Subota, 17.11.2012.

18:55

Karađorđević:Hag duguje objašnjenje

Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je povodom odluke o oslobađanju hrvatskih generala da postoji ozbiljan rizik od urušavanja poverenja u pravednost tog suda

Izvor: Beta

Karaðorðeviæ:Hag duguje objašnjenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

bahati kmet

pre 11 godina

Jedino Karadjordjevici mogu vratiti ponos srpskom rodu koji su komunisti decenijama zajedno sa stranim agentima uspesno unistavali!

РАВНОПРАВНИ ПРИНЦИПИ

pre 11 godina

Престолонасленик говори ИСТИНУ. Србија се мора изборити за РАВНОПРАВНОСТ у доношењу пресуда, тј ако хрв.генерали нису криви за злочине (него конкретни извршиоци), исти тај принцип да важи и за српске генерале.

Milan

pre 11 godina

Tvoja se izjava Karadjordjevicu nece uzeti u ozbiljno razmatranje.
Vitez nije nasledna vec stecena titula. Lep je gest koji si ucinio, i to je sve.

МОНАРХИСТА

pre 11 godina

Жалосно је шта нам се деценијама дешава.
Читав један народ страда због комуњара! Од како су се наши непријатељи заједно са домаћим квислинзима уротили против српских националних интереса, против мира, реда и благостања за Србе (тако наводи Мојсије Моша Пијаде у свом излагању на I заседању АВНОЈа) Српски народ нема спокоја.
Молим вас па сјетите се како су наши властодршци испоручивали редом Србе при том се позивајући на правну државу!? Да је Србија правна држава судили би окривљенима за злочине у Београду, не би своје грађане испоручивали трећим земљама. Србија је захваљујући квази политичарима без визије и знања постала протекторат! А грађани су жртве обмане још од II Св. рата.
Нео-Комуњаре које су данас на власти ни најмање није брига за српски народ, искључиво гледају лични интерес.
Ослобађајућа пресуда генералима Хрватске војске који су претходно осуђени на 24 (Готовина) односно 18 (Маркач) није ни прва нити последња, а знамо да није ни по праву нити по правди. То је политичка пресуда плаћена и наручена зна се од стране кога и за чије потребе (главни судије Теодор Морон - жидов, други судија Мехмет Гинеј турчин!). Али како италијански судија Фаусто Покар истиче "таква, ослобађајућа пресуда је, сама по себи противна било каквом осећају за правду!".
Ми, Срби смо овом срамном пресудом осрамоћени и увређени!
Али ово зло за неко добро!
Дај Боже да ово буде тренутак који ће окупити и ујединити Србе. Драго ми је због реакције Н.В. Принца престолонаследника Александра II.
За Краља

Baki SM

pre 11 godina

@(Bez_Cenzure, 18. novembar 2012 13:26)
Mozes ti ovog coveka da krivis za sta god hoces, ali njegov otac, kralj Petar II je rodjen 5 godina posto je formirana Kraljevina SHS, a on je rodjen u izgnanstvu posle II svetskog rata, kao bebu u kolevci su ga komunisti proglasili za izdajnika i narodnog neprijatelja, sva imovina im je oduzeta i JOS UVEK IM NIJE VRACENA, ne mogu ponovo da im je oduzmu, pa mozes i ti sad da opalis po njemu i tebi slicni. Nije bitno sto se oglasio protiv nepravde prema Srbima, a vi ga opljunuste, bas vas briga i nema cega da vas bude sramota, tako ste vaspitani.

владе

pre 11 godina

Престолонаследник краљ Александар II Карађорђевић је потпуно у праву.Камо среће да комунисти никад нису дошли на власт,да је Србија остала краљевина данас се ово са Србијом неби ни дешавало.Била би нјразвијенија држава у Европи.Живим за дан кад ће Србија поново постати монархија а надам се да ће бити ускоро.

bibi

pre 11 godina

a kome da objasni, njemu koji nezna ni srbski? šta on misli ko je?? niko i ništa. a ostali neka se ugledaju na ci. žene u crnom. za dačiča pa s kim se družiš takav si. kome je odbrojavo min. kod palme??? sramota, i još on ima nešto da govori. zamislite i premislite šta vam govori šljivančanin.

Kraljevic

pre 11 godina

Kralj je uvek uz svoj narod i sad je pokazao primerom da jeste, stanite uz svog kralja Srpski rode.
Bog je na nebu
a Kralj na zemlji
Ziveo Kralj Aleksandar II Karadjodjevic

АЛЕКСАНДАР КУНДАЧИНА

pre 11 godina

Драга браћо и сестре, срамота је што су пустили на слободу два злочинца, као што су пустили Насера Орића и Харадинаја који су протерали хиљаде и хиљаде Срба из својих домова, који су трговали органима, они зато не одговарају. Ја се слажем са Њ.К.В Александром Другим Карађорђевићем да треба Хаг наћи обајшњења на све ово, правда мора бити задовољена.

Mirosalv

pre 11 godina

Dinastija Karađorđević je uvek u teškim vremenima po Državu i Narod,uz Narod to je i Istorija pokazala u sva tri rata.I sada kada Srbija prolazi kroz težak perijod nove Istorije Kralj i Narod su ponovo jedinstveni.Haška presuda je pokazala da se vodi tihi rat da se Srbija ponizi.Ali jedinstvo jednog Naroda oko prestola može da pobedi sva poniženja.

diodorkron

pre 11 godina

pa dobro..konacno sad znamo sta oni na zapadu hoce ovde na Blakanu..nemirno podrucje...Ovo je provokacija ne bi li nas izmamili i time definitivno zavrsili sa nama Srbima..jer ocigledno je ovde neko bacio oko na ovo podneblje pa sad gledaju kako da nas smanje na sto moguce njima zadovoljnu meru. Jos jednom se potvrdjuje da se ne moze sedeti na dve stolice.Najbolje da u inat svima proglasimo parlamentarnu monarhiju i time ih jos vise iznerviramo haha..u to ime ZIVEO KRALJ...a hrvata mi je iskreno zao..oduvek su bili nemacki i austrijski suznji...ko zna sta ce im sada ovi za uzvrat traziti.. ne bih voleo da sam u nihovoj kozi....

Aleksandar Veljic

pre 11 godina

Hvala Vaše Visočanstvo što ste digli glas protiv ove nepravde. Tribunal u Hagu još kako duguje mnoga objašnjenja o tome zašto su na meti samo Srbi i zataškavanje zločina prema Srbima?!

Ako smo do juče neki od nas se uzdržavali da ne kritikujemo tu ustanovu nadajući se nekoj pravdi prema svim žrtvama, od petka više nemamo zašto da se uzdržavamo. Tribunal je pokazao svoje pravo lice, a to je lice upereno protiv srpskog naroda. Više u to nema sumnje.

Bez_Cenzure

pre 11 godina

Ne ne ne i ne. Vi Karađorđevići dugujete najveće objašnjenje jer svega ovoga ne bi bilo da nas niste ugurali u zajedničku državu sa poraženom stranom iz Prvog Svjetskog rata tj. sa Hrvatima i Slovencima. Tako da ja vas krivim za veliki broj nedaća koji nas je snašao vas i vaše saveznike Engleze. Vama bi najbolje bilo da se pokrijete ušima nakon čorbe koju ste nam zakuhali! Žrtvovali ste nezavisnost Srbije za onu kraljevinu! Da ima pameti u Srbiji trebalo vam je zaplijeniti svu imovinu i dati vam pravo da je ikada vratite niti vas puštati u Srbiju. Daleko vam lijepa kuća bila!

Vladan

pre 11 godina

Treba prvo da objasne srbima zašto su pravili SHS. A onda da se odreknu kraljevske ili koje već titule. Aleksandar je očigledan primer zašto se vlast netreba nasledjivati.

Milutin

pre 11 godina

Puna podrska NJKV Aleksandru Karadjordjevicu od reci do reci. Vreme je da Srbija ponovo postane Kraljevina I konacno dobije definisano I normalno uredjenje jer mi se cini da ovako stojimo potpuno sami na ozbiljnoj vetrometini! Svi ovi dogadjaji sa Hagom I tim pustenim generalima kao I stotinama hiljada izbeglica su vest samo kod nas (srdzba I ogorcenje) I u Hrvatskoj (likovanje). NIKOGA drugog ne zanima apsolutno a ne bi bas tako bilo.

Rade

pre 11 godina

Nadam se da određeni komentari ovde, bar nekome pomognu. Meni su dobrodošli jer spoznajem , ko sam, gde pripadam i sa kim sam. Karađorćević ( za moju malenkost, on je prestolonaslednik) je izgovorio prave reči. dostojne dobrog diplomate i nekog ko je kraljevseke loze. Predpostavljam da su kritičari ovde, potomci partizana i komunista, tj onih koji su i izazvali ratove u proteklih dvadesetak godina. Oh , da i sledbenici i obožavaoci onih koji pokradoše Srbiju do neslućenih razmera.
Iza svakog komentara prepoznajem ličnost: koliko zaista voli svoju otadžbinu Srbiju, tj koliko joj nanosi štetu. Nažalost veoma često zbog neobrazovanosti i neznanja. Vrlo retko je to namerno, verujem.

