Utorak, 28.08.2012.

12:52

Slučaj Taton: Biće ispitani detalji

Odbrana osuđenih za ubistvo Brisa Tatona traži obnavljanje postupka zbog novih detalja objavljenih u javnosti. Ivica Dačić kaže da će sve biti ispitano.

Izvor: Tanjug

Sluèaj Taton: Biæe ispitani detalji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

revenger

pre 11 godina

"Kada cujemo ko su roditelji i rodbina zlocinaca i cime se bave sve ce nam biti jasno. Ali ni jedan medij nece to da objavi u Srbiji kao ni to ko je stric zlocinca za koga je Srbija platila milion dolara.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vladimir, 28. avgust 2012 15:36) "

Zna se. Znamo im svima imena, adrese, i sve ostale generalije. Iznenadio bi se iz kakvih su kuća, i ko i šta su im roditelji.
Za njihovo dobro ne bi trebali da izlaze iz zatvora, jer nećemo dozvoliti da sledeći put nasrnu na našu decu. Pravdu siguro neće izbeći, ovako ili onako.
Btw, klipanu vrednom milion dolara, deda je bivši gradonačelnik Beograda.

Max

pre 11 godina

Ovih dana verovatno će se javiti i svedok koje će potvrditi da je premijer Đinđić, u stvari, pucao sam u sebe.

E Srbijo, Srbijo..... Jadna si ti sa svima koji VERUJU da radikali (nekad bili uvek ostali), SPS i JUL stvarno rade za Srbiju.

pablito

pre 11 godina

@Dejan, 28. avgust 2012 15:35

Ako na primer ja naručim nečije prebijanje, odradim celokupnu logistiku i zapalim pre tog događaja na more, onda nisam kriv? Za šta je konkretno presuđeno Veljkoviću? Svi vi koji branite huligane imate jednu falinku u logici, a to je da tzv. "navijački kodeks" ne pije vodu u realnom životu, pravnom sistemu i normalnim ljudskim odnosima. da li je neko došao 4 dana ranije u BG, da li je bio ultras iz Tuluza, da li je provocirao, dobacivao devojkama, šta li mu se sve već pripisuje, to NIJE razlog za takav divljački napad. Mislim da je prepolovljavanjem kazne od strane Ustavnog suda postignut balans pravde i političkih pritisaka. Ovde se sada ide na ukidanje presude, što bi bilo dalje flagrantno mešanje politike u sudstvo, mada je to kod nas već postala tradicija. Da se u ranijim ubistvima navijača počevši od 90ih sudilo i presuđivalo pošteno, da su dodeljivane pravične kazne a ne uslovne ili max. godinu dana mislim da bi se pošteno triput zamislili da li će napasti nekog...

Milojko-Bg

pre 11 godina

Prva objavljena vest u medijima je bila da je preskocio zardinjeru i upao u rupu. Odmah zatim zardinjera vise nije bila ni pominjana. Uhapseno je 13 ljudi, svi krivi, a masa je trazila linč !? Zatim, pominjan je i snimak neke sigurnosne kamere koji niko nije video !? Ja verujem da je prva objavljena vest tačna, mada se učesnici tuče ne mogu skroz osloboditi krivice. Ako ga je neko bacio, onda taj ima ime i prezime i postoje dokazi i svedoci, snimci... Obilicev Venac je veoma poseceno mesto. Medjutim, javnosti nisu prezentovani bas uverljivi dokazi za delo koje se kaznjava sa 200 godina robije.Pa ces 200 godina, pa posle upola manje !? Pa osudjen maloletnik na 13 godina, a ima svedoke da nije bio u to vreme na Obilicevom Vencu !?
Ja ne razumem ni kakve su to sudije, ni koji im je rezon. Da li tu sudi rulja, političari ili profesionalni sud ?

Maki

pre 11 godina

Ajde, pustite tu divnu srpsku decu iz kazamata u koji su tako nepravedno bačeni, a oni će oprostiti Tatonu što je sam skočio samo da im napakovao zatvor! Uostalom, ubila ga je sila gravitacije i fizički zakon prema kome ljudsko telo bez pomoći krila ili druge vrste pogona nije u stanju da proizvede dovoljno ubrzanje suprotnog smera od gravitacije.

Da je pravde i morala u Srbiji, ovi Orci bi dobili barem 30% povećanja kazne jer ne pokazuju ni trunke kajanja, ali nažalost, ružna stvarnost je da je vrlo izvesno da će biti oslobođeni na osnovu "novog svedočenja" ovog *****, nazovimo ga pripadnika jedne od najkorumpiranijih kasti u Srbiji (i to u vrlo jakoj konkurenciji). Nadam se samo da može svako jutro sebe da pogleda u ogledalu, a da se ne ispovraća. Ako ima decu, doći će dan kada će se stideti svog oca.

pjovan

pre 11 godina

Oduvek sam ja sumnjao da je sve to politicka haranga usmerena protiv najboljih mladih clanova naseg drustva: cim smo dozvolili tim strancima da nam se slobodno setaju po zemlji bilo je samo pitanje vremena kada ce poceti da se samoubijaju ovde! Citam i neverujem. Onaj trazi pravdu za huligane, onaj vice "nije isto ubistvo i ucestvovanje u tuci sa smrtnim ishodom"... Pa, sve vas treba zatvoriti i baciti kljuc: i one koji stvarno tako razmisljaju, a i one sa jednom sivom celijom kojima su uzori Kimi, Savija, razni Ivani Bogdanovi, naredili da na forumima, ali i na utakmicama traze "pravdu" za ubice i barabe! Podsecam vas da se trazila i pravda za Urosa (a mislim i da mu je ublazena kazna) jer, kao sto sam rece na sudjenju, "nije znao da je napao policajca"!!! Znaci da je napao mene, bilo bi uredu, a ovako, j*** ga, cist previd!!!

A ovim drugima sto se cude Dacicevom mesanju evo drugog podsetnika: Taton je ubijen u novembru 2009. godine; nekoliko dana kasnije, uzastopno, doslo je do napada na strance u Beogradu. Sada, nakon svog ovog vremena i kada je politicka opcija "navijaca" izasla na videlo, jasno je da je to radjeno da bi se sprecilo davanje "belog Sengena" Srbiji, koji je svakao dosao 2010. godine!!! Takodje, vodja i organizator napada na Tatona je u Holandiji! Izasao iz zemlje u novembru, BEZ VIZE, ili bar bez da mu je data od neke EU ambasade! SLUZBA NIKADA NIJE PROCISCENA, zato ovako zivimo!!!

draginja

pre 11 godina

Nekad davno,za vreme vladavine Tita,stranci boravkom u nasoj zemlji su se cudili i divili na bezbednosti i slobodi kretanja naseg naroda, a o bezbednosti stranih turista da i ne govorimo.U to vreme sam bila mlada devojka,secam se povratka sa igranki iz skole Tesla u N.Fronta,pa kasnije sa igranke na masincu negde oko 22h/23h ,ulice puste,mladez ide u grupama niko nikog nedira,cuje se samo glasan smeh,neko nas opomene sa prozora,mi odmah primirimo...ma kakvi da nam je i palo na pamet da nesto odgovorimo tome sto nas opominje.
Sada su sasvim druga vremena, izgubili smo sve kriterijume ponasanja,postali smo lazljivi,podmitljivi,sebicni,neradni.Pljacka i otimacina na svakom koraku,tako da sad i u pola dana niste sigurni da izadjete na ulicu, kriju se ubice Djindjica,Dade Vujasinovic,Curuvije,gardista u Topcideru i mnogih drugih koji su platili glavom od izvrsioca koji su placeni nekom sicom,nalogodavci nikad nece biti uhvaceni.Takvih koji su spremni da ubiju je sve vise,cene ce za to biti sve nize, a "svedoci" ce svedociti sta god od njih trazite i to za veoma male pare. u nasoj zemlji sve moze da se potplati i kupi,diploma,doktorat,sluzbenik u nekoj drzavnoj sluzbi,pa sto nebi i svedok.

Posmatrac

pre 11 godina

naravno da traze, svaka odbrana bi trazila, otkriveni su novi elementi, normalna stvar...to sto se desilo jeste jako ruzno ali ne moze se ni ici u otvoren linc, tipa to su huligani ko ih sisa, pravda je ista za sve,il bi bar tako trebalo da bude...
(Stark, 28. avgust 2012 13:48)

Ruzno? Ruzno?!?!? Kada jedan klinac psuje majku drugom, to je ruzno. Kada divljacki 20 baraba prebije jednog momka na smrt, to je monstruozno!

Bob Rock

pre 11 godina

@(Uroš, 28. avgust 2012 14:50)

Da li si ti svestan da branis ludaka koji je pokusao da gurne coveku u usta upaljenu baklju, a da mu je odbrana bila "mislio sam da je grobar".

Da li ti razumes, da li do to malo mozga sto ti je ostalo moze da dopre da on misli da je uredu nekom gurnuti baklju u usta zato sto je grobar?

Da li mislis da je normalno pretuci nekog samo zato sto ne navija za isti klub kao ti?

Ivana

pre 11 godina

"A AKO IMA NEKO DUSU POGLEDAJTE SLIKE TATONA NA OVAJ SAJT"

Posle gledanja fotografija,zakljucujem:pacijent ima povrede vidljive na glavi(verovatno i drugde),ali je svestan,komunikativan(pokazuje rukom),odaje utisak stabilnog pacijenta(nije ukljucena ni infuzija,nema kiseonik prikljucen).Dalje vidim postupanje zaposlenika hitne pomoci krajnje nestrucno,koje zhateva odmah nadzor ministrastva zdravlja i smenu direktora hitne pomoci i svih nadleznih,jer ako lekar zna da je moglo doci do povrede bar kicme(pad sa visine ako nista),a nije ucvrsen vrat,nije ucvrsen za nosila dok ga unose u kola,to je za sud i za oduzimanje licence jer je smrt mogla nastupiti i zbog nestrucnog postupka lekara.Fotografija iz bolnice pokazuje bolesnika posle operacije u katastrofalnom stanju,postavlje se pitanje koliko je lekarskih gresaka nacinjeno ukupno od dolaska lekara na mesto nesrece(zapoceta odgovornost) pa do smrti.Ovo je bruka zdravstva Srbije,ovako ponasanje hitne pomoci ima smao u Africi.Hvala sto ste dali link(iako je sa drugom namerom),ali ovde postoji dokaz za istragu same smrti to je sigurno.

Posmatrac

pre 11 godina

Pa jos ovaj audio zapis zene koja je zvala hitnu pomoc i kaze da je "decko skocio",to ne moze da se montira-zasto se i to ne ispita?
(Srdjan, 28. avgust 2012 14:13)

"Apelacioni sud nije kao dokaz cenio transkript telefonskog poziva lica koje je Hitnoj pomoći prijavilo da je Taton pao preko ograde, odnosno da nije bačen..." Nije receno da je "skocio" vec da je "pao" sto nema razloga da bude dokaz jer poziv hitne pomoci nije isto sto i davanje iskaza policiji. Osoba koja je pozvala hitnu je verovatno rekla:"decko je pao sa velike visine, ulica ta i ta, dodji te brzo!" Sta je trebala da kaze? "20 krsnih momaka doslo je iz smera tog i tog. Jedan je nosio sipku, mislim da je u pitanju nerdjajuci celik, crno-belu majicu sa aplikacijom psa koji rezi sa prednje strane i velikog polnog organa sa zadnje strane, trenerke marke nike, patike air max, visok..." Mislim... koga bre vi zaje******?

