Utorak, 18.12.2012.

12:59

Nema pregovora ako se krši sporazum

Ivica Dačić kaže da neće pregovarati sa Hašimom Tačijem i Ketrin Ešton ako ne bude poštovan dogovor da se ne plaća carina za robu koja ostaje na severu Kosova.

Izvor: Beta

Nema pregovora ako se krši sporazum IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Anja

pre 11 godina

Dačiću, ti si sa njima pregovarao u Briselu. Tamo si dogovorio carine, a ovde prosipaš drugu priču. Sam si sve zakuvao, sada vadi kestenje iz vatre.

Sokolac

pre 11 godina

Srbija mora imati stvoj stav i od njega ne treba odustajati. Ako se sporazumi postignuti i prisustvu međunarodne zajednice , ne poštuju onda te sporazume treba suspendovati. Neka Evropa pita ko je taj što ne poštuje postignute sporazume i preduzme mere. U potpunosti se podržava stav predsednika vlade Srbeje.

jovan

pre 11 godina

Nek ide sve niz vodu, al da mi spremamo sinove i unuke za nove sukobe na balkanu za 30god. vec je proslo 20god. u miru cemo ziveti jos 30god. i eto magicne cifre 50god. na blkanu je to maksimum!!!!!

no name

pre 11 godina

@zoran A ko tebi daje za pravo da pricas sta je volja naroda? I odakle ti ideja da je volja KOSOVO JE SRBIJA? Nije ni cudo sto nas kurta i murta jasu, kad kurta i murta ovako govori u ime celog naroda.

marija

pre 11 godina

@zoran A ko tebi daje za pravo da pricas sta je volja naroda? I odakle ti ideja da je volja KOSOVO JE SRBIJA? Nije ni cudo sto nas kurta i murta jasu, kad kurta i murta ovako govori u ime celog naroda.
(no name, 18. decembar 2012 23:18)

Pa KOSOVO JESTE SRBIJA pod UN po svim vazecim medjunarodnim dokumentima kakva god bila tvoja VOLJA.
Tacka.

Tonino

pre 11 godina

Bogu hvala stvari krecu na bolje,krece se ka normalizaciji odnosa u regionu jer su Srbi napokon priznali da su izgubili izgubljene ratove,prestali su slaviti poraze a nestaje mitova i legendi...Treba raditi i zivjeti od svog rada,narodu treba vise kruha a ne obecanja.

no name

pre 11 godina

Svi imate potpuno pogresnu predstavu realnosti. Srbija nije drzava!!!!!! Srbija je zajednica par miliona jednog naroda, a uredjenje i sistem nisu drzavni, jer nema institucije, osim na papiru. Srbija mora da slusa, ne moze nista da zahteva. Kada jednoga dana bude imala sistem i institucije, onda ce biti i pravde. Sada mora da slusa, trpi i cuti, jer ne ume ni svoju kucu da sredi, a kamo li da drzi lekcije drugima!!!!

zoran

pre 11 godina

dacicu svi ste vi pogresno shvatili svoj polozaj. niste vi odabrani da vodite drzavu i narod tamo gde vi hocete, vec da predstavite volju naroda i da kazete jasno i glasno: KOSOVO JE SRBIJA!!!

srna

pre 11 godina

A da li se stvarno pregovara i ako ima nekakih pregovora koja gospoja je s drugu stranu?
Ili srpski - sa kojom se drugom stranom pregovara. Hilari Klinton je razrešena svih nadležnosti. Pregovori se mogu nastaviti tek kad se u SAD nađe najbolji pregovarač.

1912981

pre 11 godina

Dacicu kralju, da li pratis sta pricas? Ili samo mislis na dnevno politicku sitninu koja ti ostaje posle pravih dela, pravih ljudi? Ove epp poruke nacionalnog karaktera vise ne mogu da prevare ni najlosiju kasirku u racunici. A racunica je jasna kusura nema. Sve je prodato i sve dogovoreno, samo mazes oci ovde narodu! Kao ima nesto da se Srbija pita i blokira? Ne nema! Sve je to dogovoreno, prodato i predato jos za vreme DS-a, zato si ti na tom mestu da zavrsis zapoceto, posto si vec u materiji, a ne da se kaljaju cestiti ljudi. Znao je DS za kosku zato su i predali vlast. Da je ostalo jos nesto da se makne ostali bi oni, ali sve su pocistili kao termiti. Naravno drzavna pitanja ovakvog karaktera morala je da prizna i resi nacionalna opcija, toga je zapad bio svestan i zato je dozvolio da puknu zuti na izborima. A sta kada narod shvati da je prevaren Dacicu? Ljudima dole nije lako a ni mi koji jos uvek na svu srecu stojimo po strani ne uzivamo mnogo. Doci ce i do nas vrlo brzo. Nema severnog Kosova kada imas UCK u Bujanovcu. Idi rusi albanske teroristicke spomenike pa onda pricaj nesto. Imas 2 u Srbiji. Stidi se, svih svojih dela i ne dela. Cestitam ti Dacicu, u dobru skolu si isao! I posle mene opet ja rekao je "on". A bih ratovao za svoju zemlju uvek, samo ne sa tobom kao pregovaracem, jer znam da bi me prodao kao sto je i onaj ispod lipe izdao i prodao Srbe gde god je stigao. Ako neces da se bijes nemoj da se svadjas!!!

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Ja sam za to da se ratuje, ionako bedno zivimo. Barem dostojanstveno da se gine za Otadzbinu ako se ne moze ziveti. Btw, imam 27 I izuzetno sam obrazovan, I zaposlje u drzavnoj firmi. Radim u Centar za Soc rad-Beograd I vidim kako moj Narod zivi. Pa da puknes.
(miki, 18. decembar 2012 14:35)

1. retko kada počinjemo rečenicu pretenciozno sa JA...
Pre svega nauči, ili se bar priuči srpskoj gramatici i izražavanju, jer najveća harizma jednog naroda je JEZIK. O tome je pisao još otac Svetog Save, veliki župan Stefan Nemanja još u XII veku.

"....Zato je, čedo moje, bolje izgubiti sve bitke i ratove, nego izgubiti jezik. Posle izgubljene bitke i izgubljenih ratova ostaje narod. Posle izgubljenog jezika nema naroda. Jezik je, čedo moje, tvrđi od svakog bedema. Kad ti neprijatelj provali sve bedeme i tvrđave, ti ne očajavaj, nego gledaj i slušaj šta je s jezikom. Ako je jezik ostao nedirnut, ne boj se. Pošalji uhode i trgovce neka duboko zađu po selima i gradovima i neka samo slušaju.

Tamo gdje odzvanja naša reč, gde se još glagolja i gde se još, kao stari zlatnik, obrće naša reč, znaj, čedo moje, da je to još naša država, bez obzira ko u njoj vlada. Carevi se smenjuju, države propadaju, a jezik i narod su ti koji ostaju, pa će tako osvojen deo zemlje i narod kad-tad vratiti svojoj jezičkoj matici i svome matičnom narodu."

novica952

pre 11 godina

Hajde da dočekamo i to da Srbija sama suspenduje sporazum sa prištinom zbog bahatog i neodgovornog ponašanja prištine zbog naplate carine i nepoštovanja dogovora. kako je današnji tehnički dogovor u Briselu propao i nije doneo očekivane rezultate postavlja se pitanja preduzemanja mera koje je najavio ovom izjavonm oremijer Dačić. Ali najvažnije u ovom je ponašanje Euleksa čija bi izvršna funkcija u koju se kunemo trebala da prištinu vrati na pravi kolosek i spreči samovolju i proizvoljno tumačenje propisa koji su dogovorili Dačić i Tači.Mislim da od svega nema ništa i da Dačić daje samo još jednu bombastu izjavu a da od blokade prelaza od države nema ništa.

besim

pre 11 godina

hoces neces ne moras razgovorati za thaqi.nema vise rrahman morina i ali shukriu,nema vise 99% shqiptar u jednoj opstini i da bude presednik serbin.a ti dacice nedajse,bori za tvoj narod kao sloba..

Nema sanse

pre 11 godina

Ko te pa slusa....cik blokiraj prelaz,bice lete stuke lete avione.To se ceka.Bojim se da ces se boriti za par meseci za Bujanovac i Presevo.Gotovo je

Krstic

pre 11 godina

Gospodine Dacicu nije se vodila pogresna politika 13 godina unazad,nego 20 godina unazad.Zaboravili ste da istaknete period od 1991 godine kada ste vi bili u vrhu vlasti i kada ste poceli ds resavate pitanje Kosova na nacin koji je doveo do rezolucije 1244.Pre neki dan objavise vest,da se sastao drzavni vrh da donese platformu o Kosovu u sastavu Nikolic,Dacic,Vucic,Drecun,Vulin,i ona gospodja (ne mogu joj se setim imena)za inetegraciju sa Evropom, itd.svakom pametnom je sve jasno.Katastrofa.

Jov

pre 11 godina

Lepo Dezer kaze:" Carina, mora da se placa"! Ovo zadnje se racuna, a ne dogovor sa Eston i Tacijem. Valjda je Dacicu jasno da je Taci lutka na koncu i da se on nista ne pita.Zna se gde se donose odluke. Da se Taci pita, brzo bi se mi dogovorili.

hehehe

pre 11 godina

Jeremić ne zna povijest. Srednjevjekovna srpska država Kosovo je u potpunosti u svoj sastav uključila početkom 13. stoljeća, a posve ga je izgubila 1455. Ponovno ga je osvojila 1912., a 2008. je ono proglasilo nezavisnost.
Dakle, Kosovo je u sastavu Srbije od zadnjih 800 godina bilo svega 350-ak. Niti pola tog vremena. Toliko o tome da je Kosovo "oduvijek bilo" Srbija.
Više prava bi mogla Slovenija polagati na austrijski dio Koruške.

Шакић Душан

pre 11 godina

Па да ли су поштовали договоре 1998. године када су покренули оружану побуну против државе Србије. Па ја ако не платин један месец струју немогу да преговарам са државом а они што су извршили кривично дело тероризма које се гони по службеној дужности и незастарева они преговарају. Став Србије треба да буде да се може преговаратаи о Косову у саставу Србије и да у преговарачком тиму немогу бити злочинци. Дачићу само напред, недај Србију!

pjus

pre 11 godina

albancima je vazno bilo da postave carinu na prelazima,a posle toga je situacija u njihovim rukama,jer nesme niko da ih ukloni ili fizicki napadne,ako bih eto sukoba.

Sneško Belić

pre 11 godina

Na ostalim graničnim prelazima između Srbije i Kosova umesto Albanaca sede dedamrazovi? Daj prestani da lupaš više i da ovaj narod praviš budalama.

ddddd

pre 11 godina

Ja jos ne cuh/videh/procitah da je Dacic ulozio sluzbeni/zvanicni protest Briselu da Kosovo krsi sporazum Dacic-Taci i zato ne verujem 'biznismenima' sa severa.
Sve Dacicevo se svelo na 'ako'.
A sav njihov 'biznis' se svodi na trgovinu [kupi jeftino u Srbiji-prodaj skupo na Kosovu i nikom ne placaj porez i akcize], a ne na neku stvarnu proizvodnju

srna

pre 11 godina

E delmate, a kad ste pa vi bili jaki, osim što ste uzeli katoličku veru da bi se dodvorili zapadu? Isto ko bosanski muslimani tursku.
Volimo da se raspravljamo sa vama, ali niste dostojni toga!

Enko

pre 11 godina

Sfe ovo je po sporazumu i po dogovoru samo na sfaki sporazum Gospoda sa Srbije uvek stavljaju po jednu rupu kja se moze drugacije da se tumaci za Gradjane Srbije.A sto se tice daljni dogovora G.Dacic dobro zna da ako ne ide ne sledece dogovore nece nikafe stete doneti nit Srbima sa Sevr Kosova nit samoj Kosova nego stetu imace sama Srbia.

Шакић Душан

pre 11 godina

Да ли би Обама желео да преговара са лицима која желе да одвоје Тексас од САД-а. Тачи и људи око њега извршили су терористичке акт против државе Србије и само уз помоћ западних земаља сматрају себе државом. Да ли су Тачи и екипа поштовали члан 38. Закона о јавном информисању. Господине Дачићу доказали сте своју слабост тиме што ните смели отићи у Прешево кад вас је председник општине Прешево позвао да дођете ако смете и уништите онај срамни споменик. Па само у Србији се дижу споменици убицама и "такозваним борцима" против Србије. Уместо да леже дугогодишње казне затвора они руководе општинама на југу Србије. Брука. Отворите очи више и бприте се за Србију а не за личне интересе појединаца.

uciti,uciti itd...

pre 11 godina

Btw, imam 27 I izuzetno sam obrazovan, I zaposlje u drzavnoj firmi.

Dragi Miki,da si izuzetno obrazovan,ti bi bio zaposlen,a ne zaposljen...ali mlad si jos...tek ti je 27.

ami

pre 11 godina

a kosovska politika pre 13 godina je bila odlicna, kaza dacic i istade ziv . . . jedino pozitivno iz ovog populistickog obracanja ne znam kome je da je konacno jedan srpski politicar rekao da smo izgubili ratove u hrvatskoj i na kosovu . . . ironija u svemu tome je da je on, kao slobin mali, imao veliki udeo u svemu tome

Vanja Petrovic

pre 11 godina

(Vojni vrh, 18. decembar 2012 16:23)

A, znaju li rode Kina, Rusija i Indija da im se treba spremati za vojnovanje? Spemni li su da ginu za Srbe?
I šta čekaš ti? Pravac sever-jug-zapad-istok, put Kosova pa te možda i drugi slede. Nemoj da se junačiš i popuješ ispred monitora, i da uzburkuješ strasti! Daj primer rode moj, Srbine...ajde!

Lizda

pre 11 godina

Da se ne plaća carina za robu koja ostaje na severu Kosova mozda je privremeno i moguce, mesec dva, dok stvari ne legnu. Ali da tako ostane je nemoguce, jer bi time stanovnici jednog dela bili u povlastenom polozaju u odnosu na ostale stanovnike. A to bi bilo nelegalno diskriminisanje veceg i vecinskog dela stanonika Kosova.

