Utorak, 22.01.2013.

00:09

Nikolić uručio orden Gašparoviču

Predsednik Nikolić sastao se danas, na početku posete Slovačkoj, s predsednikom te zemlje Ivanom Gašparovičem i ministrom spoljnih poslova Miroslavom Lajčakom.

Izvor: Beta

Nikoliæ uruèio orden Gašparovièu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Словак

pre 11 godina

Кажу да се прави пријатељи појављују и остају уз вас онда када вам је најтеже. Управо такав случај се Србији догодио са Словачком и њеним народом. Кад су нам сви окренули леђа, сви наши дојучерашњи и вајни пријатељи они су остали уз нас и пружили нам максималну подршку истовремено трпећи страшне притиске и ризикујући да себе и своје интересе доведу у опасност због нас. Овај орден је нешто најмање што смо могли учинити да им се захвалимо и одужимо за подршку.

Животна мисија

pre 11 godina

Ово је јединствена прилика да Србија свету изложи свој план и виђење компромиса око Космета, те да ту идеју, уз помоћ наших пријатеља, на адекватан начин представимо на највећој политичкој смотри народа света. Истовремено, добра прилика да наш председник успостави значајне економске контакте са пријатељском државом.

Lorita

pre 11 godina

Tomislav Nikolić zna kako se neguju bilateralni odnose. Slovačka štiti interese Srbije. Srbija ima predsednika koji stvara neraskidive veze sa državama koje štite interese Srbije. Srbiju i Slovačku niko više ne može razvojiti, i od velike važnosti da Slovačka investira u Srbiju. Vlast potpuno radi za interes naroda i države.

115

pre 11 godina

Mislim da je ovo jedno veliko postovanje pre svega ne dodeljuje se orden svaki dan slovacka i njen narod pre svega su ga zasluzili.

Aleksandar

pre 11 godina

Nikolić dobro zna koliko je Slovačka učinila Srbiji nepriznavanjem Kosova. Orden predsedniku Slovačke je najmanje što Srbija može da uradi a da iskaže zahvalnost.

LOST BOYS

pre 11 godina

Srbi i Slovaci su dva velika i bratska naroda!
Ponosim se time što sam Slovak i što se moja otadžbina zove i uvek će se zvati Srbija !!

Ivan

pre 11 godina

Aktivna diplomatija predsednika Nikolića je za svaku pohvalu!Napori koje ulaže da se uspostavi i pobpljša regionalna saradnja na zapadnom Balkanu, nesebičan doprinos negovanju i učvršćivanju dobrih odnosa sa susedima, kao i evropska opredeljenost koja ne umanjuje mogućnost ekonomske i bilo koje druge saradnje sa svim državama je dobar preduslov za dalji prosperitet Srbije u evrointegracijama.

Rade

pre 11 godina

Očigledno je Nikolić osetio da je pravi momenat da se prijateljima, koji nam pomažu oko Kosova odaju priznanja jer su nam u narednom periodu pravi prijatelji itekako potrebni. A Slovaci svakako to jesu.

Radivojko

pre 11 godina

Nisam izasao na predsednicke izbore smatrajuci da su svi isti.Kada sam cuo da je Nikolic pobedio moram priznati da sam bio sumnjicav.Sada posle par meseci sve vise uvidjam da je narod ipak doneo pravu odluku i da nista nije slucajno.

fensi

pre 11 godina

Svaka cast Nikolicu, veoma je vazno i u interesu zemlje i njenih gradjana odrzavati dobre odnose sa drugim zamljama,a njihova podrska ce nam mnogo znaciti!

Теодор

pre 11 godina

Глас Словачке у ЕУ у корист Србије нам много значи. Таквих земаљ које бране на неки начин и наше интересе је мало, али су то прави пријатељи. Николић зна да таква пријатељства треба неговати, развијати.

Batan

pre 11 godina

Slovačka i njen predsednik zaslužili su orden od predsednika Nikolića. I pored svih pritisaka ostali su dosledni i nisu priznali Kosovo.

zARa

pre 11 godina

Siguran sam da Predsednik radi svoj posao smireno i kako treba, i to je dobro, jer sve se nesuglasice resavaju mirno i polako. Pohvale za Nikolica1

Jovan

pre 11 godina

Nama su potrebni prijatelji, odnosno zemlje EU koje će nas podržati u odluci da nećemo priznati Kosovo. Nikolić obilazi, ide u posete svim zemljama koje nam mogu pomoći. Slovačka nas je od prvog dana razumela i dugujemo im ogromnu zahvalnost.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Iskreno lepo je cuti ili procitati da Srbija ima predsednika koji tezi i reklo bi se uspeva da stvara povoljnu klimu u nasem okruzenju. Samim tim i ekonomska, privredna, kulturna i svaka druga saradnja je neizbezna. Hvala samo mogu reci.

Miloš

pre 11 godina

Drago mi je što je Nikolić uručio orden baš predsedniku Slovačke jer nas je mnogo zadužio, podržavajući nas u borbi za naše Kosovo.

Filip

pre 11 godina

Ovo je poseta prijateljskom narodu u pravom trenutku. Nikolić je napravio lep gest, odlikovao predsednika zemlje koja je mnogo učinila za nas. Malo je zemalja koje su se izdvojile, podržale naše stavove. Nikolić je lepo procenio i zahvalio se slovačkom rukovodstvu.

ZEKABU

pre 11 godina

Dobru saradnju treba da uspostavljamo sa što više država.Presednik ovim jasno salje poruku,da je nasa zemlja spremna da saradjuje sa svima.

Глас разума

pre 11 godina

Како сам ја очекивао, Николић свој посао обавља и више него добро, свако ко жели да буде реалан ће то и признати. Искрено гласао сам другачије на изборима, али не замерам Николићу ништа у погледу обављања председничке функције.

Kilimandzaro

pre 11 godina

Podrska predsedniku Nikolicu. Gde su sad oni koji su ga razapinjali i upozoravali da ce nas unazaditi kad dodje na vlast.

RONALDO

pre 11 godina

Svakako je bitno da sa svima gajimo dobre odnose ka unapredjivanju nase zemlje...Tomislav Nikolic se opredelio za takvu politiku koja je dobra za sve nas...Srbija pocinje da lici na pravu zemlju!

