Sreda, 30.01.2013.

21:12

Jeremić: Tamni oblaci nad DS

Predsednik Generalne skupštine UN i funkcioner DS Vuk Jeremić najavio za danas sastanak sa vrhom Demokratske stranke i izjavio da neće vratiti mandat.

Izvor: B92

Jeremiæ: Tamni oblaci nad DS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

206 Komentari

Sortiraj po:

saska96

pre 11 godina

Bilo je mnogo sporenja oko blanko ostavki poslanika i vlasništva mandata, poslanik je po zakonu vlasnik mandata pa ni ova dvojica DS-ovaca ne treba da ih vraćaju..

Buvica

pre 11 godina

Njegovo je pravo da ne vrati mandat jer je vlasnik svog mandata! Neka predsednik DS kaže šta mu sada smeta kod Jeremića i Petrovića što mu nije smetalo ranije pa da znamo čemu sav ovaj cirkus!

Sovčić

pre 11 godina

Svako treba da obavlja svoju dužnost onako kako treba a nahodjenjem iz političke partije ili pojedinca! Sada je Ds-u zasmetao Jeremić pa ajde da ga smenimo jer više ne obavlja poslove za nas...

Miki BG

pre 11 godina

Djilas pada na prvoj osmišljenoj akciji, čišćenja stranke od neradnika. Bandoglav kakvim ga je Bog stvorio, Djiki je naredio ex ministrima da napuste poslaničke mandate. Verovao je da će to ići glatko, po demokratskom centraliymu što bi rekli komunisti. Medjutim, zaboravio je Djilas da je to demokratska stranka, da svi ministri nisu podjednako radili pa ni umanjili broj simpatiyera i glasača na iyborima... Tek da ne govorimo o tome da je u isti koš stavio i aktuelnog predsednika GS UN koji je tajnim glasanjem svih država, ćlanica UN, pobedio kao predstavnik Srbije. Naravno, sada i Djilas uvidja da je oko Jeremića pogrešio, ne yato što ga voli, već zbog ugleda i popularnosti koju ima... Kako iz toga izaći Djiki ni sam ne yna, jer je Jeremkić pogodio u suštinu - odluka lidera i GO DS su protiv zakona i Ustava, odnosno odluke Usdtavnog suda!!! Mat iz koga DS teško može izaći ako otvoreno ne porazgovara o metodama rada novog lidera stranke Dragana Djilasa. A, Djiki se - kako mi se čini - neće lako predati na startu svoje vladavine strankom, tako da je na pomolu još jedna bruka DS i Srbije. Naravno, voleo bih da se varam!

Živela demagogija

pre 11 godina

Ovde je savim jasno da Đilas izbacuje iz stranke sve one koji bi mu mogli biti konkurencija i koji imaju izvestan uticaj i svoje ljude u DS-u.To nema veze sa tim ko je od njih dobro ili loše radio.Zanimljivo je da ne traži ostavke od Šutanovca,Bogdanovića i Đelića. Zbog čega oni mogu ostati u Skupštini ako odluka GO DS se odnosi na sve podjednako?Pa naravno zato što su se priklonili Đilasovoj struji i njegovi su poslušnici. I eto na delu njegove devize stručnost ispred politike,tako je smenjen i presednik opštine Novi Beograd i došao veliki stručnjak Šapić,tako mu je i gradski menadžer veliki stručnjak bivši šofer.

Lepo bre

pre 11 godina

Djilas je sto posto upravu. Dosta je bilo folklora u politici. Trebao si otići sa mentorom Tadićem.
Idemo napred sa Djilasom, Pajtićem,Koraćem itd.

veljko

pre 11 godina

Dva čoveka koja u svetu za Srbiju nešto znače su Đoković i Jeremić.
Svidelo se to nekom ili ne to su činjenice koje se nemogu pobiti.

Vuk buba lenja

pre 11 godina

Jeremicu ne pricaj napamet pa ti si prvi trazio 7 miliona iz drzavnog budzeta i time si zario ruku i u moj dzep sad te lepo stranacke kolege mole da vratis mandat a ti neces zaci oces i dalje da bunaris po drzanoj kasi e pa onda idi u drugu stranku gde se gleda da se zarije ruka u drzavnu kasu.

Kralj Ibi

pre 11 godina

U svakoj stranci, svidjalo se vama, ili ne, rasprava o nečemu je moguća do demokratskog odlučivanja organa stranke o tom pitanju. Odlučuje se glasanjem i demokratija baš, od svog nastanka do danas, podrazumeva, ako više volite taj rečnik, diktaturu većine. Politička stranka nije osnovna škola, pa da je obavezna, a kome se odluke organa stranke ne svidjaju, niko ne brani izlazak iz nje, ili prelazak u drugu. Nije tajna da su Rusi bili za to da Gospodin Jeremić bude i u sadašnjoj Vladi i da mu je to ponudjeno. Prema tome Dame i Gospodo, nenadani poštovaoci lika i dela Gospodina Jeremića, strpite se malo. Njegov ego je takav i toliki da ćete zasigurno imati prilike da mu iskažete vaše divljenje i ljubav.

uspesan

pre 11 godina

Eventualnim odlaskom Jeremica,Demokratska stranka ce biti totalno marginalizovana.Sve dobro sto im se desilo u dugogodisnjoj vadajucoj eri,to im se desio upravo Vuk Jeremic.Ali kao sto je i normalno u Srbiji,uspeh se ne prasta.Odmah gledaju da ga uklone,ponize,vredjaju...I sta se onda cudimo ,da smo na dnu... dna.Pozivaju se na Djindjica,ciju recenicu o tome kako svako mora da vidi sta moze da ucini za Srbiju i to ucini,cega se Vuk Jeremic dostojno drzao...dok su se neki pojedinci drzali ali ovako...vidi dok si na vlasti sta mozes da ucinis za sebe i svoju porodicu a za Srbiju cemo lako...

Prst na celo

pre 11 godina

Da li je po zakonu prevrtanje stolova u restoranu?
(Finger, 30. januar 2013 21:20)

g-din Jeremic je to rekao figurativno , a Ti Finger stavi >>> u potpisu

zoki

pre 11 godina

ccc... E Srbi, Srbi... Kakav smo ni to narod, pa to je strasno. Obozavam komentare tipa " to naprednjaci komentarisu..."
Ne nisam ja naprednjak! Nikada nisam bio nista slicno! Na zadnjim izborima glasao nisam, do tada uvek DS. Ali ovo sto novi sef DS-a radi nije dobro za stranku. Ne moze ma koliko predsednik bio da se ponasa kao u svojoj kompaniji, shvatite to!
Stranka je po prirodi udruzenje gradjana okupljenih oko neke ideje. Ako krenete sa nametanjem, to je onda jednoumlje! Okupljeni ce se razici.
Zar je aktuelni predsednik stranke toliko bezgresan i superioran u odlucivanju? 'Veliki vodja' ??? Dajte malo pameti u vodjstvu stranke, ne dozvolite sebi isti luksuz da postanete marginalna stranka kao sto se desilo sa SPO !!!

IBJ

pre 11 godina

Deluje mi tragikomično kada ex-radikali komentarišu unutarstranačku demokratičnost DS-a, oni a i oni drugi, koji nikad, ali NIKAD, nisu imali više od jednog kandidata za svako mesto na unutarstanačkim izborima, oni kojima su se "garniture" menjale samo pučevima i političkim "oceubistvima".

Da, DS je uveo standard nedodirljivosti poslaničkog mandata, pa će Petrović i Jeremić ostati poslanici i ako budu isključeni iz DS.

Skrećem svima pažnju na jedan važan demokratski princip koji DS sada pokušava da uvede: puna odgovornost za prethodne rezultate! Prosto, bivši ministi ne treba da budu zaštićeni mandatom nove skupštine (jer da su valjali ne bi bili bivši); ako bi taj princip zaživeo neki budući ministri (ma koje provenijencije) ne bi mogli da računaju na poslanički imunitet nakon silaska sa ministarske pozicije, pa bi tokom obavljanja mandata mnogo više vodili računa o onome što rade dok su u vlasti. To bi onda bila SISTEMSKA mera za predupređenje svake vrste političkog voluntarizma, neodgovornosti, avanturizma pa i korupcije.

Što se Jeremića tiče, kratko: nemoralno je svojoj stranci blokirati jedan glas u skupštini na godinu dana. Trgovina kavu on zamišlja, "zasluge za privilegije", više nigde ne sme da ima prođu. Niko ne može da bude veći od institucije, pa ni Vuk Jeremić od DS-a.

Vesna

pre 11 godina

Jeremicu, imas moje postovanje u svakom pogledu. Ja, ovako stara, nikada se u Srbiju ne bih ni vratila da imam tvoje obrazovanje i tvoju mladost. Ali, ako se vtratis, i mi ludi Srbi znamo da odvojimo seme od kukolja. Samo nemoj da se prevaris i, ako te iz DS (kome zaista pripadas po svojim promisljanjima)izbaci, NEMOJ, MOLIM TE NI U JEDNU POSTOJECU STRANKU, NEMOJ NI SA ZIVKOVICEM (koji je jedan reciti manipulator, improvizer i kalkulator), a ni sa Petrovicem koji je postao tajkun zahvaljujuci mesetarenju u DS i Vladi. Veruj, bolje ti je da se na sledecim izborima pojavis kao nestranacka licnost !!!!!!!! Ne samo sa ovim raznima. Ti si i obrazovaniji i pametniji od onoga sto danasnja elita u Srbiji moze da svari !!!!! Zar nisi shvatio da je to tvoj najveci problem? I, za kraj, bas je tvoja DS bila zatecena i prepadnuta tvojom popularnoscu u ovom, pretezno, malo pismenom narodu. O ostalima da i ne govorim. Srbi, ipak, imaju intuiciju, ako nista drugo. Nadam se da tvoje vreme tek dolazi, sto znaci da ce i Srbiji svanuti. Zelim ti svaku srecu, ma gde bio, mladi covece!

Petar_Veliki

pre 11 godina

Prepotentan, nadmen lik.
U DS Zorana Djindjica takav ne bi mogao ni da prismrdi. Koristi nacionalizam kao za promociju i populizam. Samo se setite reci, pokojnog Zorana: Za mene je patriotizam da moja deca ne moraju da zive negde daleko, da govore tudjim jezikom i grade tudje drzave.....
Naravno, sprema se da predje u SNS.

nix

pre 11 godina

Pa nemojte tako, ipak g.Djilas ima potpuno drugaciju percepciju Demokratije od svih nas ostalih obicnih smrtnika, ja se nadam da ce gospodin Djilas naci vremena da napise knjigu, koja bi sigurno bila monumentalno delo i pomogla nama polusvesnim da makar nazremo njegov nivo svesti. Ali do tada DS je stranka proslih vremena...

vesna

pre 11 godina

Problem je u Djilasovom stavu da svi koji su bili u prosloj vladi treba da vrate mandat. To implicira da svi koji su bili u prosloj vladi su radili lose. To je netacno. Samo statistika i strucni izvestaji mogu da pokazu kako je koja vlada radila. Prosla vlada je u mnogo oblasti ostavila dobre rezultate, koje danasnja vlada nema, iako su uslovi bolji (status kandidata postoji). Stav da je prosla vlada u svemu bila losa i zaboravljanje svih dobrih rezultata prosle vlade i u spoljnoj politici i u ekonomiji je pucanje sebi u nogu. Djilas kao predsednik DS i posle zadrzavanja jedinstva stranke bi trebalo da tacno odvoji i razdvoji sta je bilo dobro, a sta lose u radu prosle vlade. Rezultati u spoljnoj politici su bili veci (u smislu uspeha na medjunarodnoj sceni) u poslednjih 20 godina, i pored Jeremicevih eventualno za nas koji smo u Srbiji preziveli 90e kao glasaci ili simpatizeri DS, suvise nacionalististickih ili nediplomatskih i izjava i poteza, ali dela su vaznija od reci a g. Jeremic je npr. vodio politiku odlicnih odnosa sa Turskom i u tome imao ogromnih uspeha za pomalo popravljanje odnosa sa Bosnjacima itd sto sve svakako je daleko vaznije od tih ispada (koji su nepotrebni slazem se). DS puca sebi u nogu ako negira one usphe prosle vlade koji su zaista postojali, to je poenta.

uskok

pre 11 godina

Djilas cisti DS od svih ~neposlusnih~ i pravi svoju licnu stranku. Naravno u dogovoru sa Micunovicem. Djilas je klasicni diktator i ne trpi nikakve primedbe i drugachije misljenje, a to da misli da je iznad zakona to je opste poznato, tako da je pojam ~demokratija~ kod njega najdiskutabilniji i sakriva se iza njega kada god mu to odgovara. Jeremica je ~progurao~ Tadic, verovatno je imao razloge ili je samo sproveo tudju volju, to ce biti vremenom istrazeno, bilo kako bilo mali od palube Jeremic je imao samoinicijativu i nije uvek bio na ~liniji~ DS-a i za to mora da ~plati~. DS ga je doveo, bez ikakovog iskustva za Ministra, DS ce ga i skloniti.

Uroš Kalabić

pre 11 godina

Jeremiču i ne treba stranka na poziciji na kojoj je sada, a kolko vidim i ne uzbuđuje se previše! a i ne treba. u svetu j esasvim normalno da pozicije imaš i kao vanstranačka ličnost!

Anđela

pre 11 godina

Izonisti “prljav veš” stranke na RTS je nepristojno! A što ga na RTS nisu pitali kad je već toliko “moralan” zašto u “imovinskoj karti” kada je odlazio sa funkcije ministra nije napisao da je kupio stan na Vračaru od 200 kvadrata za 500 000 evra. Kakvi su to dvojni standardi. Takođe ponovo je pokazao da ne zna ništa o diplomatiji, jer je ponovo istakao da je sasvim OK da se u UN 2013 izvodi Marš na Drinu. Pa će pomoću nje (vojne koračnice) znači da dođe do pomirenja naroda i mira u svetu. Da nije tragično bilo bi komično. Želja mu je kaže “da doprinesem boljem životu u Srbiji”? To kaže čovek zastupnik ratne gubitničke ideologije – koja je slupala Srbiju načisto. Da “doprinese boljem životu”? A baš je ta ideologija doprinela je da se stvroe brojni “naši i &” tj. da se u Srbiji stvori klima slična kao u Nemačkoj posle I svetskog rata. Još samo da nam se pojave “naši” Himler i Hitler, pa u novi rat sa NATO, da se osvetimo za sve poraze u istoriji.

Niki79

pre 11 godina

Zanimljivo i meni baš interesantno iz više razloga. Prvo, iako ne mirišem nešto ovog gospodina više mi imponuje da nervira Đilasa a kao drugo, nije mi jasno šta će u propaloj stranci i dalje?

Gradjanin

pre 11 godina

Jeremicu, u vreme dok je DS imao najveci deo vlasti u Srbiji, bio si jedan od onih koji su vodili, kontrolisali, usmeravali stranku.

Kolicina kontrole koju si imao u DS-u je vise nego dovoljna da preuzmes i deo odgovornosti za neuspeh, jer DS nije uspeo da ostvari mnogo toga, posledica je bila gubljenje izbora. U DS-u je doslo vreme za promene (jer, da se razumemo, Djilas takodje nicim nije doprineo za bolju sliku DS-a), a to ce ici tesko, primetan je veliki broj egocentrika u DS-u koji samo i iskljucivo sebe vide na vrhu.

Ako se DS ne odluci na krupnije i temeljnije promene, padace i dalje.

Alex Leskovac

pre 11 godina

Znam da se ovde javljaju i zaracene strane u DS-u i naprednjaci i svi ostali koji im ne zele dobro i da uglavnom ima njihovih komentara, ali evo i mog misljenja:
Ne razumem kako Vuk Jeremic moze da sedi na dva mesta u isto vreme.Neka radi u UN i kada mu istekne mandat, neka se vrati u Srbiju (mada sumljam da mu je to cilj).Nije moralno da neko ima mandat u skupstini i da u nju ne udje ni jednom.
Stavite se u poziciju da neko koga znate bude u Njujorku, a da ne dolazi na posao u vasoj firmi.
Ovde se ne radi o izbacivanju iz DS-a.Neka covek podnese ostavku na mesto poslanika i niko ga nece izbacivati iz partije.Ukoliko ostane ovako nadmen i vredja zdravu logiku, onda bi trebalo da ga sama skupstina smeni zbog nedolaska na posao.
Svaka mu cast na to sto je predsednik skupstine UN, ali je neposteno prema gradjanima Srbije to sto radi.

AlexDenmark

pre 11 godina

Raspad - na više frakcija - stranaka - Tadić je to sve držao,znao sam kada je došao Djilas na čelo stranke da je to kraj.Djilas je na čelo DS-a došao zbog ličnih interesa prvenstveno .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vlada, 31. januar 2013 00:11)

Da, da... Kako je to Tadic "drzao", tako je i prosao na izborima... Iskoreniti kukolj iz DS! Odmah!

Analiticar

pre 11 godina

Kaze covek da bi bilo lose za Srbiju i za njegovo predsedavanjem UN da ga sada izbace iz stranke.Pa nije Jeremicu predsedavanje UN nad zakon o clanstvu u partiji ili poslanickim mandatom.Kakve veze ima UN sa stranackim pitanjima u Srbiji.Zamolili te da podneses ostavku i vratis mandat.Ti se opires.Moraju se postovati stranacke odluke.Stranka nije dobrovoljno pevacko vatrogasno drustvo. Bio si 16 na listi.Nema te na zasedanjima srpskog parlamenta.Nisu ljudi glasali za Vuka Jeremica vec za liistu DS-a.E sada sto je usttavni sud doneo odlukuda mandati pripadaju poslanicima je jos jedan nonsens naseg izbornog zakona

deda vukasin iz klepaca

pre 11 godina

vuk jeremic je jedan od rjetkih postenih demokrata i nije mu mjesto sa tim drustvim,a takozvane demokrate sve govore o sebi kad iz stranke izbacuju predsedavajuceg generalne skupstine UN.

Vuk dlaku menja...

pre 11 godina

A da nećeš da budeš i predsednik kućnog saveta? Mislim, da objediniš tri funkcije, treća sreća.
A da se malo odlučiš, hoćeš li da šetaš po svetu ili da sediš na sednicama Narodne skupštine? Mislim, bilo bi u redu, kad već i za to primaš platu, da bar ponekad baciš pogled na Skupštinu iznutra. BTW, nikad mi nisi bio simpatičan, ni stvari koje se vezuju za tebe, od Hamdije, pa na dalje, niti mislim da si bio iole solidan ministar... Kako god, vratićeš mandat, pa ćeš još i da pevaš.

neko

pre 11 godina

Jeremic je arh-demagog, da je ziveo u staroj Grckoj pre no sto je rec izmisljena izmislili bi je zbog njega. Apsolutno sve sto radi radi u cilju sopstvene promocije u Srbiji, i dok je bio ministar inostranih poslova i sada.
Sto ne znaci da je Djilas nevinasce naravno.

mirko

pre 11 godina

Jeremić se poziva na zakon o izboru poslanika, a još ni jednom nije bio prisutan na sednicama Parlamenta.Lepo je što on predsedava GS UN, ali ne može biti na dve stolice. Pominje odgovornost i kao svoje opravdanje navodi da je bio petnaesti na izbornoj listi, pa ne radi se o toj odgovornosti, nego o odgovornosti što je bio ministar u Vladi.
I na kraju, na osnovu ove njegove izjave, a i istomišljenika koji mu daju podršku, mislim da je pogrešno odabrao stranku, jer ono što on naziva tamnim oblacima je vizija neke druge ideologije, koja je strana DS.

Aki

pre 11 godina

Jeremić izjavio da je bilo lakše ugovoriti sastanak sa Obamom nego sa Djilasom. Opet nova laž, novo obmanjivanje javnosti. Njegov prvi i poslednji sastanak sa Obamom je trajao najviše pet minuta i organizovan je po protokolu povodom početka 66. zasedanja, kao što je i svaki njegov prethodnik dobio po funkciji. E sad, javno napada predsednika svoje stranke da je teško našao bar sat vremena baš na dan kad je On u Beogradu, napada ga da vodi DS u propast itd. Pa ko to može da radi i da očekuje da i dalje bude neki faktor u bilo kojoj stranci? Neverovatan čovek, mnogo bezobrazan

mPavle

pre 11 godina

Mislim da je Jeremicu pravu. Mislim da je postojao i pozitivan i negativan doprinos rezultatu DS-a na izborima. Zasto bi svi drugi bili odgovorni sem Djilasa? Zar sve one price o ceni mosta na Adi, monopola u medijima nisu imale svoj efekat? Zar iz ovakvog stava ne prozilazi da su svi u vladi bili losi, da DS nije imao ni jednog dobrog ministra?

