Četvrtak, 24.01.2013.

18:49

"Albanci da poštuju srpska groblja"

Danijel Server kaže da kosovski Albanci moraju da poštuju srpska groblja i da ih ne diraju i poziva vlasti u Prištini da uhapse i sude onima koji napadaju Srbe.

Izvor: Tanjug

"Albanci da poštuju srpska groblja" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

jovicaN

pre 11 godina

A koliko su civilizovani ovi što na Kosovu obezbeđuju mir i suživot?
Od njihovog dolaska nastavljena su ubistva, otmice, proterivanja, rušenja spomenika i paljenja kuća...Čudna zaštita.

jovica

pre 11 godina

Na Kosovu se ništa ne dešava slučajno i spontano. Sve "akcije" su dobro planirane i vođene. Kako nekad kad su studenti u "falangama" šetali ulicama i dobijali svaki po 5 DM tako i sadašnje zatiranje svega što je Srpsko.
A ovi što se iščuđavaju i iznenađuju ili ne znaju ili ne žele da znaju pravo stanje stvari!

O.

pre 11 godina

@hataqi
Super je to kada tepas svom nacionalizmu i sovinizmu i teritorijalnim pretenzijama, pricas o "nepravednim granicama" i u globalu imas taj nacional-romanticarski pogled na sve sta ti radi tvoj narod pa izmedju ostalog i teroristi iz tvog naroda. Imamo i mi takve, zovu se radikali, nasi, obraz itd. ali zaista je krajnje vreme da se i vi Albanci malo odmaknete od tog romantizovanog pogleda na same sebe, od tih mitova kojima vas kljukaju vec godinama, od tog izigravanja "nevine zrtve" koja se samo "branila" i da ukapirate sta ste radili na tom jugu i sta su bili pravi motivi. Sve se to svodi na vrlo prizemne teritorijalne pretenzije i nista vise. Cak ni NATO ili CNN nisu imali materijala da drugacije predstave ono sto ste tamo radili nego kao obican terorizam.

u redu je

pre 11 godina

@hataqi
Ocigledno da je kod tebe doslo do preterane izlozenosti albanskoj propagandi te kao cinjenice pokusavas da proturis neke vrlo subjektivne ocene.

hataqi

pre 11 godina

@O.
Vidim da meni lupaju minuseve e tebi pluseve, ali bih ja rado da razjasnim. Nigde nisam naveo da su albanci, bilo na kosovu. bilo u Presevskoj dolini digli pobunu da ne bi ostvarili svoje istorijske zelje za ujedinjenje sa svojim zivljem na Kosovu sa kojim ih deli nepravedna granica.
Ali zelje su zelje, a cinjenice su cinjenice. A cinjenice su da su oni digli pobunu protiv teroristickog rezima S.Milosevica, koji je za svoja teroristicka nedela poslat u Hag od post-revolucionarne srboijanske vlasti. Takodje je cinjenica da su se odmah posle promene politickog rezima S.Milosevica pokrenuli pregovori o uspostavljanju mira, koji su se uz posredstvo izaslanika Nato pakta P.Fejta vodili izmedju predstavnika nove srbijanske vlade i predstavnika pubunjenika, koji su se zavrsili za tri meseca. Cinjenica je takodjer da nijedna vlada na svetu ne pregovara direktno sa teroristima, ali svaka vlada pregovara sa svojim pobunjenim gradjanima, koji su imali opravdani razlog za pobunu, kakvog su imali albanci i na kosovu i u Presevskoj dolini. Nije to nikakva racionalizacija ni sminka, nego to su cinjenice koje je prihvatila i vasa demokratska vlada 2001.

O.

pre 11 godina

@hataqi
Da li vi Albanci zaista mislite da i u 2013. moze da vam prodje vase izigravanje zrtve, nevinasca, boraca za slobodu, pravadanje Milosevicem? Oruzana pobuna u reziji teroristicke uck koja je za tu priliku malo modifikovala naziv, nema veze ni sa ljudskim pravima niti sa ubijenim Albancima niti sa borbom protiv Milosevica. Pravi motiv je pokusaj iskoriscavanja situacije, tj. poleta posle "uspeha" na Kosovu kao i NATO zaledjine da se otme jos malo teritorija. Slican scenario je pokusan i u Makedoniji. U oba slucaja neuspesno, jer je vec svima pa i zapadnim sponzorima bilo jasno o cemu se tu radi. Pokusaj povezivanja oktobarskih promena i svrgavanja Milosevica sa prizemnim albanskim osvajackim i nacionalistickim akcijama je nesto sto ni pas sa maslom ne bi pojeo. Albance je zanimala a i sada ih zanima iskljucivo teritorija i zaista su suvisne ove providne, naknadne racionalizacije, sminkanja i pravdanja.

marinkovici

pre 11 godina

Bio sam na blogu gde je Server objavio ovaj pamflet, procitao ga i na zalost primetio da Server ima i svoju desnu ruku koja mu tercira i koja je naravno pripadnik ovog naroda. Srbija je u produktivnosti na dnu u svim oblastima industrije, ni u sportu nije tako uspesna kako se misli ali u proizvodnji autosovinista, "janjicara", "poturica" i "vecih katolika od Pape" koji sa posebnim uzivanjem pisu denuncijantske tekstove, je svetski sampion.

otto

pre 11 godina

Zanimljivo kako se izjave ovog lika, koji je obican placenik i lobista pojavljuju vrlo brzo i sinhronizovano po svim srpskim medijima. Evo ga ovde, a ima ga vec i na stranici Blica... Niti su njegove izjave bitne, niti ih bilo ko ko ga zna shvata kao relevantne ili "ekspertske", pa opet ne prodje 7 dana a da ne bude neka njegova izjava objavljena po srpskim novinama, internetu. Ocigledno da je u pitanju dobro organizovani lobista sa dobrom logistikom sa jedne i para zeljni zitelji Srbije sa druge strane.

