Nedelja, 09.12.2012.

10:29

Vojvodina: Nova žrtva smrzavanja

Sneg blokirao Vojvodinu. Vanredno stanje u Zrenjaninu, Žitištu i Sečnju. Odblokirana vozila kod Bačke Topole. Nova žrtva hladnoće. Hitna sednica Vlade Vojvodine

Izvor: B92

Vojvodina: Nova žrtva smrzavanja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

star-trek

pre 11 godina

Nisam ni sumnjao da ce se naci pacijenti koji ce sve ovo da politizuju kako bi napali Srbiju na bilo koji nacin, sramota, bolje nekome pomozite u ovoj situaciji ako mozete ako ne barem cutite, ne pravite se pametni.
Ni jedna drzava na svetu u ovakvoj vremenskoj nepogodi ne moze da ocisti sneg tom brzinom a da vi ''gospodo autonomasi'' ni ne primetite da pada sneg.
(Slobodan, 9. decembar 2012 18:29)

Sedis u sobi i lupas gluposti!! Cim predjes nasu granicu sa madjarske strane kao da imaju grejace ispod puta,a siguran sam da nemaju!! Danas sam prolazio i dosao do Beograda...od table Beograd isto, kao da ima grejace!!!! Lako je tebi iz sobe prozivati autonomase!!!
Najace sto ovi lopovi nemaju blama!! 200 kilometara putujes kolima 6-7 sati ako imas srece, a na svakoj putarini ti lepo naplate!!! Ti si se borio za zivot i jos platis!!! SRAMOTAAAAA

banana

pre 11 godina

palo je 30-45cm snega za recimo 12 sati to je grubo 4cm snega na sat. neka bude da mehanizacija za ciscenje snege krece sa 30km/h(mozda i sa 40), za 3 sata rasciste 100km puta to je 12cm snega. al mislim da moze to i brze. svako neka sam odluci dal su vlasti bili spremni ili ne... mislim da nisu

GONZALES

pre 11 godina

Pročitao sam skoro sve komentare....
Svako je rekao po koju pametnu....
ALI SE NIKO NE PITA DA NIJE MOŽDA DOŠLO VREME DA SE PRIMENI SLOVENAČKI RECEPT????
PREVIŠE IH JE U KANCELARIJAMA A MALO KO RADI.....
..............SRBIJA ..........THE END.........

Бурунди

pre 11 godina

@Ruanda
Преко Венца је непроходно.Нико ти није крив кад не умеш да нађеш информацију која ти је потребна.
http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_google&view=standard&id=4&Itemid=181
Увеличаш мапу, па кликнеш где треба. Надам се да знаш где је Ириг.
Најлакше је критиковати.

Slobodan

pre 11 godina

Nisam ni sumnjao da ce se naci pacijenti koji ce sve ovo da politizuju kako bi napali Srbiju na bilo koji nacin, sramota, bolje nekome pomozite u ovoj situaciji ako mozete ako ne barem cutite, ne pravite se pametni.

Ni jedna drzava na svetu u ovakvoj vremenskoj nepogodi ne moze da ocisti sneg tom brzinom a da vi ''gospodo autonomasi'' ni ne primetite da pada sneg.

gnevni gradjanin

pre 11 godina

Necu da pljujem vlast , putare i te privatnike koji su zaduzeni za rasciscavanje. Snega je zaista palo previse. Te molim i koemntatore da se smire. Nego po onoj dvojci ministara odbrane u 3 mandata cinimi se, Tadic pa Sutanovac u dva navraa. Jel te gospodo gde su inzinjerijske jedinice vojske? Svaka od njih je bila ko jedna gradjevinska firma. E prodali ste mehanizaciju i rasformirali iste, zbog ''reforme''.

Sremac zahteva odgovornost

pre 11 godina

Kakav blam. Pa sta rade lokalne samouprave (a toliko kumova i sestara zaposleno po opstinama) ako nisu u stanju da ociste puteve? I sta se radi sa porezima (osim sto idu za plate, naravno) ako lokalne samouprave nisu u stanju da kupe masineriju za sneg? Bitno je da su poreznici odkupili ogromne dugove propale Razvojne Banke Vojvodine, a to sto nismo u stanju da kupimo masineriju da ocistimo sneg, to nikom nista.

MITA

pre 11 godina

40 godina imam vozacku dozvolu i presao sam vise miliona kilometara, pa me ovaj sneg nezabrinjava ali me zabrinjavaju zrtve smrzavanja (kojih nejverovatnije ima vise od objavljenog)!

Sasa

pre 11 godina

@Zivot u snegu: Pa vidis u Srbiji, ne placa porez zaposleni, nego njegov poslodavac. A poslodavac, ko poslodavac uvek gleda kako da prodje jeftinije, pa nas npr. prijavi na minimalac, ili jednostavno ne placa porez, a da ti toga nisi ni svestan. Ili ti ne uplacuje penziono ili zdravstveno. To verovatno u Finskoj nije moguce, ali u Srbiji jeste. Onda ne treba da cudi, sto u Srbiji i ne ocekujemo sve od drzave. Funkcije drzave ce odumirati kako vreme prolazi, a narod ce morati da nauci da prezivljava i bez pomoci drzave. Postoji i opcija da mi postanemo normalna drzava, ali ja nesto u tu opciju ne verujem.

Novi Sad

pre 11 godina

Slažem se sa gospodom koji vide sliku realno. Lako je pljuvati po kojekakvim službama. Ova količina snega je svakako iznenađenje i nigde u svetu se ne može očistiti za jedan dan. Apsurdno je kupovati mehanizaciju koja može da podmiri potrebe ovih padavina kad nam se to dešava jednom ili ni jednom u godini. Bolje je da dva dana sačekamo da se sve raščisti i svima lepo. Pominjete ovde neke države u kojim je ova pojava sasvim normalna i poredite sa našom? Ne bih se složio da je to za poređenje. Te države MORAJU da imaju ogromnu mehanizaciju dok je kod nas nepotrebna jer su u pitanju dva do tri dana

sumorni

pre 11 godina

" Koja je poenta postojanja AP Vojvodine?? Sta je njena svrha ako ne mogu da se izbore sa desetak centimentara snega??
(max, 9. decembar 2012 14:52) "

A koja je svrha postojanja R. Srbije? Koja je njena svrha ako ne može da se izbori sa pet centimetara snega?

Dejan

pre 11 godina

Sramota !!! iznenadio ih sneg u decembru! sta rade ti putari?
(dušan.., 9. decembar 2012 11:40)

namestaju tendere za nabavku kamiona, kradu naftu i delove, voze kamione za licne potrebe kao da su njihovo vlasnistvo i traze ti 5000e da te zaposle. U beogradu je barem tako ne znam kako je u drugim mestima.

Nataeos

pre 11 godina

U NS je palo do sads preko 65cm snega za 24 casa. Odkopavao sam dvojicu taksista Grand i VIP taxi. Jedan sa letnjim gumama, zadnja vuca mercedes 190d. Sat vremena sam kopao, gurao, vukao a da mi ni jedan rec hvala... ma ni jednu lepu rec rekao nije. Stvarno smo st.ka od naroda i nije ni cudo sto nam se sve ovo poslednjih 20 godina desava. Meni je ipak dragosto sam nekome pomogao bez obzira kolika neopevana ****** taj bio. Shvatice kad tad.
(alo alo, 09. decembar 2012 10:53) da je takvih kao ti vise i manje ovih drugih bila bi nam i drzavz i drustvo bolje!!

naselje

pre 11 godina

@ Koja je poenta postojanja AP Vojvodine?? Sta je njena svrha ako ne mogu da se izbore sa desetak centimentara snega??
(max, 9. decembar 2012 14:52)

APV nema ni nadleznosti ni novac da rasciscava sneg. Sve je u rukama Beograda, a vidimo kako se radi posao. Dok su pare i nadleznosti bili u vojvodjanskim rukama (1974. - 1988.), veruj mi, sve je mnogo bolje funkcionisalo

Marija

pre 11 godina

Ljudi, vi kao da ste pali s Marsa! Pa valjda ste do sada naučili da dok pada sneg ne izlaze da čiste....ne znam šta očekujete, sneg svuda a put čist kao da je avgust...

Marko

pre 11 godina

Greska zimskh sluzbi je jedino sto nisu na vreme prosuli so pa da se ne stvara poledica. To sto ne ciste sneg dok pada je sasvim normalna pojava. Dragi zemljaci nema svrhe cistitiga dok pada jer je nemoguce ocistiti. Ne postoji grad na svetu koji je sto posto ociscen dok pada sneg. Uostalom,napravite mali eksprimetn, uzmite jedan peskir, upalite cesmu i pustite da tece voda u lavabo a dok tece vi peskirom brisite isti, bas da vidim hoce li vam lavabo biti suv?. Nesto nisam siguran. Ali kao sto rekoh zameram im nedovojlno posipanje soli i naravno sporost u ciscenju kad sneg prestane da pada. Tada se mora brze cistiti, ali dok pada to je nemoguce.

Мутимир Мутимировић

pre 11 godina

Па где сте пошли?
11 км колона? Сви негде журите?
Па да и када се заглавите у снегу, онда су вам путари криви...

CHUBURAC

pre 11 godina

Treba pokazata da je pokrajinska vlast kriva za sve, samo u vojvodini problemi gospodo prekonponovani sta vi radite u svojim gradovima sem sto sabotirate

Zoran

pre 11 godina

Jak sneg,sa vetrom od 80 do 100 km na sat,nije uobičajena pojava kod nas,več ekstrem.To se dešava jednom ili nijednom za godinu dana.U takvim uslovima nijedna služba na svetu,ne može rešiti stvar za par sati,ili za 24 sata.Jednostavno,priroda se "poigrala".Kriviti službe za ovu situaciju,a ne prirodu,isto je kao da krivimo vatrogasce za zemljotres.Protiv nekih prirodnih pojava,ne može se skoro ništa uraditi trenutno i odmah,osim koliko toliko ublažiti posledice i spasti živote ljudi.

Brile

pre 11 godina

I ja sam takodje u punom autobusu koji je sinoc oko pola 7 uvece krenuo iz segedina za beograd i dalje, pa smo od 22h sinoc stajali u mestu do 11h jutros dok nismo razmontirali bankinu na sred auto puta, inace lazu vatrogasci da su oni rusili bankine, kada smo ih pitali da li mogu da nam pomognu samo su odmahnuli rukom zalupili vrata i nastavili dalje, slepci. Jedan policajac nam je pomogao jer je morao da regulise saobracaj i zajedno sa nama vadio stubice bankina. Da nije bilo ljudi koji su bili voljni da pomognu jos uvek bismo sedeli na auto putu... a uputuli su nas u Backu palanku ali je i tamo guzva, tako da ako neko zna neke informacije molimo vas da nam javite na 063271164 ili 0692420555... usput tih 13 sati nije prosao nijedan greder na nasoj strani autoputa!!!!!!!!!!!!11

radisa

pre 11 godina

Kazu u Novom Sadu od 10 nepada vise sneg a kod nas jos uvek pada...ne znam kako ce deca u skolu sutra...katastrofa,a puteve niko necisti!!!

Sasa

pre 11 godina

Najbolje bi bilo da svi kojima nije preko potrebno da ne pale kola i ne krecu nigde po mecavi. Em bi se smanjile guzve em bi bilo manje nesreca. Nijedan put nije toliko vazan koliko zivot i zdravlje. Pozdrav

Ns

pre 11 godina

Opet se pitam gde je mehanizacija naše bivše Narodne Armije,bivše JNA,gde su bageri građevinskih firmi koje su nazidale na divljaka zgrade u N. Sadu?Svaka čast onom seljaku kod Inđije koji je svojim traktorom izvlačio zaglavljena kola i ljude!Nema veze ko je na vlasti u N.Sadu,jer situacija je ista kao u februaru a tada su bili drugi u foteljama.Fali nam solidarnost ,disciplina u organizovanost.

Dule Zh

pre 11 godina

Ljudi, ne kapiram zasto ste napali putare, vlast, Vojvodinu...
Nisu oni iznenadjeni snegom u Decembru, vec kolicinom koja se srucila za tako malo vremena.
Ja vozim gradski bus u Cirihu, ovde je u petak napadao sneg 30-40 cm u roku od 5 sati. Sve je stalo. Grad, autoput, busevi, kola, sve. Ni putari nisu imali sanse jer je kolicina jednostavno bila prevelika u tako kratkom roku.
Zato, ne pljujte po ljudima bez osnove. Nije ni u jednoj bogatoj Svajcarskoj niko jaci od prirode. (Bogu Hvala)

hocu napolje

pre 11 godina

odlican primer da je Srbija propala i drzava ne funkcionise.

zamislite...pao sneg u decembru, ljudi zaglavljeni po pola dana u Vojvodini(ja i supruga npr.), ima i sto umiru, a putara nigde..ili su svi samo u Beogradu jer je samo Beograd Srbija?

Amer

pre 11 godina

Odobreno 300,000.00 eura za proslavu nove godine u N.S a na ulicama 30 vozila ciste sneg. Za 300,000.00 se moglo kupit 300 malih cistaca snega (Snow Blowers). Gde je mehanizacija i armija neradnika iz javnih preduzeca?
Vlada pokrajine uvela dezurstvo?,zasto nisu uzeli lopate u ruke, pa izasli na ulicu?

alo bre

pre 11 godina

aman ljudi, pa gde putujete po ovom vremenu? ne može da sačeka 2 dana?
pa tako je u svakoj državi sveta. pa neće da vam svade očiste svaki put za 5 min. nemojte da mislite.
kad su ovakvi uslovi, normalno je i da se ne ode na posao, ni nigde, to je sve oprošteno. pa nismo supermeni da letimo.

master

pre 11 godina

I u Kikindi je proglasena vanredna situacija i obustavljene su autobuske linije ka naseljenim mestima do daljnjeg. Sneg je konacno prestao da pada valjda ce sad putari koliko toliko rascistiti puteve.

sneg na tezgi

pre 11 godina

Sneg je postao profitabilan jer ciscenje snega zavisi kako se opstinske vlasti dogovore, pa tako jedan bager cisti ulicu po kubnom metru, drugi po kvadratnom metru, treci po metru itd. To se videlo jos prosle godine tako da su neki sokaci bili ocisceni u sirini jednog auta, drugi u sirini jednog bicikla, treci u sirini pesaka... sve kako su se lepo dogovorili na tenderu. U selu se tacno zna koji bagerista kojoj stranci pripada i ko ga 'dobrooooo' placa a ko lose. Znali smo u selu koliko ko zaradjuje a mi seljani ko valjani ljudi izisli da cistimo a bageristi koji su se sa politicarima dogovorili i ovajdili samo su trljali ruke... ma ne od zime, nego od zadovoljstva.

nesa

pre 11 godina

Lokalne samouprave su opljackale komunalne sluzbe,nisu nabavljana nova vozila,zaposljavali su svoju rodbinu i sad kad padne malo snega sve ostane blokirano. To je problem,a ne sneg. Auto put blokiram!? Svasta.

solarna olujica

pre 11 godina

haha ...ne verujem :) kad treba da se maznu evri Novi Sad je Srbija ...kad treba cistiti sneg Novi Sad je Vojvodina hahahahahahaahha...joj joj joj...pa dobro vojvodina...ipak

Liqueur

pre 11 godina

Interesuje me samo da li su ovi "pljivači" profesionani, ili samo onako, da im bude lakše na duši? Ima puno više neuređenih stvari u Srbistanu, a ovo je normalno stanje za prva 24-48 sati snežnih padavina.

