Petak, 01.02.2013.

14:14

Petrović:Đilas kriv za poraz Tadića

Dušan Petrović optužio predsednika DS Dragana Đilasa da je glavni krivac za to što DS nije formirala vladu posle majskih izbora. Elezović: Petrović traži alibi.

Izvor: Beta

Petroviæ:Ðilas kriv za poraz Tadiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

205 Komentari

Sortiraj po:

ZMAJ25

pre 11 godina

I vi kao demokrate kad se neko ne slaze sa tvojim misljenjem ti ga izbacis iz stranke,vama bi blo bolje da ugasite stranku.Krivi ste svi vi za vas poraz i losom vladavinom.

bezimena

pre 11 godina

Đilas & Co.
Đilas će pretvoriti DS u jednu od svojih komanija...
(,/\, 1. februar 2013 23:23)

Odlično, jer smo sada firma u stečaju.

Ђикела

pre 11 godina

Тадић је изгубио зато што народ лоше живи, а притом гледа тебе и још неке бахате министре како нас убеђујете да нам је супер

Mackica011

pre 11 godina

narodu vise nije bitno ko ce biti novi stari prestolonaslednik ds a. . .time se vi bavite sada kada imate vise vremena. .narod ocekuje pomak ka boljem, nema se vise vremena za gubljenje i prisecanje na Vas.... Sa tačke gledišta gradjana Srbije vi ste vec prakticno pocepani...ostaje Vam naravno nada da teorijski jos uvek niste.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Petrović:Đilas kriv za poraz Tadića

Ako je ova Petrovićeva tvrdnja da je Dragan Đilas ZASLUZAN za poraz Tadića, istinita, onda Ja licno a po mom cvrstom ubedjenju i citava Srbija, DUGUJEMO Draganu Đilasu neizmernu ZAHVALNOST !

Pils plus

pre 11 godina

Dojadili ste vise narodu vasim podmuklim izjavama iz dana u dan. Narodu vise nije bitno ko ce biti novi stari prestolonaslednik ds a. . .time se vi bavite sada kada imate vise vremena. .narod ocekuje pomak ka boljem, zato svi ocekujemo raspad vase stranke.

Jagodica bobica

pre 11 godina

Dok ste zajedno nasmejani unistavali narod i Srbiju podrzavali ste non stop jedan drugog...a sada kada ste izgubili fotelje kritikujete se medjusobno i borite za prevlast u sopstvenoj stranci..to pokazuje samo da zelitebudete bar diktatori svoje partije kad niste mogli vise drzave...jadni mi i ko nas je vodio ranije.

Jagodica bobica

pre 11 godina

Strasno. Cime se sve bavila prosla vlast, laznim obecanjima svih ovih godina a narod bez posla i gladan. Sad kad je izasla objektivna slika stanja i kad su svesni da jedini krivci za preogomnu rupu jesi upravo oni, oni se tuku svadjaju okrivljuju medju sobom. E jadna Srbijo ko te je vodio svih ovih godina.

Bojana Jovanovic

pre 11 godina

Najlakse je da sada svaljujete krivicu jedan na drugog. Snosite Vi kolektivnu odgovornost za propast privrede, lose privatizacije a ponajvise za korupciju .

ZIDAR

pre 11 godina

Vi ste kao one babe po selima (bez uvrede bake), samo se bavite tracevima, intrigama, na kraju ce stvarno naprednjaci da nas samelju na izborima, tako mi deluje.

sasa jokic

pre 11 godina

U Sbiiji je ozviljna politika prestala da postoji 12.03.2003. Sve posle toga je cirkus, sa manje ili vise smesnim klovnovima!

Goran

pre 11 godina

Ti si, Petroviću, mnogo veći krivac za Tadićev poraz i srozavanje rejtinga. Zbog tebe i tebi sličnih, mnogi su prestali da glasaju za DS!

Amfitrita

pre 11 godina

E sada je red i na Dragana Đilasa da podnese ostavku na mesto gradonačelnika Beograda. DS je stranka bez perspektive i budućnosti. U demokratskoj stranci više nema političke ideologije, nema demokratije. DS je stranka čiji članovi isključivo gledaju samo lični interes. Ne znam zbog čega Đilasu smeta Jeremić i Petrović ako im je DS dodelila mandate, mislim da ima nešto više od toga. Borba protiv kriminala i korupcije će utvrditi o čemu se radi. Vlast zaista radi za interes naroda i države.

sasa jokic

pre 11 godina

U Sbiiji je ozviljna politika prestala da postoji 12.03.2003. Sve posle toga je cirkus, sa manje ili vise smesnim klovnovima!

Tvoj drug Borovica

pre 11 godina

Da li postoji pokvareniji i bezobrazniji lik od Elezovica, on zna sta DS i demokratija, odnosno sta je demokratskim putem doneta odluka. Konobar i reketas u NS, sada zastupa DS, pa to je smesno, da postoji D od drzave bio bi priveden pravdi.

Supercalifragilisticexpialidocious

pre 11 godina

Djilas je ocigledno resio da cisti. U redu je, samo kuca se ne cisti jednon, vec cim se pojavi neko djubre, zna se gde ide. E zato je DS izgubila na izborima. Previse vam se djubreta (da ne kazem djubradi) nakupilo, narod je poceo da se gusi posle dve decenije smrada (smradova).

vlada milic

pre 11 godina

izvinjavam se svima ali i dalje smatram da svako ko nije glasao za ds ili ldp je u stvari glasao za sns i za to da nam predsednik bude covek koji je , da budem vrlo blag, vrlo sumnjivo dosao do diplome ( uzgred nije mu ni trebala ) a premijer dacic i da su zagovornici belih listica to najbolje trebali da znaju jer ih ipak smatram za inteligentnije ljude od prosecnog glasaca. ne mogu sada da se kriju iza svega kao " ja nisam glasao za ove" ne oni su najodgovorniji za sadasnju katastrofu u zemlji i za to da nam vlasnici kockarnica i pecenjara vode drzavna preduzeca, pevacice i balerine vrsljaju po zeleznicama i eps a menadzeri upadaju u opstine kao i za nezabelezene " karantine " za odbornike u zrenjaninu , novom sadu i grockoj kao i fenomen da stranka koja je osvojila 52% glasova bude opozicija u despotovcu.

DOCTOR B

pre 11 godina

Svi ste vi krivi, neko manje-neko više. Svi ste se dohvatili lošeg posla i zaboravili narod, a narod je ipak video da ste svi bili na vlasti zbog vas, a ne zbog naroda. Pa izvinite, svesni ste svoje odgovornosti za sledeće: korupcija, nezaposlenost, pad proizvodnje i izvoza, nestašica i poskupljenje svih namirnica i porast troskova života...Gospodo, malo li je?

demokrata do koske

pre 11 godina

MNOGO SMO JAKI!!! Pa, ministri aktuelne Vlade su unistili Srbiju 100 puta vise nego ministri predhodne Vlade za samo 6 meseci! Podrzavam da se svi ministri iz DS predhone Vlade preispitaju jer smo imali odlicne rezultate (Sutanovac, Dulic...) ali i slabe (Milan Markovic- SPS). Ako su krali u aps!

Sredite redove, jedva cekamo izbore- DS ce voditi buducu Vladu! Narod je gladan.

Svadje nikome dobro ne donose!

pre 11 godina

Ne radite to sebi demokrate. Dovoljno su vas nazadnjaci unistili, ne unistavajte se medjusobno zbog poraza na izborima. Narod vas je kaznio, ja prva nisam glasala, ali Srbiji je demokratija potrebna. "Cista" i stabilna sto vi niste bili. Reformisite se, ujedinite se, LDP je jedna od najrealnijih stranaka, imaju pametne kadrove, pridruzite se njihovim stavovima i pripremajte teren na zdrav nacin. Sta vam je pa se medjusobno ujedate! Imate li svesti? Unistice nas "slobodni radikali" ako se predate. Za poraz Tadica je kriv prvo on sam, a onda covek koga je on postavio za premijera, kao i odredjeni ministri lopovi ili nesposobnjakovici. Ujedinio se sa SPS-om, HEJ! Pa vi ste pogazili dusu naroda iz cele Srbije ostavljenu petog oktobra na ulicama Beograda! Nikakve kadrove niste imali! Menjajte se! Pridruzite se LDP-u, a glasaca cete onda imati na tone. LDP je mala stranka, kao sto je tracak svetla u tunelu mali, ali ka njemu se ipak ide. Nisu najbolji na svetu, ali imaju daleko razumniju politiku od bilo koga do sada! Smirite strasti, iskoristite vreme da se sredite i NAZAD NA POSAO kako je odavno trebalo. Jasan plan i program i zaorite!

Ivitza

pre 11 godina

Ako! I neka su ga isključili. Bio je jedan od gorih ministara poljoprivrede. Kad su poljoprivrednici blokirali puteve, tražeći ono što im sleduje, on se bahatio i pravio važan. E pa cvrc! Sve se vraća, sve se plaća...

simens

pre 11 godina

Sto se tice krivice za poraz Borisa Tadica na izborima, najvise su krivi bas Boris Tadic i Dusan Petrovic, a sto se tice izbacivanja iz stranke, neka se seti gospotin Petrovic da je bas on bio najveci zagovornik da se Cedomir Jovanovic izbaci iz DS-a. Zato mislim da bi sa malo vise dostojanstva trebao da podnese to izbacivanje.

Zgazena Bubasvaba

pre 11 godina

Em sto je bio kriv sto je na nivou drzave DS imao 9% manje glasova nego pre 4 godine, nego ce se tek otkrivati koliko je covek kriv. Ne mogu da ga svarim nikako.

Zevs

pre 11 godina

Vama niko izgleda ne treba da bi ste se unistili, dovoljni ste sami sebi. Pricate kako jedva cekate izbore a nemate sta da ponudite, ja kao glasac za sada ne vidim svrhu zasto bi uopste neko glasao za vas.

cistunci

pre 11 godina

Ovo obrazlozenje Elezovica je toliko birokratsko i nebulozno...kao da Djilas nema nikakve veze,nego su oni demokratskim putem to ucinili.On im rekao,oni odradili...Iskljucenje njega zbog gubitka izbora i jos nekih, ne daje snagu demokratskoj stranci, vec izaziva sumnju zasto i ostali koji su naneli stetu i dalje sede u stranci.Da li im je vodja oprostio ili postoji nesto drugo...A sta je sa onima koje je pomenuo Boris Tadic i rekao da su se iza njegovih ledja bogatili a za stranku ih je bilo bas briga...Ko su ti ljudi,da li ce i oni biti iskljuceni ili ce buducnost stranke ostati pod teretom te ozbiljne izjave i to do juce prvog coveka Demokratske stranke... a danas pocasnog...

Ranko

pre 11 godina

Ljudi ne vole Petrovića,ali to što govori ima smisla.Što bi rekao Čanak,Đilas gradonačelnik Dragan,je sve vreme vodio politiku svoje lične promocije i beskrajne ljubavi sa kadrovima drugih stranaka u gradskoj vlasti tako da njegov bolji rezultat u gradu od stranke je posledica toga.Zato je apsurdno da posle toga uopšte ima ambiciju da se bavi stranačkim životom,a ne da bude još predsednik stranke.Ptosto je neverovatno da ubeđenim demokratama apsolutno ne predstavlja problem blagonaklonost nove vlasti prema gradonačelniku i ostavljanje DS na vlasti u Beogradu,kada se zna da je to zlatni rudnik za svaku vlast.Biće da tu ima neka tajna veza.Postavlja se pitanje zašto prepametni,kralj marketinga i menadžmenta nije kao najbolji među nama preuzeo rizik formiranja vlade posle izbora,nego su Tadića prodali posle poraza i namestili ga da pregovara sa Dačićem,a znalo se da ovaj neće odoleti premijerskom zovu naprednjaka.DS se pretvorila u grešnu zajednicu koja tumara u javnosti bez snage da se izdigne svojom vizijom Srbije iznad običnog javno komunalnog preduzeća.Čak i Mićunović ćuti,valjda da ne bi bio izbačen iz stranke i tako doveo i sebe i stranku u mizeran položaj,a ipak je tu "malo duže" od mladih lavova.Stranka ipak treba da ima više ciljeve od egomanijakalnih poriva njenih članova,ma koliko bili uspešni u pravljenju novca koji ne nedostaje ni Petroviću ni Đilasu,a Jeremić je već priča za sebe i dokaz da ovaj svet klizi u potpuno ludilo.

Marko

pre 11 godina

@Zevs A koju svrhu vidiš u ovom spavanju sadašnje vlade? Lepo, došli su na vlast i šta se promenilo? Jedan čovek priča o korupciji, pokušava nešto da uradi, a drugi? Šta drugi rade? Nemaju znanja, nemaju kadrove da nešto učine, a vreme prolazi. Pored svega nama je sve gore i gore. I dokle? Bivša vlast je dosta grešila, ali je Đilas mnogo srčaniji i uporniji od Tadića. On može da okupi dobar tim koji će da bude u stanju veoma brzo da počne sa sprovođenjem donešenog programa u delo.

licimerje

pre 11 godina

glupost. Djilas je jedini iz ds-a sa rejtingom koji raste... to sto su Beogradjani uskratili podrsku Tadicu je samo posledica cinjenice da se u Beogradu nalazi intelektualna baza Srbije koji nisu slepi poklonici ideologijama, nego svom standardu... A DS Je krao, pa se ubijao od kradje...

Siniša DS

pre 11 godina

Petroviću, hoćeš da praviš analizu, pa bilo bi bolje za tebe da ćutiš, ali pošto hoćeš da brbljaš, ajde da se vratimo unazada, pa da vidimo ko je i šta radio. Ajde malo da budemo objektivni, da se prisetimo. Da li je ministre i premijera birao Đilas ili Tadić i Petrović? Da li je predsedništvo DS odlučilo da premijer bude Pajtić, a onda sve to Tadić i Petrović(tada zamenik predsednika DS, glavni lik za kadrovanje u DS) poništite i postavite Cvetkovića. A zbog čega je doneta takva odluka? Pa da bi Tadić izigravao premijera, da bi se za sve pitao...a ko visoko leti, razbije se...što se i desilo. Idemo dalje. Petroviću, a što ne kažeš koji je taj pametnjaković odlučio da spaja sve izbore - Đilas ili ti i Tadić. Da li bi bila formirana ova vlast da su bili održani izbori za narodne poslanike, pokrajinski i lokalni, a za predsednika kada dođe vreme? Pa naravno da ne. DS je u kampanji svu lovu potrošila na kampanju za predsednika Tadića i na republičke izbore, a totalno je bila zapostvljena kampanja za AP Vojvodina i naročito za grad Beograd. Đilas gotovo i da nije imao kampanju u Beogradu, a ubedljivo je pobedio. Pajtić nije imamo ozbiljnu kampanju za AP Vojvodina, a ubedljivo je pobedio. Prema tome, kampanja DS je bila usmerena na Tadića, a svi ostali su bili zapostavljeni, to su činjenice. Kako je ko prošao videli smo, a rezultati izbora(građani) su rekli da DS treba da vode Đilas i Pajtić. To su ubedljivom većinom potvrdili i članovi glavnog odbora DS.

dejan za.

pre 11 godina

tadic je kriv sto je bio okruzen slatkorecivim ljudima koji su gledali samo svoj interes, sto je dozvolio da ga "vozaju" svakakvi! imao je par sansi ali ih nije iskoristio, i kad je trebao trezveno promisliti i videti sta dalje opet "glava u pesak" umesto ostrih rezova i temeljnog ciscenja vrha stranke, postao je drugi tito, sto se mene tice, neka hvala!

Spectator

pre 11 godina

Sada, kada ponovo saslušah i odgledah Petrovićeve izjave, ne mogu sebi da dođem od čuda otkuda takav čovek uopšte u DS-u. Sada je očigledno da se radilo samo o ličnom interesu. Pošto, verovatno , ne može bez politike ja bih mu samo poželeo isti put kojim su otišli Knežević, Cvijan i dr. On, kao i oni pokazuje svoj pravi karakter. Stalo mu je samo do vlasti, a da bi se dokazao novim poslodavcima prethodno mora izvršiti najveću pljuvačinu po svojim dojučerašnjim partijskim drugovima (bolje reći:kolegama) što sada obilato čini, a instruirani i oni željni senzacija mediji mu daju ogroman prostor i to za jedan dan veći nego što je imao u celom životu. Ali i to će proći, a on će večito ostati konvertit u koga niko neće imati poverenja. Ovo pišem kao obični simpatizer DS-a i voleo bih da se ,,čistka‚‚ ne završi samo na Petroviću. Ima još njemu sličnih. Izuzetno cenim postupke onih koji su ponudili i dali ostavke na poslanička mesta i mislim da je to dobar primer za sve (ne samo iz DS-a). Verujem da se na kraju dobro dobrim vraća. Sada je vreme da demokrate i njihovi simpatizeri što manje obraćaju pažnju na provokacije koje dolaze iz raznih kuhinja i nastave borbu za ostvrenje proklamovanih ciljeva. Kao primer poštenja svima treba da posluži gospođica Jerkov , koje se po prelasku u DS odrekla svih funkcija koje je dobila kao član LSV (koju cenim i pored ,,nestašluka,, g. Čanka). Sa njom je DS mnogo dobila, jer se radi o izuzetno poštenoj i sposobnoj osobi kakvih drugi nemaju.

evita

pre 11 godina

E ovo je najveci bezobrazluk u poslednje vreme... Kako li se toga setio? Cuj, Djilas kriv sto je DS izgubio, a Tadicevci su valjda bili u komi, prespavali vek, sta li? More sve ih treba iskljuciti iz stranke i javno reci sta je ko radio...

apstinenkinja

pre 11 godina

@ Vlada Milic

Ne potcenjujte gradjane Srbije.
Izbore je izgubila DS, a ne Srbija ( preuvelicavate znacaj bilo koje stranke).
Ja nisam izasla na izbore zato sto sam zelela da kaznim DS zbog ocajnog vrsenja vlasti u proslom mandatu, a ne zelim da glasam za SNS (socijaliste ni ne pominjem, DS ih je vratio u zivot). Od "belog listica" sam odustala, jer mogu da zamislim posledice ishoda izbora(teoretske) 51% belih listica.

DS je sada opoziciona stranka i smatram da je, dugorocno gledano, to za nju dobro. Nadam se da niste zaboravili kako se deluje u opoziciji.

Bilo bi bolje da je predsednik stranke izabran na pravim stranackim izborima, ali sad, sta je tu je.

Dosta kukumavcenja, prepucavanja, obracuna. Djilas je izneo plan i sad krenite na posao. Izbori nisu daleko, nemate puno vremena.

pokahontas

pre 11 godina

Znaci sada ce da krenu javna prepucavanja i optuzbe? Ne treba vama neko sa strane da biste propali, sami cete medjusobno da se unistite.

steVA

pre 11 godina

Ne treba ti to Petrovicu,te bajke,SNS i Vucic nikada nisu hteli sa vama u vladu,a pogotovu ne sa Djilasom.Ako ste mislili da vladate sa SPS-om i ostalima u koaliciji onda ste ocigledno bili alavi i na srecu srpskog naroda to se nije desilo.Treba biti fer i reci javno da ovo sto trenutno radi ova vlada je najbolje za Srbiju.

Milja

pre 11 godina

Zar ovaj Petrovic jos nije u istraznom zatvoru?!

Majko mila,ovoliki prostor da zauzima u medijima...i onda se cudimo zasto smo jad i beda hahahaah.

Srbijo...bljak

Moderni Monah

pre 11 godina

Nemojte tako gospodine Petrovicu, Djilas je jedan uvazeni gradjanin ove zemlje, porodican covek, predsednik veoma jake stranke, gradonacelnik Beograda, uspesan biznismen, covek za primer i ugled. Da li treba da napomenem da sam sarkastican.

Aca

pre 11 godina

Petrovicu, nije kriv samo Djilas za propast DS -a, svi ste vi krivi, zaboravili ste na narod i bedu u koju ste ga doveli pljackama. Sve vas treba i hoce paohapsiti Vucic i Dacic, samo polako jednog po jednog, vazno je dase polako odmotava klupce. A i Tomin sin ce doci na red da vidimo kako i koliko je platio audi6 ?

Milanka

pre 11 godina

Medjusobno optuzivanje ko je kriv za sta ne vodi nicemu. Demokratska stranka mora da prihvati cinjenicu da vise nije na vlasti. Ukoliko to ne shvati nestace kompletno sa srpske politicke scene.

