Petak, 21.09.2012.

07:07

Lajčak:Čeka vas prazna stolica u EU

Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak poručio je da nema bolje i pozitivnije perspekitive za zemlje Zapadnog Balkana da postanu deo EU i NATO-a.

Izvor: Beta

Lajèak:Èeka vas prazna stolica u EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

ZoranNS

pre 11 godina

Mi jesmo krivi za sve što nam se dešava, ali kada vidim ovo zadovoljno Lajčakovo lice, izraz kao kada igrate šah i protivnik uvek može da vas matira, ali neće, peče vas na tihoj vatrti, a vi ne možete da odustanete, da srušite figure, morate da igrate dalje, muka mi je.

Zoso

pre 11 godina

E Rade rade sta bi ti ucinio od ovog naroda.Pa mi smo okruzeni nato paktom samo jedna varnica i nestali bi sa lica zemlje. Vidim da imas podrsku rusofila koji neshvataju da bi mi bili poligon za ruske i americke rakete.

Dusan

pre 11 godina

@rade

Samo sanjaj te ruske pvo i ostale sisteme - ja i ostali normalni patriote cemo spreciti to pa makar i po cenu zivota. U Srbiji ce biti samo Srpske vojske

Likica

pre 11 godina

Moj savet je politicari krenite ka osvajanju istocnog trzista kao sto su Kina i Rusija.Mislim da cemo tek tada osetiti ekonomski boljitak.

Neko Iz Mase

pre 11 godina

@rade
"U suprotnom im objasniti da imamo zaista egzistencijalnu potrebu da sarađujemo sa Rusijom i Kinom po pitanju geopolitičkih i ekonomskih razloga i motiva te da će, maltene, u centru Evrope i NATO okruženju imati instalirane špijunske i PVO sisteme koji će im zadavati više problema nego Sirija, Iran i Severna Koreja zajedno".

Rade sine, pogledaj mapu Sveta koju si imao u osnovnoj skoli. Uzmi lenjir i odmeri koliko je daleko Rusija, pa onda Kina. Zatim, uzmi mapu NATO zemalja, pa proceni gde bi padale rakete, ako bi u Valjevu, Beogradu ili Kragujevcu, TI i TVOJI instalirali PVO da brane Kinu ili Iran.
Uzgred, imas li ti decu...?

novica952

pre 11 godina

Lajčakova priča da nas u EU čeka prazna stolica je samo donekle tačna , ima nešto što nije rekao a što mi svakodnevno vidimo a to je da je mnogo ruku koji tu istu stolicu nama izmiču i svaki dan nam je dalja i dalja. Kad dođemo u prilku da u nju zasednemo nevažno će biti dali postoji EU ili ne. Jedino što je dobro rekao da trebamo raditi na standarima koje je postavila EU i to je za dobrobit našeg naroda i države.

euroskeptik

pre 11 godina

@ Mr. Lajcek: Ja bih iskreno voleo kada bi ta prazna stolica koja navodno s nestrpljenjem ocekuje Srbiju, cak i do kraja "integracionog" procesa sa EU ostala prazna (bez clanstava Srbije). Molim Vas navedite mi bar jednu drzavu(ajmo zvanicno kako se to obelezava u Briselskoj administraciji: EU-15 old member states, EU-10 new member states and EU-2 (Romania & Bulgaria)koja je svoje clanstvo platila sa 15% teritorije i gubitkom nacionalnog identiteta (tih 15% teritorije Srbije predstavljaju pravi identitet/pecat Srbije.

Branko

pre 11 godina

Samo još da priznamo "Kosovo", kao neazvisnu itd....
To je tvoja šargarepa!
Otkud ti obraz da se uopšte pojavljuješ sa takvim idejama!?
Pa ti si, zajedno sa zemljakom Františekom Lipkom, sve učinio da se ugasi SCG i održi referendum o nezavisnosti CG, za koju nije morala da se izjašnjava većina od upisanih birača CG!
Time bismo i tebi, kao ministru inostranih poslova Slovačke, države koja nije priznala tzv. "državu Kosovo", olakšali posao sa tvojim šefovima iz USA, NATO, itd.....
Idi kući! Sram te bilo!

Zoso

pre 11 godina

Intersantno koliko ljudi bi postavljali uslove EU.Pa mi smo gubitnici ,golje finansijski propali i mi da postavlnamo uslove.Ne budite smesni i pazite da nas jos ne ubogalje.Oni mogu biti veoma pogani.

bratislava

pre 11 godina

Sta narod Srbije dobija od EU vidimo kako se zivi u Bratislavi bivsi komunusticki grad ruzan ruzniji od Beograda za vreme bombardovanja.Mi od te EU ne trebada ocekujemo dosta.Ni tamo nije sve idealno kako se prikazuje po novinama(mnogo je jako EU lobiranje po Srbiji) kada se kaze EU ne treba prikazivati Nemacku i Francusku jer su one i pre EU bile jake ekonomski.Uporedimo stanje u Srbiji sa Madjarskom,Slovackom,Rumunijom,Bugarskom,Ceskom.Mi u EU necemo ziveti bolje sigurno nego verovatno isto kao u ovim drzavama.Bolje se okrenuti sebi i jacati obrazovanje,privredu i diplomatiju da se moze svuda putovati sa pasosom ,a ne samo u Sengen zoni i Rusiju(sto je uspeh).

Hans

pre 11 godina

Gospodin Lajčak ima puno pravo kada kaše da Srbija treba što brže da ide putem reformi. Mislim da je svojevrstan skandal da su tzv. proevropske partije dok su do nedavno bile na vlasti tako malo u tom pravcu učinile. Druga stvar je pitanje Kosova. Tu treba konačno napraviti platformu Srbije i nje se držati. Sve jedno ko je na vlasti i ko će sutra biti i da li ta platforma ima i delove Miloševićevog pristupa, ona mora po pitanju najbitnijih rešenja biti zajednička i branjena danas i u svim budućim vremenima. Nemci to zovu i jako su na to ponosni: «kontinuitet spoljne i unutrašnje politike» i njega se slepo drže. To je dogma koju sve stranke poštuju. Sve jedno ko u Nemačkoj dodje na vlast, bitni elementi te politike se ne menjaju. To se najbolje vidi na njihovom pristupu zemljama Balkana, a naročito Srbije. Možda je pravi moment da se to postigne i u Srbiji. Time bi sve strane, naši prijatelji i manje prijatelji, jasno znali, šta Srbija i Srbi žele, hoće i mogu.