Zvezdan

pre 11 godina

Ljudi,predsednik Nikolić je već pokazao kakav je državnik. Oni koji su pričali i priželjkivali da će Srbija da padne u izolaciju ako Nikolić pobedi mogu samo da mu zavide

GAGAMAGA

pre 11 godina

Svaka poseta koja je konstruktivna vezana za potpisivanje ugovora u interesu poboljšavanja naših odnosa i razvoju naše privrede je dobro došla.

Realan

pre 11 godina

Slovacka i slovaci su nam uvek bili prijatelji pa ne cudi odlikovanje. Zlonamernici prozivaju Nikolica za Zagreb i Sarajevo, strpljenja molim, bice i toga.

Martin Hlavaty

pre 11 godina

@dado
Ma o čemu ti pričaš?Kakvi sendviči? o.O Ti mora da si ''Prekodunavac'' (pošto su oni definitivno najbrojniji na ovom sajtu i samo udaraju minuse).Ja sam Slovak iz južnog Banata,i u mom mestu žive Srbi,Rumuni,Mađari,Slovaci,i nikad nije bilo nikakvih međunacionalnih tenzija,a kamoli sukoba.Naravno,bilo je tuča npr. zbog sporta ili devojaka,ali nikad na nacionalnoj osnovi!Pogotovo smo mi Slovaci uvek bili uz Srbe i državu Srbiju,od kako smo došli na prostore današnje Vojvodine.Dosta Slovaka iz mog kraja znam što su dali svoje živote za Srbiju u 2-om svetskom ratu i u ratovima '90-tih.
Inače,podržavam susret 2 predsednika i dalju saradnju naša 2 prijateljska/bratska naroda! :)

Red flower

pre 11 godina

Obraduje me kad procitam ovaku dobru vest. Svaka pohvala je dobrodosla. Bitno nam je da odrzimo sa svima dobre odnose a narocito sa nama bliskim drzavama.

Flower

pre 11 godina

Obraduje me kad procitam ovaku dobru vest. Svaka pohvala je dobrodosla. Bitno nam je da odrzimo sa svima dobre odnose a narocito sa nama bliskim drzavama.

zoran

pre 11 godina

Ivo Josipovicu i ti bi dobio orden STO POSTO da nisi priznao Kosovo, sad je kasno, cekaj update EU za poslusnost u vezi brzog priznavanja Kosova i cekaj da se otopi arkticki led sam od sebe

Slovak Lala

pre 11 godina

"On je uvijek imao dobre odnose sa Slovacima. Jednom prilikom je svim Slovacima u Vojvodini nudio po dva sendvica za put u Slovacku (u jednom pravcu).
(dado, 22. januar 2013 02:57) "

Nisam sigurna da znas o cemu pricas. Zivim u takvoj sredini da sam citav zivot okruzena Slovacima i, veruj, nista im ne fali. Cak sta vise lepo zive. Niko ne pravi razliku niti je kada pravio.
(Vojvodjanka iz Backe, 22. januar 2013 09:24)


Tesko da si prava Vojvodjanka iz backe kada neznas za radikalske izjave o Slovacima i sendvicima. Jos sto neznas ni jedan incident.
Odakle sam ja bile su tuce 90-tih na nacionalnoj osnovi na dnevnom poretku a sada su jednom mesecno.

Бане БГ

pre 11 godina

Ко каже да нема добрих Хрвата а још председника?
Хвала госп. Гашпаревићу на непризнавању лажне државе Косово и хвала нашем председнику што препознаје праве пријатеље.

VG

pre 11 godina

Ja sam Slovak iz Glozana. Sa Srbima oduvek bratski i tako ce ostati. Niko nas nikad popreko pogledao nije a kamoli nesto drugo kao sto pricaju po komentarima neki. Mi smo Slovaci gradili i ginuli za ovu Srbiju i koliko je bilo koga drugoga toliko je i nasa! Pozdrav svima!

lemmy

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je predsednik koji otvara vrata Srbiji u svetu! Imamo dosta prijatelja koji su spremni da nam pomognu u daljem razvoju!
(Pijaze82, 22. januar 2013 11:40)

O kakvoj pomoci ti pricas... niko od tih prijatelja nece ti pomoci ako nema koristi, sto nam Rusija nije pomogla kad su nas bombardovali a i ostali nego su samo "ostro" protestovali, a kad treba nesto da kupe neku fabriku kod nas, od cega ce imati koristi onda su prvi u redu i pominju prijateljstvo!!!
Ako nemozemo sami da se izvucemo iz *******, niko nas nece izvuci!

Bakir

pre 11 godina

Nece niko sa njim da se sastaje hhahahaah sa ovim on hoce da stimuise Izetbegovica ili Josipovica ,,, ali dzaba nista od ndolaska u seher Sarajevo

Mito

pre 11 godina

som ve¾mi rád,že po mnohých problémoch,ktoré máte v srbsku k nám na slovensko zavítal.ste úžasná krajina s peknými dievčatami milymi ¾uïmi a este krajsimi mestami.už sa teším kedy k vám v lete opä zavitam.

volim tebe srbijo

(Веома сам срећан што после толико проблема које имате у Србији нисте заборавили на нас у Словачкој.. Имате невероватну земљу, са лепим девојкама, лепим људима и још лепим местима. Радујем се новом летовању код вас.)

CD

pre 11 godina

Nas Predsednik ovim: salje jasnu poruku svima,da je nasa zemlja spremna da saradjuje sa svima,sto je jako pozitivna stvar sto za nas,sto i za druge zemlje...ovim podizemo ugled Srbiji,i popravljamo ruznu sliku o nama koja je nastavala pod vodstvom prethodne vlasti!

slovakoljub

pre 11 godina

Treba poštovati iskrene i istinske prijatelje Srbije, a pogotovo što Slovačka kao članica EU ne priznaje Kosovo. Tako to radi pravi predsednik mora se ukazati čast predsedniku Slovačke na njegovoj principijelnosti.

Orao

pre 11 godina

da ali nas muka zblizava sa Slovackom, Rumunijom, Spanijom, Kiprom koji na radaru drze Srbiju i mole se Bogu da njihove nac. manjine ne krenu kao kod nas Na kosovu i metohiji i centralnoj Serbiji. Ok je sto smo dobri sa tim drzavama (zbog istog nacionalnog problema) ali treba da lobiramo finansijski na politicare u Velikoj Britaniji i SAD jer oni vuku konce.Zato ce me radovati kad gospodin Predsednik poseti dve navedene drzave i ojaca srpski lobi u njima !

