Utorak, 05.02.2013.

16:38

"Pozicija jasna, imamo Rezoluciju"

Predsednik Nikolić, uoči sastanka s kosovskom predsednicom, izjavio da je Srbija svoju poziciju precizirala Platformom o KiM i da od nje ne može da odstupi.

Izvor: Tanjug

"Pozicija jasna, imamo Rezoluciju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

Stevan

pre 11 godina

Pre vise od dvesta godina trazili smo od Turaka plesnive muruze da se prehranimo,a prota Nenadovic trazio je pomoc od Rusa da nas naoruzaju da se borimo protiv Turaka.Izgleda mi slicno je i sada.Efendija Toma trazi pomoc od Rusa,trazi nesto i od Turaka,a cela Srbija trazi pomoc od germana.A mi nismo kadri nista sami da uradimo osim da se svadjamo.

KINDER

pre 11 godina

Tomislav Nikolic ima jasan stav kada je u pitanju Kosovo, tako da nece biti nikakvih ucena. Ovaj sastanak ima da donese boljitag nasem narodu dole!

Aleksandar

pre 11 godina

Citam ove komentare iz Vuciceve kancelarije za brze komentare, pohvale i preporuke, a u usima mi odzvanja: "Uz Marsala Tita, junackoga sina, nas nece ni pakao smest..."

novica952

pre 11 godina

Ako je ovaj sastanak jedan u agendi našeg puta ka dobijanju datuma od EU u martu ili aprilu traba ga prihvatiti kao takvog ali ne očekivati da se dese čuda i da dođe do nekakvog obrta u razgovorima prištine i Beograd. Znajajući Nikolićevo striktno poštovanje platforme i rezolucije a stav gospođe Jahijaga oko želje prištine za međunarodnim promovisanjem kao nezavisne države možemo očekivati protokoloran sastanak sa tvrdim stavovima na obe strane , smeškanje i rukovanje pred kamerama ali ništa više od toga. Pitanje je da li će gospođa Ešton od ovog susreta ugrabiti koji poen u sopstvenojh prezentaciji i jačanju EU instituacija.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Napokon da imamo jasnu platformu koje se držimo i znamo koji su naši stavovi. Jeste javna ali tako je možda i bolje da se ne obmanjuje narod više.

Radovan

pre 11 godina

Tomislav Nikolić će se sastati i sa gospođom Jahjaga, iako je svestan da će to njegovi politički protivnici pokušati da iskoriste kako bi unizili rejting predsednika Srbije u narodu. Međutim, za razliku od njegovog prethodnika, predsedniku Nikoliću je interes Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, iznad svakog ličnog, ili stranačkog interesa. Predsednik Nikolić je svestan da ja jedini način za rešavanje problema Kosova su pregovori. Izbegavanjem pregovora, Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji bi sigurno izgubila.

haha

pre 11 godina

sa rezolucijom moze samo da se obrise. mi smo kosovo izgubili 99e:). ajde sad patrijote iz svojih udobnih fotelja lupkajte minuse za vase kosovo:-)

In vino veritas

pre 11 godina

Ovaj susret moze biti podrska daljim pregovorima Beograda i Pristine,ali se nikako ne daje priznanje nezavisnosti tzv. drzave Kosovo!Verujem da ce predsednik Nikolic uspeti da odbrani stavove i ciljeve Srbije iz rezolucije!

dana

pre 11 godina

Ovo je primer vođenja politike koja se zasniva na principima od kojih nesmemo odustati.A ovakve stavove predsednika mogu kritikovati samo oni koji nikada rezoluciju nisu ni imali!

Siniša

pre 11 godina

Au, nazadnjaci, ala ste se rastrčali pa po dva komentara jedna osoba šalje kako bi se ulizivali...A da li ste možda čitali ,,čuvenu'' rezoluciju-platformu? Niste, nemate pojima šta tamo piše. Pa bilo bi dobro da je pročitate, pa da vidite da li se o nečemu iz te rezolucije-platforme razgovara-pregovara. Pa naravno da ne. Samo se ispunjavaju zahtevi EU i albanaca. Da li znate šta je carina? Carina je dažbina koja se plaća na uvezenu robu u cilju zaštite nacionalne privrede jedne ,,države''. Carinu uvodi ,,država'' i plaća se uvozna dažbina toj ,,državi''. To je dogovoreno i to se sprovelo u delo. Pa pročitajte platformu i vidite da tamo nešto drugo piše. A Ustav, šta je sa Ustavom...ma nema veze, koga zanima Ustav. Ovaj režim je postavljen da bi se kurtalisali KiM.

nidža

pre 11 godina

Temeljnost politike ogleda se u postupnosti i predvidljivosti. Sada se pokazuje koliko je bilo svrsishodno da se Rezolucija donese i da se njome ocrtaju crvene linije i ujedno "olakšaju" pregovori bilo tko da ih vodi!

Nena

pre 11 godina

Tomislav Nikolić odlično obavlja funkciju predsednika, drži se ustavnih okvira i svesrdno se zalaže za rešavanje najvećih problema Srbije. Ima odličnu diplomatsku aktivnost i odlično komunicira sa celim svetom.

IPHONE

pre 11 godina

Prikljucicu se pohvalama na rad naseg predsednika,mislim da je do sada uradio mnogo za nasu zemlju od kako je predsednik...ovo je jedan od pokazatelja da gradjani Srbije nisu pogresili kada su ga izabrali.

lol

pre 11 godina

"Predsednik Tomislav Nikolic kao simbol naroda i simbol cojstva,junastva,vere,pokajanja i mudrosti zestoko brani interese Srbije i svog naroda.Svaki predhodnik je trebao voditi takvu politiku........"
(STUPOVI NADE, 5. februar 2013 19:23)

Ovo je sarkazam, zar ne? o_O
Ne mogu da prestanem da se smejem.

GORANAC

pre 11 godina

Ovo je pravi državnički stav gospodina Nikolića. Predsednik Nikolić nema nameru da izlazi iz okvira rezolucije koju je usvojila skupština Srbije. U vreme vladavine Borisa Tadića, kada je Srbiju u rezgovorima predstavljao Borko Stefanović, nije se znalo ni šta Srbija želi na Kosovu i Metohiji, a ni šta je dogovoreno na pregovorima u kojima je Borko Stefanović učestvovao, pa je Borko tvrdio da je dogovoreno jedno, a EU i Albanci nešto sasvim drugo. Nikolić ne želi da tako neozbiljno, kako je to radio Boris Tadić, pristupa rešavanju jednog veoma važnog pitanja za Srbiju, kao što je pitanje Kosova i Metohije.

PEKARKA

pre 11 godina

Predsednik Nikolić govori ono što misli, i zato će ga evropski zvaničnici više ceniti nego njegovog prethodnika Borisa Tadića koji je pred evropskim liderima govorio jedno, pred srpskim narodom drugo, a radio nešto sasvim treće.

СЕЛИШНИК 1984

pre 11 godina

Као члан СНС-а и као грађанин,држављанин Србије,подржавам политику коју води председник Николић.Сматрам да је једини председник који зна где је граница испод које нема преговора и да увек има алтернативе.

СЕЛИШНИК 1984

pre 11 godina

Као члан СНС-а и као грађанин,држављанин Србије,подржавам политику коју води председник Николић.Сматрам да је једини председник који зна где је граница испод које нема преговора и да увек има алтернативе.

