Nedelja, 25.03.2012.

12:01

Huliganu ubici prepolovljena kazna

Apelacioni sud je jednom huliganu prepolovio, a ostalima potpuno ukinuo kazne za ubistvo navijača FK 'Voždovac" 2005. godine

Izvor: B92

Huliganu ubici prepolovljena kazna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

163 Komentari

Sortiraj po:

E TO JE PRAVNA DRŽAVA SRBIJA!!!

pre 12 godina

Lopovima koji pronevere milione stavljaju narukvice,ubicama prepolovljavaju kazne a moj muž koji je 7 puta operisan,stalno je na terapiji kao transplantirani bolesnik,on mora da odleži 5 dana zatvora jer nije vezao pojas u automobilu a nema da plati!

Doduše,postoji nešto što ga čini gorim od dve gore navedene grupe:
1.nikada ništa nije učinio protiv zakona
2.nema kumovskih veza među političarima,sudijama i policijom!!!

zastarelac

pre 12 godina

Da je neko sudijin mio i drag, ne daj Bože bio na tom mestu u vozu, da li bi sudija bio tako blag i bolećiv, i da li bi dopustio da li bi dozvolio da za drugu dvojicu optuženih za ubistvo - "nаstupi аpsolutnа zаstаrelost krivičnog gonjenjа"?

Duci0168

pre 12 godina

Pravosudje koje treba da u propaloj drzavi da narodu volju za bolje sutra je totalno iskrivljeno! Ponekad ne mogu da nadjem razlog da verujem u bolje sutra. Kod Amera,25 to life i gotovo!

bezimena

pre 12 godina

Društvena "ellita" nam je civilizacijsko DNO, Srbija je i dalje duboko kriminalizovana i nemoralna država, u kojoj su krvave ruke, korupcija, lopovluk, prevara, laž i svaka druga nepodobština poželjno ponašanje, koje se nagradjuje. Presudama, kao što je ova, sudije se konkretno i javno NUDE kriminalcima, kao zaštićeni brendovi.

Nema Srbiji spasa ako ne nadje snage za totalni PREOKRET!

mlekadzija

pre 12 godina

Још један доказ успесно спроведене реформе правосуђа )епизода 38. а биће их још)...

cacanka

pre 12 godina

Huligane stancuje Apelacioni sud!
Polako, polako gospodo sudije, kad jednom i stignemo u Evropu vi ste sledeci , samo hoce li tada postojati neki ''alepacioni'' da vas za vasa dela casti kao vi sto castite svakog srpskog huligana i kriminalca.
Vi ste jos veca sramota ove drzave od ovih divljaka!!!

Sladjana

pre 12 godina

Odluka je doneta u skladu sa zakonom koji je važio u vreme izvršenja dela. Krivični zakonik menjao se i jedan od izmenjenih počeo je da važi 1. januara 2006. godine. Ali, da se vratimo na konkretan slučaj. Član 45. kaže da kazna ne može da bude duža od 30 niti kraća od 20 godina. Izuzetno, može da se izrekne 40 godina za teško ubistvo (postoje opisane okolnosti kakvo je) ali ne može da se izrekne licu koje nije napunilo 21 godinu života. Iz teksta se vidi da je delo izvršeno 2005, dakle, pre izmene Krivičnog zakonika, ali ne i koliko okrivljeni imaju godina. Drugim rečima, Apelacioni sud je smanjio kaznu u skladu sa zakonom i činjenicama i okolnostima koje mi ovde ne znamo.

nedx11

pre 12 godina

ovo nazalost znaci da je drzava apsolutno nesposobna i obezglavnjena, i znaci to da ce obicni gradjani mozda poceti da "uzimaju" vlast u svoje ruke, sto naravno vodi ka totalnom bezakonju i anarhiji. pa srpski narode, misli malo i o tome, umesto da gledas
sapunice i slusas cecu i jecu...u suprotnom - izumires!

Weird

pre 12 godina

Hmmm.....

a taj decko sto su ga ubili? jel njemu dosta da bude mrtav 15 godina ili 30?... a .... cekaj... smrt je trajno stanje. znaci za njega nema nazad? hmmm pitam se sta su onda zasluzili oni koji su ga ubili.

meni na poslu ako zastari projekat ili prodje tender a ne prijavimo se = daju otkaz?

ma mora da su sudije zauzete... ne mozes da svima smanjis kaznu ili das manje od zakonskog minimuma a da sve ide na vreme... treba razmisliti... dogovoriti se i tako vreme za cas odleti.

каконама таковама

pre 12 godina

Ево овако: ВОЗИО САМ ПИЈАН и надувао 1.03. Нема шансе да им дам дозволу (иако сам потпуно крив). Идем на застаревање дела. Ако званично признам кривицу испашћу будала :(

takanori

pre 12 godina

Vrlo jednostavno:

SUDIJE SE PLASE, I ZNAJU DA IH NIKO NECE ZASTITITI, A MISLE I DA SU IM PLATE PREMALE DA BUDU HEROJI, ako su mogli da ubiju premijera ... itd,
i u pravu su.

Samo bi ih trebalo sve posmenjivati.

btw.
mene vise odavno nije sramota da budem Srbin. Od Srbije nista bolje i ne ocekujem.

Proka

pre 12 godina

Ministe Dacicu kako ti se ne upali crvena lampica kada ovako nesto procitas!
Pa gde ces veci dokaz korupcije! Hapsi odmah ovakve sudije!

gasi svetlo, zatvaraj vrata

pre 12 godina

Ako nastave sa ovako uspesnom reformom pravosudja, uskoro ce za ubistvo da se placa novcana kazna, verovatno uslovna.

samo polako

pre 12 godina

Није добро када народ узме правду у своје руке, а поготово неће бити добро за судије и остале који су буквално саучесници у многим злочинима: одговорни за застаревање случајева, за ослобађање убица и силоватеља који онда понављају дела, за све злочинце који су "од раније познати полицији"... Одговорни за све злочине који су могли бити спречени да су злочинци и дегенерици тамо где им је место.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

@sale брате, знам шта је стид!
Ја већ одавно (од како су се социјалисти вратили на власт у пуном капацитету-са коферче мајстором) кад путујем кући/у Србију, (пошто живим у иностранству) при чекирању карте на аеродрому, сачекам да сви путници прођу (осврнем се около, да се увјерим, да ме неко не види и не чује),па тихо и брзо промрмљам службенику: To Belgrade.
(А) ова најновија/фришка срамота доказује, да нама не требају душмани; имамо ми апелациони/врховни суд.

Obrenovic

pre 12 godina

Ako su ovo napravili u miru, zamislite što bi takvi radili u ratu, gde nema sudija...
(u istom loncu, 25. mart 2012 16:43)

Ovo je odlicno pitanje, samo sto je (gramaticko) vreme pogresno. Pravo pitanje jeste sta SU takvi RADILI U RATU, pa zato ceo svet ima (zasluzeno) negativan odnos prema nama.

igor

pre 12 godina

Divnu poruku sudije salju huliganima i ubicama...
gde ce im dusa? da li je kazna da mladi ubica izadje iz zatvora sa 35 godina???on ima ceo zivot pred sobom,a njegova zrtva se ne moze vratiti.
Kada nema smrtne kazne,ni dozivotne,30 godina je minimum.
Sudije smeniti odmah!

lokal patriota

pre 12 godina

ja ne znam sta je pouka ovakve 'presude' ... jedan zivot je izgubljen a monstrumi-ubice vraceni na slobodu uz pretnju prstom 'no-no da vise to radite' ...

Upućen

pre 12 godina

Nije kriv apelacioni sud. Praksa je da prvostepeni sud osuđuje na osnovu optužnica koje su potkrepljene glađu medija ( i dnevne politike) a ne činjenicama. Zbog toga i dolazi do ovakvih stvari. U ovom konkretnom slučaju, uprkos osuđujućoj presudi, do danas nije poznato šta se stvarno desilo. U svakom slučaju, kako je vođen postupak ovo je ipak dobra vest. 15 godina je bolje nego 7 koliko je vrlo lako mogla da glasi presuda.

Dejan, Alberta

pre 12 godina

Meni stvarno vise nije jasno. Kako je moguce da se svakom huliganu smanjuje kazna? Ko to finansira ? Svi ti klinci nemaju prvo mozga, a nemaju ni toliko para da bi sudije mogli da 'lobiraju' da im smanje kaznu ili ne procesuiraju. Znaci, ili sudstvo uzima i mrvice ili neka jaca politicka strana to finansira?

Krstic

pre 12 godina

Citamo odih dana da su razne grupe kriminalaca razbijene sto nas verujem jako raduje.Izgleda da je trziste kriminalaca opalo,pa je Apelacioni sud resio da ga osvezi sa starim snagama koji su bili na oporavku u razno raznim vaspitnim ustanovama.Postoji li jos negde rubrika:neverovatno ali istinito.Kud plovi ovaj brod.

M

pre 12 godina

Ne razumem zasto svi krivite sud. Tuzilastvo nam je smesno. Sudovi su losi, ali tuzilastvo je u totalnom haosu.
Prvo, prosecan tuzilac u Srbiji ima duplo manje znanja i pravnicke inteligencije od prosecnog advokata odbrane. Nacin na koji pisu optuznice i vode pretkrivicni postupak dovoljno govori o svemu.
Drugo, zbog zastarelosti krivicnog gonjenja najvise je krivo tuzilastvo i prvostepeni sud.

bandere cekaju

pre 12 godina

Dokle ve bre vise ovi iz apelacionog suda da se ovako ponasaju?!Nemojte bre narodu da gurate prst u oko.Ja jos nisam cuo nijednu njihovu odluku a da je normalna.Sve su van pameti potpuno.

ivann

pre 12 godina

Na svu srecu ne moram, ali da moram, trazio bih azil u bilo kojoj EU zemlji jer se jako bojim da zivim ovde.
Ovo je vise postalo nepodnosljivo.
Ljudi smenimo DS na izborima!! Ne interesuje me, nek dodje ovaj nesposobni Toma na vlast, nista me ne interesuje. DS mora da ode.
Radi se o nasim zivotima.

ANDROID™

pre 12 godina

Nije ne moguce da u prvom stepenu sud pogresi i da postoji potreba da visi sud u nekim slucajevima izmeni odluku prvostepenog suda...

ALI

To podrazumeva da u nekim slucajevima sud umanji kaznu a u nekim drugim uveca kaznu. Greske se ne dogadjaju samo u jednom smeru. Realno bi bilo za ocekivati neki procenat koji je 50:50.

U Srbiji taj odnos je 99:1 u korist smanjenja kazne. Ja zapravo ne znam ni za jedan slucaj povecanja kazne.

To govori da su sudije najvisih sudova u Srbiji KORUMPIRANE, i nadam se da ce doci dan kada ce i oni ODGOVARATI.

Njihova odgovornost nije samo odgovornost za pojedine slucajeve vec odgovornost od sireg drustvenog znacaja i dozivotna kazna bi bila vise nego blaga za te "sudije" kriminalce.


Razloge za ovakvo stanje treba traziti u Članu 364. stav 4.

Gradjani Srbije. Vi, u slucaju da vas neko napadne ili vam ucini kakvo zlo NEMATE PRAVO, kao osteceni, cak ni na zallbu. Onaj koji vam je nesto ucinio, povredio vas, dakle kriminalac ima pravo a vi NEMATE PRAVO.

Kriminalac moze da ulozi zalbu, to moze njegov branilac, brdo nekakvih rodjaka i lica sa kojima je u bilo kakvoj zajednici itd. ali vi NE MOZETE.

Vi gradjani Srbije NEMATE PRAVO.

Choban

pre 12 godina

Ništa se vi ne brinite,sad će oni da oslobode i Kalinića,Bojovića i ostale kanibale. Bojovića zato što je šeretski poslao poljubac svima iz Španije!!
He he he Srbija lider u......

Milan Krstić

pre 12 godina

Možda grešim ali Apelacioni sud je do sada uglavnom smanjivao kazne i ukidao...sumnjam da tu sede veći kriminalci od onih kojima se sudi...sramota...

Dusan

pre 12 godina

Halo komentatori,
nema svrhe komentarisati ovakve postupke suda jer to cita samo (privilegovana) grupa ljudi. Svrhe bi bilo kada bi ste izasli na ulice i trazili od vlasti drzave da rasformira sudove koji donose kriminalne presude.

Radoslav

pre 12 godina

Žalosno je što verovatno niko iz vlasti ove komentare i ne čita...Da ih čita bilo bi lako zaključiti da je narod zbog ovakvih postupaka ogorčen a da sudije možda jesu nezavisne ali nikako produktivne za društvo već za pojedinca...i to kojeg... koji je ubio ili koji je učestvovao ui ubistvu...pa da li znate da sam ja strožiju kaznu dobio za nepropisno parkiran automobil...o moj bože...pa kome šaljete poruku...i kakvu...da deca ne smeju da navijaju za svoje klubove jer ih neko može ubiti zbog toga a da se saučesnici čak mogu izvući i bez kazni...i da ako imate vezu koja vam predmet odugovlaci do zastarevanja možete ostati nekažnjeni...šta je tek sa slučajevima koji nisu od ovako javnog značaja...u svakom slučaju neko mora da reaguje... da takve sudije bar stavi na listu nestručnih i da im država zabrani obavljanje posla sudije jer nisu u stanju da vode tako važne procese za zajednicu...ili je cilj da postanemo zajednica huligana...sramota ...i posle da Vam neko kaže da je pravda spora ali dostižna...spora i nedostižna je prava izreka za srpsko pravosudje...

