Utorak, 05.11.2013.

23:34

I LDP će upravljati Beogradom?

Naprednjaci i socijalisti razmatraju i predlog da LDP uđe u privremeni organ koji će upravljati Beogradom, saznaju Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

I LDP æe upravljati Beogradom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

EtoVam

pre 10 godina

Čeda je toliko kritikovao Vučića,hteo da se udruži sa DS-a ko mu sada daje priliku da se dokaže? Mada,čudi da su prihvatili-pošto kako rekoše "namaju istu viziju i proevropsku politiku".

eva

pre 10 godina

Ovo je konacan rezultat razgovora Cede i PPV od pre nekoliko dana. I konacan dokaz da sve zvezde i zvezdice na politickom nebu Srbije imaju svoju cenu.Zahvaljujuci ovakvoj opoziciji naprednjaci ce i Beogradom i Srbijom vladati vrlo dugo.

Ivana Slavić

pre 10 godina

Napokon nasi politicari prestaju da se ponasaju kao mala deca i pocinju ozbiljno da razmisljaju. Emocije po strani i odgovoran rad.

Mikael Hansen

pre 10 godina

Samo g-din Vučić je sposoban da u Beograd uvede laki metro za godinu dana i izgradi još tri mosta, zlu ne trebalo ...

Beograđanka mala

pre 10 godina

Što više zainteresovanih strana u privremenoj upravi grada beograda, to bolje. Celokupan rad privremenog veća na taj način biće transparentniji.

Zokili

pre 10 godina

Nama je potrebna jaka pozicija poput sadašnjeg SNSa i vidi se da je SPS promenio kurs i drugačije razmišlja, nema više njihovih kradja, članovi SPSa koji su činili krivična dela odgovaraju, tako će biti i sa ldp pošto je to mala stranka i nemaju neki uticaj na glasače moraju se pomiriti sa tim i podržati politiku oporavka koju vode Vučić,a prati ga u tome i Dačić

Nevenka

pre 10 godina

Kosovo i Metohija je vazno ali vazan je i Beograd: treba ispitati što pre sta je bivši gradonačelnik zajedno sa svojim drugarima radio. Suvise vremena im je dato za zatiranje tragova lopovlucima...narodu je vise muka od svakodnevnih otkrivanja lopovluka na sve strane, gde god i cega god da se dotaknes pokradene milijarde, a narodu prete prinudne naplate za sve i svasta...sve pokradne pare u FOND za dugovanja naroda za pozitivnu nulu cele nacije, pa da vidimo ko nece da radi i neradnik je...Dajte ljudima posla, a ne socijalu za zdrave, prave, skolovane i u najboljoj snazi mlade ljude...ima ih Srbija, nisu potrebni povratnici i nekakvi politicki kadrovi LDP-a, njih moze gazda Ceda da uposli, pa neka se o njegovim firmama brinu kao o Srbiji sve ove godine...

sanja

pre 10 godina

jasno je da naprednjaci žele da se sve stranke uključe u rad i odlučivanje u Beogradu bar dok ne bude izbora. Ali ja tu ne vidim da ima potrebe da jedna stranka koja ni cenzus nije mogla da pređe ima prava da o bilo čemu odlučuje.

sale2

pre 10 godina

Mnogi,pa sada i ceda zele deo kolaca koji su zasluzno naprednjaci dobili.Oni koji odlucuju ko ce dobiti poverenje,vrlo dobro znaju da najboljem timu ostaje nagrada

kmv

pre 10 godina

Neka upravlja i LDP samo pokrenite Srbiju sto pre! (novosadjanka, 06. novembar 2013 12:58) e ove stupidne komentare opravdanja,kada je SNS u pitanju, citam od kad su dosli na vlast, a mi samo unazad idemo

olovka piše srcem

pre 10 godina

U privremeni organ treba kooptirati sve stranke koje imaju odbornike u Skupštini grada! A kad na proleće budu izbori treba da se setimo i razmislimo koga birati!

de fakto i de jure..

pre 10 godina

Ruka ruku mije!Brate mili,dokle ovo ide@
(nenad, 6. novembar 2013 12:53)
Čemu ostrašćenost - LDP je takođe imao odbornike u gradskoj Skupštini.

Banezi

pre 10 godina

Postare , ldp ce u svakom slucaju preskociti cenzus jer : 1) imaju sami oko 5,5 % biraca koji standardno glasaju zanjih ; 2) veliki broj ds-ovaca ce da se prelije una racun ldp ; i na kraju Sns sa svojim koalicionim partnerima ( vulinom , milankom karic i veljom ) nece preci 40 % , tako da nece moci samostalno da formiraju vladu . Sa ds-om nece ici jos uvek , urs i pogotovo sps im postaju balast u borbi protiv korupcije . Zakljucak : ldp + sns ce ciniti narednu vladu Republike Srbije .

SNS prevaranti

pre 10 godina

Privremena uprava mora da bude sastavljena od stranaka koje su dobile poverenje građana, a sve ostalo je cirkus...Međutim, šta je ovde još gore - pa to što funkcioneri SNS ne mogu ni u toalet ako ne pitaju Vučića...i sad treba da čekamo, čekamo...pa da li ste svi vi u SNS toliko nesposobni da za sve morate Vučića da pitate...Diktatura u partiji, diktatura u državi...Prošlo je dva meseca od smene Đilasa, a SNS još uvek ne može da odredi člana privremenog veća, to je toliko neozbiljno da nemam reči. Razgovarao sam je jednim funkcionerom SNS, moj komšija i prijatelj, i pitao ga šta se dešava...kaže - ma ništa me ne pitaj, luda kuća, ne zna se ko šta radi, haos...I na kraju da pojasnim ovu trgovinu sa LDP, pa LDP je u velikim dugovima i neko te dugove treba da plati, da im oprosti, a opozicija to ne može...npr samo Telekomu duguju desetine miliona dinara, a gde su ostali...drugo, Čedi treba kredit od države za svoje privatno preduzeće i jasno je da se Čeda prodao i da radi stvari koje i Željko Mitrović i ekipa kojima država oprašta dugove, a za uzvrat moraju da pljuju DS. Prema tome, DS treba da kaže istinu o namerama Čede i LDP, a ne da učestvuje u cirkusu, lažnim razgovorima o saradnji...prekinite te razgovore i recite narodu o čemu se radi.

Postar

pre 10 godina

@(Banezi, 6. novembar 2013 12:43)
Ne verujem da će kao prvo LDP preći cenzus a ni da će SNS biti potreban koalicioni partner sami će moći da formiraju vlast živi bili pa videli

izokola...

pre 10 godina

Ponovo nenormalne i nelogicne koalicije stranaka ili ljudi,koji su trebali da u podeli ovog gradskog kolaca,ostanu na margini i to apsolutnoj,bas kako su to gradjani Srbije na izborima i rekli...Imala njihova stranka uspeha na izborima ili ne,oni su tu negde ako nista drugo iza paravana! Ne vidimo cime su to oni zasluzili poverenje ove vlade,sem ako nije opet neka politicka konstrukcja,koja je sve samo ne zelja birackog tela na izborima!Neprincipijelne koalicije i nicim opravdane i trule zamisli pojedinaca za ubacivanje u vlast onih,koji to ne zasluzuju jer se to protivi izbornom raspolozenju vecine gradjana.Pa bi to bilo kao prst u oko birackom telu!Glas javnosti je glas razuma!Tako bi to politicari trebalo da razumeju!Jos uvek ne znamo i nismo dobili odgovor,odakle poverenje lideru male stranke,koja godinama tavori na ivici cenzusa ili u prevodu na margini stranackog zivota u Srbiji.Za koga mozemo reci da je u biznisu bio mnogo uspesniji,nego u politici!?!Covek koji nam jos nije objasnio odakle tako nagli uspeh u siromasnoj Srbiji!Dok je zemlja isla velikim koracima ka dnu i sa sobom povukla ekonomiju i sve sto je icemu vredelo u ovoj zemlji a radnike otpustila i proglasili tehnoloskim viskom,on se odvazio i doziveo brzi preporod svog imovinskog stanja i tako uleteo u sazvezdje hedonizma i luksuzne zabave,dostojne svetskih bogatasa!Sve nas to mozda i ne bi cudilo,da on nije bio politicar u toj i takvoj Srbiji!I licemerno bi bilo sve to pretvoriti u pitanje bez odogovora...

