Sreda, 23.01.2013.

12:49

Cvijan: Optužbe DS besmislene

DS podnela krivičnu prijavu protiv Vladimira Cvijana zbog ometanja pravde, a LDP zahtev za njegovu smenu na mesto predsednika Odbora. Cvijan: Besmislene optužbe

Izvor: B92

Cvijan: Optužbe DS besmislene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Aloha

pre 11 godina

Sve je to uredu, al prvo da se dokaze. Da li je bilo ikakvih neregularnosti, ili je u pitnaju blacenje clanova Sns-a od strane DS-a. Velika je napetost nastala, a opozicija malo i "pusta otrov".

Tempore est pecuniae

pre 11 godina

Glavni argument ovde je politicko progonstvo!Pa,gospodo,zapitajte se da li ste sve radili po zakonima ove drzave!Ono sto se ranije tolerisalo,danas se vise ne tolerise vec se za to hapsi i osudjuje!

tanja

pre 11 godina

DS opet radi isto kao i u kampanji, samo napada a ne prezentuje nista od tog novog programa o kome pricaju...
(Mima, 23. januar 2013 22:57)

Ja ne znam da li mi čitamo iste vesti, gledamo iste programe, vrtimo iste youtube snimke, pa čak ne znam ni da li živimo u istoj zemlji (možda ne govorimo istim jezikom), ali ja od kada znam za Radikalnu stranku, iz koje je kasnije izrođena neoradiklana stranka nazvana SNS, su jedini ljudi koji su pretili, ometali rad skupštine pričajući kao na pijaci, kleli, kunuli, obećavali od Vardara do Japana i nazad... da ne nabrajam.

Prvi put je DS konce počela da gubi sa gubitkom vlasti i napravili su nekoliko pogrešnih izjava, pa se ućutali i ćutali sve do pre neki dan.

I sada im se osporava. Ispadne da na "lajanje na zvezde" ima veto samo SNS aka radikalna stranka i sa njome može da raspolaže kako joj milo. Bilo da su u vlasti ili u opoziciji nebitno.

Sistemi su im uvek isti, postaviš im pitanje za njihova (ne)dela i oni upere prstom u DS. Nameće se zaključak, da nema DS stranke, oni ne bi imali razlog postojanja.

I nusput da ti kažem, nisam član ni jedne stranke i niko me niti tera, niti plaća da pišem komentare.

smehotresna olimpijada

pre 11 godina

Sin Nate Mesarovic naprasno obavestava da mu je pretio (KAD???) covek koji dva dana pre toga iznese u javnost informacije o korumpiranosti te iste Nate Mesarovic? Ma dajte, mozete vi i bolje...

KATARINA MARKUS

pre 11 godina

"Neko rekao', preko "nekog advokata", trazio da se oslobodi "neko iz zatvora", eto kakvim tvrdim cinjenicama raspolazu. Ko? Zasto? Preko koga? Kako? Za koliko? E kad se odgovori argumentovano na ova pitanja, onda ce optuzba moci da se kotira kao validna i da dobije na tezini.

Mihalj

pre 11 godina

Naravno da treba ispitati optužbe iznešene na račun Cvijana,ali čisto sumnjam da tu ima istine.DS pokušava da skrena pažnju javnosti sa iznošenja prljavog veša iz slučaja Nate Mesarović.

Robin Hud

pre 11 godina

Sudija je trebao da odreaguje ako je ovo istina a ne da siri pricu carsijom. Sve mi ovo lici na onu nasu "napad je najbolja odbrana".

Moon on the Midheaven

pre 11 godina

Meni ovo sve mirise na Predizbornu kampanju ! DS pokusava da vrati barem deo stare slave. Sve sto nisu postigli radom , sada ce medijskom hajkom na SNS

Mahmud

pre 11 godina

Gospoda reformatori pravosudja se uspaničili! Ne odgovara im nezavisno sudstvo,nisu navikli da sudije ne rade po njihovom diktatu.

sarra

pre 11 godina

nemoguce da se i dalje bune pa dok ste mogli da uradite nesto za ovaj narod niste uradili i mislili ste samo na sebe pa sad je druga prica i izaci ce na videlo sve sto je nekad neko radio pa ce se videti

millos

pre 11 godina

svako ko je dobar i uspesan u svom poslu za pojedince je sve ono najgore i oni se uvek bune jer je napokon dosao neko ko ce pokazati kako treba raditi i obavljati svoje obaveze

tomma

pre 11 godina

sta god da neko uradi nesto dobro za Srbiju naci ce se pojedinci kojima to smeta a ni oni sami nisu nista uradili kad su mogli pa pustite bar da drugi rade nesto za ovaj narod kad vi niste

Manite se ljudi

pre 11 godina

Bice ispitano sve u vezi Cvijana, tu nema dileme, zna se i ko ce to ispitati do detalja, prvi Aleksandar Vucic. Dok se istraga ne zavrsi pojedinci ne treba da polemisu na tu temu, jer se dobro zna da je to samo jos jedna besmislena optuzba DS-a u nizu mnogih drugih. Da li su DS-ovci u poslednje vreme u medijima izjavili nesto drugo osim prozivki sadasnjih funkcionera, bave li se necim drugim? Uostalom i cime da se bave kad su, na nasu srecu, samo crna proslost!

severnjak

pre 11 godina

Smešna je potreba radikalskih botova da pravdaju kriminalan akt Cvijana, za kojeg će pre ili kasnije da odgovara.

Zakon je tu jasan, da je Cvijan advokat, znao bi to.

A možda samo želi da bude u blizini svojih prijatelja Legije, Joce Amsterdama i sličnih? Treba mu želje ispuniti.

millos

pre 11 godina

svako ko je dobar i uspesan u svom poslu za pojedince je sve ono najgore i oni se uvek bune jer je napokon dosao neko ko ce pokazati kako treba raditi i obavljati svoje obaveze

BOZIDAR

pre 11 godina

ds je u potpunom haosu,sad cemo verovati malovicki i njenom sinu mozda bude jos nekih njenih clanova porodice zaposlenih u sudstvu da daju izjave

Tri tacke

pre 11 godina

"Funkcionerka DS i bivša ministarka pravde Snežana Malović najavila je juče podnošenje prijave..." - jedva čekam da i protiv nje podnesu prijavu za "reformu pravosudja".

bezimena

pre 11 godina

...истина о реформи правосуђа коју је господин Цвијан изнео.
(СУДИЈА СМ, 23. januar 2013 19:16)

Ma ti si sudija, koliko i ja. Zbog loše reforme pravosudja je, izmedju ostalog, DS izgubila izbore! Nazivati nekoga nosiocem KORUPCIJE i sl. je bezobzirno omalovažavanje, vredjanje i kriminalizacija te ličnosti, što je SKANDALOZNO, tim gore što to radi neko s vrha vlasti!
Da li postoji protiv N. Mesarović presuda kojom je osudjuena za korupciju? NE POSTOJI! Da li je podneta neka krivična prijava za bilo šta? NIJE! TAČKA!

p.s. zbog ovakvih neprimerenih izjava u normalnom svetu se podnosi ostavka ili se smenjuje, ali u ovom radikalskom režimu tako nešto može samo da se sanja. Ne zaboravimo da su dva lica protiv kojih se upravo vodi krivični postupak za korupciju u ovoj "poštenoj" vlasti zauzela važna mesta, jedan je ministar (G. Knežević), drugi preCednikov savetnik (O. Antić)!

renata

pre 11 godina

Dokle ce se demokrate baviti ovakvim stvarima,umesto da i oni kao opozicija daju neki doprinos i pomognu ovom gladnom i napacenom narodu?!

lale

pre 11 godina

.. polako, samo bez panike, nista strasno se ne desava, treba samo da preregistrujete sediste stranke na novu adresu u Bacvanskoj i ponovo ce te svi biti na okupu .... novi reklamni slogan DS : " RESOCIJALIZACIJA ".

Malisa Nis11

pre 11 godina

Podrska Cvijanu...dosta smo padali na medijske mafijase i poslovno politicke „bizmismene“ koji su preko medija svasta plasirali..ako je Cvijan to uradio,zasto neko nije to odmah prijavio nadleznim organima?Ovo je jos jedan u nizu pucanj u prazno propalih zutih kolonasa koji ne razumeju kako se vodi politika

Rade

pre 11 godina

Svakom ko maloprati politiku je jasno da DS napadima pokušava da destabiliše vlast. Nije dobro što su ti napadi frontalni, neodmereni i nažalost često neargumentovani. Očigledno je da DS želi nove izbore, na žalost ne uviđa da za njih još nisu spremni. Negativnom kampanjom se neće ništa postići.

klosar72

pre 11 godina

"Ако не верује господину Цвијану, онда би ЛДП-а морао веровати Европској комисији која у свом извештају говори о великим пропустима у реформи правосуђа у Србији. Сада треба господин Цвијан да поднесе оставку зато што је рекао исто што и европска комисија, а то је да је реформа правосуђа била катастрофално спроведена и да је Србија претрпела огромну финансијску штету због те реформе. Сад да ли се ЛДП-у не свиђа господин Цвијан, или истина о реформи правосуђа коју је господин Цвијан изнео.
(СУДИЈА СМ, 23. januar 2013 19:16)"

G. Cvijana treba zatvoriti jer je pokušao da oslobodi osudjenog dilera droge iz zatvora. Zbog toga treba da podnese ostavku.

Sad, ne znam kako vi radikali karakterišete to delo, ali u ostatku sveta se za to ide u ćorku. Verovatno zbog toga iskusno koristite proxy za logovanje ovde, i mlaćenje prazne slame :)

I polako postaje jasno zašto su takozvane sudije (među kojima ste očigledno i vi) dobile nogu, jer su im kriminalne radnje poput ove vrlo bliske.

A to da ste besni što smo vam Legiju osudili, to znamo. I drago nam je.

Lazar

pre 11 godina

DS nikako da shvati da građani sve vide, sve mere. Jedino se radom, novim idejama mogu pridobiti glasači. Ovakvim nameštaljkama, aferama, a pogotovo negativnom kampanjom se ništa ne može postići.

nervozan

pre 11 godina

Nije na Demokratskoj stranci da sprovodi zakone kako oni hoce, postoje drugi drzavni organi vlasti koji su zaduzeni za to i koji to rade. A sto se tice ldp, razumemo da nije lako u opoziciji, ali treba da se pomire sa cinjenicom, da oni iz te opozicije nikada nece izaci, doveka ce biti tu.

bane

pre 11 godina

U celoj ovoj "vesti" koja je posledica bednog stanja u DS-u najinteresantiji mi je LDP.
Potpuno je demaskirana misija LDP-a koju joj je dodelio vrh DS-a a to je da udara u talambase i najavljuje akcije DS-a uz propagiranje vodja te partije Tadića/Djilasa.

Presmešni su.

Stoja_

pre 11 godina

Meni nesto nije jasno u vreme DS-a smenjeno je mnogo sudija i tuzioca uz zaista cudna obrazlozenja za to a sada se digla ovolika prasina jer se smenjuje Nata Mesarovic koja je zajedno sa bivsom ministarkom sprovodila te takozvane reforme koje je i iz Evrope kritikovano.

Lolita

pre 11 godina

Istraga će utvrditi da li je Cvijan nekog zaštitio? Sudija i tužioci su na strani interesa DS-a od njih grđani ne bi mogli da dobiju tačne informicije. LDP ne može da traži nečiju smenu dok istraga ne utvrdi tačnost informacija. Snežana Malović i Nata Mesarović moraju da odgovaraju za razaranje sudstva i pravosuđa i pravnog poretka.

