Sreda, 03.07.2013.

00:58

Morales ljut na SAD, žalba UN

Bolivija je uložila danas žalbu UN protiv nekoliko evropskih zemalja koje su blokirale let predsedniku Evu Moralesu iznad njihovog vazdušnog prostora.

Izvor: Beta

Morales ljut na SAD, žalba UN IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

kud plovi ovaj brod?

pre 10 godina

Ovo je do pre par godina bilo nezamislivo. Skandal.
Maske su pale i sada vidimo da je od suvereniteta velikih evropskih drzava ostalo samo "s". Nisu ga prepustile EU, nego Americi.
Zalosno.

manolito

pre 10 godina

Da je snouden srbin,i da je rekao kako srbija spiunira svet(ili izdao neku vojnu tajnu rep.srbije) bio bi proglasen za izdajnika,ustasu,placenika,popovi bi mu citali opelo...ovako covek koji je izdao interese svoje zemlje za nas je heroj,pa da.To koliko smo licemeran narod to je strasno!(Amin, 03. jul 2013 21:16)Nije on izdao interese svoje zemlje,već je otkrio da tajne službe prisluškuju razgovore i poruke gradjana SAD-a,a ne samo stranaca.A pogotovu nije otkrio neke američke tajne,samo je objavio ono što tajne službe većine zemalja već znaju.Sigurno je da je Snouden ovo uradio u nekoj drugoj zemlji(Kina,Rusija,Indija...)njega bi SAD proglasio borcem za ljudska prava i verovatno bi dobio nobelovu nagradu za mir.To je najveće licemerije.Ali da bi dobio nobelovu nagradu za mir moraš da špijuniraš ceo svet,kao što je slučaj sa Obamom.Suviše smo mi(Srbi)mali da bi nas ovo pogadjalo,a i nema,toliko,veze sa nama.

Bex Bax

pre 10 godina

Sramotna je ta francuska,oni kao i englezi i ostala bagra,ubili su i rahmetli Gadafija,navijali svim silama da dodju do nafte,gade mi se fuj ! !

Amin

pre 10 godina

Da je snouden srbin,i da je rekao kako srbija spiunira svet(ili izdao neku vojnu tajnu rep.srbije) bio bi proglasen za izdajnika,ustasu,placenika,popovi bi mu citali opelo...ovako covek koji je izdao interese svoje zemlje za nas je heroj,pa da.To koliko smo licemeran narod to je strasno!
Ljubi bliznjeg svog kao sebe samog(u prevodu nemoj da pozelis nekom drugom nesto sto ne bi voleo da neko drugi pozeli tebi),god save the serbs!btw ne opravdavam spijunazu!

LoboSonora

pre 10 godina

Kad je Snowdewn bio u HongKongu, sam rekao, da je on Trojanski konj CIE ali ta informacija me je tad koštala stotinu minusa pa bi volijo, da mi objasnite, da li je moguče, da jedan Snowden izazve međunarodni spor, jer južna amerika bogami nije baš zadovoljna sa ovakvim teroriziranjem međunarodnog zrakoplovstva zbog jedne izbjeglice a i Putin se mi čini, da nije više toliko spretan sa ovakvim situacijama on faktički vodi rat na dve fronte i nebi me iznenadilo, da mu još onih 200-300 dlaka sa glave odpadne.

Daredevil

pre 10 godina

Kakva sramota za Evropu,kakva nemoć....
Ovo je takav presedan i incident da to na prvi glas i nije moguće pojmiti.
Kolonisti postali kolonija....

Putin je genije

pre 10 godina

kakav je ovo potez Putina i tajne sluzbe da ih navuku na ovakvu glupost i da dokaze u stavri koliko je Imperija dominantna u EU i da u banana EU nema predsednika koji nije marioneta!
sad mi je nekako lakse jer sam mislio da su ovi nasi najvece marionete a sad se vidi da su svi u istoj corbi u EU!
u stvari sad mi se svidja ta jednakost koju je nametnula Imperija!

Vladika

pre 10 godina

A ovi iz EU love coveka koji im je otkrio da ih spijuniraju Amerikanci da bi ga isporucili istim !? I jos ispadaju budale ! Boze sacuvaj ...

pametnjakovic

pre 10 godina

Vucicu, daj coveku azil! EU je za demokratijui, ljudska prava. POkazi im da smo najbolji:) plus, imaces bogmai podatke koje mozes dobro da naplatis i konacno pokrenemo ekonomiju.

Ptica

pre 10 godina

O slucaju Snowdena vidi se, koliko su Zapadno-Evropske i ostale drzave u svetu slobodne,
demokratske i suverene u na SAD! Sami vazali, puzavci i sluge.
SRAMOTA!

svet se polako davi u sopstvenim...

pre 10 godina

Jeste, sa svime se slazem, ovo je tuzno da tuznije ne moze biti. Mislim da su oni zacrtali da tog coveka moraju da ubiju ili navedu na samoubistvo jer od Asanza ispadaju majmuni, i misle da ce tako da povrate kredibilitet. Iz njihove izvitoperene vizure to je mozda i tako, ali takve hajke drzave na pojedinca su karakteristicne za totalitarne rezime a ne za ono sto oni nazivaju demokratijom. Sve sto su postigli jeste da se Hoover zadovoljno smesi a Washington, Jefferson i Kennedy prevrcu u grobu. Obama nonsalantno izjvljuje da prisluskivanje nije "big deal" a onda lovcima prizemljuje CD avione - ja moronskije ponasanje nisam odavno video.

Doduse, jedino gore od ovoga jeste ponasanje EU zemalja koje neverovatno podseca na izjave porno-diva tipa "ja to radim iz zadovoljstva"

Моралес узвраћа ударац азилом!

pre 10 godina

Ева Моралеса презиру посивеле евробирократе, јер је срчан и поносан, јер сме да се успротиви тиранији капиталистичко-империјалистичког деструктивца САД-а! У питању је завист због Моралесових слободарских дела, које дрхтаве евробирократе услед страха, покорности, преуске свести, уцењености и кукавичлука не смеју ни да замисле. Они не могу ни да замисле Сноудена да, због своје храбрости и истинитости, као слободан човек на некој од предивних плажа на латиноамеричким обалама попије бар једно хладно пиво и да се опусти од параноидног жандарма, који му не да мира. Али, америчко-европскоунијским метиљавчић-слугерајчићима, који никако не могу довољно да удовоље САД-у, не треба ускратити прилику да попију пивце како би смирили своје напете живце. Живео Сноуден! Уздравље!

Род Сварожић

pre 10 godina

@Surova realnost: Шта је чиста мржња у стању да створи... Љубав не настаје из мржње. Човече не волимо ми Русе зато што волимо да видимо како Путин одолева Меркеловој или Обами (мада волимо) већ због наше заједничке историје, духовне блискости и наравно, словенског порекла.