Skeptik

pre 11 godina

Đilase, ne valja ti to. Tim diktatorskim zulumom do sada neviđenim u DS pogubićeš i ono malo članova što ti je ostalo i na sledećim izborima proći ćeš gore od radikala. Nekada su iz DS govorili da su sve ostale staranke liderske i autoritarne, a ti sada kao da se trudiš da ih u tome nadmašiš za tri koplja. Zavodiš strahovladu u stranci.

k

pre 11 godina

za vladu milica: kadrovi su bili bitni DS glasacima, zbog razocarenja nisu glasali za njih, a SNS glasacima su kadrovi poslednji na pameti. svako se identifikuje sa clanovima stranke, ja ne mogu kao bivsi DS glasac da glasam za sadasnje "namunjene" preletace i diletante. . . a na lokalu sam glasala za DS bez problema

Ziveo novi Predsednik najmanje jos jedan mandat! Jeftiniji je nego novi izbori.

pre 11 godina

A sta bi se desilo novo da vam je pobedio vas Tadic. Tadicizam = Nikolicizam! Ma ni to! Pokazalo se da ovo liga oko Nikolica ima bolje proevropske i (pro)kosovske (Kosovo je drzava!) orijentacije i shvatanja realnosti, nego li Tadic, koji bi da je ostao jos uvek drzao Kosovo na ledu. Tadic je ziveo u strahu od glasaca, koji su ga na kraju spravom kaznili, i dali Nikolicu predesdnicku stafetu. Nikolic do sada nije napravio stetu, i stvari on se krecu u iznenadjujuce pozitivnom smeru.

KRPELJKA

pre 11 godina

Svi ste krivi. Toliko ste se popismanili da niste videli kako vam obican covek u drzavi zivi, tj. zivotari, tj. prezivljava. Odnosne, ne da niste videli, nego niste ni hteli da vidite.

basta

pre 11 godina

DS je interesna stranka,to jest radi samo u svom interesu.Kakav Djilas i ostali,pa to su sve stari igraci,navikli na dobar zivot,zloupotrebom polozaja i uslugama izmedju sebe,od takvih ocekivati promene,ljudi sta je sa vama?O ovim jos starijim igracima koji su uvek sa nekima na vlasti ili su u opoziciji,i tu su stvari jasne,kako za koga.Nema u Srbiji bez korenitih promena,i politicara i svesti u narodu,nikakvih promena na bolje,samo se vrte u krug i bogate i dalje.Nova lica su potrebna,ovi nauceni na stare sisteme su produzetak bede i nepravde.

podrska novom DS

pre 11 godina

Izgleda da je i Jeremic (simbolicno) odsvirao sam sebi: Mars na Drinu! Kad se vratio kuci, kad ono, doceko ga: Mars iz partije!

7abrinuta

pre 11 godina

Zašto advokati uvek misle da se s ljudima može manipulisati po njihovoj viziji i nepriznavanju činjenica,nego idu po onoj,,ne verujte to ŠTO VIDITE ,KAD VAM JA KAŽEM ,TO NEPOSTOJI,,.E baš zato su u Beogradu ljudi gLasali za Djilasa ,a g.Petrović zna i to veoma dobro da se nije ovde radilo o krivici Djilasa,i da se svaki član bilo koje partije odgovorno ili neodgovorno drži onoga za šta se dogovore na odborima.Pa ,g.Petroviću,posle ovakvih neukusnih u najmanju ruku,izjava,nije isljučeno da ste samo potvrdili razlog svog uklanjanja iz stranke.Sedeti u Parlamentu i raditi ,je ogromna razlika,za one koji rade uvek se može naći da nešto nisu dovoljno dobro uradili,za one koji ne rade ništa ,ili samo kritiziraju, nema se šta ni reći.NEMA RADA, NEMA KOMENTARA ,NA NIŠTA.Sve sami ,osvešćivači,, od juče, ma kome vi to.Koja je vaša lična funkcija bila do sada,ako ste tako ,,pomagali,, Tadiću ,bolje da ste se sklonili odmah.Izglada da ste zalutali .Ovako pompezno ,,saopštenje,, je VAŠA LIČNA BRUKA.

Yyyyyyyyy

pre 11 godina

Da li vi iz DS-a imate pametnija posla nego da svakim danom sami sebi kopate jamu i upadate sve dublje u nju. Na kraju cu stvarno ili da ostanem neutralan na narednim izborima ili da glasam za Vucica jer vi trenutno nemate sta da ponudite.

Vlada Sabac

pre 11 godina

Najvise zbog tebe i tebi slicnih,prestao sam da glasam za DS!

Nisi se ti borio za ostanak u stranci zbog pravde,postenja,cak ni zbog povredjene sujete,vec zarad obezbedjenja novostecenog kapitala i buducih poslova tvojih firmi!
Nema ovde narod pojma ko si i sta si,ali mi Sapcani te jako dobro poznajemo.

Napadas i osudjujes druge,svi su krivi sem tebe,jel da?!
Moze ti se,jer istrazni organi ne rade svoj posao.Da rade,sada bi ti bio na nekom drugom mestu,u drustvu sa Miskovicem!

Ovako,pojeo vuk magarca,sta si "stekao","stekao" si,pa polako,kao Vlahovic.Laganica do kraja zivota...eeej Srbijo :(

vlada milic

pre 11 godina

gledam kako se ovde prepucavaju ko je kriv za poraz tadica. drago mi je da sada vide da nije porazen Tadic nego Srbija a za to nisu krivi ni Petrovic ni Djilas vec stelovana istrazivanja da Tadic ima 15% prednosti pa su ljudi isli na izlete a i cuveni " beli listici" koji su direktno uzimali glasace ds i ldp jer ne postoji ni jedan glasac srs, sns, dss i sps nije predao ni jedan prazan listic a ove sto pisu da je ds izgubio zbog kadrova bih upitao koje to kadrove ima sns da bi dobila bilo koji glas

krivica

pre 11 godina

U vreme izbora svi ste bili kao jedno...grlili ste se,tapsali po ledjima...Poraz treba prihvatiti kao i krivicu sto je do toga doslo,ne treba je sad svaljivati na drugog...krivi ste svi vi zajedno jer ste nas doveli do dna dok ste bili na vlasti !!!

Zoki

pre 11 godina

Petrović nije rekao ništa novo, Tadić je izgubio predsedničke izbore zato što se u Beogradu nakon prvog kruga izbora nista nije radilo. Tada sam mislio da se radilo o lenjosti i javasluku, ali izgleda da su Djilasovi motivi bili puno dublji, jer se na taj nacin oslobodio Tadica.
Ova sebicna politika je skupo kostala DS i tek ce da je kosta. Videcemo kako ce na sledecim izborima da prodje na celu sa Djilasom.

dana

pre 11 godina

Mislim da tek sada počinje klupko da se razmotava.Petrović je bio u vladi i zna dosta o sumnjivim privatizacijama i učesnicama,pa kad bude progovorio postaće jako vruće!

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Pa Narode nije smak Sveta ako je jedna partija izgubvila na izborima,pa zna se u opoziciju,ispravljaj svoje greske, konsoliduj se, pa na sledecim izborima,postoji mogucnost pobede?To se samo kod nas dozivljava gubitak na izborima,smak sveta!Ovde se ne mrze pozicija i opozicija zajedno saraduju,dogovaraju se gledaju kako je najbolje za drzavu i Narod?Kulturno ophodenje,kritika zdrava bez zlo namere,opozicije kada uvidi da nesto nije dobro.Niko se na to ne ljuti.

DS jos ne zna zasto su izgubili izbore

pre 11 godina

Ovi "demokrati" nikako da shvate da su bili losa vlast i da je narod izgubio strpljenje sa njima. Svaki razlog da Tadic ne bude vlast u Srbiji je dobar razlog. U njegovoj stranci misevi su kolo vodili a ne on. Bice upamcen po besmislenim izjavama i dosadnim frazama, i katastrofalnoj "reformi" sudstva. Daleko je pametnije da DS podrzi Djilasa sa nadom da ce on biti bolji predsednik i stranke i buduce Srbije od Tadica. A to ne bi trebalo da mu bude tesko, s obzirom na Tadiceve kvalitete kao lidera. Bilo bi tesko biti gori od Tadica.

Natasa Rostova

pre 11 godina

Zasto postoje dupli arsini u DS-u?Kako to da se gdinu Jeremicu daje jos nedelju dana da donese odluku,a Dusan Petrovic je odmah iskljucen?Mislim da gdin Djilas stranku uredjuje po svojoj volji,ovde nije rec ni o kakvoj odluci organa DS!Gdin Djilas uvodi pritajenu diktaturu!

katica popović

pre 11 godina

Tadiću i Petroviću je bilo normalno da Jeremić bude ministar inostranih poslova (i da vodi spoljnu politiku "Naših")! Moja porodica i ja (kumovi i prijatelji) nekadašnji glasači DS nismo izašli na ove izbore jer Tadić i Nikolić nude istu politiku OČUVANJA ratne ideologije Mire i Slobe. To politiku vodi i DSS i SRS znači svi u vlasti i opoziciji (osim LDP koja ima 5%glasača).
Ps. A i u buduće mi više na izbore ne izlazimo. Da bi bilo izbora prvo mora da se dogodi 6 oktobar i LUSTRACIJA Ratne gubitničke ideologije mržnje i inaćenja.

dosada

pre 11 godina

Da ste obojica bar malo radili svoj posao umesto privatnih "kombinacija", DS bi jos bila na vlasti a narodu bi bilo bolje.

Uzgred, ko god je u zabludi da izmedju poslanika iz DS i bilo koje druge stranke ima neke razlike je u debeloj zabludi - svi su oni tamo iskljucivo zbog licnih interesa, stranka nije bitna. Cak i oni najnizi u strankama su tamo da bi dobili uhlebljenje ili neku priliku da "ucare" nesto iz drzavne kase.
Toliko ste se nakrali svi zajedno da bi cak i posle apelacionog suda ostalo jedno 100 000 godina zatvora kad bi vas osudili. Nazalost, o tome sta ste zapravo radili (i dalje radite) cemo saznati tek kad sve stranke koje su imale veze sa vlascu u poslednjih 20 godina izgube moc uz pomoc koje se sad cuvaju. Ja se samo nadam da cu to citati u nekoj drugoj zemlji, posto u Srbiji za ljude koji nece da kradu uskoro nece biti ni vode.

Bivsi demokrata

pre 11 godina

Da li postoji neko u DS koji misli da Statutarna komisija deluje drugačije u odnosu na nekadašnji Miloševićev Savezni ustavni sud? A tako je bilo i u vreme ne tako davne Petrovićeve vladavine, tako da više treba žaliti demokratiju kao takvu od njega samog.

Demokrata od 1991

pre 11 godina

Petrovicu ne iskrivljuj sliku. DS je izgubio zbog tebe i ostalih koji su bili u vlastii koji nista nisu uradili.Izgubio je i zbog Tadica koji je u svojim rukama drzao sve poluge vlasti.Ovo pisam kao clan jednog opstinskog odbora DS-a u Beogradu. I jedan Gerhard Sreder je zbog poraza svoje partije na izborima u Nemckoj podneo ostavku.Isti slucaj i sa Toni Blerom u Engleskoj.Stranacka odluka mora da se poostuje ako sam nisi uvideo da ti tu vise mesto nije

Ja imam mozak

pre 11 godina

@Ana

Neverovatna si kao borac SNS-a. Ne mrzi te da svaki dan ostavljas slicne poruke. Misljenje ti kreira partija.Ukljuci malo jedan organ. Sta je DS drzao u prosloj vlasti.Ko je drzao najvaznije poluge u Srbiji od policije, zdravstva, skolstva,kulture, ekonomije.DS imao premijera, ministra ino poslova i poslednju godinu ministra finansija u liku Premijera,Pravdu.Ko je drzao NIP. I po tebi i po tvojima u stranci za sve je kriv DS. Iza cunami u Japanu i za uragan Sendi.Sezdeset posto vasih koalicionih partnera je bilo u u prosloj vlasti. Nemoj da se bavis DS-om. Gledaj u svoje dvoriste i na demokraticnost izbora jedan kandidat niko protiv i niko uzdrzan.

Sto se tice Petrovica ispravna odluka organa DS-a

Vladislava

pre 11 godina

Kamo lepe sreće da je kriv Đilas, on bi verovatno preuzeo odgovornost...
Kriv je Tadić, itekako, sam je kriv za to što mu se desilo - od pogrešnog izbora ljudi, pa do dugogodišnjeg gledanja kroz prste istima.

Ili ćemo o tome šta ste vi, Petroviću, radili za to vreme?
Niste bili predsednik mesne zajednice, koliko me pamćenje služi...

tiki

pre 11 godina

Djilas ocigledno zeli da ukloni sve pametne i uspesne ljude......resio je da bude dozivotni predsednik stranke pa da mu neko slucajno ne poremeti planove!!!

razočarani demokrata

pre 11 godina

Za Tadićev poraz kriv je i Đilas i Petrović,jer su ga zajedno sa ostalima,pritisli da skrati mandat.Da je Tadić ostao do kraja mandata pitanje je šta bi sve bilo,ovako smo videli sve.

Petar Filipovic

pre 11 godina

Petrovic po svom obicaju prica prazne price.Dragan Djilas je na izborima bio favorit DS-a. Pobeda DS-a u Vojvodini i Dragan Djilas su spasili sto se spasti dalo prosle godine na izborima.DS u Vojvodini se skoncentrisao jer su tamo vrsene najvece zloupotrebe pa je takvo zalaganje bilo pokrice da dobar izborni rezultat zastiti poslovne interese.Dragan Djilas se odrzava i u zavisnosti od kapaciteta njegove energije i izdrzljivosti bit ce i pitanje opstanka popularnosti njega a i same DS.
U svemu je najvaznija istrajnost i progresivne promene u posrnuloj stranci.

Moca

pre 11 godina

Za ovoga je godinu dana ocigledno predugacak period, hajde da ga podsetimo sta se desavalo. Prvo, DS je besomucno forsirao Trivanovu na svim medijima, a ta zena je antipaticna i kad cuti, a svaki put kad bi otvorila usta broj glasaca DS bi padao za po koji procenat. Dalje, za kataklizmu je kriv i ortoped na poziciji ministra za zastitu zivotne sredine i sajtovi od 25.000 evra. Konacno, za neuspeh DS i Tadica je ponajvise kriv sam Tadic. Los izbor kadrova, pocev od premijera koga se sada verovatno vise niko ziv ne seca jer za cetiri pune godine nit romorio nit govorio, a slag na tortu je ozviljavanje SPS-a i slicnih, koji su na na kraju izabrali boljeg prosca. Mislim, ne branim Djilasa, samo mislim da je ovo spinovanje od strane Petrovica ruzno, kao da smo svi mi idioti pa ne vidimo zasto je DS propao.

Bogdan

pre 11 godina

Mislim da podjednaku krivicu snose svi ministri iz DS-a jer su drzavu doveli u ovakav nezavidan polozaj, i to sto sada optuzuju jedni druge dokazuje da su bili samo orgnizovana grupa sastavljena samo zbog licnih interesa.

Karambol

pre 11 godina

To nista nije strano, zna se da je Djilas sve gurao u BG i da ga je interesovalo da samo tu dobije izbore, za ostatak Srbije ga nije bilo briga i zato je optuzio Tadica da je izgubio izbore.

Ljubo

pre 11 godina

A koliko je Dusane Petrovicu dobio Tadic u drugom krugu glasova u Sapcu,koliko je dobio u Nisu i Krusevcu odakle su tvoji pravnci iz tima Ristic i Djidic,ko se pitao za sastavljanje liste poslanika,ko je kotirao tako visoko na listi Nenada Kitanovica coveka Boska Ristica,a ovaj je nakon izbora odmah preleteo u URS??Bio si skoro 5 godina zamenik predsednika stranke,a za to vreme si samo godinu dana bio na nekoj funkciji na vlasti odnosno ministar pravde,znaci 4 godine si imao vremena da se posvetis iskljucivo stranci i radu sa odborima po celoj Srbiji i posle ovih izbora se videlo dobro kako si rukovodio i kadrirao...znas i sam da su vecina odbora u centralnoj Srbiji bili pod tvojom kontrolom,neki i pod kontrolom Sutanovca,i naravno drzao si i Sremsku Mitrovicu,Pajtic je drzao vojvodjanske odbore,a Djilas je mogao da kontrolise samo beogradske i to ne sve,jer na Savskom Vencu su glavni bili bivsi otporasi Homen i Konstatinovic takodje tvoji "ucenici",a Stari Grad je drzao Tadicev kum Zeka Bozovic.Zaboravio si brzo da je posle Tadicevog poraza 20. maja Djilas prihvatio da bude kandidat za premijera pod uslovom da DS ne prepusti SPS-u mesto gradonacelnika Beograda i jel to na predsednistvu 22. maja predlozio Dragan Sutanovac i clanovi predsednistva su trebali da se izjasne o tome,a onda su se javili "savetnici" Krstic i Saper i predlozili da je ipak najbolje da Tadic bude mandatar, a predsednistvo to izglasalo tesnom vecinom,a posle toga je sve postalo proslost!

DobarDrug

pre 11 godina

Petrović je je obilazio gradove i sela po Srbiji i držao na okupu nekada najveću stranku. U principu Tadić se slikao jer je lepši a ovaj je odrađivao posao. Dragan nije izašao iz Bg. Jedva čekam izbore da vidimo kako ćemo da prođemo bez Petrovića. Ako pređemo 17% puna kapa.

Zeljko

pre 11 godina

Mangupe, pa sto sad to kazes,a ne dok si bio clan DS-a.Sve dok se DS, ne ocisti od lopova, koji su mu srozali ugled kod naroda, nema im vlasti.

bobi

pre 11 godina

Neznam čemu se vi još nadate? DS je toliko uzdrman unutrašnjim sukobima da mu se ni malo ne piše neka svetla bidućnost.POstavljanje Tadića na mesto počasnok samo je usporilo rasplet a ne i rešilo problem!

bezimena

pre 11 godina

Skoro godinu dana nakon izbora,demokrate se i dalje svadjaju. :D
(Leo, 1. februar 2013 16:58)

Zaboravili ste koliko godina su se, ne samo svadjali već debelo vredjali, radikali sa bedžom! Zbog kredita koji je podigao u ime stranke a sam uzeo pare, još uvek se vodi parnica izmedju SRS i "mastera"...oni u medjuvremenu pukli, a on kupio stan, veći od jahte, i postao preCednik. O "gubljenju" tašne sa blanko ostavkama da ne pričam...:)))

zoki

pre 11 godina

Nisam ja kriv, on je kriv!!! - rece jedan od decaka fudbalera koji razbise prozor.
Ma krivi ste svi zajedno bre, neradnici i nesposobnjakovici!
Uljuljkali ste se i mislili da na staroj slavi zivite i vladate doveka!
I umesto da ste posle izbora analizirali situaciju i sagledali greske i propuste, najpre svako svoje, a zatim i kolektivne-stranacke, vi ko deca kad naprave belaj prebacujete odgovornost sa jednog na drugog.
Sramota je kako ste nedozreli ne samo kao politicari, vec i kao osobe. A mi vam naivno poverili drzavu da vodite. Pa vi necete ni stranku sacuvati, a nasledili ste je.
Bruka i sramota

Zoran P.

pre 11 godina

Petrovicu, Ti si uvek bio dobar samo za metode koje su primenjivali u bivsem SKJ.
Poltroni,ulizice,partokratija,podanistvo,neznanje/seti se svog doprinosa
poljoprivredi/,korupcija,...
Ostavi Ti Djilasa i Tadica i prebrojavanje u Beogradu.

Sustina Tvojih govora uvek je bila:
Izgubili smo jer nismo pobedili!

Izmedju ostalih,Ti si dao jedan od najvecih doprinosa porazu DS-a.

Bookey1009

pre 11 godina

Petrovicu,mani se tih obmana,zna se ko je bio ministar poljoprivrede,kad su u predizbornoj kampanji protestvovali zemljoradnici na putevima Vojvodine! Zavrsio si sa svojom karijerom!!

klenga

pre 11 godina

kao i uvek,Bezimena je u pravu...prosto,jasno i tačno...beograd je prepoznao logiku đilasa,,,ko god kaže drugo,taj laže k‘o ker...

Mozzart

pre 11 godina

Ovakva unutar stranacka neslaganja i zelja pojedinaca da budu sto se kaze “sultan umesto sultana” su njih i unistila, i dovela na mnogo nizoj politickoj lestvici nego sto su ikada bili.

Prodavac novina

pre 11 godina

Manite ova vaša jalova prepucavanja....12 godina ste vladali davali smo vam poverenje...i sada bi još...pogledajte šta ste uradili...čega ste se dotakli uništili ste kažnjeni ste....ne shvatate uskoro kada padnete ispod cenzusa...valda vam dođe...iz d..... u glavu....

Ana

pre 11 godina

Djilas je za mnogo toga kriv ali odgovornost za izborne rezultate deli sa ostatkom stranke. Politika DS-a nas je dovela u katastrofalnu situaciju, a Djilas ce u takvu situaciju sada dovesti DS.

milan

pre 11 godina

Ma da bre dangubama u ds je ktiv djilas zato sto vam neda da talasate i trazi da preuzmete odgovornost niste dobro radili gradjani kaznili i sad bi opet u klupe pa ne moze. Niste bogom dani to sto sad rade je kao mladja koji pljuje predhodnu vladu ili vlade, a bio je u svim pa ne moze prijatelju vise tako. Podrska Djilasu

ko ne veruje, videce

pre 11 godina

Tacno 100% i to je bilo ocigledno izmedju dva kruga izbora kad je Djilas zavrsio posao za sebe! Ali sto je Petrovic cutao sve dok nije dobio sut kartu? Kako ga sad nije stramota?
DS bez Tadica je nula!

bezimena

pre 11 godina

Uzajamno optuzivanje svaki dan! Jasan dokaz da je u redovima DS totalno rasulo!
(ojhaa, 1. februar 2013 15:38)

Laž! Gde ste pročitali da Djilas napada Petrovića?
NIGDE.

