Ponedeljak, 17.12.2012.

12:51

Čekajući platformu - čekajući Godoa

Tomislav Nikolić ove nedelje o državnoj platformi za Kosovo s opozicijom. DS: Platforma kao Godo. LDP: Rad na platformi duži od Nikolićevih studija.

Izvor: B92

Èekajuæi platformu - èekajuæi Godoa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Enko

pre 11 godina

Platforma treba prvo u Brisel i u USA pa posle kad dobije zeleno sfetlo od USA i od Brisela tada ce biti za javnost Srbije.Ako ne dobije zeleno sfetlo onda nece biti nikakfe Platforme.Pa Narod u Sbiju mora da ceka jos malo da vidi oce dobiti zeleno sfetlo ili ne.

Plavić

pre 11 godina

Kažu - čekamo Godoa! Šta smo ono pre čekali? Jel' 6. oktobar bio? Mrvicu na bolje! Ako ne svetlo - bar šibicu u tunelu! Sve tako čekajući - porasle nam uši, duge-preduge ... a oni imali preča posla i od države i od nacije. I jasne namere! Oni sada o Godou, a bolje da odmah počnu da čekaju obnovljeno poverenje ... nas što su nam uši nasadili - čekaće ga dugo-predugo, istinski će požuteti, a poverenje doći nazad neće!

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Pa sto Tadic ne napravi platformu za Kosovo za 8 godina a sada mu je mnogo 5 meseci. A bilo je bolje onako kako su to demokrate radile ispod zita niko nista ne zna a i kad sazna moze da bidne a ne mora da znaci.
(DENIS, 17. decembar 2012 17:21)

Denise, nosis zapadno ime a u sebi si 1389 godina, kako to, kako ce tvoji radikali da ti to oproste.

sale60

pre 11 godina

Pa sto Tadic ne napravi platformu za Kosovo za 8 godina a sada mu je mnogo 5 meseci. A bilo je bolje onako kako su to demokrate radile ispod zita niko nista ne zna a i kad sazna moze da bidne a ne mora da znaci.
(DENIS, 17. decembar 2012 17:21)

Kad procitam ovako nesto prosto me tuga obuzme kako je lako isprati mozak ovom nasem narodu. Pa gospodine DENISE ili kako se vec zoves, jel ti nedostajao TITO da mu se kunes zivotom sta god on rekao, jel ti nedostaje Slobo da ga slepo pratis u ponore bede i uzasa i da i dalje drziz njegovu sliku. Pa eto sad imas priliku da ti se sve vrati, da proglase platformu drzavnom tajnom a ti da likujuci kazes vidi kako je transparentno, da se Dacic toliko pura sastaje sa Tacicima i Eestonovima pri tom da nikoga cak ni skupstinu ne obavesti sta je dogovorio, a ti opet vristis od samozadovoljstva i usklices vidi kako je ovo transparentno.
Ma sta se nerviram ovde je smak sveta vec bio.

Izem ti platformu

pre 11 godina

Granica radi,albanski carinici carine naplačuju a platforma postoji još od izbora.....i nikome ništa .
...al sad če platforma samo što nije....

nikola

pre 11 godina

Platforma je jasna resite se Vi rusa i to je sve, ocigledno je da je okruzuju sa svih strana od Poljske pa juzno do Turske gde postavljaju raketni stit.

Laufer

pre 11 godina

Европска Унија има алтернативу. Само очајник нема алтернативу.
(Горан, 17. decembar 2012 13:09)

Sve druge "alternative" su daleko pogubnije po Srbiju. Zato EU nema (valjanu) alternativu - geopoliticku, kulturolosku i civilizacijsku. Valjda zivimo u 21. veku, nismo tupsoni. Uostalom, pitajte onih 32.000 gradjana Srbije koji godisnje emigriraju gde idu. Na istok, ili u Brazil i Kinu sigurno ne.

ulepsao dan

pre 11 godina

Bravo za Djurica iz LDP.
A mozda i "gresis dusu", mozda se master priprema za novi strajk gladju i zedju dok nam ne vrate Kosovo, pa treba coveku dati priliku da se psihicki pripremi.Nekad je i to radio pod parolom Kosova, samo da bi dosao do Dedinja i Andricevog venca.

bezimena

pre 11 godina

"Rad na platformi duži od Nikolićevih studija." - Svaka cast LDP. Najbolja izjava.
(Icarus, 17. decembar 2012 16:44)

Vrh! Izjava godine!

p.s.Tadić je bar imao "crvene linije", "master" toliko drži do "srpskog ponosa" da nema gde se nije sagnuo, i tamo gde treba i tamo gde ne treba. Zato od njega nikad neće biti knez Miloš.:)))

Garbage collector

pre 11 godina

Beše 1999 su oni bili na vlasti ? Nikolić kao podpredsednik vlade, Vučić kao ministar informisanja, Dačić je bio poslanik iz SPS-a a Vulin poslanik iz JUL-a (interesantno je da su i Dačić i Vulin bili potparoli svojih partija). Tada su nam doneli sjajnu platformu.

lukavi

pre 11 godina

Čim vidim da je Drecun na čelu skupštinskog odbora (sačuvaj nas bože), već znam kako će se završiti ovo, tekst ne moram ni da čitam dalje...Ima li još neko iz 90-tih da se "povampiri" ili samo Slobu još čekaju ?

