Sreda, 25.12.2013.

19:32

Femenka gola skočila na oltar

Jedna aktivistkinja grupe "Femen" izazvala je pravi haos u katedrali u Kelnu, tokom božićne mise, kada je gola skočila na oltar.

Izvor: klix.ba

Femenka gola skoèila na oltar IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

mujcinovic salih

pre 10 godina

Ovo je tesko komentarisati zbog zatucanosti komentatora!Zena je uradila sta je htela,izbacili su je i tu je kraj.Konstrukcije tipa sta bi bilo da se tako nesto desi u dzamiji na bajram su smesne.Izbacili bi je i dobila bi batine,ovo je Balkan.Smeta mi poplava novokomponovanih vernika koja zapljuskuje ovu zemlju i njihov pokusaj da sve sto se dogadja u zemlji tumace borbom protiv pravoslavlja?

Damjan

pre 10 godina

Kakva nakaradnost i debilizam. Niko vam neće zabraniti abortus, ali ukoliko se odlučite na isti, a znate da je crkva protiv toga, onda vam tu nije ni mesto, pogotovo ovakvima, koji niti veruju u Boga, niti idu u crkvu, a traže da im ista ta crkva da neko pravo. To je lična odluka. Šta zapravo traže? Da se crkva moli za njihov kretenizam?

Beli Listić

pre 10 godina

O kako hrišćanska reakcija prisutnih. Isti takvi su i Isusa razapeli. Ništa se za 2.000 godina nije promenilo sem njihovih "dresova".

milan

pre 10 godina

I jel ce sad da im bude bolje, daleko da imam pozitivno misljenje o crkvi ali ovo nije nacin nekoga vredja, a trazis nesto sto tebe vredja

Kropotkin

pre 10 godina

Zeljne paznje. Do sada mi je bilo smesno, ali sada mi je, iako nisam vernik, skroz neukusno, napadno, iritantno. Bljak. Isto kao i gejevi. Nije to ni pamet, ni modernost, ni umetnost...to je jednostavno nista.

samo da razjasnimo

pre 10 godina

Kada ostavljate komentar pozivajući da zamislimo kako bi bilo da se ovo desi u džamiji ili u Meki, da li to znači da pretpostavljeni linč zbog svetogrđa smarate civilizacijskom tekovinom kojoj treba težiti?

perica

pre 10 godina

Meni ovo nije hriscanski! Primetio sam da je jedan vernik prisao i udario je. Ma svi su isti... Vera je odavno izgubila smisao... To je i papa primetio. Da ce bog da promeni nesto u vezi crkve i vere...

Milos

pre 10 godina

Isus bi se obesio kad bi ovo video, ne zbog feministkinje, nego zbog ovih vernika koji i posle dve hiljade godina nisu razumeli njegovu poruku i jos uvek traze Boga medju cetiri tamna zida.

dule_lfc

pre 10 godina

@zmitjkoe
Лексикон страних речи и израза Милана Вујаклије дефинише клерофашизам као концепт који представља моралну и физичку сарадњу и спрегу католичког свештенства (нарочито вишег, са Ватиканом и бискупима на челу) са фашизмом и фашистичким државама у борби против напредних и демократских идеологија и држава у свету који се најчешће појављивао за време Другог светског рата.Оставите се нас православаца и не обмањујте.

lesa

pre 10 godina

Kad joj je onaj dekan zalepio jednu roditeljsku, odmah se otreznila! Ma vidi se da je pod nakorticima, kakav feminizam. Ko njoj može zabraniti bilo šta, a kamoli da abortira!

Povratnica

pre 10 godina

Ta ista dama je pre par dana upala u jednu talk emisiju studija Nemackog TV ZDF da protestuje protiv fudbalskog prvenstva u Kataru. Uctivo je zamoljena da ne ometa programi i da izadje napolje. Tu joj je i bezbednost malo pripomogla i emisija je nastavljena kao da se nista nije dogodilo. To je sada obicno pomodarstvo i zelja za vlastitim produciranjem i postavljanjem u centar paznje da bi se zadovoljio vlastiti "ego". To treba jednostavno ignorisati i ne obracati paznju na njih, a to je upravo najgore sto se moze desiti "aktivistkinjama"

Marko

pre 10 godina

Stvarno, a šta ako je ovo stvarno bio Bog. Tako se prikazao. Mislim šta fali ženi i golom ljudskom telu? Zar nas nije Bog gtakve stvorio ili možda sa dolče gabanom i pradom? A onaj krotki vernik je šamara, tj Boga, strašno. Gde vam je samokontrola i hrišćanska ljubav gospodine. Je l' šamaranje ljubav?

vanzemaljac

pre 10 godina

Stvarno, gde živite ljudi? Kakav bog kakvi bakrači, popovi vam uzimaju pare na vaše oči a vi blejite kao ovce. Zašto? Poplašeni ste i primitivni, eto zašto! A ovi to znaju. Klasični šibicari. Prodaju vam maglu više od hiljadu godina. Neka mi neko objasni kakva je razlika između šibicara i popova?