Ovim potezom DS odlično radi na konsolidovanju stranke!

p.s. krivica za izgubljene izbore je Tadićeva, ali ne samo njegova lično, već i tvoja, bar 10%, ti znaš zašto...Beograd je Djilasa podržao, Tadića nije, to govori SVE

Velika Morava

pre 11 godina

Svašta.Ako je i od Petrovića,previše je.Zar se ne pita da su on i njegove kolege ministri loše radili,a birači razočarani njihovim lošim radom su glasali za druge stranke a ne za DS.Koje samoljublje od Petrovića.Izgubio je politički kompas.

majaso

pre 11 godina

E sada pocinje zaplet. Verujem da ce Srbija saznati sto sta interesantno u danima koji ce dolaziti iz prve ruke od insajdera Dusana Petrovica. Sada predstoji verujem podrobna prepiska, bolje reci "prepucka" izmedju Petrovica, i bivseg mu Predsednika Djilasa.
(MOONCHILD, 1. februar 2013 14:53)



Slazem se i nestrpljiva sam da docekam sav taj prljav ves koji ce stici, samo zanimljivo je kako se nigde vise ne pojavljuju Dulic, Malovicka, Sutanovac

Milica

pre 11 godina

"On je napomenuo da se, kada je u pitanju njegovo isključenje, ne radi o poslaničkom mandatu, već o političkom revanšizmu, jer Đilas želi da ukloni svakog neistomišljenika."

Podržavam ovakvu čistku u okvirima jedne stranke. Bolje očistiti stranku pa da se na kraju ustvari i vidi rejting iste, nego gomilati članove samo gomilanja radi.

platon

pre 11 godina

Tadic je izgubio izbore zbog sebe samog, a jos vise zbog loseg okruzenja u kome si ti imao bitnu ulogu. Zato, vrati mandat i bavi se necim drugim.
(Branko, 1. februar 2013 15:28)


Ma da, vama u ds trebaju krivci da bi se opravdali, svi ste vi krivi,pljackali ste narod nemilosrdno i narod vas je kaznio zbog toga, sta vam tu nije jasno?

Boki

pre 11 godina

DS je prošao na izborima loše jer u svojim redovima ima previše loših ljudi, koji su na našu veliku žalost vodili dugo ovu državu. Ali slažem se da sve kreće od vrha stranke. Tako da Tadić a i Đilas znali su i tada koga imaju na raspolaganju pa ih nisu dirali. Nisu jer je bilo....neka, nema veze, bitno je samo da smo u foteljama i da je nama lepo. Tek treba da ispliva sva prljavština na videlo! Sada će da krenu priče jedni o drugima ko je sta i koliko. To je i dobro....jer će mnogi videti šta je i koga podržavao sve ove godine!

jovica

pre 11 godina

Ma krivica je mnogo šira od vaših ličnih prepucavanja. Tadič je doprineo sopstvenom porazu svojom bahatom i nadmenom vladavinom; Đilas se je zadovoljio prvim krugom i onim što je trenutno uradio u Beogradu; Petrović je svojim "radom" kako u stranci tako i u vladi uglavnom navlačio bes nacije...
Tako da bi najbolje bilo da se lepo uhvatite pod ruku i prepustite stranku nama čistih ruku!

NESTRANACKA LICNOST

pre 11 godina

I ovo je "moderna" demokratija koja nas je zaludjivala o pravim vrednostima deceniju. Pa nije dovoljno samo se zvati demokrata. Vi ste demokrate koli i Dinkic ekspert, ja vama da kazem. Vi ste izokrenuli potpuno znacenje i vrednost demokratije. Ovo zlo od nazadnjaka nece dugo, nadam se, ali necete ni vi.

Branko

pre 11 godina

Tadic je izgubio izbore zbog sebe samog, a jos vise zbog loseg okruzenja u kome si ti imao bitnu ulogu. Zato, vrati mandat i bavi se necim drugim.

dona

pre 11 godina

A ko je kriv za ovo siromastvo drzave, naroda, bezanja mladih iz zemlje, belu kugu, korupciju, kriminal...
Svi ste vi isti. Svi ste vi "teski" najmanje po nekoliko stotina hiljada narodnih evra a neki i mnogo vise? Firme, jahte, viletine, stancine, licna obezbedjenja, dzipovi, kolekcije...vam dodju kao logo za medjusobni prestiz. Znate koliko me vise zanimate?

Siki

pre 11 godina

Kada bi bilo moguće, bilo bi veoma korisno da svi političari budu razvlašćeni bar na jedan dan, pa da lepo i iskreno kažu šta misle i o saradnicima i o protivnicima.

mina

pre 11 godina

Nesumnjivo da je Đilas velikim delom kriv za Tadićev poraz. Đilasu je cilj bio i ostao da se penje sve više i da bude što veća faca u državi.

jednom BOT uvek BOT

pre 11 godina

ovo nam pokazuje kakvi su ovi iz DS-a. pravo je čudo što smo uopšte i opstali ovih 12 godina njihove vlasti.
(gef2007, 1. februar 2013 15:25)

Pravo cudo je da smo docekali tih 12 godina posle 12 godina SPS-a i radikala/naprednjaka.
A druga stvar,za vas ogranicene i zaboravne,DS NIJE BIO NA VLASTI 12 GODINA!

smrzavanje

pre 11 godina

Đilas je dosad toliko ukopao DS da naprednjaci sledećih dvadeset godina neće imati ozbiljnog protivnika na izborima, hehe...
(tom kleverli, 1. februar 2013 14:28)

Tome, zar se ne bojis vlasti koja nema opziciju? Nista nisi naucio za ovih dvadeset godina?
Ja se od takve pomisli smrznem.

Spectator

pre 11 godina

Petrović postupa po onoj izreci: ko gubi ima pravo da se ljuti. U svojim istupima stalno naglašava da mu je stalo do DS-a i da će uvek ostati DS-ovac , ali po postupcima koje čini, on je sada najveći protivnik DS-a u čemu sada seire svi ostali protivnici. Dobili su podršku s neočekivane strane. Ne znam kakav je status do sada imao Petrović u rukovodstvu DS-a, ali među običnim članovima i simpatizerima je bio jedna od najneomiljenijih figura. On , jednostavno odbija ljude od DS-a i dobro je da je sklonjen. Međutim, sličnih ima još i bilo bi dobro da ne budu, makar, u prvim redovima

krle

pre 11 godina

Samo jedno pitanje za gdina Petrovića:
Đilas je na izborima u Beogradu pobedio Vučića. Pobeda je bila ubedljivija nego ikad.
Sa druge strane, Tadić je loše prošao na predsedničkim izborima u BG.
Dakle, Beograđani su različito glasali na predsedničkim i lokalnim izborima jer su mislili da je Đilas radio dobro, a Tadić loše.

I gde je tu Đilasova odgovornost?

beli85

pre 11 godina

Krivi ste svi vi za vas poraz vasom losom vladavinom i zato ne vidim svrhu zasto sada optuzujete jedan drugog,i Bogu hvala da ste porazeni,u suprotnom ova zemlja bi samo vise i iznova propadala

miko

pre 11 godina

kakve Izbore trazi Ds..Pa oni jos nisu raskrstili sami sa sobom a hoce izbore..Pa treba prvo da se otarase Djilasa ako hocu nesto da naprave za jedno Deset do DvadesetGod...

Patriot

pre 11 godina

Jos jedan pokušaj Borisove demagoške mašine da obmane javnost. Đilas može da bude kriv samo ako je podmetnuo Tadiću nogu. Tadić i DS su izgubili jer se pokazalo ko su i šta su. Bahati, rasipnici, demagozi itd. Sve živo su uništili. Đilas je dobio, zato što se i on pokazao. Za razliku od Tadića i terena na kome su vladali (gde su sve što dohvate samo uništavali), Đilas je nešto i dao za svoju parohiju, to se i vidi i oseća. A davao i je i drugim opštinama po Srbiji. Nije on idealan, daleko od toga, ali je mnogo, mnogo bolji od onih koji nam propagiraju štednju i stezanje kaiša (zaboga, kriza je), a oni se probahatiše kao što niko nikada nije. Prema tome, Petroviću spasi nas demagogije...

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

nista sto se vec nije znalo - dil sa sns da se srusi tadic,da se preuzme stranka pa za godinu dve u koaliciju! ne mislite valjda da sns ne rusi djilasa u beogradu zato sto se dive kakav je pilon 'izgradio'?!?!

MarinaNo1

pre 11 godina

Petrovic je jedan od najmanje slikanih funkcionera DS-a a pri tom je godinama nosio stranacku infrastrukturu. Ovo je Djilasov veliki promasaj i greska, s'obzirom da idu izbori.

Saša

pre 11 godina

Ma nije nego, Đilas je kriv za Tadićev poraz, a Tadić koji se strankom nije bavio osam godina, okružio se dvorskom svitom i laktarošima nije baš ništa kriv. E Dule, Dule, jadno stvarno.

Cile

pre 11 godina

Slazem se u potpunosti sa izjavom Petrovica, a delimicno je i Tadic sam kriv jer se mesao u sve i svasta, bio i premijer i predsednik i potpredsednik itd..., a kako je Djilas krenuo, nece ni on nista bolje proci.

MOONCHILD

pre 11 godina

E sada pocinje zaplet. Verujem da ce Srbija saznati sto sta interesantno u danima koji ce dolaziti iz prve ruke od insajdera Dusana Petrovica. Sada predstoji verujem podrobna prepiska, bolje reci "prepucka" izmedju Petrovica, i bivseg mu Predsednika Djilasa.

Balea Soft

pre 11 godina

I znači počinjemo!
Pa lepo!
Što niste ranije pričali o tome?
Zašto niste onda izbacili Đilasa a izbacili ste Tadića?
I vi ćete neke reforme da uvodite.....nema od toga ništa!!!

shabane shabacki

pre 11 godina

Nece biti gospodine 10% da je tako.Glavni krivac za poraz Tadica na izborima si ti i tebi slicni. Vi koji ste bili ministri a niste nista radili.A i ono sto ste uradili uglavnom nije valjalo.
Slkoni se bre covece, imaj bar malo morala.
Uostalom Djilas je na izborima prosao bolje od tebe. Isto tako i na stranackim izborima.
I sta vise hoces?
Djilas niti je svetac niti je savrsen. Ali je za tebe "pet u celo".Genije! Velemajstor!
Pa tebe ne podnose u Sapcu odakle stizes. Ocima ne mogu da te vide!

Дрозофила

pre 11 godina

Господине Петровићу,
ја знам да је вама јако много криво што су вас избацили из ваше матичне странке која се на њихову жалост (а и на вашу, доскора) распада, али немојте да бринете и превише!
Све ће на своје доћи!
Задржали сте мандат, што вам је вероватно много битније него да будете у странци и слушате нечија наређења јер би вам то много теже пало, поготову зато што нисте ни раније слушали!
Пре свега, морам да вам се захвалим јер сте својим потезима а и страначим управо доказали колико је Демократска странка у распадном систему!
Очекујем још испада у скоријем времену да ће бити од стране ДСа па се видимо неком даљем скандалу!
Пријатан вам мандат којим можете сада да тргујете на политичкој сцени!

Поздрав из канцеларије јединих демократа који познају праве вредности и јачину ДС-а!!!

novica952

pre 11 godina

Petrović to dobro zapaža ali mala vajda od činjenice da postoji Đilasova odgovornost za izborne rezultate i ne samo u Beogradu nego širom Srbije. Ali gde to ima da predsednik stranke na sebe gleda samokritično, uvek neko mora biti žrtveno jagnje a u ovom slučaju su svi oni za koje je Đialas procenio da mu mogu smetati i rukovođenju strankom. Iako Petrović pokušava da ide zakonitim putem od toga da ga statuarna komisija zaštiti od Đilasove samovolje nema ništa i potrebno je da vide gde može i kako može iz svega ovoga politički da profitira.Da li nova stranka , da li prelazak u drugu znaće Petrović to da proceni kako je za njega najbolje.

Ivan

pre 11 godina

Ok, po tebi Tadic nije kriv za svoj poraz a Djilas jeste.
A kakva je tvoja odgovornost za taj tezak poraz, kada si ti drzao apsoulutno celu DS organizaciju u Srbiji??

ljubica

pre 11 godina

E ako je istina da je Djilas glavni krivac sto DS nije formirala vladu onda je to jedino dobro koje nas je snaslo od gospodina Djilasa..

Kalina

pre 11 godina

Posle izbacenja,napustanja ,..... DS-a ,sigurno ce svsta izaci na videlo.Okrenuce se jedni protiv drugih i tada cemo cemo znati pravu sliku DS-a.Samo napred!

Sasho

pre 11 godina

Definitivno tacno zasto Tadic nije pobedio na izborima!Tito je imao svog Djilasa i znamo kako je zavrsio,a Tadic je svoj ojacao finansiski nezamislivo!Narod bi reko pasha je zauzeo mesto sultanu!Sa Djilasom nikad DS nece oboriti SNS sa vlasti,jednostavno nije narodni covek vec bogatas,a ovo je Srbija ne Amerika!

saja

pre 11 godina

Krecu bure i vetrovi iznad DS-a, Petrovic je tu bio od pocetka tako da verujem da ce imati sta da kaze na stetu sad vec bivse stranke.

Dejan Radojevic

pre 11 godina

Najgore u svemu ovome sto ste izneli u javnost je to zasto niste to ucinili ranije,da ste sve ovo izneli i jos po nesto pre par meseci sve bi bilo drugacije u DS-u, Djilas ne moze da bude nikada politicar on je samo dobar menadzer, njega ne interesuje mnogo DS a ni clanovi, jedino ga zanima kako da svojim polozajem sacuva svoj kapital jer jedino tako moze da ga brani ...

shabane shabacki

pre 11 godina

Nece biti gospodine 10% da je tako.Glavni krivac za poraz Tadica na izborima si ti i tebi slicni. Vi koji ste bili ministri a niste nista radili.A i ono sto ste uradili uglavnom nije valjalo.
Slkoni se bre covece, imaj bar malo morala.
Uostalom Djilas je na izborima prosao bolje od tebe. Isto tako i na stranackim izborima.
I sta vise hoces?
Djilas niti je svetac niti je savrsen. Ali je za tebe "pet u celo".Genije! Velemajstor!
Pa tebe ne podnose u Sapcu odakle stizes. Ocima ne mogu da te vide!

Ivan

pre 11 godina

Ok, po tebi Tadic nije kriv za svoj poraz a Djilas jeste.
A kakva je tvoja odgovornost za taj tezak poraz, kada si ti drzao apsoulutno celu DS organizaciju u Srbiji??

Saša

pre 11 godina

Ma nije nego, Đilas je kriv za Tadićev poraz, a Tadić koji se strankom nije bavio osam godina, okružio se dvorskom svitom i laktarošima nije baš ništa kriv. E Dule, Dule, jadno stvarno.

krle

pre 11 godina

Samo jedno pitanje za gdina Petrovića:
Đilas je na izborima u Beogradu pobedio Vučića. Pobeda je bila ubedljivija nego ikad.
Sa druge strane, Tadić je loše prošao na predsedničkim izborima u BG.
Dakle, Beograđani su različito glasali na predsedničkim i lokalnim izborima jer su mislili da je Đilas radio dobro, a Tadić loše.

I gde je tu Đilasova odgovornost?

Moca

pre 11 godina

Za ovoga je godinu dana ocigledno predugacak period, hajde da ga podsetimo sta se desavalo. Prvo, DS je besomucno forsirao Trivanovu na svim medijima, a ta zena je antipaticna i kad cuti, a svaki put kad bi otvorila usta broj glasaca DS bi padao za po koji procenat. Dalje, za kataklizmu je kriv i ortoped na poziciji ministra za zastitu zivotne sredine i sajtovi od 25.000 evra. Konacno, za neuspeh DS i Tadica je ponajvise kriv sam Tadic. Los izbor kadrova, pocev od premijera koga se sada verovatno vise niko ziv ne seca jer za cetiri pune godine nit romorio nit govorio, a slag na tortu je ozviljavanje SPS-a i slicnih, koji su na na kraju izabrali boljeg prosca. Mislim, ne branim Djilasa, samo mislim da je ovo spinovanje od strane Petrovica ruzno, kao da smo svi mi idioti pa ne vidimo zasto je DS propao.

Sasho

pre 11 godina

Definitivno tacno zasto Tadic nije pobedio na izborima!Tito je imao svog Djilasa i znamo kako je zavrsio,a Tadic je svoj ojacao finansiski nezamislivo!Narod bi reko pasha je zauzeo mesto sultanu!Sa Djilasom nikad DS nece oboriti SNS sa vlasti,jednostavno nije narodni covek vec bogatas,a ovo je Srbija ne Amerika!

Balea Soft

pre 11 godina

I znači počinjemo!
Pa lepo!
Što niste ranije pričali o tome?
Zašto niste onda izbacili Đilasa a izbacili ste Tadića?
I vi ćete neke reforme da uvodite.....nema od toga ništa!!!

Patriot

pre 11 godina

Jos jedan pokušaj Borisove demagoške mašine da obmane javnost. Đilas može da bude kriv samo ako je podmetnuo Tadiću nogu. Tadić i DS su izgubili jer se pokazalo ko su i šta su. Bahati, rasipnici, demagozi itd. Sve živo su uništili. Đilas je dobio, zato što se i on pokazao. Za razliku od Tadića i terena na kome su vladali (gde su sve što dohvate samo uništavali), Đilas je nešto i dao za svoju parohiju, to se i vidi i oseća. A davao i je i drugim opštinama po Srbiji. Nije on idealan, daleko od toga, ali je mnogo, mnogo bolji od onih koji nam propagiraju štednju i stezanje kaiša (zaboga, kriza je), a oni se probahatiše kao što niko nikada nije. Prema tome, Petroviću spasi nas demagogije...

smrzavanje

pre 11 godina

Đilas je dosad toliko ukopao DS da naprednjaci sledećih dvadeset godina neće imati ozbiljnog protivnika na izborima, hehe...
(tom kleverli, 1. februar 2013 14:28)

Tome, zar se ne bojis vlasti koja nema opziciju? Nista nisi naucio za ovih dvadeset godina?
Ja se od takve pomisli smrznem.

jednom BOT uvek BOT

pre 11 godina

ovo nam pokazuje kakvi su ovi iz DS-a. pravo je čudo što smo uopšte i opstali ovih 12 godina njihove vlasti.
(gef2007, 1. februar 2013 15:25)

Pravo cudo je da smo docekali tih 12 godina posle 12 godina SPS-a i radikala/naprednjaka.
A druga stvar,za vas ogranicene i zaboravne,DS NIJE BIO NA VLASTI 12 GODINA!

bezimena

pre 11 godina

Uzajamno optuzivanje svaki dan! Jasan dokaz da je u redovima DS totalno rasulo!
(ojhaa, 1. februar 2013 15:38)

Laž! Gde ste pročitali da Djilas napada Petrovića?
NIGDE.

Ovim potezom DS odlično radi na konsolidovanju stranke!

p.s. krivica za izgubljene izbore je Tadićeva, ali ne samo njegova lično, već i tvoja, bar 10%, ti znaš zašto...Beograd je Djilasa podržao, Tadića nije, to govori SVE

Branko

pre 11 godina

Tadic je izgubio izbore zbog sebe samog, a jos vise zbog loseg okruzenja u kome si ti imao bitnu ulogu. Zato, vrati mandat i bavi se necim drugim.

bezimena

pre 11 godina

Skoro godinu dana nakon izbora,demokrate se i dalje svadjaju. :D
(Leo, 1. februar 2013 16:58)

Zaboravili ste koliko godina su se, ne samo svadjali već debelo vredjali, radikali sa bedžom! Zbog kredita koji je podigao u ime stranke a sam uzeo pare, još uvek se vodi parnica izmedju SRS i "mastera"...oni u medjuvremenu pukli, a on kupio stan, veći od jahte, i postao preCednik. O "gubljenju" tašne sa blanko ostavkama da ne pričam...:)))

Zoran P.

pre 11 godina

Petrovicu, Ti si uvek bio dobar samo za metode koje su primenjivali u bivsem SKJ.
Poltroni,ulizice,partokratija,podanistvo,neznanje/seti se svog doprinosa
poljoprivredi/,korupcija,...
Ostavi Ti Djilasa i Tadica i prebrojavanje u Beogradu.

Sustina Tvojih govora uvek je bila:
Izgubili smo jer nismo pobedili!