U zatvor sa tim bitangama! Ako im se smanje kazne zaista treba da izadjemo na ulice i srusimo ceo nakaradni sistem, pa sve od nule.

joker07

pre 11 godina

Naravno da je ovo strasno sto se desilo i da ovakve stvari ne trebaju nikda da se dese vise! Jedan mlad zivot je ugasen i to je neoprostivo! Ali da li svi vi koji pljujete po srbiji zbog ovoga i koji pametujete sada, da li vi znate da je u Francuskoj bilo napada na navijace iz Srbije i da je jednom prilikom jednom nasem navijacu izbijeno oko, drugom polomljena vilica? Tada niko od vas to nije osudio, a sada se svi utrkujete ko ce vise da se uvuce francuzima! Opet napominjem, ovo je zaista tragicno, ali iskreno receno, nista manje mi nije zao ni naseg coveka koga su ti isti "fini" i mirni" francuski navijaci osakatili za ceo zivot!
I jos mi nije jasno na osnovu cega se trazi odsteta od drzave Srbije zbog ovoga? Znaci za svakog stranca nastradalog u Srbiji, drzava mora da plati odstetu bez obzira na nacin na koji je nastradao? Neka je traze od onih koji su osudjeni za ubistvo kao sto se svuda u svetu i radi! Naravno, ako se dokaze da su ga ubili. A koliko vidim ovde svi znaju istinu...kao da su svi bili tamo u tom trenutku i gledali svojim ocima?!

samo polako

pre 11 godina

Činjenica je, dakle, da je neka žena zvala hitnu pomoć nakon što je Taton pao sa velike visine - pomoć nisu pozvali divljaci koji su ga tukli. Po meni, to je otežavajuća okolnost.

sramota

pre 11 godina

"Taton nije bačen sa stepeništa već da je sam skočio".....

Da i zato je uzeo avionsku kartu iz Francuske da dode do ove napacene Srbije sa takoder ulaznicu na stadionu za utakmicu.....i od jedan put je resijo da skoci u sred Beograda posle jednog hladnog piva......
Pa ljudi jeli to da vam se desi vasem detetu u Beogradu ili u inostranstvu.....jeli nebi rekli ....vikali....urlikali.....
Ubili su mi dete......
Ubice su vam ubili dete.....ponasali su se kao ubice......pa pomislite jer to nije kriminalno......a da se to nedesi i vasem detetu.

Ime

pre 11 godina

Uskoro naslovi u novinama: "Novi svedok: "Nisu ga bacili, nego su ga samo zgrabili, pogidli pa pustili""; "ZA UBISTVO TATONA OSUMNJICENA GRAVITACIJA"
Jako bitno da li su ga oni licno bacili ili su ga "samo" olesili od batina, pa je pri pokusaju da pobegne skocio preko ograde...

NekoIzMase

pre 11 godina

Momak koji nije bio tu, već mu je kod Beograđanke pisana kazna za nepropisno parkiranje, o čemu nije uzeta u obzir izjava službenog lica, osuđen je na 12 godina zatvora !!!

O čemu dalje da pričamo ???

Jasno je kao dan kako je ovo suđenje teklo i kako je organizovano ...
Svakako da su učesnici u tuči krivi, sve i da nije ni došlo do smrtnog ishoda ... Ali hajde da saznamo istinu ...

Dejan

pre 11 godina

Mene zanima istina i pravda.
Pravda nije to da momak koji nije bio na Oblicevom vencu sedi u zatvoru. Sve i da je najveci kriminalac, diler, mafijas, nacista... Moze da mu se sudi za to ali nikako za ubistvo za koje postoji 12 ocevidaca da nije bio na tom mestu ukljucujuci i policajca.
BOLJE STO KRIVACA NA SLOBODI NEGO JEDAN NEVIN U ZATVORU!

HOCU ISTINU I HOCU PRAVDU. MISLIM DA JE NOVO SUDJENJE PUT KA TOME.

Pravda je slepa

pre 11 godina

Budimo pošteni. Dečko je ubijen. Strašan zločin. Ubice su preooštro kažnjene. Da nije Francuz proces bi trajao još dve godine a kazne bi bile tri puta manje. Mnogo puta se čulo da je niz stepenice skočio sam, u strahu. Normalno da odbrana traži da se ponovi postupak. Da je ubijen Srbin LDP se nikada ne bi oglasio...
Pitam se do kada ćemo da mrzimo ceo svet a da im se uvlačimo gde god i kad god stignemo? Kada će građani Srbije biti isto tretirani ko stranci? Na kraju, kada će pravosuđe da bude efikasno i pravedno. Kada će se za ubisvo dobijati 10 godina a ne 2, kada za krađu paprika 2 meseca a ne dve godine a za krađu miliona 10 godina a ne oslobađajuća presuda?

bezimena

pre 11 godina

"Ivica Dačić kaže da će sve biti ispitano".


Kakve veze ima ministar policije i premijer sa "nezavisnim" PRAVOSUDJEM?
Procenite sami, kada saznate kakve veze SPS ima sa UO u tzv. fudbalskim klubovima, još više kakve su njihove veze sa tzv. navijačima, tačnije huliganima i kriminalcima.

Hteli ste 90', izvol'te uživajte, počinjete da se češkate i tamo gde vas ne svrbi!

Sve u svemu Srbija je i do sada bilo na dnu, sada se samo ukopava još dublje i jače. Ovako sklepana vlast je gora od AMBROZIJE!

Balcanicus

pre 11 godina

Manite se navijackih komentara,bel elementarnih informacija. Neka ta odbrana podnese zahtev za ponavljanje postupka i pustite da sud po tom zahtevu odlucuje bez medijske halabuke i pritisaka. Obdukcijski nalaz je materijani dokaz o vrstama telesnih povreda i mehanizma nanosenja tako da iskaz tog fantomskog svedoka mozda uopste ne bude od takvog znacaja da bi se po tom osnovu ponovio postupak. A i Dacic bi mogao da se uzdrzi od izraza svoje revnosti. Pustite sud da radi.

miroslav

pre 11 godina

nikada nismo saznali ko su roditelji ili bliža rodbina počinioca:
čime se bave jer tamo nije otišao sin mog bliskog rodjaka iz sela Lisa kod Ivanjice,već obesni momci koje su roditelji naučili nasilju.
i koji su van svake kontrole kada su na ulici a mnogi medju njima narkomani ili dileri droge.
nakon tri godina za novac su našli novog svedoka''čovek sam skočio',a pokojni Taton je bio sav izlomljen metalnim šipkama.
na ovo treba da reaguje i UEFA i 5 gidina zabrane sroskog fudbala u Evropi.
i još se premijer uključuje u sve ovo.
zašto?
zato što su navijači glavna glasačka mašina u interesu partija u ovoj državi
e pa gospodo neka Vam privredu,poljoprivredu,ekomoniju uredjuju navijačke grupe Zvezde i Partizana.

Janko Katic

pre 11 godina

Svima vama koji se zaklinjete u demokratiju,pravo i pravdu valjda treba da bude u interesu da se sazna istina.Mrtva glava mora da se plati i tu nema greske,ali nemoze ni da se sudi nekom za delo koje nije izvrsio.Odnosno nije isto da li je neko osudjen za svirepo ubistvo ili za ucestvovanje u tuci sa smrtnim ishodom.

Vladimir

pre 11 godina

Kada cujemo ko su roditelji i rodbina zlocinaca i cime se bave sve ce nam biti jasno. Ali ni jedan medij nece to da objavi u Srbiji kao ni to ko je stric zlocinca za koga je Srbija platila milion dolara.

PravdaNS

pre 11 godina

Zbog ovog pokušaja montiranja od strane odbrane ovih nasilnika ja bih im sada vratila kazne na prvobitne. Ovo je sramota za državu da se ovako igra sa smrću nesretnog mladića!!! A sve kazne nasilnika u navijačkim obračunima bih pročešljala i ponovo ih propisno kaznila tamo gde su prošli maltane nekažnjeno. Banda uličnih krvoloka je zaslužila da trune u zatvoru bez mogućnosti smanjivanja godina zatvora, pomilovanja ili bilo šta sličnog.

Uroš

pre 11 godina

@Bob Rock
Sta ti pricas covece, ti kazes: "medijski izvestaj treba da bude jedino merodavan na sudu, nista zakon, nista dokazi, samo nek sudija procita u novinama sta se desilo i odredi kaznu na osnovu utiska koji je na njega ostavio tekst."
Prvo Uros je osudjen na previsoku kaznu zbog medijske hajke. Dvadeset godina za napad bakljom na coveka naoruzanog pistoljem, koji je tim pistoljem mahao, a nije se identifikovao kao sluzbeno lice. Drugo trazis kaznu koja nije propisana zakonom.
Zbog takvih kao vi smo ovde gde jesmo.

Odo' iz Srbije!

pre 11 godina

Ne razumem!? Pa i da je sam skocio sta to menja stvari? Opet je ubijen na brutalan nacin!!! Povecati kazne svim ucesnicima u ovom ubistvu! Prestanite vise da stitite huligane i narko dilere! Aman!!!! Ne bi me cudilo i da proglase da se Djindjic sam ubio a da je Legija srpski vitez i junak koji neopravdano lezi u zatvoru! Definitivno nam nema spasa! Na svakih 10 godina nas nestane 300 000 - 400 000 i treba da nestanemo jednog dana...

ninepi

pre 11 godina

Porodica Brisa Tatona, krajnje normalnog coveka, treba da potrazi pravdu u nekom medjunarodnom sudu, pa da vidimo da li ovi nasi zlikovci imaju veze i tamo. Lako im je ovamo, sa svom tom sumom potkupljivih ljudi.
I da li se iko pita kako to da su ovi vec 3 godine u bekstvu, a nevini, a Bris sam skocio. Pa sto su ovi monstrumi onda u bekstvu? Sve ovo je tako jadno i tuzno. Setite se samo istrazivackog novinarstva Brankice Stankovic o navijackim grupama. I sta je bilo od toga. NISTA. Jadno i bolesno.

Mita

pre 11 godina

Bagra dilera i njihovih advokata samo traži da se obnovi postupak,ali da li će to i biti tako,videćemo...Ja se nadam da neće i da će završiti na robiji,gde i pripadaju...Sada je na potezu sud,koji će se,nadam,staviti na stranu oštećenih!Ja samo ne razumem ljude koji ovde brane dokazane kriminalce,dilere,a evo sada i ubice...Toliko je očigledno ko su oni,da je to skoro svima jasno...Mada,pošto ima ljudi koji tvrde da čovek nije bio na Mesecu,onda je i odobravanje zločina,sasvim logična stvar u takvoj zemlji,ali NEĆE proći!

YoYo

pre 11 godina

pa ovo je strasno! sve i da je nesrecni momak sam skocio, to je cisto sumnjam bilo jer je imao samoubilacke namere. goniti nekoga tako da od straha skoci u nekakav ponor je ubistvo.
kakav je ovo brlog od zemlje.

Iggy

pre 11 godina

Samo ono što se dešavalo do momenta bacanja/pada nesrećnog Tatona sa stepenica je po meni dovoljno da presude ostanu kakve jesu: unapred smišljena i organizovana akcija sa ciljem nanošenja teških fizičkih povreda potpuno nevinoj žrtvi je ništa drugo nego akt divljaštva i kao takav treba da bude najteže kažnjen.

tomislav

pre 11 godina

i sta sad? oni su ga samo tukli ali ga nisu gurnuli sa stepenica, nego je od muke sam skocio, pa je pocinio samoubistvo, i sad momci nisu krivi? ili su manje krivi?

