Petak, 28.12.2012.

23:53

Čanak: Ispitati privatizaciju NIS-a

Lider LSV Nenad Čanak kaže za Danas da podržava borbu protiv korupcije, ali da želi da vidi da se otvore sve sporne privatizacija, a najveća je NIS-a.

Izvor: Danas

Èanak: Ispitati privatizaciju NIS-a IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

dragan

pre 11 godina

Ma jeste, vredela je 80 milijardi, kako da nije - rafinerija koja je pravila gorivo ocajnog kvaliteta od koga su se kvarili automobili i zbog koje godinama nisu mogli da se uvoze derivati evropskog kvaliteta. Toliko je vredeo NIS. Dajte, ne lazite vise ovaj sludjeni narod...

Da ga nisu prodali propao bi za koju godinu ili bi nam iz EU kao uslov za pregovore trazili da tog trovaca zatvorimo i konzerviramo kao Cernobil.

crni domino

pre 11 godina

Kome se obracate gospodine Canak?
Bivsim radikalima je ispod casti da realizuju predloge partijskih "neprijatelja".
U svojoj sili oni sve ruse a Nis je firma poklonjena njihovoj braci rusima, tako da je sigurno nece dirati, koliko god da su prljavo uradili prodaju koalicioni SPS partneri u vlasti.

kraja

pre 11 godina

...kako su brzo neki citacoci zaboravili afere oko procene vrednosti nisa...
...dve milijarde evra...????
...to je bila muzicka zelja koja je placena jednog poznatoj revizorskoj kuci da se odsvira na uvce narodu....
...pominje se puno imena, dilojt, prajsvoter haus, ernst & jang, kpmg, meril linc, morgan, fres fields...procene "ovakve" i "onakve", samo su zaboravili da procene koliko je drzava ojadila nis dok je sedela u upravnim i izvrsnim odborima, dok je menjala direktore i vlade i predsednike...
...pivce i kokice, tastaturu u ruke i podsetite se jedne od najvecih afera u "modernoj" srbiji...
...imena ce vam sva biti poznata, glumci su uvek isti, samo se menjaju uloge...
...nadam se da ce mnogi dobiti i savremene, zatvorske role, uz srceparajuce scene oprostaja sa kucama, stanovima i racunima po egzoticnim otocima...

ispitati sve privatizacije

pre 11 godina

@Proka, 29. decembar 2012 07:31
Po tvojoj racunici NIS je vredeo 2009. 8 milijardi evra.
Ali cinjenice govore suprotno.
Trzisna vrednost NIsa danas je 1 milijardu evra.
Pise na sajtu berze gde se kotira.
A to je mnogo manje od 2 milijarde koliko kaze Canak i jos manje od 8 milijardi koliko tri tvrdis.
Ne verujete nista vojvodjanskim glupostima.
Izmisljaju i lupaju ko Maksim.
Ne treba im verovati na rec nista.
Nikad nikakav dokaz ne daju za svoje nebuloze.
NIS sigurno ne vredi ni danas ni pre 3 godina 8 milijardi evra.
Interesantan je i slucaj kad seceranu prodaju za 3 evra, pa onda zatvore sve konkurentske secerane po Srbiji u Sapcu, Cupriji,Beogradu, Pozarevcu itd.,i to nije problem, a jeste problem kad se nesto proda za 400 miliona, sto danas na berzi vredi 510 miliona.

s.

pre 11 godina

Pa Čanak, zbog takvih stavova su ti i namestili onu protuvu, samo budi dosledan, poklanjanje NIS-a je najveći kriminal od 2000. godine, Mišković je sitna riba u odnosu na to.

Alek

pre 11 godina

"To su ozbiljne stvari. Naravno, to je i odgovor na to kako reaguje drzava na huligane. Što se onda čuditi što ti huligani određuju kome će da podignu spomenik u centru Preševa. Prema tome, jasno je da će sutra huligani da nam daju imena ulicama i da zaposednu sve institucije", kazao je Čanak.

Za sve ovo sto navodis nema boljeg primera od tebe. Premlatio si coveka na ulici a ne fali ti ni dlaka sa glave. Potezes placku NIS-a a sam si vukao platu kod njih tolike godine a da na radno mesto krocio nisi. Cak su ti i "platu" na ruke donosili.

nazalost Gradjanin Srbije

pre 11 godina

NjET.Sve sto je Rusko u Srbiji(bojim se da je skoro sve Rusko)je zasticeno kao BELI MEDVED.O tome ne sme ni da se prica a kamo li istrazuje.bas bih voleo da vidim nekog od brojnih inspektora i poreskih organa koji su se usudili da pridju nekoj Ruskoj firmi u Srbiji.Ima ih na desetine i ni jedna ne postuje ni jedan zakon.Npr. nacaljnik iz Mecela se na sajtu slika sa cigarom u ustima u sred kancelarije.

