Subota, 29.12.2012.

10:47

Puštanje Miškovića bio bi moj poraz

Postoje pritisci da vlasnik Miroslav Mišković bude pušten iz pritvora, izjavio je Aleksandar Vučić, i dodao da bi takav epilog doživeo kao lični poraz.

Izvor: Beta

Puštanje Miškoviæa bio bi moj poraz IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

322 Komentari

Sortiraj po:

Mare011

pre 11 godina

Nebi to bio poraz Aleksandra Vucica vec celog drustva.Verujem da cemo svi izgraditi institucije i da ce svi odgovarati koji su naneli zlo ovome narodu.

milanče

pre 11 godina

Nisam očekivao da će se ovakvim intezitetom voditi borba protiv korupcije i kriminala. Ova borba je bila potrebna ovom društvu i iskreno se nadam da će se ovi slučajevi biti do kraja procesuirani,jer u suprotnom to bi bio poraz za naše društvo.

Stewie

pre 11 godina

Dobro je što je dao ovakvu izjavu jer on time onda daje lični garant da ni pod kakvim uslovima neće biti popuštanja pod pritiscima da se Mišković pusti iz pritvora i da ceo slučaj ne dođe do suda. Konačno je neko u Srbiji rešio da istera priču o borbi protiv korupcije do kraja, i za koju godinu možda Srbija uspe da bude istinski uređena država.

MIrko R.

pre 11 godina

Puštanje Miškovića nebi bio Vučićev poraz već poraz tužilaštva i pravosuđa koje bi pokazalo da nije nezavisno i profesionalno. To bi sigurno izazvalo promene u tužilaštvu. Iako bi možda Vučić to doživeo kao poraz, njegova popularnost bi bila još veća.

Samardzija P

pre 11 godina

Ako Miskovica puste,onda zbogom Srbijo, nema sta da trazim vise u Srbiji. Srbijom ce vladati mito i korupcija, nikada se nece ziveti i raditi na racun svog rada i znanja. Bezi omladonino dok se jos mozes spasiti.

Teo

pre 11 godina

Sve što je trebalo, država je uradila. Sada su na redu sud i tužilac. Ovim slučajem je svima u Srbiji pokazano da nema nedodirljivih i da je država spremna da se zaštiti od zloupotreba.

Duki

pre 11 godina

Podržavam sve poteze Aleksandra Vučića kojima je cilj bespoštedna borba i iskorenjivanje kriminala i korupcije. Za tako nešto je potrebno puno hrabrosti i odlučnosti koje je on i pokazao, jer dirnuti u osinje gnezdo sigurno nije lako. Najzad se u Srbiji stvari postavljaju na pravo mesto.

Moja malenkost

pre 11 godina

Zna se kome ne odgovara spremnost i odlučnost vlade da se obračuna sa kriminalom i korupcijom. Pokušaji pritisaka ne služe na čast i nadam se da će ostati bezuspešni. Treba jednom da se raščisti sa svima koji su kršili zakone.

ceca p

pre 11 godina

svakako kad nisi dopustio da te neko spreci u ovom razotkrivanju neces ni dopustiti da Miskovic prodje nekaznjeno mi verujemo u tebe Vucicu

Patriota

pre 11 godina

Muka mi je od ovog Vucica i njegovog moralisanja... Ocigledno je celo ovo hapsenje samo politicki marketing a sad pocinje pranje posto ce morati da ga puste...

mickoo

pre 11 godina

posle ovakvog razotkrivanja i hapsenja bilo bi smesno pustiti Miskovica na slobodu a i mislim da nema osnova za to kad si poceo to Vucicu idi do kraja neka dobije ono sto je zasluzio

majaa

pre 11 godina

mislim da pored toliko optuzbi kojih ima protiv njega Miskovic nece uskoro na slobodu tako da narod vidi ko sta radi i ko se zalaze za buducnost Srbije

marijanaa

pre 11 godina

koliko je nepravde ucinjeno narodu Srbije i tek sada pocelo je nesto da se dogadja sva ova razotkrivanja ono sto niko nije do sada uradio tako da verujemo u Vucica da ce sve isterati na cistac i svako dobiti ono sto zasluzuje

Miloš

pre 11 godina

Nema razloga za brigu, posao treba raditi odgovorno, pošteno i rezultata će biti. Na redu su sudski organi i verujem da će i oni obaviti svoj posao profesionalno, bez ičijeg pritisaka. Sad je sve na njima.

Strahor

pre 11 godina

Ako se desi da Miška puste iz pritvora otvara se mogućnost da ovaj jadan narod do mile volje spekuliše oko toga kako,zašto i ko je završio posao.Ali se po ko zna koji put potvrditi izreka ako se puštanje dogodi" Da kad novac govori fecis ide ulicom".

Kralj Ibi

pre 11 godina

Da su protiv Miškovića imali "debele dokaze" ne bi ga hapsili. Eto Beko im, na primer, daje stalno "debele dokaze" i čoveka ne diraju, ima i drugih primera...

nidza

pre 11 godina

kakav "licni" poraz???
ti nisi tu zbog sebe i svojih licnih stvari nego si u sluzbi drzave,i nema tu licnih stvari. Uostalom,kakva drzava,takva vlada,i narod i obrnuto.
nista manje o "licnim" stvarima ne mislite od vasih prethodnika u tim foteljama. muka mi je od svih vas. i ne znam samo o kakvom postenju vi pricate kad pominjete vucica.
ne postoji posten politicar!!!

na kraju ce biti legalna pljacka a mi cemo da platimo odstetu

pre 11 godina

Obad,smesan si,ima dokaza a tek ce ih biti.Duga robija.Da nece neko da mi kaze da neko u Srbiji moze posteno da zaradi za desetak godina,stotine milione evra?Kako da ne.To ko misli taj nema cime da razmislja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dusan, 29. decembar 2012 16:13)

Ti si jos smesniji ako mislis da je lopina i prevarant Miskovicevog formata radio nesto a da pre toga nije pripremio teren kroz zakone i uredbe,uz konsultacije sa strucnjacima svih vrsta i ovdasnjim politicarima.

namcor

pre 11 godina

A ovome sto kaze da nema cestitih i da smo izumrli. E, pa nismo...ima nas jos i nismo ni na izumiranju. Osecamo blagi pritisak, ali jos uvek umemo da mislimo svojom glavom i da budemo posteni, pre svega prema sebi...a posle i prema svima drugima!!! Ima nas jos...I bice nas!!!

Mikeli

pre 11 godina

Svi znamo da eventualno pustanje Miskovica nece znaciti licni poraz Vucica vec poraz tuzilaca i suda. Na njima je sada da prikupe dokaze i da ih izloze a na sudijama da procene te dokaze i donesu presudu. Vucicu hvala sto je i ovoliko ucinio i neka samo tako nastavi.

namcor

pre 11 godina

POBOGU! Zar su partijske simpatije jace od zakona ove zemlje? NIKO nije rekao da je Miskovic nevin (Cak sam uveren da nije), ali, dozvolimo pravosudju da o tome odluci. Dokle, bre, vise dizete coveka koji, cak, nije ni nadlezan u toj oblasti. Ovako mogu da mislim samo o klasicnoj politickoj "sacekusi". Vucic je obecao da ce da hapsi...to i radi i sada se moli Bogu da se bar nesto potvrdi dokazima. Ako jedan prodje, time ce vam svima zamazati oci kao da je ocistio Srbiju. Veruvocu mu tek kada podigne tim za preispitivanje porekla diplome njegovog predsednika.

namcor

pre 11 godina

A ovome sto kaze da nema cestitih i da smo izumrli. E, pa nismo...ima nas jos i nismo ni na izumiranju. Osecamo blagi pritisak, ali jos uvek umemo da mislimo svojom glavom i da budemo posteni, pre svega prema sebi...a posle i prema svima drugima!!! Ima nas jos...I bice nas!!!

Jack Daniels

pre 11 godina

Vule, ako ovo izguraš odma počinjem da nosim potkošulju/ majicu/ sa Šešeljevim... ups ! tj Tominim likom na prednjem delu iste.Neka ti je bog u pomoći/ slavimo istu slavu,nažalost/,za Vas glasao nikad nisam !! i ne bi,
čak i ako Miki bude osuđen u šta verujem kao i u skorašnji izostali smak sveta !.Iako ne mogu očima da Vas vidim,želim ti sve najlepše u ovoj borbi.
Možda u narednih sto godina nešto i bude od ove države.A možda se i Beatlesi ponovo okupe !!!.Srećno.....

Goku

pre 11 godina

Hvala Vucicu sto je uneo malo svetla u ovaj nas zivot, jer konacno imamo cemu da se nadamo. Kada ovo kazem imamo cemu da se nadamo onda tu pre svega mislim na nadu u bolje sutra, u bolju i uspesniju Srbiju u kojoj korupcija ne cveta kao sto je ranije bio slucaj.

Mikan

pre 11 godina

Vucic treba da nastavi svoj posao koji evidentno dobro obavlja sto gradjani prepoznaju, a da li ce neko biti pusten ili ne, na zalost to ne zavisi od njega vec od tuzilaca i ostalih faktora.

vasilisa

pre 11 godina

Mislim da u Srbiji nema cestitih ljudi.Izumrli su ko dinosaurusi,godinama se na ovim prostorima kralo.Mali su krali malo,a veliki u sistemu mnogo>Hapsenje Miskovic,mislim da je bila pretnja i za male i za velike i odustajanjem od ove borbe,pao bi u narodu moral,pao bi rejting SNS i probudjena Srbija bi se ponovo uspavala.

Goran

pre 11 godina

Svaki posten covek je uz gospodina Vucica!! Konacno je neko imao petlju da uhapsi kriminalca kalibra Miskovica i demokrate napadaju Acu a brane Miska, strasno!! Koliko su nepismeni ljudi koji misle da neko moze da kupi pola drzave postenim radom, alooo!!!

7DR7

pre 11 godina

Raduje me odlučnost Aleksandra Vučića da se izbori za pravdu. Pritisci sigurno postoje, ali se ne treba obazirati na njih. Dosta je bilo malverzacija za koje niko nikad nije snosio posledice! Puštanje Miškovića bi pre svega bio poraz pravde. Iskreno se nadam da do toga neće doći. Ovo je veliki ispit za pravosuđe. Videćemo da li će ga položiti.

leo

pre 11 godina

To bi znacilo da ovoj drzavi nema spasa i da je pojedinac jaci od drzave.Nadam se samo da necemo uzaludno potrsiti Vucicevu snagu i volju da lopve smesti gde im je i mesto

Mikica

pre 11 godina

Njegovo puštanje bi bilo poraz pravde i uvođenje bezakonja. Ubeđen sam da bi u SAD njegovo suđenje bilo već održano i da bi trajalo 3 - 4 dana, posle čega bi bio osuđen na višedecenijsku robiju uz oduzimanje celokupne imovine. Srbija da bi krenula napred, prvo mora da ukloni kriminalce koji su se namnožili i "potkožili" za vreme prethodne vlasti!

Hemera

pre 11 godina

Najveća korupcija je upravo u sudstvu i tužilaštvu. Građani su svesni da je Aleksandar Vučić bio sam od početka, nije imao izgrađeni prvosudni sistem. Imao je sistem DS-a i SPS-a, koji 2009 godine uništen reformom pravosuđa, i tamo sede sudije koji je DS i SPS postavio, najveća korupcija potiče upravo od njih. Borba protiv kriminala i korupcije se zaista vodi pošteno,i da niko neće biti jači od države. Moramo da menjamo svest pojedinaca. Građani moraju da se odviknu da nude i primaju novac.

bezimena

pre 11 godina

A. Vučiću upravo si ovom izjavom pokazao sebe onakvim kakav si, tj. javno si se sam porazio, i ovde i pred svetom!

p.s. jednom radikal, uvek radikal

Nele

pre 11 godina

Zaista mi nije jasno zbog čega se neko osuđuje Aleksandra Vućića,nama je potrebna ova borba kako bi smanjili stopu kriminala i korupcije.Iskren da budem nisao očekivao ništa od ove vladajuće koalicije ali su za ovo vreme nešto uradili i nadam se da će tako nastaviti.

novica952

pre 11 godina

Zaista bi za vlada a pogotovu sa vicepremijera Vučića bila katastrofa da se Mišković za novu godinu nađe na slobodi i da tužilaštvo i pravosuđe podlegnu nečijem pritisku i postupe tako. Sigurno je da Vučić ima otpora u samoj vladi oko vođenja akcije borbe protiv kriminala i korupcije ali bi država ušla u zaista haotićno stanje ako bi ovaj tajkun izašao vani. Svi atributi države i prava pali bi u vodu i došlo bi do erupcije kriminbala i korupcije i umesto uništenja imali bi situaciju da pojedinci parama mogu sve da urade. nadam se da to toga neće doći ali sve je u ovoj haotičnoj državi moguće.

Majko moja!

pre 11 godina

Pa samo nek se rad pricaju oni koje je prisluškivao... Imao je "usi" i u vladinim kancelarijama... Po bordovima banaka... Covek je sve kupio sto je za pare bilo da se kupi.
Ali istina je da ne moze Vucic i da mu sudi. To mu nije posao!

bezimena

pre 11 godina

...A Vucic je upravo to uradio! Osudio! To vec nije zakon!
(namcor, 29. decembar 2012 19:39)

Ko je još video poštovanje zakona u diktaturama!?

darko

pre 11 godina

ovo je verovatno najava da nema dokaza protiv miskovica, da ce ga pustiti i da je sve ovo bilo da bi se skrenula paznja sa kosova. pazite sta vam kazem.

namcor

pre 11 godina

Toliko podrske lincu....Kao da smo se vratili na divlji zapad (Gde nikada nismo i bili). Zar ne bi bilo primernije da dozvolimo pravosudju da resi sve dileme? I nije samo Miskovic......ima tu jos njih mnogo (ali su, na zalost, finansijeri vladajuce opcije i nikada nece izaci pred lice pravde). Ako hocete pravnu drzavu, u ovom slucaju, zaista vazi: Od Glave se riba cisti...

namcor

pre 11 godina

Cekaj.....Ako iko ovde ima nekih cvrstih saznanja da je Miskovic (a ja mislim da jeste) cinio ista nezakonito, nek se obrati policiji i iznese. A pausalne "presude" nisu nista drugo nego linc. Ljudi, ako shvatate, ne radi se o njemu ili bilo kome, vec o principu. Niko nije kriv bez dokaza. To, sto mi svi znamo nije vredno bez dokaza. A Vucic je upravo to uradio! Osudio! To vec nije zakon!

Zare

pre 11 godina

Nadam se da imate ozbiljniju optuznicu osim sto je saucesnik Djuraskovicu za izvlacenje tih 32m e? Ponavljam da je sa ovakvom optuznicom vrlo lako moguce da zavrsi sa nekom plastikom oko noge i kucnim pritvorom. Inace zasto nisam ni iznenadjen da je kriminal u porastu. Recimo ni na jednim vestima nema da su prekojuce opljackane dve poste na podrucju Vrnjacke Banje da ne pricam o pljackama kuca i kradjam kao u devedesetim. Posto neko pomenu da je najgore bilo posle petog oktobra predlozio bi mu da pogleda film "Rane" i videce svakodnevnicu i stil zivota u doba bas ovih koji su sada na vlasti. Jer to nije bila jedna prica nego stil zivota i svakodnevnica devedesetih! Kriminalci i dalje smatraju SPS i bivse radikale za svoje prijatelje i prirodnu sredinu. A i sam Miskovic je nastao iz tog okruzenja a tu i ostao jer po tvrdnjama Nikolica i njih je "malo" finasirao. Ali mozda nedovoljno :)?

Bobe

pre 11 godina

Konacno su stvoreni uslovi za nezavisno pravosudje,tuzilastvo i sada bi to bio poraz za celu drzavu pustanje nekoga za koga postoje dokazi u o malverzacijama!

Ostro oko

pre 11 godina

Ne bi bio Vas poraz, bio bi poraz, onih ljudi koji mu cuvaju ledja, a to niste naravno Vi, vec vasi koalicioni partneri...i izbore treba raspisati sto pre, jer Vama ne treba bagra...

Hleba i igara

pre 11 godina

@pravnik

Upravo tako, kritikovanjem POTENCIJALNE mogucnosti ukidanja mere za obezbedjenje prisustva okrivljenog, Aleksandru Vucicu raste rejting u narodu kome je pritvor sinonim za zatvor, i koji za svaku stvar u zivotu kao lek vidi smrtnu kaznu ili najmanje dozivotni zatvor. A da pocisti ispred sopstvenog dvorista, e pa to nema sanse. Postoji jedan fantastican tekst koji delimicno objasnjava nacin razmisljanja naseg naroda, zove se ,,O pravnoj svesti kod Srba", autora Marka Pavlovica.

slobodan covek

pre 11 godina

Nadam se samo da u ovoj drzavi ima jos hrabrih ljudi poput tebe Aco,koji nece dozvoliti da osvedoceni malverzant,koji se obogatio na nasoj grbaci,izadje pre nego sto treba,a to je za dugi niz godina,nadam se..pozdrav iz Vucitrna

vanja

pre 11 godina

Ja ne vidi ovo kao poraz Vučića i kada bi se to desilo.On je učinio i više što se od njega očekivalo.Sakupio dokaze,priveo Miška sada je veika odgovornost na sudstvu.Pred velikim su ispitom i nadam da će mo konačno dobiti sudstvo koji će suditi isključivo po zakonu!

Meda

pre 11 godina

Vi ste g.Vucic uradili svoj deo posla onako kako i treba da se radi i samim tim ste dali svoj doprinos ali i primer kako drzavni funkcioneri treba da rade.Sve sto se dalje desava vise nije u vasoj nadleznosti vec u nadleznosti suda.Da li ce g.Miskovic biti pusten to zna samo sudija kao i tuzilac koji su trenutno nadlezni.Ja licno ne bih voleo da Miskovic bude pusten dok se sudjenje ne zavrsi ali ne bih ni voleo da ste vi g.Vucic izvrsili neki pritisak na sud kako bi Miskovic ostao u zatvoru a da se kasnije ispostavi da nije kriv.

dule56

pre 11 godina

Nije sam cin pustanja na slobodu toliko problematican, vec ono sto on simbolizuje a to je da ako imas dovoljno novca ili prijatelje na pravim mestima, mozes da budes nedodirljiv.

Зоран

pre 11 godina

Puštanje Miškovića na slobodu bih i ja doživeo kao lični poraz, jer bih shvatio da sam oktobra davne 2000-e džaba lupao u lonce i poklopce i da je jedini rezultat moje akcije živciranje žene zbog nedostatka posuđa u kuhinji...
(SeljakVeseljak, 29. decembar 2012 17:35)

Па ти си лупао у лонце ваљда да Вучића и Николића склониш??? :))))

bane

pre 11 godina

pa sada je svima jasno da nemate nikakve jake dokaze i da drzite miskovica na silu da ne bi ovaj expert iz svih oblasti i za sve u SRBIJI bio porazen,sramno,jadno,smesnom, isto se vucic ponasa kao i 90-ih,kada su on i negov idejni tvorac i politicki otac potezali pistolje na studente i obican narod,ja b92 molim da bar sada pred novu godinu ne objavljuju sta je on rekao , ni ti njegovu sliku,isto tako da ne objavljuju sliku predsednika, da ljudima ne pokvare docek nove godine u koju bi trebalo da ovaj vucic i njegovi sledbenici odu sa vlasti, inace nam se ne pise dobro

vodoinstalater

pre 11 godina

"Puštanje Miškovića na slobodu ne bi bio poraz Vučića, već celog društva i svih institucija države! Zapravo, ukoliko ishod ovog slučaja ne pošalje poruku da je kriminal u ovoj državi kažnjiv zakonom, onda mogu slobodno da kažem da mi i nemamo državu. Ko je za to kriv nije bitno, takvo stanje nije od juče, ali davno beše peti oktobar..."
(AlTair, 29. decembar 2012 17:08)

Majstore, neko je kriminalac tek kada SUD to odluči a ne ti takvi kao ti koji po nalogu SNS-a žvljaju po netu. Makar taj lik bio i Mišković.

I reklo bi se da ti aludiraš da je

nicifor

pre 11 godina

Potpuno ste u pravu gospodine Vucicu,nadam se da do pustanja Miskovica iz pritvora nikako nece doci,to bi zaista bila katastrofa,toliki vas trud otisao bi u nepovrat a i to bi zaista bila velika sramota za nase pravosudne organe,valjda nisu toliko korumpirani

namcor

pre 11 godina

"Istorija nam je bila najbolja uciteljica, ali su onda dosli neki manijaci i silovali uciteljicu". Da li vi shtatate sta radite ovakvom podrskom nelegalnim izjavama (a i postupcima) G. Vucica??? Necu da uporedjujem Srbiju i predratnu Nemacku. Ali, upravo je Hitler dosao na vlast tako sto je mobilisao narod za to da zakon nije dovoljan da im resi probleme. Naravno, on je to mogao....i gle podrske. Ovo neodoljivo lici na to....

Zmaj

pre 11 godina

To bi bio poraz za celu drzavu.Iskreno se nadam da ce nadlezni organi raditi po zakonu jer su posle toliko vremena stvoreni uslovi da rade nezavisno i bez pritiska.Punu podrsku za borbu protiv kriminala i korupcije!

Klimt- Bec

pre 11 godina

Pustanje Miskovica ne bi bio samo tvoj poraz, nego i poraz cele Srbije! To sto se mnogi lajici pitaju zasto ti, a ne Ministar Policije Dacic sve govori o nama. U kojoj se zabludi nalazi veliki broj gradjana Srbije, i na koji nacin razmisljaju

Mister NO

pre 11 godina

Vucicu ako treba pomoc tu sam! mlad,perspektivan i posten sam. daj da pohvatamo bagru!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Miroslav, 29. decembar 2012 16:58)

Koji si ti car!

Vlajko

pre 11 godina

Ovo je jos jedna izjava Vucica namenjena tabloidima ( Kuriru, Informeru .... i ostaloj bljak stampi) kojima se on sve vreme od kako je na vlasti obraca. Ne mozete zavarati narod takvim izjavama da nesto radite. Ovo je posao SUDSTVA, a ne politike kako uporno i nakaradno zelite da prikazete. Pustite da Sud kaze svoje, bez isticanja vašeg misljenja do kojeg vecem delu glasaca verujte da nije stalo.Za promenu molim vise odgovornosti od svih koji su trenutno na vlasti, a manje zapaljivih populisticko - emotivnih izjava.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Tanko Vucicu tanko.Tako se ne radi sa maherima, skupljanjem jeftinih poena. Priprema mora da bude mnogo temeljnija. Cini se da ce 48% ubrzo pasti na 0%.

namcor

pre 11 godina

Citam i prosto ne verujem. Sta ovaj narod hoce??? Vladavinu prava ili zakon linca??? Zapamtite, NIKO nije kriv dok se krivica ne dokaze. Upravo G. Vucic je provocirao ovako neodgovornom izjavom zakon linca! Ljudi, danas je Miskovic.....sutra moze biti bilo ko od nas. Da li VI TO UOPSTE RAZUMETE! Van pravnog sistema, osudjivati nekog unapred je isto kao diktatura. Bojim se da mnogi ne vide gde nas to vodi. Podilazenje najsiromasnijim, tako da pobijemo sve koji imaju.....Pa to nije bilo ni u najgorim rezimima. ljudi, osvestite se. Srbija nije banana republika. Ovakvi, kao Vucic, vode nas u pakao....(Nisam clan ni jedne stranke, nisam ni simpatizer. Samo sam covek koji gleda otvorenih ociju)

a77

pre 11 godina

Dokazi protiv Miskovica postoje, dalja istraga je u toku, jer u suprotnom Vucic ne bi bio ovako siguran
(Vladimir, 29. decembar 2012 11:08)
Sve je upravo suprotno- nema dokaza, pa će zbog toga neko drugi biti kriv... u najavi.

AlTair

pre 11 godina

Puštanje Miškovića na slobodu ne bi bio poraz Vučića, već celog društva i svih institucija države! Zapravo, ukoliko ishod ovog slučaja ne pošalje poruku da je kriminal u ovoj državi kažnjiv zakonom, onda mogu slobodno da kažem da mi i nemamo državu. Ko je za to kriv nije bitno, takvo stanje nije od juče, ali davno beše peti oktobar...

Astra

pre 11 godina

Vučić uopšte ne bi trebao to shvatati kao poraz! To je poraz tužilaštva a ne njegov! On je napravio najvći korak koji je ikad iko napravio, sve ostalo... znamo da nije do njega!

iva

pre 11 godina

Puštanje Miškovića bi pokazalo da su tajkuni jači od države.A ako mislimo da stvorimo jednu stabilnu i jaku državu takve stvari vlast nesme dozvoliti.

namcor

pre 11 godina

Pa, cekajte......koliko se ja secam, ovako senilan, Vucic NIJE Ministar unutrasnjih poslova....nije ni pravosudja....Odakle njemu pravo da unapred odlucuje ko je kriv, a ko nije????? Ljudi, niste svesni u sta se upustate ako na to ne reagujete. Mnogo gore od bilo kog drugog kriminala, je je KRIMINAL kada neko u svoje ruke uzme pravosudje i pravdu. I sam donosi presude... (citajte moje predhodne postove)

Radovan III

pre 11 godina

Slazem se sa vecinom komentara da je Vucic ovom izjavom pokazao da je neozbiljan i da nije dovoljno legalista. Sve mora legalno da se radi. Sad, sto su sve zakone pravili oni koji su opljackali drzavu i sto mogu da kupe Boga oca, a ne 95% poslanika koji danas donose zakone, policajce koji hapse, tuzioce, sudije...ma to nema nikakve veze. Ja sam za to da guramo kao do sada. Sve legalno da se krade. Ja donosim zakone, ja kontrolisem poslanike i stranke, ja placam tuzioce i sudije, ja sam nevin. Dobro, moze i drugacije, moze neko da izadje iz toga i hrabro da pocne da deli svoju pravdu, ali kako ja da znam da je ta njegova pravda zaista pravda, ja hocu da nastavim da verujem u ovu poslanicku pravdu, ona je pravednija. I sto da se stvari menjaju, bas su super ovako, bar nam nikad nije dosadno. Ne menjajte nista! Ne hapsite nikog! Ostanimo kakvi jesmo! Alo bre, o kakvom pravu vi pricate u ovakvoj drzavi gde su poluge moci korumpirane? Hapsi Vucko i ne pustaj, nek te zovu Tito, nek te zovu Staljin, nek nas zovu Kina ili Koreja, drugacije ne moze, probali smo vec sve. Promenu u Srbiji ne moze da donese nikava legalnost, stranka, sud...promenu moze da donese samo jedan covek,sve ostalo je sviranje k...u, jer je masu parama lako kontrolisati. A moze i da ostane kako je bilo. Ajmo na vlast opet novi demagozi, lepo sve u rukavicama a iza ledja drpaj dok sirotinja ne pocrkava od bede. Hapsi i ne pustaj. I Al Kapone je na kraju zaglavio zbog poreza robiju kao za ubistvo. Nekad tako mora!

Ananabela

pre 11 godina

Ne znam za vas ali ja sam ubedjena da ce Misko u zatvoru "proslaviti" praznike. Krajnje je vreme da se lopovi nadju iza resetaka, bez obzira na bogatstvo, uticaj, moc...

igor

pre 11 godina

Normalna izjava normalnog drzavnika bi bio "da je na sudovima da rade svoj posao".Ovakva izjava Vučića je samo dokaz da je ovo politicki revanšizam i hajka, sa razlozima koje samo Vučič zna.

SeljakVeseljak

pre 11 godina

Puštanje Miškovića na slobodu bih i ja doživeo kao lični poraz, jer bih shvatio da sam oktobra davne 2000-e džaba lupao u lonce i poklopce i da je jedini rezultat moje akcije živciranje žene zbog nedostatka posuđa u kuhinji...

D&D

pre 11 godina

Kriminal je kriminal, bez obzira ko ga čini. Pritisaka nikako ne sme biti. Ohrabruje činjenica da je zaista započeta najavljena oštra borba protiv kriminala. Krajnje je vreme da se svi koji su nezakonitim radnjama oštetili državu i građane za ogromne svote novca privedu pravdi.

miki

pre 11 godina

Sudstvo je sada na velikom ispitu,sve su oci uprte u sudije.Sada je pravi trenutak da se pokaze da niko nije iznad zakona i da nema zasticenih.Inace svaka cast Vucicu na hrabrom (neko bi rekao ludom) potezu,neka samo nastavi tako.

Gotiva

pre 11 godina

Daj Boze da jedan posten uspe protiv hiljadu nepostenih. Nadam se da je svestan u kakvu je borbu usao i da ce svako jedva cekati da mu postavi nogu jer radi onako kako je pravedno i valjano.Bog neka mu je u pomoci,sreca prati hrabre.

nidža

pre 11 godina

Pored promene vlasti na svim nivoima očito je da će biti potrebne i kadrovske promene u institucijama (u ovom slučaju konkretno u pravosuđu).
Teško se oteti dojmu da je sve urađeno, što se Miškoviću stavlja na teret, rađeno uz saglasnost i drugih struktura društva (posebno političkih).
Ali, nada umire poslednja!

toza

pre 11 godina

Strašno je koliko ovde ima ostrašćenih koji bi odmah da presuđuju i vešaju. Prvo ne izriče se mera pritvora od 30 dana već najviše do 30 dana dakle čim tužilaštvo proceni da su saslušani svi svedoci nema više potrebe za pritvorom. Nakon toga tužilaštvo donosi odluku da li će pokrenuti postupak. I nema šta tu Vučić da se oseća poraženim osim ako ne vodi svoj lični rat za rejting. Ovake izjave su direktno mešanje u nezavisnost sudstva. I nemojte molim vas da poistovećujete moral i poštenje sa likom i delom jednog čoveka jer ako je tako onda namse crno piše. Za one druge kojima treba vođa da mu se dive neka pročitaju Domanovića ili neka se samo prisete skorašnje istorije.

dusan

pre 11 godina

Obad,smesan si,ima dokaza a tek ce ih biti.Duga robija.Da nece neko da mi kaze da neko u Srbiji moze posteno da zaradi za desetak godina,stotine milione evra?Kako da ne.To ko misli taj nema cime da razmislja.

Sale

pre 11 godina

Svojom izjavom, jedino možeš da fasciniraš svoje poslušnike, funkcionalno nepismene, a nas, koji mislimo svojom glavom, ne možeš da zaseniš! Vučiću, ti si političar, pa u skladu sa tim, vodi računa o svojim izjavama!

Kokan87

pre 11 godina

Ovo je test za ono demokratski reformisano sudstvo! Ukoliko se desi da Miskovic zavrsi na slobodi moze se slobodno reci da sudstvo u ovoj drzavi ne postoji.

Milena

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je pokazao da ga nista ne moze spreciti u nameri da se do kraja obracuna sa kriminalom i korupcijom koji vladaju nasom drzavom. Promene vise niko ne moze da zaustavi! Miskovic mora da odgovara za svoje postupke!

Neimar

pre 11 godina

Uhapsiti tajkuna za koga cela Srbija zna koliko je ojadio ovu zemlju za sve ove godine i pri tom živeo mirno i raskošno... Velika je stvar, mogu samo da kažem svaka čast. Iskreno se nadam da će i sudstvo reći svoje. Koliko će se brzo stvari menjati zavisi i od svakoga od nas. Cenim dobre primere čak i pokušaje da se nešto promeni na bolje a loše i nepravda iskorene i ne tolerišu ni na koji način.

Realko

pre 11 godina

Ova Vuciceva izjava lici na ono "Drzava, to sam ja"

Nigde se ne govori o vladavini prava, optuznici, dokazima, postupku itd.

Za Vucica je Miskovic vec kriv jer ako ga oslobode to je nepravda i samim tim poraz.

jovaN

pre 11 godina

Kome li će 2013. biti baksuzna. Ovih do sada je uglavnom stradao narod.
Isprepletenost u većini analiziranih 24 slučaja (a naći će se tu još po nešto)samo bi trebalo da učvrsti "predmete" pojedinih aktera privatizacija.
A onda da vidimo šta znaju sudije (i advokati)!

mina

pre 11 godina

Znači Mišković je unapred osuđen, jer ova borba, po izjavi Vučića ima za njega i nečeg lićnog, a ne samo objektivnog i sudskog - to profesionalni političar ne sme sebi sa dopusti. Pa nisu on i Miković kauboji u dvoboju. Vučić bi trebalo da smanji doživljaj.

Mamutsko pamcenje

pre 11 godina

Puštanje Miškovića bilo bi drugi poraz pravde.
Prvi je činjenica da se Vučić za bilo šta pita u državi koju su on i njegova stranka (posebno ona prva, ali bogme i ova druga) uništavali više od decenije. A o procentu istinitosti i doslednosti Vučićevih izjava za ovih 20 godina koliko je u politici da i ne govorim.

Pravda

pre 11 godina

Ministar, koji je zadužen za korupciju, upravo, svojom izjavom, vrši korupciju! Skandal!Da li je svestan svojih postupaka?nažalost,naši političari, kada su navlasti, potpuno izgube kompas!

Sladjana

pre 11 godina

Ne, gospodine Vučiću, poraz će biti ako osudite samo Miškovića ali ne i njegove "političke spremačice" koje su spremale zakone za njega, tendere, učestvovale u tenderskim komisija, spremale za njega bankarske garancije i kredite...

milan

pre 11 godina

Ako neko koristi rupe u zakonu, odnosno zloupotrebljava ih, to ne predstavlja direktno kršenje zakona,odnosno nije nelegalno,ali svakako jeste nelegitimno i jeste protiv opštih pravnih načela.Tako da samo nepismeni ljudi mogu da brane takve "pojave" poput Miškovića i drugih.Uostalom, u nijednoj normalnoj zemlji se ne dopušta nekome da u bilo kom segmentu društva i privrede nastupa sa pozicije monopoliste.A mi imamo kojekakve "kraljeve" šećera, brašna, ulja, mleka, el. energije...itd, odnosno nekog Kostića, Drakulića, Hamovića i njima slične.

A sta ima tu lose

pre 11 godina

@zex,

A zasto da ga ne puste ako za to postoji zakonski osnov.Ne mislis da ce sada Miskovic ili bilo ko drugi da sedi u zatvoru sledecih 40 godina.Sud jos nije doneo da je kriv.A vi bi svi da se odmah hapsi,strelja.Kao preki sud. Vreme komunizma je odavno proslo.Tito je vec odavno mrtav

Dule

pre 11 godina

Ma koja je to borba protiv korupcije, Vučiću!? To je selektivno prikupljanje jeftinih političkih poena: jedne hapsiš i držiš u pritvoru bez optužnice, druge aboliraš usred sudskok postupka, trećima ne smeš ni da "primirišeš"!Pravda jednaka za sve!!!Kada to budem video, onda ću da ti kažem: Svaka čast!

NENA

pre 11 godina

Borba protiv kriminala i korupcije se vodi pošteno, iskreno i časno poštovajuči zakone državnih institicija. Drago mi je da Aleksandar Vučić zaista radi da se stanje u našoj državi zaista promeni na bolje. Podrska!

CVRX

pre 11 godina

Pa ako postoje pritisci njih vrse osobe sa imenom i prezimenom. Da li ce G-din Vucic ikada izneti neki podatak ili dokaz ili ce i dalje funkcionisati po sistemu rekla-kazala...

ZoranNS

pre 11 godina

Hapšenje policiji, Optužbu i suđenje sudskim organima, ako se stvari tretiraju kao lični onda to nije dobro, u sudstvu ne bi smelo biti ličnog obračuna, a ova izjava liči na to. I veoma liči na pritiak na sudstvo.

Markus

pre 11 godina

Miskovic nije sam u svemu ovome, ledja mu je cuvao do sada neko iz vrha. Pa gde su onda ti ljudi? Hapsite i njih, jer oni i dalje pomazu pojedinim lopovima...

Siniša

pre 11 godina

Nakon ove izjave(pritiska na pravosuđe) očekujem da se ministar pravde oglasi i kaže da je nedopoustivo da se političari mešaju u rad(odluke) pravosuđa, da kaže da je pravosuđe nezavisno...da kaže da je sistem podeljen na izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast...ali, ministar pravosuđa ne sme da se suprostavi šefu partije koja ga je postavila na to mesto.
Vučiću, ko te ne zna, ovca je...ali, znamo se jako dobro, a to da te rejting, kao, ne zanima pričaj glupanima - tebe samo to i zanima, naručuješ lažna istraživanja...Samo da podsetim naivčine, Vučić je pre izbora govorio da je rejting SNS 40%, a videli smo rezultate koalicije SNS(koalicija od 15 stranaka) - 24%.

mirko

pre 11 godina

Ovaj čovek se bavi jednim izuzetno ozbiljnim poslom sa previše strasti, i fanatizmom koji je razumljiv za nekog fudbalskog navijača, a nikako za podpredsednika vlade. Da je rekao da ukoliko se ne dokaže krivica normalno je da ga puste, a onda bi hapšenje smatrao porazom onih koji su doneli tu odluku, bilo bi razumljivo, ali ako već tvrdi da on ne donosi odluke, zašto bi onda pogrešnu odluku drugih smatrao svojim porazom.
Ja koliko mogu pročitati Miškovića jedino brani njegov advokat, što je njegova obaveza, a ko su ti drugi, i ko vrši pritisak a ima moć nije mi jasno. Pritisak bi mogao vršiti samo neko ko je moćniji od Vučića, a pošto takvih u Srbiji, bar ovoj sadašnjoj nema, onda nema ni pritisaka, osim ako nisu mod strane njegove bliske rodbine, i prijatelja. Neće valjda reći da taj pritisak vrše oni koji ni o ćemu ne odlučuju.

dr.Rid

pre 11 godina

Mišković neće izaći ako ima pravde...Ako ništa drugo,jednog dana će odgovarati zbog pogrešnog parkiranja. Niko ne može i ne treba zatvarati oči pred istinom. Na kraju krajeva,oni koji prisustvuju,ma kom suđenju,su pod zakletvom: Istina i ništa drugo osim istine!

maxim IV divizija

pre 11 godina

Ovo nase tuzilastvo ako bude pustilo Miskovica na slobodu ce dokazati da nisu spremni a ni dorasli zadacima koji su stavljeni pred njih.