Petar S.

pre 11 godina

@(Pobesneli max, 17. novembar 2012 21:14)

Da li stvarno ima onih koji veruju da su umesto sudija iz Italije i Malte, bile sudije iz Nemacke, Holandije ili Britanije, da bi glasali kao sto su glasale sudije iz Italije i Malte. Pa da moze da se kaze da je EU bila za osudu zlocina.
Ajde da se ne lazemo.

Oni koji upravljaju Evropom bi stali iza sudija iz SADa i time opravdali guranje Genocida (ako je Srebrenica Genocid, onda je to sasvim sigurno i "Oluja") pod tepih.

I uopste ne razumem pozive da se ovakve vesti ne objavljuju. Sta i mi treba da cutimo i guramo pod tepih sopstvene zrtve. Zapamtite, AKO MI NE GOVORIMO O SRPSKIM ZRTVAMA, NEMA KO DRUGI.
Veliku krivicu za to imaju nasi domaci djubretari, koji 20 godina "ciste (samo) svoje dvoriste", ocekujuci da ce neko drugi brinuti o srpskim zrtvama.
E kuce su dobili odgovor.

Svaka cast Aleksandru, samo to su morali da izjave nasi vajni "drzavni" funkcioneri. Da je Kostunica na vlasti, nebi bilo ovakve zaglusujuce tisine naseg drzavnog vrha (sve dosadasnje reakcije nisu ni za limunadu, sto bi rekao Milan Panic...).

yututunska yuhahaha

pre 11 godina

koliko stoljeća su srbi bili pod Turcima??
(purger, 17. novembar 2012 21:19)

Ni blizu koliko su hrvati bili pod Austrijancima.
(S, 17. novembar 2012 22:25)

1. To, jednostavno, nije tacno. Habsburzi su vladali Hrvatskom 392 godine (1526-1918).
2. I da jeste - pa sta!? Pitajte one Srbe koji su bili "pod Austrijancima"!
3. Sto se ovaj javlja!? Nìje shvatio? Treba mu posebno objasnjavati? Crtati mozda?

Svašta

pre 11 godina

Srbi će decenijama osjećati posljedice Miloševićeve politike.....
Imam osjećaj da ste totalan fijasko doživjeli na diplomatskom planu i da vam je respekt pao na najniže grane otkad je Srbije na mapi.....

Nil

pre 11 godina

Andrija, Karađorđevići prvo treba da plate reparaciju Austro-Ugarskoj jer je Hrvatsku i Sloveniju istrgla iz tisućljetnog zagrljaja ovih država i omogućila im da stignu do nezavisnosti.
(Pera, 17. novembar 2012 20:21)

Dragi susjedi, oprostite mi na nezahvalnosti, ali molim vas nemojte nam vise pomagati. Ne sumnjam u vase dobre namjere prema nama koje su se na razne nacine iskazivale od Karadjordjevica na ovamo, ali sada kada smo se uz velike zrtve oslobodili bratskog zagrljaja - molim vas nemojte nam vise pomagati. Previse ste nas zaduzili i ovako. Mislim da bi se s ovime slozilii ziteljiostalih republika bivse YU.

dusan

pre 11 godina

postoji ozbiljan rizik da se nedajboze, pu nalet bilo, urusi ugled. sud finansiran od strane nato saveznika nije osudio nato generale, sta se "konsternisemo" za boga miloga. jedino iritira sto je narod ljut na hrvate (tek sad). nisu oni doneli odluku. oni sa djavolom tikve sade, i nista nije za dz, ali ovi nasi i njihovi "prijatelji iz evrope" su mi, postoji ozbiljan rizik, malo krivlji. u zdravlje

Predrag

pre 11 godina

Nasao si glup nacin da agitujes protiv Evrope.

A zar nije EU pozdravila presude Gotovini i Markacu??? Nemoj da se pravis blesav.Ovakva presuda je direktna posledica uticaja kojeg su na Hag i sudije vrsile na prvom mestu Amerika i Nemacka.

Digitron

pre 11 godina

Cek malo Srbijanci, zasto se sada vi zalite i lamentirate nad ovim vijestima? Zar niste rekli da Srbija nije ucestvovala u ratu u Hrvatskoj? Ne razumijem vas...

Vera

pre 11 godina

E, dobro da si se i ti oglasio! Samo su nam nedostajali nekakvi princevi koji ne smatraju da bar jezik svoje zemlje treba da nauce. Jos nam samo fali i Jelisaveta...

sinisa

pre 11 godina

cela hrvatska drzava je stala iza generala i uspeli su da pobede,za isti slucaj srbija nije bila zainteresovana sve do juce.zasto nisu davali neke dokaze o krivici,ako uopste postoje.setite se kada su oslobodili sljivancanina kako su hrvati protestvovali danima po celoj zemlji i naterali vladu da se zalozi za gotovinu i markaca.

vosa

pre 11 godina

hag duguje objasnjenje ... a ti dugujes 6000000 dinara za struju kako te nije sramota pokrij se usima i cuti .... ne govorim da je hag pravedan jer postoji PRAVO i PRAVDA a to su dva pojma... dakle plati struju kao svi ostali.

igor bih

pre 11 godina

Eh moji Srbi nece vas spasiti kojekakvo vracenje i prizeljkivanje proslosti, samo posten rad. Rijesite se lopova koji vas sprecavaju da ispunite svoj potenijal.

Baki SM

pre 11 godina

U ovakvim situacijama nema mesta ideoloskim i svakim drugim prepucavanjima, nije bitno KO govori, nego STA govori. Ono sto je izgovorio je na mestu, bilo bi dobro da oni, koji su jedva docekali da graknu na coveka koji protestuje protiv nepravde razmisle koliko su njihovi komentari na mestu.

acalibero

pre 11 godina

ne razumem odakle ljudima ideja da Srbija treba nekome da placa reparaciju, koji je sud nadlezan za to, i jos ko ce to da natera Srbiju da plati...

Bla bla

pre 11 godina

Koji si ti faktor u ovoj zamlji SUGRADJANINE Aleksandre...plati ti porez Republici Srbiji i mani se politike...

P.S. nauci srpski jezik....:)

zg slavac

pre 11 godina

Mladić neće pred Haagom odgovarati za Škabrnju, nitko nije odgovarao za razaranje i pokolj u Vukovaru (proces samo za Ovčaru). Minimalne kazne za Ovčaru. Nema optužnice za Kadijevića? Nema optužnice za prekomjerno granatiranje Vukovara, Osijeka, Vinkovaca, S. Broda, N.Gradiške, Novske, Sunje, Kostajnice, Siska, Karlovca, Otočca, Gospića, Zadra, Šibenika, Dubrovnika sve gradovi koji su 10 do 100 puta razoreniji od Knina. Haag stvarno treba neke stvari pojasniti.

Stefan

pre 11 godina

Na sta smo spali,politicari u Srbiji cute i iscudjavaju se dok je Karadjordevic jedan od retkih ljudi u Srbiji koji je imao hrabrosti da digne glas protiv Haskog tribunala.Sram bilo Dacica,Vucica i Nikolica!

Milan Vilimonović

pre 11 godina

koliko stoljeća su srbi bili pod Turcima??
(purger, 17. novembar 2012 21:19)

Mnooogo manje negi vi pod raznim vladarima (Srbima, Mlecima, Napoleonom, Austrougarskom, itd...)

sova

pre 11 godina

sutra je komemoracija u vukovaru gdje su se desili strašni zločini i grad koji je sravnjen sa zemljom,grad na čije civile je pucano iz svih oružija i orudja.grad iz kojeg su protijerani svi.za taj grad niko nije odgovarao,a kamoli da je procesuiran, vukovar je bio samo jedan komadić zla koji je počinjen u hrvatskoj.stoga pitam admina dali će imati hrabrosti i napisati koju riječ o toj strašnoj istini koju očito kolektivno zaobilazite,apred nosom vam je.ako već tražite pomirenje u izjavama vaših političara krenite od toga jer je zločin u vukovaru puno ranije se desio.molim admina ako ima hrabrost neka ovo objavi da od nečega se krene.napomena:u hrvatskoj niko ne negira da je u oluji bilo zločina što ste mogli čuti za razliku od vas.

Zoso

pre 11 godina

E moja srbijo da nisi oterala kralja nebi bilo republike hrvatske posle drugog svetskog rata.Mi bi sad bili u EU ,bili bi u Nato- u i bili bi mnogo veci ovako ce te platiti reperacije hrvatskoj,uvesce vam se vize a nece vas ni rusi milovati.Zbogom moja izgubljena mladosti.

