Ponedeljak, 23.07.2012.

00:22

Nikolić: Dijalog uz prisustvo UN

Tomislav Nikolić preneo Ban Ki Munu da će Srbija tražiti da razgovori sa privremenim vlastima u Prištini od sada budu vođeni uz prisustvo predstavnika UN.

Izvor: B92

Nikoliæ: Dijalog uz prisustvo UN IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

bezimena

pre 11 godina

Pa da je ona predhodna vlada vodila vise racuna o tim pregovorima do ovoga sad nebi bilo doslo.
(karavukovcanin, 23. jul 2012 23:43)

Gubitnici (kapitulirali smo 1999.g.) NE mogu da postavljaju uslove ovakve vrste, a krajnje je neozbiljno postavljati ih u "rikverc", radi udvaranja domaćoj javnosti! Mada, od T. master Nikolića, čoveka koji je doktorirao demagogiju, i ne očekuje se ništa pametno i konstruktivno.
Pregovori su ZAVRŠENI u vreme kada ih je vodio VdrK, neuspešno, jer je tražio sve i zato nije dobio ništa! Posle proglašenja kosovske nezavisnosti, koje je potom usledilo, nije više moguće vratiti se na stanje pre toga! Nije bilo pravog čoveka na pravom mestu u pravo vreme, prilika je propuštena i nema te sile koja može da "zamrzne" život kosovskih Albanaca, jer to nama, poraženima, ne odgovara!

Realnost i ISTINA očigledno neće biti karakteristika ni ove Vlade, tako da od "promena" i "poštenja" nema ništa, to u Srbiji NIJE moguće, za sada, a kada će biti, ne zna se.

govoritj Moskva

pre 11 godina

RUSKA POSLA.Po dogovoru Nikolic iznosi RUSKE ZAHTEVE.Za jedno dva meseca Nikolic ce priznati Ruske kolinija Anhaziju i Osetiju,pa ce te preko KARIC vTOURSA u Abhazuju na more da ukrepljujete PRAVOSLAVLJE.

Kosovastar

pre 11 godina

Predsednik Nikolic bi morao znati da nije u stanju nametati format dijaloga. Format dijaloga jeste rezultat dogovora dveju strana. Dakle ako dve strane (Pristina i Beograd) se slazu da i UN ucestvuje onda OK. Doke jedna strana ne slaze se onda nema razgovora. Postoji rezolucija UN za koju se zalagala Srbija koja poziva na razgovore za bolji zivot gradjana i tako ce biti. To je sve sto se moze uciniti.

xh.morina

pre 11 godina

Kosovo i Metohija pokrajina u sastavu Srbije i po Ustavu i po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN!
pa idi onda i ti sa njom na svoju pokrajinu?,zasto ne pratis i ti za kosovu...bla bla bla bla

beloNaCrno

pre 11 godina

@Bacvanin, mex...

Prvo da se izjasnim da ni meni gospodin Jeremić nije preterano simpatičan. Evo, kao prvo, prosto mi je nezamislivo da on kao čovek koji se diči štofom za diplomatiju ulazi u situaciju da se prepucava sa partijskim kolegom (Đilas) preko novina.

Ali, nazivati ga neandertalcem ili pripisivati mu neke diplomatske "neuspehe" koji su zakuvani dok je čovek još uvek bio školarac je pre svega nevaspitano, a onda i krajnje nerazumno. Ja razumem vašu sveukupnu frustraciju svetskim položajem Srbije, ali istresati se na ovog dečkića je kontraproduktivno. Prvo, nije nas on doveo ovde gde smo, a drugo ni sad on nije naš najveći problem.

Uopšte mi nije jasno kako neko razuman može Jeremiću da pripiše odgovornost što su SAD, Nemačka i Engleska priznale Kosovo. Pa te tri zemlje su praktično priznale Kosovo tamo negde početkom 1998-e (ili ranije) kad su pojačale naoružavanje OVK. A i ostatak ponuđene liste nema smisla komentarisati. Pa izgleda da se Vuku na dušu jedino ne stavlja to što su većinski narod na Kosovu Albanci.

Pa ne moze bez guslanja

pre 11 godina

²Izgleda da Ban Ki Mun nije bas najbolje razumeo Tomu, pa je otisao od njega kod Tadica da mu ovaj pojasni neke stvari.
Koji je ovo samar po redu novom predsedniku.Niko jos nije dosao da se nije sastao i sa Borisom.
(razocarenje, 23. jul 2012 21:40)"
Problem je u tome sto Ban ne razume guslanje, a Tomo je rodjeni guslar! On jednostavno ne moze da se isprica bez preduzih guslanja, bez diplomatije; tako reci, cisto po Srpskom!!

Toliko o liderstvu Srbije u reginu

pre 11 godina

Drago mi je cuti da je ban konacno posjetio Beograd. A sam program posjete govori vise nego se moze izreci rijecima; nakon posjeta ozbiljnijim i establiranim drzavama poput SLO, HR i CG na red su dosle i lutajuce i beznadezne drzave koje su na repu dogadjanja u EU i ostatku svijeta (Srbija, Makedonija, Kosovo, BiH).

bezimena

pre 11 godina

Nikolić: Dijalog uz prisustvo UN

:)))

PORAŽENI NIKADA ne diktiraju uslove ni za šta, ali im civilizovani pobednici naizgled pridaju važnost, kako se ovi ne bi osetili do krajnosti poniženima. Ako to ne umete da pročitate i sačuvate mrvicu dostojanstva, tako što ćete kao nevoljno da pristanete na ono što se nudi, vi ste mnogo glupi!

Dahija

pre 11 godina

Zaista verujem da će se stvari po pitanju Kosmeta bar malo promeniti u korist Srbije. Nema oduzimanja teritorija pa čak i da je neko nekome narušavao ljudska prava, jer to nije opravdanje da se nekome oduzme teritorija! Zemlja je zemlja, a ova je još i sveta!

Branko

pre 11 godina

Mediji u Srbiji uglavnom iz ove posete svojim gledaocima i čitaocima prenose ono što bi ti isti gledaoci odn.čitaoci hteli da čuju. E pa da vidimo kome će to sutra doći u posetu g.Ban i kakva će razlika biti u protokolu posete Srbiji u odnosu na KiM. Da li sutra dolazi u nezavisnu državu ili u protektorat? Pratimo to, pa da nakon toga vidimo-čujemo medije.

mracna predvidjanja

pre 11 godina

Rezolucija 1244 govori o Kosovu 'do konacnog resenja'
A po meni to znaci da ce konacno (i najdemokratskije) resenje biti referendum proveden medju stanovnicima koji zive na Kosovu.
Poznavajuci cinjenicu da na Kosovu zivi oko 95% Albanaca svbe p0ostaje jasno.
A sa druge strane, ako referendum bude raspisan za teritorij cele Srbije, eto nama na sledecim izborima oko 25% Albanaca u skupstini, vladi, minisarstvima,...
A ako znamo kako nas tamani "Bela Kuga' (30.000 godisnje), za manje ode 200 godina cemo biti manjina u samoj Srbiji

Branko

pre 11 godina

Baš me zanima do kada će g.Jeremić koristiti izraz "Mi Srbija ćemo predsedavati..." Podseća to na feudalna vremena, francuske kraljeve i sl. A zna dobro g.Jeremić da je njegov izbor individualni čin i proizvod njegovog, opet ličnog lobiranja po svetu. Doduše trošak Srbije, njenih poreskih obveznika biće kao da u Nju Jork ide pola Aleksinca.