Izmedju ostalih,Ti si dao jedan od najvecih doprinosa porazu DS-a.

Velika Morava

pre 11 godina

Svašta.Ako je i od Petrovića,previše je.Zar se ne pita da su on i njegove kolege ministri loše radili,a birači razočarani njihovim lošim radom su glasali za druge stranke a ne za DS.Koje samoljublje od Petrovića.Izgubio je politički kompas.

NESTRANACKA LICNOST

pre 11 godina

I ovo je "moderna" demokratija koja nas je zaludjivala o pravim vrednostima deceniju. Pa nije dovoljno samo se zvati demokrata. Vi ste demokrate koli i Dinkic ekspert, ja vama da kazem. Vi ste izokrenuli potpuno znacenje i vrednost demokratije. Ovo zlo od nazadnjaka nece dugo, nadam se, ali necete ni vi.

jovica

pre 11 godina

Ma krivica je mnogo šira od vaših ličnih prepucavanja. Tadič je doprineo sopstvenom porazu svojom bahatom i nadmenom vladavinom; Đilas se je zadovoljio prvim krugom i onim što je trenutno uradio u Beogradu; Petrović je svojim "radom" kako u stranci tako i u vladi uglavnom navlačio bes nacije...
Tako da bi najbolje bilo da se lepo uhvatite pod ruku i prepustite stranku nama čistih ruku!

mina

pre 11 godina

Nesumnjivo da je Đilas velikim delom kriv za Tadićev poraz. Đilasu je cilj bio i ostao da se penje sve više i da bude što veća faca u državi.

zoki

pre 11 godina

Nisam ja kriv, on je kriv!!! - rece jedan od decaka fudbalera koji razbise prozor.
Ma krivi ste svi zajedno bre, neradnici i nesposobnjakovici!
Uljuljkali ste se i mislili da na staroj slavi zivite i vladate doveka!
I umesto da ste posle izbora analizirali situaciju i sagledali greske i propuste, najpre svako svoje, a zatim i kolektivne-stranacke, vi ko deca kad naprave belaj prebacujete odgovornost sa jednog na drugog.
Sramota je kako ste nedozreli ne samo kao politicari, vec i kao osobe. A mi vam naivno poverili drzavu da vodite. Pa vi necete ni stranku sacuvati, a nasledili ste je.
Bruka i sramota

Spectator

pre 11 godina

Petrović postupa po onoj izreci: ko gubi ima pravo da se ljuti. U svojim istupima stalno naglašava da mu je stalo do DS-a i da će uvek ostati DS-ovac , ali po postupcima koje čini, on je sada najveći protivnik DS-a u čemu sada seire svi ostali protivnici. Dobili su podršku s neočekivane strane. Ne znam kakav je status do sada imao Petrović u rukovodstvu DS-a, ali među običnim članovima i simpatizerima je bio jedna od najneomiljenijih figura. On , jednostavno odbija ljude od DS-a i dobro je da je sklonjen. Međutim, sličnih ima još i bilo bi dobro da ne budu, makar, u prvim redovima

Vlada Sabac

pre 11 godina

Najvise zbog tebe i tebi slicnih,prestao sam da glasam za DS!

Nisi se ti borio za ostanak u stranci zbog pravde,postenja,cak ni zbog povredjene sujete,vec zarad obezbedjenja novostecenog kapitala i buducih poslova tvojih firmi!
Nema ovde narod pojma ko si i sta si,ali mi Sapcani te jako dobro poznajemo.

Napadas i osudjujes druge,svi su krivi sem tebe,jel da?!
Moze ti se,jer istrazni organi ne rade svoj posao.Da rade,sada bi ti bio na nekom drugom mestu,u drustvu sa Miskovicem!

Ovako,pojeo vuk magarca,sta si "stekao","stekao" si,pa polako,kao Vlahovic.Laganica do kraja zivota...eeej Srbijo :(

MarinaNo1

pre 11 godina

Petrovic je jedan od najmanje slikanih funkcionera DS-a a pri tom je godinama nosio stranacku infrastrukturu. Ovo je Djilasov veliki promasaj i greska, s'obzirom da idu izbori.

dona

pre 11 godina

A ko je kriv za ovo siromastvo drzave, naroda, bezanja mladih iz zemlje, belu kugu, korupciju, kriminal...
Svi ste vi isti. Svi ste vi "teski" najmanje po nekoliko stotina hiljada narodnih evra a neki i mnogo vise? Firme, jahte, viletine, stancine, licna obezbedjenja, dzipovi, kolekcije...vam dodju kao logo za medjusobni prestiz. Znate koliko me vise zanimate?

Bookey1009

pre 11 godina

Petrovicu,mani se tih obmana,zna se ko je bio ministar poljoprivrede,kad su u predizbornoj kampanji protestvovali zemljoradnici na putevima Vojvodine! Zavrsio si sa svojom karijerom!!

dosada

pre 11 godina

Da ste obojica bar malo radili svoj posao umesto privatnih "kombinacija", DS bi jos bila na vlasti a narodu bi bilo bolje.

Uzgred, ko god je u zabludi da izmedju poslanika iz DS i bilo koje druge stranke ima neke razlike je u debeloj zabludi - svi su oni tamo iskljucivo zbog licnih interesa, stranka nije bitna. Cak i oni najnizi u strankama su tamo da bi dobili uhlebljenje ili neku priliku da "ucare" nesto iz drzavne kase.
Toliko ste se nakrali svi zajedno da bi cak i posle apelacionog suda ostalo jedno 100 000 godina zatvora kad bi vas osudili. Nazalost, o tome sta ste zapravo radili (i dalje radite) cemo saznati tek kad sve stranke koje su imale veze sa vlascu u poslednjih 20 godina izgube moc uz pomoc koje se sad cuvaju. Ja se samo nadam da cu to citati u nekoj drugoj zemlji, posto u Srbiji za ljude koji nece da kradu uskoro nece biti ni vode.

Zeljko

pre 11 godina

Mangupe, pa sto sad to kazes,a ne dok si bio clan DS-a.Sve dok se DS, ne ocisti od lopova, koji su mu srozali ugled kod naroda, nema im vlasti.

Demokrata od 1991

pre 11 godina

Petrovicu ne iskrivljuj sliku. DS je izgubio zbog tebe i ostalih koji su bili u vlastii koji nista nisu uradili.Izgubio je i zbog Tadica koji je u svojim rukama drzao sve poluge vlasti.Ovo pisam kao clan jednog opstinskog odbora DS-a u Beogradu. I jedan Gerhard Sreder je zbog poraza svoje partije na izborima u Nemckoj podneo ostavku.Isti slucaj i sa Toni Blerom u Engleskoj.Stranacka odluka mora da se poostuje ako sam nisi uvideo da ti tu vise mesto nije

katica popović

pre 11 godina

Tadiću i Petroviću je bilo normalno da Jeremić bude ministar inostranih poslova (i da vodi spoljnu politiku "Naših")! Moja porodica i ja (kumovi i prijatelji) nekadašnji glasači DS nismo izašli na ove izbore jer Tadić i Nikolić nude istu politiku OČUVANJA ratne ideologije Mire i Slobe. To politiku vodi i DSS i SRS znači svi u vlasti i opoziciji (osim LDP koja ima 5%glasača).
Ps. A i u buduće mi više na izbore ne izlazimo. Da bi bilo izbora prvo mora da se dogodi 6 oktobar i LUSTRACIJA Ratne gubitničke ideologije mržnje i inaćenja.

Milica

pre 11 godina

"On je napomenuo da se, kada je u pitanju njegovo isključenje, ne radi o poslaničkom mandatu, već o političkom revanšizmu, jer Đilas želi da ukloni svakog neistomišljenika."

Podržavam ovakvu čistku u okvirima jedne stranke. Bolje očistiti stranku pa da se na kraju ustvari i vidi rejting iste, nego gomilati članove samo gomilanja radi.

milan

pre 11 godina

Ma da bre dangubama u ds je ktiv djilas zato sto vam neda da talasate i trazi da preuzmete odgovornost niste dobro radili gradjani kaznili i sad bi opet u klupe pa ne moze. Niste bogom dani to sto sad rade je kao mladja koji pljuje predhodnu vladu ili vlade, a bio je u svim pa ne moze prijatelju vise tako. Podrska Djilasu

Vladislava

pre 11 godina

Kamo lepe sreće da je kriv Đilas, on bi verovatno preuzeo odgovornost...
Kriv je Tadić, itekako, sam je kriv za to što mu se desilo - od pogrešnog izbora ljudi, pa do dugogodišnjeg gledanja kroz prste istima.

Ili ćemo o tome šta ste vi, Petroviću, radili za to vreme?
Niste bili predsednik mesne zajednice, koliko me pamćenje služi...

Ja imam mozak

pre 11 godina

@Ana

Neverovatna si kao borac SNS-a. Ne mrzi te da svaki dan ostavljas slicne poruke. Misljenje ti kreira partija.Ukljuci malo jedan organ. Sta je DS drzao u prosloj vlasti.Ko je drzao najvaznije poluge u Srbiji od policije, zdravstva, skolstva,kulture, ekonomije.DS imao premijera, ministra ino poslova i poslednju godinu ministra finansija u liku Premijera,Pravdu.Ko je drzao NIP. I po tebi i po tvojima u stranci za sve je kriv DS. Iza cunami u Japanu i za uragan Sendi.Sezdeset posto vasih koalicionih partnera je bilo u u prosloj vlasti. Nemoj da se bavis DS-om. Gledaj u svoje dvoriste i na demokraticnost izbora jedan kandidat niko protiv i niko uzdrzan.

Sto se tice Petrovica ispravna odluka organa DS-a

Ivitza

pre 11 godina

Ako! I neka su ga isključili. Bio je jedan od gorih ministara poljoprivrede. Kad su poljoprivrednici blokirali puteve, tražeći ono što im sleduje, on se bahatio i pravio važan. E pa cvrc! Sve se vraća, sve se plaća...

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

nista sto se vec nije znalo - dil sa sns da se srusi tadic,da se preuzme stranka pa za godinu dve u koaliciju! ne mislite valjda da sns ne rusi djilasa u beogradu zato sto se dive kakav je pilon 'izgradio'?!?!

Natasa Rostova

pre 11 godina

Zasto postoje dupli arsini u DS-u?Kako to da se gdinu Jeremicu daje jos nedelju dana da donese odluku,a Dusan Petrovic je odmah iskljucen?Mislim da gdin Djilas stranku uredjuje po svojoj volji,ovde nije rec ni o kakvoj odluci organa DS!Gdin Djilas uvodi pritajenu diktaturu!

Boki

pre 11 godina

DS je prošao na izborima loše jer u svojim redovima ima previše loših ljudi, koji su na našu veliku žalost vodili dugo ovu državu. Ali slažem se da sve kreće od vrha stranke. Tako da Tadić a i Đilas znali su i tada koga imaju na raspolaganju pa ih nisu dirali. Nisu jer je bilo....neka, nema veze, bitno je samo da smo u foteljama i da je nama lepo. Tek treba da ispliva sva prljavština na videlo! Sada će da krenu priče jedni o drugima ko je sta i koliko. To je i dobro....jer će mnogi videti šta je i koga podržavao sve ove godine!

Ljubo

pre 11 godina

A koliko je Dusane Petrovicu dobio Tadic u drugom krugu glasova u Sapcu,koliko je dobio u Nisu i Krusevcu odakle su tvoji pravnci iz tima Ristic i Djidic,ko se pitao za sastavljanje liste poslanika,ko je kotirao tako visoko na listi Nenada Kitanovica coveka Boska Ristica,a ovaj je nakon izbora odmah preleteo u URS??Bio si skoro 5 godina zamenik predsednika stranke,a za to vreme si samo godinu dana bio na nekoj funkciji na vlasti odnosno ministar pravde,znaci 4 godine si imao vremena da se posvetis iskljucivo stranci i radu sa odborima po celoj Srbiji i posle ovih izbora se videlo dobro kako si rukovodio i kadrirao...znas i sam da su vecina odbora u centralnoj Srbiji bili pod tvojom kontrolom,neki i pod kontrolom Sutanovca,i naravno drzao si i Sremsku Mitrovicu,Pajtic je drzao vojvodjanske odbore,a Djilas je mogao da kontrolise samo beogradske i to ne sve,jer na Savskom Vencu su glavni bili bivsi otporasi Homen i Konstatinovic takodje tvoji "ucenici",a Stari Grad je drzao Tadicev kum Zeka Bozovic.Zaboravio si brzo da je posle Tadicevog poraza 20. maja Djilas prihvatio da bude kandidat za premijera pod uslovom da DS ne prepusti SPS-u mesto gradonacelnika Beograda i jel to na predsednistvu 22. maja predlozio Dragan Sutanovac i clanovi predsednistva su trebali da se izjasne o tome,a onda su se javili "savetnici" Krstic i Saper i predlozili da je ipak najbolje da Tadic bude mandatar, a predsednistvo to izglasalo tesnom vecinom,a posle toga je sve postalo proslost!

7abrinuta

pre 11 godina

Zašto advokati uvek misle da se s ljudima može manipulisati po njihovoj viziji i nepriznavanju činjenica,nego idu po onoj,,ne verujte to ŠTO VIDITE ,KAD VAM JA KAŽEM ,TO NEPOSTOJI,,.E baš zato su u Beogradu ljudi gLasali za Djilasa ,a g.Petrović zna i to veoma dobro da se nije ovde radilo o krivici Djilasa,i da se svaki član bilo koje partije odgovorno ili neodgovorno drži onoga za šta se dogovore na odborima.Pa ,g.Petroviću,posle ovakvih neukusnih u najmanju ruku,izjava,nije isljučeno da ste samo potvrdili razlog svog uklanjanja iz stranke.Sedeti u Parlamentu i raditi ,je ogromna razlika,za one koji rade uvek se može naći da nešto nisu dovoljno dobro uradili,za one koji ne rade ništa ,ili samo kritiziraju, nema se šta ni reći.NEMA RADA, NEMA KOMENTARA ,NA NIŠTA.Sve sami ,osvešćivači,, od juče, ma kome vi to.Koja je vaša lična funkcija bila do sada,ako ste tako ,,pomagali,, Tadiću ,bolje da ste se sklonili odmah.Izglada da ste zalutali .Ovako pompezno ,,saopštenje,, je VAŠA LIČNA BRUKA.

Zoki

pre 11 godina

Petrović nije rekao ništa novo, Tadić je izgubio predsedničke izbore zato što se u Beogradu nakon prvog kruga izbora nista nije radilo. Tada sam mislio da se radilo o lenjosti i javasluku, ali izgleda da su Djilasovi motivi bili puno dublji, jer se na taj nacin oslobodio Tadica.
Ova sebicna politika je skupo kostala DS i tek ce da je kosta. Videcemo kako ce na sledecim izborima da prodje na celu sa Djilasom.

vlada milic

pre 11 godina

gledam kako se ovde prepucavaju ko je kriv za poraz tadica. drago mi je da sada vide da nije porazen Tadic nego Srbija a za to nisu krivi ni Petrovic ni Djilas vec stelovana istrazivanja da Tadic ima 15% prednosti pa su ljudi isli na izlete a i cuveni " beli listici" koji su direktno uzimali glasace ds i ldp jer ne postoji ni jedan glasac srs, sns, dss i sps nije predao ni jedan prazan listic a ove sto pisu da je ds izgubio zbog kadrova bih upitao koje to kadrove ima sns da bi dobila bilo koji glas

KRPELJKA

pre 11 godina

Svi ste krivi. Toliko ste se popismanili da niste videli kako vam obican covek u drzavi zivi, tj. zivotari, tj. prezivljava. Odnosne, ne da niste videli, nego niste ni hteli da vidite.

Дрозофила

pre 11 godina

Господине Петровићу,
ја знам да је вама јако много криво што су вас избацили из ваше матичне странке која се на њихову жалост (а и на вашу, доскора) распада, али немојте да бринете и превише!
Све ће на своје доћи!
Задржали сте мандат, што вам је вероватно много битније него да будете у странци и слушате нечија наређења јер би вам то много теже пало, поготову зато што нисте ни раније слушали!
Пре свега, морам да вам се захвалим јер сте својим потезима а и страначим управо доказали колико је Демократска странка у распадном систему!
Очекујем још испада у скоријем времену да ће бити од стране ДСа па се видимо неком даљем скандалу!
Пријатан вам мандат којим можете сада да тргујете на политичкој сцени!

Поздрав из канцеларије јединих демократа који познају праве вредности и јачину ДС-а!!!

DS jos ne zna zasto su izgubili izbore

pre 11 godina

Ovi "demokrati" nikako da shvate da su bili losa vlast i da je narod izgubio strpljenje sa njima. Svaki razlog da Tadic ne bude vlast u Srbiji je dobar razlog. U njegovoj stranci misevi su kolo vodili a ne on. Bice upamcen po besmislenim izjavama i dosadnim frazama, i katastrofalnoj "reformi" sudstva. Daleko je pametnije da DS podrzi Djilasa sa nadom da ce on biti bolji predsednik i stranke i buduce Srbije od Tadica. A to ne bi trebalo da mu bude tesko, s obzirom na Tadiceve kvalitete kao lidera. Bilo bi tesko biti gori od Tadica.

simens

pre 11 godina

Sto se tice krivice za poraz Borisa Tadica na izborima, najvise su krivi bas Boris Tadic i Dusan Petrovic, a sto se tice izbacivanja iz stranke, neka se seti gospotin Petrovic da je bas on bio najveci zagovornik da se Cedomir Jovanovic izbaci iz DS-a. Zato mislim da bi sa malo vise dostojanstva trebao da podnese to izbacivanje.

ko ne veruje, videce

pre 11 godina

Tacno 100% i to je bilo ocigledno izmedju dva kruga izbora kad je Djilas zavrsio posao za sebe! Ali sto je Petrovic cutao sve dok nije dobio sut kartu? Kako ga sad nije stramota?
DS bez Tadica je nula!

Siki

pre 11 godina

Kada bi bilo moguće, bilo bi veoma korisno da svi političari budu razvlašćeni bar na jedan dan, pa da lepo i iskreno kažu šta misle i o saradnicima i o protivnicima.

Ana

pre 11 godina

Djilas je za mnogo toga kriv ali odgovornost za izborne rezultate deli sa ostatkom stranke. Politika DS-a nas je dovela u katastrofalnu situaciju, a Djilas ce u takvu situaciju sada dovesti DS.

klenga

pre 11 godina

kao i uvek,Bezimena je u pravu...prosto,jasno i tačno...beograd je prepoznao logiku đilasa,,,ko god kaže drugo,taj laže k‘o ker...

Prodavac novina

pre 11 godina

Manite ova vaša jalova prepucavanja....12 godina ste vladali davali smo vam poverenje...i sada bi još...pogledajte šta ste uradili...čega ste se dotakli uništili ste kažnjeni ste....ne shvatate uskoro kada padnete ispod cenzusa...valda vam dođe...iz d..... u glavu....

Petar Filipovic

pre 11 godina

Petrovic po svom obicaju prica prazne price.Dragan Djilas je na izborima bio favorit DS-a. Pobeda DS-a u Vojvodini i Dragan Djilas su spasili sto se spasti dalo prosle godine na izborima.DS u Vojvodini se skoncentrisao jer su tamo vrsene najvece zloupotrebe pa je takvo zalaganje bilo pokrice da dobar izborni rezultat zastiti poslovne interese.Dragan Djilas se odrzava i u zavisnosti od kapaciteta njegove energije i izdrzljivosti bit ce i pitanje opstanka popularnosti njega a i same DS.
U svemu je najvaznija istrajnost i progresivne promene u posrnuloj stranci.

Tvoj drug Borovica

pre 11 godina

Da li postoji pokvareniji i bezobrazniji lik od Elezovica, on zna sta DS i demokratija, odnosno sta je demokratskim putem doneta odluka. Konobar i reketas u NS, sada zastupa DS, pa to je smesno, da postoji D od drzave bio bi priveden pravdi.

Mozzart

pre 11 godina

Ovakva unutar stranacka neslaganja i zelja pojedinaca da budu sto se kaze “sultan umesto sultana” su njih i unistila, i dovela na mnogo nizoj politickoj lestvici nego sto su ikada bili.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Pa Narode nije smak Sveta ako je jedna partija izgubvila na izborima,pa zna se u opoziciju,ispravljaj svoje greske, konsoliduj se, pa na sledecim izborima,postoji mogucnost pobede?To se samo kod nas dozivljava gubitak na izborima,smak sveta!Ovde se ne mrze pozicija i opozicija zajedno saraduju,dogovaraju se gledaju kako je najbolje za drzavu i Narod?Kulturno ophodenje,kritika zdrava bez zlo namere,opozicije kada uvidi da nesto nije dobro.Niko se na to ne ljuti.

dana

pre 11 godina

Mislim da tek sada počinje klupko da se razmotava.Petrović je bio u vladi i zna dosta o sumnjivim privatizacijama i učesnicama,pa kad bude progovorio postaće jako vruće!

apstinenkinja

pre 11 godina

@ Vlada Milic

Ne potcenjujte gradjane Srbije.
Izbore je izgubila DS, a ne Srbija ( preuvelicavate znacaj bilo koje stranke).
Ja nisam izasla na izbore zato sto sam zelela da kaznim DS zbog ocajnog vrsenja vlasti u proslom mandatu, a ne zelim da glasam za SNS (socijaliste ni ne pominjem, DS ih je vratio u zivot). Od "belog listica" sam odustala, jer mogu da zamislim posledice ishoda izbora(teoretske) 51% belih listica.