Бојан Илић

pre 10 godina

Krle!
Да сам ја у цркви за Божић са породицом, да улети овакав пацијент (у буквалном смислу) на литургију, засметало би ми јако...

bikan

pre 10 godina

Neukusno. Nekulturno...huliganizam. Huligani i ove zene imaju istu narav: jedini razlog sto huligani mogu fizicki da se obracunaju, a one ne.
Ovakve stvari se resavaju preko "lobiranja" i radom sa vladinim i ne-vladinim organizacijama...organizovanjem foruma, akriviranja u politickom zivotu. Njima to nije ni bitno, jer one traze publicitet a ne i da rese problem. Ali danas je lakse biti huligan...

zmitjkoe

pre 10 godina

Za razliku od Rusije gdje su iste protagoniste osudjene na zatvor i gdje se tradicionalne vrijednosti,nacija,religija nalaze u usponu dok kulturni marksizam nema nikakve sanse ovladati tom zemljom ...

Svjedocimo gigantskoj svjetskoj borbi izmedju dobra(tradicionalisti) i apsolutnog zla(ljevicari i "progresivni kulturomarksisti)!

Siroke narodne mase podrzavaju sile dobra,dok neke zapadnjacke,odnarodjene politicke elite predstavljaju zlo!

Zapadni rezimi ce biti sruseni revolucijama sopstvenih gradjana i dobro u svijetu ce preovladati!
(CG, 25. decembar 2013 21:21)

To sto se desava u Rusiji je civilizacijski promasaj i krah osnovnog nacela demokratije o odvojenosti drzave i crkve, izvojevane Francuskom revolucijom posle vise od milenijuma terora sprege plave krvi i crkvenih vlasti. Putin, komunista sa caristickim ambicijama, ponovo je spojio drzavu, naciju i crkvu u nesto sto sve vise lici na despotiju i klerofasizam, sto se, hvala na pitanju, i u Srbiji takodje dogadja. Komunisti postaju najbolji vernici, jer dobro znaju sta je jednoumlje. Ali za tebe je ovakva Rusija "sila dobra", dok su zapadne demokratije "sile zla" koje ce biti srusene revolucijama sopstvenih gradjana koji podrzavaju i prizeljkuju povratak tradiciji vere, krvi i tla. Mozda to tebi stvarno tako izgleda kad izmilis ispod tvog kamena i odatle na svet gledas.

Krle

pre 10 godina

Zamislite, AKO MOZETE, ovo na Bajram u dzamiji!
(!, 25. decembar 2013 20:05)

А да пробамо замислити у некој од цркава у Србији или код "правих"Срба у БиХ?

Бојан Илић

pre 10 godina

Интересује ме како би чланице Пете одреаговале да неко уђе го , огрнут крзном , на њихов неки годишњи пријем?!!
Модеран данас значи бити екстремно безобразан, некултуран....?!

mali radojica

pre 10 godina

Mogu misliti na šta bi ličila scena kada bi ova pozerka pokušala ovo da izvede u Meki ili Medini tokom hadžiluka. Mislim, teoretski ne bi mogla jel ne-muslimanima nije dozvoljeno da ulaze u Saudijsku Arabiju. Ne bi stigla mucena ni da podigne ruke a masa bi je ugazila. To bi bilo praćeno višemesečnim napadima bombaša samoubica po raznim Evro centrima što bi rezultiralo masovnim pogibijama nedužnih ljudi. Normalno niko u svetu ne bi smeo ni da pisne a kamoli da protivureči takvoj kazni jer bi usledio naftni embargo za koju bi Rusko-Ukrajinska kriza od pre par godina bila mačiji kašalj.Daklem,Putin ih je oslobodio, ovi ih neće ni goniti krivično a one će normalno da rade to samo tamo gde su "pitoma krotka i civilizovana" društva(znaci navoda jasno objašnjavaju ove termine- da se neko ne uvredi). Ovo dovodi do zaključka da su ovo samo najobičnije pozerke i da cela ova njihova glupost polako klizi u tešku lakrdiju koja će se neminovno jednog dana završiti i tragično. Onda će se svi pitati što ih neko nije u startu zaustavio. Ali, kao što Einstain reče: "svemir i ljudska glupost su beskonačni, mada za ovo prvo nisam baš siguran"

bez imena a i mozga

pre 10 godina

@CG: Hvala što još jednom pokazuješ širinu, moć praštanja iskrenog vernika, blagost i krotkost. Jer malo je tako poniznih koji će sve koji se ne slažu sa njima nazvati zlom, a sebe dobrim. Dobrodošli u Srednji vek. Ako pokušate da pričate nešto protiv vere završićete na lomači...
(sasha, 25. decembar 2013 21:56)

Niti sam vernik niti sam gej, ali mi ne pada na pamet da smetam ljudima koji obavljaju svoje verske obrede, koji imaju tradiciju, kako sami kažete, najmanje od srednjeg veka, a bogami ni vama ili vašim prijateljima neću upadati u sobu dok se bavite vašim intimnim odnosima. Sve dotle dokle je vaše intimno opredeljenje da svoje intimne odnose intimno vodite na intimnom mestu imate moju punu podršku, ali nemate moju podršku da mene smarate vašim intimnim opredeljenjima - jednostavno, ne interesuje me. Pitam se samo kako neko ko tako malo razumevanja ima za druge traži toliko razmevanja za sebe...

Nesa

pre 10 godina

Znači, sloboda je da neko na ovakav način upadne u crkvu i prekine službu, a kada vernici pokušaju da prekinu paradu ponosa onda je to protiv kršenje ljudskih sloboda.

sasha

pre 10 godina

@CG: Hvala što još jednom pokazuješ širinu, moć praštanja iskrenog vernika, blagost i krotkost. Jer malo je tako poniznih koji će sve koji se ne slažu sa njima nazvati zlom, a sebe dobrim. Dobrodošli u Srednji vek. Ako pokušate da pričate nešto protiv vere završićete na lomači...

