Subota, 19.01.2013.

21:56

Zamalo umrla zbog ismevanja drugova

Učenica osmog razreda Osnovne škole „Andra Savčić“ u Valjevu zbog ismevanja školskih dugova na Fejsbuku doživela je takav šok da joj je stalo srce, piše Blic.

Izvor: Blic

Zamalo umrla zbog ismevanja drugova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Vladan R

pre 11 godina

Ne poznajem bas najbolje skolske propise ali onako laicki smatram , mozda se i varam, da se ne mogu, kolikom god da neki to zele, primeniti nikakave sankcije u vidu ukora ili iskljucenja iz skole, za prekrsaje napravljene van skole. U svakom slucaju najdelotvornija bi bila tuzba sudu i visoka novcana kazna roditeljima svih onih koji su ismevali devojcicu. Za kraj ne vidim otkud toliko cudjenja, bez i najmanje zelje da tako nesto opravdam, ismevanju pojedinih ucenika od strane "glavih faca" u odeljenju, kada je toga bilo i na zalost bice doveka, jer je to tim muciteljima dusevna hrana. Tim pre sto se u javnosti medijima fillmovima itd, slicne osobe ne retko ako ne bas u pozitivnom svetlu, pokazuju kao sipaticni mangupcici. Primer film munje koji jeste zabavan i smesan, ali u kome se skoro sa hvalospevima, bez nekog kajanja ili kritke govori o srednjoskolskom ponasanju glavnih likova u filmu, prema njihovom skolskom drugu i maltretiranju i ismevanju istog, koji im kasnije kada su vec postali nazovi zreli ljudi, pokusava da sve to vrati i naplati . I to svakao nije jedini film sa takvim stavom. Generalno u filmovim se dobri ucenici pokazju maltene kao zatupljeni polu debili i fanatici za ucenje, sa pogrdnim nazivom streberi. Mozda nekima ovo deluje kao benigno da bi direktno prouzrokovalo navedene incidente u skoli, ali misli da nije bas ni u potpunosti bez bar podsvesnog i indirektnog uticaja.

irena

pre 11 godina

sad trebaju da izbace iz skole te devojcice,i da ih niko ne primi u skolu,i te devojcice treba da zale ceo zivot zbog ovoga sto su uradile,ovo je strasno,sve je to krivica roditelja......

Alien born on Earth report:Deca...k'o deca....,a MI?

pre 11 godina

Slicno sam ja doziveo kao i ona , samo sto u moje doba nije bilo facebooka i sva zla sam zadrzao kod kuce ,ali kada god bi dosao u skolu kao da sam dosao na front!
Deca su oduvek volela da ismejavaju sve sto nije "normalno" i da to isto nazivaju pogrdnim imenima tako su i mene zbog razrokosti i mucanja (na srecu sve je to vremenom bilo izleceno do 5. razreda ,ali necete moci da verujete koliko postoji stvari na osnovu kojih bi vas neko ismejavao , tako da se do 8. razreda nista nije narocito promenilo) ,ali ovo danasnje vreme ocigledno je vreme kada ni najtimnije stvari ne mozete zadrazati za sebe!

Samo se pitam koliko smo mi sto smo imamo 20+ godina bolji od ovih? Ja tu razliku ne vidim jer se i dalje ponasamo kao deca , nazalost! :(

panta rei

pre 11 godina

Ovde cetrnaestogodisnju decu nazivaju monstrumima, bolidima, stokom i ja moram da stanem u zastitu te dece, pa i njihovih roditelja. Ne mislite li da su ovakve osude preteske za njihova cetrnaestogodisnja pleca?
Potpuno sam ubedjena da je vecina tek sada svesna sta su uradila i da ocajavaju.
Sreca je da se sve ipak dobro zavrsilo.
Odrasli sada treba da budu pametni, razumni i na visini zadatka.

inkognito

pre 11 godina

imali smo lika u skoli koga su zezali i tukli svi redom branio sam ga kad sam mogao pazeci da ne ugrozim sebe uvijek mi ga je bilo zao dok jednom nije poceo on mene da ismijava zbog moje stare jakne koju nosim ko zna koliko vremena jer nisam imao para za bolju komentar mu je bio ja bi se ubio prije nego da to obucem eto sta reci koliko smo u stvari mi svi isti

radost rodiljstva

pre 11 godina

Deca su zla i bez emocija.
(Miki, 19. januar 2013 22:15)

Ne, greška...Deca su ukras Sveta:)
a to što ima roditelja koji nisu umeli...

stranac intelektualac neutralni posmatrac

pre 11 godina

''Direktor ove škole, školski psiholog, pedagog, nastavnik veronauke i razredni starešine četrnaestogodišnje devojčice već su dali izjave,,,''
Moze li mi neko objasniti po kom osnovu je nastavnik veronauke kompetentan da na bilo koji nacin ucestvuje u ovom problemu?
Zgranut sam...

Ernesto

pre 11 godina

Isti ti ce postati neciji roditelji i ostati stoka, sa decom isto tako nevaspitanom. A drzava i drustvo nista ne preduzimaju. Ocajno. Ja se secam u osnovnoj da su takva deca bila nekad i zasticena ako su im profesori znali roditelje. Kapiram da je tako i danas. Bagra nevaspitana!

kasno

pre 11 godina

Ne verujem da ce kazne mnogo pomoci, deca ce jos vise da se mrze.
Profesori i roditelji moraju jasno da stave do znanja sta je prihvatljivo ponasanje a sta nije.

ex-nasmejani

pre 11 godina

Ovo je lako rešiti: detetu koje je postavilo sliku da se zabrani upis u bilo koju školu na teritoriji grada, na svojoj fb strani i na toj slici nesrećne devojčice da napiše izvinjenje. Bilo bi dobro da se ukine pristup internetu na bar deset godina, ali to nažalost nije izvodljivo. To dete i ostali koji su je ismevali da joj nose torbu svaki dan da malo nauče kako se ponaša prema onima kojima je pomoć potrebna. Uz to obavezno i neki društveno koristan rad u trajanju celokupnog školovanja, uključujući i fakultet. Nadam se za njihovo i naše dobro da bar toliko daleko vide da žele da idu na fakultet.

Strumf

pre 11 godina

(Savan, 20. januar 2013 13:04)

Bravo majstore, potpuno se slazem sa tobom. Stariji sam od tebe sedam godina i vrlo dobro znam o cemu pricas. Ni moji roditelji mi nikada nisu drzali neke lekcije o tolreanciji, zapravo mislim da nikad nismo ni pricali o tome. Da ne govorim o tome da se u mojoj kuci nikada nije spomenula rec droga, alkoholizam, kocka i sve ono negativno. Naravno pricamo o tome kad vidimo na tv, al u smislu, eto kakvih sve budala ima. Nikad mi ni otac ni majka nisu dosli i rekli ne moj da se drogriras, nemoj da pusis, to ne valja. Cak mi je otac jednom rekao, kad sam mu sam rekao da sam probao cigare, da sto se njega tice mogu slobodno da pusim i da to nije njegov problem. Nisam propusio, niti sam dobio zelju da ponovo probam. Za razliku od toga, znam dosta dece koje su roditelji bukvalno opsedali pricama kako ne smeju ovo, ne smeju ono. Citali im razni pocune brosure, savete strucnjaka, bukvalno je bilo kao u onoj pesmi fifi digni rep, fifi gledaj pravo... Dosta te dece iz moje generacije su kasnije postali problematicni ljudi, ne svi naravno ali dosta njih i rade sve ono sto su im roditelji govorili da je lose. Sve je dakle stvar karatera deteta, moze roditelj biti svetac ako je ono sklono da bude lose, ono ce biti lose. Mada i gentika je cudo, pa tesko od svetca postaje kriminalac. Pa su u dosta slucajeva male siledzije upravo oni ciji roditelji su i sami siledzije prema njima i sve im brane, misleci da ih tako dobro vaspitavaju.

Savan

pre 11 godina

Imam 16 godina, smatram za sebe da sam dobar, moralan i posten decko. U zivotu imam samo jednog jedinog pravog druga za kojeg bi zivot dao, sa ostalim fenserima se druzim jer moram, jer me srednja skola spaja sa njima. Sto se tice problema dece koja maltretiraju i omalozavaju drugu decu jer u tome vide uspeh i veci rank u drustvo nemam reci, i ne krivim roditelje naprotiv krivim tu decu, ni mene roditelji nisu vaspitali, niti su mi popovali svaki dan sta vise ni rec o tome kako da se ponasam prema drugima, ali sam SAM shvatio da je to veoma ruzno i umbolno i onda takve stvari nisam radio. Moja poenta je budala se rodi, budala ostaje.

Nikita

pre 11 godina

Svuda u svetu imate slične primere. Deca su to i nije im baš najrazvijenija savest. Ali u razvijenim zemljama roditelji su ti koji rade na psihološkom razvoju svojih potomaka. Uče ih od malena koje su posledice njihovih nepromišljenih delanja. E kod nas je zatajila porodica. Veoma jednostavno, zatajili smo kao roditelji. Sve što se dešavalo i što se dešava u državi, nije opravdanje za to slepilo kod roditelja. Njegova dužnost je pravilno usmeravanje. Vreme je da se uvede odgovornost roditelja, za početak. Ne samo na papiru. Zamislite sada da u Valjevo neko objavi spisak imena roditelja (staratelja) dece koja su učestvovala u šikaniranju. I da roditelju bude jasno da će biti "okačen na stub srama" za ružne postupke svog deteta. Ovo bi dalo neke rezultate. Posle idu pedagozi, psiholozi i td. Veoma sam skeptičan, da će i jedna druga mera dati rezultate, ako se ne uvede stvarna odgovornost roditelja. Na zakonodavcu je da predloži, a ostali odgovorni da se toga pridržavaju. Što pre krenuti sa razvojem savesti ili odosmo dođ....

Student

pre 11 godina

Ma to su nove herojske generacije, nasa deca vaspitana i mirna, mrava ne bi zgazila! Kakvi crni mrava da zgaze! Ali nisu male bitange nista krive, roditelji su ti koji imaju odgovornost, prvo prema ovom drustvu pa onda prema sebi i svojoj deci.

View

pre 11 godina

Nema ovo veze ni sa Pinkom, ni sa serijama, ni sa ratovima 90-ih, ni sa Miloševićem ... Čitajte Jovana Cvijića (a i mnoge druge) šta je pisao o Srbima, a u to vreme nije bilo ni Pinka, ni serija, ni Miloševića. Zavist, zluradost, zajedljivost, pakost, nemoral ... glavne su karakteristike ovog naroda. Neko dole lepo reče: "Tuđ uspeh nas boli, tuđa muka nas hrani".

Srbi nisu prošli prosvetiteljstvo. I to je to. Ima, naravno, i na Zapadu svega i svačega, ali se ovakve i slične pojave oštro sankcionišu. Ko tvrdi da ovo nije tačno, neka navede jednu, samo jednu, zemlju na kugli zemaljskoj u kojoj se pljačka epskih razmera nad oko sedam miliona ljudi odvija u kontinuitetu decenijama bez ikakvih posledica po one koji tu pljačku sprovode.

srbin

pre 11 godina

ej srbijo, sta si docekala,
treba vratiti batinu u skolu kao vaspitnu meru, pa onda niti ce ucenici tuci profesore niti ce maltretirati druge ucenike. takodje mislim da su i roditelji dosta krivi jer su spremni da osusjuju tudju decu a da ni sami ne znaju sta njihova deca rade. jednostavno resenje: uvesti batinu kao vaspitnu meru i obavezno uzimanje urina svih ucenika radi tesiranja na prisustvo narkotika, pa ce svi roditelji znati kakva su im deca.

razlika

pre 11 godina

Bila sam popularna u gimnazijii i vazila za "lepu", isla na zurke, izlazila, onda sam promenila skolu, imala jako tezak prvi semestar i ugojila se. "Prijatelji" su iz nekog razloga tad bas zapeli da se slikaju sa mnom, bukvalno drzeci me priheftanu za ruku, i bas sam se pitala zasto, uprkos mom odbijanju.

vladislav

pre 11 godina

E ovo je nasa realnost i nasa tragedija!
Tuga od stanja naseg drustva, vrednosti itd.. raspustenost i visedecenijska anarhija! To nije demokratija, vec anarhija. Na zapadu i pored toga sto ne postoje diktature, postoje neka uredjena pravila ponasanja. Koja moraju postovati svi, da bi citavom drustvu i onim postenijem pojedincima bilo lepse i koliko toliko pravednije. Pa se i sankcionisu krsenja ustaljenih pravila. A mi smo zaboravili kulturu osnovnog ponasanja. U beogradskim diskontima te lupa laktom onaj iza tebe da pozuris u redu dok pakujes u kesu, da bi on stigao sto pre a realno ne zuri nigde, a radnica ciji je to posao te mrzi ko musteriju jer je tu gde jeste..ne znajuci da radis mozda gori posao. Ne javljamo se jedni drugima u hodnicima, pljujemo po semaforima..itd i itd... i posle se cudimo kako zivimo najgore u Evropi. A kako onda da ne bude i sa decom isto?!
Nasa drzava i crkva bi morali poceti da se bave covekom, nama svima, a ne svetim srpskim zemljama i nebuloznim spomenicima i tricama 20 i kusur godina.

nebojsa

pre 11 godina

jako je tuzno da na ovaj praznicni dan moram da citam ovakvu vest, devojcici zelim brz oporavak, roditeljima podrsku a nesrecnoj isfrustriranoj deci oprastam unapred.

Ona

pre 11 godina

Deca jesu surova svuda, mobing je ozbiljan problem sirom sveta nije to nasa specijalnost. Nemoc drustva se vidi u tome kada za naopako ponasanje ne postoje ozibiljne konskevnece i kazne i jos gore kad postoje ali se ne primenjuju. A to je kod nas tako i u "svetu" odraslih.

zoki

pre 11 godina

ovo je samo dokaz koliko smo kao nacija nisko pali. Nije Facebook kriv za ovo vec nevaspitanje i surovost nase omladine. Ko je odgovoran? Svetska zavera, liberalni kapitalizam, ekonomska kriza, ratovi? Ne, ne, ne...
Krivi smo mi. Mi roditelji koji svoju decu nismo nista naucili. Bitnije nam je da jurimo za zaradom, buljimo u racunar i slicno, nego da vaspitavamo svoju decu. Rezultate gledamo svakodnevno, na ulici, skoli, sportskim desavanjima...
Nasa krivica, deca su samo slika nas roditelja kako smo ih vaspitavali ili nismo vaspitavali...

Perun

pre 11 godina

Ja sam bio nasilan u skoli. Sada se kajem. Tada to nisam znao. Poenta je da decu treba drzati na casovima vaspitanja i domacinstva dok god ne nauce. U moje vreme casovi su pocinjali od 6 razreda. Smanjite broj casova matematike ionako sluze vecini za kladionicu i brojanje dana robije. Drasticno povecajte broj casova iz kulture i ponasanja. To moze i mora drustvo da uradi. Roditelji su druga prica. Kazne i vise stotina sati razgovora kod socijalnog radnika bi sigurno pomoglo. Znate one americke fore Ja sam roditelj i moje je dete nasilno. Ali da seanse budu svaki dan po par sati dok ne nauci.... Ne pljujte svoju zemlju - promenite je. Dignite glas a ne samo tastaturu.

Igor

pre 11 godina

Cesto imam priliku da na sudjenjima posmatram "decu" (na optuzenickoj klupi) i njihove roditelje u publici.
Pitam se kako roditelji mogu da vaspitavaju decu kada majke nabildovanih zlikovaca koji se keze zrtvama i njihovoj muci veruju da su im deca nevina.

Berkut

pre 11 godina

Svako od nas starijih koji pamti period kada svaka kuća nije ni imala TV a kamoli nešto više mora da prizna da u svakom odrastanju je svako od nas dobijao neki "ružan" nadimak koji smo nosili tokom školovanja.Polaskom u gimnaziju,pa fakultet sno ga duboko krili a kasnije se svi lepo zezali na tu temu kada bi se našli kroz koju deceniju. Ipak to je bilo lokalno. Kao da je bila privilegija samo nekih koji su to znali. Danas kada je sve toliko idiotsdki dostupno zaista nije prijatno za devojčicu u puberteteu da treba da "cela Evropa" ismeva tvoj fizički izgled. Copy-Pasete generacija je odvano sazrela i prisutna.Gneracija koja nema nikakvog životnog iskustva. Njihovo jedini iskustvo je Facebook,Twiter,Facebook sex itd. Jednostavno ne znaju da se ponašaju u relanom svetu a opet su tolko hrabri rečiti dok sede za kompjuterom i uglavnom lupetaju gluposti. Oni su ponosni što imaju po 300 prijatelja na Facebuku ali zato u životu nemaju ni jednog. Ne znaju ni da procene šta im odgovara. Čuli su jedni od drugih za tu devojčicu i kao po komandi počeli da se utrkuju ko će je više uvrediti.Mogu samo da kažem da oni koji su koristili facebook za vredjanje i omalocvažavanje da su toliko jadni da nisu ni svesni kolika su nesreća za čovečanstvo.Plicija,psihijatri. Ne vredi. To se nosi iz kuće. Tu ljudsku mentalnu bedu ne može da vaspitava policija, psihijatri, inspekcija.Kaznite ih kroz društveno korisni rad narednih 5 godina zajedno sa roditeljima.Da čiste ulice,prazne smeće....

DarkoZ

pre 11 godina

Pa inteligencija vrsnjaka na nivou! 14 godina a dve blage veze nemaju za saosecajnost! Ja to u skoli nikako nisam voleo da cujem niti da vidim da neko vredja i ismeva nekog u mojoj blizini, odmah je dobijao preko usta. Nisam bio ni jak ni visok da bi me se plasili, bio sam samo lud od besa kad cujem tako nesto! Za to su krivi nastavnici! Oni i kad vide to, oni precute. Znaju da ispijaju kafe i strajkuju... Davao bi ja jedinice da prste na sve strane, pa kad dodju roditelji da pitaju o cemu se radi, onda bi poveli racuna i o vaspitanju i o saosecajnosti! To bre sad sve glupo, znaju samo za facebook, counter strike i GTA! Ne izgradjene licnosti, sramota na dve noge! Ne ume da se ponasa, ma nula! Mene bi bilo sramota da mi dete ucestvuje u tome!

tanja

pre 11 godina

Sto je vise akcija tipa Skola bez nasilja to su deca gora i okrutnija.Nemaju nimalo razumevanja ni milosti.Cak i ona koja ne zele da ucestvuju ne smeju to da kazu ni pokazu jer ce se onda te glavne kolovodje i frajeri i zenske okrenuti protiv njih.Kod mog sina u skoli decaku,koga stalno maltretiraju,obmotali su foliju oko glave pa je mogao da se ugusi.Svi znaju,niko ne reaguje,cak i nastavnici kazu da ni on nije cvecka...Strasno,a glavne facu su oni koji su najbezobrazniji.Najvise tzv.lajkova imaju slike gde se ti decaci drze za genitalije ili devojcici ispred lica drze srednji prst,a ona srecna ne pada joj napamet da sliku skloni...Primera je hiljadu,a da ih pitate koliko su knjiga procitali-nijednu.Uzas!

Siniša

pre 11 godina

baš ste znalci.djeca su izvor svih zala na svijetu a bome i šire u kosmosu i širi se kao kosmos čak i brže...o čemu vi pričate,znate li vi ko pred zakonom odgovara za dječije postupke? Ja bih rekao da je ovde sve podbacilo od institucije Države preko komšiluka i ulice pa do same institucije porodice,zašto bi djeca bila odgovorna za nesposobnost navedenih da edukuje i formira dječiju ličnost zato ne miješajte žito i kukolj

Jelena

pre 11 godina

Deca su oduvek bila surova. Dakle, NE srpska deca, već - deca. Svugde i uvek. Ne razumem zašto svi komentatori naglašavaju to kao primer moralnog propadanja zamlje? Naravno da je ovo moralno devastirana zemlja, ali nije nigde mnogo bolje. Prosto je ovo tekovina civilizacije.

ivann

pre 11 godina

Deca su okrutna, zato je fizička spremnost veoma bitna-bavljenje sportom- niko neće zezati i ponižavati bildera, odbojkašicu, plivačicu...

panta rei

pre 11 godina

Nisam ni pedagog, ni psiholog, imam veliku decu, ali se jos uvek dobro secam vremena kada sam bila dete i zato bih, umesto drakonskih kazni, ili daleko bilo suda, predlozila sledece:

Da svako dete, koje je ucestvovalo u tom ismevanju, poseti svoju drugaricu, pogleda je u oci i kaze: Izvini, nisam zeleo/la da te povredim i zaista mi je zao sto sam to ucinio/la.

Kada dobijes kaznu ( naravno i zasluzenu ) u tom dobu, verujes da si zavrsio s tim i nije sigurno da prestup neces ponoviti.

Dzedaj

pre 11 godina

Znamo vec kako ce sve da ide.
Roditelji nasilnicke dece se nece ni javljati. Oni se jave samo kad njihova deca budu povredjena.
Skola prebacuje problem na roditelje, drzavu i eventualno po nekog nastavnika.
Drzava ce stvari ispitivati dok se pakao ne zaledi, a popovi koji koji inace treba da se bave drustvenim moralom su zauzeti propagiranjem mitova i sopstvenim biznisima.