Bucko

pre 11 godina

Pre se resimo Kosova prece nam biti bolje.U najboljem slucaju dase podeli.Ali tesko.Od 1912 kada je stvorena drzava Albanija ta zemlja se bori za svoje prostore i za stvaranje velike drzave. To ce se desiti kad tad. Desnicari kazu Kosovo je Srbija.Pregovore o statusu vratiti u UN. Kako vratiti. Da bi se vratili potreban je konsenzus svih clanica SB. Jedna Palestina ne moze da dobije punopravno clanstvo u UN jer u SB postoji veto.Da li neko od celnika DSS-a misli da ce jedna Amerika, Francuska, Britanija,Nemacka,Italija i ostale zemlje reci "salili smo se" i ne priznajemo vise nezavissnost Kosova.Ako se dobije podela puna kapa inace nema nama buducnosti sa ovakvim problemom

srna

pre 11 godina

O okupitanoj teritoriji se ne dogovara. Kad je zlosutni svet u pitanju, ostaje da ćutimo i čekamo propast te imperije.
Poslovati sa njima se može, ali prodati celu teritoriju Srbije - EU ravno je izdaji.
Gubili smo i ranije teritorije, ali se čuvao centralni deo. Ne želim rat, ali i ne predaju cele zemlje zloglasnom okupatoru. Za koga ćemo kao članica EU ratovati?

JVC

pre 11 godina

Све,све, ал' најјачи су ови "привредници"са севера Митровице.Мислим да су ови шверцери,последњи адут Војислава Куштунице и ДСС-а

veteran

pre 11 godina

''Nije lako napraviti smisao svega ovog horora sto im je DS ostavio. Bolje i polako, ali osmisljeno. Znamo mi da bi LDP to po kratom postupku, daj Kosovo dzab dzabe, ali cekaj, nismo svi za poklanjanje po svaku cenu i nemamo svi zene koje kupuju preduzeca preko noci kao Ceda. Koga EU zanima, pasos u ruke i dovidjenja.''
(Vladimir, 17. decembar 2012 17:26)

E Vladimire, Vladimire, kome je kako vidim Ceda (i DS) za sve kriv (?), da mi je znati ko si, koliko imas godina, kakav si i odakle si ti pao na ovu planetu, da li si ikad otisao dalje od svoje prcije...

Ko si (bre) ti, da te pitam, da meni porucujes da uzmem pasos i da odem ''dovidjenja'', a? Ako vam je ova shizofrenija i paranoja, svakodnevno servirana od trenutne vlasti, popila i ono malo mozga koji ste (mozda) imali, ovom prilikom vas upozoravam da cete na kraju udariti pravac glavom u zid- kao i onaj (oni) u devedesetim godinama proslog veka.

Inace idem stalno i kad god hocu u EU i vracam se nazad (tebi u inat).

crni domino

pre 11 godina

Koja platforma, koja neozbiljnost i nesposobnost. I sta ce Platforma da resi? Zaludjivanje naroda na celu sa Vulinom, Drecunom, Dacicem i Tomom Nikolicem.
Oni su sposobni da ujedine srpski narod!? Da naprave platformu za nacionalnu strategiju!? Uspeli su da od 1999 godine naprave magarcima srpski narod, stvorivsi od onakve drzave zemlju kojoj se ne znaju granice; u kojoj je jedna pokrajina na severu zemlje a druga u Ustavu.
Sprdnja od vlasti i drzave, ali ko nam je kriv - takve smo birali!

toza

pre 11 godina

Po pitanju Kosova ne postji suštinska razlika između prethodne i ove vlade. Jedino što su glasači DS-a znali da za to glasaju a za veći deo glasača SNS-a mislim da je ovo iznenađenje.

Vladimir

pre 11 godina

Nije lako napraviti smisao svega ovog horora sto im je DS ostavio. Bolje i polako, ali osmisljeno. Znamo mi da bi LDP to po kratom postupku, daj Kosovo dzab dzabe, ali cekaj, nismo svi za poklanjanje po svaku cenu i nemamo svi zene koje kupuju preduzeca preko noci kao Ceda. Koga EU zanima, pasos u ruke i dovidjenja.

Patriota

pre 11 godina

Vladimire druze ne bih da ti protivrecim ali kosovo je dato dzab dzabe, zar nisi u toku, na granici sa kosovom se vec naplacuje carina. I ova nasa vlada spasa ga prodade dzab dzabe, nismo dobili ni p od pregovora niti ista drugo i oako sam glasao za ovu vladu, pitam se na to tvoje sta im je ds ostavio, sta im je ostavio kad ds nije seo sa njima da pregovara od 2008 ako si upucen i sve vreme je slao neke pregovaracke grupe a od ovih ,, mojih,, je odmah poslat premijer sto i znaci svrsen posao... Glasanje nikada vise, zao mi je sto sam i sada glasao :-//

DENIS

pre 11 godina

Pa sto Tadic ne napravi platformu za Kosovo za 8 godina a sada mu je mnogo 5 meseci. A bilo je bolje onako kako su to demokrate radile ispod zita niko nista ne zna a i kad sazna moze da bidne a ne mora da znaci.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 11 godina

Platforma?! Pre bih rekao splav. Srbija je mnogonacionalna drzava i to treba prihvatiti. Sva brljanja zadnjih 25 godina tesko ce se ispraviti. Budete li primenjivali isti princip i u Vojvodini(a krenuli ste), bice pa,pa.

blok70a

pre 11 godina

Ma kakva platforma,kao da ce to nesto da promeni?Cisto zamazivanje ociju javnosti i skrivanje istine.Pristali su na granicu sa KiM sa sve carinicima(i placanjem carine),na razmenu diplomatskih predstavnika i priznavanje diploma sa kosovskih fakulteta na kojima stoji pecat "Republike Kosovo",a sa druge strane,narodu pricaju kako tu "drzavu" ne priznaju!?Ovom narodu izgleda treba da se crta da bi shvatio.

tanja

pre 11 godina

Tako bih i ja mogla da budem predsednik,drugi se dogovaraju i svi smo onda isto odgovorni.Pa neko ko je drzavnik trebalo bi da donosi teske odluke ,zato je i izabran,a ne da se skriva iza drugih.