Karamata

pre 11 godina

Nesecam se da smo ijedan rat izgubili, samo dobro pamtim da je posle svake nase pobede vodja trckao da potpise primirje ili da pregovarao da povuce vojsku kako senjemu cefnulo, znam da tajno pregovarao sa svima , a nijedan jedini minut nije proveo sa onima koji branili srpsku teritoriju i civile, ja jesam da se vodi rat protiv muslimanskih terorista juzno od Mitrovice , i ako treba protiv svih koji podrzavaju islamske teroriste , ako treba i nuklearnim oruzjem, bolje juce nego sutra. Idalje nerazumem zasto se pregovara i ciji je to intres kad gradjani Srbije nece imati ama bas nista od svega toga vec samo pojedinci na vlasti , i oni pri vlasti.

Prong

pre 11 godina

Sporazum je vec prekrsen, na Jarinju rade dvoje Albanskih carinika i Jedan Srbin.
(Vuk, 18. decembar 2012 16:52)

Oooo, pa to znači da se sporazum poštuje a ne da je prekršen!

mesoja

pre 11 godina

Razvodnjava se i prica se o manje bitnom. Ono sto je bitno da carina vec funkcionise! I da se zamoljevaju da ne naplacauju carinu za robu koja ostaje na severu Kosova. Dacicu vreme ti je da ides, i verovatno ce to da bude posle vanrednih izbora koji ce uskoro da se dese.

delmat

pre 11 godina

Meni kao Hrvatu bi odgovarala donekla slaba Srbija pa zbog tog nastavita sa ovom politikom. Samo vas jedno ne razumin zasto su kod vas svi izdajnici i strani placenici jel vi stvarno u to virujete a sta se ovog tice ovo je gordijski cvor a njega moze se samo presic i nista drugo a vi kako hocete

Nebojsa

pre 11 godina

Aman bre ljudi dokle ce da nas lazu ovi Slobini sto su sad svi na okupu kao devedesetih pocev od Dacica,Vucica,Nikolica i svih ostalih iz SPS-a i Radikala.Svi oni znaju da je tata Sloba prodao Kosovo jos 99-te i sad mazu narodu oci samo zbog rejtinga a u napred se zna do od Kosova nema nista.

Milos

pre 11 godina

ma ko te pita Dacicu.. sve si uradio samo jos nisi zaplakao i pao u nesvest.. daj covece odluci se Dza! ili Bu! ponasas se kao zena.

Konstatacija

pre 11 godina

Jedno misli, drugo priča, treće radi. To je opis političara Srbije u poslednjih 100 godina. Hoću da vidim taj papir, potpisan i pečatiran sa onim što je dogovoreno. Dosta više prodavanja magle... Prvi sam protiv Evropske Unije, ali i protiv populističkih govora bilo koje vrste kojih je u ovoj zemlji u izobilju... Dosta više, aman... Briga me i za EU, i za Ameriku, briga me da li ćemo ući u tu Uniju za 5,10,50 ili 100 godina, ali hoću da postanemo bolji ljudi, da manje varamo, obmanjujemo sve oko sebe... Ili nam i za to treba Evropska Unija... U Srbiji nema političara koji je dorastao zadatku onom osnovnom da obezbedi narodu bolji život nevezano od EU, ali kad nešto ne valja svi se pozivaju na narod koji je glup ko noć... Toliko od mene...

Jozo

pre 11 godina

Tako je Dačiću! Mi se monstrumima ne možemo dodvoriti! Moramo se okrenuti sebi. Neće niko vaditi za nas kestenje iz vatre da jedemo. Moramo se okrenuti radu i stvaranju. To nam je put izbavljenja...,

Predlog

pre 11 godina

Pozdravljam stav, da nema pregovora ako se krše postignuti dogovori. Dodao bi g. ministre, da ubuduče vi i vaši sardnici i političari ne upotrebljavate reč (termin) carina jer carina je na granici. Država Srbija nije priznala samoproglašeno državu kosovo, ne zna se gde je ta država (granice) i ako se to ne zna i ne priznava nema granica i nema carine!

drasko

pre 11 godina

Rekli ste da nema ni CARINE - pa ste lagali, gospodine premijeru !
Grohotom se smejem svakoj vasoj izjavi..

Aj sad premijeru pali na Kosovo i reci narodu sta ste dogovorili i prekinite da LAZETE vec jednom. Ako istina boli, neka boli, ali je barem istina, a ne zabluda ili ne daj Boze LAZ !

Crni soko

pre 11 godina

@milos,

Sta ti smeta Taci.Pa nisi ga ti birao da bude vodja albanskog naroda.Sada ce Haradinaj.Pa sta. Mi cemo da uslovljavamo ko ce sa one strane stola da sedi
Meni samo smeta sto sada svi odobravaju sta se sada radi.Da je prosla vlada to radila bilo bi mitinga koliko hoces dogadjanje naroda a ni jedna patika ne bi bila ni u jednom izlogu u beogradu

ioOoi

pre 11 godina

Jel može neko Snešku Beliću da javi da Srbija nije ratovala u Hrvatskoj. Ratovala je JNA prilikom raspada zemlje.Oh....zašto moram da palim ove sajtove i vesti i da se nerviram stalno?

gradjanin Juzne Osetije -TITO se OKRECE u Mauzoleju

pre 11 godina

Jos samo da progovori onaj TWITERAS iz Ujedinjenih Nacija,pa da braca RUSI ponovo naoruzaju bracu Srbe oruzjem kakvo svet jos nije video do sada i onda je sve spremno za novi oruzani sukob.
Ko god ima teoretskih mogucnosti da ode sa ovih prostora TREBA DA URADI TO STO PRE.

Siniša

pre 11 godina

A gde možemo da pročitamo o čemu ste se vi dogovorili? U priču ne verujemo, pokažite papir na kome piše šta je dogovoreno. Jedni pričaju jednu priču, drugi drugu, dajte taj papir da vidimo šta piše. Prozivali ste predhodnu vlast da nije transparentno to što se pregovara, a vi ste još i gori. Jedno pričate u Briselu, drugo ovde, a lažete i jedne i druge. Govorite da treba da se plaća carina, ali ne na severu KiM, pa to znači uspostavljanje granice sa KiM, priznanje Kosova.

Vojni vrh

pre 11 godina

Dacicu, salji vojsku i da zauzmemo sever. Od EU ionako nema nista, a i ako ima, to nije nikakava korist, pa oni se sami urusavaju, Spanija, Italija, Portugal, tek slede. Buducnost je u velikim silama poput Rusije, Kine, Indije, generalno, buduci centar sveta ce apsolutno biti Azija, tamo zivi vise od pola svetske populacije i s tim niko ne moze da se takmici. Evropa i Amerika su premale, kao i Afrika. Tako da, zauzmimo sever Kosova, i okrenimo se braci na istoku. Siguran sam da bismo od Rusije dobili punu podrsku za zauzimanje teritorije na kojoj nase stanovnistvo zivi. I da resimo pitanje RS, takodje. Molim lepo, to je nacionalni interes, sve drugo je farsa koja dugorocno vodi ka raspadanju i nestajanju. Miloseviceva jedina greska je bila sto nije imao podrsku Rusa za ono sto je radio, stavise, on se sukobljavao sa Jeljcinom i podrzavao vojni udar. Tako da, ovog puta obezbedite podrsku Rusije i ladno cemo moci da sprovedemo svoje interese, jer Amerika se Rusiji ne suprotstavlja, to smo najbolje videli na primeru J.Osetije gde je zapad podvio rep ko mala maca.

vule

pre 11 godina

Priča za domaću upotrebu - šatro "krši tači dogovor", xaxaxa, pa ako je tako što dačić ne prozove Eštonovku koja je učesnik !!?? nema tu nikakvog kršenje, TO SI POTPISAO DAČIĆU A SAD MAŽEŠ OČI SLUDJENOM NARODU ! Eeeeeee Srbijo Srbijo !

Ekonomija

pre 11 godina

Dacicu sta je sporno.Akcizna roba koja ide na Kosovo njoj se vrsi povracaj PDV i kacize. Plati se carinai dodje na isto.Zasto drzava ne odredi kvote za svu robu koja ide na Kosovo ili bolje receno na Sever Kosova.Ocigledno je da neko debelo puni svoj dzep. Sever Kosova sa 40 hiljada stanovnika potrosi goriva koliko ceo Beograd, pojede hrane vise nego ceo Beograd. Onda tu nesto ne stima. Treba osloboditi carine,PDV-a, akcize ako se hoce da pomogne srbinma na severu samo onoliko koliko oni stvarno trose tu robu a sve preko izvolte placajte sve dazbine
A sta je sa Srbima juzno od Ibra. Njih niko ne ferma

Pa ozbiljniji su dogovori na subotičkom buvljaku

pre 11 godina

Molio bih da mi neko objasni kakav je to ozbiljan dogovor? Dačić je rekao, neću carinu. Tači je rekao, biće carina. Šta je rekla Eštonova, to ne znamo. A ništa od toga napisano i potpisano i na uvid dato.

milos

pre 11 godina

Ako je iko ista prekrsio Dacic je prekrsio ustav Srbije pregovarajuci sa tacijem i potpisujuci sve sto su mu turili pod nos bez ikakvih konsultacija sa narodom koji zivi na kosovu. da je ovo pravna drzava dacic bi bio smenjen i sudjeno bi mu bilo a posto smo takvi kakvi smo sigurno ce jos biti i nagradjen za ovo od tome i vucica jel sad su u istoj ekipi vucic kao hapsi tajkune a sto nekaze sta je dogovorio u americi nedelju dana je bio tamo sastajuci se sa leonom panetom i zvanicnicima tajnih sluzbi istim ljudima koji su bili glavni ljudi u klintonovoj administraciji kad se bombardovala srbija. sve sto sada radi su ustvari naredjenja koja je dobio od gazda iz vasingtona sad se zna za koga vucic radi. lepo su ga istrenirali isti oni ljudi koji su radili i koji jos rade na privatizaciji kosova u licne svrhe al nebrinite dobro je vucic placen za to. sto nikolic ne kaze sta mu je hilari rekla kad je bila u beogradu zna se i to fino mu zena objasnila kako ce i na koji nacin predati kosovo ameri su to kako se samo ljubio i grlio sanjom dok je bila ovde sve je bilo jasno onaj ko neveruje da toma radi za ameriku i evropu nek si stavi prst na celo i pogleda sta covjek radi odkad je dosao na vlast ukinuta je fusnota kojom se predstavljalo kosovo podignuta je granica sa kosovom i time je fakticki priznata drzava kosovo u srbiji je sve skuplje i gore se zivi zadnjih sest meseci nego za 12 godina vladanja DS al koga briga sad brze bolje upalite tv pocinje sulejman velicanstveni...

Joj-Boze-sto-si-me-na-Balkan-rodio?!!!

pre 11 godina

Daj mjenjajte te uniforme gardistima! Ne mogu vise da gledam te boljsevike.
(Sinisa NL, 18. decembar 2012 14:46)

Potpono se slazem sa tobom Siniso!
Ovaj gardist sa ovom uniformom nesto mi pamti...
Ah, da. Izgleda da je ista ko one uniforme sto su nosili gardisti tadasnje Jugoslavije na sahranu pokojnog druga Tita.
Dodje mi ta placem! Ko da je pokojni juce umreo...
Druze Tito,
Mi ti se kunemo,
Cim ces ti ta umresh,
mi cemo da se skinimo.

Svlastrboljub Matic

pre 11 godina

Gospodo Vi iz vlade. Prvo recite otvoreno sta ste se dogovorili sa Amerikom da biste dobili vlast u Srbiji. U to vec i najneskolovaniji ne sumnja. Kad nam to kazete onda cemo znati i sve "platforme" i dogovore koji ovaj 8,5% premijer vodi sa Tacijem. Ali to narod zna i bez njegovih izlaza pred stampu. Cedomir Jovanovic nije izdajnik niti Tadic. Niste douse ni vi ali ste vec devedesetih zacrtali propast Srbije a sada lazete ovaj narod. Zapamtite narode jedno,ovoj vladi je bio samo cilj kako doci na vlast ili ostati na vlasti. Odlucujujuci faktor u ovoj vladi je bio Dacic koji nije prodao Srbiju ali se za rad vlasti prodao Amerikancima koji ce ga uskoro pustiti na zemlju kao vreli krompir.
To je tako ali nam kao i devedestih godina nisu krivi Amerikanci vec ovakvi koji su i tada a i sada na vlasti. Sa jakom opozicijom i politicarima koji nisu korumpirani postoji spas za Srbiju. Promena i to sto brza na politickom vrhu Srbije je neminovna. Mozda je ova vlada dosta samouverena ako misli da sada ima podrsku Amerike i da do nekih
protesta naroda, ako oni ne odu dobrovljno, nece doci. Uverili smo se i to u skorijoj istoriji, da Amerika takve "lidere" kojima pruzi podrsku ih brzo odbaci kao sto covecji organizam odbaci stranu materiju.
Sve je to isplanirano i utvrdjeno kojim redosledom a vi SPS-ovci i SNS-ovci lupajte minuse nista bolje i neznate.

Marina

pre 11 godina

Dvadeset godina ste govorili da Srbija nije sudjelovala u ratovima, a sada premijer Srbije govori da je izgubila sve ratove u regiji !!! ??? Što se tiče poštovanja sporazuma,ja sam gotovo sigurna da samo Dačić zbog unutarnjih stvari zemlje javno bulazni da se dogovori ne poštuju budući da EULEX najbolje zna kako provoditi sporazum na terenu. Nesposobna srbijanska vlast-ona Tadićeva jer se bojala izgubiti fotelje,i ova Dačićeva jer se ne boji javno i glasno lagati i obmanjivati svoj narod.Nema ništa od KiM-a, sve je Republika Kosovo ,a tu činjenicu kosovski Albanci mogu zahvaliti najviše Srbiji,a potom Ahtisariju,Briselu i Washingtonu.

Alex1

pre 11 godina

@(Горан, 18. decembar 2012 13:52) "Увек иста прича са политичарима из Европске Уније. Једно причају а потпуно друго раде на терену. Тако су замајавали и Борка Стефановића, само што Борис Тадић, за разлику од Дачића, није устао и рекао да тако не може."

Nešto si pomešao.
Uvek ista priča sa NAŠIM političarima. Jedno pričaju, a potpuno drugo rade na terenu. Tako su zamajavali i nas i EU godinama, dok neko u EU nije ustao i rekao da tako to ne može.

Xhefi

pre 11 godina

"Ja neću učestvovati u pregovorima ako se ne bude poštovalo ono što smo se dogovorili", rekao je Dačić novinarima u Beogradu."

Ako je to tako objavi taj dogovor ako postoji da bismo se uverili i dali tebe pravo na ovo sto izjavljujes... Neka strana ne kaze istinu...

