Utorak, 20.03.2012.

14:26

Mirina knjiga okupila drugove

Hadži Dragan Antić i Momir Bulatović predstavili u Beogradu zbirku tekstova Mirjane Marković. Tom prilikom su govorili i o ubijenom novinaru Slavku Ćuruviji.

Izvor: B92

Mirina knjiga okupila drugove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Hanibal Lektor

pre 12 godina

"Destierrada e imperdida", verovatno ne kao "Prognana i neizgubljena" vec kao "Odvojena od zemlje a neporazena", neizgubljena je kao u 'bitka koja nije izgubljna'. Ja ucim spanski, ili na hrvatskom: ja UCIM spanski, dok je na bosanskom to sasvim drugacije i glasi: ja UCIM spanski!

palidrvce.77

pre 12 godina

Skupilo se drustvo staro...Placu za Mirom,zale sto nece da se vrati u majcicu Srbiju.A jeste nekad njoj ovde bilo lepo.Para kao salate,haljine,cipele,raznobojni cvetici u kosi,svega u izobilju.Dosadno joj Mare je provoza u masini,otvori diskotekicu,bambi park,ovo ono,ima se moze se..A onda...Sve se otrglo kontroli.Mare poceo da pali testeru,motornu,kad ga neko preko pogleda.Slobica poceo da priznaje izbore daleko te bilo.I na kraju..Bezi Miro ne znas ko te juri.Sad kao pisemo knjige.Kao,prognani smo,muza nam ubili nevernici itd.A da ga Haski bezobzirnici nisu ubili 100 bi godina ziveli.Sto kao ne bi?Imao Cubica zivce ko konopce,zdravu jetru,prostatu ko novu..Od cega bi umro da mu srce nisu pokvarili?Pisi Miro i ne brini za nas.Znamo kako je sa tobom,jos bi malo da probamo bez tebe...

kuba nikaragva vijetnam irak i koreja

pre 12 godina

Ne znam od cega strahuje, pa u ovoj zemlji mnogo veci izdajnici i ubice nisu hapseni.
Njeni partijski saborci su jaki kao i kad su bili na vlasti, ne razumem ko nju dezinformise da bi joj se nesto desilo.
Ja shvatam da nju pece savest jer zna sta je radila ali ona izgleda nije skontala ni posle 12 godina da kad su oboreni s vlasti nije bilo revansizma, sudjenja, hapsenja, lustracija i da je sve podvedeno pod najtruliji legalizam to jest kontinuitet raspada drzave iznutra.
Ja verujem da kad bi se vratila, da bi se televizije otimale o nju da ima svoj tok sou program. U takvoj zemlji zivimo, neke stvari nisu odradjene kad je trebalo i sad ne postoje kriterijumi sta treba da se radi sa kim.

Singer

pre 12 godina

Ćuruvija se jadan okreće u grobu. Nalagodavci njegovog smaknuća i dalje skrnave po Srbiji.
Pravde ima samo u američkim filmovima. U pravom životu, ljigavci uvek pobeđuju.
Odoh na svež vazduh.

bedak

pre 12 godina

Citam vas, komentatori, shvatam da iako ste svi u pravu, izgubili ste bitku, odavno. Svi ovi koje s pravom pljujete, i dalje vode sa velikom razlikom u odnosu na nas, narocito istorijskom. Oni zive u 21. veku, nas su gurnuli u 19. I, sada, mi mozemo da ih sikterisemo koliko hocemo, boli njih znate sta. A, kada bismo, nedaj Boze, malo vise sikterisali, oni bi s pravom mogli da se naljute i kazu: Pa, zar se nismo istorijski pomirili? Mi, kao nevidjeni planetarni bedaci, umesto da ih pomorimo, mi se pomirimo. Pogledajte istoriju drugih naroda, nemate ovakav slucaj nacionalne blesavosti. Nigde, bas nigde. Samo u Srbiji. Zato oni izdaju knjige, masu nam pod nosom sa njima, kao da kazu: Ne mozete nam nista, i dalje vodimo protiv vas, a i sudija je i dalje na nasoj strani.

van tibulo

pre 12 godina

Alal im vera.Mazu nas kako zele.Knjiga je sigurno foliraza sa lepim koricama. Sluzi da nas nervira, podseca,smeje u lice javno.Tajno, peru lovu na nekoliko masina za pranje para.Verovatno su vec milioneri ovde. Od para koje su nam pokrali.Mozda se lepo druze i sa nasim lopovima,a ima ih!

Petar

pre 12 godina

Sta reci ? Mira objavila novu knjigu, Momir zadovoljan i pomalo odusevljen. Dacic ministar-podpredsednik peva. Mrki gradi zemlju sve u roku. Vucic mozda gradonacelnik Beograda. Nikolic mozda predsednik ili premijer. Kosovo je nase. Izvinite, koji je datum?