Chaby

pre 11 godina

Ne pamtim kada me je neka vest ovoliko rastuzila. Vratila me je u skolu(pre 15g.) kada sam i sam dozivljavao neka ruganja koja ne mogu da se porede sa ovim ali su dosta bola nanela kao detetu. Ovoga nije bilo, a ni glupavog facebooka-a i ne cudi me posto, koliko primecujem, sve gore i nevespitanije generacije dolaze. Treba ziveti sa njima.

lala

pre 11 godina

Lep srpski običaj. Zloba, ismevanje, podmuklost, gaženje svega da bi se postigao neki cilj i da ne nabrajam dalje. Naravno ima i izuzetaka, ali je njihov broj, na nesreću, sve manji i manji.

osica

pre 11 godina

Od debilnih roditelja - debilna deca. Ne mislim da su kriza i nemaština glavni krivac za nevaspitanje dece. Mnogi od nas koji ovde komentarišemo su u istoj toj krizi, ali nam deca nisu pogana. Krivi su isključivo roditelji. Njihova " lepa " deca su bolesna. Devojčici želim sve najbolje, a njeni roditelji neka urade sve da joj ne ostanu traume.

vita_brevis

pre 11 godina

I ovaj, nesretan slucaj, treba da ukaze drustvu da ce napraviti katastrofalnu gresku ukoliko (jednog dana) dozvoli gej parovima, da usvajaju decu. Nezamislivo je kroz kakav pakao ce proci, u okruzenju svojih vrsnjaka.(Nemam nista protiv LGBT populacije, ali u ovom slucaju nema kompromisa).

Prelepi

pre 11 godina

Deca su zla i bez emocija.
(Miki, 19. januar 2013 22:15)

Poprilicno se slazem sa tobom, imali smo u odeljenju (u osnovnoj skoli) devojcicu koja je bila ruznjikava, i sad neko je proglasi strasno ruznom i mi napravimo neki ritual, da nju niko ne sme da gleda inace je kao "prljav" ili da dodirne stvari koje je ona dirala, i tako godinama.
Bez da se iko seti, ej zao mi je ili e kako se ona oseca, jok kao bezdusni banditi upropascavamo psihu od deteta godinama (bukvalno).
I sad nesto gledam, 1000 posto sam siguran da ne bi mogao to da uradim bilo kome ikada vise, ali sam kao dete radio takve stvari bez pardona.
Jedna je samo cinjenica, nisam siguran da se moje gledanje odnosi na sve ljude, jer kako je dobro poznato ljudi cine i mnogo mnogo gnusnije stvari bez ikakve empatije i u godinama koje nisu bas decije..

Pajo

pre 11 godina

Šta reci...Čitajuci članak,suze su mi krenule,iskreno...Imam dve devojčice i ne smem ni da pomislim šta bih bio u stanju da uradim da im se desi nesreca kakvu je doživelo ovo nedužno dete...U razred mog deteta u Subotici ide dečak koji radi bukvalno šta hoce...Otac,nezaposlen,ne izlazi iz kladionice(kaze to mu je zanimanje)za svaku slabiju ocenu dolazi u skolu,preti nastavnicima,ponasa se bahato...Dete,očigledan problem,vredja ostale na najprostije moguce načine,svaki dan kod pedagoga i ima 5 iz vladanja...Pošto smo sa istim imali problem lično smo se žalili direktorici škole... I ? Odgovorila je,"vaše dete je omiljeno i pametnije,neka ne obraca pažnju.Ni ja ne znam šta da radimo ni sa detetom a ni sa ocem..."Toliko...

Iznogud

pre 11 godina

Vise od dve decenije drzava vaspitava roditelje uz pomoc djubreta sa pink (ne zasluzuje veliko slovo) kanala, kojekavih estrada i njihovih "umetnika" i "umetnica", spanskih, brazilskih, turskih i ostalih odpad-serija, ratno-nasilnicko i svih oblika fobicno-huskackih vesti, mrznje prema svemu i svakomu ko je iole bolji u bilo cemu, ultra-desnicarskih i ultra-levicarskih propagandi, velicanja mafijasa, prevaranata, poltrona, lopova, ljigavaca i ostalog ljudskog taloga - jednom recju negativnom selekcijom u svim sferama. U takvoj atmosferi, uz dodatak opste nemastine, roditelji "vaspitavaju" svoju decu. U takvoj atmosferi roditelji treba da objasne detetu da ode u pozoriste a ne na koncert neke sisate polugole kafanske pevaljke!!!
Posledice su ocigledne i svakodnevne a primer izivljavanja nad ovom devojcicom je ravan pravom fasizmu.
Ne branim ni ne napadam nikog, samo mi se place od tuge i nemoci kad vidim gde je Srbija dospela.
Malom andjelu oporavak i snage da istraje u svojoj borbi.

faith hill

pre 11 godina

i mene su maltretirali u skoli,i osnovnoj i srednjoj, samo moj problem je bio sto sam cutao i trpeo, sve dok mi nije puklo, zelim sve najbolje i brz oporavak ovoj devojcici, saosecam se sa njom.

op

pre 11 godina

Bio je slučaj... u jedno obdanište upisan je dečak rođen bez pravilno formiranih jagodičnih kosti. Možete zamislite na šta liči čovek sa tim delom tela neoformljenim. Šta je interesantno? Deca su ga prihvatila, on je samo jedan od njih, malo drugačiji ali opet njihov drugar. Međutim, vaspitačice nisu htele da rade sa takvim detetom i na njihovo urgiranje dečko je ispisan. Naravno niko nije odgovarao, mada prvenstveno jer majka nije želela da dete izlaže okolo i paradira njime što bi sigurno usledilo da se obratila nekoj višoj instanci. Teško je ovo društvo... kad sam bio mlađi sprdali smo se svi sa svima ali nikad iz pakosti. Sada je izgleda drugo vreme došlo, a mi samo gledamo i odmahujemo glavama pitajući se gde je nestalo nešto više od samoljublja i zlobe?

Slobodan

pre 11 godina

Srčani bolesnik sam već tri godine, imam 24 godine i takođe manu koja se kasnije manifestovala. Devojčici pre svega želim brz oporavak iz trenutne situacije, a zatim i kasnije uspešno lečenje i pozitivan ishod na najbitnijem životnom ispitu.
Što se tiče njenih "drugara", želim joj da uzme tu mržnju i netrpeljivost i da ih pretvori u zdravu ambiciju, želju za uspehom, za zdravim životom, uz poruku da se ozbiljniji drugari i prijateljstva sklapaju mnogo kasnije i da će stvari tek doći na svoje mesto.

Sve najbolje!

uciteljica ljilja

pre 11 godina

Da li vi koji krivite roditelje imate decu? Mislite li da su vasa deca andjeli? Evo, ja se zaista bavim svojim detetom, setamo, pricamo, druzimo se, vodim ga na trening, igramo se...ali i pored toga sam ga pre neki dan cula kako se zajedno sa jos trojicom decaka ruga jednom siromasnom drugu kakvu ima jaknu, i to tako surovo i strasno da sam se zaledila. Pricali smo dugo, on se kao pokajao, ali je meni to vrlo sumnjivo...pomisljam da ga obucem u neku staru odecu pa da oseti sta znaci kad se nema, ali se bojim kontra efekta. Ne verujem da je samo moje dete takvo iako ja sve cinim da ga pravilno vaspitam...dosla su izgleda neka zaista surova vremena.

Veljko

pre 11 godina

Za sve su roditelji krivi. Ja nisam ismejavao drugu decu, jer bi za takve stvari dobio veliki prekor roditelja. Oni su me naučili da treba biti druzeljubiv prema svima. Cini mi se da su deca ipak imala neku granicu u moje vreme devedesetih, kad sam ja isao u osnovnu.

john

pre 11 godina

I onda se cudimo sto nas nece u EU . Kome treba primitivna , srednjovekovna , zaostala drzava gde su ovakve uzasavajuce stvari najnormalnija pojava .

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

E čemu smo mi naučili našu decu, kako smo im usadili želju za saosećanjem, kako smo ih naučili da vole, i pomažu jedni drugima. Ne bi bio problem da je nju ismevao jedan učenik, to bi govorilo da njegovi roditelji uopšte ne zaslužuju da odgajaju dete, međutim pošto su nju ismevali svi učenici to govori da bi ovaj svet bio lepši bez nas. Ako naše društvo ne počne da se menja bolje da i ne postoji!

name

pre 11 godina

Ok svi znamo da deca mogu da budu nestasna i da ne kapiraju stvari na nacin na koji ih odrasli kapiraju,ali ovolika kolicina brutalnosti (a sigurno je velika čim je devojčici stalo srce od stresa ) je zabrinjavajuća. Ovde je opasno zakazalo vaspitanje te dece a to može imati ozbiljne posledice sutra kad ta deca budu odrasli ljudi. A poremećen sistem vrednosti u društvu samo doprinosi pogoršanju situacije.

Marko

pre 11 godina

E a sada treba da razdele suspenzije/ukore ucenicima, smanje finansijska sredstva skoli, roknu penali na plate odgovornih (direktor, psiholog, razredni) pa da vidite kako bi onda skola resavala na vreme ovakve probleme. Znam da dok sam isao u skolu nadlezne je bolela ona stvar za ovakve ispade pojedinaca, niko nikada nije dobio ukor za psihicko zlostavljanje nekoga (a boga mi retko i za fizicko osim ako je neki tezi prelom u pitanju). I jos kada bi roditelji krivicno odgovarali... pff... da vidite kako bi se resio ovaj problem za par godina.

kud plovi ovaj brod

pre 11 godina

Bas me interesuje sta ce roditelji toj "veoma vaspitanoj" deci posle ovoga da kazu?Sram vas bilo.Jednom starac rece da nema nevaspitane dece nego nevaspitanih roditelja.Cela istina,zar ne?

Ajde bre...

pre 11 godina

Čitam...
I ne verujem...
Komentari:
Jadna ona, izdrži, i ja sam.... Roditelji, ovo-ono...
Mala, neka si živa i zdrava... Sutra u sud sa roditeljima, tražite log-ove od Facebook-a... Budući da je KRIVIČNO delo u pitanju, Face će morati dostaviti informacije!
Imaš crno na belo, pa svaku porodicu, od svakog komentatora koji ti je naneo zlo, oglobi za 200.000-500.000 dindži...
Nema šta da ćutiš, i nema šta da trpiš...
Kada u ovoj zemlji BILO KO, ko se usudi da ikome ko je različit, malo pomrsi konce, bude odgovarao i bude PRAVOSNAŽNO OSUĐEN,eeee... Onda ćemo biti lepše društvo...
Što kaže Balašević : "Nek isto je i Đavolu i Đakonu" - znači sud da sudi "ni po Babu, ni po Stričevima", pa da vidimo...
Ali, ako i ovde zatajimo,e... Onda smo stvarno... u stvari onda nismo ni država (nema zaštite građana).
Fala bogu interneta, pa imaš dokaze....
(Ukoliko su se lažno predstavljali - opet, ne sekiraj se - u FB log-ovima postoje IP-jevi, pa će biti kontaktirani ISP-ovi, tako da će se nađu, sve jedno)
Samo hrabro, samo napred....

T.

pre 11 godina

Deca su uvek bila okrutna prema razlicitim od sebe, ali ovo sto se desilo bih ocekivao od mladje dece, deca od 14 godina bi vec trebalo da znaju da takvo ponasanje nije normalno. Vrlo zabrinjavajuce.

mik

pre 11 godina

Eto vam kakav smo mi 'nebeski narod' i kako smo sami sebi dovoljni i niko nije bolji od nas. Mi sami ne možemo da izgradimo ni pravilan sistem vrednosti, a kamoli nesto više.

Uros

pre 11 godina

To se resava hladne glave - visoka novcana kazna za roditelje svakog od te dece koja su na bilo koji nacin vredjala devojcicu, visoka novcana kazna za skolu koja dozvoljava takvo ponasanje u vreme nastave, pa neka prodaju racunarsku ucionicu i kucne racunare i mobilne ako nemaju da plate, nista strasno, samo ce manje da vise na Fejsu...

pero

pre 11 godina

Kakvu decu pravimo? Milslim, kakvim ih. pravimo. Idiotizacija nacije. Takvi smo, tako nam i treba. Kad ti je kao roditelju imperativ status u drustvu a idoli narodski degenerici i izrodi dete može biti samo zlo. Sto kazu, od zlog oca i gore majke.

Joker

pre 11 godina

Nazalost znam kako se donekle ova devojcica oseca jer sam i ja u tom dobu nosio neki pojas za ispravljanje kicme,to je bio najgori deo mog detinjistva,samo tada nije bio internet toliko razvijen,ali su me vredjali i izivljavali se na meni uzivo.Secam se proplakanih noci zbog toga citajuci ovaj tekst. Najgore je sto su me i deca koja su mi do tada bili prijatelji pocela da me izbegavaju,kako ne bi bili vidjeni u drustvu nakaze,kako su me tada deca nazivala.

feyck

pre 11 godina

Danas roditelji sve i svasta dopustaju svojoj deci, pa mi se cini da svet zbog toga ide u propast. U moje vreme, mi smo pomagali nase skolske drugove, skupljali novac za njih. A ovo danas, to je strasno. Da je moje dete tako nesto uradilo, tu bi radio kais da mu nikad tako nesto opet ne padne na pamet, a roditelji danas svasta dopustaju deci pod izgovorom da su to samo deca. Slazem se, ali i deci treba postaviti granicu, da zna sta je nestasluk, ali da ne pretera. Kada ce da nauce sta je to humanost ako ne sada?

Ona

pre 11 godina

Mi smo primitivni, bolesni se ismevaju i kriju, sve okolo neki veliki vernici, a jos paganske vazone teraju. Deca rade ono sto nauce u porodici ili sredini gde odrastaju, bez greske. Nazalost milsim da je u pravu komentator koji kaze da od ovoga nece biti nista, malo ce se stisati dok frka ne prodje i tako do narednog "podviga".
Zastite ljudi i tudju i svoju decu na licnu inicijativu, drustvo je propalo nacisto dok mu se ne desi neka katarza sama od sebe. Dovoljni su komentari na '92 koja je kao "gradjanska". Deca rastu u toj mentalnoj mocvari. Sta ocekivati od njih
.
Izdrzi devojcice, njihove gluposti nisu vredni jedne tvoje suze, a kamoli zdravlja i zivota. Mnogi veliki su to postali upravo uprkos sredini iz koje su potekli i problema koji su i ih pratili. Njihovi komentari o tebi ne govore nista, a o njima mnogo toga losega.

irina

pre 11 godina

Mnogo mi je zao devojcice i roditelja. Brz oporavak im zelim.
Ne podnosim FB, mrzim ga sve vise.
U Italiji se desavaju sliicne stvari, neke se zavrse samoubistvom. strasno!

paranoja

pre 11 godina

Deca su oduvek bila okrutna izmedju sebe, to nije nepoznato. Ali ono sto je strasno je nedostatak empatija kada znas da je neko BOLESTAN i i dalje imas potrebu da ga ugnjetavas. Najtuznije je sto se ovakvi slucajevi iskoriscavaju od strane svih, pa i od ostale dece koja nisi dovoljno kul u drustvu, jer je jedan od osnovnih mehanizama afirmisanja necijeg statusa unutar drustva, iako potpuno los i iskvaren, upravo unizavanje drugog. Mogu da zamislim koliko je tesko devojcici, koja je inace i odlicna, sto joj verovatno jos vise stvara problem, zbog etiketa. Na kraju krajeva, i sam sam bio u takvoj situaciji, samo je vazno znati kako izaci na kraj sa takvim situacijama. (doduse, ja sam imao tu srecu da sam bio zdrav, za razliku od ove jadne devojcice...) Nadam se, iskreno, da ce joj biti bolje...

Pera lozac

pre 11 godina

Glavno da je "profesor" veronauke bio tu da resi problem.
Kada vidim ko resava probleme, ne cudi me da se ovakve stvari desavaju.

Sva podraka za nesrecnu devojcicu, dok monstrumima sa fejsbuka treba odrzati dobru lekciju. I to ako je moguce bez "profesora" veronauke i slicnih.

Milkec

pre 11 godina

Nevaspitani kod kuće, bez usađenih vrednosti oni su gomila degenerika na priliku svojih roditelja i društva. Detinjstvo i odrastanje su uvek bili teški za one koji su drugačiji, ali umesto da sa godinama bude bolje, sve je gore.

Nemanja

pre 11 godina

Apsolutno je nedopustivo da roditelji dozvoljavaju da deca žive na facebook - u !
Smatram njene roditelje jednako krivim kao što su i roditelji dece koja su je ismevala jer su dozvolili da ceo dan provede gledajući to umesto da uči ili bar čita nešto korisnije na netu.

DzonyR

pre 11 godina

Licno sam veoma emotivan a kao i svi roditelji kad su u pitanju moja deca VEOMA zastitnicki nastrojen.Ne mogu ni da zamislim sta bi ja uradio da je moje dete u pitanju.Licno nikad nisam udario dete a imam ih dvoje priznajem nije ni bilo potrebe,ali da ih nadjem da nekog tako ismevaju podsetio bi ih kako je to moja baka radila i nije ona za dzabe govorila da je batina iz raja izasla.A sad te roditelje deb... lepo na sud pa ih pocepati s kaznama i onda ce vise da obracaju paznju sta im deca rade na drustvenoj mrezi.Draga curice zelim ti brz oporavak i da dokazes deb.... da da si vrednija i pametnija od njih.

blondie

pre 11 godina

Deca su samo ogledalo drustva i roditelja,a i kako bi moglo drugacije!A kada budu porasli i postali jos svesniji u kakvom drustvu zive,jedino sto mogu pametno da urade je da odu daleko,daleko,daleko.Ako neko postavi pitanje-a zasto se ne potrude da promene isto,evo odgovora-ma,daj!

elektricni

pre 11 godina

Slika i prilika Srbije. Gazi slabijeg i budi ponizan prema jacem. Zato smo i kao drustvo i kao drzava tu gde smo, guta nas mulj i blato.

Covek

pre 11 godina

"Bravo" za roditelje ove dece koji su ismejavali. Kakvi roditelji, takva i deca. A toj nevaspitanoj deci bih pozelo jednog dana kada i sami postanu roditelji da se namuce kao roditelje ove nesretne devojcice. Karma!

tdg

pre 11 godina

Naravno da je sve ovo krivica roditelja djaka koja su vrsila nasilje. I ovo nisu mala deca, ovo je bre 7 razred skoro pa ljudi, stubovi njihove licnosti su vec formirani...i veoma, veoma su losi. Mislite da ce se roditelji ove dece osecati krivima...nece, nimalo. Naci ce oni hiljadu i jedan izgovor za svoje napasti. "Dete je sta je znalo ono malo muceno" eeej sedmi razred!!!!! Verujem da je sada u Valjevu uzbudljivo....da ima narod o cemu da prica, babe, zene ujutru kada piju kafu, svi ce biti sudije trazeci krivca......ali sve ovo nema svrhe. Narod je bolestan, pun mrznje, lenj, pomalo glup. Pazi ti si sedmi razred i ismejavas nekoga zato sto je razrok....pa gde je tu inteligencija, ljudskost, ona je kriva sto je razroka, sto je grbavo....ajmo svi na nju, udarimo na slabijeg, spusticu nekoga da se sam uzdignem. Ne maltretiraju se samo deca sa fizickim manama, nego i siromasna, on/ona je mukica kriv sto nema.....ajde na njega cu. I roditelji ovakve dece...porucujem vam i skoro sam 100% sigurna u ovo ---> danas ce vase dete maltretirati druga u klupi, sutra ce maltretirati vas, trazeci vam novac za travu, dop, i na kraju heroin. Pricajte sa svojom decom...sto vise, upoznajte ih, savetujte ih...ne zanemarujte, vodite racuna sa kim se druzi, usadite im prave vrednosti, da je vazno biti covek!!

dowla

pre 11 godina

sasvim je normalno danas mučiti one koji nisu imali tu "sreću" da se rode kao manekeni. ja sam slično prolazio u srednjoj, fala bogu nije bilo fejsbuka tada a ni telefoni nisu mogli da snimaju video. jer od kad je to postalo normalno deca su postala sve lošija. ja sam npr. iz imućne porodice a isao sam u razred gde je većina dece bila iz siromašnijih porodica i rasturenih brakova. nikad nisam hteo da se pravim da sam po bilo čemu bolji od njih, jer nisam, ali dovoljno je bilo to sto kuci nisam imao tatu pijanca i mamu koja ne radi nista po ceo dan, da me vide kao drugačiju osobu od njih. sve sto se razlikuje u Srbiji treba po nekom pravilu uništiti i mučiti. ja sam za njih bio bogat a ružan i zato sam bio svakodnevno mučen tokom sve četiri godine. danas naravno oni su svi propalice a ja sam jedini koji je uspeo u životu. možda je grozno to sa moje strane ali radujem se što je tako ispalo na kraju. i kad ih sretnem smejem im se u lice i osećam se jako dobro zbog toga.

Zmaj

pre 11 godina

Devojčice, moja osnvovna škola je bila pakao, samo opušteno, ne treba da te interesuje šta drugi misle, pa šta ako si drugačija, čak šta više, posmatraj to na sledeći način: TI se izdvajaš iz učmale, jednolične gomile. Brz oporavak.

Vlada

pre 11 godina

Nekad je na televiziji emisiju za decu vodio Žarko Korać, emisija je bila edukativna, učila je decu da nas različitosti čine bogatijima... Ko sada uči takvim vrednostima našu decu?
Možda veroučitelji sa prutom u ruci? Ili kursadzije? Otac sa flasom piva u ruci, koji gleda preljubnike, pa onda prebije zenu... ?!

tremor

pre 11 godina

(DzonyR, 19. januar 2013 23:11)

Tako je brate.. Najveci deo odgovornosti nose neobrazovani, nevaspitani, primitivni i frustrirani roditelji "duhovite" dece, koju bi ja nazvao "blago mentalno retardiranim".

Kad bolje ramislim, sve klince koje poznajem mogu da razvrstam prema stepenu "retardiranosti" roditelja. Cast izuzecima, malo ih je...

