Petak, 04.01.2013.

20:58

"Mi smo zabranili posetu Nikolića"

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio da su institucije Kosova te koje nisu dozvolile predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da poseti Kosovo na Božić.

Izvor: Beta

"Mi smo zabranili posetu Nikoliæa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

novica952

pre 11 godina

Ako je istina ovo što kaže ovaj Kuči kaže to j evelika blamaža za našu državu i institucije. O čemu mi pričamo, potpisujemo neke sporazume o administrativnim prelazima ako naš prednik ne može da ode na božićnu liturgiju u Gračanicu.Šta premijer pregovara sa onom Ešton i Tačijem kad sedne prekoputa njih, zašto sada nema njegove reakcije kao premijera, zašto sada nije reako ne putujem u Brisel ako se Nikolić ne nađe 7 januara u Gračanici pa neka se malo i Brisel zamisli.Srozali smo naš politički ugled na nului ponašamo se potpuno dezorjentisano svako na svoju stranu. Neznam kuda ovo vodi i gde će se završti, odnosno gde je kraj

stokholmski sindrom

pre 11 godina

@Bacvanin
Duze vreme citam tvoje komenatre i zapanjuje tvoj autosovinizam i provincijalno izigravanje veceg katolika od Pape. Uporedjujes ovde ekstremisticke neonaciste iz Bugarske sa predsednikom Srbije, uporedjujes suverenu drzavu sa nepriznatim protektoratom? Ne treba Srbiji neprijatelj kada ih ima kod kuce koliko hoces.

valdo

pre 11 godina

U fudbalskom žargonu bi se tome reklo da Srbija ne izlazi iz bezbrojnih ofsajd zamki, a onda prima još jedan autogol i viče: uuua sudija!

jb

pre 11 godina

A oni sazivaju hitan sastanak povodom Mirkovica kao da nemaju pametnija posla..kad je tako sposoban trebao je da organizuje predsednikov odlazak

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@E-KREM: Vidim da se Vi "ubiste" od brige za slobodu Tibeta i naroda koji tamo živi, namerno ili nenamerno zaboravljajući,da se u Albaniji i na KOSMET-u, vrši najdrastičnije kršenje prava svih onih koji nisu Albanci?!Albanija, a sada i KOSMET, predstavljaju primer jednoumlja i jednonacionalnog albanskog terora,koji nije zabeležen ni u fašističkoj Nemačkoj.Te su teritorije,uprkos svojoj etničkoj "čistoti",sinonim za neverovatnu prljavštinu u kojoj ljudski život ne vredi "ni pet para", posebno ako je srpski.Inače, ono što ne bi mogle da svare,kako rekoste, svinje,svariće hijene.Njihov probavni trakt je osposobljen da svari i najneverovatnije stvari.

from Serbistan

pre 11 godina

Ono sta stalno ovde pisem a retko se pusta: Mi Srbi zaista smo prokleti!

Kakvih medju nama ima, to je strasno........

Dok sam bio studenta (zavrseno sve u roku) bio sam zaista opusten po svim pitanjima, jedino me nervirla vlast tadasnja na celu sa Milosevicem....nisam bio clan nikakvih Otporaskih grupica...uglavnom su to sve bili veciti studenti...neki od njih su neko vreme bili cak i u Julu kad nam je Dekan bio clan istog, ta boze kako bi se lakse...znate vec......

Ali da sam bio na ulici kad je trebalo, bio sam...zasto? Zeleo sam bolje i vise od onog sto smo imali. Krivca sam samo video u ovim izopacenim bogatim partijasima! Smatrao sam nas same krivim za sve, ama bash za sve...slep pred ocima....kao i svaki mladi covek.

Danas sa 36 godina, znam da nismo krivi za nista, i znam da ova zemlja nema buducnost....ne zbog na patriJOta...vec zbog ove druge ekstremne frakcije-internacionalne....

Moja zelja je da ih samo ignorisemo, da povucemo Srpski narod sa tih prostora i da ih prosto ignorisemo, kakvo crno priznanje....ako oce nek sruse sve crkve izoru groblja nasa...neka ih.....ako oce nek uzmu i Presevsku dolinu, dajte im ljudi.



A mi se okrenimo samo sebi, nikom vise..samo nama. Kupi od mene paradajz, ja cu od tebe ovcu...dam ti drvo, ja ti vratim stolicu......

Nemacka se digla posle WW2 ne zbog donacija i kredita moji gradjani, vec zbog NACIONALIZMA - kupovali su samo Nemacko!! Kupujmo domace, jacajmo privredu nase zemlje. Ignorisimo ostale!

e-krem

pre 11 godina

Pa, ako predsednik naroda kome se obecavaju sva prava u eventualnoj buducoj nezavisnoj drzavi, ne moze da poseti srpsku svetinju za vreme proslave jednog od najvecih hriscanskih praznika,mozete zamisliti kako je ostalim Srbima danas i, kako ce im biti sutra?!Voleo bih da se u javnosti pojave one stranke i oni pojedinci iz Srbije koji zagovaraju nezavisnost ove kvazi i monstrum drzave,i da nam pojasne,da li su i za ovo krive kriminogene i remetilacke strukture Srba na severu KOSMET-a?
(Mladen Mladenovic, 4. januar 2013 22:42)

Da vam je do "svetinja" ne bi se hvalili Kinom i bili protiv slobodnog Tibeta zato ne pisi izmisljotine koje ni svinja ne moze da svari.Pravda po srpski.

Resenje je lako

pre 11 godina

Ustav pod misku Tomo i sedaj u auto i nis ne brini. Ako nesto pitaju pokazi im preambulu, sve tamo pise. Ponesi i par novina posle izbora sa naslovima 'Toma novi Predsednik!' i reci im da si ti ustvari i njihov predsednik.

Bikica M

pre 11 godina

Pitam se kako je moguće da Euleks nije u mogućnosti da štiti predsednika države,pa koga oni štite na Kosovu.Ili je pozadina da se ne stvore uslovi za dalje pregovore.

Vatrogasac

pre 11 godina

Dal je smeo neko Titu da zabrani tako nesto? E to j je bio predsednik. Tata, a ne ovi sarlatani. Za jedno poslepodne bi bili izraketirani, ali smo imali i rakete, a danas? Ne mislim na pirotehniku sa buvljaka. Ma idi...

Star M

pre 11 godina

Nije prvi put da međunarodne misije na Kosovu imaju selektivne principe.Ovim potezom se namerno miniraju dalji pregovori između Kosova i Srbije.Očigledno je da kosovskim Albancima pregovori nisu u interesu.

ana

pre 11 godina

Ovo je slabost mirovnih misija na Kosovu a ne Srbije.Nije mi baš jasno da li se radi o njihovoj slabosti ili tome da podržavaju albansku stranu u svakom slučaju vreme će pokazati!

Stela R

pre 11 godina

Ovo je nedopustivo,ovim se miniraju dalji pregovori.Nekome očigledno odgovara da se doliva ulje na vatru,da se raspire strasti,da do pregovora i ne dođe.

niki

pre 11 godina

Na prelazu Merdare je duga kolona preko 5 kilometra uglavnom albanaca koji kroz Srbiju idu ka zapadu.Pa kako oni mogu nekome da zabrane ulaz mogli bi i mi njima.

Viktor

pre 11 godina

Srpski predsednik ,i svi koji zele da za proslavu Bozica budu u Gracanici,treba da krenu(u koloni,bez oruzja)i jednostavno da udju peske na Kosovo i Metohiju. Dakle,nema tu trazenja kojekakvih dozvola,spinovanja i trtljanja u stilu eto,ne daju nam,sramota,i slicno.To je trenutno pravi nacin.Ja bih bio u takvom skupu.Sta bi tada Albanci ucinili,ili te strukture tipa EULEKS ? Na zalost vlast(i opozicija)su licemeri i jaki samo na recima(a i reci su im prepisane)

Bacvanin

pre 11 godina

Proslog leta je kod Dimitrovgrada sprecen ulazak bugarskih neonacista u Srbiju na protest. Tada niko nije bio protiv te odluke pogranicne policije.
Svaka zemlja ima pravo da pojedincu koji predstavlja rizik za tu zemlju zabrani ulazak u nju.
Isto vazi i za EU. Sloboda kretanja je namenjena obicnim ljudima ne i onima koji su zlonamerni i imaju pretenzije da narusavaju integritet zemlje.
Mislim da je ova odluka vlasti na Kosovu ispravna. Za Bozic se sedi u kuci, sa porodicom, prica se o familiji, o onima koji vise ne mogu da slave Bozic sa nama, prica se o planovima za narednu godinu, to je slava mira i jednog novog pocetka, a ne trenutak da se bavimo jeftinom demagogijom "Kosovo je srce Srbije".

Razocarani Demokrata

pre 11 godina

Mene zanima ko su ovi iz Pristine da zabrane odlazak predsedniku da poseti kosovo na najveci hriscanski praznik Bozic.

uciteljica ljilja

pre 11 godina

pa stvarno da te zaboli zeludac od besa i ponizenja, ali mali, smo, slabi smo, jadni smo, vekovi bi bili potrebni da se oporavimo i to pod uslovom da se opametimo u roku od prekjuce...ovako, gaze nas svi i gazice dok ne budemo nestali sa lica zemlje :-(

bojan

pre 11 godina

@ serbisimo
bice kim jednog dana ponovo neraskidivi deo srbije sada je trenutno pod okupacijom albanskih terorista to zna onih 200 suverenih zemalja koje ne priznase nasilje i teror

heroj u peMziji

pre 11 godina

Nećete "vi" još dugo, pravda će kad tad progledati, a tada, treskanje o zemlju ce biti srazmerno visini koju ste dostigli u ovom moralnom mraku.

lazar

pre 11 godina

Nikolić,je jako dobar politicar,znao je,gde treba udariti,znao je da nece odobriti posetu Gracanici,jer je tim potezom matirao Eulex,svaka mu cast,dobro je odigrao a to ide nama u prilog u buducnosti,jer Eulex,nije postupijo po pravilima,jer oni moraju stititi svakog građanina Srbije i te Autonomne pokrajine KiM,koja je u sastavu Srbije,kao i SAP Vojvodina,koja je isto deo Srbije a obema pokrajinama kuca srce u sedistu Srbije,to je Beograd,po mome misljenju izgleda da Pristina vec primenjuje svoj napisani Ustav Kosova uz pomoc SAD i EU,ali na polako i sigurno,sa provokacijama npr.spomenik pa zastava itd.oni preko okeana,samo cekaju greske Srbije i to naj manje,a nas Ustav Srbije,koji je bog za sve i mora se poštovati oni zaobilaze,ocigledno je da smo mi izgubili KiM,bolno i jako tuzno,ali veliku odgovornost bi trebao snositi bas Borko Stefanović,jer je obmanjivao svu Srbiju sa Kosovom,svojim sastavnim delom,jer je lazno predstavljao istinu,to bi bila u Rusiji veleizdaja,za koju se ide na robiju,DSS i Kostunica je u potpunom pravu,ustav se mora primenjivati,g.predsednice Nikolić-u,izvedimo trik,nađimo dvojnika predsednika i pošaljimo ga za Gracanicu,nebi bilo lose da vidimo,sta bi uradili albanci,svaki predsednik,mora imati dvojnika,sad nam je potreban naj vise

ecc

pre 11 godina

@vanja petrovic ok,potrebna mi je jedna soba bas u vasem stanu i zauzecu je na silu, a vi se onda inatite i pevajte give peace a chance.

nesa

pre 11 godina

Euleks je na kosovo doveo Tadic i time tretiranje pitanja kosovo sa rezolucije 1244 i SB prebacio na EU,a oni su odluku o dolasku funkcionera srbije prebacili na Institucije kosova. Toliko o stetnim odlukama Tadica. Za to i ostale promasaje dobio je mesto u adkinistraciji EU.

Ironija

pre 11 godina

realista,

Po tebi sta ce nam i Srbija kad ce mo moci da idemo kuda zelimo, jel tako?! Kakve granice, ovo je 21 vek, trebamo priznati "realnost" na Kosovu, i bice nam "supeeeeeeeeerr".

čika 53

pre 11 godina

(Vanja Petrovic, 4. januar 2013 22:49)

Rode moj nesrećni, kažeš da je Kosovo (i Metohija, zaboravio si Metohiju) srpsko samo do određene prošlosti a pre toga nikako nije!! Radoznao sam da vidim objašnjenje - koja je to određena prošlost! Da li se tvoje poznavanje istorije Balkana svodi na ono što si učio u osnovnoj školi brozovskog karaktera, u kojoj je po odlukama SRPJ(K) i Politbiroa SSSR bilo zabranjeno znati da su prastanovnici Balkana bili Iliro-Srbi (čitaj Herodota, Tacita, Plinija, Ovidija, a ne preskoči Marina Držića...)? Ako zagreješ stolicu, možda ćeš shvatiti u kojoj meri je istorija na koju se pozivaš zapravo falsifikat čija je glavna uloga bila upravo to što se događa tebi - da zaboraviš ko si i odakle si! Saznaćeš kada, kako i odakle su Šćipetari stigli, saznaćeš nešto o njihovom jeziku kojim danas govore, a u kome ima mnoštvo naših izobličenih reči...
Saznaćeš još mnogo toga, a svrha tog saznanja nije da omrzneš Šćipetare, nego da shvatiš istorijske osnove srpske pogibelji.
Takođe ti, rode moj nesrećni, od sveg srca preporučujem da pročitaš knjigu dr Miloša Kovića "Dizraeli i istočno pitanje", kako bi ti se razbistrile misli o stvarnim uzrocima savremene srpske pogibelji.
Ne da bi mrzeo, nego da bi razumeo, rode moj nesrećni.

Miki

pre 11 godina

Sa Albancima treba samo ostro. Svaku pomirljivost oni dozivljavaju kao slabost.

Vojnim putem treba zauzeti Sever Kosmeta, jer Srbija ima po rezoluciji 1244 pravo da razmesti 1000 vojnika na teritoriji Kosmeta, zatim srusiti spomenik u Presevu i uhapsiti sve koji budu ometali eventualno drzavne organe u vrsenju duznosti.

Izaci iz bilo kakvih pregovora sa albanskim teroristima i ostatak Kosmeta proglasiti okupiranom teritorijom.

Nijedna drzava na svetu ne pregovara sa teroristima pa to ne bi trebala da cini ni Srbija.

Ovima sto oce u EU , dati pasos u ruke i kartu u jednom pravcu, pa nek tamo jedu GMO i uzivaju u svom "EUropskom snu".

Zlatko

pre 11 godina

Tragikomični pokušaji Nikolićevih pristaša prikazati ovaj totalni fijasko politike njihova idola kao nekakvo teško licemjerje i teški bezobrazluk od strane Europe itd. ne mijenjaju ništa na stvari: Vlada neovisne i suverene Republike Kosovo zabranila je predsjedniku Srbije ulazak na teritorij Kosova (koji on i njegovi pristaše i dalje uporno smatraju Srbijom), a za to ima i "blagoslov" svojih (iznimno snažnih) partnera iz medjunarodne zajednice. Eto, treba li boljega i jasnijega odgovora na "platformu" ?! A vi, Srbi, samo i dalje birajte ljude koji će raditi u korist vaše štete, umjesto onih koji vas vode naprijed ! Ubili ste Ivana Stambolića da biste umjesto njega na vlast doveli Miloševića, ubili ste Zorana Djindjića pa je zavladao Koštunica, Borisa Tadića - srećom - niste doslovce ubili, ali ste ga zacijelo ubili u pojam odnosom prema njemu i činjenicom da ga je (vašim glasovima) pobijedio Nikolić... I dalje ste uvjereni da su svi drugi krivi za sve loše što vam se dogodilo, a samo vi ni za što niste krivi, vi ste nebeski, goloruki, miroljubivi narod. Itd.itd. E, moji Srbi, hoćete li se ikada opametiti ?!