CG

pre 10 godina

Ta djevojka je pustena na slobodu i nece biti sudjenja!
Ovo je samo dokaz da je u nekada hriscanskoj Njemackoj u potpunosti zavladao zlocinacki kulturmarksizam :degradiranje hriscanstva,nacije,tradicionalnih vrijednosti i relativizacija svega i svacega po zloglasnoj "kritickoj teoriji" koju su studenti 60ih sproveli decenijama u djelu prolazeci kroz sve institucije drustva...

Za razliku od Rusije gdje su iste protagoniste osudjene na zatvor i gdje se tradicionalne vrijednosti,nacija,religija nalaze u usponu dok kulturni marksizam nema nikakve sanse ovladati tom zemljom ...

Svjedocimo gigantskoj svjetskoj borbi izmedju dobra(tradicionalisti) i apsolutnog zla(ljevicari i "progresivni kulturomarksisti)!

Siroke narodne mase podrzavaju sile dobra,dok neke zapadnjacke,odnarodjene politicke elite predstavljaju zlo!

Zapadni rezimi ce biti sruseni revolucijama sopstvenih gradjana i dobro u svijetu ce preovladati!

z

pre 10 godina

Ako im se ne svidja stav katolicke crkve o abortusu, mogu slobodno da predju u neku drugu veru. Niko njih ne tera da budu katolikinje. A ovaj nacin protesta je neukusan.

zmitjkoe

pre 10 godina

Puna podrska ovim hrabrim zenama. Femenke ja sam uz vas i podrzavam vasu borbu golim grudima i telima protiv terora drzave i/ili crkve i hipokrizije i cinizma muskaraca u haljinama koji ne dopustaju zenama da imaju kontrolu nad vlastitim telom. Steta sto je bila sama, vise njih bi napravile nevidjeni sou.

bez imena a i mozga

pre 10 godina

"§ 167
Störung der Religionsausübung
(1) Wer
1. den Gottesdienst
oder eine gottesdienstliche Handlung einer im Inland bestehenden Kirche
oder anderen Religionsgesellschaft absichtlich und in grober Weise stört
oder
2. an einem Ort, der dem Gottesdienst einer solchen Religionsgesellschaft gewidmet ist, beschimpfenden Unfug verübt,
wird mit Freiheitsstrafe bis zu drei Jahren oder mit Geldstrafe bestraft."

"§ 167
Поремећај верске праксе
(1) Ко
1 обожавање
или акт обожавања постојећег домаћег цркве омета или други верски друштво намерно и грубо
или
2 почињен на месту посвећеном обожавања тог верског друштва увредљиво глупости,
казниће се затвором до три године или новчаном казном. "

original i google prevod za one koji tvrde da se za ovo delo samo u Rusiji kažnjava zatvorom...

Бојан Илић

pre 10 godina

Безобразлук бре људи, није нормално... И то је угрожавање нечије "слободе"!

NS

pre 10 godina

Za skrnavljenje verskog objekta optuzene su one pevacice u Rusiji pa je Nemacka bila uzasnuta kaznom. Evo prilike da vidimo sta misle o slicnoj predstavi za Bozic kod njih.

aca32

pre 10 godina

Kuda ide ovaj svet? Da dođe tako kod nas na Božić ne bi prošla samo sa šamarom. Šta neki ovde misle, da mi hrišćani moramo da budemo neki ljigavci i mlakonje? To treba dobro namlatiti da zapamti kad će sledeći put tako da vređa i ponižava ljude. Neka ide pa nek se skida svom tati, a ne pred nečijom decom... Država mora da štiti prava svih svojih građana. Neka se ide u noćni klub da se skida, tamo ima onih koji će za to i da plate.

NS

pre 10 godina

Za skrnavljenje verskog objekta optuzene su one pevacice u Rusiji pa je Nemacka bila uzasnuta kaznom. Evo prilike da vidimo sta misle o slicnoj predstavi za Bozic kod njih.

bez imena a i mozga

pre 10 godina

"§ 167
Störung der Religionsausübung
(1) Wer
1. den Gottesdienst
oder eine gottesdienstliche Handlung einer im Inland bestehenden Kirche
oder anderen Religionsgesellschaft absichtlich und in grober Weise stört
oder
2. an einem Ort, der dem Gottesdienst einer solchen Religionsgesellschaft gewidmet ist, beschimpfenden Unfug verübt,
wird mit Freiheitsstrafe bis zu drei Jahren oder mit Geldstrafe bestraft."

"§ 167
Поремећај верске праксе
(1) Ко
1 обожавање
или акт обожавања постојећег домаћег цркве омета или други верски друштво намерно и грубо
или
2 почињен на месту посвећеном обожавања тог верског друштва увредљиво глупости,
казниће се затвором до три године или новчаном казном. "

original i google prevod za one koji tvrde da se za ovo delo samo u Rusiji kažnjava zatvorom...

z

pre 10 godina

Ako im se ne svidja stav katolicke crkve o abortusu, mogu slobodno da predju u neku drugu veru. Niko njih ne tera da budu katolikinje. A ovaj nacin protesta je neukusan.