Pobesneli max

pre 11 godina

Tako to radi Evropa, čijim vrednostima težimo deceniju i po. Sramota i bruka za ceo svet. Pa ako neko pobije par hiljada i otera trajno 220 hiljada ljudi sa svojih ognjišta i to nije zločin, onda taj pojam kao pravnu kategoriju treba ukinuti. Ratko Mladić je za njih mala beba.
(Aleksandar, 17. novembar 2012 20:35)

Nasao si glup nacin da agitujes protiv Evrope. Upravo su evropski sudije ( Italija i Malta) glasali protiv ovakve sramne olduke vecine koju su predstavljali Amerikanac, Jamajcanin i Turcin.

Alex_Bgd

pre 11 godina

sutra je komemoracija u vukovaru gdje su se desili strašni zločini i grad koji je sravnjen sa zemljom,grad na čije civile je pucano iz svih oružija i orudja.grad iz kojeg su protijerani svi.za taj grad niko nije odgovarao,a kamoli da je procesuiran, vukovar je bio samo jedan komadić zla koji je počinjen u hrvatskoj.stoga pitam admina dali će imati hrabrosti i napisati koju riječ o toj strašnoj istini koju očito kolektivno zaobilazite,apred nosom vam je.ako već tražite pomirenje u izjavama vaših političara krenite od toga jer je zločin u vukovaru puno ranije se desio.molim admina ako ima hrabrost neka ovo objavi da od nečega se krene.napomena:u hrvatskoj niko ne negira da je u oluji bilo zločina što ste mogli čuti za razliku od vas.
(sova, 17. novembar 2012 21:06)

Pa posle jucerasnjeg pljuvanja u lice srpskim zrtvama, od strane tribunala u Hagu i cele hrvatske javnosti, ne treba da te cudi poricanje zlocina u Vukovaru i ostalim gradovima u Hrvatskoj od strane Srba...

Branko Von Beca

pre 11 godina

Kako ste u ovom veku kod Srba zaslužili, gospodo karađorđevići i vaš "ujedinitelj" ovog napaćenog naroda sa crnim đavolom, da vam aleksandar nije sahranjen u crkvi, danas bi Srbi s pravom na njegov grob išli na hodočašće ...sa rolnom papira .

Helios

pre 11 godina

Desetine učenih Srba uzalud je objašnjavalo i preklinjalo. Bizarna familija Karađorđević isprepletana evropskim rodbinskim vezama slušala je američkog masona pa predsednika Wilsona i pravila KSHS te Jugoslaviju. Činili su to odmah po dodatnom stradanju Srba u povlačenju od Albanaca i ubijanjima koje su činili Hrvata po Mačvi 1914e. Potom su ispljunuti od Čerčila i zamenjeni Titom (koji nije Tito). Do dana današnjeg nisu nučili da govore srpski jezik - i bolje...

Hronolog

pre 11 godina

Hocemo li sada naredne dve godine pricati kako je Gotovina oslobodjen. I hocemo li se vec jednom okrenuti buducnosti. Srbija ima puno precih poslova nego da komentarise presudu Gotovini.
(Dejan)

Kojih precih poslova? 27% ljudi je nezaposleno a najmanje 50% od onih zaposlenih vise ne radi nego sto radi...ono sto je radilo zapalilo van srbije a oni sto nisu uspeli gledaju kako da se docepaju bilo koje zapadne zemlje...

DejanSrbin

pre 11 godina

Obitelj Karađorđević će imati pravo govoriti o Hrvatskoj tek kad iaplate reparaciju za sve oteto između dva svjetska rata.
(Andrija, 17. novembar 2012 19:35)

Postujte Karadjordjevice...oni su vam doneli tisucljetni san...oni sa Srpskom vojskom su vam dali slobodu...samo sto vi to ne ucite u vasoj skoli...Za Kralja i Otadzbinu!

Aleksandar

pre 11 godina

Tako to radi Evropa, čijim vrednostima težimo deceniju i po. Sramota i bruka za ceo svet. Pa ako neko pobije par hiljada i otera trajno 220 hiljada ljudi sa svojih ognjišta i to nije zločin, onda taj pojam kao pravnu kategoriju treba ukinuti. Ratko Mladić je za njih mala beba.

Aleksandar

pre 11 godina

Sve sama prica za nase medije. Sto to ne kazu drugim, inostranim, medijima ili samom sudu u Hagu? I sto se licemerisu, kada nase sudstvo to isto radi? Oslobadjaju i amnestiraju ljude koji su prekrsili zakon. Ne diraju one koji su debelo prekrsili isti, a i dalje ga krse.

Pera

pre 11 godina

Andrija, Karađorđevići prvo treba da plate reparaciju Austro-Ugarskoj jer je Hrvatsku i Sloveniju istrgla iz tisućljetnog zagrljaja ovih država i omogućila im da stignu do nezavisnosti.

SF

pre 11 godina

@Andrija
Ti isti Karadjordjevici su donoseci vam slobodu 1918 utrli put svemu pa i ovoj farsi od suda. Trebalo bi da ih slavite, npr da spevate Danke Alexandre.

Zlatana

pre 11 godina

Politika je za male ljude i velike igrac
e.Danas u svetu se sve manje prate" vesti"jer svako licno ima svoj zivot i ne trosi ga neke probleme Srbije,Bosne i Hrvatske...ili milione nekih drugih drzava, ..Radite,gradite i volite sve ostalo je Nebitno!

Pera

pre 11 godina

Naravno Dajane da ćemo se okrenuti budućnosti i početi skupljati 200 milijardi evra koliko će Hrvatska tražiti otštete za agresiju.

Klimt-Bec

pre 11 godina

Tacno vase Velicanstvo bice Srbija opet Monarhija, da je bila ovo joj se nebi desavalo! Da Austro-Ugarski konjusari i sluge, Pavelicevi koljasi, opet izbegnu licu pravde.

Dejan

pre 11 godina

Hocemo li sada naredne dve godine pricati kako je Gotovina oslobodjen. I hocemo li se vec jednom okrenuti buducnosti. Srbija ima puno precih poslova nego da komentarise presudu Gotovini.

modesty blaise

pre 11 godina

Neki Srbi su u ubijeni u pojam, ali mi koji nismo cemo se boriti, skupa sa vecinom sveta koji promatra politicko orgijanje NATO pakta i njihovih sluga, sve dok se ta zlocinacka organizacija, skupa sa svim svojim institucijama, ne osudi i ne odbaci u zaborav gresaka civilizacije. Jeziva je situacija na zapadu postala, jeziva.

DejanSrbin

pre 11 godina

Obitelj Karađorđević će imati pravo govoriti o Hrvatskoj tek kad iaplate reparaciju za sve oteto između dva svjetska rata.
(Andrija, 17. novembar 2012 19:35)

Postujte Karadjordjevice...oni su vam doneli tisucljetni san...oni sa Srpskom vojskom su vam dali slobodu...samo sto vi to ne ucite u vasoj skoli...Za Kralja i Otadzbinu!

SF

pre 11 godina

@Andrija
Ti isti Karadjordjevici su donoseci vam slobodu 1918 utrli put svemu pa i ovoj farsi od suda. Trebalo bi da ih slavite, npr da spevate Danke Alexandre.

modesty blaise

pre 11 godina

Neki Srbi su u ubijeni u pojam, ali mi koji nismo cemo se boriti, skupa sa vecinom sveta koji promatra politicko orgijanje NATO pakta i njihovih sluga, sve dok se ta zlocinacka organizacija, skupa sa svim svojim institucijama, ne osudi i ne odbaci u zaborav gresaka civilizacije. Jeziva je situacija na zapadu postala, jeziva.

Klimt-Bec

pre 11 godina

Tacno vase Velicanstvo bice Srbija opet Monarhija, da je bila ovo joj se nebi desavalo! Da Austro-Ugarski konjusari i sluge, Pavelicevi koljasi, opet izbegnu licu pravde.

Hronolog

pre 11 godina

Hocemo li sada naredne dve godine pricati kako je Gotovina oslobodjen. I hocemo li se vec jednom okrenuti buducnosti. Srbija ima puno precih poslova nego da komentarise presudu Gotovini.
(Dejan)

Kojih precih poslova? 27% ljudi je nezaposleno a najmanje 50% od onih zaposlenih vise ne radi nego sto radi...ono sto je radilo zapalilo van srbije a oni sto nisu uspeli gledaju kako da se docepaju bilo koje zapadne zemlje...

Pobesneli max

pre 11 godina

Tako to radi Evropa, čijim vrednostima težimo deceniju i po. Sramota i bruka za ceo svet. Pa ako neko pobije par hiljada i otera trajno 220 hiljada ljudi sa svojih ognjišta i to nije zločin, onda taj pojam kao pravnu kategoriju treba ukinuti. Ratko Mladić je za njih mala beba.
(Aleksandar, 17. novembar 2012 20:35)

Nasao si glup nacin da agitujes protiv Evrope. Upravo su evropski sudije ( Italija i Malta) glasali protiv ovakve sramne olduke vecine koju su predstavljali Amerikanac, Jamajcanin i Turcin.

Zoso

pre 11 godina

E moja srbijo da nisi oterala kralja nebi bilo republike hrvatske posle drugog svetskog rata.Mi bi sad bili u EU ,bili bi u Nato- u i bili bi mnogo veci ovako ce te platiti reperacije hrvatskoj,uvesce vam se vize a nece vas ni rusi milovati.Zbogom moja izgubljena mladosti.

