Četvrtak, 04.04.2013.

19:04

"Nemamo šanse kao izolovana zemlja"

Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da bi trebalo pronaći rešenje kojim će početi trajan i stabilan odnos sa Prištinom.

Izvor: Beta

"Nemamo šanse kao izolovana zemlja" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

Demetra

pre 11 godina

Ne bi trebalo da idemo po svaku cenu u EU. Rusija je ponudila pokretanje privrede, i velike infrastrukturne projkte i trebalo bi to prihvatiti i okrenuti se ruskom tržištu. Srbija neće biti izolavana država, ali neće biti ni zatvorena, ako Srbija ne želi u EU, ona može da sarađuje i širi bilateralne odnose zapadnih država, niko nam ne garantuje da će nam biti bolje. Drago mi je da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje.

izolovaćemo mi tebe

pre 11 godina

Dinkić: Prihvatiti rešenje, izolovani nemamo šanse.
Tebe će Vučić da izluje tamo, gde ti je to još pre nekoliko godina pokazao ono odelo sećaš se.

novica952

pre 11 godina

Ovaj Dinkić bi ladno predao sever tačiji možda bi mu čak dao i pride i odrekao se sprskih svetinja koliko trepneš.I još pominje da ne treba zaboraviti Srbe sa severa i na svaki način im pomoći.Samo se pitam kako to izvesti i kako će Tači dopustiti da Srbija finansira neke stvari na delu teritorije koju kontroliše priština.Nema od te parole ništa a Dinkiću je bolje da se bavi poslovima koje radi u finansijama i tu nije nikakv stručnjak sem za mahinacije i marifetluke kako da prevari građane ove države. Rešenje Kosovskog pitanja ostvai premijeru i vicepremijeru a vodi ekonomiju i brini da železara proradi i da narod od toga ima boljitka.

ЕКОНОМСКА НАУКА

pre 11 godina

Магистар економије је опет у праву, али је неомиљен ко певац што рано кукуриче и буди спавалице.
Када га нису послушали Коштуница-правник и Тадић-психолог, убрзо су нестали са политичке сцене.
У развијеним државама, политичари слушају економисте, поготово магистре и докторе..
Надам се да су Дачић-политиколог и Вучић-правник, паметнији од Коштунице и Тадића.

Milena

pre 11 godina

Dinkic uvek nesto lupa, ali ako od dva zla moramo da biramo manje, onda neka potpisuju, ionako je Kosovo odavno izgubljeno, da nije, ne bi demokrate toliko dugo gurale taj problem u cosak. Verujem Vucicu, kao pametnom i postenom politicaru, on treba sam da proceni i odluci, sta god uradi, ima moju podrsku, jer znam da je to sigurno ono sto je dobro za nas.

yyy

pre 11 godina

Valjda smo videli ranije koliko je Dinkić iskren,kao recimo u slučaju onih 1000 evra. Svaku njegovu izjavu treba prihvatati sa rezervom,a u ovom slučaju ne treba uopšte uzimati u obzir šta priča,jer bi on bio spreman da prihvati sve kako EU nalaže,a da za uzvrat,ne dobijemo baš ništa,i ne vodi računa ni o minimumu nacionalnih interesa.

Beograd, Dipl.ing.

pre 11 godina

Svi vi koji imate para za kompjutere i internet, a kukate na navodno siromastvo, samo zamislite jednu porodicu koja danas dobija pretnje od Tacija da ce upotrebiti silu, a i Srbija ih se odrice...Gde ce oni iz svojih domova? Zivot u stalnom strahu...
Gde ce vam dusa, mali sebicni ljudi, tako zeljni materijalnog.?

sabo

pre 11 godina

Najgora je opcija sto ama bas nista Srbija sa zatezanjem nedobija a mnogo gubi ako neprihvati ponudjeno ostace u izolaciji citava zemlja a time nece povratit Kosovo.Pa valjda je to svima jasno ko god zrelo razmislja svojim mozgom.A Kosovu se nezuri ono dobija sve vise priznanja al Srbija nema vise vremena dovedena je u stanje iz kojeg nesmije izac ko gubitnik kolko god to bolno bilo valja prihvatit realnost.

Vlada

pre 11 godina

Što to do sada nije govorio. Ćutao je, do danas nismo znali kakav je njegov stav o Kosovu, a sada... Čovek priča bajke ceo život, a neki mu na žalost veruju.

Vlada

pre 11 godina

Niko ne govori šta nam je konkretno ponuđeno i šta treba da prihvatimo. Mi smo u krizi od raspada Jugoslavije, sve ove godine nam niko nije pomogao, a neće ni sada. Iza sebe imamo Kinu i Rusiju, a pored Vojvodine nećemo ostati gladni. Mene jedino brine što ne vidimo šta se dešava po Sandžaku i da se već u Vojvodini priča budi Vojvođanin. Bojim se da nas i tamo ne potsete na realnost.

djosa

pre 11 godina

Pa sta treba da 10.000.000 milona ljudi ispasta zbog 20.000 hiljada od kojih 15.000 hiljada prima duplu platu i ima nekretnina koliko hoces.Dosta bre vise!

SRBIN

pre 11 godina

jes jes zbog svih vas kompletno od 91 pa na ovamo smo u najvecoj mentalnoj finansiskoj informacionoj i svakoj drugoj izolaciji koju covek moze da zamisli.samo se u krug vrtite da mi je da se nesto ja pitam pa da vas sve komplet smenim i dobedem japance ili nemce da vladaju pa da vidis za 5 godina od drzave kako bi nastao red i odgovornost a ne ovako muka mi je samo traze izgovore te ovo te ono a isti ste svi.

ЈоГ

pre 11 godina

Најмањи је нама проблем Европа, Србија нема шансе као земља у којој партократије укључујући и УРС могу да реаде шта хоће и коштају нас и до милијарду евра годишње.

Да се зна куда нам иду паре не би ни у Бриселу стално нешто мољакали, па би и о Косову достојанственије могли преговарати.

Земља која није у стању један %$#($ пут, обилазницу, или мост да сагради од силне крађе и рекета - ТО је наш проблем, а ово све друго пратеће последице. И нема ту решења док год Динкићевци, СПО, и СПС прелазе цензус, поздравио их министар који већ деценијама гради коридоре и брзе пруге.

p.k.

pre 11 godina

Ova vlada je dovedena pred svrsen cin. Naravno da nije lako.Glavni krivci za ovo stanje u kom se sada nalazimo je bio prvo vladavina Kostunice.Tada u tom periodu smo sigurno mogli dobiti podelu.Naravno svaka sledeca ponuda je uvek bila gora.Pa zatim DS i Boris Tadic koji je sve odugovlacio samo da bi duze bio na vlast.I to sto nisu bili iskreni prema svom narodu i rekli sta stvarno traze od nas.Borko Stefanovic nas je non stop zamajavao i davao laznu nadu.Iskreno mi ovde u Srbiji smo uvek taoci nekakvih Srba dal sa Kosova ili Krajine ili Bosne.Da Srbi sa Kosova nisu prodavali zemlju sad bi bila drugacija situacija.Sada ti isti Srbi ali iz Beograda,Kraljeva,Kragujevca nedaju Kosovo a prvi su ga napustili.

zenamacka

pre 11 godina

Naravno da se nema sta zameriti Vucicu i ostalima,dali su svoj maksimum ali postoje stvari preko kojih se ne moze preci....Srbijo ujedini se i podrzi prave ljude...

No_Name

pre 11 godina

Upravo na TV Mediaset u Italiji ide film o Klintonu i Bleru kao i njihovom skretanju price sa slucaja Levinsky na pricu o Kosovu.
Posle ustupaka sa Kosovom, krecu novi pritisci u vezi Kosova a zatim i placanje ratne odstete Hrvatskoj i Kosovu.
Srbija nece uci u EU, ali ce raditi vekovima da plati Kosovu stetu.
Najmudriji potez u ovom trenutku je raspustanje Vlade i raspisivanje izbore, cime bi EU dobila odgovor naroda.
Niko ne moze da ti kaze da Kosovo nije tvoje a sa druge strane da ce ucenjuje i prisiljava da uredjujes odnose na istom.
Prisiljavaju te na kapitulaciju, isti oni kao i za vreme II Svetskog.

Pera

pre 11 godina

Ko nam preti izolacijom? Na dan pregovora nijedna ozbiljnija strana televizija nije izvestila o propadanju istih. Jednostavno ih ne zanimamo imaju pametnija posla. Nikoga nije briga ni za nas ni za kosovo, smucili smo se i bogu i ljudima. Prestanite vise da mentalno silujete ovaj narod.

STOPERICA

pre 11 godina

Gospodine Mladjane Dinkicu nije tako jednostavno prihvatiti to sto nam nude Vi to govorite kao covek koji misli da je to moguce izvesti,Aleksandar Vucic potpuno je u pravu,pred Vladom zaista je pretezak zadatak, mi smo stavljeni pred svrsen cin. Dok je druga strana od samog pocetka bila lezerna jer ima podrsku sa strane.

Jahorina

pre 11 godina

On je dodao da Srbija "nema šanse" kao izolovana zemlja.
Što se tiče stava treba da bude jedinstven . Međutim teško je prelomiti koju odluku doneti. Niti je dobro doneti odlu da Savez srpskih opština nema kompletnu izvršnu vlast ili da Srbija i njeni građani budu u izolaciji. Takođe treba imati u vidu da što se duže bude čekalo ponude će biti sve gore.

pp

pre 11 godina

Da izgubimo ono što nemamo ili ono što mozemo da imamo? Pitanje je sad. Ako ne želimo da izgubimo I još neke delove zemlje bolje nam je što pre u EU.

Zoran

pre 11 godina

Komentari sve mudriji, jedan od drugog. Branićemo, ne damo, srce Srbije, ekonomija nije bitna, prodajete se za datum... a ni jedan komentar sa konkretnim predlogom (osim onih sarađivaćemo sa zemljama koje hoće sa nama a sa kojima nikada nismo sarađivali). Osim da stavimo glavu u pesak i čekamo.

marija

pre 11 godina

ps. Hajde da te posaljemo, Dinkicu, kod Srba na KiM kojima Taci danas preti silom, pa da vidis sta je IZOLOVANA ZEMLJA. Ne bi smeo ni jednu noc da prespavas sa tim ljudima tamo.
Kazu da je koeficijent inteligencije direktno proporcionalan mogucnosti da se stavis u neciju kozu...