Zoran Milosavljevic

pre 12 godina

Ukucajte u Googl-u destierada i dobicete odgovor

Did you mean:desterrada,desiderata,desirada,desterrado.
Kakav intelektualni skup! Kakva blamaza.

(Hitler je živ)

pre 12 godina

Godina 2012. u Srbiji izlaze knjige Mire Marković?! 'Ej bre, pa nadao sam se da smo bar njoj videli leđa... Gde god da pogledaš vuku nas nazad u mrak.

David

pre 12 godina

Mira? Kakva Mira nje nema 12 godina, ovi zajahali i ne nameravaju da sjašu... A bogme jašu već ceo jedan mandat više od Slobodana, a mi živimo sve gore i gore i gore i gore i gore i gore i ...ma morao bih ovako do ujutru da bih opisao današnju situaciju...

zlatna sredina

pre 12 godina

Kako ih nije stid da kažu da su sa"Cvetićem u kosi"razgovarali o pokojnom Čuruviji u smislu zabrinutosti zbog hajke na njega!Bezobrazluk.

Dragan

pre 12 godina

Nikad nisam bio pristalica Miloševića, ali sad vidim posle 12 godina od njegovog hapešenja, da je bio bolji, pametniji i pošteniji od svih njegovih "naslednika"

kate

pre 12 godina

znači, izvršiteljka ds reforme pravosuđa, nekada članica sps-a je potvrdila i presudu za klevetu ćuruvije! kakva veza. ovo ni agata kristi nije mogla da smisli

aleksandar

pre 12 godina

"ima veliku nostalgiju I zelju da se vrati" More mars, 10 godina zivota smo izgubili zbog tvog i Slobinog hira da se igrate ovom drzavom, da ima pravde svi bi visili na trgu kao primer

crni domino

pre 12 godina

I ta "elita" je drmala i vladala Jugoslavijom? Boze, ala smo bili jadni!
Po izgledu, rekolo bi se da su to duse za sazaljevanje.
Bulatovic, Antic, Stambuk i ostali, bas mi ih je zao! Nedostaje im prepametni Mrka!
Zaboravih, Ivica Dacic negde u nekom cosku roni suze sto je izdao svog ideologa i njegovu spisateljicu suprugu! Zato ce kupiti njene knjigice za utehu.

Anonymous wannabe

pre 12 godina

Apelujem na ljude svesne situacije u koju nas je dovela vladavina Milosevica & Co. da ne kupuju ovu knjigu kako ne bi slivali jos para u njihove dzepove.
Sasvim je normalno da ljude interesuje sta pise ova gospodZa, ali bih sve zamolio da se strpe da izadje torrent kopija knjige.

Dzok

pre 12 godina

To sa Mirom je davna proslost za sta treba da odgovara ako se dokaze,ali sta je sa ovima danas i onima sto ce sutra doci? Jel i za njih treba da cekamo 20 godina da se pokrenu tuzbe?

nidza

pre 12 godina

ja bih zabranio uopste da se to (ona) pominje u Srbiji. sramota....zar posle svega sta smo prosli,i dalje je tema.... ostani gde jesi i ne vracaj ikada

sumadinac atl

pre 12 godina

" tu je bilo JOS politickih ubistava..." rece antic i time je rekao da ZNA da je curuvijino ubistvo bilo politicko. dakle treba ispitati ovog ratnohuskaca koji je zajedno sa slobom,mirom,stambukom,vulinom,pavkovicem i drustvom pobedio nato...koji je izdavao sve sto je pisala izbeglica Mirjana i koji i danas nesmetano ima privatan biznis...dakle jeste Vucic bio ministarcic ali zna se ko se pitao.prijatelji homeinija,sadama i mugabea i uvazeni posetiocj komunista u kuni. ne znam zasto uopste posvecujete kaznju ovome. nisam simpatizer seselja ali kad on izda knjigu i treba da se predstavi niko nece da izda salu jer je optuzen za ratne zlocine a jad mira izda knjigu iako je pod crvenom(koincidencija boje) interpolovom poternicom poklanja joj se paznja i promovise se u medija centru....zaista ne razumem

bezimena

pre 12 godina

Nema vise Mire Markovic i malo ko zali za njom. Ipak, ne verujem i da smo bas na dobitku dobitki sa Jelenom Trivan kao zamenom.
(sima, 20. mart 2012 16:46)

!?

"Babe i žabe" se niti sabiraju, niti porede!
Paralela izmedju J. Trivan i M. Marković NE postoji!

Aleksandar

pre 12 godina

Hvala za podsetnik na to da je Vucic u vladi Mire Markovic bio Ministar Informisanja. U to vreme bio je najveci progon na novinare u Srbiji.

