Četvrtak, 20.09.2012.

22:38

Vučić: Rebalans budžeta iznuđen

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je rekao u Skupštini Srbije da je predlog rebalansa budžeta iznuđen zbog katastrofalne ekonomske situacije.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Rebalans budžeta iznuðen IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Svi znamo ko snosi odgovornost za ovakvo katastrofalno stanje. Bivša vlada je totalno ispraznila budžet i zadužila nas toliko da će biti jako teško da se izvučemo iz krize. Naravno da je u takvoj situaciji rebalans budžeta iznuđen, jer Vlada pokušava na sve moguće načine makar da ublaži posledice.
(Seele, 21. septembar 2012 00:29)

Recimo da ja ne znam ko je kriv za ovakvo ekonomsko stanje u našoj zemlji. Kako Vi i Vam slični znate sa sigurnošću da je prošla Vlada krala? Bili ste sa njima? Dojavljeno Vam je iz pouzdanih izvora? Načuli ste? Kako možete tako prejudicirano da tvrdite i što je još gore da mislite da znate istinu, i to onu pravu koju su Vam servirali na crvenom jastučiću?

I još nešto moram da primetim - čitajući komentare dolazim do zaključka da smo veoma nepismeni i neobrazovani. Tragedija!

radandco

pre 11 godina

Posto ste ocistili drzavnu kasu dok ste vodili kampanju pa onda pakovali kufere, sad iz debele hladovine mozete lako da kritikujete rebalans.

LIPŠI MAGARE DO ZELENE TRAVE

pre 11 godina

Gosn.Vučiću, rebalan budžeta, jeste iznuđen "zbog katastrofalne ekonomske situacije" kako kažete ali zar mislite da ovakav "predlog rebalansa" može biti odgovor na "katastrofalnu ekonomsku situaciju"?!
Hrvatska otpušta 20.000 zaposlenih u državnoj upravi i javnom sektoru, a Srbija ni jednog; ne smanjuju se penzije i plate, sem one najviše, a očekuje se i da budžetski deficit do kraja godine popuni neko drugi, kako bi svi budžetski korisnici bili namireni i redovno isplaćene plate i penzije?!
I to treba da bude osnova za budžet za narednu 2013.godinu, samo socijalna komponenta, a razvojna - nova radna mesta i izvoz, ostaju "tabu tema" do daljnjega?!

tanja

pre 11 godina

Pa sta je mislio, da je preuzeo vlast u Emiratima pa pare nisu problem. Za njega su i glasali siromasni verujuci da ce sns nesto bolje raditi. Da ima para u sred krize i ds bi radila bolje i ne bi otisla s vlasti. Ako Vucic ne zna bolje od onih koje je kritikovao, sta se prihvatao posla. Mnogo kukaju i svaljuju krivicu na druge.

james

pre 11 godina

alo bre ljudi, sto se ugledate na komentare SNS-ovaca. vidite kako su fini konstruktivni,lepi, dobronamerni, odmereni... ma, milina ih je citati.

pera kojot genije

pre 11 godina

srdačan pozdrav @brrr i @srele, ulepšali ste mi dan, i potvrdili ono što svi znamo, da vam neko piše tekstove komentara...

Jasmin

pre 11 godina

Da bi se ispravilo sve je DS cinio u prethodnih 12 godina bice potrebno mnogo vremena. Ipak su oni za svo to vreme unistavali privredu, ekonomiju, pravni sistem i tako dalje da ne nabrajam, a pravo stanje se tek sad saznaje jer su kontrolisali medije i tako narodu servirali lazi.

Jevrem

pre 11 godina

Svima je u Srbiji jasno da je za nase katastrofalno ekonomsko stanje kriva prethodna vlada na celu sa DSom. U toj istoj vladi je ucestvovao i Stefanovic koji je na najgori nacin zastupao interese Srbije u vezi sa Kosovom. Svi ugovori koje je on potpisao jako su diskutabilni, jer srpska javnost nije ni jedan ispitala do kraja. Bojim se da se Vucic nasao u cudu kada je procitao sta je sve Stefanovic potpisao i na sta se sve obavezala nasa Srbija. Kroz nasu bogatu istoriju imali smo puno puta situaciju da Srbi prodaju veru za veceru, tako da uopste ne sumnjam da je i scenario sa Stefanovicem u najmanju ruku slican. Vucic se bori hrabro i dostojanstveno iako je zatekao puno nasledjenih problema, zelim mu puno uspeha u daljem radu i neka nastavi da radi kao i do sada transparentno i pravicno.

johnny walker

pre 11 godina

Iznudjen, da, jer je prethodna vlast zaduzila ovu drzavu i dovela je na ivicu propasti svojom losom politikom i dopustanjem da kriminalci i dalje pljackaju i setaju slobodno. Sad jedino sto mogu da rade, jeste da kritikuju krpljenje rupa koje su sami napravili.

jelka

pre 11 godina

Sadasnja Vlada je krenula sa "mrtve" tacke i neverovatno je i apsurdno prebacivati krivicu na ljude koji pokusavaju da pomognu Srbiji.

Tutti fantastico

pre 11 godina

Baš je bilo zanimljivo, kada je Borko prebacio Vučku kako novog MIP-a Mrkog niko živ ne može da otera na put u inostranstvo, iako mu je to dužnost, kao ministra "spoljnih poslova"?!
Snalažljivi Vučko je odmah kontrirao rečima da je upravo danas na sednici Vlade pitao Mrkog gde je, jer ga uopšte ne viđa i kao svedoka pozvao se na prisutnu ministarku Kalanović?!
Ergo, MIP Mrki intezivno putuje u inostranstvo u okviru nekakve "tajne diplomatije" sa kojom nije upoznat ni potpredsednik vlade, iako je vlada u obavezi da vodi "tarnsparetnu politiku" i javnosti stavi na uvid makar "protokolarnu vest"?!
Šta li to "mulja" Mrki po "belom svetu", poznat i kao "čuvar Miloševićevog trezora" dok je bio ambasador na Kipru?!

Ivica

pre 11 godina

Vucic je na krajnje realan nacin objasnio zasto se mora izvrsiti rebalans, ko nece da veruje u to i ne mora ali jedno je sigurno, za katastrofalno stanje ne moze da odgovara ova vlada na celu sa SNSom jer oni su ovo stanje zatekli a zateceno stanje je upravo posledica delovanja prethodne vlade na celu sa DSom. Sto se tice Kosova ista je stvar, Stefanovic je dogovorio i potpisao odredjene stvari ne vodeci puno racuna o interesima Srbije i sada Vucic te iste sporazume mora da prihvati jer drugog izbora nema. A upravo je sporazum o integrisanim granicama samo korak blize ka nezavisnosti Kosova za sta je direktno odgovoran Stefanovic, jer ovim sporazumom Srbija na direktan nacin priznaje granicu sa Kosovom… Nazalost i ovaj sporazum kao i mnogi drugi upakovan je tako da Stefanovic moze da ga brani pred javnoscu ali njegova sustina je jako losa za interese Srbije a jako pozitivna za Kosovo, jer im je upravo Stefanovic omogucio da dodju do onoga sto zele.

Dragan Jurić

pre 11 godina

@ (Dr.Mir.Cirovic, 21. septembar 2012 09:10)

Svaka čast za komentar! Ogovaranje i stalno tužakanje priliči dokonim babama i deci u prvom razredu...

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Uz naziv rebalans budzeta morala je da stoji naznaka EVIDENCIJA ZATECENOG STANJA i onda bi poslanici razumeli o cemu se radi a vlada ce kako je i najavljeno SVOJ BUDZET predstaviti za dva meseca,vlada mora da racionalno trosi svoju energiju jer je pred njom katastrofalno zateceno stanje a i poslanici moraju toga biti svesni i nezaludjivati se beskonacnim praznim diskusijama,svi konacno treba da pokazu da rade u korist naroda,nije to tako tesko.

KGB

pre 11 godina

A i ulje od 175 dinara je iznudjeno? Po 50% skuplje nego u Bosni, Crnoj Gori, Makedoniji pa cak i na Kosovu. Neko ti uvrnuo ruku da napumpas cene i pljackas sirotinju? Sve se plasim.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vladimir, 21. septembar 2012 02:26)

Nije lepo lagati, ko laže taj krade. U Bosni je ulje 3KM, a u CG je 1,5 eura, to je što znam, a za Kosovo i Makedoniju ćemo ostaviti tebi da ispitaš, ali nadam se da ćeš ovaj put biti iskren.

vanja

pre 11 godina

Da li je rebalans budžeta pravi potez videćemo u narednom periodu.Ali da njega nema možemo samo zamisliti kako bi bilo u ovoj državi onom delu građana koji ne bi dobili penzije ili plate.Lako je nekima u skupštini da ovo komentarišu kao loš potez vlasti jer oni ne žive od 20000.Vlast čini veliki napor u ispravljanju grešaka predhodnog režima.

zos

pre 11 godina

Gospodja Kalanovic nezna da postoje dugovi u drzavnom budzetu..isto tako ne zna ko se toliko zaduzivao I za sta su se trosile te pare…Koja je njena uloga ovde, pojma nemam

Jelica

pre 11 godina

Ne razumem ljude, kad neko radi nesto dobro za svoju zemlju, pljujete po njemu i govorite lopov, isto to radite i kad covek ne radi nista za svoju zemlju a sedi u ministarskoj fotelji. Jel bi ovako pljuvali i da je DS i dalje na vlasti! Strasno.... Vucicu samo napred!!!!

LOLITA

pre 11 godina

Gospodin Vučić je sve upavu što je rekao i svaka mu čast doslo je vreme da se u Srbiji uvede red, nereda nam je preko glave ,što je napravio DS.