Politicki (b)analiticar

pre 11 godina

Ovim svojim dopisom, molim da se zvanicno objavo na svom glasilima integralni tekst dogovora izmedju dve strane, Srbija & tkz.drzava Kosovo,
...pa da gi vidime!

South Park

pre 11 godina

Увек иста прича са политичарима из Европске Уније. Једно причају а потпуно друго раде на терену. Тако су замајавали и Борка Стефановића, само што Борис Тадић, за разлику од Дачића, није устао и рекао да тако не може.

Са Америком и Европском Унијом мора да се ради све ЈАВНО. Они играју веома прљаву игру, у којој наводно преговарају, а на терену раде онако како им одговара. Зато, преговори морају бити јавни, и морају јавно да се потписују.

Дамократија какву нам пружа Европска Унија нам не треба. Европској Унији има алтернативе, само очајник немa алтернативу.
(Горан, 18. decembar 2012 13:52)


To dogovorili smo se ne vazi batice , samo ono sto je potpisano. Da si izasao nekad iz te misje rupe shvatio bi da sve na svetu ima alternativu.

Shkëmbi!

pre 11 godina

.....@Zoran Milosavljevic.
Kristalno je jasno svakom stanovniku Kosova da Srbija (sve predhodne vlade i sadasnja nazalost)jesu opredeljene da na Kosovo ucine zivot sto gorcim-nemogucim,i ako su svesni da od toga nemaju nikakve koristi (uciniti lose,motiv destrukcija,zelja za losim!!!....bolest je to).
Kosovo ne zavisi od Srbije moj pametni Milosavljevicu (mi kupujemo robu od Srbije na slobodnom trzistu,za svoj novac razume se,korisno je po nas ako slicnu robu od vas nabavimo za manju cenu).Vi cuvajte svoj interes,ako vam odgovara gubitak trzista gde godisnje plasirate robu u iznosu od preko 500 miliona eura...sta cekate!?prestanite poslati robu na Kosovo,vecem delu stanovnistava Kosova bice drago to,jer nisu raspolozeni vise da svojim novcem produze zivot nemani koja im zeli unistenje.
Mi smo nezavisni od vas,hvala Bogu,ne zivimo u Bog zna kakvom komforu ali disemo slobodno,mozda vam zvuci neobicno ali pokusajte da vi budete nezavisni od Kosova,upropascavate svoj zivot i zivot svojih pokoljenja covece.

Dejan Radojevic

pre 11 godina

Kao da te neko pita da li ces da pregovaras,hteo si po svaku cenu da budes premijer,gurnuli ti vruc krompir u ruke,moras malo da se opeces,pregovaraces kada god KETRIN pozove i ne menjaj izjave tri puta dnevno,ja sam reko ovako,nisu me razumeli idem kod ambasadora Nemacke da vidi da li je tako bilo i slicno,dosta je vise,preslikana vlada iz serije BELA LADJA,a i Sojic je bio sa Juga Srbije,dosta slicnosti,,znas vec ko Vas je doveo i kome ste sta obecali,nema pregovora PADA VLADA

dragiša

pre 11 godina

G.Dačiću, zašto se ponašate kao Borko Stevanović!? I on je pričao kako je jedno potpisao,a Euleks ga je potom demantovao, pa morao da prizna da mu je nešto "usmeno obećano"!!! Dakle, šta ste Vi, g. premijeru, potpisali,a to šta Vam je ventualno umseno rečeno- to nema nikakav značaj.I prestanite ,molim Vas, da nas nečim plašite: kao izgubili smo ratove u Hrvatsloj i na KiM. Dačiću, znate li Vi uopšte kakvi su to "ratovi" bili. Bila je to agresija, čovbeče, posle Rambujea,a u Hrvatskoj odbrana naših vojnika u kasarnama od napada rerastvenika.

Srbin

pre 11 godina

A da Srbija prizna Kosovo, ti pohapsis kriminalce i kvazi patriote sa ove strane granice, Euleks pohapsi sa one strane i da svi narodi na ovim prostorima pocnu da zive NORMALNO. To je mnogo jednostavnije nego da nam decenijama cedite i poslednju kap krvi. Za poslednjih 20 godina, svakog dana je u Srbiji neka frka ili se nesto sudbonosno odlucuje. DOSTA

*TOKii LAKi FALJA*

pre 11 godina

*Covek lepo kaze,da je Srbija vodila ratove i da ih je izgubila, i sta sad mi tu trazimo,valjda se zna da oni postavljaju uslove i nije logicno da ih oni krse, vec Vi, gosin Dačicu*

Damir

pre 11 godina

ma ko zna sta je dogovoreno. Eulex kaze da primenjuje sporazum, a mi da ga eulex krsi. Ovde i dalje lud zbunjenog!
(java, 18. decembar 2012 13:45)

A šta ti misliš da li eulex krši sporazum,imaš pravo dva puta pogađati ( ja mislim da svi znamo odgovor)

zoki

pre 11 godina

Oces Dacicu pregovaraces, ako se to kako se nasi politicari ponasaju moze zvati pregovaranje. I pristaces i na carine isto kao sto si pristao na formiranje zajednickog GRANICNOG prelaza.
I priataces i na mnoge druge samare Srbiji samo da bi ostao na vlasti.
I da se razumemo, nisi ti nista gori od ostalih koji vode ili pretenduju da vode ovu zemlju.
Svi ste vi isti, bitna vam je vlast i nista drugo. Zato nam je Srbija sve manja, slabija, jadnija i bolesnija. Ne zbog svetske zavere protiv nas, vec zbog nas samih i onih koji nas vode.
E moj Dacicu - Ko bi reko cuda da se dese....

miki

pre 11 godina

Ja sam za to da se ratuje, ionako bedno zivimo. Barem dostojanstveno da se gine za Otadzbinu ako se ne moze ziveti. Btw, imam 27 I izuzetno sam obrazovan, I zaposlje u drzavnoj firmi. Radim u Centar za Soc rad-Beograd I vidim kako moj Narod zivi. Pa da puknes.

Ništa ti ne verujem

pre 11 godina

A kako to gospodine Ivice, da se gospođa Ešton, koja je učestvovala u pregovorima, ni jednim slovom u ovih nedelju dana nije oglasila i potvrdila da se sporazum krši?

Stefan

pre 11 godina

To što je Dačić "apsolutno nezadovoljan onim što se trenutno događa povodom dogovora" ne znači da se sporazum koji je potipsao i krši. Dokle više bacanje prašine narodu u oči? Ja sam poreski obveznik Srbije, hranim Dačića i još par hiljada parizta (političara) i moje je pravo da znam ŠTA JE POTPISANO i da li se sprovodi. Hvala

sremac

pre 11 godina

Bojim se da je imao loseg tutora- Milosevica. Sve sto je Sloba pregovarao ili vodio ratove je izgubio pa se bojim da bi i sa ovim mogli slicno da prodjemo.

Goran

pre 11 godina

Bas ce se oni mnogo potresti ako ne budes vise pregovarao. Svasta. Ovakve izjave su samo za domace busanje u prsa i licnu i politicku korist malog Slobe, a na stetu Srbije. Mene vise zanima kako moze da ga se pozove na odgovornost zbog neodgovornog obavljanja drzavne funkcije?

cosmic

pre 11 godina

Stvarno je cudno da Taci ne postuje dogovore.To se desava kad nemate strategiju vec idete gde vas drugi vode.Posle nema kajanja i kukanja.Niko ih nije terao(mislim na gradjane)da potpisuju sporazume.

Aa druge strane obale

pre 11 godina

Opa...a sta cemo sad? Bas ce ovo da utovari jos jednu krizu u EU a mozda ce da ugrozi i predsednistvo Obame!!! Molim te Ivice id u pregovore ...

ma nemoj...koje licemerje !!! Ajde...pustimo vlasti na Kosovu, pa zar bi EULEX smeo da provede nesto sto nije dogovoreno u Briselu??!! Nego je ovo tako plitka politika da je bi i moja pokojna baba razumela. Kazi jedno, misli drugo a redi trece...zato, daj promenite Ustav, priznajte Republiku Kosovo pa da idemo dalje...za dobrobit nase dece!
Ali..kamo srece da ne ides na pregovore...kamo srece za nas sve.

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

@Kosovostar- Nece biti tako. I vama je put u Evropu onda
zamrznut. Isto tako da postanete prava drzava ne mozete
bez Srbije. A ako niste drzava niko nece da ulaze u Kosovo.
Jos kako vi zavisite od Srbije.

e-krem

pre 11 godina

Stefanovic je Carinu pravdao recenicom "jedna zemlja,dva sistema uz pr.Kina-H.Kong" a vi kao ozbiljna i kredibilna zemlja ste rekli da postujete sporazume.Verovatno je mislio da ih ugovorao sa ciljem da se nikad ne sprovedu pa se opet postavlja pitanje ko krsi ne samo sporazume vec i svoju rec i medjunarodne obaveze.

Горан

pre 11 godina

Увек иста прича са политичарима из Европске Уније. Једно причају а потпуно друго раде на терену. Тако су замајавали и Борка Стефановића, само што Борис Тадић, за разлику од Дачића, није устао и рекао да тако не може.

Са Америком и Европском Унијом мора да се ради све ЈАВНО. Они играју веома прљаву игру, у којој наводно преговарају, а на терену раде онако како им одговара. Зато, преговори морају бити јавни, и морају јавно да се потписују.

Дамократија какву нам пружа Европска Унија нам не треба. Европској Унији има алтернативе, само очајник немa алтернативу.

Kosovastar

pre 11 godina

Pa ako nema pregovora onda oni u Pristinu pocinju da placu suzama. Nije Pristina ta koja trazila niti tarzi pregovore sa Srbijom vec obrnuto tako da jasno je kome ide u prilog da pregovore nema.

Benny Hill

pre 11 godina

Ne razumem da li slucajno daju svi takve izjave ili specialno...pa carina se ne placa posto Srbija i Kosovo su clanice CEFTA, gde se trguje bez carine...Placa se sam PDV. A PDV nije Carina!!!
Osim na Alkohol Cigarete i Benzin (akcizna roba)

Kosovastar

pre 11 godina

Pa ako nema pregovora onda oni u Pristinu pocinju da placu suzama. Nije Pristina ta koja trazila niti tarzi pregovore sa Srbijom vec obrnuto tako da jasno je kome ide u prilog da pregovore nema.

Ništa ti ne verujem

pre 11 godina

A kako to gospodine Ivice, da se gospođa Ešton, koja je učestvovala u pregovorima, ni jednim slovom u ovih nedelju dana nije oglasila i potvrdila da se sporazum krši?

sremac

pre 11 godina

Bojim se da je imao loseg tutora- Milosevica. Sve sto je Sloba pregovarao ili vodio ratove je izgubio pa se bojim da bi i sa ovim mogli slicno da prodjemo.

Aa druge strane obale

pre 11 godina

Opa...a sta cemo sad? Bas ce ovo da utovari jos jednu krizu u EU a mozda ce da ugrozi i predsednistvo Obame!!! Molim te Ivice id u pregovore ...

ma nemoj...koje licemerje !!! Ajde...pustimo vlasti na Kosovu, pa zar bi EULEX smeo da provede nesto sto nije dogovoreno u Briselu??!! Nego je ovo tako plitka politika da je bi i moja pokojna baba razumela. Kazi jedno, misli drugo a redi trece...zato, daj promenite Ustav, priznajte Republiku Kosovo pa da idemo dalje...za dobrobit nase dece!
Ali..kamo srece da ne ides na pregovore...kamo srece za nas sve.

Stefan

pre 11 godina

To što je Dačić "apsolutno nezadovoljan onim što se trenutno događa povodom dogovora" ne znači da se sporazum koji je potipsao i krši. Dokle više bacanje prašine narodu u oči? Ja sam poreski obveznik Srbije, hranim Dačića i još par hiljada parizta (političara) i moje je pravo da znam ŠTA JE POTPISANO i da li se sprovodi. Hvala

Benny Hill

pre 11 godina

Ne razumem da li slucajno daju svi takve izjave ili specialno...pa carina se ne placa posto Srbija i Kosovo su clanice CEFTA, gde se trguje bez carine...Placa se sam PDV. A PDV nije Carina!!!
Osim na Alkohol Cigarete i Benzin (akcizna roba)

Srbin

pre 11 godina

A da Srbija prizna Kosovo, ti pohapsis kriminalce i kvazi patriote sa ove strane granice, Euleks pohapsi sa one strane i da svi narodi na ovim prostorima pocnu da zive NORMALNO. To je mnogo jednostavnije nego da nam decenijama cedite i poslednju kap krvi. Za poslednjih 20 godina, svakog dana je u Srbiji neka frka ili se nesto sudbonosno odlucuje. DOSTA

*TOKii LAKi FALJA*

pre 11 godina

*Covek lepo kaze,da je Srbija vodila ratove i da ih je izgubila, i sta sad mi tu trazimo,valjda se zna da oni postavljaju uslove i nije logicno da ih oni krse, vec Vi, gosin Dačicu*

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

@Kosovostar- Nece biti tako. I vama je put u Evropu onda
zamrznut. Isto tako da postanete prava drzava ne mozete
bez Srbije. A ako niste drzava niko nece da ulaze u Kosovo.
Jos kako vi zavisite od Srbije.

Shkëmbi!

pre 11 godina

.....@Zoran Milosavljevic.
Kristalno je jasno svakom stanovniku Kosova da Srbija (sve predhodne vlade i sadasnja nazalost)jesu opredeljene da na Kosovo ucine zivot sto gorcim-nemogucim,i ako su svesni da od toga nemaju nikakve koristi (uciniti lose,motiv destrukcija,zelja za losim!!!....bolest je to).
Kosovo ne zavisi od Srbije moj pametni Milosavljevicu (mi kupujemo robu od Srbije na slobodnom trzistu,za svoj novac razume se,korisno je po nas ako slicnu robu od vas nabavimo za manju cenu).Vi cuvajte svoj interes,ako vam odgovara gubitak trzista gde godisnje plasirate robu u iznosu od preko 500 miliona eura...sta cekate!?prestanite poslati robu na Kosovo,vecem delu stanovnistava Kosova bice drago to,jer nisu raspolozeni vise da svojim novcem produze zivot nemani koja im zeli unistenje.
Mi smo nezavisni od vas,hvala Bogu,ne zivimo u Bog zna kakvom komforu ali disemo slobodno,mozda vam zvuci neobicno ali pokusajte da vi budete nezavisni od Kosova,upropascavate svoj zivot i zivot svojih pokoljenja covece.

