Utorak, 22.01.2013.

16:56

UNS i NUNS o Đilasu i Kuriru

UNS: Đilasova tužba protiv Kurira neprihvatljivo uvlačenja medija u političke sukove. NUNS: Tužba je pritisak na redakciju ali je neprihvatljiva i hajka Kurira.

Izvor: Beta

UNS i NUNS o Ðilasu i Kuriru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Marica

pre 11 godina

Kurir treba zabraniti zato sto vredjaju gradjane, drustvenu elitu i novinare! Pisanjem i provokacijama Kurira se stvara medijska hajka protiv odredjenih ljudi, sto samo moze da prouzrokuje kontraefekte i fatalne posledice u drustvu koje je godinama upropastavano!

marija

pre 11 godina

"Oni su pozvali kolege iz "Kurira" da se drže profesionalnih standarda i proverljivih činjenica i oštro se protive vokabularu koji povremeno koristi "Kurir"..."

Mislim da nema šta više da se doda, nije tu samo g. Đilas u pitanju...

Ljuba

pre 11 godina

Navijam za to da Đilas odere kurir na sudu. Dosta se njegovo ime provlačilo po tim pljuvačkim novinama, pa šta god da je uradio, bilo istina ili ne. A istu stvar bi trebali da urade svi oni koji su u tom listu pominjani u negativnom kontekstu.
Nego, setih se kada je Toma tužio kurir zbog diplome, kako li se to završilo?

klenga

pre 11 godina

kurir...zar to neko naziva novinama...to je ono zlo u nama,onaj deo naše mračne ličnosti ,koju pokušavamo da potisnemo,savladamo,prevaziđemo...kurir je deo nas,ma koliko mi to pokušavali da sakrijemo i od samih sebe,ma koliko se stideli toga...istina se ne može sakriti...svi smo mi i dobri i loši...čitanost kurira to najbolje pokazuje..jednostavno,mi smo takvi,kakvi smo...

Željka

pre 11 godina

Kurir je valjda spreman ušao u ovu priču, ne? Šta su očekivali, da Đilas neće da reaguje? Pa svako normalan bi ih tužio. A sad neka dokazuju da li su ispravni.

Dunja

pre 11 godina

Mnogo vam je trebalo gospodo da se izjasnite. Koliko se već Đilasovo ime "povlači" po Kuriru? Optužbe koje su objavljivane su prevršile svaku meru. I još nešto. Kurir nije samo preneo diskusiju izrečenu u parlamentu, kako vi ovde navodite, već je tu bilo toliko gnusnih optužbi na desetine tekstova da to više ni pas s maslom ne bi pojeo.

SLOBODAN

pre 11 godina

Gospodo komentatori,
.ozda je slobodno novinarstvo u Srbiji ugrozeno.
Ali da li pod slobodnim novinarstvom podrazumevate vest da je ministar Dragin prebijen u zatvoru i da mu je slomljena ruka!?
To je objavio KURIR,iz sopstvenih pouzdanih izvora!!!
Iza toga je od nadleznih sve to demantovano!!!
Ako nista drugo iz ovog razloga te novine ne treba da postoje.Kraj.

Monumentology

pre 11 godina

U ovu ili bilo koju vlast u Srbiji, verovacu onda kada moja pravosnazna presuda, koja je u medjuvremenu postala maloletna, postane izvrsna! Ja sam jedan od onih 99% te tako nisam kvalifikovan da moja presuda ide "normalnim" tokom vec da cami u necijoj fioci! Predpostavljam da ce tuzba gospodina Djilasa biti procesuirana po hitnom postupku,kako zasluzuje nicim zasluzni gradjanin u svim i svacim korumpiranim politickim okolnostima pokleknule, razvaljene, unistene, bezvoljne i opljackane Srbije!

VALENTINA

pre 11 godina

Gospodine Đilasu, skromnost je vrlina a ne mana. Jeste da ste Vi duševan čovek te je stoga pretrpljeni duševni bol ogroman. ali može li ta suma biti malo umerenija?

g-sn sudija glava me bole

pre 11 godina

Volela bih da je sto vise ovakvih tuzbi sa ovako velikim novcanim zahtevom jer ce profitirati drzava na taksi za trazeni iznos na ime duzevnih bolova. Da li ce se dokazati da je neko bas doziveo toliki dusevni bol to neka sud presudi, ali taksa se racuna na visinu podnetog zahteva.
Ako Djilas ima tolike novce neka se tuzaka to je njegov problem vazno je da drzava profitira, a da mnogi imaju putera na glavi imaju i oni koji pisu i oni koji se tuzakaju.