Valjevo

pre 12 godina

"U to vreme kad je vodjena hajka koja je završena sa dvadeset metaka u leđa Slavka Ćuruvije i uništavanjem Dnevnog telegrafa i nedeljnika Evropljanin, ministar informisanja bio je Aleksandar Vučić".

Zagi

pre 12 godina

Nadam se samo da je ovaj put koristila usluge lektora, pošto njena prethodna "dela" i danas služe profesorima srpskog jezika kao neiscrpan izvor primera kako ne treba pisati.

Ljuba

pre 12 godina

Sada sam se uverio da zombiji stvarno postoje! Perfektna fotografija - 100 posto odgovara mracnim avetima 90-tih o kojima govori ovaj tekst!

Milos

pre 12 godina

Klub pospanih a mozda i pod uticajem intelektualnih invalida, i socialistickih demagoga. Uzgred, naziv knjige je pogresan. Mozda je mislila na desterrada (prognana) a ne destierada, dok imperdida kao rec ne postoji u spanskom jeziku. Sve ovo je jako tuzno ali istinito.

laki

pre 12 godina

Ne bi je citao ni da mi plate,sigurno da ima mnogo "istine".Sirota zena,bezrazlozno prognana i ugrozena,sta reci....milioni gradjana kojima je nanela stete i koji zbog takvih "nesrecnika"i danas zive u Srbiji nagomilanoj kriminalom i korupcijom trebalo bi da traze od rezima da kazni one koji uvelicavaju i podrzavaju likove tih mafijasa.Na zalost oni su nagradjeni ministarskim mestima i zasticeni kao beli lavovi,to se zove demokratija na srpski nacin.

moj glas nemas

pre 12 godina

Nisam citao knjigu pa ne mogu da sudim o kvalitetu iste, ali sam ubedjen da ce mnogi iz sadasnje vlasti posle izbora pisati slicne knjige sa slicnim naslovima...i sa slicne udaljenosti!!!!

Danilo

pre 12 godina

Dugo čekano štivo od strane svih siromašnih:
"Kako nošenjem gajbica postati milioner!"
Mali priručnik o putu kojim se redje ide.
Nedostajuća Mira ponovo medju Srbima!

ZoranNS

pre 12 godina

Samo neka piše, to je manje ubitačno nego kada vlada. A ovo cenjeno društvo, očito svi govore i čitaju španski, čim govore o knjizi.

Vuk Vukotic

pre 12 godina

Naravno da treba da se vrati i da joj se garantuje bezbednost i njoj i njenom sinu. Neka se utvrdi ko je narucio ubistva Bulatovica, Dade, Stambolica, Djindjica itd. Ako nije ona onda nema cega da se plasi. Svako ko ima cistu savest mirno spava.

bagerista

pre 12 godina

Dobro je sto je MM kriva za korupciju, nezaposlenost, pljackasku privatizaciju, takse i poreze, te sav drugi kriminal koji dolazi od strane danasnje vlasti. Dosta vise o devedesetim i stop demagogiji, ne zanima me sta radi MM! Ako je nekad imala ingerencije nad nasim zivotima, danas se zna ko je na njenom mestu!

darko

pre 12 godina

Ma gde bre da se vrati!!!!!! Upropastila mi je celo detinjstvo,pola svog zivota sam proveo u oskudici dok je ona sa svojom porodicom zivela kao bubreg u loju!!! NIkad do sad nisam komentarisao tekstove na B92 ali ovo me je bas izbacilo iz takta!

darko

pre 12 godina

Ma gde bre da se vrati!!!!!! Upropastila mi je celo detinjstvo,pola svog zivota sam proveo u oskudici dok je ona sa svojom porodicom zivela kao bubreg u loju!!! NIkad do sad nisam komentarisao tekstove na B92 ali ovo me je bas izbacilo iz takta!

Danilo

pre 12 godina

Dugo čekano štivo od strane svih siromašnih:
"Kako nošenjem gajbica postati milioner!"
Mali priručnik o putu kojim se redje ide.
Nedostajuća Mira ponovo medju Srbima!

Aleksandar

pre 12 godina

Hvala za podsetnik na to da je Vucic u vladi Mire Markovic bio Ministar Informisanja. U to vreme bio je najveci progon na novinare u Srbiji.

Ljuba

pre 12 godina

Sada sam se uverio da zombiji stvarno postoje! Perfektna fotografija - 100 posto odgovara mracnim avetima 90-tih o kojima govori ovaj tekst!

Zagi

pre 12 godina

Nadam se samo da je ovaj put koristila usluge lektora, pošto njena prethodna "dela" i danas služe profesorima srpskog jezika kao neiscrpan izvor primera kako ne treba pisati.