Posmatrac sa strane

pre 11 godina

(@mex, 23. jul 2012 00:48)
Ma spavaj bez brige. Vuk je samo jedan broj u UN-u. Tamo odlucuju te 5 poznate sile (USA, GB, Francuska, Rusija i Kina). Ostali su samo navijaci, mogu vikati i posvadjati koliko im dusa hoce, ali promjeniti nece nista.
Te 5 zemlje su i glavni (financijski i vojno-tehnicki) sponzori.
Jeremic je otvorio velika usta, je hoce da omani Srpski naron za te 7+ miliona Euro placeno za njegovu licnu karijeru. To je sasvim normalno za jednon karierista e sebicnog coveka.
Posle godinu dana, on ce snaci neku drugu funkciju, pa Serbija ce opet platiti... Jer, vidi, on se zagrli sa Glavnim Sekretarom UN-a, i to u Beogradu!!
A zasto nije Ban u Londonu, pa tamo lepo otvori Olimpijske Igre? Njega ne sisa niko od onih 5 vaznih sila!A kod nas moze uzivati i uz sljivu, i uz gusle!

razocarenje

pre 11 godina

Izgleda da Ban Ki Mun nije bas najbolje razumeo Tomu, pa je otisao od njega kod Tadica da mu ovaj pojasni neke stvari.
Koji je ovo samar po redu novom predsedniku.Niko jos nije dosao da se nije sastao i sa Borisom.

smrtnik

pre 11 godina

Toma i Vuk su trebali da pozovu Ban ki MOOna, da obidje i poseti celu teritoriju Srbije(i KoSmet), tada bi ja njih docekao po nasem obicaju, posluzio bi ih solju , hlebom i sljivkom.

Ustav pise...

pre 11 godina

Sto se tice Ustava, eto jedan primer:
Ja sam napisao porodicni Ustav, i na preambulu sam napisao da mi moramo postati milioneska familija!
Djeca me pitaju cesto: "Papa! Kad cemo postati milioneri?" A ja im odgovorim: "Moram i dalje da se nadam na srecu!"
Prolaskom vremena, djeca su primetili da od toga nema nista, pa su poceli da ne vjeruju vise u toga, pa jos retko postavljaju to pitanje.
Ista situacija je i sa nama kao narod. Oni (u vlasti) cekaju dok se mi ne umorimo, pa ne postavimo vise pitanja u vezi KiM-a. Samim tim, problem je resen, jer narod nije mogao vise izdrzati, umorio se sanjajuci "nebesku zemlju":-)

Milan

pre 11 godina

Za Bilija-Mislim da ce Tomu bolje razumeti na Srpskom nego onoga sto je govorio TECNI Engleski.Nadam se da ces shvatiti sta sam hteo da kazem!!!!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nikolić: Dijalog uz prisustvo UN

Niko pa tako ni Predsednik Nikolić se ne mora posebno truditi da UN ponovo "uvuce u Brod", prisustvo UN ce ionako biti osigurano onime sto ce uskoro uslediti !
Priznavanje kosovske nezavisnosti od strane Srbije kao i prijem Kosova u tu organizaciju prosto je nemoguce sprovesti bez prisustva UN !

Posmatrac sa strane

pre 11 godina

"Nakon početka sukoba na prostorima bivše države, Savezna Republika Jugoslavija nije od 1992. bila članica UN, da bi u svetsku organizaciju bila vraćena 1. novembra 2000. godine, posle demokratskih promena."
Ovo pise na kraju ovog izvestaja. To znaci da, kad se Kosovo odcepao, odnosno kad SRJ potpisala kapitulaciju, mi smo bili "takozvana drzava"!!
To je ta (najavljena) prava istina, ali nas narod ne pamti tako dugo, nego samo ono sto cuje trenutacno!
Izguljeno se ne vraca nikad, pogotovo ako si se kockao previse, a jos si slaba i mala zemlja!

Nik

pre 11 godina

(Bacvanin, 23. jul 2012 11:33)

Prvo - kada bi znao na kakvo je pitanje odgovarao MSP i koliko se taj 'dogadjaj' zloupotrebljava, te koliko se na istome SPINUJE, ne bi taj 'argument' uzimao u usta!

Drugo - zemlje koje su priznale Kosovo ili imaju svoj direktan interes od tog priznanja(USA/GER/ENG - od strateskog polozaja, do rudnog bogatstva), ili su 'prodala'(za veliki novac) svoju rec... Svi znamo KO i za KOLIKO PARA 'lobira' za ta 'priznanja'(gde se taj novac 'prikuplja' iz inostranstva, sa ko zna kojih lokacija/poslova)...

Trece - politika EU o daljem prosirenju je vrlo jasna! NECE IH BITI, makar u sledecih 10+god. Otuda i promene Ustava nekih clanica, koje predvidjaju mogucnost referenduma i odluke da li ili ne dozvoliti pristup prugim zemljama(odnosno ratifikovati pristupne sporazume - gde sada u problem moze da upadne, recimo, HR!)

Cetvrto - ove PAUSALNE ocene oko toga sta jeste/nije uspelo, necu ni da komentarisem...

Peto - sto se tice regionalnih konferencija... Ja ne vidim bilo kakav problem u tome? Nacionalni prioriteti su poznati, Ustav je poznat - pa ukoliko cemo da iste menjamo zarad par sati 'razgovora' sa raznim poltronima visih interesa, onda ne znam sta da ti kazem...

majka hrabrost

pre 11 godina

Jeremic govori da je Kosovo 'teritorija Srbije" ??
Zasto se onda on, kao nekakav vajni domacin, ne pridruzi Ban Ki Munu i prati ga/pokaze da je zaistavdobar domacin i kada BKM hoda po Kosovu tj teritoriji te drzave Srbije??
Ah da, setio sam se: Srbija je pod nadzorom bas tog UN, isterana sa Kosova sve sa vojskom i policijom jos 1999. A kada po 1244 [jer to pise u njoj] bude definitivno utvrdjavano ko je gazda na Kosovu, eto referendsuma gde ce se 95% stanvnika Kosova izjasniti da nece da zivi u Srbiji

Skeptik

pre 11 godina

Da da Ban Ki Mun ide na Kosovo turistički kao i ovaj nesrećni savetnik el prezidenta pre nekoliko dana pa je popio pedalu na granici

gradjanin

pre 11 godina

ali kakve veze ima Ban Ki Mun sa ovim ludim vozacima i prevozom u Beogradu?! Razjareni sofer kog pitas sta se desava kaze Alo bre pa jel neko slusa vesti Ban Ki Mun je dosao!!! haha