Žaki

pre 11 godina

Već dugo vremena slušam kako nam se postavljaju uslovi za ulazak u EU, sa Kosovom kao najvećim i najbolnijim pa još i poslednjim uslovom za tu praznu stolicu; pa s tim u vezi imam jedan predlog?! Ako je zapadu toliko stalo do odvajanja Kosmeta od Srbije, a u isto vreme žele ovu državu u svojoj zajednici zbog ravnoteže sa Rusijom - zašto onda mi ne bi postavili problem malo drugačije? Ako želite da Srbija podpisuje nekakve protokole o nezavisnosti Kosova onda nas najpre primite u EU pa će nezavisnost biti podpisana po automatizmu?! S tim što u klauzulu treba da uđe i stavka da je Srbija cela ušla u Uniju a u slučaja kraha iste, Srbija izlazi iz Unije onako kako je i ušla - cela, tj. sa Kosovom kao sastavnim delom! Dakle, nezavisnost Kosmet dobija samo ulaskom Srbije u EU, a ne obratno jer je to odricanje bez garancija da ucena na nekom drugom polju više neće biti. Mislim da bi ovo bilo fer rešenje za sve tri strane!? Mimo ovoga, ma kako to zvučalo, ova situacija samo generiše korupcionaške apetite širom evropske unije;...o nama da ne govorim.

msimas

pre 11 godina

"lepo covek kaze,,ne jurite u EU vec prvo napravite normalnu drzavu i ne zanosite se datumima,, a mi zapeli EU pa EU."

Lepo covek citirao Dr. Kostunicu.

vodoinstalater

pre 11 godina

Kakva bre Eu? Kakav NATO? Neće Srbenda da radi a u EU se dirindži od jutra do sutra. Lepo se živi ali MORA DA SE RADI, a Srbin to neće. Ili barem neće ovde u Srbiji.

Čudna smo mi sorta. Tu ne ubrajam sebe i moju porodicu.

Adam

pre 11 godina

@ Rade

Bolje da ne komentiram ništa od onoga što pišeš, jer su to takve nevjerojatne nebuloze da je previše čak i ako je od jednoga Srbina !

Samo da te upozorim na jednu osnovnu stvar: NE POSTAVLJA SRBIJA UVJETE NI EU NI NATO, već obrnuto, jer Srbija (barem verbalno) želi u EU, možda i NATO. Možda to jednoga lijepog dana ipak uspiješ shvatiti...

e-krem

pre 11 godina

Red je da pre toga priznate Kosovo g.Lajcak.Srpskom narodu se stalno servira prica o nepriznavanju Kosova od strane pet EU clanica kao da su one u frci sa Kosovom i sopstvenim opstankom a ne sama Srbija.Znate i sami da time Srbiji cinite medvedju uslugu a njenom narodu produzzavate laznu nadu cuvajuci u stvari sami sebe od eventualnih problema jer ste njih sustinski uclanjenjem u EU resili i dopustite da i sama Srbija postane prava sustinska zemlja a ne zemlja iluzionista.

Milan

pre 11 godina

(rade, 21. septembar 2012 11:32)

primecujem da sanjas neki ruzan san, nadam se da ces se kad tad probuditi od ovog uzasnog sna i misliti na sebe, svoju familiju i obliznje ljude...a ne zeleti Deda Mraza jer on ne postoji!

Lajčak čeka referendum

pre 11 godina

Stolica će prazna i ostati!!! Gradjani Srbije odlučuju na referendumu! REFERENDUM ZA SAMOSTALNU I NEZAVISNU SRBIJU!!!

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Koliko ja znam, prazna stolica se stavi spred vrata kad neko umre!!

Daj cuvajte bre nam neku fotelju, molim vas. Nasi nisu se navikli da sede na stolicu.

S.Vens

pre 11 godina

Ne ceka nikoga nista.Ovo mi pre dodje kao neka vrsta "juznjacke utehe.Bas je takva vrsta politike EU i njenih zvanicnika dovela do toga da je Srbiji izmakla stolica u EU.Ovde se stvorila klima,da je Srbija neizbezan faktor mira na Balkanu,da nista ne moze da se radi bez nje,da je ona sve uradila tako da ostaje samo da se "formalizuje" njen status.A onda kada vidimo izvestaje iz Brisela koji su realni,ispostavi se da je Srbija pre bliza Africkoj nego Evropskoj uniji.Niko nece uraditi nas posao umesto nas.I to su lepo rekli ljudi.Sada post festum pricati bajke,ne vredi.Politika se menja,a Srbija nije propustila priliku da upropasti priliku.Clanstvo u EU znaci jedan totalan zaokret u politici i drustvu od onoga sto je bilo do sada.Vidimo da se prave druge vrste zaokreta,koje nas vracaju u neko doba koga se ne bi ponovo "prisetili". Otuda ova poseta je vise da kazem protokolarna,a ono sto ima da se kaze i sto je kljucno,receno je odavno i poznato je nasim politicarima.Nije potrebno niko da prevodi.Zna svaki seljak sto prodaje krompir na pijace sta je sve potrebno.Ako smo gradjansko drustvo,ako nas je komunizam upropastio,sto nismo sa drugim istocnoevropskim zemljama u EU.Dakle niko nikoga ne tera u EU,a ako vec "aplicirate" za clanstvo onda i treba da ispunjavate neke uslove.A ako niste u stanju,ne morate.Moze se naravno ziveti i bez EU,ali je kvalitetet zivota onda daleko losiji.