Suza

pre 11 godina

Svaka cast predsednice! Time pokazujete svoju otmenost, odvaznost, postovanje prema drugima, spremnost na saradnju sa svima koji to zele i zasluzuju. Ponosimo se Vama.

master yoda

pre 11 godina

mogao je predsednik i da organizuje i sa studentima, kojih ima nekoliko stotina u bratislavi. mozda da im da koji sendvic. pardon, ne mora sendvic, vec su otisli iz Vojvodine

Pijaze82

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je predsednik koji otvara vrata Srbiji u svetu! Imamo dosta prijatelja koji su spremni da nam pomognu u daljem razvoju!

cc.muha

pre 11 godina

Koliko vidim da nitko nije napiswao da je Gašparovič po djedu porijeklom Hrvat iz Crkvenice gdje dolazi redovno svake godine na ljetovanje,jako dobro govori Hrvatski.

Vojvodjanka iz Backe

pre 11 godina

"On je uvijek imao dobre odnose sa Slovacima. Jednom prilikom je svim Slovacima u Vojvodini nudio po dva sendvica za put u Slovacku (u jednom pravcu).
(dado, 22. januar 2013 02:57) "

Nisam sigurna da znas o cemu pricas. Zivim u takvoj sredini da sam citav zivot okruzena Slovacima i, veruj, nista im ne fali. Cak sta vise lepo zive. Niko ne pravi razliku niti je kada pravio.

Hostesa

pre 11 godina

Cinjenica da Nikolic stvarno kontaktira sa svim mogucim zvanicnicima samo ga velica u mojim ocima...realno, ne moze mu se osporiti da radi za interese Srbije!

FILIPOVIC

pre 11 godina

Sve posete predsednika Nikolića su konstrukrivne i dobre za našu zemlju pogotovo kada se potpisuju ugovori oko saradnjove dve zemlje.

Luidji Pirandelo

pre 11 godina

Treba odrzavati i razvijati prijateljske odnose sa zemljama u regionu!Traziti pomoc na sve strane,ne bi li se uskoro resilo pitanje Kosova!Treba i ulagaciti u poljoprivredu u cilju njenog osavremenjivanja i razvijanja!

panchevac86

pre 11 godina

Tako radi pravi predsednik svoje zemlje. Zalaze se za interese svoje zemlje kod pravih ljudi u medjunarodnim zajednicama. Treba predstavljati rezoluciju kod sto vise medjunarodnih zvanicnika, kako bi se zauzeli za nase stavove u EU.

vlatko

pre 11 godina

Lajčak će opet, kao i prilikom prošle posete Srbiji da igra ulogu evropskog zvaničnika umesto ministra IP Slovačke. Toliko neiskorišćenog potencijala za ekonomsku saradnju dve zemlje, a oni će po hiljaditi put blebetati o Kosovu.

Nenad

pre 11 godina

Potpuno je razbijena teza da ovaj čovek ne može dobro da predstavlja zemlju, kako je osuđivan nakon smene Tadića.
Toma to radi sasvim dobro!

dado

pre 11 godina

On je uvijek imao dobre odnose sa Slovacima. Jednom prilikom je svim Slovacima u Vojvodini nudio po dva sendvica za put u Slovacku (u jednom pravcu).

Pjer5

pre 11 godina

Pohvala za predsednika. Treba posecivati prijatelje i one koji nam nisu naklonjeni da bi ih uverili da nismo "zli Srbi" i da se sa nama moze razgovarati i pregovarati.

Djuro

pre 11 godina

Posjetu predsjednika Nikolića Slovačkoj treba iskoristiti na afirmaciji platforme i rezolucije Narodne skupštine, kako bi se evropskim zvaničnicima pokazala konstruktivnost Srbije kao i spremnost na dijalog. Miroslav Lajčak je političar koji je jako dobro upoznat sa dešavanjima na Balkanu, te se od njega može očekivati razumjevanje i podrška.

Misko

pre 11 godina

Ovo je veoma bitna poseta, narocito posle zadnjih dogadjaja. Mislim da ce predsednik Nikolic u razgovorima sa svojim kolegama u Bratislavi objsniti trenutnu situaciju iz naseg ugla gledanja sto je veoma vazno

ivaan

pre 11 godina

Predsednik Nikolić je vrlo angažovan u poslednje vreme i to mi se dopada. Gde god je to moguće trebalo bi afirmisati našu zemlju i podsticati strane ulagače da dođu u Srbiju.

VG

pre 11 godina

Ja sam Slovak iz Glozana. Sa Srbima oduvek bratski i tako ce ostati. Niko nas nikad popreko pogledao nije a kamoli nesto drugo kao sto pricaju po komentarima neki. Mi smo Slovaci gradili i ginuli za ovu Srbiju i koliko je bilo koga drugoga toliko je i nasa! Pozdrav svima!

dado

pre 11 godina

On je uvijek imao dobre odnose sa Slovacima. Jednom prilikom je svim Slovacima u Vojvodini nudio po dva sendvica za put u Slovacku (u jednom pravcu).

Mito

pre 11 godina

som ve¾mi rád,že po mnohých problémoch,ktoré máte v srbsku k nám na slovensko zavítal.ste úžasná krajina s peknými dievčatami milymi ¾uïmi a este krajsimi mestami.už sa teším kedy k vám v lete opä zavitam.

volim tebe srbijo

(Веома сам срећан што после толико проблема које имате у Србији нисте заборавили на нас у Словачкој.. Имате невероватну земљу, са лепим девојкама, лепим људима и још лепим местима. Радујем се новом летовању код вас.)

cc.muha

pre 11 godina

Koliko vidim da nitko nije napiswao da je Gašparovič po djedu porijeklom Hrvat iz Crkvenice gdje dolazi redovno svake godine na ljetovanje,jako dobro govori Hrvatski.

Vojvodjanka iz Backe

pre 11 godina

"On je uvijek imao dobre odnose sa Slovacima. Jednom prilikom je svim Slovacima u Vojvodini nudio po dva sendvica za put u Slovacku (u jednom pravcu).
(dado, 22. januar 2013 02:57) "

Nisam sigurna da znas o cemu pricas. Zivim u takvoj sredini da sam citav zivot okruzena Slovacima i, veruj, nista im ne fali. Cak sta vise lepo zive. Niko ne pravi razliku niti je kada pravio.

ivaan

pre 11 godina

Predsednik Nikolić je vrlo angažovan u poslednje vreme i to mi se dopada. Gde god je to moguće trebalo bi afirmisati našu zemlju i podsticati strane ulagače da dođu u Srbiju.