PereUbu

pre 11 godina

..."po Zakonu o javnom informisanju, medij ne može biti odgovoran ako je verno preneo diskusiju izrečenu u parlamentu".

Ok, ali, da su oni tu diskusiju (glupost koju je izjavio onaj klinac iz DSSa) preneli u nekoliko rečenica u jednom tekstu i u jednom broju(izdanju), to bi bilo podnošljivo. Verovatno bi usledio jedan demant toga i priča bi se tu završila. Međutim, ovi iz "Kurira" su nastavili da objavljuju tu neistinu iz dana u dan, pakujući još više laži i to traje i traje. Neko će od ovog tupavog naroda progutati tu laž i stvarno pomisliti da je Đilas milijarder. ALOOOO! Preterali su! Treba ih tužiti, pa ako imaju dokaze neka ih iznesu, ali ne da se pozivaju na izjavu onog balavca, već na konkretne dokaze, Ako ih nemaju...onda treba debelo da plate štetu čoveku i da se javno izvinu što su lagali svoje ozračene i verne čitaoce svo ovo vreme. Nema tu nikakvog pritiska na medije. Pritisak pravi sam "kurir" pisanjem ovakvih laži i gluposti!

jfkl

pre 11 godina

a gde su ti strucnjaci novinarski kada se ljudi razvlace po medijima, kada se maltene lincuju bez dokaza i kada im se imena provlace po medijima u raznim aferama za koje isti ti mediji ne podnose nikakav dokaz? sto djindjica nisu stitili kad su mediji imali veliki deo u stvarnju atmosfere za njegovo ubistvo? licimeri jedni!!!
da mene tako provlace tuzio bih ih za duplo, lepo dokaze na sunce pa placajte ako ih nemate. I ne mahati papirima na kojima ko zna sta pise kao sto to rade pojedini, nego pokazati te papire, pa da se vidi ko sta radi.
i posle jos novinari kukaju i traze da se vode ko sluzbena lica? za sta? da imaju zastitu kad lazu sve redom?

Samouk

pre 11 godina

Očekivati odgovornost medija u zemlji gde se političari, javno i bez ikakve naknadne odgovornosti, međusobno optužuju za pljačku i ubistva... neka se tuže pa kome se dokaže - neka guli robiju ili debelu odštetu! Naravno, tako bi i bilo da nismo trulo društvo, u svakom pogledu!!!

mirko

pre 11 godina

U pitanju je poslanik DSS, a oni bi prvo trebali da odgovore na izjave u vezi njihovog predsednika, pljački u Kolubari i dvadeset dve sporne privatizacije, koje su se dogodile u vreme njihove vlasti.
Ako je neki poslanik u parlamentu izgovorio neistine, za koje nema dokaza ,onda medij koji to objavljuje treba da navede izvor, i argumente za te tvrdnje, jer u Skupštini Srbije je izgovoreno svašta, pogotovo protiv političkih protivnika, uzmite samo polemike Dinkića i poslanika SNS, a sada i jedni i drugi kažu da je to bilo "u žaru borbe", znači da ne misle to što su nekada govorili.

Blagoje Marjanovic

pre 11 godina

Ne razumem ni UNS ni NUNS... Pricate da se "novine" Kurir "uvlace" u politiku ? A dobro je poznato da su i Kurir i Informer glasilo Aleksandra Vucica koje mu sluzi za gradjenje kulta njegove licnosti i "pranja" od radikalske proslosti. Zasto se ne zapitate kako to da nijedan medij u Srbiji ne sme da pomene Vucica u negativnom kontekstu. Da li su NUNS i UNS svesni cinjenice da medijski zivimo kao u Severnoj Koreji ili SSSR-u iz kasnih cetrdesetih ? Zasto UNS i NUNS ne dignu svoj glas u zastitu gradjana kojima se ne dopada politika selektivnog hapsenja protkano bolesnom osvetoljubivoscu ? Zasto se ne oglasite povodom izjava Vucica u kome daje izjave da ce pojedinim pritvorenicima biti efektivno sudjeno i presudjeno, a sve to bez podignute optuznice ? Ovo se dogadjalo u Nemackoj tridesetih godina proslog veka... Izgleda da nam je zlo iz devedestih zakucalo ponovo na vrata.