Kata T

pre 11 godina

Demokratska stanka je u ogromnim organizaconim problemima, u opstem rasulu, bez ideja da obnove i povedu stanku uzlaznom linijom, bave se carsijskim tracarenjima.

Djole

pre 11 godina

Jedina istina ovde je da DS pokusava uneti pometnju u javnosti jer su svesni da se raspadaju i jedan po jedan od njih se otkriva ko je ucestvovao i surovao u proneverama! Treba samo da se zapitamo oko nekih stvari: Zbog cega DS podnosi prijavu? Da li je Cvijan pretio DS-u ili nekome drugom? Da li ta osoba kojoj je navodno preceno nije mogla podneti prijavu sama? Da je to istina sto DS izjavljuje, sin Nate Mesarović bi sam podneo prijavu kao poznavalac zakona. To su sve klasicne igre DS-a koji nista drugo ne zna niti moze u ovoj bezizlaznoj situaciji po njih.

Jelence E

pre 11 godina

Prava je besmislica da DS prica o pravosudju. Neko ko je pokusajem reforme unakazio pravosudje Srbije, neko u cijem je pravosudju zastarelo toliko ,,bombastih" slucajeva, neko ko je sprovodio selektivnu pravdu, sada drzi lekcije onima koji casno obavljaju svoje poslove.

ZoranNS

pre 11 godina

Sve ove šablone optužbi od strane SNS smo čuli za vreme izbornih mitinga, o Đilasu, Đeliću, Šoškiću, Čedomiru Jovanoviću, Samo su u međuvremenu neki od ti KRIMINALACA I LOPOVA postali NEZAMENLJIVI partneri u vladi SNS.

СУДИЈА СМ

pre 11 godina

Ако не верује господину Цвијану, онда би ЛДП-а морао веровати Европској комисији која у свом извештају говори о великим пропустима у реформи правосуђа у Србији. Сада треба господин Цвијан да поднесе оставку зато што је рекао исто што и европска комисија, а то је да је реформа правосуђа била катастрофално спроведена и да је Србија претрпела огромну финансијску штету због те реформе. Сад да ли се ЛДП-у не свиђа господин Цвијан, или истина о реформи правосуђа коју је господин Цвијан изнео.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Ovo je pocetak, vlada i ovi oko nje su sve smesniji, vreme je da zajedno sa kurirom i informerom odu u kantu za otpatke, odakle su i dosli. Najveci krivac za bal vampira je Tadic, svojim necinjenjem, samo mi sada trpimo.

Soja B

pre 11 godina

Umesto da se okrene svom jacanju, da ispravlja sve svoje greske napravljene u toku vrsenja vlasti i na organizacionim pitanjima, DS zamajava javnost, pre svega svoje glasace, izmisljenjim problemima u drustvu.

Kaiser

pre 11 godina

Da je nekim slučajem advokat, g. Cvijan bi trebao da zna da odgovor na optužbu ne može biti takav kakvog ga je dao.

Takav odgovor daju krivci, koji hoće da kupe vreme.

Pravilan odgovor bi bio "Jesam" ili Nisam" učinio delo koje mi se stavlja na teret.

Njegov odgovor je dovoljan, više me ne može uveriti da nije kriv.

blaža

pre 11 godina

Ljudi moji pa ovo je što bi rekli pravnici nosens da Sneki i žuti govore o pravosuđu sa ove strane zakona a nisu u odelu sa prugama

Nema zasticenih

pre 11 godina

Kao sto je Vucic rekao zasticenih nece biti, ako je kriv pa I da je iz SNS-a, odgovarace kao I svi. Zasto ovolika hajka protiv coveka pustite da se ispita to I da se vidi jeste li kriv ili nije. Kako se koprcaju svi ovi iz opozicije neverovatno.

Pokvareno meso

pre 11 godina

Alo ljudi.Kakve veze ima reforma pravosudja sa tuzbom. Cim nekoga tuzis imas validan dokaz.A taj neka dokazuje suprotno.Ovi koji pisu da DS nema dokaze.Odakle znate da nema dokaze.Zaigrao se Cvijan.Umislio sada sam ja vlast.A sinoc ga je njegov sef lupio po prstima

Milica

pre 11 godina

"Na besmislene optužbe DS imaću uvek isti komentar, odnosno neću odgovarati, jer kada su imali priliku da vode pravosuđe vodili su ga na način kako su ga vodili"

Ovo nije odgovor.

Koliko mi je jasno, nisu ga vodili dobro, a sada vi hoćete pod pretnjom da preuzmete vođstvo i onda da vam verujemo na reč da ćete ga voditi mnogo bolje.

Da nemamo priliku da gledamo na koje načine sns proteruje ljude i postavlja se na sva moguća mesta, pa još i da porazmislimo.

Kako je došao na gradonačelnik Novog Sada do stolice?

Nije izabran. Optužba na rad Igora Pavličića (koja je na sudu odbačena) i postavljanje sns gradonačelnika, iako sns nije imao većinu glasova u NS.

Muka mi je od vas.

milan veruovic

pre 11 godina

Citauci komentare na racun DSa sve mi se vise cini da ovako negativne kritike nisu bile ni prema JULu. Dobar razlog da se zapitamo sta je danas DS???

Edge

pre 11 godina

Ove optuzbe su besmislene jer sta sudija ima sa DS pa da se njima zali i da oni zbog njega pokrecu tuzbu.Ocigledna je politicka konotacija u trenutku kada su pokrenute price o zloupotrebama i korupciji u pravosudju

Simke

pre 11 godina

Jedina istina ovde je da DS pokusava uneti pometnju u javnosti jer su svesni da se raspadaju i jedan po jedan od njih se otkriva ko je ucestvovao i surovao u proneverama! Treba samo da se zapitamo oko nekih stvari: Zbog cega DS podnosi prijavu? Da li je Cvijan pretio DS-u ili nekome drugom? Da li ta osoba kojoj je navodno preceno nije mogla podneti prijavu sama? Da je to istina sto DS izjavljuje, sin Nate Mesarović bi sam podneo prijavu kao poznavalac zakona. To su sve klasicne igre DS-a koji nista drugo ne zna niti moze u ovoj bezizlaznoj situaciji po njih.

Napet

pre 11 godina

@ Svedok
Zašto sudija Mesarović ako mu je prećeno kao što on tvrdi,što je diskutabilno, nije podneo krivičnu prijavu,kao što je po zakonu,nego je celu stvar predstavio DS...

Zato što za takve stvari "leti glava", a čovek verovatno već ima probleme sa pretnjama jer nije lako živeti u Srbiji gde su ljudi koji su sada na vlasti bliski sa kriminalcima koje je njegova majka osudila na po 40 godina robije!

Astronaut

pre 11 godina

Da nije tužno bilo bi smešno....DS koja je reformišući Pravosuđe u Srbiji...iskopala grob za isto....i preručanala se...sada zamenjuje teze...

bezimena

pre 11 godina

Kada je vec pri poslu neka DS podnese prijavu protiv Djialsa i Bus plusa.
(Denis, 23. januar 2013 13:57)

SNS je nevidjeno prljavom predizbornom kampanjom vršio tešku kriminalizaciju Tadića i Djilasa a sada to nastavlja, ali samo u odnosu na ovog drugog! Da imate bilo kakav dokaz da je Djilas uradio nešto protivzakonito, ne sumnjam da bi odavno bio uhapšen, ali nemate, jer je čovek ISPRAVAN!

SNS je veliko zlo za Srbiju, jer jednom radikal uvek radikal! Posle sledećih izbora letite na smetlište, gde vam je i mesto!

mlakonje

pre 11 godina

nije cvijan jedini problematični lik koji se uhljebio/sklonio u zavetrinu naprednjaka. ima ih tušta i tma, više nego što bi i jedan ds podneo.
i nema šanse da sns (kao što pričaju) udari na takve svoje kadrova. naprotiv, i najveće lopuže brane kao da su vojvode.

Krle

pre 11 godina

Demokratska stranka je imala predizbornu kampanju gde je blatila Nikolica a sad ima potizbornu gde blati Cvijana. Pitam se gde je nestala ona Demokratska partija koja je imala neku idologiju i program stranacki, u sta se to pretvorila?

Politikant

pre 11 godina

"Treba ispitati,i zbog samog Vucica da vidi sa kakvim je ljudima okruzen,ako su tako kako pricaju drugi da jeste,onda zbog takvih reforme ne mogu da se sprovedu,ali ako se dokaze drugacije,onda bi DS trebalo da plati za uvredu casti.
(SARA, 23. januar 2013 14:08) "
Reforme ne mogu da se sprovedu zato sto nisu ni trebale da se sprovedu jer DS-u nije odgovaralo. Videcemo tek sta su reforme kada ih bude radio neko ko zna sta to znaci!

LUK

pre 11 godina

Ove optuzbe za Cvijana je izneo Vladimir Mesarovic sin Nade Mesarovic koju je dan pre toga Cvijan prozvao za katastrofalno stanje u pravosudju a dan posle je njen sin odgovorio sa ovom tvrdnjom da ga je Cvijan ucenjivao. Pa ko je ovde lud, sabere se dva i dva i odmah se vidi da je sve izmisljeno.

Nebojsa

pre 11 godina

Treba da odgovara ako se utvrdi da je to stvarno radio, ono sto ja pitam a zasto tek sad, zasto taj na kojeg je uticao nije odma to prijavio nadleznim sluzbama?! Ovo lici na prikupljanje politickih poena.

Svedok

pre 11 godina

Zašto sudija Mesarović ako mu je prećeno kao što on tvrdi,što je diskutabilno, nije podneo krivičnu prijavu,kao što je po zakonu,nego je celu stvar predstavio DS koji je to ovako iskoristio da napravi medijsku hajku i sada DS podnosi prijavu,a sa nikakvim dokazima? Verovatno zato što je to sve iskonstruisano protiv gospodina Cvijana,a u vezi smene gospođe Nate Mesarović,inače majke ovog sudije.Dakle,radi se o političkom revanšizmu,zbog odluke o smeni gospođe Mesarović i ništa više.

pokri se usima

pre 11 godina

Kao sto je Vucic rekao zasticenih nece biti, ako je kriv pa I da je iz SNS-a, odgovarace kao I svi. Zasto ovolika hajka protiv coveka pustite da se ispita to I da se vidi jeste li kriv ili nije. A DS jedino to I ume da podnosi prijave I spekulise po medijima, drugo nista nisu u stanju da urade kao sto smo vec I imali prilike da se uverimo.
(Samo?, 23. januar 2013 13:16)

Ovo hajka?! hahhaah
Pa sta je onda ovo sto "napredni" rade kad je DS u pitanju a posebno Djilas?

Emilija

pre 11 godina

Kao sto su mnogi pre mene vec pitali: zasto sudija nije prijavio pretnje kad /AKO su se desile??? Naravno kad neko podnese prijavu treba to ispitati, ali ovo je smesno, optuzuju druge za hajke i progone a ako ovo nije progon ja onda ne znam sta je.

goca

pre 11 godina

DS podnela krivičnu prijavu a LDP ih podržao.Jako zanimlhiva kombinacija dve stranke koja je izgubila na izborima pa jedinog krivca nalazi u naprednjacima.A da nisu svesni svojih grešaka!

KOSTA

pre 11 godina

Nadam se da DS ima dokaze, audio, video, jer bez dokaza nema nista od optuzbe, moze samo da stigne Cvijanova kontratuzba za kaljanje ugleda i casti.

Karanfil

pre 11 godina

Nije mi samo jasno zasto taj sudija nije progovorio do sada? Ne razumem zasto je cutao? Tad nije imao hrabrosti a sad je ima ili tad nije imao savesti a sad je ima? Meni ovo izgleda kao klasicna namestaljka.