Dragan

pre 10 godina

Morales je izjavio (a cnn preneo) nesto jako duboko i zabrinjavajuce za nase prijatelje u Evropi. Rekao je "u 19om veku, kolonije su bile u Juznoj Americi. Danas su kolonije izgleda u Evropi." Zabrinjavajuce je sto je to tacno, a Francuska, Austrija, Spanija, Portugal - stare, vekovne sile, mogu samo da se pokriju usima i da se stide. Eh na sta je spala Evropa, nekadasnji rasadnik novih ideja, kulture, razvoja - danas rasadnik lencarenja, ponizavanja, zaduzivanja i slugashtva.

gruja

pre 10 godina

Pa lako je sa sitnom ribom.Mogu oni sa vecinom precednika tako.Voleo bih da vidim da zabrane prelet Putinovov ili Obaminom avijonu!Njih nebi ni pitali da li je Snouden sa njima?!Mada je po meni Snouden napustio Rusiju,ako ne avijonom onda je nekim brodom odplovio za Juznu Ameriku!Rusima je rekao sve sto ih je interesovalo pa su mu pomogli da ode.
(Zoran, 3. jul 2013 15:44)
Ne kaže se otplovio nego otploviJo...

novak

pre 10 godina

A Ban Ki Mun će po običaju da izjavi da je duboko skrušen i naravno ZABRINUT (on se večno zabrinjava) ali neće mu pasti na pamet ništa da uradi jer ne sme zato što su ga tamo postavili SAD i njeni saveznici. Dole bre sa tim pajacem na mestu generalnog sekretara UN!

Zoran

pre 10 godina

Pa lako je sa sitnom ribom.Mogu oni sa vecinom precednika tako.Voleo bih da vidim da zabrane prelet Putinovov ili Obaminom avijonu!Njih nebi ni pitali da li je Snouden sa njima?!Mada je po meni Snouden napustio Rusiju,ako ne avijonom onda je nekim brodom odplovio za Juznu Ameriku!Rusima je rekao sve sto ih je interesovalo pa su mu pomogli da ode.

Istoriju-pamtimo

pre 10 godina

Za sve one koji misle da je nemoguce oboriti avion predsednika suverene zemlje i sl samo da podsetim da zapadne zemlje nisu imale problema da obore avion Generalnog Sekreteara UN (Dag Hamersalda) 1961 - sa nekim bezveznim izgovorom nisam ja majke mi i sl.

Uskoro Moralesov odgovor!

pre 10 godina

Pravi odgovor hrabrog dela Latinske Amerike bio bi da se Edvardu Snoudenu odobri politički azil bez Putinovog uslova ''da ne šteti SAD-u''! Dosta su bombardersko-paranoične SAD štetile svima nama! Nećemo američku kontrolu!

гром

pre 10 godina

Taко газде и велики контају демократију!
Ни код нас није боље; само су други облици!

Amerika je nastala iz engleske kolonije kriminalaca i osuđenika

pre 10 godina

Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom...
ovo treba prevesti na engleski i dati američkoj administraciji da svaki dan mantra pa bi možda za 10-20 godina postali država i narod. Do tada su barem za mene gomila bahatih siledžija i lopova - prava engleska kriminalna kolonija.

Nik

pre 10 godina

@Izdajnik

Potpuno se slažem. Katastrofa je kakvi karteli američkog jednoumlja su postale evropske države, kao klasične banana države. Recimo rat u Iraku, pobunili se Nemci i Francuzi i to tek posle godinu-dve, kad su počeli da stižu sanduci sa leševima vojnika. Ne razumem zašto Nemačka ne da azil Snoudenu, onako sočno u inat?! Merkelova je pre par godina sve učinila i urgirala i kod Buša, da Amerikanci ne izvrše smrtnu kaznu nad dvojicom Nemaca zatvorenih u Teksasu, zbog ubistva početkom osamdesetih. Naravno da je nisu šljivili ni 5% i pobili su ih kao zečeve. O čemu mi pričamo!

Петар Миловановић

pre 10 godina

„Sve je počelo kada je avion bolivijskog predsednika Eva Moralesa najpre preusmeren, zbog sumnje Francuske i Portugala da se u njemu krije bivši službenik CIA, koji je obelodanio koga je sve američka služba NSA godinama prisluškivala, čime je izazvao međunarodnu pažnju i zbog čega ga sada traže u SAD“.

Значи почело је терористичко-нацифашистичко време када свака држава може да принуди авион председника неке друге државе, да га задржи колико год хоће, да га претресе и испитује и да после тога каже како је он добровољно пристао на такво кршење међународног права и конвенција! Баш бих волео да наредних дана видим како је нека пријатељска земља принудила авион америчког председника Барака Обаме или немачке канцеларке Ангеле Меркел, како их скидају до голе коже и проверавају да ли се у њиховом доњем вешу крије неки терориста или убица, кога дотична земља потражује преко Интерпола! Бар да видимо 'какве су им боје танге', ако ништа друго, не мора да нађу бегунца!

lds

pre 10 godina

Sve mi ovo deluje kao spijunska vezba SAD i Rusije da se vidi ko je uz koga. Snouden je znao da ce biti frke posle odavanja tajni,i ne verujem da je toliko glup da se zapetljao ovoliko. Ja da sam bio na njegovom mestu, prvo bih otisao na sigurno u Boliviju, Ekvador, Venecuelu ili gde ga vec podrzavaju i tek onda bih odao sve tajne.

slobodan

pre 10 godina

Kada covek vidi sta ovi rade jasno je zasto se siri terorizam u svetu. Nadam se da ce osvetnici u sledecoj akciji zaobici nevin narod i da ce udariti po bankarskim familijama koje su glavni pokretaci ovog zla. Bez toga od ropstva nam nema spasa.

Aleksandar

pre 10 godina

Snouden je hit leta. Jure ga po celom svetu, a on pije hladno pivo na plaži.
Kao svi veliki špijuni, dobiće nov identitet, ali zato neće spavati čvrstim snom dok je živ. Ipak on je naš heroj.

Surova realnost

pre 10 godina

Snouden ne sme vise da vodi anti-americku politiku, a pogotovu na tlu Rusije. Vladimir Putin rece juce. E, sad RUSOFILI ovo procitajte da znate ko je gazda u svetu i zasto Rusima ne sme da se veruje, jer su niko i nista na svetskoj sceni i svoje saveznike samo izdaju (Milosevic, Gadafi, sad ce i Asada.....). Srbija sto pre u NATO da bi imali svoj glas u toj organizaciji, a Ruse i ovako nista niko ne pita i beznacajni su u svetu. Ni Kina ni Rusija ne sme da se kace sa mocnom USA.

oeo

pre 10 godina

Predaleko idu naši idoli u prljavim sredstvima. Kad je već tako, šta sprečava englesku policiju da izvuče Asanža iz rupe i da ga Amerikancu? Oni su ti koji uspostavljaju pravila, ali da važe samo za druge. Šta bi bilo da se prizemlji avion nekog evropskog ne predsednika nego ministra ili bankara? Digli bi se avioni NATO pakta ili kako pop kaže Rajha.

olli

pre 10 godina

ovo znaci samo jedno. ubuduce nece biti ni snoudena ni asanza ni njima slicnima, jer kome to oni da otvaraju oci. cak i jedna rusija uslovljava da se ne nanosi steta svetim americkim drzavama, iako rade na stetu svih drugih i ciji gradjani zive od blagodeti novog kolonijalizma. a po meni to samo sluti na kolaps slobode i demokratije u svetu ...

Izdajnik

pre 10 godina

Portugal i Francuska su banana drzave isto kao i 99% evropskih drzava... kako kaze tata jenki tako mora da bude... ja da sam predsednik te drzave ubio bih se od sramote!

