Petak, 29.06.2012.

22:56

Sloboda medija ključna za Vučića

V.d. predsednika SNS Aleksandar Vučić kaže za "Politiku" da su medijske slobode u Srbiji jedna od ključnih stvari na kojima će insistirati.

Izvor: Politika

Sloboda medija kljuèna za Vuèiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Ruzica

pre 11 godina

Vučiću,
Il je Đilas krao il si nas ti lagao!
Il je Đilas vaćario il si nas ti farbao.
Vučiću,
ne može i on i ti!
Pa biraj ondak!

ENA

pre 11 godina

Naravno da treba menjati zakon o javnom informisanju.Do sada je bilo da narod cita ono sto im serviraju demokrate.Mediji treba da budu van politike.

mlekadzija

pre 11 godina

Jel to onaj isti lik koji je zabranjivao Telegraf, Evropljanin, finansijski kaznjavao STB, Nasu Borbu....Ah da on bese ministar za informisanje divne 1988. godine... Mladjani Vucic...

milivoje vuković

pre 11 godina

prošli izbori su nam bili veoma jasni u kakvom se stanju nalaze mediji i tome treba stati na kraj ja neželim da neko nameće meni mišljenje nego da mi daju činjenice a ostlo je na meni

Ugroženi građanin

pre 11 godina

Sloboda medija... Kako da ne! Da neće možda da donese neki zakon kao tokom svog ministrovanja od 1998. do 2000. godine?

koza i kupus

pre 11 godina

čudim se čuđenju onih koji su za slobodu medija, a u interpretaciji najgoreg ministra informisanja ikad. vučić o slobodi medija? blasfemično, zaista.

milano

pre 11 godina

Ko je kandidat na mesto Tijanica,drugovi novinari jos niste saznali?

Aleksandar Vulin,laku noc evropskoj nacionalnoj televiziji,dobro jutro srpskoj .

Nebojsa

pre 11 godina

Čekajte, jel hoćete slobodne medije ? Jel hoćete da Tijanić konačno ode ? Jel hoćete da se ukine RTS pretpata ? Ništa vas ne razumem, iz komentara bih rekao da vam se sviđa ovo sad. Imate li vi mišljenje ili samo volite da pljujete po svemu i svačemu, i pre i sad ???

beli listic

pre 11 godina

@drasko

nisu krivi beli listici. ne moze b iti kriv narod nego oni koji su doveli do toga da imamo bele listice a to je ds d.o.o.

kad to ukapiraju vratice i glasace

Vaske

pre 11 godina

Mislim da Vučić zna o čemu govori. Treba promeniti zakon o informisanju, a i poboljšati status novinara. Takođe treba malo više pažnje obratiti na cenzuru. Svaka promena koja vodi ka boljem znači Srbiji, a promena treba da bude mnogo. Nećemo možda u početku to primećivati ali kako vreme bude odmicalo sigurno da ćemo imati neku korist jer je trenutna situacija očajna. Nadam se boljem...

bucko

pre 11 godina

Imas li ti covece zrno srama i obraza,ti pricas o slobodi medija 90-ih si kaznjavao Blic,Glas javnosti,Vreme..naredio upad policije u studio B a vrhunac je kada si svoju mamu izveo iz RTS-a 15 min pre bombardovanja..sram te bilo bednice jedan!!!

drasko

pre 11 godina

Naravno da im verujemo, isto kao sto im je pristupanje EU prioritet!
Jednostavno ruski medvedji zagrljaj mora da se naplati, okrecuci javno mnjenje preko medija na tu stranu. Opet i opet, pozdrav za Vesnu Pesic i bele listice koji su indirektno krivi za ovaj retro zaokret u Srbiji.
Ocekujemo iz sata u sat nove bisere povratnika na vlast!

p

pre 11 godina

Pa da, ukinuce ovaj, kakav-takav (najverovatnije los) Zakon, a dok se ne izglasa novi (verovatno nekog limburga meseca) primenjivace se "njegov" Zakon iz 1998. Perfidno !
p.s. Ako Zakon ne valja treba ga popravljati amandmanima, a ne ukidati.

nemanja

pre 11 godina

Čekaj, ovo priča Vučić? Ministar informisanja i sprovodilac čuvenog Zakona o informisanju kojim je oglobljen apsolutno svaki (u to vreme) nezavisni medij koji je postojao u Srbiji i koji je za direktnu posledicu imao ubistvo Slavka Ćuruvije?
***** ti amneziju!

1%

pre 11 godina

Kao glasac DS-a cu i ovo da progutam, ako mi ovaj isti potvrdi, dokaze i zakune se u najmilije da je PRAVDA bila nezavisna novina...
Svi ovi , kako ih zovete "zuti" su mala deca prema ovom Vucicu. On, koji je zavio u crno srpsko novinarastvo, i posredno neke zene u crno, koji je krojio uredjivacku politiku Pravde i SVET+, je vrhunac onoga cime se doticni dici, a to je licemerstvo.
On, koji je sa skupstinske bine mahao robijaskom uniformom na kojoj je pisalo DINKIC, koji je rekao da SNS nece nikad dati mesto premijera, da ne treba glasati za SPS...on koji...
Juce je govorio jedno - danas drugo...Da li ste culi za bumerang???

M

pre 11 godina

Od svih figura na političkoj sceni Vučić je ubedljivo ,da se blago izrazim, naj antipatičniji!Čovek kome je jedini radni staž i životno iskustvo vezano isključivo za poslaničke klupe,funkcije...prodavanje magle više od dve decenije,drži na veoma primitivan način pridike ostalim političarima,novinarima,pa i običnom narodu.Ako se minimalno mućne glavom svi će se lako prisetiti rezultata njegovog rada i političke doktrine.Nekada vojvodin glasnogovornik i jurišnik sada prodaje priče o demokratiji,slobodi....kao da se na političkoj sceni pojavio pre nekoliko dana.Zbog toga su se on i Mlađa na kraju i prepoznali.Narod ovako ekstremno kratkog pamćenja je osuđen na propast!Meni je dovoljno da pogledam ko na lokalnom nivou ,u opštini u kojoj živim, sedi u SNSu,URSu i SPSu pa da zaključim da smo osuđeni na propast i goru vladavini nego što je bila u poslednjih nekoliko godina.Ovoj zemlji je ,ako je ostalo bar malo zdrave pameti, potrebna reforma na svim nivoima,a prva karika je promena ovog nakaradnog burazerskog izbornog sistema!

milan

pre 11 godina

Vucicu nemoj zameriti ali to se jako cudno cuje iz tvojih usta da do sada svih godina oni koji su bili slobodni da pisu i kazu nisu bili po tvom ukusu.

da li se sećate...

pre 11 godina

24. марта 1998. године, Александар Вучић постаје министар за информисање у Влади народног јединства Мирка Марјановића коју чине СПС, СРС, и ЈУЛ, и подноси оставку на место директора „Пинкија“. Његов министарски ангажман остаје упамћен по контроверзном Закону о информисању, који је увео високе новчане казне за новинаре чије се извештавање није уклапало у прописане оквире (тзв. „независни новинари“), а на основу тужби које би, позивајући се на „противдржавно и подривајуће деловање“ разних врста, подносили грађани или организације, а по којима су прекршајни судови имали обавезу да одлуче у року од 24 часа. У обраћању карактеристичном за Владину рационализацију овог Закона, Вучић на Скупштини Удружења новинара Србије (тада без „независних“) 13. јуна 1998. истиче да су се „неки медији јавно ставили у службу неких светских моћника у вођењу специјалног рата против Србије“. Опозиционе странке се мобилишу и називају Закон „пучем против Устава“ (Вук Драшковић).

Wikipedia- Aleksandar Vučić

ma sta god,i kako god,mi nestajemo kao drzava i kao narod,samo i iskljuvico zahvaljujuci svojoj gluposti

pre 11 godina

(Marko, 29. jun 2012 23:43)

Samo zadnjih 12 godina jel'?A pre toga su mediji cvetali od slobode i objektivnosti a blate bile basnoslovne?
A kad vec spominjes SAD i Evropu i kazes da im mediji bas nisu slobodni (i tu si u pravu) zasto zaobilazis Kinu i Rusiju?Tamo je bas sloboda na sve strane...

runner

pre 11 godina

Koja hipokrizija!? Čovek koji je svojim Zakonom o informisanju devedesetih godina zavio pisane medije u crno a elektronskim zabranjivao rad sada postao borac za njihovu slobodu. E ako je i od Vučića mnogo je.

lezdra

pre 11 godina

(Stefan, 29. jun 2012 23:28)
Aman ljudi prestanite više! Zar je za sva zla u ovoj zemlji kriv Čeda i LDP? Što mu na izborima ne date svoj glas nego ga samo kritikujete. Ovamo minorna i beznačajna stranka a ovamo za sve kriva i svi od nje očekuju čuda. Sa desetak poslanika u Skupštini šta može da učini? Ni na ovim ni na prošlim izborima volja gradjana Srbije nije bila da DS i LDP imaju većinu u skupštini. Dakle, nije kriv Čeda i građanska opozicija nego mi građani Srbije koji glasamo kako glasamo.

Balkan bure baruta

pre 11 godina

Covek koji je devedesetih bio ministar informisanja, prica o slobodama medija... U njegovo vreme su novinari glavom placali sto pisu istinu! Ovo je neki ruzan san...

soni

pre 11 godina

(jeti, 30. jun 2012 00:12)

Hahaha pa ili se salis ili imas manje od 15 godina, pa za vreme tog Vucica ti nisi mogao da vidis ni jednog lidera opozicije, o petom oktobru ako si malo stariji nije bilo reci na televiziji niti o bilo kakvom skupu opozicije od 24 septembra do 5 oktobra, osim na televiziji Pancevo koju mislim da se svi iz Beograda secaju koliko je bilo tesko hvatati signal antenom, gde sam provodio i po 2 sata na krovu podesavajuci, samo da bi cuo sta se zaista desava, posto je to bilo nemoguce na drzavnim televizijama...