Limanac

pre 11 godina

Slazem se ako su navodi DS-a istiniti da Cvijan treba da odgovara samo mi nije jasno zasto je ova tuzba dosla dan posle Cvijanove izjave gde je prozvao Mesarivicku i Malovicku za lose stanje u pravosudju? Ne razumem zasto su ranije cutali ako su imali ova saznanja? To mi je nelogicno.

SARA

pre 11 godina

Treba ispitati,i zbog samog Vucica da vidi sa kakvim je ljudima okruzen,ako su tako kako pricaju drugi da jeste,onda zbog takvih reforme ne mogu da se sprovedu,ali ako se dokaze drugacije,onda bi DS trebalo da plati za uvredu casti.

Nadja Sm

pre 11 godina

Postavljam pitanje zasto sudija kojem je "kao" preceno nije podneo krivicnu prijavu posto je to morao da uradi po sluzbenoj duznosti, tj. po zakonu. Ovo mi vise lici na poslednje trzaje Nate Mesarovic da se osveti zbog sopstvene smene.

Pancevka

pre 11 godina

Pored svih problema koje imamo i koje treba resiti, oni su se setili Cvijana, moraju nekoga, razume se, obzirom da opozicija sada nema sta da radi. Dok njihovi naslednici ciste djubre koje su predhodnici ostavili , ovi moraju da se igraju necega.

Icko

pre 11 godina

A bas se sve to desilo kod sina Nate Mesarovic, ma dajte molim vas, po meni je sasvim normalno da se smeni Nata Mesarovic ne razumem zasto DS toliku tenziju stvara.

Aspirin

pre 11 godina

DS je podnela prijavu na klimavim nogama, bez dokaza a sve u nameri da skrene temu sa korumpiranih DS-ovih politicara koji su se obogatili tokom vladavine demokrata.To je i vise nego ocigledno.

Cvrle

pre 11 godina

A sad svi znaju da udare na sva zvona?! A da li se DS zapitao da li ce neko postaviti pitanja ako je vec Cvijan trazio da puste tog kriminalca od koga je to trazio i kako je to dozvoljeno? Prepostena Nada je podlegla Cvijanovim pretnjama? Kako da ne...Ma hajte, molim vas, ne znamlacujte ovaj narod vise, drzavu ste nam unistili, sad kad je dosao neko bolji pustite ga da radi svoj posao!

Otkrivenje

pre 11 godina

U prvom trenutku mi je bilo malo čudno, zašto DS podnosi krivičnu prijavu u ime sudije, ispada kao da je sudija pravno nepismen. Međutim, posle sam shvatio da DS želi da zaštiti svoje kadrove.

Ozon

pre 11 godina

Ako se dokaze tacnost navoda, ds-a, Gospodin Cvijan, treba odgovarati, ako je suprotno, ostro kazniti one koji direktno stoje iza prijave.

Serenity

pre 11 godina

Sad DS glumi konstruktivnu opoziciju a do skoro su bili destruktivna vlast. Za razliku od vas SNS ne gleda stranacku pripadnost i svakog za koga se utvrdi da je ucestvovao u korupciji bice krivicno gonjen.

niki

pre 11 godina

ja ne vidim ništa toliko sporno da bi morala ovolika hajka medija da se podigne.Zakon je jedan i jednak za sve nije bitno da li je u pitanju poslanik vlasti ili opozicije!

Samo?

pre 11 godina

Kao sto je Vucic rekao zasticenih nece biti, ako je kriv pa I da je iz SNS-a, odgovarace kao I svi. Zasto ovolika hajka protiv coveka pustite da se ispita to I da se vidi jeste li kriv ili nije. A DS jedino to I ume da podnosi prijave I spekulise po medijima, drugo nista nisu u stanju da urade kao sto smo vec I imali prilike da se uverimo.

Advokat

pre 11 godina

Samo ocekujem da borac protiv korupcije nece da okrene telefon i sapne nesto sudiji.Jer oni su "najcistija' stranka u srbiji. Gde bi to neko iz njihovih redova uradio.Garantovano ce sada da da okrenu na stranu nepotizma Nate Mesarovic jer joj je sin sudija. A Tomin zet je ministar,drugi rodjak savetnik,sin predsednik SNS-au Kragujevcu.Kao u Severnoj Koreji

odred Jna

pre 11 godina

Ovde je nesto vrlo mutno. Da li taj sudija radi za Opoziciju? Ako je vec Cvijan to uradio zasto sudija odmah nije rekao to nadleznima, nego otisao u DS I rekao da bi ovi spinovali sve I svasta u medijima.

goca

pre 11 godina

Dobro kada je DS svoje poslove obavljao odgovorno, nijr mi baš jasno kako se onda stvoriše ovoliki tajkuni i milioneri među političarima.Svako neka odgovara za svoje greške nije bitno da li je iz DS ili SNS-a!Ali bez dokaza i argumenata nema razloga da posumnjamo u bilo čiju ispravnost!

Anonimus

pre 11 godina

Ako je Cvijan dolazio i vršio pritisak da se neko pusti iz pritvora, obaveza tog sudije je bila da istog trenutka slučaj prijavi nadležnim državnim organima i podnese krivičnu prijavu protiv njega.

BokiDorćol

pre 11 godina

Jadno je i tužno koliko ljudi iz DS-a ne mogu da podnesu poraz na izborima,pa se služe ovakvim ne osnovanim pričama rekla kazala,ne bi li bar malo naudili SNS-u i Vučiću. Treba da im bude jasno da su SNS i Vučić za nešto više od pola godine uradili mnogo više nego DS za 10 godina i da to narod prepoznaje kao i ovakve lažne i ne osnovane optužbe!

GC-MS

pre 11 godina

Od ovog Cvijana svi nešto traže, neki ostavku, neki da im oslobodi prijatelja iz zatvora, neki ovo, neki ono... Kako se niko nije setio za svo ovo vreme da mu traži da uradi 10-panel urine drug screen?

FiliP

pre 11 godina

DS podnosi prijavu a LDP trazi smenu, pa strasno a da smene i prijave predsednike svojih stranaka zbog silnih afera, bogacenja za vreme vlasti, namestanja poslova svojim firmama.Toga se nisu setili?!

Stipe

pre 11 godina

Niko nije zasticen, ako je uradio to zasta ga terete i imaju dokaze, neka odgovara, a ako nije cemu onda sve ovo...Treba sve njih tuziti, i odkud sada od jednom i DS i LDP, sve je to stvar dogovara za smenu vlasti, ali nece je tako lako poljuljati

Alex

pre 11 godina

Kakve zamene teza. Ako ovi što brane Cvijana to rade po političkom zadatku, to mogu i da razumem. Ali ako to stvarno misle, očito je da se demokratija baš i nije primila u glavama prosečnih Srba. Vučić bi zbog sebe trebalo prvi da reaguje i otera ovakvog čoveka. Ne može se braniti neodbranjivo zamenom teza i komentarima "a šta ste vi učinili?". Ako je neko iz bivše vlasti kriv, neka ga optuže pred Sudom, a ne ovako što je najlakše jer u Srbiji niko ne odgovara za političke laži.

crni domino

pre 11 godina

Sta radite ljudi, samo se tuzite, sudite, hapsite?!
Umete li vi pametnije da vodite ovu drzavu i da se ne tuzakate mnogo!
Dokle ce partije da vode postupke umesto institucija.
Sta radi jebeno tuzilastvo i raznorazne drzavne i nedrzavne inspekcije?
Partije su mi se popele na vrh Kilimandzara!
Ako je stitio dilera droge, postoji valjda u sudstvu kakva institucija koja prati rad i postupanja pravnika, sudija i tuzilaca? Sta rade te jebene institucije!?
Da li partije treba da mi uredjuju zivot ili drzava!? Dokle tako!

ohaj

pre 11 godina

Ds podnosi krivicnu prijavu koja je neostnovana i to oni dobro znaju. Samo ovo rade cisto da bi se u medijima podigla prasina i vodila hajka protiv gospodina cvijana.

Alex

pre 11 godina

Kakve zamene teza. Ako ovi što brane Cvijana to rade po političkom zadatku, to mogu i da razumem. Ali ako to stvarno misle, očito je da se demokratija baš i nije primila u glavama prosečnih Srba. Vučić bi zbog sebe trebalo prvi da reaguje i otera ovakvog čoveka. Ne može se braniti neodbranjivo zamenom teza i komentarima "a šta ste vi učinili?". Ako je neko iz bivše vlasti kriv, neka ga optuže pred Sudom, a ne ovako što je najlakše jer u Srbiji niko ne odgovara za političke laži.

Advokat

pre 11 godina

Samo ocekujem da borac protiv korupcije nece da okrene telefon i sapne nesto sudiji.Jer oni su "najcistija' stranka u srbiji. Gde bi to neko iz njihovih redova uradio.Garantovano ce sada da da okrenu na stranu nepotizma Nate Mesarovic jer joj je sin sudija. A Tomin zet je ministar,drugi rodjak savetnik,sin predsednik SNS-au Kragujevcu.Kao u Severnoj Koreji

bezimena

pre 11 godina

Kada je vec pri poslu neka DS podnese prijavu protiv Djialsa i Bus plusa.
(Denis, 23. januar 2013 13:57)

SNS je nevidjeno prljavom predizbornom kampanjom vršio tešku kriminalizaciju Tadića i Djilasa a sada to nastavlja, ali samo u odnosu na ovog drugog! Da imate bilo kakav dokaz da je Djilas uradio nešto protivzakonito, ne sumnjam da bi odavno bio uhapšen, ali nemate, jer je čovek ISPRAVAN!

SNS je veliko zlo za Srbiju, jer jednom radikal uvek radikal! Posle sledećih izbora letite na smetlište, gde vam je i mesto!

pokri se usima

pre 11 godina

Kao sto je Vucic rekao zasticenih nece biti, ako je kriv pa I da je iz SNS-a, odgovarace kao I svi. Zasto ovolika hajka protiv coveka pustite da se ispita to I da se vidi jeste li kriv ili nije. A DS jedino to I ume da podnosi prijave I spekulise po medijima, drugo nista nisu u stanju da urade kao sto smo vec I imali prilike da se uverimo.
(Samo?, 23. januar 2013 13:16)

Ovo hajka?! hahhaah
Pa sta je onda ovo sto "napredni" rade kad je DS u pitanju a posebno Djilas?

mlakonje

pre 11 godina

nije cvijan jedini problematični lik koji se uhljebio/sklonio u zavetrinu naprednjaka. ima ih tušta i tma, više nego što bi i jedan ds podneo.
i nema šanse da sns (kao što pričaju) udari na takve svoje kadrova. naprotiv, i najveće lopuže brane kao da su vojvode.

FiliP

pre 11 godina

DS podnosi prijavu a LDP trazi smenu, pa strasno a da smene i prijave predsednike svojih stranaka zbog silnih afera, bogacenja za vreme vlasti, namestanja poslova svojim firmama.Toga se nisu setili?!