U strahu su velike oci

pre 10 godina

Iako zapadno Evropske zemlje "ostro" osudjuju SAD zbog spijunaze EU i njih samih, vidi se, koliki je strah o svetskog policajca, da Snoudenu nitko ne zeli dati azil.
Medjutim, sa njegovim otkrivanjem spijunaze od strane NSA, bili su svi zadovoljni.
Znaci, sve ostaje po starom, tj. tresla se brda, rodio se mis.

Asmodeus

pre 10 godina

zasto nisu zaobisli francusku i portugal... mozda je morao avion da se dopuni gorivom u portugalu ili francuskoj... u svakom slucaju vazno je da nije bio neki incidentc sa prisilnim prizemljenjem jer bi bilo lose da se ne postuje CD imunitet predsednika jedne (bilo koje) drzave i njegovog aviona... (gospodar muva, 3. jul 2013 07:09)
--
ovo je vec diplomatski incident. Avion je morao da sleti u Bec. Koja hipokrizija vlada na Zapadu to je strasno. Besne vlade ali zato saradjuju sa Imperijom koja ih besramno spijunira.
@Mujcinovic Salih: zasto pises o zemljama Juzne Amerike i njihovom odnosu prema Snowdenu a ne o kukavickim vladama zemalja "bogate i mocne" EU koje se bune, ali ne smeju nista da urade protiv svog gazde.
Vi USA-EU-NATO botovi stalno pokusavate da spinujete tako da u ovoj prici neko drugi, a ne oni koji su jedini krivci i umesani izgledaju "grbavo". Te Rusija ce izruciti jer stalno "izdaju", te zasto narod Juzne Amerike ne pritisne svoje vlade da prime Snowdena, te zasto ne Kina, te zasto ne Belorusija... A zasto ne Nemacka, zasto ne Francuska, zasto ne Austrija? Pa njih su spijunirali, najvise njih i njihove gradjane. Ta vajna EU, sve borci za slobodu, demokratiju, ljudska prava - da, bas vidim kako se brinu o osnovnim ljudskim pravima i svojih gradjana i Snowdena. Integritet cele te price o demokratiji i ljudskim pravima koju prodaje Zapad je davno pukao, sada je cela planeta svedok. Vidimo samo ono sto smo i pre znali, a vi botovi Imperije trolujte dalje.

R. Zivkovic, Rotterdam

pre 10 godina

Progoniti istinu koju je hrabri Snouden otkrio: Na mesto da mu ta ista Francuska bude zahvalna, sta joj misli Amerika sa dva lica, jedno umiljato, a drugo podmuklo kukavicko!! Shpijunirati svoje "prijatelje" - znak slabosti i paranoje te iste Amerike, koja zivi u totalnom strahu, kao da je na nivou jedne Srbije, jer su male i nemocne pred tiranima, a sta reci o najvecoj sili Sveta, koja drhti i zivi u strahu, bojeci se i sama ne zna cega?! Ali tako je to bato kada drugome zlo nanosis, nevine narode ubijas Ameriko po citavom Svetu, normalno je da ti savest nije cista!

gospodar muva

pre 10 godina

zasto nisu zaobisli francusku i portugal... mozda je morao avion da se dopuni gorivom u portugalu ili francuskoj... u svakom slucaju vazno je da nije bio neki incidentc sa prisilnim prizemljenjem jer bi bilo lose da se ne postuje CD imunitet predsednika jedne (bilo koje) drzave i njegovog aviona... a sto se tice snoudena on je obrao bostan svi oprase ruke od njega i kinezi i rusi i belorusi :-) sad nek mu asanz pomogne... chek chek on ce do kraja zivota biti medju cetiri zida one ambasade u londonu...

Љубивоје

pre 10 godina

Треба извршити претрес телесних шупљина Моралеса, јер можда има УСБ дискове.
 

Бојан Илић

pre 10 godina

Да се десило супротно, ето нама новог "диктатора"!
То је та демократија о којој поједини несрећници овде пене!
Пази, Португал... све им је потаман и само још ово нису урадили...?!

Dragan

pre 10 godina

Snouden objavio da Amerikanci spijuniraju EU, pa tako i Francusku i Portugal, a ove dve drzave se utrkuju koja ce vise da se uslihta Amerikancima kako bi pomogli da se uhvati isti taj Snouden. Blago receno - zalosno.

antifa

pre 10 godina

Kakvu pometnju u ovom trulom međunarodnom poretku može da izazove samo jedan čovek koji ima moralni integritet, hrabrost i samopožrtvovanje?! Jednim potezom je skinuo sve maske i pokazao zastrašujuće licemerje većine aktera na međunarodnoj sceni, uključujući Kinu, Rusiju, EU. Reputacija SAD je pretrpela konačan udarac, posle ovog se sigurno neće više moći nametati kao neki svetski moralni svetionik.Ta ista Francuska je koliko juče još bila u šoku i revoltirana zbog navoda o špijunaži, a danas već više nego revnosno proganja čoveka koji je sve obelodanio?! Svi koji su mu okrenuli leđa su deo trulog sistema...

Optimista

pre 10 godina

Nadam se da je Snouden bio u avionu i da ce sa predsednikom Bolivije Evom Moralesom sretno stici do cilja,
a ako ne s njim, tada sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom, koji se takodjer nalazi u Moskvi.

antifa

pre 10 godina

Kakvu pometnju u ovom trulom međunarodnom poretku može da izazove samo jedan čovek koji ima moralni integritet, hrabrost i samopožrtvovanje?! Jednim potezom je skinuo sve maske i pokazao zastrašujuće licemerje većine aktera na međunarodnoj sceni, uključujući Kinu, Rusiju, EU. Reputacija SAD je pretrpela konačan udarac, posle ovog se sigurno neće više moći nametati kao neki svetski moralni svetionik.Ta ista Francuska je koliko juče još bila u šoku i revoltirana zbog navoda o špijunaži, a danas već više nego revnosno proganja čoveka koji je sve obelodanio?! Svi koji su mu okrenuli leđa su deo trulog sistema...

Dragan

pre 10 godina

Snouden objavio da Amerikanci spijuniraju EU, pa tako i Francusku i Portugal, a ove dve drzave se utrkuju koja ce vise da se uslihta Amerikancima kako bi pomogli da se uhvati isti taj Snouden. Blago receno - zalosno.

Izdajnik

pre 10 godina

Portugal i Francuska su banana drzave isto kao i 99% evropskih drzava... kako kaze tata jenki tako mora da bude... ja da sam predsednik te drzave ubio bih se od sramote!

Optimista

pre 10 godina

Nadam se da je Snouden bio u avionu i da ce sa predsednikom Bolivije Evom Moralesom sretno stici do cilja,
a ako ne s njim, tada sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom, koji se takodjer nalazi u Moskvi.