Goran

pre 11 godina

Bas ce se oni mnogo potresti ako ne budes vise pregovarao. Svasta. Ovakve izjave su samo za domace busanje u prsa i licnu i politicku korist malog Slobe, a na stetu Srbije. Mene vise zanima kako moze da ga se pozove na odgovornost zbog neodgovornog obavljanja drzavne funkcije?

Marina

pre 11 godina

Dvadeset godina ste govorili da Srbija nije sudjelovala u ratovima, a sada premijer Srbije govori da je izgubila sve ratove u regiji !!! ??? Što se tiče poštovanja sporazuma,ja sam gotovo sigurna da samo Dačić zbog unutarnjih stvari zemlje javno bulazni da se dogovori ne poštuju budući da EULEX najbolje zna kako provoditi sporazum na terenu. Nesposobna srbijanska vlast-ona Tadićeva jer se bojala izgubiti fotelje,i ova Dačićeva jer se ne boji javno i glasno lagati i obmanjivati svoj narod.Nema ništa od KiM-a, sve je Republika Kosovo ,a tu činjenicu kosovski Albanci mogu zahvaliti najviše Srbiji,a potom Ahtisariju,Briselu i Washingtonu.

Prong

pre 11 godina

Sporazum je vec prekrsen, na Jarinju rade dvoje Albanskih carinika i Jedan Srbin.
(Vuk, 18. decembar 2012 16:52)

Oooo, pa to znači da se sporazum poštuje a ne da je prekršen!

Ekonomija

pre 11 godina

Dacicu sta je sporno.Akcizna roba koja ide na Kosovo njoj se vrsi povracaj PDV i kacize. Plati se carinai dodje na isto.Zasto drzava ne odredi kvote za svu robu koja ide na Kosovo ili bolje receno na Sever Kosova.Ocigledno je da neko debelo puni svoj dzep. Sever Kosova sa 40 hiljada stanovnika potrosi goriva koliko ceo Beograd, pojede hrane vise nego ceo Beograd. Onda tu nesto ne stima. Treba osloboditi carine,PDV-a, akcize ako se hoce da pomogne srbinma na severu samo onoliko koliko oni stvarno trose tu robu a sve preko izvolte placajte sve dazbine
A sta je sa Srbima juzno od Ibra. Njih niko ne ferma

vule

pre 11 godina

Priča za domaću upotrebu - šatro "krši tači dogovor", xaxaxa, pa ako je tako što dačić ne prozove Eštonovku koja je učesnik !!?? nema tu nikakvog kršenje, TO SI POTPISAO DAČIĆU A SAD MAŽEŠ OČI SLUDJENOM NARODU ! Eeeeeee Srbijo Srbijo !

Nebojsa

pre 11 godina

Aman bre ljudi dokle ce da nas lazu ovi Slobini sto su sad svi na okupu kao devedesetih pocev od Dacica,Vucica,Nikolica i svih ostalih iz SPS-a i Radikala.Svi oni znaju da je tata Sloba prodao Kosovo jos 99-te i sad mazu narodu oci samo zbog rejtinga a u napred se zna do od Kosova nema nista.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

(Vojni vrh, 18. decembar 2012 16:23)

A, znaju li rode Kina, Rusija i Indija da im se treba spremati za vojnovanje? Spemni li su da ginu za Srbe?
I šta čekaš ti? Pravac sever-jug-zapad-istok, put Kosova pa te možda i drugi slede. Nemoj da se junačiš i popuješ ispred monitora, i da uzburkuješ strasti! Daj primer rode moj, Srbine...ajde!

delmat

pre 11 godina

Meni kao Hrvatu bi odgovarala donekla slaba Srbija pa zbog tog nastavita sa ovom politikom. Samo vas jedno ne razumin zasto su kod vas svi izdajnici i strani placenici jel vi stvarno u to virujete a sta se ovog tice ovo je gordijski cvor a njega moze se samo presic i nista drugo a vi kako hocete

Xhefi

pre 11 godina

"Ja neću učestvovati u pregovorima ako se ne bude poštovalo ono što smo se dogovorili", rekao je Dačić novinarima u Beogradu."

Ako je to tako objavi taj dogovor ako postoji da bismo se uverili i dali tebe pravo na ovo sto izjavljujes... Neka strana ne kaze istinu...

hehehe

pre 11 godina

Jeremić ne zna povijest. Srednjevjekovna srpska država Kosovo je u potpunosti u svoj sastav uključila početkom 13. stoljeća, a posve ga je izgubila 1455. Ponovno ga je osvojila 1912., a 2008. je ono proglasilo nezavisnost.
Dakle, Kosovo je u sastavu Srbije od zadnjih 800 godina bilo svega 350-ak. Niti pola tog vremena. Toliko o tome da je Kosovo "oduvijek bilo" Srbija.
Više prava bi mogla Slovenija polagati na austrijski dio Koruške.

Damir

pre 11 godina

ma ko zna sta je dogovoreno. Eulex kaze da primenjuje sporazum, a mi da ga eulex krsi. Ovde i dalje lud zbunjenog!
(java, 18. decembar 2012 13:45)

A šta ti misliš da li eulex krši sporazum,imaš pravo dva puta pogađati ( ja mislim da svi znamo odgovor)

cosmic

pre 11 godina

Stvarno je cudno da Taci ne postuje dogovore.To se desava kad nemate strategiju vec idete gde vas drugi vode.Posle nema kajanja i kukanja.Niko ih nije terao(mislim na gradjane)da potpisuju sporazume.

Dejan Radojevic

pre 11 godina

Kao da te neko pita da li ces da pregovaras,hteo si po svaku cenu da budes premijer,gurnuli ti vruc krompir u ruke,moras malo da se opeces,pregovaraces kada god KETRIN pozove i ne menjaj izjave tri puta dnevno,ja sam reko ovako,nisu me razumeli idem kod ambasadora Nemacke da vidi da li je tako bilo i slicno,dosta je vise,preslikana vlada iz serije BELA LADJA,a i Sojic je bio sa Juga Srbije,dosta slicnosti,,znas vec ko Vas je doveo i kome ste sta obecali,nema pregovora PADA VLADA

besim

pre 11 godina

hoces neces ne moras razgovorati za thaqi.nema vise rrahman morina i ali shukriu,nema vise 99% shqiptar u jednoj opstini i da bude presednik serbin.a ti dacice nedajse,bori za tvoj narod kao sloba..

Tonino

pre 11 godina

Bogu hvala stvari krecu na bolje,krece se ka normalizaciji odnosa u regionu jer su Srbi napokon priznali da su izgubili izgubljene ratove,prestali su slaviti poraze a nestaje mitova i legendi...Treba raditi i zivjeti od svog rada,narodu treba vise kruha a ne obecanja.

no name

pre 11 godina

Svi imate potpuno pogresnu predstavu realnosti. Srbija nije drzava!!!!!! Srbija je zajednica par miliona jednog naroda, a uredjenje i sistem nisu drzavni, jer nema institucije, osim na papiru. Srbija mora da slusa, ne moze nista da zahteva. Kada jednoga dana bude imala sistem i institucije, onda ce biti i pravde. Sada mora da slusa, trpi i cuti, jer ne ume ni svoju kucu da sredi, a kamo li da drzi lekcije drugima!!!!

Siniša

pre 11 godina

A gde možemo da pročitamo o čemu ste se vi dogovorili? U priču ne verujemo, pokažite papir na kome piše šta je dogovoreno. Jedni pričaju jednu priču, drugi drugu, dajte taj papir da vidimo šta piše. Prozivali ste predhodnu vlast da nije transparentno to što se pregovara, a vi ste još i gori. Jedno pričate u Briselu, drugo ovde, a lažete i jedne i druge. Govorite da treba da se plaća carina, ali ne na severu KiM, pa to znači uspostavljanje granice sa KiM, priznanje Kosova.

Svlastrboljub Matic

pre 11 godina

Gospodo Vi iz vlade. Prvo recite otvoreno sta ste se dogovorili sa Amerikom da biste dobili vlast u Srbiji. U to vec i najneskolovaniji ne sumnja. Kad nam to kazete onda cemo znati i sve "platforme" i dogovore koji ovaj 8,5% premijer vodi sa Tacijem. Ali to narod zna i bez njegovih izlaza pred stampu. Cedomir Jovanovic nije izdajnik niti Tadic. Niste douse ni vi ali ste vec devedesetih zacrtali propast Srbije a sada lazete ovaj narod. Zapamtite narode jedno,ovoj vladi je bio samo cilj kako doci na vlast ili ostati na vlasti. Odlucujujuci faktor u ovoj vladi je bio Dacic koji nije prodao Srbiju ali se za rad vlasti prodao Amerikancima koji ce ga uskoro pustiti na zemlju kao vreli krompir.
To je tako ali nam kao i devedestih godina nisu krivi Amerikanci vec ovakvi koji su i tada a i sada na vlasti. Sa jakom opozicijom i politicarima koji nisu korumpirani postoji spas za Srbiju. Promena i to sto brza na politickom vrhu Srbije je neminovna. Mozda je ova vlada dosta samouverena ako misli da sada ima podrsku Amerike i da do nekih
protesta naroda, ako oni ne odu dobrovljno, nece doci. Uverili smo se i to u skorijoj istoriji, da Amerika takve "lidere" kojima pruzi podrsku ih brzo odbaci kao sto covecji organizam odbaci stranu materiju.
Sve je to isplanirano i utvrdjeno kojim redosledom a vi SPS-ovci i SNS-ovci lupajte minuse nista bolje i neznate.

Lizda

pre 11 godina

Da se ne plaća carina za robu koja ostaje na severu Kosova mozda je privremeno i moguce, mesec dva, dok stvari ne legnu. Ali da tako ostane je nemoguce, jer bi time stanovnici jednog dela bili u povlastenom polozaju u odnosu na ostale stanovnike. A to bi bilo nelegalno diskriminisanje veceg i vecinskog dela stanonika Kosova.

miki

pre 11 godina

Ja sam za to da se ratuje, ionako bedno zivimo. Barem dostojanstveno da se gine za Otadzbinu ako se ne moze ziveti. Btw, imam 27 I izuzetno sam obrazovan, I zaposlje u drzavnoj firmi. Radim u Centar za Soc rad-Beograd I vidim kako moj Narod zivi. Pa da puknes.

Sneško Belić

pre 11 godina

Na ostalim graničnim prelazima između Srbije i Kosova umesto Albanaca sede dedamrazovi? Daj prestani da lupaš više i da ovaj narod praviš budalama.

e-krem

pre 11 godina

Stefanovic je Carinu pravdao recenicom "jedna zemlja,dva sistema uz pr.Kina-H.Kong" a vi kao ozbiljna i kredibilna zemlja ste rekli da postujete sporazume.Verovatno je mislio da ih ugovorao sa ciljem da se nikad ne sprovedu pa se opet postavlja pitanje ko krsi ne samo sporazume vec i svoju rec i medjunarodne obaveze.

ami

pre 11 godina

a kosovska politika pre 13 godina je bila odlicna, kaza dacic i istade ziv . . . jedino pozitivno iz ovog populistickog obracanja ne znam kome je da je konacno jedan srpski politicar rekao da smo izgubili ratove u hrvatskoj i na kosovu . . . ironija u svemu tome je da je on, kao slobin mali, imao veliki udeo u svemu tome

zoki

pre 11 godina

Oces Dacicu pregovaraces, ako se to kako se nasi politicari ponasaju moze zvati pregovaranje. I pristaces i na carine isto kao sto si pristao na formiranje zajednickog GRANICNOG prelaza.
I priataces i na mnoge druge samare Srbiji samo da bi ostao na vlasti.
I da se razumemo, nisi ti nista gori od ostalih koji vode ili pretenduju da vode ovu zemlju.
Svi ste vi isti, bitna vam je vlast i nista drugo. Zato nam je Srbija sve manja, slabija, jadnija i bolesnija. Ne zbog svetske zavere protiv nas, vec zbog nas samih i onih koji nas vode.
E moj Dacicu - Ko bi reko cuda da se dese....

uciti,uciti itd...

pre 11 godina

Btw, imam 27 I izuzetno sam obrazovan, I zaposlje u drzavnoj firmi.

Dragi Miki,da si izuzetno obrazovan,ti bi bio zaposlen,a ne zaposljen...ali mlad si jos...tek ti je 27.

ddddd

pre 11 godina

Ja jos ne cuh/videh/procitah da je Dacic ulozio sluzbeni/zvanicni protest Briselu da Kosovo krsi sporazum Dacic-Taci i zato ne verujem 'biznismenima' sa severa.
Sve Dacicevo se svelo na 'ako'.
A sav njihov 'biznis' se svodi na trgovinu [kupi jeftino u Srbiji-prodaj skupo na Kosovu i nikom ne placaj porez i akcize], a ne na neku stvarnu proizvodnju

gradjanin Juzne Osetije -TITO se OKRECE u Mauzoleju

pre 11 godina

Jos samo da progovori onaj TWITERAS iz Ujedinjenih Nacija,pa da braca RUSI ponovo naoruzaju bracu Srbe oruzjem kakvo svet jos nije video do sada i onda je sve spremno za novi oruzani sukob.
Ko god ima teoretskih mogucnosti da ode sa ovih prostora TREBA DA URADI TO STO PRE.

drasko

pre 11 godina

Rekli ste da nema ni CARINE - pa ste lagali, gospodine premijeru !
Grohotom se smejem svakoj vasoj izjavi..

Aj sad premijeru pali na Kosovo i reci narodu sta ste dogovorili i prekinite da LAZETE vec jednom. Ako istina boli, neka boli, ali je barem istina, a ne zabluda ili ne daj Boze LAZ !

Krstic

pre 11 godina

Gospodine Dacicu nije se vodila pogresna politika 13 godina unazad,nego 20 godina unazad.Zaboravili ste da istaknete period od 1991 godine kada ste vi bili u vrhu vlasti i kada ste poceli ds resavate pitanje Kosova na nacin koji je doveo do rezolucije 1244.Pre neki dan objavise vest,da se sastao drzavni vrh da donese platformu o Kosovu u sastavu Nikolic,Dacic,Vucic,Drecun,Vulin,i ona gospodja (ne mogu joj se setim imena)za inetegraciju sa Evropom, itd.svakom pametnom je sve jasno.Katastrofa.

Politicki (b)analiticar

pre 11 godina

Ovim svojim dopisom, molim da se zvanicno objavo na svom glasilima integralni tekst dogovora izmedju dve strane, Srbija & tkz.drzava Kosovo,
...pa da gi vidime!