Manojlo

pre 11 godina

Jeremic je od A do Š rekao istinu. I o situaciji u DS-u, i o Marsu na Drinu i o Tadicu i Nikolicu. Verujem da ce se izboriti za svoje mesto po povratku u Srbiju a DS odavno vise nije onaj DS tako da ne treba da ga sekira ako ga i iskljuce iz stranke.

dragan

pre 11 godina

Stvari su jasne da jasnije ne mogu biti.Rukovodstvo DS je donelo odluku da svi koji su bili u skupštinskim klupama vrate mandate stranci zbog loših izbornih rezultata te stranke.Mandate neće da vrate Petrović i Jeremić.Gospodo ako nećete da vratite mandate napustite stranku,ostaće vam mandati pa i dalje možete da sedite u skupštinskim klupama.Nema razloga da stranka trpi nedisciplinu svojih članova.Đilas je apsolutno u pravu i želim da istraje u svom stavu, pogotovu posle izjava Jeremića vezanih za posao koji obavlja u Ujedinjenim nacijama.Samo napred Đilas.

KINEZ

pre 11 godina

DS će imati više štete nego koristi izbacivanjem Jeremića i toga su svesni. Po meni je ovo sve dobar marketing, jer kao opozicionoj stranci treba im posvećenog vremena u javnosti.

MilaR

pre 11 godina

Svima vama koji Jeremica dizete u nebesa: neka neko od vas navede jednu, samo JEDNU stvar, koju je on ucinio a da je i narodu i zemlji bilo bolje. Kako vam nije jasno da sve to sto on prica i sto je pricao sluzi samo kao uvod u ostvarenje njegovih politickih ambicija ovde, kod nas, a kojoj ce stranci prici opet zavisi od njegove procene koja ce mu od njih doneti najvecu korist. Jer, on da gradi karijeru u UN nema sanse. Zapamtite sta vam kazem.

kuka

pre 11 godina

Jeremić kaže: "Očigledno je to aluzija na fašističku stranku iz Austrije..." je tezak spoljnopoliticki ispad nekoga ko pretenduje da se bavi spoljnom politikom. U Austriji ne postoje fasisticke stranke. sve stranke su osnovane i rade demokratskim principima. Reci da je Slobodarska partija Austrije fasisticka ide previse preko granice politickog smisla, i sigurno nece ostati bez odgovora.

Ljubomir x

pre 11 godina

Od pocetka se videlo,da ce ovaj mladi junosa upropastiti demokrate,i da ce naneti velike stete Srbiji.Komentatori nece odobriti ovaj moj komentar.Pogledajte prvi komentar;DVA PUTA VISE SRBA PODRZAVA BAHATOST I NASILJE?!.To jasno govori,GDE JE SRBIJA ZABRAZDILA...

crna mamba

pre 11 godina

Dragan Djilas sramno i otvoreno krši zakon Republike Srbije. Po zakonu,poslanici su vlasnici mandata a on ucenjuje Jeremića i Petrovića da će,ukoliko se ne povinuju njegovoj volji,biti isključeni iz stranke. Sramota!

Srna

pre 11 godina

Jedini izlaz za opstanak demokratske stranke su ZORAN ŽIVKOVIĆ i VESNA PEŠIĆ!
Shvati to dok si u UN, razuman si čovek. U DS-u nema više Đinđićevih ideja. Skreću u ambis bez dna.

lazar85

pre 11 godina

Ma gospodine Jeremicu ne kvarite vi njima ugled vec oni vama,pohvalno je to sto vi brinete za ugled nase zemlje,licno smatram da coveku poput vas nije mesto vise medju njima,oni ce tesko sprati ljagu sa sebe,narod sve pamti i nista nezaboravlja

ALeksandar

pre 11 godina

Djordje NS@ Neupuceni ste,a pored toga ste i politikant,i sve samo ne realan! Dok je Djindjic bio precednik vlade Jermic je bio na na Harvardu,a pre toga diplomirao na Kembridzu! Mozete Jermicu vodu da nosite,i donosite kad vam to potrazi i da vam bude milo!! heheheh...Nemas ni ti ni ostali poima,koji ga kritikujete! SAMO NAPRED JEREMICU,za sad IMAS PODRSKU!!!!! Ko bolje razume zapad i njegovu diplomatiju,ako ne on,koji se tamo skolovao 10g! Takvi nam trebaju,a treba dobre ucenike i o drzavnom trosku da saljemo na njhove koledze,sto bolje da se upozanju sa njihovim cakama,ekonomijom itd! Tako svaka normalna drzava radi,i to ne samo na zapda vec i na istok,pa da od svega toga izvucemo najbolje! Ko sto je nadam se Jermic u buducnost,odlican diplomata samouveren! malo prepotentan,ali dobro,koji balkanac nije,i vi sto ga kritikujete ste gori od njega u nekom svom privatmom zivotu i vasoj privatnoj diplomatiji!!!

Milos

pre 11 godina

Kada ce oni da shvate da je demokratija pravo pojednica da ima svoje misljenje ili oni ocigledno samo u nazivu imaju rec "demokratska". Ala bi ziveli u zabludi da je sve sjajno i bajno da nisu izgubili na izborima smeta im jedan covek koji nesto radi od njih svih kazu spremni smo za izbore pa skim da idete na izbore? Ima Djilas sve da ih rastera.

Petar

pre 11 godina

Prvo mislim da je ovaj Vuk precenio svoju pamet. Nebitno je šta ja mislim o njemu, ali logično je da mora da poštuje odluku glavnog odbora DS ako je iole politički pismen. Ako te stranka podigla iz anonimnosti i predložila te za poslanika i ta stranka sad traži nešto od tebe, red je da poslušaš ili ako se ne slažeš da prosto odstupiš iz partije. Ali pljuvanje po predsedniku te partije nije ništa drugo nego pljuvanje po partiji i po samom sebi. Al' dobro od ovog nadobudnog deteta se nije moglo ništa drugo očekivati.

APOSTOL LUKA

pre 11 godina

To se drugacije resava. Ako se pokazalo da je njegov rad da o lose rezultate ili ako ga neko, u ovom slucaju Predsednik stranke, smatra odgovornim, izmedju ostalog, i za gubitak vlasti, onda mu ne treba dati sut kartu, nego ga postaviti na neko mesto gde ce morati mnogo i naporno da radi da bi povratio poverenje. Kada bi svako tako terao onoga ko mu nije po volji, svako bi radio sam i za sebe.

BRANISLAV KREKIĆ

pre 11 godina

Šta bi dao da sam na tvom mestu - da me mrze, a da mi se dive...ma i onaj golfić, rolexić...Oću ja u poslanike, BRE!

Vlada

pre 11 godina

Raspad - na više frakcija - stranaka - Tadić je to sve držao,znao sam kada je došao Djilas na čelo stranke da je to kraj.Djilas je na čelo DS-a došao zbog ličnih interesa prvenstveno .

sanja

pre 11 godina

Svi se sećamo kada je DS i tadašnja vlada doneli zakon da je svaki poslanik i odbornik vlasnik svog mandata.Pa je bilo preletača u DS ali to je tada bilo njima u prilog i sve je bilo u redu.Međutim danas DS vrši pritisak na pojedine poslanike da vrate mandate.Kako kaže poslovica kako seješ tako i žanješ.Očigledno je da ste sami sebi postavili zamke!

Mara realno

pre 11 godina

DS ne moze da prezentuje novu politiku, dok ne resi svoje unutarstranacke probleme. A to trgovanje mandatima i funkcijama ne moze da bude dobar znak...

Lazar

pre 11 godina

Nikad nisam bio pristalica demokrata, ali jeremića izdvajam kao mladog i poštenog čoveka koji se svojski bori da predstavi Srbiju na pravi način. Nikako ne odobravam sve ovo što mu se dešava.

david

pre 11 godina

Meni najbitnija stvar to sto je rekao da se nije slagao sa povlacenjem rezolucije!Covek cist kao suza....i dokaz da se moze kad se hoce!

dO

pre 11 godina

Da li ovi komentatori što veličaju Jeremića, jedno prepotentno, nadobudno, bezobrazno i ezobzirno stvorenje, koje se latilo "diplomatije" a pri tome nema ni osnovne lične manire, uz to čovek apsolutno bez takta i elementarne pristojnosti, ali zato sa vrlo izraženom sklonošću ka samopromociji i ličnom bogaćenju, ... znaju o kome tačno pričaju i koga u nebesa kuju?!

Ne bih rekao.

Djordje NS

pre 11 godina

Jos jedan nacionalista, tzv. patriJota i legalista ali u demokratskim rukavicama (jos koji dan) ali on je u DS zalutao i zbog takvih je Tadic i izgubio proevropski opredeljene glasace pomocu kojih je dobijao prethodne izbore pod parolom ZA EVROPSKU SRBIJU. A u stvari se sprovodila politika bliza DSS-u u kojoj bi i Jeremic i Antic trebalo da budu pa da nam budu jasniji.
P.S. Da ti nesto vredis Djindjic bi te zvao u svoju vladu da mu budes desna ruka, ali tebe tad nije bilo ni na vidiku.

igi

pre 11 godina

Sto pre odes iz DS Jeremicu,DS ce biti bolja stranka...ti si ionako vise DSS kadar sa svojom suludom kosovskom politikom.Ali i to je sve samo fasada,jer si nepopravljivi karijerista i gazis preko leševa ako treba...takve u DS ne trebaju.

Sandzaklija

pre 11 godina

Tipican primerak coveka sa komplexom vise vrednosti,dok je SPS bio glavna stranka u Srbiji on je bio njihov clan,ista svar se ponovila sa DS-m,a trenutno se udvara SNS-i jer su oni glavni,samo nece Vucic to dozvoliti!

Princeza

pre 11 godina

haha naslov je odlican. Trebalo ga je iskoristiti za saopstavanje izbornih rezultata-tamni oblaci se sa odlaskom ds-a sklanjaju sacneba iznad Srbije.

bubleduble

pre 11 godina

Mnoge stvari nisu po zakonu pa ste doveli do toga da se bezakonje pretvori u zakon. Mnoge stvari nisu bile po zakonu pa ste vi u vreme vaše vlasti to radili.

Ivan D.

pre 11 godina

Njega moze da mrze samo LOPOVI I LJUDI TJ NASE drage komsije....LJudi u nasoj dragoj SRBIJI nisu svesni koliko nam ugled raste u svetu zbog Gospodina Jeremica ......Izadjite malo u drugo dvoriste i nadam se da ce te shvatiti..

Wini

pre 11 godina

DS je u najgoroj poziciji u istoriji,ja sam prosao sve setnje od 2006 pa nadalje i uvek ae osećalo jedinstvo ,ne samo medju vodećim ljudima nego i medju narodom koji ih podrzava...,sad su se toliko srozali da ja jos ne mogu da poverujem da cu na sledecim izborima zaokruziti SNS ,Toma,Vucic itd...., da mi je to neko reko pre 2 godine reko bi mu da je lud...
Realno DS ne moze da napuni Trg Republike vise ,ne bi doslo ni 10.000 ljudi
Vuce Jeremicu ti si dobar lik ,pozzzz

pozdrav iz nisha

pre 11 godina

9000$!? Ljudi dabas su mi struju isekli i rekli mi da kao socijalni slucaj moram da im platim dug pa ce me prikljuciti i dati popust, a niko me ne pita od cega i kako. Ovo je sramota velika!!! MA HVALA KOMSIJI MIKIJU STO NAM JE DAO STRUJU I NET A VI GOSPODO SLAVITE TUDJE SE UVEK LAKO TROSI!!!!

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

Ja na ovo mogu da prokomentarisem samo sledece-kako sada da gdin Djilas osudjuje gdina Jeremica sto ne zeli da vrati mandat kada je DS bio izricito protiv odluke SRS-a u proslom sazivu da njihovi clanovi podnose blanko ostavke?!
Sto se tice izjave gdina Jeremica da je lakse organizovao sastanak sa Obamom nego sa gdinom Djilasom govori o tome da gdinu Djilasu kompromis i nije jaca strana!

Raca Vracar

pre 11 godina

Đilasu smeta , jer je Jeremić superiorniji političar od njega ! Da su u DS-u bili pametni pa Jeremića birali ,možda bi i neko poverovao da DS-menja pravac ! Ovako sa Đilasom možemo samo očekivati pretnje ,pa čak i batine za neposlušne , samo se setite premlaćivanja građana u Đilasovim autobusima BUS-PLUS!!!

vuk-vukić-vučić

pre 11 godina

E moj Vuče, kad se ugase svetla pozornice, kad ne bude bilo više mame i tate, kad se jaganjci povuku u obore, kad crvenkapa stigne pre tebe kod svoje bake, a kad sva tri praseta izgrade kuću od cigala na tri sprata, pa gde ćes ti onda moj Vuce i sta ćes raditi moj Vučiću, ops izvini, mislim Vučkiću. I zato, mani se ti visoke politike i manje tog kompjutera i igrica.

modesty

pre 11 godina

Ovaj covek je oliko postigao za nasu zemlju, da su meni ovi ozlojedjeni, uskogrudni, zavidn komentari totalno nejasni. Kakv je to mentaltet da se pljuje nas covek kad predsedava UN -om.

Džigeran

pre 11 godina

Njihova unutrašnja stvar u stranci. Još žive u nadi da se Srbija vrti oko njih. Sva sreća , obojica su sada samo prošlost....
Oko praseta, proslave Noletove pobede oko tih medijskih vesti ,samo kažem da to nema nikakvog msmisla od strane medija.
Oko nastupa Viva vox u UN i marša na Drinu ,moj komentar je kratak.. Odlična promocija Srbije.

Valjevo

pre 11 godina

Tamni oblaci nad Ds su otkad se ovaj covek pojavi!!!
Njegovo delovanje je totalno van svih principa demokrata!
Vesic i Jeremic...OUT!!!

In vino veritas

pre 11 godina

Ja na ovo mogu da prokomentarisem samo sledece-kako sada da gdin Djilas osudjuje gdina Jeremica sto ne zeli da vrati mandat kada je DS bio izricito protiv odluke SRS-a u proslom sazivu da njihovi clanovi podnose blanko ostavke?!

mattko

pre 11 godina

Stranka je dobila mandate a ne pojedinac, narocito Vuk. Nije se slagao sa Tadicem sada se ne slaze sa Djilasom pa sta trazi u DS-u? Neka vrati mandat i neka se vrati u maticni SPS odakle je potekao. Tako je najbolje za sve. A sam najbolje zna ko ga je progurao u Generalnu Skupstinu UN. Sigurno nije njegovo ime i prezime.

Бојан

pre 11 godina

Господин Вук Јеремећ је на " крову света"!
Само его губавци могу да га мрзе!
Ах да, па то им је душевна храна!
А Ођилас?!
Из Београда није изашао...

Ivan Zemun

pre 11 godina

Šta si bre pošteno zaradio? Ja sam glasao za DS da bi poslanici bili u Skupštini i radili, a ne da bi sedeli na dve stolice! Malo li ti je plata iz UN?

Srboljub

pre 11 godina

Citam ove komentare, razmisljam, i dolazim do zakljucka da zaista je gubljenje vremena da se objasnjava ovim pacenicima potencijal i kapacitet coveka kao sto je Vuk Jeremic...
Kao sto svako razdoblje neke zemlje ima ljude koji obelezavaju bitne periode, tako i Srbija ce u narednom periodu imati Vuka Jeremica, coveka koji istinski, svojim znanjem i umecem brani interese ovog napacenog naroda... Bilo da on ostane u DS-u ili napravi svoju stranku...
Citam ove napade na njega, ali postavljam pitanje... Sta je zapravo Vuk Jeremic radio lose? Koji su to argumenti... Mozete coveka samo da mrzite... Neka druga zemlja bi u ovakve ljude ulagala i sakom i kapom...

hik

pre 11 godina

Šta se palite evo čovek je reko da je prevrtanje stolova figurativan izraz.Nego izgleda da ovima što smeta Jeremić nežele da budu PATRIOTE kao što je on,ili su pu pu pu daleko bilo plaćeni da budu izdajnici.

Filip

pre 11 godina

Djilas ce mu uciniti ogromnu uslugu aki ga izbaci iz DS. Vrlo je verovatno da ce osnovati svoju partiju jer ovaj covek uz pojedine gafove ipak ima harizmu. A sto se tice DS, samo greska za grskom i tu kraja nema... Bar se ne vidi

aha

pre 11 godina

egoisto, udarilo ti u glavu sto si u UN. svojim ponasanjem si obrukao zemlju. ni ne spominji UN jer ga nisi dostojan. ponasas se kao pripadnik nazadne stranke ili radikala. ko te placa da blamiras srbiju?

Enko

pre 11 godina

G.Jeremicu sada si pokazao sfoje lice jer tije malo one 20.000 hiljda Dolara Plate koju dobijas od UN-a nego jos jednu platu od Budjeta Republike Srbije.

goran

pre 11 godina

Vuce SRBINE pravi stranku ODMAH, DS kao ni jedna druga partija te ne zasluzuje.Bolji si od njih zato imas i problem sa Djilasom,zato sto si broj jedan ti a ne on.Pravi stranku IMAS MOJ GLAS. U boj krenite junaci svi,krenite ne žalite zivot svoj. Tm,tttm ,tm,ttt,tm

miskoso

pre 11 godina

Volela bih da mi Jeremic objasni na koji posten nacin je on zaradio svoj mandat, time sto su gradjani glasali za DS, a on jer se laktao bio u vrhu liste pa prosao, ispred onih koji su po ulici za njih crncili da dobiju te glasove, pa super, a drugo ovaj Djilas mi sve vise lici na Slobu Milosevica.

Različite vrednosti, valjda

pre 11 godina

A ti si u skladu sa Ustavom privatizovao MSP, naložio da se kumovom prijatelju obezbedi falsifikovani pasoš i izdejstvovao da MI platimo štetu ("svega" 900.000 $) koju je prouzrokovao jedan nasilnik, privatno, ne "u ime države"!?

SRAM TE BILO V. JEREMIĆU! Tebe treba isključiti iz stranke jer si NEDOSTOJAN bilo kakve funkcije, stranačke i državne!
(bezimena, 30. januar 2013 21:45)

Ako Jeremić zaista stoji iza toga, imaće sigurno moju podršku još jače u budućnosti. Hvala mu što je spasio doživotnog zatvora tog mladića u toj prokletiji americi, a svi bi mi časni ljudi zaštitili devojku i pesnicama od nevaspitanog buržujskog derlana, kao što je taj mladić.

Andrija

pre 11 godina

Čudno kako nije spomenuo svoje zasluge za presudu o zakonitosti proglašenja nezavisnosti Kosova... On svojim djelovanjem konstantno sramoti Srbiju osim ako vanjskopolitički cilj Srbije nije "biti u vijestima pa makar u crnoj kronici i biti slavan pa makar po skandalima".

matori

pre 11 godina

"...najavio za sutra sastanak sa vrhom DS i ocenio da zahtev da vrati mandat nije u skladu sa Ustavom..."

HA, HA, HA, HA, ha, ha, ha, ha...
Pa ko ti kaže da MORAŠ da ga vratiš???
Tvoje je pravo, da raspolažeš svojim mandatom, kad si ga već dobio!
Samo je rečeno da se očekuje, kao MORALNI ČIN, da svako ko je bio nešto u prethodnoj vlasti, bi trebalo da vrati poslanički mandat, i time pokaže svoj osećaj odgovornosti, ljudske časti, i onoga što se naziva obraz.
Ali, avaj, to su za tebe sve isuviše strani pojmovi i velike nepoznanice...

kicak

pre 11 godina

Vuce Jeremicu, ja mislim da bi ti svakako trebalo da osnujes svoju partiju jer je DS proslost Srbije kako sa nasamarenim Borisom tako i sa nesrecnim, bahatim Djilasom. Ja te svim srcem podrzavam i bicu medju prvima koji ce uci u tvoju partiju...cekamo te da se vratis pa krecemo :)

Hvala ti za sve sto si do sada uradio za Srbiju....puno mi je srce bilo slusajuci Mars na Drinu....svaka cast

Djuka

pre 11 godina

Ti si momče i tebi slični upropastio DS i samim tim i drzavu u kojoj zivimo. Ti i tvoje bahato ponasanje, što je bila odlika DS-a u poslednjoj vladi. Nase si vreme trosio folirajuci svet i sve gradjane. Sad je kasno, svejedno je dal ostao ili otisao iz DSa.

Dragan

pre 11 godina

Izvanredan GOSPODIN pre svega. U srpskom blatistu svinje uporno pokusavaju da ga ublate. Da sam na njegovom mestu bih dozvolio da me izbace i radio u nekoj banci za tricavih nekoliko miliona dolara pa sta bude (barem me ne bi pljuvail zbog trosenja "narodnih para").

Pubertetlija

pre 11 godina

Ti si za Kostunicinu stranku. Trebali su ga sutniti jos dok je bio ministar. Ovaj covek ima problem zakasnelog puberteta, neizivljen, zeljan isticanja kao da je holivudska zvezda. Jos treba da "raste".

savo matic

pre 11 godina

uff, demagog koji sebe hvali, ima polozaj koji je dobio na
racun stranke pa sad bi tu istu stranku ucjenjivao,
vise bi pasalo ime lisica a na vuk...