Sale nbgd

pre 10 godina

Ukoliko dodje do ovoga, to je samo dokaz da naprdnjaci ne gledaju stranacke boje.
Jasno je da ne zele da brzaju, i donose ishitrene odluke, pa zato jos uvek nema te prinudne uprave.
Polako ali sigurno, ka boljem Beogradu.

odgovorno

pre 10 godina

Ukoliko kadrovi SNS i SPS nadlezni za odlucivanje o sastavu privremenog veca smatraju da je neko iz redova LDP-a pogodan i sposoban da ucestvuje u radu privremene uprave ... neka bude tako

tunguzija

pre 10 godina

Nema potrebe da se tu meša sad LDP nisu ni prešli cenzus tu treba da se izaberu odgovorni ljudi koji će omogućiti da grad funkcioniše nesmetano bez političkih sukoba i prepucavanja dok se ne izabere nova vlast za nekoliko meseci

Beograđanka

pre 10 godina

Ne sumnjam da će SNS uraditi ono što je najbolje za našu prestonicu. Privremena uprava mora da bude konstruktivna i povede naš Beograd u pravcu investicija, novih radnih mesta, bolje infrastrukture, bez kriminala i korupcije.

SVETAC

pre 10 godina

Kao dugogodišnjem članu LDP gade mi se ovakvi potezi vrhovnika. Takvim odlukama srozao le LDP ispod cenzusa i urašavaće ga sve više. Jedini spas za stranku i njen, ponavljam njen politički pravac je otklon od sadašnjeg kabadahije.

Takođe, postavljam pitanje članovima SNS koji su se borili za svoju političku ideju, da li je moguće da među vama nema zaslužnih nego neko umesto vas kadrira po stranci. Da li se pitate za nešto ili je vaš posao da samo radite ono što vam se kaže.

Svetlana

pre 10 godina

Čedica je shvatio da nema leba od onih demokrata. Bolje i jedna fotelja, sa ljudima koji će mu podići imidž, od kojih će imati šta da nauči,nego da propadne zajedno sa Đikijem. Uostalom, bolje da je blizu SNS-a, tako definitivno neće više krasti i biće manji od makovog zrna. Zna Vučić šta radi, jer kako kažu, "prijatelje drži blizu, a neprijatelje još bliže."

спонзори

pre 10 godina

Какав сад ЛДП па они ће у коалицију са ДС а демократе су одбиле да учествују у привременој управи и не морају довољно су уништили град једва чекам да се изабере нова власт

smiljka

pre 10 godina

Kakav Ceda? O Cedinoj pogibeljnoj neoliberalnoj trzisnoj ekonomiji su grdadjani Beograda rekli sta misle tako sto su ga ostavili ispod cenzusa.

crni domino

pre 10 godina

Ne bi me iznenadilo da Ceda prihvati ovaj poziv.
Kada je licni interes u pitanju, vise mu odgovara SNS od DS.
Zato, idemo Cedo do potpunog unistenja!
Samo napred!

Brat Djura

pre 10 godina

Ma i ako udje u privremenu upravu Vucic sigurno da ima debeo razlog zasto.mada ne vidim sta bi on tamo radio ali ajde,verovatno da ima razloga.

Aljosa

pre 10 godina

Privremena uprava mora dobro da funkcioniše da ne bude stranačkog prepucavanja kako grad i građani ne bi trpeli da se koliko toliko stvore uslovi za normalno funkcionisanje grada dok se ne izabere novo rukovodstvo a to ko će učestvovati u upravi neka sednu da razgovaraju sve stranke pa neka odluče

Vavilon

pre 10 godina

Ceda je namerno dao nemogucu ponudu DS-u o ujedinjenju dve stranke i znao je u startu da ce to Djilas odbiti. A to mu je izgleda samo izgovor da se okrene Vucicu. Sto i nije lose.Ova vest o privremenom organu u Beogradu i o LDP-u kao delu tog organa potvrdjuje tezu.

KraLLJ

pre 10 godina

Odlicno, posto su ovi cedisti prave mnogo pametni, sada ce imati priliku da pokazu sta znaju... Do sada on njih su izlazile samo kritike,imace priliku da se dokazu!

ivan78bg

pre 10 godina

Beograd im je zadnja rupa na svirali ocigledno.SMenili gradonacelnika bez ideje sta posle!Sad im situacija na kosovu opravdanje?Znate li vi SNS-ovci kada ste oborili gradsku vlast?I to vam nije bilo dovoljno vremena da napravite plan i psotavite ljude?Neodgovorno sramotno .Tako ce te i proci na izborima.Bahatite se nad Beogradom jer znate da beogradjani za vas ne glasaju!

hobbit

pre 10 godina

Nisu prešli cenzus i ne treba da učestvuju u privremenoj upravi to je bar moje mišljenje ako DS i DSS neće u tome da učestvuju neka to mesto pripadne SNS ionako će oni kasnije da vode Beograd

bane d

pre 10 godina

LDP u Beogradu! Zašto da ne, više je nego očigledno da i LDP shvata dobre strane politike koju vodi aktuelna vlast. Veći koncenzus, veće šanse za uspeh!

a Toma nek zida bespravne crkve

pre 10 godina

Bitno je da su pokazali Đilasu da su jači i gluplji. Snaga klade valja a um je otišao u inostranstvo trbuhom za kruhom. Ostali su oni koji NEKAKO funkcionišu, političari i navijači. Eto, na to smo se sveli...

Šumika

pre 10 godina

Kakav Ceda.Pa on se sada nudi jer zna da kada budu izbori nema sanse ponovo da predje cenzus.Ovako misli ako udje u privremenu upravu da ce nesto ucariti ali narod njega zna kao zlu paru.

Kodak

pre 10 godina

Jos samo fali LDP.DS i DSS ako nece da udju u privremenu upravu ne mora ni LDP.SNS ima dovoljno ljudi koji bi do izbora vodili grad i pokazali svima da grad moze da se vodi domacinski a ne samo za svoje interese i sklapanje biznisa za svoje firme i firme svojih rodjaka ,kumova i ko zna sve kojih.

memo

pre 10 godina

Ne treba praviti cirkus od uprave po broju odbornika treba odrediti koliko će koja stranka imati članova jer grad u ovom prelaznom periodu mora da nastavi da funkcioniše a ako bude mnogo stranaka neće moći da se dogovore biće svađa i sukoba

Karambol

pre 10 godina

Znaci zato su se sastajali Vucic i Jovanovic. Nije losa ideja da i LDP udje u privremeni organ, uostalom bitno je da udju strucnjaci nezavisno od partije kojoj pripadaju.

Branislav

pre 10 godina

Apsolutno je besmisleno zvati LDP u prelaznu vlast jer nevidim sta bi tu dobili...pa cak ni radi ravnoteze jer Ceda nije presao cenzus..ali obzirom da su izbori uskoro ta stolica ako je uopste i bude bice cisto marionetska...

vuk

pre 10 godina

LDP je mala stranka koja pritom nije ni cenzus prešla i ko zna da li će i sada to uraditi tu pre svega mora biti predtavnika SNS i SPS jer će na kraju krajeva oni kasnije upravljati gradom posle izbora

GospoPO

pre 10 godina

svakako treba raditi u Srbiji tako sto prvo treba resavati prioritetne probleme.Posto se pokazalo da Beograd nije bio prioritet njegovom gradonacelniku, sad je porebno da se donesu odluke valjano i odgovorno kako bi grad funkcionisao i da prestonica radi tako, da posluzi svim ostalim gradovima kao dobar primer.

Dejan

pre 10 godina

Privremeni organ mora da bude formiran radi funkcionisanja Beograda do izbora. Mora da bude formiran od strucnih ljudi koji znaju sta treba da rade u toj situaciji. Mislim da LDP nema tu sta da trazi.