Štilcovana katabolcna

pre 11 godina

Evo u čemu je ovde stvar. NIS je pre privatizacije bio krava muzara svih partija na vlasti. Dotični gospodin je na vlasti neprekidno od dve hiljadite. U Vojvodini i bukvalno svaki dan od tad, a u Srbiji nije bio vlast od 2004 do 2008 i zadnjih šest meseci. Zamislite kakav je udar na njegov džep izazvala privatizacija NISa. Nema više partijskih direktora i partijskog reketa koji je završavao u njegovom džepu. Naglašavam da je NIS od gubitaša postala kompanija sa najvećim profitom u državi, gde u raspodeli tog profita Srbija učestvuje sa 49 posto plus plaćen porez državi. Pitanje za dotičnog je zašto se tako vatreno ne zalaže za preispitivanje poslovanja RBV i pokrainskog fonda za razvoj?

novosadjanka

pre 11 godina

A gde si ti bio kad je prodavan NIS???? Bucao si po novinama 3 dana i zacutao....sta se javljas sad???? Najmanje sto si trebao da uradis je da das ostavku u Skupstini. Ali neeee...tvoja g'zica i novcanik su ti bili bitniji. Zato zaveži!

kimi

pre 11 godina

Smeta Canku sto Srbija zahvaljujuci NIS-u jaca u regionu.Nis je jedna od retkih privatizacija gde ljudi nisu ostali bez posla,gde umesto rasprodaje imovine imamo investicije.To Canak ne moze da podnese.

beli listic

pre 11 godina

a dok ste bili u vlasti sa DS-om onda to niste trazili,zato sto je i vlada B.Tadica podrzavala predaju NIS-a stranoj drzavi za bagatelu,a sada kada vise niste u vlasti trazite da se to ispita,ovo se zove skupljanje politikih poena,neznam da li ste primetili da svaki politicar koji izgubi vlast govori sta treba da se radi,a kada su bili na vlasti onda su cutali i plivali svi zajedno,a ako kojim slucajem ponovo dodju na vlast sve sto su do tada govorili i obecali NIKADA NE ISPUNE,e to vam je profil svih politicara u srbiji,samo laz,demagogija.....itd,videli da to pali kod naroda,pa pogledajte onoga Petrovica iz DS-a covek se setio posle X godina da kaze DS nema svoju politiku,ahahahaha KOJI KRALJ!nijedna STRANKA U SRBIJI NEMA SVOJU POLITIKU,nego samo licni interes,,meni nije jasno kako ovaj narod ne konta da ih politicari Z**********

nada ZR

pre 11 godina

ovo od Canka i nije tako lose.Jedino omalovazavanje borbe protiv korupcije.I sam zna da nije samo Miskovic u zatvoru vec da ih ima oko sto.Zna on sigurno bolje od nas ko je prodao NIS,kao i cementaru.Interesantno je da pominje takunski kapital u eventualnim izborima.Dakle samo potvrdjuje da su izbore u Srbiji finansirali tajkuni.Oni su ti koji su nam krojili kapu.Drago mi je da Canak sa godinama postaje razumniji i realniji.

bojan

pre 11 godina

sasa hm...a od koga su nas to rusi trebali braniti pa nas ispalise od ovih kojima zadnjicu podmeces??? rusi su preuzeli nis i od firme koja je imala gubitke imamo pozitivnu firmu...sa VEOMA ZADOVOLJNIM RADNICIMA...pozzz ne radim u nisU...

Bojan

pre 11 godina

A privatizacija DDOR-a, koji je prodat za 270M evra a vredeo 600M evra i to Italijanima koji imaju dokazanu vezu sa mafijom. Vojvođanski DDOR je danas na kolenima a beogradski Dunav je preuzeo veliki deo tržišta. Vidimo na delu Dinkićevo neravnomerno regionalno devastiranje a ne razvoj.
Zapitajte se zašto pri uvozu polovnih automobila morate imati euro 3 motor. Pa da li je iko više glup da pomisli da Mlađa brine o kvalitetu vazduha koji dišemo mi ostali?
Kako će samozvani superheroj Vulemen ispitati ovaj vid korupcije i nameštanja čitavog tržišta Srbije jednoj kompaniji i to stranoj!
Pa taj Mišković je Zozon u odnosu na Mlađu!