Orao

pre 11 godina

da ali nas muka zblizava sa Slovackom, Rumunijom, Spanijom, Kiprom koji na radaru drze Srbiju i mole se Bogu da njihove nac. manjine ne krenu kao kod nas Na kosovu i metohiji i centralnoj Serbiji. Ok je sto smo dobri sa tim drzavama (zbog istog nacionalnog problema) ali treba da lobiramo finansijski na politicare u Velikoj Britaniji i SAD jer oni vuku konce.Zato ce me radovati kad gospodin Predsednik poseti dve navedene drzave i ojaca srpski lobi u njima !

Nenad

pre 11 godina

Potpuno je razbijena teza da ovaj čovek ne može dobro da predstavlja zemlju, kako je osuđivan nakon smene Tadića.
Toma to radi sasvim dobro!

Бане БГ

pre 11 godina

Ко каже да нема добрих Хрвата а још председника?
Хвала госп. Гашпаревићу на непризнавању лажне државе Косово и хвала нашем председнику што препознаје праве пријатеље.

lemmy

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je predsednik koji otvara vrata Srbiji u svetu! Imamo dosta prijatelja koji su spremni da nam pomognu u daljem razvoju!
(Pijaze82, 22. januar 2013 11:40)

O kakvoj pomoci ti pricas... niko od tih prijatelja nece ti pomoci ako nema koristi, sto nam Rusija nije pomogla kad su nas bombardovali a i ostali nego su samo "ostro" protestovali, a kad treba nesto da kupe neku fabriku kod nas, od cega ce imati koristi onda su prvi u redu i pominju prijateljstvo!!!
Ako nemozemo sami da se izvucemo iz *******, niko nas nece izvuci!

Djuro

pre 11 godina

Posjetu predsjednika Nikolića Slovačkoj treba iskoristiti na afirmaciji platforme i rezolucije Narodne skupštine, kako bi se evropskim zvaničnicima pokazala konstruktivnost Srbije kao i spremnost na dijalog. Miroslav Lajčak je političar koji je jako dobro upoznat sa dešavanjima na Balkanu, te se od njega može očekivati razumjevanje i podrška.

slovakoljub

pre 11 godina

Treba poštovati iskrene i istinske prijatelje Srbije, a pogotovo što Slovačka kao članica EU ne priznaje Kosovo. Tako to radi pravi predsednik mora se ukazati čast predsedniku Slovačke na njegovoj principijelnosti.

master yoda

pre 11 godina

mogao je predsednik i da organizuje i sa studentima, kojih ima nekoliko stotina u bratislavi. mozda da im da koji sendvic. pardon, ne mora sendvic, vec su otisli iz Vojvodine

vlatko

pre 11 godina

Lajčak će opet, kao i prilikom prošle posete Srbiji da igra ulogu evropskog zvaničnika umesto ministra IP Slovačke. Toliko neiskorišćenog potencijala za ekonomsku saradnju dve zemlje, a oni će po hiljaditi put blebetati o Kosovu.

Slovak Lala

pre 11 godina

"On je uvijek imao dobre odnose sa Slovacima. Jednom prilikom je svim Slovacima u Vojvodini nudio po dva sendvica za put u Slovacku (u jednom pravcu).
(dado, 22. januar 2013 02:57) "

Nisam sigurna da znas o cemu pricas. Zivim u takvoj sredini da sam citav zivot okruzena Slovacima i, veruj, nista im ne fali. Cak sta vise lepo zive. Niko ne pravi razliku niti je kada pravio.
(Vojvodjanka iz Backe, 22. januar 2013 09:24)


Tesko da si prava Vojvodjanka iz backe kada neznas za radikalske izjave o Slovacima i sendvicima. Jos sto neznas ni jedan incident.
Odakle sam ja bile su tuce 90-tih na nacionalnoj osnovi na dnevnom poretku a sada su jednom mesecno.

Pjer5

pre 11 godina

Pohvala za predsednika. Treba posecivati prijatelje i one koji nam nisu naklonjeni da bi ih uverili da nismo "zli Srbi" i da se sa nama moze razgovarati i pregovarati.

Hostesa

pre 11 godina

Cinjenica da Nikolic stvarno kontaktira sa svim mogucim zvanicnicima samo ga velica u mojim ocima...realno, ne moze mu se osporiti da radi za interese Srbije!

Misko

pre 11 godina

Ovo je veoma bitna poseta, narocito posle zadnjih dogadjaja. Mislim da ce predsednik Nikolic u razgovorima sa svojim kolegama u Bratislavi objsniti trenutnu situaciju iz naseg ugla gledanja sto je veoma vazno

Luidji Pirandelo

pre 11 godina

Treba odrzavati i razvijati prijateljske odnose sa zemljama u regionu!Traziti pomoc na sve strane,ne bi li se uskoro resilo pitanje Kosova!Treba i ulagaciti u poljoprivredu u cilju njenog osavremenjivanja i razvijanja!

Pijaze82

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je predsednik koji otvara vrata Srbiji u svetu! Imamo dosta prijatelja koji su spremni da nam pomognu u daljem razvoju!

panchevac86

pre 11 godina

Tako radi pravi predsednik svoje zemlje. Zalaze se za interese svoje zemlje kod pravih ljudi u medjunarodnim zajednicama. Treba predstavljati rezoluciju kod sto vise medjunarodnih zvanicnika, kako bi se zauzeli za nase stavove u EU.

CD

pre 11 godina

Nas Predsednik ovim: salje jasnu poruku svima,da je nasa zemlja spremna da saradjuje sa svima,sto je jako pozitivna stvar sto za nas,sto i za druge zemlje...ovim podizemo ugled Srbiji,i popravljamo ruznu sliku o nama koja je nastavala pod vodstvom prethodne vlasti!

Suza

pre 11 godina

Svaka cast predsednice! Time pokazujete svoju otmenost, odvaznost, postovanje prema drugima, spremnost na saradnju sa svima koji to zele i zasluzuju. Ponosimo se Vama.