mira

pre 11 godina

Mene interesuje, na koji nacin neko postaje novinar? Posto vecina nije zavrsila fakultet, i nema diplomu, da li je dovoljno zaposliti se u "novinama"? Nekada su zute novine placale dopunski porez zbog svojih tekstova, pa su bile skupe. Tako je to jos uvek u mnogim zemljama. A kod nas, cena po kojoj se prodaju ne moze da pokrije troskove stampanja. Pa odakle im pare? Neko dobro placa objavljivanje gadosti, lazi i podmetanja, koji su direktan poziv na linc. Ja ne znam zasto mnogi to i dalje zove "novine".

boris67

pre 11 godina

a kada su ovi iz udruzenja za preds Milosevica pricali da je hitler, i stavljali ga u resetke, to je bilo vrhunsko novinarstvo. e, jadni li ste..., kako to da vi kritikujete kurir.

Kaiser

pre 11 godina

Novine koga bilo koga zovu "Đitlerom" ni nisu novine, pa ni ne treba da postoje.

To nije nivo ni zabavišta, pa bih zaista voleo da znam kalibar takozvanih "novinara" koji u takvom listu pišu.

Pa ni babe sokačare kad se svadjaju na sokaku ne koriste takve izraze.

Šišaj to Đilas, i pošalji ih na smetlište gde i spadaju.

Petar

pre 11 godina

Djilas mi nimalo nije simpatican, i nikad ne bih glasao za njega, ali Kurir je zlo. Kurir je kancirom ovog drustva. I ja bih ih tuzio da su sve ono pisali o meni.

Goran

pre 11 godina

Gade mi se i Kurir i Djilas i oni koji zare i pale Kurirom, nerasformirana DB i SNS. O novinarskim udruzenjima ne treba trositi reci, jer kod nas novinarstvo i ne postoji, osim poltronstva politickim partijama i tacno se prema tekstovima moze jasno utvrditi ko za koga radi ili navija.

david

pre 11 godina

Dakle, ocekivano. Djilasu se sada i iz ostalih novinarskih krugova spocitava da vrsi pritisak na medije... Treba se setiti konferencije koju je tadasnji premijer Zivkovic odrzao sa novinarima i urednicima nakon ubistva Djindjica, i kako se taj sastanak zavrsio. Titula "kralja medija" dodeljena Djilasu se ovim nastupom strukovnih udruzenja sada jasno pokazuje kao ocit spin politickih suparnika: njega tek ceka put kojim su jednom "isli", odnosno bivali provlaceni Zoran Djindjic, Beba Popovic, Vesic, Zivkovic... Jednostavno, svaki politicar koji biva uvucen u sukob sa nekim novinskim izdanjem ukoliko pokusa da se brani van klime hajke i bombasticnih naslova, osudjen je momentalno i na ovakvu osudu "strucne javnosti". Ne treba puno da se zamisli sta se ovih dana prenosi zvanicnicima EU i ostalim vaznim akterima o ovom Djilasovom potezu, i kako se on tu predstavlja. Cak iako u nekim pretpostavkama predsednik DS dobije Kurir na sudu, za koji god iznos, njegova moralna satisfakcija nece biti onoliko velika kao steta koju ce mu ta nametnuta bitka naneti najpre u krugovima vaznih globalnih aktera, uveren sam.

Petar

pre 11 godina

Djilas mi nimalo nije simpatican, i nikad ne bih glasao za njega, ali Kurir je zlo. Kurir je kancirom ovog drustva. I ja bih ih tuzio da su sve ono pisali o meni.

Goran

pre 11 godina

Gade mi se i Kurir i Djilas i oni koji zare i pale Kurirom, nerasformirana DB i SNS. O novinarskim udruzenjima ne treba trositi reci, jer kod nas novinarstvo i ne postoji, osim poltronstva politickim partijama i tacno se prema tekstovima moze jasno utvrditi ko za koga radi ili navija.

Kaiser

pre 11 godina

Novine koga bilo koga zovu "Đitlerom" ni nisu novine, pa ni ne treba da postoje.

To nije nivo ni zabavišta, pa bih zaista voleo da znam kalibar takozvanih "novinara" koji u takvom listu pišu.

Pa ni babe sokačare kad se svadjaju na sokaku ne koriste takve izraze.

Šišaj to Đilas, i pošalji ih na smetlište gde i spadaju.