Anonimus

pre 11 godina

Ako je Cvijan dolazio i vršio pritisak da se neko pusti iz pritvora, obaveza tog sudije je bila da istog trenutka slučaj prijavi nadležnim državnim organima i podnese krivičnu prijavu protiv njega.

goca

pre 11 godina

Dobro kada je DS svoje poslove obavljao odgovorno, nijr mi baš jasno kako se onda stvoriše ovoliki tajkuni i milioneri među političarima.Svako neka odgovara za svoje greške nije bitno da li je iz DS ili SNS-a!Ali bez dokaza i argumenata nema razloga da posumnjamo u bilo čiju ispravnost!

niki

pre 11 godina

ja ne vidim ništa toliko sporno da bi morala ovolika hajka medija da se podigne.Zakon je jedan i jednak za sve nije bitno da li je u pitanju poslanik vlasti ili opozicije!

crni domino

pre 11 godina

Sta radite ljudi, samo se tuzite, sudite, hapsite?!
Umete li vi pametnije da vodite ovu drzavu i da se ne tuzakate mnogo!
Dokle ce partije da vode postupke umesto institucija.
Sta radi jebeno tuzilastvo i raznorazne drzavne i nedrzavne inspekcije?
Partije su mi se popele na vrh Kilimandzara!
Ako je stitio dilera droge, postoji valjda u sudstvu kakva institucija koja prati rad i postupanja pravnika, sudija i tuzilaca? Sta rade te jebene institucije!?
Da li partije treba da mi uredjuju zivot ili drzava!? Dokle tako!

Samo?

pre 11 godina

Kao sto je Vucic rekao zasticenih nece biti, ako je kriv pa I da je iz SNS-a, odgovarace kao I svi. Zasto ovolika hajka protiv coveka pustite da se ispita to I da se vidi jeste li kriv ili nije. A DS jedino to I ume da podnosi prijave I spekulise po medijima, drugo nista nisu u stanju da urade kao sto smo vec I imali prilike da se uverimo.

Napet

pre 11 godina

@ Svedok
Zašto sudija Mesarović ako mu je prećeno kao što on tvrdi,što je diskutabilno, nije podneo krivičnu prijavu,kao što je po zakonu,nego je celu stvar predstavio DS...

Zato što za takve stvari "leti glava", a čovek verovatno već ima probleme sa pretnjama jer nije lako živeti u Srbiji gde su ljudi koji su sada na vlasti bliski sa kriminalcima koje je njegova majka osudila na po 40 godina robije!

Kaiser

pre 11 godina

Da je nekim slučajem advokat, g. Cvijan bi trebao da zna da odgovor na optužbu ne može biti takav kakvog ga je dao.

Takav odgovor daju krivci, koji hoće da kupe vreme.

Pravilan odgovor bi bio "Jesam" ili Nisam" učinio delo koje mi se stavlja na teret.

Njegov odgovor je dovoljan, više me ne može uveriti da nije kriv.

BokiDorćol

pre 11 godina

Jadno je i tužno koliko ljudi iz DS-a ne mogu da podnesu poraz na izborima,pa se služe ovakvim ne osnovanim pričama rekla kazala,ne bi li bar malo naudili SNS-u i Vučiću. Treba da im bude jasno da su SNS i Vučić za nešto više od pola godine uradili mnogo više nego DS za 10 godina i da to narod prepoznaje kao i ovakve lažne i ne osnovane optužbe!

GC-MS

pre 11 godina

Od ovog Cvijana svi nešto traže, neki ostavku, neki da im oslobodi prijatelja iz zatvora, neki ovo, neki ono... Kako se niko nije setio za svo ovo vreme da mu traži da uradi 10-panel urine drug screen?

ZoranNS

pre 11 godina

Sve ove šablone optužbi od strane SNS smo čuli za vreme izbornih mitinga, o Đilasu, Đeliću, Šoškiću, Čedomiru Jovanoviću, Samo su u međuvremenu neki od ti KRIMINALACA I LOPOVA postali NEZAMENLJIVI partneri u vladi SNS.

Milica

pre 11 godina

"Na besmislene optužbe DS imaću uvek isti komentar, odnosno neću odgovarati, jer kada su imali priliku da vode pravosuđe vodili su ga na način kako su ga vodili"

Ovo nije odgovor.

Koliko mi je jasno, nisu ga vodili dobro, a sada vi hoćete pod pretnjom da preuzmete vođstvo i onda da vam verujemo na reč da ćete ga voditi mnogo bolje.

Da nemamo priliku da gledamo na koje načine sns proteruje ljude i postavlja se na sva moguća mesta, pa još i da porazmislimo.

Kako je došao na gradonačelnik Novog Sada do stolice?

Nije izabran. Optužba na rad Igora Pavličića (koja je na sudu odbačena) i postavljanje sns gradonačelnika, iako sns nije imao većinu glasova u NS.

Muka mi je od vas.

Pokvareno meso

pre 11 godina

Alo ljudi.Kakve veze ima reforma pravosudja sa tuzbom. Cim nekoga tuzis imas validan dokaz.A taj neka dokazuje suprotno.Ovi koji pisu da DS nema dokaze.Odakle znate da nema dokaze.Zaigrao se Cvijan.Umislio sada sam ja vlast.A sinoc ga je njegov sef lupio po prstima

SARA

pre 11 godina

Treba ispitati,i zbog samog Vucica da vidi sa kakvim je ljudima okruzen,ako su tako kako pricaju drugi da jeste,onda zbog takvih reforme ne mogu da se sprovedu,ali ako se dokaze drugacije,onda bi DS trebalo da plati za uvredu casti.

Svedok

pre 11 godina

Zašto sudija Mesarović ako mu je prećeno kao što on tvrdi,što je diskutabilno, nije podneo krivičnu prijavu,kao što je po zakonu,nego je celu stvar predstavio DS koji je to ovako iskoristio da napravi medijsku hajku i sada DS podnosi prijavu,a sa nikakvim dokazima? Verovatno zato što je to sve iskonstruisano protiv gospodina Cvijana,a u vezi smene gospođe Nate Mesarović,inače majke ovog sudije.Dakle,radi se o političkom revanšizmu,zbog odluke o smeni gospođe Mesarović i ništa više.

Astronaut

pre 11 godina

Da nije tužno bilo bi smešno....DS koja je reformišući Pravosuđe u Srbiji...iskopala grob za isto....i preručanala se...sada zamenjuje teze...

odred Jna

pre 11 godina

Ovde je nesto vrlo mutno. Da li taj sudija radi za Opoziciju? Ako je vec Cvijan to uradio zasto sudija odmah nije rekao to nadleznima, nego otisao u DS I rekao da bi ovi spinovali sve I svasta u medijima.

Otkrivenje

pre 11 godina

U prvom trenutku mi je bilo malo čudno, zašto DS podnosi krivičnu prijavu u ime sudije, ispada kao da je sudija pravno nepismen. Međutim, posle sam shvatio da DS želi da zaštiti svoje kadrove.

Pancevka

pre 11 godina

Pored svih problema koje imamo i koje treba resiti, oni su se setili Cvijana, moraju nekoga, razume se, obzirom da opozicija sada nema sta da radi. Dok njihovi naslednici ciste djubre koje su predhodnici ostavili , ovi moraju da se igraju necega.

KOSTA

pre 11 godina

Nadam se da DS ima dokaze, audio, video, jer bez dokaza nema nista od optuzbe, moze samo da stigne Cvijanova kontratuzba za kaljanje ugleda i casti.

Ozon

pre 11 godina

Ako se dokaze tacnost navoda, ds-a, Gospodin Cvijan, treba odgovarati, ako je suprotno, ostro kazniti one koji direktno stoje iza prijave.

Aspirin

pre 11 godina

DS je podnela prijavu na klimavim nogama, bez dokaza a sve u nameri da skrene temu sa korumpiranih DS-ovih politicara koji su se obogatili tokom vladavine demokrata.To je i vise nego ocigledno.

goca

pre 11 godina

DS podnela krivičnu prijavu a LDP ih podržao.Jako zanimlhiva kombinacija dve stranke koja je izgubila na izborima pa jedinog krivca nalazi u naprednjacima.A da nisu svesni svojih grešaka!

LUK

pre 11 godina

Ove optuzbe za Cvijana je izneo Vladimir Mesarovic sin Nade Mesarovic koju je dan pre toga Cvijan prozvao za katastrofalno stanje u pravosudju a dan posle je njen sin odgovorio sa ovom tvrdnjom da ga je Cvijan ucenjivao. Pa ko je ovde lud, sabere se dva i dva i odmah se vidi da je sve izmisljeno.

ohaj

pre 11 godina

Ds podnosi krivicnu prijavu koja je neostnovana i to oni dobro znaju. Samo ovo rade cisto da bi se u medijima podigla prasina i vodila hajka protiv gospodina cvijana.

Limanac

pre 11 godina

Slazem se ako su navodi DS-a istiniti da Cvijan treba da odgovara samo mi nije jasno zasto je ova tuzba dosla dan posle Cvijanove izjave gde je prozvao Mesarivicku i Malovicku za lose stanje u pravosudju? Ne razumem zasto su ranije cutali ako su imali ova saznanja? To mi je nelogicno.

Karanfil

pre 11 godina

Nije mi samo jasno zasto taj sudija nije progovorio do sada? Ne razumem zasto je cutao? Tad nije imao hrabrosti a sad je ima ili tad nije imao savesti a sad je ima? Meni ovo izgleda kao klasicna namestaljka.

blaža

pre 11 godina

Ljudi moji pa ovo je što bi rekli pravnici nosens da Sneki i žuti govore o pravosuđu sa ove strane zakona a nisu u odelu sa prugama

СУДИЈА СМ

pre 11 godina

Ако не верује господину Цвијану, онда би ЛДП-а морао веровати Европској комисији која у свом извештају говори о великим пропустима у реформи правосуђа у Србији. Сада треба господин Цвијан да поднесе оставку зато што је рекао исто што и европска комисија, а то је да је реформа правосуђа била катастрофално спроведена и да је Србија претрпела огромну финансијску штету због те реформе. Сад да ли се ЛДП-у не свиђа господин Цвијан, или истина о реформи правосуђа коју је господин Цвијан изнео.

bezimena

pre 11 godina

...истина о реформи правосуђа коју је господин Цвијан изнео.
(СУДИЈА СМ, 23. januar 2013 19:16)

Ma ti si sudija, koliko i ja. Zbog loše reforme pravosudja je, izmedju ostalog, DS izgubila izbore! Nazivati nekoga nosiocem KORUPCIJE i sl. je bezobzirno omalovažavanje, vredjanje i kriminalizacija te ličnosti, što je SKANDALOZNO, tim gore što to radi neko s vrha vlasti!
Da li postoji protiv N. Mesarović presuda kojom je osudjuena za korupciju? NE POSTOJI! Da li je podneta neka krivična prijava za bilo šta? NIJE! TAČKA!

p.s. zbog ovakvih neprimerenih izjava u normalnom svetu se podnosi ostavka ili se smenjuje, ali u ovom radikalskom režimu tako nešto može samo da se sanja. Ne zaboravimo da su dva lica protiv kojih se upravo vodi krivični postupak za korupciju u ovoj "poštenoj" vlasti zauzela važna mesta, jedan je ministar (G. Knežević), drugi preCednikov savetnik (O. Antić)!

klosar72

pre 11 godina

"Ако не верује господину Цвијану, онда би ЛДП-а морао веровати Европској комисији која у свом извештају говори о великим пропустима у реформи правосуђа у Србији. Сада треба господин Цвијан да поднесе оставку зато што је рекао исто што и европска комисија, а то је да је реформа правосуђа била катастрофално спроведена и да је Србија претрпела огромну финансијску штету због те реформе. Сад да ли се ЛДП-у не свиђа господин Цвијан, или истина о реформи правосуђа коју је господин Цвијан изнео.
(СУДИЈА СМ, 23. januar 2013 19:16)"

G. Cvijana treba zatvoriti jer je pokušao da oslobodi osudjenog dilera droge iz zatvora. Zbog toga treba da podnese ostavku.