Nesa

pre 10 godina

Znači, sloboda je da neko na ovakav način upadne u crkvu i prekine službu, a kada vernici pokušaju da prekinu paradu ponosa onda je to protiv kršenje ljudskih sloboda.

aca32

pre 10 godina

Kuda ide ovaj svet? Da dođe tako kod nas na Božić ne bi prošla samo sa šamarom. Šta neki ovde misle, da mi hrišćani moramo da budemo neki ljigavci i mlakonje? To treba dobro namlatiti da zapamti kad će sledeći put tako da vređa i ponižava ljude. Neka ide pa nek se skida svom tati, a ne pred nečijom decom... Država mora da štiti prava svih svojih građana. Neka se ide u noćni klub da se skida, tamo ima onih koji će za to i da plate.

Бојан Илић

pre 10 godina

Безобразлук бре људи, није нормално... И то је угрожавање нечије "слободе"!

bez imena a i mozga

pre 10 godina

@CG: Hvala što još jednom pokazuješ širinu, moć praštanja iskrenog vernika, blagost i krotkost. Jer malo je tako poniznih koji će sve koji se ne slažu sa njima nazvati zlom, a sebe dobrim. Dobrodošli u Srednji vek. Ako pokušate da pričate nešto protiv vere završićete na lomači...
(sasha, 25. decembar 2013 21:56)

Niti sam vernik niti sam gej, ali mi ne pada na pamet da smetam ljudima koji obavljaju svoje verske obrede, koji imaju tradiciju, kako sami kažete, najmanje od srednjeg veka, a bogami ni vama ili vašim prijateljima neću upadati u sobu dok se bavite vašim intimnim odnosima. Sve dotle dokle je vaše intimno opredeljenje da svoje intimne odnose intimno vodite na intimnom mestu imate moju punu podršku, ali nemate moju podršku da mene smarate vašim intimnim opredeljenjima - jednostavno, ne interesuje me. Pitam se samo kako neko ko tako malo razumevanja ima za druge traži toliko razmevanja za sebe...

Бојан Илић

pre 10 godina

Интересује ме како би чланице Пете одреаговале да неко уђе го , огрнут крзном , на њихов неки годишњи пријем?!!
Модеран данас значи бити екстремно безобразан, некултуран....?!

mali radojica

pre 10 godina

Mogu misliti na šta bi ličila scena kada bi ova pozerka pokušala ovo da izvede u Meki ili Medini tokom hadžiluka. Mislim, teoretski ne bi mogla jel ne-muslimanima nije dozvoljeno da ulaze u Saudijsku Arabiju. Ne bi stigla mucena ni da podigne ruke a masa bi je ugazila. To bi bilo praćeno višemesečnim napadima bombaša samoubica po raznim Evro centrima što bi rezultiralo masovnim pogibijama nedužnih ljudi. Normalno niko u svetu ne bi smeo ni da pisne a kamoli da protivureči takvoj kazni jer bi usledio naftni embargo za koju bi Rusko-Ukrajinska kriza od pre par godina bila mačiji kašalj.Daklem,Putin ih je oslobodio, ovi ih neće ni goniti krivično a one će normalno da rade to samo tamo gde su "pitoma krotka i civilizovana" društva(znaci navoda jasno objašnjavaju ove termine- da se neko ne uvredi). Ovo dovodi do zaključka da su ovo samo najobičnije pozerke i da cela ova njihova glupost polako klizi u tešku lakrdiju koja će se neminovno jednog dana završiti i tragično. Onda će se svi pitati što ih neko nije u startu zaustavio. Ali, kao što Einstain reče: "svemir i ljudska glupost su beskonačni, mada za ovo prvo nisam baš siguran"

Бојан Илић

pre 10 godina

Krle!
Да сам ја у цркви за Божић са породицом, да улети овакав пацијент (у буквалном смислу) на литургију, засметало би ми јако...

bikan

pre 10 godina

Neukusno. Nekulturno...huliganizam. Huligani i ove zene imaju istu narav: jedini razlog sto huligani mogu fizicki da se obracunaju, a one ne.
Ovakve stvari se resavaju preko "lobiranja" i radom sa vladinim i ne-vladinim organizacijama...organizovanjem foruma, akriviranja u politickom zivotu. Njima to nije ni bitno, jer one traze publicitet a ne i da rese problem. Ali danas je lakse biti huligan...

lesa

pre 10 godina

Kad joj je onaj dekan zalepio jednu roditeljsku, odmah se otreznila! Ma vidi se da je pod nakorticima, kakav feminizam. Ko njoj može zabraniti bilo šta, a kamoli da abortira!

zmitjkoe

pre 10 godina

Puna podrska ovim hrabrim zenama. Femenke ja sam uz vas i podrzavam vasu borbu golim grudima i telima protiv terora drzave i/ili crkve i hipokrizije i cinizma muskaraca u haljinama koji ne dopustaju zenama da imaju kontrolu nad vlastitim telom. Steta sto je bila sama, vise njih bi napravile nevidjeni sou.

sasha

pre 10 godina

@CG: Hvala što još jednom pokazuješ širinu, moć praštanja iskrenog vernika, blagost i krotkost. Jer malo je tako poniznih koji će sve koji se ne slažu sa njima nazvati zlom, a sebe dobrim. Dobrodošli u Srednji vek. Ako pokušate da pričate nešto protiv vere završićete na lomači...

