Utorak, 23.10.2012.

21:33

Nikolić: Srbiji ne trebaju ratovi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija više ne treba da vodi ratove, već da se mirnim putem bori za svoje interese.

Izvor: Beta

Nikoliæ: Srbiji ne trebaju ratovi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Matija Soskic

pre 11 godina

Nikoliceva transformacija od onog iz devedesetih je verovatno usledila kad je shvatio da se u ratu moze izgubiti teritorija.

niki

pre 11 godina

U toku svoje duge istorije Srpski narod se pokazao kao veoma hrabar i odlučan da se suprodstavi neprijatelju.Mislim da je došao kraj borbi oružjem.Vreme je da se izborimo rečima i pregovorima.

bezimena

pre 11 godina

(marija, 24. oktobar 2012 00:37)

Promašili ste temu! Ovde je reč o Nikoliću i ratovima koje je Srbija POČINJALA, svakako ne o učešću u ODBRAMEBNIM ratovima (dva Sv. rata).
Uz saveznike bi zaista bilo mnogo teško "juriti Nemce do Berlina"...

p.s. i moj otac je oslobadjao Zagreb, 20 dana pošto je, kao "živi leš" (tako su zvali preživele jasenovačke logoraše) preživeo proboj iz Jasenovca, u kome je bio 3 godine zato što je bio Srbin. Ovo kao odgovor, koji nikakve veze nema sa temom.

ana

pre 11 godina

Šta nam je dobro doneo rat do sada.Nova vlast ima sasvim druge ciljeve.Da se izbori sa mitom,korupcijom i kriminalom koji su je vratili u prošlost i da krene jednim drugim putem bitno drugačijim od onog kojim smo išli predhodnih 12 godina!

Milja

pre 11 godina

Ratovi nisu nikom potrebni pa ni Srbiji. Kamo sreće ta je tako razmišljala vlast devedesetih danas ne bi imali puna groblja mladih ljudi. Sve sporove treba rešavati razgovorima i mirnim putem a ne ratom.

Milan

pre 11 godina

Hahahaha,citam ove komentare i krstim se. Sta sad pljujete " gospodina " predsednika kad ste ga sami birali ??? Eto vam vaseg Tome drugovi moji

Bernard Šo

pre 11 godina

Wow, svaka ti je ka' Njegoseva...
E, ajde sedi tamo na Andricevom vencu, primaj dobru predsednicku platu, prekomponuj vlast po bestragiji, hapsi, placi, brisi suze, cuvaj tvoje odraslo dete, miluj krave po Bajcetini, radi sta god hoces, samo molim te nemoj vise da ides nigde i da dajes nikakve izjave, inace te niko vise nece ni pitati 'oces ili neces rat, nego ce ti organizovati milosrdnog andjela (moze im se) da te podsete na vreme kad si bio potpredsednik vlade!

Pantagruel

pre 11 godina

Od Karadjordjevića pa do kraja XX veka, zbog ideje o svim Srbima pod "jednom kapom" tj. o "Velikoj" Srbiji! (bezimena, 23. oktobar 2012 23:45)
Драга Безимена, због чега се тако критички не односиш и према улози Пијемонта у уједињењу Италије или улози Пруске у уједињењу Немачке? Чик реци Немцима оно што објективно јесте истина: да је Бизмарк био ратни хушкач, подстрекач етничке мржње међу народима до тада невиђених размера (чији крајњи продукт су покољи извршени у Првом светском рату), па и злочинац који је намерно и смишљено изазвао најмање два рата (аустријско-пруски из 1866. и француско-пруски из 1870/71. године) и угрозио европски мир, само да би "крвљу и челиком" ујединио Немачку коју (гле чуда) нико не назива "Великом Пруском".

Dejan Hamburg

pre 11 godina

Srbija vise nema vojsku, ni naoruzanje a poed toga sve susedne zemlje su u NATO-u tako da bilo kakvo pominjanje reci rat predstavlja obicnu glupost.

tko o cemu - baba o ustipcima

pre 11 godina

Ocekivao sam da ce magistar obradovati buduce zaposlene objavljivanjem uspesnog pribavljanja obecanih $100 milijardi ulaganja u privredu i otvaranje novih radnih mesta...kad ono corak....

zlatan

pre 11 godina

Da ratujemo,sto da ne pa pobedili smo u svim ratovima do sada cak smo pobedili i NATO Nikolicu a i ti Dacicu koliko se secam hvalili ste se na sva usta.Nego dobro necemo sad da zalazimo u sitnice ionako smo posle svake pobede mnogo bolje ziveli a tek sad ako krenemo u rat po vama 100 posto dobijamo sto cemo lepo ziveti ne mogu da vam opisem.Treba da vas je stid da ti precednice pricas o ratovima kada narod nema sta da jede i kada mu se bolje ni na vidiku ne nazire.Nisam bas siguran ali mislim da ti tvoji savetnici spremaju dobre govore samo sto izgleda ti iskoristis neku priliku pa nekad izmedju ubacis i neki svoj govor;ocigledno da oni treba da se uozbilje malo i povedu malo vise racuna da te ni sekundu ne gube iz vida jer sutradan ko zna sta sve mozes jos da izjavis.

ewa

pre 11 godina

Ratovi,u bilo kom kontekstu su nesto sto je ostalo iza nas. Idemo napred sa ljudima koje smo izglasali i koji cine sve za dobrobit nacije u nutar Srbije,kao i sa spoljasnjoscu! Sve pohvale na dosadasnjem trudu i zalaganju jer niko nije ni delic ucinio koliko oni za nepuna tri meseca!

marija

pre 11 godina

(bezimena, 23. oktobar 2012 23:45),

Ma kako da ne.
Moj otac je mogao da pogine kao tobdzija oslobadjajuci Zagreb, a krenuo iz Srbije bas da pravi tvoju veliku Srbiju.
O cemu ti to ???
Jurio je fasiste do Slovenije, STA TI TU NIJE JASNO???
Jurio bi ih do Berlina.
Srbin iz Srbije.
Jasno???
TACKA.

vlada-so

pre 11 godina

evo ga još jedan faktor mira i stabilnosti,ali za razliku od prethodnika on zna šta radi a to je legalizacija pljačke,zato mir nema alternativu što bi rekli kud idijoti.
p.s.pogledajte imovinu njega i njegovih mentora od 1990-e.

zg

pre 11 godina

ja@od koga napadnuta jel su mozda Hrvatski Bosanski tenkovi isli na beograd ili su Hrvatski i Bosanski migovi bombardirali Srpske gradove?! A i to kosovo vam je pocevsi od bombardiranja 99. donjelo tolko stete da nebi bilo vrjedno toga cak da je puno nafte i tri put vece jer bez njega nebi bilo bombardiranja i sad bi vec odavno bili u eu a da smo se na miru razisli nebi nas danas jedna poljska ceska ili slovacka prestigle u svemu

Srba

pre 11 godina

Stvarno ne podrzavam prljave kampanje i mislim da su one gotovo uvek kontraproduktivne, ali ovo je vredjanje zdravog razuma, i trebalo bi svaki dan pustati uporedo izjave ove moralne karikature od danas i od pre 10 godina. Seselja mogu da ne podnosim, ali on makar stoji iza svojih ludackih stavova i danas - od ovoga samo imam mucninu..

