Sreda, 23.01.2013.

12:30

Tači:Formiran Fond za razvoj severa

Formiran je poseban fond za razvoj severa u koji će se slivati svi prihodi od carine i poreza naplaćeni na prelazima Brnjak i Jarinje, izjavio je Hašim Tači.

Izvor: Beta

Taèi:Formiran Fond za razvoj severa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Boban

pre 11 godina

Ocigledno je da Dacic i Taci imaju iste zelje, tj. i jedan i drugi hoce etnicki ciste teritorije. Kako ostvariti te zelje. Gospodo, pregovarajte o onome sta hocete, a ne o onome sta necete. Iskrenim pregovorima je moguce zapoceti resavanje problema, svadjom samo rat.

janicar

pre 11 godina

Tacijevi preci i preci Adema Jasarija su Srbi iz Brnjaka koji su se odselili u Metohiju zbog plodne zemlje i presli na islam, a to i on zna, pa zato pominje vitalne nacionalne interese, da mu dedovina ne ostane u Srbiji. Ali istorija nas uci da su Janicari poturice bili najbolji Turski vernici i vojnici.

veljko

pre 11 godina

Uvedena carina, ukinute srpske institucije na severu, uskoro stolica u UN itd. Za krsenje Ustava i rasturanje Srbije neko mora da odgovara, Vuchicu okreni se krupnim ribama dok nije kasno, Ne skreci paznju na Sarica u sudbonosnim trenucima po opstanak Srbije!

Ненад

pre 11 godina

Дачићу ниси на пијаци и Србија НИЈЕ твоје приватно власништво у коферчету да се тако понашаш

MILUTIN

pre 11 godina

Moguce da bi Srbija menjala teritorije ali sa Albanijom - Za Srpski Skadar na reci Bojani. Teritorijom, gde se sva prava srpske manjine decenijama guse, i gde ljudi nemaju pravo ni na srpsko ime deci da daju. Toliko o ljudskim pravima i "demokratskim" drzavama u susedstvu. Svaka normalna drzava bi primenila reciprocitet - koliko nasa manjina ima prava u Albaniji toliko albanska u Srbiji i $lus. Ni manje ni vise braco i susedi !

Lala NS

pre 11 godina

Tachi bilo sta da mu zatrazis dace ti za datum u junu i ostanak na vlasti kao pobednik. Zatrazi npr. mesto Ridjice na severu Vojvodine on ce ti reci ce se dogo'vorimo bre!

miki

pre 11 godina

to Dacic hoce da menja teritorije a NE Srbija. Dosta je bilo okupacije i vandalizma na KiM a on bi im i Presevo dao sve sa spomenikom koga cuva. Ostavka!

milan

pre 11 godina

izgleda da ce dati presevo za kulturnu autonomiju za sever i datum u junu pa cemo svi izaci ispred skupstine kao po obicaju i slaviti pobedu i eu datum

Bob Rock

pre 11 godina

Necuveno, pa taj covek zaista ima "ledja" kada otvoreno priznaje da je huskao Albance u Srbiji da "brane" spomenik. Dacicu ce biti veoma tesko,u pregovorima, bez podrske nasih prijatelja.

R2D2

pre 11 godina

@susjed / Vecina srba bi Kosovo al' ako moze bez albanaca ili bar da ako ih i ima, budu u sto manjem broju i manji od makovog zrna. E sad to je nemoguce i to znaju svi jer mi nemamo pravo na Oluju kao npr. vi. Problem je sto i srbi nece da zive tamo jer da hoce ne bi nas albanci tako demografski porazili. Ostaju srpske svetinje i ono malo bede sto je ostalo na Kosovu. Naravno i da je dugi niz godina vodjena agresivna separatisticka politika od strane albanaca koju je posle Milosevic pokusao tako nesrecno da suzbije zbog cega je izmedju ostalog i propao. I sad nam ti kao pametno ukazujes na greske. Hvala susjedu.

djuro

pre 11 godina

ako ni zbog cega drugog, pregovore treba zamrznuti da bi ovaj, kad god to bilo i koliko god trebalo da cekamo, dobio tretman kakav zasluzuje.

kanibal

pre 11 godina

"Da ima drzave,poslala bi vojsku da tu sicu zajedno sa Tacijem I Haradinejom nauci pameti jednom zauvek.
(koki, 23. januar 2013 13:33)"

Da ima države, deca od 15 godina bi učiila, a ne piskarala gluposti na sajtovima za odrasle.

sasav

pre 11 godina

Vino pije Musa (Hasim) Arbanasa
Pa kada se vina nakitio

odrzao je konferenciju za stampu u kojoj je ponovo naglasio da su Srbi za sve krivi, sto svi, narocito Nemci, ionako zanaju jos od ranije, i da ce jadni Siptari morati da nastave da ih ubijaju, pljackaju, siluju i pale im kuce, a ako neko slucajno pomene mogucnost njihove odgovornosti za zlocine

u njega su tri sca junacka

tj. NATO, EU i albanski narko-dolari, pa ce sve da legne.

A mi Srbi divljaci!?

pre 11 godina

Znate sta, narode. Hajde stvarno za zamislimo sami sebe u pregovorima sa Tacijem. Ovo bre stvarno ukazuje da Srbiji nije lako. Auu. Kuku lele, sad su mi jasnije neke stvari, sa kim mi imamo posla. Srbijo, DRŠ SE TI ZAKONA ne protiv Tacija, nego Amerike. Ovako nesto moze da podrzi samo neko ko ili ima interes ili ko veruje da smo losi momci kao u Holivudu (danasnja vest). Oba ukazuju na jedno. ZAPAD. NE BI TI PISNUO. CEKAJ DA SE ZAVRSI ISTRAGA O ORGANIMA. Pa kad Ameri dignu sidro kao sto je Olbrajtova sa Kosova, neces ti uzurpirati nikoga vise i provocirati. KO NAM RUSI SPOMENIKE, TAČI? Je li to Albanska civilizovanost?! Hm?!

Adam

pre 11 godina

Prakticno, Tachi diktira kako ce da se ponasa nacionalna manjina na teritoriji druge suverene drzave od koje pokusava da se odcepi?? Super, dobar optimizam za precednika u pokusaju.

Sava

pre 11 godina

Sever Kosova je prakticno ostao deo Srbije a juzni deo Kosova je silom otet i to je "realna situacija na terenu". Srbija nema sta da pregovara o razmeni i da menja Presevsku dolinu za sever Kosova kada i jedno i drugo pripadaju Srbiji. Srbi iz enklava jako tesko zive i oni treba da budu glavni predmet pregovora. Znaci ako dodje do podele onda ce nazalost Srbi u enklavama ostati Kosovu a Albanske enklave oko Preseva i Bujanovca ostaju u Srbiji. Tada bi stanovnistvo samo trebalo da menja kuce a sever Kosova ne treba uvlaciti u ovu razmenu. Presevska dolina ima priblizno Albanaca koliko ima Srba u enklavama juzno od Ibra. Njih treba porediti jer Albanci traze ista prava u Srbiji kao sto imaju Srbi na Kosovu.

LIMA ADRIJANA

pre 11 godina

ja mislim da kosovo treba da damo celo, plus pcinjski okrug koji oni zovu dolinom, celu rasku oblast, nek uzmu grcku i makedoniju, nek se spoje sa turskom i bosbom s druge strane. pa nek krenu redom, hrvatska, slovenija, deo italije, austrija pa nemacka, pa cela evropa... nebo je granica... pa kad zaigra mecka i kod njih da se slatko svi smejemo. ni onakva sila od nemacke od ‘39. nije mogla da potraje.... albanci svih zemalja ujedinite se...!!!

spaske

pre 11 godina

Ova provokacija ratnog zlocinca Tacija i ostalih albanskih terorista i separatista, prouzrokovace jos vecu netrpeljivost prema Albancima koji ce i pored velike bede u kojoj sada zive, biti osudjeni na samoizolaciju.