CG

pre 10 godina

Ta djevojka je pustena na slobodu i nece biti sudjenja!
Ovo je samo dokaz da je u nekada hriscanskoj Njemackoj u potpunosti zavladao zlocinacki kulturmarksizam :degradiranje hriscanstva,nacije,tradicionalnih vrijednosti i relativizacija svega i svacega po zloglasnoj "kritickoj teoriji" koju su studenti 60ih sproveli decenijama u djelu prolazeci kroz sve institucije drustva...

Za razliku od Rusije gdje su iste protagoniste osudjene na zatvor i gdje se tradicionalne vrijednosti,nacija,religija nalaze u usponu dok kulturni marksizam nema nikakve sanse ovladati tom zemljom ...

Svjedocimo gigantskoj svjetskoj borbi izmedju dobra(tradicionalisti) i apsolutnog zla(ljevicari i "progresivni kulturomarksisti)!

Siroke narodne mase podrzavaju sile dobra,dok neke zapadnjacke,odnarodjene politicke elite predstavljaju zlo!

Zapadni rezimi ce biti sruseni revolucijama sopstvenih gradjana i dobro u svijetu ce preovladati!

Povratnica

pre 10 godina

Ta ista dama je pre par dana upala u jednu talk emisiju studija Nemackog TV ZDF da protestuje protiv fudbalskog prvenstva u Kataru. Uctivo je zamoljena da ne ometa programi i da izadje napolje. Tu joj je i bezbednost malo pripomogla i emisija je nastavljena kao da se nista nije dogodilo. To je sada obicno pomodarstvo i zelja za vlastitim produciranjem i postavljanjem u centar paznje da bi se zadovoljio vlastiti "ego". To treba jednostavno ignorisati i ne obracati paznju na njih, a to je upravo najgore sto se moze desiti "aktivistkinjama"

vanzemaljac

pre 10 godina

Stvarno, gde živite ljudi? Kakav bog kakvi bakrači, popovi vam uzimaju pare na vaše oči a vi blejite kao ovce. Zašto? Poplašeni ste i primitivni, eto zašto! A ovi to znaju. Klasični šibicari. Prodaju vam maglu više od hiljadu godina. Neka mi neko objasni kakva je razlika između šibicara i popova?

Marko

pre 10 godina

Stvarno, a šta ako je ovo stvarno bio Bog. Tako se prikazao. Mislim šta fali ženi i golom ljudskom telu? Zar nas nije Bog gtakve stvorio ili možda sa dolče gabanom i pradom? A onaj krotki vernik je šamara, tj Boga, strašno. Gde vam je samokontrola i hrišćanska ljubav gospodine. Je l' šamaranje ljubav?

Kropotkin

pre 10 godina

Zeljne paznje. Do sada mi je bilo smesno, ali sada mi je, iako nisam vernik, skroz neukusno, napadno, iritantno. Bljak. Isto kao i gejevi. Nije to ni pamet, ni modernost, ni umetnost...to je jednostavno nista.

zmitjkoe

pre 10 godina

Za razliku od Rusije gdje su iste protagoniste osudjene na zatvor i gdje se tradicionalne vrijednosti,nacija,religija nalaze u usponu dok kulturni marksizam nema nikakve sanse ovladati tom zemljom ...

Svjedocimo gigantskoj svjetskoj borbi izmedju dobra(tradicionalisti) i apsolutnog zla(ljevicari i "progresivni kulturomarksisti)!

Siroke narodne mase podrzavaju sile dobra,dok neke zapadnjacke,odnarodjene politicke elite predstavljaju zlo!

Zapadni rezimi ce biti sruseni revolucijama sopstvenih gradjana i dobro u svijetu ce preovladati!
(CG, 25. decembar 2013 21:21)

To sto se desava u Rusiji je civilizacijski promasaj i krah osnovnog nacela demokratije o odvojenosti drzave i crkve, izvojevane Francuskom revolucijom posle vise od milenijuma terora sprege plave krvi i crkvenih vlasti. Putin, komunista sa caristickim ambicijama, ponovo je spojio drzavu, naciju i crkvu u nesto sto sve vise lici na despotiju i klerofasizam, sto se, hvala na pitanju, i u Srbiji takodje dogadja. Komunisti postaju najbolji vernici, jer dobro znaju sta je jednoumlje. Ali za tebe je ovakva Rusija "sila dobra", dok su zapadne demokratije "sile zla" koje ce biti srusene revolucijama sopstvenih gradjana koji podrzavaju i prizeljkuju povratak tradiciji vere, krvi i tla. Mozda to tebi stvarno tako izgleda kad izmilis ispod tvog kamena i odatle na svet gledas.

Krle

pre 10 godina

Zamislite, AKO MOZETE, ovo na Bajram u dzamiji!
(!, 25. decembar 2013 20:05)

А да пробамо замислити у некој од цркава у Србији или код "правих"Срба у БиХ?