Zeljko

pre 11 godina

Da je kojim slučajem Nikolić napisao da je tražio dozvolu od Marsovaca i da je nije dobio pa zato krivi Marsovce, 90% njegovih glasača bi se složilo sa tim. Niko ne dovodi u pitanje reči velikog vođe. Jer zašto bi se razni tipovi kandidovali za predsednika, kad mogu i ovako? Postave neukog Tomu a oni vladaju kao savetnici.
Jedino ne znam da li ga namerno ovako savetuju ili su na njegovom nivou? To nije posao EULEKSA i to je trebao da nauči makar gledajuči TV dnevnik dok je bio opozicija i maštao da jednog dana zameni Tadića. Dozvole u svim situacijama izdaje Vlada Kosova, a komesarijati EU u beogradu i Prištini su samo poštari koji prenose poštu između onih koji se ne priznaju.
Muka mi je više od komentara EU nam je otela Kosovo! A stanovništvo Kosova? Da nisu i oni stanovnici Srbije? Kako ćemo ih integrisati u srpsko društvo? Nije li ih voljeni Koštunica obrisao iz biračkih spiskova? Znači nama (vama) ne trebaju ljudi već samo teritorije. Već viđeno, nisu vam trebali ni Srbi u Hrvatskoj kad ste izgubili kontrolu nad teritorijama jer je Milan Babić odbio poslušnost Beogradu, pa ste ih prepustili Oluji a sada kkao ukate nad srpskim žrtvama. Nisu vam trebali ni Srbi uBosni kad ste im uveli sankcije na Drini, pa ste pustili Peti korpus vojske BiH iz Bihaća na 17km od Banjaluke, koja bi pala da američki ambasador Piter Galbrajt nije naredio da se zaustave i ne ulaze u nebranjeni grad. Poznata je politika koju je Nikolič tada zastupao, Srbija to zaboravlja, a ostali duboko pamte.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@VANJA PETROVIC: Vas komentar me je neobicno uveselio.Cini mi se da ste potpuno promasili temu.I to ne iz neznanja vec,kako Vi rekoste, IZ INATA.Ne verujem da ste neobavesteni i neinformisani o situaciji na KOSMET-u.Mislim da je INAT kriv svemu a mi smo,kao narod i kao drzava,zbog inata dosli do ove tacke propasti.Uvek je medju Srbima bilo onih koji ce IZ INATA uraditi nesto kontra svih,uci u traku sa suprotnim smerom ili pljuvati uz vetar.U jeku stvaranja nacionalnih drzavica na Balkanu veliki broj Srba je IZ INATA "furao" globalizam i pricao o "bratstvu i jedinstvu"?!Zbog gtoga valjda svi imaju svoje male nacionalisticke drzavice a mi samo surogat drzave.Inace, KOSMET je vekovna srpska teritorija,sasvim sigurno ODNEKLE jer, sasvim sigurno nismo "najstariji" narod na svetu poput arnauta ali,vidim da ste Vi sigurni da je DONEKLE to Kosovo bio necije tudje vlasnistvo.Recite nam CIJE,posto naucnici to ne mogu sa sigurnoscu da odgovore?Svi se bore za granice,jedino bi Vi,valjda opet,iz inata,da ih rusite i brisete.Pokusajte jednom Nemcu,Italijanu,Madjaru ili Rumunu da "prodate" Vasu "vizionarsku" teoriju?!Pokusajte da im osporite granice?!Pokusajte Albance da ubedite u tu svoju neverovatno humanu ideju?!Sa ovako "ekstraliberalnim" shvatanjem mislim da biste bili neverovatno uspesan predstavnik Srba na KOSMET-u.Predlazem da se hitno preselite u Pristinu,sa svojom familijom i,poput majke Tereze,obavljate svoju misionarsku ulogu.Ako ni zbog cega drugog onda,IZ INATA.

osica

pre 11 godina

E moj Nikolicu, SILA BOGA NE MOLI?!!? Trazili ste, gledajte?
(Pristevac, 4. januar 2013 23:53)

Tačno je da sila Boga ne moli, ali nisi napisao nastavak da Bog silu ne voli ! Tačno je da smo svedoci demonstracije sile, otimačine, narkomanije i prostitucije na NAŠOJ zemlji, a od strane jednog plemena bez identiteta uz pomoć okupatora koji je bogatstvo i moć stekao isaključivo otimanjem tuđeg, pobijanjem stanovništva. Da li je to nešto čime neko treba da se ponosi ? Srbija sada nije u mogućnosti da odgovori na to tvoje " Tražili ste-gledajte ", ali ne bi ti to ni napisao da vam nije amera i ostalih okupatora dole.

Glasinac

pre 11 godina

Kosovska vlada ne može da samostalno vrši svoju vlast i zato je Euleks prisutan na Kosovu. To što Euleks izjavljuje da nisu oni nadležni da obezbede prisustvo gospodinu Nikoliću božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica , je samo znak da oni nisu neutralni nego se otvoreno stavljaju na stranu vlade Kosova. Ovakve odluke ne vode normalizaciji odnosa Prištine i Beograda.

dragan

pre 11 godina

Alo pa odavno oni ne zele dijalog...krenuli su u ovo da bi polako ostvarili sto vecu slobodu I prikazali zemljama koje ih nisu priznale da ih Srbija indirektno priznaje,a mi glupi pa ne vidimo...oni samo cekaju pravu priliku I spremaju se za nju. Mi kao muve bez glave

Srbin iz Bara

pre 11 godina

Živeo sam u Metohiji do '99 godine, i pomno pratim sva dešavanja nakon toga. Geneza problema datira od davnina, ali ne treba trošiti reči oko toga, već sagledati realnost današnjice.
Dakle, predsednik Srbije traži dozvolu da poseti jedan deo teritorije koju smatra delom države. Potpuni paradoks... Činjenica je da Eulex radi na jačanju kosovskih institucija, da je deo zapadnog sveta koji Kosovo gleda kao državu i čini sve da totalno neutrališe bilo kakav uticaj zvaničnog Beograda na Prištinu. Činjenica je i da deo zvaničnika koji su pod plaštom ''Milosrdnog anđela'' započeli svoje ekonomske aspiracije na kosovsko tlo (Olbrajt, Klark, Klinton) ulaze u poslovne projekte sa željom za profitom. Tačka. Tu se završava sva priča. Stranci će isisavati sav novac sa Kosova, kao što trenutno rade sa Hrvatskom (hoteli, rudnici, banke...). Sve nas čeka EU? Da! Ali kakve?! Oslabljene, osiromašene i otuđene... Radnička klasa će ''rudariti'' na svim poslovima da bi opstala i održala porodicu. Kad se budemo svi osvestili, i u Srbiji, i na Kosovu, sutra u Crnoj Gori... neće biti povratka... A zvanični predstavnici Srbije, Hrvatske, Bosne, Crne Gore, Kosova - privatno će i dalje biti prijatelji, jahtaši koji se druže uz čašicu, kartanje, kupanje i uživanje u onome što im je dato... od tog istog naroda... nesvesnog, zavedenog i obmanutog... i tako u krug... godinama, decenijama, vekovima...

Dragutin dimitrijevic

pre 11 godina

Spoljni uticaj na sadasnju vladu je uzasno velik.Duzina trajanja mandata ove vlade samo zavisi od zelje samih partija clanica vladajuce koalicije da prihvate sve ono sto se od njih trazi.Jedini razlog zasto je zapad prihvatio i podrzao dvojac bez kormilara iz SRS-a je to sto ih je Tadic sve vreme zavlacio i pokusavao u datim okolnostima da napravi najmanju stetu za istorijske udzbenike.O obrazu i casti sadasnje koalicije ce se zaista citati u istorijskim knjigama za nekih dvadesetak godina....Srbija zemlja paradoksa

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

...ja sam Chuck Noris, je'l vidite sta mogu. Inace, narode, misija EULEX ne moze da bude statusno neutralna, cak i da hoce. U njenom statutu pise da ona pomaze razvoj institucija" republic of Kosova". Svega ovoga ne bi bilo da smo 2008 tuzili USA i jos nekoliko huligana, kao sto su savetovali medjunarodni pravni experti...u vansudskom poravnanju( koje bi administracija B. Obame morala da zatrazi) dobila bi i Srbija i Srbi mnogo vise nego sto se stidljivo trazi u platformi...

Alex1

pre 11 godina

@(wiener, 4. januar 2013 21:56) "populisticki i glup potez."

Ako si mislio na Tomin potez, slažem se. :)


@(Горан, 4. januar 2013 22:11) "Хришћанима се, дакле, ускраћују основна људска права. Све то уз "договор" са западним партнерима! Оваква Европска Унија нам не треба."

Tako je! Guru Nemanja je rekao da je "Katolička Evropa protiv nas". :)))
Postoji samo jedan mali problem, a to su PODACI o religijama u EU:

Katolici 35%
Pravoslavci 26.7%
Ateisti 18%
Protestanti 13.7%
Islam 5.2%

Proveri sve kombinacije. :)

Milos

pre 11 godina

Odlicno ako Euleks nije sposoban da obezbedi posetu onda od UN zahtevati da poveca Unmik administraciju a Euleks poslati kuci. Takodje traziti da se u sastav KFORA ukljuce Rusi a mozda i Kinezi (na severu Kosova).

realno

pre 11 godina

Dobro je Dodik rekao u jednom intervjuu koji sam citao u novinama nedavno, kaze da treba da pripojimo sever i priznamo Kosovo, jer je to izgubljena teritorija, a i Srbima uopste ne bi bilo u interesu da Kosovo sa 1,5 miliona Albanaca udje u sistem Srbije, jer bi onda postali konstitutivan narod i tek onda bi mi da ne kazem sta, posebno kad znamo kakav su narod i da nisu ni priblizno Madjarima, Slovacima i svim ostalim civilizovanim narodima koji mogu da zive zajedno bez problema u Vojvodini. Ja iskreno da se sutra pojavi vest da su Albanci i predstavnici vlasti Kosova odlucili da poniste to otcepljenje i da zele da se vrate u okvire Srbije ne bih uopste bio srecan, upravo zbog tih prethodno navedenih razologa, jer bi to donelo vise problema nego sto ih imamo sada, to budite sigurni, pa ni Crnogorci i Srbi nisu mogli da se dogovore oko osnovnih stvari pa zamislite tek situaciju sa Albancima.

Totalno je nebitno da li ce ti Srbi biti u Srbiji ili Kosovu ako tamo zive u getu i bez ikakve perspektive, a ovaj status kvo steti naravno i Albancima, ali blokira bilo kakav napredak Srbije, iako to mozda zvuci ovako nebitno, ali dosta steti i na psiholoskom planu cele nacije, narod je u totalno apatiji, svaki dan Kosovo ono Kosovo ono, priznanje, platforme, Taci reko ovo ono bla bla, to prosto i ovako ocajno stanje cini jos gorim.

Sasa Simić

pre 11 godina

Citam komentare i pitam se da li citam srpski portal ili neki hrvatski ili albanski. Kako Vas bre nije sramota da spominjete pretke kad se zalazete za ono protiv cega su se oni borili? Sta mislite, da ce samim ulaskom u EU poteci med i mleko? Pa vidite kako se živi u zemlji koja je po broju stanovnika i površinski slična nama (Bugarskoj) a koja je vec godinama clan te rajske zajednice EU. Ne kazem da je ignorisanje realnosti dobro, ali treba promisliti sta je najpametnije u ovom trenutku. Da li je odricanje od KiM vredno tih EU integracija? Zamislite da sutra priznamo ''Kosovo'' a kroz par godina se rasformira EU? Treba ostaviti stvari kakve jesu, zamrznuti status i čekati da dođe do promena u raspodeli moći među najvećim zemljama sveta. Ponavljam, nemoj da Vas zaluđuju demagogijom, populizmom i floskulama da mi ''vremena za gubljenje nemamo''. Osvestimo se braćo.

Slobodan

pre 11 godina

Jedinstvena situacija da teroristi zabrane dolazak predsedniku te zemlje...
Hitno se mora naci resenje da ocistimo zemlju od terorista. Trajno!

stevan

pre 11 godina

Neznamo dali cemo osvojiti zlatnu medalju u tenisu u finali smo!!! to je mozda da ,a mozda i ne,ali jednju medalju osvojicemo sigurno,a to je zlatna medalja dva metra sa dva od suvog zlata ,a i zasluzili smo je za ludilo,mi Srbi smo sampioni ludila !!!

ivaan

pre 11 godina

Zaista vrlo niski udarci predstavnika privremenih institucija na KiM! Napadaju ono što nama Srbima najsvetije, a to su najveći pravoslavni praznici i naši pravoslavni hramovi širom Kosmeta. Setimo se samo kakav su cirkus pravili prilikom proslave Vidovdana ili u Dečanima prošle godine, zato iskazujem punu podršku predsedniku Nikoliću da na Božić prisustvuje liturgiji u Gračanici!

Makedonac

pre 11 godina

Albanci prave strasnu gresku, bas zato sto nemaju ni jednog prijatelja na Balkanu, tako reci svi su protiv njih od Atinu do Ljubljanu.SAD nije vecna, etp Texas oce nazavisnost, Skotska takogje...Ko ce im sutra pruziti ruku od kumsija ?

Treba voditi malo fleksibilnu politiku, i postovati druge narode.

Nenad Ca

pre 11 godina

najobicnija fora..igra..oni kao nama ne daju da ode predsednik..mi kao njima hocemo da srusimo spomenik..al sad kao necemo pa se naljutimo pa necemo na pregovore..automatski spomenik se zaboravlja..sta ono jos..posle ce da se zaboravi novi savetnik mrkonjica..pa novi sneg..i sve tako..da da sve malim slovima jer su i oni kao i mi mali ljudi..samo sto mi znamo svoje mesto i imamo savest..kakvu takvu..

zoran

pre 11 godina

E moj Nikolicu, SILA BOGA NE MOLI?!!? Trazili ste, gledajte?
(Pristevac, 4. januar 2013 23:53)

...ALI BOG SILU NE VOLI.....pa ti sada vidi...znash koji je dokaz da Bog postoji..?? Nikada, ali nikada , na kraju jednog procesa, zlo nije pobedilo....bez obzira na vreme i zrtve, nikada zlo ne moze da prevlada...to ti je dokaz da Bog postoji....

ZOJICA

pre 11 godina

Gospodo moja, Kosovo je drzava, svidelo se to vama, Kini, Rusiji ili bilo kome u ovom svetu! Ponasajte se normalno, bez grube retorike, bezvredne platvorme i slicno pa cete moci doci u Kosovo sa dozvolom vlade Kosove bez obzira kakva je ona. Svim Srbima srecan Bozic i puno zdravlja i ljubavi u 2013.
(Labinot, 4. januar 2013 21:46)
.................................................

Za gospodina koji je očigledno sa Kosova i Metohije jedna izreka:Ko se zadnji smeje najslađe se smeje.A Srbi su narod koji voli smeh.Uživajte dok možete ali i to će proći....

Krf

pre 11 godina

Turskih "pet minuta" na Kosovu je trajalo nekih 450 godina, srpskih "5 minuta" jentrajalo nekih 87 godina.... Jel se tako racuna?????
(E i tebi...., 4. januar 2013 21:58)

Pokusavas da ispadnes zanimljiv,a samo pokazujes koliko si neobrazovan.Turska vlast na Kosovu se sastojala iz progona,genocida,unistavanja srpskih manastira i crkava,kao i naseljavanja Albanaca.Srpska vlast na Kosovu je omogucila Albancima republiku u republici,najveci prirodni prirastaj u Evropi,slobodno kretanje i naseljavanje.Da su Srbi kopirali turske ili albanske metode,Albanaca do 30ih godina proslog veka ne bi ni bilo na Kosovu.
A ti slobodno racunaj.....

Konstant

pre 11 godina

Uvek mi je muka kad vidim koliko se autosovinista ovde okuplja.Likuju sto srpskom predsedniku Amerika ne da na Kosovo???Sta je tu za likovanje,jadnici jedni iskompleksirani???
Jel vam se ne svidja sto ovde zivite?Ok,uzmite lepo u koju god hocete zemlju se preselite i to je to,a ne da preko interneta iz fotelje non stop nesto pljujete....

Realan

pre 11 godina

Morate shvatiti jednom za svagda da prema Srbima pravda nece postojati.Srbi kao nacija su takvi da dok god su mogli izazivali su ratove i nesrece braneci drugima da postanu deo civilizacije.Lazi, gazenje ljudskih prava, kriminal su stvarnost, demokratiju samo na papiru.To svet zna.Mi smo drzava invalid na socijalnoj pomoci EU koja od Rusije nista dobiti nece.Prema takvoj naciji nikada nemojte ni ocekivati pravdu.Jel 5000 ljudi odavde mesecno ocajnicki pokusava da se odrekne imena,drzavljanstva i svega ostalog ne bi li ugledali malo Evrope i civlizacije.Rodjenjem ovde smo obogaljeni.Nismo se rodili u zemljama treceg sveta sto je najgore nego u sred Evrope.Pa zamisli sada da ste vi neki drugi narod u okviru neke drzave,maltretiran, koji samo na TV gleda civilizaciju zbog politike drzave u kojoj zivi.Pa ja ne da bi se bunio, ja bi sve ostavio i u rat otisao.Kosovo da je dobilo donacija kao Srbija do sada bi bilo Svajcarska. A Srbija, krivi ovi-oni uglavnom da zaokruzimo to su sve Srbi.Ne ocekujte pravdu dok ovde u Beogradu Srbija ne pokaze da pravi Svajcarsku.Jel ce svako ko zeli da se odvoji od ovakve zemlje i preuzme na sebe Evropske vrednosti dobijati podrsku. Sandzak,Kosovo,Vojvodina svi.Sa Srbijom ni 50% Srba nece.Spremite se da kazete zbogom ovoj drzavi i prezivite to ili ne.To cete izabrati sami.Ja hocu da prezivim jel kada slusam 3 dana i gledam samo strane kanale na TVu i ne palim nase osecam se kao da sam popio lek za smirenje. A Toma, Kosovo,dokle vise iste price...

