ce voditi jedinstvenu politiku bez imalo opstrukcije!U ovoj vladi najvise radi Vucic i ministri iz SNS dok ekipa iz SPS samo statira!l

Tepic

pre 10 godina

Ne znam sta cemo sada sa novim izborima. Nalazimo se u jako teskoj situaciji, a opet sa druge strane ...gledati Dacica i njegove u vladi postalo je previse mucno. Stoga je ova odluka i teska.

drena

pre 10 godina

Vanredni parlamentarni izbori su potrebni. Posle izbora SNS ce sama moci da formira vladu i onda neka pokaze sta ume i moze. Mada je jako tesko gotovo nemoguce biti gori posle ovih predhodnih.

Komša

pre 10 godina

Do nekle i razumem Vučićevu uzdržanost od izbora, pored svih problema koji more Srbiju i konkretno najvišim naporima sa njegove strane da se kriza u zemlji prevaziđe što je pre moguće. Opet sa druge strane, određene stranke koje koče te napore i reforme, jednostavno treba kazniti izborima, time će reforma ići bržim tokom.

змај од ноћаја

pre 10 godina

Bolje bi bilo da se održe izbori i da se SPS izbaci sa vlasti jer uvek neka afera vodi do njih a nemaju i nikakve rezultate već samo pokušavaju da prave zastoj potrebnih reformi i zbog njihove opstrukcije trpe građani.

drinkic

pre 10 godina

Ako uzmemo u obzir to da je SPS bila na jedvite jade naterana da izvrsi zamenu ministara koji su lose radili, i da je i nakon te rekonstrukcije evidentan nerad ministara iz redova socijalista, izbori bi bili okrepljujuci jer bi se konacno SPS nasla u opoziciji.

Srbin 100%

pre 10 godina

Moraju se svi razlozi za i protiv dobro izvagati i na kraju se mora doneti odluka koja je prvenstveno u interesu gradjana i drzave

darkteamp

pre 10 godina

Vucic nije zeljan funkcije ste se vidi po tome sto jos nije za izbore uprkos pritiscima i nagovaranjima,jer mislim da bi glatko dobili ove izbore

Tadija KG

pre 10 godina

Treba ići na izbore, jer nije dobro kada raspodela odnosa u vladi ne odražava makar približno raspoloženje medju građanima, pa tako premijersko mesto drži stranka koja ima 4 puta manji rejting od SNS-a.

dadula

pre 10 godina

Vucic je pokazao da mu je drzava i narodvazniji od izbora i moguceg mesta premijera,ali mislim da bi ovaj put trebalo da poslusa stranacke kolege i ipak se odluci za izbore.

Trač kao vesti proverene

pre 10 godina

PA dobro, ako se mora na izbore onda dajte izbore... Samo da stranke izvuku pare iz svojhih džepova a ne da se narodu iz usta uzima!!!!

Trač kao vesti proverene

pre 10 godina

PA dobro, ako se mora na izbore onda dajte izbore... Samo da stranke izvuku pare iz svojhih džepova a ne da se narodu iz usta uzima!!!!

Pikaso

pre 10 godina

Mozda su izbori najbolje resenje ukoliko se stranke na vlasti ne mogu dogovoriti oko delovanja zajednicke vlade, ukupno gledano bice to manji trosak za sve.

CIKA - TASA - IZ - VRBASA

pre 10 godina

Potpuno je razumljivo je sto Aleksandar Vucic ne moze da odluci u ovom veoma teskom vremenu za drzavu za izbora. Treba obnoviti sve ono sto je prethodna vlas na celu sa DS -om srusila i upropastila. Dok se prethodna vlast bavi izborima i optuzivanjem sadasnje vlade bez validnih dokaza, mogu samo da konstatujem ,da ako budu izbori, ono sto sto posto znam je za koga cu da glasam kojoj stranci cu dati svoje glas i poverenje to svakako nece biti DS.

Soterija

pre 10 godina

Aleksandar Vučić bi trebao da izađe na izbore.Niko nije tu da sačuva svoje pozicije, već da omogući da građani i radnici žive bolje. SNS i treba malo da očisti redove u stranci kako bi omogućio članovima koji ne gledaju samo svoj interes dospeli do mesta koji mogu da promene i poboljšaju stanje u društvu.Bratislav Gašić i može da učini to da ljudi koji nisu imali funkcije u stranci koji žele da rade za dobrobit države i društva koji su vredni i pošteni mogu da napreduju u samoj stranci.