Psiholog

pre 11 godina

Balkanski ratovi i tradicija se ne smeju zaboraviti!Oni su dokaz naseg identiteta i integriteta!Slazem se sa gosp. Nikolicem,Srbija vise ne treba da ratuje ali ne sme ni zaboraviti svoje korene i tradiciju!

dragan

pre 11 godina

e moj predsednice pa gde si bio 91 i sta si govorio kad si tek sad skontao.Nekome treba ceo zivod da sazri ali bolje ikad nego nikad.

Vele81Bg

pre 11 godina

Srbiji je ostao još jedan rat koji mora da dobije a, to je diplomatski rat za Kosovo. Verujem da smo sa ovom vladom na dobrom putu da to i ostvarimo, mirno,civilizovano i dostojanstveno!

Miroslav

pre 11 godina

Biserni političar...čudo od predsednika, to je najblaže što bi moglo da se kaže za njegove izvale. Pa nije Srbija, kroz istoriju, ratovala zato što joj se ratovalo niti je vodila osvajačke ratove, ona je na to bila primorana. A često se nalazila i u igri velikih, pa ni iz tog razloga nije mogla da izbegne rat. A Toma (koji se, koliko znam nije odrekao titule ratnog vojvode koju je dobio, čini mi se '93 negde u istočnom delu Republike Srpske) sada izigrava nekog velikog pacifistu.

Bakardi

pre 11 godina

Svaki normalan predsednik ce zastititi svojom politikom drzavu od rata i razaranja. Gde bi nam bio kraj da su prethodni predsednici svojevremeno tako razmisljali...

Dejan

pre 11 godina

Naknadna pamet. Skandinavske zemlje su nekada ratovale isto kao i balkanske - jos i krvavije, samo su shvatile da to nema smisla. Gde su one sada, a gde smo mi ?!?! Samo nije sve u 'ne ratovanju'. Ratovanje unistava drzave, ekonomiju i sudbine, ali pravda, rad i postenje sve to izgradjuju. Nama ratovi ne trebaju, ali nam treba ono ostalo cega nazalost nema na brdovitom Balkanu. Lako je reci, necemo ratovati - mada niti vise ne mozemo i da 'ocemo. Pravo je pitanje - sta zelimo...

Eskobar

pre 11 godina

@Stevan
Ne znam dal si cuo da se misici na nogama i tabani kod dece najbolje razvijaju kada hodaju bosa?! Sta ces brate, zivimo u takvom ****nom vremenu i to nam je.. Da se menja ne moze zato sto se svi oni (politicari) vrte u krug, te ovi vlast pa opozicija, pa opet vlast.. Bice verovatno opet 96-7 (studentski protesti) samo bez studenata, a ne bih voleo da se ponavlja 2000 ali nije ni to daleko

Neko

pre 11 godina

Odgvoroio je dostojanstveno kao jedan predsednik ozbiljne drzave koja mora prvo da izadje iz finansiske krize,kada izadjemo iz krize sve cemo lako pricati i raditi

Nik

pre 11 godina

G. NIKOLIQU u to vreme niste oslobodili KOSOVO -NEGO OKUPIRALI STEJE. Za nas jedan okupator otishao doshao drugi. KOSOVO je oslobogjeno tacno 1999 godine i to zauvek.
(misterbiti, 23. oktobar 2012 22:06)

Je li to citat iz novog 'istorijskog udzbenika' u kome pise da su Knez Lazar i Milos Obilic bili Albanci!? LOL LOL LOL

Sa vama spinerima(i/ili obicnim, lazima i fabrikatima istorije, zavedenim ljudima) UVEK NEKA KOMEDIJA!

P.s. (AUTI)sovinizam je bolest! :(

ja

pre 11 godina

Ja moram da primetim da od svih ratova u poslednjih 100 godina Srbija nije zapocela nijedan. U Balkanskim ratovima je bila napadnuta, kao i u I i II svetskom ratu, kao i 90ih srbi u bivsoj Jugoslaviji, a narocito 99te SR Jugoslavija od strane NATO. Na zalost, bili smo prinudjeni da se BRANIMO. Da li gospodin predsednik zeli da kaze da Srbija u slucaju da bude opet napadnuta ne treba da se brani nego da se preda?

Отимиста

pre 11 godina

Србија треба и даље да ратује, али само економијом, привредом,образовањем,одговорношћу, одговорном политиком!Верујем да је са овом владом Србија кренула у рат за боље сутра и тај рат се мора добити.

bezimena

pre 11 godina

"Predsednik Srbije je ocenio i da nikada nije dobro potomcima ostavljati probleme i nerešena pitanja...".

Naravno da nije, ali upravo si TI LIČNO, jedan od uzroka i kreatora problema zbog kojih je Srbija osramoćena kao nikada u svojoj istoriji! Novokomponovanu "pamet" možeš da prodaješ samo svojim podrepašima, kamufliranim radikalima i onima koji te ne znaju!

Što se ratova tiče, naravno da Srbija više neće povesti ni jedan rat, jer je zbog ovih u kojima "nije" učestvovala, a u kojima si ti bio dobrovoljac i još se ponosiš time (čega se pametan stidi....) dobila po njokalici, toliko da je pitanje da li će se ikada oporaviti (moralno, ekonomski,kulturno itd.). Sa ovakvim vlastima nema izgleda.

Zak

pre 11 godina

Misterbiti,
najpreciznija formulacija je da je Srbija 1912 ANEKTIRALA Kosovo. Inace glavni srpski cilj prvog balkanskog rata je izlazak na Jadran, preko luke Drac. Tome (tacnije vecem ruskom uticaju) su se suprotstavile Austrougarska i Italija pa je Kosovo ostalo kao uteha Srbima u pregovarackom procesu.
Da vam sada ponudimo stolicu u UN i jug Srbije bi li ste nam ustupili Drac i sever Kosova?

Milisav

pre 11 godina

Ratovi su stvar proslosti. Treba se okrenuti prosperitetu I napretku zemlje.
Smatram da ova vlada ima sposobne ljude da nas izvede na pravi put.

Stevan

pre 11 godina

Dakle, ako sam dobro razumeo, mi treba da budemo srecni jer nas predsednik ne zeli da vodi ratove. Uh, dobro je, sad necu uopste da razmisljam kako zivim, samo kad necu u rat... Sram vas bilo bre, evo tri meseca nas samo zamajavate glupostima jer verovatno i nemate ideju kako da poboljsate standard gradjana sto njih najvise zanima. Povraca mi se vise na pominjanje Kosova... Hocu bre da ne razmisljam da li cu imati detetu da kupim patike... kad o takvim stvarima ne budem morao da mislim onda ce mi doci na red patriotizam, do tada, ostavite me bre na miru, ionako ste na vlasti svi zbog svog zadnjeg dela tela.

bezimena

pre 11 godina

A kad su to Srbiji pa ratovi bili potrebni?
(DEDA CVETKO, 23. oktobar 2012 22:59)

Od Karadjordjevića pa do kraja XX veka, zbog ideje o svim Srbima pod "jednom kapom" tj. o "Velikoj" Srbiji!