Konstatacija

pre 11 godina

Jedno misli, drugo priča, treće radi. To je opis političara Srbije u poslednjih 100 godina. Hoću da vidim taj papir, potpisan i pečatiran sa onim što je dogovoreno. Dosta više prodavanja magle... Prvi sam protiv Evropske Unije, ali i protiv populističkih govora bilo koje vrste kojih je u ovoj zemlji u izobilju... Dosta više, aman... Briga me i za EU, i za Ameriku, briga me da li ćemo ući u tu Uniju za 5,10,50 ili 100 godina, ali hoću da postanemo bolji ljudi, da manje varamo, obmanjujemo sve oko sebe... Ili nam i za to treba Evropska Unija... U Srbiji nema političara koji je dorastao zadatku onom osnovnom da obezbedi narodu bolji život nevezano od EU, ali kad nešto ne valja svi se pozivaju na narod koji je glup ko noć... Toliko od mene...

Alex1

pre 11 godina

@(Горан, 18. decembar 2012 13:52) "Увек иста прича са политичарима из Европске Уније. Једно причају а потпуно друго раде на терену. Тако су замајавали и Борка Стефановића, само што Борис Тадић, за разлику од Дачића, није устао и рекао да тако не може."

Nešto si pomešao.
Uvek ista priča sa NAŠIM političarima. Jedno pričaju, a potpuno drugo rade na terenu. Tako su zamajavali i nas i EU godinama, dok neko u EU nije ustao i rekao da tako to ne može.

mesoja

pre 11 godina

Razvodnjava se i prica se o manje bitnom. Ono sto je bitno da carina vec funkcionise! I da se zamoljevaju da ne naplacauju carinu za robu koja ostaje na severu Kosova. Dacicu vreme ti je da ides, i verovatno ce to da bude posle vanrednih izbora koji ce uskoro da se dese.

Nema sanse

pre 11 godina

Ko te pa slusa....cik blokiraj prelaz,bice lete stuke lete avione.To se ceka.Bojim se da ces se boriti za par meseci za Bujanovac i Presevo.Gotovo je

Горан

pre 11 godina

Увек иста прича са политичарима из Европске Уније. Једно причају а потпуно друго раде на терену. Тако су замајавали и Борка Стефановића, само што Борис Тадић, за разлику од Дачића, није устао и рекао да тако не може.

Са Америком и Европском Унијом мора да се ради све ЈАВНО. Они играју веома прљаву игру, у којој наводно преговарају, а на терену раде онако како им одговара. Зато, преговори морају бити јавни, и морају јавно да се потписују.

Дамократија какву нам пружа Европска Унија нам не треба. Европској Унији има алтернативе, само очајник немa алтернативу.

Pa ozbiljniji su dogovori na subotičkom buvljaku

pre 11 godina

Molio bih da mi neko objasni kakav je to ozbiljan dogovor? Dačić je rekao, neću carinu. Tači je rekao, biće carina. Šta je rekla Eštonova, to ne znamo. A ništa od toga napisano i potpisano i na uvid dato.

South Park

pre 11 godina

Увек иста прича са политичарима из Европске Уније. Једно причају а потпуно друго раде на терену. Тако су замајавали и Борка Стефановића, само што Борис Тадић, за разлику од Дачића, није устао и рекао да тако не може.

Са Америком и Европском Унијом мора да се ради све ЈАВНО. Они играју веома прљаву игру, у којој наводно преговарају, а на терену раде онако како им одговара. Зато, преговори морају бити јавни, и морају јавно да се потписују.

Дамократија какву нам пружа Европска Унија нам не треба. Европској Унији има алтернативе, само очајник немa алтернативу.
(Горан, 18. decembar 2012 13:52)


To dogovorili smo se ne vazi batice , samo ono sto je potpisano. Da si izasao nekad iz te misje rupe shvatio bi da sve na svetu ima alternativu.

Crni soko

pre 11 godina

@milos,

Sta ti smeta Taci.Pa nisi ga ti birao da bude vodja albanskog naroda.Sada ce Haradinaj.Pa sta. Mi cemo da uslovljavamo ko ce sa one strane stola da sedi
Meni samo smeta sto sada svi odobravaju sta se sada radi.Da je prosla vlada to radila bilo bi mitinga koliko hoces dogadjanje naroda a ni jedna patika ne bi bila ni u jednom izlogu u beogradu

1912981

pre 11 godina

Dacicu kralju, da li pratis sta pricas? Ili samo mislis na dnevno politicku sitninu koja ti ostaje posle pravih dela, pravih ljudi? Ove epp poruke nacionalnog karaktera vise ne mogu da prevare ni najlosiju kasirku u racunici. A racunica je jasna kusura nema. Sve je prodato i sve dogovoreno, samo mazes oci ovde narodu! Kao ima nesto da se Srbija pita i blokira? Ne nema! Sve je to dogovoreno, prodato i predato jos za vreme DS-a, zato si ti na tom mestu da zavrsis zapoceto, posto si vec u materiji, a ne da se kaljaju cestiti ljudi. Znao je DS za kosku zato su i predali vlast. Da je ostalo jos nesto da se makne ostali bi oni, ali sve su pocistili kao termiti. Naravno drzavna pitanja ovakvog karaktera morala je da prizna i resi nacionalna opcija, toga je zapad bio svestan i zato je dozvolio da puknu zuti na izborima. A sta kada narod shvati da je prevaren Dacicu? Ljudima dole nije lako a ni mi koji jos uvek na svu srecu stojimo po strani ne uzivamo mnogo. Doci ce i do nas vrlo brzo. Nema severnog Kosova kada imas UCK u Bujanovcu. Idi rusi albanske teroristicke spomenike pa onda pricaj nesto. Imas 2 u Srbiji. Stidi se, svih svojih dela i ne dela. Cestitam ti Dacicu, u dobru skolu si isao! I posle mene opet ja rekao je "on". A bih ratovao za svoju zemlju uvek, samo ne sa tobom kao pregovaracem, jer znam da bi me prodao kao sto je i onaj ispod lipe izdao i prodao Srbe gde god je stigao. Ako neces da se bijes nemoj da se svadjas!!!

Milos

pre 11 godina

ma ko te pita Dacicu.. sve si uradio samo jos nisi zaplakao i pao u nesvest.. daj covece odluci se Dza! ili Bu! ponasas se kao zena.

ioOoi

pre 11 godina

Jel može neko Snešku Beliću da javi da Srbija nije ratovala u Hrvatskoj. Ratovala je JNA prilikom raspada zemlje.Oh....zašto moram da palim ove sajtove i vesti i da se nerviram stalno?

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Ja sam za to da se ratuje, ionako bedno zivimo. Barem dostojanstveno da se gine za Otadzbinu ako se ne moze ziveti. Btw, imam 27 I izuzetno sam obrazovan, I zaposlje u drzavnoj firmi. Radim u Centar za Soc rad-Beograd I vidim kako moj Narod zivi. Pa da puknes.
(miki, 18. decembar 2012 14:35)

1. retko kada počinjemo rečenicu pretenciozno sa JA...
Pre svega nauči, ili se bar priuči srpskoj gramatici i izražavanju, jer najveća harizma jednog naroda je JEZIK. O tome je pisao još otac Svetog Save, veliki župan Stefan Nemanja još u XII veku.

"....Zato je, čedo moje, bolje izgubiti sve bitke i ratove, nego izgubiti jezik. Posle izgubljene bitke i izgubljenih ratova ostaje narod. Posle izgubljenog jezika nema naroda. Jezik je, čedo moje, tvrđi od svakog bedema. Kad ti neprijatelj provali sve bedeme i tvrđave, ti ne očajavaj, nego gledaj i slušaj šta je s jezikom. Ako je jezik ostao nedirnut, ne boj se. Pošalji uhode i trgovce neka duboko zađu po selima i gradovima i neka samo slušaju.

Tamo gdje odzvanja naša reč, gde se još glagolja i gde se još, kao stari zlatnik, obrće naša reč, znaj, čedo moje, da je to još naša država, bez obzira ko u njoj vlada. Carevi se smenjuju, države propadaju, a jezik i narod su ti koji ostaju, pa će tako osvojen deo zemlje i narod kad-tad vratiti svojoj jezičkoj matici i svome matičnom narodu."

Jov

pre 11 godina

Lepo Dezer kaze:" Carina, mora da se placa"! Ovo zadnje se racuna, a ne dogovor sa Eston i Tacijem. Valjda je Dacicu jasno da je Taci lutka na koncu i da se on nista ne pita.Zna se gde se donose odluke. Da se Taci pita, brzo bi se mi dogovorili.

dragiša

pre 11 godina

G.Dačiću, zašto se ponašate kao Borko Stevanović!? I on je pričao kako je jedno potpisao,a Euleks ga je potom demantovao, pa morao da prizna da mu je nešto "usmeno obećano"!!! Dakle, šta ste Vi, g. premijeru, potpisali,a to šta Vam je ventualno umseno rečeno- to nema nikakav značaj.I prestanite ,molim Vas, da nas nečim plašite: kao izgubili smo ratove u Hrvatsloj i na KiM. Dačiću, znate li Vi uopšte kakvi su to "ratovi" bili. Bila je to agresija, čovbeče, posle Rambujea,a u Hrvatskoj odbrana naših vojnika u kasarnama od napada rerastvenika.

milos

pre 11 godina

Ako je iko ista prekrsio Dacic je prekrsio ustav Srbije pregovarajuci sa tacijem i potpisujuci sve sto su mu turili pod nos bez ikakvih konsultacija sa narodom koji zivi na kosovu. da je ovo pravna drzava dacic bi bio smenjen i sudjeno bi mu bilo a posto smo takvi kakvi smo sigurno ce jos biti i nagradjen za ovo od tome i vucica jel sad su u istoj ekipi vucic kao hapsi tajkune a sto nekaze sta je dogovorio u americi nedelju dana je bio tamo sastajuci se sa leonom panetom i zvanicnicima tajnih sluzbi istim ljudima koji su bili glavni ljudi u klintonovoj administraciji kad se bombardovala srbija. sve sto sada radi su ustvari naredjenja koja je dobio od gazda iz vasingtona sad se zna za koga vucic radi. lepo su ga istrenirali isti oni ljudi koji su radili i koji jos rade na privatizaciji kosova u licne svrhe al nebrinite dobro je vucic placen za to. sto nikolic ne kaze sta mu je hilari rekla kad je bila u beogradu zna se i to fino mu zena objasnila kako ce i na koji nacin predati kosovo ameri su to kako se samo ljubio i grlio sanjom dok je bila ovde sve je bilo jasno onaj ko neveruje da toma radi za ameriku i evropu nek si stavi prst na celo i pogleda sta covjek radi odkad je dosao na vlast ukinuta je fusnota kojom se predstavljalo kosovo podignuta je granica sa kosovom i time je fakticki priznata drzava kosovo u srbiji je sve skuplje i gore se zivi zadnjih sest meseci nego za 12 godina vladanja DS al koga briga sad brze bolje upalite tv pocinje sulejman velicanstveni...

pjus

pre 11 godina

albancima je vazno bilo da postave carinu na prelazima,a posle toga je situacija u njihovim rukama,jer nesme niko da ih ukloni ili fizicki napadne,ako bih eto sukoba.

Joj-Boze-sto-si-me-na-Balkan-rodio?!!!

pre 11 godina

Daj mjenjajte te uniforme gardistima! Ne mogu vise da gledam te boljsevike.
(Sinisa NL, 18. decembar 2012 14:46)

Potpono se slazem sa tobom Siniso!
Ovaj gardist sa ovom uniformom nesto mi pamti...
Ah, da. Izgleda da je ista ko one uniforme sto su nosili gardisti tadasnje Jugoslavije na sahranu pokojnog druga Tita.
Dodje mi ta placem! Ko da je pokojni juce umreo...
Druze Tito,
Mi ti se kunemo,
Cim ces ti ta umresh,
mi cemo da se skinimo.

Enko

pre 11 godina

Sfe ovo je po sporazumu i po dogovoru samo na sfaki sporazum Gospoda sa Srbije uvek stavljaju po jednu rupu kja se moze drugacije da se tumaci za Gradjane Srbije.A sto se tice daljni dogovora G.Dacic dobro zna da ako ne ide ne sledece dogovore nece nikafe stete doneti nit Srbima sa Sevr Kosova nit samoj Kosova nego stetu imace sama Srbia.

no name

pre 11 godina

@zoran A ko tebi daje za pravo da pricas sta je volja naroda? I odakle ti ideja da je volja KOSOVO JE SRBIJA? Nije ni cudo sto nas kurta i murta jasu, kad kurta i murta ovako govori u ime celog naroda.

Vojni vrh

pre 11 godina

Dacicu, salji vojsku i da zauzmemo sever. Od EU ionako nema nista, a i ako ima, to nije nikakava korist, pa oni se sami urusavaju, Spanija, Italija, Portugal, tek slede. Buducnost je u velikim silama poput Rusije, Kine, Indije, generalno, buduci centar sveta ce apsolutno biti Azija, tamo zivi vise od pola svetske populacije i s tim niko ne moze da se takmici. Evropa i Amerika su premale, kao i Afrika. Tako da, zauzmimo sever Kosova, i okrenimo se braci na istoku. Siguran sam da bismo od Rusije dobili punu podrsku za zauzimanje teritorije na kojoj nase stanovnistvo zivi. I da resimo pitanje RS, takodje. Molim lepo, to je nacionalni interes, sve drugo je farsa koja dugorocno vodi ka raspadanju i nestajanju. Miloseviceva jedina greska je bila sto nije imao podrsku Rusa za ono sto je radio, stavise, on se sukobljavao sa Jeljcinom i podrzavao vojni udar. Tako da, ovog puta obezbedite podrsku Rusije i ladno cemo moci da sprovedemo svoje interese, jer Amerika se Rusiji ne suprotstavlja, to smo najbolje videli na primeru J.Osetije gde je zapad podvio rep ko mala maca.

zoran

pre 11 godina

dacicu svi ste vi pogresno shvatili svoj polozaj. niste vi odabrani da vodite drzavu i narod tamo gde vi hocete, vec da predstavite volju naroda i da kazete jasno i glasno: KOSOVO JE SRBIJA!!!

marija

pre 11 godina

@zoran A ko tebi daje za pravo da pricas sta je volja naroda? I odakle ti ideja da je volja KOSOVO JE SRBIJA? Nije ni cudo sto nas kurta i murta jasu, kad kurta i murta ovako govori u ime celog naroda.
(no name, 18. decembar 2012 23:18)

Pa KOSOVO JESTE SRBIJA pod UN po svim vazecim medjunarodnim dokumentima kakva god bila tvoja VOLJA.
Tacka.