Драгољуб

pre 11 godina

Апсолутно непримерен коментар или тотално незнање господина Сервера.Само треба још да будемо и ми СЕРВИЛНИ или СЕНИЛНИ па да прихватимо његов СОФИЗАМ.
Корисно би му било да му за рођендан купимо историјски компас јер је човек залутао.

yugos

pre 11 godina

Divos vi ste gospodine pokazali u 150+ komentara da ste "neostrasceni" komentator i protivnik crno-bele tehnike u analiziranju dogadja. Ali mora da se jos citalacka publika nije "umorila" od vasih obaveznih komentara na racun belosvetske zavere protiv Srba. mene zabavljate mada mi je jasno da vama nije lako.

kristal ili noc isto dodje

pre 11 godina

"Američki analitičar je u tekstu "Šta bi patriota uradio" ocenio da oni koji stoje iza napada na kosovske Srbe nisu patriote"

o kom on patriotizmu to pise? njemu je patriota onaj ko skrnavi svetinja a amerika mu cuva ledja. ovih 14god amerika je vesto krila sta rade albanci na kosovu i metohiji a sada kada je cela svetska javnost upoznata o njihovom divljanju i necivilizovanom svetu kojem oni pripadaju , pricamo pricu o patriotizmu i mirnim demokratama koje je beograd navodno isprovocirao. postoje na youtube snimci ko je rusio spomenik NOB-a postoje oni koji su pozivali na nasilje javno i u kosovskom parlamento , dakle molimo servera da njegove "profesionalne zrtve" po odgovornosti osude tako i pojedince koji su rusili i palili.

Zika Miladin

pre 11 godina

@Divos

Pitanje je: Da li si ti univerzalni antirusilac svih spomenika celog sveta od Patagonije do Malija, od Alzira do Jemena, od Srbije do Kosova... ili selektivni?

hataqi

pre 11 godina

@bodin
Da ne bude zabune. Oruzane snage albanaca u Presevskoj dolini su se pojavili 26.01.2000g. posle ubistva brace Sacipi,dok su radili na svojoj njivi, u selo Breznice kod Bujanovca, od strana vrag zna jel vojnih ili paravojnih formacija koje su se tako bile iskomesale za vreme vladavine prve crveno-crne koalicije u Beogradu. Milosevic je "srusen" sa vlasti 5 oktobra te iste godine, a Konculjska deklaracija koja je oznacila razoruzanje OVPMB je objavljena 13.02.2001. Dakle vise od 9 meseci oruzani pobunjenici su se borili protiv rezima S.Milosevica. a tri meseca posle smene vlasti su pristali da odloze oruzje. Tako da nije bas Milosevic bio u Hagu kada su se albanci koji zive u tri juzne opstine Srbije digle pobunu protiv diskriminatorske vlasti. Sta vise, sam 5 oktobar u velikoj meri je zasluga pobune albanaca, kojom se ugrozavala kontrola granica same Srbije, pa je to doprinelo da se Milosevicu oduzme podrska vecine centara moci u Srbiji, tako sto se tokom pseudo- revolucije 5 oktobra rame uz rame su se nasli i Djindjic i Legija, sto se kasnije ispostavilo da je to bio neprirodan odnos.

Taiba hanuma

pre 11 godina

postoje na youtube snimci ko je rusio spomenik NOB-a...
(kristal ili noc isto dodje, 24. januar 2013 20:12)

-- U Srbiji je mnogo spomenika NOB-a demontirano i nije ruseno, u tome je sva razlika. Medjutim, odboojnost prema spomenicima NOB-a i ovde i na Kosovu je identicna u dlaku.

arben krasniqi jr.

pre 11 godina

@Zika Miladin
Za Divosa ne znamo ali za tebe je jasno da tebe zanima iskljucivo rusenje srpskih grobova, crkava, manastira... Albanski sovinista opste prakse?

Milosav

pre 11 godina

Kad se naslov prvo procita, neko bi pomislio, pa ovaj se najzad zalaze za Srbe i njihovu sigurnost na Kosovu. Ali kada se clanak procita vidi se da on u stvari savetuje Albance kako da se ponasaju da bi izbegli javnu osudu u svetu.
Najbolje je kada kaze kao: neki bi mogli nasilje prema Srbima i njihovoj imovini da shvati kao dokaz da Albanci nisu civilizovani i da im nije mesto u Evropi. Pa kako drugacije shvatiti?

dejan

pre 11 godina

Kako glup potez. Dali su provokatori bili upozoreni pre toga,druga stvar, da li svako od nas moze da postavi bilo koj spomenik. Pa valjda postoji zakon za sve nas pa i za njih.

Милан Бачка Паланка

pre 11 godina

"Prema njegovim rečima, uklanjanje spomenika albanskim pobunjenicima protiv Miloševićevog režima razbesnelo je Albance na Kosovu, od kojih su neki, kako piše, izbegli zbog policijskog maltretiranja u Preševu."

Господине Сервер, да нисте направили лапсус? Прешевски Албанци су против Србије ратовали 2001. године. Дакле тад је Милошевић одавно срушен. Нису они ратовали против Милошевића него протв Србије. Мало им је 15 % наше територије.

Mikša

pre 11 godina

Kao što ni rušenje nadgrobnih spomenika nije počelo posle uklanjanja spomenika teroristima nego ranije, odnosno to se stalno dešava s vremena na vreme. Gotovo da više ne iznenađuju te akcije. Zar je trebalo da Srbija ukloni spomenik teroristima da bi prijatelji albanaca osudili albanski vandalizam.

Sava Drugi

pre 11 godina

Stari narodi imaju kult mrtvih. Mladi nemaju. Stari narodi su i stari zato sto znaju ko su im preci. Nimalo nije slucajno sto se pokusavaju unistiti groblja. Na otetoj zemlji se sklanja svaki znak starog vlasnistva. Srbi mogu i moraju pojedinacno da tuze EU i USA za svako grobno mesto sa njamanje 100 000 evra. Kada poreski obveznici to budu platili, a platice zato sto u tim zemljama vaze zakoni, onda nece biti dovoljno da se da preporuka nekog tamo Se(r)vera. Tada ce odlaziti sa vlasti ti koji su stitili dzelate i kaznjavali zrtve.