Proka

pre 11 godina

Rusi su dobi NIS bukvalno na poklon, ne samo što su ga dobili 10 puta ispod cene, nego što su nam tih 400 miliona dali na rate, faktički je NIS sam sebe platio od zarade... E pa tako je mogao bilo ko da uzme

Bata

pre 11 godina

Zasto samo NIS-a i zasto se samo prica o 24 spornih privatizacija ?! Sta je sa ostalima, sta je sa Salfordom koji je kupio Imlek, Knjaz milos i Bambi ? Zasto svi cute o tome, zasto svi cute da je upropastena mlekarska industrija u Srbiji, zar ste zaboravili kako je otet knjaz milos Divcu i kako su mu pretili i sta su mu sve radili ? Zar stvarno nikog ne zanima ko je vlasnik Salforda i zasto niko njih ne hapse ?! Da li je moguce da ce Beko ostati nekaznjen za sve sto je radio jer je prijatelj i finansijer naprednjaka. Uostalom radnici imleka su stupili u strajk i idite pitajte njih i oni ce vam reci ko je Salford i sta sve rade !

klenga

pre 11 godina

glavni lik u privatizaciji nisa beše koštunica..a njega ne smeju da pozovu ni na informisanje a kamo li da hapse...i ako bude neke odgovornosti,nadrljače neki sitan birokrata,politički nevažan i unapred žrtvovan...

sasa jokic

pre 11 godina

Kada je u svoje vreme pokrenuta istraga o politickoj pozadini ubistva Djindjica, i kada je na red doslo saslusanje Vojislava Kostunice, Putin je licno dosao u Beograd da u cetri oka objasni Tadicu da ga ne hapse. Usput nam je obecao 5 milijardi investicija i sl. od cega naravno nema nista.
Kako je Kostunica dosao na vlast oni vrlo dobro znaju, a deo paketa je bio i poklanjanje NIS-a.
Rusimstite svoje igrace, kada je doslo vreme da se hapsi Bajatovic, dosao je Rogozin da objasni Vucicu da ne mora bas 100% da se obracuna sa korupcijom.
Evo sada Putin grli Nikolica, verovatnomda mu da podrsku da sacuva svog glavnog finansijera Beka......
Rusi nista ne rade za dzabe!

Heavy

pre 11 godina

Ma ok je sve to. Nego da li ovaj gospodin zna da stap, tj. batina ima dva kraja, i da nikad nije imao samo jedan, ni u srednjem veku, ni u socijalizmu, ni u kapitalizmu?

sasa

pre 11 godina

hvala bogu da se neko setio da ispita privatizaciju nis. to je najveća prevara veka,....koga je rus branio ,i kinez hranio ,bolje da se obesi.

Ozon

pre 11 godina

Slazem se sa gospodinom Cankom da sve privatizacije treba ispitati,ali takodje treba ispitati i njegovu imovinsku kartu i procesuirati sve njegove siledzijske postupke i pretnje.

Neko

pre 11 godina

ajde što je jeftino prodat ali godišnji gubici pre prodaje si bili pola sume za koju je prodat , a sad je profitabilan. kada će ta pljačka da se istraži?

Ozon

pre 11 godina

Slazem se sa gospodinom Cankom da sve privatizacije treba ispitati,ali takodje treba ispitati i njegovu imovinsku kartu i procesuirati sve njegove siledzijske postupke i pretnje.

Neko

pre 11 godina

ajde što je jeftino prodat ali godišnji gubici pre prodaje si bili pola sume za koju je prodat , a sad je profitabilan. kada će ta pljačka da se istraži?

Bata

pre 11 godina

Zasto samo NIS-a i zasto se samo prica o 24 spornih privatizacija ?! Sta je sa ostalima, sta je sa Salfordom koji je kupio Imlek, Knjaz milos i Bambi ? Zasto svi cute o tome, zasto svi cute da je upropastena mlekarska industrija u Srbiji, zar ste zaboravili kako je otet knjaz milos Divcu i kako su mu pretili i sta su mu sve radili ? Zar stvarno nikog ne zanima ko je vlasnik Salforda i zasto niko njih ne hapse ?! Da li je moguce da ce Beko ostati nekaznjen za sve sto je radio jer je prijatelj i finansijer naprednjaka. Uostalom radnici imleka su stupili u strajk i idite pitajte njih i oni ce vam reci ko je Salford i sta sve rade !