Karamata

pre 11 godina

Nesecam se da smo ijedan rat izgubili, samo dobro pamtim da je posle svake nase pobede vodja trckao da potpise primirje ili da pregovarao da povuce vojsku kako senjemu cefnulo, znam da tajno pregovarao sa svima , a nijedan jedini minut nije proveo sa onima koji branili srpsku teritoriju i civile, ja jesam da se vodi rat protiv muslimanskih terorista juzno od Mitrovice , i ako treba protiv svih koji podrzavaju islamske teroriste , ako treba i nuklearnim oruzjem, bolje juce nego sutra. Idalje nerazumem zasto se pregovara i ciji je to intres kad gradjani Srbije nece imati ama bas nista od svega toga vec samo pojedinci na vlasti , i oni pri vlasti.

novica952

pre 11 godina

Hajde da dočekamo i to da Srbija sama suspenduje sporazum sa prištinom zbog bahatog i neodgovornog ponašanja prištine zbog naplate carine i nepoštovanja dogovora. kako je današnji tehnički dogovor u Briselu propao i nije doneo očekivane rezultate postavlja se pitanja preduzemanja mera koje je najavio ovom izjavonm oremijer Dačić. Ali najvažnije u ovom je ponašanje Euleksa čija bi izvršna funkcija u koju se kunemo trebala da prištinu vrati na pravi kolosek i spreči samovolju i proizvoljno tumačenje propisa koji su dogovorili Dačić i Tači.Mislim da od svega nema ništa i da Dačić daje samo još jednu bombastu izjavu a da od blokade prelaza od države nema ništa.

Predlog

pre 11 godina

Pozdravljam stav, da nema pregovora ako se krše postignuti dogovori. Dodao bi g. ministre, da ubuduče vi i vaši sardnici i političari ne upotrebljavate reč (termin) carina jer carina je na granici. Država Srbija nije priznala samoproglašeno državu kosovo, ne zna se gde je ta država (granice) i ako se to ne zna i ne priznava nema granica i nema carine!

Шакић Душан

pre 11 godina

Да ли би Обама желео да преговара са лицима која желе да одвоје Тексас од САД-а. Тачи и људи око њега извршили су терористичке акт против државе Србије и само уз помоћ западних земаља сматрају себе државом. Да ли су Тачи и екипа поштовали члан 38. Закона о јавном информисању. Господине Дачићу доказали сте своју слабост тиме што ните смели отићи у Прешево кад вас је председник општине Прешево позвао да дођете ако смете и уништите онај срамни споменик. Па само у Србији се дижу споменици убицама и "такозваним борцима" против Србије. Уместо да леже дугогодишње казне затвора они руководе општинама на југу Србије. Брука. Отворите очи више и бприте се за Србију а не за личне интересе појединаца.

Шакић Душан

pre 11 godina

Па да ли су поштовали договоре 1998. године када су покренули оружану побуну против државе Србије. Па ја ако не платин један месец струју немогу да преговарам са државом а они што су извршили кривично дело тероризма које се гони по службеној дужности и незастарева они преговарају. Став Србије треба да буде да се може преговаратаи о Косову у саставу Србије и да у преговарачком тиму немогу бити злочинци. Дачићу само напред, недај Србију!

srna

pre 11 godina

A da li se stvarno pregovara i ako ima nekakih pregovora koja gospoja je s drugu stranu?
Ili srpski - sa kojom se drugom stranom pregovara. Hilari Klinton je razrešena svih nadležnosti. Pregovori se mogu nastaviti tek kad se u SAD nađe najbolji pregovarač.

srna

pre 11 godina

E delmate, a kad ste pa vi bili jaki, osim što ste uzeli katoličku veru da bi se dodvorili zapadu? Isto ko bosanski muslimani tursku.
Volimo da se raspravljamo sa vama, ali niste dostojni toga!

Jozo

pre 11 godina

Tako je Dačiću! Mi se monstrumima ne možemo dodvoriti! Moramo se okrenuti sebi. Neće niko vaditi za nas kestenje iz vatre da jedemo. Moramo se okrenuti radu i stvaranju. To nam je put izbavljenja...,

Anja

pre 11 godina

Dačiću, ti si sa njima pregovarao u Briselu. Tamo si dogovorio carine, a ovde prosipaš drugu priču. Sam si sve zakuvao, sada vadi kestenje iz vatre.

jovan

pre 11 godina

Nek ide sve niz vodu, al da mi spremamo sinove i unuke za nove sukobe na balkanu za 30god. vec je proslo 20god. u miru cemo ziveti jos 30god. i eto magicne cifre 50god. na blkanu je to maksimum!!!!!

Sokolac

pre 11 godina

Srbija mora imati stvoj stav i od njega ne treba odustajati. Ako se sporazumi postignuti i prisustvu međunarodne zajednice , ne poštuju onda te sporazume treba suspendovati. Neka Evropa pita ko je taj što ne poštuje postignute sporazume i preduzme mere. U potpunosti se podržava stav predsednika vlade Srbeje.

Kosovastar

pre 11 godina

Pa ako nema pregovora onda oni u Pristinu pocinju da placu suzama. Nije Pristina ta koja trazila niti tarzi pregovore sa Srbijom vec obrnuto tako da jasno je kome ide u prilog da pregovore nema.

miki

pre 11 godina

Ja sam za to da se ratuje, ionako bedno zivimo. Barem dostojanstveno da se gine za Otadzbinu ako se ne moze ziveti. Btw, imam 27 I izuzetno sam obrazovan, I zaposlje u drzavnoj firmi. Radim u Centar za Soc rad-Beograd I vidim kako moj Narod zivi. Pa da puknes.

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

@Kosovostar- Nece biti tako. I vama je put u Evropu onda
zamrznut. Isto tako da postanete prava drzava ne mozete
bez Srbije. A ako niste drzava niko nece da ulaze u Kosovo.
Jos kako vi zavisite od Srbije.

Vojni vrh

pre 11 godina

Dacicu, salji vojsku i da zauzmemo sever. Od EU ionako nema nista, a i ako ima, to nije nikakava korist, pa oni se sami urusavaju, Spanija, Italija, Portugal, tek slede. Buducnost je u velikim silama poput Rusije, Kine, Indije, generalno, buduci centar sveta ce apsolutno biti Azija, tamo zivi vise od pola svetske populacije i s tim niko ne moze da se takmici. Evropa i Amerika su premale, kao i Afrika. Tako da, zauzmimo sever Kosova, i okrenimo se braci na istoku. Siguran sam da bismo od Rusije dobili punu podrsku za zauzimanje teritorije na kojoj nase stanovnistvo zivi. I da resimo pitanje RS, takodje. Molim lepo, to je nacionalni interes, sve drugo je farsa koja dugorocno vodi ka raspadanju i nestajanju. Miloseviceva jedina greska je bila sto nije imao podrsku Rusa za ono sto je radio, stavise, on se sukobljavao sa Jeljcinom i podrzavao vojni udar. Tako da, ovog puta obezbedite podrsku Rusije i ladno cemo moci da sprovedemo svoje interese, jer Amerika se Rusiji ne suprotstavlja, to smo najbolje videli na primeru J.Osetije gde je zapad podvio rep ko mala maca.

zoran

pre 11 godina

dacicu svi ste vi pogresno shvatili svoj polozaj. niste vi odabrani da vodite drzavu i narod tamo gde vi hocete, vec da predstavite volju naroda i da kazete jasno i glasno: KOSOVO JE SRBIJA!!!

Горан

pre 11 godina

Увек иста прича са политичарима из Европске Уније. Једно причају а потпуно друго раде на терену. Тако су замајавали и Борка Стефановића, само што Борис Тадић, за разлику од Дачића, није устао и рекао да тако не може.

Са Америком и Европском Унијом мора да се ради све ЈАВНО. Они играју веома прљаву игру, у којој наводно преговарају, а на терену раде онако како им одговара. Зато, преговори морају бити јавни, и морају јавно да се потписују.

Дамократија какву нам пружа Европска Унија нам не треба. Европској Унији има алтернативе, само очајник немa алтернативу.

Karamata

pre 11 godina

Nesecam se da smo ijedan rat izgubili, samo dobro pamtim da je posle svake nase pobede vodja trckao da potpise primirje ili da pregovarao da povuce vojsku kako senjemu cefnulo, znam da tajno pregovarao sa svima , a nijedan jedini minut nije proveo sa onima koji branili srpsku teritoriju i civile, ja jesam da se vodi rat protiv muslimanskih terorista juzno od Mitrovice , i ako treba protiv svih koji podrzavaju islamske teroriste , ako treba i nuklearnim oruzjem, bolje juce nego sutra. Idalje nerazumem zasto se pregovara i ciji je to intres kad gradjani Srbije nece imati ama bas nista od svega toga vec samo pojedinci na vlasti , i oni pri vlasti.

Aa druge strane obale

pre 11 godina

Opa...a sta cemo sad? Bas ce ovo da utovari jos jednu krizu u EU a mozda ce da ugrozi i predsednistvo Obame!!! Molim te Ivice id u pregovore ...

ma nemoj...koje licemerje !!! Ajde...pustimo vlasti na Kosovu, pa zar bi EULEX smeo da provede nesto sto nije dogovoreno u Briselu??!! Nego je ovo tako plitka politika da je bi i moja pokojna baba razumela. Kazi jedno, misli drugo a redi trece...zato, daj promenite Ustav, priznajte Republiku Kosovo pa da idemo dalje...za dobrobit nase dece!
Ali..kamo srece da ne ides na pregovore...kamo srece za nas sve.

sremac

pre 11 godina

Bojim se da je imao loseg tutora- Milosevica. Sve sto je Sloba pregovarao ili vodio ratove je izgubio pa se bojim da bi i sa ovim mogli slicno da prodjemo.

Шакић Душан

pre 11 godina

Па да ли су поштовали договоре 1998. године када су покренули оружану побуну против државе Србије. Па ја ако не платин један месец струју немогу да преговарам са државом а они што су извршили кривично дело тероризма које се гони по службеној дужности и незастарева они преговарају. Став Србије треба да буде да се може преговаратаи о Косову у саставу Србије и да у преговарачком тиму немогу бити злочинци. Дачићу само напред, недај Србију!

marija

pre 11 godina

@zoran A ko tebi daje za pravo da pricas sta je volja naroda? I odakle ti ideja da je volja KOSOVO JE SRBIJA? Nije ni cudo sto nas kurta i murta jasu, kad kurta i murta ovako govori u ime celog naroda.
(no name, 18. decembar 2012 23:18)

Pa KOSOVO JESTE SRBIJA pod UN po svim vazecim medjunarodnim dokumentima kakva god bila tvoja VOLJA.
Tacka.

ioOoi

pre 11 godina

Jel može neko Snešku Beliću da javi da Srbija nije ratovala u Hrvatskoj. Ratovala je JNA prilikom raspada zemlje.Oh....zašto moram da palim ove sajtove i vesti i da se nerviram stalno?

Srbin

pre 11 godina

A da Srbija prizna Kosovo, ti pohapsis kriminalce i kvazi patriote sa ove strane granice, Euleks pohapsi sa one strane i da svi narodi na ovim prostorima pocnu da zive NORMALNO. To je mnogo jednostavnije nego da nam decenijama cedite i poslednju kap krvi. Za poslednjih 20 godina, svakog dana je u Srbiji neka frka ili se nesto sudbonosno odlucuje. DOSTA

srna

pre 11 godina

E delmate, a kad ste pa vi bili jaki, osim što ste uzeli katoličku veru da bi se dodvorili zapadu? Isto ko bosanski muslimani tursku.
Volimo da se raspravljamo sa vama, ali niste dostojni toga!

dragiša

pre 11 godina

G.Dačiću, zašto se ponašate kao Borko Stevanović!? I on je pričao kako je jedno potpisao,a Euleks ga je potom demantovao, pa morao da prizna da mu je nešto "usmeno obećano"!!! Dakle, šta ste Vi, g. premijeru, potpisali,a to šta Vam je ventualno umseno rečeno- to nema nikakav značaj.I prestanite ,molim Vas, da nas nečim plašite: kao izgubili smo ratove u Hrvatsloj i na KiM. Dačiću, znate li Vi uopšte kakvi su to "ratovi" bili. Bila je to agresija, čovbeče, posle Rambujea,a u Hrvatskoj odbrana naših vojnika u kasarnama od napada rerastvenika.

Шакић Душан

pre 11 godina

Да ли би Обама желео да преговара са лицима која желе да одвоје Тексас од САД-а. Тачи и људи око њега извршили су терористичке акт против државе Србије и само уз помоћ западних земаља сматрају себе државом. Да ли су Тачи и екипа поштовали члан 38. Закона о јавном информисању. Господине Дачићу доказали сте своју слабост тиме што ните смели отићи у Прешево кад вас је председник општине Прешево позвао да дођете ако смете и уништите онај срамни споменик. Па само у Србији се дижу споменици убицама и "такозваним борцима" против Србије. Уместо да леже дугогодишње казне затвора они руководе општинама на југу Србије. Брука. Отворите очи више и бприте се за Србију а не за личне интересе појединаца.

Nema sanse

pre 11 godina

Ko te pa slusa....cik blokiraj prelaz,bice lete stuke lete avione.To se ceka.Bojim se da ces se boriti za par meseci za Bujanovac i Presevo.Gotovo je

*TOKii LAKi FALJA*

pre 11 godina

*Covek lepo kaze,da je Srbija vodila ratove i da ih je izgubila, i sta sad mi tu trazimo,valjda se zna da oni postavljaju uslove i nije logicno da ih oni krse, vec Vi, gosin Dačicu*

Ništa ti ne verujem

pre 11 godina

A kako to gospodine Ivice, da se gospođa Ešton, koja je učestvovala u pregovorima, ni jednim slovom u ovih nedelju dana nije oglasila i potvrdila da se sporazum krši?