Nenad kg

pre 11 godina

Kosovski boj, turci,balkanski ratovi, prvi i drugi svetski rat uvek je bilo ovako ucene i samo ucene i ostali smo ponosni preziveli sve i svasta i prosli mnogo muke i gubitaka ali se danas ponosimo svojom istorijom. Da bi se i sutra ponosili svojom istorijom danas ne treba da sagnemo glavu kao misevi i pristanemo na ucene. Oni su nam puno zla naneli, mislim na svetske mocnike,puno toga uzeli ali mi ne smemo zbog svog dostojanstva da popustimo. Za puno toga smo nemocni, mogu nam oteti, uzeti, nauditi nam ali svojim postupcima mozemo da upravljamo, to nam ne mogu uzeti nikada. Zar zbog mrtvog datuma, zbog malo para da im damo nesto sto je nase, da bi im sutra bili jeftina radna snaga i kao da zivimo bolje, kako da ne. Zato istrpi kad je tesko jer uvek posle kise dodje sunce. Bolje dostojanstven i mrtav nego ziv i beskicmenjak, ionako cemo svi jednog dana pod zemlju. Bolje dostojanstven poraz nego lazna pobeda zbog praznih obecanja i ucena jer kad tad pravda i istina dodju po svoje.

King Solomon

pre 11 godina

Konacno razborit glas nekog iz vlade. Treba jos vise i vise politicara da se pridruze Vuku, Cedi i sada Dinkicu. Krajnje je vreme da se sagledava situacija realno. Ahtisarijev plan kao avangardna i pruza dosta zastite nealbanskom stanovnistu Kosova. Sve manjine (delimicno i srpska) su jako dobro iskoristile prednosti Ahtisarijevog plana u zastiti prava manjina.

toma

pre 11 godina

Da nam prihvatanje ovih ultimatuma donese u narednih par godina 15-ak mlrd. evra investicija i smanjivanje nezaposlenosti na 10%, velika većina bi vrlo brzo na pitanje Kosova odgovorila sa: "A? Kosovo? Šta to ono beše?" A ovako pošto nećemo videti ćoravog dinara, ostaje nam samo da padnemo u kolektivnu depresiju. Ako već nismo.

pametnjakovic-mladji

pre 11 godina

Najednom je Dinkic poceo da se brine za narod a ne samo za sebe i svoje. Lako li se daje tudje. Znamo mi gde vas svrbi g-ne Dinkicu, posle sledecih izbora koji bi mogli biti uskoro, nece vas biti nigde.

QAlek

pre 11 godina

Srbija je odavno izgubila sansu da prezivi! A glavni razlog su vodje ovog naroda koje su slepe i sklone samoubistvu sopstvenog naroda! Srbi su nesto slicno severnokorejancima!!!

Diona

pre 11 godina

Srbija ne treba da bude izolovana država, ali ne treba da prihvati sporazum od koga nema ništa. Srbija mota da brine o građanima, i ne treba davati KiM, jer će nas skroz rasparčati, a ući ćemo u EU kao beogradski pašaluk.Vlada zaista nema zajednički oko KiM.EU nam ne nudi apsolutno ništa, dok Rusija nam nudi oporavak privrede.srbija može bez obzira ako ne uđe u EU, da širi i jača bilateralne odnose sa državama članica EU, i opet neće biti potpuno biti zatvorena.

ljubomir

pre 11 godina

Kao i obično, svi komentarišemo samo prihvatiti obavezno ili ne prihvatiti obavezno. Niko ne ulazi u suštinu.
Svi koji su za to da se pristane na neki sporazum kao ključni argument navode neke katastrofične scenarije izolacije i demonizacije Srbije.
Ne sumnjam da će se nešto tako stvarno i dogoditi, doduše ne u tom obimu, ali to je sve stvar života. Ako će neko da nas satanizuje zato što zastupamo svoje stavove koji se razlikuju od njihovih onda je problem u tim zemljama koje to rade a ne u nama. Šta god mi rekli, više od pola sveta misli kao i mi a manje od pola misli kao Priština pri čemu dobar deo njih mislu kako im je rekla Amerika. Dakle, naš stav teško da je usamljen. Uostalom, nijedna zemlja na svetu nije dobrovoljno dala ono što je njeno.
Ako je svetu naše odbijanje prihvatanja da je Kosovo albansko dovoljno da 8 miliona ljudi demonizuje i natera na težak život ili još gore da Srbe na Kosovu još više muči, to nije stvar koja može doveka da traje. Teška vremena treba pregurati a ne pobeći od njih jer se to ne može.
Ja nisam za nikakvu radikalizaciju, ali pobogu, zašto da im pomažemo. Stanje je takvo kakvo jeste, Srbima dole ne sme ništa da fali kao ni nikome na svetu. Mi čekamo drugačiji odnos velikih sila prema nama.
Da li ćemo ući u EU? Ne znam, ali ne znaju ni oni čak i ako sve prihvatimo. Zašto nas ne bi primili zajedno u paketu, čak iako se ne priznajemo? Sve su to pitanja za EU a ne za nas.
Suviše smo mali da odlučujemo ali i odrasli da razmišljamo.

Elizabeta

pre 11 godina

Brisel je previse pristrasan drugoj strani, koja nema ocigledno nameru da popusti. Ali ako su mislili da cemo mi popustiti pred njihovim sramnim uslovima, grdno su se prevarili.

Camaro

pre 11 godina

Ako ovako olako prihvata sve, sta li bi uradio i nesto gore samo se pitam... a bese vest da su gospodja iz evro-integracija iz dinkiceve stranke i premijer prihvatili onu prvu varijantu bez konsultacija sa BG-om. Izgleda da nam ostaje samo vicepremijer, da kaze nesto pametno da zaseni ovu izjavu.

Miljan

pre 11 godina

Kamo srece kada bi priznanje Kosova bilo resenje nakon Kosova ne ide se "napred" nazalost nego u nove probleme, potencijane izbeglice, nastavak Velikoalbanske politike na Jugu Srbije a o nekim drugim krajevima Srbije da ne pricamo. Sta ocekivati u ekonomskom smislu kada je EU u prebankrotnom stanju. To je gore resenje

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Možemo da volimo Dinkića ili ne volimo, ali je on danas rekao suštinu i to pozdravljam. Činjenica je da smo posle svakog odbijanja ovakvih dokumenata kašnije dobijali lošije ponude. Da je bivša vlada prihvatila nestatusni deo Ahtisarijevog plana kao osnov za pregovore, što je pre dve godine predlagao Vuk Drašković, a potom i koalicija Preokret, u nastavku pregovora Zajednica srpskih opština bi dobila svoje sudstvo (Ahtisari+). Još tada bi Srbija dobila datum za pregovore sa EU, a do sada i sredstva iz pristupnih fondova. Mora se reći da je tada destruktivnu ulogu odigrala sadašnja naj popularnija stranka jer je i svaku pomisao tadašnje vlasti da prihvati ,,Ahtisarija" i dijalog sa Prištinom, okarakterisala kao izdaju.

Beca

pre 11 godina

Gospodine Dinkicu nije tako jednostavno prihvatiti to sto nam nude,gospodin Vucic je potpuno u pravu,pred nasom vladom je zaista pretezak zadatak,ocigledno se istorija ponavlja,ponovo smo stavljeni pred svrsen cin
(bole75, 4. april 2013 19:34)


Pred svrsen cin nas je stavio Milosevic i ovi sto su sada na vlasti!!!
To sto danas kukaju da smo stavljeni pred svrsen cin pametni ljudi su znali jos devedesetih!!
Nazalost svi smo upali u crnu rupu, zbog njihovih bolesnih ambicija!!! Opste je poznato da se svako zlo pre ili kasnije placa!!! To se upravo nama desava, a bice tako dok sami ne shvatimo sta smo uradili!

Акционар

pre 11 godina

Ево одмах се огласише Динкић, Вук Драшковић, треба ускоро очекивати и оног Живковића виноградара исл са препоруком да се Србија одрекне Косова. Невероватно колико малу имају подршку у бирачком телу (можда 0,8% сви скупа), а колико медијског простора добијају. Уз то су веома гласни. Мада се треба имати разумевање и за њих - послодававц очекује резултат, а ускоро се ревидира и платни списак.

Иван

pre 11 godina

Свака одлука коју народ не потврди на референдуму је прво јако климава, јер ће свака нова власт моћи да се позове на нелегитимност такве одлуке и да отвори тај проблем понова, а као друго одлука без мишљења народа је и у најмању руку безобразна и елитистичка!

milos

pre 11 godina

Apsolutna moja podrska za ovaj stav koji ste izneli. Srbija nema sanse kao izolovana zemlja, a Srbi na severu, bojim se, bice direktne zrtve odbijanja dogovora jer mislim da danasnje pretnje Tacija nisu besmislica. Srbi na jugu su se integrisali i opstaju, izuzetno im je tesko, ali opstaju. Srbi na severu ako ovako nesto odbijemo, bojim se da ce biti pod udarom sile. To je istina! Taci ima podrsku zemalja koje imaju vojsku i policiju dole i zato njegove pretnje moramo ozbiljno shvatiti. Odbili smo kapitulaciju u Rambujeu posle bombi i razaranja smo je prihvatili, ne cinimo iste greske i konacno pocnimo da ucimo iz sopstvene mucne i tregicne istorije!!

Irma

pre 11 godina

Mislim da treba ići ka EU i prihvatiti rešenje kojim će početi trajan i stabilan odnos sa Prištinom, ali ne treba zaboraviti na Srbe na Kosovu", rekao je Dinkić.

Mislim da trebamo da prihvatimo Dinkica, takav kakav jeste i da ga posaljemo na trajno usavrsavanje u EU, ali ne treba da ga zaboravimo da je nekad postojao na srpskoj politickoj sceni!

Vanja Petrović

pre 11 godina

Udruženi glasovi Srbije, Top 5

5. Nikolić - Priština je popustila, dobićemo datum
4. Dačić - Nema šta više da razgovaramo
3. Vulin - Srbi sa severa Kosova neće prihvatiti nikakvu odluku
2. Vučić - Čekaju nas teška vremena, što god odlučimo neće valjati
1. Dinkić - Moramo prihvatiti plan za Kosovo inače nema nam života

Gost iz inostranstva:

Tači - Ima još mesta za pregovore

Čista harmonija!!!

dijaspora

pre 11 godina

U potpunosti ovoga puta se slazem sa izjavom Gospodina Dinkica. Pa sve ce tako da bude, prihvaticemo to kad tad samo pitanje je koju ce cenu platiti posteni deo gradjana Srbije. Sta smo dobili cekanjem ovih 14 godina, imali rezultat, Nema, da li samo posteni veci deo gradjana Srbije treba da placa cenu pogrsne politike. NAROD vise nece PRASTATI ZA PROPASLU POLITIKU, vreme je da snosi Vlast odgovornost. DAKLE PRIHVATITI REALNOST VREMENA U KOME ZIVIMO, POTPISATI DOGOVOR, Srbima pomagati finansijski TRANSPARENTNO , NE MANGUPE.