Lars

pre 11 godina

Nadam se samo da ce nasa Vlada sledeci put kada bude primala visoke zvanice, da ima bar malo obzira prema svojim gradjanima, posto je danas skoro sat vremena u najvecem saobracajnom spicu bila zatvorena raskrsnica Kneza Milosa i Nemanjine.

dejo

pre 11 godina

Uveren sam da 99,99% stanovnika Srbije uopste ne zanima Ki Munova poseta Kosovu i sve implikcije koje ona nosi, ali da 99,99 % stanovnika zanima ishod razgovora Ki Mun-Jeremic a povodom onog "samo preko mene mrtvog'
Ki Mun je u Zagrebu sam najavio da ce to komentarisati tek nakon razgovora sa Jeremicem

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Moram da se slozim sa srpskom defetisticko-dezerterskom elitom, koja smatra da se samo puzeci najbrze stize do evropskih pristupnih fondova, na kojima smo mi vec izgradili i iscrtali nasu buducnost i, kojima nam nas dragi i prijateljski zapad mase pred nosom, od cega nam permanentno curi voda vna usta. Slazem se da ce se gospodin Jeremic, verovatno, zbog svog "ostrog" jezika postideti pred principijelnoscu, nepristrasnoscu i objektivnoscu ove svetske organizacije a posebno Ban Ki Mun-a. Halo ljudi, pa Vuk Jeremic je za 90% medjunarodnih predstavnika u UN pravi gospodin. COVEK OD INTEGRITETA. Nije diplomatija isto sto i onaj "najstariji" zanat draga gospodo a gospodin Jeremic je vise puta pokazao da nije od onih koji trce sa spustenim gacama.

Čitalac

pre 11 godina

Zašto je naslov takav kakav je, a ne Ban Ki Mun u Beogradu? Ili... stigao u Beograd. To je vest.
Verovatno nećete objaviti, ali ...

rale85

pre 11 godina

Ma boli Ban Ki Muna uvo za Srbiju, on je dosao jer je cuo da ima brdo zgodnih devojaka pa da vidi i to cudo :) Ima da se navadi pa ce da dolazi svakih mesec dana :)

Bacvanin

pre 11 godina

Mozda nije neadrtalac i mozda bi on voleo da bude neki faktor i neko ime u spoljnoj politici ili diplomatiji, ali njegov posao koji je do sada uradio se svodi na:
- presuda u korist Kosova na sudu MSP
- zemlje koje daju 2/3 svetskog GDP-a priznale Kosovo
- priblizavanje EU je trajalo predugo, islo presporo
- pridobijanje poverenja stranih kompanija da otvaraju predstavnistva nije uspelo
- milionce za onog siledziju iz USA, jer nije drzao reda u svom diplomatskom koru
- odsustvo sa veceg broja regionalnih sastanaka/konferencija

Jedino sto mu moram priznati kao uspeh jeste nacin obracanja i govora, ne pravi cesto kiksove oko geografije ili istorije, sto je svakako veliki plus, takodje je poznavanje jezika i njegovo koriscenje na zavidnom nivou, svoj posao je obavljao pristojno i kulturno, nismo imali diplomatske skadale koji se vezu za njegovo ime, ali sam ucinak koji je sproveo u delo bi uradio bilo koji student prava, jer uticaja u svetu ima podjednako.
Uspeh oko sekretara skupstine UN-a je takodje odraz poznavanja politike i diplomatije.

Sergio

pre 11 godina

@Goran

U ovom slučaju totalno je nebitno gde se čovek školovao. U pitanju je karakter. A on se ne uči u školi vec se dobija rođenjem. Jeremić je oportunistički karijerista. To je najgori tip ljudi posle ubica i silovatelja. Baš njega briga i za Kosovo, i za povelju UN. On gradi svoju karijeru i to je njegov primarni cilj. Verovatno mu je moto ''Cilj opravdava sredstvo.''

mex

pre 11 godina

Mozes ti zavrsiti 100 fakulteta pa opet da ti fali nekoliko kubika daski u glavi (eto vam onaj Djoker u USA,...) takodje nije svako za sve rodjen a Jeremic za diplomatiju NIJE jer pokazuje svoju sujetnost i inat samo sa nula diplomatckog jezika, jos to je cist rusofil u dobu kad rusija ne vlada svetom...

Goran

pre 11 godina

(mex, 23. jul 2012 00:48)
Ti si neki faktor da bi tebe drzali za rec...jel se zapitate nekad kakve gluposti vam ispadaju iz "usta".

Coveka koji je zavrsio Harvard nazvati neandertalcem, to se radi samo u Srbiji.

mex

pre 11 godina

Jedna stvar mi pada na pamet....
Onaj neandertalac Jeremic ako ne dovede do raspada UN i opet po stoti put nas predstavi kao pokretace cirkusa, niko nece

Drzite me za rec sta sam vam rekao!

Goran

pre 11 godina

(mex, 23. jul 2012 00:48)
Ti si neki faktor da bi tebe drzali za rec...jel se zapitate nekad kakve gluposti vam ispadaju iz "usta".

Coveka koji je zavrsio Harvard nazvati neandertalcem, to se radi samo u Srbiji.

Sergio

pre 11 godina

@Goran

U ovom slučaju totalno je nebitno gde se čovek školovao. U pitanju je karakter. A on se ne uči u školi vec se dobija rođenjem. Jeremić je oportunistički karijerista. To je najgori tip ljudi posle ubica i silovatelja. Baš njega briga i za Kosovo, i za povelju UN. On gradi svoju karijeru i to je njegov primarni cilj. Verovatno mu je moto ''Cilj opravdava sredstvo.''

mex

pre 11 godina

Jedna stvar mi pada na pamet....
Onaj neandertalac Jeremic ako ne dovede do raspada UN i opet po stoti put nas predstavi kao pokretace cirkusa, niko nece

Drzite me za rec sta sam vam rekao!

mex

pre 11 godina

Mozes ti zavrsiti 100 fakulteta pa opet da ti fali nekoliko kubika daski u glavi (eto vam onaj Djoker u USA,...) takodje nije svako za sve rodjen a Jeremic za diplomatiju NIJE jer pokazuje svoju sujetnost i inat samo sa nula diplomatckog jezika, jos to je cist rusofil u dobu kad rusija ne vlada svetom...

majka hrabrost

pre 11 godina

Jeremic govori da je Kosovo 'teritorija Srbije" ??
Zasto se onda on, kao nekakav vajni domacin, ne pridruzi Ban Ki Munu i prati ga/pokaze da je zaistavdobar domacin i kada BKM hoda po Kosovu tj teritoriji te drzave Srbije??
Ah da, setio sam se: Srbija je pod nadzorom bas tog UN, isterana sa Kosova sve sa vojskom i policijom jos 1999. A kada po 1244 [jer to pise u njoj] bude definitivno utvrdjavano ko je gazda na Kosovu, eto referendsuma gde ce se 95% stanvnika Kosova izjasniti da nece da zivi u Srbiji