Beli Glasački Listić

pre 10 godina

Nisu bitni izborni rezultati,
bitno je kako se dogovore oko plena.

Beli glasački listić,
podignimo im preponu za preskakanje cenzusa.

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Uopste nisam za to da udje LDP u privremenu vlast i BG ali ako su zapeli neka udju i neka se dokazu a ne samo da stoje sa strane i da kritikuju.

mi pošteni

pre 10 godina

kad naprednjaci odrađuju korupciju, na svim nivoima a posebno političkom, onda je to pošteno, iskreno i svrsishodno. svi ostali su bljak!

Joca

pre 10 godina

Mislim da SNS i SPS nece zvati Cedu u privremenu upravu u gradu Beogradu i da je ovo nebulozan komentar. Zato sto su gradjani na izborima rekli sta misle o politici LDP-a.

Ranko

pre 10 godina

Ma kakav Ceda, kakav LDP? Pa zar na zadnjim Beogradskim izborima narod nije rekao sta misli o politici LDP-a. Ne bi se slozio sa idejom da Ceda bude u privremenom organu jer mislim da on tu nema sta da trazi.

BORKOVACKA - DOLINA

pre 10 godina

Ukoliko DS i DSS ne prihvate ucesce u Privremenom organu grada Beograda, da bi taj organ poceo da funkcionise ne vidim razlog da se jedno mesto ponudi LDP. vazno je da taj organ sto pre pocne da funkcionise jer na pragu je zima.

krug dvojke

pre 10 godina

a kako bi bilo da svi gradjani preuzmu vlast u bgd?! od baba sere do akademika, pa da vidis lepote od samoupravljanja, pride nema potrebe za izborima, umesto na kampanje pare se trose na pametnije...milina :-)

Markec

pre 10 godina

Svakome ko želi dobro beograđanima i ko hoće da radi u njihovom interesu može učestvovati u privremenoj upravi. Ukoliko bude Vučićeva odluka da LDP uđe u privremenu vlast u Beogradu sigurno če to biti ono pravo, ali oni koji to budu moraju raditi časno i pošteno inače će biti brzo smenjeni isto kao i Đilas.

jer treba i Beogradu nabiti cetnicku subaru na glavu?

pre 10 godina

"A sto ne daju onda i SPO-u koji je bio u koaliciji PREOKRET sa LDP-om i ima vece iskustvo u vodjenju Beograda"?
(Aleksandar, 5. novembar 2013 23:50)

Nikom se ne luta po Ravnoj Gori, niti itko zeli Ravnogorstvo u Beogradu, a to je sve sto SPO ima na svom politickom meniju. SPO (blizanci DDS-a) ima vece iskustvo u rusenju Beograda nego u nekakvom "dobrom vodjenju"

Vlajkov

pre 10 godina

Toliku su galamu digli oko smene Djilasa a sad ne mogu ni prnudne mere da uvedu. Da im je stalo do Beogradjana do sad bi vec raspisali izbore, njima je stalo do vlasti ali nisu sigurni da ce je u ovom trenutku dobiti.

Berac lovorika

pre 10 godina

Treba i LDP-eu dati priliku da se pokaze a ne samo da kritikuje,neka udju u Vladu i neka i oni preuzmu odgovornost i videce da nije isto raditi i samo kritikovati.

Zemunac

pre 10 godina

LDP je svojim aktivnim delovanjem i politikom koju sada preuzimaju SVI sebi izgradio legitimitet da bude u Privremenom veću. To bi bila razumna odluka.

Radoznali Beogradjanin

pre 10 godina

Draga redakcijo, molim vas istražite kako može LDP da učestvuje u toj privremenoj upravi ako u tekućem sazivu skupštine grada nemaju poslanike. Hvala unapred!

Srbin 100%

pre 10 godina

Ovo su obicne medijske spekulacije jer LDP nema predstavnike u skupstini grada Beograda i samim tim ne postoji potreba da njihov predstavnik uzme ucesce u privremenoj vlasti koja treba da vodi racuna o funkcionisanju gradskih sluzbi,posebno u zimskom periodu

Genije

pre 10 godina

Čemu služe organi stranaka kada i o privremenim organima odlučuju lideri?! Ne verujem da će se LDP upecati na ovu udicu jer ulaskom u privremeni organ spuštaju se ispod cenzusa.

bane

pre 10 godina

Ne razumem kako stranka koja nije dobila poverenje gradjana može da upravlja gradom? Čemu onda izbori ako se ne računa mišljenje gradjana. SNS ova lakrdija može skupo da košta. Gradjani će to da protumače kao bežanje od odgovornosti i izrugivanje Beogradjanima.

Aleksandar

pre 10 godina

LDP je prosle godine zrtvovao svoju gradsku listu i nije promovisao kandidata za gradonacelnika kako bi Djilas pobedio.
Inace, po svim istrazivanjima i dosadasnjim izborima Beograd je najjaca izborna baza LDP-a i tu ima i vlast u 6 centralnih opstina ( Vracar, Stari Grad, Savski venac, Palilula, Zvezdara, Novi Beograd ).
Dakle, apsolutno ima razloga da se nadje u Gradskom privremenom organu.

toza

pre 10 godina

A šta bi sa formiranjem privremene uprave do kraja nedelje? Zar vam se ne žuri da ispitate šta je bivši gradonačelnik radio? Zar ste vi iz SNS i SPS toliko nesposobni ili bez mišljenja da sve odluke donose Vučić i Dačić? Nadam se da su Beograđani shvatili koliko im je bitan Beograd i da će ih shodno tome nagraditi na izborima.

Ranko

pre 10 godina

Ma kakav Ceda, kakav LDP? Pa zar na zadnjim Beogradskim izborima narod nije rekao sta misli o politici LDP-a. Ne bi se slozio sa idejom da Ceda bude u privremenom organu jer mislim da on tu nema sta da trazi.

Šumika

pre 10 godina

Kakav Ceda.Pa on se sada nudi jer zna da kada budu izbori nema sanse ponovo da predje cenzus.Ovako misli ako udje u privremenu upravu da ce nesto ucariti ali narod njega zna kao zlu paru.

bane d

pre 10 godina

LDP u Beogradu! Zašto da ne, više je nego očigledno da i LDP shvata dobre strane politike koju vodi aktuelna vlast. Veći koncenzus, veće šanse za uspeh!

Dejan

pre 10 godina

Privremeni organ mora da bude formiran radi funkcionisanja Beograda do izbora. Mora da bude formiran od strucnih ljudi koji znaju sta treba da rade u toj situaciji. Mislim da LDP nema tu sta da trazi.

Kodak

pre 10 godina

Jos samo fali LDP.DS i DSS ako nece da udju u privremenu upravu ne mora ni LDP.SNS ima dovoljno ljudi koji bi do izbora vodili grad i pokazali svima da grad moze da se vodi domacinski a ne samo za svoje interese i sklapanje biznisa za svoje firme i firme svojih rodjaka ,kumova i ko zna sve kojih.

hobbit

pre 10 godina

Nisu prešli cenzus i ne treba da učestvuju u privremenoj upravi to je bar moje mišljenje ako DS i DSS neće u tome da učestvuju neka to mesto pripadne SNS ionako će oni kasnije da vode Beograd

Markec

pre 10 godina

Svakome ko želi dobro beograđanima i ko hoće da radi u njihovom interesu može učestvovati u privremenoj upravi. Ukoliko bude Vučićeva odluka da LDP uđe u privremenu vlast u Beogradu sigurno če to biti ono pravo, ali oni koji to budu moraju raditi časno i pošteno inače će biti brzo smenjeni isto kao i Đilas.