Dr.Mir.Cirovic

pre 11 godina

Postovani gospodine Vucicu,Mislim da Vasa diskusija sa podijuma Skupstine ne odgovara nivuo jednog predstavnika vladajuce stranke,ja kao gradjanin Srbije ocekujem jedano egzaktno izlaganje o teskom vremenu koje nam predstoji,ostavite avionske karte i druge gluposti i posvetite se problemima i iznesite ih javnost korektno i istinito a ogovaranje ne prilici jednom politicaru Vase nivoa.Jos jedna zamerka stalno podvlacite da je prosla vlada trosila novac ne namenski Vi imate kao mogucnost da se informisete od Vaseg premijera ne treba samo opnjkavati DS vec se zapitat sta radi Vas premijer cija partija je stalno na vlasti od gospodina Milosevica pa do danasnjih dana.
Vas komentar na TV izgedao je malo kao mala propaganda Vase moci, a mislim da Vi i niste svesni koliko ste mocni, Vi ste mocan i tako i treba da bude jer biraci to ocekuju od Vas ali gospodine ocekuju i resenja i rezultati tih resenja.I molim Vas ne blatite DS jer je i to partija srpskog zivlja a mi cemo da Vas ocenimo tek po zavrsetku Vase moci.

nev

pre 11 godina

Smesno je koliko komentatora ovde pripada strankama. Od kritikovanja nove vlasti za posledice vladanja stare bez ikakve realne podloge ko da je nova vlast pobedila protiv volje gradjana do nekritickog podrzavanja nove vlasti zaboravljajuci prethodne dogadjaje.
Nemogu da skontam da mozete ucestvovati u medijskom ratu misleci da ostali nece primetiti preterivanja i pristrasno zaboravljanje cinjenica. I onda kad se na sledecim izborima broj clanova belih listica poveca na 50 % (nadam se da nece i da ce ova vlada uraditi nesto ili prethodna koalicija izbaciti aferase na svim nivoima) onda sta ce biti. Jel shvatate da narod tesko zivi i da mu je dosta svega. Izgubio je nadu, na svakom koraku ga vlast omalazava i opterecuje a on sve cutljiviji. Jel shvatate da se narod nalazi na granici tolerancije i da ako pukne nece biti neke ruzicaste revolucije.....

brrrr

pre 11 godina

Meni samo nije jasno zasto cvetkovic nije preduzimao sve ovo dok je on bio premijer, nego sad nasao da pametuje…ostavio je dugove za sobom, trosi ne zna se gde I sad krivi vladu koja postoji dva meseca da je mesecni budzet prevelik…pa naravno da je veliki kad treba da se zakrpe rupe.

DARKO

pre 11 godina

Borba protiv korupcije i kriminala treba da bude sveobuhvatna borba celoga drustva a ne samo Vucica!!! Naravno da svi treba da odgovaraju za svoja dela a ako kriminalci budu nosili narukvice u svojim velelepnim vilama, kakva je to pravda??? Kako sa Predsednikom Vlade i Ministrom unutrasnjih poslova, Vucic moze da saradjuje kada je ovaj non - stop cirke i blamira nas pre svetom sto pijan daje vise od pola izjava!!! Pa to se vidi iz aviona!!!

milan

pre 11 godina

Vuciceva taktika je da stalno ponavlja jedno te isto tako da vremenom neke i ubedi da samo tako moze biti kako on kaze. Nijedna vlada na svetu nije iskrena a nasa ova sadasnja ima najmanje osnove za tako nesto. Vucic sada hoce da druge uci necemu sto on nikada nije znao ali bi da sipa tocirom u glave ljudi na ulici o iskrenosti, nevinosti sadasnje vlasti, korupcija svakodnevno kao da je on izumeo borbu protiv korupcije itd. a ustavri misli kako da sredi demokrate da zna ako oni stanu na noge nista od njegovih sest godina vladavine.

Rade

pre 11 godina

Jeste...i rejting nam iz umereno rizicne u visoko rizicne pao zbog prethodne vlade...i poslednjih 12 godina su krive zbog stanja u kome se nalazimo...a prethodne samo 4 u vladi je bio sadasnji premijer...i nije tebi bitno kako ce stanje da bude nama,vazno je da ds nije ta koja ce da vodi u katastrofu nasu zemlju,a ti ces naravno da okrivis opet bivsu vlast...i lepo neko primetio,kakvi 1200000 nepismenih,kakav narod,takva nam i vlast,cini mi se da je bilo vise od ove brojke...da ne bude zabune,i ds je pokazala da nije sposobna da vodi ovu zemlju,nama trebaju korenite promene,nova politika...novi ljudi...

srele

pre 11 godina

Meni samo nije jasno zasto cvetkovic nije preduzimao nista dok je on bio premijer i minista finansija, nego sad nasao da pametuje…ostavio je dugove za sobom, trosi ne zna se gde I sad krivi vladu koja postoji dva meseca da je mesecni budzet prevelik…pa naravno da je veliki kad treba da se zakrpe rupe

chooyu

pre 11 godina

Alo majstore....spusti loptu malo. Ajmo racionalno. Stisajte strasti sad imate vlast i prestanite da budete uspaljeni. Iskopavanja proslosti i pljuvanja po prethodnicima samo oduzimaju energiju. Umesto sto osipas drvlje i kamenje po nekome ko je penjao tako tesku planinu kao sto je Akonkagva i to u zimskim uslovima, bolje se ugledaj na njega ili bar poslusaj sta ti govori neko ko ima petlje da se na takav pothvat odvazi. Ili si samo ljubomoran....a to nikako nije racionalno!

Ana

pre 11 godina

Kako je žalostan ovaj Borko, sada će ispasti da on i nije pregovarao u ime Vlade već u ime Društva prijatelja šumskih gljiva iz Donje Moštanice.

james

pre 11 godina

Jedan od prethodnih guvernera je bio i Dinkić, tako da sadašnja guvernerka nije prva a koja je član vladajuće stranke.

A i nešto nisam video da se prethodna vlast pretrgla od poštovanja zakona i ustava.
(Aleksandar, 21. septembar 2012 00:01)

i sta sad? jel to amnestira novu vladu?

Dragan Jurić

pre 11 godina

Upalim TV: Vučić! Sednem u auto,upalim radio: Vučić! Otvorim novine: Vučić! Upalim kompjuter: Vučić! Hajde da pročitam nešto o fudbalu i Zvezdi,k`o velim nema politike: Vučić! Trebalo bi da doručkujem,ogladneo sam,ali ne smem da otvorim frižider. Bojim se,iskočiće Vučić!

русвај

pre 11 godina

Е, што ови политичари воле да "исисавају" паре из банака и јавних предузећа! То се зове крађа, какво "исисавање", бре! Можда и ви планирате да "сисате"?! Није вам Србија крава музара! Све "сисаче" у менгеле оковати!

vuk 66

pre 11 godina

Čitajući ove komentare čini mi se da je Aleksandar Vučić kriv za to što smo na Balkanu.Pa ako i treba da bude kriv jer je došao u veoma težak položaj.Položaj čoveka koji mora da rašćišćava stvari.Svi vi koji ste komentarisali jahali ste na "oslobodilačkom talasu"petog Oktobra misleći da donosite nešto novo i dobro ovoj zemlji,a doneli ste pustoš i haos koji sada vlada,jer oni koji su došli da vode ovu državu na tom talasu su bili do bola nesposobni.Ali orni da kradu i da pune svoje džepove.Vi to sada vidite,pa budite ljudi i to priznajte.Ljutski je grešiti,ali je i ljutski to priznati.

Miki skepticni

pre 11 godina

Da li je rebalans budzeta pravi potez, o tome se moze raspravljati ali bilo je ili to ili nema plata I penzija. Simptomaticno je to da je rebalans prakticno iznudjen krajnje neodgovornim ponasanjem prethodne Vlade I ministra finasija, tako da se rebalansom budzeta prakticno placaju potezi Mirkovi.

anabela

pre 11 godina

Mislim da je svima jasno da za rebalans nije odgovorna nova Vlada I da su to repovi neodgovornog (najblaze receno) ponasanja pojedinaca iz prethodne Vlade.

pera kojot genije

pre 11 godina

ne znaju ovi gde udaraju, glasali ste za nazadnjake, ili sarali po listicima i takoo glasali za nazadnjake, ili sedeli kod kuce i tako glasali za nazadnjake, pa izvol'te ga...
samo je idiot mogao da misli da je time "kaznio" ds, kaznili ste sve nas, a njima je i dalje dobro, ovo su bili izbori na kojima se glasalo za manje zlo, a izglasano je VECE ZLO, ko normalan misli da ova komunjarsko radikalska vlast moze, hoce i ume da uradi bilo sta dobro za srbiju i za nas?

Laci

pre 11 godina

Nedavno je objavljeno da u Srbiji ima 1.3 miliona funkcionalno nepismenih.
Sumnjam da je ta brojka tacna. Sudeci po rezultatima izbora i sa kime sve se gradjani odusevljavaju i za koga navijaju ta brojka mora da je mnogo veca. Bar dvostruka.

Kastaneda

pre 11 godina

Vrhunac licemerja je reci da je sadasnja vlada koja je tu neka dva meseca odgovorna za stanje u kasi!! Odgovornost iskljucivo i jedino pada na ljude koji su drzavu vodili predhodnih DVANAEST godina!! Sta god da je sadasnja vlada radila za ova dva meseca, moramo se sloziti da to ne bi moglo u tako kratkom roku da proizvede neke vidljive posledice!

Severus

pre 11 godina

Stefanovic se prosto raspomamio dajuci i potpisujuce sve sto mu se poturilo pod nos. Pitam se da li mu je ikad palo na kraj pameti daovaj narod ima pravo da odlucuje i da zna sta mu se desava sa teritorijom. Pitam se da li je taj covek uopste osetio potrbu da procita sve sto je potpisao ili nije cak ni to uradio.

Vladimir

pre 11 godina

A i ulje od 175 dinara je iznudjeno? Po 50% skuplje nego u Bosni, Crnoj Gori, Makedoniji pa cak i na Kosovu. Neko ti uvrnuo ruku da napumpas cene i pljackas sirotinju? Sve se plasim.

Nenad

pre 11 godina

Vucicu nadam se da citas sta pisemo. Kako mozes da sedis sa ovim folirantima u vladi konkretno Dacicem, Krkobabicem i Dinkicem? Da li ti druze shvatas da imas istorijsku sansu da napravis nesto prvenstveno od sebe a mozda i od ove drzave. Nikakvi kompromisi ne treba da te zanimaju. Ekonomska situacija je toliko losa da najradikalnije i najbolnije rezove mozes da napravis i postavis stvari na zdravu osnovu a da ti niko ne zameri. Pohapsi sve lopove, korumpirane politicare, otvori im sve afere i skupi m....a zameri im se! Pasce ova nakaradna vlada ali ces ih pocistiti na izborima posle toga to i slep vidi!

Vlada

pre 11 godina

Po svemu sudeci broj poslanika koji bi zeleli da ne budu opozicija i da odlucuju, zamajavaju javnost da bi uradili bolji rebalans i smanjili dug ali sta kad su ga oni napravili. Da li misle da ce EU izgubiti u vaznosti ako oni ne potpisu sve sto se od Srbije trazi. Najveca steta za Srbiju je sto se svi sada zale EU da izbor u Srbiji nije dobar i priznaju sudove EU. Sazrelo je vreme i da se donese Zakon o nepriznavanju Suda, bar u Strazburu, i da odluka naseg najviseg suda bude konacna. Pa, valjda smo mi neka drzava. Zasto je uvek tudje bolje od naseg. A oni koji su nas doveli u ovu tesku situaciju moraju da odgovaraju nasim sudovima koje bi morali da pustimo da budu nezavisni pa kako kome bude. Nekog pomaka mora da bude inace Bankrot ce se desiti.

KGB

pre 11 godina

Ajmo sada ćate DS-a: Toma diploma, koferče, radi nešto Vučiću, sjaši kurta, vraćaju se 90-te, presvučeni radikali,... Pa jel vi čitate uopšte vesti ili kao po komandi automatski opletete po Vučiću čim se njegovo ime spomene u naslovu?