Aleksandar

pre 11 godina

Tako to radi Evropa, čijim vrednostima težimo deceniju i po. Sramota i bruka za ceo svet. Pa ako neko pobije par hiljada i otera trajno 220 hiljada ljudi sa svojih ognjišta i to nije zločin, onda taj pojam kao pravnu kategoriju treba ukinuti. Ratko Mladić je za njih mala beba.

zg slavac

pre 11 godina

Mladić neće pred Haagom odgovarati za Škabrnju, nitko nije odgovarao za razaranje i pokolj u Vukovaru (proces samo za Ovčaru). Minimalne kazne za Ovčaru. Nema optužnice za Kadijevića? Nema optužnice za prekomjerno granatiranje Vukovara, Osijeka, Vinkovaca, S. Broda, N.Gradiške, Novske, Sunje, Kostajnice, Siska, Karlovca, Otočca, Gospića, Zadra, Šibenika, Dubrovnika sve gradovi koji su 10 do 100 puta razoreniji od Knina. Haag stvarno treba neke stvari pojasniti.

Stefan

pre 11 godina

Na sta smo spali,politicari u Srbiji cute i iscudjavaju se dok je Karadjordevic jedan od retkih ljudi u Srbiji koji je imao hrabrosti da digne glas protiv Haskog tribunala.Sram bilo Dacica,Vucica i Nikolica!

Milan Vilimonović

pre 11 godina

koliko stoljeća su srbi bili pod Turcima??
(purger, 17. novembar 2012 21:19)

Mnooogo manje negi vi pod raznim vladarima (Srbima, Mlecima, Napoleonom, Austrougarskom, itd...)

igor bih

pre 11 godina

Eh moji Srbi nece vas spasiti kojekakvo vracenje i prizeljkivanje proslosti, samo posten rad. Rijesite se lopova koji vas sprecavaju da ispunite svoj potenijal.

Pera

pre 11 godina

Andrija, Karađorđevići prvo treba da plate reparaciju Austro-Ugarskoj jer je Hrvatsku i Sloveniju istrgla iz tisućljetnog zagrljaja ovih država i omogućila im da stignu do nezavisnosti.

Dejan

pre 11 godina

Hocemo li sada naredne dve godine pricati kako je Gotovina oslobodjen. I hocemo li se vec jednom okrenuti buducnosti. Srbija ima puno precih poslova nego da komentarise presudu Gotovini.

Pera

pre 11 godina

Naravno Dajane da ćemo se okrenuti budućnosti i početi skupljati 200 milijardi evra koliko će Hrvatska tražiti otštete za agresiju.

sova

pre 11 godina

sutra je komemoracija u vukovaru gdje su se desili strašni zločini i grad koji je sravnjen sa zemljom,grad na čije civile je pucano iz svih oružija i orudja.grad iz kojeg su protijerani svi.za taj grad niko nije odgovarao,a kamoli da je procesuiran, vukovar je bio samo jedan komadić zla koji je počinjen u hrvatskoj.stoga pitam admina dali će imati hrabrosti i napisati koju riječ o toj strašnoj istini koju očito kolektivno zaobilazite,apred nosom vam je.ako već tražite pomirenje u izjavama vaših političara krenite od toga jer je zločin u vukovaru puno ranije se desio.molim admina ako ima hrabrost neka ovo objavi da od nečega se krene.napomena:u hrvatskoj niko ne negira da je u oluji bilo zločina što ste mogli čuti za razliku od vas.

Digitron

pre 11 godina

Cek malo Srbijanci, zasto se sada vi zalite i lamentirate nad ovim vijestima? Zar niste rekli da Srbija nije ucestvovala u ratu u Hrvatskoj? Ne razumijem vas...

Aleksandar

pre 11 godina

Sve sama prica za nase medije. Sto to ne kazu drugim, inostranim, medijima ili samom sudu u Hagu? I sto se licemerisu, kada nase sudstvo to isto radi? Oslobadjaju i amnestiraju ljude koji su prekrsili zakon. Ne diraju one koji su debelo prekrsili isti, a i dalje ga krse.

sinisa

pre 11 godina

cela hrvatska drzava je stala iza generala i uspeli su da pobede,za isti slucaj srbija nije bila zainteresovana sve do juce.zasto nisu davali neke dokaze o krivici,ako uopste postoje.setite se kada su oslobodili sljivancanina kako su hrvati protestvovali danima po celoj zemlji i naterali vladu da se zalozi za gotovinu i markaca.

Alex_Bgd

pre 11 godina

sutra je komemoracija u vukovaru gdje su se desili strašni zločini i grad koji je sravnjen sa zemljom,grad na čije civile je pucano iz svih oružija i orudja.grad iz kojeg su protijerani svi.za taj grad niko nije odgovarao,a kamoli da je procesuiran, vukovar je bio samo jedan komadić zla koji je počinjen u hrvatskoj.stoga pitam admina dali će imati hrabrosti i napisati koju riječ o toj strašnoj istini koju očito kolektivno zaobilazite,apred nosom vam je.ako već tražite pomirenje u izjavama vaših političara krenite od toga jer je zločin u vukovaru puno ranije se desio.molim admina ako ima hrabrost neka ovo objavi da od nečega se krene.napomena:u hrvatskoj niko ne negira da je u oluji bilo zločina što ste mogli čuti za razliku od vas.
(sova, 17. novembar 2012 21:06)

Pa posle jucerasnjeg pljuvanja u lice srpskim zrtvama, od strane tribunala u Hagu i cele hrvatske javnosti, ne treba da te cudi poricanje zlocina u Vukovaru i ostalim gradovima u Hrvatskoj od strane Srba...

acalibero

pre 11 godina

ne razumem odakle ljudima ideja da Srbija treba nekome da placa reparaciju, koji je sud nadlezan za to, i jos ko ce to da natera Srbiju da plati...

Bla bla

pre 11 godina

Koji si ti faktor u ovoj zamlji SUGRADJANINE Aleksandre...plati ti porez Republici Srbiji i mani se politike...

P.S. nauci srpski jezik....:)

Vera

pre 11 godina

E, dobro da si se i ti oglasio! Samo su nam nedostajali nekakvi princevi koji ne smatraju da bar jezik svoje zemlje treba da nauce. Jos nam samo fali i Jelisaveta...

Baki SM

pre 11 godina

U ovakvim situacijama nema mesta ideoloskim i svakim drugim prepucavanjima, nije bitno KO govori, nego STA govori. Ono sto je izgovorio je na mestu, bilo bi dobro da oni, koji su jedva docekali da graknu na coveka koji protestuje protiv nepravde razmisle koliko su njihovi komentari na mestu.

Helios

pre 11 godina

Desetine učenih Srba uzalud je objašnjavalo i preklinjalo. Bizarna familija Karađorđević isprepletana evropskim rodbinskim vezama slušala je američkog masona pa predsednika Wilsona i pravila KSHS te Jugoslaviju. Činili su to odmah po dodatnom stradanju Srba u povlačenju od Albanaca i ubijanjima koje su činili Hrvata po Mačvi 1914e. Potom su ispljunuti od Čerčila i zamenjeni Titom (koji nije Tito). Do dana današnjeg nisu nučili da govore srpski jezik - i bolje...

Predrag

pre 11 godina

Nasao si glup nacin da agitujes protiv Evrope.

A zar nije EU pozdravila presude Gotovini i Markacu??? Nemoj da se pravis blesav.Ovakva presuda je direktna posledica uticaja kojeg su na Hag i sudije vrsile na prvom mestu Amerika i Nemacka.

vosa

pre 11 godina

hag duguje objasnjenje ... a ti dugujes 6000000 dinara za struju kako te nije sramota pokrij se usima i cuti .... ne govorim da je hag pravedan jer postoji PRAVO i PRAVDA a to su dva pojma... dakle plati struju kao svi ostali.

Branko Von Beca

pre 11 godina

Kako ste u ovom veku kod Srba zaslužili, gospodo karađorđevići i vaš "ujedinitelj" ovog napaćenog naroda sa crnim đavolom, da vam aleksandar nije sahranjen u crkvi, danas bi Srbi s pravom na njegov grob išli na hodočašće ...sa rolnom papira .