Blagoje Marjanovic

pre 11 godina

Ne razumem ni UNS ni NUNS... Pricate da se "novine" Kurir "uvlace" u politiku ? A dobro je poznato da su i Kurir i Informer glasilo Aleksandra Vucica koje mu sluzi za gradjenje kulta njegove licnosti i "pranja" od radikalske proslosti. Zasto se ne zapitate kako to da nijedan medij u Srbiji ne sme da pomene Vucica u negativnom kontekstu. Da li su NUNS i UNS svesni cinjenice da medijski zivimo kao u Severnoj Koreji ili SSSR-u iz kasnih cetrdesetih ? Zasto UNS i NUNS ne dignu svoj glas u zastitu gradjana kojima se ne dopada politika selektivnog hapsenja protkano bolesnom osvetoljubivoscu ? Zasto se ne oglasite povodom izjava Vucica u kome daje izjave da ce pojedinim pritvorenicima biti efektivno sudjeno i presudjeno, a sve to bez podignute optuznice ? Ovo se dogadjalo u Nemackoj tridesetih godina proslog veka... Izgleda da nam je zlo iz devedestih zakucalo ponovo na vrata.

david

pre 11 godina

Dakle, ocekivano. Djilasu se sada i iz ostalih novinarskih krugova spocitava da vrsi pritisak na medije... Treba se setiti konferencije koju je tadasnji premijer Zivkovic odrzao sa novinarima i urednicima nakon ubistva Djindjica, i kako se taj sastanak zavrsio. Titula "kralja medija" dodeljena Djilasu se ovim nastupom strukovnih udruzenja sada jasno pokazuje kao ocit spin politickih suparnika: njega tek ceka put kojim su jednom "isli", odnosno bivali provlaceni Zoran Djindjic, Beba Popovic, Vesic, Zivkovic... Jednostavno, svaki politicar koji biva uvucen u sukob sa nekim novinskim izdanjem ukoliko pokusa da se brani van klime hajke i bombasticnih naslova, osudjen je momentalno i na ovakvu osudu "strucne javnosti". Ne treba puno da se zamisli sta se ovih dana prenosi zvanicnicima EU i ostalim vaznim akterima o ovom Djilasovom potezu, i kako se on tu predstavlja. Cak iako u nekim pretpostavkama predsednik DS dobije Kurir na sudu, za koji god iznos, njegova moralna satisfakcija nece biti onoliko velika kao steta koju ce mu ta nametnuta bitka naneti najpre u krugovima vaznih globalnih aktera, uveren sam.

mira

pre 11 godina

Mene interesuje, na koji nacin neko postaje novinar? Posto vecina nije zavrsila fakultet, i nema diplomu, da li je dovoljno zaposliti se u "novinama"? Nekada su zute novine placale dopunski porez zbog svojih tekstova, pa su bile skupe. Tako je to jos uvek u mnogim zemljama. A kod nas, cena po kojoj se prodaju ne moze da pokrije troskove stampanja. Pa odakle im pare? Neko dobro placa objavljivanje gadosti, lazi i podmetanja, koji su direktan poziv na linc. Ja ne znam zasto mnogi to i dalje zove "novine".

PereUbu

pre 11 godina

..."po Zakonu o javnom informisanju, medij ne može biti odgovoran ako je verno preneo diskusiju izrečenu u parlamentu".

Ok, ali, da su oni tu diskusiju (glupost koju je izjavio onaj klinac iz DSSa) preneli u nekoliko rečenica u jednom tekstu i u jednom broju(izdanju), to bi bilo podnošljivo. Verovatno bi usledio jedan demant toga i priča bi se tu završila. Međutim, ovi iz "Kurira" su nastavili da objavljuju tu neistinu iz dana u dan, pakujući još više laži i to traje i traje. Neko će od ovog tupavog naroda progutati tu laž i stvarno pomisliti da je Đilas milijarder. ALOOOO! Preterali su! Treba ih tužiti, pa ako imaju dokaze neka ih iznesu, ali ne da se pozivaju na izjavu onog balavca, već na konkretne dokaze, Ako ih nemaju...onda treba debelo da plate štetu čoveku i da se javno izvinu što su lagali svoje ozračene i verne čitaoce svo ovo vreme. Nema tu nikakvog pritiska na medije. Pritisak pravi sam "kurir" pisanjem ovakvih laži i gluposti!