Vlajkov

pre 11 godina

Posto vidim da je u svakom drugom trecem komentaru rec "hriscanska" i "srpska" i da pominjete neke manastire od velikog znacaja za ovaj narod moram da vas podsetim da je ogromna vecina ovog naroda pre samo 20 godina verovala u komunizam i Jugoslaviju a najveci hram im je bio SIV ili CK. Tako da ne patetisite previse jer jedan narod koji je 50 godina gazio svoje svetinje i istoriju samo zarad polutki preko sindikata i 13e plate i ne zasluzuje bolje.

Podrska i molba

pre 11 godina

@...Vanja Petrovic, 4. januar 2013 22:49

Ne osudjuj njegovu mladost.Vidi se da je u dusi posten,oseca nepravdu i krivo mu je.Krivo je i meni, ponajvise zbog onih nasih starih,nasih legendi i sto rece neko,tog Krfa i slavnih dana...
Sta smo sve procerdali za ovih sto godina,sve sto su nam oni govorili.I dalje nam pricaju to isto,pevaju o tom nasem selu,upucuju ka njemu,daju nam putokaze i izlaze, ali mi ih ne slusamo...

deni

pre 11 godina

ovo su ciste provokacije.pod hitno obustaviti sve pregovore jer stvarno se kosovske institucije i zemlje zapadne evrope poigravaju sa srbijom i ismevaju nas.cak nam i prete.sramota dokle se vise ponizavamo.

nenad

pre 11 godina

Država ili ne, Kosovski zvaničnici prave sebi bespotrebne svađe. Mogli su Nikolića pustiti tamo da provede Božić, da popriča sa meštanima, i da se vrati kući, ali eto izgleda da im više odgovara da teraju Srpsku zajednicu na Kosovu od sebe i da prave nove konflikte.

posteno

pre 11 godina

Vidim da je par prvih preporucenih komentara potpuno promaseno. Nisam citao sve.

Euleks je na Kosovu zato sto vlada Kosova ne moze samostalno da vrsi vlast. U suprotnom oni ne bi bili tamo.
Bez dozvole euleksa njihove odluke su nistavne i to je cinjenica.
Iz tog razloga je zahtev i poslat na prvu adresu, jer su oni ti koji moraju da obezbede postojanje ljudskih prava, a vlada Kosova sama za to nije sposobna.
Ovo je prst uperen konretno u licemerje EU, i ovaj put na pravo mesto.
Odgovor vlade Kosova je jeftini populizam za one koji ne poznaju stanje stvari.

Molim vas da se uzdrzite od ostrascenih komentara, bez ikakvog poznavanja materije. Hvala.

Miki

pre 11 godina

Pošto Srbija ne priznaje državu Kosovo, i tamošnje vlasti posmatraju predsednika Srbije kao građanina Nikolića. Koji je, za razliku od građanina Koštunice i građanina Tadića, bio četnički vojvoda i važan funkcioner režima Milošević-Šešelj krajem 1990-tih. Srbija je htela da na svom čelu ima jednu spornu i kontroverznu ličnost, i sada se pojavljuju logične posledice takve odluke.

Небојша

pre 11 godina

У истом дану са обе стране Проклетија, оркестрирана и галама о уједињењу свих Албанаца и показивање мишића једном од 4 суседа. А шта тај сусед ради. Под милим Богом, ништа. Народ подељен на националисте и интернационалисте. Први не могу да смисле никога осим својих, а други не могу да смисле само своје, док за све остале имају разумевања. И једни и други несвесни да нам ни један ни други став неће приуштити иоле спокојну будућност. Аспирације тог суседа који се тако громко чује са обе стране Проклетија, су толике да ће нас увући у нови балкански рат. Ова држава мора да се спреми за одбрану свог постојања. Више не да није реч о Косову, већ је угрожено постојање саме српске државе.

igor

pre 11 godina

Toma je dobio odgovor na njegovu platformu i to mu je i odgovor koliko je Kosovo deo Srbije. Tadic je barem na Kosovo mogao kad je hteo covek je uzivao neki ugled.
Ovaj ce brzo nestati sa politicke scene i to ce ga prvi pocistiti sam Vucic koji je ocigledno brzo uvideo razliku izmedju nebeske i realne Srbije.
Toma, zvani diploma, a sada i Toma zvani platforma moze da pozove sada Cavoskog, Koena i druge sa kojima je pisao platformu da mu oni omoguce da ode na Kosmet.

stojan

pre 11 godina

Nikako da izvučemo pouke iz istorije. Silom ne možemo ništa , nije takvo vreme. Ništa nismo naučili iz istorije odnosno poraza na tom polju koje trpimo u poslednjim decenijama. Ne umemo da procenjujemo i slušamo drugu stranu pa ćemo u ovim predstojećim pregovorima doživeti poraz

Pekar

pre 11 godina

Patrijarh je lepo objasnio u poslanici koliko su cekali Jevreji. Ne zaboravimo nikad da je Kosovo oteto. A sad neka zabranjuju koliko hoce sta se drugo moze i ocekivati od marioneta iz Pristine.

neutralno kada ga gledam

pre 11 godina

Cini se da je za ovu ujdurmu oko spomenika komandantu Lesiju i oko posete Nikolica kriv Haradinaj.On zeli da se ukljuci u pregovoro umesto Tacija i sada i jedna i druga strana zele da udju jace ,a samo koriste medije i narod i verovatno je to jedina istina.

Genije

pre 11 godina

Čega se pametan stidi, time se ovaj "državnik" ponosi.
Potreban je još (samo) jedan sukob da se Velika Albanija desi. Nije mi jasno zašto je to hrišćanskim evropskim zemljama u interesu...

Vanja Petrovic

pre 11 godina

(Darko 88, 4. januar 2013 21:35)

Da li ti to rode moj pretiš nekome? U ime Boga pretiš kako će se stvari promeniti? Nije lepo rode moj! Time pokazuješ gde bi bilo mesto Albancima koji žive na Kosovu, koje je srpsko samo do određene prošlosti a pre toga nikako nije?? Čemu uopšte granice na ovome svetu? Zar se svi ne rađamo isti? Misliš li da si drugačiji, bolji od Tih ili Onih? Misliš li da to što si se rodio na mestu koje se zove Srbija ti daje veće životne privilegije i posebnost od onoga koji se rodio u plemenu Mek, Andima, Jerusalimu, Avganistanu?? E, ako tako misliš ti i tebi slični onda ću ja, onako iz inata uvek biti uz one koji ne misle na nasilje, ratove, ubijanja...pa, ne mora da bude ni jedan Srbin od tih sa kojima ću biti, jer sa takvim ljudima ne želim da dišem isti vazduh!!!!

Горан

pre 11 godina

Хришћанима се, дакле, ускраћују основна људска права. Све то уз "договор" са западним партнерима!

Оваква Европска Унија нам не треба.

Aleksandar

pre 11 godina

Osililo se ovo, ne samo po Kosovu, nego i po Makedoniji, a doci ce do toga i u CG. Ne kapiram samo zasto trpimo svi, mozemo da resimo zajedno ovaj problem.
A EULEKS stvarno nije sposoban ni za sta. Ni jedan zlocin protiv Srba ne mogu da rese. Ali mogu Srbima da zabranjuju sve.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Pa, ako predsednik naroda kome se obecavaju sva prava u eventualnoj buducoj nezavisnoj drzavi, ne moze da poseti srpsku svetinju za vreme proslave jednog od najvecih hriscanskih praznika,mozete zamisliti kako je ostalim Srbima danas i, kako ce im biti sutra?!Voleo bih da se u javnosti pojave one stranke i oni pojedinci iz Srbije koji zagovaraju nezavisnost ove kvazi i monstrum drzave,i da nam pojasne,da li su i za ovo krive kriminogene i remetilacke strukture Srba na severu KOSMET-a?

Vladimir

pre 11 godina

Haha,bas volim sto su zabranili.Voleo bih da to zabrane i Dacicu i Vucicu.Pa nek vide kuda ih vodi ta suluda politika pregovora i evrointegracija.Nasi jadni politicari idu mecki na rupu.Hoce u EU a ta ista EU nam je i otela Kosovo zajedno sa Amerikom,bombardovali nas,izazvali gradjanski rat u bivsoj YU,uveli nam sankcije i bombardovali nas 1999.To samo Srbi mogu da budu toliki mazohisti.

Labinot

pre 11 godina

Gospodo moja, Kosovo je drzava, svidelo se to vama, Kini, Rusiji ili bilo kome u ovom svetu! Ponasajte se normalno, bez grube retorike, bezvredne platvorme i slicno pa cete moci doci u Kosovo sa dozvolom vlade Kosove bez obzira kakva je ona. Svim Srbima srecan Bozic i puno zdravlja i ljubavi u 2013.

e

pre 11 godina

Uzivajte Albanci u vasih pet minuta i u americkoj zaledjini koja vas cini tako "hrabrima"... Ko zna koliko ce trajati tih vasih pet minuta pa ih dobro iskoristite, samo znajte, nema besplatnog rucka i svi racuni dolaze na naplatu.

E i tebi....

pre 11 godina

Turskih "pet minuta" na Kosovu je trajalo nekih 450 godina, srpskih "5 minuta" jentrajalo nekih 87 godina.... Jel se tako racuna?????

Svasta ovi politicari

pre 11 godina

Svasta pa sta ce vam reciprocitet? Vi mozete slobodno da obidjete Albance u Presevskoj dolini vi ste gradjani Srbije ne treba vam dozvola za posetu

miy

pre 11 godina

Kosovo je Srbija? Izgleda da cemo dogodine da se deremo Presevo je Srbija. Pa onda Raska je Srbija. Pa Vojvodina je Srbija. Pa Timocka Krajina je Srbija. E, moji ograniceni sunarodnici... E, moja Srbija... Eeeej, preci nasi, da samo vidite kakav ste porod ostavili u zemlji za koju ste zivote dali.

Zal

pre 11 godina

O zemljo Srbijo...
Ne smem da pogledam u oci njihove bistre, one sa pozutelih slika, sto se jos mogu naci u starim kredencima napustenih srpskih sela.
Oprostite legende, vi sa Krfa...

Glasac DS-a

pre 11 godina

Ovaj nas sto je hteo da poseti KiM ga je pre jedno 13 god i kobajagi branio....sad se vide rezultati njegove i politike njegovih kolacijonih partnera.De fakto Kim je ajde da nebudemo grubi,van ingerencijea Srbije,mada je predsednik Tadic ipak odlazio na KIm u vreme svog mandata.Dakle kako ste zamesili,sad resavajte..Mada sumnjam da cete ista resiti....

wiener

pre 11 godina

populisticki i glup potez.

nemam nista protiv da albanski zvanicnici posecuju albance u srbiji, ali albanski zvanicnici su i oni iz albanije, a ne samo oni s kosova. s druge strane traziti "reciprotitet" je glupo jer se ovde radi o poseti manastiru koji za sprski narod ima veliki znacaj, a ne nekim marginalnim selima.

realista

pre 11 godina

Vreme je da se prizna realnost i da nastavimo da zivimo kao gradjani 21 veka, pustite proslost svojim tokom. Posle toga vrlo brzo ( u EU) bi svako mogao da ode kud zeli bez pitanja.

antifa

pre 11 godina

Tadića su sa zapada šutirali ispod pojasa, ali je za nijansu bolje prolazio od Nikolića. Dalo se očekivati da će sa ovakvom vladom poniženje biti još bolnije i bezobzirnije. Ključna reč je "u konsultaciji sa međunarodnim partnerima". Ova zabrana se treba tumačiti kao šamar odgovora za "platformu"

Darko 88

pre 11 godina

Jadni vi! Mislite da se nešto pitate? Neka, što neko reče u komentartu uživajte u vaših pet minuta, posle toga... Videćete već, ili nećete :)... Živela Majka Srbija!

e

pre 11 godina

Uzivajte Albanci u vasih pet minuta i u americkoj zaledjini koja vas cini tako "hrabrima"... Ko zna koliko ce trajati tih vasih pet minuta pa ih dobro iskoristite, samo znajte, nema besplatnog rucka i svi racuni dolaze na naplatu.

Горан

pre 11 godina

Хришћанима се, дакле, ускраћују основна људска права. Све то уз "договор" са западним партнерима!

Оваква Европска Унија нам не треба.

Labinot

pre 11 godina

Gospodo moja, Kosovo je drzava, svidelo se to vama, Kini, Rusiji ili bilo kome u ovom svetu! Ponasajte se normalno, bez grube retorike, bezvredne platvorme i slicno pa cete moci doci u Kosovo sa dozvolom vlade Kosove bez obzira kakva je ona. Svim Srbima srecan Bozic i puno zdravlja i ljubavi u 2013.

miy

pre 11 godina

Kosovo je Srbija? Izgleda da cemo dogodine da se deremo Presevo je Srbija. Pa onda Raska je Srbija. Pa Vojvodina je Srbija. Pa Timocka Krajina je Srbija. E, moji ograniceni sunarodnici... E, moja Srbija... Eeeej, preci nasi, da samo vidite kakav ste porod ostavili u zemlji za koju ste zivote dali.

igor

pre 11 godina

Toma je dobio odgovor na njegovu platformu i to mu je i odgovor koliko je Kosovo deo Srbije. Tadic je barem na Kosovo mogao kad je hteo covek je uzivao neki ugled.
Ovaj ce brzo nestati sa politicke scene i to ce ga prvi pocistiti sam Vucic koji je ocigledno brzo uvideo razliku izmedju nebeske i realne Srbije.
Toma, zvani diploma, a sada i Toma zvani platforma moze da pozove sada Cavoskog, Koena i druge sa kojima je pisao platformu da mu oni omoguce da ode na Kosmet.

Miki

pre 11 godina

Pošto Srbija ne priznaje državu Kosovo, i tamošnje vlasti posmatraju predsednika Srbije kao građanina Nikolića. Koji je, za razliku od građanina Koštunice i građanina Tadića, bio četnički vojvoda i važan funkcioner režima Milošević-Šešelj krajem 1990-tih. Srbija je htela da na svom čelu ima jednu spornu i kontroverznu ličnost, i sada se pojavljuju logične posledice takve odluke.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

(Darko 88, 4. januar 2013 21:35)

Da li ti to rode moj pretiš nekome? U ime Boga pretiš kako će se stvari promeniti? Nije lepo rode moj! Time pokazuješ gde bi bilo mesto Albancima koji žive na Kosovu, koje je srpsko samo do određene prošlosti a pre toga nikako nije?? Čemu uopšte granice na ovome svetu? Zar se svi ne rađamo isti? Misliš li da si drugačiji, bolji od Tih ili Onih? Misliš li da to što si se rodio na mestu koje se zove Srbija ti daje veće životne privilegije i posebnost od onoga koji se rodio u plemenu Mek, Andima, Jerusalimu, Avganistanu?? E, ako tako misliš ti i tebi slični onda ću ja, onako iz inata uvek biti uz one koji ne misle na nasilje, ratove, ubijanja...pa, ne mora da bude ni jedan Srbin od tih sa kojima ću biti, jer sa takvim ljudima ne želim da dišem isti vazduh!!!!

Pekar

pre 11 godina

Patrijarh je lepo objasnio u poslanici koliko su cekali Jevreji. Ne zaboravimo nikad da je Kosovo oteto. A sad neka zabranjuju koliko hoce sta se drugo moze i ocekivati od marioneta iz Pristine.

antifa

pre 11 godina

Tadića su sa zapada šutirali ispod pojasa, ali je za nijansu bolje prolazio od Nikolića. Dalo se očekivati da će sa ovakvom vladom poniženje biti još bolnije i bezobzirnije. Ključna reč je "u konsultaciji sa međunarodnim partnerima". Ova zabrana se treba tumačiti kao šamar odgovora za "platformu"

Небојша

pre 11 godina

У истом дану са обе стране Проклетија, оркестрирана и галама о уједињењу свих Албанаца и показивање мишића једном од 4 суседа. А шта тај сусед ради. Под милим Богом, ништа. Народ подељен на националисте и интернационалисте. Први не могу да смисле никога осим својих, а други не могу да смисле само своје, док за све остале имају разумевања. И једни и други несвесни да нам ни један ни други став неће приуштити иоле спокојну будућност. Аспирације тог суседа који се тако громко чује са обе стране Проклетија, су толике да ће нас увући у нови балкански рат. Ова држава мора да се спреми за одбрану свог постојања. Више не да није реч о Косову, већ је угрожено постојање саме српске државе.

E i tebi....

pre 11 godina

Turskih "pet minuta" na Kosovu je trajalo nekih 450 godina, srpskih "5 minuta" jentrajalo nekih 87 godina.... Jel se tako racuna?????

Svasta ovi politicari

pre 11 godina

Svasta pa sta ce vam reciprocitet? Vi mozete slobodno da obidjete Albance u Presevskoj dolini vi ste gradjani Srbije ne treba vam dozvola za posetu

realista

pre 11 godina

Vreme je da se prizna realnost i da nastavimo da zivimo kao gradjani 21 veka, pustite proslost svojim tokom. Posle toga vrlo brzo ( u EU) bi svako mogao da ode kud zeli bez pitanja.