Kaiser

pre 11 godina

"Ovo se nista ne vidi na televizijama po Vojvodini. NIKO nema vanredni program vec samo tamburasi i beskrajne reprize. Toliko o lokalnim televizijama.
(novosadjanka, 9. decembar 2012 10:44)"

Čekate da vam na TV-u kažu da je pao veliki sneg? Pa jel vam nije dovoljno što piše u Kuriru? Ili Ili čekate da i Vučić potvrdi tu informaciju, jer što Kurir i Vučić ne kažu, to se nije ni desilo?

bokius

pre 11 godina

Ljudi, nemojte kritikovati, pa nevreme je zaboga. Takvo nevreme paralise i zemlje i gradove koji su mnogo mocniji da se sa tim bore. Znam da je grad Njujork najbolji po reakciji na sneg u ovom delu Amerike - pored kamiona sa soli i ralicama i svaki djubretar dobije ralicu, pa to su hiljade kamiona na ulicama i opet se grad paralise. Nego pamet u glavu i, sto rece jedan pametan... tough times never last, tough people do. Srecno i pozdrav svima.

kanibal

pre 11 godina

(moj banat..., 9. decembar 2012 12:30)"

Kako oni da spreče, kad ni Vučić nije mogao, ni njegove dodole nisu uspele. Moraćete i Tomu da budite, za dodole treba najmanje dvoje.

Ja nisam zavejan jer od juče neprekidno čistim sve oko kuće. Ti ako jesi zavejan, onda je razlog jasan. Ne čisti se sneg tastaturom.

Misko

pre 11 godina

Dok je bilo lepo vreme iz puteva Srbije su se hvalili kako spremno docekuju zimu,kako su spremni kao zapeta puska,ali izgleda da je barut povukAo vlagu. Strasno

Zivot u snegu

pre 11 godina

Cele prošle nedelje se najavljivao sneg sa olujnim vetrom. Kakvi su to roditelji koji polaze na put sa decom, a znaju da će biti loše vreme ? Naravno da im je kriva država, jer takvi ljudi nemaju osećaj odgovornosti, operisani su od toga.
(Mirjana, 9. decembar 2012 12:13)
E Mirjana moja, da da mi u Finskoj razmisljamo kao ti, sedeli bismo u stanu 6 meseci. Zato placamo porez, da nam obezbede siguran saobracaj, pa i po snegu i vetru, ako treba.

KOBAC

pre 11 godina

ovo je slika kako su opstinske samoUPRAVE sposobne,nedaj boze da nas zadesi neka teza nesreca.vazno je da su samo zaposljeni ,a drugo ce proci samo po sebi ili nece biti primeceno .ovo se vidi.

ZoranNS

pre 11 godina

Ovo je samo JEDNA NORMALNA zima. Obećali putari čiste puteve 24 sata, to je trajalo dok nije počeo padat sneg. Ispitati kako su se oni organizovali za zimu.

Brančilo

pre 11 godina

Tito vrati se i povedi sa sobom svoju CZ i TO i vojnu inženjeriju da nam očiste ovo belo ***** što pada već drugi dan. Ovi ne umeju.

ivan

pre 11 godina

direktor čistoće u Novom Sadu momentalno da da ostavku za kolaps i neodnošenje smeća,bruka i sramota,šta bi bilo da veje danima,i gradonačelnik Vučević da snosi odgovornost....

Pedja

pre 11 godina

Kako vas samo nije sramota. Svake godine ista prica. Najavljuje se sneg danima za vikend, govori se o hladnom talasu i kad dodje sneg nigde nikoga. Isao sam kolima juce do Novog Sada i nazad po noci i put je trajao dugo, ali sam uspeo da se probijem. Zalosno je sto nigde nisam naisao na neko vozilo koje cisti sneg. Tek pred Beogradom sam naisao na 2 vozila koja su vise prirucna nego namenjena za ciscenje.
Godinama su prodavana mehanizacija, grabilo se, kralo, zastarelo i propalo. Pa gde su nova vozila za mehanizaciju? Gde je od budzeta da se nabavi? Vazno da popliticari samo gledaju da nabiju svoje dupe u fotelju, da ih ima sto vise u skupstini da bi sve svoje podmirili, a sve ostalo sto se desava u drzavi njih jednostavno nije briga.

Сремац

pre 11 godina

Предлог онима који су надлежни да посаде опет дрвеће и грмље поред путева где су и били јер наши садашњи "стручњаци" су посекли сво дрвеће и растиње уз пут, стопила се равница са путем, нису то наши дедови џабе садили, па усред зиме колском запрегом на славе све по Срему полако и нигде не закасне јер пада снег и дува ветар (сад вам је крив ветар што наноси снег у сметове и прави колапс у саобраћају..

Ruanda

pre 11 godina

Jutros odem na sajt AMSS da vidim ima li kakvih vesti o stanju na putevima i da li je Iriski venac prohodan,kad ono,najaktuelnija vest na njihovom sajtu je da su otvorili novi auto centar u Kragujevcu :)

Snesko belic

pre 11 godina

Ma samo sedite i zasedajte formirajte jos koji krizni stab zahtevajte tople napitke da vam se grlo neosusi od naglabanja a oni sto sede u kolonama u hladnim automobilima nek kvase grlo hladnim snegom jer klin se klinom izbija!

sremac nuzdom beogradjanin

pre 11 godina

Puteve u Vojvodini odrzava firma gospodina koji je sada u Kinsasi. Njegovi radnici ne mogu da se sete kad su poslednji put primili platu. Veliko je pitanje i koliko je mehanizacije spremno za ciscenje. Pouzdano znam da mu je helikopter ispravavan, pa bi mogao da se upotrebi za hitne evakuacije. Njemu za sada nije potreban...

Ekonomista

pre 11 godina

Sram vas bilo:i vas iz Vojvodine koji treba da brinete o stanju u vasem dvoristu...i vas iz centra ove drzave,koji se bojite da izreknete zabranu kretanja teskim kamionima,jer znate da se glavni sverc robom odvija upravo subotom i nedeljom.

milos.sm

pre 11 godina

sr mitrovica je takodje odsečena,služba za čišćenje puteva ne postoji,čistimo lopatom koliko ko može...ali bez mašina mrka kapa.Pošto je opštinska vlast nesposobna da uradi bilo sta,pozivam ih bar da uzmu lopatu u šake i da pomognu...!

SASA

pre 11 godina

Svi mediji zamajavaju narod time što je u decembru pao sneg...U kakvoj zemlji mi ovo živimo...Selo gori a baba se češlja...Strašno

Dejan Stanić

pre 11 godina

Sneg u Novom Sadu je prestao da pada,malo je otoplilo na putevima je sneg ugažen pa su konačno primećene i putarske službe koje bacaju so i čiste neutabani sneg.

pedja

pre 11 godina

Tokom noci (subota-nedelja) u gradu je palo nekih 6cm maksimalno! Ne znam za prigradaska naselja i ostale gradove po Vojvodini, ali u NS-u je takva situacija... Cuo sam da su se sinoc u pravcu Temerina slupala dva kamiona i napravila haos na putu

Pahulja

pre 11 godina

Kod nas su sve službe uvek spremne za sve ali kad dodje do nečeg onda kolaps. Sramota !!! Eto zastoj na putu Novi Sad - Bački Petrovac,ljudi čekaju od 8h,(a medju njima su i ljudi koji idu iz noćne smene)pošto se jutros prevrnuo kamion pa su ljudi koji čekaju u kolonama i imaju lopate sa sobom,odkopavali kamion da bi mogle službe da ga sklone sa puta. I sad naravno put treba da se očisti,prosto me čudi što su dozvolili da put kojim dnevno prodje na hiljade automobila i kamiona ostane zavejan. Nemam reči !!!

davno bese

pre 11 godina

Nekad je svako mesto u Vojvodini imalo svoju zimsku sluzbu, vozila, bagere i ljudstvo. Posto je to sve pokradeno ostaleo se na tome da ciscenje puteva zavisi od kojekakvih privatnika.

dodjosh

pre 11 godina

ko vam kriv kad niste spremni za zimsku voznju! Zimske gume +lanci koji kostaju 2000din i moja lada niva i ja smo leteli preko iriskog venca do rume i nazad u ns! Usput pomogao jednoj porodici da izadju iz jendeka i malo ga "nahvalio" kad sam video da ima letnje gume! E derane pa dal si ti krsten? Ljudi priprema adekvatna je pola uspesnog posla!

Milan

pre 11 godina

Brat mi je u koloni od 1 ujutru, malopre mi javio da još nisu krenuli. Srbijo zakopaj se, svaki put su nadležni iznenađeni kad padne sneg.

lala

pre 11 godina

ako je ova prirodna nepogoda dovela do kolapsa vlade koja je zaduzena za organizavanje zovota u vanrednim okolnostima=vlada je nesposobna= dole vlada

moj banat...

pre 11 godina

stalno slusamo kako je vojvodina naprednija od ostatka srbije i srbija je koci.blabla.
pa da vas vidimo.
prosle godine sam po snegu putovao od srpske crnje do zrenjanina 9h umesto sat, dva!
ka beceju se iz zrenjanina nije moglo ni proci.

evo godinu dana kasnije, ista prica.

pa gde su ti sjajni eu menadzeri pajtic i kompanija ? godinu dana nisu uradili nista da sprece blokadu vojvodine. pa ovo ne moze da se desi u najsiromasnijim opstinama juzne srbije.

to sto je vojvodina napredna je zasluga vlastodrzaca od pre vek dva. melje vodenica pajtici i canci samo pricaju, a delima je vracaju u srednji vek.
dok smo mi zavejani u dvadeset prvom.

Ras

pre 11 godina

Zivim vec 24 godine u Austriji. I ovde su zime Alpske. verujem da svi znate sta je to. Austrija uz Svajcarsku bije glas da ima odlicno organizovane zimske sluzbe. A za ovih 24 godine gotovo da nije bilo ni jedne u kojoj se nije dogodio sneg. I da neki delovi usled sneznih nanosa nisu po 3-4 dana bili odseceni od sveta. Ali ovde ljudi na to gledaju sasvim normalno. Da, neprijatno jeste ali sto kazu austrijanci u takvim situacijama" zima je i zimi je to normalno". Jednio Srbi jedva docekaju da se "dese sneg i zima" pa da imaju po cemu da pljuju i psuju. E dakle, bas smo pljuvacki talentovan narod. Sad ce sve drzavne sluzbe biti krive sto sneg pada i ne prestaje 30 sati. Ovde u Austriji dok sneg pada i ne pocinju sa ciscenjem. Tek kad prestane da pada krece se u akciju. I ovde ne pozivaju ljude u akcije rasciscavanja. Ovde se to podrazumeva kao gradjanska duznost. Kazu ljudi: prvo da uradim sam u svom dvoristu sta treba i moze pa onda pozivam drzavne i javne sluzbe.

MD

pre 11 godina

3 druga i ja smo bili zavejani 5 sati u okolini Stare Pazove, tu je bila kolona od oko 10-ak vozila, i jedno po jedno je izvlacio neki lokalni zemljoradnik sa traktorom i na kraju je izvukao i koga bi drugog nego kamion koji cisti sneg... Srbijo zemljo medju sljivama... I da ne napominjem da su vatrogasci rekli da oni nemaju nista sa tim nego da cekamo do jutra, katastrofa...

ledeni

pre 11 godina

nocas sam iz grada (Indjije) krenuo kuci oko 4h,zivim u selu pored (Novi Karlovci) razdaljina nepunih 8km stigao sam u 11:00 kuci,tako da 8 km 7 sati putovanja,uzas zivi,zaledjen sam.

saf...

pre 11 godina

(alo alo, 9. decembar 2012 10:53)
Verujem ti gari od reči do reči što si napisao jer se i meni tako nešto slično dogodilo više puta. Jadni smo-jednom rečju jako smo loši kao ljudi

dO

pre 11 godina

Da li MUPovi helikopteri služe samo da debele guzice MUP politikanata prenesu sa jednog ždranja na drugo opijanje, ili smeju da se koriste i za, recimo, izbavljivanje polu-smrznutih ljudi u kojima, zbog nemara istog tog MUPa i "sektora za vanredne situacije", sede po 11h?

Mirjana

pre 11 godina

Cele prošle nedelje se najavljivao sneg sa olujnim vetrom. Kakvi su to roditelji koji polaze na put sa decom, a znaju da će biti loše vreme ? Naravno da im je kriva država, jer takvi ljudi nemaju osećaj odgovornosti, operisani su od toga.

toza

pre 11 godina

Podrška putarima. I mi koji sedimo u toplom i kuckamo po tastaturi bolje bi bilo da uzmemo lopate i bar očistimo sneg ispred svojih kuća i stanova. Kakvi smo postali na kraju lemo početi i sami sebe da mrzimo.

Velj@

pre 11 godina

A toliko su najavljuvali tu vajnu spremnost putara, da sam pomislio da ne moze da napada toliko snega koliko putari mogu da budu spremni!

Viktor

pre 11 godina

Kao prvo svi mediji su upozoravali da se ne krece na put ali mi ne bi bili mi kad ne bi radili suprotno.Drugo,kad pada jak sneg ne pomaze ni Evropa.Secam se prosle godine kilometarskih kolona u sred Nemacke.

Lekar

pre 11 godina

Ne pada svuda u Vojvodini. U Apatinu je padao do ranih jutarnjih sati i onda je prestao. Danas je bilo suncano skoro ceo dan uz slab vetar. Juce je napadao bar 20-25 cm, ali su najveci problem nanosi za koje je vetar odgovoran. Zimske sluzbe nisu ni mogle da odrze prohodnim nista osim puteva prvog prioriteta jer nemaju dovoljno mehanizacije. Danas su ocisceni putevi drugog i treceg prioriteta, ali su jos mnoge ulice pod snegom. I sami vozaci prave velike probleme jer idu bez potrebe automobilima do prodavnica koje su par kilometara udaljene od kuce pa zaglave i blokiraju saobracaj. Tesko im otici peske. A da ne pominjem one bez zimskih guma i sa zadnjom vucom. Takvi uglavnom sletaju.

mvv

pre 11 godina

Nadam se da neko od nadleznih cita ove konentare.
G D E J E V O J S K A (ili kako se vec zove ono jadno sto je od nje ostalo)??????!!!!!!!!???????
Ovo sto se desava je vanredna situacija. Vucic bi pokupio pozitivne poene kod raje sirotinje, raja sirotinja bi se vratila u civilizaciju. I vuk sit i ovce na broju.....