Srdjan

pre 11 godina

Zar nije evidentno da u ovom sudjenju nesto nije u redu.Ako ovaj policajac laze treba da odgovara,ali neka se preispita njegova tvrdnja.Ko se toga plasi?
Pa jos ovaj audio zapis zene koja je zvala hitnu pomoc i kaze da je "decko skocio",to ne moze da se montira-zasto se i to ne ispita?
I treba novi proces,ako nista druga da se ispita ko tu mulja.
Uostalom svedoci smo u kakvoj drzavi zivimo i sta nam se sve radi pod maskom sistema,zakona,demokratije...

Zabranjeni

pre 11 godina

Kreteni jedni,sta vam nije jasno ? Covek je sam skocio ! Dovoljan dokaz je da su nestali snimci kamera sa Obilicevog venca na kome ima 1000 kamera,da je on sam skocio ti snimci bi bili odmah prikazani ! A i ovaj svedok postoji od prvog dana,ali ga niko ne zove zato sto to nije odgovaralo coveku koji je unistio nasu drzavu Borisu Tadicu !

milutin

pre 11 godina

navijam za zvezdu ali sudjenje mora da se ponovi.taton nije bio cvecka,fracuska policija ga ima zavedenog kao huligana tuluza koji je vise puta hapsen.nije doputovao sa klupskim navijacima, sve je to sumnjivo.ponoviti sudjenje i odgovorne u zatvor nevine osloboditi,skinuti ljagu sa srpskih navijaca i ne isplatiti euro roditeljima tatona.

mattko

pre 11 godina

Zbog loseg zivota u propadajucoj EU, citaj Francuskoj,zbog grize savesti koju je imao glede svog seksualnog zivota, Taton je dosao u Srbiju da izvrsi samoubistvo jer mu vera u njegovoj zemlji to nedozvoljava. Tako je ucinio iako su ga gostoljubivi navijaci domaceg tima pokusali besuspesno da sprece u nameri przajuci mu bejzbol palicu dok je stajao na ivici stepenista. Sve je to posmatrao bivsi policajac sada agaent u civilu NN. E dragi moji Srbijanci tako mi mogla da glasi oslobadjajuca presuda na osnovu materijalnih dokaza i svedocenja pouzdanog krunskog svedoka.
Jer može tako pa da sve zaborivamo?

Bob Rock

pre 11 godina

Da je onaj uros, koji je pokusao da ubije coveka samo zato sto je mislio da je ovaj grobar, u normalnom sudjenju koje bi trajalo samo 2-3 meseca (umesto 3 godine) osudjen na zasluzenu kaznu (30 godina robije sa prinudnim radom), a da su klinci koji su unakazili srbiju grafitima "pravda za urosa" dobili po vaspitnu pljusku od roditelja i 100 sati ciscenja ulica od sudije za maloletnike, danas bi Taton bio ziv, a srbija mnogo lepsa zemlja...

jing jang

pre 11 godina

poptisujem:

Ne znam sta nije jasno pa i da se "sam bacio"? Dosle su neke utvare, bez mozga, duse, morala, bilo koje civilizacijske norme i nadasve pi.ke koje biju samo kad je 20:1. Decka su lincovali, prosto. Sta god se posle desilo nebitno je. I da je sam skocio, kazne treba da stoje. Zbog njega, i zbog svih nas koji zivimo ovde. Jer sutra ce mozda neko od nas da preskace ogradu.
(MS, 28. avgust 2012 13:15)

jadna srbijo

pre 11 godina

Ma sam se ubio. Nisu ti divljaci nista krivi. Kao i onaj sticenik iz crne reke. Sta je siroti pop kriv sto je ovaj sam umro. On ga je samo pretukao divljacki. Ko mu je kriv sto ovaj to nije mogao da izdrzi.

Lazni advokat

pre 11 godina

To je cilj bio da se pronadje neko koji ce za lovu da da lazan iskaz i da se obnovi proces. familije optuzenih sakupili lovu da bi s dali penzionisanom policajcu da laze. A takodje i inkasantu u garazai koji teoretski nije mogao nista da vidi ni da cuje.Ko god ode u garazu Obiicev venac vide ce kako kontejnerza inkasante stoji i da nema stakla iza njihovih ledja. Advokati koji vecito brane ovakve i uvek isti advokati koji su se specijalizaovali da izdejstvuju najmanje mogucezaprecene kazne ili oslobadjajuce presude. A vi se zapitajte kako. Necu da navodim imena iprezimena tih advokata

Nastavi niz

pre 11 godina

Taton sam skočio i ubio se, onaj iz Crne Reke se sam ištanglirao, nadrogiran naravno, gardisti se sami poubijali, Miladin Kovačević se samo branio, navijači lome i bodu isto u krajnjoj samoodbrani, koferče se odavno izgubilo...

Darko

pre 11 godina

Ma da, biće da je u stvari napao penzionisanog policajca, a onda otrčao do ograde izudarao sam sebe šipkom i skočio. Naravno divna dečica iz navijačke grupe su potrčala prema njemu, kako bi ga sprečila...

Sramota, ako dozvole ponovno pokretanje postupka, pravosudne organe odmah uhapsiti, jer će biti jasno o čemu se radi.

Milan

pre 11 godina

Ako je stajao dole na dnu stepenica,kako je video da niko Tatona nije gurnuo? uostalom, kao da svi ovde ne znamo da se radi o izmisljenoj prici policajca koji cini uslugu koleginom sinu,a ne iskljucujem mogucnost da je primljena i "naknada".

Jakov

pre 11 godina

Neka svaki roditelj i advokat hipoteticki zamisli da treba da brani one zbog kojih je njegovo/nihovo dete u grobu! Da vidim da li bi tada trazili smanjenje kazni, ponovna sudjenja itd... Jer cinjenica jeste, da je mrtav tudjom "zaslugom", ne jer je sam hteo i neke slicne gluposti.

Stark

pre 11 godina

naravno da traze, svaka odbrana bi trazila, otkriveni su novi elementi, normalna stvar...to sto se desilo jeste jako ruzno ali ne moze se ni ici u otvoren linc, tipa to su huligani ko ih sisa, pravda je ista za sve,il bi bar tako trebalo da bude...

Nemam reci

pre 11 godina

Sramota. Taton je dosao da izvrsi samoubistvo u Beogradu namerno da bi prikazao miroljubive gradjane Beograda kao brutalne manijake i sadiste koji uzivaju da maltretiraju slabijeg.

Neko iz mase

pre 11 godina

Još od 2000-te sam mišljenja da sve sudove treba sravniti za zemljom, otpustiti sve sudije, i konačno, početi sve ispočetka.

Milos

pre 11 godina

Pa i da je sam skocio, a nije, skocio je bezeci i trazeci spas od divljaka koji su ga 1 minut pre toga brutalno tukli! To je samo detalj, a istina ostaje ista - Ubili su coveka!!!

S

pre 11 godina

Dobro, ne vidim ništa loše u tome da se postupak pokrene ponovo ako ima novih detalja. Ako neko od njih zaista nije kriv, nećemo ga valjda ostaviti da trune u zatvoru. Zakon je isti za sve.

palop

pre 11 godina

Novi postupak bi bio u redu sam ako ce dobiti dozivotne...
20 na 1 je jedan od najgorih oblika nasilja, i tacno govori o tome kakvi su to ljudi.

star-trek

pre 11 godina

Sad se javio i jedan deda koji je video da se i Djidjic sam ubio, mislim da treba i Legiju i ostale pustiti iz zatvora...ma najbolje sve da pustimo... Ovo je stvarno Republic of Banana Serbia

MS

pre 11 godina

Ne znam sta nije jasno pa i da se "sam bacio"? Dosle su neke utvare, bez mozga, duse, morala, bilo koje civilizacijske norme i nadasve pi.ke koje biju samo kad je 20:1. Decka su lincovali, prosto. Sta god se posle desilo nebitno je. I da je sam skocio, kazne treba da stoje. Zbog njega, i zbog svih nas koji zivimo ovde. Jer sutra ce mozda neko od nas da preskace ogradu.

Nastavi niz

pre 11 godina

Taton sam skočio i ubio se, onaj iz Crne Reke se sam ištanglirao, nadrogiran naravno, gardisti se sami poubijali, Miladin Kovačević se samo branio, navijači lome i bodu isto u krajnjoj samoodbrani, koferče se odavno izgubilo...

MS

pre 11 godina

Ne znam sta nije jasno pa i da se "sam bacio"? Dosle su neke utvare, bez mozga, duse, morala, bilo koje civilizacijske norme i nadasve pi.ke koje biju samo kad je 20:1. Decka su lincovali, prosto. Sta god se posle desilo nebitno je. I da je sam skocio, kazne treba da stoje. Zbog njega, i zbog svih nas koji zivimo ovde. Jer sutra ce mozda neko od nas da preskace ogradu.

Darko

pre 11 godina

Ma da, biće da je u stvari napao penzionisanog policajca, a onda otrčao do ograde izudarao sam sebe šipkom i skočio. Naravno divna dečica iz navijačke grupe su potrčala prema njemu, kako bi ga sprečila...

Sramota, ako dozvole ponovno pokretanje postupka, pravosudne organe odmah uhapsiti, jer će biti jasno o čemu se radi.

jadna srbijo

pre 11 godina

Ma sam se ubio. Nisu ti divljaci nista krivi. Kao i onaj sticenik iz crne reke. Sta je siroti pop kriv sto je ovaj sam umro. On ga je samo pretukao divljacki. Ko mu je kriv sto ovaj to nije mogao da izdrzi.

Milan

pre 11 godina

Ako je stajao dole na dnu stepenica,kako je video da niko Tatona nije gurnuo? uostalom, kao da svi ovde ne znamo da se radi o izmisljenoj prici policajca koji cini uslugu koleginom sinu,a ne iskljucujem mogucnost da je primljena i "naknada".

Milos

pre 11 godina

Pa i da je sam skocio, a nije, skocio je bezeci i trazeci spas od divljaka koji su ga 1 minut pre toga brutalno tukli! To je samo detalj, a istina ostaje ista - Ubili su coveka!!!

Nemam reci

pre 11 godina

Sramota. Taton je dosao da izvrsi samoubistvo u Beogradu namerno da bi prikazao miroljubive gradjane Beograda kao brutalne manijake i sadiste koji uzivaju da maltretiraju slabijeg.

palop

pre 11 godina

Novi postupak bi bio u redu sam ako ce dobiti dozivotne...
20 na 1 je jedan od najgorih oblika nasilja, i tacno govori o tome kakvi su to ljudi.

Neko iz mase

pre 11 godina

Još od 2000-te sam mišljenja da sve sudove treba sravniti za zemljom, otpustiti sve sudije, i konačno, početi sve ispočetka.

Bob Rock

pre 11 godina

Da je onaj uros, koji je pokusao da ubije coveka samo zato sto je mislio da je ovaj grobar, u normalnom sudjenju koje bi trajalo samo 2-3 meseca (umesto 3 godine) osudjen na zasluzenu kaznu (30 godina robije sa prinudnim radom), a da su klinci koji su unakazili srbiju grafitima "pravda za urosa" dobili po vaspitnu pljusku od roditelja i 100 sati ciscenja ulica od sudije za maloletnike, danas bi Taton bio ziv, a srbija mnogo lepsa zemlja...