Vuk Vukotic

pre 12 godina

Naravno da treba da se vrati i da joj se garantuje bezbednost i njoj i njenom sinu. Neka se utvrdi ko je narucio ubistva Bulatovica, Dade, Stambolica, Djindjica itd. Ako nije ona onda nema cega da se plasi. Svako ko ima cistu savest mirno spava.

aleksandar

pre 12 godina

"ima veliku nostalgiju I zelju da se vrati" More mars, 10 godina zivota smo izgubili zbog tvog i Slobinog hira da se igrate ovom drzavom, da ima pravde svi bi visili na trgu kao primer

Milos

pre 12 godina

Klub pospanih a mozda i pod uticajem intelektualnih invalida, i socialistickih demagoga. Uzgred, naziv knjige je pogresan. Mozda je mislila na desterrada (prognana) a ne destierada, dok imperdida kao rec ne postoji u spanskom jeziku. Sve ovo je jako tuzno ali istinito.

Valjevo

pre 12 godina

"U to vreme kad je vodjena hajka koja je završena sa dvadeset metaka u leđa Slavka Ćuruvije i uništavanjem Dnevnog telegrafa i nedeljnika Evropljanin, ministar informisanja bio je Aleksandar Vučić".

Anonymous wannabe

pre 12 godina

Apelujem na ljude svesne situacije u koju nas je dovela vladavina Milosevica & Co. da ne kupuju ovu knjigu kako ne bi slivali jos para u njihove dzepove.
Sasvim je normalno da ljude interesuje sta pise ova gospodZa, ali bih sve zamolio da se strpe da izadje torrent kopija knjige.

crni domino

pre 12 godina

I ta "elita" je drmala i vladala Jugoslavijom? Boze, ala smo bili jadni!
Po izgledu, rekolo bi se da su to duse za sazaljevanje.
Bulatovic, Antic, Stambuk i ostali, bas mi ih je zao! Nedostaje im prepametni Mrka!
Zaboravih, Ivica Dacic negde u nekom cosku roni suze sto je izdao svog ideologa i njegovu spisateljicu suprugu! Zato ce kupiti njene knjigice za utehu.

(Hitler je živ)

pre 12 godina

Godina 2012. u Srbiji izlaze knjige Mire Marković?! 'Ej bre, pa nadao sam se da smo bar njoj videli leđa... Gde god da pogledaš vuku nas nazad u mrak.

ZoranNS

pre 12 godina

Samo neka piše, to je manje ubitačno nego kada vlada. A ovo cenjeno društvo, očito svi govore i čitaju španski, čim govore o knjizi.

laki

pre 12 godina

Ne bi je citao ni da mi plate,sigurno da ima mnogo "istine".Sirota zena,bezrazlozno prognana i ugrozena,sta reci....milioni gradjana kojima je nanela stete i koji zbog takvih "nesrecnika"i danas zive u Srbiji nagomilanoj kriminalom i korupcijom trebalo bi da traze od rezima da kazni one koji uvelicavaju i podrzavaju likove tih mafijasa.Na zalost oni su nagradjeni ministarskim mestima i zasticeni kao beli lavovi,to se zove demokratija na srpski nacin.

Petar

pre 12 godina

Sta reci ? Mira objavila novu knjigu, Momir zadovoljan i pomalo odusevljen. Dacic ministar-podpredsednik peva. Mrki gradi zemlju sve u roku. Vucic mozda gradonacelnik Beograda. Nikolic mozda predsednik ili premijer. Kosovo je nase. Izvinite, koji je datum?

nidza

pre 12 godina

ja bih zabranio uopste da se to (ona) pominje u Srbiji. sramota....zar posle svega sta smo prosli,i dalje je tema.... ostani gde jesi i ne vracaj ikada

bezimena

pre 12 godina

Nema vise Mire Markovic i malo ko zali za njom. Ipak, ne verujem i da smo bas na dobitku dobitki sa Jelenom Trivan kao zamenom.
(sima, 20. mart 2012 16:46)

!?

"Babe i žabe" se niti sabiraju, niti porede!
Paralela izmedju J. Trivan i M. Marković NE postoji!

sumadinac atl

pre 12 godina

" tu je bilo JOS politickih ubistava..." rece antic i time je rekao da ZNA da je curuvijino ubistvo bilo politicko. dakle treba ispitati ovog ratnohuskaca koji je zajedno sa slobom,mirom,stambukom,vulinom,pavkovicem i drustvom pobedio nato...koji je izdavao sve sto je pisala izbeglica Mirjana i koji i danas nesmetano ima privatan biznis...dakle jeste Vucic bio ministarcic ali zna se ko se pitao.prijatelji homeinija,sadama i mugabea i uvazeni posetiocj komunista u kuni. ne znam zasto uopste posvecujete kaznju ovome. nisam simpatizer seselja ali kad on izda knjigu i treba da se predstavi niko nece da izda salu jer je optuzen za ratne zlocine a jad mira izda knjigu iako je pod crvenom(koincidencija boje) interpolovom poternicom poklanja joj se paznja i promovise se u medija centru....zaista ne razumem

zlatna sredina

pre 12 godina

Kako ih nije stid da kažu da su sa"Cvetićem u kosi"razgovarali o pokojnom Čuruviji u smislu zabrinutosti zbog hajke na njega!Bezobrazluk.