Mirko

pre 12 godina

Ja Vam tvrdim da iza ovoga stoje DSS,SNS,SRS.Ko zna da sabere dva i dva bice mu jasno ko stoji iz paljenja ambasada,divljanju huligana i kome to odgovara.Ja sam ubedjen da to nisu kako ih ovde mnogi nazivaju klerofasisti,nacionalisti,desnicari.Sve to rade zuti koji su u stvari crveni.

stojko

pre 12 godina

Kada su ih našli, napali su ih i jednog od njih, A.A. , kako je rečeno u presudi, Horvatin je usmrtio nožem a drugog ubo dva puta u grudi.

Za ovako nesto "samo" 15 godina!?...A covek sto je Velji Ilicu lupio cvrgu dobio 2 godine!!.....Srbija medj' bananama....

Čiča Gorio

pre 12 godina

Veeeelika vikend akcija u vašem Apelacionom sudu! Sve kazne snižene za čak 50%! Poseban popust za huligane i navijače! Uštedite vreme divljajući! Vaš Apelacioni sud! :)

zoki

pre 12 godina

Koliko ja shvatam pravdu , manja kazna od maksimalne moze da se izrece samo kada ima olaksavajucih okolnosti . Evo opisa dogadjaja: "
Navijači Rada ubili mladića
Bojan je u četvrtak uveče sa drugovima krenuo u Sutomore kod devojke. Na stanici u Rakovici u vagon je upalo 15 navijača, pajserom su provalili vrata kupea, a jedan od njih ga je ubo u vrat. Njegovog druga Ognjena Nikolića, koji je pokušao da mu zaustavi krvarenje, lakše su povredili "

Traziti od sudije da obrazlozi javnosti svoju odluku on takodje mora da odgovara !

if i live in the banana state, it doesn't mean that i'm bananaman

pre 12 godina

Ova vest me uopšte ne iznenađuje. Tog momka neće promeniti ni 50 godina zatvora, zato bi bilo bolje da se neki rudnik ogradi bodljikavom žicom i smestiti ovog momka i njemu slične na društveno-korisni rad.

Nikola

pre 12 godina

Meni nasli dzoint na Exitu, 2 godine uslovno, ne smam ni ulicu na crveno da predjem (sve je to ok).
Pustili likove koji su sipkama i lancima prebijali ljude po vozu.
Ispade ja veci kriminalac od ovih ubica (e to nije ok).

Nece ova drzava napred na ovaj nacin.
Tuga.

jovanvrdlovski

pre 12 godina

Pa ovo je ludnica...Ko postavlja te sudije? Srbija sa ovakvom vlašću i ovakvim deljenjem pravde ne zaslužuje da bude član ni centralnoafričke unije. To bi bila uvreda za afrikance.

Gradjanin Q

pre 12 godina

Pa sta radi taj Apelacioni sud???? Ko sedi tamo? Dokle vise?

Za sva teska krivicna dela ispod 10 godina je smesno (jer samo 10 godina ih ili opameti ili umiri). Za njih je 3-4 godine zatvora nagrada u kriminalnom svetu. Tamo upoznaju nove idiote i izadju jos ludji.

dex

pre 12 godina

zaklao coveka ko svinju,a sud ocekuje da ce da bude bolji covek za 15 godina. e pa nece taj nikad biti bolje covek!! dozivotna robija sluzi da zastiti drustvo od divljaka koji se ne uklapaju u tekovine civilizacije, a ne da bi popravljala takve divljake!!!!

pravnik

pre 12 godina

Za kriv.delo učestvovanje u tuči jeste nastupila apsolutna zastara. Ali zastara nije nastupila za podstrekavanje na ubistvo, na pomaganje u ubistvu, za zločinačko udruživanje, za ugrožavanje bezbednosti i za još masu krivičnih dela koja su se mogla staviti na teret "oslobođenima", ali tužilaštvo, naravno nije razmišljalo o prekvalifikaciji kriv.dela.
Za zastaru nije kriv Apelacioni sud, osim ako je kod njih predmet stajao više od 6-7 meseci, u odnosu na kriv.delo koje je optuženima stavljeno na teret oni su nažalost samo primenili zakon.
Ali.... za prepolovljavanje kazne direktnom ubici, nemam komentar osim da se veće Apelacionog suda zapita da li bi smanjivalo kaznu da je žrtva ne daj bože njihovo dete.
Još veća tragedija je u tome što su "oslobođeni" sigurno bili u pritvoru, a nisu osuđeni, pa će sad lepo da tuže državu što su bili u pritvoru i da dobiju lepe pare. Užas......
Posle ovakve odluke, sramota me je što sam se školovao i što se bavim pravom u ovakvom okruženju.

Sydney Sam

pre 12 godina

Voleo bih da vidim lica tih sudija iz Apelacionog.Pa futbal je samo igra, neshvatljivo je da ljudi gube zivote.Stara je izreka da u svakoj grupici postoji najmanje jedan *****...

icd

pre 12 godina

Sudstvo na sud! Zato smo katastrofalno drustvo, svi mogu da rade sta hoce, da ubiju, izadju za par godina... Ili zastareva... Da imam tu moc i vlast, odmah bih uveo rigorozno sudstvo i visoke kazne! Ovo je karikatura od sudstva, neciji zivot izgubljen, necija majka, necija cerka, sin, brat, otac i sl... Kao da ne vredi zivot ni pisljiva boba. Jesu li nam sudije autisticni?!?

franjo

pre 12 godina

Ovakvo nesto moze da ima opravdanje jedino ako apelacioni sud moze da dokaze da je zrtava, doticni A.A., bio, na primer, mozak u akciji likvidacije Djindjica ili slicno.
Ne znam ko koga kako i koliko treba da kaznjava, ali svi znamo da je suvise blaga kazna za jednog zlocinca istovremeno motiv i ohrabrenje za potencijalnog sledeceg iz skupine spodoba koje ubijaju da bi mucile i jele leseve.

Adam

pre 12 godina

Sta tacno ovim cinom pokusavate da isprovocirate? Koja je svrha...uskoro od obicnih, normalnih ljudi necete moci da izadjete na ulicu. Nije poenta sto treba da se stidite, poenta je u tome sto ce oslibadjanje huligana isprovocirati huligansko ponasanje prema vama, od ljudi koji uopste nisu huligani danas.

Aleksandar

pre 12 godina

Srbija je BANANA drzava!
(Sion, 25. mart 2012 14:06)

Ne vredjaj banane! Banana je voce koje je nastalo izuzetnim naporom i usavrsavanjem kroz milenijume a i dan-danas istu nije lako gajiti. Srbija je susta suprotnost toga. U najbolju ruku bi mogli biti gloginja drzava. Mada je i kvalifikacija 'drzava' za entitet zvani Srbija cesto preterani kompliment.

izborko

pre 12 godina

ne nije DS kriv za ovo,Ceda,Vucic,Kostunica,Muftija novopazarski,Velja...oni su krivi jer su oni postavljali sudije,zar ne?
sramota...jedna jedina rec.

Bari1991

pre 12 godina

A sta drugo moze Apelacioni Sud ? Kad Ceci daju narukvicu, kako sad ovim ubicama da daju po 40 god ? Ne ide, mora svima jednako
(Pera, 25. mart 2012 12:29)

Hajde ne lupetaj,mesas babe i zabe.To su dva slucaja koja nemaju veze jedan sa drugim.Da li bi voleo da si ti ili neko tvoj bio u tom vozu i na meti ubice???Kakve veze ima brutalno ubistvo sa nepravilnim transferom???

srba

pre 12 godina

tako je i ziveli ,na zdravlje
treba sve da rehabilitujemo sto se rehabilitovati moze,pokupite jos zemunce i daj ljudima nek vode drzavu,koji ce nam evropa,imamo rusiju i svi u 10 veku, ruska demokratija to je deviza sta nama treba
i daj da izjurimo sve ambasadore koji ne misle kao mi jer mi smo najveca sila i zbog toga nas svi mrze sto smo lepi,pametnii zivimo fino ni muvu da gazimo,svi su na nas ljubomorni i ne znamo sta cemo... (nije za objavljivanje)

nbp

pre 12 godina

Nisam pobornik revolucija... ALI zaista mislim da je najbolje da se OTPUSTE SVE SUDIJE u Srbiji, svi do jednog. Onda novi konkurs, pod patronatom Evrope, a uz konkurs i obuka. Možda se neki isti zaposle. Mnogi neće. Ali ne da "reformu pravosuđa" vode u kafani tadašnji "vođa iz senke" Dušan Petrović i koalicioni partneri, pa neukoj Malovićki i lukavoj Mesarovički daju da je sprovedu. "Reforma pravosuđa" je izvedena po partijskoj liniji, a skandali i vređanje ljudi i zdarvog razuma se nastavljaju. Pesma "Zenica Blues" je ozbiljna u odnosu na realnost u Srbiji. Ubiješ čoveka sa predumišljajem - slučaj ili zastari ili odležiš par godina. U toj pesmi se pominje neverovatnih 12 godina...

Ugroženi građanin

pre 12 godina

Naravno, ubice na slobodi, a običan građanin za najobičniju prosto-proširenu psovku dobiju doživotnu robiju... Dvostruki standard, nema šta....

smesko

pre 12 godina

Aman, vise, moze li neko da nam kaze koji su to ljudi koji sede u Apelacionom sudu i sta oni rade?! Ko ih je tamo postavio?! Sa kojim ciljem?! Pa taj Apelacioni sud deluje kao najobicnija pijaca na kojoj mozete da kupite smanjenje ili potpuno ukidanje kazne!!! Katastrofa!!!

dumpeverest

pre 12 godina

Jadno jadno jadnooo... Sramota za nase drustvo, za nas narod.. za nasu zemlju.... Jos da Nikolic pobedi i ja sam odavde zauvek otisao... Student sam i zelim normalno da zivim.

Vazi sto cu da postujem zakone!!

pre 12 godina

Ma idi bre vise je sramota i uzas, svaki dan slusam kako je nekom k'o daje sebi zapravo da oduzme neciji zvot, prepolovljena kazna ili u najgorem slucaju pusten na slobodu, a da pritom nije posteno odlezao svoje grehe. Uzas, ovo vise nije ona poznata "ovo je Srbija" ,vec rusi logiku "covecanstva". I vi trazite neku Evropu, pa ja da sam u toj Evropi nikad vas ne bi' pustio u istu sve dok se ne dovedete u red, sram vas bilo-poruka za one koji su na vlasti i one koji prepolovljavaju kazne i pustaju ubice na slobodi-.!!

Cici Kg

pre 12 godina

Sramota!!!
U ovoj zemlji pojedinci koji su učestvovali u ubistvu protivničkog navijača su dobili manju kaznu nego u engleskoj pojedinci koji utrče na teren.
Izgleda Englezi više cene svoju travu nego mi Srbi život čoveka.
Po ko zna koji put se pokazalo da su huligani i drugi izgrednici, razbojnici, lopovi, kriminalci i njima slični u ovoj zemlji privelegovaniji u odnosu na obične, normalne građane. Nije ni čudo što mladi odlaze, pogotovu oni koji najviše vrede. Jer je to normalno zbog ovakvog stanja u društvu.
Ovo ubistvo je izvedeno na jako svirep način. Ko je odgovoran za to što je za neke ovaj slučaj zastareo?
Velika Sramota.

belilistic

pre 12 godina

Opet apelacioni?Dokle bre ljudi,sta bi bilo da je vase dete u pitanju?Pravosudje je rak rana ovog drustva,odluke koje samo nanose sramotu i omalovazavaju zdrav razum.

Čveger

pre 12 godina

Evo ovde možete reći apelacionom sudu šta zaista mislite o njima.
http://www.bg.ap.sud.rs/lt/articles/o-apelacionom-sudu/kontakt/

Ako skrolujete sajt na dole videćete i njihovu "krilaticu": Geminat peccatum, quem delicti non pudet – udvostručuje greh onaj, ko se prestupa ne stidi (Publilije Siranin)

...

sasa

pre 12 godina

auf, muka mi pripala dok citam ovaj clanak. cuj, prvobitno osudjen na 8 godina i 11 meseci jer je pomogao ubici da ubije nekog nasumicnog coveka u vozu, ali ipak nece sedeti ni dan u zatvoru jer je jelte zastareo slucaj?!?!?!?!?!?!?!?!??!!? hmm, za svaki zastareo slucaj, treba neko da snosi DEBELE posledice.

maximus

pre 12 godina

smanjiti kaznu za 15godina nije malo to izgleda samo kod nas ima,u normalnim zemljama mediji bi sudiju gonili danima da daje ostavaku i javnost isto,nebi to proslo tek tako ili kao sto sojic kaze :to nece da moze!

besna glista

pre 12 godina

Zasto jednostavno ne legalizujete ubistva? Narocito ona motivisana bilo kojom vrstom bezumne mrznje. Lakse bi vam bilo. Ne bi smo morali da se pravimo da zivimo u normalnoj drzavi...

nezadovoljan

pre 12 godina

prepolovljene kazne ubicama tatona, ceca izasla iz kuce, uhapsen kimi u makedoniji (kako li je tamo dospeo), smanjena kazna policajcu sto je pucao momku u glavu na novom beogradu...
mislite o tome

r

pre 12 godina

Ubiti nekoga jer ne navijate za isti fudbalski tim??? Pa ove treba zatvoriti dozivotno samo da se gen idiotizma ne prenosi dalje, a onom ko ih zatvori, Darvinova nagrada za iskorenjavanje idiotizma u ovoj drzavi. Sutra ce taj isti da ima 10oro dece koji ce biti jos gluplji i suroviji od njega. Ko su te sudije? Kojom logikom? Ovo je drzava gde je na delu teror nenormalnih idiota nad normalnim ljudima. Dokle????

MI CEMO U EU

pre 12 godina

Nemojte se pitati sto nas nece u EU.
Izbacice vas iz Evropske Unije pre nego sto tamo i dodjete.
Interesuje me da li Tadic, Dacic itd. citaju vesti i da li znaju sta se desava u "Evropskoj" zemlji?