Lazni advokat

pre 11 godina

To je cilj bio da se pronadje neko koji ce za lovu da da lazan iskaz i da se obnovi proces. familije optuzenih sakupili lovu da bi s dali penzionisanom policajcu da laze. A takodje i inkasantu u garazai koji teoretski nije mogao nista da vidi ni da cuje.Ko god ode u garazu Obiicev venac vide ce kako kontejnerza inkasante stoji i da nema stakla iza njihovih ledja. Advokati koji vecito brane ovakve i uvek isti advokati koji su se specijalizaovali da izdejstvuju najmanje mogucezaprecene kazne ili oslobadjajuce presude. A vi se zapitajte kako. Necu da navodim imena iprezimena tih advokata

Jakov

pre 11 godina

Neka svaki roditelj i advokat hipoteticki zamisli da treba da brani one zbog kojih je njegovo/nihovo dete u grobu! Da vidim da li bi tada trazili smanjenje kazni, ponovna sudjenja itd... Jer cinjenica jeste, da je mrtav tudjom "zaslugom", ne jer je sam hteo i neke slicne gluposti.

star-trek

pre 11 godina

Sad se javio i jedan deda koji je video da se i Djidjic sam ubio, mislim da treba i Legiju i ostale pustiti iz zatvora...ma najbolje sve da pustimo... Ovo je stvarno Republic of Banana Serbia

Odo' iz Srbije!

pre 11 godina

Ne razumem!? Pa i da je sam skocio sta to menja stvari? Opet je ubijen na brutalan nacin!!! Povecati kazne svim ucesnicima u ovom ubistvu! Prestanite vise da stitite huligane i narko dilere! Aman!!!! Ne bi me cudilo i da proglase da se Djindjic sam ubio a da je Legija srpski vitez i junak koji neopravdano lezi u zatvoru! Definitivno nam nema spasa! Na svakih 10 godina nas nestane 300 000 - 400 000 i treba da nestanemo jednog dana...

tomislav

pre 11 godina

i sta sad? oni su ga samo tukli ali ga nisu gurnuli sa stepenica, nego je od muke sam skocio, pa je pocinio samoubistvo, i sad momci nisu krivi? ili su manje krivi?

jing jang

pre 11 godina

poptisujem:

Ne znam sta nije jasno pa i da se "sam bacio"? Dosle su neke utvare, bez mozga, duse, morala, bilo koje civilizacijske norme i nadasve pi.ke koje biju samo kad je 20:1. Decka su lincovali, prosto. Sta god se posle desilo nebitno je. I da je sam skocio, kazne treba da stoje. Zbog njega, i zbog svih nas koji zivimo ovde. Jer sutra ce mozda neko od nas da preskace ogradu.
(MS, 28. avgust 2012 13:15)

mattko

pre 11 godina

Zbog loseg zivota u propadajucoj EU, citaj Francuskoj,zbog grize savesti koju je imao glede svog seksualnog zivota, Taton je dosao u Srbiju da izvrsi samoubistvo jer mu vera u njegovoj zemlji to nedozvoljava. Tako je ucinio iako su ga gostoljubivi navijaci domaceg tima pokusali besuspesno da sprece u nameri przajuci mu bejzbol palicu dok je stajao na ivici stepenista. Sve je to posmatrao bivsi policajac sada agaent u civilu NN. E dragi moji Srbijanci tako mi mogla da glasi oslobadjajuca presuda na osnovu materijalnih dokaza i svedocenja pouzdanog krunskog svedoka.
Jer može tako pa da sve zaborivamo?

Stark

pre 11 godina

naravno da traze, svaka odbrana bi trazila, otkriveni su novi elementi, normalna stvar...to sto se desilo jeste jako ruzno ali ne moze se ni ici u otvoren linc, tipa to su huligani ko ih sisa, pravda je ista za sve,il bi bar tako trebalo da bude...

Iggy

pre 11 godina

Samo ono što se dešavalo do momenta bacanja/pada nesrećnog Tatona sa stepenica je po meni dovoljno da presude ostanu kakve jesu: unapred smišljena i organizovana akcija sa ciljem nanošenja teških fizičkih povreda potpuno nevinoj žrtvi je ništa drugo nego akt divljaštva i kao takav treba da bude najteže kažnjen.

YoYo

pre 11 godina

pa ovo je strasno! sve i da je nesrecni momak sam skocio, to je cisto sumnjam bilo jer je imao samoubilacke namere. goniti nekoga tako da od straha skoci u nekakav ponor je ubistvo.
kakav je ovo brlog od zemlje.

ninepi

pre 11 godina

Porodica Brisa Tatona, krajnje normalnog coveka, treba da potrazi pravdu u nekom medjunarodnom sudu, pa da vidimo da li ovi nasi zlikovci imaju veze i tamo. Lako im je ovamo, sa svom tom sumom potkupljivih ljudi.
I da li se iko pita kako to da su ovi vec 3 godine u bekstvu, a nevini, a Bris sam skocio. Pa sto su ovi monstrumi onda u bekstvu? Sve ovo je tako jadno i tuzno. Setite se samo istrazivackog novinarstva Brankice Stankovic o navijackim grupama. I sta je bilo od toga. NISTA. Jadno i bolesno.

Zabranjeni

pre 11 godina

Kreteni jedni,sta vam nije jasno ? Covek je sam skocio ! Dovoljan dokaz je da su nestali snimci kamera sa Obilicevog venca na kome ima 1000 kamera,da je on sam skocio ti snimci bi bili odmah prikazani ! A i ovaj svedok postoji od prvog dana,ali ga niko ne zove zato sto to nije odgovaralo coveku koji je unistio nasu drzavu Borisu Tadicu !

PravdaNS

pre 11 godina

Zbog ovog pokušaja montiranja od strane odbrane ovih nasilnika ja bih im sada vratila kazne na prvobitne. Ovo je sramota za državu da se ovako igra sa smrću nesretnog mladića!!! A sve kazne nasilnika u navijačkim obračunima bih pročešljala i ponovo ih propisno kaznila tamo gde su prošli maltane nekažnjeno. Banda uličnih krvoloka je zaslužila da trune u zatvoru bez mogućnosti smanjivanja godina zatvora, pomilovanja ili bilo šta sličnog.

NekoIzMase

pre 11 godina

Momak koji nije bio tu, već mu je kod Beograđanke pisana kazna za nepropisno parkiranje, o čemu nije uzeta u obzir izjava službenog lica, osuđen je na 12 godina zatvora !!!

O čemu dalje da pričamo ???

Jasno je kao dan kako je ovo suđenje teklo i kako je organizovano ...
Svakako da su učesnici u tuči krivi, sve i da nije ni došlo do smrtnog ishoda ... Ali hajde da saznamo istinu ...

milutin

pre 11 godina

navijam za zvezdu ali sudjenje mora da se ponovi.taton nije bio cvecka,fracuska policija ga ima zavedenog kao huligana tuluza koji je vise puta hapsen.nije doputovao sa klupskim navijacima, sve je to sumnjivo.ponoviti sudjenje i odgovorne u zatvor nevine osloboditi,skinuti ljagu sa srpskih navijaca i ne isplatiti euro roditeljima tatona.

Janko Katic

pre 11 godina

Svima vama koji se zaklinjete u demokratiju,pravo i pravdu valjda treba da bude u interesu da se sazna istina.Mrtva glava mora da se plati i tu nema greske,ali nemoze ni da se sudi nekom za delo koje nije izvrsio.Odnosno nije isto da li je neko osudjen za svirepo ubistvo ili za ucestvovanje u tuci sa smrtnim ishodom.

Srdjan

pre 11 godina

Zar nije evidentno da u ovom sudjenju nesto nije u redu.Ako ovaj policajac laze treba da odgovara,ali neka se preispita njegova tvrdnja.Ko se toga plasi?
Pa jos ovaj audio zapis zene koja je zvala hitnu pomoc i kaze da je "decko skocio",to ne moze da se montira-zasto se i to ne ispita?
I treba novi proces,ako nista druga da se ispita ko tu mulja.
Uostalom svedoci smo u kakvoj drzavi zivimo i sta nam se sve radi pod maskom sistema,zakona,demokratije...

miroslav

pre 11 godina

nikada nismo saznali ko su roditelji ili bliža rodbina počinioca:
čime se bave jer tamo nije otišao sin mog bliskog rodjaka iz sela Lisa kod Ivanjice,već obesni momci koje su roditelji naučili nasilju.
i koji su van svake kontrole kada su na ulici a mnogi medju njima narkomani ili dileri droge.
nakon tri godina za novac su našli novog svedoka''čovek sam skočio',a pokojni Taton je bio sav izlomljen metalnim šipkama.
na ovo treba da reaguje i UEFA i 5 gidina zabrane sroskog fudbala u Evropi.
i još se premijer uključuje u sve ovo.
zašto?
zato što su navijači glavna glasačka mašina u interesu partija u ovoj državi
e pa gospodo neka Vam privredu,poljoprivredu,ekomoniju uredjuju navijačke grupe Zvezde i Partizana.

Pravda je slepa

pre 11 godina

Budimo pošteni. Dečko je ubijen. Strašan zločin. Ubice su preooštro kažnjene. Da nije Francuz proces bi trajao još dve godine a kazne bi bile tri puta manje. Mnogo puta se čulo da je niz stepenice skočio sam, u strahu. Normalno da odbrana traži da se ponovi postupak. Da je ubijen Srbin LDP se nikada ne bi oglasio...
Pitam se do kada ćemo da mrzimo ceo svet a da im se uvlačimo gde god i kad god stignemo? Kada će građani Srbije biti isto tretirani ko stranci? Na kraju, kada će pravosuđe da bude efikasno i pravedno. Kada će se za ubisvo dobijati 10 godina a ne 2, kada za krađu paprika 2 meseca a ne dve godine a za krađu miliona 10 godina a ne oslobađajuća presuda?

Ime

pre 11 godina

Uskoro naslovi u novinama: "Novi svedok: "Nisu ga bacili, nego su ga samo zgrabili, pogidli pa pustili""; "ZA UBISTVO TATONA OSUMNJICENA GRAVITACIJA"
Jako bitno da li su ga oni licno bacili ili su ga "samo" olesili od batina, pa je pri pokusaju da pobegne skocio preko ograde...

Mita

pre 11 godina

Bagra dilera i njihovih advokata samo traži da se obnovi postupak,ali da li će to i biti tako,videćemo...Ja se nadam da neće i da će završiti na robiji,gde i pripadaju...Sada je na potezu sud,koji će se,nadam,staviti na stranu oštećenih!Ja samo ne razumem ljude koji ovde brane dokazane kriminalce,dilere,a evo sada i ubice...Toliko je očigledno ko su oni,da je to skoro svima jasno...Mada,pošto ima ljudi koji tvrde da čovek nije bio na Mesecu,onda je i odobravanje zločina,sasvim logična stvar u takvoj zemlji,ali NEĆE proći!

Vladimir

pre 11 godina

Kada cujemo ko su roditelji i rodbina zlocinaca i cime se bave sve ce nam biti jasno. Ali ni jedan medij nece to da objavi u Srbiji kao ni to ko je stric zlocinca za koga je Srbija platila milion dolara.

bezimena

pre 11 godina

"Ivica Dačić kaže da će sve biti ispitano".


Kakve veze ima ministar policije i premijer sa "nezavisnim" PRAVOSUDJEM?
Procenite sami, kada saznate kakve veze SPS ima sa UO u tzv. fudbalskim klubovima, još više kakve su njihove veze sa tzv. navijačima, tačnije huliganima i kriminalcima.

Hteli ste 90', izvol'te uživajte, počinjete da se češkate i tamo gde vas ne svrbi!

Sve u svemu Srbija je i do sada bilo na dnu, sada se samo ukopava još dublje i jače. Ovako sklepana vlast je gora od AMBROZIJE!