Drzi se !

pre 11 godina

Sve se to nosi iz kuce... Licno, imam blazi oblik invaliditeta, ali sam od zadirkivanja ''frajera'' i ''riba'' uvek uspevao lagano da se odbranim tako sto ih unakazim, verbalnim putem naravno, jer sam inteligentniji od svih njih zajedno :) A i nisu ni sva deca takva, imao sam i jos uvek imam drugove kojima to sto sam ''drugaciji'' ne smeta ni najmanje... Tako da samo se drzi i ne obracaj paznju na budale... Nisu vredni. Pozdrav.

papa štrumf

pre 11 godina

tuga, kad ovako nesto procitam, dodje mi da mi srce pukne... najgore je kad se zlostavljaju oni koji se ne mogu i ne znaju sami zastititi - djeca, ali i zivotinje. Odgovornost i moralna obaveza nas ljudi i naseg drustva je da zastitimo one koji su bespomocni, a odgovornost za ovaj konkretan slucaj lezi na roditeljima njenih razrednih drugova koji ih nisu na adekvatan nacin informirati i odgojili.

Rezultat

pre 11 godina

Sta se cudite to je realnost, odgovor zasto se ovde ljudi mrze jer lose zive pa onda iz nemastine nemaju sta da rade pa onda je bolje da se nekom drugom nanosi bol i zlo, politka je usla u sve pore drustva, takodje ima u drzavnim skolama dece ciji roditelji su imucni koji od besa neznaju sta ce pa se izivljavaju nad drugom decom takvoj deci treba stati na put jer u stanju su da urade sve, nose nozeve, pistolje itd. Takvi ucenici ne samo da vredjaju drugare nego i profesore i nemaju respekta ni prema kome apel svima pogotovu nadleznim institucijama da organizuju edukativne seminare da nam se omladina prosvetli. Ali prvo sto treba da se uradi je da drzava kaznjava starije prestupnike pa kad oni dozive kaznu deca u tom uzrastu kad znaju da za starije postoje konsekvence nece ni pomisljati da rade tako nesto a posto ovde odrasli nisu sankcionisani to je klasican rezultat.

Nenad

pre 11 godina

Naravno da su ovde roditelji najvise krivi, ali u svetu kojem mi zivimo roditelji nemaju vremena da vaspitavaju decu.U danjasnjem svetu oba roditelja moraju da rade i ponekad i do deset sati, da bi produzili opstanak svoje porodice na ovoj planeti.A u ovom nasem vremenu ljudima je samo to i ostalo da rade i da pokusavaju da nekako opstaju, a ne da zive. I kako vreme odmice sve manje i manje vremena imaju da vaspitaju decu, da se igraju sa njima, da im pokazu sta je dobro i kako se treba ponasati u svetu, da pokusaju da ih usmere na pravom putu i da im zaista posvete paznju i ljubav koja deca zasluzuju.

Milica US

pre 11 godina

Totalni kolaps morala u Srbiji. Kakvi su to roditelji? Kakva su to deca?

Pricajte sta hocete o USA, ali u americkim skolama se zna red. Bulling se odmah i strogo sankcionise. Bilo kakvo verbalno ili fizicko zlostavaljnje na bilo kojoj osnovi (rasnoj, nacionalnoj, verskoj) se kaznjava. Ne dao Bog da se neko ruga hendikepiranoj deci.
Mogli bismo mi malo da se ugledamo na mrsku nam Ameriku.

Palman

pre 11 godina

meni nije jasno zasto je profesor veronauke dao izjavu, nesto ne vidim da su deca produhovljenija, ali to nije tema. stvar je da sve polazi od kuce, ako roditelji sami ne vide da su im deca maloletni delikventi, onda bi trebalo i roditelje na prinudni rad. u suprotnom dobijate navijacke grupe, obrazovce, i slicne fanaticne frakcije bez i grama mozga.

sumorni

pre 11 godina

Ni roditelji nisu ništa bolji, naprotiv, pa ni deca ne mogu biti bolji od njih.

I to je to, neizlečivo je.

A završiće se tako što ćemo da se istrebimo izmedju sebe, i to mnogo brže nego što u najgorim noćnim morama možete i da pretpostavite, jer srpsko društvo je poludelo od mržnje prema svemu, svačemu i svakome.

johnny

pre 11 godina

to su deca a ne odrasli. odgovorni su samo roditelji devojcice jer je nisu naucili kako da se ponasa ili nosi u takvim situacijama. svi kao stitimo decu, a zaboravljamo da ih zastitimo od sebe!!!!

helen

pre 11 godina

Jadna devojcica. Dok citam ovakve vesti osecam neverovatan bes, tugu i nespokoj da postoji toliko zla, pakosti i bolesnih ideja u glavama tinejdzera.Ocigledno da se pojedini roditelji uopste ne bave svojom decom.I sto je nájgore ovaj primer nije usamljen. Zivimo u zemlji gde su neke normalne vrednosti potpuno marginalizovane i umesto njih vladaju bahatost, nekultura, primitivizam, drcnost.Pukli smo nacisto. Devojcici zelim da se brzo oporavi, dusa mala.

Lajavica

pre 11 godina

Odavno se roditelji više ne bave decom... Ovo je dokaz.
Nas su vaspitavali da ne ismejavamo decu koja su po bilo čemu drugačija od nas. Prvo roditelji, a onda i škola.
Mi smo danas roditelji i nije mi jasno kako to da na žalost ogromna većina mojih vršnjaka ne vaspitava svoju decu u istom duhu. Šta je to važnije od dece? Pare? Politika?
Pogledajte samo koliko mladih od 17-20 godina gine ili ubija druge moćnim kolima sa xy konjskih snaga i brzinama preko 200 km/h! Sve je to NEBRIGA RODITELJA. I tu nema opravdanja.
Naravno da je tu i škola zakazala, trebalo bi na prvi znak bilo kakvog (fizičkog ili mentalnog) nasilja uspostaviti kontakt s roditeljima i apelovati na njih. Pa ako ne vredi, uključiti centre za socijalni rad...posle ozbiljne čistke u istima, jer su i oni postali karikatura te institucije.
Sve u svemu, žalosno i tužno.
Neka je bog u pomoći našoj deci s nama ovakvima, na svim nivoima.

koja

pre 11 godina

Ja ne znam zasto je toliko tesko uvesti jednom nedeljno ili u 2 nedelje neki oblik obaveznog sastanka svih roditelja i ucenika iz razreda sa psihologom i pedagogom, na kojima bi se raspravljalo o ovakvim stvarima. Mislim da bi posle tih sastanaka najvise postidjeni bili upravo nasilnici i provokatori.

Vana

pre 11 godina

Strašno. Deca se znaju zbog bilo čega podsmevati drugima, ali ovo, ovo deca nisu sama izmislila- kao smešna ti je frizura- e to je dečije. Roditelji bi više trebalo da se bave svojom decom i uče ih toleranciji, a manje da gledaju "Show emisije" -.-
Nadam se da će devojčica biti u redu i da je roditelji i prijatelji ojačaju- da manje obraća pažnju na zlonamerne komentare (to jeste teško, ali je u ovakoj zemlji gde te zlostavljaju jer imaš neku bolest, jer su ti razvedeni roditelji, itd.jedino rešenje, nažalost).

Totalni propast drustva

pre 11 godina

samo cu reci iz licnog iskustva da roditelji koji su krivi za vaspitanje svoje dece nece nista uciniti..mene su pored "drustva" i njihovi roditelji ismevali..ja se i dan danas borim sa traumama koje su meni nanete u osnovnoj skoli..mozda ce se devojcica izboriti sa traumom ali srcana mana ce joj ostati..bas kao sto je i meni ostao deformitet lobanje kao posledica pada kada su me gurnuli niz stepenice..i dok citam ovo..samo se pitam dokle vise..

Izdrži bebo!

pre 11 godina

Ništa novo. Vraćaju mi se neke slike i suze mi naviru od besa. Takva deca su uvek bila predmet podsmeha, a ovi koji im se smeju "glavni šmekeri" i "ribe" i budući stubovi društva. S tim što mislim da je sada gore nego ikad, sve smo kriterijume izgubili. Nadam se da ćeš biti dobro lepotice. Veruj u sebe i u dobre ljude, jer ima ih sasvim dovoljno za tebe malu. Samo još neku godinu izdrži i ti ćeš se smejati njima. Daj Bože da ti neko pročita ovo.

majka

pre 11 godina

e lepa, kao da joj nije dovoljno celo to cimanje po lekarima...deca stvarno znaju da budu surova. nadam se da im vise nece pasti na pamet da ismevaju nekoga ko nema izbor, uzas, nadam se da ce se i njihovi roditelji makar zapitati da li su mogli da ucine nesto da im se decea ne ponasaju tako, ovde su svi zabrljali. uzas.nadam se da ce se oporaviti i shvatiti koliko je dobra i pametna i nastaviti dalje. zelim joj svu srecu!

zoki

pre 11 godina

Pre nekoliko meseci u posetu mom sinu prvi put je dosao njegov prijatelj iz Svajcarske a sa kojim se upoznao preko facebook-a . Obojica su inace studenti na srodnim fakultetima .
Prilikom vecere za stolom pitao sam ga o prvim utiscima o gradu .
Odgovorio je da je grad lep ali ne i ljudi . Nije mogao da shvati zasto se ovde ljudi toliko mrze , patoloski mrze . Rekao je da takvo isijavanje negativne energije nigde u Evropi nije osetio sem u ovoj sredini .
Da li onda treba da se cudimo ovom tekstu o nesrecnoj devojcici .
Losi smo , jako losi .

MrDrobisha

pre 11 godina

Po meni roditelji ove nevaspitane dece, koji su ovoj zlatnoj devojcici naneli mnogo patnje i bola, trebali bi da zavrse u zatvoru. Posto nisu sposobni da svoju decu vaspitaju onda bi trebalo da odgovaraju. Mozda nisu sposobni, a mozda su im deca debili. U tom slucaju to bi im bila olaksavajuca okolnost, zato prvo to treba ispitati.

peki

pre 11 godina

Zivot se surovo poigrao sa malim andjelom. Nadam se da ce biti dobro. Siguran sam da ce i deca shvatiti svoj greh...a Bog oprostiti. Zelim joj dobro zdravlje i brz oporavak. I nek bude po Niceovoj tvrdnji ...ono sto me ne ubije ucini
me jacim...

Anaksimaneta

pre 11 godina

Davno smo mi kao društvo izgubili sve krasi ljudskost. Izreka: " Čime se budala hvali , pametan se toga stidi !!! " , davno je izgubila svaki smisao. Moral više ne postoji ni kao reč , a o poštenju neću ni da pričam. Važno je samo da si lep , da imaš pare i ništa više !!!

srecko

pre 11 godina

Veoma potresna vest, stara dora poslovica kaže: GREH JE SMEJATI SE BOLESNOM u ovom slučaju zatajili su i roditelji dece koja su dovela devojčicu u ozbiljnu situaciju, a takođe i prosvetno pdagoški kadar pomenute škole. Ne ponovilo se !
Srecko

Beogradjanin

pre 11 godina

I da vidimo sta je skola uradila:

- Da li je pozvala SVE roditelje koji su ismevali devojcicu?
- Da li je roditeljima receno da je to NJIHOVA krivica jer su nesposobni da vaspitavaju svoju decu?
- Da li su sva deca kaznjena ukorom pred iskljucenje?

A onda da se ide od lokalne vlasti pa sve do republicke!
- Sta ste gospodo uradili da edukujete primitivne roditelje da bi oni preneli svojoj primitivnoj deci poruku: da smo svi isti i podjednako vredni?

Играле се Делије

pre 11 godina

Реците ми шта раде директор, педагог и остали запослени и зашто ништа?

Milko

pre 11 godina

" Zato će insistirati da se utvrdi ko je odgovoran što je njihova ćerka doživela traumu."

Bez ikakvog dvoumljenja, mislim da su za ovo odgovorni pre svega roditelji dece koja su učestvovala u maltretiranju devojčice i ugrozili joj život a zatim i nastavnici i direktor škole, koji nisu preduzimali mere da to spreče.
Plašim se samo da će ovaj stravični dogadjaj proći bez ikakvih sankcija, štaviše siguran sam u to, pošto je država Srbija potpuno pukla.
Sram nas bilo.

tanana

pre 11 godina

Da li je moguce da na ovo jos uvek niko nema komentar?Da je u pitanju Ceca i njene nove grudi,zubi ili vec tako nesto ljudi bi bili daleko vise zainteresovani!!!
Da li strucnjaci u skolama rade sa decom na prevenciji ovakvih stvari t.j. ponasanja ili samo nakon sto se neka strahota ovog tipa dogodi.Kad se desi nesto slicno u Americi ne mozemo da se dovoljno napljujemo a u svoje dvoriste ne gledamo.Nemojte mi samo reci "ma to su deca sta ces ".Ako se Vase dete nadje na bilo kojoj strani nekog ovom slicnom dogadjaju sigurno cete se zapitati ko je kriv. Deca nisu sigurno jer oni su samo ogledalo svojih roditelja.

modesty

pre 11 godina

O, sunce malo. Neka je ona samo przivela i neka ju od sada paze i nadam se da ce se oporaviti. A ovo sto se desilo treba iskoristiti kao povod za dugotrajnu kampanju protiv bully-inga, protiv maltretiranja i fizickog kaznjavanja dece i protiv opsteg nasilja u porodici. Jer samilost i velikodusnost kao i okrutnost i predrasude uvek deca donose od kuce.

sejledin

pre 11 godina

Sta je bilo...nema komentara na ovaj uzas. Vidim za neke spomenike,komentaraaa nemozes ih procitat,a na ovu vijest sto normalnog covjeka potrese,nijedan.Sta koga zanima,jedno dijete,odlican ucenik,ni samo krivo sto je tako rodjeno. Bas na ovu vijest sam ocekivao najvise komentara.Puno volite svoju naciju,i svoju Srbiju????Razmislite malo o drustvu koje ne razmislja o ovakvim slucajevima.....

draganbb

pre 11 godina

Odogovornost je na roditeljima koji su vaspitali svoju decu da se kukavički rugaju slabijim od sebe. A kome Srbija ne odgovara neka se iseljava ili začuti sa kritikama na njen račun. Ja se u okviru svojih skromnih mogućnosti svaki dan i na svakom mestu borim da Srbija bude bolje mesto.

Ili.... Ili

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto dozvoljavamo ovakve situacije. Edukacija i u kuci i u skoli. Inace, pre nekoliko godina u dvoristu Kule Nenadovica, iznad skole, desio se slucaj vrsnjackog nasilja u kome su akteri bili ucenici pomenute skole. :-( I od tada, pa do danas, nema pomaka. Verbalno ili fizicko, ovaj problem treba resavati, da se iste ili slicne situacije ne bi ponavljale. Devojcici zelim brz oporavak!

mladjan

pre 11 godina

na zalost deca u Srbiji sve vise podsecaju na "Hitler Jugend"...totalni kolaps morala i drzave...kao i ogledalo pojedinih roditelja koji spas nalaze u casi...

zoki

pre 11 godina

Pre nekoliko meseci u posetu mom sinu prvi put je dosao njegov prijatelj iz Svajcarske a sa kojim se upoznao preko facebook-a . Obojica su inace studenti na srodnim fakultetima .
Prilikom vecere za stolom pitao sam ga o prvim utiscima o gradu .
Odgovorio je da je grad lep ali ne i ljudi . Nije mogao da shvati zasto se ovde ljudi toliko mrze , patoloski mrze . Rekao je da takvo isijavanje negativne energije nigde u Evropi nije osetio sem u ovoj sredini .
Da li onda treba da se cudimo ovom tekstu o nesrecnoj devojcici .
Losi smo , jako losi .

Beogradjanin

pre 11 godina

I da vidimo sta je skola uradila:

- Da li je pozvala SVE roditelje koji su ismevali devojcicu?
- Da li je roditeljima receno da je to NJIHOVA krivica jer su nesposobni da vaspitavaju svoju decu?
- Da li su sva deca kaznjena ukorom pred iskljucenje?

A onda da se ide od lokalne vlasti pa sve do republicke!
- Sta ste gospodo uradili da edukujete primitivne roditelje da bi oni preneli svojoj primitivnoj deci poruku: da smo svi isti i podjednako vredni?

Milko

pre 11 godina

" Zato će insistirati da se utvrdi ko je odgovoran što je njihova ćerka doživela traumu."

Bez ikakvog dvoumljenja, mislim da su za ovo odgovorni pre svega roditelji dece koja su učestvovala u maltretiranju devojčice i ugrozili joj život a zatim i nastavnici i direktor škole, koji nisu preduzimali mere da to spreče.
Plašim se samo da će ovaj stravični dogadjaj proći bez ikakvih sankcija, štaviše siguran sam u to, pošto je država Srbija potpuno pukla.
Sram nas bilo.

helen

pre 11 godina

Jadna devojcica. Dok citam ovakve vesti osecam neverovatan bes, tugu i nespokoj da postoji toliko zla, pakosti i bolesnih ideja u glavama tinejdzera.Ocigledno da se pojedini roditelji uopste ne bave svojom decom.I sto je nájgore ovaj primer nije usamljen. Zivimo u zemlji gde su neke normalne vrednosti potpuno marginalizovane i umesto njih vladaju bahatost, nekultura, primitivizam, drcnost.Pukli smo nacisto. Devojcici zelim da se brzo oporavi, dusa mala.

srecko

pre 11 godina

Veoma potresna vest, stara dora poslovica kaže: GREH JE SMEJATI SE BOLESNOM u ovom slučaju zatajili su i roditelji dece koja su dovela devojčicu u ozbiljnu situaciju, a takođe i prosvetno pdagoški kadar pomenute škole. Ne ponovilo se !
Srecko

Totalni propast drustva

pre 11 godina

samo cu reci iz licnog iskustva da roditelji koji su krivi za vaspitanje svoje dece nece nista uciniti..mene su pored "drustva" i njihovi roditelji ismevali..ja se i dan danas borim sa traumama koje su meni nanete u osnovnoj skoli..mozda ce se devojcica izboriti sa traumom ali srcana mana ce joj ostati..bas kao sto je i meni ostao deformitet lobanje kao posledica pada kada su me gurnuli niz stepenice..i dok citam ovo..samo se pitam dokle vise..

modesty

pre 11 godina

O, sunce malo. Neka je ona samo przivela i neka ju od sada paze i nadam se da ce se oporaviti. A ovo sto se desilo treba iskoristiti kao povod za dugotrajnu kampanju protiv bully-inga, protiv maltretiranja i fizickog kaznjavanja dece i protiv opsteg nasilja u porodici. Jer samilost i velikodusnost kao i okrutnost i predrasude uvek deca donose od kuce.

tanana

pre 11 godina

Da li je moguce da na ovo jos uvek niko nema komentar?Da je u pitanju Ceca i njene nove grudi,zubi ili vec tako nesto ljudi bi bili daleko vise zainteresovani!!!
Da li strucnjaci u skolama rade sa decom na prevenciji ovakvih stvari t.j. ponasanja ili samo nakon sto se neka strahota ovog tipa dogodi.Kad se desi nesto slicno u Americi ne mozemo da se dovoljno napljujemo a u svoje dvoriste ne gledamo.Nemojte mi samo reci "ma to su deca sta ces ".Ako se Vase dete nadje na bilo kojoj strani nekog ovom slicnom dogadjaju sigurno cete se zapitati ko je kriv. Deca nisu sigurno jer oni su samo ogledalo svojih roditelja.

Izdrži bebo!

pre 11 godina

Ništa novo. Vraćaju mi se neke slike i suze mi naviru od besa. Takva deca su uvek bila predmet podsmeha, a ovi koji im se smeju "glavni šmekeri" i "ribe" i budući stubovi društva. S tim što mislim da je sada gore nego ikad, sve smo kriterijume izgubili. Nadam se da ćeš biti dobro lepotice. Veruj u sebe i u dobre ljude, jer ima ih sasvim dovoljno za tebe malu. Samo još neku godinu izdrži i ti ćeš se smejati njima. Daj Bože da ti neko pročita ovo.

Vlada

pre 11 godina

Nekad je na televiziji emisiju za decu vodio Žarko Korać, emisija je bila edukativna, učila je decu da nas različitosti čine bogatijima... Ko sada uči takvim vrednostima našu decu?
Možda veroučitelji sa prutom u ruci? Ili kursadzije? Otac sa flasom piva u ruci, koji gleda preljubnike, pa onda prebije zenu... ?!

MrDrobisha

pre 11 godina

Po meni roditelji ove nevaspitane dece, koji su ovoj zlatnoj devojcici naneli mnogo patnje i bola, trebali bi da zavrse u zatvoru. Posto nisu sposobni da svoju decu vaspitaju onda bi trebalo da odgovaraju. Mozda nisu sposobni, a mozda su im deca debili. U tom slucaju to bi im bila olaksavajuca okolnost, zato prvo to treba ispitati.

tdg

pre 11 godina

Naravno da je sve ovo krivica roditelja djaka koja su vrsila nasilje. I ovo nisu mala deca, ovo je bre 7 razred skoro pa ljudi, stubovi njihove licnosti su vec formirani...i veoma, veoma su losi. Mislite da ce se roditelji ove dece osecati krivima...nece, nimalo. Naci ce oni hiljadu i jedan izgovor za svoje napasti. "Dete je sta je znalo ono malo muceno" eeej sedmi razred!!!!! Verujem da je sada u Valjevu uzbudljivo....da ima narod o cemu da prica, babe, zene ujutru kada piju kafu, svi ce biti sudije trazeci krivca......ali sve ovo nema svrhe. Narod je bolestan, pun mrznje, lenj, pomalo glup. Pazi ti si sedmi razred i ismejavas nekoga zato sto je razrok....pa gde je tu inteligencija, ljudskost, ona je kriva sto je razroka, sto je grbavo....ajmo svi na nju, udarimo na slabijeg, spusticu nekoga da se sam uzdignem. Ne maltretiraju se samo deca sa fizickim manama, nego i siromasna, on/ona je mukica kriv sto nema.....ajde na njega cu. I roditelji ovakve dece...porucujem vam i skoro sam 100% sigurna u ovo ---> danas ce vase dete maltretirati druga u klupi, sutra ce maltretirati vas, trazeci vam novac za travu, dop, i na kraju heroin. Pricajte sa svojom decom...sto vise, upoznajte ih, savetujte ih...ne zanemarujte, vodite racuna sa kim se druzi, usadite im prave vrednosti, da je vazno biti covek!!