Mikan

pre 11 godina

Pa ako se dokaze da je kriv treba ga osuditi najvise sto se moze i uzeti mu sve u zemlji i onostranstvu koliko to propisi i medjunarodni sporazumi dozvoljavaju. A ako nije kriv treba mu odma dati da bude sef drzave, jer ako je u maloj Srbiji stekao yoliko bogatstvo za deseyak godina onda on od ove zemlje moze da napravi cudo ... Tako da u oba od ova dva slucaja drzava dobija ... Nego je problem sto ima mnogo Miskovica, vecih i manjih, al da sacekamo ...

Akcionar Agrobanke

pre 11 godina

Valjda treba ici nekim redom gospodine Vucicu.
Prvo ste zapoceli Agrobanku, treba tu aferu zavrsiti a daleko ste od kraja.
Akcionari cekaju obestecenje.

Sremac

pre 11 godina

Mislio sam da u Srbiji ima 20% nepismenih, ali očito mnogo ih je više.
Miškoviću je određen 30-dnevni pritvor. Ako bi pre toga bio pušten na slobodu, bio bi to poraz i Vučićev i cele države.

pop

pre 11 godina

Na kraju ce ispasti da se sve ovo radilo zbog zvezde,pogotovo ako uzmemo u obzir danasnju izjavu Covica da je zvezda u problemu zbog ,,nisanjenja,, od strane Miskovica.

Sale

pre 11 godina

Mišković je kriv isto onoliko koliko je kriv sistem koji omogućava tajkunima da postoje. Sada se on hapsi a sistem ostaje isti. Imali smo 10 tajkuna a sada ih je 9. Borba protiv korupcije je poželjna ali mi se ne sviđa kako to radi Vučić. On kao da vodi privatni rat protiv neisomišljenika. Kako je onomad Karić uklonjen jer je prestao da igra po nalogu vlasti, tako mi se čini i da je slučaj sa Miškovićem. Jel kako drugačije objasniti toliku hajku na njega a ostali tajkuni se ni ne spominju. Evo šta se po meni desilo: Mišković je svojim novcem trebalo da spreči Đilasa da se domogne pozicije prvog čoveka ali je to odbio pa je sada nadrljao. I ja bi najviše voleo da je počela nekakva borba protiv korupcije ali nažalost nije tako. Ovo su sve samo borbe u centrima moći i na tome će ostati. Vučić se malo previše osilio da čak hoće i apsolutnu vlast, tj. da izbaci socijaliste iz vlade. Sve češće se spominju vanredni izbori i to sve dolazi od njega. Video da je popularan pa sada da to iskoristi. A šta narod dobija izborima, pa ništa osim još jedne izgubljene godine u kojoj se političari samo bave svojom promocijom a malo toga pametnog rade što je u interesu svih nas.

Winxica

pre 11 godina

Ukoliko puste Miškovića,to bi samo potvrdilo mišljenje mnogih da Srbiji nema spasa i da ovde život neće biti moguć ni za 300 godina. To bi bilo poražavajuće. Nadam se da će se vlast uzdići iznad svega toga.

Marlboro

pre 11 godina

Sigurno je to da bez cvrstih dokaza on ne bi ni bio priveden. Da je u pitanju prosla vlast prvo ne bi se ni stalo na put njegovom lopovluku. Vucic ima podrsku za sve sto radi od vecnie gradjana sto se i pokazalo i verujemo u njega.

a politicari??

pre 11 godina

Bice to Vucicev poraz sve dok na isti nacine ne uhapsi i politicre koji su omogucili Miskovicu da se obogati!!!
Zar iko misli da se Miskovic mogao onoliko obogatititi, unistiti onoliko porodica bez svesrdne pomoci politicara koji su donosli zakone po volji Miskovica ??

Milos

pre 11 godina

Gospodin ministar bi trebalo da se uzdrzi od takvih licnih komentara i prepusti Miskovica sudskoj proceduri. Jedan
od uslova za takozvanu ''nezavisnu sudsku vlast'' je nemasanje politicara u sudske poslove

Serpullum

pre 11 godina

Raduje me odlučnost Aleksandra Vučića da se izbori za pravdu. Pritisci sigurno postoje, ali se on ne obazire na njih. Dosta je bilo malverzacija za koje niko nikad nije snosio posledice! Zakon je isti za sve! Niko više neće biti nedodirljiv.

karasdjordje

pre 11 godina

samo ti Vucicu nastavi da radis svoj posao,ja kao i vecina gradjana tebi verujemo i ti si nam jedina nada da se moze resiti ovo slozeno pitanje korupcije a i ostalih problema

kiza

pre 11 godina

Evropska unijo da li vidis kako se udara na nezavisnost sudstva, koje je ionako polovno reformisano? Je l odluka suda stvar licnog poraza ili pobede nekog politicara, predsednika stranke? Sta moze sudija da uradi posle ovakve izjave najmocnijeg coveka u drzavi. Ako postoje razlozi za pritvor, neka Miskovic ostane. Ako ih nema; ako se saslusaju svedoci na koje moze da utice, pustite ga napolje i oduzmite pasos. Delo da ponovi ne moze. I jos ako moze nesto novca, odnosno miliona evra za supalj budzet, sve onda super. Kod nas je pritvor mera za slamanje ljudi, unistavanje kompanija, psihicku torturu, zastrasivanje. Vidimo posledice na Goranu Knezevicu, ima ozbiljne srcane probleme...Neka mu se sudi, pa posle presude, i Miskovic i svako, u Zabelu na robiju...ali je pritvor dug nepotrebna mera

Top Spin

pre 11 godina

"Puštanje Miškovića bio bi moj poraz"

Jel se Miškoviću sudi ili je već osuđen? Što bi bio njegov poraz ako se dokaže da je nevin?

baksuz

pre 11 godina

Krsis zakone,bavis se prevarama,utajis porez.....odrede ti pritvor,i cekas sudjenje ....nesto ti se bas ne svidja u pritvoru,i zulja te krevet...Imas para- da ja platim nesto drzavi,pa da lepo sedim kuci,obavljam poslove- I javicu se ja kada god me pozovu ? A,moji advokati ce da daju neku crkavicu sudijama,pa ce oni to sudjenje da: odlazu,razvlace,izgube dokaze..." Lova busi,gde burgija ne moze" - kaze nas narod !

slovenac

pre 11 godina

Ja ipak mislim, da su Miškovići radili po pravu i zakonu! Glup bi bio onaj, koji ima para i dobre advokate, da toga ne iskoristi! Nije moralno, ali je po pravu! E sada bi Vučić malo hapsio, za svoju promociju, neobrazovani ljudi padnu na to foru, da se hapse sve, koji imaju para, pa to je ljudski san, opet padnemo u 1945, to važi i za vas, i za nas! Gde usvajaju zakone? Ko je sudska vlast? Ko je izvršna vlast?

ne budimo naivni

pre 11 godina

Za Vucica je najbolji nacin da spreci pustanje Miskovica i da pokaze da je zaista, zaista ozbiljan to da sada uhapisi i 2-3 politicara koji su svojim lobiranjem, predlaganjem za njega povoljnih zakona,.. omogucili Miskovicu da radi sve sto je radio.
Ne zaboravimo da je Miskovic najvise para od privatizacija uzeo za vreme vlade Vojislava Kostunice.
I malo dete zna da Miskovic u Srbiji ne bi mogao ama bas nista uraditi bez pune podrske politicara/zakonodvaca

namcor

pre 11 godina

Tek kada G. Vucic oformi tim da se ispitaju vrlo sumnjive okolnosti pod kojim je njegov Predsednik dobio diplomu, moci cu da mu verujem! A, dok god se to gura pod tepih - jednostavno - NE VERUJEM!

nada ZR

pre 11 godina

Vucic nema razloga licne prirode da hapsi tajkune.Mogao je i on kao predhodnici da se nagodi sa njima uzme lovu i zivela Srbija.Ali mi smo otrovani raznim vidovima lopovluka i ne verujemo a je mleko belo.Necemo jos dugo tako razmisljati.Mora postenje da pobedi i da mali covek bude blago za drzavu,gazdu a ne otirac koga gazi svako i jos ga pljune kada moli za malo para.

Krstic

pre 11 godina

Da li misli da moze izvrsiti pritisan i na sud,kao sto je izvrsio pritisak na Nikolica da abolira Dzajica,kad je sudjenje bilo na kraju,a znao je njen epilog,pa je sprecio donosenje pravno donesene odluke.Da li je to u duhu demokratije.

kosovac

pre 11 godina

Deltini komentatori vidim da neumorno rade. Kao prvo covek je rekao da u pustanje Miskovica vidi poraz politike koju vodi, a od kada se pojavio na politickoj sceni stalno je govorio o pljacki i tajkunima, puste li Miskovica covek dozivljava licni poraz jer ostaje bez kredibiliteta, to jes ispasce lazov. Kao drugo u tom nezavisnom sudstvu Vucic nema coveka na koga bi se oslonio, jer znamo ko je kako i kada reformisao sudstvo. Kao trece ova borba nece uspeti dok god se ne pohapsi polovina kadrova sudstva koja je korumpirana do grla na celu sa Radisavljevicem i ostalim sudijama specijalnog suda kojima za milionske pljacke I prevare zastarevaju predmeti i dodeljuju neke smesne kazne sa nanogicama, kucnim pritvorima, branjenje sa slobode, a od para nista. Zao mi je gospodine Vucicu, ali ste napravili ogromnu gresku u koracima od koje imamo samo zanimaciju naroda i nista vise.

Tiemie

pre 11 godina

Dobro je da se pojavio čovek kao što je Aleksandar Vučić, za koga ne postoji cena koju bi platio da odustane od borbe protiv kriminala. Svojim postupcima dokazuje da nije u vlasti samo radi vlasti, već ima ozbiljnu nameru da od Srbije stvori pravednu Srbiju.

Bora

pre 11 godina

Puštanje Miškovića bi značilo da ova zemlja nema nezavisno pravosuđe, to bi izazvalo veliki gnev u narodu i siguran sam korenite promene u pravosuđu. A Vučić bi dobio još veću popularnost iako bi to možda doživeo kao poraz.

Duca7

pre 11 godina

O tome kako su funkcionisali istražni organi i pravosuđe u proteklom periodu, ne treba ni trošiti reči. Mislim da je sada došlo do velike promene, prve rezultate već vidimo. Istraga kriminalnih slučajeva se proširuje i na mnoge nedodirljive. Nadam se da će, bez obzira na pritiske koji sigurno postoje, svi pokazati visok stepen profesionalnosti i odlučnosti da Srbija konačno postane pravna država.

zex

pre 11 godina

a zasto da puste miskovica? nemogu da verujem da pristalice ds a koje komentarisu ovde podrzavaju miskovica i ostale lopve sam zato sto su izgubili izbore.kakvi smo mi srbi ljudi? zar smo toliko bolesna nacija.trrbalo je nato da nas ocisti skroz pa da nasele albance u srbiju jer nama niko nevalja.ds je unistio srbiju dosli su ovi drugi koji bar hapse lopove i oni nevaljaju sta vi hocete? nigde u svetu ne dele pare neradnicima.

Fica

pre 11 godina

Kao po obicaju. Dovoljno je da se vidi tekst, naslov i slika. I udri po partijskoj opredeljenosti. Tako bilo za vreme Zorana Dindica tako i sad kad je u pitanju Aleksandar Vucic. I ocete da vam bude bolje. Malo sutra BRE.
Nema toga, nije se jos rodio ko ce u Srbiji da napravi red

Vatrogasac

pre 11 godina

Opa, sta je sad ovo, svi ste poceli da navijate za miskovica? Boli me uvo da li je iz licnih razloga ili ne, on je pokrao boga oca i treba da bude u zatvoru, ako ne moze drugacije neka bude i iz licnih razloga. Navijate za lopove, pravda za lopove..., a posle se pitate sto nemate posla, imate bedne plate, korupcija cveta na sve strane... Epa samo vi trazite "pravdu" za lopove i pljujte po onima koji ih hapse i uzivajte u bedi i bezvlascu u kome neki ljudi mogu sve, a ostali nista. Mislim da ste kolektivno prsli i da je stanje kakvo je u zemlji realnost i da Srbija ni ne zasluzuje bolje jer podrzavate, tajkune, lopove i kriminalce, oni su za vas bogovi, uzor vasoj deci, moderni faraoni, idoli. Nemojte onda da pljujete vise po Srbiji da nesto ne valja, jer ne valja zbog vas, ne zive u Srbiji marsovci nego Srbi i sami ste i stvorili tu situaciju. Okacite miskovicevu sliku kuci na zidu, ali da slika bude sto veca. Amin.

CheZoran

pre 11 godina

Sada je jasno zašto i zbog koga gospodin Mišković sedi u zatvoru. Feliks Dj. će sigurno, pre ili kasnije, doživeti tešak poraz, samo za to će plaćati gradjani Srbije.

slosice-ti-se-maco

pre 11 godina

Konsterniran sam ponasanjem "Aleka". Mislim da je ova izjava u prevodu poruka : "ILI CE BITI KAKO JA KAZEM ILI NECE VAS BITI". Konsterniran sam prvim po(t)predsednikom, a sta misli tek drugi, treci itd po(t)predsednik.

ns

pre 11 godina

Dosta je bilo vise lopovluka i kriminala. dosao je red da se tome stane na put. V ucic zna kako da sa tim lopovima izadje na kraj. Samo napred dosta je bilo pljacke. Aco Srbija je uz tebe imas punu podrsku

parkinson

pre 11 godina

Ministre Vucicu, da li cujes ove petarde po gradu ? Ko je imao pravo uvoza necega sto pravi larmu po celoj Srbiji i danju i nocu ? Koliko lakse i teze povredjenih ce biti u ovih nekoliko dana "praznovanja" ? Hiljade bolesnih danima nema mira , od idiota koji bacaju petarde zenama pod noge, u hodnicima i holovima zgrada, kod samih bolnica gde je mir neophodan , po skolskim dvoristima itd! Da li niko u drzavi to ne moze da zaustavi ? Ko ih uvozi ? da li i tu ima korupcjije ? Znaci Vucicu cista korupcija ! Preko televizije se reklamiraju, pa odgovorni kaze , da treba kupovati po prodavnicama , samo one koje imaju sertifikat ? Sta znaci to, da one ne prave larmu, ne mogu povrediti ? Ako neko ko dobije dozvolu uvoza , uveze dva slepera , tu ima vise miliona komada , po 10 ili 50 ili vise din , ne znam za koliko se prodaju, taj ko ih je uvezao zaradi za 10 dana vise nego Sartid za mesec dana ? Da li takva vrsta praznovanja moze da se vec jednom ukine ?

D.Savic,Paris,FR

pre 11 godina

Bio sam ogorcen kada je Toma pobedio,jos ogorceniji kada je Premijer postao Ivica Dacic(to se nije promenilo do dan danas) ali sam veoma srecan danas sto vidim da su u Srbiji pobedili posteni,pardon,manje neposteni ljudi od ovih prethodnih!Srbija je,draga braco Srbi i sestre Srpkinje,na izdisaju.Treba da vodimo pre svega pametnu politiku a ako smo cekali toliko da dobijemo kakav takav "status" u vezi odnosa sa EU,pa sacekajmo jos 6 meseci.Ne dozvolimo takodje da nam se crkva mesa u drzavu,da iko napada nacionalne ,seksualne i druge manjine ali branimo nasu zemlu,nase granice i nase gradjane kao i nase drzavljane u okolnim i drugim zemljama.A pre svege treba da radimo na tome da KORUPCIJA bude suzbijena,inace smo gotovi.I neka se sve politicke partije sada okupe zajedno oko jednog istog cilja a zelja bi mi bila da posle Nikolica Srbija postane parlamnetarna Monarhija.Takodje bih voleo da vidim Vuka Jeremica, po isteku njegovog mandata u UN kao novog sefa nase diplomatije,da se smanji kriminal i pojaca borba protiv droge kao i zdravstvena zastita.Da ojacaju SINDIKATI,da radnici ostvare svoja prava a Srbija DECENTRALIZUJE!Prepisite Francuske zakone po kojima si Francuz po nacionalnosti ili stranac sa privremenim boravkom na 1,2,5 ili 10 godina koje mogu da se obnove ali ne mozes da se izjasnis na izborima kao na primer Madjar a da nosis srpski pasos i licnu kartu.Uvesti u Srbiju BORAVISNE DOZVOLE,dakle PREKOPIRATI ZAKONE DEMOKRATSKEE Republike Francuske.Pozdrav iz Pariza!D.Savic

Andrijana

pre 11 godina

Finansijski nam je svima bilo loše poslednje četri godine dok je samo Mišković uspevao da napravi profit. Taj uspeh je stvoren nezakonito i tome se u zemlji Srbiji jedini smeo suprostaviti Aleksandar Vučić i to treba ceniti. Ne sme se ni zaboraviti šta je Mišković izjavljivao tokom hapšenja? Srbija sebi ne sme da dozvoli da joj se istorija ponavlja.

zoran

pre 11 godina

Majstore, ti si pravnik i vrlo dobro znaš da za Sud nisu bitne pobede i porazi tamo nekog ko je uzjahao umesto Kurte. Sud barata samo argumentima, činjenicama i dokazima a i vi se već dve decenije busate u prsa sa istim tim rečima...
A to što je Miško toliko jak i toliko bogat i što svakako nije srljao k'o pile u kudelje, nego je debelo platio savetnike i zaštitio se paragrafima, e to ste mu svojevremeno i vi omogućili. Naime, dotični je svoju Imperiju gradio u najmračnije doba, tokom devedesetih, a tada ste na vlasti ili uz vlast bili vi.

Mada, u zemlji Srbiji, tri reči "pritisak na Sud" su toliko često u upotrebi tako da je moguće svašta.

markoni

pre 11 godina

Pa naravno da bi bio poraz , sramota je da se takav ljudi koji su stekli novac na sumljiv nacin pusti na slobodu , valjda sud i tuzilastvo to nece dozvoliti ... a i sama cifra koju miskovic nodu za svoju slobodu pokazuje sve ...

gotovi smo

pre 11 godina

Nema tu šta da se priča. Ako je veliki vezir/ministar odbrane/spasilac zvezde dao katil ferman, onda gajtan za Miškovića. Ne mogu da vjerujem da čovjek koji je završio pravo, pa makar ne radio ni jedan dan u svom životu kao on, ne shvata koliko je bitno nezavisno sudstvo za modernu državu. Ovo je podilaženje onom najnepismenijem sloju i instaliranje nove/stare glasačke mašine. Opet ćete imati krezave brigade koje nećete moći nadglasati. Samo, umjesto Slobo slobodo, biće Aco slobodo. Onih koji vide, sve je manje u Srbiji. Ostale će voditi Vučić. Bilo bi mi svedno ali isto će pokušati u RS i od toga me hvata jeza.

STENA.

pre 11 godina

Onaj ko vrsi pritisak treba da se ispita,to je ometanje drzavnih organa u vrsenju duznosti,boranija se kaznjava za pljuvanje na javnom mestu,a bogati mogu pljuvati po drzavi i po svemu,ko para nema tesko njemu.

Antitabloid

pre 11 godina

Siguran sam da ce gospodin Aleksandar Vucic istrajati u svoj pravednoj borbi...HA HA HA..MA SALIM SE NARAVNO..Gospodine Miskovicu IZDRZITE..svima je ovde jasno da ovde nema nikakvih zlocinackih poduhvata i pustosenja drzavnih para..ovde je rec o DEMONSTRACIJI SILE..kako bi smo svi sedeli mirno..i posmatrali CISTU UZURPACIJU NADLEZNOSTI DRZAVNIH INSTITUCIJA,SAMOVOLJU I DIKTATURU.I na kraju ...sudija Dred je u pravu..ovo jeste licno..TICE SE SVIH NAS !

namcor

pre 11 godina

Da se razumemo: Nemam apsolutno nista da se stvari rasciste. Da se pohapse svi koji su ziveli na grbaci ovog osiromasenog naroda. Naprotiv, iz svog licnog, veoma loseg iskustva, ogorcen sam stepenom korupcije i "kumovskih veza" u mojoj zemlji, ali, budimo realni: NIKO nije kriv dok se ne dokaze. Ovakvi istupi G. Vucica su direktan pritisak na pravosudni sistem i osuda pre dokazane krivice. Uz to, G. Vucic cak nije ni ministar unutrasnjih poslova niti pravosudja. Vodite racuna o tome da ovakve izjave vode u "Lov na vestice" gde bi u mreze takve pravde mogli biti, pored kapitalnih primeraka, mogli da se yupetljaju i mnogi neduzni...

mrki

pre 11 godina

Ako ga puste a ti lepo tuzioca i sudiju u corku.
Bice to i moja sramota a ne samo tvoja gosp.Vucicu.
Ne pustaj ni milimetar,zaplena cele Delte i njena rasprodaja da se vide nikad ne obnovi,a Beka i ostale igrace u corku odmah posle Kuma.
Imas ih dosta Kole,Bole samo tako nastavi imas podrsku naroda.

wayward

pre 11 godina

Priča o tome da sve što radi, radi za građane, a onda spusti kako se građani koji ga kritikuju zapravo autoprojektuju te govore loše o sebi samima. Pravi je građanoljubac.

Miki BG

pre 11 godina

Mislim da je Vučić bio jasan i iskren do bola. Zaista, ako bi se Mišković pustio na slobodu, a da se bar ne podigne valjana optužnica, bio bi to veliki udarac naporima da se saseku kriminal i korupcija u Srbiji. Zato će na predmetu Mišković sada direktno ispit polagati naše pravosudje, što je jedan od bitnih uslova za otpočinjanje pregovora o ulasku u EU. Nadam se da istražni organi i tužilaštvo znaju ne samo svoj posao, već i trenutak u kome se obavlja sve ovo, te da će ovoga puta rukovoditi profesijom.

nina

pre 11 godina

pa o cemu si mislio kad si miljka radisavljevica ostavio na mestu Tužioca za organizovani kriminal,i verovatno mnoge njemu bliske "saradnike"

milan

pre 11 godina

Mišković je, svojevremeno, uz svesrdnu pomoć Dinkića, proterao Kariće.Sada je red da i njega neko protera i ušeta u polje njegovih tajkunskih interesa.I sve tako u krug, smenjivaće se tajknuni, a narod će da "ituje šit"

crni domino

pre 11 godina

Covece, pricas kao psihopata koji se nasladjuje svojim poslom.
`Leba ti, biraj reci, ti si potpredsednik Vlade jedne drzave.
Govoris kao da na povodcu vodis Miskovica, pa ako ti se otkine sa povoca, ti ces doziveti (patoloski) poraz!
Pitam se kada ce Institucije da da rade svoj posao u ovoj zemlji(rekao bi drzava, da joj znam granice).

Markoni-bgd

pre 11 godina

E ovako se radi ozbiljno u Srbiji.
Bravo Vucicu.
Neka se spremaju polako ostala deca Udbinih generala i pukovnika koja su "privatizovala" sva ostala najbolja srpska preduzeca sa otetim parama drzave Srbije i devizne stednje gradjana Srbije, opranim preko Kipra i ostalih kokosovih destonacija.
Svi Udbasi u Srbiji se znaju, ko su i sta su radili, kao i sve putanje "njihovih transfera".
Neka se spremaju i cekaju da budu izvuceni iz sesira .
Stize nova Srbija, gde ce svi Udbasi imati stalni boravak u set kvadratnih metara u Zabelama i CZ-u.

Seele

pre 11 godina

Podržavam Vučićevu odlučnost i rešenost, a pre svega veliku hrabrost, da se po svaku cenu obračuna sa najvećim zlom koje vlada u našoj zemlji. Posebno me raduje što nema više nedodirljivih. Kriminal se mora iskoreniti na svim nivoima.

Lady D

pre 11 godina

Svaka čast Aleksandru Vučiću koji se hrabro bori protiv organizovanog kriminala. Ubeđena sam da je ovo tek početak i da će istrajati do kraja, ne obazirući se na pritiske. Sada imamo nadu da će sve poći nekim boljim tokom.

Niksha

pre 11 godina

Bio bi to poraz svih ljudi u Srbiji koji veruju da je doslo vreme promena.
Da ce svi oni koji su pljackali ovu drzavu, konacno, odgovarati...

markoni

pre 11 godina

Pa naravno da bi bio poraz , sramota je da se takav ljudi koji su stekli novac na sumljiv nacin pusti na slobodu , valjda sud i tuzilastvo to nece dozvoliti ... a i sama cifra koju miskovic nodu za svoju slobodu pokazuje sve ...

pravnik

pre 11 godina

Pritvor je MERA obezbedjenja prisustva okrivljenog radi ne smetanog vodjenja krivicnog postupka, a ne KAZNA. ova izjava prvog i najlepseg potpredsednika vlade pokazuje svu njegovu frustraciju i kompleks ali to je manje vazno u odnosu na cinjenicu da zbog ovakvih izjava njemu raste rejting u nesecnom birackom telu Srbije.

neka nam je bog upomoc.

sapienti sat

Sone

pre 11 godina

Pre neki dan francuski ministar policije je izjavio da Mohamed Merah nije mogao biti ranije uhapsen i deportiran zbog avojih islamistickih stavova jer je Francuska pravna drzava?! Gospodo, da li zelite i da Srbija bude takva "pravna" drzava? I vrapci na grani znaju da je Miskovic KRIV, da je odgovoran sto su hiljade ljudi ostale bez posla i da je ostetio drzavu za vise MILIJARDI dolara! Nemate to pravo da govorite o pravnoj drzavi, jer da je ona PRAVNA ovakvi ljudi nikad ne bi stekli moc kakvu sada imaju.

Nebojsa

pre 11 godina

Pa naravno. Tebi je ova igranka lična stvar. Zar sad da je prekinu kad je tebi najzanimljivije. Aj i neki rat još da započnemo, da se ne smaraš?

Nino

pre 11 godina

Ovo je najskandaloznija izjava ovog coveka do sada! u normalnoj drzavi bi upravo pravosudje trebalo da reauguje i opomene doticnig ex vojvodu da ne utice na tuzioce i sud sa ovakvim izjavama! Sramota

Popara

pre 11 godina

Dusebriznici koji misle da je ovo licni poen Vucica, bolje da cute. Jer, da je tako, odavno bi neko drugi iz prethodne garniture seo i rascivijao ceo slucaj. Svi dokazi i materijal datiraju jos od pre par godina...nista nije novo, niti izmisljeno.

PetarPan

pre 11 godina

Selektivna i licna "borba protiv korupcije" i dovodi do licnih poraza. No,narodu je bitno ono "hleba i igara". Sta to bese mozak? e,to nije bitno...

beep

pre 11 godina

znaci ovo je preslo na licni obracun Vucic vs.Miskovic,ova vlast je gora od prethodne,pazite ovu izjavu:"ako oslobodim Miskovica to ce da bude moj poraz"a kad sam ja pisao na forumu da je Misko uhapsen iz politickih i licnih razloga,za promociju nove vlasti i da se kupi karta za sledece izbore,dobio sam gomilu minusa,e sad lupajte i dalje minuse i divite se Vucicu i njegovoj izjavi,BIO KRIV ILI NE NEMA PUSTANJA IZ ZATVORA,e to vam je u prevodu rekao potpredsednik vlade,jer ako ga puste vucic gubi politicke poene kod gradjana,odvratno u kojoj ja zemlji zivim,pa sto ste ga uopste hapsili ako nemate cvrste dokaze protiv njega?a ona izjava Vucica:"NEKA MISKOVIC KAZE KOME JE DAVAO PARE"jer vi uopste imate neke dokaze?drzite coveka iz licnih razloga zbog sujete,politickog marketinga!

Carpe diem

pre 11 godina

"Nisam taj koji donosi odluke oko toga, to je pitanje pre svega za istražnog sudiju i tužioce", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će Mišković biti pušten iz pritvora.
Ne vrsi covek nikakve pritiske na sudstvo,on je odradio svoj deo posla.A sto se tice popularnosti i poene koje skuplja - pa ,sto neko iz prethodne vlasti nije skupljao poene i dizao sebi rejting na takav nacin,niko im to nije branio.Neeee,niko nije hteo toga da se prihvati,svaki dan vam je glava u torbi.Onako je bilo lakse -dobikes nekoliko desetine hiljada evra i pevas,a kriminal samo cveta!

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Ja za svoj licni poraz smatram tri cinjenice:

1. Miskovic sedi u zatvoru da bi se Vucic dobro osecao a ne zato sto je kriv. I ako svi znamo da je finasirao njega i Nikolica dok su bili SRS.

2. Dacic se dobro oseca zato sto vraca na velika vrata Slobinu politiku. I niko ne sme da ga pita ni za KOFER ni za vezu sa Saricima!

3. Nikolic se oseca odlicno, radeci sve sto moze da zaustavi Evropsku Srbiju i vrati nas na poziciju u kojoj smo bili 90setih...

Pero

pre 11 godina

Veći deo ovdašnje javnosti nema nikakav stav prema Vučićevim potezima. Korupcija je u Srbiji i dalje društveno prihvatljiva, i to će biti još jako dugo. Kao i siva ekonomija, kao i nerad, šovinizam, nasilje nad ženama, homofobija, laž... Stanovništvo Srbije je u moralnom ambisu iz koga će izaći ako to želi, ali to će, u svakom slučaju, trajati veoma dugo.

Miki_In

pre 11 godina

Vucic a i Nikolic te Dacic izjavljuju da niko ne sme da se igra drzavom sto se tice ovog spornog spomenika ali kako je moguce da vi gospodo niste bili obavesteni pre nego je spomenik uopste i podignut,dali vam rade obavestajne sluzbe? kad su ovi iz cetnickog pokreta krenuli da ga sruse u polasku su bili spreceni ! tako da me niko nemoze ubediti da isto tako niste mogli sreciti podizanje istog ali je izgleda vama bilo u interesu da se napravi ovakva halabuka! a imam i jedan predlog,nemojte ga sad rusiti,samo mu izmenite natpis,recimo za sve nepotrebne zrtve od te do te god pa ce biti i vuk sit i ovce na broju !

Vladan

pre 11 godina

Vucicu izdrzi i ne dozvoli ne samo da ga puste, nego da se cela akcija privodjenja zakonu tajkuna&politickog olosa koji su u biti ove sveopste propasti otupi i obustavi.

Zbog njihove stetocinske akcije netajkunska, vecinska privreda umire, svakodnevno mnogo ljudi ostaje bez posla, otkazi pljuste na sve strane...i taj trend se ubrzava, Ogromna gomila ljudi bez posla, zivotno ugrozenih je sve veca i veca...oni jos zaposleni i penzioneri sve teze i teze zive, ljudi su izgubili nadu za bolje sutra, a samo bes u njima sve vise i vise raste!!! Ovo ne moze trajati vecno, koliko vidim meseci nas dele od socijalne eksplozije najsirih razmera!!

Zato, daj sve od sebe i ubrzajte sudske procese. Nije dovoljno da Miskovic&ekipa dopadnu istraznog zatvora, oni se moraju sto pre i osuditi i na osnovu presude pokupiti im sve nelagalno steceno kako ono u zemlji, tako i izneto napolje.
Ta sredstva su jedina dovoljno velika na koja Srbija moze racunati, a koja nas pametno ulozena mogu izvuci iz ove sveopste bede. Ovo kreditno sibicarenje od 2-3 milijarde $ godisnje nas ne moze spasiti, do sada je to samo produzavalo agoniju, a opet zavrsavalo u tajkunskim dzepovima...ali ove godine nas nece moci spasiti od bankrota!!!

Transparentno

pre 11 godina

O kojoj borbi protiv korupcije ti pricas kada surujes sa Covicem? Ti si sam sebe porazio u startu zato sto vodis svoju bitku zloupotrebom slizbenih ovlascenja

Zdenko

pre 11 godina

Kavcija ne postoji u nasem pravu, samo jemstvo, ali ni to ne moze, jer je u pritvoru po stavu 2. a to je zbog uticaja na svedoke! Nepismeni narode, eto vam leba i igara, a videcete kako ce Misko da se smeje kad drzava bude placala odstetu!

Jovan Ristic

pre 11 godina

Postoje ZKP-om predviđeni razlozi zbog kojih se određuje pritvor. Nema tu mesta bilo čijoj samovolji, barem ne bi trebalo.

marre

pre 11 godina

Drago mi je da se nasao neko kao Vucic koji valjano obavlja svoj posao i ne stavlja svoj interes ispred interesa naroda. Takodje mi je sad jasno zasto je DS vodio onako prljavu predizbornu kampanju protiv SNS, ipak su imali cega da se plase. Jos samo da se Srbija resi "strucnog" kadra SPS-a, a verujem da ih oce istrage, koje vodi tim za borbu protiv korupcije, nece preskociti.

Panika plaćenika

pre 11 godina

Miskovic nije mogao sam da buši rupe u zakonu, otima, potkrada, zakida, ucenjuje, izrabljuje, mobinguje, kompromituje, plaši, potplaćuje, itd, jako je širok spektar njegovih "privrednih" aktivnosti, već je organizovao čitave timove što se vidi i po ovim komentarima. Znam da ih sada hvata panika kada se velikom gazdi smeši duga,duga odsutnost i konfiskacija imovine ali to ne umanjuje i nihovu odgovornost i Vučić bi trebao da proširi istražne radnje i u tom pravcu i verujem da je tako bolje jer ako im na kraju gomila krene da presudjuje,ne smem ni da pomislim na epilog!

Gabi

pre 11 godina

"Ako bi se to desilo i da za to ne postoje valjani razlozi, onda bih to doživeo i kao lični poraz",

Pa, o tome si trebao ranije da misliš! Naravno, nema veze da li si ti skupio dokaze, lako se doneo neki instant zakon da bi Miško ostao u pritvoru. Ali stvarno je najvažnije da ti ne doživiš lični poraz. Lična promocija iznad svega!

Bane

pre 11 godina

Vučić je učinio sve što je do njega da stvori uslove da policija obavi istražne radnje. Dalje je sve na sudu. Nema razloga da se oseća poraženim, bez obzira kakav bude ishod. Pošto sada sudovi neće raditi pod pritiskom, odnosno zaštitom okrivljenih od strane političara, verujem u pravedan i pošten ishod ovog slučaja.

dragiša

pre 11 godina

Mislio sam da se dolaskom Vučića na vlast neće ništa promeniti medjutim ovo je jedno više nego pozitivno iznanedjenje. Ovo što rade prosto je nepovezivo sa onim što su radili dok su bili opozicija u pozitivnom smislu a obićno je obrnuto. Ova vlast nije od svog dolaska napravila ni jedan ozbiljan faul a to nije bilo ni kada je Djindjić došao na vlast i tada je odma krenulo zgrada CK i ostale kombinacije a ovi što su otišli nisu imali mere. Jedino pitanje je dali je sve ovo moguće sa Vladom koju 40 - 50 % ćine oni koji su bili u prethodnoj vladi. Ali nemoj mo suditi unapred. Mižda ovo nije pravi naćin ali ovo je Srbiji bilo više nego potrebno i zato nešto što sam mislio da nikada neću reći
BRAVO VUČIĆU !!!!

sandrin

pre 11 godina

Sumnjam da ce Misko izaci do NG a i kasnije,jer su konacno na vlasti ljudi kojima nije u interesu da pune svoje dzepove na racun gradjana!

ravnodušan na tajkune

pre 11 godina

Puštanje Miškovića ne bi bio samo Vučićev lični poraz, nego bi bio i poraza za državu, dokaz da je nemoćna u obračunu sa visokim kriminalom.

zez

pre 11 godina

lični poraz, jer je i borba protiv korupcije postala isuviše lična i osvetoljubiva. institucije su tu samo sredstvo kojim se nešto postiže(ono što treba da bude cilj i normalna pojava, ovde postalo senzacija).

Mister NO

pre 11 godina

Manir gomilanja funkcija u Srbiji postaje poguban.
Takođe, manir da iste takve funkcije budu ad hoc još je gori (prvi potpredsednik Vlade zadužen za borbu protiv korupcije?!?).
Kao što Dačić ne može voditi istovremeno i MUP i Vladu, tako ni Vučić ne može voditi istovremeno Ministarstvo odbrane i obavljati neku izmišljenu funkciju, koja će objedinjavati sudiju, porotu i dželata, i to sve na nivou Vlade.
Elem, pošto se ne može istovremeno spavati u dva kreveta, tako ni ova dva gospodina ne vode svoja ministarstva, već ih prepuštaju svojim drugarima, koji koriste njihove faksimile (imaju čoveka koji im zanosi mašinu, što bi rekao Radovan III).
O određivanju, produžetku i ukidanju pritvora, kao mere obezbeđenja prisustva okrivljenog odlučuje sud, na predlog javnog tužioca.
Izvršna i zakonodavna vlast sa ovim nemaju nista jer su razdvojene od sudske, barem u demokratskim drzavama.
Pritvor nije kazna, pa ako neko bude pušten iz pritvora ne znači da je i oslobođen krivične odgovornosti.
Ovakav nastup Vučića je ništa drugo nego direktan uticaj na pravosuđe, koje ionako nije nezavisno, pa nema ni štete.
A šta narod zna - pritvor ili zatvor, na isto mu dođe, bitno je da je naš Aca najpošteniji i da se ničeg ne boji.
U svakom slučaju nisam previše zainteresovan gde će gospodin Mišković čekati Novu Godinu.
Znam samo da polako klizimo u nešto što nije pravna država, pa makar nas Brisel i Vašington zajedno tapšali po ramenu.
I Čerčil je svojevremeno hvalio Hitlera.

Kasica -prasica

pre 11 godina

Vansudsko poravnanje: milijarda eura za državu, pa neka nastavi da radi i plaća porez.Šta ja imam što taj muljator čuči u bajboku.Krao je od države fiktivnim transakcijama neka plati cenu i ćaos.