Ivan

pre 11 godina

@Prema njegovim rečima, uklanjanje spomenika albanskim pobunjenicima protiv Miloševićevog režima razbesnelo je Albance na Kosovu, od kojih su neki, kako piše, izbegli zbog policijskog maltretiranja u Preševu.

Tad je Milošević već bio u Hagu. To je bila pobuna protiv Đinđićevog "režima".

Kako samo izmišljaju...

licemeri

pre 11 godina

Kakav pokvarenjak. Nije njemu problem sto se ruse srpska groblja jer nije rekao protiv toga nista ni u prethodnim godinama i decenijama nego je Serveru bitno da se u medijima ne rasiri prica da Albanci nisu bas tako nevini i savrseni kako su ih ovakvi likovi (u zamenu za pare) predstavljali. Jadno. Bas jadno. U prevodu, rusite i dalje ali pazite na kamere a ako vas i snime, onda izgovorite par fraza o Milosevicu i "ugnjetavanju".

Теорија Завере

pre 11 godina

Престаните да понављате да су они борци против Милошевићевог режима када су они били против Ђинђићевог режима. Зашто се плашите да то кажете? Зато што њих није брига било за Милошевића, хтели су велику Албанију.

nivo svesti

pre 11 godina

Nije prvi put da Albanci ruse nadgrobne spomenike,sto je necivilzacijski cin ali sta tek reci o paljenju crkvi i manastira od koji neki datiraju i iz XIII veka.To je nesto sto ne pripada samo SPC nego i celokupnom hriscanstvu, istoriji, civilizaciji...

steva

pre 11 godina

Ovaj savetnik i analitičar pravilno je savetovao prvo Hrvate pa muslimane u Bosni pa Albance na Kosmetu i baš se svojski trudi da Srbija i Srpski narod nestanu sa lica zemlje. Sve je lepo i jasno reko te na šta je spreman u svojim lažima za sukobe na jugu Srbije. Bolje bi bilo da se mi zamislimo koji su njegovi saradnici u Srbiji i za koga oni rade kad hvale g-dina Servera kao svecki poznatog analitičara za Balkan.

Divos

pre 11 godina

Да неби било забуне, у питању је аналитичар, острашћени заговорник независности Косова и Метохије, и албанске стране. Тако је овде пласирао лажне чињенице, да је Албанце разбеснело уклањање споменика терористима у Прешеву. То наравно није тачно, терор и насиље над Србима на КиМ траје константно годинама, појачано је од Божића, а 3 дана пре овог догађаја у Прешеву у К.Каменици порушено је и оскрнављено 56 српских надгробних споменика, па напади на манастире, на школарце основце, и много тога.
Задњих дана јесу ескалирали насртаји, и на Србе, и на наше светиње, на манастире, а овима омиљена мета јесу надгробни споменици. Починиоци ових недела и овог вандализма нису откривени, нити ће икад бити. А и ови ликови који су у стању да скрнаве споменике, и не дају мира упокојенима, сигурно немају ни морала, ни срама, а насилници у Приштини који су и режирали овај вандализам и не маре да ли ће неко сматрати да ли припадају цивилизованој Европи.
Циљ, први и основни, наставити терор и насиље над Србима, протерати и оне преостале Србе, а након тога уништавањем духовне баштине и надгробних споменика, избрисати траг да су Срби живели и постојали на овом простору. А након тога, наравно уздају се да ће моћни ментор (САД) одрадити остало и трасирати им пут и тамо где не припадају, међу цивилизоване нације.

Bodin

pre 11 godina

Pa imamo li mi ikakvih kapaciteta da barem podsetimo sve ove likove da je Milosevic vec bio na putu za Hag kada su oni poceli da ubijaju policiju i vojsku?
Ne mogu da poverujem da svi uporno ponavalju da su to bili borci protiv Milosevica, pa da li je moguce da nema nikog da im skrene paznju na to?
Pa to je skoro kao kad bi rekli da su se Srbi u HR '91. pobunili i borili protiv Pavelica!!!

Ivan

pre 11 godina

@Prema njegovim rečima, uklanjanje spomenika albanskim pobunjenicima protiv Miloševićevog režima razbesnelo je Albance na Kosovu, od kojih su neki, kako piše, izbegli zbog policijskog maltretiranja u Preševu.

Tad je Milošević već bio u Hagu. To je bila pobuna protiv Đinđićevog "režima".

Kako samo izmišljaju...

Bodin

pre 11 godina

Pa imamo li mi ikakvih kapaciteta da barem podsetimo sve ove likove da je Milosevic vec bio na putu za Hag kada su oni poceli da ubijaju policiju i vojsku?
Ne mogu da poverujem da svi uporno ponavalju da su to bili borci protiv Milosevica, pa da li je moguce da nema nikog da im skrene paznju na to?
Pa to je skoro kao kad bi rekli da su se Srbi u HR '91. pobunili i borili protiv Pavelica!!!

Milosav

pre 11 godina

Kad se naslov prvo procita, neko bi pomislio, pa ovaj se najzad zalaze za Srbe i njihovu sigurnost na Kosovu. Ali kada se clanak procita vidi se da on u stvari savetuje Albance kako da se ponasaju da bi izbegli javnu osudu u svetu.
Najbolje je kada kaze kao: neki bi mogli nasilje prema Srbima i njihovoj imovini da shvati kao dokaz da Albanci nisu civilizovani i da im nije mesto u Evropi. Pa kako drugacije shvatiti?

Милан Бачка Паланка

pre 11 godina

"Prema njegovim rečima, uklanjanje spomenika albanskim pobunjenicima protiv Miloševićevog režima razbesnelo je Albance na Kosovu, od kojih su neki, kako piše, izbegli zbog policijskog maltretiranja u Preševu."