sasa

pre 11 godina

hvala bogu da se neko setio da ispita privatizaciju nis. to je najveća prevara veka,....koga je rus branio ,i kinez hranio ,bolje da se obesi.

sasa jokic

pre 11 godina

Kada je u svoje vreme pokrenuta istraga o politickoj pozadini ubistva Djindjica, i kada je na red doslo saslusanje Vojislava Kostunice, Putin je licno dosao u Beograd da u cetri oka objasni Tadicu da ga ne hapse. Usput nam je obecao 5 milijardi investicija i sl. od cega naravno nema nista.
Kako je Kostunica dosao na vlast oni vrlo dobro znaju, a deo paketa je bio i poklanjanje NIS-a.
Rusimstite svoje igrace, kada je doslo vreme da se hapsi Bajatovic, dosao je Rogozin da objasni Vucicu da ne mora bas 100% da se obracuna sa korupcijom.
Evo sada Putin grli Nikolica, verovatnomda mu da podrsku da sacuva svog glavnog finansijera Beka......
Rusi nista ne rade za dzabe!

Proka

pre 11 godina

Rusi su dobi NIS bukvalno na poklon, ne samo što su ga dobili 10 puta ispod cene, nego što su nam tih 400 miliona dali na rate, faktički je NIS sam sebe platio od zarade... E pa tako je mogao bilo ko da uzme

Štilcovana katabolcna

pre 11 godina

Evo u čemu je ovde stvar. NIS je pre privatizacije bio krava muzara svih partija na vlasti. Dotični gospodin je na vlasti neprekidno od dve hiljadite. U Vojvodini i bukvalno svaki dan od tad, a u Srbiji nije bio vlast od 2004 do 2008 i zadnjih šest meseci. Zamislite kakav je udar na njegov džep izazvala privatizacija NISa. Nema više partijskih direktora i partijskog reketa koji je završavao u njegovom džepu. Naglašavam da je NIS od gubitaša postala kompanija sa najvećim profitom u državi, gde u raspodeli tog profita Srbija učestvuje sa 49 posto plus plaćen porez državi. Pitanje za dotičnog je zašto se tako vatreno ne zalaže za preispitivanje poslovanja RBV i pokrainskog fonda za razvoj?

Heavy

pre 11 godina

Ma ok je sve to. Nego da li ovaj gospodin zna da stap, tj. batina ima dva kraja, i da nikad nije imao samo jedan, ni u srednjem veku, ni u socijalizmu, ni u kapitalizmu?

Alek

pre 11 godina

"To su ozbiljne stvari. Naravno, to je i odgovor na to kako reaguje drzava na huligane. Što se onda čuditi što ti huligani određuju kome će da podignu spomenik u centru Preševa. Prema tome, jasno je da će sutra huligani da nam daju imena ulicama i da zaposednu sve institucije", kazao je Čanak.

Za sve ovo sto navodis nema boljeg primera od tebe. Premlatio si coveka na ulici a ne fali ti ni dlaka sa glave. Potezes placku NIS-a a sam si vukao platu kod njih tolike godine a da na radno mesto krocio nisi. Cak su ti i "platu" na ruke donosili.

novosadjanka

pre 11 godina

A gde si ti bio kad je prodavan NIS???? Bucao si po novinama 3 dana i zacutao....sta se javljas sad???? Najmanje sto si trebao da uradis je da das ostavku u Skupstini. Ali neeee...tvoja g'zica i novcanik su ti bili bitniji. Zato zaveži!

klenga

pre 11 godina

glavni lik u privatizaciji nisa beše koštunica..a njega ne smeju da pozovu ni na informisanje a kamo li da hapse...i ako bude neke odgovornosti,nadrljače neki sitan birokrata,politički nevažan i unapred žrtvovan...

kimi

pre 11 godina

Smeta Canku sto Srbija zahvaljujuci NIS-u jaca u regionu.Nis je jedna od retkih privatizacija gde ljudi nisu ostali bez posla,gde umesto rasprodaje imovine imamo investicije.To Canak ne moze da podnese.

ispitati sve privatizacije

pre 11 godina

@Proka, 29. decembar 2012 07:31
Po tvojoj racunici NIS je vredeo 2009. 8 milijardi evra.
Ali cinjenice govore suprotno.
Trzisna vrednost NIsa danas je 1 milijardu evra.
Pise na sajtu berze gde se kotira.
A to je mnogo manje od 2 milijarde koliko kaze Canak i jos manje od 8 milijardi koliko tri tvrdis.
Ne verujete nista vojvodjanskim glupostima.
Izmisljaju i lupaju ko Maksim.
Ne treba im verovati na rec nista.
Nikad nikakav dokaz ne daju za svoje nebuloze.
NIS sigurno ne vredi ni danas ni pre 3 godina 8 milijardi evra.
Interesantan je i slucaj kad seceranu prodaju za 3 evra, pa onda zatvore sve konkurentske secerane po Srbiji u Sapcu, Cupriji,Beogradu, Pozarevcu itd.,i to nije problem, a jeste problem kad se nesto proda za 400 miliona, sto danas na berzi vredi 510 miliona.