Бодин Ракић

pre 11 godina

ЗАГОНЕТКА: У ЧЕМУ ЈЕ НЕВОЉА? Бекетов Годо никада неће доћи. Николићев Годо је већ увелико стигао али га он још не види.

kosovac

pre 11 godina

U toku je overavanje izdaje zarad EU u koju nikad nećemo ući. Dačić (veliki Sloba) je LAGAO u vezi carina i prevario srbe. Jadan narod srpski gde god bio.

Павле Ѕемунски

pre 11 godina

Ако је фигуративно значење појма ПЛАТФОРМА - основна, полазна тачка, програм деловања - онда то значи, барем према недвосмисленој предизборној реторици главних носилаца Владине коалиције да је КОСМЕТ НЕПОРЕЦИВО НЕДЕЊИВИ ДЕО СРБИЈЕ. У том случају је УПРАВО ТО та чувена "ПЛАТФОРМА", што би требало да значи "усаглашавање" због нечег другог, рецимо да је то КОАЛИЦИОНА КРИЗА настала због неслагања два главна носиоца садашње власти. Зашто то не рећи отворено, Дачић хоће једно а Николић друго. друго.

ko ja?

pre 11 godina

Ja predlazem da se izbaci platforma koja ce obuhvatiti i Republiku Srpsku krajinu, Republiku Srpsku, Sjever Crne Gore kao i Kosova, delove Istre, kao i pojedina ostrva u Skandinaviji koja nam pripadaju jer su ljudi tamo pretezno Pravoslavci, kao i da trazimo da se Grenland pripoji Srbiji ali da ga nasa pomorska agencija dovuce do Jadrana, pa cemo preko luke Bar koju cemo da pazarimo da se povezemo i dobijamo time izlaz na more.

A ekonomija drzave i njeni pravni okviri ce sami od sebe da se urede.

Milja

pre 11 godina

Još jedna novina koju je uveo gospodin Nikolić. Za razliku od Tadića on želi da se konsultuje i sa pozicijom i opozicijom kada je u pitanju Kosovo.Ovo je znak da predsednik države želi da ima jedinstven predlog oko rešenja problema Kosova. Ovo je za svaku pohvalu.

srpski patriota

pre 11 godina

Za Drecuna: uopšte nije nikakvo pitanje kako će se EU postaviti, svako ko ima pola vijuge u glavi zna da će se postaviti kao i uvek do sada, na albansku stranu.

nasa posla

pre 11 godina

""Evropske integracije i Kosovo i Metohija su veoma delikatna pitanja. Naša platforma ne može da bude takva da dodjemo u situaciju da posle toga ne možemo ni napred ni natrag. Veoma je delikatna situacija u kojoj se nalaze i država i narod", rekao je Dačić. ""
--------------------------------------

Prevedeno na narodni jezik, 'delikatna situacija' bi bilo kao kada devojka uvelike vodi ljubav/spava sa momkom, ali u ocima svojih roditelja i dalje odrzva sliku/uverenje je i dalje devica/nevina i da se cuva za 'pravog'.

Горан

pre 11 godina

Не верујте политичарима из ЕУ. Све што са њима договорите мора бити потписано и јавно објављено! Политичари из ЕУ једно говоре а друго раде. Тако су се, на врло јефтин и прост начин, поигравали и са Борком Стефановићем. Борко би се нешто договорио, међутим, тај договор ЕУ није поштовала. Наравно, Тадић је то прећутно подржавао.

Ајде да видимо да ли ће Дачић и Николић такође да прећуте безобразлук који долази из ЕУ.

Европска Унија има алтернативу. Само очајник нема алтернативу.

ko ja?

pre 11 godina

Ja predlazem da se izbaci platforma koja ce obuhvatiti i Republiku Srpsku krajinu, Republiku Srpsku, Sjever Crne Gore kao i Kosova, delove Istre, kao i pojedina ostrva u Skandinaviji koja nam pripadaju jer su ljudi tamo pretezno Pravoslavci, kao i da trazimo da se Grenland pripoji Srbiji ali da ga nasa pomorska agencija dovuce do Jadrana, pa cemo preko luke Bar koju cemo da pazarimo da se povezemo i dobijamo time izlaz na more.

A ekonomija drzave i njeni pravni okviri ce sami od sebe da se urede.

nasa posla

pre 11 godina

""Evropske integracije i Kosovo i Metohija su veoma delikatna pitanja. Naša platforma ne može da bude takva da dodjemo u situaciju da posle toga ne možemo ni napred ni natrag. Veoma je delikatna situacija u kojoj se nalaze i država i narod", rekao je Dačić. ""
--------------------------------------

Prevedeno na narodni jezik, 'delikatna situacija' bi bilo kao kada devojka uvelike vodi ljubav/spava sa momkom, ali u ocima svojih roditelja i dalje odrzva sliku/uverenje je i dalje devica/nevina i da se cuva za 'pravog'.

crni domino

pre 11 godina

Koja platforma, koja neozbiljnost i nesposobnost. I sta ce Platforma da resi? Zaludjivanje naroda na celu sa Vulinom, Drecunom, Dacicem i Tomom Nikolicem.
Oni su sposobni da ujedine srpski narod!? Da naprave platformu za nacionalnu strategiju!? Uspeli su da od 1999 godine naprave magarcima srpski narod, stvorivsi od onakve drzave zemlju kojoj se ne znaju granice; u kojoj je jedna pokrajina na severu zemlje a druga u Ustavu.
Sprdnja od vlasti i drzave, ali ko nam je kriv - takve smo birali!