Asmodeus

pre 10 godina

zasto nisu zaobisli francusku i portugal... mozda je morao avion da se dopuni gorivom u portugalu ili francuskoj... u svakom slucaju vazno je da nije bio neki incidentc sa prisilnim prizemljenjem jer bi bilo lose da se ne postuje CD imunitet predsednika jedne (bilo koje) drzave i njegovog aviona... (gospodar muva, 3. jul 2013 07:09)
--
ovo je vec diplomatski incident. Avion je morao da sleti u Bec. Koja hipokrizija vlada na Zapadu to je strasno. Besne vlade ali zato saradjuju sa Imperijom koja ih besramno spijunira.
@Mujcinovic Salih: zasto pises o zemljama Juzne Amerike i njihovom odnosu prema Snowdenu a ne o kukavickim vladama zemalja "bogate i mocne" EU koje se bune, ali ne smeju nista da urade protiv svog gazde.
Vi USA-EU-NATO botovi stalno pokusavate da spinujete tako da u ovoj prici neko drugi, a ne oni koji su jedini krivci i umesani izgledaju "grbavo". Te Rusija ce izruciti jer stalno "izdaju", te zasto narod Juzne Amerike ne pritisne svoje vlade da prime Snowdena, te zasto ne Kina, te zasto ne Belorusija... A zasto ne Nemacka, zasto ne Francuska, zasto ne Austrija? Pa njih su spijunirali, najvise njih i njihove gradjane. Ta vajna EU, sve borci za slobodu, demokratiju, ljudska prava - da, bas vidim kako se brinu o osnovnim ljudskim pravima i svojih gradjana i Snowdena. Integritet cele te price o demokratiji i ljudskim pravima koju prodaje Zapad je davno pukao, sada je cela planeta svedok. Vidimo samo ono sto smo i pre znali, a vi botovi Imperije trolujte dalje.

Aleksandar

pre 10 godina

Snouden je hit leta. Jure ga po celom svetu, a on pije hladno pivo na plaži.
Kao svi veliki špijuni, dobiće nov identitet, ali zato neće spavati čvrstim snom dok je živ. Ipak on je naš heroj.

olli

pre 10 godina

ovo znaci samo jedno. ubuduce nece biti ni snoudena ni asanza ni njima slicnima, jer kome to oni da otvaraju oci. cak i jedna rusija uslovljava da se ne nanosi steta svetim americkim drzavama, iako rade na stetu svih drugih i ciji gradjani zive od blagodeti novog kolonijalizma. a po meni to samo sluti na kolaps slobode i demokratije u svetu ...

Dragan

pre 10 godina

Morales je izjavio (a cnn preneo) nesto jako duboko i zabrinjavajuce za nase prijatelje u Evropi. Rekao je "u 19om veku, kolonije su bile u Juznoj Americi. Danas su kolonije izgleda u Evropi." Zabrinjavajuce je sto je to tacno, a Francuska, Austrija, Spanija, Portugal - stare, vekovne sile, mogu samo da se pokriju usima i da se stide. Eh na sta je spala Evropa, nekadasnji rasadnik novih ideja, kulture, razvoja - danas rasadnik lencarenja, ponizavanja, zaduzivanja i slugashtva.

Бојан Илић

pre 10 godina

Да се десило супротно, ето нама новог "диктатора"!
То је та демократија о којој поједини несрећници овде пене!
Пази, Португал... све им је потаман и само још ово нису урадили...?!

Петар Миловановић

pre 10 godina

„Sve je počelo kada je avion bolivijskog predsednika Eva Moralesa najpre preusmeren, zbog sumnje Francuske i Portugala da se u njemu krije bivši službenik CIA, koji je obelodanio koga je sve američka služba NSA godinama prisluškivala, čime je izazvao međunarodnu pažnju i zbog čega ga sada traže u SAD“.

Значи почело је терористичко-нацифашистичко време када свака држава може да принуди авион председника неке друге државе, да га задржи колико год хоће, да га претресе и испитује и да после тога каже како је он добровољно пристао на такво кршење међународног права и конвенција! Баш бих волео да наредних дана видим како је нека пријатељска земља принудила авион америчког председника Барака Обаме или немачке канцеларке Ангеле Меркел, како их скидају до голе коже и проверавају да ли се у њиховом доњем вешу крије неки терориста или убица, кога дотична земља потражује преко Интерпола! Бар да видимо 'какве су им боје танге', ако ништа друго, не мора да нађу бегунца!

R. Zivkovic, Rotterdam

pre 10 godina

Progoniti istinu koju je hrabri Snouden otkrio: Na mesto da mu ta ista Francuska bude zahvalna, sta joj misli Amerika sa dva lica, jedno umiljato, a drugo podmuklo kukavicko!! Shpijunirati svoje "prijatelje" - znak slabosti i paranoje te iste Amerike, koja zivi u totalnom strahu, kao da je na nivou jedne Srbije, jer su male i nemocne pred tiranima, a sta reci o najvecoj sili Sveta, koja drhti i zivi u strahu, bojeci se i sama ne zna cega?! Ali tako je to bato kada drugome zlo nanosis, nevine narode ubijas Ameriko po citavom Svetu, normalno je da ti savest nije cista!

novak

pre 10 godina

A Ban Ki Mun će po običaju da izjavi da je duboko skrušen i naravno ZABRINUT (on se večno zabrinjava) ali neće mu pasti na pamet ništa da uradi jer ne sme zato što su ga tamo postavili SAD i njeni saveznici. Dole bre sa tim pajacem na mestu generalnog sekretara UN!

U strahu su velike oci

pre 10 godina

Iako zapadno Evropske zemlje "ostro" osudjuju SAD zbog spijunaze EU i njih samih, vidi se, koliki je strah o svetskog policajca, da Snoudenu nitko ne zeli dati azil.
Medjutim, sa njegovim otkrivanjem spijunaze od strane NSA, bili su svi zadovoljni.
Znaci, sve ostaje po starom, tj. tresla se brda, rodio se mis.

oeo

pre 10 godina

Predaleko idu naši idoli u prljavim sredstvima. Kad je već tako, šta sprečava englesku policiju da izvuče Asanža iz rupe i da ga Amerikancu? Oni su ti koji uspostavljaju pravila, ali da važe samo za druge. Šta bi bilo da se prizemlji avion nekog evropskog ne predsednika nego ministra ili bankara? Digli bi se avioni NATO pakta ili kako pop kaže Rajha.

Vladika

pre 10 godina

A ovi iz EU love coveka koji im je otkrio da ih spijuniraju Amerikanci da bi ga isporucili istim !? I jos ispadaju budale ! Boze sacuvaj ...

Љубивоје

pre 10 godina

Треба извршити претрес телесних шупљина Моралеса, јер можда има УСБ дискове.
 

Uskoro Moralesov odgovor!

pre 10 godina

Pravi odgovor hrabrog dela Latinske Amerike bio bi da se Edvardu Snoudenu odobri politički azil bez Putinovog uslova ''da ne šteti SAD-u''! Dosta su bombardersko-paranoične SAD štetile svima nama! Nećemo američku kontrolu!

Ptica

pre 10 godina

O slucaju Snowdena vidi se, koliko su Zapadno-Evropske i ostale drzave u svetu slobodne,
demokratske i suverene u na SAD! Sami vazali, puzavci i sluge.
SRAMOTA!

Istoriju-pamtimo

pre 10 godina

Za sve one koji misle da je nemoguce oboriti avion predsednika suverene zemlje i sl samo da podsetim da zapadne zemlje nisu imale problema da obore avion Generalnog Sekreteara UN (Dag Hamersalda) 1961 - sa nekim bezveznim izgovorom nisam ja majke mi i sl.