S

pre 11 godina

Dobro, ne vidim ništa loše u tome da se postupak pokrene ponovo ako ima novih detalja. Ako neko od njih zaista nije kriv, nećemo ga valjda ostaviti da trune u zatvoru. Zakon je isti za sve.

Dejan

pre 11 godina

Mene zanima istina i pravda.
Pravda nije to da momak koji nije bio na Oblicevom vencu sedi u zatvoru. Sve i da je najveci kriminalac, diler, mafijas, nacista... Moze da mu se sudi za to ali nikako za ubistvo za koje postoji 12 ocevidaca da nije bio na tom mestu ukljucujuci i policajca.
BOLJE STO KRIVACA NA SLOBODI NEGO JEDAN NEVIN U ZATVORU!

HOCU ISTINU I HOCU PRAVDU. MISLIM DA JE NOVO SUDJENJE PUT KA TOME.

Bob Rock

pre 11 godina

@(Uroš, 28. avgust 2012 14:50)

Da li si ti svestan da branis ludaka koji je pokusao da gurne coveku u usta upaljenu baklju, a da mu je odbrana bila "mislio sam da je grobar".

Da li ti razumes, da li do to malo mozga sto ti je ostalo moze da dopre da on misli da je uredu nekom gurnuti baklju u usta zato sto je grobar?

Da li mislis da je normalno pretuci nekog samo zato sto ne navija za isti klub kao ti?

pjovan

pre 11 godina

Oduvek sam ja sumnjao da je sve to politicka haranga usmerena protiv najboljih mladih clanova naseg drustva: cim smo dozvolili tim strancima da nam se slobodno setaju po zemlji bilo je samo pitanje vremena kada ce poceti da se samoubijaju ovde! Citam i neverujem. Onaj trazi pravdu za huligane, onaj vice "nije isto ubistvo i ucestvovanje u tuci sa smrtnim ishodom"... Pa, sve vas treba zatvoriti i baciti kljuc: i one koji stvarno tako razmisljaju, a i one sa jednom sivom celijom kojima su uzori Kimi, Savija, razni Ivani Bogdanovi, naredili da na forumima, ali i na utakmicama traze "pravdu" za ubice i barabe! Podsecam vas da se trazila i pravda za Urosa (a mislim i da mu je ublazena kazna) jer, kao sto sam rece na sudjenju, "nije znao da je napao policajca"!!! Znaci da je napao mene, bilo bi uredu, a ovako, j*** ga, cist previd!!!

A ovim drugima sto se cude Dacicevom mesanju evo drugog podsetnika: Taton je ubijen u novembru 2009. godine; nekoliko dana kasnije, uzastopno, doslo je do napada na strance u Beogradu. Sada, nakon svog ovog vremena i kada je politicka opcija "navijaca" izasla na videlo, jasno je da je to radjeno da bi se sprecilo davanje "belog Sengena" Srbiji, koji je svakao dosao 2010. godine!!! Takodje, vodja i organizator napada na Tatona je u Holandiji! Izasao iz zemlje u novembru, BEZ VIZE, ili bar bez da mu je data od neke EU ambasade! SLUZBA NIKADA NIJE PROCISCENA, zato ovako zivimo!!!

Uroš

pre 11 godina

@Bob Rock
Sta ti pricas covece, ti kazes: "medijski izvestaj treba da bude jedino merodavan na sudu, nista zakon, nista dokazi, samo nek sudija procita u novinama sta se desilo i odredi kaznu na osnovu utiska koji je na njega ostavio tekst."
Prvo Uros je osudjen na previsoku kaznu zbog medijske hajke. Dvadeset godina za napad bakljom na coveka naoruzanog pistoljem, koji je tim pistoljem mahao, a nije se identifikovao kao sluzbeno lice. Drugo trazis kaznu koja nije propisana zakonom.
Zbog takvih kao vi smo ovde gde jesmo.

sramota

pre 11 godina

"Taton nije bačen sa stepeništa već da je sam skočio".....

Da i zato je uzeo avionsku kartu iz Francuske da dode do ove napacene Srbije sa takoder ulaznicu na stadionu za utakmicu.....i od jedan put je resijo da skoci u sred Beograda posle jednog hladnog piva......
Pa ljudi jeli to da vam se desi vasem detetu u Beogradu ili u inostranstvu.....jeli nebi rekli ....vikali....urlikali.....
Ubili su mi dete......
Ubice su vam ubili dete.....ponasali su se kao ubice......pa pomislite jer to nije kriminalno......a da se to nedesi i vasem detetu.

draginja

pre 11 godina

Nekad davno,za vreme vladavine Tita,stranci boravkom u nasoj zemlji su se cudili i divili na bezbednosti i slobodi kretanja naseg naroda, a o bezbednosti stranih turista da i ne govorimo.U to vreme sam bila mlada devojka,secam se povratka sa igranki iz skole Tesla u N.Fronta,pa kasnije sa igranke na masincu negde oko 22h/23h ,ulice puste,mladez ide u grupama niko nikog nedira,cuje se samo glasan smeh,neko nas opomene sa prozora,mi odmah primirimo...ma kakvi da nam je i palo na pamet da nesto odgovorimo tome sto nas opominje.
Sada su sasvim druga vremena, izgubili smo sve kriterijume ponasanja,postali smo lazljivi,podmitljivi,sebicni,neradni.Pljacka i otimacina na svakom koraku,tako da sad i u pola dana niste sigurni da izadjete na ulicu, kriju se ubice Djindjica,Dade Vujasinovic,Curuvije,gardista u Topcideru i mnogih drugih koji su platili glavom od izvrsioca koji su placeni nekom sicom,nalogodavci nikad nece biti uhvaceni.Takvih koji su spremni da ubiju je sve vise,cene ce za to biti sve nize, a "svedoci" ce svedociti sta god od njih trazite i to za veoma male pare. u nasoj zemlji sve moze da se potplati i kupi,diploma,doktorat,sluzbenik u nekoj drzavnoj sluzbi,pa sto nebi i svedok.

Posmatrac

pre 11 godina

naravno da traze, svaka odbrana bi trazila, otkriveni su novi elementi, normalna stvar...to sto se desilo jeste jako ruzno ali ne moze se ni ici u otvoren linc, tipa to su huligani ko ih sisa, pravda je ista za sve,il bi bar tako trebalo da bude...
(Stark, 28. avgust 2012 13:48)

Ruzno? Ruzno?!?!? Kada jedan klinac psuje majku drugom, to je ruzno. Kada divljacki 20 baraba prebije jednog momka na smrt, to je monstruozno!

Posmatrac

pre 11 godina

Pa jos ovaj audio zapis zene koja je zvala hitnu pomoc i kaze da je "decko skocio",to ne moze da se montira-zasto se i to ne ispita?
(Srdjan, 28. avgust 2012 14:13)

"Apelacioni sud nije kao dokaz cenio transkript telefonskog poziva lica koje je Hitnoj pomoći prijavilo da je Taton pao preko ograde, odnosno da nije bačen..." Nije receno da je "skocio" vec da je "pao" sto nema razloga da bude dokaz jer poziv hitne pomoci nije isto sto i davanje iskaza policiji. Osoba koja je pozvala hitnu je verovatno rekla:"decko je pao sa velike visine, ulica ta i ta, dodji te brzo!" Sta je trebala da kaze? "20 krsnih momaka doslo je iz smera tog i tog. Jedan je nosio sipku, mislim da je u pitanju nerdjajuci celik, crno-belu majicu sa aplikacijom psa koji rezi sa prednje strane i velikog polnog organa sa zadnje strane, trenerke marke nike, patike air max, visok..." Mislim... koga bre vi zaje******?

U zatvor sa tim bitangama! Ako im se smanje kazne zaista treba da izadjemo na ulice i srusimo ceo nakaradni sistem, pa sve od nule.

Balcanicus

pre 11 godina

Manite se navijackih komentara,bel elementarnih informacija. Neka ta odbrana podnese zahtev za ponavljanje postupka i pustite da sud po tom zahtevu odlucuje bez medijske halabuke i pritisaka. Obdukcijski nalaz je materijani dokaz o vrstama telesnih povreda i mehanizma nanosenja tako da iskaz tog fantomskog svedoka mozda uopste ne bude od takvog znacaja da bi se po tom osnovu ponovio postupak. A i Dacic bi mogao da se uzdrzi od izraza svoje revnosti. Pustite sud da radi.

Ivana

pre 11 godina

"A AKO IMA NEKO DUSU POGLEDAJTE SLIKE TATONA NA OVAJ SAJT"

Posle gledanja fotografija,zakljucujem:pacijent ima povrede vidljive na glavi(verovatno i drugde),ali je svestan,komunikativan(pokazuje rukom),odaje utisak stabilnog pacijenta(nije ukljucena ni infuzija,nema kiseonik prikljucen).Dalje vidim postupanje zaposlenika hitne pomoci krajnje nestrucno,koje zhateva odmah nadzor ministrastva zdravlja i smenu direktora hitne pomoci i svih nadleznih,jer ako lekar zna da je moglo doci do povrede bar kicme(pad sa visine ako nista),a nije ucvrsen vrat,nije ucvrsen za nosila dok ga unose u kola,to je za sud i za oduzimanje licence jer je smrt mogla nastupiti i zbog nestrucnog postupka lekara.Fotografija iz bolnice pokazuje bolesnika posle operacije u katastrofalnom stanju,postavlje se pitanje koliko je lekarskih gresaka nacinjeno ukupno od dolaska lekara na mesto nesrece(zapoceta odgovornost) pa do smrti.Ovo je bruka zdravstva Srbije,ovako ponasanje hitne pomoci ima smao u Africi.Hvala sto ste dali link(iako je sa drugom namerom),ali ovde postoji dokaz za istragu same smrti to je sigurno.

Maki

pre 11 godina

Ajde, pustite tu divnu srpsku decu iz kazamata u koji su tako nepravedno bačeni, a oni će oprostiti Tatonu što je sam skočio samo da im napakovao zatvor! Uostalom, ubila ga je sila gravitacije i fizički zakon prema kome ljudsko telo bez pomoći krila ili druge vrste pogona nije u stanju da proizvede dovoljno ubrzanje suprotnog smera od gravitacije.

Da je pravde i morala u Srbiji, ovi Orci bi dobili barem 30% povećanja kazne jer ne pokazuju ni trunke kajanja, ali nažalost, ružna stvarnost je da je vrlo izvesno da će biti oslobođeni na osnovu "novog svedočenja" ovog *****, nazovimo ga pripadnika jedne od najkorumpiranijih kasti u Srbiji (i to u vrlo jakoj konkurenciji). Nadam se samo da može svako jutro sebe da pogleda u ogledalu, a da se ne ispovraća. Ako ima decu, doći će dan kada će se stideti svog oca.