Kaiser

pre 11 godina

Ne sećam te se takvog Tomo. Sećam te se kao žestokog radikala, pre no što si skinuo bedž.

Kakav crni rat, kad nam je ministar vojni lik koji je eskivirao služenje vojnog roka koje je tada bilo obavezno.

A i gotovo je sa ratovima, jer ste vas dvojca na kraju poslednjeg uzeli stančiće od po 200 m2 na Novom Beogradu, pa ste od tada postali pacifisti.

gari

pre 11 godina

Srbiji ne trebaju ratovi, ali joj treba SAVREMENA VOJSKA ! Vojska, koja je naoruzana najsavremenijim oruzjem i opremom i koja ce biti garant mira na ovim prostorima !! Srpska vojska je u oba svetska rata imala za to vreme savremeno naoruzanje, alo, a gde smo sada ? Osavremenjavanje Vojske Srbije sa 15-ak Hamera ??

marija

pre 11 godina

(gari, 23. oktobar 2012 22:06),

Kakva crna vojska te spopala? Jos nam to fali. Vojska je prelepa samo na paradi, ali kad je prate MIGovi. Idi u plave slemove ako toliko volis. Bog s tobom...

misterbiti

pre 11 godina

G. NIKOLIQU u to vreme niste oslobodili KOSOVO -NEGO OKUPIRALI STEJE. Za nas jedan okupator otishao doshao drugi. KOSOVO je oslobogjeno tacno 1999 godine i to zauvek.

dragan

pre 11 godina

Kada sam ja bio student meni su predavali doktori a asistenti bili magistri.Sada predaju grobari sa sumnjivom diplomom stecenom u 60.oj godini zivota.Dali su ga studenti pitali kako treba da prodje onaj ko lazira diplomu.
Inace,otkuda mu to da Srbiji ne trebaju ratovi?Nije tako pricao kada je srbovao sa kumom mu Seseljem,za to vreme dobio stan i cin Vojvode,a Srpska mladost ginula u ratovima u kojima nije ucestvovala i Srpski narod raseljavan zahvaljujuci njihovom patriotskom politikom koju i sada ozivljavaju.

dr.Fikret

pre 11 godina

Dok Nikolič pominje rat i čak ga izbjegava ja znam, da on u stvari nije prizemljen i još uvjek pokušava, da shvata šta je ustvari regionalna i međunarodna politika a bojim se, da on nije profil političara za bilo kakvu funkciju u srbiji, jer kao prvo bi trebao imati karizmu povezivanja pa onda ekonomske vrline i poznavanje mentaliteta on ustvari još uvjek na neki način ratuje i bojim se da je to njegova komplexna misao koju je godinama zamišljao i sad nikako da je eliminira...težak slučaj ljudi!

zluradi

pre 11 godina

NIKOLIĆ: Kao dobrovoljac sam bio u ratu i zbog toga se ne stidim. Dodijeljena mi je titula četničkog vojvode. Ali kad je Slobodan Milošević 1993. srpske radikale napao i optužio da držimo naoružane trupe i spremamo rušenje vlade, onda smo rasformirali četnički pokret. Od tada se više nisu sastajali. Tada sam rekao da kao četnički vojvoda moram uvijek ostati četnik i da ću, ako me neko nekad ponovo pozove, ponovo braniti Srbiju. Objavljeno: 24.05.2012 u 08:28

"Nikolić je rekao da se "danas istina za borbu i pravdu vodi rečima" i da niko nema prava na tuđi život." utorak 23.10.2012

Pitanje je koji Tomislav Nikolić će preovladati u slučaju slučaja!

Porazi i pobede su relativna stvar

pre 11 godina

mirko

Sinko, vidi se da si veoma mlad i veoma neobrazovan kada se pozivas samo na ratove devedesetih i zakljucujes da su Srbi sve ratove izgubili. Za tvoju informaciju poceli smo 20 vek sa pobedom protiv Turaka (1912), zatim pobeda protiv Bugara (1913), pa pobeda u prvom i drugom svetskom ratu (protiv vas i kompanije). Nase ogromne zrtve smo obescastili sto smo se sa vama udruzivali u Jugoslaviju i to je najveci srpski poraz u istoriji. Mada, RS je pola BiH, a vecina Srba iskreno ne zali manje od 11% teritorije Srbije (KiM bez severa) kojim je resen albanski problem.

laki

pre 11 godina

Zaratili bi vi rado,samo su vam skracena krila pa morate kroz zube i uz lazne osmehe to da izjavljujete.Nema vise one sile i nadmoci nad nemocnima i golorukima,na srecu nemocnih.

mirko

pre 11 godina

Gde bismo sada bili da smo to razumeli početkom devedesetih. Nadam se da će predsednik uspešno voditi borbu rečima, jer poznato je koliko je on vešt u toj oblasti.

Вељо

pre 11 godina

С ким и чиме председниче, све и да има "ненормалних" којима је још до "игранке", да ратујемо (праћкама ваљда). Па најстарији смо у Европи муко наша...

dragan

pre 11 godina

Kada sam ja bio student meni su predavali doktori a asistenti bili magistri.Sada predaju grobari sa sumnjivom diplomom stecenom u 60.oj godini zivota.Dali su ga studenti pitali kako treba da prodje onaj ko lazira diplomu.
Inace,otkuda mu to da Srbiji ne trebaju ratovi?Nije tako pricao kada je srbovao sa kumom mu Seseljem,za to vreme dobio stan i cin Vojvode,a Srpska mladost ginula u ratovima u kojima nije ucestvovala i Srpski narod raseljavan zahvaljujuci njihovom patriotskom politikom koju i sada ozivljavaju.

laki

pre 11 godina

Zaratili bi vi rado,samo su vam skracena krila pa morate kroz zube i uz lazne osmehe to da izjavljujete.Nema vise one sile i nadmoci nad nemocnima i golorukima,na srecu nemocnih.

Kaiser

pre 11 godina

Ne sećam te se takvog Tomo. Sećam te se kao žestokog radikala, pre no što si skinuo bedž.

Kakav crni rat, kad nam je ministar vojni lik koji je eskivirao služenje vojnog roka koje je tada bilo obavezno.

A i gotovo je sa ratovima, jer ste vas dvojca na kraju poslednjeg uzeli stančiće od po 200 m2 na Novom Beogradu, pa ste od tada postali pacifisti.

zluradi

pre 11 godina

NIKOLIĆ: Kao dobrovoljac sam bio u ratu i zbog toga se ne stidim. Dodijeljena mi je titula četničkog vojvode. Ali kad je Slobodan Milošević 1993. srpske radikale napao i optužio da držimo naoružane trupe i spremamo rušenje vlade, onda smo rasformirali četnički pokret. Od tada se više nisu sastajali. Tada sam rekao da kao četnički vojvoda moram uvijek ostati četnik i da ću, ako me neko nekad ponovo pozove, ponovo braniti Srbiju. Objavljeno: 24.05.2012 u 08:28

"Nikolić je rekao da se "danas istina za borbu i pravdu vodi rečima" i da niko nema prava na tuđi život." utorak 23.10.2012

Pitanje je koji Tomislav Nikolić će preovladati u slučaju slučaja!

misterbiti

pre 11 godina

G. NIKOLIQU u to vreme niste oslobodili KOSOVO -NEGO OKUPIRALI STEJE. Za nas jedan okupator otishao doshao drugi. KOSOVO je oslobogjeno tacno 1999 godine i to zauvek.

bezimena

pre 11 godina

A kad su to Srbiji pa ratovi bili potrebni?
(DEDA CVETKO, 23. oktobar 2012 22:59)

Od Karadjordjevića pa do kraja XX veka, zbog ideje o svim Srbima pod "jednom kapom" tj. o "Velikoj" Srbiji!