Jovana GM

pre 11 godina

Tomislav Nikolić je kao predsednik Srbije u obavezi da poštuje ustav Srbije. Takođe, i u rezoluciji skupštine Srbije se ne ostavlja prostora za ovako nešto. Tako da od članstva Kosova u UN, ako ćemo poštovati ustav Srbije, nema ništa. Tomislav Nikolić, kao pošten i častan političar, nikada neće pristati na ovako jedno rešenje.

siljo

pre 11 godina

covek od integriteta covek za sva vremena predsednik kakvog srbija jos nije imala da recice gospodji sa kosova da su im drugi dali drzavu na nasoj teritoriji da srbi koji zive dole duze nego sto postoji albanija imaju prava na svoja vekovna ognjista da pozvace se na rezoluciju koju su doneli u skupstini srbije mozda ce se doticna gospodja nasmejati ali kiselo

hysi

pre 11 godina

"Pozicija jasna, imamo Rezoluciju"

Ako ti to ne bude dovoljno Nikolicu imas i Kumanovski sporazum,R1244 a ako ti ni to ne bude bilo dovoljno Ti se pozovi na titulu cetnickog vojvode.
(e-krem, 5. februar 2013 16:55)
Cika TOMO obavezno PROCITAJ ovaj komentare pre susreta sa presed.R.Kosova bice ti dobar posetnik.

filip martinović

pre 11 godina

Tačno tako, dokle god su stavovi koje predsednik zastupa u skladu sa rezolucijom srpskom parlamenta (a samim tim i sa Ustavom i rez.1244 UN), nemam ništa protiv sastanaka sa Jahjagom, jer je sigurno da ništa loše iz toga ne može proizaći. A kako Lane Gutović kaže, ako ne škodi, može samo da koristi...

ТЕОФАН 84

pre 11 godina

Jasno je koliko je dobro insistiranje predsednika Tomislava Nikolića na donošenju rezolucije. Smernice za razgovor su tu, pregovori neće biti nimalo laki,ali verujem u pregovaračku sposobnost nasega VODJE.

Zlatko

pre 11 godina

Premudri "presednik" Nikolić reći će, eto, g-dji Jahjaga što piše u "platformi". Ona će mu na to reći da to već dobro zna, jer je taj papir već pročitala (jedino mu, kao obrazovana, pametna i decentna dama, neće priznati koliko se smijala dok je to čitala), a onda će dodati da je ona šefica države koju je priznalo gotovo 100 zemalja svijeta, uklj. one najvažnije poput SAD-a itd. i da je, doduše, shvatljivo da on zastupa stavove koje zastupa, ali da od toga nema nikakve koristi. I pitat će ga misli li on sam inicirati ukidanje srpskih paralelnih struktura na sjeveru Kosova ili će to na kraju morati napraviti vlada Kosova u suradnji s medjunarodnom zajednicom...

Eto, to je informacija za one groteskne skribomane iz SNS-a koji svaki potez i svaku izjavu svoga "presednika" pozdravljaju kao da je Salomonova mudrost.

Bacvanin

pre 11 godina

A hocete mozda gospodine Predsednice, da priupitate svoju koleginicu da Vam dozvoli da odete na Kosovo, jer Vi sa Vasom rezolucijom i Ustavom mozete samo do granice sa Kosovom ali ne i da udjete na Kosovo.
Ni Bota nije bio puno bolji od Vas, ali makar su njega fermali pa je mogao na Kosovo, za razliku od Vas.

milanche26

pre 11 godina

Ako neko ima hrabrosti da uradi ovako nesto,onda je to predsednik Nikolic. Do sada je samo pokazivao doslednost i odgovornost u vezi pitanja KiM.

STUPOVI NADE

pre 11 godina

Predsednik Tomislav Nikolic kao simbol naroda i simbol cojstva,junastva,vere,pokajanja i mudrosti zestoko brani interese Srbije i svog naroda.Svaki predhodnik je trebao voditi takvu politiku........

Marketz

pre 11 godina

Na ovaj nacin se brani zemlja mirnim putem - staviti do znanja svim stranama sta se moze,a sta ne moze. Da,ovo je ko zna koja rezolucija o KiM po redu,ali je PRVA koju je donela jedna odgovorna vlada,u kojoj su ljudi koji nece od nje odustati.

Mi, Turci i ostala raja

pre 11 godina

Ti imaš svoju platformu ispod miške oni imaju Kosovo pa ti vidi šta ćeš "el presidente" bananas republikos Srbistanos!!!!!

Srbija pre svega

pre 11 godina

Predsednik Tomislav Nikolc ima puno pravo i podrsku da pregovara na osnovu rezolucije Skupstine Srbije.Smatram da ce doci do pozitivnog dijaloga

panchevac86

pre 11 godina

I treba tako,otvoreno reci sta Srbija hoce i moze,pa svidelo se to nekome ili ne. Bolje i tako nego ko pojedini koji su isli unaokolo smeskajuci se,izigravajuci manekena i samo se nesto izvinjavali svima redom.

Rigoleto

pre 11 godina

majko moja, sta je sns trolova ovde...koliko su providni i limitirani, sve isti komentari - "verujem, sigurna sam, iskreno, mudro, konacno..." muka mi.
(majiro, 5. februar 2013 18:25)

I tebi, jel? Ja sam se malopre tako ispovraćao dok sam čitao njihove komentare, da sam mislio da će žuč da mi izađe na nos!

marko

pre 11 godina

AL ce da se uplasi Jahjaga od njegovog "jasnog stava". Pljusnuce ona njemu da i ona ima Rezoluciju po kojoj "ne ferma" Srbiju a njega pogotovo, i sta ce onda "predsednik" Nikolic. Aj kuku svak mi je predsednik danas! Zemljo otvori se!!!

Zoran

pre 11 godina

Ovo mi se zaista svidja, Tomislav Nikolic je bio u vladi kada se srbija povukla sa KiM, sada ide kao prvi na susret sa predsednicom KiM, vrlo dobro, to je trebalo vec tada napraviti. Samo da se razumemo, vidim da pristalice SNS-a imaju pozitivan komentar na sutrasnji susret Predsednika Nikolica sa Predsednicom Jahtagom. Da se ovo kojim slucajem desilo Borisu Tadicu, Toma Nikolic, Vucic, Dacic a najvise Kostunica bi zahtevali da po povratku u zemlju bude uhapsen i osudjen za krsenje ustava. Ovo sam zaista siguran da bi se desilo, promene su cudo.

majiro

pre 11 godina

majko moja, sta je sns trolova ovde...koliko su providni i limitirani, sve isti komentari - "verujem, sigurna sam, iskreno, mudro, konacno..." muka mi.

ivaan

pre 11 godina

Verujem da će predsednik Nikolić štititi interese Srbije i da će Jahjagi, na jedan korektan i konkretan način, jasno staviti do znanja da Srbija ima svoju Rezoluciju od koje neće odstupati, kao i da jedino dijalogom treba doći do dogovora.

Branko

pre 11 godina

Naravno, ne sme se odustati od rezolucije, verujem da ce Nikolic dobro iskoristiti ovaj susret da postavi malo stvari na svoje mesto.

Miroslava D

pre 11 godina

Ako aktuelna vlast bude uspela ista da spase, ako se na K i M, ista spasti moze, priznali mi to ili ne, ali to ce biti uspeh. Medjutim, problem je u tome sto nikad nece ogovarati oni koji su davno, davno morali i bili u prilici da ovaj problem resene po medjunarodnim standardima.