Milan

pre 11 godina

Od sedam potpredsednika DS dvojica su profesori fizickog... Ocigledno da medju takvim intelektualnim gromadama nema mesta za presednika skupstine Ujedinjenih Nacija i nekoga ko je studirao na Kembridzu i Harvardu...

Patak Dača

pre 11 godina

Posle svega što je nadrobio o DS, o svojoj "veličini", o krivcima, o greškama i o pravdi (kako ON sve to vidi, sa položaja na kojem se ON nalazi, sa posledicama ako NJEGA..., itd.), ima da leti iz DS, sve do New Yorka, tako da nigde ne mora ni da preseda!

Никола

pre 11 godina

Сјајан интервју.Господин Јеремић на сва питања одговара јасно,директно и без увијања. Српска политичка сцена ће добити сјајног актера када му буде истекао мандат у УН.

Narcise

pre 11 godina

Ja mislim da ti treba da odes iz te stranke i zadrzis lepo misljenje koje imas kod jos nekoliko njih sto imas.
(sve je to tako, 30. januar 2013 21:24)

A ja mislim da ti treba da odes iz te stranke i zadrzis lepo misljenje koje imas o sebi.

Stole

pre 11 godina

Vuk malo priča gluposti. Neustavno i nezakonito bi bilo da DS njemu "oduzme" mandat. To naprosto nije zakonski moguće. Ali može od njega da traži da podnese ostavku na mesto poslanika, kao što mogu to i ja da tražim. To nije ni protivzakonito ni protivustavno.

kout

pre 11 godina

idealna prilika za ds da se iščisti...pa za dve, tri godine kad ovi samoupravljacki demagozi definitivno izgube kosovo i dovedu hleb na 100 dinara, vrati srbiju u moderno doba...ipak je trenutno peceno prase najvece dostignuce u nas, bez obzira što su isto jeli urodjwnici na papua novoj gvineji pre 300 god

Jole

pre 11 godina

Jeremic je svestan da je dosta toga trulo u stranci. Izjava da je lakse organizovao sastanak sa Obamom nego sa Djilasom govori o nabedjenosti vodje DS-a.

Boris

pre 11 godina

Retko dobar politicar i diplomata, zuti iz stranke su ga svojevremeno napadali posto se izjasnjavao kako treba, kome sluzi i kojoj zemlji dobar put gradi. Ukoliko vas izbace gosp. Jeremicu osnujte stranku koja ce na prvim izborima pokupiti vise glasova nego raspali DS. Koga god ja poznajem niko nikad za njega nista lose nije rekao, ljudima je simpatican i vredan politicar, a vidim da trenutna vlast koja je bila zestoka opozicija svojevremeno gosp. Jeremicu ima postovanje prema njemu. Nedaj se da te pokolebaju sitne duse, bori se za Srbiju, narod i istinu o nama u svetu! Samo napred!

princ-ip

pre 11 godina

To ima samo kod nas da čoveka sa nesumnjivim rezultatima (precedavanje OEBS-om Srbije,precedavanje generalnom skupštinom UN,koncert Viva Vox u UN,diploma Harvarda...) nadju se pametnjakovici koji mu kući kad se vrati spremaju "omcu".Da se razume i meni se ne svidjaju neki njegovi ispadi i ta drskost koja nekad prelazi metu,ali uz sve to on je jedan dobar kadar koji ima rezultate i njegu su gospoda našla pored raznih "Dulica" našla da teraju iz stranke.Auto gol za auto golom novog rukovodstva....Nadam se da to neće uraditi.

Beograđanka

pre 11 godina

Mnogo mi je smešan ovaj starmali Vuk.
O samopromociji da ne pričam.
Jedino, pročitao je žitelje Srbije - uvek ih golicaju priče i pesme iz davnina :))
Iz nepričave...

Miroslav

pre 11 godina

Najgore od svega je to što ni Vuk Jeremić, ni Dragan Đilas, ni Goran Ješić, ni Jelena Trivan, ni Boris Tadić, ni Nada Kolundžija i da ne nabrajam više nisu uopšte onaj tip člana ili predstavnika demokratske stranke kakav je bio od njenog osnivanja pa sve do 2004. godine. Ovo su neki nazovi političari koji mogu sa svima, koji imaju bilo koju potrebnu ideologiju u datom momentu ako to znači biti ili ostati na vlasti, koji su i najveći nacionalisti po potrebi i najveći komunisti kad to ustreba i najveći liberali itd... Oni me svi više podsećaju na nešto prefinjeniji tip DSS-je što je katastrofa. To jednostavno nije ta demokratska stranka koja je nažalost nestala sa političke scene i tu su nreformisane službe zajedno sa patriJotama odradile odličan posao. Srbiji treba čista građanska stranka koja će okupiti pamet Srbije i koja neće praviti trule kompromise zarad vlasti i voditi više računa o marketingu nego o stvarnim potrebama građanima.

sizif

pre 11 godina

Vuce tebije je ispisnica u DS vec spremna, samo te cekaju da dodjes licno da ti je uruce, tako to diktator Djilas resava, a tvoj zastitnik Tadic kao pocasni vise nema prava glasa! Samo manje mene to zabrinjava, vise me brine diktatorsko ponasanje Djilasa u ulozi gradonacelnika BG

Joki

pre 11 godina

Nemam pojma da li je nesto u skladu sa Ustavom ali eto kao obican civil osetim da se stidim svaki put kad ovo deriste javno istupi , u novije vreme bestidno i preko , jel' tako, tvitera.

Krstic

pre 11 godina

Odmah su ovde "nazadnjacki pacenici" pozurili da stave "ovog"..., pa da likuju, ALI..., jedno veliko ALI...
Sta misli Taj mali Vuk-ic, da je bogom dat...
Da sam na mestu Djilasa, momentalno bih ga sutnuo iz DS-a, zbog ovakvih izjava!
Prijatelju, imas da postujes instituciju kao sto je DS, statut stranke i Glavni odbor.
Djile, SAMO NAPRED i ne obaziri se na ovog opeglanog sminkera. Dok niste imali takve u vasim redovima, ubedljivo ste pobedjivali na svim izborima.
Takvih kao sto je on ima hiljade, pa ako ti zatrebaju doci ce oni sami...

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

Po meni nije lepo da se stalno pokrivas sa izborom u UN. Jednosavno
vrati mandat i ostani u stranci pa se bori. To je vrlo prosto.
Neces biti izbacen iz Stranke.

ljubica

pre 11 godina

Pa i nije u skladu sa ustavom. Ali sta je za Djilasa ustav? On navikao da u Beogradu zari i pali po svojoj volji. Pa i dalje misli da niko nista ne moze.

Zabranjeno pušenje

pre 11 godina

Jedno iskustvo koje je očigledno je da je V. Jeremić utrenirao udaranje čekićem. Ispočetka je to bilo smehotresno (kad ćovek odraste bez da mora išta sam da uradi). Samo u NS Srbije nema čekića! Tu se lupa 'nako.

Pajser

pre 11 godina

Nije u skladu sa ustavom ! Mi smo jedna od retkih zemalja na svetu, ako ne i jedina, gde poslanicki mandat pripada stranci, a ne poslaniku. Drugim recima, poslanik MORA da glasa kako vrh stranke kaze, inace leti. To se protivi svakoj zdravoj logici, jer tako prakticno imamo diktaturu par ljudi - stranackih lidera, i gubi se smisao skupstine... Takav ustav nigde u svetu ne bi bio usvojen, ali na nasu veliku zalost to je kod nas tako

фронтанела

pre 11 godina

богами црни облаци су се надвили али њиxовом заслугом како раде тако се врати.

nesa

pre 11 godina

Mlad,skolovan,nekompromitovan,iskusan,patriona,nepotkupljiv...radi upravo onako kako gradjani srbije ocekuju i treba da bude primer savremenog politicara u srbiji. Eto takav nevalja Djilasu,a ovamo zagovara strucnjake i obrazovane ljude na rukovodeca mesta.Mislim da ce Djilas dokosuriti DS.

rotkvica

pre 11 godina

Da li iko normalan želi da bude najobičniji pijun u rukama čoveka koji ne dozvoljava stavove drugačije od njegovih.Đilasova diktatura zaista nema granice

Dan

pre 11 godina

Ako se hladne glavi razmotre uzroci i posledice ovog problema videće se kakvi motivi vode rukovodstvo DS-a i koliko im je do čega stalo.

Spectator

pre 11 godina

Pošto je dugo odsutan iz zemlje normalno bi bilo da svoje mesto prepusti nekom drugom koji bi u Skupštini zastupao stranku. Ovo pogotovo, jer dok se on vrati iz Njujorka (na jesen) verovatno će biti raspisani novi izbori, pa neka se onda ponovo kandiduje za poslanika. Jedino ne znam u kojoj će partiji tada biti, jer politika koju zagovara njegov prijatelj Čedomir Antić sigurno nije politika DS-a.

Vazandatum

pre 11 godina

DS me vise ne zanima, podrzavala sam ih samo zbog Vuka. Kad su poceli da se igraju sa njim, smucili su mi se. A i on, ne zanam sto prica kao da je sve ok.

bezimena

pre 11 godina

A ti si u skladu sa Ustavom privatizovao MSP, naložio da se kumovom prijatelju obezbedi falsifikovani pasoš i izdejstvovao da MI platimo štetu ("svega" 900.000 $) koju je prouzrokovao jedan nasilnik, privatno, ne "u ime države"!?

SRAM TE BILO V. JEREMIĆU! Tebe treba isključiti iz stranke jer si NEDOSTOJAN bilo kakve funkcije, stranačke i državne!

Aleksandar

pre 11 godina

Mozete da pricate sta zelite i kako zelite! Ali Srbija nije imala pametnog,samouverenog,ne agresivnog diplomateu duze vreme jos od doba komunizma, i kraljevine Srbije!! I ako neko kaze da je agresivan,ali nije,to je diplomatija i mora da se brane pozicije i da se takticki odstupaju sa istih! On to moze i zna! Samo da nam se odrzi u Srbiji i svetu! Samo da ga ne uniste politikanti borbom za vlast i korpucijom!! Samo napred Jermicu! Imas podrsku!!! I ako nisam za DS,on mi je onako kao diplomata i politicar omiljeni!!!!

mihailo

pre 11 godina

Skrivajući se iza klimoglavaca sa u Glavnom odboru DS Đilas ponovo uvodi u praksu iz pedesetih prošlog veka kada lider nametne svoj stav a onda Organ tobože sprovodi partijsku disciplinu. Nedemokratski , neevropski i što je najvažnije nezakonito. Poslanik je vlasnik svog mandata. Kako će Đilas, kada se odobrovoljio da razgovara sa Vukom, da ga pogleda u oči. Sa visine i pozicije novog Prdesednika? Ili kao kolegu koji je Prdsedavajući Generalne skupštie UN? Hej, pre deset godina to nismo mogli ni da sanjamo. Da Vuk nije takav kakav jeste, a obišao je ceo svet lobirajući da države članice ne priznaju Kosovo i napravio neverovatne kontakte, nikada ne bi mogao da bude tu i predstavlja Srbiju u najboljem svetlu. Moje su simpatije na njegovoj strani i uvek dižem glas protiv svake diktature i osionosti. U DS bi bilo mesta za oboje kada bi Đilas bio malo više političar i demokrata a malo manje gledao na stranku kao na privatno preduzeće.

jelena

pre 11 godina

licno smo moje kolege i ja osetili "bic" dragana djilasa u gradskoj upravi... nije za zezanje, svi ga se plase, mnogo je mocan, a clanovi stranke mu se dive... nikako nije dobro!

nesa

pre 11 godina

Puna podrska Jeremicu. Licno mislim da on nije za DS jer je daleko iznad njih.Djilas pokazuje svoj ,,diktatorski,, nacin vladanja i to da mu smetaju svi koji drugacije misle.

zoran 1971

pre 11 godina

Idi slobodno iz DS-a,nece niko da place za tobom!Povedi i Petrovica sa sobom!Videces kad odes ili te oteraju koliko si nebitan samoljubivi gospodine Jeremicu!

Мангуп

pre 11 godina

Ја мислим да ти треба да изађеш сам из те странке јер њој прети распад осећам то. јер једном били на власти и неће више народ тако каже.

Siniša DS

pre 11 godina

Ovo samo u Srbiji može, da je neko izabran za poslanika, a da se godinu dana ne pojavljuje u skupštini - u kom to zakonu piše da je to moguće. Da si ozbiljan i odgovoran ne bi trebao niko da ti kaže da ustupiš mesto nekom drugom. Ti si preko noći napredovao u DS zahvaljujući Tadiću, a ne zahvaljujući tvome radu u DS. Kako su radili ministri DS to su građani ocenili, a niste dobili prelaznu ocenu, zato se sklonite i prepustite mesto novim ljudima. Pa DS ne može da izađe iz ,,crnila'' upravo zbog vas kojima su fotelje važnije od DS. DS će se menjati, a to ne može niko da spreči, a najmanje vi koji ste jako loše radili.

Zika Miladin

pre 11 godina

Ovaj se kocka recima naveliko. Niti je ovo politika niti diplomatija. Ovo je sve blefiranje, ali mu se kraj nazire. Aduti su potroseni, a pred sobom sutra za stolom ima jake igrace.

LupusFabulis

pre 11 godina

Gospodine Jeremicu, vasi pratijski saborci i vasi glasaci Vas ne cene (moj mozak zaista ne moze da reprodukuje i shvate znacaj toga), stoga se postavlja logicno pitanje: "Zasto ne biste presli u SNS i obavljali najznacajnije funkcije, koje vam i pripadaju u narednih 10 godina?" Pogotovo, ako se ima u vidu da su vasi stavovi najblizi upravo ovoj politickoj opciji ? Lep pozdrav.

m.

pre 11 godina

Jeremic je 5 stepenika iznad Djilasa. A Djilas ne barata elementarnom logikom koja mu omogucuje da nadvlada sujetu i razume sve informacije koje je izneo Jeremic.

Q

pre 11 godina

O kakvom se ovde poverenju gradjana u njega radi? Ispada da je Jeremic na izborima imao svoje glasace koji su bas njega imenom i prezimenom izglasali za skupstinu, pa sad eto on ne bi da ih razocara.. Uz to se zabavlja po NY, a ovde je poslanik.. Kakav je njegov konkretan doprinos radu nase skupstine? Ja ga nisam nesto vidjao u skupstinskoj sali..

ljubica

pre 11 godina

Pa i nije u skladu sa ustavom. Ali sta je za Djilasa ustav? On navikao da u Beogradu zari i pali po svojoj volji. Pa i dalje misli da niko nista ne moze.

m.

pre 11 godina

Jeremic je 5 stepenika iznad Djilasa. A Djilas ne barata elementarnom logikom koja mu omogucuje da nadvlada sujetu i razume sve informacije koje je izneo Jeremic.

nesa

pre 11 godina

Mlad,skolovan,nekompromitovan,iskusan,patriona,nepotkupljiv...radi upravo onako kako gradjani srbije ocekuju i treba da bude primer savremenog politicara u srbiji. Eto takav nevalja Djilasu,a ovamo zagovara strucnjake i obrazovane ljude na rukovodeca mesta.Mislim da ce Djilas dokosuriti DS.

nesa

pre 11 godina

Puna podrska Jeremicu. Licno mislim da on nije za DS jer je daleko iznad njih.Djilas pokazuje svoj ,,diktatorski,, nacin vladanja i to da mu smetaju svi koji drugacije misle.

Aleksandar

pre 11 godina

Mozete da pricate sta zelite i kako zelite! Ali Srbija nije imala pametnog,samouverenog,ne agresivnog diplomateu duze vreme jos od doba komunizma, i kraljevine Srbije!! I ako neko kaze da je agresivan,ali nije,to je diplomatija i mora da se brane pozicije i da se takticki odstupaju sa istih! On to moze i zna! Samo da nam se odrzi u Srbiji i svetu! Samo da ga ne uniste politikanti borbom za vlast i korpucijom!! Samo napred Jermicu! Imas podrsku!!! I ako nisam za DS,on mi je onako kao diplomata i politicar omiljeni!!!!

jelena

pre 11 godina

licno smo moje kolege i ja osetili "bic" dragana djilasa u gradskoj upravi... nije za zezanje, svi ga se plase, mnogo je mocan, a clanovi stranke mu se dive... nikako nije dobro!

rotkvica

pre 11 godina

Da li iko normalan želi da bude najobičniji pijun u rukama čoveka koji ne dozvoljava stavove drugačije od njegovih.Đilasova diktatura zaista nema granice

Boris

pre 11 godina

Retko dobar politicar i diplomata, zuti iz stranke su ga svojevremeno napadali posto se izjasnjavao kako treba, kome sluzi i kojoj zemlji dobar put gradi. Ukoliko vas izbace gosp. Jeremicu osnujte stranku koja ce na prvim izborima pokupiti vise glasova nego raspali DS. Koga god ja poznajem niko nikad za njega nista lose nije rekao, ljudima je simpatican i vredan politicar, a vidim da trenutna vlast koja je bila zestoka opozicija svojevremeno gosp. Jeremicu ima postovanje prema njemu. Nedaj se da te pokolebaju sitne duse, bori se za Srbiju, narod i istinu o nama u svetu! Samo napred!

Никола

pre 11 godina

Сјајан интервју.Господин Јеремић на сва питања одговара јасно,директно и без увијања. Српска политичка сцена ће добити сјајног актера када му буде истекао мандат у УН.

Milan

pre 11 godina

Od sedam potpredsednika DS dvojica su profesori fizickog... Ocigledno da medju takvim intelektualnim gromadama nema mesta za presednika skupstine Ujedinjenih Nacija i nekoga ko je studirao na Kembridzu i Harvardu...

Pubertetlija

pre 11 godina

Ti si za Kostunicinu stranku. Trebali su ga sutniti jos dok je bio ministar. Ovaj covek ima problem zakasnelog puberteta, neizivljen, zeljan isticanja kao da je holivudska zvezda. Jos treba da "raste".

Srboljub

pre 11 godina

Citam ove komentare, razmisljam, i dolazim do zakljucka da zaista je gubljenje vremena da se objasnjava ovim pacenicima potencijal i kapacitet coveka kao sto je Vuk Jeremic...
Kao sto svako razdoblje neke zemlje ima ljude koji obelezavaju bitne periode, tako i Srbija ce u narednom periodu imati Vuka Jeremica, coveka koji istinski, svojim znanjem i umecem brani interese ovog napacenog naroda... Bilo da on ostane u DS-u ili napravi svoju stranku...
Citam ove napade na njega, ali postavljam pitanje... Sta je zapravo Vuk Jeremic radio lose? Koji su to argumenti... Mozete coveka samo da mrzite... Neka druga zemlja bi u ovakve ljude ulagala i sakom i kapom...

bezimena

pre 11 godina

A ti si u skladu sa Ustavom privatizovao MSP, naložio da se kumovom prijatelju obezbedi falsifikovani pasoš i izdejstvovao da MI platimo štetu ("svega" 900.000 $) koju je prouzrokovao jedan nasilnik, privatno, ne "u ime države"!?

SRAM TE BILO V. JEREMIĆU! Tebe treba isključiti iz stranke jer si NEDOSTOJAN bilo kakve funkcije, stranačke i državne!

mihailo

pre 11 godina

Skrivajući se iza klimoglavaca sa u Glavnom odboru DS Đilas ponovo uvodi u praksu iz pedesetih prošlog veka kada lider nametne svoj stav a onda Organ tobože sprovodi partijsku disciplinu. Nedemokratski , neevropski i što je najvažnije nezakonito. Poslanik je vlasnik svog mandata. Kako će Đilas, kada se odobrovoljio da razgovara sa Vukom, da ga pogleda u oči. Sa visine i pozicije novog Prdesednika? Ili kao kolegu koji je Prdsedavajući Generalne skupštie UN? Hej, pre deset godina to nismo mogli ni da sanjamo. Da Vuk nije takav kakav jeste, a obišao je ceo svet lobirajući da države članice ne priznaju Kosovo i napravio neverovatne kontakte, nikada ne bi mogao da bude tu i predstavlja Srbiju u najboljem svetlu. Moje su simpatije na njegovoj strani i uvek dižem glas protiv svake diktature i osionosti. U DS bi bilo mesta za oboje kada bi Đilas bio malo više političar i demokrata a malo manje gledao na stranku kao na privatno preduzeće.

Jole

pre 11 godina

Jeremic je svestan da je dosta toga trulo u stranci. Izjava da je lakse organizovao sastanak sa Obamom nego sa Djilasom govori o nabedjenosti vodje DS-a.

Мангуп

pre 11 godina

Ја мислим да ти треба да изађеш сам из те странке јер њој прети распад осећам то. јер једном били на власти и неће више народ тако каже.