Tako mu je to.

pre 11 godina

Deder da mi neko objasni kako oni polažu pravo na Preševo, Bujanovac i Medveđu kad su u 2/3 opštine manjina, a i u ovoj jednoj su manje-više marginalna većina...

Robin Hood

pre 11 godina

@Skywalker, 23. januar 2013 13:51

Svaka ti cast, sto bi rekli Dalmatinci- POGODIA U SRIDU!!!

Stvarno mi je zao onih koji veruju jeftinim izjavama Dacica i Thacija (pa i svih drugih politicara)

PEPI

pre 11 godina

.....takva opcija je u punoj suprotnosti
sa nacionalnim interesima Albanaca,
gde god da žive", rekao je on...... ?????????

Zar to nije umotvorina srpskih vođa, pisaca,
generala i ostalih sanjara u prošlosti -
"gdje je jedan srpski grob - tamo je Srbija".
Takvo razmišljanje Srba dovelo je Srbiju tamo
gdje se danas i nalazi.
Sve u svemu, Albanci su imali dobre učitelje,
dobro su savladali gradivo i očito je da će
ih uspješno nadmašiti!

T&T

pre 11 godina

A bas ti je onako jako zao sto te Albanci sa juga Srbije nisu poslusali i napravili rat sa srpskim drzavnim organima zbog spomenika teroristima???
Ako nista drugo, bar znamo sada cija je ideja bio taj spomenik i sa kojim ciljem!
Cini se ipak Hasime da je 1:0 za Dacica ovaj put!!! ;)

....A sto se podele tice, pa znas i sam jako dobro da ce do podele Kosova na kraju da dodje sta god ti pricao sada...

Goggo

pre 11 godina

Gospodine Taci, sa ovom vladom nece biti trange frange. Zemlju koju su pokoljenja cuvala krvlju i verom, a vi odkupljivali parama od narkotrafika, nesme nijedan srbin da vam prepise. Sta vi mislite, gospodine Taci, da je jos DS na vlasti. Uzmite ono sto vam se nudi i budite sretni, pocnite da obradjujete tu zemlju i da radite nesto i zaradjujete, a ne da zivite od americke pomoci kao narkodileri za EU...

NekoIzMase

pre 11 godina

Najprihvatljiviji scenario za Srbiju je da ti, Haradinaj i ostali zločinci završite tamo gde vam je mesto - u zatvoru ...

I takođe, najprihvatljiviji scenario za Srbiju je da Kosovo dobije autonomiju u okviru Srbije ...

Sve ostalo nije prihvatljivo ... Jednog dana, mi ćemo pobediti ... Kao i mnogo puta prethodnih vekova ...

susjed

pre 11 godina

Vi Srbi ste nejedinstveni, zato vam se ovo i događa..neki bi priznali Kosovo, drugi bi djelili Kosovo, treći bi razmjenjivali teritorije, za četrte je cijelo Kosovo Srbija..pa nije ni čudo što je Kosovo država.
U Hrvatskoj 91-95 nije bilo Hrvata koji bi pristao da Knin ili Vukovar budu van Hrvatske.Samo jedinstvom se nešto postiže.

ilir

pre 11 godina

ja ne znam kako je protiv interesa albanaca razmena teritorije sa srbiom,tamo gde ¿ive albaci to hoče tako i srbi to hoče nečemo sever kosova nikad ukluciti u kosovsko društvo , jer to ne ¿ele srbi.razmena teritorije tamo gde je moguče jeste protiv evropskih načela i nije popularna, ali za balkance to je jedino rešenje bolje to nego voditi rat sa spomen pločamo ...

Predrag Petkovic

pre 11 godina

Kao sto rece vasa predsednica pre neki dan:
"Oštećenje grobalja je u suprotnosti sa vrednostima kosovskog društva i tradicijom tolerancije i poštovanja među ljudima, religijama i različitim kulturama"

Dakle znamo svi na sta si ih uputio. Uvek sam se pitao kakva osoba moze da zivi sa sobom i ima grandiozno misljenje o sebi, a da pri tom ima toliko krvi na rukama.

arber

pre 11 godina

Veliko razocaranje i sramota je da mi gradjani Kosova i Srbije cekamo od tebe i Dacica da nam sredite zivote.Sami smo trazili,pa na kraju mozda i ne zasluzujemo bolje obe strane.

misko

pre 11 godina

Da li si Tači ovo sam smislio ili ti je pomogao premijer Turske Erdogan. Poziv na ustanak u Preševskoj dolini kako ste preimenovali područje tri opštine sa odloženim dejstvom i u Sandžaku. Kada bi se samo Albanci pitali verovatno bi im strateški interesi bili ceo Balkan, ali neće moći pitaju se i neki drugi medju kojima su i Srbi.

srbin iz peseva

pre 11 godina

ne moze razmena teritorija jer presevo nije bila vasha teritorija nikad, kupili ste ga drogom, zalite se da preko 70% ljudi tamo ne radi, odakle ste nasli onolike pare da kupite sve one srpske kuce po presevu?
inace u samom gradu je bilo vecinsko srpsko stanovnishtvo, sad ima samo par kuca, prodali ljudi jer zavrshili skole i nisu imali gde da rade, strasno u kakvoj drzavi zivim, sad vecina ovih sto protestuje je doslo iz planine, nemaju oni pojma ni zbog cega protestuje, samo im rekli da dodju, verujte mi da ne znaju da se potpisu, pozdrav.

Skywalker

pre 11 godina

"Tači je u intervju rekao i da je je razočaran što politički lideri i građani Preševske doline nisu napravili ni najmanji pokušaj da odbrane spomenik OVPMB iako ih je, kako kaže, uputio kako da postupe."
Pa, upravo si ih ti tako uputio da postupe kad su bili kod tebe u Pristini. Ali, ne zato sto si ti tako zeleo, nego sto je to bio dogovor sa Dacicem i Eston, Dacic da pomene stolicu u UN za Kosovo, a ti i Eston da mu obezbedite da bez problema ukloni spomenik, kako bi narod u Srbiji prestao da se zgrazava na Dacicevu izjavu i pricao o tome kako je Dacic odrzao obecanje. Uostalom, spomenik je iz tog razloga i postavljen.

zacudjeni posmatrac

pre 11 godina

Pa Albanci sa juga Srbije su posle sastanka sa Tacijem rekli da ovaj nije imao nikakve instrukcije a Taci sad kaze da jeste. Neko od njih laze...

Miroslava

pre 11 godina

Ova izjava ima iskljucivo unutrasnje-politicki znacaj za albansksu zajednicu na Kosmetu. Ovo je njihov pokusaj da postave tzv. 'crvene linije' i zato nema od toga nista. Tako to izgleda kada su konacno prepusteni sami sebi - ovo su potezi ocajnika! Treba konstantno izdvajati ogromne sume novca za lobiranje, a to jedna tako mala zajednica jednostavno nije u stanju da uradi - zalogaj je ionako preveliki.

posmatrac

pre 11 godina

"Veliko je razočarenje i sramota da politički lideri i gradjani Preševske doline ne naprave ni najmanji pokušaj da odbrane spomenik OVPMB. Ja sam ih uputio šta da rade”

mogu samo da zamislim tvoje upustvo kao jednog kriminalca. tvoje osude nas ne interesuju , to je isto kao da sam procitao vremensku prognozu u poslednjih 14 god kolko vas NATO stiti da rusite i palite srpske svetinje.

