Utorak, 18.12.2012.

23:52

Roba do 3,5 t slobodno na sever KiM

Sva neakcizna roba i akcizna roba do tri i po tone ima slobodan ulaz na Kosovo, ukoliko je predviđeno da ide na sever KiM, rekao je Dejan Pavićević.

Izvor: Beta

Roba do 3,5 t slobodno na sever KiM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Pristevac

pre 11 godina

Ne razumem zasto se ne otvara neki free shop blizu juzhnog dela, da se i mi sa juga snabdevamo sa jevtinom robom (TV, kompjuteri..)?

bobi

pre 11 godina

Samo mirnim putem i pametnim pregovorima možemo postići pozitivne rezultate što se tiče Kosova.A ono što me je ohrabrilio je izjava jednog predsednika opštine da su upoznati sa svim detaljima za razliku od prethodnih 12 godina!

falceti69

pre 11 godina

pa kakva je ova propaganda, roba nece se carininit samo za siroku potrosnju, do 3,5 tona, i to samo za novogodisnji praznici, znaci za katolicki praznik, Novu Godinu i Pravoslavni praznik, od 10 Januara bice po starom sve sto je za carinu ce se odcariniti. Pozdrav

Mikeli

pre 11 godina

Nadam se da razlozi za proteste sada nepostoje. Ovo sto je danas dogovoreno pokazalo je da su protesti privrednika bili nepotrebni. Dajte da pruzimo priliku vladi da proba da resi probleme pa ako ne uspe ili ono sto je potpiasno se ne postuje onda slobodno mozemo u proteste. Pa i premijer je rekao da u slucaju neprimanjivanja ovi sporazumi ne vaze.

Bokica

pre 11 godina

Verujem da je svako od nas svestan da li je pitanje Kosova reseno ili ne... Borba ove vlade je da zadrzi ono sto je ostalo i pokusa da vrati deo onoga sto je donela pogresna politika prethodne vlasti.

iva

pre 11 godina

Još jednom je pokazala aktuelna vlast da se bori u interesu naroda.Manje priča a više radi pa umesto da je ova vest na naslovnim stranama ona tamo negde u kraju!

Ana

pre 11 godina

Poruku koju bi predsednik Josipovic trebalo da posalje je izvinjenje proteranim Srbima i obezbedjivanje njihovog bezbednog povratka, a on ocekuje poruku predsednika Nikolica. Da mozda nece da mu se izvini posto je navikao?

nidža

pre 11 godina

Svedoci smo svega što se dešavalo zadnjih desetak godina vezano za nelegalno "poslovanje" mnogih u situaciji bezvlašća i dezorganizacije.
I to je potrebno prevazići ovim dogovorom. Druga bitna činjenica je što Beograd postaje sve više bitan faktor u pitanju rešavanja stranja u našoj južnoj pokrajini.

Grof

pre 11 godina

U potpunosti se slažem i na kraju krajeva to je urađeno zbog naroda koji živi tamo i njima to treba da odgovara, a ne da odgovara mafijašima i kriminalcima koji su to do sada koristili maksimalno.

Shonke

pre 11 godina

@carina
pa genije, kad roba teza od 3,5 t bude ulazila na kim plaćaće se carina. Njima ta roba dolazi "sa druge strane granice". Ali sve je u redu, mi nismo priznali nezavisnost. samo smo priznali granicu između kim i Srbije.

ISTINA

pre 11 godina

Koji su dogovori postignuti , o cemu pricate kada je to sve ono sto je trazila iskljucivo Pristina . Dogovor znaci narodski receno da ukoliko ja imam jabuku a ti krusku , onda treba da damo jedan drugom po jednu polovinu da bismo oboje imali po pola necega . Ako ja tebi dam pola jabuke ,a ti meni nista ne das , to znaci da si me namagarcio i uzalud ja pricam kako je moja polovina jabuke lepsa , nego pola kruske koju i nemam , onda samo pokazujem da sam i magarac i lazov . Pavicevicu da li znate koji ste vi lik u mojoj prici ?

aleksa13

pre 11 godina

Koliko sam shvatio ova granica ili kako god je nazvali je postavvljena da bi se Pristina zastitila od sverca...trenutno Srbija ima najveci izvoz na Kosovo,al se to ne prikazuje u bilansu republike....samo me zanima ko ce da zna i kako ce da zna dal je 3,5 t robe namenjeno severu ili jugu...T

Denis

pre 11 godina

Super, onda svi mi Albanci sa Kosova idemo na sever nase drzave da zivimo jer tamo necemo platiti carinu, struju, poreze, vodu itd. pa to je raj na ovom zemlju svako zeli da zivi tamo!

Ili ćemo za par dana saznati da ni ovo nije istina !!!

pre 11 godina

Što se onda nedelju dana pravite blesavi i uopšte ne spominjete taj uslov do 3.5 tone, nego uporno tvrdite da sva roba za sever Kosova nije u tom carinskom režimu? Sad vam je neko javio za taj uslov?

matori

pre 11 godina

I pored svih sasvim jasnih i očiglednih dokaza, koji su u "Insajder"-u u nekoliko nastavaka dokumentovano prikazanai, nastavlja se sa besprimernom (patriotskom) pljačkom, uz svesrdnu i obilatu pomoć srpskih vlasti...