ALeksandar

pre 11 godina

Djordje NS@ Neupuceni ste,a pored toga ste i politikant,i sve samo ne realan! Dok je Djindjic bio precednik vlade Jermic je bio na na Harvardu,a pre toga diplomirao na Kembridzu! Mozete Jermicu vodu da nosite,i donosite kad vam to potrazi i da vam bude milo!! heheheh...Nemas ni ti ni ostali poima,koji ga kritikujete! SAMO NAPRED JEREMICU,za sad IMAS PODRSKU!!!!! Ko bolje razume zapad i njegovu diplomatiju,ako ne on,koji se tamo skolovao 10g! Takvi nam trebaju,a treba dobre ucenike i o drzavnom trosku da saljemo na njhove koledze,sto bolje da se upozanju sa njihovim cakama,ekonomijom itd! Tako svaka normalna drzava radi,i to ne samo na zapda vec i na istok,pa da od svega toga izvucemo najbolje! Ko sto je nadam se Jermic u buducnost,odlican diplomata samouveren! malo prepotentan,ali dobro,koji balkanac nije,i vi sto ga kritikujete ste gori od njega u nekom svom privatmom zivotu i vasoj privatnoj diplomatiji!!!

Vazandatum

pre 11 godina

DS me vise ne zanima, podrzavala sam ih samo zbog Vuka. Kad su poceli da se igraju sa njim, smucili su mi se. A i on, ne zanam sto prica kao da je sve ok.

Ivan Zemun

pre 11 godina

Šta si bre pošteno zaradio? Ja sam glasao za DS da bi poslanici bili u Skupštini i radili, a ne da bi sedeli na dve stolice! Malo li ti je plata iz UN?

princ-ip

pre 11 godina

To ima samo kod nas da čoveka sa nesumnjivim rezultatima (precedavanje OEBS-om Srbije,precedavanje generalnom skupštinom UN,koncert Viva Vox u UN,diploma Harvarda...) nadju se pametnjakovici koji mu kući kad se vrati spremaju "omcu".Da se razume i meni se ne svidjaju neki njegovi ispadi i ta drskost koja nekad prelazi metu,ali uz sve to on je jedan dobar kadar koji ima rezultate i njegu su gospoda našla pored raznih "Dulica" našla da teraju iz stranke.Auto gol za auto golom novog rukovodstva....Nadam se da to neće uraditi.

matori

pre 11 godina

"...najavio za sutra sastanak sa vrhom DS i ocenio da zahtev da vrati mandat nije u skladu sa Ustavom..."

HA, HA, HA, HA, ha, ha, ha, ha...
Pa ko ti kaže da MORAŠ da ga vratiš???
Tvoje je pravo, da raspolažeš svojim mandatom, kad si ga već dobio!
Samo je rečeno da se očekuje, kao MORALNI ČIN, da svako ko je bio nešto u prethodnoj vlasti, bi trebalo da vrati poslanički mandat, i time pokaže svoj osećaj odgovornosti, ljudske časti, i onoga što se naziva obraz.
Ali, avaj, to su za tebe sve isuviše strani pojmovi i velike nepoznanice...

Бојан

pre 11 godina

Господин Вук Јеремећ је на " крову света"!
Само его губавци могу да га мрзе!
Ах да, па то им је душевна храна!
А Ођилас?!
Из Београда није изашао...

aha

pre 11 godina

egoisto, udarilo ti u glavu sto si u UN. svojim ponasanjem si obrukao zemlju. ni ne spominji UN jer ga nisi dostojan. ponasas se kao pripadnik nazadne stranke ili radikala. ko te placa da blamiras srbiju?

sizif

pre 11 godina

Vuce tebije je ispisnica u DS vec spremna, samo te cekaju da dodjes licno da ti je uruce, tako to diktator Djilas resava, a tvoj zastitnik Tadic kao pocasni vise nema prava glasa! Samo manje mene to zabrinjava, vise me brine diktatorsko ponasanje Djilasa u ulozi gradonacelnika BG

Djuka

pre 11 godina

Ti si momče i tebi slični upropastio DS i samim tim i drzavu u kojoj zivimo. Ti i tvoje bahato ponasanje, što je bila odlika DS-a u poslednjoj vladi. Nase si vreme trosio folirajuci svet i sve gradjane. Sad je kasno, svejedno je dal ostao ili otisao iz DSa.

Filip

pre 11 godina

Djilas ce mu uciniti ogromnu uslugu aki ga izbaci iz DS. Vrlo je verovatno da ce osnovati svoju partiju jer ovaj covek uz pojedine gafove ipak ima harizmu. A sto se tice DS, samo greska za grskom i tu kraja nema... Bar se ne vidi

Lazar

pre 11 godina

Nikad nisam bio pristalica demokrata, ali jeremića izdvajam kao mladog i poštenog čoveka koji se svojski bori da predstavi Srbiju na pravi način. Nikako ne odobravam sve ovo što mu se dešava.

Beograđanka

pre 11 godina

Mnogo mi je smešan ovaj starmali Vuk.
O samopromociji da ne pričam.
Jedino, pročitao je žitelje Srbije - uvek ih golicaju priče i pesme iz davnina :))
Iz nepričave...

Dragan

pre 11 godina

Izvanredan GOSPODIN pre svega. U srpskom blatistu svinje uporno pokusavaju da ga ublate. Da sam na njegovom mestu bih dozvolio da me izbace i radio u nekoj banci za tricavih nekoliko miliona dolara pa sta bude (barem me ne bi pljuvail zbog trosenja "narodnih para").

Stole

pre 11 godina

Vuk malo priča gluposti. Neustavno i nezakonito bi bilo da DS njemu "oduzme" mandat. To naprosto nije zakonski moguće. Ali može od njega da traži da podnese ostavku na mesto poslanika, kao što mogu to i ja da tražim. To nije ni protivzakonito ni protivustavno.

LupusFabulis

pre 11 godina

Gospodine Jeremicu, vasi pratijski saborci i vasi glasaci Vas ne cene (moj mozak zaista ne moze da reprodukuje i shvate znacaj toga), stoga se postavlja logicno pitanje: "Zasto ne biste presli u SNS i obavljali najznacajnije funkcije, koje vam i pripadaju u narednih 10 godina?" Pogotovo, ako se ima u vidu da su vasi stavovi najblizi upravo ovoj politickoj opciji ? Lep pozdrav.

Krstic

pre 11 godina

Odmah su ovde "nazadnjacki pacenici" pozurili da stave "ovog"..., pa da likuju, ALI..., jedno veliko ALI...
Sta misli Taj mali Vuk-ic, da je bogom dat...
Da sam na mestu Djilasa, momentalno bih ga sutnuo iz DS-a, zbog ovakvih izjava!
Prijatelju, imas da postujes instituciju kao sto je DS, statut stranke i Glavni odbor.
Djile, SAMO NAPRED i ne obaziri se na ovog opeglanog sminkera. Dok niste imali takve u vasim redovima, ubedljivo ste pobedjivali na svim izborima.
Takvih kao sto je on ima hiljade, pa ako ti zatrebaju doci ce oni sami...

Siniša DS

pre 11 godina

Ovo samo u Srbiji može, da je neko izabran za poslanika, a da se godinu dana ne pojavljuje u skupštini - u kom to zakonu piše da je to moguće. Da si ozbiljan i odgovoran ne bi trebao niko da ti kaže da ustupiš mesto nekom drugom. Ti si preko noći napredovao u DS zahvaljujući Tadiću, a ne zahvaljujući tvome radu u DS. Kako su radili ministri DS to su građani ocenili, a niste dobili prelaznu ocenu, zato se sklonite i prepustite mesto novim ljudima. Pa DS ne može da izađe iz ,,crnila'' upravo zbog vas kojima su fotelje važnije od DS. DS će se menjati, a to ne može niko da spreči, a najmanje vi koji ste jako loše radili.

фронтанела

pre 11 godina

богами црни облаци су се надвили али њиxовом заслугом како раде тако се врати.

goran

pre 11 godina

Vuce SRBINE pravi stranku ODMAH, DS kao ni jedna druga partija te ne zasluzuje.Bolji si od njih zato imas i problem sa Djilasom,zato sto si broj jedan ti a ne on.Pravi stranku IMAS MOJ GLAS. U boj krenite junaci svi,krenite ne žalite zivot svoj. Tm,tttm ,tm,ttt,tm

Patak Dača

pre 11 godina

Posle svega što je nadrobio o DS, o svojoj "veličini", o krivcima, o greškama i o pravdi (kako ON sve to vidi, sa položaja na kojem se ON nalazi, sa posledicama ako NJEGA..., itd.), ima da leti iz DS, sve do New Yorka, tako da nigde ne mora ni da preseda!

zoran 1971

pre 11 godina

Idi slobodno iz DS-a,nece niko da place za tobom!Povedi i Petrovica sa sobom!Videces kad odes ili te oteraju koliko si nebitan samoljubivi gospodine Jeremicu!

Djordje NS

pre 11 godina

Jos jedan nacionalista, tzv. patriJota i legalista ali u demokratskim rukavicama (jos koji dan) ali on je u DS zalutao i zbog takvih je Tadic i izgubio proevropski opredeljene glasace pomocu kojih je dobijao prethodne izbore pod parolom ZA EVROPSKU SRBIJU. A u stvari se sprovodila politika bliza DSS-u u kojoj bi i Jeremic i Antic trebalo da budu pa da nam budu jasniji.
P.S. Da ti nesto vredis Djindjic bi te zvao u svoju vladu da mu budes desna ruka, ali tebe tad nije bilo ni na vidiku.

lazar85

pre 11 godina

Ma gospodine Jeremicu ne kvarite vi njima ugled vec oni vama,pohvalno je to sto vi brinete za ugled nase zemlje,licno smatram da coveku poput vas nije mesto vise medju njima,oni ce tesko sprati ljagu sa sebe,narod sve pamti i nista nezaboravlja

Joki

pre 11 godina

Nemam pojma da li je nesto u skladu sa Ustavom ali eto kao obican civil osetim da se stidim svaki put kad ovo deriste javno istupi , u novije vreme bestidno i preko , jel' tako, tvitera.

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

Po meni nije lepo da se stalno pokrivas sa izborom u UN. Jednosavno
vrati mandat i ostani u stranci pa se bori. To je vrlo prosto.
Neces biti izbacen iz Stranke.

Spectator

pre 11 godina

Pošto je dugo odsutan iz zemlje normalno bi bilo da svoje mesto prepusti nekom drugom koji bi u Skupštini zastupao stranku. Ovo pogotovo, jer dok se on vrati iz Njujorka (na jesen) verovatno će biti raspisani novi izbori, pa neka se onda ponovo kandiduje za poslanika. Jedino ne znam u kojoj će partiji tada biti, jer politika koju zagovara njegov prijatelj Čedomir Antić sigurno nije politika DS-a.

hik

pre 11 godina

Šta se palite evo čovek je reko da je prevrtanje stolova figurativan izraz.Nego izgleda da ovima što smeta Jeremić nežele da budu PATRIOTE kao što je on,ili su pu pu pu daleko bilo plaćeni da budu izdajnici.

david

pre 11 godina

Meni najbitnija stvar to sto je rekao da se nije slagao sa povlacenjem rezolucije!Covek cist kao suza....i dokaz da se moze kad se hoce!

kicak

pre 11 godina

Vuce Jeremicu, ja mislim da bi ti svakako trebalo da osnujes svoju partiju jer je DS proslost Srbije kako sa nasamarenim Borisom tako i sa nesrecnim, bahatim Djilasom. Ja te svim srcem podrzavam i bicu medju prvima koji ce uci u tvoju partiju...cekamo te da se vratis pa krecemo :)

Hvala ti za sve sto si do sada uradio za Srbiju....puno mi je srce bilo slusajuci Mars na Drinu....svaka cast

Dan

pre 11 godina

Ako se hladne glavi razmotre uzroci i posledice ovog problema videće se kakvi motivi vode rukovodstvo DS-a i koliko im je do čega stalo.

Miroslav

pre 11 godina

Najgore od svega je to što ni Vuk Jeremić, ni Dragan Đilas, ni Goran Ješić, ni Jelena Trivan, ni Boris Tadić, ni Nada Kolundžija i da ne nabrajam više nisu uopšte onaj tip člana ili predstavnika demokratske stranke kakav je bio od njenog osnivanja pa sve do 2004. godine. Ovo su neki nazovi političari koji mogu sa svima, koji imaju bilo koju potrebnu ideologiju u datom momentu ako to znači biti ili ostati na vlasti, koji su i najveći nacionalisti po potrebi i najveći komunisti kad to ustreba i najveći liberali itd... Oni me svi više podsećaju na nešto prefinjeniji tip DSS-je što je katastrofa. To jednostavno nije ta demokratska stranka koja je nažalost nestala sa političke scene i tu su nreformisane službe zajedno sa patriJotama odradile odličan posao. Srbiji treba čista građanska stranka koja će okupiti pamet Srbije i koja neće praviti trule kompromise zarad vlasti i voditi više računa o marketingu nego o stvarnim potrebama građanima.

Raca Vracar

pre 11 godina

Đilasu smeta , jer je Jeremić superiorniji političar od njega ! Da su u DS-u bili pametni pa Jeremića birali ,možda bi i neko poverovao da DS-menja pravac ! Ovako sa Đilasom možemo samo očekivati pretnje ,pa čak i batine za neposlušne , samo se setite premlaćivanja građana u Đilasovim autobusima BUS-PLUS!!!

dO

pre 11 godina

Da li ovi komentatori što veličaju Jeremića, jedno prepotentno, nadobudno, bezobrazno i ezobzirno stvorenje, koje se latilo "diplomatije" a pri tome nema ni osnovne lične manire, uz to čovek apsolutno bez takta i elementarne pristojnosti, ali zato sa vrlo izraženom sklonošću ka samopromociji i ličnom bogaćenju, ... znaju o kome tačno pričaju i koga u nebesa kuju?!

Ne bih rekao.

Sandzaklija

pre 11 godina

Tipican primerak coveka sa komplexom vise vrednosti,dok je SPS bio glavna stranka u Srbiji on je bio njihov clan,ista svar se ponovila sa DS-m,a trenutno se udvara SNS-i jer su oni glavni,samo nece Vucic to dozvoliti!

Narcise

pre 11 godina

Ja mislim da ti treba da odes iz te stranke i zadrzis lepo misljenje koje imas kod jos nekoliko njih sto imas.
(sve je to tako, 30. januar 2013 21:24)

A ja mislim da ti treba da odes iz te stranke i zadrzis lepo misljenje koje imas o sebi.

sanja

pre 11 godina

Svi se sećamo kada je DS i tadašnja vlada doneli zakon da je svaki poslanik i odbornik vlasnik svog mandata.Pa je bilo preletača u DS ali to je tada bilo njima u prilog i sve je bilo u redu.Međutim danas DS vrši pritisak na pojedine poslanike da vrate mandate.Kako kaže poslovica kako seješ tako i žanješ.Očigledno je da ste sami sebi postavili zamke!

Q

pre 11 godina

O kakvom se ovde poverenju gradjana u njega radi? Ispada da je Jeremic na izborima imao svoje glasace koji su bas njega imenom i prezimenom izglasali za skupstinu, pa sad eto on ne bi da ih razocara.. Uz to se zabavlja po NY, a ovde je poslanik.. Kakav je njegov konkretan doprinos radu nase skupstine? Ja ga nisam nesto vidjao u skupstinskoj sali..

savo matic

pre 11 godina

uff, demagog koji sebe hvali, ima polozaj koji je dobio na
racun stranke pa sad bi tu istu stranku ucjenjivao,
vise bi pasalo ime lisica a na vuk...

Milos

pre 11 godina

Kada ce oni da shvate da je demokratija pravo pojednica da ima svoje misljenje ili oni ocigledno samo u nazivu imaju rec "demokratska". Ala bi ziveli u zabludi da je sve sjajno i bajno da nisu izgubili na izborima smeta im jedan covek koji nesto radi od njih svih kazu spremni smo za izbore pa skim da idete na izbore? Ima Djilas sve da ih rastera.

Zika Miladin

pre 11 godina

Ovaj se kocka recima naveliko. Niti je ovo politika niti diplomatija. Ovo je sve blefiranje, ali mu se kraj nazire. Aduti su potroseni, a pred sobom sutra za stolom ima jake igrace.

Andrija

pre 11 godina

Čudno kako nije spomenuo svoje zasluge za presudu o zakonitosti proglašenja nezavisnosti Kosova... On svojim djelovanjem konstantno sramoti Srbiju osim ako vanjskopolitički cilj Srbije nije "biti u vijestima pa makar u crnoj kronici i biti slavan pa makar po skandalima".

Petar

pre 11 godina

Prvo mislim da je ovaj Vuk precenio svoju pamet. Nebitno je šta ja mislim o njemu, ali logično je da mora da poštuje odluku glavnog odbora DS ako je iole politički pismen. Ako te stranka podigla iz anonimnosti i predložila te za poslanika i ta stranka sad traži nešto od tebe, red je da poslušaš ili ako se ne slažeš da prosto odstupiš iz partije. Ali pljuvanje po predsedniku te partije nije ništa drugo nego pljuvanje po partiji i po samom sebi. Al' dobro od ovog nadobudnog deteta se nije moglo ništa drugo očekivati.

Vlada

pre 11 godina

Raspad - na više frakcija - stranaka - Tadić je to sve držao,znao sam kada je došao Djilas na čelo stranke da je to kraj.Djilas je na čelo DS-a došao zbog ličnih interesa prvenstveno .

APOSTOL LUKA

pre 11 godina

To se drugacije resava. Ako se pokazalo da je njegov rad da o lose rezultate ili ako ga neko, u ovom slucaju Predsednik stranke, smatra odgovornim, izmedju ostalog, i za gubitak vlasti, onda mu ne treba dati sut kartu, nego ga postaviti na neko mesto gde ce morati mnogo i naporno da radi da bi povratio poverenje. Kada bi svako tako terao onoga ko mu nije po volji, svako bi radio sam i za sebe.

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

Ja na ovo mogu da prokomentarisem samo sledece-kako sada da gdin Djilas osudjuje gdina Jeremica sto ne zeli da vrati mandat kada je DS bio izricito protiv odluke SRS-a u proslom sazivu da njihovi clanovi podnose blanko ostavke?!
Sto se tice izjave gdina Jeremica da je lakse organizovao sastanak sa Obamom nego sa gdinom Djilasom govori o tome da gdinu Djilasu kompromis i nije jaca strana!

Aki

pre 11 godina

Jeremić izjavio da je bilo lakše ugovoriti sastanak sa Obamom nego sa Djilasom. Opet nova laž, novo obmanjivanje javnosti. Njegov prvi i poslednji sastanak sa Obamom je trajao najviše pet minuta i organizovan je po protokolu povodom početka 66. zasedanja, kao što je i svaki njegov prethodnik dobio po funkciji. E sad, javno napada predsednika svoje stranke da je teško našao bar sat vremena baš na dan kad je On u Beogradu, napada ga da vodi DS u propast itd. Pa ko to može da radi i da očekuje da i dalje bude neki faktor u bilo kojoj stranci? Neverovatan čovek, mnogo bezobrazan

Enko

pre 11 godina

G.Jeremicu sada si pokazao sfoje lice jer tije malo one 20.000 hiljda Dolara Plate koju dobijas od UN-a nego jos jednu platu od Budjeta Republike Srbije.

Džigeran

pre 11 godina

Njihova unutrašnja stvar u stranci. Još žive u nadi da se Srbija vrti oko njih. Sva sreća , obojica su sada samo prošlost....
Oko praseta, proslave Noletove pobede oko tih medijskih vesti ,samo kažem da to nema nikakvog msmisla od strane medija.
Oko nastupa Viva vox u UN i marša na Drinu ,moj komentar je kratak.. Odlična promocija Srbije.

modesty

pre 11 godina

Ovaj covek je oliko postigao za nasu zemlju, da su meni ovi ozlojedjeni, uskogrudni, zavidn komentari totalno nejasni. Kakv je to mentaltet da se pljuje nas covek kad predsedava UN -om.

Valjevo

pre 11 godina

Tamni oblaci nad Ds su otkad se ovaj covek pojavi!!!
Njegovo delovanje je totalno van svih principa demokrata!
Vesic i Jeremic...OUT!!!

Pajser

pre 11 godina

Nije u skladu sa ustavom ! Mi smo jedna od retkih zemalja na svetu, ako ne i jedina, gde poslanicki mandat pripada stranci, a ne poslaniku. Drugim recima, poslanik MORA da glasa kako vrh stranke kaze, inace leti. To se protivi svakoj zdravoj logici, jer tako prakticno imamo diktaturu par ljudi - stranackih lidera, i gubi se smisao skupstine... Takav ustav nigde u svetu ne bi bio usvojen, ali na nasu veliku zalost to je kod nas tako

miskoso

pre 11 godina

Volela bih da mi Jeremic objasni na koji posten nacin je on zaradio svoj mandat, time sto su gradjani glasali za DS, a on jer se laktao bio u vrhu liste pa prosao, ispred onih koji su po ulici za njih crncili da dobiju te glasove, pa super, a drugo ovaj Djilas mi sve vise lici na Slobu Milosevica.