Država od zatvaranja ljudi, oduzimanja saobraćajbih dozvola i sl ima ogromnu štetu jer mora da plati smeštaj i hranu i lečenje robijašima, posle ovi izađu pa tuže državu isl.Kad nam oduzmete dozvolu za vožnju uništite nam firmu, život, nema poreza na firmu,nema kupovine goriva, nema akciza za državu i sl.Vansudski dogovori idu u korist države, a većina zatvorskih kazni finansijke prirode se može i mora rešiti novcem.Delujte racionalno a ne emocionalno.Kip pravde u jednoj ruci drži mač, a u drugoj kriznu kasicu-prasicu.A za vaš osećaj pravde, populizma i demagogija svet zabole stojko.Na zadnjim mestima smo na svim rang listama i to je pravo stanje stvari u državi Srbiji.

E.A.

pre 11 godina

Siguran sam da ce Aleksandar Vucic istrajati u svojoj borbi kao sto je i do sada,mislim da promene u Srbiji vise niko ne moze da zaustavi iako mnogima to nece odgovarati.

bata

pre 11 godina

Sa prevarantima takvog kalibra nema sta da se pregovara o kauciji ili pustanju da se brane sa slobode.Oni moraju iz istraznog,posle dokazanih krivicnih dela(kojih je mnogo)i presude biti prebaceni u zatvor na izdrzavanje kazne.Mnogima su upropastene egzistencija i ostali bez posla,zbog takvih manipulatora i prevaranata u velikom stilu,zbog njih moraju biti kaznjeni,za primer drugima.Ako se sada dozvoli da oni pobede,ova zemlja srlja u jos vecu katastrofu i nepravdu,i neki politicari imace ozbiljnih problema.Naprotiv,u ovoj zemlji ima jos mnogo slicnih,treba nastavti sa hapsenjima,i onih koji su finansirali vasu stranku,a zna se odlicno da nisu nista bolji ili gori od Miskovica.Kada takve budte hapsili,bice i lepseg zivota naroda,do tada je put veoma dug,i momentalno zavisi od vas,koj ste na vlasti.Dokazite na delima ko ste,nemojte samo da hvatate one koji mozda nisu hteli da vas finansiraju,a one koji su takodje prevaranti i kriminalci a bili darivi prema vasoj stranci stitite.Mislim da to ima veze sa pravdom,ako o njoj pricate.Selektirana pravda nije pravda,vec prevara naroda koji vam je ukazao poverenje i veruje vam,a sakrtiti se vise ne moze,jer su narodu poznata imena vecine onih koji su ih pljackali i derali kozu godinama.Ako mislite da vladate duze,morate raditi ozbiljno i pravedno.Napravite reda i izmedju vas,inace nema nista od svega toga,neuspeh je zagarantovan.

vic decenije

pre 11 godina

jel shvata neko ovog coveka ozbiljno,sve ovo je radio zbog licne promocije i sad je puk'o,dovidjenja prijatno i da vas od marta nikad vise ne vidimo...

Bata

pre 11 godina

Podrzavam svaku detajkunizaciju Srbije i nadam se da je njegova desna ruka Milan Beko sledeci. Podrska radnicima Imleka koji su u strajku i koji su u medijskoj blokadi jer je taj isti Beko pokupovao ili potkupio silne medije.

ivan

pre 11 godina

Da li je ovo vrsta pritiska na sud i tužilaštvo,u našem pravnom sistemu niko nije kriv dok se to ne dokaže pred sudom.Izgleda da je ovde krivica već dokazana,ovo liči na lični kompleks.A sa druge strane u Vranju odbornik sa nekoliko krivičnih prijava.

skipper

pre 11 godina

Свакако. Александар Вучић је урадио најбоље што је могао свој део посла што се Мишковића тиче, сада је на реду тужилаштво и правосуђе. Надам се да ће у сарадњи са полицијом тужилаштво спремити све релевантне доказе како би олакшали посао судијама

Miki_In

pre 11 godina

hapsi milicijo,i treba sve koji su se neposteno obogatili pohapsiti i da vrate oteto ali ja kao obican gradjanin gledam svaki dan u novcaniki i na cene í svakim danom mi je sve vise muka... a vi politicari se i dalje vozite u sve boljim kolima i zivite u izobilju! e kad to promenite e tad cu vam reci skidam kapu i imate moj glas,do tad je sve ovo samo pozoriste!

precanin

pre 11 godina

Vucicu, pa i da ga puste, Ti i tvoja partija ste ispunili cilj !!! Vise ne moras nista ni da radis, narod Ti je zahvalan sto si uhapsio Miskovica, to sto sutra taj isti narod nema kesa da kupi veknu leba koga to zanima , naprotiv, svi radosni , a Vi pridobili more novih simpatizera !? Peva kuca !!!

MuNboss

pre 11 godina

Svaka cast koliko A.Vucic poseduje politicke odgovornosti. Zaista, nije neophodno ukazivati na njegove politicke sposobnosti jer su i vise nego ocigledne. Ono sto mene zabrinjava jeste kako je moguce da se uopste i pokrene pitanje pustanje Miskovica na slobodu. Covek koji je toliko ekonomsko/socijalno/politicki unazadio ovu zemlju ne sme biti tako olako pusten na slobodu.

Зоран

pre 11 godina

Не ради се о томе шта би био твој пораз, него да ли је Мишковић крив пом закону или није.

Amos

pre 11 godina

Lepo rekose na www.njuz.net kako je ovih dana cena za pisanje pohvalnih tekstova o Miskovicu skocila na 400 eur po slovu.

Nego - lepo rece Vucic da ce njegov licni poraz biti ako bude puste BEZ VALJANOG RAZLOGA. Dakle, vi sto se kunete u demokratiju i sutrasnje ostavke - iskulirajte.
Miskovic i njegova imperija su uporopastili hiljade porodica i malih preduzeca u Srbiji direktno, a indirektno - monopolom na uvoz - ostetili sve gradjane u Srbiji!
Znam poimence za firme koje su bile solidni uvoznici poneke robe sve dok neko iz Delta lanca nije odlucio da to sad oni uvoze. E onda krecu problemi na carini, zatezanja, gubljenja dokumentacije itd.
A to je samo za onu robu za koju Delta nije imala apsolutno nikakve ugovore. A zamislite kako je sa brendovima koje su drzali!?

k&m

pre 11 godina

mozda sam pametan a mozda i nisam,ali ja mislim da u corku treba da idu svi kriminalci koji su se ogresili o zakon,a kriminalci koji se nisu ogresili o zakon i oni isto moraju u corku,sto nam govori da u corku moraju svi kriminalci zato sto su kriminalci.A najvise se zgrozavam korumpiranih kriminalaca,njih bih strp'o u corku i nek se tamo korumpiraju...s'kriminalci !!!

Priuceni advokat

pre 11 godina

Nije li ovo pritisak na "nezavisno" sudstvo. Da ne bi bio njegov poraz. Samo zadrzavanje od 30 dana a mozda i vise je protivpravno pozitivnim zakonskim propisima tj ZKP-u. Kakav bi bio problem za Vucica ili bilo koga da se Miskovic brani sa slobode. Gospodine Vucicu, da ne bi bio vas poraz mozete da naredite tuzilastvu da dokaze da je Jugo Mercedes. Nije li vam zvezda vodilja "car" Putin koji je one koji se njemu suprostave stpao u kazamat na 20 godina i uz oduzimanje celokupne imovine

Grunf

pre 11 godina

Jeste Mišković vedrio i oblačio u Srbiji, ali kad pogledam biografije naprednjačkih "kadrova" , sve bivši slobini udbaši ,megatrendovci ,priučeni šloseri i kosovarski "profesori" , gde je neki naprednjak digao kredit od agrobanke i ima 214 stanova, a da "tužilaštvo" još nije ni podiglo optužnicu a kamoli da je blokiralo svu imovinu dotičnog "funkcionera" , gde Vučić izabere čoveka za gradonačelnika koji alkoholisan udari date i toliko bezdušan i bahat pobegne .Dokle se stiglo sa Kolubarom, mogao bi B92 da nas podseti reprizom insajdera , da malo osvežimo pamćenje Kenetom,Tomićem i ekipom , mogao bi da osveži pamćenje i "sudijama" i "tužiocima" što su odbacivali krivične prijave protiv vođa klubskih grupa i podgrupa. Da li su uklonjene sve one "nepoznate" prislušne antene sa meteoroloških stanica , ko ih je postavljao, da li će ti voajeri-manijaci što su naredili da se prisluškuje cela Srbija biti izvedeni pred specijalnog tužioca ? Na Miškovićevo mesto doći će neki Borovica ili možda neki ćelavi gangster i biće sve po starom , i serija koja je započeta 1948-me može da se nastavi samo u Srbiji, a sve ostale zemlje u regionu biće daleko zdravije i naprednije.

Patriot

pre 11 godina

@sandrin-kad pogledam tvoj komentar , vidim samo malog jadnog naivnog stranackog potrcka, ajde idi se uvlaci u stranku nemoj ovako javno glupo je!

Virpul

pre 11 godina

Pustiti Miskovica na slobodu znacilo bi da je Srbija i dalje DIVLJI ZAPAD i da svako moze da radi sta pozeli.Coveku koji je toliko ostetio ovu drzavu mesto je iza resetaka!

Milos

pre 11 godina

Posle ovakve izjave, da vidimo taj sud koji ce pustiti Miskovica da se brani sa slobode. Ovo je tipican primer pritiska na sud! Toliko o nezavisnosti sudstva!

namcor

pre 11 godina

Ovakva izjava je skandalozna. Predstavlja direktan pritisak na Tuzilastvo i Pravosudje ("nemoj da se usudite da ga oslobodite, inace cete imati posla samnom") i unapred osudjuje. Nemam nista protiv, da ako se dokaze da je Miskovic kriv da bude osudjen (i za primer i kao primer), ali, pred svakim nezavisnim pravosudjem svako je nevin dok se ne dokaze krivica. Ovakvim izjavama Gospodin "Inkvizicija" dovodi u pitanje nezavisnost sudstva. Skandalozno!!

blondie

pre 11 godina

Kakvi nezavisni sudovi,to ne postoji nigde u svetu,jer je svet dolina placa,a ne pravde.Postoje samo gospodari i robovi,a sudovi su u sluzbi prvih!A to,sto ponekad i negde,odigraju pozorisnu predstavu za neosvescenu masu,u kojoj sud sebe predstavi kao objektivnog arbitra,to je samo farsa.Ovo,naravno,vazi samo za ovakve i slicne slucajeve,u procesima gde ucestvuju za silnike beznacajni ljudi,moze se naci i zrnce pravde!

maja a.

pre 11 godina

Iz cega mozemo zakljuciti da je njegovo hapsenje bilo licna pobeda?! Ne ide to tako, Vucicu, postoje neke institucije valjda, neka procedura ILI NE?

Gnusna Emigracija

pre 11 godina

U pravosudju ne treba da bude niceg licnog, gospodine Vucicu. Vi vec neko vreme volontirate kao ruka pravde, umesto da radite na tome da drzavne institucije to budu.

SPOvac

pre 11 godina

Ako hoće podršku javnosti, Vučić mora da kaže ko vrši pritisak da se Mišković pusti.Da bi se priča koja je počela hapšenjem, završila uz dokaze, osuđujućom sudskom presudom, potrebno je da se slože sve kockice. To znači i pokretanje istraga protiv političara svih vlasti koji su omogućili Miškoviću toliki monopol. Podsećam da je većina sumljivih privatizacija iz vremena Koštuničine vlade.

Rep. Srpska ,,DELIJA"

pre 11 godina

Teško Vama u Srbiji ovaj čovjek je veći egoista od svog učitelj vojvode Voje. Mi imamo Milu, C. Gora Mila i znamo kako je kad te kadija tuži pa ti onda i sudi,,DIKTATURA". Da je taku izjavu dao u demokratiji drugi dan bi pod pritiskom javnosti morao dati ostavku. Ja mislim kad se rješi malog Ivice(ili ga još više smanji) tada je na redu Tomo naći će on nešto (diploma,stan ponašanje sinova)timovi već rade na tome,i eto Vama novog kralja Aleksandra. Prodaće i izdati sve za gram vlasti. Nedajte diktatoru da pravi diktaturu,braćo Srbi.

Serafim

pre 11 godina

Poraz Srbije lezi u recenici Aleksandra Vucica:
Pustanje Miskovica doziveo bih kao licni poraz.

Miskovic je gradjanin Srbije koliko i Vucic,
Niko ne sme sedeti u zatvoru da bi se jedan politicar osecao kao pobednik cak i kada se on zove Aleksandar Vucic.

Ovakva tvrdnja podpredsednika vlade JESTE uticaj na institucije. I meni je ona klasican primer zloupotrebe polozaja!

Zasto se ne uhapse ministri SPS-a ili onoliki kriminalci iz G17? Zato sto bi pala vladaa pa bi i to bio licni poraz Aleksandra Vucica?

Zasto oslobadjajuce presude Misi Beku za Luku Beograd u kojoj je opljackao male akcionare, i koji je barem 3 puta gori od Miskovica Aleksandar Vucic ne dozivljava kao licni poraz? Je to onda njegova pobeda?

ko je veci poraz

pre 11 godina

Nazalost, Vucicu od tebe nema veceg poraza za ovaj narod i drzavu.Ne znam samo koje si uspehe do sada imao.Spusti se malo na zemlju i obnovi gradivo prava koje kazes da si nekad studirao.Zadnjih 20 godina bio si obican lezilebovic i nije ni cudo sto si sve pozaboravljao.

dejan

pre 11 godina

koji je ovo pritisak na sudstvo.Pa nisi ti čoveče Staljin,Tito a ni Sveti Petar da odlučuješ ko će ići u zatvor nego sud.Ovo je povratak u 1946.,svi bogati su krivi a partija je jedini sud!

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Tuzioci i sudije su ogrezli u kriminalu i korupciji,ZA VELIKE PARE I DJAVOLA BI PUSTILI a ne samo Miskovica,hiljade neduznih gradjana pa cak i Djekna koju nikad nisu mogli naci su platili tu gorku cenu,zato novi ministar pravosudja nije smeo da dozvoli da ga boljsevici u pravosudju izvozaju i neukinu staljinisticko berijevski zakon o progonu gradjana tj. o zloupotrebi sluzbenog polozaja NEGO GA SAMO MODIFIKUJU,to je necivilizovan zakon i obice se ministru O GLAVU kad tad.

bezimena

pre 11 godina

A. Vučić, pričajući o "nevidljivim" pritiscima na sud, direktno vrši pritisak na pravosudje što je skandalozno i NEDOPUSTIVO od bilo kog nosioca VLASTI! NE može on da priča o svom "ličnom porazu" ako Mišković bude pušten iz pritvora, o tome NEZAVISNI sud mora da odlučuje shodno zakonu a ne "ličnim" osećanjima A. Vučića!

Patriota

pre 11 godina

Reci narodu da je Miskovic kriminalac i da bi njegovo pustanje na slobodu bilo njegov licni poraz, a ne kazati one koji vrse pritisak na njega i sudstvo sto je zna Vucic krivicno delo malo mi lici na igru ljutog deteta. Ovo je samol prikupljanje politickih poena a to sto se nista od toga nece ostvariti bit ce krivi svi drugi samo ne Eliot Nes. Sad imamo coveka koji je vodio tolike banke koji odjednom nezna kako se zove i 300 miiona baceno i za koje níko nece odgovarati niti ih mora vratiti. Nikako da nam Vucic ne objasni gde su te pare ulozene moze li se sto od toga naplatiti, prodati.

draganzr

pre 11 godina

pa posto vucko i vladajuca ekipa ne zeli da se borba protiv korupcije resava dugorocno i sistematcki, te razviju drzavni nezavisni aparati u borbi protiv ove vrste kriminala sasvim je logicno da ce pustanje miska na slobodu doziveti kao licni poraz.

Edge

pre 11 godina

Ovo nije samo pitanje Vucica i SNS-a vec drzave Srbije koja ukoliko sada poklekne vise se nikada nece oporaviti jer svi znaju koliko su tajkuni , kriminalci i ostali upropastili ovu zemlju i koliko stotina hiljada radnika je ostalo bez posla zbog njih.Siguran sam da ce Vucic istrajati u ovoj borbi ali plasim se naseg pravosudja .

Mare

pre 11 godina

Vucicu, ulazjte u veliki rizik sto stalno komentarisete radnje istraznih i sudskih organa. U drugim zemljama bi takve optuznice pale bas na osnovi mesanja politike.

sremac iz indjije

pre 11 godina

Nisam fan MM, ali nije li ovo pritisak na institucije. Kad mojoj ženi oduzme država 2/3 penzije od 12.000, tu se ništa ne može iako je država dala pa joj sad oduzima istu. A kako smo čuli na hiljade ljudi je tako oštećeno i svi sa sličnim primanjima. Uostalom koga briga za to.

guliver

pre 11 godina

nagodite se da napravi jedan most preko dunava ili da odmah plati rekonstrukciju panchevca po svetskim standardima i pustite lika... sa te strane potrebni su mostovi ,uozbiljite se....

1%

pre 11 godina

Na stranu krivica ili nevinost Miskovica, ovo je perfidan nacin da se izvrsi pritisak na sudstvo i istrazne organe....."to je njihova stvar, ali pustanje bi doziveo kao licni poraz"...tvoj najveci poraz je ona "izborna kradja" a i to ce doci jednom na dnevni red...sacekaj malo..nicija nije gorela do zore..

jovan

pre 11 godina

Jedna povrsna socio ili psiholingvisticka analiza svega izgovorenog od strane jednog visokog aktuelnog politicara, utvrdice samo na osnovu dve potpuno sizofrene recenice: najpre, "Ja ne odlucujem o tome" zatim "doziveo bih to kao licni poraz" i docnije, citavo vreme govoreci o slucaju Miskovic i komentarima oko toga, covek izjavljuje "necu da komentarisem to", da je u pitanju patoloska sklonost ka rascepu u licnosti.
Dijagnozu ovoga puta ostavljam strucnjacima. Madjutim postavlja se po ko zna koji put pitanje kako je moguce patoloskim karakterima dozvoliti preakumulaciju funkcija i moci, narocito nad institucijama tzv prinude i sile, kao sto su vojska, policija, sluzbe bezbednosti? Nas, na zalost istorija definitivno nicemu ne moze nauciti.

Александар Џунић

pre 11 godina

Ако је тачно то да ће Американци градити хангаре и магацине уз аеродром Београд, на земљишту које је свуд унаоколо покуповао Мишковић, онда његово "свргавање" није мотивисано правдом већ уступком Американцима, којима се допада да конфисковано земљиште откупе по далеко нижим ценама. И тако народ се радује, Вучић добија политичке поене, а амери нам из секунда у секунд кроје капу.

Dragan BL

pre 11 godina

Aleksandre, proces od početka do kraja treba da vode profesionalci! Nema tu emocija, kakav crni lični stav. Svi znaju da je bilo muljačine, sada trebaju dokazi.
Ti i tvoji ljudi ste tu da kontrolišete proces, da ne bi neko radio ispod stola. Pošto voliš sport evo ti izreka trenera Gvardiole: Golove daje ekipa, titule osvaja ekipa!

analiticar

pre 11 godina

Od pocetka je jasno da Vucic sve sto radi svodi na licni rat (*moj licni poraz*), a ne zbog brige o drzavi. Pre izbora govorio je da je najvaznije pitanje da obezbedi posao za sve gradjane Srbije, a sada samo koristi jedan prst da pokaze koga treba uhapsiti.

za sve je kriv ds

pre 11 godina

eto ko vodi ovu zemlju. ako je miskovic ipak sve radio po zakonima takvi kakvi su onda bi morao napolje, ili ce ovaj covek to da spreci. a ako je po zakonu kriv njegovo pustanje bi bio poraz ovog naroda i njegove drzave a ne jednog pojedinca na vlasti. licni njegov poraz je i ako zvezdu ne izgura da bude prva bez obzira da li ima neko bolji. strasno je kad covek sa licnim ambicijama koji te ambicije stavlja i ispred gradjana i ispred drzave pa i ispred zakona vodi zemlju, to se videlo od napoleona do vucica koliko god neumesno poredjenje bilo, s tim sto cenu vaterloa plati uvek taj gradjanin .

Bice svasta ali nista dobro

pre 11 godina

A pa ovo je licno! Pa Vucic je poznat kao istinoljubiv, pravedan i pomirljiv. Jos se secam recenice "Karlovac, Karlobag, Ogulin, Virovitica"...

antifa

pre 11 godina

Vučić je čovek institucija - inspektor, tužilac, sudija, portparol a u slobodno vreme ministar odbrane i potpretsednik vlade. Izgradite DRŽAVU, SISTEM koji će onemogućiti i destimulisati bilo koji pokušaj potkradanja! Postavite stručne i kompetente ljude za direktore strateških preduzeća i institucija a ne partijske poslušnike!Prestanite sa ovom medijskom lakrdijom pravljenja kulta ličnosti nedodirljivog Vučića! Svako ko se usudi da ga opravdano kritikuje odmah se označava kao "neprijatelj borbe protiv korupcije"

Spiridon Kopicl

pre 11 godina

Jel ti to Vucicu saljes poruku tuzilastvu i sudstvu da ces se sa njima razracunati ukoliko ne postupe po tvojim zeljama ?
Jel to tvoj licni rat, pa ajde da na krilima trenutne popularnosti pokazem ko je "gazda u kuci" ?
Kako to ti znas a advokati govore neistinu ? Kako to ti znas krivicno pravo kao ministar odbrane bez dana radnog staza, a advokati krivicari ne znaju i lazu ?
Znaci zakon i pravni postupci ne vaze, ne postoje ?
Ovakvo vodjenje drzave nikako nije dobro... Ovo je sramota...

samo polako

pre 11 godina

Poraz!??? sta je tu cudno, jos jedan u nizu od 2000-e na ovamo...
Pa kad si ti covece pobedio???? Koliko se secam nikad i nikog...samo poraz..poraz..poraz...
Luzeru!!

vladabgd

pre 11 godina

Ipak smo mi i dalje teski partizani,sa ovakvim izjavamo o licnim neuspesima!!!Ma,ko tebe sta pita.....Ti si covek bez dana radnog staza,voleo bi da das neki komentar na tu temu....

mattko

pre 11 godina

Nije jasno zasto bi to bio licni poraz. Ako Miskovic plati kauciju njegovo je pravo da bude van pritvora do pravosnaznosti presude od momenta kada sud utvrdi da nema vise uticaja na svedoke. To Vucic sigurno zna i ne treba da u Srbiji pravi gladijatorsku atmosferu,

sasa jokic

pre 11 godina

Ako Miskovic izadje iz pritvora, onda treba spakovati kofere i kud koji mili moji! Objavite imena onih koji vrse pritisak, da vidimo sa kim je muljao!

mijajic dragisa

pre 11 godina

Cosim moli mlade intelektualce da se vrate u Srbiju a sudovi pustaju Miskovica grobara Srbije Pa kuda ide nasa drzava Ako se vrate neki morace na noge takvima da mole za posao Ovom nasem pravosudju treba preki sud ili OTKAZI Oni se boje Miskovica ili su kod njega na platnom spisku VUCICU dijaspora je uz tebe samo napred

pravedni

pre 11 godina

Ma naravno, ima da leži u ćuzi da tebi ego ne povredi. Nema veze jeli kriv ili ne... ćorkaaa. Taman posla da branim miškovića, ali čisto sumnjam da je on kao kadar 90tih dozvolio sebi luksuz da ga maznu u nekoj nepravilnosti. Uostalom, plaćao je maksimalno tim advokata, a i od 90, kad je bio podpresednik, montiran su zakoni kako njemu odgovara. I ako je na kraju ispao glup i uhvatili ga u nekoj nezakonitoj raboti, mišković prvo treba da rasčisti sa svojim advokatima. Za velike pare, ispali neznalice...

marre

pre 11 godina

Drago mi je da se nasao neko kao Vucic koji valjano obavlja svoj posao i ne stavlja svoj interes ispred interesa naroda. Takodje mi je sad jasno zasto je DS vodio onako prljavu predizbornu kampanju protiv SNS, ipak su imali cega da se plase. Jos samo da se Srbija resi "strucnog" kadra SPS-a, a verujem da ih oce istrage, koje vodi tim za borbu protiv korupcije, nece preskociti.

ivan78bg

pre 11 godina

Znaci trebaju dokazi da bi se pusti covek iz pritvora nad kojim josh nije ni podignuta optuznica?JA sam ziveo u zabludi da dokazi trebaju da postoje da bi se drzao u pritvoru.....

Saša

pre 11 godina

Sve nešto mislim, da sam ja ovo rekao, razapeli bi me zbog pritiska na pravosudne organe. Ali to je valjda zato što je moja popularnost na nivou Srbije 0.0001%, a tako bahato možeš da se ponašaš kad se približiš 50%.

Dragan

pre 11 godina

A zašto bi bio vaš poraz gospodine podpredsedniče vlade? Niste vi ni policajac ni javni tužilac, valjda su oni ti ljudi čiji bi to bio poraz, jer bi značilo da su nevinog čoveka strpali u zatvor. Ili se u Srbiji posle Tadića opet pojavljuju političari koji preuzimaju tuđe ingerencije?

zanzibar

pre 11 godina

U normalnoj zemlji si nevin dok se ne dokaze suprotno. U ovoj zemlji, od njenog vaskrsnuca pre 200 godina vaze policijsko-zbirovska pravila. Vucica "vadi" sto ovo nije njegov izum vec samo nastavak jednog provincijskog, neevropskog, nazadnog sistema i nacina razmisljanja. To je ista matrica zbog koje imamo nazadnu privredu, ruzne i uprljane gradove.

zanzibar

pre 11 godina

U normalnoj zemlji si nevin dok se ne dokaze suprotno. U ovoj zemlji, od njenog vaskrsnuca pre 200 godina vaze policijsko-zbirovska pravila. Vucica "vadi" sto ovo nije njegov izum vec samo nastavak jednog provincijskog, neevropskog, nazadnog sistema i nacina razmisljanja. To je ista matrica zbog koje imamo nazadnu privredu, ruzne i uprljane gradove.

dejan

pre 11 godina

koji je ovo pritisak na sudstvo.Pa nisi ti čoveče Staljin,Tito a ni Sveti Petar da odlučuješ ko će ići u zatvor nego sud.Ovo je povratak u 1946.,svi bogati su krivi a partija je jedini sud!

Dragan

pre 11 godina

A zašto bi bio vaš poraz gospodine podpredsedniče vlade? Niste vi ni policajac ni javni tužilac, valjda su oni ti ljudi čiji bi to bio poraz, jer bi značilo da su nevinog čoveka strpali u zatvor. Ili se u Srbiji posle Tadića opet pojavljuju političari koji preuzimaju tuđe ingerencije?

Milos

pre 11 godina

Posle ovakve izjave, da vidimo taj sud koji ce pustiti Miskovica da se brani sa slobode. Ovo je tipican primer pritiska na sud! Toliko o nezavisnosti sudstva!

Spiridon Kopicl

pre 11 godina

Jel ti to Vucicu saljes poruku tuzilastvu i sudstvu da ces se sa njima razracunati ukoliko ne postupe po tvojim zeljama ?
Jel to tvoj licni rat, pa ajde da na krilima trenutne popularnosti pokazem ko je "gazda u kuci" ?
Kako to ti znas a advokati govore neistinu ? Kako to ti znas krivicno pravo kao ministar odbrane bez dana radnog staza, a advokati krivicari ne znaju i lazu ?
Znaci zakon i pravni postupci ne vaze, ne postoje ?
Ovakvo vodjenje drzave nikako nije dobro... Ovo je sramota...

Зоран

pre 11 godina

Не ради се о томе шта би био твој пораз, него да ли је Мишковић крив пом закону или није.

Saša

pre 11 godina

Sve nešto mislim, da sam ja ovo rekao, razapeli bi me zbog pritiska na pravosudne organe. Ali to je valjda zato što je moja popularnost na nivou Srbije 0.0001%, a tako bahato možeš da se ponašaš kad se približiš 50%.

pravedni

pre 11 godina

Ma naravno, ima da leži u ćuzi da tebi ego ne povredi. Nema veze jeli kriv ili ne... ćorkaaa. Taman posla da branim miškovića, ali čisto sumnjam da je on kao kadar 90tih dozvolio sebi luksuz da ga maznu u nekoj nepravilnosti. Uostalom, plaćao je maksimalno tim advokata, a i od 90, kad je bio podpresednik, montiran su zakoni kako njemu odgovara. I ako je na kraju ispao glup i uhvatili ga u nekoj nezakonitoj raboti, mišković prvo treba da rasčisti sa svojim advokatima. Za velike pare, ispali neznalice...

Gnusna Emigracija

pre 11 godina

U pravosudju ne treba da bude niceg licnog, gospodine Vucicu. Vi vec neko vreme volontirate kao ruka pravde, umesto da radite na tome da drzavne institucije to budu.

sremac iz indjije

pre 11 godina

Nisam fan MM, ali nije li ovo pritisak na institucije. Kad mojoj ženi oduzme država 2/3 penzije od 12.000, tu se ništa ne može iako je država dala pa joj sad oduzima istu. A kako smo čuli na hiljade ljudi je tako oštećeno i svi sa sličnim primanjima. Uostalom koga briga za to.

maja a.

pre 11 godina

Iz cega mozemo zakljuciti da je njegovo hapsenje bilo licna pobeda?! Ne ide to tako, Vucicu, postoje neke institucije valjda, neka procedura ILI NE?

precanin

pre 11 godina

Vucicu, pa i da ga puste, Ti i tvoja partija ste ispunili cilj !!! Vise ne moras nista ni da radis, narod Ti je zahvalan sto si uhapsio Miskovica, to sto sutra taj isti narod nema kesa da kupi veknu leba koga to zanima , naprotiv, svi radosni , a Vi pridobili more novih simpatizera !? Peva kuca !!!

antifa

pre 11 godina

Vučić je čovek institucija - inspektor, tužilac, sudija, portparol a u slobodno vreme ministar odbrane i potpretsednik vlade. Izgradite DRŽAVU, SISTEM koji će onemogućiti i destimulisati bilo koji pokušaj potkradanja! Postavite stručne i kompetente ljude za direktore strateških preduzeća i institucija a ne partijske poslušnike!Prestanite sa ovom medijskom lakrdijom pravljenja kulta ličnosti nedodirljivog Vučića! Svako ko se usudi da ga opravdano kritikuje odmah se označava kao "neprijatelj borbe protiv korupcije"

Bice svasta ali nista dobro

pre 11 godina

A pa ovo je licno! Pa Vucic je poznat kao istinoljubiv, pravedan i pomirljiv. Jos se secam recenice "Karlovac, Karlobag, Ogulin, Virovitica"...

samo polako

pre 11 godina

Poraz!??? sta je tu cudno, jos jedan u nizu od 2000-e na ovamo...
Pa kad si ti covece pobedio???? Koliko se secam nikad i nikog...samo poraz..poraz..poraz...
Luzeru!!

bezimena

pre 11 godina

A. Vučić, pričajući o "nevidljivim" pritiscima na sud, direktno vrši pritisak na pravosudje što je skandalozno i NEDOPUSTIVO od bilo kog nosioca VLASTI! NE može on da priča o svom "ličnom porazu" ako Mišković bude pušten iz pritvora, o tome NEZAVISNI sud mora da odlučuje shodno zakonu a ne "ličnim" osećanjima A. Vučića!

1%

pre 11 godina

Na stranu krivica ili nevinost Miskovica, ovo je perfidan nacin da se izvrsi pritisak na sudstvo i istrazne organe....."to je njihova stvar, ali pustanje bi doziveo kao licni poraz"...tvoj najveci poraz je ona "izborna kradja" a i to ce doci jednom na dnevni red...sacekaj malo..nicija nije gorela do zore..

mattko

pre 11 godina

Nije jasno zasto bi to bio licni poraz. Ako Miskovic plati kauciju njegovo je pravo da bude van pritvora do pravosnaznosti presude od momenta kada sud utvrdi da nema vise uticaja na svedoke. To Vucic sigurno zna i ne treba da u Srbiji pravi gladijatorsku atmosferu,

Rep. Srpska ,,DELIJA"

pre 11 godina

Teško Vama u Srbiji ovaj čovjek je veći egoista od svog učitelj vojvode Voje. Mi imamo Milu, C. Gora Mila i znamo kako je kad te kadija tuži pa ti onda i sudi,,DIKTATURA". Da je taku izjavu dao u demokratiji drugi dan bi pod pritiskom javnosti morao dati ostavku. Ja mislim kad se rješi malog Ivice(ili ga još više smanji) tada je na redu Tomo naći će on nešto (diploma,stan ponašanje sinova)timovi već rade na tome,i eto Vama novog kralja Aleksandra. Prodaće i izdati sve za gram vlasti. Nedajte diktatoru da pravi diktaturu,braćo Srbi.

zez

pre 11 godina

lični poraz, jer je i borba protiv korupcije postala isuviše lična i osvetoljubiva. institucije su tu samo sredstvo kojim se nešto postiže(ono što treba da bude cilj i normalna pojava, ovde postalo senzacija).

Dragan BL

pre 11 godina

Aleksandre, proces od početka do kraja treba da vode profesionalci! Nema tu emocija, kakav crni lični stav. Svi znaju da je bilo muljačine, sada trebaju dokazi.
Ti i tvoji ljudi ste tu da kontrolišete proces, da ne bi neko radio ispod stola. Pošto voliš sport evo ti izreka trenera Gvardiole: Golove daje ekipa, titule osvaja ekipa!

ravnodušan na tajkune

pre 11 godina

Puštanje Miškovića ne bi bio samo Vučićev lični poraz, nego bi bio i poraza za državu, dokaz da je nemoćna u obračunu sa visokim kriminalom.

ivan78bg

pre 11 godina

Znaci trebaju dokazi da bi se pusti covek iz pritvora nad kojim josh nije ni podignuta optuznica?JA sam ziveo u zabludi da dokazi trebaju da postoje da bi se drzao u pritvoru.....

Grunf

pre 11 godina

Jeste Mišković vedrio i oblačio u Srbiji, ali kad pogledam biografije naprednjačkih "kadrova" , sve bivši slobini udbaši ,megatrendovci ,priučeni šloseri i kosovarski "profesori" , gde je neki naprednjak digao kredit od agrobanke i ima 214 stanova, a da "tužilaštvo" još nije ni podiglo optužnicu a kamoli da je blokiralo svu imovinu dotičnog "funkcionera" , gde Vučić izabere čoveka za gradonačelnika koji alkoholisan udari date i toliko bezdušan i bahat pobegne .Dokle se stiglo sa Kolubarom, mogao bi B92 da nas podseti reprizom insajdera , da malo osvežimo pamćenje Kenetom,Tomićem i ekipom , mogao bi da osveži pamćenje i "sudijama" i "tužiocima" što su odbacivali krivične prijave protiv vođa klubskih grupa i podgrupa. Da li su uklonjene sve one "nepoznate" prislušne antene sa meteoroloških stanica , ko ih je postavljao, da li će ti voajeri-manijaci što su naredili da se prisluškuje cela Srbija biti izvedeni pred specijalnog tužioca ? Na Miškovićevo mesto doći će neki Borovica ili možda neki ćelavi gangster i biće sve po starom , i serija koja je započeta 1948-me može da se nastavi samo u Srbiji, a sve ostale zemlje u regionu biće daleko zdravije i naprednije.

analiticar

pre 11 godina

Od pocetka je jasno da Vucic sve sto radi svodi na licni rat (*moj licni poraz*), a ne zbog brige o drzavi. Pre izbora govorio je da je najvaznije pitanje da obezbedi posao za sve gradjane Srbije, a sada samo koristi jedan prst da pokaze koga treba uhapsiti.