Batica

pre 11 godina

"razmena teritorija ide apsolutno na štetu strateških nacionalnih interesa Kosova, takva opcija je u punoj suprotnosti sa nacionalnim interesima Albanaca gde god da žive"

Ovo je suština. Dakle nacionalni interes Albanaca je da im pripadne i sever Kosova. Sigurno će pokušati da svoj interes ostvare po svaku cenu. Pitanje je samo gde je prava granica njihovih interesa...

stoper4

pre 11 godina

Tačiju ne odgovara razmena teritorija jer čini mi se da ima plan da uzme Preševsku dolinu bez ikakve razmene. Što bi dao nešto za nešto kad može da da ništa za nešto

mario marko del tintoreto

pre 11 godina

Znaci, Taci bi i jare i pare, i celo Kosovo sa severom i Presevo, Bujanovac i Medvedju. E pa ne moze. Ako hoce nesto necega ce morati da se odrekne...

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Tachi je demagog: misli da ima nekog ko ce da menja SVOJE za SVOJE, a onda da se pravi nacifashisticka drzava. Kao u vreme Hitlera i Musolinija.
Srbija MORA da donese i objavi Strategiju za mirno reintegrisanje Kosmeta u ustavni poredak Srbije, da se za pomoc obrati SVIMA - i prijateljima i drugima. Personalna autonomija, ali otimanje suverene teritorije - NE. Makar cekali i jos jednu deceniju.

Aha

pre 11 godina

"Veliko je razočarenje i sramota da politički lideri i gradjani Preševske doline ne naprave ni najmanji pokušaj da odbrane spomenik OVPMB. Ja sam ih uputio šta da rade”, rekao je Tači ne objašnjavajući šta im je tačno rekao.

Pa ne smeju na 200 naoruzanih pripadnika zandarmerije. Smeju samo da miniraju i ruse prazna groblja. Kukavice najvece.

bekim presevo

pre 11 godina

ovaj komentar dajem iz razloga što me "terao" ovaj srbin iz preševa, iako sumnjam da je preševljanin...
prvo: da je preševo u krizi, to svi što ovde živimo, znamo, bilo albanci bilo srbi bilo romi,
drugo: nije tačno da albanci kupuju kuće srba, parama zarađene drogom, nije tačno, ljudi ranije su kupovali prama stečenim u inostarnstvu, mada ne mogu da kažem da nema i onih koji su stekli na nepošten način ali to je malo, a sad nema para, kažem nema, neka mi kaže ovaj gospodin kad je prdata neka kuća u zadnje 2 godine?
treće: preševo je imalo veće krize nego ova, preševljani su vešti i znaju da su sve krize nametnutne iz beograda, prištine itd. i da neće nasedati da im daju povoda da neko profitira na njihov račun.
A iskreno mislim, da većina u Preševu neće da žive sa Beogradom niti sa Prištinom kao centru diktata.
Ja se nadam da će ovi političari što sada vode, biti na zaboravu jer previše veruju u bajke, i doći neki novi ljudi...
ajd zdravo

Владимир

pre 11 godina

Pa ajde se vec jednom dogovorite i nek obe strane pristanu. Ako to bude tako prihvatice i zapad . To je jos Djindjic predlagao pre vise od 10 god.
(zoki, 23. januar 2013 12:47)

Он као бивши ватрени марксисто-лењиниста, а потоњи демократа (та маршрута је, иначе, позната и уобичајена за овдашње људе од политичке каијере) није једини који се залагао за трговину територијама и људима, ал држава није тепсија бурека па да се парча какао су то другови и другарице чинили од Јајца на овамо.
Може тзв. Косово да постане држава, може доћи до размене, може ова влада да све пристане и потпише ал далеко је то од коначног решења. Проблем остављамо у наслеђе деци и неким будућим генерацијама које треба да крваре место нас, јединих и искључивих криваца.
И којекаквих трговаца- политиканата из Босанских шамаца, Херцеговина, Лика... од Мирка Марјановића до поменутог. На четвртине деле Србију.
Срамота!

koki

pre 11 godina

Dobro su ga oni odbranili,rusenjem srpskog groblja.
Da ima drzave,poslala bi vojsku da tu sicu zajedno sa Tacijem I Haradinejom nauci pameti jednom zauvek.
Ocekujem od Srbje da potrazi pomoc od Putina,a od presednika i premijera konkretne odluke,i da zahladni odnose sa EU.

Johnny

pre 11 godina

Thaci bi da dobije i koridor X, ne znam samo ko je dovoljno glup da prihvati takav deal... Zamislite da morate da prodjete kroz Albaniju na putu za Grcku?

zoki

pre 11 godina

Pa ajde se vec jednom dogovorite i nek obe strane pristanu. Ako to bude tako prihvatice i zapad . To je jos Djindjic predlagao pre vise od 10 god.

AlCapone

pre 11 godina

Sta im je rekao? Kad dodju da ruse spomenik napravite reku izbeglica prema susednim drzavama a ostale prepustite svetskim medijskim agencijama.

susjed

pre 11 godina

Vi Srbi ste nejedinstveni, zato vam se ovo i događa..neki bi priznali Kosovo, drugi bi djelili Kosovo, treći bi razmjenjivali teritorije, za četrte je cijelo Kosovo Srbija..pa nije ni čudo što je Kosovo država.
U Hrvatskoj 91-95 nije bilo Hrvata koji bi pristao da Knin ili Vukovar budu van Hrvatske.Samo jedinstvom se nešto postiže.

AlCapone

pre 11 godina

Sta im je rekao? Kad dodju da ruse spomenik napravite reku izbeglica prema susednim drzavama a ostale prepustite svetskim medijskim agencijama.

stoper4

pre 11 godina

Tačiju ne odgovara razmena teritorija jer čini mi se da ima plan da uzme Preševsku dolinu bez ikakve razmene. Što bi dao nešto za nešto kad može da da ništa za nešto

NekoIzMase

pre 11 godina

Najprihvatljiviji scenario za Srbiju je da ti, Haradinaj i ostali zločinci završite tamo gde vam je mesto - u zatvoru ...

I takođe, najprihvatljiviji scenario za Srbiju je da Kosovo dobije autonomiju u okviru Srbije ...

Sve ostalo nije prihvatljivo ... Jednog dana, mi ćemo pobediti ... Kao i mnogo puta prethodnih vekova ...

srbin iz peseva

pre 11 godina

ne moze razmena teritorija jer presevo nije bila vasha teritorija nikad, kupili ste ga drogom, zalite se da preko 70% ljudi tamo ne radi, odakle ste nasli onolike pare da kupite sve one srpske kuce po presevu?
inace u samom gradu je bilo vecinsko srpsko stanovnishtvo, sad ima samo par kuca, prodali ljudi jer zavrshili skole i nisu imali gde da rade, strasno u kakvoj drzavi zivim, sad vecina ovih sto protestuje je doslo iz planine, nemaju oni pojma ni zbog cega protestuje, samo im rekli da dodju, verujte mi da ne znaju da se potpisu, pozdrav.

Aha

pre 11 godina

"Veliko je razočarenje i sramota da politički lideri i gradjani Preševske doline ne naprave ni najmanji pokušaj da odbrane spomenik OVPMB. Ja sam ih uputio šta da rade”, rekao je Tači ne objašnjavajući šta im je tačno rekao.