Gustav

pre 11 godina

Znaci ne mogu da verujem. Sad kako se dokopavo vlasti odmah je poceo da radi sporedne stvari. Jel ovo neko za****va ?? Srbija u rasulu a on se uhvatio medija ***** ga u ...

lex speciallis

pre 11 godina

Jel ona sloboda g.dine Vucicu, koju ste demonstrirali 1999.godine kao ministar-ekpresno kaznjavanje medija enormnim novcem,i to kod sudije za prekrsaje, samo ako se neko iz tadasnje a i sadasnje koalicije nadje uvredjenim tekstom ili prilogom!

Jelena

pre 11 godina

Ko je nasao da prica o slobodi medija,pa taj Vucic je bio ministar informisanja kada je bila najveca moguca cenzura.Sram ga bilo,on je nasao da prica i kritikuje.

Predrag

pre 11 godina

To je isto kao kada bi kojim slucajem Gebels ostao ziv i pricao o slobodi medija, ne, to nisi ti Aco, kao ni tvoj drugar, bivsi potparol SPS-a, imate samo maske, od vas ne ocekujemo nista dobro. Imate srece jer je 80% gradjanstva nepismeno i neobrazovano, pa mozete kao kameleoni da se pretvarate ali mi znamo ko ste vi. Ni zuti nisu bolji, kada su trebali da pokazu ono za sta smo ih birali oni su krali i lagali. Treba nam neko NOV.

Иван-Ниш

pre 11 godina

Чувени министар пропаганде и одузимања имовине медијима поново у акцији. Стасале су нове генерације које не познају његов "рад" и онда може свима да држи предавање о слободи медија.

Helios

pre 11 godina

Ja, nažalost, ne razumem većinu komantara - može biti da sam lud ili glup?! Ovde se istresate na Vučiću što bi svakako bilo OK - da su se mediji poboljšali nakon dolaska na vlast DOSa. Ali zadnje 4 godine mediji su LOŠIJI i NESLOBODNIJI nego i za vreme najvećeg Vučićevog divljanja!!! A SNS, ma kako nakaradan, nije glasao - koji god bio razlog, makar inat - za zakon kojim se efektivno uništava sloboda medija, koji su progurali "slobodari" i "evropljani" (hahahahaha) Boris, Mlađa i Čeda. Pa ko je onda tu lud zaista: nebulozni Vučić ili vi koji ste pljuvali njega (što je OK) ali ste glasali za ove?!?

Kremenko

pre 11 godina

Ne daj Boze ovakve medije pod kontrolom vlasti nikom, jer tu nema objektivnosti, pokazuje se samo jedna strana, i narod ne moze da oceni kako treba nista.

djo

pre 11 godina

Svet+ info kao oreol slobode i Fokus radio nacionalni ponos SNS treba da nam pokažu put kojim treba da idemo u slobodu štampe i medija...

Mica

pre 11 godina

Pod hitno treba smeniti Tijanica i celo rukovodstvo rts-a ja mislim da su oni najvise korumpirani, a to se jasno videlo i u prljavoj predizbornoj kampanji.

Sale

pre 11 godina

hahahahahaha hihihihihi Vučić hahahaha heheheheh hihihihihi hohohohohhoh bivši hihihih ministar hahahahahahaa kod hihihihi Mire Marković hehehehehehe ludilo hahahahahahaha informisanja hehehehehehe joooooooooj hahahhahahahahaha kaže ovo hahahahahahahahahaha

Fokus

pre 11 godina

Verovatno Vucic pod slobodom medija podrazumeva da svi mediji budu kao TV Svet Plus...pravi primer slobodnog i nezavisnog novinarstva,a o dobrom ukusu,kulturi i objektivnosti i da ne govorim...

Aca

pre 11 godina

Reče čovek koji je bio glavni i odgovorni za utišavanje medija i ubistva novinara zajedno sa svojim učiteljem šešeljem! Zabole nas uvo za kosovo zabole nas uvo za eu zabole nas uvo za slobodu medija, zabole me uvo za sve to, ja hoću da živim normalno da imam neku koliko toliko stabilnu budućnost (ne mora da bude sjajna ali da bude stabilna), hoću ekonomski razvoj srbije, hoću reindustrijalizaciju srbije, hoću razvoj poloprivrede i izvoz poljprivrednih proizvoda svuda u svet, hoću da se maknu sve korumpirane njuške iz preduzeća, hoću da zaboravite ovu budjavu bolonju po kojoj mi se deca pate na fakultetima (koliko sam ja lakše prošao kroz fax a sa njega sam poneo više znanja nego moj sin i ćerka puta dva, a deca su mi pametnija od menei veći potencijali nego što sam ja bio)! Hoću besplatno školovanje, hoću odgovorno zdravstvo, hoću infrastrukturu!!!!

Sa mnom se slaže bar 5 miliona ljudi u srbiji a ništa od toga niko ne pominje!

P.S dragi dačiću, ako se već zalažete za slobodu medija makar pročitajte šta piše u tim medijima i šta ljudi traže od vas!

sloboda

pre 11 godina

Jos samo kada bi ta sloboda podrazumevala i njegovo odsustvo sa medija.Najbolje bi bilo za Srbiju da ovog licemera posalju negde za ambasadora,pa da budu slobodni i mediji i gradjani.

Euphrates

pre 11 godina

Znaci oba novinarska udruzenja se slazu da je zakon od pre 4godine los.Mada je nuns umereniji u kritici.Ne znam zbog cega jer se nuns 90-tih borio za nezavisno i slobodno novinarstvo koje je tada kao i sada kontrolisano od strane rezima samo sto je sada drugi rezim u pitanju.Jeste bio poraz za demokratiju i slobodu kada je pre 4godine(posle svega sta se dogadjalo do 2001,znaci i pre milosevica)donet ovaj zakon o informisanju.Jasna je bila namera onih koji su ga doneli(kontrola medija)i u tome su uspeli jer ko kontrolise medije bez obzira na drustveno uredjenje taj kontrolise sve.

miki

pre 11 godina

Nema potrebe da nagadjate. Odgovor na sva njihova obecanja i price iz predizborne kampanja dobicete uskoro. Sve sto su rekli i obecali, s tim da ce biti i gore, bice kristalno jasno AKO TIJANIC ostane direktor TV.

Čveger

pre 11 godina

Ova... stvar... je odgovorna za jedan od najgorih medijskih mrakova koje je ova zemlja doživela, a sada soli kratke (a i plitke) pameti.

Zasluženo, Srbijo.

ugasite se sami,da ne bih..

pre 11 godina

Sloboda medija,ravnopravnost su Ustavom zagarantovani.Sloboda misljenja i reci su putokaz ka jednom pravednijem drustvu.Nazalost,na vasem mediju to ne postoji.Bicu prinudjen da Vas ugasim i zestoko kaznim zato sto se stavljate u sluzbu jedne-ove gubitnicke zute opcije koja nam je bukvalo upropastila Zemlju u proteklih 12 godina.

uzas

pre 11 godina

pogledajte na youtubu VELIKI MITING KOALICIJE IZBEGLIH SRBA sa sve SNS-om sada pred izbore onakve izjave ne bi ni Seselj izrekao. a pogotovo treba poslusati obracanje Gosp. Vucica sada mi je jasno kakvu on "slobodu" medija trazi.

ahill

pre 11 godina

Taj zakontreba sto pre ukinuti.Ali ne samo to,vec i sprovesti u delo slobodu medija,koja ne sme biti selektivna kao na RTS-u,koja je bila rezimska televizija i kao drzavna koristila se u propagandne svrhe bivse vlade,na celu sa DS-om.

jeti

pre 11 godina

@ SaleC
Neki dzakovi i slobodni mediji nemaju nikakvih dodirnih tacaka.Podsetio bih,da se velika vecina slobodoumnih novinara i analiticara slaze u jednoj prostoj stavci:Nikada mediji nisu bili toliko potkupljeni kao sad i stavljeni na stranu jedne politicke opcije tj. zutog preduzeca,cak i za vreme istog Vucica kao predjasnjeg Min. Informisanja za vreme tog "zlog Slobe".
Toliko.

zdravko šestić

pre 11 godina

prvo se treba pozabaviti Tijanićem mi da ga plaćamo njega i njegovu rodbinu a on da nam servira ŠKLJ klasu programa a o slobodi da i nepričamo jedino je on slobodan

Super Mario

pre 11 godina

Sramota je na šta su nam ličili mediji i kakvu su orkestriranu kampanju vodili protiv opozicionih stranaka. Mediji treba da su slobodni pa ko god da je na vlasti.

Sync

pre 11 godina

Vucic sve bas lepo prica, samo jos te slatke price pretvori u dela, fakat je da su medijske slobode temelj demokratskog drustva, to vec i vrapci znaju, ali ajde ti veruj Vucicu koji se vec pokazao u toj sferi.

Don Hihot

pre 11 godina

Pa nista onda ako ovi drugi, kojima u komentarima smeta Vucic tako misle, ajde da ostavimo ovo stanje u kome je normalno inteligentnom coveku sa ovih prostora muka dok ga vredjaju iz medija prosto govoreci nam koliko smo glupi i kako oni znaju bolje.
Kad malo razmislim o svemu Vucic jeste ustrojio medije, ali je to uradio spremajuci se za rat koji je kasnije i poceo, pa mu dajem malo prostora i vremena da se ne pokaze istim kao tada ili kao ovi iz DS-a, mada bih i ja radije da se napravi neki normalan zakon umesto da samo ukidamo postojeci.

Hahahahahhaa

pre 11 godina

Aleksandar Vucic, ministar za informisanje u Vladi koja je naredila ubistvo Slavka Curuvije - kap koja ih je na to naterala je novine sa potpunim crnilom i samo se lisice vide na slici sa naslovom "Srbija u mraku". Tada je Vucicev zakon kaznio pokojnog Curuviju sa nekom uzasno velikom cifrom, a onda mu je Mira poslala eskdron smrti pred ulaz u zgradu.


I sad taj covek trazi slobodu medija. Vazi!

kanibal

pre 11 godina

Sad je Aca svratio na ovu temu i svima vam dao po negativnu preporuku.