Dejan

pre 11 godina

Naknadna pamet. Skandinavske zemlje su nekada ratovale isto kao i balkanske - jos i krvavije, samo su shvatile da to nema smisla. Gde su one sada, a gde smo mi ?!?! Samo nije sve u 'ne ratovanju'. Ratovanje unistava drzave, ekonomiju i sudbine, ali pravda, rad i postenje sve to izgradjuju. Nama ratovi ne trebaju, ali nam treba ono ostalo cega nazalost nema na brdovitom Balkanu. Lako je reci, necemo ratovati - mada niti vise ne mozemo i da 'ocemo. Pravo je pitanje - sta zelimo...

bezimena

pre 11 godina

"Predsednik Srbije je ocenio i da nikada nije dobro potomcima ostavljati probleme i nerešena pitanja...".

Naravno da nije, ali upravo si TI LIČNO, jedan od uzroka i kreatora problema zbog kojih je Srbija osramoćena kao nikada u svojoj istoriji! Novokomponovanu "pamet" možeš da prodaješ samo svojim podrepašima, kamufliranim radikalima i onima koji te ne znaju!

Što se ratova tiče, naravno da Srbija više neće povesti ni jedan rat, jer je zbog ovih u kojima "nije" učestvovala, a u kojima si ti bio dobrovoljac i još se ponosiš time (čega se pametan stidi....) dobila po njokalici, toliko da je pitanje da li će se ikada oporaviti (moralno, ekonomski,kulturno itd.). Sa ovakvim vlastima nema izgleda.

Вељо

pre 11 godina

С ким и чиме председниче, све и да има "ненормалних" којима је још до "игранке", да ратујемо (праћкама ваљда). Па најстарији смо у Европи муко наша...

mirko

pre 11 godina

Gde bismo sada bili da smo to razumeli početkom devedesetih. Nadam se da će predsednik uspešno voditi borbu rečima, jer poznato je koliko je on vešt u toj oblasti.

dr.Fikret

pre 11 godina

Dok Nikolič pominje rat i čak ga izbjegava ja znam, da on u stvari nije prizemljen i još uvjek pokušava, da shvata šta je ustvari regionalna i međunarodna politika a bojim se, da on nije profil političara za bilo kakvu funkciju u srbiji, jer kao prvo bi trebao imati karizmu povezivanja pa onda ekonomske vrline i poznavanje mentaliteta on ustvari još uvjek na neki način ratuje i bojim se da je to njegova komplexna misao koju je godinama zamišljao i sad nikako da je eliminira...težak slučaj ljudi!

marija

pre 11 godina

(gari, 23. oktobar 2012 22:06),

Kakva crna vojska te spopala? Jos nam to fali. Vojska je prelepa samo na paradi, ali kad je prate MIGovi. Idi u plave slemove ako toliko volis. Bog s tobom...

Stevan

pre 11 godina

Dakle, ako sam dobro razumeo, mi treba da budemo srecni jer nas predsednik ne zeli da vodi ratove. Uh, dobro je, sad necu uopste da razmisljam kako zivim, samo kad necu u rat... Sram vas bilo bre, evo tri meseca nas samo zamajavate glupostima jer verovatno i nemate ideju kako da poboljsate standard gradjana sto njih najvise zanima. Povraca mi se vise na pominjanje Kosova... Hocu bre da ne razmisljam da li cu imati detetu da kupim patike... kad o takvim stvarima ne budem morao da mislim onda ce mi doci na red patriotizam, do tada, ostavite me bre na miru, ionako ste na vlasti svi zbog svog zadnjeg dela tela.

dragan

pre 11 godina

e moj predsednice pa gde si bio 91 i sta si govorio kad si tek sad skontao.Nekome treba ceo zivod da sazri ali bolje ikad nego nikad.

Miroslav

pre 11 godina

Biserni političar...čudo od predsednika, to je najblaže što bi moglo da se kaže za njegove izvale. Pa nije Srbija, kroz istoriju, ratovala zato što joj se ratovalo niti je vodila osvajačke ratove, ona je na to bila primorana. A često se nalazila i u igri velikih, pa ni iz tog razloga nije mogla da izbegne rat. A Toma (koji se, koliko znam nije odrekao titule ratnog vojvode koju je dobio, čini mi se '93 negde u istočnom delu Republike Srpske) sada izigrava nekog velikog pacifistu.

Dejan Hamburg

pre 11 godina

Srbija vise nema vojsku, ni naoruzanje a poed toga sve susedne zemlje su u NATO-u tako da bilo kakvo pominjanje reci rat predstavlja obicnu glupost.

zg

pre 11 godina

ja@od koga napadnuta jel su mozda Hrvatski Bosanski tenkovi isli na beograd ili su Hrvatski i Bosanski migovi bombardirali Srpske gradove?! A i to kosovo vam je pocevsi od bombardiranja 99. donjelo tolko stete da nebi bilo vrjedno toga cak da je puno nafte i tri put vece jer bez njega nebi bilo bombardiranja i sad bi vec odavno bili u eu a da smo se na miru razisli nebi nas danas jedna poljska ceska ili slovacka prestigle u svemu

Zak

pre 11 godina

Misterbiti,
najpreciznija formulacija je da je Srbija 1912 ANEKTIRALA Kosovo. Inace glavni srpski cilj prvog balkanskog rata je izlazak na Jadran, preko luke Drac. Tome (tacnije vecem ruskom uticaju) su se suprotstavile Austrougarska i Italija pa je Kosovo ostalo kao uteha Srbima u pregovarackom procesu.
Da vam sada ponudimo stolicu u UN i jug Srbije bi li ste nam ustupili Drac i sever Kosova?

Porazi i pobede su relativna stvar

pre 11 godina

mirko

Sinko, vidi se da si veoma mlad i veoma neobrazovan kada se pozivas samo na ratove devedesetih i zakljucujes da su Srbi sve ratove izgubili. Za tvoju informaciju poceli smo 20 vek sa pobedom protiv Turaka (1912), zatim pobeda protiv Bugara (1913), pa pobeda u prvom i drugom svetskom ratu (protiv vas i kompanije). Nase ogromne zrtve smo obescastili sto smo se sa vama udruzivali u Jugoslaviju i to je najveci srpski poraz u istoriji. Mada, RS je pola BiH, a vecina Srba iskreno ne zali manje od 11% teritorije Srbije (KiM bez severa) kojim je resen albanski problem.