Ivan D.

pre 11 godina

Njega moze da mrze samo LOPOVI I LJUDI TJ NASE drage komsije....LJudi u nasoj dragoj SRBIJI nisu svesni koliko nam ugled raste u svetu zbog Gospodina Jeremica ......Izadjite malo u drugo dvoriste i nadam se da ce te shvatiti..

igi

pre 11 godina

Sto pre odes iz DS Jeremicu,DS ce biti bolja stranka...ti si ionako vise DSS kadar sa svojom suludom kosovskom politikom.Ali i to je sve samo fasada,jer si nepopravljivi karijerista i gazis preko leševa ako treba...takve u DS ne trebaju.

Wini

pre 11 godina

DS je u najgoroj poziciji u istoriji,ja sam prosao sve setnje od 2006 pa nadalje i uvek ae osećalo jedinstvo ,ne samo medju vodećim ljudima nego i medju narodom koji ih podrzava...,sad su se toliko srozali da ja jos ne mogu da poverujem da cu na sledecim izborima zaokruziti SNS ,Toma,Vucic itd...., da mi je to neko reko pre 2 godine reko bi mu da je lud...
Realno DS ne moze da napuni Trg Republike vise ,ne bi doslo ni 10.000 ljudi
Vuce Jeremicu ti si dobar lik ,pozzzz

Mara realno

pre 11 godina

DS ne moze da prezentuje novu politiku, dok ne resi svoje unutarstranacke probleme. A to trgovanje mandatima i funkcijama ne moze da bude dobar znak...

mattko

pre 11 godina

Stranka je dobila mandate a ne pojedinac, narocito Vuk. Nije se slagao sa Tadicem sada se ne slaze sa Djilasom pa sta trazi u DS-u? Neka vrati mandat i neka se vrati u maticni SPS odakle je potekao. Tako je najbolje za sve. A sam najbolje zna ko ga je progurao u Generalnu Skupstinu UN. Sigurno nije njegovo ime i prezime.

BRANISLAV KREKIĆ

pre 11 godina

Šta bi dao da sam na tvom mestu - da me mrze, a da mi se dive...ma i onaj golfić, rolexić...Oću ja u poslanike, BRE!

Zabranjeno pušenje

pre 11 godina

Jedno iskustvo koje je očigledno je da je V. Jeremić utrenirao udaranje čekićem. Ispočetka je to bilo smehotresno (kad ćovek odraste bez da mora išta sam da uradi). Samo u NS Srbije nema čekića! Tu se lupa 'nako.

kout

pre 11 godina

idealna prilika za ds da se iščisti...pa za dve, tri godine kad ovi samoupravljacki demagozi definitivno izgube kosovo i dovedu hleb na 100 dinara, vrati srbiju u moderno doba...ipak je trenutno peceno prase najvece dostignuce u nas, bez obzira što su isto jeli urodjwnici na papua novoj gvineji pre 300 god

vuk-vukić-vučić

pre 11 godina

E moj Vuče, kad se ugase svetla pozornice, kad ne bude bilo više mame i tate, kad se jaganjci povuku u obore, kad crvenkapa stigne pre tebe kod svoje bake, a kad sva tri praseta izgrade kuću od cigala na tri sprata, pa gde ćes ti onda moj Vuce i sta ćes raditi moj Vučiću, ops izvini, mislim Vučkiću. I zato, mani se ti visoke politike i manje tog kompjutera i igrica.

MilaR

pre 11 godina

Svima vama koji Jeremica dizete u nebesa: neka neko od vas navede jednu, samo JEDNU stvar, koju je on ucinio a da je i narodu i zemlji bilo bolje. Kako vam nije jasno da sve to sto on prica i sto je pricao sluzi samo kao uvod u ostvarenje njegovih politickih ambicija ovde, kod nas, a kojoj ce stranci prici opet zavisi od njegove procene koja ce mu od njih doneti najvecu korist. Jer, on da gradi karijeru u UN nema sanse. Zapamtite sta vam kazem.

pozdrav iz nisha

pre 11 godina

9000$!? Ljudi dabas su mi struju isekli i rekli mi da kao socijalni slucaj moram da im platim dug pa ce me prikljuciti i dati popust, a niko me ne pita od cega i kako. Ovo je sramota velika!!! MA HVALA KOMSIJI MIKIJU STO NAM JE DAO STRUJU I NET A VI GOSPODO SLAVITE TUDJE SE UVEK LAKO TROSI!!!!

dragan

pre 11 godina

Stvari su jasne da jasnije ne mogu biti.Rukovodstvo DS je donelo odluku da svi koji su bili u skupštinskim klupama vrate mandate stranci zbog loših izbornih rezultata te stranke.Mandate neće da vrate Petrović i Jeremić.Gospodo ako nećete da vratite mandate napustite stranku,ostaće vam mandati pa i dalje možete da sedite u skupštinskim klupama.Nema razloga da stranka trpi nedisciplinu svojih članova.Đilas je apsolutno u pravu i želim da istraje u svom stavu, pogotovu posle izjava Jeremića vezanih za posao koji obavlja u Ujedinjenim nacijama.Samo napred Đilas.

kuka

pre 11 godina

Jeremić kaže: "Očigledno je to aluzija na fašističku stranku iz Austrije..." je tezak spoljnopoliticki ispad nekoga ko pretenduje da se bavi spoljnom politikom. U Austriji ne postoje fasisticke stranke. sve stranke su osnovane i rade demokratskim principima. Reci da je Slobodarska partija Austrije fasisticka ide previse preko granice politickog smisla, i sigurno nece ostati bez odgovora.

Manojlo

pre 11 godina

Jeremic je od A do Š rekao istinu. I o situaciji u DS-u, i o Marsu na Drinu i o Tadicu i Nikolicu. Verujem da ce se izboriti za svoje mesto po povratku u Srbiju a DS odavno vise nije onaj DS tako da ne treba da ga sekira ako ga i iskljuce iz stranke.

Ljubomir x

pre 11 godina

Od pocetka se videlo,da ce ovaj mladi junosa upropastiti demokrate,i da ce naneti velike stete Srbiji.Komentatori nece odobriti ovaj moj komentar.Pogledajte prvi komentar;DVA PUTA VISE SRBA PODRZAVA BAHATOST I NASILJE?!.To jasno govori,GDE JE SRBIJA ZABRAZDILA...

Različite vrednosti, valjda

pre 11 godina

A ti si u skladu sa Ustavom privatizovao MSP, naložio da se kumovom prijatelju obezbedi falsifikovani pasoš i izdejstvovao da MI platimo štetu ("svega" 900.000 $) koju je prouzrokovao jedan nasilnik, privatno, ne "u ime države"!?

SRAM TE BILO V. JEREMIĆU! Tebe treba isključiti iz stranke jer si NEDOSTOJAN bilo kakve funkcije, stranačke i državne!
(bezimena, 30. januar 2013 21:45)

Ako Jeremić zaista stoji iza toga, imaće sigurno moju podršku još jače u budućnosti. Hvala mu što je spasio doživotnog zatvora tog mladića u toj prokletiji americi, a svi bi mi časni ljudi zaštitili devojku i pesnicama od nevaspitanog buržujskog derlana, kao što je taj mladić.

In vino veritas

pre 11 godina

Ja na ovo mogu da prokomentarisem samo sledece-kako sada da gdin Djilas osudjuje gdina Jeremica sto ne zeli da vrati mandat kada je DS bio izricito protiv odluke SRS-a u proslom sazivu da njihovi clanovi podnose blanko ostavke?!

crna mamba

pre 11 godina

Dragan Djilas sramno i otvoreno krši zakon Republike Srbije. Po zakonu,poslanici su vlasnici mandata a on ucenjuje Jeremića i Petrovića da će,ukoliko se ne povinuju njegovoj volji,biti isključeni iz stranke. Sramota!

mirko

pre 11 godina

Jeremić se poziva na zakon o izboru poslanika, a još ni jednom nije bio prisutan na sednicama Parlamenta.Lepo je što on predsedava GS UN, ali ne može biti na dve stolice. Pominje odgovornost i kao svoje opravdanje navodi da je bio petnaesti na izbornoj listi, pa ne radi se o toj odgovornosti, nego o odgovornosti što je bio ministar u Vladi.
I na kraju, na osnovu ove njegove izjave, a i istomišljenika koji mu daju podršku, mislim da je pogrešno odabrao stranku, jer ono što on naziva tamnim oblacima je vizija neke druge ideologije, koja je strana DS.

mPavle

pre 11 godina

Mislim da je Jeremicu pravu. Mislim da je postojao i pozitivan i negativan doprinos rezultatu DS-a na izborima. Zasto bi svi drugi bili odgovorni sem Djilasa? Zar sve one price o ceni mosta na Adi, monopola u medijima nisu imale svoj efekat? Zar iz ovakvog stava ne prozilazi da su svi u vladi bili losi, da DS nije imao ni jednog dobrog ministra?

bubleduble

pre 11 godina

Mnoge stvari nisu po zakonu pa ste doveli do toga da se bezakonje pretvori u zakon. Mnoge stvari nisu bile po zakonu pa ste vi u vreme vaše vlasti to radili.

Princeza

pre 11 godina

haha naslov je odlican. Trebalo ga je iskoristiti za saopstavanje izbornih rezultata-tamni oblaci se sa odlaskom ds-a sklanjaju sacneba iznad Srbije.

zoki

pre 11 godina

ccc... E Srbi, Srbi... Kakav smo ni to narod, pa to je strasno. Obozavam komentare tipa " to naprednjaci komentarisu..."
Ne nisam ja naprednjak! Nikada nisam bio nista slicno! Na zadnjim izborima glasao nisam, do tada uvek DS. Ali ovo sto novi sef DS-a radi nije dobro za stranku. Ne moze ma koliko predsednik bio da se ponasa kao u svojoj kompaniji, shvatite to!
Stranka je po prirodi udruzenje gradjana okupljenih oko neke ideje. Ako krenete sa nametanjem, to je onda jednoumlje! Okupljeni ce se razici.
Zar je aktuelni predsednik stranke toliko bezgresan i superioran u odlucivanju? 'Veliki vodja' ??? Dajte malo pameti u vodjstvu stranke, ne dozvolite sebi isti luksuz da postanete marginalna stranka kao sto se desilo sa SPO !!!

Petar_Veliki

pre 11 godina

Prepotentan, nadmen lik.
U DS Zorana Djindjica takav ne bi mogao ni da prismrdi. Koristi nacionalizam kao za promociju i populizam. Samo se setite reci, pokojnog Zorana: Za mene je patriotizam da moja deca ne moraju da zive negde daleko, da govore tudjim jezikom i grade tudje drzave.....
Naravno, sprema se da predje u SNS.

IBJ

pre 11 godina

Deluje mi tragikomično kada ex-radikali komentarišu unutarstranačku demokratičnost DS-a, oni a i oni drugi, koji nikad, ali NIKAD, nisu imali više od jednog kandidata za svako mesto na unutarstanačkim izborima, oni kojima su se "garniture" menjale samo pučevima i političkim "oceubistvima".

Da, DS je uveo standard nedodirljivosti poslaničkog mandata, pa će Petrović i Jeremić ostati poslanici i ako budu isključeni iz DS.

Skrećem svima pažnju na jedan važan demokratski princip koji DS sada pokušava da uvede: puna odgovornost za prethodne rezultate! Prosto, bivši ministi ne treba da budu zaštićeni mandatom nove skupštine (jer da su valjali ne bi bili bivši); ako bi taj princip zaživeo neki budući ministri (ma koje provenijencije) ne bi mogli da računaju na poslanički imunitet nakon silaska sa ministarske pozicije, pa bi tokom obavljanja mandata mnogo više vodili računa o onome što rade dok su u vlasti. To bi onda bila SISTEMSKA mera za predupređenje svake vrste političkog voluntarizma, neodgovornosti, avanturizma pa i korupcije.

Što se Jeremića tiče, kratko: nemoralno je svojoj stranci blokirati jedan glas u skupštini na godinu dana. Trgovina kavu on zamišlja, "zasluge za privilegije", više nigde ne sme da ima prođu. Niko ne može da bude veći od institucije, pa ni Vuk Jeremić od DS-a.

KINEZ

pre 11 godina

DS će imati više štete nego koristi izbacivanjem Jeremića i toga su svesni. Po meni je ovo sve dobar marketing, jer kao opozicionoj stranci treba im posvećenog vremena u javnosti.

Vuk dlaku menja...

pre 11 godina

A da nećeš da budeš i predsednik kućnog saveta? Mislim, da objediniš tri funkcije, treća sreća.
A da se malo odlučiš, hoćeš li da šetaš po svetu ili da sediš na sednicama Narodne skupštine? Mislim, bilo bi u redu, kad već i za to primaš platu, da bar ponekad baciš pogled na Skupštinu iznutra. BTW, nikad mi nisi bio simpatičan, ni stvari koje se vezuju za tebe, od Hamdije, pa na dalje, niti mislim da si bio iole solidan ministar... Kako god, vratićeš mandat, pa ćeš još i da pevaš.

neko

pre 11 godina

Jeremic je arh-demagog, da je ziveo u staroj Grckoj pre no sto je rec izmisljena izmislili bi je zbog njega. Apsolutno sve sto radi radi u cilju sopstvene promocije u Srbiji, i dok je bio ministar inostranih poslova i sada.
Sto ne znaci da je Djilas nevinasce naravno.

Anđela

pre 11 godina

Izonisti “prljav veš” stranke na RTS je nepristojno! A što ga na RTS nisu pitali kad je već toliko “moralan” zašto u “imovinskoj karti” kada je odlazio sa funkcije ministra nije napisao da je kupio stan na Vračaru od 200 kvadrata za 500 000 evra. Kakvi su to dvojni standardi. Takođe ponovo je pokazao da ne zna ništa o diplomatiji, jer je ponovo istakao da je sasvim OK da se u UN 2013 izvodi Marš na Drinu. Pa će pomoću nje (vojne koračnice) znači da dođe do pomirenja naroda i mira u svetu. Da nije tragično bilo bi komično. Želja mu je kaže “da doprinesem boljem životu u Srbiji”? To kaže čovek zastupnik ratne gubitničke ideologije – koja je slupala Srbiju načisto. Da “doprinese boljem životu”? A baš je ta ideologija doprinela je da se stvroe brojni “naši i &” tj. da se u Srbiji stvori klima slična kao u Nemačkoj posle I svetskog rata. Još samo da nam se pojave “naši” Himler i Hitler, pa u novi rat sa NATO, da se osvetimo za sve poraze u istoriji.

deda vukasin iz klepaca

pre 11 godina

vuk jeremic je jedan od rjetkih postenih demokrata i nije mu mjesto sa tim drustvim,a takozvane demokrate sve govore o sebi kad iz stranke izbacuju predsedavajuceg generalne skupstine UN.

Živela demagogija

pre 11 godina

Ovde je savim jasno da Đilas izbacuje iz stranke sve one koji bi mu mogli biti konkurencija i koji imaju izvestan uticaj i svoje ljude u DS-u.To nema veze sa tim ko je od njih dobro ili loše radio.Zanimljivo je da ne traži ostavke od Šutanovca,Bogdanovića i Đelića. Zbog čega oni mogu ostati u Skupštini ako odluka GO DS se odnosi na sve podjednako?Pa naravno zato što su se priklonili Đilasovoj struji i njegovi su poslušnici. I eto na delu njegove devize stručnost ispred politike,tako je smenjen i presednik opštine Novi Beograd i došao veliki stručnjak Šapić,tako mu je i gradski menadžer veliki stručnjak bivši šofer.

Alex Leskovac

pre 11 godina

Znam da se ovde javljaju i zaracene strane u DS-u i naprednjaci i svi ostali koji im ne zele dobro i da uglavnom ima njihovih komentara, ali evo i mog misljenja:
Ne razumem kako Vuk Jeremic moze da sedi na dva mesta u isto vreme.Neka radi u UN i kada mu istekne mandat, neka se vrati u Srbiju (mada sumljam da mu je to cilj).Nije moralno da neko ima mandat u skupstini i da u nju ne udje ni jednom.
Stavite se u poziciju da neko koga znate bude u Njujorku, a da ne dolazi na posao u vasoj firmi.
Ovde se ne radi o izbacivanju iz DS-a.Neka covek podnese ostavku na mesto poslanika i niko ga nece izbacivati iz partije.Ukoliko ostane ovako nadmen i vredja zdravu logiku, onda bi trebalo da ga sama skupstina smeni zbog nedolaska na posao.
Svaka mu cast na to sto je predsednik skupstine UN, ali je neposteno prema gradjanima Srbije to sto radi.

nix

pre 11 godina

Pa nemojte tako, ipak g.Djilas ima potpuno drugaciju percepciju Demokratije od svih nas ostalih obicnih smrtnika, ja se nadam da ce gospodin Djilas naci vremena da napise knjigu, koja bi sigurno bila monumentalno delo i pomogla nama polusvesnim da makar nazremo njegov nivo svesti. Ali do tada DS je stranka proslih vremena...

Vesna

pre 11 godina

Jeremicu, imas moje postovanje u svakom pogledu. Ja, ovako stara, nikada se u Srbiju ne bih ni vratila da imam tvoje obrazovanje i tvoju mladost. Ali, ako se vtratis, i mi ludi Srbi znamo da odvojimo seme od kukolja. Samo nemoj da se prevaris i, ako te iz DS (kome zaista pripadas po svojim promisljanjima)izbaci, NEMOJ, MOLIM TE NI U JEDNU POSTOJECU STRANKU, NEMOJ NI SA ZIVKOVICEM (koji je jedan reciti manipulator, improvizer i kalkulator), a ni sa Petrovicem koji je postao tajkun zahvaljujuci mesetarenju u DS i Vladi. Veruj, bolje ti je da se na sledecim izborima pojavis kao nestranacka licnost !!!!!!!! Ne samo sa ovim raznima. Ti si i obrazovaniji i pametniji od onoga sto danasnja elita u Srbiji moze da svari !!!!! Zar nisi shvatio da je to tvoj najveci problem? I, za kraj, bas je tvoja DS bila zatecena i prepadnuta tvojom popularnoscu u ovom, pretezno, malo pismenom narodu. O ostalima da i ne govorim. Srbi, ipak, imaju intuiciju, ako nista drugo. Nadam se da tvoje vreme tek dolazi, sto znaci da ce i Srbiji svanuti. Zelim ti svaku srecu, ma gde bio, mladi covece!

uskok

pre 11 godina

Djilas cisti DS od svih ~neposlusnih~ i pravi svoju licnu stranku. Naravno u dogovoru sa Micunovicem. Djilas je klasicni diktator i ne trpi nikakve primedbe i drugachije misljenje, a to da misli da je iznad zakona to je opste poznato, tako da je pojam ~demokratija~ kod njega najdiskutabilniji i sakriva se iza njega kada god mu to odgovara. Jeremica je ~progurao~ Tadic, verovatno je imao razloge ili je samo sproveo tudju volju, to ce biti vremenom istrazeno, bilo kako bilo mali od palube Jeremic je imao samoinicijativu i nije uvek bio na ~liniji~ DS-a i za to mora da ~plati~. DS ga je doveo, bez ikakovog iskustva za Ministra, DS ce ga i skloniti.

AlexDenmark

pre 11 godina

Raspad - na više frakcija - stranaka - Tadić je to sve držao,znao sam kada je došao Djilas na čelo stranke da je to kraj.Djilas je na čelo DS-a došao zbog ličnih interesa prvenstveno .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vlada, 31. januar 2013 00:11)

Da, da... Kako je to Tadic "drzao", tako je i prosao na izborima... Iskoreniti kukolj iz DS! Odmah!

Gradjanin

pre 11 godina

Jeremicu, u vreme dok je DS imao najveci deo vlasti u Srbiji, bio si jedan od onih koji su vodili, kontrolisali, usmeravali stranku.

Kolicina kontrole koju si imao u DS-u je vise nego dovoljna da preuzmes i deo odgovornosti za neuspeh, jer DS nije uspeo da ostvari mnogo toga, posledica je bila gubljenje izbora. U DS-u je doslo vreme za promene (jer, da se razumemo, Djilas takodje nicim nije doprineo za bolju sliku DS-a), a to ce ici tesko, primetan je veliki broj egocentrika u DS-u koji samo i iskljucivo sebe vide na vrhu.

Ako se DS ne odluci na krupnije i temeljnije promene, padace i dalje.

Srna

pre 11 godina

Jedini izlaz za opstanak demokratske stranke su ZORAN ŽIVKOVIĆ i VESNA PEŠIĆ!
Shvati to dok si u UN, razuman si čovek. U DS-u nema više Đinđićevih ideja. Skreću u ambis bez dna.