Vlada

pre 12 godina

dno dna. vecina je komentarilasala sudije, ministre, Homena, naravno sa pravom... na zalost, ja prvi i dalje sedim i pr***dim i nerviram se pisuci po netu, a nista to promeniti nece... :(

posmatrač

pre 12 godina

Izgleda da žrtve nisu bitne. Sram vas bilo...
Bojan Majić nema pravo ni na pravdu...
Znate li šta postižete ovakvom kaznenom politikom ? Samo je pitanje dana kad će celo stanovništvo da se naoruža do zuba i uzme pravdu u svoje ruke.

Živeo Dexter

pre 12 godina

Hoćemo porotu! Odluka više običnih građana je merodavnija od odluke jednog potkupljivog sudije! Ovo je postalo maltene da si sam kriv što te neka kretenčina ubila. A najgore je što se mi samo čudimo i ljutimo, a oni teraju svoje i primaju državnu platu i individualni mito zajedno. I opet im nije dosta.

Milan

pre 12 godina

Za ovo učestvovanje u tuči sud nije imao šta drugo nego da konstatuje apsolutnu zastarelost, medjutim kazna za ubistvo je ipak morala biti veća od 15 godina.

zexx

pre 12 godina

Evo opet se isto desava..Ovakva vladavina tzv ''prava'' moze samo da uspe u Srbiji.
Heroji koji razotkriju drumsku mafiju budu kaznjeni a ubice i siledzije nagradjeni..Ko zapravo uopste upravlja Srbijom?!

6. Oktobar (dan koji se jos nije desio)

pre 12 godina

u prevodu, ''sad si to uradio i nikad vise'' ili ''no, no, sledeci put''... ponosim se reformisanim pravosudjem i pravnom drzavom, nego aj vi lepo pohapsite one sto prodaju carape i gace po prolazima, tu lezi najvece zlo i propast drustva, a manite se ubica, nisu oni opasni

lova

pre 12 godina

Oslobodite sve kriminalce i ubice,neka slobodno setaju,ubijaju i pljackaju,kada ih vec tako milujete i oslobadjate.Ovo je zemlja bez pravde,puna lopova i kriminalaca u svim segmentima drustva,najgori su oni u drzavnom vrhu,od njih sve i potice,za primer.Kada se oni budu osudili i preispitali o poreklu svoga bogatstva bice i promena na bolje,do tada ostaje produzetak bede,nepravde i lopovluka,stradace kao i do sada nevini,od besnih i naduvanih otetim od drustva.

draganzr

pre 12 godina

odlaganje, zastarelost i smanjivanje kazni huliganima je ocigledno najefikasniji deo reformisanog sudstva! svi ti mladi agresivni ljudi su potencijalni heroji i velike patriote u slucaju nekog ponovnog rata. to je jedini razlog koji mi pada na pamet kada je blagonaklonost naseg sudstva u pitanju prema gore navedenim.

pop

pre 12 godina

Alo bre, nacinjeno je ubistvo, i to ne iz nehata, nego iz ciste namere da se neko ubije. Za to treba da je osudjen na 40 godina zatvora, a ne na 30, a ovo smanjenje je tolika sramota, da se ne treba ni komentaristati. Objaviti sliku sudije, ime i prezime sudije, koji je za ovo zasluzan!

gorca

pre 12 godina

Sudije, nije vase samo da utvrdjujete koja ce kazna "u dovoljnoj meri uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela" nego treba malo da se bavite i pravdom!

ROMAN

pre 12 godina

Opet taj famozni Apelacioni sud!Pa moze li se znati(a moze)koje su to sudije koje dopustaju da ubice dobijaju minimalne kazne ili bivaju oslobodjene?Ko radi u tom Apelacionom sudu i ima li nad njima neko iznad?Zivo me interesuje i potrudicu se da to lizno saznam u najskorije vreme.Kriminal pod plastom(propale)drzave.

google pamti

pre 12 godina

Bojan Majić (28) iz Beograda izboden u vozu Beograd - Bar
Navijači Rada ubili mladića
Bojan je u četvrtak uveče sa drugovima krenuo u Sutomore kod devojke. Na stanici u Rakovici u vagon je upalo 15 navijača, pajserom su provalili vrata kupea, a jedan od njih ga je ubo u vrat. Njegovog druga Ognjena Nikolića, koji je pokušao da mu zaustavi krvarenje, lakše su povredili
http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2005/08/06/srpski/H05080501.shtml

sudovi sve po starom

pre 12 godina

Lagano je neko dozvolio da zastari slucaj...a ovom majstoru prepolovili...mozda ako bude dobar da mu date uslovnu, siguran sam da sada zna kako nije lepo ubiti nekog i pokusati ubiti jos dvojicu...nece on vise...sigurno...fuj!

iv13

pre 12 godina

Tako, tako. Oslobodite ih, dajte im nozeve u ruke, palice, vatreno oruzje, ubacite im pakovanje viskija, da se oraspoloze, ljubi ih majka.


Koja zemlja, covece... BANANA.

Petar

pre 12 godina

Ovo vec postaje praksa. Mozda treba amnestirati sve teske zlocince, pa da se lepo srpski koljemo po ulicama, vozovima, njivama ? Za ostale: pljackase miliona,tradicionalno porodicno nasilje,raspirivace mrznje, klerofasiste itd. dodeliti narukvice-nanogice. Ovo bi dalo veliki elan napredovanju Srbije u svakom pogledu, narocito ekonomskom, jer bi postali lider u regionu (pa i sire) po proizvodnji narukvica - nanogica.

pera

pre 12 godina

Ovakve i slične vesti odštampajte, ponesite sa sobom na glasanje, pročitajte ih dobro, pažljivo, pogledajte listić i onda uradite šta mislite da je ispravno.

Marko

pre 12 godina

Ovo je već drugi put da apelacioni sud prepolovljava kazne navijačima. I to u slučaju od pre 7 godina. Pitam se samo kako ova država misli da se obračuna sa ološem.

Sasa

pre 12 godina

Pa za koga cete da glasate?
Ja sam hteo za Zelene, ali sam video da su na listi sa Zutima.
Ako na listi bude bila Piratska Partija, glasacu za njih.
Svi ostali, ali svi do jednog ce i dalje da vode zemlju u ovom pravcu.
Zajedno sa nama na ulici ce setati ubice i huligani.

pchelicazolja

pre 12 godina

Neko bi trebalo da se pozabavi radom Apelacionog suda u ovim slučajevima, previše slučajnosti da se huliganima prepolovljavaju kazne

ha ha komentar

pre 12 godina

Slobodan Homen (11.12.2009.):
Ja ne bih konkretno komentarisao presudu od 30. godina, jer je još uvek prvostepena i nije pravosnažna, ali mislim da adekvatno i oštro kažnjavanje učiniocima krivičnih dela je jedini način da država stane na put svim oblicima nasilja. Ono što smo mi uradili kao izvršna vlast, odnosno Skupština koja je usvojila zakone,je da smo izuzetno pooštrili kaznenu politiku, kada su u pitanju ovi oblici krivičnih dela. Ja verujem da će novi sudovi pogotovo od 1. januara 2010. godine na adekvatan način primenjivati nove zakone. Vrlo je važno da svaki počinioc krivičnog dela dobije kaznu, ali ne samo odgovarajuću kaznu, nego već u odgovarajućem vremenskom periodu. Ako se kazna izrekne u periodu dužem od godinu dana ili na maksimalno dve godine onda se obesmišljava pravda kao takva.

Sale

pre 12 godina

Ovo je sramota! Zasto ubicama smanjiti kazne? Treba ih povecavati u ovoj drzavi a ne smanjivati! Sudija, sram te bilo, kako li zivis sam sa sobom da mi je znati...

Alex

pre 12 godina

Pitajte roditelje ubijenog da li ce kazna ""u dovoljnoj meri uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela"....Sramota!

elvis

pre 12 godina

Prezime mu je Hrvatin, a ne Horvatin, ali nije ni važno. Odluka je apsolutno skandalozna. Eto njega za samo par godina napolju da opet kolje po vozovima, stadionima, ulicama. Bravo "reformisano sudstvo".

Ovo nema nikakvog smisla

pre 12 godina

Ljudi, ovo nije vise podnosljivo, nesto hitno mora DA SE MENJA!

Sudovi treba da se raspuste, pravni fakultet treba da se ukine, sudije SVI, ali SVI na ulicu, da traze drugi posao. Ako ne nadju i crknu gladni, nece mi biti ni malo zao!
Zastareo zlocin, pa sto niste zavrsili *@&#^* JEDNI sudjenje na vreme, onda ne bi zastareo? Iz ciste OBESTI usli su i napravili masakr, i sad kao popravice se za 15 godina, a ovi nema veze, zastarelo je!
Mogli ste da kvalifikujete da su samo nemo posmatrali i slucajno se nasli tu pa da im se isplati odsteta za pretrpljeni strah.

Strasno

filatelista

pre 12 godina

greota je da u svom ispunjenom životu stoka još nekoga ne ubije, pa upola manja kazna.... samo jedna želja uvaženim članovima veća Apelacionog suda... ne dao Bog da jednog dana neko vaš ide vozom na utakmicu i nikad se ne vrati.

sramota!

pre 12 godina

samo vi prepolovljavajte kazne,pa ce svaki dann biti sve vise ubistava.vi ste najveća sramota ove zemlje,vi sudije.direktno ste odgovorni za stanje u drustvu vi i advokatska klika koja bukvalno laže za pare.

Ovo nema nikakvog smisla

pre 12 godina

Ljudi, ovo nije vise podnosljivo, nesto hitno mora DA SE MENJA!

Sudovi treba da se raspuste, pravni fakultet treba da se ukine, sudije SVI, ali SVI na ulicu, da traze drugi posao. Ako ne nadju i crknu gladni, nece mi biti ni malo zao!
Zastareo zlocin, pa sto niste zavrsili *@&#^* JEDNI sudjenje na vreme, onda ne bi zastareo? Iz ciste OBESTI usli su i napravili masakr, i sad kao popravice se za 15 godina, a ovi nema veze, zastarelo je!
Mogli ste da kvalifikujete da su samo nemo posmatrali i slucajno se nasli tu pa da im se isplati odsteta za pretrpljeni strah.

Strasno

pop

pre 12 godina

Alo bre, nacinjeno je ubistvo, i to ne iz nehata, nego iz ciste namere da se neko ubije. Za to treba da je osudjen na 40 godina zatvora, a ne na 30, a ovo smanjenje je tolika sramota, da se ne treba ni komentaristati. Objaviti sliku sudije, ime i prezime sudije, koji je za ovo zasluzan!

iv13

pre 12 godina

Tako, tako. Oslobodite ih, dajte im nozeve u ruke, palice, vatreno oruzje, ubacite im pakovanje viskija, da se oraspoloze, ljubi ih majka.


Koja zemlja, covece... BANANA.

r

pre 12 godina

Ubiti nekoga jer ne navijate za isti fudbalski tim??? Pa ove treba zatvoriti dozivotno samo da se gen idiotizma ne prenosi dalje, a onom ko ih zatvori, Darvinova nagrada za iskorenjavanje idiotizma u ovoj drzavi. Sutra ce taj isti da ima 10oro dece koji ce biti jos gluplji i suroviji od njega. Ko su te sudije? Kojom logikom? Ovo je drzava gde je na delu teror nenormalnih idiota nad normalnim ljudima. Dokle????

elvis

pre 12 godina

Prezime mu je Hrvatin, a ne Horvatin, ali nije ni važno. Odluka je apsolutno skandalozna. Eto njega za samo par godina napolju da opet kolje po vozovima, stadionima, ulicama. Bravo "reformisano sudstvo".

google pamti

pre 12 godina

Bojan Majić (28) iz Beograda izboden u vozu Beograd - Bar
Navijači Rada ubili mladića
Bojan je u četvrtak uveče sa drugovima krenuo u Sutomore kod devojke. Na stanici u Rakovici u vagon je upalo 15 navijača, pajserom su provalili vrata kupea, a jedan od njih ga je ubo u vrat. Njegovog druga Ognjena Nikolića, koji je pokušao da mu zaustavi krvarenje, lakše su povredili
http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2005/08/06/srpski/H05080501.shtml

posmatrač

pre 12 godina

Izgleda da žrtve nisu bitne. Sram vas bilo...
Bojan Majić nema pravo ni na pravdu...
Znate li šta postižete ovakvom kaznenom politikom ? Samo je pitanje dana kad će celo stanovništvo da se naoruža do zuba i uzme pravdu u svoje ruke.

nbp

pre 12 godina

Nisam pobornik revolucija... ALI zaista mislim da je najbolje da se OTPUSTE SVE SUDIJE u Srbiji, svi do jednog. Onda novi konkurs, pod patronatom Evrope, a uz konkurs i obuka. Možda se neki isti zaposle. Mnogi neće. Ali ne da "reformu pravosuđa" vode u kafani tadašnji "vođa iz senke" Dušan Petrović i koalicioni partneri, pa neukoj Malovićki i lukavoj Mesarovički daju da je sprovedu. "Reforma pravosuđa" je izvedena po partijskoj liniji, a skandali i vređanje ljudi i zdarvog razuma se nastavljaju. Pesma "Zenica Blues" je ozbiljna u odnosu na realnost u Srbiji. Ubiješ čoveka sa predumišljajem - slučaj ili zastari ili odležiš par godina. U toj pesmi se pominje neverovatnih 12 godina...