Mare

pre 11 godina

Vucicu, ulazjte u veliki rizik sto stalno komentarisete radnje istraznih i sudskih organa. U drugim zemljama bi takve optuznice pale bas na osnovi mesanja politike.

vladabgd

pre 11 godina

Ipak smo mi i dalje teski partizani,sa ovakvim izjavamo o licnim neuspesima!!!Ma,ko tebe sta pita.....Ti si covek bez dana radnog staza,voleo bi da das neki komentar na tu temu....

draganzr

pre 11 godina

pa posto vucko i vladajuca ekipa ne zeli da se borba protiv korupcije resava dugorocno i sistematcki, te razviju drzavni nezavisni aparati u borbi protiv ove vrste kriminala sasvim je logicno da ce pustanje miska na slobodu doziveti kao licni poraz.

jovan

pre 11 godina

Jedna povrsna socio ili psiholingvisticka analiza svega izgovorenog od strane jednog visokog aktuelnog politicara, utvrdice samo na osnovu dve potpuno sizofrene recenice: najpre, "Ja ne odlucujem o tome" zatim "doziveo bih to kao licni poraz" i docnije, citavo vreme govoreci o slucaju Miskovic i komentarima oko toga, covek izjavljuje "necu da komentarisem to", da je u pitanju patoloska sklonost ka rascepu u licnosti.
Dijagnozu ovoga puta ostavljam strucnjacima. Madjutim postavlja se po ko zna koji put pitanje kako je moguce patoloskim karakterima dozvoliti preakumulaciju funkcija i moci, narocito nad institucijama tzv prinude i sile, kao sto su vojska, policija, sluzbe bezbednosti? Nas, na zalost istorija definitivno nicemu ne moze nauciti.

za sve je kriv ds

pre 11 godina

eto ko vodi ovu zemlju. ako je miskovic ipak sve radio po zakonima takvi kakvi su onda bi morao napolje, ili ce ovaj covek to da spreci. a ako je po zakonu kriv njegovo pustanje bi bio poraz ovog naroda i njegove drzave a ne jednog pojedinca na vlasti. licni njegov poraz je i ako zvezdu ne izgura da bude prva bez obzira da li ima neko bolji. strasno je kad covek sa licnim ambicijama koji te ambicije stavlja i ispred gradjana i ispred drzave pa i ispred zakona vodi zemlju, to se videlo od napoleona do vucica koliko god neumesno poredjenje bilo, s tim sto cenu vaterloa plati uvek taj gradjanin .

namcor

pre 11 godina

Citam i prosto ne verujem. Sta ovaj narod hoce??? Vladavinu prava ili zakon linca??? Zapamtite, NIKO nije kriv dok se krivica ne dokaze. Upravo G. Vucic je provocirao ovako neodgovornom izjavom zakon linca! Ljudi, danas je Miskovic.....sutra moze biti bilo ko od nas. Da li VI TO UOPSTE RAZUMETE! Van pravnog sistema, osudjivati nekog unapred je isto kao diktatura. Bojim se da mnogi ne vide gde nas to vodi. Podilazenje najsiromasnijim, tako da pobijemo sve koji imaju.....Pa to nije bilo ni u najgorim rezimima. ljudi, osvestite se. Srbija nije banana republika. Ovakvi, kao Vucic, vode nas u pakao....(Nisam clan ni jedne stranke, nisam ni simpatizer. Samo sam covek koji gleda otvorenih ociju)

Patriota

pre 11 godina

Reci narodu da je Miskovic kriminalac i da bi njegovo pustanje na slobodu bilo njegov licni poraz, a ne kazati one koji vrse pritisak na njega i sudstvo sto je zna Vucic krivicno delo malo mi lici na igru ljutog deteta. Ovo je samol prikupljanje politickih poena a to sto se nista od toga nece ostvariti bit ce krivi svi drugi samo ne Eliot Nes. Sad imamo coveka koji je vodio tolike banke koji odjednom nezna kako se zove i 300 miiona baceno i za koje níko nece odgovarati niti ih mora vratiti. Nikako da nam Vucic ne objasni gde su te pare ulozene moze li se sto od toga naplatiti, prodati.

namcor

pre 11 godina

Pa, cekajte......koliko se ja secam, ovako senilan, Vucic NIJE Ministar unutrasnjih poslova....nije ni pravosudja....Odakle njemu pravo da unapred odlucuje ko je kriv, a ko nije????? Ljudi, niste svesni u sta se upustate ako na to ne reagujete. Mnogo gore od bilo kog drugog kriminala, je je KRIMINAL kada neko u svoje ruke uzme pravosudje i pravdu. I sam donosi presude... (citajte moje predhodne postove)

namcor

pre 11 godina

Cekaj.....Ako iko ovde ima nekih cvrstih saznanja da je Miskovic (a ja mislim da jeste) cinio ista nezakonito, nek se obrati policiji i iznese. A pausalne "presude" nisu nista drugo nego linc. Ljudi, ako shvatate, ne radi se o njemu ili bilo kome, vec o principu. Niko nije kriv bez dokaza. To, sto mi svi znamo nije vredno bez dokaza. A Vucic je upravo to uradio! Osudio! To vec nije zakon!

bezimena

pre 11 godina

...A Vucic je upravo to uradio! Osudio! To vec nije zakon!
(namcor, 29. decembar 2012 19:39)

Ko je još video poštovanje zakona u diktaturama!?

sasa jokic

pre 11 godina

Ako Miskovic izadje iz pritvora, onda treba spakovati kofere i kud koji mili moji! Objavite imena onih koji vrse pritisak, da vidimo sa kim je muljao!

Kasica -prasica

pre 11 godina

Vansudsko poravnanje: milijarda eura za državu, pa neka nastavi da radi i plaća porez.Šta ja imam što taj muljator čuči u bajboku.Krao je od države fiktivnim transakcijama neka plati cenu i ćaos.

Država od zatvaranja ljudi, oduzimanja saobraćajbih dozvola i sl ima ogromnu štetu jer mora da plati smeštaj i hranu i lečenje robijašima, posle ovi izađu pa tuže državu isl.Kad nam oduzmete dozvolu za vožnju uništite nam firmu, život, nema poreza na firmu,nema kupovine goriva, nema akciza za državu i sl.Vansudski dogovori idu u korist države, a većina zatvorskih kazni finansijke prirode se može i mora rešiti novcem.Delujte racionalno a ne emocionalno.Kip pravde u jednoj ruci drži mač, a u drugoj kriznu kasicu-prasicu.A za vaš osećaj pravde, populizma i demagogija svet zabole stojko.Na zadnjim mestima smo na svim rang listama i to je pravo stanje stvari u državi Srbiji.

Bata

pre 11 godina

Podrzavam svaku detajkunizaciju Srbije i nadam se da je njegova desna ruka Milan Beko sledeci. Podrska radnicima Imleka koji su u strajku i koji su u medijskoj blokadi jer je taj isti Beko pokupovao ili potkupio silne medije.

Nino

pre 11 godina

Ovo je najskandaloznija izjava ovog coveka do sada! u normalnoj drzavi bi upravo pravosudje trebalo da reauguje i opomene doticnig ex vojvodu da ne utice na tuzioce i sud sa ovakvim izjavama! Sramota

igor

pre 11 godina

Normalna izjava normalnog drzavnika bi bio "da je na sudovima da rade svoj posao".Ovakva izjava Vučića je samo dokaz da je ovo politicki revanšizam i hajka, sa razlozima koje samo Vučič zna.

mina

pre 11 godina

Znači Mišković je unapred osuđen, jer ova borba, po izjavi Vučića ima za njega i nečeg lićnog, a ne samo objektivnog i sudskog - to profesionalni političar ne sme sebi sa dopusti. Pa nisu on i Miković kauboji u dvoboju. Vučić bi trebalo da smanji doživljaj.

Александар Џунић

pre 11 godina

Ако је тачно то да ће Американци градити хангаре и магацине уз аеродром Београд, на земљишту које је свуд унаоколо покуповао Мишковић, онда његово "свргавање" није мотивисано правдом већ уступком Американцима, којима се допада да конфисковано земљиште откупе по далеко нижим ценама. И тако народ се радује, Вучић добија политичке поене, а амери нам из секунда у секунд кроје капу.

Sale

pre 11 godina

Svojom izjavom, jedino možeš da fasciniraš svoje poslušnike, funkcionalno nepismene, a nas, koji mislimo svojom glavom, ne možeš da zaseniš! Vučiću, ti si političar, pa u skladu sa tim, vodi računa o svojim izjavama!

Dule

pre 11 godina

Ma koja je to borba protiv korupcije, Vučiću!? To je selektivno prikupljanje jeftinih političkih poena: jedne hapsiš i držiš u pritvoru bez optužnice, druge aboliraš usred sudskok postupka, trećima ne smeš ni da "primirišeš"!Pravda jednaka za sve!!!Kada to budem video, onda ću da ti kažem: Svaka čast!

bane

pre 11 godina

pa sada je svima jasno da nemate nikakve jake dokaze i da drzite miskovica na silu da ne bi ovaj expert iz svih oblasti i za sve u SRBIJI bio porazen,sramno,jadno,smesnom, isto se vucic ponasa kao i 90-ih,kada su on i negov idejni tvorac i politicki otac potezali pistolje na studente i obican narod,ja b92 molim da bar sada pred novu godinu ne objavljuju sta je on rekao , ni ti njegovu sliku,isto tako da ne objavljuju sliku predsednika, da ljudima ne pokvare docek nove godine u koju bi trebalo da ovaj vucic i njegovi sledbenici odu sa vlasti, inace nam se ne pise dobro

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Tanko Vucicu tanko.Tako se ne radi sa maherima, skupljanjem jeftinih poena. Priprema mora da bude mnogo temeljnija. Cini se da ce 48% ubrzo pasti na 0%.

Virpul

pre 11 godina

Pustiti Miskovica na slobodu znacilo bi da je Srbija i dalje DIVLJI ZAPAD i da svako moze da radi sta pozeli.Coveku koji je toliko ostetio ovu drzavu mesto je iza resetaka!

Realko

pre 11 godina

Ova Vuciceva izjava lici na ono "Drzava, to sam ja"

Nigde se ne govori o vladavini prava, optuznici, dokazima, postupku itd.

Za Vucica je Miskovic vec kriv jer ako ga oslobode to je nepravda i samim tim poraz.

namcor

pre 11 godina

Ovakva izjava je skandalozna. Predstavlja direktan pritisak na Tuzilastvo i Pravosudje ("nemoj da se usudite da ga oslobodite, inace cete imati posla samnom") i unapred osudjuje. Nemam nista protiv, da ako se dokaze da je Miskovic kriv da bude osudjen (i za primer i kao primer), ali, pred svakim nezavisnim pravosudjem svako je nevin dok se ne dokaze krivica. Ovakvim izjavama Gospodin "Inkvizicija" dovodi u pitanje nezavisnost sudstva. Skandalozno!!

namcor

pre 11 godina

Tek kada G. Vucic oformi tim da se ispitaju vrlo sumnjive okolnosti pod kojim je njegov Predsednik dobio diplomu, moci cu da mu verujem! A, dok god se to gura pod tepih - jednostavno - NE VERUJEM!

Sladjana

pre 11 godina

Ne, gospodine Vučiću, poraz će biti ako osudite samo Miškovića ali ne i njegove "političke spremačice" koje su spremale zakone za njega, tendere, učestvovale u tenderskim komisija, spremale za njega bankarske garancije i kredite...

Vlajko

pre 11 godina

Ovo je jos jedna izjava Vucica namenjena tabloidima ( Kuriru, Informeru .... i ostaloj bljak stampi) kojima se on sve vreme od kako je na vlasti obraca. Ne mozete zavarati narod takvim izjavama da nesto radite. Ovo je posao SUDSTVA, a ne politike kako uporno i nakaradno zelite da prikazete. Pustite da Sud kaze svoje, bez isticanja vašeg misljenja do kojeg vecem delu glasaca verujte da nije stalo.Za promenu molim vise odgovornosti od svih koji su trenutno na vlasti, a manje zapaljivih populisticko - emotivnih izjava.

Зоран

pre 11 godina

Puštanje Miškovića na slobodu bih i ja doživeo kao lični poraz, jer bih shvatio da sam oktobra davne 2000-e džaba lupao u lonce i poklopce i da je jedini rezultat moje akcije živciranje žene zbog nedostatka posuđa u kuhinji...
(SeljakVeseljak, 29. decembar 2012 17:35)

Па ти си лупао у лонце ваљда да Вучића и Николића склониш??? :))))

gotovi smo

pre 11 godina

Nema tu šta da se priča. Ako je veliki vezir/ministar odbrane/spasilac zvezde dao katil ferman, onda gajtan za Miškovića. Ne mogu da vjerujem da čovjek koji je završio pravo, pa makar ne radio ni jedan dan u svom životu kao on, ne shvata koliko je bitno nezavisno sudstvo za modernu državu. Ovo je podilaženje onom najnepismenijem sloju i instaliranje nove/stare glasačke mašine. Opet ćete imati krezave brigade koje nećete moći nadglasati. Samo, umjesto Slobo slobodo, biće Aco slobodo. Onih koji vide, sve je manje u Srbiji. Ostale će voditi Vučić. Bilo bi mi svedno ali isto će pokušati u RS i od toga me hvata jeza.

crni domino

pre 11 godina

Covece, pricas kao psihopata koji se nasladjuje svojim poslom.
`Leba ti, biraj reci, ti si potpredsednik Vlade jedne drzave.
Govoris kao da na povodcu vodis Miskovica, pa ako ti se otkine sa povoca, ti ces doziveti (patoloski) poraz!
Pitam se kada ce Institucije da da rade svoj posao u ovoj zemlji(rekao bi drzava, da joj znam granice).

toza

pre 11 godina

Strašno je koliko ovde ima ostrašćenih koji bi odmah da presuđuju i vešaju. Prvo ne izriče se mera pritvora od 30 dana već najviše do 30 dana dakle čim tužilaštvo proceni da su saslušani svi svedoci nema više potrebe za pritvorom. Nakon toga tužilaštvo donosi odluku da li će pokrenuti postupak. I nema šta tu Vučić da se oseća poraženim osim ako ne vodi svoj lični rat za rejting. Ovake izjave su direktno mešanje u nezavisnost sudstva. I nemojte molim vas da poistovećujete moral i poštenje sa likom i delom jednog čoveka jer ako je tako onda namse crno piše. Za one druge kojima treba vođa da mu se dive neka pročitaju Domanovića ili neka se samo prisete skorašnje istorije.

sandrin

pre 11 godina

Sumnjam da ce Misko izaci do NG a i kasnije,jer su konacno na vlasti ljudi kojima nije u interesu da pune svoje dzepove na racun gradjana!

pravnik

pre 11 godina

Pritvor je MERA obezbedjenja prisustva okrivljenog radi ne smetanog vodjenja krivicnog postupka, a ne KAZNA. ova izjava prvog i najlepseg potpredsednika vlade pokazuje svu njegovu frustraciju i kompleks ali to je manje vazno u odnosu na cinjenicu da zbog ovakvih izjava njemu raste rejting u nesecnom birackom telu Srbije.

neka nam je bog upomoc.

sapienti sat

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Ja za svoj licni poraz smatram tri cinjenice:

1. Miskovic sedi u zatvoru da bi se Vucic dobro osecao a ne zato sto je kriv. I ako svi znamo da je finasirao njega i Nikolica dok su bili SRS.

2. Dacic se dobro oseca zato sto vraca na velika vrata Slobinu politiku. I niko ne sme da ga pita ni za KOFER ni za vezu sa Saricima!

3. Nikolic se oseca odlicno, radeci sve sto moze da zaustavi Evropsku Srbiju i vrati nas na poziciju u kojoj smo bili 90setih...

Nebojsa

pre 11 godina

Pa naravno. Tebi je ova igranka lična stvar. Zar sad da je prekinu kad je tebi najzanimljivije. Aj i neki rat još da započnemo, da se ne smaraš?

darko

pre 11 godina

ovo je verovatno najava da nema dokaza protiv miskovica, da ce ga pustiti i da je sve ovo bilo da bi se skrenula paznja sa kosova. pazite sta vam kazem.

bata

pre 11 godina

Sa prevarantima takvog kalibra nema sta da se pregovara o kauciji ili pustanju da se brane sa slobode.Oni moraju iz istraznog,posle dokazanih krivicnih dela(kojih je mnogo)i presude biti prebaceni u zatvor na izdrzavanje kazne.Mnogima su upropastene egzistencija i ostali bez posla,zbog takvih manipulatora i prevaranata u velikom stilu,zbog njih moraju biti kaznjeni,za primer drugima.Ako se sada dozvoli da oni pobede,ova zemlja srlja u jos vecu katastrofu i nepravdu,i neki politicari imace ozbiljnih problema.Naprotiv,u ovoj zemlji ima jos mnogo slicnih,treba nastavti sa hapsenjima,i onih koji su finansirali vasu stranku,a zna se odlicno da nisu nista bolji ili gori od Miskovica.Kada takve budte hapsili,bice i lepseg zivota naroda,do tada je put veoma dug,i momentalno zavisi od vas,koj ste na vlasti.Dokazite na delima ko ste,nemojte samo da hvatate one koji mozda nisu hteli da vas finansiraju,a one koji su takodje prevaranti i kriminalci a bili darivi prema vasoj stranci stitite.Mislim da to ima veze sa pravdom,ako o njoj pricate.Selektirana pravda nije pravda,vec prevara naroda koji vam je ukazao poverenje i veruje vam,a sakrtiti se vise ne moze,jer su narodu poznata imena vecine onih koji su ih pljackali i derali kozu godinama.Ako mislite da vladate duze,morate raditi ozbiljno i pravedno.Napravite reda i izmedju vas,inace nema nista od svega toga,neuspeh je zagarantovan.

a77

pre 11 godina

Dokazi protiv Miskovica postoje, dalja istraga je u toku, jer u suprotnom Vucic ne bi bio ovako siguran
(Vladimir, 29. decembar 2012 11:08)
Sve je upravo suprotno- nema dokaza, pa će zbog toga neko drugi biti kriv... u najavi.

vodoinstalater

pre 11 godina

"Puštanje Miškovića na slobodu ne bi bio poraz Vučića, već celog društva i svih institucija države! Zapravo, ukoliko ishod ovog slučaja ne pošalje poruku da je kriminal u ovoj državi kažnjiv zakonom, onda mogu slobodno da kažem da mi i nemamo državu. Ko je za to kriv nije bitno, takvo stanje nije od juče, ali davno beše peti oktobar..."
(AlTair, 29. decembar 2012 17:08)

Majstore, neko je kriminalac tek kada SUD to odluči a ne ti takvi kao ti koji po nalogu SNS-a žvljaju po netu. Makar taj lik bio i Mišković.

I reklo bi se da ti aludiraš da je

E.A.

pre 11 godina

Siguran sam da ce Aleksandar Vucic istrajati u svojoj borbi kao sto je i do sada,mislim da promene u Srbiji vise niko ne moze da zaustavi iako mnogima to nece odgovarati.

Jovan Ristic

pre 11 godina

Postoje ZKP-om predviđeni razlozi zbog kojih se određuje pritvor. Nema tu mesta bilo čijoj samovolji, barem ne bi trebalo.

Pravda

pre 11 godina

Ministar, koji je zadužen za korupciju, upravo, svojom izjavom, vrši korupciju! Skandal!Da li je svestan svojih postupaka?nažalost,naši političari, kada su navlasti, potpuno izgube kompas!

namcor

pre 11 godina

"Istorija nam je bila najbolja uciteljica, ali su onda dosli neki manijaci i silovali uciteljicu". Da li vi shtatate sta radite ovakvom podrskom nelegalnim izjavama (a i postupcima) G. Vucica??? Necu da uporedjujem Srbiju i predratnu Nemacku. Ali, upravo je Hitler dosao na vlast tako sto je mobilisao narod za to da zakon nije dovoljan da im resi probleme. Naravno, on je to mogao....i gle podrske. Ovo neodoljivo lici na to....

Serafim

pre 11 godina

Poraz Srbije lezi u recenici Aleksandra Vucica:
Pustanje Miskovica doziveo bih kao licni poraz.

Miskovic je gradjanin Srbije koliko i Vucic,
Niko ne sme sedeti u zatvoru da bi se jedan politicar osecao kao pobednik cak i kada se on zove Aleksandar Vucic.

Ovakva tvrdnja podpredsednika vlade JESTE uticaj na institucije. I meni je ona klasican primer zloupotrebe polozaja!

Zasto se ne uhapse ministri SPS-a ili onoliki kriminalci iz G17? Zato sto bi pala vladaa pa bi i to bio licni poraz Aleksandra Vucica?

Zasto oslobadjajuce presude Misi Beku za Luku Beograd u kojoj je opljackao male akcionare, i koji je barem 3 puta gori od Miskovica Aleksandar Vucic ne dozivljava kao licni poraz? Je to onda njegova pobeda?

Transparentno

pre 11 godina

O kojoj borbi protiv korupcije ti pricas kada surujes sa Covicem? Ti si sam sebe porazio u startu zato sto vodis svoju bitku zloupotrebom slizbenih ovlascenja

Pero

pre 11 godina

Veći deo ovdašnje javnosti nema nikakav stav prema Vučićevim potezima. Korupcija je u Srbiji i dalje društveno prihvatljiva, i to će biti još jako dugo. Kao i siva ekonomija, kao i nerad, šovinizam, nasilje nad ženama, homofobija, laž... Stanovništvo Srbije je u moralnom ambisu iz koga će izaći ako to želi, ali to će, u svakom slučaju, trajati veoma dugo.

namcor

pre 11 godina

Da se razumemo: Nemam apsolutno nista da se stvari rasciste. Da se pohapse svi koji su ziveli na grbaci ovog osiromasenog naroda. Naprotiv, iz svog licnog, veoma loseg iskustva, ogorcen sam stepenom korupcije i "kumovskih veza" u mojoj zemlji, ali, budimo realni: NIKO nije kriv dok se ne dokaze. Ovakvi istupi G. Vucica su direktan pritisak na pravosudni sistem i osuda pre dokazane krivice. Uz to, G. Vucic cak nije ni ministar unutrasnjih poslova niti pravosudja. Vodite racuna o tome da ovakve izjave vode u "Lov na vestice" gde bi u mreze takve pravde mogli biti, pored kapitalnih primeraka, mogli da se yupetljaju i mnogi neduzni...

namcor

pre 11 godina

Toliko podrske lincu....Kao da smo se vratili na divlji zapad (Gde nikada nismo i bili). Zar ne bi bilo primernije da dozvolimo pravosudju da resi sve dileme? I nije samo Miskovic......ima tu jos njih mnogo (ali su, na zalost, finansijeri vladajuce opcije i nikada nece izaci pred lice pravde). Ako hocete pravnu drzavu, u ovom slucaju, zaista vazi: Od Glave se riba cisti...

beep

pre 11 godina

znaci ovo je preslo na licni obracun Vucic vs.Miskovic,ova vlast je gora od prethodne,pazite ovu izjavu:"ako oslobodim Miskovica to ce da bude moj poraz"a kad sam ja pisao na forumu da je Misko uhapsen iz politickih i licnih razloga,za promociju nove vlasti i da se kupi karta za sledece izbore,dobio sam gomilu minusa,e sad lupajte i dalje minuse i divite se Vucicu i njegovoj izjavi,BIO KRIV ILI NE NEMA PUSTANJA IZ ZATVORA,e to vam je u prevodu rekao potpredsednik vlade,jer ako ga puste vucic gubi politicke poene kod gradjana,odvratno u kojoj ja zemlji zivim,pa sto ste ga uopste hapsili ako nemate cvrste dokaze protiv njega?a ona izjava Vucica:"NEKA MISKOVIC KAZE KOME JE DAVAO PARE"jer vi uopste imate neke dokaze?drzite coveka iz licnih razloga zbog sujete,politickog marketinga!

ko je veci poraz

pre 11 godina

Nazalost, Vucicu od tebe nema veceg poraza za ovaj narod i drzavu.Ne znam samo koje si uspehe do sada imao.Spusti se malo na zemlju i obnovi gradivo prava koje kazes da si nekad studirao.Zadnjih 20 godina bio si obican lezilebovic i nije ni cudo sto si sve pozaboravljao.

PetarPan

pre 11 godina

Selektivna i licna "borba protiv korupcije" i dovodi do licnih poraza. No,narodu je bitno ono "hleba i igara". Sta to bese mozak? e,to nije bitno...

slosice-ti-se-maco

pre 11 godina

Konsterniran sam ponasanjem "Aleka". Mislim da je ova izjava u prevodu poruka : "ILI CE BITI KAKO JA KAZEM ILI NECE VAS BITI". Konsterniran sam prvim po(t)predsednikom, a sta misli tek drugi, treci itd po(t)predsednik.

Top Spin

pre 11 godina

"Puštanje Miškovića bio bi moj poraz"

Jel se Miškoviću sudi ili je već osuđen? Što bi bio njegov poraz ako se dokaže da je nevin?

Zare

pre 11 godina

Nadam se da imate ozbiljniju optuznicu osim sto je saucesnik Djuraskovicu za izvlacenje tih 32m e? Ponavljam da je sa ovakvom optuznicom vrlo lako moguce da zavrsi sa nekom plastikom oko noge i kucnim pritvorom. Inace zasto nisam ni iznenadjen da je kriminal u porastu. Recimo ni na jednim vestima nema da su prekojuce opljackane dve poste na podrucju Vrnjacke Banje da ne pricam o pljackama kuca i kradjam kao u devedesetim. Posto neko pomenu da je najgore bilo posle petog oktobra predlozio bi mu da pogleda film "Rane" i videce svakodnevnicu i stil zivota u doba bas ovih koji su sada na vlasti. Jer to nije bila jedna prica nego stil zivota i svakodnevnica devedesetih! Kriminalci i dalje smatraju SPS i bivse radikale za svoje prijatelje i prirodnu sredinu. A i sam Miskovic je nastao iz tog okruzenja a tu i ostao jer po tvrdnjama Nikolica i njih je "malo" finasirao. Ali mozda nedovoljno :)?

vic decenije

pre 11 godina

jel shvata neko ovog coveka ozbiljno,sve ovo je radio zbog licne promocije i sad je puk'o,dovidjenja prijatno i da vas od marta nikad vise ne vidimo...

zoran

pre 11 godina

Majstore, ti si pravnik i vrlo dobro znaš da za Sud nisu bitne pobede i porazi tamo nekog ko je uzjahao umesto Kurte. Sud barata samo argumentima, činjenicama i dokazima a i vi se već dve decenije busate u prsa sa istim tim rečima...
A to što je Miško toliko jak i toliko bogat i što svakako nije srljao k'o pile u kudelje, nego je debelo platio savetnike i zaštitio se paragrafima, e to ste mu svojevremeno i vi omogućili. Naime, dotični je svoju Imperiju gradio u najmračnije doba, tokom devedesetih, a tada ste na vlasti ili uz vlast bili vi.

Mada, u zemlji Srbiji, tri reči "pritisak na Sud" su toliko često u upotrebi tako da je moguće svašta.

guliver

pre 11 godina

nagodite se da napravi jedan most preko dunava ili da odmah plati rekonstrukciju panchevca po svetskim standardima i pustite lika... sa te strane potrebni su mostovi ,uozbiljite se....

ivan

pre 11 godina

Da li je ovo vrsta pritiska na sud i tužilaštvo,u našem pravnom sistemu niko nije kriv dok se to ne dokaže pred sudom.Izgleda da je ovde krivica već dokazana,ovo liči na lični kompleks.A sa druge strane u Vranju odbornik sa nekoliko krivičnih prijava.

mirko

pre 11 godina

Ovaj čovek se bavi jednim izuzetno ozbiljnim poslom sa previše strasti, i fanatizmom koji je razumljiv za nekog fudbalskog navijača, a nikako za podpredsednika vlade. Da je rekao da ukoliko se ne dokaže krivica normalno je da ga puste, a onda bi hapšenje smatrao porazom onih koji su doneli tu odluku, bilo bi razumljivo, ali ako već tvrdi da on ne donosi odluke, zašto bi onda pogrešnu odluku drugih smatrao svojim porazom.
Ja koliko mogu pročitati Miškovića jedino brani njegov advokat, što je njegova obaveza, a ko su ti drugi, i ko vrši pritisak a ima moć nije mi jasno. Pritisak bi mogao vršiti samo neko ko je moćniji od Vučića, a pošto takvih u Srbiji, bar ovoj sadašnjoj nema, onda nema ni pritisaka, osim ako nisu mod strane njegove bliske rodbine, i prijatelja. Neće valjda reći da taj pritisak vrše oni koji ni o ćemu ne odlučuju.

blondie

pre 11 godina

Kakvi nezavisni sudovi,to ne postoji nigde u svetu,jer je svet dolina placa,a ne pravde.Postoje samo gospodari i robovi,a sudovi su u sluzbi prvih!A to,sto ponekad i negde,odigraju pozorisnu predstavu za neosvescenu masu,u kojoj sud sebe predstavi kao objektivnog arbitra,to je samo farsa.Ovo,naravno,vazi samo za ovakve i slicne slucajeve,u procesima gde ucestvuju za silnike beznacajni ljudi,moze se naci i zrnce pravde!

Mamutsko pamcenje

pre 11 godina

Puštanje Miškovića bilo bi drugi poraz pravde.
Prvi je činjenica da se Vučić za bilo šta pita u državi koju su on i njegova stranka (posebno ona prva, ali bogme i ova druga) uništavali više od decenije. A o procentu istinitosti i doslednosti Vučićevih izjava za ovih 20 godina koliko je u politici da i ne govorim.

CVRX

pre 11 godina

Pa ako postoje pritisci njih vrse osobe sa imenom i prezimenom. Da li ce G-din Vucic ikada izneti neki podatak ili dokaz ili ce i dalje funkcionisati po sistemu rekla-kazala...

Mister NO

pre 11 godina

Vucicu ako treba pomoc tu sam! mlad,perspektivan i posten sam. daj da pohvatamo bagru!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Miroslav, 29. decembar 2012 16:58)

Koji si ti car!

slovenac

pre 11 godina

Ja ipak mislim, da su Miškovići radili po pravu i zakonu! Glup bi bio onaj, koji ima para i dobre advokate, da toga ne iskoristi! Nije moralno, ali je po pravu! E sada bi Vučić malo hapsio, za svoju promociju, neobrazovani ljudi padnu na to foru, da se hapse sve, koji imaju para, pa to je ljudski san, opet padnemo u 1945, to važi i za vas, i za nas! Gde usvajaju zakone? Ko je sudska vlast? Ko je izvršna vlast?

Milos

pre 11 godina

Gospodin ministar bi trebalo da se uzdrzi od takvih licnih komentara i prepusti Miskovica sudskoj proceduri. Jedan
od uslova za takozvanu ''nezavisnu sudsku vlast'' je nemasanje politicara u sudske poslove

A sta ima tu lose

pre 11 godina

@zex,

A zasto da ga ne puste ako za to postoji zakonski osnov.Ne mislis da ce sada Miskovic ili bilo ko drugi da sedi u zatvoru sledecih 40 godina.Sud jos nije doneo da je kriv.A vi bi svi da se odmah hapsi,strelja.Kao preki sud. Vreme komunizma je odavno proslo.Tito je vec odavno mrtav

SPOvac

pre 11 godina

Ako hoće podršku javnosti, Vučić mora da kaže ko vrši pritisak da se Mišković pusti.Da bi se priča koja je počela hapšenjem, završila uz dokaze, osuđujućom sudskom presudom, potrebno je da se slože sve kockice. To znači i pokretanje istraga protiv političara svih vlasti koji su omogućili Miškoviću toliki monopol. Podsećam da je većina sumljivih privatizacija iz vremena Koštuničine vlade.

Sale

pre 11 godina

Mišković je kriv isto onoliko koliko je kriv sistem koji omogućava tajkunima da postoje. Sada se on hapsi a sistem ostaje isti. Imali smo 10 tajkuna a sada ih je 9. Borba protiv korupcije je poželjna ali mi se ne sviđa kako to radi Vučić. On kao da vodi privatni rat protiv neisomišljenika. Kako je onomad Karić uklonjen jer je prestao da igra po nalogu vlasti, tako mi se čini i da je slučaj sa Miškovićem. Jel kako drugačije objasniti toliku hajku na njega a ostali tajkuni se ni ne spominju. Evo šta se po meni desilo: Mišković je svojim novcem trebalo da spreči Đilasa da se domogne pozicije prvog čoveka ali je to odbio pa je sada nadrljao. I ja bi najviše voleo da je počela nekakva borba protiv korupcije ali nažalost nije tako. Ovo su sve samo borbe u centrima moći i na tome će ostati. Vučić se malo previše osilio da čak hoće i apsolutnu vlast, tj. da izbaci socijaliste iz vlade. Sve češće se spominju vanredni izbori i to sve dolazi od njega. Video da je popularan pa sada da to iskoristi. A šta narod dobija izborima, pa ništa osim još jedne izgubljene godine u kojoj se političari samo bave svojom promocijom a malo toga pametnog rade što je u interesu svih nas.

bezimena

pre 11 godina

A. Vučiću upravo si ovom izjavom pokazao sebe onakvim kakav si, tj. javno si se sam porazio, i ovde i pred svetom!

p.s. jednom radikal, uvek radikal

kiza

pre 11 godina

Evropska unijo da li vidis kako se udara na nezavisnost sudstva, koje je ionako polovno reformisano? Je l odluka suda stvar licnog poraza ili pobede nekog politicara, predsednika stranke? Sta moze sudija da uradi posle ovakve izjave najmocnijeg coveka u drzavi. Ako postoje razlozi za pritvor, neka Miskovic ostane. Ako ih nema; ako se saslusaju svedoci na koje moze da utice, pustite ga napolje i oduzmite pasos. Delo da ponovi ne moze. I jos ako moze nesto novca, odnosno miliona evra za supalj budzet, sve onda super. Kod nas je pritvor mera za slamanje ljudi, unistavanje kompanija, psihicku torturu, zastrasivanje. Vidimo posledice na Goranu Knezevicu, ima ozbiljne srcane probleme...Neka mu se sudi, pa posle presude, i Miskovic i svako, u Zabelu na robiju...ali je pritvor dug nepotrebna mera

pop

pre 11 godina

Na kraju ce ispasti da se sve ovo radilo zbog zvezde,pogotovo ako uzmemo u obzir danasnju izjavu Covica da je zvezda u problemu zbog ,,nisanjenja,, od strane Miskovica.

Radovan III

pre 11 godina

Slazem se sa vecinom komentara da je Vucic ovom izjavom pokazao da je neozbiljan i da nije dovoljno legalista. Sve mora legalno da se radi. Sad, sto su sve zakone pravili oni koji su opljackali drzavu i sto mogu da kupe Boga oca, a ne 95% poslanika koji danas donose zakone, policajce koji hapse, tuzioce, sudije...ma to nema nikakve veze. Ja sam za to da guramo kao do sada. Sve legalno da se krade. Ja donosim zakone, ja kontrolisem poslanike i stranke, ja placam tuzioce i sudije, ja sam nevin. Dobro, moze i drugacije, moze neko da izadje iz toga i hrabro da pocne da deli svoju pravdu, ali kako ja da znam da je ta njegova pravda zaista pravda, ja hocu da nastavim da verujem u ovu poslanicku pravdu, ona je pravednija. I sto da se stvari menjaju, bas su super ovako, bar nam nikad nije dosadno. Ne menjajte nista! Ne hapsite nikog! Ostanimo kakvi jesmo! Alo bre, o kakvom pravu vi pricate u ovakvoj drzavi gde su poluge moci korumpirane? Hapsi Vucko i ne pustaj, nek te zovu Tito, nek te zovu Staljin, nek nas zovu Kina ili Koreja, drugacije ne moze, probali smo vec sve. Promenu u Srbiji ne moze da donese nikava legalnost, stranka, sud...promenu moze da donese samo jedan covek,sve ostalo je sviranje k...u, jer je masu parama lako kontrolisati. A moze i da ostane kako je bilo. Ajmo na vlast opet novi demagozi, lepo sve u rukavicama a iza ledja drpaj dok sirotinja ne pocrkava od bede. Hapsi i ne pustaj. I Al Kapone je na kraju zaglavio zbog poreza robiju kao za ubistvo. Nekad tako mora!

marre

pre 11 godina

Drago mi je da se nasao neko kao Vucic koji valjano obavlja svoj posao i ne stavlja svoj interes ispred interesa naroda. Takodje mi je sad jasno zasto je DS vodio onako prljavu predizbornu kampanju protiv SNS, ipak su imali cega da se plase. Jos samo da se Srbija resi "strucnog" kadra SPS-a, a verujem da ih oce istrage, koje vodi tim za borbu protiv korupcije, nece preskociti.

Mister NO

pre 11 godina

Manir gomilanja funkcija u Srbiji postaje poguban.
Takođe, manir da iste takve funkcije budu ad hoc još je gori (prvi potpredsednik Vlade zadužen za borbu protiv korupcije?!?).
Kao što Dačić ne može voditi istovremeno i MUP i Vladu, tako ni Vučić ne može voditi istovremeno Ministarstvo odbrane i obavljati neku izmišljenu funkciju, koja će objedinjavati sudiju, porotu i dželata, i to sve na nivou Vlade.
Elem, pošto se ne može istovremeno spavati u dva kreveta, tako ni ova dva gospodina ne vode svoja ministarstva, već ih prepuštaju svojim drugarima, koji koriste njihove faksimile (imaju čoveka koji im zanosi mašinu, što bi rekao Radovan III).
O određivanju, produžetku i ukidanju pritvora, kao mere obezbeđenja prisustva okrivljenog odlučuje sud, na predlog javnog tužioca.
Izvršna i zakonodavna vlast sa ovim nemaju nista jer su razdvojene od sudske, barem u demokratskim drzavama.
Pritvor nije kazna, pa ako neko bude pušten iz pritvora ne znači da je i oslobođen krivične odgovornosti.
Ovakav nastup Vučića je ništa drugo nego direktan uticaj na pravosuđe, koje ionako nije nezavisno, pa nema ni štete.
A šta narod zna - pritvor ili zatvor, na isto mu dođe, bitno je da je naš Aca najpošteniji i da se ničeg ne boji.
U svakom slučaju nisam previše zainteresovan gde će gospodin Mišković čekati Novu Godinu.
Znam samo da polako klizimo u nešto što nije pravna država, pa makar nas Brisel i Vašington zajedno tapšali po ramenu.
I Čerčil je svojevremeno hvalio Hitlera.

Gabi

pre 11 godina

"Ako bi se to desilo i da za to ne postoje valjani razlozi, onda bih to doživeo i kao lični poraz",

Pa, o tome si trebao ranije da misliš! Naravno, nema veze da li si ti skupio dokaze, lako se doneo neki instant zakon da bi Miško ostao u pritvoru. Ali stvarno je najvažnije da ti ne doživiš lični poraz. Lična promocija iznad svega!

STENA.

pre 11 godina

Onaj ko vrsi pritisak treba da se ispita,to je ometanje drzavnih organa u vrsenju duznosti,boranija se kaznjava za pljuvanje na javnom mestu,a bogati mogu pljuvati po drzavi i po svemu,ko para nema tesko njemu.

Akcionar Agrobanke

pre 11 godina

Valjda treba ici nekim redom gospodine Vucicu.
Prvo ste zapoceli Agrobanku, treba tu aferu zavrsiti a daleko ste od kraja.
Akcionari cekaju obestecenje.

Markus

pre 11 godina

Miskovic nije sam u svemu ovome, ledja mu je cuvao do sada neko iz vrha. Pa gde su onda ti ljudi? Hapsite i njih, jer oni i dalje pomazu pojedinim lopovima...

Siniša

pre 11 godina

Nakon ove izjave(pritiska na pravosuđe) očekujem da se ministar pravde oglasi i kaže da je nedopoustivo da se političari mešaju u rad(odluke) pravosuđa, da kaže da je pravosuđe nezavisno...da kaže da je sistem podeljen na izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast...ali, ministar pravosuđa ne sme da se suprostavi šefu partije koja ga je postavila na to mesto.
Vučiću, ko te ne zna, ovca je...ali, znamo se jako dobro, a to da te rejting, kao, ne zanima pričaj glupanima - tebe samo to i zanima, naručuješ lažna istraživanja...Samo da podsetim naivčine, Vučić je pre izbora govorio da je rejting SNS 40%, a videli smo rezultate koalicije SNS(koalicija od 15 stranaka) - 24%.