Milojko-Bg

pre 11 godina

Prva objavljena vest u medijima je bila da je preskocio zardinjeru i upao u rupu. Odmah zatim zardinjera vise nije bila ni pominjana. Uhapseno je 13 ljudi, svi krivi, a masa je trazila linč !? Zatim, pominjan je i snimak neke sigurnosne kamere koji niko nije video !? Ja verujem da je prva objavljena vest tačna, mada se učesnici tuče ne mogu skroz osloboditi krivice. Ako ga je neko bacio, onda taj ima ime i prezime i postoje dokazi i svedoci, snimci... Obilicev Venac je veoma poseceno mesto. Medjutim, javnosti nisu prezentovani bas uverljivi dokazi za delo koje se kaznjava sa 200 godina robije.Pa ces 200 godina, pa posle upola manje !? Pa osudjen maloletnik na 13 godina, a ima svedoke da nije bio u to vreme na Obilicevom Vencu !?
Ja ne razumem ni kakve su to sudije, ni koji im je rezon. Da li tu sudi rulja, političari ili profesionalni sud ?

samo polako

pre 11 godina

Činjenica je, dakle, da je neka žena zvala hitnu pomoć nakon što je Taton pao sa velike visine - pomoć nisu pozvali divljaci koji su ga tukli. Po meni, to je otežavajuća okolnost.

revenger

pre 11 godina

"Kada cujemo ko su roditelji i rodbina zlocinaca i cime se bave sve ce nam biti jasno. Ali ni jedan medij nece to da objavi u Srbiji kao ni to ko je stric zlocinca za koga je Srbija platila milion dolara.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vladimir, 28. avgust 2012 15:36) "

Zna se. Znamo im svima imena, adrese, i sve ostale generalije. Iznenadio bi se iz kakvih su kuća, i ko i šta su im roditelji.
Za njihovo dobro ne bi trebali da izlaze iz zatvora, jer nećemo dozvoliti da sledeći put nasrnu na našu decu. Pravdu siguro neće izbeći, ovako ili onako.
Btw, klipanu vrednom milion dolara, deda je bivši gradonačelnik Beograda.

Max

pre 11 godina

Ovih dana verovatno će se javiti i svedok koje će potvrditi da je premijer Đinđić, u stvari, pucao sam u sebe.

E Srbijo, Srbijo..... Jadna si ti sa svima koji VERUJU da radikali (nekad bili uvek ostali), SPS i JUL stvarno rade za Srbiju.

pablito

pre 11 godina

@Dejan, 28. avgust 2012 15:35

Ako na primer ja naručim nečije prebijanje, odradim celokupnu logistiku i zapalim pre tog događaja na more, onda nisam kriv? Za šta je konkretno presuđeno Veljkoviću? Svi vi koji branite huligane imate jednu falinku u logici, a to je da tzv. "navijački kodeks" ne pije vodu u realnom životu, pravnom sistemu i normalnim ljudskim odnosima. da li je neko došao 4 dana ranije u BG, da li je bio ultras iz Tuluza, da li je provocirao, dobacivao devojkama, šta li mu se sve već pripisuje, to NIJE razlog za takav divljački napad. Mislim da je prepolovljavanjem kazne od strane Ustavnog suda postignut balans pravde i političkih pritisaka. Ovde se sada ide na ukidanje presude, što bi bilo dalje flagrantno mešanje politike u sudstvo, mada je to kod nas već postala tradicija. Da se u ranijim ubistvima navijača počevši od 90ih sudilo i presuđivalo pošteno, da su dodeljivane pravične kazne a ne uslovne ili max. godinu dana mislim da bi se pošteno triput zamislili da li će napasti nekog...

joker07

pre 11 godina

Naravno da je ovo strasno sto se desilo i da ovakve stvari ne trebaju nikda da se dese vise! Jedan mlad zivot je ugasen i to je neoprostivo! Ali da li svi vi koji pljujete po srbiji zbog ovoga i koji pametujete sada, da li vi znate da je u Francuskoj bilo napada na navijace iz Srbije i da je jednom prilikom jednom nasem navijacu izbijeno oko, drugom polomljena vilica? Tada niko od vas to nije osudio, a sada se svi utrkujete ko ce vise da se uvuce francuzima! Opet napominjem, ovo je zaista tragicno, ali iskreno receno, nista manje mi nije zao ni naseg coveka koga su ti isti "fini" i mirni" francuski navijaci osakatili za ceo zivot!
I jos mi nije jasno na osnovu cega se trazi odsteta od drzave Srbije zbog ovoga? Znaci za svakog stranca nastradalog u Srbiji, drzava mora da plati odstetu bez obzira na nacin na koji je nastradao? Neka je traze od onih koji su osudjeni za ubistvo kao sto se svuda u svetu i radi! Naravno, ako se dokaze da su ga ubili. A koliko vidim ovde svi znaju istinu...kao da su svi bili tamo u tom trenutku i gledali svojim ocima?!

Stark

pre 11 godina

naravno da traze, svaka odbrana bi trazila, otkriveni su novi elementi, normalna stvar...to sto se desilo jeste jako ruzno ali ne moze se ni ici u otvoren linc, tipa to su huligani ko ih sisa, pravda je ista za sve,il bi bar tako trebalo da bude...

Zabranjeni

pre 11 godina

Kreteni jedni,sta vam nije jasno ? Covek je sam skocio ! Dovoljan dokaz je da su nestali snimci kamera sa Obilicevog venca na kome ima 1000 kamera,da je on sam skocio ti snimci bi bili odmah prikazani ! A i ovaj svedok postoji od prvog dana,ali ga niko ne zove zato sto to nije odgovaralo coveku koji je unistio nasu drzavu Borisu Tadicu !

Nastavi niz

pre 11 godina

Taton sam skočio i ubio se, onaj iz Crne Reke se sam ištanglirao, nadrogiran naravno, gardisti se sami poubijali, Miladin Kovačević se samo branio, navijači lome i bodu isto u krajnjoj samoodbrani, koferče se odavno izgubilo...

milutin

pre 11 godina

navijam za zvezdu ali sudjenje mora da se ponovi.taton nije bio cvecka,fracuska policija ga ima zavedenog kao huligana tuluza koji je vise puta hapsen.nije doputovao sa klupskim navijacima, sve je to sumnjivo.ponoviti sudjenje i odgovorne u zatvor nevine osloboditi,skinuti ljagu sa srpskih navijaca i ne isplatiti euro roditeljima tatona.

Uroš

pre 11 godina

@Bob Rock
Sta ti pricas covece, ti kazes: "medijski izvestaj treba da bude jedino merodavan na sudu, nista zakon, nista dokazi, samo nek sudija procita u novinama sta se desilo i odredi kaznu na osnovu utiska koji je na njega ostavio tekst."
Prvo Uros je osudjen na previsoku kaznu zbog medijske hajke. Dvadeset godina za napad bakljom na coveka naoruzanog pistoljem, koji je tim pistoljem mahao, a nije se identifikovao kao sluzbeno lice. Drugo trazis kaznu koja nije propisana zakonom.
Zbog takvih kao vi smo ovde gde jesmo.

jadna srbijo

pre 11 godina

Ma sam se ubio. Nisu ti divljaci nista krivi. Kao i onaj sticenik iz crne reke. Sta je siroti pop kriv sto je ovaj sam umro. On ga je samo pretukao divljacki. Ko mu je kriv sto ovaj to nije mogao da izdrzi.

MS

pre 11 godina

Ne znam sta nije jasno pa i da se "sam bacio"? Dosle su neke utvare, bez mozga, duse, morala, bilo koje civilizacijske norme i nadasve pi.ke koje biju samo kad je 20:1. Decka su lincovali, prosto. Sta god se posle desilo nebitno je. I da je sam skocio, kazne treba da stoje. Zbog njega, i zbog svih nas koji zivimo ovde. Jer sutra ce mozda neko od nas da preskace ogradu.

Darko

pre 11 godina

Ma da, biće da je u stvari napao penzionisanog policajca, a onda otrčao do ograde izudarao sam sebe šipkom i skočio. Naravno divna dečica iz navijačke grupe su potrčala prema njemu, kako bi ga sprečila...

Sramota, ako dozvole ponovno pokretanje postupka, pravosudne organe odmah uhapsiti, jer će biti jasno o čemu se radi.

palop

pre 11 godina

Novi postupak bi bio u redu sam ako ce dobiti dozivotne...
20 na 1 je jedan od najgorih oblika nasilja, i tacno govori o tome kakvi su to ljudi.

Milan

pre 11 godina

Ako je stajao dole na dnu stepenica,kako je video da niko Tatona nije gurnuo? uostalom, kao da svi ovde ne znamo da se radi o izmisljenoj prici policajca koji cini uslugu koleginom sinu,a ne iskljucujem mogucnost da je primljena i "naknada".

S

pre 11 godina

Dobro, ne vidim ništa loše u tome da se postupak pokrene ponovo ako ima novih detalja. Ako neko od njih zaista nije kriv, nećemo ga valjda ostaviti da trune u zatvoru. Zakon je isti za sve.

Nemam reci

pre 11 godina

Sramota. Taton je dosao da izvrsi samoubistvo u Beogradu namerno da bi prikazao miroljubive gradjane Beograda kao brutalne manijake i sadiste koji uzivaju da maltretiraju slabijeg.

Milos

pre 11 godina

Pa i da je sam skocio, a nije, skocio je bezeci i trazeci spas od divljaka koji su ga 1 minut pre toga brutalno tukli! To je samo detalj, a istina ostaje ista - Ubili su coveka!!!

Lazni advokat

pre 11 godina

To je cilj bio da se pronadje neko koji ce za lovu da da lazan iskaz i da se obnovi proces. familije optuzenih sakupili lovu da bi s dali penzionisanom policajcu da laze. A takodje i inkasantu u garazai koji teoretski nije mogao nista da vidi ni da cuje.Ko god ode u garazu Obiicev venac vide ce kako kontejnerza inkasante stoji i da nema stakla iza njihovih ledja. Advokati koji vecito brane ovakve i uvek isti advokati koji su se specijalizaovali da izdejstvuju najmanje mogucezaprecene kazne ili oslobadjajuce presude. A vi se zapitajte kako. Necu da navodim imena iprezimena tih advokata

Ime

pre 11 godina

Uskoro naslovi u novinama: "Novi svedok: "Nisu ga bacili, nego su ga samo zgrabili, pogidli pa pustili""; "ZA UBISTVO TATONA OSUMNJICENA GRAVITACIJA"
Jako bitno da li su ga oni licno bacili ili su ga "samo" olesili od batina, pa je pri pokusaju da pobegne skocio preko ograde...

star-trek

pre 11 godina

Sad se javio i jedan deda koji je video da se i Djidjic sam ubio, mislim da treba i Legiju i ostale pustiti iz zatvora...ma najbolje sve da pustimo... Ovo je stvarno Republic of Banana Serbia

mattko

pre 11 godina

Zbog loseg zivota u propadajucoj EU, citaj Francuskoj,zbog grize savesti koju je imao glede svog seksualnog zivota, Taton je dosao u Srbiju da izvrsi samoubistvo jer mu vera u njegovoj zemlji to nedozvoljava. Tako je ucinio iako su ga gostoljubivi navijaci domaceg tima pokusali besuspesno da sprece u nameri przajuci mu bejzbol palicu dok je stajao na ivici stepenista. Sve je to posmatrao bivsi policajac sada agaent u civilu NN. E dragi moji Srbijanci tako mi mogla da glasi oslobadjajuca presuda na osnovu materijalnih dokaza i svedocenja pouzdanog krunskog svedoka.
Jer može tako pa da sve zaborivamo?

Odo' iz Srbije!

pre 11 godina

Ne razumem!? Pa i da je sam skocio sta to menja stvari? Opet je ubijen na brutalan nacin!!! Povecati kazne svim ucesnicima u ovom ubistvu! Prestanite vise da stitite huligane i narko dilere! Aman!!!! Ne bi me cudilo i da proglase da se Djindjic sam ubio a da je Legija srpski vitez i junak koji neopravdano lezi u zatvoru! Definitivno nam nema spasa! Na svakih 10 godina nas nestane 300 000 - 400 000 i treba da nestanemo jednog dana...