Čiča Gorio

pre 12 godina

Veeeelika vikend akcija u vašem Apelacionom sudu! Sve kazne snižene za čak 50%! Poseban popust za huligane i navijače! Uštedite vreme divljajući! Vaš Apelacioni sud! :)

besna glista

pre 12 godina

Zasto jednostavno ne legalizujete ubistva? Narocito ona motivisana bilo kojom vrstom bezumne mrznje. Lakse bi vam bilo. Ne bi smo morali da se pravimo da zivimo u normalnoj drzavi...

sasa

pre 12 godina

auf, muka mi pripala dok citam ovaj clanak. cuj, prvobitno osudjen na 8 godina i 11 meseci jer je pomogao ubici da ubije nekog nasumicnog coveka u vozu, ali ipak nece sedeti ni dan u zatvoru jer je jelte zastareo slucaj?!?!?!?!?!?!?!?!??!!? hmm, za svaki zastareo slucaj, treba neko da snosi DEBELE posledice.

zexx

pre 12 godina

Evo opet se isto desava..Ovakva vladavina tzv ''prava'' moze samo da uspe u Srbiji.
Heroji koji razotkriju drumsku mafiju budu kaznjeni a ubice i siledzije nagradjeni..Ko zapravo uopste upravlja Srbijom?!

smesko

pre 12 godina

Aman, vise, moze li neko da nam kaze koji su to ljudi koji sede u Apelacionom sudu i sta oni rade?! Ko ih je tamo postavio?! Sa kojim ciljem?! Pa taj Apelacioni sud deluje kao najobicnija pijaca na kojoj mozete da kupite smanjenje ili potpuno ukidanje kazne!!! Katastrofa!!!

6. Oktobar (dan koji se jos nije desio)

pre 12 godina

u prevodu, ''sad si to uradio i nikad vise'' ili ''no, no, sledeci put''... ponosim se reformisanim pravosudjem i pravnom drzavom, nego aj vi lepo pohapsite one sto prodaju carape i gace po prolazima, tu lezi najvece zlo i propast drustva, a manite se ubica, nisu oni opasni

Alex

pre 12 godina

Pitajte roditelje ubijenog da li ce kazna ""u dovoljnoj meri uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela"....Sramota!

Nikola

pre 12 godina

Meni nasli dzoint na Exitu, 2 godine uslovno, ne smam ni ulicu na crveno da predjem (sve je to ok).
Pustili likove koji su sipkama i lancima prebijali ljude po vozu.
Ispade ja veci kriminalac od ovih ubica (e to nije ok).

Nece ova drzava napred na ovaj nacin.
Tuga.

dex

pre 12 godina

zaklao coveka ko svinju,a sud ocekuje da ce da bude bolji covek za 15 godina. e pa nece taj nikad biti bolje covek!! dozivotna robija sluzi da zastiti drustvo od divljaka koji se ne uklapaju u tekovine civilizacije, a ne da bi popravljala takve divljake!!!!

pchelicazolja

pre 12 godina

Neko bi trebalo da se pozabavi radom Apelacionog suda u ovim slučajevima, previše slučajnosti da se huliganima prepolovljavaju kazne

Cici Kg

pre 12 godina

Sramota!!!
U ovoj zemlji pojedinci koji su učestvovali u ubistvu protivničkog navijača su dobili manju kaznu nego u engleskoj pojedinci koji utrče na teren.
Izgleda Englezi više cene svoju travu nego mi Srbi život čoveka.
Po ko zna koji put se pokazalo da su huligani i drugi izgrednici, razbojnici, lopovi, kriminalci i njima slični u ovoj zemlji privelegovaniji u odnosu na obične, normalne građane. Nije ni čudo što mladi odlaze, pogotovu oni koji najviše vrede. Jer je to normalno zbog ovakvog stanja u društvu.
Ovo ubistvo je izvedeno na jako svirep način. Ko je odgovoran za to što je za neke ovaj slučaj zastareo?
Velika Sramota.

ha ha komentar

pre 12 godina

Slobodan Homen (11.12.2009.):
Ja ne bih konkretno komentarisao presudu od 30. godina, jer je još uvek prvostepena i nije pravosnažna, ali mislim da adekvatno i oštro kažnjavanje učiniocima krivičnih dela je jedini način da država stane na put svim oblicima nasilja. Ono što smo mi uradili kao izvršna vlast, odnosno Skupština koja je usvojila zakone,je da smo izuzetno pooštrili kaznenu politiku, kada su u pitanju ovi oblici krivičnih dela. Ja verujem da će novi sudovi pogotovo od 1. januara 2010. godine na adekvatan način primenjivati nove zakone. Vrlo je važno da svaki počinioc krivičnog dela dobije kaznu, ali ne samo odgovarajuću kaznu, nego već u odgovarajućem vremenskom periodu. Ako se kazna izrekne u periodu dužem od godinu dana ili na maksimalno dve godine onda se obesmišljava pravda kao takva.

Živeo Dexter

pre 12 godina

Hoćemo porotu! Odluka više običnih građana je merodavnija od odluke jednog potkupljivog sudije! Ovo je postalo maltene da si sam kriv što te neka kretenčina ubila. A najgore je što se mi samo čudimo i ljutimo, a oni teraju svoje i primaju državnu platu i individualni mito zajedno. I opet im nije dosta.

sramota!

pre 12 godina

samo vi prepolovljavajte kazne,pa ce svaki dann biti sve vise ubistava.vi ste najveća sramota ove zemlje,vi sudije.direktno ste odgovorni za stanje u drustvu vi i advokatska klika koja bukvalno laže za pare.

pera

pre 12 godina

Ovakve i slične vesti odštampajte, ponesite sa sobom na glasanje, pročitajte ih dobro, pažljivo, pogledajte listić i onda uradite šta mislite da je ispravno.

igor

pre 12 godina

Divnu poruku sudije salju huliganima i ubicama...
gde ce im dusa? da li je kazna da mladi ubica izadje iz zatvora sa 35 godina???on ima ceo zivot pred sobom,a njegova zrtva se ne moze vratiti.
Kada nema smrtne kazne,ni dozivotne,30 godina je minimum.
Sudije smeniti odmah!

Marko

pre 12 godina

Ovo je već drugi put da apelacioni sud prepolovljava kazne navijačima. I to u slučaju od pre 7 godina. Pitam se samo kako ova država misli da se obračuna sa ološem.

srba

pre 12 godina

tako je i ziveli ,na zdravlje
treba sve da rehabilitujemo sto se rehabilitovati moze,pokupite jos zemunce i daj ljudima nek vode drzavu,koji ce nam evropa,imamo rusiju i svi u 10 veku, ruska demokratija to je deviza sta nama treba
i daj da izjurimo sve ambasadore koji ne misle kao mi jer mi smo najveca sila i zbog toga nas svi mrze sto smo lepi,pametnii zivimo fino ni muvu da gazimo,svi su na nas ljubomorni i ne znamo sta cemo... (nije za objavljivanje)

Aleksandar

pre 12 godina

Srbija je BANANA drzava!
(Sion, 25. mart 2012 14:06)

Ne vredjaj banane! Banana je voce koje je nastalo izuzetnim naporom i usavrsavanjem kroz milenijume a i dan-danas istu nije lako gajiti. Srbija je susta suprotnost toga. U najbolju ruku bi mogli biti gloginja drzava. Mada je i kvalifikacija 'drzava' za entitet zvani Srbija cesto preterani kompliment.

zoki

pre 12 godina

Koliko ja shvatam pravdu , manja kazna od maksimalne moze da se izrece samo kada ima olaksavajucih okolnosti . Evo opisa dogadjaja: "
Navijači Rada ubili mladića
Bojan je u četvrtak uveče sa drugovima krenuo u Sutomore kod devojke. Na stanici u Rakovici u vagon je upalo 15 navijača, pajserom su provalili vrata kupea, a jedan od njih ga je ubo u vrat. Njegovog druga Ognjena Nikolića, koji je pokušao da mu zaustavi krvarenje, lakše su povredili "

Traziti od sudije da obrazlozi javnosti svoju odluku on takodje mora da odgovara !

belilistic

pre 12 godina

Opet apelacioni?Dokle bre ljudi,sta bi bilo da je vase dete u pitanju?Pravosudje je rak rana ovog drustva,odluke koje samo nanose sramotu i omalovazavaju zdrav razum.

pravnik

pre 12 godina

Za kriv.delo učestvovanje u tuči jeste nastupila apsolutna zastara. Ali zastara nije nastupila za podstrekavanje na ubistvo, na pomaganje u ubistvu, za zločinačko udruživanje, za ugrožavanje bezbednosti i za još masu krivičnih dela koja su se mogla staviti na teret "oslobođenima", ali tužilaštvo, naravno nije razmišljalo o prekvalifikaciji kriv.dela.
Za zastaru nije kriv Apelacioni sud, osim ako je kod njih predmet stajao više od 6-7 meseci, u odnosu na kriv.delo koje je optuženima stavljeno na teret oni su nažalost samo primenili zakon.
Ali.... za prepolovljavanje kazne direktnom ubici, nemam komentar osim da se veće Apelacionog suda zapita da li bi smanjivalo kaznu da je žrtva ne daj bože njihovo dete.
Još veća tragedija je u tome što su "oslobođeni" sigurno bili u pritvoru, a nisu osuđeni, pa će sad lepo da tuže državu što su bili u pritvoru i da dobiju lepe pare. Užas......
Posle ovakve odluke, sramota me je što sam se školovao i što se bavim pravom u ovakvom okruženju.

Vazi sto cu da postujem zakone!!

pre 12 godina

Ma idi bre vise je sramota i uzas, svaki dan slusam kako je nekom k'o daje sebi zapravo da oduzme neciji zvot, prepolovljena kazna ili u najgorem slucaju pusten na slobodu, a da pritom nije posteno odlezao svoje grehe. Uzas, ovo vise nije ona poznata "ovo je Srbija" ,vec rusi logiku "covecanstva". I vi trazite neku Evropu, pa ja da sam u toj Evropi nikad vas ne bi' pustio u istu sve dok se ne dovedete u red, sram vas bilo-poruka za one koji su na vlasti i one koji prepolovljavaju kazne i pustaju ubice na slobodi-.!!

draganzr

pre 12 godina

odlaganje, zastarelost i smanjivanje kazni huliganima je ocigledno najefikasniji deo reformisanog sudstva! svi ti mladi agresivni ljudi su potencijalni heroji i velike patriote u slucaju nekog ponovnog rata. to je jedini razlog koji mi pada na pamet kada je blagonaklonost naseg sudstva u pitanju prema gore navedenim.

ANDROID™

pre 12 godina

Nije ne moguce da u prvom stepenu sud pogresi i da postoji potreba da visi sud u nekim slucajevima izmeni odluku prvostepenog suda...

ALI

To podrazumeva da u nekim slucajevima sud umanji kaznu a u nekim drugim uveca kaznu. Greske se ne dogadjaju samo u jednom smeru. Realno bi bilo za ocekivati neki procenat koji je 50:50.

U Srbiji taj odnos je 99:1 u korist smanjenja kazne. Ja zapravo ne znam ni za jedan slucaj povecanja kazne.

To govori da su sudije najvisih sudova u Srbiji KORUMPIRANE, i nadam se da ce doci dan kada ce i oni ODGOVARATI.

Njihova odgovornost nije samo odgovornost za pojedine slucajeve vec odgovornost od sireg drustvenog znacaja i dozivotna kazna bi bila vise nego blaga za te "sudije" kriminalce.


Razloge za ovakvo stanje treba traziti u Članu 364. stav 4.

Gradjani Srbije. Vi, u slucaju da vas neko napadne ili vam ucini kakvo zlo NEMATE PRAVO, kao osteceni, cak ni na zallbu. Onaj koji vam je nesto ucinio, povredio vas, dakle kriminalac ima pravo a vi NEMATE PRAVO.

Kriminalac moze da ulozi zalbu, to moze njegov branilac, brdo nekakvih rodjaka i lica sa kojima je u bilo kakvoj zajednici itd. ali vi NE MOZETE.

Vi gradjani Srbije NEMATE PRAVO.

Sale

pre 12 godina

Ovo je sramota! Zasto ubicama smanjiti kazne? Treba ih povecavati u ovoj drzavi a ne smanjivati! Sudija, sram te bilo, kako li zivis sam sa sobom da mi je znati...

lokal patriota

pre 12 godina

ja ne znam sta je pouka ovakve 'presude' ... jedan zivot je izgubljen a monstrumi-ubice vraceni na slobodu uz pretnju prstom 'no-no da vise to radite' ...

Dusan

pre 12 godina

Halo komentatori,
nema svrhe komentarisati ovakve postupke suda jer to cita samo (privilegovana) grupa ljudi. Svrhe bi bilo kada bi ste izasli na ulice i trazili od vlasti drzave da rasformira sudove koji donose kriminalne presude.

ROMAN

pre 12 godina

Opet taj famozni Apelacioni sud!Pa moze li se znati(a moze)koje su to sudije koje dopustaju da ubice dobijaju minimalne kazne ili bivaju oslobodjene?Ko radi u tom Apelacionom sudu i ima li nad njima neko iznad?Zivo me interesuje i potrudicu se da to lizno saznam u najskorije vreme.Kriminal pod plastom(propale)drzave.

stojko

pre 12 godina

Kada su ih našli, napali su ih i jednog od njih, A.A. , kako je rečeno u presudi, Horvatin je usmrtio nožem a drugog ubo dva puta u grudi.

Za ovako nesto "samo" 15 godina!?...A covek sto je Velji Ilicu lupio cvrgu dobio 2 godine!!.....Srbija medj' bananama....

sudovi sve po starom

pre 12 godina

Lagano je neko dozvolio da zastari slucaj...a ovom majstoru prepolovili...mozda ako bude dobar da mu date uslovnu, siguran sam da sada zna kako nije lepo ubiti nekog i pokusati ubiti jos dvojicu...nece on vise...sigurno...fuj!

jovanvrdlovski

pre 12 godina

Pa ovo je ludnica...Ko postavlja te sudije? Srbija sa ovakvom vlašću i ovakvim deljenjem pravde ne zaslužuje da bude član ni centralnoafričke unije. To bi bila uvreda za afrikance.