Играле се Делије

pre 11 godina

Реците ми шта раде директор, педагог и остали запослени и зашто ништа?

elektricni

pre 11 godina

Slika i prilika Srbije. Gazi slabijeg i budi ponizan prema jacem. Zato smo i kao drustvo i kao drzava tu gde smo, guta nas mulj i blato.

mladjan

pre 11 godina

na zalost deca u Srbiji sve vise podsecaju na "Hitler Jugend"...totalni kolaps morala i drzave...kao i ogledalo pojedinih roditelja koji spas nalaze u casi...

Zmaj

pre 11 godina

Devojčice, moja osnvovna škola je bila pakao, samo opušteno, ne treba da te interesuje šta drugi misle, pa šta ako si drugačija, čak šta više, posmatraj to na sledeći način: TI se izdvajaš iz učmale, jednolične gomile. Brz oporavak.

majka

pre 11 godina

e lepa, kao da joj nije dovoljno celo to cimanje po lekarima...deca stvarno znaju da budu surova. nadam se da im vise nece pasti na pamet da ismevaju nekoga ko nema izbor, uzas, nadam se da ce se i njihovi roditelji makar zapitati da li su mogli da ucine nesto da im se decea ne ponasaju tako, ovde su svi zabrljali. uzas.nadam se da ce se oporaviti i shvatiti koliko je dobra i pametna i nastaviti dalje. zelim joj svu srecu!

DzonyR

pre 11 godina

Licno sam veoma emotivan a kao i svi roditelji kad su u pitanju moja deca VEOMA zastitnicki nastrojen.Ne mogu ni da zamislim sta bi ja uradio da je moje dete u pitanju.Licno nikad nisam udario dete a imam ih dvoje priznajem nije ni bilo potrebe,ali da ih nadjem da nekog tako ismevaju podsetio bi ih kako je to moja baka radila i nije ona za dzabe govorila da je batina iz raja izasla.A sad te roditelje deb... lepo na sud pa ih pocepati s kaznama i onda ce vise da obracaju paznju sta im deca rade na drustvenoj mrezi.Draga curice zelim ti brz oporavak i da dokazes deb.... da da si vrednija i pametnija od njih.

Milica US

pre 11 godina

Totalni kolaps morala u Srbiji. Kakvi su to roditelji? Kakva su to deca?

Pricajte sta hocete o USA, ali u americkim skolama se zna red. Bulling se odmah i strogo sankcionise. Bilo kakvo verbalno ili fizicko zlostavaljnje na bilo kojoj osnovi (rasnoj, nacionalnoj, verskoj) se kaznjava. Ne dao Bog da se neko ruga hendikepiranoj deci.
Mogli bismo mi malo da se ugledamo na mrsku nam Ameriku.

Drzi se !

pre 11 godina

Sve se to nosi iz kuce... Licno, imam blazi oblik invaliditeta, ali sam od zadirkivanja ''frajera'' i ''riba'' uvek uspevao lagano da se odbranim tako sto ih unakazim, verbalnim putem naravno, jer sam inteligentniji od svih njih zajedno :) A i nisu ni sva deca takva, imao sam i jos uvek imam drugove kojima to sto sam ''drugaciji'' ne smeta ni najmanje... Tako da samo se drzi i ne obracaj paznju na budale... Nisu vredni. Pozdrav.

tremor

pre 11 godina

(DzonyR, 19. januar 2013 23:11)

Tako je brate.. Najveci deo odgovornosti nose neobrazovani, nevaspitani, primitivni i frustrirani roditelji "duhovite" dece, koju bi ja nazvao "blago mentalno retardiranim".

Kad bolje ramislim, sve klince koje poznajem mogu da razvrstam prema stepenu "retardiranosti" roditelja. Cast izuzecima, malo ih je...

Anaksimaneta

pre 11 godina

Davno smo mi kao društvo izgubili sve krasi ljudskost. Izreka: " Čime se budala hvali , pametan se toga stidi !!! " , davno je izgubila svaki smisao. Moral više ne postoji ni kao reč , a o poštenju neću ni da pričam. Važno je samo da si lep , da imaš pare i ništa više !!!

Ili.... Ili

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto dozvoljavamo ovakve situacije. Edukacija i u kuci i u skoli. Inace, pre nekoliko godina u dvoristu Kule Nenadovica, iznad skole, desio se slucaj vrsnjackog nasilja u kome su akteri bili ucenici pomenute skole. :-( I od tada, pa do danas, nema pomaka. Verbalno ili fizicko, ovaj problem treba resavati, da se iste ili slicne situacije ne bi ponavljale. Devojcici zelim brz oporavak!

Iznogud

pre 11 godina

Vise od dve decenije drzava vaspitava roditelje uz pomoc djubreta sa pink (ne zasluzuje veliko slovo) kanala, kojekavih estrada i njihovih "umetnika" i "umetnica", spanskih, brazilskih, turskih i ostalih odpad-serija, ratno-nasilnicko i svih oblika fobicno-huskackih vesti, mrznje prema svemu i svakomu ko je iole bolji u bilo cemu, ultra-desnicarskih i ultra-levicarskih propagandi, velicanja mafijasa, prevaranata, poltrona, lopova, ljigavaca i ostalog ljudskog taloga - jednom recju negativnom selekcijom u svim sferama. U takvoj atmosferi, uz dodatak opste nemastine, roditelji "vaspitavaju" svoju decu. U takvoj atmosferi roditelji treba da objasne detetu da ode u pozoriste a ne na koncert neke sisate polugole kafanske pevaljke!!!
Posledice su ocigledne i svakodnevne a primer izivljavanja nad ovom devojcicom je ravan pravom fasizmu.
Ne branim ni ne napadam nikog, samo mi se place od tuge i nemoci kad vidim gde je Srbija dospela.
Malom andjelu oporavak i snage da istraje u svojoj borbi.

uciteljica ljilja

pre 11 godina

Da li vi koji krivite roditelje imate decu? Mislite li da su vasa deca andjeli? Evo, ja se zaista bavim svojim detetom, setamo, pricamo, druzimo se, vodim ga na trening, igramo se...ali i pored toga sam ga pre neki dan cula kako se zajedno sa jos trojicom decaka ruga jednom siromasnom drugu kakvu ima jaknu, i to tako surovo i strasno da sam se zaledila. Pricali smo dugo, on se kao pokajao, ali je meni to vrlo sumnjivo...pomisljam da ga obucem u neku staru odecu pa da oseti sta znaci kad se nema, ali se bojim kontra efekta. Ne verujem da je samo moje dete takvo iako ja sve cinim da ga pravilno vaspitam...dosla su izgleda neka zaista surova vremena.

dowla

pre 11 godina

sasvim je normalno danas mučiti one koji nisu imali tu "sreću" da se rode kao manekeni. ja sam slično prolazio u srednjoj, fala bogu nije bilo fejsbuka tada a ni telefoni nisu mogli da snimaju video. jer od kad je to postalo normalno deca su postala sve lošija. ja sam npr. iz imućne porodice a isao sam u razred gde je većina dece bila iz siromašnijih porodica i rasturenih brakova. nikad nisam hteo da se pravim da sam po bilo čemu bolji od njih, jer nisam, ali dovoljno je bilo to sto kuci nisam imao tatu pijanca i mamu koja ne radi nista po ceo dan, da me vide kao drugačiju osobu od njih. sve sto se razlikuje u Srbiji treba po nekom pravilu uništiti i mučiti. ja sam za njih bio bogat a ružan i zato sam bio svakodnevno mučen tokom sve četiri godine. danas naravno oni su svi propalice a ja sam jedini koji je uspeo u životu. možda je grozno to sa moje strane ali radujem se što je tako ispalo na kraju. i kad ih sretnem smejem im se u lice i osećam se jako dobro zbog toga.

sejledin

pre 11 godina

Sta je bilo...nema komentara na ovaj uzas. Vidim za neke spomenike,komentaraaa nemozes ih procitat,a na ovu vijest sto normalnog covjeka potrese,nijedan.Sta koga zanima,jedno dijete,odlican ucenik,ni samo krivo sto je tako rodjeno. Bas na ovu vijest sam ocekivao najvise komentara.Puno volite svoju naciju,i svoju Srbiju????Razmislite malo o drustvu koje ne razmislja o ovakvim slucajevima.....

Lajavica

pre 11 godina

Odavno se roditelji više ne bave decom... Ovo je dokaz.
Nas su vaspitavali da ne ismejavamo decu koja su po bilo čemu drugačija od nas. Prvo roditelji, a onda i škola.
Mi smo danas roditelji i nije mi jasno kako to da na žalost ogromna većina mojih vršnjaka ne vaspitava svoju decu u istom duhu. Šta je to važnije od dece? Pare? Politika?
Pogledajte samo koliko mladih od 17-20 godina gine ili ubija druge moćnim kolima sa xy konjskih snaga i brzinama preko 200 km/h! Sve je to NEBRIGA RODITELJA. I tu nema opravdanja.
Naravno da je tu i škola zakazala, trebalo bi na prvi znak bilo kakvog (fizičkog ili mentalnog) nasilja uspostaviti kontakt s roditeljima i apelovati na njih. Pa ako ne vredi, uključiti centre za socijalni rad...posle ozbiljne čistke u istima, jer su i oni postali karikatura te institucije.
Sve u svemu, žalosno i tužno.
Neka je bog u pomoći našoj deci s nama ovakvima, na svim nivoima.

sumorni

pre 11 godina

Ni roditelji nisu ništa bolji, naprotiv, pa ni deca ne mogu biti bolji od njih.

I to je to, neizlečivo je.

A završiće se tako što ćemo da se istrebimo izmedju sebe, i to mnogo brže nego što u najgorim noćnim morama možete i da pretpostavite, jer srpsko društvo je poludelo od mržnje prema svemu, svačemu i svakome.

draganbb

pre 11 godina

Odogovornost je na roditeljima koji su vaspitali svoju decu da se kukavički rugaju slabijim od sebe. A kome Srbija ne odgovara neka se iseljava ili začuti sa kritikama na njen račun. Ja se u okviru svojih skromnih mogućnosti svaki dan i na svakom mestu borim da Srbija bude bolje mesto.

peki

pre 11 godina

Zivot se surovo poigrao sa malim andjelom. Nadam se da ce biti dobro. Siguran sam da ce i deca shvatiti svoj greh...a Bog oprostiti. Zelim joj dobro zdravlje i brz oporavak. I nek bude po Niceovoj tvrdnji ...ono sto me ne ubije ucini
me jacim...

Covek

pre 11 godina

"Bravo" za roditelje ove dece koji su ismejavali. Kakvi roditelji, takva i deca. A toj nevaspitanoj deci bih pozelo jednog dana kada i sami postanu roditelji da se namuce kao roditelje ove nesretne devojcice. Karma!

Vana

pre 11 godina

Strašno. Deca se znaju zbog bilo čega podsmevati drugima, ali ovo, ovo deca nisu sama izmislila- kao smešna ti je frizura- e to je dečije. Roditelji bi više trebalo da se bave svojom decom i uče ih toleranciji, a manje da gledaju "Show emisije" -.-
Nadam se da će devojčica biti u redu i da je roditelji i prijatelji ojačaju- da manje obraća pažnju na zlonamerne komentare (to jeste teško, ali je u ovakoj zemlji gde te zlostavljaju jer imaš neku bolest, jer su ti razvedeni roditelji, itd.jedino rešenje, nažalost).

papa štrumf

pre 11 godina

tuga, kad ovako nesto procitam, dodje mi da mi srce pukne... najgore je kad se zlostavljaju oni koji se ne mogu i ne znaju sami zastititi - djeca, ali i zivotinje. Odgovornost i moralna obaveza nas ljudi i naseg drustva je da zastitimo one koji su bespomocni, a odgovornost za ovaj konkretan slucaj lezi na roditeljima njenih razrednih drugova koji ih nisu na adekvatan nacin informirati i odgojili.

Palman

pre 11 godina

meni nije jasno zasto je profesor veronauke dao izjavu, nesto ne vidim da su deca produhovljenija, ali to nije tema. stvar je da sve polazi od kuce, ako roditelji sami ne vide da su im deca maloletni delikventi, onda bi trebalo i roditelje na prinudni rad. u suprotnom dobijate navijacke grupe, obrazovce, i slicne fanaticne frakcije bez i grama mozga.

osica

pre 11 godina

Od debilnih roditelja - debilna deca. Ne mislim da su kriza i nemaština glavni krivac za nevaspitanje dece. Mnogi od nas koji ovde komentarišemo su u istoj toj krizi, ali nam deca nisu pogana. Krivi su isključivo roditelji. Njihova " lepa " deca su bolesna. Devojčici želim sve najbolje, a njeni roditelji neka urade sve da joj ne ostanu traume.

Slobodan

pre 11 godina

Srčani bolesnik sam već tri godine, imam 24 godine i takođe manu koja se kasnije manifestovala. Devojčici pre svega želim brz oporavak iz trenutne situacije, a zatim i kasnije uspešno lečenje i pozitivan ishod na najbitnijem životnom ispitu.
Što se tiče njenih "drugara", želim joj da uzme tu mržnju i netrpeljivost i da ih pretvori u zdravu ambiciju, želju za uspehom, za zdravim životom, uz poruku da se ozbiljniji drugari i prijateljstva sklapaju mnogo kasnije i da će stvari tek doći na svoje mesto.

Sve najbolje!

Ajde bre...

pre 11 godina

Čitam...
I ne verujem...
Komentari:
Jadna ona, izdrži, i ja sam.... Roditelji, ovo-ono...
Mala, neka si živa i zdrava... Sutra u sud sa roditeljima, tražite log-ove od Facebook-a... Budući da je KRIVIČNO delo u pitanju, Face će morati dostaviti informacije!
Imaš crno na belo, pa svaku porodicu, od svakog komentatora koji ti je naneo zlo, oglobi za 200.000-500.000 dindži...
Nema šta da ćutiš, i nema šta da trpiš...
Kada u ovoj zemlji BILO KO, ko se usudi da ikome ko je različit, malo pomrsi konce, bude odgovarao i bude PRAVOSNAŽNO OSUĐEN,eeee... Onda ćemo biti lepše društvo...
Što kaže Balašević : "Nek isto je i Đavolu i Đakonu" - znači sud da sudi "ni po Babu, ni po Stričevima", pa da vidimo...
Ali, ako i ovde zatajimo,e... Onda smo stvarno... u stvari onda nismo ni država (nema zaštite građana).
Fala bogu interneta, pa imaš dokaze....
(Ukoliko su se lažno predstavljali - opet, ne sekiraj se - u FB log-ovima postoje IP-jevi, pa će biti kontaktirani ISP-ovi, tako da će se nađu, sve jedno)
Samo hrabro, samo napred....

faith hill

pre 11 godina

i mene su maltretirali u skoli,i osnovnoj i srednjoj, samo moj problem je bio sto sam cutao i trpeo, sve dok mi nije puklo, zelim sve najbolje i brz oporavak ovoj devojcici, saosecam se sa njom.

koja

pre 11 godina

Ja ne znam zasto je toliko tesko uvesti jednom nedeljno ili u 2 nedelje neki oblik obaveznog sastanka svih roditelja i ucenika iz razreda sa psihologom i pedagogom, na kojima bi se raspravljalo o ovakvim stvarima. Mislim da bi posle tih sastanaka najvise postidjeni bili upravo nasilnici i provokatori.

Savan

pre 11 godina

Imam 16 godina, smatram za sebe da sam dobar, moralan i posten decko. U zivotu imam samo jednog jedinog pravog druga za kojeg bi zivot dao, sa ostalim fenserima se druzim jer moram, jer me srednja skola spaja sa njima. Sto se tice problema dece koja maltretiraju i omalozavaju drugu decu jer u tome vide uspeh i veci rank u drustvo nemam reci, i ne krivim roditelje naprotiv krivim tu decu, ni mene roditelji nisu vaspitali, niti su mi popovali svaki dan sta vise ni rec o tome kako da se ponasam prema drugima, ali sam SAM shvatio da je to veoma ruzno i umbolno i onda takve stvari nisam radio. Moja poenta je budala se rodi, budala ostaje.

lala

pre 11 godina

Lep srpski običaj. Zloba, ismevanje, podmuklost, gaženje svega da bi se postigao neki cilj i da ne nabrajam dalje. Naravno ima i izuzetaka, ali je njihov broj, na nesreću, sve manji i manji.

Rezultat

pre 11 godina

Sta se cudite to je realnost, odgovor zasto se ovde ljudi mrze jer lose zive pa onda iz nemastine nemaju sta da rade pa onda je bolje da se nekom drugom nanosi bol i zlo, politka je usla u sve pore drustva, takodje ima u drzavnim skolama dece ciji roditelji su imucni koji od besa neznaju sta ce pa se izivljavaju nad drugom decom takvoj deci treba stati na put jer u stanju su da urade sve, nose nozeve, pistolje itd. Takvi ucenici ne samo da vredjaju drugare nego i profesore i nemaju respekta ni prema kome apel svima pogotovu nadleznim institucijama da organizuju edukativne seminare da nam se omladina prosvetli. Ali prvo sto treba da se uradi je da drzava kaznjava starije prestupnike pa kad oni dozive kaznu deca u tom uzrastu kad znaju da za starije postoje konsekvence nece ni pomisljati da rade tako nesto a posto ovde odrasli nisu sankcionisani to je klasican rezultat.

Prelepi

pre 11 godina

Deca su zla i bez emocija.
(Miki, 19. januar 2013 22:15)

Poprilicno se slazem sa tobom, imali smo u odeljenju (u osnovnoj skoli) devojcicu koja je bila ruznjikava, i sad neko je proglasi strasno ruznom i mi napravimo neki ritual, da nju niko ne sme da gleda inace je kao "prljav" ili da dodirne stvari koje je ona dirala, i tako godinama.
Bez da se iko seti, ej zao mi je ili e kako se ona oseca, jok kao bezdusni banditi upropascavamo psihu od deteta godinama (bukvalno).
I sad nesto gledam, 1000 posto sam siguran da ne bi mogao to da uradim bilo kome ikada vise, ali sam kao dete radio takve stvari bez pardona.
Jedna je samo cinjenica, nisam siguran da se moje gledanje odnosi na sve ljude, jer kako je dobro poznato ljudi cine i mnogo mnogo gnusnije stvari bez ikakve empatije i u godinama koje nisu bas decije..

blondie

pre 11 godina

Deca su samo ogledalo drustva i roditelja,a i kako bi moglo drugacije!A kada budu porasli i postali jos svesniji u kakvom drustvu zive,jedino sto mogu pametno da urade je da odu daleko,daleko,daleko.Ako neko postavi pitanje-a zasto se ne potrude da promene isto,evo odgovora-ma,daj!

Pajo

pre 11 godina

Šta reci...Čitajuci članak,suze su mi krenule,iskreno...Imam dve devojčice i ne smem ni da pomislim šta bih bio u stanju da uradim da im se desi nesreca kakvu je doživelo ovo nedužno dete...U razred mog deteta u Subotici ide dečak koji radi bukvalno šta hoce...Otac,nezaposlen,ne izlazi iz kladionice(kaze to mu je zanimanje)za svaku slabiju ocenu dolazi u skolu,preti nastavnicima,ponasa se bahato...Dete,očigledan problem,vredja ostale na najprostije moguce načine,svaki dan kod pedagoga i ima 5 iz vladanja...Pošto smo sa istim imali problem lično smo se žalili direktorici škole... I ? Odgovorila je,"vaše dete je omiljeno i pametnije,neka ne obraca pažnju.Ni ja ne znam šta da radimo ni sa detetom a ni sa ocem..."Toliko...

View

pre 11 godina

Nema ovo veze ni sa Pinkom, ni sa serijama, ni sa ratovima 90-ih, ni sa Miloševićem ... Čitajte Jovana Cvijića (a i mnoge druge) šta je pisao o Srbima, a u to vreme nije bilo ni Pinka, ni serija, ni Miloševića. Zavist, zluradost, zajedljivost, pakost, nemoral ... glavne su karakteristike ovog naroda. Neko dole lepo reče: "Tuđ uspeh nas boli, tuđa muka nas hrani".

Srbi nisu prošli prosvetiteljstvo. I to je to. Ima, naravno, i na Zapadu svega i svačega, ali se ovakve i slične pojave oštro sankcionišu. Ko tvrdi da ovo nije tačno, neka navede jednu, samo jednu, zemlju na kugli zemaljskoj u kojoj se pljačka epskih razmera nad oko sedam miliona ljudi odvija u kontinuitetu decenijama bez ikakvih posledica po one koji tu pljačku sprovode.

op

pre 11 godina

Bio je slučaj... u jedno obdanište upisan je dečak rođen bez pravilno formiranih jagodičnih kosti. Možete zamislite na šta liči čovek sa tim delom tela neoformljenim. Šta je interesantno? Deca su ga prihvatila, on je samo jedan od njih, malo drugačiji ali opet njihov drugar. Međutim, vaspitačice nisu htele da rade sa takvim detetom i na njihovo urgiranje dečko je ispisan. Naravno niko nije odgovarao, mada prvenstveno jer majka nije želela da dete izlaže okolo i paradira njime što bi sigurno usledilo da se obratila nekoj višoj instanci. Teško je ovo društvo... kad sam bio mlađi sprdali smo se svi sa svima ali nikad iz pakosti. Sada je izgleda drugo vreme došlo, a mi samo gledamo i odmahujemo glavama pitajući se gde je nestalo nešto više od samoljublja i zlobe?