Pa ne smeju na 200 naoruzanih pripadnika zandarmerije. Smeju samo da miniraju i ruse prazna groblja. Kukavice najvece.

Miroslava

pre 11 godina

Ova izjava ima iskljucivo unutrasnje-politicki znacaj za albansksu zajednicu na Kosmetu. Ovo je njihov pokusaj da postave tzv. 'crvene linije' i zato nema od toga nista. Tako to izgleda kada su konacno prepusteni sami sebi - ovo su potezi ocajnika! Treba konstantno izdvajati ogromne sume novca za lobiranje, a to jedna tako mala zajednica jednostavno nije u stanju da uradi - zalogaj je ionako preveliki.

kanibal

pre 11 godina

"Da ima drzave,poslala bi vojsku da tu sicu zajedno sa Tacijem I Haradinejom nauci pameti jednom zauvek.
(koki, 23. januar 2013 13:33)"

Da ima države, deca od 15 godina bi učiila, a ne piskarala gluposti na sajtovima za odrasle.

Johnny

pre 11 godina

Thaci bi da dobije i koridor X, ne znam samo ko je dovoljno glup da prihvati takav deal... Zamislite da morate da prodjete kroz Albaniju na putu za Grcku?

bekim presevo

pre 11 godina

ovaj komentar dajem iz razloga što me "terao" ovaj srbin iz preševa, iako sumnjam da je preševljanin...
prvo: da je preševo u krizi, to svi što ovde živimo, znamo, bilo albanci bilo srbi bilo romi,
drugo: nije tačno da albanci kupuju kuće srba, parama zarađene drogom, nije tačno, ljudi ranije su kupovali prama stečenim u inostarnstvu, mada ne mogu da kažem da nema i onih koji su stekli na nepošten način ali to je malo, a sad nema para, kažem nema, neka mi kaže ovaj gospodin kad je prdata neka kuća u zadnje 2 godine?
treće: preševo je imalo veće krize nego ova, preševljani su vešti i znaju da su sve krize nametnutne iz beograda, prištine itd. i da neće nasedati da im daju povoda da neko profitira na njihov račun.
A iskreno mislim, da većina u Preševu neće da žive sa Beogradom niti sa Prištinom kao centru diktata.
Ja se nadam da će ovi političari što sada vode, biti na zaboravu jer previše veruju u bajke, i doći neki novi ljudi...
ajd zdravo

Skywalker

pre 11 godina

"Tači je u intervju rekao i da je je razočaran što politički lideri i građani Preševske doline nisu napravili ni najmanji pokušaj da odbrane spomenik OVPMB iako ih je, kako kaže, uputio kako da postupe."
Pa, upravo si ih ti tako uputio da postupe kad su bili kod tebe u Pristini. Ali, ne zato sto si ti tako zeleo, nego sto je to bio dogovor sa Dacicem i Eston, Dacic da pomene stolicu u UN za Kosovo, a ti i Eston da mu obezbedite da bez problema ukloni spomenik, kako bi narod u Srbiji prestao da se zgrazava na Dacicevu izjavu i pricao o tome kako je Dacic odrzao obecanje. Uostalom, spomenik je iz tog razloga i postavljen.

zacudjeni posmatrac

pre 11 godina

Pa Albanci sa juga Srbije su posle sastanka sa Tacijem rekli da ovaj nije imao nikakve instrukcije a Taci sad kaze da jeste. Neko od njih laze...

misko

pre 11 godina

Da li si Tači ovo sam smislio ili ti je pomogao premijer Turske Erdogan. Poziv na ustanak u Preševskoj dolini kako ste preimenovali područje tri opštine sa odloženim dejstvom i u Sandžaku. Kada bi se samo Albanci pitali verovatno bi im strateški interesi bili ceo Balkan, ali neće moći pitaju se i neki drugi medju kojima su i Srbi.

zoki

pre 11 godina

Pa ajde se vec jednom dogovorite i nek obe strane pristanu. Ako to bude tako prihvatice i zapad . To je jos Djindjic predlagao pre vise od 10 god.

posmatrac

pre 11 godina

"Veliko je razočarenje i sramota da politički lideri i gradjani Preševske doline ne naprave ni najmanji pokušaj da odbrane spomenik OVPMB. Ja sam ih uputio šta da rade”

mogu samo da zamislim tvoje upustvo kao jednog kriminalca. tvoje osude nas ne interesuju , to je isto kao da sam procitao vremensku prognozu u poslednjih 14 god kolko vas NATO stiti da rusite i palite srpske svetinje.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Tachi je demagog: misli da ima nekog ko ce da menja SVOJE za SVOJE, a onda da se pravi nacifashisticka drzava. Kao u vreme Hitlera i Musolinija.
Srbija MORA da donese i objavi Strategiju za mirno reintegrisanje Kosmeta u ustavni poredak Srbije, da se za pomoc obrati SVIMA - i prijateljima i drugima. Personalna autonomija, ali otimanje suverene teritorije - NE. Makar cekali i jos jednu deceniju.

Tako mu je to.

pre 11 godina

Deder da mi neko objasni kako oni polažu pravo na Preševo, Bujanovac i Medveđu kad su u 2/3 opštine manjina, a i u ovoj jednoj su manje-više marginalna većina...

ilir

pre 11 godina

ja ne znam kako je protiv interesa albanaca razmena teritorije sa srbiom,tamo gde ¿ive albaci to hoče tako i srbi to hoče nečemo sever kosova nikad ukluciti u kosovsko društvo , jer to ne ¿ele srbi.razmena teritorije tamo gde je moguče jeste protiv evropskih načela i nije popularna, ali za balkance to je jedino rešenje bolje to nego voditi rat sa spomen pločamo ...

arber

pre 11 godina

Veliko razocaranje i sramota je da mi gradjani Kosova i Srbije cekamo od tebe i Dacica da nam sredite zivote.Sami smo trazili,pa na kraju mozda i ne zasluzujemo bolje obe strane.

Batica

pre 11 godina

"razmena teritorija ide apsolutno na štetu strateških nacionalnih interesa Kosova, takva opcija je u punoj suprotnosti sa nacionalnim interesima Albanaca gde god da žive"

Ovo je suština. Dakle nacionalni interes Albanaca je da im pripadne i sever Kosova. Sigurno će pokušati da svoj interes ostvare po svaku cenu. Pitanje je samo gde je prava granica njihovih interesa...

T&T

pre 11 godina

A bas ti je onako jako zao sto te Albanci sa juga Srbije nisu poslusali i napravili rat sa srpskim drzavnim organima zbog spomenika teroristima???
Ako nista drugo, bar znamo sada cija je ideja bio taj spomenik i sa kojim ciljem!
Cini se ipak Hasime da je 1:0 za Dacica ovaj put!!! ;)

....A sto se podele tice, pa znas i sam jako dobro da ce do podele Kosova na kraju da dodje sta god ti pricao sada...

Predrag Petkovic

pre 11 godina

Kao sto rece vasa predsednica pre neki dan:
"Oštećenje grobalja je u suprotnosti sa vrednostima kosovskog društva i tradicijom tolerancije i poštovanja među ljudima, religijama i različitim kulturama"

Dakle znamo svi na sta si ih uputio. Uvek sam se pitao kakva osoba moze da zivi sa sobom i ima grandiozno misljenje o sebi, a da pri tom ima toliko krvi na rukama.