Nik

pre 11 godina

G. NIKOLIQU u to vreme niste oslobodili KOSOVO -NEGO OKUPIRALI STEJE. Za nas jedan okupator otishao doshao drugi. KOSOVO je oslobogjeno tacno 1999 godine i to zauvek.
(misterbiti, 23. oktobar 2012 22:06)

Je li to citat iz novog 'istorijskog udzbenika' u kome pise da su Knez Lazar i Milos Obilic bili Albanci!? LOL LOL LOL

Sa vama spinerima(i/ili obicnim, lazima i fabrikatima istorije, zavedenim ljudima) UVEK NEKA KOMEDIJA!

P.s. (AUTI)sovinizam je bolest! :(

Srba

pre 11 godina

Stvarno ne podrzavam prljave kampanje i mislim da su one gotovo uvek kontraproduktivne, ali ovo je vredjanje zdravog razuma, i trebalo bi svaki dan pustati uporedo izjave ove moralne karikature od danas i od pre 10 godina. Seselja mogu da ne podnosim, ali on makar stoji iza svojih ludackih stavova i danas - od ovoga samo imam mucninu..

zlatan

pre 11 godina

Da ratujemo,sto da ne pa pobedili smo u svim ratovima do sada cak smo pobedili i NATO Nikolicu a i ti Dacicu koliko se secam hvalili ste se na sva usta.Nego dobro necemo sad da zalazimo u sitnice ionako smo posle svake pobede mnogo bolje ziveli a tek sad ako krenemo u rat po vama 100 posto dobijamo sto cemo lepo ziveti ne mogu da vam opisem.Treba da vas je stid da ti precednice pricas o ratovima kada narod nema sta da jede i kada mu se bolje ni na vidiku ne nazire.Nisam bas siguran ali mislim da ti tvoji savetnici spremaju dobre govore samo sto izgleda ti iskoristis neku priliku pa nekad izmedju ubacis i neki svoj govor;ocigledno da oni treba da se uozbilje malo i povedu malo vise racuna da te ni sekundu ne gube iz vida jer sutradan ko zna sta sve mozes jos da izjavis.

vlada-so

pre 11 godina

evo ga još jedan faktor mira i stabilnosti,ali za razliku od prethodnika on zna šta radi a to je legalizacija pljačke,zato mir nema alternativu što bi rekli kud idijoti.
p.s.pogledajte imovinu njega i njegovih mentora od 1990-e.

tko o cemu - baba o ustipcima

pre 11 godina

Ocekivao sam da ce magistar obradovati buduce zaposlene objavljivanjem uspesnog pribavljanja obecanih $100 milijardi ulaganja u privredu i otvaranje novih radnih mesta...kad ono corak....

gari

pre 11 godina

Srbiji ne trebaju ratovi, ali joj treba SAVREMENA VOJSKA ! Vojska, koja je naoruzana najsavremenijim oruzjem i opremom i koja ce biti garant mira na ovim prostorima !! Srpska vojska je u oba svetska rata imala za to vreme savremeno naoruzanje, alo, a gde smo sada ? Osavremenjavanje Vojske Srbije sa 15-ak Hamera ??

Bernard Šo

pre 11 godina

Wow, svaka ti je ka' Njegoseva...
E, ajde sedi tamo na Andricevom vencu, primaj dobru predsednicku platu, prekomponuj vlast po bestragiji, hapsi, placi, brisi suze, cuvaj tvoje odraslo dete, miluj krave po Bajcetini, radi sta god hoces, samo molim te nemoj vise da ides nigde i da dajes nikakve izjave, inace te niko vise nece ni pitati 'oces ili neces rat, nego ce ti organizovati milosrdnog andjela (moze im se) da te podsete na vreme kad si bio potpredsednik vlade!

Eskobar

pre 11 godina

@Stevan
Ne znam dal si cuo da se misici na nogama i tabani kod dece najbolje razvijaju kada hodaju bosa?! Sta ces brate, zivimo u takvom ****nom vremenu i to nam je.. Da se menja ne moze zato sto se svi oni (politicari) vrte u krug, te ovi vlast pa opozicija, pa opet vlast.. Bice verovatno opet 96-7 (studentski protesti) samo bez studenata, a ne bih voleo da se ponavlja 2000 ali nije ni to daleko

Bakardi

pre 11 godina

Svaki normalan predsednik ce zastititi svojom politikom drzavu od rata i razaranja. Gde bi nam bio kraj da su prethodni predsednici svojevremeno tako razmisljali...

ja

pre 11 godina

Ja moram da primetim da od svih ratova u poslednjih 100 godina Srbija nije zapocela nijedan. U Balkanskim ratovima je bila napadnuta, kao i u I i II svetskom ratu, kao i 90ih srbi u bivsoj Jugoslaviji, a narocito 99te SR Jugoslavija od strane NATO. Na zalost, bili smo prinudjeni da se BRANIMO. Da li gospodin predsednik zeli da kaze da Srbija u slucaju da bude opet napadnuta ne treba da se brani nego da se preda?

Pantagruel

pre 11 godina

Od Karadjordjevića pa do kraja XX veka, zbog ideje o svim Srbima pod "jednom kapom" tj. o "Velikoj" Srbiji! (bezimena, 23. oktobar 2012 23:45)
Драга Безимена, због чега се тако критички не односиш и према улози Пијемонта у уједињењу Италије или улози Пруске у уједињењу Немачке? Чик реци Немцима оно што објективно јесте истина: да је Бизмарк био ратни хушкач, подстрекач етничке мржње међу народима до тада невиђених размера (чији крајњи продукт су покољи извршени у Првом светском рату), па и злочинац који је намерно и смишљено изазвао најмање два рата (аустријско-пруски из 1866. и француско-пруски из 1870/71. године) и угрозио европски мир, само да би "крвљу и челиком" ујединио Немачку коју (гле чуда) нико не назива "Великом Пруском".

Psiholog

pre 11 godina

Balkanski ratovi i tradicija se ne smeju zaboraviti!Oni su dokaz naseg identiteta i integriteta!Slazem se sa gosp. Nikolicem,Srbija vise ne treba da ratuje ali ne sme ni zaboraviti svoje korene i tradiciju!

Vele81Bg

pre 11 godina

Srbiji je ostao još jedan rat koji mora da dobije a, to je diplomatski rat za Kosovo. Verujem da smo sa ovom vladom na dobrom putu da to i ostvarimo, mirno,civilizovano i dostojanstveno!

Milan

pre 11 godina

Hahahaha,citam ove komentare i krstim se. Sta sad pljujete " gospodina " predsednika kad ste ga sami birali ??? Eto vam vaseg Tome drugovi moji

marija

pre 11 godina

(bezimena, 23. oktobar 2012 23:45),

Ma kako da ne.
Moj otac je mogao da pogine kao tobdzija oslobadjajuci Zagreb, a krenuo iz Srbije bas da pravi tvoju veliku Srbiju.
O cemu ti to ???
Jurio je fasiste do Slovenije, STA TI TU NIJE JASNO???
Jurio bi ih do Berlina.
Srbin iz Srbije.
Jasno???
TACKA.

Milja

pre 11 godina

Ratovi nisu nikom potrebni pa ni Srbiji. Kamo sreće ta je tako razmišljala vlast devedesetih danas ne bi imali puna groblja mladih ljudi. Sve sporove treba rešavati razgovorima i mirnim putem a ne ratom.