Zal

pre 11 godina

O zemljo Srbijo...
Ne smem da pogledam u oci njihove bistre, one sa pozutelih slika, sto se jos mogu naci u starim kredencima napustenih srpskih sela.
Oprostite legende, vi sa Krfa...

Glasac DS-a

pre 11 godina

Ovaj nas sto je hteo da poseti KiM ga je pre jedno 13 god i kobajagi branio....sad se vide rezultati njegove i politike njegovih kolacijonih partnera.De fakto Kim je ajde da nebudemo grubi,van ingerencijea Srbije,mada je predsednik Tadic ipak odlazio na KIm u vreme svog mandata.Dakle kako ste zamesili,sad resavajte..Mada sumnjam da cete ista resiti....

Darko 88

pre 11 godina

Jadni vi! Mislite da se nešto pitate? Neka, što neko reče u komentartu uživajte u vaših pet minuta, posle toga... Videćete već, ili nećete :)... Živela Majka Srbija!

Aleksandar

pre 11 godina

Osililo se ovo, ne samo po Kosovu, nego i po Makedoniji, a doci ce do toga i u CG. Ne kapiram samo zasto trpimo svi, mozemo da resimo zajedno ovaj problem.
A EULEKS stvarno nije sposoban ni za sta. Ni jedan zlocin protiv Srba ne mogu da rese. Ali mogu Srbima da zabranjuju sve.

stojan

pre 11 godina

Nikako da izvučemo pouke iz istorije. Silom ne možemo ništa , nije takvo vreme. Ništa nismo naučili iz istorije odnosno poraza na tom polju koje trpimo u poslednjim decenijama. Ne umemo da procenjujemo i slušamo drugu stranu pa ćemo u ovim predstojećim pregovorima doživeti poraz

Vladimir

pre 11 godina

Haha,bas volim sto su zabranili.Voleo bih da to zabrane i Dacicu i Vucicu.Pa nek vide kuda ih vodi ta suluda politika pregovora i evrointegracija.Nasi jadni politicari idu mecki na rupu.Hoce u EU a ta ista EU nam je i otela Kosovo zajedno sa Amerikom,bombardovali nas,izazvali gradjanski rat u bivsoj YU,uveli nam sankcije i bombardovali nas 1999.To samo Srbi mogu da budu toliki mazohisti.

Genije

pre 11 godina

Čega se pametan stidi, time se ovaj "državnik" ponosi.
Potreban je još (samo) jedan sukob da se Velika Albanija desi. Nije mi jasno zašto je to hrišćanskim evropskim zemljama u interesu...

deni

pre 11 godina

ovo su ciste provokacije.pod hitno obustaviti sve pregovore jer stvarno se kosovske institucije i zemlje zapadne evrope poigravaju sa srbijom i ismevaju nas.cak nam i prete.sramota dokle se vise ponizavamo.

posteno

pre 11 godina

Vidim da je par prvih preporucenih komentara potpuno promaseno. Nisam citao sve.

Euleks je na Kosovu zato sto vlada Kosova ne moze samostalno da vrsi vlast. U suprotnom oni ne bi bili tamo.
Bez dozvole euleksa njihove odluke su nistavne i to je cinjenica.
Iz tog razloga je zahtev i poslat na prvu adresu, jer su oni ti koji moraju da obezbede postojanje ljudskih prava, a vlada Kosova sama za to nije sposobna.
Ovo je prst uperen konretno u licemerje EU, i ovaj put na pravo mesto.
Odgovor vlade Kosova je jeftini populizam za one koji ne poznaju stanje stvari.

Molim vas da se uzdrzite od ostrascenih komentara, bez ikakvog poznavanja materije. Hvala.

nenad

pre 11 godina

Država ili ne, Kosovski zvaničnici prave sebi bespotrebne svađe. Mogli su Nikolića pustiti tamo da provede Božić, da popriča sa meštanima, i da se vrati kući, ali eto izgleda da im više odgovara da teraju Srpsku zajednicu na Kosovu od sebe i da prave nove konflikte.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Pa, ako predsednik naroda kome se obecavaju sva prava u eventualnoj buducoj nezavisnoj drzavi, ne moze da poseti srpsku svetinju za vreme proslave jednog od najvecih hriscanskih praznika,mozete zamisliti kako je ostalim Srbima danas i, kako ce im biti sutra?!Voleo bih da se u javnosti pojave one stranke i oni pojedinci iz Srbije koji zagovaraju nezavisnost ove kvazi i monstrum drzave,i da nam pojasne,da li su i za ovo krive kriminogene i remetilacke strukture Srba na severu KOSMET-a?

wiener

pre 11 godina

populisticki i glup potez.

nemam nista protiv da albanski zvanicnici posecuju albance u srbiji, ali albanski zvanicnici su i oni iz albanije, a ne samo oni s kosova. s druge strane traziti "reciprotitet" je glupo jer se ovde radi o poseti manastiru koji za sprski narod ima veliki znacaj, a ne nekim marginalnim selima.

neutralno kada ga gledam

pre 11 godina

Cini se da je za ovu ujdurmu oko spomenika komandantu Lesiju i oko posete Nikolica kriv Haradinaj.On zeli da se ukljuci u pregovoro umesto Tacija i sada i jedna i druga strana zele da udju jace ,a samo koriste medije i narod i verovatno je to jedina istina.

e-krem

pre 11 godina

Pa, ako predsednik naroda kome se obecavaju sva prava u eventualnoj buducoj nezavisnoj drzavi, ne moze da poseti srpsku svetinju za vreme proslave jednog od najvecih hriscanskih praznika,mozete zamisliti kako je ostalim Srbima danas i, kako ce im biti sutra?!Voleo bih da se u javnosti pojave one stranke i oni pojedinci iz Srbije koji zagovaraju nezavisnost ove kvazi i monstrum drzave,i da nam pojasne,da li su i za ovo krive kriminogene i remetilacke strukture Srba na severu KOSMET-a?
(Mladen Mladenovic, 4. januar 2013 22:42)

Da vam je do "svetinja" ne bi se hvalili Kinom i bili protiv slobodnog Tibeta zato ne pisi izmisljotine koje ni svinja ne moze da svari.Pravda po srpski.

Bacvanin

pre 11 godina

Proslog leta je kod Dimitrovgrada sprecen ulazak bugarskih neonacista u Srbiju na protest. Tada niko nije bio protiv te odluke pogranicne policije.
Svaka zemlja ima pravo da pojedincu koji predstavlja rizik za tu zemlju zabrani ulazak u nju.
Isto vazi i za EU. Sloboda kretanja je namenjena obicnim ljudima ne i onima koji su zlonamerni i imaju pretenzije da narusavaju integritet zemlje.
Mislim da je ova odluka vlasti na Kosovu ispravna. Za Bozic se sedi u kuci, sa porodicom, prica se o familiji, o onima koji vise ne mogu da slave Bozic sa nama, prica se o planovima za narednu godinu, to je slava mira i jednog novog pocetka, a ne trenutak da se bavimo jeftinom demagogijom "Kosovo je srce Srbije".

Realan

pre 11 godina

Morate shvatiti jednom za svagda da prema Srbima pravda nece postojati.Srbi kao nacija su takvi da dok god su mogli izazivali su ratove i nesrece braneci drugima da postanu deo civilizacije.Lazi, gazenje ljudskih prava, kriminal su stvarnost, demokratiju samo na papiru.To svet zna.Mi smo drzava invalid na socijalnoj pomoci EU koja od Rusije nista dobiti nece.Prema takvoj naciji nikada nemojte ni ocekivati pravdu.Jel 5000 ljudi odavde mesecno ocajnicki pokusava da se odrekne imena,drzavljanstva i svega ostalog ne bi li ugledali malo Evrope i civlizacije.Rodjenjem ovde smo obogaljeni.Nismo se rodili u zemljama treceg sveta sto je najgore nego u sred Evrope.Pa zamisli sada da ste vi neki drugi narod u okviru neke drzave,maltretiran, koji samo na TV gleda civilizaciju zbog politike drzave u kojoj zivi.Pa ja ne da bi se bunio, ja bi sve ostavio i u rat otisao.Kosovo da je dobilo donacija kao Srbija do sada bi bilo Svajcarska. A Srbija, krivi ovi-oni uglavnom da zaokruzimo to su sve Srbi.Ne ocekujte pravdu dok ovde u Beogradu Srbija ne pokaze da pravi Svajcarsku.Jel ce svako ko zeli da se odvoji od ovakve zemlje i preuzme na sebe Evropske vrednosti dobijati podrsku. Sandzak,Kosovo,Vojvodina svi.Sa Srbijom ni 50% Srba nece.Spremite se da kazete zbogom ovoj drzavi i prezivite to ili ne.To cete izabrati sami.Ja hocu da prezivim jel kada slusam 3 dana i gledam samo strane kanale na TVu i ne palim nase osecam se kao da sam popio lek za smirenje. A Toma, Kosovo,dokle vise iste price...

valdo

pre 11 godina

U fudbalskom žargonu bi se tome reklo da Srbija ne izlazi iz bezbrojnih ofsajd zamki, a onda prima još jedan autogol i viče: uuua sudija!

Zlatko

pre 11 godina

Tragikomični pokušaji Nikolićevih pristaša prikazati ovaj totalni fijasko politike njihova idola kao nekakvo teško licemjerje i teški bezobrazluk od strane Europe itd. ne mijenjaju ništa na stvari: Vlada neovisne i suverene Republike Kosovo zabranila je predsjedniku Srbije ulazak na teritorij Kosova (koji on i njegovi pristaše i dalje uporno smatraju Srbijom), a za to ima i "blagoslov" svojih (iznimno snažnih) partnera iz medjunarodne zajednice. Eto, treba li boljega i jasnijega odgovora na "platformu" ?! A vi, Srbi, samo i dalje birajte ljude koji će raditi u korist vaše štete, umjesto onih koji vas vode naprijed ! Ubili ste Ivana Stambolića da biste umjesto njega na vlast doveli Miloševića, ubili ste Zorana Djindjića pa je zavladao Koštunica, Borisa Tadića - srećom - niste doslovce ubili, ali ste ga zacijelo ubili u pojam odnosom prema njemu i činjenicom da ga je (vašim glasovima) pobijedio Nikolić... I dalje ste uvjereni da su svi drugi krivi za sve loše što vam se dogodilo, a samo vi ni za što niste krivi, vi ste nebeski, goloruki, miroljubivi narod. Itd.itd. E, moji Srbi, hoćete li se ikada opametiti ?!

Resenje je lako

pre 11 godina

Ustav pod misku Tomo i sedaj u auto i nis ne brini. Ako nesto pitaju pokazi im preambulu, sve tamo pise. Ponesi i par novina posle izbora sa naslovima 'Toma novi Predsednik!' i reci im da si ti ustvari i njihov predsednik.

Zeljko

pre 11 godina

Da je kojim slučajem Nikolić napisao da je tražio dozvolu od Marsovaca i da je nije dobio pa zato krivi Marsovce, 90% njegovih glasača bi se složilo sa tim. Niko ne dovodi u pitanje reči velikog vođe. Jer zašto bi se razni tipovi kandidovali za predsednika, kad mogu i ovako? Postave neukog Tomu a oni vladaju kao savetnici.
Jedino ne znam da li ga namerno ovako savetuju ili su na njegovom nivou? To nije posao EULEKSA i to je trebao da nauči makar gledajuči TV dnevnik dok je bio opozicija i maštao da jednog dana zameni Tadića. Dozvole u svim situacijama izdaje Vlada Kosova, a komesarijati EU u beogradu i Prištini su samo poštari koji prenose poštu između onih koji se ne priznaju.
Muka mi je više od komentara EU nam je otela Kosovo! A stanovništvo Kosova? Da nisu i oni stanovnici Srbije? Kako ćemo ih integrisati u srpsko društvo? Nije li ih voljeni Koštunica obrisao iz biračkih spiskova? Znači nama (vama) ne trebaju ljudi već samo teritorije. Već viđeno, nisu vam trebali ni Srbi u Hrvatskoj kad ste izgubili kontrolu nad teritorijama jer je Milan Babić odbio poslušnost Beogradu, pa ste ih prepustili Oluji a sada kkao ukate nad srpskim žrtvama. Nisu vam trebali ni Srbi uBosni kad ste im uveli sankcije na Drini, pa ste pustili Peti korpus vojske BiH iz Bihaća na 17km od Banjaluke, koja bi pala da američki ambasador Piter Galbrajt nije naredio da se zaustave i ne ulaze u nebranjeni grad. Poznata je politika koju je Nikolič tada zastupao, Srbija to zaboravlja, a ostali duboko pamte.

Vlajkov

pre 11 godina

Posto vidim da je u svakom drugom trecem komentaru rec "hriscanska" i "srpska" i da pominjete neke manastire od velikog znacaja za ovaj narod moram da vas podsetim da je ogromna vecina ovog naroda pre samo 20 godina verovala u komunizam i Jugoslaviju a najveci hram im je bio SIV ili CK. Tako da ne patetisite previse jer jedan narod koji je 50 godina gazio svoje svetinje i istoriju samo zarad polutki preko sindikata i 13e plate i ne zasluzuje bolje.

Krf

pre 11 godina

Turskih "pet minuta" na Kosovu je trajalo nekih 450 godina, srpskih "5 minuta" jentrajalo nekih 87 godina.... Jel se tako racuna?????
(E i tebi...., 4. januar 2013 21:58)

Pokusavas da ispadnes zanimljiv,a samo pokazujes koliko si neobrazovan.Turska vlast na Kosovu se sastojala iz progona,genocida,unistavanja srpskih manastira i crkava,kao i naseljavanja Albanaca.Srpska vlast na Kosovu je omogucila Albancima republiku u republici,najveci prirodni prirastaj u Evropi,slobodno kretanje i naseljavanje.Da su Srbi kopirali turske ili albanske metode,Albanaca do 30ih godina proslog veka ne bi ni bilo na Kosovu.
A ti slobodno racunaj.....

Ironija

pre 11 godina

realista,

Po tebi sta ce nam i Srbija kad ce mo moci da idemo kuda zelimo, jel tako?! Kakve granice, ovo je 21 vek, trebamo priznati "realnost" na Kosovu, i bice nam "supeeeeeeeeerr".

Makedonac

pre 11 godina

Albanci prave strasnu gresku, bas zato sto nemaju ni jednog prijatelja na Balkanu, tako reci svi su protiv njih od Atinu do Ljubljanu.SAD nije vecna, etp Texas oce nazavisnost, Skotska takogje...Ko ce im sutra pruziti ruku od kumsija ?

Treba voditi malo fleksibilnu politiku, i postovati druge narode.

čika 53

pre 11 godina

(Vanja Petrovic, 4. januar 2013 22:49)

Rode moj nesrećni, kažeš da je Kosovo (i Metohija, zaboravio si Metohiju) srpsko samo do određene prošlosti a pre toga nikako nije!! Radoznao sam da vidim objašnjenje - koja je to određena prošlost! Da li se tvoje poznavanje istorije Balkana svodi na ono što si učio u osnovnoj školi brozovskog karaktera, u kojoj je po odlukama SRPJ(K) i Politbiroa SSSR bilo zabranjeno znati da su prastanovnici Balkana bili Iliro-Srbi (čitaj Herodota, Tacita, Plinija, Ovidija, a ne preskoči Marina Držića...)? Ako zagreješ stolicu, možda ćeš shvatiti u kojoj meri je istorija na koju se pozivaš zapravo falsifikat čija je glavna uloga bila upravo to što se događa tebi - da zaboraviš ko si i odakle si! Saznaćeš kada, kako i odakle su Šćipetari stigli, saznaćeš nešto o njihovom jeziku kojim danas govore, a u kome ima mnoštvo naših izobličenih reči...
Saznaćeš još mnogo toga, a svrha tog saznanja nije da omrzneš Šćipetare, nego da shvatiš istorijske osnove srpske pogibelji.
Takođe ti, rode moj nesrećni, od sveg srca preporučujem da pročitaš knjigu dr Miloša Kovića "Dizraeli i istočno pitanje", kako bi ti se razbistrile misli o stvarnim uzrocima savremene srpske pogibelji.
Ne da bi mrzeo, nego da bi razumeo, rode moj nesrećni.

zoran

pre 11 godina

E moj Nikolicu, SILA BOGA NE MOLI?!!? Trazili ste, gledajte?
(Pristevac, 4. januar 2013 23:53)

...ALI BOG SILU NE VOLI.....pa ti sada vidi...znash koji je dokaz da Bog postoji..?? Nikada, ali nikada , na kraju jednog procesa, zlo nije pobedilo....bez obzira na vreme i zrtve, nikada zlo ne moze da prevlada...to ti je dokaz da Bog postoji....

Konstant

pre 11 godina

Uvek mi je muka kad vidim koliko se autosovinista ovde okuplja.Likuju sto srpskom predsedniku Amerika ne da na Kosovo???Sta je tu za likovanje,jadnici jedni iskompleksirani???
Jel vam se ne svidja sto ovde zivite?Ok,uzmite lepo u koju god hocete zemlju se preselite i to je to,a ne da preko interneta iz fotelje non stop nesto pljujete....