R2D2

pre 11 godina

@susjed / Vecina srba bi Kosovo al' ako moze bez albanaca ili bar da ako ih i ima, budu u sto manjem broju i manji od makovog zrna. E sad to je nemoguce i to znaju svi jer mi nemamo pravo na Oluju kao npr. vi. Problem je sto i srbi nece da zive tamo jer da hoce ne bi nas albanci tako demografski porazili. Ostaju srpske svetinje i ono malo bede sto je ostalo na Kosovu. Naravno i da je dugi niz godina vodjena agresivna separatisticka politika od strane albanaca koju je posle Milosevic pokusao tako nesrecno da suzbije zbog cega je izmedju ostalog i propao. I sad nam ti kao pametno ukazujes na greske. Hvala susjedu.

spaske

pre 11 godina

Ova provokacija ratnog zlocinca Tacija i ostalih albanskih terorista i separatista, prouzrokovace jos vecu netrpeljivost prema Albancima koji ce i pored velike bede u kojoj sada zive, biti osudjeni na samoizolaciju.

Adam

pre 11 godina

Prakticno, Tachi diktira kako ce da se ponasa nacionalna manjina na teritoriji druge suverene drzave od koje pokusava da se odcepi?? Super, dobar optimizam za precednika u pokusaju.

koki

pre 11 godina

Dobro su ga oni odbranili,rusenjem srpskog groblja.
Da ima drzave,poslala bi vojsku da tu sicu zajedno sa Tacijem I Haradinejom nauci pameti jednom zauvek.
Ocekujem od Srbje da potrazi pomoc od Putina,a od presednika i premijera konkretne odluke,i da zahladni odnose sa EU.

LIMA ADRIJANA

pre 11 godina

ja mislim da kosovo treba da damo celo, plus pcinjski okrug koji oni zovu dolinom, celu rasku oblast, nek uzmu grcku i makedoniju, nek se spoje sa turskom i bosbom s druge strane. pa nek krenu redom, hrvatska, slovenija, deo italije, austrija pa nemacka, pa cela evropa... nebo je granica... pa kad zaigra mecka i kod njih da se slatko svi smejemo. ni onakva sila od nemacke od ‘39. nije mogla da potraje.... albanci svih zemalja ujedinite se...!!!

A mi Srbi divljaci!?

pre 11 godina

Znate sta, narode. Hajde stvarno za zamislimo sami sebe u pregovorima sa Tacijem. Ovo bre stvarno ukazuje da Srbiji nije lako. Auu. Kuku lele, sad su mi jasnije neke stvari, sa kim mi imamo posla. Srbijo, DRŠ SE TI ZAKONA ne protiv Tacija, nego Amerike. Ovako nesto moze da podrzi samo neko ko ili ima interes ili ko veruje da smo losi momci kao u Holivudu (danasnja vest). Oba ukazuju na jedno. ZAPAD. NE BI TI PISNUO. CEKAJ DA SE ZAVRSI ISTRAGA O ORGANIMA. Pa kad Ameri dignu sidro kao sto je Olbrajtova sa Kosova, neces ti uzurpirati nikoga vise i provocirati. KO NAM RUSI SPOMENIKE, TAČI? Je li to Albanska civilizovanost?! Hm?!

sasav

pre 11 godina

Vino pije Musa (Hasim) Arbanasa
Pa kada se vina nakitio

odrzao je konferenciju za stampu u kojoj je ponovo naglasio da su Srbi za sve krivi, sto svi, narocito Nemci, ionako zanaju jos od ranije, i da ce jadni Siptari morati da nastave da ih ubijaju, pljackaju, siluju i pale im kuce, a ako neko slucajno pomene mogucnost njihove odgovornosti za zlocine

u njega su tri sca junacka

tj. NATO, EU i albanski narko-dolari, pa ce sve da legne.

Владимир

pre 11 godina

Pa ajde se vec jednom dogovorite i nek obe strane pristanu. Ako to bude tako prihvatice i zapad . To je jos Djindjic predlagao pre vise od 10 god.
(zoki, 23. januar 2013 12:47)

Он као бивши ватрени марксисто-лењиниста, а потоњи демократа (та маршрута је, иначе, позната и уобичајена за овдашње људе од политичке каијере) није једини који се залагао за трговину територијама и људима, ал држава није тепсија бурека па да се парча какао су то другови и другарице чинили од Јајца на овамо.
Може тзв. Косово да постане држава, може доћи до размене, може ова влада да све пристане и потпише ал далеко је то од коначног решења. Проблем остављамо у наслеђе деци и неким будућим генерацијама које треба да крваре место нас, јединих и искључивих криваца.
И којекаквих трговаца- политиканата из Босанских шамаца, Херцеговина, Лика... од Мирка Марјановића до поменутог. На четвртине деле Србију.
Срамота!

Goggo

pre 11 godina

Gospodine Taci, sa ovom vladom nece biti trange frange. Zemlju koju su pokoljenja cuvala krvlju i verom, a vi odkupljivali parama od narkotrafika, nesme nijedan srbin da vam prepise. Sta vi mislite, gospodine Taci, da je jos DS na vlasti. Uzmite ono sto vam se nudi i budite sretni, pocnite da obradjujete tu zemlju i da radite nesto i zaradjujete, a ne da zivite od americke pomoci kao narkodileri za EU...

PEPI

pre 11 godina

.....takva opcija je u punoj suprotnosti
sa nacionalnim interesima Albanaca,
gde god da žive", rekao je on...... ?????????

Zar to nije umotvorina srpskih vođa, pisaca,
generala i ostalih sanjara u prošlosti -
"gdje je jedan srpski grob - tamo je Srbija".
Takvo razmišljanje Srba dovelo je Srbiju tamo
gdje se danas i nalazi.
Sve u svemu, Albanci su imali dobre učitelje,
dobro su savladali gradivo i očito je da će
ih uspješno nadmašiti!

Sava

pre 11 godina

Sever Kosova je prakticno ostao deo Srbije a juzni deo Kosova je silom otet i to je "realna situacija na terenu". Srbija nema sta da pregovara o razmeni i da menja Presevsku dolinu za sever Kosova kada i jedno i drugo pripadaju Srbiji. Srbi iz enklava jako tesko zive i oni treba da budu glavni predmet pregovora. Znaci ako dodje do podele onda ce nazalost Srbi u enklavama ostati Kosovu a Albanske enklave oko Preseva i Bujanovca ostaju u Srbiji. Tada bi stanovnistvo samo trebalo da menja kuce a sever Kosova ne treba uvlaciti u ovu razmenu. Presevska dolina ima priblizno Albanaca koliko ima Srba u enklavama juzno od Ibra. Njih treba porediti jer Albanci traze ista prava u Srbiji kao sto imaju Srbi na Kosovu.

mario marko del tintoreto

pre 11 godina

Znaci, Taci bi i jare i pare, i celo Kosovo sa severom i Presevo, Bujanovac i Medvedju. E pa ne moze. Ako hoce nesto necega ce morati da se odrekne...

Robin Hood

pre 11 godina

@Skywalker, 23. januar 2013 13:51

Svaka ti cast, sto bi rekli Dalmatinci- POGODIA U SRIDU!!!