Sasa

pre 12 godina

Pa za koga cete da glasate?
Ja sam hteo za Zelene, ali sam video da su na listi sa Zutima.
Ako na listi bude bila Piratska Partija, glasacu za njih.
Svi ostali, ali svi do jednog ce i dalje da vode zemlju u ovom pravcu.
Zajedno sa nama na ulici ce setati ubice i huligani.

filatelista

pre 12 godina

greota je da u svom ispunjenom životu stoka još nekoga ne ubije, pa upola manja kazna.... samo jedna želja uvaženim članovima veća Apelacionog suda... ne dao Bog da jednog dana neko vaš ide vozom na utakmicu i nikad se ne vrati.

Vlada

pre 12 godina

dno dna. vecina je komentarilasala sudije, ministre, Homena, naravno sa pravom... na zalost, ja prvi i dalje sedim i pr***dim i nerviram se pisuci po netu, a nista to promeniti nece... :(

Petar

pre 12 godina

Ovo vec postaje praksa. Mozda treba amnestirati sve teske zlocince, pa da se lepo srpski koljemo po ulicama, vozovima, njivama ? Za ostale: pljackase miliona,tradicionalno porodicno nasilje,raspirivace mrznje, klerofasiste itd. dodeliti narukvice-nanogice. Ovo bi dalo veliki elan napredovanju Srbije u svakom pogledu, narocito ekonomskom, jer bi postali lider u regionu (pa i sire) po proizvodnji narukvica - nanogica.

if i live in the banana state, it doesn't mean that i'm bananaman

pre 12 godina

Ova vest me uopšte ne iznenađuje. Tog momka neće promeniti ni 50 godina zatvora, zato bi bilo bolje da se neki rudnik ogradi bodljikavom žicom i smestiti ovog momka i njemu slične na društveno-korisni rad.

gorca

pre 12 godina

Sudije, nije vase samo da utvrdjujete koja ce kazna "u dovoljnoj meri uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela" nego treba malo da se bavite i pravdom!

Dejan, Alberta

pre 12 godina

Meni stvarno vise nije jasno. Kako je moguce da se svakom huliganu smanjuje kazna? Ko to finansira ? Svi ti klinci nemaju prvo mozga, a nemaju ni toliko para da bi sudije mogli da 'lobiraju' da im smanje kaznu ili ne procesuiraju. Znaci, ili sudstvo uzima i mrvice ili neka jaca politicka strana to finansira?

Krstic

pre 12 godina

Citamo odih dana da su razne grupe kriminalaca razbijene sto nas verujem jako raduje.Izgleda da je trziste kriminalaca opalo,pa je Apelacioni sud resio da ga osvezi sa starim snagama koji su bili na oporavku u razno raznim vaspitnim ustanovama.Postoji li jos negde rubrika:neverovatno ali istinito.Kud plovi ovaj brod.

Ugroženi građanin

pre 12 godina

Naravno, ubice na slobodi, a običan građanin za najobičniju prosto-proširenu psovku dobiju doživotnu robiju... Dvostruki standard, nema šta....

nezadovoljan

pre 12 godina

prepolovljene kazne ubicama tatona, ceca izasla iz kuce, uhapsen kimi u makedoniji (kako li je tamo dospeo), smanjena kazna policajcu sto je pucao momku u glavu na novom beogradu...
mislite o tome

Gradjanin Q

pre 12 godina

Pa sta radi taj Apelacioni sud???? Ko sedi tamo? Dokle vise?

Za sva teska krivicna dela ispod 10 godina je smesno (jer samo 10 godina ih ili opameti ili umiri). Za njih je 3-4 godine zatvora nagrada u kriminalnom svetu. Tamo upoznaju nove idiote i izadju jos ludji.

lova

pre 12 godina

Oslobodite sve kriminalce i ubice,neka slobodno setaju,ubijaju i pljackaju,kada ih vec tako milujete i oslobadjate.Ovo je zemlja bez pravde,puna lopova i kriminalaca u svim segmentima drustva,najgori su oni u drzavnom vrhu,od njih sve i potice,za primer.Kada se oni budu osudili i preispitali o poreklu svoga bogatstva bice i promena na bolje,do tada ostaje produzetak bede,nepravde i lopovluka,stradace kao i do sada nevini,od besnih i naduvanih otetim od drustva.

bandere cekaju

pre 12 godina

Dokle ve bre vise ovi iz apelacionog suda da se ovako ponasaju?!Nemojte bre narodu da gurate prst u oko.Ja jos nisam cuo nijednu njihovu odluku a da je normalna.Sve su van pameti potpuno.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

@sale брате, знам шта је стид!
Ја већ одавно (од како су се социјалисти вратили на власт у пуном капацитету-са коферче мајстором) кад путујем кући/у Србију, (пошто живим у иностранству) при чекирању карте на аеродрому, сачекам да сви путници прођу (осврнем се около, да се увјерим, да ме неко не види и не чује),па тихо и брзо промрмљам службенику: To Belgrade.
(А) ова најновија/фришка срамота доказује, да нама не требају душмани; имамо ми апелациони/врховни суд.

dumpeverest

pre 12 godina

Jadno jadno jadnooo... Sramota za nase drustvo, za nas narod.. za nasu zemlju.... Jos da Nikolic pobedi i ja sam odavde zauvek otisao... Student sam i zelim normalno da zivim.

Milan Krstić

pre 12 godina

Možda grešim ali Apelacioni sud je do sada uglavnom smanjivao kazne i ukidao...sumnjam da tu sede veći kriminalci od onih kojima se sudi...sramota...

Adam

pre 12 godina

Sta tacno ovim cinom pokusavate da isprovocirate? Koja je svrha...uskoro od obicnih, normalnih ljudi necete moci da izadjete na ulicu. Nije poenta sto treba da se stidite, poenta je u tome sto ce oslibadjanje huligana isprovocirati huligansko ponasanje prema vama, od ljudi koji uopste nisu huligani danas.

izborko

pre 12 godina

ne nije DS kriv za ovo,Ceda,Vucic,Kostunica,Muftija novopazarski,Velja...oni su krivi jer su oni postavljali sudije,zar ne?
sramota...jedna jedina rec.

Bari1991

pre 12 godina

A sta drugo moze Apelacioni Sud ? Kad Ceci daju narukvicu, kako sad ovim ubicama da daju po 40 god ? Ne ide, mora svima jednako
(Pera, 25. mart 2012 12:29)

Hajde ne lupetaj,mesas babe i zabe.To su dva slucaja koja nemaju veze jedan sa drugim.Da li bi voleo da si ti ili neko tvoj bio u tom vozu i na meti ubice???Kakve veze ima brutalno ubistvo sa nepravilnim transferom???

icd

pre 12 godina

Sudstvo na sud! Zato smo katastrofalno drustvo, svi mogu da rade sta hoce, da ubiju, izadju za par godina... Ili zastareva... Da imam tu moc i vlast, odmah bih uveo rigorozno sudstvo i visoke kazne! Ovo je karikatura od sudstva, neciji zivot izgubljen, necija majka, necija cerka, sin, brat, otac i sl... Kao da ne vredi zivot ni pisljiva boba. Jesu li nam sudije autisticni?!?

gasi svetlo, zatvaraj vrata

pre 12 godina

Ako nastave sa ovako uspesnom reformom pravosudja, uskoro ce za ubistvo da se placa novcana kazna, verovatno uslovna.

maximus

pre 12 godina

smanjiti kaznu za 15godina nije malo to izgleda samo kod nas ima,u normalnim zemljama mediji bi sudiju gonili danima da daje ostavaku i javnost isto,nebi to proslo tek tako ili kao sto sojic kaze :to nece da moze!

Choban

pre 12 godina

Ništa se vi ne brinite,sad će oni da oslobode i Kalinića,Bojovića i ostale kanibale. Bojovića zato što je šeretski poslao poljubac svima iz Španije!!
He he he Srbija lider u......

Čveger

pre 12 godina

Evo ovde možete reći apelacionom sudu šta zaista mislite o njima.
http://www.bg.ap.sud.rs/lt/articles/o-apelacionom-sudu/kontakt/

Ako skrolujete sajt na dole videćete i njihovu "krilaticu": Geminat peccatum, quem delicti non pudet – udvostručuje greh onaj, ko se prestupa ne stidi (Publilije Siranin)

...

franjo

pre 12 godina

Ovakvo nesto moze da ima opravdanje jedino ako apelacioni sud moze da dokaze da je zrtava, doticni A.A., bio, na primer, mozak u akciji likvidacije Djindjica ili slicno.
Ne znam ko koga kako i koliko treba da kaznjava, ali svi znamo da je suvise blaga kazna za jednog zlocinca istovremeno motiv i ohrabrenje za potencijalnog sledeceg iz skupine spodoba koje ubijaju da bi mucile i jele leseve.

ivann

pre 12 godina

Na svu srecu ne moram, ali da moram, trazio bih azil u bilo kojoj EU zemlji jer se jako bojim da zivim ovde.
Ovo je vise postalo nepodnosljivo.
Ljudi smenimo DS na izborima!! Ne interesuje me, nek dodje ovaj nesposobni Toma na vlast, nista me ne interesuje. DS mora da ode.
Radi se o nasim zivotima.

Proka

pre 12 godina

Ministe Dacicu kako ti se ne upali crvena lampica kada ovako nesto procitas!
Pa gde ces veci dokaz korupcije! Hapsi odmah ovakve sudije!

MI CEMO U EU

pre 12 godina

Nemojte se pitati sto nas nece u EU.
Izbacice vas iz Evropske Unije pre nego sto tamo i dodjete.
Interesuje me da li Tadic, Dacic itd. citaju vesti i da li znaju sta se desava u "Evropskoj" zemlji?

Milan

pre 12 godina

Za ovo učestvovanje u tuči sud nije imao šta drugo nego da konstatuje apsolutnu zastarelost, medjutim kazna za ubistvo je ipak morala biti veća od 15 godina.

Obrenovic

pre 12 godina

Ako su ovo napravili u miru, zamislite što bi takvi radili u ratu, gde nema sudija...
(u istom loncu, 25. mart 2012 16:43)

Ovo je odlicno pitanje, samo sto je (gramaticko) vreme pogresno. Pravo pitanje jeste sta SU takvi RADILI U RATU, pa zato ceo svet ima (zasluzeno) negativan odnos prema nama.

M

pre 12 godina

Ne razumem zasto svi krivite sud. Tuzilastvo nam je smesno. Sudovi su losi, ali tuzilastvo je u totalnom haosu.
Prvo, prosecan tuzilac u Srbiji ima duplo manje znanja i pravnicke inteligencije od prosecnog advokata odbrane. Nacin na koji pisu optuznice i vode pretkrivicni postupak dovoljno govori o svemu.
Drugo, zbog zastarelosti krivicnog gonjenja najvise je krivo tuzilastvo i prvostepeni sud.

cacanka

pre 12 godina

Huligane stancuje Apelacioni sud!
Polako, polako gospodo sudije, kad jednom i stignemo u Evropu vi ste sledeci , samo hoce li tada postojati neki ''alepacioni'' da vas za vasa dela casti kao vi sto castite svakog srpskog huligana i kriminalca.
Vi ste jos veca sramota ove drzave od ovih divljaka!!!

Mirko

pre 12 godina

Ja Vam tvrdim da iza ovoga stoje DSS,SNS,SRS.Ko zna da sabere dva i dva bice mu jasno ko stoji iz paljenja ambasada,divljanju huligana i kome to odgovara.Ja sam ubedjen da to nisu kako ih ovde mnogi nazivaju klerofasisti,nacionalisti,desnicari.Sve to rade zuti koji su u stvari crveni.

samo polako

pre 12 godina

Није добро када народ узме правду у своје руке, а поготово неће бити добро за судије и остале који су буквално саучесници у многим злочинима: одговорни за застаревање случајева, за ослобађање убица и силоватеља који онда понављају дела, за све злочинце који су "од раније познати полицији"... Одговорни за све злочине који су могли бити спречени да су злочинци и дегенерици тамо где им је место.

Weird

pre 12 godina

Hmmm.....

a taj decko sto su ga ubili? jel njemu dosta da bude mrtav 15 godina ili 30?... a .... cekaj... smrt je trajno stanje. znaci za njega nema nazad? hmmm pitam se sta su onda zasluzili oni koji su ga ubili.

meni na poslu ako zastari projekat ili prodje tender a ne prijavimo se = daju otkaz?

ma mora da su sudije zauzete... ne mozes da svima smanjis kaznu ili das manje od zakonskog minimuma a da sve ide na vreme... treba razmisliti... dogovoriti se i tako vreme za cas odleti.

каконама таковама

pre 12 godina

Ево овако: ВОЗИО САМ ПИЈАН и надувао 1.03. Нема шансе да им дам дозволу (иако сам потпуно крив). Идем на застаревање дела. Ако званично признам кривицу испашћу будала :(

Sydney Sam

pre 12 godina

Voleo bih da vidim lica tih sudija iz Apelacionog.Pa futbal je samo igra, neshvatljivo je da ljudi gube zivote.Stara je izreka da u svakoj grupici postoji najmanje jedan *****...