Lepo bre

pre 11 godina

Djilas je sto posto upravu. Dosta je bilo folklora u politici. Trebao si otići sa mentorom Tadićem.
Idemo napred sa Djilasom, Pajtićem,Koraćem itd.

vesna

pre 11 godina

Problem je u Djilasovom stavu da svi koji su bili u prosloj vladi treba da vrate mandat. To implicira da svi koji su bili u prosloj vladi su radili lose. To je netacno. Samo statistika i strucni izvestaji mogu da pokazu kako je koja vlada radila. Prosla vlada je u mnogo oblasti ostavila dobre rezultate, koje danasnja vlada nema, iako su uslovi bolji (status kandidata postoji). Stav da je prosla vlada u svemu bila losa i zaboravljanje svih dobrih rezultata prosle vlade i u spoljnoj politici i u ekonomiji je pucanje sebi u nogu. Djilas kao predsednik DS i posle zadrzavanja jedinstva stranke bi trebalo da tacno odvoji i razdvoji sta je bilo dobro, a sta lose u radu prosle vlade. Rezultati u spoljnoj politici su bili veci (u smislu uspeha na medjunarodnoj sceni) u poslednjih 20 godina, i pored Jeremicevih eventualno za nas koji smo u Srbiji preziveli 90e kao glasaci ili simpatizeri DS, suvise nacionalististickih ili nediplomatskih i izjava i poteza, ali dela su vaznija od reci a g. Jeremic je npr. vodio politiku odlicnih odnosa sa Turskom i u tome imao ogromnih uspeha za pomalo popravljanje odnosa sa Bosnjacima itd sto sve svakako je daleko vaznije od tih ispada (koji su nepotrebni slazem se). DS puca sebi u nogu ako negira one usphe prosle vlade koji su zaista postojali, to je poenta.

Kralj Ibi

pre 11 godina

U svakoj stranci, svidjalo se vama, ili ne, rasprava o nečemu je moguća do demokratskog odlučivanja organa stranke o tom pitanju. Odlučuje se glasanjem i demokratija baš, od svog nastanka do danas, podrazumeva, ako više volite taj rečnik, diktaturu većine. Politička stranka nije osnovna škola, pa da je obavezna, a kome se odluke organa stranke ne svidjaju, niko ne brani izlazak iz nje, ili prelazak u drugu. Nije tajna da su Rusi bili za to da Gospodin Jeremić bude i u sadašnjoj Vladi i da mu je to ponudjeno. Prema tome Dame i Gospodo, nenadani poštovaoci lika i dela Gospodina Jeremića, strpite se malo. Njegov ego je takav i toliki da ćete zasigurno imati prilike da mu iskažete vaše divljenje i ljubav.

Vuk buba lenja

pre 11 godina

Jeremicu ne pricaj napamet pa ti si prvi trazio 7 miliona iz drzavnog budzeta i time si zario ruku i u moj dzep sad te lepo stranacke kolege mole da vratis mandat a ti neces zaci oces i dalje da bunaris po drzanoj kasi e pa onda idi u drugu stranku gde se gleda da se zarije ruka u drzavnu kasu.

Analiticar

pre 11 godina

Kaze covek da bi bilo lose za Srbiju i za njegovo predsedavanjem UN da ga sada izbace iz stranke.Pa nije Jeremicu predsedavanje UN nad zakon o clanstvu u partiji ili poslanickim mandatom.Kakve veze ima UN sa stranackim pitanjima u Srbiji.Zamolili te da podneses ostavku i vratis mandat.Ti se opires.Moraju se postovati stranacke odluke.Stranka nije dobrovoljno pevacko vatrogasno drustvo. Bio si 16 na listi.Nema te na zasedanjima srpskog parlamenta.Nisu ljudi glasali za Vuka Jeremica vec za liistu DS-a.E sada sto je usttavni sud doneo odlukuda mandati pripadaju poslanicima je jos jedan nonsens naseg izbornog zakona

Uroš Kalabić

pre 11 godina

Jeremiču i ne treba stranka na poziciji na kojoj je sada, a kolko vidim i ne uzbuđuje se previše! a i ne treba. u svetu j esasvim normalno da pozicije imaš i kao vanstranačka ličnost!

uspesan

pre 11 godina

Eventualnim odlaskom Jeremica,Demokratska stranka ce biti totalno marginalizovana.Sve dobro sto im se desilo u dugogodisnjoj vadajucoj eri,to im se desio upravo Vuk Jeremic.Ali kao sto je i normalno u Srbiji,uspeh se ne prasta.Odmah gledaju da ga uklone,ponize,vredjaju...I sta se onda cudimo ,da smo na dnu... dna.Pozivaju se na Djindjica,ciju recenicu o tome kako svako mora da vidi sta moze da ucini za Srbiju i to ucini,cega se Vuk Jeremic dostojno drzao...dok su se neki pojedinci drzali ali ovako...vidi dok si na vlasti sta mozes da ucinis za sebe i svoju porodicu a za Srbiju cemo lako...

Prst na celo

pre 11 godina

Da li je po zakonu prevrtanje stolova u restoranu?
(Finger, 30. januar 2013 21:20)

g-din Jeremic je to rekao figurativno , a Ti Finger stavi >>> u potpisu

veljko

pre 11 godina

Dva čoveka koja u svetu za Srbiju nešto znače su Đoković i Jeremić.
Svidelo se to nekom ili ne to su činjenice koje se nemogu pobiti.

Niki79

pre 11 godina

Zanimljivo i meni baš interesantno iz više razloga. Prvo, iako ne mirišem nešto ovog gospodina više mi imponuje da nervira Đilasa a kao drugo, nije mi jasno šta će u propaloj stranci i dalje?

Miki BG

pre 11 godina

Djilas pada na prvoj osmišljenoj akciji, čišćenja stranke od neradnika. Bandoglav kakvim ga je Bog stvorio, Djiki je naredio ex ministrima da napuste poslaničke mandate. Verovao je da će to ići glatko, po demokratskom centraliymu što bi rekli komunisti. Medjutim, zaboravio je Djilas da je to demokratska stranka, da svi ministri nisu podjednako radili pa ni umanjili broj simpatiyera i glasača na iyborima... Tek da ne govorimo o tome da je u isti koš stavio i aktuelnog predsednika GS UN koji je tajnim glasanjem svih država, ćlanica UN, pobedio kao predstavnik Srbije. Naravno, sada i Djilas uvidja da je oko Jeremića pogrešio, ne yato što ga voli, već zbog ugleda i popularnosti koju ima... Kako iz toga izaći Djiki ni sam ne yna, jer je Jeremkić pogodio u suštinu - odluka lidera i GO DS su protiv zakona i Ustava, odnosno odluke Usdtavnog suda!!! Mat iz koga DS teško može izaći ako otvoreno ne porazgovara o metodama rada novog lidera stranke Dragana Djilasa. A, Djiki se - kako mi se čini - neće lako predati na startu svoje vladavine strankom, tako da je na pomolu još jedna bruka DS i Srbije. Naravno, voleo bih da se varam!

saska96

pre 11 godina

Bilo je mnogo sporenja oko blanko ostavki poslanika i vlasništva mandata, poslanik je po zakonu vlasnik mandata pa ni ova dvojica DS-ovaca ne treba da ih vraćaju..

Buvica

pre 11 godina

Njegovo je pravo da ne vrati mandat jer je vlasnik svog mandata! Neka predsednik DS kaže šta mu sada smeta kod Jeremića i Petrovića što mu nije smetalo ranije pa da znamo čemu sav ovaj cirkus!

Sovčić

pre 11 godina

Svako treba da obavlja svoju dužnost onako kako treba a nahodjenjem iz političke partije ili pojedinca! Sada je Ds-u zasmetao Jeremić pa ajde da ga smenimo jer više ne obavlja poslove za nas...

Pubertetlija

pre 11 godina

Ti si za Kostunicinu stranku. Trebali su ga sutniti jos dok je bio ministar. Ovaj covek ima problem zakasnelog puberteta, neizivljen, zeljan isticanja kao da je holivudska zvezda. Jos treba da "raste".

bezimena

pre 11 godina

A ti si u skladu sa Ustavom privatizovao MSP, naložio da se kumovom prijatelju obezbedi falsifikovani pasoš i izdejstvovao da MI platimo štetu ("svega" 900.000 $) koju je prouzrokovao jedan nasilnik, privatno, ne "u ime države"!?

SRAM TE BILO V. JEREMIĆU! Tebe treba isključiti iz stranke jer si NEDOSTOJAN bilo kakve funkcije, stranačke i državne!

ljubica

pre 11 godina

Pa i nije u skladu sa ustavom. Ali sta je za Djilasa ustav? On navikao da u Beogradu zari i pali po svojoj volji. Pa i dalje misli da niko nista ne moze.

Ivan Zemun

pre 11 godina

Šta si bre pošteno zaradio? Ja sam glasao za DS da bi poslanici bili u Skupštini i radili, a ne da bi sedeli na dve stolice! Malo li ti je plata iz UN?

nesa

pre 11 godina

Mlad,skolovan,nekompromitovan,iskusan,patriona,nepotkupljiv...radi upravo onako kako gradjani srbije ocekuju i treba da bude primer savremenog politicara u srbiji. Eto takav nevalja Djilasu,a ovamo zagovara strucnjake i obrazovane ljude na rukovodeca mesta.Mislim da ce Djilas dokosuriti DS.

Krstic

pre 11 godina

Odmah su ovde "nazadnjacki pacenici" pozurili da stave "ovog"..., pa da likuju, ALI..., jedno veliko ALI...
Sta misli Taj mali Vuk-ic, da je bogom dat...
Da sam na mestu Djilasa, momentalno bih ga sutnuo iz DS-a, zbog ovakvih izjava!
Prijatelju, imas da postujes instituciju kao sto je DS, statut stranke i Glavni odbor.
Djile, SAMO NAPRED i ne obaziri se na ovog opeglanog sminkera. Dok niste imali takve u vasim redovima, ubedljivo ste pobedjivali na svim izborima.
Takvih kao sto je on ima hiljade, pa ako ti zatrebaju doci ce oni sami...

m.

pre 11 godina

Jeremic je 5 stepenika iznad Djilasa. A Djilas ne barata elementarnom logikom koja mu omogucuje da nadvlada sujetu i razume sve informacije koje je izneo Jeremic.

aha

pre 11 godina

egoisto, udarilo ti u glavu sto si u UN. svojim ponasanjem si obrukao zemlju. ni ne spominji UN jer ga nisi dostojan. ponasas se kao pripadnik nazadne stranke ili radikala. ko te placa da blamiras srbiju?

matori

pre 11 godina

"...najavio za sutra sastanak sa vrhom DS i ocenio da zahtev da vrati mandat nije u skladu sa Ustavom..."

HA, HA, HA, HA, ha, ha, ha, ha...
Pa ko ti kaže da MORAŠ da ga vratiš???
Tvoje je pravo, da raspolažeš svojim mandatom, kad si ga već dobio!
Samo je rečeno da se očekuje, kao MORALNI ČIN, da svako ko je bio nešto u prethodnoj vlasti, bi trebalo da vrati poslanički mandat, i time pokaže svoj osećaj odgovornosti, ljudske časti, i onoga što se naziva obraz.
Ali, avaj, to su za tebe sve isuviše strani pojmovi i velike nepoznanice...

Aleksandar

pre 11 godina

Mozete da pricate sta zelite i kako zelite! Ali Srbija nije imala pametnog,samouverenog,ne agresivnog diplomateu duze vreme jos od doba komunizma, i kraljevine Srbije!! I ako neko kaze da je agresivan,ali nije,to je diplomatija i mora da se brane pozicije i da se takticki odstupaju sa istih! On to moze i zna! Samo da nam se odrzi u Srbiji i svetu! Samo da ga ne uniste politikanti borbom za vlast i korpucijom!! Samo napred Jermicu! Imas podrsku!!! I ako nisam za DS,on mi je onako kao diplomata i politicar omiljeni!!!!

nesa

pre 11 godina

Puna podrska Jeremicu. Licno mislim da on nije za DS jer je daleko iznad njih.Djilas pokazuje svoj ,,diktatorski,, nacin vladanja i to da mu smetaju svi koji drugacije misle.

Enko

pre 11 godina

G.Jeremicu sada si pokazao sfoje lice jer tije malo one 20.000 hiljda Dolara Plate koju dobijas od UN-a nego jos jednu platu od Budjeta Republike Srbije.

Djuka

pre 11 godina

Ti si momče i tebi slični upropastio DS i samim tim i drzavu u kojoj zivimo. Ti i tvoje bahato ponasanje, što je bila odlika DS-a u poslednjoj vladi. Nase si vreme trosio folirajuci svet i sve gradjane. Sad je kasno, svejedno je dal ostao ili otisao iz DSa.

Joki

pre 11 godina

Nemam pojma da li je nesto u skladu sa Ustavom ali eto kao obican civil osetim da se stidim svaki put kad ovo deriste javno istupi , u novije vreme bestidno i preko , jel' tako, tvitera.

Boris

pre 11 godina

Retko dobar politicar i diplomata, zuti iz stranke su ga svojevremeno napadali posto se izjasnjavao kako treba, kome sluzi i kojoj zemlji dobar put gradi. Ukoliko vas izbace gosp. Jeremicu osnujte stranku koja ce na prvim izborima pokupiti vise glasova nego raspali DS. Koga god ja poznajem niko nikad za njega nista lose nije rekao, ljudima je simpatican i vredan politicar, a vidim da trenutna vlast koja je bila zestoka opozicija svojevremeno gosp. Jeremicu ima postovanje prema njemu. Nedaj se da te pokolebaju sitne duse, bori se za Srbiju, narod i istinu o nama u svetu! Samo napred!

Vazandatum

pre 11 godina

DS me vise ne zanima, podrzavala sam ih samo zbog Vuka. Kad su poceli da se igraju sa njim, smucili su mi se. A i on, ne zanam sto prica kao da je sve ok.

zoran 1971

pre 11 godina

Idi slobodno iz DS-a,nece niko da place za tobom!Povedi i Petrovica sa sobom!Videces kad odes ili te oteraju koliko si nebitan samoljubivi gospodine Jeremicu!

Никола

pre 11 godina

Сјајан интервју.Господин Јеремић на сва питања одговара јасно,директно и без увијања. Српска политичка сцена ће добити сјајног актера када му буде истекао мандат у УН.

Djordje NS

pre 11 godina

Jos jedan nacionalista, tzv. patriJota i legalista ali u demokratskim rukavicama (jos koji dan) ali on je u DS zalutao i zbog takvih je Tadic i izgubio proevropski opredeljene glasace pomocu kojih je dobijao prethodne izbore pod parolom ZA EVROPSKU SRBIJU. A u stvari se sprovodila politika bliza DSS-u u kojoj bi i Jeremic i Antic trebalo da budu pa da nam budu jasniji.
P.S. Da ti nesto vredis Djindjic bi te zvao u svoju vladu da mu budes desna ruka, ali tebe tad nije bilo ni na vidiku.

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

Po meni nije lepo da se stalno pokrivas sa izborom u UN. Jednosavno
vrati mandat i ostani u stranci pa se bori. To je vrlo prosto.
Neces biti izbacen iz Stranke.

Petar

pre 11 godina

Prvo mislim da je ovaj Vuk precenio svoju pamet. Nebitno je šta ja mislim o njemu, ali logično je da mora da poštuje odluku glavnog odbora DS ako je iole politički pismen. Ako te stranka podigla iz anonimnosti i predložila te za poslanika i ta stranka sad traži nešto od tebe, red je da poslušaš ili ako se ne slažeš da prosto odstupiš iz partije. Ali pljuvanje po predsedniku te partije nije ništa drugo nego pljuvanje po partiji i po samom sebi. Al' dobro od ovog nadobudnog deteta se nije moglo ništa drugo očekivati.

Beograđanka

pre 11 godina

Mnogo mi je smešan ovaj starmali Vuk.
O samopromociji da ne pričam.
Jedino, pročitao je žitelje Srbije - uvek ih golicaju priče i pesme iz davnina :))
Iz nepričave...

Srboljub

pre 11 godina

Citam ove komentare, razmisljam, i dolazim do zakljucka da zaista je gubljenje vremena da se objasnjava ovim pacenicima potencijal i kapacitet coveka kao sto je Vuk Jeremic...
Kao sto svako razdoblje neke zemlje ima ljude koji obelezavaju bitne periode, tako i Srbija ce u narednom periodu imati Vuka Jeremica, coveka koji istinski, svojim znanjem i umecem brani interese ovog napacenog naroda... Bilo da on ostane u DS-u ili napravi svoju stranku...
Citam ove napade na njega, ali postavljam pitanje... Sta je zapravo Vuk Jeremic radio lose? Koji su to argumenti... Mozete coveka samo da mrzite... Neka druga zemlja bi u ovakve ljude ulagala i sakom i kapom...

Бојан

pre 11 godina

Господин Вук Јеремећ је на " крову света"!
Само его губавци могу да га мрзе!
Ах да, па то им је душевна храна!
А Ођилас?!
Из Београда није изашао...

ALeksandar

pre 11 godina

Djordje NS@ Neupuceni ste,a pored toga ste i politikant,i sve samo ne realan! Dok je Djindjic bio precednik vlade Jermic je bio na na Harvardu,a pre toga diplomirao na Kembridzu! Mozete Jermicu vodu da nosite,i donosite kad vam to potrazi i da vam bude milo!! heheheh...Nemas ni ti ni ostali poima,koji ga kritikujete! SAMO NAPRED JEREMICU,za sad IMAS PODRSKU!!!!! Ko bolje razume zapad i njegovu diplomatiju,ako ne on,koji se tamo skolovao 10g! Takvi nam trebaju,a treba dobre ucenike i o drzavnom trosku da saljemo na njhove koledze,sto bolje da se upozanju sa njihovim cakama,ekonomijom itd! Tako svaka normalna drzava radi,i to ne samo na zapda vec i na istok,pa da od svega toga izvucemo najbolje! Ko sto je nadam se Jermic u buducnost,odlican diplomata samouveren! malo prepotentan,ali dobro,koji balkanac nije,i vi sto ga kritikujete ste gori od njega u nekom svom privatmom zivotu i vasoj privatnoj diplomatiji!!!

goran

pre 11 godina

Vuce SRBINE pravi stranku ODMAH, DS kao ni jedna druga partija te ne zasluzuje.Bolji si od njih zato imas i problem sa Djilasom,zato sto si broj jedan ti a ne on.Pravi stranku IMAS MOJ GLAS. U boj krenite junaci svi,krenite ne žalite zivot svoj. Tm,tttm ,tm,ttt,tm

Siniša DS

pre 11 godina

Ovo samo u Srbiji može, da je neko izabran za poslanika, a da se godinu dana ne pojavljuje u skupštini - u kom to zakonu piše da je to moguće. Da si ozbiljan i odgovoran ne bi trebao niko da ti kaže da ustupiš mesto nekom drugom. Ti si preko noći napredovao u DS zahvaljujući Tadiću, a ne zahvaljujući tvome radu u DS. Kako su radili ministri DS to su građani ocenili, a niste dobili prelaznu ocenu, zato se sklonite i prepustite mesto novim ljudima. Pa DS ne može da izađe iz ,,crnila'' upravo zbog vas kojima su fotelje važnije od DS. DS će se menjati, a to ne može niko da spreči, a najmanje vi koji ste jako loše radili.

Različite vrednosti, valjda

pre 11 godina

A ti si u skladu sa Ustavom privatizovao MSP, naložio da se kumovom prijatelju obezbedi falsifikovani pasoš i izdejstvovao da MI platimo štetu ("svega" 900.000 $) koju je prouzrokovao jedan nasilnik, privatno, ne "u ime države"!?

SRAM TE BILO V. JEREMIĆU! Tebe treba isključiti iz stranke jer si NEDOSTOJAN bilo kakve funkcije, stranačke i državne!
(bezimena, 30. januar 2013 21:45)

Ako Jeremić zaista stoji iza toga, imaće sigurno moju podršku još jače u budućnosti. Hvala mu što je spasio doživotnog zatvora tog mladića u toj prokletiji americi, a svi bi mi časni ljudi zaštitili devojku i pesnicama od nevaspitanog buržujskog derlana, kao što je taj mladić.

rotkvica

pre 11 godina

Da li iko normalan želi da bude najobičniji pijun u rukama čoveka koji ne dozvoljava stavove drugačije od njegovih.Đilasova diktatura zaista nema granice

Zika Miladin

pre 11 godina

Ovaj se kocka recima naveliko. Niti je ovo politika niti diplomatija. Ovo je sve blefiranje, ali mu se kraj nazire. Aduti su potroseni, a pred sobom sutra za stolom ima jake igrace.

savo matic

pre 11 godina

uff, demagog koji sebe hvali, ima polozaj koji je dobio na
racun stranke pa sad bi tu istu stranku ucjenjivao,
vise bi pasalo ime lisica a na vuk...

Milan

pre 11 godina

Od sedam potpredsednika DS dvojica su profesori fizickog... Ocigledno da medju takvim intelektualnim gromadama nema mesta za presednika skupstine Ujedinjenih Nacija i nekoga ko je studirao na Kembridzu i Harvardu...

Dragan

pre 11 godina

Izvanredan GOSPODIN pre svega. U srpskom blatistu svinje uporno pokusavaju da ga ublate. Da sam na njegovom mestu bih dozvolio da me izbace i radio u nekoj banci za tricavih nekoliko miliona dolara pa sta bude (barem me ne bi pljuvail zbog trosenja "narodnih para").