DS je sada opoziciona stranka i smatram da je, dugorocno gledano, to za nju dobro. Nadam se da niste zaboravili kako se deluje u opoziciji.

Bilo bi bolje da je predsednik stranke izabran na pravim stranackim izborima, ali sad, sta je tu je.

Dosta kukumavcenja, prepucavanja, obracuna. Djilas je izneo plan i sad krenite na posao. Izbori nisu daleko, nemate puno vremena.

Yyyyyyyyy

pre 11 godina

Da li vi iz DS-a imate pametnija posla nego da svakim danom sami sebi kopate jamu i upadate sve dublje u nju. Na kraju cu stvarno ili da ostanem neutralan na narednim izborima ili da glasam za Vucica jer vi trenutno nemate sta da ponudite.

Milja

pre 11 godina

Zar ovaj Petrovic jos nije u istraznom zatvoru?!

Majko mila,ovoliki prostor da zauzima u medijima...i onda se cudimo zasto smo jad i beda hahahaah.

Srbijo...bljak

licimerje

pre 11 godina

glupost. Djilas je jedini iz ds-a sa rejtingom koji raste... to sto su Beogradjani uskratili podrsku Tadicu je samo posledica cinjenice da se u Beogradu nalazi intelektualna baza Srbije koji nisu slepi poklonici ideologijama, nego svom standardu... A DS Je krao, pa se ubijao od kradje...

miko

pre 11 godina

kakve Izbore trazi Ds..Pa oni jos nisu raskrstili sami sa sobom a hoce izbore..Pa treba prvo da se otarase Djilasa ako hocu nesto da naprave za jedno Deset do DvadesetGod...

Zevs

pre 11 godina

Vama niko izgleda ne treba da bi ste se unistili, dovoljni ste sami sebi. Pricate kako jedva cekate izbore a nemate sta da ponudite, ja kao glasac za sada ne vidim svrhu zasto bi uopste neko glasao za vas.

Kalina

pre 11 godina

Posle izbacenja,napustanja ,..... DS-a ,sigurno ce svsta izaci na videlo.Okrenuce se jedni protiv drugih i tada cemo cemo znati pravu sliku DS-a.Samo napred!

bobi

pre 11 godina

Neznam čemu se vi još nadate? DS je toliko uzdrman unutrašnjim sukobima da mu se ni malo ne piše neka svetla bidućnost.POstavljanje Tadića na mesto počasnok samo je usporilo rasplet a ne i rešilo problem!

evita

pre 11 godina

E ovo je najveci bezobrazluk u poslednje vreme... Kako li se toga setio? Cuj, Djilas kriv sto je DS izgubio, a Tadicevci su valjda bili u komi, prespavali vek, sta li? More sve ih treba iskljuciti iz stranke i javno reci sta je ko radio...

Siniša DS

pre 11 godina

Petroviću, hoćeš da praviš analizu, pa bilo bi bolje za tebe da ćutiš, ali pošto hoćeš da brbljaš, ajde da se vratimo unazada, pa da vidimo ko je i šta radio. Ajde malo da budemo objektivni, da se prisetimo. Da li je ministre i premijera birao Đilas ili Tadić i Petrović? Da li je predsedništvo DS odlučilo da premijer bude Pajtić, a onda sve to Tadić i Petrović(tada zamenik predsednika DS, glavni lik za kadrovanje u DS) poništite i postavite Cvetkovića. A zbog čega je doneta takva odluka? Pa da bi Tadić izigravao premijera, da bi se za sve pitao...a ko visoko leti, razbije se...što se i desilo. Idemo dalje. Petroviću, a što ne kažeš koji je taj pametnjaković odlučio da spaja sve izbore - Đilas ili ti i Tadić. Da li bi bila formirana ova vlast da su bili održani izbori za narodne poslanike, pokrajinski i lokalni, a za predsednika kada dođe vreme? Pa naravno da ne. DS je u kampanji svu lovu potrošila na kampanju za predsednika Tadića i na republičke izbore, a totalno je bila zapostvljena kampanja za AP Vojvodina i naročito za grad Beograd. Đilas gotovo i da nije imao kampanju u Beogradu, a ubedljivo je pobedio. Pajtić nije imamo ozbiljnu kampanju za AP Vojvodina, a ubedljivo je pobedio. Prema tome, kampanja DS je bila usmerena na Tadića, a svi ostali su bili zapostavljeni, to su činjenice. Kako je ko prošao videli smo, a rezultati izbora(građani) su rekli da DS treba da vode Đilas i Pajtić. To su ubedljivom većinom potvrdili i članovi glavnog odbora DS.

DOCTOR B

pre 11 godina

Svi ste vi krivi, neko manje-neko više. Svi ste se dohvatili lošeg posla i zaboravili narod, a narod je ipak video da ste svi bili na vlasti zbog vas, a ne zbog naroda. Pa izvinite, svesni ste svoje odgovornosti za sledeće: korupcija, nezaposlenost, pad proizvodnje i izvoza, nestašica i poskupljenje svih namirnica i porast troskova života...Gospodo, malo li je?

Marko

pre 11 godina

@Zevs A koju svrhu vidiš u ovom spavanju sadašnje vlade? Lepo, došli su na vlast i šta se promenilo? Jedan čovek priča o korupciji, pokušava nešto da uradi, a drugi? Šta drugi rade? Nemaju znanja, nemaju kadrove da nešto učine, a vreme prolazi. Pored svega nama je sve gore i gore. I dokle? Bivša vlast je dosta grešila, ali je Đilas mnogo srčaniji i uporniji od Tadića. On može da okupi dobar tim koji će da bude u stanju veoma brzo da počne sa sprovođenjem donešenog programa u delo.

vlada milic

pre 11 godina

izvinjavam se svima ali i dalje smatram da svako ko nije glasao za ds ili ldp je u stvari glasao za sns i za to da nam predsednik bude covek koji je , da budem vrlo blag, vrlo sumnjivo dosao do diplome ( uzgred nije mu ni trebala ) a premijer dacic i da su zagovornici belih listica to najbolje trebali da znaju jer ih ipak smatram za inteligentnije ljude od prosecnog glasaca. ne mogu sada da se kriju iza svega kao " ja nisam glasao za ove" ne oni su najodgovorniji za sadasnju katastrofu u zemlji i za to da nam vlasnici kockarnica i pecenjara vode drzavna preduzeca, pevacice i balerine vrsljaju po zeleznicama i eps a menadzeri upadaju u opstine kao i za nezabelezene " karantine " za odbornike u zrenjaninu , novom sadu i grockoj kao i fenomen da stranka koja je osvojila 52% glasova bude opozicija u despotovcu.

platon

pre 11 godina

Tadic je izgubio izbore zbog sebe samog, a jos vise zbog loseg okruzenja u kome si ti imao bitnu ulogu. Zato, vrati mandat i bavi se necim drugim.
(Branko, 1. februar 2013 15:28)


Ma da, vama u ds trebaju krivci da bi se opravdali, svi ste vi krivi,pljackali ste narod nemilosrdno i narod vas je kaznio zbog toga, sta vam tu nije jasno?

majaso

pre 11 godina

E sada pocinje zaplet. Verujem da ce Srbija saznati sto sta interesantno u danima koji ce dolaziti iz prve ruke od insajdera Dusana Petrovica. Sada predstoji verujem podrobna prepiska, bolje reci "prepucka" izmedju Petrovica, i bivseg mu Predsednika Djilasa.
(MOONCHILD, 1. februar 2013 14:53)



Slazem se i nestrpljiva sam da docekam sav taj prljav ves koji ce stici, samo zanimljivo je kako se nigde vise ne pojavljuju Dulic, Malovicka, Sutanovac

Skeptik

pre 11 godina

Đilase, ne valja ti to. Tim diktatorskim zulumom do sada neviđenim u DS pogubićeš i ono malo članova što ti je ostalo i na sledećim izborima proći ćeš gore od radikala. Nekada su iz DS govorili da su sve ostale staranke liderske i autoritarne, a ti sada kao da se trudiš da ih u tome nadmašiš za tri koplja. Zavodiš strahovladu u stranci.

Moderni Monah

pre 11 godina

Nemojte tako gospodine Petrovicu, Djilas je jedan uvazeni gradjanin ove zemlje, porodican covek, predsednik veoma jake stranke, gradonacelnik Beograda, uspesan biznismen, covek za primer i ugled. Da li treba da napomenem da sam sarkastican.

steVA

pre 11 godina

Ne treba ti to Petrovicu,te bajke,SNS i Vucic nikada nisu hteli sa vama u vladu,a pogotovu ne sa Djilasom.Ako ste mislili da vladate sa SPS-om i ostalima u koaliciji onda ste ocigledno bili alavi i na srecu srpskog naroda to se nije desilo.Treba biti fer i reci javno da ovo sto trenutno radi ova vlada je najbolje za Srbiju.

demokrata do koske

pre 11 godina

MNOGO SMO JAKI!!! Pa, ministri aktuelne Vlade su unistili Srbiju 100 puta vise nego ministri predhodne Vlade za samo 6 meseci! Podrzavam da se svi ministri iz DS predhone Vlade preispitaju jer smo imali odlicne rezultate (Sutanovac, Dulic...) ali i slabe (Milan Markovic- SPS). Ako su krali u aps!

Sredite redove, jedva cekamo izbore- DS ce voditi buducu Vladu! Narod je gladan.

k

pre 11 godina

za vladu milica: kadrovi su bili bitni DS glasacima, zbog razocarenja nisu glasali za njih, a SNS glasacima su kadrovi poslednji na pameti. svako se identifikuje sa clanovima stranke, ja ne mogu kao bivsi DS glasac da glasam za sadasnje "namunjene" preletace i diletante. . . a na lokalu sam glasala za DS bez problema

Dejan Radojevic

pre 11 godina

Najgore u svemu ovome sto ste izneli u javnost je to zasto niste to ucinili ranije,da ste sve ovo izneli i jos po nesto pre par meseci sve bi bilo drugacije u DS-u, Djilas ne moze da bude nikada politicar on je samo dobar menadzer, njega ne interesuje mnogo DS a ni clanovi, jedino ga zanima kako da svojim polozajem sacuva svoj kapital jer jedino tako moze da ga brani ...

ljubica

pre 11 godina

E ako je istina da je Djilas glavni krivac sto DS nije formirala vladu onda je to jedino dobro koje nas je snaslo od gospodina Djilasa..

tiki

pre 11 godina

Djilas ocigledno zeli da ukloni sve pametne i uspesne ljude......resio je da bude dozivotni predsednik stranke pa da mu neko slucajno ne poremeti planove!!!

Aca

pre 11 godina

Petrovicu, nije kriv samo Djilas za propast DS -a, svi ste vi krivi, zaboravili ste na narod i bedu u koju ste ga doveli pljackama. Sve vas treba i hoce paohapsiti Vucic i Dacic, samo polako jednog po jednog, vazno je dase polako odmotava klupce. A i Tomin sin ce doci na red da vidimo kako i koliko je platio audi6 ?

Supercalifragilisticexpialidocious

pre 11 godina

Djilas je ocigledno resio da cisti. U redu je, samo kuca se ne cisti jednon, vec cim se pojavi neko djubre, zna se gde ide. E zato je DS izgubila na izborima. Previse vam se djubreta (da ne kazem djubradi) nakupilo, narod je poceo da se gusi posle dve decenije smrada (smradova).

Cile

pre 11 godina

Slazem se u potpunosti sa izjavom Petrovica, a delimicno je i Tadic sam kriv jer se mesao u sve i svasta, bio i premijer i predsednik i potpredsednik itd..., a kako je Djilas krenuo, nece ni on nista bolje proci.

novica952

pre 11 godina

Petrović to dobro zapaža ali mala vajda od činjenice da postoji Đilasova odgovornost za izborne rezultate i ne samo u Beogradu nego širom Srbije. Ali gde to ima da predsednik stranke na sebe gleda samokritično, uvek neko mora biti žrtveno jagnje a u ovom slučaju su svi oni za koje je Đialas procenio da mu mogu smetati i rukovođenju strankom. Iako Petrović pokušava da ide zakonitim putem od toga da ga statuarna komisija zaštiti od Đilasove samovolje nema ništa i potrebno je da vide gde može i kako može iz svega ovoga politički da profitira.Da li nova stranka , da li prelazak u drugu znaće Petrović to da proceni kako je za njega najbolje.

MOONCHILD

pre 11 godina

E sada pocinje zaplet. Verujem da ce Srbija saznati sto sta interesantno u danima koji ce dolaziti iz prve ruke od insajdera Dusana Petrovica. Sada predstoji verujem podrobna prepiska, bolje reci "prepucka" izmedju Petrovica, i bivseg mu Predsednika Djilasa.

basta

pre 11 godina

DS je interesna stranka,to jest radi samo u svom interesu.Kakav Djilas i ostali,pa to su sve stari igraci,navikli na dobar zivot,zloupotrebom polozaja i uslugama izmedju sebe,od takvih ocekivati promene,ljudi sta je sa vama?O ovim jos starijim igracima koji su uvek sa nekima na vlasti ili su u opoziciji,i tu su stvari jasne,kako za koga.Nema u Srbiji bez korenitih promena,i politicara i svesti u narodu,nikakvih promena na bolje,samo se vrte u krug i bogate i dalje.Nova lica su potrebna,ovi nauceni na stare sisteme su produzetak bede i nepravde.

Ranko

pre 11 godina

Ljudi ne vole Petrovića,ali to što govori ima smisla.Što bi rekao Čanak,Đilas gradonačelnik Dragan,je sve vreme vodio politiku svoje lične promocije i beskrajne ljubavi sa kadrovima drugih stranaka u gradskoj vlasti tako da njegov bolji rezultat u gradu od stranke je posledica toga.Zato je apsurdno da posle toga uopšte ima ambiciju da se bavi stranačkim životom,a ne da bude još predsednik stranke.Ptosto je neverovatno da ubeđenim demokratama apsolutno ne predstavlja problem blagonaklonost nove vlasti prema gradonačelniku i ostavljanje DS na vlasti u Beogradu,kada se zna da je to zlatni rudnik za svaku vlast.Biće da tu ima neka tajna veza.Postavlja se pitanje zašto prepametni,kralj marketinga i menadžmenta nije kao najbolji među nama preuzeo rizik formiranja vlade posle izbora,nego su Tadića prodali posle poraza i namestili ga da pregovara sa Dačićem,a znalo se da ovaj neće odoleti premijerskom zovu naprednjaka.DS se pretvorila u grešnu zajednicu koja tumara u javnosti bez snage da se izdigne svojom vizijom Srbije iznad običnog javno komunalnog preduzeća.Čak i Mićunović ćuti,valjda da ne bi bio izbačen iz stranke i tako doveo i sebe i stranku u mizeran položaj,a ipak je tu "malo duže" od mladih lavova.Stranka ipak treba da ima više ciljeve od egomanijakalnih poriva njenih članova,ma koliko bili uspešni u pravljenju novca koji ne nedostaje ni Petroviću ni Đilasu,a Jeremić je već priča za sebe i dokaz da ovaj svet klizi u potpuno ludilo.

Bivsi demokrata

pre 11 godina

Da li postoji neko u DS koji misli da Statutarna komisija deluje drugačije u odnosu na nekadašnji Miloševićev Savezni ustavni sud? A tako je bilo i u vreme ne tako davne Petrovićeve vladavine, tako da više treba žaliti demokratiju kao takvu od njega samog.

krivica

pre 11 godina

U vreme izbora svi ste bili kao jedno...grlili ste se,tapsali po ledjima...Poraz treba prihvatiti kao i krivicu sto je do toga doslo,ne treba je sad svaljivati na drugog...krivi ste svi vi zajedno jer ste nas doveli do dna dok ste bili na vlasti !!!

dejan za.

pre 11 godina

tadic je kriv sto je bio okruzen slatkorecivim ljudima koji su gledali samo svoj interes, sto je dozvolio da ga "vozaju" svakakvi! imao je par sansi ali ih nije iskoristio, i kad je trebao trezveno promisliti i videti sta dalje opet "glava u pesak" umesto ostrih rezova i temeljnog ciscenja vrha stranke, postao je drugi tito, sto se mene tice, neka hvala!

cistunci

pre 11 godina

Ovo obrazlozenje Elezovica je toliko birokratsko i nebulozno...kao da Djilas nema nikakve veze,nego su oni demokratskim putem to ucinili.On im rekao,oni odradili...Iskljucenje njega zbog gubitka izbora i jos nekih, ne daje snagu demokratskoj stranci, vec izaziva sumnju zasto i ostali koji su naneli stetu i dalje sede u stranci.Da li im je vodja oprostio ili postoji nesto drugo...A sta je sa onima koje je pomenuo Boris Tadic i rekao da su se iza njegovih ledja bogatili a za stranku ih je bilo bas briga...Ko su ti ljudi,da li ce i oni biti iskljuceni ili ce buducnost stranke ostati pod teretom te ozbiljne izjave i to do juce prvog coveka Demokratske stranke... a danas pocasnog...

beli85

pre 11 godina

Krivi ste svi vi za vas poraz vasom losom vladavinom i zato ne vidim svrhu zasto sada optuzujete jedan drugog,i Bogu hvala da ste porazeni,u suprotnom ova zemlja bi samo vise i iznova propadala

Karambol

pre 11 godina

To nista nije strano, zna se da je Djilas sve gurao u BG i da ga je interesovalo da samo tu dobije izbore, za ostatak Srbije ga nije bilo briga i zato je optuzio Tadica da je izgubio izbore.

saja

pre 11 godina

Krecu bure i vetrovi iznad DS-a, Petrovic je tu bio od pocetka tako da verujem da ce imati sta da kaze na stetu sad vec bivse stranke.

razočarani demokrata

pre 11 godina

Za Tadićev poraz kriv je i Đilas i Petrović,jer su ga zajedno sa ostalima,pritisli da skrati mandat.Da je Tadić ostao do kraja mandata pitanje je šta bi sve bilo,ovako smo videli sve.

Bogdan

pre 11 godina

Mislim da podjednaku krivicu snose svi ministri iz DS-a jer su drzavu doveli u ovakav nezavidan polozaj, i to sto sada optuzuju jedni druge dokazuje da su bili samo orgnizovana grupa sastavljena samo zbog licnih interesa.

DobarDrug

pre 11 godina

Petrović je je obilazio gradove i sela po Srbiji i držao na okupu nekada najveću stranku. U principu Tadić se slikao jer je lepši a ovaj je odrađivao posao. Dragan nije izašao iz Bg. Jedva čekam izbore da vidimo kako ćemo da prođemo bez Petrovića. Ako pređemo 17% puna kapa.

Spectator

pre 11 godina

Sada, kada ponovo saslušah i odgledah Petrovićeve izjave, ne mogu sebi da dođem od čuda otkuda takav čovek uopšte u DS-u. Sada je očigledno da se radilo samo o ličnom interesu. Pošto, verovatno , ne može bez politike ja bih mu samo poželeo isti put kojim su otišli Knežević, Cvijan i dr. On, kao i oni pokazuje svoj pravi karakter. Stalo mu je samo do vlasti, a da bi se dokazao novim poslodavcima prethodno mora izvršiti najveću pljuvačinu po svojim dojučerašnjim partijskim drugovima (bolje reći:kolegama) što sada obilato čini, a instruirani i oni željni senzacija mediji mu daju ogroman prostor i to za jedan dan veći nego što je imao u celom životu. Ali i to će proći, a on će večito ostati konvertit u koga niko neće imati poverenja. Ovo pišem kao obični simpatizer DS-a i voleo bih da se ,,čistka‚‚ ne završi samo na Petroviću. Ima još njemu sličnih. Izuzetno cenim postupke onih koji su ponudili i dali ostavke na poslanička mesta i mislim da je to dobar primer za sve (ne samo iz DS-a). Verujem da se na kraju dobro dobrim vraća. Sada je vreme da demokrate i njihovi simpatizeri što manje obraćaju pažnju na provokacije koje dolaze iz raznih kuhinja i nastave borbu za ostvrenje proklamovanih ciljeva. Kao primer poštenja svima treba da posluži gospođica Jerkov , koje se po prelasku u DS odrekla svih funkcija koje je dobila kao član LSV (koju cenim i pored ,,nestašluka,, g. Čanka). Sa njom je DS mnogo dobila, jer se radi o izuzetno poštenoj i sposobnoj osobi kakvih drugi nemaju.