Kišni čovek

pre 11 godina

Ne zamera ništa nikome ali zamera što nisu prihvatili sporazum... Njega ne interesuje to što na Kosovo i Metohiju nije otišao nikada!

Milan

pre 11 godina

Upitan šta Srbija dobija datumom za početak pregovora sa EU, Dinkić je odgovorio da je to više pitanje kredibiliteta u odnosu sa međunarodnim partnerima, nego konkretne koristi.

Jedinu korist od datuma imace Srpski politicari a narod ce bolji zivot videti jedino na tv-u.

Pazuzu

pre 11 godina

Da mi je samo znati koju li ces pricu da pricas kada Albanci proteraju Srbe i ostale nealbance sa Kosmeta, pa ti se u Srbiji nadje novih 200 00 izbeglica?

Anita91

pre 11 godina

Kad već Dinkić prihvata ovaj uslov za dobijanje tog datuma, neka odmah odgovori i da li prihvata konačan uslov koji će pred Srbiju biti postavljen kada bude trebala da postane članica EU, a to je da Srbija prizna nezavisno Kosovo.

Pametnjaković

pre 11 godina

U EU svi žive po istim pravilima, ima i Srba, a ima i Albanaca, ima Kineza, a ima i Turaka i Grka, itd. A što se tiče koristi od datuma za pregovore sa EU, pa korist će se jedino osetiti kada se sve reforme budu sprovele. Ja se nadam da će sada kada Kosovo bude van priče moći da se sprovedu reforme, jer one nisu čak ni počele. Naše sudstvo je u katastrofalnom stanju, administracija ne funkcioniše kako treba, evo ja pre neki dan ima posla u opštini, tamo se službenici ponašaju kao da su bogovi, pričaju neke gluposti, sve izvan zakona, katastrofa. Ako to bude tu i dalje radilo, neće se dobro završiti. To je sve trebalo odavno dovesti u red, službenici administracije treba sa poštovanjem da dočekuju građane jer su oni sluge građana, a ne obrnuto, i zakon se mora poštovati onako kako je napisan, a ne tumačiti ga proizvoljno, onako kako nekome odgovara od situacije do situacije. Zakone treba napisati da budu nedvosmisleni, itd. Nije samo sudstvo, sve državne službe su katastrofa, ne samo što su preglomazne, već potpuno nefunkcionalne. Kada se traži borba protiv korupcije, tu se ne misli da predstavnici ®političke elite Srbije™ izlaze u javnost sa saopštenjima kako se bore, i tu pričaju neke priče, borba protiv korupcije mora bidi svakodnevna i svi moraju biti kažnjeni. Mora postojati i telefon za građane da prijave, i sve prijave moraju biti proverene u što kraćem roku. Zakoni moraju važiti za sve podjednako.

Solaris

pre 11 godina

Dinkić najbolje zna koliko nas je zadužio i da nam nema spasa bez pomoći zapadnih zemalja. Tako to biva kada se zadužuje bez kontrole, onda se na kraju i gaće prodaju.

blabla

pre 11 godina

Konacno neko pametan da presece.Svima nam je Kosovo u dusi i svi bi mi voleli da je u sastavu Srbije...ja najvise mozda od svih.Ali godinama smo bili svedoci uzaludnih bitaka koje po pravilu gubimo, dok nase godine...nasi zivoti prolaze...i sta na kraju dobijemo posle toliko zrtve???...NISTA. Smatram da Kosovo nije nase jos od 1999. god i da svi to znaju ali se plase da priznaju, a svedoci smo koliko se novca iz budzeta trosi na tu ideju i koliko je drzava izgubila samo na osnovu onih prevara u vezi PDV-a na robu prema Kosovu...mogli su 100 fabrika da izgrade i da zaposle ljude. Smatram da treba svi da prihvatimo surovu realnost i da krenemo dalje bez gubitaka, a oni divni nasi ljudi tamo dole da prihvate situaciju kakva jeste i da krenu da zive vec jednom, jer im zivoti prolaze uzalud...da krenu da rade, da zaradjuju i da izdrzavaju svoje porodice...jednostavno da zive zivot...jer je isuvise kratak. Po mome bi eventualno idealno resenje bilo...SPASI STA SE MOZE SPASTI... i da Sever se , po albanskom principu, odvoji od Kosova i pripoji Srbiji...ali sada je i za to kasno...trebalo je to uraditi pre 10 god. Zato prihvatimo realnost i krenimo vec jednom da zivimo.

Zoki

pre 11 godina

Znači pustiti 'niz Ibar' tih 65,000 Srba na severu Kosova, kraj u kome Albanaca ni nema, Prištini na izvol'te zarad nečega od čega, kako i sam kaže, nema "konkretne koristi"?

Vidimo da bi Dinkić svu svoju ekonomsku pamet sad malo primenio i na politiku, a sa identičnim krajnim rezultatima...

Lafajet

pre 11 godina

Ovaj G-din se razume u sve...Od podizanja i gašenja firmi,paljenja visokih peći,Prodaje Abart fići,,,,,,

DINKIĆ ZA PREZIDENTA SVIH PREZIDENATA...Borac. Ali ako se ne potpiše sporazum dolaze vanredni izbori i ako do toga dođe oni će nestati sa vlasti i zato on navija da se potpiše. Ima jedna izreka''Ne laje kera radi sela, nego radi sebe! Izreka odražava karakter sela i okoline,,,,hm možda sam pogrešio

Bili

pre 11 godina

Pa naravno da sada nemamo alternativu kad nas je SNS i SPS uvukao u bezizlaznu situaciju!!! Nikad više za njih. Za mnogo sitnije stvari smo izlazili na ulice a gde su sada protesti?!?!?!?? Samo DS.

Јединствена влада

pre 11 godina

Веру за Вечеру, или Све за Ништа или Ништа за Ништа, питање је сад...

Patria

pre 11 godina

Ok. Bio Rambuje i sta smo shvatili posle toga? Jaci tlaci. Eto. Prosto. Jeso jaci? Nismo? Ok. I? Sta je nas odgovor? Kolektivno samoubistvo cele nacije? Pa da su tako razmisljali nasi dedovi, ***** bi se nasa zemlja oslobodila turaka. Jesmo pukli? Jesmo? I? Sta sad? Pa prezivi ********* jedna patriJotska da bi doziveo neko bolje vreme da povratis ono sto su ti oteli...

bole75

pre 11 godina

Gospodine Dinkicu nije tako jednostavno prihvatiti to sto nam nude,gospodin Vucic je potpuno u pravu,pred nasom vladom je zaista pretezak zadatak,ocigledno se istorija ponavlja,ponovo smo stavljeni pred svrsen cin

Zoki

pre 11 godina

Znači pustiti 'niz Ibar' tih 65,000 Srba na severu Kosova, kraj u kome Albanaca ni nema, Prištini na izvol'te zarad nečega od čega, kako i sam kaže, nema "konkretne koristi"?

Vidimo da bi Dinkić svu svoju ekonomsku pamet sad malo primenio i na politiku, a sa identičnim krajnim rezultatima...

Vanja Petrović

pre 11 godina

Udruženi glasovi Srbije, Top 5

5. Nikolić - Priština je popustila, dobićemo datum
4. Dačić - Nema šta više da razgovaramo
3. Vulin - Srbi sa severa Kosova neće prihvatiti nikakvu odluku
2. Vučić - Čekaju nas teška vremena, što god odlučimo neće valjati
1. Dinkić - Moramo prihvatiti plan za Kosovo inače nema nam života

Gost iz inostranstva:

Tači - Ima još mesta za pregovore

Čista harmonija!!!

Solaris

pre 11 godina

Dinkić najbolje zna koliko nas je zadužio i da nam nema spasa bez pomoći zapadnih zemalja. Tako to biva kada se zadužuje bez kontrole, onda se na kraju i gaće prodaju.

Lafajet

pre 11 godina

Ovaj G-din se razume u sve...Od podizanja i gašenja firmi,paljenja visokih peći,Prodaje Abart fići,,,,,,

DINKIĆ ZA PREZIDENTA SVIH PREZIDENATA...Borac. Ali ako se ne potpiše sporazum dolaze vanredni izbori i ako do toga dođe oni će nestati sa vlasti i zato on navija da se potpiše. Ima jedna izreka''Ne laje kera radi sela, nego radi sebe! Izreka odražava karakter sela i okoline,,,,hm možda sam pogrešio

Јединствена влада

pre 11 godina

Веру за Вечеру, или Све за Ништа или Ништа за Ништа, питање је сад...

Milan

pre 11 godina

Upitan šta Srbija dobija datumom za početak pregovora sa EU, Dinkić je odgovorio da je to više pitanje kredibiliteta u odnosu sa međunarodnim partnerima, nego konkretne koristi.

Jedinu korist od datuma imace Srpski politicari a narod ce bolji zivot videti jedino na tv-u.

blabla

pre 11 godina

Konacno neko pametan da presece.Svima nam je Kosovo u dusi i svi bi mi voleli da je u sastavu Srbije...ja najvise mozda od svih.Ali godinama smo bili svedoci uzaludnih bitaka koje po pravilu gubimo, dok nase godine...nasi zivoti prolaze...i sta na kraju dobijemo posle toliko zrtve???...NISTA. Smatram da Kosovo nije nase jos od 1999. god i da svi to znaju ali se plase da priznaju, a svedoci smo koliko se novca iz budzeta trosi na tu ideju i koliko je drzava izgubila samo na osnovu onih prevara u vezi PDV-a na robu prema Kosovu...mogli su 100 fabrika da izgrade i da zaposle ljude. Smatram da treba svi da prihvatimo surovu realnost i da krenemo dalje bez gubitaka, a oni divni nasi ljudi tamo dole da prihvate situaciju kakva jeste i da krenu da zive vec jednom, jer im zivoti prolaze uzalud...da krenu da rade, da zaradjuju i da izdrzavaju svoje porodice...jednostavno da zive zivot...jer je isuvise kratak. Po mome bi eventualno idealno resenje bilo...SPASI STA SE MOZE SPASTI... i da Sever se , po albanskom principu, odvoji od Kosova i pripoji Srbiji...ali sada je i za to kasno...trebalo je to uraditi pre 10 god. Zato prihvatimo realnost i krenimo vec jednom da zivimo.