Izneveren

pre 11 godina

Alo majstore pa ekonomija je u katastrofalnom stanju jer je 12 godina vodi Dinkic koga ti sada podrzavas, a znas i sam i rekao si javno da je grobar srpske ekonomije.
Dosta vise sa demagogijom, zute si smenio, a koliko vidim bice nam sve gore i gore, PDV ste podigli, cene rastu, krece inflacija... mislis da ces svaljivanjem krivice na druge opravdati neuspeh tvoje vlade?
za tebe smo glasali da nam bude bolje, a ne da nam sada ti objasnjavas zasto je lose!
Vec vidim da ce rditi opet kuka i motika!!!

Dolores

pre 11 godina

Građani Srbije znaju da ova Vlada radi za interes naroda i države. Mislim da ova Vlada radi da se sačuva teritorijalni integritet i suverenitet nše države. Vreme je da se stanje u našoj državi poboljša,a Srbija i treba da bude vojno neutralna država. Borislav Stefanović bi trebao da kaže šta je potpisao, i na šta je stavio paraf.

wortha

pre 11 godina

posto si objavio ko je krao na izborima i razresio sve afere, odlucio si da se pozabavis i drugim pitanjima, na primer Cedinim letovanjima:) eh, sta su ti kompleksi

bezimena

pre 11 godina

Zato će partijska prćija (što nije bilo ni u jednoj prethodnoj Vladi) da bude SNS...
(bezimena, 20. septembar 2012 22:58)

Izvinjavam se, greška u pisanju, treba da piše NBS (Narodna banka Srbije).

p.s. molim admina da ovo objavi

Seele

pre 11 godina

Svi znamo ko snosi odgovornost za ovakvo katastrofalno stanje. Bivša vlada je totalno ispraznila budžet i zadužila nas toliko da će biti jako teško da se izvučemo iz krize. Naravno da je u takvoj situaciji rebalans budžeta iznuđen, jer Vlada pokušava na sve moguće načine makar da ublaži posledice.

Aleksandar

pre 11 godina

za (bezimena, 20. septembar 2012 22:58)

Jedan od prethodnih guvernera je bio i Dinkić, tako da sadašnja guvernerka nije prva a koja je član vladajuće stranke.

A i nešto nisam video da se prethodna vlast pretrgla od poštovanja zakona i ustava.

Milorad

pre 11 godina

Bez sale, potrudio sam se 5-6 minuta da nadjem sve vesti u B92 od formiranja "nove" Vlade Srbije i evo rezultata koji su zastrasujuci, doduse od koga dolaze, vise diletantski nego bilo sta ali sami prosudite da li je sve lupetanje i demagogija i da li je ista od ovoga mrdnulo. A o tome da se ne skida sa medija za sta je pljuvao DS kad god je stigao necu ni da govorim:

Vučić: Neće biti zaštićenih
Vučić: Nema osobe pred kojom klečim
Vučić: Udaramo na "krupne ribe"
Vučić: Za mene nema nedodirljivih
Vučić: Smeli smo da diramo svakoga
Vučić: Čistićemo državu od vrha
Vučić: Niko neće biti pošteđen
Vučić: Krećemo od najvećih krivaca
Vučić: Istraga kreće s mnogo mesta
Vučić: Može da me zove i Sveti Petar
Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna
Vučić: Rebalans budžeta iznuđen
Vučić: Ukidamo prisluškivanja
Vučić: Očekujem datum na proleće
Vučić: Tražiću odgovornost na Vladi
Vučić: Garantujem slobodu medija
Vučić: Srbija neće pristupiti NATO
Vučić: Džajić sve sam odlučuje
Vučić: Znamo šta su naše obaveze
Vučić: Nema nagodbe sa Bogićevićem
Vučić: Uskoro istraga o "Politici"
Vučić: Srbija će obnavljati Irak
Vučić: Nije savršeno, ali je bolje
Vučić: Krećem od vrha države
Vučić: Žestok obračun sa kriminalom
Vučić: Svi protiv korupcije
Vučić: Ne izmišljajte za Karića

Ovo se u narodu zove devojka za sve.

Zorica

pre 11 godina

Vucicu, ajde malo smanji dozivljaje. Sve si ti to lepo zamislio, ali shvati da je nemoguce. Boris se protiv vetrenjaca, a i sam si jedna od njih.

Miljko

pre 11 godina

Ovaj Vucic ceo zivot isti, uvek unosi svadjalacku atmosferu u Skupstinu, ceo zivot nekoga napada, optuzuje, vredja, omalovazava, laze, izmislja i od toga dobro zivi, cak postao "visoki" politicar. Ustvari, bio i ostao samo radikal. Dzaba ti Vucicu visoke ocene na Pravnom, kojim si se toliko puta pohvalio kada ne razlikujes paraf od potpisa i jos se, na svoju bruku cudis sto je paraf stavljen na svaku stranicu, svoje neznanje potenciras kao neku veliku pamet, cemu si veoma sklon. Gade mi se populisti i demagozi kao ti

grdna_ja

pre 11 godina

Pa gospodine Vučiću da pođemo redom; vi ste iznuđeni, SNS je iznuđen, guverner iznuđen, nepartijski direktori iznuđeni...vlada iznuđena! Pa sta ste mislili, da Vučić podmetne leđa za rebalans: on nikada nije kriv, jednostavno predhodna vlast je uzrok iznudi. I tako dalje. Sve ce im biti iznuđeno.
Samo smo mi IZNURENI i PRINUĐENI!

jagoda

pre 11 godina

I trebalo bi da se ova praksa primenjuje i po drugim preduzecima gde se najvise profitiralo u predhodnoj Vladi.Ovim Vucic jasno stavlja do znanja da se veoma razlikuje od svojih predhodnika.

izem ti ...

pre 11 godina

Kada smo kod 'iznudjivanja':
Dali je iznudjivanje postavljnje za ministra poljoprivrede osobe protiv koje se vodi krivicni postupak radi bas radi korupcije.?

Znaci posao kao ministar moze dobiti i takva osoba, ali ako neko hoce da bude taksista ne moze dobiti dozvolu ako se protiv njega vodi isti takav postupak

zmitjkoe

pre 11 godina

Dobijem morsku bolest kad cujem njega da kaze "vlada ce uvek biti sa narodom". Dosao u skupstinu da kaze kako je posten, da opali po DS i prosloj vladi i da lupi neku glupost, kako vec uvek radi.

gost

pre 11 godina

Čuj iznuđen sada, a ja mislio da imate plan i kada mislite da ubacite onih tominih sto milijardi evra predizbornih u veliki vodoputni koridor. Ne držite nas više u neizvesnosti.

Piter

pre 11 godina

Ah, ta Akonkagva... Stara radikalska retorika se budi, kada je politicki protivnik u pravu onda pokusaj da zadas niske udarce. Ceda je barem posetio bratske juznoamericke narode, a tvoj ministar prosvete, gospodin Obradovic? Rusiju? A ne, Tursku, all-inclusive od 10k evra po osobi... to preteklo posle rebalansa. Kao i tebi za Rudija Djulijanija...

bezimena

pre 11 godina

"On je rekao da je prvi put za direktora Telekoma došla nestranačka ličnost, koja "neće dozvoliti da to preduzeće bude partijska prćija" kao što je bilo u vreme dok je, kako je rekao, vladu vodila Demokratska stranka".

Zato će partijska prćija (što nije bilo ni u jednoj prethodnoj Vladi) da bude SNS, sa guvernerkom, koja ne samo što pojma nema, nego je i visoki funkcioner SNS. SNS "pošteno" krši Ustav i zakone.

zmitjkoe

pre 11 godina

Dobijem morsku bolest kad cujem njega da kaze "vlada ce uvek biti sa narodom". Dosao u skupstinu da kaze kako je posten, da opali po DS i prosloj vladi i da lupi neku glupost, kako vec uvek radi.

bezimena

pre 11 godina

"On je rekao da je prvi put za direktora Telekoma došla nestranačka ličnost, koja "neće dozvoliti da to preduzeće bude partijska prćija" kao što je bilo u vreme dok je, kako je rekao, vladu vodila Demokratska stranka".

Zato će partijska prćija (što nije bilo ni u jednoj prethodnoj Vladi) da bude SNS, sa guvernerkom, koja ne samo što pojma nema, nego je i visoki funkcioner SNS. SNS "pošteno" krši Ustav i zakone.

gost

pre 11 godina

Čuj iznuđen sada, a ja mislio da imate plan i kada mislite da ubacite onih tominih sto milijardi evra predizbornih u veliki vodoputni koridor. Ne držite nas više u neizvesnosti.

Miljko

pre 11 godina

Ovaj Vucic ceo zivot isti, uvek unosi svadjalacku atmosferu u Skupstinu, ceo zivot nekoga napada, optuzuje, vredja, omalovazava, laze, izmislja i od toga dobro zivi, cak postao "visoki" politicar. Ustvari, bio i ostao samo radikal. Dzaba ti Vucicu visoke ocene na Pravnom, kojim si se toliko puta pohvalio kada ne razlikujes paraf od potpisa i jos se, na svoju bruku cudis sto je paraf stavljen na svaku stranicu, svoje neznanje potenciras kao neku veliku pamet, cemu si veoma sklon. Gade mi se populisti i demagozi kao ti

Zorica

pre 11 godina

Vucicu, ajde malo smanji dozivljaje. Sve si ti to lepo zamislio, ali shvati da je nemoguce. Boris se protiv vetrenjaca, a i sam si jedna od njih.

grdna_ja

pre 11 godina

Pa gospodine Vučiću da pođemo redom; vi ste iznuđeni, SNS je iznuđen, guverner iznuđen, nepartijski direktori iznuđeni...vlada iznuđena! Pa sta ste mislili, da Vučić podmetne leđa za rebalans: on nikada nije kriv, jednostavno predhodna vlast je uzrok iznudi. I tako dalje. Sve ce im biti iznuđeno.
Samo smo mi IZNURENI i PRINUĐENI!

izem ti ...

pre 11 godina

Kada smo kod 'iznudjivanja':
Dali je iznudjivanje postavljnje za ministra poljoprivrede osobe protiv koje se vodi krivicni postupak radi bas radi korupcije.?

Znaci posao kao ministar moze dobiti i takva osoba, ali ako neko hoce da bude taksista ne moze dobiti dozvolu ako se protiv njega vodi isti takav postupak

Piter

pre 11 godina

Ah, ta Akonkagva... Stara radikalska retorika se budi, kada je politicki protivnik u pravu onda pokusaj da zadas niske udarce. Ceda je barem posetio bratske juznoamericke narode, a tvoj ministar prosvete, gospodin Obradovic? Rusiju? A ne, Tursku, all-inclusive od 10k evra po osobi... to preteklo posle rebalansa. Kao i tebi za Rudija Djulijanija...