Samouk

pre 11 godina

Očekivati odgovornost medija u zemlji gde se političari, javno i bez ikakve naknadne odgovornosti, međusobno optužuju za pljačku i ubistva... neka se tuže pa kome se dokaže - neka guli robiju ili debelu odštetu! Naravno, tako bi i bilo da nismo trulo društvo, u svakom pogledu!!!

jfkl

pre 11 godina

a gde su ti strucnjaci novinarski kada se ljudi razvlace po medijima, kada se maltene lincuju bez dokaza i kada im se imena provlace po medijima u raznim aferama za koje isti ti mediji ne podnose nikakav dokaz? sto djindjica nisu stitili kad su mediji imali veliki deo u stvarnju atmosfere za njegovo ubistvo? licimeri jedni!!!
da mene tako provlace tuzio bih ih za duplo, lepo dokaze na sunce pa placajte ako ih nemate. I ne mahati papirima na kojima ko zna sta pise kao sto to rade pojedini, nego pokazati te papire, pa da se vidi ko sta radi.
i posle jos novinari kukaju i traze da se vode ko sluzbena lica? za sta? da imaju zastitu kad lazu sve redom?

mirko

pre 11 godina

U pitanju je poslanik DSS, a oni bi prvo trebali da odgovore na izjave u vezi njihovog predsednika, pljački u Kolubari i dvadeset dve sporne privatizacije, koje su se dogodile u vreme njihove vlasti.
Ako je neki poslanik u parlamentu izgovorio neistine, za koje nema dokaza ,onda medij koji to objavljuje treba da navede izvor, i argumente za te tvrdnje, jer u Skupštini Srbije je izgovoreno svašta, pogotovo protiv političkih protivnika, uzmite samo polemike Dinkića i poslanika SNS, a sada i jedni i drugi kažu da je to bilo "u žaru borbe", znači da ne misle to što su nekada govorili.

SLOBODAN

pre 11 godina

Gospodo komentatori,
.ozda je slobodno novinarstvo u Srbiji ugrozeno.
Ali da li pod slobodnim novinarstvom podrazumevate vest da je ministar Dragin prebijen u zatvoru i da mu je slomljena ruka!?
To je objavio KURIR,iz sopstvenih pouzdanih izvora!!!
Iza toga je od nadleznih sve to demantovano!!!
Ako nista drugo iz ovog razloga te novine ne treba da postoje.Kraj.

boris67

pre 11 godina

a kada su ovi iz udruzenja za preds Milosevica pricali da je hitler, i stavljali ga u resetke, to je bilo vrhunsko novinarstvo. e, jadni li ste..., kako to da vi kritikujete kurir.

Dunja

pre 11 godina

Mnogo vam je trebalo gospodo da se izjasnite. Koliko se već Đilasovo ime "povlači" po Kuriru? Optužbe koje su objavljivane su prevršile svaku meru. I još nešto. Kurir nije samo preneo diskusiju izrečenu u parlamentu, kako vi ovde navodite, već je tu bilo toliko gnusnih optužbi na desetine tekstova da to više ni pas s maslom ne bi pojeo.

Željka

pre 11 godina

Kurir je valjda spreman ušao u ovu priču, ne? Šta su očekivali, da Đilas neće da reaguje? Pa svako normalan bi ih tužio. A sad neka dokazuju da li su ispravni.

g-sn sudija glava me bole

pre 11 godina

Volela bih da je sto vise ovakvih tuzbi sa ovako velikim novcanim zahtevom jer ce profitirati drzava na taksi za trazeni iznos na ime duzevnih bolova. Da li ce se dokazati da je neko bas doziveo toliki dusevni bol to neka sud presudi, ali taksa se racuna na visinu podnetog zahteva.
Ako Djilas ima tolike novce neka se tuzaka to je njegov problem vazno je da drzava profitira, a da mnogi imaju putera na glavi imaju i oni koji pisu i oni koji se tuzakaju.

Ljuba

pre 11 godina

Navijam za to da Đilas odere kurir na sudu. Dosta se njegovo ime provlačilo po tim pljuvačkim novinama, pa šta god da je uradio, bilo istina ili ne. A istu stvar bi trebali da urade svi oni koji su u tom listu pominjani u negativnom kontekstu.
Nego, setih se kada je Toma tužio kurir zbog diplome, kako li se to završilo?

klenga

pre 11 godina

kurir...zar to neko naziva novinama...to je ono zlo u nama,onaj deo naše mračne ličnosti ,koju pokušavamo da potisnemo,savladamo,prevaziđemo...kurir je deo nas,ma koliko mi to pokušavali da sakrijemo i od samih sebe,ma koliko se stideli toga...istina se ne može sakriti...svi smo mi i dobri i loši...čitanost kurira to najbolje pokazuje..jednostavno,mi smo takvi,kakvi smo...