Pazuzu

pre 11 godina

Da mi je samo znati koju li ces pricu da pricas kada Albanci proteraju Srbe i ostale nealbance sa Kosmeta, pa ti se u Srbiji nadje novih 200 00 izbeglica?

milos

pre 11 godina

Apsolutna moja podrska za ovaj stav koji ste izneli. Srbija nema sanse kao izolovana zemlja, a Srbi na severu, bojim se, bice direktne zrtve odbijanja dogovora jer mislim da danasnje pretnje Tacija nisu besmislica. Srbi na jugu su se integrisali i opstaju, izuzetno im je tesko, ali opstaju. Srbi na severu ako ovako nesto odbijemo, bojim se da ce biti pod udarom sile. To je istina! Taci ima podrsku zemalja koje imaju vojsku i policiju dole i zato njegove pretnje moramo ozbiljno shvatiti. Odbili smo kapitulaciju u Rambujeu posle bombi i razaranja smo je prihvatili, ne cinimo iste greske i konacno pocnimo da ucimo iz sopstvene mucne i tregicne istorije!!

Kišni čovek

pre 11 godina

Ne zamera ništa nikome ali zamera što nisu prihvatili sporazum... Njega ne interesuje to što na Kosovo i Metohiju nije otišao nikada!

Bili

pre 11 godina

Pa naravno da sada nemamo alternativu kad nas je SNS i SPS uvukao u bezizlaznu situaciju!!! Nikad više za njih. Za mnogo sitnije stvari smo izlazili na ulice a gde su sada protesti?!?!?!?? Samo DS.

Beca

pre 11 godina

Gospodine Dinkicu nije tako jednostavno prihvatiti to sto nam nude,gospodin Vucic je potpuno u pravu,pred nasom vladom je zaista pretezak zadatak,ocigledno se istorija ponavlja,ponovo smo stavljeni pred svrsen cin
(bole75, 4. april 2013 19:34)


Pred svrsen cin nas je stavio Milosevic i ovi sto su sada na vlasti!!!
To sto danas kukaju da smo stavljeni pred svrsen cin pametni ljudi su znali jos devedesetih!!
Nazalost svi smo upali u crnu rupu, zbog njihovih bolesnih ambicija!!! Opste je poznato da se svako zlo pre ili kasnije placa!!! To se upravo nama desava, a bice tako dok sami ne shvatimo sta smo uradili!

Pera

pre 11 godina

Ko nam preti izolacijom? Na dan pregovora nijedna ozbiljnija strana televizija nije izvestila o propadanju istih. Jednostavno ih ne zanimamo imaju pametnija posla. Nikoga nije briga ni za nas ni za kosovo, smucili smo se i bogu i ljudima. Prestanite vise da mentalno silujete ovaj narod.

p.k.

pre 11 godina

Ova vlada je dovedena pred svrsen cin. Naravno da nije lako.Glavni krivci za ovo stanje u kom se sada nalazimo je bio prvo vladavina Kostunice.Tada u tom periodu smo sigurno mogli dobiti podelu.Naravno svaka sledeca ponuda je uvek bila gora.Pa zatim DS i Boris Tadic koji je sve odugovlacio samo da bi duze bio na vlast.I to sto nisu bili iskreni prema svom narodu i rekli sta stvarno traze od nas.Borko Stefanovic nas je non stop zamajavao i davao laznu nadu.Iskreno mi ovde u Srbiji smo uvek taoci nekakvih Srba dal sa Kosova ili Krajine ili Bosne.Da Srbi sa Kosova nisu prodavali zemlju sad bi bila drugacija situacija.Sada ti isti Srbi ali iz Beograda,Kraljeva,Kragujevca nedaju Kosovo a prvi su ga napustili.

pp

pre 11 godina

Da izgubimo ono što nemamo ili ono što mozemo da imamo? Pitanje je sad. Ako ne želimo da izgubimo I još neke delove zemlje bolje nam je što pre u EU.

marija

pre 11 godina

ps. Hajde da te posaljemo, Dinkicu, kod Srba na KiM kojima Taci danas preti silom, pa da vidis sta je IZOLOVANA ZEMLJA. Ne bi smeo ni jednu noc da prespavas sa tim ljudima tamo.
Kazu da je koeficijent inteligencije direktno proporcionalan mogucnosti da se stavis u neciju kozu...

djosa

pre 11 godina

Pa sta treba da 10.000.000 milona ljudi ispasta zbog 20.000 hiljada od kojih 15.000 hiljada prima duplu platu i ima nekretnina koliko hoces.Dosta bre vise!

King Solomon

pre 11 godina

Konacno razborit glas nekog iz vlade. Treba jos vise i vise politicara da se pridruze Vuku, Cedi i sada Dinkicu. Krajnje je vreme da se sagledava situacija realno. Ahtisarijev plan kao avangardna i pruza dosta zastite nealbanskom stanovnistu Kosova. Sve manjine (delimicno i srpska) su jako dobro iskoristile prednosti Ahtisarijevog plana u zastiti prava manjina.

Zoran

pre 11 godina

Komentari sve mudriji, jedan od drugog. Branićemo, ne damo, srce Srbije, ekonomija nije bitna, prodajete se za datum... a ni jedan komentar sa konkretnim predlogom (osim onih sarađivaćemo sa zemljama koje hoće sa nama a sa kojima nikada nismo sarađivali). Osim da stavimo glavu u pesak i čekamo.

Nenad kg

pre 11 godina

Kosovski boj, turci,balkanski ratovi, prvi i drugi svetski rat uvek je bilo ovako ucene i samo ucene i ostali smo ponosni preziveli sve i svasta i prosli mnogo muke i gubitaka ali se danas ponosimo svojom istorijom. Da bi se i sutra ponosili svojom istorijom danas ne treba da sagnemo glavu kao misevi i pristanemo na ucene. Oni su nam puno zla naneli, mislim na svetske mocnike,puno toga uzeli ali mi ne smemo zbog svog dostojanstva da popustimo. Za puno toga smo nemocni, mogu nam oteti, uzeti, nauditi nam ali svojim postupcima mozemo da upravljamo, to nam ne mogu uzeti nikada. Zar zbog mrtvog datuma, zbog malo para da im damo nesto sto je nase, da bi im sutra bili jeftina radna snaga i kao da zivimo bolje, kako da ne. Zato istrpi kad je tesko jer uvek posle kise dodje sunce. Bolje dostojanstven i mrtav nego ziv i beskicmenjak, ionako cemo svi jednog dana pod zemlju. Bolje dostojanstven poraz nego lazna pobeda zbog praznih obecanja i ucena jer kad tad pravda i istina dodju po svoje.

toma

pre 11 godina

Da nam prihvatanje ovih ultimatuma donese u narednih par godina 15-ak mlrd. evra investicija i smanjivanje nezaposlenosti na 10%, velika većina bi vrlo brzo na pitanje Kosova odgovorila sa: "A? Kosovo? Šta to ono beše?" A ovako pošto nećemo videti ćoravog dinara, ostaje nam samo da padnemo u kolektivnu depresiju. Ako već nismo.

pametnjakovic-mladji

pre 11 godina

Najednom je Dinkic poceo da se brine za narod a ne samo za sebe i svoje. Lako li se daje tudje. Znamo mi gde vas svrbi g-ne Dinkicu, posle sledecih izbora koji bi mogli biti uskoro, nece vas biti nigde.

Акционар

pre 11 godina

Ево одмах се огласише Динкић, Вук Драшковић, треба ускоро очекивати и оног Живковића виноградара исл са препоруком да се Србија одрекне Косова. Невероватно колико малу имају подршку у бирачком телу (можда 0,8% сви скупа), а колико медијског простора добијају. Уз то су веома гласни. Мада се треба имати разумевање и за њих - послодававц очекује резултат, а ускоро се ревидира и платни списак.

dijaspora

pre 11 godina

U potpunosti ovoga puta se slazem sa izjavom Gospodina Dinkica. Pa sve ce tako da bude, prihvaticemo to kad tad samo pitanje je koju ce cenu platiti posteni deo gradjana Srbije. Sta smo dobili cekanjem ovih 14 godina, imali rezultat, Nema, da li samo posteni veci deo gradjana Srbije treba da placa cenu pogrsne politike. NAROD vise nece PRASTATI ZA PROPASLU POLITIKU, vreme je da snosi Vlast odgovornost. DAKLE PRIHVATITI REALNOST VREMENA U KOME ZIVIMO, POTPISATI DOGOVOR, Srbima pomagati finansijski TRANSPARENTNO , NE MANGUPE.

QAlek

pre 11 godina

Srbija je odavno izgubila sansu da prezivi! A glavni razlog su vodje ovog naroda koje su slepe i sklone samoubistvu sopstvenog naroda! Srbi su nesto slicno severnokorejancima!!!

ЈоГ

pre 11 godina

Најмањи је нама проблем Европа, Србија нема шансе као земља у којој партократије укључујући и УРС могу да реаде шта хоће и коштају нас и до милијарду евра годишње.

Да се зна куда нам иду паре не би ни у Бриселу стално нешто мољакали, па би и о Косову достојанственије могли преговарати.

Земља која није у стању један %$#($ пут, обилазницу, или мост да сагради од силне крађе и рекета - ТО је наш проблем, а ово све друго пратеће последице. И нема ту решења док год Динкићевци, СПО, и СПС прелазе цензус, поздравио их министар који већ деценијама гради коридоре и брзе пруге.