GospoPO

pre 10 godina

svakako treba raditi u Srbiji tako sto prvo treba resavati prioritetne probleme.Posto se pokazalo da Beograd nije bio prioritet njegovom gradonacelniku, sad je porebno da se donesu odluke valjano i odgovorno kako bi grad funkcionisao i da prestonica radi tako, da posluzi svim ostalim gradovima kao dobar primer.

jer treba i Beogradu nabiti cetnicku subaru na glavu?

pre 10 godina

"A sto ne daju onda i SPO-u koji je bio u koaliciji PREOKRET sa LDP-om i ima vece iskustvo u vodjenju Beograda"?
(Aleksandar, 5. novembar 2013 23:50)

Nikom se ne luta po Ravnoj Gori, niti itko zeli Ravnogorstvo u Beogradu, a to je sve sto SPO ima na svom politickom meniju. SPO (blizanci DDS-a) ima vece iskustvo u rusenju Beograda nego u nekakvom "dobrom vodjenju"

bane

pre 10 godina

Ne razumem kako stranka koja nije dobila poverenje gradjana može da upravlja gradom? Čemu onda izbori ako se ne računa mišljenje gradjana. SNS ova lakrdija može skupo da košta. Gradjani će to da protumače kao bežanje od odgovornosti i izrugivanje Beogradjanima.

Joca

pre 10 godina

Mislim da SNS i SPS nece zvati Cedu u privremenu upravu u gradu Beogradu i da je ovo nebulozan komentar. Zato sto su gradjani na izborima rekli sta misle o politici LDP-a.

Aleksandar

pre 10 godina

LDP je prosle godine zrtvovao svoju gradsku listu i nije promovisao kandidata za gradonacelnika kako bi Djilas pobedio.
Inace, po svim istrazivanjima i dosadasnjim izborima Beograd je najjaca izborna baza LDP-a i tu ima i vlast u 6 centralnih opstina ( Vracar, Stari Grad, Savski venac, Palilula, Zvezdara, Novi Beograd ).
Dakle, apsolutno ima razloga da se nadje u Gradskom privremenom organu.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ovo su obicne medijske spekulacije jer LDP nema predstavnike u skupstini grada Beograda i samim tim ne postoji potreba da njihov predstavnik uzme ucesce u privremenoj vlasti koja treba da vodi racuna o funkcionisanju gradskih sluzbi,posebno u zimskom periodu

BORKOVACKA - DOLINA

pre 10 godina

Ukoliko DS i DSS ne prihvate ucesce u Privremenom organu grada Beograda, da bi taj organ poceo da funkcionise ne vidim razlog da se jedno mesto ponudi LDP. vazno je da taj organ sto pre pocne da funkcionise jer na pragu je zima.

toza

pre 10 godina

A šta bi sa formiranjem privremene uprave do kraja nedelje? Zar vam se ne žuri da ispitate šta je bivši gradonačelnik radio? Zar ste vi iz SNS i SPS toliko nesposobni ili bez mišljenja da sve odluke donose Vučić i Dačić? Nadam se da su Beograđani shvatili koliko im je bitan Beograd i da će ih shodno tome nagraditi na izborima.

Karambol

pre 10 godina

Znaci zato su se sastajali Vucic i Jovanovic. Nije losa ideja da i LDP udje u privremeni organ, uostalom bitno je da udju strucnjaci nezavisno od partije kojoj pripadaju.

Zemunac

pre 10 godina

LDP je svojim aktivnim delovanjem i politikom koju sada preuzimaju SVI sebi izgradio legitimitet da bude u Privremenom veću. To bi bila razumna odluka.

Branislav

pre 10 godina

Apsolutno je besmisleno zvati LDP u prelaznu vlast jer nevidim sta bi tu dobili...pa cak ni radi ravnoteze jer Ceda nije presao cenzus..ali obzirom da su izbori uskoro ta stolica ako je uopste i bude bice cisto marionetska...

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Uopste nisam za to da udje LDP u privremenu vlast i BG ali ako su zapeli neka udju i neka se dokazu a ne samo da stoje sa strane i da kritikuju.

Berac lovorika

pre 10 godina

Treba i LDP-eu dati priliku da se pokaze a ne samo da kritikuje,neka udju u Vladu i neka i oni preuzmu odgovornost i videce da nije isto raditi i samo kritikovati.

memo

pre 10 godina

Ne treba praviti cirkus od uprave po broju odbornika treba odrediti koliko će koja stranka imati članova jer grad u ovom prelaznom periodu mora da nastavi da funkcioniše a ako bude mnogo stranaka neće moći da se dogovore biće svađa i sukoba

mi pošteni

pre 10 godina

kad naprednjaci odrađuju korupciju, na svim nivoima a posebno političkom, onda je to pošteno, iskreno i svrsishodno. svi ostali su bljak!

vuk

pre 10 godina

LDP je mala stranka koja pritom nije ni cenzus prešla i ko zna da li će i sada to uraditi tu pre svega mora biti predtavnika SNS i SPS jer će na kraju krajeva oni kasnije upravljati gradom posle izbora

Vlajkov

pre 10 godina

Toliku su galamu digli oko smene Djilasa a sad ne mogu ni prnudne mere da uvedu. Da im je stalo do Beogradjana do sad bi vec raspisali izbore, njima je stalo do vlasti ali nisu sigurni da ce je u ovom trenutku dobiti.

Genije

pre 10 godina

Čemu služe organi stranaka kada i o privremenim organima odlučuju lideri?! Ne verujem da će se LDP upecati na ovu udicu jer ulaskom u privremeni organ spuštaju se ispod cenzusa.

Radoznali Beogradjanin

pre 10 godina

Draga redakcijo, molim vas istražite kako može LDP da učestvuje u toj privremenoj upravi ako u tekućem sazivu skupštine grada nemaju poslanike. Hvala unapred!

a Toma nek zida bespravne crkve

pre 10 godina

Bitno je da su pokazali Đilasu da su jači i gluplji. Snaga klade valja a um je otišao u inostranstvo trbuhom za kruhom. Ostali su oni koji NEKAKO funkcionišu, političari i navijači. Eto, na to smo se sveli...

ivan78bg

pre 10 godina

Beograd im je zadnja rupa na svirali ocigledno.SMenili gradonacelnika bez ideje sta posle!Sad im situacija na kosovu opravdanje?Znate li vi SNS-ovci kada ste oborili gradsku vlast?I to vam nije bilo dovoljno vremena da napravite plan i psotavite ljude?Neodgovorno sramotno .Tako ce te i proci na izborima.Bahatite se nad Beogradom jer znate da beogradjani za vas ne glasaju!

Beli Glasački Listić

pre 10 godina

Nisu bitni izborni rezultati,
bitno je kako se dogovore oko plena.

Beli glasački listić,
podignimo im preponu za preskakanje cenzusa.

krug dvojke

pre 10 godina

a kako bi bilo da svi gradjani preuzmu vlast u bgd?! od baba sere do akademika, pa da vidis lepote od samoupravljanja, pride nema potrebe za izborima, umesto na kampanje pare se trose na pametnije...milina :-)

tunguzija

pre 10 godina

Nema potrebe da se tu meša sad LDP nisu ni prešli cenzus tu treba da se izaberu odgovorni ljudi koji će omogućiti da grad funkcioniše nesmetano bez političkih sukoba i prepucavanja dok se ne izabere nova vlast za nekoliko meseci

SVETAC

pre 10 godina

Kao dugogodišnjem članu LDP gade mi se ovakvi potezi vrhovnika. Takvim odlukama srozao le LDP ispod cenzusa i urašavaće ga sve više. Jedini spas za stranku i njen, ponavljam njen politički pravac je otklon od sadašnjeg kabadahije.

Takođe, postavljam pitanje članovima SNS koji su se borili za svoju političku ideju, da li je moguće da među vama nema zaslužnih nego neko umesto vas kadrira po stranci. Da li se pitate za nešto ili je vaš posao da samo radite ono što vam se kaže.

crni domino

pre 10 godina

Ne bi me iznenadilo da Ceda prihvati ovaj poziv.
Kada je licni interes u pitanju, vise mu odgovara SNS od DS.
Zato, idemo Cedo do potpunog unistenja!
Samo napred!