Bojan

pre 11 godina

A privatizacija DDOR-a, koji je prodat za 270M evra a vredeo 600M evra i to Italijanima koji imaju dokazanu vezu sa mafijom. Vojvođanski DDOR je danas na kolenima a beogradski Dunav je preuzeo veliki deo tržišta. Vidimo na delu Dinkićevo neravnomerno regionalno devastiranje a ne razvoj.
Zapitajte se zašto pri uvozu polovnih automobila morate imati euro 3 motor. Pa da li je iko više glup da pomisli da Mlađa brine o kvalitetu vazduha koji dišemo mi ostali?
Kako će samozvani superheroj Vulemen ispitati ovaj vid korupcije i nameštanja čitavog tržišta Srbije jednoj kompaniji i to stranoj!
Pa taj Mišković je Zozon u odnosu na Mlađu!

beli listic

pre 11 godina

a dok ste bili u vlasti sa DS-om onda to niste trazili,zato sto je i vlada B.Tadica podrzavala predaju NIS-a stranoj drzavi za bagatelu,a sada kada vise niste u vlasti trazite da se to ispita,ovo se zove skupljanje politikih poena,neznam da li ste primetili da svaki politicar koji izgubi vlast govori sta treba da se radi,a kada su bili na vlasti onda su cutali i plivali svi zajedno,a ako kojim slucajem ponovo dodju na vlast sve sto su do tada govorili i obecali NIKADA NE ISPUNE,e to vam je profil svih politicara u srbiji,samo laz,demagogija.....itd,videli da to pali kod naroda,pa pogledajte onoga Petrovica iz DS-a covek se setio posle X godina da kaze DS nema svoju politiku,ahahahaha KOJI KRALJ!nijedna STRANKA U SRBIJI NEMA SVOJU POLITIKU,nego samo licni interes,,meni nije jasno kako ovaj narod ne konta da ih politicari Z**********

kraja

pre 11 godina

...kako su brzo neki citacoci zaboravili afere oko procene vrednosti nisa...
...dve milijarde evra...????
...to je bila muzicka zelja koja je placena jednog poznatoj revizorskoj kuci da se odsvira na uvce narodu....
...pominje se puno imena, dilojt, prajsvoter haus, ernst & jang, kpmg, meril linc, morgan, fres fields...procene "ovakve" i "onakve", samo su zaboravili da procene koliko je drzava ojadila nis dok je sedela u upravnim i izvrsnim odborima, dok je menjala direktore i vlade i predsednike...
...pivce i kokice, tastaturu u ruke i podsetite se jedne od najvecih afera u "modernoj" srbiji...
...imena ce vam sva biti poznata, glumci su uvek isti, samo se menjaju uloge...
...nadam se da ce mnogi dobiti i savremene, zatvorske role, uz srceparajuce scene oprostaja sa kucama, stanovima i racunima po egzoticnim otocima...

bojan

pre 11 godina

sasa hm...a od koga su nas to rusi trebali braniti pa nas ispalise od ovih kojima zadnjicu podmeces??? rusi su preuzeli nis i od firme koja je imala gubitke imamo pozitivnu firmu...sa VEOMA ZADOVOLJNIM RADNICIMA...pozzz ne radim u nisU...

nazalost Gradjanin Srbije

pre 11 godina

NjET.Sve sto je Rusko u Srbiji(bojim se da je skoro sve Rusko)je zasticeno kao BELI MEDVED.O tome ne sme ni da se prica a kamo li istrazuje.bas bih voleo da vidim nekog od brojnih inspektora i poreskih organa koji su se usudili da pridju nekoj Ruskoj firmi u Srbiji.Ima ih na desetine i ni jedna ne postuje ni jedan zakon.Npr. nacaljnik iz Mecela se na sajtu slika sa cigarom u ustima u sred kancelarije.

s.

pre 11 godina

Pa Čanak, zbog takvih stavova su ti i namestili onu protuvu, samo budi dosledan, poklanjanje NIS-a je najveći kriminal od 2000. godine, Mišković je sitna riba u odnosu na to.

dragan

pre 11 godina

Ma jeste, vredela je 80 milijardi, kako da nije - rafinerija koja je pravila gorivo ocajnog kvaliteta od koga su se kvarili automobili i zbog koje godinama nisu mogli da se uvoze derivati evropskog kvaliteta. Toliko je vredeo NIS. Dajte, ne lazite vise ovaj sludjeni narod...