Radoslav

pre 12 godina

Žalosno je što verovatno niko iz vlasti ove komentare i ne čita...Da ih čita bilo bi lako zaključiti da je narod zbog ovakvih postupaka ogorčen a da sudije možda jesu nezavisne ali nikako produktivne za društvo već za pojedinca...i to kojeg... koji je ubio ili koji je učestvovao ui ubistvu...pa da li znate da sam ja strožiju kaznu dobio za nepropisno parkiran automobil...o moj bože...pa kome šaljete poruku...i kakvu...da deca ne smeju da navijaju za svoje klubove jer ih neko može ubiti zbog toga a da se saučesnici čak mogu izvući i bez kazni...i da ako imate vezu koja vam predmet odugovlaci do zastarevanja možete ostati nekažnjeni...šta je tek sa slučajevima koji nisu od ovako javnog značaja...u svakom slučaju neko mora da reaguje... da takve sudije bar stavi na listu nestručnih i da im država zabrani obavljanje posla sudije jer nisu u stanju da vode tako važne procese za zajednicu...ili je cilj da postanemo zajednica huligana...sramota ...i posle da Vam neko kaže da je pravda spora ali dostižna...spora i nedostižna je prava izreka za srpsko pravosudje...

bezimena

pre 12 godina

Društvena "ellita" nam je civilizacijsko DNO, Srbija je i dalje duboko kriminalizovana i nemoralna država, u kojoj su krvave ruke, korupcija, lopovluk, prevara, laž i svaka druga nepodobština poželjno ponašanje, koje se nagradjuje. Presudama, kao što je ova, sudije se konkretno i javno NUDE kriminalcima, kao zaštićeni brendovi.

Nema Srbiji spasa ako ne nadje snage za totalni PREOKRET!

mlekadzija

pre 12 godina

Још један доказ успесно спроведене реформе правосуђа )епизода 38. а биће их још)...

Duci0168

pre 12 godina

Pravosudje koje treba da u propaloj drzavi da narodu volju za bolje sutra je totalno iskrivljeno! Ponekad ne mogu da nadjem razlog da verujem u bolje sutra. Kod Amera,25 to life i gotovo!

nedx11

pre 12 godina

ovo nazalost znaci da je drzava apsolutno nesposobna i obezglavnjena, i znaci to da ce obicni gradjani mozda poceti da "uzimaju" vlast u svoje ruke, sto naravno vodi ka totalnom bezakonju i anarhiji. pa srpski narode, misli malo i o tome, umesto da gledas
sapunice i slusas cecu i jecu...u suprotnom - izumires!

takanori

pre 12 godina

Vrlo jednostavno:

SUDIJE SE PLASE, I ZNAJU DA IH NIKO NECE ZASTITITI, A MISLE I DA SU IM PLATE PREMALE DA BUDU HEROJI, ako su mogli da ubiju premijera ... itd,
i u pravu su.

Samo bi ih trebalo sve posmenjivati.

btw.
mene vise odavno nije sramota da budem Srbin. Od Srbije nista bolje i ne ocekujem.

Upućen

pre 12 godina

Nije kriv apelacioni sud. Praksa je da prvostepeni sud osuđuje na osnovu optužnica koje su potkrepljene glađu medija ( i dnevne politike) a ne činjenicama. Zbog toga i dolazi do ovakvih stvari. U ovom konkretnom slučaju, uprkos osuđujućoj presudi, do danas nije poznato šta se stvarno desilo. U svakom slučaju, kako je vođen postupak ovo je ipak dobra vest. 15 godina je bolje nego 7 koliko je vrlo lako mogla da glasi presuda.

zastarelac

pre 12 godina

Da je neko sudijin mio i drag, ne daj Bože bio na tom mestu u vozu, da li bi sudija bio tako blag i bolećiv, i da li bi dopustio da li bi dozvolio da za drugu dvojicu optuženih za ubistvo - "nаstupi аpsolutnа zаstаrelost krivičnog gonjenjа"?

E TO JE PRAVNA DRŽAVA SRBIJA!!!

pre 12 godina

Lopovima koji pronevere milione stavljaju narukvice,ubicama prepolovljavaju kazne a moj muž koji je 7 puta operisan,stalno je na terapiji kao transplantirani bolesnik,on mora da odleži 5 dana zatvora jer nije vezao pojas u automobilu a nema da plati!

Doduše,postoji nešto što ga čini gorim od dve gore navedene grupe:
1.nikada ništa nije učinio protiv zakona
2.nema kumovskih veza među političarima,sudijama i policijom!!!

Sladjana

pre 12 godina

Odluka je doneta u skladu sa zakonom koji je važio u vreme izvršenja dela. Krivični zakonik menjao se i jedan od izmenjenih počeo je da važi 1. januara 2006. godine. Ali, da se vratimo na konkretan slučaj. Član 45. kaže da kazna ne može da bude duža od 30 niti kraća od 20 godina. Izuzetno, može da se izrekne 40 godina za teško ubistvo (postoje opisane okolnosti kakvo je) ali ne može da se izrekne licu koje nije napunilo 21 godinu života. Iz teksta se vidi da je delo izvršeno 2005, dakle, pre izmene Krivičnog zakonika, ali ne i koliko okrivljeni imaju godina. Drugim rečima, Apelacioni sud je smanjio kaznu u skladu sa zakonom i činjenicama i okolnostima koje mi ovde ne znamo.

Upućen

pre 12 godina

Nije kriv apelacioni sud. Praksa je da prvostepeni sud osuđuje na osnovu optužnica koje su potkrepljene glađu medija ( i dnevne politike) a ne činjenicama. Zbog toga i dolazi do ovakvih stvari. U ovom konkretnom slučaju, uprkos osuđujućoj presudi, do danas nije poznato šta se stvarno desilo. U svakom slučaju, kako je vođen postupak ovo je ipak dobra vest. 15 godina je bolje nego 7 koliko je vrlo lako mogla da glasi presuda.

Mirko

pre 12 godina

Ja Vam tvrdim da iza ovoga stoje DSS,SNS,SRS.Ko zna da sabere dva i dva bice mu jasno ko stoji iz paljenja ambasada,divljanju huligana i kome to odgovara.Ja sam ubedjen da to nisu kako ih ovde mnogi nazivaju klerofasisti,nacionalisti,desnicari.Sve to rade zuti koji su u stvari crveni.

Sladjana

pre 12 godina

Odluka je doneta u skladu sa zakonom koji je važio u vreme izvršenja dela. Krivični zakonik menjao se i jedan od izmenjenih počeo je da važi 1. januara 2006. godine. Ali, da se vratimo na konkretan slučaj. Član 45. kaže da kazna ne može da bude duža od 30 niti kraća od 20 godina. Izuzetno, može da se izrekne 40 godina za teško ubistvo (postoje opisane okolnosti kakvo je) ali ne može da se izrekne licu koje nije napunilo 21 godinu života. Iz teksta se vidi da je delo izvršeno 2005, dakle, pre izmene Krivičnog zakonika, ali ne i koliko okrivljeni imaju godina. Drugim rečima, Apelacioni sud je smanjio kaznu u skladu sa zakonom i činjenicama i okolnostima koje mi ovde ne znamo.

ivann

pre 12 godina

Na svu srecu ne moram, ali da moram, trazio bih azil u bilo kojoj EU zemlji jer se jako bojim da zivim ovde.
Ovo je vise postalo nepodnosljivo.
Ljudi smenimo DS na izborima!! Ne interesuje me, nek dodje ovaj nesposobni Toma na vlast, nista me ne interesuje. DS mora da ode.
Radi se o nasim zivotima.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

@sale брате, знам шта је стид!
Ја већ одавно (од како су се социјалисти вратили на власт у пуном капацитету-са коферче мајстором) кад путујем кући/у Србију, (пошто живим у иностранству) при чекирању карте на аеродрому, сачекам да сви путници прођу (осврнем се около, да се увјерим, да ме неко не види и не чује),па тихо и брзо промрмљам службенику: To Belgrade.
(А) ова најновија/фришка срамота доказује, да нама не требају душмани; имамо ми апелациони/врховни суд.

Bari1991

pre 12 godina

A sta drugo moze Apelacioni Sud ? Kad Ceci daju narukvicu, kako sad ovim ubicama da daju po 40 god ? Ne ide, mora svima jednako
(Pera, 25. mart 2012 12:29)

Hajde ne lupetaj,mesas babe i zabe.To su dva slucaja koja nemaju veze jedan sa drugim.Da li bi voleo da si ti ili neko tvoj bio u tom vozu i na meti ubice???Kakve veze ima brutalno ubistvo sa nepravilnim transferom???

M

pre 12 godina

Ne razumem zasto svi krivite sud. Tuzilastvo nam je smesno. Sudovi su losi, ali tuzilastvo je u totalnom haosu.
Prvo, prosecan tuzilac u Srbiji ima duplo manje znanja i pravnicke inteligencije od prosecnog advokata odbrane. Nacin na koji pisu optuznice i vode pretkrivicni postupak dovoljno govori o svemu.
Drugo, zbog zastarelosti krivicnog gonjenja najvise je krivo tuzilastvo i prvostepeni sud.

srba

pre 12 godina

tako je i ziveli ,na zdravlje
treba sve da rehabilitujemo sto se rehabilitovati moze,pokupite jos zemunce i daj ljudima nek vode drzavu,koji ce nam evropa,imamo rusiju i svi u 10 veku, ruska demokratija to je deviza sta nama treba
i daj da izjurimo sve ambasadore koji ne misle kao mi jer mi smo najveca sila i zbog toga nas svi mrze sto smo lepi,pametnii zivimo fino ni muvu da gazimo,svi su na nas ljubomorni i ne znamo sta cemo... (nije za objavljivanje)

каконама таковама

pre 12 godina

Ево овако: ВОЗИО САМ ПИЈАН и надувао 1.03. Нема шансе да им дам дозволу (иако сам потпуно крив). Идем на застаревање дела. Ако званично признам кривицу испашћу будала :(

Ovo nema nikakvog smisla

pre 12 godina

Ljudi, ovo nije vise podnosljivo, nesto hitno mora DA SE MENJA!

Sudovi treba da se raspuste, pravni fakultet treba da se ukine, sudije SVI, ali SVI na ulicu, da traze drugi posao. Ako ne nadju i crknu gladni, nece mi biti ni malo zao!
Zastareo zlocin, pa sto niste zavrsili *@&#^* JEDNI sudjenje na vreme, onda ne bi zastareo? Iz ciste OBESTI usli su i napravili masakr, i sad kao popravice se za 15 godina, a ovi nema veze, zastarelo je!
Mogli ste da kvalifikujete da su samo nemo posmatrali i slucajno se nasli tu pa da im se isplati odsteta za pretrpljeni strah.

Strasno

takanori

pre 12 godina

Vrlo jednostavno:

SUDIJE SE PLASE, I ZNAJU DA IH NIKO NECE ZASTITITI, A MISLE I DA SU IM PLATE PREMALE DA BUDU HEROJI, ako su mogli da ubiju premijera ... itd,
i u pravu su.

Samo bi ih trebalo sve posmenjivati.

btw.
mene vise odavno nije sramota da budem Srbin. Od Srbije nista bolje i ne ocekujem.

nbp

pre 12 godina

Nisam pobornik revolucija... ALI zaista mislim da je najbolje da se OTPUSTE SVE SUDIJE u Srbiji, svi do jednog. Onda novi konkurs, pod patronatom Evrope, a uz konkurs i obuka. Možda se neki isti zaposle. Mnogi neće. Ali ne da "reformu pravosuđa" vode u kafani tadašnji "vođa iz senke" Dušan Petrović i koalicioni partneri, pa neukoj Malovićki i lukavoj Mesarovički daju da je sprovedu. "Reforma pravosuđa" je izvedena po partijskoj liniji, a skandali i vređanje ljudi i zdarvog razuma se nastavljaju. Pesma "Zenica Blues" je ozbiljna u odnosu na realnost u Srbiji. Ubiješ čoveka sa predumišljajem - slučaj ili zastari ili odležiš par godina. U toj pesmi se pominje neverovatnih 12 godina...

bezimena

pre 12 godina

Društvena "ellita" nam je civilizacijsko DNO, Srbija je i dalje duboko kriminalizovana i nemoralna država, u kojoj su krvave ruke, korupcija, lopovluk, prevara, laž i svaka druga nepodobština poželjno ponašanje, koje se nagradjuje. Presudama, kao što je ova, sudije se konkretno i javno NUDE kriminalcima, kao zaštićeni brendovi.

Nema Srbiji spasa ako ne nadje snage za totalni PREOKRET!

Milan

pre 12 godina

Za ovo učestvovanje u tuči sud nije imao šta drugo nego da konstatuje apsolutnu zastarelost, medjutim kazna za ubistvo je ipak morala biti veća od 15 godina.

Sasa

pre 12 godina

Pa za koga cete da glasate?
Ja sam hteo za Zelene, ali sam video da su na listi sa Zutima.
Ako na listi bude bila Piratska Partija, glasacu za njih.
Svi ostali, ali svi do jednog ce i dalje da vode zemlju u ovom pravcu.
Zajedno sa nama na ulici ce setati ubice i huligani.

izborko

pre 12 godina

ne nije DS kriv za ovo,Ceda,Vucic,Kostunica,Muftija novopazarski,Velja...oni su krivi jer su oni postavljali sudije,zar ne?
sramota...jedna jedina rec.

Čiča Gorio

pre 12 godina

Veeeelika vikend akcija u vašem Apelacionom sudu! Sve kazne snižene za čak 50%! Poseban popust za huligane i navijače! Uštedite vreme divljajući! Vaš Apelacioni sud! :)

ha ha komentar

pre 12 godina

Slobodan Homen (11.12.2009.):
Ja ne bih konkretno komentarisao presudu od 30. godina, jer je još uvek prvostepena i nije pravosnažna, ali mislim da adekvatno i oštro kažnjavanje učiniocima krivičnih dela je jedini način da država stane na put svim oblicima nasilja. Ono što smo mi uradili kao izvršna vlast, odnosno Skupština koja je usvojila zakone,je da smo izuzetno pooštrili kaznenu politiku, kada su u pitanju ovi oblici krivičnih dela. Ja verujem da će novi sudovi pogotovo od 1. januara 2010. godine na adekvatan način primenjivati nove zakone. Vrlo je važno da svaki počinioc krivičnog dela dobije kaznu, ali ne samo odgovarajuću kaznu, nego već u odgovarajućem vremenskom periodu. Ako se kazna izrekne u periodu dužem od godinu dana ili na maksimalno dve godine onda se obesmišljava pravda kao takva.