Zoli

pre 11 godina

Ljudi su od manjih izuzetaka jako udobni kad je rec o kolima ali i nesmotreni jer ne slusaju vremensku prognozu u kojima je jos3-4 dana prije bio najavleno sneg sa jakim vetrom za vikend!!!

dozlogrdlili ste svima

pre 11 godina

eto vam vas sns i vase promene!

pa ovo je sto puta gora situacija od one proslogodisnje a tad ste znali da pljujete nadlezene??

ali tad se nije desilo da ljudi celu noc sede zavejani na auto-putu na koridoru 10!
sta je sa ljudima na regionalnim putevima koji su ostali zavejani, njih niko ne spominje??

a u medijima zataskavanje, nema zastoja, nema problema, samo sto ne kazu da sija sunce!

Boris Đorđević

pre 11 godina

Imam ja jedno drugo pitanje...Ko kreće sa malom decom na put po ovakvom vremenu pored svih upozorenja???
(Sima, 9. decembar 2012 11:10)

Onaj ko mora...

iona

pre 11 godina

"Uspeli smo da pređemo celu Evropu, ali kada smo ušli u Srbiju, na auto-putu kod Feketića, sačekala nas je kolona ogromne dužine. Srećom, desilo se da smo stali veoma blizu benzinske pumpe pa smo imali gde da se sklonimo"

samo to. ne treba nikakav komentar. da smo pred izborima, verovatno bi se sve političke "elite" i potrudile da raščiste nešto, ovako: mrka kapa. lipši magarče do sledećih izbora.

Marko

pre 11 godina

ljudi cebe u gepek, sibica i deblja sveca, neki keks ili slicno! ne daj boze zaveje vas negde odsecenog od sveta, sveca ce davati dovoljno toplote da ublazi hladnocu pored cebeta. nece biti sauna, al ugaste motor i necete se smrznuti dok ne dodje pomoc...

ns

pre 11 godina

Ovi novosadjani izgleda nisu cistili svoja kola juce. Da su to radili kao ja, shvatili bi u cemu je problem. Kad ocistite sajbnu automobila i predjete na druge delove, mozete ponovo skidati santimetar snega sa prvo pomenute. Upravo smetovi, koji su izazvani vetrom kao posledicom cinjenice da je Vojvodina ravna, izazivaju teskoce putarima. Imati nekoliko hiljada masina za ciscenje snega je nemoguce. Mozda bih isto kao i oni mislio i ja da nisam licno doziveo slicne situacije u nekoliko mnogo bogatijih drzava. Isti problem ih muci kao i nas. Njima situaciju olaksaca cinjenica da imaju jako dobar lokalni prevoz sinama bez obzira da li se radi o vozovima, tramvajima ili metrou. Cak i sa tim imaju trenutnih problema. Nemacka je zaledjena, Poljska zatrpana, a u GB pozatvarani aerodromi i ljudi ginu na putevima nenaviknuti na toliko snega. Kanada u sat zna kada ce poceti da pada u juznim delovima koji imaju slicnu kontinentalnu klimu pa haos zaposne posle par sati padanja snega ili ledene kise jer imaju nadzemne strujne vodove i "samo" par hiljeda masina za ciscenje puteva. Procitajte vesti, pogledajte strane televizije, cujte se sa prijateljima ili rodjacima pre nego okrivite putare za sve.

psihijatar

pre 11 godina

ko pise ove vesti? sneg ne pada od sinoc oko 22 a zastoj je izazvan zbog nesposobnosti nadleznih da ociste malo snega. Nakon 12 sati u feketickoj koloni, nas par je otsrafilo branik na auto putu I oslobodili vise vozila nego nadlezne sluzbe. Tokom kampovanja u koloni od sluzbi koje kao navodno rade cistac snega je prosao jednom u suprotnom pravcu, nize u feketickoj koloi primeto sam drugog cistaca koj se zaglavio!!!!!! ocito ga neki strucnjak vozio. Jedni od odgovornijih su vozaci slepera svaki drugi ima celave gume I slajfuje u mestu. Voleo bi da znam koga mogu da tuzim od odgovornih zbig neuradjenog I lazi koje serviraju na radiju, internetu I preko telefona policije, vatrogasaca i ams.

david

pre 11 godina

Spreman sam sada da sledećih dana slušam prepucavanja i prebacivanja odgovornosti. Kako naši režimi vode Srbiju uvek je neko drugi kriv. Uvek neko podmeće sjajnoj i od boga datoj vlasti. "Mi smo sve pokušali ali vreme je takvo. CIA finansira, vatikan obrazuje, gejevi lobiraju, jevreji razapeli Isusa, Romi su prljavi i kradu, haška bruka, otimanje kosova," kako kaže dobri drug Čorba:"Za ideale ginu budale". Zašto se bunimo? car Dušan je imao zlatni escajg. nemam ništa protiv gajenja identiteta, podizanja nacionalne svesti, održavanje autentične kulture, ali ništiti realnost i onemogućavati praktični, svakodnevni život svojim građanima nije dobro vladanje. Više nas je štitio onaj hrvat, nego bilo koji srbin koji se domogao vlasti, od miloševića do tadića. Neću da prejudiciram ali sudeći po nekoliko meseci vladavine SNS-a, neće nas ni oni usrećiti. Naslušaću se onih sažvakanih fraza o "briselskoj birokratiji", "petokolonaškim medijima", "otimanju teritorije", ali nikad: "dajem ostavku jer nisam ispunio očekivanja i nisam ispunio svoj zadatak", "činjena su zverstva u građanskom ratu, kajemo se i opraštamo", "dijalogom ćemo pokušati da privučemo albance natrag u našu držvu", "mi, srpski političari olakšaćemo građanima i trudićemo se da svaki građanin oseti Srbiju kao svoju zemlju". ps: možda je ovo samo zimsko ludilo

Katarina

pre 11 godina

Mozda je imao srece,neznam,ali moj decko je iz Backe Palanke do Beograda stigao sa 10 min zakasnjenja. Ali kako je ce se vratiti to je pitanje.Mozda ga opet posluzi sreca.Z

lala

pre 11 godina

Da li usled nedostatka sredstava,neorganizovanosti ili neceg drugog zimsku sluzbu opet iznenadio sneg.Nedopustivo je da na glavnim putnlm pravcima ne prodje jednom za ceo dan cistac(o posipanju rizli i soli da ne govorim)!

alo alo

pre 11 godina

U NS je palo do sads preko 65cm snega za 24 casa.
Odkopavao sam dvojicu taksista Grand i VIP taxi. Jedan sa letnjim gumama, zadnja vuca mercedes 190d. Sat vremena sam kopao, gurao, vukao a da mi ni jedan rec hvala... ma ni jednu lepu rec rekao nije. Stvarno smo st.ka od naroda i nije ni cudo sto nam se sve ovo poslednjih 20 godina desava.
Meni je ipak dragosto sam nekome pomogao bez obzira kolika neopevana ****** taj bio. Shvatice kad tad.

Nislija

pre 11 godina

sad ce canak i kompanija da osude Srbe/Srbiju zbog snega
Evo unapred se kajem i priznajem krivizu da smo mi krivi sto je Vojvodina "odsecena" i izvinjavam se u ime Borisa Tadica

i dok je Vojvodina "odsecena" ,JUG Srbije neka se podavi u snegu a?

novosadjanka

pre 11 godina

Ovo se nista ne vidi na televizijama po Vojvodini. NIKO nema vanredni program vec samo tamburasi i beskrajne reprize. Toliko o lokalnim televizijama.

Gruja

pre 11 godina

Žalosno je da smo iz zime u zimu sve manje spremni za sneg. Padao je tek pola dana i skoro sve je bilo blokirano. Pitam se kako li će biti ukoliko nastavi još koji dan. Kad je ravna Vojvodina zavejana za dan, kako li je tek u planinskim predelima gde su usponi i krivine?

novosađanin

pre 11 godina

Eto u kakvoj banana državi živimo :

"Uspeli smo da pređemo celu Evropu, ali kada smo ušli u Srbiju, na auto-putu kod Feketića, sačekala nas je kolona ogromne dužine. Srećom, desilo se da smo stali veoma blizu benzinske pumpe pa smo imali gde da se sklonimo", ispričao je jedan od njih agenciji Beta.

dO

pre 11 godina

Zašto se u Srbiji dopušta saobraćaj šleperima noću, vikendima, i u slučajevima loših atmosferskih uslova? Za to je zaslužan onaj ko se bavi saobraćajem a da o tome nema pojma - MUP Srbije na čelu sa ministrom & premijerom koji je expert za sve.

Iznenadjen... I uvredjen!

pre 11 godina

"Uspeli smo da pređemo celu Evropu, ali kada smo ušli u Srbiju, na auto-putu kod Feketića, sačekala nas je kolona ogromne dužine. "

Šta je tu čudno, u Evropi sneg pada već neko vreme, imali su vremena da se saberu, oduzmu, i počnu da čiste. Ko je pa mogao da predvidi da će sneg tako iznenada i nenajavljeno pasti i kod nas.

chooyu

pre 11 godina

Kakav crni napor zimskih sluzbi!?!?!?! Putovao sam sinoc sest sati!!!!!! od vrsca do novog sada! Auto put koji bi trebao da se cisti kao prioritet je izgledao kao zaledjena oranica. Kamioni sleperi....opsti haos a zimska sluzba kao nesto cisti ali iza gredera ostaje 5 cm debeo sloj utabanog snega i leda. Sva sreca pa smo mogli da se sklonimao na bezn pumpu nekih sat vremena da ne stojimo u koloni pre mosta na beski. Subota noc i nenormalni uslovi na drumu a policija ne skida slepere vec dopusta njihovo bahato kretanje i preticanje kolone....onda se isprece prevrnu....naprave gomili ljudi zastoj i problem i niko nista ne preduzima. A onda sok ulazimo u NS koji uopste nije ociscen....kakva sramota! Dok pisem ovaj komentar gledam kroz prozor i evo vec dva sata sneg vise ne pada a glavna novosadska arterija je jos uvek bela!!!!!Trenutno je temperatura u plusu jedan stepen....Pametnima opis dovoljno govori. Oni drugi su nadlezni u zimskim sluzbama.

zoran

pre 11 godina

Sinovljeva devojka je od sinoć na putu zavejana u kolima od Čorde prema Bačkoj Topoli, u kilometarskoj koloni.Zvali su policiju i vatrogasce za pomoć, ali nisu hteli da izađu.Kakva je ovo postala zemlja i kakvi su to ljudi?Na zapadu više brinu o svojim životinjama nego ovde o svojim građanima.

alo alo

pre 11 godina

U NS je palo do sads preko 65cm snega za 24 casa.
Odkopavao sam dvojicu taksista Grand i VIP taxi. Jedan sa letnjim gumama, zadnja vuca mercedes 190d. Sat vremena sam kopao, gurao, vukao a da mi ni jedan rec hvala... ma ni jednu lepu rec rekao nije. Stvarno smo st.ka od naroda i nije ni cudo sto nam se sve ovo poslednjih 20 godina desava.
Meni je ipak dragosto sam nekome pomogao bez obzira kolika neopevana ****** taj bio. Shvatice kad tad.

zoran

pre 11 godina

Sinovljeva devojka je od sinoć na putu zavejana u kolima od Čorde prema Bačkoj Topoli, u kilometarskoj koloni.Zvali su policiju i vatrogasce za pomoć, ali nisu hteli da izađu.Kakva je ovo postala zemlja i kakvi su to ljudi?Na zapadu više brinu o svojim životinjama nego ovde o svojim građanima.

novosadjanka

pre 11 godina

Ovo se nista ne vidi na televizijama po Vojvodini. NIKO nema vanredni program vec samo tamburasi i beskrajne reprize. Toliko o lokalnim televizijama.

dO

pre 11 godina

Zašto se u Srbiji dopušta saobraćaj šleperima noću, vikendima, i u slučajevima loših atmosferskih uslova? Za to je zaslužan onaj ko se bavi saobraćajem a da o tome nema pojma - MUP Srbije na čelu sa ministrom & premijerom koji je expert za sve.

chooyu

pre 11 godina

Kakav crni napor zimskih sluzbi!?!?!?! Putovao sam sinoc sest sati!!!!!! od vrsca do novog sada! Auto put koji bi trebao da se cisti kao prioritet je izgledao kao zaledjena oranica. Kamioni sleperi....opsti haos a zimska sluzba kao nesto cisti ali iza gredera ostaje 5 cm debeo sloj utabanog snega i leda. Sva sreca pa smo mogli da se sklonimao na bezn pumpu nekih sat vremena da ne stojimo u koloni pre mosta na beski. Subota noc i nenormalni uslovi na drumu a policija ne skida slepere vec dopusta njihovo bahato kretanje i preticanje kolone....onda se isprece prevrnu....naprave gomili ljudi zastoj i problem i niko nista ne preduzima. A onda sok ulazimo u NS koji uopste nije ociscen....kakva sramota! Dok pisem ovaj komentar gledam kroz prozor i evo vec dva sata sneg vise ne pada a glavna novosadska arterija je jos uvek bela!!!!!Trenutno je temperatura u plusu jedan stepen....Pametnima opis dovoljno govori. Oni drugi su nadlezni u zimskim sluzbama.

dO

pre 11 godina

Da li MUPovi helikopteri služe samo da debele guzice MUP politikanata prenesu sa jednog ždranja na drugo opijanje, ili smeju da se koriste i za, recimo, izbavljivanje polu-smrznutih ljudi u kojima, zbog nemara istog tog MUPa i "sektora za vanredne situacije", sede po 11h?

dodjosh

pre 11 godina

ko vam kriv kad niste spremni za zimsku voznju! Zimske gume +lanci koji kostaju 2000din i moja lada niva i ja smo leteli preko iriskog venca do rume i nazad u ns! Usput pomogao jednoj porodici da izadju iz jendeka i malo ga "nahvalio" kad sam video da ima letnje gume! E derane pa dal si ti krsten? Ljudi priprema adekvatna je pola uspesnog posla!

Iznenadjen... I uvredjen!

pre 11 godina

"Uspeli smo da pređemo celu Evropu, ali kada smo ušli u Srbiju, na auto-putu kod Feketića, sačekala nas je kolona ogromne dužine. "

Šta je tu čudno, u Evropi sneg pada već neko vreme, imali su vremena da se saberu, oduzmu, i počnu da čiste. Ko je pa mogao da predvidi da će sneg tako iznenada i nenajavljeno pasti i kod nas.

Ras

pre 11 godina

Zivim vec 24 godine u Austriji. I ovde su zime Alpske. verujem da svi znate sta je to. Austrija uz Svajcarsku bije glas da ima odlicno organizovane zimske sluzbe. A za ovih 24 godine gotovo da nije bilo ni jedne u kojoj se nije dogodio sneg. I da neki delovi usled sneznih nanosa nisu po 3-4 dana bili odseceni od sveta. Ali ovde ljudi na to gledaju sasvim normalno. Da, neprijatno jeste ali sto kazu austrijanci u takvim situacijama" zima je i zimi je to normalno". Jednio Srbi jedva docekaju da se "dese sneg i zima" pa da imaju po cemu da pljuju i psuju. E dakle, bas smo pljuvacki talentovan narod. Sad ce sve drzavne sluzbe biti krive sto sneg pada i ne prestaje 30 sati. Ovde u Austriji dok sneg pada i ne pocinju sa ciscenjem. Tek kad prestane da pada krece se u akciju. I ovde ne pozivaju ljude u akcije rasciscavanja. Ovde se to podrazumeva kao gradjanska duznost. Kazu ljudi: prvo da uradim sam u svom dvoristu sta treba i moze pa onda pozivam drzavne i javne sluzbe.

novosađanin

pre 11 godina

Eto u kakvoj banana državi živimo :

"Uspeli smo da pređemo celu Evropu, ali kada smo ušli u Srbiju, na auto-putu kod Feketića, sačekala nas je kolona ogromne dužine. Srećom, desilo se da smo stali veoma blizu benzinske pumpe pa smo imali gde da se sklonimo", ispričao je jedan od njih agenciji Beta.