Ustav pise...

pre 11 godina

Sto se tice Ustava, eto jedan primer:
Ja sam napisao porodicni Ustav, i na preambulu sam napisao da mi moramo postati milioneska familija!
Djeca me pitaju cesto: "Papa! Kad cemo postati milioneri?" A ja im odgovorim: "Moram i dalje da se nadam na srecu!"
Prolaskom vremena, djeca su primetili da od toga nema nista, pa su poceli da ne vjeruju vise u toga, pa jos retko postavljaju to pitanje.
Ista situacija je i sa nama kao narod. Oni (u vlasti) cekaju dok se mi ne umorimo, pa ne postavimo vise pitanja u vezi KiM-a. Samim tim, problem je resen, jer narod nije mogao vise izdrzati, umorio se sanjajuci "nebesku zemlju":-)

dejo

pre 11 godina

Uveren sam da 99,99% stanovnika Srbije uopste ne zanima Ki Munova poseta Kosovu i sve implikcije koje ona nosi, ali da 99,99 % stanovnika zanima ishod razgovora Ki Mun-Jeremic a povodom onog "samo preko mene mrtvog'
Ki Mun je u Zagrebu sam najavio da ce to komentarisati tek nakon razgovora sa Jeremicem

Bacvanin

pre 11 godina

Mozda nije neadrtalac i mozda bi on voleo da bude neki faktor i neko ime u spoljnoj politici ili diplomatiji, ali njegov posao koji je do sada uradio se svodi na:
- presuda u korist Kosova na sudu MSP
- zemlje koje daju 2/3 svetskog GDP-a priznale Kosovo
- priblizavanje EU je trajalo predugo, islo presporo
- pridobijanje poverenja stranih kompanija da otvaraju predstavnistva nije uspelo
- milionce za onog siledziju iz USA, jer nije drzao reda u svom diplomatskom koru
- odsustvo sa veceg broja regionalnih sastanaka/konferencija

Jedino sto mu moram priznati kao uspeh jeste nacin obracanja i govora, ne pravi cesto kiksove oko geografije ili istorije, sto je svakako veliki plus, takodje je poznavanje jezika i njegovo koriscenje na zavidnom nivou, svoj posao je obavljao pristojno i kulturno, nismo imali diplomatske skadale koji se vezu za njegovo ime, ali sam ucinak koji je sproveo u delo bi uradio bilo koji student prava, jer uticaja u svetu ima podjednako.
Uspeh oko sekretara skupstine UN-a je takodje odraz poznavanja politike i diplomatije.

rale85

pre 11 godina

Ma boli Ban Ki Muna uvo za Srbiju, on je dosao jer je cuo da ima brdo zgodnih devojaka pa da vidi i to cudo :) Ima da se navadi pa ce da dolazi svakih mesec dana :)

Skeptik

pre 11 godina

Da da Ban Ki Mun ide na Kosovo turistički kao i ovaj nesrećni savetnik el prezidenta pre nekoliko dana pa je popio pedalu na granici

Posmatrac sa strane

pre 11 godina

"Nakon početka sukoba na prostorima bivše države, Savezna Republika Jugoslavija nije od 1992. bila članica UN, da bi u svetsku organizaciju bila vraćena 1. novembra 2000. godine, posle demokratskih promena."
Ovo pise na kraju ovog izvestaja. To znaci da, kad se Kosovo odcepao, odnosno kad SRJ potpisala kapitulaciju, mi smo bili "takozvana drzava"!!
To je ta (najavljena) prava istina, ali nas narod ne pamti tako dugo, nego samo ono sto cuje trenutacno!
Izguljeno se ne vraca nikad, pogotovo ako si se kockao previse, a jos si slaba i mala zemlja!

mracna predvidjanja

pre 11 godina

Rezolucija 1244 govori o Kosovu 'do konacnog resenja'
A po meni to znaci da ce konacno (i najdemokratskije) resenje biti referendum proveden medju stanovnicima koji zive na Kosovu.
Poznavajuci cinjenicu da na Kosovu zivi oko 95% Albanaca svbe p0ostaje jasno.
A sa druge strane, ako referendum bude raspisan za teritorij cele Srbije, eto nama na sledecim izborima oko 25% Albanaca u skupstini, vladi, minisarstvima,...
A ako znamo kako nas tamani "Bela Kuga' (30.000 godisnje), za manje ode 200 godina cemo biti manjina u samoj Srbiji

bezimena

pre 11 godina

Nikolić: Dijalog uz prisustvo UN

:)))

PORAŽENI NIKADA ne diktiraju uslove ni za šta, ali im civilizovani pobednici naizgled pridaju važnost, kako se ovi ne bi osetili do krajnosti poniženima. Ako to ne umete da pročitate i sačuvate mrvicu dostojanstva, tako što ćete kao nevoljno da pristanete na ono što se nudi, vi ste mnogo glupi!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Moram da se slozim sa srpskom defetisticko-dezerterskom elitom, koja smatra da se samo puzeci najbrze stize do evropskih pristupnih fondova, na kojima smo mi vec izgradili i iscrtali nasu buducnost i, kojima nam nas dragi i prijateljski zapad mase pred nosom, od cega nam permanentno curi voda vna usta. Slazem se da ce se gospodin Jeremic, verovatno, zbog svog "ostrog" jezika postideti pred principijelnoscu, nepristrasnoscu i objektivnoscu ove svetske organizacije a posebno Ban Ki Mun-a. Halo ljudi, pa Vuk Jeremic je za 90% medjunarodnih predstavnika u UN pravi gospodin. COVEK OD INTEGRITETA. Nije diplomatija isto sto i onaj "najstariji" zanat draga gospodo a gospodin Jeremic je vise puta pokazao da nije od onih koji trce sa spustenim gacama.

razocarenje

pre 11 godina

Izgleda da Ban Ki Mun nije bas najbolje razumeo Tomu, pa je otisao od njega kod Tadica da mu ovaj pojasni neke stvari.
Koji je ovo samar po redu novom predsedniku.Niko jos nije dosao da se nije sastao i sa Borisom.

Čitalac

pre 11 godina

Zašto je naslov takav kakav je, a ne Ban Ki Mun u Beogradu? Ili... stigao u Beograd. To je vest.
Verovatno nećete objaviti, ali ...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nikolić: Dijalog uz prisustvo UN

Niko pa tako ni Predsednik Nikolić se ne mora posebno truditi da UN ponovo "uvuce u Brod", prisustvo UN ce ionako biti osigurano onime sto ce uskoro uslediti !
Priznavanje kosovske nezavisnosti od strane Srbije kao i prijem Kosova u tu organizaciju prosto je nemoguce sprovesti bez prisustva UN !

gradjanin

pre 11 godina

ali kakve veze ima Ban Ki Mun sa ovim ludim vozacima i prevozom u Beogradu?! Razjareni sofer kog pitas sta se desava kaze Alo bre pa jel neko slusa vesti Ban Ki Mun je dosao!!! haha

Lars

pre 11 godina

Nadam se samo da ce nasa Vlada sledeci put kada bude primala visoke zvanice, da ima bar malo obzira prema svojim gradjanima, posto je danas skoro sat vremena u najvecem saobracajnom spicu bila zatvorena raskrsnica Kneza Milosa i Nemanjine.