Srbin iz Bara

pre 11 godina

Živeo sam u Metohiji do '99 godine, i pomno pratim sva dešavanja nakon toga. Geneza problema datira od davnina, ali ne treba trošiti reči oko toga, već sagledati realnost današnjice.
Dakle, predsednik Srbije traži dozvolu da poseti jedan deo teritorije koju smatra delom države. Potpuni paradoks... Činjenica je da Eulex radi na jačanju kosovskih institucija, da je deo zapadnog sveta koji Kosovo gleda kao državu i čini sve da totalno neutrališe bilo kakav uticaj zvaničnog Beograda na Prištinu. Činjenica je i da deo zvaničnika koji su pod plaštom ''Milosrdnog anđela'' započeli svoje ekonomske aspiracije na kosovsko tlo (Olbrajt, Klark, Klinton) ulaze u poslovne projekte sa željom za profitom. Tačka. Tu se završava sva priča. Stranci će isisavati sav novac sa Kosova, kao što trenutno rade sa Hrvatskom (hoteli, rudnici, banke...). Sve nas čeka EU? Da! Ali kakve?! Oslabljene, osiromašene i otuđene... Radnička klasa će ''rudariti'' na svim poslovima da bi opstala i održala porodicu. Kad se budemo svi osvestili, i u Srbiji, i na Kosovu, sutra u Crnoj Gori... neće biti povratka... A zvanični predstavnici Srbije, Hrvatske, Bosne, Crne Gore, Kosova - privatno će i dalje biti prijatelji, jahtaši koji se druže uz čašicu, kartanje, kupanje i uživanje u onome što im je dato... od tog istog naroda... nesvesnog, zavedenog i obmanutog... i tako u krug... godinama, decenijama, vekovima...

from Serbistan

pre 11 godina

Ono sta stalno ovde pisem a retko se pusta: Mi Srbi zaista smo prokleti!

Kakvih medju nama ima, to je strasno........

Dok sam bio studenta (zavrseno sve u roku) bio sam zaista opusten po svim pitanjima, jedino me nervirla vlast tadasnja na celu sa Milosevicem....nisam bio clan nikakvih Otporaskih grupica...uglavnom su to sve bili veciti studenti...neki od njih su neko vreme bili cak i u Julu kad nam je Dekan bio clan istog, ta boze kako bi se lakse...znate vec......

Ali da sam bio na ulici kad je trebalo, bio sam...zasto? Zeleo sam bolje i vise od onog sto smo imali. Krivca sam samo video u ovim izopacenim bogatim partijasima! Smatrao sam nas same krivim za sve, ama bash za sve...slep pred ocima....kao i svaki mladi covek.

Danas sa 36 godina, znam da nismo krivi za nista, i znam da ova zemlja nema buducnost....ne zbog na patriJOta...vec zbog ove druge ekstremne frakcije-internacionalne....

Moja zelja je da ih samo ignorisemo, da povucemo Srpski narod sa tih prostora i da ih prosto ignorisemo, kakvo crno priznanje....ako oce nek sruse sve crkve izoru groblja nasa...neka ih.....ako oce nek uzmu i Presevsku dolinu, dajte im ljudi.



A mi se okrenimo samo sebi, nikom vise..samo nama. Kupi od mene paradajz, ja cu od tebe ovcu...dam ti drvo, ja ti vratim stolicu......

Nemacka se digla posle WW2 ne zbog donacija i kredita moji gradjani, vec zbog NACIONALIZMA - kupovali su samo Nemacko!! Kupujmo domace, jacajmo privredu nase zemlje. Ignorisimo ostale!

ZOJICA

pre 11 godina

Gospodo moja, Kosovo je drzava, svidelo se to vama, Kini, Rusiji ili bilo kome u ovom svetu! Ponasajte se normalno, bez grube retorike, bezvredne platvorme i slicno pa cete moci doci u Kosovo sa dozvolom vlade Kosove bez obzira kakva je ona. Svim Srbima srecan Bozic i puno zdravlja i ljubavi u 2013.
(Labinot, 4. januar 2013 21:46)
.................................................

Za gospodina koji je očigledno sa Kosova i Metohije jedna izreka:Ko se zadnji smeje najslađe se smeje.A Srbi su narod koji voli smeh.Uživajte dok možete ali i to će proći....

Nenad Ca

pre 11 godina

najobicnija fora..igra..oni kao nama ne daju da ode predsednik..mi kao njima hocemo da srusimo spomenik..al sad kao necemo pa se naljutimo pa necemo na pregovore..automatski spomenik se zaboravlja..sta ono jos..posle ce da se zaboravi novi savetnik mrkonjica..pa novi sneg..i sve tako..da da sve malim slovima jer su i oni kao i mi mali ljudi..samo sto mi znamo svoje mesto i imamo savest..kakvu takvu..

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@VANJA PETROVIC: Vas komentar me je neobicno uveselio.Cini mi se da ste potpuno promasili temu.I to ne iz neznanja vec,kako Vi rekoste, IZ INATA.Ne verujem da ste neobavesteni i neinformisani o situaciji na KOSMET-u.Mislim da je INAT kriv svemu a mi smo,kao narod i kao drzava,zbog inata dosli do ove tacke propasti.Uvek je medju Srbima bilo onih koji ce IZ INATA uraditi nesto kontra svih,uci u traku sa suprotnim smerom ili pljuvati uz vetar.U jeku stvaranja nacionalnih drzavica na Balkanu veliki broj Srba je IZ INATA "furao" globalizam i pricao o "bratstvu i jedinstvu"?!Zbog gtoga valjda svi imaju svoje male nacionalisticke drzavice a mi samo surogat drzave.Inace, KOSMET je vekovna srpska teritorija,sasvim sigurno ODNEKLE jer, sasvim sigurno nismo "najstariji" narod na svetu poput arnauta ali,vidim da ste Vi sigurni da je DONEKLE to Kosovo bio necije tudje vlasnistvo.Recite nam CIJE,posto naucnici to ne mogu sa sigurnoscu da odgovore?Svi se bore za granice,jedino bi Vi,valjda opet,iz inata,da ih rusite i brisete.Pokusajte jednom Nemcu,Italijanu,Madjaru ili Rumunu da "prodate" Vasu "vizionarsku" teoriju?!Pokusajte da im osporite granice?!Pokusajte Albance da ubedite u tu svoju neverovatno humanu ideju?!Sa ovako "ekstraliberalnim" shvatanjem mislim da biste bili neverovatno uspesan predstavnik Srba na KOSMET-u.Predlazem da se hitno preselite u Pristinu,sa svojom familijom i,poput majke Tereze,obavljate svoju misionarsku ulogu.Ako ni zbog cega drugog onda,IZ INATA.

Vatrogasac

pre 11 godina

Dal je smeo neko Titu da zabrani tako nesto? E to j je bio predsednik. Tata, a ne ovi sarlatani. Za jedno poslepodne bi bili izraketirani, ali smo imali i rakete, a danas? Ne mislim na pirotehniku sa buvljaka. Ma idi...

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@E-KREM: Vidim da se Vi "ubiste" od brige za slobodu Tibeta i naroda koji tamo živi, namerno ili nenamerno zaboravljajući,da se u Albaniji i na KOSMET-u, vrši najdrastičnije kršenje prava svih onih koji nisu Albanci?!Albanija, a sada i KOSMET, predstavljaju primer jednoumlja i jednonacionalnog albanskog terora,koji nije zabeležen ni u fašističkoj Nemačkoj.Te su teritorije,uprkos svojoj etničkoj "čistoti",sinonim za neverovatnu prljavštinu u kojoj ljudski život ne vredi "ni pet para", posebno ako je srpski.Inače, ono što ne bi mogle da svare,kako rekoste, svinje,svariće hijene.Njihov probavni trakt je osposobljen da svari i najneverovatnije stvari.

stevan

pre 11 godina

Neznamo dali cemo osvojiti zlatnu medalju u tenisu u finali smo!!! to je mozda da ,a mozda i ne,ali jednju medalju osvojicemo sigurno,a to je zlatna medalja dva metra sa dva od suvog zlata ,a i zasluzili smo je za ludilo,mi Srbi smo sampioni ludila !!!

Alex1

pre 11 godina

@(wiener, 4. januar 2013 21:56) "populisticki i glup potez."

Ako si mislio na Tomin potez, slažem se. :)


@(Горан, 4. januar 2013 22:11) "Хришћанима се, дакле, ускраћују основна људска права. Све то уз "договор" са западним партнерима! Оваква Европска Унија нам не треба."

Tako je! Guru Nemanja je rekao da je "Katolička Evropa protiv nas". :)))
Postoji samo jedan mali problem, a to su PODACI o religijama u EU:

Katolici 35%
Pravoslavci 26.7%
Ateisti 18%
Protestanti 13.7%
Islam 5.2%

Proveri sve kombinacije. :)

Miki

pre 11 godina

Sa Albancima treba samo ostro. Svaku pomirljivost oni dozivljavaju kao slabost.

Vojnim putem treba zauzeti Sever Kosmeta, jer Srbija ima po rezoluciji 1244 pravo da razmesti 1000 vojnika na teritoriji Kosmeta, zatim srusiti spomenik u Presevu i uhapsiti sve koji budu ometali eventualno drzavne organe u vrsenju duznosti.

Izaci iz bilo kakvih pregovora sa albanskim teroristima i ostatak Kosmeta proglasiti okupiranom teritorijom.

Nijedna drzava na svetu ne pregovara sa teroristima pa to ne bi trebala da cini ni Srbija.

Ovima sto oce u EU , dati pasos u ruke i kartu u jednom pravcu, pa nek tamo jedu GMO i uzivaju u svom "EUropskom snu".

jb

pre 11 godina

A oni sazivaju hitan sastanak povodom Mirkovica kao da nemaju pametnija posla..kad je tako sposoban trebao je da organizuje predsednikov odlazak

stokholmski sindrom

pre 11 godina

@Bacvanin
Duze vreme citam tvoje komenatre i zapanjuje tvoj autosovinizam i provincijalno izigravanje veceg katolika od Pape. Uporedjujes ovde ekstremisticke neonaciste iz Bugarske sa predsednikom Srbije, uporedjujes suverenu drzavu sa nepriznatim protektoratom? Ne treba Srbiji neprijatelj kada ih ima kod kuce koliko hoces.

Podrska i molba

pre 11 godina

@...Vanja Petrovic, 4. januar 2013 22:49

Ne osudjuj njegovu mladost.Vidi se da je u dusi posten,oseca nepravdu i krivo mu je.Krivo je i meni, ponajvise zbog onih nasih starih,nasih legendi i sto rece neko,tog Krfa i slavnih dana...
Sta smo sve procerdali za ovih sto godina,sve sto su nam oni govorili.I dalje nam pricaju to isto,pevaju o tom nasem selu,upucuju ka njemu,daju nam putokaze i izlaze, ali mi ih ne slusamo...

Sasa Simić

pre 11 godina

Citam komentare i pitam se da li citam srpski portal ili neki hrvatski ili albanski. Kako Vas bre nije sramota da spominjete pretke kad se zalazete za ono protiv cega su se oni borili? Sta mislite, da ce samim ulaskom u EU poteci med i mleko? Pa vidite kako se živi u zemlji koja je po broju stanovnika i površinski slična nama (Bugarskoj) a koja je vec godinama clan te rajske zajednice EU. Ne kazem da je ignorisanje realnosti dobro, ali treba promisliti sta je najpametnije u ovom trenutku. Da li je odricanje od KiM vredno tih EU integracija? Zamislite da sutra priznamo ''Kosovo'' a kroz par godina se rasformira EU? Treba ostaviti stvari kakve jesu, zamrznuti status i čekati da dođe do promena u raspodeli moći među najvećim zemljama sveta. Ponavljam, nemoj da Vas zaluđuju demagogijom, populizmom i floskulama da mi ''vremena za gubljenje nemamo''. Osvestimo se braćo.

realno

pre 11 godina

Dobro je Dodik rekao u jednom intervjuu koji sam citao u novinama nedavno, kaze da treba da pripojimo sever i priznamo Kosovo, jer je to izgubljena teritorija, a i Srbima uopste ne bi bilo u interesu da Kosovo sa 1,5 miliona Albanaca udje u sistem Srbije, jer bi onda postali konstitutivan narod i tek onda bi mi da ne kazem sta, posebno kad znamo kakav su narod i da nisu ni priblizno Madjarima, Slovacima i svim ostalim civilizovanim narodima koji mogu da zive zajedno bez problema u Vojvodini. Ja iskreno da se sutra pojavi vest da su Albanci i predstavnici vlasti Kosova odlucili da poniste to otcepljenje i da zele da se vrate u okvire Srbije ne bih uopste bio srecan, upravo zbog tih prethodno navedenih razologa, jer bi to donelo vise problema nego sto ih imamo sada, to budite sigurni, pa ni Crnogorci i Srbi nisu mogli da se dogovore oko osnovnih stvari pa zamislite tek situaciju sa Albancima.

Totalno je nebitno da li ce ti Srbi biti u Srbiji ili Kosovu ako tamo zive u getu i bez ikakve perspektive, a ovaj status kvo steti naravno i Albancima, ali blokira bilo kakav napredak Srbije, iako to mozda zvuci ovako nebitno, ali dosta steti i na psiholoskom planu cele nacije, narod je u totalno apatiji, svaki dan Kosovo ono Kosovo ono, priznanje, platforme, Taci reko ovo ono bla bla, to prosto i ovako ocajno stanje cini jos gorim.

niki

pre 11 godina

Na prelazu Merdare je duga kolona preko 5 kilometra uglavnom albanaca koji kroz Srbiju idu ka zapadu.Pa kako oni mogu nekome da zabrane ulaz mogli bi i mi njima.

Dragutin dimitrijevic

pre 11 godina

Spoljni uticaj na sadasnju vladu je uzasno velik.Duzina trajanja mandata ove vlade samo zavisi od zelje samih partija clanica vladajuce koalicije da prihvate sve ono sto se od njih trazi.Jedini razlog zasto je zapad prihvatio i podrzao dvojac bez kormilara iz SRS-a je to sto ih je Tadic sve vreme zavlacio i pokusavao u datim okolnostima da napravi najmanju stetu za istorijske udzbenike.O obrazu i casti sadasnje koalicije ce se zaista citati u istorijskim knjigama za nekih dvadesetak godina....Srbija zemlja paradoksa

nesa

pre 11 godina

Euleks je na kosovo doveo Tadic i time tretiranje pitanja kosovo sa rezolucije 1244 i SB prebacio na EU,a oni su odluku o dolasku funkcionera srbije prebacili na Institucije kosova. Toliko o stetnim odlukama Tadica. Za to i ostale promasaje dobio je mesto u adkinistraciji EU.

ecc

pre 11 godina

@vanja petrovic ok,potrebna mi je jedna soba bas u vasem stanu i zauzecu je na silu, a vi se onda inatite i pevajte give peace a chance.

uciteljica ljilja

pre 11 godina

pa stvarno da te zaboli zeludac od besa i ponizenja, ali mali, smo, slabi smo, jadni smo, vekovi bi bili potrebni da se oporavimo i to pod uslovom da se opametimo u roku od prekjuce...ovako, gaze nas svi i gazice dok ne budemo nestali sa lica zemlje :-(

Viktor

pre 11 godina

Srpski predsednik ,i svi koji zele da za proslavu Bozica budu u Gracanici,treba da krenu(u koloni,bez oruzja)i jednostavno da udju peske na Kosovo i Metohiju. Dakle,nema tu trazenja kojekakvih dozvola,spinovanja i trtljanja u stilu eto,ne daju nam,sramota,i slicno.To je trenutno pravi nacin.Ja bih bio u takvom skupu.Sta bi tada Albanci ucinili,ili te strukture tipa EULEKS ? Na zalost vlast(i opozicija)su licemeri i jaki samo na recima(a i reci su im prepisane)

Razocarani Demokrata

pre 11 godina

Mene zanima ko su ovi iz Pristine da zabrane odlazak predsedniku da poseti kosovo na najveci hriscanski praznik Bozic.

osica

pre 11 godina

E moj Nikolicu, SILA BOGA NE MOLI?!!? Trazili ste, gledajte?
(Pristevac, 4. januar 2013 23:53)

Tačno je da sila Boga ne moli, ali nisi napisao nastavak da Bog silu ne voli ! Tačno je da smo svedoci demonstracije sile, otimačine, narkomanije i prostitucije na NAŠOJ zemlji, a od strane jednog plemena bez identiteta uz pomoć okupatora koji je bogatstvo i moć stekao isaključivo otimanjem tuđeg, pobijanjem stanovništva. Da li je to nešto čime neko treba da se ponosi ? Srbija sada nije u mogućnosti da odgovori na to tvoje " Tražili ste-gledajte ", ali ne bi ti to ni napisao da vam nije amera i ostalih okupatora dole.

Star M

pre 11 godina

Nije prvi put da međunarodne misije na Kosovu imaju selektivne principe.Ovim potezom se namerno miniraju dalji pregovori između Kosova i Srbije.Očigledno je da kosovskim Albancima pregovori nisu u interesu.