bezimena

pre 11 godina

(rade, 21. septembar 2012 11:32)

Zaboravili ste veoma važnu stavku.
- da EU i NATO vrate Srbiji sve "srpske" zemlje
Kada sve zahteve ispune mogu da se pridruže Srbiji...:))))

zoran

pre 11 godina

Ma kav NATO, kakva EU. Mi ćemo u Varšavski Pakt i u SEV. Oni odavno ne postoje ali mi ćemo ZA INAT da im se pridružimo. Ko nama šta može? Svučem pet piva i ima da im se naj**** keve.

klenga

pre 11 godina

e,moj Miroslave,radio sam u bratislavi godinu dana...zemlja ti je divna i narod je vredan...znam da nam lepo misliš,ali da si mogao nekako pročitati prethodne komentare,shvatio bi,da je nama najdraža naša,ali samo naša,korica hleba...jer,znaš,mi smo nebeski narod.....

alpinista

pre 11 godina

Prazna stolica je i ispod vešala.

NE NE NE evropskoj uniji.

Srbijo okreni se sebi, reši svoje O G R O M N E probleme (korupciju, bedu, zdravstvo, školstvo..........)

Omogućimo sebi zdrav i koliko-toliko pristojan život u ovim smutnim vremenima.

smorko

pre 11 godina

Zaista hvala najlepse, od srca....... Ali ubedjen sam da nama to ne treba.
Nema razloga da ne budemo otvoreni u oba pravca i kulturno i ekonomski (ako moze, ako ne...... pa nista novo). Al te unije, left join, right join etc... ostavi samo za MySQL.

rade

pre 11 godina

Što se mene tiče može NATO i EU ukoliko ispune sledeće uslove:
1)Plati se nadoknada za uništenu infrastrukturu
2)izvrši se uklanjanje zaostalih kasetnih bombi o trošku NATO-a
3)Uhapse i procesuiraju svi odgovorni u Hrvatskoj za klanje i proterivanje Srba
4)Uhapse i procesuiraju svi odgovorni u Bosni za klanje i proterivanje Srba
5)Uhapse i procesuiraju svi odgovorni na AP KiM za ubistva, otimanje, trgovinom organa i proterivanje nealbanaca i Albanaca, unštavanje srpskih manastira, nadgrobnih spomenika, ubistva Srba povratnika, uništavanje njihove imovine i korišćenje njihovih pokretnosti i nepokretnosti. Baciti akcenat na period posle dolaska KFOR-a.
6)Izvrši se dekontaminacija zemljišta od osiromašenog uranijuma
7)Povuku se priznanja nepostojeće albanske kvazidržave
8)Pohapse se sve kriminogene strukture Albanca i tesno sarađuje sa policijom na hapšenju trgovaca narkotika kako sa albanske tako i sa srpske strane.
9) Prekine se trgovinom narkoticima iz Avganistana (okupira od NATO snaga) preko Turske (NATO članica) kroz AP KiM (okupiran od NATO-a) i sve to preko NATO baza.

U suprotnom im objasniti da imamo zaista egzistencijalnu potrebu da sarađujemo sa Rusijom i Kinom po pitanju geopolitičkih i ekonomskih razloga i motiva te da će, maltene, u centru Evrope i NATO okruženju imati instalirane špijunske i PVO sisteme koji će im zadavati više problema nego Sirija, Iran i Severna Koreja zajedno.
Ovo nije nikakvo rusofilstvo (jer sam daleko od rusofila) već krajnji pragmatizam.

Petar

pre 11 godina

Morate da nam date pare, mnogo para. I besna kola. I ne zelimo da budemo jeftina radna snaga, jel ste culi? Iako smo neskolovani hocemo da budemo direktori i menadzeri. I da nam se svi divite. A mi necemo nista da radimo, kod nas u Srbiji direktori samo jedu i voze se i druze sa damama. Ovako Srbi zamisljaju EU.

Marko

pre 11 godina

Hajde vi lepo samo uživajte u vašoj EU i vašem dragom NATO-u, a nas ostavite malo na miru. Ne morate da nam ostavljate nikakve prazne stolice i ostali nameštaj, samo nemojte da nam smetate da napravimo naš.

rade

pre 11 godina

Što se mene tiče može NATO i EU ukoliko ispune sledeće uslove:
1)Plati se nadoknada za uništenu infrastrukturu
2)izvrši se uklanjanje zaostalih kasetnih bombi o trošku NATO-a
3)Uhapse i procesuiraju svi odgovorni u Hrvatskoj za klanje i proterivanje Srba
4)Uhapse i procesuiraju svi odgovorni u Bosni za klanje i proterivanje Srba
5)Uhapse i procesuiraju svi odgovorni na AP KiM za ubistva, otimanje, trgovinom organa i proterivanje nealbanaca i Albanaca, unštavanje srpskih manastira, nadgrobnih spomenika, ubistva Srba povratnika, uništavanje njihove imovine i korišćenje njihovih pokretnosti i nepokretnosti. Baciti akcenat na period posle dolaska KFOR-a.
6)Izvrši se dekontaminacija zemljišta od osiromašenog uranijuma
7)Povuku se priznanja nepostojeće albanske kvazidržave
8)Pohapse se sve kriminogene strukture Albanca i tesno sarađuje sa policijom na hapšenju trgovaca narkotika kako sa albanske tako i sa srpske strane.
9) Prekine se trgovinom narkoticima iz Avganistana (okupira od NATO snaga) preko Turske (NATO članica) kroz AP KiM (okupiran od NATO-a) i sve to preko NATO baza.

U suprotnom im objasniti da imamo zaista egzistencijalnu potrebu da sarađujemo sa Rusijom i Kinom po pitanju geopolitičkih i ekonomskih razloga i motiva te da će, maltene, u centru Evrope i NATO okruženju imati instalirane špijunske i PVO sisteme koji će im zadavati više problema nego Sirija, Iran i Severna Koreja zajedno.
Ovo nije nikakvo rusofilstvo (jer sam daleko od rusofila) već krajnji pragmatizam.