A ostaće još neko vreme ovde, primetićete po broju istih :D

Miroslav

pre 11 godina

Od Josefa Gebelsa 1998 do Mahatme Gandhija 2011. Od ne dajte glas malim strankama (SPSu) to ce sve zavrsiti u DS loncu do toga da je on sve ne samo svoj glas daje istom. Ne mogu da verujem sta odsustvo morala i principa moze da napravi od politicara! skoro ko 90te - flashback

Miloš

pre 11 godina

Bez slobodnih medija nema ni demokratije. Nova vlada mora da pomogne da u Srbiji svako može da piše ono što je istinito a ne po diktatu nečijem.

kaiser

pre 11 godina

Nemoguće je da je on ovo rekao.
Nemoguće.
To je sigurno skrivena kamera.
Pa ova vucibatina nas j**e u zdrav mozak, i to kolektivno.
Dželat svakog medija koji nije bio po volji gazdarici Miri nam priča o slobodi medija? Sigurno misli na slobodu onakvu kakvom ju je on sprovodio.
Vucibatina nevidjena.

Glisa

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je nosilac izrade Seseljevog zakona o medijima iz 1998. godine, on je kao ministar informisanja 1999. godine morao da vodi raciuna o bezbednosti svih ljudi zaposlenih u medijima, sto nije obezbedio pa su izginuli zaposleni u RTS. On je kako subjektivno, tako i objektivno odgovoran. Vise od Gen. direktora Milanovica, koji izdrzava zatvorsku kaznu.

SaleC

pre 11 godina

Sloboda medija, naravno gospodine Vučiću, nisu ti dali dovoljno da mašeš džakom posle prvog kruga i da dovoljno objašnjavaš da su izbori pokradeni? Jel to? CITIRAM " PA DA VIDIMO DA LI MI LAŽEMO ILI SU ONI POKRALI, NEMA TREĆE ". Pa hajde da vidimo, mene baš zanima... i Dačić je jedno kratko vreme bio zainteresovan. Eeee političari, čime se vi služite, tuga. Svi ste bre isti.

blaza

pre 11 godina

Koliko god neko mrzeo Vucica, mora se priznati da su nam mediji pravi haos, u svakom pogledu i da se tu hitno mora nesto preduzeti, ne mesajuci politiku, jer ce se ponovo napraviti nesto sto nemoze opstati na duzi perid.

dimitrije

pre 11 godina

svim građanima je jasno da se politika više umešala u medije nego što je to bilo 90-ih godina i red i jeste da se menja što nevalja

Marko

pre 11 godina

U zadnjih 12 godina mediji su uglavnom bili poluga vlasti.Novinari su postali stranački kadrovi koji nemaju svoje mišljenje,plata prosečnog novinara u štampanim medijima je oko 30.000 rsd to je malo.Nekako nijednom uredniku novina nešto nije u interesu da otkriva afere,istražuje,kritikuje,jer uglavnom svi su zavisni od države kroz reklamiranje.Ni u SAD ni u Evropi mediji nisu nešto slobodni..

zabrana razmena misljenja

pre 11 godina

Mediji su katastrofa u proteklih par 4 godine kao da je bilo zabranjeno da se napravi emisija o tekucim politicko ekonomskim problemima. Vise je bilo informativnih emisija za vreme Slobe i Mire nego u demokratiji. Ne trebate daleko pogledajte samo na HRT-u dok mi gledamo serije i zabavni program oni svako vece imaju po neku informativno politicku emisiju cak u pojedinim preslisavaju ministre njihov rad i rad vlade. Sramota.

Bobb

pre 11 godina

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahah......umreću......hahahahahahahahahahahahahahahah......ne mogu više......hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah.....ljudi pomagajte.........hahahahahahahahahahahahahahahahahah.....najbolji vic svih vremena :)

Stefan

pre 11 godina

Ja sam ubeđen da oni hoće namerno da iznerviraju sve one ljude koji su mislili da je ovakvima 5. oktobra došao kraj. Ministar informisanja po Šešeljevom zakonu iz 1998, udarna pesnica represije nad medijima u najgore vreme, da daje ovakvu izjavu? I on je svestan da to nije tema o kojoj je pozvan da priča čak ni iz ugla čistog populizma, ne. Ovo je svesna drskost i poruka svima koji su se svojevremeno borili protiv njega da se, konačno, vratio i da nam nije zaboravio ništa.
Hvala vam, Borise, Đilase i ostali DS-ovci, ali i Čedomire i ostala nesposobna građanska opozicijo, što ste demonstraciju svoje nesposobnosti doveli do vrhunca: izgubili ste sve što ste mogli da izgubite. Mnogi ovo porede sa 90-im, ali postoji jedna ogromna razlika: sada ne vidim nikakvu alternativu. Oni koji sada odlaze u opoziciju tamo su zbog čvrsto dokazane vlastite nesposobnosti, korumpiranosti, sposobnosti da u ovoj zemlji generišu gotovo samo loše. Da li je to alternativa? Mrak...

secamo se

pre 11 godina

Svako ko pokusa da pomene ime Ace lazova i njegovog gladnog na infuziji sefa popice takvu kaznu da ce moci odmah da proglasi bankrot. To smo vec jednom videli.

Miso

pre 11 godina

Ajmo Vucicu da vidimo dzakove,i istinu,zasto lepo ne kazes ovim penzosima i polupismenim ljudima,da si dzakove koristio kako izborni manifetluk.Zelimo istinu sa dzakovima!!!!Hitno!!!Ako ne ti si lopov kao i tvoj predsednik,kako ih nije sramota cime se sve koriste da bi dosli na vlast!!!

Rade

pre 11 godina

Tako je Aco!!!Raskrinkajte sve afere i javno prikazite na rts-u!!Vreme je da rts bude u sluzbi gradjana a ne ds-a!!!Imas veliku podrsku od srpskog naroda!!!Tijanica smeniti hitno jer ne treba zaboraviti koje su sve lazi i uvrede na racun predsednika Nikolica mogle da se cuju u njihovim emisijama!!

secanja

pre 11 godina

Jel to onaj isti?

"24. марта 1998. године, Александар Вучић постаје министар за информисање у Влади народног јединства Мирка Марјановића коју чине СПС, СРС, и ЈУЛ"

podsecanja radi

pre 11 godina

Doticni je bio:,
- urednik na radio Palama vesti na engleskom pred pocetak rata u Bosni
- Ministar informisanja u vladi Nacionalnog jedinstva (SRS,JUL,SPS) pred pocetak bombardovanja.
Sto se tice evrointegracija koje su mu takodje prioret bio je na listi nepzeljnih gradjana ( zabranjen ulazak) u EU.
Koji mentalni sklop covek treba da ima da sad daje ovakve izjave ?
Ima bre i pismenih u ovoj Srbiji,ne uklapamo se u volju gradjana Srbije, ali na tvoju zalost postoje i takvi.

Milan

pre 11 godina

Ministar za informisanje iz vlade Mire Marković sada priča o slobodi štampe!!?? Nečuvena drskost!!! Kao kada bi Hitler sada pričao o pravima Jevreja!!

Milan

pre 11 godina

Ministar za informisanje iz vlade Mire Marković sada priča o slobodi štampe!!?? Nečuvena drskost!!! Kao kada bi Hitler sada pričao o pravima Jevreja!!

secanja

pre 11 godina

Jel to onaj isti?

"24. марта 1998. године, Александар Вучић постаје министар за информисање у Влади народног јединства Мирка Марјановића коју чине СПС, СРС, и ЈУЛ"

SaleC

pre 11 godina

Sloboda medija, naravno gospodine Vučiću, nisu ti dali dovoljno da mašeš džakom posle prvog kruga i da dovoljno objašnjavaš da su izbori pokradeni? Jel to? CITIRAM " PA DA VIDIMO DA LI MI LAŽEMO ILI SU ONI POKRALI, NEMA TREĆE ". Pa hajde da vidimo, mene baš zanima... i Dačić je jedno kratko vreme bio zainteresovan. Eeee političari, čime se vi služite, tuga. Svi ste bre isti.

Bobb

pre 11 godina

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahah......umreću......hahahahahahahahahahahahahahahah......ne mogu više......hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah.....ljudi pomagajte.........hahahahahahahahahahahahahahahahahah.....najbolji vic svih vremena :)

Stefan

pre 11 godina

Ja sam ubeđen da oni hoće namerno da iznerviraju sve one ljude koji su mislili da je ovakvima 5. oktobra došao kraj. Ministar informisanja po Šešeljevom zakonu iz 1998, udarna pesnica represije nad medijima u najgore vreme, da daje ovakvu izjavu? I on je svestan da to nije tema o kojoj je pozvan da priča čak ni iz ugla čistog populizma, ne. Ovo je svesna drskost i poruka svima koji su se svojevremeno borili protiv njega da se, konačno, vratio i da nam nije zaboravio ništa.
Hvala vam, Borise, Đilase i ostali DS-ovci, ali i Čedomire i ostala nesposobna građanska opozicijo, što ste demonstraciju svoje nesposobnosti doveli do vrhunca: izgubili ste sve što ste mogli da izgubite. Mnogi ovo porede sa 90-im, ali postoji jedna ogromna razlika: sada ne vidim nikakvu alternativu. Oni koji sada odlaze u opoziciju tamo su zbog čvrsto dokazane vlastite nesposobnosti, korumpiranosti, sposobnosti da u ovoj zemlji generišu gotovo samo loše. Da li je to alternativa? Mrak...

kaiser

pre 11 godina

Nemoguće je da je on ovo rekao.
Nemoguće.
To je sigurno skrivena kamera.
Pa ova vucibatina nas j**e u zdrav mozak, i to kolektivno.
Dželat svakog medija koji nije bio po volji gazdarici Miri nam priča o slobodi medija? Sigurno misli na slobodu onakvu kakvom ju je on sprovodio.
Vucibatina nevidjena.

podsecanja radi

pre 11 godina

Doticni je bio:,
- urednik na radio Palama vesti na engleskom pred pocetak rata u Bosni
- Ministar informisanja u vladi Nacionalnog jedinstva (SRS,JUL,SPS) pred pocetak bombardovanja.
Sto se tice evrointegracija koje su mu takodje prioret bio je na listi nepzeljnih gradjana ( zabranjen ulazak) u EU.
Koji mentalni sklop covek treba da ima da sad daje ovakve izjave ?
Ima bre i pismenih u ovoj Srbiji,ne uklapamo se u volju gradjana Srbije, ali na tvoju zalost postoje i takvi.