MarkoNS

pre 11 godina

Bitka za sverc uspela. Nasi sverceri ce sada morati da se muce jadni manjim kamionima a PDV ce i dalje da se trpa u dzep umesto u budzet Srbije!

Eto ja onako

pre 11 godina

Dogovor o 3,5 tone vazi samo za sever kosova.Ne znaci da ce 3,5 tona bez ikakvih dazbina moci na ostalo Kosovo.To je za robu siroke potrosnje.Ne postoje cisterne od 3,5 tona za gorivo.I dapostoje to je skupa rabota

R.

pre 11 godina

Ajde, bre, šta se više palite - ovako ili onako, šta se više samozavaravate ili junačite na papiru. Svakome sa imalo mozga je jasno da je Kosovo završena priča. Ostavite vladu da obavi ono što mora, kao da je njoj drago to što radi. Kakvi pregovori, kakvi bakrači...

Skywalker

pre 11 godina

"Znaci cisternama nema ulaza..kao i do sada... sto je bilo... evo novih barikada opet..
(Bojan, 19. decembar 2012 00:19)"
Kako nema, a bidoni?
Brankice, postavi kamere pa da gledamo reality show uzivo, sto bi gubili vreme na igrani program.
Po potrosnji ispasce da na severu zivi ne 50.000 nego 2.000.000 Srba, videcete. Ali, mislim da ce ovo potrajati do polovine januara, jer ako bude trajalo duze bice to jos jedno ruganje u lice postenom narodu Srbije.

Skywalker

pre 11 godina

Znaci cisternama nema ulaza..kao i do sada... sto je bilo... evo novih barikada opet..
(Bojan, 19. decembar 2012 00:19)
Kako nema, a bidoni?

Carina

pre 11 godina

Molim vas prestanite jednom zauvek upotrebljavati reč "carina" jer carina se plača za nešto što dolazi s druge strane granice. Srbija nije priznala kosovo! KiM je Srbija i ako je to tako onda nema granica i nema carine!!!

Stalno novi presedani

pre 11 godina

Znaci da se preko 3.5 tona placa carina ! Da li je ikada igde postojao slucaj da se na sredini teritorije jedne zamlje, to nas uverava nasa vlast, placa carina ?

Sa druge starne obale

pre 11 godina

Namenjena za sever ?! Malo morgen !!!'Insider' idemo iz pocetka !!! Pa zar ovo nije lepo...popalice oni tih 3.5t svaki put na na po 0.5 t i tako ode roba bez carine na sve Kosovske tezge. Kupuju Albanci, Srbi i svi ostali...ali placaju cenu kao da je carinjena...donacije idu Dacicevoj i Tacijevoj partiji kao zahvalnost da su 'spasili narod' i cica mica gotova prica. Al su bistri ...kao mutna voda! Ali im godi!

xff

pre 11 godina

samo vi pregovarajte zar ne vidite da vas zavlace. Kosovo je srbija i tako se treba ponasati ili ga priznati kao nezavisnu drzavu. Ovo pregovaranje srozava ugled srpske drzave. SPS - SNS VI STE JEDNO DUPLO NISTA!

Da

pre 11 godina

Igre bez granica.....
Opet će "privrednici" da pretovaraju kamione prije granice i šibaju 3.5 tone preko grane....
Ne mogu da vjerujem

vzv

pre 11 godina

cena "malih" kamiona ce danas da skoci dupolo, sutra jos duplije, prekosutra... ajmo patrijote, brzo u shoping pa na kosovo. treba se odbraniti od PDV. na kraju krajeva, za ovo ste i dali pare strankama u predizbornoj kampanji. uzivajte u teskostecenim privilegijama! ziveli!

informator

pre 11 godina

Niste tacno preneli Paviceviceve reci. AKCIZNA roba koja je namenjena severu Kosmeta se ne carini ako su vozila nosivosti do 3,5 tone, preko te granice se carini a NEAKCIZNA roba se uopste ne carini ako je namenjena severu Kosmetu sto znaci da je dozvoljen uvoz takve robe na sever Kosmeta iako je vozilo nosivosti preko 3,5 tone.

demokrata

pre 11 godina

Al će biti prepakivanja.Ovi sporazumi me podsećaju na onu priču, kad kučetu seku rep santimetar po santimetar,da ga manje boli.