Sumska lepotica

pre 11 godina

Rezolucija je usvojena,doduse posle sramotnih antisrpskih diskusija demokrata,ali jeste. Moramo se pridrzavati onoga sto je usvojila skupstina.

Opsasa

pre 11 godina

Ovo su sve vazna drzavna pitanja. Posto sada imamo vlast koja ce sigurno zastupati interese Srbije,mozemo da odahnemo i od pregovora ocekujemo najbolje.

Beqa

pre 11 godina

Vi imate vasu platformu, to jest rezoluciju, druze Nikolicu, ali i Kosovo ima svoju platformu, to jest svoju rezoluciju. Kosovo ratovala, posle sto godina oslobodila sebe od Srbije i proglasila nezavisnost. A vi i vasa drzava, druze Nikolicu nastavljate istom agresorskom politikom prema svim narodima na Balkanu. Izgubili ste rat, potpisali kapitulaciju, izgubili ste Kosovo, i sta hocete sada!? Kosovom ima ko da se bavi, druze Nikolicu.Demagogija i bolesni nacionalizam ne mogu da se jedu. Bavite se vi Srbijom i bedom koja danas vlada Srbijom. Evo "rezolucije" srpske bede:
-752.614 nezaposlenih,
-1.300.000 onih koji rade a ne primaju plate,
-600.000 zaposlenih prima minimalac,
-1.500.000 onih ispod donje granice siromastva,
-Socijalnu pomoc prima 700.000 ljudi
-200 evra prosecna plata,
-150 evra prosecna penzija,
-samo 6,5% akademski obrazovanih,
-polovina stanovnistva u Srbiji ima zavrsenu samo osnovnu skolu ili nema svih osam razreda,
-1,3 miliona ljudi u Srbiji potpuno je nepismeno,
-Srbija je 13-ta po samoubistvima u svetu,
-Javni dug Srbije je 17,56 milijardi evra, sto je 60,5 odsto bruto domaceg proizvoda....

P R E S I D E N T E

pre 11 godina

Republika Srbija ima po prvi put predsednika koji stiti interese svoje zemlje.Puna podrska za dijalog u okviru platforme Skupstine Srbije.

Danica V

pre 11 godina

Sad vec znamo sta vlasti zele i na koji nacin resavaju problem Juzne pokrajine, pa ako nesto spasu, spaseno je. Ali se pitam, hoce li iko odgovarati sto za sve ove godine nista nije uradio a bio je u daleko boljoj poziciji.

Радикал Бајо

pre 11 godina

Позиција је све јаснија, након царина и сусрета на највишем врxу следи укидање 'паралелниx' институција на северу КиМ

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Another hero
another mindless crime
behind the curtain
in the Pantomime
hold the line
does anybody want to take it anymore?

Show must go on!!

rada palada

pre 11 godina

Oni su sami nametnuli svoju vladavinu na tuđoj teritoriji.Vreme je da im se neke konkretne stvari kažu pa može da im se sviđa ili ne sviđa koliko im volja.

Teo

pre 11 godina

Sad je svima jasno koliko je dobro i opravdano insistiranje Nikolićevo na donošenju rezolucije. Smernice za razgovor su tu, pregovori neće biti nimalo laki, ali verujem u Nikolićevu pregovaračku sposobnost.

Coli

pre 11 godina

Nikoliću tvoja pozicija je bila jasna pre 10-tak godina a danas bogami nije. Fotelja udobna jel!?. Ovo nije prva (a izgleda ni poslednja ) rezolucija uvezi Kosova. Vaš konterpart (sagovornica kako je vi hočeti nazvati) zna vrlo dobro šta piše u toj rezoluciji ali ne verujem da je to ni najmanje briga šta može Srbija da dozvoli a šta ne jer ako "postoji teritorija na kojoj (Srbija) ne vrši potpuno svoju vlast, da ta teritorija ima ustav, sudove, zakone, predsednika, parlament i vladu" što bi onda 'sagovornica' razgovala sa vama o nešto manje no što sada ima. Presdsenicu Jahjagu su u toj poziciji postavili amerikanci (nas Albance niko nije pitao) a tvoju poziciju možeš zahvaliti samo Srpskom inatu prema celom svetu. Za kraj samo da kažem da ovaj sastanak će postići rezultate kao kad bi se sastao ja sa nekim (bilo kojim) Predragom iz Srbije. Pozz

e-krem

pre 11 godina

"Pozicija jasna, imamo Rezoluciju"

Ako ti to ne bude dovoljno Nikolicu imas i Kumanovski sporazum,R1244 a ako ti ni to ne bude bilo dovoljno Ti se pozovi na titulu cetnickog vojvode.

Magdalena M

pre 11 godina

Problem K i M je trebalo resavati odmah po okoncanju ratnih dejstava, i od svih ucesnika traziti strikno postovanje Rezolucije SB i madjunarodnog prava. Predhodne vlasti su, radi ocuvanja vlasti, pristajali na sve i svasta, cinile i neshvatljive ustupke, pa je aktuelnoj vlasti presotalo da spasava ako se ista spasti moze.

e-krem

pre 11 godina

"Pozicija jasna, imamo Rezoluciju"

Ako ti to ne bude dovoljno Nikolicu imas i Kumanovski sporazum,R1244 a ako ti ni to ne bude bilo dovoljno Ti se pozovi na titulu cetnickog vojvode.

Beqa

pre 11 godina

Vi imate vasu platformu, to jest rezoluciju, druze Nikolicu, ali i Kosovo ima svoju platformu, to jest svoju rezoluciju. Kosovo ratovala, posle sto godina oslobodila sebe od Srbije i proglasila nezavisnost. A vi i vasa drzava, druze Nikolicu nastavljate istom agresorskom politikom prema svim narodima na Balkanu. Izgubili ste rat, potpisali kapitulaciju, izgubili ste Kosovo, i sta hocete sada!? Kosovom ima ko da se bavi, druze Nikolicu.Demagogija i bolesni nacionalizam ne mogu da se jedu. Bavite se vi Srbijom i bedom koja danas vlada Srbijom. Evo "rezolucije" srpske bede:
-752.614 nezaposlenih,
-1.300.000 onih koji rade a ne primaju plate,
-600.000 zaposlenih prima minimalac,
-1.500.000 onih ispod donje granice siromastva,
-Socijalnu pomoc prima 700.000 ljudi
-200 evra prosecna plata,
-150 evra prosecna penzija,
-samo 6,5% akademski obrazovanih,
-polovina stanovnistva u Srbiji ima zavrsenu samo osnovnu skolu ili nema svih osam razreda,
-1,3 miliona ljudi u Srbiji potpuno je nepismeno,
-Srbija je 13-ta po samoubistvima u svetu,
-Javni dug Srbije je 17,56 milijardi evra, sto je 60,5 odsto bruto domaceg proizvoda....

Mi, Turci i ostala raja

pre 11 godina

Ti imaš svoju platformu ispod miške oni imaju Kosovo pa ti vidi šta ćeš "el presidente" bananas republikos Srbistanos!!!!!