PravdaNS

pre 11 godina

Zbog ovog pokušaja montiranja od strane odbrane ovih nasilnika ja bih im sada vratila kazne na prvobitne. Ovo je sramota za državu da se ovako igra sa smrću nesretnog mladića!!! A sve kazne nasilnika u navijačkim obračunima bih pročešljala i ponovo ih propisno kaznila tamo gde su prošli maltane nekažnjeno. Banda uličnih krvoloka je zaslužila da trune u zatvoru bez mogućnosti smanjivanja godina zatvora, pomilovanja ili bilo šta sličnog.

Jakov

pre 11 godina

Neka svaki roditelj i advokat hipoteticki zamisli da treba da brani one zbog kojih je njegovo/nihovo dete u grobu! Da vidim da li bi tada trazili smanjenje kazni, ponovna sudjenja itd... Jer cinjenica jeste, da je mrtav tudjom "zaslugom", ne jer je sam hteo i neke slicne gluposti.

Janko Katic

pre 11 godina

Svima vama koji se zaklinjete u demokratiju,pravo i pravdu valjda treba da bude u interesu da se sazna istina.Mrtva glava mora da se plati i tu nema greske,ali nemoze ni da se sudi nekom za delo koje nije izvrsio.Odnosno nije isto da li je neko osudjen za svirepo ubistvo ili za ucestvovanje u tuci sa smrtnim ishodom.

Bob Rock

pre 11 godina

Da je onaj uros, koji je pokusao da ubije coveka samo zato sto je mislio da je ovaj grobar, u normalnom sudjenju koje bi trajalo samo 2-3 meseca (umesto 3 godine) osudjen na zasluzenu kaznu (30 godina robije sa prinudnim radom), a da su klinci koji su unakazili srbiju grafitima "pravda za urosa" dobili po vaspitnu pljusku od roditelja i 100 sati ciscenja ulica od sudije za maloletnike, danas bi Taton bio ziv, a srbija mnogo lepsa zemlja...

NekoIzMase

pre 11 godina

Momak koji nije bio tu, već mu je kod Beograđanke pisana kazna za nepropisno parkiranje, o čemu nije uzeta u obzir izjava službenog lica, osuđen je na 12 godina zatvora !!!

O čemu dalje da pričamo ???

Jasno je kao dan kako je ovo suđenje teklo i kako je organizovano ...
Svakako da su učesnici u tuči krivi, sve i da nije ni došlo do smrtnog ishoda ... Ali hajde da saznamo istinu ...

ninepi

pre 11 godina

Porodica Brisa Tatona, krajnje normalnog coveka, treba da potrazi pravdu u nekom medjunarodnom sudu, pa da vidimo da li ovi nasi zlikovci imaju veze i tamo. Lako im je ovamo, sa svom tom sumom potkupljivih ljudi.
I da li se iko pita kako to da su ovi vec 3 godine u bekstvu, a nevini, a Bris sam skocio. Pa sto su ovi monstrumi onda u bekstvu? Sve ovo je tako jadno i tuzno. Setite se samo istrazivackog novinarstva Brankice Stankovic o navijackim grupama. I sta je bilo od toga. NISTA. Jadno i bolesno.

miroslav

pre 11 godina

nikada nismo saznali ko su roditelji ili bliža rodbina počinioca:
čime se bave jer tamo nije otišao sin mog bliskog rodjaka iz sela Lisa kod Ivanjice,već obesni momci koje su roditelji naučili nasilju.
i koji su van svake kontrole kada su na ulici a mnogi medju njima narkomani ili dileri droge.
nakon tri godina za novac su našli novog svedoka''čovek sam skočio',a pokojni Taton je bio sav izlomljen metalnim šipkama.
na ovo treba da reaguje i UEFA i 5 gidina zabrane sroskog fudbala u Evropi.
i još se premijer uključuje u sve ovo.
zašto?
zato što su navijači glavna glasačka mašina u interesu partija u ovoj državi
e pa gospodo neka Vam privredu,poljoprivredu,ekomoniju uredjuju navijačke grupe Zvezde i Partizana.

Dejan

pre 11 godina

Mene zanima istina i pravda.
Pravda nije to da momak koji nije bio na Oblicevom vencu sedi u zatvoru. Sve i da je najveci kriminalac, diler, mafijas, nacista... Moze da mu se sudi za to ali nikako za ubistvo za koje postoji 12 ocevidaca da nije bio na tom mestu ukljucujuci i policajca.
BOLJE STO KRIVACA NA SLOBODI NEGO JEDAN NEVIN U ZATVORU!

HOCU ISTINU I HOCU PRAVDU. MISLIM DA JE NOVO SUDJENJE PUT KA TOME.

Mita

pre 11 godina

Bagra dilera i njihovih advokata samo traži da se obnovi postupak,ali da li će to i biti tako,videćemo...Ja se nadam da neće i da će završiti na robiji,gde i pripadaju...Sada je na potezu sud,koji će se,nadam,staviti na stranu oštećenih!Ja samo ne razumem ljude koji ovde brane dokazane kriminalce,dilere,a evo sada i ubice...Toliko je očigledno ko su oni,da je to skoro svima jasno...Mada,pošto ima ljudi koji tvrde da čovek nije bio na Mesecu,onda je i odobravanje zločina,sasvim logična stvar u takvoj zemlji,ali NEĆE proći!

Pravda je slepa

pre 11 godina

Budimo pošteni. Dečko je ubijen. Strašan zločin. Ubice su preooštro kažnjene. Da nije Francuz proces bi trajao još dve godine a kazne bi bile tri puta manje. Mnogo puta se čulo da je niz stepenice skočio sam, u strahu. Normalno da odbrana traži da se ponovi postupak. Da je ubijen Srbin LDP se nikada ne bi oglasio...
Pitam se do kada ćemo da mrzimo ceo svet a da im se uvlačimo gde god i kad god stignemo? Kada će građani Srbije biti isto tretirani ko stranci? Na kraju, kada će pravosuđe da bude efikasno i pravedno. Kada će se za ubisvo dobijati 10 godina a ne 2, kada za krađu paprika 2 meseca a ne dve godine a za krađu miliona 10 godina a ne oslobađajuća presuda?

jing jang

pre 11 godina

poptisujem:

Ne znam sta nije jasno pa i da se "sam bacio"? Dosle su neke utvare, bez mozga, duse, morala, bilo koje civilizacijske norme i nadasve pi.ke koje biju samo kad je 20:1. Decka su lincovali, prosto. Sta god se posle desilo nebitno je. I da je sam skocio, kazne treba da stoje. Zbog njega, i zbog svih nas koji zivimo ovde. Jer sutra ce mozda neko od nas da preskace ogradu.
(MS, 28. avgust 2012 13:15)

tomislav

pre 11 godina

i sta sad? oni su ga samo tukli ali ga nisu gurnuli sa stepenica, nego je od muke sam skocio, pa je pocinio samoubistvo, i sad momci nisu krivi? ili su manje krivi?

YoYo

pre 11 godina

pa ovo je strasno! sve i da je nesrecni momak sam skocio, to je cisto sumnjam bilo jer je imao samoubilacke namere. goniti nekoga tako da od straha skoci u nekakav ponor je ubistvo.
kakav je ovo brlog od zemlje.

Srdjan

pre 11 godina

Zar nije evidentno da u ovom sudjenju nesto nije u redu.Ako ovaj policajac laze treba da odgovara,ali neka se preispita njegova tvrdnja.Ko se toga plasi?
Pa jos ovaj audio zapis zene koja je zvala hitnu pomoc i kaze da je "decko skocio",to ne moze da se montira-zasto se i to ne ispita?
I treba novi proces,ako nista druga da se ispita ko tu mulja.
Uostalom svedoci smo u kakvoj drzavi zivimo i sta nam se sve radi pod maskom sistema,zakona,demokratije...

Neko iz mase

pre 11 godina

Još od 2000-te sam mišljenja da sve sudove treba sravniti za zemljom, otpustiti sve sudije, i konačno, početi sve ispočetka.

bezimena

pre 11 godina

"Ivica Dačić kaže da će sve biti ispitano".


Kakve veze ima ministar policije i premijer sa "nezavisnim" PRAVOSUDJEM?
Procenite sami, kada saznate kakve veze SPS ima sa UO u tzv. fudbalskim klubovima, još više kakve su njihove veze sa tzv. navijačima, tačnije huliganima i kriminalcima.

Hteli ste 90', izvol'te uživajte, počinjete da se češkate i tamo gde vas ne svrbi!

Sve u svemu Srbija je i do sada bilo na dnu, sada se samo ukopava još dublje i jače. Ovako sklepana vlast je gora od AMBROZIJE!

Maki

pre 11 godina

Ajde, pustite tu divnu srpsku decu iz kazamata u koji su tako nepravedno bačeni, a oni će oprostiti Tatonu što je sam skočio samo da im napakovao zatvor! Uostalom, ubila ga je sila gravitacije i fizički zakon prema kome ljudsko telo bez pomoći krila ili druge vrste pogona nije u stanju da proizvede dovoljno ubrzanje suprotnog smera od gravitacije.

Da je pravde i morala u Srbiji, ovi Orci bi dobili barem 30% povećanja kazne jer ne pokazuju ni trunke kajanja, ali nažalost, ružna stvarnost je da je vrlo izvesno da će biti oslobođeni na osnovu "novog svedočenja" ovog *****, nazovimo ga pripadnika jedne od najkorumpiranijih kasti u Srbiji (i to u vrlo jakoj konkurenciji). Nadam se samo da može svako jutro sebe da pogleda u ogledalu, a da se ne ispovraća. Ako ima decu, doći će dan kada će se stideti svog oca.

Iggy

pre 11 godina

Samo ono što se dešavalo do momenta bacanja/pada nesrećnog Tatona sa stepenica je po meni dovoljno da presude ostanu kakve jesu: unapred smišljena i organizovana akcija sa ciljem nanošenja teških fizičkih povreda potpuno nevinoj žrtvi je ništa drugo nego akt divljaštva i kao takav treba da bude najteže kažnjen.

Posmatrac

pre 11 godina

Pa jos ovaj audio zapis zene koja je zvala hitnu pomoc i kaze da je "decko skocio",to ne moze da se montira-zasto se i to ne ispita?
(Srdjan, 28. avgust 2012 14:13)

"Apelacioni sud nije kao dokaz cenio transkript telefonskog poziva lica koje je Hitnoj pomoći prijavilo da je Taton pao preko ograde, odnosno da nije bačen..." Nije receno da je "skocio" vec da je "pao" sto nema razloga da bude dokaz jer poziv hitne pomoci nije isto sto i davanje iskaza policiji. Osoba koja je pozvala hitnu je verovatno rekla:"decko je pao sa velike visine, ulica ta i ta, dodji te brzo!" Sta je trebala da kaze? "20 krsnih momaka doslo je iz smera tog i tog. Jedan je nosio sipku, mislim da je u pitanju nerdjajuci celik, crno-belu majicu sa aplikacijom psa koji rezi sa prednje strane i velikog polnog organa sa zadnje strane, trenerke marke nike, patike air max, visok..." Mislim... koga bre vi zaje******?

U zatvor sa tim bitangama! Ako im se smanje kazne zaista treba da izadjemo na ulice i srusimo ceo nakaradni sistem, pa sve od nule.

Max

pre 11 godina

Ovih dana verovatno će se javiti i svedok koje će potvrditi da je premijer Đinđić, u stvari, pucao sam u sebe.

E Srbijo, Srbijo..... Jadna si ti sa svima koji VERUJU da radikali (nekad bili uvek ostali), SPS i JUL stvarno rade za Srbiju.

sramota

pre 11 godina

"Taton nije bačen sa stepeništa već da je sam skočio".....