MD

pre 11 godina

3 druga i ja smo bili zavejani 5 sati u okolini Stare Pazove, tu je bila kolona od oko 10-ak vozila, i jedno po jedno je izvlacio neki lokalni zemljoradnik sa traktorom i na kraju je izvukao i koga bi drugog nego kamion koji cisti sneg... Srbijo zemljo medju sljivama... I da ne napominjem da su vatrogasci rekli da oni nemaju nista sa tim nego da cekamo do jutra, katastrofa...

Marko

pre 11 godina

ljudi cebe u gepek, sibica i deblja sveca, neki keks ili slicno! ne daj boze zaveje vas negde odsecenog od sveta, sveca ce davati dovoljno toplote da ublazi hladnocu pored cebeta. nece biti sauna, al ugaste motor i necete se smrznuti dok ne dodje pomoc...

davno bese

pre 11 godina

Nekad je svako mesto u Vojvodini imalo svoju zimsku sluzbu, vozila, bagere i ljudstvo. Posto je to sve pokradeno ostaleo se na tome da ciscenje puteva zavisi od kojekakvih privatnika.

Gruja

pre 11 godina

Žalosno je da smo iz zime u zimu sve manje spremni za sneg. Padao je tek pola dana i skoro sve je bilo blokirano. Pitam se kako li će biti ukoliko nastavi još koji dan. Kad je ravna Vojvodina zavejana za dan, kako li je tek u planinskim predelima gde su usponi i krivine?

iona

pre 11 godina

"Uspeli smo da pređemo celu Evropu, ali kada smo ušli u Srbiju, na auto-putu kod Feketića, sačekala nas je kolona ogromne dužine. Srećom, desilo se da smo stali veoma blizu benzinske pumpe pa smo imali gde da se sklonimo"

samo to. ne treba nikakav komentar. da smo pred izborima, verovatno bi se sve političke "elite" i potrudile da raščiste nešto, ovako: mrka kapa. lipši magarče do sledećih izbora.

Zoli

pre 11 godina

Ljudi su od manjih izuzetaka jako udobni kad je rec o kolima ali i nesmotreni jer ne slusaju vremensku prognozu u kojima je jos3-4 dana prije bio najavleno sneg sa jakim vetrom za vikend!!!

moj banat...

pre 11 godina

stalno slusamo kako je vojvodina naprednija od ostatka srbije i srbija je koci.blabla.
pa da vas vidimo.
prosle godine sam po snegu putovao od srpske crnje do zrenjanina 9h umesto sat, dva!
ka beceju se iz zrenjanina nije moglo ni proci.

evo godinu dana kasnije, ista prica.

pa gde su ti sjajni eu menadzeri pajtic i kompanija ? godinu dana nisu uradili nista da sprece blokadu vojvodine. pa ovo ne moze da se desi u najsiromasnijim opstinama juzne srbije.

to sto je vojvodina napredna je zasluga vlastodrzaca od pre vek dva. melje vodenica pajtici i canci samo pricaju, a delima je vracaju u srednji vek.
dok smo mi zavejani u dvadeset prvom.

Boris Đorđević

pre 11 godina

Imam ja jedno drugo pitanje...Ko kreće sa malom decom na put po ovakvom vremenu pored svih upozorenja???
(Sima, 9. decembar 2012 11:10)

Onaj ko mora...

Amer

pre 11 godina

Odobreno 300,000.00 eura za proslavu nove godine u N.S a na ulicama 30 vozila ciste sneg. Za 300,000.00 se moglo kupit 300 malih cistaca snega (Snow Blowers). Gde je mehanizacija i armija neradnika iz javnih preduzeca?
Vlada pokrajine uvela dezurstvo?,zasto nisu uzeli lopate u ruke, pa izasli na ulicu?

psihijatar

pre 11 godina

ko pise ove vesti? sneg ne pada od sinoc oko 22 a zastoj je izazvan zbog nesposobnosti nadleznih da ociste malo snega. Nakon 12 sati u feketickoj koloni, nas par je otsrafilo branik na auto putu I oslobodili vise vozila nego nadlezne sluzbe. Tokom kampovanja u koloni od sluzbi koje kao navodno rade cistac snega je prosao jednom u suprotnom pravcu, nize u feketickoj koloi primeto sam drugog cistaca koj se zaglavio!!!!!! ocito ga neki strucnjak vozio. Jedni od odgovornijih su vozaci slepera svaki drugi ima celave gume I slajfuje u mestu. Voleo bi da znam koga mogu da tuzim od odgovornih zbig neuradjenog I lazi koje serviraju na radiju, internetu I preko telefona policije, vatrogasaca i ams.

ledeni

pre 11 godina

nocas sam iz grada (Indjije) krenuo kuci oko 4h,zivim u selu pored (Novi Karlovci) razdaljina nepunih 8km stigao sam u 11:00 kuci,tako da 8 km 7 sati putovanja,uzas zivi,zaledjen sam.

ns

pre 11 godina

Ovi novosadjani izgleda nisu cistili svoja kola juce. Da su to radili kao ja, shvatili bi u cemu je problem. Kad ocistite sajbnu automobila i predjete na druge delove, mozete ponovo skidati santimetar snega sa prvo pomenute. Upravo smetovi, koji su izazvani vetrom kao posledicom cinjenice da je Vojvodina ravna, izazivaju teskoce putarima. Imati nekoliko hiljada masina za ciscenje snega je nemoguce. Mozda bih isto kao i oni mislio i ja da nisam licno doziveo slicne situacije u nekoliko mnogo bogatijih drzava. Isti problem ih muci kao i nas. Njima situaciju olaksaca cinjenica da imaju jako dobar lokalni prevoz sinama bez obzira da li se radi o vozovima, tramvajima ili metrou. Cak i sa tim imaju trenutnih problema. Nemacka je zaledjena, Poljska zatrpana, a u GB pozatvarani aerodromi i ljudi ginu na putevima nenaviknuti na toliko snega. Kanada u sat zna kada ce poceti da pada u juznim delovima koji imaju slicnu kontinentalnu klimu pa haos zaposne posle par sati padanja snega ili ledene kise jer imaju nadzemne strujne vodove i "samo" par hiljeda masina za ciscenje puteva. Procitajte vesti, pogledajte strane televizije, cujte se sa prijateljima ili rodjacima pre nego okrivite putare za sve.

lala

pre 11 godina

ako je ova prirodna nepogoda dovela do kolapsa vlade koja je zaduzena za organizavanje zovota u vanrednim okolnostima=vlada je nesposobna= dole vlada

Ekonomista

pre 11 godina

Sram vas bilo:i vas iz Vojvodine koji treba da brinete o stanju u vasem dvoristu...i vas iz centra ove drzave,koji se bojite da izreknete zabranu kretanja teskim kamionima,jer znate da se glavni sverc robom odvija upravo subotom i nedeljom.

milos.sm

pre 11 godina

sr mitrovica je takodje odsečena,služba za čišćenje puteva ne postoji,čistimo lopatom koliko ko može...ali bez mašina mrka kapa.Pošto je opštinska vlast nesposobna da uradi bilo sta,pozivam ih bar da uzmu lopatu u šake i da pomognu...!

Nislija

pre 11 godina

sad ce canak i kompanija da osude Srbe/Srbiju zbog snega
Evo unapred se kajem i priznajem krivizu da smo mi krivi sto je Vojvodina "odsecena" i izvinjavam se u ime Borisa Tadica

i dok je Vojvodina "odsecena" ,JUG Srbije neka se podavi u snegu a?

SASA

pre 11 godina

Svi mediji zamajavaju narod time što je u decembru pao sneg...U kakvoj zemlji mi ovo živimo...Selo gori a baba se češlja...Strašno

toza

pre 11 godina

Podrška putarima. I mi koji sedimo u toplom i kuckamo po tastaturi bolje bi bilo da uzmemo lopate i bar očistimo sneg ispred svojih kuća i stanova. Kakvi smo postali na kraju lemo početi i sami sebe da mrzimo.

Milan

pre 11 godina

Brat mi je u koloni od 1 ujutru, malopre mi javio da još nisu krenuli. Srbijo zakopaj se, svaki put su nadležni iznenađeni kad padne sneg.

Velj@

pre 11 godina

A toliko su najavljuvali tu vajnu spremnost putara, da sam pomislio da ne moze da napada toliko snega koliko putari mogu da budu spremni!

Mirjana

pre 11 godina

Cele prošle nedelje se najavljivao sneg sa olujnim vetrom. Kakvi su to roditelji koji polaze na put sa decom, a znaju da će biti loše vreme ? Naravno da im je kriva država, jer takvi ljudi nemaju osećaj odgovornosti, operisani su od toga.

sumorni

pre 11 godina

" Koja je poenta postojanja AP Vojvodine?? Sta je njena svrha ako ne mogu da se izbore sa desetak centimentara snega??
(max, 9. decembar 2012 14:52) "

A koja je svrha postojanja R. Srbije? Koja je njena svrha ako ne može da se izbori sa pet centimetara snega?

Ruanda

pre 11 godina

Jutros odem na sajt AMSS da vidim ima li kakvih vesti o stanju na putevima i da li je Iriski venac prohodan,kad ono,najaktuelnija vest na njihovom sajtu je da su otvorili novi auto centar u Kragujevcu :)

lala

pre 11 godina

Da li usled nedostatka sredstava,neorganizovanosti ili neceg drugog zimsku sluzbu opet iznenadio sneg.Nedopustivo je da na glavnim putnlm pravcima ne prodje jednom za ceo dan cistac(o posipanju rizli i soli da ne govorim)!

Lekar

pre 11 godina

Ne pada svuda u Vojvodini. U Apatinu je padao do ranih jutarnjih sati i onda je prestao. Danas je bilo suncano skoro ceo dan uz slab vetar. Juce je napadao bar 20-25 cm, ali su najveci problem nanosi za koje je vetar odgovoran. Zimske sluzbe nisu ni mogle da odrze prohodnim nista osim puteva prvog prioriteta jer nemaju dovoljno mehanizacije. Danas su ocisceni putevi drugog i treceg prioriteta, ali su jos mnoge ulice pod snegom. I sami vozaci prave velike probleme jer idu bez potrebe automobilima do prodavnica koje su par kilometara udaljene od kuce pa zaglave i blokiraju saobracaj. Tesko im otici peske. A da ne pominjem one bez zimskih guma i sa zadnjom vucom. Takvi uglavnom sletaju.

Zivot u snegu

pre 11 godina

Cele prošle nedelje se najavljivao sneg sa olujnim vetrom. Kakvi su to roditelji koji polaze na put sa decom, a znaju da će biti loše vreme ? Naravno da im je kriva država, jer takvi ljudi nemaju osećaj odgovornosti, operisani su od toga.
(Mirjana, 9. decembar 2012 12:13)
E Mirjana moja, da da mi u Finskoj razmisljamo kao ti, sedeli bismo u stanu 6 meseci. Zato placamo porez, da nam obezbede siguran saobracaj, pa i po snegu i vetru, ako treba.

david

pre 11 godina

Spreman sam sada da sledećih dana slušam prepucavanja i prebacivanja odgovornosti. Kako naši režimi vode Srbiju uvek je neko drugi kriv. Uvek neko podmeće sjajnoj i od boga datoj vlasti. "Mi smo sve pokušali ali vreme je takvo. CIA finansira, vatikan obrazuje, gejevi lobiraju, jevreji razapeli Isusa, Romi su prljavi i kradu, haška bruka, otimanje kosova," kako kaže dobri drug Čorba:"Za ideale ginu budale". Zašto se bunimo? car Dušan je imao zlatni escajg. nemam ništa protiv gajenja identiteta, podizanja nacionalne svesti, održavanje autentične kulture, ali ništiti realnost i onemogućavati praktični, svakodnevni život svojim građanima nije dobro vladanje. Više nas je štitio onaj hrvat, nego bilo koji srbin koji se domogao vlasti, od miloševića do tadića. Neću da prejudiciram ali sudeći po nekoliko meseci vladavine SNS-a, neće nas ni oni usrećiti. Naslušaću se onih sažvakanih fraza o "briselskoj birokratiji", "petokolonaškim medijima", "otimanju teritorije", ali nikad: "dajem ostavku jer nisam ispunio očekivanja i nisam ispunio svoj zadatak", "činjena su zverstva u građanskom ratu, kajemo se i opraštamo", "dijalogom ćemo pokušati da privučemo albance natrag u našu držvu", "mi, srpski političari olakšaćemo građanima i trudićemo se da svaki građanin oseti Srbiju kao svoju zemlju". ps: možda je ovo samo zimsko ludilo

Nataeos

pre 11 godina

U NS je palo do sads preko 65cm snega za 24 casa. Odkopavao sam dvojicu taksista Grand i VIP taxi. Jedan sa letnjim gumama, zadnja vuca mercedes 190d. Sat vremena sam kopao, gurao, vukao a da mi ni jedan rec hvala... ma ni jednu lepu rec rekao nije. Stvarno smo st.ka od naroda i nije ni cudo sto nam se sve ovo poslednjih 20 godina desava. Meni je ipak dragosto sam nekome pomogao bez obzira kolika neopevana ****** taj bio. Shvatice kad tad.
(alo alo, 09. decembar 2012 10:53) da je takvih kao ti vise i manje ovih drugih bila bi nam i drzavz i drustvo bolje!!

ZoranNS

pre 11 godina

Ovo je samo JEDNA NORMALNA zima. Obećali putari čiste puteve 24 sata, to je trajalo dok nije počeo padat sneg. Ispitati kako su se oni organizovali za zimu.

Сремац

pre 11 godina

Предлог онима који су надлежни да посаде опет дрвеће и грмље поред путева где су и били јер наши садашњи "стручњаци" су посекли сво дрвеће и растиње уз пут, стопила се равница са путем, нису то наши дедови џабе садили, па усред зиме колском запрегом на славе све по Срему полако и нигде не закасне јер пада снег и дува ветар (сад вам је крив ветар што наноси снег у сметове и прави колапс у саобраћају..