Nik

pre 10 godina

@Izdajnik

Potpuno se slažem. Katastrofa je kakvi karteli američkog jednoumlja su postale evropske države, kao klasične banana države. Recimo rat u Iraku, pobunili se Nemci i Francuzi i to tek posle godinu-dve, kad su počeli da stižu sanduci sa leševima vojnika. Ne razumem zašto Nemačka ne da azil Snoudenu, onako sočno u inat?! Merkelova je pre par godina sve učinila i urgirala i kod Buša, da Amerikanci ne izvrše smrtnu kaznu nad dvojicom Nemaca zatvorenih u Teksasu, zbog ubistva početkom osamdesetih. Naravno da je nisu šljivili ni 5% i pobili su ih kao zečeve. O čemu mi pričamo!

svet se polako davi u sopstvenim...

pre 10 godina

Jeste, sa svime se slazem, ovo je tuzno da tuznije ne moze biti. Mislim da su oni zacrtali da tog coveka moraju da ubiju ili navedu na samoubistvo jer od Asanza ispadaju majmuni, i misle da ce tako da povrate kredibilitet. Iz njihove izvitoperene vizure to je mozda i tako, ali takve hajke drzave na pojedinca su karakteristicne za totalitarne rezime a ne za ono sto oni nazivaju demokratijom. Sve sto su postigli jeste da se Hoover zadovoljno smesi a Washington, Jefferson i Kennedy prevrcu u grobu. Obama nonsalantno izjvljuje da prisluskivanje nije "big deal" a onda lovcima prizemljuje CD avione - ja moronskije ponasanje nisam odavno video.

Doduse, jedino gore od ovoga jeste ponasanje EU zemalja koje neverovatno podseca na izjave porno-diva tipa "ja to radim iz zadovoljstva"

slobodan

pre 10 godina

Kada covek vidi sta ovi rade jasno je zasto se siri terorizam u svetu. Nadam se da ce osvetnici u sledecoj akciji zaobici nevin narod i da ce udariti po bankarskim familijama koje su glavni pokretaci ovog zla. Bez toga od ropstva nam nema spasa.

Amerika je nastala iz engleske kolonije kriminalaca i osuđenika

pre 10 godina

Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom...
ovo treba prevesti na engleski i dati američkoj administraciji da svaki dan mantra pa bi možda za 10-20 godina postali država i narod. Do tada su barem za mene gomila bahatih siledžija i lopova - prava engleska kriminalna kolonija.

Моралес узвраћа ударац азилом!

pre 10 godina

Ева Моралеса презиру посивеле евробирократе, јер је срчан и поносан, јер сме да се успротиви тиранији капиталистичко-империјалистичког деструктивца САД-а! У питању је завист због Моралесових слободарских дела, које дрхтаве евробирократе услед страха, покорности, преуске свести, уцењености и кукавичлука не смеју ни да замисле. Они не могу ни да замисле Сноудена да, због своје храбрости и истинитости, као слободан човек на некој од предивних плажа на латиноамеричким обалама попије бар једно хладно пиво и да се опусти од параноидног жандарма, који му не да мира. Али, америчко-европскоунијским метиљавчић-слугерајчићима, који никако не могу довољно да удовоље САД-у, не треба ускратити прилику да попију пивце како би смирили своје напете живце. Живео Сноуден! Уздравље!

гром

pre 10 godina

Taко газде и велики контају демократију!
Ни код нас није боље; само су други облици!

Род Сварожић

pre 10 godina

@Surova realnost: Шта је чиста мржња у стању да створи... Љубав не настаје из мржње. Човече не волимо ми Русе зато што волимо да видимо како Путин одолева Меркеловој или Обами (мада волимо) већ због наше заједничке историје, духовне блискости и наравно, словенског порекла.

Surova realnost

pre 10 godina

Snouden ne sme vise da vodi anti-americku politiku, a pogotovu na tlu Rusije. Vladimir Putin rece juce. E, sad RUSOFILI ovo procitajte da znate ko je gazda u svetu i zasto Rusima ne sme da se veruje, jer su niko i nista na svetskoj sceni i svoje saveznike samo izdaju (Milosevic, Gadafi, sad ce i Asada.....). Srbija sto pre u NATO da bi imali svoj glas u toj organizaciji, a Ruse i ovako nista niko ne pita i beznacajni su u svetu. Ni Kina ni Rusija ne sme da se kace sa mocnom USA.

Putin je genije

pre 10 godina

kakav je ovo potez Putina i tajne sluzbe da ih navuku na ovakvu glupost i da dokaze u stavri koliko je Imperija dominantna u EU i da u banana EU nema predsednika koji nije marioneta!
sad mi je nekako lakse jer sam mislio da su ovi nasi najvece marionete a sad se vidi da su svi u istoj corbi u EU!
u stvari sad mi se svidja ta jednakost koju je nametnula Imperija!

pametnjakovic

pre 10 godina

Vucicu, daj coveku azil! EU je za demokratijui, ljudska prava. POkazi im da smo najbolji:) plus, imaces bogmai podatke koje mozes dobro da naplatis i konacno pokrenemo ekonomiju.

Daredevil

pre 10 godina

Kakva sramota za Evropu,kakva nemoć....
Ovo je takav presedan i incident da to na prvi glas i nije moguće pojmiti.
Kolonisti postali kolonija....

lds

pre 10 godina

Sve mi ovo deluje kao spijunska vezba SAD i Rusije da se vidi ko je uz koga. Snouden je znao da ce biti frke posle odavanja tajni,i ne verujem da je toliko glup da se zapetljao ovoliko. Ja da sam bio na njegovom mestu, prvo bih otisao na sigurno u Boliviju, Ekvador, Venecuelu ili gde ga vec podrzavaju i tek onda bih odao sve tajne.

gruja

pre 10 godina

Pa lako je sa sitnom ribom.Mogu oni sa vecinom precednika tako.Voleo bih da vidim da zabrane prelet Putinovov ili Obaminom avijonu!Njih nebi ni pitali da li je Snouden sa njima?!Mada je po meni Snouden napustio Rusiju,ako ne avijonom onda je nekim brodom odplovio za Juznu Ameriku!Rusima je rekao sve sto ih je interesovalo pa su mu pomogli da ode.
(Zoran, 3. jul 2013 15:44)
Ne kaže se otplovio nego otploviJo...

Zoran

pre 10 godina

Pa lako je sa sitnom ribom.Mogu oni sa vecinom precednika tako.Voleo bih da vidim da zabrane prelet Putinovov ili Obaminom avijonu!Njih nebi ni pitali da li je Snouden sa njima?!Mada je po meni Snouden napustio Rusiju,ako ne avijonom onda je nekim brodom odplovio za Juznu Ameriku!Rusima je rekao sve sto ih je interesovalo pa su mu pomogli da ode.

manolito

pre 10 godina

Da je snouden srbin,i da je rekao kako srbija spiunira svet(ili izdao neku vojnu tajnu rep.srbije) bio bi proglasen za izdajnika,ustasu,placenika,popovi bi mu citali opelo...ovako covek koji je izdao interese svoje zemlje za nas je heroj,pa da.To koliko smo licemeran narod to je strasno!(Amin, 03. jul 2013 21:16)Nije on izdao interese svoje zemlje,već je otkrio da tajne službe prisluškuju razgovore i poruke gradjana SAD-a,a ne samo stranaca.A pogotovu nije otkrio neke američke tajne,samo je objavio ono što tajne službe većine zemalja već znaju.Sigurno je da je Snouden ovo uradio u nekoj drugoj zemlji(Kina,Rusija,Indija...)njega bi SAD proglasio borcem za ljudska prava i verovatno bi dobio nobelovu nagradu za mir.To je najveće licemerije.Ali da bi dobio nobelovu nagradu za mir moraš da špijuniraš ceo svet,kao što je slučaj sa Obamom.Suviše smo mi(Srbi)mali da bi nas ovo pogadjalo,a i nema,toliko,veze sa nama.