Petar

pre 11 godina

Morate da nam date pare, mnogo para. I besna kola. I ne zelimo da budemo jeftina radna snaga, jel ste culi? Iako smo neskolovani hocemo da budemo direktori i menadzeri. I da nam se svi divite. A mi necemo nista da radimo, kod nas u Srbiji direktori samo jedu i voze se i druze sa damama. Ovako Srbi zamisljaju EU.

Marko

pre 11 godina

Hajde vi lepo samo uživajte u vašoj EU i vašem dragom NATO-u, a nas ostavite malo na miru. Ne morate da nam ostavljate nikakve prazne stolice i ostali nameštaj, samo nemojte da nam smetate da napravimo naš.

klenga

pre 11 godina

e,moj Miroslave,radio sam u bratislavi godinu dana...zemlja ti je divna i narod je vredan...znam da nam lepo misliš,ali da si mogao nekako pročitati prethodne komentare,shvatio bi,da je nama najdraža naša,ali samo naša,korica hleba...jer,znaš,mi smo nebeski narod.....

alpinista

pre 11 godina

Prazna stolica je i ispod vešala.

NE NE NE evropskoj uniji.

Srbijo okreni se sebi, reši svoje O G R O M N E probleme (korupciju, bedu, zdravstvo, školstvo..........)

Omogućimo sebi zdrav i koliko-toliko pristojan život u ovim smutnim vremenima.

msimas

pre 11 godina

"lepo covek kaze,,ne jurite u EU vec prvo napravite normalnu drzavu i ne zanosite se datumima,, a mi zapeli EU pa EU."

Lepo covek citirao Dr. Kostunicu.

vodoinstalater

pre 11 godina

Kakva bre Eu? Kakav NATO? Neće Srbenda da radi a u EU se dirindži od jutra do sutra. Lepo se živi ali MORA DA SE RADI, a Srbin to neće. Ili barem neće ovde u Srbiji.

Čudna smo mi sorta. Tu ne ubrajam sebe i moju porodicu.

bratislava

pre 11 godina

Sta narod Srbije dobija od EU vidimo kako se zivi u Bratislavi bivsi komunusticki grad ruzan ruzniji od Beograda za vreme bombardovanja.Mi od te EU ne trebada ocekujemo dosta.Ni tamo nije sve idealno kako se prikazuje po novinama(mnogo je jako EU lobiranje po Srbiji) kada se kaze EU ne treba prikazivati Nemacku i Francusku jer su one i pre EU bile jake ekonomski.Uporedimo stanje u Srbiji sa Madjarskom,Slovackom,Rumunijom,Bugarskom,Ceskom.Mi u EU necemo ziveti bolje sigurno nego verovatno isto kao u ovim drzavama.Bolje se okrenuti sebi i jacati obrazovanje,privredu i diplomatiju da se moze svuda putovati sa pasosom ,a ne samo u Sengen zoni i Rusiju(sto je uspeh).

Branko

pre 11 godina

Samo još da priznamo "Kosovo", kao neazvisnu itd....
To je tvoja šargarepa!
Otkud ti obraz da se uopšte pojavljuješ sa takvim idejama!?
Pa ti si, zajedno sa zemljakom Františekom Lipkom, sve učinio da se ugasi SCG i održi referendum o nezavisnosti CG, za koju nije morala da se izjašnjava većina od upisanih birača CG!
Time bismo i tebi, kao ministru inostranih poslova Slovačke, države koja nije priznala tzv. "državu Kosovo", olakšali posao sa tvojim šefovima iz USA, NATO, itd.....
Idi kući! Sram te bilo!

Lajčak čeka referendum

pre 11 godina

Stolica će prazna i ostati!!! Gradjani Srbije odlučuju na referendumu! REFERENDUM ZA SAMOSTALNU I NEZAVISNU SRBIJU!!!

zoran

pre 11 godina

Ma kav NATO, kakva EU. Mi ćemo u Varšavski Pakt i u SEV. Oni odavno ne postoje ali mi ćemo ZA INAT da im se pridružimo. Ko nama šta može? Svučem pet piva i ima da im se naj**** keve.

smorko

pre 11 godina

Zaista hvala najlepse, od srca....... Ali ubedjen sam da nama to ne treba.
Nema razloga da ne budemo otvoreni u oba pravca i kulturno i ekonomski (ako moze, ako ne...... pa nista novo). Al te unije, left join, right join etc... ostavi samo za MySQL.

Hans

pre 11 godina

Gospodin Lajčak ima puno pravo kada kaše da Srbija treba što brže da ide putem reformi. Mislim da je svojevrstan skandal da su tzv. proevropske partije dok su do nedavno bile na vlasti tako malo u tom pravcu učinile. Druga stvar je pitanje Kosova. Tu treba konačno napraviti platformu Srbije i nje se držati. Sve jedno ko je na vlasti i ko će sutra biti i da li ta platforma ima i delove Miloševićevog pristupa, ona mora po pitanju najbitnijih rešenja biti zajednička i branjena danas i u svim budućim vremenima. Nemci to zovu i jako su na to ponosni: «kontinuitet spoljne i unutrašnje politike» i njega se slepo drže. To je dogma koju sve stranke poštuju. Sve jedno ko u Nemačkoj dodje na vlast, bitni elementi te politike se ne menjaju. To se najbolje vidi na njihovom pristupu zemljama Balkana, a naročito Srbije. Možda je pravi moment da se to postigne i u Srbiji. Time bi sve strane, naši prijatelji i manje prijatelji, jasno znali, šta Srbija i Srbi žele, hoće i mogu.

Adam

pre 11 godina

@ Rade

Bolje da ne komentiram ništa od onoga što pišeš, jer su to takve nevjerojatne nebuloze da je previše čak i ako je od jednoga Srbina !