Branko

pre 11 godina

Mediji u Srbiji uglavnom iz ove posete svojim gledaocima i čitaocima prenose ono što bi ti isti gledaoci odn.čitaoci hteli da čuju. E pa da vidimo kome će to sutra doći u posetu g.Ban i kakva će razlika biti u protokolu posete Srbiji u odnosu na KiM. Da li sutra dolazi u nezavisnu državu ili u protektorat? Pratimo to, pa da nakon toga vidimo-čujemo medije.

Posmatrac sa strane

pre 11 godina

(@mex, 23. jul 2012 00:48)
Ma spavaj bez brige. Vuk je samo jedan broj u UN-u. Tamo odlucuju te 5 poznate sile (USA, GB, Francuska, Rusija i Kina). Ostali su samo navijaci, mogu vikati i posvadjati koliko im dusa hoce, ali promjeniti nece nista.
Te 5 zemlje su i glavni (financijski i vojno-tehnicki) sponzori.
Jeremic je otvorio velika usta, je hoce da omani Srpski naron za te 7+ miliona Euro placeno za njegovu licnu karijeru. To je sasvim normalno za jednon karierista e sebicnog coveka.
Posle godinu dana, on ce snaci neku drugu funkciju, pa Serbija ce opet platiti... Jer, vidi, on se zagrli sa Glavnim Sekretarom UN-a, i to u Beogradu!!
A zasto nije Ban u Londonu, pa tamo lepo otvori Olimpijske Igre? Njega ne sisa niko od onih 5 vaznih sila!A kod nas moze uzivati i uz sljivu, i uz gusle!

Branko

pre 11 godina

Baš me zanima do kada će g.Jeremić koristiti izraz "Mi Srbija ćemo predsedavati..." Podseća to na feudalna vremena, francuske kraljeve i sl. A zna dobro g.Jeremić da je njegov izbor individualni čin i proizvod njegovog, opet ličnog lobiranja po svetu. Doduše trošak Srbije, njenih poreskih obveznika biće kao da u Nju Jork ide pola Aleksinca.

Toliko o liderstvu Srbije u reginu

pre 11 godina

Drago mi je cuti da je ban konacno posjetio Beograd. A sam program posjete govori vise nego se moze izreci rijecima; nakon posjeta ozbiljnijim i establiranim drzavama poput SLO, HR i CG na red su dosle i lutajuce i beznadezne drzave koje su na repu dogadjanja u EU i ostatku svijeta (Srbija, Makedonija, Kosovo, BiH).

Pa ne moze bez guslanja

pre 11 godina

²Izgleda da Ban Ki Mun nije bas najbolje razumeo Tomu, pa je otisao od njega kod Tadica da mu ovaj pojasni neke stvari.
Koji je ovo samar po redu novom predsedniku.Niko jos nije dosao da se nije sastao i sa Borisom.
(razocarenje, 23. jul 2012 21:40)"
Problem je u tome sto Ban ne razume guslanje, a Tomo je rodjeni guslar! On jednostavno ne moze da se isprica bez preduzih guslanja, bez diplomatije; tako reci, cisto po Srpskom!!

beloNaCrno

pre 11 godina

@Bacvanin, mex...

Prvo da se izjasnim da ni meni gospodin Jeremić nije preterano simpatičan. Evo, kao prvo, prosto mi je nezamislivo da on kao čovek koji se diči štofom za diplomatiju ulazi u situaciju da se prepucava sa partijskim kolegom (Đilas) preko novina.

Ali, nazivati ga neandertalcem ili pripisivati mu neke diplomatske "neuspehe" koji su zakuvani dok je čovek još uvek bio školarac je pre svega nevaspitano, a onda i krajnje nerazumno. Ja razumem vašu sveukupnu frustraciju svetskim položajem Srbije, ali istresati se na ovog dečkića je kontraproduktivno. Prvo, nije nas on doveo ovde gde smo, a drugo ni sad on nije naš najveći problem.

Uopšte mi nije jasno kako neko razuman može Jeremiću da pripiše odgovornost što su SAD, Nemačka i Engleska priznale Kosovo. Pa te tri zemlje su praktično priznale Kosovo tamo negde početkom 1998-e (ili ranije) kad su pojačale naoružavanje OVK. A i ostatak ponuđene liste nema smisla komentarisati. Pa izgleda da se Vuku na dušu jedino ne stavlja to što su većinski narod na Kosovu Albanci.

xh.morina

pre 11 godina

Kosovo i Metohija pokrajina u sastavu Srbije i po Ustavu i po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN!
pa idi onda i ti sa njom na svoju pokrajinu?,zasto ne pratis i ti za kosovu...bla bla bla bla

Kosovastar

pre 11 godina

Predsednik Nikolic bi morao znati da nije u stanju nametati format dijaloga. Format dijaloga jeste rezultat dogovora dveju strana. Dakle ako dve strane (Pristina i Beograd) se slazu da i UN ucestvuje onda OK. Doke jedna strana ne slaze se onda nema razgovora. Postoji rezolucija UN za koju se zalagala Srbija koja poziva na razgovore za bolji zivot gradjana i tako ce biti. To je sve sto se moze uciniti.

Dahija

pre 11 godina

Zaista verujem da će se stvari po pitanju Kosmeta bar malo promeniti u korist Srbije. Nema oduzimanja teritorija pa čak i da je neko nekome narušavao ljudska prava, jer to nije opravdanje da se nekome oduzme teritorija! Zemlja je zemlja, a ova je još i sveta!

Nik

pre 11 godina

(Bacvanin, 23. jul 2012 11:33)

Prvo - kada bi znao na kakvo je pitanje odgovarao MSP i koliko se taj 'dogadjaj' zloupotrebljava, te koliko se na istome SPINUJE, ne bi taj 'argument' uzimao u usta!

Drugo - zemlje koje su priznale Kosovo ili imaju svoj direktan interes od tog priznanja(USA/GER/ENG - od strateskog polozaja, do rudnog bogatstva), ili su 'prodala'(za veliki novac) svoju rec... Svi znamo KO i za KOLIKO PARA 'lobira' za ta 'priznanja'(gde se taj novac 'prikuplja' iz inostranstva, sa ko zna kojih lokacija/poslova)...

Trece - politika EU o daljem prosirenju je vrlo jasna! NECE IH BITI, makar u sledecih 10+god. Otuda i promene Ustava nekih clanica, koje predvidjaju mogucnost referenduma i odluke da li ili ne dozvoliti pristup prugim zemljama(odnosno ratifikovati pristupne sporazume - gde sada u problem moze da upadne, recimo, HR!)

Cetvrto - ove PAUSALNE ocene oko toga sta jeste/nije uspelo, necu ni da komentarisem...