Bex Bax

pre 10 godina

Sramotna je ta francuska,oni kao i englezi i ostala bagra,ubili su i rahmetli Gadafija,navijali svim silama da dodju do nafte,gade mi se fuj ! !

kud plovi ovaj brod?

pre 10 godina

Ovo je do pre par godina bilo nezamislivo. Skandal.
Maske su pale i sada vidimo da je od suvereniteta velikih evropskih drzava ostalo samo "s". Nisu ga prepustile EU, nego Americi.
Zalosno.

gospodar muva

pre 10 godina

zasto nisu zaobisli francusku i portugal... mozda je morao avion da se dopuni gorivom u portugalu ili francuskoj... u svakom slucaju vazno je da nije bio neki incidentc sa prisilnim prizemljenjem jer bi bilo lose da se ne postuje CD imunitet predsednika jedne (bilo koje) drzave i njegovog aviona... a sto se tice snoudena on je obrao bostan svi oprase ruke od njega i kinezi i rusi i belorusi :-) sad nek mu asanz pomogne... chek chek on ce do kraja zivota biti medju cetiri zida one ambasade u londonu...

LoboSonora

pre 10 godina

Kad je Snowdewn bio u HongKongu, sam rekao, da je on Trojanski konj CIE ali ta informacija me je tad koštala stotinu minusa pa bi volijo, da mi objasnite, da li je moguče, da jedan Snowden izazve međunarodni spor, jer južna amerika bogami nije baš zadovoljna sa ovakvim teroriziranjem međunarodnog zrakoplovstva zbog jedne izbjeglice a i Putin se mi čini, da nije više toliko spretan sa ovakvim situacijama on faktički vodi rat na dve fronte i nebi me iznenadilo, da mu još onih 200-300 dlaka sa glave odpadne.

Amin

pre 10 godina

Da je snouden srbin,i da je rekao kako srbija spiunira svet(ili izdao neku vojnu tajnu rep.srbije) bio bi proglasen za izdajnika,ustasu,placenika,popovi bi mu citali opelo...ovako covek koji je izdao interese svoje zemlje za nas je heroj,pa da.To koliko smo licemeran narod to je strasno!
Ljubi bliznjeg svog kao sebe samog(u prevodu nemoj da pozelis nekom drugom nesto sto ne bi voleo da neko drugi pozeli tebi),god save the serbs!btw ne opravdavam spijunazu!

Surova realnost

pre 10 godina

Snouden ne sme vise da vodi anti-americku politiku, a pogotovu na tlu Rusije. Vladimir Putin rece juce. E, sad RUSOFILI ovo procitajte da znate ko je gazda u svetu i zasto Rusima ne sme da se veruje, jer su niko i nista na svetskoj sceni i svoje saveznike samo izdaju (Milosevic, Gadafi, sad ce i Asada.....). Srbija sto pre u NATO da bi imali svoj glas u toj organizaciji, a Ruse i ovako nista niko ne pita i beznacajni su u svetu. Ni Kina ni Rusija ne sme da se kace sa mocnom USA.

gospodar muva

pre 10 godina

zasto nisu zaobisli francusku i portugal... mozda je morao avion da se dopuni gorivom u portugalu ili francuskoj... u svakom slucaju vazno je da nije bio neki incidentc sa prisilnim prizemljenjem jer bi bilo lose da se ne postuje CD imunitet predsednika jedne (bilo koje) drzave i njegovog aviona... a sto se tice snoudena on je obrao bostan svi oprase ruke od njega i kinezi i rusi i belorusi :-) sad nek mu asanz pomogne... chek chek on ce do kraja zivota biti medju cetiri zida one ambasade u londonu...

Amin

pre 10 godina

Da je snouden srbin,i da je rekao kako srbija spiunira svet(ili izdao neku vojnu tajnu rep.srbije) bio bi proglasen za izdajnika,ustasu,placenika,popovi bi mu citali opelo...ovako covek koji je izdao interese svoje zemlje za nas je heroj,pa da.To koliko smo licemeran narod to je strasno!
Ljubi bliznjeg svog kao sebe samog(u prevodu nemoj da pozelis nekom drugom nesto sto ne bi voleo da neko drugi pozeli tebi),god save the serbs!btw ne opravdavam spijunazu!

Род Сварожић

pre 10 godina

@Surova realnost: Шта је чиста мржња у стању да створи... Љубав не настаје из мржње. Човече не волимо ми Русе зато што волимо да видимо како Путин одолева Меркеловој или Обами (мада волимо) већ због наше заједничке историје, духовне блискости и наравно, словенског порекла.

LoboSonora

pre 10 godina

Kad je Snowdewn bio u HongKongu, sam rekao, da je on Trojanski konj CIE ali ta informacija me je tad koštala stotinu minusa pa bi volijo, da mi objasnite, da li je moguče, da jedan Snowden izazve međunarodni spor, jer južna amerika bogami nije baš zadovoljna sa ovakvim teroriziranjem međunarodnog zrakoplovstva zbog jedne izbjeglice a i Putin se mi čini, da nije više toliko spretan sa ovakvim situacijama on faktički vodi rat na dve fronte i nebi me iznenadilo, da mu još onih 200-300 dlaka sa glave odpadne.

gruja

pre 10 godina

Pa lako je sa sitnom ribom.Mogu oni sa vecinom precednika tako.Voleo bih da vidim da zabrane prelet Putinovov ili Obaminom avijonu!Njih nebi ni pitali da li je Snouden sa njima?!Mada je po meni Snouden napustio Rusiju,ako ne avijonom onda je nekim brodom odplovio za Juznu Ameriku!Rusima je rekao sve sto ih je interesovalo pa su mu pomogli da ode.
(Zoran, 3. jul 2013 15:44)
Ne kaže se otplovio nego otploviJo...

Zoran

pre 10 godina

Pa lako je sa sitnom ribom.Mogu oni sa vecinom precednika tako.Voleo bih da vidim da zabrane prelet Putinovov ili Obaminom avijonu!Njih nebi ni pitali da li je Snouden sa njima?!Mada je po meni Snouden napustio Rusiju,ako ne avijonom onda je nekim brodom odplovio za Juznu Ameriku!Rusima je rekao sve sto ih je interesovalo pa su mu pomogli da ode.

Izdajnik

pre 10 godina

Portugal i Francuska su banana drzave isto kao i 99% evropskih drzava... kako kaze tata jenki tako mora da bude... ja da sam predsednik te drzave ubio bih se od sramote!

Amerika je nastala iz engleske kolonije kriminalaca i osuđenika

pre 10 godina

Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom...
ovo treba prevesti na engleski i dati američkoj administraciji da svaki dan mantra pa bi možda za 10-20 godina postali država i narod. Do tada su barem za mene gomila bahatih siledžija i lopova - prava engleska kriminalna kolonija.