Bakir

pre 11 godina

Nece niko sa njim da se sastaje hhahahaah sa ovim on hoce da stimuise Izetbegovica ili Josipovica ,,, ali dzaba nista od ndolaska u seher Sarajevo

FILIPOVIC

pre 11 godina

Sve posete predsednika Nikolića su konstrukrivne i dobre za našu zemlju pogotovo kada se potpisuju ugovori oko saradnjove dve zemlje.

Martin Hlavaty

pre 11 godina

@dado
Ma o čemu ti pričaš?Kakvi sendviči? o.O Ti mora da si ''Prekodunavac'' (pošto su oni definitivno najbrojniji na ovom sajtu i samo udaraju minuse).Ja sam Slovak iz južnog Banata,i u mom mestu žive Srbi,Rumuni,Mađari,Slovaci,i nikad nije bilo nikakvih međunacionalnih tenzija,a kamoli sukoba.Naravno,bilo je tuča npr. zbog sporta ili devojaka,ali nikad na nacionalnoj osnovi!Pogotovo smo mi Slovaci uvek bili uz Srbe i državu Srbiju,od kako smo došli na prostore današnje Vojvodine.Dosta Slovaka iz mog kraja znam što su dali svoje živote za Srbiju u 2-om svetskom ratu i u ratovima '90-tih.
Inače,podržavam susret 2 predsednika i dalju saradnju naša 2 prijateljska/bratska naroda! :)

Realan

pre 11 godina

Slovacka i slovaci su nam uvek bili prijatelji pa ne cudi odlikovanje. Zlonamernici prozivaju Nikolica za Zagreb i Sarajevo, strpljenja molim, bice i toga.

zoran

pre 11 godina

Ivo Josipovicu i ti bi dobio orden STO POSTO da nisi priznao Kosovo, sad je kasno, cekaj update EU za poslusnost u vezi brzog priznavanja Kosova i cekaj da se otopi arkticki led sam od sebe

LOST BOYS

pre 11 godina

Srbi i Slovaci su dva velika i bratska naroda!
Ponosim se time što sam Slovak i što se moja otadžbina zove i uvek će se zvati Srbija !!

Red flower

pre 11 godina

Obraduje me kad procitam ovaku dobru vest. Svaka pohvala je dobrodosla. Bitno nam je da odrzimo sa svima dobre odnose a narocito sa nama bliskim drzavama.

Теодор

pre 11 godina

Глас Словачке у ЕУ у корист Србије нам много значи. Таквих земаљ које бране на неки начин и наше интересе је мало, али су то прави пријатељи. Николић зна да таква пријатељства треба неговати, развијати.

GAGAMAGA

pre 11 godina

Svaka poseta koja je konstruktivna vezana za potpisivanje ugovora u interesu poboljšavanja naših odnosa i razvoju naše privrede je dobro došla.

Flower

pre 11 godina

Obraduje me kad procitam ovaku dobru vest. Svaka pohvala je dobrodosla. Bitno nam je da odrzimo sa svima dobre odnose a narocito sa nama bliskim drzavama.

Miloš

pre 11 godina

Drago mi je što je Nikolić uručio orden baš predsedniku Slovačke jer nas je mnogo zadužio, podržavajući nas u borbi za naše Kosovo.

Filip

pre 11 godina

Ovo je poseta prijateljskom narodu u pravom trenutku. Nikolić je napravio lep gest, odlikovao predsednika zemlje koja je mnogo učinila za nas. Malo je zemalja koje su se izdvojile, podržale naše stavove. Nikolić je lepo procenio i zahvalio se slovačkom rukovodstvu.

Jovan

pre 11 godina

Nama su potrebni prijatelji, odnosno zemlje EU koje će nas podržati u odluci da nećemo priznati Kosovo. Nikolić obilazi, ide u posete svim zemljama koje nam mogu pomoći. Slovačka nas je od prvog dana razumela i dugujemo im ogromnu zahvalnost.

Batan

pre 11 godina

Slovačka i njen predsednik zaslužili su orden od predsednika Nikolića. I pored svih pritisaka ostali su dosledni i nisu priznali Kosovo.

Aleksandar

pre 11 godina

Nikolić dobro zna koliko je Slovačka učinila Srbiji nepriznavanjem Kosova. Orden predsedniku Slovačke je najmanje što Srbija može da uradi a da iskaže zahvalnost.

Глас разума

pre 11 godina

Како сам ја очекивао, Николић свој посао обавља и више него добро, свако ко жели да буде реалан ће то и признати. Искрено гласао сам другачије на изборима, али не замерам Николићу ништа у погледу обављања председничке функције.

Zvezdan

pre 11 godina

Ljudi,predsednik Nikolić je već pokazao kakav je državnik. Oni koji su pričali i priželjkivali da će Srbija da padne u izolaciju ako Nikolić pobedi mogu samo da mu zavide

Kilimandzaro

pre 11 godina

Podrska predsedniku Nikolicu. Gde su sad oni koji su ga razapinjali i upozoravali da ce nas unazaditi kad dodje na vlast.

Rade

pre 11 godina

Očigledno je Nikolić osetio da je pravi momenat da se prijateljima, koji nam pomažu oko Kosova odaju priznanja jer su nam u narednom periodu pravi prijatelji itekako potrebni. A Slovaci svakako to jesu.

RONALDO

pre 11 godina

Svakako je bitno da sa svima gajimo dobre odnose ka unapredjivanju nase zemlje...Tomislav Nikolic se opredelio za takvu politiku koja je dobra za sve nas...Srbija pocinje da lici na pravu zemlju!

ZEKABU

pre 11 godina

Dobru saradnju treba da uspostavljamo sa što više država.Presednik ovim jasno salje poruku,da je nasa zemlja spremna da saradjuje sa svima.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Iskreno lepo je cuti ili procitati da Srbija ima predsednika koji tezi i reklo bi se uspeva da stvara povoljnu klimu u nasem okruzenju. Samim tim i ekonomska, privredna, kulturna i svaka druga saradnja je neizbezna. Hvala samo mogu reci.

zARa

pre 11 godina

Siguran sam da Predsednik radi svoj posao smireno i kako treba, i to je dobro, jer sve se nesuglasice resavaju mirno i polako. Pohvale za Nikolica1

Ivan

pre 11 godina

Aktivna diplomatija predsednika Nikolića je za svaku pohvalu!Napori koje ulaže da se uspostavi i pobpljša regionalna saradnja na zapadnom Balkanu, nesebičan doprinos negovanju i učvršćivanju dobrih odnosa sa susedima, kao i evropska opredeljenost koja ne umanjuje mogućnost ekonomske i bilo koje druge saradnje sa svim državama je dobar preduslov za dalji prosperitet Srbije u evrointegracijama.

fensi

pre 11 godina

Svaka cast Nikolicu, veoma je vazno i u interesu zemlje i njenih gradjana odrzavati dobre odnose sa drugim zamljama,a njihova podrska ce nam mnogo znaciti!