Samo da te upozorim na jednu osnovnu stvar: NE POSTAVLJA SRBIJA UVJETE NI EU NI NATO, već obrnuto, jer Srbija (barem verbalno) želi u EU, možda i NATO. Možda to jednoga lijepog dana ipak uspiješ shvatiti...

bezimena

pre 11 godina

(rade, 21. septembar 2012 11:32)

Zaboravili ste veoma važnu stavku.
- da EU i NATO vrate Srbiji sve "srpske" zemlje
Kada sve zahteve ispune mogu da se pridruže Srbiji...:))))

Zoso

pre 11 godina

Intersantno koliko ljudi bi postavljali uslove EU.Pa mi smo gubitnici ,golje finansijski propali i mi da postavlnamo uslove.Ne budite smesni i pazite da nas jos ne ubogalje.Oni mogu biti veoma pogani.

euroskeptik

pre 11 godina

@ Mr. Lajcek: Ja bih iskreno voleo kada bi ta prazna stolica koja navodno s nestrpljenjem ocekuje Srbiju, cak i do kraja "integracionog" procesa sa EU ostala prazna (bez clanstava Srbije). Molim Vas navedite mi bar jednu drzavu(ajmo zvanicno kako se to obelezava u Briselskoj administraciji: EU-15 old member states, EU-10 new member states and EU-2 (Romania & Bulgaria)koja je svoje clanstvo platila sa 15% teritorije i gubitkom nacionalnog identiteta (tih 15% teritorije Srbije predstavljaju pravi identitet/pecat Srbije.

Žaki

pre 11 godina

Već dugo vremena slušam kako nam se postavljaju uslovi za ulazak u EU, sa Kosovom kao najvećim i najbolnijim pa još i poslednjim uslovom za tu praznu stolicu; pa s tim u vezi imam jedan predlog?! Ako je zapadu toliko stalo do odvajanja Kosmeta od Srbije, a u isto vreme žele ovu državu u svojoj zajednici zbog ravnoteže sa Rusijom - zašto onda mi ne bi postavili problem malo drugačije? Ako želite da Srbija podpisuje nekakve protokole o nezavisnosti Kosova onda nas najpre primite u EU pa će nezavisnost biti podpisana po automatizmu?! S tim što u klauzulu treba da uđe i stavka da je Srbija cela ušla u Uniju a u slučaja kraha iste, Srbija izlazi iz Unije onako kako je i ušla - cela, tj. sa Kosovom kao sastavnim delom! Dakle, nezavisnost Kosmet dobija samo ulaskom Srbije u EU, a ne obratno jer je to odricanje bez garancija da ucena na nekom drugom polju više neće biti. Mislim da bi ovo bilo fer rešenje za sve tri strane!? Mimo ovoga, ma kako to zvučalo, ova situacija samo generiše korupcionaške apetite širom evropske unije;...o nama da ne govorim.

Neko Iz Mase

pre 11 godina

@rade
"U suprotnom im objasniti da imamo zaista egzistencijalnu potrebu da sarađujemo sa Rusijom i Kinom po pitanju geopolitičkih i ekonomskih razloga i motiva te da će, maltene, u centru Evrope i NATO okruženju imati instalirane špijunske i PVO sisteme koji će im zadavati više problema nego Sirija, Iran i Severna Koreja zajedno".

Rade sine, pogledaj mapu Sveta koju si imao u osnovnoj skoli. Uzmi lenjir i odmeri koliko je daleko Rusija, pa onda Kina. Zatim, uzmi mapu NATO zemalja, pa proceni gde bi padale rakete, ako bi u Valjevu, Beogradu ili Kragujevcu, TI i TVOJI instalirali PVO da brane Kinu ili Iran.
Uzgred, imas li ti decu...?

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Koliko ja znam, prazna stolica se stavi spred vrata kad neko umre!!

Daj cuvajte bre nam neku fotelju, molim vas. Nasi nisu se navikli da sede na stolicu.

Dusan

pre 11 godina

@rade

Samo sanjaj te ruske pvo i ostale sisteme - ja i ostali normalni patriote cemo spreciti to pa makar i po cenu zivota. U Srbiji ce biti samo Srpske vojske

S.Vens

pre 11 godina

Ne ceka nikoga nista.Ovo mi pre dodje kao neka vrsta "juznjacke utehe.Bas je takva vrsta politike EU i njenih zvanicnika dovela do toga da je Srbiji izmakla stolica u EU.Ovde se stvorila klima,da je Srbija neizbezan faktor mira na Balkanu,da nista ne moze da se radi bez nje,da je ona sve uradila tako da ostaje samo da se "formalizuje" njen status.A onda kada vidimo izvestaje iz Brisela koji su realni,ispostavi se da je Srbija pre bliza Africkoj nego Evropskoj uniji.Niko nece uraditi nas posao umesto nas.I to su lepo rekli ljudi.Sada post festum pricati bajke,ne vredi.Politika se menja,a Srbija nije propustila priliku da upropasti priliku.Clanstvo u EU znaci jedan totalan zaokret u politici i drustvu od onoga sto je bilo do sada.Vidimo da se prave druge vrste zaokreta,koje nas vracaju u neko doba koga se ne bi ponovo "prisetili". Otuda ova poseta je vise da kazem protokolarna,a ono sto ima da se kaze i sto je kljucno,receno je odavno i poznato je nasim politicarima.Nije potrebno niko da prevodi.Zna svaki seljak sto prodaje krompir na pijace sta je sve potrebno.Ako smo gradjansko drustvo,ako nas je komunizam upropastio,sto nismo sa drugim istocnoevropskim zemljama u EU.Dakle niko nikoga ne tera u EU,a ako vec "aplicirate" za clanstvo onda i treba da ispunjavate neke uslove.A ako niste u stanju,ne morate.Moze se naravno ziveti i bez EU,ali je kvalitetet zivota onda daleko losiji.

e-krem

pre 11 godina

Red je da pre toga priznate Kosovo g.Lajcak.Srpskom narodu se stalno servira prica o nepriznavanju Kosova od strane pet EU clanica kao da su one u frci sa Kosovom i sopstvenim opstankom a ne sama Srbija.Znate i sami da time Srbiji cinite medvedju uslugu a njenom narodu produzzavate laznu nadu cuvajuci u stvari sami sebe od eventualnih problema jer ste njih sustinski uclanjenjem u EU resili i dopustite da i sama Srbija postane prava sustinska zemlja a ne zemlja iluzionista.