Aleksandar

pre 10 godina

Snouden je hit leta. Jure ga po celom svetu, a on pije hladno pivo na plaži.
Kao svi veliki špijuni, dobiće nov identitet, ali zato neće spavati čvrstim snom dok je živ. Ipak on je naš heroj.

antifa

pre 10 godina

Kakvu pometnju u ovom trulom međunarodnom poretku može da izazove samo jedan čovek koji ima moralni integritet, hrabrost i samopožrtvovanje?! Jednim potezom je skinuo sve maske i pokazao zastrašujuće licemerje većine aktera na međunarodnoj sceni, uključujući Kinu, Rusiju, EU. Reputacija SAD je pretrpela konačan udarac, posle ovog se sigurno neće više moći nametati kao neki svetski moralni svetionik.Ta ista Francuska je koliko juče još bila u šoku i revoltirana zbog navoda o špijunaži, a danas već više nego revnosno proganja čoveka koji je sve obelodanio?! Svi koji su mu okrenuli leđa su deo trulog sistema...

Uskoro Moralesov odgovor!

pre 10 godina

Pravi odgovor hrabrog dela Latinske Amerike bio bi da se Edvardu Snoudenu odobri politički azil bez Putinovog uslova ''da ne šteti SAD-u''! Dosta su bombardersko-paranoične SAD štetile svima nama! Nećemo američku kontrolu!

Dragan

pre 10 godina

Snouden objavio da Amerikanci spijuniraju EU, pa tako i Francusku i Portugal, a ove dve drzave se utrkuju koja ce vise da se uslihta Amerikancima kako bi pomogli da se uhvati isti taj Snouden. Blago receno - zalosno.

slobodan

pre 10 godina

Kada covek vidi sta ovi rade jasno je zasto se siri terorizam u svetu. Nadam se da ce osvetnici u sledecoj akciji zaobici nevin narod i da ce udariti po bankarskim familijama koje su glavni pokretaci ovog zla. Bez toga od ropstva nam nema spasa.

Dragan

pre 10 godina

Morales je izjavio (a cnn preneo) nesto jako duboko i zabrinjavajuce za nase prijatelje u Evropi. Rekao je "u 19om veku, kolonije su bile u Juznoj Americi. Danas su kolonije izgleda u Evropi." Zabrinjavajuce je sto je to tacno, a Francuska, Austrija, Spanija, Portugal - stare, vekovne sile, mogu samo da se pokriju usima i da se stide. Eh na sta je spala Evropa, nekadasnji rasadnik novih ideja, kulture, razvoja - danas rasadnik lencarenja, ponizavanja, zaduzivanja i slugashtva.

Моралес узвраћа ударац азилом!

pre 10 godina

Ева Моралеса презиру посивеле евробирократе, јер је срчан и поносан, јер сме да се успротиви тиранији капиталистичко-империјалистичког деструктивца САД-а! У питању је завист због Моралесових слободарских дела, које дрхтаве евробирократе услед страха, покорности, преуске свести, уцењености и кукавичлука не смеју ни да замисле. Они не могу ни да замисле Сноудена да, због своје храбрости и истинитости, као слободан човек на некој од предивних плажа на латиноамеричким обалама попије бар једно хладно пиво и да се опусти од параноидног жандарма, који му не да мира. Али, америчко-европскоунијским метиљавчић-слугерајчићима, који никако не могу довољно да удовоље САД-у, не треба ускратити прилику да попију пивце како би смирили своје напете живце. Живео Сноуден! Уздравље!

olli

pre 10 godina

ovo znaci samo jedno. ubuduce nece biti ni snoudena ni asanza ni njima slicnima, jer kome to oni da otvaraju oci. cak i jedna rusija uslovljava da se ne nanosi steta svetim americkim drzavama, iako rade na stetu svih drugih i ciji gradjani zive od blagodeti novog kolonijalizma. a po meni to samo sluti na kolaps slobode i demokratije u svetu ...

pametnjakovic

pre 10 godina

Vucicu, daj coveku azil! EU je za demokratijui, ljudska prava. POkazi im da smo najbolji:) plus, imaces bogmai podatke koje mozes dobro da naplatis i konacno pokrenemo ekonomiju.

Vladika

pre 10 godina

A ovi iz EU love coveka koji im je otkrio da ih spijuniraju Amerikanci da bi ga isporucili istim !? I jos ispadaju budale ! Boze sacuvaj ...

Optimista

pre 10 godina

Nadam se da je Snouden bio u avionu i da ce sa predsednikom Bolivije Evom Moralesom sretno stici do cilja,
a ako ne s njim, tada sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom, koji se takodjer nalazi u Moskvi.

Asmodeus

pre 10 godina

zasto nisu zaobisli francusku i portugal... mozda je morao avion da se dopuni gorivom u portugalu ili francuskoj... u svakom slucaju vazno je da nije bio neki incidentc sa prisilnim prizemljenjem jer bi bilo lose da se ne postuje CD imunitet predsednika jedne (bilo koje) drzave i njegovog aviona... (gospodar muva, 3. jul 2013 07:09)
--
ovo je vec diplomatski incident. Avion je morao da sleti u Bec. Koja hipokrizija vlada na Zapadu to je strasno. Besne vlade ali zato saradjuju sa Imperijom koja ih besramno spijunira.
@Mujcinovic Salih: zasto pises o zemljama Juzne Amerike i njihovom odnosu prema Snowdenu a ne o kukavickim vladama zemalja "bogate i mocne" EU koje se bune, ali ne smeju nista da urade protiv svog gazde.
Vi USA-EU-NATO botovi stalno pokusavate da spinujete tako da u ovoj prici neko drugi, a ne oni koji su jedini krivci i umesani izgledaju "grbavo". Te Rusija ce izruciti jer stalno "izdaju", te zasto narod Juzne Amerike ne pritisne svoje vlade da prime Snowdena, te zasto ne Kina, te zasto ne Belorusija... A zasto ne Nemacka, zasto ne Francuska, zasto ne Austrija? Pa njih su spijunirali, najvise njih i njihove gradjane. Ta vajna EU, sve borci za slobodu, demokratiju, ljudska prava - da, bas vidim kako se brinu o osnovnim ljudskim pravima i svojih gradjana i Snowdena. Integritet cele te price o demokratiji i ljudskim pravima koju prodaje Zapad je davno pukao, sada je cela planeta svedok. Vidimo samo ono sto smo i pre znali, a vi botovi Imperije trolujte dalje.

Nik

pre 10 godina

@Izdajnik

Potpuno se slažem. Katastrofa je kakvi karteli američkog jednoumlja su postale evropske države, kao klasične banana države. Recimo rat u Iraku, pobunili se Nemci i Francuzi i to tek posle godinu-dve, kad su počeli da stižu sanduci sa leševima vojnika. Ne razumem zašto Nemačka ne da azil Snoudenu, onako sočno u inat?! Merkelova je pre par godina sve učinila i urgirala i kod Buša, da Amerikanci ne izvrše smrtnu kaznu nad dvojicom Nemaca zatvorenih u Teksasu, zbog ubistva početkom osamdesetih. Naravno da je nisu šljivili ni 5% i pobili su ih kao zečeve. O čemu mi pričamo!

гром

pre 10 godina

Taко газде и велики контају демократију!
Ни код нас није боље; само су други облици!

Ptica

pre 10 godina

O slucaju Snowdena vidi se, koliko su Zapadno-Evropske i ostale drzave u svetu slobodne,
demokratske i suverene u na SAD! Sami vazali, puzavci i sluge.
SRAMOTA!