Zlatana

pre 11 godina

Politika je za male ljude i velike igrac
e.Danas u svetu se sve manje prate" vesti"jer svako licno ima svoj zivot i ne trosi ga neke probleme Srbije,Bosne i Hrvatske...ili milione nekih drugih drzava, ..Radite,gradite i volite sve ostalo je Nebitno!

dusan

pre 11 godina

postoji ozbiljan rizik da se nedajboze, pu nalet bilo, urusi ugled. sud finansiran od strane nato saveznika nije osudio nato generale, sta se "konsternisemo" za boga miloga. jedino iritira sto je narod ljut na hrvate (tek sad). nisu oni doneli odluku. oni sa djavolom tikve sade, i nista nije za dz, ali ovi nasi i njihovi "prijatelji iz evrope" su mi, postoji ozbiljan rizik, malo krivlji. u zdravlje

Milutin

pre 11 godina

Puna podrska NJKV Aleksandru Karadjordjevicu od reci do reci. Vreme je da Srbija ponovo postane Kraljevina I konacno dobije definisano I normalno uredjenje jer mi se cini da ovako stojimo potpuno sami na ozbiljnoj vetrometini! Svi ovi dogadjaji sa Hagom I tim pustenim generalima kao I stotinama hiljada izbeglica su vest samo kod nas (srdzba I ogorcenje) I u Hrvatskoj (likovanje). NIKOGA drugog ne zanima apsolutno a ne bi bas tako bilo.

Rade

pre 11 godina

Nadam se da određeni komentari ovde, bar nekome pomognu. Meni su dobrodošli jer spoznajem , ko sam, gde pripadam i sa kim sam. Karađorćević ( za moju malenkost, on je prestolonaslednik) je izgovorio prave reči. dostojne dobrog diplomate i nekog ko je kraljevseke loze. Predpostavljam da su kritičari ovde, potomci partizana i komunista, tj onih koji su i izazvali ratove u proteklih dvadesetak godina. Oh , da i sledbenici i obožavaoci onih koji pokradoše Srbiju do neslućenih razmera.
Iza svakog komentara prepoznajem ličnost: koliko zaista voli svoju otadžbinu Srbiju, tj koliko joj nanosi štetu. Nažalost veoma često zbog neobrazovanosti i neznanja. Vrlo retko je to namerno, verujem.

Vladan

pre 11 godina

Treba prvo da objasne srbima zašto su pravili SHS. A onda da se odreknu kraljevske ili koje već titule. Aleksandar je očigledan primer zašto se vlast netreba nasledjivati.

Nil

pre 11 godina

Andrija, Karađorđevići prvo treba da plate reparaciju Austro-Ugarskoj jer je Hrvatsku i Sloveniju istrgla iz tisućljetnog zagrljaja ovih država i omogućila im da stignu do nezavisnosti.
(Pera, 17. novembar 2012 20:21)

Dragi susjedi, oprostite mi na nezahvalnosti, ali molim vas nemojte nam vise pomagati. Ne sumnjam u vase dobre namjere prema nama koje su se na razne nacine iskazivale od Karadjordjevica na ovamo, ali sada kada smo se uz velike zrtve oslobodili bratskog zagrljaja - molim vas nemojte nam vise pomagati. Previse ste nas zaduzili i ovako. Mislim da bi se s ovime slozilii ziteljiostalih republika bivse YU.

Petar S.

pre 11 godina

@(Pobesneli max, 17. novembar 2012 21:14)

Da li stvarno ima onih koji veruju da su umesto sudija iz Italije i Malte, bile sudije iz Nemacke, Holandije ili Britanije, da bi glasali kao sto su glasale sudije iz Italije i Malte. Pa da moze da se kaze da je EU bila za osudu zlocina.
Ajde da se ne lazemo.

Oni koji upravljaju Evropom bi stali iza sudija iz SADa i time opravdali guranje Genocida (ako je Srebrenica Genocid, onda je to sasvim sigurno i "Oluja") pod tepih.

I uopste ne razumem pozive da se ovakve vesti ne objavljuju. Sta i mi treba da cutimo i guramo pod tepih sopstvene zrtve. Zapamtite, AKO MI NE GOVORIMO O SRPSKIM ZRTVAMA, NEMA KO DRUGI.
Veliku krivicu za to imaju nasi domaci djubretari, koji 20 godina "ciste (samo) svoje dvoriste", ocekujuci da ce neko drugi brinuti o srpskim zrtvama.
E kuce su dobili odgovor.

Svaka cast Aleksandru, samo to su morali da izjave nasi vajni "drzavni" funkcioneri. Da je Kostunica na vlasti, nebi bilo ovakve zaglusujuce tisine naseg drzavnog vrha (sve dosadasnje reakcije nisu ni za limunadu, sto bi rekao Milan Panic...).

Svašta

pre 11 godina

Srbi će decenijama osjećati posljedice Miloševićeve politike.....
Imam osjećaj da ste totalan fijasko doživjeli na diplomatskom planu i da vam je respekt pao na najniže grane otkad je Srbije na mapi.....

Kraljevic

pre 11 godina

Kralj je uvek uz svoj narod i sad je pokazao primerom da jeste, stanite uz svog kralja Srpski rode.
Bog je na nebu
a Kralj na zemlji
Ziveo Kralj Aleksandar II Karadjodjevic

владе

pre 11 godina

Престолонаследник краљ Александар II Карађорђевић је потпуно у праву.Камо среће да комунисти никад нису дошли на власт,да је Србија остала краљевина данас се ово са Србијом неби ни дешавало.Била би нјразвијенија држава у Европи.Живим за дан кад ће Србија поново постати монархија а надам се да ће бити ускоро.

Aleksandar Veljic

pre 11 godina

Hvala Vaše Visočanstvo što ste digli glas protiv ove nepravde. Tribunal u Hagu još kako duguje mnoga objašnjenja o tome zašto su na meti samo Srbi i zataškavanje zločina prema Srbima?!

Ako smo do juče neki od nas se uzdržavali da ne kritikujemo tu ustanovu nadajući se nekoj pravdi prema svim žrtvama, od petka više nemamo zašto da se uzdržavamo. Tribunal je pokazao svoje pravo lice, a to je lice upereno protiv srpskog naroda. Više u to nema sumnje.

АЛЕКСАНДАР КУНДАЧИНА

pre 11 godina

Драга браћо и сестре, срамота је што су пустили на слободу два злочинца, као што су пустили Насера Орића и Харадинаја који су протерали хиљаде и хиљаде Срба из својих домова, који су трговали органима, они зато не одговарају. Ја се слажем са Њ.К.В Александром Другим Карађорђевићем да треба Хаг наћи обајшњења на све ово, правда мора бити задовољена.

Mirosalv

pre 11 godina

Dinastija Karađorđević je uvek u teškim vremenima po Državu i Narod,uz Narod to je i Istorija pokazala u sva tri rata.I sada kada Srbija prolazi kroz težak perijod nove Istorije Kralj i Narod su ponovo jedinstveni.Haška presuda je pokazala da se vodi tihi rat da se Srbija ponizi.Ali jedinstvo jednog Naroda oko prestola može da pobedi sva poniženja.

Baki SM

pre 11 godina

@(Bez_Cenzure, 18. novembar 2012 13:26)
Mozes ti ovog coveka da krivis za sta god hoces, ali njegov otac, kralj Petar II je rodjen 5 godina posto je formirana Kraljevina SHS, a on je rodjen u izgnanstvu posle II svetskog rata, kao bebu u kolevci su ga komunisti proglasili za izdajnika i narodnog neprijatelja, sva imovina im je oduzeta i JOS UVEK IM NIJE VRACENA, ne mogu ponovo da im je oduzmu, pa mozes i ti sad da opalis po njemu i tebi slicni. Nije bitno sto se oglasio protiv nepravde prema Srbima, a vi ga opljunuste, bas vas briga i nema cega da vas bude sramota, tako ste vaspitani.

МОНАРХИСТА

pre 11 godina

Жалосно је шта нам се деценијама дешава.
Читав један народ страда због комуњара! Од како су се наши непријатељи заједно са домаћим квислинзима уротили против српских националних интереса, против мира, реда и благостања за Србе (тако наводи Мојсије Моша Пијаде у свом излагању на I заседању АВНОЈа) Српски народ нема спокоја.
Молим вас па сјетите се како су наши властодршци испоручивали редом Србе при том се позивајући на правну државу!? Да је Србија правна држава судили би окривљенима за злочине у Београду, не би своје грађане испоручивали трећим земљама. Србија је захваљујући квази политичарима без визије и знања постала протекторат! А грађани су жртве обмане још од II Св. рата.
Нео-Комуњаре које су данас на власти ни најмање није брига за српски народ, искључиво гледају лични интерес.
Ослобађајућа пресуда генералима Хрватске војске који су претходно осуђени на 24 (Готовина) односно 18 (Маркач) није ни прва нити последња, а знамо да није ни по праву нити по правди. То је политичка пресуда плаћена и наручена зна се од стране кога и за чије потребе (главни судије Теодор Морон - жидов, други судија Мехмет Гинеј турчин!). Али како италијански судија Фаусто Покар истиче "таква, ослобађајућа пресуда је, сама по себи противна било каквом осећају за правду!".
Ми, Срби смо овом срамном пресудом осрамоћени и увређени!
Али ово зло за неко добро!
Дај Боже да ово буде тренутак који ће окупити и ујединити Србе. Драго ми је због реакције Н.В. Принца престолонаследника Александра II.
За Краља

diodorkron

pre 11 godina

pa dobro..konacno sad znamo sta oni na zapadu hoce ovde na Blakanu..nemirno podrucje...Ovo je provokacija ne bi li nas izmamili i time definitivno zavrsili sa nama Srbima..jer ocigledno je ovde neko bacio oko na ovo podneblje pa sad gledaju kako da nas smanje na sto moguce njima zadovoljnu meru. Jos jednom se potvrdjuje da se ne moze sedeti na dve stolice.Najbolje da u inat svima proglasimo parlamentarnu monarhiju i time ih jos vise iznerviramo haha..u to ime ZIVEO KRALJ...a hrvata mi je iskreno zao..oduvek su bili nemacki i austrijski suznji...ko zna sta ce im sada ovi za uzvrat traziti.. ne bih voleo da sam u nihovoj kozi....

yututunska yuhahaha

pre 11 godina

koliko stoljeća su srbi bili pod Turcima??
(purger, 17. novembar 2012 21:19)

Ni blizu koliko su hrvati bili pod Austrijancima.
(S, 17. novembar 2012 22:25)

1. To, jednostavno, nije tacno. Habsburzi su vladali Hrvatskom 392 godine (1526-1918).
2. I da jeste - pa sta!? Pitajte one Srbe koji su bili "pod Austrijancima"!
3. Sto se ovaj javlja!? Nìje shvatio? Treba mu posebno objasnjavati? Crtati mozda?