Zlatko

pre 11 godina

Premudri "presednik" Nikolić reći će, eto, g-dji Jahjaga što piše u "platformi". Ona će mu na to reći da to već dobro zna, jer je taj papir već pročitala (jedino mu, kao obrazovana, pametna i decentna dama, neće priznati koliko se smijala dok je to čitala), a onda će dodati da je ona šefica države koju je priznalo gotovo 100 zemalja svijeta, uklj. one najvažnije poput SAD-a itd. i da je, doduše, shvatljivo da on zastupa stavove koje zastupa, ali da od toga nema nikakve koristi. I pitat će ga misli li on sam inicirati ukidanje srpskih paralelnih struktura na sjeveru Kosova ili će to na kraju morati napraviti vlada Kosova u suradnji s medjunarodnom zajednicom...

Eto, to je informacija za one groteskne skribomane iz SNS-a koji svaki potez i svaku izjavu svoga "presednika" pozdravljaju kao da je Salomonova mudrost.

Coli

pre 11 godina

Nikoliću tvoja pozicija je bila jasna pre 10-tak godina a danas bogami nije. Fotelja udobna jel!?. Ovo nije prva (a izgleda ni poslednja ) rezolucija uvezi Kosova. Vaš konterpart (sagovornica kako je vi hočeti nazvati) zna vrlo dobro šta piše u toj rezoluciji ali ne verujem da je to ni najmanje briga šta može Srbija da dozvoli a šta ne jer ako "postoji teritorija na kojoj (Srbija) ne vrši potpuno svoju vlast, da ta teritorija ima ustav, sudove, zakone, predsednika, parlament i vladu" što bi onda 'sagovornica' razgovala sa vama o nešto manje no što sada ima. Presdsenicu Jahjagu su u toj poziciji postavili amerikanci (nas Albance niko nije pitao) a tvoju poziciju možeš zahvaliti samo Srpskom inatu prema celom svetu. Za kraj samo da kažem da ovaj sastanak će postići rezultate kao kad bi se sastao ja sa nekim (bilo kojim) Predragom iz Srbije. Pozz

Zoran

pre 11 godina

Ovo mi se zaista svidja, Tomislav Nikolic je bio u vladi kada se srbija povukla sa KiM, sada ide kao prvi na susret sa predsednicom KiM, vrlo dobro, to je trebalo vec tada napraviti. Samo da se razumemo, vidim da pristalice SNS-a imaju pozitivan komentar na sutrasnji susret Predsednika Nikolica sa Predsednicom Jahtagom. Da se ovo kojim slucajem desilo Borisu Tadicu, Toma Nikolic, Vucic, Dacic a najvise Kostunica bi zahtevali da po povratku u zemlju bude uhapsen i osudjen za krsenje ustava. Ovo sam zaista siguran da bi se desilo, promene su cudo.

marko

pre 11 godina

AL ce da se uplasi Jahjaga od njegovog "jasnog stava". Pljusnuce ona njemu da i ona ima Rezoluciju po kojoj "ne ferma" Srbiju a njega pogotovo, i sta ce onda "predsednik" Nikolic. Aj kuku svak mi je predsednik danas! Zemljo otvori se!!!

Радикал Бајо

pre 11 godina

Позиција је све јаснија, након царина и сусрета на највишем врxу следи укидање 'паралелниx' институција на северу КиМ

majiro

pre 11 godina

majko moja, sta je sns trolova ovde...koliko su providni i limitirani, sve isti komentari - "verujem, sigurna sam, iskreno, mudro, konacno..." muka mi.

hysi

pre 11 godina

"Pozicija jasna, imamo Rezoluciju"

Ako ti to ne bude dovoljno Nikolicu imas i Kumanovski sporazum,R1244 a ako ti ni to ne bude bilo dovoljno Ti se pozovi na titulu cetnickog vojvode.
(e-krem, 5. februar 2013 16:55)
Cika TOMO obavezno PROCITAJ ovaj komentare pre susreta sa presed.R.Kosova bice ti dobar posetnik.

Bacvanin

pre 11 godina

A hocete mozda gospodine Predsednice, da priupitate svoju koleginicu da Vam dozvoli da odete na Kosovo, jer Vi sa Vasom rezolucijom i Ustavom mozete samo do granice sa Kosovom ali ne i da udjete na Kosovo.
Ni Bota nije bio puno bolji od Vas, ali makar su njega fermali pa je mogao na Kosovo, za razliku od Vas.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Another hero
another mindless crime
behind the curtain
in the Pantomime
hold the line
does anybody want to take it anymore?

Show must go on!!

Rigoleto

pre 11 godina

majko moja, sta je sns trolova ovde...koliko su providni i limitirani, sve isti komentari - "verujem, sigurna sam, iskreno, mudro, konacno..." muka mi.
(majiro, 5. februar 2013 18:25)

I tebi, jel? Ja sam se malopre tako ispovraćao dok sam čitao njihove komentare, da sam mislio da će žuč da mi izađe na nos!

Siniša

pre 11 godina

Au, nazadnjaci, ala ste se rastrčali pa po dva komentara jedna osoba šalje kako bi se ulizivali...A da li ste možda čitali ,,čuvenu'' rezoluciju-platformu? Niste, nemate pojima šta tamo piše. Pa bilo bi dobro da je pročitate, pa da vidite da li se o nečemu iz te rezolucije-platforme razgovara-pregovara. Pa naravno da ne. Samo se ispunjavaju zahtevi EU i albanaca. Da li znate šta je carina? Carina je dažbina koja se plaća na uvezenu robu u cilju zaštite nacionalne privrede jedne ,,države''. Carinu uvodi ,,država'' i plaća se uvozna dažbina toj ,,državi''. To je dogovoreno i to se sprovelo u delo. Pa pročitajte platformu i vidite da tamo nešto drugo piše. A Ustav, šta je sa Ustavom...ma nema veze, koga zanima Ustav. Ovaj režim je postavljen da bi se kurtalisali KiM.

haha

pre 11 godina

sa rezolucijom moze samo da se obrise. mi smo kosovo izgubili 99e:). ajde sad patrijote iz svojih udobnih fotelja lupkajte minuse za vase kosovo:-)

P R E S I D E N T E

pre 11 godina

Republika Srbija ima po prvi put predsednika koji stiti interese svoje zemlje.Puna podrska za dijalog u okviru platforme Skupstine Srbije.

lol

pre 11 godina

"Predsednik Tomislav Nikolic kao simbol naroda i simbol cojstva,junastva,vere,pokajanja i mudrosti zestoko brani interese Srbije i svog naroda.Svaki predhodnik je trebao voditi takvu politiku........"
(STUPOVI NADE, 5. februar 2013 19:23)

Ovo je sarkazam, zar ne? o_O
Ne mogu da prestanem da se smejem.

Danica V

pre 11 godina

Sad vec znamo sta vlasti zele i na koji nacin resavaju problem Juzne pokrajine, pa ako nesto spasu, spaseno je. Ali se pitam, hoce li iko odgovarati sto za sve ove godine nista nije uradio a bio je u daleko boljoj poziciji.

ivaan

pre 11 godina

Verujem da će predsednik Nikolić štititi interese Srbije i da će Jahjagi, na jedan korektan i konkretan način, jasno staviti do znanja da Srbija ima svoju Rezoluciju od koje neće odstupati, kao i da jedino dijalogom treba doći do dogovora.

Marketz

pre 11 godina

Na ovaj nacin se brani zemlja mirnim putem - staviti do znanja svim stranama sta se moze,a sta ne moze. Da,ovo je ko zna koja rezolucija o KiM po redu,ali je PRVA koju je donela jedna odgovorna vlada,u kojoj su ljudi koji nece od nje odustati.