Vavilon

pre 10 godina

Ceda je namerno dao nemogucu ponudu DS-u o ujedinjenju dve stranke i znao je u startu da ce to Djilas odbiti. A to mu je izgleda samo izgovor da se okrene Vucicu. Sto i nije lose.Ova vest o privremenom organu u Beogradu i o LDP-u kao delu tog organa potvrdjuje tezu.

smiljka

pre 10 godina

Kakav Ceda? O Cedinoj pogibeljnoj neoliberalnoj trzisnoj ekonomiji su grdadjani Beograda rekli sta misle tako sto su ga ostavili ispod cenzusa.

Svetlana

pre 10 godina

Čedica je shvatio da nema leba od onih demokrata. Bolje i jedna fotelja, sa ljudima koji će mu podići imidž, od kojih će imati šta da nauči,nego da propadne zajedno sa Đikijem. Uostalom, bolje da je blizu SNS-a, tako definitivno neće više krasti i biće manji od makovog zrna. Zna Vučić šta radi, jer kako kažu, "prijatelje drži blizu, a neprijatelje još bliže."

спонзори

pre 10 godina

Какав сад ЛДП па они ће у коалицију са ДС а демократе су одбиле да учествују у привременој управи и не морају довољно су уништили град једва чекам да се изабере нова власт

Brat Djura

pre 10 godina

Ma i ako udje u privremenu upravu Vucic sigurno da ima debeo razlog zasto.mada ne vidim sta bi on tamo radio ali ajde,verovatno da ima razloga.

Aljosa

pre 10 godina

Privremena uprava mora dobro da funkcioniše da ne bude stranačkog prepucavanja kako grad i građani ne bi trpeli da se koliko toliko stvore uslovi za normalno funkcionisanje grada dok se ne izabere novo rukovodstvo a to ko će učestvovati u upravi neka sednu da razgovaraju sve stranke pa neka odluče

odgovorno

pre 10 godina

Ukoliko kadrovi SNS i SPS nadlezni za odlucivanje o sastavu privremenog veca smatraju da je neko iz redova LDP-a pogodan i sposoban da ucestvuje u radu privremene uprave ... neka bude tako

SNS prevaranti

pre 10 godina

Privremena uprava mora da bude sastavljena od stranaka koje su dobile poverenje građana, a sve ostalo je cirkus...Međutim, šta je ovde još gore - pa to što funkcioneri SNS ne mogu ni u toalet ako ne pitaju Vučića...i sad treba da čekamo, čekamo...pa da li ste svi vi u SNS toliko nesposobni da za sve morate Vučića da pitate...Diktatura u partiji, diktatura u državi...Prošlo je dva meseca od smene Đilasa, a SNS još uvek ne može da odredi člana privremenog veća, to je toliko neozbiljno da nemam reči. Razgovarao sam je jednim funkcionerom SNS, moj komšija i prijatelj, i pitao ga šta se dešava...kaže - ma ništa me ne pitaj, luda kuća, ne zna se ko šta radi, haos...I na kraju da pojasnim ovu trgovinu sa LDP, pa LDP je u velikim dugovima i neko te dugove treba da plati, da im oprosti, a opozicija to ne može...npr samo Telekomu duguju desetine miliona dinara, a gde su ostali...drugo, Čedi treba kredit od države za svoje privatno preduzeće i jasno je da se Čeda prodao i da radi stvari koje i Željko Mitrović i ekipa kojima država oprašta dugove, a za uzvrat moraju da pljuju DS. Prema tome, DS treba da kaže istinu o namerama Čede i LDP, a ne da učestvuje u cirkusu, lažnim razgovorima o saradnji...prekinite te razgovore i recite narodu o čemu se radi.

olovka piše srcem

pre 10 godina

U privremeni organ treba kooptirati sve stranke koje imaju odbornike u Skupštini grada! A kad na proleće budu izbori treba da se setimo i razmislimo koga birati!

kmv

pre 10 godina

Neka upravlja i LDP samo pokrenite Srbiju sto pre! (novosadjanka, 06. novembar 2013 12:58) e ove stupidne komentare opravdanja,kada je SNS u pitanju, citam od kad su dosli na vlast, a mi samo unazad idemo

Mikael Hansen

pre 10 godina

Samo g-din Vučić je sposoban da u Beograd uvede laki metro za godinu dana i izgradi još tri mosta, zlu ne trebalo ...

KraLLJ

pre 10 godina

Odlicno, posto su ovi cedisti prave mnogo pametni, sada ce imati priliku da pokazu sta znaju... Do sada on njih su izlazile samo kritike,imace priliku da se dokazu!

Beograđanka

pre 10 godina

Ne sumnjam da će SNS uraditi ono što je najbolje za našu prestonicu. Privremena uprava mora da bude konstruktivna i povede naš Beograd u pravcu investicija, novih radnih mesta, bolje infrastrukture, bez kriminala i korupcije.

sanja

pre 10 godina

jasno je da naprednjaci žele da se sve stranke uključe u rad i odlučivanje u Beogradu bar dok ne bude izbora. Ali ja tu ne vidim da ima potrebe da jedna stranka koja ni cenzus nije mogla da pređe ima prava da o bilo čemu odlučuje.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

Ruka ruku mije!Brate mili,dokle ovo ide@
(nenad, 6. novembar 2013 12:53)
Čemu ostrašćenost - LDP je takođe imao odbornike u gradskoj Skupštini.

Banezi

pre 10 godina

Postare , ldp ce u svakom slucaju preskociti cenzus jer : 1) imaju sami oko 5,5 % biraca koji standardno glasaju zanjih ; 2) veliki broj ds-ovaca ce da se prelije una racun ldp ; i na kraju Sns sa svojim koalicionim partnerima ( vulinom , milankom karic i veljom ) nece preci 40 % , tako da nece moci samostalno da formiraju vladu . Sa ds-om nece ici jos uvek , urs i pogotovo sps im postaju balast u borbi protiv korupcije . Zakljucak : ldp + sns ce ciniti narednu vladu Republike Srbije .

izokola...

pre 10 godina

Ponovo nenormalne i nelogicne koalicije stranaka ili ljudi,koji su trebali da u podeli ovog gradskog kolaca,ostanu na margini i to apsolutnoj,bas kako su to gradjani Srbije na izborima i rekli...Imala njihova stranka uspeha na izborima ili ne,oni su tu negde ako nista drugo iza paravana! Ne vidimo cime su to oni zasluzili poverenje ove vlade,sem ako nije opet neka politicka konstrukcja,koja je sve samo ne zelja birackog tela na izborima!Neprincipijelne koalicije i nicim opravdane i trule zamisli pojedinaca za ubacivanje u vlast onih,koji to ne zasluzuju jer se to protivi izbornom raspolozenju vecine gradjana.Pa bi to bilo kao prst u oko birackom telu!Glas javnosti je glas razuma!Tako bi to politicari trebalo da razumeju!Jos uvek ne znamo i nismo dobili odgovor,odakle poverenje lideru male stranke,koja godinama tavori na ivici cenzusa ili u prevodu na margini stranackog zivota u Srbiji.Za koga mozemo reci da je u biznisu bio mnogo uspesniji,nego u politici!?!Covek koji nam jos nije objasnio odakle tako nagli uspeh u siromasnoj Srbiji!Dok je zemlja isla velikim koracima ka dnu i sa sobom povukla ekonomiju i sve sto je icemu vredelo u ovoj zemlji a radnike otpustila i proglasili tehnoloskim viskom,on se odvazio i doziveo brzi preporod svog imovinskog stanja i tako uleteo u sazvezdje hedonizma i luksuzne zabave,dostojne svetskih bogatasa!Sve nas to mozda i ne bi cudilo,da on nije bio politicar u toj i takvoj Srbiji!I licemerno bi bilo sve to pretvoriti u pitanje bez odogovora...