Владо Бања Лука

pre 11 godina

Да ли се неко још сећа српске Источне Славоније, Барање и Срема и "мирне реинтеграције" у независну државу Републику Хрватску? Данас је граница на Дунаву, а тад није била. Ово са севером Косова је чисти deja vu!

novica 952

pre 11 godina

Konačno i da se naša reć važi i da se predlog Srbije prihvati bez naših velikih popšuštanja i opstrukcije sa druge strane. Verovatno je i kod ovoga bilo popuštanja i nagodba sa prištinom ali je ipak rešenje koliko toliko dobro najviše za narod na severu da ne ostane bez najnužnij sredstava za život.Prihvatanje da se po kamionu carini i triipo tone akcizne robe je dobar podatak jer će omogućiti kontiurano snabdevanje severa robom široke potrošnje. Možda je je Dačićeva pretnja da će prekinuti kontakt i suspendovatzi spotrazum urodila plodom i navela Brisel i prištinu da se prihvati ovakav sporazum.

Ja sam

pre 11 godina

Da li postoje pisani tragovi dogovora ili su se to dva ortaka ispricala pa sta se ko cega seti, ili mu se cini da se setio, to i primenjuje?

aha

pre 11 godina

Nervira me sto politicari samo daju laznu nadu narodu, zar ne postoji nijedan od njih, bilo da je iz vlasti ili opozicije, koga nece biti briga za politicke poene i koji ce da istupi i da nam kaze ono sto nazalost skoro svi vec znamo - da je KiM izgubljeno i da pokusamo da spasemo sto se spasti moze. A ne da nama pricaju kako nije sve gotovo, a u Briselu dogovaraju postepeno priznavanje.

Siniša

pre 11 godina

E ovaj nam je sve lepo objasnio, da se ipak radi o carinskom(graničnom) prelazu, a ne o administrativnom, kako nas političari lažu. Znači, između Srbije i njene južne pokrajine KiM(po ustavu) postoje granični prelazi na kojima se naplaćuje carina, a samo još da se dogovore kako podeliti lovu od naplate carine. Sada ste nam sve razjasnili, a Kosovo ste priznali.

pedja suvajac

pre 11 godina

Najbitnije je da se Kosovo ne prizna kao samostalna drzava , da se dio teritorije vec sada obezbedi I to da bude priznato u svijetu kao sto je Srpska. Drugi dio ce doci sam po sebi. Vreme ce da radi za Srpski narod. Dosta vremena ce proci ali to ce biti srpsko ponovo. Treba nam strpljenja, mudrosti I sloge. Pozdrav Pedja.

doctor

pre 11 godina

Evo,cim smo pripretili napustanju pregovora odmah su popustili! ja to pricam non stop! Ne mozes samo da se povlacis,klimas glavicom pokunjeno...

Malo vise zbunjen

pre 11 godina

"premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači"! a odakle ti to? - "da se takav dogovor poštuje dok ne počnu dalji razgovori o nekom trajnom rešenju podele carinskih prihoda"! Pa jeste carina ili ne?

ukinite carinu nacisto, svi mi smo EU!

pre 11 godina

Epa bas je teska situacija! Utovaris 10 kamiona sa po 3,5t te akcizne robe i prevezao si 35t.
Doduse malo veca potrosnja goriva, ali kupac placa sve!

ASLANBEY80

pre 11 godina

Do pre par dana niste pominjali da nema carine na robu do 3,5 tona , nego da uopste nece biti naplacivanja carina!
Sta je sledece... samo roba u kamionu marke mercedes do 3,5 tona nece biti naplacivana carina a u ostalim kamionima hoce.
Dosta vise lazi nego dogovor javno prikazati!!!

lud zbunjen normalan

pre 11 godina

Molim Vas, pa i do sada je bilo tako, aman ljudi dal ste Vi normalni, dal Vi mislite da mi na Kosovu pasemo travu, alooooooo auuuuuuuu ovo je dno dna katastrofa..
p,s Vise se ne zna ko koga j... i sa koje strane

lud zbunjen normalan

pre 11 godina

Molim Vas, pa i do sada je bilo tako, aman ljudi dal ste Vi normalni, dal Vi mislite da mi na Kosovu pasemo travu, alooooooo auuuuuuuu ovo je dno dna katastrofa..
p,s Vise se ne zna ko koga j... i sa koje strane

doctor

pre 11 godina

Evo,cim smo pripretili napustanju pregovora odmah su popustili! ja to pricam non stop! Ne mozes samo da se povlacis,klimas glavicom pokunjeno...

Владо Бања Лука

pre 11 godina

Да ли се неко још сећа српске Источне Славоније, Барање и Срема и "мирне реинтеграције" у независну државу Републику Хрватску? Данас је граница на Дунаву, а тад није била. Ово са севером Косова је чисти deja vu!

Da

pre 11 godina

Igre bez granica.....
Opet će "privrednici" da pretovaraju kamione prije granice i šibaju 3.5 tone preko grane....
Ne mogu da vjerujem

Siniša

pre 11 godina

E ovaj nam je sve lepo objasnio, da se ipak radi o carinskom(graničnom) prelazu, a ne o administrativnom, kako nas političari lažu. Znači, između Srbije i njene južne pokrajine KiM(po ustavu) postoje granični prelazi na kojima se naplaćuje carina, a samo još da se dogovore kako podeliti lovu od naplate carine. Sada ste nam sve razjasnili, a Kosovo ste priznali.