Viktor

pre 11 godina

Kao prvo svi mediji su upozoravali da se ne krece na put ali mi ne bi bili mi kad ne bi radili suprotno.Drugo,kad pada jak sneg ne pomaze ni Evropa.Secam se prosle godine kilometarskih kolona u sred Nemacke.

dozlogrdlili ste svima

pre 11 godina

eto vam vas sns i vase promene!

pa ovo je sto puta gora situacija od one proslogodisnje a tad ste znali da pljujete nadlezene??

ali tad se nije desilo da ljudi celu noc sede zavejani na auto-putu na koridoru 10!
sta je sa ljudima na regionalnim putevima koji su ostali zavejani, njih niko ne spominje??

a u medijima zataskavanje, nema zastoja, nema problema, samo sto ne kazu da sija sunce!

Pahulja

pre 11 godina

Kod nas su sve službe uvek spremne za sve ali kad dodje do nečeg onda kolaps. Sramota !!! Eto zastoj na putu Novi Sad - Bački Petrovac,ljudi čekaju od 8h,(a medju njima su i ljudi koji idu iz noćne smene)pošto se jutros prevrnuo kamion pa su ljudi koji čekaju u kolonama i imaju lopate sa sobom,odkopavali kamion da bi mogle službe da ga sklone sa puta. I sad naravno put treba da se očisti,prosto me čudi što su dozvolili da put kojim dnevno prodje na hiljade automobila i kamiona ostane zavejan. Nemam reči !!!

solarna olujica

pre 11 godina

haha ...ne verujem :) kad treba da se maznu evri Novi Sad je Srbija ...kad treba cistiti sneg Novi Sad je Vojvodina hahahahahahaahha...joj joj joj...pa dobro vojvodina...ipak

Dule Zh

pre 11 godina

Ljudi, ne kapiram zasto ste napali putare, vlast, Vojvodinu...
Nisu oni iznenadjeni snegom u Decembru, vec kolicinom koja se srucila za tako malo vremena.
Ja vozim gradski bus u Cirihu, ovde je u petak napadao sneg 30-40 cm u roku od 5 sati. Sve je stalo. Grad, autoput, busevi, kola, sve. Ni putari nisu imali sanse jer je kolicina jednostavno bila prevelika u tako kratkom roku.
Zato, ne pljujte po ljudima bez osnove. Nije ni u jednoj bogatoj Svajcarskoj niko jaci od prirode. (Bogu Hvala)

mvv

pre 11 godina

Nadam se da neko od nadleznih cita ove konentare.
G D E J E V O J S K A (ili kako se vec zove ono jadno sto je od nje ostalo)??????!!!!!!!!???????
Ovo sto se desava je vanredna situacija. Vucic bi pokupio pozitivne poene kod raje sirotinje, raja sirotinja bi se vratila u civilizaciju. I vuk sit i ovce na broju.....

sremac nuzdom beogradjanin

pre 11 godina

Puteve u Vojvodini odrzava firma gospodina koji je sada u Kinsasi. Njegovi radnici ne mogu da se sete kad su poslednji put primili platu. Veliko je pitanje i koliko je mehanizacije spremno za ciscenje. Pouzdano znam da mu je helikopter ispravavan, pa bi mogao da se upotrebi za hitne evakuacije. Njemu za sada nije potreban...

saf...

pre 11 godina

(alo alo, 9. decembar 2012 10:53)
Verujem ti gari od reči do reči što si napisao jer se i meni tako nešto slično dogodilo više puta. Jadni smo-jednom rečju jako smo loši kao ljudi

naselje

pre 11 godina

@ Koja je poenta postojanja AP Vojvodine?? Sta je njena svrha ako ne mogu da se izbore sa desetak centimentara snega??
(max, 9. decembar 2012 14:52)

APV nema ni nadleznosti ni novac da rasciscava sneg. Sve je u rukama Beograda, a vidimo kako se radi posao. Dok su pare i nadleznosti bili u vojvodjanskim rukama (1974. - 1988.), veruj mi, sve je mnogo bolje funkcionisalo

Dejan

pre 11 godina

Sramota !!! iznenadio ih sneg u decembru! sta rade ti putari?
(dušan.., 9. decembar 2012 11:40)

namestaju tendere za nabavku kamiona, kradu naftu i delove, voze kamione za licne potrebe kao da su njihovo vlasnistvo i traze ti 5000e da te zaposle. U beogradu je barem tako ne znam kako je u drugim mestima.

ivan

pre 11 godina

direktor čistoće u Novom Sadu momentalno da da ostavku za kolaps i neodnošenje smeća,bruka i sramota,šta bi bilo da veje danima,i gradonačelnik Vučević da snosi odgovornost....

Dejan Stanić

pre 11 godina

Sneg u Novom Sadu je prestao da pada,malo je otoplilo na putevima je sneg ugažen pa su konačno primećene i putarske službe koje bacaju so i čiste neutabani sneg.

Ns

pre 11 godina

Opet se pitam gde je mehanizacija naše bivše Narodne Armije,bivše JNA,gde su bageri građevinskih firmi koje su nazidale na divljaka zgrade u N. Sadu?Svaka čast onom seljaku kod Inđije koji je svojim traktorom izvlačio zaglavljena kola i ljude!Nema veze ko je na vlasti u N.Sadu,jer situacija je ista kao u februaru a tada su bili drugi u foteljama.Fali nam solidarnost ,disciplina u organizovanost.

Sasa

pre 11 godina

@Zivot u snegu: Pa vidis u Srbiji, ne placa porez zaposleni, nego njegov poslodavac. A poslodavac, ko poslodavac uvek gleda kako da prodje jeftinije, pa nas npr. prijavi na minimalac, ili jednostavno ne placa porez, a da ti toga nisi ni svestan. Ili ti ne uplacuje penziono ili zdravstveno. To verovatno u Finskoj nije moguce, ali u Srbiji jeste. Onda ne treba da cudi, sto u Srbiji i ne ocekujemo sve od drzave. Funkcije drzave ce odumirati kako vreme prolazi, a narod ce morati da nauci da prezivljava i bez pomoci drzave. Postoji i opcija da mi postanemo normalna drzava, ali ja nesto u tu opciju ne verujem.

kanibal

pre 11 godina

(moj banat..., 9. decembar 2012 12:30)"

Kako oni da spreče, kad ni Vučić nije mogao, ni njegove dodole nisu uspele. Moraćete i Tomu da budite, za dodole treba najmanje dvoje.

Ja nisam zavejan jer od juče neprekidno čistim sve oko kuće. Ti ako jesi zavejan, onda je razlog jasan. Ne čisti se sneg tastaturom.

hocu napolje

pre 11 godina

odlican primer da je Srbija propala i drzava ne funkcionise.

zamislite...pao sneg u decembru, ljudi zaglavljeni po pola dana u Vojvodini(ja i supruga npr.), ima i sto umiru, a putara nigde..ili su svi samo u Beogradu jer je samo Beograd Srbija?

Brančilo

pre 11 godina

Tito vrati se i povedi sa sobom svoju CZ i TO i vojnu inženjeriju da nam očiste ovo belo ***** što pada već drugi dan. Ovi ne umeju.

Misko

pre 11 godina

Dok je bilo lepo vreme iz puteva Srbije su se hvalili kako spremno docekuju zimu,kako su spremni kao zapeta puska,ali izgleda da je barut povukAo vlagu. Strasno

bokius

pre 11 godina

Ljudi, nemojte kritikovati, pa nevreme je zaboga. Takvo nevreme paralise i zemlje i gradove koji su mnogo mocniji da se sa tim bore. Znam da je grad Njujork najbolji po reakciji na sneg u ovom delu Amerike - pored kamiona sa soli i ralicama i svaki djubretar dobije ralicu, pa to su hiljade kamiona na ulicama i opet se grad paralise. Nego pamet u glavu i, sto rece jedan pametan... tough times never last, tough people do. Srecno i pozdrav svima.

pedja

pre 11 godina

Tokom noci (subota-nedelja) u gradu je palo nekih 6cm maksimalno! Ne znam za prigradaska naselja i ostale gradove po Vojvodini, ali u NS-u je takva situacija... Cuo sam da su se sinoc u pravcu Temerina slupala dva kamiona i napravila haos na putu

Pedja

pre 11 godina

Kako vas samo nije sramota. Svake godine ista prica. Najavljuje se sneg danima za vikend, govori se o hladnom talasu i kad dodje sneg nigde nikoga. Isao sam kolima juce do Novog Sada i nazad po noci i put je trajao dugo, ali sam uspeo da se probijem. Zalosno je sto nigde nisam naisao na neko vozilo koje cisti sneg. Tek pred Beogradom sam naisao na 2 vozila koja su vise prirucna nego namenjena za ciscenje.
Godinama su prodavana mehanizacija, grabilo se, kralo, zastarelo i propalo. Pa gde su nova vozila za mehanizaciju? Gde je od budzeta da se nabavi? Vazno da popliticari samo gledaju da nabiju svoje dupe u fotelju, da ih ima sto vise u skupstini da bi sve svoje podmirili, a sve ostalo sto se desava u drzavi njih jednostavno nije briga.

Zoran

pre 11 godina

Jak sneg,sa vetrom od 80 do 100 km na sat,nije uobičajena pojava kod nas,več ekstrem.To se dešava jednom ili nijednom za godinu dana.U takvim uslovima nijedna služba na svetu,ne može rešiti stvar za par sati,ili za 24 sata.Jednostavno,priroda se "poigrala".Kriviti službe za ovu situaciju,a ne prirodu,isto je kao da krivimo vatrogasce za zemljotres.Protiv nekih prirodnih pojava,ne može se skoro ništa uraditi trenutno i odmah,osim koliko toliko ublažiti posledice i spasti živote ljudi.

Liqueur

pre 11 godina

Interesuje me samo da li su ovi "pljivači" profesionani, ili samo onako, da im bude lakše na duši? Ima puno više neuređenih stvari u Srbistanu, a ovo je normalno stanje za prva 24-48 sati snežnih padavina.

sneg na tezgi

pre 11 godina

Sneg je postao profitabilan jer ciscenje snega zavisi kako se opstinske vlasti dogovore, pa tako jedan bager cisti ulicu po kubnom metru, drugi po kvadratnom metru, treci po metru itd. To se videlo jos prosle godine tako da su neki sokaci bili ocisceni u sirini jednog auta, drugi u sirini jednog bicikla, treci u sirini pesaka... sve kako su se lepo dogovorili na tenderu. U selu se tacno zna koji bagerista kojoj stranci pripada i ko ga 'dobrooooo' placa a ko lose. Znali smo u selu koliko ko zaradjuje a mi seljani ko valjani ljudi izisli da cistimo a bageristi koji su se sa politicarima dogovorili i ovajdili samo su trljali ruke... ma ne od zime, nego od zadovoljstva.

Marija

pre 11 godina

Ljudi, vi kao da ste pali s Marsa! Pa valjda ste do sada naučili da dok pada sneg ne izlaze da čiste....ne znam šta očekujete, sneg svuda a put čist kao da je avgust...

Brile

pre 11 godina

I ja sam takodje u punom autobusu koji je sinoc oko pola 7 uvece krenuo iz segedina za beograd i dalje, pa smo od 22h sinoc stajali u mestu do 11h jutros dok nismo razmontirali bankinu na sred auto puta, inace lazu vatrogasci da su oni rusili bankine, kada smo ih pitali da li mogu da nam pomognu samo su odmahnuli rukom zalupili vrata i nastavili dalje, slepci. Jedan policajac nam je pomogao jer je morao da regulise saobracaj i zajedno sa nama vadio stubice bankina. Da nije bilo ljudi koji su bili voljni da pomognu jos uvek bismo sedeli na auto putu... a uputuli su nas u Backu palanku ali je i tamo guzva, tako da ako neko zna neke informacije molimo vas da nam javite na 063271164 ili 0692420555... usput tih 13 sati nije prosao nijedan greder na nasoj strani autoputa!!!!!!!!!!!!11

Sasa

pre 11 godina

Najbolje bi bilo da svi kojima nije preko potrebno da ne pale kola i ne krecu nigde po mecavi. Em bi se smanjile guzve em bi bilo manje nesreca. Nijedan put nije toliko vazan koliko zivot i zdravlje. Pozdrav

Marko

pre 11 godina

Greska zimskh sluzbi je jedino sto nisu na vreme prosuli so pa da se ne stvara poledica. To sto ne ciste sneg dok pada je sasvim normalna pojava. Dragi zemljaci nema svrhe cistitiga dok pada jer je nemoguce ocistiti. Ne postoji grad na svetu koji je sto posto ociscen dok pada sneg. Uostalom,napravite mali eksprimetn, uzmite jedan peskir, upalite cesmu i pustite da tece voda u lavabo a dok tece vi peskirom brisite isti, bas da vidim hoce li vam lavabo biti suv?. Nesto nisam siguran. Ali kao sto rekoh zameram im nedovojlno posipanje soli i naravno sporost u ciscenju kad sneg prestane da pada. Tada se mora brze cistiti, ali dok pada to je nemoguce.

Novi Sad

pre 11 godina

Slažem se sa gospodom koji vide sliku realno. Lako je pljuvati po kojekakvim službama. Ova količina snega je svakako iznenađenje i nigde u svetu se ne može očistiti za jedan dan. Apsurdno je kupovati mehanizaciju koja može da podmiri potrebe ovih padavina kad nam se to dešava jednom ili ni jednom u godini. Bolje je da dva dana sačekamo da se sve raščisti i svima lepo. Pominjete ovde neke države u kojim je ova pojava sasvim normalna i poredite sa našom? Ne bih se složio da je to za poređenje. Te države MORAJU da imaju ogromnu mehanizaciju dok je kod nas nepotrebna jer su u pitanju dva do tri dana

KOBAC

pre 11 godina

ovo je slika kako su opstinske samoUPRAVE sposobne,nedaj boze da nas zadesi neka teza nesreca.vazno je da su samo zaposljeni ,a drugo ce proci samo po sebi ili nece biti primeceno .ovo se vidi.

Kaiser

pre 11 godina

"Ovo se nista ne vidi na televizijama po Vojvodini. NIKO nema vanredni program vec samo tamburasi i beskrajne reprize. Toliko o lokalnim televizijama.
(novosadjanka, 9. decembar 2012 10:44)"

Čekate da vam na TV-u kažu da je pao veliki sneg? Pa jel vam nije dovoljno što piše u Kuriru? Ili Ili čekate da i Vučić potvrdi tu informaciju, jer što Kurir i Vučić ne kažu, to se nije ni desilo?

alo bre

pre 11 godina

aman ljudi, pa gde putujete po ovom vremenu? ne može da sačeka 2 dana?
pa tako je u svakoj državi sveta. pa neće da vam svade očiste svaki put za 5 min. nemojte da mislite.
kad su ovakvi uslovi, normalno je i da se ne ode na posao, ni nigde, to je sve oprošteno. pa nismo supermeni da letimo.

Snesko belic

pre 11 godina

Ma samo sedite i zasedajte formirajte jos koji krizni stab zahtevajte tople napitke da vam se grlo neosusi od naglabanja a oni sto sede u kolonama u hladnim automobilima nek kvase grlo hladnim snegom jer klin se klinom izbija!