Miso

pre 11 godina

Ajmo Vucicu da vidimo dzakove,i istinu,zasto lepo ne kazes ovim penzosima i polupismenim ljudima,da si dzakove koristio kako izborni manifetluk.Zelimo istinu sa dzakovima!!!!Hitno!!!Ako ne ti si lopov kao i tvoj predsednik,kako ih nije sramota cime se sve koriste da bi dosli na vlast!!!

Hahahahahhaa

pre 11 godina

Aleksandar Vucic, ministar za informisanje u Vladi koja je naredila ubistvo Slavka Curuvije - kap koja ih je na to naterala je novine sa potpunim crnilom i samo se lisice vide na slici sa naslovom "Srbija u mraku". Tada je Vucicev zakon kaznio pokojnog Curuviju sa nekom uzasno velikom cifrom, a onda mu je Mira poslala eskdron smrti pred ulaz u zgradu.


I sad taj covek trazi slobodu medija. Vazi!

secamo se

pre 11 godina

Svako ko pokusa da pomene ime Ace lazova i njegovog gladnog na infuziji sefa popice takvu kaznu da ce moci odmah da proglasi bankrot. To smo vec jednom videli.

Glisa

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je nosilac izrade Seseljevog zakona o medijima iz 1998. godine, on je kao ministar informisanja 1999. godine morao da vodi raciuna o bezbednosti svih ljudi zaposlenih u medijima, sto nije obezbedio pa su izginuli zaposleni u RTS. On je kako subjektivno, tako i objektivno odgovoran. Vise od Gen. direktora Milanovica, koji izdrzava zatvorsku kaznu.

Miroslav

pre 11 godina

Od Josefa Gebelsa 1998 do Mahatme Gandhija 2011. Od ne dajte glas malim strankama (SPSu) to ce sve zavrsiti u DS loncu do toga da je on sve ne samo svoj glas daje istom. Ne mogu da verujem sta odsustvo morala i principa moze da napravi od politicara! skoro ko 90te - flashback

blaza

pre 11 godina

Koliko god neko mrzeo Vucica, mora se priznati da su nam mediji pravi haos, u svakom pogledu i da se tu hitno mora nesto preduzeti, ne mesajuci politiku, jer ce se ponovo napraviti nesto sto nemoze opstati na duzi perid.

zdravko šestić

pre 11 godina

prvo se treba pozabaviti Tijanićem mi da ga plaćamo njega i njegovu rodbinu a on da nam servira ŠKLJ klasu programa a o slobodi da i nepričamo jedino je on slobodan

zabrana razmena misljenja

pre 11 godina

Mediji su katastrofa u proteklih par 4 godine kao da je bilo zabranjeno da se napravi emisija o tekucim politicko ekonomskim problemima. Vise je bilo informativnih emisija za vreme Slobe i Mire nego u demokratiji. Ne trebate daleko pogledajte samo na HRT-u dok mi gledamo serije i zabavni program oni svako vece imaju po neku informativno politicku emisiju cak u pojedinim preslisavaju ministre njihov rad i rad vlade. Sramota.

dimitrije

pre 11 godina

svim građanima je jasno da se politika više umešala u medije nego što je to bilo 90-ih godina i red i jeste da se menja što nevalja

ahill

pre 11 godina

Taj zakontreba sto pre ukinuti.Ali ne samo to,vec i sprovesti u delo slobodu medija,koja ne sme biti selektivna kao na RTS-u,koja je bila rezimska televizija i kao drzavna koristila se u propagandne svrhe bivse vlade,na celu sa DS-om.

nemanja

pre 11 godina

Čekaj, ovo priča Vučić? Ministar informisanja i sprovodilac čuvenog Zakona o informisanju kojim je oglobljen apsolutno svaki (u to vreme) nezavisni medij koji je postojao u Srbiji i koji je za direktnu posledicu imao ubistvo Slavka Ćuruvije?
***** ti amneziju!

da li se sećate...

pre 11 godina

24. марта 1998. године, Александар Вучић постаје министар за информисање у Влади народног јединства Мирка Марјановића коју чине СПС, СРС, и ЈУЛ, и подноси оставку на место директора „Пинкија“. Његов министарски ангажман остаје упамћен по контроверзном Закону о информисању, који је увео високе новчане казне за новинаре чије се извештавање није уклапало у прописане оквире (тзв. „независни новинари“), а на основу тужби које би, позивајући се на „противдржавно и подривајуће деловање“ разних врста, подносили грађани или организације, а по којима су прекршајни судови имали обавезу да одлуче у року од 24 часа. У обраћању карактеристичном за Владину рационализацију овог Закона, Вучић на Скупштини Удружења новинара Србије (тада без „независних“) 13. јуна 1998. истиче да су се „неки медији јавно ставили у службу неких светских моћника у вођењу специјалног рата против Србије“. Опозиционе странке се мобилишу и називају Закон „пучем против Устава“ (Вук Драшковић).

Wikipedia- Aleksandar Vučić

bucko

pre 11 godina

Imas li ti covece zrno srama i obraza,ti pricas o slobodi medija 90-ih si kaznjavao Blic,Glas javnosti,Vreme..naredio upad policije u studio B a vrhunac je kada si svoju mamu izveo iz RTS-a 15 min pre bombardovanja..sram te bilo bednice jedan!!!

Marko

pre 11 godina

U zadnjih 12 godina mediji su uglavnom bili poluga vlasti.Novinari su postali stranački kadrovi koji nemaju svoje mišljenje,plata prosečnog novinara u štampanim medijima je oko 30.000 rsd to je malo.Nekako nijednom uredniku novina nešto nije u interesu da otkriva afere,istražuje,kritikuje,jer uglavnom svi su zavisni od države kroz reklamiranje.Ni u SAD ni u Evropi mediji nisu nešto slobodni..

Rade

pre 11 godina

Tako je Aco!!!Raskrinkajte sve afere i javno prikazite na rts-u!!Vreme je da rts bude u sluzbi gradjana a ne ds-a!!!Imas veliku podrsku od srpskog naroda!!!Tijanica smeniti hitno jer ne treba zaboraviti koje su sve lazi i uvrede na racun predsednika Nikolica mogle da se cuju u njihovim emisijama!!

1%

pre 11 godina

Kao glasac DS-a cu i ovo da progutam, ako mi ovaj isti potvrdi, dokaze i zakune se u najmilije da je PRAVDA bila nezavisna novina...
Svi ovi , kako ih zovete "zuti" su mala deca prema ovom Vucicu. On, koji je zavio u crno srpsko novinarastvo, i posredno neke zene u crno, koji je krojio uredjivacku politiku Pravde i SVET+, je vrhunac onoga cime se doticni dici, a to je licemerstvo.
On, koji je sa skupstinske bine mahao robijaskom uniformom na kojoj je pisalo DINKIC, koji je rekao da SNS nece nikad dati mesto premijera, da ne treba glasati za SPS...on koji...
Juce je govorio jedno - danas drugo...Da li ste culi za bumerang???

jeti

pre 11 godina

@ SaleC
Neki dzakovi i slobodni mediji nemaju nikakvih dodirnih tacaka.Podsetio bih,da se velika vecina slobodoumnih novinara i analiticara slaze u jednoj prostoj stavci:Nikada mediji nisu bili toliko potkupljeni kao sad i stavljeni na stranu jedne politicke opcije tj. zutog preduzeca,cak i za vreme istog Vucica kao predjasnjeg Min. Informisanja za vreme tog "zlog Slobe".
Toliko.

Balkan bure baruta

pre 11 godina

Covek koji je devedesetih bio ministar informisanja, prica o slobodama medija... U njegovo vreme su novinari glavom placali sto pisu istinu! Ovo je neki ruzan san...

M

pre 11 godina

Od svih figura na političkoj sceni Vučić je ubedljivo ,da se blago izrazim, naj antipatičniji!Čovek kome je jedini radni staž i životno iskustvo vezano isključivo za poslaničke klupe,funkcije...prodavanje magle više od dve decenije,drži na veoma primitivan način pridike ostalim političarima,novinarima,pa i običnom narodu.Ako se minimalno mućne glavom svi će se lako prisetiti rezultata njegovog rada i političke doktrine.Nekada vojvodin glasnogovornik i jurišnik sada prodaje priče o demokratiji,slobodi....kao da se na političkoj sceni pojavio pre nekoliko dana.Zbog toga su se on i Mlađa na kraju i prepoznali.Narod ovako ekstremno kratkog pamćenja je osuđen na propast!Meni je dovoljno da pogledam ko na lokalnom nivou ,u opštini u kojoj živim, sedi u SNSu,URSu i SPSu pa da zaključim da smo osuđeni na propast i goru vladavini nego što je bila u poslednjih nekoliko godina.Ovoj zemlji je ,ako je ostalo bar malo zdrave pameti, potrebna reforma na svim nivoima,a prva karika je promena ovog nakaradnog burazerskog izbornog sistema!

p

pre 11 godina

Pa da, ukinuce ovaj, kakav-takav (najverovatnije los) Zakon, a dok se ne izglasa novi (verovatno nekog limburga meseca) primenjivace se "njegov" Zakon iz 1998. Perfidno !
p.s. Ako Zakon ne valja treba ga popravljati amandmanima, a ne ukidati.