srpski patriota

pre 11 godina

Za Drecuna: uopšte nije nikakvo pitanje kako će se EU postaviti, svako ko ima pola vijuge u glavi zna da će se postaviti kao i uvek do sada, na albansku stranu.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 11 godina

Platforma?! Pre bih rekao splav. Srbija je mnogonacionalna drzava i to treba prihvatiti. Sva brljanja zadnjih 25 godina tesko ce se ispraviti. Budete li primenjivali isti princip i u Vojvodini(a krenuli ste), bice pa,pa.

Garbage collector

pre 11 godina

Beše 1999 su oni bili na vlasti ? Nikolić kao podpredsednik vlade, Vučić kao ministar informisanja, Dačić je bio poslanik iz SPS-a a Vulin poslanik iz JUL-a (interesantno je da su i Dačić i Vulin bili potparoli svojih partija). Tada su nam doneli sjajnu platformu.

JVC

pre 11 godina

Све,све, ал' најјачи су ови "привредници"са севера Митровице.Мислим да су ови шверцери,последњи адут Војислава Куштунице и ДСС-а

veteran

pre 11 godina

''Nije lako napraviti smisao svega ovog horora sto im je DS ostavio. Bolje i polako, ali osmisljeno. Znamo mi da bi LDP to po kratom postupku, daj Kosovo dzab dzabe, ali cekaj, nismo svi za poklanjanje po svaku cenu i nemamo svi zene koje kupuju preduzeca preko noci kao Ceda. Koga EU zanima, pasos u ruke i dovidjenja.''
(Vladimir, 17. decembar 2012 17:26)

E Vladimire, Vladimire, kome je kako vidim Ceda (i DS) za sve kriv (?), da mi je znati ko si, koliko imas godina, kakav si i odakle si ti pao na ovu planetu, da li si ikad otisao dalje od svoje prcije...

Ko si (bre) ti, da te pitam, da meni porucujes da uzmem pasos i da odem ''dovidjenja'', a? Ako vam je ova shizofrenija i paranoja, svakodnevno servirana od trenutne vlasti, popila i ono malo mozga koji ste (mozda) imali, ovom prilikom vas upozoravam da cete na kraju udariti pravac glavom u zid- kao i onaj (oni) u devedesetim godinama proslog veka.

Inace idem stalno i kad god hocu u EU i vracam se nazad (tebi u inat).

kosovac

pre 11 godina

U toku je overavanje izdaje zarad EU u koju nikad nećemo ući. Dačić (veliki Sloba) je LAGAO u vezi carina i prevario srbe. Jadan narod srpski gde god bio.

tanja

pre 11 godina

Tako bih i ja mogla da budem predsednik,drugi se dogovaraju i svi smo onda isto odgovorni.Pa neko ko je drzavnik trebalo bi da donosi teske odluke ,zato je i izabran,a ne da se skriva iza drugih.

blok70a

pre 11 godina

Ma kakva platforma,kao da ce to nesto da promeni?Cisto zamazivanje ociju javnosti i skrivanje istine.Pristali su na granicu sa KiM sa sve carinicima(i placanjem carine),na razmenu diplomatskih predstavnika i priznavanje diploma sa kosovskih fakulteta na kojima stoji pecat "Republike Kosovo",a sa druge strane,narodu pricaju kako tu "drzavu" ne priznaju!?Ovom narodu izgleda treba da se crta da bi shvatio.

lukavi

pre 11 godina

Čim vidim da je Drecun na čelu skupštinskog odbora (sačuvaj nas bože), već znam kako će se završiti ovo, tekst ne moram ni da čitam dalje...Ima li još neko iz 90-tih da se "povampiri" ili samo Slobu još čekaju ?

toza

pre 11 godina

Po pitanju Kosova ne postji suštinska razlika između prethodne i ove vlade. Jedino što su glasači DS-a znali da za to glasaju a za veći deo glasača SNS-a mislim da je ovo iznenađenje.

Горан

pre 11 godina

Не верујте политичарима из ЕУ. Све што са њима договорите мора бити потписано и јавно објављено! Политичари из ЕУ једно говоре а друго раде. Тако су се, на врло јефтин и прост начин, поигравали и са Борком Стефановићем. Борко би се нешто договорио, међутим, тај договор ЕУ није поштовала. Наравно, Тадић је то прећутно подржавао.

Ајде да видимо да ли ће Дачић и Николић такође да прећуте безобразлук који долази из ЕУ.

Европска Унија има алтернативу. Само очајник нема алтернативу.