VALENTINA

pre 11 godina

Gospodine Đilasu, skromnost je vrlina a ne mana. Jeste da ste Vi duševan čovek te je stoga pretrpljeni duševni bol ogroman. ali može li ta suma biti malo umerenija?

marija

pre 11 godina

"Oni su pozvali kolege iz "Kurira" da se drže profesionalnih standarda i proverljivih činjenica i oštro se protive vokabularu koji povremeno koristi "Kurir"..."

Mislim da nema šta više da se doda, nije tu samo g. Đilas u pitanju...

Monumentology

pre 11 godina

U ovu ili bilo koju vlast u Srbiji, verovacu onda kada moja pravosnazna presuda, koja je u medjuvremenu postala maloletna, postane izvrsna! Ja sam jedan od onih 99% te tako nisam kvalifikovan da moja presuda ide "normalnim" tokom vec da cami u necijoj fioci! Predpostavljam da ce tuzba gospodina Djilasa biti procesuirana po hitnom postupku,kako zasluzuje nicim zasluzni gradjanin u svim i svacim korumpiranim politickim okolnostima pokleknule, razvaljene, unistene, bezvoljne i opljackane Srbije!

Marica

pre 11 godina

Kurir treba zabraniti zato sto vredjaju gradjane, drustvenu elitu i novinare! Pisanjem i provokacijama Kurira se stvara medijska hajka protiv odredjenih ljudi, sto samo moze da prouzrokuje kontraefekte i fatalne posledice u drustvu koje je godinama upropastavano!

boris67

pre 11 godina

a kada su ovi iz udruzenja za preds Milosevica pricali da je hitler, i stavljali ga u resetke, to je bilo vrhunsko novinarstvo. e, jadni li ste..., kako to da vi kritikujete kurir.

VALENTINA

pre 11 godina

Gospodine Đilasu, skromnost je vrlina a ne mana. Jeste da ste Vi duševan čovek te je stoga pretrpljeni duševni bol ogroman. ali može li ta suma biti malo umerenija?

Kaiser

pre 11 godina

Novine koga bilo koga zovu "Đitlerom" ni nisu novine, pa ni ne treba da postoje.

To nije nivo ni zabavišta, pa bih zaista voleo da znam kalibar takozvanih "novinara" koji u takvom listu pišu.

Pa ni babe sokačare kad se svadjaju na sokaku ne koriste takve izraze.

Šišaj to Đilas, i pošalji ih na smetlište gde i spadaju.

Petar

pre 11 godina

Djilas mi nimalo nije simpatican, i nikad ne bih glasao za njega, ali Kurir je zlo. Kurir je kancirom ovog drustva. I ja bih ih tuzio da su sve ono pisali o meni.

Monumentology

pre 11 godina

U ovu ili bilo koju vlast u Srbiji, verovacu onda kada moja pravosnazna presuda, koja je u medjuvremenu postala maloletna, postane izvrsna! Ja sam jedan od onih 99% te tako nisam kvalifikovan da moja presuda ide "normalnim" tokom vec da cami u necijoj fioci! Predpostavljam da ce tuzba gospodina Djilasa biti procesuirana po hitnom postupku,kako zasluzuje nicim zasluzni gradjanin u svim i svacim korumpiranim politickim okolnostima pokleknule, razvaljene, unistene, bezvoljne i opljackane Srbije!

Goran

pre 11 godina

Gade mi se i Kurir i Djilas i oni koji zare i pale Kurirom, nerasformirana DB i SNS. O novinarskim udruzenjima ne treba trositi reci, jer kod nas novinarstvo i ne postoji, osim poltronstva politickim partijama i tacno se prema tekstovima moze jasno utvrditi ko za koga radi ili navija.