ASLANBEY80

pre 11 godina

Do pre par dana niste pominjali da nema carine na robu do 3,5 tona , nego da uopste nece biti naplacivanja carina!
Sta je sledece... samo roba u kamionu marke mercedes do 3,5 tona nece biti naplacivana carina a u ostalim kamionima hoce.
Dosta vise lazi nego dogovor javno prikazati!!!

ukinite carinu nacisto, svi mi smo EU!

pre 11 godina

Epa bas je teska situacija! Utovaris 10 kamiona sa po 3,5t te akcizne robe i prevezao si 35t.
Doduse malo veca potrosnja goriva, ali kupac placa sve!

demokrata

pre 11 godina

Al će biti prepakivanja.Ovi sporazumi me podsećaju na onu priču, kad kučetu seku rep santimetar po santimetar,da ga manje boli.

Sa druge starne obale

pre 11 godina

Namenjena za sever ?! Malo morgen !!!'Insider' idemo iz pocetka !!! Pa zar ovo nije lepo...popalice oni tih 3.5t svaki put na na po 0.5 t i tako ode roba bez carine na sve Kosovske tezge. Kupuju Albanci, Srbi i svi ostali...ali placaju cenu kao da je carinjena...donacije idu Dacicevoj i Tacijevoj partiji kao zahvalnost da su 'spasili narod' i cica mica gotova prica. Al su bistri ...kao mutna voda! Ali im godi!

vzv

pre 11 godina

cena "malih" kamiona ce danas da skoci dupolo, sutra jos duplije, prekosutra... ajmo patrijote, brzo u shoping pa na kosovo. treba se odbraniti od PDV. na kraju krajeva, za ovo ste i dali pare strankama u predizbornoj kampanji. uzivajte u teskostecenim privilegijama! ziveli!

Stalno novi presedani

pre 11 godina

Znaci da se preko 3.5 tona placa carina ! Da li je ikada igde postojao slucaj da se na sredini teritorije jedne zamlje, to nas uverava nasa vlast, placa carina ?

Ja sam

pre 11 godina

Da li postoje pisani tragovi dogovora ili su se to dva ortaka ispricala pa sta se ko cega seti, ili mu se cini da se setio, to i primenjuje?

aha

pre 11 godina

Nervira me sto politicari samo daju laznu nadu narodu, zar ne postoji nijedan od njih, bilo da je iz vlasti ili opozicije, koga nece biti briga za politicke poene i koji ce da istupi i da nam kaze ono sto nazalost skoro svi vec znamo - da je KiM izgubljeno i da pokusamo da spasemo sto se spasti moze. A ne da nama pricaju kako nije sve gotovo, a u Briselu dogovaraju postepeno priznavanje.

Malo vise zbunjen

pre 11 godina

"premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači"! a odakle ti to? - "da se takav dogovor poštuje dok ne počnu dalji razgovori o nekom trajnom rešenju podele carinskih prihoda"! Pa jeste carina ili ne?

informator

pre 11 godina

Niste tacno preneli Paviceviceve reci. AKCIZNA roba koja je namenjena severu Kosmeta se ne carini ako su vozila nosivosti do 3,5 tone, preko te granice se carini a NEAKCIZNA roba se uopste ne carini ako je namenjena severu Kosmetu sto znaci da je dozvoljen uvoz takve robe na sever Kosmeta iako je vozilo nosivosti preko 3,5 tone.

Denis

pre 11 godina

Super, onda svi mi Albanci sa Kosova idemo na sever nase drzave da zivimo jer tamo necemo platiti carinu, struju, poreze, vodu itd. pa to je raj na ovom zemlju svako zeli da zivi tamo!

Skywalker

pre 11 godina

Znaci cisternama nema ulaza..kao i do sada... sto je bilo... evo novih barikada opet..
(Bojan, 19. decembar 2012 00:19)
Kako nema, a bidoni?

xff

pre 11 godina

samo vi pregovarajte zar ne vidite da vas zavlace. Kosovo je srbija i tako se treba ponasati ili ga priznati kao nezavisnu drzavu. Ovo pregovaranje srozava ugled srpske drzave. SPS - SNS VI STE JEDNO DUPLO NISTA!

Skywalker

pre 11 godina

"Znaci cisternama nema ulaza..kao i do sada... sto je bilo... evo novih barikada opet..
(Bojan, 19. decembar 2012 00:19)"
Kako nema, a bidoni?
Brankice, postavi kamere pa da gledamo reality show uzivo, sto bi gubili vreme na igrani program.
Po potrosnji ispasce da na severu zivi ne 50.000 nego 2.000.000 Srba, videcete. Ali, mislim da ce ovo potrajati do polovine januara, jer ako bude trajalo duze bice to jos jedno ruganje u lice postenom narodu Srbije.