Joker

pre 11 godina

Nazalost znam kako se donekle ova devojcica oseca jer sam i ja u tom dobu nosio neki pojas za ispravljanje kicme,to je bio najgori deo mog detinjistva,samo tada nije bio internet toliko razvijen,ali su me vredjali i izivljavali se na meni uzivo.Secam se proplakanih noci zbog toga citajuci ovaj tekst. Najgore je sto su me i deca koja su mi do tada bili prijatelji pocela da me izbegavaju,kako ne bi bili vidjeni u drustvu nakaze,kako su me tada deca nazivala.

Berkut

pre 11 godina

Svako od nas starijih koji pamti period kada svaka kuća nije ni imala TV a kamoli nešto više mora da prizna da u svakom odrastanju je svako od nas dobijao neki "ružan" nadimak koji smo nosili tokom školovanja.Polaskom u gimnaziju,pa fakultet sno ga duboko krili a kasnije se svi lepo zezali na tu temu kada bi se našli kroz koju deceniju. Ipak to je bilo lokalno. Kao da je bila privilegija samo nekih koji su to znali. Danas kada je sve toliko idiotsdki dostupno zaista nije prijatno za devojčicu u puberteteu da treba da "cela Evropa" ismeva tvoj fizički izgled. Copy-Pasete generacija je odvano sazrela i prisutna.Gneracija koja nema nikakvog životnog iskustva. Njihovo jedini iskustvo je Facebook,Twiter,Facebook sex itd. Jednostavno ne znaju da se ponašaju u relanom svetu a opet su tolko hrabri rečiti dok sede za kompjuterom i uglavnom lupetaju gluposti. Oni su ponosni što imaju po 300 prijatelja na Facebuku ali zato u životu nemaju ni jednog. Ne znaju ni da procene šta im odgovara. Čuli su jedni od drugih za tu devojčicu i kao po komandi počeli da se utrkuju ko će je više uvrediti.Mogu samo da kažem da oni koji su koristili facebook za vredjanje i omalocvažavanje da su toliko jadni da nisu ni svesni kolika su nesreća za čovečanstvo.Plicija,psihijatri. Ne vredi. To se nosi iz kuće. Tu ljudsku mentalnu bedu ne može da vaspitava policija, psihijatri, inspekcija.Kaznite ih kroz društveno korisni rad narednih 5 godina zajedno sa roditeljima.Da čiste ulice,prazne smeće....

T.

pre 11 godina

Deca su uvek bila okrutna prema razlicitim od sebe, ali ovo sto se desilo bih ocekivao od mladje dece, deca od 14 godina bi vec trebalo da znaju da takvo ponasanje nije normalno. Vrlo zabrinjavajuce.

kud plovi ovaj brod

pre 11 godina

Bas me interesuje sta ce roditelji toj "veoma vaspitanoj" deci posle ovoga da kazu?Sram vas bilo.Jednom starac rece da nema nevaspitane dece nego nevaspitanih roditelja.Cela istina,zar ne?

Marko

pre 11 godina

E a sada treba da razdele suspenzije/ukore ucenicima, smanje finansijska sredstva skoli, roknu penali na plate odgovornih (direktor, psiholog, razredni) pa da vidite kako bi onda skola resavala na vreme ovakve probleme. Znam da dok sam isao u skolu nadlezne je bolela ona stvar za ovakve ispade pojedinaca, niko nikada nije dobio ukor za psihicko zlostavljanje nekoga (a boga mi retko i za fizicko osim ako je neki tezi prelom u pitanju). I jos kada bi roditelji krivicno odgovarali... pff... da vidite kako bi se resio ovaj problem za par godina.

Perun

pre 11 godina

Ja sam bio nasilan u skoli. Sada se kajem. Tada to nisam znao. Poenta je da decu treba drzati na casovima vaspitanja i domacinstva dok god ne nauce. U moje vreme casovi su pocinjali od 6 razreda. Smanjite broj casova matematike ionako sluze vecini za kladionicu i brojanje dana robije. Drasticno povecajte broj casova iz kulture i ponasanja. To moze i mora drustvo da uradi. Roditelji su druga prica. Kazne i vise stotina sati razgovora kod socijalnog radnika bi sigurno pomoglo. Znate one americke fore Ja sam roditelj i moje je dete nasilno. Ali da seanse budu svaki dan po par sati dok ne nauci.... Ne pljujte svoju zemlju - promenite je. Dignite glas a ne samo tastaturu.

mik

pre 11 godina

Eto vam kakav smo mi 'nebeski narod' i kako smo sami sebi dovoljni i niko nije bolji od nas. Mi sami ne možemo da izgradimo ni pravilan sistem vrednosti, a kamoli nesto više.

Igor

pre 11 godina

Cesto imam priliku da na sudjenjima posmatram "decu" (na optuzenickoj klupi) i njihove roditelje u publici.
Pitam se kako roditelji mogu da vaspitavaju decu kada majke nabildovanih zlikovaca koji se keze zrtvama i njihovoj muci veruju da su im deca nevina.

DarkoZ

pre 11 godina

Pa inteligencija vrsnjaka na nivou! 14 godina a dve blage veze nemaju za saosecajnost! Ja to u skoli nikako nisam voleo da cujem niti da vidim da neko vredja i ismeva nekog u mojoj blizini, odmah je dobijao preko usta. Nisam bio ni jak ni visok da bi me se plasili, bio sam samo lud od besa kad cujem tako nesto! Za to su krivi nastavnici! Oni i kad vide to, oni precute. Znaju da ispijaju kafe i strajkuju... Davao bi ja jedinice da prste na sve strane, pa kad dodju roditelji da pitaju o cemu se radi, onda bi poveli racuna i o vaspitanju i o saosecajnosti! To bre sad sve glupo, znaju samo za facebook, counter strike i GTA! Ne izgradjene licnosti, sramota na dve noge! Ne ume da se ponasa, ma nula! Mene bi bilo sramota da mi dete ucestvuje u tome!

paranoja

pre 11 godina

Deca su oduvek bila okrutna izmedju sebe, to nije nepoznato. Ali ono sto je strasno je nedostatak empatija kada znas da je neko BOLESTAN i i dalje imas potrebu da ga ugnjetavas. Najtuznije je sto se ovakvi slucajevi iskoriscavaju od strane svih, pa i od ostale dece koja nisi dovoljno kul u drustvu, jer je jedan od osnovnih mehanizama afirmisanja necijeg statusa unutar drustva, iako potpuno los i iskvaren, upravo unizavanje drugog. Mogu da zamislim koliko je tesko devojcici, koja je inace i odlicna, sto joj verovatno jos vise stvara problem, zbog etiketa. Na kraju krajeva, i sam sam bio u takvoj situaciji, samo je vazno znati kako izaci na kraj sa takvim situacijama. (doduse, ja sam imao tu srecu da sam bio zdrav, za razliku od ove jadne devojcice...) Nadam se, iskreno, da ce joj biti bolje...

irina

pre 11 godina

Mnogo mi je zao devojcice i roditelja. Brz oporavak im zelim.
Ne podnosim FB, mrzim ga sve vise.
U Italiji se desavaju sliicne stvari, neke se zavrse samoubistvom. strasno!

Chaby

pre 11 godina

Ne pamtim kada me je neka vest ovoliko rastuzila. Vratila me je u skolu(pre 15g.) kada sam i sam dozivljavao neka ruganja koja ne mogu da se porede sa ovim ali su dosta bola nanela kao detetu. Ovoga nije bilo, a ni glupavog facebooka-a i ne cudi me posto, koliko primecujem, sve gore i nevespitanije generacije dolaze. Treba ziveti sa njima.

feyck

pre 11 godina

Danas roditelji sve i svasta dopustaju svojoj deci, pa mi se cini da svet zbog toga ide u propast. U moje vreme, mi smo pomagali nase skolske drugove, skupljali novac za njih. A ovo danas, to je strasno. Da je moje dete tako nesto uradilo, tu bi radio kais da mu nikad tako nesto opet ne padne na pamet, a roditelji danas svasta dopustaju deci pod izgovorom da su to samo deca. Slazem se, ali i deci treba postaviti granicu, da zna sta je nestasluk, ali da ne pretera. Kada ce da nauce sta je to humanost ako ne sada?

pero

pre 11 godina

Kakvu decu pravimo? Milslim, kakvim ih. pravimo. Idiotizacija nacije. Takvi smo, tako nam i treba. Kad ti je kao roditelju imperativ status u drustvu a idoli narodski degenerici i izrodi dete može biti samo zlo. Sto kazu, od zlog oca i gore majke.

john

pre 11 godina

I onda se cudimo sto nas nece u EU . Kome treba primitivna , srednjovekovna , zaostala drzava gde su ovakve uzasavajuce stvari najnormalnija pojava .

Jelena

pre 11 godina

Deca su oduvek bila surova. Dakle, NE srpska deca, već - deca. Svugde i uvek. Ne razumem zašto svi komentatori naglašavaju to kao primer moralnog propadanja zamlje? Naravno da je ovo moralno devastirana zemlja, ali nije nigde mnogo bolje. Prosto je ovo tekovina civilizacije.

srbin

pre 11 godina

ej srbijo, sta si docekala,
treba vratiti batinu u skolu kao vaspitnu meru, pa onda niti ce ucenici tuci profesore niti ce maltretirati druge ucenike. takodje mislim da su i roditelji dosta krivi jer su spremni da osusjuju tudju decu a da ni sami ne znaju sta njihova deca rade. jednostavno resenje: uvesti batinu kao vaspitnu meru i obavezno uzimanje urina svih ucenika radi tesiranja na prisustvo narkotika, pa ce svi roditelji znati kakva su im deca.

tanja

pre 11 godina

Sto je vise akcija tipa Skola bez nasilja to su deca gora i okrutnija.Nemaju nimalo razumevanja ni milosti.Cak i ona koja ne zele da ucestvuju ne smeju to da kazu ni pokazu jer ce se onda te glavne kolovodje i frajeri i zenske okrenuti protiv njih.Kod mog sina u skoli decaku,koga stalno maltretiraju,obmotali su foliju oko glave pa je mogao da se ugusi.Svi znaju,niko ne reaguje,cak i nastavnici kazu da ni on nije cvecka...Strasno,a glavne facu su oni koji su najbezobrazniji.Najvise tzv.lajkova imaju slike gde se ti decaci drze za genitalije ili devojcici ispred lica drze srednji prst,a ona srecna ne pada joj napamet da sliku skloni...Primera je hiljadu,a da ih pitate koliko su knjiga procitali-nijednu.Uzas!

panta rei

pre 11 godina

Nisam ni pedagog, ni psiholog, imam veliku decu, ali se jos uvek dobro secam vremena kada sam bila dete i zato bih, umesto drakonskih kazni, ili daleko bilo suda, predlozila sledece:

Da svako dete, koje je ucestvovalo u tom ismevanju, poseti svoju drugaricu, pogleda je u oci i kaze: Izvini, nisam zeleo/la da te povredim i zaista mi je zao sto sam to ucinio/la.

Kada dobijes kaznu ( naravno i zasluzenu ) u tom dobu, verujes da si zavrsio s tim i nije sigurno da prestup neces ponoviti.

Pera lozac

pre 11 godina

Glavno da je "profesor" veronauke bio tu da resi problem.
Kada vidim ko resava probleme, ne cudi me da se ovakve stvari desavaju.

Sva podraka za nesrecnu devojcicu, dok monstrumima sa fejsbuka treba odrzati dobru lekciju. I to ako je moguce bez "profesora" veronauke i slicnih.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

E čemu smo mi naučili našu decu, kako smo im usadili želju za saosećanjem, kako smo ih naučili da vole, i pomažu jedni drugima. Ne bi bio problem da je nju ismevao jedan učenik, to bi govorilo da njegovi roditelji uopšte ne zaslužuju da odgajaju dete, međutim pošto su nju ismevali svi učenici to govori da bi ovaj svet bio lepši bez nas. Ako naše društvo ne počne da se menja bolje da i ne postoji!

Ona

pre 11 godina

Mi smo primitivni, bolesni se ismevaju i kriju, sve okolo neki veliki vernici, a jos paganske vazone teraju. Deca rade ono sto nauce u porodici ili sredini gde odrastaju, bez greske. Nazalost milsim da je u pravu komentator koji kaze da od ovoga nece biti nista, malo ce se stisati dok frka ne prodje i tako do narednog "podviga".
Zastite ljudi i tudju i svoju decu na licnu inicijativu, drustvo je propalo nacisto dok mu se ne desi neka katarza sama od sebe. Dovoljni su komentari na '92 koja je kao "gradjanska". Deca rastu u toj mentalnoj mocvari. Sta ocekivati od njih
.
Izdrzi devojcice, njihove gluposti nisu vredni jedne tvoje suze, a kamoli zdravlja i zivota. Mnogi veliki su to postali upravo uprkos sredini iz koje su potekli i problema koji su i ih pratili. Njihovi komentari o tebi ne govore nista, a o njima mnogo toga losega.

Uros

pre 11 godina

To se resava hladne glave - visoka novcana kazna za roditelje svakog od te dece koja su na bilo koji nacin vredjala devojcicu, visoka novcana kazna za skolu koja dozvoljava takvo ponasanje u vreme nastave, pa neka prodaju racunarsku ucionicu i kucne racunare i mobilne ako nemaju da plate, nista strasno, samo ce manje da vise na Fejsu...

Dzedaj

pre 11 godina

Znamo vec kako ce sve da ide.
Roditelji nasilnicke dece se nece ni javljati. Oni se jave samo kad njihova deca budu povredjena.
Skola prebacuje problem na roditelje, drzavu i eventualno po nekog nastavnika.
Drzava ce stvari ispitivati dok se pakao ne zaledi, a popovi koji koji inace treba da se bave drustvenim moralom su zauzeti propagiranjem mitova i sopstvenim biznisima.

Nikita

pre 11 godina

Svuda u svetu imate slične primere. Deca su to i nije im baš najrazvijenija savest. Ali u razvijenim zemljama roditelji su ti koji rade na psihološkom razvoju svojih potomaka. Uče ih od malena koje su posledice njihovih nepromišljenih delanja. E kod nas je zatajila porodica. Veoma jednostavno, zatajili smo kao roditelji. Sve što se dešavalo i što se dešava u državi, nije opravdanje za to slepilo kod roditelja. Njegova dužnost je pravilno usmeravanje. Vreme je da se uvede odgovornost roditelja, za početak. Ne samo na papiru. Zamislite sada da u Valjevo neko objavi spisak imena roditelja (staratelja) dece koja su učestvovala u šikaniranju. I da roditelju bude jasno da će biti "okačen na stub srama" za ružne postupke svog deteta. Ovo bi dalo neke rezultate. Posle idu pedagozi, psiholozi i td. Veoma sam skeptičan, da će i jedna druga mera dati rezultate, ako se ne uvede stvarna odgovornost roditelja. Na zakonodavcu je da predloži, a ostali odgovorni da se toga pridržavaju. Što pre krenuti sa razvojem savesti ili odosmo dođ....

Ernesto

pre 11 godina

Isti ti ce postati neciji roditelji i ostati stoka, sa decom isto tako nevaspitanom. A drzava i drustvo nista ne preduzimaju. Ocajno. Ja se secam u osnovnoj da su takva deca bila nekad i zasticena ako su im profesori znali roditelje. Kapiram da je tako i danas. Bagra nevaspitana!

Milkec

pre 11 godina

Nevaspitani kod kuće, bez usađenih vrednosti oni su gomila degenerika na priliku svojih roditelja i društva. Detinjstvo i odrastanje su uvek bili teški za one koji su drugačiji, ali umesto da sa godinama bude bolje, sve je gore.

Veljko

pre 11 godina

Za sve su roditelji krivi. Ja nisam ismejavao drugu decu, jer bi za takve stvari dobio veliki prekor roditelja. Oni su me naučili da treba biti druzeljubiv prema svima. Cini mi se da su deca ipak imala neku granicu u moje vreme devedesetih, kad sam ja isao u osnovnu.

Student

pre 11 godina

Ma to su nove herojske generacije, nasa deca vaspitana i mirna, mrava ne bi zgazila! Kakvi crni mrava da zgaze! Ali nisu male bitange nista krive, roditelji su ti koji imaju odgovornost, prvo prema ovom drustvu pa onda prema sebi i svojoj deci.

stranac intelektualac neutralni posmatrac

pre 11 godina

''Direktor ove škole, školski psiholog, pedagog, nastavnik veronauke i razredni starešine četrnaestogodišnje devojčice već su dali izjave,,,''
Moze li mi neko objasniti po kom osnovu je nastavnik veronauke kompetentan da na bilo koji nacin ucestvuje u ovom problemu?
Zgranut sam...

Nenad

pre 11 godina

Naravno da su ovde roditelji najvise krivi, ali u svetu kojem mi zivimo roditelji nemaju vremena da vaspitavaju decu.U danjasnjem svetu oba roditelja moraju da rade i ponekad i do deset sati, da bi produzili opstanak svoje porodice na ovoj planeti.A u ovom nasem vremenu ljudima je samo to i ostalo da rade i da pokusavaju da nekako opstaju, a ne da zive. I kako vreme odmice sve manje i manje vremena imaju da vaspitaju decu, da se igraju sa njima, da im pokazu sta je dobro i kako se treba ponasati u svetu, da pokusaju da ih usmere na pravom putu i da im zaista posvete paznju i ljubav koja deca zasluzuju.

vita_brevis

pre 11 godina

I ovaj, nesretan slucaj, treba da ukaze drustvu da ce napraviti katastrofalnu gresku ukoliko (jednog dana) dozvoli gej parovima, da usvajaju decu. Nezamislivo je kroz kakav pakao ce proci, u okruzenju svojih vrsnjaka.(Nemam nista protiv LGBT populacije, ali u ovom slucaju nema kompromisa).

ex-nasmejani

pre 11 godina

Ovo je lako rešiti: detetu koje je postavilo sliku da se zabrani upis u bilo koju školu na teritoriji grada, na svojoj fb strani i na toj slici nesrećne devojčice da napiše izvinjenje. Bilo bi dobro da se ukine pristup internetu na bar deset godina, ali to nažalost nije izvodljivo. To dete i ostali koji su je ismevali da joj nose torbu svaki dan da malo nauče kako se ponaša prema onima kojima je pomoć potrebna. Uz to obavezno i neki društveno koristan rad u trajanju celokupnog školovanja, uključujući i fakultet. Nadam se za njihovo i naše dobro da bar toliko daleko vide da žele da idu na fakultet.

zoki

pre 11 godina

ovo je samo dokaz koliko smo kao nacija nisko pali. Nije Facebook kriv za ovo vec nevaspitanje i surovost nase omladine. Ko je odgovoran? Svetska zavera, liberalni kapitalizam, ekonomska kriza, ratovi? Ne, ne, ne...
Krivi smo mi. Mi roditelji koji svoju decu nismo nista naucili. Bitnije nam je da jurimo za zaradom, buljimo u racunar i slicno, nego da vaspitavamo svoju decu. Rezultate gledamo svakodnevno, na ulici, skoli, sportskim desavanjima...
Nasa krivica, deca su samo slika nas roditelja kako smo ih vaspitavali ili nismo vaspitavali...

nebojsa

pre 11 godina

jako je tuzno da na ovaj praznicni dan moram da citam ovakvu vest, devojcici zelim brz oporavak, roditeljima podrsku a nesrecnoj isfrustriranoj deci oprastam unapred.

Strumf

pre 11 godina

(Savan, 20. januar 2013 13:04)

Bravo majstore, potpuno se slazem sa tobom. Stariji sam od tebe sedam godina i vrlo dobro znam o cemu pricas. Ni moji roditelji mi nikada nisu drzali neke lekcije o tolreanciji, zapravo mislim da nikad nismo ni pricali o tome. Da ne govorim o tome da se u mojoj kuci nikada nije spomenula rec droga, alkoholizam, kocka i sve ono negativno. Naravno pricamo o tome kad vidimo na tv, al u smislu, eto kakvih sve budala ima. Nikad mi ni otac ni majka nisu dosli i rekli ne moj da se drogriras, nemoj da pusis, to ne valja. Cak mi je otac jednom rekao, kad sam mu sam rekao da sam probao cigare, da sto se njega tice mogu slobodno da pusim i da to nije njegov problem. Nisam propusio, niti sam dobio zelju da ponovo probam. Za razliku od toga, znam dosta dece koje su roditelji bukvalno opsedali pricama kako ne smeju ovo, ne smeju ono. Citali im razni pocune brosure, savete strucnjaka, bukvalno je bilo kao u onoj pesmi fifi digni rep, fifi gledaj pravo... Dosta te dece iz moje generacije su kasnije postali problematicni ljudi, ne svi naravno ali dosta njih i rade sve ono sto su im roditelji govorili da je lose. Sve je dakle stvar karatera deteta, moze roditelj biti svetac ako je ono sklono da bude lose, ono ce biti lose. Mada i gentika je cudo, pa tesko od svetca postaje kriminalac. Pa su u dosta slucajeva male siledzije upravo oni ciji roditelji su i sami siledzije prema njima i sve im brane, misleci da ih tako dobro vaspitavaju.

name

pre 11 godina

Ok svi znamo da deca mogu da budu nestasna i da ne kapiraju stvari na nacin na koji ih odrasli kapiraju,ali ovolika kolicina brutalnosti (a sigurno je velika čim je devojčici stalo srce od stresa ) je zabrinjavajuća. Ovde je opasno zakazalo vaspitanje te dece a to može imati ozbiljne posledice sutra kad ta deca budu odrasli ljudi. A poremećen sistem vrednosti u društvu samo doprinosi pogoršanju situacije.

vladislav

pre 11 godina

E ovo je nasa realnost i nasa tragedija!
Tuga od stanja naseg drustva, vrednosti itd.. raspustenost i visedecenijska anarhija! To nije demokratija, vec anarhija. Na zapadu i pored toga sto ne postoje diktature, postoje neka uredjena pravila ponasanja. Koja moraju postovati svi, da bi citavom drustvu i onim postenijem pojedincima bilo lepse i koliko toliko pravednije. Pa se i sankcionisu krsenja ustaljenih pravila. A mi smo zaboravili kulturu osnovnog ponasanja. U beogradskim diskontima te lupa laktom onaj iza tebe da pozuris u redu dok pakujes u kesu, da bi on stigao sto pre a realno ne zuri nigde, a radnica ciji je to posao te mrzi ko musteriju jer je tu gde jeste..ne znajuci da radis mozda gori posao. Ne javljamo se jedni drugima u hodnicima, pljujemo po semaforima..itd i itd... i posle se cudimo kako zivimo najgore u Evropi. A kako onda da ne bude i sa decom isto?!
Nasa drzava i crkva bi morali poceti da se bave covekom, nama svima, a ne svetim srpskim zemljama i nebuloznim spomenicima i tricama 20 i kusur godina.

johnny

pre 11 godina

to su deca a ne odrasli. odgovorni su samo roditelji devojcice jer je nisu naucili kako da se ponasa ili nosi u takvim situacijama. svi kao stitimo decu, a zaboravljamo da ih zastitimo od sebe!!!!

kasno

pre 11 godina

Ne verujem da ce kazne mnogo pomoci, deca ce jos vise da se mrze.
Profesori i roditelji moraju jasno da stave do znanja sta je prihvatljivo ponasanje a sta nije.