Бодин Ракић

pre 11 godina

ЗАГОНЕТКА: У ЧЕМУ ЈЕ НЕВОЉА? Бекетов Годо никада неће доћи. Николићев Годо је већ увелико стигао али га он још не види.

bezimena

pre 11 godina

"Rad na platformi duži od Nikolićevih studija." - Svaka cast LDP. Najbolja izjava.
(Icarus, 17. decembar 2012 16:44)

Vrh! Izjava godine!

p.s.Tadić je bar imao "crvene linije", "master" toliko drži do "srpskog ponosa" da nema gde se nije sagnuo, i tamo gde treba i tamo gde ne treba. Zato od njega nikad neće biti knez Miloš.:)))

Bucko

pre 11 godina

Pre se resimo Kosova prece nam biti bolje.U najboljem slucaju dase podeli.Ali tesko.Od 1912 kada je stvorena drzava Albanija ta zemlja se bori za svoje prostore i za stvaranje velike drzave. To ce se desiti kad tad. Desnicari kazu Kosovo je Srbija.Pregovore o statusu vratiti u UN. Kako vratiti. Da bi se vratili potreban je konsenzus svih clanica SB. Jedna Palestina ne moze da dobije punopravno clanstvo u UN jer u SB postoji veto.Da li neko od celnika DSS-a misli da ce jedna Amerika, Francuska, Britanija,Nemacka,Italija i ostale zemlje reci "salili smo se" i ne priznajemo vise nezavissnost Kosova.Ako se dobije podela puna kapa inace nema nama buducnosti sa ovakvim problemom

Patriota

pre 11 godina

Vladimire druze ne bih da ti protivrecim ali kosovo je dato dzab dzabe, zar nisi u toku, na granici sa kosovom se vec naplacuje carina. I ova nasa vlada spasa ga prodade dzab dzabe, nismo dobili ni p od pregovora niti ista drugo i oako sam glasao za ovu vladu, pitam se na to tvoje sta im je ds ostavio, sta im je ostavio kad ds nije seo sa njima da pregovara od 2008 ako si upucen i sve vreme je slao neke pregovaracke grupe a od ovih ,, mojih,, je odmah poslat premijer sto i znaci svrsen posao... Glasanje nikada vise, zao mi je sto sam i sada glasao :-//

sale60

pre 11 godina

Pa sto Tadic ne napravi platformu za Kosovo za 8 godina a sada mu je mnogo 5 meseci. A bilo je bolje onako kako su to demokrate radile ispod zita niko nista ne zna a i kad sazna moze da bidne a ne mora da znaci.
(DENIS, 17. decembar 2012 17:21)

Kad procitam ovako nesto prosto me tuga obuzme kako je lako isprati mozak ovom nasem narodu. Pa gospodine DENISE ili kako se vec zoves, jel ti nedostajao TITO da mu se kunes zivotom sta god on rekao, jel ti nedostaje Slobo da ga slepo pratis u ponore bede i uzasa i da i dalje drziz njegovu sliku. Pa eto sad imas priliku da ti se sve vrati, da proglase platformu drzavnom tajnom a ti da likujuci kazes vidi kako je transparentno, da se Dacic toliko pura sastaje sa Tacicima i Eestonovima pri tom da nikoga cak ni skupstinu ne obavesti sta je dogovorio, a ti opet vristis od samozadovoljstva i usklices vidi kako je ovo transparentno.
Ma sta se nerviram ovde je smak sveta vec bio.

Izem ti platformu

pre 11 godina

Granica radi,albanski carinici carine naplačuju a platforma postoji još od izbora.....i nikome ništa .
...al sad če platforma samo što nije....

Laufer

pre 11 godina

Европска Унија има алтернативу. Само очајник нема алтернативу.
(Горан, 17. decembar 2012 13:09)

Sve druge "alternative" su daleko pogubnije po Srbiju. Zato EU nema (valjanu) alternativu - geopoliticku, kulturolosku i civilizacijsku. Valjda zivimo u 21. veku, nismo tupsoni. Uostalom, pitajte onih 32.000 gradjana Srbije koji godisnje emigriraju gde idu. Na istok, ili u Brazil i Kinu sigurno ne.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Pa sto Tadic ne napravi platformu za Kosovo za 8 godina a sada mu je mnogo 5 meseci. A bilo je bolje onako kako su to demokrate radile ispod zita niko nista ne zna a i kad sazna moze da bidne a ne mora da znaci.
(DENIS, 17. decembar 2012 17:21)

Denise, nosis zapadno ime a u sebi si 1389 godina, kako to, kako ce tvoji radikali da ti to oproste.

ulepsao dan

pre 11 godina

Bravo za Djurica iz LDP.
A mozda i "gresis dusu", mozda se master priprema za novi strajk gladju i zedju dok nam ne vrate Kosovo, pa treba coveku dati priliku da se psihicki pripremi.Nekad je i to radio pod parolom Kosova, samo da bi dosao do Dedinja i Andricevog venca.

Павле Ѕемунски

pre 11 godina

Ако је фигуративно значење појма ПЛАТФОРМА - основна, полазна тачка, програм деловања - онда то значи, барем према недвосмисленој предизборној реторици главних носилаца Владине коалиције да је КОСМЕТ НЕПОРЕЦИВО НЕДЕЊИВИ ДЕО СРБИЈЕ. У том случају је УПРАВО ТО та чувена "ПЛАТФОРМА", што би требало да значи "усаглашавање" због нечег другог, рецимо да је то КОАЛИЦИОНА КРИЗА настала због неслагања два главна носиоца садашње власти. Зашто то не рећи отворено, Дачић хоће једно а Николић друго. друго.

Milja

pre 11 godina

Još jedna novina koju je uveo gospodin Nikolić. Za razliku od Tadića on želi da se konsultuje i sa pozicijom i opozicijom kada je u pitanju Kosovo.Ovo je znak da predsednik države želi da ima jedinstven predlog oko rešenja problema Kosova. Ovo je za svaku pohvalu.

nikola

pre 11 godina

Platforma je jasna resite se Vi rusa i to je sve, ocigledno je da je okruzuju sa svih strana od Poljske pa juzno do Turske gde postavljaju raketni stit.