Milorad

pre 11 godina

Bez sale, potrudio sam se 5-6 minuta da nadjem sve vesti u B92 od formiranja "nove" Vlade Srbije i evo rezultata koji su zastrasujuci, doduse od koga dolaze, vise diletantski nego bilo sta ali sami prosudite da li je sve lupetanje i demagogija i da li je ista od ovoga mrdnulo. A o tome da se ne skida sa medija za sta je pljuvao DS kad god je stigao necu ni da govorim:

Vučić: Neće biti zaštićenih
Vučić: Nema osobe pred kojom klečim
Vučić: Udaramo na "krupne ribe"
Vučić: Za mene nema nedodirljivih
Vučić: Smeli smo da diramo svakoga
Vučić: Čistićemo državu od vrha
Vučić: Niko neće biti pošteđen
Vučić: Krećemo od najvećih krivaca
Vučić: Istraga kreće s mnogo mesta
Vučić: Može da me zove i Sveti Petar
Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna
Vučić: Rebalans budžeta iznuđen
Vučić: Ukidamo prisluškivanja
Vučić: Očekujem datum na proleće
Vučić: Tražiću odgovornost na Vladi
Vučić: Garantujem slobodu medija
Vučić: Srbija neće pristupiti NATO
Vučić: Džajić sve sam odlučuje
Vučić: Znamo šta su naše obaveze
Vučić: Nema nagodbe sa Bogićevićem
Vučić: Uskoro istraga o "Politici"
Vučić: Srbija će obnavljati Irak
Vučić: Nije savršeno, ali je bolje
Vučić: Krećem od vrha države
Vučić: Žestok obračun sa kriminalom
Vučić: Svi protiv korupcije
Vučić: Ne izmišljajte za Karića

Ovo se u narodu zove devojka za sve.

Izneveren

pre 11 godina

Alo majstore pa ekonomija je u katastrofalnom stanju jer je 12 godina vodi Dinkic koga ti sada podrzavas, a znas i sam i rekao si javno da je grobar srpske ekonomije.
Dosta vise sa demagogijom, zute si smenio, a koliko vidim bice nam sve gore i gore, PDV ste podigli, cene rastu, krece inflacija... mislis da ces svaljivanjem krivice na druge opravdati neuspeh tvoje vlade?
za tebe smo glasali da nam bude bolje, a ne da nam sada ti objasnjavas zasto je lose!
Vec vidim da ce rditi opet kuka i motika!!!

pera kojot genije

pre 11 godina

ne znaju ovi gde udaraju, glasali ste za nazadnjake, ili sarali po listicima i takoo glasali za nazadnjake, ili sedeli kod kuce i tako glasali za nazadnjake, pa izvol'te ga...
samo je idiot mogao da misli da je time "kaznio" ds, kaznili ste sve nas, a njima je i dalje dobro, ovo su bili izbori na kojima se glasalo za manje zlo, a izglasano je VECE ZLO, ko normalan misli da ova komunjarsko radikalska vlast moze, hoce i ume da uradi bilo sta dobro za srbiju i za nas?

Vladimir

pre 11 godina

A i ulje od 175 dinara je iznudjeno? Po 50% skuplje nego u Bosni, Crnoj Gori, Makedoniji pa cak i na Kosovu. Neko ti uvrnuo ruku da napumpas cene i pljackas sirotinju? Sve se plasim.

Laci

pre 11 godina

Nedavno je objavljeno da u Srbiji ima 1.3 miliona funkcionalno nepismenih.
Sumnjam da je ta brojka tacna. Sudeci po rezultatima izbora i sa kime sve se gradjani odusevljavaju i za koga navijaju ta brojka mora da je mnogo veca. Bar dvostruka.

wortha

pre 11 godina

posto si objavio ko je krao na izborima i razresio sve afere, odlucio si da se pozabavis i drugim pitanjima, na primer Cedinim letovanjima:) eh, sta su ti kompleksi

Dragan Jurić

pre 11 godina

Upalim TV: Vučić! Sednem u auto,upalim radio: Vučić! Otvorim novine: Vučić! Upalim kompjuter: Vučić! Hajde da pročitam nešto o fudbalu i Zvezdi,k`o velim nema politike: Vučić! Trebalo bi da doručkujem,ogladneo sam,ali ne smem da otvorim frižider. Bojim se,iskočiće Vučić!

Nenad

pre 11 godina

Vucicu nadam se da citas sta pisemo. Kako mozes da sedis sa ovim folirantima u vladi konkretno Dacicem, Krkobabicem i Dinkicem? Da li ti druze shvatas da imas istorijsku sansu da napravis nesto prvenstveno od sebe a mozda i od ove drzave. Nikakvi kompromisi ne treba da te zanimaju. Ekonomska situacija je toliko losa da najradikalnije i najbolnije rezove mozes da napravis i postavis stvari na zdravu osnovu a da ti niko ne zameri. Pohapsi sve lopove, korumpirane politicare, otvori im sve afere i skupi m....a zameri im se! Pasce ova nakaradna vlada ali ces ih pocistiti na izborima posle toga to i slep vidi!

jagoda

pre 11 godina

I trebalo bi da se ova praksa primenjuje i po drugim preduzecima gde se najvise profitiralo u predhodnoj Vladi.Ovim Vucic jasno stavlja do znanja da se veoma razlikuje od svojih predhodnika.

Dr.Mir.Cirovic

pre 11 godina

Postovani gospodine Vucicu,Mislim da Vasa diskusija sa podijuma Skupstine ne odgovara nivuo jednog predstavnika vladajuce stranke,ja kao gradjanin Srbije ocekujem jedano egzaktno izlaganje o teskom vremenu koje nam predstoji,ostavite avionske karte i druge gluposti i posvetite se problemima i iznesite ih javnost korektno i istinito a ogovaranje ne prilici jednom politicaru Vase nivoa.Jos jedna zamerka stalno podvlacite da je prosla vlada trosila novac ne namenski Vi imate kao mogucnost da se informisete od Vaseg premijera ne treba samo opnjkavati DS vec se zapitat sta radi Vas premijer cija partija je stalno na vlasti od gospodina Milosevica pa do danasnjih dana.
Vas komentar na TV izgedao je malo kao mala propaganda Vase moci, a mislim da Vi i niste svesni koliko ste mocni, Vi ste mocan i tako i treba da bude jer biraci to ocekuju od Vas ali gospodine ocekuju i resenja i rezultati tih resenja.I molim Vas ne blatite DS jer je i to partija srpskog zivlja a mi cemo da Vas ocenimo tek po zavrsetku Vase moci.

james

pre 11 godina

Jedan od prethodnih guvernera je bio i Dinkić, tako da sadašnja guvernerka nije prva a koja je član vladajuće stranke.

A i nešto nisam video da se prethodna vlast pretrgla od poštovanja zakona i ustava.
(Aleksandar, 21. septembar 2012 00:01)

i sta sad? jel to amnestira novu vladu?

русвај

pre 11 godina

Е, што ови политичари воле да "исисавају" паре из банака и јавних предузећа! То се зове крађа, какво "исисавање", бре! Можда и ви планирате да "сисате"?! Није вам Србија крава музара! Све "сисаче" у менгеле оковати!

vuk 66

pre 11 godina

Čitajući ove komentare čini mi se da je Aleksandar Vučić kriv za to što smo na Balkanu.Pa ako i treba da bude kriv jer je došao u veoma težak položaj.Položaj čoveka koji mora da rašćišćava stvari.Svi vi koji ste komentarisali jahali ste na "oslobodilačkom talasu"petog Oktobra misleći da donosite nešto novo i dobro ovoj zemlji,a doneli ste pustoš i haos koji sada vlada,jer oni koji su došli da vode ovu državu na tom talasu su bili do bola nesposobni.Ali orni da kradu i da pune svoje džepove.Vi to sada vidite,pa budite ljudi i to priznajte.Ljutski je grešiti,ali je i ljutski to priznati.

KGB

pre 11 godina

Ajmo sada ćate DS-a: Toma diploma, koferče, radi nešto Vučiću, sjaši kurta, vraćaju se 90-te, presvučeni radikali,... Pa jel vi čitate uopšte vesti ili kao po komandi automatski opletete po Vučiću čim se njegovo ime spomene u naslovu?

bezimena

pre 11 godina

Zato će partijska prćija (što nije bilo ni u jednoj prethodnoj Vladi) da bude SNS...
(bezimena, 20. septembar 2012 22:58)

Izvinjavam se, greška u pisanju, treba da piše NBS (Narodna banka Srbije).

p.s. molim admina da ovo objavi

Seele

pre 11 godina

Svi znamo ko snosi odgovornost za ovakvo katastrofalno stanje. Bivša vlada je totalno ispraznila budžet i zadužila nas toliko da će biti jako teško da se izvučemo iz krize. Naravno da je u takvoj situaciji rebalans budžeta iznuđen, jer Vlada pokušava na sve moguće načine makar da ublaži posledice.

chooyu

pre 11 godina

Alo majstore....spusti loptu malo. Ajmo racionalno. Stisajte strasti sad imate vlast i prestanite da budete uspaljeni. Iskopavanja proslosti i pljuvanja po prethodnicima samo oduzimaju energiju. Umesto sto osipas drvlje i kamenje po nekome ko je penjao tako tesku planinu kao sto je Akonkagva i to u zimskim uslovima, bolje se ugledaj na njega ili bar poslusaj sta ti govori neko ko ima petlje da se na takav pothvat odvazi. Ili si samo ljubomoran....a to nikako nije racionalno!

Aleksandar

pre 11 godina

za (bezimena, 20. septembar 2012 22:58)

Jedan od prethodnih guvernera je bio i Dinkić, tako da sadašnja guvernerka nije prva a koja je član vladajuće stranke.

A i nešto nisam video da se prethodna vlast pretrgla od poštovanja zakona i ustava.

Kastaneda

pre 11 godina

Vrhunac licemerja je reci da je sadasnja vlada koja je tu neka dva meseca odgovorna za stanje u kasi!! Odgovornost iskljucivo i jedino pada na ljude koji su drzavu vodili predhodnih DVANAEST godina!! Sta god da je sadasnja vlada radila za ova dva meseca, moramo se sloziti da to ne bi moglo u tako kratkom roku da proizvede neke vidljive posledice!

anabela

pre 11 godina

Mislim da je svima jasno da za rebalans nije odgovorna nova Vlada I da su to repovi neodgovornog (najblaze receno) ponasanja pojedinaca iz prethodne Vlade.

LOLITA

pre 11 godina

Gospodin Vučić je sve upavu što je rekao i svaka mu čast doslo je vreme da se u Srbiji uvede red, nereda nam je preko glave ,što je napravio DS.

Dolores

pre 11 godina

Građani Srbije znaju da ova Vlada radi za interes naroda i države. Mislim da ova Vlada radi da se sačuva teritorijalni integritet i suverenitet nše države. Vreme je da se stanje u našoj državi poboljša,a Srbija i treba da bude vojno neutralna država. Borislav Stefanović bi trebao da kaže šta je potpisao, i na šta je stavio paraf.