Dejan

pre 10 godina

Niko nije imun na malo više vlasti, pa što bi to bili naprednjaci? Jasno je da bi svi raspisali nove izbore, da su na njihovom mestu. Takvu podršku građana skoro niko nije imao i oni hoće da je pretoče u poslanička mesta, nove ministre i naravno - da imaju svog premijera. Realno, to im i pripada.

Radenko

pre 10 godina

Vučić i sad obavlja mnoge poslove kao da je premijer pa njemu to i nije toliko bitno, mada ne verujem da će uspeti da stiša pritisak clanstva, koje ipak njega vidi na toj poziciji.

dalido

pre 10 godina

Realno je ocekivati na narednim izborima,kad god oni da se odrza,SNS ce odneti ubedljivu pobedu i to cak da ce moci sami da formiraju vladu.

dado90

pre 10 godina

Sa obzirom koliku podrsku gradjana ima SNS,sto smo mogli da vidimo i na poslednjih nekoloiko izbora u raznim opstinama u Srbiji,postavlja se pitanje dali premijer Dacic ima legitimitet za tu funkciju?

vladeta

pre 10 godina

Izbori ce biti dobar nacin za ciscenje vlade od malih stranaka koje svojim ne ostvarenim zeljama i stranackim interesima samo koce neophodne i neodlozive reforme.

Mladenovic

pre 10 godina

SNS ne zeli da se opnasa neodgovorno prema gradjanima samo zbog mogucnosti da samostalno peuzme vlast vec odgovorno vaga sta ce doneti boljitak Srbiji!

svetlanast.

pre 10 godina

Ma koliko se trudili veoma je tesko pronaci prave razloge za odrzavanje vanrednih parlamentarnih izbora.
Ima razloga "za" ali i "protiv", tako da su u pravu i pristalice i protivnici.

Jedini nacin da biraci "uzvrate udarac" onima koji ih "gnjave" pricom o vanrednim parlamentarnim izborima jos od formiranja ove Vlade, je da IZADJU NA IZBORE I GLASAJU.

Ako znaju koja je to politicka stranka koja ce makar deo onoga sto obeca i uraditi - lepo ce je zaokruziti na listicu.

Ako su besni i ljuti na sve /jer sve su vec bile na vlasti/, mogu sve i da ih zaokruze, ili nijednu, ili napisu poruku ili nesto nacrtaju i tako postanu - BELI LISTICI.

Neizlaskom biraci ce omoguciti velikim strankama da se hvale VELIKIM PROCENTOM koji su "osvojile" /kao na Vozdovcu/ a malim i svakakvim koalicijama da "preskoce" cenzus /malim brojem glasova preci ce 5%/.

Zato treba glasati /izaci na izbore/ jer i oni koji su ostali kod kuce - ZAPRAVO GLASAJU.

Saša

pre 10 godina

Sa kojim kadrovima će SNS držati svu vlast?Svi sadašnji ministri su im u najmanju ruku smešni,čast Rodiću jedino.Ne mogu ni predsedništvo da sastave ko svet a ne kompletnu vladu,dovode Stros kana,Fratinija ili tek svršene studente,blogere i sl. na najodgovornija mesta u ovoj podmornici koja je na dnu bez goriva i sa sasvim malo vazduha.Njihova apsolutna pobeda bi ih uništila za kratko vreme što možda nije loše,istorija će pokazati...problem je što bi i država (podmornica) konačno ispustila i ono malo vazduha i ćao Srbi i Srbijo.
Neka nas bog sačuva ikada više bilo čije apsolutne vlasti i moći a naročito ovog providnog demagoga.

Mau, mau

pre 10 godina

Brojni su objektivni razlozi za i protiv izbora na svim nivoima. S' druge strane svaka stranka kalkuliše da li njoj i u kom trenutku najviše odgovaraju izbori. SNS, sudeći po rezultatima nedavno održanih lokalnih izbora, ima najveću podršku i verovatno bi odnela ubedljivu pobedu, DS je značajno opala popularnost i oni su toga vrlo dobro svesni, posebno ih tišti gubitak podrške u Beogradu i Vojvodini, LDP i URS trenutno nemaju šta da izgube održavanjem izbora. Verovatno najveći gubitnici bi bile stranke okupljene oko SPS-a, zato su oni i najglasniji protivnici izbora, pokušavajući da se kako tako što duže održe na vlasti.

Tara

pre 10 godina

Mislim da sps-u vise nije mesto na nasoj poltickoj sceni, a kamoli da imaju mesto premijera i nadam se da ce posle ovih izbora konacno postati proslost.