Da ga nisu prodali propao bi za koju godinu ili bi nam iz EU kao uslov za pregovore trazili da tog trovaca zatvorimo i konzerviramo kao Cernobil.

crni domino

pre 11 godina

Kome se obracate gospodine Canak?
Bivsim radikalima je ispod casti da realizuju predloge partijskih "neprijatelja".
U svojoj sili oni sve ruse a Nis je firma poklonjena njihovoj braci rusima, tako da je sigurno nece dirati, koliko god da su prljavo uradili prodaju koalicioni SPS partneri u vlasti.

nada ZR

pre 11 godina

ovo od Canka i nije tako lose.Jedino omalovazavanje borbe protiv korupcije.I sam zna da nije samo Miskovic u zatvoru vec da ih ima oko sto.Zna on sigurno bolje od nas ko je prodao NIS,kao i cementaru.Interesantno je da pominje takunski kapital u eventualnim izborima.Dakle samo potvrdjuje da su izbore u Srbiji finansirali tajkuni.Oni su ti koji su nam krojili kapu.Drago mi je da Canak sa godinama postaje razumniji i realniji.

sasa

pre 11 godina

hvala bogu da se neko setio da ispita privatizaciju nis. to je najveća prevara veka,....koga je rus branio ,i kinez hranio ,bolje da se obesi.

sasa jokic

pre 11 godina

Kada je u svoje vreme pokrenuta istraga o politickoj pozadini ubistva Djindjica, i kada je na red doslo saslusanje Vojislava Kostunice, Putin je licno dosao u Beograd da u cetri oka objasni Tadicu da ga ne hapse. Usput nam je obecao 5 milijardi investicija i sl. od cega naravno nema nista.
Kako je Kostunica dosao na vlast oni vrlo dobro znaju, a deo paketa je bio i poklanjanje NIS-a.
Rusimstite svoje igrace, kada je doslo vreme da se hapsi Bajatovic, dosao je Rogozin da objasni Vucicu da ne mora bas 100% da se obracuna sa korupcijom.
Evo sada Putin grli Nikolica, verovatnomda mu da podrsku da sacuva svog glavnog finansijera Beka......
Rusi nista ne rade za dzabe!

klenga

pre 11 godina

glavni lik u privatizaciji nisa beše koštunica..a njega ne smeju da pozovu ni na informisanje a kamo li da hapse...i ako bude neke odgovornosti,nadrljače neki sitan birokrata,politički nevažan i unapred žrtvovan...

s.

pre 11 godina

Pa Čanak, zbog takvih stavova su ti i namestili onu protuvu, samo budi dosledan, poklanjanje NIS-a je najveći kriminal od 2000. godine, Mišković je sitna riba u odnosu na to.

kimi

pre 11 godina

Smeta Canku sto Srbija zahvaljujuci NIS-u jaca u regionu.Nis je jedna od retkih privatizacija gde ljudi nisu ostali bez posla,gde umesto rasprodaje imovine imamo investicije.To Canak ne moze da podnese.

Proka

pre 11 godina

Rusi su dobi NIS bukvalno na poklon, ne samo što su ga dobili 10 puta ispod cene, nego što su nam tih 400 miliona dali na rate, faktički je NIS sam sebe platio od zarade... E pa tako je mogao bilo ko da uzme

nazalost Gradjanin Srbije

pre 11 godina

NjET.Sve sto je Rusko u Srbiji(bojim se da je skoro sve Rusko)je zasticeno kao BELI MEDVED.O tome ne sme ni da se prica a kamo li istrazuje.bas bih voleo da vidim nekog od brojnih inspektora i poreskih organa koji su se usudili da pridju nekoj Ruskoj firmi u Srbiji.Ima ih na desetine i ni jedna ne postuje ni jedan zakon.Npr. nacaljnik iz Mecela se na sajtu slika sa cigarom u ustima u sred kancelarije.