Siniša

pre 11 godina

baš ste znalci.djeca su izvor svih zala na svijetu a bome i šire u kosmosu i širi se kao kosmos čak i brže...o čemu vi pričate,znate li vi ko pred zakonom odgovara za dječije postupke? Ja bih rekao da je ovde sve podbacilo od institucije Države preko komšiluka i ulice pa do same institucije porodice,zašto bi djeca bila odgovorna za nesposobnost navedenih da edukuje i formira dječiju ličnost zato ne miješajte žito i kukolj

Ona

pre 11 godina

Deca jesu surova svuda, mobing je ozbiljan problem sirom sveta nije to nasa specijalnost. Nemoc drustva se vidi u tome kada za naopako ponasanje ne postoje ozibiljne konskevnece i kazne i jos gore kad postoje ali se ne primenjuju. A to je kod nas tako i u "svetu" odraslih.

inkognito

pre 11 godina

imali smo lika u skoli koga su zezali i tukli svi redom branio sam ga kad sam mogao pazeci da ne ugrozim sebe uvijek mi ga je bilo zao dok jednom nije poceo on mene da ismijava zbog moje stare jakne koju nosim ko zna koliko vremena jer nisam imao para za bolju komentar mu je bio ja bi se ubio prije nego da to obucem eto sta reci koliko smo u stvari mi svi isti

razlika

pre 11 godina

Bila sam popularna u gimnazijii i vazila za "lepu", isla na zurke, izlazila, onda sam promenila skolu, imala jako tezak prvi semestar i ugojila se. "Prijatelji" su iz nekog razloga tad bas zapeli da se slikaju sa mnom, bukvalno drzeci me priheftanu za ruku, i bas sam se pitala zasto, uprkos mom odbijanju.

Alien born on Earth report:Deca...k'o deca....,a MI?

pre 11 godina

Slicno sam ja doziveo kao i ona , samo sto u moje doba nije bilo facebooka i sva zla sam zadrzao kod kuce ,ali kada god bi dosao u skolu kao da sam dosao na front!
Deca su oduvek volela da ismejavaju sve sto nije "normalno" i da to isto nazivaju pogrdnim imenima tako su i mene zbog razrokosti i mucanja (na srecu sve je to vremenom bilo izleceno do 5. razreda ,ali necete moci da verujete koliko postoji stvari na osnovu kojih bi vas neko ismejavao , tako da se do 8. razreda nista nije narocito promenilo) ,ali ovo danasnje vreme ocigledno je vreme kada ni najtimnije stvari ne mozete zadrazati za sebe!

Samo se pitam koliko smo mi sto smo imamo 20+ godina bolji od ovih? Ja tu razliku ne vidim jer se i dalje ponasamo kao deca , nazalost! :(

ivann

pre 11 godina

Deca su okrutna, zato je fizička spremnost veoma bitna-bavljenje sportom- niko neće zezati i ponižavati bildera, odbojkašicu, plivačicu...

Nemanja

pre 11 godina

Apsolutno je nedopustivo da roditelji dozvoljavaju da deca žive na facebook - u !
Smatram njene roditelje jednako krivim kao što su i roditelji dece koja su je ismevala jer su dozvolili da ceo dan provede gledajući to umesto da uči ili bar čita nešto korisnije na netu.

radost rodiljstva

pre 11 godina

Deca su zla i bez emocija.
(Miki, 19. januar 2013 22:15)

Ne, greška...Deca su ukras Sveta:)
a to što ima roditelja koji nisu umeli...

irena

pre 11 godina

sad trebaju da izbace iz skole te devojcice,i da ih niko ne primi u skolu,i te devojcice treba da zale ceo zivot zbog ovoga sto su uradile,ovo je strasno,sve je to krivica roditelja......

panta rei

pre 11 godina

Ovde cetrnaestogodisnju decu nazivaju monstrumima, bolidima, stokom i ja moram da stanem u zastitu te dece, pa i njihovih roditelja. Ne mislite li da su ovakve osude preteske za njihova cetrnaestogodisnja pleca?
Potpuno sam ubedjena da je vecina tek sada svesna sta su uradila i da ocajavaju.
Sreca je da se sve ipak dobro zavrsilo.
Odrasli sada treba da budu pametni, razumni i na visini zadatka.

Vladan R

pre 11 godina

Ne poznajem bas najbolje skolske propise ali onako laicki smatram , mozda se i varam, da se ne mogu, kolikom god da neki to zele, primeniti nikakave sankcije u vidu ukora ili iskljucenja iz skole, za prekrsaje napravljene van skole. U svakom slucaju najdelotvornija bi bila tuzba sudu i visoka novcana kazna roditeljima svih onih koji su ismevali devojcicu. Za kraj ne vidim otkud toliko cudjenja, bez i najmanje zelje da tako nesto opravdam, ismevanju pojedinih ucenika od strane "glavih faca" u odeljenju, kada je toga bilo i na zalost bice doveka, jer je to tim muciteljima dusevna hrana. Tim pre sto se u javnosti medijima fillmovima itd, slicne osobe ne retko ako ne bas u pozitivnom svetlu, pokazuju kao sipaticni mangupcici. Primer film munje koji jeste zabavan i smesan, ali u kome se skoro sa hvalospevima, bez nekog kajanja ili kritke govori o srednjoskolskom ponasanju glavnih likova u filmu, prema njihovom skolskom drugu i maltretiranju i ismevanju istog, koji im kasnije kada su vec postali nazovi zreli ljudi, pokusava da sve to vrati i naplati . I to svakao nije jedini film sa takvim stavom. Generalno u filmovim se dobri ucenici pokazju maltene kao zatupljeni polu debili i fanatici za ucenje, sa pogrdnim nazivom streberi. Mozda nekima ovo deluje kao benigno da bi direktno prouzrokovalo navedene incidente u skoli, ali misli da nije bas ni u potpunosti bez bar podsvesnog i indirektnog uticaja.

johnny

pre 11 godina

to su deca a ne odrasli. odgovorni su samo roditelji devojcice jer je nisu naucili kako da se ponasa ili nosi u takvim situacijama. svi kao stitimo decu, a zaboravljamo da ih zastitimo od sebe!!!!

zoki

pre 11 godina

Pre nekoliko meseci u posetu mom sinu prvi put je dosao njegov prijatelj iz Svajcarske a sa kojim se upoznao preko facebook-a . Obojica su inace studenti na srodnim fakultetima .
Prilikom vecere za stolom pitao sam ga o prvim utiscima o gradu .
Odgovorio je da je grad lep ali ne i ljudi . Nije mogao da shvati zasto se ovde ljudi toliko mrze , patoloski mrze . Rekao je da takvo isijavanje negativne energije nigde u Evropi nije osetio sem u ovoj sredini .
Da li onda treba da se cudimo ovom tekstu o nesrecnoj devojcici .
Losi smo , jako losi .

vita_brevis

pre 11 godina

I ovaj, nesretan slucaj, treba da ukaze drustvu da ce napraviti katastrofalnu gresku ukoliko (jednog dana) dozvoli gej parovima, da usvajaju decu. Nezamislivo je kroz kakav pakao ce proci, u okruzenju svojih vrsnjaka.(Nemam nista protiv LGBT populacije, ali u ovom slucaju nema kompromisa).

ivann

pre 11 godina

Deca su okrutna, zato je fizička spremnost veoma bitna-bavljenje sportom- niko neće zezati i ponižavati bildera, odbojkašicu, plivačicu...

Nenad

pre 11 godina

Naravno da su ovde roditelji najvise krivi, ali u svetu kojem mi zivimo roditelji nemaju vremena da vaspitavaju decu.U danjasnjem svetu oba roditelja moraju da rade i ponekad i do deset sati, da bi produzili opstanak svoje porodice na ovoj planeti.A u ovom nasem vremenu ljudima je samo to i ostalo da rade i da pokusavaju da nekako opstaju, a ne da zive. I kako vreme odmice sve manje i manje vremena imaju da vaspitaju decu, da se igraju sa njima, da im pokazu sta je dobro i kako se treba ponasati u svetu, da pokusaju da ih usmere na pravom putu i da im zaista posvete paznju i ljubav koja deca zasluzuju.

john

pre 11 godina

I onda se cudimo sto nas nece u EU . Kome treba primitivna , srednjovekovna , zaostala drzava gde su ovakve uzasavajuce stvari najnormalnija pojava .

dowla

pre 11 godina

sasvim je normalno danas mučiti one koji nisu imali tu "sreću" da se rode kao manekeni. ja sam slično prolazio u srednjoj, fala bogu nije bilo fejsbuka tada a ni telefoni nisu mogli da snimaju video. jer od kad je to postalo normalno deca su postala sve lošija. ja sam npr. iz imućne porodice a isao sam u razred gde je većina dece bila iz siromašnijih porodica i rasturenih brakova. nikad nisam hteo da se pravim da sam po bilo čemu bolji od njih, jer nisam, ali dovoljno je bilo to sto kuci nisam imao tatu pijanca i mamu koja ne radi nista po ceo dan, da me vide kao drugačiju osobu od njih. sve sto se razlikuje u Srbiji treba po nekom pravilu uništiti i mučiti. ja sam za njih bio bogat a ružan i zato sam bio svakodnevno mučen tokom sve četiri godine. danas naravno oni su svi propalice a ja sam jedini koji je uspeo u životu. možda je grozno to sa moje strane ali radujem se što je tako ispalo na kraju. i kad ih sretnem smejem im se u lice i osećam se jako dobro zbog toga.

Milica US

pre 11 godina

Totalni kolaps morala u Srbiji. Kakvi su to roditelji? Kakva su to deca?

Pricajte sta hocete o USA, ali u americkim skolama se zna red. Bulling se odmah i strogo sankcionise. Bilo kakvo verbalno ili fizicko zlostavaljnje na bilo kojoj osnovi (rasnoj, nacionalnoj, verskoj) se kaznjava. Ne dao Bog da se neko ruga hendikepiranoj deci.
Mogli bismo mi malo da se ugledamo na mrsku nam Ameriku.

panta rei

pre 11 godina

Ovde cetrnaestogodisnju decu nazivaju monstrumima, bolidima, stokom i ja moram da stanem u zastitu te dece, pa i njihovih roditelja. Ne mislite li da su ovakve osude preteske za njihova cetrnaestogodisnja pleca?
Potpuno sam ubedjena da je vecina tek sada svesna sta su uradila i da ocajavaju.
Sreca je da se sve ipak dobro zavrsilo.
Odrasli sada treba da budu pametni, razumni i na visini zadatka.

MrDrobisha

pre 11 godina

Po meni roditelji ove nevaspitane dece, koji su ovoj zlatnoj devojcici naneli mnogo patnje i bola, trebali bi da zavrse u zatvoru. Posto nisu sposobni da svoju decu vaspitaju onda bi trebalo da odgovaraju. Mozda nisu sposobni, a mozda su im deca debili. U tom slucaju to bi im bila olaksavajuca okolnost, zato prvo to treba ispitati.

Perun

pre 11 godina

Ja sam bio nasilan u skoli. Sada se kajem. Tada to nisam znao. Poenta je da decu treba drzati na casovima vaspitanja i domacinstva dok god ne nauce. U moje vreme casovi su pocinjali od 6 razreda. Smanjite broj casova matematike ionako sluze vecini za kladionicu i brojanje dana robije. Drasticno povecajte broj casova iz kulture i ponasanja. To moze i mora drustvo da uradi. Roditelji su druga prica. Kazne i vise stotina sati razgovora kod socijalnog radnika bi sigurno pomoglo. Znate one americke fore Ja sam roditelj i moje je dete nasilno. Ali da seanse budu svaki dan po par sati dok ne nauci.... Ne pljujte svoju zemlju - promenite je. Dignite glas a ne samo tastaturu.

Vlada

pre 11 godina

Nekad je na televiziji emisiju za decu vodio Žarko Korać, emisija je bila edukativna, učila je decu da nas različitosti čine bogatijima... Ko sada uči takvim vrednostima našu decu?
Možda veroučitelji sa prutom u ruci? Ili kursadzije? Otac sa flasom piva u ruci, koji gleda preljubnike, pa onda prebije zenu... ?!

lala

pre 11 godina

Lep srpski običaj. Zloba, ismevanje, podmuklost, gaženje svega da bi se postigao neki cilj i da ne nabrajam dalje. Naravno ima i izuzetaka, ali je njihov broj, na nesreću, sve manji i manji.

tanana

pre 11 godina

Da li je moguce da na ovo jos uvek niko nema komentar?Da je u pitanju Ceca i njene nove grudi,zubi ili vec tako nesto ljudi bi bili daleko vise zainteresovani!!!
Da li strucnjaci u skolama rade sa decom na prevenciji ovakvih stvari t.j. ponasanja ili samo nakon sto se neka strahota ovog tipa dogodi.Kad se desi nesto slicno u Americi ne mozemo da se dovoljno napljujemo a u svoje dvoriste ne gledamo.Nemojte mi samo reci "ma to su deca sta ces ".Ako se Vase dete nadje na bilo kojoj strani nekog ovom slicnom dogadjaju sigurno cete se zapitati ko je kriv. Deca nisu sigurno jer oni su samo ogledalo svojih roditelja.

Veljko

pre 11 godina

Za sve su roditelji krivi. Ja nisam ismejavao drugu decu, jer bi za takve stvari dobio veliki prekor roditelja. Oni su me naučili da treba biti druzeljubiv prema svima. Cini mi se da su deca ipak imala neku granicu u moje vreme devedesetih, kad sam ja isao u osnovnu.

sejledin

pre 11 godina

Sta je bilo...nema komentara na ovaj uzas. Vidim za neke spomenike,komentaraaa nemozes ih procitat,a na ovu vijest sto normalnog covjeka potrese,nijedan.Sta koga zanima,jedno dijete,odlican ucenik,ni samo krivo sto je tako rodjeno. Bas na ovu vijest sam ocekivao najvise komentara.Puno volite svoju naciju,i svoju Srbiju????Razmislite malo o drustvu koje ne razmislja o ovakvim slucajevima.....

peki

pre 11 godina

Zivot se surovo poigrao sa malim andjelom. Nadam se da ce biti dobro. Siguran sam da ce i deca shvatiti svoj greh...a Bog oprostiti. Zelim joj dobro zdravlje i brz oporavak. I nek bude po Niceovoj tvrdnji ...ono sto me ne ubije ucini
me jacim...

radost rodiljstva

pre 11 godina

Deca su zla i bez emocija.
(Miki, 19. januar 2013 22:15)

Ne, greška...Deca su ukras Sveta:)
a to što ima roditelja koji nisu umeli...

Beogradjanin

pre 11 godina

I da vidimo sta je skola uradila:

- Da li je pozvala SVE roditelje koji su ismevali devojcicu?
- Da li je roditeljima receno da je to NJIHOVA krivica jer su nesposobni da vaspitavaju svoju decu?
- Da li su sva deca kaznjena ukorom pred iskljucenje?

A onda da se ide od lokalne vlasti pa sve do republicke!
- Sta ste gospodo uradili da edukujete primitivne roditelje da bi oni preneli svojoj primitivnoj deci poruku: da smo svi isti i podjednako vredni?

Играле се Делије

pre 11 godina

Реците ми шта раде директор, педагог и остали запослени и зашто ништа?

draganbb

pre 11 godina

Odogovornost je na roditeljima koji su vaspitali svoju decu da se kukavički rugaju slabijim od sebe. A kome Srbija ne odgovara neka se iseljava ili začuti sa kritikama na njen račun. Ja se u okviru svojih skromnih mogućnosti svaki dan i na svakom mestu borim da Srbija bude bolje mesto.

Nemanja

pre 11 godina

Apsolutno je nedopustivo da roditelji dozvoljavaju da deca žive na facebook - u !
Smatram njene roditelje jednako krivim kao što su i roditelji dece koja su je ismevala jer su dozvolili da ceo dan provede gledajući to umesto da uči ili bar čita nešto korisnije na netu.

Jelena

pre 11 godina

Deca su oduvek bila surova. Dakle, NE srpska deca, već - deca. Svugde i uvek. Ne razumem zašto svi komentatori naglašavaju to kao primer moralnog propadanja zamlje? Naravno da je ovo moralno devastirana zemlja, ali nije nigde mnogo bolje. Prosto je ovo tekovina civilizacije.

srbin

pre 11 godina

ej srbijo, sta si docekala,
treba vratiti batinu u skolu kao vaspitnu meru, pa onda niti ce ucenici tuci profesore niti ce maltretirati druge ucenike. takodje mislim da su i roditelji dosta krivi jer su spremni da osusjuju tudju decu a da ni sami ne znaju sta njihova deca rade. jednostavno resenje: uvesti batinu kao vaspitnu meru i obavezno uzimanje urina svih ucenika radi tesiranja na prisustvo narkotika, pa ce svi roditelji znati kakva su im deca.

stranac intelektualac neutralni posmatrac

pre 11 godina

''Direktor ove škole, školski psiholog, pedagog, nastavnik veronauke i razredni starešine četrnaestogodišnje devojčice već su dali izjave,,,''
Moze li mi neko objasniti po kom osnovu je nastavnik veronauke kompetentan da na bilo koji nacin ucestvuje u ovom problemu?
Zgranut sam...

Milko

pre 11 godina

" Zato će insistirati da se utvrdi ko je odgovoran što je njihova ćerka doživela traumu."

Bez ikakvog dvoumljenja, mislim da su za ovo odgovorni pre svega roditelji dece koja su učestvovala u maltretiranju devojčice i ugrozili joj život a zatim i nastavnici i direktor škole, koji nisu preduzimali mere da to spreče.
Plašim se samo da će ovaj stravični dogadjaj proći bez ikakvih sankcija, štaviše siguran sam u to, pošto je država Srbija potpuno pukla.
Sram nas bilo.

Pera lozac

pre 11 godina

Glavno da je "profesor" veronauke bio tu da resi problem.
Kada vidim ko resava probleme, ne cudi me da se ovakve stvari desavaju.

Sva podraka za nesrecnu devojcicu, dok monstrumima sa fejsbuka treba odrzati dobru lekciju. I to ako je moguce bez "profesora" veronauke i slicnih.

mladjan

pre 11 godina

na zalost deca u Srbiji sve vise podsecaju na "Hitler Jugend"...totalni kolaps morala i drzave...kao i ogledalo pojedinih roditelja koji spas nalaze u casi...

Siniša

pre 11 godina

baš ste znalci.djeca su izvor svih zala na svijetu a bome i šire u kosmosu i širi se kao kosmos čak i brže...o čemu vi pričate,znate li vi ko pred zakonom odgovara za dječije postupke? Ja bih rekao da je ovde sve podbacilo od institucije Države preko komšiluka i ulice pa do same institucije porodice,zašto bi djeca bila odgovorna za nesposobnost navedenih da edukuje i formira dječiju ličnost zato ne miješajte žito i kukolj

razlika

pre 11 godina

Bila sam popularna u gimnazijii i vazila za "lepu", isla na zurke, izlazila, onda sam promenila skolu, imala jako tezak prvi semestar i ugojila se. "Prijatelji" su iz nekog razloga tad bas zapeli da se slikaju sa mnom, bukvalno drzeci me priheftanu za ruku, i bas sam se pitala zasto, uprkos mom odbijanju.

Izdrži bebo!

pre 11 godina

Ništa novo. Vraćaju mi se neke slike i suze mi naviru od besa. Takva deca su uvek bila predmet podsmeha, a ovi koji im se smeju "glavni šmekeri" i "ribe" i budući stubovi društva. S tim što mislim da je sada gore nego ikad, sve smo kriterijume izgubili. Nadam se da ćeš biti dobro lepotice. Veruj u sebe i u dobre ljude, jer ima ih sasvim dovoljno za tebe malu. Samo još neku godinu izdrži i ti ćeš se smejati njima. Daj Bože da ti neko pročita ovo.