Miloš

pre 11 godina

Bez slobodnih medija nema ni demokratije. Nova vlada mora da pomogne da u Srbiji svako može da piše ono što je istinito a ne po diktatu nečijem.

lex speciallis

pre 11 godina

Jel ona sloboda g.dine Vucicu, koju ste demonstrirali 1999.godine kao ministar-ekpresno kaznjavanje medija enormnim novcem,i to kod sudije za prekrsaje, samo ako se neko iz tadasnje a i sadasnje koalicije nadje uvredjenim tekstom ili prilogom!

soni

pre 11 godina

(jeti, 30. jun 2012 00:12)

Hahaha pa ili se salis ili imas manje od 15 godina, pa za vreme tog Vucica ti nisi mogao da vidis ni jednog lidera opozicije, o petom oktobru ako si malo stariji nije bilo reci na televiziji niti o bilo kakvom skupu opozicije od 24 septembra do 5 oktobra, osim na televiziji Pancevo koju mislim da se svi iz Beograda secaju koliko je bilo tesko hvatati signal antenom, gde sam provodio i po 2 sata na krovu podesavajuci, samo da bi cuo sta se zaista desava, posto je to bilo nemoguce na drzavnim televizijama...

milan

pre 11 godina

Vucicu nemoj zameriti ali to se jako cudno cuje iz tvojih usta da do sada svih godina oni koji su bili slobodni da pisu i kazu nisu bili po tvom ukusu.

koza i kupus

pre 11 godina

čudim se čuđenju onih koji su za slobodu medija, a u interpretaciji najgoreg ministra informisanja ikad. vučić o slobodi medija? blasfemično, zaista.

drasko

pre 11 godina

Naravno da im verujemo, isto kao sto im je pristupanje EU prioritet!
Jednostavno ruski medvedji zagrljaj mora da se naplati, okrecuci javno mnjenje preko medija na tu stranu. Opet i opet, pozdrav za Vesnu Pesic i bele listice koji su indirektno krivi za ovaj retro zaokret u Srbiji.
Ocekujemo iz sata u sat nove bisere povratnika na vlast!

Ugroženi građanin

pre 11 godina

Sloboda medija... Kako da ne! Da neće možda da donese neki zakon kao tokom svog ministrovanja od 1998. do 2000. godine?

milano

pre 11 godina

Ko je kandidat na mesto Tijanica,drugovi novinari jos niste saznali?

Aleksandar Vulin,laku noc evropskoj nacionalnoj televiziji,dobro jutro srpskoj .

Sale

pre 11 godina

hahahahahaha hihihihihi Vučić hahahaha heheheheh hihihihihi hohohohohhoh bivši hihihih ministar hahahahahahaa kod hihihihi Mire Marković hehehehehehe ludilo hahahahahahaha informisanja hehehehehehe joooooooooj hahahhahahahahaha kaže ovo hahahahahahahahahaha

lezdra

pre 11 godina

(Stefan, 29. jun 2012 23:28)
Aman ljudi prestanite više! Zar je za sva zla u ovoj zemlji kriv Čeda i LDP? Što mu na izborima ne date svoj glas nego ga samo kritikujete. Ovamo minorna i beznačajna stranka a ovamo za sve kriva i svi od nje očekuju čuda. Sa desetak poslanika u Skupštini šta može da učini? Ni na ovim ni na prošlim izborima volja gradjana Srbije nije bila da DS i LDP imaju većinu u skupštini. Dakle, nije kriv Čeda i građanska opozicija nego mi građani Srbije koji glasamo kako glasamo.

runner

pre 11 godina

Koja hipokrizija!? Čovek koji je svojim Zakonom o informisanju devedesetih godina zavio pisane medije u crno a elektronskim zabranjivao rad sada postao borac za njihovu slobodu. E ako je i od Vučića mnogo je.

Nebojsa

pre 11 godina

Čekajte, jel hoćete slobodne medije ? Jel hoćete da Tijanić konačno ode ? Jel hoćete da se ukine RTS pretpata ? Ništa vas ne razumem, iz komentara bih rekao da vam se sviđa ovo sad. Imate li vi mišljenje ili samo volite da pljujete po svemu i svačemu, i pre i sad ???

Jelena

pre 11 godina

Ko je nasao da prica o slobodi medija,pa taj Vucic je bio ministar informisanja kada je bila najveca moguca cenzura.Sram ga bilo,on je nasao da prica i kritikuje.

ma sta god,i kako god,mi nestajemo kao drzava i kao narod,samo i iskljuvico zahvaljujuci svojoj gluposti

pre 11 godina

(Marko, 29. jun 2012 23:43)

Samo zadnjih 12 godina jel'?A pre toga su mediji cvetali od slobode i objektivnosti a blate bile basnoslovne?
A kad vec spominjes SAD i Evropu i kazes da im mediji bas nisu slobodni (i tu si u pravu) zasto zaobilazis Kinu i Rusiju?Tamo je bas sloboda na sve strane...

Čveger

pre 11 godina

Ova... stvar... je odgovorna za jedan od najgorih medijskih mrakova koje je ova zemlja doživela, a sada soli kratke (a i plitke) pameti.

Zasluženo, Srbijo.

beli listic

pre 11 godina

@drasko

nisu krivi beli listici. ne moze b iti kriv narod nego oni koji su doveli do toga da imamo bele listice a to je ds d.o.o.

kad to ukapiraju vratice i glasace

Иван-Ниш

pre 11 godina

Чувени министар пропаганде и одузимања имовине медијима поново у акцији. Стасале су нове генерације које не познају његов "рад" и онда може свима да држи предавање о слободи медија.

Predrag

pre 11 godina

To je isto kao kada bi kojim slucajem Gebels ostao ziv i pricao o slobodi medija, ne, to nisi ti Aco, kao ni tvoj drugar, bivsi potparol SPS-a, imate samo maske, od vas ne ocekujemo nista dobro. Imate srece jer je 80% gradjanstva nepismeno i neobrazovano, pa mozete kao kameleoni da se pretvarate ali mi znamo ko ste vi. Ni zuti nisu bolji, kada su trebali da pokazu ono za sta smo ih birali oni su krali i lagali. Treba nam neko NOV.

uzas

pre 11 godina

pogledajte na youtubu VELIKI MITING KOALICIJE IZBEGLIH SRBA sa sve SNS-om sada pred izbore onakve izjave ne bi ni Seselj izrekao. a pogotovo treba poslusati obracanje Gosp. Vucica sada mi je jasno kakvu on "slobodu" medija trazi.

sloboda

pre 11 godina

Jos samo kada bi ta sloboda podrazumevala i njegovo odsustvo sa medija.Najbolje bi bilo za Srbiju da ovog licemera posalju negde za ambasadora,pa da budu slobodni i mediji i gradjani.

Fokus

pre 11 godina

Verovatno Vucic pod slobodom medija podrazumeva da svi mediji budu kao TV Svet Plus...pravi primer slobodnog i nezavisnog novinarstva,a o dobrom ukusu,kulturi i objektivnosti i da ne govorim...

djo

pre 11 godina

Svet+ info kao oreol slobode i Fokus radio nacionalni ponos SNS treba da nam pokažu put kojim treba da idemo u slobodu štampe i medija...

Sync

pre 11 godina

Vucic sve bas lepo prica, samo jos te slatke price pretvori u dela, fakat je da su medijske slobode temelj demokratskog drustva, to vec i vrapci znaju, ali ajde ti veruj Vucicu koji se vec pokazao u toj sferi.

mlekadzija

pre 11 godina

Jel to onaj isti lik koji je zabranjivao Telegraf, Evropljanin, finansijski kaznjavao STB, Nasu Borbu....Ah da on bese ministar za informisanje divne 1988. godine... Mladjani Vucic...

Aca

pre 11 godina

Reče čovek koji je bio glavni i odgovorni za utišavanje medija i ubistva novinara zajedno sa svojim učiteljem šešeljem! Zabole nas uvo za kosovo zabole nas uvo za eu zabole nas uvo za slobodu medija, zabole me uvo za sve to, ja hoću da živim normalno da imam neku koliko toliko stabilnu budućnost (ne mora da bude sjajna ali da bude stabilna), hoću ekonomski razvoj srbije, hoću reindustrijalizaciju srbije, hoću razvoj poloprivrede i izvoz poljprivrednih proizvoda svuda u svet, hoću da se maknu sve korumpirane njuške iz preduzeća, hoću da zaboravite ovu budjavu bolonju po kojoj mi se deca pate na fakultetima (koliko sam ja lakše prošao kroz fax a sa njega sam poneo više znanja nego moj sin i ćerka puta dva, a deca su mi pametnija od menei veći potencijali nego što sam ja bio)! Hoću besplatno školovanje, hoću odgovorno zdravstvo, hoću infrastrukturu!!!!

Sa mnom se slaže bar 5 miliona ljudi u srbiji a ništa od toga niko ne pominje!

P.S dragi dačiću, ako se već zalažete za slobodu medija makar pročitajte šta piše u tim medijima i šta ljudi traže od vas!

Gustav

pre 11 godina

Znaci ne mogu da verujem. Sad kako se dokopavo vlasti odmah je poceo da radi sporedne stvari. Jel ovo neko za****va ?? Srbija u rasulu a on se uhvatio medija ***** ga u ...

Vaske

pre 11 godina

Mislim da Vučić zna o čemu govori. Treba promeniti zakon o informisanju, a i poboljšati status novinara. Takođe treba malo više pažnje obratiti na cenzuru. Svaka promena koja vodi ka boljem znači Srbiji, a promena treba da bude mnogo. Nećemo možda u početku to primećivati ali kako vreme bude odmicalo sigurno da ćemo imati neku korist jer je trenutna situacija očajna. Nadam se boljem...

milivoje vuković

pre 11 godina

prošli izbori su nam bili veoma jasni u kakvom se stanju nalaze mediji i tome treba stati na kraj ja neželim da neko nameće meni mišljenje nego da mi daju činjenice a ostlo je na meni

kanibal

pre 11 godina

Sad je Aca svratio na ovu temu i svima vam dao po negativnu preporuku.

A ostaće još neko vreme ovde, primetićete po broju istih :D

Kremenko

pre 11 godina

Ne daj Boze ovakve medije pod kontrolom vlasti nikom, jer tu nema objektivnosti, pokazuje se samo jedna strana, i narod ne moze da oceni kako treba nista.