Sad, ne znam kako vi radikali karakterišete to delo, ali u ostatku sveta se za to ide u ćorku. Verovatno zbog toga iskusno koristite proxy za logovanje ovde, i mlaćenje prazne slame :)

I polako postaje jasno zašto su takozvane sudije (među kojima ste očigledno i vi) dobile nogu, jer su im kriminalne radnje poput ove vrlo bliske.

A to da ste besni što smo vam Legiju osudili, to znamo. I drago nam je.

Nadja Sm

pre 11 godina

Postavljam pitanje zasto sudija kojem je "kao" preceno nije podneo krivicnu prijavu posto je to morao da uradi po sluzbenoj duznosti, tj. po zakonu. Ovo mi vise lici na poslednje trzaje Nate Mesarovic da se osveti zbog sopstvene smene.

Icko

pre 11 godina

A bas se sve to desilo kod sina Nate Mesarovic, ma dajte molim vas, po meni je sasvim normalno da se smeni Nata Mesarovic ne razumem zasto DS toliku tenziju stvara.

Edge

pre 11 godina

Ove optuzbe su besmislene jer sta sudija ima sa DS pa da se njima zali i da oni zbog njega pokrecu tuzbu.Ocigledna je politicka konotacija u trenutku kada su pokrenute price o zloupotrebama i korupciji u pravosudju

Stipe

pre 11 godina

Niko nije zasticen, ako je uradio to zasta ga terete i imaju dokaze, neka odgovara, a ako nije cemu onda sve ovo...Treba sve njih tuziti, i odkud sada od jednom i DS i LDP, sve je to stvar dogovara za smenu vlasti, ali nece je tako lako poljuljati

Nema zasticenih

pre 11 godina

Kao sto je Vucic rekao zasticenih nece biti, ako je kriv pa I da je iz SNS-a, odgovarace kao I svi. Zasto ovolika hajka protiv coveka pustite da se ispita to I da se vidi jeste li kriv ili nije. Kako se koprcaju svi ovi iz opozicije neverovatno.

Djole

pre 11 godina

Jedina istina ovde je da DS pokusava uneti pometnju u javnosti jer su svesni da se raspadaju i jedan po jedan od njih se otkriva ko je ucestvovao i surovao u proneverama! Treba samo da se zapitamo oko nekih stvari: Zbog cega DS podnosi prijavu? Da li je Cvijan pretio DS-u ili nekome drugom? Da li ta osoba kojoj je navodno preceno nije mogla podneti prijavu sama? Da je to istina sto DS izjavljuje, sin Nate Mesarović bi sam podneo prijavu kao poznavalac zakona. To su sve klasicne igre DS-a koji nista drugo ne zna niti moze u ovoj bezizlaznoj situaciji po njih.

severnjak

pre 11 godina

Smešna je potreba radikalskih botova da pravdaju kriminalan akt Cvijana, za kojeg će pre ili kasnije da odgovara.

Zakon je tu jasan, da je Cvijan advokat, znao bi to.

A možda samo želi da bude u blizini svojih prijatelja Legije, Joce Amsterdama i sličnih? Treba mu želje ispuniti.

Cvrle

pre 11 godina

A sad svi znaju da udare na sva zvona?! A da li se DS zapitao da li ce neko postaviti pitanja ako je vec Cvijan trazio da puste tog kriminalca od koga je to trazio i kako je to dozvoljeno? Prepostena Nada je podlegla Cvijanovim pretnjama? Kako da ne...Ma hajte, molim vas, ne znamlacujte ovaj narod vise, drzavu ste nam unistili, sad kad je dosao neko bolji pustite ga da radi svoj posao!

Serenity

pre 11 godina

Sad DS glumi konstruktivnu opoziciju a do skoro su bili destruktivna vlast. Za razliku od vas SNS ne gleda stranacku pripadnost i svakog za koga se utvrdi da je ucestvovao u korupciji bice krivicno gonjen.

Politikant

pre 11 godina

"Treba ispitati,i zbog samog Vucica da vidi sa kakvim je ljudima okruzen,ako su tako kako pricaju drugi da jeste,onda zbog takvih reforme ne mogu da se sprovedu,ali ako se dokaze drugacije,onda bi DS trebalo da plati za uvredu casti.
(SARA, 23. januar 2013 14:08) "
Reforme ne mogu da se sprovedu zato sto nisu ni trebale da se sprovedu jer DS-u nije odgovaralo. Videcemo tek sta su reforme kada ih bude radio neko ko zna sta to znaci!

Krle

pre 11 godina

Demokratska stranka je imala predizbornu kampanju gde je blatila Nikolica a sad ima potizbornu gde blati Cvijana. Pitam se gde je nestala ona Demokratska partija koja je imala neku idologiju i program stranacki, u sta se to pretvorila?

Nebojsa

pre 11 godina

Treba da odgovara ako se utvrdi da je to stvarno radio, ono sto ja pitam a zasto tek sad, zasto taj na kojeg je uticao nije odma to prijavio nadleznim sluzbama?! Ovo lici na prikupljanje politickih poena.

Simke

pre 11 godina

Jedina istina ovde je da DS pokusava uneti pometnju u javnosti jer su svesni da se raspadaju i jedan po jedan od njih se otkriva ko je ucestvovao i surovao u proneverama! Treba samo da se zapitamo oko nekih stvari: Zbog cega DS podnosi prijavu? Da li je Cvijan pretio DS-u ili nekome drugom? Da li ta osoba kojoj je navodno preceno nije mogla podneti prijavu sama? Da je to istina sto DS izjavljuje, sin Nate Mesarović bi sam podneo prijavu kao poznavalac zakona. To su sve klasicne igre DS-a koji nista drugo ne zna niti moze u ovoj bezizlaznoj situaciji po njih.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Ovo je pocetak, vlada i ovi oko nje su sve smesniji, vreme je da zajedno sa kurirom i informerom odu u kantu za otpatke, odakle su i dosli. Najveci krivac za bal vampira je Tadic, svojim necinjenjem, samo mi sada trpimo.

milan veruovic

pre 11 godina

Citauci komentare na racun DSa sve mi se vise cini da ovako negativne kritike nisu bile ni prema JULu. Dobar razlog da se zapitamo sta je danas DS???

Malisa Nis11

pre 11 godina

Podrska Cvijanu...dosta smo padali na medijske mafijase i poslovno politicke „bizmismene“ koji su preko medija svasta plasirali..ako je Cvijan to uradio,zasto neko nije to odmah prijavio nadleznim organima?Ovo je jos jedan u nizu pucanj u prazno propalih zutih kolonasa koji ne razumeju kako se vodi politika

smehotresna olimpijada

pre 11 godina

Sin Nate Mesarovic naprasno obavestava da mu je pretio (KAD???) covek koji dva dana pre toga iznese u javnost informacije o korumpiranosti te iste Nate Mesarovic? Ma dajte, mozete vi i bolje...

Emilija

pre 11 godina

Kao sto su mnogi pre mene vec pitali: zasto sudija nije prijavio pretnje kad /AKO su se desile??? Naravno kad neko podnese prijavu treba to ispitati, ali ovo je smesno, optuzuju druge za hajke i progone a ako ovo nije progon ja onda ne znam sta je.

Kata T

pre 11 godina

Demokratska stanka je u ogromnim organizaconim problemima, u opstem rasulu, bez ideja da obnove i povedu stanku uzlaznom linijom, bave se carsijskim tracarenjima.

Tri tacke

pre 11 godina

"Funkcionerka DS i bivša ministarka pravde Snežana Malović najavila je juče podnošenje prijave..." - jedva čekam da i protiv nje podnesu prijavu za "reformu pravosudja".

lale

pre 11 godina

.. polako, samo bez panike, nista strasno se ne desava, treba samo da preregistrujete sediste stranke na novu adresu u Bacvanskoj i ponovo ce te svi biti na okupu .... novi reklamni slogan DS : " RESOCIJALIZACIJA ".

Lazar

pre 11 godina

DS nikako da shvati da građani sve vide, sve mere. Jedino se radom, novim idejama mogu pridobiti glasači. Ovakvim nameštaljkama, aferama, a pogotovo negativnom kampanjom se ništa ne može postići.

millos

pre 11 godina

svako ko je dobar i uspesan u svom poslu za pojedince je sve ono najgore i oni se uvek bune jer je napokon dosao neko ko ce pokazati kako treba raditi i obavljati svoje obaveze

millos

pre 11 godina

svako ko je dobar i uspesan u svom poslu za pojedince je sve ono najgore i oni se uvek bune jer je napokon dosao neko ko ce pokazati kako treba raditi i obavljati svoje obaveze

Mahmud

pre 11 godina

Gospoda reformatori pravosudja se uspaničili! Ne odgovara im nezavisno sudstvo,nisu navikli da sudije ne rade po njihovom diktatu.

Moon on the Midheaven

pre 11 godina

Meni ovo sve mirise na Predizbornu kampanju ! DS pokusava da vrati barem deo stare slave. Sve sto nisu postigli radom , sada ce medijskom hajkom na SNS

Robin Hud

pre 11 godina

Sudija je trebao da odreaguje ako je ovo istina a ne da siri pricu carsijom. Sve mi ovo lici na onu nasu "napad je najbolja odbrana".

tanja

pre 11 godina

DS opet radi isto kao i u kampanji, samo napada a ne prezentuje nista od tog novog programa o kome pricaju...
(Mima, 23. januar 2013 22:57)

Ja ne znam da li mi čitamo iste vesti, gledamo iste programe, vrtimo iste youtube snimke, pa čak ne znam ni da li živimo u istoj zemlji (možda ne govorimo istim jezikom), ali ja od kada znam za Radikalnu stranku, iz koje je kasnije izrođena neoradiklana stranka nazvana SNS, su jedini ljudi koji su pretili, ometali rad skupštine pričajući kao na pijaci, kleli, kunuli, obećavali od Vardara do Japana i nazad... da ne nabrajam.

Prvi put je DS konce počela da gubi sa gubitkom vlasti i napravili su nekoliko pogrešnih izjava, pa se ućutali i ćutali sve do pre neki dan.

I sada im se osporava. Ispadne da na "lajanje na zvezde" ima veto samo SNS aka radikalna stranka i sa njome može da raspolaže kako joj milo. Bilo da su u vlasti ili u opoziciji nebitno.

Sistemi su im uvek isti, postaviš im pitanje za njihova (ne)dela i oni upere prstom u DS. Nameće se zaključak, da nema DS stranke, oni ne bi imali razlog postojanja.

I nusput da ti kažem, nisam član ni jedne stranke i niko me niti tera, niti plaća da pišem komentare.

KATARINA MARKUS

pre 11 godina

"Neko rekao', preko "nekog advokata", trazio da se oslobodi "neko iz zatvora", eto kakvim tvrdim cinjenicama raspolazu. Ko? Zasto? Preko koga? Kako? Za koliko? E kad se odgovori argumentovano na ova pitanja, onda ce optuzba moci da se kotira kao validna i da dobije na tezini.

nervozan

pre 11 godina

Nije na Demokratskoj stranci da sprovodi zakone kako oni hoce, postoje drugi drzavni organi vlasti koji su zaduzeni za to i koji to rade. A sto se tice ldp, razumemo da nije lako u opoziciji, ali treba da se pomire sa cinjenicom, da oni iz te opozicije nikada nece izaci, doveka ce biti tu.

Lolita

pre 11 godina

Istraga će utvrditi da li je Cvijan nekog zaštitio? Sudija i tužioci su na strani interesa DS-a od njih grđani ne bi mogli da dobiju tačne informicije. LDP ne može da traži nečiju smenu dok istraga ne utvrdi tačnost informacija. Snežana Malović i Nata Mesarović moraju da odgovaraju za razaranje sudstva i pravosuđa i pravnog poretka.