MuNboss

pre 11 godina

Svaka cast koliko A.Vucic poseduje politicke odgovornosti. Zaista, nije neophodno ukazivati na njegove politicke sposobnosti jer su i vise nego ocigledne. Ono sto mene zabrinjava jeste kako je moguce da se uopste i pokrene pitanje pustanje Miskovica na slobodu. Covek koji je toliko ekonomsko/socijalno/politicki unazadio ovu zemlju ne sme biti tako olako pusten na slobodu.

parkinson

pre 11 godina

Ministre Vucicu, da li cujes ove petarde po gradu ? Ko je imao pravo uvoza necega sto pravi larmu po celoj Srbiji i danju i nocu ? Koliko lakse i teze povredjenih ce biti u ovih nekoliko dana "praznovanja" ? Hiljade bolesnih danima nema mira , od idiota koji bacaju petarde zenama pod noge, u hodnicima i holovima zgrada, kod samih bolnica gde je mir neophodan , po skolskim dvoristima itd! Da li niko u drzavi to ne moze da zaustavi ? Ko ih uvozi ? da li i tu ima korupcjije ? Znaci Vucicu cista korupcija ! Preko televizije se reklamiraju, pa odgovorni kaze , da treba kupovati po prodavnicama , samo one koje imaju sertifikat ? Sta znaci to, da one ne prave larmu, ne mogu povrediti ? Ako neko ko dobije dozvolu uvoza , uveze dva slepera , tu ima vise miliona komada , po 10 ili 50 ili vise din , ne znam za koliko se prodaju, taj ko ih je uvezao zaradi za 10 dana vise nego Sartid za mesec dana ? Da li takva vrsta praznovanja moze da se vec jednom ukine ?

Hleba i igara

pre 11 godina

@pravnik

Upravo tako, kritikovanjem POTENCIJALNE mogucnosti ukidanja mere za obezbedjenje prisustva okrivljenog, Aleksandru Vucicu raste rejting u narodu kome je pritvor sinonim za zatvor, i koji za svaku stvar u zivotu kao lek vidi smrtnu kaznu ili najmanje dozivotni zatvor. A da pocisti ispred sopstvenog dvorista, e pa to nema sanse. Postoji jedan fantastican tekst koji delimicno objasnjava nacin razmisljanja naseg naroda, zove se ,,O pravnoj svesti kod Srba", autora Marka Pavlovica.

Miki BG

pre 11 godina

Mislim da je Vučić bio jasan i iskren do bola. Zaista, ako bi se Mišković pustio na slobodu, a da se bar ne podigne valjana optužnica, bio bi to veliki udarac naporima da se saseku kriminal i korupcija u Srbiji. Zato će na predmetu Mišković sada direktno ispit polagati naše pravosudje, što je jedan od bitnih uslova za otpočinjanje pregovora o ulasku u EU. Nadam se da istražni organi i tužilaštvo znaju ne samo svoj posao, već i trenutak u kome se obavlja sve ovo, te da će ovoga puta rukovoditi profesijom.

Milena

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je pokazao da ga nista ne moze spreciti u nameri da se do kraja obracuna sa kriminalom i korupcijom koji vladaju nasom drzavom. Promene vise niko ne moze da zaustavi! Miskovic mora da odgovara za svoje postupke!

ZoranNS

pre 11 godina

Hapšenje policiji, Optužbu i suđenje sudskim organima, ako se stvari tretiraju kao lični onda to nije dobro, u sudstvu ne bi smelo biti ličnog obračuna, a ova izjava liči na to. I veoma liči na pritiak na sudstvo.

Meda

pre 11 godina

Vi ste g.Vucic uradili svoj deo posla onako kako i treba da se radi i samim tim ste dali svoj doprinos ali i primer kako drzavni funkcioneri treba da rade.Sve sto se dalje desava vise nije u vasoj nadleznosti vec u nadleznosti suda.Da li ce g.Miskovic biti pusten to zna samo sudija kao i tuzilac koji su trenutno nadlezni.Ja licno ne bih voleo da Miskovic bude pusten dok se sudjenje ne zavrsi ali ne bih ni voleo da ste vi g.Vucic izvrsili neki pritisak na sud kako bi Miskovic ostao u zatvoru a da se kasnije ispostavi da nije kriv.

Edge

pre 11 godina

Ovo nije samo pitanje Vucica i SNS-a vec drzave Srbije koja ukoliko sada poklekne vise se nikada nece oporaviti jer svi znaju koliko su tajkuni , kriminalci i ostali upropastili ovu zemlju i koliko stotina hiljada radnika je ostalo bez posla zbog njih.Siguran sam da ce Vucic istrajati u ovoj borbi ali plasim se naseg pravosudja .

k&m

pre 11 godina

mozda sam pametan a mozda i nisam,ali ja mislim da u corku treba da idu svi kriminalci koji su se ogresili o zakon,a kriminalci koji se nisu ogresili o zakon i oni isto moraju u corku,sto nam govori da u corku moraju svi kriminalci zato sto su kriminalci.A najvise se zgrozavam korumpiranih kriminalaca,njih bih strp'o u corku i nek se tamo korumpiraju...s'kriminalci !!!

milan

pre 11 godina

Mišković je, svojevremeno, uz svesrdnu pomoć Dinkića, proterao Kariće.Sada je red da i njega neko protera i ušeta u polje njegovih tajkunskih interesa.I sve tako u krug, smenjivaće se tajknuni, a narod će da "ituje šit"

Gotiva

pre 11 godina

Daj Boze da jedan posten uspe protiv hiljadu nepostenih. Nadam se da je svestan u kakvu je borbu usao i da ce svako jedva cekati da mu postavi nogu jer radi onako kako je pravedno i valjano.Bog neka mu je u pomoci,sreca prati hrabre.

Priuceni advokat

pre 11 godina

Nije li ovo pritisak na "nezavisno" sudstvo. Da ne bi bio njegov poraz. Samo zadrzavanje od 30 dana a mozda i vise je protivpravno pozitivnim zakonskim propisima tj ZKP-u. Kakav bi bio problem za Vucica ili bilo koga da se Miskovic brani sa slobode. Gospodine Vucicu, da ne bi bio vas poraz mozete da naredite tuzilastvu da dokaze da je Jugo Mercedes. Nije li vam zvezda vodilja "car" Putin koji je one koji se njemu suprostave stpao u kazamat na 20 godina i uz oduzimanje celokupne imovine

Zdenko

pre 11 godina

Kavcija ne postoji u nasem pravu, samo jemstvo, ali ni to ne moze, jer je u pritvoru po stavu 2. a to je zbog uticaja na svedoke! Nepismeni narode, eto vam leba i igara, a videcete kako ce Misko da se smeje kad drzava bude placala odstetu!

Sone

pre 11 godina

Pre neki dan francuski ministar policije je izjavio da Mohamed Merah nije mogao biti ranije uhapsen i deportiran zbog avojih islamistickih stavova jer je Francuska pravna drzava?! Gospodo, da li zelite i da Srbija bude takva "pravna" drzava? I vrapci na grani znaju da je Miskovic KRIV, da je odgovoran sto su hiljade ljudi ostale bez posla i da je ostetio drzavu za vise MILIJARDI dolara! Nemate to pravo da govorite o pravnoj drzavi, jer da je ona PRAVNA ovakvi ljudi nikad ne bi stekli moc kakvu sada imaju.

NENA

pre 11 godina

Borba protiv kriminala i korupcije se vodi pošteno, iskreno i časno poštovajuči zakone državnih institicija. Drago mi je da Aleksandar Vučić zaista radi da se stanje u našoj državi zaista promeni na bolje. Podrska!

Klimt- Bec

pre 11 godina

Pustanje Miskovica ne bi bio samo tvoj poraz, nego i poraz cele Srbije! To sto se mnogi lajici pitaju zasto ti, a ne Ministar Policije Dacic sve govori o nama. U kojoj se zabludi nalazi veliki broj gradjana Srbije, i na koji nacin razmisljaju

mijajic dragisa

pre 11 godina

Cosim moli mlade intelektualce da se vrate u Srbiju a sudovi pustaju Miskovica grobara Srbije Pa kuda ide nasa drzava Ako se vrate neki morace na noge takvima da mole za posao Ovom nasem pravosudju treba preki sud ili OTKAZI Oni se boje Miskovica ili su kod njega na platnom spisku VUCICU dijaspora je uz tebe samo napred

Amos

pre 11 godina

Lepo rekose na www.njuz.net kako je ovih dana cena za pisanje pohvalnih tekstova o Miskovicu skocila na 400 eur po slovu.

Nego - lepo rece Vucic da ce njegov licni poraz biti ako bude puste BEZ VALJANOG RAZLOGA. Dakle, vi sto se kunete u demokratiju i sutrasnje ostavke - iskulirajte.
Miskovic i njegova imperija su uporopastili hiljade porodica i malih preduzeca u Srbiji direktno, a indirektno - monopolom na uvoz - ostetili sve gradjane u Srbiji!
Znam poimence za firme koje su bile solidni uvoznici poneke robe sve dok neko iz Delta lanca nije odlucio da to sad oni uvoze. E onda krecu problemi na carini, zatezanja, gubljenja dokumentacije itd.
A to je samo za onu robu za koju Delta nije imala apsolutno nikakve ugovore. A zamislite kako je sa brendovima koje su drzali!?

wayward

pre 11 godina

Priča o tome da sve što radi, radi za građane, a onda spusti kako se građani koji ga kritikuju zapravo autoprojektuju te govore loše o sebi samima. Pravi je građanoljubac.

Antitabloid

pre 11 godina

Siguran sam da ce gospodin Aleksandar Vucic istrajati u svoj pravednoj borbi...HA HA HA..MA SALIM SE NARAVNO..Gospodine Miskovicu IZDRZITE..svima je ovde jasno da ovde nema nikakvih zlocinackih poduhvata i pustosenja drzavnih para..ovde je rec o DEMONSTRACIJI SILE..kako bi smo svi sedeli mirno..i posmatrali CISTU UZURPACIJU NADLEZNOSTI DRZAVNIH INSTITUCIJA,SAMOVOLJU I DIKTATURU.I na kraju ...sudija Dred je u pravu..ovo jeste licno..TICE SE SVIH NAS !

Sremac

pre 11 godina

Mislio sam da u Srbiji ima 20% nepismenih, ali očito mnogo ih je više.
Miškoviću je određen 30-dnevni pritvor. Ako bi pre toga bio pušten na slobodu, bio bi to poraz i Vučićev i cele države.

Ananabela

pre 11 godina

Ne znam za vas ali ja sam ubedjena da ce Misko u zatvoru "proslaviti" praznike. Krajnje je vreme da se lopovi nadju iza resetaka, bez obzira na bogatstvo, uticaj, moc...

Panika plaćenika

pre 11 godina

Miskovic nije mogao sam da buši rupe u zakonu, otima, potkrada, zakida, ucenjuje, izrabljuje, mobinguje, kompromituje, plaši, potplaćuje, itd, jako je širok spektar njegovih "privrednih" aktivnosti, već je organizovao čitave timove što se vidi i po ovim komentarima. Znam da ih sada hvata panika kada se velikom gazdi smeši duga,duga odsutnost i konfiskacija imovine ali to ne umanjuje i nihovu odgovornost i Vučić bi trebao da proširi istražne radnje i u tom pravcu i verujem da je tako bolje jer ako im na kraju gomila krene da presudjuje,ne smem ni da pomislim na epilog!

Vatrogasac

pre 11 godina

Opa, sta je sad ovo, svi ste poceli da navijate za miskovica? Boli me uvo da li je iz licnih razloga ili ne, on je pokrao boga oca i treba da bude u zatvoru, ako ne moze drugacije neka bude i iz licnih razloga. Navijate za lopove, pravda za lopove..., a posle se pitate sto nemate posla, imate bedne plate, korupcija cveta na sve strane... Epa samo vi trazite "pravdu" za lopove i pljujte po onima koji ih hapse i uzivajte u bedi i bezvlascu u kome neki ljudi mogu sve, a ostali nista. Mislim da ste kolektivno prsli i da je stanje kakvo je u zemlji realnost i da Srbija ni ne zasluzuje bolje jer podrzavate, tajkune, lopove i kriminalce, oni su za vas bogovi, uzor vasoj deci, moderni faraoni, idoli. Nemojte onda da pljujete vise po Srbiji da nesto ne valja, jer ne valja zbog vas, ne zive u Srbiji marsovci nego Srbi i sami ste i stvorili tu situaciju. Okacite miskovicevu sliku kuci na zidu, ali da slika bude sto veca. Amin.

Miki_In

pre 11 godina

hapsi milicijo,i treba sve koji su se neposteno obogatili pohapsiti i da vrate oteto ali ja kao obican gradjanin gledam svaki dan u novcaniki i na cene í svakim danom mi je sve vise muka... a vi politicari se i dalje vozite u sve boljim kolima i zivite u izobilju! e kad to promenite e tad cu vam reci skidam kapu i imate moj glas,do tad je sve ovo samo pozoriste!

mrki

pre 11 godina

Ako ga puste a ti lepo tuzioca i sudiju u corku.
Bice to i moja sramota a ne samo tvoja gosp.Vucicu.
Ne pustaj ni milimetar,zaplena cele Delte i njena rasprodaja da se vide nikad ne obnovi,a Beka i ostale igrace u corku odmah posle Kuma.
Imas ih dosta Kole,Bole samo tako nastavi imas podrsku naroda.

Carpe diem

pre 11 godina

"Nisam taj koji donosi odluke oko toga, to je pitanje pre svega za istražnog sudiju i tužioce", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će Mišković biti pušten iz pritvora.
Ne vrsi covek nikakve pritiske na sudstvo,on je odradio svoj deo posla.A sto se tice popularnosti i poene koje skuplja - pa ,sto neko iz prethodne vlasti nije skupljao poene i dizao sebi rejting na takav nacin,niko im to nije branio.Neeee,niko nije hteo toga da se prihvati,svaki dan vam je glava u torbi.Onako je bilo lakse -dobikes nekoliko desetine hiljada evra i pevas,a kriminal samo cveta!

ne budimo naivni

pre 11 godina

Za Vucica je najbolji nacin da spreci pustanje Miskovica i da pokaze da je zaista, zaista ozbiljan to da sada uhapisi i 2-3 politicara koji su svojim lobiranjem, predlaganjem za njega povoljnih zakona,.. omogucili Miskovicu da radi sve sto je radio.
Ne zaboravimo da je Miskovic najvise para od privatizacija uzeo za vreme vlade Vojislava Kostunice.
I malo dete zna da Miskovic u Srbiji ne bi mogao ama bas nista uraditi bez pune podrske politicara/zakonodvaca

Astra

pre 11 godina

Vučić uopšte ne bi trebao to shvatati kao poraz! To je poraz tužilaštva a ne njegov! On je napravio najvći korak koji je ikad iko napravio, sve ostalo... znamo da nije do njega!

Ostro oko

pre 11 godina

Ne bi bio Vas poraz, bio bi poraz, onih ljudi koji mu cuvaju ledja, a to niste naravno Vi, vec vasi koalicioni partneri...i izbore treba raspisati sto pre, jer Vama ne treba bagra...

Seele

pre 11 godina

Podržavam Vučićevu odlučnost i rešenost, a pre svega veliku hrabrost, da se po svaku cenu obračuna sa najvećim zlom koje vlada u našoj zemlji. Posebno me raduje što nema više nedodirljivih. Kriminal se mora iskoreniti na svim nivoima.

Popara

pre 11 godina

Dusebriznici koji misle da je ovo licni poen Vucica, bolje da cute. Jer, da je tako, odavno bi neko drugi iz prethodne garniture seo i rascivijao ceo slucaj. Svi dokazi i materijal datiraju jos od pre par godina...nista nije novo, niti izmisljeno.

Krstic

pre 11 godina

Da li misli da moze izvrsiti pritisan i na sud,kao sto je izvrsio pritisak na Nikolica da abolira Dzajica,kad je sudjenje bilo na kraju,a znao je njen epilog,pa je sprecio donosenje pravno donesene odluke.Da li je to u duhu demokratije.

iva

pre 11 godina

Puštanje Miškovića bi pokazalo da su tajkuni jači od države.A ako mislimo da stvorimo jednu stabilnu i jaku državu takve stvari vlast nesme dozvoliti.

Vladan

pre 11 godina

Vucicu izdrzi i ne dozvoli ne samo da ga puste, nego da se cela akcija privodjenja zakonu tajkuna&politickog olosa koji su u biti ove sveopste propasti otupi i obustavi.

Zbog njihove stetocinske akcije netajkunska, vecinska privreda umire, svakodnevno mnogo ljudi ostaje bez posla, otkazi pljuste na sve strane...i taj trend se ubrzava, Ogromna gomila ljudi bez posla, zivotno ugrozenih je sve veca i veca...oni jos zaposleni i penzioneri sve teze i teze zive, ljudi su izgubili nadu za bolje sutra, a samo bes u njima sve vise i vise raste!!! Ovo ne moze trajati vecno, koliko vidim meseci nas dele od socijalne eksplozije najsirih razmera!!

Zato, daj sve od sebe i ubrzajte sudske procese. Nije dovoljno da Miskovic&ekipa dopadnu istraznog zatvora, oni se moraju sto pre i osuditi i na osnovu presude pokupiti im sve nelagalno steceno kako ono u zemlji, tako i izneto napolje.
Ta sredstva su jedina dovoljno velika na koja Srbija moze racunati, a koja nas pametno ulozena mogu izvuci iz ove sveopste bede. Ovo kreditno sibicarenje od 2-3 milijarde $ godisnje nas ne moze spasiti, do sada je to samo produzavalo agoniju, a opet zavrsavalo u tajkunskim dzepovima...ali ove godine nas nece moci spasiti od bankrota!!!

skipper

pre 11 godina

Свакако. Александар Вучић је урадио најбоље што је могао свој део посла што се Мишковића тиче, сада је на реду тужилаштво и правосуђе. Надам се да ће у сарадњи са полицијом тужилаштво спремити све релевантне доказе како би олакшали посао судијама

dragiša

pre 11 godina

Mislio sam da se dolaskom Vučića na vlast neće ništa promeniti medjutim ovo je jedno više nego pozitivno iznanedjenje. Ovo što rade prosto je nepovezivo sa onim što su radili dok su bili opozicija u pozitivnom smislu a obićno je obrnuto. Ova vlast nije od svog dolaska napravila ni jedan ozbiljan faul a to nije bilo ni kada je Djindjić došao na vlast i tada je odma krenulo zgrada CK i ostale kombinacije a ovi što su otišli nisu imali mere. Jedino pitanje je dali je sve ovo moguće sa Vladom koju 40 - 50 % ćine oni koji su bili u prethodnoj vladi. Ali nemoj mo suditi unapred. Mižda ovo nije pravi naćin ali ovo je Srbiji bilo više nego potrebno i zato nešto što sam mislio da nikada neću reći
BRAVO VUČIĆU !!!!

Fica

pre 11 godina

Kao po obicaju. Dovoljno je da se vidi tekst, naslov i slika. I udri po partijskoj opredeljenosti. Tako bilo za vreme Zorana Dindica tako i sad kad je u pitanju Aleksandar Vucic. I ocete da vam bude bolje. Malo sutra BRE.
Nema toga, nije se jos rodio ko ce u Srbiji da napravi red

CheZoran

pre 11 godina

Sada je jasno zašto i zbog koga gospodin Mišković sedi u zatvoru. Feliks Dj. će sigurno, pre ili kasnije, doživeti tešak poraz, samo za to će plaćati gradjani Srbije.

a politicari??

pre 11 godina

Bice to Vucicev poraz sve dok na isti nacine ne uhapsi i politicre koji su omogucili Miskovicu da se obogati!!!
Zar iko misli da se Miskovic mogao onoliko obogatititi, unistiti onoliko porodica bez svesrdne pomoci politicara koji su donosli zakone po volji Miskovica ??

Mikan

pre 11 godina

Pa ako se dokaze da je kriv treba ga osuditi najvise sto se moze i uzeti mu sve u zemlji i onostranstvu koliko to propisi i medjunarodni sporazumi dozvoljavaju. A ako nije kriv treba mu odma dati da bude sef drzave, jer ako je u maloj Srbiji stekao yoliko bogatstvo za deseyak godina onda on od ove zemlje moze da napravi cudo ... Tako da u oba od ova dva slucaja drzava dobija ... Nego je problem sto ima mnogo Miskovica, vecih i manjih, al da sacekamo ...

dusan

pre 11 godina

Obad,smesan si,ima dokaza a tek ce ih biti.Duga robija.Da nece neko da mi kaze da neko u Srbiji moze posteno da zaradi za desetak godina,stotine milione evra?Kako da ne.To ko misli taj nema cime da razmislja.

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Tuzioci i sudije su ogrezli u kriminalu i korupciji,ZA VELIKE PARE I DJAVOLA BI PUSTILI a ne samo Miskovica,hiljade neduznih gradjana pa cak i Djekna koju nikad nisu mogli naci su platili tu gorku cenu,zato novi ministar pravosudja nije smeo da dozvoli da ga boljsevici u pravosudju izvozaju i neukinu staljinisticko berijevski zakon o progonu gradjana tj. o zloupotrebi sluzbenog polozaja NEGO GA SAMO MODIFIKUJU,to je necivilizovan zakon i obice se ministru O GLAVU kad tad.

Neimar

pre 11 godina

Uhapsiti tajkuna za koga cela Srbija zna koliko je ojadio ovu zemlju za sve ove godine i pri tom živeo mirno i raskošno... Velika je stvar, mogu samo da kažem svaka čast. Iskreno se nadam da će i sudstvo reći svoje. Koliko će se brzo stvari menjati zavisi i od svakoga od nas. Cenim dobre primere čak i pokušaje da se nešto promeni na bolje a loše i nepravda iskorene i ne tolerišu ni na koji način.

markoni

pre 11 godina

Pa naravno da bi bio poraz , sramota je da se takav ljudi koji su stekli novac na sumljiv nacin pusti na slobodu , valjda sud i tuzilastvo to nece dozvoliti ... a i sama cifra koju miskovic nodu za svoju slobodu pokazuje sve ...

milan

pre 11 godina

Ako neko koristi rupe u zakonu, odnosno zloupotrebljava ih, to ne predstavlja direktno kršenje zakona,odnosno nije nelegalno,ali svakako jeste nelegitimno i jeste protiv opštih pravnih načela.Tako da samo nepismeni ljudi mogu da brane takve "pojave" poput Miškovića i drugih.Uostalom, u nijednoj normalnoj zemlji se ne dopušta nekome da u bilo kom segmentu društva i privrede nastupa sa pozicije monopoliste.A mi imamo kojekakve "kraljeve" šećera, brašna, ulja, mleka, el. energije...itd, odnosno nekog Kostića, Drakulića, Hamovića i njima slične.

dule56

pre 11 godina

Nije sam cin pustanja na slobodu toliko problematican, vec ono sto on simbolizuje a to je da ako imas dovoljno novca ili prijatelje na pravim mestima, mozes da budes nedodirljiv.

nicifor

pre 11 godina

Potpuno ste u pravu gospodine Vucicu,nadam se da do pustanja Miskovica iz pritvora nikako nece doci,to bi zaista bila katastrofa,toliki vas trud otisao bi u nepovrat a i to bi zaista bila velika sramota za nase pravosudne organe,valjda nisu toliko korumpirani

Miki_In

pre 11 godina

Vucic a i Nikolic te Dacic izjavljuju da niko ne sme da se igra drzavom sto se tice ovog spornog spomenika ali kako je moguce da vi gospodo niste bili obavesteni pre nego je spomenik uopste i podignut,dali vam rade obavestajne sluzbe? kad su ovi iz cetnickog pokreta krenuli da ga sruse u polasku su bili spreceni ! tako da me niko nemoze ubediti da isto tako niste mogli sreciti podizanje istog ali je izgleda vama bilo u interesu da se napravi ovakva halabuka! a imam i jedan predlog,nemojte ga sad rusiti,samo mu izmenite natpis,recimo za sve nepotrebne zrtve od te do te god pa ce biti i vuk sit i ovce na broju !

Lady D

pre 11 godina

Svaka čast Aleksandru Vučiću koji se hrabro bori protiv organizovanog kriminala. Ubeđena sam da je ovo tek početak i da će istrajati do kraja, ne obazirući se na pritiske. Sada imamo nadu da će sve poći nekim boljim tokom.

Marlboro

pre 11 godina

Sigurno je to da bez cvrstih dokaza on ne bi ni bio priveden. Da je u pitanju prosla vlast prvo ne bi se ni stalo na put njegovom lopovluku. Vucic ima podrsku za sve sto radi od vecnie gradjana sto se i pokazalo i verujemo u njega.

AlTair

pre 11 godina

Puštanje Miškovića na slobodu ne bi bio poraz Vučića, već celog društva i svih institucija države! Zapravo, ukoliko ishod ovog slučaja ne pošalje poruku da je kriminal u ovoj državi kažnjiv zakonom, onda mogu slobodno da kažem da mi i nemamo državu. Ko je za to kriv nije bitno, takvo stanje nije od juče, ali davno beše peti oktobar...

SeljakVeseljak

pre 11 godina

Puštanje Miškovića na slobodu bih i ja doživeo kao lični poraz, jer bih shvatio da sam oktobra davne 2000-e džaba lupao u lonce i poklopce i da je jedini rezultat moje akcije živciranje žene zbog nedostatka posuđa u kuhinji...

vanja

pre 11 godina

Ja ne vidi ovo kao poraz Vučića i kada bi se to desilo.On je učinio i više što se od njega očekivalo.Sakupio dokaze,priveo Miška sada je veika odgovornost na sudstvu.Pred velikim su ispitom i nadam da će mo konačno dobiti sudstvo koji će suditi isključivo po zakonu!

vasilisa

pre 11 godina

Mislim da u Srbiji nema cestitih ljudi.Izumrli su ko dinosaurusi,godinama se na ovim prostorima kralo.Mali su krali malo,a veliki u sistemu mnogo>Hapsenje Miskovic,mislim da je bila pretnja i za male i za velike i odustajanjem od ove borbe,pao bi u narodu moral,pao bi rejting SNS i probudjena Srbija bi se ponovo uspavala.

Patriot

pre 11 godina

@sandrin-kad pogledam tvoj komentar , vidim samo malog jadnog naivnog stranackog potrcka, ajde idi se uvlaci u stranku nemoj ovako javno glupo je!

Markoni-bgd

pre 11 godina

E ovako se radi ozbiljno u Srbiji.
Bravo Vucicu.
Neka se spremaju polako ostala deca Udbinih generala i pukovnika koja su "privatizovala" sva ostala najbolja srpska preduzeca sa otetim parama drzave Srbije i devizne stednje gradjana Srbije, opranim preko Kipra i ostalih kokosovih destonacija.
Svi Udbasi u Srbiji se znaju, ko su i sta su radili, kao i sve putanje "njihovih transfera".
Neka se spremaju i cekaju da budu izvuceni iz sesira .
Stize nova Srbija, gde ce svi Udbasi imati stalni boravak u set kvadratnih metara u Zabelama i CZ-u.

Niksha

pre 11 godina

Bio bi to poraz svih ljudi u Srbiji koji veruju da je doslo vreme promena.
Da ce svi oni koji su pljackali ovu drzavu, konacno, odgovarati...

Bora

pre 11 godina

Puštanje Miškovića bi značilo da ova zemlja nema nezavisno pravosuđe, to bi izazvalo veliki gnev u narodu i siguran sam korenite promene u pravosuđu. A Vučić bi dobio još veću popularnost iako bi to možda doživeo kao poraz.

Kokan87

pre 11 godina

Ovo je test za ono demokratski reformisano sudstvo! Ukoliko se desi da Miskovic zavrsi na slobodi moze se slobodno reci da sudstvo u ovoj drzavi ne postoji.

miki

pre 11 godina

Sudstvo je sada na velikom ispitu,sve su oci uprte u sudije.Sada je pravi trenutak da se pokaze da niko nije iznad zakona i da nema zasticenih.Inace svaka cast Vucicu na hrabrom (neko bi rekao ludom) potezu,neka samo nastavi tako.

Nele

pre 11 godina

Zaista mi nije jasno zbog čega se neko osuđuje Aleksandra Vućića,nama je potrebna ova borba kako bi smanjili stopu kriminala i korupcije.Iskren da budem nisao očekivao ništa od ove vladajuće koalicije ali su za ovo vreme nešto uradili i nadam se da će tako nastaviti.

markoni

pre 11 godina

Pa naravno da bi bio poraz , sramota je da se takav ljudi koji su stekli novac na sumljiv nacin pusti na slobodu , valjda sud i tuzilastvo to nece dozvoliti ... a i sama cifra koju miskovic nodu za svoju slobodu pokazuje sve ...

nina

pre 11 godina

pa o cemu si mislio kad si miljka radisavljevica ostavio na mestu Tužioca za organizovani kriminal,i verovatno mnoge njemu bliske "saradnike"

baksuz

pre 11 godina

Krsis zakone,bavis se prevarama,utajis porez.....odrede ti pritvor,i cekas sudjenje ....nesto ti se bas ne svidja u pritvoru,i zulja te krevet...Imas para- da ja platim nesto drzavi,pa da lepo sedim kuci,obavljam poslove- I javicu se ja kada god me pozovu ? A,moji advokati ce da daju neku crkavicu sudijama,pa ce oni to sudjenje da: odlazu,razvlace,izgube dokaze..." Lova busi,gde burgija ne moze" - kaze nas narod !

karasdjordje

pre 11 godina

samo ti Vucicu nastavi da radis svoj posao,ja kao i vecina gradjana tebi verujemo i ti si nam jedina nada da se moze resiti ovo slozeno pitanje korupcije a i ostalih problema

Serpullum

pre 11 godina

Raduje me odlučnost Aleksandra Vučića da se izbori za pravdu. Pritisci sigurno postoje, ali se on ne obazire na njih. Dosta je bilo malverzacija za koje niko nikad nije snosio posledice! Zakon je isti za sve! Niko više neće biti nedodirljiv.

nidža

pre 11 godina

Pored promene vlasti na svim nivoima očito je da će biti potrebne i kadrovske promene u institucijama (u ovom slučaju konkretno u pravosuđu).
Teško se oteti dojmu da je sve urađeno, što se Miškoviću stavlja na teret, rađeno uz saglasnost i drugih struktura društva (posebno političkih).
Ali, nada umire poslednja!

slobodan covek

pre 11 godina

Nadam se samo da u ovoj drzavi ima jos hrabrih ljudi poput tebe Aco,koji nece dozvoliti da osvedoceni malverzant,koji se obogatio na nasoj grbaci,izadje pre nego sto treba,a to je za dugi niz godina,nadam se..pozdrav iz Vucitrna

Zmaj

pre 11 godina

To bi bio poraz za celu drzavu.Iskreno se nadam da ce nadlezni organi raditi po zakonu jer su posle toliko vremena stvoreni uslovi da rade nezavisno i bez pritiska.Punu podrsku za borbu protiv kriminala i korupcije!

leo

pre 11 godina

To bi znacilo da ovoj drzavi nema spasa i da je pojedinac jaci od drzave.Nadam se samo da necemo uzaludno potrsiti Vucicevu snagu i volju da lopve smesti gde im je i mesto

D&D

pre 11 godina

Kriminal je kriminal, bez obzira ko ga čini. Pritisaka nikako ne sme biti. Ohrabruje činjenica da je zaista započeta najavljena oštra borba protiv kriminala. Krajnje je vreme da se svi koji su nezakonitim radnjama oštetili državu i građane za ogromne svote novca privedu pravdi.

kosovac

pre 11 godina

Deltini komentatori vidim da neumorno rade. Kao prvo covek je rekao da u pustanje Miskovica vidi poraz politike koju vodi, a od kada se pojavio na politickoj sceni stalno je govorio o pljacki i tajkunima, puste li Miskovica covek dozivljava licni poraz jer ostaje bez kredibiliteta, to jes ispasce lazov. Kao drugo u tom nezavisnom sudstvu Vucic nema coveka na koga bi se oslonio, jer znamo ko je kako i kada reformisao sudstvo. Kao trece ova borba nece uspeti dok god se ne pohapsi polovina kadrova sudstva koja je korumpirana do grla na celu sa Radisavljevicem i ostalim sudijama specijalnog suda kojima za milionske pljacke I prevare zastarevaju predmeti i dodeljuju neke smesne kazne sa nanogicama, kucnim pritvorima, branjenje sa slobode, a od para nista. Zao mi je gospodine Vucicu, ali ste napravili ogromnu gresku u koracima od koje imamo samo zanimaciju naroda i nista vise.

zex

pre 11 godina

a zasto da puste miskovica? nemogu da verujem da pristalice ds a koje komentarisu ovde podrzavaju miskovica i ostale lopve sam zato sto su izgubili izbore.kakvi smo mi srbi ljudi? zar smo toliko bolesna nacija.trrbalo je nato da nas ocisti skroz pa da nasele albance u srbiju jer nama niko nevalja.ds je unistio srbiju dosli su ovi drugi koji bar hapse lopove i oni nevaljaju sta vi hocete? nigde u svetu ne dele pare neradnicima.

Winxica

pre 11 godina

Ukoliko puste Miškovića,to bi samo potvrdilo mišljenje mnogih da Srbiji nema spasa i da ovde život neće biti moguć ni za 300 godina. To bi bilo poražavajuće. Nadam se da će se vlast uzdići iznad svega toga.

Bobe

pre 11 godina

Konacno su stvoreni uslovi za nezavisno pravosudje,tuzilastvo i sada bi to bio poraz za celu drzavu pustanje nekoga za koga postoje dokazi u o malverzacijama!

7DR7

pre 11 godina

Raduje me odlučnost Aleksandra Vučića da se izbori za pravdu. Pritisci sigurno postoje, ali se ne treba obazirati na njih. Dosta je bilo malverzacija za koje niko nikad nije snosio posledice! Puštanje Miškovića bi pre svega bio poraz pravde. Iskreno se nadam da do toga neće doći. Ovo je veliki ispit za pravosuđe. Videćemo da li će ga položiti.

marre

pre 11 godina

Drago mi je da se nasao neko kao Vucic koji valjano obavlja svoj posao i ne stavlja svoj interes ispred interesa naroda. Takodje mi je sad jasno zasto je DS vodio onako prljavu predizbornu kampanju protiv SNS, ipak su imali cega da se plase. Jos samo da se Srbija resi "strucnog" kadra SPS-a, a verujem da ih oce istrage, koje vodi tim za borbu protiv korupcije, nece preskociti.

Andrijana

pre 11 godina

Finansijski nam je svima bilo loše poslednje četri godine dok je samo Mišković uspevao da napravi profit. Taj uspeh je stvoren nezakonito i tome se u zemlji Srbiji jedini smeo suprostaviti Aleksandar Vučić i to treba ceniti. Ne sme se ni zaboraviti šta je Mišković izjavljivao tokom hapšenja? Srbija sebi ne sme da dozvoli da joj se istorija ponavlja.

ns

pre 11 godina

Dosta je bilo vise lopovluka i kriminala. dosao je red da se tome stane na put. V ucic zna kako da sa tim lopovima izadje na kraj. Samo napred dosta je bilo pljacke. Aco Srbija je uz tebe imas punu podrsku

D.Savic,Paris,FR

pre 11 godina

Bio sam ogorcen kada je Toma pobedio,jos ogorceniji kada je Premijer postao Ivica Dacic(to se nije promenilo do dan danas) ali sam veoma srecan danas sto vidim da su u Srbiji pobedili posteni,pardon,manje neposteni ljudi od ovih prethodnih!Srbija je,draga braco Srbi i sestre Srpkinje,na izdisaju.Treba da vodimo pre svega pametnu politiku a ako smo cekali toliko da dobijemo kakav takav "status" u vezi odnosa sa EU,pa sacekajmo jos 6 meseci.Ne dozvolimo takodje da nam se crkva mesa u drzavu,da iko napada nacionalne ,seksualne i druge manjine ali branimo nasu zemlu,nase granice i nase gradjane kao i nase drzavljane u okolnim i drugim zemljama.A pre svege treba da radimo na tome da KORUPCIJA bude suzbijena,inace smo gotovi.I neka se sve politicke partije sada okupe zajedno oko jednog istog cilja a zelja bi mi bila da posle Nikolica Srbija postane parlamnetarna Monarhija.Takodje bih voleo da vidim Vuka Jeremica, po isteku njegovog mandata u UN kao novog sefa nase diplomatije,da se smanji kriminal i pojaca borba protiv droge kao i zdravstvena zastita.Da ojacaju SINDIKATI,da radnici ostvare svoja prava a Srbija DECENTRALIZUJE!Prepisite Francuske zakone po kojima si Francuz po nacionalnosti ili stranac sa privremenim boravkom na 1,2,5 ili 10 godina koje mogu da se obnove ali ne mozes da se izjasnis na izborima kao na primer Madjar a da nosis srpski pasos i licnu kartu.Uvesti u Srbiju BORAVISNE DOZVOLE,dakle PREKOPIRATI ZAKONE DEMOKRATSKEE Republike Francuske.Pozdrav iz Pariza!D.Savic

nada ZR

pre 11 godina

Vucic nema razloga licne prirode da hapsi tajkune.Mogao je i on kao predhodnici da se nagodi sa njima uzme lovu i zivela Srbija.Ali mi smo otrovani raznim vidovima lopovluka i ne verujemo a je mleko belo.Necemo jos dugo tako razmisljati.Mora postenje da pobedi i da mali covek bude blago za drzavu,gazdu a ne otirac koga gazi svako i jos ga pljune kada moli za malo para.

Mikica

pre 11 godina

Njegovo puštanje bi bilo poraz pravde i uvođenje bezakonja. Ubeđen sam da bi u SAD njegovo suđenje bilo već održano i da bi trajalo 3 - 4 dana, posle čega bi bio osuđen na višedecenijsku robiju uz oduzimanje celokupne imovine. Srbija da bi krenula napred, prvo mora da ukloni kriminalce koji su se namnožili i "potkožili" za vreme prethodne vlasti!