Srbija pre svega

pre 11 godina

Predsednik Tomislav Nikolc ima puno pravo i podrsku da pregovara na osnovu rezolucije Skupstine Srbije.Smatram da ce doci do pozitivnog dijaloga

panchevac86

pre 11 godina

I treba tako,otvoreno reci sta Srbija hoce i moze,pa svidelo se to nekome ili ne. Bolje i tako nego ko pojedini koji su isli unaokolo smeskajuci se,izigravajuci manekena i samo se nesto izvinjavali svima redom.

rada palada

pre 11 godina

Oni su sami nametnuli svoju vladavinu na tuđoj teritoriji.Vreme je da im se neke konkretne stvari kažu pa može da im se sviđa ili ne sviđa koliko im volja.

Miroslava D

pre 11 godina

Ako aktuelna vlast bude uspela ista da spase, ako se na K i M, ista spasti moze, priznali mi to ili ne, ali to ce biti uspeh. Medjutim, problem je u tome sto nikad nece ogovarati oni koji su davno, davno morali i bili u prilici da ovaj problem resene po medjunarodnim standardima.

Opsasa

pre 11 godina

Ovo su sve vazna drzavna pitanja. Posto sada imamo vlast koja ce sigurno zastupati interese Srbije,mozemo da odahnemo i od pregovora ocekujemo najbolje.

Branko

pre 11 godina

Naravno, ne sme se odustati od rezolucije, verujem da ce Nikolic dobro iskoristiti ovaj susret da postavi malo stvari na svoje mesto.

Teo

pre 11 godina

Sad je svima jasno koliko je dobro i opravdano insistiranje Nikolićevo na donošenju rezolucije. Smernice za razgovor su tu, pregovori neće biti nimalo laki, ali verujem u Nikolićevu pregovaračku sposobnost.

Magdalena M

pre 11 godina

Problem K i M je trebalo resavati odmah po okoncanju ratnih dejstava, i od svih ucesnika traziti strikno postovanje Rezolucije SB i madjunarodnog prava. Predhodne vlasti su, radi ocuvanja vlasti, pristajali na sve i svasta, cinile i neshvatljive ustupke, pa je aktuelnoj vlasti presotalo da spasava ako se ista spasti moze.

Sumska lepotica

pre 11 godina

Rezolucija je usvojena,doduse posle sramotnih antisrpskih diskusija demokrata,ali jeste. Moramo se pridrzavati onoga sto je usvojila skupstina.

Aleksandar

pre 11 godina

Citam ove komentare iz Vuciceve kancelarije za brze komentare, pohvale i preporuke, a u usima mi odzvanja: "Uz Marsala Tita, junackoga sina, nas nece ni pakao smest..."

filip martinović

pre 11 godina

Tačno tako, dokle god su stavovi koje predsednik zastupa u skladu sa rezolucijom srpskom parlamenta (a samim tim i sa Ustavom i rez.1244 UN), nemam ništa protiv sastanaka sa Jahjagom, jer je sigurno da ništa loše iz toga ne može proizaći. A kako Lane Gutović kaže, ako ne škodi, može samo da koristi...

ТЕОФАН 84

pre 11 godina

Jasno je koliko je dobro insistiranje predsednika Tomislava Nikolića na donošenju rezolucije. Smernice za razgovor su tu, pregovori neće biti nimalo laki,ali verujem u pregovaračku sposobnost nasega VODJE.

milanche26

pre 11 godina

Ako neko ima hrabrosti da uradi ovako nesto,onda je to predsednik Nikolic. Do sada je samo pokazivao doslednost i odgovornost u vezi pitanja KiM.

PEKARKA

pre 11 godina

Predsednik Nikolić govori ono što misli, i zato će ga evropski zvaničnici više ceniti nego njegovog prethodnika Borisa Tadića koji je pred evropskim liderima govorio jedno, pred srpskim narodom drugo, a radio nešto sasvim treće.

Nena

pre 11 godina

Tomislav Nikolić odlično obavlja funkciju predsednika, drži se ustavnih okvira i svesrdno se zalaže za rešavanje najvećih problema Srbije. Ima odličnu diplomatsku aktivnost i odlično komunicira sa celim svetom.

STUPOVI NADE

pre 11 godina

Predsednik Tomislav Nikolic kao simbol naroda i simbol cojstva,junastva,vere,pokajanja i mudrosti zestoko brani interese Srbije i svog naroda.Svaki predhodnik je trebao voditi takvu politiku........

Jovana GM

pre 11 godina

Tomislav Nikolić je kao predsednik Srbije u obavezi da poštuje ustav Srbije. Takođe, i u rezoluciji skupštine Srbije se ne ostavlja prostora za ovako nešto. Tako da od članstva Kosova u UN, ako ćemo poštovati ustav Srbije, nema ništa. Tomislav Nikolić, kao pošten i častan političar, nikada neće pristati na ovako jedno rešenje.

СЕЛИШНИК 1984

pre 11 godina

Као члан СНС-а и као грађанин,држављанин Србије,подржавам политику коју води председник Николић.Сматрам да је једини председник који зна где је граница испод које нема преговора и да увек има алтернативе.

СЕЛИШНИК 1984

pre 11 godina

Као члан СНС-а и као грађанин,држављанин Србије,подржавам политику коју води председник Николић.Сматрам да је једини председник који зна где је граница испод које нема преговора и да увек има алтернативе.

siljo

pre 11 godina

covek od integriteta covek za sva vremena predsednik kakvog srbija jos nije imala da recice gospodji sa kosova da su im drugi dali drzavu na nasoj teritoriji da srbi koji zive dole duze nego sto postoji albanija imaju prava na svoja vekovna ognjista da pozvace se na rezoluciju koju su doneli u skupstini srbije mozda ce se doticna gospodja nasmejati ali kiselo

GORANAC

pre 11 godina

Ovo je pravi državnički stav gospodina Nikolića. Predsednik Nikolić nema nameru da izlazi iz okvira rezolucije koju je usvojila skupština Srbije. U vreme vladavine Borisa Tadića, kada je Srbiju u rezgovorima predstavljao Borko Stefanović, nije se znalo ni šta Srbija želi na Kosovu i Metohiji, a ni šta je dogovoreno na pregovorima u kojima je Borko Stefanović učestvovao, pa je Borko tvrdio da je dogovoreno jedno, a EU i Albanci nešto sasvim drugo. Nikolić ne želi da tako neozbiljno, kako je to radio Boris Tadić, pristupa rešavanju jednog veoma važnog pitanja za Srbiju, kao što je pitanje Kosova i Metohije.

nidža

pre 11 godina

Temeljnost politike ogleda se u postupnosti i predvidljivosti. Sada se pokazuje koliko je bilo svrsishodno da se Rezolucija donese i da se njome ocrtaju crvene linije i ujedno "olakšaju" pregovori bilo tko da ih vodi!

IPHONE

pre 11 godina

Prikljucicu se pohvalama na rad naseg predsednika,mislim da je do sada uradio mnogo za nasu zemlju od kako je predsednik...ovo je jedan od pokazatelja da gradjani Srbije nisu pogresili kada su ga izabrali.