Jelence E

pre 11 godina

Prava je besmislica da DS prica o pravosudju. Neko ko je pokusajem reforme unakazio pravosudje Srbije, neko u cijem je pravosudju zastarelo toliko ,,bombastih" slucajeva, neko ko je sprovodio selektivnu pravdu, sada drzi lekcije onima koji casno obavljaju svoje poslove.

Soja B

pre 11 godina

Umesto da se okrene svom jacanju, da ispravlja sve svoje greske napravljene u toku vrsenja vlasti i na organizacionim pitanjima, DS zamajava javnost, pre svega svoje glasace, izmisljenjim problemima u drustvu.

Stoja_

pre 11 godina

Meni nesto nije jasno u vreme DS-a smenjeno je mnogo sudija i tuzioca uz zaista cudna obrazlozenja za to a sada se digla ovolika prasina jer se smenjuje Nata Mesarovic koja je zajedno sa bivsom ministarkom sprovodila te takozvane reforme koje je i iz Evrope kritikovano.

Rade

pre 11 godina

Svakom ko maloprati politiku je jasno da DS napadima pokušava da destabiliše vlast. Nije dobro što su ti napadi frontalni, neodmereni i nažalost često neargumentovani. Očigledno je da DS želi nove izbore, na žalost ne uviđa da za njih još nisu spremni. Negativnom kampanjom se neće ništa postići.

Manite se ljudi

pre 11 godina

Bice ispitano sve u vezi Cvijana, tu nema dileme, zna se i ko ce to ispitati do detalja, prvi Aleksandar Vucic. Dok se istraga ne zavrsi pojedinci ne treba da polemisu na tu temu, jer se dobro zna da je to samo jos jedna besmislena optuzba DS-a u nizu mnogih drugih. Da li su DS-ovci u poslednje vreme u medijima izjavili nesto drugo osim prozivki sadasnjih funkcionera, bave li se necim drugim? Uostalom i cime da se bave kad su, na nasu srecu, samo crna proslost!

tomma

pre 11 godina

sta god da neko uradi nesto dobro za Srbiju naci ce se pojedinci kojima to smeta a ni oni sami nisu nista uradili kad su mogli pa pustite bar da drugi rade nesto za ovaj narod kad vi niste

sarra

pre 11 godina

nemoguce da se i dalje bune pa dok ste mogli da uradite nesto za ovaj narod niste uradili i mislili ste samo na sebe pa sad je druga prica i izaci ce na videlo sve sto je nekad neko radio pa ce se videti

Mihalj

pre 11 godina

Naravno da treba ispitati optužbe iznešene na račun Cvijana,ali čisto sumnjam da tu ima istine.DS pokušava da skrena pažnju javnosti sa iznošenja prljavog veša iz slučaja Nate Mesarović.

Tempore est pecuniae

pre 11 godina

Glavni argument ovde je politicko progonstvo!Pa,gospodo,zapitajte se da li ste sve radili po zakonima ove drzave!Ono sto se ranije tolerisalo,danas se vise ne tolerise vec se za to hapsi i osudjuje!

bane

pre 11 godina

U celoj ovoj "vesti" koja je posledica bednog stanja u DS-u najinteresantiji mi je LDP.
Potpuno je demaskirana misija LDP-a koju joj je dodelio vrh DS-a a to je da udara u talambase i najavljuje akcije DS-a uz propagiranje vodja te partije Tadića/Djilasa.

Presmešni su.

BOZIDAR

pre 11 godina

ds je u potpunom haosu,sad cemo verovati malovicki i njenom sinu mozda bude jos nekih njenih clanova porodice zaposlenih u sudstvu da daju izjave

renata

pre 11 godina

Dokle ce se demokrate baviti ovakvim stvarima,umesto da i oni kao opozicija daju neki doprinos i pomognu ovom gladnom i napacenom narodu?!

Aloha

pre 11 godina

Sve je to uredu, al prvo da se dokaze. Da li je bilo ikakvih neregularnosti, ili je u pitnaju blacenje clanova Sns-a od strane DS-a. Velika je napetost nastala, a opozicija malo i "pusta otrov".

BokiDorćol

pre 11 godina

Jadno je i tužno koliko ljudi iz DS-a ne mogu da podnesu poraz na izborima,pa se služe ovakvim ne osnovanim pričama rekla kazala,ne bi li bar malo naudili SNS-u i Vučiću. Treba da im bude jasno da su SNS i Vučić za nešto više od pola godine uradili mnogo više nego DS za 10 godina i da to narod prepoznaje kao i ovakve lažne i ne osnovane optužbe!

Samo?

pre 11 godina

Kao sto je Vucic rekao zasticenih nece biti, ako je kriv pa I da je iz SNS-a, odgovarace kao I svi. Zasto ovolika hajka protiv coveka pustite da se ispita to I da se vidi jeste li kriv ili nije. A DS jedino to I ume da podnosi prijave I spekulise po medijima, drugo nista nisu u stanju da urade kao sto smo vec I imali prilike da se uverimo.

FiliP

pre 11 godina

DS podnosi prijavu a LDP trazi smenu, pa strasno a da smene i prijave predsednike svojih stranaka zbog silnih afera, bogacenja za vreme vlasti, namestanja poslova svojim firmama.Toga se nisu setili?!

ohaj

pre 11 godina

Ds podnosi krivicnu prijavu koja je neostnovana i to oni dobro znaju. Samo ovo rade cisto da bi se u medijima podigla prasina i vodila hajka protiv gospodina cvijana.

Otkrivenje

pre 11 godina

U prvom trenutku mi je bilo malo čudno, zašto DS podnosi krivičnu prijavu u ime sudije, ispada kao da je sudija pravno nepismen. Međutim, posle sam shvatio da DS želi da zaštiti svoje kadrove.

odred Jna

pre 11 godina

Ovde je nesto vrlo mutno. Da li taj sudija radi za Opoziciju? Ako je vec Cvijan to uradio zasto sudija odmah nije rekao to nadleznima, nego otisao u DS I rekao da bi ovi spinovali sve I svasta u medijima.

Pancevka

pre 11 godina

Pored svih problema koje imamo i koje treba resiti, oni su se setili Cvijana, moraju nekoga, razume se, obzirom da opozicija sada nema sta da radi. Dok njihovi naslednici ciste djubre koje su predhodnici ostavili , ovi moraju da se igraju necega.

Aspirin

pre 11 godina

DS je podnela prijavu na klimavim nogama, bez dokaza a sve u nameri da skrene temu sa korumpiranih DS-ovih politicara koji su se obogatili tokom vladavine demokrata.To je i vise nego ocigledno.

Stipe

pre 11 godina

Niko nije zasticen, ako je uradio to zasta ga terete i imaju dokaze, neka odgovara, a ako nije cemu onda sve ovo...Treba sve njih tuziti, i odkud sada od jednom i DS i LDP, sve je to stvar dogovara za smenu vlasti, ali nece je tako lako poljuljati

goca

pre 11 godina

DS podnela krivičnu prijavu a LDP ih podržao.Jako zanimlhiva kombinacija dve stranke koja je izgubila na izborima pa jedinog krivca nalazi u naprednjacima.A da nisu svesni svojih grešaka!

Astronaut

pre 11 godina

Da nije tužno bilo bi smešno....DS koja je reformišući Pravosuđe u Srbiji...iskopala grob za isto....i preručanala se...sada zamenjuje teze...

Krle

pre 11 godina

Demokratska stranka je imala predizbornu kampanju gde je blatila Nikolica a sad ima potizbornu gde blati Cvijana. Pitam se gde je nestala ona Demokratska partija koja je imala neku idologiju i program stranacki, u sta se to pretvorila?

Serenity

pre 11 godina

Sad DS glumi konstruktivnu opoziciju a do skoro su bili destruktivna vlast. Za razliku od vas SNS ne gleda stranacku pripadnost i svakog za koga se utvrdi da je ucestvovao u korupciji bice krivicno gonjen.

LUK

pre 11 godina

Ove optuzbe za Cvijana je izneo Vladimir Mesarovic sin Nade Mesarovic koju je dan pre toga Cvijan prozvao za katastrofalno stanje u pravosudju a dan posle je njen sin odgovorio sa ovom tvrdnjom da ga je Cvijan ucenjivao. Pa ko je ovde lud, sabere se dva i dva i odmah se vidi da je sve izmisljeno.

goca

pre 11 godina

Dobro kada je DS svoje poslove obavljao odgovorno, nijr mi baš jasno kako se onda stvoriše ovoliki tajkuni i milioneri među političarima.Svako neka odgovara za svoje greške nije bitno da li je iz DS ili SNS-a!Ali bez dokaza i argumenata nema razloga da posumnjamo u bilo čiju ispravnost!

Limanac

pre 11 godina

Slazem se ako su navodi DS-a istiniti da Cvijan treba da odgovara samo mi nije jasno zasto je ova tuzba dosla dan posle Cvijanove izjave gde je prozvao Mesarivicku i Malovicku za lose stanje u pravosudju? Ne razumem zasto su ranije cutali ako su imali ova saznanja? To mi je nelogicno.

Cvrle

pre 11 godina

A sad svi znaju da udare na sva zvona?! A da li se DS zapitao da li ce neko postaviti pitanja ako je vec Cvijan trazio da puste tog kriminalca od koga je to trazio i kako je to dozvoljeno? Prepostena Nada je podlegla Cvijanovim pretnjama? Kako da ne...Ma hajte, molim vas, ne znamlacujte ovaj narod vise, drzavu ste nam unistili, sad kad je dosao neko bolji pustite ga da radi svoj posao!

Karanfil

pre 11 godina

Nije mi samo jasno zasto taj sudija nije progovorio do sada? Ne razumem zasto je cutao? Tad nije imao hrabrosti a sad je ima ili tad nije imao savesti a sad je ima? Meni ovo izgleda kao klasicna namestaljka.

Svedok

pre 11 godina

Zašto sudija Mesarović ako mu je prećeno kao što on tvrdi,što je diskutabilno, nije podneo krivičnu prijavu,kao što je po zakonu,nego je celu stvar predstavio DS koji je to ovako iskoristio da napravi medijsku hajku i sada DS podnosi prijavu,a sa nikakvim dokazima? Verovatno zato što je to sve iskonstruisano protiv gospodina Cvijana,a u vezi smene gospođe Nate Mesarović,inače majke ovog sudije.Dakle,radi se o političkom revanšizmu,zbog odluke o smeni gospođe Mesarović i ništa više.

Nadja Sm

pre 11 godina

Postavljam pitanje zasto sudija kojem je "kao" preceno nije podneo krivicnu prijavu posto je to morao da uradi po sluzbenoj duznosti, tj. po zakonu. Ovo mi vise lici na poslednje trzaje Nate Mesarovic da se osveti zbog sopstvene smene.

Icko

pre 11 godina

A bas se sve to desilo kod sina Nate Mesarovic, ma dajte molim vas, po meni je sasvim normalno da se smeni Nata Mesarovic ne razumem zasto DS toliku tenziju stvara.

Politikant

pre 11 godina

"Treba ispitati,i zbog samog Vucica da vidi sa kakvim je ljudima okruzen,ako su tako kako pricaju drugi da jeste,onda zbog takvih reforme ne mogu da se sprovedu,ali ako se dokaze drugacije,onda bi DS trebalo da plati za uvredu casti.
(SARA, 23. januar 2013 14:08) "
Reforme ne mogu da se sprovedu zato sto nisu ni trebale da se sprovedu jer DS-u nije odgovaralo. Videcemo tek sta su reforme kada ih bude radio neko ko zna sta to znaci!