Мутимир Мутимировић

pre 11 godina

Па где сте пошли?
11 км колона? Сви негде журите?
Па да и када се заглавите у снегу, онда су вам путари криви...

nesa

pre 11 godina

Lokalne samouprave su opljackale komunalne sluzbe,nisu nabavljana nova vozila,zaposljavali su svoju rodbinu i sad kad padne malo snega sve ostane blokirano. To je problem,a ne sneg. Auto put blokiram!? Svasta.

Katarina

pre 11 godina

Mozda je imao srece,neznam,ali moj decko je iz Backe Palanke do Beograda stigao sa 10 min zakasnjenja. Ali kako je ce se vratiti to je pitanje.Mozda ga opet posluzi sreca.Z

master

pre 11 godina

I u Kikindi je proglasena vanredna situacija i obustavljene su autobuske linije ka naseljenim mestima do daljnjeg. Sneg je konacno prestao da pada valjda ce sad putari koliko toliko rascistiti puteve.

CHUBURAC

pre 11 godina

Treba pokazata da je pokrajinska vlast kriva za sve, samo u vojvodini problemi gospodo prekonponovani sta vi radite u svojim gradovima sem sto sabotirate

radisa

pre 11 godina

Kazu u Novom Sadu od 10 nepada vise sneg a kod nas jos uvek pada...ne znam kako ce deca u skolu sutra...katastrofa,a puteve niko necisti!!!

GONZALES

pre 11 godina

Pročitao sam skoro sve komentare....
Svako je rekao po koju pametnu....
ALI SE NIKO NE PITA DA NIJE MOŽDA DOŠLO VREME DA SE PRIMENI SLOVENAČKI RECEPT????
PREVIŠE IH JE U KANCELARIJAMA A MALO KO RADI.....
..............SRBIJA ..........THE END.........

Sremac zahteva odgovornost

pre 11 godina

Kakav blam. Pa sta rade lokalne samouprave (a toliko kumova i sestara zaposleno po opstinama) ako nisu u stanju da ociste puteve? I sta se radi sa porezima (osim sto idu za plate, naravno) ako lokalne samouprave nisu u stanju da kupe masineriju za sneg? Bitno je da su poreznici odkupili ogromne dugove propale Razvojne Banke Vojvodine, a to sto nismo u stanju da kupimo masineriju da ocistimo sneg, to nikom nista.

MITA

pre 11 godina

40 godina imam vozacku dozvolu i presao sam vise miliona kilometara, pa me ovaj sneg nezabrinjava ali me zabrinjavaju zrtve smrzavanja (kojih nejverovatnije ima vise od objavljenog)!

gnevni gradjanin

pre 11 godina

Necu da pljujem vlast , putare i te privatnike koji su zaduzeni za rasciscavanje. Snega je zaista palo previse. Te molim i koemntatore da se smire. Nego po onoj dvojci ministara odbrane u 3 mandata cinimi se, Tadic pa Sutanovac u dva navraa. Jel te gospodo gde su inzinjerijske jedinice vojske? Svaka od njih je bila ko jedna gradjevinska firma. E prodali ste mehanizaciju i rasformirali iste, zbog ''reforme''.

star-trek

pre 11 godina

Nisam ni sumnjao da ce se naci pacijenti koji ce sve ovo da politizuju kako bi napali Srbiju na bilo koji nacin, sramota, bolje nekome pomozite u ovoj situaciji ako mozete ako ne barem cutite, ne pravite se pametni.
Ni jedna drzava na svetu u ovakvoj vremenskoj nepogodi ne moze da ocisti sneg tom brzinom a da vi ''gospodo autonomasi'' ni ne primetite da pada sneg.
(Slobodan, 9. decembar 2012 18:29)

Sedis u sobi i lupas gluposti!! Cim predjes nasu granicu sa madjarske strane kao da imaju grejace ispod puta,a siguran sam da nemaju!! Danas sam prolazio i dosao do Beograda...od table Beograd isto, kao da ima grejace!!!! Lako je tebi iz sobe prozivati autonomase!!!
Najace sto ovi lopovi nemaju blama!! 200 kilometara putujes kolima 6-7 sati ako imas srece, a na svakoj putarini ti lepo naplate!!! Ti si se borio za zivot i jos platis!!! SRAMOTAAAAA

Slobodan

pre 11 godina

Nisam ni sumnjao da ce se naci pacijenti koji ce sve ovo da politizuju kako bi napali Srbiju na bilo koji nacin, sramota, bolje nekome pomozite u ovoj situaciji ako mozete ako ne barem cutite, ne pravite se pametni.

Ni jedna drzava na svetu u ovakvoj vremenskoj nepogodi ne moze da ocisti sneg tom brzinom a da vi ''gospodo autonomasi'' ni ne primetite da pada sneg.

Бурунди

pre 11 godina

@Ruanda
Преко Венца је непроходно.Нико ти није крив кад не умеш да нађеш информацију која ти је потребна.
http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_google&view=standard&id=4&Itemid=181
Увеличаш мапу, па кликнеш где треба. Надам се да знаш где је Ириг.
Најлакше је критиковати.

banana

pre 11 godina

palo je 30-45cm snega za recimo 12 sati to je grubo 4cm snega na sat. neka bude da mehanizacija za ciscenje snege krece sa 30km/h(mozda i sa 40), za 3 sata rasciste 100km puta to je 12cm snega. al mislim da moze to i brze. svako neka sam odluci dal su vlasti bili spremni ili ne... mislim da nisu

Nislija

pre 11 godina

sad ce canak i kompanija da osude Srbe/Srbiju zbog snega
Evo unapred se kajem i priznajem krivizu da smo mi krivi sto je Vojvodina "odsecena" i izvinjavam se u ime Borisa Tadica

i dok je Vojvodina "odsecena" ,JUG Srbije neka se podavi u snegu a?

moj banat...

pre 11 godina

stalno slusamo kako je vojvodina naprednija od ostatka srbije i srbija je koci.blabla.
pa da vas vidimo.
prosle godine sam po snegu putovao od srpske crnje do zrenjanina 9h umesto sat, dva!
ka beceju se iz zrenjanina nije moglo ni proci.

evo godinu dana kasnije, ista prica.

pa gde su ti sjajni eu menadzeri pajtic i kompanija ? godinu dana nisu uradili nista da sprece blokadu vojvodine. pa ovo ne moze da se desi u najsiromasnijim opstinama juzne srbije.

to sto je vojvodina napredna je zasluga vlastodrzaca od pre vek dva. melje vodenica pajtici i canci samo pricaju, a delima je vracaju u srednji vek.
dok smo mi zavejani u dvadeset prvom.

dozlogrdlili ste svima

pre 11 godina

eto vam vas sns i vase promene!

pa ovo je sto puta gora situacija od one proslogodisnje a tad ste znali da pljujete nadlezene??

ali tad se nije desilo da ljudi celu noc sede zavejani na auto-putu na koridoru 10!
sta je sa ljudima na regionalnim putevima koji su ostali zavejani, njih niko ne spominje??

a u medijima zataskavanje, nema zastoja, nema problema, samo sto ne kazu da sija sunce!

Мутимир Мутимировић

pre 11 godina

Па где сте пошли?
11 км колона? Сви негде журите?
Па да и када се заглавите у снегу, онда су вам путари криви...

Iznenadjen... I uvredjen!

pre 11 godina

"Uspeli smo da pređemo celu Evropu, ali kada smo ušli u Srbiju, na auto-putu kod Feketića, sačekala nas je kolona ogromne dužine. "

Šta je tu čudno, u Evropi sneg pada već neko vreme, imali su vremena da se saberu, oduzmu, i počnu da čiste. Ko je pa mogao da predvidi da će sneg tako iznenada i nenajavljeno pasti i kod nas.

novosađanin

pre 11 godina

Eto u kakvoj banana državi živimo :

"Uspeli smo da pređemo celu Evropu, ali kada smo ušli u Srbiju, na auto-putu kod Feketića, sačekala nas je kolona ogromne dužine. Srećom, desilo se da smo stali veoma blizu benzinske pumpe pa smo imali gde da se sklonimo", ispričao je jedan od njih agenciji Beta.

solarna olujica

pre 11 godina

haha ...ne verujem :) kad treba da se maznu evri Novi Sad je Srbija ...kad treba cistiti sneg Novi Sad je Vojvodina hahahahahahaahha...joj joj joj...pa dobro vojvodina...ipak

naselje

pre 11 godina

@ Koja je poenta postojanja AP Vojvodine?? Sta je njena svrha ako ne mogu da se izbore sa desetak centimentara snega??
(max, 9. decembar 2012 14:52)

APV nema ni nadleznosti ni novac da rasciscava sneg. Sve je u rukama Beograda, a vidimo kako se radi posao. Dok su pare i nadleznosti bili u vojvodjanskim rukama (1974. - 1988.), veruj mi, sve je mnogo bolje funkcionisalo

sumorni

pre 11 godina

" Koja je poenta postojanja AP Vojvodine?? Sta je njena svrha ako ne mogu da se izbore sa desetak centimentara snega??
(max, 9. decembar 2012 14:52) "

A koja je svrha postojanja R. Srbije? Koja je njena svrha ako ne može da se izbori sa pet centimetara snega?

Kaiser

pre 11 godina

"Ovo se nista ne vidi na televizijama po Vojvodini. NIKO nema vanredni program vec samo tamburasi i beskrajne reprize. Toliko o lokalnim televizijama.
(novosadjanka, 9. decembar 2012 10:44)"

Čekate da vam na TV-u kažu da je pao veliki sneg? Pa jel vam nije dovoljno što piše u Kuriru? Ili Ili čekate da i Vučić potvrdi tu informaciju, jer što Kurir i Vučić ne kažu, to se nije ni desilo?

Mirjana

pre 11 godina

Cele prošle nedelje se najavljivao sneg sa olujnim vetrom. Kakvi su to roditelji koji polaze na put sa decom, a znaju da će biti loše vreme ? Naravno da im je kriva država, jer takvi ljudi nemaju osećaj odgovornosti, operisani su od toga.

iona

pre 11 godina

"Uspeli smo da pređemo celu Evropu, ali kada smo ušli u Srbiju, na auto-putu kod Feketića, sačekala nas je kolona ogromne dužine. Srećom, desilo se da smo stali veoma blizu benzinske pumpe pa smo imali gde da se sklonimo"

samo to. ne treba nikakav komentar. da smo pred izborima, verovatno bi se sve političke "elite" i potrudile da raščiste nešto, ovako: mrka kapa. lipši magarče do sledećih izbora.

Ras

pre 11 godina

Zivim vec 24 godine u Austriji. I ovde su zime Alpske. verujem da svi znate sta je to. Austrija uz Svajcarsku bije glas da ima odlicno organizovane zimske sluzbe. A za ovih 24 godine gotovo da nije bilo ni jedne u kojoj se nije dogodio sneg. I da neki delovi usled sneznih nanosa nisu po 3-4 dana bili odseceni od sveta. Ali ovde ljudi na to gledaju sasvim normalno. Da, neprijatno jeste ali sto kazu austrijanci u takvim situacijama" zima je i zimi je to normalno". Jednio Srbi jedva docekaju da se "dese sneg i zima" pa da imaju po cemu da pljuju i psuju. E dakle, bas smo pljuvacki talentovan narod. Sad ce sve drzavne sluzbe biti krive sto sneg pada i ne prestaje 30 sati. Ovde u Austriji dok sneg pada i ne pocinju sa ciscenjem. Tek kad prestane da pada krece se u akciju. I ovde ne pozivaju ljude u akcije rasciscavanja. Ovde se to podrazumeva kao gradjanska duznost. Kazu ljudi: prvo da uradim sam u svom dvoristu sta treba i moze pa onda pozivam drzavne i javne sluzbe.

Ekonomista

pre 11 godina

Sram vas bilo:i vas iz Vojvodine koji treba da brinete o stanju u vasem dvoristu...i vas iz centra ove drzave,koji se bojite da izreknete zabranu kretanja teskim kamionima,jer znate da se glavni sverc robom odvija upravo subotom i nedeljom.

dodjosh

pre 11 godina

ko vam kriv kad niste spremni za zimsku voznju! Zimske gume +lanci koji kostaju 2000din i moja lada niva i ja smo leteli preko iriskog venca do rume i nazad u ns! Usput pomogao jednoj porodici da izadju iz jendeka i malo ga "nahvalio" kad sam video da ima letnje gume! E derane pa dal si ti krsten? Ljudi priprema adekvatna je pola uspesnog posla!

zoran

pre 11 godina

Sinovljeva devojka je od sinoć na putu zavejana u kolima od Čorde prema Bačkoj Topoli, u kilometarskoj koloni.Zvali su policiju i vatrogasce za pomoć, ali nisu hteli da izađu.Kakva je ovo postala zemlja i kakvi su to ljudi?Na zapadu više brinu o svojim životinjama nego ovde o svojim građanima.

Marko

pre 11 godina

Greska zimskh sluzbi je jedino sto nisu na vreme prosuli so pa da se ne stvara poledica. To sto ne ciste sneg dok pada je sasvim normalna pojava. Dragi zemljaci nema svrhe cistitiga dok pada jer je nemoguce ocistiti. Ne postoji grad na svetu koji je sto posto ociscen dok pada sneg. Uostalom,napravite mali eksprimetn, uzmite jedan peskir, upalite cesmu i pustite da tece voda u lavabo a dok tece vi peskirom brisite isti, bas da vidim hoce li vam lavabo biti suv?. Nesto nisam siguran. Ali kao sto rekoh zameram im nedovojlno posipanje soli i naravno sporost u ciscenju kad sneg prestane da pada. Tada se mora brze cistiti, ali dok pada to je nemoguce.

ns

pre 11 godina

Ovi novosadjani izgleda nisu cistili svoja kola juce. Da su to radili kao ja, shvatili bi u cemu je problem. Kad ocistite sajbnu automobila i predjete na druge delove, mozete ponovo skidati santimetar snega sa prvo pomenute. Upravo smetovi, koji su izazvani vetrom kao posledicom cinjenice da je Vojvodina ravna, izazivaju teskoce putarima. Imati nekoliko hiljada masina za ciscenje snega je nemoguce. Mozda bih isto kao i oni mislio i ja da nisam licno doziveo slicne situacije u nekoliko mnogo bogatijih drzava. Isti problem ih muci kao i nas. Njima situaciju olaksaca cinjenica da imaju jako dobar lokalni prevoz sinama bez obzira da li se radi o vozovima, tramvajima ili metrou. Cak i sa tim imaju trenutnih problema. Nemacka je zaledjena, Poljska zatrpana, a u GB pozatvarani aerodromi i ljudi ginu na putevima nenaviknuti na toliko snega. Kanada u sat zna kada ce poceti da pada u juznim delovima koji imaju slicnu kontinentalnu klimu pa haos zaposne posle par sati padanja snega ili ledene kise jer imaju nadzemne strujne vodove i "samo" par hiljeda masina za ciscenje puteva. Procitajte vesti, pogledajte strane televizije, cujte se sa prijateljima ili rodjacima pre nego okrivite putare za sve.

dO

pre 11 godina

Zašto se u Srbiji dopušta saobraćaj šleperima noću, vikendima, i u slučajevima loših atmosferskih uslova? Za to je zaslužan onaj ko se bavi saobraćajem a da o tome nema pojma - MUP Srbije na čelu sa ministrom & premijerom koji je expert za sve.

mvv

pre 11 godina

Nadam se da neko od nadleznih cita ove konentare.
G D E J E V O J S K A (ili kako se vec zove ono jadno sto je od nje ostalo)??????!!!!!!!!???????
Ovo sto se desava je vanredna situacija. Vucic bi pokupio pozitivne poene kod raje sirotinje, raja sirotinja bi se vratila u civilizaciju. I vuk sit i ovce na broju.....

toza

pre 11 godina

Podrška putarima. I mi koji sedimo u toplom i kuckamo po tastaturi bolje bi bilo da uzmemo lopate i bar očistimo sneg ispred svojih kuća i stanova. Kakvi smo postali na kraju lemo početi i sami sebe da mrzimo.