Milan

pre 11 godina

(rade, 21. septembar 2012 11:32)

primecujem da sanjas neki ruzan san, nadam se da ces se kad tad probuditi od ovog uzasnog sna i misliti na sebe, svoju familiju i obliznje ljude...a ne zeleti Deda Mraza jer on ne postoji!

Likica

pre 11 godina

Moj savet je politicari krenite ka osvajanju istocnog trzista kao sto su Kina i Rusija.Mislim da cemo tek tada osetiti ekonomski boljitak.

Zoso

pre 11 godina

E Rade rade sta bi ti ucinio od ovog naroda.Pa mi smo okruzeni nato paktom samo jedna varnica i nestali bi sa lica zemlje. Vidim da imas podrsku rusofila koji neshvataju da bi mi bili poligon za ruske i americke rakete.

novica952

pre 11 godina

Lajčakova priča da nas u EU čeka prazna stolica je samo donekle tačna , ima nešto što nije rekao a što mi svakodnevno vidimo a to je da je mnogo ruku koji tu istu stolicu nama izmiču i svaki dan nam je dalja i dalja. Kad dođemo u prilku da u nju zasednemo nevažno će biti dali postoji EU ili ne. Jedino što je dobro rekao da trebamo raditi na standarima koje je postavila EU i to je za dobrobit našeg naroda i države.

ZoranNS

pre 11 godina

Mi jesmo krivi za sve što nam se dešava, ali kada vidim ovo zadovoljno Lajčakovo lice, izraz kao kada igrate šah i protivnik uvek može da vas matira, ali neće, peče vas na tihoj vatrti, a vi ne možete da odustanete, da srušite figure, morate da igrate dalje, muka mi je.

rade

pre 11 godina

Što se mene tiče može NATO i EU ukoliko ispune sledeće uslove:
1)Plati se nadoknada za uništenu infrastrukturu
2)izvrši se uklanjanje zaostalih kasetnih bombi o trošku NATO-a
3)Uhapse i procesuiraju svi odgovorni u Hrvatskoj za klanje i proterivanje Srba
4)Uhapse i procesuiraju svi odgovorni u Bosni za klanje i proterivanje Srba
5)Uhapse i procesuiraju svi odgovorni na AP KiM za ubistva, otimanje, trgovinom organa i proterivanje nealbanaca i Albanaca, unštavanje srpskih manastira, nadgrobnih spomenika, ubistva Srba povratnika, uništavanje njihove imovine i korišćenje njihovih pokretnosti i nepokretnosti. Baciti akcenat na period posle dolaska KFOR-a.
6)Izvrši se dekontaminacija zemljišta od osiromašenog uranijuma
7)Povuku se priznanja nepostojeće albanske kvazidržave
8)Pohapse se sve kriminogene strukture Albanca i tesno sarađuje sa policijom na hapšenju trgovaca narkotika kako sa albanske tako i sa srpske strane.
9) Prekine se trgovinom narkoticima iz Avganistana (okupira od NATO snaga) preko Turske (NATO članica) kroz AP KiM (okupiran od NATO-a) i sve to preko NATO baza.

U suprotnom im objasniti da imamo zaista egzistencijalnu potrebu da sarađujemo sa Rusijom i Kinom po pitanju geopolitičkih i ekonomskih razloga i motiva te da će, maltene, u centru Evrope i NATO okruženju imati instalirane špijunske i PVO sisteme koji će im zadavati više problema nego Sirija, Iran i Severna Koreja zajedno.
Ovo nije nikakvo rusofilstvo (jer sam daleko od rusofila) već krajnji pragmatizam.

Marko

pre 11 godina

Hajde vi lepo samo uživajte u vašoj EU i vašem dragom NATO-u, a nas ostavite malo na miru. Ne morate da nam ostavljate nikakve prazne stolice i ostali nameštaj, samo nemojte da nam smetate da napravimo naš.

klenga

pre 11 godina

e,moj Miroslave,radio sam u bratislavi godinu dana...zemlja ti je divna i narod je vredan...znam da nam lepo misliš,ali da si mogao nekako pročitati prethodne komentare,shvatio bi,da je nama najdraža naša,ali samo naša,korica hleba...jer,znaš,mi smo nebeski narod.....

Petar

pre 11 godina

Morate da nam date pare, mnogo para. I besna kola. I ne zelimo da budemo jeftina radna snaga, jel ste culi? Iako smo neskolovani hocemo da budemo direktori i menadzeri. I da nam se svi divite. A mi necemo nista da radimo, kod nas u Srbiji direktori samo jedu i voze se i druze sa damama. Ovako Srbi zamisljaju EU.

e-krem

pre 11 godina

Red je da pre toga priznate Kosovo g.Lajcak.Srpskom narodu se stalno servira prica o nepriznavanju Kosova od strane pet EU clanica kao da su one u frci sa Kosovom i sopstvenim opstankom a ne sama Srbija.Znate i sami da time Srbiji cinite medvedju uslugu a njenom narodu produzzavate laznu nadu cuvajuci u stvari sami sebe od eventualnih problema jer ste njih sustinski uclanjenjem u EU resili i dopustite da i sama Srbija postane prava sustinska zemlja a ne zemlja iluzionista.

bezimena

pre 11 godina

(rade, 21. septembar 2012 11:32)

Zaboravili ste veoma važnu stavku.
- da EU i NATO vrate Srbiji sve "srpske" zemlje
Kada sve zahteve ispune mogu da se pridruže Srbiji...:))))

Lajčak čeka referendum

pre 11 godina

Stolica će prazna i ostati!!! Gradjani Srbije odlučuju na referendumu! REFERENDUM ZA SAMOSTALNU I NEZAVISNU SRBIJU!!!