115

pre 11 godina

Mislim da je ovo jedno veliko postovanje pre svega ne dodeljuje se orden svaki dan slovacka i njen narod pre svega su ga zasluzili.

Lorita

pre 11 godina

Tomislav Nikolić zna kako se neguju bilateralni odnose. Slovačka štiti interese Srbije. Srbija ima predsednika koji stvara neraskidive veze sa državama koje štite interese Srbije. Srbiju i Slovačku niko više ne može razvojiti, i od velike važnosti da Slovačka investira u Srbiju. Vlast potpuno radi za interes naroda i države.

Radivojko

pre 11 godina

Nisam izasao na predsednicke izbore smatrajuci da su svi isti.Kada sam cuo da je Nikolic pobedio moram priznati da sam bio sumnjicav.Sada posle par meseci sve vise uvidjam da je narod ipak doneo pravu odluku i da nista nije slucajno.

Животна мисија

pre 11 godina

Ово је јединствена прилика да Србија свету изложи свој план и виђење компромиса око Космета, те да ту идеју, уз помоћ наших пријатеља, на адекватан начин представимо на највећој политичкој смотри народа света. Истовремено, добра прилика да наш председник успостави значајне економске контакте са пријатељском државом.

Словак

pre 11 godina

Кажу да се прави пријатељи појављују и остају уз вас онда када вам је најтеже. Управо такав случај се Србији догодио са Словачком и њеним народом. Кад су нам сви окренули леђа, сви наши дојучерашњи и вајни пријатељи они су остали уз нас и пружили нам максималну подршку истовремено трпећи страшне притиске и ризикујући да себе и своје интересе доведу у опасност због нас. Овај орден је нешто најмање што смо могли учинити да им се захвалимо и одужимо за подршку.

dado

pre 11 godina

On je uvijek imao dobre odnose sa Slovacima. Jednom prilikom je svim Slovacima u Vojvodini nudio po dva sendvica za put u Slovacku (u jednom pravcu).

ivaan

pre 11 godina

Predsednik Nikolić je vrlo angažovan u poslednje vreme i to mi se dopada. Gde god je to moguće trebalo bi afirmisati našu zemlju i podsticati strane ulagače da dođu u Srbiju.

Nenad

pre 11 godina

Potpuno je razbijena teza da ovaj čovek ne može dobro da predstavlja zemlju, kako je osuđivan nakon smene Tadića.
Toma to radi sasvim dobro!

master yoda

pre 11 godina

mogao je predsednik i da organizuje i sa studentima, kojih ima nekoliko stotina u bratislavi. mozda da im da koji sendvic. pardon, ne mora sendvic, vec su otisli iz Vojvodine

Vojvodjanka iz Backe

pre 11 godina

"On je uvijek imao dobre odnose sa Slovacima. Jednom prilikom je svim Slovacima u Vojvodini nudio po dva sendvica za put u Slovacku (u jednom pravcu).
(dado, 22. januar 2013 02:57) "

Nisam sigurna da znas o cemu pricas. Zivim u takvoj sredini da sam citav zivot okruzena Slovacima i, veruj, nista im ne fali. Cak sta vise lepo zive. Niko ne pravi razliku niti je kada pravio.

Pijaze82

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je predsednik koji otvara vrata Srbiji u svetu! Imamo dosta prijatelja koji su spremni da nam pomognu u daljem razvoju!

Suza

pre 11 godina

Svaka cast predsednice! Time pokazujete svoju otmenost, odvaznost, postovanje prema drugima, spremnost na saradnju sa svima koji to zele i zasluzuju. Ponosimo se Vama.

Misko

pre 11 godina

Ovo je veoma bitna poseta, narocito posle zadnjih dogadjaja. Mislim da ce predsednik Nikolic u razgovorima sa svojim kolegama u Bratislavi objsniti trenutnu situaciju iz naseg ugla gledanja sto je veoma vazno

CD

pre 11 godina

Nas Predsednik ovim: salje jasnu poruku svima,da je nasa zemlja spremna da saradjuje sa svima,sto je jako pozitivna stvar sto za nas,sto i za druge zemlje...ovim podizemo ugled Srbiji,i popravljamo ruznu sliku o nama koja je nastavala pod vodstvom prethodne vlasti!

Pjer5

pre 11 godina

Pohvala za predsednika. Treba posecivati prijatelje i one koji nam nisu naklonjeni da bi ih uverili da nismo "zli Srbi" i da se sa nama moze razgovarati i pregovarati.

Bakir

pre 11 godina

Nece niko sa njim da se sastaje hhahahaah sa ovim on hoce da stimuise Izetbegovica ili Josipovica ,,, ali dzaba nista od ndolaska u seher Sarajevo

Djuro

pre 11 godina

Posjetu predsjednika Nikolića Slovačkoj treba iskoristiti na afirmaciji platforme i rezolucije Narodne skupštine, kako bi se evropskim zvaničnicima pokazala konstruktivnost Srbije kao i spremnost na dijalog. Miroslav Lajčak je političar koji je jako dobro upoznat sa dešavanjima na Balkanu, te se od njega može očekivati razumjevanje i podrška.

FILIPOVIC

pre 11 godina

Sve posete predsednika Nikolića su konstrukrivne i dobre za našu zemlju pogotovo kada se potpisuju ugovori oko saradnjove dve zemlje.

Hostesa

pre 11 godina

Cinjenica da Nikolic stvarno kontaktira sa svim mogucim zvanicnicima samo ga velica u mojim ocima...realno, ne moze mu se osporiti da radi za interese Srbije!

cc.muha

pre 11 godina

Koliko vidim da nitko nije napiswao da je Gašparovič po djedu porijeklom Hrvat iz Crkvenice gdje dolazi redovno svake godine na ljetovanje,jako dobro govori Hrvatski.

panchevac86

pre 11 godina

Tako radi pravi predsednik svoje zemlje. Zalaze se za interese svoje zemlje kod pravih ljudi u medjunarodnim zajednicama. Treba predstavljati rezoluciju kod sto vise medjunarodnih zvanicnika, kako bi se zauzeli za nase stavove u EU.