Господине Сервер, да нисте направили лапсус? Прешевски Албанци су против Србије ратовали 2001. године. Дакле тад је Милошевић одавно срушен. Нису они ратовали против Милошевића него протв Србије. Мало им је 15 % наше територије.

Теорија Завере

pre 11 godina

Престаните да понављате да су они борци против Милошевићевог режима када су они били против Ђинђићевог режима. Зашто се плашите да то кажете? Зато што њих није брига било за Милошевића, хтели су велику Албанију.

Sava Drugi

pre 11 godina

Stari narodi imaju kult mrtvih. Mladi nemaju. Stari narodi su i stari zato sto znaju ko su im preci. Nimalo nije slucajno sto se pokusavaju unistiti groblja. Na otetoj zemlji se sklanja svaki znak starog vlasnistva. Srbi mogu i moraju pojedinacno da tuze EU i USA za svako grobno mesto sa njamanje 100 000 evra. Kada poreski obveznici to budu platili, a platice zato sto u tim zemljama vaze zakoni, onda nece biti dovoljno da se da preporuka nekog tamo Se(r)vera. Tada ce odlaziti sa vlasti ti koji su stitili dzelate i kaznjavali zrtve.

Divos

pre 11 godina

Да неби било забуне, у питању је аналитичар, острашћени заговорник независности Косова и Метохије, и албанске стране. Тако је овде пласирао лажне чињенице, да је Албанце разбеснело уклањање споменика терористима у Прешеву. То наравно није тачно, терор и насиље над Србима на КиМ траје константно годинама, појачано је од Божића, а 3 дана пре овог догађаја у Прешеву у К.Каменици порушено је и оскрнављено 56 српских надгробних споменика, па напади на манастире, на школарце основце, и много тога.
Задњих дана јесу ескалирали насртаји, и на Србе, и на наше светиње, на манастире, а овима омиљена мета јесу надгробни споменици. Починиоци ових недела и овог вандализма нису откривени, нити ће икад бити. А и ови ликови који су у стању да скрнаве споменике, и не дају мира упокојенима, сигурно немају ни морала, ни срама, а насилници у Приштини који су и режирали овај вандализам и не маре да ли ће неко сматрати да ли припадају цивилизованој Европи.
Циљ, први и основни, наставити терор и насиље над Србима, протерати и оне преостале Србе, а након тога уништавањем духовне баштине и надгробних споменика, избрисати траг да су Срби живели и постојали на овом простору. А након тога, наравно уздају се да ће моћни ментор (САД) одрадити остало и трасирати им пут и тамо где не припадају, међу цивилизоване нације.

licemeri

pre 11 godina

Kakav pokvarenjak. Nije njemu problem sto se ruse srpska groblja jer nije rekao protiv toga nista ni u prethodnim godinama i decenijama nego je Serveru bitno da se u medijima ne rasiri prica da Albanci nisu bas tako nevini i savrseni kako su ih ovakvi likovi (u zamenu za pare) predstavljali. Jadno. Bas jadno. U prevodu, rusite i dalje ali pazite na kamere a ako vas i snime, onda izgovorite par fraza o Milosevicu i "ugnjetavanju".

marinkovici

pre 11 godina

Bio sam na blogu gde je Server objavio ovaj pamflet, procitao ga i na zalost primetio da Server ima i svoju desnu ruku koja mu tercira i koja je naravno pripadnik ovog naroda. Srbija je u produktivnosti na dnu u svim oblastima industrije, ni u sportu nije tako uspesna kako se misli ali u proizvodnji autosovinista, "janjicara", "poturica" i "vecih katolika od Pape" koji sa posebnim uzivanjem pisu denuncijantske tekstove, je svetski sampion.

O.

pre 11 godina

@hataqi
Da li vi Albanci zaista mislite da i u 2013. moze da vam prodje vase izigravanje zrtve, nevinasca, boraca za slobodu, pravadanje Milosevicem? Oruzana pobuna u reziji teroristicke uck koja je za tu priliku malo modifikovala naziv, nema veze ni sa ljudskim pravima niti sa ubijenim Albancima niti sa borbom protiv Milosevica. Pravi motiv je pokusaj iskoriscavanja situacije, tj. poleta posle "uspeha" na Kosovu kao i NATO zaledjine da se otme jos malo teritorija. Slican scenario je pokusan i u Makedoniji. U oba slucaja neuspesno, jer je vec svima pa i zapadnim sponzorima bilo jasno o cemu se tu radi. Pokusaj povezivanja oktobarskih promena i svrgavanja Milosevica sa prizemnim albanskim osvajackim i nacionalistickim akcijama je nesto sto ni pas sa maslom ne bi pojeo. Albance je zanimala a i sada ih zanima iskljucivo teritorija i zaista su suvisne ove providne, naknadne racionalizacije, sminkanja i pravdanja.

Mikša

pre 11 godina

Kao što ni rušenje nadgrobnih spomenika nije počelo posle uklanjanja spomenika teroristima nego ranije, odnosno to se stalno dešava s vremena na vreme. Gotovo da više ne iznenađuju te akcije. Zar je trebalo da Srbija ukloni spomenik teroristima da bi prijatelji albanaca osudili albanski vandalizam.

nivo svesti

pre 11 godina

Nije prvi put da Albanci ruse nadgrobne spomenike,sto je necivilzacijski cin ali sta tek reci o paljenju crkvi i manastira od koji neki datiraju i iz XIII veka.To je nesto sto ne pripada samo SPC nego i celokupnom hriscanstvu, istoriji, civilizaciji...

otto

pre 11 godina

Zanimljivo kako se izjave ovog lika, koji je obican placenik i lobista pojavljuju vrlo brzo i sinhronizovano po svim srpskim medijima. Evo ga ovde, a ima ga vec i na stranici Blica... Niti su njegove izjave bitne, niti ih bilo ko ko ga zna shvata kao relevantne ili "ekspertske", pa opet ne prodje 7 dana a da ne bude neka njegova izjava objavljena po srpskim novinama, internetu. Ocigledno da je u pitanju dobro organizovani lobista sa dobrom logistikom sa jedne i para zeljni zitelji Srbije sa druge strane.