Bez_Cenzure

pre 11 godina

Ne ne ne i ne. Vi Karađorđevići dugujete najveće objašnjenje jer svega ovoga ne bi bilo da nas niste ugurali u zajedničku državu sa poraženom stranom iz Prvog Svjetskog rata tj. sa Hrvatima i Slovencima. Tako da ja vas krivim za veliki broj nedaća koji nas je snašao vas i vaše saveznike Engleze. Vama bi najbolje bilo da se pokrijete ušima nakon čorbe koju ste nam zakuhali! Žrtvovali ste nezavisnost Srbije za onu kraljevinu! Da ima pameti u Srbiji trebalo vam je zaplijeniti svu imovinu i dati vam pravo da je ikada vratite niti vas puštati u Srbiju. Daleko vam lijepa kuća bila!

РАВНОПРАВНИ ПРИНЦИПИ

pre 11 godina

Престолонасленик говори ИСТИНУ. Србија се мора изборити за РАВНОПРАВНОСТ у доношењу пресуда, тј ако хрв.генерали нису криви за злочине (него конкретни извршиоци), исти тај принцип да важи и за српске генерале.

bahati kmet

pre 11 godina

Jedino Karadjordjevici mogu vratiti ponos srpskom rodu koji su komunisti decenijama zajedno sa stranim agentima uspesno unistavali!

bibi

pre 11 godina

a kome da objasni, njemu koji nezna ni srbski? šta on misli ko je?? niko i ništa. a ostali neka se ugledaju na ci. žene u crnom. za dačiča pa s kim se družiš takav si. kome je odbrojavo min. kod palme??? sramota, i još on ima nešto da govori. zamislite i premislite šta vam govori šljivančanin.

Milan

pre 11 godina

Tvoja se izjava Karadjordjevicu nece uzeti u ozbiljno razmatranje.
Vitez nije nasledna vec stecena titula. Lep je gest koji si ucinio, i to je sve.

Dejan

pre 11 godina

Hocemo li sada naredne dve godine pricati kako je Gotovina oslobodjen. I hocemo li se vec jednom okrenuti buducnosti. Srbija ima puno precih poslova nego da komentarise presudu Gotovini.

Digitron

pre 11 godina

Cek malo Srbijanci, zasto se sada vi zalite i lamentirate nad ovim vijestima? Zar niste rekli da Srbija nije ucestvovala u ratu u Hrvatskoj? Ne razumijem vas...

zg slavac

pre 11 godina

Mladić neće pred Haagom odgovarati za Škabrnju, nitko nije odgovarao za razaranje i pokolj u Vukovaru (proces samo za Ovčaru). Minimalne kazne za Ovčaru. Nema optužnice za Kadijevića? Nema optužnice za prekomjerno granatiranje Vukovara, Osijeka, Vinkovaca, S. Broda, N.Gradiške, Novske, Sunje, Kostajnice, Siska, Karlovca, Otočca, Gospića, Zadra, Šibenika, Dubrovnika sve gradovi koji su 10 do 100 puta razoreniji od Knina. Haag stvarno treba neke stvari pojasniti.

Klimt-Bec

pre 11 godina

Tacno vase Velicanstvo bice Srbija opet Monarhija, da je bila ovo joj se nebi desavalo! Da Austro-Ugarski konjusari i sluge, Pavelicevi koljasi, opet izbegnu licu pravde.

Bla bla

pre 11 godina

Koji si ti faktor u ovoj zamlji SUGRADJANINE Aleksandre...plati ti porez Republici Srbiji i mani se politike...

P.S. nauci srpski jezik....:)

DejanSrbin

pre 11 godina

Obitelj Karađorđević će imati pravo govoriti o Hrvatskoj tek kad iaplate reparaciju za sve oteto između dva svjetska rata.
(Andrija, 17. novembar 2012 19:35)

Postujte Karadjordjevice...oni su vam doneli tisucljetni san...oni sa Srpskom vojskom su vam dali slobodu...samo sto vi to ne ucite u vasoj skoli...Za Kralja i Otadzbinu!

sova

pre 11 godina

sutra je komemoracija u vukovaru gdje su se desili strašni zločini i grad koji je sravnjen sa zemljom,grad na čije civile je pucano iz svih oružija i orudja.grad iz kojeg su protijerani svi.za taj grad niko nije odgovarao,a kamoli da je procesuiran, vukovar je bio samo jedan komadić zla koji je počinjen u hrvatskoj.stoga pitam admina dali će imati hrabrosti i napisati koju riječ o toj strašnoj istini koju očito kolektivno zaobilazite,apred nosom vam je.ako već tražite pomirenje u izjavama vaših političara krenite od toga jer je zločin u vukovaru puno ranije se desio.molim admina ako ima hrabrost neka ovo objavi da od nečega se krene.napomena:u hrvatskoj niko ne negira da je u oluji bilo zločina što ste mogli čuti za razliku od vas.

Vera

pre 11 godina

E, dobro da si se i ti oglasio! Samo su nam nedostajali nekakvi princevi koji ne smatraju da bar jezik svoje zemlje treba da nauce. Jos nam samo fali i Jelisaveta...

modesty blaise

pre 11 godina

Neki Srbi su u ubijeni u pojam, ali mi koji nismo cemo se boriti, skupa sa vecinom sveta koji promatra politicko orgijanje NATO pakta i njihovih sluga, sve dok se ta zlocinacka organizacija, skupa sa svim svojim institucijama, ne osudi i ne odbaci u zaborav gresaka civilizacije. Jeziva je situacija na zapadu postala, jeziva.

vosa

pre 11 godina

hag duguje objasnjenje ... a ti dugujes 6000000 dinara za struju kako te nije sramota pokrij se usima i cuti .... ne govorim da je hag pravedan jer postoji PRAVO i PRAVDA a to su dva pojma... dakle plati struju kao svi ostali.

Aleksandar

pre 11 godina

Tako to radi Evropa, čijim vrednostima težimo deceniju i po. Sramota i bruka za ceo svet. Pa ako neko pobije par hiljada i otera trajno 220 hiljada ljudi sa svojih ognjišta i to nije zločin, onda taj pojam kao pravnu kategoriju treba ukinuti. Ratko Mladić je za njih mala beba.

Zoso

pre 11 godina

E moja srbijo da nisi oterala kralja nebi bilo republike hrvatske posle drugog svetskog rata.Mi bi sad bili u EU ,bili bi u Nato- u i bili bi mnogo veci ovako ce te platiti reperacije hrvatskoj,uvesce vam se vize a nece vas ni rusi milovati.Zbogom moja izgubljena mladosti.

Pera

pre 11 godina

Andrija, Karađorđevići prvo treba da plate reparaciju Austro-Ugarskoj jer je Hrvatsku i Sloveniju istrgla iz tisućljetnog zagrljaja ovih država i omogućila im da stignu do nezavisnosti.

Branko Von Beca

pre 11 godina

Kako ste u ovom veku kod Srba zaslužili, gospodo karađorđevići i vaš "ujedinitelj" ovog napaćenog naroda sa crnim đavolom, da vam aleksandar nije sahranjen u crkvi, danas bi Srbi s pravom na njegov grob išli na hodočašće ...sa rolnom papira .

SF

pre 11 godina

@Andrija
Ti isti Karadjordjevici su donoseci vam slobodu 1918 utrli put svemu pa i ovoj farsi od suda. Trebalo bi da ih slavite, npr da spevate Danke Alexandre.