Beli Listić

pre 10 godina

O kako hrišćanska reakcija prisutnih. Isti takvi su i Isusa razapeli. Ništa se za 2.000 godina nije promenilo sem njihovih "dresova".

milan

pre 10 godina

I jel ce sad da im bude bolje, daleko da imam pozitivno misljenje o crkvi ali ovo nije nacin nekoga vredja, a trazis nesto sto tebe vredja

Damjan

pre 10 godina

Kakva nakaradnost i debilizam. Niko vam neće zabraniti abortus, ali ukoliko se odlučite na isti, a znate da je crkva protiv toga, onda vam tu nije ni mesto, pogotovo ovakvima, koji niti veruju u Boga, niti idu u crkvu, a traže da im ista ta crkva da neko pravo. To je lična odluka. Šta zapravo traže? Da se crkva moli za njihov kretenizam?

dule_lfc

pre 10 godina

@zmitjkoe
Лексикон страних речи и израза Милана Вујаклије дефинише клерофашизам као концепт који представља моралну и физичку сарадњу и спрегу католичког свештенства (нарочито вишег, са Ватиканом и бискупима на челу) са фашизмом и фашистичким државама у борби против напредних и демократских идеологија и држава у свету који се најчешће појављивао за време Другог светског рата.Оставите се нас православаца и не обмањујте.

samo da razjasnimo

pre 10 godina

Kada ostavljate komentar pozivajući da zamislimo kako bi bilo da se ovo desi u džamiji ili u Meki, da li to znači da pretpostavljeni linč zbog svetogrđa smarate civilizacijskom tekovinom kojoj treba težiti?

Milos

pre 10 godina

Isus bi se obesio kad bi ovo video, ne zbog feministkinje, nego zbog ovih vernika koji i posle dve hiljade godina nisu razumeli njegovu poruku i jos uvek traze Boga medju cetiri tamna zida.

perica

pre 10 godina

Meni ovo nije hriscanski! Primetio sam da je jedan vernik prisao i udario je. Ma svi su isti... Vera je odavno izgubila smisao... To je i papa primetio. Da ce bog da promeni nesto u vezi crkve i vere...

mujcinovic salih

pre 10 godina

Ovo je tesko komentarisati zbog zatucanosti komentatora!Zena je uradila sta je htela,izbacili su je i tu je kraj.Konstrukcije tipa sta bi bilo da se tako nesto desi u dzamiji na bajram su smesne.Izbacili bi je i dobila bi batine,ovo je Balkan.Smeta mi poplava novokomponovanih vernika koja zapljuskuje ovu zemlju i njihov pokusaj da sve sto se dogadja u zemlji tumace borbom protiv pravoslavlja?

zmitjkoe

pre 10 godina

Puna podrska ovim hrabrim zenama. Femenke ja sam uz vas i podrzavam vasu borbu golim grudima i telima protiv terora drzave i/ili crkve i hipokrizije i cinizma muskaraca u haljinama koji ne dopustaju zenama da imaju kontrolu nad vlastitim telom. Steta sto je bila sama, vise njih bi napravile nevidjeni sou.

CG

pre 10 godina

Ta djevojka je pustena na slobodu i nece biti sudjenja!
Ovo je samo dokaz da je u nekada hriscanskoj Njemackoj u potpunosti zavladao zlocinacki kulturmarksizam :degradiranje hriscanstva,nacije,tradicionalnih vrijednosti i relativizacija svega i svacega po zloglasnoj "kritickoj teoriji" koju su studenti 60ih sproveli decenijama u djelu prolazeci kroz sve institucije drustva...

Za razliku od Rusije gdje su iste protagoniste osudjene na zatvor i gdje se tradicionalne vrijednosti,nacija,religija nalaze u usponu dok kulturni marksizam nema nikakve sanse ovladati tom zemljom ...

Svjedocimo gigantskoj svjetskoj borbi izmedju dobra(tradicionalisti) i apsolutnog zla(ljevicari i "progresivni kulturomarksisti)!

Siroke narodne mase podrzavaju sile dobra,dok neke zapadnjacke,odnarodjene politicke elite predstavljaju zlo!

Zapadni rezimi ce biti sruseni revolucijama sopstvenih gradjana i dobro u svijetu ce preovladati!

vanzemaljac

pre 10 godina

Stvarno, gde živite ljudi? Kakav bog kakvi bakrači, popovi vam uzimaju pare na vaše oči a vi blejite kao ovce. Zašto? Poplašeni ste i primitivni, eto zašto! A ovi to znaju. Klasični šibicari. Prodaju vam maglu više od hiljadu godina. Neka mi neko objasni kakva je razlika između šibicara i popova?

aca32

pre 10 godina

Kuda ide ovaj svet? Da dođe tako kod nas na Božić ne bi prošla samo sa šamarom. Šta neki ovde misle, da mi hrišćani moramo da budemo neki ljigavci i mlakonje? To treba dobro namlatiti da zapamti kad će sledeći put tako da vređa i ponižava ljude. Neka ide pa nek se skida svom tati, a ne pred nečijom decom... Država mora da štiti prava svih svojih građana. Neka se ide u noćni klub da se skida, tamo ima onih koji će za to i da plate.

zmitjkoe

pre 10 godina

Za razliku od Rusije gdje su iste protagoniste osudjene na zatvor i gdje se tradicionalne vrijednosti,nacija,religija nalaze u usponu dok kulturni marksizam nema nikakve sanse ovladati tom zemljom ...

Svjedocimo gigantskoj svjetskoj borbi izmedju dobra(tradicionalisti) i apsolutnog zla(ljevicari i "progresivni kulturomarksisti)!

Siroke narodne mase podrzavaju sile dobra,dok neke zapadnjacke,odnarodjene politicke elite predstavljaju zlo!