Marko

pre 12 godina

Ovo je već drugi put da apelacioni sud prepolovljava kazne navijačima. I to u slučaju od pre 7 godina. Pitam se samo kako ova država misli da se obračuna sa ološem.

pera

pre 12 godina

Ovakve i slične vesti odštampajte, ponesite sa sobom na glasanje, pročitajte ih dobro, pažljivo, pogledajte listić i onda uradite šta mislite da je ispravno.

besna glista

pre 12 godina

Zasto jednostavno ne legalizujete ubistva? Narocito ona motivisana bilo kojom vrstom bezumne mrznje. Lakse bi vam bilo. Ne bi smo morali da se pravimo da zivimo u normalnoj drzavi...

smesko

pre 12 godina

Aman, vise, moze li neko da nam kaze koji su to ljudi koji sede u Apelacionom sudu i sta oni rade?! Ko ih je tamo postavio?! Sa kojim ciljem?! Pa taj Apelacioni sud deluje kao najobicnija pijaca na kojoj mozete da kupite smanjenje ili potpuno ukidanje kazne!!! Katastrofa!!!

dumpeverest

pre 12 godina

Jadno jadno jadnooo... Sramota za nase drustvo, za nas narod.. za nasu zemlju.... Jos da Nikolic pobedi i ja sam odavde zauvek otisao... Student sam i zelim normalno da zivim.

Živeo Dexter

pre 12 godina

Hoćemo porotu! Odluka više običnih građana je merodavnija od odluke jednog potkupljivog sudije! Ovo je postalo maltene da si sam kriv što te neka kretenčina ubila. A najgore je što se mi samo čudimo i ljutimo, a oni teraju svoje i primaju državnu platu i individualni mito zajedno. I opet im nije dosta.

Ugroženi građanin

pre 12 godina

Naravno, ubice na slobodi, a običan građanin za najobičniju prosto-proširenu psovku dobiju doživotnu robiju... Dvostruki standard, nema šta....

nezadovoljan

pre 12 godina

prepolovljene kazne ubicama tatona, ceca izasla iz kuce, uhapsen kimi u makedoniji (kako li je tamo dospeo), smanjena kazna policajcu sto je pucao momku u glavu na novom beogradu...
mislite o tome

Obrenovic

pre 12 godina

Ako su ovo napravili u miru, zamislite što bi takvi radili u ratu, gde nema sudija...
(u istom loncu, 25. mart 2012 16:43)

Ovo je odlicno pitanje, samo sto je (gramaticko) vreme pogresno. Pravo pitanje jeste sta SU takvi RADILI U RATU, pa zato ceo svet ima (zasluzeno) negativan odnos prema nama.

Proka

pre 12 godina

Ministe Dacicu kako ti se ne upali crvena lampica kada ovako nesto procitas!
Pa gde ces veci dokaz korupcije! Hapsi odmah ovakve sudije!

pop

pre 12 godina

Alo bre, nacinjeno je ubistvo, i to ne iz nehata, nego iz ciste namere da se neko ubije. Za to treba da je osudjen na 40 godina zatvora, a ne na 30, a ovo smanjenje je tolika sramota, da se ne treba ni komentaristati. Objaviti sliku sudije, ime i prezime sudije, koji je za ovo zasluzan!

sudovi sve po starom

pre 12 godina

Lagano je neko dozvolio da zastari slucaj...a ovom majstoru prepolovili...mozda ako bude dobar da mu date uslovnu, siguran sam da sada zna kako nije lepo ubiti nekog i pokusati ubiti jos dvojicu...nece on vise...sigurno...fuj!

Petar

pre 12 godina

Ovo vec postaje praksa. Mozda treba amnestirati sve teske zlocince, pa da se lepo srpski koljemo po ulicama, vozovima, njivama ? Za ostale: pljackase miliona,tradicionalno porodicno nasilje,raspirivace mrznje, klerofasiste itd. dodeliti narukvice-nanogice. Ovo bi dalo veliki elan napredovanju Srbije u svakom pogledu, narocito ekonomskom, jer bi postali lider u regionu (pa i sire) po proizvodnji narukvica - nanogica.

6. Oktobar (dan koji se jos nije desio)

pre 12 godina

u prevodu, ''sad si to uradio i nikad vise'' ili ''no, no, sledeci put''... ponosim se reformisanim pravosudjem i pravnom drzavom, nego aj vi lepo pohapsite one sto prodaju carape i gace po prolazima, tu lezi najvece zlo i propast drustva, a manite se ubica, nisu oni opasni

ROMAN

pre 12 godina

Opet taj famozni Apelacioni sud!Pa moze li se znati(a moze)koje su to sudije koje dopustaju da ubice dobijaju minimalne kazne ili bivaju oslobodjene?Ko radi u tom Apelacionom sudu i ima li nad njima neko iznad?Zivo me interesuje i potrudicu se da to lizno saznam u najskorije vreme.Kriminal pod plastom(propale)drzave.

gorca

pre 12 godina

Sudije, nije vase samo da utvrdjujete koja ce kazna "u dovoljnoj meri uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela" nego treba malo da se bavite i pravdom!

posmatrač

pre 12 godina

Izgleda da žrtve nisu bitne. Sram vas bilo...
Bojan Majić nema pravo ni na pravdu...
Znate li šta postižete ovakvom kaznenom politikom ? Samo je pitanje dana kad će celo stanovništvo da se naoruža do zuba i uzme pravdu u svoje ruke.

Čveger

pre 12 godina

Evo ovde možete reći apelacionom sudu šta zaista mislite o njima.
http://www.bg.ap.sud.rs/lt/articles/o-apelacionom-sudu/kontakt/

Ako skrolujete sajt na dole videćete i njihovu "krilaticu": Geminat peccatum, quem delicti non pudet – udvostručuje greh onaj, ko se prestupa ne stidi (Publilije Siranin)

...

MI CEMO U EU

pre 12 godina

Nemojte se pitati sto nas nece u EU.
Izbacice vas iz Evropske Unije pre nego sto tamo i dodjete.
Interesuje me da li Tadic, Dacic itd. citaju vesti i da li znaju sta se desava u "Evropskoj" zemlji?

franjo

pre 12 godina

Ovakvo nesto moze da ima opravdanje jedino ako apelacioni sud moze da dokaze da je zrtava, doticni A.A., bio, na primer, mozak u akciji likvidacije Djindjica ili slicno.
Ne znam ko koga kako i koliko treba da kaznjava, ali svi znamo da je suvise blaga kazna za jednog zlocinca istovremeno motiv i ohrabrenje za potencijalnog sledeceg iz skupine spodoba koje ubijaju da bi mucile i jele leseve.

Aleksandar

pre 12 godina

Srbija je BANANA drzava!
(Sion, 25. mart 2012 14:06)

Ne vredjaj banane! Banana je voce koje je nastalo izuzetnim naporom i usavrsavanjem kroz milenijume a i dan-danas istu nije lako gajiti. Srbija je susta suprotnost toga. U najbolju ruku bi mogli biti gloginja drzava. Mada je i kvalifikacija 'drzava' za entitet zvani Srbija cesto preterani kompliment.

Choban

pre 12 godina

Ništa se vi ne brinite,sad će oni da oslobode i Kalinića,Bojovića i ostale kanibale. Bojovića zato što je šeretski poslao poljubac svima iz Španije!!
He he he Srbija lider u......

Nikola

pre 12 godina

Meni nasli dzoint na Exitu, 2 godine uslovno, ne smam ni ulicu na crveno da predjem (sve je to ok).
Pustili likove koji su sipkama i lancima prebijali ljude po vozu.
Ispade ja veci kriminalac od ovih ubica (e to nije ok).

Nece ova drzava napred na ovaj nacin.
Tuga.

if i live in the banana state, it doesn't mean that i'm bananaman

pre 12 godina

Ova vest me uopšte ne iznenađuje. Tog momka neće promeniti ni 50 godina zatvora, zato bi bilo bolje da se neki rudnik ogradi bodljikavom žicom i smestiti ovog momka i njemu slične na društveno-korisni rad.

Dejan, Alberta

pre 12 godina

Meni stvarno vise nije jasno. Kako je moguce da se svakom huliganu smanjuje kazna? Ko to finansira ? Svi ti klinci nemaju prvo mozga, a nemaju ni toliko para da bi sudije mogli da 'lobiraju' da im smanje kaznu ili ne procesuiraju. Znaci, ili sudstvo uzima i mrvice ili neka jaca politicka strana to finansira?

mlekadzija

pre 12 godina

Још један доказ успесно спроведене реформе правосуђа )епизода 38. а биће их још)...

cacanka

pre 12 godina

Huligane stancuje Apelacioni sud!
Polako, polako gospodo sudije, kad jednom i stignemo u Evropu vi ste sledeci , samo hoce li tada postojati neki ''alepacioni'' da vas za vasa dela casti kao vi sto castite svakog srpskog huligana i kriminalca.
Vi ste jos veca sramota ove drzave od ovih divljaka!!!

zastarelac

pre 12 godina

Da je neko sudijin mio i drag, ne daj Bože bio na tom mestu u vozu, da li bi sudija bio tako blag i bolećiv, i da li bi dopustio da li bi dozvolio da za drugu dvojicu optuženih za ubistvo - "nаstupi аpsolutnа zаstаrelost krivičnog gonjenjа"?

iv13

pre 12 godina

Tako, tako. Oslobodite ih, dajte im nozeve u ruke, palice, vatreno oruzje, ubacite im pakovanje viskija, da se oraspoloze, ljubi ih majka.


Koja zemlja, covece... BANANA.

google pamti

pre 12 godina

Bojan Majić (28) iz Beograda izboden u vozu Beograd - Bar
Navijači Rada ubili mladića
Bojan je u četvrtak uveče sa drugovima krenuo u Sutomore kod devojke. Na stanici u Rakovici u vagon je upalo 15 navijača, pajserom su provalili vrata kupea, a jedan od njih ga je ubo u vrat. Njegovog druga Ognjena Nikolića, koji je pokušao da mu zaustavi krvarenje, lakše su povredili
http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2005/08/06/srpski/H05080501.shtml

draganzr

pre 12 godina

odlaganje, zastarelost i smanjivanje kazni huliganima je ocigledno najefikasniji deo reformisanog sudstva! svi ti mladi agresivni ljudi su potencijalni heroji i velike patriote u slucaju nekog ponovnog rata. to je jedini razlog koji mi pada na pamet kada je blagonaklonost naseg sudstva u pitanju prema gore navedenim.

elvis

pre 12 godina

Prezime mu je Hrvatin, a ne Horvatin, ali nije ni važno. Odluka je apsolutno skandalozna. Eto njega za samo par godina napolju da opet kolje po vozovima, stadionima, ulicama. Bravo "reformisano sudstvo".

Sale

pre 12 godina

Ovo je sramota! Zasto ubicama smanjiti kazne? Treba ih povecavati u ovoj drzavi a ne smanjivati! Sudija, sram te bilo, kako li zivis sam sa sobom da mi je znati...

filatelista

pre 12 godina

greota je da u svom ispunjenom životu stoka još nekoga ne ubije, pa upola manja kazna.... samo jedna želja uvaženim članovima veća Apelacionog suda... ne dao Bog da jednog dana neko vaš ide vozom na utakmicu i nikad se ne vrati.

zexx

pre 12 godina

Evo opet se isto desava..Ovakva vladavina tzv ''prava'' moze samo da uspe u Srbiji.
Heroji koji razotkriju drumsku mafiju budu kaznjeni a ubice i siledzije nagradjeni..Ko zapravo uopste upravlja Srbijom?!

lova

pre 12 godina

Oslobodite sve kriminalce i ubice,neka slobodno setaju,ubijaju i pljackaju,kada ih vec tako milujete i oslobadjate.Ovo je zemlja bez pravde,puna lopova i kriminalaca u svim segmentima drustva,najgori su oni u drzavnom vrhu,od njih sve i potice,za primer.Kada se oni budu osudili i preispitali o poreklu svoga bogatstva bice i promena na bolje,do tada ostaje produzetak bede,nepravde i lopovluka,stradace kao i do sada nevini,od besnih i naduvanih otetim od drustva.

sramota!

pre 12 godina

samo vi prepolovljavajte kazne,pa ce svaki dann biti sve vise ubistava.vi ste najveća sramota ove zemlje,vi sudije.direktno ste odgovorni za stanje u drustvu vi i advokatska klika koja bukvalno laže za pare.

Alex

pre 12 godina

Pitajte roditelje ubijenog da li ce kazna ""u dovoljnoj meri uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela"....Sramota!

pchelicazolja

pre 12 godina

Neko bi trebalo da se pozabavi radom Apelacionog suda u ovim slučajevima, previše slučajnosti da se huliganima prepolovljavaju kazne

sasa

pre 12 godina

auf, muka mi pripala dok citam ovaj clanak. cuj, prvobitno osudjen na 8 godina i 11 meseci jer je pomogao ubici da ubije nekog nasumicnog coveka u vozu, ali ipak nece sedeti ni dan u zatvoru jer je jelte zastareo slucaj?!?!?!?!?!?!?!?!??!!? hmm, za svaki zastareo slucaj, treba neko da snosi DEBELE posledice.