Stvarno mi je zao onih koji veruju jeftinim izjavama Dacica i Thacija (pa i svih drugih politicara)

Ненад

pre 11 godina

Дачићу ниси на пијаци и Србија НИЈЕ твоје приватно власништво у коферчету да се тако понашаш

MILUTIN

pre 11 godina

Moguce da bi Srbija menjala teritorije ali sa Albanijom - Za Srpski Skadar na reci Bojani. Teritorijom, gde se sva prava srpske manjine decenijama guse, i gde ljudi nemaju pravo ni na srpsko ime deci da daju. Toliko o ljudskim pravima i "demokratskim" drzavama u susedstvu. Svaka normalna drzava bi primenila reciprocitet - koliko nasa manjina ima prava u Albaniji toliko albanska u Srbiji i $lus. Ni manje ni vise braco i susedi !

miki

pre 11 godina

to Dacic hoce da menja teritorije a NE Srbija. Dosta je bilo okupacije i vandalizma na KiM a on bi im i Presevo dao sve sa spomenikom koga cuva. Ostavka!

veljko

pre 11 godina

Uvedena carina, ukinute srpske institucije na severu, uskoro stolica u UN itd. Za krsenje Ustava i rasturanje Srbije neko mora da odgovara, Vuchicu okreni se krupnim ribama dok nije kasno, Ne skreci paznju na Sarica u sudbonosnim trenucima po opstanak Srbije!

djuro

pre 11 godina

ako ni zbog cega drugog, pregovore treba zamrznuti da bi ovaj, kad god to bilo i koliko god trebalo da cekamo, dobio tretman kakav zasluzuje.

Lala NS

pre 11 godina

Tachi bilo sta da mu zatrazis dace ti za datum u junu i ostanak na vlasti kao pobednik. Zatrazi npr. mesto Ridjice na severu Vojvodine on ce ti reci ce se dogo'vorimo bre!

milan

pre 11 godina

izgleda da ce dati presevo za kulturnu autonomiju za sever i datum u junu pa cemo svi izaci ispred skupstine kao po obicaju i slaviti pobedu i eu datum

Bob Rock

pre 11 godina

Necuveno, pa taj covek zaista ima "ledja" kada otvoreno priznaje da je huskao Albance u Srbiji da "brane" spomenik. Dacicu ce biti veoma tesko,u pregovorima, bez podrske nasih prijatelja.

Boban

pre 11 godina

Ocigledno je da Dacic i Taci imaju iste zelje, tj. i jedan i drugi hoce etnicki ciste teritorije. Kako ostvariti te zelje. Gospodo, pregovarajte o onome sta hocete, a ne o onome sta necete. Iskrenim pregovorima je moguce zapoceti resavanje problema, svadjom samo rat.

janicar

pre 11 godina

Tacijevi preci i preci Adema Jasarija su Srbi iz Brnjaka koji su se odselili u Metohiju zbog plodne zemlje i presli na islam, a to i on zna, pa zato pominje vitalne nacionalne interese, da mu dedovina ne ostane u Srbiji. Ali istorija nas uci da su Janicari poturice bili najbolji Turski vernici i vojnici.

NekoIzMase

pre 11 godina

Najprihvatljiviji scenario za Srbiju je da ti, Haradinaj i ostali zločinci završite tamo gde vam je mesto - u zatvoru ...

I takođe, najprihvatljiviji scenario za Srbiju je da Kosovo dobije autonomiju u okviru Srbije ...

Sve ostalo nije prihvatljivo ... Jednog dana, mi ćemo pobediti ... Kao i mnogo puta prethodnih vekova ...

srbin iz peseva

pre 11 godina

ne moze razmena teritorija jer presevo nije bila vasha teritorija nikad, kupili ste ga drogom, zalite se da preko 70% ljudi tamo ne radi, odakle ste nasli onolike pare da kupite sve one srpske kuce po presevu?
inace u samom gradu je bilo vecinsko srpsko stanovnishtvo, sad ima samo par kuca, prodali ljudi jer zavrshili skole i nisu imali gde da rade, strasno u kakvoj drzavi zivim, sad vecina ovih sto protestuje je doslo iz planine, nemaju oni pojma ni zbog cega protestuje, samo im rekli da dodju, verujte mi da ne znaju da se potpisu, pozdrav.

zoki

pre 11 godina

Pa ajde se vec jednom dogovorite i nek obe strane pristanu. Ako to bude tako prihvatice i zapad . To je jos Djindjic predlagao pre vise od 10 god.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Tachi je demagog: misli da ima nekog ko ce da menja SVOJE za SVOJE, a onda da se pravi nacifashisticka drzava. Kao u vreme Hitlera i Musolinija.
Srbija MORA da donese i objavi Strategiju za mirno reintegrisanje Kosmeta u ustavni poredak Srbije, da se za pomoc obrati SVIMA - i prijateljima i drugima. Personalna autonomija, ali otimanje suverene teritorije - NE. Makar cekali i jos jednu deceniju.

koki

pre 11 godina

Dobro su ga oni odbranili,rusenjem srpskog groblja.
Da ima drzave,poslala bi vojsku da tu sicu zajedno sa Tacijem I Haradinejom nauci pameti jednom zauvek.
Ocekujem od Srbje da potrazi pomoc od Putina,a od presednika i premijera konkretne odluke,i da zahladni odnose sa EU.

Goggo

pre 11 godina

Gospodine Taci, sa ovom vladom nece biti trange frange. Zemlju koju su pokoljenja cuvala krvlju i verom, a vi odkupljivali parama od narkotrafika, nesme nijedan srbin da vam prepise. Sta vi mislite, gospodine Taci, da je jos DS na vlasti. Uzmite ono sto vam se nudi i budite sretni, pocnite da obradjujete tu zemlju i da radite nesto i zaradjujete, a ne da zivite od americke pomoci kao narkodileri za EU...

spaske

pre 11 godina

Ova provokacija ratnog zlocinca Tacija i ostalih albanskih terorista i separatista, prouzrokovace jos vecu netrpeljivost prema Albancima koji ce i pored velike bede u kojoj sada zive, biti osudjeni na samoizolaciju.

Aha

pre 11 godina

"Veliko je razočarenje i sramota da politički lideri i gradjani Preševske doline ne naprave ni najmanji pokušaj da odbrane spomenik OVPMB. Ja sam ih uputio šta da rade”, rekao je Tači ne objašnjavajući šta im je tačno rekao.

Pa ne smeju na 200 naoruzanih pripadnika zandarmerije. Smeju samo da miniraju i ruse prazna groblja. Kukavice najvece.

sasav

pre 11 godina

Vino pije Musa (Hasim) Arbanasa
Pa kada se vina nakitio

odrzao je konferenciju za stampu u kojoj je ponovo naglasio da su Srbi za sve krivi, sto svi, narocito Nemci, ionako zanaju jos od ranije, i da ce jadni Siptari morati da nastave da ih ubijaju, pljackaju, siluju i pale im kuce, a ako neko slucajno pomene mogucnost njihove odgovornosti za zlocine

u njega su tri sca junacka

tj. NATO, EU i albanski narko-dolari, pa ce sve da legne.

susjed

pre 11 godina

Vi Srbi ste nejedinstveni, zato vam se ovo i događa..neki bi priznali Kosovo, drugi bi djelili Kosovo, treći bi razmjenjivali teritorije, za četrte je cijelo Kosovo Srbija..pa nije ni čudo što je Kosovo država.
U Hrvatskoj 91-95 nije bilo Hrvata koji bi pristao da Knin ili Vukovar budu van Hrvatske.Samo jedinstvom se nešto postiže.

Miroslava

pre 11 godina

Ova izjava ima iskljucivo unutrasnje-politicki znacaj za albansksu zajednicu na Kosmetu. Ovo je njihov pokusaj da postave tzv. 'crvene linije' i zato nema od toga nista. Tako to izgleda kada su konacno prepusteni sami sebi - ovo su potezi ocajnika! Treba konstantno izdvajati ogromne sume novca za lobiranje, a to jedna tako mala zajednica jednostavno nije u stanju da uradi - zalogaj je ionako preveliki.