pedja suvajac

pre 11 godina

Najbitnije je da se Kosovo ne prizna kao samostalna drzava , da se dio teritorije vec sada obezbedi I to da bude priznato u svijetu kao sto je Srpska. Drugi dio ce doci sam po sebi. Vreme ce da radi za Srpski narod. Dosta vremena ce proci ali to ce biti srpsko ponovo. Treba nam strpljenja, mudrosti I sloge. Pozdrav Pedja.

aleksa13

pre 11 godina

Koliko sam shvatio ova granica ili kako god je nazvali je postavvljena da bi se Pristina zastitila od sverca...trenutno Srbija ima najveci izvoz na Kosovo,al se to ne prikazuje u bilansu republike....samo me zanima ko ce da zna i kako ce da zna dal je 3,5 t robe namenjeno severu ili jugu...T

Carina

pre 11 godina

Molim vas prestanite jednom zauvek upotrebljavati reč "carina" jer carina se plača za nešto što dolazi s druge strane granice. Srbija nije priznala kosovo! KiM je Srbija i ako je to tako onda nema granica i nema carine!!!

Ili ćemo za par dana saznati da ni ovo nije istina !!!

pre 11 godina

Što se onda nedelju dana pravite blesavi i uopšte ne spominjete taj uslov do 3.5 tone, nego uporno tvrdite da sva roba za sever Kosova nije u tom carinskom režimu? Sad vam je neko javio za taj uslov?

ISTINA

pre 11 godina

Koji su dogovori postignuti , o cemu pricate kada je to sve ono sto je trazila iskljucivo Pristina . Dogovor znaci narodski receno da ukoliko ja imam jabuku a ti krusku , onda treba da damo jedan drugom po jednu polovinu da bismo oboje imali po pola necega . Ako ja tebi dam pola jabuke ,a ti meni nista ne das , to znaci da si me namagarcio i uzalud ja pricam kako je moja polovina jabuke lepsa , nego pola kruske koju i nemam , onda samo pokazujem da sam i magarac i lazov . Pavicevicu da li znate koji ste vi lik u mojoj prici ?

Shonke

pre 11 godina

@carina
pa genije, kad roba teza od 3,5 t bude ulazila na kim plaćaće se carina. Njima ta roba dolazi "sa druge strane granice". Ali sve je u redu, mi nismo priznali nezavisnost. samo smo priznali granicu između kim i Srbije.

matori

pre 11 godina

I pored svih sasvim jasnih i očiglednih dokaza, koji su u "Insajder"-u u nekoliko nastavaka dokumentovano prikazanai, nastavlja se sa besprimernom (patriotskom) pljačkom, uz svesrdnu i obilatu pomoć srpskih vlasti...

Eto ja onako

pre 11 godina

Dogovor o 3,5 tone vazi samo za sever kosova.Ne znaci da ce 3,5 tona bez ikakvih dazbina moci na ostalo Kosovo.To je za robu siroke potrosnje.Ne postoje cisterne od 3,5 tona za gorivo.I dapostoje to je skupa rabota

MarkoNS

pre 11 godina

Bitka za sverc uspela. Nasi sverceri ce sada morati da se muce jadni manjim kamionima a PDV ce i dalje da se trpa u dzep umesto u budzet Srbije!

R.

pre 11 godina

Ajde, bre, šta se više palite - ovako ili onako, šta se više samozavaravate ili junačite na papiru. Svakome sa imalo mozga je jasno da je Kosovo završena priča. Ostavite vladu da obavi ono što mora, kao da je njoj drago to što radi. Kakvi pregovori, kakvi bakrači...

novica 952

pre 11 godina

Konačno i da se naša reć važi i da se predlog Srbije prihvati bez naših velikih popšuštanja i opstrukcije sa druge strane. Verovatno je i kod ovoga bilo popuštanja i nagodba sa prištinom ali je ipak rešenje koliko toliko dobro najviše za narod na severu da ne ostane bez najnužnij sredstava za život.Prihvatanje da se po kamionu carini i triipo tone akcizne robe je dobar podatak jer će omogućiti kontiurano snabdevanje severa robom široke potrošnje. Možda je je Dačićeva pretnja da će prekinuti kontakt i suspendovatzi spotrazum urodila plodom i navela Brisel i prištinu da se prihvati ovakav sporazum.

Grof

pre 11 godina

U potpunosti se slažem i na kraju krajeva to je urađeno zbog naroda koji živi tamo i njima to treba da odgovara, a ne da odgovara mafijašima i kriminalcima koji su to do sada koristili maksimalno.

nidža

pre 11 godina

Svedoci smo svega što se dešavalo zadnjih desetak godina vezano za nelegalno "poslovanje" mnogih u situaciji bezvlašća i dezorganizacije.
I to je potrebno prevazići ovim dogovorom. Druga bitna činjenica je što Beograd postaje sve više bitan faktor u pitanju rešavanja stranja u našoj južnoj pokrajini.