Rezultat

pre 11 godina

Sta se cudite to je realnost, odgovor zasto se ovde ljudi mrze jer lose zive pa onda iz nemastine nemaju sta da rade pa onda je bolje da se nekom drugom nanosi bol i zlo, politka je usla u sve pore drustva, takodje ima u drzavnim skolama dece ciji roditelji su imucni koji od besa neznaju sta ce pa se izivljavaju nad drugom decom takvoj deci treba stati na put jer u stanju su da urade sve, nose nozeve, pistolje itd. Takvi ucenici ne samo da vredjaju drugare nego i profesore i nemaju respekta ni prema kome apel svima pogotovu nadleznim institucijama da organizuju edukativne seminare da nam se omladina prosvetli. Ali prvo sto treba da se uradi je da drzava kaznjava starije prestupnike pa kad oni dozive kaznu deca u tom uzrastu kad znaju da za starije postoje konsekvence nece ni pomisljati da rade tako nesto a posto ovde odrasli nisu sankcionisani to je klasican rezultat.

helen

pre 11 godina

Jadna devojcica. Dok citam ovakve vesti osecam neverovatan bes, tugu i nespokoj da postoji toliko zla, pakosti i bolesnih ideja u glavama tinejdzera.Ocigledno da se pojedini roditelji uopste ne bave svojom decom.I sto je nájgore ovaj primer nije usamljen. Zivimo u zemlji gde su neke normalne vrednosti potpuno marginalizovane i umesto njih vladaju bahatost, nekultura, primitivizam, drcnost.Pukli smo nacisto. Devojcici zelim da se brzo oporavi, dusa mala.

koja

pre 11 godina

Ja ne znam zasto je toliko tesko uvesti jednom nedeljno ili u 2 nedelje neki oblik obaveznog sastanka svih roditelja i ucenika iz razreda sa psihologom i pedagogom, na kojima bi se raspravljalo o ovakvim stvarima. Mislim da bi posle tih sastanaka najvise postidjeni bili upravo nasilnici i provokatori.

blondie

pre 11 godina

Deca su samo ogledalo drustva i roditelja,a i kako bi moglo drugacije!A kada budu porasli i postali jos svesniji u kakvom drustvu zive,jedino sto mogu pametno da urade je da odu daleko,daleko,daleko.Ako neko postavi pitanje-a zasto se ne potrude da promene isto,evo odgovora-ma,daj!

Zmaj

pre 11 godina

Devojčice, moja osnvovna škola je bila pakao, samo opušteno, ne treba da te interesuje šta drugi misle, pa šta ako si drugačija, čak šta više, posmatraj to na sledeći način: TI se izdvajaš iz učmale, jednolične gomile. Brz oporavak.

tdg

pre 11 godina

Naravno da je sve ovo krivica roditelja djaka koja su vrsila nasilje. I ovo nisu mala deca, ovo je bre 7 razred skoro pa ljudi, stubovi njihove licnosti su vec formirani...i veoma, veoma su losi. Mislite da ce se roditelji ove dece osecati krivima...nece, nimalo. Naci ce oni hiljadu i jedan izgovor za svoje napasti. "Dete je sta je znalo ono malo muceno" eeej sedmi razred!!!!! Verujem da je sada u Valjevu uzbudljivo....da ima narod o cemu da prica, babe, zene ujutru kada piju kafu, svi ce biti sudije trazeci krivca......ali sve ovo nema svrhe. Narod je bolestan, pun mrznje, lenj, pomalo glup. Pazi ti si sedmi razred i ismejavas nekoga zato sto je razrok....pa gde je tu inteligencija, ljudskost, ona je kriva sto je razroka, sto je grbavo....ajmo svi na nju, udarimo na slabijeg, spusticu nekoga da se sam uzdignem. Ne maltretiraju se samo deca sa fizickim manama, nego i siromasna, on/ona je mukica kriv sto nema.....ajde na njega cu. I roditelji ovakve dece...porucujem vam i skoro sam 100% sigurna u ovo ---> danas ce vase dete maltretirati druga u klupi, sutra ce maltretirati vas, trazeci vam novac za travu, dop, i na kraju heroin. Pricajte sa svojom decom...sto vise, upoznajte ih, savetujte ih...ne zanemarujte, vodite racuna sa kim se druzi, usadite im prave vrednosti, da je vazno biti covek!!

uciteljica ljilja

pre 11 godina

Da li vi koji krivite roditelje imate decu? Mislite li da su vasa deca andjeli? Evo, ja se zaista bavim svojim detetom, setamo, pricamo, druzimo se, vodim ga na trening, igramo se...ali i pored toga sam ga pre neki dan cula kako se zajedno sa jos trojicom decaka ruga jednom siromasnom drugu kakvu ima jaknu, i to tako surovo i strasno da sam se zaledila. Pricali smo dugo, on se kao pokajao, ali je meni to vrlo sumnjivo...pomisljam da ga obucem u neku staru odecu pa da oseti sta znaci kad se nema, ali se bojim kontra efekta. Ne verujem da je samo moje dete takvo iako ja sve cinim da ga pravilno vaspitam...dosla su izgleda neka zaista surova vremena.

Iznogud

pre 11 godina

Vise od dve decenije drzava vaspitava roditelje uz pomoc djubreta sa pink (ne zasluzuje veliko slovo) kanala, kojekavih estrada i njihovih "umetnika" i "umetnica", spanskih, brazilskih, turskih i ostalih odpad-serija, ratno-nasilnicko i svih oblika fobicno-huskackih vesti, mrznje prema svemu i svakomu ko je iole bolji u bilo cemu, ultra-desnicarskih i ultra-levicarskih propagandi, velicanja mafijasa, prevaranata, poltrona, lopova, ljigavaca i ostalog ljudskog taloga - jednom recju negativnom selekcijom u svim sferama. U takvoj atmosferi, uz dodatak opste nemastine, roditelji "vaspitavaju" svoju decu. U takvoj atmosferi roditelji treba da objasne detetu da ode u pozoriste a ne na koncert neke sisate polugole kafanske pevaljke!!!
Posledice su ocigledne i svakodnevne a primer izivljavanja nad ovom devojcicom je ravan pravom fasizmu.
Ne branim ni ne napadam nikog, samo mi se place od tuge i nemoci kad vidim gde je Srbija dospela.
Malom andjelu oporavak i snage da istraje u svojoj borbi.

DarkoZ

pre 11 godina

Pa inteligencija vrsnjaka na nivou! 14 godina a dve blage veze nemaju za saosecajnost! Ja to u skoli nikako nisam voleo da cujem niti da vidim da neko vredja i ismeva nekog u mojoj blizini, odmah je dobijao preko usta. Nisam bio ni jak ni visok da bi me se plasili, bio sam samo lud od besa kad cujem tako nesto! Za to su krivi nastavnici! Oni i kad vide to, oni precute. Znaju da ispijaju kafe i strajkuju... Davao bi ja jedinice da prste na sve strane, pa kad dodju roditelji da pitaju o cemu se radi, onda bi poveli racuna i o vaspitanju i o saosecajnosti! To bre sad sve glupo, znaju samo za facebook, counter strike i GTA! Ne izgradjene licnosti, sramota na dve noge! Ne ume da se ponasa, ma nula! Mene bi bilo sramota da mi dete ucestvuje u tome!

ex-nasmejani

pre 11 godina

Ovo je lako rešiti: detetu koje je postavilo sliku da se zabrani upis u bilo koju školu na teritoriji grada, na svojoj fb strani i na toj slici nesrećne devojčice da napiše izvinjenje. Bilo bi dobro da se ukine pristup internetu na bar deset godina, ali to nažalost nije izvodljivo. To dete i ostali koji su je ismevali da joj nose torbu svaki dan da malo nauče kako se ponaša prema onima kojima je pomoć potrebna. Uz to obavezno i neki društveno koristan rad u trajanju celokupnog školovanja, uključujući i fakultet. Nadam se za njihovo i naše dobro da bar toliko daleko vide da žele da idu na fakultet.

kasno

pre 11 godina

Ne verujem da ce kazne mnogo pomoci, deca ce jos vise da se mrze.
Profesori i roditelji moraju jasno da stave do znanja sta je prihvatljivo ponasanje a sta nije.

Palman

pre 11 godina

meni nije jasno zasto je profesor veronauke dao izjavu, nesto ne vidim da su deca produhovljenija, ali to nije tema. stvar je da sve polazi od kuce, ako roditelji sami ne vide da su im deca maloletni delikventi, onda bi trebalo i roditelje na prinudni rad. u suprotnom dobijate navijacke grupe, obrazovce, i slicne fanaticne frakcije bez i grama mozga.

Covek

pre 11 godina

"Bravo" za roditelje ove dece koji su ismejavali. Kakvi roditelji, takva i deca. A toj nevaspitanoj deci bih pozelo jednog dana kada i sami postanu roditelji da se namuce kao roditelje ove nesretne devojcice. Karma!

elektricni

pre 11 godina

Slika i prilika Srbije. Gazi slabijeg i budi ponizan prema jacem. Zato smo i kao drustvo i kao drzava tu gde smo, guta nas mulj i blato.

papa štrumf

pre 11 godina

tuga, kad ovako nesto procitam, dodje mi da mi srce pukne... najgore je kad se zlostavljaju oni koji se ne mogu i ne znaju sami zastititi - djeca, ali i zivotinje. Odgovornost i moralna obaveza nas ljudi i naseg drustva je da zastitimo one koji su bespomocni, a odgovornost za ovaj konkretan slucaj lezi na roditeljima njenih razrednih drugova koji ih nisu na adekvatan nacin informirati i odgojili.

Uros

pre 11 godina

To se resava hladne glave - visoka novcana kazna za roditelje svakog od te dece koja su na bilo koji nacin vredjala devojcicu, visoka novcana kazna za skolu koja dozvoljava takvo ponasanje u vreme nastave, pa neka prodaju racunarsku ucionicu i kucne racunare i mobilne ako nemaju da plate, nista strasno, samo ce manje da vise na Fejsu...

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

E čemu smo mi naučili našu decu, kako smo im usadili želju za saosećanjem, kako smo ih naučili da vole, i pomažu jedni drugima. Ne bi bio problem da je nju ismevao jedan učenik, to bi govorilo da njegovi roditelji uopšte ne zaslužuju da odgajaju dete, međutim pošto su nju ismevali svi učenici to govori da bi ovaj svet bio lepši bez nas. Ako naše društvo ne počne da se menja bolje da i ne postoji!

Ona

pre 11 godina

Deca jesu surova svuda, mobing je ozbiljan problem sirom sveta nije to nasa specijalnost. Nemoc drustva se vidi u tome kada za naopako ponasanje ne postoje ozibiljne konskevnece i kazne i jos gore kad postoje ali se ne primenjuju. A to je kod nas tako i u "svetu" odraslih.

Student

pre 11 godina

Ma to su nove herojske generacije, nasa deca vaspitana i mirna, mrava ne bi zgazila! Kakvi crni mrava da zgaze! Ali nisu male bitange nista krive, roditelji su ti koji imaju odgovornost, prvo prema ovom drustvu pa onda prema sebi i svojoj deci.

Strumf

pre 11 godina

(Savan, 20. januar 2013 13:04)

Bravo majstore, potpuno se slazem sa tobom. Stariji sam od tebe sedam godina i vrlo dobro znam o cemu pricas. Ni moji roditelji mi nikada nisu drzali neke lekcije o tolreanciji, zapravo mislim da nikad nismo ni pricali o tome. Da ne govorim o tome da se u mojoj kuci nikada nije spomenula rec droga, alkoholizam, kocka i sve ono negativno. Naravno pricamo o tome kad vidimo na tv, al u smislu, eto kakvih sve budala ima. Nikad mi ni otac ni majka nisu dosli i rekli ne moj da se drogriras, nemoj da pusis, to ne valja. Cak mi je otac jednom rekao, kad sam mu sam rekao da sam probao cigare, da sto se njega tice mogu slobodno da pusim i da to nije njegov problem. Nisam propusio, niti sam dobio zelju da ponovo probam. Za razliku od toga, znam dosta dece koje su roditelji bukvalno opsedali pricama kako ne smeju ovo, ne smeju ono. Citali im razni pocune brosure, savete strucnjaka, bukvalno je bilo kao u onoj pesmi fifi digni rep, fifi gledaj pravo... Dosta te dece iz moje generacije su kasnije postali problematicni ljudi, ne svi naravno ali dosta njih i rade sve ono sto su im roditelji govorili da je lose. Sve je dakle stvar karatera deteta, moze roditelj biti svetac ako je ono sklono da bude lose, ono ce biti lose. Mada i gentika je cudo, pa tesko od svetca postaje kriminalac. Pa su u dosta slucajeva male siledzije upravo oni ciji roditelji su i sami siledzije prema njima i sve im brane, misleci da ih tako dobro vaspitavaju.

modesty

pre 11 godina

O, sunce malo. Neka je ona samo przivela i neka ju od sada paze i nadam se da ce se oporaviti. A ovo sto se desilo treba iskoristiti kao povod za dugotrajnu kampanju protiv bully-inga, protiv maltretiranja i fizickog kaznjavanja dece i protiv opsteg nasilja u porodici. Jer samilost i velikodusnost kao i okrutnost i predrasude uvek deca donose od kuce.

srecko

pre 11 godina

Veoma potresna vest, stara dora poslovica kaže: GREH JE SMEJATI SE BOLESNOM u ovom slučaju zatajili su i roditelji dece koja su dovela devojčicu u ozbiljnu situaciju, a takođe i prosvetno pdagoški kadar pomenute škole. Ne ponovilo se !
Srecko

Drzi se !

pre 11 godina

Sve se to nosi iz kuce... Licno, imam blazi oblik invaliditeta, ali sam od zadirkivanja ''frajera'' i ''riba'' uvek uspevao lagano da se odbranim tako sto ih unakazim, verbalnim putem naravno, jer sam inteligentniji od svih njih zajedno :) A i nisu ni sva deca takva, imao sam i jos uvek imam drugove kojima to sto sam ''drugaciji'' ne smeta ni najmanje... Tako da samo se drzi i ne obracaj paznju na budale... Nisu vredni. Pozdrav.

mik

pre 11 godina

Eto vam kakav smo mi 'nebeski narod' i kako smo sami sebi dovoljni i niko nije bolji od nas. Mi sami ne možemo da izgradimo ni pravilan sistem vrednosti, a kamoli nesto više.

Marko

pre 11 godina

E a sada treba da razdele suspenzije/ukore ucenicima, smanje finansijska sredstva skoli, roknu penali na plate odgovornih (direktor, psiholog, razredni) pa da vidite kako bi onda skola resavala na vreme ovakve probleme. Znam da dok sam isao u skolu nadlezne je bolela ona stvar za ovakve ispade pojedinaca, niko nikada nije dobio ukor za psihicko zlostavljanje nekoga (a boga mi retko i za fizicko osim ako je neki tezi prelom u pitanju). I jos kada bi roditelji krivicno odgovarali... pff... da vidite kako bi se resio ovaj problem za par godina.

panta rei

pre 11 godina

Nisam ni pedagog, ni psiholog, imam veliku decu, ali se jos uvek dobro secam vremena kada sam bila dete i zato bih, umesto drakonskih kazni, ili daleko bilo suda, predlozila sledece:

Da svako dete, koje je ucestvovalo u tom ismevanju, poseti svoju drugaricu, pogleda je u oci i kaze: Izvini, nisam zeleo/la da te povredim i zaista mi je zao sto sam to ucinio/la.

Kada dobijes kaznu ( naravno i zasluzenu ) u tom dobu, verujes da si zavrsio s tim i nije sigurno da prestup neces ponoviti.

Nikita

pre 11 godina

Svuda u svetu imate slične primere. Deca su to i nije im baš najrazvijenija savest. Ali u razvijenim zemljama roditelji su ti koji rade na psihološkom razvoju svojih potomaka. Uče ih od malena koje su posledice njihovih nepromišljenih delanja. E kod nas je zatajila porodica. Veoma jednostavno, zatajili smo kao roditelji. Sve što se dešavalo i što se dešava u državi, nije opravdanje za to slepilo kod roditelja. Njegova dužnost je pravilno usmeravanje. Vreme je da se uvede odgovornost roditelja, za početak. Ne samo na papiru. Zamislite sada da u Valjevo neko objavi spisak imena roditelja (staratelja) dece koja su učestvovala u šikaniranju. I da roditelju bude jasno da će biti "okačen na stub srama" za ružne postupke svog deteta. Ovo bi dalo neke rezultate. Posle idu pedagozi, psiholozi i td. Veoma sam skeptičan, da će i jedna druga mera dati rezultate, ako se ne uvede stvarna odgovornost roditelja. Na zakonodavcu je da predloži, a ostali odgovorni da se toga pridržavaju. Što pre krenuti sa razvojem savesti ili odosmo dođ....

Totalni propast drustva

pre 11 godina

samo cu reci iz licnog iskustva da roditelji koji su krivi za vaspitanje svoje dece nece nista uciniti..mene su pored "drustva" i njihovi roditelji ismevali..ja se i dan danas borim sa traumama koje su meni nanete u osnovnoj skoli..mozda ce se devojcica izboriti sa traumom ali srcana mana ce joj ostati..bas kao sto je i meni ostao deformitet lobanje kao posledica pada kada su me gurnuli niz stepenice..i dok citam ovo..samo se pitam dokle vise..

Vana

pre 11 godina

Strašno. Deca se znaju zbog bilo čega podsmevati drugima, ali ovo, ovo deca nisu sama izmislila- kao smešna ti je frizura- e to je dečije. Roditelji bi više trebalo da se bave svojom decom i uče ih toleranciji, a manje da gledaju "Show emisije" -.-
Nadam se da će devojčica biti u redu i da je roditelji i prijatelji ojačaju- da manje obraća pažnju na zlonamerne komentare (to jeste teško, ali je u ovakoj zemlji gde te zlostavljaju jer imaš neku bolest, jer su ti razvedeni roditelji, itd.jedino rešenje, nažalost).

sumorni

pre 11 godina

Ni roditelji nisu ništa bolji, naprotiv, pa ni deca ne mogu biti bolji od njih.

I to je to, neizlečivo je.

A završiće se tako što ćemo da se istrebimo izmedju sebe, i to mnogo brže nego što u najgorim noćnim morama možete i da pretpostavite, jer srpsko društvo je poludelo od mržnje prema svemu, svačemu i svakome.

DzonyR

pre 11 godina

Licno sam veoma emotivan a kao i svi roditelji kad su u pitanju moja deca VEOMA zastitnicki nastrojen.Ne mogu ni da zamislim sta bi ja uradio da je moje dete u pitanju.Licno nikad nisam udario dete a imam ih dvoje priznajem nije ni bilo potrebe,ali da ih nadjem da nekog tako ismevaju podsetio bi ih kako je to moja baka radila i nije ona za dzabe govorila da je batina iz raja izasla.A sad te roditelje deb... lepo na sud pa ih pocepati s kaznama i onda ce vise da obracaju paznju sta im deca rade na drustvenoj mrezi.Draga curice zelim ti brz oporavak i da dokazes deb.... da da si vrednija i pametnija od njih.

tremor

pre 11 godina

(DzonyR, 19. januar 2013 23:11)

Tako je brate.. Najveci deo odgovornosti nose neobrazovani, nevaspitani, primitivni i frustrirani roditelji "duhovite" dece, koju bi ja nazvao "blago mentalno retardiranim".

Kad bolje ramislim, sve klince koje poznajem mogu da razvrstam prema stepenu "retardiranosti" roditelja. Cast izuzecima, malo ih je...

Lajavica

pre 11 godina

Odavno se roditelji više ne bave decom... Ovo je dokaz.
Nas su vaspitavali da ne ismejavamo decu koja su po bilo čemu drugačija od nas. Prvo roditelji, a onda i škola.
Mi smo danas roditelji i nije mi jasno kako to da na žalost ogromna većina mojih vršnjaka ne vaspitava svoju decu u istom duhu. Šta je to važnije od dece? Pare? Politika?
Pogledajte samo koliko mladih od 17-20 godina gine ili ubija druge moćnim kolima sa xy konjskih snaga i brzinama preko 200 km/h! Sve je to NEBRIGA RODITELJA. I tu nema opravdanja.
Naravno da je tu i škola zakazala, trebalo bi na prvi znak bilo kakvog (fizičkog ili mentalnog) nasilja uspostaviti kontakt s roditeljima i apelovati na njih. Pa ako ne vredi, uključiti centre za socijalni rad...posle ozbiljne čistke u istima, jer su i oni postali karikatura te institucije.
Sve u svemu, žalosno i tužno.
Neka je bog u pomoći našoj deci s nama ovakvima, na svim nivoima.

Ona

pre 11 godina

Mi smo primitivni, bolesni se ismevaju i kriju, sve okolo neki veliki vernici, a jos paganske vazone teraju. Deca rade ono sto nauce u porodici ili sredini gde odrastaju, bez greske. Nazalost milsim da je u pravu komentator koji kaze da od ovoga nece biti nista, malo ce se stisati dok frka ne prodje i tako do narednog "podviga".
Zastite ljudi i tudju i svoju decu na licnu inicijativu, drustvo je propalo nacisto dok mu se ne desi neka katarza sama od sebe. Dovoljni su komentari na '92 koja je kao "gradjanska". Deca rastu u toj mentalnoj mocvari. Sta ocekivati od njih
.
Izdrzi devojcice, njihove gluposti nisu vredni jedne tvoje suze, a kamoli zdravlja i zivota. Mnogi veliki su to postali upravo uprkos sredini iz koje su potekli i problema koji su i ih pratili. Njihovi komentari o tebi ne govore nista, a o njima mnogo toga losega.

kud plovi ovaj brod

pre 11 godina

Bas me interesuje sta ce roditelji toj "veoma vaspitanoj" deci posle ovoga da kazu?Sram vas bilo.Jednom starac rece da nema nevaspitane dece nego nevaspitanih roditelja.Cela istina,zar ne?