A mi Srbi divljaci!?

pre 11 godina

Znate sta, narode. Hajde stvarno za zamislimo sami sebe u pregovorima sa Tacijem. Ovo bre stvarno ukazuje da Srbiji nije lako. Auu. Kuku lele, sad su mi jasnije neke stvari, sa kim mi imamo posla. Srbijo, DRŠ SE TI ZAKONA ne protiv Tacija, nego Amerike. Ovako nesto moze da podrzi samo neko ko ili ima interes ili ko veruje da smo losi momci kao u Holivudu (danasnja vest). Oba ukazuju na jedno. ZAPAD. NE BI TI PISNUO. CEKAJ DA SE ZAVRSI ISTRAGA O ORGANIMA. Pa kad Ameri dignu sidro kao sto je Olbrajtova sa Kosova, neces ti uzurpirati nikoga vise i provocirati. KO NAM RUSI SPOMENIKE, TAČI? Je li to Albanska civilizovanost?! Hm?!

ilir

pre 11 godina

ja ne znam kako je protiv interesa albanaca razmena teritorije sa srbiom,tamo gde ¿ive albaci to hoče tako i srbi to hoče nečemo sever kosova nikad ukluciti u kosovsko društvo , jer to ne ¿ele srbi.razmena teritorije tamo gde je moguče jeste protiv evropskih načela i nije popularna, ali za balkance to je jedino rešenje bolje to nego voditi rat sa spomen pločamo ...

LIMA ADRIJANA

pre 11 godina

ja mislim da kosovo treba da damo celo, plus pcinjski okrug koji oni zovu dolinom, celu rasku oblast, nek uzmu grcku i makedoniju, nek se spoje sa turskom i bosbom s druge strane. pa nek krenu redom, hrvatska, slovenija, deo italije, austrija pa nemacka, pa cela evropa... nebo je granica... pa kad zaigra mecka i kod njih da se slatko svi smejemo. ni onakva sila od nemacke od ‘39. nije mogla da potraje.... albanci svih zemalja ujedinite se...!!!

Tako mu je to.

pre 11 godina

Deder da mi neko objasni kako oni polažu pravo na Preševo, Bujanovac i Medveđu kad su u 2/3 opštine manjina, a i u ovoj jednoj su manje-više marginalna većina...

Sava

pre 11 godina

Sever Kosova je prakticno ostao deo Srbije a juzni deo Kosova je silom otet i to je "realna situacija na terenu". Srbija nema sta da pregovara o razmeni i da menja Presevsku dolinu za sever Kosova kada i jedno i drugo pripadaju Srbiji. Srbi iz enklava jako tesko zive i oni treba da budu glavni predmet pregovora. Znaci ako dodje do podele onda ce nazalost Srbi u enklavama ostati Kosovu a Albanske enklave oko Preseva i Bujanovca ostaju u Srbiji. Tada bi stanovnistvo samo trebalo da menja kuce a sever Kosova ne treba uvlaciti u ovu razmenu. Presevska dolina ima priblizno Albanaca koliko ima Srba u enklavama juzno od Ibra. Njih treba porediti jer Albanci traze ista prava u Srbiji kao sto imaju Srbi na Kosovu.

posmatrac

pre 11 godina

"Veliko je razočarenje i sramota da politički lideri i gradjani Preševske doline ne naprave ni najmanji pokušaj da odbrane spomenik OVPMB. Ja sam ih uputio šta da rade”

mogu samo da zamislim tvoje upustvo kao jednog kriminalca. tvoje osude nas ne interesuju , to je isto kao da sam procitao vremensku prognozu u poslednjih 14 god kolko vas NATO stiti da rusite i palite srpske svetinje.

AlCapone

pre 11 godina

Sta im je rekao? Kad dodju da ruse spomenik napravite reku izbeglica prema susednim drzavama a ostale prepustite svetskim medijskim agencijama.

T&T

pre 11 godina

A bas ti je onako jako zao sto te Albanci sa juga Srbije nisu poslusali i napravili rat sa srpskim drzavnim organima zbog spomenika teroristima???
Ako nista drugo, bar znamo sada cija je ideja bio taj spomenik i sa kojim ciljem!
Cini se ipak Hasime da je 1:0 za Dacica ovaj put!!! ;)

....A sto se podele tice, pa znas i sam jako dobro da ce do podele Kosova na kraju da dodje sta god ti pricao sada...

misko

pre 11 godina

Da li si Tači ovo sam smislio ili ti je pomogao premijer Turske Erdogan. Poziv na ustanak u Preševskoj dolini kako ste preimenovali područje tri opštine sa odloženim dejstvom i u Sandžaku. Kada bi se samo Albanci pitali verovatno bi im strateški interesi bili ceo Balkan, ali neće moći pitaju se i neki drugi medju kojima su i Srbi.

kanibal

pre 11 godina

"Da ima drzave,poslala bi vojsku da tu sicu zajedno sa Tacijem I Haradinejom nauci pameti jednom zauvek.
(koki, 23. januar 2013 13:33)"

Da ima države, deca od 15 godina bi učiila, a ne piskarala gluposti na sajtovima za odrasle.

Predrag Petkovic

pre 11 godina

Kao sto rece vasa predsednica pre neki dan:
"Oštećenje grobalja je u suprotnosti sa vrednostima kosovskog društva i tradicijom tolerancije i poštovanja među ljudima, religijama i različitim kulturama"

Dakle znamo svi na sta si ih uputio. Uvek sam se pitao kakva osoba moze da zivi sa sobom i ima grandiozno misljenje o sebi, a da pri tom ima toliko krvi na rukama.

bekim presevo

pre 11 godina

ovaj komentar dajem iz razloga što me "terao" ovaj srbin iz preševa, iako sumnjam da je preševljanin...
prvo: da je preševo u krizi, to svi što ovde živimo, znamo, bilo albanci bilo srbi bilo romi,
drugo: nije tačno da albanci kupuju kuće srba, parama zarađene drogom, nije tačno, ljudi ranije su kupovali prama stečenim u inostarnstvu, mada ne mogu da kažem da nema i onih koji su stekli na nepošten način ali to je malo, a sad nema para, kažem nema, neka mi kaže ovaj gospodin kad je prdata neka kuća u zadnje 2 godine?
treće: preševo je imalo veće krize nego ova, preševljani su vešti i znaju da su sve krize nametnutne iz beograda, prištine itd. i da neće nasedati da im daju povoda da neko profitira na njihov račun.
A iskreno mislim, da većina u Preševu neće da žive sa Beogradom niti sa Prištinom kao centru diktata.
Ja se nadam da će ovi političari što sada vode, biti na zaboravu jer previše veruju u bajke, i doći neki novi ljudi...
ajd zdravo

MILUTIN

pre 11 godina

Moguce da bi Srbija menjala teritorije ali sa Albanijom - Za Srpski Skadar na reci Bojani. Teritorijom, gde se sva prava srpske manjine decenijama guse, i gde ljudi nemaju pravo ni na srpsko ime deci da daju. Toliko o ljudskim pravima i "demokratskim" drzavama u susedstvu. Svaka normalna drzava bi primenila reciprocitet - koliko nasa manjina ima prava u Albaniji toliko albanska u Srbiji i $lus. Ni manje ni vise braco i susedi !

mario marko del tintoreto

pre 11 godina

Znaci, Taci bi i jare i pare, i celo Kosovo sa severom i Presevo, Bujanovac i Medvedju. E pa ne moze. Ako hoce nesto necega ce morati da se odrekne...