kristal ili noc isto dodje

pre 11 godina

"Američki analitičar je u tekstu "Šta bi patriota uradio" ocenio da oni koji stoje iza napada na kosovske Srbe nisu patriote"

o kom on patriotizmu to pise? njemu je patriota onaj ko skrnavi svetinja a amerika mu cuva ledja. ovih 14god amerika je vesto krila sta rade albanci na kosovu i metohiji a sada kada je cela svetska javnost upoznata o njihovom divljanju i necivilizovanom svetu kojem oni pripadaju , pricamo pricu o patriotizmu i mirnim demokratama koje je beograd navodno isprovocirao. postoje na youtube snimci ko je rusio spomenik NOB-a postoje oni koji su pozivali na nasilje javno i u kosovskom parlamento , dakle molimo servera da njegove "profesionalne zrtve" po odgovornosti osude tako i pojedince koji su rusili i palili.

arben krasniqi jr.

pre 11 godina

@Zika Miladin
Za Divosa ne znamo ali za tebe je jasno da tebe zanima iskljucivo rusenje srpskih grobova, crkava, manastira... Albanski sovinista opste prakse?

dejan

pre 11 godina

Kako glup potez. Dali su provokatori bili upozoreni pre toga,druga stvar, da li svako od nas moze da postavi bilo koj spomenik. Pa valjda postoji zakon za sve nas pa i za njih.

Драгољуб

pre 11 godina

Апсолутно непримерен коментар или тотално незнање господина Сервера.Само треба још да будемо и ми СЕРВИЛНИ или СЕНИЛНИ па да прихватимо његов СОФИЗАМ.
Корисно би му било да му за рођендан купимо историјски компас јер је човек залутао.

Taiba hanuma

pre 11 godina

postoje na youtube snimci ko je rusio spomenik NOB-a...
(kristal ili noc isto dodje, 24. januar 2013 20:12)

-- U Srbiji je mnogo spomenika NOB-a demontirano i nije ruseno, u tome je sva razlika. Medjutim, odboojnost prema spomenicima NOB-a i ovde i na Kosovu je identicna u dlaku.

jovica

pre 11 godina

Na Kosovu se ništa ne dešava slučajno i spontano. Sve "akcije" su dobro planirane i vođene. Kako nekad kad su studenti u "falangama" šetali ulicama i dobijali svaki po 5 DM tako i sadašnje zatiranje svega što je Srpsko.
A ovi što se iščuđavaju i iznenađuju ili ne znaju ili ne žele da znaju pravo stanje stvari!

steva

pre 11 godina

Ovaj savetnik i analitičar pravilno je savetovao prvo Hrvate pa muslimane u Bosni pa Albance na Kosmetu i baš se svojski trudi da Srbija i Srpski narod nestanu sa lica zemlje. Sve je lepo i jasno reko te na šta je spreman u svojim lažima za sukobe na jugu Srbije. Bolje bi bilo da se mi zamislimo koji su njegovi saradnici u Srbiji i za koga oni rade kad hvale g-dina Servera kao svecki poznatog analitičara za Balkan.

hataqi

pre 11 godina

@bodin
Da ne bude zabune. Oruzane snage albanaca u Presevskoj dolini su se pojavili 26.01.2000g. posle ubistva brace Sacipi,dok su radili na svojoj njivi, u selo Breznice kod Bujanovca, od strana vrag zna jel vojnih ili paravojnih formacija koje su se tako bile iskomesale za vreme vladavine prve crveno-crne koalicije u Beogradu. Milosevic je "srusen" sa vlasti 5 oktobra te iste godine, a Konculjska deklaracija koja je oznacila razoruzanje OVPMB je objavljena 13.02.2001. Dakle vise od 9 meseci oruzani pobunjenici su se borili protiv rezima S.Milosevica. a tri meseca posle smene vlasti su pristali da odloze oruzje. Tako da nije bas Milosevic bio u Hagu kada su se albanci koji zive u tri juzne opstine Srbije digle pobunu protiv diskriminatorske vlasti. Sta vise, sam 5 oktobar u velikoj meri je zasluga pobune albanaca, kojom se ugrozavala kontrola granica same Srbije, pa je to doprinelo da se Milosevicu oduzme podrska vecine centara moci u Srbiji, tako sto se tokom pseudo- revolucije 5 oktobra rame uz rame su se nasli i Djindjic i Legija, sto se kasnije ispostavilo da je to bio neprirodan odnos.

O.

pre 11 godina

@hataqi
Super je to kada tepas svom nacionalizmu i sovinizmu i teritorijalnim pretenzijama, pricas o "nepravednim granicama" i u globalu imas taj nacional-romanticarski pogled na sve sta ti radi tvoj narod pa izmedju ostalog i teroristi iz tvog naroda. Imamo i mi takve, zovu se radikali, nasi, obraz itd. ali zaista je krajnje vreme da se i vi Albanci malo odmaknete od tog romantizovanog pogleda na same sebe, od tih mitova kojima vas kljukaju vec godinama, od tog izigravanja "nevine zrtve" koja se samo "branila" i da ukapirate sta ste radili na tom jugu i sta su bili pravi motivi. Sve se to svodi na vrlo prizemne teritorijalne pretenzije i nista vise. Cak ni NATO ili CNN nisu imali materijala da drugacije predstave ono sto ste tamo radili nego kao obican terorizam.

u redu je

pre 11 godina

@hataqi
Ocigledno da je kod tebe doslo do preterane izlozenosti albanskoj propagandi te kao cinjenice pokusavas da proturis neke vrlo subjektivne ocene.