In vino veritas

pre 11 godina

Ovaj susret moze biti podrska daljim pregovorima Beograda i Pristine,ali se nikako ne daje priznanje nezavisnosti tzv. drzave Kosovo!Verujem da ce predsednik Nikolic uspeti da odbrani stavove i ciljeve Srbije iz rezolucije!

dana

pre 11 godina

Ovo je primer vođenja politike koja se zasniva na principima od kojih nesmemo odustati.A ovakve stavove predsednika mogu kritikovati samo oni koji nikada rezoluciju nisu ni imali!

Radovan

pre 11 godina

Tomislav Nikolić će se sastati i sa gospođom Jahjaga, iako je svestan da će to njegovi politički protivnici pokušati da iskoriste kako bi unizili rejting predsednika Srbije u narodu. Međutim, za razliku od njegovog prethodnika, predsedniku Nikoliću je interes Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, iznad svakog ličnog, ili stranačkog interesa. Predsednik Nikolić je svestan da ja jedini način za rešavanje problema Kosova su pregovori. Izbegavanjem pregovora, Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji bi sigurno izgubila.

Stevan

pre 11 godina

Pre vise od dvesta godina trazili smo od Turaka plesnive muruze da se prehranimo,a prota Nenadovic trazio je pomoc od Rusa da nas naoruzaju da se borimo protiv Turaka.Izgleda mi slicno je i sada.Efendija Toma trazi pomoc od Rusa,trazi nesto i od Turaka,a cela Srbija trazi pomoc od germana.A mi nismo kadri nista sami da uradimo osim da se svadjamo.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Napokon da imamo jasnu platformu koje se držimo i znamo koji su naši stavovi. Jeste javna ali tako je možda i bolje da se ne obmanjuje narod više.

novica952

pre 11 godina

Ako je ovaj sastanak jedan u agendi našeg puta ka dobijanju datuma od EU u martu ili aprilu traba ga prihvatiti kao takvog ali ne očekivati da se dese čuda i da dođe do nekakvog obrta u razgovorima prištine i Beograd. Znajajući Nikolićevo striktno poštovanje platforme i rezolucije a stav gospođe Jahijaga oko želje prištine za međunarodnim promovisanjem kao nezavisne države možemo očekivati protokoloran sastanak sa tvrdim stavovima na obe strane , smeškanje i rukovanje pred kamerama ali ništa više od toga. Pitanje je da li će gospođa Ešton od ovog susreta ugrabiti koji poen u sopstvenojh prezentaciji i jačanju EU instituacija.

KINDER

pre 11 godina

Tomislav Nikolic ima jasan stav kada je u pitanju Kosovo, tako da nece biti nikakvih ucena. Ovaj sastanak ima da donese boljitag nasem narodu dole!

P R E S I D E N T E

pre 11 godina

Republika Srbija ima po prvi put predsednika koji stiti interese svoje zemlje.Puna podrska za dijalog u okviru platforme Skupstine Srbije.

Teo

pre 11 godina

Sad je svima jasno koliko je dobro i opravdano insistiranje Nikolićevo na donošenju rezolucije. Smernice za razgovor su tu, pregovori neće biti nimalo laki, ali verujem u Nikolićevu pregovaračku sposobnost.

Sumska lepotica

pre 11 godina

Rezolucija je usvojena,doduse posle sramotnih antisrpskih diskusija demokrata,ali jeste. Moramo se pridrzavati onoga sto je usvojila skupstina.

ivaan

pre 11 godina

Verujem da će predsednik Nikolić štititi interese Srbije i da će Jahjagi, na jedan korektan i konkretan način, jasno staviti do znanja da Srbija ima svoju Rezoluciju od koje neće odstupati, kao i da jedino dijalogom treba doći do dogovora.

Opsasa

pre 11 godina

Ovo su sve vazna drzavna pitanja. Posto sada imamo vlast koja ce sigurno zastupati interese Srbije,mozemo da odahnemo i od pregovora ocekujemo najbolje.

STUPOVI NADE

pre 11 godina

Predsednik Tomislav Nikolic kao simbol naroda i simbol cojstva,junastva,vere,pokajanja i mudrosti zestoko brani interese Srbije i svog naroda.Svaki predhodnik je trebao voditi takvu politiku........

Srbija pre svega

pre 11 godina

Predsednik Tomislav Nikolc ima puno pravo i podrsku da pregovara na osnovu rezolucije Skupstine Srbije.Smatram da ce doci do pozitivnog dijaloga

Branko

pre 11 godina

Naravno, ne sme se odustati od rezolucije, verujem da ce Nikolic dobro iskoristiti ovaj susret da postavi malo stvari na svoje mesto.

Marketz

pre 11 godina

Na ovaj nacin se brani zemlja mirnim putem - staviti do znanja svim stranama sta se moze,a sta ne moze. Da,ovo je ko zna koja rezolucija o KiM po redu,ali je PRVA koju je donela jedna odgovorna vlada,u kojoj su ljudi koji nece od nje odustati.

Magdalena M

pre 11 godina

Problem K i M je trebalo resavati odmah po okoncanju ratnih dejstava, i od svih ucesnika traziti strikno postovanje Rezolucije SB i madjunarodnog prava. Predhodne vlasti su, radi ocuvanja vlasti, pristajali na sve i svasta, cinile i neshvatljive ustupke, pa je aktuelnoj vlasti presotalo da spasava ako se ista spasti moze.

rada palada

pre 11 godina

Oni su sami nametnuli svoju vladavinu na tuđoj teritoriji.Vreme je da im se neke konkretne stvari kažu pa može da im se sviđa ili ne sviđa koliko im volja.

Danica V

pre 11 godina

Sad vec znamo sta vlasti zele i na koji nacin resavaju problem Juzne pokrajine, pa ako nesto spasu, spaseno je. Ali se pitam, hoce li iko odgovarati sto za sve ove godine nista nije uradio a bio je u daleko boljoj poziciji.

panchevac86

pre 11 godina

I treba tako,otvoreno reci sta Srbija hoce i moze,pa svidelo se to nekome ili ne. Bolje i tako nego ko pojedini koji su isli unaokolo smeskajuci se,izigravajuci manekena i samo se nesto izvinjavali svima redom.

milanche26

pre 11 godina

Ako neko ima hrabrosti da uradi ovako nesto,onda je to predsednik Nikolic. Do sada je samo pokazivao doslednost i odgovornost u vezi pitanja KiM.

Miroslava D

pre 11 godina

Ako aktuelna vlast bude uspela ista da spase, ako se na K i M, ista spasti moze, priznali mi to ili ne, ali to ce biti uspeh. Medjutim, problem je u tome sto nikad nece ogovarati oni koji su davno, davno morali i bili u prilici da ovaj problem resene po medjunarodnim standardima.

filip martinović

pre 11 godina

Tačno tako, dokle god su stavovi koje predsednik zastupa u skladu sa rezolucijom srpskom parlamenta (a samim tim i sa Ustavom i rez.1244 UN), nemam ništa protiv sastanaka sa Jahjagom, jer je sigurno da ništa loše iz toga ne može proizaći. A kako Lane Gutović kaže, ako ne škodi, može samo da koristi...