Lazar

pre 11 godina

Nikad nisam bio pristalica demokrata, ali jeremića izdvajam kao mladog i poštenog čoveka koji se svojski bori da predstavi Srbiju na pravi način. Nikako ne odobravam sve ovo što mu se dešava.

princ-ip

pre 11 godina

To ima samo kod nas da čoveka sa nesumnjivim rezultatima (precedavanje OEBS-om Srbije,precedavanje generalnom skupštinom UN,koncert Viva Vox u UN,diploma Harvarda...) nadju se pametnjakovici koji mu kući kad se vrati spremaju "omcu".Da se razume i meni se ne svidjaju neki njegovi ispadi i ta drskost koja nekad prelazi metu,ali uz sve to on je jedan dobar kadar koji ima rezultate i njegu su gospoda našla pored raznih "Dulica" našla da teraju iz stranke.Auto gol za auto golom novog rukovodstva....Nadam se da to neće uraditi.

Valjevo

pre 11 godina

Tamni oblaci nad Ds su otkad se ovaj covek pojavi!!!
Njegovo delovanje je totalno van svih principa demokrata!
Vesic i Jeremic...OUT!!!

dO

pre 11 godina

Da li ovi komentatori što veličaju Jeremića, jedno prepotentno, nadobudno, bezobrazno i ezobzirno stvorenje, koje se latilo "diplomatije" a pri tome nema ni osnovne lične manire, uz to čovek apsolutno bez takta i elementarne pristojnosti, ali zato sa vrlo izraženom sklonošću ka samopromociji i ličnom bogaćenju, ... znaju o kome tačno pričaju i koga u nebesa kuju?!

Ne bih rekao.

Patak Dača

pre 11 godina

Posle svega što je nadrobio o DS, o svojoj "veličini", o krivcima, o greškama i o pravdi (kako ON sve to vidi, sa položaja na kojem se ON nalazi, sa posledicama ako NJEGA..., itd.), ima da leti iz DS, sve do New Yorka, tako da nigde ne mora ni da preseda!

Andrija

pre 11 godina

Čudno kako nije spomenuo svoje zasluge za presudu o zakonitosti proglašenja nezavisnosti Kosova... On svojim djelovanjem konstantno sramoti Srbiju osim ako vanjskopolitički cilj Srbije nije "biti u vijestima pa makar u crnoj kronici i biti slavan pa makar po skandalima".

Q

pre 11 godina

O kakvom se ovde poverenju gradjana u njega radi? Ispada da je Jeremic na izborima imao svoje glasace koji su bas njega imenom i prezimenom izglasali za skupstinu, pa sad eto on ne bi da ih razocara.. Uz to se zabavlja po NY, a ovde je poslanik.. Kakav je njegov konkretan doprinos radu nase skupstine? Ja ga nisam nesto vidjao u skupstinskoj sali..

Jole

pre 11 godina

Jeremic je svestan da je dosta toga trulo u stranci. Izjava da je lakse organizovao sastanak sa Obamom nego sa Djilasom govori o nabedjenosti vodje DS-a.

jelena

pre 11 godina

licno smo moje kolege i ja osetili "bic" dragana djilasa u gradskoj upravi... nije za zezanje, svi ga se plase, mnogo je mocan, a clanovi stranke mu se dive... nikako nije dobro!

pozdrav iz nisha

pre 11 godina

9000$!? Ljudi dabas su mi struju isekli i rekli mi da kao socijalni slucaj moram da im platim dug pa ce me prikljuciti i dati popust, a niko me ne pita od cega i kako. Ovo je sramota velika!!! MA HVALA KOMSIJI MIKIJU STO NAM JE DAO STRUJU I NET A VI GOSPODO SLAVITE TUDJE SE UVEK LAKO TROSI!!!!

mihailo

pre 11 godina

Skrivajući se iza klimoglavaca sa u Glavnom odboru DS Đilas ponovo uvodi u praksu iz pedesetih prošlog veka kada lider nametne svoj stav a onda Organ tobože sprovodi partijsku disciplinu. Nedemokratski , neevropski i što je najvažnije nezakonito. Poslanik je vlasnik svog mandata. Kako će Đilas, kada se odobrovoljio da razgovara sa Vukom, da ga pogleda u oči. Sa visine i pozicije novog Prdesednika? Ili kao kolegu koji je Prdsedavajući Generalne skupštie UN? Hej, pre deset godina to nismo mogli ni da sanjamo. Da Vuk nije takav kakav jeste, a obišao je ceo svet lobirajući da države članice ne priznaju Kosovo i napravio neverovatne kontakte, nikada ne bi mogao da bude tu i predstavlja Srbiju u najboljem svetlu. Moje su simpatije na njegovoj strani i uvek dižem glas protiv svake diktature i osionosti. U DS bi bilo mesta za oboje kada bi Đilas bio malo više političar i demokrata a malo manje gledao na stranku kao na privatno preduzeće.

miskoso

pre 11 godina

Volela bih da mi Jeremic objasni na koji posten nacin je on zaradio svoj mandat, time sto su gradjani glasali za DS, a on jer se laktao bio u vrhu liste pa prosao, ispred onih koji su po ulici za njih crncili da dobiju te glasove, pa super, a drugo ovaj Djilas mi sve vise lici na Slobu Milosevica.

igi

pre 11 godina

Sto pre odes iz DS Jeremicu,DS ce biti bolja stranka...ti si ionako vise DSS kadar sa svojom suludom kosovskom politikom.Ali i to je sve samo fasada,jer si nepopravljivi karijerista i gazis preko leševa ako treba...takve u DS ne trebaju.

Мангуп

pre 11 godina

Ја мислим да ти треба да изађеш сам из те странке јер њој прети распад осећам то. јер једном били на власти и неће више народ тако каже.

Zabranjeno pušenje

pre 11 godina

Jedno iskustvo koje je očigledno je da je V. Jeremić utrenirao udaranje čekićem. Ispočetka je to bilo smehotresno (kad ćovek odraste bez da mora išta sam da uradi). Samo u NS Srbije nema čekića! Tu se lupa 'nako.

kicak

pre 11 godina

Vuce Jeremicu, ja mislim da bi ti svakako trebalo da osnujes svoju partiju jer je DS proslost Srbije kako sa nasamarenim Borisom tako i sa nesrecnim, bahatim Djilasom. Ja te svim srcem podrzavam i bicu medju prvima koji ce uci u tvoju partiju...cekamo te da se vratis pa krecemo :)

Hvala ti za sve sto si do sada uradio za Srbiju....puno mi je srce bilo slusajuci Mars na Drinu....svaka cast

lazar85

pre 11 godina

Ma gospodine Jeremicu ne kvarite vi njima ugled vec oni vama,pohvalno je to sto vi brinete za ugled nase zemlje,licno smatram da coveku poput vas nije mesto vise medju njima,oni ce tesko sprati ljagu sa sebe,narod sve pamti i nista nezaboravlja

Aki

pre 11 godina

Jeremić izjavio da je bilo lakše ugovoriti sastanak sa Obamom nego sa Djilasom. Opet nova laž, novo obmanjivanje javnosti. Njegov prvi i poslednji sastanak sa Obamom je trajao najviše pet minuta i organizovan je po protokolu povodom početka 66. zasedanja, kao što je i svaki njegov prethodnik dobio po funkciji. E sad, javno napada predsednika svoje stranke da je teško našao bar sat vremena baš na dan kad je On u Beogradu, napada ga da vodi DS u propast itd. Pa ko to može da radi i da očekuje da i dalje bude neki faktor u bilo kojoj stranci? Neverovatan čovek, mnogo bezobrazan

Sandzaklija

pre 11 godina

Tipican primerak coveka sa komplexom vise vrednosti,dok je SPS bio glavna stranka u Srbiji on je bio njihov clan,ista svar se ponovila sa DS-m,a trenutno se udvara SNS-i jer su oni glavni,samo nece Vucic to dozvoliti!

kout

pre 11 godina

idealna prilika za ds da se iščisti...pa za dve, tri godine kad ovi samoupravljacki demagozi definitivno izgube kosovo i dovedu hleb na 100 dinara, vrati srbiju u moderno doba...ipak je trenutno peceno prase najvece dostignuce u nas, bez obzira što su isto jeli urodjwnici na papua novoj gvineji pre 300 god

sizif

pre 11 godina

Vuce tebije je ispisnica u DS vec spremna, samo te cekaju da dodjes licno da ti je uruce, tako to diktator Djilas resava, a tvoj zastitnik Tadic kao pocasni vise nema prava glasa! Samo manje mene to zabrinjava, vise me brine diktatorsko ponasanje Djilasa u ulozi gradonacelnika BG

Ivan D.

pre 11 godina

Njega moze da mrze samo LOPOVI I LJUDI TJ NASE drage komsije....LJudi u nasoj dragoj SRBIJI nisu svesni koliko nam ugled raste u svetu zbog Gospodina Jeremica ......Izadjite malo u drugo dvoriste i nadam se da ce te shvatiti..

hik

pre 11 godina

Šta se palite evo čovek je reko da je prevrtanje stolova figurativan izraz.Nego izgleda da ovima što smeta Jeremić nežele da budu PATRIOTE kao što je on,ili su pu pu pu daleko bilo plaćeni da budu izdajnici.

Raca Vracar

pre 11 godina

Đilasu smeta , jer je Jeremić superiorniji političar od njega ! Da su u DS-u bili pametni pa Jeremića birali ,možda bi i neko poverovao da DS-menja pravac ! Ovako sa Đilasom možemo samo očekivati pretnje ,pa čak i batine za neposlušne , samo se setite premlaćivanja građana u Đilasovim autobusima BUS-PLUS!!!

LupusFabulis

pre 11 godina

Gospodine Jeremicu, vasi pratijski saborci i vasi glasaci Vas ne cene (moj mozak zaista ne moze da reprodukuje i shvate znacaj toga), stoga se postavlja logicno pitanje: "Zasto ne biste presli u SNS i obavljali najznacajnije funkcije, koje vam i pripadaju u narednih 10 godina?" Pogotovo, ako se ima u vidu da su vasi stavovi najblizi upravo ovoj politickoj opciji ? Lep pozdrav.

Filip

pre 11 godina

Djilas ce mu uciniti ogromnu uslugu aki ga izbaci iz DS. Vrlo je verovatno da ce osnovati svoju partiju jer ovaj covek uz pojedine gafove ipak ima harizmu. A sto se tice DS, samo greska za grskom i tu kraja nema... Bar se ne vidi

modesty

pre 11 godina

Ovaj covek je oliko postigao za nasu zemlju, da su meni ovi ozlojedjeni, uskogrudni, zavidn komentari totalno nejasni. Kakv je to mentaltet da se pljuje nas covek kad predsedava UN -om.

Wini

pre 11 godina

DS je u najgoroj poziciji u istoriji,ja sam prosao sve setnje od 2006 pa nadalje i uvek ae osećalo jedinstvo ,ne samo medju vodećim ljudima nego i medju narodom koji ih podrzava...,sad su se toliko srozali da ja jos ne mogu da poverujem da cu na sledecim izborima zaokruziti SNS ,Toma,Vucic itd...., da mi je to neko reko pre 2 godine reko bi mu da je lud...
Realno DS ne moze da napuni Trg Republike vise ,ne bi doslo ni 10.000 ljudi
Vuce Jeremicu ti si dobar lik ,pozzzz

Stole

pre 11 godina

Vuk malo priča gluposti. Neustavno i nezakonito bi bilo da DS njemu "oduzme" mandat. To naprosto nije zakonski moguće. Ali može od njega da traži da podnese ostavku na mesto poslanika, kao što mogu to i ja da tražim. To nije ni protivzakonito ni protivustavno.

Spectator

pre 11 godina

Pošto je dugo odsutan iz zemlje normalno bi bilo da svoje mesto prepusti nekom drugom koji bi u Skupštini zastupao stranku. Ovo pogotovo, jer dok se on vrati iz Njujorka (na jesen) verovatno će biti raspisani novi izbori, pa neka se onda ponovo kandiduje za poslanika. Jedino ne znam u kojoj će partiji tada biti, jer politika koju zagovara njegov prijatelj Čedomir Antić sigurno nije politika DS-a.

vuk-vukić-vučić

pre 11 godina

E moj Vuče, kad se ugase svetla pozornice, kad ne bude bilo više mame i tate, kad se jaganjci povuku u obore, kad crvenkapa stigne pre tebe kod svoje bake, a kad sva tri praseta izgrade kuću od cigala na tri sprata, pa gde ćes ti onda moj Vuce i sta ćes raditi moj Vučiću, ops izvini, mislim Vučkiću. I zato, mani se ti visoke politike i manje tog kompjutera i igrica.

mattko

pre 11 godina

Stranka je dobila mandate a ne pojedinac, narocito Vuk. Nije se slagao sa Tadicem sada se ne slaze sa Djilasom pa sta trazi u DS-u? Neka vrati mandat i neka se vrati u maticni SPS odakle je potekao. Tako je najbolje za sve. A sam najbolje zna ko ga je progurao u Generalnu Skupstinu UN. Sigurno nije njegovo ime i prezime.

Narcise

pre 11 godina

Ja mislim da ti treba da odes iz te stranke i zadrzis lepo misljenje koje imas kod jos nekoliko njih sto imas.
(sve je to tako, 30. januar 2013 21:24)

A ja mislim da ti treba da odes iz te stranke i zadrzis lepo misljenje koje imas o sebi.

Džigeran

pre 11 godina

Njihova unutrašnja stvar u stranci. Još žive u nadi da se Srbija vrti oko njih. Sva sreća , obojica su sada samo prošlost....
Oko praseta, proslave Noletove pobede oko tih medijskih vesti ,samo kažem da to nema nikakvog msmisla od strane medija.
Oko nastupa Viva vox u UN i marša na Drinu ,moj komentar je kratak.. Odlična promocija Srbije.

david

pre 11 godina

Meni najbitnija stvar to sto je rekao da se nije slagao sa povlacenjem rezolucije!Covek cist kao suza....i dokaz da se moze kad se hoce!

Manojlo

pre 11 godina

Jeremic je od A do Š rekao istinu. I o situaciji u DS-u, i o Marsu na Drinu i o Tadicu i Nikolicu. Verujem da ce se izboriti za svoje mesto po povratku u Srbiju a DS odavno vise nije onaj DS tako da ne treba da ga sekira ako ga i iskljuce iz stranke.

crna mamba

pre 11 godina

Dragan Djilas sramno i otvoreno krši zakon Republike Srbije. Po zakonu,poslanici su vlasnici mandata a on ucenjuje Jeremića i Petrovića da će,ukoliko se ne povinuju njegovoj volji,biti isključeni iz stranke. Sramota!

dragan

pre 11 godina

Stvari su jasne da jasnije ne mogu biti.Rukovodstvo DS je donelo odluku da svi koji su bili u skupštinskim klupama vrate mandate stranci zbog loših izbornih rezultata te stranke.Mandate neće da vrate Petrović i Jeremić.Gospodo ako nećete da vratite mandate napustite stranku,ostaće vam mandati pa i dalje možete da sedite u skupštinskim klupama.Nema razloga da stranka trpi nedisciplinu svojih članova.Đilas je apsolutno u pravu i želim da istraje u svom stavu, pogotovu posle izjava Jeremića vezanih za posao koji obavlja u Ujedinjenim nacijama.Samo napred Đilas.

Pajser

pre 11 godina

Nije u skladu sa ustavom ! Mi smo jedna od retkih zemalja na svetu, ako ne i jedina, gde poslanicki mandat pripada stranci, a ne poslaniku. Drugim recima, poslanik MORA da glasa kako vrh stranke kaze, inace leti. To se protivi svakoj zdravoj logici, jer tako prakticno imamo diktaturu par ljudi - stranackih lidera, i gubi se smisao skupstine... Takav ustav nigde u svetu ne bi bio usvojen, ali na nasu veliku zalost to je kod nas tako

Milos

pre 11 godina

Kada ce oni da shvate da je demokratija pravo pojednica da ima svoje misljenje ili oni ocigledno samo u nazivu imaju rec "demokratska". Ala bi ziveli u zabludi da je sve sjajno i bajno da nisu izgubili na izborima smeta im jedan covek koji nesto radi od njih svih kazu spremni smo za izbore pa skim da idete na izbore? Ima Djilas sve da ih rastera.

MilaR

pre 11 godina

Svima vama koji Jeremica dizete u nebesa: neka neko od vas navede jednu, samo JEDNU stvar, koju je on ucinio a da je i narodu i zemlji bilo bolje. Kako vam nije jasno da sve to sto on prica i sto je pricao sluzi samo kao uvod u ostvarenje njegovih politickih ambicija ovde, kod nas, a kojoj ce stranci prici opet zavisi od njegove procene koja ce mu od njih doneti najvecu korist. Jer, on da gradi karijeru u UN nema sanse. Zapamtite sta vam kazem.

фронтанела

pre 11 godina

богами црни облаци су се надвили али њиxовом заслугом како раде тако се врати.

Srna

pre 11 godina

Jedini izlaz za opstanak demokratske stranke su ZORAN ŽIVKOVIĆ i VESNA PEŠIĆ!
Shvati to dok si u UN, razuman si čovek. U DS-u nema više Đinđićevih ideja. Skreću u ambis bez dna.

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

Ja na ovo mogu da prokomentarisem samo sledece-kako sada da gdin Djilas osudjuje gdina Jeremica sto ne zeli da vrati mandat kada je DS bio izricito protiv odluke SRS-a u proslom sazivu da njihovi clanovi podnose blanko ostavke?!
Sto se tice izjave gdina Jeremica da je lakse organizovao sastanak sa Obamom nego sa gdinom Djilasom govori o tome da gdinu Djilasu kompromis i nije jaca strana!

sanja

pre 11 godina

Svi se sećamo kada je DS i tadašnja vlada doneli zakon da je svaki poslanik i odbornik vlasnik svog mandata.Pa je bilo preletača u DS ali to je tada bilo njima u prilog i sve je bilo u redu.Međutim danas DS vrši pritisak na pojedine poslanike da vrate mandate.Kako kaže poslovica kako seješ tako i žanješ.Očigledno je da ste sami sebi postavili zamke!

APOSTOL LUKA

pre 11 godina

To se drugacije resava. Ako se pokazalo da je njegov rad da o lose rezultate ili ako ga neko, u ovom slucaju Predsednik stranke, smatra odgovornim, izmedju ostalog, i za gubitak vlasti, onda mu ne treba dati sut kartu, nego ga postaviti na neko mesto gde ce morati mnogo i naporno da radi da bi povratio poverenje. Kada bi svako tako terao onoga ko mu nije po volji, svako bi radio sam i za sebe.

mPavle

pre 11 godina

Mislim da je Jeremicu pravu. Mislim da je postojao i pozitivan i negativan doprinos rezultatu DS-a na izborima. Zasto bi svi drugi bili odgovorni sem Djilasa? Zar sve one price o ceni mosta na Adi, monopola u medijima nisu imale svoj efekat? Zar iz ovakvog stava ne prozilazi da su svi u vladi bili losi, da DS nije imao ni jednog dobrog ministra?

Dan

pre 11 godina

Ako se hladne glavi razmotre uzroci i posledice ovog problema videće se kakvi motivi vode rukovodstvo DS-a i koliko im je do čega stalo.

Vlada

pre 11 godina

Raspad - na više frakcija - stranaka - Tadić je to sve držao,znao sam kada je došao Djilas na čelo stranke da je to kraj.Djilas je na čelo DS-a došao zbog ličnih interesa prvenstveno .

KINEZ

pre 11 godina

DS će imati više štete nego koristi izbacivanjem Jeremića i toga su svesni. Po meni je ovo sve dobar marketing, jer kao opozicionoj stranci treba im posvećenog vremena u javnosti.

deda vukasin iz klepaca

pre 11 godina

vuk jeremic je jedan od rjetkih postenih demokrata i nije mu mjesto sa tim drustvim,a takozvane demokrate sve govore o sebi kad iz stranke izbacuju predsedavajuceg generalne skupstine UN.

kuka

pre 11 godina

Jeremić kaže: "Očigledno je to aluzija na fašističku stranku iz Austrije..." je tezak spoljnopoliticki ispad nekoga ko pretenduje da se bavi spoljnom politikom. U Austriji ne postoje fasisticke stranke. sve stranke su osnovane i rade demokratskim principima. Reci da je Slobodarska partija Austrije fasisticka ide previse preko granice politickog smisla, i sigurno nece ostati bez odgovora.

mirko

pre 11 godina

Jeremić se poziva na zakon o izboru poslanika, a još ni jednom nije bio prisutan na sednicama Parlamenta.Lepo je što on predsedava GS UN, ali ne može biti na dve stolice. Pominje odgovornost i kao svoje opravdanje navodi da je bio petnaesti na izbornoj listi, pa ne radi se o toj odgovornosti, nego o odgovornosti što je bio ministar u Vladi.
I na kraju, na osnovu ove njegove izjave, a i istomišljenika koji mu daju podršku, mislim da je pogrešno odabrao stranku, jer ono što on naziva tamnim oblacima je vizija neke druge ideologije, koja je strana DS.