Milos

pre 11 godina

Odlicno ako Euleks nije sposoban da obezbedi posetu onda od UN zahtevati da poveca Unmik administraciju a Euleks poslati kuci. Takodje traziti da se u sastav KFORA ukljuce Rusi a mozda i Kinezi (na severu Kosova).

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

...ja sam Chuck Noris, je'l vidite sta mogu. Inace, narode, misija EULEX ne moze da bude statusno neutralna, cak i da hoce. U njenom statutu pise da ona pomaze razvoj institucija" republic of Kosova". Svega ovoga ne bi bilo da smo 2008 tuzili USA i jos nekoliko huligana, kao sto su savetovali medjunarodni pravni experti...u vansudskom poravnanju( koje bi administracija B. Obame morala da zatrazi) dobila bi i Srbija i Srbi mnogo vise nego sto se stidljivo trazi u platformi...

bojan

pre 11 godina

@ serbisimo
bice kim jednog dana ponovo neraskidivi deo srbije sada je trenutno pod okupacijom albanskih terorista to zna onih 200 suverenih zemalja koje ne priznase nasilje i teror

heroj u peMziji

pre 11 godina

Nećete "vi" još dugo, pravda će kad tad progledati, a tada, treskanje o zemlju ce biti srazmerno visini koju ste dostigli u ovom moralnom mraku.

ana

pre 11 godina

Ovo je slabost mirovnih misija na Kosovu a ne Srbije.Nije mi baš jasno da li se radi o njihovoj slabosti ili tome da podržavaju albansku stranu u svakom slučaju vreme će pokazati!

novica952

pre 11 godina

Ako je istina ovo što kaže ovaj Kuči kaže to j evelika blamaža za našu državu i institucije. O čemu mi pričamo, potpisujemo neke sporazume o administrativnim prelazima ako naš prednik ne može da ode na božićnu liturgiju u Gračanicu.Šta premijer pregovara sa onom Ešton i Tačijem kad sedne prekoputa njih, zašto sada nema njegove reakcije kao premijera, zašto sada nije reako ne putujem u Brisel ako se Nikolić ne nađe 7 januara u Gračanici pa neka se malo i Brisel zamisli.Srozali smo naš politički ugled na nului ponašamo se potpuno dezorjentisano svako na svoju stranu. Neznam kuda ovo vodi i gde će se završti, odnosno gde je kraj

ivaan

pre 11 godina

Zaista vrlo niski udarci predstavnika privremenih institucija na KiM! Napadaju ono što nama Srbima najsvetije, a to su najveći pravoslavni praznici i naši pravoslavni hramovi širom Kosmeta. Setimo se samo kakav su cirkus pravili prilikom proslave Vidovdana ili u Dečanima prošle godine, zato iskazujem punu podršku predsedniku Nikoliću da na Božić prisustvuje liturgiji u Gračanici!

Slobodan

pre 11 godina

Jedinstvena situacija da teroristi zabrane dolazak predsedniku te zemlje...
Hitno se mora naci resenje da ocistimo zemlju od terorista. Trajno!

Glasinac

pre 11 godina

Kosovska vlada ne može da samostalno vrši svoju vlast i zato je Euleks prisutan na Kosovu. To što Euleks izjavljuje da nisu oni nadležni da obezbede prisustvo gospodinu Nikoliću božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica , je samo znak da oni nisu neutralni nego se otvoreno stavljaju na stranu vlade Kosova. Ovakve odluke ne vode normalizaciji odnosa Prištine i Beograda.

lazar

pre 11 godina

Nikolić,je jako dobar politicar,znao je,gde treba udariti,znao je da nece odobriti posetu Gracanici,jer je tim potezom matirao Eulex,svaka mu cast,dobro je odigrao a to ide nama u prilog u buducnosti,jer Eulex,nije postupijo po pravilima,jer oni moraju stititi svakog građanina Srbije i te Autonomne pokrajine KiM,koja je u sastavu Srbije,kao i SAP Vojvodina,koja je isto deo Srbije a obema pokrajinama kuca srce u sedistu Srbije,to je Beograd,po mome misljenju izgleda da Pristina vec primenjuje svoj napisani Ustav Kosova uz pomoc SAD i EU,ali na polako i sigurno,sa provokacijama npr.spomenik pa zastava itd.oni preko okeana,samo cekaju greske Srbije i to naj manje,a nas Ustav Srbije,koji je bog za sve i mora se poštovati oni zaobilaze,ocigledno je da smo mi izgubili KiM,bolno i jako tuzno,ali veliku odgovornost bi trebao snositi bas Borko Stefanović,jer je obmanjivao svu Srbiju sa Kosovom,svojim sastavnim delom,jer je lazno predstavljao istinu,to bi bila u Rusiji veleizdaja,za koju se ide na robiju,DSS i Kostunica je u potpunom pravu,ustav se mora primenjivati,g.predsednice Nikolić-u,izvedimo trik,nađimo dvojnika predsednika i pošaljimo ga za Gracanicu,nebi bilo lose da vidimo,sta bi uradili albanci,svaki predsednik,mora imati dvojnika,sad nam je potreban naj vise

Bikica M

pre 11 godina

Pitam se kako je moguće da Euleks nije u mogućnosti da štiti predsednika države,pa koga oni štite na Kosovu.Ili je pozadina da se ne stvore uslovi za dalje pregovore.

Stela R

pre 11 godina

Ovo je nedopustivo,ovim se miniraju dalji pregovori.Nekome očigledno odgovara da se doliva ulje na vatru,da se raspire strasti,da do pregovora i ne dođe.

dragan

pre 11 godina

Alo pa odavno oni ne zele dijalog...krenuli su u ovo da bi polako ostvarili sto vecu slobodu I prikazali zemljama koje ih nisu priznale da ih Srbija indirektno priznaje,a mi glupi pa ne vidimo...oni samo cekaju pravu priliku I spremaju se za nju. Mi kao muve bez glave

e

pre 11 godina

Uzivajte Albanci u vasih pet minuta i u americkoj zaledjini koja vas cini tako "hrabrima"... Ko zna koliko ce trajati tih vasih pet minuta pa ih dobro iskoristite, samo znajte, nema besplatnog rucka i svi racuni dolaze na naplatu.

Labinot

pre 11 godina

Gospodo moja, Kosovo je drzava, svidelo se to vama, Kini, Rusiji ili bilo kome u ovom svetu! Ponasajte se normalno, bez grube retorike, bezvredne platvorme i slicno pa cete moci doci u Kosovo sa dozvolom vlade Kosove bez obzira kakva je ona. Svim Srbima srecan Bozic i puno zdravlja i ljubavi u 2013.

Горан

pre 11 godina

Хришћанима се, дакле, ускраћују основна људска права. Све то уз "договор" са западним партнерима!

Оваква Европска Унија нам не треба.

Darko 88

pre 11 godina

Jadni vi! Mislite da se nešto pitate? Neka, što neko reče u komentartu uživajte u vaših pet minuta, posle toga... Videćete već, ili nećete :)... Živela Majka Srbija!

Vladimir

pre 11 godina

Haha,bas volim sto su zabranili.Voleo bih da to zabrane i Dacicu i Vucicu.Pa nek vide kuda ih vodi ta suluda politika pregovora i evrointegracija.Nasi jadni politicari idu mecki na rupu.Hoce u EU a ta ista EU nam je i otela Kosovo zajedno sa Amerikom,bombardovali nas,izazvali gradjanski rat u bivsoj YU,uveli nam sankcije i bombardovali nas 1999.To samo Srbi mogu da budu toliki mazohisti.

deni

pre 11 godina

ovo su ciste provokacije.pod hitno obustaviti sve pregovore jer stvarno se kosovske institucije i zemlje zapadne evrope poigravaju sa srbijom i ismevaju nas.cak nam i prete.sramota dokle se vise ponizavamo.

Pekar

pre 11 godina

Patrijarh je lepo objasnio u poslanici koliko su cekali Jevreji. Ne zaboravimo nikad da je Kosovo oteto. A sad neka zabranjuju koliko hoce sta se drugo moze i ocekivati od marioneta iz Pristine.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Pa, ako predsednik naroda kome se obecavaju sva prava u eventualnoj buducoj nezavisnoj drzavi, ne moze da poseti srpsku svetinju za vreme proslave jednog od najvecih hriscanskih praznika,mozete zamisliti kako je ostalim Srbima danas i, kako ce im biti sutra?!Voleo bih da se u javnosti pojave one stranke i oni pojedinci iz Srbije koji zagovaraju nezavisnost ove kvazi i monstrum drzave,i da nam pojasne,da li su i za ovo krive kriminogene i remetilacke strukture Srba na severu KOSMET-a?

nenad

pre 11 godina

Država ili ne, Kosovski zvaničnici prave sebi bespotrebne svađe. Mogli su Nikolića pustiti tamo da provede Božić, da popriča sa meštanima, i da se vrati kući, ali eto izgleda da im više odgovara da teraju Srpsku zajednicu na Kosovu od sebe i da prave nove konflikte.

Aleksandar

pre 11 godina

Osililo se ovo, ne samo po Kosovu, nego i po Makedoniji, a doci ce do toga i u CG. Ne kapiram samo zasto trpimo svi, mozemo da resimo zajedno ovaj problem.
A EULEKS stvarno nije sposoban ni za sta. Ni jedan zlocin protiv Srba ne mogu da rese. Ali mogu Srbima da zabranjuju sve.

Miki

pre 11 godina

Pošto Srbija ne priznaje državu Kosovo, i tamošnje vlasti posmatraju predsednika Srbije kao građanina Nikolića. Koji je, za razliku od građanina Koštunice i građanina Tadića, bio četnički vojvoda i važan funkcioner režima Milošević-Šešelj krajem 1990-tih. Srbija je htela da na svom čelu ima jednu spornu i kontroverznu ličnost, i sada se pojavljuju logične posledice takve odluke.

realista

pre 11 godina

Vreme je da se prizna realnost i da nastavimo da zivimo kao gradjani 21 veka, pustite proslost svojim tokom. Posle toga vrlo brzo ( u EU) bi svako mogao da ode kud zeli bez pitanja.

Svasta ovi politicari

pre 11 godina

Svasta pa sta ce vam reciprocitet? Vi mozete slobodno da obidjete Albance u Presevskoj dolini vi ste gradjani Srbije ne treba vam dozvola za posetu

wiener

pre 11 godina

populisticki i glup potez.

nemam nista protiv da albanski zvanicnici posecuju albance u srbiji, ali albanski zvanicnici su i oni iz albanije, a ne samo oni s kosova. s druge strane traziti "reciprotitet" je glupo jer se ovde radi o poseti manastiru koji za sprski narod ima veliki znacaj, a ne nekim marginalnim selima.

posteno

pre 11 godina

Vidim da je par prvih preporucenih komentara potpuno promaseno. Nisam citao sve.

Euleks je na Kosovu zato sto vlada Kosova ne moze samostalno da vrsi vlast. U suprotnom oni ne bi bili tamo.
Bez dozvole euleksa njihove odluke su nistavne i to je cinjenica.
Iz tog razloga je zahtev i poslat na prvu adresu, jer su oni ti koji moraju da obezbede postojanje ljudskih prava, a vlada Kosova sama za to nije sposobna.
Ovo je prst uperen konretno u licemerje EU, i ovaj put na pravo mesto.
Odgovor vlade Kosova je jeftini populizam za one koji ne poznaju stanje stvari.

Molim vas da se uzdrzite od ostrascenih komentara, bez ikakvog poznavanja materije. Hvala.

miy

pre 11 godina

Kosovo je Srbija? Izgleda da cemo dogodine da se deremo Presevo je Srbija. Pa onda Raska je Srbija. Pa Vojvodina je Srbija. Pa Timocka Krajina je Srbija. E, moji ograniceni sunarodnici... E, moja Srbija... Eeeej, preci nasi, da samo vidite kakav ste porod ostavili u zemlji za koju ste zivote dali.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

(Darko 88, 4. januar 2013 21:35)

Da li ti to rode moj pretiš nekome? U ime Boga pretiš kako će se stvari promeniti? Nije lepo rode moj! Time pokazuješ gde bi bilo mesto Albancima koji žive na Kosovu, koje je srpsko samo do određene prošlosti a pre toga nikako nije?? Čemu uopšte granice na ovome svetu? Zar se svi ne rađamo isti? Misliš li da si drugačiji, bolji od Tih ili Onih? Misliš li da to što si se rodio na mestu koje se zove Srbija ti daje veće životne privilegije i posebnost od onoga koji se rodio u plemenu Mek, Andima, Jerusalimu, Avganistanu?? E, ako tako misliš ti i tebi slični onda ću ja, onako iz inata uvek biti uz one koji ne misle na nasilje, ratove, ubijanja...pa, ne mora da bude ni jedan Srbin od tih sa kojima ću biti, jer sa takvim ljudima ne želim da dišem isti vazduh!!!!

igor

pre 11 godina

Toma je dobio odgovor na njegovu platformu i to mu je i odgovor koliko je Kosovo deo Srbije. Tadic je barem na Kosovo mogao kad je hteo covek je uzivao neki ugled.
Ovaj ce brzo nestati sa politicke scene i to ce ga prvi pocistiti sam Vucic koji je ocigledno brzo uvideo razliku izmedju nebeske i realne Srbije.
Toma, zvani diploma, a sada i Toma zvani platforma moze da pozove sada Cavoskog, Koena i druge sa kojima je pisao platformu da mu oni omoguce da ode na Kosmet.

Genije

pre 11 godina

Čega se pametan stidi, time se ovaj "državnik" ponosi.
Potreban je još (samo) jedan sukob da se Velika Albanija desi. Nije mi jasno zašto je to hrišćanskim evropskim zemljama u interesu...

Небојша

pre 11 godina

У истом дану са обе стране Проклетија, оркестрирана и галама о уједињењу свих Албанаца и показивање мишића једном од 4 суседа. А шта тај сусед ради. Под милим Богом, ништа. Народ подељен на националисте и интернационалисте. Први не могу да смисле никога осим својих, а други не могу да смисле само своје, док за све остале имају разумевања. И једни и други несвесни да нам ни један ни други став неће приуштити иоле спокојну будућност. Аспирације тог суседа који се тако громко чује са обе стране Проклетија, су толике да ће нас увући у нови балкански рат. Ова држава мора да се спреми за одбрану свог постојања. Више не да није реч о Косову, већ је угрожено постојање саме српске државе.

neutralno kada ga gledam

pre 11 godina

Cini se da je za ovu ujdurmu oko spomenika komandantu Lesiju i oko posete Nikolica kriv Haradinaj.On zeli da se ukljuci u pregovoro umesto Tacija i sada i jedna i druga strana zele da udju jace ,a samo koriste medije i narod i verovatno je to jedina istina.

Zal

pre 11 godina

O zemljo Srbijo...
Ne smem da pogledam u oci njihove bistre, one sa pozutelih slika, sto se jos mogu naci u starim kredencima napustenih srpskih sela.
Oprostite legende, vi sa Krfa...

Glasac DS-a

pre 11 godina

Ovaj nas sto je hteo da poseti KiM ga je pre jedno 13 god i kobajagi branio....sad se vide rezultati njegove i politike njegovih kolacijonih partnera.De fakto Kim je ajde da nebudemo grubi,van ingerencijea Srbije,mada je predsednik Tadic ipak odlazio na KIm u vreme svog mandata.Dakle kako ste zamesili,sad resavajte..Mada sumnjam da cete ista resiti....

E i tebi....

pre 11 godina

Turskih "pet minuta" na Kosovu je trajalo nekih 450 godina, srpskih "5 minuta" jentrajalo nekih 87 godina.... Jel se tako racuna?????

stojan

pre 11 godina

Nikako da izvučemo pouke iz istorije. Silom ne možemo ništa , nije takvo vreme. Ništa nismo naučili iz istorije odnosno poraza na tom polju koje trpimo u poslednjim decenijama. Ne umemo da procenjujemo i slušamo drugu stranu pa ćemo u ovim predstojećim pregovorima doživeti poraz

Razocarani Demokrata

pre 11 godina

Mene zanima ko su ovi iz Pristine da zabrane odlazak predsedniku da poseti kosovo na najveci hriscanski praznik Bozic.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@E-KREM: Vidim da se Vi "ubiste" od brige za slobodu Tibeta i naroda koji tamo živi, namerno ili nenamerno zaboravljajući,da se u Albaniji i na KOSMET-u, vrši najdrastičnije kršenje prava svih onih koji nisu Albanci?!Albanija, a sada i KOSMET, predstavljaju primer jednoumlja i jednonacionalnog albanskog terora,koji nije zabeležen ni u fašističkoj Nemačkoj.Te su teritorije,uprkos svojoj etničkoj "čistoti",sinonim za neverovatnu prljavštinu u kojoj ljudski život ne vredi "ni pet para", posebno ako je srpski.Inače, ono što ne bi mogle da svare,kako rekoste, svinje,svariće hijene.Njihov probavni trakt je osposobljen da svari i najneverovatnije stvari.

Miki

pre 11 godina

Sa Albancima treba samo ostro. Svaku pomirljivost oni dozivljavaju kao slabost.