Beqa

pre 11 godina

Vi imate vasu platformu, to jest rezoluciju, druze Nikolicu, ali i Kosovo ima svoju platformu, to jest svoju rezoluciju. Kosovo ratovala, posle sto godina oslobodila sebe od Srbije i proglasila nezavisnost. A vi i vasa drzava, druze Nikolicu nastavljate istom agresorskom politikom prema svim narodima na Balkanu. Izgubili ste rat, potpisali kapitulaciju, izgubili ste Kosovo, i sta hocete sada!? Kosovom ima ko da se bavi, druze Nikolicu.Demagogija i bolesni nacionalizam ne mogu da se jedu. Bavite se vi Srbijom i bedom koja danas vlada Srbijom. Evo "rezolucije" srpske bede:
-752.614 nezaposlenih,
-1.300.000 onih koji rade a ne primaju plate,
-600.000 zaposlenih prima minimalac,
-1.500.000 onih ispod donje granice siromastva,
-Socijalnu pomoc prima 700.000 ljudi
-200 evra prosecna plata,
-150 evra prosecna penzija,
-samo 6,5% akademski obrazovanih,
-polovina stanovnistva u Srbiji ima zavrsenu samo osnovnu skolu ili nema svih osam razreda,
-1,3 miliona ljudi u Srbiji potpuno je nepismeno,
-Srbija je 13-ta po samoubistvima u svetu,
-Javni dug Srbije je 17,56 milijardi evra, sto je 60,5 odsto bruto domaceg proizvoda....

ТЕОФАН 84

pre 11 godina

Jasno je koliko je dobro insistiranje predsednika Tomislava Nikolića na donošenju rezolucije. Smernice za razgovor su tu, pregovori neće biti nimalo laki,ali verujem u pregovaračku sposobnost nasega VODJE.

СЕЛИШНИК 1984

pre 11 godina

Као члан СНС-а и као грађанин,држављанин Србије,подржавам политику коју води председник Николић.Сматрам да је једини председник који зна где је граница испод које нема преговора и да увек има алтернативе.

siljo

pre 11 godina

covek od integriteta covek za sva vremena predsednik kakvog srbija jos nije imala da recice gospodji sa kosova da su im drugi dali drzavu na nasoj teritoriji da srbi koji zive dole duze nego sto postoji albanija imaju prava na svoja vekovna ognjista da pozvace se na rezoluciju koju su doneli u skupstini srbije mozda ce se doticna gospodja nasmejati ali kiselo

СЕЛИШНИК 1984

pre 11 godina

Као члан СНС-а и као грађанин,држављанин Србије,подржавам политику коју води председник Николић.Сматрам да је једини председник који зна где је граница испод које нема преговора и да увек има алтернативе.

PEKARKA

pre 11 godina

Predsednik Nikolić govori ono što misli, i zato će ga evropski zvaničnici više ceniti nego njegovog prethodnika Borisa Tadića koji je pred evropskim liderima govorio jedno, pred srpskim narodom drugo, a radio nešto sasvim treće.

Jovana GM

pre 11 godina

Tomislav Nikolić je kao predsednik Srbije u obavezi da poštuje ustav Srbije. Takođe, i u rezoluciji skupštine Srbije se ne ostavlja prostora za ovako nešto. Tako da od članstva Kosova u UN, ako ćemo poštovati ustav Srbije, nema ništa. Tomislav Nikolić, kao pošten i častan političar, nikada neće pristati na ovako jedno rešenje.

In vino veritas

pre 11 godina

Ovaj susret moze biti podrska daljim pregovorima Beograda i Pristine,ali se nikako ne daje priznanje nezavisnosti tzv. drzave Kosovo!Verujem da ce predsednik Nikolic uspeti da odbrani stavove i ciljeve Srbije iz rezolucije!

dana

pre 11 godina

Ovo je primer vođenja politike koja se zasniva na principima od kojih nesmemo odustati.A ovakve stavove predsednika mogu kritikovati samo oni koji nikada rezoluciju nisu ni imali!

GORANAC

pre 11 godina

Ovo je pravi državnički stav gospodina Nikolića. Predsednik Nikolić nema nameru da izlazi iz okvira rezolucije koju je usvojila skupština Srbije. U vreme vladavine Borisa Tadića, kada je Srbiju u rezgovorima predstavljao Borko Stefanović, nije se znalo ni šta Srbija želi na Kosovu i Metohiji, a ni šta je dogovoreno na pregovorima u kojima je Borko Stefanović učestvovao, pa je Borko tvrdio da je dogovoreno jedno, a EU i Albanci nešto sasvim drugo. Nikolić ne želi da tako neozbiljno, kako je to radio Boris Tadić, pristupa rešavanju jednog veoma važnog pitanja za Srbiju, kao što je pitanje Kosova i Metohije.

Nena

pre 11 godina

Tomislav Nikolić odlično obavlja funkciju predsednika, drži se ustavnih okvira i svesrdno se zalaže za rešavanje najvećih problema Srbije. Ima odličnu diplomatsku aktivnost i odlično komunicira sa celim svetom.

nidža

pre 11 godina

Temeljnost politike ogleda se u postupnosti i predvidljivosti. Sada se pokazuje koliko je bilo svrsishodno da se Rezolucija donese i da se njome ocrtaju crvene linije i ujedno "olakšaju" pregovori bilo tko da ih vodi!

IPHONE

pre 11 godina

Prikljucicu se pohvalama na rad naseg predsednika,mislim da je do sada uradio mnogo za nasu zemlju od kako je predsednik...ovo je jedan od pokazatelja da gradjani Srbije nisu pogresili kada su ga izabrali.

marko

pre 11 godina

AL ce da se uplasi Jahjaga od njegovog "jasnog stava". Pljusnuce ona njemu da i ona ima Rezoluciju po kojoj "ne ferma" Srbiju a njega pogotovo, i sta ce onda "predsednik" Nikolic. Aj kuku svak mi je predsednik danas! Zemljo otvori se!!!

Rigoleto

pre 11 godina

majko moja, sta je sns trolova ovde...koliko su providni i limitirani, sve isti komentari - "verujem, sigurna sam, iskreno, mudro, konacno..." muka mi.
(majiro, 5. februar 2013 18:25)

I tebi, jel? Ja sam se malopre tako ispovraćao dok sam čitao njihove komentare, da sam mislio da će žuč da mi izađe na nos!

e-krem

pre 11 godina

"Pozicija jasna, imamo Rezoluciju"

Ako ti to ne bude dovoljno Nikolicu imas i Kumanovski sporazum,R1244 a ako ti ni to ne bude bilo dovoljno Ti se pozovi na titulu cetnickog vojvode.

Coli

pre 11 godina

Nikoliću tvoja pozicija je bila jasna pre 10-tak godina a danas bogami nije. Fotelja udobna jel!?. Ovo nije prva (a izgleda ni poslednja ) rezolucija uvezi Kosova. Vaš konterpart (sagovornica kako je vi hočeti nazvati) zna vrlo dobro šta piše u toj rezoluciji ali ne verujem da je to ni najmanje briga šta može Srbija da dozvoli a šta ne jer ako "postoji teritorija na kojoj (Srbija) ne vrši potpuno svoju vlast, da ta teritorija ima ustav, sudove, zakone, predsednika, parlament i vladu" što bi onda 'sagovornica' razgovala sa vama o nešto manje no što sada ima. Presdsenicu Jahjagu su u toj poziciji postavili amerikanci (nas Albance niko nije pitao) a tvoju poziciju možeš zahvaliti samo Srpskom inatu prema celom svetu. Za kraj samo da kažem da ovaj sastanak će postići rezultate kao kad bi se sastao ja sa nekim (bilo kojim) Predragom iz Srbije. Pozz

majiro

pre 11 godina

majko moja, sta je sns trolova ovde...koliko su providni i limitirani, sve isti komentari - "verujem, sigurna sam, iskreno, mudro, konacno..." muka mi.