Nevenka

pre 10 godina

Kosovo i Metohija je vazno ali vazan je i Beograd: treba ispitati što pre sta je bivši gradonačelnik zajedno sa svojim drugarima radio. Suvise vremena im je dato za zatiranje tragova lopovlucima...narodu je vise muka od svakodnevnih otkrivanja lopovluka na sve strane, gde god i cega god da se dotaknes pokradene milijarde, a narodu prete prinudne naplate za sve i svasta...sve pokradne pare u FOND za dugovanja naroda za pozitivnu nulu cele nacije, pa da vidimo ko nece da radi i neradnik je...Dajte ljudima posla, a ne socijalu za zdrave, prave, skolovane i u najboljoj snazi mlade ljude...ima ih Srbija, nisu potrebni povratnici i nekakvi politicki kadrovi LDP-a, njih moze gazda Ceda da uposli, pa neka se o njegovim firmama brinu kao o Srbiji sve ove godine...

Beograđanka mala

pre 10 godina

Što više zainteresovanih strana u privremenoj upravi grada beograda, to bolje. Celokupan rad privremenog veća na taj način biće transparentniji.

Ivana Slavić

pre 10 godina

Napokon nasi politicari prestaju da se ponasaju kao mala deca i pocinju ozbiljno da razmisljaju. Emocije po strani i odgovoran rad.

eva

pre 10 godina

Ovo je konacan rezultat razgovora Cede i PPV od pre nekoliko dana. I konacan dokaz da sve zvezde i zvezdice na politickom nebu Srbije imaju svoju cenu.Zahvaljujuci ovakvoj opoziciji naprednjaci ce i Beogradom i Srbijom vladati vrlo dugo.

Sale nbgd

pre 10 godina

Ukoliko dodje do ovoga, to je samo dokaz da naprdnjaci ne gledaju stranacke boje.
Jasno je da ne zele da brzaju, i donose ishitrene odluke, pa zato jos uvek nema te prinudne uprave.
Polako ali sigurno, ka boljem Beogradu.

Zokili

pre 10 godina

Nama je potrebna jaka pozicija poput sadašnjeg SNSa i vidi se da je SPS promenio kurs i drugačije razmišlja, nema više njihovih kradja, članovi SPSa koji su činili krivična dela odgovaraju, tako će biti i sa ldp pošto je to mala stranka i nemaju neki uticaj na glasače moraju se pomiriti sa tim i podržati politiku oporavka koju vode Vučić,a prati ga u tome i Dačić

Postar

pre 10 godina

@(Banezi, 6. novembar 2013 12:43)
Ne verujem da će kao prvo LDP preći cenzus a ni da će SNS biti potreban koalicioni partner sami će moći da formiraju vlast živi bili pa videli

sale2

pre 10 godina

Mnogi,pa sada i ceda zele deo kolaca koji su zasluzno naprednjaci dobili.Oni koji odlucuju ko ce dobiti poverenje,vrlo dobro znaju da najboljem timu ostaje nagrada

EtoVam

pre 10 godina

Čeda je toliko kritikovao Vučića,hteo da se udruži sa DS-a ko mu sada daje priliku da se dokaže? Mada,čudi da su prihvatili-pošto kako rekoše "namaju istu viziju i proevropsku politiku".

bane

pre 10 godina

Ne razumem kako stranka koja nije dobila poverenje gradjana može da upravlja gradom? Čemu onda izbori ako se ne računa mišljenje gradjana. SNS ova lakrdija može skupo da košta. Gradjani će to da protumače kao bežanje od odgovornosti i izrugivanje Beogradjanima.

Genije

pre 10 godina

Čemu služe organi stranaka kada i o privremenim organima odlučuju lideri?! Ne verujem da će se LDP upecati na ovu udicu jer ulaskom u privremeni organ spuštaju se ispod cenzusa.

Beli Glasački Listić

pre 10 godina

Nisu bitni izborni rezultati,
bitno je kako se dogovore oko plena.

Beli glasački listić,
podignimo im preponu za preskakanje cenzusa.

krug dvojke

pre 10 godina

a kako bi bilo da svi gradjani preuzmu vlast u bgd?! od baba sere do akademika, pa da vidis lepote od samoupravljanja, pride nema potrebe za izborima, umesto na kampanje pare se trose na pametnije...milina :-)

a Toma nek zida bespravne crkve

pre 10 godina

Bitno je da su pokazali Đilasu da su jači i gluplji. Snaga klade valja a um je otišao u inostranstvo trbuhom za kruhom. Ostali su oni koji NEKAKO funkcionišu, političari i navijači. Eto, na to smo se sveli...

Vlajkov

pre 10 godina

Toliku su galamu digli oko smene Djilasa a sad ne mogu ni prnudne mere da uvedu. Da im je stalo do Beogradjana do sad bi vec raspisali izbore, njima je stalo do vlasti ali nisu sigurni da ce je u ovom trenutku dobiti.

toza

pre 10 godina

A šta bi sa formiranjem privremene uprave do kraja nedelje? Zar vam se ne žuri da ispitate šta je bivši gradonačelnik radio? Zar ste vi iz SNS i SPS toliko nesposobni ili bez mišljenja da sve odluke donose Vučić i Dačić? Nadam se da su Beograđani shvatili koliko im je bitan Beograd i da će ih shodno tome nagraditi na izborima.

Aleksandar

pre 10 godina

LDP je prosle godine zrtvovao svoju gradsku listu i nije promovisao kandidata za gradonacelnika kako bi Djilas pobedio.
Inace, po svim istrazivanjima i dosadasnjim izborima Beograd je najjaca izborna baza LDP-a i tu ima i vlast u 6 centralnih opstina ( Vracar, Stari Grad, Savski venac, Palilula, Zvezdara, Novi Beograd ).
Dakle, apsolutno ima razloga da se nadje u Gradskom privremenom organu.

Radoznali Beogradjanin

pre 10 godina

Draga redakcijo, molim vas istražite kako može LDP da učestvuje u toj privremenoj upravi ako u tekućem sazivu skupštine grada nemaju poslanike. Hvala unapred!

Markec

pre 10 godina

Svakome ko želi dobro beograđanima i ko hoće da radi u njihovom interesu može učestvovati u privremenoj upravi. Ukoliko bude Vučićeva odluka da LDP uđe u privremenu vlast u Beogradu sigurno če to biti ono pravo, ali oni koji to budu moraju raditi časno i pošteno inače će biti brzo smenjeni isto kao i Đilas.

Berac lovorika

pre 10 godina

Treba i LDP-eu dati priliku da se pokaze a ne samo da kritikuje,neka udju u Vladu i neka i oni preuzmu odgovornost i videce da nije isto raditi i samo kritikovati.

Zemunac

pre 10 godina

LDP je svojim aktivnim delovanjem i politikom koju sada preuzimaju SVI sebi izgradio legitimitet da bude u Privremenom veću. To bi bila razumna odluka.

Kodak

pre 10 godina

Jos samo fali LDP.DS i DSS ako nece da udju u privremenu upravu ne mora ni LDP.SNS ima dovoljno ljudi koji bi do izbora vodili grad i pokazali svima da grad moze da se vodi domacinski a ne samo za svoje interese i sklapanje biznisa za svoje firme i firme svojih rodjaka ,kumova i ko zna sve kojih.

спонзори

pre 10 godina

Какав сад ЛДП па они ће у коалицију са ДС а демократе су одбиле да учествују у привременој управи и не морају довољно су уништили град једва чекам да се изабере нова власт

bane d

pre 10 godina

LDP u Beogradu! Zašto da ne, više je nego očigledno da i LDP shvata dobre strane politike koju vodi aktuelna vlast. Veći koncenzus, veće šanse za uspeh!

Srbin 100%

pre 10 godina

Ovo su obicne medijske spekulacije jer LDP nema predstavnike u skupstini grada Beograda i samim tim ne postoji potreba da njihov predstavnik uzme ucesce u privremenoj vlasti koja treba da vodi racuna o funkcionisanju gradskih sluzbi,posebno u zimskom periodu

jer treba i Beogradu nabiti cetnicku subaru na glavu?

pre 10 godina

"A sto ne daju onda i SPO-u koji je bio u koaliciji PREOKRET sa LDP-om i ima vece iskustvo u vodjenju Beograda"?
(Aleksandar, 5. novembar 2013 23:50)

Nikom se ne luta po Ravnoj Gori, niti itko zeli Ravnogorstvo u Beogradu, a to je sve sto SPO ima na svom politickom meniju. SPO (blizanci DDS-a) ima vece iskustvo u rusenju Beograda nego u nekakvom "dobrom vodjenju"

Ranko

pre 10 godina

Ma kakav Ceda, kakav LDP? Pa zar na zadnjim Beogradskim izborima narod nije rekao sta misli o politici LDP-a. Ne bi se slozio sa idejom da Ceda bude u privremenom organu jer mislim da on tu nema sta da trazi.