Vojnim putem treba zauzeti Sever Kosmeta, jer Srbija ima po rezoluciji 1244 pravo da razmesti 1000 vojnika na teritoriji Kosmeta, zatim srusiti spomenik u Presevu i uhapsiti sve koji budu ometali eventualno drzavne organe u vrsenju duznosti.

Izaci iz bilo kakvih pregovora sa albanskim teroristima i ostatak Kosmeta proglasiti okupiranom teritorijom.

Nijedna drzava na svetu ne pregovara sa teroristima pa to ne bi trebala da cini ni Srbija.

Ovima sto oce u EU , dati pasos u ruke i kartu u jednom pravcu, pa nek tamo jedu GMO i uzivaju u svom "EUropskom snu".

antifa

pre 11 godina

Tadića su sa zapada šutirali ispod pojasa, ali je za nijansu bolje prolazio od Nikolića. Dalo se očekivati da će sa ovakvom vladom poniženje biti još bolnije i bezobzirnije. Ključna reč je "u konsultaciji sa međunarodnim partnerima". Ova zabrana se treba tumačiti kao šamar odgovora za "platformu"

niki

pre 11 godina

Na prelazu Merdare je duga kolona preko 5 kilometra uglavnom albanaca koji kroz Srbiju idu ka zapadu.Pa kako oni mogu nekome da zabrane ulaz mogli bi i mi njima.

Bikica M

pre 11 godina

Pitam se kako je moguće da Euleks nije u mogućnosti da štiti predsednika države,pa koga oni štite na Kosovu.Ili je pozadina da se ne stvore uslovi za dalje pregovore.

Krf

pre 11 godina

Turskih "pet minuta" na Kosovu je trajalo nekih 450 godina, srpskih "5 minuta" jentrajalo nekih 87 godina.... Jel se tako racuna?????
(E i tebi...., 4. januar 2013 21:58)

Pokusavas da ispadnes zanimljiv,a samo pokazujes koliko si neobrazovan.Turska vlast na Kosovu se sastojala iz progona,genocida,unistavanja srpskih manastira i crkava,kao i naseljavanja Albanaca.Srpska vlast na Kosovu je omogucila Albancima republiku u republici,najveci prirodni prirastaj u Evropi,slobodno kretanje i naseljavanje.Da su Srbi kopirali turske ili albanske metode,Albanaca do 30ih godina proslog veka ne bi ni bilo na Kosovu.
A ti slobodno racunaj.....

osica

pre 11 godina

E moj Nikolicu, SILA BOGA NE MOLI?!!? Trazili ste, gledajte?
(Pristevac, 4. januar 2013 23:53)

Tačno je da sila Boga ne moli, ali nisi napisao nastavak da Bog silu ne voli ! Tačno je da smo svedoci demonstracije sile, otimačine, narkomanije i prostitucije na NAŠOJ zemlji, a od strane jednog plemena bez identiteta uz pomoć okupatora koji je bogatstvo i moć stekao isaključivo otimanjem tuđeg, pobijanjem stanovništva. Da li je to nešto čime neko treba da se ponosi ? Srbija sada nije u mogućnosti da odgovori na to tvoje " Tražili ste-gledajte ", ali ne bi ti to ni napisao da vam nije amera i ostalih okupatora dole.

lazar

pre 11 godina

Nikolić,je jako dobar politicar,znao je,gde treba udariti,znao je da nece odobriti posetu Gracanici,jer je tim potezom matirao Eulex,svaka mu cast,dobro je odigrao a to ide nama u prilog u buducnosti,jer Eulex,nije postupijo po pravilima,jer oni moraju stititi svakog građanina Srbije i te Autonomne pokrajine KiM,koja je u sastavu Srbije,kao i SAP Vojvodina,koja je isto deo Srbije a obema pokrajinama kuca srce u sedistu Srbije,to je Beograd,po mome misljenju izgleda da Pristina vec primenjuje svoj napisani Ustav Kosova uz pomoc SAD i EU,ali na polako i sigurno,sa provokacijama npr.spomenik pa zastava itd.oni preko okeana,samo cekaju greske Srbije i to naj manje,a nas Ustav Srbije,koji je bog za sve i mora se poštovati oni zaobilaze,ocigledno je da smo mi izgubili KiM,bolno i jako tuzno,ali veliku odgovornost bi trebao snositi bas Borko Stefanović,jer je obmanjivao svu Srbiju sa Kosovom,svojim sastavnim delom,jer je lazno predstavljao istinu,to bi bila u Rusiji veleizdaja,za koju se ide na robiju,DSS i Kostunica je u potpunom pravu,ustav se mora primenjivati,g.predsednice Nikolić-u,izvedimo trik,nađimo dvojnika predsednika i pošaljimo ga za Gracanicu,nebi bilo lose da vidimo,sta bi uradili albanci,svaki predsednik,mora imati dvojnika,sad nam je potreban naj vise

stokholmski sindrom

pre 11 godina

@Bacvanin
Duze vreme citam tvoje komenatre i zapanjuje tvoj autosovinizam i provincijalno izigravanje veceg katolika od Pape. Uporedjujes ovde ekstremisticke neonaciste iz Bugarske sa predsednikom Srbije, uporedjujes suverenu drzavu sa nepriznatim protektoratom? Ne treba Srbiji neprijatelj kada ih ima kod kuce koliko hoces.

Star M

pre 11 godina

Nije prvi put da međunarodne misije na Kosovu imaju selektivne principe.Ovim potezom se namerno miniraju dalji pregovori između Kosova i Srbije.Očigledno je da kosovskim Albancima pregovori nisu u interesu.

bojan

pre 11 godina

@ serbisimo
bice kim jednog dana ponovo neraskidivi deo srbije sada je trenutno pod okupacijom albanskih terorista to zna onih 200 suverenih zemalja koje ne priznase nasilje i teror

heroj u peMziji

pre 11 godina

Nećete "vi" još dugo, pravda će kad tad progledati, a tada, treskanje o zemlju ce biti srazmerno visini koju ste dostigli u ovom moralnom mraku.

Stela R

pre 11 godina

Ovo je nedopustivo,ovim se miniraju dalji pregovori.Nekome očigledno odgovara da se doliva ulje na vatru,da se raspire strasti,da do pregovora i ne dođe.

Makedonac

pre 11 godina

Albanci prave strasnu gresku, bas zato sto nemaju ni jednog prijatelja na Balkanu, tako reci svi su protiv njih od Atinu do Ljubljanu.SAD nije vecna, etp Texas oce nazavisnost, Skotska takogje...Ko ce im sutra pruziti ruku od kumsija ?

Treba voditi malo fleksibilnu politiku, i postovati druge narode.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@VANJA PETROVIC: Vas komentar me je neobicno uveselio.Cini mi se da ste potpuno promasili temu.I to ne iz neznanja vec,kako Vi rekoste, IZ INATA.Ne verujem da ste neobavesteni i neinformisani o situaciji na KOSMET-u.Mislim da je INAT kriv svemu a mi smo,kao narod i kao drzava,zbog inata dosli do ove tacke propasti.Uvek je medju Srbima bilo onih koji ce IZ INATA uraditi nesto kontra svih,uci u traku sa suprotnim smerom ili pljuvati uz vetar.U jeku stvaranja nacionalnih drzavica na Balkanu veliki broj Srba je IZ INATA "furao" globalizam i pricao o "bratstvu i jedinstvu"?!Zbog gtoga valjda svi imaju svoje male nacionalisticke drzavice a mi samo surogat drzave.Inace, KOSMET je vekovna srpska teritorija,sasvim sigurno ODNEKLE jer, sasvim sigurno nismo "najstariji" narod na svetu poput arnauta ali,vidim da ste Vi sigurni da je DONEKLE to Kosovo bio necije tudje vlasnistvo.Recite nam CIJE,posto naucnici to ne mogu sa sigurnoscu da odgovore?Svi se bore za granice,jedino bi Vi,valjda opet,iz inata,da ih rusite i brisete.Pokusajte jednom Nemcu,Italijanu,Madjaru ili Rumunu da "prodate" Vasu "vizionarsku" teoriju?!Pokusajte da im osporite granice?!Pokusajte Albance da ubedite u tu svoju neverovatno humanu ideju?!Sa ovako "ekstraliberalnim" shvatanjem mislim da biste bili neverovatno uspesan predstavnik Srba na KOSMET-u.Predlazem da se hitno preselite u Pristinu,sa svojom familijom i,poput majke Tereze,obavljate svoju misionarsku ulogu.Ako ni zbog cega drugog onda,IZ INATA.

Viktor

pre 11 godina

Srpski predsednik ,i svi koji zele da za proslavu Bozica budu u Gracanici,treba da krenu(u koloni,bez oruzja)i jednostavno da udju peske na Kosovo i Metohiju. Dakle,nema tu trazenja kojekakvih dozvola,spinovanja i trtljanja u stilu eto,ne daju nam,sramota,i slicno.To je trenutno pravi nacin.Ja bih bio u takvom skupu.Sta bi tada Albanci ucinili,ili te strukture tipa EULEKS ? Na zalost vlast(i opozicija)su licemeri i jaki samo na recima(a i reci su im prepisane)

ZOJICA

pre 11 godina

Gospodo moja, Kosovo je drzava, svidelo se to vama, Kini, Rusiji ili bilo kome u ovom svetu! Ponasajte se normalno, bez grube retorike, bezvredne platvorme i slicno pa cete moci doci u Kosovo sa dozvolom vlade Kosove bez obzira kakva je ona. Svim Srbima srecan Bozic i puno zdravlja i ljubavi u 2013.
(Labinot, 4. januar 2013 21:46)
.................................................

Za gospodina koji je očigledno sa Kosova i Metohije jedna izreka:Ko se zadnji smeje najslađe se smeje.A Srbi su narod koji voli smeh.Uživajte dok možete ali i to će proći....

from Serbistan

pre 11 godina

Ono sta stalno ovde pisem a retko se pusta: Mi Srbi zaista smo prokleti!

Kakvih medju nama ima, to je strasno........

Dok sam bio studenta (zavrseno sve u roku) bio sam zaista opusten po svim pitanjima, jedino me nervirla vlast tadasnja na celu sa Milosevicem....nisam bio clan nikakvih Otporaskih grupica...uglavnom su to sve bili veciti studenti...neki od njih su neko vreme bili cak i u Julu kad nam je Dekan bio clan istog, ta boze kako bi se lakse...znate vec......

Ali da sam bio na ulici kad je trebalo, bio sam...zasto? Zeleo sam bolje i vise od onog sto smo imali. Krivca sam samo video u ovim izopacenim bogatim partijasima! Smatrao sam nas same krivim za sve, ama bash za sve...slep pred ocima....kao i svaki mladi covek.

Danas sa 36 godina, znam da nismo krivi za nista, i znam da ova zemlja nema buducnost....ne zbog na patriJOta...vec zbog ove druge ekstremne frakcije-internacionalne....

Moja zelja je da ih samo ignorisemo, da povucemo Srpski narod sa tih prostora i da ih prosto ignorisemo, kakvo crno priznanje....ako oce nek sruse sve crkve izoru groblja nasa...neka ih.....ako oce nek uzmu i Presevsku dolinu, dajte im ljudi.



A mi se okrenimo samo sebi, nikom vise..samo nama. Kupi od mene paradajz, ja cu od tebe ovcu...dam ti drvo, ja ti vratim stolicu......

Nemacka se digla posle WW2 ne zbog donacija i kredita moji gradjani, vec zbog NACIONALIZMA - kupovali su samo Nemacko!! Kupujmo domace, jacajmo privredu nase zemlje. Ignorisimo ostale!

Glasinac

pre 11 godina

Kosovska vlada ne može da samostalno vrši svoju vlast i zato je Euleks prisutan na Kosovu. To što Euleks izjavljuje da nisu oni nadležni da obezbede prisustvo gospodinu Nikoliću božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica , je samo znak da oni nisu neutralni nego se otvoreno stavljaju na stranu vlade Kosova. Ovakve odluke ne vode normalizaciji odnosa Prištine i Beograda.

čika 53

pre 11 godina

(Vanja Petrovic, 4. januar 2013 22:49)

Rode moj nesrećni, kažeš da je Kosovo (i Metohija, zaboravio si Metohiju) srpsko samo do određene prošlosti a pre toga nikako nije!! Radoznao sam da vidim objašnjenje - koja je to određena prošlost! Da li se tvoje poznavanje istorije Balkana svodi na ono što si učio u osnovnoj školi brozovskog karaktera, u kojoj je po odlukama SRPJ(K) i Politbiroa SSSR bilo zabranjeno znati da su prastanovnici Balkana bili Iliro-Srbi (čitaj Herodota, Tacita, Plinija, Ovidija, a ne preskoči Marina Držića...)? Ako zagreješ stolicu, možda ćeš shvatiti u kojoj meri je istorija na koju se pozivaš zapravo falsifikat čija je glavna uloga bila upravo to što se događa tebi - da zaboraviš ko si i odakle si! Saznaćeš kada, kako i odakle su Šćipetari stigli, saznaćeš nešto o njihovom jeziku kojim danas govore, a u kome ima mnoštvo naših izobličenih reči...
Saznaćeš još mnogo toga, a svrha tog saznanja nije da omrzneš Šćipetare, nego da shvatiš istorijske osnove srpske pogibelji.
Takođe ti, rode moj nesrećni, od sveg srca preporučujem da pročitaš knjigu dr Miloša Kovića "Dizraeli i istočno pitanje", kako bi ti se razbistrile misli o stvarnim uzrocima savremene srpske pogibelji.
Ne da bi mrzeo, nego da bi razumeo, rode moj nesrećni.

zoran

pre 11 godina

E moj Nikolicu, SILA BOGA NE MOLI?!!? Trazili ste, gledajte?
(Pristevac, 4. januar 2013 23:53)

...ALI BOG SILU NE VOLI.....pa ti sada vidi...znash koji je dokaz da Bog postoji..?? Nikada, ali nikada , na kraju jednog procesa, zlo nije pobedilo....bez obzira na vreme i zrtve, nikada zlo ne moze da prevlada...to ti je dokaz da Bog postoji....

Slobodan

pre 11 godina

Jedinstvena situacija da teroristi zabrane dolazak predsedniku te zemlje...
Hitno se mora naci resenje da ocistimo zemlju od terorista. Trajno!

Sasa Simić

pre 11 godina

Citam komentare i pitam se da li citam srpski portal ili neki hrvatski ili albanski. Kako Vas bre nije sramota da spominjete pretke kad se zalazete za ono protiv cega su se oni borili? Sta mislite, da ce samim ulaskom u EU poteci med i mleko? Pa vidite kako se živi u zemlji koja je po broju stanovnika i površinski slična nama (Bugarskoj) a koja je vec godinama clan te rajske zajednice EU. Ne kazem da je ignorisanje realnosti dobro, ali treba promisliti sta je najpametnije u ovom trenutku. Da li je odricanje od KiM vredno tih EU integracija? Zamislite da sutra priznamo ''Kosovo'' a kroz par godina se rasformira EU? Treba ostaviti stvari kakve jesu, zamrznuti status i čekati da dođe do promena u raspodeli moći među najvećim zemljama sveta. Ponavljam, nemoj da Vas zaluđuju demagogijom, populizmom i floskulama da mi ''vremena za gubljenje nemamo''. Osvestimo se braćo.

ana

pre 11 godina

Ovo je slabost mirovnih misija na Kosovu a ne Srbije.Nije mi baš jasno da li se radi o njihovoj slabosti ili tome da podržavaju albansku stranu u svakom slučaju vreme će pokazati!

novica952

pre 11 godina

Ako je istina ovo što kaže ovaj Kuči kaže to j evelika blamaža za našu državu i institucije. O čemu mi pričamo, potpisujemo neke sporazume o administrativnim prelazima ako naš prednik ne može da ode na božićnu liturgiju u Gračanicu.Šta premijer pregovara sa onom Ešton i Tačijem kad sedne prekoputa njih, zašto sada nema njegove reakcije kao premijera, zašto sada nije reako ne putujem u Brisel ako se Nikolić ne nađe 7 januara u Gračanici pa neka se malo i Brisel zamisli.Srozali smo naš politički ugled na nului ponašamo se potpuno dezorjentisano svako na svoju stranu. Neznam kuda ovo vodi i gde će se završti, odnosno gde je kraj

Konstant

pre 11 godina

Uvek mi je muka kad vidim koliko se autosovinista ovde okuplja.Likuju sto srpskom predsedniku Amerika ne da na Kosovo???Sta je tu za likovanje,jadnici jedni iskompleksirani???
Jel vam se ne svidja sto ovde zivite?Ok,uzmite lepo u koju god hocete zemlju se preselite i to je to,a ne da preko interneta iz fotelje non stop nesto pljujete....

ecc

pre 11 godina

@vanja petrovic ok,potrebna mi je jedna soba bas u vasem stanu i zauzecu je na silu, a vi se onda inatite i pevajte give peace a chance.

dragan

pre 11 godina

Alo pa odavno oni ne zele dijalog...krenuli su u ovo da bi polako ostvarili sto vecu slobodu I prikazali zemljama koje ih nisu priznale da ih Srbija indirektno priznaje,a mi glupi pa ne vidimo...oni samo cekaju pravu priliku I spremaju se za nju. Mi kao muve bez glave

nesa

pre 11 godina

Euleks je na kosovo doveo Tadic i time tretiranje pitanja kosovo sa rezolucije 1244 i SB prebacio na EU,a oni su odluku o dolasku funkcionera srbije prebacili na Institucije kosova. Toliko o stetnim odlukama Tadica. Za to i ostale promasaje dobio je mesto u adkinistraciji EU.