Goran

pre 11 godina

Svaki posten covek je uz gospodina Vucica!! Konacno je neko imao petlju da uhapsi kriminalca kalibra Miskovica i demokrate napadaju Acu a brane Miska, strasno!! Koliko su nepismeni ljudi koji misle da neko moze da kupi pola drzave postenim radom, alooo!!!

namcor

pre 11 godina

POBOGU! Zar su partijske simpatije jace od zakona ove zemlje? NIKO nije rekao da je Miskovic nevin (Cak sam uveren da nije), ali, dozvolimo pravosudju da o tome odluci. Dokle, bre, vise dizete coveka koji, cak, nije ni nadlezan u toj oblasti. Ovako mogu da mislim samo o klasicnoj politickoj "sacekusi". Vucic je obecao da ce da hapsi...to i radi i sada se moli Bogu da se bar nesto potvrdi dokazima. Ako jedan prodje, time ce vam svima zamazati oci kao da je ocistio Srbiju. Veruvocu mu tek kada podigne tim za preispitivanje porekla diplome njegovog predsednika.

Bane

pre 11 godina

Vučić je učinio sve što je do njega da stvori uslove da policija obavi istražne radnje. Dalje je sve na sudu. Nema razloga da se oseća poraženim, bez obzira kakav bude ishod. Pošto sada sudovi neće raditi pod pritiskom, odnosno zaštitom okrivljenih od strane političara, verujem u pravedan i pošten ishod ovog slučaja.

Tiemie

pre 11 godina

Dobro je da se pojavio čovek kao što je Aleksandar Vučić, za koga ne postoji cena koju bi platio da odustane od borbe protiv kriminala. Svojim postupcima dokazuje da nije u vlasti samo radi vlasti, već ima ozbiljnu nameru da od Srbije stvori pravednu Srbiju.

Duca7

pre 11 godina

O tome kako su funkcionisali istražni organi i pravosuđe u proteklom periodu, ne treba ni trošiti reči. Mislim da je sada došlo do velike promene, prve rezultate već vidimo. Istraga kriminalnih slučajeva se proširuje i na mnoge nedodirljive. Nadam se da će, bez obzira na pritiske koji sigurno postoje, svi pokazati visok stepen profesionalnosti i odlučnosti da Srbija konačno postane pravna država.

dr.Rid

pre 11 godina

Mišković neće izaći ako ima pravde...Ako ništa drugo,jednog dana će odgovarati zbog pogrešnog parkiranja. Niko ne može i ne treba zatvarati oči pred istinom. Na kraju krajeva,oni koji prisustvuju,ma kom suđenju,su pod zakletvom: Istina i ništa drugo osim istine!

na kraju ce biti legalna pljacka a mi cemo da platimo odstetu

pre 11 godina

Obad,smesan si,ima dokaza a tek ce ih biti.Duga robija.Da nece neko da mi kaze da neko u Srbiji moze posteno da zaradi za desetak godina,stotine milione evra?Kako da ne.To ko misli taj nema cime da razmislja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dusan, 29. decembar 2012 16:13)

Ti si jos smesniji ako mislis da je lopina i prevarant Miskovicevog formata radio nesto a da pre toga nije pripremio teren kroz zakone i uredbe,uz konsultacije sa strucnjacima svih vrsta i ovdasnjim politicarima.

maxim IV divizija

pre 11 godina

Ovo nase tuzilastvo ako bude pustilo Miskovica na slobodu ce dokazati da nisu spremni a ni dorasli zadacima koji su stavljeni pred njih.

Majko moja!

pre 11 godina

Pa samo nek se rad pricaju oni koje je prisluškivao... Imao je "usi" i u vladinim kancelarijama... Po bordovima banaka... Covek je sve kupio sto je za pare bilo da se kupi.
Ali istina je da ne moze Vucic i da mu sudi. To mu nije posao!

Hemera

pre 11 godina

Najveća korupcija je upravo u sudstvu i tužilaštvu. Građani su svesni da je Aleksandar Vučić bio sam od početka, nije imao izgrađeni prvosudni sistem. Imao je sistem DS-a i SPS-a, koji 2009 godine uništen reformom pravosuđa, i tamo sede sudije koji je DS i SPS postavio, najveća korupcija potiče upravo od njih. Borba protiv kriminala i korupcije se zaista vodi pošteno,i da niko neće biti jači od države. Moramo da menjamo svest pojedinaca. Građani moraju da se odviknu da nude i primaju novac.

Jack Daniels

pre 11 godina

Vule, ako ovo izguraš odma počinjem da nosim potkošulju/ majicu/ sa Šešeljevim... ups ! tj Tominim likom na prednjem delu iste.Neka ti je bog u pomoći/ slavimo istu slavu,nažalost/,za Vas glasao nikad nisam !! i ne bi,
čak i ako Miki bude osuđen u šta verujem kao i u skorašnji izostali smak sveta !.Iako ne mogu očima da Vas vidim,želim ti sve najlepše u ovoj borbi.
Možda u narednih sto godina nešto i bude od ove države.A možda se i Beatlesi ponovo okupe !!!.Srećno.....

nidza

pre 11 godina

kakav "licni" poraz???
ti nisi tu zbog sebe i svojih licnih stvari nego si u sluzbi drzave,i nema tu licnih stvari. Uostalom,kakva drzava,takva vlada,i narod i obrnuto.
nista manje o "licnim" stvarima ne mislite od vasih prethodnika u tim foteljama. muka mi je od svih vas. i ne znam samo o kakvom postenju vi pricate kad pominjete vucica.
ne postoji posten politicar!!!

Kralj Ibi

pre 11 godina

Da su protiv Miškovića imali "debele dokaze" ne bi ga hapsili. Eto Beko im, na primer, daje stalno "debele dokaze" i čoveka ne diraju, ima i drugih primera...

jovaN

pre 11 godina

Kome li će 2013. biti baksuzna. Ovih do sada je uglavnom stradao narod.
Isprepletenost u većini analiziranih 24 slučaja (a naći će se tu još po nešto)samo bi trebalo da učvrsti "predmete" pojedinih aktera privatizacija.
A onda da vidimo šta znaju sudije (i advokati)!

Patriota

pre 11 godina

Muka mi je od ovog Vucica i njegovog moralisanja... Ocigledno je celo ovo hapsenje samo politicki marketing a sad pocinje pranje posto ce morati da ga puste...

novica952

pre 11 godina

Zaista bi za vlada a pogotovu sa vicepremijera Vučića bila katastrofa da se Mišković za novu godinu nađe na slobodi i da tužilaštvo i pravosuđe podlegnu nečijem pritisku i postupe tako. Sigurno je da Vučić ima otpora u samoj vladi oko vođenja akcije borbe protiv kriminala i korupcije ali bi država ušla u zaista haotićno stanje ako bi ovaj tajkun izašao vani. Svi atributi države i prava pali bi u vodu i došlo bi do erupcije kriminbala i korupcije i umesto uništenja imali bi situaciju da pojedinci parama mogu sve da urade. nadam se da to toga neće doći ali sve je u ovoj haotičnoj državi moguće.

Mikan

pre 11 godina

Vucic treba da nastavi svoj posao koji evidentno dobro obavlja sto gradjani prepoznaju, a da li ce neko biti pusten ili ne, na zalost to ne zavisi od njega vec od tuzilaca i ostalih faktora.

Teo

pre 11 godina

Sve što je trebalo, država je uradila. Sada su na redu sud i tužilac. Ovim slučajem je svima u Srbiji pokazano da nema nedodirljivih i da je država spremna da se zaštiti od zloupotreba.

Duki

pre 11 godina

Podržavam sve poteze Aleksandra Vučića kojima je cilj bespoštedna borba i iskorenjivanje kriminala i korupcije. Za tako nešto je potrebno puno hrabrosti i odlučnosti koje je on i pokazao, jer dirnuti u osinje gnezdo sigurno nije lako. Najzad se u Srbiji stvari postavljaju na pravo mesto.

Stewie

pre 11 godina

Dobro je što je dao ovakvu izjavu jer on time onda daje lični garant da ni pod kakvim uslovima neće biti popuštanja pod pritiscima da se Mišković pusti iz pritvora i da ceo slučaj ne dođe do suda. Konačno je neko u Srbiji rešio da istera priču o borbi protiv korupcije do kraja, i za koju godinu možda Srbija uspe da bude istinski uređena država.

milanče

pre 11 godina

Nisam očekivao da će se ovakvim intezitetom voditi borba protiv korupcije i kriminala. Ova borba je bila potrebna ovom društvu i iskreno se nadam da će se ovi slučajevi biti do kraja procesuirani,jer u suprotnom to bi bio poraz za naše društvo.

Mikeli

pre 11 godina

Svi znamo da eventualno pustanje Miskovica nece znaciti licni poraz Vucica vec poraz tuzilaca i suda. Na njima je sada da prikupe dokaze i da ih izloze a na sudijama da procene te dokaze i donesu presudu. Vucicu hvala sto je i ovoliko ucinio i neka samo tako nastavi.

Goku

pre 11 godina

Hvala Vucicu sto je uneo malo svetla u ovaj nas zivot, jer konacno imamo cemu da se nadamo. Kada ovo kazem imamo cemu da se nadamo onda tu pre svega mislim na nadu u bolje sutra, u bolju i uspesniju Srbiju u kojoj korupcija ne cveta kao sto je ranije bio slucaj.

namcor

pre 11 godina

A ovome sto kaze da nema cestitih i da smo izumrli. E, pa nismo...ima nas jos i nismo ni na izumiranju. Osecamo blagi pritisak, ali jos uvek umemo da mislimo svojom glavom i da budemo posteni, pre svega prema sebi...a posle i prema svima drugima!!! Ima nas jos...I bice nas!!!

Strahor

pre 11 godina

Ako se desi da Miška puste iz pritvora otvara se mogućnost da ovaj jadan narod do mile volje spekuliše oko toga kako,zašto i ko je završio posao.Ali se po ko zna koji put potvrditi izreka ako se puštanje dogodi" Da kad novac govori fecis ide ulicom".

Miloš

pre 11 godina

Nema razloga za brigu, posao treba raditi odgovorno, pošteno i rezultata će biti. Na redu su sudski organi i verujem da će i oni obaviti svoj posao profesionalno, bez ičijeg pritisaka. Sad je sve na njima.

ceca p

pre 11 godina

svakako kad nisi dopustio da te neko spreci u ovom razotkrivanju neces ni dopustiti da Miskovic prodje nekaznjeno mi verujemo u tebe Vucicu

Samardzija P

pre 11 godina

Ako Miskovica puste,onda zbogom Srbijo, nema sta da trazim vise u Srbiji. Srbijom ce vladati mito i korupcija, nikada se nece ziveti i raditi na racun svog rada i znanja. Bezi omladonino dok se jos mozes spasiti.

Mare011

pre 11 godina

Nebi to bio poraz Aleksandra Vucica vec celog drustva.Verujem da cemo svi izgraditi institucije i da ce svi odgovarati koji su naneli zlo ovome narodu.

namcor

pre 11 godina

A ovome sto kaze da nema cestitih i da smo izumrli. E, pa nismo...ima nas jos i nismo ni na izumiranju. Osecamo blagi pritisak, ali jos uvek umemo da mislimo svojom glavom i da budemo posteni, pre svega prema sebi...a posle i prema svima drugima!!! Ima nas jos...I bice nas!!!

majaa

pre 11 godina

mislim da pored toliko optuzbi kojih ima protiv njega Miskovic nece uskoro na slobodu tako da narod vidi ko sta radi i ko se zalaze za buducnost Srbije

mickoo

pre 11 godina

posle ovakvog razotkrivanja i hapsenja bilo bi smesno pustiti Miskovica na slobodu a i mislim da nema osnova za to kad si poceo to Vucicu idi do kraja neka dobije ono sto je zasluzio

marijanaa

pre 11 godina

koliko je nepravde ucinjeno narodu Srbije i tek sada pocelo je nesto da se dogadja sva ova razotkrivanja ono sto niko nije do sada uradio tako da verujemo u Vucica da ce sve isterati na cistac i svako dobiti ono sto zasluzuje

Moja malenkost

pre 11 godina

Zna se kome ne odgovara spremnost i odlučnost vlade da se obračuna sa kriminalom i korupcijom. Pokušaji pritisaka ne služe na čast i nadam se da će ostati bezuspešni. Treba jednom da se raščisti sa svima koji su kršili zakone.

MIrko R.

pre 11 godina

Puštanje Miškovića nebi bio Vučićev poraz već poraz tužilaštva i pravosuđa koje bi pokazalo da nije nezavisno i profesionalno. To bi sigurno izazvalo promene u tužilaštvu. Iako bi možda Vučić to doživeo kao poraz, njegova popularnost bi bila još veća.

zanzibar

pre 11 godina

U normalnoj zemlji si nevin dok se ne dokaze suprotno. U ovoj zemlji, od njenog vaskrsnuca pre 200 godina vaze policijsko-zbirovska pravila. Vucica "vadi" sto ovo nije njegov izum vec samo nastavak jednog provincijskog, neevropskog, nazadnog sistema i nacina razmisljanja. To je ista matrica zbog koje imamo nazadnu privredu, ruzne i uprljane gradove.

dejan

pre 11 godina

koji je ovo pritisak na sudstvo.Pa nisi ti čoveče Staljin,Tito a ni Sveti Petar da odlučuješ ko će ići u zatvor nego sud.Ovo je povratak u 1946.,svi bogati su krivi a partija je jedini sud!

sandrin

pre 11 godina

Sumnjam da ce Misko izaci do NG a i kasnije,jer su konacno na vlasti ljudi kojima nije u interesu da pune svoje dzepove na racun gradjana!

E.A.

pre 11 godina

Siguran sam da ce Aleksandar Vucic istrajati u svojoj borbi kao sto je i do sada,mislim da promene u Srbiji vise niko ne moze da zaustavi iako mnogima to nece odgovarati.

Dragan

pre 11 godina

A zašto bi bio vaš poraz gospodine podpredsedniče vlade? Niste vi ni policajac ni javni tužilac, valjda su oni ti ljudi čiji bi to bio poraz, jer bi značilo da su nevinog čoveka strpali u zatvor. Ili se u Srbiji posle Tadića opet pojavljuju političari koji preuzimaju tuđe ingerencije?

marre

pre 11 godina

Drago mi je da se nasao neko kao Vucic koji valjano obavlja svoj posao i ne stavlja svoj interes ispred interesa naroda. Takodje mi je sad jasno zasto je DS vodio onako prljavu predizbornu kampanju protiv SNS, ipak su imali cega da se plase. Jos samo da se Srbija resi "strucnog" kadra SPS-a, a verujem da ih oce istrage, koje vodi tim za borbu protiv korupcije, nece preskociti.

Virpul

pre 11 godina

Pustiti Miskovica na slobodu znacilo bi da je Srbija i dalje DIVLJI ZAPAD i da svako moze da radi sta pozeli.Coveku koji je toliko ostetio ovu drzavu mesto je iza resetaka!

MuNboss

pre 11 godina

Svaka cast koliko A.Vucic poseduje politicke odgovornosti. Zaista, nije neophodno ukazivati na njegove politicke sposobnosti jer su i vise nego ocigledne. Ono sto mene zabrinjava jeste kako je moguce da se uopste i pokrene pitanje pustanje Miskovica na slobodu. Covek koji je toliko ekonomsko/socijalno/politicki unazadio ovu zemlju ne sme biti tako olako pusten na slobodu.

ravnodušan na tajkune

pre 11 godina

Puštanje Miškovića ne bi bio samo Vučićev lični poraz, nego bi bio i poraza za državu, dokaz da je nemoćna u obračunu sa visokim kriminalom.

Milos

pre 11 godina

Posle ovakve izjave, da vidimo taj sud koji ce pustiti Miskovica da se brani sa slobode. Ovo je tipican primer pritiska na sud! Toliko o nezavisnosti sudstva!

Spiridon Kopicl

pre 11 godina

Jel ti to Vucicu saljes poruku tuzilastvu i sudstvu da ces se sa njima razracunati ukoliko ne postupe po tvojim zeljama ?
Jel to tvoj licni rat, pa ajde da na krilima trenutne popularnosti pokazem ko je "gazda u kuci" ?
Kako to ti znas a advokati govore neistinu ? Kako to ti znas krivicno pravo kao ministar odbrane bez dana radnog staza, a advokati krivicari ne znaju i lazu ?
Znaci zakon i pravni postupci ne vaze, ne postoje ?
Ovakvo vodjenje drzave nikako nije dobro... Ovo je sramota...

Saša

pre 11 godina

Sve nešto mislim, da sam ja ovo rekao, razapeli bi me zbog pritiska na pravosudne organe. Ali to je valjda zato što je moja popularnost na nivou Srbije 0.0001%, a tako bahato možeš da se ponašaš kad se približiš 50%.

bata

pre 11 godina

Sa prevarantima takvog kalibra nema sta da se pregovara o kauciji ili pustanju da se brane sa slobode.Oni moraju iz istraznog,posle dokazanih krivicnih dela(kojih je mnogo)i presude biti prebaceni u zatvor na izdrzavanje kazne.Mnogima su upropastene egzistencija i ostali bez posla,zbog takvih manipulatora i prevaranata u velikom stilu,zbog njih moraju biti kaznjeni,za primer drugima.Ako se sada dozvoli da oni pobede,ova zemlja srlja u jos vecu katastrofu i nepravdu,i neki politicari imace ozbiljnih problema.Naprotiv,u ovoj zemlji ima jos mnogo slicnih,treba nastavti sa hapsenjima,i onih koji su finansirali vasu stranku,a zna se odlicno da nisu nista bolji ili gori od Miskovica.Kada takve budte hapsili,bice i lepseg zivota naroda,do tada je put veoma dug,i momentalno zavisi od vas,koj ste na vlasti.Dokazite na delima ko ste,nemojte samo da hvatate one koji mozda nisu hteli da vas finansiraju,a one koji su takodje prevaranti i kriminalci a bili darivi prema vasoj stranci stitite.Mislim da to ima veze sa pravdom,ako o njoj pricate.Selektirana pravda nije pravda,vec prevara naroda koji vam je ukazao poverenje i veruje vam,a sakrtiti se vise ne moze,jer su narodu poznata imena vecine onih koji su ih pljackali i derali kozu godinama.Ako mislite da vladate duze,morate raditi ozbiljno i pravedno.Napravite reda i izmedju vas,inace nema nista od svega toga,neuspeh je zagarantovan.

sasa jokic

pre 11 godina

Ako Miskovic izadje iz pritvora, onda treba spakovati kofere i kud koji mili moji! Objavite imena onih koji vrse pritisak, da vidimo sa kim je muljao!

NENA

pre 11 godina

Borba protiv kriminala i korupcije se vodi pošteno, iskreno i časno poštovajuči zakone državnih institicija. Drago mi je da Aleksandar Vučić zaista radi da se stanje u našoj državi zaista promeni na bolje. Podrska!

Milena

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je pokazao da ga nista ne moze spreciti u nameri da se do kraja obracuna sa kriminalom i korupcijom koji vladaju nasom drzavom. Promene vise niko ne moze da zaustavi! Miskovic mora da odgovara za svoje postupke!

Gotiva

pre 11 godina

Daj Boze da jedan posten uspe protiv hiljadu nepostenih. Nadam se da je svestan u kakvu je borbu usao i da ce svako jedva cekati da mu postavi nogu jer radi onako kako je pravedno i valjano.Bog neka mu je u pomoci,sreca prati hrabre.

mijajic dragisa

pre 11 godina

Cosim moli mlade intelektualce da se vrate u Srbiju a sudovi pustaju Miskovica grobara Srbije Pa kuda ide nasa drzava Ako se vrate neki morace na noge takvima da mole za posao Ovom nasem pravosudju treba preki sud ili OTKAZI Oni se boje Miskovica ili su kod njega na platnom spisku VUCICU dijaspora je uz tebe samo napred

Edge

pre 11 godina

Ovo nije samo pitanje Vucica i SNS-a vec drzave Srbije koja ukoliko sada poklekne vise se nikada nece oporaviti jer svi znaju koliko su tajkuni , kriminalci i ostali upropastili ovu zemlju i koliko stotina hiljada radnika je ostalo bez posla zbog njih.Siguran sam da ce Vucic istrajati u ovoj borbi ali plasim se naseg pravosudja .

precanin

pre 11 godina

Vucicu, pa i da ga puste, Ti i tvoja partija ste ispunili cilj !!! Vise ne moras nista ni da radis, narod Ti je zahvalan sto si uhapsio Miskovica, to sto sutra taj isti narod nema kesa da kupi veknu leba koga to zanima , naprotiv, svi radosni , a Vi pridobili more novih simpatizera !? Peva kuca !!!

slobodan covek

pre 11 godina

Nadam se samo da u ovoj drzavi ima jos hrabrih ljudi poput tebe Aco,koji nece dozvoliti da osvedoceni malverzant,koji se obogatio na nasoj grbaci,izadje pre nego sto treba,a to je za dugi niz godina,nadam se..pozdrav iz Vucitrna

Ananabela

pre 11 godina

Ne znam za vas ali ja sam ubedjena da ce Misko u zatvoru "proslaviti" praznike. Krajnje je vreme da se lopovi nadju iza resetaka, bez obzira na bogatstvo, uticaj, moc...

nicifor

pre 11 godina

Potpuno ste u pravu gospodine Vucicu,nadam se da do pustanja Miskovica iz pritvora nikako nece doci,to bi zaista bila katastrofa,toliki vas trud otisao bi u nepovrat a i to bi zaista bila velika sramota za nase pravosudne organe,valjda nisu toliko korumpirani

Lady D

pre 11 godina

Svaka čast Aleksandru Vučiću koji se hrabro bori protiv organizovanog kriminala. Ubeđena sam da je ovo tek početak i da će istrajati do kraja, ne obazirući se na pritiske. Sada imamo nadu da će sve poći nekim boljim tokom.

Bobe

pre 11 godina

Konacno su stvoreni uslovi za nezavisno pravosudje,tuzilastvo i sada bi to bio poraz za celu drzavu pustanje nekoga za koga postoje dokazi u o malverzacijama!

Ostro oko

pre 11 godina

Ne bi bio Vas poraz, bio bi poraz, onih ljudi koji mu cuvaju ledja, a to niste naravno Vi, vec vasi koalicioni partneri...i izbore treba raspisati sto pre, jer Vama ne treba bagra...

iva

pre 11 godina

Puštanje Miškovića bi pokazalo da su tajkuni jači od države.A ako mislimo da stvorimo jednu stabilnu i jaku državu takve stvari vlast nesme dozvoliti.

pravedni

pre 11 godina

Ma naravno, ima da leži u ćuzi da tebi ego ne povredi. Nema veze jeli kriv ili ne... ćorkaaa. Taman posla da branim miškovića, ali čisto sumnjam da je on kao kadar 90tih dozvolio sebi luksuz da ga maznu u nekoj nepravilnosti. Uostalom, plaćao je maksimalno tim advokata, a i od 90, kad je bio podpresednik, montiran su zakoni kako njemu odgovara. I ako je na kraju ispao glup i uhvatili ga u nekoj nezakonitoj raboti, mišković prvo treba da rasčisti sa svojim advokatima. Za velike pare, ispali neznalice...

samo polako

pre 11 godina

Poraz!??? sta je tu cudno, jos jedan u nizu od 2000-e na ovamo...
Pa kad si ti covece pobedio???? Koliko se secam nikad i nikog...samo poraz..poraz..poraz...
Luzeru!!

miki

pre 11 godina

Sudstvo je sada na velikom ispitu,sve su oci uprte u sudije.Sada je pravi trenutak da se pokaze da niko nije iznad zakona i da nema zasticenih.Inace svaka cast Vucicu na hrabrom (neko bi rekao ludom) potezu,neka samo nastavi tako.

vanja

pre 11 godina

Ja ne vidi ovo kao poraz Vučića i kada bi se to desilo.On je učinio i više što se od njega očekivalo.Sakupio dokaze,priveo Miška sada je veika odgovornost na sudstvu.Pred velikim su ispitom i nadam da će mo konačno dobiti sudstvo koji će suditi isključivo po zakonu!

Tiemie

pre 11 godina

Dobro je da se pojavio čovek kao što je Aleksandar Vučić, za koga ne postoji cena koju bi platio da odustane od borbe protiv kriminala. Svojim postupcima dokazuje da nije u vlasti samo radi vlasti, već ima ozbiljnu nameru da od Srbije stvori pravednu Srbiju.

SeljakVeseljak

pre 11 godina

Puštanje Miškovića na slobodu bih i ja doživeo kao lični poraz, jer bih shvatio da sam oktobra davne 2000-e džaba lupao u lonce i poklopce i da je jedini rezultat moje akcije živciranje žene zbog nedostatka posuđa u kuhinji...

dusan

pre 11 godina

Obad,smesan si,ima dokaza a tek ce ih biti.Duga robija.Da nece neko da mi kaze da neko u Srbiji moze posteno da zaradi za desetak godina,stotine milione evra?Kako da ne.To ko misli taj nema cime da razmislja.

zez

pre 11 godina

lični poraz, jer je i borba protiv korupcije postala isuviše lična i osvetoljubiva. institucije su tu samo sredstvo kojim se nešto postiže(ono što treba da bude cilj i normalna pojava, ovde postalo senzacija).

Neimar

pre 11 godina

Uhapsiti tajkuna za koga cela Srbija zna koliko je ojadio ovu zemlju za sve ove godine i pri tom živeo mirno i raskošno... Velika je stvar, mogu samo da kažem svaka čast. Iskreno se nadam da će i sudstvo reći svoje. Koliko će se brzo stvari menjati zavisi i od svakoga od nas. Cenim dobre primere čak i pokušaje da se nešto promeni na bolje a loše i nepravda iskorene i ne tolerišu ni na koji način.

AlTair

pre 11 godina

Puštanje Miškovića na slobodu ne bi bio poraz Vučića, već celog društva i svih institucija države! Zapravo, ukoliko ishod ovog slučaja ne pošalje poruku da je kriminal u ovoj državi kažnjiv zakonom, onda mogu slobodno da kažem da mi i nemamo državu. Ko je za to kriv nije bitno, takvo stanje nije od juče, ali davno beše peti oktobar...

mattko

pre 11 godina

Nije jasno zasto bi to bio licni poraz. Ako Miskovic plati kauciju njegovo je pravo da bude van pritvora do pravosnaznosti presude od momenta kada sud utvrdi da nema vise uticaja na svedoke. To Vucic sigurno zna i ne treba da u Srbiji pravi gladijatorsku atmosferu,

Antitabloid

pre 11 godina

Siguran sam da ce gospodin Aleksandar Vucic istrajati u svoj pravednoj borbi...HA HA HA..MA SALIM SE NARAVNO..Gospodine Miskovicu IZDRZITE..svima je ovde jasno da ovde nema nikakvih zlocinackih poduhvata i pustosenja drzavnih para..ovde je rec o DEMONSTRACIJI SILE..kako bi smo svi sedeli mirno..i posmatrali CISTU UZURPACIJU NADLEZNOSTI DRZAVNIH INSTITUCIJA,SAMOVOLJU I DIKTATURU.I na kraju ...sudija Dred je u pravu..ovo jeste licno..TICE SE SVIH NAS !

Bice svasta ali nista dobro

pre 11 godina

A pa ovo je licno! Pa Vucic je poznat kao istinoljubiv, pravedan i pomirljiv. Jos se secam recenice "Karlovac, Karlobag, Ogulin, Virovitica"...

skipper

pre 11 godina

Свакако. Александар Вучић је урадио најбоље што је могао свој део посла што се Мишковића тиче, сада је на реду тужилаштво и правосуђе. Надам се да ће у сарадњи са полицијом тужилаштво спремити све релевантне доказе како би олакшали посао судијама

dragiša

pre 11 godina

Mislio sam da se dolaskom Vučića na vlast neće ništa promeniti medjutim ovo je jedno više nego pozitivno iznanedjenje. Ovo što rade prosto je nepovezivo sa onim što su radili dok su bili opozicija u pozitivnom smislu a obićno je obrnuto. Ova vlast nije od svog dolaska napravila ni jedan ozbiljan faul a to nije bilo ni kada je Djindjić došao na vlast i tada je odma krenulo zgrada CK i ostale kombinacije a ovi što su otišli nisu imali mere. Jedino pitanje je dali je sve ovo moguće sa Vladom koju 40 - 50 % ćine oni koji su bili u prethodnoj vladi. Ali nemoj mo suditi unapred. Mižda ovo nije pravi naćin ali ovo je Srbiji bilo više nego potrebno i zato nešto što sam mislio da nikada neću reći
BRAVO VUČIĆU !!!!

Markoni-bgd

pre 11 godina

E ovako se radi ozbiljno u Srbiji.
Bravo Vucicu.
Neka se spremaju polako ostala deca Udbinih generala i pukovnika koja su "privatizovala" sva ostala najbolja srpska preduzeca sa otetim parama drzave Srbije i devizne stednje gradjana Srbije, opranim preko Kipra i ostalih kokosovih destonacija.
Svi Udbasi u Srbiji se znaju, ko su i sta su radili, kao i sve putanje "njihovih transfera".
Neka se spremaju i cekaju da budu izvuceni iz sesira .
Stize nova Srbija, gde ce svi Udbasi imati stalni boravak u set kvadratnih metara u Zabelama i CZ-u.

Radovan III

pre 11 godina

Slazem se sa vecinom komentara da je Vucic ovom izjavom pokazao da je neozbiljan i da nije dovoljno legalista. Sve mora legalno da se radi. Sad, sto su sve zakone pravili oni koji su opljackali drzavu i sto mogu da kupe Boga oca, a ne 95% poslanika koji danas donose zakone, policajce koji hapse, tuzioce, sudije...ma to nema nikakve veze. Ja sam za to da guramo kao do sada. Sve legalno da se krade. Ja donosim zakone, ja kontrolisem poslanike i stranke, ja placam tuzioce i sudije, ja sam nevin. Dobro, moze i drugacije, moze neko da izadje iz toga i hrabro da pocne da deli svoju pravdu, ali kako ja da znam da je ta njegova pravda zaista pravda, ja hocu da nastavim da verujem u ovu poslanicku pravdu, ona je pravednija. I sto da se stvari menjaju, bas su super ovako, bar nam nikad nije dosadno. Ne menjajte nista! Ne hapsite nikog! Ostanimo kakvi jesmo! Alo bre, o kakvom pravu vi pricate u ovakvoj drzavi gde su poluge moci korumpirane? Hapsi Vucko i ne pustaj, nek te zovu Tito, nek te zovu Staljin, nek nas zovu Kina ili Koreja, drugacije ne moze, probali smo vec sve. Promenu u Srbiji ne moze da donese nikava legalnost, stranka, sud...promenu moze da donese samo jedan covek,sve ostalo je sviranje k...u, jer je masu parama lako kontrolisati. A moze i da ostane kako je bilo. Ajmo na vlast opet novi demagozi, lepo sve u rukavicama a iza ledja drpaj dok sirotinja ne pocrkava od bede. Hapsi i ne pustaj. I Al Kapone je na kraju zaglavio zbog poreza robiju kao za ubistvo. Nekad tako mora!

sremac iz indjije

pre 11 godina

Nisam fan MM, ali nije li ovo pritisak na institucije. Kad mojoj ženi oduzme država 2/3 penzije od 12.000, tu se ništa ne može iako je država dala pa joj sad oduzima istu. A kako smo čuli na hiljade ljudi je tako oštećeno i svi sa sličnim primanjima. Uostalom koga briga za to.

maja a.

pre 11 godina

Iz cega mozemo zakljuciti da je njegovo hapsenje bilo licna pobeda?! Ne ide to tako, Vucicu, postoje neke institucije valjda, neka procedura ILI NE?

Зоран

pre 11 godina

Не ради се о томе шта би био твој пораз, него да ли је Мишковић крив пом закону или није.

Sone

pre 11 godina

Pre neki dan francuski ministar policije je izjavio da Mohamed Merah nije mogao biti ranije uhapsen i deportiran zbog avojih islamistickih stavova jer je Francuska pravna drzava?! Gospodo, da li zelite i da Srbija bude takva "pravna" drzava? I vrapci na grani znaju da je Miskovic KRIV, da je odgovoran sto su hiljade ljudi ostale bez posla i da je ostetio drzavu za vise MILIJARDI dolara! Nemate to pravo da govorite o pravnoj drzavi, jer da je ona PRAVNA ovakvi ljudi nikad ne bi stekli moc kakvu sada imaju.

Gnusna Emigracija

pre 11 godina

U pravosudju ne treba da bude niceg licnog, gospodine Vucicu. Vi vec neko vreme volontirate kao ruka pravde, umesto da radite na tome da drzavne institucije to budu.

Astra

pre 11 godina

Vučić uopšte ne bi trebao to shvatati kao poraz! To je poraz tužilaštva a ne njegov! On je napravio najvći korak koji je ikad iko napravio, sve ostalo... znamo da nije do njega!

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Tuzioci i sudije su ogrezli u kriminalu i korupciji,ZA VELIKE PARE I DJAVOLA BI PUSTILI a ne samo Miskovica,hiljade neduznih gradjana pa cak i Djekna koju nikad nisu mogli naci su platili tu gorku cenu,zato novi ministar pravosudja nije smeo da dozvoli da ga boljsevici u pravosudju izvozaju i neukinu staljinisticko berijevski zakon o progonu gradjana tj. o zloupotrebi sluzbenog polozaja NEGO GA SAMO MODIFIKUJU,to je necivilizovan zakon i obice se ministru O GLAVU kad tad.

Serpullum

pre 11 godina

Raduje me odlučnost Aleksandra Vučića da se izbori za pravdu. Pritisci sigurno postoje, ali se on ne obazire na njih. Dosta je bilo malverzacija za koje niko nikad nije snosio posledice! Zakon je isti za sve! Niko više neće biti nedodirljiv.

namcor

pre 11 godina

Citam i prosto ne verujem. Sta ovaj narod hoce??? Vladavinu prava ili zakon linca??? Zapamtite, NIKO nije kriv dok se krivica ne dokaze. Upravo G. Vucic je provocirao ovako neodgovornom izjavom zakon linca! Ljudi, danas je Miskovic.....sutra moze biti bilo ko od nas. Da li VI TO UOPSTE RAZUMETE! Van pravnog sistema, osudjivati nekog unapred je isto kao diktatura. Bojim se da mnogi ne vide gde nas to vodi. Podilazenje najsiromasnijim, tako da pobijemo sve koji imaju.....Pa to nije bilo ni u najgorim rezimima. ljudi, osvestite se. Srbija nije banana republika. Ovakvi, kao Vucic, vode nas u pakao....(Nisam clan ni jedne stranke, nisam ni simpatizer. Samo sam covek koji gleda otvorenih ociju)

1%

pre 11 godina

Na stranu krivica ili nevinost Miskovica, ovo je perfidan nacin da se izvrsi pritisak na sudstvo i istrazne organe....."to je njihova stvar, ali pustanje bi doziveo kao licni poraz"...tvoj najveci poraz je ona "izborna kradja" a i to ce doci jednom na dnevni red...sacekaj malo..nicija nije gorela do zore..

Seele

pre 11 godina

Podržavam Vučićevu odlučnost i rešenost, a pre svega veliku hrabrost, da se po svaku cenu obračuna sa najvećim zlom koje vlada u našoj zemlji. Posebno me raduje što nema više nedodirljivih. Kriminal se mora iskoreniti na svim nivoima.

Niksha

pre 11 godina

Bio bi to poraz svih ljudi u Srbiji koji veruju da je doslo vreme promena.
Da ce svi oni koji su pljackali ovu drzavu, konacno, odgovarati...

D.Savic,Paris,FR

pre 11 godina

Bio sam ogorcen kada je Toma pobedio,jos ogorceniji kada je Premijer postao Ivica Dacic(to se nije promenilo do dan danas) ali sam veoma srecan danas sto vidim da su u Srbiji pobedili posteni,pardon,manje neposteni ljudi od ovih prethodnih!Srbija je,draga braco Srbi i sestre Srpkinje,na izdisaju.Treba da vodimo pre svega pametnu politiku a ako smo cekali toliko da dobijemo kakav takav "status" u vezi odnosa sa EU,pa sacekajmo jos 6 meseci.Ne dozvolimo takodje da nam se crkva mesa u drzavu,da iko napada nacionalne ,seksualne i druge manjine ali branimo nasu zemlu,nase granice i nase gradjane kao i nase drzavljane u okolnim i drugim zemljama.A pre svege treba da radimo na tome da KORUPCIJA bude suzbijena,inace smo gotovi.I neka se sve politicke partije sada okupe zajedno oko jednog istog cilja a zelja bi mi bila da posle Nikolica Srbija postane parlamnetarna Monarhija.Takodje bih voleo da vidim Vuka Jeremica, po isteku njegovog mandata u UN kao novog sefa nase diplomatije,da se smanji kriminal i pojaca borba protiv droge kao i zdravstvena zastita.Da ojacaju SINDIKATI,da radnici ostvare svoja prava a Srbija DECENTRALIZUJE!Prepisite Francuske zakone po kojima si Francuz po nacionalnosti ili stranac sa privremenim boravkom na 1,2,5 ili 10 godina koje mogu da se obnove ali ne mozes da se izjasnis na izborima kao na primer Madjar a da nosis srpski pasos i licnu kartu.Uvesti u Srbiju BORAVISNE DOZVOLE,dakle PREKOPIRATI ZAKONE DEMOKRATSKEE Republike Francuske.Pozdrav iz Pariza!D.Savic

karasdjordje

pre 11 godina

samo ti Vucicu nastavi da radis svoj posao,ja kao i vecina gradjana tebi verujemo i ti si nam jedina nada da se moze resiti ovo slozeno pitanje korupcije a i ostalih problema

marre

pre 11 godina

Drago mi je da se nasao neko kao Vucic koji valjano obavlja svoj posao i ne stavlja svoj interes ispred interesa naroda. Takodje mi je sad jasno zasto je DS vodio onako prljavu predizbornu kampanju protiv SNS, ipak su imali cega da se plase. Jos samo da se Srbija resi "strucnog" kadra SPS-a, a verujem da ih oce istrage, koje vodi tim za borbu protiv korupcije, nece preskociti.

markoni

pre 11 godina

Pa naravno da bi bio poraz , sramota je da se takav ljudi koji su stekli novac na sumljiv nacin pusti na slobodu , valjda sud i tuzilastvo to nece dozvoliti ... a i sama cifra koju miskovic nodu za svoju slobodu pokazuje sve ...