david

pre 11 godina

Dakle, ocekivano. Djilasu se sada i iz ostalih novinarskih krugova spocitava da vrsi pritisak na medije... Treba se setiti konferencije koju je tadasnji premijer Zivkovic odrzao sa novinarima i urednicima nakon ubistva Djindjica, i kako se taj sastanak zavrsio. Titula "kralja medija" dodeljena Djilasu se ovim nastupom strukovnih udruzenja sada jasno pokazuje kao ocit spin politickih suparnika: njega tek ceka put kojim su jednom "isli", odnosno bivali provlaceni Zoran Djindjic, Beba Popovic, Vesic, Zivkovic... Jednostavno, svaki politicar koji biva uvucen u sukob sa nekim novinskim izdanjem ukoliko pokusa da se brani van klime hajke i bombasticnih naslova, osudjen je momentalno i na ovakvu osudu "strucne javnosti". Ne treba puno da se zamisli sta se ovih dana prenosi zvanicnicima EU i ostalim vaznim akterima o ovom Djilasovom potezu, i kako se on tu predstavlja. Cak iako u nekim pretpostavkama predsednik DS dobije Kurir na sudu, za koji god iznos, njegova moralna satisfakcija nece biti onoliko velika kao steta koju ce mu ta nametnuta bitka naneti najpre u krugovima vaznih globalnih aktera, uveren sam.

Blagoje Marjanovic

pre 11 godina

Ne razumem ni UNS ni NUNS... Pricate da se "novine" Kurir "uvlace" u politiku ? A dobro je poznato da su i Kurir i Informer glasilo Aleksandra Vucica koje mu sluzi za gradjenje kulta njegove licnosti i "pranja" od radikalske proslosti. Zasto se ne zapitate kako to da nijedan medij u Srbiji ne sme da pomene Vucica u negativnom kontekstu. Da li su NUNS i UNS svesni cinjenice da medijski zivimo kao u Severnoj Koreji ili SSSR-u iz kasnih cetrdesetih ? Zasto UNS i NUNS ne dignu svoj glas u zastitu gradjana kojima se ne dopada politika selektivnog hapsenja protkano bolesnom osvetoljubivoscu ? Zasto se ne oglasite povodom izjava Vucica u kome daje izjave da ce pojedinim pritvorenicima biti efektivno sudjeno i presudjeno, a sve to bez podignute optuznice ? Ovo se dogadjalo u Nemackoj tridesetih godina proslog veka... Izgleda da nam je zlo iz devedestih zakucalo ponovo na vrata.

Dunja

pre 11 godina

Mnogo vam je trebalo gospodo da se izjasnite. Koliko se već Đilasovo ime "povlači" po Kuriru? Optužbe koje su objavljivane su prevršile svaku meru. I još nešto. Kurir nije samo preneo diskusiju izrečenu u parlamentu, kako vi ovde navodite, već je tu bilo toliko gnusnih optužbi na desetine tekstova da to više ni pas s maslom ne bi pojeo.

Ljuba

pre 11 godina

Navijam za to da Đilas odere kurir na sudu. Dosta se njegovo ime provlačilo po tim pljuvačkim novinama, pa šta god da je uradio, bilo istina ili ne. A istu stvar bi trebali da urade svi oni koji su u tom listu pominjani u negativnom kontekstu.
Nego, setih se kada je Toma tužio kurir zbog diplome, kako li se to završilo?

PereUbu

pre 11 godina

..."po Zakonu o javnom informisanju, medij ne može biti odgovoran ako je verno preneo diskusiju izrečenu u parlamentu".

Ok, ali, da su oni tu diskusiju (glupost koju je izjavio onaj klinac iz DSSa) preneli u nekoliko rečenica u jednom tekstu i u jednom broju(izdanju), to bi bilo podnošljivo. Verovatno bi usledio jedan demant toga i priča bi se tu završila. Međutim, ovi iz "Kurira" su nastavili da objavljuju tu neistinu iz dana u dan, pakujući još više laži i to traje i traje. Neko će od ovog tupavog naroda progutati tu laž i stvarno pomisliti da je Đilas milijarder. ALOOOO! Preterali su! Treba ih tužiti, pa ako imaju dokaze neka ih iznesu, ali ne da se pozivaju na izjavu onog balavca, već na konkretne dokaze, Ako ih nemaju...onda treba debelo da plate štetu čoveku i da se javno izvinu što su lagali svoje ozračene i verne čitaoce svo ovo vreme. Nema tu nikakvog pritiska na medije. Pritisak pravi sam "kurir" pisanjem ovakvih laži i gluposti!

SLOBODAN

pre 11 godina

Gospodo komentatori,
.ozda je slobodno novinarstvo u Srbiji ugrozeno.
Ali da li pod slobodnim novinarstvom podrazumevate vest da je ministar Dragin prebijen u zatvoru i da mu je slomljena ruka!?
To je objavio KURIR,iz sopstvenih pouzdanih izvora!!!
Iza toga je od nadleznih sve to demantovano!!!
Ako nista drugo iz ovog razloga te novine ne treba da postoje.Kraj.