VG

pre 11 godina

Ja sam Slovak iz Glozana. Sa Srbima oduvek bratski i tako ce ostati. Niko nas nikad popreko pogledao nije a kamoli nesto drugo kao sto pricaju po komentarima neki. Mi smo Slovaci gradili i ginuli za ovu Srbiju i koliko je bilo koga drugoga toliko je i nasa! Pozdrav svima!

Бане БГ

pre 11 godina

Ко каже да нема добрих Хрвата а још председника?
Хвала госп. Гашпаревићу на непризнавању лажне државе Косово и хвала нашем председнику што препознаје праве пријатеље.

Luidji Pirandelo

pre 11 godina

Treba odrzavati i razvijati prijateljske odnose sa zemljama u regionu!Traziti pomoc na sve strane,ne bi li se uskoro resilo pitanje Kosova!Treba i ulagaciti u poljoprivredu u cilju njenog osavremenjivanja i razvijanja!

Mito

pre 11 godina

som ve¾mi rád,že po mnohých problémoch,ktoré máte v srbsku k nám na slovensko zavítal.ste úžasná krajina s peknými dievčatami milymi ¾uïmi a este krajsimi mestami.už sa teším kedy k vám v lete opä zavitam.

volim tebe srbijo

(Веома сам срећан што после толико проблема које имате у Србији нисте заборавили на нас у Словачкој.. Имате невероватну земљу, са лепим девојкама, лепим људима и још лепим местима. Радујем се новом летовању код вас.)

slovakoljub

pre 11 godina

Treba poštovati iskrene i istinske prijatelje Srbije, a pogotovo što Slovačka kao članica EU ne priznaje Kosovo. Tako to radi pravi predsednik mora se ukazati čast predsedniku Slovačke na njegovoj principijelnosti.

zoran

pre 11 godina

Ivo Josipovicu i ti bi dobio orden STO POSTO da nisi priznao Kosovo, sad je kasno, cekaj update EU za poslusnost u vezi brzog priznavanja Kosova i cekaj da se otopi arkticki led sam od sebe

Slovak Lala

pre 11 godina

"On je uvijek imao dobre odnose sa Slovacima. Jednom prilikom je svim Slovacima u Vojvodini nudio po dva sendvica za put u Slovacku (u jednom pravcu).
(dado, 22. januar 2013 02:57) "

Nisam sigurna da znas o cemu pricas. Zivim u takvoj sredini da sam citav zivot okruzena Slovacima i, veruj, nista im ne fali. Cak sta vise lepo zive. Niko ne pravi razliku niti je kada pravio.
(Vojvodjanka iz Backe, 22. januar 2013 09:24)


Tesko da si prava Vojvodjanka iz backe kada neznas za radikalske izjave o Slovacima i sendvicima. Jos sto neznas ni jedan incident.
Odakle sam ja bile su tuce 90-tih na nacionalnoj osnovi na dnevnom poretku a sada su jednom mesecno.

vlatko

pre 11 godina

Lajčak će opet, kao i prilikom prošle posete Srbiji da igra ulogu evropskog zvaničnika umesto ministra IP Slovačke. Toliko neiskorišćenog potencijala za ekonomsku saradnju dve zemlje, a oni će po hiljaditi put blebetati o Kosovu.

Orao

pre 11 godina

da ali nas muka zblizava sa Slovackom, Rumunijom, Spanijom, Kiprom koji na radaru drze Srbiju i mole se Bogu da njihove nac. manjine ne krenu kao kod nas Na kosovu i metohiji i centralnoj Serbiji. Ok je sto smo dobri sa tim drzavama (zbog istog nacionalnog problema) ali treba da lobiramo finansijski na politicare u Velikoj Britaniji i SAD jer oni vuku konce.Zato ce me radovati kad gospodin Predsednik poseti dve navedene drzave i ojaca srpski lobi u njima !

lemmy

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je predsednik koji otvara vrata Srbiji u svetu! Imamo dosta prijatelja koji su spremni da nam pomognu u daljem razvoju!
(Pijaze82, 22. januar 2013 11:40)

O kakvoj pomoci ti pricas... niko od tih prijatelja nece ti pomoci ako nema koristi, sto nam Rusija nije pomogla kad su nas bombardovali a i ostali nego su samo "ostro" protestovali, a kad treba nesto da kupe neku fabriku kod nas, od cega ce imati koristi onda su prvi u redu i pominju prijateljstvo!!!
Ako nemozemo sami da se izvucemo iz *******, niko nas nece izvuci!

Martin Hlavaty

pre 11 godina

@dado
Ma o čemu ti pričaš?Kakvi sendviči? o.O Ti mora da si ''Prekodunavac'' (pošto su oni definitivno najbrojniji na ovom sajtu i samo udaraju minuse).Ja sam Slovak iz južnog Banata,i u mom mestu žive Srbi,Rumuni,Mađari,Slovaci,i nikad nije bilo nikakvih međunacionalnih tenzija,a kamoli sukoba.Naravno,bilo je tuča npr. zbog sporta ili devojaka,ali nikad na nacionalnoj osnovi!Pogotovo smo mi Slovaci uvek bili uz Srbe i državu Srbiju,od kako smo došli na prostore današnje Vojvodine.Dosta Slovaka iz mog kraja znam što su dali svoje živote za Srbiju u 2-om svetskom ratu i u ratovima '90-tih.
Inače,podržavam susret 2 predsednika i dalju saradnju naša 2 prijateljska/bratska naroda! :)

Zvezdan

pre 11 godina

Ljudi,predsednik Nikolić je već pokazao kakav je državnik. Oni koji su pričali i priželjkivali da će Srbija da padne u izolaciju ako Nikolić pobedi mogu samo da mu zavide

Глас разума

pre 11 godina

Како сам ја очекивао, Николић свој посао обавља и више него добро, свако ко жели да буде реалан ће то и признати. Искрено гласао сам другачије на изборима, али не замерам Николићу ништа у погледу обављања председничке функције.

LOST BOYS

pre 11 godina

Srbi i Slovaci su dva velika i bratska naroda!
Ponosim se time što sam Slovak i što se moja otadžbina zove i uvek će se zvati Srbija !!