Enko

pre 11 godina

Platforma treba prvo u Brisel i u USA pa posle kad dobije zeleno sfetlo od USA i od Brisela tada ce biti za javnost Srbije.Ako ne dobije zeleno sfetlo onda nece biti nikakfe Platforme.Pa Narod u Sbiju mora da ceka jos malo da vidi oce dobiti zeleno sfetlo ili ne.

DENIS

pre 11 godina

Pa sto Tadic ne napravi platformu za Kosovo za 8 godina a sada mu je mnogo 5 meseci. A bilo je bolje onako kako su to demokrate radile ispod zita niko nista ne zna a i kad sazna moze da bidne a ne mora da znaci.

srna

pre 11 godina

O okupitanoj teritoriji se ne dogovara. Kad je zlosutni svet u pitanju, ostaje da ćutimo i čekamo propast te imperije.
Poslovati sa njima se može, ali prodati celu teritoriju Srbije - EU ravno je izdaji.
Gubili smo i ranije teritorije, ali se čuvao centralni deo. Ne želim rat, ali i ne predaju cele zemlje zloglasnom okupatoru. Za koga ćemo kao članica EU ratovati?

Plavić

pre 11 godina

Kažu - čekamo Godoa! Šta smo ono pre čekali? Jel' 6. oktobar bio? Mrvicu na bolje! Ako ne svetlo - bar šibicu u tunelu! Sve tako čekajući - porasle nam uši, duge-preduge ... a oni imali preča posla i od države i od nacije. I jasne namere! Oni sada o Godou, a bolje da odmah počnu da čekaju obnovljeno poverenje ... nas što su nam uši nasadili - čekaće ga dugo-predugo, istinski će požuteti, a poverenje doći nazad neće!

Vladimir

pre 11 godina

Nije lako napraviti smisao svega ovog horora sto im je DS ostavio. Bolje i polako, ali osmisljeno. Znamo mi da bi LDP to po kratom postupku, daj Kosovo dzab dzabe, ali cekaj, nismo svi za poklanjanje po svaku cenu i nemamo svi zene koje kupuju preduzeca preko noci kao Ceda. Koga EU zanima, pasos u ruke i dovidjenja.

Milja

pre 11 godina

Još jedna novina koju je uveo gospodin Nikolić. Za razliku od Tadića on želi da se konsultuje i sa pozicijom i opozicijom kada je u pitanju Kosovo.Ovo je znak da predsednik države želi da ima jedinstven predlog oko rešenja problema Kosova. Ovo je za svaku pohvalu.

Горан

pre 11 godina

Не верујте политичарима из ЕУ. Све што са њима договорите мора бити потписано и јавно објављено! Политичари из ЕУ једно говоре а друго раде. Тако су се, на врло јефтин и прост начин, поигравали и са Борком Стефановићем. Борко би се нешто договорио, међутим, тај договор ЕУ није поштовала. Наравно, Тадић је то прећутно подржавао.

Ајде да видимо да ли ће Дачић и Николић такође да прећуте безобразлук који долази из ЕУ.

Европска Унија има алтернативу. Само очајник нема алтернативу.

Vladimir

pre 11 godina

Nije lako napraviti smisao svega ovog horora sto im je DS ostavio. Bolje i polako, ali osmisljeno. Znamo mi da bi LDP to po kratom postupku, daj Kosovo dzab dzabe, ali cekaj, nismo svi za poklanjanje po svaku cenu i nemamo svi zene koje kupuju preduzeca preko noci kao Ceda. Koga EU zanima, pasos u ruke i dovidjenja.

DENIS

pre 11 godina

Pa sto Tadic ne napravi platformu za Kosovo za 8 godina a sada mu je mnogo 5 meseci. A bilo je bolje onako kako su to demokrate radile ispod zita niko nista ne zna a i kad sazna moze da bidne a ne mora da znaci.

srna

pre 11 godina

O okupitanoj teritoriji se ne dogovara. Kad je zlosutni svet u pitanju, ostaje da ćutimo i čekamo propast te imperije.
Poslovati sa njima se može, ali prodati celu teritoriju Srbije - EU ravno je izdaji.
Gubili smo i ranije teritorije, ali se čuvao centralni deo. Ne želim rat, ali i ne predaju cele zemlje zloglasnom okupatoru. Za koga ćemo kao članica EU ratovati?

kosovac

pre 11 godina

U toku je overavanje izdaje zarad EU u koju nikad nećemo ući. Dačić (veliki Sloba) je LAGAO u vezi carina i prevario srbe. Jadan narod srpski gde god bio.

srpski patriota

pre 11 godina

Za Drecuna: uopšte nije nikakvo pitanje kako će se EU postaviti, svako ko ima pola vijuge u glavi zna da će se postaviti kao i uvek do sada, na albansku stranu.

ko ja?

pre 11 godina

Ja predlazem da se izbaci platforma koja ce obuhvatiti i Republiku Srpsku krajinu, Republiku Srpsku, Sjever Crne Gore kao i Kosova, delove Istre, kao i pojedina ostrva u Skandinaviji koja nam pripadaju jer su ljudi tamo pretezno Pravoslavci, kao i da trazimo da se Grenland pripoji Srbiji ali da ga nasa pomorska agencija dovuce do Jadrana, pa cemo preko luke Bar koju cemo da pazarimo da se povezemo i dobijamo time izlaz na more.

A ekonomija drzave i njeni pravni okviri ce sami od sebe da se urede.