Pametnjaković

pre 11 godina

U EU svi žive po istim pravilima, ima i Srba, a ima i Albanaca, ima Kineza, a ima i Turaka i Grka, itd. A što se tiče koristi od datuma za pregovore sa EU, pa korist će se jedino osetiti kada se sve reforme budu sprovele. Ja se nadam da će sada kada Kosovo bude van priče moći da se sprovedu reforme, jer one nisu čak ni počele. Naše sudstvo je u katastrofalnom stanju, administracija ne funkcioniše kako treba, evo ja pre neki dan ima posla u opštini, tamo se službenici ponašaju kao da su bogovi, pričaju neke gluposti, sve izvan zakona, katastrofa. Ako to bude tu i dalje radilo, neće se dobro završiti. To je sve trebalo odavno dovesti u red, službenici administracije treba sa poštovanjem da dočekuju građane jer su oni sluge građana, a ne obrnuto, i zakon se mora poštovati onako kako je napisan, a ne tumačiti ga proizvoljno, onako kako nekome odgovara od situacije do situacije. Zakone treba napisati da budu nedvosmisleni, itd. Nije samo sudstvo, sve državne službe su katastrofa, ne samo što su preglomazne, već potpuno nefunkcionalne. Kada se traži borba protiv korupcije, tu se ne misli da predstavnici ®političke elite Srbije™ izlaze u javnost sa saopštenjima kako se bore, i tu pričaju neke priče, borba protiv korupcije mora bidi svakodnevna i svi moraju biti kažnjeni. Mora postojati i telefon za građane da prijave, i sve prijave moraju biti proverene u što kraćem roku. Zakoni moraju važiti za sve podjednako.

ljubomir

pre 11 godina

Kao i obično, svi komentarišemo samo prihvatiti obavezno ili ne prihvatiti obavezno. Niko ne ulazi u suštinu.
Svi koji su za to da se pristane na neki sporazum kao ključni argument navode neke katastrofične scenarije izolacije i demonizacije Srbije.
Ne sumnjam da će se nešto tako stvarno i dogoditi, doduše ne u tom obimu, ali to je sve stvar života. Ako će neko da nas satanizuje zato što zastupamo svoje stavove koji se razlikuju od njihovih onda je problem u tim zemljama koje to rade a ne u nama. Šta god mi rekli, više od pola sveta misli kao i mi a manje od pola misli kao Priština pri čemu dobar deo njih mislu kako im je rekla Amerika. Dakle, naš stav teško da je usamljen. Uostalom, nijedna zemlja na svetu nije dobrovoljno dala ono što je njeno.
Ako je svetu naše odbijanje prihvatanja da je Kosovo albansko dovoljno da 8 miliona ljudi demonizuje i natera na težak život ili još gore da Srbe na Kosovu još više muči, to nije stvar koja može doveka da traje. Teška vremena treba pregurati a ne pobeći od njih jer se to ne može.
Ja nisam za nikakvu radikalizaciju, ali pobogu, zašto da im pomažemo. Stanje je takvo kakvo jeste, Srbima dole ne sme ništa da fali kao ni nikome na svetu. Mi čekamo drugačiji odnos velikih sila prema nama.
Da li ćemo ući u EU? Ne znam, ali ne znaju ni oni čak i ako sve prihvatimo. Zašto nas ne bi primili zajedno u paketu, čak iako se ne priznajemo? Sve su to pitanja za EU a ne za nas.
Suviše smo mali da odlučujemo ali i odrasli da razmišljamo.

No_Name

pre 11 godina

Upravo na TV Mediaset u Italiji ide film o Klintonu i Bleru kao i njihovom skretanju price sa slucaja Levinsky na pricu o Kosovu.
Posle ustupaka sa Kosovom, krecu novi pritisci u vezi Kosova a zatim i placanje ratne odstete Hrvatskoj i Kosovu.
Srbija nece uci u EU, ali ce raditi vekovima da plati Kosovu stetu.
Najmudriji potez u ovom trenutku je raspustanje Vlade i raspisivanje izbore, cime bi EU dobila odgovor naroda.
Niko ne moze da ti kaze da Kosovo nije tvoje a sa druge strane da ce ucenjuje i prisiljava da uredjujes odnose na istom.
Prisiljavaju te na kapitulaciju, isti oni kao i za vreme II Svetskog.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Možemo da volimo Dinkića ili ne volimo, ali je on danas rekao suštinu i to pozdravljam. Činjenica je da smo posle svakog odbijanja ovakvih dokumenata kašnije dobijali lošije ponude. Da je bivša vlada prihvatila nestatusni deo Ahtisarijevog plana kao osnov za pregovore, što je pre dve godine predlagao Vuk Drašković, a potom i koalicija Preokret, u nastavku pregovora Zajednica srpskih opština bi dobila svoje sudstvo (Ahtisari+). Još tada bi Srbija dobila datum za pregovore sa EU, a do sada i sredstva iz pristupnih fondova. Mora se reći da je tada destruktivnu ulogu odigrala sadašnja naj popularnija stranka jer je i svaku pomisao tadašnje vlasti da prihvati ,,Ahtisarija" i dijalog sa Prištinom, okarakterisala kao izdaju.

Elizabeta

pre 11 godina

Brisel je previse pristrasan drugoj strani, koja nema ocigledno nameru da popusti. Ali ako su mislili da cemo mi popustiti pred njihovim sramnim uslovima, grdno su se prevarili.

Patria

pre 11 godina

Ok. Bio Rambuje i sta smo shvatili posle toga? Jaci tlaci. Eto. Prosto. Jeso jaci? Nismo? Ok. I? Sta je nas odgovor? Kolektivno samoubistvo cele nacije? Pa da su tako razmisljali nasi dedovi, ***** bi se nasa zemlja oslobodila turaka. Jesmo pukli? Jesmo? I? Sta sad? Pa prezivi ********* jedna patriJotska da bi doziveo neko bolje vreme da povratis ono sto su ti oteli...

Anita91

pre 11 godina

Kad već Dinkić prihvata ovaj uslov za dobijanje tog datuma, neka odmah odgovori i da li prihvata konačan uslov koji će pred Srbiju biti postavljen kada bude trebala da postane članica EU, a to je da Srbija prizna nezavisno Kosovo.

Diona

pre 11 godina

Srbija ne treba da bude izolovana država, ali ne treba da prihvati sporazum od koga nema ništa. Srbija mota da brine o građanima, i ne treba davati KiM, jer će nas skroz rasparčati, a ući ćemo u EU kao beogradski pašaluk.Vlada zaista nema zajednički oko KiM.EU nam ne nudi apsolutno ništa, dok Rusija nam nudi oporavak privrede.srbija može bez obzira ako ne uđe u EU, da širi i jača bilateralne odnose sa državama članica EU, i opet neće biti potpuno biti zatvorena.

Иван

pre 11 godina

Свака одлука коју народ не потврди на референдуму је прво јако климава, јер ће свака нова власт моћи да се позове на нелегитимност такве одлуке и да отвори тај проблем понова, а као друго одлука без мишљења народа је и у најмању руку безобразна и елитистичка!

Miljan

pre 11 godina

Kamo srece kada bi priznanje Kosova bilo resenje nakon Kosova ne ide se "napred" nazalost nego u nove probleme, potencijane izbeglice, nastavak Velikoalbanske politike na Jugu Srbije a o nekim drugim krajevima Srbije da ne pricamo. Sta ocekivati u ekonomskom smislu kada je EU u prebankrotnom stanju. To je gore resenje

Irma

pre 11 godina

Mislim da treba ići ka EU i prihvatiti rešenje kojim će početi trajan i stabilan odnos sa Prištinom, ali ne treba zaboraviti na Srbe na Kosovu", rekao je Dinkić.

Mislim da trebamo da prihvatimo Dinkica, takav kakav jeste i da ga posaljemo na trajno usavrsavanje u EU, ali ne treba da ga zaboravimo da je nekad postojao na srpskoj politickoj sceni!

Jahorina

pre 11 godina

On je dodao da Srbija "nema šanse" kao izolovana zemlja.
Što se tiče stava treba da bude jedinstven . Međutim teško je prelomiti koju odluku doneti. Niti je dobro doneti odlu da Savez srpskih opština nema kompletnu izvršnu vlast ili da Srbija i njeni građani budu u izolaciji. Takođe treba imati u vidu da što se duže bude čekalo ponude će biti sve gore.

STOPERICA

pre 11 godina

Gospodine Mladjane Dinkicu nije tako jednostavno prihvatiti to sto nam nude Vi to govorite kao covek koji misli da je to moguce izvesti,Aleksandar Vucic potpuno je u pravu,pred Vladom zaista je pretezak zadatak, mi smo stavljeni pred svrsen cin. Dok je druga strana od samog pocetka bila lezerna jer ima podrsku sa strane.

SRBIN

pre 11 godina

jes jes zbog svih vas kompletno od 91 pa na ovamo smo u najvecoj mentalnoj finansiskoj informacionoj i svakoj drugoj izolaciji koju covek moze da zamisli.samo se u krug vrtite da mi je da se nesto ja pitam pa da vas sve komplet smenim i dobedem japance ili nemce da vladaju pa da vidis za 5 godina od drzave kako bi nastao red i odgovornost a ne ovako muka mi je samo traze izgovore te ovo te ono a isti ste svi.

bole75

pre 11 godina

Gospodine Dinkicu nije tako jednostavno prihvatiti to sto nam nude,gospodin Vucic je potpuno u pravu,pred nasom vladom je zaista pretezak zadatak,ocigledno se istorija ponavlja,ponovo smo stavljeni pred svrsen cin

Camaro

pre 11 godina

Ako ovako olako prihvata sve, sta li bi uradio i nesto gore samo se pitam... a bese vest da su gospodja iz evro-integracija iz dinkiceve stranke i premijer prihvatili onu prvu varijantu bez konsultacija sa BG-om. Izgleda da nam ostaje samo vicepremijer, da kaze nesto pametno da zaseni ovu izjavu.

Vlada

pre 11 godina

Što to do sada nije govorio. Ćutao je, do danas nismo znali kakav je njegov stav o Kosovu, a sada... Čovek priča bajke ceo život, a neki mu na žalost veruju.

Vlada

pre 11 godina

Niko ne govori šta nam je konkretno ponuđeno i šta treba da prihvatimo. Mi smo u krizi od raspada Jugoslavije, sve ove godine nam niko nije pomogao, a neće ni sada. Iza sebe imamo Kinu i Rusiju, a pored Vojvodine nećemo ostati gladni. Mene jedino brine što ne vidimo šta se dešava po Sandžaku i da se već u Vojvodini priča budi Vojvođanin. Bojim se da nas i tamo ne potsete na realnost.

zenamacka

pre 11 godina

Naravno da se nema sta zameriti Vucicu i ostalima,dali su svoj maksimum ali postoje stvari preko kojih se ne moze preci....Srbijo ujedini se i podrzi prave ljude...