Svadje nikome dobro ne donose!

pre 11 godina

Ne radite to sebi demokrate. Dovoljno su vas nazadnjaci unistili, ne unistavajte se medjusobno zbog poraza na izborima. Narod vas je kaznio, ja prva nisam glasala, ali Srbiji je demokratija potrebna. "Cista" i stabilna sto vi niste bili. Reformisite se, ujedinite se, LDP je jedna od najrealnijih stranaka, imaju pametne kadrove, pridruzite se njihovim stavovima i pripremajte teren na zdrav nacin. Sta vam je pa se medjusobno ujedate! Imate li svesti? Unistice nas "slobodni radikali" ako se predate. Za poraz Tadica je kriv prvo on sam, a onda covek koga je on postavio za premijera, kao i odredjeni ministri lopovi ili nesposobnjakovici. Ujedinio se sa SPS-om, HEJ! Pa vi ste pogazili dusu naroda iz cele Srbije ostavljenu petog oktobra na ulicama Beograda! Nikakve kadrove niste imali! Menjajte se! Pridruzite se LDP-u, a glasaca cete onda imati na tone. LDP je mala stranka, kao sto je tracak svetla u tunelu mali, ali ka njemu se ipak ide. Nisu najbolji na svetu, ali imaju daleko razumniju politiku od bilo koga do sada! Smirite strasti, iskoristite vreme da se sredite i NAZAD NA POSAO kako je odavno trebalo. Jasan plan i program i zaorite!

pokahontas

pre 11 godina

Znaci sada ce da krenu javna prepucavanja i optuzbe? Ne treba vama neko sa strane da biste propali, sami cete medjusobno da se unistite.

Zgazena Bubasvaba

pre 11 godina

Em sto je bio kriv sto je na nivou drzave DS imao 9% manje glasova nego pre 4 godine, nego ce se tek otkrivati koliko je covek kriv. Ne mogu da ga svarim nikako.

sasa jokic

pre 11 godina

U Sbiiji je ozviljna politika prestala da postoji 12.03.2003. Sve posle toga je cirkus, sa manje ili vise smesnim klovnovima!

Milanka

pre 11 godina

Medjusobno optuzivanje ko je kriv za sta ne vodi nicemu. Demokratska stranka mora da prihvati cinjenicu da vise nije na vlasti. Ukoliko to ne shvati nestace kompletno sa srpske politicke scene.

Goran

pre 11 godina

Ti si, Petroviću, mnogo veći krivac za Tadićev poraz i srozavanje rejtinga. Zbog tebe i tebi sličnih, mnogi su prestali da glasaju za DS!

Bojana Jovanovic

pre 11 godina

Najlakse je da sada svaljujete krivicu jedan na drugog. Snosite Vi kolektivnu odgovornost za propast privrede, lose privatizacije a ponajvise za korupciju .

Ziveo novi Predsednik najmanje jos jedan mandat! Jeftiniji je nego novi izbori.

pre 11 godina

A sta bi se desilo novo da vam je pobedio vas Tadic. Tadicizam = Nikolicizam! Ma ni to! Pokazalo se da ovo liga oko Nikolica ima bolje proevropske i (pro)kosovske (Kosovo je drzava!) orijentacije i shvatanja realnosti, nego li Tadic, koji bi da je ostao jos uvek drzao Kosovo na ledu. Tadic je ziveo u strahu od glasaca, koji su ga na kraju spravom kaznili, i dali Nikolicu predesdnicku stafetu. Nikolic do sada nije napravio stetu, i stvari on se krecu u iznenadjujuce pozitivnom smeru.

podrska novom DS

pre 11 godina

Izgleda da je i Jeremic (simbolicno) odsvirao sam sebi: Mars na Drinu! Kad se vratio kuci, kad ono, doceko ga: Mars iz partije!

Amfitrita

pre 11 godina

E sada je red i na Dragana Đilasa da podnese ostavku na mesto gradonačelnika Beograda. DS je stranka bez perspektive i budućnosti. U demokratskoj stranci više nema političke ideologije, nema demokratije. DS je stranka čiji članovi isključivo gledaju samo lični interes. Ne znam zbog čega Đilasu smeta Jeremić i Petrović ako im je DS dodelila mandate, mislim da ima nešto više od toga. Borba protiv kriminala i korupcije će utvrditi o čemu se radi. Vlast zaista radi za interes naroda i države.

sasa jokic

pre 11 godina

U Sbiiji je ozviljna politika prestala da postoji 12.03.2003. Sve posle toga je cirkus, sa manje ili vise smesnim klovnovima!

Jagodica bobica

pre 11 godina

Dok ste zajedno nasmejani unistavali narod i Srbiju podrzavali ste non stop jedan drugog...a sada kada ste izgubili fotelje kritikujete se medjusobno i borite za prevlast u sopstvenoj stranci..to pokazuje samo da zelitebudete bar diktatori svoje partije kad niste mogli vise drzave...jadni mi i ko nas je vodio ranije.

Ђикела

pre 11 godina

Тадић је изгубио зато што народ лоше живи, а притом гледа тебе и још неке бахате министре како нас убеђујете да нам је супер

ZIDAR

pre 11 godina

Vi ste kao one babe po selima (bez uvrede bake), samo se bavite tracevima, intrigama, na kraju ce stvarno naprednjaci da nas samelju na izborima, tako mi deluje.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Petrović:Đilas kriv za poraz Tadića

Ako je ova Petrovićeva tvrdnja da je Dragan Đilas ZASLUZAN za poraz Tadića, istinita, onda Ja licno a po mom cvrstom ubedjenju i citava Srbija, DUGUJEMO Draganu Đilasu neizmernu ZAHVALNOST !

Mackica011

pre 11 godina

narodu vise nije bitno ko ce biti novi stari prestolonaslednik ds a. . .time se vi bavite sada kada imate vise vremena. .narod ocekuje pomak ka boljem, nema se vise vremena za gubljenje i prisecanje na Vas.... Sa tačke gledišta gradjana Srbije vi ste vec prakticno pocepani...ostaje Vam naravno nada da teorijski jos uvek niste.

Jagodica bobica

pre 11 godina

Strasno. Cime se sve bavila prosla vlast, laznim obecanjima svih ovih godina a narod bez posla i gladan. Sad kad je izasla objektivna slika stanja i kad su svesni da jedini krivci za preogomnu rupu jesi upravo oni, oni se tuku svadjaju okrivljuju medju sobom. E jadna Srbijo ko te je vodio svih ovih godina.

bezimena

pre 11 godina

Đilas & Co.
Đilas će pretvoriti DS u jednu od svojih komanija...
(,/\, 1. februar 2013 23:23)

Odlično, jer smo sada firma u stečaju.

Pils plus

pre 11 godina

Dojadili ste vise narodu vasim podmuklim izjavama iz dana u dan. Narodu vise nije bitno ko ce biti novi stari prestolonaslednik ds a. . .time se vi bavite sada kada imate vise vremena. .narod ocekuje pomak ka boljem, zato svi ocekujemo raspad vase stranke.

ZMAJ25

pre 11 godina

I vi kao demokrate kad se neko ne slaze sa tvojim misljenjem ti ga izbacis iz stranke,vama bi blo bolje da ugasite stranku.Krivi ste svi vi za vas poraz i losom vladavinom.

Sasho

pre 11 godina

Definitivno tacno zasto Tadic nije pobedio na izborima!Tito je imao svog Djilasa i znamo kako je zavrsio,a Tadic je svoj ojacao finansiski nezamislivo!Narod bi reko pasha je zauzeo mesto sultanu!Sa Djilasom nikad DS nece oboriti SNS sa vlasti,jednostavno nije narodni covek vec bogatas,a ovo je Srbija ne Amerika!

shabane shabacki

pre 11 godina

Nece biti gospodine 10% da je tako.Glavni krivac za poraz Tadica na izborima si ti i tebi slicni. Vi koji ste bili ministri a niste nista radili.A i ono sto ste uradili uglavnom nije valjalo.
Slkoni se bre covece, imaj bar malo morala.
Uostalom Djilas je na izborima prosao bolje od tebe. Isto tako i na stranackim izborima.
I sta vise hoces?
Djilas niti je svetac niti je savrsen. Ali je za tebe "pet u celo".Genije! Velemajstor!
Pa tebe ne podnose u Sapcu odakle stizes. Ocima ne mogu da te vide!

mina

pre 11 godina

Nesumnjivo da je Đilas velikim delom kriv za Tadićev poraz. Đilasu je cilj bio i ostao da se penje sve više i da bude što veća faca u državi.

krle

pre 11 godina

Samo jedno pitanje za gdina Petrovića:
Đilas je na izborima u Beogradu pobedio Vučića. Pobeda je bila ubedljivija nego ikad.
Sa druge strane, Tadić je loše prošao na predsedničkim izborima u BG.
Dakle, Beograđani su različito glasali na predsedničkim i lokalnim izborima jer su mislili da je Đilas radio dobro, a Tadić loše.

I gde je tu Đilasova odgovornost?

MarinaNo1

pre 11 godina

Petrovic je jedan od najmanje slikanih funkcionera DS-a a pri tom je godinama nosio stranacku infrastrukturu. Ovo je Djilasov veliki promasaj i greska, s'obzirom da idu izbori.

Cile

pre 11 godina

Slazem se u potpunosti sa izjavom Petrovica, a delimicno je i Tadic sam kriv jer se mesao u sve i svasta, bio i premijer i predsednik i potpredsednik itd..., a kako je Djilas krenuo, nece ni on nista bolje proci.

bezimena

pre 11 godina

Uzajamno optuzivanje svaki dan! Jasan dokaz da je u redovima DS totalno rasulo!
(ojhaa, 1. februar 2013 15:38)

Laž! Gde ste pročitali da Djilas napada Petrovića?
NIGDE.

Ovim potezom DS odlično radi na konsolidovanju stranke!

p.s. krivica za izgubljene izbore je Tadićeva, ali ne samo njegova lično, već i tvoja, bar 10%, ti znaš zašto...Beograd je Djilasa podržao, Tadića nije, to govori SVE

Saša

pre 11 godina

Ma nije nego, Đilas je kriv za Tadićev poraz, a Tadić koji se strankom nije bavio osam godina, okružio se dvorskom svitom i laktarošima nije baš ništa kriv. E Dule, Dule, jadno stvarno.

Ivan

pre 11 godina

Ok, po tebi Tadic nije kriv za svoj poraz a Djilas jeste.
A kakva je tvoja odgovornost za taj tezak poraz, kada si ti drzao apsoulutno celu DS organizaciju u Srbiji??

tiki

pre 11 godina

Djilas ocigledno zeli da ukloni sve pametne i uspesne ljude......resio je da bude dozivotni predsednik stranke pa da mu neko slucajno ne poremeti planove!!!

demokrata do koske

pre 11 godina

MNOGO SMO JAKI!!! Pa, ministri aktuelne Vlade su unistili Srbiju 100 puta vise nego ministri predhodne Vlade za samo 6 meseci! Podrzavam da se svi ministri iz DS predhone Vlade preispitaju jer smo imali odlicne rezultate (Sutanovac, Dulic...) ali i slabe (Milan Markovic- SPS). Ako su krali u aps!

Sredite redove, jedva cekamo izbore- DS ce voditi buducu Vladu! Narod je gladan.

Дрозофила

pre 11 godina

Господине Петровићу,
ја знам да је вама јако много криво што су вас избацили из ваше матичне странке која се на њихову жалост (а и на вашу, доскора) распада, али немојте да бринете и превише!
Све ће на своје доћи!
Задржали сте мандат, што вам је вероватно много битније него да будете у странци и слушате нечија наређења јер би вам то много теже пало, поготову зато што нисте ни раније слушали!
Пре свега, морам да вам се захвалим јер сте својим потезима а и страначим управо доказали колико је Демократска странка у распадном систему!
Очекујем још испада у скоријем времену да ће бити од стране ДСа па се видимо неком даљем скандалу!
Пријатан вам мандат којим можете сада да тргујете на политичкој сцени!

Поздрав из канцеларије јединих демократа који познају праве вредности и јачину ДС-а!!!

Zoki

pre 11 godina

Petrović nije rekao ništa novo, Tadić je izgubio predsedničke izbore zato što se u Beogradu nakon prvog kruga izbora nista nije radilo. Tada sam mislio da se radilo o lenjosti i javasluku, ali izgleda da su Djilasovi motivi bili puno dublji, jer se na taj nacin oslobodio Tadica.
Ova sebicna politika je skupo kostala DS i tek ce da je kosta. Videcemo kako ce na sledecim izborima da prodje na celu sa Djilasom.

DS jos ne zna zasto su izgubili izbore

pre 11 godina

Ovi "demokrati" nikako da shvate da su bili losa vlast i da je narod izgubio strpljenje sa njima. Svaki razlog da Tadic ne bude vlast u Srbiji je dobar razlog. U njegovoj stranci misevi su kolo vodili a ne on. Bice upamcen po besmislenim izjavama i dosadnim frazama, i katastrofalnoj "reformi" sudstva. Daleko je pametnije da DS podrzi Djilasa sa nadom da ce on biti bolji predsednik i stranke i buduce Srbije od Tadica. A to ne bi trebalo da mu bude tesko, s obzirom na Tadiceve kvalitete kao lidera. Bilo bi tesko biti gori od Tadica.

vlada milic

pre 11 godina

gledam kako se ovde prepucavaju ko je kriv za poraz tadica. drago mi je da sada vide da nije porazen Tadic nego Srbija a za to nisu krivi ni Petrovic ni Djilas vec stelovana istrazivanja da Tadic ima 15% prednosti pa su ljudi isli na izlete a i cuveni " beli listici" koji su direktno uzimali glasace ds i ldp jer ne postoji ni jedan glasac srs, sns, dss i sps nije predao ni jedan prazan listic a ove sto pisu da je ds izgubio zbog kadrova bih upitao koje to kadrove ima sns da bi dobila bilo koji glas

DobarDrug

pre 11 godina

Petrović je je obilazio gradove i sela po Srbiji i držao na okupu nekada najveću stranku. U principu Tadić se slikao jer je lepši a ovaj je odrađivao posao. Dragan nije izašao iz Bg. Jedva čekam izbore da vidimo kako ćemo da prođemo bez Petrovića. Ako pređemo 17% puna kapa.

Skeptik

pre 11 godina

Đilase, ne valja ti to. Tim diktatorskim zulumom do sada neviđenim u DS pogubićeš i ono malo članova što ti je ostalo i na sledećim izborima proći ćeš gore od radikala. Nekada su iz DS govorili da su sve ostale staranke liderske i autoritarne, a ti sada kao da se trudiš da ih u tome nadmašiš za tri koplja. Zavodiš strahovladu u stranci.

licimerje

pre 11 godina

glupost. Djilas je jedini iz ds-a sa rejtingom koji raste... to sto su Beogradjani uskratili podrsku Tadicu je samo posledica cinjenice da se u Beogradu nalazi intelektualna baza Srbije koji nisu slepi poklonici ideologijama, nego svom standardu... A DS Je krao, pa se ubijao od kradje...

Marko

pre 11 godina

@Zevs A koju svrhu vidiš u ovom spavanju sadašnje vlade? Lepo, došli su na vlast i šta se promenilo? Jedan čovek priča o korupciji, pokušava nešto da uradi, a drugi? Šta drugi rade? Nemaju znanja, nemaju kadrove da nešto učine, a vreme prolazi. Pored svega nama je sve gore i gore. I dokle? Bivša vlast je dosta grešila, ali je Đilas mnogo srčaniji i uporniji od Tadića. On može da okupi dobar tim koji će da bude u stanju veoma brzo da počne sa sprovođenjem donešenog programa u delo.

bobi

pre 11 godina

Neznam čemu se vi još nadate? DS je toliko uzdrman unutrašnjim sukobima da mu se ni malo ne piše neka svetla bidućnost.POstavljanje Tadića na mesto počasnok samo je usporilo rasplet a ne i rešilo problem!

miko

pre 11 godina

kakve Izbore trazi Ds..Pa oni jos nisu raskrstili sami sa sobom a hoce izbore..Pa treba prvo da se otarase Djilasa ako hocu nesto da naprave za jedno Deset do DvadesetGod...

Patriot

pre 11 godina

Jos jedan pokušaj Borisove demagoške mašine da obmane javnost. Đilas može da bude kriv samo ako je podmetnuo Tadiću nogu. Tadić i DS su izgubili jer se pokazalo ko su i šta su. Bahati, rasipnici, demagozi itd. Sve živo su uništili. Đilas je dobio, zato što se i on pokazao. Za razliku od Tadića i terena na kome su vladali (gde su sve što dohvate samo uništavali), Đilas je nešto i dao za svoju parohiju, to se i vidi i oseća. A davao i je i drugim opštinama po Srbiji. Nije on idealan, daleko od toga, ali je mnogo, mnogo bolji od onih koji nam propagiraju štednju i stezanje kaiša (zaboga, kriza je), a oni se probahatiše kao što niko nikada nije. Prema tome, Petroviću spasi nas demagogije...

Ana

pre 11 godina

Djilas je za mnogo toga kriv ali odgovornost za izborne rezultate deli sa ostatkom stranke. Politika DS-a nas je dovela u katastrofalnu situaciju, a Djilas ce u takvu situaciju sada dovesti DS.

klenga

pre 11 godina

kao i uvek,Bezimena je u pravu...prosto,jasno i tačno...beograd je prepoznao logiku đilasa,,,ko god kaže drugo,taj laže k‘o ker...

ko ne veruje, videce

pre 11 godina

Tacno 100% i to je bilo ocigledno izmedju dva kruga izbora kad je Djilas zavrsio posao za sebe! Ali sto je Petrovic cutao sve dok nije dobio sut kartu? Kako ga sad nije stramota?
DS bez Tadica je nula!

Moderni Monah

pre 11 godina

Nemojte tako gospodine Petrovicu, Djilas je jedan uvazeni gradjanin ove zemlje, porodican covek, predsednik veoma jake stranke, gradonacelnik Beograda, uspesan biznismen, covek za primer i ugled. Da li treba da napomenem da sam sarkastican.

Balea Soft

pre 11 godina

I znači počinjemo!
Pa lepo!
Što niste ranije pričali o tome?
Zašto niste onda izbacili Đilasa a izbacili ste Tadića?
I vi ćete neke reforme da uvodite.....nema od toga ništa!!!

Dejan Radojevic

pre 11 godina

Najgore u svemu ovome sto ste izneli u javnost je to zasto niste to ucinili ranije,da ste sve ovo izneli i jos po nesto pre par meseci sve bi bilo drugacije u DS-u, Djilas ne moze da bude nikada politicar on je samo dobar menadzer, njega ne interesuje mnogo DS a ni clanovi, jedino ga zanima kako da svojim polozajem sacuva svoj kapital jer jedino tako moze da ga brani ...

ljubica

pre 11 godina

E ako je istina da je Djilas glavni krivac sto DS nije formirala vladu onda je to jedino dobro koje nas je snaslo od gospodina Djilasa..

bezimena

pre 11 godina

Skoro godinu dana nakon izbora,demokrate se i dalje svadjaju. :D
(Leo, 1. februar 2013 16:58)

Zaboravili ste koliko godina su se, ne samo svadjali već debelo vredjali, radikali sa bedžom! Zbog kredita koji je podigao u ime stranke a sam uzeo pare, još uvek se vodi parnica izmedju SRS i "mastera"...oni u medjuvremenu pukli, a on kupio stan, veći od jahte, i postao preCednik. O "gubljenju" tašne sa blanko ostavkama da ne pričam...:)))

razočarani demokrata

pre 11 godina

Za Tadićev poraz kriv je i Đilas i Petrović,jer su ga zajedno sa ostalima,pritisli da skrati mandat.Da je Tadić ostao do kraja mandata pitanje je šta bi sve bilo,ovako smo videli sve.

Kalina

pre 11 godina

Posle izbacenja,napustanja ,..... DS-a ,sigurno ce svsta izaci na videlo.Okrenuce se jedni protiv drugih i tada cemo cemo znati pravu sliku DS-a.Samo napred!

jednom BOT uvek BOT

pre 11 godina

ovo nam pokazuje kakvi su ovi iz DS-a. pravo je čudo što smo uopšte i opstali ovih 12 godina njihove vlasti.
(gef2007, 1. februar 2013 15:25)

Pravo cudo je da smo docekali tih 12 godina posle 12 godina SPS-a i radikala/naprednjaka.
A druga stvar,za vas ogranicene i zaboravne,DS NIJE BIO NA VLASTI 12 GODINA!

platon

pre 11 godina

Tadic je izgubio izbore zbog sebe samog, a jos vise zbog loseg okruzenja u kome si ti imao bitnu ulogu. Zato, vrati mandat i bavi se necim drugim.
(Branko, 1. februar 2013 15:28)


Ma da, vama u ds trebaju krivci da bi se opravdali, svi ste vi krivi,pljackali ste narod nemilosrdno i narod vas je kaznio zbog toga, sta vam tu nije jasno?

steVA

pre 11 godina

Ne treba ti to Petrovicu,te bajke,SNS i Vucic nikada nisu hteli sa vama u vladu,a pogotovu ne sa Djilasom.Ako ste mislili da vladate sa SPS-om i ostalima u koaliciji onda ste ocigledno bili alavi i na srecu srpskog naroda to se nije desilo.Treba biti fer i reci javno da ovo sto trenutno radi ova vlada je najbolje za Srbiju.