Zika Miladin

pre 11 godina

@Divos

Pitanje je: Da li si ti univerzalni antirusilac svih spomenika celog sveta od Patagonije do Malija, od Alzira do Jemena, od Srbije do Kosova... ili selektivni?

yugos

pre 11 godina

Divos vi ste gospodine pokazali u 150+ komentara da ste "neostrasceni" komentator i protivnik crno-bele tehnike u analiziranju dogadja. Ali mora da se jos citalacka publika nije "umorila" od vasih obaveznih komentara na racun belosvetske zavere protiv Srba. mene zabavljate mada mi je jasno da vama nije lako.

hataqi

pre 11 godina

@O.
Vidim da meni lupaju minuseve e tebi pluseve, ali bih ja rado da razjasnim. Nigde nisam naveo da su albanci, bilo na kosovu. bilo u Presevskoj dolini digli pobunu da ne bi ostvarili svoje istorijske zelje za ujedinjenje sa svojim zivljem na Kosovu sa kojim ih deli nepravedna granica.
Ali zelje su zelje, a cinjenice su cinjenice. A cinjenice su da su oni digli pobunu protiv teroristickog rezima S.Milosevica, koji je za svoja teroristicka nedela poslat u Hag od post-revolucionarne srboijanske vlasti. Takodje je cinjenica da su se odmah posle promene politickog rezima S.Milosevica pokrenuli pregovori o uspostavljanju mira, koji su se uz posredstvo izaslanika Nato pakta P.Fejta vodili izmedju predstavnika nove srbijanske vlade i predstavnika pubunjenika, koji su se zavrsili za tri meseca. Cinjenica je takodjer da nijedna vlada na svetu ne pregovara direktno sa teroristima, ali svaka vlada pregovara sa svojim pobunjenim gradjanima, koji su imali opravdani razlog za pobunu, kakvog su imali albanci i na kosovu i u Presevskoj dolini. Nije to nikakva racionalizacija ni sminka, nego to su cinjenice koje je prihvatila i vasa demokratska vlada 2001.

jovicaN

pre 11 godina

A koliko su civilizovani ovi što na Kosovu obezbeđuju mir i suživot?
Od njihovog dolaska nastavljena su ubistva, otmice, proterivanja, rušenja spomenika i paljenja kuća...Čudna zaštita.

hataqi

pre 11 godina

@bodin
Da ne bude zabune. Oruzane snage albanaca u Presevskoj dolini su se pojavili 26.01.2000g. posle ubistva brace Sacipi,dok su radili na svojoj njivi, u selo Breznice kod Bujanovca, od strana vrag zna jel vojnih ili paravojnih formacija koje su se tako bile iskomesale za vreme vladavine prve crveno-crne koalicije u Beogradu. Milosevic je "srusen" sa vlasti 5 oktobra te iste godine, a Konculjska deklaracija koja je oznacila razoruzanje OVPMB je objavljena 13.02.2001. Dakle vise od 9 meseci oruzani pobunjenici su se borili protiv rezima S.Milosevica. a tri meseca posle smene vlasti su pristali da odloze oruzje. Tako da nije bas Milosevic bio u Hagu kada su se albanci koji zive u tri juzne opstine Srbije digle pobunu protiv diskriminatorske vlasti. Sta vise, sam 5 oktobar u velikoj meri je zasluga pobune albanaca, kojom se ugrozavala kontrola granica same Srbije, pa je to doprinelo da se Milosevicu oduzme podrska vecine centara moci u Srbiji, tako sto se tokom pseudo- revolucije 5 oktobra rame uz rame su se nasli i Djindjic i Legija, sto se kasnije ispostavilo da je to bio neprirodan odnos.

hataqi

pre 11 godina

@O.
Vidim da meni lupaju minuseve e tebi pluseve, ali bih ja rado da razjasnim. Nigde nisam naveo da su albanci, bilo na kosovu. bilo u Presevskoj dolini digli pobunu da ne bi ostvarili svoje istorijske zelje za ujedinjenje sa svojim zivljem na Kosovu sa kojim ih deli nepravedna granica.
Ali zelje su zelje, a cinjenice su cinjenice. A cinjenice su da su oni digli pobunu protiv teroristickog rezima S.Milosevica, koji je za svoja teroristicka nedela poslat u Hag od post-revolucionarne srboijanske vlasti. Takodje je cinjenica da su se odmah posle promene politickog rezima S.Milosevica pokrenuli pregovori o uspostavljanju mira, koji su se uz posredstvo izaslanika Nato pakta P.Fejta vodili izmedju predstavnika nove srbijanske vlade i predstavnika pubunjenika, koji su se zavrsili za tri meseca. Cinjenica je takodjer da nijedna vlada na svetu ne pregovara direktno sa teroristima, ali svaka vlada pregovara sa svojim pobunjenim gradjanima, koji su imali opravdani razlog za pobunu, kakvog su imali albanci i na kosovu i u Presevskoj dolini. Nije to nikakva racionalizacija ni sminka, nego to su cinjenice koje je prihvatila i vasa demokratska vlada 2001.

Zika Miladin

pre 11 godina

@Divos

Pitanje je: Da li si ti univerzalni antirusilac svih spomenika celog sveta od Patagonije do Malija, od Alzira do Jemena, od Srbije do Kosova... ili selektivni?

yugos

pre 11 godina

Divos vi ste gospodine pokazali u 150+ komentara da ste "neostrasceni" komentator i protivnik crno-bele tehnike u analiziranju dogadja. Ali mora da se jos citalacka publika nije "umorila" od vasih obaveznih komentara na racun belosvetske zavere protiv Srba. mene zabavljate mada mi je jasno da vama nije lako.

Taiba hanuma

pre 11 godina

postoje na youtube snimci ko je rusio spomenik NOB-a...
(kristal ili noc isto dodje, 24. januar 2013 20:12)

-- U Srbiji je mnogo spomenika NOB-a demontirano i nije ruseno, u tome je sva razlika. Medjutim, odboojnost prema spomenicima NOB-a i ovde i na Kosovu je identicna u dlaku.