moj glas nemas

pre 12 godina

Nisam citao knjigu pa ne mogu da sudim o kvalitetu iste, ali sam ubedjen da ce mnogi iz sadasnje vlasti posle izbora pisati slicne knjige sa slicnim naslovima...i sa slicne udaljenosti!!!!

bagerista

pre 12 godina

Dobro je sto je MM kriva za korupciju, nezaposlenost, pljackasku privatizaciju, takse i poreze, te sav drugi kriminal koji dolazi od strane danasnje vlasti. Dosta vise o devedesetim i stop demagogiji, ne zanima me sta radi MM! Ako je nekad imala ingerencije nad nasim zivotima, danas se zna ko je na njenom mestu!

Dragan

pre 12 godina

Nikad nisam bio pristalica Miloševića, ali sad vidim posle 12 godina od njegovog hapešenja, da je bio bolji, pametniji i pošteniji od svih njegovih "naslednika"

kate

pre 12 godina

znači, izvršiteljka ds reforme pravosuđa, nekada članica sps-a je potvrdila i presudu za klevetu ćuruvije! kakva veza. ovo ni agata kristi nije mogla da smisli

palidrvce.77

pre 12 godina

Skupilo se drustvo staro...Placu za Mirom,zale sto nece da se vrati u majcicu Srbiju.A jeste nekad njoj ovde bilo lepo.Para kao salate,haljine,cipele,raznobojni cvetici u kosi,svega u izobilju.Dosadno joj Mare je provoza u masini,otvori diskotekicu,bambi park,ovo ono,ima se moze se..A onda...Sve se otrglo kontroli.Mare poceo da pali testeru,motornu,kad ga neko preko pogleda.Slobica poceo da priznaje izbore daleko te bilo.I na kraju..Bezi Miro ne znas ko te juri.Sad kao pisemo knjige.Kao,prognani smo,muza nam ubili nevernici itd.A da ga Haski bezobzirnici nisu ubili 100 bi godina ziveli.Sto kao ne bi?Imao Cubica zivce ko konopce,zdravu jetru,prostatu ko novu..Od cega bi umro da mu srce nisu pokvarili?Pisi Miro i ne brini za nas.Znamo kako je sa tobom,jos bi malo da probamo bez tebe...

Singer

pre 12 godina

Ćuruvija se jadan okreće u grobu. Nalagodavci njegovog smaknuća i dalje skrnave po Srbiji.
Pravde ima samo u američkim filmovima. U pravom životu, ljigavci uvek pobeđuju.
Odoh na svež vazduh.

Zoran Milosavljevic

pre 12 godina

Ukucajte u Googl-u destierada i dobicete odgovor

Did you mean:desterrada,desiderata,desirada,desterrado.
Kakav intelektualni skup! Kakva blamaza.

bedak

pre 12 godina

Citam vas, komentatori, shvatam da iako ste svi u pravu, izgubili ste bitku, odavno. Svi ovi koje s pravom pljujete, i dalje vode sa velikom razlikom u odnosu na nas, narocito istorijskom. Oni zive u 21. veku, nas su gurnuli u 19. I, sada, mi mozemo da ih sikterisemo koliko hocemo, boli njih znate sta. A, kada bismo, nedaj Boze, malo vise sikterisali, oni bi s pravom mogli da se naljute i kazu: Pa, zar se nismo istorijski pomirili? Mi, kao nevidjeni planetarni bedaci, umesto da ih pomorimo, mi se pomirimo. Pogledajte istoriju drugih naroda, nemate ovakav slucaj nacionalne blesavosti. Nigde, bas nigde. Samo u Srbiji. Zato oni izdaju knjige, masu nam pod nosom sa njima, kao da kazu: Ne mozete nam nista, i dalje vodimo protiv vas, a i sudija je i dalje na nasoj strani.