Emilija

pre 11 godina

Kao sto su mnogi pre mene vec pitali: zasto sudija nije prijavio pretnje kad /AKO su se desile??? Naravno kad neko podnese prijavu treba to ispitati, ali ovo je smesno, optuzuju druge za hajke i progone a ako ovo nije progon ja onda ne znam sta je.

blaža

pre 11 godina

Ljudi moji pa ovo je što bi rekli pravnici nosens da Sneki i žuti govore o pravosuđu sa ove strane zakona a nisu u odelu sa prugama

Nebojsa

pre 11 godina

Treba da odgovara ako se utvrdi da je to stvarno radio, ono sto ja pitam a zasto tek sad, zasto taj na kojeg je uticao nije odma to prijavio nadleznim sluzbama?! Ovo lici na prikupljanje politickih poena.

bezimena

pre 11 godina

Kada je vec pri poslu neka DS podnese prijavu protiv Djialsa i Bus plusa.
(Denis, 23. januar 2013 13:57)

SNS je nevidjeno prljavom predizbornom kampanjom vršio tešku kriminalizaciju Tadića i Djilasa a sada to nastavlja, ali samo u odnosu na ovog drugog! Da imate bilo kakav dokaz da je Djilas uradio nešto protivzakonito, ne sumnjam da bi odavno bio uhapšen, ali nemate, jer je čovek ISPRAVAN!

SNS je veliko zlo za Srbiju, jer jednom radikal uvek radikal! Posle sledećih izbora letite na smetlište, gde vam je i mesto!

niki

pre 11 godina

ja ne vidim ništa toliko sporno da bi morala ovolika hajka medija da se podigne.Zakon je jedan i jednak za sve nije bitno da li je u pitanju poslanik vlasti ili opozicije!

KOSTA

pre 11 godina

Nadam se da DS ima dokaze, audio, video, jer bez dokaza nema nista od optuzbe, moze samo da stigne Cvijanova kontratuzba za kaljanje ugleda i casti.

Nema zasticenih

pre 11 godina

Kao sto je Vucic rekao zasticenih nece biti, ako je kriv pa I da je iz SNS-a, odgovarace kao I svi. Zasto ovolika hajka protiv coveka pustite da se ispita to I da se vidi jeste li kriv ili nije. Kako se koprcaju svi ovi iz opozicije neverovatno.

Edge

pre 11 godina

Ove optuzbe su besmislene jer sta sudija ima sa DS pa da se njima zali i da oni zbog njega pokrecu tuzbu.Ocigledna je politicka konotacija u trenutku kada su pokrenute price o zloupotrebama i korupciji u pravosudju

Djole

pre 11 godina

Jedina istina ovde je da DS pokusava uneti pometnju u javnosti jer su svesni da se raspadaju i jedan po jedan od njih se otkriva ko je ucestvovao i surovao u proneverama! Treba samo da se zapitamo oko nekih stvari: Zbog cega DS podnosi prijavu? Da li je Cvijan pretio DS-u ili nekome drugom? Da li ta osoba kojoj je navodno preceno nije mogla podneti prijavu sama? Da je to istina sto DS izjavljuje, sin Nate Mesarović bi sam podneo prijavu kao poznavalac zakona. To su sve klasicne igre DS-a koji nista drugo ne zna niti moze u ovoj bezizlaznoj situaciji po njih.

СУДИЈА СМ

pre 11 godina

Ако не верује господину Цвијану, онда би ЛДП-а морао веровати Европској комисији која у свом извештају говори о великим пропустима у реформи правосуђа у Србији. Сада треба господин Цвијан да поднесе оставку зато што је рекао исто што и европска комисија, а то је да је реформа правосуђа била катастрофално спроведена и да је Србија претрпела огромну финансијску штету због те реформе. Сад да ли се ЛДП-у не свиђа господин Цвијан, или истина о реформи правосуђа коју је господин Цвијан изнео.

SARA

pre 11 godina

Treba ispitati,i zbog samog Vucica da vidi sa kakvim je ljudima okruzen,ako su tako kako pricaju drugi da jeste,onda zbog takvih reforme ne mogu da se sprovedu,ali ako se dokaze drugacije,onda bi DS trebalo da plati za uvredu casti.

milan veruovic

pre 11 godina

Citauci komentare na racun DSa sve mi se vise cini da ovako negativne kritike nisu bile ni prema JULu. Dobar razlog da se zapitamo sta je danas DS???

Simke

pre 11 godina

Jedina istina ovde je da DS pokusava uneti pometnju u javnosti jer su svesni da se raspadaju i jedan po jedan od njih se otkriva ko je ucestvovao i surovao u proneverama! Treba samo da se zapitamo oko nekih stvari: Zbog cega DS podnosi prijavu? Da li je Cvijan pretio DS-u ili nekome drugom? Da li ta osoba kojoj je navodno preceno nije mogla podneti prijavu sama? Da je to istina sto DS izjavljuje, sin Nate Mesarović bi sam podneo prijavu kao poznavalac zakona. To su sve klasicne igre DS-a koji nista drugo ne zna niti moze u ovoj bezizlaznoj situaciji po njih.

crni domino

pre 11 godina

Sta radite ljudi, samo se tuzite, sudite, hapsite?!
Umete li vi pametnije da vodite ovu drzavu i da se ne tuzakate mnogo!
Dokle ce partije da vode postupke umesto institucija.
Sta radi jebeno tuzilastvo i raznorazne drzavne i nedrzavne inspekcije?
Partije su mi se popele na vrh Kilimandzara!
Ako je stitio dilera droge, postoji valjda u sudstvu kakva institucija koja prati rad i postupanja pravnika, sudija i tuzilaca? Sta rade te jebene institucije!?
Da li partije treba da mi uredjuju zivot ili drzava!? Dokle tako!

Napet

pre 11 godina

@ Svedok
Zašto sudija Mesarović ako mu je prećeno kao što on tvrdi,što je diskutabilno, nije podneo krivičnu prijavu,kao što je po zakonu,nego je celu stvar predstavio DS...

Zato što za takve stvari "leti glava", a čovek verovatno već ima probleme sa pretnjama jer nije lako živeti u Srbiji gde su ljudi koji su sada na vlasti bliski sa kriminalcima koje je njegova majka osudila na po 40 godina robije!

Tri tacke

pre 11 godina

"Funkcionerka DS i bivša ministarka pravde Snežana Malović najavila je juče podnošenje prijave..." - jedva čekam da i protiv nje podnesu prijavu za "reformu pravosudja".

Malisa Nis11

pre 11 godina

Podrska Cvijanu...dosta smo padali na medijske mafijase i poslovno politicke „bizmismene“ koji su preko medija svasta plasirali..ako je Cvijan to uradio,zasto neko nije to odmah prijavio nadleznim organima?Ovo je jos jedan u nizu pucanj u prazno propalih zutih kolonasa koji ne razumeju kako se vodi politika

mlakonje

pre 11 godina

nije cvijan jedini problematični lik koji se uhljebio/sklonio u zavetrinu naprednjaka. ima ih tušta i tma, više nego što bi i jedan ds podneo.
i nema šanse da sns (kao što pričaju) udari na takve svoje kadrova. naprotiv, i najveće lopuže brane kao da su vojvode.

lale

pre 11 godina

.. polako, samo bez panike, nista strasno se ne desava, treba samo da preregistrujete sediste stranke na novu adresu u Bacvanskoj i ponovo ce te svi biti na okupu .... novi reklamni slogan DS : " RESOCIJALIZACIJA ".

Manite se ljudi

pre 11 godina

Bice ispitano sve u vezi Cvijana, tu nema dileme, zna se i ko ce to ispitati do detalja, prvi Aleksandar Vucic. Dok se istraga ne zavrsi pojedinci ne treba da polemisu na tu temu, jer se dobro zna da je to samo jos jedna besmislena optuzba DS-a u nizu mnogih drugih. Da li su DS-ovci u poslednje vreme u medijima izjavili nesto drugo osim prozivki sadasnjih funkcionera, bave li se necim drugim? Uostalom i cime da se bave kad su, na nasu srecu, samo crna proslost!

sarra

pre 11 godina

nemoguce da se i dalje bune pa dok ste mogli da uradite nesto za ovaj narod niste uradili i mislili ste samo na sebe pa sad je druga prica i izaci ce na videlo sve sto je nekad neko radio pa ce se videti

Advokat

pre 11 godina

Samo ocekujem da borac protiv korupcije nece da okrene telefon i sapne nesto sudiji.Jer oni su "najcistija' stranka u srbiji. Gde bi to neko iz njihovih redova uradio.Garantovano ce sada da da okrenu na stranu nepotizma Nate Mesarovic jer joj je sin sudija. A Tomin zet je ministar,drugi rodjak savetnik,sin predsednik SNS-au Kragujevcu.Kao u Severnoj Koreji

Anonimus

pre 11 godina

Ako je Cvijan dolazio i vršio pritisak da se neko pusti iz pritvora, obaveza tog sudije je bila da istog trenutka slučaj prijavi nadležnim državnim organima i podnese krivičnu prijavu protiv njega.

Alex

pre 11 godina

Kakve zamene teza. Ako ovi što brane Cvijana to rade po političkom zadatku, to mogu i da razumem. Ali ako to stvarno misle, očito je da se demokratija baš i nije primila u glavama prosečnih Srba. Vučić bi zbog sebe trebalo prvi da reaguje i otera ovakvog čoveka. Ne može se braniti neodbranjivo zamenom teza i komentarima "a šta ste vi učinili?". Ako je neko iz bivše vlasti kriv, neka ga optuže pred Sudom, a ne ovako što je najlakše jer u Srbiji niko ne odgovara za političke laži.

pokri se usima

pre 11 godina

Kao sto je Vucic rekao zasticenih nece biti, ako je kriv pa I da je iz SNS-a, odgovarace kao I svi. Zasto ovolika hajka protiv coveka pustite da se ispita to I da se vidi jeste li kriv ili nije. A DS jedino to I ume da podnosi prijave I spekulise po medijima, drugo nista nisu u stanju da urade kao sto smo vec I imali prilike da se uverimo.
(Samo?, 23. januar 2013 13:16)

Ovo hajka?! hahhaah
Pa sta je onda ovo sto "napredni" rade kad je DS u pitanju a posebno Djilas?

Soja B

pre 11 godina

Umesto da se okrene svom jacanju, da ispravlja sve svoje greske napravljene u toku vrsenja vlasti i na organizacionim pitanjima, DS zamajava javnost, pre svega svoje glasace, izmisljenjim problemima u drustvu.

Kata T

pre 11 godina

Demokratska stanka je u ogromnim organizaconim problemima, u opstem rasulu, bez ideja da obnove i povedu stanku uzlaznom linijom, bave se carsijskim tracarenjima.

Lazar

pre 11 godina

DS nikako da shvati da građani sve vide, sve mere. Jedino se radom, novim idejama mogu pridobiti glasači. Ovakvim nameštaljkama, aferama, a pogotovo negativnom kampanjom se ništa ne može postići.

renata

pre 11 godina

Dokle ce se demokrate baviti ovakvim stvarima,umesto da i oni kao opozicija daju neki doprinos i pomognu ovom gladnom i napacenom narodu?!

GC-MS

pre 11 godina

Od ovog Cvijana svi nešto traže, neki ostavku, neki da im oslobodi prijatelja iz zatvora, neki ovo, neki ono... Kako se niko nije setio za svo ovo vreme da mu traži da uradi 10-panel urine drug screen?

Ozon

pre 11 godina

Ako se dokaze tacnost navoda, ds-a, Gospodin Cvijan, treba odgovarati, ako je suprotno, ostro kazniti one koji direktno stoje iza prijave.