Zapadni rezimi ce biti sruseni revolucijama sopstvenih gradjana i dobro u svijetu ce preovladati!
(CG, 25. decembar 2013 21:21)

To sto se desava u Rusiji je civilizacijski promasaj i krah osnovnog nacela demokratije o odvojenosti drzave i crkve, izvojevane Francuskom revolucijom posle vise od milenijuma terora sprege plave krvi i crkvenih vlasti. Putin, komunista sa caristickim ambicijama, ponovo je spojio drzavu, naciju i crkvu u nesto sto sve vise lici na despotiju i klerofasizam, sto se, hvala na pitanju, i u Srbiji takodje dogadja. Komunisti postaju najbolji vernici, jer dobro znaju sta je jednoumlje. Ali za tebe je ovakva Rusija "sila dobra", dok su zapadne demokratije "sile zla" koje ce biti srusene revolucijama sopstvenih gradjana koji podrzavaju i prizeljkuju povratak tradiciji vere, krvi i tla. Mozda to tebi stvarno tako izgleda kad izmilis ispod tvog kamena i odatle na svet gledas.

Marko

pre 10 godina

Stvarno, a šta ako je ovo stvarno bio Bog. Tako se prikazao. Mislim šta fali ženi i golom ljudskom telu? Zar nas nije Bog gtakve stvorio ili možda sa dolče gabanom i pradom? A onaj krotki vernik je šamara, tj Boga, strašno. Gde vam je samokontrola i hrišćanska ljubav gospodine. Je l' šamaranje ljubav?

Nesa

pre 10 godina

Znači, sloboda je da neko na ovakav način upadne u crkvu i prekine službu, a kada vernici pokušaju da prekinu paradu ponosa onda je to protiv kršenje ljudskih sloboda.

Krle

pre 10 godina

Zamislite, AKO MOZETE, ovo na Bajram u dzamiji!
(!, 25. decembar 2013 20:05)

А да пробамо замислити у некој од цркава у Србији или код "правих"Срба у БиХ?

sasha

pre 10 godina

@CG: Hvala što još jednom pokazuješ širinu, moć praštanja iskrenog vernika, blagost i krotkost. Jer malo je tako poniznih koji će sve koji se ne slažu sa njima nazvati zlom, a sebe dobrim. Dobrodošli u Srednji vek. Ako pokušate da pričate nešto protiv vere završićete na lomači...

z

pre 10 godina

Ako im se ne svidja stav katolicke crkve o abortusu, mogu slobodno da predju u neku drugu veru. Niko njih ne tera da budu katolikinje. A ovaj nacin protesta je neukusan.

mali radojica

pre 10 godina

Mogu misliti na šta bi ličila scena kada bi ova pozerka pokušala ovo da izvede u Meki ili Medini tokom hadžiluka. Mislim, teoretski ne bi mogla jel ne-muslimanima nije dozvoljeno da ulaze u Saudijsku Arabiju. Ne bi stigla mucena ni da podigne ruke a masa bi je ugazila. To bi bilo praćeno višemesečnim napadima bombaša samoubica po raznim Evro centrima što bi rezultiralo masovnim pogibijama nedužnih ljudi. Normalno niko u svetu ne bi smeo ni da pisne a kamoli da protivureči takvoj kazni jer bi usledio naftni embargo za koju bi Rusko-Ukrajinska kriza od pre par godina bila mačiji kašalj.Daklem,Putin ih je oslobodio, ovi ih neće ni goniti krivično a one će normalno da rade to samo tamo gde su "pitoma krotka i civilizovana" društva(znaci navoda jasno objašnjavaju ove termine- da se neko ne uvredi). Ovo dovodi do zaključka da su ovo samo najobičnije pozerke i da cela ova njihova glupost polako klizi u tešku lakrdiju koja će se neminovno jednog dana završiti i tragično. Onda će se svi pitati što ih neko nije u startu zaustavio. Ali, kao što Einstain reče: "svemir i ljudska glupost su beskonačni, mada za ovo prvo nisam baš siguran"

Бојан Илић

pre 10 godina

Безобразлук бре људи, није нормално... И то је угрожавање нечије "слободе"!

bikan

pre 10 godina

Neukusno. Nekulturno...huliganizam. Huligani i ove zene imaju istu narav: jedini razlog sto huligani mogu fizicki da se obracunaju, a one ne.
Ovakve stvari se resavaju preko "lobiranja" i radom sa vladinim i ne-vladinim organizacijama...organizovanjem foruma, akriviranja u politickom zivotu. Njima to nije ni bitno, jer one traze publicitet a ne i da rese problem. Ali danas je lakse biti huligan...

bez imena a i mozga

pre 10 godina

"§ 167
Störung der Religionsausübung
(1) Wer
1. den Gottesdienst
oder eine gottesdienstliche Handlung einer im Inland bestehenden Kirche
oder anderen Religionsgesellschaft absichtlich und in grober Weise stört
oder
2. an einem Ort, der dem Gottesdienst einer solchen Religionsgesellschaft gewidmet ist, beschimpfenden Unfug verübt,
wird mit Freiheitsstrafe bis zu drei Jahren oder mit Geldstrafe bestraft."

"§ 167
Поремећај верске праксе
(1) Ко
1 обожавање
или акт обожавања постојећег домаћег цркве омета или други верски друштво намерно и грубо
или
2 почињен на месту посвећеном обожавања тог верског друштва увредљиво глупости,
казниће се затвором до три године или новчаном казном. "

original i google prevod za one koji tvrde da se za ovo delo samo u Rusiji kažnjava zatvorom...

Beli Listić

pre 10 godina

O kako hrišćanska reakcija prisutnih. Isti takvi su i Isusa razapeli. Ništa se za 2.000 godina nije promenilo sem njihovih "dresova".