Ajde bre...

pre 11 godina

Čitam...
I ne verujem...
Komentari:
Jadna ona, izdrži, i ja sam.... Roditelji, ovo-ono...
Mala, neka si živa i zdrava... Sutra u sud sa roditeljima, tražite log-ove od Facebook-a... Budući da je KRIVIČNO delo u pitanju, Face će morati dostaviti informacije!
Imaš crno na belo, pa svaku porodicu, od svakog komentatora koji ti je naneo zlo, oglobi za 200.000-500.000 dindži...
Nema šta da ćutiš, i nema šta da trpiš...
Kada u ovoj zemlji BILO KO, ko se usudi da ikome ko je različit, malo pomrsi konce, bude odgovarao i bude PRAVOSNAŽNO OSUĐEN,eeee... Onda ćemo biti lepše društvo...
Što kaže Balašević : "Nek isto je i Đavolu i Đakonu" - znači sud da sudi "ni po Babu, ni po Stričevima", pa da vidimo...
Ali, ako i ovde zatajimo,e... Onda smo stvarno... u stvari onda nismo ni država (nema zaštite građana).
Fala bogu interneta, pa imaš dokaze....
(Ukoliko su se lažno predstavljali - opet, ne sekiraj se - u FB log-ovima postoje IP-jevi, pa će biti kontaktirani ISP-ovi, tako da će se nađu, sve jedno)
Samo hrabro, samo napred....

name

pre 11 godina

Ok svi znamo da deca mogu da budu nestasna i da ne kapiraju stvari na nacin na koji ih odrasli kapiraju,ali ovolika kolicina brutalnosti (a sigurno je velika čim je devojčici stalo srce od stresa ) je zabrinjavajuća. Ovde je opasno zakazalo vaspitanje te dece a to može imati ozbiljne posledice sutra kad ta deca budu odrasli ljudi. A poremećen sistem vrednosti u društvu samo doprinosi pogoršanju situacije.

op

pre 11 godina

Bio je slučaj... u jedno obdanište upisan je dečak rođen bez pravilno formiranih jagodičnih kosti. Možete zamislite na šta liči čovek sa tim delom tela neoformljenim. Šta je interesantno? Deca su ga prihvatila, on je samo jedan od njih, malo drugačiji ali opet njihov drugar. Međutim, vaspitačice nisu htele da rade sa takvim detetom i na njihovo urgiranje dečko je ispisan. Naravno niko nije odgovarao, mada prvenstveno jer majka nije želela da dete izlaže okolo i paradira njime što bi sigurno usledilo da se obratila nekoj višoj instanci. Teško je ovo društvo... kad sam bio mlađi sprdali smo se svi sa svima ali nikad iz pakosti. Sada je izgleda drugo vreme došlo, a mi samo gledamo i odmahujemo glavama pitajući se gde je nestalo nešto više od samoljublja i zlobe?

osica

pre 11 godina

Od debilnih roditelja - debilna deca. Ne mislim da su kriza i nemaština glavni krivac za nevaspitanje dece. Mnogi od nas koji ovde komentarišemo su u istoj toj krizi, ali nam deca nisu pogana. Krivi su isključivo roditelji. Njihova " lepa " deca su bolesna. Devojčici želim sve najbolje, a njeni roditelji neka urade sve da joj ne ostanu traume.

Prelepi

pre 11 godina

Deca su zla i bez emocija.
(Miki, 19. januar 2013 22:15)

Poprilicno se slazem sa tobom, imali smo u odeljenju (u osnovnoj skoli) devojcicu koja je bila ruznjikava, i sad neko je proglasi strasno ruznom i mi napravimo neki ritual, da nju niko ne sme da gleda inace je kao "prljav" ili da dodirne stvari koje je ona dirala, i tako godinama.
Bez da se iko seti, ej zao mi je ili e kako se ona oseca, jok kao bezdusni banditi upropascavamo psihu od deteta godinama (bukvalno).
I sad nesto gledam, 1000 posto sam siguran da ne bi mogao to da uradim bilo kome ikada vise, ali sam kao dete radio takve stvari bez pardona.
Jedna je samo cinjenica, nisam siguran da se moje gledanje odnosi na sve ljude, jer kako je dobro poznato ljudi cine i mnogo mnogo gnusnije stvari bez ikakve empatije i u godinama koje nisu bas decije..

Dzedaj

pre 11 godina

Znamo vec kako ce sve da ide.
Roditelji nasilnicke dece se nece ni javljati. Oni se jave samo kad njihova deca budu povredjena.
Skola prebacuje problem na roditelje, drzavu i eventualno po nekog nastavnika.
Drzava ce stvari ispitivati dok se pakao ne zaledi, a popovi koji koji inace treba da se bave drustvenim moralom su zauzeti propagiranjem mitova i sopstvenim biznisima.

zoki

pre 11 godina

ovo je samo dokaz koliko smo kao nacija nisko pali. Nije Facebook kriv za ovo vec nevaspitanje i surovost nase omladine. Ko je odgovoran? Svetska zavera, liberalni kapitalizam, ekonomska kriza, ratovi? Ne, ne, ne...
Krivi smo mi. Mi roditelji koji svoju decu nismo nista naucili. Bitnije nam je da jurimo za zaradom, buljimo u racunar i slicno, nego da vaspitavamo svoju decu. Rezultate gledamo svakodnevno, na ulici, skoli, sportskim desavanjima...
Nasa krivica, deca su samo slika nas roditelja kako smo ih vaspitavali ili nismo vaspitavali...

View

pre 11 godina

Nema ovo veze ni sa Pinkom, ni sa serijama, ni sa ratovima 90-ih, ni sa Miloševićem ... Čitajte Jovana Cvijića (a i mnoge druge) šta je pisao o Srbima, a u to vreme nije bilo ni Pinka, ni serija, ni Miloševića. Zavist, zluradost, zajedljivost, pakost, nemoral ... glavne su karakteristike ovog naroda. Neko dole lepo reče: "Tuđ uspeh nas boli, tuđa muka nas hrani".

Srbi nisu prošli prosvetiteljstvo. I to je to. Ima, naravno, i na Zapadu svega i svačega, ali se ovakve i slične pojave oštro sankcionišu. Ko tvrdi da ovo nije tačno, neka navede jednu, samo jednu, zemlju na kugli zemaljskoj u kojoj se pljačka epskih razmera nad oko sedam miliona ljudi odvija u kontinuitetu decenijama bez ikakvih posledica po one koji tu pljačku sprovode.

Savan

pre 11 godina

Imam 16 godina, smatram za sebe da sam dobar, moralan i posten decko. U zivotu imam samo jednog jedinog pravog druga za kojeg bi zivot dao, sa ostalim fenserima se druzim jer moram, jer me srednja skola spaja sa njima. Sto se tice problema dece koja maltretiraju i omalozavaju drugu decu jer u tome vide uspeh i veci rank u drustvo nemam reci, i ne krivim roditelje naprotiv krivim tu decu, ni mene roditelji nisu vaspitali, niti su mi popovali svaki dan sta vise ni rec o tome kako da se ponasam prema drugima, ali sam SAM shvatio da je to veoma ruzno i umbolno i onda takve stvari nisam radio. Moja poenta je budala se rodi, budala ostaje.

majka

pre 11 godina

e lepa, kao da joj nije dovoljno celo to cimanje po lekarima...deca stvarno znaju da budu surova. nadam se da im vise nece pasti na pamet da ismevaju nekoga ko nema izbor, uzas, nadam se da ce se i njihovi roditelji makar zapitati da li su mogli da ucine nesto da im se decea ne ponasaju tako, ovde su svi zabrljali. uzas.nadam se da ce se oporaviti i shvatiti koliko je dobra i pametna i nastaviti dalje. zelim joj svu srecu!

Milkec

pre 11 godina

Nevaspitani kod kuće, bez usađenih vrednosti oni su gomila degenerika na priliku svojih roditelja i društva. Detinjstvo i odrastanje su uvek bili teški za one koji su drugačiji, ali umesto da sa godinama bude bolje, sve je gore.

feyck

pre 11 godina

Danas roditelji sve i svasta dopustaju svojoj deci, pa mi se cini da svet zbog toga ide u propast. U moje vreme, mi smo pomagali nase skolske drugove, skupljali novac za njih. A ovo danas, to je strasno. Da je moje dete tako nesto uradilo, tu bi radio kais da mu nikad tako nesto opet ne padne na pamet, a roditelji danas svasta dopustaju deci pod izgovorom da su to samo deca. Slazem se, ali i deci treba postaviti granicu, da zna sta je nestasluk, ali da ne pretera. Kada ce da nauce sta je to humanost ako ne sada?

pero

pre 11 godina

Kakvu decu pravimo? Milslim, kakvim ih. pravimo. Idiotizacija nacije. Takvi smo, tako nam i treba. Kad ti je kao roditelju imperativ status u drustvu a idoli narodski degenerici i izrodi dete može biti samo zlo. Sto kazu, od zlog oca i gore majke.

faith hill

pre 11 godina

i mene su maltretirali u skoli,i osnovnoj i srednjoj, samo moj problem je bio sto sam cutao i trpeo, sve dok mi nije puklo, zelim sve najbolje i brz oporavak ovoj devojcici, saosecam se sa njom.

Pajo

pre 11 godina

Šta reci...Čitajuci članak,suze su mi krenule,iskreno...Imam dve devojčice i ne smem ni da pomislim šta bih bio u stanju da uradim da im se desi nesreca kakvu je doživelo ovo nedužno dete...U razred mog deteta u Subotici ide dečak koji radi bukvalno šta hoce...Otac,nezaposlen,ne izlazi iz kladionice(kaze to mu je zanimanje)za svaku slabiju ocenu dolazi u skolu,preti nastavnicima,ponasa se bahato...Dete,očigledan problem,vredja ostale na najprostije moguce načine,svaki dan kod pedagoga i ima 5 iz vladanja...Pošto smo sa istim imali problem lično smo se žalili direktorici škole... I ? Odgovorila je,"vaše dete je omiljeno i pametnije,neka ne obraca pažnju.Ni ja ne znam šta da radimo ni sa detetom a ni sa ocem..."Toliko...

Chaby

pre 11 godina

Ne pamtim kada me je neka vest ovoliko rastuzila. Vratila me je u skolu(pre 15g.) kada sam i sam dozivljavao neka ruganja koja ne mogu da se porede sa ovim ali su dosta bola nanela kao detetu. Ovoga nije bilo, a ni glupavog facebooka-a i ne cudi me posto, koliko primecujem, sve gore i nevespitanije generacije dolaze. Treba ziveti sa njima.

vladislav

pre 11 godina

E ovo je nasa realnost i nasa tragedija!
Tuga od stanja naseg drustva, vrednosti itd.. raspustenost i visedecenijska anarhija! To nije demokratija, vec anarhija. Na zapadu i pored toga sto ne postoje diktature, postoje neka uredjena pravila ponasanja. Koja moraju postovati svi, da bi citavom drustvu i onim postenijem pojedincima bilo lepse i koliko toliko pravednije. Pa se i sankcionisu krsenja ustaljenih pravila. A mi smo zaboravili kulturu osnovnog ponasanja. U beogradskim diskontima te lupa laktom onaj iza tebe da pozuris u redu dok pakujes u kesu, da bi on stigao sto pre a realno ne zuri nigde, a radnica ciji je to posao te mrzi ko musteriju jer je tu gde jeste..ne znajuci da radis mozda gori posao. Ne javljamo se jedni drugima u hodnicima, pljujemo po semaforima..itd i itd... i posle se cudimo kako zivimo najgore u Evropi. A kako onda da ne bude i sa decom isto?!
Nasa drzava i crkva bi morali poceti da se bave covekom, nama svima, a ne svetim srpskim zemljama i nebuloznim spomenicima i tricama 20 i kusur godina.

Igor

pre 11 godina

Cesto imam priliku da na sudjenjima posmatram "decu" (na optuzenickoj klupi) i njihove roditelje u publici.
Pitam se kako roditelji mogu da vaspitavaju decu kada majke nabildovanih zlikovaca koji se keze zrtvama i njihovoj muci veruju da su im deca nevina.

tanja

pre 11 godina

Sto je vise akcija tipa Skola bez nasilja to su deca gora i okrutnija.Nemaju nimalo razumevanja ni milosti.Cak i ona koja ne zele da ucestvuju ne smeju to da kazu ni pokazu jer ce se onda te glavne kolovodje i frajeri i zenske okrenuti protiv njih.Kod mog sina u skoli decaku,koga stalno maltretiraju,obmotali su foliju oko glave pa je mogao da se ugusi.Svi znaju,niko ne reaguje,cak i nastavnici kazu da ni on nije cvecka...Strasno,a glavne facu su oni koji su najbezobrazniji.Najvise tzv.lajkova imaju slike gde se ti decaci drze za genitalije ili devojcici ispred lica drze srednji prst,a ona srecna ne pada joj napamet da sliku skloni...Primera je hiljadu,a da ih pitate koliko su knjiga procitali-nijednu.Uzas!

Berkut

pre 11 godina

Svako od nas starijih koji pamti period kada svaka kuća nije ni imala TV a kamoli nešto više mora da prizna da u svakom odrastanju je svako od nas dobijao neki "ružan" nadimak koji smo nosili tokom školovanja.Polaskom u gimnaziju,pa fakultet sno ga duboko krili a kasnije se svi lepo zezali na tu temu kada bi se našli kroz koju deceniju. Ipak to je bilo lokalno. Kao da je bila privilegija samo nekih koji su to znali. Danas kada je sve toliko idiotsdki dostupno zaista nije prijatno za devojčicu u puberteteu da treba da "cela Evropa" ismeva tvoj fizički izgled. Copy-Pasete generacija je odvano sazrela i prisutna.Gneracija koja nema nikakvog životnog iskustva. Njihovo jedini iskustvo je Facebook,Twiter,Facebook sex itd. Jednostavno ne znaju da se ponašaju u relanom svetu a opet su tolko hrabri rečiti dok sede za kompjuterom i uglavnom lupetaju gluposti. Oni su ponosni što imaju po 300 prijatelja na Facebuku ali zato u životu nemaju ni jednog. Ne znaju ni da procene šta im odgovara. Čuli su jedni od drugih za tu devojčicu i kao po komandi počeli da se utrkuju ko će je više uvrediti.Mogu samo da kažem da oni koji su koristili facebook za vredjanje i omalocvažavanje da su toliko jadni da nisu ni svesni kolika su nesreća za čovečanstvo.Plicija,psihijatri. Ne vredi. To se nosi iz kuće. Tu ljudsku mentalnu bedu ne može da vaspitava policija, psihijatri, inspekcija.Kaznite ih kroz društveno korisni rad narednih 5 godina zajedno sa roditeljima.Da čiste ulice,prazne smeće....

nebojsa

pre 11 godina

jako je tuzno da na ovaj praznicni dan moram da citam ovakvu vest, devojcici zelim brz oporavak, roditeljima podrsku a nesrecnoj isfrustriranoj deci oprastam unapred.

Ernesto

pre 11 godina

Isti ti ce postati neciji roditelji i ostati stoka, sa decom isto tako nevaspitanom. A drzava i drustvo nista ne preduzimaju. Ocajno. Ja se secam u osnovnoj da su takva deca bila nekad i zasticena ako su im profesori znali roditelje. Kapiram da je tako i danas. Bagra nevaspitana!

inkognito

pre 11 godina

imali smo lika u skoli koga su zezali i tukli svi redom branio sam ga kad sam mogao pazeci da ne ugrozim sebe uvijek mi ga je bilo zao dok jednom nije poceo on mene da ismijava zbog moje stare jakne koju nosim ko zna koliko vremena jer nisam imao para za bolju komentar mu je bio ja bi se ubio prije nego da to obucem eto sta reci koliko smo u stvari mi svi isti

Anaksimaneta

pre 11 godina

Davno smo mi kao društvo izgubili sve krasi ljudskost. Izreka: " Čime se budala hvali , pametan se toga stidi !!! " , davno je izgubila svaki smisao. Moral više ne postoji ni kao reč , a o poštenju neću ni da pričam. Važno je samo da si lep , da imaš pare i ništa više !!!

Ili.... Ili

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto dozvoljavamo ovakve situacije. Edukacija i u kuci i u skoli. Inace, pre nekoliko godina u dvoristu Kule Nenadovica, iznad skole, desio se slucaj vrsnjackog nasilja u kome su akteri bili ucenici pomenute skole. :-( I od tada, pa do danas, nema pomaka. Verbalno ili fizicko, ovaj problem treba resavati, da se iste ili slicne situacije ne bi ponavljale. Devojcici zelim brz oporavak!

paranoja

pre 11 godina

Deca su oduvek bila okrutna izmedju sebe, to nije nepoznato. Ali ono sto je strasno je nedostatak empatija kada znas da je neko BOLESTAN i i dalje imas potrebu da ga ugnjetavas. Najtuznije je sto se ovakvi slucajevi iskoriscavaju od strane svih, pa i od ostale dece koja nisi dovoljno kul u drustvu, jer je jedan od osnovnih mehanizama afirmisanja necijeg statusa unutar drustva, iako potpuno los i iskvaren, upravo unizavanje drugog. Mogu da zamislim koliko je tesko devojcici, koja je inace i odlicna, sto joj verovatno jos vise stvara problem, zbog etiketa. Na kraju krajeva, i sam sam bio u takvoj situaciji, samo je vazno znati kako izaci na kraj sa takvim situacijama. (doduse, ja sam imao tu srecu da sam bio zdrav, za razliku od ove jadne devojcice...) Nadam se, iskreno, da ce joj biti bolje...

T.

pre 11 godina

Deca su uvek bila okrutna prema razlicitim od sebe, ali ovo sto se desilo bih ocekivao od mladje dece, deca od 14 godina bi vec trebalo da znaju da takvo ponasanje nije normalno. Vrlo zabrinjavajuce.

irina

pre 11 godina

Mnogo mi je zao devojcice i roditelja. Brz oporavak im zelim.
Ne podnosim FB, mrzim ga sve vise.
U Italiji se desavaju sliicne stvari, neke se zavrse samoubistvom. strasno!

Slobodan

pre 11 godina

Srčani bolesnik sam već tri godine, imam 24 godine i takođe manu koja se kasnije manifestovala. Devojčici pre svega želim brz oporavak iz trenutne situacije, a zatim i kasnije uspešno lečenje i pozitivan ishod na najbitnijem životnom ispitu.
Što se tiče njenih "drugara", želim joj da uzme tu mržnju i netrpeljivost i da ih pretvori u zdravu ambiciju, želju za uspehom, za zdravim životom, uz poruku da se ozbiljniji drugari i prijateljstva sklapaju mnogo kasnije i da će stvari tek doći na svoje mesto.

Sve najbolje!

irena

pre 11 godina

sad trebaju da izbace iz skole te devojcice,i da ih niko ne primi u skolu,i te devojcice treba da zale ceo zivot zbog ovoga sto su uradile,ovo je strasno,sve je to krivica roditelja......

Vladan R

pre 11 godina

Ne poznajem bas najbolje skolske propise ali onako laicki smatram , mozda se i varam, da se ne mogu, kolikom god da neki to zele, primeniti nikakave sankcije u vidu ukora ili iskljucenja iz skole, za prekrsaje napravljene van skole. U svakom slucaju najdelotvornija bi bila tuzba sudu i visoka novcana kazna roditeljima svih onih koji su ismevali devojcicu. Za kraj ne vidim otkud toliko cudjenja, bez i najmanje zelje da tako nesto opravdam, ismevanju pojedinih ucenika od strane "glavih faca" u odeljenju, kada je toga bilo i na zalost bice doveka, jer je to tim muciteljima dusevna hrana. Tim pre sto se u javnosti medijima fillmovima itd, slicne osobe ne retko ako ne bas u pozitivnom svetlu, pokazuju kao sipaticni mangupcici. Primer film munje koji jeste zabavan i smesan, ali u kome se skoro sa hvalospevima, bez nekog kajanja ili kritke govori o srednjoskolskom ponasanju glavnih likova u filmu, prema njihovom skolskom drugu i maltretiranju i ismevanju istog, koji im kasnije kada su vec postali nazovi zreli ljudi, pokusava da sve to vrati i naplati . I to svakao nije jedini film sa takvim stavom. Generalno u filmovim se dobri ucenici pokazju maltene kao zatupljeni polu debili i fanatici za ucenje, sa pogrdnim nazivom streberi. Mozda nekima ovo deluje kao benigno da bi direktno prouzrokovalo navedene incidente u skoli, ali misli da nije bas ni u potpunosti bez bar podsvesnog i indirektnog uticaja.

Joker

pre 11 godina

Nazalost znam kako se donekle ova devojcica oseca jer sam i ja u tom dobu nosio neki pojas za ispravljanje kicme,to je bio najgori deo mog detinjistva,samo tada nije bio internet toliko razvijen,ali su me vredjali i izivljavali se na meni uzivo.Secam se proplakanih noci zbog toga citajuci ovaj tekst. Najgore je sto su me i deca koja su mi do tada bili prijatelji pocela da me izbegavaju,kako ne bi bili vidjeni u drustvu nakaze,kako su me tada deca nazivala.

Alien born on Earth report:Deca...k'o deca....,a MI?

pre 11 godina

Slicno sam ja doziveo kao i ona , samo sto u moje doba nije bilo facebooka i sva zla sam zadrzao kod kuce ,ali kada god bi dosao u skolu kao da sam dosao na front!
Deca su oduvek volela da ismejavaju sve sto nije "normalno" i da to isto nazivaju pogrdnim imenima tako su i mene zbog razrokosti i mucanja (na srecu sve je to vremenom bilo izleceno do 5. razreda ,ali necete moci da verujete koliko postoji stvari na osnovu kojih bi vas neko ismejavao , tako da se do 8. razreda nista nije narocito promenilo) ,ali ovo danasnje vreme ocigledno je vreme kada ni najtimnije stvari ne mozete zadrazati za sebe!

Samo se pitam koliko smo mi sto smo imamo 20+ godina bolji od ovih? Ja tu razliku ne vidim jer se i dalje ponasamo kao deca , nazalost! :(