PEPI

pre 11 godina

.....takva opcija je u punoj suprotnosti
sa nacionalnim interesima Albanaca,
gde god da žive", rekao je on...... ?????????

Zar to nije umotvorina srpskih vođa, pisaca,
generala i ostalih sanjara u prošlosti -
"gdje je jedan srpski grob - tamo je Srbija".
Takvo razmišljanje Srba dovelo je Srbiju tamo
gdje se danas i nalazi.
Sve u svemu, Albanci su imali dobre učitelje,
dobro su savladali gradivo i očito je da će
ih uspješno nadmašiti!

janicar

pre 11 godina

Tacijevi preci i preci Adema Jasarija su Srbi iz Brnjaka koji su se odselili u Metohiju zbog plodne zemlje i presli na islam, a to i on zna, pa zato pominje vitalne nacionalne interese, da mu dedovina ne ostane u Srbiji. Ali istorija nas uci da su Janicari poturice bili najbolji Turski vernici i vojnici.

Johnny

pre 11 godina

Thaci bi da dobije i koridor X, ne znam samo ko je dovoljno glup da prihvati takav deal... Zamislite da morate da prodjete kroz Albaniju na putu za Grcku?

Adam

pre 11 godina

Prakticno, Tachi diktira kako ce da se ponasa nacionalna manjina na teritoriji druge suverene drzave od koje pokusava da se odcepi?? Super, dobar optimizam za precednika u pokusaju.

Владимир

pre 11 godina

Pa ajde se vec jednom dogovorite i nek obe strane pristanu. Ako to bude tako prihvatice i zapad . To je jos Djindjic predlagao pre vise od 10 god.
(zoki, 23. januar 2013 12:47)

Он као бивши ватрени марксисто-лењиниста, а потоњи демократа (та маршрута је, иначе, позната и уобичајена за овдашње људе од политичке каијере) није једини који се залагао за трговину територијама и људима, ал држава није тепсија бурека па да се парча какао су то другови и другарице чинили од Јајца на овамо.
Може тзв. Косово да постане држава, може доћи до размене, може ова влада да све пристане и потпише ал далеко је то од коначног решења. Проблем остављамо у наслеђе деци и неким будућим генерацијама које треба да крваре место нас, јединих и искључивих криваца.
И којекаквих трговаца- политиканата из Босанских шамаца, Херцеговина, Лика... од Мирка Марјановића до поменутог. На четвртине деле Србију.
Срамота!

djuro

pre 11 godina

ako ni zbog cega drugog, pregovore treba zamrznuti da bi ovaj, kad god to bilo i koliko god trebalo da cekamo, dobio tretman kakav zasluzuje.

arber

pre 11 godina

Veliko razocaranje i sramota je da mi gradjani Kosova i Srbije cekamo od tebe i Dacica da nam sredite zivote.Sami smo trazili,pa na kraju mozda i ne zasluzujemo bolje obe strane.

veljko

pre 11 godina

Uvedena carina, ukinute srpske institucije na severu, uskoro stolica u UN itd. Za krsenje Ustava i rasturanje Srbije neko mora da odgovara, Vuchicu okreni se krupnim ribama dok nije kasno, Ne skreci paznju na Sarica u sudbonosnim trenucima po opstanak Srbije!

R2D2

pre 11 godina

@susjed / Vecina srba bi Kosovo al' ako moze bez albanaca ili bar da ako ih i ima, budu u sto manjem broju i manji od makovog zrna. E sad to je nemoguce i to znaju svi jer mi nemamo pravo na Oluju kao npr. vi. Problem je sto i srbi nece da zive tamo jer da hoce ne bi nas albanci tako demografski porazili. Ostaju srpske svetinje i ono malo bede sto je ostalo na Kosovu. Naravno i da je dugi niz godina vodjena agresivna separatisticka politika od strane albanaca koju je posle Milosevic pokusao tako nesrecno da suzbije zbog cega je izmedju ostalog i propao. I sad nam ti kao pametno ukazujes na greske. Hvala susjedu.

Batica

pre 11 godina

"razmena teritorija ide apsolutno na štetu strateških nacionalnih interesa Kosova, takva opcija je u punoj suprotnosti sa nacionalnim interesima Albanaca gde god da žive"

Ovo je suština. Dakle nacionalni interes Albanaca je da im pripadne i sever Kosova. Sigurno će pokušati da svoj interes ostvare po svaku cenu. Pitanje je samo gde je prava granica njihovih interesa...

zacudjeni posmatrac

pre 11 godina

Pa Albanci sa juga Srbije su posle sastanka sa Tacijem rekli da ovaj nije imao nikakve instrukcije a Taci sad kaze da jeste. Neko od njih laze...

Ненад

pre 11 godina

Дачићу ниси на пијаци и Србија НИЈЕ твоје приватно власништво у коферчету да се тако понашаш

stoper4

pre 11 godina

Tačiju ne odgovara razmena teritorija jer čini mi se da ima plan da uzme Preševsku dolinu bez ikakve razmene. Što bi dao nešto za nešto kad može da da ništa za nešto

Robin Hood

pre 11 godina

@Skywalker, 23. januar 2013 13:51

Svaka ti cast, sto bi rekli Dalmatinci- POGODIA U SRIDU!!!

Stvarno mi je zao onih koji veruju jeftinim izjavama Dacica i Thacija (pa i svih drugih politicara)

Bob Rock

pre 11 godina

Necuveno, pa taj covek zaista ima "ledja" kada otvoreno priznaje da je huskao Albance u Srbiji da "brane" spomenik. Dacicu ce biti veoma tesko,u pregovorima, bez podrske nasih prijatelja.

Skywalker

pre 11 godina

"Tači je u intervju rekao i da je je razočaran što politički lideri i građani Preševske doline nisu napravili ni najmanji pokušaj da odbrane spomenik OVPMB iako ih je, kako kaže, uputio kako da postupe."
Pa, upravo si ih ti tako uputio da postupe kad su bili kod tebe u Pristini. Ali, ne zato sto si ti tako zeleo, nego sto je to bio dogovor sa Dacicem i Eston, Dacic da pomene stolicu u UN za Kosovo, a ti i Eston da mu obezbedite da bez problema ukloni spomenik, kako bi narod u Srbiji prestao da se zgrazava na Dacicevu izjavu i pricao o tome kako je Dacic odrzao obecanje. Uostalom, spomenik je iz tog razloga i postavljen.

miki

pre 11 godina

to Dacic hoce da menja teritorije a NE Srbija. Dosta je bilo okupacije i vandalizma na KiM a on bi im i Presevo dao sve sa spomenikom koga cuva. Ostavka!

Lala NS

pre 11 godina

Tachi bilo sta da mu zatrazis dace ti za datum u junu i ostanak na vlasti kao pobednik. Zatrazi npr. mesto Ridjice na severu Vojvodine on ce ti reci ce se dogo'vorimo bre!

milan

pre 11 godina

izgleda da ce dati presevo za kulturnu autonomiju za sever i datum u junu pa cemo svi izaci ispred skupstine kao po obicaju i slaviti pobedu i eu datum

Boban

pre 11 godina

Ocigledno je da Dacic i Taci imaju iste zelje, tj. i jedan i drugi hoce etnicki ciste teritorije. Kako ostvariti te zelje. Gospodo, pregovarajte o onome sta hocete, a ne o onome sta necete. Iskrenim pregovorima je moguce zapoceti resavanje problema, svadjom samo rat.