Zlatko

pre 11 godina

Premudri "presednik" Nikolić reći će, eto, g-dji Jahjaga što piše u "platformi". Ona će mu na to reći da to već dobro zna, jer je taj papir već pročitala (jedino mu, kao obrazovana, pametna i decentna dama, neće priznati koliko se smijala dok je to čitala), a onda će dodati da je ona šefica države koju je priznalo gotovo 100 zemalja svijeta, uklj. one najvažnije poput SAD-a itd. i da je, doduše, shvatljivo da on zastupa stavove koje zastupa, ali da od toga nema nikakve koristi. I pitat će ga misli li on sam inicirati ukidanje srpskih paralelnih struktura na sjeveru Kosova ili će to na kraju morati napraviti vlada Kosova u suradnji s medjunarodnom zajednicom...

Eto, to je informacija za one groteskne skribomane iz SNS-a koji svaki potez i svaku izjavu svoga "presednika" pozdravljaju kao da je Salomonova mudrost.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Another hero
another mindless crime
behind the curtain
in the Pantomime
hold the line
does anybody want to take it anymore?

Show must go on!!

Радикал Бајо

pre 11 godina

Позиција је све јаснија, након царина и сусрета на највишем врxу следи укидање 'паралелниx' институција на северу КиМ

Zoran

pre 11 godina

Ovo mi se zaista svidja, Tomislav Nikolic je bio u vladi kada se srbija povukla sa KiM, sada ide kao prvi na susret sa predsednicom KiM, vrlo dobro, to je trebalo vec tada napraviti. Samo da se razumemo, vidim da pristalice SNS-a imaju pozitivan komentar na sutrasnji susret Predsednika Nikolica sa Predsednicom Jahtagom. Da se ovo kojim slucajem desilo Borisu Tadicu, Toma Nikolic, Vucic, Dacic a najvise Kostunica bi zahtevali da po povratku u zemlju bude uhapsen i osudjen za krsenje ustava. Ovo sam zaista siguran da bi se desilo, promene su cudo.

Mi, Turci i ostala raja

pre 11 godina

Ti imaš svoju platformu ispod miške oni imaju Kosovo pa ti vidi šta ćeš "el presidente" bananas republikos Srbistanos!!!!!

lol

pre 11 godina

"Predsednik Tomislav Nikolic kao simbol naroda i simbol cojstva,junastva,vere,pokajanja i mudrosti zestoko brani interese Srbije i svog naroda.Svaki predhodnik je trebao voditi takvu politiku........"
(STUPOVI NADE, 5. februar 2013 19:23)

Ovo je sarkazam, zar ne? o_O
Ne mogu da prestanem da se smejem.

haha

pre 11 godina

sa rezolucijom moze samo da se obrise. mi smo kosovo izgubili 99e:). ajde sad patrijote iz svojih udobnih fotelja lupkajte minuse za vase kosovo:-)

Radovan

pre 11 godina

Tomislav Nikolić će se sastati i sa gospođom Jahjaga, iako je svestan da će to njegovi politički protivnici pokušati da iskoriste kako bi unizili rejting predsednika Srbije u narodu. Međutim, za razliku od njegovog prethodnika, predsedniku Nikoliću je interes Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, iznad svakog ličnog, ili stranačkog interesa. Predsednik Nikolić je svestan da ja jedini način za rešavanje problema Kosova su pregovori. Izbegavanjem pregovora, Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji bi sigurno izgubila.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Napokon da imamo jasnu platformu koje se držimo i znamo koji su naši stavovi. Jeste javna ali tako je možda i bolje da se ne obmanjuje narod više.

Bacvanin

pre 11 godina

A hocete mozda gospodine Predsednice, da priupitate svoju koleginicu da Vam dozvoli da odete na Kosovo, jer Vi sa Vasom rezolucijom i Ustavom mozete samo do granice sa Kosovom ali ne i da udjete na Kosovo.
Ni Bota nije bio puno bolji od Vas, ali makar su njega fermali pa je mogao na Kosovo, za razliku od Vas.

novica952

pre 11 godina

Ako je ovaj sastanak jedan u agendi našeg puta ka dobijanju datuma od EU u martu ili aprilu traba ga prihvatiti kao takvog ali ne očekivati da se dese čuda i da dođe do nekakvog obrta u razgovorima prištine i Beograd. Znajajući Nikolićevo striktno poštovanje platforme i rezolucije a stav gospođe Jahijaga oko želje prištine za međunarodnim promovisanjem kao nezavisne države možemo očekivati protokoloran sastanak sa tvrdim stavovima na obe strane , smeškanje i rukovanje pred kamerama ali ništa više od toga. Pitanje je da li će gospođa Ešton od ovog susreta ugrabiti koji poen u sopstvenojh prezentaciji i jačanju EU instituacija.

KINDER

pre 11 godina

Tomislav Nikolic ima jasan stav kada je u pitanju Kosovo, tako da nece biti nikakvih ucena. Ovaj sastanak ima da donese boljitag nasem narodu dole!

hysi

pre 11 godina

"Pozicija jasna, imamo Rezoluciju"

Ako ti to ne bude dovoljno Nikolicu imas i Kumanovski sporazum,R1244 a ako ti ni to ne bude bilo dovoljno Ti se pozovi na titulu cetnickog vojvode.
(e-krem, 5. februar 2013 16:55)
Cika TOMO obavezno PROCITAJ ovaj komentare pre susreta sa presed.R.Kosova bice ti dobar posetnik.

Siniša

pre 11 godina

Au, nazadnjaci, ala ste se rastrčali pa po dva komentara jedna osoba šalje kako bi se ulizivali...A da li ste možda čitali ,,čuvenu'' rezoluciju-platformu? Niste, nemate pojima šta tamo piše. Pa bilo bi dobro da je pročitate, pa da vidite da li se o nečemu iz te rezolucije-platforme razgovara-pregovara. Pa naravno da ne. Samo se ispunjavaju zahtevi EU i albanaca. Da li znate šta je carina? Carina je dažbina koja se plaća na uvezenu robu u cilju zaštite nacionalne privrede jedne ,,države''. Carinu uvodi ,,država'' i plaća se uvozna dažbina toj ,,državi''. To je dogovoreno i to se sprovelo u delo. Pa pročitajte platformu i vidite da tamo nešto drugo piše. A Ustav, šta je sa Ustavom...ma nema veze, koga zanima Ustav. Ovaj režim je postavljen da bi se kurtalisali KiM.

Aleksandar

pre 11 godina

Citam ove komentare iz Vuciceve kancelarije za brze komentare, pohvale i preporuke, a u usima mi odzvanja: "Uz Marsala Tita, junackoga sina, nas nece ni pakao smest..."

Stevan

pre 11 godina

Pre vise od dvesta godina trazili smo od Turaka plesnive muruze da se prehranimo,a prota Nenadovic trazio je pomoc od Rusa da nas naoruzaju da se borimo protiv Turaka.Izgleda mi slicno je i sada.Efendija Toma trazi pomoc od Rusa,trazi nesto i od Turaka,a cela Srbija trazi pomoc od germana.A mi nismo kadri nista sami da uradimo osim da se svadjamo.