Shkëmbi!

pre 11 godina

.....@Zoran Milosavljevic.
Kristalno je jasno svakom stanovniku Kosova da Srbija (sve predhodne vlade i sadasnja nazalost)jesu opredeljene da na Kosovo ucine zivot sto gorcim-nemogucim,i ako su svesni da od toga nemaju nikakve koristi (uciniti lose,motiv destrukcija,zelja za losim!!!....bolest je to).
Kosovo ne zavisi od Srbije moj pametni Milosavljevicu (mi kupujemo robu od Srbije na slobodnom trzistu,za svoj novac razume se,korisno je po nas ako slicnu robu od vas nabavimo za manju cenu).Vi cuvajte svoj interes,ako vam odgovara gubitak trzista gde godisnje plasirate robu u iznosu od preko 500 miliona eura...sta cekate!?prestanite poslati robu na Kosovo,vecem delu stanovnistava Kosova bice drago to,jer nisu raspolozeni vise da svojim novcem produze zivot nemani koja im zeli unistenje.
Mi smo nezavisni od vas,hvala Bogu,ne zivimo u Bog zna kakvom komforu ali disemo slobodno,mozda vam zvuci neobicno ali pokusajte da vi budete nezavisni od Kosova,upropascavate svoj zivot i zivot svojih pokoljenja covece.

Predlog

pre 11 godina

Pozdravljam stav, da nema pregovora ako se krše postignuti dogovori. Dodao bi g. ministre, da ubuduče vi i vaši sardnici i političari ne upotrebljavate reč (termin) carina jer carina je na granici. Država Srbija nije priznala samoproglašeno državu kosovo, ne zna se gde je ta država (granice) i ako se to ne zna i ne priznava nema granica i nema carine!

hehehe

pre 11 godina

Jeremić ne zna povijest. Srednjevjekovna srpska država Kosovo je u potpunosti u svoj sastav uključila početkom 13. stoljeća, a posve ga je izgubila 1455. Ponovno ga je osvojila 1912., a 2008. je ono proglasilo nezavisnost.
Dakle, Kosovo je u sastavu Srbije od zadnjih 800 godina bilo svega 350-ak. Niti pola tog vremena. Toliko o tome da je Kosovo "oduvijek bilo" Srbija.
Više prava bi mogla Slovenija polagati na austrijski dio Koruške.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Ja sam za to da se ratuje, ionako bedno zivimo. Barem dostojanstveno da se gine za Otadzbinu ako se ne moze ziveti. Btw, imam 27 I izuzetno sam obrazovan, I zaposlje u drzavnoj firmi. Radim u Centar za Soc rad-Beograd I vidim kako moj Narod zivi. Pa da puknes.
(miki, 18. decembar 2012 14:35)

1. retko kada počinjemo rečenicu pretenciozno sa JA...
Pre svega nauči, ili se bar priuči srpskoj gramatici i izražavanju, jer najveća harizma jednog naroda je JEZIK. O tome je pisao još otac Svetog Save, veliki župan Stefan Nemanja još u XII veku.

"....Zato je, čedo moje, bolje izgubiti sve bitke i ratove, nego izgubiti jezik. Posle izgubljene bitke i izgubljenih ratova ostaje narod. Posle izgubljenog jezika nema naroda. Jezik je, čedo moje, tvrđi od svakog bedema. Kad ti neprijatelj provali sve bedeme i tvrđave, ti ne očajavaj, nego gledaj i slušaj šta je s jezikom. Ako je jezik ostao nedirnut, ne boj se. Pošalji uhode i trgovce neka duboko zađu po selima i gradovima i neka samo slušaju.

Tamo gdje odzvanja naša reč, gde se još glagolja i gde se još, kao stari zlatnik, obrće naša reč, znaj, čedo moje, da je to još naša država, bez obzira ko u njoj vlada. Carevi se smenjuju, države propadaju, a jezik i narod su ti koji ostaju, pa će tako osvojen deo zemlje i narod kad-tad vratiti svojoj jezičkoj matici i svome matičnom narodu."

Jozo

pre 11 godina

Tako je Dačiću! Mi se monstrumima ne možemo dodvoriti! Moramo se okrenuti sebi. Neće niko vaditi za nas kestenje iz vatre da jedemo. Moramo se okrenuti radu i stvaranju. To nam je put izbavljenja...,

cosmic

pre 11 godina

Stvarno je cudno da Taci ne postuje dogovore.To se desava kad nemate strategiju vec idete gde vas drugi vode.Posle nema kajanja i kukanja.Niko ih nije terao(mislim na gradjane)da potpisuju sporazume.

gradjanin Juzne Osetije -TITO se OKRECE u Mauzoleju

pre 11 godina

Jos samo da progovori onaj TWITERAS iz Ujedinjenih Nacija,pa da braca RUSI ponovo naoruzaju bracu Srbe oruzjem kakvo svet jos nije video do sada i onda je sve spremno za novi oruzani sukob.
Ko god ima teoretskih mogucnosti da ode sa ovih prostora TREBA DA URADI TO STO PRE.

novica952

pre 11 godina

Hajde da dočekamo i to da Srbija sama suspenduje sporazum sa prištinom zbog bahatog i neodgovornog ponašanja prištine zbog naplate carine i nepoštovanja dogovora. kako je današnji tehnički dogovor u Briselu propao i nije doneo očekivane rezultate postavlja se pitanja preduzemanja mera koje je najavio ovom izjavonm oremijer Dačić. Ali najvažnije u ovom je ponašanje Euleksa čija bi izvršna funkcija u koju se kunemo trebala da prištinu vrati na pravi kolosek i spreči samovolju i proizvoljno tumačenje propisa koji su dogovorili Dačić i Tači.Mislim da od svega nema ništa i da Dačić daje samo još jednu bombastu izjavu a da od blokade prelaza od države nema ništa.

Tonino

pre 11 godina

Bogu hvala stvari krecu na bolje,krece se ka normalizaciji odnosa u regionu jer su Srbi napokon priznali da su izgubili izgubljene ratove,prestali su slaviti poraze a nestaje mitova i legendi...Treba raditi i zivjeti od svog rada,narodu treba vise kruha a ne obecanja.

no name

pre 11 godina

@zoran A ko tebi daje za pravo da pricas sta je volja naroda? I odakle ti ideja da je volja KOSOVO JE SRBIJA? Nije ni cudo sto nas kurta i murta jasu, kad kurta i murta ovako govori u ime celog naroda.

delmat

pre 11 godina

Meni kao Hrvatu bi odgovarala donekla slaba Srbija pa zbog tog nastavita sa ovom politikom. Samo vas jedno ne razumin zasto su kod vas svi izdajnici i strani placenici jel vi stvarno u to virujete a sta se ovog tice ovo je gordijski cvor a njega moze se samo presic i nista drugo a vi kako hocete

South Park

pre 11 godina

Увек иста прича са политичарима из Европске Уније. Једно причају а потпуно друго раде на терену. Тако су замајавали и Борка Стефановића, само што Борис Тадић, за разлику од Дачића, није устао и рекао да тако не може.

Са Америком и Европском Унијом мора да се ради све ЈАВНО. Они играју веома прљаву игру, у којој наводно преговарају, а на терену раде онако како им одговара. Зато, преговори морају бити јавни, и морају јавно да се потписују.

Дамократија какву нам пружа Европска Унија нам не треба. Европској Унији има алтернативе, само очајник немa алтернативу.
(Горан, 18. decembar 2012 13:52)


To dogovorili smo se ne vazi batice , samo ono sto je potpisano. Da si izasao nekad iz te misje rupe shvatio bi da sve na svetu ima alternativu.

besim

pre 11 godina

hoces neces ne moras razgovorati za thaqi.nema vise rrahman morina i ali shukriu,nema vise 99% shqiptar u jednoj opstini i da bude presednik serbin.a ti dacice nedajse,bori za tvoj narod kao sloba..

pjus

pre 11 godina

albancima je vazno bilo da postave carinu na prelazima,a posle toga je situacija u njihovim rukama,jer nesme niko da ih ukloni ili fizicki napadne,ako bih eto sukoba.

Marina

pre 11 godina

Dvadeset godina ste govorili da Srbija nije sudjelovala u ratovima, a sada premijer Srbije govori da je izgubila sve ratove u regiji !!! ??? Što se tiče poštovanja sporazuma,ja sam gotovo sigurna da samo Dačić zbog unutarnjih stvari zemlje javno bulazni da se dogovori ne poštuju budući da EULEX najbolje zna kako provoditi sporazum na terenu. Nesposobna srbijanska vlast-ona Tadićeva jer se bojala izgubiti fotelje,i ova Dačićeva jer se ne boji javno i glasno lagati i obmanjivati svoj narod.Nema ništa od KiM-a, sve je Republika Kosovo ,a tu činjenicu kosovski Albanci mogu zahvaliti najviše Srbiji,a potom Ahtisariju,Briselu i Washingtonu.

milos

pre 11 godina

Ako je iko ista prekrsio Dacic je prekrsio ustav Srbije pregovarajuci sa tacijem i potpisujuci sve sto su mu turili pod nos bez ikakvih konsultacija sa narodom koji zivi na kosovu. da je ovo pravna drzava dacic bi bio smenjen i sudjeno bi mu bilo a posto smo takvi kakvi smo sigurno ce jos biti i nagradjen za ovo od tome i vucica jel sad su u istoj ekipi vucic kao hapsi tajkune a sto nekaze sta je dogovorio u americi nedelju dana je bio tamo sastajuci se sa leonom panetom i zvanicnicima tajnih sluzbi istim ljudima koji su bili glavni ljudi u klintonovoj administraciji kad se bombardovala srbija. sve sto sada radi su ustvari naredjenja koja je dobio od gazda iz vasingtona sad se zna za koga vucic radi. lepo su ga istrenirali isti oni ljudi koji su radili i koji jos rade na privatizaciji kosova u licne svrhe al nebrinite dobro je vucic placen za to. sto nikolic ne kaze sta mu je hilari rekla kad je bila u beogradu zna se i to fino mu zena objasnila kako ce i na koji nacin predati kosovo ameri su to kako se samo ljubio i grlio sanjom dok je bila ovde sve je bilo jasno onaj ko neveruje da toma radi za ameriku i evropu nek si stavi prst na celo i pogleda sta covjek radi odkad je dosao na vlast ukinuta je fusnota kojom se predstavljalo kosovo podignuta je granica sa kosovom i time je fakticki priznata drzava kosovo u srbiji je sve skuplje i gore se zivi zadnjih sest meseci nego za 12 godina vladanja DS al koga briga sad brze bolje upalite tv pocinje sulejman velicanstveni...

Svlastrboljub Matic

pre 11 godina

Gospodo Vi iz vlade. Prvo recite otvoreno sta ste se dogovorili sa Amerikom da biste dobili vlast u Srbiji. U to vec i najneskolovaniji ne sumnja. Kad nam to kazete onda cemo znati i sve "platforme" i dogovore koji ovaj 8,5% premijer vodi sa Tacijem. Ali to narod zna i bez njegovih izlaza pred stampu. Cedomir Jovanovic nije izdajnik niti Tadic. Niste douse ni vi ali ste vec devedesetih zacrtali propast Srbije a sada lazete ovaj narod. Zapamtite narode jedno,ovoj vladi je bio samo cilj kako doci na vlast ili ostati na vlasti. Odlucujujuci faktor u ovoj vladi je bio Dacic koji nije prodao Srbiju ali se za rad vlasti prodao Amerikancima koji ce ga uskoro pustiti na zemlju kao vreli krompir.
To je tako ali nam kao i devedestih godina nisu krivi Amerikanci vec ovakvi koji su i tada a i sada na vlasti. Sa jakom opozicijom i politicarima koji nisu korumpirani postoji spas za Srbiju. Promena i to sto brza na politickom vrhu Srbije je neminovna. Mozda je ova vlada dosta samouverena ako misli da sada ima podrsku Amerike i da do nekih
protesta naroda, ako oni ne odu dobrovljno, nece doci. Uverili smo se i to u skorijoj istoriji, da Amerika takve "lidere" kojima pruzi podrsku ih brzo odbaci kao sto covecji organizam odbaci stranu materiju.
Sve je to isplanirano i utvrdjeno kojim redosledom a vi SPS-ovci i SNS-ovci lupajte minuse nista bolje i neznate.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

(Vojni vrh, 18. decembar 2012 16:23)

A, znaju li rode Kina, Rusija i Indija da im se treba spremati za vojnovanje? Spemni li su da ginu za Srbe?
I šta čekaš ti? Pravac sever-jug-zapad-istok, put Kosova pa te možda i drugi slede. Nemoj da se junačiš i popuješ ispred monitora, i da uzburkuješ strasti! Daj primer rode moj, Srbine...ajde!

Damir

pre 11 godina

ma ko zna sta je dogovoreno. Eulex kaze da primenjuje sporazum, a mi da ga eulex krsi. Ovde i dalje lud zbunjenog!
(java, 18. decembar 2012 13:45)

A šta ti misliš da li eulex krši sporazum,imaš pravo dva puta pogađati ( ja mislim da svi znamo odgovor)

e-krem

pre 11 godina

Stefanovic je Carinu pravdao recenicom "jedna zemlja,dva sistema uz pr.Kina-H.Kong" a vi kao ozbiljna i kredibilna zemlja ste rekli da postujete sporazume.Verovatno je mislio da ih ugovorao sa ciljem da se nikad ne sprovedu pa se opet postavlja pitanje ko krsi ne samo sporazume vec i svoju rec i medjunarodne obaveze.

no name

pre 11 godina

Svi imate potpuno pogresnu predstavu realnosti. Srbija nije drzava!!!!!! Srbija je zajednica par miliona jednog naroda, a uredjenje i sistem nisu drzavni, jer nema institucije, osim na papiru. Srbija mora da slusa, ne moze nista da zahteva. Kada jednoga dana bude imala sistem i institucije, onda ce biti i pravde. Sada mora da slusa, trpi i cuti, jer ne ume ni svoju kucu da sredi, a kamo li da drzi lekcije drugima!!!!

Benny Hill

pre 11 godina

Ne razumem da li slucajno daju svi takve izjave ili specialno...pa carina se ne placa posto Srbija i Kosovo su clanice CEFTA, gde se trguje bez carine...Placa se sam PDV. A PDV nije Carina!!!
Osim na Alkohol Cigarete i Benzin (akcizna roba)

Goran

pre 11 godina

Bas ce se oni mnogo potresti ako ne budes vise pregovarao. Svasta. Ovakve izjave su samo za domace busanje u prsa i licnu i politicku korist malog Slobe, a na stetu Srbije. Mene vise zanima kako moze da ga se pozove na odgovornost zbog neodgovornog obavljanja drzavne funkcije?

Prong

pre 11 godina

Sporazum je vec prekrsen, na Jarinju rade dvoje Albanskih carinika i Jedan Srbin.
(Vuk, 18. decembar 2012 16:52)

Oooo, pa to znači da se sporazum poštuje a ne da je prekršen!