Sremac

pre 11 godina

Mislio sam da u Srbiji ima 20% nepismenih, ali očito mnogo ih je više.
Miškoviću je određen 30-dnevni pritvor. Ako bi pre toga bio pušten na slobodu, bio bi to poraz i Vučićev i cele države.

Kokan87

pre 11 godina

Ovo je test za ono demokratski reformisano sudstvo! Ukoliko se desi da Miskovic zavrsi na slobodi moze se slobodno reci da sudstvo u ovoj drzavi ne postoji.

Klimt- Bec

pre 11 godina

Pustanje Miskovica ne bi bio samo tvoj poraz, nego i poraz cele Srbije! To sto se mnogi lajici pitaju zasto ti, a ne Ministar Policije Dacic sve govori o nama. U kojoj se zabludi nalazi veliki broj gradjana Srbije, i na koji nacin razmisljaju

Zmaj

pre 11 godina

To bi bio poraz za celu drzavu.Iskreno se nadam da ce nadlezni organi raditi po zakonu jer su posle toliko vremena stvoreni uslovi da rade nezavisno i bez pritiska.Punu podrsku za borbu protiv kriminala i korupcije!

Nele

pre 11 godina

Zaista mi nije jasno zbog čega se neko osuđuje Aleksandra Vućića,nama je potrebna ova borba kako bi smanjili stopu kriminala i korupcije.Iskren da budem nisao očekivao ništa od ove vladajuće koalicije ali su za ovo vreme nešto uradili i nadam se da će tako nastaviti.

Goran

pre 11 godina

Svaki posten covek je uz gospodina Vucica!! Konacno je neko imao petlju da uhapsi kriminalca kalibra Miskovica i demokrate napadaju Acu a brane Miska, strasno!! Koliko su nepismeni ljudi koji misle da neko moze da kupi pola drzave postenim radom, alooo!!!

Bata

pre 11 godina

Podrzavam svaku detajkunizaciju Srbije i nadam se da je njegova desna ruka Milan Beko sledeci. Podrska radnicima Imleka koji su u strajku i koji su u medijskoj blokadi jer je taj isti Beko pokupovao ili potkupio silne medije.

bezimena

pre 11 godina

A. Vučić, pričajući o "nevidljivim" pritiscima na sud, direktno vrši pritisak na pravosudje što je skandalozno i NEDOPUSTIVO od bilo kog nosioca VLASTI! NE može on da priča o svom "ličnom porazu" ako Mišković bude pušten iz pritvora, o tome NEZAVISNI sud mora da odlučuje shodno zakonu a ne "ličnim" osećanjima A. Vučića!

Carpe diem

pre 11 godina

"Nisam taj koji donosi odluke oko toga, to je pitanje pre svega za istražnog sudiju i tužioce", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će Mišković biti pušten iz pritvora.
Ne vrsi covek nikakve pritiske na sudstvo,on je odradio svoj deo posla.A sto se tice popularnosti i poene koje skuplja - pa ,sto neko iz prethodne vlasti nije skupljao poene i dizao sebi rejting na takav nacin,niko im to nije branio.Neeee,niko nije hteo toga da se prihvati,svaki dan vam je glava u torbi.Onako je bilo lakse -dobikes nekoliko desetine hiljada evra i pevas,a kriminal samo cveta!

markoni

pre 11 godina

Pa naravno da bi bio poraz , sramota je da se takav ljudi koji su stekli novac na sumljiv nacin pusti na slobodu , valjda sud i tuzilastvo to nece dozvoliti ... a i sama cifra koju miskovic nodu za svoju slobodu pokazuje sve ...

Bora

pre 11 godina

Puštanje Miškovića bi značilo da ova zemlja nema nezavisno pravosuđe, to bi izazvalo veliki gnev u narodu i siguran sam korenite promene u pravosuđu. A Vučić bi dobio još veću popularnost iako bi to možda doživeo kao poraz.

Bane

pre 11 godina

Vučić je učinio sve što je do njega da stvori uslove da policija obavi istražne radnje. Dalje je sve na sudu. Nema razloga da se oseća poraženim, bez obzira kakav bude ishod. Pošto sada sudovi neće raditi pod pritiskom, odnosno zaštitom okrivljenih od strane političara, verujem u pravedan i pošten ishod ovog slučaja.

mrki

pre 11 godina

Ako ga puste a ti lepo tuzioca i sudiju u corku.
Bice to i moja sramota a ne samo tvoja gosp.Vucicu.
Ne pustaj ni milimetar,zaplena cele Delte i njena rasprodaja da se vide nikad ne obnovi,a Beka i ostale igrace u corku odmah posle Kuma.
Imas ih dosta Kole,Bole samo tako nastavi imas podrsku naroda.

ns

pre 11 godina

Dosta je bilo vise lopovluka i kriminala. dosao je red da se tome stane na put. V ucic zna kako da sa tim lopovima izadje na kraj. Samo napred dosta je bilo pljacke. Aco Srbija je uz tebe imas punu podrsku

maxim IV divizija

pre 11 godina

Ovo nase tuzilastvo ako bude pustilo Miskovica na slobodu ce dokazati da nisu spremni a ni dorasli zadacima koji su stavljeni pred njih.

Vladan

pre 11 godina

Vucicu izdrzi i ne dozvoli ne samo da ga puste, nego da se cela akcija privodjenja zakonu tajkuna&politickog olosa koji su u biti ove sveopste propasti otupi i obustavi.

Zbog njihove stetocinske akcije netajkunska, vecinska privreda umire, svakodnevno mnogo ljudi ostaje bez posla, otkazi pljuste na sve strane...i taj trend se ubrzava, Ogromna gomila ljudi bez posla, zivotno ugrozenih je sve veca i veca...oni jos zaposleni i penzioneri sve teze i teze zive, ljudi su izgubili nadu za bolje sutra, a samo bes u njima sve vise i vise raste!!! Ovo ne moze trajati vecno, koliko vidim meseci nas dele od socijalne eksplozije najsirih razmera!!

Zato, daj sve od sebe i ubrzajte sudske procese. Nije dovoljno da Miskovic&ekipa dopadnu istraznog zatvora, oni se moraju sto pre i osuditi i na osnovu presude pokupiti im sve nelagalno steceno kako ono u zemlji, tako i izneto napolje.
Ta sredstva su jedina dovoljno velika na koja Srbija moze racunati, a koja nas pametno ulozena mogu izvuci iz ove sveopste bede. Ovo kreditno sibicarenje od 2-3 milijarde $ godisnje nas ne moze spasiti, do sada je to samo produzavalo agoniju, a opet zavrsavalo u tajkunskim dzepovima...ali ove godine nas nece moci spasiti od bankrota!!!

baksuz

pre 11 godina

Krsis zakone,bavis se prevarama,utajis porez.....odrede ti pritvor,i cekas sudjenje ....nesto ti se bas ne svidja u pritvoru,i zulja te krevet...Imas para- da ja platim nesto drzavi,pa da lepo sedim kuci,obavljam poslove- I javicu se ja kada god me pozovu ? A,moji advokati ce da daju neku crkavicu sudijama,pa ce oni to sudjenje da: odlazu,razvlace,izgube dokaze..." Lova busi,gde burgija ne moze" - kaze nas narod !

zex

pre 11 godina

a zasto da puste miskovica? nemogu da verujem da pristalice ds a koje komentarisu ovde podrzavaju miskovica i ostale lopve sam zato sto su izgubili izbore.kakvi smo mi srbi ljudi? zar smo toliko bolesna nacija.trrbalo je nato da nas ocisti skroz pa da nasele albance u srbiju jer nama niko nevalja.ds je unistio srbiju dosli su ovi drugi koji bar hapse lopove i oni nevaljaju sta vi hocete? nigde u svetu ne dele pare neradnicima.

Dule

pre 11 godina

Ma koja je to borba protiv korupcije, Vučiću!? To je selektivno prikupljanje jeftinih političkih poena: jedne hapsiš i držiš u pritvoru bez optužnice, druge aboliraš usred sudskok postupka, trećima ne smeš ni da "primirišeš"!Pravda jednaka za sve!!!Kada to budem video, onda ću da ti kažem: Svaka čast!

A sta ima tu lose

pre 11 godina

@zex,

A zasto da ga ne puste ako za to postoji zakonski osnov.Ne mislis da ce sada Miskovic ili bilo ko drugi da sedi u zatvoru sledecih 40 godina.Sud jos nije doneo da je kriv.A vi bi svi da se odmah hapsi,strelja.Kao preki sud. Vreme komunizma je odavno proslo.Tito je vec odavno mrtav

nidža

pre 11 godina

Pored promene vlasti na svim nivoima očito je da će biti potrebne i kadrovske promene u institucijama (u ovom slučaju konkretno u pravosuđu).
Teško se oteti dojmu da je sve urađeno, što se Miškoviću stavlja na teret, rađeno uz saglasnost i drugih struktura društva (posebno političkih).
Ali, nada umire poslednja!

antifa

pre 11 godina

Vučić je čovek institucija - inspektor, tužilac, sudija, portparol a u slobodno vreme ministar odbrane i potpretsednik vlade. Izgradite DRŽAVU, SISTEM koji će onemogućiti i destimulisati bilo koji pokušaj potkradanja! Postavite stručne i kompetente ljude za direktore strateških preduzeća i institucija a ne partijske poslušnike!Prestanite sa ovom medijskom lakrdijom pravljenja kulta ličnosti nedodirljivog Vučića! Svako ko se usudi da ga opravdano kritikuje odmah se označava kao "neprijatelj borbe protiv korupcije"

Rep. Srpska ,,DELIJA"

pre 11 godina

Teško Vama u Srbiji ovaj čovjek je veći egoista od svog učitelj vojvode Voje. Mi imamo Milu, C. Gora Mila i znamo kako je kad te kadija tuži pa ti onda i sudi,,DIKTATURA". Da je taku izjavu dao u demokratiji drugi dan bi pod pritiskom javnosti morao dati ostavku. Ja mislim kad se rješi malog Ivice(ili ga još više smanji) tada je na redu Tomo naći će on nešto (diploma,stan ponašanje sinova)timovi već rade na tome,i eto Vama novog kralja Aleksandra. Prodaće i izdati sve za gram vlasti. Nedajte diktatoru da pravi diktaturu,braćo Srbi.

Andrijana

pre 11 godina

Finansijski nam je svima bilo loše poslednje četri godine dok je samo Mišković uspevao da napravi profit. Taj uspeh je stvoren nezakonito i tome se u zemlji Srbiji jedini smeo suprostaviti Aleksandar Vučić i to treba ceniti. Ne sme se ni zaboraviti šta je Mišković izjavljivao tokom hapšenja? Srbija sebi ne sme da dozvoli da joj se istorija ponavlja.

Vatrogasac

pre 11 godina

Opa, sta je sad ovo, svi ste poceli da navijate za miskovica? Boli me uvo da li je iz licnih razloga ili ne, on je pokrao boga oca i treba da bude u zatvoru, ako ne moze drugacije neka bude i iz licnih razloga. Navijate za lopove, pravda za lopove..., a posle se pitate sto nemate posla, imate bedne plate, korupcija cveta na sve strane... Epa samo vi trazite "pravdu" za lopove i pljujte po onima koji ih hapse i uzivajte u bedi i bezvlascu u kome neki ljudi mogu sve, a ostali nista. Mislim da ste kolektivno prsli i da je stanje kakvo je u zemlji realnost i da Srbija ni ne zasluzuje bolje jer podrzavate, tajkune, lopove i kriminalce, oni su za vas bogovi, uzor vasoj deci, moderni faraoni, idoli. Nemojte onda da pljujete vise po Srbiji da nesto ne valja, jer ne valja zbog vas, ne zive u Srbiji marsovci nego Srbi i sami ste i stvorili tu situaciju. Okacite miskovicevu sliku kuci na zidu, ali da slika bude sto veca. Amin.

Duca7

pre 11 godina

O tome kako su funkcionisali istražni organi i pravosuđe u proteklom periodu, ne treba ni trošiti reči. Mislim da je sada došlo do velike promene, prve rezultate već vidimo. Istraga kriminalnih slučajeva se proširuje i na mnoge nedodirljive. Nadam se da će, bez obzira na pritiske koji sigurno postoje, svi pokazati visok stepen profesionalnosti i odlučnosti da Srbija konačno postane pravna država.

dr.Rid

pre 11 godina

Mišković neće izaći ako ima pravde...Ako ništa drugo,jednog dana će odgovarati zbog pogrešnog parkiranja. Niko ne može i ne treba zatvarati oči pred istinom. Na kraju krajeva,oni koji prisustvuju,ma kom suđenju,su pod zakletvom: Istina i ništa drugo osim istine!

Mikica

pre 11 godina

Njegovo puštanje bi bilo poraz pravde i uvođenje bezakonja. Ubeđen sam da bi u SAD njegovo suđenje bilo već održano i da bi trajalo 3 - 4 dana, posle čega bi bio osuđen na višedecenijsku robiju uz oduzimanje celokupne imovine. Srbija da bi krenula napred, prvo mora da ukloni kriminalce koji su se namnožili i "potkožili" za vreme prethodne vlasti!

Hemera

pre 11 godina

Najveća korupcija je upravo u sudstvu i tužilaštvu. Građani su svesni da je Aleksandar Vučić bio sam od početka, nije imao izgrađeni prvosudni sistem. Imao je sistem DS-a i SPS-a, koji 2009 godine uništen reformom pravosuđa, i tamo sede sudije koji je DS i SPS postavio, najveća korupcija potiče upravo od njih. Borba protiv kriminala i korupcije se zaista vodi pošteno,i da niko neće biti jači od države. Moramo da menjamo svest pojedinaca. Građani moraju da se odviknu da nude i primaju novac.

Александар Џунић

pre 11 godina

Ако је тачно то да ће Американци градити хангаре и магацине уз аеродром Београд, на земљишту које је свуд унаоколо покуповао Мишковић, онда његово "свргавање" није мотивисано правдом већ уступком Американцима, којима се допада да конфисковано земљиште откупе по далеко нижим ценама. И тако народ се радује, Вучић добија политичке поене, а амери нам из секунда у секунд кроје капу.

namcor

pre 11 godina

Ovakva izjava je skandalozna. Predstavlja direktan pritisak na Tuzilastvo i Pravosudje ("nemoj da se usudite da ga oslobodite, inace cete imati posla samnom") i unapred osudjuje. Nemam nista protiv, da ako se dokaze da je Miskovic kriv da bude osudjen (i za primer i kao primer), ali, pred svakim nezavisnim pravosudjem svako je nevin dok se ne dokaze krivica. Ovakvim izjavama Gospodin "Inkvizicija" dovodi u pitanje nezavisnost sudstva. Skandalozno!!

Miki BG

pre 11 godina

Mislim da je Vučić bio jasan i iskren do bola. Zaista, ako bi se Mišković pustio na slobodu, a da se bar ne podigne valjana optužnica, bio bi to veliki udarac naporima da se saseku kriminal i korupcija u Srbiji. Zato će na predmetu Mišković sada direktno ispit polagati naše pravosudje, što je jedan od bitnih uslova za otpočinjanje pregovora o ulasku u EU. Nadam se da istražni organi i tužilaštvo znaju ne samo svoj posao, već i trenutak u kome se obavlja sve ovo, te da će ovoga puta rukovoditi profesijom.

Marlboro

pre 11 godina

Sigurno je to da bez cvrstih dokaza on ne bi ni bio priveden. Da je u pitanju prosla vlast prvo ne bi se ni stalo na put njegovom lopovluku. Vucic ima podrsku za sve sto radi od vecnie gradjana sto se i pokazalo i verujemo u njega.

D&D

pre 11 godina

Kriminal je kriminal, bez obzira ko ga čini. Pritisaka nikako ne sme biti. Ohrabruje činjenica da je zaista započeta najavljena oštra borba protiv kriminala. Krajnje je vreme da se svi koji su nezakonitim radnjama oštetili državu i građane za ogromne svote novca privedu pravdi.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Tanko Vucicu tanko.Tako se ne radi sa maherima, skupljanjem jeftinih poena. Priprema mora da bude mnogo temeljnija. Cini se da ce 48% ubrzo pasti na 0%.

7DR7

pre 11 godina

Raduje me odlučnost Aleksandra Vučića da se izbori za pravdu. Pritisci sigurno postoje, ali se ne treba obazirati na njih. Dosta je bilo malverzacija za koje niko nikad nije snosio posledice! Puštanje Miškovića bi pre svega bio poraz pravde. Iskreno se nadam da do toga neće doći. Ovo je veliki ispit za pravosuđe. Videćemo da li će ga položiti.

draganzr

pre 11 godina

pa posto vucko i vladajuca ekipa ne zeli da se borba protiv korupcije resava dugorocno i sistematcki, te razviju drzavni nezavisni aparati u borbi protiv ove vrste kriminala sasvim je logicno da ce pustanje miska na slobodu doziveti kao licni poraz.

analiticar

pre 11 godina

Od pocetka je jasno da Vucic sve sto radi svodi na licni rat (*moj licni poraz*), a ne zbog brige o drzavi. Pre izbora govorio je da je najvaznije pitanje da obezbedi posao za sve gradjane Srbije, a sada samo koristi jedan prst da pokaze koga treba uhapsiti.

PetarPan

pre 11 godina

Selektivna i licna "borba protiv korupcije" i dovodi do licnih poraza. No,narodu je bitno ono "hleba i igara". Sta to bese mozak? e,to nije bitno...

kosovac

pre 11 godina

Deltini komentatori vidim da neumorno rade. Kao prvo covek je rekao da u pustanje Miskovica vidi poraz politike koju vodi, a od kada se pojavio na politickoj sceni stalno je govorio o pljacki i tajkunima, puste li Miskovica covek dozivljava licni poraz jer ostaje bez kredibiliteta, to jes ispasce lazov. Kao drugo u tom nezavisnom sudstvu Vucic nema coveka na koga bi se oslonio, jer znamo ko je kako i kada reformisao sudstvo. Kao trece ova borba nece uspeti dok god se ne pohapsi polovina kadrova sudstva koja je korumpirana do grla na celu sa Radisavljevicem i ostalim sudijama specijalnog suda kojima za milionske pljacke I prevare zastarevaju predmeti i dodeljuju neke smesne kazne sa nanogicama, kucnim pritvorima, branjenje sa slobode, a od para nista. Zao mi je gospodine Vucicu, ali ste napravili ogromnu gresku u koracima od koje imamo samo zanimaciju naroda i nista vise.

guliver

pre 11 godina

nagodite se da napravi jedan most preko dunava ili da odmah plati rekonstrukciju panchevca po svetskim standardima i pustite lika... sa te strane potrebni su mostovi ,uozbiljite se....

Grunf

pre 11 godina

Jeste Mišković vedrio i oblačio u Srbiji, ali kad pogledam biografije naprednjačkih "kadrova" , sve bivši slobini udbaši ,megatrendovci ,priučeni šloseri i kosovarski "profesori" , gde je neki naprednjak digao kredit od agrobanke i ima 214 stanova, a da "tužilaštvo" još nije ni podiglo optužnicu a kamoli da je blokiralo svu imovinu dotičnog "funkcionera" , gde Vučić izabere čoveka za gradonačelnika koji alkoholisan udari date i toliko bezdušan i bahat pobegne .Dokle se stiglo sa Kolubarom, mogao bi B92 da nas podseti reprizom insajdera , da malo osvežimo pamćenje Kenetom,Tomićem i ekipom , mogao bi da osveži pamćenje i "sudijama" i "tužiocima" što su odbacivali krivične prijave protiv vođa klubskih grupa i podgrupa. Da li su uklonjene sve one "nepoznate" prislušne antene sa meteoroloških stanica , ko ih je postavljao, da li će ti voajeri-manijaci što su naredili da se prisluškuje cela Srbija biti izvedeni pred specijalnog tužioca ? Na Miškovićevo mesto doći će neki Borovica ili možda neki ćelavi gangster i biće sve po starom , i serija koja je započeta 1948-me može da se nastavi samo u Srbiji, a sve ostale zemlje u regionu biće daleko zdravije i naprednije.

Kasica -prasica

pre 11 godina

Vansudsko poravnanje: milijarda eura za državu, pa neka nastavi da radi i plaća porez.Šta ja imam što taj muljator čuči u bajboku.Krao je od države fiktivnim transakcijama neka plati cenu i ćaos.

Država od zatvaranja ljudi, oduzimanja saobraćajbih dozvola i sl ima ogromnu štetu jer mora da plati smeštaj i hranu i lečenje robijašima, posle ovi izađu pa tuže državu isl.Kad nam oduzmete dozvolu za vožnju uništite nam firmu, život, nema poreza na firmu,nema kupovine goriva, nema akciza za državu i sl.Vansudski dogovori idu u korist države, a većina zatvorskih kazni finansijke prirode se može i mora rešiti novcem.Delujte racionalno a ne emocionalno.Kip pravde u jednoj ruci drži mač, a u drugoj kriznu kasicu-prasicu.A za vaš osećaj pravde, populizma i demagogija svet zabole stojko.Na zadnjim mestima smo na svim rang listama i to je pravo stanje stvari u državi Srbiji.

vic decenije

pre 11 godina

jel shvata neko ovog coveka ozbiljno,sve ovo je radio zbog licne promocije i sad je puk'o,dovidjenja prijatno i da vas od marta nikad vise ne vidimo...

ko je veci poraz

pre 11 godina

Nazalost, Vucicu od tebe nema veceg poraza za ovaj narod i drzavu.Ne znam samo koje si uspehe do sada imao.Spusti se malo na zemlju i obnovi gradivo prava koje kazes da si nekad studirao.Zadnjih 20 godina bio si obican lezilebovic i nije ni cudo sto si sve pozaboravljao.

Amos

pre 11 godina

Lepo rekose na www.njuz.net kako je ovih dana cena za pisanje pohvalnih tekstova o Miskovicu skocila na 400 eur po slovu.

Nego - lepo rece Vucic da ce njegov licni poraz biti ako bude puste BEZ VALJANOG RAZLOGA. Dakle, vi sto se kunete u demokratiju i sutrasnje ostavke - iskulirajte.
Miskovic i njegova imperija su uporopastili hiljade porodica i malih preduzeca u Srbiji direktno, a indirektno - monopolom na uvoz - ostetili sve gradjane u Srbiji!
Znam poimence za firme koje su bile solidni uvoznici poneke robe sve dok neko iz Delta lanca nije odlucio da to sad oni uvoze. E onda krecu problemi na carini, zatezanja, gubljenja dokumentacije itd.
A to je samo za onu robu za koju Delta nije imala apsolutno nikakve ugovore. A zamislite kako je sa brendovima koje su drzali!?

Nino

pre 11 godina

Ovo je najskandaloznija izjava ovog coveka do sada! u normalnoj drzavi bi upravo pravosudje trebalo da reauguje i opomene doticnig ex vojvodu da ne utice na tuzioce i sud sa ovakvim izjavama! Sramota

igor

pre 11 godina

Normalna izjava normalnog drzavnika bi bio "da je na sudovima da rade svoj posao".Ovakva izjava Vučića je samo dokaz da je ovo politicki revanšizam i hajka, sa razlozima koje samo Vučič zna.

leo

pre 11 godina

To bi znacilo da ovoj drzavi nema spasa i da je pojedinac jaci od drzave.Nadam se samo da necemo uzaludno potrsiti Vucicevu snagu i volju da lopve smesti gde im je i mesto

Mare

pre 11 godina

Vucicu, ulazjte u veliki rizik sto stalno komentarisete radnje istraznih i sudskih organa. U drugim zemljama bi takve optuznice pale bas na osnovi mesanja politike.

ivan78bg

pre 11 godina

Znaci trebaju dokazi da bi se pusti covek iz pritvora nad kojim josh nije ni podignuta optuznica?JA sam ziveo u zabludi da dokazi trebaju da postoje da bi se drzao u pritvoru.....

k&m

pre 11 godina

mozda sam pametan a mozda i nisam,ali ja mislim da u corku treba da idu svi kriminalci koji su se ogresili o zakon,a kriminalci koji se nisu ogresili o zakon i oni isto moraju u corku,sto nam govori da u corku moraju svi kriminalci zato sto su kriminalci.A najvise se zgrozavam korumpiranih kriminalaca,njih bih strp'o u corku i nek se tamo korumpiraju...s'kriminalci !!!

Nebojsa

pre 11 godina

Pa naravno. Tebi je ova igranka lična stvar. Zar sad da je prekinu kad je tebi najzanimljivije. Aj i neki rat još da započnemo, da se ne smaraš?

nada ZR

pre 11 godina

Vucic nema razloga licne prirode da hapsi tajkune.Mogao je i on kao predhodnici da se nagodi sa njima uzme lovu i zivela Srbija.Ali mi smo otrovani raznim vidovima lopovluka i ne verujemo a je mleko belo.Necemo jos dugo tako razmisljati.Mora postenje da pobedi i da mali covek bude blago za drzavu,gazdu a ne otirac koga gazi svako i jos ga pljune kada moli za malo para.

Winxica

pre 11 godina

Ukoliko puste Miškovića,to bi samo potvrdilo mišljenje mnogih da Srbiji nema spasa i da ovde život neće biti moguć ni za 300 godina. To bi bilo poražavajuće. Nadam se da će se vlast uzdići iznad svega toga.

Realko

pre 11 godina

Ova Vuciceva izjava lici na ono "Drzava, to sam ja"

Nigde se ne govori o vladavini prava, optuznici, dokazima, postupku itd.

Za Vucica je Miskovic vec kriv jer ako ga oslobode to je nepravda i samim tim poraz.

mina

pre 11 godina

Znači Mišković je unapred osuđen, jer ova borba, po izjavi Vučića ima za njega i nečeg lićnog, a ne samo objektivnog i sudskog - to profesionalni političar ne sme sebi sa dopusti. Pa nisu on i Miković kauboji u dvoboju. Vučić bi trebalo da smanji doživljaj.

Mister NO

pre 11 godina

Vucicu ako treba pomoc tu sam! mlad,perspektivan i posten sam. daj da pohvatamo bagru!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Miroslav, 29. decembar 2012 16:58)

Koji si ti car!

namcor

pre 11 godina

"Istorija nam je bila najbolja uciteljica, ali su onda dosli neki manijaci i silovali uciteljicu". Da li vi shtatate sta radite ovakvom podrskom nelegalnim izjavama (a i postupcima) G. Vucica??? Necu da uporedjujem Srbiju i predratnu Nemacku. Ali, upravo je Hitler dosao na vlast tako sto je mobilisao narod za to da zakon nije dovoljan da im resi probleme. Naravno, on je to mogao....i gle podrske. Ovo neodoljivo lici na to....

Meda

pre 11 godina

Vi ste g.Vucic uradili svoj deo posla onako kako i treba da se radi i samim tim ste dali svoj doprinos ali i primer kako drzavni funkcioneri treba da rade.Sve sto se dalje desava vise nije u vasoj nadleznosti vec u nadleznosti suda.Da li ce g.Miskovic biti pusten to zna samo sudija kao i tuzilac koji su trenutno nadlezni.Ja licno ne bih voleo da Miskovic bude pusten dok se sudjenje ne zavrsi ali ne bih ni voleo da ste vi g.Vucic izvrsili neki pritisak na sud kako bi Miskovic ostao u zatvoru a da se kasnije ispostavi da nije kriv.

vodoinstalater

pre 11 godina

"Puštanje Miškovića na slobodu ne bi bio poraz Vučića, već celog društva i svih institucija države! Zapravo, ukoliko ishod ovog slučaja ne pošalje poruku da je kriminal u ovoj državi kažnjiv zakonom, onda mogu slobodno da kažem da mi i nemamo državu. Ko je za to kriv nije bitno, takvo stanje nije od juče, ali davno beše peti oktobar..."
(AlTair, 29. decembar 2012 17:08)

Majstore, neko je kriminalac tek kada SUD to odluči a ne ti takvi kao ti koji po nalogu SNS-a žvljaju po netu. Makar taj lik bio i Mišković.

I reklo bi se da ti aludiraš da je

za sve je kriv ds

pre 11 godina

eto ko vodi ovu zemlju. ako je miskovic ipak sve radio po zakonima takvi kakvi su onda bi morao napolje, ili ce ovaj covek to da spreci. a ako je po zakonu kriv njegovo pustanje bi bio poraz ovog naroda i njegove drzave a ne jednog pojedinca na vlasti. licni njegov poraz je i ako zvezdu ne izgura da bude prva bez obzira da li ima neko bolji. strasno je kad covek sa licnim ambicijama koji te ambicije stavlja i ispred gradjana i ispred drzave pa i ispred zakona vodi zemlju, to se videlo od napoleona do vucica koliko god neumesno poredjenje bilo, s tim sto cenu vaterloa plati uvek taj gradjanin .

jovan

pre 11 godina

Jedna povrsna socio ili psiholingvisticka analiza svega izgovorenog od strane jednog visokog aktuelnog politicara, utvrdice samo na osnovu dve potpuno sizofrene recenice: najpre, "Ja ne odlucujem o tome" zatim "doziveo bih to kao licni poraz" i docnije, citavo vreme govoreci o slucaju Miskovic i komentarima oko toga, covek izjavljuje "necu da komentarisem to", da je u pitanju patoloska sklonost ka rascepu u licnosti.
Dijagnozu ovoga puta ostavljam strucnjacima. Madjutim postavlja se po ko zna koji put pitanje kako je moguce patoloskim karakterima dozvoliti preakumulaciju funkcija i moci, narocito nad institucijama tzv prinude i sile, kao sto su vojska, policija, sluzbe bezbednosti? Nas, na zalost istorija definitivno nicemu ne moze nauciti.

Serafim

pre 11 godina

Poraz Srbije lezi u recenici Aleksandra Vucica:
Pustanje Miskovica doziveo bih kao licni poraz.

Miskovic je gradjanin Srbije koliko i Vucic,
Niko ne sme sedeti u zatvoru da bi se jedan politicar osecao kao pobednik cak i kada se on zove Aleksandar Vucic.

Ovakva tvrdnja podpredsednika vlade JESTE uticaj na institucije. I meni je ona klasican primer zloupotrebe polozaja!

Zasto se ne uhapse ministri SPS-a ili onoliki kriminalci iz G17? Zato sto bi pala vladaa pa bi i to bio licni poraz Aleksandra Vucica?

Zasto oslobadjajuce presude Misi Beku za Luku Beograd u kojoj je opljackao male akcionare, i koji je barem 3 puta gori od Miskovica Aleksandar Vucic ne dozivljava kao licni poraz? Je to onda njegova pobeda?

bane

pre 11 godina

pa sada je svima jasno da nemate nikakve jake dokaze i da drzite miskovica na silu da ne bi ovaj expert iz svih oblasti i za sve u SRBIJI bio porazen,sramno,jadno,smesnom, isto se vucic ponasa kao i 90-ih,kada su on i negov idejni tvorac i politicki otac potezali pistolje na studente i obican narod,ja b92 molim da bar sada pred novu godinu ne objavljuju sta je on rekao , ni ti njegovu sliku,isto tako da ne objavljuju sliku predsednika, da ljudima ne pokvare docek nove godine u koju bi trebalo da ovaj vucic i njegovi sledbenici odu sa vlasti, inace nam se ne pise dobro

vladabgd

pre 11 godina

Ipak smo mi i dalje teski partizani,sa ovakvim izjavamo o licnim neuspesima!!!Ma,ko tebe sta pita.....Ti si covek bez dana radnog staza,voleo bi da das neki komentar na tu temu....

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Ja za svoj licni poraz smatram tri cinjenice:

1. Miskovic sedi u zatvoru da bi se Vucic dobro osecao a ne zato sto je kriv. I ako svi znamo da je finasirao njega i Nikolica dok su bili SRS.

2. Dacic se dobro oseca zato sto vraca na velika vrata Slobinu politiku. I niko ne sme da ga pita ni za KOFER ni za vezu sa Saricima!

3. Nikolic se oseca odlicno, radeci sve sto moze da zaustavi Evropsku Srbiju i vrati nas na poziciju u kojoj smo bili 90setih...

crni domino

pre 11 godina

Covece, pricas kao psihopata koji se nasladjuje svojim poslom.
`Leba ti, biraj reci, ti si potpredsednik Vlade jedne drzave.
Govoris kao da na povodcu vodis Miskovica, pa ako ti se otkine sa povoca, ti ces doziveti (patoloski) poraz!
Pitam se kada ce Institucije da da rade svoj posao u ovoj zemlji(rekao bi drzava, da joj znam granice).

Sale

pre 11 godina

Svojom izjavom, jedino možeš da fasciniraš svoje poslušnike, funkcionalno nepismene, a nas, koji mislimo svojom glavom, ne možeš da zaseniš! Vučiću, ti si političar, pa u skladu sa tim, vodi računa o svojim izjavama!

toza

pre 11 godina

Strašno je koliko ovde ima ostrašćenih koji bi odmah da presuđuju i vešaju. Prvo ne izriče se mera pritvora od 30 dana već najviše do 30 dana dakle čim tužilaštvo proceni da su saslušani svi svedoci nema više potrebe za pritvorom. Nakon toga tužilaštvo donosi odluku da li će pokrenuti postupak. I nema šta tu Vučić da se oseća poraženim osim ako ne vodi svoj lični rat za rejting. Ovake izjave su direktno mešanje u nezavisnost sudstva. I nemojte molim vas da poistovećujete moral i poštenje sa likom i delom jednog čoveka jer ako je tako onda namse crno piše. Za one druge kojima treba vođa da mu se dive neka pročitaju Domanovića ili neka se samo prisete skorašnje istorije.

novica952

pre 11 godina

Zaista bi za vlada a pogotovu sa vicepremijera Vučića bila katastrofa da se Mišković za novu godinu nađe na slobodi i da tužilaštvo i pravosuđe podlegnu nečijem pritisku i postupe tako. Sigurno je da Vučić ima otpora u samoj vladi oko vođenja akcije borbe protiv kriminala i korupcije ali bi država ušla u zaista haotićno stanje ako bi ovaj tajkun izašao vani. Svi atributi države i prava pali bi u vodu i došlo bi do erupcije kriminbala i korupcije i umesto uništenja imali bi situaciju da pojedinci parama mogu sve da urade. nadam se da to toga neće doći ali sve je u ovoj haotičnoj državi moguće.

Dragan BL

pre 11 godina

Aleksandre, proces od početka do kraja treba da vode profesionalci! Nema tu emocija, kakav crni lični stav. Svi znaju da je bilo muljačine, sada trebaju dokazi.
Ti i tvoji ljudi ste tu da kontrolišete proces, da ne bi neko radio ispod stola. Pošto voliš sport evo ti izreka trenera Gvardiole: Golove daje ekipa, titule osvaja ekipa!

Patriota

pre 11 godina

Reci narodu da je Miskovic kriminalac i da bi njegovo pustanje na slobodu bilo njegov licni poraz, a ne kazati one koji vrse pritisak na njega i sudstvo sto je zna Vucic krivicno delo malo mi lici na igru ljutog deteta. Ovo je samol prikupljanje politickih poena a to sto se nista od toga nece ostvariti bit ce krivi svi drugi samo ne Eliot Nes. Sad imamo coveka koji je vodio tolike banke koji odjednom nezna kako se zove i 300 miiona baceno i za koje níko nece odgovarati niti ih mora vratiti. Nikako da nam Vucic ne objasni gde su te pare ulozene moze li se sto od toga naplatiti, prodati.

Mister NO

pre 11 godina

Manir gomilanja funkcija u Srbiji postaje poguban.
Takođe, manir da iste takve funkcije budu ad hoc još je gori (prvi potpredsednik Vlade zadužen za borbu protiv korupcije?!?).
Kao što Dačić ne može voditi istovremeno i MUP i Vladu, tako ni Vučić ne može voditi istovremeno Ministarstvo odbrane i obavljati neku izmišljenu funkciju, koja će objedinjavati sudiju, porotu i dželata, i to sve na nivou Vlade.
Elem, pošto se ne može istovremeno spavati u dva kreveta, tako ni ova dva gospodina ne vode svoja ministarstva, već ih prepuštaju svojim drugarima, koji koriste njihove faksimile (imaju čoveka koji im zanosi mašinu, što bi rekao Radovan III).
O određivanju, produžetku i ukidanju pritvora, kao mere obezbeđenja prisustva okrivljenog odlučuje sud, na predlog javnog tužioca.
Izvršna i zakonodavna vlast sa ovim nemaju nista jer su razdvojene od sudske, barem u demokratskim drzavama.
Pritvor nije kazna, pa ako neko bude pušten iz pritvora ne znači da je i oslobođen krivične odgovornosti.
Ovakav nastup Vučića je ništa drugo nego direktan uticaj na pravosuđe, koje ionako nije nezavisno, pa nema ni štete.
A šta narod zna - pritvor ili zatvor, na isto mu dođe, bitno je da je naš Aca najpošteniji i da se ničeg ne boji.
U svakom slučaju nisam previše zainteresovan gde će gospodin Mišković čekati Novu Godinu.
Znam samo da polako klizimo u nešto što nije pravna država, pa makar nas Brisel i Vašington zajedno tapšali po ramenu.
I Čerčil je svojevremeno hvalio Hitlera.