Peto - sto se tice regionalnih konferencija... Ja ne vidim bilo kakav problem u tome? Nacionalni prioriteti su poznati, Ustav je poznat - pa ukoliko cemo da iste menjamo zarad par sati 'razgovora' sa raznim poltronima visih interesa, onda ne znam sta da ti kazem...

Milan

pre 11 godina

Za Bilija-Mislim da ce Tomu bolje razumeti na Srpskom nego onoga sto je govorio TECNI Engleski.Nadam se da ces shvatiti sta sam hteo da kazem!!!!

smrtnik

pre 11 godina

Toma i Vuk su trebali da pozovu Ban ki MOOna, da obidje i poseti celu teritoriju Srbije(i KoSmet), tada bi ja njih docekao po nasem obicaju, posluzio bi ih solju , hlebom i sljivkom.

govoritj Moskva

pre 11 godina

RUSKA POSLA.Po dogovoru Nikolic iznosi RUSKE ZAHTEVE.Za jedno dva meseca Nikolic ce priznati Ruske kolinija Anhaziju i Osetiju,pa ce te preko KARIC vTOURSA u Abhazuju na more da ukrepljujete PRAVOSLAVLJE.

bezimena

pre 11 godina

Pa da je ona predhodna vlada vodila vise racuna o tim pregovorima do ovoga sad nebi bilo doslo.
(karavukovcanin, 23. jul 2012 23:43)

Gubitnici (kapitulirali smo 1999.g.) NE mogu da postavljaju uslove ovakve vrste, a krajnje je neozbiljno postavljati ih u "rikverc", radi udvaranja domaćoj javnosti! Mada, od T. master Nikolića, čoveka koji je doktorirao demagogiju, i ne očekuje se ništa pametno i konstruktivno.
Pregovori su ZAVRŠENI u vreme kada ih je vodio VdrK, neuspešno, jer je tražio sve i zato nije dobio ništa! Posle proglašenja kosovske nezavisnosti, koje je potom usledilo, nije više moguće vratiti se na stanje pre toga! Nije bilo pravog čoveka na pravom mestu u pravo vreme, prilika je propuštena i nema te sile koja može da "zamrzne" život kosovskih Albanaca, jer to nama, poraženima, ne odgovara!

Realnost i ISTINA očigledno neće biti karakteristika ni ove Vlade, tako da od "promena" i "poštenja" nema ništa, to u Srbiji NIJE moguće, za sada, a kada će biti, ne zna se.

mex

pre 11 godina

Jedna stvar mi pada na pamet....
Onaj neandertalac Jeremic ako ne dovede do raspada UN i opet po stoti put nas predstavi kao pokretace cirkusa, niko nece

Drzite me za rec sta sam vam rekao!

mex

pre 11 godina

Mozes ti zavrsiti 100 fakulteta pa opet da ti fali nekoliko kubika daski u glavi (eto vam onaj Djoker u USA,...) takodje nije svako za sve rodjen a Jeremic za diplomatiju NIJE jer pokazuje svoju sujetnost i inat samo sa nula diplomatckog jezika, jos to je cist rusofil u dobu kad rusija ne vlada svetom...

Goran

pre 11 godina

(mex, 23. jul 2012 00:48)
Ti si neki faktor da bi tebe drzali za rec...jel se zapitate nekad kakve gluposti vam ispadaju iz "usta".

Coveka koji je zavrsio Harvard nazvati neandertalcem, to se radi samo u Srbiji.

Sergio

pre 11 godina

@Goran

U ovom slučaju totalno je nebitno gde se čovek školovao. U pitanju je karakter. A on se ne uči u školi vec se dobija rođenjem. Jeremić je oportunistički karijerista. To je najgori tip ljudi posle ubica i silovatelja. Baš njega briga i za Kosovo, i za povelju UN. On gradi svoju karijeru i to je njegov primarni cilj. Verovatno mu je moto ''Cilj opravdava sredstvo.''

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Moram da se slozim sa srpskom defetisticko-dezerterskom elitom, koja smatra da se samo puzeci najbrze stize do evropskih pristupnih fondova, na kojima smo mi vec izgradili i iscrtali nasu buducnost i, kojima nam nas dragi i prijateljski zapad mase pred nosom, od cega nam permanentno curi voda vna usta. Slazem se da ce se gospodin Jeremic, verovatno, zbog svog "ostrog" jezika postideti pred principijelnoscu, nepristrasnoscu i objektivnoscu ove svetske organizacije a posebno Ban Ki Mun-a. Halo ljudi, pa Vuk Jeremic je za 90% medjunarodnih predstavnika u UN pravi gospodin. COVEK OD INTEGRITETA. Nije diplomatija isto sto i onaj "najstariji" zanat draga gospodo a gospodin Jeremic je vise puta pokazao da nije od onih koji trce sa spustenim gacama.

Dahija

pre 11 godina

Zaista verujem da će se stvari po pitanju Kosmeta bar malo promeniti u korist Srbije. Nema oduzimanja teritorija pa čak i da je neko nekome narušavao ljudska prava, jer to nije opravdanje da se nekome oduzme teritorija! Zemlja je zemlja, a ova je još i sveta!

Bacvanin

pre 11 godina

Mozda nije neadrtalac i mozda bi on voleo da bude neki faktor i neko ime u spoljnoj politici ili diplomatiji, ali njegov posao koji je do sada uradio se svodi na:
- presuda u korist Kosova na sudu MSP
- zemlje koje daju 2/3 svetskog GDP-a priznale Kosovo
- priblizavanje EU je trajalo predugo, islo presporo
- pridobijanje poverenja stranih kompanija da otvaraju predstavnistva nije uspelo
- milionce za onog siledziju iz USA, jer nije drzao reda u svom diplomatskom koru
- odsustvo sa veceg broja regionalnih sastanaka/konferencija

Jedino sto mu moram priznati kao uspeh jeste nacin obracanja i govora, ne pravi cesto kiksove oko geografije ili istorije, sto je svakako veliki plus, takodje je poznavanje jezika i njegovo koriscenje na zavidnom nivou, svoj posao je obavljao pristojno i kulturno, nismo imali diplomatske skadale koji se vezu za njegovo ime, ali sam ucinak koji je sproveo u delo bi uradio bilo koji student prava, jer uticaja u svetu ima podjednako.
Uspeh oko sekretara skupstine UN-a je takodje odraz poznavanja politike i diplomatije.

rale85

pre 11 godina

Ma boli Ban Ki Muna uvo za Srbiju, on je dosao jer je cuo da ima brdo zgodnih devojaka pa da vidi i to cudo :) Ima da se navadi pa ce da dolazi svakih mesec dana :)

Nik

pre 11 godina

(Bacvanin, 23. jul 2012 11:33)

Prvo - kada bi znao na kakvo je pitanje odgovarao MSP i koliko se taj 'dogadjaj' zloupotrebljava, te koliko se na istome SPINUJE, ne bi taj 'argument' uzimao u usta!