1912981

pre 11 godina

Dacicu kralju, da li pratis sta pricas? Ili samo mislis na dnevno politicku sitninu koja ti ostaje posle pravih dela, pravih ljudi? Ove epp poruke nacionalnog karaktera vise ne mogu da prevare ni najlosiju kasirku u racunici. A racunica je jasna kusura nema. Sve je prodato i sve dogovoreno, samo mazes oci ovde narodu! Kao ima nesto da se Srbija pita i blokira? Ne nema! Sve je to dogovoreno, prodato i predato jos za vreme DS-a, zato si ti na tom mestu da zavrsis zapoceto, posto si vec u materiji, a ne da se kaljaju cestiti ljudi. Znao je DS za kosku zato su i predali vlast. Da je ostalo jos nesto da se makne ostali bi oni, ali sve su pocistili kao termiti. Naravno drzavna pitanja ovakvog karaktera morala je da prizna i resi nacionalna opcija, toga je zapad bio svestan i zato je dozvolio da puknu zuti na izborima. A sta kada narod shvati da je prevaren Dacicu? Ljudima dole nije lako a ni mi koji jos uvek na svu srecu stojimo po strani ne uzivamo mnogo. Doci ce i do nas vrlo brzo. Nema severnog Kosova kada imas UCK u Bujanovcu. Idi rusi albanske teroristicke spomenike pa onda pricaj nesto. Imas 2 u Srbiji. Stidi se, svih svojih dela i ne dela. Cestitam ti Dacicu, u dobru skolu si isao! I posle mene opet ja rekao je "on". A bih ratovao za svoju zemlju uvek, samo ne sa tobom kao pregovaracem, jer znam da bi me prodao kao sto je i onaj ispod lipe izdao i prodao Srbe gde god je stigao. Ako neces da se bijes nemoj da se svadjas!!!

Jov

pre 11 godina

Lepo Dezer kaze:" Carina, mora da se placa"! Ovo zadnje se racuna, a ne dogovor sa Eston i Tacijem. Valjda je Dacicu jasno da je Taci lutka na koncu i da se on nista ne pita.Zna se gde se donose odluke. Da se Taci pita, brzo bi se mi dogovorili.

Nebojsa

pre 11 godina

Aman bre ljudi dokle ce da nas lazu ovi Slobini sto su sad svi na okupu kao devedesetih pocev od Dacica,Vucica,Nikolica i svih ostalih iz SPS-a i Radikala.Svi oni znaju da je tata Sloba prodao Kosovo jos 99-te i sad mazu narodu oci samo zbog rejtinga a u napred se zna do od Kosova nema nista.

mesoja

pre 11 godina

Razvodnjava se i prica se o manje bitnom. Ono sto je bitno da carina vec funkcionise! I da se zamoljevaju da ne naplacauju carinu za robu koja ostaje na severu Kosova. Dacicu vreme ti je da ides, i verovatno ce to da bude posle vanrednih izbora koji ce uskoro da se dese.

Politicki (b)analiticar

pre 11 godina

Ovim svojim dopisom, molim da se zvanicno objavo na svom glasilima integralni tekst dogovora izmedju dve strane, Srbija & tkz.drzava Kosovo,
...pa da gi vidime!

Lizda

pre 11 godina

Da se ne plaća carina za robu koja ostaje na severu Kosova mozda je privremeno i moguce, mesec dva, dok stvari ne legnu. Ali da tako ostane je nemoguce, jer bi time stanovnici jednog dela bili u povlastenom polozaju u odnosu na ostale stanovnike. A to bi bilo nelegalno diskriminisanje veceg i vecinskog dela stanonika Kosova.

Stefan

pre 11 godina

To što je Dačić "apsolutno nezadovoljan onim što se trenutno događa povodom dogovora" ne znači da se sporazum koji je potipsao i krši. Dokle više bacanje prašine narodu u oči? Ja sam poreski obveznik Srbije, hranim Dačića i još par hiljada parizta (političara) i moje je pravo da znam ŠTA JE POTPISANO i da li se sprovodi. Hvala

Enko

pre 11 godina

Sfe ovo je po sporazumu i po dogovoru samo na sfaki sporazum Gospoda sa Srbije uvek stavljaju po jednu rupu kja se moze drugacije da se tumaci za Gradjane Srbije.A sto se tice daljni dogovora G.Dacic dobro zna da ako ne ide ne sledece dogovore nece nikafe stete doneti nit Srbima sa Sevr Kosova nit samoj Kosova nego stetu imace sama Srbia.

uciti,uciti itd...

pre 11 godina

Btw, imam 27 I izuzetno sam obrazovan, I zaposlje u drzavnoj firmi.

Dragi Miki,da si izuzetno obrazovan,ti bi bio zaposlen,a ne zaposljen...ali mlad si jos...tek ti je 27.

zoki

pre 11 godina

Oces Dacicu pregovaraces, ako se to kako se nasi politicari ponasaju moze zvati pregovaranje. I pristaces i na carine isto kao sto si pristao na formiranje zajednickog GRANICNOG prelaza.
I priataces i na mnoge druge samare Srbiji samo da bi ostao na vlasti.
I da se razumemo, nisi ti nista gori od ostalih koji vode ili pretenduju da vode ovu zemlju.
Svi ste vi isti, bitna vam je vlast i nista drugo. Zato nam je Srbija sve manja, slabija, jadnija i bolesnija. Ne zbog svetske zavere protiv nas, vec zbog nas samih i onih koji nas vode.
E moj Dacicu - Ko bi reko cuda da se dese....

Ekonomija

pre 11 godina

Dacicu sta je sporno.Akcizna roba koja ide na Kosovo njoj se vrsi povracaj PDV i kacize. Plati se carinai dodje na isto.Zasto drzava ne odredi kvote za svu robu koja ide na Kosovo ili bolje receno na Sever Kosova.Ocigledno je da neko debelo puni svoj dzep. Sever Kosova sa 40 hiljada stanovnika potrosi goriva koliko ceo Beograd, pojede hrane vise nego ceo Beograd. Onda tu nesto ne stima. Treba osloboditi carine,PDV-a, akcize ako se hoce da pomogne srbinma na severu samo onoliko koliko oni stvarno trose tu robu a sve preko izvolte placajte sve dazbine
A sta je sa Srbima juzno od Ibra. Njih niko ne ferma

vule

pre 11 godina

Priča za domaću upotrebu - šatro "krši tači dogovor", xaxaxa, pa ako je tako što dačić ne prozove Eštonovku koja je učesnik !!?? nema tu nikakvog kršenje, TO SI POTPISAO DAČIĆU A SAD MAŽEŠ OČI SLUDJENOM NARODU ! Eeeeeee Srbijo Srbijo !

ddddd

pre 11 godina

Ja jos ne cuh/videh/procitah da je Dacic ulozio sluzbeni/zvanicni protest Briselu da Kosovo krsi sporazum Dacic-Taci i zato ne verujem 'biznismenima' sa severa.
Sve Dacicevo se svelo na 'ako'.
A sav njihov 'biznis' se svodi na trgovinu [kupi jeftino u Srbiji-prodaj skupo na Kosovu i nikom ne placaj porez i akcize], a ne na neku stvarnu proizvodnju

Sneško Belić

pre 11 godina

Na ostalim graničnim prelazima između Srbije i Kosova umesto Albanaca sede dedamrazovi? Daj prestani da lupaš više i da ovaj narod praviš budalama.

Krstic

pre 11 godina

Gospodine Dacicu nije se vodila pogresna politika 13 godina unazad,nego 20 godina unazad.Zaboravili ste da istaknete period od 1991 godine kada ste vi bili u vrhu vlasti i kada ste poceli ds resavate pitanje Kosova na nacin koji je doveo do rezolucije 1244.Pre neki dan objavise vest,da se sastao drzavni vrh da donese platformu o Kosovu u sastavu Nikolic,Dacic,Vucic,Drecun,Vulin,i ona gospodja (ne mogu joj se setim imena)za inetegraciju sa Evropom, itd.svakom pametnom je sve jasno.Katastrofa.

srna

pre 11 godina

A da li se stvarno pregovara i ako ima nekakih pregovora koja gospoja je s drugu stranu?
Ili srpski - sa kojom se drugom stranom pregovara. Hilari Klinton je razrešena svih nadležnosti. Pregovori se mogu nastaviti tek kad se u SAD nađe najbolji pregovarač.

Dejan Radojevic

pre 11 godina

Kao da te neko pita da li ces da pregovaras,hteo si po svaku cenu da budes premijer,gurnuli ti vruc krompir u ruke,moras malo da se opeces,pregovaraces kada god KETRIN pozove i ne menjaj izjave tri puta dnevno,ja sam reko ovako,nisu me razumeli idem kod ambasadora Nemacke da vidi da li je tako bilo i slicno,dosta je vise,preslikana vlada iz serije BELA LADJA,a i Sojic je bio sa Juga Srbije,dosta slicnosti,,znas vec ko Vas je doveo i kome ste sta obecali,nema pregovora PADA VLADA

Alex1

pre 11 godina

@(Горан, 18. decembar 2012 13:52) "Увек иста прича са политичарима из Европске Уније. Једно причају а потпуно друго раде на терену. Тако су замајавали и Борка Стефановића, само што Борис Тадић, за разлику од Дачића, није устао и рекао да тако не може."

Nešto si pomešao.
Uvek ista priča sa NAŠIM političarima. Jedno pričaju, a potpuno drugo rade na terenu. Tako su zamajavali i nas i EU godinama, dok neko u EU nije ustao i rekao da tako to ne može.

Xhefi

pre 11 godina

"Ja neću učestvovati u pregovorima ako se ne bude poštovalo ono što smo se dogovorili", rekao je Dačić novinarima u Beogradu."

Ako je to tako objavi taj dogovor ako postoji da bismo se uverili i dali tebe pravo na ovo sto izjavljujes... Neka strana ne kaze istinu...

Joj-Boze-sto-si-me-na-Balkan-rodio?!!!

pre 11 godina

Daj mjenjajte te uniforme gardistima! Ne mogu vise da gledam te boljsevike.
(Sinisa NL, 18. decembar 2012 14:46)

Potpono se slazem sa tobom Siniso!
Ovaj gardist sa ovom uniformom nesto mi pamti...
Ah, da. Izgleda da je ista ko one uniforme sto su nosili gardisti tadasnje Jugoslavije na sahranu pokojnog druga Tita.
Dodje mi ta placem! Ko da je pokojni juce umreo...
Druze Tito,
Mi ti se kunemo,
Cim ces ti ta umresh,
mi cemo da se skinimo.

Crni soko

pre 11 godina

@milos,

Sta ti smeta Taci.Pa nisi ga ti birao da bude vodja albanskog naroda.Sada ce Haradinaj.Pa sta. Mi cemo da uslovljavamo ko ce sa one strane stola da sedi
Meni samo smeta sto sada svi odobravaju sta se sada radi.Da je prosla vlada to radila bilo bi mitinga koliko hoces dogadjanje naroda a ni jedna patika ne bi bila ni u jednom izlogu u beogradu

Konstatacija

pre 11 godina

Jedno misli, drugo priča, treće radi. To je opis političara Srbije u poslednjih 100 godina. Hoću da vidim taj papir, potpisan i pečatiran sa onim što je dogovoreno. Dosta više prodavanja magle... Prvi sam protiv Evropske Unije, ali i protiv populističkih govora bilo koje vrste kojih je u ovoj zemlji u izobilju... Dosta više, aman... Briga me i za EU, i za Ameriku, briga me da li ćemo ući u tu Uniju za 5,10,50 ili 100 godina, ali hoću da postanemo bolji ljudi, da manje varamo, obmanjujemo sve oko sebe... Ili nam i za to treba Evropska Unija... U Srbiji nema političara koji je dorastao zadatku onom osnovnom da obezbedi narodu bolji život nevezano od EU, ali kad nešto ne valja svi se pozivaju na narod koji je glup ko noć... Toliko od mene...

Milos

pre 11 godina

ma ko te pita Dacicu.. sve si uradio samo jos nisi zaplakao i pao u nesvest.. daj covece odluci se Dza! ili Bu! ponasas se kao zena.

ami

pre 11 godina

a kosovska politika pre 13 godina je bila odlicna, kaza dacic i istade ziv . . . jedino pozitivno iz ovog populistickog obracanja ne znam kome je da je konacno jedan srpski politicar rekao da smo izgubili ratove u hrvatskoj i na kosovu . . . ironija u svemu tome je da je on, kao slobin mali, imao veliki udeo u svemu tome

Pa ozbiljniji su dogovori na subotičkom buvljaku

pre 11 godina

Molio bih da mi neko objasni kakav je to ozbiljan dogovor? Dačić je rekao, neću carinu. Tači je rekao, biće carina. Šta je rekla Eštonova, to ne znamo. A ništa od toga napisano i potpisano i na uvid dato.

Siniša

pre 11 godina

A gde možemo da pročitamo o čemu ste se vi dogovorili? U priču ne verujemo, pokažite papir na kome piše šta je dogovoreno. Jedni pričaju jednu priču, drugi drugu, dajte taj papir da vidimo šta piše. Prozivali ste predhodnu vlast da nije transparentno to što se pregovara, a vi ste još i gori. Jedno pričate u Briselu, drugo ovde, a lažete i jedne i druge. Govorite da treba da se plaća carina, ali ne na severu KiM, pa to znači uspostavljanje granice sa KiM, priznanje Kosova.

drasko

pre 11 godina

Rekli ste da nema ni CARINE - pa ste lagali, gospodine premijeru !
Grohotom se smejem svakoj vasoj izjavi..

Aj sad premijeru pali na Kosovo i reci narodu sta ste dogovorili i prekinite da LAZETE vec jednom. Ako istina boli, neka boli, ali je barem istina, a ne zabluda ili ne daj Boze LAZ !

jovan

pre 11 godina

Nek ide sve niz vodu, al da mi spremamo sinove i unuke za nove sukobe na balkanu za 30god. vec je proslo 20god. u miru cemo ziveti jos 30god. i eto magicne cifre 50god. na blkanu je to maksimum!!!!!

Sokolac

pre 11 godina

Srbija mora imati stvoj stav i od njega ne treba odustajati. Ako se sporazumi postignuti i prisustvu međunarodne zajednice , ne poštuju onda te sporazume treba suspendovati. Neka Evropa pita ko je taj što ne poštuje postignute sporazume i preduzme mere. U potpunosti se podržava stav predsednika vlade Srbeje.

Anja

pre 11 godina

Dačiću, ti si sa njima pregovarao u Briselu. Tamo si dogovorio carine, a ovde prosipaš drugu priču. Sam si sve zakuvao, sada vadi kestenje iz vatre.