Alex_Bgd

pre 11 godina

sutra je komemoracija u vukovaru gdje su se desili strašni zločini i grad koji je sravnjen sa zemljom,grad na čije civile je pucano iz svih oružija i orudja.grad iz kojeg su protijerani svi.za taj grad niko nije odgovarao,a kamoli da je procesuiran, vukovar je bio samo jedan komadić zla koji je počinjen u hrvatskoj.stoga pitam admina dali će imati hrabrosti i napisati koju riječ o toj strašnoj istini koju očito kolektivno zaobilazite,apred nosom vam je.ako već tražite pomirenje u izjavama vaših političara krenite od toga jer je zločin u vukovaru puno ranije se desio.molim admina ako ima hrabrost neka ovo objavi da od nečega se krene.napomena:u hrvatskoj niko ne negira da je u oluji bilo zločina što ste mogli čuti za razliku od vas.
(sova, 17. novembar 2012 21:06)

Pa posle jucerasnjeg pljuvanja u lice srpskim zrtvama, od strane tribunala u Hagu i cele hrvatske javnosti, ne treba da te cudi poricanje zlocina u Vukovaru i ostalim gradovima u Hrvatskoj od strane Srba...

Helios

pre 11 godina

Desetine učenih Srba uzalud je objašnjavalo i preklinjalo. Bizarna familija Karađorđević isprepletana evropskim rodbinskim vezama slušala je američkog masona pa predsednika Wilsona i pravila KSHS te Jugoslaviju. Činili su to odmah po dodatnom stradanju Srba u povlačenju od Albanaca i ubijanjima koje su činili Hrvata po Mačvi 1914e. Potom su ispljunuti od Čerčila i zamenjeni Titom (koji nije Tito). Do dana današnjeg nisu nučili da govore srpski jezik - i bolje...

Stefan

pre 11 godina

Na sta smo spali,politicari u Srbiji cute i iscudjavaju se dok je Karadjordevic jedan od retkih ljudi u Srbiji koji je imao hrabrosti da digne glas protiv Haskog tribunala.Sram bilo Dacica,Vucica i Nikolica!

Pera

pre 11 godina

Naravno Dajane da ćemo se okrenuti budućnosti i početi skupljati 200 milijardi evra koliko će Hrvatska tražiti otštete za agresiju.

Predrag

pre 11 godina

Nasao si glup nacin da agitujes protiv Evrope.

A zar nije EU pozdravila presude Gotovini i Markacu??? Nemoj da se pravis blesav.Ovakva presuda je direktna posledica uticaja kojeg su na Hag i sudije vrsile na prvom mestu Amerika i Nemacka.

Milan Vilimonović

pre 11 godina

koliko stoljeća su srbi bili pod Turcima??
(purger, 17. novembar 2012 21:19)

Mnooogo manje negi vi pod raznim vladarima (Srbima, Mlecima, Napoleonom, Austrougarskom, itd...)

Nil

pre 11 godina

Andrija, Karađorđevići prvo treba da plate reparaciju Austro-Ugarskoj jer je Hrvatsku i Sloveniju istrgla iz tisućljetnog zagrljaja ovih država i omogućila im da stignu do nezavisnosti.
(Pera, 17. novembar 2012 20:21)

Dragi susjedi, oprostite mi na nezahvalnosti, ali molim vas nemojte nam vise pomagati. Ne sumnjam u vase dobre namjere prema nama koje su se na razne nacine iskazivale od Karadjordjevica na ovamo, ali sada kada smo se uz velike zrtve oslobodili bratskog zagrljaja - molim vas nemojte nam vise pomagati. Previse ste nas zaduzili i ovako. Mislim da bi se s ovime slozilii ziteljiostalih republika bivse YU.

Vladan

pre 11 godina

Treba prvo da objasne srbima zašto su pravili SHS. A onda da se odreknu kraljevske ili koje već titule. Aleksandar je očigledan primer zašto se vlast netreba nasledjivati.

Pobesneli max

pre 11 godina

Tako to radi Evropa, čijim vrednostima težimo deceniju i po. Sramota i bruka za ceo svet. Pa ako neko pobije par hiljada i otera trajno 220 hiljada ljudi sa svojih ognjišta i to nije zločin, onda taj pojam kao pravnu kategoriju treba ukinuti. Ratko Mladić je za njih mala beba.
(Aleksandar, 17. novembar 2012 20:35)

Nasao si glup nacin da agitujes protiv Evrope. Upravo su evropski sudije ( Italija i Malta) glasali protiv ovakve sramne olduke vecine koju su predstavljali Amerikanac, Jamajcanin i Turcin.

Aleksandar

pre 11 godina

Sve sama prica za nase medije. Sto to ne kazu drugim, inostranim, medijima ili samom sudu u Hagu? I sto se licemerisu, kada nase sudstvo to isto radi? Oslobadjaju i amnestiraju ljude koji su prekrsili zakon. Ne diraju one koji su debelo prekrsili isti, a i dalje ga krse.

acalibero

pre 11 godina

ne razumem odakle ljudima ideja da Srbija treba nekome da placa reparaciju, koji je sud nadlezan za to, i jos ko ce to da natera Srbiju da plati...

Baki SM

pre 11 godina

U ovakvim situacijama nema mesta ideoloskim i svakim drugim prepucavanjima, nije bitno KO govori, nego STA govori. Ono sto je izgovorio je na mestu, bilo bi dobro da oni, koji su jedva docekali da graknu na coveka koji protestuje protiv nepravde razmisle koliko su njihovi komentari na mestu.

igor bih

pre 11 godina

Eh moji Srbi nece vas spasiti kojekakvo vracenje i prizeljkivanje proslosti, samo posten rad. Rijesite se lopova koji vas sprecavaju da ispunite svoj potenijal.

Bez_Cenzure

pre 11 godina

Ne ne ne i ne. Vi Karađorđevići dugujete najveće objašnjenje jer svega ovoga ne bi bilo da nas niste ugurali u zajedničku državu sa poraženom stranom iz Prvog Svjetskog rata tj. sa Hrvatima i Slovencima. Tako da ja vas krivim za veliki broj nedaća koji nas je snašao vas i vaše saveznike Engleze. Vama bi najbolje bilo da se pokrijete ušima nakon čorbe koju ste nam zakuhali! Žrtvovali ste nezavisnost Srbije za onu kraljevinu! Da ima pameti u Srbiji trebalo vam je zaplijeniti svu imovinu i dati vam pravo da je ikada vratite niti vas puštati u Srbiju. Daleko vam lijepa kuća bila!

yututunska yuhahaha

pre 11 godina

koliko stoljeća su srbi bili pod Turcima??
(purger, 17. novembar 2012 21:19)

Ni blizu koliko su hrvati bili pod Austrijancima.
(S, 17. novembar 2012 22:25)

1. To, jednostavno, nije tacno. Habsburzi su vladali Hrvatskom 392 godine (1526-1918).
2. I da jeste - pa sta!? Pitajte one Srbe koji su bili "pod Austrijancima"!
3. Sto se ovaj javlja!? Nìje shvatio? Treba mu posebno objasnjavati? Crtati mozda?

Milutin

pre 11 godina

Puna podrska NJKV Aleksandru Karadjordjevicu od reci do reci. Vreme je da Srbija ponovo postane Kraljevina I konacno dobije definisano I normalno uredjenje jer mi se cini da ovako stojimo potpuno sami na ozbiljnoj vetrometini! Svi ovi dogadjaji sa Hagom I tim pustenim generalima kao I stotinama hiljada izbeglica su vest samo kod nas (srdzba I ogorcenje) I u Hrvatskoj (likovanje). NIKOGA drugog ne zanima apsolutno a ne bi bas tako bilo.

Hronolog

pre 11 godina

Hocemo li sada naredne dve godine pricati kako je Gotovina oslobodjen. I hocemo li se vec jednom okrenuti buducnosti. Srbija ima puno precih poslova nego da komentarise presudu Gotovini.
(Dejan)

Kojih precih poslova? 27% ljudi je nezaposleno a najmanje 50% od onih zaposlenih vise ne radi nego sto radi...ono sto je radilo zapalilo van srbije a oni sto nisu uspeli gledaju kako da se docepaju bilo koje zapadne zemlje...

Zlatana

pre 11 godina

Politika je za male ljude i velike igrac
e.Danas u svetu se sve manje prate" vesti"jer svako licno ima svoj zivot i ne trosi ga neke probleme Srbije,Bosne i Hrvatske...ili milione nekih drugih drzava, ..Radite,gradite i volite sve ostalo je Nebitno!

dusan

pre 11 godina

postoji ozbiljan rizik da se nedajboze, pu nalet bilo, urusi ugled. sud finansiran od strane nato saveznika nije osudio nato generale, sta se "konsternisemo" za boga miloga. jedino iritira sto je narod ljut na hrvate (tek sad). nisu oni doneli odluku. oni sa djavolom tikve sade, i nista nije za dz, ali ovi nasi i njihovi "prijatelji iz evrope" su mi, postoji ozbiljan rizik, malo krivlji. u zdravlje

bibi

pre 11 godina

a kome da objasni, njemu koji nezna ni srbski? šta on misli ko je?? niko i ništa. a ostali neka se ugledaju na ci. žene u crnom. za dačiča pa s kim se družiš takav si. kome je odbrojavo min. kod palme??? sramota, i još on ima nešto da govori. zamislite i premislite šta vam govori šljivančanin.