Mikeli

pre 11 godina

Nadam se da razlozi za proteste sada nepostoje. Ovo sto je danas dogovoreno pokazalo je da su protesti privrednika bili nepotrebni. Dajte da pruzimo priliku vladi da proba da resi probleme pa ako ne uspe ili ono sto je potpiasno se ne postuje onda slobodno mozemo u proteste. Pa i premijer je rekao da u slucaju neprimanjivanja ovi sporazumi ne vaze.

falceti69

pre 11 godina

pa kakva je ova propaganda, roba nece se carininit samo za siroku potrosnju, do 3,5 tona, i to samo za novogodisnji praznici, znaci za katolicki praznik, Novu Godinu i Pravoslavni praznik, od 10 Januara bice po starom sve sto je za carinu ce se odcariniti. Pozdrav

iva

pre 11 godina

Još jednom je pokazala aktuelna vlast da se bori u interesu naroda.Manje priča a više radi pa umesto da je ova vest na naslovnim stranama ona tamo negde u kraju!

Ana

pre 11 godina

Poruku koju bi predsednik Josipovic trebalo da posalje je izvinjenje proteranim Srbima i obezbedjivanje njihovog bezbednog povratka, a on ocekuje poruku predsednika Nikolica. Da mozda nece da mu se izvini posto je navikao?

Bokica

pre 11 godina

Verujem da je svako od nas svestan da li je pitanje Kosova reseno ili ne... Borba ove vlade je da zadrzi ono sto je ostalo i pokusa da vrati deo onoga sto je donela pogresna politika prethodne vlasti.

bobi

pre 11 godina

Samo mirnim putem i pametnim pregovorima možemo postići pozitivne rezultate što se tiče Kosova.A ono što me je ohrabrilio je izjava jednog predsednika opštine da su upoznati sa svim detaljima za razliku od prethodnih 12 godina!

Pristevac

pre 11 godina

Ne razumem zasto se ne otvara neki free shop blizu juzhnog dela, da se i mi sa juga snabdevamo sa jevtinom robom (TV, kompjuteri..)?

doctor

pre 11 godina

Evo,cim smo pripretili napustanju pregovora odmah su popustili! ja to pricam non stop! Ne mozes samo da se povlacis,klimas glavicom pokunjeno...

lud zbunjen normalan

pre 11 godina

Molim Vas, pa i do sada je bilo tako, aman ljudi dal ste Vi normalni, dal Vi mislite da mi na Kosovu pasemo travu, alooooooo auuuuuuuu ovo je dno dna katastrofa..
p,s Vise se ne zna ko koga j... i sa koje strane

pedja suvajac

pre 11 godina

Najbitnije je da se Kosovo ne prizna kao samostalna drzava , da se dio teritorije vec sada obezbedi I to da bude priznato u svijetu kao sto je Srpska. Drugi dio ce doci sam po sebi. Vreme ce da radi za Srpski narod. Dosta vremena ce proci ali to ce biti srpsko ponovo. Treba nam strpljenja, mudrosti I sloge. Pozdrav Pedja.

novica 952

pre 11 godina

Konačno i da se naša reć važi i da se predlog Srbije prihvati bez naših velikih popšuštanja i opstrukcije sa druge strane. Verovatno je i kod ovoga bilo popuštanja i nagodba sa prištinom ali je ipak rešenje koliko toliko dobro najviše za narod na severu da ne ostane bez najnužnij sredstava za život.Prihvatanje da se po kamionu carini i triipo tone akcizne robe je dobar podatak jer će omogućiti kontiurano snabdevanje severa robom široke potrošnje. Možda je je Dačićeva pretnja da će prekinuti kontakt i suspendovatzi spotrazum urodila plodom i navela Brisel i prištinu da se prihvati ovakav sporazum.

Carina

pre 11 godina

Molim vas prestanite jednom zauvek upotrebljavati reč "carina" jer carina se plača za nešto što dolazi s druge strane granice. Srbija nije priznala kosovo! KiM je Srbija i ako je to tako onda nema granica i nema carine!!!

informator

pre 11 godina

Niste tacno preneli Paviceviceve reci. AKCIZNA roba koja je namenjena severu Kosmeta se ne carini ako su vozila nosivosti do 3,5 tone, preko te granice se carini a NEAKCIZNA roba se uopste ne carini ako je namenjena severu Kosmetu sto znaci da je dozvoljen uvoz takve robe na sever Kosmeta iako je vozilo nosivosti preko 3,5 tone.

xff

pre 11 godina

samo vi pregovarajte zar ne vidite da vas zavlace. Kosovo je srbija i tako se treba ponasati ili ga priznati kao nezavisnu drzavu. Ovo pregovaranje srozava ugled srpske drzave. SPS - SNS VI STE JEDNO DUPLO NISTA!

vzv

pre 11 godina

cena "malih" kamiona ce danas da skoci dupolo, sutra jos duplije, prekosutra... ajmo patrijote, brzo u shoping pa na kosovo. treba se odbraniti od PDV. na kraju krajeva, za ovo ste i dali pare strankama u predizbornoj kampanji. uzivajte u teskostecenim privilegijama! ziveli!