David

pre 12 godina

Mira? Kakva Mira nje nema 12 godina, ovi zajahali i ne nameravaju da sjašu... A bogme jašu već ceo jedan mandat više od Slobodana, a mi živimo sve gore i gore i gore i gore i gore i gore i ...ma morao bih ovako do ujutru da bih opisao današnju situaciju...

van tibulo

pre 12 godina

Alal im vera.Mazu nas kako zele.Knjiga je sigurno foliraza sa lepim koricama. Sluzi da nas nervira, podseca,smeje u lice javno.Tajno, peru lovu na nekoliko masina za pranje para.Verovatno su vec milioneri ovde. Od para koje su nam pokrali.Mozda se lepo druze i sa nasim lopovima,a ima ih!

kuba nikaragva vijetnam irak i koreja

pre 12 godina

Ne znam od cega strahuje, pa u ovoj zemlji mnogo veci izdajnici i ubice nisu hapseni.
Njeni partijski saborci su jaki kao i kad su bili na vlasti, ne razumem ko nju dezinformise da bi joj se nesto desilo.
Ja shvatam da nju pece savest jer zna sta je radila ali ona izgleda nije skontala ni posle 12 godina da kad su oboreni s vlasti nije bilo revansizma, sudjenja, hapsenja, lustracija i da je sve podvedeno pod najtruliji legalizam to jest kontinuitet raspada drzave iznutra.
Ja verujem da kad bi se vratila, da bi se televizije otimale o nju da ima svoj tok sou program. U takvoj zemlji zivimo, neke stvari nisu odradjene kad je trebalo i sad ne postoje kriterijumi sta treba da se radi sa kim.

Dzok

pre 12 godina

To sa Mirom je davna proslost za sta treba da odgovara ako se dokaze,ali sta je sa ovima danas i onima sto ce sutra doci? Jel i za njih treba da cekamo 20 godina da se pokrenu tuzbe?

Hanibal Lektor

pre 12 godina

"Destierrada e imperdida", verovatno ne kao "Prognana i neizgubljena" vec kao "Odvojena od zemlje a neporazena", neizgubljena je kao u 'bitka koja nije izgubljna'. Ja ucim spanski, ili na hrvatskom: ja UCIM spanski, dok je na bosanskom to sasvim drugacije i glasi: ja UCIM spanski!

Dragan

pre 12 godina

Nikad nisam bio pristalica Miloševića, ali sad vidim posle 12 godina od njegovog hapešenja, da je bio bolji, pametniji i pošteniji od svih njegovih "naslednika"

bagerista

pre 12 godina

Dobro je sto je MM kriva za korupciju, nezaposlenost, pljackasku privatizaciju, takse i poreze, te sav drugi kriminal koji dolazi od strane danasnje vlasti. Dosta vise o devedesetim i stop demagogiji, ne zanima me sta radi MM! Ako je nekad imala ingerencije nad nasim zivotima, danas se zna ko je na njenom mestu!

darko

pre 12 godina

Ma gde bre da se vrati!!!!!! Upropastila mi je celo detinjstvo,pola svog zivota sam proveo u oskudici dok je ona sa svojom porodicom zivela kao bubreg u loju!!! NIkad do sad nisam komentarisao tekstove na B92 ali ovo me je bas izbacilo iz takta!

Anonymous wannabe

pre 12 godina

Apelujem na ljude svesne situacije u koju nas je dovela vladavina Milosevica & Co. da ne kupuju ovu knjigu kako ne bi slivali jos para u njihove dzepove.
Sasvim je normalno da ljude interesuje sta pise ova gospodZa, ali bih sve zamolio da se strpe da izadje torrent kopija knjige.

Vuk Vukotic

pre 12 godina

Naravno da treba da se vrati i da joj se garantuje bezbednost i njoj i njenom sinu. Neka se utvrdi ko je narucio ubistva Bulatovica, Dade, Stambolica, Djindjica itd. Ako nije ona onda nema cega da se plasi. Svako ko ima cistu savest mirno spava.

moj glas nemas

pre 12 godina

Nisam citao knjigu pa ne mogu da sudim o kvalitetu iste, ali sam ubedjen da ce mnogi iz sadasnje vlasti posle izbora pisati slicne knjige sa slicnim naslovima...i sa slicne udaljenosti!!!!

bezimena

pre 12 godina

Nema vise Mire Markovic i malo ko zali za njom. Ipak, ne verujem i da smo bas na dobitku dobitki sa Jelenom Trivan kao zamenom.
(sima, 20. mart 2012 16:46)

!?

"Babe i žabe" se niti sabiraju, niti porede!
Paralela izmedju J. Trivan i M. Marković NE postoji!

aleksandar

pre 12 godina

"ima veliku nostalgiju I zelju da se vrati" More mars, 10 godina zivota smo izgubili zbog tvog i Slobinog hira da se igrate ovom drzavom, da ima pravde svi bi visili na trgu kao primer

Danilo

pre 12 godina

Dugo čekano štivo od strane svih siromašnih:
"Kako nošenjem gajbica postati milioner!"
Mali priručnik o putu kojim se redje ide.
Nedostajuća Mira ponovo medju Srbima!

crni domino

pre 12 godina

I ta "elita" je drmala i vladala Jugoslavijom? Boze, ala smo bili jadni!
Po izgledu, rekolo bi se da su to duse za sazaljevanje.
Bulatovic, Antic, Stambuk i ostali, bas mi ih je zao! Nedostaje im prepametni Mrka!
Zaboravih, Ivica Dacic negde u nekom cosku roni suze sto je izdao svog ideologa i njegovu spisateljicu suprugu! Zato ce kupiti njene knjigice za utehu.