Miroslav

pre 11 godina

Najgore od svega je to što ni Vuk Jeremić, ni Dragan Đilas, ni Goran Ješić, ni Jelena Trivan, ni Boris Tadić, ni Nada Kolundžija i da ne nabrajam više nisu uopšte onaj tip člana ili predstavnika demokratske stranke kakav je bio od njenog osnivanja pa sve do 2004. godine. Ovo su neki nazovi političari koji mogu sa svima, koji imaju bilo koju potrebnu ideologiju u datom momentu ako to znači biti ili ostati na vlasti, koji su i najveći nacionalisti po potrebi i najveći komunisti kad to ustreba i najveći liberali itd... Oni me svi više podsećaju na nešto prefinjeniji tip DSS-je što je katastrofa. To jednostavno nije ta demokratska stranka koja je nažalost nestala sa političke scene i tu su nreformisane službe zajedno sa patriJotama odradile odličan posao. Srbiji treba čista građanska stranka koja će okupiti pamet Srbije i koja neće praviti trule kompromise zarad vlasti i voditi više računa o marketingu nego o stvarnim potrebama građanima.

Princeza

pre 11 godina

haha naslov je odlican. Trebalo ga je iskoristiti za saopstavanje izbornih rezultata-tamni oblaci se sa odlaskom ds-a sklanjaju sacneba iznad Srbije.

Ljubomir x

pre 11 godina

Od pocetka se videlo,da ce ovaj mladi junosa upropastiti demokrate,i da ce naneti velike stete Srbiji.Komentatori nece odobriti ovaj moj komentar.Pogledajte prvi komentar;DVA PUTA VISE SRBA PODRZAVA BAHATOST I NASILJE?!.To jasno govori,GDE JE SRBIJA ZABRAZDILA...

Vesna

pre 11 godina

Jeremicu, imas moje postovanje u svakom pogledu. Ja, ovako stara, nikada se u Srbiju ne bih ni vratila da imam tvoje obrazovanje i tvoju mladost. Ali, ako se vtratis, i mi ludi Srbi znamo da odvojimo seme od kukolja. Samo nemoj da se prevaris i, ako te iz DS (kome zaista pripadas po svojim promisljanjima)izbaci, NEMOJ, MOLIM TE NI U JEDNU POSTOJECU STRANKU, NEMOJ NI SA ZIVKOVICEM (koji je jedan reciti manipulator, improvizer i kalkulator), a ni sa Petrovicem koji je postao tajkun zahvaljujuci mesetarenju u DS i Vladi. Veruj, bolje ti je da se na sledecim izborima pojavis kao nestranacka licnost !!!!!!!! Ne samo sa ovim raznima. Ti si i obrazovaniji i pametniji od onoga sto danasnja elita u Srbiji moze da svari !!!!! Zar nisi shvatio da je to tvoj najveci problem? I, za kraj, bas je tvoja DS bila zatecena i prepadnuta tvojom popularnoscu u ovom, pretezno, malo pismenom narodu. O ostalima da i ne govorim. Srbi, ipak, imaju intuiciju, ako nista drugo. Nadam se da tvoje vreme tek dolazi, sto znaci da ce i Srbiji svanuti. Zelim ti svaku srecu, ma gde bio, mladi covece!

Niki79

pre 11 godina

Zanimljivo i meni baš interesantno iz više razloga. Prvo, iako ne mirišem nešto ovog gospodina više mi imponuje da nervira Đilasa a kao drugo, nije mi jasno šta će u propaloj stranci i dalje?

Anđela

pre 11 godina

Izonisti “prljav veš” stranke na RTS je nepristojno! A što ga na RTS nisu pitali kad je već toliko “moralan” zašto u “imovinskoj karti” kada je odlazio sa funkcije ministra nije napisao da je kupio stan na Vračaru od 200 kvadrata za 500 000 evra. Kakvi su to dvojni standardi. Takođe ponovo je pokazao da ne zna ništa o diplomatiji, jer je ponovo istakao da je sasvim OK da se u UN 2013 izvodi Marš na Drinu. Pa će pomoću nje (vojne koračnice) znači da dođe do pomirenja naroda i mira u svetu. Da nije tragično bilo bi komično. Želja mu je kaže “da doprinesem boljem životu u Srbiji”? To kaže čovek zastupnik ratne gubitničke ideologije – koja je slupala Srbiju načisto. Da “doprinese boljem životu”? A baš je ta ideologija doprinela je da se stvroe brojni “naši i &” tj. da se u Srbiji stvori klima slična kao u Nemačkoj posle I svetskog rata. Još samo da nam se pojave “naši” Himler i Hitler, pa u novi rat sa NATO, da se osvetimo za sve poraze u istoriji.

Petar_Veliki

pre 11 godina

Prepotentan, nadmen lik.
U DS Zorana Djindjica takav ne bi mogao ni da prismrdi. Koristi nacionalizam kao za promociju i populizam. Samo se setite reci, pokojnog Zorana: Za mene je patriotizam da moja deca ne moraju da zive negde daleko, da govore tudjim jezikom i grade tudje drzave.....
Naravno, sprema se da predje u SNS.

Mara realno

pre 11 godina

DS ne moze da prezentuje novu politiku, dok ne resi svoje unutarstranacke probleme. A to trgovanje mandatima i funkcijama ne moze da bude dobar znak...

zoki

pre 11 godina

ccc... E Srbi, Srbi... Kakav smo ni to narod, pa to je strasno. Obozavam komentare tipa " to naprednjaci komentarisu..."
Ne nisam ja naprednjak! Nikada nisam bio nista slicno! Na zadnjim izborima glasao nisam, do tada uvek DS. Ali ovo sto novi sef DS-a radi nije dobro za stranku. Ne moze ma koliko predsednik bio da se ponasa kao u svojoj kompaniji, shvatite to!
Stranka je po prirodi udruzenje gradjana okupljenih oko neke ideje. Ako krenete sa nametanjem, to je onda jednoumlje! Okupljeni ce se razici.
Zar je aktuelni predsednik stranke toliko bezgresan i superioran u odlucivanju? 'Veliki vodja' ??? Dajte malo pameti u vodjstvu stranke, ne dozvolite sebi isti luksuz da postanete marginalna stranka kao sto se desilo sa SPO !!!

AlexDenmark

pre 11 godina

Raspad - na više frakcija - stranaka - Tadić je to sve držao,znao sam kada je došao Djilas na čelo stranke da je to kraj.Djilas je na čelo DS-a došao zbog ličnih interesa prvenstveno .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vlada, 31. januar 2013 00:11)

Da, da... Kako je to Tadic "drzao", tako je i prosao na izborima... Iskoreniti kukolj iz DS! Odmah!

Alex Leskovac

pre 11 godina

Znam da se ovde javljaju i zaracene strane u DS-u i naprednjaci i svi ostali koji im ne zele dobro i da uglavnom ima njihovih komentara, ali evo i mog misljenja:
Ne razumem kako Vuk Jeremic moze da sedi na dva mesta u isto vreme.Neka radi u UN i kada mu istekne mandat, neka se vrati u Srbiju (mada sumljam da mu je to cilj).Nije moralno da neko ima mandat u skupstini i da u nju ne udje ni jednom.
Stavite se u poziciju da neko koga znate bude u Njujorku, a da ne dolazi na posao u vasoj firmi.
Ovde se ne radi o izbacivanju iz DS-a.Neka covek podnese ostavku na mesto poslanika i niko ga nece izbacivati iz partije.Ukoliko ostane ovako nadmen i vredja zdravu logiku, onda bi trebalo da ga sama skupstina smeni zbog nedolaska na posao.
Svaka mu cast na to sto je predsednik skupstine UN, ali je neposteno prema gradjanima Srbije to sto radi.

IBJ

pre 11 godina

Deluje mi tragikomično kada ex-radikali komentarišu unutarstranačku demokratičnost DS-a, oni a i oni drugi, koji nikad, ali NIKAD, nisu imali više od jednog kandidata za svako mesto na unutarstanačkim izborima, oni kojima su se "garniture" menjale samo pučevima i političkim "oceubistvima".

Da, DS je uveo standard nedodirljivosti poslaničkog mandata, pa će Petrović i Jeremić ostati poslanici i ako budu isključeni iz DS.

Skrećem svima pažnju na jedan važan demokratski princip koji DS sada pokušava da uvede: puna odgovornost za prethodne rezultate! Prosto, bivši ministi ne treba da budu zaštićeni mandatom nove skupštine (jer da su valjali ne bi bili bivši); ako bi taj princip zaživeo neki budući ministri (ma koje provenijencije) ne bi mogli da računaju na poslanički imunitet nakon silaska sa ministarske pozicije, pa bi tokom obavljanja mandata mnogo više vodili računa o onome što rade dok su u vlasti. To bi onda bila SISTEMSKA mera za predupređenje svake vrste političkog voluntarizma, neodgovornosti, avanturizma pa i korupcije.

Što se Jeremića tiče, kratko: nemoralno je svojoj stranci blokirati jedan glas u skupštini na godinu dana. Trgovina kavu on zamišlja, "zasluge za privilegije", više nigde ne sme da ima prođu. Niko ne može da bude veći od institucije, pa ni Vuk Jeremić od DS-a.

uspesan

pre 11 godina

Eventualnim odlaskom Jeremica,Demokratska stranka ce biti totalno marginalizovana.Sve dobro sto im se desilo u dugogodisnjoj vadajucoj eri,to im se desio upravo Vuk Jeremic.Ali kao sto je i normalno u Srbiji,uspeh se ne prasta.Odmah gledaju da ga uklone,ponize,vredjaju...I sta se onda cudimo ,da smo na dnu... dna.Pozivaju se na Djindjica,ciju recenicu o tome kako svako mora da vidi sta moze da ucini za Srbiju i to ucini,cega se Vuk Jeremic dostojno drzao...dok su se neki pojedinci drzali ali ovako...vidi dok si na vlasti sta mozes da ucinis za sebe i svoju porodicu a za Srbiju cemo lako...

veljko

pre 11 godina

Dva čoveka koja u svetu za Srbiju nešto znače su Đoković i Jeremić.
Svidelo se to nekom ili ne to su činjenice koje se nemogu pobiti.

BRANISLAV KREKIĆ

pre 11 godina

Šta bi dao da sam na tvom mestu - da me mrze, a da mi se dive...ma i onaj golfić, rolexić...Oću ja u poslanike, BRE!

Vuk dlaku menja...

pre 11 godina

A da nećeš da budeš i predsednik kućnog saveta? Mislim, da objediniš tri funkcije, treća sreća.
A da se malo odlučiš, hoćeš li da šetaš po svetu ili da sediš na sednicama Narodne skupštine? Mislim, bilo bi u redu, kad već i za to primaš platu, da bar ponekad baciš pogled na Skupštinu iznutra. BTW, nikad mi nisi bio simpatičan, ni stvari koje se vezuju za tebe, od Hamdije, pa na dalje, niti mislim da si bio iole solidan ministar... Kako god, vratićeš mandat, pa ćeš još i da pevaš.

uskok

pre 11 godina

Djilas cisti DS od svih ~neposlusnih~ i pravi svoju licnu stranku. Naravno u dogovoru sa Micunovicem. Djilas je klasicni diktator i ne trpi nikakve primedbe i drugachije misljenje, a to da misli da je iznad zakona to je opste poznato, tako da je pojam ~demokratija~ kod njega najdiskutabilniji i sakriva se iza njega kada god mu to odgovara. Jeremica je ~progurao~ Tadic, verovatno je imao razloge ili je samo sproveo tudju volju, to ce biti vremenom istrazeno, bilo kako bilo mali od palube Jeremic je imao samoinicijativu i nije uvek bio na ~liniji~ DS-a i za to mora da ~plati~. DS ga je doveo, bez ikakovog iskustva za Ministra, DS ce ga i skloniti.

nix

pre 11 godina

Pa nemojte tako, ipak g.Djilas ima potpuno drugaciju percepciju Demokratije od svih nas ostalih obicnih smrtnika, ja se nadam da ce gospodin Djilas naci vremena da napise knjigu, koja bi sigurno bila monumentalno delo i pomogla nama polusvesnim da makar nazremo njegov nivo svesti. Ali do tada DS je stranka proslih vremena...

bubleduble

pre 11 godina

Mnoge stvari nisu po zakonu pa ste doveli do toga da se bezakonje pretvori u zakon. Mnoge stvari nisu bile po zakonu pa ste vi u vreme vaše vlasti to radili.

Analiticar

pre 11 godina

Kaze covek da bi bilo lose za Srbiju i za njegovo predsedavanjem UN da ga sada izbace iz stranke.Pa nije Jeremicu predsedavanje UN nad zakon o clanstvu u partiji ili poslanickim mandatom.Kakve veze ima UN sa stranackim pitanjima u Srbiji.Zamolili te da podneses ostavku i vratis mandat.Ti se opires.Moraju se postovati stranacke odluke.Stranka nije dobrovoljno pevacko vatrogasno drustvo. Bio si 16 na listi.Nema te na zasedanjima srpskog parlamenta.Nisu ljudi glasali za Vuka Jeremica vec za liistu DS-a.E sada sto je usttavni sud doneo odlukuda mandati pripadaju poslanicima je jos jedan nonsens naseg izbornog zakona

neko

pre 11 godina

Jeremic je arh-demagog, da je ziveo u staroj Grckoj pre no sto je rec izmisljena izmislili bi je zbog njega. Apsolutno sve sto radi radi u cilju sopstvene promocije u Srbiji, i dok je bio ministar inostranih poslova i sada.
Sto ne znaci da je Djilas nevinasce naravno.

vesna

pre 11 godina

Problem je u Djilasovom stavu da svi koji su bili u prosloj vladi treba da vrate mandat. To implicira da svi koji su bili u prosloj vladi su radili lose. To je netacno. Samo statistika i strucni izvestaji mogu da pokazu kako je koja vlada radila. Prosla vlada je u mnogo oblasti ostavila dobre rezultate, koje danasnja vlada nema, iako su uslovi bolji (status kandidata postoji). Stav da je prosla vlada u svemu bila losa i zaboravljanje svih dobrih rezultata prosle vlade i u spoljnoj politici i u ekonomiji je pucanje sebi u nogu. Djilas kao predsednik DS i posle zadrzavanja jedinstva stranke bi trebalo da tacno odvoji i razdvoji sta je bilo dobro, a sta lose u radu prosle vlade. Rezultati u spoljnoj politici su bili veci (u smislu uspeha na medjunarodnoj sceni) u poslednjih 20 godina, i pored Jeremicevih eventualno za nas koji smo u Srbiji preziveli 90e kao glasaci ili simpatizeri DS, suvise nacionalististickih ili nediplomatskih i izjava i poteza, ali dela su vaznija od reci a g. Jeremic je npr. vodio politiku odlicnih odnosa sa Turskom i u tome imao ogromnih uspeha za pomalo popravljanje odnosa sa Bosnjacima itd sto sve svakako je daleko vaznije od tih ispada (koji su nepotrebni slazem se). DS puca sebi u nogu ako negira one usphe prosle vlade koji su zaista postojali, to je poenta.

In vino veritas

pre 11 godina

Ja na ovo mogu da prokomentarisem samo sledece-kako sada da gdin Djilas osudjuje gdina Jeremica sto ne zeli da vrati mandat kada je DS bio izricito protiv odluke SRS-a u proslom sazivu da njihovi clanovi podnose blanko ostavke?!

Gradjanin

pre 11 godina

Jeremicu, u vreme dok je DS imao najveci deo vlasti u Srbiji, bio si jedan od onih koji su vodili, kontrolisali, usmeravali stranku.

Kolicina kontrole koju si imao u DS-u je vise nego dovoljna da preuzmes i deo odgovornosti za neuspeh, jer DS nije uspeo da ostvari mnogo toga, posledica je bila gubljenje izbora. U DS-u je doslo vreme za promene (jer, da se razumemo, Djilas takodje nicim nije doprineo za bolju sliku DS-a), a to ce ici tesko, primetan je veliki broj egocentrika u DS-u koji samo i iskljucivo sebe vide na vrhu.

Ako se DS ne odluci na krupnije i temeljnije promene, padace i dalje.

Uroš Kalabić

pre 11 godina

Jeremiču i ne treba stranka na poziciji na kojoj je sada, a kolko vidim i ne uzbuđuje se previše! a i ne treba. u svetu j esasvim normalno da pozicije imaš i kao vanstranačka ličnost!

Lepo bre

pre 11 godina

Djilas je sto posto upravu. Dosta je bilo folklora u politici. Trebao si otići sa mentorom Tadićem.
Idemo napred sa Djilasom, Pajtićem,Koraćem itd.

Miki BG

pre 11 godina

Djilas pada na prvoj osmišljenoj akciji, čišćenja stranke od neradnika. Bandoglav kakvim ga je Bog stvorio, Djiki je naredio ex ministrima da napuste poslaničke mandate. Verovao je da će to ići glatko, po demokratskom centraliymu što bi rekli komunisti. Medjutim, zaboravio je Djilas da je to demokratska stranka, da svi ministri nisu podjednako radili pa ni umanjili broj simpatiyera i glasača na iyborima... Tek da ne govorimo o tome da je u isti koš stavio i aktuelnog predsednika GS UN koji je tajnim glasanjem svih država, ćlanica UN, pobedio kao predstavnik Srbije. Naravno, sada i Djilas uvidja da je oko Jeremića pogrešio, ne yato što ga voli, već zbog ugleda i popularnosti koju ima... Kako iz toga izaći Djiki ni sam ne yna, jer je Jeremkić pogodio u suštinu - odluka lidera i GO DS su protiv zakona i Ustava, odnosno odluke Usdtavnog suda!!! Mat iz koga DS teško može izaći ako otvoreno ne porazgovara o metodama rada novog lidera stranke Dragana Djilasa. A, Djiki se - kako mi se čini - neće lako predati na startu svoje vladavine strankom, tako da je na pomolu još jedna bruka DS i Srbije. Naravno, voleo bih da se varam!

Živela demagogija

pre 11 godina

Ovde je savim jasno da Đilas izbacuje iz stranke sve one koji bi mu mogli biti konkurencija i koji imaju izvestan uticaj i svoje ljude u DS-u.To nema veze sa tim ko je od njih dobro ili loše radio.Zanimljivo je da ne traži ostavke od Šutanovca,Bogdanovića i Đelića. Zbog čega oni mogu ostati u Skupštini ako odluka GO DS se odnosi na sve podjednako?Pa naravno zato što su se priklonili Đilasovoj struji i njegovi su poslušnici. I eto na delu njegove devize stručnost ispred politike,tako je smenjen i presednik opštine Novi Beograd i došao veliki stručnjak Šapić,tako mu je i gradski menadžer veliki stručnjak bivši šofer.

Vuk buba lenja

pre 11 godina

Jeremicu ne pricaj napamet pa ti si prvi trazio 7 miliona iz drzavnog budzeta i time si zario ruku i u moj dzep sad te lepo stranacke kolege mole da vratis mandat a ti neces zaci oces i dalje da bunaris po drzanoj kasi e pa onda idi u drugu stranku gde se gleda da se zarije ruka u drzavnu kasu.

Kralj Ibi

pre 11 godina

U svakoj stranci, svidjalo se vama, ili ne, rasprava o nečemu je moguća do demokratskog odlučivanja organa stranke o tom pitanju. Odlučuje se glasanjem i demokratija baš, od svog nastanka do danas, podrazumeva, ako više volite taj rečnik, diktaturu većine. Politička stranka nije osnovna škola, pa da je obavezna, a kome se odluke organa stranke ne svidjaju, niko ne brani izlazak iz nje, ili prelazak u drugu. Nije tajna da su Rusi bili za to da Gospodin Jeremić bude i u sadašnjoj Vladi i da mu je to ponudjeno. Prema tome Dame i Gospodo, nenadani poštovaoci lika i dela Gospodina Jeremića, strpite se malo. Njegov ego je takav i toliki da ćete zasigurno imati prilike da mu iskažete vaše divljenje i ljubav.

Prst na celo

pre 11 godina

Da li je po zakonu prevrtanje stolova u restoranu?
(Finger, 30. januar 2013 21:20)

g-din Jeremic je to rekao figurativno , a Ti Finger stavi >>> u potpisu

Buvica

pre 11 godina

Njegovo je pravo da ne vrati mandat jer je vlasnik svog mandata! Neka predsednik DS kaže šta mu sada smeta kod Jeremića i Petrovića što mu nije smetalo ranije pa da znamo čemu sav ovaj cirkus!

Sovčić

pre 11 godina

Svako treba da obavlja svoju dužnost onako kako treba a nahodjenjem iz političke partije ili pojedinca! Sada je Ds-u zasmetao Jeremić pa ajde da ga smenimo jer više ne obavlja poslove za nas...

saska96

pre 11 godina

Bilo je mnogo sporenja oko blanko ostavki poslanika i vlasništva mandata, poslanik je po zakonu vlasnik mandata pa ni ova dvojica DS-ovaca ne treba da ih vraćaju..