JVC

pre 11 godina

Све,све, ал' најјачи су ови "привредници"са севера Митровице.Мислим да су ови шверцери,последњи адут Војислава Куштунице и ДСС-а

Павле Ѕемунски

pre 11 godina

Ако је фигуративно значење појма ПЛАТФОРМА - основна, полазна тачка, програм деловања - онда то значи, барем према недвосмисленој предизборној реторици главних носилаца Владине коалиције да је КОСМЕТ НЕПОРЕЦИВО НЕДЕЊИВИ ДЕО СРБИЈЕ. У том случају је УПРАВО ТО та чувена "ПЛАТФОРМА", што би требало да значи "усаглашавање" због нечег другог, рецимо да је то КОАЛИЦИОНА КРИЗА настала због неслагања два главна носиоца садашње власти. Зашто то не рећи отворено, Дачић хоће једно а Николић друго. друго.

Plavić

pre 11 godina

Kažu - čekamo Godoa! Šta smo ono pre čekali? Jel' 6. oktobar bio? Mrvicu na bolje! Ako ne svetlo - bar šibicu u tunelu! Sve tako čekajući - porasle nam uši, duge-preduge ... a oni imali preča posla i od države i od nacije. I jasne namere! Oni sada o Godou, a bolje da odmah počnu da čekaju obnovljeno poverenje ... nas što su nam uši nasadili - čekaće ga dugo-predugo, istinski će požuteti, a poverenje doći nazad neće!

veteran

pre 11 godina

''Nije lako napraviti smisao svega ovog horora sto im je DS ostavio. Bolje i polako, ali osmisljeno. Znamo mi da bi LDP to po kratom postupku, daj Kosovo dzab dzabe, ali cekaj, nismo svi za poklanjanje po svaku cenu i nemamo svi zene koje kupuju preduzeca preko noci kao Ceda. Koga EU zanima, pasos u ruke i dovidjenja.''
(Vladimir, 17. decembar 2012 17:26)

E Vladimire, Vladimire, kome je kako vidim Ceda (i DS) za sve kriv (?), da mi je znati ko si, koliko imas godina, kakav si i odakle si ti pao na ovu planetu, da li si ikad otisao dalje od svoje prcije...

Ko si (bre) ti, da te pitam, da meni porucujes da uzmem pasos i da odem ''dovidjenja'', a? Ako vam je ova shizofrenija i paranoja, svakodnevno servirana od trenutne vlasti, popila i ono malo mozga koji ste (mozda) imali, ovom prilikom vas upozoravam da cete na kraju udariti pravac glavom u zid- kao i onaj (oni) u devedesetim godinama proslog veka.

Inace idem stalno i kad god hocu u EU i vracam se nazad (tebi u inat).

Patriota

pre 11 godina

Vladimire druze ne bih da ti protivrecim ali kosovo je dato dzab dzabe, zar nisi u toku, na granici sa kosovom se vec naplacuje carina. I ova nasa vlada spasa ga prodade dzab dzabe, nismo dobili ni p od pregovora niti ista drugo i oako sam glasao za ovu vladu, pitam se na to tvoje sta im je ds ostavio, sta im je ostavio kad ds nije seo sa njima da pregovara od 2008 ako si upucen i sve vreme je slao neke pregovaracke grupe a od ovih ,, mojih,, je odmah poslat premijer sto i znaci svrsen posao... Glasanje nikada vise, zao mi je sto sam i sada glasao :-//

bezimena

pre 11 godina

"Rad na platformi duži od Nikolićevih studija." - Svaka cast LDP. Najbolja izjava.
(Icarus, 17. decembar 2012 16:44)

Vrh! Izjava godine!

p.s.Tadić je bar imao "crvene linije", "master" toliko drži do "srpskog ponosa" da nema gde se nije sagnuo, i tamo gde treba i tamo gde ne treba. Zato od njega nikad neće biti knez Miloš.:)))

sale60

pre 11 godina

Pa sto Tadic ne napravi platformu za Kosovo za 8 godina a sada mu je mnogo 5 meseci. A bilo je bolje onako kako su to demokrate radile ispod zita niko nista ne zna a i kad sazna moze da bidne a ne mora da znaci.
(DENIS, 17. decembar 2012 17:21)

Kad procitam ovako nesto prosto me tuga obuzme kako je lako isprati mozak ovom nasem narodu. Pa gospodine DENISE ili kako se vec zoves, jel ti nedostajao TITO da mu se kunes zivotom sta god on rekao, jel ti nedostaje Slobo da ga slepo pratis u ponore bede i uzasa i da i dalje drziz njegovu sliku. Pa eto sad imas priliku da ti se sve vrati, da proglase platformu drzavnom tajnom a ti da likujuci kazes vidi kako je transparentno, da se Dacic toliko pura sastaje sa Tacicima i Eestonovima pri tom da nikoga cak ni skupstinu ne obavesti sta je dogovorio, a ti opet vristis od samozadovoljstva i usklices vidi kako je ovo transparentno.
Ma sta se nerviram ovde je smak sveta vec bio.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 11 godina

Platforma?! Pre bih rekao splav. Srbija je mnogonacionalna drzava i to treba prihvatiti. Sva brljanja zadnjih 25 godina tesko ce se ispraviti. Budete li primenjivali isti princip i u Vojvodini(a krenuli ste), bice pa,pa.

lukavi

pre 11 godina

Čim vidim da je Drecun na čelu skupštinskog odbora (sačuvaj nas bože), već znam kako će se završiti ovo, tekst ne moram ni da čitam dalje...Ima li još neko iz 90-tih da se "povampiri" ili samo Slobu još čekaju ?