Drugo - zemlje koje su priznale Kosovo ili imaju svoj direktan interes od tog priznanja(USA/GER/ENG - od strateskog polozaja, do rudnog bogatstva), ili su 'prodala'(za veliki novac) svoju rec... Svi znamo KO i za KOLIKO PARA 'lobira' za ta 'priznanja'(gde se taj novac 'prikuplja' iz inostranstva, sa ko zna kojih lokacija/poslova)...

Trece - politika EU o daljem prosirenju je vrlo jasna! NECE IH BITI, makar u sledecih 10+god. Otuda i promene Ustava nekih clanica, koje predvidjaju mogucnost referenduma i odluke da li ili ne dozvoliti pristup prugim zemljama(odnosno ratifikovati pristupne sporazume - gde sada u problem moze da upadne, recimo, HR!)

Cetvrto - ove PAUSALNE ocene oko toga sta jeste/nije uspelo, necu ni da komentarisem...

Peto - sto se tice regionalnih konferencija... Ja ne vidim bilo kakav problem u tome? Nacionalni prioriteti su poznati, Ustav je poznat - pa ukoliko cemo da iste menjamo zarad par sati 'razgovora' sa raznim poltronima visih interesa, onda ne znam sta da ti kazem...

dejo

pre 11 godina

Uveren sam da 99,99% stanovnika Srbije uopste ne zanima Ki Munova poseta Kosovu i sve implikcije koje ona nosi, ali da 99,99 % stanovnika zanima ishod razgovora Ki Mun-Jeremic a povodom onog "samo preko mene mrtvog'
Ki Mun je u Zagrebu sam najavio da ce to komentarisati tek nakon razgovora sa Jeremicem

majka hrabrost

pre 11 godina

Jeremic govori da je Kosovo 'teritorija Srbije" ??
Zasto se onda on, kao nekakav vajni domacin, ne pridruzi Ban Ki Munu i prati ga/pokaze da je zaistavdobar domacin i kada BKM hoda po Kosovu tj teritoriji te drzave Srbije??
Ah da, setio sam se: Srbija je pod nadzorom bas tog UN, isterana sa Kosova sve sa vojskom i policijom jos 1999. A kada po 1244 [jer to pise u njoj] bude definitivno utvrdjavano ko je gazda na Kosovu, eto referendsuma gde ce se 95% stanvnika Kosova izjasniti da nece da zivi u Srbiji

bezimena

pre 11 godina

Nikolić: Dijalog uz prisustvo UN

:)))

PORAŽENI NIKADA ne diktiraju uslove ni za šta, ali im civilizovani pobednici naizgled pridaju važnost, kako se ovi ne bi osetili do krajnosti poniženima. Ako to ne umete da pročitate i sačuvate mrvicu dostojanstva, tako što ćete kao nevoljno da pristanete na ono što se nudi, vi ste mnogo glupi!

smrtnik

pre 11 godina

Toma i Vuk su trebali da pozovu Ban ki MOOna, da obidje i poseti celu teritoriju Srbije(i KoSmet), tada bi ja njih docekao po nasem obicaju, posluzio bi ih solju , hlebom i sljivkom.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nikolić: Dijalog uz prisustvo UN

Niko pa tako ni Predsednik Nikolić se ne mora posebno truditi da UN ponovo "uvuce u Brod", prisustvo UN ce ionako biti osigurano onime sto ce uskoro uslediti !
Priznavanje kosovske nezavisnosti od strane Srbije kao i prijem Kosova u tu organizaciju prosto je nemoguce sprovesti bez prisustva UN !

Branko

pre 11 godina

Baš me zanima do kada će g.Jeremić koristiti izraz "Mi Srbija ćemo predsedavati..." Podseća to na feudalna vremena, francuske kraljeve i sl. A zna dobro g.Jeremić da je njegov izbor individualni čin i proizvod njegovog, opet ličnog lobiranja po svetu. Doduše trošak Srbije, njenih poreskih obveznika biće kao da u Nju Jork ide pola Aleksinca.

razocarenje

pre 11 godina

Izgleda da Ban Ki Mun nije bas najbolje razumeo Tomu, pa je otisao od njega kod Tadica da mu ovaj pojasni neke stvari.
Koji je ovo samar po redu novom predsedniku.Niko jos nije dosao da se nije sastao i sa Borisom.

Toliko o liderstvu Srbije u reginu

pre 11 godina

Drago mi je cuti da je ban konacno posjetio Beograd. A sam program posjete govori vise nego se moze izreci rijecima; nakon posjeta ozbiljnijim i establiranim drzavama poput SLO, HR i CG na red su dosle i lutajuce i beznadezne drzave koje su na repu dogadjanja u EU i ostatku svijeta (Srbija, Makedonija, Kosovo, BiH).

Posmatrac sa strane

pre 11 godina

(@mex, 23. jul 2012 00:48)
Ma spavaj bez brige. Vuk je samo jedan broj u UN-u. Tamo odlucuju te 5 poznate sile (USA, GB, Francuska, Rusija i Kina). Ostali su samo navijaci, mogu vikati i posvadjati koliko im dusa hoce, ali promjeniti nece nista.
Te 5 zemlje su i glavni (financijski i vojno-tehnicki) sponzori.
Jeremic je otvorio velika usta, je hoce da omani Srpski naron za te 7+ miliona Euro placeno za njegovu licnu karijeru. To je sasvim normalno za jednon karierista e sebicnog coveka.
Posle godinu dana, on ce snaci neku drugu funkciju, pa Serbija ce opet platiti... Jer, vidi, on se zagrli sa Glavnim Sekretarom UN-a, i to u Beogradu!!
A zasto nije Ban u Londonu, pa tamo lepo otvori Olimpijske Igre? Njega ne sisa niko od onih 5 vaznih sila!A kod nas moze uzivati i uz sljivu, i uz gusle!

xh.morina

pre 11 godina

Kosovo i Metohija pokrajina u sastavu Srbije i po Ustavu i po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN!
pa idi onda i ti sa njom na svoju pokrajinu?,zasto ne pratis i ti za kosovu...bla bla bla bla

Kosovastar

pre 11 godina

Predsednik Nikolic bi morao znati da nije u stanju nametati format dijaloga. Format dijaloga jeste rezultat dogovora dveju strana. Dakle ako dve strane (Pristina i Beograd) se slazu da i UN ucestvuje onda OK. Doke jedna strana ne slaze se onda nema razgovora. Postoji rezolucija UN za koju se zalagala Srbija koja poziva na razgovore za bolji zivot gradjana i tako ce biti. To je sve sto se moze uciniti.