Svašta

pre 11 godina

Srbi će decenijama osjećati posljedice Miloševićeve politike.....
Imam osjećaj da ste totalan fijasko doživjeli na diplomatskom planu i da vam je respekt pao na najniže grane otkad je Srbije na mapi.....

Rade

pre 11 godina

Nadam se da određeni komentari ovde, bar nekome pomognu. Meni su dobrodošli jer spoznajem , ko sam, gde pripadam i sa kim sam. Karađorćević ( za moju malenkost, on je prestolonaslednik) je izgovorio prave reči. dostojne dobrog diplomate i nekog ko je kraljevseke loze. Predpostavljam da su kritičari ovde, potomci partizana i komunista, tj onih koji su i izazvali ratove u proteklih dvadesetak godina. Oh , da i sledbenici i obožavaoci onih koji pokradoše Srbiju do neslućenih razmera.
Iza svakog komentara prepoznajem ličnost: koliko zaista voli svoju otadžbinu Srbiju, tj koliko joj nanosi štetu. Nažalost veoma često zbog neobrazovanosti i neznanja. Vrlo retko je to namerno, verujem.

Petar S.

pre 11 godina

@(Pobesneli max, 17. novembar 2012 21:14)

Da li stvarno ima onih koji veruju da su umesto sudija iz Italije i Malte, bile sudije iz Nemacke, Holandije ili Britanije, da bi glasali kao sto su glasale sudije iz Italije i Malte. Pa da moze da se kaze da je EU bila za osudu zlocina.
Ajde da se ne lazemo.

Oni koji upravljaju Evropom bi stali iza sudija iz SADa i time opravdali guranje Genocida (ako je Srebrenica Genocid, onda je to sasvim sigurno i "Oluja") pod tepih.

I uopste ne razumem pozive da se ovakve vesti ne objavljuju. Sta i mi treba da cutimo i guramo pod tepih sopstvene zrtve. Zapamtite, AKO MI NE GOVORIMO O SRPSKIM ZRTVAMA, NEMA KO DRUGI.
Veliku krivicu za to imaju nasi domaci djubretari, koji 20 godina "ciste (samo) svoje dvoriste", ocekujuci da ce neko drugi brinuti o srpskim zrtvama.
E kuce su dobili odgovor.

Svaka cast Aleksandru, samo to su morali da izjave nasi vajni "drzavni" funkcioneri. Da je Kostunica na vlasti, nebi bilo ovakve zaglusujuce tisine naseg drzavnog vrha (sve dosadasnje reakcije nisu ni za limunadu, sto bi rekao Milan Panic...).

sinisa

pre 11 godina

cela hrvatska drzava je stala iza generala i uspeli su da pobede,za isti slucaj srbija nije bila zainteresovana sve do juce.zasto nisu davali neke dokaze o krivici,ako uopste postoje.setite se kada su oslobodili sljivancanina kako su hrvati protestvovali danima po celoj zemlji i naterali vladu da se zalozi za gotovinu i markaca.

Milan

pre 11 godina

Tvoja se izjava Karadjordjevicu nece uzeti u ozbiljno razmatranje.
Vitez nije nasledna vec stecena titula. Lep je gest koji si ucinio, i to je sve.

Kraljevic

pre 11 godina

Kralj je uvek uz svoj narod i sad je pokazao primerom da jeste, stanite uz svog kralja Srpski rode.
Bog je na nebu
a Kralj na zemlji
Ziveo Kralj Aleksandar II Karadjodjevic

Mirosalv

pre 11 godina

Dinastija Karađorđević je uvek u teškim vremenima po Državu i Narod,uz Narod to je i Istorija pokazala u sva tri rata.I sada kada Srbija prolazi kroz težak perijod nove Istorije Kralj i Narod su ponovo jedinstveni.Haška presuda je pokazala da se vodi tihi rat da se Srbija ponizi.Ali jedinstvo jednog Naroda oko prestola može da pobedi sva poniženja.

Aleksandar Veljic

pre 11 godina

Hvala Vaše Visočanstvo što ste digli glas protiv ove nepravde. Tribunal u Hagu još kako duguje mnoga objašnjenja o tome zašto su na meti samo Srbi i zataškavanje zločina prema Srbima?!

Ako smo do juče neki od nas se uzdržavali da ne kritikujemo tu ustanovu nadajući se nekoj pravdi prema svim žrtvama, od petka više nemamo zašto da se uzdržavamo. Tribunal je pokazao svoje pravo lice, a to je lice upereno protiv srpskog naroda. Više u to nema sumnje.

bahati kmet

pre 11 godina

Jedino Karadjordjevici mogu vratiti ponos srpskom rodu koji su komunisti decenijama zajedno sa stranim agentima uspesno unistavali!

diodorkron

pre 11 godina

pa dobro..konacno sad znamo sta oni na zapadu hoce ovde na Blakanu..nemirno podrucje...Ovo je provokacija ne bi li nas izmamili i time definitivno zavrsili sa nama Srbima..jer ocigledno je ovde neko bacio oko na ovo podneblje pa sad gledaju kako da nas smanje na sto moguce njima zadovoljnu meru. Jos jednom se potvrdjuje da se ne moze sedeti na dve stolice.Najbolje da u inat svima proglasimo parlamentarnu monarhiju i time ih jos vise iznerviramo haha..u to ime ZIVEO KRALJ...a hrvata mi je iskreno zao..oduvek su bili nemacki i austrijski suznji...ko zna sta ce im sada ovi za uzvrat traziti.. ne bih voleo da sam u nihovoj kozi....

АЛЕКСАНДАР КУНДАЧИНА

pre 11 godina

Драга браћо и сестре, срамота је што су пустили на слободу два злочинца, као што су пустили Насера Орића и Харадинаја који су протерали хиљаде и хиљаде Срба из својих домова, који су трговали органима, они зато не одговарају. Ја се слажем са Њ.К.В Александром Другим Карађорђевићем да треба Хаг наћи обајшњења на све ово, правда мора бити задовољена.

Baki SM

pre 11 godina

@(Bez_Cenzure, 18. novembar 2012 13:26)
Mozes ti ovog coveka da krivis za sta god hoces, ali njegov otac, kralj Petar II je rodjen 5 godina posto je formirana Kraljevina SHS, a on je rodjen u izgnanstvu posle II svetskog rata, kao bebu u kolevci su ga komunisti proglasili za izdajnika i narodnog neprijatelja, sva imovina im je oduzeta i JOS UVEK IM NIJE VRACENA, ne mogu ponovo da im je oduzmu, pa mozes i ti sad da opalis po njemu i tebi slicni. Nije bitno sto se oglasio protiv nepravde prema Srbima, a vi ga opljunuste, bas vas briga i nema cega da vas bude sramota, tako ste vaspitani.

владе

pre 11 godina

Престолонаследник краљ Александар II Карађорђевић је потпуно у праву.Камо среће да комунисти никад нису дошли на власт,да је Србија остала краљевина данас се ово са Србијом неби ни дешавало.Била би нјразвијенија држава у Европи.Живим за дан кад ће Србија поново постати монархија а надам се да ће бити ускоро.

МОНАРХИСТА

pre 11 godina

Жалосно је шта нам се деценијама дешава.
Читав један народ страда због комуњара! Од како су се наши непријатељи заједно са домаћим квислинзима уротили против српских националних интереса, против мира, реда и благостања за Србе (тако наводи Мојсије Моша Пијаде у свом излагању на I заседању АВНОЈа) Српски народ нема спокоја.
Молим вас па сјетите се како су наши властодршци испоручивали редом Србе при том се позивајући на правну државу!? Да је Србија правна држава судили би окривљенима за злочине у Београду, не би своје грађане испоручивали трећим земљама. Србија је захваљујући квази политичарима без визије и знања постала протекторат! А грађани су жртве обмане још од II Св. рата.
Нео-Комуњаре које су данас на власти ни најмање није брига за српски народ, искључиво гледају лични интерес.
Ослобађајућа пресуда генералима Хрватске војске који су претходно осуђени на 24 (Готовина) односно 18 (Маркач) није ни прва нити последња, а знамо да није ни по праву нити по правди. То је политичка пресуда плаћена и наручена зна се од стране кога и за чије потребе (главни судије Теодор Морон - жидов, други судија Мехмет Гинеј турчин!). Али како италијански судија Фаусто Покар истиче "таква, ослобађајућа пресуда је, сама по себи противна било каквом осећају за правду!".
Ми, Срби смо овом срамном пресудом осрамоћени и увређени!
Али ово зло за неко добро!
Дај Боже да ово буде тренутак који ће окупити и ујединити Србе. Драго ми је због реакције Н.В. Принца престолонаследника Александра II.
За Краља

РАВНОПРАВНИ ПРИНЦИПИ

pre 11 godina

Престолонасленик говори ИСТИНУ. Србија се мора изборити за РАВНОПРАВНОСТ у доношењу пресуда, тј ако хрв.генерали нису криви за злочине (него конкретни извршиоци), исти тај принцип да важи и за српске генерале.