Beograd, Dipl.ing.

pre 11 godina

Svi vi koji imate para za kompjutere i internet, a kukate na navodno siromastvo, samo zamislite jednu porodicu koja danas dobija pretnje od Tacija da ce upotrebiti silu, a i Srbija ih se odrice...Gde ce oni iz svojih domova? Zivot u stalnom strahu...
Gde ce vam dusa, mali sebicni ljudi, tako zeljni materijalnog.?

yyy

pre 11 godina

Valjda smo videli ranije koliko je Dinkić iskren,kao recimo u slučaju onih 1000 evra. Svaku njegovu izjavu treba prihvatati sa rezervom,a u ovom slučaju ne treba uopšte uzimati u obzir šta priča,jer bi on bio spreman da prihvati sve kako EU nalaže,a da za uzvrat,ne dobijemo baš ništa,i ne vodi računa ni o minimumu nacionalnih interesa.

sabo

pre 11 godina

Najgora je opcija sto ama bas nista Srbija sa zatezanjem nedobija a mnogo gubi ako neprihvati ponudjeno ostace u izolaciji citava zemlja a time nece povratit Kosovo.Pa valjda je to svima jasno ko god zrelo razmislja svojim mozgom.A Kosovu se nezuri ono dobija sve vise priznanja al Srbija nema vise vremena dovedena je u stanje iz kojeg nesmije izac ko gubitnik kolko god to bolno bilo valja prihvatit realnost.

ЕКОНОМСКА НАУКА

pre 11 godina

Магистар економије је опет у праву, али је неомиљен ко певац што рано кукуриче и буди спавалице.
Када га нису послушали Коштуница-правник и Тадић-психолог, убрзо су нестали са политичке сцене.
У развијеним државама, политичари слушају економисте, поготово магистре и докторе..
Надам се да су Дачић-политиколог и Вучић-правник, паметнији од Коштунице и Тадића.

Milena

pre 11 godina

Dinkic uvek nesto lupa, ali ako od dva zla moramo da biramo manje, onda neka potpisuju, ionako je Kosovo odavno izgubljeno, da nije, ne bi demokrate toliko dugo gurale taj problem u cosak. Verujem Vucicu, kao pametnom i postenom politicaru, on treba sam da proceni i odluci, sta god uradi, ima moju podrsku, jer znam da je to sigurno ono sto je dobro za nas.

izolovaćemo mi tebe

pre 11 godina

Dinkić: Prihvatiti rešenje, izolovani nemamo šanse.
Tebe će Vučić da izluje tamo, gde ti je to još pre nekoliko godina pokazao ono odelo sećaš se.

Demetra

pre 11 godina

Ne bi trebalo da idemo po svaku cenu u EU. Rusija je ponudila pokretanje privrede, i velike infrastrukturne projkte i trebalo bi to prihvatiti i okrenuti se ruskom tržištu. Srbija neće biti izolavana država, ali neće biti ni zatvorena, ako Srbija ne želi u EU, ona može da sarađuje i širi bilateralne odnose zapadnih država, niko nam ne garantuje da će nam biti bolje. Drago mi je da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje.

novica952

pre 11 godina

Ovaj Dinkić bi ladno predao sever tačiji možda bi mu čak dao i pride i odrekao se sprskih svetinja koliko trepneš.I još pominje da ne treba zaboraviti Srbe sa severa i na svaki način im pomoći.Samo se pitam kako to izvesti i kako će Tači dopustiti da Srbija finansira neke stvari na delu teritorije koju kontroliše priština.Nema od te parole ništa a Dinkiću je bolje da se bavi poslovima koje radi u finansijama i tu nije nikakv stručnjak sem za mahinacije i marifetluke kako da prevari građane ove države. Rešenje Kosovskog pitanja ostvai premijeru i vicepremijeru a vodi ekonomiju i brini da železara proradi i da narod od toga ima boljitka.

blabla

pre 11 godina

Konacno neko pametan da presece.Svima nam je Kosovo u dusi i svi bi mi voleli da je u sastavu Srbije...ja najvise mozda od svih.Ali godinama smo bili svedoci uzaludnih bitaka koje po pravilu gubimo, dok nase godine...nasi zivoti prolaze...i sta na kraju dobijemo posle toliko zrtve???...NISTA. Smatram da Kosovo nije nase jos od 1999. god i da svi to znaju ali se plase da priznaju, a svedoci smo koliko se novca iz budzeta trosi na tu ideju i koliko je drzava izgubila samo na osnovu onih prevara u vezi PDV-a na robu prema Kosovu...mogli su 100 fabrika da izgrade i da zaposle ljude. Smatram da treba svi da prihvatimo surovu realnost i da krenemo dalje bez gubitaka, a oni divni nasi ljudi tamo dole da prihvate situaciju kakva jeste i da krenu da zive vec jednom, jer im zivoti prolaze uzalud...da krenu da rade, da zaradjuju i da izdrzavaju svoje porodice...jednostavno da zive zivot...jer je isuvise kratak. Po mome bi eventualno idealno resenje bilo...SPASI STA SE MOZE SPASTI... i da Sever se , po albanskom principu, odvoji od Kosova i pripoji Srbiji...ali sada je i za to kasno...trebalo je to uraditi pre 10 god. Zato prihvatimo realnost i krenimo vec jednom da zivimo.

Bili

pre 11 godina

Pa naravno da sada nemamo alternativu kad nas je SNS i SPS uvukao u bezizlaznu situaciju!!! Nikad više za njih. Za mnogo sitnije stvari smo izlazili na ulice a gde su sada protesti?!?!?!?? Samo DS.

Zoki

pre 11 godina

Znači pustiti 'niz Ibar' tih 65,000 Srba na severu Kosova, kraj u kome Albanaca ni nema, Prištini na izvol'te zarad nečega od čega, kako i sam kaže, nema "konkretne koristi"?

Vidimo da bi Dinkić svu svoju ekonomsku pamet sad malo primenio i na politiku, a sa identičnim krajnim rezultatima...

milos

pre 11 godina

Apsolutna moja podrska za ovaj stav koji ste izneli. Srbija nema sanse kao izolovana zemlja, a Srbi na severu, bojim se, bice direktne zrtve odbijanja dogovora jer mislim da danasnje pretnje Tacija nisu besmislica. Srbi na jugu su se integrisali i opstaju, izuzetno im je tesko, ali opstaju. Srbi na severu ako ovako nesto odbijemo, bojim se da ce biti pod udarom sile. To je istina! Taci ima podrsku zemalja koje imaju vojsku i policiju dole i zato njegove pretnje moramo ozbiljno shvatiti. Odbili smo kapitulaciju u Rambujeu posle bombi i razaranja smo je prihvatili, ne cinimo iste greske i konacno pocnimo da ucimo iz sopstvene mucne i tregicne istorije!!

Pazuzu

pre 11 godina

Da mi je samo znati koju li ces pricu da pricas kada Albanci proteraju Srbe i ostale nealbance sa Kosmeta, pa ti se u Srbiji nadje novih 200 00 izbeglica?

Kišni čovek

pre 11 godina

Ne zamera ništa nikome ali zamera što nisu prihvatili sporazum... Njega ne interesuje to što na Kosovo i Metohiju nije otišao nikada!

Lafajet

pre 11 godina

Ovaj G-din se razume u sve...Od podizanja i gašenja firmi,paljenja visokih peći,Prodaje Abart fići,,,,,,

DINKIĆ ZA PREZIDENTA SVIH PREZIDENATA...Borac. Ali ako se ne potpiše sporazum dolaze vanredni izbori i ako do toga dođe oni će nestati sa vlasti i zato on navija da se potpiše. Ima jedna izreka''Ne laje kera radi sela, nego radi sebe! Izreka odražava karakter sela i okoline,,,,hm možda sam pogrešio

Nenad kg

pre 11 godina

Kosovski boj, turci,balkanski ratovi, prvi i drugi svetski rat uvek je bilo ovako ucene i samo ucene i ostali smo ponosni preziveli sve i svasta i prosli mnogo muke i gubitaka ali se danas ponosimo svojom istorijom. Da bi se i sutra ponosili svojom istorijom danas ne treba da sagnemo glavu kao misevi i pristanemo na ucene. Oni su nam puno zla naneli, mislim na svetske mocnike,puno toga uzeli ali mi ne smemo zbog svog dostojanstva da popustimo. Za puno toga smo nemocni, mogu nam oteti, uzeti, nauditi nam ali svojim postupcima mozemo da upravljamo, to nam ne mogu uzeti nikada. Zar zbog mrtvog datuma, zbog malo para da im damo nesto sto je nase, da bi im sutra bili jeftina radna snaga i kao da zivimo bolje, kako da ne. Zato istrpi kad je tesko jer uvek posle kise dodje sunce. Bolje dostojanstven i mrtav nego ziv i beskicmenjak, ionako cemo svi jednog dana pod zemlju. Bolje dostojanstven poraz nego lazna pobeda zbog praznih obecanja i ucena jer kad tad pravda i istina dodju po svoje.

pp

pre 11 godina

Da izgubimo ono što nemamo ili ono što mozemo da imamo? Pitanje je sad. Ako ne želimo da izgubimo I još neke delove zemlje bolje nam je što pre u EU.

Zoran

pre 11 godina

Komentari sve mudriji, jedan od drugog. Branićemo, ne damo, srce Srbije, ekonomija nije bitna, prodajete se za datum... a ni jedan komentar sa konkretnim predlogom (osim onih sarađivaćemo sa zemljama koje hoće sa nama a sa kojima nikada nismo sarađivali). Osim da stavimo glavu u pesak i čekamo.

Milan

pre 11 godina

Upitan šta Srbija dobija datumom za početak pregovora sa EU, Dinkić je odgovorio da je to više pitanje kredibiliteta u odnosu sa međunarodnim partnerima, nego konkretne koristi.

Jedinu korist od datuma imace Srpski politicari a narod ce bolji zivot videti jedino na tv-u.

King Solomon

pre 11 godina

Konacno razborit glas nekog iz vlade. Treba jos vise i vise politicara da se pridruze Vuku, Cedi i sada Dinkicu. Krajnje je vreme da se sagledava situacija realno. Ahtisarijev plan kao avangardna i pruza dosta zastite nealbanskom stanovnistu Kosova. Sve manjine (delimicno i srpska) su jako dobro iskoristile prednosti Ahtisarijevog plana u zastiti prava manjina.

Elizabeta

pre 11 godina

Brisel je previse pristrasan drugoj strani, koja nema ocigledno nameru da popusti. Ali ako su mislili da cemo mi popustiti pred njihovim sramnim uslovima, grdno su se prevarili.