Bacvanin

pre 11 godina

Proslog leta je kod Dimitrovgrada sprecen ulazak bugarskih neonacista u Srbiju na protest. Tada niko nije bio protiv te odluke pogranicne policije.
Svaka zemlja ima pravo da pojedincu koji predstavlja rizik za tu zemlju zabrani ulazak u nju.
Isto vazi i za EU. Sloboda kretanja je namenjena obicnim ljudima ne i onima koji su zlonamerni i imaju pretenzije da narusavaju integritet zemlje.
Mislim da je ova odluka vlasti na Kosovu ispravna. Za Bozic se sedi u kuci, sa porodicom, prica se o familiji, o onima koji vise ne mogu da slave Bozic sa nama, prica se o planovima za narednu godinu, to je slava mira i jednog novog pocetka, a ne trenutak da se bavimo jeftinom demagogijom "Kosovo je srce Srbije".

Vatrogasac

pre 11 godina

Dal je smeo neko Titu da zabrani tako nesto? E to j je bio predsednik. Tata, a ne ovi sarlatani. Za jedno poslepodne bi bili izraketirani, ali smo imali i rakete, a danas? Ne mislim na pirotehniku sa buvljaka. Ma idi...

ivaan

pre 11 godina

Zaista vrlo niski udarci predstavnika privremenih institucija na KiM! Napadaju ono što nama Srbima najsvetije, a to su najveći pravoslavni praznici i naši pravoslavni hramovi širom Kosmeta. Setimo se samo kakav su cirkus pravili prilikom proslave Vidovdana ili u Dečanima prošle godine, zato iskazujem punu podršku predsedniku Nikoliću da na Božić prisustvuje liturgiji u Gračanici!

Milos

pre 11 godina

Odlicno ako Euleks nije sposoban da obezbedi posetu onda od UN zahtevati da poveca Unmik administraciju a Euleks poslati kuci. Takodje traziti da se u sastav KFORA ukljuce Rusi a mozda i Kinezi (na severu Kosova).

Ironija

pre 11 godina

realista,

Po tebi sta ce nam i Srbija kad ce mo moci da idemo kuda zelimo, jel tako?! Kakve granice, ovo je 21 vek, trebamo priznati "realnost" na Kosovu, i bice nam "supeeeeeeeeerr".

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

...ja sam Chuck Noris, je'l vidite sta mogu. Inace, narode, misija EULEX ne moze da bude statusno neutralna, cak i da hoce. U njenom statutu pise da ona pomaze razvoj institucija" republic of Kosova". Svega ovoga ne bi bilo da smo 2008 tuzili USA i jos nekoliko huligana, kao sto su savetovali medjunarodni pravni experti...u vansudskom poravnanju( koje bi administracija B. Obame morala da zatrazi) dobila bi i Srbija i Srbi mnogo vise nego sto se stidljivo trazi u platformi...

uciteljica ljilja

pre 11 godina

pa stvarno da te zaboli zeludac od besa i ponizenja, ali mali, smo, slabi smo, jadni smo, vekovi bi bili potrebni da se oporavimo i to pod uslovom da se opametimo u roku od prekjuce...ovako, gaze nas svi i gazice dok ne budemo nestali sa lica zemlje :-(

Podrska i molba

pre 11 godina

@...Vanja Petrovic, 4. januar 2013 22:49

Ne osudjuj njegovu mladost.Vidi se da je u dusi posten,oseca nepravdu i krivo mu je.Krivo je i meni, ponajvise zbog onih nasih starih,nasih legendi i sto rece neko,tog Krfa i slavnih dana...
Sta smo sve procerdali za ovih sto godina,sve sto su nam oni govorili.I dalje nam pricaju to isto,pevaju o tom nasem selu,upucuju ka njemu,daju nam putokaze i izlaze, ali mi ih ne slusamo...

e-krem

pre 11 godina

Pa, ako predsednik naroda kome se obecavaju sva prava u eventualnoj buducoj nezavisnoj drzavi, ne moze da poseti srpsku svetinju za vreme proslave jednog od najvecih hriscanskih praznika,mozete zamisliti kako je ostalim Srbima danas i, kako ce im biti sutra?!Voleo bih da se u javnosti pojave one stranke i oni pojedinci iz Srbije koji zagovaraju nezavisnost ove kvazi i monstrum drzave,i da nam pojasne,da li su i za ovo krive kriminogene i remetilacke strukture Srba na severu KOSMET-a?
(Mladen Mladenovic, 4. januar 2013 22:42)

Da vam je do "svetinja" ne bi se hvalili Kinom i bili protiv slobodnog Tibeta zato ne pisi izmisljotine koje ni svinja ne moze da svari.Pravda po srpski.

Resenje je lako

pre 11 godina

Ustav pod misku Tomo i sedaj u auto i nis ne brini. Ako nesto pitaju pokazi im preambulu, sve tamo pise. Ponesi i par novina posle izbora sa naslovima 'Toma novi Predsednik!' i reci im da si ti ustvari i njihov predsednik.

Realan

pre 11 godina

Morate shvatiti jednom za svagda da prema Srbima pravda nece postojati.Srbi kao nacija su takvi da dok god su mogli izazivali su ratove i nesrece braneci drugima da postanu deo civilizacije.Lazi, gazenje ljudskih prava, kriminal su stvarnost, demokratiju samo na papiru.To svet zna.Mi smo drzava invalid na socijalnoj pomoci EU koja od Rusije nista dobiti nece.Prema takvoj naciji nikada nemojte ni ocekivati pravdu.Jel 5000 ljudi odavde mesecno ocajnicki pokusava da se odrekne imena,drzavljanstva i svega ostalog ne bi li ugledali malo Evrope i civlizacije.Rodjenjem ovde smo obogaljeni.Nismo se rodili u zemljama treceg sveta sto je najgore nego u sred Evrope.Pa zamisli sada da ste vi neki drugi narod u okviru neke drzave,maltretiran, koji samo na TV gleda civilizaciju zbog politike drzave u kojoj zivi.Pa ja ne da bi se bunio, ja bi sve ostavio i u rat otisao.Kosovo da je dobilo donacija kao Srbija do sada bi bilo Svajcarska. A Srbija, krivi ovi-oni uglavnom da zaokruzimo to su sve Srbi.Ne ocekujte pravdu dok ovde u Beogradu Srbija ne pokaze da pravi Svajcarsku.Jel ce svako ko zeli da se odvoji od ovakve zemlje i preuzme na sebe Evropske vrednosti dobijati podrsku. Sandzak,Kosovo,Vojvodina svi.Sa Srbijom ni 50% Srba nece.Spremite se da kazete zbogom ovoj drzavi i prezivite to ili ne.To cete izabrati sami.Ja hocu da prezivim jel kada slusam 3 dana i gledam samo strane kanale na TVu i ne palim nase osecam se kao da sam popio lek za smirenje. A Toma, Kosovo,dokle vise iste price...

Zlatko

pre 11 godina

Tragikomični pokušaji Nikolićevih pristaša prikazati ovaj totalni fijasko politike njihova idola kao nekakvo teško licemjerje i teški bezobrazluk od strane Europe itd. ne mijenjaju ništa na stvari: Vlada neovisne i suverene Republike Kosovo zabranila je predsjedniku Srbije ulazak na teritorij Kosova (koji on i njegovi pristaše i dalje uporno smatraju Srbijom), a za to ima i "blagoslov" svojih (iznimno snažnih) partnera iz medjunarodne zajednice. Eto, treba li boljega i jasnijega odgovora na "platformu" ?! A vi, Srbi, samo i dalje birajte ljude koji će raditi u korist vaše štete, umjesto onih koji vas vode naprijed ! Ubili ste Ivana Stambolića da biste umjesto njega na vlast doveli Miloševića, ubili ste Zorana Djindjića pa je zavladao Koštunica, Borisa Tadića - srećom - niste doslovce ubili, ali ste ga zacijelo ubili u pojam odnosom prema njemu i činjenicom da ga je (vašim glasovima) pobijedio Nikolić... I dalje ste uvjereni da su svi drugi krivi za sve loše što vam se dogodilo, a samo vi ni za što niste krivi, vi ste nebeski, goloruki, miroljubivi narod. Itd.itd. E, moji Srbi, hoćete li se ikada opametiti ?!

Zeljko

pre 11 godina

Da je kojim slučajem Nikolić napisao da je tražio dozvolu od Marsovaca i da je nije dobio pa zato krivi Marsovce, 90% njegovih glasača bi se složilo sa tim. Niko ne dovodi u pitanje reči velikog vođe. Jer zašto bi se razni tipovi kandidovali za predsednika, kad mogu i ovako? Postave neukog Tomu a oni vladaju kao savetnici.
Jedino ne znam da li ga namerno ovako savetuju ili su na njegovom nivou? To nije posao EULEKSA i to je trebao da nauči makar gledajuči TV dnevnik dok je bio opozicija i maštao da jednog dana zameni Tadića. Dozvole u svim situacijama izdaje Vlada Kosova, a komesarijati EU u beogradu i Prištini su samo poštari koji prenose poštu između onih koji se ne priznaju.
Muka mi je više od komentara EU nam je otela Kosovo! A stanovništvo Kosova? Da nisu i oni stanovnici Srbije? Kako ćemo ih integrisati u srpsko društvo? Nije li ih voljeni Koštunica obrisao iz biračkih spiskova? Znači nama (vama) ne trebaju ljudi već samo teritorije. Već viđeno, nisu vam trebali ni Srbi u Hrvatskoj kad ste izgubili kontrolu nad teritorijama jer je Milan Babić odbio poslušnost Beogradu, pa ste ih prepustili Oluji a sada kkao ukate nad srpskim žrtvama. Nisu vam trebali ni Srbi uBosni kad ste im uveli sankcije na Drini, pa ste pustili Peti korpus vojske BiH iz Bihaća na 17km od Banjaluke, koja bi pala da američki ambasador Piter Galbrajt nije naredio da se zaustave i ne ulaze u nebranjeni grad. Poznata je politika koju je Nikolič tada zastupao, Srbija to zaboravlja, a ostali duboko pamte.

valdo

pre 11 godina

U fudbalskom žargonu bi se tome reklo da Srbija ne izlazi iz bezbrojnih ofsajd zamki, a onda prima još jedan autogol i viče: uuua sudija!

Vlajkov

pre 11 godina

Posto vidim da je u svakom drugom trecem komentaru rec "hriscanska" i "srpska" i da pominjete neke manastire od velikog znacaja za ovaj narod moram da vas podsetim da je ogromna vecina ovog naroda pre samo 20 godina verovala u komunizam i Jugoslaviju a najveci hram im je bio SIV ili CK. Tako da ne patetisite previse jer jedan narod koji je 50 godina gazio svoje svetinje i istoriju samo zarad polutki preko sindikata i 13e plate i ne zasluzuje bolje.

realno

pre 11 godina

Dobro je Dodik rekao u jednom intervjuu koji sam citao u novinama nedavno, kaze da treba da pripojimo sever i priznamo Kosovo, jer je to izgubljena teritorija, a i Srbima uopste ne bi bilo u interesu da Kosovo sa 1,5 miliona Albanaca udje u sistem Srbije, jer bi onda postali konstitutivan narod i tek onda bi mi da ne kazem sta, posebno kad znamo kakav su narod i da nisu ni priblizno Madjarima, Slovacima i svim ostalim civilizovanim narodima koji mogu da zive zajedno bez problema u Vojvodini. Ja iskreno da se sutra pojavi vest da su Albanci i predstavnici vlasti Kosova odlucili da poniste to otcepljenje i da zele da se vrate u okvire Srbije ne bih uopste bio srecan, upravo zbog tih prethodno navedenih razologa, jer bi to donelo vise problema nego sto ih imamo sada, to budite sigurni, pa ni Crnogorci i Srbi nisu mogli da se dogovore oko osnovnih stvari pa zamislite tek situaciju sa Albancima.

Totalno je nebitno da li ce ti Srbi biti u Srbiji ili Kosovu ako tamo zive u getu i bez ikakve perspektive, a ovaj status kvo steti naravno i Albancima, ali blokira bilo kakav napredak Srbije, iako to mozda zvuci ovako nebitno, ali dosta steti i na psiholoskom planu cele nacije, narod je u totalno apatiji, svaki dan Kosovo ono Kosovo ono, priznanje, platforme, Taci reko ovo ono bla bla, to prosto i ovako ocajno stanje cini jos gorim.

Alex1

pre 11 godina

@(wiener, 4. januar 2013 21:56) "populisticki i glup potez."

Ako si mislio na Tomin potez, slažem se. :)


@(Горан, 4. januar 2013 22:11) "Хришћанима се, дакле, ускраћују основна људска права. Све то уз "договор" са западним партнерима! Оваква Европска Унија нам не треба."

Tako je! Guru Nemanja je rekao da je "Katolička Evropa protiv nas". :)))
Postoji samo jedan mali problem, a to su PODACI o religijama u EU:

Katolici 35%
Pravoslavci 26.7%
Ateisti 18%
Protestanti 13.7%
Islam 5.2%

Proveri sve kombinacije. :)

Srbin iz Bara

pre 11 godina

Živeo sam u Metohiji do '99 godine, i pomno pratim sva dešavanja nakon toga. Geneza problema datira od davnina, ali ne treba trošiti reči oko toga, već sagledati realnost današnjice.
Dakle, predsednik Srbije traži dozvolu da poseti jedan deo teritorije koju smatra delom države. Potpuni paradoks... Činjenica je da Eulex radi na jačanju kosovskih institucija, da je deo zapadnog sveta koji Kosovo gleda kao državu i čini sve da totalno neutrališe bilo kakav uticaj zvaničnog Beograda na Prištinu. Činjenica je i da deo zvaničnika koji su pod plaštom ''Milosrdnog anđela'' započeli svoje ekonomske aspiracije na kosovsko tlo (Olbrajt, Klark, Klinton) ulaze u poslovne projekte sa željom za profitom. Tačka. Tu se završava sva priča. Stranci će isisavati sav novac sa Kosova, kao što trenutno rade sa Hrvatskom (hoteli, rudnici, banke...). Sve nas čeka EU? Da! Ali kakve?! Oslabljene, osiromašene i otuđene... Radnička klasa će ''rudariti'' na svim poslovima da bi opstala i održala porodicu. Kad se budemo svi osvestili, i u Srbiji, i na Kosovu, sutra u Crnoj Gori... neće biti povratka... A zvanični predstavnici Srbije, Hrvatske, Bosne, Crne Gore, Kosova - privatno će i dalje biti prijatelji, jahtaši koji se druže uz čašicu, kartanje, kupanje i uživanje u onome što im je dato... od tog istog naroda... nesvesnog, zavedenog i obmanutog... i tako u krug... godinama, decenijama, vekovima...

Nenad Ca

pre 11 godina

najobicnija fora..igra..oni kao nama ne daju da ode predsednik..mi kao njima hocemo da srusimo spomenik..al sad kao necemo pa se naljutimo pa necemo na pregovore..automatski spomenik se zaboravlja..sta ono jos..posle ce da se zaboravi novi savetnik mrkonjica..pa novi sneg..i sve tako..da da sve malim slovima jer su i oni kao i mi mali ljudi..samo sto mi znamo svoje mesto i imamo savest..kakvu takvu..

stevan

pre 11 godina

Neznamo dali cemo osvojiti zlatnu medalju u tenisu u finali smo!!! to je mozda da ,a mozda i ne,ali jednju medalju osvojicemo sigurno,a to je zlatna medalja dva metra sa dva od suvog zlata ,a i zasluzili smo je za ludilo,mi Srbi smo sampioni ludila !!!

Dragutin dimitrijevic

pre 11 godina

Spoljni uticaj na sadasnju vladu je uzasno velik.Duzina trajanja mandata ove vlade samo zavisi od zelje samih partija clanica vladajuce koalicije da prihvate sve ono sto se od njih trazi.Jedini razlog zasto je zapad prihvatio i podrzao dvojac bez kormilara iz SRS-a je to sto ih je Tadic sve vreme zavlacio i pokusavao u datim okolnostima da napravi najmanju stetu za istorijske udzbenike.O obrazu i casti sadasnje koalicije ce se zaista citati u istorijskim knjigama za nekih dvadesetak godina....Srbija zemlja paradoksa

jb

pre 11 godina

A oni sazivaju hitan sastanak povodom Mirkovica kao da nemaju pametnija posla..kad je tako sposoban trebao je da organizuje predsednikov odlazak