Ljuba

pre 12 godina

Sada sam se uverio da zombiji stvarno postoje! Perfektna fotografija - 100 posto odgovara mracnim avetima 90-tih o kojima govori ovaj tekst!

Aleksandar

pre 12 godina

Hvala za podsetnik na to da je Vucic u vladi Mire Markovic bio Ministar Informisanja. U to vreme bio je najveci progon na novinare u Srbiji.

nidza

pre 12 godina

ja bih zabranio uopste da se to (ona) pominje u Srbiji. sramota....zar posle svega sta smo prosli,i dalje je tema.... ostani gde jesi i ne vracaj ikada

Milos

pre 12 godina

Klub pospanih a mozda i pod uticajem intelektualnih invalida, i socialistickih demagoga. Uzgred, naziv knjige je pogresan. Mozda je mislila na desterrada (prognana) a ne destierada, dok imperdida kao rec ne postoji u spanskom jeziku. Sve ovo je jako tuzno ali istinito.

David

pre 12 godina

Mira? Kakva Mira nje nema 12 godina, ovi zajahali i ne nameravaju da sjašu... A bogme jašu već ceo jedan mandat više od Slobodana, a mi živimo sve gore i gore i gore i gore i gore i gore i ...ma morao bih ovako do ujutru da bih opisao današnju situaciju...

laki

pre 12 godina

Ne bi je citao ni da mi plate,sigurno da ima mnogo "istine".Sirota zena,bezrazlozno prognana i ugrozena,sta reci....milioni gradjana kojima je nanela stete i koji zbog takvih "nesrecnika"i danas zive u Srbiji nagomilanoj kriminalom i korupcijom trebalo bi da traze od rezima da kazni one koji uvelicavaju i podrzavaju likove tih mafijasa.Na zalost oni su nagradjeni ministarskim mestima i zasticeni kao beli lavovi,to se zove demokratija na srpski nacin.

Zagi

pre 12 godina

Nadam se samo da je ovaj put koristila usluge lektora, pošto njena prethodna "dela" i danas služe profesorima srpskog jezika kao neiscrpan izvor primera kako ne treba pisati.

sumadinac atl

pre 12 godina

" tu je bilo JOS politickih ubistava..." rece antic i time je rekao da ZNA da je curuvijino ubistvo bilo politicko. dakle treba ispitati ovog ratnohuskaca koji je zajedno sa slobom,mirom,stambukom,vulinom,pavkovicem i drustvom pobedio nato...koji je izdavao sve sto je pisala izbeglica Mirjana i koji i danas nesmetano ima privatan biznis...dakle jeste Vucic bio ministarcic ali zna se ko se pitao.prijatelji homeinija,sadama i mugabea i uvazeni posetiocj komunista u kuni. ne znam zasto uopste posvecujete kaznju ovome. nisam simpatizer seselja ali kad on izda knjigu i treba da se predstavi niko nece da izda salu jer je optuzen za ratne zlocine a jad mira izda knjigu iako je pod crvenom(koincidencija boje) interpolovom poternicom poklanja joj se paznja i promovise se u medija centru....zaista ne razumem

Valjevo

pre 12 godina

"U to vreme kad je vodjena hajka koja je završena sa dvadeset metaka u leđa Slavka Ćuruvije i uništavanjem Dnevnog telegrafa i nedeljnika Evropljanin, ministar informisanja bio je Aleksandar Vučić".

Dzok

pre 12 godina

To sa Mirom je davna proslost za sta treba da odgovara ako se dokaze,ali sta je sa ovima danas i onima sto ce sutra doci? Jel i za njih treba da cekamo 20 godina da se pokrenu tuzbe?

kate

pre 12 godina

znači, izvršiteljka ds reforme pravosuđa, nekada članica sps-a je potvrdila i presudu za klevetu ćuruvije! kakva veza. ovo ni agata kristi nije mogla da smisli

zlatna sredina

pre 12 godina

Kako ih nije stid da kažu da su sa"Cvetićem u kosi"razgovarali o pokojnom Čuruviji u smislu zabrinutosti zbog hajke na njega!Bezobrazluk.