Šumika

pre 10 godina

Kakav Ceda.Pa on se sada nudi jer zna da kada budu izbori nema sanse ponovo da predje cenzus.Ovako misli ako udje u privremenu upravu da ce nesto ucariti ali narod njega zna kao zlu paru.

hobbit

pre 10 godina

Nisu prešli cenzus i ne treba da učestvuju u privremenoj upravi to je bar moje mišljenje ako DS i DSS neće u tome da učestvuju neka to mesto pripadne SNS ionako će oni kasnije da vode Beograd

BORKOVACKA - DOLINA

pre 10 godina

Ukoliko DS i DSS ne prihvate ucesce u Privremenom organu grada Beograda, da bi taj organ poceo da funkcionise ne vidim razlog da se jedno mesto ponudi LDP. vazno je da taj organ sto pre pocne da funkcionise jer na pragu je zima.

Svetlana

pre 10 godina

Čedica je shvatio da nema leba od onih demokrata. Bolje i jedna fotelja, sa ljudima koji će mu podići imidž, od kojih će imati šta da nauči,nego da propadne zajedno sa Đikijem. Uostalom, bolje da je blizu SNS-a, tako definitivno neće više krasti i biće manji od makovog zrna. Zna Vučić šta radi, jer kako kažu, "prijatelje drži blizu, a neprijatelje još bliže."

Dejan

pre 10 godina

Privremeni organ mora da bude formiran radi funkcionisanja Beograda do izbora. Mora da bude formiran od strucnih ljudi koji znaju sta treba da rade u toj situaciji. Mislim da LDP nema tu sta da trazi.

vuk

pre 10 godina

LDP je mala stranka koja pritom nije ni cenzus prešla i ko zna da li će i sada to uraditi tu pre svega mora biti predtavnika SNS i SPS jer će na kraju krajeva oni kasnije upravljati gradom posle izbora

Brat Djura

pre 10 godina

Ma i ako udje u privremenu upravu Vucic sigurno da ima debeo razlog zasto.mada ne vidim sta bi on tamo radio ali ajde,verovatno da ima razloga.

Beograđanka

pre 10 godina

Ne sumnjam da će SNS uraditi ono što je najbolje za našu prestonicu. Privremena uprava mora da bude konstruktivna i povede naš Beograd u pravcu investicija, novih radnih mesta, bolje infrastrukture, bez kriminala i korupcije.

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Uopste nisam za to da udje LDP u privremenu vlast i BG ali ako su zapeli neka udju i neka se dokazu a ne samo da stoje sa strane i da kritikuju.

Karambol

pre 10 godina

Znaci zato su se sastajali Vucic i Jovanovic. Nije losa ideja da i LDP udje u privremeni organ, uostalom bitno je da udju strucnjaci nezavisno od partije kojoj pripadaju.

GospoPO

pre 10 godina

svakako treba raditi u Srbiji tako sto prvo treba resavati prioritetne probleme.Posto se pokazalo da Beograd nije bio prioritet njegovom gradonacelniku, sad je porebno da se donesu odluke valjano i odgovorno kako bi grad funkcionisao i da prestonica radi tako, da posluzi svim ostalim gradovima kao dobar primer.

mi pošteni

pre 10 godina

kad naprednjaci odrađuju korupciju, na svim nivoima a posebno političkom, onda je to pošteno, iskreno i svrsishodno. svi ostali su bljak!

Aljosa

pre 10 godina

Privremena uprava mora dobro da funkcioniše da ne bude stranačkog prepucavanja kako grad i građani ne bi trpeli da se koliko toliko stvore uslovi za normalno funkcionisanje grada dok se ne izabere novo rukovodstvo a to ko će učestvovati u upravi neka sednu da razgovaraju sve stranke pa neka odluče

Branislav

pre 10 godina

Apsolutno je besmisleno zvati LDP u prelaznu vlast jer nevidim sta bi tu dobili...pa cak ni radi ravnoteze jer Ceda nije presao cenzus..ali obzirom da su izbori uskoro ta stolica ako je uopste i bude bice cisto marionetska...

Joca

pre 10 godina

Mislim da SNS i SPS nece zvati Cedu u privremenu upravu u gradu Beogradu i da je ovo nebulozan komentar. Zato sto su gradjani na izborima rekli sta misle o politici LDP-a.

Zokili

pre 10 godina

Nama je potrebna jaka pozicija poput sadašnjeg SNSa i vidi se da je SPS promenio kurs i drugačije razmišlja, nema više njihovih kradja, članovi SPSa koji su činili krivična dela odgovaraju, tako će biti i sa ldp pošto je to mala stranka i nemaju neki uticaj na glasače moraju se pomiriti sa tim i podržati politiku oporavka koju vode Vučić,a prati ga u tome i Dačić

memo

pre 10 godina

Ne treba praviti cirkus od uprave po broju odbornika treba odrediti koliko će koja stranka imati članova jer grad u ovom prelaznom periodu mora da nastavi da funkcioniše a ako bude mnogo stranaka neće moći da se dogovore biće svađa i sukoba

Beograđanka mala

pre 10 godina

Što više zainteresovanih strana u privremenoj upravi grada beograda, to bolje. Celokupan rad privremenog veća na taj način biće transparentniji.

smiljka

pre 10 godina

Kakav Ceda? O Cedinoj pogibeljnoj neoliberalnoj trzisnoj ekonomiji su grdadjani Beograda rekli sta misle tako sto su ga ostavili ispod cenzusa.

Vavilon

pre 10 godina

Ceda je namerno dao nemogucu ponudu DS-u o ujedinjenju dve stranke i znao je u startu da ce to Djilas odbiti. A to mu je izgleda samo izgovor da se okrene Vucicu. Sto i nije lose.Ova vest o privremenom organu u Beogradu i o LDP-u kao delu tog organa potvrdjuje tezu.

KraLLJ

pre 10 godina

Odlicno, posto su ovi cedisti prave mnogo pametni, sada ce imati priliku da pokazu sta znaju... Do sada on njih su izlazile samo kritike,imace priliku da se dokazu!

SVETAC

pre 10 godina

Kao dugogodišnjem članu LDP gade mi se ovakvi potezi vrhovnika. Takvim odlukama srozao le LDP ispod cenzusa i urašavaće ga sve više. Jedini spas za stranku i njen, ponavljam njen politički pravac je otklon od sadašnjeg kabadahije.

Takođe, postavljam pitanje članovima SNS koji su se borili za svoju političku ideju, da li je moguće da među vama nema zaslužnih nego neko umesto vas kadrira po stranci. Da li se pitate za nešto ili je vaš posao da samo radite ono što vam se kaže.

crni domino

pre 10 godina

Ne bi me iznenadilo da Ceda prihvati ovaj poziv.
Kada je licni interes u pitanju, vise mu odgovara SNS od DS.
Zato, idemo Cedo do potpunog unistenja!
Samo napred!

ivan78bg

pre 10 godina

Beograd im je zadnja rupa na svirali ocigledno.SMenili gradonacelnika bez ideje sta posle!Sad im situacija na kosovu opravdanje?Znate li vi SNS-ovci kada ste oborili gradsku vlast?I to vam nije bilo dovoljno vremena da napravite plan i psotavite ljude?Neodgovorno sramotno .Tako ce te i proci na izborima.Bahatite se nad Beogradom jer znate da beogradjani za vas ne glasaju!

odgovorno

pre 10 godina

Ukoliko kadrovi SNS i SPS nadlezni za odlucivanje o sastavu privremenog veca smatraju da je neko iz redova LDP-a pogodan i sposoban da ucestvuje u radu privremene uprave ... neka bude tako