Vlada

pre 11 godina

Po svemu sudeci broj poslanika koji bi zeleli da ne budu opozicija i da odlucuju, zamajavaju javnost da bi uradili bolji rebalans i smanjili dug ali sta kad su ga oni napravili. Da li misle da ce EU izgubiti u vaznosti ako oni ne potpisu sve sto se od Srbije trazi. Najveca steta za Srbiju je sto se svi sada zale EU da izbor u Srbiji nije dobar i priznaju sudove EU. Sazrelo je vreme i da se donese Zakon o nepriznavanju Suda, bar u Strazburu, i da odluka naseg najviseg suda bude konacna. Pa, valjda smo mi neka drzava. Zasto je uvek tudje bolje od naseg. A oni koji su nas doveli u ovu tesku situaciju moraju da odgovaraju nasim sudovima koje bi morali da pustimo da budu nezavisni pa kako kome bude. Nekog pomaka mora da bude inace Bankrot ce se desiti.

Tutti fantastico

pre 11 godina

Baš je bilo zanimljivo, kada je Borko prebacio Vučku kako novog MIP-a Mrkog niko živ ne može da otera na put u inostranstvo, iako mu je to dužnost, kao ministra "spoljnih poslova"?!
Snalažljivi Vučko je odmah kontrirao rečima da je upravo danas na sednici Vlade pitao Mrkog gde je, jer ga uopšte ne viđa i kao svedoka pozvao se na prisutnu ministarku Kalanović?!
Ergo, MIP Mrki intezivno putuje u inostranstvo u okviru nekakve "tajne diplomatije" sa kojom nije upoznat ni potpredsednik vlade, iako je vlada u obavezi da vodi "tarnsparetnu politiku" i javnosti stavi na uvid makar "protokolarnu vest"?!
Šta li to "mulja" Mrki po "belom svetu", poznat i kao "čuvar Miloševićevog trezora" dok je bio ambasador na Kipru?!

tanja

pre 11 godina

Pa sta je mislio, da je preuzeo vlast u Emiratima pa pare nisu problem. Za njega su i glasali siromasni verujuci da ce sns nesto bolje raditi. Da ima para u sred krize i ds bi radila bolje i ne bi otisla s vlasti. Ako Vucic ne zna bolje od onih koje je kritikovao, sta se prihvatao posla. Mnogo kukaju i svaljuju krivicu na druge.

Severus

pre 11 godina

Stefanovic se prosto raspomamio dajuci i potpisujuce sve sto mu se poturilo pod nos. Pitam se da li mu je ikad palo na kraj pameti daovaj narod ima pravo da odlucuje i da zna sta mu se desava sa teritorijom. Pitam se da li je taj covek uopste osetio potrbu da procita sve sto je potpisao ili nije cak ni to uradio.

Rade

pre 11 godina

Jeste...i rejting nam iz umereno rizicne u visoko rizicne pao zbog prethodne vlade...i poslednjih 12 godina su krive zbog stanja u kome se nalazimo...a prethodne samo 4 u vladi je bio sadasnji premijer...i nije tebi bitno kako ce stanje da bude nama,vazno je da ds nije ta koja ce da vodi u katastrofu nasu zemlju,a ti ces naravno da okrivis opet bivsu vlast...i lepo neko primetio,kakvi 1200000 nepismenih,kakav narod,takva nam i vlast,cini mi se da je bilo vise od ove brojke...da ne bude zabune,i ds je pokazala da nije sposobna da vodi ovu zemlju,nama trebaju korenite promene,nova politika...novi ljudi...

milan

pre 11 godina

Vuciceva taktika je da stalno ponavlja jedno te isto tako da vremenom neke i ubedi da samo tako moze biti kako on kaze. Nijedna vlada na svetu nije iskrena a nasa ova sadasnja ima najmanje osnove za tako nesto. Vucic sada hoce da druge uci necemu sto on nikada nije znao ali bi da sipa tocirom u glave ljudi na ulici o iskrenosti, nevinosti sadasnje vlasti, korupcija svakodnevno kao da je on izumeo borbu protiv korupcije itd. a ustavri misli kako da sredi demokrate da zna ako oni stanu na noge nista od njegovih sest godina vladavine.

Ivica

pre 11 godina

Vucic je na krajnje realan nacin objasnio zasto se mora izvrsiti rebalans, ko nece da veruje u to i ne mora ali jedno je sigurno, za katastrofalno stanje ne moze da odgovara ova vlada na celu sa SNSom jer oni su ovo stanje zatekli a zateceno stanje je upravo posledica delovanja prethodne vlade na celu sa DSom. Sto se tice Kosova ista je stvar, Stefanovic je dogovorio i potpisao odredjene stvari ne vodeci puno racuna o interesima Srbije i sada Vucic te iste sporazume mora da prihvati jer drugog izbora nema. A upravo je sporazum o integrisanim granicama samo korak blize ka nezavisnosti Kosova za sta je direktno odgovoran Stefanovic, jer ovim sporazumom Srbija na direktan nacin priznaje granicu sa Kosovom… Nazalost i ovaj sporazum kao i mnogi drugi upakovan je tako da Stefanovic moze da ga brani pred javnoscu ali njegova sustina je jako losa za interese Srbije a jako pozitivna za Kosovo, jer im je upravo Stefanovic omogucio da dodju do onoga sto zele.

pera kojot genije

pre 11 godina

srdačan pozdrav @brrr i @srele, ulepšali ste mi dan, i potvrdili ono što svi znamo, da vam neko piše tekstove komentara...

james

pre 11 godina

alo bre ljudi, sto se ugledate na komentare SNS-ovaca. vidite kako su fini konstruktivni,lepi, dobronamerni, odmereni... ma, milina ih je citati.

zos

pre 11 godina

Gospodja Kalanovic nezna da postoje dugovi u drzavnom budzetu..isto tako ne zna ko se toliko zaduzivao I za sta su se trosile te pare…Koja je njena uloga ovde, pojma nemam

jelka

pre 11 godina

Sadasnja Vlada je krenula sa "mrtve" tacke i neverovatno je i apsurdno prebacivati krivicu na ljude koji pokusavaju da pomognu Srbiji.

Jevrem

pre 11 godina

Svima je u Srbiji jasno da je za nase katastrofalno ekonomsko stanje kriva prethodna vlada na celu sa DSom. U toj istoj vladi je ucestvovao i Stefanovic koji je na najgori nacin zastupao interese Srbije u vezi sa Kosovom. Svi ugovori koje je on potpisao jako su diskutabilni, jer srpska javnost nije ni jedan ispitala do kraja. Bojim se da se Vucic nasao u cudu kada je procitao sta je sve Stefanovic potpisao i na sta se sve obavezala nasa Srbija. Kroz nasu bogatu istoriju imali smo puno puta situaciju da Srbi prodaju veru za veceru, tako da uopste ne sumnjam da je i scenario sa Stefanovicem u najmanju ruku slican. Vucic se bori hrabro i dostojanstveno iako je zatekao puno nasledjenih problema, zelim mu puno uspeha u daljem radu i neka nastavi da radi kao i do sada transparentno i pravicno.

Jasmin

pre 11 godina

Da bi se ispravilo sve je DS cinio u prethodnih 12 godina bice potrebno mnogo vremena. Ipak su oni za svo to vreme unistavali privredu, ekonomiju, pravni sistem i tako dalje da ne nabrajam, a pravo stanje se tek sad saznaje jer su kontrolisali medije i tako narodu servirali lazi.

Miki skepticni

pre 11 godina

Da li je rebalans budzeta pravi potez, o tome se moze raspravljati ali bilo je ili to ili nema plata I penzija. Simptomaticno je to da je rebalans prakticno iznudjen krajnje neodgovornim ponasanjem prethodne Vlade I ministra finasija, tako da se rebalansom budzeta prakticno placaju potezi Mirkovi.

vanja

pre 11 godina

Da li je rebalans budžeta pravi potez videćemo u narednom periodu.Ali da njega nema možemo samo zamisliti kako bi bilo u ovoj državi onom delu građana koji ne bi dobili penzije ili plate.Lako je nekima u skupštini da ovo komentarišu kao loš potez vlasti jer oni ne žive od 20000.Vlast čini veliki napor u ispravljanju grešaka predhodnog režima.

Dragan Jurić

pre 11 godina

@ (Dr.Mir.Cirovic, 21. septembar 2012 09:10)

Svaka čast za komentar! Ogovaranje i stalno tužakanje priliči dokonim babama i deci u prvom razredu...

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Uz naziv rebalans budzeta morala je da stoji naznaka EVIDENCIJA ZATECENOG STANJA i onda bi poslanici razumeli o cemu se radi a vlada ce kako je i najavljeno SVOJ BUDZET predstaviti za dva meseca,vlada mora da racionalno trosi svoju energiju jer je pred njom katastrofalno zateceno stanje a i poslanici moraju toga biti svesni i nezaludjivati se beskonacnim praznim diskusijama,svi konacno treba da pokazu da rade u korist naroda,nije to tako tesko.

LIPŠI MAGARE DO ZELENE TRAVE

pre 11 godina

Gosn.Vučiću, rebalan budžeta, jeste iznuđen "zbog katastrofalne ekonomske situacije" kako kažete ali zar mislite da ovakav "predlog rebalansa" može biti odgovor na "katastrofalnu ekonomsku situaciju"?!
Hrvatska otpušta 20.000 zaposlenih u državnoj upravi i javnom sektoru, a Srbija ni jednog; ne smanjuju se penzije i plate, sem one najviše, a očekuje se i da budžetski deficit do kraja godine popuni neko drugi, kako bi svi budžetski korisnici bili namireni i redovno isplaćene plate i penzije?!
I to treba da bude osnova za budžet za narednu 2013.godinu, samo socijalna komponenta, a razvojna - nova radna mesta i izvoz, ostaju "tabu tema" do daljnjega?!

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Svi znamo ko snosi odgovornost za ovakvo katastrofalno stanje. Bivša vlada je totalno ispraznila budžet i zadužila nas toliko da će biti jako teško da se izvučemo iz krize. Naravno da je u takvoj situaciji rebalans budžeta iznuđen, jer Vlada pokušava na sve moguće načine makar da ublaži posledice.
(Seele, 21. septembar 2012 00:29)

Recimo da ja ne znam ko je kriv za ovakvo ekonomsko stanje u našoj zemlji. Kako Vi i Vam slični znate sa sigurnošću da je prošla Vlada krala? Bili ste sa njima? Dojavljeno Vam je iz pouzdanih izvora? Načuli ste? Kako možete tako prejudicirano da tvrdite i što je još gore da mislite da znate istinu, i to onu pravu koju su Vam servirali na crvenom jastučiću?

I još nešto moram da primetim - čitajući komentare dolazim do zaključka da smo veoma nepismeni i neobrazovani. Tragedija!

brrrr

pre 11 godina

Meni samo nije jasno zasto cvetkovic nije preduzimao sve ovo dok je on bio premijer, nego sad nasao da pametuje…ostavio je dugove za sobom, trosi ne zna se gde I sad krivi vladu koja postoji dva meseca da je mesecni budzet prevelik…pa naravno da je veliki kad treba da se zakrpe rupe.