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Pa sto Tadic ne napravi platformu za Kosovo za 8 godina a sada mu je mnogo 5 meseci. A bilo je bolje onako kako su to demokrate radile ispod zita niko nista ne zna a i kad sazna moze da bidne a ne mora da znaci.
(DENIS, 17. decembar 2012 17:21)

Denise, nosis zapadno ime a u sebi si 1389 godina, kako to, kako ce tvoji radikali da ti to oproste.

nasa posla

pre 11 godina

""Evropske integracije i Kosovo i Metohija su veoma delikatna pitanja. Naša platforma ne može da bude takva da dodjemo u situaciju da posle toga ne možemo ni napred ni natrag. Veoma je delikatna situacija u kojoj se nalaze i država i narod", rekao je Dačić. ""
--------------------------------------

Prevedeno na narodni jezik, 'delikatna situacija' bi bilo kao kada devojka uvelike vodi ljubav/spava sa momkom, ali u ocima svojih roditelja i dalje odrzva sliku/uverenje je i dalje devica/nevina i da se cuva za 'pravog'.

crni domino

pre 11 godina

Koja platforma, koja neozbiljnost i nesposobnost. I sta ce Platforma da resi? Zaludjivanje naroda na celu sa Vulinom, Drecunom, Dacicem i Tomom Nikolicem.
Oni su sposobni da ujedine srpski narod!? Da naprave platformu za nacionalnu strategiju!? Uspeli su da od 1999 godine naprave magarcima srpski narod, stvorivsi od onakve drzave zemlju kojoj se ne znaju granice; u kojoj je jedna pokrajina na severu zemlje a druga u Ustavu.
Sprdnja od vlasti i drzave, ali ko nam je kriv - takve smo birali!

Bucko

pre 11 godina

Pre se resimo Kosova prece nam biti bolje.U najboljem slucaju dase podeli.Ali tesko.Od 1912 kada je stvorena drzava Albanija ta zemlja se bori za svoje prostore i za stvaranje velike drzave. To ce se desiti kad tad. Desnicari kazu Kosovo je Srbija.Pregovore o statusu vratiti u UN. Kako vratiti. Da bi se vratili potreban je konsenzus svih clanica SB. Jedna Palestina ne moze da dobije punopravno clanstvo u UN jer u SB postoji veto.Da li neko od celnika DSS-a misli da ce jedna Amerika, Francuska, Britanija,Nemacka,Italija i ostale zemlje reci "salili smo se" i ne priznajemo vise nezavissnost Kosova.Ako se dobije podela puna kapa inace nema nama buducnosti sa ovakvim problemom

nikola

pre 11 godina

Platforma je jasna resite se Vi rusa i to je sve, ocigledno je da je okruzuju sa svih strana od Poljske pa juzno do Turske gde postavljaju raketni stit.

blok70a

pre 11 godina

Ma kakva platforma,kao da ce to nesto da promeni?Cisto zamazivanje ociju javnosti i skrivanje istine.Pristali su na granicu sa KiM sa sve carinicima(i placanjem carine),na razmenu diplomatskih predstavnika i priznavanje diploma sa kosovskih fakulteta na kojima stoji pecat "Republike Kosovo",a sa druge strane,narodu pricaju kako tu "drzavu" ne priznaju!?Ovom narodu izgleda treba da se crta da bi shvatio.

tanja

pre 11 godina

Tako bih i ja mogla da budem predsednik,drugi se dogovaraju i svi smo onda isto odgovorni.Pa neko ko je drzavnik trebalo bi da donosi teske odluke ,zato je i izabran,a ne da se skriva iza drugih.

Garbage collector

pre 11 godina

Beše 1999 su oni bili na vlasti ? Nikolić kao podpredsednik vlade, Vučić kao ministar informisanja, Dačić je bio poslanik iz SPS-a a Vulin poslanik iz JUL-a (interesantno je da su i Dačić i Vulin bili potparoli svojih partija). Tada su nam doneli sjajnu platformu.

ulepsao dan

pre 11 godina

Bravo za Djurica iz LDP.
A mozda i "gresis dusu", mozda se master priprema za novi strajk gladju i zedju dok nam ne vrate Kosovo, pa treba coveku dati priliku da se psihicki pripremi.Nekad je i to radio pod parolom Kosova, samo da bi dosao do Dedinja i Andricevog venca.

Laufer

pre 11 godina

Европска Унија има алтернативу. Само очајник нема алтернативу.
(Горан, 17. decembar 2012 13:09)

Sve druge "alternative" su daleko pogubnije po Srbiju. Zato EU nema (valjanu) alternativu - geopoliticku, kulturolosku i civilizacijsku. Valjda zivimo u 21. veku, nismo tupsoni. Uostalom, pitajte onih 32.000 gradjana Srbije koji godisnje emigriraju gde idu. Na istok, ili u Brazil i Kinu sigurno ne.

toza

pre 11 godina

Po pitanju Kosova ne postji suštinska razlika između prethodne i ove vlade. Jedino što su glasači DS-a znali da za to glasaju a za veći deo glasača SNS-a mislim da je ovo iznenađenje.

Бодин Ракић

pre 11 godina

ЗАГОНЕТКА: У ЧЕМУ ЈЕ НЕВОЉА? Бекетов Годо никада неће доћи. Николићев Годо је већ увелико стигао али га он још не види.

Izem ti platformu

pre 11 godina

Granica radi,albanski carinici carine naplačuju a platforma postoji još od izbora.....i nikome ništa .
...al sad če platforma samo što nije....

Enko

pre 11 godina

Platforma treba prvo u Brisel i u USA pa posle kad dobije zeleno sfetlo od USA i od Brisela tada ce biti za javnost Srbije.Ako ne dobije zeleno sfetlo onda nece biti nikakfe Platforme.Pa Narod u Sbiju mora da ceka jos malo da vidi oce dobiti zeleno sfetlo ili ne.