Zoso

pre 11 godina

Intersantno koliko ljudi bi postavljali uslove EU.Pa mi smo gubitnici ,golje finansijski propali i mi da postavlnamo uslove.Ne budite smesni i pazite da nas jos ne ubogalje.Oni mogu biti veoma pogani.

bratislava

pre 11 godina

Sta narod Srbije dobija od EU vidimo kako se zivi u Bratislavi bivsi komunusticki grad ruzan ruzniji od Beograda za vreme bombardovanja.Mi od te EU ne trebada ocekujemo dosta.Ni tamo nije sve idealno kako se prikazuje po novinama(mnogo je jako EU lobiranje po Srbiji) kada se kaze EU ne treba prikazivati Nemacku i Francusku jer su one i pre EU bile jake ekonomski.Uporedimo stanje u Srbiji sa Madjarskom,Slovackom,Rumunijom,Bugarskom,Ceskom.Mi u EU necemo ziveti bolje sigurno nego verovatno isto kao u ovim drzavama.Bolje se okrenuti sebi i jacati obrazovanje,privredu i diplomatiju da se moze svuda putovati sa pasosom ,a ne samo u Sengen zoni i Rusiju(sto je uspeh).

Branko

pre 11 godina

Samo još da priznamo "Kosovo", kao neazvisnu itd....
To je tvoja šargarepa!
Otkud ti obraz da se uopšte pojavljuješ sa takvim idejama!?
Pa ti si, zajedno sa zemljakom Františekom Lipkom, sve učinio da se ugasi SCG i održi referendum o nezavisnosti CG, za koju nije morala da se izjašnjava većina od upisanih birača CG!
Time bismo i tebi, kao ministru inostranih poslova Slovačke, države koja nije priznala tzv. "državu Kosovo", olakšali posao sa tvojim šefovima iz USA, NATO, itd.....
Idi kući! Sram te bilo!

Adam

pre 11 godina

@ Rade

Bolje da ne komentiram ništa od onoga što pišeš, jer su to takve nevjerojatne nebuloze da je previše čak i ako je od jednoga Srbina !

Samo da te upozorim na jednu osnovnu stvar: NE POSTAVLJA SRBIJA UVJETE NI EU NI NATO, već obrnuto, jer Srbija (barem verbalno) želi u EU, možda i NATO. Možda to jednoga lijepog dana ipak uspiješ shvatiti...

alpinista

pre 11 godina

Prazna stolica je i ispod vešala.

NE NE NE evropskoj uniji.

Srbijo okreni se sebi, reši svoje O G R O M N E probleme (korupciju, bedu, zdravstvo, školstvo..........)

Omogućimo sebi zdrav i koliko-toliko pristojan život u ovim smutnim vremenima.

S.Vens

pre 11 godina

Ne ceka nikoga nista.Ovo mi pre dodje kao neka vrsta "juznjacke utehe.Bas je takva vrsta politike EU i njenih zvanicnika dovela do toga da je Srbiji izmakla stolica u EU.Ovde se stvorila klima,da je Srbija neizbezan faktor mira na Balkanu,da nista ne moze da se radi bez nje,da je ona sve uradila tako da ostaje samo da se "formalizuje" njen status.A onda kada vidimo izvestaje iz Brisela koji su realni,ispostavi se da je Srbija pre bliza Africkoj nego Evropskoj uniji.Niko nece uraditi nas posao umesto nas.I to su lepo rekli ljudi.Sada post festum pricati bajke,ne vredi.Politika se menja,a Srbija nije propustila priliku da upropasti priliku.Clanstvo u EU znaci jedan totalan zaokret u politici i drustvu od onoga sto je bilo do sada.Vidimo da se prave druge vrste zaokreta,koje nas vracaju u neko doba koga se ne bi ponovo "prisetili". Otuda ova poseta je vise da kazem protokolarna,a ono sto ima da se kaze i sto je kljucno,receno je odavno i poznato je nasim politicarima.Nije potrebno niko da prevodi.Zna svaki seljak sto prodaje krompir na pijace sta je sve potrebno.Ako smo gradjansko drustvo,ako nas je komunizam upropastio,sto nismo sa drugim istocnoevropskim zemljama u EU.Dakle niko nikoga ne tera u EU,a ako vec "aplicirate" za clanstvo onda i treba da ispunjavate neke uslove.A ako niste u stanju,ne morate.Moze se naravno ziveti i bez EU,ali je kvalitetet zivota onda daleko losiji.

vodoinstalater

pre 11 godina

Kakva bre Eu? Kakav NATO? Neće Srbenda da radi a u EU se dirindži od jutra do sutra. Lepo se živi ali MORA DA SE RADI, a Srbin to neće. Ili barem neće ovde u Srbiji.

Čudna smo mi sorta. Tu ne ubrajam sebe i moju porodicu.

zoran

pre 11 godina

Ma kav NATO, kakva EU. Mi ćemo u Varšavski Pakt i u SEV. Oni odavno ne postoje ali mi ćemo ZA INAT da im se pridružimo. Ko nama šta može? Svučem pet piva i ima da im se naj**** keve.