R. Zivkovic, Rotterdam

pre 10 godina

Progoniti istinu koju je hrabri Snouden otkrio: Na mesto da mu ta ista Francuska bude zahvalna, sta joj misli Amerika sa dva lica, jedno umiljato, a drugo podmuklo kukavicko!! Shpijunirati svoje "prijatelje" - znak slabosti i paranoje te iste Amerike, koja zivi u totalnom strahu, kao da je na nivou jedne Srbije, jer su male i nemocne pred tiranima, a sta reci o najvecoj sili Sveta, koja drhti i zivi u strahu, bojeci se i sama ne zna cega?! Ali tako je to bato kada drugome zlo nanosis, nevine narode ubijas Ameriko po citavom Svetu, normalno je da ti savest nije cista!

lds

pre 10 godina

Sve mi ovo deluje kao spijunska vezba SAD i Rusije da se vidi ko je uz koga. Snouden je znao da ce biti frke posle odavanja tajni,i ne verujem da je toliko glup da se zapetljao ovoliko. Ja da sam bio na njegovom mestu, prvo bih otisao na sigurno u Boliviju, Ekvador, Venecuelu ili gde ga vec podrzavaju i tek onda bih odao sve tajne.

Петар Миловановић

pre 10 godina

„Sve je počelo kada je avion bolivijskog predsednika Eva Moralesa najpre preusmeren, zbog sumnje Francuske i Portugala da se u njemu krije bivši službenik CIA, koji je obelodanio koga je sve američka služba NSA godinama prisluškivala, čime je izazvao međunarodnu pažnju i zbog čega ga sada traže u SAD“.

Значи почело је терористичко-нацифашистичко време када свака држава може да принуди авион председника неке друге државе, да га задржи колико год хоће, да га претресе и испитује и да после тога каже како је он добровољно пристао на такво кршење међународног права и конвенција! Баш бих волео да наредних дана видим како је нека пријатељска земља принудила авион америчког председника Барака Обаме или немачке канцеларке Ангеле Меркел, како их скидају до голе коже и проверавају да ли се у њиховом доњем вешу крије неки терориста или убица, кога дотична земља потражује преко Интерпола! Бар да видимо 'какве су им боје танге', ако ништа друго, не мора да нађу бегунца!

Бојан Илић

pre 10 godina

Да се десило супротно, ето нама новог "диктатора"!
То је та демократија о којој поједини несрећници овде пене!
Пази, Португал... све им је потаман и само још ово нису урадили...?!

oeo

pre 10 godina

Predaleko idu naši idoli u prljavim sredstvima. Kad je već tako, šta sprečava englesku policiju da izvuče Asanža iz rupe i da ga Amerikancu? Oni su ti koji uspostavljaju pravila, ali da važe samo za druge. Šta bi bilo da se prizemlji avion nekog evropskog ne predsednika nego ministra ili bankara? Digli bi se avioni NATO pakta ili kako pop kaže Rajha.

svet se polako davi u sopstvenim...

pre 10 godina

Jeste, sa svime se slazem, ovo je tuzno da tuznije ne moze biti. Mislim da su oni zacrtali da tog coveka moraju da ubiju ili navedu na samoubistvo jer od Asanza ispadaju majmuni, i misle da ce tako da povrate kredibilitet. Iz njihove izvitoperene vizure to je mozda i tako, ali takve hajke drzave na pojedinca su karakteristicne za totalitarne rezime a ne za ono sto oni nazivaju demokratijom. Sve sto su postigli jeste da se Hoover zadovoljno smesi a Washington, Jefferson i Kennedy prevrcu u grobu. Obama nonsalantno izjvljuje da prisluskivanje nije "big deal" a onda lovcima prizemljuje CD avione - ja moronskije ponasanje nisam odavno video.

Doduse, jedino gore od ovoga jeste ponasanje EU zemalja koje neverovatno podseca na izjave porno-diva tipa "ja to radim iz zadovoljstva"

Љубивоје

pre 10 godina

Треба извршити претрес телесних шупљина Моралеса, јер можда има УСБ дискове.
 

novak

pre 10 godina

A Ban Ki Mun će po običaju da izjavi da je duboko skrušen i naravno ZABRINUT (on se večno zabrinjava) ali neće mu pasti na pamet ništa da uradi jer ne sme zato što su ga tamo postavili SAD i njeni saveznici. Dole bre sa tim pajacem na mestu generalnog sekretara UN!

Putin je genije

pre 10 godina

kakav je ovo potez Putina i tajne sluzbe da ih navuku na ovakvu glupost i da dokaze u stavri koliko je Imperija dominantna u EU i da u banana EU nema predsednika koji nije marioneta!
sad mi je nekako lakse jer sam mislio da su ovi nasi najvece marionete a sad se vidi da su svi u istoj corbi u EU!
u stvari sad mi se svidja ta jednakost koju je nametnula Imperija!

U strahu su velike oci

pre 10 godina

Iako zapadno Evropske zemlje "ostro" osudjuju SAD zbog spijunaze EU i njih samih, vidi se, koliki je strah o svetskog policajca, da Snoudenu nitko ne zeli dati azil.
Medjutim, sa njegovim otkrivanjem spijunaze od strane NSA, bili su svi zadovoljni.
Znaci, sve ostaje po starom, tj. tresla se brda, rodio se mis.

Istoriju-pamtimo

pre 10 godina

Za sve one koji misle da je nemoguce oboriti avion predsednika suverene zemlje i sl samo da podsetim da zapadne zemlje nisu imale problema da obore avion Generalnog Sekreteara UN (Dag Hamersalda) 1961 - sa nekim bezveznim izgovorom nisam ja majke mi i sl.

Daredevil

pre 10 godina

Kakva sramota za Evropu,kakva nemoć....
Ovo je takav presedan i incident da to na prvi glas i nije moguće pojmiti.
Kolonisti postali kolonija....

Bex Bax

pre 10 godina

Sramotna je ta francuska,oni kao i englezi i ostala bagra,ubili su i rahmetli Gadafija,navijali svim silama da dodju do nafte,gade mi se fuj ! !

manolito

pre 10 godina

Da je snouden srbin,i da je rekao kako srbija spiunira svet(ili izdao neku vojnu tajnu rep.srbije) bio bi proglasen za izdajnika,ustasu,placenika,popovi bi mu citali opelo...ovako covek koji je izdao interese svoje zemlje za nas je heroj,pa da.To koliko smo licemeran narod to je strasno!(Amin, 03. jul 2013 21:16)Nije on izdao interese svoje zemlje,već je otkrio da tajne službe prisluškuju razgovore i poruke gradjana SAD-a,a ne samo stranaca.A pogotovu nije otkrio neke američke tajne,samo je objavio ono što tajne službe većine zemalja već znaju.Sigurno je da je Snouden ovo uradio u nekoj drugoj zemlji(Kina,Rusija,Indija...)njega bi SAD proglasio borcem za ljudska prava i verovatno bi dobio nobelovu nagradu za mir.To je najveće licemerije.Ali da bi dobio nobelovu nagradu za mir moraš da špijuniraš ceo svet,kao što je slučaj sa Obamom.Suviše smo mi(Srbi)mali da bi nas ovo pogadjalo,a i nema,toliko,veze sa nama.

kud plovi ovaj brod?

pre 10 godina

Ovo je do pre par godina bilo nezamislivo. Skandal.
Maske su pale i sada vidimo da je od suvereniteta velikih evropskih drzava ostalo samo "s". Nisu ga prepustile EU, nego Americi.
Zalosno.