Heavy

pre 11 godina

Ma ok je sve to. Nego da li ovaj gospodin zna da stap, tj. batina ima dva kraja, i da nikad nije imao samo jedan, ni u srednjem veku, ni u socijalizmu, ni u kapitalizmu?

nada ZR

pre 11 godina

ovo od Canka i nije tako lose.Jedino omalovazavanje borbe protiv korupcije.I sam zna da nije samo Miskovic u zatvoru vec da ih ima oko sto.Zna on sigurno bolje od nas ko je prodao NIS,kao i cementaru.Interesantno je da pominje takunski kapital u eventualnim izborima.Dakle samo potvrdjuje da su izbore u Srbiji finansirali tajkuni.Oni su ti koji su nam krojili kapu.Drago mi je da Canak sa godinama postaje razumniji i realniji.

Štilcovana katabolcna

pre 11 godina

Evo u čemu je ovde stvar. NIS je pre privatizacije bio krava muzara svih partija na vlasti. Dotični gospodin je na vlasti neprekidno od dve hiljadite. U Vojvodini i bukvalno svaki dan od tad, a u Srbiji nije bio vlast od 2004 do 2008 i zadnjih šest meseci. Zamislite kakav je udar na njegov džep izazvala privatizacija NISa. Nema više partijskih direktora i partijskog reketa koji je završavao u njegovom džepu. Naglašavam da je NIS od gubitaša postala kompanija sa najvećim profitom u državi, gde u raspodeli tog profita Srbija učestvuje sa 49 posto plus plaćen porez državi. Pitanje za dotičnog je zašto se tako vatreno ne zalaže za preispitivanje poslovanja RBV i pokrainskog fonda za razvoj?

bojan

pre 11 godina

sasa hm...a od koga su nas to rusi trebali braniti pa nas ispalise od ovih kojima zadnjicu podmeces??? rusi su preuzeli nis i od firme koja je imala gubitke imamo pozitivnu firmu...sa VEOMA ZADOVOLJNIM RADNICIMA...pozzz ne radim u nisU...

Ozon

pre 11 godina

Slazem se sa gospodinom Cankom da sve privatizacije treba ispitati,ali takodje treba ispitati i njegovu imovinsku kartu i procesuirati sve njegove siledzijske postupke i pretnje.

beli listic

pre 11 godina

a dok ste bili u vlasti sa DS-om onda to niste trazili,zato sto je i vlada B.Tadica podrzavala predaju NIS-a stranoj drzavi za bagatelu,a sada kada vise niste u vlasti trazite da se to ispita,ovo se zove skupljanje politikih poena,neznam da li ste primetili da svaki politicar koji izgubi vlast govori sta treba da se radi,a kada su bili na vlasti onda su cutali i plivali svi zajedno,a ako kojim slucajem ponovo dodju na vlast sve sto su do tada govorili i obecali NIKADA NE ISPUNE,e to vam je profil svih politicara u srbiji,samo laz,demagogija.....itd,videli da to pali kod naroda,pa pogledajte onoga Petrovica iz DS-a covek se setio posle X godina da kaze DS nema svoju politiku,ahahahaha KOJI KRALJ!nijedna STRANKA U SRBIJI NEMA SVOJU POLITIKU,nego samo licni interes,,meni nije jasno kako ovaj narod ne konta da ih politicari Z**********

Alek

pre 11 godina

"To su ozbiljne stvari. Naravno, to je i odgovor na to kako reaguje drzava na huligane. Što se onda čuditi što ti huligani određuju kome će da podignu spomenik u centru Preševa. Prema tome, jasno je da će sutra huligani da nam daju imena ulicama i da zaposednu sve institucije", kazao je Čanak.

Za sve ovo sto navodis nema boljeg primera od tebe. Premlatio si coveka na ulici a ne fali ti ni dlaka sa glave. Potezes placku NIS-a a sam si vukao platu kod njih tolike godine a da na radno mesto krocio nisi. Cak su ti i "platu" na ruke donosili.

ispitati sve privatizacije

pre 11 godina

@Proka, 29. decembar 2012 07:31
Po tvojoj racunici NIS je vredeo 2009. 8 milijardi evra.
Ali cinjenice govore suprotno.
Trzisna vrednost NIsa danas je 1 milijardu evra.
Pise na sajtu berze gde se kotira.
A to je mnogo manje od 2 milijarde koliko kaze Canak i jos manje od 8 milijardi koliko tri tvrdis.
Ne verujete nista vojvodjanskim glupostima.
Izmisljaju i lupaju ko Maksim.
Ne treba im verovati na rec nista.
Nikad nikakav dokaz ne daju za svoje nebuloze.
NIS sigurno ne vredi ni danas ni pre 3 godina 8 milijardi evra.
Interesantan je i slucaj kad seceranu prodaju za 3 evra, pa onda zatvore sve konkurentske secerane po Srbiji u Sapcu, Cupriji,Beogradu, Pozarevcu itd.,i to nije problem, a jeste problem kad se nesto proda za 400 miliona, sto danas na berzi vredi 510 miliona.