Novi Sad

pre 11 godina

Slažem se sa gospodom koji vide sliku realno. Lako je pljuvati po kojekakvim službama. Ova količina snega je svakako iznenađenje i nigde u svetu se ne može očistiti za jedan dan. Apsurdno je kupovati mehanizaciju koja može da podmiri potrebe ovih padavina kad nam se to dešava jednom ili ni jednom u godini. Bolje je da dva dana sačekamo da se sve raščisti i svima lepo. Pominjete ovde neke države u kojim je ova pojava sasvim normalna i poredite sa našom? Ne bih se složio da je to za poređenje. Te države MORAJU da imaju ogromnu mehanizaciju dok je kod nas nepotrebna jer su u pitanju dva do tri dana

Boris Đorđević

pre 11 godina

Imam ja jedno drugo pitanje...Ko kreće sa malom decom na put po ovakvom vremenu pored svih upozorenja???
(Sima, 9. decembar 2012 11:10)

Onaj ko mora...

psihijatar

pre 11 godina

ko pise ove vesti? sneg ne pada od sinoc oko 22 a zastoj je izazvan zbog nesposobnosti nadleznih da ociste malo snega. Nakon 12 sati u feketickoj koloni, nas par je otsrafilo branik na auto putu I oslobodili vise vozila nego nadlezne sluzbe. Tokom kampovanja u koloni od sluzbi koje kao navodno rade cistac snega je prosao jednom u suprotnom pravcu, nize u feketickoj koloi primeto sam drugog cistaca koj se zaglavio!!!!!! ocito ga neki strucnjak vozio. Jedni od odgovornijih su vozaci slepera svaki drugi ima celave gume I slajfuje u mestu. Voleo bi da znam koga mogu da tuzim od odgovornih zbig neuradjenog I lazi koje serviraju na radiju, internetu I preko telefona policije, vatrogasaca i ams.

Milan

pre 11 godina

Brat mi je u koloni od 1 ujutru, malopre mi javio da još nisu krenuli. Srbijo zakopaj se, svaki put su nadležni iznenađeni kad padne sneg.

alo alo

pre 11 godina

U NS je palo do sads preko 65cm snega za 24 casa.
Odkopavao sam dvojicu taksista Grand i VIP taxi. Jedan sa letnjim gumama, zadnja vuca mercedes 190d. Sat vremena sam kopao, gurao, vukao a da mi ni jedan rec hvala... ma ni jednu lepu rec rekao nije. Stvarno smo st.ka od naroda i nije ni cudo sto nam se sve ovo poslednjih 20 godina desava.
Meni je ipak dragosto sam nekome pomogao bez obzira kolika neopevana ****** taj bio. Shvatice kad tad.

kanibal

pre 11 godina

(moj banat..., 9. decembar 2012 12:30)"

Kako oni da spreče, kad ni Vučić nije mogao, ni njegove dodole nisu uspele. Moraćete i Tomu da budite, za dodole treba najmanje dvoje.

Ja nisam zavejan jer od juče neprekidno čistim sve oko kuće. Ti ako jesi zavejan, onda je razlog jasan. Ne čisti se sneg tastaturom.

alo bre

pre 11 godina

aman ljudi, pa gde putujete po ovom vremenu? ne može da sačeka 2 dana?
pa tako je u svakoj državi sveta. pa neće da vam svade očiste svaki put za 5 min. nemojte da mislite.
kad su ovakvi uslovi, normalno je i da se ne ode na posao, ni nigde, to je sve oprošteno. pa nismo supermeni da letimo.

chooyu

pre 11 godina

Kakav crni napor zimskih sluzbi!?!?!?! Putovao sam sinoc sest sati!!!!!! od vrsca do novog sada! Auto put koji bi trebao da se cisti kao prioritet je izgledao kao zaledjena oranica. Kamioni sleperi....opsti haos a zimska sluzba kao nesto cisti ali iza gredera ostaje 5 cm debeo sloj utabanog snega i leda. Sva sreca pa smo mogli da se sklonimao na bezn pumpu nekih sat vremena da ne stojimo u koloni pre mosta na beski. Subota noc i nenormalni uslovi na drumu a policija ne skida slepere vec dopusta njihovo bahato kretanje i preticanje kolone....onda se isprece prevrnu....naprave gomili ljudi zastoj i problem i niko nista ne preduzima. A onda sok ulazimo u NS koji uopste nije ociscen....kakva sramota! Dok pisem ovaj komentar gledam kroz prozor i evo vec dva sata sneg vise ne pada a glavna novosadska arterija je jos uvek bela!!!!!Trenutno je temperatura u plusu jedan stepen....Pametnima opis dovoljno govori. Oni drugi su nadlezni u zimskim sluzbama.

lala

pre 11 godina

Da li usled nedostatka sredstava,neorganizovanosti ili neceg drugog zimsku sluzbu opet iznenadio sneg.Nedopustivo je da na glavnim putnlm pravcima ne prodje jednom za ceo dan cistac(o posipanju rizli i soli da ne govorim)!

hocu napolje

pre 11 godina

odlican primer da je Srbija propala i drzava ne funkcionise.

zamislite...pao sneg u decembru, ljudi zaglavljeni po pola dana u Vojvodini(ja i supruga npr.), ima i sto umiru, a putara nigde..ili su svi samo u Beogradu jer je samo Beograd Srbija?

novosadjanka

pre 11 godina

Ovo se nista ne vidi na televizijama po Vojvodini. NIKO nema vanredni program vec samo tamburasi i beskrajne reprize. Toliko o lokalnim televizijama.

dO

pre 11 godina

Da li MUPovi helikopteri služe samo da debele guzice MUP politikanata prenesu sa jednog ždranja na drugo opijanje, ili smeju da se koriste i za, recimo, izbavljivanje polu-smrznutih ljudi u kojima, zbog nemara istog tog MUPa i "sektora za vanredne situacije", sede po 11h?

lala

pre 11 godina

ako je ova prirodna nepogoda dovela do kolapsa vlade koja je zaduzena za organizavanje zovota u vanrednim okolnostima=vlada je nesposobna= dole vlada

Zivot u snegu

pre 11 godina

Cele prošle nedelje se najavljivao sneg sa olujnim vetrom. Kakvi su to roditelji koji polaze na put sa decom, a znaju da će biti loše vreme ? Naravno da im je kriva država, jer takvi ljudi nemaju osećaj odgovornosti, operisani su od toga.
(Mirjana, 9. decembar 2012 12:13)
E Mirjana moja, da da mi u Finskoj razmisljamo kao ti, sedeli bismo u stanu 6 meseci. Zato placamo porez, da nam obezbede siguran saobracaj, pa i po snegu i vetru, ako treba.

Slobodan

pre 11 godina

Nisam ni sumnjao da ce se naci pacijenti koji ce sve ovo da politizuju kako bi napali Srbiju na bilo koji nacin, sramota, bolje nekome pomozite u ovoj situaciji ako mozete ako ne barem cutite, ne pravite se pametni.

Ni jedna drzava na svetu u ovakvoj vremenskoj nepogodi ne moze da ocisti sneg tom brzinom a da vi ''gospodo autonomasi'' ni ne primetite da pada sneg.

Gruja

pre 11 godina

Žalosno je da smo iz zime u zimu sve manje spremni za sneg. Padao je tek pola dana i skoro sve je bilo blokirano. Pitam se kako li će biti ukoliko nastavi još koji dan. Kad je ravna Vojvodina zavejana za dan, kako li je tek u planinskim predelima gde su usponi i krivine?

Zoran

pre 11 godina

Jak sneg,sa vetrom od 80 do 100 km na sat,nije uobičajena pojava kod nas,več ekstrem.To se dešava jednom ili nijednom za godinu dana.U takvim uslovima nijedna služba na svetu,ne može rešiti stvar za par sati,ili za 24 sata.Jednostavno,priroda se "poigrala".Kriviti službe za ovu situaciju,a ne prirodu,isto je kao da krivimo vatrogasce za zemljotres.Protiv nekih prirodnih pojava,ne može se skoro ništa uraditi trenutno i odmah,osim koliko toliko ublažiti posledice i spasti živote ljudi.

Zoli

pre 11 godina

Ljudi su od manjih izuzetaka jako udobni kad je rec o kolima ali i nesmotreni jer ne slusaju vremensku prognozu u kojima je jos3-4 dana prije bio najavleno sneg sa jakim vetrom za vikend!!!

Dule Zh

pre 11 godina

Ljudi, ne kapiram zasto ste napali putare, vlast, Vojvodinu...
Nisu oni iznenadjeni snegom u Decembru, vec kolicinom koja se srucila za tako malo vremena.
Ja vozim gradski bus u Cirihu, ovde je u petak napadao sneg 30-40 cm u roku od 5 sati. Sve je stalo. Grad, autoput, busevi, kola, sve. Ni putari nisu imali sanse jer je kolicina jednostavno bila prevelika u tako kratkom roku.
Zato, ne pljujte po ljudima bez osnove. Nije ni u jednoj bogatoj Svajcarskoj niko jaci od prirode. (Bogu Hvala)

Marko

pre 11 godina

ljudi cebe u gepek, sibica i deblja sveca, neki keks ili slicno! ne daj boze zaveje vas negde odsecenog od sveta, sveca ce davati dovoljno toplote da ublazi hladnocu pored cebeta. nece biti sauna, al ugaste motor i necete se smrznuti dok ne dodje pomoc...

david

pre 11 godina

Spreman sam sada da sledećih dana slušam prepucavanja i prebacivanja odgovornosti. Kako naši režimi vode Srbiju uvek je neko drugi kriv. Uvek neko podmeće sjajnoj i od boga datoj vlasti. "Mi smo sve pokušali ali vreme je takvo. CIA finansira, vatikan obrazuje, gejevi lobiraju, jevreji razapeli Isusa, Romi su prljavi i kradu, haška bruka, otimanje kosova," kako kaže dobri drug Čorba:"Za ideale ginu budale". Zašto se bunimo? car Dušan je imao zlatni escajg. nemam ništa protiv gajenja identiteta, podizanja nacionalne svesti, održavanje autentične kulture, ali ništiti realnost i onemogućavati praktični, svakodnevni život svojim građanima nije dobro vladanje. Više nas je štitio onaj hrvat, nego bilo koji srbin koji se domogao vlasti, od miloševića do tadića. Neću da prejudiciram ali sudeći po nekoliko meseci vladavine SNS-a, neće nas ni oni usrećiti. Naslušaću se onih sažvakanih fraza o "briselskoj birokratiji", "petokolonaškim medijima", "otimanju teritorije", ali nikad: "dajem ostavku jer nisam ispunio očekivanja i nisam ispunio svoj zadatak", "činjena su zverstva u građanskom ratu, kajemo se i opraštamo", "dijalogom ćemo pokušati da privučemo albance natrag u našu držvu", "mi, srpski političari olakšaćemo građanima i trudićemo se da svaki građanin oseti Srbiju kao svoju zemlju". ps: možda je ovo samo zimsko ludilo

Lekar

pre 11 godina

Ne pada svuda u Vojvodini. U Apatinu je padao do ranih jutarnjih sati i onda je prestao. Danas je bilo suncano skoro ceo dan uz slab vetar. Juce je napadao bar 20-25 cm, ali su najveci problem nanosi za koje je vetar odgovoran. Zimske sluzbe nisu ni mogle da odrze prohodnim nista osim puteva prvog prioriteta jer nemaju dovoljno mehanizacije. Danas su ocisceni putevi drugog i treceg prioriteta, ali su jos mnoge ulice pod snegom. I sami vozaci prave velike probleme jer idu bez potrebe automobilima do prodavnica koje su par kilometara udaljene od kuce pa zaglave i blokiraju saobracaj. Tesko im otici peske. A da ne pominjem one bez zimskih guma i sa zadnjom vucom. Takvi uglavnom sletaju.

SASA

pre 11 godina

Svi mediji zamajavaju narod time što je u decembru pao sneg...U kakvoj zemlji mi ovo živimo...Selo gori a baba se češlja...Strašno

Brančilo

pre 11 godina

Tito vrati se i povedi sa sobom svoju CZ i TO i vojnu inženjeriju da nam očiste ovo belo ***** što pada već drugi dan. Ovi ne umeju.

pedja

pre 11 godina

Tokom noci (subota-nedelja) u gradu je palo nekih 6cm maksimalno! Ne znam za prigradaska naselja i ostale gradove po Vojvodini, ali u NS-u je takva situacija... Cuo sam da su se sinoc u pravcu Temerina slupala dva kamiona i napravila haos na putu

Pahulja

pre 11 godina

Kod nas su sve službe uvek spremne za sve ali kad dodje do nečeg onda kolaps. Sramota !!! Eto zastoj na putu Novi Sad - Bački Petrovac,ljudi čekaju od 8h,(a medju njima su i ljudi koji idu iz noćne smene)pošto se jutros prevrnuo kamion pa su ljudi koji čekaju u kolonama i imaju lopate sa sobom,odkopavali kamion da bi mogle službe da ga sklone sa puta. I sad naravno put treba da se očisti,prosto me čudi što su dozvolili da put kojim dnevno prodje na hiljade automobila i kamiona ostane zavejan. Nemam reči !!!

MD

pre 11 godina

3 druga i ja smo bili zavejani 5 sati u okolini Stare Pazove, tu je bila kolona od oko 10-ak vozila, i jedno po jedno je izvlacio neki lokalni zemljoradnik sa traktorom i na kraju je izvukao i koga bi drugog nego kamion koji cisti sneg... Srbijo zemljo medju sljivama... I da ne napominjem da su vatrogasci rekli da oni nemaju nista sa tim nego da cekamo do jutra, katastrofa...

Liqueur

pre 11 godina

Interesuje me samo da li su ovi "pljivači" profesionani, ili samo onako, da im bude lakše na duši? Ima puno više neuređenih stvari u Srbistanu, a ovo je normalno stanje za prva 24-48 sati snežnih padavina.

gnevni gradjanin

pre 11 godina

Necu da pljujem vlast , putare i te privatnike koji su zaduzeni za rasciscavanje. Snega je zaista palo previse. Te molim i koemntatore da se smire. Nego po onoj dvojci ministara odbrane u 3 mandata cinimi se, Tadic pa Sutanovac u dva navraa. Jel te gospodo gde su inzinjerijske jedinice vojske? Svaka od njih je bila ko jedna gradjevinska firma. E prodali ste mehanizaciju i rasformirali iste, zbog ''reforme''.