DARKO

pre 11 godina

Borba protiv korupcije i kriminala treba da bude sveobuhvatna borba celoga drustva a ne samo Vucica!!! Naravno da svi treba da odgovaraju za svoja dela a ako kriminalci budu nosili narukvice u svojim velelepnim vilama, kakva je to pravda??? Kako sa Predsednikom Vlade i Ministrom unutrasnjih poslova, Vucic moze da saradjuje kada je ovaj non - stop cirke i blamira nas pre svetom sto pijan daje vise od pola izjava!!! Pa to se vidi iz aviona!!!

johnny walker

pre 11 godina

Iznudjen, da, jer je prethodna vlast zaduzila ovu drzavu i dovela je na ivicu propasti svojom losom politikom i dopustanjem da kriminalci i dalje pljackaju i setaju slobodno. Sad jedino sto mogu da rade, jeste da kritikuju krpljenje rupa koje su sami napravili.

radandco

pre 11 godina

Posto ste ocistili drzavnu kasu dok ste vodili kampanju pa onda pakovali kufere, sad iz debele hladovine mozete lako da kritikujete rebalans.

srele

pre 11 godina

Meni samo nije jasno zasto cvetkovic nije preduzimao nista dok je on bio premijer i minista finansija, nego sad nasao da pametuje…ostavio je dugove za sobom, trosi ne zna se gde I sad krivi vladu koja postoji dva meseca da je mesecni budzet prevelik…pa naravno da je veliki kad treba da se zakrpe rupe

Ana

pre 11 godina

Kako je žalostan ovaj Borko, sada će ispasti da on i nije pregovarao u ime Vlade već u ime Društva prijatelja šumskih gljiva iz Donje Moštanice.

nev

pre 11 godina

Smesno je koliko komentatora ovde pripada strankama. Od kritikovanja nove vlasti za posledice vladanja stare bez ikakve realne podloge ko da je nova vlast pobedila protiv volje gradjana do nekritickog podrzavanja nove vlasti zaboravljajuci prethodne dogadjaje.
Nemogu da skontam da mozete ucestvovati u medijskom ratu misleci da ostali nece primetiti preterivanja i pristrasno zaboravljanje cinjenica. I onda kad se na sledecim izborima broj clanova belih listica poveca na 50 % (nadam se da nece i da ce ova vlada uraditi nesto ili prethodna koalicija izbaciti aferase na svim nivoima) onda sta ce biti. Jel shvatate da narod tesko zivi i da mu je dosta svega. Izgubio je nadu, na svakom koraku ga vlast omalazava i opterecuje a on sve cutljiviji. Jel shvatate da se narod nalazi na granici tolerancije i da ako pukne nece biti neke ruzicaste revolucije.....

Jelica

pre 11 godina

Ne razumem ljude, kad neko radi nesto dobro za svoju zemlju, pljujete po njemu i govorite lopov, isto to radite i kad covek ne radi nista za svoju zemlju a sedi u ministarskoj fotelji. Jel bi ovako pljuvali i da je DS i dalje na vlasti! Strasno.... Vucicu samo napred!!!!

KGB

pre 11 godina

A i ulje od 175 dinara je iznudjeno? Po 50% skuplje nego u Bosni, Crnoj Gori, Makedoniji pa cak i na Kosovu. Neko ti uvrnuo ruku da napumpas cene i pljackas sirotinju? Sve se plasim.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vladimir, 21. septembar 2012 02:26)

Nije lepo lagati, ko laže taj krade. U Bosni je ulje 3KM, a u CG je 1,5 eura, to je što znam, a za Kosovo i Makedoniju ćemo ostaviti tebi da ispitaš, ali nadam se da ćeš ovaj put biti iskren.

jagoda

pre 11 godina

I trebalo bi da se ova praksa primenjuje i po drugim preduzecima gde se najvise profitiralo u predhodnoj Vladi.Ovim Vucic jasno stavlja do znanja da se veoma razlikuje od svojih predhodnika.

zmitjkoe

pre 11 godina

Dobijem morsku bolest kad cujem njega da kaze "vlada ce uvek biti sa narodom". Dosao u skupstinu da kaze kako je posten, da opali po DS i prosloj vladi i da lupi neku glupost, kako vec uvek radi.

bezimena

pre 11 godina

"On je rekao da je prvi put za direktora Telekoma došla nestranačka ličnost, koja "neće dozvoliti da to preduzeće bude partijska prćija" kao što je bilo u vreme dok je, kako je rekao, vladu vodila Demokratska stranka".

Zato će partijska prćija (što nije bilo ni u jednoj prethodnoj Vladi) da bude SNS, sa guvernerkom, koja ne samo što pojma nema, nego je i visoki funkcioner SNS. SNS "pošteno" krši Ustav i zakone.

Miljko

pre 11 godina

Ovaj Vucic ceo zivot isti, uvek unosi svadjalacku atmosferu u Skupstinu, ceo zivot nekoga napada, optuzuje, vredja, omalovazava, laze, izmislja i od toga dobro zivi, cak postao "visoki" politicar. Ustvari, bio i ostao samo radikal. Dzaba ti Vucicu visoke ocene na Pravnom, kojim si se toliko puta pohvalio kada ne razlikujes paraf od potpisa i jos se, na svoju bruku cudis sto je paraf stavljen na svaku stranicu, svoje neznanje potenciras kao neku veliku pamet, cemu si veoma sklon. Gade mi se populisti i demagozi kao ti

vuk 66

pre 11 godina

Čitajući ove komentare čini mi se da je Aleksandar Vučić kriv za to što smo na Balkanu.Pa ako i treba da bude kriv jer je došao u veoma težak položaj.Položaj čoveka koji mora da rašćišćava stvari.Svi vi koji ste komentarisali jahali ste na "oslobodilačkom talasu"petog Oktobra misleći da donosite nešto novo i dobro ovoj zemlji,a doneli ste pustoš i haos koji sada vlada,jer oni koji su došli da vode ovu državu na tom talasu su bili do bola nesposobni.Ali orni da kradu i da pune svoje džepove.Vi to sada vidite,pa budite ljudi i to priznajte.Ljutski je grešiti,ali je i ljutski to priznati.

KGB

pre 11 godina

Ajmo sada ćate DS-a: Toma diploma, koferče, radi nešto Vučiću, sjaši kurta, vraćaju se 90-te, presvučeni radikali,... Pa jel vi čitate uopšte vesti ili kao po komandi automatski opletete po Vučiću čim se njegovo ime spomene u naslovu?

Piter

pre 11 godina

Ah, ta Akonkagva... Stara radikalska retorika se budi, kada je politicki protivnik u pravu onda pokusaj da zadas niske udarce. Ceda je barem posetio bratske juznoamericke narode, a tvoj ministar prosvete, gospodin Obradovic? Rusiju? A ne, Tursku, all-inclusive od 10k evra po osobi... to preteklo posle rebalansa. Kao i tebi za Rudija Djulijanija...

Seele

pre 11 godina

Svi znamo ko snosi odgovornost za ovakvo katastrofalno stanje. Bivša vlada je totalno ispraznila budžet i zadužila nas toliko da će biti jako teško da se izvučemo iz krize. Naravno da je u takvoj situaciji rebalans budžeta iznuđen, jer Vlada pokušava na sve moguće načine makar da ublaži posledice.

Dolores

pre 11 godina

Građani Srbije znaju da ova Vlada radi za interes naroda i države. Mislim da ova Vlada radi da se sačuva teritorijalni integritet i suverenitet nše države. Vreme je da se stanje u našoj državi poboljša,a Srbija i treba da bude vojno neutralna država. Borislav Stefanović bi trebao da kaže šta je potpisao, i na šta je stavio paraf.

Zorica

pre 11 godina

Vucicu, ajde malo smanji dozivljaje. Sve si ti to lepo zamislio, ali shvati da je nemoguce. Boris se protiv vetrenjaca, a i sam si jedna od njih.

Miki skepticni

pre 11 godina

Da li je rebalans budzeta pravi potez, o tome se moze raspravljati ali bilo je ili to ili nema plata I penzija. Simptomaticno je to da je rebalans prakticno iznudjen krajnje neodgovornim ponasanjem prethodne Vlade I ministra finasija, tako da se rebalansom budzeta prakticno placaju potezi Mirkovi.

LOLITA

pre 11 godina

Gospodin Vučić je sve upavu što je rekao i svaka mu čast doslo je vreme da se u Srbiji uvede red, nereda nam je preko glave ,što je napravio DS.

grdna_ja

pre 11 godina

Pa gospodine Vučiću da pođemo redom; vi ste iznuđeni, SNS je iznuđen, guverner iznuđen, nepartijski direktori iznuđeni...vlada iznuđena! Pa sta ste mislili, da Vučić podmetne leđa za rebalans: on nikada nije kriv, jednostavno predhodna vlast je uzrok iznudi. I tako dalje. Sve ce im biti iznuđeno.
Samo smo mi IZNURENI i PRINUĐENI!

Kastaneda

pre 11 godina

Vrhunac licemerja je reci da je sadasnja vlada koja je tu neka dva meseca odgovorna za stanje u kasi!! Odgovornost iskljucivo i jedino pada na ljude koji su drzavu vodili predhodnih DVANAEST godina!! Sta god da je sadasnja vlada radila za ova dva meseca, moramo se sloziti da to ne bi moglo u tako kratkom roku da proizvede neke vidljive posledice!

Severus

pre 11 godina

Stefanovic se prosto raspomamio dajuci i potpisujuce sve sto mu se poturilo pod nos. Pitam se da li mu je ikad palo na kraj pameti daovaj narod ima pravo da odlucuje i da zna sta mu se desava sa teritorijom. Pitam se da li je taj covek uopste osetio potrbu da procita sve sto je potpisao ili nije cak ni to uradio.

anabela

pre 11 godina

Mislim da je svima jasno da za rebalans nije odgovorna nova Vlada I da su to repovi neodgovornog (najblaze receno) ponasanja pojedinaca iz prethodne Vlade.

Vlada

pre 11 godina

Po svemu sudeci broj poslanika koji bi zeleli da ne budu opozicija i da odlucuju, zamajavaju javnost da bi uradili bolji rebalans i smanjili dug ali sta kad su ga oni napravili. Da li misle da ce EU izgubiti u vaznosti ako oni ne potpisu sve sto se od Srbije trazi. Najveca steta za Srbiju je sto se svi sada zale EU da izbor u Srbiji nije dobar i priznaju sudove EU. Sazrelo je vreme i da se donese Zakon o nepriznavanju Suda, bar u Strazburu, i da odluka naseg najviseg suda bude konacna. Pa, valjda smo mi neka drzava. Zasto je uvek tudje bolje od naseg. A oni koji su nas doveli u ovu tesku situaciju moraju da odgovaraju nasim sudovima koje bi morali da pustimo da budu nezavisni pa kako kome bude. Nekog pomaka mora da bude inace Bankrot ce se desiti.

gost

pre 11 godina

Čuj iznuđen sada, a ja mislio da imate plan i kada mislite da ubacite onih tominih sto milijardi evra predizbornih u veliki vodoputni koridor. Ne držite nas više u neizvesnosti.

izem ti ...

pre 11 godina

Kada smo kod 'iznudjivanja':
Dali je iznudjivanje postavljnje za ministra poljoprivrede osobe protiv koje se vodi krivicni postupak radi bas radi korupcije.?