Da

pre 11 godina

Igre bez granica.....
Opet će "privrednici" da pretovaraju kamione prije granice i šibaju 3.5 tone preko grane....
Ne mogu da vjerujem

Владо Бања Лука

pre 11 godina

Да ли се неко још сећа српске Источне Славоније, Барање и Срема и "мирне реинтеграције" у независну државу Републику Хрватску? Данас је граница на Дунаву, а тад није била. Ово са севером Косова је чисти deja vu!

Stalno novi presedani

pre 11 godina

Znaci da se preko 3.5 tona placa carina ! Da li je ikada igde postojao slucaj da se na sredini teritorije jedne zamlje, to nas uverava nasa vlast, placa carina ?

nidža

pre 11 godina

Svedoci smo svega što se dešavalo zadnjih desetak godina vezano za nelegalno "poslovanje" mnogih u situaciji bezvlašća i dezorganizacije.
I to je potrebno prevazići ovim dogovorom. Druga bitna činjenica je što Beograd postaje sve više bitan faktor u pitanju rešavanja stranja u našoj južnoj pokrajini.

ASLANBEY80

pre 11 godina

Do pre par dana niste pominjali da nema carine na robu do 3,5 tona , nego da uopste nece biti naplacivanja carina!
Sta je sledece... samo roba u kamionu marke mercedes do 3,5 tona nece biti naplacivana carina a u ostalim kamionima hoce.
Dosta vise lazi nego dogovor javno prikazati!!!

Sa druge starne obale

pre 11 godina

Namenjena za sever ?! Malo morgen !!!'Insider' idemo iz pocetka !!! Pa zar ovo nije lepo...popalice oni tih 3.5t svaki put na na po 0.5 t i tako ode roba bez carine na sve Kosovske tezge. Kupuju Albanci, Srbi i svi ostali...ali placaju cenu kao da je carinjena...donacije idu Dacicevoj i Tacijevoj partiji kao zahvalnost da su 'spasili narod' i cica mica gotova prica. Al su bistri ...kao mutna voda! Ali im godi!

ukinite carinu nacisto, svi mi smo EU!

pre 11 godina

Epa bas je teska situacija! Utovaris 10 kamiona sa po 3,5t te akcizne robe i prevezao si 35t.
Doduse malo veca potrosnja goriva, ali kupac placa sve!

Denis

pre 11 godina

Super, onda svi mi Albanci sa Kosova idemo na sever nase drzave da zivimo jer tamo necemo platiti carinu, struju, poreze, vodu itd. pa to je raj na ovom zemlju svako zeli da zivi tamo!

aha

pre 11 godina

Nervira me sto politicari samo daju laznu nadu narodu, zar ne postoji nijedan od njih, bilo da je iz vlasti ili opozicije, koga nece biti briga za politicke poene i koji ce da istupi i da nam kaze ono sto nazalost skoro svi vec znamo - da je KiM izgubljeno i da pokusamo da spasemo sto se spasti moze. A ne da nama pricaju kako nije sve gotovo, a u Briselu dogovaraju postepeno priznavanje.

demokrata

pre 11 godina

Al će biti prepakivanja.Ovi sporazumi me podsećaju na onu priču, kad kučetu seku rep santimetar po santimetar,da ga manje boli.

MarkoNS

pre 11 godina

Bitka za sverc uspela. Nasi sverceri ce sada morati da se muce jadni manjim kamionima a PDV ce i dalje da se trpa u dzep umesto u budzet Srbije!

R.

pre 11 godina

Ajde, bre, šta se više palite - ovako ili onako, šta se više samozavaravate ili junačite na papiru. Svakome sa imalo mozga je jasno da je Kosovo završena priča. Ostavite vladu da obavi ono što mora, kao da je njoj drago to što radi. Kakvi pregovori, kakvi bakrači...

Siniša

pre 11 godina

E ovaj nam je sve lepo objasnio, da se ipak radi o carinskom(graničnom) prelazu, a ne o administrativnom, kako nas političari lažu. Znači, između Srbije i njene južne pokrajine KiM(po ustavu) postoje granični prelazi na kojima se naplaćuje carina, a samo još da se dogovore kako podeliti lovu od naplate carine. Sada ste nam sve razjasnili, a Kosovo ste priznali.

ISTINA

pre 11 godina

Koji su dogovori postignuti , o cemu pricate kada je to sve ono sto je trazila iskljucivo Pristina . Dogovor znaci narodski receno da ukoliko ja imam jabuku a ti krusku , onda treba da damo jedan drugom po jednu polovinu da bismo oboje imali po pola necega . Ako ja tebi dam pola jabuke ,a ti meni nista ne das , to znaci da si me namagarcio i uzalud ja pricam kako je moja polovina jabuke lepsa , nego pola kruske koju i nemam , onda samo pokazujem da sam i magarac i lazov . Pavicevicu da li znate koji ste vi lik u mojoj prici ?

Ili ćemo za par dana saznati da ni ovo nije istina !!!

pre 11 godina

Što se onda nedelju dana pravite blesavi i uopšte ne spominjete taj uslov do 3.5 tone, nego uporno tvrdite da sva roba za sever Kosova nije u tom carinskom režimu? Sad vam je neko javio za taj uslov?