Diona

pre 11 godina

Srbija ne treba da bude izolovana država, ali ne treba da prihvati sporazum od koga nema ništa. Srbija mota da brine o građanima, i ne treba davati KiM, jer će nas skroz rasparčati, a ući ćemo u EU kao beogradski pašaluk.Vlada zaista nema zajednički oko KiM.EU nam ne nudi apsolutno ništa, dok Rusija nam nudi oporavak privrede.srbija može bez obzira ako ne uđe u EU, da širi i jača bilateralne odnose sa državama članica EU, i opet neće biti potpuno biti zatvorena.

Јединствена влада

pre 11 godina

Веру за Вечеру, или Све за Ништа или Ништа за Ништа, питање је сад...

marija

pre 11 godina

ps. Hajde da te posaljemo, Dinkicu, kod Srba na KiM kojima Taci danas preti silom, pa da vidis sta je IZOLOVANA ZEMLJA. Ne bi smeo ni jednu noc da prespavas sa tim ljudima tamo.
Kazu da je koeficijent inteligencije direktno proporcionalan mogucnosti da se stavis u neciju kozu...

djosa

pre 11 godina

Pa sta treba da 10.000.000 milona ljudi ispasta zbog 20.000 hiljada od kojih 15.000 hiljada prima duplu platu i ima nekretnina koliko hoces.Dosta bre vise!

No_Name

pre 11 godina

Upravo na TV Mediaset u Italiji ide film o Klintonu i Bleru kao i njihovom skretanju price sa slucaja Levinsky na pricu o Kosovu.
Posle ustupaka sa Kosovom, krecu novi pritisci u vezi Kosova a zatim i placanje ratne odstete Hrvatskoj i Kosovu.
Srbija nece uci u EU, ali ce raditi vekovima da plati Kosovu stetu.
Najmudriji potez u ovom trenutku je raspustanje Vlade i raspisivanje izbore, cime bi EU dobila odgovor naroda.
Niko ne moze da ti kaze da Kosovo nije tvoje a sa druge strane da ce ucenjuje i prisiljava da uredjujes odnose na istom.
Prisiljavaju te na kapitulaciju, isti oni kao i za vreme II Svetskog.

zenamacka

pre 11 godina

Naravno da se nema sta zameriti Vucicu i ostalima,dali su svoj maksimum ali postoje stvari preko kojih se ne moze preci....Srbijo ujedini se i podrzi prave ljude...

Solaris

pre 11 godina

Dinkić najbolje zna koliko nas je zadužio i da nam nema spasa bez pomoći zapadnih zemalja. Tako to biva kada se zadužuje bez kontrole, onda se na kraju i gaće prodaju.

dijaspora

pre 11 godina

U potpunosti ovoga puta se slazem sa izjavom Gospodina Dinkica. Pa sve ce tako da bude, prihvaticemo to kad tad samo pitanje je koju ce cenu platiti posteni deo gradjana Srbije. Sta smo dobili cekanjem ovih 14 godina, imali rezultat, Nema, da li samo posteni veci deo gradjana Srbije treba da placa cenu pogrsne politike. NAROD vise nece PRASTATI ZA PROPASLU POLITIKU, vreme je da snosi Vlast odgovornost. DAKLE PRIHVATITI REALNOST VREMENA U KOME ZIVIMO, POTPISATI DOGOVOR, Srbima pomagati finansijski TRANSPARENTNO , NE MANGUPE.

Beca

pre 11 godina

Gospodine Dinkicu nije tako jednostavno prihvatiti to sto nam nude,gospodin Vucic je potpuno u pravu,pred nasom vladom je zaista pretezak zadatak,ocigledno se istorija ponavlja,ponovo smo stavljeni pred svrsen cin
(bole75, 4. april 2013 19:34)


Pred svrsen cin nas je stavio Milosevic i ovi sto su sada na vlasti!!!
To sto danas kukaju da smo stavljeni pred svrsen cin pametni ljudi su znali jos devedesetih!!
Nazalost svi smo upali u crnu rupu, zbog njihovih bolesnih ambicija!!! Opste je poznato da se svako zlo pre ili kasnije placa!!! To se upravo nama desava, a bice tako dok sami ne shvatimo sta smo uradili!

Patria

pre 11 godina

Ok. Bio Rambuje i sta smo shvatili posle toga? Jaci tlaci. Eto. Prosto. Jeso jaci? Nismo? Ok. I? Sta je nas odgovor? Kolektivno samoubistvo cele nacije? Pa da su tako razmisljali nasi dedovi, ***** bi se nasa zemlja oslobodila turaka. Jesmo pukli? Jesmo? I? Sta sad? Pa prezivi ********* jedna patriJotska da bi doziveo neko bolje vreme da povratis ono sto su ti oteli...

Irma

pre 11 godina

Mislim da treba ići ka EU i prihvatiti rešenje kojim će početi trajan i stabilan odnos sa Prištinom, ali ne treba zaboraviti na Srbe na Kosovu", rekao je Dinkić.

Mislim da trebamo da prihvatimo Dinkica, takav kakav jeste i da ga posaljemo na trajno usavrsavanje u EU, ali ne treba da ga zaboravimo da je nekad postojao na srpskoj politickoj sceni!

Акционар

pre 11 godina

Ево одмах се огласише Динкић, Вук Драшковић, треба ускоро очекивати и оног Живковића виноградара исл са препоруком да се Србија одрекне Косова. Невероватно колико малу имају подршку у бирачком телу (можда 0,8% сви скупа), а колико медијског простора добијају. Уз то су веома гласни. Мада се треба имати разумевање и за њих - послодававц очекује резултат, а ускоро се ревидира и платни списак.

STOPERICA

pre 11 godina

Gospodine Mladjane Dinkicu nije tako jednostavno prihvatiti to sto nam nude Vi to govorite kao covek koji misli da je to moguce izvesti,Aleksandar Vucic potpuno je u pravu,pred Vladom zaista je pretezak zadatak, mi smo stavljeni pred svrsen cin. Dok je druga strana od samog pocetka bila lezerna jer ima podrsku sa strane.

bole75

pre 11 godina

Gospodine Dinkicu nije tako jednostavno prihvatiti to sto nam nude,gospodin Vucic je potpuno u pravu,pred nasom vladom je zaista pretezak zadatak,ocigledno se istorija ponavlja,ponovo smo stavljeni pred svrsen cin

pametnjakovic-mladji

pre 11 godina

Najednom je Dinkic poceo da se brine za narod a ne samo za sebe i svoje. Lako li se daje tudje. Znamo mi gde vas svrbi g-ne Dinkicu, posle sledecih izbora koji bi mogli biti uskoro, nece vas biti nigde.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Možemo da volimo Dinkića ili ne volimo, ali je on danas rekao suštinu i to pozdravljam. Činjenica je da smo posle svakog odbijanja ovakvih dokumenata kašnije dobijali lošije ponude. Da je bivša vlada prihvatila nestatusni deo Ahtisarijevog plana kao osnov za pregovore, što je pre dve godine predlagao Vuk Drašković, a potom i koalicija Preokret, u nastavku pregovora Zajednica srpskih opština bi dobila svoje sudstvo (Ahtisari+). Još tada bi Srbija dobila datum za pregovore sa EU, a do sada i sredstva iz pristupnih fondova. Mora se reći da je tada destruktivnu ulogu odigrala sadašnja naj popularnija stranka jer je i svaku pomisao tadašnje vlasti da prihvati ,,Ahtisarija" i dijalog sa Prištinom, okarakterisala kao izdaju.

Miljan

pre 11 godina

Kamo srece kada bi priznanje Kosova bilo resenje nakon Kosova ne ide se "napred" nazalost nego u nove probleme, potencijane izbeglice, nastavak Velikoalbanske politike na Jugu Srbije a o nekim drugim krajevima Srbije da ne pricamo. Sta ocekivati u ekonomskom smislu kada je EU u prebankrotnom stanju. To je gore resenje

Camaro

pre 11 godina

Ako ovako olako prihvata sve, sta li bi uradio i nesto gore samo se pitam... a bese vest da su gospodja iz evro-integracija iz dinkiceve stranke i premijer prihvatili onu prvu varijantu bez konsultacija sa BG-om. Izgleda da nam ostaje samo vicepremijer, da kaze nesto pametno da zaseni ovu izjavu.

p.k.

pre 11 godina

Ova vlada je dovedena pred svrsen cin. Naravno da nije lako.Glavni krivci za ovo stanje u kom se sada nalazimo je bio prvo vladavina Kostunice.Tada u tom periodu smo sigurno mogli dobiti podelu.Naravno svaka sledeca ponuda je uvek bila gora.Pa zatim DS i Boris Tadic koji je sve odugovlacio samo da bi duze bio na vlast.I to sto nisu bili iskreni prema svom narodu i rekli sta stvarno traze od nas.Borko Stefanovic nas je non stop zamajavao i davao laznu nadu.Iskreno mi ovde u Srbiji smo uvek taoci nekakvih Srba dal sa Kosova ili Krajine ili Bosne.Da Srbi sa Kosova nisu prodavali zemlju sad bi bila drugacija situacija.Sada ti isti Srbi ali iz Beograda,Kraljeva,Kragujevca nedaju Kosovo a prvi su ga napustili.

Jahorina

pre 11 godina

On je dodao da Srbija "nema šanse" kao izolovana zemlja.
Što se tiče stava treba da bude jedinstven . Međutim teško je prelomiti koju odluku doneti. Niti je dobro doneti odlu da Savez srpskih opština nema kompletnu izvršnu vlast ili da Srbija i njeni građani budu u izolaciji. Takođe treba imati u vidu da što se duže bude čekalo ponude će biti sve gore.

Vanja Petrović

pre 11 godina

Udruženi glasovi Srbije, Top 5

5. Nikolić - Priština je popustila, dobićemo datum
4. Dačić - Nema šta više da razgovaramo
3. Vulin - Srbi sa severa Kosova neće prihvatiti nikakvu odluku
2. Vučić - Čekaju nas teška vremena, što god odlučimo neće valjati
1. Dinkić - Moramo prihvatiti plan za Kosovo inače nema nam života

Gost iz inostranstva:

Tači - Ima još mesta za pregovore

Čista harmonija!!!

Иван

pre 11 godina

Свака одлука коју народ не потврди на референдуму је прво јако климава, јер ће свака нова власт моћи да се позове на нелегитимност такве одлуке и да отвори тај проблем понова, а као друго одлука без мишљења народа је и у најмању руку безобразна и елитистичка!