Ranko

pre 11 godina

Ljudi ne vole Petrovića,ali to što govori ima smisla.Što bi rekao Čanak,Đilas gradonačelnik Dragan,je sve vreme vodio politiku svoje lične promocije i beskrajne ljubavi sa kadrovima drugih stranaka u gradskoj vlasti tako da njegov bolji rezultat u gradu od stranke je posledica toga.Zato je apsurdno da posle toga uopšte ima ambiciju da se bavi stranačkim životom,a ne da bude još predsednik stranke.Ptosto je neverovatno da ubeđenim demokratama apsolutno ne predstavlja problem blagonaklonost nove vlasti prema gradonačelniku i ostavljanje DS na vlasti u Beogradu,kada se zna da je to zlatni rudnik za svaku vlast.Biće da tu ima neka tajna veza.Postavlja se pitanje zašto prepametni,kralj marketinga i menadžmenta nije kao najbolji među nama preuzeo rizik formiranja vlade posle izbora,nego su Tadića prodali posle poraza i namestili ga da pregovara sa Dačićem,a znalo se da ovaj neće odoleti premijerskom zovu naprednjaka.DS se pretvorila u grešnu zajednicu koja tumara u javnosti bez snage da se izdigne svojom vizijom Srbije iznad običnog javno komunalnog preduzeća.Čak i Mićunović ćuti,valjda da ne bi bio izbačen iz stranke i tako doveo i sebe i stranku u mizeran položaj,a ipak je tu "malo duže" od mladih lavova.Stranka ipak treba da ima više ciljeve od egomanijakalnih poriva njenih članova,ma koliko bili uspešni u pravljenju novca koji ne nedostaje ni Petroviću ni Đilasu,a Jeremić je već priča za sebe i dokaz da ovaj svet klizi u potpuno ludilo.

novica952

pre 11 godina

Petrović to dobro zapaža ali mala vajda od činjenice da postoji Đilasova odgovornost za izborne rezultate i ne samo u Beogradu nego širom Srbije. Ali gde to ima da predsednik stranke na sebe gleda samokritično, uvek neko mora biti žrtveno jagnje a u ovom slučaju su svi oni za koje je Đialas procenio da mu mogu smetati i rukovođenju strankom. Iako Petrović pokušava da ide zakonitim putem od toga da ga statuarna komisija zaštiti od Đilasove samovolje nema ništa i potrebno je da vide gde može i kako može iz svega ovoga politički da profitira.Da li nova stranka , da li prelazak u drugu znaće Petrović to da proceni kako je za njega najbolje.

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

nista sto se vec nije znalo - dil sa sns da se srusi tadic,da se preuzme stranka pa za godinu dve u koaliciju! ne mislite valjda da sns ne rusi djilasa u beogradu zato sto se dive kakav je pilon 'izgradio'?!?!

milan

pre 11 godina

Ma da bre dangubama u ds je ktiv djilas zato sto vam neda da talasate i trazi da preuzmete odgovornost niste dobro radili gradjani kaznili i sad bi opet u klupe pa ne moze. Niste bogom dani to sto sad rade je kao mladja koji pljuje predhodnu vladu ili vlade, a bio je u svim pa ne moze prijatelju vise tako. Podrska Djilasu

dana

pre 11 godina

Mislim da tek sada počinje klupko da se razmotava.Petrović je bio u vladi i zna dosta o sumnjivim privatizacijama i učesnicama,pa kad bude progovorio postaće jako vruće!

katica popović

pre 11 godina

Tadiću i Petroviću je bilo normalno da Jeremić bude ministar inostranih poslova (i da vodi spoljnu politiku "Naših")! Moja porodica i ja (kumovi i prijatelji) nekadašnji glasači DS nismo izašli na ove izbore jer Tadić i Nikolić nude istu politiku OČUVANJA ratne ideologije Mire i Slobe. To politiku vodi i DSS i SRS znači svi u vlasti i opoziciji (osim LDP koja ima 5%glasača).
Ps. A i u buduće mi više na izbore ne izlazimo. Da bi bilo izbora prvo mora da se dogodi 6 oktobar i LUSTRACIJA Ratne gubitničke ideologije mržnje i inaćenja.

Spectator

pre 11 godina

Sada, kada ponovo saslušah i odgledah Petrovićeve izjave, ne mogu sebi da dođem od čuda otkuda takav čovek uopšte u DS-u. Sada je očigledno da se radilo samo o ličnom interesu. Pošto, verovatno , ne može bez politike ja bih mu samo poželeo isti put kojim su otišli Knežević, Cvijan i dr. On, kao i oni pokazuje svoj pravi karakter. Stalo mu je samo do vlasti, a da bi se dokazao novim poslodavcima prethodno mora izvršiti najveću pljuvačinu po svojim dojučerašnjim partijskim drugovima (bolje reći:kolegama) što sada obilato čini, a instruirani i oni željni senzacija mediji mu daju ogroman prostor i to za jedan dan veći nego što je imao u celom životu. Ali i to će proći, a on će večito ostati konvertit u koga niko neće imati poverenja. Ovo pišem kao obični simpatizer DS-a i voleo bih da se ,,čistka‚‚ ne završi samo na Petroviću. Ima još njemu sličnih. Izuzetno cenim postupke onih koji su ponudili i dali ostavke na poslanička mesta i mislim da je to dobar primer za sve (ne samo iz DS-a). Verujem da se na kraju dobro dobrim vraća. Sada je vreme da demokrate i njihovi simpatizeri što manje obraćaju pažnju na provokacije koje dolaze iz raznih kuhinja i nastave borbu za ostvrenje proklamovanih ciljeva. Kao primer poštenja svima treba da posluži gospođica Jerkov , koje se po prelasku u DS odrekla svih funkcija koje je dobila kao član LSV (koju cenim i pored ,,nestašluka,, g. Čanka). Sa njom je DS mnogo dobila, jer se radi o izuzetno poštenoj i sposobnoj osobi kakvih drugi nemaju.

Siniša DS

pre 11 godina

Petroviću, hoćeš da praviš analizu, pa bilo bi bolje za tebe da ćutiš, ali pošto hoćeš da brbljaš, ajde da se vratimo unazada, pa da vidimo ko je i šta radio. Ajde malo da budemo objektivni, da se prisetimo. Da li je ministre i premijera birao Đilas ili Tadić i Petrović? Da li je predsedništvo DS odlučilo da premijer bude Pajtić, a onda sve to Tadić i Petrović(tada zamenik predsednika DS, glavni lik za kadrovanje u DS) poništite i postavite Cvetkovića. A zbog čega je doneta takva odluka? Pa da bi Tadić izigravao premijera, da bi se za sve pitao...a ko visoko leti, razbije se...što se i desilo. Idemo dalje. Petroviću, a što ne kažeš koji je taj pametnjaković odlučio da spaja sve izbore - Đilas ili ti i Tadić. Da li bi bila formirana ova vlast da su bili održani izbori za narodne poslanike, pokrajinski i lokalni, a za predsednika kada dođe vreme? Pa naravno da ne. DS je u kampanji svu lovu potrošila na kampanju za predsednika Tadića i na republičke izbore, a totalno je bila zapostvljena kampanja za AP Vojvodina i naročito za grad Beograd. Đilas gotovo i da nije imao kampanju u Beogradu, a ubedljivo je pobedio. Pajtić nije imamo ozbiljnu kampanju za AP Vojvodina, a ubedljivo je pobedio. Prema tome, kampanja DS je bila usmerena na Tadića, a svi ostali su bili zapostavljeni, to su činjenice. Kako je ko prošao videli smo, a rezultati izbora(građani) su rekli da DS treba da vode Đilas i Pajtić. To su ubedljivom većinom potvrdili i članovi glavnog odbora DS.

Svadje nikome dobro ne donose!

pre 11 godina

Ne radite to sebi demokrate. Dovoljno su vas nazadnjaci unistili, ne unistavajte se medjusobno zbog poraza na izborima. Narod vas je kaznio, ja prva nisam glasala, ali Srbiji je demokratija potrebna. "Cista" i stabilna sto vi niste bili. Reformisite se, ujedinite se, LDP je jedna od najrealnijih stranaka, imaju pametne kadrove, pridruzite se njihovim stavovima i pripremajte teren na zdrav nacin. Sta vam je pa se medjusobno ujedate! Imate li svesti? Unistice nas "slobodni radikali" ako se predate. Za poraz Tadica je kriv prvo on sam, a onda covek koga je on postavio za premijera, kao i odredjeni ministri lopovi ili nesposobnjakovici. Ujedinio se sa SPS-om, HEJ! Pa vi ste pogazili dusu naroda iz cele Srbije ostavljenu petog oktobra na ulicama Beograda! Nikakve kadrove niste imali! Menjajte se! Pridruzite se LDP-u, a glasaca cete onda imati na tone. LDP je mala stranka, kao sto je tracak svetla u tunelu mali, ali ka njemu se ipak ide. Nisu najbolji na svetu, ali imaju daleko razumniju politiku od bilo koga do sada! Smirite strasti, iskoristite vreme da se sredite i NAZAD NA POSAO kako je odavno trebalo. Jasan plan i program i zaorite!

Karambol

pre 11 godina

To nista nije strano, zna se da je Djilas sve gurao u BG i da ga je interesovalo da samo tu dobije izbore, za ostatak Srbije ga nije bilo briga i zato je optuzio Tadica da je izgubio izbore.

Ja imam mozak

pre 11 godina

@Ana

Neverovatna si kao borac SNS-a. Ne mrzi te da svaki dan ostavljas slicne poruke. Misljenje ti kreira partija.Ukljuci malo jedan organ. Sta je DS drzao u prosloj vlasti.Ko je drzao najvaznije poluge u Srbiji od policije, zdravstva, skolstva,kulture, ekonomije.DS imao premijera, ministra ino poslova i poslednju godinu ministra finansija u liku Premijera,Pravdu.Ko je drzao NIP. I po tebi i po tvojima u stranci za sve je kriv DS. Iza cunami u Japanu i za uragan Sendi.Sezdeset posto vasih koalicionih partnera je bilo u u prosloj vlasti. Nemoj da se bavis DS-om. Gledaj u svoje dvoriste i na demokraticnost izbora jedan kandidat niko protiv i niko uzdrzan.

Sto se tice Petrovica ispravna odluka organa DS-a

Natasa Rostova

pre 11 godina

Zasto postoje dupli arsini u DS-u?Kako to da se gdinu Jeremicu daje jos nedelju dana da donese odluku,a Dusan Petrovic je odmah iskljucen?Mislim da gdin Djilas stranku uredjuje po svojoj volji,ovde nije rec ni o kakvoj odluci organa DS!Gdin Djilas uvodi pritajenu diktaturu!

smrzavanje

pre 11 godina

Đilas je dosad toliko ukopao DS da naprednjaci sledećih dvadeset godina neće imati ozbiljnog protivnika na izborima, hehe...
(tom kleverli, 1. februar 2013 14:28)

Tome, zar se ne bojis vlasti koja nema opziciju? Nista nisi naucio za ovih dvadeset godina?
Ja se od takve pomisli smrznem.

vlada milic

pre 11 godina

izvinjavam se svima ali i dalje smatram da svako ko nije glasao za ds ili ldp je u stvari glasao za sns i za to da nam predsednik bude covek koji je , da budem vrlo blag, vrlo sumnjivo dosao do diplome ( uzgred nije mu ni trebala ) a premijer dacic i da su zagovornici belih listica to najbolje trebali da znaju jer ih ipak smatram za inteligentnije ljude od prosecnog glasaca. ne mogu sada da se kriju iza svega kao " ja nisam glasao za ove" ne oni su najodgovorniji za sadasnju katastrofu u zemlji i za to da nam vlasnici kockarnica i pecenjara vode drzavna preduzeca, pevacice i balerine vrsljaju po zeleznicama i eps a menadzeri upadaju u opstine kao i za nezabelezene " karantine " za odbornike u zrenjaninu , novom sadu i grockoj kao i fenomen da stranka koja je osvojila 52% glasova bude opozicija u despotovcu.

Branko

pre 11 godina

Tadic je izgubio izbore zbog sebe samog, a jos vise zbog loseg okruzenja u kome si ti imao bitnu ulogu. Zato, vrati mandat i bavi se necim drugim.

Prodavac novina

pre 11 godina

Manite ova vaša jalova prepucavanja....12 godina ste vladali davali smo vam poverenje...i sada bi još...pogledajte šta ste uradili...čega ste se dotakli uništili ste kažnjeni ste....ne shvatate uskoro kada padnete ispod cenzusa...valda vam dođe...iz d..... u glavu....

Zevs

pre 11 godina

Vama niko izgleda ne treba da bi ste se unistili, dovoljni ste sami sebi. Pricate kako jedva cekate izbore a nemate sta da ponudite, ja kao glasac za sada ne vidim svrhu zasto bi uopste neko glasao za vas.

Supercalifragilisticexpialidocious

pre 11 godina

Djilas je ocigledno resio da cisti. U redu je, samo kuca se ne cisti jednon, vec cim se pojavi neko djubre, zna se gde ide. E zato je DS izgubila na izborima. Previse vam se djubreta (da ne kazem djubradi) nakupilo, narod je poceo da se gusi posle dve decenije smrada (smradova).

saja

pre 11 godina

Krecu bure i vetrovi iznad DS-a, Petrovic je tu bio od pocetka tako da verujem da ce imati sta da kaze na stetu sad vec bivse stranke.

beli85

pre 11 godina

Krivi ste svi vi za vas poraz vasom losom vladavinom i zato ne vidim svrhu zasto sada optuzujete jedan drugog,i Bogu hvala da ste porazeni,u suprotnom ova zemlja bi samo vise i iznova propadala

Spectator

pre 11 godina

Petrović postupa po onoj izreci: ko gubi ima pravo da se ljuti. U svojim istupima stalno naglašava da mu je stalo do DS-a i da će uvek ostati DS-ovac , ali po postupcima koje čini, on je sada najveći protivnik DS-a u čemu sada seire svi ostali protivnici. Dobili su podršku s neočekivane strane. Ne znam kakav je status do sada imao Petrović u rukovodstvu DS-a, ali među običnim članovima i simpatizerima je bio jedna od najneomiljenijih figura. On , jednostavno odbija ljude od DS-a i dobro je da je sklonjen. Međutim, sličnih ima još i bilo bi dobro da ne budu, makar, u prvim redovima

basta

pre 11 godina

DS je interesna stranka,to jest radi samo u svom interesu.Kakav Djilas i ostali,pa to su sve stari igraci,navikli na dobar zivot,zloupotrebom polozaja i uslugama izmedju sebe,od takvih ocekivati promene,ljudi sta je sa vama?O ovim jos starijim igracima koji su uvek sa nekima na vlasti ili su u opoziciji,i tu su stvari jasne,kako za koga.Nema u Srbiji bez korenitih promena,i politicara i svesti u narodu,nikakvih promena na bolje,samo se vrte u krug i bogate i dalje.Nova lica su potrebna,ovi nauceni na stare sisteme su produzetak bede i nepravde.

Yyyyyyyyy

pre 11 godina

Da li vi iz DS-a imate pametnija posla nego da svakim danom sami sebi kopate jamu i upadate sve dublje u nju. Na kraju cu stvarno ili da ostanem neutralan na narednim izborima ili da glasam za Vucica jer vi trenutno nemate sta da ponudite.

Zgazena Bubasvaba

pre 11 godina

Em sto je bio kriv sto je na nivou drzave DS imao 9% manje glasova nego pre 4 godine, nego ce se tek otkrivati koliko je covek kriv. Ne mogu da ga svarim nikako.

NESTRANACKA LICNOST

pre 11 godina

I ovo je "moderna" demokratija koja nas je zaludjivala o pravim vrednostima deceniju. Pa nije dovoljno samo se zvati demokrata. Vi ste demokrate koli i Dinkic ekspert, ja vama da kazem. Vi ste izokrenuli potpuno znacenje i vrednost demokratije. Ovo zlo od nazadnjaka nece dugo, nadam se, ali necete ni vi.

podrska novom DS

pre 11 godina

Izgleda da je i Jeremic (simbolicno) odsvirao sam sebi: Mars na Drinu! Kad se vratio kuci, kad ono, doceko ga: Mars iz partije!

Zoran P.

pre 11 godina

Petrovicu, Ti si uvek bio dobar samo za metode koje su primenjivali u bivsem SKJ.
Poltroni,ulizice,partokratija,podanistvo,neznanje/seti se svog doprinosa
poljoprivredi/,korupcija,...
Ostavi Ti Djilasa i Tadica i prebrojavanje u Beogradu.

Sustina Tvojih govora uvek je bila:
Izgubili smo jer nismo pobedili!

Izmedju ostalih,Ti si dao jedan od najvecih doprinosa porazu DS-a.

Bookey1009

pre 11 godina

Petrovicu,mani se tih obmana,zna se ko je bio ministar poljoprivrede,kad su u predizbornoj kampanji protestvovali zemljoradnici na putevima Vojvodine! Zavrsio si sa svojom karijerom!!

Moca

pre 11 godina

Za ovoga je godinu dana ocigledno predugacak period, hajde da ga podsetimo sta se desavalo. Prvo, DS je besomucno forsirao Trivanovu na svim medijima, a ta zena je antipaticna i kad cuti, a svaki put kad bi otvorila usta broj glasaca DS bi padao za po koji procenat. Dalje, za kataklizmu je kriv i ortoped na poziciji ministra za zastitu zivotne sredine i sajtovi od 25.000 evra. Konacno, za neuspeh DS i Tadica je ponajvise kriv sam Tadic. Los izbor kadrova, pocev od premijera koga se sada verovatno vise niko ziv ne seca jer za cetiri pune godine nit romorio nit govorio, a slag na tortu je ozviljavanje SPS-a i slicnih, koji su na na kraju izabrali boljeg prosca. Mislim, ne branim Djilasa, samo mislim da je ovo spinovanje od strane Petrovica ruzno, kao da smo svi mi idioti pa ne vidimo zasto je DS propao.

dosada

pre 11 godina

Da ste obojica bar malo radili svoj posao umesto privatnih "kombinacija", DS bi jos bila na vlasti a narodu bi bilo bolje.

Uzgred, ko god je u zabludi da izmedju poslanika iz DS i bilo koje druge stranke ima neke razlike je u debeloj zabludi - svi su oni tamo iskljucivo zbog licnih interesa, stranka nije bitna. Cak i oni najnizi u strankama su tamo da bi dobili uhlebljenje ili neku priliku da "ucare" nesto iz drzavne kase.
Toliko ste se nakrali svi zajedno da bi cak i posle apelacionog suda ostalo jedno 100 000 godina zatvora kad bi vas osudili. Nazalost, o tome sta ste zapravo radili (i dalje radite) cemo saznati tek kad sve stranke koje su imale veze sa vlascu u poslednjih 20 godina izgube moc uz pomoc koje se sad cuvaju. Ja se samo nadam da cu to citati u nekoj drugoj zemlji, posto u Srbiji za ljude koji nece da kradu uskoro nece biti ni vode.

Bivsi demokrata

pre 11 godina

Da li postoji neko u DS koji misli da Statutarna komisija deluje drugačije u odnosu na nekadašnji Miloševićev Savezni ustavni sud? A tako je bilo i u vreme ne tako davne Petrovićeve vladavine, tako da više treba žaliti demokratiju kao takvu od njega samog.

7abrinuta

pre 11 godina

Zašto advokati uvek misle da se s ljudima može manipulisati po njihovoj viziji i nepriznavanju činjenica,nego idu po onoj,,ne verujte to ŠTO VIDITE ,KAD VAM JA KAŽEM ,TO NEPOSTOJI,,.E baš zato su u Beogradu ljudi gLasali za Djilasa ,a g.Petrović zna i to veoma dobro da se nije ovde radilo o krivici Djilasa,i da se svaki član bilo koje partije odgovorno ili neodgovorno drži onoga za šta se dogovore na odborima.Pa ,g.Petroviću,posle ovakvih neukusnih u najmanju ruku,izjava,nije isljučeno da ste samo potvrdili razlog svog uklanjanja iz stranke.Sedeti u Parlamentu i raditi ,je ogromna razlika,za one koji rade uvek se može naći da nešto nisu dovoljno dobro uradili,za one koji ne rade ništa ,ili samo kritiziraju, nema se šta ni reći.NEMA RADA, NEMA KOMENTARA ,NA NIŠTA.Sve sami ,osvešćivači,, od juče, ma kome vi to.Koja je vaša lična funkcija bila do sada,ako ste tako ,,pomagali,, Tadiću ,bolje da ste se sklonili odmah.Izglada da ste zalutali .Ovako pompezno ,,saopštenje,, je VAŠA LIČNA BRUKA.