Skywalker

pre 11 godina

Znaci cisternama nema ulaza..kao i do sada... sto je bilo... evo novih barikada opet..
(Bojan, 19. decembar 2012 00:19)
Kako nema, a bidoni?

Eto ja onako

pre 11 godina

Dogovor o 3,5 tone vazi samo za sever kosova.Ne znaci da ce 3,5 tona bez ikakvih dazbina moci na ostalo Kosovo.To je za robu siroke potrosnje.Ne postoje cisterne od 3,5 tona za gorivo.I dapostoje to je skupa rabota

Grof

pre 11 godina

U potpunosti se slažem i na kraju krajeva to je urađeno zbog naroda koji živi tamo i njima to treba da odgovara, a ne da odgovara mafijašima i kriminalcima koji su to do sada koristili maksimalno.

iva

pre 11 godina

Još jednom je pokazala aktuelna vlast da se bori u interesu naroda.Manje priča a više radi pa umesto da je ova vest na naslovnim stranama ona tamo negde u kraju!

Bokica

pre 11 godina

Verujem da je svako od nas svestan da li je pitanje Kosova reseno ili ne... Borba ove vlade je da zadrzi ono sto je ostalo i pokusa da vrati deo onoga sto je donela pogresna politika prethodne vlasti.

Malo vise zbunjen

pre 11 godina

"premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači"! a odakle ti to? - "da se takav dogovor poštuje dok ne počnu dalji razgovori o nekom trajnom rešenju podele carinskih prihoda"! Pa jeste carina ili ne?

Ja sam

pre 11 godina

Da li postoje pisani tragovi dogovora ili su se to dva ortaka ispricala pa sta se ko cega seti, ili mu se cini da se setio, to i primenjuje?

Skywalker

pre 11 godina

"Znaci cisternama nema ulaza..kao i do sada... sto je bilo... evo novih barikada opet..
(Bojan, 19. decembar 2012 00:19)"
Kako nema, a bidoni?
Brankice, postavi kamere pa da gledamo reality show uzivo, sto bi gubili vreme na igrani program.
Po potrosnji ispasce da na severu zivi ne 50.000 nego 2.000.000 Srba, videcete. Ali, mislim da ce ovo potrajati do polovine januara, jer ako bude trajalo duze bice to jos jedno ruganje u lice postenom narodu Srbije.

Shonke

pre 11 godina

@carina
pa genije, kad roba teza od 3,5 t bude ulazila na kim plaćaće se carina. Njima ta roba dolazi "sa druge strane granice". Ali sve je u redu, mi nismo priznali nezavisnost. samo smo priznali granicu između kim i Srbije.

matori

pre 11 godina

I pored svih sasvim jasnih i očiglednih dokaza, koji su u "Insajder"-u u nekoliko nastavaka dokumentovano prikazanai, nastavlja se sa besprimernom (patriotskom) pljačkom, uz svesrdnu i obilatu pomoć srpskih vlasti...

aleksa13

pre 11 godina

Koliko sam shvatio ova granica ili kako god je nazvali je postavvljena da bi se Pristina zastitila od sverca...trenutno Srbija ima najveci izvoz na Kosovo,al se to ne prikazuje u bilansu republike....samo me zanima ko ce da zna i kako ce da zna dal je 3,5 t robe namenjeno severu ili jugu...T

Ana

pre 11 godina

Poruku koju bi predsednik Josipovic trebalo da posalje je izvinjenje proteranim Srbima i obezbedjivanje njihovog bezbednog povratka, a on ocekuje poruku predsednika Nikolica. Da mozda nece da mu se izvini posto je navikao?

Mikeli

pre 11 godina

Nadam se da razlozi za proteste sada nepostoje. Ovo sto je danas dogovoreno pokazalo je da su protesti privrednika bili nepotrebni. Dajte da pruzimo priliku vladi da proba da resi probleme pa ako ne uspe ili ono sto je potpiasno se ne postuje onda slobodno mozemo u proteste. Pa i premijer je rekao da u slucaju neprimanjivanja ovi sporazumi ne vaze.

falceti69

pre 11 godina

pa kakva je ova propaganda, roba nece se carininit samo za siroku potrosnju, do 3,5 tona, i to samo za novogodisnji praznici, znaci za katolicki praznik, Novu Godinu i Pravoslavni praznik, od 10 Januara bice po starom sve sto je za carinu ce se odcariniti. Pozdrav

bobi

pre 11 godina

Samo mirnim putem i pametnim pregovorima možemo postići pozitivne rezultate što se tiče Kosova.A ono što me je ohrabrilio je izjava jednog predsednika opštine da su upoznati sa svim detaljima za razliku od prethodnih 12 godina!

Pristevac

pre 11 godina

Ne razumem zasto se ne otvara neki free shop blizu juzhnog dela, da se i mi sa juga snabdevamo sa jevtinom robom (TV, kompjuteri..)?