Žaki

pre 11 godina

Već dugo vremena slušam kako nam se postavljaju uslovi za ulazak u EU, sa Kosovom kao najvećim i najbolnijim pa još i poslednjim uslovom za tu praznu stolicu; pa s tim u vezi imam jedan predlog?! Ako je zapadu toliko stalo do odvajanja Kosmeta od Srbije, a u isto vreme žele ovu državu u svojoj zajednici zbog ravnoteže sa Rusijom - zašto onda mi ne bi postavili problem malo drugačije? Ako želite da Srbija podpisuje nekakve protokole o nezavisnosti Kosova onda nas najpre primite u EU pa će nezavisnost biti podpisana po automatizmu?! S tim što u klauzulu treba da uđe i stavka da je Srbija cela ušla u Uniju a u slučaja kraha iste, Srbija izlazi iz Unije onako kako je i ušla - cela, tj. sa Kosovom kao sastavnim delom! Dakle, nezavisnost Kosmet dobija samo ulaskom Srbije u EU, a ne obratno jer je to odricanje bez garancija da ucena na nekom drugom polju više neće biti. Mislim da bi ovo bilo fer rešenje za sve tri strane!? Mimo ovoga, ma kako to zvučalo, ova situacija samo generiše korupcionaške apetite širom evropske unije;...o nama da ne govorim.

smorko

pre 11 godina

Zaista hvala najlepse, od srca....... Ali ubedjen sam da nama to ne treba.
Nema razloga da ne budemo otvoreni u oba pravca i kulturno i ekonomski (ako moze, ako ne...... pa nista novo). Al te unije, left join, right join etc... ostavi samo za MySQL.

Likica

pre 11 godina

Moj savet je politicari krenite ka osvajanju istocnog trzista kao sto su Kina i Rusija.Mislim da cemo tek tada osetiti ekonomski boljitak.

Milan

pre 11 godina

(rade, 21. septembar 2012 11:32)

primecujem da sanjas neki ruzan san, nadam se da ces se kad tad probuditi od ovog uzasnog sna i misliti na sebe, svoju familiju i obliznje ljude...a ne zeleti Deda Mraza jer on ne postoji!

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Koliko ja znam, prazna stolica se stavi spred vrata kad neko umre!!

Daj cuvajte bre nam neku fotelju, molim vas. Nasi nisu se navikli da sede na stolicu.

Neko Iz Mase

pre 11 godina

@rade
"U suprotnom im objasniti da imamo zaista egzistencijalnu potrebu da sarađujemo sa Rusijom i Kinom po pitanju geopolitičkih i ekonomskih razloga i motiva te da će, maltene, u centru Evrope i NATO okruženju imati instalirane špijunske i PVO sisteme koji će im zadavati više problema nego Sirija, Iran i Severna Koreja zajedno".

Rade sine, pogledaj mapu Sveta koju si imao u osnovnoj skoli. Uzmi lenjir i odmeri koliko je daleko Rusija, pa onda Kina. Zatim, uzmi mapu NATO zemalja, pa proceni gde bi padale rakete, ako bi u Valjevu, Beogradu ili Kragujevcu, TI i TVOJI instalirali PVO da brane Kinu ili Iran.
Uzgred, imas li ti decu...?

euroskeptik

pre 11 godina

@ Mr. Lajcek: Ja bih iskreno voleo kada bi ta prazna stolica koja navodno s nestrpljenjem ocekuje Srbiju, cak i do kraja "integracionog" procesa sa EU ostala prazna (bez clanstava Srbije). Molim Vas navedite mi bar jednu drzavu(ajmo zvanicno kako se to obelezava u Briselskoj administraciji: EU-15 old member states, EU-10 new member states and EU-2 (Romania & Bulgaria)koja je svoje clanstvo platila sa 15% teritorije i gubitkom nacionalnog identiteta (tih 15% teritorije Srbije predstavljaju pravi identitet/pecat Srbije.

Zoso

pre 11 godina

E Rade rade sta bi ti ucinio od ovog naroda.Pa mi smo okruzeni nato paktom samo jedna varnica i nestali bi sa lica zemlje. Vidim da imas podrsku rusofila koji neshvataju da bi mi bili poligon za ruske i americke rakete.

msimas

pre 11 godina

"lepo covek kaze,,ne jurite u EU vec prvo napravite normalnu drzavu i ne zanosite se datumima,, a mi zapeli EU pa EU."

Lepo covek citirao Dr. Kostunicu.

Hans

pre 11 godina

Gospodin Lajčak ima puno pravo kada kaše da Srbija treba što brže da ide putem reformi. Mislim da je svojevrstan skandal da su tzv. proevropske partije dok su do nedavno bile na vlasti tako malo u tom pravcu učinile. Druga stvar je pitanje Kosova. Tu treba konačno napraviti platformu Srbije i nje se držati. Sve jedno ko je na vlasti i ko će sutra biti i da li ta platforma ima i delove Miloševićevog pristupa, ona mora po pitanju najbitnijih rešenja biti zajednička i branjena danas i u svim budućim vremenima. Nemci to zovu i jako su na to ponosni: «kontinuitet spoljne i unutrašnje politike» i njega se slepo drže. To je dogma koju sve stranke poštuju. Sve jedno ko u Nemačkoj dodje na vlast, bitni elementi te politike se ne menjaju. To se najbolje vidi na njihovom pristupu zemljama Balkana, a naročito Srbije. Možda je pravi moment da se to postigne i u Srbiji. Time bi sve strane, naši prijatelji i manje prijatelji, jasno znali, šta Srbija i Srbi žele, hoće i mogu.

novica952

pre 11 godina

Lajčakova priča da nas u EU čeka prazna stolica je samo donekle tačna , ima nešto što nije rekao a što mi svakodnevno vidimo a to je da je mnogo ruku koji tu istu stolicu nama izmiču i svaki dan nam je dalja i dalja. Kad dođemo u prilku da u nju zasednemo nevažno će biti dali postoji EU ili ne. Jedino što je dobro rekao da trebamo raditi na standarima koje je postavila EU i to je za dobrobit našeg naroda i države.

Dusan

pre 11 godina

@rade

Samo sanjaj te ruske pvo i ostale sisteme - ja i ostali normalni patriote cemo spreciti to pa makar i po cenu zivota. U Srbiji ce biti samo Srpske vojske

ZoranNS

pre 11 godina

Mi jesmo krivi za sve što nam se dešava, ali kada vidim ovo zadovoljno Lajčakovo lice, izraz kao kada igrate šah i protivnik uvek može da vas matira, ali neće, peče vas na tihoj vatrti, a vi ne možete da odustanete, da srušite figure, morate da igrate dalje, muka mi je.