Postar

pre 10 godina

@(Banezi, 6. novembar 2013 12:43)
Ne verujem da će kao prvo LDP preći cenzus a ni da će SNS biti potreban koalicioni partner sami će moći da formiraju vlast živi bili pa videli

Sale nbgd

pre 10 godina

Ukoliko dodje do ovoga, to je samo dokaz da naprdnjaci ne gledaju stranacke boje.
Jasno je da ne zele da brzaju, i donose ishitrene odluke, pa zato jos uvek nema te prinudne uprave.
Polako ali sigurno, ka boljem Beogradu.

kmv

pre 10 godina

Neka upravlja i LDP samo pokrenite Srbiju sto pre! (novosadjanka, 06. novembar 2013 12:58) e ove stupidne komentare opravdanja,kada je SNS u pitanju, citam od kad su dosli na vlast, a mi samo unazad idemo

Banezi

pre 10 godina

Postare , ldp ce u svakom slucaju preskociti cenzus jer : 1) imaju sami oko 5,5 % biraca koji standardno glasaju zanjih ; 2) veliki broj ds-ovaca ce da se prelije una racun ldp ; i na kraju Sns sa svojim koalicionim partnerima ( vulinom , milankom karic i veljom ) nece preci 40 % , tako da nece moci samostalno da formiraju vladu . Sa ds-om nece ici jos uvek , urs i pogotovo sps im postaju balast u borbi protiv korupcije . Zakljucak : ldp + sns ce ciniti narednu vladu Republike Srbije .

Mikael Hansen

pre 10 godina

Samo g-din Vučić je sposoban da u Beograd uvede laki metro za godinu dana i izgradi još tri mosta, zlu ne trebalo ...

sanja

pre 10 godina

jasno je da naprednjaci žele da se sve stranke uključe u rad i odlučivanje u Beogradu bar dok ne bude izbora. Ali ja tu ne vidim da ima potrebe da jedna stranka koja ni cenzus nije mogla da pređe ima prava da o bilo čemu odlučuje.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Privremena uprava mora da bude sastavljena od stranaka koje su dobile poverenje građana, a sve ostalo je cirkus...Međutim, šta je ovde još gore - pa to što funkcioneri SNS ne mogu ni u toalet ako ne pitaju Vučića...i sad treba da čekamo, čekamo...pa da li ste svi vi u SNS toliko nesposobni da za sve morate Vučića da pitate...Diktatura u partiji, diktatura u državi...Prošlo je dva meseca od smene Đilasa, a SNS još uvek ne može da odredi člana privremenog veća, to je toliko neozbiljno da nemam reči. Razgovarao sam je jednim funkcionerom SNS, moj komšija i prijatelj, i pitao ga šta se dešava...kaže - ma ništa me ne pitaj, luda kuća, ne zna se ko šta radi, haos...I na kraju da pojasnim ovu trgovinu sa LDP, pa LDP je u velikim dugovima i neko te dugove treba da plati, da im oprosti, a opozicija to ne može...npr samo Telekomu duguju desetine miliona dinara, a gde su ostali...drugo, Čedi treba kredit od države za svoje privatno preduzeće i jasno je da se Čeda prodao i da radi stvari koje i Željko Mitrović i ekipa kojima država oprašta dugove, a za uzvrat moraju da pljuju DS. Prema tome, DS treba da kaže istinu o namerama Čede i LDP, a ne da učestvuje u cirkusu, lažnim razgovorima o saradnji...prekinite te razgovore i recite narodu o čemu se radi.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

Ruka ruku mije!Brate mili,dokle ovo ide@
(nenad, 6. novembar 2013 12:53)
Čemu ostrašćenost - LDP je takođe imao odbornike u gradskoj Skupštini.

Nevenka

pre 10 godina

Kosovo i Metohija je vazno ali vazan je i Beograd: treba ispitati što pre sta je bivši gradonačelnik zajedno sa svojim drugarima radio. Suvise vremena im je dato za zatiranje tragova lopovlucima...narodu je vise muka od svakodnevnih otkrivanja lopovluka na sve strane, gde god i cega god da se dotaknes pokradene milijarde, a narodu prete prinudne naplate za sve i svasta...sve pokradne pare u FOND za dugovanja naroda za pozitivnu nulu cele nacije, pa da vidimo ko nece da radi i neradnik je...Dajte ljudima posla, a ne socijalu za zdrave, prave, skolovane i u najboljoj snazi mlade ljude...ima ih Srbija, nisu potrebni povratnici i nekakvi politicki kadrovi LDP-a, njih moze gazda Ceda da uposli, pa neka se o njegovim firmama brinu kao o Srbiji sve ove godine...

tunguzija

pre 10 godina

Nema potrebe da se tu meša sad LDP nisu ni prešli cenzus tu treba da se izaberu odgovorni ljudi koji će omogućiti da grad funkcioniše nesmetano bez političkih sukoba i prepucavanja dok se ne izabere nova vlast za nekoliko meseci

olovka piše srcem

pre 10 godina

U privremeni organ treba kooptirati sve stranke koje imaju odbornike u Skupštini grada! A kad na proleće budu izbori treba da se setimo i razmislimo koga birati!

sale2

pre 10 godina

Mnogi,pa sada i ceda zele deo kolaca koji su zasluzno naprednjaci dobili.Oni koji odlucuju ko ce dobiti poverenje,vrlo dobro znaju da najboljem timu ostaje nagrada

izokola...

pre 10 godina

Ponovo nenormalne i nelogicne koalicije stranaka ili ljudi,koji su trebali da u podeli ovog gradskog kolaca,ostanu na margini i to apsolutnoj,bas kako su to gradjani Srbije na izborima i rekli...Imala njihova stranka uspeha na izborima ili ne,oni su tu negde ako nista drugo iza paravana! Ne vidimo cime su to oni zasluzili poverenje ove vlade,sem ako nije opet neka politicka konstrukcja,koja je sve samo ne zelja birackog tela na izborima!Neprincipijelne koalicije i nicim opravdane i trule zamisli pojedinaca za ubacivanje u vlast onih,koji to ne zasluzuju jer se to protivi izbornom raspolozenju vecine gradjana.Pa bi to bilo kao prst u oko birackom telu!Glas javnosti je glas razuma!Tako bi to politicari trebalo da razumeju!Jos uvek ne znamo i nismo dobili odgovor,odakle poverenje lideru male stranke,koja godinama tavori na ivici cenzusa ili u prevodu na margini stranackog zivota u Srbiji.Za koga mozemo reci da je u biznisu bio mnogo uspesniji,nego u politici!?!Covek koji nam jos nije objasnio odakle tako nagli uspeh u siromasnoj Srbiji!Dok je zemlja isla velikim koracima ka dnu i sa sobom povukla ekonomiju i sve sto je icemu vredelo u ovoj zemlji a radnike otpustila i proglasili tehnoloskim viskom,on se odvazio i doziveo brzi preporod svog imovinskog stanja i tako uleteo u sazvezdje hedonizma i luksuzne zabave,dostojne svetskih bogatasa!Sve nas to mozda i ne bi cudilo,da on nije bio politicar u toj i takvoj Srbiji!I licemerno bi bilo sve to pretvoriti u pitanje bez odogovora...

Ivana Slavić

pre 10 godina

Napokon nasi politicari prestaju da se ponasaju kao mala deca i pocinju ozbiljno da razmisljaju. Emocije po strani i odgovoran rad.

eva

pre 10 godina

Ovo je konacan rezultat razgovora Cede i PPV od pre nekoliko dana. I konacan dokaz da sve zvezde i zvezdice na politickom nebu Srbije imaju svoju cenu.Zahvaljujuci ovakvoj opoziciji naprednjaci ce i Beogradom i Srbijom vladati vrlo dugo.

EtoVam

pre 10 godina

Čeda je toliko kritikovao Vučića,hteo da se udruži sa DS-a ko mu sada daje priliku da se dokaže? Mada,čudi da su prihvatili-pošto kako rekoše "namaju istu viziju i proevropsku politiku".