Da i zato je uzeo avionsku kartu iz Francuske da dode do ove napacene Srbije sa takoder ulaznicu na stadionu za utakmicu.....i od jedan put je resijo da skoci u sred Beograda posle jednog hladnog piva......
Pa ljudi jeli to da vam se desi vasem detetu u Beogradu ili u inostranstvu.....jeli nebi rekli ....vikali....urlikali.....
Ubili su mi dete......
Ubice su vam ubili dete.....ponasali su se kao ubice......pa pomislite jer to nije kriminalno......a da se to nedesi i vasem detetu.

Milojko-Bg

pre 11 godina

Prva objavljena vest u medijima je bila da je preskocio zardinjeru i upao u rupu. Odmah zatim zardinjera vise nije bila ni pominjana. Uhapseno je 13 ljudi, svi krivi, a masa je trazila linč !? Zatim, pominjan je i snimak neke sigurnosne kamere koji niko nije video !? Ja verujem da je prva objavljena vest tačna, mada se učesnici tuče ne mogu skroz osloboditi krivice. Ako ga je neko bacio, onda taj ima ime i prezime i postoje dokazi i svedoci, snimci... Obilicev Venac je veoma poseceno mesto. Medjutim, javnosti nisu prezentovani bas uverljivi dokazi za delo koje se kaznjava sa 200 godina robije.Pa ces 200 godina, pa posle upola manje !? Pa osudjen maloletnik na 13 godina, a ima svedoke da nije bio u to vreme na Obilicevom Vencu !?
Ja ne razumem ni kakve su to sudije, ni koji im je rezon. Da li tu sudi rulja, političari ili profesionalni sud ?

Vladimir

pre 11 godina

Kada cujemo ko su roditelji i rodbina zlocinaca i cime se bave sve ce nam biti jasno. Ali ni jedan medij nece to da objavi u Srbiji kao ni to ko je stric zlocinca za koga je Srbija platila milion dolara.

samo polako

pre 11 godina

Činjenica je, dakle, da je neka žena zvala hitnu pomoć nakon što je Taton pao sa velike visine - pomoć nisu pozvali divljaci koji su ga tukli. Po meni, to je otežavajuća okolnost.

joker07

pre 11 godina

Naravno da je ovo strasno sto se desilo i da ovakve stvari ne trebaju nikda da se dese vise! Jedan mlad zivot je ugasen i to je neoprostivo! Ali da li svi vi koji pljujete po srbiji zbog ovoga i koji pametujete sada, da li vi znate da je u Francuskoj bilo napada na navijace iz Srbije i da je jednom prilikom jednom nasem navijacu izbijeno oko, drugom polomljena vilica? Tada niko od vas to nije osudio, a sada se svi utrkujete ko ce vise da se uvuce francuzima! Opet napominjem, ovo je zaista tragicno, ali iskreno receno, nista manje mi nije zao ni naseg coveka koga su ti isti "fini" i mirni" francuski navijaci osakatili za ceo zivot!
I jos mi nije jasno na osnovu cega se trazi odsteta od drzave Srbije zbog ovoga? Znaci za svakog stranca nastradalog u Srbiji, drzava mora da plati odstetu bez obzira na nacin na koji je nastradao? Neka je traze od onih koji su osudjeni za ubistvo kao sto se svuda u svetu i radi! Naravno, ako se dokaze da su ga ubili. A koliko vidim ovde svi znaju istinu...kao da su svi bili tamo u tom trenutku i gledali svojim ocima?!

pjovan

pre 11 godina

Oduvek sam ja sumnjao da je sve to politicka haranga usmerena protiv najboljih mladih clanova naseg drustva: cim smo dozvolili tim strancima da nam se slobodno setaju po zemlji bilo je samo pitanje vremena kada ce poceti da se samoubijaju ovde! Citam i neverujem. Onaj trazi pravdu za huligane, onaj vice "nije isto ubistvo i ucestvovanje u tuci sa smrtnim ishodom"... Pa, sve vas treba zatvoriti i baciti kljuc: i one koji stvarno tako razmisljaju, a i one sa jednom sivom celijom kojima su uzori Kimi, Savija, razni Ivani Bogdanovi, naredili da na forumima, ali i na utakmicama traze "pravdu" za ubice i barabe! Podsecam vas da se trazila i pravda za Urosa (a mislim i da mu je ublazena kazna) jer, kao sto sam rece na sudjenju, "nije znao da je napao policajca"!!! Znaci da je napao mene, bilo bi uredu, a ovako, j*** ga, cist previd!!!

A ovim drugima sto se cude Dacicevom mesanju evo drugog podsetnika: Taton je ubijen u novembru 2009. godine; nekoliko dana kasnije, uzastopno, doslo je do napada na strance u Beogradu. Sada, nakon svog ovog vremena i kada je politicka opcija "navijaca" izasla na videlo, jasno je da je to radjeno da bi se sprecilo davanje "belog Sengena" Srbiji, koji je svakao dosao 2010. godine!!! Takodje, vodja i organizator napada na Tatona je u Holandiji! Izasao iz zemlje u novembru, BEZ VIZE, ili bar bez da mu je data od neke EU ambasade! SLUZBA NIKADA NIJE PROCISCENA, zato ovako zivimo!!!

Ivana

pre 11 godina

"A AKO IMA NEKO DUSU POGLEDAJTE SLIKE TATONA NA OVAJ SAJT"

Posle gledanja fotografija,zakljucujem:pacijent ima povrede vidljive na glavi(verovatno i drugde),ali je svestan,komunikativan(pokazuje rukom),odaje utisak stabilnog pacijenta(nije ukljucena ni infuzija,nema kiseonik prikljucen).Dalje vidim postupanje zaposlenika hitne pomoci krajnje nestrucno,koje zhateva odmah nadzor ministrastva zdravlja i smenu direktora hitne pomoci i svih nadleznih,jer ako lekar zna da je moglo doci do povrede bar kicme(pad sa visine ako nista),a nije ucvrsen vrat,nije ucvrsen za nosila dok ga unose u kola,to je za sud i za oduzimanje licence jer je smrt mogla nastupiti i zbog nestrucnog postupka lekara.Fotografija iz bolnice pokazuje bolesnika posle operacije u katastrofalnom stanju,postavlje se pitanje koliko je lekarskih gresaka nacinjeno ukupno od dolaska lekara na mesto nesrece(zapoceta odgovornost) pa do smrti.Ovo je bruka zdravstva Srbije,ovako ponasanje hitne pomoci ima smao u Africi.Hvala sto ste dali link(iako je sa drugom namerom),ali ovde postoji dokaz za istragu same smrti to je sigurno.

pablito

pre 11 godina

@Dejan, 28. avgust 2012 15:35

Ako na primer ja naručim nečije prebijanje, odradim celokupnu logistiku i zapalim pre tog događaja na more, onda nisam kriv? Za šta je konkretno presuđeno Veljkoviću? Svi vi koji branite huligane imate jednu falinku u logici, a to je da tzv. "navijački kodeks" ne pije vodu u realnom životu, pravnom sistemu i normalnim ljudskim odnosima. da li je neko došao 4 dana ranije u BG, da li je bio ultras iz Tuluza, da li je provocirao, dobacivao devojkama, šta li mu se sve već pripisuje, to NIJE razlog za takav divljački napad. Mislim da je prepolovljavanjem kazne od strane Ustavnog suda postignut balans pravde i političkih pritisaka. Ovde se sada ide na ukidanje presude, što bi bilo dalje flagrantno mešanje politike u sudstvo, mada je to kod nas već postala tradicija. Da se u ranijim ubistvima navijača počevši od 90ih sudilo i presuđivalo pošteno, da su dodeljivane pravične kazne a ne uslovne ili max. godinu dana mislim da bi se pošteno triput zamislili da li će napasti nekog...

Posmatrac

pre 11 godina

naravno da traze, svaka odbrana bi trazila, otkriveni su novi elementi, normalna stvar...to sto se desilo jeste jako ruzno ali ne moze se ni ici u otvoren linc, tipa to su huligani ko ih sisa, pravda je ista za sve,il bi bar tako trebalo da bude...
(Stark, 28. avgust 2012 13:48)

Ruzno? Ruzno?!?!? Kada jedan klinac psuje majku drugom, to je ruzno. Kada divljacki 20 baraba prebije jednog momka na smrt, to je monstruozno!

revenger

pre 11 godina

"Kada cujemo ko su roditelji i rodbina zlocinaca i cime se bave sve ce nam biti jasno. Ali ni jedan medij nece to da objavi u Srbiji kao ni to ko je stric zlocinca za koga je Srbija platila milion dolara.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vladimir, 28. avgust 2012 15:36) "

Zna se. Znamo im svima imena, adrese, i sve ostale generalije. Iznenadio bi se iz kakvih su kuća, i ko i šta su im roditelji.
Za njihovo dobro ne bi trebali da izlaze iz zatvora, jer nećemo dozvoliti da sledeći put nasrnu na našu decu. Pravdu siguro neće izbeći, ovako ili onako.
Btw, klipanu vrednom milion dolara, deda je bivši gradonačelnik Beograda.

Balcanicus

pre 11 godina

Manite se navijackih komentara,bel elementarnih informacija. Neka ta odbrana podnese zahtev za ponavljanje postupka i pustite da sud po tom zahtevu odlucuje bez medijske halabuke i pritisaka. Obdukcijski nalaz je materijani dokaz o vrstama telesnih povreda i mehanizma nanosenja tako da iskaz tog fantomskog svedoka mozda uopste ne bude od takvog znacaja da bi se po tom osnovu ponovio postupak. A i Dacic bi mogao da se uzdrzi od izraza svoje revnosti. Pustite sud da radi.

draginja

pre 11 godina

Nekad davno,za vreme vladavine Tita,stranci boravkom u nasoj zemlji su se cudili i divili na bezbednosti i slobodi kretanja naseg naroda, a o bezbednosti stranih turista da i ne govorimo.U to vreme sam bila mlada devojka,secam se povratka sa igranki iz skole Tesla u N.Fronta,pa kasnije sa igranke na masincu negde oko 22h/23h ,ulice puste,mladez ide u grupama niko nikog nedira,cuje se samo glasan smeh,neko nas opomene sa prozora,mi odmah primirimo...ma kakvi da nam je i palo na pamet da nesto odgovorimo tome sto nas opominje.
Sada su sasvim druga vremena, izgubili smo sve kriterijume ponasanja,postali smo lazljivi,podmitljivi,sebicni,neradni.Pljacka i otimacina na svakom koraku,tako da sad i u pola dana niste sigurni da izadjete na ulicu, kriju se ubice Djindjica,Dade Vujasinovic,Curuvije,gardista u Topcideru i mnogih drugih koji su platili glavom od izvrsioca koji su placeni nekom sicom,nalogodavci nikad nece biti uhvaceni.Takvih koji su spremni da ubiju je sve vise,cene ce za to biti sve nize, a "svedoci" ce svedociti sta god od njih trazite i to za veoma male pare. u nasoj zemlji sve moze da se potplati i kupi,diploma,doktorat,sluzbenik u nekoj drzavnoj sluzbi,pa sto nebi i svedok.

Bob Rock

pre 11 godina

@(Uroš, 28. avgust 2012 14:50)

Da li si ti svestan da branis ludaka koji je pokusao da gurne coveku u usta upaljenu baklju, a da mu je odbrana bila "mislio sam da je grobar".

Da li ti razumes, da li do to malo mozga sto ti je ostalo moze da dopre da on misli da je uredu nekom gurnuti baklju u usta zato sto je grobar?

Da li mislis da je normalno pretuci nekog samo zato sto ne navija za isti klub kao ti?