Panika plaćenika

pre 11 godina

Miskovic nije mogao sam da buši rupe u zakonu, otima, potkrada, zakida, ucenjuje, izrabljuje, mobinguje, kompromituje, plaši, potplaćuje, itd, jako je širok spektar njegovih "privrednih" aktivnosti, već je organizovao čitave timove što se vidi i po ovim komentarima. Znam da ih sada hvata panika kada se velikom gazdi smeši duga,duga odsutnost i konfiskacija imovine ali to ne umanjuje i nihovu odgovornost i Vučić bi trebao da proširi istražne radnje i u tom pravcu i verujem da je tako bolje jer ako im na kraju gomila krene da presudjuje,ne smem ni da pomislim na epilog!

ivan

pre 11 godina

Da li je ovo vrsta pritiska na sud i tužilaštvo,u našem pravnom sistemu niko nije kriv dok se to ne dokaže pred sudom.Izgleda da je ovde krivica već dokazana,ovo liči na lični kompleks.A sa druge strane u Vranju odbornik sa nekoliko krivičnih prijava.

pravnik

pre 11 godina

Pritvor je MERA obezbedjenja prisustva okrivljenog radi ne smetanog vodjenja krivicnog postupka, a ne KAZNA. ova izjava prvog i najlepseg potpredsednika vlade pokazuje svu njegovu frustraciju i kompleks ali to je manje vazno u odnosu na cinjenicu da zbog ovakvih izjava njemu raste rejting u nesecnom birackom telu Srbije.

neka nam je bog upomoc.

sapienti sat

zoran

pre 11 godina

Majstore, ti si pravnik i vrlo dobro znaš da za Sud nisu bitne pobede i porazi tamo nekog ko je uzjahao umesto Kurte. Sud barata samo argumentima, činjenicama i dokazima a i vi se već dve decenije busate u prsa sa istim tim rečima...
A to što je Miško toliko jak i toliko bogat i što svakako nije srljao k'o pile u kudelje, nego je debelo platio savetnike i zaštitio se paragrafima, e to ste mu svojevremeno i vi omogućili. Naime, dotični je svoju Imperiju gradio u najmračnije doba, tokom devedesetih, a tada ste na vlasti ili uz vlast bili vi.

Mada, u zemlji Srbiji, tri reči "pritisak na Sud" su toliko često u upotrebi tako da je moguće svašta.

jovaN

pre 11 godina

Kome li će 2013. biti baksuzna. Ovih do sada je uglavnom stradao narod.
Isprepletenost u većini analiziranih 24 slučaja (a naći će se tu još po nešto)samo bi trebalo da učvrsti "predmete" pojedinih aktera privatizacija.
A onda da vidimo šta znaju sudije (i advokati)!

milan

pre 11 godina

Ako neko koristi rupe u zakonu, odnosno zloupotrebljava ih, to ne predstavlja direktno kršenje zakona,odnosno nije nelegalno,ali svakako jeste nelegitimno i jeste protiv opštih pravnih načela.Tako da samo nepismeni ljudi mogu da brane takve "pojave" poput Miškovića i drugih.Uostalom, u nijednoj normalnoj zemlji se ne dopušta nekome da u bilo kom segmentu društva i privrede nastupa sa pozicije monopoliste.A mi imamo kojekakve "kraljeve" šećera, brašna, ulja, mleka, el. energije...itd, odnosno nekog Kostića, Drakulića, Hamovića i njima slične.

namcor

pre 11 godina

Pa, cekajte......koliko se ja secam, ovako senilan, Vucic NIJE Ministar unutrasnjih poslova....nije ni pravosudja....Odakle njemu pravo da unapred odlucuje ko je kriv, a ko nije????? Ljudi, niste svesni u sta se upustate ako na to ne reagujete. Mnogo gore od bilo kog drugog kriminala, je je KRIMINAL kada neko u svoje ruke uzme pravosudje i pravdu. I sam donosi presude... (citajte moje predhodne postove)

Vlajko

pre 11 godina

Ovo je jos jedna izjava Vucica namenjena tabloidima ( Kuriru, Informeru .... i ostaloj bljak stampi) kojima se on sve vreme od kako je na vlasti obraca. Ne mozete zavarati narod takvim izjavama da nesto radite. Ovo je posao SUDSTVA, a ne politike kako uporno i nakaradno zelite da prikazete. Pustite da Sud kaze svoje, bez isticanja vašeg misljenja do kojeg vecem delu glasaca verujte da nije stalo.Za promenu molim vise odgovornosti od svih koji su trenutno na vlasti, a manje zapaljivih populisticko - emotivnih izjava.

bezimena

pre 11 godina

...A Vucic je upravo to uradio! Osudio! To vec nije zakon!
(namcor, 29. decembar 2012 19:39)

Ko je još video poštovanje zakona u diktaturama!?

Priuceni advokat

pre 11 godina

Nije li ovo pritisak na "nezavisno" sudstvo. Da ne bi bio njegov poraz. Samo zadrzavanje od 30 dana a mozda i vise je protivpravno pozitivnim zakonskim propisima tj ZKP-u. Kakav bi bio problem za Vucica ili bilo koga da se Miskovic brani sa slobode. Gospodine Vucicu, da ne bi bio vas poraz mozete da naredite tuzilastvu da dokaze da je Jugo Mercedes. Nije li vam zvezda vodilja "car" Putin koji je one koji se njemu suprostave stpao u kazamat na 20 godina i uz oduzimanje celokupne imovine

Transparentno

pre 11 godina

O kojoj borbi protiv korupcije ti pricas kada surujes sa Covicem? Ti si sam sebe porazio u startu zato sto vodis svoju bitku zloupotrebom slizbenih ovlascenja

beep

pre 11 godina

znaci ovo je preslo na licni obracun Vucic vs.Miskovic,ova vlast je gora od prethodne,pazite ovu izjavu:"ako oslobodim Miskovica to ce da bude moj poraz"a kad sam ja pisao na forumu da je Misko uhapsen iz politickih i licnih razloga,za promociju nove vlasti i da se kupi karta za sledece izbore,dobio sam gomilu minusa,e sad lupajte i dalje minuse i divite se Vucicu i njegovoj izjavi,BIO KRIV ILI NE NEMA PUSTANJA IZ ZATVORA,e to vam je u prevodu rekao potpredsednik vlade,jer ako ga puste vucic gubi politicke poene kod gradjana,odvratno u kojoj ja zemlji zivim,pa sto ste ga uopste hapsili ako nemate cvrste dokaze protiv njega?a ona izjava Vucica:"NEKA MISKOVIC KAZE KOME JE DAVAO PARE"jer vi uopste imate neke dokaze?drzite coveka iz licnih razloga zbog sujete,politickog marketinga!

milan

pre 11 godina

Mišković je, svojevremeno, uz svesrdnu pomoć Dinkića, proterao Kariće.Sada je red da i njega neko protera i ušeta u polje njegovih tajkunskih interesa.I sve tako u krug, smenjivaće se tajknuni, a narod će da "ituje šit"

Popara

pre 11 godina

Dusebriznici koji misle da je ovo licni poen Vucica, bolje da cute. Jer, da je tako, odavno bi neko drugi iz prethodne garniture seo i rascivijao ceo slucaj. Svi dokazi i materijal datiraju jos od pre par godina...nista nije novo, niti izmisljeno.

namcor

pre 11 godina

Da se razumemo: Nemam apsolutno nista da se stvari rasciste. Da se pohapse svi koji su ziveli na grbaci ovog osiromasenog naroda. Naprotiv, iz svog licnog, veoma loseg iskustva, ogorcen sam stepenom korupcije i "kumovskih veza" u mojoj zemlji, ali, budimo realni: NIKO nije kriv dok se ne dokaze. Ovakvi istupi G. Vucica su direktan pritisak na pravosudni sistem i osuda pre dokazane krivice. Uz to, G. Vucic cak nije ni ministar unutrasnjih poslova niti pravosudja. Vodite racuna o tome da ovakve izjave vode u "Lov na vestice" gde bi u mreze takve pravde mogli biti, pored kapitalnih primeraka, mogli da se yupetljaju i mnogi neduzni...

nina

pre 11 godina

pa o cemu si mislio kad si miljka radisavljevica ostavio na mestu Tužioca za organizovani kriminal,i verovatno mnoge njemu bliske "saradnike"

slovenac

pre 11 godina

Ja ipak mislim, da su Miškovići radili po pravu i zakonu! Glup bi bio onaj, koji ima para i dobre advokate, da toga ne iskoristi! Nije moralno, ali je po pravu! E sada bi Vučić malo hapsio, za svoju promociju, neobrazovani ljudi padnu na to foru, da se hapse sve, koji imaju para, pa to je ljudski san, opet padnemo u 1945, to važi i za vas, i za nas! Gde usvajaju zakone? Ko je sudska vlast? Ko je izvršna vlast?

CheZoran

pre 11 godina

Sada je jasno zašto i zbog koga gospodin Mišković sedi u zatvoru. Feliks Dj. će sigurno, pre ili kasnije, doživeti tešak poraz, samo za to će plaćati gradjani Srbije.

mirko

pre 11 godina

Ovaj čovek se bavi jednim izuzetno ozbiljnim poslom sa previše strasti, i fanatizmom koji je razumljiv za nekog fudbalskog navijača, a nikako za podpredsednika vlade. Da je rekao da ukoliko se ne dokaže krivica normalno je da ga puste, a onda bi hapšenje smatrao porazom onih koji su doneli tu odluku, bilo bi razumljivo, ali ako već tvrdi da on ne donosi odluke, zašto bi onda pogrešnu odluku drugih smatrao svojim porazom.
Ja koliko mogu pročitati Miškovića jedino brani njegov advokat, što je njegova obaveza, a ko su ti drugi, i ko vrši pritisak a ima moć nije mi jasno. Pritisak bi mogao vršiti samo neko ko je moćniji od Vučića, a pošto takvih u Srbiji, bar ovoj sadašnjoj nema, onda nema ni pritisaka, osim ako nisu mod strane njegove bliske rodbine, i prijatelja. Neće valjda reći da taj pritisak vrše oni koji ni o ćemu ne odlučuju.

Mamutsko pamcenje

pre 11 godina

Puštanje Miškovića bilo bi drugi poraz pravde.
Prvi je činjenica da se Vučić za bilo šta pita u državi koju su on i njegova stranka (posebno ona prva, ali bogme i ova druga) uništavali više od decenije. A o procentu istinitosti i doslednosti Vučićevih izjava za ovih 20 godina koliko je u politici da i ne govorim.

Pravda

pre 11 godina

Ministar, koji je zadužen za korupciju, upravo, svojom izjavom, vrši korupciju! Skandal!Da li je svestan svojih postupaka?nažalost,naši političari, kada su navlasti, potpuno izgube kompas!

dule56

pre 11 godina

Nije sam cin pustanja na slobodu toliko problematican, vec ono sto on simbolizuje a to je da ako imas dovoljno novca ili prijatelje na pravim mestima, mozes da budes nedodirljiv.

namcor

pre 11 godina

Toliko podrske lincu....Kao da smo se vratili na divlji zapad (Gde nikada nismo i bili). Zar ne bi bilo primernije da dozvolimo pravosudju da resi sve dileme? I nije samo Miskovic......ima tu jos njih mnogo (ali su, na zalost, finansijeri vladajuce opcije i nikada nece izaci pred lice pravde). Ako hocete pravnu drzavu, u ovom slucaju, zaista vazi: Od Glave se riba cisti...

namcor

pre 11 godina

Cekaj.....Ako iko ovde ima nekih cvrstih saznanja da je Miskovic (a ja mislim da jeste) cinio ista nezakonito, nek se obrati policiji i iznese. A pausalne "presude" nisu nista drugo nego linc. Ljudi, ako shvatate, ne radi se o njemu ili bilo kome, vec o principu. Niko nije kriv bez dokaza. To, sto mi svi znamo nije vredno bez dokaza. A Vucic je upravo to uradio! Osudio! To vec nije zakon!

vasilisa

pre 11 godina

Mislim da u Srbiji nema cestitih ljudi.Izumrli su ko dinosaurusi,godinama se na ovim prostorima kralo.Mali su krali malo,a veliki u sistemu mnogo>Hapsenje Miskovic,mislim da je bila pretnja i za male i za velike i odustajanjem od ove borbe,pao bi u narodu moral,pao bi rejting SNS i probudjena Srbija bi se ponovo uspavala.

Patriot

pre 11 godina

@sandrin-kad pogledam tvoj komentar , vidim samo malog jadnog naivnog stranackog potrcka, ajde idi se uvlaci u stranku nemoj ovako javno glupo je!

Zdenko

pre 11 godina

Kavcija ne postoji u nasem pravu, samo jemstvo, ali ni to ne moze, jer je u pritvoru po stavu 2. a to je zbog uticaja na svedoke! Nepismeni narode, eto vam leba i igara, a videcete kako ce Misko da se smeje kad drzava bude placala odstetu!

gotovi smo

pre 11 godina

Nema tu šta da se priča. Ako je veliki vezir/ministar odbrane/spasilac zvezde dao katil ferman, onda gajtan za Miškovića. Ne mogu da vjerujem da čovjek koji je završio pravo, pa makar ne radio ni jedan dan u svom životu kao on, ne shvata koliko je bitno nezavisno sudstvo za modernu državu. Ovo je podilaženje onom najnepismenijem sloju i instaliranje nove/stare glasačke mašine. Opet ćete imati krezave brigade koje nećete moći nadglasati. Samo, umjesto Slobo slobodo, biće Aco slobodo. Onih koji vide, sve je manje u Srbiji. Ostale će voditi Vučić. Bilo bi mi svedno ali isto će pokušati u RS i od toga me hvata jeza.

Fica

pre 11 godina

Kao po obicaju. Dovoljno je da se vidi tekst, naslov i slika. I udri po partijskoj opredeljenosti. Tako bilo za vreme Zorana Dindica tako i sad kad je u pitanju Aleksandar Vucic. I ocete da vam bude bolje. Malo sutra BRE.
Nema toga, nije se jos rodio ko ce u Srbiji da napravi red

Milos

pre 11 godina

Gospodin ministar bi trebalo da se uzdrzi od takvih licnih komentara i prepusti Miskovica sudskoj proceduri. Jedan
od uslova za takozvanu ''nezavisnu sudsku vlast'' je nemasanje politicara u sudske poslove

Siniša

pre 11 godina

Nakon ove izjave(pritiska na pravosuđe) očekujem da se ministar pravde oglasi i kaže da je nedopoustivo da se političari mešaju u rad(odluke) pravosuđa, da kaže da je pravosuđe nezavisno...da kaže da je sistem podeljen na izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast...ali, ministar pravosuđa ne sme da se suprostavi šefu partije koja ga je postavila na to mesto.
Vučiću, ko te ne zna, ovca je...ali, znamo se jako dobro, a to da te rejting, kao, ne zanima pričaj glupanima - tebe samo to i zanima, naručuješ lažna istraživanja...Samo da podsetim naivčine, Vučić je pre izbora govorio da je rejting SNS 40%, a videli smo rezultate koalicije SNS(koalicija od 15 stranaka) - 24%.

Зоран

pre 11 godina

Puštanje Miškovića na slobodu bih i ja doživeo kao lični poraz, jer bih shvatio da sam oktobra davne 2000-e džaba lupao u lonce i poklopce i da je jedini rezultat moje akcije živciranje žene zbog nedostatka posuđa u kuhinji...
(SeljakVeseljak, 29. decembar 2012 17:35)

Па ти си лупао у лонце ваљда да Вучића и Николића склониш??? :))))

bezimena

pre 11 godina

A. Vučiću upravo si ovom izjavom pokazao sebe onakvim kakav si, tj. javno si se sam porazio, i ovde i pred svetom!

p.s. jednom radikal, uvek radikal

kiza

pre 11 godina

Evropska unijo da li vidis kako se udara na nezavisnost sudstva, koje je ionako polovno reformisano? Je l odluka suda stvar licnog poraza ili pobede nekog politicara, predsednika stranke? Sta moze sudija da uradi posle ovakve izjave najmocnijeg coveka u drzavi. Ako postoje razlozi za pritvor, neka Miskovic ostane. Ako ih nema; ako se saslusaju svedoci na koje moze da utice, pustite ga napolje i oduzmite pasos. Delo da ponovi ne moze. I jos ako moze nesto novca, odnosno miliona evra za supalj budzet, sve onda super. Kod nas je pritvor mera za slamanje ljudi, unistavanje kompanija, psihicku torturu, zastrasivanje. Vidimo posledice na Goranu Knezevicu, ima ozbiljne srcane probleme...Neka mu se sudi, pa posle presude, i Miskovic i svako, u Zabelu na robiju...ali je pritvor dug nepotrebna mera

a77

pre 11 godina

Dokazi protiv Miskovica postoje, dalja istraga je u toku, jer u suprotnom Vucic ne bi bio ovako siguran
(Vladimir, 29. decembar 2012 11:08)
Sve je upravo suprotno- nema dokaza, pa će zbog toga neko drugi biti kriv... u najavi.

darko

pre 11 godina

ovo je verovatno najava da nema dokaza protiv miskovica, da ce ga pustiti i da je sve ovo bilo da bi se skrenula paznja sa kosova. pazite sta vam kazem.

blondie

pre 11 godina

Kakvi nezavisni sudovi,to ne postoji nigde u svetu,jer je svet dolina placa,a ne pravde.Postoje samo gospodari i robovi,a sudovi su u sluzbi prvih!A to,sto ponekad i negde,odigraju pozorisnu predstavu za neosvescenu masu,u kojoj sud sebe predstavi kao objektivnog arbitra,to je samo farsa.Ovo,naravno,vazi samo za ovakve i slicne slucajeve,u procesima gde ucestvuju za silnike beznacajni ljudi,moze se naci i zrnce pravde!

Gabi

pre 11 godina

"Ako bi se to desilo i da za to ne postoje valjani razlozi, onda bih to doživeo i kao lični poraz",

Pa, o tome si trebao ranije da misliš! Naravno, nema veze da li si ti skupio dokaze, lako se doneo neki instant zakon da bi Miško ostao u pritvoru. Ali stvarno je najvažnije da ti ne doživiš lični poraz. Lična promocija iznad svega!

ZoranNS

pre 11 godina

Hapšenje policiji, Optužbu i suđenje sudskim organima, ako se stvari tretiraju kao lični onda to nije dobro, u sudstvu ne bi smelo biti ličnog obračuna, a ova izjava liči na to. I veoma liči na pritiak na sudstvo.

Miki_In

pre 11 godina

hapsi milicijo,i treba sve koji su se neposteno obogatili pohapsiti i da vrate oteto ali ja kao obican gradjanin gledam svaki dan u novcaniki i na cene í svakim danom mi je sve vise muka... a vi politicari se i dalje vozite u sve boljim kolima i zivite u izobilju! e kad to promenite e tad cu vam reci skidam kapu i imate moj glas,do tad je sve ovo samo pozoriste!

Pero

pre 11 godina

Veći deo ovdašnje javnosti nema nikakav stav prema Vučićevim potezima. Korupcija je u Srbiji i dalje društveno prihvatljiva, i to će biti još jako dugo. Kao i siva ekonomija, kao i nerad, šovinizam, nasilje nad ženama, homofobija, laž... Stanovništvo Srbije je u moralnom ambisu iz koga će izaći ako to želi, ali to će, u svakom slučaju, trajati veoma dugo.

Top Spin

pre 11 godina

"Puštanje Miškovića bio bi moj poraz"

Jel se Miškoviću sudi ili je već osuđen? Što bi bio njegov poraz ako se dokaže da je nevin?

Sale

pre 11 godina

Mišković je kriv isto onoliko koliko je kriv sistem koji omogućava tajkunima da postoje. Sada se on hapsi a sistem ostaje isti. Imali smo 10 tajkuna a sada ih je 9. Borba protiv korupcije je poželjna ali mi se ne sviđa kako to radi Vučić. On kao da vodi privatni rat protiv neisomišljenika. Kako je onomad Karić uklonjen jer je prestao da igra po nalogu vlasti, tako mi se čini i da je slučaj sa Miškovićem. Jel kako drugačije objasniti toliku hajku na njega a ostali tajkuni se ni ne spominju. Evo šta se po meni desilo: Mišković je svojim novcem trebalo da spreči Đilasa da se domogne pozicije prvog čoveka ali je to odbio pa je sada nadrljao. I ja bi najviše voleo da je počela nekakva borba protiv korupcije ali nažalost nije tako. Ovo su sve samo borbe u centrima moći i na tome će ostati. Vučić se malo previše osilio da čak hoće i apsolutnu vlast, tj. da izbaci socijaliste iz vlade. Sve češće se spominju vanredni izbori i to sve dolazi od njega. Video da je popularan pa sada da to iskoristi. A šta narod dobija izborima, pa ništa osim još jedne izgubljene godine u kojoj se političari samo bave svojom promocijom a malo toga pametnog rade što je u interesu svih nas.

Majko moja!

pre 11 godina

Pa samo nek se rad pricaju oni koje je prisluškivao... Imao je "usi" i u vladinim kancelarijama... Po bordovima banaka... Covek je sve kupio sto je za pare bilo da se kupi.
Ali istina je da ne moze Vucic i da mu sudi. To mu nije posao!

wayward

pre 11 godina

Priča o tome da sve što radi, radi za građane, a onda spusti kako se građani koji ga kritikuju zapravo autoprojektuju te govore loše o sebi samima. Pravi je građanoljubac.

STENA.

pre 11 godina

Onaj ko vrsi pritisak treba da se ispita,to je ometanje drzavnih organa u vrsenju duznosti,boranija se kaznjava za pljuvanje na javnom mestu,a bogati mogu pljuvati po drzavi i po svemu,ko para nema tesko njemu.

Krstic

pre 11 godina

Da li misli da moze izvrsiti pritisan i na sud,kao sto je izvrsio pritisak na Nikolica da abolira Dzajica,kad je sudjenje bilo na kraju,a znao je njen epilog,pa je sprecio donosenje pravno donesene odluke.Da li je to u duhu demokratije.

namcor

pre 11 godina

Tek kada G. Vucic oformi tim da se ispitaju vrlo sumnjive okolnosti pod kojim je njegov Predsednik dobio diplomu, moci cu da mu verujem! A, dok god se to gura pod tepih - jednostavno - NE VERUJEM!

ne budimo naivni

pre 11 godina

Za Vucica je najbolji nacin da spreci pustanje Miskovica i da pokaze da je zaista, zaista ozbiljan to da sada uhapisi i 2-3 politicara koji su svojim lobiranjem, predlaganjem za njega povoljnih zakona,.. omogucili Miskovicu da radi sve sto je radio.
Ne zaboravimo da je Miskovic najvise para od privatizacija uzeo za vreme vlade Vojislava Kostunice.
I malo dete zna da Miskovic u Srbiji ne bi mogao ama bas nista uraditi bez pune podrske politicara/zakonodvaca

pop

pre 11 godina

Na kraju ce ispasti da se sve ovo radilo zbog zvezde,pogotovo ako uzmemo u obzir danasnju izjavu Covica da je zvezda u problemu zbog ,,nisanjenja,, od strane Miskovica.

CVRX

pre 11 godina

Pa ako postoje pritisci njih vrse osobe sa imenom i prezimenom. Da li ce G-din Vucic ikada izneti neki podatak ili dokaz ili ce i dalje funkcionisati po sistemu rekla-kazala...

Zare

pre 11 godina

Nadam se da imate ozbiljniju optuznicu osim sto je saucesnik Djuraskovicu za izvlacenje tih 32m e? Ponavljam da je sa ovakvom optuznicom vrlo lako moguce da zavrsi sa nekom plastikom oko noge i kucnim pritvorom. Inace zasto nisam ni iznenadjen da je kriminal u porastu. Recimo ni na jednim vestima nema da su prekojuce opljackane dve poste na podrucju Vrnjacke Banje da ne pricam o pljackama kuca i kradjam kao u devedesetim. Posto neko pomenu da je najgore bilo posle petog oktobra predlozio bi mu da pogleda film "Rane" i videce svakodnevnicu i stil zivota u doba bas ovih koji su sada na vlasti. Jer to nije bila jedna prica nego stil zivota i svakodnevnica devedesetih! Kriminalci i dalje smatraju SPS i bivse radikale za svoje prijatelje i prirodnu sredinu. A i sam Miskovic je nastao iz tog okruzenja a tu i ostao jer po tvrdnjama Nikolica i njih je "malo" finasirao. Ali mozda nedovoljno :)?

Goku

pre 11 godina

Hvala Vucicu sto je uneo malo svetla u ovaj nas zivot, jer konacno imamo cemu da se nadamo. Kada ovo kazem imamo cemu da se nadamo onda tu pre svega mislim na nadu u bolje sutra, u bolju i uspesniju Srbiju u kojoj korupcija ne cveta kao sto je ranije bio slucaj.

Teo

pre 11 godina

Sve što je trebalo, država je uradila. Sada su na redu sud i tužilac. Ovim slučajem je svima u Srbiji pokazano da nema nedodirljivih i da je država spremna da se zaštiti od zloupotreba.

Miki_In

pre 11 godina

Vucic a i Nikolic te Dacic izjavljuju da niko ne sme da se igra drzavom sto se tice ovog spornog spomenika ali kako je moguce da vi gospodo niste bili obavesteni pre nego je spomenik uopste i podignut,dali vam rade obavestajne sluzbe? kad su ovi iz cetnickog pokreta krenuli da ga sruse u polasku su bili spreceni ! tako da me niko nemoze ubediti da isto tako niste mogli sreciti podizanje istog ali je izgleda vama bilo u interesu da se napravi ovakva halabuka! a imam i jedan predlog,nemojte ga sad rusiti,samo mu izmenite natpis,recimo za sve nepotrebne zrtve od te do te god pa ce biti i vuk sit i ovce na broju !

slosice-ti-se-maco

pre 11 godina

Konsterniran sam ponasanjem "Aleka". Mislim da je ova izjava u prevodu poruka : "ILI CE BITI KAKO JA KAZEM ILI NECE VAS BITI". Konsterniran sam prvim po(t)predsednikom, a sta misli tek drugi, treci itd po(t)predsednik.

parkinson

pre 11 godina

Ministre Vucicu, da li cujes ove petarde po gradu ? Ko je imao pravo uvoza necega sto pravi larmu po celoj Srbiji i danju i nocu ? Koliko lakse i teze povredjenih ce biti u ovih nekoliko dana "praznovanja" ? Hiljade bolesnih danima nema mira , od idiota koji bacaju petarde zenama pod noge, u hodnicima i holovima zgrada, kod samih bolnica gde je mir neophodan , po skolskim dvoristima itd! Da li niko u drzavi to ne moze da zaustavi ? Ko ih uvozi ? da li i tu ima korupcjije ? Znaci Vucicu cista korupcija ! Preko televizije se reklamiraju, pa odgovorni kaze , da treba kupovati po prodavnicama , samo one koje imaju sertifikat ? Sta znaci to, da one ne prave larmu, ne mogu povrediti ? Ako neko ko dobije dozvolu uvoza , uveze dva slepera , tu ima vise miliona komada , po 10 ili 50 ili vise din , ne znam za koliko se prodaju, taj ko ih je uvezao zaradi za 10 dana vise nego Sartid za mesec dana ? Da li takva vrsta praznovanja moze da se vec jednom ukine ?

Akcionar Agrobanke

pre 11 godina

Valjda treba ici nekim redom gospodine Vucicu.
Prvo ste zapoceli Agrobanku, treba tu aferu zavrsiti a daleko ste od kraja.
Akcionari cekaju obestecenje.

Sladjana

pre 11 godina

Ne, gospodine Vučiću, poraz će biti ako osudite samo Miškovića ali ne i njegove "političke spremačice" koje su spremale zakone za njega, tendere, učestvovale u tenderskim komisija, spremale za njega bankarske garancije i kredite...

Hleba i igara

pre 11 godina

@pravnik

Upravo tako, kritikovanjem POTENCIJALNE mogucnosti ukidanja mere za obezbedjenje prisustva okrivljenog, Aleksandru Vucicu raste rejting u narodu kome je pritvor sinonim za zatvor, i koji za svaku stvar u zivotu kao lek vidi smrtnu kaznu ili najmanje dozivotni zatvor. A da pocisti ispred sopstvenog dvorista, e pa to nema sanse. Postoji jedan fantastican tekst koji delimicno objasnjava nacin razmisljanja naseg naroda, zove se ,,O pravnoj svesti kod Srba", autora Marka Pavlovica.

Mikeli

pre 11 godina

Svi znamo da eventualno pustanje Miskovica nece znaciti licni poraz Vucica vec poraz tuzilaca i suda. Na njima je sada da prikupe dokaze i da ih izloze a na sudijama da procene te dokaze i donesu presudu. Vucicu hvala sto je i ovoliko ucinio i neka samo tako nastavi.

mickoo

pre 11 godina

posle ovakvog razotkrivanja i hapsenja bilo bi smesno pustiti Miskovica na slobodu a i mislim da nema osnova za to kad si poceo to Vucicu idi do kraja neka dobije ono sto je zasluzio

marijanaa

pre 11 godina

koliko je nepravde ucinjeno narodu Srbije i tek sada pocelo je nesto da se dogadja sva ova razotkrivanja ono sto niko nije do sada uradio tako da verujemo u Vucica da ce sve isterati na cistac i svako dobiti ono sto zasluzuje

ceca p

pre 11 godina

svakako kad nisi dopustio da te neko spreci u ovom razotkrivanju neces ni dopustiti da Miskovic prodje nekaznjeno mi verujemo u tebe Vucicu

Patriota

pre 11 godina

Muka mi je od ovog Vucica i njegovog moralisanja... Ocigledno je celo ovo hapsenje samo politicki marketing a sad pocinje pranje posto ce morati da ga puste...

Moja malenkost

pre 11 godina

Zna se kome ne odgovara spremnost i odlučnost vlade da se obračuna sa kriminalom i korupcijom. Pokušaji pritisaka ne služe na čast i nadam se da će ostati bezuspešni. Treba jednom da se raščisti sa svima koji su kršili zakone.

Duki

pre 11 godina

Podržavam sve poteze Aleksandra Vučića kojima je cilj bespoštedna borba i iskorenjivanje kriminala i korupcije. Za tako nešto je potrebno puno hrabrosti i odlučnosti koje je on i pokazao, jer dirnuti u osinje gnezdo sigurno nije lako. Najzad se u Srbiji stvari postavljaju na pravo mesto.

Mikan

pre 11 godina

Vucic treba da nastavi svoj posao koji evidentno dobro obavlja sto gradjani prepoznaju, a da li ce neko biti pusten ili ne, na zalost to ne zavisi od njega vec od tuzilaca i ostalih faktora.

majaa

pre 11 godina

mislim da pored toliko optuzbi kojih ima protiv njega Miskovic nece uskoro na slobodu tako da narod vidi ko sta radi i ko se zalaze za buducnost Srbije

milanče

pre 11 godina

Nisam očekivao da će se ovakvim intezitetom voditi borba protiv korupcije i kriminala. Ova borba je bila potrebna ovom društvu i iskreno se nadam da će se ovi slučajevi biti do kraja procesuirani,jer u suprotnom to bi bio poraz za naše društvo.

a politicari??

pre 11 godina

Bice to Vucicev poraz sve dok na isti nacine ne uhapsi i politicre koji su omogucili Miskovicu da se obogati!!!
Zar iko misli da se Miskovic mogao onoliko obogatititi, unistiti onoliko porodica bez svesrdne pomoci politicara koji su donosli zakone po volji Miskovica ??

Markus

pre 11 godina

Miskovic nije sam u svemu ovome, ledja mu je cuvao do sada neko iz vrha. Pa gde su onda ti ljudi? Hapsite i njih, jer oni i dalje pomazu pojedinim lopovima...

Mikan

pre 11 godina

Pa ako se dokaze da je kriv treba ga osuditi najvise sto se moze i uzeti mu sve u zemlji i onostranstvu koliko to propisi i medjunarodni sporazumi dozvoljavaju. A ako nije kriv treba mu odma dati da bude sef drzave, jer ako je u maloj Srbiji stekao yoliko bogatstvo za deseyak godina onda on od ove zemlje moze da napravi cudo ... Tako da u oba od ova dva slucaja drzava dobija ... Nego je problem sto ima mnogo Miskovica, vecih i manjih, al da sacekamo ...

nidza

pre 11 godina

kakav "licni" poraz???
ti nisi tu zbog sebe i svojih licnih stvari nego si u sluzbi drzave,i nema tu licnih stvari. Uostalom,kakva drzava,takva vlada,i narod i obrnuto.
nista manje o "licnim" stvarima ne mislite od vasih prethodnika u tim foteljama. muka mi je od svih vas. i ne znam samo o kakvom postenju vi pricate kad pominjete vucica.
ne postoji posten politicar!!!

Strahor

pre 11 godina

Ako se desi da Miška puste iz pritvora otvara se mogućnost da ovaj jadan narod do mile volje spekuliše oko toga kako,zašto i ko je završio posao.Ali se po ko zna koji put potvrditi izreka ako se puštanje dogodi" Da kad novac govori fecis ide ulicom".

Jack Daniels

pre 11 godina

Vule, ako ovo izguraš odma počinjem da nosim potkošulju/ majicu/ sa Šešeljevim... ups ! tj Tominim likom na prednjem delu iste.Neka ti je bog u pomoći/ slavimo istu slavu,nažalost/,za Vas glasao nikad nisam !! i ne bi,
čak i ako Miki bude osuđen u šta verujem kao i u skorašnji izostali smak sveta !.Iako ne mogu očima da Vas vidim,želim ti sve najlepše u ovoj borbi.
Možda u narednih sto godina nešto i bude od ove države.A možda se i Beatlesi ponovo okupe !!!.Srećno.....

na kraju ce biti legalna pljacka a mi cemo da platimo odstetu

pre 11 godina

Obad,smesan si,ima dokaza a tek ce ih biti.Duga robija.Da nece neko da mi kaze da neko u Srbiji moze posteno da zaradi za desetak godina,stotine milione evra?Kako da ne.To ko misli taj nema cime da razmislja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dusan, 29. decembar 2012 16:13)

Ti si jos smesniji ako mislis da je lopina i prevarant Miskovicevog formata radio nesto a da pre toga nije pripremio teren kroz zakone i uredbe,uz konsultacije sa strucnjacima svih vrsta i ovdasnjim politicarima.

Miloš

pre 11 godina

Nema razloga za brigu, posao treba raditi odgovorno, pošteno i rezultata će biti. Na redu su sudski organi i verujem da će i oni obaviti svoj posao profesionalno, bez ičijeg pritisaka. Sad je sve na njima.

MIrko R.

pre 11 godina

Puštanje Miškovića nebi bio Vučićev poraz već poraz tužilaštva i pravosuđa koje bi pokazalo da nije nezavisno i profesionalno. To bi sigurno izazvalo promene u tužilaštvu. Iako bi možda Vučić to doživeo kao poraz, njegova popularnost bi bila još veća.

Samardzija P

pre 11 godina

Ako Miskovica puste,onda zbogom Srbijo, nema sta da trazim vise u Srbiji. Srbijom ce vladati mito i korupcija, nikada se nece ziveti i raditi na racun svog rada i znanja. Bezi omladonino dok se jos mozes spasiti.

Stewie

pre 11 godina

Dobro je što je dao ovakvu izjavu jer on time onda daje lični garant da ni pod kakvim uslovima neće biti popuštanja pod pritiscima da se Mišković pusti iz pritvora i da ceo slučaj ne dođe do suda. Konačno je neko u Srbiji rešio da istera priču o borbi protiv korupcije do kraja, i za koju godinu možda Srbija uspe da bude istinski uređena država.

SPOvac

pre 11 godina

Ako hoće podršku javnosti, Vučić mora da kaže ko vrši pritisak da se Mišković pusti.Da bi se priča koja je počela hapšenjem, završila uz dokaze, osuđujućom sudskom presudom, potrebno je da se slože sve kockice. To znači i pokretanje istraga protiv političara svih vlasti koji su omogućili Miškoviću toliki monopol. Podsećam da je većina sumljivih privatizacija iz vremena Koštuničine vlade.

Jovan Ristic

pre 11 godina

Postoje ZKP-om predviđeni razlozi zbog kojih se određuje pritvor. Nema tu mesta bilo čijoj samovolji, barem ne bi trebalo.

namcor

pre 11 godina

POBOGU! Zar su partijske simpatije jace od zakona ove zemlje? NIKO nije rekao da je Miskovic nevin (Cak sam uveren da nije), ali, dozvolimo pravosudju da o tome odluci. Dokle, bre, vise dizete coveka koji, cak, nije ni nadlezan u toj oblasti. Ovako mogu da mislim samo o klasicnoj politickoj "sacekusi". Vucic je obecao da ce da hapsi...to i radi i sada se moli Bogu da se bar nesto potvrdi dokazima. Ako jedan prodje, time ce vam svima zamazati oci kao da je ocistio Srbiju. Veruvocu mu tek kada podigne tim za preispitivanje porekla diplome njegovog predsednika.

namcor

pre 11 godina

A ovome sto kaze da nema cestitih i da smo izumrli. E, pa nismo...ima nas jos i nismo ni na izumiranju. Osecamo blagi pritisak, ali jos uvek umemo da mislimo svojom glavom i da budemo posteni, pre svega prema sebi...a posle i prema svima drugima!!! Ima nas jos...I bice nas!!!

namcor

pre 11 godina

A ovome sto kaze da nema cestitih i da smo izumrli. E, pa nismo...ima nas jos i nismo ni na izumiranju. Osecamo blagi pritisak, ali jos uvek umemo da mislimo svojom glavom i da budemo posteni, pre svega prema sebi...a posle i prema svima drugima!!! Ima nas jos...I bice nas!!!

Kralj Ibi

pre 11 godina

Da su protiv Miškovića imali "debele dokaze" ne bi ga hapsili. Eto Beko im, na primer, daje stalno "debele dokaze" i čoveka ne diraju, ima i drugih primera...

Mare011

pre 11 godina

Nebi to bio poraz Aleksandra Vucica vec celog drustva.Verujem da cemo svi izgraditi institucije i da ce svi odgovarati koji su naneli zlo ovome narodu.