novosadjanka

pre 11 godina

A gde si ti bio kad je prodavan NIS???? Bucao si po novinama 3 dana i zacutao....sta se javljas sad???? Najmanje sto si trebao da uradis je da das ostavku u Skupstini. Ali neeee...tvoja g'zica i novcanik su ti bili bitniji. Zato zaveži!

dragan

pre 11 godina

Ma jeste, vredela je 80 milijardi, kako da nije - rafinerija koja je pravila gorivo ocajnog kvaliteta od koga su se kvarili automobili i zbog koje godinama nisu mogli da se uvoze derivati evropskog kvaliteta. Toliko je vredeo NIS. Dajte, ne lazite vise ovaj sludjeni narod...

Da ga nisu prodali propao bi za koju godinu ili bi nam iz EU kao uslov za pregovore trazili da tog trovaca zatvorimo i konzerviramo kao Cernobil.

crni domino

pre 11 godina

Kome se obracate gospodine Canak?
Bivsim radikalima je ispod casti da realizuju predloge partijskih "neprijatelja".
U svojoj sili oni sve ruse a Nis je firma poklonjena njihovoj braci rusima, tako da je sigurno nece dirati, koliko god da su prljavo uradili prodaju koalicioni SPS partneri u vlasti.

kraja

pre 11 godina

...kako su brzo neki citacoci zaboravili afere oko procene vrednosti nisa...
...dve milijarde evra...????
...to je bila muzicka zelja koja je placena jednog poznatoj revizorskoj kuci da se odsvira na uvce narodu....
...pominje se puno imena, dilojt, prajsvoter haus, ernst & jang, kpmg, meril linc, morgan, fres fields...procene "ovakve" i "onakve", samo su zaboravili da procene koliko je drzava ojadila nis dok je sedela u upravnim i izvrsnim odborima, dok je menjala direktore i vlade i predsednike...
...pivce i kokice, tastaturu u ruke i podsetite se jedne od najvecih afera u "modernoj" srbiji...
...imena ce vam sva biti poznata, glumci su uvek isti, samo se menjaju uloge...
...nadam se da ce mnogi dobiti i savremene, zatvorske role, uz srceparajuce scene oprostaja sa kucama, stanovima i racunima po egzoticnim otocima...

Neko

pre 11 godina

ajde što je jeftino prodat ali godišnji gubici pre prodaje si bili pola sume za koju je prodat , a sad je profitabilan. kada će ta pljačka da se istraži?

Bojan

pre 11 godina

A privatizacija DDOR-a, koji je prodat za 270M evra a vredeo 600M evra i to Italijanima koji imaju dokazanu vezu sa mafijom. Vojvođanski DDOR je danas na kolenima a beogradski Dunav je preuzeo veliki deo tržišta. Vidimo na delu Dinkićevo neravnomerno regionalno devastiranje a ne razvoj.
Zapitajte se zašto pri uvozu polovnih automobila morate imati euro 3 motor. Pa da li je iko više glup da pomisli da Mlađa brine o kvalitetu vazduha koji dišemo mi ostali?
Kako će samozvani superheroj Vulemen ispitati ovaj vid korupcije i nameštanja čitavog tržišta Srbije jednoj kompaniji i to stranoj!
Pa taj Mišković je Zozon u odnosu na Mlađu!

Bata

pre 11 godina

Zasto samo NIS-a i zasto se samo prica o 24 spornih privatizacija ?! Sta je sa ostalima, sta je sa Salfordom koji je kupio Imlek, Knjaz milos i Bambi ? Zasto svi cute o tome, zasto svi cute da je upropastena mlekarska industrija u Srbiji, zar ste zaboravili kako je otet knjaz milos Divcu i kako su mu pretili i sta su mu sve radili ? Zar stvarno nikog ne zanima ko je vlasnik Salforda i zasto niko njih ne hapse ?! Da li je moguce da ce Beko ostati nekaznjen za sve sto je radio jer je prijatelj i finansijer naprednjaka. Uostalom radnici imleka su stupili u strajk i idite pitajte njih i oni ce vam reci ko je Salford i sta sve rade !