Bodin

pre 11 godina

Pa imamo li mi ikakvih kapaciteta da barem podsetimo sve ove likove da je Milosevic vec bio na putu za Hag kada su oni poceli da ubijaju policiju i vojsku?
Ne mogu da poverujem da svi uporno ponavalju da su to bili borci protiv Milosevica, pa da li je moguce da nema nikog da im skrene paznju na to?
Pa to je skoro kao kad bi rekli da su se Srbi u HR '91. pobunili i borili protiv Pavelica!!!

Milosav

pre 11 godina

Kad se naslov prvo procita, neko bi pomislio, pa ovaj se najzad zalaze za Srbe i njihovu sigurnost na Kosovu. Ali kada se clanak procita vidi se da on u stvari savetuje Albance kako da se ponasaju da bi izbegli javnu osudu u svetu.
Najbolje je kada kaze kao: neki bi mogli nasilje prema Srbima i njihovoj imovini da shvati kao dokaz da Albanci nisu civilizovani i da im nije mesto u Evropi. Pa kako drugacije shvatiti?

Теорија Завере

pre 11 godina

Престаните да понављате да су они борци против Милошевићевог режима када су они били против Ђинђићевог режима. Зашто се плашите да то кажете? Зато што њих није брига било за Милошевића, хтели су велику Албанију.

Ivan

pre 11 godina

@Prema njegovim rečima, uklanjanje spomenika albanskim pobunjenicima protiv Miloševićevog režima razbesnelo je Albance na Kosovu, od kojih su neki, kako piše, izbegli zbog policijskog maltretiranja u Preševu.

Tad je Milošević već bio u Hagu. To je bila pobuna protiv Đinđićevog "režima".

Kako samo izmišljaju...

Sava Drugi

pre 11 godina

Stari narodi imaju kult mrtvih. Mladi nemaju. Stari narodi su i stari zato sto znaju ko su im preci. Nimalo nije slucajno sto se pokusavaju unistiti groblja. Na otetoj zemlji se sklanja svaki znak starog vlasnistva. Srbi mogu i moraju pojedinacno da tuze EU i USA za svako grobno mesto sa njamanje 100 000 evra. Kada poreski obveznici to budu platili, a platice zato sto u tim zemljama vaze zakoni, onda nece biti dovoljno da se da preporuka nekog tamo Se(r)vera. Tada ce odlaziti sa vlasti ti koji su stitili dzelate i kaznjavali zrtve.

Милан Бачка Паланка

pre 11 godina

"Prema njegovim rečima, uklanjanje spomenika albanskim pobunjenicima protiv Miloševićevog režima razbesnelo je Albance na Kosovu, od kojih su neki, kako piše, izbegli zbog policijskog maltretiranja u Preševu."

Господине Сервер, да нисте направили лапсус? Прешевски Албанци су против Србије ратовали 2001. године. Дакле тад је Милошевић одавно срушен. Нису они ратовали против Милошевића него протв Србије. Мало им је 15 % наше територије.

dejan

pre 11 godina

Kako glup potez. Dali su provokatori bili upozoreni pre toga,druga stvar, da li svako od nas moze da postavi bilo koj spomenik. Pa valjda postoji zakon za sve nas pa i za njih.

licemeri

pre 11 godina

Kakav pokvarenjak. Nije njemu problem sto se ruse srpska groblja jer nije rekao protiv toga nista ni u prethodnim godinama i decenijama nego je Serveru bitno da se u medijima ne rasiri prica da Albanci nisu bas tako nevini i savrseni kako su ih ovakvi likovi (u zamenu za pare) predstavljali. Jadno. Bas jadno. U prevodu, rusite i dalje ali pazite na kamere a ako vas i snime, onda izgovorite par fraza o Milosevicu i "ugnjetavanju".

Divos

pre 11 godina

Да неби било забуне, у питању је аналитичар, острашћени заговорник независности Косова и Метохије, и албанске стране. Тако је овде пласирао лажне чињенице, да је Албанце разбеснело уклањање споменика терористима у Прешеву. То наравно није тачно, терор и насиље над Србима на КиМ траје константно годинама, појачано је од Божића, а 3 дана пре овог догађаја у Прешеву у К.Каменици порушено је и оскрнављено 56 српских надгробних споменика, па напади на манастире, на школарце основце, и много тога.
Задњих дана јесу ескалирали насртаји, и на Србе, и на наше светиње, на манастире, а овима омиљена мета јесу надгробни споменици. Починиоци ових недела и овог вандализма нису откривени, нити ће икад бити. А и ови ликови који су у стању да скрнаве споменике, и не дају мира упокојенима, сигурно немају ни морала, ни срама, а насилници у Приштини који су и режирали овај вандализам и не маре да ли ће неко сматрати да ли припадају цивилизованој Европи.
Циљ, први и основни, наставити терор и насиље над Србима, протерати и оне преостале Србе, а након тога уништавањем духовне баштине и надгробних споменика, избрисати траг да су Срби живели и постојали на овом простору. А након тога, наравно уздају се да ће моћни ментор (САД) одрадити остало и трасирати им пут и тамо где не припадају, међу цивилизоване нације.

Mikša

pre 11 godina

Kao što ni rušenje nadgrobnih spomenika nije počelo posle uklanjanja spomenika teroristima nego ranije, odnosno to se stalno dešava s vremena na vreme. Gotovo da više ne iznenađuju te akcije. Zar je trebalo da Srbija ukloni spomenik teroristima da bi prijatelji albanaca osudili albanski vandalizam.

otto

pre 11 godina

Zanimljivo kako se izjave ovog lika, koji je obican placenik i lobista pojavljuju vrlo brzo i sinhronizovano po svim srpskim medijima. Evo ga ovde, a ima ga vec i na stranici Blica... Niti su njegove izjave bitne, niti ih bilo ko ko ga zna shvata kao relevantne ili "ekspertske", pa opet ne prodje 7 dana a da ne bude neka njegova izjava objavljena po srpskim novinama, internetu. Ocigledno da je u pitanju dobro organizovani lobista sa dobrom logistikom sa jedne i para zeljni zitelji Srbije sa druge strane.