NS

pre 10 godina

Za skrnavljenje verskog objekta optuzene su one pevacice u Rusiji pa je Nemacka bila uzasnuta kaznom. Evo prilike da vidimo sta misle o slicnoj predstavi za Bozic kod njih.

Бојан Илић

pre 10 godina

Krle!
Да сам ја у цркви за Божић са породицом, да улети овакав пацијент (у буквалном смислу) на литургију, засметало би ми јако...

lesa

pre 10 godina

Kad joj je onaj dekan zalepio jednu roditeljsku, odmah se otreznila! Ma vidi se da je pod nakorticima, kakav feminizam. Ko njoj može zabraniti bilo šta, a kamoli da abortira!

Milos

pre 10 godina

Isus bi se obesio kad bi ovo video, ne zbog feministkinje, nego zbog ovih vernika koji i posle dve hiljade godina nisu razumeli njegovu poruku i jos uvek traze Boga medju cetiri tamna zida.

Бојан Илић

pre 10 godina

Интересује ме како би чланице Пете одреаговале да неко уђе го , огрнут крзном , на њихов неки годишњи пријем?!!
Модеран данас значи бити екстремно безобразан, некултуран....?!

bez imena a i mozga

pre 10 godina

@CG: Hvala što još jednom pokazuješ širinu, moć praštanja iskrenog vernika, blagost i krotkost. Jer malo je tako poniznih koji će sve koji se ne slažu sa njima nazvati zlom, a sebe dobrim. Dobrodošli u Srednji vek. Ako pokušate da pričate nešto protiv vere završićete na lomači...
(sasha, 25. decembar 2013 21:56)

Niti sam vernik niti sam gej, ali mi ne pada na pamet da smetam ljudima koji obavljaju svoje verske obrede, koji imaju tradiciju, kako sami kažete, najmanje od srednjeg veka, a bogami ni vama ili vašim prijateljima neću upadati u sobu dok se bavite vašim intimnim odnosima. Sve dotle dokle je vaše intimno opredeljenje da svoje intimne odnose intimno vodite na intimnom mestu imate moju punu podršku, ali nemate moju podršku da mene smarate vašim intimnim opredeljenjima - jednostavno, ne interesuje me. Pitam se samo kako neko ko tako malo razumevanja ima za druge traži toliko razmevanja za sebe...

Povratnica

pre 10 godina

Ta ista dama je pre par dana upala u jednu talk emisiju studija Nemackog TV ZDF da protestuje protiv fudbalskog prvenstva u Kataru. Uctivo je zamoljena da ne ometa programi i da izadje napolje. Tu joj je i bezbednost malo pripomogla i emisija je nastavljena kao da se nista nije dogodilo. To je sada obicno pomodarstvo i zelja za vlastitim produciranjem i postavljanjem u centar paznje da bi se zadovoljio vlastiti "ego". To treba jednostavno ignorisati i ne obracati paznju na njih, a to je upravo najgore sto se moze desiti "aktivistkinjama"

perica

pre 10 godina

Meni ovo nije hriscanski! Primetio sam da je jedan vernik prisao i udario je. Ma svi su isti... Vera je odavno izgubila smisao... To je i papa primetio. Da ce bog da promeni nesto u vezi crkve i vere...

Kropotkin

pre 10 godina

Zeljne paznje. Do sada mi je bilo smesno, ali sada mi je, iako nisam vernik, skroz neukusno, napadno, iritantno. Bljak. Isto kao i gejevi. Nije to ni pamet, ni modernost, ni umetnost...to je jednostavno nista.

dule_lfc

pre 10 godina

@zmitjkoe
Лексикон страних речи и израза Милана Вујаклије дефинише клерофашизам као концепт који представља моралну и физичку сарадњу и спрегу католичког свештенства (нарочито вишег, са Ватиканом и бискупима на челу) са фашизмом и фашистичким државама у борби против напредних и демократских идеологија и држава у свету који се најчешће појављивао за време Другог светског рата.Оставите се нас православаца и не обмањујте.

Damjan

pre 10 godina

Kakva nakaradnost i debilizam. Niko vam neće zabraniti abortus, ali ukoliko se odlučite na isti, a znate da je crkva protiv toga, onda vam tu nije ni mesto, pogotovo ovakvima, koji niti veruju u Boga, niti idu u crkvu, a traže da im ista ta crkva da neko pravo. To je lična odluka. Šta zapravo traže? Da se crkva moli za njihov kretenizam?

samo da razjasnimo

pre 10 godina

Kada ostavljate komentar pozivajući da zamislimo kako bi bilo da se ovo desi u džamiji ili u Meki, da li to znači da pretpostavljeni linč zbog svetogrđa smarate civilizacijskom tekovinom kojoj treba težiti?

mujcinovic salih

pre 10 godina

Ovo je tesko komentarisati zbog zatucanosti komentatora!Zena je uradila sta je htela,izbacili su je i tu je kraj.Konstrukcije tipa sta bi bilo da se tako nesto desi u dzamiji na bajram su smesne.Izbacili bi je i dobila bi batine,ovo je Balkan.Smeta mi poplava novokomponovanih vernika koja zapljuskuje ovu zemlju i njihov pokusaj da sve sto se dogadja u zemlji tumace borbom protiv pravoslavlja?

milan

pre 10 godina

I jel ce sad da im bude bolje, daleko da imam pozitivno misljenje o crkvi ali ovo nije nacin nekoga vredja, a trazis nesto sto tebe vredja