Znaci posao kao ministar moze dobiti i takva osoba, ali ako neko hoce da bude taksista ne moze dobiti dozvolu ako se protiv njega vodi isti takav postupak

Aleksandar

pre 11 godina

za (bezimena, 20. septembar 2012 22:58)

Jedan od prethodnih guvernera je bio i Dinkić, tako da sadašnja guvernerka nije prva a koja je član vladajuće stranke.

A i nešto nisam video da se prethodna vlast pretrgla od poštovanja zakona i ustava.

pera kojot genije

pre 11 godina

ne znaju ovi gde udaraju, glasali ste za nazadnjake, ili sarali po listicima i takoo glasali za nazadnjake, ili sedeli kod kuce i tako glasali za nazadnjake, pa izvol'te ga...
samo je idiot mogao da misli da je time "kaznio" ds, kaznili ste sve nas, a njima je i dalje dobro, ovo su bili izbori na kojima se glasalo za manje zlo, a izglasano je VECE ZLO, ko normalan misli da ova komunjarsko radikalska vlast moze, hoce i ume da uradi bilo sta dobro za srbiju i za nas?

Jevrem

pre 11 godina

Svima je u Srbiji jasno da je za nase katastrofalno ekonomsko stanje kriva prethodna vlada na celu sa DSom. U toj istoj vladi je ucestvovao i Stefanovic koji je na najgori nacin zastupao interese Srbije u vezi sa Kosovom. Svi ugovori koje je on potpisao jako su diskutabilni, jer srpska javnost nije ni jedan ispitala do kraja. Bojim se da se Vucic nasao u cudu kada je procitao sta je sve Stefanovic potpisao i na sta se sve obavezala nasa Srbija. Kroz nasu bogatu istoriju imali smo puno puta situaciju da Srbi prodaju veru za veceru, tako da uopste ne sumnjam da je i scenario sa Stefanovicem u najmanju ruku slican. Vucic se bori hrabro i dostojanstveno iako je zatekao puno nasledjenih problema, zelim mu puno uspeha u daljem radu i neka nastavi da radi kao i do sada transparentno i pravicno.

Jasmin

pre 11 godina

Da bi se ispravilo sve je DS cinio u prethodnih 12 godina bice potrebno mnogo vremena. Ipak su oni za svo to vreme unistavali privredu, ekonomiju, pravni sistem i tako dalje da ne nabrajam, a pravo stanje se tek sad saznaje jer su kontrolisali medije i tako narodu servirali lazi.

Izneveren

pre 11 godina

Alo majstore pa ekonomija je u katastrofalnom stanju jer je 12 godina vodi Dinkic koga ti sada podrzavas, a znas i sam i rekao si javno da je grobar srpske ekonomije.
Dosta vise sa demagogijom, zute si smenio, a koliko vidim bice nam sve gore i gore, PDV ste podigli, cene rastu, krece inflacija... mislis da ces svaljivanjem krivice na druge opravdati neuspeh tvoje vlade?
za tebe smo glasali da nam bude bolje, a ne da nam sada ti objasnjavas zasto je lose!
Vec vidim da ce rditi opet kuka i motika!!!

Milorad

pre 11 godina

Bez sale, potrudio sam se 5-6 minuta da nadjem sve vesti u B92 od formiranja "nove" Vlade Srbije i evo rezultata koji su zastrasujuci, doduse od koga dolaze, vise diletantski nego bilo sta ali sami prosudite da li je sve lupetanje i demagogija i da li je ista od ovoga mrdnulo. A o tome da se ne skida sa medija za sta je pljuvao DS kad god je stigao necu ni da govorim:

Vučić: Neće biti zaštićenih
Vučić: Nema osobe pred kojom klečim
Vučić: Udaramo na "krupne ribe"
Vučić: Za mene nema nedodirljivih
Vučić: Smeli smo da diramo svakoga
Vučić: Čistićemo državu od vrha
Vučić: Niko neće biti pošteđen
Vučić: Krećemo od najvećih krivaca
Vučić: Istraga kreće s mnogo mesta
Vučić: Može da me zove i Sveti Petar
Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna
Vučić: Rebalans budžeta iznuđen
Vučić: Ukidamo prisluškivanja
Vučić: Očekujem datum na proleće
Vučić: Tražiću odgovornost na Vladi
Vučić: Garantujem slobodu medija
Vučić: Srbija neće pristupiti NATO
Vučić: Džajić sve sam odlučuje
Vučić: Znamo šta su naše obaveze
Vučić: Nema nagodbe sa Bogićevićem
Vučić: Uskoro istraga o "Politici"
Vučić: Srbija će obnavljati Irak
Vučić: Nije savršeno, ali je bolje
Vučić: Krećem od vrha države
Vučić: Žestok obračun sa kriminalom
Vučić: Svi protiv korupcije
Vučić: Ne izmišljajte za Karića

Ovo se u narodu zove devojka za sve.

Nenad

pre 11 godina

Vucicu nadam se da citas sta pisemo. Kako mozes da sedis sa ovim folirantima u vladi konkretno Dacicem, Krkobabicem i Dinkicem? Da li ti druze shvatas da imas istorijsku sansu da napravis nesto prvenstveno od sebe a mozda i od ove drzave. Nikakvi kompromisi ne treba da te zanimaju. Ekonomska situacija je toliko losa da najradikalnije i najbolnije rezove mozes da napravis i postavis stvari na zdravu osnovu a da ti niko ne zameri. Pohapsi sve lopove, korumpirane politicare, otvori im sve afere i skupi m....a zameri im se! Pasce ova nakaradna vlada ali ces ih pocistiti na izborima posle toga to i slep vidi!

Jelica

pre 11 godina

Ne razumem ljude, kad neko radi nesto dobro za svoju zemlju, pljujete po njemu i govorite lopov, isto to radite i kad covek ne radi nista za svoju zemlju a sedi u ministarskoj fotelji. Jel bi ovako pljuvali i da je DS i dalje na vlasti! Strasno.... Vucicu samo napred!!!!

Laci

pre 11 godina

Nedavno je objavljeno da u Srbiji ima 1.3 miliona funkcionalno nepismenih.
Sumnjam da je ta brojka tacna. Sudeci po rezultatima izbora i sa kime sve se gradjani odusevljavaju i za koga navijaju ta brojka mora da je mnogo veca. Bar dvostruka.

vanja

pre 11 godina

Da li je rebalans budžeta pravi potez videćemo u narednom periodu.Ali da njega nema možemo samo zamisliti kako bi bilo u ovoj državi onom delu građana koji ne bi dobili penzije ili plate.Lako je nekima u skupštini da ovo komentarišu kao loš potez vlasti jer oni ne žive od 20000.Vlast čini veliki napor u ispravljanju grešaka predhodnog režima.

brrrr

pre 11 godina

Meni samo nije jasno zasto cvetkovic nije preduzimao sve ovo dok je on bio premijer, nego sad nasao da pametuje…ostavio je dugove za sobom, trosi ne zna se gde I sad krivi vladu koja postoji dva meseca da je mesecni budzet prevelik…pa naravno da je veliki kad treba da se zakrpe rupe.

Ana

pre 11 godina

Kako je žalostan ovaj Borko, sada će ispasti da on i nije pregovarao u ime Vlade već u ime Društva prijatelja šumskih gljiva iz Donje Moštanice.

Ivica

pre 11 godina

Vucic je na krajnje realan nacin objasnio zasto se mora izvrsiti rebalans, ko nece da veruje u to i ne mora ali jedno je sigurno, za katastrofalno stanje ne moze da odgovara ova vlada na celu sa SNSom jer oni su ovo stanje zatekli a zateceno stanje je upravo posledica delovanja prethodne vlade na celu sa DSom. Sto se tice Kosova ista je stvar, Stefanovic je dogovorio i potpisao odredjene stvari ne vodeci puno racuna o interesima Srbije i sada Vucic te iste sporazume mora da prihvati jer drugog izbora nema. A upravo je sporazum o integrisanim granicama samo korak blize ka nezavisnosti Kosova za sta je direktno odgovoran Stefanovic, jer ovim sporazumom Srbija na direktan nacin priznaje granicu sa Kosovom… Nazalost i ovaj sporazum kao i mnogi drugi upakovan je tako da Stefanovic moze da ga brani pred javnoscu ali njegova sustina je jako losa za interese Srbije a jako pozitivna za Kosovo, jer im je upravo Stefanovic omogucio da dodju do onoga sto zele.

johnny walker

pre 11 godina

Iznudjen, da, jer je prethodna vlast zaduzila ovu drzavu i dovela je na ivicu propasti svojom losom politikom i dopustanjem da kriminalci i dalje pljackaju i setaju slobodno. Sad jedino sto mogu da rade, jeste da kritikuju krpljenje rupa koje su sami napravili.

wortha

pre 11 godina

posto si objavio ko je krao na izborima i razresio sve afere, odlucio si da se pozabavis i drugim pitanjima, na primer Cedinim letovanjima:) eh, sta su ti kompleksi

bezimena

pre 11 godina

Zato će partijska prćija (što nije bilo ni u jednoj prethodnoj Vladi) da bude SNS...
(bezimena, 20. septembar 2012 22:58)

Izvinjavam se, greška u pisanju, treba da piše NBS (Narodna banka Srbije).

p.s. molim admina da ovo objavi

Dragan Jurić

pre 11 godina

Upalim TV: Vučić! Sednem u auto,upalim radio: Vučić! Otvorim novine: Vučić! Upalim kompjuter: Vučić! Hajde da pročitam nešto o fudbalu i Zvezdi,k`o velim nema politike: Vučić! Trebalo bi da doručkujem,ogladneo sam,ali ne smem da otvorim frižider. Bojim se,iskočiće Vučić!