Katarina

pre 11 godina

Mozda je imao srece,neznam,ali moj decko je iz Backe Palanke do Beograda stigao sa 10 min zakasnjenja. Ali kako je ce se vratiti to je pitanje.Mozda ga opet posluzi sreca.Z

Viktor

pre 11 godina

Kao prvo svi mediji su upozoravali da se ne krece na put ali mi ne bi bili mi kad ne bi radili suprotno.Drugo,kad pada jak sneg ne pomaze ni Evropa.Secam se prosle godine kilometarskih kolona u sred Nemacke.

Velj@

pre 11 godina

A toliko su najavljuvali tu vajnu spremnost putara, da sam pomislio da ne moze da napada toliko snega koliko putari mogu da budu spremni!

KOBAC

pre 11 godina

ovo je slika kako su opstinske samoUPRAVE sposobne,nedaj boze da nas zadesi neka teza nesreca.vazno je da su samo zaposljeni ,a drugo ce proci samo po sebi ili nece biti primeceno .ovo se vidi.

Amer

pre 11 godina

Odobreno 300,000.00 eura za proslavu nove godine u N.S a na ulicama 30 vozila ciste sneg. Za 300,000.00 se moglo kupit 300 malih cistaca snega (Snow Blowers). Gde je mehanizacija i armija neradnika iz javnih preduzeca?
Vlada pokrajine uvela dezurstvo?,zasto nisu uzeli lopate u ruke, pa izasli na ulicu?

ledeni

pre 11 godina

nocas sam iz grada (Indjije) krenuo kuci oko 4h,zivim u selu pored (Novi Karlovci) razdaljina nepunih 8km stigao sam u 11:00 kuci,tako da 8 km 7 sati putovanja,uzas zivi,zaledjen sam.

bokius

pre 11 godina

Ljudi, nemojte kritikovati, pa nevreme je zaboga. Takvo nevreme paralise i zemlje i gradove koji su mnogo mocniji da se sa tim bore. Znam da je grad Njujork najbolji po reakciji na sneg u ovom delu Amerike - pored kamiona sa soli i ralicama i svaki djubretar dobije ralicu, pa to su hiljade kamiona na ulicama i opet se grad paralise. Nego pamet u glavu i, sto rece jedan pametan... tough times never last, tough people do. Srecno i pozdrav svima.

Misko

pre 11 godina

Dok je bilo lepo vreme iz puteva Srbije su se hvalili kako spremno docekuju zimu,kako su spremni kao zapeta puska,ali izgleda da je barut povukAo vlagu. Strasno

CHUBURAC

pre 11 godina

Treba pokazata da je pokrajinska vlast kriva za sve, samo u vojvodini problemi gospodo prekonponovani sta vi radite u svojim gradovima sem sto sabotirate

Marija

pre 11 godina

Ljudi, vi kao da ste pali s Marsa! Pa valjda ste do sada naučili da dok pada sneg ne izlaze da čiste....ne znam šta očekujete, sneg svuda a put čist kao da je avgust...

milos.sm

pre 11 godina

sr mitrovica je takodje odsečena,služba za čišćenje puteva ne postoji,čistimo lopatom koliko ko može...ali bez mašina mrka kapa.Pošto je opštinska vlast nesposobna da uradi bilo sta,pozivam ih bar da uzmu lopatu u šake i da pomognu...!

ivan

pre 11 godina

direktor čistoće u Novom Sadu momentalno da da ostavku za kolaps i neodnošenje smeća,bruka i sramota,šta bi bilo da veje danima,i gradonačelnik Vučević da snosi odgovornost....

Snesko belic

pre 11 godina

Ma samo sedite i zasedajte formirajte jos koji krizni stab zahtevajte tople napitke da vam se grlo neosusi od naglabanja a oni sto sede u kolonama u hladnim automobilima nek kvase grlo hladnim snegom jer klin se klinom izbija!

ZoranNS

pre 11 godina

Ovo je samo JEDNA NORMALNA zima. Obećali putari čiste puteve 24 sata, to je trajalo dok nije počeo padat sneg. Ispitati kako su se oni organizovali za zimu.

nesa

pre 11 godina

Lokalne samouprave su opljackale komunalne sluzbe,nisu nabavljana nova vozila,zaposljavali su svoju rodbinu i sad kad padne malo snega sve ostane blokirano. To je problem,a ne sneg. Auto put blokiram!? Svasta.

Dejan

pre 11 godina

Sramota !!! iznenadio ih sneg u decembru! sta rade ti putari?
(dušan.., 9. decembar 2012 11:40)

namestaju tendere za nabavku kamiona, kradu naftu i delove, voze kamione za licne potrebe kao da su njihovo vlasnistvo i traze ti 5000e da te zaposle. U beogradu je barem tako ne znam kako je u drugim mestima.

Sasa

pre 11 godina

@Zivot u snegu: Pa vidis u Srbiji, ne placa porez zaposleni, nego njegov poslodavac. A poslodavac, ko poslodavac uvek gleda kako da prodje jeftinije, pa nas npr. prijavi na minimalac, ili jednostavno ne placa porez, a da ti toga nisi ni svestan. Ili ti ne uplacuje penziono ili zdravstveno. To verovatno u Finskoj nije moguce, ali u Srbiji jeste. Onda ne treba da cudi, sto u Srbiji i ne ocekujemo sve od drzave. Funkcije drzave ce odumirati kako vreme prolazi, a narod ce morati da nauci da prezivljava i bez pomoci drzave. Postoji i opcija da mi postanemo normalna drzava, ali ja nesto u tu opciju ne verujem.

Dejan Stanić

pre 11 godina

Sneg u Novom Sadu je prestao da pada,malo je otoplilo na putevima je sneg ugažen pa su konačno primećene i putarske službe koje bacaju so i čiste neutabani sneg.

davno bese

pre 11 godina

Nekad je svako mesto u Vojvodini imalo svoju zimsku sluzbu, vozila, bagere i ljudstvo. Posto je to sve pokradeno ostaleo se na tome da ciscenje puteva zavisi od kojekakvih privatnika.

Сремац

pre 11 godina

Предлог онима који су надлежни да посаде опет дрвеће и грмље поред путева где су и били јер наши садашњи "стручњаци" су посекли сво дрвеће и растиње уз пут, стопила се равница са путем, нису то наши дедови џабе садили, па усред зиме колском запрегом на славе све по Срему полако и нигде не закасне јер пада снег и дува ветар (сад вам је крив ветар што наноси снег у сметове и прави колапс у саобраћају..

Ruanda

pre 11 godina

Jutros odem na sajt AMSS da vidim ima li kakvih vesti o stanju na putevima i da li je Iriski venac prohodan,kad ono,najaktuelnija vest na njihovom sajtu je da su otvorili novi auto centar u Kragujevcu :)

Pedja

pre 11 godina

Kako vas samo nije sramota. Svake godine ista prica. Najavljuje se sneg danima za vikend, govori se o hladnom talasu i kad dodje sneg nigde nikoga. Isao sam kolima juce do Novog Sada i nazad po noci i put je trajao dugo, ali sam uspeo da se probijem. Zalosno je sto nigde nisam naisao na neko vozilo koje cisti sneg. Tek pred Beogradom sam naisao na 2 vozila koja su vise prirucna nego namenjena za ciscenje.
Godinama su prodavana mehanizacija, grabilo se, kralo, zastarelo i propalo. Pa gde su nova vozila za mehanizaciju? Gde je od budzeta da se nabavi? Vazno da popliticari samo gledaju da nabiju svoje dupe u fotelju, da ih ima sto vise u skupstini da bi sve svoje podmirili, a sve ostalo sto se desava u drzavi njih jednostavno nije briga.

Brile

pre 11 godina

I ja sam takodje u punom autobusu koji je sinoc oko pola 7 uvece krenuo iz segedina za beograd i dalje, pa smo od 22h sinoc stajali u mestu do 11h jutros dok nismo razmontirali bankinu na sred auto puta, inace lazu vatrogasci da su oni rusili bankine, kada smo ih pitali da li mogu da nam pomognu samo su odmahnuli rukom zalupili vrata i nastavili dalje, slepci. Jedan policajac nam je pomogao jer je morao da regulise saobracaj i zajedno sa nama vadio stubice bankina. Da nije bilo ljudi koji su bili voljni da pomognu jos uvek bismo sedeli na auto putu... a uputuli su nas u Backu palanku ali je i tamo guzva, tako da ako neko zna neke informacije molimo vas da nam javite na 063271164 ili 0692420555... usput tih 13 sati nije prosao nijedan greder na nasoj strani autoputa!!!!!!!!!!!!11

Ns

pre 11 godina

Opet se pitam gde je mehanizacija naše bivše Narodne Armije,bivše JNA,gde su bageri građevinskih firmi koje su nazidale na divljaka zgrade u N. Sadu?Svaka čast onom seljaku kod Inđije koji je svojim traktorom izvlačio zaglavljena kola i ljude!Nema veze ko je na vlasti u N.Sadu,jer situacija je ista kao u februaru a tada su bili drugi u foteljama.Fali nam solidarnost ,disciplina u organizovanost.

radisa

pre 11 godina

Kazu u Novom Sadu od 10 nepada vise sneg a kod nas jos uvek pada...ne znam kako ce deca u skolu sutra...katastrofa,a puteve niko necisti!!!

sneg na tezgi

pre 11 godina

Sneg je postao profitabilan jer ciscenje snega zavisi kako se opstinske vlasti dogovore, pa tako jedan bager cisti ulicu po kubnom metru, drugi po kvadratnom metru, treci po metru itd. To se videlo jos prosle godine tako da su neki sokaci bili ocisceni u sirini jednog auta, drugi u sirini jednog bicikla, treci u sirini pesaka... sve kako su se lepo dogovorili na tenderu. U selu se tacno zna koji bagerista kojoj stranci pripada i ko ga 'dobrooooo' placa a ko lose. Znali smo u selu koliko ko zaradjuje a mi seljani ko valjani ljudi izisli da cistimo a bageristi koji su se sa politicarima dogovorili i ovajdili samo su trljali ruke... ma ne od zime, nego od zadovoljstva.

Sasa

pre 11 godina

Najbolje bi bilo da svi kojima nije preko potrebno da ne pale kola i ne krecu nigde po mecavi. Em bi se smanjile guzve em bi bilo manje nesreca. Nijedan put nije toliko vazan koliko zivot i zdravlje. Pozdrav

Sremac zahteva odgovornost

pre 11 godina

Kakav blam. Pa sta rade lokalne samouprave (a toliko kumova i sestara zaposleno po opstinama) ako nisu u stanju da ociste puteve? I sta se radi sa porezima (osim sto idu za plate, naravno) ako lokalne samouprave nisu u stanju da kupe masineriju za sneg? Bitno je da su poreznici odkupili ogromne dugove propale Razvojne Banke Vojvodine, a to sto nismo u stanju da kupimo masineriju da ocistimo sneg, to nikom nista.

saf...

pre 11 godina

(alo alo, 9. decembar 2012 10:53)
Verujem ti gari od reči do reči što si napisao jer se i meni tako nešto slično dogodilo više puta. Jadni smo-jednom rečju jako smo loši kao ljudi

sremac nuzdom beogradjanin

pre 11 godina

Puteve u Vojvodini odrzava firma gospodina koji je sada u Kinsasi. Njegovi radnici ne mogu da se sete kad su poslednji put primili platu. Veliko je pitanje i koliko je mehanizacije spremno za ciscenje. Pouzdano znam da mu je helikopter ispravavan, pa bi mogao da se upotrebi za hitne evakuacije. Njemu za sada nije potreban...

master

pre 11 godina

I u Kikindi je proglasena vanredna situacija i obustavljene su autobuske linije ka naseljenim mestima do daljnjeg. Sneg je konacno prestao da pada valjda ce sad putari koliko toliko rascistiti puteve.

Nataeos

pre 11 godina

U NS je palo do sads preko 65cm snega za 24 casa. Odkopavao sam dvojicu taksista Grand i VIP taxi. Jedan sa letnjim gumama, zadnja vuca mercedes 190d. Sat vremena sam kopao, gurao, vukao a da mi ni jedan rec hvala... ma ni jednu lepu rec rekao nije. Stvarno smo st.ka od naroda i nije ni cudo sto nam se sve ovo poslednjih 20 godina desava. Meni je ipak dragosto sam nekome pomogao bez obzira kolika neopevana ****** taj bio. Shvatice kad tad.
(alo alo, 09. decembar 2012 10:53) da je takvih kao ti vise i manje ovih drugih bila bi nam i drzavz i drustvo bolje!!

MITA

pre 11 godina

40 godina imam vozacku dozvolu i presao sam vise miliona kilometara, pa me ovaj sneg nezabrinjava ali me zabrinjavaju zrtve smrzavanja (kojih nejverovatnije ima vise od objavljenog)!

Бурунди

pre 11 godina

@Ruanda
Преко Венца је непроходно.Нико ти није крив кад не умеш да нађеш информацију која ти је потребна.
http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_google&view=standard&id=4&Itemid=181
Увеличаш мапу, па кликнеш где треба. Надам се да знаш где је Ириг.
Најлакше је критиковати.

banana

pre 11 godina

palo je 30-45cm snega za recimo 12 sati to je grubo 4cm snega na sat. neka bude da mehanizacija za ciscenje snege krece sa 30km/h(mozda i sa 40), za 3 sata rasciste 100km puta to je 12cm snega. al mislim da moze to i brze. svako neka sam odluci dal su vlasti bili spremni ili ne... mislim da nisu

GONZALES

pre 11 godina

Pročitao sam skoro sve komentare....
Svako je rekao po koju pametnu....
ALI SE NIKO NE PITA DA NIJE MOŽDA DOŠLO VREME DA SE PRIMENI SLOVENAČKI RECEPT????
PREVIŠE IH JE U KANCELARIJAMA A MALO KO RADI.....
..............SRBIJA ..........THE END.........

star-trek

pre 11 godina

Nisam ni sumnjao da ce se naci pacijenti koji ce sve ovo da politizuju kako bi napali Srbiju na bilo koji nacin, sramota, bolje nekome pomozite u ovoj situaciji ako mozete ako ne barem cutite, ne pravite se pametni.
Ni jedna drzava na svetu u ovakvoj vremenskoj nepogodi ne moze da ocisti sneg tom brzinom a da vi ''gospodo autonomasi'' ni ne primetite da pada sneg.
(Slobodan, 9. decembar 2012 18:29)

Sedis u sobi i lupas gluposti!! Cim predjes nasu granicu sa madjarske strane kao da imaju grejace ispod puta,a siguran sam da nemaju!! Danas sam prolazio i dosao do Beograda...od table Beograd isto, kao da ima grejace!!!! Lako je tebi iz sobe prozivati autonomase!!!
Najace sto ovi lopovi nemaju blama!! 200 kilometara putujes kolima 6-7 sati ako imas srece, a na svakoj putarini ti lepo naplate!!! Ti si se borio za zivot i jos platis!!! SRAMOTAAAAA