Željka

pre 11 godina

Kurir je valjda spreman ušao u ovu priču, ne? Šta su očekivali, da Đilas neće da reaguje? Pa svako normalan bi ih tužio. A sad neka dokazuju da li su ispravni.

klenga

pre 11 godina

kurir...zar to neko naziva novinama...to je ono zlo u nama,onaj deo naše mračne ličnosti ,koju pokušavamo da potisnemo,savladamo,prevaziđemo...kurir je deo nas,ma koliko mi to pokušavali da sakrijemo i od samih sebe,ma koliko se stideli toga...istina se ne može sakriti...svi smo mi i dobri i loši...čitanost kurira to najbolje pokazuje..jednostavno,mi smo takvi,kakvi smo...

mira

pre 11 godina

Mene interesuje, na koji nacin neko postaje novinar? Posto vecina nije zavrsila fakultet, i nema diplomu, da li je dovoljno zaposliti se u "novinama"? Nekada su zute novine placale dopunski porez zbog svojih tekstova, pa su bile skupe. Tako je to jos uvek u mnogim zemljama. A kod nas, cena po kojoj se prodaju ne moze da pokrije troskove stampanja. Pa odakle im pare? Neko dobro placa objavljivanje gadosti, lazi i podmetanja, koji su direktan poziv na linc. Ja ne znam zasto mnogi to i dalje zove "novine".

mirko

pre 11 godina

U pitanju je poslanik DSS, a oni bi prvo trebali da odgovore na izjave u vezi njihovog predsednika, pljački u Kolubari i dvadeset dve sporne privatizacije, koje su se dogodile u vreme njihove vlasti.
Ako je neki poslanik u parlamentu izgovorio neistine, za koje nema dokaza ,onda medij koji to objavljuje treba da navede izvor, i argumente za te tvrdnje, jer u Skupštini Srbije je izgovoreno svašta, pogotovo protiv političkih protivnika, uzmite samo polemike Dinkića i poslanika SNS, a sada i jedni i drugi kažu da je to bilo "u žaru borbe", znači da ne misle to što su nekada govorili.

jfkl

pre 11 godina

a gde su ti strucnjaci novinarski kada se ljudi razvlace po medijima, kada se maltene lincuju bez dokaza i kada im se imena provlace po medijima u raznim aferama za koje isti ti mediji ne podnose nikakav dokaz? sto djindjica nisu stitili kad su mediji imali veliki deo u stvarnju atmosfere za njegovo ubistvo? licimeri jedni!!!
da mene tako provlace tuzio bih ih za duplo, lepo dokaze na sunce pa placajte ako ih nemate. I ne mahati papirima na kojima ko zna sta pise kao sto to rade pojedini, nego pokazati te papire, pa da se vidi ko sta radi.
i posle jos novinari kukaju i traze da se vode ko sluzbena lica? za sta? da imaju zastitu kad lazu sve redom?

Samouk

pre 11 godina

Očekivati odgovornost medija u zemlji gde se političari, javno i bez ikakve naknadne odgovornosti, međusobno optužuju za pljačku i ubistva... neka se tuže pa kome se dokaže - neka guli robiju ili debelu odštetu! Naravno, tako bi i bilo da nismo trulo društvo, u svakom pogledu!!!

marija

pre 11 godina

"Oni su pozvali kolege iz "Kurira" da se drže profesionalnih standarda i proverljivih činjenica i oštro se protive vokabularu koji povremeno koristi "Kurir"..."

Mislim da nema šta više da se doda, nije tu samo g. Đilas u pitanju...

g-sn sudija glava me bole

pre 11 godina

Volela bih da je sto vise ovakvih tuzbi sa ovako velikim novcanim zahtevom jer ce profitirati drzava na taksi za trazeni iznos na ime duzevnih bolova. Da li ce se dokazati da je neko bas doziveo toliki dusevni bol to neka sud presudi, ali taksa se racuna na visinu podnetog zahteva.
Ako Djilas ima tolike novce neka se tuzaka to je njegov problem vazno je da drzava profitira, a da mnogi imaju putera na glavi imaju i oni koji pisu i oni koji se tuzakaju.

Marica

pre 11 godina

Kurir treba zabraniti zato sto vredjaju gradjane, drustvenu elitu i novinare! Pisanjem i provokacijama Kurira se stvara medijska hajka protiv odredjenih ljudi, sto samo moze da prouzrokuje kontraefekte i fatalne posledice u drustvu koje je godinama upropastavano!