Euphrates

pre 11 godina

Znaci oba novinarska udruzenja se slazu da je zakon od pre 4godine los.Mada je nuns umereniji u kritici.Ne znam zbog cega jer se nuns 90-tih borio za nezavisno i slobodno novinarstvo koje je tada kao i sada kontrolisano od strane rezima samo sto je sada drugi rezim u pitanju.Jeste bio poraz za demokratiju i slobodu kada je pre 4godine(posle svega sta se dogadjalo do 2001,znaci i pre milosevica)donet ovaj zakon o informisanju.Jasna je bila namera onih koji su ga doneli(kontrola medija)i u tome su uspeli jer ko kontrolise medije bez obzira na drustveno uredjenje taj kontrolise sve.

miki

pre 11 godina

Nema potrebe da nagadjate. Odgovor na sva njihova obecanja i price iz predizborne kampanja dobicete uskoro. Sve sto su rekli i obecali, s tim da ce biti i gore, bice kristalno jasno AKO TIJANIC ostane direktor TV.

Mica

pre 11 godina

Pod hitno treba smeniti Tijanica i celo rukovodstvo rts-a ja mislim da su oni najvise korumpirani, a to se jasno videlo i u prljavoj predizbornoj kampanji.

Helios

pre 11 godina

Ja, nažalost, ne razumem većinu komantara - može biti da sam lud ili glup?! Ovde se istresate na Vučiću što bi svakako bilo OK - da su se mediji poboljšali nakon dolaska na vlast DOSa. Ali zadnje 4 godine mediji su LOŠIJI i NESLOBODNIJI nego i za vreme najvećeg Vučićevog divljanja!!! A SNS, ma kako nakaradan, nije glasao - koji god bio razlog, makar inat - za zakon kojim se efektivno uništava sloboda medija, koji su progurali "slobodari" i "evropljani" (hahahahaha) Boris, Mlađa i Čeda. Pa ko je onda tu lud zaista: nebulozni Vučić ili vi koji ste pljuvali njega (što je OK) ali ste glasali za ove?!?

ENA

pre 11 godina

Naravno da treba menjati zakon o javnom informisanju.Do sada je bilo da narod cita ono sto im serviraju demokrate.Mediji treba da budu van politike.

Super Mario

pre 11 godina

Sramota je na šta su nam ličili mediji i kakvu su orkestriranu kampanju vodili protiv opozicionih stranaka. Mediji treba da su slobodni pa ko god da je na vlasti.

Don Hihot

pre 11 godina

Pa nista onda ako ovi drugi, kojima u komentarima smeta Vucic tako misle, ajde da ostavimo ovo stanje u kome je normalno inteligentnom coveku sa ovih prostora muka dok ga vredjaju iz medija prosto govoreci nam koliko smo glupi i kako oni znaju bolje.
Kad malo razmislim o svemu Vucic jeste ustrojio medije, ali je to uradio spremajuci se za rat koji je kasnije i poceo, pa mu dajem malo prostora i vremena da se ne pokaze istim kao tada ili kao ovi iz DS-a, mada bih i ja radije da se napravi neki normalan zakon umesto da samo ukidamo postojeci.

ugasite se sami,da ne bih..

pre 11 godina

Sloboda medija,ravnopravnost su Ustavom zagarantovani.Sloboda misljenja i reci su putokaz ka jednom pravednijem drustvu.Nazalost,na vasem mediju to ne postoji.Bicu prinudjen da Vas ugasim i zestoko kaznim zato sto se stavljate u sluzbu jedne-ove gubitnicke zute opcije koja nam je bukvalo upropastila Zemlju u proteklih 12 godina.

Ruzica

pre 11 godina

Vučiću,
Il je Đilas krao il si nas ti lagao!
Il je Đilas vaćario il si nas ti farbao.
Vučiću,
ne može i on i ti!
Pa biraj ondak!

blaza

pre 11 godina

Koliko god neko mrzeo Vucica, mora se priznati da su nam mediji pravi haos, u svakom pogledu i da se tu hitno mora nesto preduzeti, ne mesajuci politiku, jer ce se ponovo napraviti nesto sto nemoze opstati na duzi perid.

Rade

pre 11 godina

Tako je Aco!!!Raskrinkajte sve afere i javno prikazite na rts-u!!Vreme je da rts bude u sluzbi gradjana a ne ds-a!!!Imas veliku podrsku od srpskog naroda!!!Tijanica smeniti hitno jer ne treba zaboraviti koje su sve lazi i uvrede na racun predsednika Nikolica mogle da se cuju u njihovim emisijama!!

dimitrije

pre 11 godina

svim građanima je jasno da se politika više umešala u medije nego što je to bilo 90-ih godina i red i jeste da se menja što nevalja

Milan

pre 11 godina

Ministar za informisanje iz vlade Mire Marković sada priča o slobodi štampe!!?? Nečuvena drskost!!! Kao kada bi Hitler sada pričao o pravima Jevreja!!

jeti

pre 11 godina

@ SaleC
Neki dzakovi i slobodni mediji nemaju nikakvih dodirnih tacaka.Podsetio bih,da se velika vecina slobodoumnih novinara i analiticara slaze u jednoj prostoj stavci:Nikada mediji nisu bili toliko potkupljeni kao sad i stavljeni na stranu jedne politicke opcije tj. zutog preduzeca,cak i za vreme istog Vucica kao predjasnjeg Min. Informisanja za vreme tog "zlog Slobe".
Toliko.

ahill

pre 11 godina

Taj zakontreba sto pre ukinuti.Ali ne samo to,vec i sprovesti u delo slobodu medija,koja ne sme biti selektivna kao na RTS-u,koja je bila rezimska televizija i kao drzavna koristila se u propagandne svrhe bivse vlade,na celu sa DS-om.

zabrana razmena misljenja

pre 11 godina

Mediji su katastrofa u proteklih par 4 godine kao da je bilo zabranjeno da se napravi emisija o tekucim politicko ekonomskim problemima. Vise je bilo informativnih emisija za vreme Slobe i Mire nego u demokratiji. Ne trebate daleko pogledajte samo na HRT-u dok mi gledamo serije i zabavni program oni svako vece imaju po neku informativno politicku emisiju cak u pojedinim preslisavaju ministre njihov rad i rad vlade. Sramota.

kaiser

pre 11 godina

Nemoguće je da je on ovo rekao.
Nemoguće.
To je sigurno skrivena kamera.
Pa ova vucibatina nas j**e u zdrav mozak, i to kolektivno.
Dželat svakog medija koji nije bio po volji gazdarici Miri nam priča o slobodi medija? Sigurno misli na slobodu onakvu kakvom ju je on sprovodio.
Vucibatina nevidjena.

Vaske

pre 11 godina

Mislim da Vučić zna o čemu govori. Treba promeniti zakon o informisanju, a i poboljšati status novinara. Takođe treba malo više pažnje obratiti na cenzuru. Svaka promena koja vodi ka boljem znači Srbiji, a promena treba da bude mnogo. Nećemo možda u početku to primećivati ali kako vreme bude odmicalo sigurno da ćemo imati neku korist jer je trenutna situacija očajna. Nadam se boljem...

secanja

pre 11 godina

Jel to onaj isti?

"24. марта 1998. године, Александар Вучић постаје министар за информисање у Влади народног јединства Мирка Марјановића коју чине СПС, СРС, и ЈУЛ"

Miloš

pre 11 godina

Bez slobodnih medija nema ni demokratije. Nova vlada mora da pomogne da u Srbiji svako može da piše ono što je istinito a ne po diktatu nečijem.

Marko

pre 11 godina

U zadnjih 12 godina mediji su uglavnom bili poluga vlasti.Novinari su postali stranački kadrovi koji nemaju svoje mišljenje,plata prosečnog novinara u štampanim medijima je oko 30.000 rsd to je malo.Nekako nijednom uredniku novina nešto nije u interesu da otkriva afere,istražuje,kritikuje,jer uglavnom svi su zavisni od države kroz reklamiranje.Ni u SAD ni u Evropi mediji nisu nešto slobodni..

Glisa

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je nosilac izrade Seseljevog zakona o medijima iz 1998. godine, on je kao ministar informisanja 1999. godine morao da vodi raciuna o bezbednosti svih ljudi zaposlenih u medijima, sto nije obezbedio pa su izginuli zaposleni u RTS. On je kako subjektivno, tako i objektivno odgovoran. Vise od Gen. direktora Milanovica, koji izdrzava zatvorsku kaznu.

zdravko šestić

pre 11 godina

prvo se treba pozabaviti Tijanićem mi da ga plaćamo njega i njegovu rodbinu a on da nam servira ŠKLJ klasu programa a o slobodi da i nepričamo jedino je on slobodan

Miso

pre 11 godina

Ajmo Vucicu da vidimo dzakove,i istinu,zasto lepo ne kazes ovim penzosima i polupismenim ljudima,da si dzakove koristio kako izborni manifetluk.Zelimo istinu sa dzakovima!!!!Hitno!!!Ako ne ti si lopov kao i tvoj predsednik,kako ih nije sramota cime se sve koriste da bi dosli na vlast!!!

Hahahahahhaa

pre 11 godina

Aleksandar Vucic, ministar za informisanje u Vladi koja je naredila ubistvo Slavka Curuvije - kap koja ih je na to naterala je novine sa potpunim crnilom i samo se lisice vide na slici sa naslovom "Srbija u mraku". Tada je Vucicev zakon kaznio pokojnog Curuviju sa nekom uzasno velikom cifrom, a onda mu je Mira poslala eskdron smrti pred ulaz u zgradu.


I sad taj covek trazi slobodu medija. Vazi!

Miroslav

pre 11 godina

Od Josefa Gebelsa 1998 do Mahatme Gandhija 2011. Od ne dajte glas malim strankama (SPSu) to ce sve zavrsiti u DS loncu do toga da je on sve ne samo svoj glas daje istom. Ne mogu da verujem sta odsustvo morala i principa moze da napravi od politicara! skoro ko 90te - flashback

Bobb

pre 11 godina

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahah......umreću......hahahahahahahahahahahahahahahah......ne mogu više......hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah.....ljudi pomagajte.........hahahahahahahahahahahahahahahahahah.....najbolji vic svih vremena :)

podsecanja radi

pre 11 godina

Doticni je bio:,
- urednik na radio Palama vesti na engleskom pred pocetak rata u Bosni
- Ministar informisanja u vladi Nacionalnog jedinstva (SRS,JUL,SPS) pred pocetak bombardovanja.
Sto se tice evrointegracija koje su mu takodje prioret bio je na listi nepzeljnih gradjana ( zabranjen ulazak) u EU.
Koji mentalni sklop covek treba da ima da sad daje ovakve izjave ?
Ima bre i pismenih u ovoj Srbiji,ne uklapamo se u volju gradjana Srbije, ali na tvoju zalost postoje i takvi.