ZoranNS

pre 11 godina

Sve ove šablone optužbi od strane SNS smo čuli za vreme izbornih mitinga, o Đilasu, Đeliću, Šoškiću, Čedomiru Jovanoviću, Samo su u međuvremenu neki od ti KRIMINALACA I LOPOVA postali NEZAMENLJIVI partneri u vladi SNS.

Stoja_

pre 11 godina

Meni nesto nije jasno u vreme DS-a smenjeno je mnogo sudija i tuzioca uz zaista cudna obrazlozenja za to a sada se digla ovolika prasina jer se smenjuje Nata Mesarovic koja je zajedno sa bivsom ministarkom sprovodila te takozvane reforme koje je i iz Evrope kritikovano.

BOZIDAR

pre 11 godina

ds je u potpunom haosu,sad cemo verovati malovicki i njenom sinu mozda bude jos nekih njenih clanova porodice zaposlenih u sudstvu da daju izjave

Rade

pre 11 godina

Svakom ko maloprati politiku je jasno da DS napadima pokušava da destabiliše vlast. Nije dobro što su ti napadi frontalni, neodmereni i nažalost često neargumentovani. Očigledno je da DS želi nove izbore, na žalost ne uviđa da za njih još nisu spremni. Negativnom kampanjom se neće ništa postići.

tomma

pre 11 godina

sta god da neko uradi nesto dobro za Srbiju naci ce se pojedinci kojima to smeta a ni oni sami nisu nista uradili kad su mogli pa pustite bar da drugi rade nesto za ovaj narod kad vi niste

smehotresna olimpijada

pre 11 godina

Sin Nate Mesarovic naprasno obavestava da mu je pretio (KAD???) covek koji dva dana pre toga iznese u javnost informacije o korumpiranosti te iste Nate Mesarovic? Ma dajte, mozete vi i bolje...

KATARINA MARKUS

pre 11 godina

"Neko rekao', preko "nekog advokata", trazio da se oslobodi "neko iz zatvora", eto kakvim tvrdim cinjenicama raspolazu. Ko? Zasto? Preko koga? Kako? Za koliko? E kad se odgovori argumentovano na ova pitanja, onda ce optuzba moci da se kotira kao validna i da dobije na tezini.

bane

pre 11 godina

U celoj ovoj "vesti" koja je posledica bednog stanja u DS-u najinteresantiji mi je LDP.
Potpuno je demaskirana misija LDP-a koju joj je dodelio vrh DS-a a to je da udara u talambase i najavljuje akcije DS-a uz propagiranje vodja te partije Tadića/Djilasa.

Presmešni su.

Jelence E

pre 11 godina

Prava je besmislica da DS prica o pravosudju. Neko ko je pokusajem reforme unakazio pravosudje Srbije, neko u cijem je pravosudju zastarelo toliko ,,bombastih" slucajeva, neko ko je sprovodio selektivnu pravdu, sada drzi lekcije onima koji casno obavljaju svoje poslove.

millos

pre 11 godina

svako ko je dobar i uspesan u svom poslu za pojedince je sve ono najgore i oni se uvek bune jer je napokon dosao neko ko ce pokazati kako treba raditi i obavljati svoje obaveze

Mahmud

pre 11 godina

Gospoda reformatori pravosudja se uspaničili! Ne odgovara im nezavisno sudstvo,nisu navikli da sudije ne rade po njihovom diktatu.

Kaiser

pre 11 godina

Da je nekim slučajem advokat, g. Cvijan bi trebao da zna da odgovor na optužbu ne može biti takav kakvog ga je dao.

Takav odgovor daju krivci, koji hoće da kupe vreme.

Pravilan odgovor bi bio "Jesam" ili Nisam" učinio delo koje mi se stavlja na teret.

Njegov odgovor je dovoljan, više me ne može uveriti da nije kriv.

nervozan

pre 11 godina

Nije na Demokratskoj stranci da sprovodi zakone kako oni hoce, postoje drugi drzavni organi vlasti koji su zaduzeni za to i koji to rade. A sto se tice ldp, razumemo da nije lako u opoziciji, ali treba da se pomire sa cinjenicom, da oni iz te opozicije nikada nece izaci, doveka ce biti tu.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Ovo je pocetak, vlada i ovi oko nje su sve smesniji, vreme je da zajedno sa kurirom i informerom odu u kantu za otpatke, odakle su i dosli. Najveci krivac za bal vampira je Tadic, svojim necinjenjem, samo mi sada trpimo.

Lolita

pre 11 godina

Istraga će utvrditi da li je Cvijan nekog zaštitio? Sudija i tužioci su na strani interesa DS-a od njih grđani ne bi mogli da dobiju tačne informicije. LDP ne može da traži nečiju smenu dok istraga ne utvrdi tačnost informacija. Snežana Malović i Nata Mesarović moraju da odgovaraju za razaranje sudstva i pravosuđa i pravnog poretka.

millos

pre 11 godina

svako ko je dobar i uspesan u svom poslu za pojedince je sve ono najgore i oni se uvek bune jer je napokon dosao neko ko ce pokazati kako treba raditi i obavljati svoje obaveze

Moon on the Midheaven

pre 11 godina

Meni ovo sve mirise na Predizbornu kampanju ! DS pokusava da vrati barem deo stare slave. Sve sto nisu postigli radom , sada ce medijskom hajkom na SNS

Mihalj

pre 11 godina

Naravno da treba ispitati optužbe iznešene na račun Cvijana,ali čisto sumnjam da tu ima istine.DS pokušava da skrena pažnju javnosti sa iznošenja prljavog veša iz slučaja Nate Mesarović.

tanja

pre 11 godina

DS opet radi isto kao i u kampanji, samo napada a ne prezentuje nista od tog novog programa o kome pricaju...
(Mima, 23. januar 2013 22:57)

Ja ne znam da li mi čitamo iste vesti, gledamo iste programe, vrtimo iste youtube snimke, pa čak ne znam ni da li živimo u istoj zemlji (možda ne govorimo istim jezikom), ali ja od kada znam za Radikalnu stranku, iz koje je kasnije izrođena neoradiklana stranka nazvana SNS, su jedini ljudi koji su pretili, ometali rad skupštine pričajući kao na pijaci, kleli, kunuli, obećavali od Vardara do Japana i nazad... da ne nabrajam.

Prvi put je DS konce počela da gubi sa gubitkom vlasti i napravili su nekoliko pogrešnih izjava, pa se ućutali i ćutali sve do pre neki dan.

I sada im se osporava. Ispadne da na "lajanje na zvezde" ima veto samo SNS aka radikalna stranka i sa njome može da raspolaže kako joj milo. Bilo da su u vlasti ili u opoziciji nebitno.

Sistemi su im uvek isti, postaviš im pitanje za njihova (ne)dela i oni upere prstom u DS. Nameće se zaključak, da nema DS stranke, oni ne bi imali razlog postojanja.

I nusput da ti kažem, nisam član ni jedne stranke i niko me niti tera, niti plaća da pišem komentare.

Milica

pre 11 godina

"Na besmislene optužbe DS imaću uvek isti komentar, odnosno neću odgovarati, jer kada su imali priliku da vode pravosuđe vodili su ga na način kako su ga vodili"

Ovo nije odgovor.

Koliko mi je jasno, nisu ga vodili dobro, a sada vi hoćete pod pretnjom da preuzmete vođstvo i onda da vam verujemo na reč da ćete ga voditi mnogo bolje.

Da nemamo priliku da gledamo na koje načine sns proteruje ljude i postavlja se na sva moguća mesta, pa još i da porazmislimo.

Kako je došao na gradonačelnik Novog Sada do stolice?

Nije izabran. Optužba na rad Igora Pavličića (koja je na sudu odbačena) i postavljanje sns gradonačelnika, iako sns nije imao većinu glasova u NS.

Muka mi je od vas.

Pokvareno meso

pre 11 godina

Alo ljudi.Kakve veze ima reforma pravosudja sa tuzbom. Cim nekoga tuzis imas validan dokaz.A taj neka dokazuje suprotno.Ovi koji pisu da DS nema dokaze.Odakle znate da nema dokaze.Zaigrao se Cvijan.Umislio sada sam ja vlast.A sinoc ga je njegov sef lupio po prstima

bezimena

pre 11 godina

...истина о реформи правосуђа коју је господин Цвијан изнео.
(СУДИЈА СМ, 23. januar 2013 19:16)

Ma ti si sudija, koliko i ja. Zbog loše reforme pravosudja je, izmedju ostalog, DS izgubila izbore! Nazivati nekoga nosiocem KORUPCIJE i sl. je bezobzirno omalovažavanje, vredjanje i kriminalizacija te ličnosti, što je SKANDALOZNO, tim gore što to radi neko s vrha vlasti!
Da li postoji protiv N. Mesarović presuda kojom je osudjuena za korupciju? NE POSTOJI! Da li je podneta neka krivična prijava za bilo šta? NIJE! TAČKA!

p.s. zbog ovakvih neprimerenih izjava u normalnom svetu se podnosi ostavka ili se smenjuje, ali u ovom radikalskom režimu tako nešto može samo da se sanja. Ne zaboravimo da su dva lica protiv kojih se upravo vodi krivični postupak za korupciju u ovoj "poštenoj" vlasti zauzela važna mesta, jedan je ministar (G. Knežević), drugi preCednikov savetnik (O. Antić)!

severnjak

pre 11 godina

Smešna je potreba radikalskih botova da pravdaju kriminalan akt Cvijana, za kojeg će pre ili kasnije da odgovara.

Zakon je tu jasan, da je Cvijan advokat, znao bi to.

A možda samo želi da bude u blizini svojih prijatelja Legije, Joce Amsterdama i sličnih? Treba mu želje ispuniti.

Robin Hud

pre 11 godina

Sudija je trebao da odreaguje ako je ovo istina a ne da siri pricu carsijom. Sve mi ovo lici na onu nasu "napad je najbolja odbrana".

klosar72

pre 11 godina

"Ако не верује господину Цвијану, онда би ЛДП-а морао веровати Европској комисији која у свом извештају говори о великим пропустима у реформи правосуђа у Србији. Сада треба господин Цвијан да поднесе оставку зато што је рекао исто што и европска комисија, а то је да је реформа правосуђа била катастрофално спроведена и да је Србија претрпела огромну финансијску штету због те реформе. Сад да ли се ЛДП-у не свиђа господин Цвијан, или истина о реформи правосуђа коју је господин Цвијан изнео.
(СУДИЈА СМ, 23. januar 2013 19:16)"

G. Cvijana treba zatvoriti jer je pokušao da oslobodi osudjenog dilera droge iz zatvora. Zbog toga treba da podnese ostavku.

Sad, ne znam kako vi radikali karakterišete to delo, ali u ostatku sveta se za to ide u ćorku. Verovatno zbog toga iskusno koristite proxy za logovanje ovde, i mlaćenje prazne slame :)

I polako postaje jasno zašto su takozvane sudije (među kojima ste očigledno i vi) dobile nogu, jer su im kriminalne radnje poput ove vrlo bliske.

A to da ste besni što smo vam Legiju osudili, to znamo. I drago nam je.

Tempore est pecuniae

pre 11 godina

Glavni argument ovde je politicko progonstvo!Pa,gospodo,zapitajte se da li ste sve radili po zakonima ove drzave!Ono sto se ranije tolerisalo,danas se vise ne tolerise vec se za to hapsi i osudjuje!

Aloha

pre 11 godina

Sve je to uredu, al prvo da se dokaze. Da li je bilo ikakvih neregularnosti, ili je u pitnaju blacenje clanova Sns-a od strane DS-a. Velika je napetost nastala, a opozicija malo i "pusta otrov".