kristal ili noc isto dodje

pre 11 godina

"Američki analitičar je u tekstu "Šta bi patriota uradio" ocenio da oni koji stoje iza napada na kosovske Srbe nisu patriote"

o kom on patriotizmu to pise? njemu je patriota onaj ko skrnavi svetinja a amerika mu cuva ledja. ovih 14god amerika je vesto krila sta rade albanci na kosovu i metohiji a sada kada je cela svetska javnost upoznata o njihovom divljanju i necivilizovanom svetu kojem oni pripadaju , pricamo pricu o patriotizmu i mirnim demokratama koje je beograd navodno isprovocirao. postoje na youtube snimci ko je rusio spomenik NOB-a postoje oni koji su pozivali na nasilje javno i u kosovskom parlamento , dakle molimo servera da njegove "profesionalne zrtve" po odgovornosti osude tako i pojedince koji su rusili i palili.

arben krasniqi jr.

pre 11 godina

@Zika Miladin
Za Divosa ne znamo ali za tebe je jasno da tebe zanima iskljucivo rusenje srpskih grobova, crkava, manastira... Albanski sovinista opste prakse?

O.

pre 11 godina

@hataqi
Da li vi Albanci zaista mislite da i u 2013. moze da vam prodje vase izigravanje zrtve, nevinasca, boraca za slobodu, pravadanje Milosevicem? Oruzana pobuna u reziji teroristicke uck koja je za tu priliku malo modifikovala naziv, nema veze ni sa ljudskim pravima niti sa ubijenim Albancima niti sa borbom protiv Milosevica. Pravi motiv je pokusaj iskoriscavanja situacije, tj. poleta posle "uspeha" na Kosovu kao i NATO zaledjine da se otme jos malo teritorija. Slican scenario je pokusan i u Makedoniji. U oba slucaja neuspesno, jer je vec svima pa i zapadnim sponzorima bilo jasno o cemu se tu radi. Pokusaj povezivanja oktobarskih promena i svrgavanja Milosevica sa prizemnim albanskim osvajackim i nacionalistickim akcijama je nesto sto ni pas sa maslom ne bi pojeo. Albance je zanimala a i sada ih zanima iskljucivo teritorija i zaista su suvisne ove providne, naknadne racionalizacije, sminkanja i pravdanja.

nivo svesti

pre 11 godina

Nije prvi put da Albanci ruse nadgrobne spomenike,sto je necivilzacijski cin ali sta tek reci o paljenju crkvi i manastira od koji neki datiraju i iz XIII veka.To je nesto sto ne pripada samo SPC nego i celokupnom hriscanstvu, istoriji, civilizaciji...

Драгољуб

pre 11 godina

Апсолутно непримерен коментар или тотално незнање господина Сервера.Само треба још да будемо и ми СЕРВИЛНИ или СЕНИЛНИ па да прихватимо његов СОФИЗАМ.
Корисно би му било да му за рођендан купимо историјски компас јер је човек залутао.

marinkovici

pre 11 godina

Bio sam na blogu gde je Server objavio ovaj pamflet, procitao ga i na zalost primetio da Server ima i svoju desnu ruku koja mu tercira i koja je naravno pripadnik ovog naroda. Srbija je u produktivnosti na dnu u svim oblastima industrije, ni u sportu nije tako uspesna kako se misli ali u proizvodnji autosovinista, "janjicara", "poturica" i "vecih katolika od Pape" koji sa posebnim uzivanjem pisu denuncijantske tekstove, je svetski sampion.

steva

pre 11 godina

Ovaj savetnik i analitičar pravilno je savetovao prvo Hrvate pa muslimane u Bosni pa Albance na Kosmetu i baš se svojski trudi da Srbija i Srpski narod nestanu sa lica zemlje. Sve je lepo i jasno reko te na šta je spreman u svojim lažima za sukobe na jugu Srbije. Bolje bi bilo da se mi zamislimo koji su njegovi saradnici u Srbiji i za koga oni rade kad hvale g-dina Servera kao svecki poznatog analitičara za Balkan.

O.

pre 11 godina

@hataqi
Super je to kada tepas svom nacionalizmu i sovinizmu i teritorijalnim pretenzijama, pricas o "nepravednim granicama" i u globalu imas taj nacional-romanticarski pogled na sve sta ti radi tvoj narod pa izmedju ostalog i teroristi iz tvog naroda. Imamo i mi takve, zovu se radikali, nasi, obraz itd. ali zaista je krajnje vreme da se i vi Albanci malo odmaknete od tog romantizovanog pogleda na same sebe, od tih mitova kojima vas kljukaju vec godinama, od tog izigravanja "nevine zrtve" koja se samo "branila" i da ukapirate sta ste radili na tom jugu i sta su bili pravi motivi. Sve se to svodi na vrlo prizemne teritorijalne pretenzije i nista vise. Cak ni NATO ili CNN nisu imali materijala da drugacije predstave ono sto ste tamo radili nego kao obican terorizam.

u redu je

pre 11 godina

@hataqi
Ocigledno da je kod tebe doslo do preterane izlozenosti albanskoj propagandi te kao cinjenice pokusavas da proturis neke vrlo subjektivne ocene.

jovica

pre 11 godina

Na Kosovu se ništa ne dešava slučajno i spontano. Sve "akcije" su dobro planirane i vođene. Kako nekad kad su studenti u "falangama" šetali ulicama i dobijali svaki po 5 DM tako i sadašnje zatiranje svega što je Srpsko.
A ovi što se iščuđavaju i iznenađuju ili ne znaju ili ne žele da znaju pravo stanje stvari!

jovicaN

pre 11 godina

A koliko su civilizovani ovi što na Kosovu obezbeđuju mir i suživot?
Od njihovog dolaska nastavljena su ubistva, otmice, proterivanja, rušenja spomenika i paljenja kuća...Čudna zaštita.