Helios

pre 11 godina

Ja, nažalost, ne razumem većinu komantara - može biti da sam lud ili glup?! Ovde se istresate na Vučiću što bi svakako bilo OK - da su se mediji poboljšali nakon dolaska na vlast DOSa. Ali zadnje 4 godine mediji su LOŠIJI i NESLOBODNIJI nego i za vreme najvećeg Vučićevog divljanja!!! A SNS, ma kako nakaradan, nije glasao - koji god bio razlog, makar inat - za zakon kojim se efektivno uništava sloboda medija, koji su progurali "slobodari" i "evropljani" (hahahahaha) Boris, Mlađa i Čeda. Pa ko je onda tu lud zaista: nebulozni Vučić ili vi koji ste pljuvali njega (što je OK) ali ste glasali za ove?!?

SaleC

pre 11 godina

Sloboda medija, naravno gospodine Vučiću, nisu ti dali dovoljno da mašeš džakom posle prvog kruga i da dovoljno objašnjavaš da su izbori pokradeni? Jel to? CITIRAM " PA DA VIDIMO DA LI MI LAŽEMO ILI SU ONI POKRALI, NEMA TREĆE ". Pa hajde da vidimo, mene baš zanima... i Dačić je jedno kratko vreme bio zainteresovan. Eeee političari, čime se vi služite, tuga. Svi ste bre isti.

secamo se

pre 11 godina

Svako ko pokusa da pomene ime Ace lazova i njegovog gladnog na infuziji sefa popice takvu kaznu da ce moci odmah da proglasi bankrot. To smo vec jednom videli.

Nebojsa

pre 11 godina

Čekajte, jel hoćete slobodne medije ? Jel hoćete da Tijanić konačno ode ? Jel hoćete da se ukine RTS pretpata ? Ništa vas ne razumem, iz komentara bih rekao da vam se sviđa ovo sad. Imate li vi mišljenje ili samo volite da pljujete po svemu i svačemu, i pre i sad ???

Stefan

pre 11 godina

Ja sam ubeđen da oni hoće namerno da iznerviraju sve one ljude koji su mislili da je ovakvima 5. oktobra došao kraj. Ministar informisanja po Šešeljevom zakonu iz 1998, udarna pesnica represije nad medijima u najgore vreme, da daje ovakvu izjavu? I on je svestan da to nije tema o kojoj je pozvan da priča čak ni iz ugla čistog populizma, ne. Ovo je svesna drskost i poruka svima koji su se svojevremeno borili protiv njega da se, konačno, vratio i da nam nije zaboravio ništa.
Hvala vam, Borise, Đilase i ostali DS-ovci, ali i Čedomire i ostala nesposobna građanska opozicijo, što ste demonstraciju svoje nesposobnosti doveli do vrhunca: izgubili ste sve što ste mogli da izgubite. Mnogi ovo porede sa 90-im, ali postoji jedna ogromna razlika: sada ne vidim nikakvu alternativu. Oni koji sada odlaze u opoziciju tamo su zbog čvrsto dokazane vlastite nesposobnosti, korumpiranosti, sposobnosti da u ovoj zemlji generišu gotovo samo loše. Da li je to alternativa? Mrak...

Don Hihot

pre 11 godina

Pa nista onda ako ovi drugi, kojima u komentarima smeta Vucic tako misle, ajde da ostavimo ovo stanje u kome je normalno inteligentnom coveku sa ovih prostora muka dok ga vredjaju iz medija prosto govoreci nam koliko smo glupi i kako oni znaju bolje.
Kad malo razmislim o svemu Vucic jeste ustrojio medije, ali je to uradio spremajuci se za rat koji je kasnije i poceo, pa mu dajem malo prostora i vremena da se ne pokaze istim kao tada ili kao ovi iz DS-a, mada bih i ja radije da se napravi neki normalan zakon umesto da samo ukidamo postojeci.

Ugroženi građanin

pre 11 godina

Sloboda medija... Kako da ne! Da neće možda da donese neki zakon kao tokom svog ministrovanja od 1998. do 2000. godine?

bucko

pre 11 godina

Imas li ti covece zrno srama i obraza,ti pricas o slobodi medija 90-ih si kaznjavao Blic,Glas javnosti,Vreme..naredio upad policije u studio B a vrhunac je kada si svoju mamu izveo iz RTS-a 15 min pre bombardovanja..sram te bilo bednice jedan!!!

drasko

pre 11 godina

Naravno da im verujemo, isto kao sto im je pristupanje EU prioritet!
Jednostavno ruski medvedji zagrljaj mora da se naplati, okrecuci javno mnjenje preko medija na tu stranu. Opet i opet, pozdrav za Vesnu Pesic i bele listice koji su indirektno krivi za ovaj retro zaokret u Srbiji.
Ocekujemo iz sata u sat nove bisere povratnika na vlast!

beli listic

pre 11 godina

@drasko

nisu krivi beli listici. ne moze b iti kriv narod nego oni koji su doveli do toga da imamo bele listice a to je ds d.o.o.

kad to ukapiraju vratice i glasace

milano

pre 11 godina

Ko je kandidat na mesto Tijanica,drugovi novinari jos niste saznali?

Aleksandar Vulin,laku noc evropskoj nacionalnoj televiziji,dobro jutro srpskoj .

koza i kupus

pre 11 godina

čudim se čuđenju onih koji su za slobodu medija, a u interpretaciji najgoreg ministra informisanja ikad. vučić o slobodi medija? blasfemično, zaista.

Super Mario

pre 11 godina

Sramota je na šta su nam ličili mediji i kakvu su orkestriranu kampanju vodili protiv opozicionih stranaka. Mediji treba da su slobodni pa ko god da je na vlasti.

Mica

pre 11 godina

Pod hitno treba smeniti Tijanica i celo rukovodstvo rts-a ja mislim da su oni najvise korumpirani, a to se jasno videlo i u prljavoj predizbornoj kampanji.

nemanja

pre 11 godina

Čekaj, ovo priča Vučić? Ministar informisanja i sprovodilac čuvenog Zakona o informisanju kojim je oglobljen apsolutno svaki (u to vreme) nezavisni medij koji je postojao u Srbiji i koji je za direktnu posledicu imao ubistvo Slavka Ćuruvije?
***** ti amneziju!

da li se sećate...

pre 11 godina

24. марта 1998. године, Александар Вучић постаје министар за информисање у Влади народног јединства Мирка Марјановића коју чине СПС, СРС, и ЈУЛ, и подноси оставку на место директора „Пинкија“. Његов министарски ангажман остаје упамћен по контроверзном Закону о информисању, који је увео високе новчане казне за новинаре чије се извештавање није уклапало у прописане оквире (тзв. „независни новинари“), а на основу тужби које би, позивајући се на „противдржавно и подривајуће деловање“ разних врста, подносили грађани или организације, а по којима су прекршајни судови имали обавезу да одлуче у року од 24 часа. У обраћању карактеристичном за Владину рационализацију овог Закона, Вучић на Скупштини Удружења новинара Србије (тада без „независних“) 13. јуна 1998. истиче да су се „неки медији јавно ставили у службу неких светских моћника у вођењу специјалног рата против Србије“. Опозиционе странке се мобилишу и називају Закон „пучем против Устава“ (Вук Драшковић).

Wikipedia- Aleksandar Vučić

mlekadzija

pre 11 godina

Jel to onaj isti lik koji je zabranjivao Telegraf, Evropljanin, finansijski kaznjavao STB, Nasu Borbu....Ah da on bese ministar za informisanje divne 1988. godine... Mladjani Vucic...

Sync

pre 11 godina

Vucic sve bas lepo prica, samo jos te slatke price pretvori u dela, fakat je da su medijske slobode temelj demokratskog drustva, to vec i vrapci znaju, ali ajde ti veruj Vucicu koji se vec pokazao u toj sferi.

ugasite se sami,da ne bih..

pre 11 godina

Sloboda medija,ravnopravnost su Ustavom zagarantovani.Sloboda misljenja i reci su putokaz ka jednom pravednijem drustvu.Nazalost,na vasem mediju to ne postoji.Bicu prinudjen da Vas ugasim i zestoko kaznim zato sto se stavljate u sluzbu jedne-ove gubitnicke zute opcije koja nam je bukvalo upropastila Zemlju u proteklih 12 godina.

Aca

pre 11 godina

Reče čovek koji je bio glavni i odgovorni za utišavanje medija i ubistva novinara zajedno sa svojim učiteljem šešeljem! Zabole nas uvo za kosovo zabole nas uvo za eu zabole nas uvo za slobodu medija, zabole me uvo za sve to, ja hoću da živim normalno da imam neku koliko toliko stabilnu budućnost (ne mora da bude sjajna ali da bude stabilna), hoću ekonomski razvoj srbije, hoću reindustrijalizaciju srbije, hoću razvoj poloprivrede i izvoz poljprivrednih proizvoda svuda u svet, hoću da se maknu sve korumpirane njuške iz preduzeća, hoću da zaboravite ovu budjavu bolonju po kojoj mi se deca pate na fakultetima (koliko sam ja lakše prošao kroz fax a sa njega sam poneo više znanja nego moj sin i ćerka puta dva, a deca su mi pametnija od menei veći potencijali nego što sam ja bio)! Hoću besplatno školovanje, hoću odgovorno zdravstvo, hoću infrastrukturu!!!!

Sa mnom se slaže bar 5 miliona ljudi u srbiji a ništa od toga niko ne pominje!

P.S dragi dačiću, ako se već zalažete za slobodu medija makar pročitajte šta piše u tim medijima i šta ljudi traže od vas!