(Hitler je živ)

pre 12 godina

Godina 2012. u Srbiji izlaze knjige Mire Marković?! 'Ej bre, pa nadao sam se da smo bar njoj videli leđa... Gde god da pogledaš vuku nas nazad u mrak.

palidrvce.77

pre 12 godina

Skupilo se drustvo staro...Placu za Mirom,zale sto nece da se vrati u majcicu Srbiju.A jeste nekad njoj ovde bilo lepo.Para kao salate,haljine,cipele,raznobojni cvetici u kosi,svega u izobilju.Dosadno joj Mare je provoza u masini,otvori diskotekicu,bambi park,ovo ono,ima se moze se..A onda...Sve se otrglo kontroli.Mare poceo da pali testeru,motornu,kad ga neko preko pogleda.Slobica poceo da priznaje izbore daleko te bilo.I na kraju..Bezi Miro ne znas ko te juri.Sad kao pisemo knjige.Kao,prognani smo,muza nam ubili nevernici itd.A da ga Haski bezobzirnici nisu ubili 100 bi godina ziveli.Sto kao ne bi?Imao Cubica zivce ko konopce,zdravu jetru,prostatu ko novu..Od cega bi umro da mu srce nisu pokvarili?Pisi Miro i ne brini za nas.Znamo kako je sa tobom,jos bi malo da probamo bez tebe...

ZoranNS

pre 12 godina

Samo neka piše, to je manje ubitačno nego kada vlada. A ovo cenjeno društvo, očito svi govore i čitaju španski, čim govore o knjizi.

bedak

pre 12 godina

Citam vas, komentatori, shvatam da iako ste svi u pravu, izgubili ste bitku, odavno. Svi ovi koje s pravom pljujete, i dalje vode sa velikom razlikom u odnosu na nas, narocito istorijskom. Oni zive u 21. veku, nas su gurnuli u 19. I, sada, mi mozemo da ih sikterisemo koliko hocemo, boli njih znate sta. A, kada bismo, nedaj Boze, malo vise sikterisali, oni bi s pravom mogli da se naljute i kazu: Pa, zar se nismo istorijski pomirili? Mi, kao nevidjeni planetarni bedaci, umesto da ih pomorimo, mi se pomirimo. Pogledajte istoriju drugih naroda, nemate ovakav slucaj nacionalne blesavosti. Nigde, bas nigde. Samo u Srbiji. Zato oni izdaju knjige, masu nam pod nosom sa njima, kao da kazu: Ne mozete nam nista, i dalje vodimo protiv vas, a i sudija je i dalje na nasoj strani.

Petar

pre 12 godina

Sta reci ? Mira objavila novu knjigu, Momir zadovoljan i pomalo odusevljen. Dacic ministar-podpredsednik peva. Mrki gradi zemlju sve u roku. Vucic mozda gradonacelnik Beograda. Nikolic mozda predsednik ili premijer. Kosovo je nase. Izvinite, koji je datum?

Zoran Milosavljevic

pre 12 godina

Ukucajte u Googl-u destierada i dobicete odgovor

Did you mean:desterrada,desiderata,desirada,desterrado.
Kakav intelektualni skup! Kakva blamaza.

van tibulo

pre 12 godina

Alal im vera.Mazu nas kako zele.Knjiga je sigurno foliraza sa lepim koricama. Sluzi da nas nervira, podseca,smeje u lice javno.Tajno, peru lovu na nekoliko masina za pranje para.Verovatno su vec milioneri ovde. Od para koje su nam pokrali.Mozda se lepo druze i sa nasim lopovima,a ima ih!

Singer

pre 12 godina

Ćuruvija se jadan okreće u grobu. Nalagodavci njegovog smaknuća i dalje skrnave po Srbiji.
Pravde ima samo u američkim filmovima. U pravom životu, ljigavci uvek pobeđuju.
Odoh na svež vazduh.

kuba nikaragva vijetnam irak i koreja

pre 12 godina

Ne znam od cega strahuje, pa u ovoj zemlji mnogo veci izdajnici i ubice nisu hapseni.
Njeni partijski saborci su jaki kao i kad su bili na vlasti, ne razumem ko nju dezinformise da bi joj se nesto desilo.
Ja shvatam da nju pece savest jer zna sta je radila ali ona izgleda nije skontala ni posle 12 godina da kad su oboreni s vlasti nije bilo revansizma, sudjenja, hapsenja, lustracija i da je sve podvedeno pod najtruliji legalizam to jest kontinuitet raspada drzave iznutra.
Ja verujem da kad bi se vratila, da bi se televizije otimale o nju da ima svoj tok sou program. U takvoj zemlji zivimo, neke stvari nisu odradjene kad je trebalo i sad ne postoje kriterijumi sta treba da se radi sa kim.

Hanibal Lektor

pre 12 godina

"Destierrada e imperdida", verovatno ne kao "Prognana i neizgubljena" vec kao "Odvojena od zemlje a neporazena", neizgubljena je kao u 'bitka koja nije izgubljna'. Ja ucim spanski, ili na hrvatskom: ja UCIM spanski, dok je na bosanskom to sasvim drugacije i glasi: ja UCIM spanski!