Aca

pre 11 godina

Petrovicu, nije kriv samo Djilas za propast DS -a, svi ste vi krivi, zaboravili ste na narod i bedu u koju ste ga doveli pljackama. Sve vas treba i hoce paohapsiti Vucic i Dacic, samo polako jednog po jednog, vazno je dase polako odmotava klupce. A i Tomin sin ce doci na red da vidimo kako i koliko je platio audi6 ?

Milica

pre 11 godina

"On je napomenuo da se, kada je u pitanju njegovo isključenje, ne radi o poslaničkom mandatu, već o političkom revanšizmu, jer Đilas želi da ukloni svakog neistomišljenika."

Podržavam ovakvu čistku u okvirima jedne stranke. Bolje očistiti stranku pa da se na kraju ustvari i vidi rejting iste, nego gomilati članove samo gomilanja radi.

Boki

pre 11 godina

DS je prošao na izborima loše jer u svojim redovima ima previše loših ljudi, koji su na našu veliku žalost vodili dugo ovu državu. Ali slažem se da sve kreće od vrha stranke. Tako da Tadić a i Đilas znali su i tada koga imaju na raspolaganju pa ih nisu dirali. Nisu jer je bilo....neka, nema veze, bitno je samo da smo u foteljama i da je nama lepo. Tek treba da ispliva sva prljavština na videlo! Sada će da krenu priče jedni o drugima ko je sta i koliko. To je i dobro....jer će mnogi videti šta je i koga podržavao sve ove godine!

Velika Morava

pre 11 godina

Svašta.Ako je i od Petrovića,previše je.Zar se ne pita da su on i njegove kolege ministri loše radili,a birači razočarani njihovim lošim radom su glasali za druge stranke a ne za DS.Koje samoljublje od Petrovića.Izgubio je politički kompas.

jovica

pre 11 godina

Ma krivica je mnogo šira od vaših ličnih prepucavanja. Tadič je doprineo sopstvenom porazu svojom bahatom i nadmenom vladavinom; Đilas se je zadovoljio prvim krugom i onim što je trenutno uradio u Beogradu; Petrović je svojim "radom" kako u stranci tako i u vladi uglavnom navlačio bes nacije...
Tako da bi najbolje bilo da se lepo uhvatite pod ruku i prepustite stranku nama čistih ruku!

zoki

pre 11 godina

Nisam ja kriv, on je kriv!!! - rece jedan od decaka fudbalera koji razbise prozor.
Ma krivi ste svi zajedno bre, neradnici i nesposobnjakovici!
Uljuljkali ste se i mislili da na staroj slavi zivite i vladate doveka!
I umesto da ste posle izbora analizirali situaciju i sagledali greske i propuste, najpre svako svoje, a zatim i kolektivne-stranacke, vi ko deca kad naprave belaj prebacujete odgovornost sa jednog na drugog.
Sramota je kako ste nedozreli ne samo kao politicari, vec i kao osobe. A mi vam naivno poverili drzavu da vodite. Pa vi necete ni stranku sacuvati, a nasledili ste je.
Bruka i sramota

Demokrata od 1991

pre 11 godina

Petrovicu ne iskrivljuj sliku. DS je izgubio zbog tebe i ostalih koji su bili u vlastii koji nista nisu uradili.Izgubio je i zbog Tadica koji je u svojim rukama drzao sve poluge vlasti.Ovo pisam kao clan jednog opstinskog odbora DS-a u Beogradu. I jedan Gerhard Sreder je zbog poraza svoje partije na izborima u Nemckoj podneo ostavku.Isti slucaj i sa Toni Blerom u Engleskoj.Stranacka odluka mora da se poostuje ako sam nisi uvideo da ti tu vise mesto nije

krivica

pre 11 godina

U vreme izbora svi ste bili kao jedno...grlili ste se,tapsali po ledjima...Poraz treba prihvatiti kao i krivicu sto je do toga doslo,ne treba je sad svaljivati na drugog...krivi ste svi vi zajedno jer ste nas doveli do dna dok ste bili na vlasti !!!

k

pre 11 godina

za vladu milica: kadrovi su bili bitni DS glasacima, zbog razocarenja nisu glasali za njih, a SNS glasacima su kadrovi poslednji na pameti. svako se identifikuje sa clanovima stranke, ja ne mogu kao bivsi DS glasac da glasam za sadasnje "namunjene" preletace i diletante. . . a na lokalu sam glasala za DS bez problema

apstinenkinja

pre 11 godina

@ Vlada Milic

Ne potcenjujte gradjane Srbije.
Izbore je izgubila DS, a ne Srbija ( preuvelicavate znacaj bilo koje stranke).
Ja nisam izasla na izbore zato sto sam zelela da kaznim DS zbog ocajnog vrsenja vlasti u proslom mandatu, a ne zelim da glasam za SNS (socijaliste ni ne pominjem, DS ih je vratio u zivot). Od "belog listica" sam odustala, jer mogu da zamislim posledice ishoda izbora(teoretske) 51% belih listica.

DS je sada opoziciona stranka i smatram da je, dugorocno gledano, to za nju dobro. Nadam se da niste zaboravili kako se deluje u opoziciji.

Bilo bi bolje da je predsednik stranke izabran na pravim stranackim izborima, ali sad, sta je tu je.

Dosta kukumavcenja, prepucavanja, obracuna. Djilas je izneo plan i sad krenite na posao. Izbori nisu daleko, nemate puno vremena.

evita

pre 11 godina

E ovo je najveci bezobrazluk u poslednje vreme... Kako li se toga setio? Cuj, Djilas kriv sto je DS izgubio, a Tadicevci su valjda bili u komi, prespavali vek, sta li? More sve ih treba iskljuciti iz stranke i javno reci sta je ko radio...

Amfitrita

pre 11 godina

E sada je red i na Dragana Đilasa da podnese ostavku na mesto gradonačelnika Beograda. DS je stranka bez perspektive i budućnosti. U demokratskoj stranci više nema političke ideologije, nema demokratije. DS je stranka čiji članovi isključivo gledaju samo lični interes. Ne znam zbog čega Đilasu smeta Jeremić i Petrović ako im je DS dodelila mandate, mislim da ima nešto više od toga. Borba protiv kriminala i korupcije će utvrditi o čemu se radi. Vlast zaista radi za interes naroda i države.

MOONCHILD

pre 11 godina

E sada pocinje zaplet. Verujem da ce Srbija saznati sto sta interesantno u danima koji ce dolaziti iz prve ruke od insajdera Dusana Petrovica. Sada predstoji verujem podrobna prepiska, bolje reci "prepucka" izmedju Petrovica, i bivseg mu Predsednika Djilasa.

majaso

pre 11 godina

E sada pocinje zaplet. Verujem da ce Srbija saznati sto sta interesantno u danima koji ce dolaziti iz prve ruke od insajdera Dusana Petrovica. Sada predstoji verujem podrobna prepiska, bolje reci "prepucka" izmedju Petrovica, i bivseg mu Predsednika Djilasa.
(MOONCHILD, 1. februar 2013 14:53)



Slazem se i nestrpljiva sam da docekam sav taj prljav ves koji ce stici, samo zanimljivo je kako se nigde vise ne pojavljuju Dulic, Malovicka, Sutanovac

Petar Filipovic

pre 11 godina

Petrovic po svom obicaju prica prazne price.Dragan Djilas je na izborima bio favorit DS-a. Pobeda DS-a u Vojvodini i Dragan Djilas su spasili sto se spasti dalo prosle godine na izborima.DS u Vojvodini se skoncentrisao jer su tamo vrsene najvece zloupotrebe pa je takvo zalaganje bilo pokrice da dobar izborni rezultat zastiti poslovne interese.Dragan Djilas se odrzava i u zavisnosti od kapaciteta njegove energije i izdrzljivosti bit ce i pitanje opstanka popularnosti njega a i same DS.
U svemu je najvaznija istrajnost i progresivne promene u posrnuloj stranci.

Vladislava

pre 11 godina

Kamo lepe sreće da je kriv Đilas, on bi verovatno preuzeo odgovornost...
Kriv je Tadić, itekako, sam je kriv za to što mu se desilo - od pogrešnog izbora ljudi, pa do dugogodišnjeg gledanja kroz prste istima.

Ili ćemo o tome šta ste vi, Petroviću, radili za to vreme?
Niste bili predsednik mesne zajednice, koliko me pamćenje služi...

Vlada Sabac

pre 11 godina

Najvise zbog tebe i tebi slicnih,prestao sam da glasam za DS!

Nisi se ti borio za ostanak u stranci zbog pravde,postenja,cak ni zbog povredjene sujete,vec zarad obezbedjenja novostecenog kapitala i buducih poslova tvojih firmi!
Nema ovde narod pojma ko si i sta si,ali mi Sapcani te jako dobro poznajemo.

Napadas i osudjujes druge,svi su krivi sem tebe,jel da?!
Moze ti se,jer istrazni organi ne rade svoj posao.Da rade,sada bi ti bio na nekom drugom mestu,u drustvu sa Miskovicem!

Ovako,pojeo vuk magarca,sta si "stekao","stekao" si,pa polako,kao Vlahovic.Laganica do kraja zivota...eeej Srbijo :(

Milja

pre 11 godina

Zar ovaj Petrovic jos nije u istraznom zatvoru?!

Majko mila,ovoliki prostor da zauzima u medijima...i onda se cudimo zasto smo jad i beda hahahaah.

Srbijo...bljak

Tvoj drug Borovica

pre 11 godina

Da li postoji pokvareniji i bezobrazniji lik od Elezovica, on zna sta DS i demokratija, odnosno sta je demokratskim putem doneta odluka. Konobar i reketas u NS, sada zastupa DS, pa to je smesno, da postoji D od drzave bio bi priveden pravdi.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Petrović:Đilas kriv za poraz Tadića

Ako je ova Petrovićeva tvrdnja da je Dragan Đilas ZASLUZAN za poraz Tadića, istinita, onda Ja licno a po mom cvrstom ubedjenju i citava Srbija, DUGUJEMO Draganu Đilasu neizmernu ZAHVALNOST !

Mozzart

pre 11 godina

Ovakva unutar stranacka neslaganja i zelja pojedinaca da budu sto se kaze “sultan umesto sultana” su njih i unistila, i dovela na mnogo nizoj politickoj lestvici nego sto su ikada bili.

pokahontas

pre 11 godina

Znaci sada ce da krenu javna prepucavanja i optuzbe? Ne treba vama neko sa strane da biste propali, sami cete medjusobno da se unistite.

Ivitza

pre 11 godina

Ako! I neka su ga isključili. Bio je jedan od gorih ministara poljoprivrede. Kad su poljoprivrednici blokirali puteve, tražeći ono što im sleduje, on se bahatio i pravio važan. E pa cvrc! Sve se vraća, sve se plaća...

Pils plus

pre 11 godina

Dojadili ste vise narodu vasim podmuklim izjavama iz dana u dan. Narodu vise nije bitno ko ce biti novi stari prestolonaslednik ds a. . .time se vi bavite sada kada imate vise vremena. .narod ocekuje pomak ka boljem, zato svi ocekujemo raspad vase stranke.

DOCTOR B

pre 11 godina

Svi ste vi krivi, neko manje-neko više. Svi ste se dohvatili lošeg posla i zaboravili narod, a narod je ipak video da ste svi bili na vlasti zbog vas, a ne zbog naroda. Pa izvinite, svesni ste svoje odgovornosti za sledeće: korupcija, nezaposlenost, pad proizvodnje i izvoza, nestašica i poskupljenje svih namirnica i porast troskova života...Gospodo, malo li je?

Goran

pre 11 godina

Ti si, Petroviću, mnogo veći krivac za Tadićev poraz i srozavanje rejtinga. Zbog tebe i tebi sličnih, mnogi su prestali da glasaju za DS!

sasa jokic

pre 11 godina

U Sbiiji je ozviljna politika prestala da postoji 12.03.2003. Sve posle toga je cirkus, sa manje ili vise smesnim klovnovima!

Bojana Jovanovic

pre 11 godina

Najlakse je da sada svaljujete krivicu jedan na drugog. Snosite Vi kolektivnu odgovornost za propast privrede, lose privatizacije a ponajvise za korupciju .

Mackica011

pre 11 godina

narodu vise nije bitno ko ce biti novi stari prestolonaslednik ds a. . .time se vi bavite sada kada imate vise vremena. .narod ocekuje pomak ka boljem, nema se vise vremena za gubljenje i prisecanje na Vas.... Sa tačke gledišta gradjana Srbije vi ste vec prakticno pocepani...ostaje Vam naravno nada da teorijski jos uvek niste.

Jagodica bobica

pre 11 godina

Strasno. Cime se sve bavila prosla vlast, laznim obecanjima svih ovih godina a narod bez posla i gladan. Sad kad je izasla objektivna slika stanja i kad su svesni da jedini krivci za preogomnu rupu jesi upravo oni, oni se tuku svadjaju okrivljuju medju sobom. E jadna Srbijo ko te je vodio svih ovih godina.

bezimena

pre 11 godina

Đilas & Co.
Đilas će pretvoriti DS u jednu od svojih komanija...
(,/\, 1. februar 2013 23:23)

Odlično, jer smo sada firma u stečaju.

Bogdan

pre 11 godina

Mislim da podjednaku krivicu snose svi ministri iz DS-a jer su drzavu doveli u ovakav nezavidan polozaj, i to sto sada optuzuju jedni druge dokazuje da su bili samo orgnizovana grupa sastavljena samo zbog licnih interesa.

Zeljko

pre 11 godina

Mangupe, pa sto sad to kazes,a ne dok si bio clan DS-a.Sve dok se DS, ne ocisti od lopova, koji su mu srozali ugled kod naroda, nema im vlasti.

KRPELJKA

pre 11 godina

Svi ste krivi. Toliko ste se popismanili da niste videli kako vam obican covek u drzavi zivi, tj. zivotari, tj. prezivljava. Odnosne, ne da niste videli, nego niste ni hteli da vidite.

Ziveo novi Predsednik najmanje jos jedan mandat! Jeftiniji je nego novi izbori.

pre 11 godina

A sta bi se desilo novo da vam je pobedio vas Tadic. Tadicizam = Nikolicizam! Ma ni to! Pokazalo se da ovo liga oko Nikolica ima bolje proevropske i (pro)kosovske (Kosovo je drzava!) orijentacije i shvatanja realnosti, nego li Tadic, koji bi da je ostao jos uvek drzao Kosovo na ledu. Tadic je ziveo u strahu od glasaca, koji su ga na kraju spravom kaznili, i dali Nikolicu predesdnicku stafetu. Nikolic do sada nije napravio stetu, i stvari on se krecu u iznenadjujuce pozitivnom smeru.

cistunci

pre 11 godina

Ovo obrazlozenje Elezovica je toliko birokratsko i nebulozno...kao da Djilas nema nikakve veze,nego su oni demokratskim putem to ucinili.On im rekao,oni odradili...Iskljucenje njega zbog gubitka izbora i jos nekih, ne daje snagu demokratskoj stranci, vec izaziva sumnju zasto i ostali koji su naneli stetu i dalje sede u stranci.Da li im je vodja oprostio ili postoji nesto drugo...A sta je sa onima koje je pomenuo Boris Tadic i rekao da su se iza njegovih ledja bogatili a za stranku ih je bilo bas briga...Ko su ti ljudi,da li ce i oni biti iskljuceni ili ce buducnost stranke ostati pod teretom te ozbiljne izjave i to do juce prvog coveka Demokratske stranke... a danas pocasnog...

ZIDAR

pre 11 godina

Vi ste kao one babe po selima (bez uvrede bake), samo se bavite tracevima, intrigama, na kraju ce stvarno naprednjaci da nas samelju na izborima, tako mi deluje.

sasa jokic

pre 11 godina

U Sbiiji je ozviljna politika prestala da postoji 12.03.2003. Sve posle toga je cirkus, sa manje ili vise smesnim klovnovima!

Ђикела

pre 11 godina

Тадић је изгубио зато што народ лоше живи, а притом гледа тебе и још неке бахате министре како нас убеђујете да нам је супер

dona

pre 11 godina

A ko je kriv za ovo siromastvo drzave, naroda, bezanja mladih iz zemlje, belu kugu, korupciju, kriminal...
Svi ste vi isti. Svi ste vi "teski" najmanje po nekoliko stotina hiljada narodnih evra a neki i mnogo vise? Firme, jahte, viletine, stancine, licna obezbedjenja, dzipovi, kolekcije...vam dodju kao logo za medjusobni prestiz. Znate koliko me vise zanimate?

Ljubo

pre 11 godina

A koliko je Dusane Petrovicu dobio Tadic u drugom krugu glasova u Sapcu,koliko je dobio u Nisu i Krusevcu odakle su tvoji pravnci iz tima Ristic i Djidic,ko se pitao za sastavljanje liste poslanika,ko je kotirao tako visoko na listi Nenada Kitanovica coveka Boska Ristica,a ovaj je nakon izbora odmah preleteo u URS??Bio si skoro 5 godina zamenik predsednika stranke,a za to vreme si samo godinu dana bio na nekoj funkciji na vlasti odnosno ministar pravde,znaci 4 godine si imao vremena da se posvetis iskljucivo stranci i radu sa odborima po celoj Srbiji i posle ovih izbora se videlo dobro kako si rukovodio i kadrirao...znas i sam da su vecina odbora u centralnoj Srbiji bili pod tvojom kontrolom,neki i pod kontrolom Sutanovca,i naravno drzao si i Sremsku Mitrovicu,Pajtic je drzao vojvodjanske odbore,a Djilas je mogao da kontrolise samo beogradske i to ne sve,jer na Savskom Vencu su glavni bili bivsi otporasi Homen i Konstatinovic takodje tvoji "ucenici",a Stari Grad je drzao Tadicev kum Zeka Bozovic.Zaboravio si brzo da je posle Tadicevog poraza 20. maja Djilas prihvatio da bude kandidat za premijera pod uslovom da DS ne prepusti SPS-u mesto gradonacelnika Beograda i jel to na predsednistvu 22. maja predlozio Dragan Sutanovac i clanovi predsednistva su trebali da se izjasne o tome,a onda su se javili "savetnici" Krstic i Saper i predlozili da je ipak najbolje da Tadic bude mandatar, a predsednistvo to izglasalo tesnom vecinom,a posle toga je sve postalo proslost!

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Pa Narode nije smak Sveta ako je jedna partija izgubvila na izborima,pa zna se u opoziciju,ispravljaj svoje greske, konsoliduj se, pa na sledecim izborima,postoji mogucnost pobede?To se samo kod nas dozivljava gubitak na izborima,smak sveta!Ovde se ne mrze pozicija i opozicija zajedno saraduju,dogovaraju se gledaju kako je najbolje za drzavu i Narod?Kulturno ophodenje,kritika zdrava bez zlo namere,opozicije kada uvidi da nesto nije dobro.Niko se na to ne ljuti.

Milanka

pre 11 godina

Medjusobno optuzivanje ko je kriv za sta ne vodi nicemu. Demokratska stranka mora da prihvati cinjenicu da vise nije na vlasti. Ukoliko to ne shvati nestace kompletno sa srpske politicke scene.

dejan za.

pre 11 godina

tadic je kriv sto je bio okruzen slatkorecivim ljudima koji su gledali samo svoj interes, sto je dozvolio da ga "vozaju" svakakvi! imao je par sansi ali ih nije iskoristio, i kad je trebao trezveno promisliti i videti sta dalje opet "glava u pesak" umesto ostrih rezova i temeljnog ciscenja vrha stranke, postao je drugi tito, sto se mene tice, neka hvala!

simens

pre 11 godina

Sto se tice krivice za poraz Borisa Tadica na izborima, najvise su krivi bas Boris Tadic i Dusan Petrovic, a sto se tice izbacivanja iz stranke, neka se seti gospotin Petrovic da je bas on bio najveci zagovornik da se Cedomir Jovanovic izbaci iz DS-a. Zato mislim da bi sa malo vise dostojanstva trebao da podnese to izbacivanje.

Jagodica bobica

pre 11 godina

Dok ste zajedno nasmejani unistavali narod i Srbiju podrzavali ste non stop jedan drugog...a sada kada ste izgubili fotelje kritikujete se medjusobno i borite za prevlast u sopstvenoj stranci..to pokazuje samo da zelitebudete bar diktatori svoje partije kad niste mogli vise drzave...jadni mi i ko nas je vodio ranije.

ZMAJ25

pre 11 godina

I vi kao demokrate kad se neko ne slaze sa tvojim misljenjem ti ga izbacis iz stranke,vama bi blo bolje da ugasite stranku.Krivi ste svi vi za vas poraz i losom vladavinom.

Siki

pre 11 godina

Kada bi bilo moguće, bilo bi veoma korisno da svi političari budu razvlašćeni bar na jedan dan, pa da lepo i iskreno kažu šta misle i o saradnicima i o protivnicima.