Vazi sto cu da postujem zakone!!

pre 12 godina

Ma idi bre vise je sramota i uzas, svaki dan slusam kako je nekom k'o daje sebi zapravo da oduzme neciji zvot, prepolovljena kazna ili u najgorem slucaju pusten na slobodu, a da pritom nije posteno odlezao svoje grehe. Uzas, ovo vise nije ona poznata "ovo je Srbija" ,vec rusi logiku "covecanstva". I vi trazite neku Evropu, pa ja da sam u toj Evropi nikad vas ne bi' pustio u istu sve dok se ne dovedete u red, sram vas bilo-poruka za one koji su na vlasti i one koji prepolovljavaju kazne i pustaju ubice na slobodi-.!!

r

pre 12 godina

Ubiti nekoga jer ne navijate za isti fudbalski tim??? Pa ove treba zatvoriti dozivotno samo da se gen idiotizma ne prenosi dalje, a onom ko ih zatvori, Darvinova nagrada za iskorenjavanje idiotizma u ovoj drzavi. Sutra ce taj isti da ima 10oro dece koji ce biti jos gluplji i suroviji od njega. Ko su te sudije? Kojom logikom? Ovo je drzava gde je na delu teror nenormalnih idiota nad normalnim ljudima. Dokle????

Cici Kg

pre 12 godina

Sramota!!!
U ovoj zemlji pojedinci koji su učestvovali u ubistvu protivničkog navijača su dobili manju kaznu nego u engleskoj pojedinci koji utrče na teren.
Izgleda Englezi više cene svoju travu nego mi Srbi život čoveka.
Po ko zna koji put se pokazalo da su huligani i drugi izgrednici, razbojnici, lopovi, kriminalci i njima slični u ovoj zemlji privelegovaniji u odnosu na obične, normalne građane. Nije ni čudo što mladi odlaze, pogotovu oni koji najviše vrede. Jer je to normalno zbog ovakvog stanja u društvu.
Ovo ubistvo je izvedeno na jako svirep način. Ko je odgovoran za to što je za neke ovaj slučaj zastareo?
Velika Sramota.

Vlada

pre 12 godina

dno dna. vecina je komentarilasala sudije, ministre, Homena, naravno sa pravom... na zalost, ja prvi i dalje sedim i pr***dim i nerviram se pisuci po netu, a nista to promeniti nece... :(

belilistic

pre 12 godina

Opet apelacioni?Dokle bre ljudi,sta bi bilo da je vase dete u pitanju?Pravosudje je rak rana ovog drustva,odluke koje samo nanose sramotu i omalovazavaju zdrav razum.

maximus

pre 12 godina

smanjiti kaznu za 15godina nije malo to izgleda samo kod nas ima,u normalnim zemljama mediji bi sudiju gonili danima da daje ostavaku i javnost isto,nebi to proslo tek tako ili kao sto sojic kaze :to nece da moze!

Sydney Sam

pre 12 godina

Voleo bih da vidim lica tih sudija iz Apelacionog.Pa futbal je samo igra, neshvatljivo je da ljudi gube zivote.Stara je izreka da u svakoj grupici postoji najmanje jedan *****...

pravnik

pre 12 godina

Za kriv.delo učestvovanje u tuči jeste nastupila apsolutna zastara. Ali zastara nije nastupila za podstrekavanje na ubistvo, na pomaganje u ubistvu, za zločinačko udruživanje, za ugrožavanje bezbednosti i za još masu krivičnih dela koja su se mogla staviti na teret "oslobođenima", ali tužilaštvo, naravno nije razmišljalo o prekvalifikaciji kriv.dela.
Za zastaru nije kriv Apelacioni sud, osim ako je kod njih predmet stajao više od 6-7 meseci, u odnosu na kriv.delo koje je optuženima stavljeno na teret oni su nažalost samo primenili zakon.
Ali.... za prepolovljavanje kazne direktnom ubici, nemam komentar osim da se veće Apelacionog suda zapita da li bi smanjivalo kaznu da je žrtva ne daj bože njihovo dete.
Još veća tragedija je u tome što su "oslobođeni" sigurno bili u pritvoru, a nisu osuđeni, pa će sad lepo da tuže državu što su bili u pritvoru i da dobiju lepe pare. Užas......
Posle ovakve odluke, sramota me je što sam se školovao i što se bavim pravom u ovakvom okruženju.

Adam

pre 12 godina

Sta tacno ovim cinom pokusavate da isprovocirate? Koja je svrha...uskoro od obicnih, normalnih ljudi necete moci da izadjete na ulicu. Nije poenta sto treba da se stidite, poenta je u tome sto ce oslibadjanje huligana isprovocirati huligansko ponasanje prema vama, od ljudi koji uopste nisu huligani danas.

jovanvrdlovski

pre 12 godina

Pa ovo je ludnica...Ko postavlja te sudije? Srbija sa ovakvom vlašću i ovakvim deljenjem pravde ne zaslužuje da bude član ni centralnoafričke unije. To bi bila uvreda za afrikance.

icd

pre 12 godina

Sudstvo na sud! Zato smo katastrofalno drustvo, svi mogu da rade sta hoce, da ubiju, izadju za par godina... Ili zastareva... Da imam tu moc i vlast, odmah bih uveo rigorozno sudstvo i visoke kazne! Ovo je karikatura od sudstva, neciji zivot izgubljen, necija majka, necija cerka, sin, brat, otac i sl... Kao da ne vredi zivot ni pisljiva boba. Jesu li nam sudije autisticni?!?

Gradjanin Q

pre 12 godina

Pa sta radi taj Apelacioni sud???? Ko sedi tamo? Dokle vise?

Za sva teska krivicna dela ispod 10 godina je smesno (jer samo 10 godina ih ili opameti ili umiri). Za njih je 3-4 godine zatvora nagrada u kriminalnom svetu. Tamo upoznaju nove idiote i izadju jos ludji.

dex

pre 12 godina

zaklao coveka ko svinju,a sud ocekuje da ce da bude bolji covek za 15 godina. e pa nece taj nikad biti bolje covek!! dozivotna robija sluzi da zastiti drustvo od divljaka koji se ne uklapaju u tekovine civilizacije, a ne da bi popravljala takve divljake!!!!

stojko

pre 12 godina

Kada su ih našli, napali su ih i jednog od njih, A.A. , kako je rečeno u presudi, Horvatin je usmrtio nožem a drugog ubo dva puta u grudi.

Za ovako nesto "samo" 15 godina!?...A covek sto je Velji Ilicu lupio cvrgu dobio 2 godine!!.....Srbija medj' bananama....

bandere cekaju

pre 12 godina

Dokle ve bre vise ovi iz apelacionog suda da se ovako ponasaju?!Nemojte bre narodu da gurate prst u oko.Ja jos nisam cuo nijednu njihovu odluku a da je normalna.Sve su van pameti potpuno.

Radoslav

pre 12 godina

Žalosno je što verovatno niko iz vlasti ove komentare i ne čita...Da ih čita bilo bi lako zaključiti da je narod zbog ovakvih postupaka ogorčen a da sudije možda jesu nezavisne ali nikako produktivne za društvo već za pojedinca...i to kojeg... koji je ubio ili koji je učestvovao ui ubistvu...pa da li znate da sam ja strožiju kaznu dobio za nepropisno parkiran automobil...o moj bože...pa kome šaljete poruku...i kakvu...da deca ne smeju da navijaju za svoje klubove jer ih neko može ubiti zbog toga a da se saučesnici čak mogu izvući i bez kazni...i da ako imate vezu koja vam predmet odugovlaci do zastarevanja možete ostati nekažnjeni...šta je tek sa slučajevima koji nisu od ovako javnog značaja...u svakom slučaju neko mora da reaguje... da takve sudije bar stavi na listu nestručnih i da im država zabrani obavljanje posla sudije jer nisu u stanju da vode tako važne procese za zajednicu...ili je cilj da postanemo zajednica huligana...sramota ...i posle da Vam neko kaže da je pravda spora ali dostižna...spora i nedostižna je prava izreka za srpsko pravosudje...

Milan Krstić

pre 12 godina

Možda grešim ali Apelacioni sud je do sada uglavnom smanjivao kazne i ukidao...sumnjam da tu sede veći kriminalci od onih kojima se sudi...sramota...

Dusan

pre 12 godina

Halo komentatori,
nema svrhe komentarisati ovakve postupke suda jer to cita samo (privilegovana) grupa ljudi. Svrhe bi bilo kada bi ste izasli na ulice i trazili od vlasti drzave da rasformira sudove koji donose kriminalne presude.

zoki

pre 12 godina

Koliko ja shvatam pravdu , manja kazna od maksimalne moze da se izrece samo kada ima olaksavajucih okolnosti . Evo opisa dogadjaja: "
Navijači Rada ubili mladića
Bojan je u četvrtak uveče sa drugovima krenuo u Sutomore kod devojke. Na stanici u Rakovici u vagon je upalo 15 navijača, pajserom su provalili vrata kupea, a jedan od njih ga je ubo u vrat. Njegovog druga Ognjena Nikolića, koji je pokušao da mu zaustavi krvarenje, lakše su povredili "

Traziti od sudije da obrazlozi javnosti svoju odluku on takodje mora da odgovara !

ANDROID™

pre 12 godina

Nije ne moguce da u prvom stepenu sud pogresi i da postoji potreba da visi sud u nekim slucajevima izmeni odluku prvostepenog suda...

ALI

To podrazumeva da u nekim slucajevima sud umanji kaznu a u nekim drugim uveca kaznu. Greske se ne dogadjaju samo u jednom smeru. Realno bi bilo za ocekivati neki procenat koji je 50:50.

U Srbiji taj odnos je 99:1 u korist smanjenja kazne. Ja zapravo ne znam ni za jedan slucaj povecanja kazne.

To govori da su sudije najvisih sudova u Srbiji KORUMPIRANE, i nadam se da ce doci dan kada ce i oni ODGOVARATI.

Njihova odgovornost nije samo odgovornost za pojedine slucajeve vec odgovornost od sireg drustvenog znacaja i dozivotna kazna bi bila vise nego blaga za te "sudije" kriminalce.


Razloge za ovakvo stanje treba traziti u Članu 364. stav 4.

Gradjani Srbije. Vi, u slucaju da vas neko napadne ili vam ucini kakvo zlo NEMATE PRAVO, kao osteceni, cak ni na zallbu. Onaj koji vam je nesto ucinio, povredio vas, dakle kriminalac ima pravo a vi NEMATE PRAVO.

Kriminalac moze da ulozi zalbu, to moze njegov branilac, brdo nekakvih rodjaka i lica sa kojima je u bilo kakvoj zajednici itd. ali vi NE MOZETE.

Vi gradjani Srbije NEMATE PRAVO.

igor

pre 12 godina

Divnu poruku sudije salju huliganima i ubicama...
gde ce im dusa? da li je kazna da mladi ubica izadje iz zatvora sa 35 godina???on ima ceo zivot pred sobom,a njegova zrtva se ne moze vratiti.
Kada nema smrtne kazne,ni dozivotne,30 godina je minimum.
Sudije smeniti odmah!

lokal patriota

pre 12 godina

ja ne znam sta je pouka ovakve 'presude' ... jedan zivot je izgubljen a monstrumi-ubice vraceni na slobodu uz pretnju prstom 'no-no da vise to radite' ...

Krstic

pre 12 godina

Citamo odih dana da su razne grupe kriminalaca razbijene sto nas verujem jako raduje.Izgleda da je trziste kriminalaca opalo,pa je Apelacioni sud resio da ga osvezi sa starim snagama koji su bili na oporavku u razno raznim vaspitnim ustanovama.Postoji li jos negde rubrika:neverovatno ali istinito.Kud plovi ovaj brod.

samo polako

pre 12 godina

Није добро када народ узме правду у своје руке, а поготово неће бити добро за судије и остале који су буквално саучесници у многим злочинима: одговорни за застаревање случајева, за ослобађање убица и силоватеља који онда понављају дела, за све злочинце који су "од раније познати полицији"... Одговорни за све злочине који су могли бити спречени да су злочинци и дегенерици тамо где им је место.

gasi svetlo, zatvaraj vrata

pre 12 godina

Ako nastave sa ovako uspesnom reformom pravosudja, uskoro ce za ubistvo da se placa novcana kazna, verovatno uslovna.

nedx11

pre 12 godina

ovo nazalost znaci da je drzava apsolutno nesposobna i obezglavnjena, i znaci to da ce obicni gradjani mozda poceti da "uzimaju" vlast u svoje ruke, sto naravno vodi ka totalnom bezakonju i anarhiji. pa srpski narode, misli malo i o tome, umesto da gledas
sapunice i slusas cecu i jecu...u suprotnom - izumires!

Weird

pre 12 godina

Hmmm.....

a taj decko sto su ga ubili? jel njemu dosta da bude mrtav 15 godina ili 30?... a .... cekaj... smrt je trajno stanje. znaci za njega nema nazad? hmmm pitam se sta su onda zasluzili oni koji su ga ubili.

meni na poslu ako zastari projekat ili prodje tender a ne prijavimo se = daju otkaz?

ma mora da su sudije zauzete... ne mozes da svima smanjis kaznu ili das manje od zakonskog minimuma a da sve ide na vreme... treba razmisliti... dogovoriti se i tako vreme za cas odleti.

Duci0168

pre 12 godina

Pravosudje koje treba da u propaloj drzavi da narodu volju za bolje sutra je totalno iskrivljeno! Ponekad ne mogu da nadjem razlog da verujem u bolje sutra. Kod Amera,25 to life i gotovo!

E TO JE PRAVNA DRŽAVA SRBIJA!!!

pre 12 godina

Lopovima koji pronevere milione stavljaju narukvice,ubicama prepolovljavaju kazne a moj muž koji je 7 puta operisan,stalno je na terapiji kao transplantirani bolesnik,on mora da odleži 5 dana zatvora jer nije vezao pojas u automobilu a nema da plati!

Doduše,postoji nešto što ga čini gorim od dve gore navedene grupe:
1.nikada ništa nije učinio protiv zakona
2.nema kumovskih veza među političarima,sudijama i policijom!!!