Dr.Mir.Cirovic

pre 11 godina

Postovani gospodine Vucicu,Mislim da Vasa diskusija sa podijuma Skupstine ne odgovara nivuo jednog predstavnika vladajuce stranke,ja kao gradjanin Srbije ocekujem jedano egzaktno izlaganje o teskom vremenu koje nam predstoji,ostavite avionske karte i druge gluposti i posvetite se problemima i iznesite ih javnost korektno i istinito a ogovaranje ne prilici jednom politicaru Vase nivoa.Jos jedna zamerka stalno podvlacite da je prosla vlada trosila novac ne namenski Vi imate kao mogucnost da se informisete od Vaseg premijera ne treba samo opnjkavati DS vec se zapitat sta radi Vas premijer cija partija je stalno na vlasti od gospodina Milosevica pa do danasnjih dana.
Vas komentar na TV izgedao je malo kao mala propaganda Vase moci, a mislim da Vi i niste svesni koliko ste mocni, Vi ste mocan i tako i treba da bude jer biraci to ocekuju od Vas ali gospodine ocekuju i resenja i rezultati tih resenja.I molim Vas ne blatite DS jer je i to partija srpskog zivlja a mi cemo da Vas ocenimo tek po zavrsetku Vase moci.

srele

pre 11 godina

Meni samo nije jasno zasto cvetkovic nije preduzimao nista dok je on bio premijer i minista finansija, nego sad nasao da pametuje…ostavio je dugove za sobom, trosi ne zna se gde I sad krivi vladu koja postoji dva meseca da je mesecni budzet prevelik…pa naravno da je veliki kad treba da se zakrpe rupe

jelka

pre 11 godina

Sadasnja Vlada je krenula sa "mrtve" tacke i neverovatno je i apsurdno prebacivati krivicu na ljude koji pokusavaju da pomognu Srbiji.

Vladimir

pre 11 godina

A i ulje od 175 dinara je iznudjeno? Po 50% skuplje nego u Bosni, Crnoj Gori, Makedoniji pa cak i na Kosovu. Neko ti uvrnuo ruku da napumpas cene i pljackas sirotinju? Sve se plasim.

james

pre 11 godina

alo bre ljudi, sto se ugledate na komentare SNS-ovaca. vidite kako su fini konstruktivni,lepi, dobronamerni, odmereni... ma, milina ih je citati.

james

pre 11 godina

Jedan od prethodnih guvernera je bio i Dinkić, tako da sadašnja guvernerka nije prva a koja je član vladajuće stranke.

A i nešto nisam video da se prethodna vlast pretrgla od poštovanja zakona i ustava.
(Aleksandar, 21. septembar 2012 00:01)

i sta sad? jel to amnestira novu vladu?

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Uz naziv rebalans budzeta morala je da stoji naznaka EVIDENCIJA ZATECENOG STANJA i onda bi poslanici razumeli o cemu se radi a vlada ce kako je i najavljeno SVOJ BUDZET predstaviti za dva meseca,vlada mora da racionalno trosi svoju energiju jer je pred njom katastrofalno zateceno stanje a i poslanici moraju toga biti svesni i nezaludjivati se beskonacnim praznim diskusijama,svi konacno treba da pokazu da rade u korist naroda,nije to tako tesko.

русвај

pre 11 godina

Е, што ови политичари воле да "исисавају" паре из банака и јавних предузећа! То се зове крађа, какво "исисавање", бре! Можда и ви планирате да "сисате"?! Није вам Србија крава музара! Све "сисаче" у менгеле оковати!

Tutti fantastico

pre 11 godina

Baš je bilo zanimljivo, kada je Borko prebacio Vučku kako novog MIP-a Mrkog niko živ ne može da otera na put u inostranstvo, iako mu je to dužnost, kao ministra "spoljnih poslova"?!
Snalažljivi Vučko je odmah kontrirao rečima da je upravo danas na sednici Vlade pitao Mrkog gde je, jer ga uopšte ne viđa i kao svedoka pozvao se na prisutnu ministarku Kalanović?!
Ergo, MIP Mrki intezivno putuje u inostranstvo u okviru nekakve "tajne diplomatije" sa kojom nije upoznat ni potpredsednik vlade, iako je vlada u obavezi da vodi "tarnsparetnu politiku" i javnosti stavi na uvid makar "protokolarnu vest"?!
Šta li to "mulja" Mrki po "belom svetu", poznat i kao "čuvar Miloševićevog trezora" dok je bio ambasador na Kipru?!

KGB

pre 11 godina

A i ulje od 175 dinara je iznudjeno? Po 50% skuplje nego u Bosni, Crnoj Gori, Makedoniji pa cak i na Kosovu. Neko ti uvrnuo ruku da napumpas cene i pljackas sirotinju? Sve se plasim.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vladimir, 21. septembar 2012 02:26)

Nije lepo lagati, ko laže taj krade. U Bosni je ulje 3KM, a u CG je 1,5 eura, to je što znam, a za Kosovo i Makedoniju ćemo ostaviti tebi da ispitaš, ali nadam se da ćeš ovaj put biti iskren.

tanja

pre 11 godina

Pa sta je mislio, da je preuzeo vlast u Emiratima pa pare nisu problem. Za njega su i glasali siromasni verujuci da ce sns nesto bolje raditi. Da ima para u sred krize i ds bi radila bolje i ne bi otisla s vlasti. Ako Vucic ne zna bolje od onih koje je kritikovao, sta se prihvatao posla. Mnogo kukaju i svaljuju krivicu na druge.

LIPŠI MAGARE DO ZELENE TRAVE

pre 11 godina

Gosn.Vučiću, rebalan budžeta, jeste iznuđen "zbog katastrofalne ekonomske situacije" kako kažete ali zar mislite da ovakav "predlog rebalansa" može biti odgovor na "katastrofalnu ekonomsku situaciju"?!
Hrvatska otpušta 20.000 zaposlenih u državnoj upravi i javnom sektoru, a Srbija ni jednog; ne smanjuju se penzije i plate, sem one najviše, a očekuje se i da budžetski deficit do kraja godine popuni neko drugi, kako bi svi budžetski korisnici bili namireni i redovno isplaćene plate i penzije?!
I to treba da bude osnova za budžet za narednu 2013.godinu, samo socijalna komponenta, a razvojna - nova radna mesta i izvoz, ostaju "tabu tema" do daljnjega?!

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Svi znamo ko snosi odgovornost za ovakvo katastrofalno stanje. Bivša vlada je totalno ispraznila budžet i zadužila nas toliko da će biti jako teško da se izvučemo iz krize. Naravno da je u takvoj situaciji rebalans budžeta iznuđen, jer Vlada pokušava na sve moguće načine makar da ublaži posledice.
(Seele, 21. septembar 2012 00:29)

Recimo da ja ne znam ko je kriv za ovakvo ekonomsko stanje u našoj zemlji. Kako Vi i Vam slični znate sa sigurnošću da je prošla Vlada krala? Bili ste sa njima? Dojavljeno Vam je iz pouzdanih izvora? Načuli ste? Kako možete tako prejudicirano da tvrdite i što je još gore da mislite da znate istinu, i to onu pravu koju su Vam servirali na crvenom jastučiću?

I još nešto moram da primetim - čitajući komentare dolazim do zaključka da smo veoma nepismeni i neobrazovani. Tragedija!

radandco

pre 11 godina

Posto ste ocistili drzavnu kasu dok ste vodili kampanju pa onda pakovali kufere, sad iz debele hladovine mozete lako da kritikujete rebalans.

zos

pre 11 godina

Gospodja Kalanovic nezna da postoje dugovi u drzavnom budzetu..isto tako ne zna ko se toliko zaduzivao I za sta su se trosile te pare…Koja je njena uloga ovde, pojma nemam

chooyu

pre 11 godina

Alo majstore....spusti loptu malo. Ajmo racionalno. Stisajte strasti sad imate vlast i prestanite da budete uspaljeni. Iskopavanja proslosti i pljuvanja po prethodnicima samo oduzimaju energiju. Umesto sto osipas drvlje i kamenje po nekome ko je penjao tako tesku planinu kao sto je Akonkagva i to u zimskim uslovima, bolje se ugledaj na njega ili bar poslusaj sta ti govori neko ko ima petlje da se na takav pothvat odvazi. Ili si samo ljubomoran....a to nikako nije racionalno!

DARKO

pre 11 godina

Borba protiv korupcije i kriminala treba da bude sveobuhvatna borba celoga drustva a ne samo Vucica!!! Naravno da svi treba da odgovaraju za svoja dela a ako kriminalci budu nosili narukvice u svojim velelepnim vilama, kakva je to pravda??? Kako sa Predsednikom Vlade i Ministrom unutrasnjih poslova, Vucic moze da saradjuje kada je ovaj non - stop cirke i blamira nas pre svetom sto pijan daje vise od pola izjava!!! Pa to se vidi iz aviona!!!

Rade

pre 11 godina

Jeste...i rejting nam iz umereno rizicne u visoko rizicne pao zbog prethodne vlade...i poslednjih 12 godina su krive zbog stanja u kome se nalazimo...a prethodne samo 4 u vladi je bio sadasnji premijer...i nije tebi bitno kako ce stanje da bude nama,vazno je da ds nije ta koja ce da vodi u katastrofu nasu zemlju,a ti ces naravno da okrivis opet bivsu vlast...i lepo neko primetio,kakvi 1200000 nepismenih,kakav narod,takva nam i vlast,cini mi se da je bilo vise od ove brojke...da ne bude zabune,i ds je pokazala da nije sposobna da vodi ovu zemlju,nama trebaju korenite promene,nova politika...novi ljudi...

milan

pre 11 godina

Vuciceva taktika je da stalno ponavlja jedno te isto tako da vremenom neke i ubedi da samo tako moze biti kako on kaze. Nijedna vlada na svetu nije iskrena a nasa ova sadasnja ima najmanje osnove za tako nesto. Vucic sada hoce da druge uci necemu sto on nikada nije znao ali bi da sipa tocirom u glave ljudi na ulici o iskrenosti, nevinosti sadasnje vlasti, korupcija svakodnevno kao da je on izumeo borbu protiv korupcije itd. a ustavri misli kako da sredi demokrate da zna ako oni stanu na noge nista od njegovih sest godina vladavine.

nev

pre 11 godina

Smesno je koliko komentatora ovde pripada strankama. Od kritikovanja nove vlasti za posledice vladanja stare bez ikakve realne podloge ko da je nova vlast pobedila protiv volje gradjana do nekritickog podrzavanja nove vlasti zaboravljajuci prethodne dogadjaje.
Nemogu da skontam da mozete ucestvovati u medijskom ratu misleci da ostali nece primetiti preterivanja i pristrasno zaboravljanje cinjenica. I onda kad se na sledecim izborima broj clanova belih listica poveca na 50 % (nadam se da nece i da ce ova vlada uraditi nesto ili prethodna koalicija izbaciti aferase na svim nivoima) onda sta ce biti. Jel shvatate da narod tesko zivi i da mu je dosta svega. Izgubio je nadu, na svakom koraku ga vlast omalazava i opterecuje a on sve cutljiviji. Jel shvatate da se narod nalazi na granici tolerancije i da ako pukne nece biti neke ruzicaste revolucije.....

Dragan Jurić

pre 11 godina

@ (Dr.Mir.Cirovic, 21. septembar 2012 09:10)

Svaka čast za komentar! Ogovaranje i stalno tužakanje priliči dokonim babama i deci u prvom razredu...

pera kojot genije

pre 11 godina

srdačan pozdrav @brrr i @srele, ulepšali ste mi dan, i potvrdili ono što svi znamo, da vam neko piše tekstove komentara...