Realan

pre 11 godina

Slovacka i slovaci su nam uvek bili prijatelji pa ne cudi odlikovanje. Zlonamernici prozivaju Nikolica za Zagreb i Sarajevo, strpljenja molim, bice i toga.

Kilimandzaro

pre 11 godina

Podrska predsedniku Nikolicu. Gde su sad oni koji su ga razapinjali i upozoravali da ce nas unazaditi kad dodje na vlast.

Miloš

pre 11 godina

Drago mi je što je Nikolić uručio orden baš predsedniku Slovačke jer nas je mnogo zadužio, podržavajući nas u borbi za naše Kosovo.

Filip

pre 11 godina

Ovo je poseta prijateljskom narodu u pravom trenutku. Nikolić je napravio lep gest, odlikovao predsednika zemlje koja je mnogo učinila za nas. Malo je zemalja koje su se izdvojile, podržale naše stavove. Nikolić je lepo procenio i zahvalio se slovačkom rukovodstvu.

Radivojko

pre 11 godina

Nisam izasao na predsednicke izbore smatrajuci da su svi isti.Kada sam cuo da je Nikolic pobedio moram priznati da sam bio sumnjicav.Sada posle par meseci sve vise uvidjam da je narod ipak doneo pravu odluku i da nista nije slucajno.

Flower

pre 11 godina

Obraduje me kad procitam ovaku dobru vest. Svaka pohvala je dobrodosla. Bitno nam je da odrzimo sa svima dobre odnose a narocito sa nama bliskim drzavama.

RONALDO

pre 11 godina

Svakako je bitno da sa svima gajimo dobre odnose ka unapredjivanju nase zemlje...Tomislav Nikolic se opredelio za takvu politiku koja je dobra za sve nas...Srbija pocinje da lici na pravu zemlju!

ZEKABU

pre 11 godina

Dobru saradnju treba da uspostavljamo sa što više država.Presednik ovim jasno salje poruku,da je nasa zemlja spremna da saradjuje sa svima.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Iskreno lepo je cuti ili procitati da Srbija ima predsednika koji tezi i reklo bi se uspeva da stvara povoljnu klimu u nasem okruzenju. Samim tim i ekonomska, privredna, kulturna i svaka druga saradnja je neizbezna. Hvala samo mogu reci.

Red flower

pre 11 godina

Obraduje me kad procitam ovaku dobru vest. Svaka pohvala je dobrodosla. Bitno nam je da odrzimo sa svima dobre odnose a narocito sa nama bliskim drzavama.

GAGAMAGA

pre 11 godina

Svaka poseta koja je konstruktivna vezana za potpisivanje ugovora u interesu poboljšavanja naših odnosa i razvoju naše privrede je dobro došla.

Теодор

pre 11 godina

Глас Словачке у ЕУ у корист Србије нам много значи. Таквих земаљ које бране на неки начин и наше интересе је мало, али су то прави пријатељи. Николић зна да таква пријатељства треба неговати, развијати.

zARa

pre 11 godina

Siguran sam da Predsednik radi svoj posao smireno i kako treba, i to je dobro, jer sve se nesuglasice resavaju mirno i polako. Pohvale za Nikolica1

Ivan

pre 11 godina

Aktivna diplomatija predsednika Nikolića je za svaku pohvalu!Napori koje ulaže da se uspostavi i pobpljša regionalna saradnja na zapadnom Balkanu, nesebičan doprinos negovanju i učvršćivanju dobrih odnosa sa susedima, kao i evropska opredeljenost koja ne umanjuje mogućnost ekonomske i bilo koje druge saradnje sa svim državama je dobar preduslov za dalji prosperitet Srbije u evrointegracijama.

Rade

pre 11 godina

Očigledno je Nikolić osetio da je pravi momenat da se prijateljima, koji nam pomažu oko Kosova odaju priznanja jer su nam u narednom periodu pravi prijatelji itekako potrebni. A Slovaci svakako to jesu.

Jovan

pre 11 godina

Nama su potrebni prijatelji, odnosno zemlje EU koje će nas podržati u odluci da nećemo priznati Kosovo. Nikolić obilazi, ide u posete svim zemljama koje nam mogu pomoći. Slovačka nas je od prvog dana razumela i dugujemo im ogromnu zahvalnost.

fensi

pre 11 godina

Svaka cast Nikolicu, veoma je vazno i u interesu zemlje i njenih gradjana odrzavati dobre odnose sa drugim zamljama,a njihova podrska ce nam mnogo znaciti!

Batan

pre 11 godina

Slovačka i njen predsednik zaslužili su orden od predsednika Nikolića. I pored svih pritisaka ostali su dosledni i nisu priznali Kosovo.

115

pre 11 godina

Mislim da je ovo jedno veliko postovanje pre svega ne dodeljuje se orden svaki dan slovacka i njen narod pre svega su ga zasluzili.

Lorita

pre 11 godina

Tomislav Nikolić zna kako se neguju bilateralni odnose. Slovačka štiti interese Srbije. Srbija ima predsednika koji stvara neraskidive veze sa državama koje štite interese Srbije. Srbiju i Slovačku niko više ne može razvojiti, i od velike važnosti da Slovačka investira u Srbiju. Vlast potpuno radi za interes naroda i države.

Aleksandar

pre 11 godina

Nikolić dobro zna koliko je Slovačka učinila Srbiji nepriznavanjem Kosova. Orden predsedniku Slovačke je najmanje što Srbija može da uradi a da iskaže zahvalnost.

Животна мисија

pre 11 godina

Ово је јединствена прилика да Србија свету изложи свој план и виђење компромиса око Космета, те да ту идеју, уз помоћ наших пријатеља, на адекватан начин представимо на највећој политичкој смотри народа света. Истовремено, добра прилика да наш председник успостави значајне економске контакте са пријатељском државом.

Словак

pre 11 godina

Кажу да се прави пријатељи појављују и остају уз вас онда када вам је најтеже. Управо такав случај се Србији догодио са Словачком и њеним народом. Кад су нам сви окренули леђа, сви наши дојучерашњи и вајни пријатељи они су остали уз нас и пружили нам максималну подршку истовремено трпећи страшне притиске и ризикујући да себе и своје интересе доведу у опасност због нас. Овај орден је нешто најмање што смо могли учинити да им се захвалимо и одужимо за подршку.