Vlada

pre 11 godina

Što to do sada nije govorio. Ćutao je, do danas nismo znali kakav je njegov stav o Kosovu, a sada... Čovek priča bajke ceo život, a neki mu na žalost veruju.

Vlada

pre 11 godina

Niko ne govori šta nam je konkretno ponuđeno i šta treba da prihvatimo. Mi smo u krizi od raspada Jugoslavije, sve ove godine nam niko nije pomogao, a neće ni sada. Iza sebe imamo Kinu i Rusiju, a pored Vojvodine nećemo ostati gladni. Mene jedino brine što ne vidimo šta se dešava po Sandžaku i da se već u Vojvodini priča budi Vojvođanin. Bojim se da nas i tamo ne potsete na realnost.

Anita91

pre 11 godina

Kad već Dinkić prihvata ovaj uslov za dobijanje tog datuma, neka odmah odgovori i da li prihvata konačan uslov koji će pred Srbiju biti postavljen kada bude trebala da postane članica EU, a to je da Srbija prizna nezavisno Kosovo.

Pametnjaković

pre 11 godina

U EU svi žive po istim pravilima, ima i Srba, a ima i Albanaca, ima Kineza, a ima i Turaka i Grka, itd. A što se tiče koristi od datuma za pregovore sa EU, pa korist će se jedino osetiti kada se sve reforme budu sprovele. Ja se nadam da će sada kada Kosovo bude van priče moći da se sprovedu reforme, jer one nisu čak ni počele. Naše sudstvo je u katastrofalnom stanju, administracija ne funkcioniše kako treba, evo ja pre neki dan ima posla u opštini, tamo se službenici ponašaju kao da su bogovi, pričaju neke gluposti, sve izvan zakona, katastrofa. Ako to bude tu i dalje radilo, neće se dobro završiti. To je sve trebalo odavno dovesti u red, službenici administracije treba sa poštovanjem da dočekuju građane jer su oni sluge građana, a ne obrnuto, i zakon se mora poštovati onako kako je napisan, a ne tumačiti ga proizvoljno, onako kako nekome odgovara od situacije do situacije. Zakone treba napisati da budu nedvosmisleni, itd. Nije samo sudstvo, sve državne službe su katastrofa, ne samo što su preglomazne, već potpuno nefunkcionalne. Kada se traži borba protiv korupcije, tu se ne misli da predstavnici ®političke elite Srbije™ izlaze u javnost sa saopštenjima kako se bore, i tu pričaju neke priče, borba protiv korupcije mora bidi svakodnevna i svi moraju biti kažnjeni. Mora postojati i telefon za građane da prijave, i sve prijave moraju biti proverene u što kraćem roku. Zakoni moraju važiti za sve podjednako.

ljubomir

pre 11 godina

Kao i obično, svi komentarišemo samo prihvatiti obavezno ili ne prihvatiti obavezno. Niko ne ulazi u suštinu.
Svi koji su za to da se pristane na neki sporazum kao ključni argument navode neke katastrofične scenarije izolacije i demonizacije Srbije.
Ne sumnjam da će se nešto tako stvarno i dogoditi, doduše ne u tom obimu, ali to je sve stvar života. Ako će neko da nas satanizuje zato što zastupamo svoje stavove koji se razlikuju od njihovih onda je problem u tim zemljama koje to rade a ne u nama. Šta god mi rekli, više od pola sveta misli kao i mi a manje od pola misli kao Priština pri čemu dobar deo njih mislu kako im je rekla Amerika. Dakle, naš stav teško da je usamljen. Uostalom, nijedna zemlja na svetu nije dobrovoljno dala ono što je njeno.
Ako je svetu naše odbijanje prihvatanja da je Kosovo albansko dovoljno da 8 miliona ljudi demonizuje i natera na težak život ili još gore da Srbe na Kosovu još više muči, to nije stvar koja može doveka da traje. Teška vremena treba pregurati a ne pobeći od njih jer se to ne može.
Ja nisam za nikakvu radikalizaciju, ali pobogu, zašto da im pomažemo. Stanje je takvo kakvo jeste, Srbima dole ne sme ništa da fali kao ni nikome na svetu. Mi čekamo drugačiji odnos velikih sila prema nama.
Da li ćemo ući u EU? Ne znam, ali ne znaju ni oni čak i ako sve prihvatimo. Zašto nas ne bi primili zajedno u paketu, čak iako se ne priznajemo? Sve su to pitanja za EU a ne za nas.
Suviše smo mali da odlučujemo ali i odrasli da razmišljamo.

toma

pre 11 godina

Da nam prihvatanje ovih ultimatuma donese u narednih par godina 15-ak mlrd. evra investicija i smanjivanje nezaposlenosti na 10%, velika većina bi vrlo brzo na pitanje Kosova odgovorila sa: "A? Kosovo? Šta to ono beše?" A ovako pošto nećemo videti ćoravog dinara, ostaje nam samo da padnemo u kolektivnu depresiju. Ako već nismo.

QAlek

pre 11 godina

Srbija je odavno izgubila sansu da prezivi! A glavni razlog su vodje ovog naroda koje su slepe i sklone samoubistvu sopstvenog naroda! Srbi su nesto slicno severnokorejancima!!!

Pera

pre 11 godina

Ko nam preti izolacijom? Na dan pregovora nijedna ozbiljnija strana televizija nije izvestila o propadanju istih. Jednostavno ih ne zanimamo imaju pametnija posla. Nikoga nije briga ni za nas ni za kosovo, smucili smo se i bogu i ljudima. Prestanite vise da mentalno silujete ovaj narod.

Beograd, Dipl.ing.

pre 11 godina

Svi vi koji imate para za kompjutere i internet, a kukate na navodno siromastvo, samo zamislite jednu porodicu koja danas dobija pretnje od Tacija da ce upotrebiti silu, a i Srbija ih se odrice...Gde ce oni iz svojih domova? Zivot u stalnom strahu...
Gde ce vam dusa, mali sebicni ljudi, tako zeljni materijalnog.?

ЈоГ

pre 11 godina

Најмањи је нама проблем Европа, Србија нема шансе као земља у којој партократије укључујући и УРС могу да реаде шта хоће и коштају нас и до милијарду евра годишње.

Да се зна куда нам иду паре не би ни у Бриселу стално нешто мољакали, па би и о Косову достојанственије могли преговарати.

Земља која није у стању један %$#($ пут, обилазницу, или мост да сагради од силне крађе и рекета - ТО је наш проблем, а ово све друго пратеће последице. И нема ту решења док год Динкићевци, СПО, и СПС прелазе цензус, поздравио их министар који већ деценијама гради коридоре и брзе пруге.

Milena

pre 11 godina

Dinkic uvek nesto lupa, ali ako od dva zla moramo da biramo manje, onda neka potpisuju, ionako je Kosovo odavno izgubljeno, da nije, ne bi demokrate toliko dugo gurale taj problem u cosak. Verujem Vucicu, kao pametnom i postenom politicaru, on treba sam da proceni i odluci, sta god uradi, ima moju podrsku, jer znam da je to sigurno ono sto je dobro za nas.

ЕКОНОМСКА НАУКА

pre 11 godina

Магистар економије је опет у праву, али је неомиљен ко певац што рано кукуриче и буди спавалице.
Када га нису послушали Коштуница-правник и Тадић-психолог, убрзо су нестали са политичке сцене.
У развијеним државама, политичари слушају економисте, поготово магистре и докторе..
Надам се да су Дачић-политиколог и Вучић-правник, паметнији од Коштунице и Тадића.

SRBIN

pre 11 godina

jes jes zbog svih vas kompletno od 91 pa na ovamo smo u najvecoj mentalnoj finansiskoj informacionoj i svakoj drugoj izolaciji koju covek moze da zamisli.samo se u krug vrtite da mi je da se nesto ja pitam pa da vas sve komplet smenim i dobedem japance ili nemce da vladaju pa da vidis za 5 godina od drzave kako bi nastao red i odgovornost a ne ovako muka mi je samo traze izgovore te ovo te ono a isti ste svi.

yyy

pre 11 godina

Valjda smo videli ranije koliko je Dinkić iskren,kao recimo u slučaju onih 1000 evra. Svaku njegovu izjavu treba prihvatati sa rezervom,a u ovom slučaju ne treba uopšte uzimati u obzir šta priča,jer bi on bio spreman da prihvati sve kako EU nalaže,a da za uzvrat,ne dobijemo baš ništa,i ne vodi računa ni o minimumu nacionalnih interesa.

sabo

pre 11 godina

Najgora je opcija sto ama bas nista Srbija sa zatezanjem nedobija a mnogo gubi ako neprihvati ponudjeno ostace u izolaciji citava zemlja a time nece povratit Kosovo.Pa valjda je to svima jasno ko god zrelo razmislja svojim mozgom.A Kosovu se nezuri ono dobija sve vise priznanja al Srbija nema vise vremena dovedena je u stanje iz kojeg nesmije izac ko gubitnik kolko god to bolno bilo valja prihvatit realnost.

novica952

pre 11 godina

Ovaj Dinkić bi ladno predao sever tačiji možda bi mu čak dao i pride i odrekao se sprskih svetinja koliko trepneš.I još pominje da ne treba zaboraviti Srbe sa severa i na svaki način im pomoći.Samo se pitam kako to izvesti i kako će Tači dopustiti da Srbija finansira neke stvari na delu teritorije koju kontroliše priština.Nema od te parole ništa a Dinkiću je bolje da se bavi poslovima koje radi u finansijama i tu nije nikakv stručnjak sem za mahinacije i marifetluke kako da prevari građane ove države. Rešenje Kosovskog pitanja ostvai premijeru i vicepremijeru a vodi ekonomiju i brini da železara proradi i da narod od toga ima boljitka.

izolovaćemo mi tebe

pre 11 godina

Dinkić: Prihvatiti rešenje, izolovani nemamo šanse.
Tebe će Vučić da izluje tamo, gde ti je to još pre nekoliko godina pokazao ono odelo sećaš se.

Demetra

pre 11 godina

Ne bi trebalo da idemo po svaku cenu u EU. Rusija je ponudila pokretanje privrede, i velike infrastrukturne projkte i trebalo bi to prihvatiti i okrenuti se ruskom tržištu. Srbija neće biti izolavana država, ali neće biti ni zatvorena, ako Srbija ne želi u EU, ona može da sarađuje i širi bilateralne odnose zapadnih država, niko nam ne garantuje da će nam biti bolje. Drago mi je da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje.