Četvrtak, 21.03.2013.

19:42

Zajednica na Kosovu po Ahtisariju?

<a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=03&dd=21&nav_category=640&nav_id=697208" class="text-link" target= "_blank">Formulacijom Dačića i Tačija da nisu "ni blizu niti daleko od dogovora"</a>, prikriva se od javnosti da su se saglasili o zajednici srpskih opština, piše Danas.

Izvor: Danas

Zajednica na Kosovu po Ahtisariju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

Saša Mitrović

pre 11 godina

Dakle ovi izdajnici iz SPO su opet bili u pravu. Šteta što vide mnogo unapred. Da je drugačije imali bi preko 20%. Šalu na stranu, obrni, okreni, dođosmo opet na Vukove reči. Najumniji Srbi su se uvek kasno shvatali...

Kreator68

pre 11 godina

Koliko vam je mnogo vremena trebalo da shvatite ono što vam je još odavno govorio "domaći izdajnik" Vuk Drašković. Bolno, ali najmanje bolno rešenje je upravo prihvatanje plana Martija Ahtisarija, drugo rešenje je rat za Kosovo i Metohiju u kojem bi, uzevši u obzir poziciju naše države na međunarodnom planu, mi bili sravnjeni sa zemljom. Trećeg rešenja nema. Hoćete li konačno shvatiti da je Vuk Drašković uvek video ispred svih!?

Milica

pre 11 godina

Srbi na Kosovu traže svoju Zajednicu srpskih opština sa izvršnom vlašću i ništa više. To je minimum minimuma od kojeg ne mogu da odustanu.

pravda ce biti zadovoljena

pre 11 godina

Plan ce potpisati oni koji su izgubili Kosovo, potpisali kapitalciju i red je da oni i zavrse posao.
Nikad lakse ni svetu ni Taciju nije bilo lakse nego da to traze upravo od njih.
To sto ovde lazu i mazu ovaj sludjeni narod, neka rade kad mogu.

Badjavdzija

pre 11 godina

Cekaj bre, pa zar se nije Ahtisarijev plan smatrao delimicnim priznanjem Kosova, Dacicu, pazi se sta radis,narod i onako polako gubi poverenja u tebe.

Pokajnik

pre 11 godina

E moj Draškoviću Vuče. Nije pomoglo ni instruirani voditelj emisije OKO na ruševinama TV Bastilje da te diskredituje. Na veliku žalost Srbije ponovo si bio u pravu i kajem se za svaku lošu izgovorenu reč na tvoj račun.

Jedina sreća u nesrećnoj Srbiji je što su te ovoga puta poslušali i nadam se da će Vlada i u buduće imati sluha za tvoje vapaje za bolji život Srbije.

Pamet u glavu

pre 11 godina

Vi nista ne razumete, dialog se vodi da bi Srbija promenila svoj stav inace Ahtisarijev plan je zajednicki plan Brisela, Uasingtona, Moskve i UN. Tu su se pravili kompromisi e sad je ovo tehnicki deo tog plana, kako sprovesti na terenu. Stvarno mislite da je Srbija neka sila pa da moze da prkosi celoj EU i SAD, mora da ste totalno bez mozga, pa vidite ove iz Zubinog Potoka misle da su velika sila to je bilo nesto vece selo sada su druga vojna sila na Kosovo posle KFOR-a, barem oni tako misle. Nemojte da svima prekipi jos jednom pa da posle lelecite kao prije, citajte historiju prvi svetski rat pa drugi, pa Hrvatsku, Bosnu i Kosovo. To su sve katastrofe od kojih su vas spasili Evropljani. Kosovo barem zna ko je pomogo u najtezim trenutcima i zato ne solimo pamet jacem savezniku vec slusamo njegov savet.

Lude godine 10

pre 11 godina

Sada vam Ahtisarijev plan prihvatljiv i dobar, a pre deset godina vam je bio apsolutno na stetu Srba.To je samo dokaz da se politika u Srbiji koristi samo u dnevno politicke svrhe i zbog glasova kako bi se doslo na vlast.Neko treba da odgovara za izgubljeno vreme, mislim da je to sadasnja garnirura vlade Srbije.Ostavke!

Sale

pre 11 godina

Političari na vlasti, shvatite već jednom da ne želimo u ovakvu EU koja nas stalno ucenjuje. Ako budete izdali Srbe na K i M, kad tad moraćete da odgovarate za ovu veleizdaju. Ako je EU toliko pravedna tvorevina, zašto ne dozvole Republici Srpskoj da se odvoji od B i H i pripoji Srbiji.

Majiko

pre 11 godina

Sačekajmo šta će Dačić kad se vrati iz Njujorka ali sa druge strane svakome bi trebalo da bude jasno da sve što se dešava zacrtano je pre više godina

VOTSON

pre 11 godina

Vucicu reaguj dok nije kasno,cini mi se da Dacic svesno stavlja Srbiju u sve losiju sitvaciju i nudi ono sto se i ne trazi,jer je takodje svestan da gubi premijersku poziciju pa ti se direktno sveti preko pregovora.

pa kako ?

pre 11 godina

Sta onda Srbija guli godinama,na kraju cemo i dobiti taj Ahtisarijev plan,moze samo ispod da ide ako budemo se nenormalno ponasali,a to je kod nas hronicno,mi uvek radimo na tudju ruku a svoju stetu.Sto ne prihvatiste to 2007 .godine odmah,sta gubimo vreme,jel to ta pametna politika,aha,pa to je kontinuitet onda,nije to prvi put.Da prvo necemo a posle molimo za ono sto su nam prvo ponudili,to se vec desavalo nama,prosto mi nista ne ucimo i zato se farsa ponavlja...
Da ne duzim,mi se nismo rastali od politike koja nas je i dovela dovde,nego sad jos i ocekujemo da nam sad nesto i resi i donese dobro.

Geovulf

pre 11 godina

Tuzna je ravnodusnot u odnosu na luzersku politiku onih koji trenutno predstavljaju ovu zemlju. Shvatate li da se u ovom momentu - ishitreno, iz licnih i uskostranackih interesa, bez strategije i vizije buducnosti nacije, BESPLATNO daje 20 procenata teritorije R. Srbije. I sto je najvise ponizavajuce, primenjuju se jeftini propagandni trikovi - vestacko prolongiranje neizvesnosti resenja, kako bi na kraju i najruznija solucuja dovela do "orgazma" u narodu. O poklanjanju Kosova ce se, u buducnosti, pricati isto kao i o ruskoj prodaji Aljaske. U istom momentu, 23 godine stara, poziciono-opoziciona, politicka klika mirno spava i bogati se na gomoli od 700 000 nezaposlenih i ocajnih. Primecujete li da u ovoj zemlji vec odavno nema radnickih strajkova i gradjanskih protesta? To znaci da je nastupilo vreme politicarsko - tajkunske nirvane. Da li je moguce da, u ovom trenutku, veci stepen gradjanske svesti postoji u Egiptu i Tunisu, nego u Srbiji? Zato, probudite se, i pocnite da razmisljate o prolecu!

Mita

pre 11 godina

@(Jovan_bg, 21. mart 2013 23:56)

Nisam ništa od toga što tvrdiš,već sve suprotno.Imam 35 godina i najbolje godine su mi prošle,dok je ova država vodila "velike nacionalne projekte",koji su na kraju ispali totalna katastrofa,po nas same...Koliko vidim te propasti o kojima ti pričaš,su se dogodilo upravo onda kada je takva politika bila ovde vodeća.Upravo onda,kada se takva politika vodila,ostali smo i bez Kosova,Srba u Krajini više nema,a koliko vidim posle 5-og oktobra,NIJE bilo izbeglica,bombi i gubitka teritorija!Da takva politika,koju zagovaraš pobedi,onda bi ostali i bez Vojvodine,i bez Sandžaka,a ti bi opet tvrdio,kako su za to krivi Vuk,Đinđić ili Tito.Na svu sreću,to se neće desiti,kao što i sam kažeš,i predlažem ti da se konačno siđeš sa drveta...

Poreč

pre 11 godina

Ne niste u pravu što govorite pa to je i Jovanović predlagao. Naime, LDP je predlagao Ahtisarijev plan PLUS s malo povoljnijim kondicijama (za Kosovske Srbe) koji se tada i mogao realizirati (prije dvije godine). A sada je na stolu ostao čisti Ahtisarijev plan i ukoliko se ne prihvati nema ništa od početka pregovora za EU a idući prijedlog će biti Ahtisari MINUS. Imajte to u vidu, EU ima vremena a i odgovara joj da Srbija čeka. To je tako kada povijest odnosa s međunarodnom zajednicom nije postala životna učiteljica.

tre

pre 11 godina

Pocinje da mi biva muka od ovih placenih komentara spo, sns i uck jugenda dopunjenih sa ovom dezurnom autosovinistkinjom. Ajde prosetajte vise..

FRANC++

pre 11 godina

Dok se ovdasnji politicari medjusobno prepucavaju i prave medijske maskerade, jer na Kosovo nemozejo tek tako,
i izjavljaju svojim biracima "spisak lepih zelja" sa time manipulisu REALNOST !
Ali samo sto ne izgovore ISTINU ;"igrali smo sjajno,na zalost izgubili" !
--laku noc svima u Srbiji i na Kosovu !

Njaziu

pre 11 godina

@(ata Raka,
Svaka ti je na mestu. Ali ipak moram da primetim, ako dozvoljavate, da smo mi ipak sekli granu koja je vec bila trula. Naime kada bi bila drugacije, mi bismo ili ludi da preko 'leba trazimo pogacu. Ako ste iskreni, zamolio bih vas da razmislite jos jednom.

Marija Simonović

pre 11 godina

Neverovatno, ali izgleda da se u nečemu konačno poslušao glas Vuka Draškovića i SPO. Više od dve decenije smo to čekali, a sada i dočekasmo. Opraštam aktuelnima što plagiraju političke vizije SPO-a, samo neka Srbiji konačno svane.

Zemun

pre 11 godina

Eto posle dve izgubljene godine vraćamo se na Ahtisarijev plan. Sećam se tada hiljada komentara u kojima se Vuk Drašković nazivao izdajnikom zbog zalaganja da se za osnove pregovora prihvati taj plan. Kritikovali su ga tada SNS, DS i razne "desničarske" organizacije. Čak mu je tadašnja vlast pokušala razbiti stranku pomoću bivšeg ministra Srećkovića kome su u tu svrhu bili otvoreni svi veliki mediji. No to je sada prošlost. Smatram da sve trezvene snage u Srbiji trebaju da pomognu da se eventualni dogovor vlasti sa Prištinom ne pretvori u ponovnu hajku na "izdajnike", ovog puta na nekadašnje pokretače takvih prizemnih patriotskih prozivki. Dogovor sa Prištinom i članstvo u EU od ključnog su značaja za Srbiju i Srbe na KiM.

Catena Mundi

pre 11 godina

Ima jedna izreka u Sremu kad neko glumi budalu, kaze se-komeNdija ziva.Tako i ovaj susret,ne zbog pronalazenja resenja za Kosmet, nego zbog samog Dacica koji je poput mnogih''patriJota'' Vuka Draskovica nazivao izdajnikom itd, a danas par godina posle toga prosto hrle da SPO mudrost, Vukovu mudrost prisvoje sebi, ali i tu pogrese.KomeNdija Ivice Dacica.

marija

pre 11 godina

2008. године Ахтисари je добио Нобелову награду за мир.???
Додељивање Нобелове награде бившем финском председнику Мартију Ахтисарију је скандалозно јер се ради о „архитекти” насилне сецесије Косова и Метохије од Србије, оценио је шведски институт ТФФ. ТФФ, један од водећих светских института за мировне студије, оценио је да „избор Мартија Ахтисарија не задовољава ниједан од критеријума који се налазе у завету Алфреда Нобела, а то су: допринос пријатељству у свету, смањење војски и стварање мировних конференција”.„Ахтисари је упорно функционисао као 'творац мира' за западне политичке елите. Он је 1999. убедио српску државу да одустане после 78 дана бомбардовања који је предузео НАТО, најбруталнијег догађаја у Европи након 1945, које је учињено без мандата Савета безбедности УН”, додаје се у саопштењу прослеђеном Танјугу.
ТФФ даље наводи како је Ахтисари затим изабран за „архитекту” плана о сецесији „независног” Косова, које се након бомбардовања отцепило од Србије…”.„Дакле, Ахтисари је човек који својим 'посредништвом' помаже 'мир' који је постигнут милитаристичким начином и кршењем међународног права, а не пратећи норму УН 'до мира мирним путем'“, оценио је шведски институт...

Bata Raka

pre 11 godina

@DUPLO I ja želim da dijalog uspe, jer posle ovoga slede stvari koje su jako bitne, a tiču se vlasničkih odnosa nad bitnim industrijskim i infrastrukturnim objektima. Moguće je da će i tu sila govoriti glasno, a pravo ćutati, ali čini se da će se taj deo odvijati po nekom drugom scenariju, jer su vlasnička prava neprikosnovena i sveta čak i Amerikancima.
A što se tiče specijalaca iz Afganistana, ne beri brigu. Jeftinije je da ih povuku iz Azije u Evropu nego da ih vraćaju u USA. Takve jedinice (efikasne i iskusne) će uvek negde biti angažovane, pa je pametnije da povuku bašibozluk, a iskusne ostave da negde budu aktivni. Zato i naša žandarmerija ima raspoređene snage blizu zona koje mogu da eskaliraju - ne drže ih u Kuli na obuci. Nisu ti specijalci došli da pobiju Srbe zato što su vama trn u oku.
Ne brinem za Srbe na Kosovu. Njima je sada najteže i od sad može samo da im bude bolje, dok je sa vama Albancima sasvim druga priča. Ekonomiju nemate i najbolje je da se okrenete susedima u regionu. Samo kome? Logično bi bilo prema Srbiji - samo prebroj koliko puteva sa Kosova ide prema Srbiji a koliko prema drugim zemljama, kuda vode sistemi za prenos energije, železnica, ko vam kontroliše vazdušni prostor... A retki su Srbi koji gaje trunku empatije prema vama. Još vam samo treba da etnički očistite sever sa specijalcima iz Afganistana!
Vi ste praktično već odsekli granu na kojoj sedite.

Maki Kragujevac

pre 11 godina

Ovako je jedino moguce u ovom trenutku, ako ne zelimo da ponovo ne padnemo u izolaciju slicnu onoj iz ´90.god., ali sada se postavlja pitanje ko je ovde "izdajnik" , onaj koji moli i preklinje vec 23 godine da se prihvati nesto sto je u apsolutnom interesu Srba i Srbije ili oni koji to uporno odbijaju, pa na kraju prihvate jos mnogo gori predlog od onog prvobitnog ???
Ime tog covek znamo svi, to je nas Vuk Draskovic!
Setimo se Haskog dokumenta (plan Lord Karingtona) i plana za bivsu Krajinu, pa Z4, pa Vens-Ovenov plan za R.S., pa molenje S.Milosevica da napokon zapocne pregovore sa Rugovom za resenje KiM problema, ali sve je odbijeno, dok napokon nismo u ratu sa NATO to isto nase Kosovo nismo izgubili uz ogromna razaranja i velike zrtve.
A da smo samo malo bolje slusali sta je taj covek pricao, mislim na V.Draskovica, sada bi bili vec u EU, pokojni premijer Z.Djindjic bi bio ziv, i svi bi Srbi ziveli u istoj drzavi i svoji na svome.

Kruna

pre 11 godina

Pratim danima i mesecima sve ovo sto se desava.A pamtim i mesecima i godinama da je jedino Vuk Draskovic govorio ovom narodu istinu,i predlagao resenja.I kada sve saberem ipak bolje pamtim,jer imam sta i da pamtim.

Jovan_bg

pre 11 godina

Zanimljivo je da LDPovci, VUKovci, raznih gradjanski NVOovci prosto sijaju od zadovoljstva sto su drug clan Dacic i narodnjacka braca i sestre preuzeli da sprovedu srpsko aminovanje na fantomsku drzavu Kosovu. Po misljenju raznih komentatora ovde patriotizam je:'ma pusti svima da otkinu po deo Srbije, neka sve razvuku, u ime gradjanskih i ljudskih prava. Sutra ce tako kada dodje na red i Vojvodina, pa Sandzak, pa jug Srbije. Ma... Sve su to redom titoisticka deca i unuci( bilo da su SPS, ili SPO ili SRS ili SNS, LDP, DS), kao kobajai jedni su 'nacionalni' a ovi drugi kao 'gradjansko-evropski'. I kao 'zestoko se ne vole' A zapravo obrni okreni, sada smo u poziciji da vidimo kako svi sprovode oni amanet druga Bravara Copavog, na ovaj ili onaj nacin. Amanet koji glasi:'Nek Srbija bude sto manja, ili jos bolje neka ne postoji'. Koliko to Srbija treba da postane mala da slucajno neko ne bi pomislio da je velika, pitam se. Samo vi brinite za nacionalna i ljudska prava Albanaca, Muslimana i svih ostalih, dajte im neka svi od delova Srbije naprave po drzavu, pa neka nam posle bacaju mrvice. Tako nam i treba. Eee..preci nam se u grobu prevrcu.. da su nasi preci tako stvarali srpsku drzavu kao svi ovi, nikad ne bi ni postojali kao drzava. Niti bi se i jedna drzava na svetu stvorila i ocuvala tako.

Posmatrač

pre 11 godina

Koliko je ovih komentatora pročitalo Ahtisarijev plan? Ja sam ga pročitao i mislim da bi Srbi uz primenu tog plana sa MALIM dodacima dobili daleko više nego što bi im bilo koja Vlada ili bilo koji Ustav Srbije doneli. Ne volim Vuka Draškovića, ali trebalo bi ga malo čuti i povući paralelu između plana Z4 za Krajinu pa se malo ogledati i videti šta je sve naopako urađeno za Srbe u Krajini, da ne bismo sada našim kratkovidim ponašanjem uništili sve šanse i ostavili Srbe na Kosovu bez zaštite koju im je garantovao Ahtisaijev plan. Ne treba blatiti Ahtisarija, on je jednostavno video šta može da se uradi i to stavio u svoj predlog.

Sotir zvani Djubre

pre 11 godina

Bolje ikad nego nikad! Uplašio sam se da će sever Kosova proći kao Krajina. Samo sada se vidi da je Vuk Drašković ponovo bio upravu, čovek uvek je uvek ispred svog vremena.

Nema tu...

pre 11 godina

A kad je Čeda Jovanović pred izbore rekao da je LDP-ova platforma za Kosovo Ahtisarijev Plan bio je žigosan kao 'izdajnik, priznao bi on Kosovo odmah' itd...

Lacarac

pre 11 godina

Bilo bi lepo da postignu sporazum,da se krene u resavanje,ostali bitni stvari za gradjane Srbije,mada mi je zao sto to nije ranije postignuto,jos kad je Vuk to predlagao.

ana

pre 11 godina

Pa zar o ovome nije govorio Gospodin Draskovic, nije mi jasno zasto ste gospodo cekali do sada, to ste trebali odmah da razmatrate samo ste gubili vreme... Lepo je govorio Vuk

Aleksandar

pre 11 godina

Eto i da smo na vreme poslusali Vuka Draskovica do sad bismo bili normalna drzava... Ali izgleda da je moralo da Seseljevci i Milosevicevci potpisu ono sto su odbili Seselj i Milosevic. Ironija nase sudbine...

Plavi

pre 11 godina

Izgleda da se istorija ponavlja. Zašto sve prekasno prihvatamo? Sada je Ahtisarijev plan ok a kad je pre nekog vremena predlagao Drašković na njega je sipano drvlje i kamenje.

Igor

pre 11 godina

Spinovanja medija od strane Dacica i Vucica nece proci, stalno ponavljanje mantre "nije dobro ali moramo da prihvatimo" ne prolazi, kada se budu dogovorili sa Tacijem videcemo sta su dogovorili, a onda sledi reakcija u vidu izbora ili referenduma, a ako su prekrsili Ustav slede pravne posledice.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Divno! Gurnuli smo Ruse i Kineze u VETO ovog plana u SB UN, a sada ga mi prihvatamo. Ko to još nama ovakvima može da veruje i da nas uzima za ozbiljno?

Vlatko Draganic

pre 11 godina

Ko je sada izdajnik, da li V.Draskovic koji to predlaze godinama ili ovi koji mu vec 23 godine kradu ideje o svemu i na kraju politicki profitiraju od toga???
Da smo slusali Draskovica, kao sto nismo, vec bi bili u EU i svi bi Srbi jos uvek ziveli u istoj drzavi.

e-krem

pre 11 godina

Koji si ti lik.
Ahtisarijev plan je odbijen u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija.
Ahtisari je izjavio da Srbiju ne treba primiti u EU dok ne prizna tzv. kosovo...
Ahtisari je lobista kog placa Taci o cemu su govorile i obavestajne sluzbe Evrope...
(marija, 21. mart 2013 21:36)
Da je Ahtisarijev plan za zajednice los koliko ti mislis budi ubedjena da bi ga Srbija odmah i bez pogovora primenila.I jos nesto,drago mi je da si napisala prvi put u zivotu vise od jedne proste recenice ovde na B92 i da nesam jos jednom procitao nesto u stilu gde si,sta radis i ostalo nedefinisane komentare sa tvoje strane.

ana

pre 11 godina

Pa zar o ovome nije govorio Gospodin Draskovic, nije mi jasno zasto ste gospodo cekali do sada, to ste trebali odmah da razmatrate samo ste gubili vreme... Lepo je govorio Vuk

Жика

pre 11 godina

Па шта је цело ово време причао господин Вук Драшковић,зашто сте изгубили толико времена.Када је он то причао тада је био за вас издајник,а ви сте сада ,,патриоте".Опет касните за Вуком.

Sheena

pre 11 godina

Nije li isto ovo pre godinu dana govorio Draskovic? Da, jeste. Tada su ga pomenuti u tekstu nazvali izdajnikom. Zasto sebe sada tako ne nazovu?! Meni tu ostaje samo jedno da zakljucim, taj Vuk ce uvek govoriti za dobrobit Srbije i nuditi najbolja resenja, ali izgleda u vremenu koje ga nece razumeti, nazalost! Govorice pre svih, za dobrobit svih-a ostali ce ga kopirati i "ubirati" plodove!

Aleksandar

pre 11 godina

@(informer, 21. mart 2013 21:08)

Ja da sam znao da će oni ovako, glasao bih za SNS umesto za LDP, najozbiljnije. Jeste, gde god krenu prati ih radikalski vonj al' oni jedini mogu ovo da urade a da ih samozvane patriJote ne obese na sred Terazija tako da se vodim praktičnom izrekom: nije važno koje je boje mačka, važno je da lovi miševe.

A kad odrade ovaj deo lako ćemo ih najuriti nazad u mrak. Cenim da i EU/USA tako nekako kapira pa im se zato smeškaju. Šteta samo što, dok ne odrade posao za koji su dovedeni na vlast, moramo da trpimo i kolateralnu štetu u vidu urušavanja svega ostalog. No, ako je to cena koju treba platiti da se konačno odseku repovi prošlosti, platiti se mora.

bezimena

pre 11 godina

Ahtisarijev plan je odbijen u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija.
Ahtisari je izjavio da Srbiju ne treba primiti u EU dok ne prizna tzv. kosovo...
Ahtisari je lobista kog placa Taci o cemu su govorile i obavestajne sluzbe Evrope...
(marija, 21. mart 2013 21:36)

1. Rusija je na "molbu" VdrK, PLAĆENU NIS-om, stavila VETO u SB na usvajanje Ahtisarijevog plana
2. Dobili bi smo i tada ustupak da zvanično NE priznamo Kosovo
3. Tu priču o lobistima i špijunima, kad god nam se nešto ili neko ne svidja, okačite mačku o rep

"Hvala" VdrK na podmetanju klipova u točkove, radikalima sa i bez bedža TAKODJE, tome je najzad KRAJ! Oslobodjena od Kosova, Srbija će biti SLOBODNA, isto tako i kosovski Albanci. Bilo je krajnje vreme da svi krenemo u normalan život!

p.s. ako ćemo pošteno, umesto "Patriotske" i svih drugih pljački, mogli smo i mi da plaćamo lobiste, i iz ovoga se vidi da Albanci više vole Kosovo od Srba, koji vole samo SVOJ džep

guri

pre 11 godina

Dal je moguce da nasi pregovaraci nisu procitali ustav Srbije.Gospodo povucite se dok je vreme i pustite ih da otmu Kosovo i Metohiju silom,... (Ratko)

veruj mi, mnogi na Kosovu bi hteli upravo to, ali vi treba da budete zahvalni Briselu sto nije dozvolio da se to desi, jer oni zele evropsku Srbiju i nemoj zaboravit jedno, kao sto je vec neko ovde reko, I TO VAM JE MNOGO uzimajuci u obzir sta ste nam radili tokom '90tih...!!!

Beogradjanin

pre 11 godina

Duplo Golo hahahah
Ocekujemo brkatog Samardzica iz DSS-a da se oglasi.
Kostunica ne sme da pisne, predmet mu se nalazi u fioci i po potrebi moze da se izvuce nakon Milove izjave o 12.martu 2003.godine, ostaje mozda samo da brka nesto tugaljivo saopsti.
SNS botovi ce velicati uspeh svog mastera( do juce su govorili da je to veleizdaja Srbije i da je Ceda Jovanovic strani placenik jer prica o Ahtisarijevom planu) .
I svi zadovoljni u Srbiji hahahah.
Sto neko rece lepo dole Glasas za SNS dobijes LDP na kvadrat hahah.
Sve je u svakom slucaju lepo da se zavrsi vec jednom jer imamo preca posla u drzavi Srbiji a to je lov na Udbasku bandu po Srbiji i saradnike Udbaske bande.
Jer to ide u paketu odmah nakon Kosova.

сваки реализам води у материјализам

pre 11 godina

@ (Realista, 21. mart 2013 21:47)

Из Београда је најлакше говорити о потребности Ахтијевог плана

Ratko

pre 11 godina

Dal je moguce da nasi pregovaraci nisu procitali ustav Srbije.Gospodo povucite se dok je vreme i pustite ih da otmu Kosovo i Metohiju silom,samo tako cemo biti legitimni upotrebiti silu kad zapad vise nebude imao inteteresa nad ovim podnebljem.Zato odustanite i ne krsite ustav, ne sramotite drzavu i narod.

bezimena

pre 11 godina

Sada će patriJote da potpišu ono za šta bi Tadića i sve članove DS-a, upravo oni, vodili na Terazije! A tek Čedu koji je JEDINI bio, i to otvoreno, za taj plan, e njega bi (nije za objavljivanje).
Srbadijo, licemerna si do bola!

DUPLO!

pre 11 godina

Sada je vreme da se prihvati plan UN koji je poznat kao Plan Ahtisarija, i vlada je to dobro oslutio.
Ako se ne potpise, sledit ce intervencija Americkih i Kosovskih specijalaca i za dva tri dana nece biti vise Srba na Severu KiM-a. Ova drama ili scenarij je vec najavlena poslanjem te specijalne jedinice, koja se borio po Iraku i Afganistanu.
Treba se ponasati razumno, a na ici glavom u zid.
Bolje da izgubi nesto po neki privrednik i svercer, nego da strada zivalj dole.
Zelim da dijalog uspe.

xim

pre 11 godina

Zanimljivo ali istinito. Izmisle neke dodatne stavke kao sto je "EU zajednica" koje zahteva Kosovo i EU, a nasi ne zele ni da cuju, pregovori se vode... Nasa vlada trazi "Zajednicu srpskih opstina", koja je zapravo pravi plan. Onda nam oni kao popuste, da bi vlada mogla da predstavi to gradjanima, kao veliku pobedu, za napor koji su ulozili u pregovorima. Kako, da njih nije bilo, ne bi smo to imali. Narod zadovoljan, a u pozadini, dobijamo samo ono sto se daje godinama, tj. nista.
Ali dobro. Meni licno Kosovo ne treba i nemam nista protiv ovakve zablude, jer to tako mora. Nego aj'te vise da skratimo pricu.

marija

pre 11 godina

@DUPLO,

Koji si ti lik.
Ahtisarijev plan je odbijen u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija.
Ahtisari je izjavio da Srbiju ne treba primiti u EU dok ne prizna tzv. kosovo...
Ahtisari je lobista kog placa Taci o cemu su govorile i obavestajne sluzbe Evrope...

svi podrzite

pre 11 godina

izgubili smo tolike godine. Nadam se da ce ova vlada imati tu hrabrost da prihvati ono sto se mora, i od te tacke da gradimo novu buducnost.

Realista

pre 11 godina

Treba priznati da rukovodstvo Srbije je pogresilo sto na vreme nisu prihvatili Ahtisarijeve plan, sto izgleda da sada ce prihvatiti. Izgubljeno dragoceno vreme od 2008 godine kada je prezentiran plan. Ali opet je bolje da se to prihvati, a ne ostati stua kvo.! do ne vodi nicemu.

doca

pre 11 godina

Nikada u zivotu me nije bilo sramota sto sam pripadnik ovog naroda do ovih poslednjih dana.

Ne zasluzujemo drzavu koju cemo zvati svojom ali sigurno zasluzujemo ovakvu vlast.

Za bolje nismo.

skeptik

pre 11 godina

Koji je ovo plan po redu? Svaki list "Blic", "Danas", "Politika"... objavljuje neki dogovor od neimenovanih izvora. Molim B92 da dobije taj predlog dogovora koji je dobio Vucic za koji kaze da Brisel nije dao sansu Srbiji.

lala

pre 11 godina

Pa to je svima jasno osim nazadnjacima. Ili su možda dobili zadatak da malo zabune ove ostale. Pa sve se vrti oko Ahtisarijevog plana. Ovi u Briselu stvarno misli da su u Srbiji svi debili. Ne treba zaboraviti čestitke upućene masteru tri sata pre završetka izbora. No sve jedno, bitno je da se igra završi, a mi da prestanemo da pišemo komentare. Ali ne treba nikada zaboraviti - iza svega uvek stoji novac.

Djoka

pre 11 godina

Bas mi je drago sto je odlican licni odnos izmedju Dacica i Tacija. Ako se Kosovo integrise u sistem Srbije mogao bi da Dacic bude predsednik a Taci Premijer.

Nego, šta kažu Pantić i Veselinović?

pre 11 godina

Hahahaha... Pa za taj plan, kad je predložen u startu, Toma Diploma, Vučko Prepodobni, Dačić koferče i ostale velike patriJote nisu hteli ni da čuju, a sad mole Boga da ga potpišu.

Nego, šta kažu Pantić i Veselinović?

pre 11 godina

Hahahaha... Pa za taj plan, kad je predložen u startu, Toma Diploma, Vučko Prepodobni, Dačić koferče i ostale velike patriJote nisu hteli ni da čuju, a sad mole Boga da ga potpišu.

doca

pre 11 godina

Nikada u zivotu me nije bilo sramota sto sam pripadnik ovog naroda do ovih poslednjih dana.

Ne zasluzujemo drzavu koju cemo zvati svojom ali sigurno zasluzujemo ovakvu vlast.

Za bolje nismo.

lala

pre 11 godina

Pa to je svima jasno osim nazadnjacima. Ili su možda dobili zadatak da malo zabune ove ostale. Pa sve se vrti oko Ahtisarijevog plana. Ovi u Briselu stvarno misli da su u Srbiji svi debili. Ne treba zaboraviti čestitke upućene masteru tri sata pre završetka izbora. No sve jedno, bitno je da se igra završi, a mi da prestanemo da pišemo komentare. Ali ne treba nikada zaboraviti - iza svega uvek stoji novac.

DUPLO!

pre 11 godina

Sada je vreme da se prihvati plan UN koji je poznat kao Plan Ahtisarija, i vlada je to dobro oslutio.
Ako se ne potpise, sledit ce intervencija Americkih i Kosovskih specijalaca i za dva tri dana nece biti vise Srba na Severu KiM-a. Ova drama ili scenarij je vec najavlena poslanjem te specijalne jedinice, koja se borio po Iraku i Afganistanu.
Treba se ponasati razumno, a na ici glavom u zid.
Bolje da izgubi nesto po neki privrednik i svercer, nego da strada zivalj dole.
Zelim da dijalog uspe.

skeptik

pre 11 godina

Koji je ovo plan po redu? Svaki list "Blic", "Danas", "Politika"... objavljuje neki dogovor od neimenovanih izvora. Molim B92 da dobije taj predlog dogovora koji je dobio Vucic za koji kaze da Brisel nije dao sansu Srbiji.

bezimena

pre 11 godina

Sada će patriJote da potpišu ono za šta bi Tadića i sve članove DS-a, upravo oni, vodili na Terazije! A tek Čedu koji je JEDINI bio, i to otvoreno, za taj plan, e njega bi (nije za objavljivanje).
Srbadijo, licemerna si do bola!

xim

pre 11 godina

Zanimljivo ali istinito. Izmisle neke dodatne stavke kao sto je "EU zajednica" koje zahteva Kosovo i EU, a nasi ne zele ni da cuju, pregovori se vode... Nasa vlada trazi "Zajednicu srpskih opstina", koja je zapravo pravi plan. Onda nam oni kao popuste, da bi vlada mogla da predstavi to gradjanima, kao veliku pobedu, za napor koji su ulozili u pregovorima. Kako, da njih nije bilo, ne bi smo to imali. Narod zadovoljan, a u pozadini, dobijamo samo ono sto se daje godinama, tj. nista.
Ali dobro. Meni licno Kosovo ne treba i nemam nista protiv ovakve zablude, jer to tako mora. Nego aj'te vise da skratimo pricu.

ana

pre 11 godina

Pa zar o ovome nije govorio Gospodin Draskovic, nije mi jasno zasto ste gospodo cekali do sada, to ste trebali odmah da razmatrate samo ste gubili vreme... Lepo je govorio Vuk

Nema tu...

pre 11 godina

A kad je Čeda Jovanović pred izbore rekao da je LDP-ova platforma za Kosovo Ahtisarijev Plan bio je žigosan kao 'izdajnik, priznao bi on Kosovo odmah' itd...

Djoka

pre 11 godina

Bas mi je drago sto je odlican licni odnos izmedju Dacica i Tacija. Ako se Kosovo integrise u sistem Srbije mogao bi da Dacic bude predsednik a Taci Premijer.

bezimena

pre 11 godina

Ahtisarijev plan je odbijen u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija.
Ahtisari je izjavio da Srbiju ne treba primiti u EU dok ne prizna tzv. kosovo...
Ahtisari je lobista kog placa Taci o cemu su govorile i obavestajne sluzbe Evrope...
(marija, 21. mart 2013 21:36)

1. Rusija je na "molbu" VdrK, PLAĆENU NIS-om, stavila VETO u SB na usvajanje Ahtisarijevog plana
2. Dobili bi smo i tada ustupak da zvanično NE priznamo Kosovo
3. Tu priču o lobistima i špijunima, kad god nam se nešto ili neko ne svidja, okačite mačku o rep

"Hvala" VdrK na podmetanju klipova u točkove, radikalima sa i bez bedža TAKODJE, tome je najzad KRAJ! Oslobodjena od Kosova, Srbija će biti SLOBODNA, isto tako i kosovski Albanci. Bilo je krajnje vreme da svi krenemo u normalan život!

p.s. ako ćemo pošteno, umesto "Patriotske" i svih drugih pljački, mogli smo i mi da plaćamo lobiste, i iz ovoga se vidi da Albanci više vole Kosovo od Srba, koji vole samo SVOJ džep

Kralj Ibi

pre 11 godina

Divno! Gurnuli smo Ruse i Kineze u VETO ovog plana u SB UN, a sada ga mi prihvatamo. Ko to još nama ovakvima može da veruje i da nas uzima za ozbiljno?

Beogradjanin

pre 11 godina

Duplo Golo hahahah
Ocekujemo brkatog Samardzica iz DSS-a da se oglasi.
Kostunica ne sme da pisne, predmet mu se nalazi u fioci i po potrebi moze da se izvuce nakon Milove izjave o 12.martu 2003.godine, ostaje mozda samo da brka nesto tugaljivo saopsti.
SNS botovi ce velicati uspeh svog mastera( do juce su govorili da je to veleizdaja Srbije i da je Ceda Jovanovic strani placenik jer prica o Ahtisarijevom planu) .
I svi zadovoljni u Srbiji hahahah.
Sto neko rece lepo dole Glasas za SNS dobijes LDP na kvadrat hahah.
Sve je u svakom slucaju lepo da se zavrsi vec jednom jer imamo preca posla u drzavi Srbiji a to je lov na Udbasku bandu po Srbiji i saradnike Udbaske bande.
Jer to ide u paketu odmah nakon Kosova.

Zemun

pre 11 godina

Eto posle dve izgubljene godine vraćamo se na Ahtisarijev plan. Sećam se tada hiljada komentara u kojima se Vuk Drašković nazivao izdajnikom zbog zalaganja da se za osnove pregovora prihvati taj plan. Kritikovali su ga tada SNS, DS i razne "desničarske" organizacije. Čak mu je tadašnja vlast pokušala razbiti stranku pomoću bivšeg ministra Srećkovića kome su u tu svrhu bili otvoreni svi veliki mediji. No to je sada prošlost. Smatram da sve trezvene snage u Srbiji trebaju da pomognu da se eventualni dogovor vlasti sa Prištinom ne pretvori u ponovnu hajku na "izdajnike", ovog puta na nekadašnje pokretače takvih prizemnih patriotskih prozivki. Dogovor sa Prištinom i članstvo u EU od ključnog su značaja za Srbiju i Srbe na KiM.

Aleksandar

pre 11 godina

Eto i da smo na vreme poslusali Vuka Draskovica do sad bismo bili normalna drzava... Ali izgleda da je moralo da Seseljevci i Milosevicevci potpisu ono sto su odbili Seselj i Milosevic. Ironija nase sudbine...

Vlatko Draganic

pre 11 godina

Ko je sada izdajnik, da li V.Draskovic koji to predlaze godinama ili ovi koji mu vec 23 godine kradu ideje o svemu i na kraju politicki profitiraju od toga???
Da smo slusali Draskovica, kao sto nismo, vec bi bili u EU i svi bi Srbi jos uvek ziveli u istoj drzavi.

guri

pre 11 godina

Dal je moguce da nasi pregovaraci nisu procitali ustav Srbije.Gospodo povucite se dok je vreme i pustite ih da otmu Kosovo i Metohiju silom,... (Ratko)

veruj mi, mnogi na Kosovu bi hteli upravo to, ali vi treba da budete zahvalni Briselu sto nije dozvolio da se to desi, jer oni zele evropsku Srbiju i nemoj zaboravit jedno, kao sto je vec neko ovde reko, I TO VAM JE MNOGO uzimajuci u obzir sta ste nam radili tokom '90tih...!!!

Sotir zvani Djubre

pre 11 godina

Bolje ikad nego nikad! Uplašio sam se da će sever Kosova proći kao Krajina. Samo sada se vidi da je Vuk Drašković ponovo bio upravu, čovek uvek je uvek ispred svog vremena.

Realista

pre 11 godina

Treba priznati da rukovodstvo Srbije je pogresilo sto na vreme nisu prihvatili Ahtisarijeve plan, sto izgleda da sada ce prihvatiti. Izgubljeno dragoceno vreme od 2008 godine kada je prezentiran plan. Ali opet je bolje da se to prihvati, a ne ostati stua kvo.! do ne vodi nicemu.

Posmatrač

pre 11 godina

Koliko je ovih komentatora pročitalo Ahtisarijev plan? Ja sam ga pročitao i mislim da bi Srbi uz primenu tog plana sa MALIM dodacima dobili daleko više nego što bi im bilo koja Vlada ili bilo koji Ustav Srbije doneli. Ne volim Vuka Draškovića, ali trebalo bi ga malo čuti i povući paralelu između plana Z4 za Krajinu pa se malo ogledati i videti šta je sve naopako urađeno za Srbe u Krajini, da ne bismo sada našim kratkovidim ponašanjem uništili sve šanse i ostavili Srbe na Kosovu bez zaštite koju im je garantovao Ahtisaijev plan. Ne treba blatiti Ahtisarija, on je jednostavno video šta može da se uradi i to stavio u svoj predlog.

Plavi

pre 11 godina

Izgleda da se istorija ponavlja. Zašto sve prekasno prihvatamo? Sada je Ahtisarijev plan ok a kad je pre nekog vremena predlagao Drašković na njega je sipano drvlje i kamenje.

ana

pre 11 godina

Pa zar o ovome nije govorio Gospodin Draskovic, nije mi jasno zasto ste gospodo cekali do sada, to ste trebali odmah da razmatrate samo ste gubili vreme... Lepo je govorio Vuk

Sheena

pre 11 godina

Nije li isto ovo pre godinu dana govorio Draskovic? Da, jeste. Tada su ga pomenuti u tekstu nazvali izdajnikom. Zasto sebe sada tako ne nazovu?! Meni tu ostaje samo jedno da zakljucim, taj Vuk ce uvek govoriti za dobrobit Srbije i nuditi najbolja resenja, ali izgleda u vremenu koje ga nece razumeti, nazalost! Govorice pre svih, za dobrobit svih-a ostali ce ga kopirati i "ubirati" plodove!

Жика

pre 11 godina

Па шта је цело ово време причао господин Вук Драшковић,зашто сте изгубили толико времена.Када је он то причао тада је био за вас издајник,а ви сте сада ,,патриоте".Опет касните за Вуком.

e-krem

pre 11 godina

Koji si ti lik.
Ahtisarijev plan je odbijen u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija.
Ahtisari je izjavio da Srbiju ne treba primiti u EU dok ne prizna tzv. kosovo...
Ahtisari je lobista kog placa Taci o cemu su govorile i obavestajne sluzbe Evrope...
(marija, 21. mart 2013 21:36)
Da je Ahtisarijev plan za zajednice los koliko ti mislis budi ubedjena da bi ga Srbija odmah i bez pogovora primenila.I jos nesto,drago mi je da si napisala prvi put u zivotu vise od jedne proste recenice ovde na B92 i da nesam jos jednom procitao nesto u stilu gde si,sta radis i ostalo nedefinisane komentare sa tvoje strane.

Jovan_bg

pre 11 godina

Zanimljivo je da LDPovci, VUKovci, raznih gradjanski NVOovci prosto sijaju od zadovoljstva sto su drug clan Dacic i narodnjacka braca i sestre preuzeli da sprovedu srpsko aminovanje na fantomsku drzavu Kosovu. Po misljenju raznih komentatora ovde patriotizam je:'ma pusti svima da otkinu po deo Srbije, neka sve razvuku, u ime gradjanskih i ljudskih prava. Sutra ce tako kada dodje na red i Vojvodina, pa Sandzak, pa jug Srbije. Ma... Sve su to redom titoisticka deca i unuci( bilo da su SPS, ili SPO ili SRS ili SNS, LDP, DS), kao kobajai jedni su 'nacionalni' a ovi drugi kao 'gradjansko-evropski'. I kao 'zestoko se ne vole' A zapravo obrni okreni, sada smo u poziciji da vidimo kako svi sprovode oni amanet druga Bravara Copavog, na ovaj ili onaj nacin. Amanet koji glasi:'Nek Srbija bude sto manja, ili jos bolje neka ne postoji'. Koliko to Srbija treba da postane mala da slucajno neko ne bi pomislio da je velika, pitam se. Samo vi brinite za nacionalna i ljudska prava Albanaca, Muslimana i svih ostalih, dajte im neka svi od delova Srbije naprave po drzavu, pa neka nam posle bacaju mrvice. Tako nam i treba. Eee..preci nam se u grobu prevrcu.. da su nasi preci tako stvarali srpsku drzavu kao svi ovi, nikad ne bi ni postojali kao drzava. Niti bi se i jedna drzava na svetu stvorila i ocuvala tako.

Kruna

pre 11 godina

Pratim danima i mesecima sve ovo sto se desava.A pamtim i mesecima i godinama da je jedino Vuk Draskovic govorio ovom narodu istinu,i predlagao resenja.I kada sve saberem ipak bolje pamtim,jer imam sta i da pamtim.

Maki Kragujevac

pre 11 godina

Ovako je jedino moguce u ovom trenutku, ako ne zelimo da ponovo ne padnemo u izolaciju slicnu onoj iz ´90.god., ali sada se postavlja pitanje ko je ovde "izdajnik" , onaj koji moli i preklinje vec 23 godine da se prihvati nesto sto je u apsolutnom interesu Srba i Srbije ili oni koji to uporno odbijaju, pa na kraju prihvate jos mnogo gori predlog od onog prvobitnog ???
Ime tog covek znamo svi, to je nas Vuk Draskovic!
Setimo se Haskog dokumenta (plan Lord Karingtona) i plana za bivsu Krajinu, pa Z4, pa Vens-Ovenov plan za R.S., pa molenje S.Milosevica da napokon zapocne pregovore sa Rugovom za resenje KiM problema, ali sve je odbijeno, dok napokon nismo u ratu sa NATO to isto nase Kosovo nismo izgubili uz ogromna razaranja i velike zrtve.
A da smo samo malo bolje slusali sta je taj covek pricao, mislim na V.Draskovica, sada bi bili vec u EU, pokojni premijer Z.Djindjic bi bio ziv, i svi bi Srbi ziveli u istoj drzavi i svoji na svome.

svi podrzite

pre 11 godina

izgubili smo tolike godine. Nadam se da ce ova vlada imati tu hrabrost da prihvati ono sto se mora, i od te tacke da gradimo novu buducnost.

Lacarac

pre 11 godina

Bilo bi lepo da postignu sporazum,da se krene u resavanje,ostali bitni stvari za gradjane Srbije,mada mi je zao sto to nije ranije postignuto,jos kad je Vuk to predlagao.

Ratko

pre 11 godina

Dal je moguce da nasi pregovaraci nisu procitali ustav Srbije.Gospodo povucite se dok je vreme i pustite ih da otmu Kosovo i Metohiju silom,samo tako cemo biti legitimni upotrebiti silu kad zapad vise nebude imao inteteresa nad ovim podnebljem.Zato odustanite i ne krsite ustav, ne sramotite drzavu i narod.

Igor

pre 11 godina

Spinovanja medija od strane Dacica i Vucica nece proci, stalno ponavljanje mantre "nije dobro ali moramo da prihvatimo" ne prolazi, kada se budu dogovorili sa Tacijem videcemo sta su dogovorili, a onda sledi reakcija u vidu izbora ili referenduma, a ako su prekrsili Ustav slede pravne posledice.

marija

pre 11 godina

@DUPLO,

Koji si ti lik.
Ahtisarijev plan je odbijen u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija.
Ahtisari je izjavio da Srbiju ne treba primiti u EU dok ne prizna tzv. kosovo...
Ahtisari je lobista kog placa Taci o cemu su govorile i obavestajne sluzbe Evrope...

Catena Mundi

pre 11 godina

Ima jedna izreka u Sremu kad neko glumi budalu, kaze se-komeNdija ziva.Tako i ovaj susret,ne zbog pronalazenja resenja za Kosmet, nego zbog samog Dacica koji je poput mnogih''patriJota'' Vuka Draskovica nazivao izdajnikom itd, a danas par godina posle toga prosto hrle da SPO mudrost, Vukovu mudrost prisvoje sebi, ali i tu pogrese.KomeNdija Ivice Dacica.

Marija Simonović

pre 11 godina

Neverovatno, ali izgleda da se u nečemu konačno poslušao glas Vuka Draškovića i SPO. Više od dve decenije smo to čekali, a sada i dočekasmo. Opraštam aktuelnima što plagiraju političke vizije SPO-a, samo neka Srbiji konačno svane.

Geovulf

pre 11 godina

Tuzna je ravnodusnot u odnosu na luzersku politiku onih koji trenutno predstavljaju ovu zemlju. Shvatate li da se u ovom momentu - ishitreno, iz licnih i uskostranackih interesa, bez strategije i vizije buducnosti nacije, BESPLATNO daje 20 procenata teritorije R. Srbije. I sto je najvise ponizavajuce, primenjuju se jeftini propagandni trikovi - vestacko prolongiranje neizvesnosti resenja, kako bi na kraju i najruznija solucuja dovela do "orgazma" u narodu. O poklanjanju Kosova ce se, u buducnosti, pricati isto kao i o ruskoj prodaji Aljaske. U istom momentu, 23 godine stara, poziciono-opoziciona, politicka klika mirno spava i bogati se na gomoli od 700 000 nezaposlenih i ocajnih. Primecujete li da u ovoj zemlji vec odavno nema radnickih strajkova i gradjanskih protesta? To znaci da je nastupilo vreme politicarsko - tajkunske nirvane. Da li je moguce da, u ovom trenutku, veci stepen gradjanske svesti postoji u Egiptu i Tunisu, nego u Srbiji? Zato, probudite se, i pocnite da razmisljate o prolecu!

Njaziu

pre 11 godina

@(ata Raka,
Svaka ti je na mestu. Ali ipak moram da primetim, ako dozvoljavate, da smo mi ipak sekli granu koja je vec bila trula. Naime kada bi bila drugacije, mi bismo ili ludi da preko 'leba trazimo pogacu. Ako ste iskreni, zamolio bih vas da razmislite jos jednom.

marija

pre 11 godina

2008. године Ахтисари je добио Нобелову награду за мир.???
Додељивање Нобелове награде бившем финском председнику Мартију Ахтисарију је скандалозно јер се ради о „архитекти” насилне сецесије Косова и Метохије од Србије, оценио је шведски институт ТФФ. ТФФ, један од водећих светских института за мировне студије, оценио је да „избор Мартија Ахтисарија не задовољава ниједан од критеријума који се налазе у завету Алфреда Нобела, а то су: допринос пријатељству у свету, смањење војски и стварање мировних конференција”.„Ахтисари је упорно функционисао као 'творац мира' за западне политичке елите. Он је 1999. убедио српску државу да одустане после 78 дана бомбардовања који је предузео НАТО, најбруталнијег догађаја у Европи након 1945, које је учињено без мандата Савета безбедности УН”, додаје се у саопштењу прослеђеном Танјугу.
ТФФ даље наводи како је Ахтисари затим изабран за „архитекту” плана о сецесији „независног” Косова, које се након бомбардовања отцепило од Србије…”.„Дакле, Ахтисари је човек који својим 'посредништвом' помаже 'мир' који је постигнут милитаристичким начином и кршењем међународног права, а не пратећи норму УН 'до мира мирним путем'“, оценио је шведски институт...

Majiko

pre 11 godina

Sačekajmo šta će Dačić kad se vrati iz Njujorka ali sa druge strane svakome bi trebalo da bude jasno da sve što se dešava zacrtano je pre više godina

Mita

pre 11 godina

@(Jovan_bg, 21. mart 2013 23:56)

Nisam ništa od toga što tvrdiš,već sve suprotno.Imam 35 godina i najbolje godine su mi prošle,dok je ova država vodila "velike nacionalne projekte",koji su na kraju ispali totalna katastrofa,po nas same...Koliko vidim te propasti o kojima ti pričaš,su se dogodilo upravo onda kada je takva politika bila ovde vodeća.Upravo onda,kada se takva politika vodila,ostali smo i bez Kosova,Srba u Krajini više nema,a koliko vidim posle 5-og oktobra,NIJE bilo izbeglica,bombi i gubitka teritorija!Da takva politika,koju zagovaraš pobedi,onda bi ostali i bez Vojvodine,i bez Sandžaka,a ti bi opet tvrdio,kako su za to krivi Vuk,Đinđić ili Tito.Na svu sreću,to se neće desiti,kao što i sam kažeš,i predlažem ti da se konačno siđeš sa drveta...

Aleksandar

pre 11 godina

@(informer, 21. mart 2013 21:08)

Ja da sam znao da će oni ovako, glasao bih za SNS umesto za LDP, najozbiljnije. Jeste, gde god krenu prati ih radikalski vonj al' oni jedini mogu ovo da urade a da ih samozvane patriJote ne obese na sred Terazija tako da se vodim praktičnom izrekom: nije važno koje je boje mačka, važno je da lovi miševe.

A kad odrade ovaj deo lako ćemo ih najuriti nazad u mrak. Cenim da i EU/USA tako nekako kapira pa im se zato smeškaju. Šteta samo što, dok ne odrade posao za koji su dovedeni na vlast, moramo da trpimo i kolateralnu štetu u vidu urušavanja svega ostalog. No, ako je to cena koju treba platiti da se konačno odseku repovi prošlosti, platiti se mora.

Pokajnik

pre 11 godina

E moj Draškoviću Vuče. Nije pomoglo ni instruirani voditelj emisije OKO na ruševinama TV Bastilje da te diskredituje. Na veliku žalost Srbije ponovo si bio u pravu i kajem se za svaku lošu izgovorenu reč na tvoj račun.

Jedina sreća u nesrećnoj Srbiji je što su te ovoga puta poslušali i nadam se da će Vlada i u buduće imati sluha za tvoje vapaje za bolji život Srbije.

Lude godine 10

pre 11 godina

Sada vam Ahtisarijev plan prihvatljiv i dobar, a pre deset godina vam je bio apsolutno na stetu Srba.To je samo dokaz da se politika u Srbiji koristi samo u dnevno politicke svrhe i zbog glasova kako bi se doslo na vlast.Neko treba da odgovara za izgubljeno vreme, mislim da je to sadasnja garnirura vlade Srbije.Ostavke!

Poreč

pre 11 godina

Ne niste u pravu što govorite pa to je i Jovanović predlagao. Naime, LDP je predlagao Ahtisarijev plan PLUS s malo povoljnijim kondicijama (za Kosovske Srbe) koji se tada i mogao realizirati (prije dvije godine). A sada je na stolu ostao čisti Ahtisarijev plan i ukoliko se ne prihvati nema ništa od početka pregovora za EU a idući prijedlog će biti Ahtisari MINUS. Imajte to u vidu, EU ima vremena a i odgovara joj da Srbija čeka. To je tako kada povijest odnosa s međunarodnom zajednicom nije postala životna učiteljica.

pa kako ?

pre 11 godina

Sta onda Srbija guli godinama,na kraju cemo i dobiti taj Ahtisarijev plan,moze samo ispod da ide ako budemo se nenormalno ponasali,a to je kod nas hronicno,mi uvek radimo na tudju ruku a svoju stetu.Sto ne prihvatiste to 2007 .godine odmah,sta gubimo vreme,jel to ta pametna politika,aha,pa to je kontinuitet onda,nije to prvi put.Da prvo necemo a posle molimo za ono sto su nam prvo ponudili,to se vec desavalo nama,prosto mi nista ne ucimo i zato se farsa ponavlja...
Da ne duzim,mi se nismo rastali od politike koja nas je i dovela dovde,nego sad jos i ocekujemo da nam sad nesto i resi i donese dobro.

Pamet u glavu

pre 11 godina

Vi nista ne razumete, dialog se vodi da bi Srbija promenila svoj stav inace Ahtisarijev plan je zajednicki plan Brisela, Uasingtona, Moskve i UN. Tu su se pravili kompromisi e sad je ovo tehnicki deo tog plana, kako sprovesti na terenu. Stvarno mislite da je Srbija neka sila pa da moze da prkosi celoj EU i SAD, mora da ste totalno bez mozga, pa vidite ove iz Zubinog Potoka misle da su velika sila to je bilo nesto vece selo sada su druga vojna sila na Kosovo posle KFOR-a, barem oni tako misle. Nemojte da svima prekipi jos jednom pa da posle lelecite kao prije, citajte historiju prvi svetski rat pa drugi, pa Hrvatsku, Bosnu i Kosovo. To su sve katastrofe od kojih su vas spasili Evropljani. Kosovo barem zna ko je pomogo u najtezim trenutcima i zato ne solimo pamet jacem savezniku vec slusamo njegov savet.

Sale

pre 11 godina

Političari na vlasti, shvatite već jednom da ne želimo u ovakvu EU koja nas stalno ucenjuje. Ako budete izdali Srbe na K i M, kad tad moraćete da odgovarate za ovu veleizdaju. Ako je EU toliko pravedna tvorevina, zašto ne dozvole Republici Srpskoj da se odvoji od B i H i pripoji Srbiji.

tre

pre 11 godina

Pocinje da mi biva muka od ovih placenih komentara spo, sns i uck jugenda dopunjenih sa ovom dezurnom autosovinistkinjom. Ajde prosetajte vise..

FRANC++

pre 11 godina

Dok se ovdasnji politicari medjusobno prepucavaju i prave medijske maskerade, jer na Kosovo nemozejo tek tako,
i izjavljaju svojim biracima "spisak lepih zelja" sa time manipulisu REALNOST !
Ali samo sto ne izgovore ISTINU ;"igrali smo sjajno,na zalost izgubili" !
--laku noc svima u Srbiji i na Kosovu !

сваки реализам води у материјализам

pre 11 godina

@ (Realista, 21. mart 2013 21:47)

Из Београда је најлакше говорити о потребности Ахтијевог плана

Bata Raka

pre 11 godina

@DUPLO I ja želim da dijalog uspe, jer posle ovoga slede stvari koje su jako bitne, a tiču se vlasničkih odnosa nad bitnim industrijskim i infrastrukturnim objektima. Moguće je da će i tu sila govoriti glasno, a pravo ćutati, ali čini se da će se taj deo odvijati po nekom drugom scenariju, jer su vlasnička prava neprikosnovena i sveta čak i Amerikancima.
A što se tiče specijalaca iz Afganistana, ne beri brigu. Jeftinije je da ih povuku iz Azije u Evropu nego da ih vraćaju u USA. Takve jedinice (efikasne i iskusne) će uvek negde biti angažovane, pa je pametnije da povuku bašibozluk, a iskusne ostave da negde budu aktivni. Zato i naša žandarmerija ima raspoređene snage blizu zona koje mogu da eskaliraju - ne drže ih u Kuli na obuci. Nisu ti specijalci došli da pobiju Srbe zato što su vama trn u oku.
Ne brinem za Srbe na Kosovu. Njima je sada najteže i od sad može samo da im bude bolje, dok je sa vama Albancima sasvim druga priča. Ekonomiju nemate i najbolje je da se okrenete susedima u regionu. Samo kome? Logično bi bilo prema Srbiji - samo prebroj koliko puteva sa Kosova ide prema Srbiji a koliko prema drugim zemljama, kuda vode sistemi za prenos energije, železnica, ko vam kontroliše vazdušni prostor... A retki su Srbi koji gaje trunku empatije prema vama. Još vam samo treba da etnički očistite sever sa specijalcima iz Afganistana!
Vi ste praktično već odsekli granu na kojoj sedite.

pravda ce biti zadovoljena

pre 11 godina

Plan ce potpisati oni koji su izgubili Kosovo, potpisali kapitalciju i red je da oni i zavrse posao.
Nikad lakse ni svetu ni Taciju nije bilo lakse nego da to traze upravo od njih.
To sto ovde lazu i mazu ovaj sludjeni narod, neka rade kad mogu.

Badjavdzija

pre 11 godina

Cekaj bre, pa zar se nije Ahtisarijev plan smatrao delimicnim priznanjem Kosova, Dacicu, pazi se sta radis,narod i onako polako gubi poverenja u tebe.

VOTSON

pre 11 godina

Vucicu reaguj dok nije kasno,cini mi se da Dacic svesno stavlja Srbiju u sve losiju sitvaciju i nudi ono sto se i ne trazi,jer je takodje svestan da gubi premijersku poziciju pa ti se direktno sveti preko pregovora.

Kreator68

pre 11 godina

Koliko vam je mnogo vremena trebalo da shvatite ono što vam je još odavno govorio "domaći izdajnik" Vuk Drašković. Bolno, ali najmanje bolno rešenje je upravo prihvatanje plana Martija Ahtisarija, drugo rešenje je rat za Kosovo i Metohiju u kojem bi, uzevši u obzir poziciju naše države na međunarodnom planu, mi bili sravnjeni sa zemljom. Trećeg rešenja nema. Hoćete li konačno shvatiti da je Vuk Drašković uvek video ispred svih!?

Saša Mitrović

pre 11 godina

Dakle ovi izdajnici iz SPO su opet bili u pravu. Šteta što vide mnogo unapred. Da je drugačije imali bi preko 20%. Šalu na stranu, obrni, okreni, dođosmo opet na Vukove reči. Najumniji Srbi su se uvek kasno shvatali...

Milica

pre 11 godina

Srbi na Kosovu traže svoju Zajednicu srpskih opština sa izvršnom vlašću i ništa više. To je minimum minimuma od kojeg ne mogu da odustanu.

Jovan_bg

pre 11 godina

Zanimljivo je da LDPovci, VUKovci, raznih gradjanski NVOovci prosto sijaju od zadovoljstva sto su drug clan Dacic i narodnjacka braca i sestre preuzeli da sprovedu srpsko aminovanje na fantomsku drzavu Kosovu. Po misljenju raznih komentatora ovde patriotizam je:'ma pusti svima da otkinu po deo Srbije, neka sve razvuku, u ime gradjanskih i ljudskih prava. Sutra ce tako kada dodje na red i Vojvodina, pa Sandzak, pa jug Srbije. Ma... Sve su to redom titoisticka deca i unuci( bilo da su SPS, ili SPO ili SRS ili SNS, LDP, DS), kao kobajai jedni su 'nacionalni' a ovi drugi kao 'gradjansko-evropski'. I kao 'zestoko se ne vole' A zapravo obrni okreni, sada smo u poziciji da vidimo kako svi sprovode oni amanet druga Bravara Copavog, na ovaj ili onaj nacin. Amanet koji glasi:'Nek Srbija bude sto manja, ili jos bolje neka ne postoji'. Koliko to Srbija treba da postane mala da slucajno neko ne bi pomislio da je velika, pitam se. Samo vi brinite za nacionalna i ljudska prava Albanaca, Muslimana i svih ostalih, dajte im neka svi od delova Srbije naprave po drzavu, pa neka nam posle bacaju mrvice. Tako nam i treba. Eee..preci nam se u grobu prevrcu.. da su nasi preci tako stvarali srpsku drzavu kao svi ovi, nikad ne bi ni postojali kao drzava. Niti bi se i jedna drzava na svetu stvorila i ocuvala tako.

DUPLO!

pre 11 godina

Sada je vreme da se prihvati plan UN koji je poznat kao Plan Ahtisarija, i vlada je to dobro oslutio.
Ako se ne potpise, sledit ce intervencija Americkih i Kosovskih specijalaca i za dva tri dana nece biti vise Srba na Severu KiM-a. Ova drama ili scenarij je vec najavlena poslanjem te specijalne jedinice, koja se borio po Iraku i Afganistanu.
Treba se ponasati razumno, a na ici glavom u zid.
Bolje da izgubi nesto po neki privrednik i svercer, nego da strada zivalj dole.
Zelim da dijalog uspe.

Ratko

pre 11 godina

Dal je moguce da nasi pregovaraci nisu procitali ustav Srbije.Gospodo povucite se dok je vreme i pustite ih da otmu Kosovo i Metohiju silom,samo tako cemo biti legitimni upotrebiti silu kad zapad vise nebude imao inteteresa nad ovim podnebljem.Zato odustanite i ne krsite ustav, ne sramotite drzavu i narod.

marija

pre 11 godina

@DUPLO,

Koji si ti lik.
Ahtisarijev plan je odbijen u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija.
Ahtisari je izjavio da Srbiju ne treba primiti u EU dok ne prizna tzv. kosovo...
Ahtisari je lobista kog placa Taci o cemu su govorile i obavestajne sluzbe Evrope...

VOTSON

pre 11 godina

Vucicu reaguj dok nije kasno,cini mi se da Dacic svesno stavlja Srbiju u sve losiju sitvaciju i nudi ono sto se i ne trazi,jer je takodje svestan da gubi premijersku poziciju pa ti se direktno sveti preko pregovora.

Djoka

pre 11 godina

Bas mi je drago sto je odlican licni odnos izmedju Dacica i Tacija. Ako se Kosovo integrise u sistem Srbije mogao bi da Dacic bude predsednik a Taci Premijer.

Sale

pre 11 godina

Političari na vlasti, shvatite već jednom da ne želimo u ovakvu EU koja nas stalno ucenjuje. Ako budete izdali Srbe na K i M, kad tad moraćete da odgovarate za ovu veleizdaju. Ako je EU toliko pravedna tvorevina, zašto ne dozvole Republici Srpskoj da se odvoji od B i H i pripoji Srbiji.

doca

pre 11 godina

Nikada u zivotu me nije bilo sramota sto sam pripadnik ovog naroda do ovih poslednjih dana.

Ne zasluzujemo drzavu koju cemo zvati svojom ali sigurno zasluzujemo ovakvu vlast.

Za bolje nismo.

marija

pre 11 godina

2008. године Ахтисари je добио Нобелову награду за мир.???
Додељивање Нобелове награде бившем финском председнику Мартију Ахтисарију је скандалозно јер се ради о „архитекти” насилне сецесије Косова и Метохије од Србије, оценио је шведски институт ТФФ. ТФФ, један од водећих светских института за мировне студије, оценио је да „избор Мартија Ахтисарија не задовољава ниједан од критеријума који се налазе у завету Алфреда Нобела, а то су: допринос пријатељству у свету, смањење војски и стварање мировних конференција”.„Ахтисари је упорно функционисао као 'творац мира' за западне политичке елите. Он је 1999. убедио српску државу да одустане после 78 дана бомбардовања који је предузео НАТО, најбруталнијег догађаја у Европи након 1945, које је учињено без мандата Савета безбедности УН”, додаје се у саопштењу прослеђеном Танјугу.
ТФФ даље наводи како је Ахтисари затим изабран за „архитекту” плана о сецесији „независног” Косова, које се након бомбардовања отцепило од Србије…”.„Дакле, Ахтисари је човек који својим 'посредништвом' помаже 'мир' који је постигнут милитаристичким начином и кршењем међународног права, а не пратећи норму УН 'до мира мирним путем'“, оценио је шведски институт...

Bata Raka

pre 11 godina

@DUPLO I ja želim da dijalog uspe, jer posle ovoga slede stvari koje su jako bitne, a tiču se vlasničkih odnosa nad bitnim industrijskim i infrastrukturnim objektima. Moguće je da će i tu sila govoriti glasno, a pravo ćutati, ali čini se da će se taj deo odvijati po nekom drugom scenariju, jer su vlasnička prava neprikosnovena i sveta čak i Amerikancima.
A što se tiče specijalaca iz Afganistana, ne beri brigu. Jeftinije je da ih povuku iz Azije u Evropu nego da ih vraćaju u USA. Takve jedinice (efikasne i iskusne) će uvek negde biti angažovane, pa je pametnije da povuku bašibozluk, a iskusne ostave da negde budu aktivni. Zato i naša žandarmerija ima raspoređene snage blizu zona koje mogu da eskaliraju - ne drže ih u Kuli na obuci. Nisu ti specijalci došli da pobiju Srbe zato što su vama trn u oku.
Ne brinem za Srbe na Kosovu. Njima je sada najteže i od sad može samo da im bude bolje, dok je sa vama Albancima sasvim druga priča. Ekonomiju nemate i najbolje je da se okrenete susedima u regionu. Samo kome? Logično bi bilo prema Srbiji - samo prebroj koliko puteva sa Kosova ide prema Srbiji a koliko prema drugim zemljama, kuda vode sistemi za prenos energije, železnica, ko vam kontroliše vazdušni prostor... A retki su Srbi koji gaje trunku empatije prema vama. Još vam samo treba da etnički očistite sever sa specijalcima iz Afganistana!
Vi ste praktično već odsekli granu na kojoj sedite.

ana

pre 11 godina

Pa zar o ovome nije govorio Gospodin Draskovic, nije mi jasno zasto ste gospodo cekali do sada, to ste trebali odmah da razmatrate samo ste gubili vreme... Lepo je govorio Vuk

bezimena

pre 11 godina

Ahtisarijev plan je odbijen u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija.
Ahtisari je izjavio da Srbiju ne treba primiti u EU dok ne prizna tzv. kosovo...
Ahtisari je lobista kog placa Taci o cemu su govorile i obavestajne sluzbe Evrope...
(marija, 21. mart 2013 21:36)

1. Rusija je na "molbu" VdrK, PLAĆENU NIS-om, stavila VETO u SB na usvajanje Ahtisarijevog plana
2. Dobili bi smo i tada ustupak da zvanično NE priznamo Kosovo
3. Tu priču o lobistima i špijunima, kad god nam se nešto ili neko ne svidja, okačite mačku o rep

"Hvala" VdrK na podmetanju klipova u točkove, radikalima sa i bez bedža TAKODJE, tome je najzad KRAJ! Oslobodjena od Kosova, Srbija će biti SLOBODNA, isto tako i kosovski Albanci. Bilo je krajnje vreme da svi krenemo u normalan život!

p.s. ako ćemo pošteno, umesto "Patriotske" i svih drugih pljački, mogli smo i mi da plaćamo lobiste, i iz ovoga se vidi da Albanci više vole Kosovo od Srba, koji vole samo SVOJ džep

lala

pre 11 godina

Pa to je svima jasno osim nazadnjacima. Ili su možda dobili zadatak da malo zabune ove ostale. Pa sve se vrti oko Ahtisarijevog plana. Ovi u Briselu stvarno misli da su u Srbiji svi debili. Ne treba zaboraviti čestitke upućene masteru tri sata pre završetka izbora. No sve jedno, bitno je da se igra završi, a mi da prestanemo da pišemo komentare. Ali ne treba nikada zaboraviti - iza svega uvek stoji novac.

xim

pre 11 godina

Zanimljivo ali istinito. Izmisle neke dodatne stavke kao sto je "EU zajednica" koje zahteva Kosovo i EU, a nasi ne zele ni da cuju, pregovori se vode... Nasa vlada trazi "Zajednicu srpskih opstina", koja je zapravo pravi plan. Onda nam oni kao popuste, da bi vlada mogla da predstavi to gradjanima, kao veliku pobedu, za napor koji su ulozili u pregovorima. Kako, da njih nije bilo, ne bi smo to imali. Narod zadovoljan, a u pozadini, dobijamo samo ono sto se daje godinama, tj. nista.
Ali dobro. Meni licno Kosovo ne treba i nemam nista protiv ovakve zablude, jer to tako mora. Nego aj'te vise da skratimo pricu.

сваки реализам води у материјализам

pre 11 godina

@ (Realista, 21. mart 2013 21:47)

Из Београда је најлакше говорити о потребности Ахтијевог плана

Badjavdzija

pre 11 godina

Cekaj bre, pa zar se nije Ahtisarijev plan smatrao delimicnim priznanjem Kosova, Dacicu, pazi se sta radis,narod i onako polako gubi poverenja u tebe.

guri

pre 11 godina

Dal je moguce da nasi pregovaraci nisu procitali ustav Srbije.Gospodo povucite se dok je vreme i pustite ih da otmu Kosovo i Metohiju silom,... (Ratko)

veruj mi, mnogi na Kosovu bi hteli upravo to, ali vi treba da budete zahvalni Briselu sto nije dozvolio da se to desi, jer oni zele evropsku Srbiju i nemoj zaboravit jedno, kao sto je vec neko ovde reko, I TO VAM JE MNOGO uzimajuci u obzir sta ste nam radili tokom '90tih...!!!

e-krem

pre 11 godina

Koji si ti lik.
Ahtisarijev plan je odbijen u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija.
Ahtisari je izjavio da Srbiju ne treba primiti u EU dok ne prizna tzv. kosovo...
Ahtisari je lobista kog placa Taci o cemu su govorile i obavestajne sluzbe Evrope...
(marija, 21. mart 2013 21:36)
Da je Ahtisarijev plan za zajednice los koliko ti mislis budi ubedjena da bi ga Srbija odmah i bez pogovora primenila.I jos nesto,drago mi je da si napisala prvi put u zivotu vise od jedne proste recenice ovde na B92 i da nesam jos jednom procitao nesto u stilu gde si,sta radis i ostalo nedefinisane komentare sa tvoje strane.

Zemun

pre 11 godina

Eto posle dve izgubljene godine vraćamo se na Ahtisarijev plan. Sećam se tada hiljada komentara u kojima se Vuk Drašković nazivao izdajnikom zbog zalaganja da se za osnove pregovora prihvati taj plan. Kritikovali su ga tada SNS, DS i razne "desničarske" organizacije. Čak mu je tadašnja vlast pokušala razbiti stranku pomoću bivšeg ministra Srećkovića kome su u tu svrhu bili otvoreni svi veliki mediji. No to je sada prošlost. Smatram da sve trezvene snage u Srbiji trebaju da pomognu da se eventualni dogovor vlasti sa Prištinom ne pretvori u ponovnu hajku na "izdajnike", ovog puta na nekadašnje pokretače takvih prizemnih patriotskih prozivki. Dogovor sa Prištinom i članstvo u EU od ključnog su značaja za Srbiju i Srbe na KiM.

Sotir zvani Djubre

pre 11 godina

Bolje ikad nego nikad! Uplašio sam se da će sever Kosova proći kao Krajina. Samo sada se vidi da je Vuk Drašković ponovo bio upravu, čovek uvek je uvek ispred svog vremena.

Kruna

pre 11 godina

Pratim danima i mesecima sve ovo sto se desava.A pamtim i mesecima i godinama da je jedino Vuk Draskovic govorio ovom narodu istinu,i predlagao resenja.I kada sve saberem ipak bolje pamtim,jer imam sta i da pamtim.

bezimena

pre 11 godina

Sada će patriJote da potpišu ono za šta bi Tadića i sve članove DS-a, upravo oni, vodili na Terazije! A tek Čedu koji je JEDINI bio, i to otvoreno, za taj plan, e njega bi (nije za objavljivanje).
Srbadijo, licemerna si do bola!

Maki Kragujevac

pre 11 godina

Ovako je jedino moguce u ovom trenutku, ako ne zelimo da ponovo ne padnemo u izolaciju slicnu onoj iz ´90.god., ali sada se postavlja pitanje ko je ovde "izdajnik" , onaj koji moli i preklinje vec 23 godine da se prihvati nesto sto je u apsolutnom interesu Srba i Srbije ili oni koji to uporno odbijaju, pa na kraju prihvate jos mnogo gori predlog od onog prvobitnog ???
Ime tog covek znamo svi, to je nas Vuk Draskovic!
Setimo se Haskog dokumenta (plan Lord Karingtona) i plana za bivsu Krajinu, pa Z4, pa Vens-Ovenov plan za R.S., pa molenje S.Milosevica da napokon zapocne pregovore sa Rugovom za resenje KiM problema, ali sve je odbijeno, dok napokon nismo u ratu sa NATO to isto nase Kosovo nismo izgubili uz ogromna razaranja i velike zrtve.
A da smo samo malo bolje slusali sta je taj covek pricao, mislim na V.Draskovica, sada bi bili vec u EU, pokojni premijer Z.Djindjic bi bio ziv, i svi bi Srbi ziveli u istoj drzavi i svoji na svome.

Aleksandar

pre 11 godina

Eto i da smo na vreme poslusali Vuka Draskovica do sad bismo bili normalna drzava... Ali izgleda da je moralo da Seseljevci i Milosevicevci potpisu ono sto su odbili Seselj i Milosevic. Ironija nase sudbine...

Nego, šta kažu Pantić i Veselinović?

pre 11 godina

Hahahaha... Pa za taj plan, kad je predložen u startu, Toma Diploma, Vučko Prepodobni, Dačić koferče i ostale velike patriJote nisu hteli ni da čuju, a sad mole Boga da ga potpišu.

Igor

pre 11 godina

Spinovanja medija od strane Dacica i Vucica nece proci, stalno ponavljanje mantre "nije dobro ali moramo da prihvatimo" ne prolazi, kada se budu dogovorili sa Tacijem videcemo sta su dogovorili, a onda sledi reakcija u vidu izbora ili referenduma, a ako su prekrsili Ustav slede pravne posledice.

Realista

pre 11 godina

Treba priznati da rukovodstvo Srbije je pogresilo sto na vreme nisu prihvatili Ahtisarijeve plan, sto izgleda da sada ce prihvatiti. Izgubljeno dragoceno vreme od 2008 godine kada je prezentiran plan. Ali opet je bolje da se to prihvati, a ne ostati stua kvo.! do ne vodi nicemu.

Beogradjanin

pre 11 godina

Duplo Golo hahahah
Ocekujemo brkatog Samardzica iz DSS-a da se oglasi.
Kostunica ne sme da pisne, predmet mu se nalazi u fioci i po potrebi moze da se izvuce nakon Milove izjave o 12.martu 2003.godine, ostaje mozda samo da brka nesto tugaljivo saopsti.
SNS botovi ce velicati uspeh svog mastera( do juce su govorili da je to veleizdaja Srbije i da je Ceda Jovanovic strani placenik jer prica o Ahtisarijevom planu) .
I svi zadovoljni u Srbiji hahahah.
Sto neko rece lepo dole Glasas za SNS dobijes LDP na kvadrat hahah.
Sve je u svakom slucaju lepo da se zavrsi vec jednom jer imamo preca posla u drzavi Srbiji a to je lov na Udbasku bandu po Srbiji i saradnike Udbaske bande.
Jer to ide u paketu odmah nakon Kosova.

Sheena

pre 11 godina

Nije li isto ovo pre godinu dana govorio Draskovic? Da, jeste. Tada su ga pomenuti u tekstu nazvali izdajnikom. Zasto sebe sada tako ne nazovu?! Meni tu ostaje samo jedno da zakljucim, taj Vuk ce uvek govoriti za dobrobit Srbije i nuditi najbolja resenja, ali izgleda u vremenu koje ga nece razumeti, nazalost! Govorice pre svih, za dobrobit svih-a ostali ce ga kopirati i "ubirati" plodove!

tre

pre 11 godina

Pocinje da mi biva muka od ovih placenih komentara spo, sns i uck jugenda dopunjenih sa ovom dezurnom autosovinistkinjom. Ajde prosetajte vise..

Plavi

pre 11 godina

Izgleda da se istorija ponavlja. Zašto sve prekasno prihvatamo? Sada je Ahtisarijev plan ok a kad je pre nekog vremena predlagao Drašković na njega je sipano drvlje i kamenje.

Lacarac

pre 11 godina

Bilo bi lepo da postignu sporazum,da se krene u resavanje,ostali bitni stvari za gradjane Srbije,mada mi je zao sto to nije ranije postignuto,jos kad je Vuk to predlagao.

ana

pre 11 godina

Pa zar o ovome nije govorio Gospodin Draskovic, nije mi jasno zasto ste gospodo cekali do sada, to ste trebali odmah da razmatrate samo ste gubili vreme... Lepo je govorio Vuk

Vlatko Draganic

pre 11 godina

Ko je sada izdajnik, da li V.Draskovic koji to predlaze godinama ili ovi koji mu vec 23 godine kradu ideje o svemu i na kraju politicki profitiraju od toga???
Da smo slusali Draskovica, kao sto nismo, vec bi bili u EU i svi bi Srbi jos uvek ziveli u istoj drzavi.

Nema tu...

pre 11 godina

A kad je Čeda Jovanović pred izbore rekao da je LDP-ova platforma za Kosovo Ahtisarijev Plan bio je žigosan kao 'izdajnik, priznao bi on Kosovo odmah' itd...

Geovulf

pre 11 godina

Tuzna je ravnodusnot u odnosu na luzersku politiku onih koji trenutno predstavljaju ovu zemlju. Shvatate li da se u ovom momentu - ishitreno, iz licnih i uskostranackih interesa, bez strategije i vizije buducnosti nacije, BESPLATNO daje 20 procenata teritorije R. Srbije. I sto je najvise ponizavajuce, primenjuju se jeftini propagandni trikovi - vestacko prolongiranje neizvesnosti resenja, kako bi na kraju i najruznija solucuja dovela do "orgazma" u narodu. O poklanjanju Kosova ce se, u buducnosti, pricati isto kao i o ruskoj prodaji Aljaske. U istom momentu, 23 godine stara, poziciono-opoziciona, politicka klika mirno spava i bogati se na gomoli od 700 000 nezaposlenih i ocajnih. Primecujete li da u ovoj zemlji vec odavno nema radnickih strajkova i gradjanskih protesta? To znaci da je nastupilo vreme politicarsko - tajkunske nirvane. Da li je moguce da, u ovom trenutku, veci stepen gradjanske svesti postoji u Egiptu i Tunisu, nego u Srbiji? Zato, probudite se, i pocnite da razmisljate o prolecu!

svi podrzite

pre 11 godina

izgubili smo tolike godine. Nadam se da ce ova vlada imati tu hrabrost da prihvati ono sto se mora, i od te tacke da gradimo novu buducnost.

Posmatrač

pre 11 godina

Koliko je ovih komentatora pročitalo Ahtisarijev plan? Ja sam ga pročitao i mislim da bi Srbi uz primenu tog plana sa MALIM dodacima dobili daleko više nego što bi im bilo koja Vlada ili bilo koji Ustav Srbije doneli. Ne volim Vuka Draškovića, ali trebalo bi ga malo čuti i povući paralelu između plana Z4 za Krajinu pa se malo ogledati i videti šta je sve naopako urađeno za Srbe u Krajini, da ne bismo sada našim kratkovidim ponašanjem uništili sve šanse i ostavili Srbe na Kosovu bez zaštite koju im je garantovao Ahtisaijev plan. Ne treba blatiti Ahtisarija, on je jednostavno video šta može da se uradi i to stavio u svoj predlog.

Aleksandar

pre 11 godina

@(informer, 21. mart 2013 21:08)

Ja da sam znao da će oni ovako, glasao bih za SNS umesto za LDP, najozbiljnije. Jeste, gde god krenu prati ih radikalski vonj al' oni jedini mogu ovo da urade a da ih samozvane patriJote ne obese na sred Terazija tako da se vodim praktičnom izrekom: nije važno koje je boje mačka, važno je da lovi miševe.

A kad odrade ovaj deo lako ćemo ih najuriti nazad u mrak. Cenim da i EU/USA tako nekako kapira pa im se zato smeškaju. Šteta samo što, dok ne odrade posao za koji su dovedeni na vlast, moramo da trpimo i kolateralnu štetu u vidu urušavanja svega ostalog. No, ako je to cena koju treba platiti da se konačno odseku repovi prošlosti, platiti se mora.

Жика

pre 11 godina

Па шта је цело ово време причао господин Вук Драшковић,зашто сте изгубили толико времена.Када је он то причао тада је био за вас издајник,а ви сте сада ,,патриоте".Опет касните за Вуком.

Marija Simonović

pre 11 godina

Neverovatno, ali izgleda da se u nečemu konačno poslušao glas Vuka Draškovića i SPO. Više od dve decenije smo to čekali, a sada i dočekasmo. Opraštam aktuelnima što plagiraju političke vizije SPO-a, samo neka Srbiji konačno svane.

Pokajnik

pre 11 godina

E moj Draškoviću Vuče. Nije pomoglo ni instruirani voditelj emisije OKO na ruševinama TV Bastilje da te diskredituje. Na veliku žalost Srbije ponovo si bio u pravu i kajem se za svaku lošu izgovorenu reč na tvoj račun.

Jedina sreća u nesrećnoj Srbiji je što su te ovoga puta poslušali i nadam se da će Vlada i u buduće imati sluha za tvoje vapaje za bolji život Srbije.

Poreč

pre 11 godina

Ne niste u pravu što govorite pa to je i Jovanović predlagao. Naime, LDP je predlagao Ahtisarijev plan PLUS s malo povoljnijim kondicijama (za Kosovske Srbe) koji se tada i mogao realizirati (prije dvije godine). A sada je na stolu ostao čisti Ahtisarijev plan i ukoliko se ne prihvati nema ništa od početka pregovora za EU a idući prijedlog će biti Ahtisari MINUS. Imajte to u vidu, EU ima vremena a i odgovara joj da Srbija čeka. To je tako kada povijest odnosa s međunarodnom zajednicom nije postala životna učiteljica.

Milica

pre 11 godina

Srbi na Kosovu traže svoju Zajednicu srpskih opština sa izvršnom vlašću i ništa više. To je minimum minimuma od kojeg ne mogu da odustanu.

skeptik

pre 11 godina

Koji je ovo plan po redu? Svaki list "Blic", "Danas", "Politika"... objavljuje neki dogovor od neimenovanih izvora. Molim B92 da dobije taj predlog dogovora koji je dobio Vucic za koji kaze da Brisel nije dao sansu Srbiji.

Catena Mundi

pre 11 godina

Ima jedna izreka u Sremu kad neko glumi budalu, kaze se-komeNdija ziva.Tako i ovaj susret,ne zbog pronalazenja resenja za Kosmet, nego zbog samog Dacica koji je poput mnogih''patriJota'' Vuka Draskovica nazivao izdajnikom itd, a danas par godina posle toga prosto hrle da SPO mudrost, Vukovu mudrost prisvoje sebi, ali i tu pogrese.KomeNdija Ivice Dacica.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Divno! Gurnuli smo Ruse i Kineze u VETO ovog plana u SB UN, a sada ga mi prihvatamo. Ko to još nama ovakvima može da veruje i da nas uzima za ozbiljno?

Pamet u glavu

pre 11 godina

Vi nista ne razumete, dialog se vodi da bi Srbija promenila svoj stav inace Ahtisarijev plan je zajednicki plan Brisela, Uasingtona, Moskve i UN. Tu su se pravili kompromisi e sad je ovo tehnicki deo tog plana, kako sprovesti na terenu. Stvarno mislite da je Srbija neka sila pa da moze da prkosi celoj EU i SAD, mora da ste totalno bez mozga, pa vidite ove iz Zubinog Potoka misle da su velika sila to je bilo nesto vece selo sada su druga vojna sila na Kosovo posle KFOR-a, barem oni tako misle. Nemojte da svima prekipi jos jednom pa da posle lelecite kao prije, citajte historiju prvi svetski rat pa drugi, pa Hrvatsku, Bosnu i Kosovo. To su sve katastrofe od kojih su vas spasili Evropljani. Kosovo barem zna ko je pomogo u najtezim trenutcima i zato ne solimo pamet jacem savezniku vec slusamo njegov savet.

Mita

pre 11 godina

@(Jovan_bg, 21. mart 2013 23:56)

Nisam ništa od toga što tvrdiš,već sve suprotno.Imam 35 godina i najbolje godine su mi prošle,dok je ova država vodila "velike nacionalne projekte",koji su na kraju ispali totalna katastrofa,po nas same...Koliko vidim te propasti o kojima ti pričaš,su se dogodilo upravo onda kada je takva politika bila ovde vodeća.Upravo onda,kada se takva politika vodila,ostali smo i bez Kosova,Srba u Krajini više nema,a koliko vidim posle 5-og oktobra,NIJE bilo izbeglica,bombi i gubitka teritorija!Da takva politika,koju zagovaraš pobedi,onda bi ostali i bez Vojvodine,i bez Sandžaka,a ti bi opet tvrdio,kako su za to krivi Vuk,Đinđić ili Tito.Na svu sreću,to se neće desiti,kao što i sam kažeš,i predlažem ti da se konačno siđeš sa drveta...

FRANC++

pre 11 godina

Dok se ovdasnji politicari medjusobno prepucavaju i prave medijske maskerade, jer na Kosovo nemozejo tek tako,
i izjavljaju svojim biracima "spisak lepih zelja" sa time manipulisu REALNOST !
Ali samo sto ne izgovore ISTINU ;"igrali smo sjajno,na zalost izgubili" !
--laku noc svima u Srbiji i na Kosovu !

Njaziu

pre 11 godina

@(ata Raka,
Svaka ti je na mestu. Ali ipak moram da primetim, ako dozvoljavate, da smo mi ipak sekli granu koja je vec bila trula. Naime kada bi bila drugacije, mi bismo ili ludi da preko 'leba trazimo pogacu. Ako ste iskreni, zamolio bih vas da razmislite jos jednom.

Majiko

pre 11 godina

Sačekajmo šta će Dačić kad se vrati iz Njujorka ali sa druge strane svakome bi trebalo da bude jasno da sve što se dešava zacrtano je pre više godina

Kreator68

pre 11 godina

Koliko vam je mnogo vremena trebalo da shvatite ono što vam je još odavno govorio "domaći izdajnik" Vuk Drašković. Bolno, ali najmanje bolno rešenje je upravo prihvatanje plana Martija Ahtisarija, drugo rešenje je rat za Kosovo i Metohiju u kojem bi, uzevši u obzir poziciju naše države na međunarodnom planu, mi bili sravnjeni sa zemljom. Trećeg rešenja nema. Hoćete li konačno shvatiti da je Vuk Drašković uvek video ispred svih!?

Lude godine 10

pre 11 godina

Sada vam Ahtisarijev plan prihvatljiv i dobar, a pre deset godina vam je bio apsolutno na stetu Srba.To je samo dokaz da se politika u Srbiji koristi samo u dnevno politicke svrhe i zbog glasova kako bi se doslo na vlast.Neko treba da odgovara za izgubljeno vreme, mislim da je to sadasnja garnirura vlade Srbije.Ostavke!

pravda ce biti zadovoljena

pre 11 godina

Plan ce potpisati oni koji su izgubili Kosovo, potpisali kapitalciju i red je da oni i zavrse posao.
Nikad lakse ni svetu ni Taciju nije bilo lakse nego da to traze upravo od njih.
To sto ovde lazu i mazu ovaj sludjeni narod, neka rade kad mogu.

pa kako ?

pre 11 godina

Sta onda Srbija guli godinama,na kraju cemo i dobiti taj Ahtisarijev plan,moze samo ispod da ide ako budemo se nenormalno ponasali,a to je kod nas hronicno,mi uvek radimo na tudju ruku a svoju stetu.Sto ne prihvatiste to 2007 .godine odmah,sta gubimo vreme,jel to ta pametna politika,aha,pa to je kontinuitet onda,nije to prvi put.Da prvo necemo a posle molimo za ono sto su nam prvo ponudili,to se vec desavalo nama,prosto mi nista ne ucimo i zato se farsa ponavlja...
Da ne duzim,mi se nismo rastali od politike koja nas je i dovela dovde,nego sad jos i ocekujemo da nam sad nesto i resi i donese dobro.

Saša Mitrović

pre 11 godina

Dakle ovi izdajnici iz SPO su opet bili u pravu. Šteta što vide mnogo unapred. Da je drugačije imali bi preko 20%. Šalu na stranu, obrni, okreni, dođosmo opet na Vukove reči. Najumniji Srbi su se uvek kasno shvatali...