Отимиста

pre 11 godina

Србија треба и даље да ратује, али само економијом, привредом,образовањем,одговорношћу, одговорном политиком!Верујем да је са овом владом Србија кренула у рат за боље сутра и тај рат се мора добити.

Neko

pre 11 godina

Odgvoroio je dostojanstveno kao jedan predsednik ozbiljne drzave koja mora prvo da izadje iz finansiske krize,kada izadjemo iz krize sve cemo lako pricati i raditi

Milisav

pre 11 godina

Ratovi su stvar proslosti. Treba se okrenuti prosperitetu I napretku zemlje.
Smatram da ova vlada ima sposobne ljude da nas izvede na pravi put.

ewa

pre 11 godina

Ratovi,u bilo kom kontekstu su nesto sto je ostalo iza nas. Idemo napred sa ljudima koje smo izglasali i koji cine sve za dobrobit nacije u nutar Srbije,kao i sa spoljasnjoscu! Sve pohvale na dosadasnjem trudu i zalaganju jer niko nije ni delic ucinio koliko oni za nepuna tri meseca!

bezimena

pre 11 godina

(marija, 24. oktobar 2012 00:37)

Promašili ste temu! Ovde je reč o Nikoliću i ratovima koje je Srbija POČINJALA, svakako ne o učešću u ODBRAMEBNIM ratovima (dva Sv. rata).
Uz saveznike bi zaista bilo mnogo teško "juriti Nemce do Berlina"...

p.s. i moj otac je oslobadjao Zagreb, 20 dana pošto je, kao "živi leš" (tako su zvali preživele jasenovačke logoraše) preživeo proboj iz Jasenovca, u kome je bio 3 godine zato što je bio Srbin. Ovo kao odgovor, koji nikakve veze nema sa temom.

ana

pre 11 godina

Šta nam je dobro doneo rat do sada.Nova vlast ima sasvim druge ciljeve.Da se izbori sa mitom,korupcijom i kriminalom koji su je vratili u prošlost i da krene jednim drugim putem bitno drugačijim od onog kojim smo išli predhodnih 12 godina!

niki

pre 11 godina

U toku svoje duge istorije Srpski narod se pokazao kao veoma hrabar i odlučan da se suprodstavi neprijatelju.Mislim da je došao kraj borbi oružjem.Vreme je da se izborimo rečima i pregovorima.

Matija Soskic

pre 11 godina

Nikoliceva transformacija od onog iz devedesetih je verovatno usledila kad je shvatio da se u ratu moze izgubiti teritorija.

ja

pre 11 godina

Ja moram da primetim da od svih ratova u poslednjih 100 godina Srbija nije zapocela nijedan. U Balkanskim ratovima je bila napadnuta, kao i u I i II svetskom ratu, kao i 90ih srbi u bivsoj Jugoslaviji, a narocito 99te SR Jugoslavija od strane NATO. Na zalost, bili smo prinudjeni da se BRANIMO. Da li gospodin predsednik zeli da kaze da Srbija u slucaju da bude opet napadnuta ne treba da se brani nego da se preda?

Porazi i pobede su relativna stvar

pre 11 godina

mirko

Sinko, vidi se da si veoma mlad i veoma neobrazovan kada se pozivas samo na ratove devedesetih i zakljucujes da su Srbi sve ratove izgubili. Za tvoju informaciju poceli smo 20 vek sa pobedom protiv Turaka (1912), zatim pobeda protiv Bugara (1913), pa pobeda u prvom i drugom svetskom ratu (protiv vas i kompanije). Nase ogromne zrtve smo obescastili sto smo se sa vama udruzivali u Jugoslaviju i to je najveci srpski poraz u istoriji. Mada, RS je pola BiH, a vecina Srba iskreno ne zali manje od 11% teritorije Srbije (KiM bez severa) kojim je resen albanski problem.

Vele81Bg

pre 11 godina

Srbiji je ostao još jedan rat koji mora da dobije a, to je diplomatski rat za Kosovo. Verujem da smo sa ovom vladom na dobrom putu da to i ostvarimo, mirno,civilizovano i dostojanstveno!

gari

pre 11 godina

Srbiji ne trebaju ratovi, ali joj treba SAVREMENA VOJSKA ! Vojska, koja je naoruzana najsavremenijim oruzjem i opremom i koja ce biti garant mira na ovim prostorima !! Srpska vojska je u oba svetska rata imala za to vreme savremeno naoruzanje, alo, a gde smo sada ? Osavremenjavanje Vojske Srbije sa 15-ak Hamera ??

misterbiti

pre 11 godina

G. NIKOLIQU u to vreme niste oslobodili KOSOVO -NEGO OKUPIRALI STEJE. Za nas jedan okupator otishao doshao drugi. KOSOVO je oslobogjeno tacno 1999 godine i to zauvek.

Psiholog

pre 11 godina

Balkanski ratovi i tradicija se ne smeju zaboraviti!Oni su dokaz naseg identiteta i integriteta!Slazem se sa gosp. Nikolicem,Srbija vise ne treba da ratuje ali ne sme ni zaboraviti svoje korene i tradiciju!

Milisav

pre 11 godina

Ratovi su stvar proslosti. Treba se okrenuti prosperitetu I napretku zemlje.
Smatram da ova vlada ima sposobne ljude da nas izvede na pravi put.

Neko

pre 11 godina

Odgvoroio je dostojanstveno kao jedan predsednik ozbiljne drzave koja mora prvo da izadje iz finansiske krize,kada izadjemo iz krize sve cemo lako pricati i raditi

Отимиста

pre 11 godina

Србија треба и даље да ратује, али само економијом, привредом,образовањем,одговорношћу, одговорном политиком!Верујем да је са овом владом Србија кренула у рат за боље сутра и тај рат се мора добити.

marija

pre 11 godina

(bezimena, 23. oktobar 2012 23:45),

Ma kako da ne.
Moj otac je mogao da pogine kao tobdzija oslobadjajuci Zagreb, a krenuo iz Srbije bas da pravi tvoju veliku Srbiju.
O cemu ti to ???
Jurio je fasiste do Slovenije, STA TI TU NIJE JASNO???
Jurio bi ih do Berlina.
Srbin iz Srbije.
Jasno???
TACKA.

Nik

pre 11 godina

G. NIKOLIQU u to vreme niste oslobodili KOSOVO -NEGO OKUPIRALI STEJE. Za nas jedan okupator otishao doshao drugi. KOSOVO je oslobogjeno tacno 1999 godine i to zauvek.
(misterbiti, 23. oktobar 2012 22:06)

Je li to citat iz novog 'istorijskog udzbenika' u kome pise da su Knez Lazar i Milos Obilic bili Albanci!? LOL LOL LOL

Sa vama spinerima(i/ili obicnim, lazima i fabrikatima istorije, zavedenim ljudima) UVEK NEKA KOMEDIJA!