Ustav pise...

pre 11 godina

Sto se tice Ustava, eto jedan primer:
Ja sam napisao porodicni Ustav, i na preambulu sam napisao da mi moramo postati milioneska familija!
Djeca me pitaju cesto: "Papa! Kad cemo postati milioneri?" A ja im odgovorim: "Moram i dalje da se nadam na srecu!"
Prolaskom vremena, djeca su primetili da od toga nema nista, pa su poceli da ne vjeruju vise u toga, pa jos retko postavljaju to pitanje.
Ista situacija je i sa nama kao narod. Oni (u vlasti) cekaju dok se mi ne umorimo, pa ne postavimo vise pitanja u vezi KiM-a. Samim tim, problem je resen, jer narod nije mogao vise izdrzati, umorio se sanjajuci "nebesku zemlju":-)

Posmatrac sa strane

pre 11 godina

"Nakon početka sukoba na prostorima bivše države, Savezna Republika Jugoslavija nije od 1992. bila članica UN, da bi u svetsku organizaciju bila vraćena 1. novembra 2000. godine, posle demokratskih promena."
Ovo pise na kraju ovog izvestaja. To znaci da, kad se Kosovo odcepao, odnosno kad SRJ potpisala kapitulaciju, mi smo bili "takozvana drzava"!!
To je ta (najavljena) prava istina, ali nas narod ne pamti tako dugo, nego samo ono sto cuje trenutacno!
Izguljeno se ne vraca nikad, pogotovo ako si se kockao previse, a jos si slaba i mala zemlja!

Milan

pre 11 godina

Za Bilija-Mislim da ce Tomu bolje razumeti na Srpskom nego onoga sto je govorio TECNI Engleski.Nadam se da ces shvatiti sta sam hteo da kazem!!!!

beloNaCrno

pre 11 godina

@Bacvanin, mex...

Prvo da se izjasnim da ni meni gospodin Jeremić nije preterano simpatičan. Evo, kao prvo, prosto mi je nezamislivo da on kao čovek koji se diči štofom za diplomatiju ulazi u situaciju da se prepucava sa partijskim kolegom (Đilas) preko novina.

Ali, nazivati ga neandertalcem ili pripisivati mu neke diplomatske "neuspehe" koji su zakuvani dok je čovek još uvek bio školarac je pre svega nevaspitano, a onda i krajnje nerazumno. Ja razumem vašu sveukupnu frustraciju svetskim položajem Srbije, ali istresati se na ovog dečkića je kontraproduktivno. Prvo, nije nas on doveo ovde gde smo, a drugo ni sad on nije naš najveći problem.

Uopšte mi nije jasno kako neko razuman može Jeremiću da pripiše odgovornost što su SAD, Nemačka i Engleska priznale Kosovo. Pa te tri zemlje su praktično priznale Kosovo tamo negde početkom 1998-e (ili ranije) kad su pojačale naoružavanje OVK. A i ostatak ponuđene liste nema smisla komentarisati. Pa izgleda da se Vuku na dušu jedino ne stavlja to što su većinski narod na Kosovu Albanci.

Pa ne moze bez guslanja

pre 11 godina

²Izgleda da Ban Ki Mun nije bas najbolje razumeo Tomu, pa je otisao od njega kod Tadica da mu ovaj pojasni neke stvari.
Koji je ovo samar po redu novom predsedniku.Niko jos nije dosao da se nije sastao i sa Borisom.
(razocarenje, 23. jul 2012 21:40)"
Problem je u tome sto Ban ne razume guslanje, a Tomo je rodjeni guslar! On jednostavno ne moze da se isprica bez preduzih guslanja, bez diplomatije; tako reci, cisto po Srpskom!!

Čitalac

pre 11 godina

Zašto je naslov takav kakav je, a ne Ban Ki Mun u Beogradu? Ili... stigao u Beograd. To je vest.
Verovatno nećete objaviti, ali ...

Lars

pre 11 godina

Nadam se samo da ce nasa Vlada sledeci put kada bude primala visoke zvanice, da ima bar malo obzira prema svojim gradjanima, posto je danas skoro sat vremena u najvecem saobracajnom spicu bila zatvorena raskrsnica Kneza Milosa i Nemanjine.

Skeptik

pre 11 godina

Da da Ban Ki Mun ide na Kosovo turistički kao i ovaj nesrećni savetnik el prezidenta pre nekoliko dana pa je popio pedalu na granici

mracna predvidjanja

pre 11 godina

Rezolucija 1244 govori o Kosovu 'do konacnog resenja'
A po meni to znaci da ce konacno (i najdemokratskije) resenje biti referendum proveden medju stanovnicima koji zive na Kosovu.
Poznavajuci cinjenicu da na Kosovu zivi oko 95% Albanaca svbe p0ostaje jasno.
A sa druge strane, ako referendum bude raspisan za teritorij cele Srbije, eto nama na sledecim izborima oko 25% Albanaca u skupstini, vladi, minisarstvima,...
A ako znamo kako nas tamani "Bela Kuga' (30.000 godisnje), za manje ode 200 godina cemo biti manjina u samoj Srbiji

gradjanin

pre 11 godina

ali kakve veze ima Ban Ki Mun sa ovim ludim vozacima i prevozom u Beogradu?! Razjareni sofer kog pitas sta se desava kaze Alo bre pa jel neko slusa vesti Ban Ki Mun je dosao!!! haha

Branko

pre 11 godina

Mediji u Srbiji uglavnom iz ove posete svojim gledaocima i čitaocima prenose ono što bi ti isti gledaoci odn.čitaoci hteli da čuju. E pa da vidimo kome će to sutra doći u posetu g.Ban i kakva će razlika biti u protokolu posete Srbiji u odnosu na KiM. Da li sutra dolazi u nezavisnu državu ili u protektorat? Pratimo to, pa da nakon toga vidimo-čujemo medije.

govoritj Moskva

pre 11 godina

RUSKA POSLA.Po dogovoru Nikolic iznosi RUSKE ZAHTEVE.Za jedno dva meseca Nikolic ce priznati Ruske kolinija Anhaziju i Osetiju,pa ce te preko KARIC vTOURSA u Abhazuju na more da ukrepljujete PRAVOSLAVLJE.

bezimena

pre 11 godina

Pa da je ona predhodna vlada vodila vise racuna o tim pregovorima do ovoga sad nebi bilo doslo.
(karavukovcanin, 23. jul 2012 23:43)

Gubitnici (kapitulirali smo 1999.g.) NE mogu da postavljaju uslove ovakve vrste, a krajnje je neozbiljno postavljati ih u "rikverc", radi udvaranja domaćoj javnosti! Mada, od T. master Nikolića, čoveka koji je doktorirao demagogiju, i ne očekuje se ništa pametno i konstruktivno.
Pregovori su ZAVRŠENI u vreme kada ih je vodio VdrK, neuspešno, jer je tražio sve i zato nije dobio ništa! Posle proglašenja kosovske nezavisnosti, koje je potom usledilo, nije više moguće vratiti se na stanje pre toga! Nije bilo pravog čoveka na pravom mestu u pravo vreme, prilika je propuštena i nema te sile koja može da "zamrzne" život kosovskih Albanaca, jer to nama, poraženima, ne odgovara!

Realnost i ISTINA očigledno neće biti karakteristika ni ove Vlade, tako da od "promena" i "poštenja" nema ništa, to u Srbiji NIJE moguće, za sada, a kada će biti, ne zna se.