Sale

pre 11 godina

hahahahahaha hihihihihi Vučić hahahaha heheheheh hihihihihi hohohohohhoh bivši hihihih ministar hahahahahahaa kod hihihihi Mire Marković hehehehehehe ludilo hahahahahahaha informisanja hehehehehehe joooooooooj hahahhahahahahaha kaže ovo hahahahahahahahahaha

Kremenko

pre 11 godina

Ne daj Boze ovakve medije pod kontrolom vlasti nikom, jer tu nema objektivnosti, pokazuje se samo jedna strana, i narod ne moze da oceni kako treba nista.

lezdra

pre 11 godina

(Stefan, 29. jun 2012 23:28)
Aman ljudi prestanite više! Zar je za sva zla u ovoj zemlji kriv Čeda i LDP? Što mu na izborima ne date svoj glas nego ga samo kritikujete. Ovamo minorna i beznačajna stranka a ovamo za sve kriva i svi od nje očekuju čuda. Sa desetak poslanika u Skupštini šta može da učini? Ni na ovim ni na prošlim izborima volja gradjana Srbije nije bila da DS i LDP imaju većinu u skupštini. Dakle, nije kriv Čeda i građanska opozicija nego mi građani Srbije koji glasamo kako glasamo.

1%

pre 11 godina

Kao glasac DS-a cu i ovo da progutam, ako mi ovaj isti potvrdi, dokaze i zakune se u najmilije da je PRAVDA bila nezavisna novina...
Svi ovi , kako ih zovete "zuti" su mala deca prema ovom Vucicu. On, koji je zavio u crno srpsko novinarastvo, i posredno neke zene u crno, koji je krojio uredjivacku politiku Pravde i SVET+, je vrhunac onoga cime se doticni dici, a to je licemerstvo.
On, koji je sa skupstinske bine mahao robijaskom uniformom na kojoj je pisalo DINKIC, koji je rekao da SNS nece nikad dati mesto premijera, da ne treba glasati za SPS...on koji...
Juce je govorio jedno - danas drugo...Da li ste culi za bumerang???

M

pre 11 godina

Od svih figura na političkoj sceni Vučić je ubedljivo ,da se blago izrazim, naj antipatičniji!Čovek kome je jedini radni staž i životno iskustvo vezano isključivo za poslaničke klupe,funkcije...prodavanje magle više od dve decenije,drži na veoma primitivan način pridike ostalim političarima,novinarima,pa i običnom narodu.Ako se minimalno mućne glavom svi će se lako prisetiti rezultata njegovog rada i političke doktrine.Nekada vojvodin glasnogovornik i jurišnik sada prodaje priče o demokratiji,slobodi....kao da se na političkoj sceni pojavio pre nekoliko dana.Zbog toga su se on i Mlađa na kraju i prepoznali.Narod ovako ekstremno kratkog pamćenja je osuđen na propast!Meni je dovoljno da pogledam ko na lokalnom nivou ,u opštini u kojoj živim, sedi u SNSu,URSu i SPSu pa da zaključim da smo osuđeni na propast i goru vladavini nego što je bila u poslednjih nekoliko godina.Ovoj zemlji je ,ako je ostalo bar malo zdrave pameti, potrebna reforma na svim nivoima,a prva karika je promena ovog nakaradnog burazerskog izbornog sistema!

milan

pre 11 godina

Vucicu nemoj zameriti ali to se jako cudno cuje iz tvojih usta da do sada svih godina oni koji su bili slobodni da pisu i kazu nisu bili po tvom ukusu.

p

pre 11 godina

Pa da, ukinuce ovaj, kakav-takav (najverovatnije los) Zakon, a dok se ne izglasa novi (verovatno nekog limburga meseca) primenjivace se "njegov" Zakon iz 1998. Perfidno !
p.s. Ako Zakon ne valja treba ga popravljati amandmanima, a ne ukidati.

kanibal

pre 11 godina

Sad je Aca svratio na ovu temu i svima vam dao po negativnu preporuku.

A ostaće još neko vreme ovde, primetićete po broju istih :D

Euphrates

pre 11 godina

Znaci oba novinarska udruzenja se slazu da je zakon od pre 4godine los.Mada je nuns umereniji u kritici.Ne znam zbog cega jer se nuns 90-tih borio za nezavisno i slobodno novinarstvo koje je tada kao i sada kontrolisano od strane rezima samo sto je sada drugi rezim u pitanju.Jeste bio poraz za demokratiju i slobodu kada je pre 4godine(posle svega sta se dogadjalo do 2001,znaci i pre milosevica)donet ovaj zakon o informisanju.Jasna je bila namera onih koji su ga doneli(kontrola medija)i u tome su uspeli jer ko kontrolise medije bez obzira na drustveno uredjenje taj kontrolise sve.

uzas

pre 11 godina

pogledajte na youtubu VELIKI MITING KOALICIJE IZBEGLIH SRBA sa sve SNS-om sada pred izbore onakve izjave ne bi ni Seselj izrekao. a pogotovo treba poslusati obracanje Gosp. Vucica sada mi je jasno kakvu on "slobodu" medija trazi.

miki

pre 11 godina

Nema potrebe da nagadjate. Odgovor na sva njihova obecanja i price iz predizborne kampanja dobicete uskoro. Sve sto su rekli i obecali, s tim da ce biti i gore, bice kristalno jasno AKO TIJANIC ostane direktor TV.

Čveger

pre 11 godina

Ova... stvar... je odgovorna za jedan od najgorih medijskih mrakova koje je ova zemlja doživela, a sada soli kratke (a i plitke) pameti.

Zasluženo, Srbijo.

sloboda

pre 11 godina

Jos samo kada bi ta sloboda podrazumevala i njegovo odsustvo sa medija.Najbolje bi bilo za Srbiju da ovog licemera posalju negde za ambasadora,pa da budu slobodni i mediji i gradjani.

Fokus

pre 11 godina

Verovatno Vucic pod slobodom medija podrazumeva da svi mediji budu kao TV Svet Plus...pravi primer slobodnog i nezavisnog novinarstva,a o dobrom ukusu,kulturi i objektivnosti i da ne govorim...

djo

pre 11 godina

Svet+ info kao oreol slobode i Fokus radio nacionalni ponos SNS treba da nam pokažu put kojim treba da idemo u slobodu štampe i medija...

Иван-Ниш

pre 11 godina

Чувени министар пропаганде и одузимања имовине медијима поново у акцији. Стасале су нове генерације које не познају његов "рад" и онда може свима да држи предавање о слободи медија.

Predrag

pre 11 godina

To je isto kao kada bi kojim slucajem Gebels ostao ziv i pricao o slobodi medija, ne, to nisi ti Aco, kao ni tvoj drugar, bivsi potparol SPS-a, imate samo maske, od vas ne ocekujemo nista dobro. Imate srece jer je 80% gradjanstva nepismeno i neobrazovano, pa mozete kao kameleoni da se pretvarate ali mi znamo ko ste vi. Ni zuti nisu bolji, kada su trebali da pokazu ono za sta smo ih birali oni su krali i lagali. Treba nam neko NOV.

Jelena

pre 11 godina

Ko je nasao da prica o slobodi medija,pa taj Vucic je bio ministar informisanja kada je bila najveca moguca cenzura.Sram ga bilo,on je nasao da prica i kritikuje.

Gustav

pre 11 godina

Znaci ne mogu da verujem. Sad kako se dokopavo vlasti odmah je poceo da radi sporedne stvari. Jel ovo neko za****va ?? Srbija u rasulu a on se uhvatio medija ***** ga u ...

runner

pre 11 godina

Koja hipokrizija!? Čovek koji je svojim Zakonom o informisanju devedesetih godina zavio pisane medije u crno a elektronskim zabranjivao rad sada postao borac za njihovu slobodu. E ako je i od Vučića mnogo je.

ma sta god,i kako god,mi nestajemo kao drzava i kao narod,samo i iskljuvico zahvaljujuci svojoj gluposti

pre 11 godina

(Marko, 29. jun 2012 23:43)

Samo zadnjih 12 godina jel'?A pre toga su mediji cvetali od slobode i objektivnosti a blate bile basnoslovne?
A kad vec spominjes SAD i Evropu i kazes da im mediji bas nisu slobodni (i tu si u pravu) zasto zaobilazis Kinu i Rusiju?Tamo je bas sloboda na sve strane...

lex speciallis

pre 11 godina

Jel ona sloboda g.dine Vucicu, koju ste demonstrirali 1999.godine kao ministar-ekpresno kaznjavanje medija enormnim novcem,i to kod sudije za prekrsaje, samo ako se neko iz tadasnje a i sadasnje koalicije nadje uvredjenim tekstom ili prilogom!

soni

pre 11 godina

(jeti, 30. jun 2012 00:12)

Hahaha pa ili se salis ili imas manje od 15 godina, pa za vreme tog Vucica ti nisi mogao da vidis ni jednog lidera opozicije, o petom oktobru ako si malo stariji nije bilo reci na televiziji niti o bilo kakvom skupu opozicije od 24 septembra do 5 oktobra, osim na televiziji Pancevo koju mislim da se svi iz Beograda secaju koliko je bilo tesko hvatati signal antenom, gde sam provodio i po 2 sata na krovu podesavajuci, samo da bi cuo sta se zaista desava, posto je to bilo nemoguce na drzavnim televizijama...

Balkan bure baruta

pre 11 godina

Covek koji je devedesetih bio ministar informisanja, prica o slobodama medija... U njegovo vreme su novinari glavom placali sto pisu istinu! Ovo je neki ruzan san...

milivoje vuković

pre 11 godina

prošli izbori su nam bili veoma jasni u kakvom se stanju nalaze mediji i tome treba stati na kraj ja neželim da neko nameće meni mišljenje nego da mi daju činjenice a ostlo je na meni

ENA

pre 11 godina

Naravno da treba menjati zakon o javnom informisanju.Do sada je bilo da narod cita ono sto im serviraju demokrate.Mediji treba da budu van politike.

Ruzica

pre 11 godina

Vučiću,
Il je Đilas krao il si nas ti lagao!
Il je Đilas vaćario il si nas ti farbao.
Vučiću,
ne može i on i ti!
Pa biraj ondak!