P.s. (AUTI)sovinizam je bolest! :(

Bakardi

pre 11 godina

Svaki normalan predsednik ce zastititi svojom politikom drzavu od rata i razaranja. Gde bi nam bio kraj da su prethodni predsednici svojevremeno tako razmisljali...

laki

pre 11 godina

Zaratili bi vi rado,samo su vam skracena krila pa morate kroz zube i uz lazne osmehe to da izjavljujete.Nema vise one sile i nadmoci nad nemocnima i golorukima,na srecu nemocnih.

bezimena

pre 11 godina

A kad su to Srbiji pa ratovi bili potrebni?
(DEDA CVETKO, 23. oktobar 2012 22:59)

Od Karadjordjevića pa do kraja XX veka, zbog ideje o svim Srbima pod "jednom kapom" tj. o "Velikoj" Srbiji!

Zak

pre 11 godina

Misterbiti,
najpreciznija formulacija je da je Srbija 1912 ANEKTIRALA Kosovo. Inace glavni srpski cilj prvog balkanskog rata je izlazak na Jadran, preko luke Drac. Tome (tacnije vecem ruskom uticaju) su se suprotstavile Austrougarska i Italija pa je Kosovo ostalo kao uteha Srbima u pregovarackom procesu.
Da vam sada ponudimo stolicu u UN i jug Srbije bi li ste nam ustupili Drac i sever Kosova?

ewa

pre 11 godina

Ratovi,u bilo kom kontekstu su nesto sto je ostalo iza nas. Idemo napred sa ljudima koje smo izglasali i koji cine sve za dobrobit nacije u nutar Srbije,kao i sa spoljasnjoscu! Sve pohvale na dosadasnjem trudu i zalaganju jer niko nije ni delic ucinio koliko oni za nepuna tri meseca!

Pantagruel

pre 11 godina

Od Karadjordjevića pa do kraja XX veka, zbog ideje o svim Srbima pod "jednom kapom" tj. o "Velikoj" Srbiji! (bezimena, 23. oktobar 2012 23:45)
Драга Безимена, због чега се тако критички не односиш и према улози Пијемонта у уједињењу Италије или улози Пруске у уједињењу Немачке? Чик реци Немцима оно што објективно јесте истина: да је Бизмарк био ратни хушкач, подстрекач етничке мржње међу народима до тада невиђених размера (чији крајњи продукт су покољи извршени у Првом светском рату), па и злочинац који је намерно и смишљено изазвао најмање два рата (аустријско-пруски из 1866. и француско-пруски из 1870/71. године) и угрозио европски мир, само да би "крвљу и челиком" ујединио Немачку коју (гле чуда) нико не назива "Великом Пруском".

Miroslav

pre 11 godina

Biserni političar...čudo od predsednika, to je najblaže što bi moglo da se kaže za njegove izvale. Pa nije Srbija, kroz istoriju, ratovala zato što joj se ratovalo niti je vodila osvajačke ratove, ona je na to bila primorana. A često se nalazila i u igri velikih, pa ni iz tog razloga nije mogla da izbegne rat. A Toma (koji se, koliko znam nije odrekao titule ratnog vojvode koju je dobio, čini mi se '93 negde u istočnom delu Republike Srpske) sada izigrava nekog velikog pacifistu.

marija

pre 11 godina

(gari, 23. oktobar 2012 22:06),

Kakva crna vojska te spopala? Jos nam to fali. Vojska je prelepa samo na paradi, ali kad je prate MIGovi. Idi u plave slemove ako toliko volis. Bog s tobom...

Вељо

pre 11 godina

С ким и чиме председниче, све и да има "ненормалних" којима је још до "игранке", да ратујемо (праћкама ваљда). Па најстарији смо у Европи муко наша...

dragan

pre 11 godina

Kada sam ja bio student meni su predavali doktori a asistenti bili magistri.Sada predaju grobari sa sumnjivom diplomom stecenom u 60.oj godini zivota.Dali su ga studenti pitali kako treba da prodje onaj ko lazira diplomu.
Inace,otkuda mu to da Srbiji ne trebaju ratovi?Nije tako pricao kada je srbovao sa kumom mu Seseljem,za to vreme dobio stan i cin Vojvode,a Srpska mladost ginula u ratovima u kojima nije ucestvovala i Srpski narod raseljavan zahvaljujuci njihovom patriotskom politikom koju i sada ozivljavaju.

dr.Fikret

pre 11 godina

Dok Nikolič pominje rat i čak ga izbjegava ja znam, da on u stvari nije prizemljen i još uvjek pokušava, da shvata šta je ustvari regionalna i međunarodna politika a bojim se, da on nije profil političara za bilo kakvu funkciju u srbiji, jer kao prvo bi trebao imati karizmu povezivanja pa onda ekonomske vrline i poznavanje mentaliteta on ustvari još uvjek na neki način ratuje i bojim se da je to njegova komplexna misao koju je godinama zamišljao i sad nikako da je eliminira...težak slučaj ljudi!

bezimena

pre 11 godina

"Predsednik Srbije je ocenio i da nikada nije dobro potomcima ostavljati probleme i nerešena pitanja...".

Naravno da nije, ali upravo si TI LIČNO, jedan od uzroka i kreatora problema zbog kojih je Srbija osramoćena kao nikada u svojoj istoriji! Novokomponovanu "pamet" možeš da prodaješ samo svojim podrepašima, kamufliranim radikalima i onima koji te ne znaju!

Što se ratova tiče, naravno da Srbija više neće povesti ni jedan rat, jer je zbog ovih u kojima "nije" učestvovala, a u kojima si ti bio dobrovoljac i još se ponosiš time (čega se pametan stidi....) dobila po njokalici, toliko da je pitanje da li će se ikada oporaviti (moralno, ekonomski,kulturno itd.). Sa ovakvim vlastima nema izgleda.

zg

pre 11 godina

ja@od koga napadnuta jel su mozda Hrvatski Bosanski tenkovi isli na beograd ili su Hrvatski i Bosanski migovi bombardirali Srpske gradove?! A i to kosovo vam je pocevsi od bombardiranja 99. donjelo tolko stete da nebi bilo vrjedno toga cak da je puno nafte i tri put vece jer bez njega nebi bilo bombardiranja i sad bi vec odavno bili u eu a da smo se na miru razisli nebi nas danas jedna poljska ceska ili slovacka prestigle u svemu

mirko

pre 11 godina

Gde bismo sada bili da smo to razumeli početkom devedesetih. Nadam se da će predsednik uspešno voditi borbu rečima, jer poznato je koliko je on vešt u toj oblasti.

Kaiser

pre 11 godina

Ne sećam te se takvog Tomo. Sećam te se kao žestokog radikala, pre no što si skinuo bedž.

Kakav crni rat, kad nam je ministar vojni lik koji je eskivirao služenje vojnog roka koje je tada bilo obavezno.

A i gotovo je sa ratovima, jer ste vas dvojca na kraju poslednjeg uzeli stančiće od po 200 m2 na Novom Beogradu, pa ste od tada postali pacifisti.

Stevan

pre 11 godina

Dakle, ako sam dobro razumeo, mi treba da budemo srecni jer nas predsednik ne zeli da vodi ratove. Uh, dobro je, sad necu uopste da razmisljam kako zivim, samo kad necu u rat... Sram vas bilo bre, evo tri meseca nas samo zamajavate glupostima jer verovatno i nemate ideju kako da poboljsate standard gradjana sto njih najvise zanima. Povraca mi se vise na pominjanje Kosova... Hocu bre da ne razmisljam da li cu imati detetu da kupim patike... kad o takvim stvarima ne budem morao da mislim onda ce mi doci na red patriotizam, do tada, ostavite me bre na miru, ionako ste na vlasti svi zbog svog zadnjeg dela tela.

zluradi

pre 11 godina

NIKOLIĆ: Kao dobrovoljac sam bio u ratu i zbog toga se ne stidim. Dodijeljena mi je titula četničkog vojvode. Ali kad je Slobodan Milošević 1993. srpske radikale napao i optužio da držimo naoružane trupe i spremamo rušenje vlade, onda smo rasformirali četnički pokret. Od tada se više nisu sastajali. Tada sam rekao da kao četnički vojvoda moram uvijek ostati četnik i da ću, ako me neko nekad ponovo pozove, ponovo braniti Srbiju. Objavljeno: 24.05.2012 u 08:28

"Nikolić je rekao da se "danas istina za borbu i pravdu vodi rečima" i da niko nema prava na tuđi život." utorak 23.10.2012

Pitanje je koji Tomislav Nikolić će preovladati u slučaju slučaja!

zlatan

pre 11 godina

Da ratujemo,sto da ne pa pobedili smo u svim ratovima do sada cak smo pobedili i NATO Nikolicu a i ti Dacicu koliko se secam hvalili ste se na sva usta.Nego dobro necemo sad da zalazimo u sitnice ionako smo posle svake pobede mnogo bolje ziveli a tek sad ako krenemo u rat po vama 100 posto dobijamo sto cemo lepo ziveti ne mogu da vam opisem.Treba da vas je stid da ti precednice pricas o ratovima kada narod nema sta da jede i kada mu se bolje ni na vidiku ne nazire.Nisam bas siguran ali mislim da ti tvoji savetnici spremaju dobre govore samo sto izgleda ti iskoristis neku priliku pa nekad izmedju ubacis i neki svoj govor;ocigledno da oni treba da se uozbilje malo i povedu malo vise racuna da te ni sekundu ne gube iz vida jer sutradan ko zna sta sve mozes jos da izjavis.

Milan

pre 11 godina

Hahahaha,citam ove komentare i krstim se. Sta sad pljujete " gospodina " predsednika kad ste ga sami birali ??? Eto vam vaseg Tome drugovi moji

ana

pre 11 godina

Šta nam je dobro doneo rat do sada.Nova vlast ima sasvim druge ciljeve.Da se izbori sa mitom,korupcijom i kriminalom koji su je vratili u prošlost i da krene jednim drugim putem bitno drugačijim od onog kojim smo išli predhodnih 12 godina!

dragan

pre 11 godina

e moj predsednice pa gde si bio 91 i sta si govorio kad si tek sad skontao.Nekome treba ceo zivod da sazri ali bolje ikad nego nikad.

Eskobar

pre 11 godina

@Stevan
Ne znam dal si cuo da se misici na nogama i tabani kod dece najbolje razvijaju kada hodaju bosa?! Sta ces brate, zivimo u takvom ****nom vremenu i to nam je.. Da se menja ne moze zato sto se svi oni (politicari) vrte u krug, te ovi vlast pa opozicija, pa opet vlast.. Bice verovatno opet 96-7 (studentski protesti) samo bez studenata, a ne bih voleo da se ponavlja 2000 ali nije ni to daleko

Dejan

pre 11 godina

Naknadna pamet. Skandinavske zemlje su nekada ratovale isto kao i balkanske - jos i krvavije, samo su shvatile da to nema smisla. Gde su one sada, a gde smo mi ?!?! Samo nije sve u 'ne ratovanju'. Ratovanje unistava drzave, ekonomiju i sudbine, ali pravda, rad i postenje sve to izgradjuju. Nama ratovi ne trebaju, ali nam treba ono ostalo cega nazalost nema na brdovitom Balkanu. Lako je reci, necemo ratovati - mada niti vise ne mozemo i da 'ocemo. Pravo je pitanje - sta zelimo...

vlada-so

pre 11 godina

evo ga još jedan faktor mira i stabilnosti,ali za razliku od prethodnika on zna šta radi a to je legalizacija pljačke,zato mir nema alternativu što bi rekli kud idijoti.
p.s.pogledajte imovinu njega i njegovih mentora od 1990-e.

tko o cemu - baba o ustipcima

pre 11 godina

Ocekivao sam da ce magistar obradovati buduce zaposlene objavljivanjem uspesnog pribavljanja obecanih $100 milijardi ulaganja u privredu i otvaranje novih radnih mesta...kad ono corak....

Bernard Šo

pre 11 godina

Wow, svaka ti je ka' Njegoseva...
E, ajde sedi tamo na Andricevom vencu, primaj dobru predsednicku platu, prekomponuj vlast po bestragiji, hapsi, placi, brisi suze, cuvaj tvoje odraslo dete, miluj krave po Bajcetini, radi sta god hoces, samo molim te nemoj vise da ides nigde i da dajes nikakve izjave, inace te niko vise nece ni pitati 'oces ili neces rat, nego ce ti organizovati milosrdnog andjela (moze im se) da te podsete na vreme kad si bio potpredsednik vlade!

bezimena

pre 11 godina

(marija, 24. oktobar 2012 00:37)

Promašili ste temu! Ovde je reč o Nikoliću i ratovima koje je Srbija POČINJALA, svakako ne o učešću u ODBRAMEBNIM ratovima (dva Sv. rata).
Uz saveznike bi zaista bilo mnogo teško "juriti Nemce do Berlina"...

p.s. i moj otac je oslobadjao Zagreb, 20 dana pošto je, kao "živi leš" (tako su zvali preživele jasenovačke logoraše) preživeo proboj iz Jasenovca, u kome je bio 3 godine zato što je bio Srbin. Ovo kao odgovor, koji nikakve veze nema sa temom.

Srba

pre 11 godina

Stvarno ne podrzavam prljave kampanje i mislim da su one gotovo uvek kontraproduktivne, ali ovo je vredjanje zdravog razuma, i trebalo bi svaki dan pustati uporedo izjave ove moralne karikature od danas i od pre 10 godina. Seselja mogu da ne podnosim, ali on makar stoji iza svojih ludackih stavova i danas - od ovoga samo imam mucninu..

Dejan Hamburg

pre 11 godina

Srbija vise nema vojsku, ni naoruzanje a poed toga sve susedne zemlje su u NATO-u tako da bilo kakvo pominjanje reci rat predstavlja obicnu glupost.

niki

pre 11 godina

U toku svoje duge istorije Srpski narod se pokazao kao veoma hrabar i odlučan da se suprodstavi neprijatelju.Mislim da je došao kraj borbi oružjem.Vreme je da se izborimo rečima i pregovorima.

Milja

pre 11 godina

Ratovi nisu nikom potrebni pa ni Srbiji. Kamo sreće ta je tako razmišljala vlast devedesetih danas ne bi imali puna groblja mladih ljudi. Sve sporove treba rešavati razgovorima i mirnim putem a ne ratom.

Matija Soskic

pre 11 godina

Nikoliceva transformacija od onog iz devedesetih je verovatno usledila kad je shvatio da se u ratu moze izgubiti teritorija.